BİLİM ve TEKNOLOJİ HABERLERİ 3 BOYUTLU YAZICIDAN JET MOTORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BİLİM ve TEKNOLOJİ HABERLERİ 3 BOYUTLU YAZICIDAN JET MOTORU"

Transkript

1

2

3 BİLİM ve TEKNOLOJİ HABERLERİ 3 BOYUTLU YAZICIDAN JET MOTORU Avustralyalı bilim insanları, dünyada ilk kez üç boyutlu baskı teknolojisini kullanarak jet motoru üretmeyi baģardı. Üç boyutlu yazıcı (3D printer) teknolojisiyle yapılan ilk jet motoru, Monash Üniversitesi, Emaero Mühendislik, Federal Bilimsel ve Endüstriyel AraĢtırma Organizasyonu (CSĠRO) ve Deakin Üniversitesi'nin ortaklaģa çalıģması sonucunda ortaya çıktı. Motor, ilk kez Avustralya'nın Geelong kentinde düzenlenen Avustralya Uluslararası Havacılık Fuarı Avalon Airshow 2015'te sergilendi. Fuarı gezenlerin yoğun ilgisi ile karģılaģan jet motoru, havacılık sektörünün dev kuruluģları Boeing ve Airbus'ın da dikkatini çekti. Emsallerine göre daha kısa sürede üretilen ve daha az yakıt kullanan jet motoru, ayrıca benzerlerine göre daha hafif. Avustralyalı bilim insanları tarafından üretilen dünyanın ile üç boyutlu baskı teknolojisi ile üretilmiģ jet motorunun seri üretimine baģlanırsa sektör için yakıt tasarrufu, yüksek randıman, daha hafif malzeme ve kısa sürede motor üretimi anlamına gelecek.

4 ANTARKTĠKA AHTAPOTUNUN "EġSĠZ SĠSTEMĠ "Antarktika'da, soğuk nedeniyle dokulara oksijen taģımak güçleģiyor. Oksijenin yeteri kadar taģınamaması ve kanın akamaz hale gelmesi de iģleri iyice zorlaģtırıyor ancak bu ahtapotlar hiç bir zorluk çekmeden yaģayabiliyor. Bilim insanlarına göre, Antarktika ahtapotu kanındaki oksijeni taģımak için eģsiz bir sistem kullanıyor. Üç kalbe ve kasılabilir damarlara sahip olan ahtapot, bu damarlar aracılığıyla bazı omurgasızlarda bulunan hemolenf isimli bir sıvı pompalıyor. Mavi oksijenle zenginleģtirilmiģ bu sıvılar, omurgalı canlılarda bulunan hemoglobine benzer bir protein olan ve ahtapotun kanına mavi rengi veren kan pigmenti hemosiyanin taģıyorlar. Hemosiyaninin içindeki bakır, oksijen moleküllerini birbirine yapıģtırarak, oksijenin taģınmasını sağlıyor. Böylece canlının bu soğuk koģullar altında dahi kolaylıkla yaģayabilmesine olanak tanıyor." Bu madde sayesinde ahtapotlar yüzde 76,7 oranında daha fazla oksijen taģıyor. Bu sayede ahtapot, oksijeni gitmesi gereken yere, gitmesi gereken miktarda taģımıģ oluyor ve gayet sağlıklı Ģekilde bu soğuk sularda yol alabiliyor.

5 TÜRK TASARIMI "SEZGĠN" TANITILDI HAVELSAN, 2015 CeBIT BiliĢim Fuarı'nda tamamen Türk tasarımı olan "Sezgin" adını verdiği insansız hava aracını ziyaretçilere tanıttı. HAVELSAN ĠĢ GeliĢtirme Müdürü Bünyamin Kahraman Karadeniz, yazılımı ve elektronik kart tasarımıyla Türk tasarımı olan araç hakkında AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Sezgin'in HAVELSAN ve Jandarma Genel Komutanlığı ile birlikte geliģtirildiğini ifade eden Karadeniz, insansız hava aracının denemelerinin Ankara ve Tunceli'de baģarıyla tamamlandığını anlattı. Karadeniz, Sezgin'in yurt dıģı satıģ faaliyetlerinin sürdürüldüğünü ve ürüne karģı çok ciddi bir talebin olduğu belirterek, Ģunları söyledi: "TaĢ görünümlü yapay nesnelerin içine bazı hareket, sismik ve vibrasyon sensörleri yerleģtiriyoruz. Kablosuz olarak birbirleriyle haberleģmesini sağladığımız bu taģları teröristlerin geçiģ noktalarına koyuyoruz. Bir hareket veya titreģim olması durumunda, o bölgenin koordinatları aynen merkeze kadar taģınıyor. Hatta bazı taģların içine kamera yerleģtirebiliyoruz. Böylece oradan çekilen görüntüyle oradaki hareketin bir köylüye mi yoksa teröriste mi ait olduğunu anlayabiliyoruz." Karadeniz, hareketin veya titreģimin tespitinden sonra insansız hava aracının faaliyetine iliģkin, "Diyelim bir hareket oldu ve biz bunun köylü mü terörist mi olduğunu anlayamadık. Tam bu noktada Sezgin devreye giriyor. Hareket sinyalinin geldiği yere otomatik olarak giderek, merkeze canlı video aktarımı yapıyor" dedi.

6 VĠRÜSLER

7 Bu yıl birçok kiģiyi yataklara düģüren grip ve benzeri hastalıklar, özellikle bağıģıklık sistemi düģtüğü zaman kiģilerin hastalığı ağır geçirmesine neden oluyor. Uzmanlar, solunum yolu enfeksiyonlarından korunmak ve direnç geliģtirmek içinse sebze, meyve ağırlıklı beslenilmesi, ılık içecekler ve bol su tüketilmesi tavsiyesinde bulunuyor. Belirtiler bir haftada ortaya çıkıyor Gribe neden olan influenza virüsünün çok kolay ve hızlı bir Ģekilde bulaģtığına dikkat çeken Adana Halk Sağlığı Müdürlüğü, vatandaģları uyararak hastalık bir açıklama yaptı. Açıklamada, influenza virüsünün vücuda girdikten sonra 1-7 gün içerisinde hastalık belirtilerini ortaya çıkardığı ve ilk belirtinin 38 derecenin üzerinde ateģle kendini gösterdiği vurgulandı. Ellerinizi sık sık yıkayın Hastalığın öksürük ve hapģırık ile etrafa saçılan damlacıklarla hızla yayıldığı belirtilen açıklamada, hasta kiģilerle yakın temastan kaçmak, aksırma ve öksürme esnasında burun ve ağzın kapatılması, sabun ve su ile ellerin sık sık yıkanması gerektiği kaydedildi. Grip ve benzeri hastalıklardan korunmak için özellikle kıģ aylarında sebze ve meyve ağırlıklı beslenilmesi, ılık içecekler ve bol su içilmesi önerildi. (ĠHA) GRĠBĠ ÖNLEMENĠN YOLLARI

8 Arıların bal üretmeleri dıģında genellikle, saldıran, sokan, bu nedenle ölüme yol açabilen ufak ama ürkütücü yaratıklar olduğunu hatırlatan Doç. Dr. Arslan, Ekolojik yaģamın vazgeçilmez hayvanlarından olan arılar, ölümle sonuçlanan alerjik reaksiyona neden olabiliyor. Doç. Dr. Arslan, arı sokmasında en sık karģılaģılan reaksiyonların ĢiĢlik, kızarma, kaģıntı ve ağrı olduğunu söyledi. Sokma yeri uzağında geliģen, kaģıntılı kabartı ve ĢiĢmelerin alerjik reaksiyon göstergesi olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Arslan, Bu belirtilere solunum yolu tıkanması ve tansiyon düģmesi eģlik ettiği zaman ölümcül olabilir. Bu nedenle hemen bir sağlık kuruluģuna baģvurulması Ģarttır dedi. Arı sokmalarında normal lokal reaksiyonlar için iğne çıkarıldıktan sonra ALERJĠSĠ OLANLAR DĠKKAT! buz ve ağrı kesiciler yeterli oluyor. Ancak, geç lokal reaksiyonlarda kortizon kullanılıyor. Antihistaminiklerin kullanılması ve hastanın en az 4 saat gözlem altında tutulması gerekiyor. Arı sokması nedeniyle Türkiye de de ciddi vakalara rastlanıyor. Ölümcül vakaların genellikle 40 yaģ ve üstü olması, yaģa bağlı bazı hastalıkların (kalp hastalığı, hipertansiyon, astım gibi) ölüm oranlarını arttırdığı belirtiliyor. Bir kiģiye arı alerjisi olduğunu söyleyebilmek için arı sokmasını takiben sokma yeri uzağında geliģen kaģıntılı ĢiĢme, kabarma veya bunlarla birlikte solunum sıkıntısı veya tansiyon düģmesi (bayılma) görülmesi gerekir. Bu olaydan 4-6 hafta sonra yapılacak kan veya deri alerji testi ile de hangi arı cinsine alerjisi olduğunun belirlenip kiģinin aģı tedavisine alınması hayati önem taģıyor. Tedaviler sonrasında arı alerjisinin büyük oranda kaybolmadığı ve aģı tedavisi olanların, tedaviden yıl sonra bile tekrar eden arı sokmalarından büyük oranda korunduğu gözlenmiģ.

9 AHMED BĠN SEHL EL-BELHÎ Ahmed bin Sehl el-belhî, Ebu Zeyd Ahmed bin Sehl el-belhî bazen sadece Ebu Zeyd el-belhî ( ), Ġranlı Müslüman bilim adamı, coğrafyacı, matematikçi, hekim ve psikolog. Bu güne iki yazması ulaģan eserin yazmaları Ġstanbul'da Süleymaniye Kütüphanesi'ne kayıtlıdır. Birçok açıdan tıp tarihi için önemli olan eserde ortaya atılan ve konu edilen akıl sağlığı ve akıl hastalığı gibi kavramlar Ġslam psikolojisi ve sinirbilimi tarihinde ilk kez Belhî tarafından ortaya atılmaktaydı. Bu kavramların dıģında, eserde medikal psikoloji ve biliģsel psikoloji ve terapi de konu edilmekte, psikofizyoloji ve psikosomatik tıbba da değinilmektedir. Mesâlihu'l ebdân ve'l enfüs isimli kitabı Beden ve Ruh Sağlığı ismiyle Türkçe'ye çevrilmiģtir. Ebu Zeyd el-belhî, akıl sağlığını ve akıl hastalığını genellikle 'ruhani sağlık' ile iliģkilendirmiģ ve ilk kez bu eserinde gerek beden gerekse 'ruh' hastalıklarını konu almıģtır. Ruhani ve psikolojik sağlığı tanımlamak için 'el- Tıbb el-ruhanî' (yani "Ruhanı Tıp") terimini, akıl sağlığı ile ilgilenen tıp kolu içinse içinse Tıbb el- Kalb terimini kullanmıģtır. Ayrıca eserinde, döneminin hekimlerinin fiziksel hastalıklara ve sağlığa önem verip, psikolojik veya akılsal hastalıkları ve sağlığı göz ardı ettiklerini belirtip bu davranıģı eleģtirmektedir. Ebu Zeyd el-belhî ayrıca bilinen ilk biliģsel psikolog ve medikal psikolog, nevroz ile psikozu ayrıģtıran ilk kiģidir. Ayrıca, nevrotik hastalıkları sınıflandıran ve bu sınıflandırılmıģ hastalıkların her birinin tedavisi için farklı biliģsel terapileri öneren bilinen ilk hekimdir.

10 'YERLĠ AKILLI TELEFON ÇALIġMALARI BAġLADI' Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri IĢık, bir ton demirin bir iphone etmediğini, bu tablonun Ar-Ge, inovasyon ve katma değeri yüksek ürünler alanında geliģmek gerektiğini gösterdiğini belirterek, "Bu amaçla ilk adımımızı attık. TÜBĠTAK BaĢkanlığımız yerli cep telefonu geliģtirilmesi amacıyla çağrıya çıktı. Bu çağrıyla destek verdiğimiz özel sektör firmaları tarafından tüm alt bileģenleri yerli olan akıllı telefon geliģtirilmesi çalıģmasına baģladık" dedi. Elektrik-Elektronik Sektörü ÇalıĢtayı nın ardından AA muhabirlerinin sorularını yanıtlayan IĢık, gemi, uzay, motorlu araç, makine, sağlık ve kimya sektörleriyle yakından ilgili olan, bu sektörlere girdi sağlayan ve yeni teknolojilerle de diğer sektörlerin geliģmesine katkı sunan elektrik ve elektronik sektörünün daha fazla geliģmesini arzuladıklarını söyledi. Üretimin tasarım, Ar-Ge ve inovasyona dayalı olması ve bilgi teknolojilerine girdi sağlaması dolayısıyla ekonominin en önemli sektörlerden biri olduğunu kaydeden IĢık, "Öte yandan sektörün 2023'te 34 trilyona ulaģması öngörülen dünya ticaret hacminin yüzde 21'ini oluģturması bekleniyor. Bu çok ciddi bir rakam. Hazırlıklarımızı eksiksiz ve vakit kaybetmeksizin tamamlamalıyız" diye konuģtu.

11 PEKMEZ MUCĠZESĠ! Karadutta Ģeker, organik asitler, müsilaj, tanen, boya maddesi, pektin ve C vitamini bulunduğunu, pekmez, hoģaf ve reçelinin kalp zayıflığının tedavisinde, mide ve bağırsak hastalığının tedavisinde son derece faydalı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Karadeniz Ģunları söyledi: "Bu meyvenin sağlık açısından birçok faydası vardır. Guatr hastalığına iyi gelir, siyah dut aynı zamanda kan yapar. Böbreklerin yağını besler, boğaz ĢiĢkinliğine, çiçek ve kızamık hastalıklarına Ģifalı gelir. Mideyi ve bağırsakları güçlendirir, idrarı söktürücü etki yapar. Siyah dut sıvı ile yapılan gargara ağız içi iltihaplarına, diģ eti iltihaplarına, diģ eti ĢiĢmesine, bademcik iltihaplarına ve boğaz ağrılarına da iyi gelir. Soğuk algınlığından kaynaklanan boğaz ağrılarına çok fayda verir. Beyaz dut meyvesinin ise karaciğeri kuvvetlendirip mide ve bağırsakları çalıģtırdığını, idrar söktürücü etkiģi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Karadeniz Ģunları anlattı: "Beyaz dutun yaprağı kaynatılıp içilirse ateģi düģürür, böbrek yağını eritir. Beyaz ve kara dut meyvesi vücudu kuvvetlendirir, iģtah açar, kan yapar. Kara dut meyvesi ve Ģurubu ağız ve boğaz iltihaplarına çok iyi gelir. ġeker hastalığına karģı karadut yaprağı kaynatılıp içilmeye devam edilmelidir. Sonuç olarak sağlık için dut pekmezi çok faydalıdır. seferipazar.com

12 ÇINARDAN HABERLER TÜBĠTAK'ta BÖLGE BĠRĠNCĠLĠĞĠ! TÜBĠTAK Marmara Bölge Finali'nde Sosyoloji alanındaki projemiz MARMARA BÖLGE BĠRĠNCĠSĠ, Matematik alanındaki projemiz de MARMARA BÖLGE ĠKĠNCĠSĠ olma baģarısını gösterdi. 46. Ortaöğretim Öğrencileri AraĢtırma Projeleri YarıĢması (TÜBĠTAK) Marmara Bölge Finali'nde Sosyoloji alanındaki projemiz MARMARA BÖLGE BĠRĠNCĠSĠ, Matematik alanındaki projemiz de MARMARA BÖLGE ĠKĠNCĠSĠ olma baģarısını gösterdi. Öğrencilerimizden; Zehra KÜÇÜK ve Merve DEĞĠRMENCĠ nin Matematik Öğretmeni Zeynep Esra ESEN danıģmanlığında "Matematik" alanında hazırladığı EĞRĠ SATRANÇ TAHTASINDAKĠ KELEBEKLER projesi ile Zeynep Bilge KOZANOĞLU ve Ġkbal UZUN un Matematik Öğretmeni Ramazan Pehlivan danıģmanlığında "Sosyoloji" alanında hazırladığı "OKUL BAġARISINDA ÖĞRETMEN FAKTÖRÜ VE BĠSAL EĞĠTĠM MODELĠ" adlı projeleri 46. Ortaöğretim Öğrencileri AraĢtırma Projeleri YarıĢması'nda (TÜBĠTAK) Marmara Bölge Finali'ne kalarak sergiye davet edilmiģti. 30 Mart - 2 Nisan Arasında yapılan Sergide SOSYOLOJĠ alanındaki projemiz MARMARA BÖLGE BĠRĠNCĠSĠ, Matematik alanındaki projemiz de MARMARA BÖLGE ĠKĠNCĠSĠ olmuģtur. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizi üstün baģarılarından dolayı tebrik ederiz.

13 DAVRANIġ BĠLĠMLERĠ FĠKĠR FESTĠVALĠN DEYĠZ! GiriĢimci ve baģarılı nesiller yetiģtirmeye verdiğimiz önem doğrultusunda sürdürdüğümüz çalıģmalar meyvelerini vermeye devam ediyor. GiriĢimci ve baģarılı nesiller yetiģtirmeye verdiğimiz önem doğrultusunda sürdürdüğümüz çalıģmalar meyvelerini vermeye devam ediyor. Fen lisesi öğrencilerimizden Aslı Berre Öztürk ve Hicret Nida Bulut Biyoloji öğretmenimiz Sema Kaya önderliğinde Üsküdar Üniversitesi DavranıĢ Bilimleri Fikir Festivali Sergisi ne projelerini sunmak üzere davet edilmiģtir. Olgu Bilim Deseni ile Okullarda Örgüt Kültürü ve Mobbing Etkisi konulu proje ile festivale katılan öğrencilerimiz 8 Mayıs 2015 Cuma günü Üsküdar Üniversitesi nde proje sunumlarını gerçekleģtireceklerdir. Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik eder final sergisinde baģarılar dileriz.

14 BU BENĠM ESERĠM PROJE YARIġMASINDA 4 PROJE ĠLE ÜST TURDAYIZ! MEB'in düzenlediği "Bu Benim Eserim" isimli proje yarıģmasında Fizik ve Biyoloji alanlarında bölge finaline katılmaya hak kazandık. Öğrencilerimizden; Oğuzhan DEDE nin Fen Bilimleri Öğretmeni Erhan DAMLA danıģmanlığında "FĠZĠK" alanında hazırladığı "ġemsġyenġn SERĠNLETĠCĠ YÜZÜ" Enes Emre KÖK' ün Fen Bilimleri öğretmeni Hatice Kübra Cebeci danıģmanlığında yine "FĠZĠK" alanında hazırlamıģ olduğu "BENZĠN POMPAM AKILLANDI Ömer BĠRĠNCĠ nin Fen Bilimleri Öğretmeni Duygu AVCU danıģmanlığında "BĠYOLOJĠ" alanında hazırladığı "DOĞANIN DÖNÜġÜMÜ'' ve "Zeynep Bilge YILMAZ ın Fen Bilimleri Öğretmeni Duygu AVCU danıģmanlığında "BĠYOLOJĠ" alanında hazırladığı "SU BUHARININ VE YEDĠĞĠMĠZ BESĠNLERĠN TIRNAK UZATMA ÜZERĠNE ETKĠSĠ" isimli projeleri ile "BU BENĠM ESERĠM PROJE YARIġMASINDA" il çalıģma grubu tarafından bölge çalıģma grubuna gönderilmesi uygun bulunan (onaylanan) projeler arasına seçildiler. BaĢarıları ile okulumuzun gururu olan öğrencilerimizi ve danıģman öğretmenlerini kutlar, katılacakları "Bölge ÇalıĢma Grubu nda baģarılar dileriz.

15 BAġARIMIZIN SIRRI UYGULAMALI DERSLERDE SAKLI Okulumuzun 4. Sınıf öğrencileri Fen ve Teknoloji dersi kapsamında farklı materyaller kullanarak dünya maketi yaptı. Öğrencilerimiz, dersleri uygulayarak ve yaģayarak öğrenmeye devam ediyor. 4-A sınıfı öğrencileri velilerimizin de yardımları ile dünya maketi yaptı. Dünyanın katmanları konusunu uygulamalı olarak öğrenen çocuklarımız konuyu bu Ģekilde daha etkili öğrendiklerini belirtti.

16 ÇINAR DAN ÖNEMLĠ BĠR BAġARI DAHA FLL Senior 2015 Uluslararası Robot Yarışmasında Türkiye'nin dört bir yanından gelen 64 okul içinden Çınar Koleji Shaker Ekibi olarak 6. olduk. Fen Lisesi öğrencilerimizin özgün robot tasarımıyla katıldıkları yarışma ile öğrencilerimiz Türkiye çapında bir başarıya imza attılar. Öğrencilerimiz; *Nisanur Sarıyer *Berna Kural *Miray Yılmaz *Melek Nur Albayrak *Havva Berre Çoban *Zeynep Koçyiğit *Oğuzhan Şentürk *Ahmet Haluk Irmak *Samet Yurduseven *Kaan Karabacak *Elif ebrar Gümüş *Ömer Bunyak'ı ve öğretmenimiz Bedia Adanur'u tebrik ediyoruz

17 Türkiye Finalindeyiz! Doğanata Eğitim Bilim Mühendislik Enerji Fuarı'nda (DOESEF) Türkiye Finali'ndeyiz. Öğrencilerimizden Maide YĠĞĠT ve Dilara SAYGı'nın Kimya Öğretmeni Mavil AFACAN danıģmanlığında "ENERJĠ" alanında hazırladıkları DAB (Doğal-Atık-Bio) ISI YALITIMI projesiyle DOESEF TÜRKĠYE FĠNALĠ sergisine davet edilerek önemli bir baģarıya imza attılar. YarıĢmanın finali 8 Nisan - 11 Nisan 2015 tarihlerinde Ġzmir'de yapılacak. Öğrencilerimizin projesindeki amacı; doğal ve atık malzemelerin değerlendirilmesi ile ısı yalıtımı sağlamak. BaĢarıları ile Çınar Okullarının gururu olan öğrencilerimizi ve danıģman öğretmenini kutlar "Türkiye Finali nde baģarılar dileriz.

18 ÇINAR AĠLESĠNĠN YENĠ ĠLETĠġĠM PORTALI: ÇINAR.NET! Çınar Koleji, velileriyle tüm alanlarda iletiģimi önemsediğinin en önemli göstergesi olarak çınar.net i kullanıma açtı. Türkiye de ve dünyada pek çok kurum tarafından benimsenmiģ, yüzbinlerce kullanıma sahip k12 nin altyapısı kullanılarak oluģturulan sistemde; öğrencilerin akademik ve sosyal geliģimlerini velileriyle paylaģarak bu geliģim süreçlerini her an takip etmelerini sağlıyor. Bu sistem sayesinde Çınarlı veliler, öğrencilerinin kampüs hayatını takip edebildikleri gibi, öğretmenleriyle de doğrudan iletiģime geçebiliyorlar.

19 AYIN AKIL OYUNU

20

TÜRKĠYE'NĠN ĠLK UYDU MERKEZĠ AÇILDI!

TÜRKĠYE'NĠN ĠLK UYDU MERKEZĠ AÇILDI! TÜRKĠYE'NĠN ĠLK UYDU MERKEZĠ AÇILDI! Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Aġ (TUSAġ) bünyesinde Göktürk-1 Uydu Programı kapsamında kurulan Türkiye'nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezi,

Detaylı

BÜYÜKÇEKMECE ANADOLU LİSESİ

BÜYÜKÇEKMECE ANADOLU LİSESİ BÜYÜKÇEKMECE ANADOLU LİSESİ 2015-2016 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Faaliyetlerimiz Okulumuz 1967 yılında Büyükçekmece Lisesi adı ile açılmıģtır. Ġstanbul un önemli okullarından biri olmakla övünmektedir.

Detaylı

S. NO İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR

S. NO İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR 1 2 DR.FEVZİ-MÜRÜVET UĞUROĞLU ORTAOKULU 2016-2017 / 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILLARI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE EYLEM PLANI Eğitim ortamında ortamlarında uyuģturucu

Detaylı

ÖĞRETMENLİK MESLEK BİLGİSİ DERSLERİ ÖĞRETMENİ

ÖĞRETMENLİK MESLEK BİLGİSİ DERSLERİ ÖĞRETMENİ TANIM ÇalıĢtığı eğitim kurumunda; öğrencilere eğitim ve öğretim teknikleri ile ilgili eğitim veren kiģidir. A- GÖREVLER Öğretmenlik meslek bilgisi dersleri ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranıģların,

Detaylı

AKDEM 2009 AĠLE EĞĠTĠM VE DANIġMANLIK BĠRĠMĠ. 1 OCAK- 30 Haziran FAALĠYETLERĠ

AKDEM 2009 AĠLE EĞĠTĠM VE DANIġMANLIK BĠRĠMĠ. 1 OCAK- 30 Haziran FAALĠYETLERĠ AKDEM 2009 AĠLE EĞĠTĠM VE DANIġMANLIK BĠRĠMĠ 1 OCAK- 30 Haziran FAALĠYETLERĠ 2009 1 Ocak-30 Haziran BAġVURU Başvuru Psikolog 1060 Hukuk 234 Eğitim 433 Psikiyatri 129 Toplam (BaĢvuru formu dolduran ) 1329

Detaylı

OKULUM BİLİM MERKEZİ OLUYOR

OKULUM BİLİM MERKEZİ OLUYOR OKULUM BİLİM MERKEZİ OLUYOR İL : Zonguldak İLÇE: Kdz. Ereğli KURUM ADI: KıĢla Mahmut Likoğlu Orta Okulu PROJEYİ YAPAN : ġenol YILDIZ ( Fen ve Teknoloji Öğretmeni ) OKULUMUZ Okulumuz Ereğli merkezine bağlı

Detaylı

21.12.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi

21.12.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi 21.12.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi MANİSA HABER Soğuklarla birlikte sinüzit vakalarında artış yaşanıyor Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ercan Pınar, havaların

Detaylı

RESMÎ / ÖZEL TEMEL EĞĠTĠM VE ORTAÖĞRETĠM KURUMLARI DEĞERLER EĞĠTĠMĠ VE SOSYAL KÜLTÜREL ETKĠNLĠKLER USÛL VE UYGULAMA ESASLARI

RESMÎ / ÖZEL TEMEL EĞĠTĠM VE ORTAÖĞRETĠM KURUMLARI DEĞERLER EĞĠTĠMĠ VE SOSYAL KÜLTÜREL ETKĠNLĠKLER USÛL VE UYGULAMA ESASLARI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü RESMÎ / ÖZEL TEMEL EĞĠTĠM VE ORTAÖĞRETĠM KURUMLARI DEĞERLER EĞĠTĠMĠ VE SOSYAL KÜLTÜREL ETKĠNLĠKLER USÛL VE UYGULAMA ESASLARI 1. Amaç Millî Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Gençlik

Detaylı

125. YILINDA İZMİR TİCARET ODASI DERİN MAVİ VİTRİN YARIŞMASI SONUÇLANDI

125. YILINDA İZMİR TİCARET ODASI DERİN MAVİ VİTRİN YARIŞMASI SONUÇLANDI 125. YILINDA İZMİR TİCARET ODASI DERİN MAVİ VİTRİN YARIŞMASI SONUÇLANDI Ġzmir Ticaret Odası, 125. kuruluģ yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde vitrin tasarımı yarıģması düzenledi. Ġzmir Ticaret Odası Yönetim

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TARİHİ : TOPLANTI SAYISI : 2010 / 18

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TARİHİ : TOPLANTI SAYISI : 2010 / 18 T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TARİHİ : 30.09.2010 TOPLANTI SAYISI : 2010 / 18 Fakültemiz Yönetim Kurulu 30.09.2010 PerĢembe günü Saat 13.30 da Dekan Prof. Dr.

Detaylı

IV.ULUSLARARASI POLİMERİK KOMPOZİTLER SEMPOZYUMU SERGİ VE PROJE PAZARI SONUÇ BİLDİRGESİ 7-9 MAYIS 2015

IV.ULUSLARARASI POLİMERİK KOMPOZİTLER SEMPOZYUMU SERGİ VE PROJE PAZARI SONUÇ BİLDİRGESİ 7-9 MAYIS 2015 IV.ULUSLARARASI POLİMERİK KOMPOZİTLER SEMPOZYUMU SERGİ VE PROJE PAZARI SONUÇ BİLDİRGESİ 7-9 MAYIS 2015 TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Ege Bölge ġubesi Koordinatörlüğünde IV. Uluslararası PolimerikKompozitler

Detaylı

İnfluenza virüsünün yol açtığı hastalıkların ve ölümlerin çoğu yıllık grip aşıları ile önlenebiliyor.

İnfluenza virüsünün yol açtığı hastalıkların ve ölümlerin çoğu yıllık grip aşıları ile önlenebiliyor. Her yıl milyonlarca kişiyi etkileyen bir solunum yolu enfeksiyonu olan grip, hastaneye yatışı gerektirecek kadar ağır hastalık tablolarına neden olabiliyor. Grip ve sonrasında gelişen akciğer enfeksiyonları

Detaylı

Litvanya'da Eğitimin Avantajları Litvanya'da Eğitim

Litvanya'da Eğitimin Avantajları Litvanya'da Eğitim Litvanya'da Eğitimin Avantajları Litvanya'da Eğitim Bugün Litvanya, Batı değerleri ile Baltık gelenekleri ve zihniyetini baģarılı bir Ģekilde harmanlayan her türden akademik kurumu ile modern ve çok geliģmiģ

Detaylı

MÜHENDĠSLĠK VE DOĞA BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ

MÜHENDĠSLĠK VE DOĞA BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ MÜHENDĠSLĠK VE DOĞA BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ MAYIS 2018 SAYI 19 MÜHENDĠSLĠK VE DOĞA BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ YAYIN KURULU Prof.Dr. Çağrı ERHAN (Rektör) Prof.Dr Osman Nuri UÇAN Dekanımız Prof. Dr. Osman Nuri Uçan,

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL KARARIN ÖZÜ : Sivil Savunma Uzmanlığı nın Görev ve ÇalıĢma Yönetmeliği. TEKLİF : Sivil Savunma Uzmanlığı nın 31.03.2010 tarih, 2010/1043 sayılı teklifi. BAġKANLIK MAKAMI NA; Ġlgi: 18.03.2010 tarih ve 129

Detaylı

ENSTĠTÜ YÖNETĠM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI. Prof. Dr. ġule BAHÇECĠ Doç. Dr. Hasan KARAL Yrd. Doç. Dr. Nedim ALEV : Enstitü Sekreteri V.

ENSTĠTÜ YÖNETĠM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI. Prof. Dr. ġule BAHÇECĠ Doç. Dr. Hasan KARAL Yrd. Doç. Dr. Nedim ALEV : Enstitü Sekreteri V. TARĠH: 15.02.2011 SAYI: 10 KATILANLAR T.C. KARADENĠZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ ENSTĠTÜ YÖNETĠM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI Doç. Dr. Haluk ÖZMEN Doç. Dr. Bülent GÜVEN Yrd. Doç. Dr. Mehmet

Detaylı

GRİP İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBESİ 2008

GRİP İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBESİ 2008 GRİP İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBESİ 2008 GRİP HAKKINDA BİLMEMİZ GEREKENLER Gribin nasıl bir hastalık olduğunu, Gripten korunmak için neler yapmamız gerektiğini, Grip aşısını ve ne zaman aşı olmamız

Detaylı

T.C. BĠNGÖL ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Strateji GeliĢtirme Dairesi BaĢkanlığı. ÇALIġANLARIN MEMNUNĠYETĠNĠ ÖLÇÜM ANKET FORMU (KAPSAM ĠÇĠ ÇALIġANLAR ĠÇĠN)

T.C. BĠNGÖL ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Strateji GeliĢtirme Dairesi BaĢkanlığı. ÇALIġANLARIN MEMNUNĠYETĠNĠ ÖLÇÜM ANKET FORMU (KAPSAM ĠÇĠ ÇALIġANLAR ĠÇĠN) ÇALIġANLARIN MEMNUNĠYETĠNĠ ÖLÇÜM ANKET FORMU (KAPSAM ĠÇĠ ÇALIġANLAR ĠÇĠN) Düzenleme Tarihi: Bingöl Üniversitesi(BÜ) Ġç Kontrol Sistemi Kurulması çalıģmaları kapsamında, Ġç Kontrol Sistemi Proje Ekibimiz

Detaylı

Kimya Eğitiminde Okul Deneyimi Dersinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri Burhan ACARSOY

Kimya Eğitiminde Okul Deneyimi Dersinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri Burhan ACARSOY Kimya Eğitiminde Okul Deneyimi Dersinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri Burhan ACARSOY ODTÜ GeliĢtirme Vakfı Özel Lisesi AMAÇ: Kimya öğretmeni yetiģtirme programı kapsamındaki okul deneyimi derslerinin

Detaylı

BİLGİ EVLERİNDE UYGULANAN ÖĞRENCİ KOÇLUĞU ÇALIŞMALARI

BİLGİ EVLERİNDE UYGULANAN ÖĞRENCİ KOÇLUĞU ÇALIŞMALARI BİLGİ EVLERİNDE UYGULANAN ÖĞRENCİ KOÇLUĞU ÇALIŞMALARI BİLGİ EVLERİ ÖĞRENCİ KOÇLUĞU AMAÇ: Öğrencilerin kendilerini tanımalarını, güçlü yanlarını ve yeteneklerini keģfedebilmelerini, hedef koyabilmelerini

Detaylı

ĠSTANBUL ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ Ġstanbul Bilim Olimpiyatları

ĠSTANBUL ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ Ġstanbul Bilim Olimpiyatları DÜZENLEYEN KURUM Ġstanbul Ġl Milli Eğitim Müdürlüğü YARIġMANIN DAYANAĞI ĠSTANBUL ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2017 Ġstanbul Bilim Olimpiyatları Milli Eğitim Bakanlığı Ġlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal

Detaylı

BÖBREK HASTALIKLARI. Prof. Dr. Tekin AKPOLAT. Böbrekler ne işe yarar?

BÖBREK HASTALIKLARI. Prof. Dr. Tekin AKPOLAT. Böbrekler ne işe yarar? BÖBREK HASTALIKLARI Prof. Dr. Tekin AKPOLAT Böbrekler ne işe yarar? Böbreğin en önemli işlevi kanı süzmek, idrar oluşturmak ve vücudun çöplerini (artık ürünleri) temizlemektir. Böbrekte oluşan idrar, idrar

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNĠVERSĠTESĠ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESĠ TEKSTĠL VE MODA TASARIMI BÖLÜMÜ 2017 MEZUNĠYET SERGĠSĠ

ÇUKUROVA ÜNĠVERSĠTESĠ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESĠ TEKSTĠL VE MODA TASARIMI BÖLÜMÜ 2017 MEZUNĠYET SERGĠSĠ ÇUKUROVA ÜNĠVERSĠTESĠ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESĠ TEKSTĠL VE MODA TASARIMI BÖLÜMÜ 2017 MEZUNĠYET SERGĠSĠ 8-11 Mayıs 2017 Pazartesi günü Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda

Detaylı

ĠLKÖĞRETĠM VE ORTA ÖĞRETĠM OKULLARI ĠÇĠN SĠVĠL SAVUNMA KULÜBÜ. YILLIK ÇALIġMA PROGRAMI

ĠLKÖĞRETĠM VE ORTA ÖĞRETĠM OKULLARI ĠÇĠN SĠVĠL SAVUNMA KULÜBÜ. YILLIK ÇALIġMA PROGRAMI T.C. BURSA VALĠLĠĞĠ Ġl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ĠLKÖĞRETĠM VE ORTA ÖĞRETĠM OKULLARI ĠÇĠN SĠVĠL SAVUNMA KULÜBÜ YILLIK ÇALIġMA PROGRAMI BURSA AYLAR 1. Okul Sivil Savunma Kulübü tanıģma toplantısı 2.

Detaylı

Doç. Dr. Mustafa ÖZDEN Arş. Gör. Gülden AKDAĞ Arş. Gör. Esra AÇIKGÜL

Doç. Dr. Mustafa ÖZDEN Arş. Gör. Gülden AKDAĞ Arş. Gör. Esra AÇIKGÜL Doç. Dr. Mustafa ÖZDEN Arş. Gör. Gülden AKDAĞ Arş. Gör. Esra AÇIKGÜL 11.07.2011 Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği A.B.D GĠRĠġ Fen bilimleri derslerinde anlamlı

Detaylı

Batum/GÜRCİSTAN İnşaat Teknolojileri ve Emlak Fuarı

Batum/GÜRCİSTAN İnşaat Teknolojileri ve Emlak Fuarı 09.12.2017 Batum/GÜRCİSTAN İnşaat Teknolojileri ve Emlak Fuarı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu BaĢkanı M. Suat Hacısalihoğlu baģkanlığındaki Trabzon heyeti, Gürcistan ın Batum Ģehrinde düzenlenen

Detaylı

YENİ DÖNEM VİZYONU VE DESTEKLER

YENİ DÖNEM VİZYONU VE DESTEKLER YENİ DÖNEM VİZYONU VE DESTEKLER Hüseyin TÜYSÜZ KOSGEB Başkan Yardımcısı 28 OCAK 2011, DİYARBAKIR Kapsam Türkiye de KOBİ ler Hakkında Genel Bilgi KOSGEB ve KOBİ lere Sağladığı Mevcut Destekler Yeni KOSGEB

Detaylı

ÖZEL ESENTEPE ĠLKÖĞRETĠM OKULU ANASINIFI BU AY NELER ÖĞRENĠYORUZ?

ÖZEL ESENTEPE ĠLKÖĞRETĠM OKULU ANASINIFI BU AY NELER ÖĞRENĠYORUZ? ÖZEL ESENTEPE ĠLKÖĞRETĠM OKULU ANASINIFI BU AY NELER ÖĞRENĠYORUZ? Ellerim Tombik Tombik Ģarkısını öğrenyoruz. Kaza ve tehlikelerden nasıl korunmam gerektiğini öğreniyorum. Sağlık öğüdü adlı Ģarkıyı dinliyoruz.

Detaylı

Sigaranın Vücudumuza Zararları

Sigaranın Vücudumuza Zararları Sigaranın Vücudumuza Zararları Sigaranın vücudumuza olan zararları ve sigarayı bıraktıktan sonra vücudumuzdaki değişimler burada anlatılmaktadır. Sırt ve Bel Ağrısı: Sigara içmek bel ile ilgili hastalıkların

Detaylı

Daima Çözüm Ortağınız!!!

Daima Çözüm Ortağınız!!! Ses3000 CNC Neden Ses3000 CNC? Daima Çözüm Ortağınız!!! Ses3000 CNC, isminin getirdiği sorumluluk ile SatıĢ, Eğitim ve Servis hizmetlerini kurulduğu 1994 yılından beri siz değerli sanayicilerimize sağlamayı

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ

MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Mustafa Kemal Üniversitesi

Detaylı

2015-2016 YILINA AİT ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARINDA OKUTULACAK DERS KİTAPLARININ KURUM BAZINDA DAĞITIM LİSTESİ

2015-2016 YILINA AİT ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARINDA OKUTULACAK DERS KİTAPLARININ KURUM BAZINDA DAĞITIM LİSTESİ VAN İPEKYOLU 9991168 ÖZEL DOĞA İLKU HAFIZİYE MAH. CAMBAZOĞLU 1. SOKAK NO:3 VAN Kurum Telefon: 43178800 43178800 100010 Pamuk Şekerim 1 Eğitim Aracı 60 10000 Pamuk Şekerim Eğitim Aracı 60 100110 Müzik 1-3

Detaylı

Projeler Koordinasyon Bölümü Ġzmir-2010

Projeler Koordinasyon Bölümü Ġzmir-2010 Projeler Koordinasyon Bölümü Ġzmir-2010 TEŞKİLAT ŞEMASI 3797 sayılı Yasaya göre Millî Eğitim Bakanlığı nın baģlıca görevleri; ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANLIĞI Atatürk ilke ve inkılâplarına

Detaylı

KUPA TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNUN

KUPA TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNUN KUPA TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNUN 6.Spor ġenlikleri kapsamında gerçekleģtirilen Futbol Turnuvası Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun zaferi ile sona erdi. Yapılan maçlar sonucunda Ünye ĠĠBF

Detaylı

7. Sınıf Fen ve Teknoloji

7. Sınıf Fen ve Teknoloji KONU: 2011 7. Sınıf SBS Deneme Sınavı 1-3- Mehmet, fen ve teknoloji dersinde güneģ sistemini yukarıdaki gibi modelliyor. Modelini sınıfa getirdiğinde modelinde bir yanlıģlık olduğunu görüyor. AĢağıdakilerden

Detaylı

ALİ RIZA DOĞAN. ZİLE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ ROBOT KULÜBÜ KURUCUSU,DANIŞMAN ÖĞRETMENİ ve OKUL PROJELER KORDİNATÖRÜ

ALİ RIZA DOĞAN. ZİLE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ ROBOT KULÜBÜ KURUCUSU,DANIŞMAN ÖĞRETMENİ ve OKUL PROJELER KORDİNATÖRÜ ALİ RIZA DOĞAN ZİLE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ ROBOT KULÜBÜ KURUCUSU,DANIŞMAN ÖĞRETMENİ ve OKUL PROJELER KORDİNATÖRÜ Dünyamızda teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte kısa süre önce imkansız olduğunu düģündüğümüz

Detaylı

VÜCUDUN IHTIYACI KADAR SU IÇIN

VÜCUDUN IHTIYACI KADAR SU IÇIN Portal Adres VÜCUDUN IHTIYACI KADAR SU IÇIN : www.milliyet.com.tr İçeriği : Gündem Tarih : 18.10.2016 : http://www.milliyet.com.tr/vucudun-ihtiyaci-kadar-su-icin-gundem-2329047/ 1/5 VÜCUDUN IHTIYACI KADAR

Detaylı

9. SINIFLAR. 1.YAZILI 1.Yazılı 17 Mart 2014 Matematik Din Kültür Ve Ahlak Bilgisi. 1.Yazılı 18 Mart 2014 T.E.D. 2. Yabancı Dil

9. SINIFLAR. 1.YAZILI 1.Yazılı 17 Mart 2014 Matematik Din Kültür Ve Ahlak Bilgisi. 1.Yazılı 18 Mart 2014 T.E.D. 2. Yabancı Dil 9. SINIFLAR 1.Yazılı 19 Mart 2014 Sağlık - Tarih 1.Yazılı 21 Mart 2014 Kimya Yabancı Dil 1.Yazılı 24 Mart 2014 Fizik - Coğrafya 2.Yazılı 21 Nisan 2014 Sağlık - Tarih 2.Yazılı 24 Nisan 2014 Kimya Yabancı

Detaylı

LGS birincileri bir bir belli olmaya başladı #lgs2018

LGS birincileri bir bir belli olmaya başladı #lgs2018 LGS birincileri bir bir belli olmaya başladı #lgs2018 MEB'in LGS sonuçlarını açıklamasının ardından LGS birincileri merak edilmeye başlandı... İşte LGS birincileri kamugundemi.com ÖZEL - MEB, LGS sonuçlarını

Detaylı

KALĠTE BĠLGĠLENDĠRME TOPLANTISI SONUÇ BĠLDĠRGESĠ. 18 Temmuz Harran Üniversitesi. Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakültesi

KALĠTE BĠLGĠLENDĠRME TOPLANTISI SONUÇ BĠLDĠRGESĠ. 18 Temmuz Harran Üniversitesi. Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakültesi KALĠTE BĠLGĠLENDĠRME TOPLANTISI SONUÇ BĠLDĠRGESĠ 18 Temmuz 2018 Harran Üniversitesi Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu Osmanbey YerleĢkesi, ġanlıurfa Harran Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü

Detaylı

ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç ve kapsam

ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç ve kapsam ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Ulusal ĠĢ Sağlığı ve Güvenliği Konseyinin kuruluģ amacını,

Detaylı

TÜRKĠYE TEKNOLOJĠ GELĠġTĠRME VAKFI (TTGV) DESTEKLERĠ

TÜRKĠYE TEKNOLOJĠ GELĠġTĠRME VAKFI (TTGV) DESTEKLERĠ TÜRKĠYE TEKNOLOJĠ GELĠġTĠRME VAKFI (TTGV) DESTEKLERĠ 3 TEMEL DESTEĞĠ MEVCUTTUR 1- Ar-Ge Proje Destekleri 2- Çevre Projeleri Destekleri 3- Teknolojik Girişimcilik Destekleri Ar-Ge Proje Destekleri a) Teknoloji

Detaylı

MERHABA. Takım ruhuyla çıktığımız bu yolda önceliklerimiz ve hedeflerimiz:

MERHABA. Takım ruhuyla çıktığımız bu yolda önceliklerimiz ve hedeflerimiz: MERHABA 2014 yılının Ekim ayında Elektromobil Takımımızı kurarak bilimsel bir projeyle yola çıktık. ÇalıĢmalarımıza performans modeliyle baģladık. Hedefimize adım adım yaklaģıyoruz. Projemize maddi manevi

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ DENEYSEL ARAŞTIRMALAR MERKEZİ KURULUŞ VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ DENEYSEL ARAŞTIRMALAR MERKEZİ KURULUŞ VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ FIRAT ÜNİVERSİTESİ DENEYSEL ARAŞTIRMALAR MERKEZİ KURULUŞ VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ 1. BÖLÜM: Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar AMAÇ Madde 1. Bu Yönergenin amacı, Tarım ve KöyiĢleri Bakanlığının 16 Mayıs 2004

Detaylı

ÖZEL CONKBAYIRI ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR YEŞİL BAYRAK 2.YIL PROJESİ EYLEM PLANI

ÖZEL CONKBAYIRI ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR YEŞİL BAYRAK 2.YIL PROJESİ EYLEM PLANI EKİM EYLÜL ÖZEL CONKBAYIRI ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR YEŞİL BAYRAK 2.YIL PROJESİ EYLEM PLANI AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA ÇEVRE OKUR-YAZARLIĞI ANKETĠNĠN UYGULANMASI(yeni gelen öğrencilerimize

Detaylı

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile İzmir Tarım İl Müdürlüğü işbirliği ile Meteorolojik Olayların Tarımsal Üretime Etkisi konulu panel düzenlendi

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile İzmir Tarım İl Müdürlüğü işbirliği ile Meteorolojik Olayların Tarımsal Üretime Etkisi konulu panel düzenlendi İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile İzmir Tarım İl Müdürlüğü işbirliği ile Meteorolojik Olayların Tarımsal Üretime Etkisi konulu panel düzenlendi Ġzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ve Ġzmir Tarım Ġl Müdürlüğü

Detaylı

VAKIF ÜNİVERSİTESİNİN ADI : T.C İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ

VAKIF ÜNİVERSİTESİNİN ADI : T.C İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ VAKIF ÜNİVERSİTESİNİN ADI : T.C İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ FORM-19 A 2014-2015 ÖĞRETİM YILINDA YAPILAN ULUSAL BİLİMSEL TOPLANTILAR VE BUNLARIN SAYISAL DAĞILIMI (KONGRE, SEMPOZYUM, SEMİNER, FORUM, WORKSHOP

Detaylı

OKULLARDA GELİŞİMSEL ve ÖNLEYİCİ PDR-3. Prof. Dr. Serap NAZLI Ankara Üniversitesi

OKULLARDA GELİŞİMSEL ve ÖNLEYİCİ PDR-3. Prof. Dr. Serap NAZLI Ankara Üniversitesi OKULLARDA GELİŞİMSEL ve ÖNLEYİCİ PDR-3 Prof. Dr. Serap NAZLI Ankara Üniversitesi KGRP de 5 Ana Müdahale Doğrudan müdahaleler: 1. Psikolojik danıģma 2. Sınıf rehberliği Dolaylı müdahaleler: 3. Konsültasyon

Detaylı

Teori (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) Beslenme ve Diyetetiğe GiriĢ BES113 1.Güz ÖnkoĢullar

Teori (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) Beslenme ve Diyetetiğe GiriĢ BES113 1.Güz ÖnkoĢullar BESLENME VE DĠYETETĠĞE GĠRĠġ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori Laboratuar Beslenme ve Diyetetiğe GiriĢ BES113 1.Güz 1 0 0 1 ÖnkoĢullar Dersin dili Dersin Türü Dersin öğrenme ve öğretme teknikleri Dersin sorumlusu(ları)

Detaylı

NĠHAĠ RAPOR, EYLÜL 2011

NĠHAĠ RAPOR, EYLÜL 2011 9. GENEL SONUÇLAR... 1 9.1. GĠRĠġ... 1 9.2. DEĞERLENDĠRME... 1 9.2.1. Ġlin Genel Ġçeriği... 1 9.2.2. Proje Bölgesinin Kapasiteleri... 1 9.2.3. Köylülerin ve Üreticilerin Kapasiteleri... 2 9.2.4. Kurumsal

Detaylı

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok Ankara Üniversite Oryantasyon Gezisi Mesleki rehberlik çalışmaları çerçevesinde 9. sınıf öğrencilerimize Ankara gezisi düzenlendi. Öğrencilerimizin, birçok üniversite ve bölüm hakkında bilgi sahibi olmalarını

Detaylı

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ B SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ B SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ B SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ SINIF ETKĠNLĠKLERĠ TÜRKÇE DĠL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaģımlarda bulunarak sunumlar izledik.ġlk önce kendi fotoğrafımızı,

Detaylı

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ SINIF ETKĠNLĠKLERĠ TÜRKÇE DĠL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaģımlarda bulunarak sunumlar izledik.ġlk önce kendi fotoğrafımızı,

Detaylı

DERS SEÇİMİ DERS SEÇĠMĠ NEDĠR? ORTAK DERSLER YILDIRIM BEYAZID ANADOLU LİSESİ

DERS SEÇİMİ DERS SEÇĠMĠ NEDĠR? ORTAK DERSLER YILDIRIM BEYAZID ANADOLU LİSESİ DERS SEÇİMİ YILDIRIM BEYAZID ANADOLU LİSESİ DERS SEÇĠMĠ NEDĠR? REHBERLİK SERVİSİ BÜLTENİ SAYI : MART 2015 Öğrencilerin; seçmeli dersler arasından, yetenek, ilgi ve üniversitede okumak istedikleri bölümün

Detaylı

STAJYER ÖĞRENCİ TAKİP TABLOSU NOTLAR

STAJYER ÖĞRENCİ TAKİP TABLOSU NOTLAR STAJYER ÖĞRENCİ TAKİP TABLOSU OKULU BECERİ EĞİTİMLERİNDEN SORUMLU YETKİLİ Prof. Dr. Hulusi Behçet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Adı/Soyadı Semra Uçar ŞAHMELİKOĞLU Telefon (iş ve Cep) (0216) 426 38 50

Detaylı

Okul Hastalık Getirmesin!

Okul Hastalık Getirmesin! On5yirmi5.com Okul Hastalık Getirmesin! Veliler dikkat! Okulların açılması ve havaların soğumasıyla çocuklarda görülen hastalıklar da artıyor. Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı (oluşturma : 11/21/2015)

Detaylı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Pediatri Bölümü nde Tedavi Gören Çocuklarla HAYAT BĠR ARMAĞANDIR PROJESĠ

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Pediatri Bölümü nde Tedavi Gören Çocuklarla HAYAT BĠR ARMAĞANDIR PROJESĠ Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Pediatri Bölümü nde Tedavi Gören Çocuklarla HAYAT BĠR ARMAĞANDIR PROJESĠ Amaç ve Ġçerik Projenin temel amacı hastanede tedavi gören çocuklar ve bu dersi seçen öğrenciler

Detaylı

TÜRK KOLON ve REKTUM CERRAHİ DERNEĞİ

TÜRK KOLON ve REKTUM CERRAHİ DERNEĞİ TÜRK KOLON ve REKTUM CERRAHİ Sİ DERNEĞİ ANALAPS E-Fİ S TÜL TÜRK KOLON ve REKTUM CERRAHİSİ DERNEĞİ Hastalardaki huzursuzluk, ateģ yüksekliği veya düģüklüğü, rektal veya anal bölgede ağrının sebebi anal

Detaylı

GeliĢimsel Rehberlikte 5 Ana Müdahale. Prof. Dr. Serap NAZLI

GeliĢimsel Rehberlikte 5 Ana Müdahale. Prof. Dr. Serap NAZLI GeliĢimsel Rehberlikte 5 Ana Müdahale Prof. Dr. Serap NAZLI Okul psikolojik danışmanları okullarda hangi PDR etkinliklerini uygular? PDR etkinliklerinin genel amacı nedir? Doğrudan-Dolaylı Müdahaleler

Detaylı

2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ 2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ 2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ 2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ

2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ 2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ 2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ 2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ 4. SINIF 4. YAZILI DERS TARİHİ SAATİ TÜRKÇE 12.03.2013 2.DERS 02.05.2013 2.DERS 30.05.2013 2. DERS MATEMATİK 26.03.2013 2.DERS 30.04.2013 2.DERS 21.05.2013 2. DERS FEN VE TEKNOLOJİ 05.03.2013 2.DERS 04.04.2013

Detaylı

5 YAġ ARILAR SINIFI OCAK AYI BÜLTEN

5 YAġ ARILAR SINIFI OCAK AYI BÜLTEN 5 YAġ ARILAR SINIFI OCAK AYI BÜLTEN ġġġrler: KIġ BABA, YAĞMUR,MEVSĠMLER,MASAL KAHRAMANLARI, ELEKTRĠK BĠLMECELER GAZETE, DERGĠ,KĠTAP,KAPI,KULAK,BURUN,YÜZ,DĠL,KAR ġarkilar AAA KIġ BABA,SAYILAR, ENERJĠ TASARRUFU,UZAYLILAR

Detaylı

2013 - ÖSYS Öğrenci Seçme ve YerleĢtirme Sistemi (LYS BĠLGĠLENDĠRME SUNUSU) 2013-ÖSYS Sunum, arakliogretmenlisesi.meb.k12.tr

2013 - ÖSYS Öğrenci Seçme ve YerleĢtirme Sistemi (LYS BĠLGĠLENDĠRME SUNUSU) 2013-ÖSYS Sunum, arakliogretmenlisesi.meb.k12.tr 2013 - ÖSYS Öğrenci Seçme ve YerleĢtirme Sistemi (LYS BĠLGĠLENDĠRME SUNUSU) 2013- ÖSYS Ġkinci AĢama : Lisans YerleĢtirme Sınavları (LYS) Sınav Tarihleri 2013- ÖSYS Ġkinci AĢama : Lisans YerleĢtirme Sınavları

Detaylı

2012 YILI SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ FAALĠYET RAPORU

2012 YILI SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ FAALĠYET RAPORU 2012 YILI SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ FAALĠYET RAPORU ĠÇĠNDEKĠLER ÜST YÖNETĠCĠ SUNUġU I- GENEL BĠLGĠLER A- Misyon ve Vizyon.. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... C- Ġdareye ĠliĢkin Bilgiler.... 1- Fiziksel

Detaylı

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROJE ONAY FORMU. Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Eğitim Yönetimi, Denetimi, Planlaması ve Ekonomisi

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROJE ONAY FORMU. Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Eğitim Yönetimi, Denetimi, Planlaması ve Ekonomisi TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROJE ONAY FORMU Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Eğitim Yönetimi, Denetimi, Planlaması ve Ekonomisi Bilim Dalı öğrencisi Ahmet ÖZKAN tarafından hazırlanan Ġlkokul ve Ortaokul Yöneticilerinin

Detaylı

BİZ KİMİZ? Lagari Takımı (#5278), Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği çatısı altında kurulmuş bir öğrenci topluluğudur.

BİZ KİMİZ? Lagari Takımı (#5278), Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği çatısı altında kurulmuş bir öğrenci topluluğudur. İÇİNDEKİLER MİSYON, VİZYON ve DEĞERLER... 3 YARIŞMA HAKKINDA BİLGİ... 4 CANSAT 2016 YARIŞMASINA GENEL BAKIŞ... 5 CanSat 2016 Temel Görev... 6 YARIŞMANIN GETİRİLERİ... 7 1 BİZ KİMİZ? Takımı (#5278), Yıldız

Detaylı

f D r. f akup İMREN Halk Sağlığı Müdürü

f D r. f akup İMREN Halk Sağlığı Müdürü T.C. VAN V A LİLİĞ İ Van Halk Sağlığı M üdürlüğü Sayı : 37.811.563-934/ 30/11/2015 Konu : Teklife Davet Kurumumuzun ihtiyacı olan (2) kalem AFİŞ VE BROŞÜR ALIMI işi için aşağıda yazılı ihtiyaç kalemleri,4734

Detaylı

BOZOK ÜNĠVERSĠTESĠ. YOZGAT BĠLĠġĠM ETKĠNLĠKLERĠ XII PROGRAM YER: FEN EDEBĠYAT FAKÜLTESĠ KONFERANS SALONU Nisan 2017 YOZGAT

BOZOK ÜNĠVERSĠTESĠ. YOZGAT BĠLĠġĠM ETKĠNLĠKLERĠ XII PROGRAM YER: FEN EDEBĠYAT FAKÜLTESĠ KONFERANS SALONU Nisan 2017 YOZGAT BOZOK ÜNĠVERSĠTESĠ YOZGAT BĠLĠġĠM ETKĠNLĠKLERĠ XII PROGRAM YER: FEN EDEBĠYAT FAKÜLTESĠ KONFERANS SALONU 11-14 Nisan 2017 YOZGAT YBE-XII SALI ÖĞLE 11.04.2017 13:30 AÇILIŞ KONUŞMALARI Prof. Dr. Mustafa BÖYÜKATA,

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ TÜRKÇE

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ  TÜRKÇE Değerli Velilerimiz, Bu hafta, planlanan konularımızı kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, sunum ve slaytlardan yararlanarak, bahçedeki yer çizimlerimizi kullanarak işledik. Gelecek hafta ele alacağımız

Detaylı

KADRO ÜNVANI KADRO DERECESİ KURULUŞ BÖLÜM ANABİLİMDALI İLAN AÇIKLAMASI

KADRO ÜNVANI KADRO DERECESİ KURULUŞ BÖLÜM ANABİLİMDALI İLAN AÇIKLAMASI KURULUŞ BÖLÜM ANABİLİMDALI KADRO ÜNVANI KADRO DERECESİ ADET İLAN AÇIKLAMASI TIP FAKÜLTESĠ DAHĠLĠ TIP BĠLĠMLERĠ GÖĞÜS HASTALIKLARI PROFESÖR 1 1 Akciğer ve plevra maligniteleri, giriģimsel bronkoskopi ve

Detaylı

TÜRKİYE VE PİSA Puanlarının Daha Altında

TÜRKİYE VE PİSA Puanlarının Daha Altında TÜRKİYE VE PİSA Öğrencilerin uluslararası ölçekte fen, matematik ve okuma becerilerini ölçen en önemli sınavlardan biri PISA 2015 sonuçları açıklandı. Türkiye'nin fen, matematik ve okumada 2003'ten beri

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ. BESLENME ve DİYETETİK UYGULAMALARI YÖNERGESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ. BESLENME ve DİYETETİK UYGULAMALARI YÖNERGESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ BES 433- BES 435 BES 430 -BES 432 BESLENME ve DİYETETİK UYGULAMALARI YÖNERGESİ 1 BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Madde 1: Bu yönerge,

Detaylı

İNFLUENZA A H1N1 Nedir,nasıl bulaşır,tedavisi nedir? Bahçelievler Toplum Sağlığı Merkezi Aşı-Bulaşıcı Birimi Dr.Gülcan TURGUT

İNFLUENZA A H1N1 Nedir,nasıl bulaşır,tedavisi nedir? Bahçelievler Toplum Sağlığı Merkezi Aşı-Bulaşıcı Birimi Dr.Gülcan TURGUT İNFLUENZA A H1N1 Nedir,nasıl bulaşır,tedavisi nedir? Bahçelievler Toplum Sağlığı Merkezi Aşı-Bulaşıcı Birimi Dr.Gülcan TURGUT H1N1 A (DOMUZ GRİBİ) TÜM DÜNYADA YAYILMAYA DEVAM EDİYOR Hastalık ilk kez

Detaylı

BİLİMSEL ETKİNLİKLER

BİLİMSEL ETKİNLİKLER BİLİMSEL ETKİNLİKLER Dekanımız Prof. Dr. F. Akın OLGUN, 25 ġubat 2015 tarihinde TC Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Ankara da düzenlenen Tarım Sektörü Entegre Yönetim Bilgi Sistemi Projesi

Detaylı

TÜRK HENKEL'DE ÜST DÜZEY ATAMA

TÜRK HENKEL'DE ÜST DÜZEY ATAMA Portal Adres TÜRK HENKEL'DE ÜST DÜZEY ATAMA : www.reklamazzi.com İçeriği : Pazarlama İletişimi Tarih : 26.03.2015 : http://www.reklamazzi.com/turk-henkelde-ust-duzey-atama-145487.htm 1/2 TÜRK HENKEL'DE

Detaylı

3.0 Enfeksiyonların Tedavisi Antibiyotikler ve İlaçlar

3.0 Enfeksiyonların Tedavisi Antibiyotikler ve İlaçlar 3.0 Enfeksiyonların Tedavisi Antibiyotikler ve İlaçlar Medicine Öğrenme Verileri Doğal Müfredat Bağlantıları Ana Aşama 3 Bl 1:1a - 1c. 2a 2p Bl 2: 2n Çalışma Ünitesi Ünite 8: Mikroplar ve Hastalıklar Ünite

Detaylı

İnsan hayatında, geleceğini etkileyecek karar verme dönemleri vardır. Bu kararlardan biri de Meslek Seçimi dir. Meslek seçiminden önce önemli bir

İnsan hayatında, geleceğini etkileyecek karar verme dönemleri vardır. Bu kararlardan biri de Meslek Seçimi dir. Meslek seçiminden önce önemli bir İnsan hayatında, geleceğini etkileyecek karar verme dönemleri vardır. Bu kararlardan biri de Meslek Seçimi dir. Meslek seçiminden önce önemli bir karar daha vermemiz gerekmektedir. Bu da Ders Seçimi dir.

Detaylı

HASTA YAġLI BAKIM HĠZMETLERĠ ALANI

HASTA YAġLI BAKIM HĠZMETLERĠ ALANI HASTA YAġLI BAKIM HĠZMETLERĠ ALANI 014 YÜKSEKÖĞRETĠM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZUNA GÖRE ÖĞRENCĠ SEÇME VE YERLEġTĠRME SĠSTEMĠ (ÖSYS) HASTA VE YAġLI HĠZMETLERĠ ALANI ĠLE AYNI ALANLARDAKĠ LĠSANS

Detaylı

1979 Trabzon / Vakfıkebir doğumludur. Ġlk Orta ve Lise eğitimini Vakfıkebir de tamamladı.

1979 Trabzon / Vakfıkebir doğumludur. Ġlk Orta ve Lise eğitimini Vakfıkebir de tamamladı. ALİ FUAT ALTIN AraĢtırma Görevlisi 1979 Trabzon / Vakfıkebir doğumludur. Ġlk Orta ve Lise eğitimini Vakfıkebir de tamamladı. Kocaeli Üniversitesi Kocaeli Meslek Yüksek Okulu Fotoğrafçılık Bölümünde bir

Detaylı

İŞ GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

İŞ GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 MERKEZ : ĠSTANBUL KAYITLI SERMAYE : 200.000.000 YTL ÇIKARILMIġ SERMAYE : 23.400.000 YTL DÖNEM : 01.01.2008 31.03.2008 FAALĠYET KONUSU : Esas olarak Türkiye de kurulmuş veya kurulacak olan,

Detaylı

Tübitak Formula G Yarışları KuZGuN Güneş Arabası Faaliyet Raporu. KuZGuN isimli araçla Üniversitemiz İlk defa finallere kalma başarısı göstermiştir.

Tübitak Formula G Yarışları KuZGuN Güneş Arabası Faaliyet Raporu. KuZGuN isimli araçla Üniversitemiz İlk defa finallere kalma başarısı göstermiştir. Tübitak Formula G Yarışları KuZGuN Güneş Arabası Faaliyet Raporu KuZGuN isimli araçla Üniversitemiz İlk defa finallere kalma başarısı göstermiştir. Tübitak tarafından her yıl düzenlenen GüneĢ arabası yarıģmasına

Detaylı

TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ ĠNGĠLĠZCE HAZIRLIK OKULU EĞĠTĠM ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ

TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ ĠNGĠLĠZCE HAZIRLIK OKULU EĞĠTĠM ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ ĠNGĠLĠZCE HAZIRLIK OKULU EĞĠTĠM ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Toros Üniversitesi Ġngilizce hazırlık

Detaylı

SAĞLIKLI BESLENME BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE

SAĞLIKLI BESLENME BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE SAĞLIKLI BESLENME BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE Sağlıklı büyümek ve gelişmek için yeterli ve dengeli beslenmeliyiz. BESLENME İnsanın yaşına, cinsiyetine, çalışma ve özel

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :15. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :5. Syf. SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :5. Syf. Sportmen ilavesi Sayfası :2. Syf Sayfası :31. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :İnternet Sitesi İZTO dan Selvitopu ve ekibine

Detaylı

TÜRKİYE DAĞCILIK FEDERASYONU KURULLARININ GÖREVLERİNE İLİŞKİN TALİMAT. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE DAĞCILIK FEDERASYONU KURULLARININ GÖREVLERİNE İLİŞKİN TALİMAT. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÖNETĠM KURULU: DAĞCILIK FEDERASYONU KARAR TARĠHĠ : 21.01.2007 KARAR NO : 02 TÜRKİYE DAĞCILIK FEDERASYONU KURULLARININ GÖREVLERİNE İLİŞKİN TALİMAT BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde

Detaylı

Canlıları Tanıyalım GENEL AÇIKLAMA. 1. Bu kitapçıkta, 5. Sınıf Fen Bilimleri dersi Ünite Değerlendirme Sınavı bulunmaktadır.

Canlıları Tanıyalım GENEL AÇIKLAMA. 1. Bu kitapçıkta, 5. Sınıf Fen Bilimleri dersi Ünite Değerlendirme Sınavı bulunmaktadır. 5. Sınıf Fen Bilimleri 0 Ünite CANLILAR DÜNYASI Konular Canlıları Tanıyalım Adım Soyadım :... Sınıfım :... Numaram :... Doğru :... Yanlış:... Boş:... 1. Bu kitapçıkta, 5. Sınıf Fen Bilimleri dersi Ünite

Detaylı

İlkokul-Ortaokul Bölümünde 9 OKULLARINDA KARNE HEYECANI

İlkokul-Ortaokul Bölümünde 9 OKULLARINDA KARNE HEYECANI İlkokul-Ortaokul Bölümünde 9 Şubat 2015 tarihinden itibaren veli-öğretmen görüşmeleri başlamıştır. Sayın Velilerimiz, İlkokul-Ortaokul Bölümünde 09 Şubat 2015 tarihinden itibaren veli-öğretmen görüşmeleri

Detaylı

Free, Open Access, Medical Education Serbest,Açık Erişimli Tıp Eğitimi Kısaca FOAM adı verilen ve Free, Open Acess, Medical Education manasına gelen

Free, Open Access, Medical Education Serbest,Açık Erişimli Tıp Eğitimi Kısaca FOAM adı verilen ve Free, Open Acess, Medical Education manasına gelen Free, Open Access, Medical Education Serbest,Açık Erişimli Tıp Eğitimi Kısaca FOAM adı verilen ve Free, Open Acess, Medical Education manasına gelen ve ICEM 2012 Konferansı esnasında Dublin de baģlayan

Detaylı

ARDAHAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2012/2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EYLEM PLANI

ARDAHAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2012/2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EYLEM PLANI 1.1. Ġl genelindeki tüm ortaöğretim kurumlarımızda (O.Ö.D.K) oluģturulacak. Merkez ilçede bulunan okullarda bu kurullarda yer alacak olanların isimleri, Valilik Makam Onayına sunulmak üzere Ġl Milli Eğitim

Detaylı

Hangi vitamin hangi besinlerde var?

Hangi vitamin hangi besinlerde var? On5yirmi5.com Hangi vitamin hangi besinlerde var? Pazara ya da markete giderek filenizi doldururken aldığınız sebze ve meyvelerin hangi vitaminleri içerdiğini biliyor musunuz? Yayın Tarihi : 28 Nisan 2014

Detaylı

Toplantı No: 1 Tarih: SEKTÖR UYGULAMALARI EĞĠTĠMĠ TAKĠP KOMĠSYON KARARI

Toplantı No: 1 Tarih: SEKTÖR UYGULAMALARI EĞĠTĠMĠ TAKĠP KOMĠSYON KARARI Toplantı No: 1 Tarih: 12.10.2016 SEKTÖR UYGULAMALARI EĞĠTĠMĠ TAKĠP KOMĠSYON KARARI Komisyonumuz 10.10.2016 tarihinde saat 11:00-12:30 arasında, 11.10.2016 tarihinde saat 13:00-14:00 arasında ve 17:00-18:00

Detaylı

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ 3.Sınıflar olarak Kayseri Bilim Merkezi ne düzenlediğimiz gezide Dünyamız ve Uzay, Maddenin Halleri gibi konularla ilgili bilgiler edindik. Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiğimiz

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Türkiye Kalkınma Bankası Yayını TÜRKİYE KALKINMA BANKASI A.Ş. NİSAN HAZİRAN 2015 Sayı: 76. e-dergi OLARAK YAYINLANMAKTADIR.

İÇİNDEKİLER. Türkiye Kalkınma Bankası Yayını TÜRKİYE KALKINMA BANKASI A.Ş. NİSAN HAZİRAN 2015 Sayı: 76. e-dergi OLARAK YAYINLANMAKTADIR. Türkiye Kalkınma Bankası Yayını NİSAN HAZİRAN 2015 Sayı: 76 TÜRKİYE KALKINMA BANKASI A.Ş. Adına Sahibi İÇİNDEKİLER Ahmet BUÇUKOĞLU Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı PAZARLAMA DAİRE BAŞKANLIĞI FAALİYETLERİ

Detaylı

Öğrencimiz Zeynep Acar, Ocak 2017 tarihlerinde Antalya'da yapılan küçük yaş grupları Türkiye Satranç Birinciliği Müsabakalarında 7

Öğrencimiz Zeynep Acar, Ocak 2017 tarihlerinde Antalya'da yapılan küçük yaş grupları Türkiye Satranç Birinciliği Müsabakalarında 7 13.02.2017 Öğrencimiz Zeynep Acar, 23-28 Ocak 2017 tarihlerinde Antalya'da yapılan küçük yaş grupları Türkiye Satranç Birinciliği Müsabakalarında 7 yaş kızlar grubunda 4. olarak Milli Takım Havuzuna girmeye

Detaylı

AKDEM 2008. YAġAM BOYU EĞĠTĠM. PSĠKOLOJĠK DANIġMANLIK. HUKUKĠ DANIġMANLIK EVDE BAKIM SOSYAL FAALĠYETLER

AKDEM 2008. YAġAM BOYU EĞĠTĠM. PSĠKOLOJĠK DANIġMANLIK. HUKUKĠ DANIġMANLIK EVDE BAKIM SOSYAL FAALĠYETLER AKDEM 2008 YAġAM BOYU EĞĠTĠM PSĠKOLOJĠK DANIġMANLIK HUKUKĠ DANIġMANLIK EVDE BAKIM SOSYAL FAALĠYETLER AKDEM 2008 BAġVURULARI Başvuru Psikolog 505 Hukuk 112 Evde Bakım 91 Toplam 591 Not:1) Erkek baģvuru

Detaylı

TABULOJĠ GRUBU PROJE DANIŞMANLARI. Özgü TÜRK Ömer GÜNGÖR Gökhan KARAASLAN

TABULOJĠ GRUBU PROJE DANIŞMANLARI. Özgü TÜRK Ömer GÜNGÖR Gökhan KARAASLAN TABULOJĠ GRUBU Doç. Dr. Necla TURANLI Hacettepe Üniversitesi/ANKARA PROJE DANIŞMANLARI Doç. Dr. Erdal EKĠCĠ Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi/ÇANAKKALE Özgü TÜRK Ömer GÜNGÖR Gökhan KARAASLAN Temmuz -

Detaylı

EKO-OKULLAR PROGRAMI SU KONULU 1. DÖNEM SONU RAPORU

EKO-OKULLAR PROGRAMI SU KONULU 1. DÖNEM SONU RAPORU CEBİR OKULLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI SU KONULU 1. DÖNEM SONU RAPORU ÇALIŞMA KONUSU: Özel Cebir Okulları nda Eko-Okullar programında su konusu işlenmiştir. Ayrıca müfredata

Detaylı

TÜBİTAK 4007 PROJESİ BİLİM ŞENLİKLERİ DESTEKLEME PROGRAMI

TÜBİTAK 4007 PROJESİ BİLİM ŞENLİKLERİ DESTEKLEME PROGRAMI TÜBİTAK 4007 PROJESİ BİLİM ŞENLİKLERİ DESTEKLEME PROGRAMI ROBOTUMU YAPIYORUM Akhisar dan Bilimhisar a Bilim Şenliği Robotik Proje Yarışması 27-28-29 EYLÜL 2018 AKHİSAR GÖLET ALANI 1. BÖLÜM : Robotik YarıĢma

Detaylı

SU HALDEN HALE GĠRER

SU HALDEN HALE GĠRER SU HALDEN HALE GĠRER SU DÖNGÜSÜ Yeryüzündeki suyun buharlaģıp havaya karıģması, bulutları oluģturması ve yağıģ olarak yeryüzüne dönmesi sürecinde izlediği yola su döngüsü denir. Su buharı soğuduğunda ise

Detaylı

Sorumluluk Çalışmalarımız

Sorumluluk Çalışmalarımız Sorumluluk Çalışmalarımız Sorumluluklarımızı alalım, hayatı ıskalamayalım. 5C En büyük sorumluluk, sorumluluk sahibi olmaktır. 5A Sorumluluklarını bil, sorumsuzluğu hayatından sil. 5B Sorunlara dur demek

Detaylı

2017 ÖĞRENCĠ SEÇME VE YERLEġTĠRME SĠSTEMĠ (ÖSYS)

2017 ÖĞRENCĠ SEÇME VE YERLEġTĠRME SĠSTEMĠ (ÖSYS) 2017 ÖĞRENCĠ SEÇME VE YERLEġTĠRME SĠSTEMĠ (ÖSYS) TED ZONGULDAK KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ASLIHAN GÜÇLÜCAN KARAMAN TED ZONGULDAK KOLEJİ NDE ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME

Detaylı