Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır."

Transkript

1 ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No MÜŞTERİ İLİŞKİLERİYÖNETİMİ SAĞLIK KURUMLARINDA MALİYET YÖNETİMİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II TÜRKDİLİ-II SINAVDA UYGULANACAK ÖZEL KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. Sınavda Uygulanacak Genel Kurallar soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

2 2015 BAHAR ARA 3444-A 1. Aşağıdakilerden hangisi Stratejik Müşteri İlişkileri Yönetimi türü ile ilgili bir özelliktir? A) Müşteri ile yüz yüze kalınan süreçlerin otomasyonu B) Müşterilerle ilişkili verilere, verimadenlerine odaklanmak C) Kârlı müşteriyi elde etmek D) Müşteri değerini optimize etmek için teknoloji kullanmak E) İşletme sistemini optimize etmek 2. Aşağıdakilerden hangisi müşterilerin elde edilmesi ile ilgili eylemlerden biridir? A) Müşteri payını artırma B) Uzun dönemli strateji odaklanma C) Pazar payını artırma D) Mevcut müşterilerle ilişki kurulması E) Birebir pazarlama 3. Aşağıdaki kavramlardan hangisi müşteri ilişkileri ile doğrudan bağlantılı kavramlardan biri değildir? A) Müşteri payı B) Pazar payı C) Kişiselleştirme D) Nominal değer E) Veri tabanlıpazarlama 4. Aşağıdakilerden hangisi Müşteri İlişkileri Yönetimi ile ilişkilendirilen bakış açılarından biri değildir? A) Sanat B) Süreç C) Yetenek D) Felsefe E) Teknoloji 5. Aşağıdakilerden hangisi müşteri ilişkileri geliştirmede işletmelerin en çok kullandığı teknolojik araçlardan biri değildir? A) Ürün üzerine yerleştirilen TAG güvenlik alarmı B) Satış gücü otomasyonu C) Çağrı merkezi D) Veri bankası E) Elektronik satış noktası MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ 2 6. Aşağıdakilerden hangisi müşterilerle iletişimde tercih edilmemesi gereken bir ifadedir? A) Hemen geliyorum! B) Affedersiniz! C) O üründen kalmadı efendim, buna bakmak ister misiniz? D) Nasıl işlediğine birlikte bakalım! E) Ne bakmıştınız? 7. Aşağıdakilerden hangisi temsili kanallardan biridir? A) Ses B) Fotoğraf C) Yüz D) Beden E) Telefon 8. Aşağıdakilerden hangisi müşterilerle iletişimle doğrudan ilişkili bir kavramdır? A) Gestalt teori B) Pazar payı C) Sözsüz iletişim D) Müşteri değeri E) Kritik olay tekniği 9. İletişim Modelinde hedef/alıcıdan kaynağa iletilen bilgi (alıcının tepkisinin kaynağa aktarımı) aşağıdakilerden hangisidir? A) Gürültü B) İleti C) Kaynak D) Geribildirim E) Araç 10.Aşağıdakilerden hangisi bir iletişimin kişilerarası olabilmesi için koşullardan biri değildir? A) Katılanlar belirli bir yakınlık içinde yüz yüze olmalıdır. B) Katılanlar arasında tek yönlü olmayan bir iletişim olmalıdır. C) Mesajlar sözlü ve sözsüz nitelikte olmalıdır. D) Katılanlar samimi mesaj verme niyetinde olmalıdır. E) Katılanlar arasında karşılıklı mesaj alışverişi olmalıdır. A İzleyen sayfaya geçiniz.

3 2015 BAHAR ARA 3444-A A 11. Hizmet kalitesi boşluğu kaç türdür? A) Sonsuz B) 5 C) 8 D) 3 E) Aşağıdakilerden hangisi müşteri bağlılığı türlerinden biri değildir? A) Tek marka bağlılığı B) Bölünmüş bağlılık C) Zayıf bağlılık D) Sempatizanlık E) Bağlıolmama 13.Aşağıdakilerden hangisi hizmet kalitesinin boyutlarından biri değildir? A) Karşılık verilebilirlik B) Seçicilik C) Empati D) Güvenlik E) Güvenilirlik 14.Müşteri için değer kavramının tanımı aşağıdakilerden hangisidir? 16.Aşağıdakilerden düşünmenin sahip biridir? A) Yansıtıcıdır. B) Kavramsaldır. C) Üstten bakıştır. D) Yaratıcıdır. E) Kısa dönemlidir. hangisi olduğu işlemsel unsurlardan 17.Aşağıdakilerden hangisi müşteri ilişkilerinde stratejik yaklaşım ile ilgili kavramlardan biri değildir? A) Tepkisel yaklaşım B) Müşteri yaşam boyu değeri C) Stratejik düşünme D) Müşteri odaklı olma E) Müşteri bağlılığı 18.Aşağıdakilerden hangisi müşteri odaklı bir örgütün koordinasyon aşamalarından biri değildir? A) Seri koordinasyon B) Simbiyotik koordinasyon C) Sembolik koordinasyon D) Tamamlayıcı koordinasyon E) Ortak koordinasyon A) Hizmetlerin pazarlanmasına ilave edilen ek 3P (insan, süreç ve fiziksel) kanıtlardır. B) Müşterinin tüm rekabetçi etkilere direnç göstererek aynı markayı tercih etmesidir. C) Müşterinin ilişkiye dayalı öğrenme biçimidir. D) Beklenilen performans ile algılanan performans arasındaki farka dair müşteri değerlendirmesidir. E) Müşterinin elde ettiğini düşündüğü yarar ile elde edilecek yarara ulaşmak için katlanılması gereken maliyetler arasındaki farktır. 19.Aşağıdakilerden hangisi müşteri bağlılığı oluşturan unsurlardan biri değildir? A) Marka anatomisi B) Tutum C) Teknoloji D) İşletme kültürü E) Ürün/hizmet 15.Bir müşterinin otopark alanına aracını park ettiği süre kadar kullanım hakkını elde etmesi, hizmetin hangi özelliği ile ilgilidir? A) Homojenlik B) Zamansallık C) Sahiplik D) Sözleşmeye bağlılık E) İhtiyaç 3 20.Aşağıdakilerden hangisi müşteri değeri matrisine ait bir değişken değildir? A) Düşük bakım müşterileri B) Pazarlıkçı müşteriler C) En değerli müşteriler D) En fazla büyüme potansiyeline sahip müşteriler E) Süper büyüyen müşteriler İzleyen sayfaya geçiniz.

4 2015 BAHAR ARA 3444-A 1. SAĞLIK KURUMLARINDA MALİYET YÖNETİMİ Aşağıdakilerden hangisi maliyet analiz süreçlerinde üçüncü dağıtımı ifade eder? A) Gider çeşitlerinin gider yerlerine yüklenmesi B) Esas üretim gider yerlerinde toplanan maliyetlerin üretilen mamul veya hizmetlere yüklenmesi C) Yardımcı üretim gider yerlerinde toplanan maliyetlerin esas üretim gider yerlerine yüklenmesi D) Hizmet gider yerlerinde toplanan maliyetlerin esas üretim gider yerlerine yüklenmesi E) Gider çeşitlerinin üretilen mamul veya hizmetlere yüklenmesi 2. Aşağıdakilerden hangisi harcama gerektirmeyen bir gidertürüdür? A) İşçilik gideri B) Satılan hizmetin gideri C) İletişim gideri D) Amortisman gideri E) Pazarlama gideri 5. I. Başabaş analizi II. Marjinal maliyeti III. Bütçe varyans analizi IV. Finansal tablo değişim analizi V. Maliyet varyans analizi Yukarıdakilerden hangileri gerçekleşen sonuçlar ile planlananların kıyaslanarak yönetime, işletmenin performansının kontrol edilmesine yardımcı olan analiz teknikleridir? A) I, II ve III B) I, II ve V C) II, III ve IV D) II, IV ve V E) III, IV ve V 6. Bütçe kanunları ile hastaneye tahsis edilen bütçeden, fon harcamaya ve harcanan fonların muhasebe kaydının yapılmasına olanak sağlayan muhasebe sistemine ne ad verilir? A) Genel bütçe muhasebesi B) Banka muhasebesi C) Şirketler muhasebesi D) Uzmanlık muhasebesi E) Sigorta ve reasürans muhasebesi A 3. Karar alma sürecinde genelde geçmişte kalan, sabit veya değişken nitelik taşıyabilen maliyetlere ne adverilir? A) Ekonomik maliyet B) Marjinal maliyet C) Fırsat maliyeti D) Ek maliyet E) Batmış maliyet 7. Maliyet muhasebesi ve finansal muhasebe arasındaki ilişki aşağıdaki hesaplardan hangisi ile sağlanır? A) Bağlantı hesabı B) Gelir tablosu hesapları C) Varlık hesapları D) Nazım hesaplar E) Kaynak hesapları 4. Aşağıdakilerden hangisi sağlık kurumlarında yöneticilerin hızlı ve doğru kararlar alabilmelerine yönelik bilgi üreten muhasebe türüdür? 8. Hizmet kapsamı bakımından sağlık hizmeti basamaklarından hangisi en yüksek sağlık maliyetine sahiptir? A) Yönetim muhasebesi B) Finansal muhasebe C) Denetim muhasebesi D) İç kontrol muhasebesi E) Banka muhasebesi 4 A) Birinci basamak B) İkinci basamak C) Üçüncü basamak D) Dördüncü basamak E) Beşinci basamak İzleyen sayfaya geçiniz.

5 2015 BAHAR ARA 3444-A A 9. Aşağıdakilerden hangisi kısa süreli yataklı tedavi hizmetini gerektiren (akut) hastaları kabul eden sağlık kurumlarının dikey bütünleşme basamağıdır? A) Birinci basamak B) İkinci basamak C) Üçüncü basamak D) Dördüncü basamak E) Beşinci basamak 10. TUBA hastanesinde bir yıl süresince; yapılan toplam ameliyat sayısının 712, ayakta muayene edilen hasta sayısının , yatan hastaların toplam gün hastanede kaldığı ve yatan hastalardan 910 unun taburcu edildiği tespit edilmiştir. İşletme yatan hastalara verdiği hizmetler karşılığında toplam TL maliyete katlanmıştır. Bu bilgilere göre TUBA hastanesinde bir hastanın ortalama kalış süresi kaç gündür? A) 0,3 B) 2,4 C) 4,6 D) 5,0 E) 5,9 11. İşletmenin aldığı kararlara bağlı olarak kullandığı fonların ortalama maliyetine ne adverilir? A) İşçilik maliyeti B) Direkt maliyeti C) Sabit maliyeti D) Fiili maliyeti E) Sermaye maliyeti 13.Sağlık kurumlarında ameliyathane, laboratuvar, röntgen, MR gibi maddi duran varlıklar yatırımları önemli bir yere sahiptir. Bu tür duran varlıkların yıpranması, eskimesi nedeniyle hesaplanan giderlere ne ad verilir? A) Bakım B) Finansman C) Pazarlama D) Amortisman E) Alacak 14.Aşağıdakilerden hangisi giderlerin yüklenme biçimine göre dağıtılmasına ilişkin bir sınıflamadır? A) Yardımcı üretim gidermerkezi B) Endirektgiderler C) Değişken giderler D) Standart giderler E) Fiili giderler 15. Aşağıdakilerden hangisi fiili olma durumuna göre giderlerden biridir? A) Direktgiderler B) Değişken giderler C) Üretim giderleri D) Sabit giderler E) Standart giderler 12.Aşağıdakilerden hangisi sağlık kurumlarında dışarıdan sağlanan fayda ve hizmetlere ilişkin giderlerden biri değildir? A) Güvenlik giderleri B) Danışmanlık hizmetleri gideri C) Mahkeme ve noter gideri D) Elektrik, su ve doğalgaz giderleri E) Haberleşme ve iletişim giderleri Sağlık kurumları gibi işletmelerde birbirinden farklı özelliklere sahip hizmetleri sunan ve bu nedenle her bir hastanın maliyetini ayrı ayrı izleyen maliyet yöntemi aşağıdakilerden hangisidir? A) Sipariş maliyetyöntemi B) Değişken maliyet yöntemi C) Safha maliyet yöntemi D) Sabit maliyetyöntemi E) Tam maliyetyöntemi İzleyen sayfaya geçiniz.

6 2015 BAHAR ARA 3444-A A 17. Aşağıdakilerden hangisi maliyetlerin kapsamına göre belirlenmesinde tam maliyet yönteminin, değişken maliyet yönetiminden farkıdır? A) Endirekt giderlerin dikkate alınmaması B) Genel üretim giderinin dikkate alınmaması C) Direkt giderlerin dikkate alınmaması D) Sabit giderlerin dikkate alınması E) Değişken giderlerin dikkate alınması 18. Tek tip röntgen çekilen röntgen biriminde faaliyet ölçüsü olarak çekilen röntgen sayısı esas alınmaktadır. Ekim ayı röntgen sayısı 620 adettir. Röntgen biriminde bir işçi aylık TL ye çalışmakta, ilgili birime düşen sabit maliyetlerin 837 TL ve hammadde maliyetinin 187 TL olduğu hesaplanmıştır. Bu bilgilere göre hastanenin röntgen birimine ilişkin birim başına değişken maliyeti kaç TL dir? A) 0,30 B) 1,15 C) 1,75 D) 2,05 E) 3, ATA Hastanesi nin genel cerrahi bölümünün kasım ayına ilişkin toplam direkt işçilikgiderleri TL, sabit genel üretim giderleri TL, değişken genel üretim giderleri TL ve direkt ilk madde ve malzeme gideri TL dir. Hastane yönetimi, genel cerrahi bölümünün kasım ayında %75 kapasite ile çalıştığını tespit etmiştir. ATA Hastanesi, hizmet maliyetini değişken maliyet yöntemine göre hesapladığına göre genel cerrahi bölümünün kasım ayı toplam maliyeti kaç TL dir? A) B) C) D) E) Aşağıdakilerden hangisi kapsamına göre kısmi yöntemlerinden biridir? maliyetlerin maliyet A) Tahmini maliyet yöntemi B) Normal maliyet yöntemi C) Sipariş maliyetyöntemi D) İşlem maliyeti yöntemi E) Hacim tabanlı maliyet yöntemi 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

7 2015 BAHAR ARA 3444-A 1. Cumhuriyetin ilk yıllarında genel görünümüyle ilgili ifadelerden hangisi yanlıştır? ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II Türkiye nin aşağıdaki A) Nüfusun büyük bir bölümünü kırsal kesimde yaşayan halk oluşturmuştur. B) Kişi başına düşen milli gelir düşmüştür. C) Demiryolları ulaşımında millileştirmeye hız verilmiştir. D) Gayri Safi Milli Hasıla içinde sanayi sektörü diğer sektörlerden fazla artış göstermiştir. E) Devlet eğitimin her kademesini ücretsiz hale getirmiştir. 2. Saltanat kaldırıldıktan sonra TBMM nin halifeye biat etmesi gerektiğini ve Meclis in halifenin Meclis i olduğunu savunanların görüşlerini içeren kitap aşağıdakilerden hangisidir? A) Hilafet ve Milli Hâkimiyet B) Hilafet-i İslamiye ve Büyük Millet Meclisi C) İzmir Mülakatlarında HilafetMeselesi D) Hâkimiyet-i Milliye ve Hilafet-i İslamiye E) TBMM nin Mahiyeti 4. Aşağıdakilerden hangisi Milli Mücadele nin sona ermesinden hemen sonra iş gücünün artırılması için alınan ilk önlemlerden biridir? A) Milli Korunma Kanunu nun çıkarılması B) Bir bölüm askerin terhis edilmesi C) Grevin yasaklanması D) Köylülere devlet işletmelerinde çalışma zorunluluğunun getirilmesi E) Memurların hafta sonu tatilinin geçici bir süre için kaldırılması 5. Mustafa Kemal Paşa ya Mudanya Mütarekesi nden sonra barış görüşmelerine TBMM Hükümeti yle birlikte gidilmesi için telgraf gönderen Osmanlı Devlet adamı aşağıdakilerden hangisidir? A) AbdülmecitEfendi B) Salih Paşa C) Tevfik Paşa D) Ahmet İzzet Paşa E) Ali Rıza Paşa 6. Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası nın başkanlığını yürüten kişi aşağıdakilerden hangisidir? A A) Rauf Orbay B) Ali Fuat Cebesoy C) Ali Fuat Okyar D) Kazım Karabekir E) Celal Bayar 3. Osmanlı Devleti nin hukuken sona erdiğini gösteren olay aşağıdakilerden hangisidir? A) İstanbul un işgal edilmesi B) Mondros Ateşkes imzalanması Antlaşması nın C) Hilafetin kaldırılması D) TBMM nin açılması E) Saltanatın kaldırılması ve İstanbul Hükümeti nin istifa etmesi 7 7. Aşağıdakilerden hangisi Vatandaş için Medeni Bilgiler adlı eserin yazarlarından biridir? A) Fuad Köprülü B) M. Şemsettin Günaltay C) Afet İnan D) İsmet İnönü E) Ali Fethi Okyar İzleyen sayfaya geçiniz.

8 2015 BAHAR ARA 3444-A A 8. Askerliğini erbaş olarak yapmış ve okumayazma öğrenmiş köy çocuklarının köylerde öğretmenlik yapmak üzere yetiştirildikleri kurs aşağıdakilerden hangisidir? A) Köy enstitüleri B) Eğitim enstitüleri C) Yüksek öğretmen okulu D) Eğitmen kursları E) Halk eğitim kursları 9. Aşağıdakilerden hangisi Takrir-i Sükûn Kanunu nun yürürlükte olduğu sırada gerçekleştirilen devrimlerden biri değildir? A) Tevhid-i Tedrisat Kanunu B) Şapka İktisası Hakkında Kanun C) Medeni Kanun D) Harf Devrimi E) Tekke ve Zaviyelerin kapatılması 10. Türkiye İktisat Kongresi nde (17 Şubat-4 Mart 1923) alınan kararlar aşağıdakilerden hangisidir? A) Misak-ı İktisadi B) Misak-ı Milli C) Teşvik-i Sanayi D) Âli-i İktisat E) Devletçiliğin temel ilkeleri 12. Milleti Aynı tarihe sahip olan ve beraber yaşama arzusu gösteren insan topluluğudur. biçiminde tanımlayan Fransız düşünür aşağıdakilerden hangisidir? A) Auguste Comte B) Emile Durkheim C) Ernest Renan D) Saint Simon E) Henri Bergson 13.Aşağıdakilerden hangisi Atatürk ün halkçılık ilkesinin temel özelliklerinden biri değildir? A) Bürokrasiyi güçlendirmesi B) Siyasi demokrasiyi öngörmesi C) Sınıf çatışması ve ayrışmayı reddetmesi D) Sosyal gruplar arasında işbölümü ve dayanışmayı esasalması E) Bütün vatandaşların çıkarlarının dengeli bir şekilde gözetilmesi 14.Aşağıdakilerden hangisi Türk milletini oluşturan olgulardan biri değildir? A) Siyasi varlıkta birlik B) Din birliği C) Dil birliği D) Irk ve köken birliği E) Tarihi yakınlık Atatürk e göre doğal ve tarihi 11.Aşağıdakilerden hangisi Atatürk ün devletçilik ilkesinin özelliklerinden biridir? A) Dışarıdan kredi alınmasının reddedilmesi B) Ağır sanayi yatırımlarına yer verilmemesi C) Özel teşebbüsün yapamayacağı büyük yatırımları devletin yapması D) İthalatın yasaklanması E) Özel teşebbüsün gelişmesinin engellenmesi Osmanlıcılık, İslamcılık ve Türkçülük akımlarını inceleyerek Türklerin milli varlıklarını koruyabilmeleri için Türkçülüğü savunmaları gerektiğini öne süren Kazanlı düşünür aşağıdakilerdenhangisidir? A) İsmail Gaspıralı B) Ahmet Ağaoğlu C) Sultan Galiyev D) Yusuf Akçura E) Zeki Velidi Toğan İzleyen sayfaya geçiniz.

9 2015 BAHAR ARA 3444-A A 16.Musul sorununun Türkiye aleyhine sonuçlanacağının belli olmasından sonra uluslararası platformda yalnız kalmamak için hükümetin attığı adım aşağıdakilerden hangisidir? A) Milletler Cemiyeti ne girme kararı alınması B) Milletler Cemiyeti ile ilişkilerini askıya alması C) İngiltere ye karşı Almanya ya yaklaşması D) Hızlı bir silahlanmaya gitmesi E) Sovyetler Birliği yle tarafsızlık ve saldırmazlık antlaşması imzalanması 17.Atatürk döneminde güvenliğin sağlanması ve bölgesel barışın korunması için izlenen politika aşağıdakilerden hangisidir? A) Ortak ordu kurmak B) Milletler Cemiyeti nin yaptırım gücünü artırmak için baskıda bulunmak C) Avrupa da siyasi birliği sağlamak D) Sovyetler Birliği ile ortak askeri tatbikat yapmak E) İttifaklar sistemi kurmak 20. Türk-Yunan Ahali Mübadelesi ne Dair Sözleşme nin uygulanması sırasında karşılaşılan ve iki ülke ilişkilerini gerginleştiren sorun aşağıdakilerden hangisidir? A) Etabli sorunu B) Mültecilerin iaşesi sorunu C) KaramanlıOrtodoks Türklerin mübadele dışı tutulma istekleri D) Milletler Cemiyeti nin sürekli Yunanistan lehine karar vermesi E) Şeyh Sait İsyanı sırasında Yunanistan ın Trakya yı işgal etme hazırlıkları 18. Avrupa daki revizyonist gelişmelere karşı 9 Şubat 1934 te oluşturulmuş Balkan Paktı na aşağıdaki katılmamıştır? devletlerden hangisi A) Türkiye B) Yunanistan C) Yugoslavya D) Bulgaristan E) Romanya 19.Aşağıdakilerden hangisi Atatürk ün dış politikadaki uygulama esasları arasında gösterilemez? A) Gerçekçilik B) Hukuka bağlılık C) Uluslararası adil düzen kurma D) Akılcılık E) Enternasyonalizm 9 İzleyen sayfaya geçiniz.

10 2015 BAHAR ARA 3444-A 1. Aşağıdaki kompozisyon bölümlerinin hangisinde, konu ana hatlarıyla ele alınır? A) Başlık B) Gelişme C) Sonuç D) Giriş E) Özet 2. Anlatım biçimlerinden biri olan tanımlama ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Bilginin tanınmış bir kaynağa dayandırılmasıdır. B) Konuyu daha ayrıntılı birbiçimde anlatmadır. C) Kişilerin, nesnelerin, olayların ve olguların benzer veya ayrı yanlarını incelemek için yapılan kıyaslamadır. D) Bir kavramın niteliklerinin eksiksiz olarak belirtilmesidir. E) Bir düşüncenin yadsınamayacak gösterilmesidir. bir gerçekliğinin kesinlikle 3. Kompozisyon yazımı sırasında belirlenen konunun dağılıp farklı mecralara kaymasını önlemek için yapılması gereken en önemli husus aşağıdakilerden hangisidir? TÜRK DİLİ-II 5. Aşağıdakilerden hangisi noktalama işaretlerinden biri olan virgül ün kullanım özelliklerinden biri değildir? A) Cümlede kelime öbeklerini belirginleştirmek için kullanılması B) Sıralı cümleleri birbirinden ayırmak için kullanılması C) Kimi kısaltmalarda kullanılması D) Hitap kelimelerinden sonra kullanılması E) Rakamların yazımında kesirleri göstermek için kullanılması 6. Türk yazı dilinde noktalama işaretlerinin kullanımı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Günümüzde kullanılan noktalama işaretlerinin birçoğu Batı dan Tanzimat döneminde yazı dilinegeçmiştir. B) İlk olarak Şinasi, Şair Evlenmesi adlı eserinde kullanmıştır. C) Noktalama işaretlerinin doğru ve yerinde kullanılması anlaşmayıkolaylaştırır. D) Ünlem işareti ilk kez Göktürk alfabesinde kullanılmıştır. E) İlk yazılı eserlerden itibaren, Türkçenin yazıldığı alfabelerde birtakım noktalama işaretleri kullanılmıştır. A A) Konunun sınırlandırılması B) Plan yapılması C) Başlığın bulunması D) Sonuç cümlesinin belirlenmesi E) Ana ve yardımcı düşüncelerin belirlenmesi 7. Annem hep şöyle derdi() ()Hayata devam edebilmek için geçmişi arkada bırakmak gerekir()() Benim koşmam da bununla ilgiliydi sanırım() 4. Aşağıdakilerden hangisi paragrafta kullanılan anlatım biçimlerinden biri değildir? A) Sorgulama B) Tanıklama C) Tanıtlama D) Örneklendirme E) Karşılaştırma Yukarıdaki gösterilen noktalama hangisinde verilmiştir? parçada boş parantezle yerlere konması gereken işaretleri aşağıdakilerin sırasıyla ve doğru olarak A) (!),( ),(,)( ),(?) B) (:),( ),(.),( ),(.) C) (;),( ),(:),( ),(.) D) (.),( ),(;),( ),(!) E) (:),( ),(!),( ),(.) 10 İzleyen sayfaya geçiniz.

11 2015 BAHAR ARA 3444-A A 8. Annem inleyerek: Fakat Ben Ben bilmiyorum ki, ne duydunuz? dedi. Yukarıdaki cümlede kullanılma nedeni hangisine örnektir? üç noktanın (...) aşağıdakilerden A) Cümlenin bittiğine dikkati çekme B) Söylenmek istenmeyen sözcükler olduğunu belirtme C) Devamını okuyucuların hayal gücüne bırakma D) Alıntı yapıldığında atlanan yeri belirtme E) Konuşma bölümlerinde, duraksama veya kekelemeyi gösterme 9. Aşağıdakilerden hangisi noktalama işaretlerinden biri olan nokta nın kullanım özelliklerinden biri değildir? A) Cümlelerin sonunda kullanılması B) Rakamlardan sonra konularak, sıra sayı sıfatı türetmesi C) Saat yazımında saat ile dakika arasına konması D) Matematikte çarpma işareti yerine konması E) Kelimeleri hecelere ayırırken kullanılması 10. Bir cümlede virgüllerle ayrılan kelimeler veya kelime öbekleri kendi içinde gruplanabiliyorsa, bunları birbirinden ayırmak için kullanılan noktalama işareti aşağıdakilerden hangisidir? A) Nokta B) Noktalı virgül C) İki Nokta D) Üç Nokta E) Ayraç 12. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, bitişik yazılması gereken de ayrı yazılmıştır? A) Size buradan hasretimi de yolluyorum. B) Babamı da düşünüp iki fincan kahve yaptı. C) Betimlemelerin de öyküye kattığı bir güzellik vardı. D) Yeni yazdığı kitabı Fransa yı da sarstı. E) En zor günlerim de hep yanımdaydınız. 13.Yazım kuralları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Türkçenin yazım kurallarının oluşması süreci Türk Yazı Devrimi ile başlamıştır. B) Günümüzde yazım kılavuzları sadece Türk Dil Kurumu tarafından basılmaktadır. C) 12 Aralık 1928 de basılan İmla Lügatı, Türkçedeki sözcüklerin yeni Türk harfleriyle nasıl yazılacağını göstermiştir. D) Yazım ile ilgili kurallar zaman içinde değişiklik göstermiştir. E) İmla Kılavuzu 1962 ye kadar yedi kez basılmıştır. 14.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde pekiştirme sıfatı kullanılmamıştır? A) Eve geldiğinde sırılsıklam olmuştu. B) Çocuğun üzerindeki elbise paramparçaydı. C) Kapkaranlık sokakta tek başına ilerliyordu. D) Piknik için seçilen yer yemyeşil birormandı. E) Yeni aldığı yapboz ile çokoyalandı. 11. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde büyük harf kullanımı ile ilgili bir yazım yanlışı vardır? A) Dosyayı, Cenevre deki İnsan Hakları Yüksek Komisyonu na vermiş. B) Dilimize Fransızcadan birçok sözcük girmiştir. C) Mektubuna Aziz dostum diye başlamıştı. D) Dede Korkut Hikâyeleri üzerine önemli bir çalışma yaptı. E) Caddeye Yüzbaşı Cengiz Topel in ismi verilmiştir Aşağıdaki cümlelerden hangisinde yazım yanlışı yoktur? A) Çocukların düşekalka büyümelerine izin vermek gerekir. B) Hadisenin güpe gündüz yaşanması talihsizlikti. C) Çoluk çocuk dışarıda bu olaya şahit olmuştu. D) Yağmurda dolaşmış, eve sırıl sıklam bir halde gelmişti. E) Düşündüklerini ona his ettirmek zorunda değildi. İzleyen sayfaya geçiniz.

12 2015 BAHAR ARA 3444-A A 16. Muallim Naci nin Ömer in Çocukluğu adlı eseri aşağıdaki yazı türlerinden hangisine bir örnektir? A) Biyografi B) Makale C) Gezi yazısı D) Otobiyografi E) Deneme 17.Aşağıdaki yazınsal türlerden hangisi düşünce yazılarından biri d eğildir? A) Makale B) Öykü C) Fıkra D) Deneme E) Eleştiri 18.Makale türünün ilk örneğinin yer gazete aşağıdakilerden hangisidir? aldığı 20. İnsanın içini dökmeden edemediği dakikalar olur. Bir dost, bu dakikalarda erişilmez bir değer kazanır. Ama her şey bir dosta söylenemez ki! Onun için, hele bir insan yazarsa, içinin gizli kıvrımlarını görmesini biliyorsa, masasının başına geçip kalemi eline almadan edemez. İşte bu tür, yazarın kendi kendisiyle alçak sesle konuşmasından doğmuştur. Yukarıdaki parça hangisine aittir? A) Biyografi B) Anı C) Günlük D) Deneme E) Gezi yazısı aşağıdaki türlerden A) Tercüman-ı Ahvâl B) Ceride C) Takvim-i Vekai D) Tasvir-i Efkâr E) Tercüman-ı Hakikat 19.Aşağıdakilerden hangisi düşünce yazılarının özelliklerinden biri değildir? A) Amacın okuru eğlendirmek olması B) Yazarın sanatlı anlatım kaygısınınolmaması C) Okurda bırakılan izlenimin kişiden kişiye değişiklik göstermesi D) Bilimsel kavram ve terimlere yer verilmesi E) Okuru ele aldığı konu hakkında bilgilendirmek istemesi 12 TEST BİTTİ.

13 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

14 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

15 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

16 SINAVDA UYGULANACAK KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, sınava devam etmenize izin verilmez. 2. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 3. Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır. 4. Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir. 5. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, üzerindeki ilgili alanları doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başka öğrenciye ait cevap kâğıdı kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 6. Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 7. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 8. Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır: a) Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak, b) Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazlarını; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri yanında bulundurmak, c) Alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunan hesap makineleri kullanmak, d) Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak, e) Cevapları, cevap kâğıdı dışında bir yere yazmak ve sınav salonundan dışarı çıkarmak, f) Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava girmek, g) Sınava girebilmek için gerekli belgeleri eksik olduğu halde sınava katılıp, cevap kâğıdında işaretleme yapmak, h) Sınav görevlileri tarafından öğrencinin kimliğinden şüphe duyulması, i) Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak. 9. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav döneminde hiçbir dersin sınavına giremezler. 10. Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı tutulur, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve haklarında ilgili Fakülte tarafından disiplin soruşturması açılır. 11. Sınav başlamadan önce Sınav Giriş Belgenizi, Öğrenci Kimlik Kartınızı (veya Öğrenci Tanıtım Kartı veya Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi), Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgenizi sıranızın üzerine bırakınız. 12. Soru kitapçığındaki her bir derse ait testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 13. Soru kitapçığınızı aldığınızda sayfalarına hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını kontrol ediniz. Hata/eksik olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için derhâl Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız. 14. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad, soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi eksiksiz doldurarak imzanızı atınız. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz. 15. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine durumu bildirerek doğru kitapçığın verilmesini talep ediniz. 16. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili ders için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır. 17. Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız. 18. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 19. Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 20. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. 21. Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine eksiksiz biçimde teslim ediniz. Sınav bittikten sonra gönderilen cevap kâğıtları dikkate alınmayacaktır. SINAV KURALLARINA UYDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

17 ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ B BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No MÜŞTERİ İLİŞKİLERİYÖNETİMİ SAĞLIK KURUMLARINDA MALİYET YÖNETİMİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II TÜRKDİLİ-II SINAVDA UYGULANACAK ÖZEL KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. Sınavda Uygulanacak Genel Kurallar soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

18 2015 BAHAR ARA 3444-B 1. Aşağıdakilerden hangisi Müşteri İlişkileri Yönetimi ile ilişkilendirilen bakış açılarından biri değildir? A) Süreç B) Yetenek C) Felsefe D) Sanat E) Teknoloji 2. Aşağıdakilerden hangisi müşterilerin elde edilmesi ile ilgili eylemlerden biridir? A) Pazar payını artırma B) Müşteri payını artırma C) Uzun dönemli strateji odaklanma D) Mevcut müşterilerle ilişki kurulması E) Birebir pazarlama 3. Aşağıdaki kavramlardan hangisi müşteri ilişkileri ile doğrudan bağlantılı kavramlardan biri değildir? A) Müşteri payı B) Pazar payı C) Kişiselleştirme D) Veri tabanlıpazarlama E) Nominal değer MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ 6. İletişim Modelinde hedef/alıcıdan kaynağa iletilen bilgi (alıcının tepkisinin kaynağa aktarımı) aşağıdakilerden hangisidir? A) Gürültü B) İleti C) Geribildirim D) Kaynak E) Araç 7. Aşağıdakilerden hangisi müşterilerle iletişimde tercih edilmemesi gereken bir ifadedir? A) Hemen geliyorum! B) Affedersiniz! C) O üründen kalmadı efendim, buna bakmak ister misiniz? D) Ne bakmıştınız? E) Nasıl işlediğine birlikte bakalım! 8. Aşağıdakilerden hangisi temsili kanallardan biridir? A) Ses B) Fotoğraf C) Yüz D) Beden E) Telefon B 4. Aşağıdakilerden hangisi müşteri ilişkileri geliştirmede işletmelerin en çok kullandığı teknolojik araçlardan biri değildir? A) Ürün üzerine yerleştirilen TAG güvenlik alarmı B) Satış gücü otomasyonu C) Çağrı merkezi D) Veri bankası E) Elektronik satış noktası 5. Aşağıdakilerden hangisi Stratejik Müşteri İlişkileri Yönetimi türü ile ilgili bir özelliktir? A) Müşteri ile yüz yüze kalınan süreçlerin otomasyonu B) Müşterilerle ilişkili verilere, verimadenlerine odaklanmak C) Kârlı müşteriyi elde etmek D) Müşteri değerini optimize etmek için teknoloji kullanmak E) İşletme sistemini optimize etmek 2 9. Aşağıdakilerden hangisi bir iletişimin kişilerarası olabilmesi için koşullardan biri değildir? A) Katılanlar belirli bir yakınlık içinde yüz yüze olmalıdır. B) Katılanlar arasında tek yönlü olmayan bir iletişim olmalıdır. C) Mesajlar sözlü ve sözsüz nitelikte olmalıdır. D) Katılanlar arasında karşılıklı mesaj alışverişi olmalıdır. E) Katılanlar samimi mesaj verme niyetinde olmalıdır. 10.Aşağıdakilerden hangisi müşterilerle iletişimle doğrudan ilişkili bir kavramdır? A) Gestalt teori B) Sözsüz iletişim C) Pazar payı D) Müşteri değeri E) Kritik olay tekniği İzleyen sayfaya geçiniz.

19 2015 BAHAR ARA 3444-B B 11.Aşağıdakilerden hangisi hizmet kalitesinin boyutlarından biri değildir? A) Karşılık verilebilirlik B) Empati C) Seçicilik D) Güvenlik E) Güvenilirlik 12.Bir müşterinin otopark alanına aracını park ettiği süre kadar kullanım hakkını elde etmesi, hizmetin hangi özelliği ile ilgilidir? A) Homojenlik B) Zamansallık C) Sözleşmeye bağlılık D) İhtiyaç E) Sahiplik 13. Hizmet kalitesi boşluğu kaç türdür? A) Sonsuz B) 8 C) 5 D) 3 E) Aşağıdakilerden hangisi müşteri bağlılığı türlerinden biri değildir? 16.Aşağıdakilerden hangisi müşteri değeri matrisine ait bir değişken değildir? A) Pazarlıkçı müşteriler B) Düşük bakım müşterileri C) En değerli müşteriler D) En fazla büyüme potansiyeline sahip müşteriler E) Süper büyüyen müşteriler 17.Aşağıdakilerden hangisi müşteri ilişkilerinde stratejik yaklaşım ile ilgili kavramlardan biri değildir? A) Müşteri yaşam boyu değeri B) Tepkisel yaklaşım C) Stratejik düşünme D) Müşteri odaklı olma E) Müşteri bağlılığı 18.Aşağıdakilerden hangisi müşteri odaklı bir örgütün koordinasyon aşamalarından biri değildir? A) Seri koordinasyon B) Simbiyotik koordinasyon C) Sembolik koordinasyon D) Ortak koordinasyon E) Tamamlayıcı koordinasyon A) Tek marka bağlılığı B) Sempatizanlık C) Bölünmüş bağlılık D) Zayıf bağlılık E) Bağlıolmama 15. Müşteri için değer kavramının tanımı aşağıdakilerden hangisidir? A) Hizmetlerin pazarlanmasına ilave edilen ek 3P (insan, süreç ve fiziksel) kanıtlardır. B) Müşterinin tüm rekabetçi etkilere direnç göstererek aynı markayı tercih etmesidir. C) Müşterinin ilişkiye dayalı öğrenme biçimidir. D) Müşterinin elde ettiğini düşündüğü yarar ile elde edilecek yarara ulaşmak için katlanılması gereken maliyetler arasındaki farktır. E) Beklenilen performans ile algılanan performans arasındaki farka dair müşteri değerlendirmesidir Aşağıdakilerden hangisi işlemsel düşünmenin sahip olduğu unsurlardan biridir? A) Kısa dönemlidir. B) Yansıtıcıdır. C) Kavramsaldır. D) Üstten bakıştır. E) Yaratıcıdır. 20.Aşağıdakilerden hangisi müşteri bağlılığı oluşturan unsurlardan biri değildir? A) Tutum B) Teknoloji C) İşletme kültürü D) Ürün/hizmet E) Marka anatomisi İzleyen sayfaya geçiniz.

20 2015 BAHAR ARA 3444-B 1. SAĞLIK KURUMLARINDA MALİYET YÖNETİMİ Aşağıdakilerden hangisi sağlık kurumlarında yöneticilerin hızlı ve doğru kararlar alabilmelerine yönelik bilgi üreten muhasebe türüdür? A) Finansal muhasebe B) Denetim muhasebesi C) İç kontrol muhasebesi D) Banka muhasebesi E) Yönetim muhasebesi 2. Aşağıdakilerden hangisi gerektirmeyen bir gider türüdür? A) Amortisman gideri B) İşçilik gideri C) Satılan hizmetin gideri D) İletişim gideri E) Pazarlama gideri 3. I. Başabaş analizi II. Marjinal maliyeti III. Bütçe varyans analizi IV. Finansal tablo değişim analizi V. Maliyet varyans analizi harcama Yukarıdakilerden hangileri gerçekleşen sonuçlar ile planlananların kıyaslanarak yönetime, işletmenin performansının kontrol edilmesine yardımcı olan analiz teknikleridir? A) I, II ve III B) I, II ve V C) II, III ve IV D) II, IV ve V E) III, IV ve V 5. Aşağıdakilerden hangisi maliyet analiz süreçlerinde üçüncü dağıtımı ifade eder? A) Gider çeşitlerinin gider yerlerine yüklenmesi B) Yardımcı üretim gider yerlerinde toplanan maliyetlerin esas üretim gider yerlerine yüklenmesi C) Esas üretim gider yerlerinde toplanan maliyetlerin üretilen mamul veya hizmetlere yüklenmesi D) Hizmet gider yerlerinde toplanan maliyetlerin esas üretim gider yerlerine yüklenmesi E) Gider çeşitlerinin üretilen mamul veya hizmetlere yüklenmesi 6. TUBA hastanesinde bir yıl süresince; yapılan toplam ameliyat sayısının 712, ayakta muayene edilen hasta sayısının , yatan hastaların toplam gün hastanede kaldığı ve yatan hastalardan 910 unun taburcu edildiği tespit edilmiştir. İşletme yatan hastalara verdiği hizmetler karşılığında toplam TL maliyete katlanmıştır. Bu bilgilere göre TUBA hastanesinde bir hastanın ortalama kalış süresi kaç gündür? A) 0,3 B) 2,4 C) 4,6 D) 5,0 E) 5,9 B 4. Karar alma sürecinde genelde geçmişte kalan, sabit veya değişken nitelik taşıyabilen maliyetlere ne adverilir? A) Ekonomik maliyet B) Marjinal maliyet C) Fırsat maliyeti D) Batmış maliyet E) Ek maliyet 4 7. Bütçe kanunları ile hastaneye tahsis edilen bütçeden, fon harcamaya ve harcanan fonların muhasebe kaydının yapılmasına olanak sağlayan muhasebe sistemine ne ad verilir? A) Banka muhasebesi B) Genel bütçe muhasebesi C) Şirketler muhasebesi D) Uzmanlık muhasebesi E) Sigorta ve reasürans muhasebesi İzleyen sayfaya geçiniz.

21 2015 BAHAR ARA 3444-B B 8. Hizmet kapsamı bakımından sağlık hizmeti basamaklarından hangisi en yüksek sağlık maliyetine sahiptir? A) Birinci basamak B) İkinci basamak C) Üçüncü basamak D) Dördüncü basamak E) Beşinci basamak 9. Aşağıdakilerden hangisi kısa süreli yataklı tedavi hizmetini gerektiren (akut) hastaları kabul eden sağlık kurumlarının dikey bütünleşme basamağıdır? A) Birinci basamak B) İkinci basamak C) Üçüncü basamak D) Dördüncü basamak E) Beşinci basamak 10. Maliyet muhasebesi ve finansal muhasebe arasındaki ilişki aşağıdaki hesaplardan hangisi ile sağlanır? A) Bağlantı hesabı B) Gelir tablosu hesapları C) Varlık hesapları D) Nazım hesaplar E) Kaynak hesapları 12.Aşağıdakilerden hangisi sağlık kurumlarında dışarıdan sağlanan fayda ve hizmetlere ilişkin giderlerden biri değildir? A) Güvenlik giderleri B) Danışmanlık hizmetleri gideri C) Elektrik, su ve doğalgaz giderleri D) Mahkeme ve noter gideri E) Haberleşme ve iletişim giderleri 13.Aşağıdakilerden hangisi giderlerin yüklenme biçimine göre dağıtılmasına ilişkin bir sınıflamadır? A) Yardımcı üretim gidermerkezi B) Değişken giderler C) Standart giderler D) Endirektgiderler E) Fiili giderler 14. İşletmenin aldığı kararlara bağlı olarak kullandığı fonların ortalama maliyetine ne adverilir? A) İşçilik maliyeti B) Direkt maliyeti C) Sabit maliyeti D) Fiili maliyeti E) Sermaye maliyeti 11. Aşağıdakilerden hangisi fiili olma durumuna göre giderlerden biridir? 15.Sağlık kurumlarında ameliyathane, laboratuvar, röntgen, MR gibi maddi duran varlıklar yatırımları önemli bir yere sahiptir. Bu tür duran varlıkların yıpranması, eskimesi nedeniyle hesaplanan giderlere ne ad verilir? A) Direktgiderler B) Standart giderler C) Değişken giderler D) Üretim giderleri E) Sabit giderler 5 A) Amortisman B) Bakım C) Finansman D) Pazarlama E) Alacak İzleyen sayfaya geçiniz.

22 2015 BAHAR ARA 3444-B B 16. Aşağıdakilerden hangisi maliyetlerin kapsamına göre belirlenmesinde tam maliyet yönteminin, değişken maliyet yönetiminden farkıdır? A) Sabit giderlerin dikkate alınması B) Endirekt giderlerin dikkate alınmaması C) Genel üretim giderinin dikkate alınmaması D) Direkt giderlerin dikkate alınmaması E) Değişken giderlerin dikkate alınması 17. ATA Hastanesi nin genel cerrahi bölümünün kasım ayına ilişkin toplam direkt işçilikgiderleri TL, sabit genel üretim giderleri TL, değişken genel üretim giderleri TL ve direkt ilk madde ve malzeme gideri TL dir. Hastane yönetimi, genel cerrahi bölümünün kasım ayında %75 kapasite ile çalıştığını tespit etmiştir. ATA Hastanesi, hizmet maliyetini değişken maliyet yöntemine göre hesapladığına göre genel cerrahi bölümünün kasım ayı toplam maliyeti kaç TL dir? A) B) C) D) E) Aşağıdakilerden hangisi kapsamına göre kısmi yöntemlerinden biridir? A) Tahmini maliyet yöntemi B) Sipariş maliyetyöntemi C) İşlem maliyeti yöntemi D) Hacim tabanlı maliyet yöntemi E) Normal maliyet yöntemi maliyetlerin maliyet 18. Sağlık kurumları gibi işletmelerde birbirinden farklı özelliklere sahip hizmetleri sunan ve bu nedenle her bir hastanın maliyetini ayrı ayrı izleyen maliyet yöntemi aşağıdakilerden hangisidir? A) Değişken maliyet yöntemi B) Sipariş maliyetyöntemi C) Safha maliyet yöntemi D) Sabit maliyetyöntemi E) Tam maliyetyöntemi Tek tip röntgen çekilen röntgen biriminde faaliyet ölçüsü olarak çekilen röntgen sayısı esas alınmaktadır. Ekim ayı röntgen sayısı 620 adettir. Röntgen biriminde bir işçi aylık TL ye çalışmakta, ilgili birime düşen sabit maliyetlerin 837 TL ve hammadde maliyetinin 187 TL olduğu hesaplanmıştır. Bu bilgilere göre hastanenin röntgen birimine ilişkin birim başına değişken maliyeti kaç TL dir? A) 0,30 B) 1,15 C) 1,75 D) 2,05 E) 3,40 İzleyen sayfaya geçiniz.

23 2015 BAHAR ARA 3444-B 1. ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II Milleti Aynı tarihe sahip olan ve beraber yaşama arzusu gösteren insan topluluğudur. biçiminde tanımlayan Fransız düşünür aşağıdakilerden hangisidir? A) Auguste Comte B) Ernest Renan C) Emile Durkheim D) Saint Simon E) Henri Bergson 2. Türkiye İktisat Kongresi nde (17 Şubat-4 Mart 1923) alınan kararlar aşağıdakilerden hangisidir? A) Misak-ı İktisadi B) Misak-ı Milli C) Teşvik-i Sanayi D) Âli-i İktisat E) Devletçiliğin temel ilkeleri 3. Saltanat kaldırıldıktan sonra TBMM nin halifeye biat etmesi gerektiğini ve Meclis in halifenin Meclis i olduğunu savunanların görüşlerini içeren kitap aşağıdakilerden hangisidir? A) Hilafet ve Milli Hâkimiyet B) Hilafet-i İslamiye ve Büyük Millet Meclisi C) İzmir Mülakatlarında HilafetMeselesi D) Hâkimiyet-i Milliye ve Hilafet-i İslamiye E) TBMM nin Mahiyeti 5. Türk-Yunan Ahali Mübadelesi ne Dair Sözleşme nin uygulanması sırasında karşılaşılan ve iki ülke ilişkilerini gerginleştiren hangisidir? sorun aşağıdakilerden A) Mültecilerin iaşesi sorunu B) KaramanlıOrtodoks Türklerin mübadele dışı tutulma istekleri C) Etabli sorunu D) Milletler Cemiyeti nin sürekli Yunanistan lehine karar vermesi E) Şeyh Sait İsyanı sırasında Yunanistan ın Trakya yı işgal etme hazırlıkları 6. Aşağıdakilerden hangisi Atatürk e göre Türk milletini oluşturan doğal ve tarihi olgulardan biri değildir? A) Din birliği B) Siyasi varlıkta birlik C) Dil birliği D) Irk ve köken birliği E) Tarihi yakınlık 7. Askerliğini erbaş olarak yapmış ve okumayazma öğrenmiş köy çocuklarının köylerde öğretmenlik yapmak üzere yetiştirildikleri kurs aşağıdakilerden hangisidir? A) Köy enstitüleri B) Eğitim enstitüleri C) Eğitmen kursları D) Yüksek öğretmen okulu E) Halk eğitim kursları B 4. Mustafa Kemal Paşa ya Mudanya Mütarekesi nden sonra barış görüşmelerine TBMM Hükümeti yle birlikte gidilmesi için telgraf gönderen Osmanlı Devlet adamı aşağıdakilerden hangisidir? A) AbdülmecitEfendi B) Salih Paşa C) Ahmet İzzet Paşa D) Tevfik Paşa E) Ali Rıza Paşa 7 8. Aşağıdakilerden hangisi Takrir-i Sükûn Kanunu nun yürürlükte olduğu sırada gerçekleştirilen devrimlerden biri değildir? A) Şapka İktisası Hakkında Kanun B) Medeni Kanun C) Harf Devrimi D) Tekke ve Zaviyelerin kapatılması E) Tevhid-i Tedrisat Kanunu İzleyen sayfaya geçiniz.

24 2015 BAHAR ARA 3444-B B 9. Aşağıdakilerden hangisi Atatürk ün dış politikadaki uygulama esasları arasında gösterilemez? A) Gerçekçilik B) Hukuka bağlılık C) Uluslararası adil düzen kurma D) Enternasyonalizm E) Akılcılık 10.Musul sorununun Türkiye aleyhine sonuçlanacağının belli olmasından sonra uluslararası platformda yalnız kalmamak için hükümetin attığı adım aşağıdakilerden hangisidir? A) Milletler Cemiyeti ne girme kararı alınması B) Milletler Cemiyeti ile ilişkilerini askıya alması C) İngiltere ye karşı Almanya ya yaklaşması D) Sovyetler Birliği yle tarafsızlık ve saldırmazlık antlaşması imzalanması E) Hızlı bir silahlanmaya gitmesi 11. Osmanlıcılık, İslamcılık ve Türkçülük akımlarını inceleyerek Türklerin milli varlıklarını koruyabilmeleri için Türkçülüğü savunmaları gerektiğini öne süren Kazanlı düşünür aşağıdakilerdenhangisidir? A) İsmail Gaspıralı B) Ahmet Ağaoğlu C) Yusuf Akçura D) Sultan Galiyev E) Zeki Velidi Toğan 13.Aşağıdakilerden hangisi Atatürk ün halkçılık ilkesinin temel özelliklerinden biri değildir? A) Bürokrasiyi güçlendirmesi B) Siyasi demokrasiyi öngörmesi C) Sınıf çatışması ve ayrışmayı reddetmesi D) Sosyal gruplar arasında işbölümü ve dayanışmayı esasalması E) Bütün vatandaşların çıkarlarının dengeli bir şekilde gözetilmesi 14.Aşağıdakilerden hangisi Atatürk ün devletçilik ilkesinin özelliklerinden biridir? A) Dışarıdan kredi alınmasının reddedilmesi B) Özel teşebbüsün yapamayacağı büyük yatırımları devletin yapması C) Ağır sanayi yatırımlarına yer verilmemesi D) İthalatın yasaklanması E) Özel teşebbüsün gelişmesinin engellenmesi 15. Avrupa daki revizyonist gelişmelere karşı 9 Şubat 1934 te oluşturulmuş Balkan Paktı na aşağıdaki katılmamıştır? devletlerden hangisi A) Türkiye B) Yunanistan C) Yugoslavya D) Bulgaristan E) Romanya 12.Aşağıdakilerden hangisi Vatandaş için Medeni Bilgiler adlı eserin yazarlarından biridir? A) Fuad Köprülü B) M. Şemsettin Günaltay C) İsmet İnönü D) Ali Fethi Okyar E) Afet İnan 16. Osmanlı Devleti nin hukuken sona erdiğini gösteren olay aşağıdakilerden hangisidir? A) Saltanatın kaldırılması ve İstanbul Hükümeti nin istifa etmesi B) İstanbul un işgal edilmesi C) Mondros Ateşkes imzalanması D) Hilafetin kaldırılması E) TBMM nin açılması Antlaşması nın 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

25 2015 BAHAR ARA 3444-B B 17.Atatürk döneminde güvenliğin sağlanması ve bölgesel barışın korunması için izlenen politika aşağıdakilerden hangisidir? A) Ortak ordu kurmak B) Milletler Cemiyeti nin yaptırım gücünü artırmak için baskıda bulunmak C) İttifaklar sistemi kurmak D) Avrupa da siyasi birliği sağlamak E) Sovyetler Birliği ile ortak askeri tatbikat yapmak 18.Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası nın başkanlığını yürüten kişi aşağıdakilerden hangisidir? A) Rauf Orbay B) Ali Fuat Cebesoy C) Ali Fuat Okyar D) Celal Bayar E) Kazım Karabekir 20. Cumhuriyetin ilk yıllarında Türkiye nin genel görünümüyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Nüfusun büyük bir bölümünü kırsal kesimde yaşayan halk oluşturmuştur. B) Demiryolları ulaşımında millileştirmeye hız verilmiştir. C) Gayri Safi Milli Hasıla içinde sanayi sektörü diğer sektörlerden fazla artış göstermiştir. D) Devlet eğitimin her kademesini ücretsiz hale getirmiştir. E) Kişi başına düşen milli gelir düşmüştür. 19.Aşağıdakilerden hangisi Milli Mücadele nin sona ermesinden hemen sonra iş gücünün artırılması için alınan ilk önlemlerden biridir? A) Milli Korunma Kanunu nun çıkarılması B) Bir bölüm askerin terhis edilmesi C) Grevin yasaklanması D) Köylülere devlet işletmelerinde çalışma zorunluluğunun getirilmesi E) Memurların hafta sonu tatilinin geçici bir süre için kaldırılması 9 İzleyen sayfaya geçiniz.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3422 2015 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL...... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3443 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3478 2015 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL...... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu 2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu Emniyet Teşkilatı Mensubu Adayların (Polis Memuru, Başpolis Memuru, Kıdemli Başpolis Memuru) girecekleri İlk

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3475 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3402 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3479 2015 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL...... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3483 2015 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL...... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3475 2015 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL...... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3445 2015 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL...... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2112 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ R SINVI - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN 3. YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3445 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3469 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3477 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3480 2015 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL...... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3472 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3480 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3822 2015 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 8. YARIYIL...... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ÖSYM T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) Haziran 009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) TEMMUZ 00 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3460 2015 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL...... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3433 2015 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL...... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3472 2015 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL...... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 015 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 17 Mayıs 015 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ 1. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3487 2015 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL...... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3822 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2102 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3423 2015 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL...... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 17/11/2015-50328 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı *BE6L3D5CD* Sayı :65182052/100/ Konu :İmtihan Kuralları ÖZEL EĞİTİM BÖLÜM BAŞKANLIĞINA İlköğretim

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 25.02.2017 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2017 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 03.03.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 3. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR.

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR. Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 BU SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 LYS MATEMATİK

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 4. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin her hakkı

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 4. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 4. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 4484 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 ÖĞRENCİNİN 4. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3468 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI 1) GENEL

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

KARMA TESTLER 03. A) Yalnız l B) Yalnız II. C) Yalnızlll D) I ve II E) I, II ve III. 2. Osmanlı Devleti'nin Birinci Dünya Savaşı'na girmesine,

KARMA TESTLER 03. A) Yalnız l B) Yalnız II. C) Yalnızlll D) I ve II E) I, II ve III. 2. Osmanlı Devleti'nin Birinci Dünya Savaşı'na girmesine, KARMA TESTLER 03 1. Osmanlı Devleti'nde matbaanın kurulması, I. Sanayi II. Ticaret III.Kültür alanlarından hangileri ile ilgili değişikliğin hız kazanmasını sağlamıştır? A) Yalnızl B) Yalnız II C) Yalnızlll

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 2.DÖNEM SINAV TARİHİ: 14.07.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 2.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 31 MAYIS

Detaylı

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÜNİV ARA ER NK İM MERKE Z ET N Sİ SINAV Y Ö TE Sİ İ ASYM A ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3470 2015 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL...... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3488 2015 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL...... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

İÇİNDEKİLER İLKSÖZ... 1

İÇİNDEKİLER İLKSÖZ... 1 İÇİNDEKİLER İLKSÖZ... 1 BÖLÜM 1: SEÇİLMİŞ KAVRAMLAR BÖLÜM 2: BÜYÜK DÖNÜŞÜM VE OSMANLILAR BÜYÜK DÖNÜŞÜMÜN İZLERİ...11 DEVRİMLER ÇAĞI VE OSMANLILAR...14 a) Sanayi Devrimi... 14 b) Fransız Devrimi... 17 c)

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2113 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI MATEMATİK 2016 A SORU SAYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 23 KASIM 2016 Saat: 10.10 Adı

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (ERMENİ OKULLARI İÇİN) 2015 A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK

Detaylı