YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI TEKNİK KOMİTE EYLEM PLANLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI TEKNİK KOMİTE EYLEM PLANLARI"

Transkript

1 YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI ve TEKNİK KOMİTE EYLEM PLANLARI 2008

2 İÇİNDEKİLER I. YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI II. TEKNİK KOMİTE EYLEM PLANLARI - ŞİRKET KURULUŞU TEKNİK KOMİTESİ - İSTİHDAM TEKNİK KOMİTESİ - SEKTÖREL LİSANSLAR TEKNİK KOMİTESİ - YATIRIM YERİ TEKNİK KOMİTESİ - VERGİ ve TEŞVİKLER TEKNİK KOMİTESİ - DIŞ TİCARET ve GÜMRÜKLER TEKNİK KOMİTESİ - FİKRİ ve SINAİ MÜLKİYET HAKLARI TEKNİK KOMİTESİ - YATIRIM PROMOSYONU TEKNİK KOMİTESİ - DOĞRUDAN YABANCI YATIRIM MEVZUATI TEKNİK KOMİTESİ - KOBİ TEKNİK KOMİTESİ - KURUMSAL YÖNETİM TEKNİK KOMİTESİ - AR-GE TEKNİK KOMİTESİ

3 YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI

4 Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı kapsamında oluşturulan Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK), 2001 yılından bu yana, yatırım ortamıyla ilgili görev ve sorumluluğu bulunan kurum ve kuruluşları bir araya getirerek, yatırımcılar açısından daha elverişli bir yatırım ortamı oluşturulması ve ülkenin verimlilik ve rekabet gücünün artırılmasına yönelik ulusal ve uluslararası yatırımcıların yatırımın her aşamasında karşılaştıkları idari ve bürokratik engellerin çözümüne yönelik çalışmalar yürütmektedir. YOİKK platformu çerçevesinde iş ortamının iyileştirilmesine yönelik sağlanan başarının temelinde, kamu-özel sektör arasındaki karşılıklı bilgilendirme süreci, verimli işbirliği ve güçlü bir koordinasyon mekanizması yatmaktadır. YOİKK, özel sektör beklentileri ile kamu politikalarının uyumu üzerine odaklanarak, yatırım süreçlerinin rasyonelleştirilmesine ilişkin pek çok düzenlemeyi hayata geçirmiştir. Kuruluşundan bu yana toplam 12 toplantı gerçekleştiren YOİKK; Maliye Bakanlığı Müsteşarı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı, Hazine Müsteşarı, Dış Ticaret Müsteşarı, Teknik Komite Başkanları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı, Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanından oluşmaktadır.

5 YOİKK, çalışmalarını Hazine Müsteşarlığının bağlı olduğu Devlet Bakanı nın başkanlığında, yatırım ortamını doğrudan ilgilendiren; Şirket Kuruluşu, İstihdam, Sektörel Lisanslar, Yatırım Yeri, Vergi ve Teşvikler, Dış Ticaret ve Gümrükler, Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları, Yatırım Promosyonu, Doğrudan Yabancı Yatırım Mevzuatı, KOBİ, Kurumsal Yönetim, Ar-Ge * konularında görevli 12 Teknik Komite aracılığıyla sürdürmektedir. YOİKK sekreterya hizmeti ise, Hazine Müsteşarlığı tarafından yürütülmektedir. * 30 Ocak 2008 tarihinde gerçekleştirilen XII. YOİKK toplantısında Ar-Ge Teknik Komitesi kurulmasına karar verilmiştir.

6 Teknik Komitelerin çalışmalarına ivme kazandırmak, yapılacak olan çalışmaları takip ve koordine etmek, Teknik Komitelerin gündeminde yer alan konulara ilişkin önceliklerin belirlenmesini sağlamak amacıyla 2005 yılının Mayıs ayında YOİKK Yönlendirme Komitesi kurulmuştur. Hazine Müsteşarı başkanlığında; Maliye, Sanayi ve Ticaret Bakanlıkları ile Başbakanlık, Hazine, Devlet Planlama Teşkilatı ve Dış Ticaret Müsteşarlıklarının Müsteşar Yardımcıları ve YOİKK platformunda temsil edilen TOBB, TÜSİAD, YASED ve TİM Genel Sekreterlerinden oluşan Yönlendirme Komitesi, bugüne kadar toplam yirmi beş toplantı gerçekleştirmiştir. Yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik yürütülen çalışmalar, yalnızca YOİKK üyesi kurum ve kuruluşların çalışmalarıyla sınırlı değildir. YOİKK platformunda oluşturulan kamu-özel sektör işbirliği mekanizmasının etkisiyle, yatırım ortamı ile ilgili görev ve sorumluluğu bulunan tüm kurum ve kuruluşlar, ulusal ve uluslararası yatırımcılar açısından daha cazip bir yatırım ortamı oluşturulmasına yönelik tedbirler almakta ve reform çalışmaları bu doğrultuda şekillenmektedir. Bu kapsamda, Şubat 2007 tarihinde Teknik Komiteler tarafından yürütülen çalışmalara bir performans ölçümü kriteri getirilmesi amacıyla ilk kez oluşturulan ve kamuoyuyla paylaşılan YOİKK Teknik Komite Eylem Planları çerçevesinde 2007 yılında yürütülen faaliyetler ve ilgili kurumlar tarafından, yatırım ortamı ile ilgili çeşitli alanlarda yürütülen çalışmalar sonucunda sağlanan ilerlemelerden bazıları aşağıda yer almaktadır:

7 Yeni yasal düzenlemelerin ekonomik, sosyal ve çevre üzerindeki etkilerini tespit etmek amacıyla, 3 Nisan 2007 tarihinde yayımlanan Başbakanlık Genelgesinde Düzenleyici Etki Analizi Rehberine yer verilmiş; yasal düzenlemelerin KOBİ lerin üzerindeki etkilerine ilişkin bir bölümün de söz konusu Rehber de yer alması sağlanmıştır. 13 Nisan 2007 tarihinde yürürlüğe giren İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları Yönetmeliği nde Değişiklik Yapan Yönetmelik ile yatırımcıların ruhsat konusunda yaşadıkları sıkıntıların çözümüne yönelik ilerleme kaydedilmiştir. 21 Nisan 2007 tarihinde yürürlüğe giren Madencillik Faaliyetleri İzin Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile geçici faaliyet niteliğinde olan madencilik faaliyetlerine ilişkin imar izinleri için yatırımı kolaylaştırıcı düzenlemeler yapılmıştır. İstihdam üzerindeki vergi yükünün asgari geçim indirimi uygulamasıyla azaltılması amacıyla, 4 Nisan 2007 tarihinde 5615 sayılı Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yürürlüğe girmiştir. Bu uygulama ile ücretler üzerindeki vergi yükü bakımından OECD ülkeleri sıralamasında Türkiye, 5 basamak ilerleme kaydetmiştir. Dış ticaretteki kambiyo işlemlerinin elektronik ortamda yapılabilmesi için 18 Haziran 2007 tarihinde Türkiye Bankalar Birliği ve Gümrük Müsteşarlığı arasında bir protokol imzalanmıştır. Yatırım tanıtım faaliyetleriyle ilgili olarak, Başbakanlığa bağlı Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı nın kuruluş süreci tamamlanmıştır. Söz konusu Ajansın sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Türkiye Yatırım Portalı ve tanıtım broşürleri hazırlanmış ve 10 farklı dilde yatırımcıların hizmetine sunulmuştur. İstihdam Teknik Komitesi çalışmaları kapsamında, iş piyasası analizlerine temel teşkil edecek ve Türkiye deki mesleki ve teknik eğitim sisteminin iş piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda iyileştirilmesi için beceri ihtiyaçlarının tespitine katkıda bulunacak bir soru formu hazırlanmıştır.

8 Gümrük İdaresi Otomasyon Sisteminin kapsamının genişletilmesi için sürdürülen çalışmalar neticesinde Ekim 2007 itibarıyla 18 Başmüdürlük ve 119 Gümrük İdaresi otomasyon sistemine geçmiştir. Bu ilerlemelerin yanısıra: Yönlendirme Komitesi, Dünya Bankası nca yayımlanan İş Ortamı Raporu 2007 (Doing Business 2007: How to Reform) adlı Raporu gündemine almış; Raporda yer alan Türkiye ye yönelik göstergelerin değerlendirilmesine ilişkin Teknik Komiteler tarafından çalışmalar yürütülmüştür. Bu çalışmaların başarısı Doing Business 2008 Raporu nda kendini göstermiş ve Türkiye, 178 ülkenin iş ortamlarının kıyaslandığı sıralamada bir önceki yıla kıyasla 34 basamak yükselmiş ve İş Yapma Kolaylığı Endeksi nde 57. sıraya yerleşmiştir. Raporda, Türkiye nin özellikle istihdam, vergi ödeme, dış ticaret, sözleşmenin icrası ve şirket tasfiyesi konularında kaydettiği ilerlemeye dikkat çekilmiştir.

9 YOİKK TEKNİK KOMİTE EYLEM PLANLARI 2008

10 Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu bünyesinde yatırımcıların karşılaştıkları sorunları çözme konusunda faaliyet gösteren oniki adet Teknik Komite bulunmaktadır: Şirket Kuruluşu İstihdam Sektörel Lisanslar Yatırım Yeri Vergi ve Teşvikler Dış Ticaret ve Gümrükler Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Yatırım Promosyonu Doğrudan Yabancı Yatırım Mevzuatı KOBİ Kurumsal Yönetim Ar-Ge Teknik Komiteler, 2007 yılı Eylem Planlarında yer alan faaliyetleri, yatırımcıların karşılaştıkları sorunlar çerçevesinde yeniden gözden geçirmiş ve güncelledikleri Eylem Planlarını, 30 Ocak 2008 tarihinde gerçekleştirilen XII. YOİKK toplantısında YOİKK üyeleri ile paylaşmışlardır. 22 Şubat 2008 tarihinde gerçekleştirilen XXIV. Yönlendirme Komitesi toplantısında yapılan değerlendirmeler neticesinde de YOİKK Teknik Komite eylem planları nihai hale getirilmiştir. Eylem Planlarının uygulanmasına ilişkin gelişmeler, YOİKK Yönlendirme Komitesi tarafından her ay düzenli olarak takip edilecek ve sağlanan ilerlemeler YOİKK üyelerine sunulacaktır.

11 ŞİRKET KURULUŞU TEKNİK KOMİTESİ 1. Şirket kuruluşları ve sermaye artırımlarında Rekabet Kurumu tarafından alınan sermayenin on binde dördü oranındaki tutarın Ticaret Sicili Memurlukları tarafından tahsil edilip, Rekabet Kurumunun hesabına 2 iş günü içerisinde aktarılması. Protokol Şirket kuruluşu aşama sayısının azaltılması. Sorumlu Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Rekabet Kurumu, TOBB Mayıs Şirket kuruluşu sürecinde noterler tarafından alınan imza tasdik ücretlerine ilişkin tarifelerin ayrı bir kalem ve maktu olarak belirlenmesi. Tarife Değişikliği Şirket kuruluşu işlem maliyetlerinin azaltılması. Adalet Bakanlığı Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Türkiye Noterler Birliği, Sivil Toplum Kuruluşları Mayıs 2008

12 ŞİRKET KURULUŞU TEKNİK KOMİTESİ 3. Şirket kuruluşu işlemlerinin ve şirketlerin tescil ve ilanla ilgili diğer işlemlerinin basitleştirilmesi kapsamında; a) Şirket kuruluş, anasözleşme değişiklikleri ve diğer tescil, ilan başvurularının, vergi, sosyal güvenlik, başvurularının şirketi temsil eden tek bir numara ile internet üzerinden yapılmasının, sonuçlandırılmasının ve sorgulanmasının sağlanması. Proje Şirket kuruluş aşama sayısının azaltılması ve şirketlerle ilgili ticaret sicili işlemlerinin kolaylaştırılması. Sorumlu Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, TOBB Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Vakıflar Genel Müdürlüğü, TOBB Mayıs 2008 b)ticaret sicil gazetesi ilan Proje metinlerinin Ticaret Sicil Müdürlüklerinden elektronik ortamda alınması, aktarılması. Ticaret Sicil Gazetesi ilan işlemlerinin ve ilanlara erişimin kolaylaştırılması. TOBB Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, TOBB Mayıs 2008

13 ŞİRKET KURULUŞU TEKNİK KOMİTESİ 4. Şirket kuruluşu sürecinin maliyetinin unsurlarıyla birlikte tespiti ve maliyetin azaltılması için gerekli çalışmaların yapılması. Tespit çalışması Şirket kuruluşu işlemlerinin ilgili kamu kurumlarına ve yatırımcılara maliyetinin, Türkiye genelinde, unsurları itibariyle belirlenmesi; hizmet ücretlerinin belirlenmesinde şeffaflık sağlanması, şirket kuruluşu maliyetinin iller/bölgeler arası farklılığının (varsa) belirlenmesi, maliyetin azaltılmasına yönelik olarak atılması gereken adımların tespit edilmesi. Sorumlu Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, TOBB, Maliye Bakanlığı Mayıs Şirket tasfiyesi süreci ile ilgili sorunların tespiti ve giderilmesine yönelik bir çalışma yapılması. İcra-İflas Kanununda değişiklik öngören Kanun tasarısı taslağı İflas tasfiyesi sürecinin basitleştirilmesi ve maliyetlerin azaltılması. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Adalet Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Sivil Toplum Kuruluşları Nisan 2008

14 İSTİHDAM TEKNİK KOMİTESİ Sorumlu yla İlgili 1. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın hazırlamakta olduğu İstihdam Paketi nin, yatırım ortamını iyileştirme perspektifiyle Teknik Komitede değerlendirilmesi. Toplantı İstihdam Paketinin kapsamı ve sonuçları hakkında Teknik Komite üyelerinin bilgilendirilmesi, Paketin daha etkin biçimde hayata geçirilmesine yönelik önerilerin alınması. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Adalet Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı, Sosyal Ortaklar 2008 yılı içerisinde 2. Eğitim-istihdam ilişkisinin sağlanması, işgücünün niteliklerinin iş piyasasının gereksinimlerine uygun hale getirilmesi için; Değerlendirme Raporu a) İşgücü Piyasası Anket Formunun uygulanması ve değerlendirme raporunun hazırlanması. İşgücü Piyasası Anket Türkiye İş Kurumu Formunun uygulanması sonucunda işgücü piyasasında önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulacak mesleklere ilişkin analizlere yer verilen bir Raporun Teknik Komiteye sunulması ve Teknik Komite üyelerinin değerlendirilmeleri de dikkate alınarak işgücü piyasası ihtiyaç analizinin tamamlanması. Türkiye İstatistik Kurumu, Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK, TÜSİAD İlk uygulaması Mayıs 2008'de olmak üzere her yılın Mayıs ayı

15 İSTİHDAM TEKNİK KOMİTESİ Sorumlu yla İlgili b) Türkiye İş Kurumu tarafından yapılan işgücü piyasası ihtiyaç analizlerinin Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumuna iletilerek, eğitim sisteminin, ihtiyaç duyulan meslekler açısından işgücü piyasası ihtiyaçlarını da dikkate alacak şekilde şekillendirilmesi. Bilgi paylaşımı Eğitim sisteminin işgücü piyasasının talepleri çerçevesinde şekillendirilmesini sağlayacak destekleyici bir mekanizmanın oluşturulması. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu, YÖK, TÜSİAD İlk uygulaması Haziran 2008'de olmak üzere her yılın Haziran ayı. c) Mesleki Yeterlilik Kurumunun etkin biçimde faaliyete geçmesini sağlayacak ikincil mevzuatın çıkarılması. Yönetmelik 5544 sayılı Kanun çerçevesinde Mesleki Yeterlilik Kurumunun kurulmasının ardından, ulusal mesleki yeterlilik sistemine ilişkin planlamanın yapılması ve meslek standartlarının belirlenmesi sürecinin etkin biçimde işleyişini sağlayacak ikincil mevzuatın çıkarılması. Mesleki Yeterlilik Kurumu Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, YÖK, Türkiye İş Kurumu, Sosyal Ortaklar Haziran 2008 d) Meslek standardı, sınav ve belgelendirme çalışmalarının yürütülmesi ile sistemin işlerlik kazanması. Teknik Komite İzleme Toplantısı Mesleki Yeterlilik Sisteminin işlerlik kazanması. Mesleki Yeterlilik Kurumu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu, YÖK, Sosyal Ortaklar Kasım 2008

16 İSTİHDAM TEKNİK KOMİTESİ Sorumlu yla İlgili e) İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurullarının işbirliği içerisinde çalışmasını sağlayacak bir mekanizma oluşturulması. Çalışma İl düzeyinde işgücü piyasasının ihiyaçlarının karşılanabilmesi için mesleki eğitim-istihdam ilişkisinin kurulması. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Temmuz 2008 f) Sanayi- mesleki eğitim işbirliği hususunda uygulanabilir projelerin geliştirilmesi. Proje önerileri Sanayi- mesleki eğitim işbirliğinin güçlendirilmesi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı TOBB, Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, YÖK, TİSK Mart Kayıt dışı istihdamın azaltılmasına Teknik Komite ilişkin olarak; Değerlendirme Toplantısı a) Türkiye de kayıtdışı istihdama neden olan faktörleri ortadan kaldırarak kayıtlı istihdama geçişe katkı sağlayacak KADİM projesi kapsamında çalışmalar yapılması. Kayıt dışı istihdamın önlenmesi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı, Gümrük Müsteşarlığı, Denizcilik Müsteşarlığı, KOSGEB, Sosyal Taraflar Ekim 2008 b) 3400 adet Sosyal Güvenlik Kontrol Memurunun kademeli olarak görevlendirilmesi suretiyle etkin bir denetim sisteminin oluşturulması. Personel Alımı ve Eğitimi Kayıt dışı isihdamın azaltılması amacıyla etkin bir denetim mekanizması oluşturulması. Sosyal Güvenlik Kurumu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2008 yılından itibaren kademeli olarak

17 İSTİHDAM TEKNİK KOMİTESİ Sorumlu yla İlgili 4. Özel itina gösterilmesi gereken grupların istihdam olanaklarının arttırılmasına yönelik uygulanabilir proje önerilerinin geliştirilmesi ve uygulamaya geçen projelerin sonuçlarının izlenmesi. Proje önerileri Özel itina gösterilmesi gereken grupların istihdama katılımını teşvik edecek mekanizmaların güçlendirilmesi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı, Türkiye İş Kurumu Mayıs Türkiye'deki işgücü piyasasının esneklik prensip ve uygulamaları çerçevesinden analiz edilerek mevcut sorunlara ve çözüm önerilerine yönelik rapor hazırlanması. Rapor Türk işgücü piyasasının güvenli esneklik prensipleri çerçevesinde yeniden yapılandırılmasına ilişkin çalışmalar yapılması. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Sosyal Ortaklar Mayıs Çalışma izni başvuru süresinin kısaltılması. Yasa Değişikliği Yabancılara çalışma izni verme süresinin kısaltılması suretiyle sürecin etkinliğinin arttırılması; yatırım ortamının iyileşmesine katkı sunulması. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İlgili Bakanlıklar, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Kamu Kurumu nde Meslek Örgütleri, Sivil Toplum Örgüleri ve Sosyal Taraflar Haziran 2008

18 SEKTÖREL LİSANSLAR TEKNİK KOMİTESİ Sorumlu 1. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun kurulması amacıyla hazırlanan Kanun Taslağının özel sektör görüşleri dikkate alınarak tamamlanması ve TBMM ye sevk edilmesi. Kanun Beşeri ilaçlar, veteriner tıbbi müstahzarları, aşı, serum, biyolojik maddeler, kozmetik ve ara ürünleri, kan ürünleri, tıbbi ve cerrahi sarf malzemeleri ile ilgili izin ve ruhsat işlemlerini, üretim ve satış yerlerinin kontrol ve denetimini yürütecek; analiz, kontrol, denetim, kalite emniyet, etkinlik açısından ilgili üretici, ithalatçıları denetleyip izleyecek mali, idari ve bilimsel açıdan özerk bir kurumun kurulması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması. Sağlık Bakanlığı Başbakanlık, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, TOBB, TÜSİAD, YASED Temmuz İzmir ve Çukurova Kalkınma Ajansları bünyesinde pilot yatırım destek ofislerinin kurulması ve faaliyete geçirilmesi. Ajans Yönetim Kurulu Kararı Yatırımcıların izin ve ruhsat işlemleri sırasında yaşadıkları yoğun bürokrasi, bilgi eksikliği ve takip sorunlarını çözmek üzere, izin ve ruhsat işlemlerinin, yatırımcının isteğine bağlı ve ücretsiz olarak, Kalkınma Ajansları bünyesinde kurulacak olan Yatırım Destek Ofisleri vasıtasıyla takip ve koordine edilmesi. Devlet Planlama Başbakanlık, İçişleri Teşkilatı Müsteşarlığı Bakanlığı, Kalkınma Ajansları, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Temmuz 2008

19 SEKTÖREL LİSANSLAR TEKNİK KOMİTESİ Sorumlu 3. a) Gerekli yetkinliğe sahip OSB lerin kendi hudutları içinde tek durak ofis gibi faaliyet gösterebilmelerini teminen ilave izin ve ruhsatların (ÇED Gerekli/Gerekli Değildir Kararı, Kurma İzni, İşletme Belgesi, Jeneratör İzni, Doğal gaz proje ve tesisat onayı, Sığınak Raporu vb.) OSB Yönetimi tarafından verilmesinin sağlanması, b) OSB lerden şirket kurma ve lisans alma şartı aranmaksızın Kanun ve Yönetmelik kendi hudutları içindeki ses ve veri iletişimi faaliyetlerini yürütmek üzere, Elektrik Piyasası Kanunu nda OSB ler ile ilgili yapılan değişikliğin benzerinin, 406 sayılı Telefon ve Telgraf Kanununda ve Elektronik Haberleşme Kanunu Tasarısı nda da yapılması. Gerekli yetkinliğe sahip OSB lerin kendi hudutları içinde tek durak ofis gibi faaliyet gösterebilmelerini teminen ilave izin ve ruhsatların OSB Yönetimi tarafından verilmesinin ve OSB lerin ses ve veri iletişimi faaliyetlerini yürütebilmesinin sağlanması. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Haziran 2008 Güvenlik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı,Çevre ve Orman Bakanlığı, Telekomünikasyon Kurumu, Enerji Piyasası Düzenleme ve Denetleme Kurumu,TOBB, TİM ve ilgili diğer kurum ve kuruluşlar 4. Sektörel lisans maliyetlerinin azaltılması ve sürecin basitleştirilmesi. Kanun ve Yönetmelik Sektörel lisans maliyetlerinin belirlenerek, azaltılması ve sürecin basitleştirilmesine yönelik mevzuat değişikliği çalışmalarının yapılması. Devlet Planlama Başbakanlık, İlgili Teşkilatı Müsteşarlığı diğer kurum ve kuruluşlar Haziran 2008

20 SEKTÖREL LİSANSLAR TEKNİK KOMİTESİ Sorumlu 5. İşyeri açma ruhsatları ile ilgili olarak büyükşehir belediyeleri ile belediyelerde uygulama birliğinin sağlanmasına yönelik çalışma yapılması. Kanun ve Yönetmelik İşyeri açma ruhsatları ile ilgili olarak büyükşehir belediyeleri ile belediyelerde uygulama birliğinin sağlanması. Başbakanlık İçişleri Bakanlığı, TOBB, TİM, YASED, ilgili diğer kurum ve kuruluşlar Mart Gıda ürünleri üretimi sürecinde ambalaj ve aroma değişikliğinde söz konusu olan gıda üretim izni sürecinin basitleştirilmesi için ürün sınıflarının özellikleri dikkate alınarak çalışma yapılması. Kanun ve Yönetmelik Gıda ürünleri üretimi sürecinde ambalaj ve aroma değişikliğinde söz konusu olan gıda üretim izni sürecinin basitleştirilmesi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı TOBB, TÜSİAD, TİM, YASED Haziran Adalet Bakanlığınca hazırlanan Genel İdari Usul Kanun Tasarısı nın sektörel lisanslar açısından değerlendirilmesi. Kanun Kamu kuruluşlarının izin başvuru işlemlerini sonuçlandırılmasıyla ilgili genel düzenleme yapılması. Adalet Bakanlığı İlgili kurum ve kuruluşlar Nisan 2008

21 1. Koruma bantları ile ilgili usul, esas ve standartları belirleyen yönetmelik çalışmalarının tamamlanması. Yönetmelik YATIRIM YERİ TEKNİK KOMİTESİ Sorumlu Koruma bantları (Müessesenin Başbakanlık çevreye olan zararlı etkisi dikkate alınarak müessese etrafında bırakılması gereken iskan dışı alan) ile ilgili usul, esas ve standartları belirleyen yönetmelik çıkarılması. Bayındırlık ve İskan Aralık 2008 Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Sivil Toplum Kuruluşları 2. Planlama sürecine ilişkin konularda görev yapacak ihtisas mahkemelerinin kurulmasına dair çalışmalar yapılması ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı nezdinde imar mevzuatı konusunda eğitim faaliyetlerinin başlatılması. Çalışma ve Eğitim Planlama sürecine ilişkin konularda görev yapacak ihtisas mahkemelerinin kurulması ve eğitim ile dava sürecinde yaşanan sorunların daha kolay çözümlenmesi. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Adalet Bakanlığı, Danıştay Başkanlığı, Sivil Toplum Kuruluşları Sanayi sektörüne yer seçiminde Alt Komite Toplantısı sağlanan kolaylıkların turizm, ticaret, tarım ve hizmetler sektörüne de sağlanması için sorunların tespit edilmesi ve çalışmaların başlatılması. Turizm, ticaret, tarım ve hizmetler sektörlerinde yer seçimine ilişkin yaşanan sorunlara çözüm sağlanması. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı İlgili kurum ve kuruluşlar Sürekli

22 YATIRIM YERİ TEKNİK KOMİTESİ Sorumlu 4. Yatırım yeri ile ilgili işlemlerde farklı kurumlarca talep edilen mükerrer belgeler nedeniyle yaşanan sorunların tespitine yönelik çalışma yapılması. Toplantı/Araştırma Talep edilen mükerrer belge nedeniyle oluşan süreç uzamasının önüne geçilmesi. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Sivil Toplum Kuruluşları Sürekli 5. Tapu işlemlerinin sadeleştirilmesi ve harçların yeniden düzenlenmesi. Toplantı/Araştırma Tapu işlemlerinin sadeleştirilmesi ve harçların yeniden düzenlenmesi. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Maliye Bakanlığı Aralık Bir binanın inşası için inşaat öncesi, inşaat sürecinde ve sonrasında yapılması gereken işlemlerde iyileşme sağlanması. Çalışma/Araştırma İnşaat öncesi ve sonrası işlemlerin azaltılarak sürecin ve maliyetin azaltılması. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Sivil Toplum Kuruluşları Aralık Planlamaya ilişkin mevzuat düzenlemelerinin (Kıyı Kanunu ve İmar ve Planlama Kanunu Tasarıları vb.) yasal sürecinde kaydedilen ilerlemelerin izlenmesi. İzleme Planlamaya ilişkin mevzuat Bayındırlık ve İskan düzenlemelerinin yasal sürecinde Bakanlığı kaydedilen ilerlemeler konusunda Komite üyelerinin bilgilendirilmesi. Sivil Toplum Kuruluşları Sürekli

23 VERGİ ve TEŞVİKLER TEKNİK KOMİTESİ Sorumlu 1. Kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınabilmesi amacıyla; Kanun, Tebliğ Kayıtlı ekonomiye geçişte vergisel tedbirlerin alınması ve kamuoyu desteğinin a) Vergi tabanını genişletici düzenlemelerin yapılması. sağlanması. b) Vergi kanunlarında kayıt dışılığa Kanun neden olan düzenlemelerin belirlenmesine ilişkin çalışma yapılması. Maliye Bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sivil Toplum Kuruluşları, Meslek Kuruluşları, İlgili diğer kurum ve kuruluşlar Sürekli c) Kayıt dışılığın önlenmesi için kamuoyunun desteğinin sağlanması hususunda ilgili bakanlıklar, sivil toplum kuruluşları ve meslek kuruluşlarıyla işbirliği yapılması. Protokol d) Taşıt Kimlik Birimi Sistemi Projesinin uygulamaya konulması. Proje Akaryakıt istasyonlarının belgelerinin, gerçek sahiplerine düzenlemesi ve akaryakıt sektöründe kayıtdışılığın önüne geçilmesi. Maliye Bakanlığı-Gelir İdaresi Başkanlığı Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sürekli e) Bilgisayar destekli denetim ve risk analiz merkezi kurulması. Proje Denetimde etkinliğin artırılması. Maliye Bakanlığı-Gelir İdaresi Başkanlığı Sürekli

24 VERGİ ve TEŞVİKLER TEKNİK KOMİTESİ Sorumlu 2. Sanayi tesisleri tarafından kullanılan elektrik enerjisi maliyet ve fiyat unsurlarına ilişkin olarak (vergi ve kamu payları gibi yükler dahil) bütçe imkanları çerçevesinde çalışmalar yapılması. Kanun Sanayi tesisleri tarafından kullanılan elektrik enerjisinin maliyetinin azaltılması. Maliye Bakanlığı İçişleri Bakanlığı, Enerji Aralık 2008 ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu 3. Bölgesel ve sektörel devlet yardımları Bakanlar Kurulu Bölgesel gelişmenin sisteminin geliştirilebilmesi için; Kararı hızlandırılması. a) Kalkınma ajanslarının kurulması kapsamındaki çalışmaların tamamlanması. Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı İlgili Bakanlıklar, Aralık 2009 Mahalli İdareler, Meslek Odaları b) Sanayi Bilgi Sistemi'nin (sanayi envanteri) kurulması kapsamındaki çalışmaların tamamlanması. Proje Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı, TÜİK, TOBB Haziran 2008

25 VERGİ ve TEŞVİKLER TEKNİK KOMİTESİ Sorumlu 4. Uluslararası muhasebe ve denetim standartları ile uyumlu düzenlemelerin temini ve güncellenmesi. Kanun Uluslararası muhasebe ve denetim standartlarına uyumlu düzenlemelerin temini ve güncellenmesinin sağlanması ile meslek mensuplarına uluslararası akretidasyon sağlanması. Maliye Bakanlığı SPK, Hazine Haziran 2008 Müsteşarlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, TÜRMOB, TMSK, BDDK 5. Gelir vergisi sisteminin yeniden düzenlenmesi. Kanun, Tebliğ Serbest piyasa ekonomisi ile uyumlu, yatırımları ve istihdamı artırarak sürdürülebilir ekonomik büyümeyi destekleyen, vergiye uyumu artırarak kayıtdışılığı azaltan etkin ve verimli bir vergi sisteminin oluşturulması. Maliye Bakanlığı Hazine Müsteşarlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, SPK, Sivil Toplum Kuruluşları Haziran 2008

26 DIŞ TİCARET ve GÜMRÜKLER TEKNİK KOMİTESİ Sorumlu Kurum/ Kuruluşlar 1. Onaylanmış ihracatçı ve tedarikçi beyanı uygulamalarını düzenleyici ve açıklayıcı düzenleme yapılması. 2. Fikri mülkiyet hakları ile ilgili olarak bir veri bankası oluşturulması. Tebliğ Çalışma İhracat ve menşe ispat belgeleri düzenlenmesinde basitleştirilmiş gümrük işlemlerinden yararlananların sayısının artırılarak bu işlemlerin hızlandırılması. Gümrük Müsteşarlığı Mart 2008 Fikri mülkiyet haklarının Gümrük Müsteşarlığı Kültür ve Turizm Bakanlığı Haziran 2008 korunması başvurularının merkeze yapılması ve burada değerlendirilmesi, elde edilen tüm bilgileri içerecek ve risk analizine uygun bir veri tabanı oluşturulması, bu veri tabanından yararlanarak risk analizi yapılması, gümrük idarelerinin veri bankasına pasif erişimi ve kayıtlı bilgileri kullanması. 3. Sonradan kontrolün usul ve esaslarının belirlenmesi. Yönetmelik Gümrük işlemlerinin sonradan kontrolü ile iş akışının hızlandırılması. Gümrük Müsteşarlığı Haziran 2008

27 DIŞ TİCARET ve GÜMRÜKLER TEKNİK KOMİTESİ Sorumlu Kurum/ Kuruluşlar 4. İhracatçılarımızın rekabet gücünün artırılması amacıyla: a) Ulusal bir Kümelenme Politikası Oluşturulması Projesi hayata geçirilmesi. Proje Türkiye de Ulusal bir Kümeleme Dış Ticaret Müsteşarlığı Politikası Oluşturulması Projesi kapsamında ulusal kümeleme politikasının oluşturulması ve uygulanması için ilgili kurum ve kuruluşlarda ihtiyaç duyulacak kapasitenin geliştirilmesi; Ülkemizdeki potansiyel kümelerin haritasının çıkarılması ve analizlerinin yapılması; ulusal kümeleme politikasının oluşturulması. Sanayi ve Ticaret Mart 2009 Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı,KOSGEB, TÜBİTAK, GAP İdaresi, Sivil Toplum Kuruluşları, İhracatçı Birlikleri b) Ar-Ge Yardımına İlişkin Tebliğin sektör taleplerine uygun olarak revize edilmesi. Mevzuat (Tebliğ) AR-GE Yardımına İlişkin Tebliğ in revize edilerek teknoloji yoğun sektörlerdeki Ar-Ge desteğinin artırılması. Dış Ticaret Müsteşarlığı TÜBİTAK/TTGV Aralık Gümrük mevzuatından kaynaklanan işlem maliyetlerinin ve diğer maliyetlerin azaltılması Çalışma Gümrük mevzuatından kaynaklanan maliyetlerin makul düzeye indirilmesi. Gümrük Müsteşarlığı Maliye Bakanlığı, DTM, TOBB, TÜSİAD, TİM, MÜSİAD, Gümrük Müşavirlikleri Dernekleri Sürekli

28 DIŞ TİCARET ve GÜMRÜKLER TEKNİK KOMİTESİ Sorumlu Kurum/ Kuruluşlar 6. Yüksek risk arz eden ürünlere yönelik gümrük denetimlerinin artırılması. Denetim Emniyet ve güvenlik tedbirlerinin uygulanması ile kamu sağlığı ve güvenliği ile yerli üreticinin korunması. Gümrük Müsteşarlığı Sürekli 7. Risk analizi ve basitleştirilmiş uygulamalar çerçevesinde gümrüklerde fiziksel denetimlerin azaltılması. Çalışma Risksiz işlemler ile basitleştirilmiş uygulamalar kapsamındaki eşya üzerindeki fiziksel denetimlerin azaltılması ile basitleştirilmiş uygulamaların ticaret erbabına sağladığı avantajların vurgulanarak uygulamanın yaygınlaşmasının sağlanması. Gümrük Müsteşarlığı TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, TİM Sürekli

29 DIŞ TİCARET ve GÜMRÜKLER TEKNİK KOMİTESİ Sorumlu Kurum/ Kuruluşlar 8. Gümrük İdaresi Otomasyon Sisteminin kapsamının geliştirilmesi ve etkinleştirilmesi. Çalışma Otomasyon sisteminin sürekli geliştirilerek işlemlerin insansız ve kağıtsız yapılması nihai hedef olmakla birlikte, Ayrıca; - Serbest bölge işlem formlarının elektronik ortamda işlem görmesinin sağlanması, - Hamzabeyli, Öncüpınar, Dilucu, Dereköy, Esendere kara sınır kapıları ile Haydarpaşa ve Çeşme limanlarına CCTV ve plaka okuma sistemlerinin kurulması, - Yatırım teşvik kapsamında yapılan ithalat işlemlerinin GÜVAS tan sorgulanarak yazışmaların azaltılması, - GÜMSİS (Araç Tarama Sistemleri, Plaka Okuma Sistemi, Kapalı Devre Televizyon Sistemi, Araç Takip Sistemi, Kriptografik Haberleşme Sistemi, Gemi Takip Sistemi, Kaçak Bilgi Bankası, Radyasyon Tespit Sistemi vb) geliştirilmesi, - TIR işlemlerinin yapıldığı tüm gümrük idarelerinin otomasyona geçirilmesi. Gümrük Müsteşarlığı Milli Savunma Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Türkiye Bankalar Birliği, Gümrük Müşavirlikleri Derneği Sürekli

30 DIŞ TİCARET ve GÜMRÜKLER TEKNİK KOMİTESİ Sorumlu Kurum/ Kuruluşlar 9. Gümrük iş ve işlemlerinin basitleştirilmesi ve kolaylaştırılması. Çalışma Emniyet ve güvenlik tedbirleri hariç Gümrük Müsteşarlığı ilgili kurum ve kuruluşlarca belirlenen belgelerin tescilden önce gümrük beyannamesi ile birlikte gümrük idaresine verilerek işlemlerde süratin artırılması, nihai aşamada piyasa gözetim ve denetimine geçilmesi, - Em. Gn. Md. ile teknik işbirliği yapılarak gümrük kapılarında işlem hızının artırılması, - YİD modeli ile gümrük kapılarının yenilenmesi, - Gümrük laboratuarları veritabanı kurulması ve laboratuarların BİLGE sistemine entegre edilmesi, - Bağlayıcı Tarife Bilgisi düzenleme yetkisinin laboratuar bulunan İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin, İzmit ve Bursa Başmüdürlüklerine devri - Dış ticaret istatistiklerinin Gümrük Müsteşarlığınca yayımlanması, - Veri madenciliği programı ile etkili risk analizi ve istatistik çalışması yapılması öngörülmektedir. Milli Savunma Bakanlığı, Sürekli Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK)

31 FİKRİ ve SINAİ MÜLKİYET HAKLARI TEKNİK KOMİTESİ Sorumlu 1. Coğrafi İşaretlerin Korunması Hakkındaki KHK da değişiklik yapılması. Kanun Gerçekleştirilecek olan değişiklik ile iki adet yüksek tirajlı ulusal gazetede başvurunun tamamının yayını şartı yerine, başvuru hakkında özet bilgileri içeren düşük masraflı ilanın yeterli olması sağlanarak çoğrafi işaret tescil maliyetinin düşürülmesi. Türk Patent Enstitüsü Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Gümrük Müsteşarlığı Mart Patent Kanunu Anlaşması (PLT) ve Çalışma katılım sürecinin sonuçlandırılması için gerekli çalışmaların tamamlanması. Patent prosedüründeki şekli şartların uyumlaştırılmasına yönelik Patent Kanunu Anlaşmasını (PLT) Türkiye, 2 Haziran 2000 de imzalamıştır. 28 Haziran 2005 te yürürlüğe giren anlaşmaya ilk imzalayan ülkelerden biri olarak, Patent ve Faydalı Model Kanun Taslağının yasalaşmasının ardından katılım sağlanması amaçlanmaktadır. Türk Patent Enstitüsü Aralık Türk Patent Kurumu Kanunu'nun çıkarılması. Kanun Enstitünün daha etkin ve verimli bir yapıya kavuşturulması, kurumsal kapasitenin güçlendirilmesi ve vekillik müessesesinin düzenlenmesi. Türk Patent Enstitüsü Eylül 2008

32 FİKRİ ve SINAİ MÜLKİYET HAKLARI TEKNİK KOMİTESİ Sorumlu 4. Patent ve marka vekillerine ilişkin olarak; Avrupa Patent Vekilliği sisteminde Türk vekil sayısının artırılması için tedbirler alınması. Avrupa Patent Organizasyonu (EPO) nezdinde çalışma Avrupa Patent Ofisi nezdinde Türk Avrupa Patent Vekili sayısının artırılması. Türk Patent Enstitüsü TOBB ve ilgili diğer sivil toplum kuruluşları Aralık Patentli buluşların sanayiye kazandırılması ve değerinin tespit edilmesi amacıyla Patent Değerlendirme Ajansı nın kurulması için gerekli çalışmaların yapılması. Çalışma Patentin ekonomik değerinin tespitinde yardımcı olmak, sanayi kesimi ile buluş sahibini bir araya getirmek, yenilikçilik sürecinde destek sunmak gibi işlevleri üstlenecek Patent Değerlendirme Ajansı kurulması. Türk Patent Enstitüsü Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, TÜBİTAK, Sivil Toplum Kuruluşları Eylül Singapur Anlaşması hükümleri göz önüne alınarak hazırlanan Marka Kanunu nun yasalaşması için gerekli çalışmaların yapılması ve katılım çalışmalarının sonuçlandırılması. Kanun 1996 yılında yürürlüğe giren ve ülkemizin 01 Ocak 2005 te taraf olduğu Marka Kanunu Anlaşması nın (TLT) revizyonuna ilişkin Singapur Anlaşması, 31 Mart 2006 da imzalanmıştır. Anlaşmanın yürürlüğe girmesi ve katılım sağlanması ile marka işlemlerinde kolaylıklar getirilecektir. Markalar Kanunu Taslağının yasalaşmasının ardından katılım sağlanacaktır. Türk Patent Enstitüsü Türk Patent Enstitüsü Aralık 2009

33 FİKRİ ve SINAİ MÜLKİYET HAKLARI TEKNİK KOMİTESİ Sorumlu 7. Müzik Meslek Birlikleri ve umuma açık mahaller arasında fikir ve sanat eserlerinin kullanımı ile ilgili tarifeler konusunda yaşanan sorunların giderilmesi. Çalışma Müzik Meslek Birlikleri ve umuma açık mahaller arasında fikir ve sanat eserlerinin kullanımı ile ilgili tarifeler konusunda yaşanan sorunların giderilmesi. Kültür ve Turizm Bakanlığı TOBB, TESK, Müzik Meslek Birlikleri ve ilgili diğer sivil toplum kuruluşları Aralık Fikri ve sınai haklar ihtisas mahkemelerinin ve hakim sayılarının artırılması ile bu mahkemelerin kapasite ve niteliklerinin güçlendirilmesi. Çalışma Avrupa Patent Ofisi (EPO) ve Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) tarafından hâkimlere yönelik düzenlenen eğitimlere konu ile ilgili hâkimlerimizin katılımı temin edilerek, ihtisas mahkemelerimizin kapasitesi ve niteliklerinin yükseltilmesi. Adalet Bakanlığı Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Patent Enstitüsü Sürekli 9. Fikri hakların izlenmesi ve korunması amacıyla denetleme ve soruşturmalarda kullanılmak ve tamamlanmasının ardından mahkemeler, meslek birlikleri, il kültür ve turizm müdürlükleri ve emniyet güçlerinin erişimine sunulmak üzere bandrol, kayıttescil ve sertifika bilgilerini içerecek bir veri tabanının oluşturulması. Çalışma Söz konusu veri tabanının fikri hakların izlenmesinde, korunmasında ve denetleme ile soruşturmalarda kullanılması. Kültür ve Turizm Bakanlığı Meslek Birlikleri Aralık 2008

34 FİKRİ ve SINAİ MÜLKİYET HAKLARI TEKNİK KOMİTESİ Sorumlu 10. Fikri mülkiyet haklarının uygulanması konusunda bir Koordinasyon Kurulu oluşturulması. Başbakanlık Genelgesi Fikri mülkiyet haklarının Türk Patent Enstitüsü, uygulanması için izlenecek kısa, Kültür ve Turizm orta ve uzun vadeli stratejileri Bakanlığı oluşturmak, uygulamada etkinliği artırmak ve ilgili kurumlar arasında koordinasyonu ve işbirliğini sağlamak üzere üst düzeyde karar verici temsilcilerin yer alacağı bir Koordinasyon Kurulunun Başbakanlık Genelgesi ile oluşturulması. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı,Gümrük Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı Mart Akademik Yükselme Kriterlerinde patentin etkisinin artırılması. Çalışma Üniversitelerde uygulanmakta olan akademik yükselme kriterlerinde patentin mevcut etkisinin artırılması için TPE tarafından geliştirilen yeni değerlendirme sistemi uygulanmaya başlanacaktır. Geliştirilen yeni sistemde, patent b d b l Türk Patent Enstitüsü, YÖK Üniversiteler Aralık 2009

35 FİKRİ ve SINAİ MÜLKİYET HAKLARI TEKNİK KOMİTESİ Sorumlu 12. Fikri-Sınai Mülkiyet Hakları ile ilgili Yüksek Lisans programı açılması. Çalışma Fikri ve Sınai Haklar konusunun üniversite yüksek lisans programlarında yer alması sağlanarak, bu konularda yetkin ve eğitimli insan sayısının artırılması amaçlanmaktadır. Anılan program Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) bünyesinde faaliyet gösteren WIPO Akademi işbirliği ile gerçekleştirilecektir. Türk Patent Enstitüsü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yüksek Öğretim Kurulu, Üniversiteler Aralık Telif Hakları Koordinasyon Kurulu nun telif hakları alanında yaşanan sıkıntıların giderilmesine yönelik çalışmalarını sürdürmesi. Çalışma Fikir ve sanat eserlerini koruyarak fikri hak ihlallerinin önlenmesi ve bu eserlerin üretildiği sektörlerin (sinema, müzik, yazılım gibi) gelişiminin sağlanması suretiyle bu alanlardaki yatırım ortamının iyileştirilmesi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Adalet Bakanlığı İçişleri Bakanlığı, Gümrük Müsteşarlığı, Meslek Birlikleri, Diğer sivil Toplum Kuruluşları Sürekli

36 FİKRİ ve SINAİ MÜLKİYET HAKLARI TEKNİK KOMİTESİ Sorumlu 14. Kültür ve Turizm Bakanlığının, telif hakları ile ilgili işlemleri yürüten biriminin etkin bir kurumsal yapıya dönüştürülmesi. Çalışma Telif haklarına ilişkin çalışmaların uzmanlık yaklaşımı içinde yürütülmesini, ihtilafların yargı öncesi aşamada çözülmesini ve fikir ve sanat eserlerinin üretildiği sektörlerin (sinema, müzik, yazılım gibi) geliştirilmesini sağlayacak etkin bir kurumsal yapının oluşturulması. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Meslek Birlikleri Haziran 2008

37 YATIRIM PROMOSYONU TEKNİK KOMİTESİ Sorumlu 1. Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansının orta vadeli stratejik hedeflerinin oluşturulması. Strateji çalışması Kurum Kanununda yer alan Türkiye Yatırım Destek ve "Ulusal düzeyde yatırım Tanıtım Ajansı destek ve tanıtım stratejisi"nin oluşturulması ve Danışma Kurulunun onayına sunulması. İlgili kurum ve kuruluşlar Haziran Yatırım tanıtım hizmetlerinin altyapısında kullanılmak üzere oluşturulan kapsamlı veritabanının ilgili kurum ve kuruluşların desteği ile güncelleştirilmesi. Güncelleme Yatırım tanıtım hizmetlerinde kullanılan malzemelerin güncel ve güvenilir veri kaynaklarına sahip olması. Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı İlgili kurum ve kuruluşlar Sürekli

38 DOĞRUDAN YABANCI YATIRIM MEVZUATI TEKNİK KOMİTESİ Yapılacak Faaliyetin Sorumlu 1. Teknik Komite'nin önerilen gündeminin değerlendirilmesi ve nihai durumu hakkında Yönlendirme Komitesi'ne bilgi verilmesi. Teknik Komite gündem çalışması Teknik Komite tarafından önümüzdeki dönemde yürütülecek çalışmaların belirlenmesi. Hazine Müsteşarlığı İlgili kurum/kuruluşlar Nisan Uluslararası doğrudan yatırımcıların yatırım yeri algılamaları üzerinde etkili olan, uluslararası kuruluşların çalışmalarına ilişkin değerlendirmeler ve incelemeler yapılması ve bu kapsamda YOİKK üyelerinin bilgilendirilmesi. Rapor Uluslararası kurum ve kuruluşlarca yapılan, ülkelerin yatırım ortamlarını kıyaslamaya yönelik çalışmaları değerlendirerek, bu çalışmaların tespitleri üzerinden YOİKK platformunun yeni gündem oluşturmasına katkı sağlanması. Hazine Müsteşarlığı İlgili kurum/kuruluşlar Eylül Uluslararası doğrudan yatırım rejimi konusunda uluslararası kuruluşların çalışmaları ile diğer ülkelerde bu alandaki gelişmeler hakkında YOİKK üyelerinin bilgilendirilmesi. Rapor YOİKK üyelerinin çalışmaları sırasında uluslararası doğrudan yatırımlar rejimi ile ilgili olarak dünya genelide belirginlik kazanan eğilimleri/yaklaşımları göz önünde bulundurulması. Hazine Müsteşarlığı İlgili kurum/kuruluşlar Ekim 2008

39 KOBİ TEKNİK KOMİTESİ Sorumlu 1. KOSGEB in imalat sanayi dışındaki sektörlere destek verebilmesine yönelik kanuni düzenleme yapılması ve bu çerçevede KOSGEB in idari ve mali yapısının güçlendirilmesi. Mevzuat değişikliği KOSGEB, mevcut durumda KOSGEB imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ lere destek sağlamaktadır. Söz konusu eylem ile imalat sektörü dışında faaliyet gösteren KOBİ lerin de KOSGEB desteklerinden faydalanması amaçlanmaktadır. Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı,Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı, Hazine Müsteşarlığı, TESK, TOBB Aralık KOBİ lerin ekonomideki konumlarına ilişkin, aşağıdaki başlıkları da içerecek bir veri tabanı oluşturulması: a) Kredi kullanım bilgileri, b) Ekonomideki önemleri; - Dış ticaretteki payı, - Yatırımdaki payı, - İstihdamdaki payı, - AR-GE deki payı. Çalışma / Protokol Ülkemiz ekonomisinin bel kemiğini oluşturan KOBİ lere ilişkin bilgi ve verilerin toplanması sağlanarak, KOBİ lere ilişkin daha doğru ve etkin politikaların belirlenmesi ve uygulanması. KOSGEB Maliye Bakanlığı, Eylül 2008 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı, Hazine Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Gümrük Müsteşarlığı, BDDK, TBB, TÜBİTAK

40 KOBİ TEKNİK KOMİTESİ Sorumlu 3. KOBİ lerin finasmana erişimlerinin kolaylaştırılması kapsamında; a) Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı (GSYO) şirketlerine genel veya proje bazlı fon kurma yetkileri verilmesi için sermaye piyasası mevzuatında değişiklik yapılmasına yönelik Kanun taslağı hazırlanması. Kanun KOBİ lerin finansmana erişim konusunda yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda girişim sermayesi sisteminin kuvvetlendirilerek kolaylaştırılması hedeflenmektedir. Sermaye Piyasası Kurulu Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Sivil Toplum Kuruluşları Aralık 2008 b) Kredi Kefalet sisteminin, daha etkin ve yaygın çalışmasını teminen hukuksal alt yapısına ilişkin gerekli çalışmaların yapılması ve sistemin kurumsal hale getirilmesi. Mevzuat çalışması KOBİ lerin finansmana erişim konusunda yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda kredi kefalet sisteminin kuvvetlendirilerek kolaylaştırılması hedeflenmektedir. Hazine Müsteşarlığı Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı, BDDK, KOSGEB, TOBB, KGF, TBB, TESKOMB, TESK, Tarım Kredi Kooperatifi Aralık 2008

41 KOBİ TEKNİK KOMİTESİ Sorumlu 3. c) KOBİ lere yönelik çekirdek ve başlangıç sermayesi desteği amacıyla GSYO şirketlerine sağlanabilecek fon imkanlarının araştırılması. Araştırma KOBİ lerin finansman sıkıntılarının giderilmesinde yardımcı olacak olan girişim sermayesi firmalarının fon temin etmelerinin kolaylaştırılması amaçlanmaktadır. Hazine Müsteşarlığı Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, BDDK, KOSGEB, TOBB, KGF, KOBİ A.Ş. Sermaye Piyasası Kurulu Aralık 2008 d) BASEL II için bilgilendirme çalışmalarının yapılması. Eğitim ve bilgilendirme seminerleri KOBİ lerin Basel 2 kriterleri hakkında bilgilendirilmelerinin sağlanması. BDDK Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, TOBB, TESK, KOSGEB, TBB, KGF Sürekli 4. Hizmet Sektörlerini Geliştirme Stratejisinin oluşturulmasına yol gösterici nitelikte bir politika belgesinin hazırlanması. Çalışma Hizmet sektörünün rekabet edebilirliğinin arttırılmasına yönelik bir strateji belgesinin hazırlanmasına ilişkin yol haritası çıkarılması. Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Bayındırlık ve İskan Eylül 2008 Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, KOSGEB, TOBB, TÜSİAD, TESK, YASED, İŞKUR

42 KOBİ TEKNİK KOMİTESİ Sorumlu 5. Bilim ve Teknoloji Yüksek Çalışma Kuruluna öneride bulunmak üzere Sanayi Teknik Kurulu nun oluşturulması amacıyla çalışma yapılması. Ülkemizin Bilim ve Teknoloji politikalarının belirlenmesinde özel sektör görüşlerinin Bilim ve Teknoloji Yüksek Kuruluna gündem önerisi olarak iletilmesini sağlayacak bir platform kurulması. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı, Hazine Müsteşarlığı, TÜBİTAK, TOBB TÜİK, TÜSİAD Haziran KOBİ'lerin Kümelenme Haritasının çıkarılması, Kümelenme Politikasının oluşturulması ve Kümelenmelerin teşvik edilmesi yönünde eylem planının hazırlanması. Çalışma, Araştırma, Politika Metni Kümelenmelerin belirlenmesi ve teşviki ile KOBİ lerin rekabet gücünün artırılması. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Devlet Planlama Aralık 2008 Teşkilatı Müsteşarlığı, Hazine Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, TÜBİTAK, TOBB, KOSGEB, TİM, TESK

43 KOBİ TEKNİK KOMİTESİ Sorumlu 7. KOBİ lerin yurt dışına açılmasının desteklenmesi konusunda mevcut düzenlemelerin iyileştirilmesi. Çalışma, Araştırma, Mevzuat Değişikliği KOBİ lerin ihracat ve markalaşma potansiyellerinin geliştirilmesi. DTM Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, KOSGEB, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı, Hazine Müsteşarlığı, TPE, TOBB, TESK, IGEME, DEİK, TİM Haziran 2008

44 KURUMSAL YÖNETİM TEKNİK KOMİTESİ Sorumlu 1. Halka açık şirketlerin doğrudan veya dolaylı olarak sermaye, yönetim veya denetim ilişkisi içerisinde bulunduğu şahıslar veya şirketler ile gerçekleştireceği belirli büyüklüğün üzerindeki Tebliğ işlemler için bağımsız bir kuruluşa değerleme yaptırılması hususunda sermaye piyasası mevzuatında düzenleme yapılması. Payları Borsada işlem gören şirketlerin doğrudan veya dolaylı olarak sermaye, yönetim veya denetim ilişkisi içerisinde bulunduğu şahıslar veya şirketler ile gerçekleştireceği belirli büyüklüğün üzerindeki işlemler için bağımsız bir kuruluşa değerleme yaptırılması zorunluluğunun getirilmesi. Sermaye Piyasası Kurulu Şubat Kurumsal yönetim ilkelerinden payları Borsada işlem gören şirketler için kotasyon koşulu ya da pazara giriş koşulu olarak kullanılabilecek olanların belirlenmesi, kotasyon koşullarının iyi kurumsal yönetim uygulamaları çerçevesinde gözden geçirilmesi. Değerlendirme Raporu İyi kurumsal yönetim uygulamalarından kotasyon koşulu olarak kullanılabileceklerin belirlenmesi. Sermaye Piyasası Kurulu İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, Sivil Toplum Kuruluşları Haziran 2008

45 KURUMSAL YÖNETİM TEKNİK KOMİTESİ Sorumlu 3. Borsa dışı şirketler için en iyi kurumsal yönetim uygulamalarının belirlenmesi, benimsenmesi ve uygulanmasının sağlanması. Proje Borsa dışı şirketler tarafından esas alınabilecek kurumsal yönetim uygulamalarını açıklayıcı bir rehber hazırlanması. Sermaye Piyasası Kurulu Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, KOSGEB, Sivil Toplum Kuruluşları Eylül Kamu sermayeli şirketlerde kurumsal yönetim ilkelerinin belirlenmesi ve uygulanması için gerekli yasal altyapının tamamlanmasına yönelik kanun taslağının hazırlanması. Kanun Kamu sermayeli şirketlerde kurumsal yönetim ilkelerinin belirlenmesi ve uygulanması için gerekli yasal altyapının tamamlanmasına yönelik kanun taslağının hazırlanması. Devlet Planlama Özelleştirme İdaresi Teşkilatı Müsteşarlığı, Başkanlığı, Sermaye Hazine Müsteşarlığı Piyasası Kurulu Eylül Dünya Bankası tarafından hazırlanan Doing Business raporlarında ülkemizin düşük not aldığı Yöneticilerin Sorumluluğu (Director Liability) ve Ortakların Dava Açma Hakkı (Shareholder Suits) konularında sorunların ve yapılması gereken mevzuat değişikliklerinin tespit edilmesi. Çalışma Dünya Bankası tarafından hazırlanan Doing Business raporlarında ülkemizin düşük not aldığı Yönetcilerin Sorumluluğu (Director Liability) ve Ortakların Dava Açma Hakkı (Shareholder Suits) konularında sorunların ve yapılması gereken mevzuat değişikliklerinin tespit edilmesine yönelik rapor hazırlanması. Sermaye Piyasası Kurulu Adalet Bakanlığı, Sivil Toplum Kuruluşları Haziran 2008

46 AR-GE TEKNİK KOMİTESİ Sorumlu 1. Sanayi ve üniversite işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla; a) Döner sermaye uygulamalarının tıp fakülteleri dışındaki fakülteler için yeniden yapılandırılması. İlk taslağın hazırlanması Üniversite-sanayi işbirliğinin önündeki en büyük engellerden biri olan döner sermaye sisteminin yeniden düzenlenerek bu işbirliklerinin teşvik edilmesi. YÖK Maliye Bakanlığı Aralık 2008 b) Üniversitelerde geliştirilen teknolojinin sanayiye aktarılması için ofislerin kurulması. Pilot uygulama Yurtdışında da örnekleri olan teknoloji ofislerinin üniversitelerimizde kurulması ile geliştirilen yeni teknolojilerin mümkün olan en kısa sürede sanayiye aktarılmasının sağlanması. YÖK Sanayi ve Ticaret Bakanlığı,Türk Patent Enstitüsü, TOBB Aralık 2008 c) Sanayinin ihtiyaçlarını üniversiteye taşıyacak ve çözüm üretecek merkezlerin Organize Sanayi Bölgelerinde kurulması. Teknik çalışma Örnekleri mevcut olan merkezlerin sayısının artmasıyla sanayi ile üniversite arasındaki işbirliğinin pekiştirilerek; sanayicinin Ar-Ge ihtiyacını karşılamasının kolaylaştırılması. TOBB Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, KOSGEB, OSBÜK, YÖK, TÜBİTAK, TÜSİAD Haziran 2008

47 AR-GE TEKNİK KOMİTESİ Sorumlu 2. Toplumda Ar-Ge bilincinin geliştirilmesi amacıyla; a) Başarı hikayelerinin paylaşılması, etkinlikler düzenlenmesi, gerekli olduğunda ödüllendirme sisteminin hayata geçirilmesi. İlk çalışmanın sunulması Başarılı Ar-Ge uygulamalarının toplumla paylaşılması sonucunda toplumun Ar-Ge yapmaya özendirilmesi ve teşvik edilmesi. TÜBİTAK Anadolu Ajansı, TRT, RTÜK, TOBB, TÜSİAD, YASED, TİM Haziran 2008 b) Görsel ve yazılı medyada konu ile ilgili yayınların yapılmasının temin edilmesi. İlk çalışmanın sunulması Ar-Ge yapmanın getirdiği faydaların anlatılması yoluyla her kesimin bu konuda yatırım yapmanın önemine dair farkındalığının arttırılması. TÜBİTAK Anadolu Ajansı, TRT, RTÜK, TOBB, TÜSİAD, YASED, TİM Haziran 2008 c) Bilim ve toplum desteklerinin yaygınlaştırılması. Çalışma Toplumda bilim anlayışını yerleştirmeye yönelik uygulamaların yaygınlaştırılması. TÜBİTAK Anadolu Ajansı, TRT, TOBB, TÜSİAD, YASED, TİM Aralık 2008

YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI. 11 Mayıs 2012

YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI. 11 Mayıs 2012 YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI 11 Mayıs 2012 1 Sunum Planı 16/01/2012 tarihli Bakanlar Kurulu Prensip Kararı çerçevesinde YOİKK yapısı TOBB YOİKK Çalışma Grupları

Detaylı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji KASIM 2014 KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ

Detaylı

YOİKK TEKNİK KOMİTE EYLEM PLANLARINDA ŞUBAT-ARALIK AYLARINDA SAĞLANAN GELİŞMELER ŞİRKET KURULUŞU TEKNİK KOMİTESİ EYLEM PLANI

YOİKK TEKNİK KOMİTE EYLEM PLANLARINDA ŞUBAT-ARALIK AYLARINDA SAĞLANAN GELİŞMELER ŞİRKET KURULUŞU TEKNİK KOMİTESİ EYLEM PLANI 1. Şirket kuruluşları ve Protokol sermaye artırımlarında Rekabet Kurumu tarafından alınan sermayenin on binde dördü oranındaki tutarın Ticaret Sicili Memurlukları tarafından tahsil edilip, Rekabet Kurumunun

Detaylı

KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI

KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI 1. Programın Amacı ve Kapsamı 2013 yılı itibarıyla yaklaşık 105 milyar TL ile GSYH nin yaklaşık yüzde 7 si olarak gerçekleşen

Detaylı

YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULUNUN YAPISI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA KARAR

YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULUNUN YAPISI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA KARAR YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULUNUN YAPISI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA KARAR BİRİNCİ BÖLÜM Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu Platformunun Amaçları, Yapısı ve Görevleri

Detaylı

2010 YILI YOİKK TEKNİK KOMİTELER EYLEM PLANI

2010 YILI YOİKK TEKNİK KOMİTELER EYLEM PLANI 2010 YILI YOİKK TEKNİK KOMİTELER EYLEM PLANI MART 2010 YOİKK Teknik Komiteleri tarafından yürütülen çalışmaların performansının değerlendirilmesi amacıyla ilk kez 2007 yılında eylem planları hazırlanması

Detaylı

YATIRIMLARIN İZLENMESİ ve KOORDİNASYONU ile YATIRIM ORTAMININ İYİLEŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN KARAR

YATIRIMLARIN İZLENMESİ ve KOORDİNASYONU ile YATIRIM ORTAMININ İYİLEŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN KARAR YATIRIMLARIN İZLENMESİ ve KOORDİNASYONU ile YATIRIM ORTAMININ İYİLEŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN KARAR BİRİNCİ BÖLÜM Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu Platformunun Amaçları, Yapısı ve Görevleri Amaç

Detaylı

24 Eylül 2013 Tarihli EKK Toplantısında Gündeme Alınan Eylemler

24 Eylül 2013 Tarihli EKK Toplantısında Gündeme Alınan Eylemler 03 YOİKK Teknik Komite Eylem Planları 4 Eylül 03 Tarihli EKK Toplantısında Gündeme Alınan Eylemler /4 Başbakanlık Başbakanlıkça madencilik faaliyet izinlerine yönelik mevzuat değişiklikleri yapılması GİTES

Detaylı

2013/101 (Y) BTYK nın 25. Toplantısı. Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] KARAR

2013/101 (Y) BTYK nın 25. Toplantısı. Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] KARAR 2013/101 (Y) Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] BTYK nın 2009/102 no.lu kararı kapsamında hazırlanan ve 25. toplantısında onaylanan Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin koordinasyonunun

Detaylı

YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI TEKNİK KOMİTE EYLEM PLANLARI

YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI TEKNİK KOMİTE EYLEM PLANLARI YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI ve TEKNİK KOMİTE EYLEM PLANLARI OCAK 2009 İÇİNDEKİLER I. YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI II. TEKNİK

Detaylı

FASIL 7 FİKRİ MÜLKİYET HUKUKU

FASIL 7 FİKRİ MÜLKİYET HUKUKU FASIL 7 FİKRİ MÜLKİYET HUKUKU Öncelik 7.1 Fikri mülkiyet haklarının uygulanması amacıyla polis, gümrük ve yargı arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi ve bu kurumların kapasitelerinin geliştirilmesi

Detaylı

64. HÜKÜMET 2016 YILI EYLEM PLANININDA TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİNİN KATKI SAĞLAYACAĞI KONULAR

64. HÜKÜMET 2016 YILI EYLEM PLANININDA TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİNİN KATKI SAĞLAYACAĞI KONULAR 64. HÜKÜMET 2016 YILI EYLEM PLANININDA TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİNİN KATKI SAĞLAYACAĞI KONULAR Şeffaflık 5 İmar planı değişiklikleri sonucunda ortaya çıkan değer artışlarından kamuya pay alınması sağlanacak.

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 07.09.2001 Resmi Gazete Sayısı: 24516

Resmi Gazete Tarihi: 07.09.2001 Resmi Gazete Sayısı: 24516 Resmi Gazete Tarihi: 07.09.2001 Resmi Gazete Sayısı: 24516 KAMU GÖREVLİLERİ SENDİKALARI VE TOPLU SÖZLEŞME KANUNU KAPSAMINA GİREN KURUM VE KURULUŞLARIN GİRDİKLERİ HİZMET KOLLARININ BELİRLENMESİNE İLİŞKİN

Detaylı

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ Doç. Dr. Mustafa Türkmen ERÜ Mühendislik Fak. 20 Mayıs 2016 KAYSO Sunum Planı KÜSİ Çalışma Grubu KÜSİ İl Planlama

Detaylı

2014-2015 EYLEM PLANLARI KAMUOYUYLA PAYLAŞILDI

2014-2015 EYLEM PLANLARI KAMUOYUYLA PAYLAŞILDI 2014-2015 EYLEM PLANLARI KAMUOYUYLA PAYLAŞILDI 2007 yılından bu yana yayımlanmakta olan ve YOİKK in yıllık çalışma takvimini oluşturan eylem planlarının sonuncusu, 3 Temmuz 2014 tarihinde Ekonomi Bakanı

Detaylı

FASIL 6 ŞİRKETLER HUKUKU

FASIL 6 ŞİRKETLER HUKUKU FASIL 6 ŞİRKETLER HUKUKU Öncelik 6.1 Yeni Türk Ticaret Kanununun kabul edilmesi 1 Mevzuat uyum takvimi Tablo 6.1.1 1 68/151/AET, 2003/58/AT, Türk Ticaret Kanunu 1 AB şirketler hukuku mevzuatının sermaye

Detaylı

KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI

KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI Koordinatör Teknoloji Bakanlığı Öncelikli Dönüşüm Programları, 16/02/2015 tarihli ve 2015/3

Detaylı

FASIL 5 KAMU ALIMLARI

FASIL 5 KAMU ALIMLARI FASIL 5 KAMU ALIMLARI Öncelik 5.1 Kamu alımları konusunda tutarlı bir politika oluşturulması ve bu politikanın uygulanmasının izlenmesi görevinin bir kuruma verilmesi 1 Mevzuat uyum takvimi Tablo 5.1.1

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Yatırım Ortamı Değerlendirme Raporu: Türkiye nin ikinci nesil reform gündeminin tasarımı

Yatırım Ortamı Değerlendirme Raporu: Türkiye nin ikinci nesil reform gündeminin tasarımı tepav Yatırım Ortamı Değerlendirme Çalışması Slide 1 Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Yatırım Ortamı Değerlendirme Raporu: Türkiye nin ikinci nesil reform gündeminin tasarımı Güven Sak İstanbul,

Detaylı

İş ve Yatırım Ortamının Geliştirilmesi Çalışmaları Ve Yatırıma Uygun Arazi Belirlenmesi İçin CBS Teknolojisinin Kullanılması

İş ve Yatırım Ortamının Geliştirilmesi Çalışmaları Ve Yatırıma Uygun Arazi Belirlenmesi İçin CBS Teknolojisinin Kullanılması İş ve Yatırım Ortamının Geliştirilmesi Çalışmaları Ve Yatırıma Uygun Arazi Belirlenmesi İçin CBS Teknolojisinin Kullanılması Sunum Planı Sorumluluk Kapsamındaki Eylem Planları Eylem Planları Kapsamında

Detaylı

FASIL 3 İŞ KURMA HAKKI VE HİZMET SUNUMU SERBESTİSİ

FASIL 3 İŞ KURMA HAKKI VE HİZMET SUNUMU SERBESTİSİ FASIL 3 İŞ KURMA HAKKI VE HİZMET SUNUMU SERBESTİSİ Öncelik 3.1 Bu fasıl kapsamındaki müktesebata uyum sağlanabilmesi için, kurumsal kapasite ve mevzuat uyumu açısından gerekli tüm adımlarla ilgili takvimi

Detaylı

Uluslararası Rekabette Fikri Mülkiyetin Önemi: Türkiye'de yaşanan gelişmeler. Prof. Dr. Habip ASAN, TPE Başkanı

Uluslararası Rekabette Fikri Mülkiyetin Önemi: Türkiye'de yaşanan gelişmeler. Prof. Dr. Habip ASAN, TPE Başkanı Uluslararası Rekabette Fikri Mülkiyetin Önemi: Türkiye'de yaşanan gelişmeler Prof. Dr. Habip ASAN, TPE Başkanı Sunum içeriği: 1. SM-Ekonomi ilişkisi 2. 2023 Hedeflerinin SM Boyutu ile irdelenmesi 3.Daha

Detaylı

20. RİG TOPLANTISI Basın Bildirisi Konya, 9 Nisan 2010

20. RİG TOPLANTISI Basın Bildirisi Konya, 9 Nisan 2010 T.C. BAŞBAKANLIK AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Siyasi İşler Başkanlığı 20. RİG TOPLANTISI Basın Bildirisi Konya, 9 Nisan 2010 - Reform İzleme Grubu nun (RİG) 20. Toplantısı, Devlet Bakanı ve Başmüzakerecimiz

Detaylı

Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu Kapsamına Giren Kurum ve Kuruluşların Girdikleri Hizmet Kollarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik

Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu Kapsamına Giren Kurum ve Kuruluşların Girdikleri Hizmet Kollarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik 4688 SAYILI KAMU GÖREVLİLERİ SENDİKALARI KANUNU KAPSAMINA GİREN KURUM VE KURULUŞLARIN GİRDİKLERİ HİZMET KOLLARININ BELİRLENMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu Kapsamına Giren

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu

TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İstanbul 12 Eylül 2008 Çalışma Grubu Amacı Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele M Çalışma Grubu nun amacı; Türkiye

Detaylı

Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı

Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı Devlet Planlama Teşkilatı Bilgi Toplumu Dairesi 25 Ekim 2007 Gündem Bilgi Toplumu Stratejisi Yaklaşımı Strateji Bileşenleri Hedefler Eylem Planı İzleme ve Ölçümleme

Detaylı

Sayın Bakanım, Saygılarımla, Ümit BOYNER Yönetim Kurulu Başkanı. Ġstanbul, 05 Aralık 2011 Ref: ÜB/mç:11/2584

Sayın Bakanım, Saygılarımla, Ümit BOYNER Yönetim Kurulu Başkanı. Ġstanbul, 05 Aralık 2011 Ref: ÜB/mç:11/2584 Ġstanbul, 05 Aralık 2011 Ref: ÜB/mç:11/2584 Zafer ÇAĞLAYAN Ekonomi Bakanı T.C. Ekonomi Bakanlığı Ankara Sayın Bakanım, Türkiye ekonomisinin yapısal reform sürecinin etkili bir şekilde sürdürülmesi ve bu

Detaylı

FASIL 10 BİLGİ TOPLUMU VE MEDYA

FASIL 10 BİLGİ TOPLUMU VE MEDYA FASIL 10 BİLGİ TOPLUMU VE MEDYA Öncelik 10.1. 2002 AB düzenleyici çerçevesi için anahtar başlangıç koşullarının kabul edilmesinin ve uygulanmasının tamamlanması 1 Mevzuat uyum takvimi Tablo 10.1.1 1 2002/20/AT

Detaylı

İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu

İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu Destek ve Teşvik Programları Ürün ve Üretim Geliştirme Destekleri Ticarileştirme ve Pazarlama Destekleri Araştırma-Geliştirme Destekleri Destek

Detaylı

YOİKK TEKNİK KOMİTELER 2010 YILI EYLEM PLANI KAPSAMINDA SAĞLANAN GELİŞMELER

YOİKK TEKNİK KOMİTELER 2010 YILI EYLEM PLANI KAPSAMINDA SAĞLANAN GELİŞMELER YOİKK TEKNİK KOMİTELER 2010 YILI EYLEM PLANI KAPSAMINDA SAĞLANAN GELİŞMELER ŞİRKET KURULUŞU TEKNİK KOMİTESİ 1. Noterlik hizmet süreçlerini değerlendirerek standart noter hizmet tarifesinin oluşturulması.

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE DE MAHKEME YÖNETİMİ SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ BİLGİ NOTU

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE DE MAHKEME YÖNETİMİ SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ BİLGİ NOTU AVRUPA BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE DE MAHKEME YÖNETİMİ SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ BİLGİ NOTU TÜRKİYE'DE MAHKEME YÖNETİMİ SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Geri Plan: Mahkeme Yönetimi Sisteminin

Detaylı

YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE SON 10 YILDA YAŞANAN GELİŞMELER BAŞBAKANLIK TEFTİŞ KURULU 2010

YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE SON 10 YILDA YAŞANAN GELİŞMELER BAŞBAKANLIK TEFTİŞ KURULU 2010 YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE SON 10 YILDA YAŞANAN GELİŞMELER BAŞBAKANLIK TEFTİŞ KURULU 2010 Sunum Planı Yolsuzlukla Mücadele Alanında Bugüne Kadar Yapılanlar Yapılan Çalışmaların Uluslar arası Yolsuzluk Ölçümlerine

Detaylı

ÖNCELİKLİ TEKNOLOJİ ALANLARINDA TİCARİLEŞTİRME PROGRAMI EYLEM PLANI

ÖNCELİKLİ TEKNOLOJİ ALANLARINDA TİCARİLEŞTİRME PROGRAMI EYLEM PLANI ÖNCELİKLİ TEKNOLOJİ ALANLARINDA TİCARİLEŞTİRME PROGRAMI EYLEM PLANI 1. Programın Amacı ve Kapsamı Türkiye de Ar-Ge faaliyetlerinin artırılması ve yaygınlaştırılmasına yönelik önemli ilerlemeler kaydedilmiş

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Türkiye Cumhuriyeti Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Sürdürülebilir Bir Üretim Altyapısı Çevreye Duyarlı VGM Güvenli Verimli BSTB İleri Teknoloji Yüksek Katma Değer 2 20 nün Kuruluşu 17 Ağustos

Detaylı

EYLEM PLANI ÖNCELİK 1 TOPLUMDA HAYAT BOYU ÖĞRENME KÜLTÜRÜ VE FARKINDALIĞININ OLUŞTURULMASI. Sorumlu İşbirliği Yapılacak Kurum/lar ve Kuruluş/lar

EYLEM PLANI ÖNCELİK 1 TOPLUMDA HAYAT BOYU ÖĞRENME KÜLTÜRÜ VE FARKINDALIĞININ OLUŞTURULMASI. Sorumlu İşbirliği Yapılacak Kurum/lar ve Kuruluş/lar EYLEM PLANI ÖNCELİK 1 TOPLUMDA HAYAT BOYU ÖĞRENME KÜLTÜRÜ VE FARKINDALIĞININ OLUŞTURULMASI 1.1 Toplumda hayat boyu öğrenme bilincini artırmaya yönelik TV, radyo ve ilgili mecralarda programlar yayınlanacaktır.

Detaylı

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü. Kümelenme Destek Programı

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü. Kümelenme Destek Programı T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kümelenme Destek Programı Fadime YILMAZ San. ve Tek. Uzmanı 1 Küme Kümeler, özellikle de aynı faaliyet alanında hem rekabet içinde olan hem de birbirleriyle işbirliği

Detaylı

KOSGEB Destekleri Yönetmeliği Resmi Gazete: 30.06.2003 tarih ve 25154 sayı

KOSGEB Destekleri Yönetmeliği Resmi Gazete: 30.06.2003 tarih ve 25154 sayı KOSGEB Destekleri Yönetmeliği Resmi Gazete: 30.06.2003 tarih ve 25154 sayı Madde 0004: Kısaltmalar ve Tanımlar Sanayi ve Ticaret Bakanlığından Dayandığı Kanun:12.04.1990-3624 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

KALKINMA AJANSLARI YATIRIM DESTEK OFİSLERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler. Amaç ve kapsam

KALKINMA AJANSLARI YATIRIM DESTEK OFİSLERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler. Amaç ve kapsam KALKINMA AJANSLARI YATIRIM DESTEK OFİSLERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kalkınma ajansları bünyesinde kurulan yatırım destek ofislerinin görev

Detaylı

18- EĞİTİM, ÖĞRETİM VE GENÇLİK

18- EĞİTİM, ÖĞRETİM VE GENÇLİK 18- EĞİTİM, ÖĞRETİM VE GENÇLİK Göçmen İşçi Çocuklarının Eğitimine İlişkin Yönetmelik, 14 Kasım 2002 tarih ve 24936 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu yönetmelik kapsamında yapılan

Detaylı

MALİ YILI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI PERFORMANS PROGRAMI

MALİ YILI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI PERFORMANS PROGRAMI 2008-2012 MALİ YILI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI PERFORMANS PROGRAMI Stratejik Amaç 1 : Ege Üniversitesi nin Stratejik Yönetim sistemini yapılandırmak ve stratejik yönetime geçmesini sağlamak Hedef

Detaylı

2.3. Hibe Projeleri Geliştirme Faaliyetleri: Proje içeriklerinin oluşturulması, değerlendirilmesi ve başvuru aşamalarının tamamlanması.

2.3. Hibe Projeleri Geliştirme Faaliyetleri: Proje içeriklerinin oluşturulması, değerlendirilmesi ve başvuru aşamalarının tamamlanması. 1.1.Modül 1 Koordinasyon Faaliyetleri: -Tüm modüller ile entegre olarak eğitim, bilgilendirme, etkinlik faaliyetlerinin planlanması, gerçekleştirilmesi, raporlanması, değerlendirilmesi -Belirlenen eğitim

Detaylı

Orta Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi 2013-2023

Orta Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi 2013-2023 Orta Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi 2013-2023 İÇERİK Amaç, Vizyon Hazırlık Süreci İnovasyona Dayalı Mevcut Durum Stratejiler Kümelenme ile ilgili faaliyetler Sorular (Varsa) İNOVASYON & KÜMELENME

Detaylı

İZMİR DE EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) UYGULAMALARININ YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR. Sibel ERSİN, İZKA PPKB Birim Başkanı

İZMİR DE EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) UYGULAMALARININ YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR. Sibel ERSİN, İZKA PPKB Birim Başkanı İZMİR DE EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) UYGULAMALARININ YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR Sibel ERSİN, İZKA PPKB Birim Başkanı 2010-2013 İzmir Bölge Planı 2010-2013 İzmir Bölge Planı

Detaylı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) ÖNCELİKLİ TEKNOLOJİ ALANLARINDA TİCARİLEŞTİRME PROGRAMI EYLEM PLANI Program Koordinatörü KASIM 2014 ÖNCELİKLİ TEKNOLOJİ ALANLARINDA TİCARİLEŞTİRME PROGRAMI VE EYLEM PLANI

Detaylı

TEMİZ ÜRETİM (EKO-VERİMLİLİK) ALANINDA YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR & ENDÜSTRİYEL SİMBİYOZ KONUSUNDA ÜSTLENİLEBİLECEK ROLLER

TEMİZ ÜRETİM (EKO-VERİMLİLİK) ALANINDA YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR & ENDÜSTRİYEL SİMBİYOZ KONUSUNDA ÜSTLENİLEBİLECEK ROLLER T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMİZ ÜRETİM (EKO-VERİMLİLİK) ALANINDA YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR & ENDÜSTRİYEL SİMBİYOZ KONUSUNDA ÜSTLENİLEBİLECEK ROLLER KALKINMA AJANSLARI

Detaylı

YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) TEKNİK KOMİTELER EYLEM PLANI

YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) TEKNİK KOMİTELER EYLEM PLANI YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) TEKNİK KOMİTELER EYLEM PLANI 11 MART 2011 YOİKK TEKNİK KOMİTELER EYLEM PLANI YOİKK Teknik Komiteleri tarafından yürütülen çalışmaların performansının

Detaylı

İL KOORDİNASYON VE İZLEME SİSTEMİ (İKİS)

İL KOORDİNASYON VE İZLEME SİSTEMİ (İKİS) İL KOORDİNASYON VE İZLEME SİSTEMİ (İKİS) DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Dairesi MERSİN 27-28 Kasım 2008 Sunum İçeriği Duyulan

Detaylı

Kapsam MADDE 2- (1) Bu yönerge, Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğünün teşkilatı ile bu teşkilatta görevli personeli kapsar.

Kapsam MADDE 2- (1) Bu yönerge, Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğünün teşkilatı ile bu teşkilatta görevli personeli kapsar. SAĞLIK ARAŞTIRMALARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DAİRE BAŞKANLIKLARI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge, Sağlık Bakanlığı Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğünün teşkilat yapısını, görevlerini, yetkilerini ve

Detaylı

Resmî Gazete YÖNETMELİK

Resmî Gazete YÖNETMELİK 27 Ağustos 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29101 YÖNETMELİK Kalkınma Bakanlığından: KALKINMA AJANSLARI YATIRIM DESTEK OFİSLERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI

SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI Oranı Planlanan Maliyet STRATEJİK ALAN 1. HİZMET KALİTESİNİ YÜKSELTME Stratejik Amaç 1.1. Temel Üye Hizmetlerinin

Detaylı

KTÜ STRATEJİK PLAN 2014-2018 10. KALKINMA PLANI 2014-2018

KTÜ STRATEJİK PLAN 2014-2018 10. KALKINMA PLANI 2014-2018 10. KALKINMA PLANI KTÜ STRATEJİK PLAN 10. Kalkınma Planında Yer Alan Politikalarla Örtüşen Hedef ve Faaliyetlerimiz Nitelikli İnsan, Güçlü Toplum Yenilikçi Üretim, İstikrarlı Yüksek Büyüme Yaşanabilir

Detaylı

Türkiye de Stratejik Çevresel Değerlendirme: İhtiyaçlar, Zorluklar ve Fırsatlar

Türkiye de Stratejik Çevresel Değerlendirme: İhtiyaçlar, Zorluklar ve Fırsatlar Technical Assistance for Implementation of the By-Law on Strategic Environmental Assessment EuropeAid/133447/D/SER/TR Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği'nin Uygulanması Teknik Yardım Projesi

Detaylı

Sınai Mülkiyet Hakları, Önemi,

Sınai Mülkiyet Hakları, Önemi, Sınai Mülkiyet Hakları, Önemi, İçerik Genel Bakış Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Türk Patent Enstitüsü ve Görevleri Eskiden hammadde kaynaklarına ve sermaye birikimine sahip olan ülkeler güç ve kontrol

Detaylı

ÜLKEMİZDE SİBER GÜVENLİK

ÜLKEMİZDE SİBER GÜVENLİK ÜLKEMİZDE SİBER GÜVENLİK Emine YAZICI ALTINTAŞ Siber Güvenlik Daire Başkanı HABERLEŞME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEVZUAT SİBER GÜVENLİK Click to edit Master title style Çalışmaları konusundaki çalışmalar 2012 yılında

Detaylı

YOĠKK TEKNĠK KOMĠTELER EYLEM PLANI OCAK MART DÖNEMĠNDE SAĞLANAN

YOĠKK TEKNĠK KOMĠTELER EYLEM PLANI OCAK MART DÖNEMĠNDE SAĞLANAN lar 1 Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği'nde değişiklik yapılarak firmaların geri dönüşümden kaynaklanan yükümlülüklerinin yeniden düzenlenmesi. İşletmelerin ten kaynaklanan sorunlarını çözmek amacıyla;

Detaylı

FASIL 18 İSTATİSTİK. Öncelik 18.1 ESA 95 e uygun anahtar ulusal hesap göstergelerinin zamanında oluşturulması. 1 Mevzuat uyum takvimi

FASIL 18 İSTATİSTİK. Öncelik 18.1 ESA 95 e uygun anahtar ulusal hesap göstergelerinin zamanında oluşturulması. 1 Mevzuat uyum takvimi FASIL 18 İSTATİSTİK Öncelik 18.1 ESA 95 e uygun anahtar ulusal hesap göstergelerinin zamanında oluşturulması 1 Mevzuat uyum takvimi Bu öncelik altında, bu aşamada herhangi bir mevzuat uyumu çalışması öngörülmemektedir.

Detaylı

Türk Patent Enstitüsü Tarafından Düzenlenen Eğitim Programları Ahmet KOÇER TPE Başkan Yardımcısı

Türk Patent Enstitüsü Tarafından Düzenlenen Eğitim Programları Ahmet KOÇER TPE Başkan Yardımcısı Üniversitelerde Fikri Mülkiyet Yönetimi Uluslararası Konferansı Türk Patent Enstitüsü Tarafından Düzenlenen Eğitim Programları Ahmet KOÇER TPE Başkan Yardımcısı İçerik Eğitim İhtiyacı TPE ve Eğitim İç

Detaylı

GENEL BİLGİ. KOBİ ler ve KOSGEB

GENEL BİLGİ. KOBİ ler ve KOSGEB GENEL BİLGİ KOBİ ler ve KOSGEB 1 Türkiye de KOBİ tanımı KOBİ tanımı 250 den az çalışan istihdam eden, Yıllık bilanço toplamı veya net satış hasılatı 40 milyon TL yi geçmeyen işletmeler Ölçek Çalışan Sayısı

Detaylı

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR EBSO Yönetim Kurulu Başkanı TOBB Başkan Yardımcısı

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR EBSO Yönetim Kurulu Başkanı TOBB Başkan Yardımcısı MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI Ender YORGANCILAR EBSO Yönetim Kurulu Başkanı TOBB Başkan Yardımcısı 12 Eylül 2017 DÜNYA DÖNÜŞÜYOR ÜRETİM DÖNÜŞÜMÜ DİJİTAL DÖNÜŞÜM DÜNYA DÖNÜŞÜYOR EĞİTİM DÖNÜŞÜMÜ İŞGÜCÜ

Detaylı

T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Mehmet TEZYETİŞ OSTİM Hizmet Merkezi Müdürü

T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Mehmet TEZYETİŞ OSTİM Hizmet Merkezi Müdürü KOSGEB T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Mehmet TEZYETİŞ OSTİM Hizmet Merkezi Müdürü KOSGEB VE KURULUŞ AMACI KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile

Detaylı

FASIL 4 SERMAYENİN SERBEST DOLAŞIMI

FASIL 4 SERMAYENİN SERBEST DOLAŞIMI FASIL 4 SERMAYENİN SERBEST DOLAŞIMI Öncelik 4.1 AB kaynaklı doğrudan yabancı yatırımları etkileyen kısıtlamaların kaldırılmasına devam edilmesi 1 Mevzuat uyum takvimi Tablo 4.1.1 1 AT Antlaşmasının 56-60.

Detaylı

Konuşmamda sizlere birkaç gün önce açıklanan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Stratejisi ve Eylem Planı hakkında bilgi vereceğim.

Konuşmamda sizlere birkaç gün önce açıklanan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Stratejisi ve Eylem Planı hakkında bilgi vereceğim. 4 Ekim 2009 Tarihinde, DPT Müsteşar Yardımcısı Erhan USTA nın Euro50 Group Seminerinde İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Stratejisi ve Eylem Planına İlişkin Konuşma Metni Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 24516

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 24516 Resmi Gazete Tarihi: 07.09.2001 Resmi Gazete Sayısı: 24516 KAMU GÖREVLİLERİ SENDİKALARI VE TOPLU SÖZLEŞME KANUNU KAPSAMINA GİREN KURUM VE KURULUŞLARIN GİRDİKLERİ HİZMET KOLLARININ BELİRLENMESİNE İLİŞKİN

Detaylı

Ulusal Fikri ve Sınai Mülkiyet Stratejisi (UFSMS) 2014-2018. 2014 Yılı Eylem Önerisi Formu

Ulusal Fikri ve Sınai Mülkiyet Stratejisi (UFSMS) 2014-2018. 2014 Yılı Eylem Önerisi Formu Ulusal Fikri ve Sınai Mülkiyet Stratejisi (UFSMS) 2014-2018 2014 Yılı Eylem Önerisi Formu 1.Stratejik Amaç Amaç 1.2: Vekillik sisteminin doğru ve etkin çalışmasının sağlanması Vekillik sınavlarının düzenlenmesi

Detaylı

4. Gün: Strateji Uygulama Konu: Kanun Tasarısı Hazırlamak

4. Gün: Strateji Uygulama Konu: Kanun Tasarısı Hazırlamak 4. Gün: Strateji Uygulama Konu: Kanun Tasarısı Hazırlamak Tapio Laamanen 13 Ocak 2011 1 İstihdam ve Ekonomi Bakanlığı nda Kanun Tasarısı Hazırlama Süreci İlk adım Avrupa Birliği/Ulusal - Hükümet programı

Detaylı

21- BÖLGESEL POLİTİKA VE YAPISAL ARAÇLARIN KOORDİNASYONU

21- BÖLGESEL POLİTİKA VE YAPISAL ARAÇLARIN KOORDİNASYONU 21- BÖLGESEL POLİTİKA VE YAPISAL ARAÇLARIN KOORDİNASYONU I- ÖNCELİKLER LİSTESİ ÖNCELİK 21.1 Topluluk standartlarına uygun hukuki ve idari çerçeve ile bölgesel politikaların programlanması, yürütülmesi,

Detaylı

SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI

SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI 2017-2021 ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI ssm.gov.tr SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI 2017-2021 ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI ssm.gov.tr

Detaylı

İlgili Kurum/ Kuruluşlar. Koordinasyondan Sorumlu Kurum/Kuruluş. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

İlgili Kurum/ Kuruluşlar. Koordinasyondan Sorumlu Kurum/Kuruluş. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Kuruluş Şirket Kuruluşu 1) Ticaret sicili harçlarının dağılım oranları ile harç tutarlarının yeniden belirlenmesine yönelik; -4301 sayılı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumunun Kuruluş

Detaylı

İKİNCİ KISIM. Amaç ve Hukuki Dayanak

İKİNCİ KISIM. Amaç ve Hukuki Dayanak ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ KISIM Amaç ve Hukuki Dayanak Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Strateji Geliştirme

Detaylı

Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ilgili mekanizmaların vizyonu, Bölgesel, ulusal ve

Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ilgili mekanizmaların vizyonu, Bölgesel, ulusal ve Düzce Üniversitesi 2015-2019 stratejik planında Düzce Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) doğrudan yer almakta olup, bu plan kapsamında ortaya konulan hedeflere ulaşılmasında önemli bir işleve sahiptir. Bu

Detaylı

Sınai Mülkiyet Kanun Tasarısı

Sınai Mülkiyet Kanun Tasarısı Sınai Mülkiyet Kanun Tasarısı Sına Mülkiyet Göstergeleri Türkiye son 15 yıldaki ekonomik performansına bağlı olarak sınai mülkiyet alanında da önemli gelişme kaydetti. Bu dönemde yerli başvurular; - Patentte

Detaylı

e-dönüşüm Türkiye Projesi 2005 Eylem Planı İlerleme Raporu Sunuşu

e-dönüşüm Türkiye Projesi 2005 Eylem Planı İlerleme Raporu Sunuşu e-dönüşüm Türkiye Projesi 2005 Eylem Planı İlerleme Raporu Sunuşu N.Murat İNCE DPT Bilgi Toplumu Dairesi Başkanlığı 15 Eylül 2005 1 2005 Eylem Planı Genel Tanıtımı - Bilgi Toplumu Stratejisi hazırlıklarının

Detaylı

II. KKTC KOBİ ZİRVESİ GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİ GELECEK STRATEJİLERİ KONFERANSI

II. KKTC KOBİ ZİRVESİ GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİ GELECEK STRATEJİLERİ KONFERANSI II. KKTC KOBİ ZİRVESİ GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİ GELECEK STRATEJİLERİ KONFERANSI KKTC GENEL VE EKONOMİK BİLGİLER 2 KKTC Genel ve Ekonomik Bilgiler Nüfus (2014); 313.626 Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (2015); 10,2

Detaylı

Türk Bankacılık ve Banka Dışı Finans Sektörlerinde Yeni Yönelimler ve Yaklaşımlar İslami Bankacılık

Türk Bankacılık ve Banka Dışı Finans Sektörlerinde Yeni Yönelimler ve Yaklaşımlar İslami Bankacılık İÇİNDEKİLER FİNANS, BANKACILIK VE KALKINMA 2023 ANA TEMA SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA: FİNANS VE BANKACILIK ALT TEMALAR Türkiye Ekonomisinde Kalkınma ve Finans Sektörü İlişkisi AB Uyum Sürecinde Finans ve Bankacılık

Detaylı

İÇ KONTROL SİSTEMİ STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI

İÇ KONTROL SİSTEMİ STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI İÇ KONTROL SİSTEMİ STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI İçerik Kamu İç Kontrol Standartları Kamu İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı ve Eylem Planı Rehberi Eylem Planının Genel Yapısı Eylem Planının Hazırlanmasında

Detaylı

08 Kasım 2012. Ankara

08 Kasım 2012. Ankara 08 Kasım 2012 Ankara KOBİ ler ve KOSGEB Türkiye de KOBİ tanımı KOBİ tanımı 250 den az çalışan istihdam eden, Yıllık bilanço veya net satış hasılatı 25 milyon TL yi geçmeyen işletmeler Ölçek Çalışan Sayısı

Detaylı

TEKSTİL, HAZIR GİYİM, DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRLERİNE YÖNELİK STRATEJİK EYLEM PLANI

TEKSTİL, HAZIR GİYİM, DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRLERİNE YÖNELİK STRATEJİK EYLEM PLANI TEKSTİL, HAZIR GİYİM, DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRLERİNE YÖNELİK STRATEJİK EYLEM PLANI BİLGİ NOTU Tekstil, Hazır Giyim ve Deri Sektörü Strateji Eylem Planı kamu ve özel kesimin geniş katılımı ve mutabakatıyla

Detaylı

ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ İNŞAAT SEKTÖRÜ TEKNİK KOMİTE TOPLANTISI TOPLANTI TUTANAĞI

ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ İNŞAAT SEKTÖRÜ TEKNİK KOMİTE TOPLANTISI TOPLANTI TUTANAĞI ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ İNŞAAT SEKTÖRÜ TEKNİK KOMİTE TOPLANTISI TOPLANTI TUTANAĞI 2015 yılının Aralık ayı içerisinde yapılması planlanan 3. İzleme ve Değerlendirme Kurulu toplantısına hazırlık teşkil

Detaylı

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Bütçesinin Gelir, Gider ve Muhasebesine İlişkin Yönetmelik

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Bütçesinin Gelir, Gider ve Muhasebesine İlişkin Yönetmelik Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Bütçesinin Gelir, Gider ve Muhasebesine İlişkin Yönetmelik Resmi Gazete :20.09.2002 tarih ve 24882 sayılı Sanayi ve Ticaret Bakanlığından

Detaylı

T. C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI. AR-GE REFORM PAKETİ ve İKİNCİL MEVZUATI

T. C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI. AR-GE REFORM PAKETİ ve İKİNCİL MEVZUATI T. C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI AR-GE REFORM PAKETİ ve İKİNCİL MEVZUATI 24 AĞUSTOS 2016 4691 Sayılı Kanun ve Uygulama Yönetmeliği 2/39 1 Teknoloji Geliştirme Bölgeleri nde gerçekleştirilen yazılım

Detaylı

30.06.2010 Tarihi itibarıyla KOSGEB veritabanına kayıt olan KOBİ Sayısı 329.899 rakamına ulaşmıştır.

30.06.2010 Tarihi itibarıyla KOSGEB veritabanına kayıt olan KOBİ Sayısı 329.899 rakamına ulaşmıştır. KOSGEB İDARESİ BAŞKANLIĞI 2010 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU I. OCAK-HAZİRAN 2010 DÖNEMİNDE YÜRÜTÜLEN FAALİYETLER Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı

Detaylı

Jeotermal Seracılık Stratejilerinin Geliştirilmesi Projesi. www.tarim.gov.tr/bugem/jeotermalseracilik

Jeotermal Seracılık Stratejilerinin Geliştirilmesi Projesi. www.tarim.gov.tr/bugem/jeotermalseracilik Jeotermal Seracılık Stratejilerinin Geliştirilmesi Projesi www.tarim.gov.tr/bugem/jeotermalseracilik Projenin Önemi Ülkemizin dünyadaki rekabet edebilirliğinde tarım ürünlerinin önemi Hidroponik (Topraksız)

Detaylı

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta: sayistay@sayistay.gov.tr http://www.sayistay.gov.

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta: sayistay@sayistay.gov.tr http://www.sayistay.gov. T..C.. SAYIIŞTAY BAŞKANLIIĞII TÜRKİİYE YATIIRIIM DESTEK VE TANIITIIM AJANSII 2012 YIILII DENETİİM RAPORU EYLÜL 2013 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295

Detaylı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI 2010 Faaliyet Programı İçindekiler 1- Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu 2010 Yılı Faaliyet 1-2 Programı 2- EBSO Üyelerine Yönelik Faaliyetler 3-4 3- EBSO Dışı Kuruluşlarla

Detaylı

TÜRK İŞGÜCÜ PİYASASI MESLEKİ EĞİTİM İSTİHDAM İLİŞKİSİ VE ORTAKLIK YAKLAŞIMI

TÜRK İŞGÜCÜ PİYASASI MESLEKİ EĞİTİM İSTİHDAM İLİŞKİSİ VE ORTAKLIK YAKLAŞIMI TÜRK İŞGÜCÜ PİYASASI MESLEKİ EĞİTİM İSTİHDAM İLİŞKİSİ VE ORTAKLIK YAKLAŞIMI 15 Ekim 2012 Mehmet Ali ÖZKAN İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı 1 SUNUM PLANI I- İşgücü Piyasası Göstergeleri II- Mesleki Eğitim ve

Detaylı

TÜRKİYE DE FİKRİ MÜLKİYET HAKLARININ KORUNMASI : ULUSLARARASI DOĞRUDAN YATIRIMLARA ETKİLER RAPORU

TÜRKİYE DE FİKRİ MÜLKİYET HAKLARININ KORUNMASI : ULUSLARARASI DOĞRUDAN YATIRIMLARA ETKİLER RAPORU TÜRKİYE DE FİKRİ MÜLKİYET HAKLARININ KORUNMASI : ULUSLARARASI DOĞRUDAN YATIRIMLARA ETKİLER RAPORU Güldem Berkman YASED Fikri Ve Sınai Mülkiyet Hakları Çalışma Grubu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi YATIRIMLARIN

Detaylı

Saydamlığın Artırılması Ve Yolsuzlukla Mücadelenin Güçlendirilmesi Strateji Belgesi

Saydamlığın Artırılması Ve Yolsuzlukla Mücadelenin Güçlendirilmesi Strateji Belgesi Saydamlığın Artırılması Ve Yolsuzlukla Mücadelenin Güçlendirilmesi Strateji Belgesi "Yolsuzluk" kavramı ile yasal olmayan hedefler için yasal yolların zorlanması ya da usul dışı yollarla aşındırılması

Detaylı

FASIL 29 GÜMRÜK BİRLİĞİ

FASIL 29 GÜMRÜK BİRLİĞİ FASIL 29 GÜMRÜK BİRLİĞİ Öncelik 29.1 Özellikle gümrük kontrolleri ve vergi denetimi kuralları olmak üzere, serbest bölgeler mevzuatının AB müktesebatı ile uyumlu hale getirilmesi 1 Mevzuat uyum takvimi

Detaylı

Tablo 15.1.1 No Yürürlükteki AB mevzuatı Taslak Türk mevzuatı Kapsam Sorumlu kurum Yayım tarihi 1 2003/55/AT ve 2004/67/AT sayılı Direktifler

Tablo 15.1.1 No Yürürlükteki AB mevzuatı Taslak Türk mevzuatı Kapsam Sorumlu kurum Yayım tarihi 1 2003/55/AT ve 2004/67/AT sayılı Direktifler FASIL 15 ENERJİ Öncelik 15.1 Enerji Topluluğu Antlaşmasına olası üyelik amacı da dikkate alınarak gaz ve elektrik iç piyasası ile elektriğin sınır ötesi ticaretine ilişkin müktesebata uyumun ve ilgili

Detaylı

İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Zafer-İn Operasyonu nun Hedefleri Nedir?

İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Zafer-İn Operasyonu nun Hedefleri Nedir? İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Pek çok işletme, sektördeki yeniliklere ve değişen taleplere hızlı uyum sağlayamadığı için rekabet edemez ve hatta devamlılığını sağlayamaz hale gelebilmektedir.

Detaylı

STRATEJİK PLAN (2015-2018) HEDEF-FAALİYET-MALİYET TABLOSU

STRATEJİK PLAN (2015-2018) HEDEF-FAALİYET-MALİYET TABLOSU STRATEJİK PLAN (215-218) HEDEF-FAALİYET-MALİYET TABLOSU Kurumsal Kaynakların Geliştirilmesi Zaman ve Stres Yönetimi eğitimi Etkinlik Katılımcı 25 25 25 25 1.2 1.2 1.4 1.4 Liderlik eğitimi Etkinlik Katılımcı

Detaylı

İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi

İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi Üniversite-sanayi işbirliğine dayanmakta olan İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi kapsamında, İhracatçı Birlikleri üyesi şirketlerde inovasyon yönetimi

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ MENDERES SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ MENDERES SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ MENDERES SONUÇ RAPORU Tarih: 27 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 35 Katılımcı listesindeki Sayı: 30 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak Kurumsal Yapının Güçlendirilmesine İlişkin Amaç Stratejik Amaç 1.1 Borsanın Kurumsal Yönetim Yaklaşımı ile Yönetilmesi Hedef 1.1.1 Borsada Kurumsal Yönetim İlkeleri Konusunda Farkındalık Oluşturmak Strateji

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş / 123

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş / 123 25.11.2016/Cuma ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2016 / 123 Konu: Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ de Değişiklik

Detaylı

TOHUMCULUK SEKTÖRÜ ULUSAL STRATEJİ GELİŞTİRME PROJESİ

TOHUMCULUK SEKTÖRÜ ULUSAL STRATEJİ GELİŞTİRME PROJESİ TÜRKİYE THUMCULAR BİRLİĞİ THUMCULUK SEKTÖRÜ ULUSAL STRATEJİ GELİŞTİRME PRJESİ Dr. Muhteşem TRUN Genel Sekreter SWT ve Rekabetçilik Analizi, Firma ve Paydaş Analizleri, Literatür Araştırması ve Teknik komite

Detaylı

YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) TEKNİK KOMİTE EYLEM PLANLARINDA YER ALAN MADDELERE İLİŞKİN GÜNCEL DURUM

YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) TEKNİK KOMİTE EYLEM PLANLARINDA YER ALAN MADDELERE İLİŞKİN GÜNCEL DURUM YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) TEKNİK KOMİTE EYLEM PLANLARINDA YER ALAN MADDELERE İLİŞKİN GÜNCEL DURUM Nisan 2009* * Teknik Komiteler tarafından herhangi bir çalışma gerçekleştirilmeyen

Detaylı

İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi

İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi kapsamında, İhracatçı Birlikleri üyesi 100 şirkette, inovasyon yönetimi yetkinliğinin sürdürülebilir şekilde arttırılması ve uluslararası

Detaylı