SEMPOZYUMU 5-7 Şubat 2007 İstanbul, Dedeman

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SEMPOZYUMU 5-7 Şubat 2007 İstanbul, Dedeman"

Transkript

1 ADALET ve BİLİŞİB İŞİM M TEKNOLOJİLER LERİ SEMPOZYUMU 5-7 Şubat 2007 İstanbul, Dedeman BİLİŞİM M TEKNOLOJİLER LERİNİN N KULLANIMI ve ADALETİN N KALİTES TESİ : UYAP Mesut ORTA Hâkim Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkan Yrd. mesut.orta@adalet.gov.tr

2 2992 ADALET BAKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN 22/A Bilgi İşlem Dairesi Başkanl kanlığı: (a) Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı ile bağlı kuruluşların ilgili birimleriyle iş birliği yaparak bilgi işlem sistemini kurmak, işletmek, bakım ve onarımlarını yapmak veya yaptırmak, bunlara ait hizmetleri ilgili birimlerle birlikte yürütmek; bilgi işlem projeleri ile ilgili olarak Bakanlık birimleri arasında koordinasyonu ve işbirliğini sağlamak. (i) Bilgi işlem müdürlükleri ile birlikte mahkemeler ve diğer ilgili kuruluşlarla işbirliği yaparak bilgi işlem sisteminin etkin ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak.

3 ULUSAL YARGI AĞI PROJESİ (UYAP) Adalet hizmetlerinde teknolojinin sağladığı imkanlarla: Yargı hizmetlerinin zaman kaybetmeksizin yerine getirilerek vatandaşın mağdur olmasını engellemek, Yargı Sisteminin işleyişini, güvenilirliğini, doğruluğunu en üst düzeyde sağlamak, Yargı sistemine hız kazandırmak için geliştirilen entegre bir bilgi sistemidir.

4 Proje Başlangıcı : 2000 Kaynak: Bütçe 30 Pilot ve Test Birim WEB tabanlı n katmanlı Merkezi Yapıda Uydu ve Karasal Yedekli Java Teknolojileri

5 2.500 den fazla hazır şablon den fazla uyarı aktif kullanıcı Sistemde kayıtlı evrak sayısı Evrak üzerinde günlük işlem : Günlük yeni üretilen evrak sayısı:

6 UYAP NİN HEDEFİ Adalet Bakanlığı, 2000 Yargıtay kullanıcısı Avukat Vatandaşa doğrudan hizmet vermek Dış sistemlerle entegre bir yapı Veri tekrarı önlenmektedir. (işlem zamanı tasarrufu) Doğru ve güncel veriye yetki dâhilinde eş zamanlı ulaşılabilmektedir. Adli birimler arasındaki yazışmalar asgariye inmiştir. Adliyelerde yazışmalar standart hale getirilmiştir. Personelin performans ölçümleri yapılabilmektedir.

7 UYAP NİN KAPSAMI Entegrasyon Çalışmaları Başlatılmış Olanlar MERNİS, POL-NET KİK, Adli Sicil, MASAK, VEDOP, DİE, TAKBİS, Türkiye Noterler Birliği, Türkiye Barolar Birliği, Gümrük Müsteşarlığı, Dış İşleri Bakanlığı Merkez Bankası MERNİS Nüfus kayıtları Adli Sicil Sabıka kayıtları POL-Net Ehliyet bilgileri

8 DAĞITILAN DONANIMLAR Masaüstü Bilgisayar Dizüstü Bilgisayar Kesintisiz Güç Kaynağı Lazer Yazıcı Laptop Yazıcı Tarayıcı BİRİMDE GERÇEKLEŞTİRİLEN KABLOLAMA UÇ SAYISI:

9 CT19 WAN (Geniş Alan Bilgisayar Ağı) BİM LAN HUB İSTASYONU LAN LAN TÜRKSAT A.Ş. ile yapılan protokol gereğince Geniş Alan Ağının uydu bağlantısı ile Bakanlığa bağlanması süreci başlamıştır. Protokol kapsamında bulunan 650 birime uydu kurulumu yapılmıştır.

10

11

12 Sistemin GüvenliG venliği: i: Noktadan noktaya VPN UYAP SİSTEM GÜVENLİĞİ Merkezi ve Son Kullanıcılarda Antivirüs Her türlü işlemin kaydının saklanması İnternet Çıkışının Tek ve kontrollü olması Yetkilendirilmiş kullanıcı rolleri Sınırlandırılmış Ağ Kullanıcıları

13 UYAP ta e-imza Elektronik imza kullanılabilmektedir yılında 100 adet Entrust sertifika 25 adet e-token cihazı alınmıştır. Editör uygulamaların tamamında ve DYS de e-imza kullanılabilmektedir. Hazır şablonlar kullanarak çalışır. XML tabanlıdır..udf uzantılı dokümanlar üretir. Müstakil olarak da çalışır. Onay butonları e-imza ile bağlantılıdır.

14 UYAP İcra ve Koordinasyon Kurulu Yönerge ile oluşturulmuştur tarihinde göreve başlamıştır. Kurul her ayın ilk haftası toplanır. Kurulun başkanı Adalet Bakanlığı Müsteşarıdır. Üyeleri : BİDB nın bağlı olduğu müsteşar yardımcısı İMİDB nın bağlı bulunduğu müsteşar yardımcısı Teftiş Kurulu Başkanı Ceza İşleri Genel Müdürü CTE Genel Müdürü Kanunlar Genel Müdürü Personel Genel Müdürü Strateji Dairesi Başkanı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı

15 UYAP KULLANIMI

16 UYAP İşletim Durumu Temmuz 2005 itibariyle Türkiye sathında yaygınlaşma çalışması başlatılmıştır. Temmuz 2005 Temmuz 2006 arasında toplam personel 3 hafta süreyle uzman kullanıcı olarak eğitilmiştir. Aralarından seçilen 502 kullanıcı, münhasıran UYAP ta görevlendirilmiştir.

17 İŞLETİMDE OLAN BİRİMLER AĞIR CEZA MERKEZİ BİM MERKEZ MÜLHAKAT CEZA İNFAZ KURUMU ADLİ TIP BİRİMİ TOPLAM

18 UYAP İşletime Geçiş Haritası UYAP KAPSAMINDA EĞİTİM SÜRECİ TAMAMLANARAK İŞLETİME ALINAN ADLİYELER VE BÖLGE İDARE MAHKEMELERİ

19 Yıllara Göre İşletime Alınan Mahkeme Sayıları 'ya kadar Seri

20 Bakanlık Merkez Eğitimleri Sürüm I Eğitimleri kapsamında toplam 4921 personele uygulama yazılımı eğitimi verilmiştir. Uyap I Eğitimleri UYAP I kapsamında Adalet Bakanlığı Merkez Teşkilatı yöneticileri, tetkik hakimleri ve personeline kendi kullandıkları modüller, ortak işlemler ve Doküman Yönetim Sistemi (DYS) ile ilgili eğitimler verilmiştir. TaşraYazılımları VERİLEN EĞİTİMLER Ankara ve yakın çevresi için 5 16 Temmuz 2004 tarihleri arasında Ankara da derslik eğitimleri, Ankara'dan uzak yerlerde yerinde eğitim ve işletime geçiş sırasında eğitim verilmiştir.

21 UYAP Uzaktan Eğitim

22 UYAP ÜZERİNDEN DENETLEME YAPILABİLMEKTEDİR Teftişe ilgili birimlerde yetki verilir. Bilgiler yalnızca okuma yapabilecek şekilde açılır. Müfettişler tarafından UYAP üzerinden anlık olarak her türlü bilgi alınabilmektedir. Her türlü teftiş raporu Duruşma kaçağı dosya listesi İş cetvelleri Her türlü kasa raporu Gerekçeli kararı X günde yazılmamış dosyalar listesi..

23 UYAP ÜZERİNDEN DENETLEME YAPILABİLMEKTEDİR ADALET BAKANLIĞI TEFTİŞ KURULU YÖNETMELİĞİ (RG. Tarihi : 24/01/2007 RG Sayısı : 26413) Ulusal yargı ağı projesinin uygulandığı yerlerde denetim Madde (1) Ulusal yargı ağı projesinin tam olarak uygulandığı yerlerde, gerek denetime hazırlık ve gerekse denetimin yapılmasında ulusal yargı ağı projesinin sağladığı imkânlardan yararlanılmaya çalışılır. (2) Personelin ulusal yargı ağı projesi çalışmalarına katılmasına ve kullanımının yaygınlaştırılmasına yönelik teşvik edici tedbirlerin alınması sağlanır. (3) Projenin uygulanmasında aksayan hususlara denetim raporunda yer verilir.

24 Ceza Mahkemeleri İşlemlerinde Zaman Durum Grafiği(dakika) UYAP'tan Önce UYAP'tan Sonra Tebligat Hazırlama(Taraf Başına) Tüm Devir ve İstatistik İşlemleri Nüfus Müdürlüğü'nden Nüfus Kaydı İsteme Devir İşlemleri Adis Formu Hazırlama İşi Posta Tevdii Listesi Adli Sicil'den Sabıka Kaydı İsteme Talimat,Müzekkere ve Dosya Gönderme Terfi İş Cetvelleri Hazırlama İşi

25 Hukuk Mahkemeleri İşlemlerinde Zaman Durum Grafiği(dakika) UYAP'tan önce UYAP'tan sonra Devir Listesi Hazırlama ADİS Formunu Hazırlama işi Maliye'ye Devir Raporu Hazırlama İşlemi(20 Makbuz) Tebligat Hazırlama işlemi(sisteme Taraf Girilmişse) Duruşma Listesi Hazırlama İşlemi (50 Dosya için) Birim Arşivinden Dosya Sorgulama(UYAP'tan girilmişse) İş Cetvellerini Hazırlama işi Ayrıntılı Kasa Raporu Hazırlama(20 Makbuz) Tarafların Mahkemeden Bilgi Talebi Tevzi Dağılım Çizelgesi(30 Mahkeme için) Kurum Arşivinden Dosya Sorgulama(UYAP'tan Girilmişse)

26 VATANDAŞ BİLGİ SİSTEMİ Mahkeme ve İcra dosyalarına ait bilgiler: Temel dosya bilgileri, Dosyanın tarafları, Hangi aşamada olduğu Duruşma günleri, İcraya konu miktar ile hukuk sözlüğü, taşra birimleri, resmi gazete, Mevzuat, ceza hukuku ve insan hakları bilgi bankaları ve T.C. Kimlik doğrulama ve sorgulama sistemine internet üzerinden ulaşılabilmesini sağlayan bilgi sistemidir.

27 VATANDAŞ BİLGİ SİSTEMİ

28 VATANDAŞ BİLGİ SİSTEMİ

29 VATANDAŞ BİLGİ SİSTEMİ

30 VATANDAŞ BİLGİ SİSTEMİ

31 AVUKAT BİLGİ SİSTEMİ Adresi : Erişim Bakanlık tarafından sağlanan sertifikalarla olmaktadır. Vekaletnamesi bulunan dosyalara erişilebilir. Dosya incelenebilir, örnek alınabilir, kopyalanılabilir. Vekaletnamesi olmayan dosyalar için ilgili hakime talep gereklidir. Açılmış veya açılacak davalarla ilgili her türlü yargılama harcı, masraf ve ücretler avukatın bürosundan yatırılabilir. e-imza kullanılarak yeni bir dosya açılabilir, mevcut dosyaya evrak gönderilebilir. Kendi duruşmalarını görebilir.

32 AVUKAT BİLGİ SİSTEMİ

33 AVUKAT BİLGİ SİSTEMİ VEKALETLİ DOSYARIN GÖRÜNTÜLENMESİ

34 AVUKAT BİLGİ SİSTEMİ VEKALETLİ DOSYARIN GÖRÜNTÜLENMESİ

35 AVUKAT BİLGİ SİSTEMİ VEKALETLİ DOSYARIN GÖRÜNTÜLENMESİ

36 AVUKAT BİLGİ SİSTEMİ VEKALETLİ DOSYARIN GÖRÜNTÜLENMESİ

37 AVUKAT BİLGİ SİSTEMİ VEKALETLİ DOSYARIN GÖRÜNTÜLENMESİ

38 AVUKAT BİLGİ SİSTEMİ VEKALETLİ DOSYARIN GÖRÜNTÜLENMESİ

39 AVUKAT BİLGİ SİSTEMİ VEKALETSİZ DOSYALAR İÇİN ONAY ALMA

40 AVUKAT BİLGİ SİSTEMİ VEKALETSİZ DOSYALAR İÇİN ONAY ALMA

41 AVUKAT BİLGİ SİSTEMİ VEKALETSİZ DOSYALAR İÇİN ONAY ALMA

42 AVUKAT BİLGİ SİSTEMİ VEKALETSİZ DOSYALAR İÇİN ONAY ALMA

43 AVUKAT BİLGİ SİSTEMİ VEKALETSİZ DOSYALAR İÇİN ONAY ALMA

44 UYGULAMA ÖRNEKLERİ Mercedes kaçakçılığı Gizlilik kararı İcra takibine gelen gıyabi tevkif sanığı Ölüm kaydının otomatik uyarı olarak gelmesi İsim veya soyisim değiştirme Ceza tevzi bürosu Aynı davanın birden fazla açılması Meslekten 3 ay men cezası alan avukat Karar destek sistemlerine bir örnek

45 UYAP öncesi sistemde, paraların tahsilatı, bu paraların ilgilisine ödenmesi ve ödeme ile oluşan harçların Maliyeye intikali, basit ve ilkel bir yöntemle yapılmakta ve denetimi de karmaşık ve zordu. Örneğin bir icra dairesinde ortalama 100 takip alındığını, yaklaşık 80 adet tahsilat yapıldığını ve yine 80 adet ödeme yapıldığını varsayalım. Bu işlemler için icra dairesi; İCRA DAİRELERİNDE UYAP 1180 adet tahsilât, reddiyat, sayman mutemedi ve cezaevi makbuzu hazırlayıp, ilgili dosya ve defterlere tek tek işlemesi ve toplamlarını yine çok basit hesap makineleri ile toplayıp kasa işlemlerinin sağlamasını yapmak zorunda idi.

46 İCRA DAİRELERİNDE UYAP İcra Daireleri UYAP sayesinde; saatler süren bu günlük işlemlerini, icra takibi, tüm tahsilât, reddiyat ve harçların makbuzlarının kesilmesi, defterlerin tutulması ve kasa takip işlemleri, günler süren dosya ve kasa devir işlemlerini birkaç dakikada yapabilecek duruma gelmiştir. Her geçen gün daha da geliştirilen ve kullanımı kolaylaştırılan ekranlar sayesinde İcra Müdürlükleri, borç hesapları, faiz hesabı, kalan borç yapılan tahsilât ve reddiyat hesaplarıyla günlük aylık kasa dökümleri gibi işlemler ve yılsonu devir işlemlerini, sağlanan kolaylıklar ile UYAP üzerinden elektronik ortamda otomatik olarak yapmaktadır.

47 İCRA DAİRELERİNDE UYAP UYAP İcra Alt Sistemindeki Parasal Büyüklük ( ): UYAP taki toplam icra takip dosya sayısı : E-takiple açılan dosyaların sayısı : yılı toplam tahsilat miktarı : YTL 2006 yılı toplam reddiyat miktarı : YTL 2006 yılı toplam harç miktarı : YTL 2006 yılındaki toplam para : YTL Aylık Ortalama Dönen Para (2006) : YTL Günlük Ortalama Dönen Para (2006): YTL

48 UYAP e-posta Grupları

49 2007 YILI HEDEFLER İşletim Çalışmalarının Tamamlanması Elektronik İmzanın Yaygınlaştırılması SMS Projesinin Başlatılması Karasal Yedekliliğin Sağlanması Yazılımın Gözden Geçirilmesi UYAP ın Yurtdışında Tanıtılması Vatandaş Portalına e-imza İle Erişim

50 Projenin amacı gerekli tüm teknolojik gelişmeleri kullanarak e- Dönüşüm sürecinde hızlı, güvenilir, adil bir yargılama mekanizması oluşturup e-adaleti sağlamaktır.

T.C. ADALET BAKANLIĞI Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı... CUMHURİYET BAŞSAVCLIĞINA

T.C. ADALET BAKANLIĞI Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı... CUMHURİYET BAŞSAVCLIĞINA T.C. ADALET BAKANLIĞI Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Sayı : B.03.0.BİD.0.00.00.02.708.01/2608/6617 Konu : İcra Dairelerinde Online Takip Açılması 29/09/2011... CUMHURİYET BAŞSAVCLIĞINA Anayasanın 141'nci

Detaylı

Lega Tahsilat Odaklı Yasal Takip Sistemi

Lega Tahsilat Odaklı Yasal Takip Sistemi Lega Tahsilat Odaklı Yasal Takip Sistemi BİR TÜRK TELEKOM İŞTİRAKİ 36milyon+ abone $6 milyar+ gelir Türk Telekom, müşterilerine sabit telefon, mobil telefon, veri, internet ve yenilikçi yakınsama teknolojilerine

Detaylı

AVUKAT PORTAL ÜZERİNDEN ONLİNE TAKİP AÇILIŞ SÜRECİ

AVUKAT PORTAL ÜZERİNDEN ONLİNE TAKİP AÇILIŞ SÜRECİ AVUKAT PORTAL ÜZERİNDEN ONLİNE TAKİP AÇILIŞ SÜRECİ 1-Portal üzerinden sadece Vakıfbank hesabı bulunan icra dairelerinde takip açılabilecektir. (Ankara Adliyesi pilot bölge olarak seçilmekle ilk aşamada

Detaylı

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı BARO BAŞKANLIĞI Ankara,24.07.2013 DUYURU N0:2013/61 Konu.'Adalet Bakanlığı ile yürütülen temaslar ve sonuçlan Sayın Adalet Bakanı ile yapılan görüşmelerimizde Bakanlık ile Türkiye Barolar Birliği arasında

Detaylı

UYAP BİLİŞİM SİSTEMİ. Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı

UYAP BİLİŞİM SİSTEMİ. Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı UYAP BİLİŞİM SİSTEMİ Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı UYAP Nedir? UYAP nin Yargı Bürokrasisindeki Sera Etkisi, Şeffaflık, Eşitlik, Verimlilik ve 4060 UYAP SMS, Portallar, Kurum ve Avukatların

Detaylı

UYAP FONKSİYONEL KAPSAMI UYAP IN NİHAİ HEDEFİ UYAP FONKSİYONEL KAPSAMI. Yargılama Hizmetleri. Kaynaklar / İdari Ynt. Destek Hizmetler Ynt.

UYAP FONKSİYONEL KAPSAMI UYAP IN NİHAİ HEDEFİ UYAP FONKSİYONEL KAPSAMI. Yargılama Hizmetleri. Kaynaklar / İdari Ynt. Destek Hizmetler Ynt. UYAP NEDİR? Yönetim Bilişim Sistemlerinden biri olan Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP), yargı birimlerinin ve Adalet Bakanlığının merkez birimlerinin iş süreçlerini hızlandırmayı, güvenilirliğini

Detaylı

e-icraproplus UYAP Takip Açma ve Sorgulama Uygulaması Kullanım Kılavuzu

e-icraproplus UYAP Takip Açma ve Sorgulama Uygulaması Kullanım Kılavuzu 1 e-icraproplus UYAP Takip Açma ve Sorgulama Uygulaması Kullanım Kılavuzu 2 İÇİNDEKİLER 1. e-icraproplus Nedir?... 3 2. e-icraproplus İle UYAP Üzerinde Takip Açma... 3 2.1 Vekalet Görselinin İcraPro ya

Detaylı

UYAP YARGITAY BİLGİ SİSTEMİ. Dr. Servet YETİM Genel Sekreter Yardımcısı Hakim

UYAP YARGITAY BİLGİ SİSTEMİ. Dr. Servet YETİM Genel Sekreter Yardımcısı Hakim UYAP YARGITAY BİLGİ SİSTEMİ Dr. Servet YETİM Genel Sekreter Yardımcısı Hakim YARGININ MODERNİZASYONU "İnsanların evlerinde bilgisayar bulundurmaları için herhangi bir neden göremiyorum." (Kenneth Olsen,

Detaylı

e-kuruma DÖNÜŞÜM PROJESİ

e-kuruma DÖNÜŞÜM PROJESİ e-kuruma DÖNÜŞÜM PROJESİ 1 İÇERİK Proje Amaçları e-kurum Kapsamı e-imza Altyapısı Sonuçlar Değerlendirmeler 2 PROJE AMAÇLARI Kurum Verimliliği Bilgi YönetimiY Hizmetler Zamandan ve maliyetten tasarruf

Detaylı

w w w. a n k a r a b t. c o m

w w w. a n k a r a b t. c o m Şirket Profili w w w. a n k a r a b t. c o m AnkaraBT, yazılım geliştirme alanında faaliyet gösteren ve uzman kadrosuyla Türkiye'nin önde gelen kurumsal çözümlerini üreten %100 Türk sermayeli bilgi teknolojisi

Detaylı

İSTANBUL BAROSU UYAP EĞİTİM KİTAPÇIĞI

İSTANBUL BAROSU UYAP EĞİTİM KİTAPÇIĞI İSTANBUL BAROSU UYAP EĞİTİM KİTAPÇIĞI 1 UYAP PROJESİ GENEL TANITIMI Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) Nedir? Adalet Bakanlığı e-devlet sisteminin bir parçası olacak olan e-adalet sisteminin kurulması için,

Detaylı

I- BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLÂTI. 1- Şube Müdürü Müsteşar yardımcısı Müsteşar -

I- BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLÂTI. 1- Şube Müdürü Müsteşar yardımcısı Müsteşar - EK1 A ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ I BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLÂTI 1. SİCİL AMİRİ 2. SİCİL AMİRİ 3. SİCİL AMİRİ 1 Özel Kalem Müdürü Bakan 2 Şube Müdürü Özel Kalem Müdürü Müsteşar 3 Şef, araştırmacı, uzman, bilgisayar

Detaylı

Araçlar > İnternet Seçenekleri > İçerik > Sertifikalar adımları takip edilerek sertifikanın yükleneceği sayfa açılır.

Araçlar > İnternet Seçenekleri > İçerik > Sertifikalar adımları takip edilerek sertifikanın yükleneceği sayfa açılır. UYAP AVUKAT PORTAL KULLANIMI HAKKINDA BİLGİ NOTU 1-Sertifika Kurulumu: Avukatların UYAP Avukat Portalına (https://avukat.uyap.gov.tr)giriş yaparak vekaleti olan dosyaları ve bu dosyalarda kayıtlı belgeleri

Detaylı

UYAP MOBİL MEVZUAT GOOGLE PLAY

UYAP MOBİL MEVZUAT GOOGLE PLAY UYAP Bilgi Bankası ve Mevzuat Programı UYAP kapsamında kullanıcılara verilen hizmetlerden biri de UYAP Bilgi Bankası ve UYAP Mevzuat Programı hizmetidir. UYAP Bilgi Bankası sayesinde güncel mevzuat, içtihatlar,

Detaylı

ULUSAL YARGI AĞI PROJESİ-I

ULUSAL YARGI AĞI PROJESİ-I DİKKATİNİZE: BURADA SADECE ÖZETİN İLK ÜNİTESİ SİZE ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLMİŞTİR. ÖZETİN TAMAMININ KAÇ SAYFA OLDUĞUNU ÜNİTELERİ İÇİNDEKİLER BÖLÜMÜNDEN GÖREBİLİRSİNİZ. ULUSAL YARGI AĞI PROJESİ-I KISA ÖZET

Detaylı

Arabulucuların başvuru, dosya kabul-ret ve teslim işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini elektronik ortamda yapmaları sağlanmıştır.

Arabulucuların başvuru, dosya kabul-ret ve teslim işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini elektronik ortamda yapmaları sağlanmıştır. Arabulucu Portalı Arabulucuların başvuru, dosya kabul-ret ve teslim işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini elektronik ortamda yapmaları sağlanmıştır. 2017 yılı sonu itibariyle UYAP Arabulucu Portal

Detaylı

Dava Yönetİm Paketİ. İnnova Hukuk Yönetim Sistemi. Uçtan uca dava yönetimi. İnnova teknolojisiyle hukuki süreçlerinizi hızla sonuca ulaştırın.

Dava Yönetİm Paketİ. İnnova Hukuk Yönetim Sistemi. Uçtan uca dava yönetimi. İnnova teknolojisiyle hukuki süreçlerinizi hızla sonuca ulaştırın. İnnova teknolojisiyle hukuki süreçlerinizi hızla sonuca ulaştırın. İnnova Hukuk Yönetim Sistemi Dava Yönetİm Paketİ Büyümesini sürdüren kurumların artan hukuki takiplerinde yeni yardımcısı olacak Dava

Detaylı

Bilişim Ağları Dairesi Başkanlığı. 15 Eylül 2005

Bilişim Ağları Dairesi Başkanlığı. 15 Eylül 2005 e-devlet KAPISI PROJESİ Bilişim Ağları Dairesi Başkanlığı 15 Eylül 2005 GÖREV TANIMI e-dönüşüm Türkiye İcra Kurulu nun 09/10/2004 tarih ve 8 sayılı kararı ile 25/01/2005 tarih ve 2005/8409 sayılı Bakanlar

Detaylı

Yazılımımız Kurum İcra işinin gerektirdiği verimlilik için optimize edilmiştir.

Yazılımımız Kurum İcra işinin gerektirdiği verimlilik için optimize edilmiştir. KURUM İCRA DOSYALARI TAKİP YAZILIMI Avukatlık Büronuzda Kurum icra dosyalarını takip ediyorsanız veya Kurum icra dosyaları takip işine girmek istiyorsanız doğru çözüm: Yeni TeamWork Kurum İcra Yazılımı!

Detaylı

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP)

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) KEP Nedir? Kayıtlı elektronik posta (KEP): gönderici ve alıcı kimliklerinin belli olduğu, gönderi zamanının ve içeriğin değiştirilemediği, uyuşmazlık durumunda hukuki geçerliliği

Detaylı

POSTA VE TELGRAF TEŞKİLATI A.Ş. ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ (UETS) BİLGİLENDİRME SUNUMU

POSTA VE TELGRAF TEŞKİLATI A.Ş. ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ (UETS) BİLGİLENDİRME SUNUMU POSTA VE TELGRAF TEŞKİLATI A.Ş. ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ (UETS) BİLGİLENDİRME SUNUMU 20.12.2018 1 UETS NEDİR? ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ 7201 sayılı Tebligat Kanunu değiştirilen 7/a maddesi

Detaylı

ADALET BAKANLIĞI İÇ DENETİM BAŞKANLIĞI 2008-2010 DENETİM PLÂNI

ADALET BAKANLIĞI İÇ DENETİM BAŞKANLIĞI 2008-2010 DENETİM PLÂNI ADALET BAKANLIĞI İÇ DENETİM BAŞKANLIĞI 2008-2010 DENETİM PLÂNI I. GİRİŞ Denetim plânı 2008-2010 yılları arasını kapsamakta olup, İç Denetçilerin Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 39 uncu maddesi,

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Hukuk Müşavirliği Sayı11985113/641.03.01 05.02.2015 Konu : Adli Dava ve İcra Takipleri 05.02.2015 DAĞITIM 26/9/2011 tarihli ve 659 sayılı Genel Bütçe Kapsamındaki Kamu

Detaylı

KARADAĞ SUNUMU Natalija FILIPOVIC

KARADAĞ SUNUMU Natalija FILIPOVIC VII. ULUSLARARASI BALKAN BÖLGESİ DÜZENLEYİCİ YARGI OTORİTELERİ KONFERANSI 28-30 MAYIS 2012, İSTANBUL Yeni Teknolojiler ve Bunların Yargıda Uygulanmaları Türkiye Cumhuriyeti Hâkimler ve Savcılar Yüksek

Detaylı

AVCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ DOKÜMAN VE FORM LİSTESİ

AVCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ DOKÜMAN VE FORM LİSTESİ DOKÜMAN NO:34.L.01 TARİH: SAYFA NO : 1/ 7 REVİZYON NO: 01 SIRANO DOKÜMAN KODU 1 34.OŞ.01 ORGANİZASYON ŞEMASI 2 34.GT.01 3 34.GT.02 4 34.GT.03 5 34.GT.04 DOKÜMANIN ADI SORUMLU BİRİM YAYIN TARİHİ MALİ HİZMETLER

Detaylı

Ders İzlencesi Eğitim Yılı ve Dönemi Program adı: ADALET PROGRAMI

Ders İzlencesi Eğitim Yılı ve Dönemi Program adı: ADALET PROGRAMI Ders İzlencesi 2016 2017 Eğitim Yılı ve Dönemi Program adı: ADALET PROGRAMI Fakülte/MYO/Bölüm Adı: Dersin adı: KALEM MEVZUATI VE ADLİ YAZIŞMA TEKNİKLERİ Dersin veriliş şekli: Yüz Yüze Dersin genel içeriği:

Detaylı

2017 NİSAN AYI YENİLİKLERİ

2017 NİSAN AYI YENİLİKLERİ 2017 NİSAN AYI YENİLİKLERİ İcra Modülü 1- Alacak Grubu girildikten sonra Tamam düğmesine tıklanmasıyla birlikte otomatik olarak alacak kalemi penceresinin açılması ve girişi sağlanmıştır. 2- Tebliğ ekranında

Detaylı

DERS 01 E- Dönüşüm Sürecinde Ulusal Yargı Ağı Projesi

DERS 01 E- Dönüşüm Sürecinde Ulusal Yargı Ağı Projesi DERS 01 E- Dönüşüm Sürecinde Ulusal Yargı Ağı E-Dönüşüm Günümüzde bilgi ve iletişim teknolojileri hayatın birçok alanına girmiş durumdadır. Artık gerçek ve tüzel kişiler ile devletler kendilerini bilgi

Detaylı

SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 50 BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI VE BAĞLI KURULUŞLAR Dr. Hakkı ÖZTÜRK Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü 1972 yılında Afyonkarahisar Bolvadin de doğdu.

Detaylı

T.C. AYDIN ADLİ YARGI İLK DERECE MAHKEMESİ ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞI

T.C. AYDIN ADLİ YARGI İLK DERECE MAHKEMESİ ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞI T.C. AYDIN ADLİ YARGI İLK DERECE MAHKEMESİ ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞI Sayı :PERASCL/ AYDIN Sicil No : Konu : Faaliyete Geçirilen Ön Büronun Çalışma Esasları Hk. İLGİLİ TÜM BİRİMLERE GÖNDERİLDİ MAHKEME

Detaylı

UYAP AVUKAT PORTAL ÜZERİNDEN E-DAVA AÇILMASI HAKKINDA BİLGİ NOTU A-)

UYAP AVUKAT PORTAL ÜZERİNDEN E-DAVA AÇILMASI HAKKINDA BİLGİ NOTU A-) UYAP AVUKAT PORTAL ÜZERİNDEN E-DAVA AÇILMASI HAKKINDA BİLGİ NOTU A-) Genel Bilgi: Bu yazıda, UYAP, Avukat Portal tanımı ve kullanımı ile NES (Nitelikli Elektronik Sertifika) tanımı, fonksiyonları, kullanım

Detaylı

MOLDOVA SUNUMU Dr. Vasile CRETU Yüksek Yargı Kurulu Üyesi

MOLDOVA SUNUMU Dr. Vasile CRETU Yüksek Yargı Kurulu Üyesi VII. ULUSLARARASI BALKAN BÖLGESİ DÜZENLEYİCİ YARGI OTORİTELERİ KONFERANSI 28-30 MAYIS 2012, İSTANBUL Yeni Teknolojiler ve Bunların Yargıda Uygulanmaları Türkiye Cumhuriyeti Hâkimler ve Savcılar Yüksek

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ADALET ULUSAL YARGI AĞI 380H00026

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ADALET ULUSAL YARGI AĞI 380H00026 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ADALET ULUSAL YARGI AĞI 380H00026 Ankara, 2011 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri kazandırmaya

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa 1/6 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ:

T.C. GEBZE BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa 1/6 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ: Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa 1/6 T.C. GÖREV TANIMLARI AMAÇ: BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1) Bu yönetmeliğin amacı 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 48 nci maddesi, ISO 9001-2000 kapsamında, Görev,

Detaylı

FAALİYET ALANLARI YAZILIM GELİŞTİRME REFERANSLARI

FAALİYET ALANLARI YAZILIM GELİŞTİRME REFERANSLARI REFERANSLAR FAALİYET ALANLARI Temel faaliyet alanları yazılım geliştirme ve danışmanlık hizmetler olan Yöntem Bilgi Teknolojileri 1999 yılında kurulmuştur. Ağırlıklı olarak kamu sektörüne, ihtiyaç üzerine

Detaylı

Devletin Kısayolu: e-devlet Kapısı Tuğan AVCIOĞLU e-devlet ve Bilgi Toplumu

Devletin Kısayolu: e-devlet Kapısı Tuğan AVCIOĞLU e-devlet ve Bilgi Toplumu Devletin Kısayolu: e-devlet Kapısı Tuğan AVCIOĞLU e-devlet ve Bilgi Toplumu e-devlet Kapısı e-devlet hizmetlerinin ortak bir noktadan kullanıcıya hızlı ve güvenli bir şekilde sunulduğu platformdur. Kamu

Detaylı

UYAP İLE DIŞ KURUM VE SİSTEM ENTEGRASYONLARI

UYAP İLE DIŞ KURUM VE SİSTEM ENTEGRASYONLARI DERS 21 : UYAP Entegrasyonları UYAP kapsamında, bilgi ve belge alış verişini elektronik ortama taşımak için diğer kurum ve kuruluşların bilgi sistemleriyle entegrasyon çalışmaları yapılmıştır. UYAP kapsamında

Detaylı

yüksel önder tarafından yazıldı. Cumartesi, 07 Nisan 2012 16:15 - Son Güncelleme Cumartesi, 07 Nisan 2012 16:23

yüksel önder tarafından yazıldı. Cumartesi, 07 Nisan 2012 16:15 - Son Güncelleme Cumartesi, 07 Nisan 2012 16:23 AmaçMADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, adli yargı ilk derece hukuk mahkemeleri ve bölge adliye mahkemeleri hukuk dairelerinin yargılama ve yazı işleri hizmetlerinin yürütülmesine dair usul ve esasları

Detaylı

LADİK KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BRANŞ, MESLEK, NORM, ATAMA BÖLÜMÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI

LADİK KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BRANŞ, MESLEK, NORM, ATAMA BÖLÜMÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI BRANŞ, MESLEK, NORM, ATAMA BÖLÜMÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI 1 Görevlendirmeler (Ek Ders Ücreti Karşılığı Öğretmen Görevlendirme Başvuru İşlemleri) 2 Görevlendirmeler Kurum içi görevlendirme Kurum dışı görevlendirme

Detaylı

UYAP BİLİŞİM SİSTEMİ BAŞARI FAKTÖRLERİ

UYAP BİLİŞİM SİSTEMİ BAŞARI FAKTÖRLERİ UYAP BİLİŞİM SİSTEMİ BAŞARI FAKTÖRLERİ Ali Rıza Çam, Bilgi İşlem Dairesi Başkan yardımcısı Adalet Bakanlığı 2 Ekim 2013 e-devlet Projelerinde Başarı Etkenleri: Dönüşüm Odaklı Proje Yönetimi Teşkilât Yapımız

Detaylı

Yasal Ticaretin Kolaylaştırılmasında e(n)-kolay Yasadışı Ticaretin Önlenmesinde e(n)-zor Gümrük İdaresi

Yasal Ticaretin Kolaylaştırılmasında e(n)-kolay Yasadışı Ticaretin Önlenmesinde e(n)-zor Gümrük İdaresi MİSYONUMUZ Yasal Ticaretin Kolaylaştırılmasında e(n)-kolay Yasadışı Ticaretin Önlenmesinde e(n)-zor Gümrük İdaresi Elektronik Gümrükten Mobil Gümrüğe Elektronik Gümrükten Mobil Gümrüğe %85 oranında bürodan

Detaylı

EK-1 KÖRFEZ MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU. Hizmet sunum sürecinde. Hizmeti sunmakla görevli yetkili kurumların / Hizmetten yararlananlar

EK-1 KÖRFEZ MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU. Hizmet sunum sürecinde. Hizmeti sunmakla görevli yetkili kurumların / Hizmetten yararlananlar EK-1 KÖRFEZ MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU Sıra No Kurum Kodu Standart dosya planı kodu Hizmetin Adı Hizmetin Tanımı Hizmetin Dayandığı Mevzuatın adı Hizmetten yararlananlar Hizmeti sunmakla görevli

Detaylı

AB2015 17. AKADEMİK BİLİŞİM KONFERANSI. 4-6 Şubat 2015 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ESKİŞEHİR

AB2015 17. AKADEMİK BİLİŞİM KONFERANSI. 4-6 Şubat 2015 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ESKİŞEHİR AB2015 17. AKADEMİK BİLİŞİM KONFERANSI 4-6 Şubat 2015 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ESKİŞEHİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN GELİR İDARESİNDE KULLANIMI (VEDOP) Öğr.Grv.Dr. Şennur ÖZTÜRK Anadolu Üniversitesi AÖF VERGİ

Detaylı

CEZA TEVKĐFEVLERĐ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 53/1 NOLU GENELGE

CEZA TEVKĐFEVLERĐ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 53/1 NOLU GENELGE T.C. ADALET BAKANLIĞI Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Sayı : B.03.0.CTE.0.00.07.00/010.06.02/9 30/03/2007 Konu : Ulusal Yargı Ağı ve Đstatistik Đşlemleri GENELGE No: 53/1 29/03/1984 tarih ve 2992

Detaylı

Türkiye de E-devlet ve E-imza Uygulamaları: E-belge Yönetimi Açısından Bir Değerlendirme Denemesi ESİN ALTIN

Türkiye de E-devlet ve E-imza Uygulamaları: E-belge Yönetimi Açısından Bir Değerlendirme Denemesi ESİN ALTIN Türkiye de E-devlet ve E-imza Uygulamaları: E-belge Yönetimi Açısından Bir Değerlendirme Denemesi E-signature and E-government Applications in Turkey: An Evaluative Essay from the Viewpoint of E-Record

Detaylı

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER. 1-Yeşilkart Başvuru formu 2-Aile Nüfus Kayıt Örneği 3-Başvuru Dilekçesi

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER. 1-Yeşilkart Başvuru formu 2-Aile Nüfus Kayıt Örneği 3-Başvuru Dilekçesi SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 01 Şikayet Müracaatları 1-Şikayet Dilekçesi 2-Nüfus Cüzdan Fotokopileri 3-Tanıkları 4-Tanık

Detaylı

Türkiye nin her yerindeyiz. Yaygın hizmet ağı

Türkiye nin her yerindeyiz. Yaygın hizmet ağı Türkiye nin her yerindeyiz Yaygın hizmet ağı Türkiye nin her yerindeyiz ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ SUNUMU 178 yıllık tecrübe Sektörün donanım lideri E-TEBLİGAT NEDİR Elektronik Tebligat (e-tebligat),

Detaylı

SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ

SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ TANIM Sağlık hizmetlerinin bilgisayar aracılığı ile gerçekleştirilmesi, elektronik ortamda bilgi alışverişinin otomatik olarak yapılması gibi, tıbbi, finansal ve mali hizmetler açısından ortaya çıkan detaylı

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Basın- Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. BAŞBAKANLIK Basın- Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. BAŞBAKANLIK Basın- Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE l- Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HUKUKİ MÜZAKERE TOPLANTISI RAPORU TOPLANTI RAPORU

HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HUKUKİ MÜZAKERE TOPLANTISI RAPORU TOPLANTI RAPORU HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HUKUKİ MÜZAKERE TOPLANTISI RAPORU TOPLANTI YERİ : MIRACLE RESORT OTEL TOPLANTI TARİHİ : 23-25 KASIM 2012 KONU GRUP ADI GRUP BAŞKANI GRUP SÖZCÜSÜ : VERGİ 2. GRUP : DANIŞTAY

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI İMZA VE PARAF ADIMLARI

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI İMZA VE PARAF ADIMLARI 841.02.03.00 602.07.01.00 841.01.01.00 602.08.01.00 STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI İMZA VE PARAF ADIMLARI İÇ LARI DIŞ LAR 1 Performans Programının Hazırlanması 2-Sayıştay 3-4-Kalkınma Bakanlığı 5-6-Kamuoyu

Detaylı

PERSONEL KİMLİK YÖNETİM SİSTEMİ

PERSONEL KİMLİK YÖNETİM SİSTEMİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ PERSONEL KİMLİK YÖNETİM SİSTEMİ Web-Yazılım Grubu 2013 B i l g i İ ş l e m D a i r e B a ş k a n l ı ğ ı MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL

Detaylı

Kurumsal bilgiye hızlı ve kolay erişim Bütünleşik Belge Yönetimi ve İş Akış Sistemi içinde belgeler, Türkçe ve İngilizce metin arama desteği ile içeri

Kurumsal bilgiye hızlı ve kolay erişim Bütünleşik Belge Yönetimi ve İş Akış Sistemi içinde belgeler, Türkçe ve İngilizce metin arama desteği ile içeri İş süreçleri ve belgelerin bilgisayar ortamında izlenmesi Bütünleşik Belge Yönetimi ve İş Akış Sistemi Kurumların belge ve içerik yönetim işlemleriyle iş süreçlerinin tanımlanması ve denetlenmesi ve bu

Detaylı

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ 2015 YILI İŞ TAKVİMİ Revizyon No:

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ 2015 YILI İŞ TAKVİMİ Revizyon No: Doküman No: 1 215 YILI İŞ TAKVİMİ 2.1.215 AYLAR FAKÜLTE SEKRETERLİĞİ KURULLAR SEKRETERYASI ÖĞRENCİ İŞLERİ BÖLÜM SEKRETERLERİ GELEN EVRAK KAYIT SORUMLUSU TAŞINIR KAYIT KONTROL YETKİLİSİ PERSONEL SATINALMA

Detaylı

Çankırı Karatekin Üniversitesi

Çankırı Karatekin Üniversitesi YENİ HARCAMA YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI YETKİLENDİRME KLAVUZU Çankırı Karatekin Üniversitesi Ocak 2018 Kamu idarelerince yapılan ödemelere ilişkin Ödeme Emri Belgeleri, Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim

Detaylı

T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI BELEDİYE BAŞKANI BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI HUKUK İŞLERİ MÜDÜRÜ AVUKAT BÜRO ELEMANI

Detaylı

YAZI İŞLERİ GELİR MÜDÜRLÜĞÜ

YAZI İŞLERİ GELİR MÜDÜRLÜĞÜ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2006 GÖREVİ 5393 Sayılı Belediye Kanunu 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu,1319 Sayılı Emlak Kanunu ve diğer kanunlarla belirlenen her türlü gelir kaleminin tahakkuk ve tahsilatını

Detaylı

T.C. İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL VE DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOLARI

T.C. İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL VE DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOLARI T.C. İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL VE DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 Araç Tescil 2 Nakil Olan Araçlardan 3 Yeni Kayıt (Faturalı)

Detaylı

İTKİB DEVLET YARDIMLARI ŞUBESİ DESTEK DOSYALARI ÖZET GENEL SUNUMU

İTKİB DEVLET YARDIMLARI ŞUBESİ DESTEK DOSYALARI ÖZET GENEL SUNUMU İTKİB DEVLET YARDIMLARI ŞUBESİ DESTEK DOSYALARI ÖZET GENEL SUNUMU OCAK 2018 İNCELEME YAPILAN TEBLİĞLER 1 2 3 4 5 Yurtdışı Fuar, 2009/5; 2017/4 Yurtdışı Birim, Marka ve Tanıtım, 2010/6 Tasarım Desteği,

Detaylı

Yayın Tarihi : Doküman No: Revizyon Tarihi : Revizyon No:

Yayın Tarihi : Doküman No: Revizyon Tarihi : Revizyon No: Sayfa 1 / 6 TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ GENEL MERKEZİ HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ 04.04.2014 1 Sayfa 2 / 6 Amaç Madde 1. Bu n amacı, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Hukuk Müşavirliğinin görev,

Detaylı

birlesikuzmanlar-it.com Dynamics AX E-fatura Çözümü

birlesikuzmanlar-it.com Dynamics AX E-fatura Çözümü birlesikuzmanlar-it.com Dynamics AX E-fatura Çözümü Ajanda E-fatura nedir? Mali Mühür nedir? GİB hizmetleri nelerdir? Birlesik Uzmanlar Çözümleri E-fatura Entegrasyonu E-fatura Dönüştürücü Neden daha iyiyiz?

Detaylı

AMP DOĞRUDAN TEMİN PROGRAMI TEKNİK ÖZELLİKLERİ

AMP DOĞRUDAN TEMİN PROGRAMI TEKNİK ÖZELLİKLERİ AMP DOĞRUDAN TEMİN PROGRAMI TEKNİK ÖZELLİKLERİ KAPSAM AMP Doğrudan Temin programı 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun 22. Maddesinde belirtilen şartlar doğrultusunda yapılacak doğrudan teminlere ilişkin uygulama

Detaylı

SIRA NO SORUMLU BİRİM FAALİYET SORUMLU DURUM AÇIKLAMA

SIRA NO SORUMLU BİRİM FAALİYET SORUMLU DURUM AÇIKLAMA T.Ü. BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ PLANI FORMU Doküman No: BİDB-F-06 Yürürlük Tarihi: 01.01.2012 Revizyon No: 0 Tarihi: - TRAKYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ PLANI FORMU SIRA NO SORUMLU

Detaylı

UBAP (ULUSAL BARO AĞI PROJESĠ) ÇALIġMALARI

UBAP (ULUSAL BARO AĞI PROJESĠ) ÇALIġMALARI UBAP (ULUSAL BARO AĞI PROJESĠ) ÇALIġMALARI UBAP, açılımı Ulusal Baro Ağı Projesi olup, Türkiye deki tüm baroların, avukatların ve avukat stajyerlerinin üye olarak pek çok elektronik işlemlerden yararlanabilecekleri

Detaylı

VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER. Vergi Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Sınav Başvuru Formu Başvuru 10 Dakika

VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER. Vergi Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Sınav Başvuru Formu Başvuru 10 Dakika VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI SIRA NO BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER (EN GEÇ) Vergi Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Sınav Başvuru Formu Başvuru 0 Dakika Başvuru esnasında yukarıda belirtilen belgelerin

Detaylı

1- GENEL OLARAK 2- MUHAKEMAT BİRİMLERİ

1- GENEL OLARAK 2- MUHAKEMAT BİRİMLERİ MUHAKEMAT İŞLEMLERİ 1- GENEL OLARAK Bakanlığımız ana hizmet birimlerinin birinci sırasında yer alan Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü, 4353 sayılı Kanun ve 178 sayılı Kanun Hükmünde Kararname

Detaylı

BDDK ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ

BDDK ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ BDDK ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ 1. BDDK ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİNE ERİŞİM 1.1. Giriş Ekranları İş yazılım tarafından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu için geliştirilen

Detaylı

1- GENEL OLARAK 2- MUHAKEMAT BİRİMLERİ

1- GENEL OLARAK 2- MUHAKEMAT BİRİMLERİ 1 GENEL OLARAK Bakanlığımız ana hizmet birimlerinin birinci sırasında yer alan Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü, 4353 sayılı Kanun ve 178 sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca Devlet

Detaylı

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO. Adalet Programı. Yargı Örgütü Dersleri

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO. Adalet Programı. Yargı Örgütü Dersleri Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO Adalet Programı Yargı Örgütü Dersleri ÜNİTE V İCRA TEŞKİLATI İCRA TEŞKİLATI İcra Teşkilatı Cebrî icra, bir hakkın devlet eliyle zorla uygulanması, yerine

Detaylı

daha kolay! MicroDestek +90 232 465 14 99 İş ve Dava Takibi KolayOfis Hukuk Büro Yönetimi, hukuk büroları için hazırlanmış bir ofis otomasyonudur.

daha kolay! MicroDestek +90 232 465 14 99 İş ve Dava Takibi KolayOfis Hukuk Büro Yönetimi, hukuk büroları için hazırlanmış bir ofis otomasyonudur. twitter.com/microdestek facebook.com/microdestek İş ve Dava Takibi daha kolay! KolayOfis Hukuk Büro Yönetimi, hukuk büroları için hazırlanmış bir ofis otomasyonudur. Tek bir programla ofisinizin tüm işlemlerini

Detaylı

için Cenk Serdar Katma Değerli Servisler

için Cenk Serdar Katma Değerli Servisler E-Devlet Uygulamaları için Cenk Serdar Katma Değerli Servisler Genel Müdür Yardımcısı Nedir? 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu Kabul Tarihi: Ocak 2004 Islak imzaya eşdeğer nitelikli elektronik sertifika

Detaylı

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/01/2012-31/01/2012) ĠÇĠNDEKĠLER

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/01/2012-31/01/2012) ĠÇĠNDEKĠLER T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 09/02/2012 AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/01/2012-31/01/2012) ĠÇĠNDEKĠLER 1- MEVZUAT... 3 1.1- KANUNLAR... 3 1.1.1-6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu... 3

Detaylı

Türk Eczacıları Birliği Elektronik İmza Projesi

Türk Eczacıları Birliği Elektronik İmza Projesi Türk Eczacıları Birliği Elektronik İmza Projesi E-GÜVEN Hakkında Bilgi güvenliği alanında Türkiye nin en güçlü ve güvenilir kurumu olmayı hedefleyen E-GÜVEN Elektronik Bilgi Güvenliği A.Ş., Eczacıbaşı

Detaylı

ATAMA TALEP FORMLARININ GÖNDERİLMESİ YÖNTEMİ

ATAMA TALEP FORMLARININ GÖNDERİLMESİ YÖNTEMİ ATAMA TALEP FORMLARININ GÖNDERİLMESİ YÖNTEMİ 1- Kırtasiyeciliği engellemek ve taleplerin Genel Sekreterliğimize daha çabuk ulaşabilmesi amacıyla, atama talep formlarının ekli cetvelde belirtilen tarihe

Detaylı

TNB E-İMZA, TNB Elektronik İmza A.Ş. adı ile Türkiye Noterler Birliği Vakfı tarafından kurulmuştur. Elektronik İmza hizmeti vermektedir, Aynı zamanda

TNB E-İMZA, TNB Elektronik İmza A.Ş. adı ile Türkiye Noterler Birliği Vakfı tarafından kurulmuştur. Elektronik İmza hizmeti vermektedir, Aynı zamanda TNB E-İMZA, TNB Elektronik İmza A.Ş. adı ile Türkiye Noterler Birliği Vakfı tarafından kurulmuştur. Elektronik İmza hizmeti vermektedir, Aynı zamanda E-İmza ya bağlı olarak Katma Değerli servislerde sunmaktadır.

Detaylı

İcraTeK Kullanım Kılavuzu

İcraTeK Kullanım Kılavuzu Türkiye Barolar Birliği İcraTeK Kullanım Kılavuzu Genel Olarak İcraTeK Nedir? İcraTeK Kullanım Kılavuzu İcraTeK KULLANIM KILAVUZU I. GENEL OLARAK A. İcraTeK Nedir? İcraTeK online icra otomasyonudur. İcraTeK

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Uyap Sorgu Modülü

İÇİNDEKİLER. Uyap Sorgu Modülü UYAP Sorgu Modülü Uyap Sorgu Modülü İÇİNDEKİLER UYAP Sorgu Modülü... 3 Menü Yetkisinin Verilmesi... 3 1- Uyap Portalına Hukuk Partner üzerinden Bağlanmak... 3 2- Uyap Duruşma Sorgusu... 4 3- Hukuk Partner

Detaylı

GÖREVDE YÜKSELME SINAV KONULARI [Bu bölümde unvanların görevleriyle ilgili konulardaki sorular yer almakta olup Soru sayısı 60 tır.

GÖREVDE YÜKSELME SINAV KONULARI [Bu bölümde unvanların görevleriyle ilgili konulardaki sorular yer almakta olup Soru sayısı 60 tır. GÖREVDE YÜKSELME SINAV KONULARI [Bu bölümde unvanların görevleriyle ilgili konulardaki sorular yer almakta olup Soru sayısı 60 tır.] I) YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ KABULÜ HAKKINDA KANUN (3 soru) b) BAKANLIK GENELGELERİ

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE DE MAHKEME YÖNETİMİ SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ BİLGİ NOTU

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE DE MAHKEME YÖNETİMİ SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ BİLGİ NOTU AVRUPA BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE DE MAHKEME YÖNETİMİ SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ BİLGİ NOTU TÜRKİYE'DE MAHKEME YÖNETİMİ SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Geri Plan: Mahkeme Yönetimi Sisteminin

Detaylı

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ VE KARARLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ VE KARARLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ VE KARARLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ Meclis Karar Numarası : 2014/057 Meclis Karar Tarihi : 10/07/2014 Yürürlüğe Girdiği Tarih : 15/07/2014

Detaylı

2017 Kasım & Aralık Yenilikleri

2017 Kasım & Aralık Yenilikleri Çağrı Merkezi 2017 Kasım & Aralık Yenilikleri CallTurk ve Infoline numara sorgulama servisi ile yapılan sorgulama sonucundaki telefon numaralarının anında Aranabilmesi için telefon numaralarının yanına

Detaylı

Elektronik Tebligata İlişkin PTT Duyurusu. Duyuru No: 2019/21 İstanbul

Elektronik Tebligata İlişkin PTT Duyurusu. Duyuru No: 2019/21 İstanbul Elektronik Tebligata İlişkin PTT Duyurusu Duyuru No: 2019/21 İstanbul 16.01.2019 PTT Genel Müdürlüğü tarafından kurumun internet sitesinde 13.12.2018 tarihinde yayımlanan Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi

Detaylı

UYAP SMS BİLGİ SİSTEMİ

UYAP SMS BİLGİ SİSTEMİ Yönetim Bilişim Sistemlerinden biri olan Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP), yargı birimlerinin ve Adalet Bakanlığı merkez birimlerinin iş süreçlerini hızlandırmayı, güvenilirliğini artırmayı ve kurumu

Detaylı

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜP TÜZÜĞÜ ŞABLONU

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜP TÜZÜĞÜ ŞABLONU ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜP TÜZÜĞÜ ŞABLONU İtalik yazıyla belirtilen ifadeler kulüp üyeleri tarafından kulüp amaçlarına uygun olarak doldurulacaktır. Normal yazı tipi ile yazılmış diğer

Detaylı

T.C. ODUNPAZARI BELEDĠYE BAġKANLIĞI. BĠLGĠ ĠġLEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKĠ, SORUMLULUK, ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK BĠRĠNCĠ BÖLÜM

T.C. ODUNPAZARI BELEDĠYE BAġKANLIĞI. BĠLGĠ ĠġLEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKĠ, SORUMLULUK, ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK BĠRĠNCĠ BÖLÜM T.C. ODUNPAZARI BELEDĠYE BAġKANLIĞI BĠLGĠ ĠġLEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKĠ, SORUMLULUK, ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Ġlkeler Amaç MADDE 1-

Detaylı

İTKİB DEVLET YARDIMLARI ŞUBESİ DESTEK DOSYALARI ÖZET GENEL SUNUMU

İTKİB DEVLET YARDIMLARI ŞUBESİ DESTEK DOSYALARI ÖZET GENEL SUNUMU İTKİB DEVLET YARDIMLARI ŞUBESİ DESTEK DOSYALARI ÖZET GENEL SUNUMU OCAK 2018 İNCELEME YAPILAN TEBLİĞLER 1 2 3 4 5 Yurtdışı Fuar, 2009/5; 2017/4 Yurtdışı Birim, Marka ve Tanıtım, 2010/6 Tasarım Desteği,

Detaylı

ASİSTAN v2 KULLANIM KILAVUZU

ASİSTAN v2 KULLANIM KILAVUZU ASİSTAN v2 KULLANIM KILAVUZU AÇILIŞ Programa giriş yaptığınızda karşınıza destek sayfamız gelecektir. Buradan program kullanımı ve olası hatalar hakkında bilgiler alabilir, güncellemeler ve gerekli programların

Detaylı

Kurumsal Proxy Server Kurulumu ve Yönetimi

Kurumsal Proxy Server Kurulumu ve Yönetimi Kurumsal Proxy Server Kurulumu ve Yönetimi Çok sayıda ve farklı niteliklerde kullanıcıların kurumsal internet erişimini sağlamanın en güvenli ve makul yöntemlerinden birisi de proxy server uygulamasıdır.

Detaylı

4-) a-) Dosyalama türlerinden alfabetik dosyalama sistemini açıklayınız.

4-) a-) Dosyalama türlerinden alfabetik dosyalama sistemini açıklayınız. DOSYA HAZIRLAMA KURALLARI 1- Sorular ve cevapları A4 beyaz kağıdına mürekkepli kalem ile elle okunaklı ve anlaşılır bir şekilde yazılacaktır. 2- İlgili ayın hazırlanan sorular ve cevapları öğrencinin ilgili

Detaylı

ZABIT KATİBİ. - Bilgisayar, - Dosya ve klasör, - Faks makinesi, - Fotokopi makinesi, - Yazıcı. KULLANILAN, ARAÇ GEREÇ VE EKİPMAN

ZABIT KATİBİ. - Bilgisayar, - Dosya ve klasör, - Faks makinesi, - Fotokopi makinesi, - Yazıcı. KULLANILAN, ARAÇ GEREÇ VE EKİPMAN TANIM Adliyelerde, Cumhuriyet savcılıklarında, İcra Müdürlüklerinde, Yüksek yargıda, Anayasa Mahkemesinde bölge idare mahkemelerinde, seçim kurulları gibi yerlerde kalem işleri, yazışma ve dosyalamanın

Detaylı

Yönerge No: 20 ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN MERKEZ VE TAŞRA TEŞKİLATINDA KAMERA SİSTEMLERİ KURMA VE İŞLETME YÖNERGESİ

Yönerge No: 20 ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN MERKEZ VE TAŞRA TEŞKİLATINDA KAMERA SİSTEMLERİ KURMA VE İŞLETME YÖNERGESİ Yönerge No: 20 ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN MERKEZ VE TAŞRA TEŞKİLATINDA KAMERA SİSTEMLERİ KURMA VE İŞLETME YÖNERGESİ MART/2013 ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN MERKEZ VE TAŞRA TEŞKİLATINDA

Detaylı

2017 ŞUBAT AYI YENİLİKLERİ

2017 ŞUBAT AYI YENİLİKLERİ 2017 ŞUBAT AYI YENİLİKLERİ FÖY EKRANLARI 7 ve 10 Örnek Takipler için Alacak Ekranına Yetkili Mahkeme sahası eklenmiştir. 10 örnek Föy ekranı dava sekmesi sağ tık menüsüne "Takibe/İmzaya İtiraz davası Oluştur"

Detaylı

AVUKATLARIN BÜROLARINDA ELEKTRONİK OLARAK HAZIRLAYARAK GETİRDİKLERİ DOSYALARIN SİSTEME AKTARILMASI

AVUKATLARIN BÜROLARINDA ELEKTRONİK OLARAK HAZIRLAYARAK GETİRDİKLERİ DOSYALARIN SİSTEME AKTARILMASI AVUKATLARIN BÜROLARINDA ELEKTRONİK OLARAK HAZIRLAYARAK GETİRDİKLERİ DOSYALARIN SİSTEME AKTARILMASI Bu takipler avukatlar tarafından Exchange ismindeki bir program aracılığı ile UYAP sistemine uyarlı olarak

Detaylı

Elektronik Tebligata İlişkin PTT Duyurusu

Elektronik Tebligata İlişkin PTT Duyurusu Elektronik Tebligata İlişkin PTT Duyurusu Elektronik Tebligata ilişkin PTT tarafından yapılan duyuru aşağıdadır: 15 Mart 2018 tarihinde yayınlanan 7101 sayılı kanun doğrultusunda PTT A.Ş'ne Ulusal Elektronik

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ Özel Kalem Müdürlüğü GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. GEBZE BELEDİYESİ Özel Kalem Müdürlüğü GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. GEBZE BELEDİYESİ Özel Kalem Müdürlüğü GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönetmeliğin amacı, Gebze Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü nün kuruluş,

Detaylı

UYAP (Ulusal Yargı Ağı Bilişim Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP), adalet hizmetlerinin elektronik ortamda yürütülmesi amacıyla oluşturulan bilişim sistemidir.dava ve diğer yargılama işlemlerinin

Detaylı

21.YY Üniversitelerinde Ders Yönetim Sistemleri ve. Üniversitemizdeki Uygulamaları: ESOGÜ Enformatik Ders Yönetim Sistemi Kullanımı

21.YY Üniversitelerinde Ders Yönetim Sistemleri ve. Üniversitemizdeki Uygulamaları: ESOGÜ Enformatik Ders Yönetim Sistemi Kullanımı 21.YY Üniversitelerinde Ders Yönetim Sistemleri ve Prof. Dr. Muzaffer KAPANOĞLU Uzman Özgür GÜLTEKİN Üniversitemizdeki Uygulamaları: ESOGÜ Enformatik Ders Yönetim Sistemi Kullanımı Eskişehir Osmangazi

Detaylı

Palmiye KAMU İHALE KARARLARI (KİK) Programı

Palmiye KAMU İHALE KARARLARI (KİK) Programı Palmiye KAMU İHALE KARARLARI (KİK) Programı Ne İşe Yarar? Güncel KİK Kararları uzmanlarımız tarafından hazırlanan özetiyle beraber sunulur. Uzmanlarımız tarafından hazırlanan Kavram bölümü ile alanında

Detaylı

İTFAİYE BAKIM ONARIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ I. KISIM GENEL ESASLAR

İTFAİYE BAKIM ONARIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ I. KISIM GENEL ESASLAR İTFAİYE BAKIM ONARIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ I. KISIM GENEL ESASLAR Amaç Madde 1 Belediye İtfaiye Yönetmeliği kapsamında İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı her türlü araç, makine ve ekipmanın bakım onarımını planlamak,

Detaylı

T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME ve İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME ve İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME ve İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönetmeliğin amacı, İşletme ve İştirakler

Detaylı