GENEL GÖRÜNÜM. Fransa da 4.çeyrekte tarım dışı istihdam +5,100 (önceki: -55,200) olarak gerçekleşti.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GENEL GÖRÜNÜM. Fransa da 4.çeyrekte tarım dışı istihdam +5,100 (önceki: -55,200) olarak gerçekleşti."

Transkript

1 GENEL GÖRÜNÜM AB Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi sonrasında açıklama yapan Almanya Başbakan ı Angela Merkel, ateşkese rağmen sorun yaşanması halinde yeni yaptırımların devreye girebileceğini söyledi. İspanya'da TÜFE Ocak'ta yıllık % -1,3 (önceki: % -1,0) oldu. Fitch Ratings Türkiye nin BBB- olan kredi notunu ve durağan olan görünümünü değiştirmedi. Fitch, Türkiye'nin son yıllardaki şoklara karşı direncinin 2015 yılı içinde test edilebileceğini bildirdi. HDP Heyeti çözüm sürecine ilişkin olarak Kandil e gitti. Fransa da 4.çeyrekte tarım dışı istihdam +5,100 (önceki: -55,200) olarak gerçekleşti. İngiltere de inşaat üretimi Aralık ayında aylık %+0,4 (önceki: %-2,0) yıllık olarak ise %+5,5 (önceki: %+3,6) oldu. Euro Bölgesi nde 4. Çeyrekte geçici GSYH yıllık bazda %+0,9 (önceki: +%0,8) oldu. AB üst düzey yetkilisi Yunanistan la teknik olarak iyi bir görüşme zemini olduğunu, Yunanistan ın mevcut programının Şubat ayı sonunda uzatılmasının önemli olmadığını söyledi. Alman Maliye Bakanlığı Sözcüsü OECD nin Yunanistan konusunda Troika nın rolünü devralmayacağını açıkladı. S&P Yunan bankacılık sektöründe ülkenin Euro Bölgesi ndeki geleceğine dair kuşkular yüzünden büyük mevduat çıkışı olduğunu söyledi. ABD de ithalat fiyatları değişimi Ocak ayında %-2.8 (önceki: %-2.5), ihracat fiyatları değişimi ise %-2.0 (önceki: %1-2) olarak gerçekleşti. Almanya'da nihai TÜFE Ocak'ta aylık % -1.1 (önceki: % 0), yıllık % -0.4 (önceki: % +0.2) düşüş gösterdi. Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, çatışmaların sürdüğü Ukrayna'ya yapılacak yardım paketinin toplam büyüklüğünün 40 milyar dolar olduğunu söyledi. Rusya Devlet Başkanı Putin, liderlerin Ukrayna da ateşkes konusunda anlaştığını açıkladı. Ateşkes 15 Şubat ta başlayacak. Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, hükümetin resmi bir kuru olmadığını, telaffuz edilen kurların şahsi değerlendirmeler olduğunu belirtti. Babacan, Merkez Bankası nın fiyat istikrarı çerçevesinde kurla ilgili gelişmeleri takip ettiğini ve gerektiğinde müdahale ettiğini sözlerine ekledi.

2 Euro Bölgesi sanayi üretimi Aralık'ta aylık % 0 (önceki: % +0.2), yıllık % -0.2 (önceki: % - 0.4) değişim gösterdi. Ukrayna Başbakanı Poroshenko, anlaşmanın Rusya, Ukrayna ve gerilla temsilcileri arasında imzalanacağını ve Ukrayna anayasasının değişmesini öngördüğünü belirtti. Anlaşmaya göre Rusya, Almanya ve Ukrayna bir araya gelerek anlaşmanın uygulanışını gözden geçirecek. Ayrıca AB, Ukrayna ve Rusya arasında enerji konusunda görüşmeler sürecek. İngiltere Merkez Bankası'ndan gelen açıklamalar faiz artırımı yönündeki tutumun sürdüğü ve enflasyondaki gerilemeye ve küresel ekonomiye yönelik Yunanistan konulu risklere karşın önümüzdeki yıl faizlerin artırılacağı beklentisinin sürdüğü ifade edildi. Euro Bölgesi Maliye Bakanları taslak bildirgesinde Yunanistan, mevcut programın uzatılması ve genişletilmesini araştırmalı ifadesi yer alırken, Yunanistan yayınlanan bildiriyi reddettiğini açıkladı. ABD'de oto hariç perakende satışlar Aralık'ta % -0.9 (önceki: % -1.0) azaldı. ABD'de işsizlik maaşı başvuruları toplam 304 bin kişi olurken (önceki: 278 bin), devam eden işsizlik başvuruları toplam 2 milyon 354 bin kişi (önceki: 2 milyon 400 bin) oldu. ABD'de işletme stok satışları Aralık'ta % -0.9 (önceki: % -0.2) azaldı. Fransa'da GSYH ilk tahminlere göre 4. çeyrekte 3. çeyreğe göre % (önceki: % +0.3) artış gösterirken, yıllık artış % (önceki: % + 0.4) oldu. Fransa da cari işlemler dengesi Aralık ayında 1,9 milyar Euro açık verdi (önceki: +0,2 milyar Euro). TCMB, 18 Şubat vadeli 500 milyon TL tutarlı repo ihalesi açtı. Türkiye de 2014 yılı cari işlemler açığı 45,84 milyar dolar olarak gerçekleşti. Cari işlemler dengesi Aralık ayında ise 6,82 milyar dolar açık verdi. Rusya nın dış ticaret fazlası Aralık ayında 12,9 milyar dolar oldu. Kazakistan Merkez Bankası para birimleri olan Tenge de devalüasyon yaşanmasına izin vermeyeceklerini bunun için döviz koridoru uygulamasının devam edeceğini açıkladı. Yunanistan Başbakanı Tsipras, OECD ile reformları resmileştirecek anlaşma için Paris e gideceğini açıkladı. Yunanistan, 13 haftalık ihale ile 1,13 milyar Euro borçlanırken, faiz oranı %2.5 oldu. Almanya nın 2017 vadeli borçlanma ihalesinde 4,03 milyar Euro satış yapıldı ve ortalama faiz %-0.22 olarak gerçekleşti. ABD de MBA satın alma endeksi (önceki:187.2) oldu.

3 HDP Eşbaşkanı nın yaptığı açıklamaya göre bir iki hafta içerisinde müzakerelere geçilmesini beklediklerini, Hükümet ile ortak açıklama yapabileceklerini belirtti. Obama, Işid e karşı askeri güç kullanımına izin yetkisi için hazırlanan tasarıyı ABD Kongresi ne gönderdi. TCMB nin açtığı 40 milyon dolarlık satım ihalesine 64 milyon dolar teklif geldi ve maksimum fiyat TL olarak gerçekleşti. Ukrayna daki savaşın durdurulması çabaları çerçevesinde Belarus'un başkenti Minsk'te yapılan dörtlü zirvede dün başlayan görüşmeler sabaha kadar sürerken, diplomatik kaynaklar bugün bir anlaşma imzalanması umudu olduğunu belirtti. Zirveye, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna liderı Petro Porosenko, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande katılıyor. Japonya'da makina aksam siparişleri Ocak'ta yıllık % 20.4 arttı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya nın Türkiye üzerinden bir gaz boru hattı döşenmesine yönelik planına Yunanistan ın ilgi gösterdiği ve bunu iyi bir proje olarak gördüğünü söyledi. Obama, IŞİD le mücadele için Kongre den resmen savaş yetkisi istedi. Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, Brüksel de bugün Euro Bölgesi Maliye Bakanlarıyla yaptıkları görüşmelerden sonuç çıkmamasına rağmen ülkesinin borçları konusunda gelecek Pazartesi gününe kadar bir anlaşmaya varılması umudu olduğunu söyledi. Japonya Merkez Bankası tarafından bugün açıklanan ÜFE endeksi Ocak ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0.3 oranında artış gösterdi. Böylece fiyatlardaki yıllık artış 22 ay arka arkaya sürmüş oldu. Japonya da çekirdek makine siparişleri Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 8.3 oranında artış gösterdi. Yunanistan da Aleksis Tsipras Başbakanlığındaki hükümet için bugün parlamentoda güven oylaması yapılacak. 25 Ocak'ta yapılan erken genel seçimlerden zaferle çıkan Radikal Sol İttifak (Syriza), sağ Bağımsız Yunanlar Partisi (ANEL) ile koalisyon hükümeti kurmuştu. Fransa'da sanayi üretimi Aralık'ta aylık % +1.5 (önceki: % -0.3) arttı. İtalya'da mevsimsel düzeltilmiş sanayi üretimi Aralık'ta aylık % +0.4 (önceki: %+0.3), yıllık %+0.1 (önceki: %-1.8) arttı. Uluslararası Enerji Ajansı IEA tarafından bugün yapılan açıklamada petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle ABD'nin kaya petrolü üretiminin yılın ikinci yarısında gerileyeceği ve bunun da OPEC petrolüne talebi artırarak fiyatların yükselmesine neden olacağı öngörüldü.

4 İngiltere de sanayi üretimi Aralık'ta aylık % -0.2 (önceki: % -0.1), yıllık % +0.5 (önceki : % +1.1) değişim gösterdi. Avrupa Komisyonu, Yunanistan ile yoğun temaslar kurulacağını ancak nihai anlaşma sağlanması beklentisinin düşük olduğunu açıkladı. Komisyon, Yunanistan a 6 aylık ek süre tanınabileceğini de kaydetti. ABD'de toptan mamul stokları Aralık'ta % +0.1 (önceki: % +0.8) arttı. İngiltere de NIESR 3 aylık GSYH tahmini % +0.7 (önceki: % +0.6) arttı. Almanya Maliye Bakanı Schaeuble, Avrupa Komisyonu nun Yunanistan a 6 ay ek süre tanıyacağına yönelik spekülasyonları yalanladı. Mısır ile Rusya arasında, Mısır da nükleer santral kurulmasını içeren mutabakat zaptı imzalandı. Euro Bölgesi Maliye Bakanları bugün Yunanistan için bir araya gelecek. Obama, Rusya nın Ukrayna da saldırgan eylemlerine devam etmesi halinde daha ağır bir bedel ödemek zorunda kalacağını açıkladı. Kredi derecelendirme kuruluşları S&P ve Fitchi 4 Yunan bankasını uzun vadeli kredi notları konusunda uyardı. Rusya, Ukrayna nın borçlarını yapılandırmayı reddetti. Çin Devlet Başkanı Eylül ayında ABD yi ziyaret edecek. Yunanistan Başbakanı, kurtarma paketi süresinin uzatılmasını reddetti. Yunanistan da Cipras hükümeti güvenoyu aldı. Irak ve İran Pazar payı için petrol fiyatlarında indirime gitti. Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan milletvekilliği için istifa etti. Borsa İstanbul, London Clearing House un %2 oranında hissesini aldı. Ali Babacan, Türkiye nin belirlenmiş bir döviz kuru hedefi olmadığını, TCMB nin fiyat istikrarını gözetmek durumunda olduğunu, oynaklığın nasıl azaltılabileceğini ama seviyenin konuşulmadığını açıkladı. Almanya'da dış ticaret dengesi Aralık ta milyar Euro (önceki: milyar Euro) olarak açıklandı.

5 Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya göre %1,2 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %2,6 artmış oldu. Euro Bölgesi nde Sentix güven endeksi Şubat'ta 12.4 (önceki: 0.9) olarak açıklandı. Rusya ve AB ilişkileri Ukrayna'daki kriz nedeniyle gerilimli bir dönemden geçerken AB üyesi Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Rusya'yla askeri üs anlaşması imzalayacaklarını açıkladı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, OECD Genel Sekreteri Angel Gurria ile düzenlediği basın toplantısında Merkez Bankası'nda oldukça yetkin bir ekip olduğunu, doğru zamanda doğru kararlar aldıklarına inandığını açıkladı. Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, TCMB nin büyümeye en büyük katkıyı fiyat istikrarının sağlayarak yapabileceğini belirtti. %5 lik enflasyon hedefinin yakalanmasının büyümeye katkısı olacağını söyleyen Başçı, açıklanan yapısal reformların uygulanması durumunda ise büyümeye yaklaşık 1 puanlık katkının geleceğini sözlerine ekledi. Ekonomik faaliyetlerde genel eğilime göre değişimlere işaret etmek üzere kullanılan OECD bileşik öncü göstergeler endeksi Aralık ayında Euro Bölgesi nde büyüme momentumunda pozitif değişimlere işaret etti. Bu durum özellikle Almanya, İspanya ve İtalya'da kendini gösterdi. Fransa'nın görünümü ise bir önceki aya göre değişmedi ve istikrarlı bir momentuma işaret etti. İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia-MArgallo, Ukrayna krizi nedeniyle Rusya ya uygulanan yaptırımların Avrupa Birliği ne 21 milyar Euro luk ihracat kaybı getirdiğini açıkladı. Almanya Başbakanı Angela Merkel dün yaptığı açıklamada Yunanistan ın borçlarını ödeme ve diğer reformlar konusunda sürdürülebilir bir tasarı sunmasını beklediğini ve bunun ardından görüşmelerin başlayabileceğini dile getirdi. ABD, IŞİD e karşı hava operasyonlarına lojistik destek sağlamak amacıyla Erbil yakınlarına askeri üs kuracağı açıklandı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ın yaş haddinden emekliye ayrılması nedeniyle AYM de bugün başkanlık seçimi yapılacak.

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER Fitch, Türkiye nin kredi notu ve görünümünü korudu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu BBB- olarak korurken, kredi notunun Durağan olan görünümü de değiştirmedi.

Detaylı

Günlük Bülten 10 Nisan 2012

Günlük Bülten 10 Nisan 2012 Bülten 10 an 20 Hazine Yönetimi /Aktif Pasif Yönetimi ve Ekonomik ştırmalar PİYASALAR Döviz Piyasası USD/TL kuru Pazartesi gününe 1,7950 seviyesinden başladı. Gün içinde yatay bir seyir izleyen kur günü

Detaylı

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER 1.KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM ABD Merkez Bankası FED, 18 Aralık tarihinde tahvil alım programında azaltıma giderek toplam tahvil alım miktarını 85 milyar dolardan 75 milyar

Detaylı

7,36% 5,1% 15,4% 10,1% 87,1 57,1 2,7 17,75% Mayıs 18 Nisan 18 Mayıs 18 Haziran 18

7,36% 5,1% 15,4% 10,1% 87,1 57,1 2,7 17,75% Mayıs 18 Nisan 18 Mayıs 18 Haziran 18 ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 4,56 Altın (USD) 1.250 Haziran 18 EUR/TRY 5,31 Petrol (Brent) 79,4 BİST - 100 96.520 Gösterge Faiz 19,2 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 7,36% 5,1% 15,4% 10,1%

Detaylı

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER 1.KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM 2013 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 2,8 oranında büyüyen ABD ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,6 oranında büyümüştür. ABD de 6 Aralık 2013 te

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 07 ARALIK 2015 11 ARALIK 2015

HAFTALIK BÜLTEN 07 ARALIK 2015 11 ARALIK 2015 07 ARALIK 2015 11 ARALIK 2015 HAFTANIN ÖZETİ Çin ekonomisinin hız kestiğine işaret eden makro göstergeler ile piyasalar, dünyanın en büyük ikinci ekonomisine ilişkin endişelerini geçen haftaya da taşıdılar.

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212)

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Çekirdek Perakende Fiyat Endeksi (RPI) (Aylık) (Tem) AZ -0,2% 0,2% 11:30 GBP Çekirdek Perakende Fiyat Endeksi (RPI) (Yıllık) (Tem) AZ

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 7 EYLÜL 2015 11 EYLÜL 2015

HAFTALIK BÜLTEN 7 EYLÜL 2015 11 EYLÜL 2015 7 EYLÜL 2015 11 EYLÜL 2015 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta piyasalarda açıklanacak önemli bir veri olmamasına rağmen piyasalar 17 Eylül de FED in yapacağı toplantıda faiz oranlarında değişiklik beklentisi

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 03 Temmuz 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 03 Temmuz 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 03 Temmuz 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER FED Başkanı Yellen: Faiz politikası istikrar endişeleriyle değişmemeli Fed Başkanı Yellen Washington da yaptığı konuşmada, düşük faiz oranlarının finansal

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212)

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Perakende Satışları (Aylık) (Haz) ORTA 0,3% 0,5% 09:00 EUR Almanya Perakende Satışları (Yıllık) (Haz) AZ 4,0% -0,4% 09:45 EUR

Detaylı

DÜNYA DA BU HAFTA 14 18 ARALIK 2015

DÜNYA DA BU HAFTA 14 18 ARALIK 2015 DÜNYA DA BU HAFTA 14 18 ARALIK 2015 AVRUPA'DA İNŞAAT ÜRETİMİ EKİMDE ARTTI Euro Bölgesinde inşaat üretimi yıllık yüzde 1,1 artış kaydetti Euro Bölgesinde inşaat üretimi ekim ayında aylık bazda yüzde 0,5,

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 12 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Çağlar Kuzlukluoğlu 1 DenizBank Ekonomi

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Fabrika Siparişleri (Aylık) (Haz) ORTA 0,2% -0,2% 10:00 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Yıllık) (Tem) ORTA 9,6% 10:00 GBP Halifax

Detaylı

AB Krizi ve TCMB Para Politikası

AB Krizi ve TCMB Para Politikası AB Krizi ve TCMB Para Politikası Erdem Başçı Başkan 28 Haziran 2012 Stratejik Düşünce Enstitüsü, Ankara Sunum Planı I. Küresel Ekonomik Gelişmeler II. Yeni Politika Çerçevesi III. Dengelenme IV. Büyüme

Detaylı

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü Ekonomik Analiz ve Değerlendirme Dairesi Küresel Ekonomik Görünüm OECD 6 Mayıs ta yaptığı değerlendirmede 2014 yılı için yaptığı

Detaylı

TÜRKon/HED/13-39 DEĞERLENDİRME NOTU. Faks: +90 (212) TÜRKİYE EKONOMİSİ. Sanayi üretiminde kritik gerileme.

TÜRKon/HED/13-39 DEĞERLENDİRME NOTU.  Faks: +90 (212) TÜRKİYE EKONOMİSİ. Sanayi üretiminde kritik gerileme. TÜRKİYE EKONOMİSİ İşsizlik artışa geçti. TÜİK Temmuz ayı işgücü istatistiklerine göre işsizlik oranı %9,3 e yükseldi. Mevsim etkilerinden arındırılmış işsizlik oranı ise 0,4 puan artarak %10,1 olarak gerçekleşti.

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 17 Ağustos 2015, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 17 Ağustos 2015, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 17 Ağustos 2015, Sayı: 23 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

1.56% -4.1% 20.3% 11.4% % Kasım 18 Ekim 18 Kasım 18 Aralık 18

1.56% -4.1% 20.3% 11.4% % Kasım 18 Ekim 18 Kasım 18 Aralık 18 ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 5.29 Altın (USD) 1,258 Aralık 18 EUR/TRY 6.05 Petrol (Brent) 51.9 BİST - 100 91,527 Gösterge Faiz 20.9 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 1.56% -4.1% 20.3% 11.4%

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 25 Mart 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 25 Mart 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 25 Mart 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER ABD de imalat sektörü PMI beklentilerin altında kaldı ABD de imalat sektörü PMI Şubat ayındaki 57,1 seviyesinden Mart ayında 56,5 e gerileme beklentisinin de

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 15 Haziran 2015, Sayı: 15. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 15 Haziran 2015, Sayı: 15. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 15 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Çağlar Kuzlukluoğlu İnci

Detaylı

7.26% 9.9% 10.8% 10.8% % Mart 18 Şubat 18 Mart 18 Nisan 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar

7.26% 9.9% 10.8% 10.8% % Mart 18 Şubat 18 Mart 18 Nisan 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 4.04 Altın (USD) 1,313 Nisan 18 EUR/TRY 4.90 Petrol (Brent) 75.9 BİST - 100 104,283 Gösterge Faiz 14.4 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 7.26% 9.9% 10.8% 10.8%

Detaylı

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ - NİSAN 2015

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ - NİSAN 2015 2015-04-01 Saat Ülke Dönem Ekonomik Gösterge Önceki 02:00 Güney Kore Mart Dış Ticaret Dengesi($) 7,66MLR 02:00 Güney Kore Mart HSBC İmalat Sektörü PMI 51,1 02:00 Güney Kore Mart Tüketici Fiyat Endeksi(Aylık)

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR İspanya Perakende Satış (Yıllık) (Kas) AZ 4,6% 5,8% 11:00 EUR İtalya İşletme Güveni (Ara) AZ 104,2 104,6 11:00 EUR İtalya Tüketici Güveni

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR İspanya İşsizlik Değişimi ORTA 17,9K 21,7K 11:30 GBP İnşaat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Eyl) YÜKSEK 57,5 57,3 12:00 EUR Üretici

Detaylı

5.21% -11.0% 25.2% 10.8% % Eylül 18 Ağustos 18 Eylül 18 Ekim 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar

5.21% -11.0% 25.2% 10.8% % Eylül 18 Ağustos 18 Eylül 18 Ekim 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 5.50 Altın (USD) 1,225 Ekim 18 EUR/TRY 6.24 Petrol (Brent) 76.2 BİST - 100 90,201 Gösterge Faiz 24.4 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 5.21% -11.0% 25.2% 10.8%

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 5 EKİM 2015 9 EKİM 2015

HAFTALIK BÜLTEN 5 EKİM 2015 9 EKİM 2015 5 EKİM 2015 9 EKİM 2015 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta piyasalarda olumlu hava hakim oldu. Amerika Tarım Dışı İstihdam verisi sonrası Amerika Merkez Bankası nın faiz artışını 2016 da gerçekleştireceği

Detaylı

TEKSTİL VE HAMMADDELERİ SEKTÖRÜ 2015 YILI ŞUBAT AYI İHRACAT PERFORMANSI. Genel ve Sanayi İhracatında Tekstil ve Hammaddeleri Sektörünün Payı

TEKSTİL VE HAMMADDELERİ SEKTÖRÜ 2015 YILI ŞUBAT AYI İHRACAT PERFORMANSI. Genel ve Sanayi İhracatında Tekstil ve Hammaddeleri Sektörünün Payı Mart 2015 Tekstil ve Hammaddeleri Sektörü 2015 Yılı Şubat Ayı İhracat Bilgi Notu Tekstil, Deri ve Halı Şubesi İTKİB Genel Sekreterliği 03/2015 TEKSTİL VE HAMMADDELERİ SEKTÖRÜ 2015 YILI ŞUBAT AYI İHRACAT

Detaylı

GENEL GÖRÜNÜM. TÜİK in açıkladığı verilere göre Mayıs ayında işsizlik oranı %8.8 seviyesinde gerçekleşti.

GENEL GÖRÜNÜM. TÜİK in açıkladığı verilere göre Mayıs ayında işsizlik oranı %8.8 seviyesinde gerçekleşti. GENEL GÖRÜNÜM TÜİK in açıkladığı verilere göre Mayıs ayında işsizlik oranı %8.8 seviyesinde gerçekleşti. İngiltere de ikinci çeyrek revize GSYİH çeyreklik bazda %0.8 (önceki: %+0.8); yıllık bazda ise %3.2

Detaylı

Teknik Bülten. 20 Temmuz 2016 Çarşamba

Teknik Bülten. 20 Temmuz 2016 Çarşamba Güne Başlarken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), Temmuz ayı toplantısında faiz koridorunun üst bandını 25 baz puan indirerek % 8.75'e çekti, banka politika faizini

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR Fransa İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Ağu) ORTA 49,7 49,6 10:00 EUR Fransa Markit Bileşik Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI)

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 30 HAZİRAN 4 TEMMUZ 2014 USD/TL

HAFTALIK BÜLTEN 30 HAZİRAN 4 TEMMUZ 2014 USD/TL 30 HAZİRAN 4 TEMMUZ 2014 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta küresel piyasalar ABD istihdam verisi ve Janet Yellen in konuşmaları sonrasında rekor tazeledi. Beklenenden iyi gelen ABD ekonomik verileri FED

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Ortalama Gelir Endeksi + İkramiye (Kas) YÜKSEK 2,1% 2,4% 11:30 GBP İşsizlik Hak Başvurusu Sayısındaki Değişim (Ara) YÜKSEK 2,5K 3,9K

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 11 Mayıs 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 11 Mayıs 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 12 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Çağlar Kuzlukluoğlu 1

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Sanayi Üretimi (Aylık) (Tem) ORTA 1,0% -1,4% 09:00 ZAR Döviz Rezervleri (USD) (Ağu) AZ 46,01B 45,82B 09:00 ZAR Net Döviz Rezervleri

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 12:00 GBP BoE MPC Üyesi Haldane in Konuşması ORTA 13:00 USD NFIB Küçük İşletme İyimserlik Endeksi (Haz) AZ 104,4 104,5 14:00 GBP Para Politikası

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 13 Haziran 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 13 Haziran 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 13 Haziran 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER BOE/Carney, "Faizler piyasaların beklediğinden daha yakın zamanda artabilir" İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, İngiltere'de faiz oranlarının

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 14:00 USD MBA 30 Yıllık İpotek AZ 4,22% 14:00 USD MBA İpotek Başvuruları (Haftalık) AZ -1,8% 14:00 USD MBA Satın Alma Endeksi AZ 238,3 14:00 USD

Detaylı

06 Temmuz 10 Temmuz 2015

06 Temmuz 10 Temmuz 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 09:00 Almanya Fabrika Siparişleri 11:30 Euro Bölgesi - Perakende PMI Endeksi, Sentix Yatırımcı Güven Endeksi 16:45 ABD Hizmet PMI Endeksi 17:00 ABD ISM

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:30 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Aylık) ORTA 0,1% 2,6% 10:30 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Yıllık) ORTA 9,6% 10,1% 11:00 EUR Avrupa Merkez

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 31 AĞUSTOS 2015 4 EYLÜL 2015

HAFTALIK BÜLTEN 31 AĞUSTOS 2015 4 EYLÜL 2015 31 AĞUSTOS 2015 4 EYLÜL 2015 HAFTANIN ÖZETİ Piyasalar yoğun bir haftayı geride bırakırken haftanın öne çıkan konuları; Avrupa Merkez Bankası nın (AMB) toplantısı, hafta sonu Ankara da toplanan G-20 Maliye

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 15 HAZİRAN 2015 19 HAZİRAN 2015

HAFTALIK BÜLTEN 15 HAZİRAN 2015 19 HAZİRAN 2015 15 HAZİRAN 2015 19 HAZİRAN 2015 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta küresel piyasalar Yunanistan haberlerinin yanı sıra Merkez Bankalarının aldığı faiz kararları ile yön bulmaya çalıştı. Euro Bölgesini uzun

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 08:45 CHF İşsizlik (Mevsimsel Olarak Ayarlanmamış) (Tem) ORTA 3,1% 3,1% 08:45 CHF İşsizlik (Mevsimsel Olarak Ayarlanmış) (Tem) ORTA 3,3% 3,3%

Detaylı

31/12/2011-31/03/2012 tarihleri arasında fon getirisi %2,11 olarak gerçekleşirken, yönetici benchmarkının getirisi %2,49 olarak gerçekleşmiştir.

31/12/2011-31/03/2012 tarihleri arasında fon getirisi %2,11 olarak gerçekleşirken, yönetici benchmarkının getirisi %2,49 olarak gerçekleşmiştir. GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. LİKİT-KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2012 YILI 3 AYLIK FAALİYET RAPORU 1.- Ekonominin Genel durumu Dünya ekonomisi genel olarak 2011 yılını bir önceki yıldan devraldığı Euro

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ. 3 Aralık 2018 Pazartesi. 3 Aralık 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ

HAFTALIK STRATEJİ. 3 Aralık 2018 Pazartesi. 3 Aralık 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 3 Aralık Pazartesi Türkiye Kasım ayı Enflasyon ve PMI Almanya, Euro ve ABD İmalat PMI ve ISM İmalat Endeksi 4 Aralık Salı Euro Bölgesi, ÜFE, Kasım 5 Aralık Çarşamba Japonya,

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:00 EUR İspanya Ticaret Dengesi AZ -1,20B 11:30 GBP Özel Sektör Net Borçlanmaları (Haz) AZ 4,30B 5,99B 11:30 GBP Kamu Sektörü Net Nakit İhtiyacı

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 9 MART 2015 13 MART 2015

HAFTALIK BÜLTEN 9 MART 2015 13 MART 2015 9 MART 2015 13 MART 2015 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta piyasalar ABD ekonomisindeki güçlü istihdam verileri ve Avrupa MB nin tahvil alımlarından yoğun olarak etkilendi. Haftaya Fed in faiz artırımı ihtimalinin

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 03 AĞUSTOS 2015 07 AĞUSTOS 2015

HAFTALIK BÜLTEN 03 AĞUSTOS 2015 07 AĞUSTOS 2015 03 AĞUSTOS 2015 07 AĞUSTOS 2015 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta piyasaların yönünde yurtdışında ve Amerika da açıklanan şirket bilançoları etkiliydi. Beklentilerden kötü gelen bilançolar borsalarda düşüşe

Detaylı

%7.26 Aralık

%7.26 Aralık ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar (Mart 2018) USD/TRY 3.95 Altın (USD) 1,324 EUR/TRY 4.87 Petrol (Brent) 69.0 BİST - 100 114,930 Gösterge Faiz 14.07 Büyüme %7.26 Aralık 2017 Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik

Detaylı

Haftalık Ekonomi ve Dış Ticaret Görünümü

Haftalık Ekonomi ve Dış Ticaret Görünümü EYLÜL TÜRKİYE Geçtiğimiz haftada yurtiçinde Gayri Safi Yurtiçi Hasıla II. Çeyrek verileri ile Temmuz ayı sanayi üretimi ve cari işlemler açığı verileri takip edildi. Tüik verilerine göre gayrisafi yurtiçi

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 11.06.2015 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz USD/JPY ( Dolar / Yen) Teknik

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 01 HAZİRAN 2015 05 HAZİRAN 2015

HAFTALIK BÜLTEN 01 HAZİRAN 2015 05 HAZİRAN 2015 01 HAZİRAN 2015 05 HAZİRAN 2015 HAFTANIN ÖZETİ Küresel piyasalarda geçtiğimiz hafta enflasyon ve istihdam başta olmak üzere açıklanan veriler etkili oldu. ABD de büyüme ve satın alma yöneticileri beklenti

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:30 JPY Japonya Merkez Bankası (BoJ) Basın Konferansı YÜKSEK 09:45 EUR Fransa Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Ağu) ORTA -0,4% -0,3% 09:45

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Şub ) AZ 0,0% 0,0% 09:00 EUR Almanya Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Şub ) ORTA

Detaylı

NUROL YATIRIM BANKASI A.Ş. 2013 YILI BİRİNCİ ÇEYREK ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

NUROL YATIRIM BANKASI A.Ş. 2013 YILI BİRİNCİ ÇEYREK ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU NUROL YATIRIM BANKASI A.Ş. 2013 YILI BİRİNCİ ÇEYREK ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU DÖNEM İÇERİSİNDE BANKANIN YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE İLİŞKİN DEĞİŞİKLİKLER Dönem içerisinde Bankamız ortaklık yapısında değişiklik

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 26 EKİM 2015 30 EKİM 2015

HAFTALIK BÜLTEN 26 EKİM 2015 30 EKİM 2015 26 EKİM 2015 30 EKİM 2015 HAFTANIN ÖZETİ Küresel piyasalar geçtiğimiz hafta Merkez Bankalarının aldığı kararlar ile yön buldu. Hafta başında Japonya Merkez Bankası ndan gelecek verilere odaklanan piyasalar

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 23 Mayıs 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 23 Mayıs 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 23 Mayıs 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER ABD de işsizlik başvuruları ve imalat sektörü PMI beklentilerin üzerinde gelirken, ikinci el konut satışlarında 4 aylık aradan sonra ilk kez artış yaşandı

Detaylı

BIST-100 Teknik Analiz

BIST-100 Teknik Analiz GÜNLÜK BÜLTEN 08 Haziran 2015 Pazartesi Hisse Senedi Piyasalarına Bakış Yurt içinde dün gerçekleştirilen genel seçimlerin kesin olmayan sonuçlarına göre, AK Parti %40.82 CHP %24.99, MHP %16.35, HDP ise

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Oca) ORTA -0,8% -0,8% 09:00 EUR Almanya Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Oca)

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 12:00 CHF ZEW Beklentileri (Eyl) AZ 5,9 12:00 EUR Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Ağu) ORTA 1,0% 1,0% 12:00 EUR Çekirdek Tüketici

Detaylı

Günlük Bülten 01 Şubat 2013

Günlük Bülten 01 Şubat 2013 Bülten 0 Şubat 0 PİYASALAR Döviz Piyasası Güne,75 seviyesinden başlayan USD/TL kuru, dış ticaret açığının aralık ayında beklentilerin oldukça altında kalmasının ardından artan girişlerle,750 seviyesine

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Perakende Satışları (Yıllık) (Oca) AZ 1,5% 1,5% 09:00 EUR Almanya Perakende Satışları (Aylık) (Oca) ORTA 0,2% -0,2% 10:00 CHF

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 RUB Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Tem) ORTA 49,2 49,5 10:15 CHF Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Tem) ORTA -0,4% 0,1%

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 14:45 EUR Mevduat Hesap YÜKSEK -0,30% -0,30% 14:45 EUR Faiz Kararı (Oca) YÜKSEK 0,05% 0,05% 15:00 RUB Merkez Bankası Rezervleri (USD) ORTA 368,1B

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 14 Aralık 2015, Sayı: 39 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü Ekonomik Analiz ve Değerlendirme Dairesi Küresel Ekonomik Görünüm Amerikan Merkez Bankası FED, tahvil alım programını 10 milyar

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 4 MAYIS 2015 8 MAYIS 2015 USD/TL HAFTANIN ÖZETİ

HAFTALIK BÜLTEN 4 MAYIS 2015 8 MAYIS 2015 USD/TL HAFTANIN ÖZETİ 4 MAYIS 2015 8 MAYIS 2015 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz haftaya baktığımızda küresel büyümenin itici gücü olan gelişmekte olan ülke ekonomilerinin bu yıl oldukça vasat bir görünüme sahip olduğu bir kez daha

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya İhracatları (Aylık) (Nis) AZ 0,3% 0,4% 09:00 EUR Almanya İthalatları (Aylık) (Nis) AZ -1,0% 2,4% 09:00 EUR Almanya Ticaret Dengesi

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR İspanya İşsizlik Değişimi ORTA -52,6K -27,1K 10:55 EUR Almanya İşsizlik Değişimi (Ara) YÜKSEK -6K -13K 10:55 EUR Almanya İşsizlik (Ara)

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 29 Haziran 2015, Sayı: 17. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 29 Haziran 2015, Sayı: 17. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 17 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (Yıllık) (2. Çeyrek) ORTA 3,1% 3,1% 09:00 EUR Almanya Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (çeyreklik)

Detaylı

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ 2013-05-01 Saat Ülke Dönem Ekonomik Gösterge Önceki 02:00 G.Kore Nisan HSBC İmalat Sektörü PMI 52.0 02:00 G.Kore Nisan TÜFE(Aylık) -0.2% 05:00 G.Kore Nisan Ticaret Dengesi($) 3.36MLR 08:00 Hindistan Nisan

Detaylı

2017 AĞUSTOS FİNANSAL TREND RAPORU

2017 AĞUSTOS FİNANSAL TREND RAPORU 2017 AĞUSTOS FİNANSAL TREND RAPORU TÜRKİYE EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER Türkiye ekonomisi 2017 yılının ilk çeyreğinde %5 ile beklentilerin oldukça üzerinde bir büyüme kaydetmiştir. Bu durum piyasalarda 2017

Detaylı

7.36% 7.0% 15.8% 9.6% % Haziran 18 Mayıs 18 Haziran 18 Temmuz 18

7.36% 7.0% 15.8% 9.6% % Haziran 18 Mayıs 18 Haziran 18 Temmuz 18 ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 4.90 Altın (USD) 1,221 Temmuz 18 EUR/TRY 5.75 Petrol (Brent) 74.3 BİST - 100 96,952 Gösterge Faiz 20.6 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 7.36% 7.0% 15.8% 9.6%

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:30 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Aylık) (May) ORTA -0,1% -0,1% 10:30 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Yıllık) (May) ORTA 3,0% 3,8% 11:00

Detaylı

Ekonomik Ticari Gelişmeler

Ekonomik Ticari Gelişmeler Ekonomik Ticari Gelişmeler 3 Mayıs 2011 1 / 24 İçindekiler Giriş Sektör Haberleri Ülkelere Göre Çıkış Sayıları Haftalık Makroekonomik Gelişmeler 2 / 24 Yükselen Değerler Mart ayında İmalat Sanayi Genelinde

Detaylı

2012 SINAVLARI İÇİN GÜNCEL EKONOMİ ÇALIŞMA SORULARI. (40 Test Sorusu)

2012 SINAVLARI İÇİN GÜNCEL EKONOMİ ÇALIŞMA SORULARI. (40 Test Sorusu) ZİRAAT BANKASI 2012 SINAVLARI İÇİN GÜNCEL EKONOMİ ÇALIŞMA SORULARI (40 Test Sorusu) 1 ) Aşağıdakilerden hangisi bir kredi derecelendirme kuruluşudur? A ) FED B ) IMF C ) World Bank D ) Moody's E ) Bank

Detaylı

TEMEL MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER - BÜYÜME

TEMEL MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER - BÜYÜME 1 TEMEL MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER - BÜYÜME 12.0 Türkiye GSYİH Büyüme Oranları(%) 10.0 9.4 8.4 9.2 8.8 8.0 6.0 4.0 6.8 6.2 5.3 6.9 4.7 4.0 4.0 5.0 2.0 0.7 2.1 0.0-2.0-4.0-6.0-8.0-5.7-4.8 Tahmin(%) 2014

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 5 Aralık 2016, Sayı: 47. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 5 Aralık 2016, Sayı: 47. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 47 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

IMF KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM RAPORU

IMF KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM RAPORU KASIM AYLIK EKONOMİ VE DIŞ TİCARET BÜLTENİ 2018 Uluslararası Para Fonu (IMF), yayımladığı '2018 yılı Sonbahar Dönemi Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nda küresel büyüme için risklerin son 6 ayda arttığına

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:30 EUR Almanya Bileşik Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Tem) AZ 56,3 56,4 10:30 EUR Almanya İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Tem)

Detaylı

TÜRKİYE DE BU HAFTA 14 18 EYLÜL 2015

TÜRKİYE DE BU HAFTA 14 18 EYLÜL 2015 TÜRKİYE DE BU HAFTA 14 18 EYLÜL 2015 TARIMDAKİ BÜYÜME İŞSİZLİĞİ GERİLETTİ Tarım sektörü son 10 yılın 8 inde büyüyerek yakaladığı istikrarı, 2015 yılında da sürdürürken yarattığı istihdamla toplam işsizlik

Detaylı

5.21% 4.6% 21.6% 11.1% % Ekim 18 Eylül 18 Ekim 18 Kasım 18

5.21% 4.6% 21.6% 11.1% % Ekim 18 Eylül 18 Ekim 18 Kasım 18 ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 5.16 Altın (USD) 1,218 Kasım 18 EUR/TRY 5.87 Petrol (Brent) 58.7 BİST - 100 95,416 Gösterge Faiz 20.3 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 5.21% 4.6% 21.6% 11.1%

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR İspanya İşsizlik Değişimi ORTA -74,3K -119,8K 10:00 TRY Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Haz) ORTA 6,70% 6,58% 10:00 TRY Tüketici

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR Almanya Fabrika Siparişleri (Aylık) (Kas) ORTA -2,3% 4,9% 10:00 EUR Almanya Perakende Satışları (Aylık) (Kas) ORTA -0,6% 2,4% 10:00

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP İngiltere Merkez Bankası (BoE) Tüketici Kredisi (Haz) AZ 1,500B 1,732B 11:30 GBP M4 Para Kaynağı (Aylık) (Haz) AZ 0,2% -0,1% 11:30 GBP

Detaylı

İhracat azaldı, Merkez Bankası faiz indirdi

İhracat azaldı, Merkez Bankası faiz indirdi AYLIK RAPOR İhracat azaldı, Merkez Bankası faiz indirdi Ocak ayında başlıca pazarlara ihracat geriledi, enflasyonda gerileme beklentisi ile Merkez Bankası politika faizini indirdi. EKONOMİK VE SEKTÖREL

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 21 NİSAN- 25 NİSAN 2014

HAFTALIK BÜLTEN 21 NİSAN- 25 NİSAN 2014 21 NİSAN- 25 NİSAN 2014 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta küresel borsalar, Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginliğin yeniden artmasının risk iştahını azaltmasından olumsuz etkilendi. Haftanın son işlem gününde

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 19 EKİM 2015 23 EKİM 2015

HAFTALIK BÜLTEN 19 EKİM 2015 23 EKİM 2015 19 EKİM 2015 23 EKİM 2015 HAFTANIN ÖZETİ Küresel piyasalar geçtiğimiz haftanın başında Çin den gelen veriler ışığında yön buldu. Çin de açıklanan büyüme, perakende satışlar ve sanayi üretimi verileri beklenildiği

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 12 EKİM 2015 16 EKİM 2015

HAFTALIK BÜLTEN 12 EKİM 2015 16 EKİM 2015 12 EKİM 2015 16 EKİM 2015 HAFTANIN ÖZETİ Küresel piyasalarda bu hafta ABD den gelen olumsuz veriler sonucu Fed faiz artırımı beklentisinin ötelenmesi ile Çin verileri etkili oldu. Fed in uzun süredir piyasada

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:00 EUR Cari Hesap (Şub ) AZ 25,4B 11:00 EUR Cari Hesap (Mevsimsel Olarak Ayarlanmamış) (Şub ) AZ 6,3B 11:00 EUR Net Yatırım Akışı (Şub ) AZ

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 8 Mayıs 2017, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 8 Mayıs 2017, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 19 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 9 ŞUBAT 2015 13 ŞUBAT 2015

HAFTALIK BÜLTEN 9 ŞUBAT 2015 13 ŞUBAT 2015 9 ŞUBAT 2015 13 ŞUBAT 2015 HAFTANIN ÖZETİ Küresel piyasalar, geçtiğimiz haftaya karamsar bir ortamda başladı ve hafta başında piyasalarda satıcılı bir seyir hakim oldu. Ancak hafta ortasında gelişen olaylarda

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ. 12 Kasım 2018 Pazartesi. 12 Kasım 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ

HAFTALIK STRATEJİ. 12 Kasım 2018 Pazartesi. 12 Kasım 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 12 Kasım Pazartesi Türkiye Cari İşlemler Dengesi, Eylül 13 Kasım Salı Almanya TÜFE, Ekim ve ZEW Anketi İtalya nın 2019 bütçesini AB ye vermesi için son gün 14 Kasım Çarşamba

Detaylı

Mayıs 13. Emeklilik Fon Bülteni BNP Paribas Cardif Emeklilik NİSAN AYI PİYASA GELİŞMELERİ BNP PARIBAS CARDIF

Mayıs 13. Emeklilik Fon Bülteni BNP Paribas Cardif Emeklilik NİSAN AYI PİYASA GELİŞMELERİ BNP PARIBAS CARDIF Mayıs 13 Emeklilik Fon Bülteni BNP Paribas Cardif Emeklilik 26.04.2013 tarihli Emeklilik Gözetim Merkezi verilerine göre BNP Paribas Cardif Emeklilik katılımcı sayısı 121.469 ve fon büyüklüğü 652 milyon

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Ticaret Açığı (Kas) AZ -3,62B 10:30 HKD M3 Para Kaynağı (Kas) AZ 10,2% 11:30 GBP Konut Net Varlık Çekilmesi (çeyreklik) AZ -10,5B -10,9B

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP İkramiyeler Hariç Ortalama Gelirler (Ağu) AZ 2,1% 2,1% 11:30 GBP Ortalama Gelir Endeksi + İkramiye (Ağu) YÜKSEK 2,3% 2,3% 11:30 GBP

Detaylı

TÜRKİYE EKONOMİSİ DÜNYA EKONOMİSİ

TÜRKİYE EKONOMİSİ DÜNYA EKONOMİSİ EKİM 2015 gelişmekte olan ülkeler adına birer risk unsuru oluşturduğunu dile getirdi. Buna ek olarak; IMF nin küresel ekonomiye dair büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize ederek 2015 yılı için %3,1 e,

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 20 NİSAN 2015 24 NİSAN 2015 USD/TL HAFTANIN ÖZETİ

HAFTALIK BÜLTEN 20 NİSAN 2015 24 NİSAN 2015 USD/TL HAFTANIN ÖZETİ 20 NİSAN 2015 24 NİSAN 2015 HAFTANIN ÖZETİ Fed'in faiz artırımını erteleyebileceği beklentisiyle küresel piyasalarda dolar geçen hafta uzun bir aradan sonra ilk kez değer kazanırken, bu değer kazancının

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 6 EKİM 10 EKİM 2014

HAFTALIK BÜLTEN 6 EKİM 10 EKİM 2014 6 EKİM 10 EKİM 2014 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta piyasalarda küresel ekonomik büyümenin yavaşladığı endişesiyle satış havası hakimdi. Euro bölgesinde özellikle Almanya tarafından açıklanan verilerin

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:55 EUR Almanya İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Kas) YÜKSEK 54,4 54,4 12:00 EUR İtalya Aylık İşsizlik (Eki) AZ 11,6% 11,7% 12:00

Detaylı