ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Başlangıç Toplantısı. Ankara, 2014

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Başlangıç Toplantısı. Ankara, 2014"

Transkript

1 ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Başlangıç Toplantısı Ankara, 2014

2 İÇERİK Stratejik Ortaklıklar projeleri 2014 yılı başvuru istatistikleri Sözleşme süreci Sözleşme Öncesi Süreç Sözleşme Süreci ve Sözleşme Ekleri Projenin uygulanması Bütçe Ara Rapor Nihai rapor

3 KA2-STRATEJİK ORTAKLIK PROJELERİ

4 Stratejik Ortaklık Projeleri Kurumsal, yerel/bölgesel, ulusal veya ululararası düzeyde yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi, transfer edilmesi ve/veya uygulanması amacıyla, program üyesi ülkelerdeki kurum/kuruluşlar arasındaki stratejik işbirliği ve ortaklık projelerini kapsamaktadır.

5 Bu projeler kapsamında gerçekleştirilebilecek faaliyetler Ortak kurum/kuruluşlar arasındaki uygulama ve deneyimlerin paylaşımına yönelik faaliyetler, Yenilikçi uygulamaların geliştirilmesine, test edilmesine ve uygulanmasına yönelik faaliyetler, Örgün, yaygın ve informal öğrenme ile edinilmiş bilgi, beceri ve yeterliliklerin tanınmasına ve geçerliliğine imkân sağlayan faaliyetler, Yerel otoriteler arasındaki işbirliğini sağlayan faaliyetler, Aktif vatandaşlığı destekleyen faaliyetler.

6 Projelere Sağlanan Hibe Destekleri Nelerdir? Proje Yönetimi ve Uygulaması Ulusötesi Proje Toplantıları Fikri Çıktılar Çoğaltıcı Etkinlikler İstisnai Maliyet Özel İhtiyaç Desteği

7 Uygulama Süreci Projeler, başvuru aşamasını geçip hibe desteği almaya hak kazandıktan sonra başvuruda bulunan kuruluşlar ile hibe sözleşmesi imzalanır. Sözleşme imzalanmasının ardından proje sahibine ilk ödeme yapılır. Ara rapor alınır (3 yıllık projelerde ilk ara raporun ardından ikinci ön ödeme yapılır). 3 yıllık projelerde ikinci ara rapor alınır. Nihai rapor alınır. Son ödeme yapılır.

8 Uygulama Süreci Sözleşmeler Merkez tarafından da imzalanır ve yürürlüğe girer. Sözleşmelerin birer nüshaları yararlanıcı kuruluşlar tarafından muhafaza edilmek üzere kuruluş adreslerine posta ile gönderilir.

9 Proje Çıktılarında Kullanılması Zorunlu Metin ve Logolar Yürütmekte olduğunuz projeler finansmanı Türkiye Ulusal Ajansı vasıtasıyla Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan projelerdir. Bu sebeple Türkiye Ulusal Ajansı ile imzaladığınız sözleşme çerçevesinde proje çıktılarınızda aşağıdaki metni kullanmanız zorunludur. "Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Türkiye Ulusal Ajansı, yürütülen Erasmus+ Programı kapsamında ve Avrupa Komisyonu'ndan sağlanan hibeyle gerçekleştirilmiştir. Ancak burada yer alan görüşlerden Türkiye Ulusal Ajansı veya Avrupa Komisyonu sorumlu tutulamaz."

10 Avrupa Birliği Fonlarının Görünürlüğü Projeyle ilgili olarak yararlanıcılar tarafından birlikte veya münferiden; konferanslarda, seminerlerde veya (broşür, kitapçık, poster, sunum vb. gibi) bilgilendirme veya tanıtım amaçlı materyallerde yapılan tüm iletişimlerde veya yayınlarda, Projenin Avrupa Birliğinden fon aldığı hususu vurgulanır ve Avrupa Birliği logosuna yer verilir. ile Başka bir logoyla yan yana sergilendiğinde, Avrupa Birliği amblemi uygun orantıya sahip olmalıdır.

11 2014 YILI BAŞVURU İSTATİSTİKLERİ

12 KA200&204 Başvuru ve Kabul Sayıları Başvuru Sayısı 12 Kabul Sayısı

13 Kabul edilen projelerin illere göre dağılımı Sayılar Ankara İstanbul Balıkesir Kocaeli

14 Kabul edilen projelerin kuruluş türüne göre dağılımı Üniversite Dernek Vakıf Sendika Halk Eğitim Merkezi Kamu Kurumu Özel Şirket Ticaret Odası

15 Ret gerekçeleri Uygunluk Ret; 9 Yetersiz Puan; 79 Bütçe Yetersizliği; 72

16 SÖZLEŞME SÜRECİ

17 Sözleşme Öncesi Süreç Sözleşme Öncesi Tamamlanması Gereken Belgeler: Tüzel Kişilik Formu (Legal Entity Form) Finansal Tanımlama Formu (Financial Identification Form) Ortaklık Yetki Belgesi (Mandate) (Başvurunun eki olarak URF Sistemine Yüklenmemişse)

18 Sözleşme Öncesi Süreç Sözleşme Öncesi Tamamlanması Gereken Belgeler: Yararlanıcı kurum sivil toplum kuruluşu ise; Kuruluş ile ilgili dernek tüzüğünün tasdikli bir örneği Dernekler İl Müdürlüğü nden alınacak kuruluşun halen faaliyette olduğunu gösterir belge Sözleşmeyi imzalamaya yetkili kişinin imza sirküleri (noter tasdikli) Sözleşmeyi imzalayacak kişinin, kuruluş adına hibe sözleşmesini imzalamaya yetkili olduğunu gösteren yönetim kurulu kararı

19 Sözleşmenin İmzalanması Sözleşme öncesi belgelerin tamamlanması Ulusal Ajans tarafından Hibe Sözleşmesinin hazırlanması ve yararlanıcılara gönderilmesi Gerekli kontroller yapıldıktan sonra iki nüsha halindeki hibe sözleşmesinin yasal temsilci tarafından imzalanması ve mühürlenmesi Sözleşmenin sonunda yer alan KDV Bilgi Formunun iki nüsha halinde aynı tarih belirtilerek imzalanması ve mühürlenmesi Sözleşme ve KDV Bilgi Formunun Ulusal Ajans Başkanlığınca imzalanması Her iki belgenin birer nüshasının yararlanıcı/koordinatör kuruma gönderilmesi

20 Sözleşme ekleri Projenin uygulanması sırasında kullanılması gereken Sözleşme Ekleri: Ek I Ek II Ek III Ek IV Ek V EK VI Projeye ilişkin açıklama Tahmini bütçe Mali ve akdi şartlar Yararlanıcı ve katılımcılar arasında kullanılacak sözleşme belgeleri için şablonlar [öğrenme/öğretme/eğitim faaliyetleri varsa] Diğer yararlanıcı tarafından koordinatöre verilen yetki belgeleri Diğer yararlanıcılar listesi

21 Sözleşmede Yapılacak Değişiklikler Sözleşme üzerindeki tüm değişiklikler yazılı olarak yapılır. Sözleşmede, hibeyi verme kararının uygunluğunun sorgulanmasına yol açacak veya başvuru sahiplerine eşit muamele edilmesine aykırı olabilecek değişiklikler amaçlanamaz ve yapılamaz. Tüm değişiklik istekleri usulünce gerekçelendirilmek zorunda olup, değişiklik isteyen tarafın usulünce gerekçelendirdiği ve diğer tarafın kabul ettiği haller haricinde, yürürlüğe gireceği tarihten önce ve her halükarda Sözleşmede belirtilen dönemin sona ermesinden bir ay önce diğer tarafa gönderilir.

22 Sözleşmede Yapılacak Değişiklikler Yararlanıcılar adına yapılacak bir değişiklik isteği, koordinatör tarafından sunulur. Kendisi kabul etmeksizin bir koordinatörün değiştirilmesi isteniyorsa, istek diğer tüm yararlanıcılar tarafından sunulur. Değişiklikler, ilgili değişikliği imzalaması gereken taraflardan sonuncusunun imzaladığı tarihte veya değişiklik isteğinin onaylandığı tarihte yürürlüğe girer. Değişiklikler, tarafların üzerinde mutabakata varacağı bir tarihte veya böyle bir tarih belirlenmemişse, değişikliğin yürürlüğe girdiği tarihte geçerlilik kazanır.

23 Sözleşmenin Koordinatör Tarafından Feshedilmesi Makul bir gerekçe olması halinde, koordinatör, tüm yararlanıcılar adına, Merkeze ilgili konuda resmi bildirim göndererek sebeplerini ve yürürlüğe girme tarihini belirtmek suretiyle Sözleşmeyi resmi olarak feshedebilir. Bildirim, feshin yürürlüğe gireceği tarihten önce gönderilir. Sebep gösterilmemesi veya Merkezin gösterilen sebepleri fesih için yeterli bulmaması halinde, Merkez koordinatöre resmi bildirimde bulunarak bu kararının gerekçelerini bildirir ve Sözleşmede açıklanan sonuçlarıyla birlikte Sözleşme usulsüz şekilde feshedilmiş kabul edilir.

24 Yararlanıcının Katılımının Koordinatör Tarafından Feshedilmesi Makul bir gerekçe olması halinde, bir veya daha fazla yararlanıcının Sözleşmeye katılımı, ilgili yararlanıcının veya ilgili yararlanıcıların isteği üzerine veya diğer tüm yararlanıcılar adına hareket eden koordinatör tarafından feshedilebilir. Koordinatör, bu tür fesihleri Merkeze bildirirken, katılımın feshedilmesinin sebeplerini, katılımı feshedilen yararlanıcının veya yararlanıcıların görüşlerini, fesih işleminin geçerlilik kazanacağı tarihi ve katılımı feshedilen yararlanıcının veya yararlanıcıların görevlerinin dağıtılmasına ilişkin geriye kalan yararlanıcıların teklifini veya, yerine göre, Sözleşmeden doğan tüm hak ve yükümlülükleriyle birlikte söz konusu yararlanıcının veya yararlanıcıların yerini alması düşünülen bir veya daha fazla adayın ismini de yapacağı bildirime dâhil eder.

25 Yararlanıcının Katılımının Koordinatör Tarafından Feshedilmesi Bildirim feshin yürürlüğe gireceği tarihten önce gönderilir. Sebep gösterilmemesi veya Merkezin gösterilen sebepleri fesih için yeterli bulmaması halinde, Merkez koordinatöre resmi bildirimde bulunarak bu kararının gerekçelerini bildirir ve Sözleşmede açıklanan sonuçlarıyla birlikte katılım usulsüz şekilde feshedilmiş kabul edilir. Sözleşme hükmü saklı kalmak üzere, gerekli değişikliklerin yapılabilmesi için Sözleşme değiştirilir.

26 Sözleşmenin Merkez Tarafından Feshedilmesi Merkez Sözleşmede yer alan durumlarda, Sözleşmeyi ya da Projeye katılan bir veya daha fazla yararlanıcının katılımını feshetmeye karar verebilir

27 İlk ödeme 2 Yıllık Projeler İçin Sözleşmenin yürürlüğe girmesini izleyen 30 gün içerisinde hibe miktarının %80'ine karşılık gelen ön ödemenin yapılması 3 Yıllık Projeler İçin Sözleşmenin yürürlüğe girmesini izleyen 30 gün içerisinde hibe miktarının %40 ına karşılık gelen ön ödemenin yapılması

28 PROJENİN UYGULANMASI

29 Projenin uygulanması Proje, iki tarih de dahil olmak üzere, 1 Eylül 2014 ile 30 Ağustos 2016/2017 tarihleri arasında 2 veya 3 yıllık süreyle uygulanır.

30 Yararlanıcıların genel yükümlülükleri ve rolleri Yararlanıcılar: Projenin Sözleşmenin şartlarına uygun olarak ifa edilmesinden müştereken ve müteselsilen sorumludurlar; Üzerlerine müştereken ve müteselsilen yüklenen hukuki yükümlülüklere uygun davranmakla sorumludurlar; Projenin düzgün ve işbu Sözleşmenin hükümleriyle tutarlı bir şekilde uygulanması için uygun iç düzenlemeleri yaparlar; Özel Şartlar bölümünde öngörülen hallerde, bu düzenlemeler, yararlanıcılar arasında imzalanan bir iç işbirliği sözleşmesi biçimini alır.

31 Her yararlanıcının genel yükümlülükleri ve rolleri Her yararlanıcı: Varlığından haberdar olduğu ve Projenin uygulanmasını etkileyebileceğini veya geciktirebileceğini bildiği tüm değişiklikleri derhal koordinatöre bildirir; Hukuki, mali, teknik, kurumsal veya mülkiyet durumunda değişiklik olması ve adının, adresinin veya yasal temsilcisinin değişmesi halinde koordinatörü derhal bilgilendirir;

32 Her yararlanıcının genel yükümlülükleri ve rolleri Raporların, mali beyanların ve Sözleşmenin öngördüğü diğer belgelerin hazırlanması için gerekli verileri, Sözleşme kapsamında yapılan denetim, kontrol, değerlendirme ve izleme durumunda gerekli tüm belgeleri, Sözleşmenin bu tür bilgilerin doğrudan yararlanıcı tarafından Merkeze sunulmasını gerektirdiği durumlar hariç, Sözleşme kapsamında Merkeze sunulacak diğer tüm bilgileri süresi içinde koordinatöre teslim eder.

33 Koordinatörün genel yükümlülükleri ve rolleri Projenin Sözleşmeye uygun olarak uygulanıp uygulanmadığını izler; Sözleşmede aksi öngörülmediği müddetçe, yararlanıcılar ve Merkez arasındaki tüm iletişim için aracı rolü oynar ve; Bilgisi dâhilinde, yararlanıcılardan herhangi birinin adının, adresinin veya yasal temsilcisinin değişmesi veya hukuki, mali, teknik, kurumsal veya mülkiyet durumunda değişiklik olması veya Projenin uygulanmasını etkileyebilecek veya geciktirebilecek herhangi bir olay olması halinde Merkezi derhal bilgilendirir; Sözleşmede aksi belirtilmediği müddetçe, Sözleşme kapsamında gerekli olabilecek tüm belge ve bilgilerin Merkeze sunulmasının sorumluluğunu üstlenir; diğer yararlanıcılardan bilgi alınması gerektiğinde, bu bilgilerin alınmasından ve Merkeze iletilmeden önce doğrulanmasından koordinatör sorumludur;

34 Koordinatörün genel yükümlülükleri ve rolleri Sözleşme kapsamında gerekli olan mali teminatlar için uygun düzenlemeleri yapar; Sözleşme uyarınca ödeme taleplerini tesis eder; Tüm yararlanıcılar adına ödemeler için tek alıcı olarak atandığı durumlarda, gerekli tüm ödemelerin diğer yararlanıcılara gerekçesiz gecikme olmaksızın yapılmasını sağlar. Koordinatör, diğer yararlanıcılara yapılacak tüm ödemeleri banka havalesiyle yapar ve her yararlanıcıya gönderdiği miktarlarla ilgili gerekli belgeleri Sözleşmede belirtilen kontrol ve denetimler için saklar.

35 Koordinatörün genel yükümlülükleri ve rolleri Bakiye ödemesi öncesinde kontrol ve denetimler başlatılması ve Sözleşme kapsamında değerlendirme yapılması hallerinde gerekli tüm belgelerin temin edilmesinin sorumluluğunu üstlenir. Koordinatör, görevlerinin herhangi bir bölümünü diğer yararlanıcılara veya başka herhangi bir tarafa taşeron olarak yaptıramaz.

36 BÜTÇE

37 Hibe Kalemleri - Proje Yönetimi - Fikri Çıktılar - Öğrenme/Öğretme/Eğitim Faaliyetleri - Çarpan Etkili Faaliyetler - Özel ihtiyaç desteği - İstisnai masraflar - Seyahat Masrafları

38 Proje Yönetimi Koordinatör kuruluşun faaliyetlerine destek: Aylık 500 Avro Diğer katılımcı kurum/kuruluşların faaliyetlerine destek: Katılımcı kurum/kuruluş başına aylık 250 Avro 10 veya daha fazla yararlanıcı olması halinde azami miktar: Projenin bütünü için aylık 2750 Avro

39 Fikri Çıktılar Program Ülkeleri Yönetici Öğretmen/ Eğitimci/ Araştırmacı/ Teknisyen İdari personel Türkiye

40 Öğrenme/Öğretme/Eğitim Faaliyetleri Seyahat 100 ile KM arası seyahat mesafeleri için: Katılımcı başına 275 Avro KM'den fazla seyahat mesafeleri için: Katılımcı başına 360 Avro

41 Öğrenme/Öğretme/Eğitim Faaliyetleri Kısa dönemli ortak personel eğitimi etkinlikleri Öğreniciler için kısa dönemli faaliyetler (karma hareketlilik,) Bireysel Destek faaliyetin 14. gününe kadar: katılımcı başına günlük 100 Avro faaliyetin 15. gününden 60. gününe kadar: katılımcı başına günlük 70 Avro faaliyetin 14. gününe kadar: katılımcı başına günlük 55 Avro faaliyetin 15. gününden 60. gününe kadar: katılımcı başına günlük 40 Avro

42 Öğrenme/Öğretme/Eğitim Faaliyetleri Bireysel Destek Uzun dönemli öğretme ya da eğitim görevlendirmeleri faaliyetin 14. gününe kadar: katılımcı başına günlük B1.5 faaliyetin 15. gününden 60. gününe kadar: katılımcı başına günlük B1.6 faaliyetin 61. gününden 12 aya kadar: katılımcı başına günlük B1.7

43 Seyahat Refakatçiler dahil olmak üzere, katılımcıların yerleşik oldukları yerden yurtdışı faaliyet yerine gitmek ve dönmek için kullanılacak birim maliyet üzerinden hesaplanan tutarlar: Seyahat mesafesi için Avrupa Komisyonu Hesaplama Aracı Mesafe (km) Kişi Başı Ödeme Miktarı (Avro) ve üstü 1100

44 Çarpan Etkili Faaliyetler Yerel katılımcı başına 100 Avro ülkeden gelen katılımcılar) (etkinliğin yapıldığı Uluslararası katılımcı başına 200 Avro (diğer ülkelerden gelen katılımcılar) Projenin bütünü için en fazla Avro

45 Özel ihtiyaç desteği Gerçekleşen maliyet Hibe miktarının hesaplaması: Hibe, gerçekleşen uygun harcamaların %100'ünün ödenmesi şeklindedir. Uygun harcamalar: Engelli kişilerin projeye katılımına olanak sağlamak için zaruri olan ve birim maliyet olarak desteklenen masraflara ilave olan masraflar. Destekleyici belge: Yapılan harcamaları belgeleyen, düzenleyen kuruluşun adını ve adresini, tutarı ve para birimini ve tarihini gösteren faturalar.

46 İstisnai Masraflar Hibe miktarının hesaplanması: hibe, (iki tavan değerden hangisi daha düşükse): Gerçekleşen uygun masrafların %75'inin; veya Sözleşmenin gerektirdiği hallerde mali teminatla ilgili masraflar hariç ,00 Avro'luk tutarın geri ödenmesine eşittir.

47 İstisnai Masraflar Taşeron çalıştırma: Sözleşmede belirtildiği üzere yararlanıcı tarafından başvurulan ve Merkez tarafından onaylanan mal ve hizmetlerin taşerona yaptırılması ve satın alınması; Mali teminat: Sözleşmede belirtildiği üzere Merkezin teminat istediği hallerde, yararlanıcı tarafından yatırılan ön ödeme teminatıyla ilgili masraflar. Yararlanıcının hesap özetlerine göre (yeni ya da ikinci el) ekipman ya da diğer varlıkların amortismanından doğan masraflar, varlığın Sözleşmeye uygun olarak satın alınmış ve uluslararası muhasebe standartları ile yararlanıcının olağan muhasebe uygulamalarına göre gider gösterilmiş olması şartıyla, ekipman veya diğer varlıklara ilişkin kiralama ve ticari kiralama masrafları da benzer ekipman veya varlıkların amortisman masraflarını aşmamak ve finansman ücretlerini içermemek şartıyla uygundur.

48 İstisnai Masraflar Destekleyici belgeler: Taşeron çalıştırma: yapılan gerçekleşen masrafları belgeleyen, faturayı hazırlayan kuruluşun adını ve adresini, tutarı ve para birimini ve fatura tarihini gösteren faturalar. Mali teminat: mali teminatla ilgili masraflara delil teşkil eden, yararlanıcıya teminatı veren kuruluş tarafından hazırlanan, mali teminatı veren kuruluşun adını ve adresini, teminat masraflarının miktarını ve para birimini gösteren ve teminatı veren kuruluşun yasal temsilcisinin imzasını ve imza tarihini taşıyan belgeler. Amortisman masrafları: masrafların Sözleşme dönemine ait olduklarını doğrulayan belge ile, fiilen hangi oranda Proje için kullanıldıkları da dikkate alınabileceği de göz önünde bulundurulmak şartıyla, ekipmanın satın alındığına, kiralandığına veya ticari kiralamaya konu olduğuna dair yararlanıcının kayıt altına aldığı hesap özetleri.

49 Bütçe aktarımları Yararlanıcılar, tahmini bütçede Sözleşmede belirtilen kurallar çerçevesinde farklı bütçe kalemleri arasında aktarımlar yapabilir.

50 Bütçe Aktarımları Yararlanıcılar, proje yönetimi ve uygulaması, ulusötesi proje toplantıları, fikri çıktılar, çoğaltıcı etkinlikler, öğrenme/öğretme/eğitim faaliyetleri ve istisnai masraflar için tahsis edilen fonların %20'sine kadarını, proje yönetimi ve uygulaması masrafları ile İstisnai masraflar bütçe kalemleri hariç, başka herhangi bir bütçe kategorisine aktarabilirler. Her bütçe aktarımı, ilgili bütçe kalemi için Sözleşmede belirtilen miktarda en fazla %20 artışla sonuçlanabilir.

51 Bütçe Aktarımları Yararlanıcılar, Sözleşmede belirtilen özel ihtiyaç desteği için hiç fon tahsis edilmemiş olsa bile, herhangi bir bütçe kaleminden tahsis edilen fonları özel ihtiyaç desteğine aktarabilirler; Bu durumda, özel ihtiyaç desteği bütçe kaleminin en fazla %20 arttırılması kuralı geçerli değildir. İstisna olarak, yararlanıcılar, Başkanlığın zorunlu kıldığı hallerde ve Sözleşmede belirtilen İstisnai masraflar için tahsis edilmiş hiç fon bulunmasa bile, bir mali teminatın masraflarına katkıda bulunmak amacıyla, özel ihtiyaç desteği hariç herhangi bir bütçe kategorisi için tahsis edilen fonları istisnai masraflar bütçe kategorisine aktarabilirler. Bu durumda, istisnai masraflar bütçe kaleminin en fazla %20 arttırılması kuralı geçerli değildir.

52 Bütçe kullanımına ilişkin genel kurallar Birim maliyet kalemlerinin kullanımı ve belge karşılığı harcamalar proje süresi içinde gerçekleşmiş olmalıdır. Birim maliyetler ve harcamalar projenin uygulanması için gerekli veya proje tarafından üretilmiş olmalıdır. Birim sayıları tanımlanabilir ve doğrulanabilir, kayıt ve belgelerle desteklenmiş olmalıdır. Projenin uygulanmasının mal, iş veya hizmet satın alınmasını gerektirdiği hallerde, yararlanıcılar ihaleyi ödenen para karşılığında en iyi değeri sunan teklife veya, uygunsa, en düşük fiyatlı teklife verir. Bunu yaparken, tüm çıkar çatışmalarından kaçınır.

53 İlk Ödemeler Ön ödemenin amacı, yararlanıcıların başlangıç aşamasındaki acil ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. 2 Yıllık projeler için: Merkez, koordinatöre Sözleşmenin yürürlüğe girmesini izleyen 30 gün içerisinde proje bütçesinin %80 i kadar bir ön ödeme yapar. 3 Yıllık projeler için: Merkez, koordinatöre Sözleşmenin yürürlüğe girmesini izleyen 30 gün içerisinde proje bütçesinin %40 ı kadar bir ön ödeme yapar. Merkez gerekli gördüğü hallerde ilk ödemeyi belirleyeceği miktarda bir mali teminat şartına bağlayabilir.

54 ARA RAPOR

55 Ara Rapor- 2 Yıllık Projeler 30 Haziran 2015 tarihine kadar koordinatör, Hareketlilik Aracı'nda, Sözleşmede belirtilen Proje başlangıç tarihinden 15 Haziran 2015 tarihine kadar raporlama dönemini kapsayan bir ara rapor hazırlar.

56 Ara Rapor- 3 Yıllık Projeler 30 Haziran 2015 tarihine kadar koordinatör, Hareketlilik Aracı'nda, Sözleşmede belirtilen Proje başlangıç tarihinden 15 Haziran 2015 tarihine kadar raporlama dönemini kapsayan bir ara rapor hazırlar. 30 Nisan 2016 tarihine kadar koordinatör, Hareketlilik Aracı'nda, Proje'nin uygulanması hakkında 15 Haziran 2015 ten itibaren 15 Nisan 2016 tarihine kadar raporlama dönemini kapsayan ikinci bir ara rapor hazırlar. İkinci ara rapor koordinatörün ilk ön ödeme miktarının en az %70'ini kullandığını gösterdiği sürece, ikinci ara rapor ikinci ödeme talebi olarak kabul edilir ve toplam azami miktarın %40 ına karşılık gelen miktar kadar ödenmesi istenen miktar bildirilir.

57 NİHAİ RAPOR

58 Nihai rapor Projenin bitiş tarihinden itibaren 60 gün içerisinde, koordinatör, Projenin uygulanmasıyla ilgili olarak Hareketlilik Aracında nihai rapor hazırlar. Bu rapor, gerçekleşen birim katkı veya uygun masrafların karşılanması şeklinde uygulandığı durumlarda, birim katkılara dayalı olarak talep edilen miktarın gerekçelendirilmesi için gerekli bilgileri içermelidir. Nihai rapor, koordinatörün hibenin bakiye kısmına ilişkin ödeme talebi olarak kabul edilir.

59 Nihai rapor Koordinatör bakiye ödemesi talebinde sunulan bilgilerin eksiksiz, güvenilir ve doğru olduğunu belgelendirir. Ayrıca, yapılan masrafların Sözleşme kapsamında uygun masraflar sayılabileceğini ve ödeme talebinin Sözleşmede açıklanan kontrol ve denetimler bağlamında ibraz edilebilen yeterli miktarda kanıtlayıcı belgeyle doğrular. Ara ve Nihai Raporlar İngilizce dilinde sunulacaktır.

60 Nihai rapor Ulusal Ajans, yararlanıcıdan nihai rapora ek olarak yapılan faaliyetlere ilişkin belgelerin asıllarının ibrazını isteyebilir. Proje sahibi kurum, projeye ilişkin tüm belgelerinin asıllarını, sözleşmeyle ilgili orijinal belgelerin onaylı kopyalarını, bakiyenin ödendiği tarihten itibaren 5 yıl süreyle Merkez Başkanlığının ve Avrupa Komisyonunun denetimine hazır vaziyette tutar ve muhafaza eder.

61 Nihai rapor Hibe kesintisi Zayıf, kısmen ya da geç uygulama durumunda hibe kesintisi Merkez, projenin zayıf, kısmen ya da geç uygulanıp uygulanmadığına aşağıdakilere dayalı olarak karar verecektir: Koordinatör tarafından sunulan nihai rapor; Projenin ürettiği ürün ve çıktılar; Eğer varsa ulusötesi öğrenme, öğretim ve eğitim faaliyetlerine katılan bireylerin raporları. Merkez, herhangi başka bir ilgili kaynaktan alınan ve Projenin sözleşme hükümlerine uygun olarak uygulanmadığını kanıtlayan bilgileri de göz önünde bulundurabilir. Diğer bilgi kaynakları Merkez'in gerçekleştirdiği izleme ziyaretlerini, ayrıntılı kontrolleri ya da yerinde denetimleri içerebilir.

62 Nihai rapor Hibe kesintisi Zayıf, kısmen ya da geç uygulama durumunda hibe kesintisi Nihai rapor kalite kriterlerine göre değerlendirilecek ve 100 tam puan üzerinden puanlandıracaktır. Eğer Nihai raporun aldığı puan 50'nin altındaysa Merkez, raporlanan tüm faaliyetler uygun ve fiilen yerine getirilmiş olsa bile zayıf, kısmen ya da geç uygulama sebebiyle nihai hibe miktarında kesinti uygulayacaktır.

63 Nihai rapor Hibe kesintisi Zayıf, kısmen ya da geç uygulama durumunda hibe kesintisi Kurumsal destek ve istisnai masraflara yönelik nihai uygun harcama miktarına, zayıf, kısmen ya da geç uygulama durumunda aşağıdaki oranlarda hibe kesintisi uygulanır; Nihai raporun puanı 41 ile 50 (ikisi de dahil) arasında ise %25 Nihai raporun puanı 26 ile 40 (ikisi de dahil) arasında ise %50 Nihai raporun puanı 0 ile 25 (ikisi de dahil) arasında ise %75

64 Nihai rapor Hibe kesintisi Nihai rapor, hareketlilik katılımcılarının raporlarıyla birlikte ve aşağıdaki hususlara odaklanan bir dizi ortak kalite kriteri kullanılarak değerlendirilir: Projenin, onaylanan hibe sözleşmesinin içeriğine uygun olarak gerçekleştirilme derecesi Gerçekleştirilen faaliyetlerin kalitesi Üretilen ürün ve çıktıların kalitesi Öğrenme çıktıları ve katılımcılar üzerindeki etkisi Katılımcı kurum/kuruluşlar üzerindeki etkisi Öğrenme, öğretme ve eğitim faaliyetleri için: Hareketliliği destekleyen pratik düzenlemelerin hazırlık, takip ve hareketlilik faaliyeti süresince katılımcılara verilen destek bağlamında kalitesi; katılımcıların öğrenme çıktılarının tanınması/onaylanması için yapılan düzenlemelerin kalitesi Gerçekleştirilen yaygınlaştırma faaliyetlerinin kalitesi ve kapsamı Projenin yararlanıcılar dışındaki birey ve kurum/kuruluşlar üzerindeki daha geniş potansiyel etkisi

65 Kontrol ve denetimler Ulusal Ajans ve AB Komisyonu tarafından uygulanan kontrol ve denetimler: Nihai rapor kontrolü Ayrıntılı kontrol Yerinde kontrol

66 İletişim

67

KA2 - Stratejik Ortaklıklar Mesleki Eğitim. Bütçe ve Yönetimi. Özgür Nurdoğan Mesleki Eğitim Programı Uzmanı

KA2 - Stratejik Ortaklıklar Mesleki Eğitim. Bütçe ve Yönetimi. Özgür Nurdoğan Mesleki Eğitim Programı Uzmanı KA2 - Stratejik Ortaklıklar Mesleki Eğitim Bütçe ve Yönetimi Özgür Nurdoğan Mesleki Eğitim Programı Uzmanı Genel Görünüm 1. Bütçe Kalemleri 2. Bütçe Kalemleri Hibe Hesaplama ve Destekleyici Belgeler 3.

Detaylı

2015 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Programı Stratejik Ortaklıklar Ara Dönem Toplantısı. 23 Mayıs 2016 Ankara

2015 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Programı Stratejik Ortaklıklar Ara Dönem Toplantısı. 23 Mayıs 2016 Ankara 2015 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Programı Stratejik Ortaklıklar Ara Dönem Toplantısı 23 Mayıs 2016 Ankara Toplantı Programı 09:30-10:00 Kayıt ve Çay-kahve ikramı 10:00-11:00 İlerleme Raporu ve Proje Yönetimi

Detaylı

ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği Faaliyeti Başlangıç Toplantısı. Ankara, 2014

ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği Faaliyeti Başlangıç Toplantısı. Ankara, 2014 ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği Faaliyeti Başlangıç Toplantısı Ankara, 2014 İÇERİK Hareketlilik projeleri 2014 yılı başvuru istatistikleri Sözleşme süreci Sözleşme Öncesi Süreç Sözleşme

Detaylı

ERASMUS+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği. Proje Uygulama Süreci. 28 Kasım 2017 ANKARA

ERASMUS+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği. Proje Uygulama Süreci. 28 Kasım 2017 ANKARA ERASMUS+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Proje Uygulama Süreci 28 Kasım 2017 ANKARA Proje Uygulama Süreci İÇERİK SÖZLEŞME VE EKLERİ PROJENİN UYGULANMASI BÜTÇE KULLANIMI NİHAİ RAPOR KONTROLÜ

Detaylı

ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Başlangıç Toplantısı. Ankara, 2014

ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Başlangıç Toplantısı. Ankara, 2014 ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Başlangıç Toplantısı Ankara, 2014 KA2 STRATEJİK ORTAKLIKLAR BÜTÇE / FİNANSMAN Referanslar: Proje Hibe Sözleşmesi Proje Hibe Sözleşmesi Ek-III Mali ve Akdi

Detaylı

2014 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projeleri Nihai Dönem Toplantısı. Proje Yönetimi 03 Haziran 2015 Ankara

2014 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projeleri Nihai Dönem Toplantısı. Proje Yönetimi 03 Haziran 2015 Ankara 2014 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projeleri Nihai Dönem Toplantısı Proje Yönetimi 03 Haziran 2015 Ankara Gündem 09:30-10:00 Kayıt ve Çay-kahve ikramı 10:00-11:30 Final Raporu Sunumu

Detaylı

ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği. Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği

ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği. Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği İçerik Hareketlilik Projeleri ve Amaçlar Kuruluşlar Katılımcılar Hibe Ölçütleri Bütçe Başvuru Ana

Detaylı

ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği Faaliyeti Başlangıç Toplantısı. Ankara, 2015

ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği Faaliyeti Başlangıç Toplantısı. Ankara, 2015 ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği Faaliyeti Başlangıç Toplantısı Ankara, 2015 İÇERİK 2015 Yılı İstatistikleri Proje Yönetimi I Sözleşme Süreci - Sözleşme Öncesi Süreç - Sözleşme Süreci ve

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı Erasmus+ KA1: Bireylerin Öğrenme Hareketliliği KA2: İyi ve Yenilikçi Uygulamalar için İşbirliği Stratejik Ortaklıklar

Detaylı

1 Haziran 2016 Ankara

1 Haziran 2016 Ankara IPA IV İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı "Okul ve Yetişkin Eğitimi Personelinin Mesleki Gelişimini Desteklemek Suretiyle Eğitimde Kalitenin Artırılması Projesi" Kapsamında Desteklenen

Detaylı

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA İÇERİK Erasmus projelerinin tanıtımı Hareketlilik faaliyeti Proje yaşam döngüsü Hareketlilik projelerinde kurallar Hazırlık Ziyaretleri ERASMUS PROJE

Detaylı

Leonardo da Vinci Hareketlilik Nihai Rapor Hazırlama. 11 Haziran 2013 Ankara

Leonardo da Vinci Hareketlilik Nihai Rapor Hazırlama. 11 Haziran 2013 Ankara Leonardo da Vinci Hareketlilik Nihai Rapor Hazırlama 11 Haziran 2013 Ankara Belgeler Bilgiler Harcamalar Hatırlatmalar Sunu İçeriği Nihai Rapor Belgeleri 1. Proje bitiminden sonra gönderilecek belgeler

Detaylı

ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Başlangıç Toplantısı. Ankara 16 Ekim 2015

ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Başlangıç Toplantısı. Ankara 16 Ekim 2015 ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Başlangıç Toplantısı Ankara 16 Ekim 2015 KA2 STRATEJİK ORTAKLIKLAR BÜTÇE / FİNANSMAN Referanslar: Proje Hibe Sözleşmesi Proje Hibe Sözleşmesi Ek-III Mali

Detaylı

BÖLÜM II GENEL ŞARTLAR MADDE II.1 YARARLANICILARIN GENEL YÜKÜMLÜLÜKLERİ VE ROLLERİ

BÖLÜM II GENEL ŞARTLAR MADDE II.1 YARARLANICILARIN GENEL YÜKÜMLÜLÜKLERİ VE ROLLERİ BÖLÜM II GENEL ŞARTLAR BÖLÜM A HUKUKİ VE İDARİ HÜKÜMLER MADDE II.1 YARARLANICILARIN GENEL YÜKÜMLÜLÜKLERİ VE ROLLERİ II.1.1 Yararlanıcıların genel yükümlülükleri ve rolleri Yararlanıcılar: (a) (b) (c) Projenin

Detaylı

ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Başlangıç Toplantısı. Ankara, 2015

ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Başlangıç Toplantısı. Ankara, 2015 ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Başlangıç Toplantısı Ankara, 2015 TOPLANTI İÇERİK Proje İdari Yönetimi ve Uygulaması Sözleşme Uygulama Yönetim Raporlar Proje Bütçe/Finans Yönetimi ve Uygulaması

Detaylı

İL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 8-9 MART 2014

İL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 8-9 MART 2014 İL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 8-9 MART 2014 ANA EYLEM 1 BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Okul Eğitimi Personeline Yönelik Hareketlilik Projesi ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Eğitim, Öğretim

Detaylı

Erasmus+ Yükseköğretim personel ders verme ve eğitim alma hareketliliği için hibe sözleşmesi modeli

Erasmus+ Yükseköğretim personel ders verme ve eğitim alma hareketliliği için hibe sözleşmesi modeli GfNA-II-B-Erasmus+ Hibe Sözleşmesi - Personel ders verme ve eğitim alma hareketliliği 23 Haziran 2014 versiyonu Erasmus+ Yükseköğretim personel ders verme ve eğitim alma hareketliliği için hibe sözleşmesi

Detaylı

MALİ VE AKDİ ŞARTLAR I. BİRİM KATKILARINA BAĞLI BÜTÇE KALEMLERİNE UYGULANABİLİR KURALLAR

MALİ VE AKDİ ŞARTLAR I. BİRİM KATKILARINA BAĞLI BÜTÇE KALEMLERİNE UYGULANABİLİR KURALLAR MALİ VE AKDİ ŞARTLAR I. BİRİM KATKILARINA BAĞLI BÜTÇE KALEMLERİNE UYGULANABİLİR KURALLAR I.1 Birim katkılarının uygunluk şartları Hibenin birim katkısına dönüştüğü durumda, birimlerin sayısı aşağıdaki

Detaylı

TRAKYA KALKINMA AJANSI. 2012/2013 Proje Teklif Çağrısı Başarılı Projeler Başlangıç Toplantısı

TRAKYA KALKINMA AJANSI. 2012/2013 Proje Teklif Çağrısı Başarılı Projeler Başlangıç Toplantısı TRAKYA KALKINMA AJANSI 2012/2013 Proje Teklif Çağrısı Başarılı Projeler Başlangıç Toplantısı Mali Destek Yasal Çerçeve Proje Teklif Çağrısı Süreci İzleme ve Değerlendirme Süreci Destek Sözleşmesi Önemli

Detaylı

ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği. Mesleki Eğitim Öğrenicileri ve Personeli İçin Hareketlilik Projeleri

ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği. Mesleki Eğitim Öğrenicileri ve Personeli İçin Hareketlilik Projeleri ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenicileri ve Personeli İçin Hareketlilik Projeleri Sunu İçeriği Tanım ve Kapsam Proje Ortakları Hibe Ölçütleri Bütçe Kalemleri Başvuru

Detaylı

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar. Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar. Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü Stratejik Ortaklıklar AE2 - Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi İçin İşbirliği: Stratejik Ortaklıklar Bilgi Ortaklıkları Sektörel

Detaylı

2015 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projeleri Başlangıç Toplantısı. 12 Ekim 2015 Ankara

2015 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projeleri Başlangıç Toplantısı. 12 Ekim 2015 Ankara 2015 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projeleri Başlangıç Toplantısı 12 Ekim 2015 Ankara İçerik Okul eğitimi personel hareketliliği projeleri 2015 yılı başvuru istatistikleri Birim katkıların

Detaylı

Erasmus+ Yükseköğretim personel ders verme ve eğitim alma hareketliliği için hibe sözleşmesi modeli. Uyruk: Fakülte/bölüm/birim:

Erasmus+ Yükseköğretim personel ders verme ve eğitim alma hareketliliği için hibe sözleşmesi modeli. Uyruk: Fakülte/bölüm/birim: GfNA-II-B-Erasmus+ Hibe Sözleşmesi - Personel ders verme ve eğitim alma hareketliliği 2015 versiyonu Erasmus+ Yükseköğretim personel ders verme ve eğitim alma hareketliliği için hibe sözleşmesi modeli

Detaylı

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar Sevgi SUÇİN Uzman Ankara, 11 Aralık 2014 Proje Döngüsü Seçilen projeler Bilgi Güncelleme Formu Sözleşme İlk Ödeme Ara rapor İkinci Ödeme Final Rapor Son Ödeme Genel Hatırlatmalar

Detaylı

ANKARA Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi

ANKARA Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi ANKARA Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi Yenilik ve İyi Uygulama Değişimi için İşbirliği ana eylemi

Detaylı

BÖLÜM II GENEL ŞARTLAR MADDE II.1 YARARLANICILARIN GENEL YÜKÜMLÜLÜKLERİ VE ROLLERİ

BÖLÜM II GENEL ŞARTLAR MADDE II.1 YARARLANICILARIN GENEL YÜKÜMLÜLÜKLERİ VE ROLLERİ BÖLÜM II GENEL ŞARTLAR BÖLÜM A HUKUKİ VE İDARİ HÜKÜMLER MADDE II.1 YARARLANICILARIN GENEL YÜKÜMLÜLÜKLERİ VE ROLLERİ II.1.1 Yararlanıcıların genel yükümlülükleri ve rolleri Yararlanıcılar: (a) (b) (c) Projenin

Detaylı

GENEL ŞARTLAR MADDE II.1 YARARLANICILARIN GENEL YÜKÜMLÜLÜKLERİ VE ROLLERİ

GENEL ŞARTLAR MADDE II.1 YARARLANICILARIN GENEL YÜKÜMLÜLÜKLERİ VE ROLLERİ GENEL ŞARTLAR BÖLÜM A HUKUKİ VE İDARİ HÜKÜMLER MADDE II.1 YARARLANICILARIN GENEL YÜKÜMLÜLÜKLERİ VE ROLLERİ II.1.1 Yararlanıcıların genel yükümlülükleri ve rolleri Yararlanıcılar: (b) (c) Projenin Sözleşmenin

Detaylı

2014 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projeleri Açılış Toplantısı. Proje Yönetimi 16 Ekim 2014 Ankara

2014 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projeleri Açılış Toplantısı. Proje Yönetimi 16 Ekim 2014 Ankara 2014 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projeleri Açılış Toplantısı Proje Yönetimi 16 Ekim 2014 Ankara İçerik Okul eğitimi personel hareketliliği projeleri 2014 yılı başvuru istatistikleri

Detaylı

Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Personel Hareketliliği Sözleşme Örneği 2013-2014

Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Personel Hareketliliği Sözleşme Örneği 2013-2014 Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Personel Hareketliliği Sözleşme Örneği 2013-2014 Gönderen kurumun adı : İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Açık adresi : İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü 34119 Beyazıt/ İSTANBUL Kurum

Detaylı

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI RAPORLAMA EĞİTİMİ

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI RAPORLAMA EĞİTİMİ PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI RAPORLAMA EĞİTİMİ 2 Raporlama Yükümlülükleri Nihai Rapor Proje Sonrası Değerlendirme Raporu 3 NİHAİ RAPOR Nihai rapor nedir? Nihai Rapor,

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİMDE HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ PROJE DÖNGÜSÜ

YÜKSEKÖĞRETİMDE HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ PROJE DÖNGÜSÜ YÜKSEKÖĞRETİMDE HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ PROJE DÖNGÜSÜ Dr. Selen TOKGÖZ Uzman 22.06.2014, Antalya PROJE DÖNGÜSÜ 1. Başvuru süreci 2. Değerlendirme ve hibe tahsisatı süreci 3. Sözleşme süreci 4. Uygulama

Detaylı

2016 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Programı Stratejik Ortaklıklar Açılış Toplantısı. 21 Kasım 2016 Ankara

2016 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Programı Stratejik Ortaklıklar Açılış Toplantısı. 21 Kasım 2016 Ankara 2016 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Programı Stratejik Ortaklıklar Açılış Toplantısı 21 Kasım 2016 Ankara Toplantı Programı Taslak Gündem 09:30-10:00 Kayıt ve Çay - Kahve İkramı 10:00-10:10 Açılış 10:10-11:45

Detaylı

Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Sözleşmesi

Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Sözleşmesi ISTANBUL UNIVERSITY Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Sözleşmesi Bundan böyle kurum olarak adlandırılacak taraf : Gönderen kurumun adı : Açık adresi : İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

Hibe Programları ve Hibe Başvurusunun Yapılması

Hibe Programları ve Hibe Başvurusunun Yapılması Hibe Programları ve Hibe Başvurusunun Yapılması İÇERİK I. HİBE PROGRAMI VE PROJELERİN HAZIRLANMASI II. III. IV. BAŞVURU DOSYASININ HAZIRLANMASI VE TESLİM EDİLMESİ BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ SÖZLEŞMENİN

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİMDE HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ PROJE DÖNGÜSÜ

YÜKSEKÖĞRETİMDE HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ PROJE DÖNGÜSÜ YÜKSEKÖĞRETİMDE HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ PROJE DÖNGÜSÜ Yükseköğretim Koordinatörlüğü Erasmus+ Yükseköğretim için Yeni Başlayanlar Toplantısı 11.06.2015, Antalya PROJE DÖNGÜSÜ 1. Başvuru süreci 2. Değerlendirme

Detaylı

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 2015 ERASMUS+ MESLEKİ EĞİTİM (KA1-Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Özelindeki Sorular) Bir belediye 2015 yılı için 2 farklı çalışma grubu ile aşağıdaki konularda

Detaylı

BÖLÜM II GENEL ŞARTLAR MADDE II.1 YARARLANICININ GENEL YÜKÜMLÜLÜKLERİ. (a) Projenin Sözleşmenin şartlarına uygun olarak ifa edilmesinden sorumludur;

BÖLÜM II GENEL ŞARTLAR MADDE II.1 YARARLANICININ GENEL YÜKÜMLÜLÜKLERİ. (a) Projenin Sözleşmenin şartlarına uygun olarak ifa edilmesinden sorumludur; Sözleşmeyi daha kullanıcı dostu ve okunabilir yapmak için, Merkez, BÖLÜM II'yi (Genel Şartlar) web sitesinde yayınlamaktadır. Bu, söz konusu dokümanın hukuki değerini hiçbir şekilde azaltmaz. BÖLÜM II

Detaylı

Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Ders Verme Hareketliliği Sözleşme Modeli (Personel ile Üniversite arasında) [Asgari şartlar]

Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Ders Verme Hareketliliği Sözleşme Modeli (Personel ile Üniversite arasında) [Asgari şartlar] Ek.9 Hayatboyu Öğrenme Programı Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Ders Verme Hareketliliği Sözleşme Modeli (Personel ile Üniversite arasında) [Asgari şartlar] Bundan böyle kurum olarak adlandırılacak

Detaylı

EK III MALİ VE AKDİ ŞARTLAR

EK III MALİ VE AKDİ ŞARTLAR I. GİRİŞ EK III MALİ VE AKDİ ŞARTLAR Bu ek, Sözleşme de belirtildiği şekliyle, projeye uygulanabilecek farklı bütçe kalemleri altındaki hibenin kullanılmasına ilişkin kuralları tamamlamaktadır. Bu açıklamalar

Detaylı

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI ŞUBAT 2015

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI ŞUBAT 2015 ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI ŞUBAT 2015 ERASMUS+ KA2 STRATEJİK ORTAKLIKLAR Proje çağrıları ne zaman yapılacak? Proje sunumundan önce yurtdışı ortak bulmak zorunlu mudur? Yoksa proje onaylandıktan

Detaylı

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 2015 ERASMUS+ OKUL EĞİTİMİ (KA1-Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Özelindeki Sorular) SORU VE CEVAPLAR Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan kişiler, Türkiye Ulusal

Detaylı

Kaliteye Yönelik Tedbirler

Kaliteye Yönelik Tedbirler Erasmus+ Mesleki Eğitim Hareketlilik Kaliteye Yönelik Tedbirler 28 Kasım 2017 Ankara Hareketlilik Başvuru-Kabul Başvuru Kabul Yedek 2296 1944 1944 1482 767 221 209 324 105 114 526 213 2014 2015 2016 2017

Detaylı

BÜYÜK ÖLÇEKLİ AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ ETKİNLİKLERİ

BÜYÜK ÖLÇEKLİ AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ ETKİNLİKLERİ Bölüm B Büyük Ölçekli Avrupa Gönüllü Hizmeti etkinlikleri BÜYÜK ÖLÇEKLİ AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ ETKİNLİKLERİ BÜYÜK ÖLÇEKLİ AGH ETKİNLİKLERİNİN AMAÇLARI NELERDİR? Bu eylem, gençlik, kültür ve spor alanında

Detaylı

ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Programı. Kayseri, 2014

ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Programı. Kayseri, 2014 ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Programı Kayseri, 2014 İçerik Erasmus+ Programı Başvuru süreci Ana Eylem 1: Yetişkin Eğitimi Personeline Yönelik Hareketlilik Projeleri Ana Eylem 2: Yetişkin Eğitimi Alanında

Detaylı

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü İstanbul, 12 Şubat 2014 Stratejik Ortaklıklar AE2 - Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi İçin İşbirliği: Stratejik Ortaklıklar Bilgi

Detaylı

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS PROGRAMI

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS PROGRAMI YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS PROGRAMI 4 Mart 2013 - ANKARA İÇERİK Erasmus Proje Türleri Proje Döngüsü Erasmus Hareketlilik Projelerinde Genel Kurallar ERASMUS PROJE TÜRLERİ Hareketlilik Yoğun Programlar

Detaylı

EK III MALİ VE AKDİ ŞARTLAR

EK III MALİ VE AKDİ ŞARTLAR EK III MALİ VE AKDİ ŞARTLAR I. GİRİŞ Bu ek, Sözleşmede belirtildiği şekliyle, projeye uygulanabilecek farklı bütçe kalemleri altındaki hibenin kullanılmasına ilişkin kuralları tamamlamaktadır. Bu açıklamalar

Detaylı

BÖLÜM II GENEL ŞARTLAR. (a) Projenin Sözleşmenin şartlarına uygun olarak ifa edilmesinden sorumludur;

BÖLÜM II GENEL ŞARTLAR. (a) Projenin Sözleşmenin şartlarına uygun olarak ifa edilmesinden sorumludur; Sözleşmeyi daha kullanıcı dostu ve okunabilir yapmak için, Merkez, BÖLÜM II'yi (Genel Şartlar) web sitesinde yayınlamaktadır. Bu, söz konusu dokümanın hukuki değerini hiçbir şekilde azaltmaz. BÖLÜM II

Detaylı

TRAKYA KALKINMA AJANSI. 2013/2014 Yılı Proje Teklif Çağrısı Proje Başlangıç Toplantısı

TRAKYA KALKINMA AJANSI. 2013/2014 Yılı Proje Teklif Çağrısı Proje Başlangıç Toplantısı TRAKYA KALKINMA AJANSI 2013/2014 Yılı Proje Teklif Çağrısı Proje Başlangıç Toplantısı Gündem Mali Destek Yasal Çerçeve 5449 Sayılı Kanun Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği Destek Yönetim Kılavuzu

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1 - Bu yönergenin amacı, Erasmus Programının ve tüm alt faaliyetlerinin Ankara Üniversitesi nde uygulanmasını

Detaylı

BÖLÜM II GENEL ŞARTLAR. (a) Projenin Sözleşmenin şartlarına uygun olarak ifa edilmesinden sorumludur;

BÖLÜM II GENEL ŞARTLAR. (a) Projenin Sözleşmenin şartlarına uygun olarak ifa edilmesinden sorumludur; BÖLÜM II GENEL ŞARTLAR BÖLÜM A HUKUKİ VE İDARİ HÜKÜMLER MADDE II.1 YARARLANICININ GENEL YÜKÜMLÜLÜKLERİ Yararlanıcı: Projenin Sözleşmenin şartlarına uygun olarak ifa edilmesinden sorumludur; Üzerine yüklenen

Detaylı

HİSER PROJESİ DESTEK ÖDEMELERİ BAŞVURU BELGELERİ. Başvuru dosyalarının aşağıdaki sıralamaya uygun şekilde hazırlanması gerekir.

HİSER PROJESİ DESTEK ÖDEMELERİ BAŞVURU BELGELERİ. Başvuru dosyalarının aşağıdaki sıralamaya uygun şekilde hazırlanması gerekir. EK-27 HİSER PROJESİ DESTEK ÖDEMELERİ BAŞVURU BELGELERİ Başvuru dosyalarının aşağıdaki sıralamaya uygun şekilde hazırlanması gerekir. A) İHTİYAÇ ANALİZİ 1. İhtiyaç Analizi Raporu ve Sunumu 2. Proje Yol

Detaylı

OKUL EĞİTİMİ PERSONELİNE YÖNELİK HAREKETLİLİK PROJESİ

OKUL EĞİTİMİ PERSONELİNE YÖNELİK HAREKETLİLİK PROJESİ OKUL EĞİTİMİ PERSONELİNE YÖNELİK HAREKETLİLİK PROJESİ Bu hareketlilik projesi aşağıdaki faaliyetlerden birini ya da daha fazlasını kapsayabilir: Personel hareketliliği: Öğretme görevlendirmeleri: bu Faaliyet

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ DANIŞMANLIK HİZMETİ SUNUM ESASLARI YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ DANIŞMANLIK HİZMETİ SUNUM ESASLARI YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ DANIŞMANLIK HİZMETİ SUNUM ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı, İstanbul Arel Üniversitesi bünyesindeki Akademik

Detaylı

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI. Ebru İMAMOĞLU. Ekim 2014

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI. Ebru İMAMOĞLU. Ekim 2014 TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI Ebru İMAMOĞLU Ekim 2014 Temel Hedefler Temel hedef, H2020 geri dönüş oranı ve başarı yüzdesini artırmak! Katılım

Detaylı

2. Destek Programlar Çerçevesinde Yürütülen Projeler

2. Destek Programlar Çerçevesinde Yürütülen Projeler IŞIK ÜNİVERSİTESİ PROJE YÜRÜTME YÖNERGESİ KAPSAM Bu esaslar, Işık Üniversitesi akademik ve idari birimleri ile bunların mensupları ve öğretim elemanlarınca yürütülen, kısmen veya tamamen yurt içi ve yurt

Detaylı

Erasmus+ OKUL DEĞERİNİ BİLİN! www.happykids.com.tr

Erasmus+ OKUL DEĞERİNİ BİLİN! www.happykids.com.tr Erasmus+ OKUL DEĞERİNİ BİLİN! Erasmus+ Okul Okul Eğitimi Programı AMAÇLARI Eğitimde kaliteyi artırmak, Program ülkeleri okullar ve eğitim personeli arasında işbirliğini güçlendirmek Erasmus+ Okul Hedef

Detaylı

2016 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projeleri Başlangıç Toplantısı. 31 Ekim 2016 Ankara

2016 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projeleri Başlangıç Toplantısı. 31 Ekim 2016 Ankara 2016 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projeleri Başlangıç Toplantısı 31 Ekim 2016 Ankara İçerik Okul eğitimi personel hareketliliği projeleri 2016 yılı başvuru istatistikleri Birim katkıların

Detaylı

2014 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Programı Stratejik Ortaklıklar Açılış Toplantısı. 11 Aralık 2014 Ankara

2014 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Programı Stratejik Ortaklıklar Açılış Toplantısı. 11 Aralık 2014 Ankara 2014 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Programı Stratejik Ortaklıklar Açılış Toplantısı 11 Aralık 2014 Ankara İçerik Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar 2014 yılı başvuru istatistikleri Hibe Sözleşmesi ve Hibeyle

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMI. Gül Özcan

MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMI. Gül Özcan MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMI Gül Özcan Mesleki Eğitim Programı Programa dahil ülkelerin, mesleki eğitime yönelik politika ve uygulamalarını desteklemek ve geliştirmek için yürütülen bir mesleki eğitim programıdır.

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönerge; Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kurulan Uluslararası

Detaylı

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI. Ebru İMAMOĞLU. Ekim 2014

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI. Ebru İMAMOĞLU. Ekim 2014 TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI Ebru İMAMOĞLU Ekim 2014 Temel Hedefler Temel hedef, H2020 geri dönüş oranı ve başarı yüzdesini artırmak! Katılım

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI KURULUŞLARCA DESTEKLENEN PROJELERİN KURUM PAYI VE EMANET HESAPLARI KULLANIM YÖNERGESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI KURULUŞLARCA DESTEKLENEN PROJELERİN KURUM PAYI VE EMANET HESAPLARI KULLANIM YÖNERGESİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI KURULUŞLARCA DESTEKLENEN PROJELERİN KURUM PAYI VE EMANET HESAPLARI KULLANIM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Sorumluluk, Tanımlar

Detaylı

Avrupa Birliği Eğitim & Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı. Erasmus +

Avrupa Birliği Eğitim & Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı. Erasmus + Avrupa Birliği Eğitim & Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus + İzmir 2013 PROJE NEDİR? Proje, önceden belirlenmiş bir süre ve bütçe içerisinde değişim yaratmayı hedefleyen, birbiriyle ilişkili

Detaylı

İZMİR R KALKINMA AJANSI

İZMİR R KALKINMA AJANSI İZMİR R KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2008 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRILARI İZMİR R KALKINMA AJANSI 2008 MALİ DESTEK PROGRAMLARI Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği (Resmi

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi : 10/10/2014 Toplantı Sayısı : 397 Karar Sayısı : 3380 ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ 3380- Yönetmelik Komisyonu tarafından incelenen, Ankara Üniversitesi Avrupa Birliği Erasmus Programı

Detaylı

T.C.DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI 2015 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI KAPSAMINDA DESTEKLENEN <..> BAŞLIKLI PROJEYE İLİŞKİN DESTEK SÖZLEŞMESİ

T.C.DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI 2015 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI KAPSAMINDA DESTEKLENEN <..> BAŞLIKLI PROJEYE İLİŞKİN DESTEK SÖZLEŞMESİ T.C.DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI 2015 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI KAPSAMINDA DESTEKLENEN BAŞLIKLI PROJEYE İLİŞKİN DESTEK SÖZLEŞMESİ [Destek sözleşmesi numarası: ] Bir tarafta ("Ajans")

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014-2015 Erasmus+ Personel Hareketliliği Duyurusu 2014-2015 akademik yılında Erasmus+ Personel Hareketliliğinden yararlanmak isteyen personelimiz

Detaylı

ERASMUS+ MESLEKİ EĞİTİM DESTEKLERİ

ERASMUS+ MESLEKİ EĞİTİM DESTEKLERİ ERASMUS+ MESLEKİ EĞİTİM DESTEKLERİ Celil YAMAN Erasmus+ Mesleki Eğitim Koordinatörü 19 Şubat 2014 Niçin Yeni Bir Yaklaşım? Eğitim-öğretim ve gençlikte değişen durumlar: Derin ekonomik kriz ve yüksek oranda

Detaylı

ERASMUS+ Yenilikçi ve İyi Uygulamaların Değişimi İçin İşbirliği KA2 (Ana Eylem 2) Stratejik Ortaklıklar - Yetişkin Eğitimi

ERASMUS+ Yenilikçi ve İyi Uygulamaların Değişimi İçin İşbirliği KA2 (Ana Eylem 2) Stratejik Ortaklıklar - Yetişkin Eğitimi ERASMUS+ Yenilikçi ve İyi Uygulamaların Değişimi İçin İşbirliği KA2 (Ana Eylem 2) Stratejik Ortaklıklar - Yetişkin Eğitimi Ankara, 2014 Stratejik Ortaklıklar Kapsam Yeni ve yenilikçi yaklaşımları; geliştirmek,

Detaylı

HİSER PROJESİ DESTEK ÖDEMELERİ BAŞVURU BELGELERİ. Başvuru dosyalarının aşağıdaki sıralamaya uygun şekilde hazırlanması gerekir.

HİSER PROJESİ DESTEK ÖDEMELERİ BAŞVURU BELGELERİ. Başvuru dosyalarının aşağıdaki sıralamaya uygun şekilde hazırlanması gerekir. EK-27 HİSER PROJESİ DESTEK ÖDEMELERİ BAŞVURU BELGELERİ Başvuru dosyalarının aşağıdaki sıralamaya uygun şekilde hazırlanması gerekir. A) İHTİYAÇ ANALİZİ 1. İhtiyaç Analizi Raporu ve Sunumu 2. Proje Yol

Detaylı

Hazırlık Aşaması. Proje Ekibin Kurulması, teknik alt yapı, görev tanımları, izin prosedürü

Hazırlık Aşaması. Proje Ekibin Kurulması, teknik alt yapı, görev tanımları, izin prosedürü Hazırlık Aşaması Proje Ekibin Kurulması, teknik alt yapı, görev tanımları, izin prosedürü Uygulama Faaliyetler Faaliyet Planlaması İş paketleri oluşturma Faaliyet ve Zaman Planlaması FAALİYET PLANLAMASI,

Detaylı

2013-2014 Proje Döngüsü. Sözleşme, Ara Rapor, Nihai Rapor, Denetim

2013-2014 Proje Döngüsü. Sözleşme, Ara Rapor, Nihai Rapor, Denetim 2013-2014 Proje Döngüsü Sözleşme, Ara Rapor, Nihai Rapor, Denetim Erasmus Hareketlilik Faaliyeti Proje Yönetim Toplantısı Ege Üniversitesi, Üniversitesi, İzmir 6-7 Mayıs 2013 Erasmus Hareketlilik Faaliyetlerinde

Detaylı

Üniversite, araştırma ve özel sektör kuruluşlarından temsilcilerin. biraraya gelerek, projelerini birbirlerine tanıtmaları ve işbirlikleri

Üniversite, araştırma ve özel sektör kuruluşlarından temsilcilerin. biraraya gelerek, projelerini birbirlerine tanıtmaları ve işbirlikleri Programın Amacı Üniversite, araştırma ve özel sektör kuruluşlarından temsilcilerin biraraya gelerek, projelerini birbirlerine tanıtmaları ve işbirlikleri kurmalarına yönelik düzenlenen ulusal veya uluslararası

Detaylı

Proje Ekibinin ve Proje Ofisinin Kurulması

Proje Ekibinin ve Proje Ofisinin Kurulması NİHAİ FORMU Destek Programı: Destek Sözleşme : Proje Adı: Yararlanıcının Adı: Rapor Adı: Rapor Dönemi: Yararlanıcının Adresi: Doğrudan Faaliyet Desteği TR82/16/DFD/0009 İSTANBUL VE BURSA' DA İLİMİZİ TANITALIM,

Detaylı

2012 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

2012 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI NO SORU CEVAP 1 2 3 Dicle Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Teknik Destek Programıyla neyi hedeflemektedir? Ajans, Teknik Desteği hangi yollarla sağlar? Ajans ın Teknik Destek Programı kapsamında destek sağlayacağı

Detaylı

SANTEZ SANAYİ TEZLERİ PROJESİ YASAL MEVZUAT

SANTEZ SANAYİ TEZLERİ PROJESİ YASAL MEVZUAT G.M.K. Bulvarı No:128 B. Blok Kat:3 Tandoğan Maltepe/ANKARA Tel : (312) 231 87 33 Faks : (312) 229 48 35 YASAL MEVZUAT STB Sanayi Tezleri (SAN-TEZ) Projelerinin Desteklenme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik

Detaylı

Proje Uygulama Süreci

Proje Uygulama Süreci Proje Uygulama Süreci Sunum İçeriği İzleme Kapsamı İzleme Araçları ve Faaliyetleri Risk Değerlendirmesi 25.05.2015 İzleme ve Değerlendirme Birimi 2 İzlemenin Kapsamı İzlemenin temel amacı, mali desteklerin

Detaylı

Türkiye Ulusal Ajansı kimdir?

Türkiye Ulusal Ajansı kimdir? Türkiye Ulusal Ajansı kimdir? Niçin Erasmus+? 2007-2013 Gençlik Programı Comenius Erasmus Leonardo da Vinci Grundtvig Değerlendirme Erasmus + Niçin Erasmus+? Avrupa 2020 Stratejisi Akıllı Büyüme Sürdürülebilir

Detaylı

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU İZLEME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 31.07.2015 GİRİŞ Ahiler Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Enerji

Detaylı

ADANA TİCARET ODASI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI

ADANA TİCARET ODASI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI ADANA TİCARET ODASI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI Adana Ticaret Odası üyelerinin sektörleriyle ilgili bilgi ve tecrübelerinin arttırılması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, yurtiçi ve yurtdışı

Detaylı

Proje Hazırlama LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLİLİK (MOBILITY) M. Akif KILIÇ LdV Program Uzmanı

Proje Hazırlama LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLİLİK (MOBILITY) M. Akif KILIÇ LdV Program Uzmanı LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLİLİK (MOBILITY) Proje Hazırlama M. Akif KILIÇ LdV Program Uzmanı 1 Neden Hareketlilik Projesi? Sorumlu kişilerin; bilgi ve becerilerinin artmasını mı teknolojiyi ve yenilikleri

Detaylı

Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Yükseköğretim Yeni Başlayanlar Toplantısı ONLINE ARAÇLAR. Gülsüm MEZGEL YARTAŞ Kurum Koordinatör Yrd.

Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Yükseköğretim Yeni Başlayanlar Toplantısı ONLINE ARAÇLAR. Gülsüm MEZGEL YARTAŞ Kurum Koordinatör Yrd. Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Yükseköğretim Yeni Başlayanlar Toplantısı ONLINE ARAÇLAR Gülsüm MEZGEL YARTAŞ Kurum Koordinatör Yrd. 23/05/2017 Gülsüm MEZGEL YARTAŞ Erasmus+ Yükseköğretim Yeni Başlayanlar

Detaylı

BANKACILIK İŞLEMLERİ SÖZLEŞMESİ EKİ ÖDEME HİZMETLERİ SÖZLEŞMESİ(Tacirler İçin)

BANKACILIK İŞLEMLERİ SÖZLEŞMESİ EKİ ÖDEME HİZMETLERİ SÖZLEŞMESİ(Tacirler İçin) 1. Taraflar Bu ek sözleşme ( Ek Sözleşme ), FİNANSBANK A.Ş ( Banka ) ile aşağıda imza kısmında adı geçen Müşteri arasında, Banka ile imzaladığınız/imzalayacağınız Bankacılık İşlemleri Sözleşmesi nin (

Detaylı

Ek V.2 a ve b Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Personel Hareketliliği Sözleşme Örneği (Personel ile Üniversite arasında) Bundan böyle kurum olarak adlandırılacak taraf: Gönderen kurumun adı : Açık adresi

Detaylı

2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI

2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Teknik Destek Nedir? Kalkınma Ajansının, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama

Detaylı

bilgi@ua.gov.tr EĞİTİM, HAYATBOYU SÜREN BİR ETKİLEŞİMDİR! Sorularınız İçin www.ua.gov.tr Ülke Merkezli Faaliyetler http://ua.gov.

bilgi@ua.gov.tr EĞİTİM, HAYATBOYU SÜREN BİR ETKİLEŞİMDİR! Sorularınız İçin www.ua.gov.tr Ülke Merkezli Faaliyetler http://ua.gov. TC AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI TC AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Ülke Merkezli Faaliyetler http://uagovtr

Detaylı

Tanımlar ve kısaltmalar MADDE 4 (1) Bu Esaslarda geçen;

Tanımlar ve kısaltmalar MADDE 4 (1) Bu Esaslarda geçen; KALKINMA BAKANLIĞI AVRUPA BĐRLĐĞĐ REKABET EDEBĐLĐRLĐK VE YENĐLĐK ÇERÇEVE PROGRAMI BĐLGĐ VE ĐLETĐŞĐM TEKNOLOJĐLERĐ POLĐTĐKA DESTEK PROGRAMI YURTDIŞI TOPLANTI DESTEĞĐ ÖDENEĞĐNE ĐLĐŞKĐN USUL VE ESASLAR Amaç

Detaylı

2014 YILI DOĞRUDAN FAALIYET DESTEĞI (DFD) PROGRAMI, SIKÇA SORULAN SORULAR

2014 YILI DOĞRUDAN FAALIYET DESTEĞI (DFD) PROGRAMI, SIKÇA SORULAN SORULAR 2014 YILI DOĞRUDAN FAALIYET DESTEĞI (DFD) PROGRAMI, SIKÇA SORULAN SORULAR Bu teklif çağrılarına ilişkin sorulan soruların birçoğu, Başvuru Rehberlerinin dikkatli bir şekilde okunmasıyla cevaplandırılabilir.

Detaylı

AB MALİ YARDIMLARI VE TÜRKİYE

AB MALİ YARDIMLARI VE TÜRKİYE AB MALİ YARDIMLARI VE TÜRKİYE Eskişehir Sanayi Odası 25 Kasım 2015 Mali Yardımlar IPA Fonları 2014-2020 Döneminde 4.453,9 milyon avro Ana yararlanıcı kamu, bakanlıklar Türkiye AB Programları Toplam bütçe

Detaylı

İZLEME DEĞERLENDİRME BİRİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR. Başvuru sahibi kimdir? Proje nedir?

İZLEME DEĞERLENDİRME BİRİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR. Başvuru sahibi kimdir? Proje nedir? Proje nedir? Mali destekten yararlanmak üzere Ajansa sunulan belli bir amaca odaklanmış, bütçesi ile bütünlük arz eden, belirli, süreli ve düzenli faaliyetler bütününe denir. Başvuru Rehberi nedir? Ajans

Detaylı

ÇEVRE KORUMA PROJELERİNİN YAPTIRILMASI ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK. (Yayımlandığı R.G. Tarihi : Sayı : 21152)

ÇEVRE KORUMA PROJELERİNİN YAPTIRILMASI ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK. (Yayımlandığı R.G. Tarihi : Sayı : 21152) ÇEVRE KORUMA PROJELERİNİN YAPTIRILMASI ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK (Yayımlandığı R.G. Tarihi : 24.2.1992 Sayı : 21152) Amaç Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı 383 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 1 inci maddesi

Detaylı

LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLİLİK (MOBILITY) Proje Hazırlama. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı

LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLİLİK (MOBILITY) Proje Hazırlama. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLİLİK (MOBILITY) Proje Hazırlama 1 LdV Türkiye Genel Hareketlilik Başvuru Sayısı 3000 2838 2500 2571 2572 2000 1966 1799 1500 1000 500 293 0 2004 2005 2006 2007 2008 2009

Detaylı

Proje Destek Programı. Başvuru Rehberi

Proje Destek Programı. Başvuru Rehberi Proje Destek Programı 2018 Başvuru Rehberi 2 2018 MALİ DESTEK PROGRAMLARI İçindekiler Yasal Çerçeve... 4 Anadolu Hafta Sonu Okulları Proje Destek Programı Nedir?... 5 Programın İçeriği... 5 Proje Destek

Detaylı

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI 2020 SEYAHAT DESTEĞİ 1. Desteğin Tanımı ve Kapsamı U2020 Seyahat Desteği,

Detaylı

BANKACILIK İŞLEMLERİ SÖZLEŞMESİ EKİ ÖDEME HİZMETLERİ SÖZLEŞMESİ(Gerçek Kişiler)

BANKACILIK İŞLEMLERİ SÖZLEŞMESİ EKİ ÖDEME HİZMETLERİ SÖZLEŞMESİ(Gerçek Kişiler) Bu ek sözleşme ( Ek Sözleşme ), FİNANSBANK A.Ş ( Banka ) ile aşağıda imza kısmında adı geçen Müşteri arasında imzalanmıştır. Bu Ek Sözleşme, Banka ile imzaladığınız/imzalayacağınız Bankacılık İşlemleri

Detaylı

EK III MALİ VE AKDİ ŞARTLAR

EK III MALİ VE AKDİ ŞARTLAR I. GİRİŞ EK III MALİ VE AKDİ ŞARTLAR Bu ek, Sözleşme de belirtildiği şekliyle, projeye uygulanabilecek farklı bütçe kalemleri altındaki hibenin kullanılmasına ilişkin kuralları tamamlamaktadır. Bu açıklamalar

Detaylı

TR51/15/SOS (ALT-KAP) SÖZLEŞME SÜRECİ

TR51/15/SOS (ALT-KAP) SÖZLEŞME SÜRECİ TR51/15/SOS (ALT-KAP) SÖZLEŞME SÜRECİ 10 Temmuz 2015 GÜNDEM 2015 Teklif Çağrısı Başvuru ve Değerlendirme Süreci Sözleşme Süreci Uygulama Süreci Talep Edilen Evraklar Sözleşme ve Ekleri İmzalama Takvimi

Detaylı

DESTEK SÖZLEŞMESİ ÖZEL KOŞULLAR SUNUMU

DESTEK SÖZLEŞMESİ ÖZEL KOŞULLAR SUNUMU DESTEK SÖZLEŞMESİ ÖZEL KOŞULLAR SUNUMU Destek Yararlanıcısı, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. nezdinde kendi adına, projeye özel banka hesabı açtıracaktır. Ajans, söz konusu destek kapsamında yapacağı her

Detaylı

2014 YILI. Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000. Son Başvuru Tarihi. Toplam Bütçe (TL) Kodu.

2014 YILI. Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000. Son Başvuru Tarihi. Toplam Bütçe (TL) Kodu. ARALIK 2013 2014 YILI Program Adı Program Kodu Toplam Bütçe (TL) AFETLERE HAZIRLIK AFK 10.000.000 Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000 Proje başına asgari-azami destek oranı

Detaylı