Kuveyt Türk Özel Eğitim Programı Bölüm 2. Sami Güzel 2013

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kuveyt Türk Özel Eğitim Programı Bölüm 2. Sami Güzel 2013"

Transkript

1 Kuveyt Türk Özel Eğitim Programı Bölüm 2 Sami Güzel 2013

2 Eğitim İçeriği Teorik Bilgiler ( Terimler, Deneyimler, Prototipler ) İnteraktif Tasarım Bölümü ( Anasayfa, Kategori, Ürün, Satın Alma ) Analiz Yöntemleri ve Araçları ( A/B Testleri ve analiz araçları, şirketleri ) Soru / Cevap

3 Kullanılabilirlik Nedir? Kullanılabilirlik, insanlar tarafından tasarlanmış ve üretilmiş bir nesnenin, öğrenim ve kullanım kolaylığıdır. Kullanılan nesne, bir araç, makine, süreç ya da konumuz olduğu üzere bir internet sitesi olabilir. Kullanılabilirlik çalışmaları, kullanılabilirlik analistleri tarafından ya da bu eğitimi almış tasarımcılar tarafından uygulanabilir.

4 E-ticaret Kullanılabilirlik İmgeleri Kullanılabilirlik Öğrenilebilirlik Hatırlanabilirlik Etkin Kullanım Güvenli Kullanım Kullanıcı Memnuniyeti Kullanım Kolaylığı

5 Kullanıcı Beklentisi Özellikleri Kullanıcı her zaman haklıdır. Sistemin kullanımında bir sorun varsa, problem kullanıcıda değil sistemdedir. Kullanıcı tüm öngörülerine yanıt vermeye elverişli olmasını bekler IBM Thomas J. Watson Research Center / Dr. Clare-Marie Karat

6 Google Kullanıcı Deneyimi Sırrı Her milisaniye sayılır. Acemileri çekin, uzmanları cezbedin. Tüm dünya için tasarlayın. Bugünü ve yarını düşünün. Ürününüz kafa karıştırmadan güzel görünsün. İnsanların güvenini hak edin. İnsancıl bir dokunuş ekleyin.

7 Kullanıcı Odaklı Tasarım Nedir? Geliştirilen ürünün, hitap ettiği kitlenin ihtiyaçları doğrultusunda biçimlendirildiği; kullanıcının, tasarımın her alanına dahil olduğu ve etkin kullandığı tasarım yöntemine Kullanıcı Odaklı Tasarım denir K.D.Easton

8 Dönüşüm Oranı Nedir? Dönüşüm oranı ( conversion rate ), yaptığınız dönüşüm ( satış, üyelik, form doldurma ) sayısının siteye gelen toplam ziyaretçilerin sayısına olan oranıdır.

9 Örnek : Staples Günlük Ziyaret : 670 Bin Aylık Ziyaret : 20 Milyon Yıllık Ziyaret : 240 Milyon 2010 Ciro : 10.6 Milyar Dolar Dönüşüm Oranı Etkisi Örnek : Vente Privee Günlük Ziyaret : 500 Bin Aylık Ziyaret : 15 Milyon Yıllık Ziyaret : 180 Milyon 2011 Ciro : 1.2 Milyar Dolar

10 Tasarımcı Körlüğü Tasarımcı körlüğü, tasarımı yapan kişinin tasarladığı nesnenin mükemmel ve hatasız olduğunu düşünmesidir. Çoğu kullanıcı nesneyi onların kullandığı şekilde kullanmayacaktır. Bu yüzden bir tasarımcı kendi tasarladığı nesnenin, kendisi rahat kullandığı için kullanılabilir olduğunu düşünmektedir.

11 Prototipler Arayüz yerleşimleri, grafikerlere bırakılmamalıdır. Belli bir plan dahilinde, yerleştirilmelidir. Uygulanabilir hale getirilmelidir. Test edilmelidir.

12 Prototipleme Yöntemleri Kağıt Prototipleme

13 Prototipleme Yöntemleri HTML Prototipleme Örnekler ; - Axure - Omnigraffle - Justinmind

14 Prototipleme Yöntemleri Online Prototipleme Örnekler ; - Pidoco - Moqups - HotGloo - irise - Mockingbird - Mybalsamiq

15 Prototipleme Avantajları Hataları önceden görmemizi sağlar ve böylelikle hem zaman hem para kaybını azaltır. Tasarım süreçlerinde hangi noktada olduğumuzu göstererek zaman skalasını ve bir sonraki adımı düzenlememizi sağlar. Kullanılabilirlik testlerinde kullanılır, yenilenir, tekrar geliştirilir ve böylelikle sürekli iyileştirme sağlanır. Parçaları birleştirerek sistemi bütün halinde görmemizi sağlar. Belirsizliği ortadan kaldırarak sistem gereksinimlerini önceden belirlememizi sağlar. Yapılan farklı prototiplerle bir çok seçenek görülmüş olur ve yaratıcılık artar. Sistem geliştirme hızımızı artırır.

16 Renkler ve Önemi

17 Renkler ve Önemi Ambulans / İtfaiye Güvenlik / Polis Taksi

18 Renkler ve Önemi

19 Gri Tevazuyu, saygıyı ve güveni simgeler ancak kullanımında dikkatli olunmalıdır. Zira birincil renk olarak kullanımı, ölümü, depresyonu ve yaşlılığı da çağrıştırabilir.

20 Beyaz Batı kültürlerinin çoğunda saflık, temizlik ve güvenilirlik hissi uyandırır. Bazı doğu kültürlerinde ise derin bir yas anlamına gelmektedir. Örneğin Japon kültüründe beyaz karanfiller ölümü sembolize eder.

21 Siyah Siyah en güçlü renklerden biridir. Şıklık ve gücü simgeler ancak aynı anda ölümü ve yası da temsil eder. Arkaplan rengi olarak kullanılması görsellerin öne çıkmasında faydalı olur. Aşırı kullanımından kaçınılmalıdır.

22 Mavi Web tasarımı için oldukça kararlı ve güvenilir bir renktir. Uyumu ve huzuru çağrıştırır. Batı kültürlerinden farklı olarak Iran da ölümü ve yası Çin de ölümsüzlüğü sembolize eder.

23 Kırmızı Bazı araştırmalara göre kırmızı renk insanın soluk alışveriş hızını ve kan basıncını arttırmaktadır. Aşk, tutku, hırs ve öfke gibi duygularla ilişkilendirilir. Doğru şekilde kullanımı etkiyi arttırabilir. Çin de şansı, Hindistan da saflığı, doğu kültürlerinde beyaz ile birlikte kullanıldığında genel olarak sevinç duygusunu sembolize eder.

24 Pembe Sakinlik, aşk ve feminenliği sembolize eder.

25 Yeşil Doğayı, canlıları ve parayı çağrıştırır. Bir çok e-ticaret sitesinde satış için kullanılan butonlarda yeşil renk tercih edilir. Bazı tropik ülkelerde tehlikeyi simgeler. Endonezya da bulunan Parangtritis Plajı nda yeşil renkte giyinenlerin deniz tarafından yutulup kaybolduğuna inanılır.

26 Mor Yaratıcılık, duygusallık, gizem, zenginlik ve refah gibi anlamlar taşır. Tasarımda renk şemasında küçük bir alan işgal etmesi tercih edilmelidir. Tonları koyulaştıkça duygusal etkileri azalır.

27 Sarı Sevinç, mutluluk, hayal gücü, umut yaz mevsimi gibi anlamlar taşır. Web tasarımında yazı rengi olarak kullanımı erişilebilirlik sorunları yaratabilir. İnsan gözünün en zor odaklandığı renklerden biridir. Bazı araştırmalar bebeklerin sarı renkli odalarda daha çok ağladığını ortaya çıkarmıştır.

28 Kahverengi Kararlı ve güvenilir bir renktir. İnsanlarda arkadaşlık ve güven duygusu yaratır. Hindistanda yas durumunu sembolize eder. Kahverengi tonlarından olan bej rengi web tasarımı için önemli bir renktir.

29 Turuncu Yoğun bir enerji, denge ve coşku hissi yaratır. Turuncu renk, sarının ve kırmızının en iyi yönlerinin bir karışımıdır. Rahatlatıcı bir renktir. Web tasarımlarında ikincil renk olarak kullanılması tavsiye edilir. İrlanda da dini önem taşır, Amerikalılar için ucuzluğu simgeler.

30 Arayüz Yerleşimi / Genel Alanlar Logo Yerleşimi Arama Kutusu Üyelik İşlemleri Sepet Fayda / Promosyon Duyuruları ( Benefits ) Navigasyon / Menü

31 Arayüz Yerleşimi / Genel Alanlar

32 Bebek Ördek Sendromu Bir sisteme alışan kullanıcıların benzer işe yarayan diğer sistemleri sürekli onunla karşılaştırması durumudur.

33 Arayüz Yerleşimi / Genel Alanlar

34 Dikey Menü Yatay Menü Açılan Menü Arayüz Yerleşimi / Menüler

35 Arayüz Yerleşimi / Dikey Menüler

36 Arayüz Yerleşimi / Yatay Menüler

37 Arayüz Yerleşimi / Açılır Menüler

38 Arayüz Yerleşimi / Açılır Menüler

39 Eye Tracking Nedir? Online ziyaretçilerin web sitesine geldiklerinde göz hareketlerini tarayarak nereye baktıklarının tespit edilmesi edilmesidir. Ziyaretçilerin sayfanın nerelerine, hangi sıra ile ve ne kadar uzunlukta baktıklarını tespit etmek mümkündür. Sıcaklık Haritası Alfred L. Yarbus / 1967

40 Eye Tracking

41 Eye Tracking

42 Eye Tracking

43 Arayüz Yerleşimi / Anasayfa Sayfa Eleştirileri Örnek Sayfalar Prototip Anasayfa

44

45 5 Saniye Testi Bu şirket ne iş yapıyor? Sizden ne yapmanızı istiyor? Ne Satıyor? Sitenin hedef kitlesi kimdir? Kime Satıyor? Bu şirkete güvenir misiniz? Aklınızda başka ne kaldı?

46

47

48 Banner Körlüğü

49 Göz Algılayabilme Süresi 230 ms / 7 Nesne

50

51

52 Yazılarınız Okunmuyor! Kullanıcılar sadece ilk iki kelimeyi okuyorlar Harald Weinreich, Hartmut Obendorf, Eelco Herder, and Matthias Mayer

53 Fold Alanı

54

55 Arayüz Yerleşimi / Listeleme Sayfa Eleştirileri Örnek Sayfalar Prototip Listeleme Sayfası

56

57

58

59

60

61

62

63

64

65 Arayüz Yerleşimi / Listeleme / Notlar Göz Algılayabilme Süresi 230 ms / 7 Nesne

66 Arayüz Yerleşimi / Ürün Sayfası Sayfa Eleştirileri Örnek Sayfalar Prototip Listeleme Sayfası

67

68

69

70

71

72

73

74

75

76

77 Fitts s Law Hedef nesnenin boyutuna ve uzaklığına bağlı olan bir şeye işaret etmek için geçen süreyi hesaplayan bir modeldir.

78

79 Arayüz Yerleşimi / Sepet - Satınalma Sayfa Eleştirileri Optimizasyon Önerileri Prototip Satın Alma Sayfası

80

81

82

83

84

85

86 Arayüz Yerleşimi / Checkout / Notlar 2 Optimizasyon Önerileri 1) Kullanıcılara hangi aşamada olduğunu gösterin 2) Kredi kartı ve güvenlik logolarını yerleştirin 3) Alışverişe Devam et ve Satın al butonlarını optimize edin 4) Satın almaya giden yolu kolaylaştırın 5) İade ve Kargo bilgilerini hatırlatın 6) Sepet özetini ve toplam tutarı sürekli hatırlatın 7) İlişkili ürünler almaları için rahatsız etmeden teşvik gösterimi yapın 8) Telefon numaranız görünür olsun 9) X lira harcarsa ücretsiz kargoyu gösterin 10) Bol bol taksit seçeneği sunun 11) İndirim ya da avantajı sürekli hatırlatın 12) Sadakat indirimi yapmayı unutmayın 13) 7/24 telefon desteği verin 14) 365 gün iade desteği verin 15) Test edin, Analiz Edin, Ölçümleyin

87 Arayüz Yerleşimi / Diğerleri K.I.S.S Üye Olma Sayfası Kontrast Oranları Arama Optimizasyonu E-Posta Optimizasyonu

88 Keep It Simple Short / Stupid

89 Üye Olma Sayfası

90 Analiz Yöntemleri ve Araçları A/B Testleri Google Analytics Eye Tracking Kart Gruplama Video Tracking Site Hızı Tarayıcı Testleri

91 A/B Testleri A B %0.2 %0.8

92 Google Analytics

93 Kart Gruplama

94 Video Tracking / Click Tale

95 Fold İçin Çözünürlük Testi

96 Site Hızı

97 Site Hızı

98 Tarayıcı Testleri İnternet sitemiz, tüm tarayıcılarda aynı görünmelidir!

99 Pareto Prensibi Ürün özelliklerinizin %20 sini kullanıcıların %80 i kullanacaktır. O yüzden sisteminize yeni fonksiyonlar eklemek yerine ana fonksiyonların çok iyi çalıştığından emin olmak gereklidir.

100 SORU / CEVAP Serbest Zaman

101 TEŞEKKÜRLER Sami Güzel

E-Ticaret, Kullanıcı Deneyimi Eğitimi. Sami Güzel 2012

E-Ticaret, Kullanıcı Deneyimi Eğitimi. Sami Güzel 2012 E-Ticaret, Kullanıcı Deneyimi Eğitimi Sami Güzel 2012 Sami GÜZEL Eğitmen Tanıtımı Eğitim İçeriği Teorik Bilgiler ( Terimler, Deneyimler, Prototipler ) İnteraktif Tasarım Bölümü ( Anasayfa, Kategori, Ürün,

Detaylı

İlham Alabileceğiniz 17 A/B Test. Websitenizin Dönüşüm Oranını Artırın!

İlham Alabileceğiniz 17 A/B Test. Websitenizin Dönüşüm Oranını Artırın! İlham Alabileceğiniz 17 A/B Test Websitenizin Dönüşüm Oranını Artırın! İçerik - Userspots Optimizasyon Servisi - İlham Alabileceğiniz 17 A/B Test 2 / 52 Userspots Optimizasyon Servisi Userspots, arayüzleri

Detaylı

Userspots Online Test Servisi. Remotespots Tanı4m Dosyası

Userspots Online Test Servisi. Remotespots Tanı4m Dosyası Userspots Online Test Servisi Remotespots Tanı4m Dosyası Remotespots Userspots un online kullanılabilirlik testi ürünü Remotespots ile kullanıcılarınızın arayüzünüz hakkındaki yorumlarını ve neyi nerede

Detaylı

TASARIMIN TEMEL İLKELERİ

TASARIMIN TEMEL İLKELERİ TASARIMIN TEMEL İLKELERİ Web Tasarımı ve Programlama İçerik Hedef Kitle Beklentileri Tasarım Renk Dengesi İşlevsellik Okunabilirlik Kullanılabilirlik Hizalama Uyumluluk Ses ve Görüntü Dosyaları 2 İçerik

Detaylı

Smart Commerce Proje Teklifi

Smart Commerce Proje Teklifi Proje Teklifi Code Brother Ship Trading Ltd. Lefkoşa 1. Giriş Smart Commerce, profesyonel bir alt yapı ile ürünlerini sergileyip isterlerse banka havalesi, kapıda ödeme sistemi ve kredi kartı ile de satış

Detaylı

WEB USABILITY. Ruşen Yürek. Web Kullanılabilirliği ; İçerik Hakkında. Kullanıcı Merkezli Tasarım(UCD) 01.11.2011. FreeDownloadPowerPoint.

WEB USABILITY. Ruşen Yürek. Web Kullanılabilirliği ; İçerik Hakkında. Kullanıcı Merkezli Tasarım(UCD) 01.11.2011. FreeDownloadPowerPoint. Ruşen Yürek 2008639034 FreeDownloadPowerPoint.Com WEB USABILITY 2 İçerik Hakkında Web Kullanılabilirliği nedir? Kullanıcı Merkezli Tasarım Ve Önemi Jacob Nielsen Kullanılabilirlik Sloganları Web Sayfası

Detaylı

Responsive Tasarım Önerileri!

Responsive Tasarım Önerileri! Responsive Tasarım Önerileri! !Mobil kullanıcı, masaüstü kullanıcısından farklı olarak hedef odaklı hareket eder. Gezinti ve keşif deneyimini geliştirmek için gereksiz objeleri ve hataları minimalize etmelisiniz.!

Detaylı

Altan ÇOLAK Hoşgeldiniz

Altan ÇOLAK Hoşgeldiniz Altan ÇOLAK Hoşgeldiniz E-Ticaretinizden edineceğiniz dönüşümlerinizi etkileyebilecek 12 Madde ve Adwords de işinizi kolaylaştıracak yenilikler. E-ticaret Sitelerinde Dönüşümü Arttırabilen Bazı Tavsiyeler

Detaylı

Novasta. Renkler ve bizde uyandırdıkları hisler. Tarih : Haber İsmi :

Novasta. Renkler ve bizde uyandırdıkları hisler. Tarih : Haber İsmi : Tasarımın ilk aşaması planlamanın en zor bölümlerinden biri renk seçimidir. Firmanın kurumsal kimliği, müşteri istekleri, renk teorisi gibi bir çok etkene bağlı olarak tasarım için kullanılacak renkler

Detaylı

Renklerin insan davranışını ve psikolojisini önemli ölçüde etkilediği bugün kesinleşmiştir. Kanada'da bir okulda yapılan deneyde, odaların renk ve

Renklerin insan davranışını ve psikolojisini önemli ölçüde etkilediği bugün kesinleşmiştir. Kanada'da bir okulda yapılan deneyde, odaların renk ve Renklerin insan davranışını ve psikolojisini önemli ölçüde etkilediği bugün kesinleşmiştir. Kanada'da bir okulda yapılan deneyde, odaların renk ve ışık düzenlerinin değiştirilmesi ile bazı öğrencilerin

Detaylı

WEB KULLANILABİLİRLİĞİ

WEB KULLANILABİLİRLİĞİ WEB KULLANILABİLİRLİĞİ FATMA BODUR 2008638500 *(8) Kullanılabilirlik Nedir? Bir ürünün potansiyel kullanıcıları tarafından, belirli bir kullanım bağlamı içinde, amaçlanan kullanım hedeflerine ulaşmak için,

Detaylı

WEB TASARIMININ TEMELLERİ

WEB TASARIMININ TEMELLERİ WEB TASARIMININ TEMELLERİ Öğr. Gör. M. Mutlu YAPICI Ankara Üniversitesi Elmadağ Meslek Yüksekokulu Ders İzlencesi Hafta Modüller/İçerik/Konular 1. Hafta İnternet ve WEB Tanımları Html Temel Etiketleri

Detaylı

Kütüphane Web Sitesi Nedir? Bina x Web sitesi

Kütüphane Web Sitesi Nedir? Bina x Web sitesi Kütüphane Web Sitelerinde İçerik Zenginleştirme Adnan Menderes Üniversitesi Aydın 26 Ekim 2001 Dr. Hatice Kübra Bahşişoğlu kubra@hacettepe.edu.tr 04.06.2008 ÜNAK 1 Kütüphane Web Sitesi Nedir? Bina x Web

Detaylı

Your Digital Agency in Europe. Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri

Your Digital Agency in Europe. Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri Paragon Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri Hakkımızda DENEYİM Rakipsiz YARATICILIK Takip edilen YENİLİKLER Biz Kimiz? ParagonTasarım dijital medya alanında hizmet veren İstanbul merkezli bir tasarım

Detaylı

Kurumsal Kullanılabilirlik Eğitimi

Kurumsal Kullanılabilirlik Eğitimi Kurumsal Kullanılabilirlik Eğitimi Kullanıcı Dostu Arayüzler Oluşturun www.userspots.com 1 Kurumsal Kullanılabilirlik Eğitimi Nedir? Kurumsal Kullanıcı Deneyimi Eğitimleri ile markanızın tasarım süreçlerinize

Detaylı

NEDEN DOĞULİNE. Detaylı Analiz. Doğru Planlama. Hedef Kitleye Uygunluk. Doğru İçerik Stratejisi. 7/24 Destek. Deneyimli Ekip

NEDEN DOĞULİNE. Detaylı Analiz. Doğru Planlama. Hedef Kitleye Uygunluk. Doğru İçerik Stratejisi. 7/24 Destek. Deneyimli Ekip NEDEN DOĞULİNE Detaylı Analiz Yapılan tüm çalışmaların temeli ve ilk adımı, detaylı analizdir. Analiz adımında, ürünün teknik, anahtar kelime, UI & UX, backlink, hedef kitle ve rakip analizi yapılır. Analiz

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. AdresGezgini A.Ş. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme Bölgesi nde

Detaylı

Web Sitelerinin Değerlendirilmesi

Web Sitelerinin Değerlendirilmesi Web Sitelerinin Değerlendirilmesi Umut Al H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü umutal@hacettepe.edu.tr Web sitesi Web sayfası Web dokümanı İlgili Kavramlar Web Kaynaklarının Değerlendirilmesi Web üzerinde

Detaylı

KULLANILABİLİRLİK TESTLERİ VE UYGULAMALARI

KULLANILABİLİRLİK TESTLERİ VE UYGULAMALARI 6 İnternet sitelerinin kullanıcıların ihtiyaç ve beklentilerini karşılayıp karşılamadığının ve sitenin kullanılabilirliğinin ölçülmesi amacıyla kullanılabilirlik testleri uygulanmaktadır. Kullanılabilirlik

Detaylı

Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme

Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme seçenekleri. Hedefleme seçeneğiniz. Google Görüntülü Reklam Ağı Nedir? (GDN), reklamlarınızı yerleştirebileceğiniz reklam alanlarına sahip web sitesi ağıdır, ilgi

Detaylı

Mobil Kullanılabilirlik ve Kullanıcı Deneyimi Eğitimi

Mobil Kullanılabilirlik ve Kullanıcı Deneyimi Eğitimi Mobil Kullanılabilirlik ve Kullanıcı Deneyimi Eğitimi Kullanıcı Dostu Arayüzler Oluşturun www.userspots.com 1 Mobil Kullanılabilirlik ve Kullanıcı Deneyimi Eğitimi Nedir? Mobil kullanılabilirlik ve kullanıcı

Detaylı

Kullanıcı Merkezli kütüphane Web Siteleri: İYTE Örneği. Gültekin Gürdal Hakan Yanaz Engin Şentürk

Kullanıcı Merkezli kütüphane Web Siteleri: İYTE Örneği. Gültekin Gürdal Hakan Yanaz Engin Şentürk Kullanıcı Merkezli kütüphane Web Siteleri: İYTE Örneği Gültekin Gürdal Hakan Yanaz Engin Şentürk Akademik Bilişim 2012 Neden Kullancı Merkezli Web Sitesi Akademik kütüphaneler Web siteleri üzerinden birçok

Detaylı

Arayüz Geliştirme Dokümantasyonu

Arayüz Geliştirme Dokümantasyonu Arayüz Geliştirme Dokümantasyonu Proje: İş: Müşteri: Nosab Web Sitesi Arayüz Geliştirme Aeronorm Index 1. Sayfalar 2. Renk Paleti 3. Tipografi 4. Kutu Modeli 5. Bileşenler 6. Kod ve Sayfa Yapısı 7. Responsive

Detaylı

Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi. Userspots Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi

Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi. Userspots Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi Userspots Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi 1 Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi Nedir? Özellikle sayısal ortamlar üzerinden yürütülen pazarlama iletişimi yönetimi

Detaylı

Mavi C:70 M:35 Y:0 K:0 Yeşil C:70 M:0 Y:100 K:0 Turuncu C:0 M:52 Y:100 K:0 Siyah C:50 M:50 Y:50 K:100 Kırmızı C:0 M:100 Y:100 K:20

Mavi C:70 M:35 Y:0 K:0 Yeşil C:70 M:0 Y:100 K:0 Turuncu C:0 M:52 Y:100 K:0 Siyah C:50 M:50 Y:50 K:100 Kırmızı C:0 M:100 Y:100 K:20 ASKAJANS ın logosu yatay bir formattadır. Logodaki ASK yazının sol tarafında üç (3) renkten oluşan soldan sağa kırk beş (45) derecelik açılara sahip yatay figürler bulunmaktadır. Logonun boyutları basılı

Detaylı

TS EN ISO 9241-151 EŞLEŞTİRME LİSTESİ

TS EN ISO 9241-151 EŞLEŞTİRME LİSTESİ Kriter No Kriter Başlığı Rehber İlke Başlığı A 6. Üst Düzey Tasarım Kararları ve Tasarım Stratejisi 6.1 Genel özellikler 6.2 Web uygulamasının amacının belirginliği 3.10.1. Kurumsal Bilgiler 1.3.2. Kullanıcıların

Detaylı

Aşağıdaki örnekte, aynı düzen tablosu ve hücreleri içerikle birlikte gösterilmektedir.

Aşağıdaki örnekte, aynı düzen tablosu ve hücreleri içerikle birlikte gösterilmektedir. 12 DÜZEN TABLOLARI Microsoft Office FrontPage 2003 programında düzen tabloları ve hücrelerini kullanarak, profesyonel görünümlü Web sayfası düzenleri oluşturabilirsiniz. Düzen tablosu, sayfa düzeni için

Detaylı

Dijital yaratıcılık, özgün hizmet. Güzel, yenilikçi ve kişiye özel bakış ile günün ötesini yakalayın.

Dijital yaratıcılık, özgün hizmet. Güzel, yenilikçi ve kişiye özel bakış ile günün ötesini yakalayın. Dijital yaratıcılık, özgün hizmet. Güzel, yenilikçi ve kişiye özel bakış ile günün ötesini yakalayın. Hakkımızda Cure, on iki yılı aşkın deneyimiyle sektörün öncü tasarımcıları tarafından 2015 Yılında

Detaylı

Kullanılabilirlik ve Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi

Kullanılabilirlik ve Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi Kullanılabilirlik ve Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi Kullanıcı Dostu Arayüzler Oluşturun www.userspots.com 1 Kullanılabilirlik Eğitimi Nedir? Kullanıcı Deneyimi Eğitimleriyle tasarım süreçlerinize

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. Global All-Star Ödülü kazandı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme

Detaylı

28.03.2013. Algılama üzerinde etkilidir. Hareketi ve yönü belirleyici etki yaratırlar. Ayırma amaçlı. Kalın çizgiler daha etkilidir.

28.03.2013. Algılama üzerinde etkilidir. Hareketi ve yönü belirleyici etki yaratırlar. Ayırma amaçlı. Kalın çizgiler daha etkilidir. Hazırlayan ve sunan: Süleyman Nihat ŞAD 2 Kontrast/ Zıtlık ÇİZGİ ALAN-BOŞLUK DOKU Çizgi; gözü, belirli bir alanda ya da bir alan etrafında hareket ettirerek dikkatleri çeken tek boyutlu bir araçtır. ŞEKİL-FORM

Detaylı

Giriş Sayfası (index) Reklamı

Giriş Sayfası (index) Reklamı Giriş Sayfası (index) Reklamı Herhangi bir web tarayıcısında (İnternet Explorer, Chrome, Safari, Firefox, Yandex veya Opera) www.besiktasyasam.com URL si yazıldığında ilk açılan sayfadır. Siteye bu sayfa

Detaylı

1- KAYIT FORMU 2- ALIŞVERİŞ SEPETİ

1- KAYIT FORMU 2- ALIŞVERİŞ SEPETİ 1- KAYIT FORMU Sağ üstte yer alan üyelik butonu ile süreç başlatılır. Şirketler için olan kurumsal bölüm ve bireysel üyelik bölümlerinde, kayıt aşamasında, kayıt formuna doğru ve hatasız bilgi girişi yapılmalıdır.

Detaylı

E-Ticaret Ödeme Sürecini Etkileyen Faktörler

E-Ticaret Ödeme Sürecini Etkileyen Faktörler E-Ticaret Ödeme Sürecini Etkileyen Faktörler Mükemmel Ödeme Hız : Satın alma butonuna bastıktan sonra yaşanan duraksamalar güveni sarsan en büyük etkenlerden biridir. Sayfa açılırken yaşanan beklemeler

Detaylı

A/B TESTING. Mert Hakan ÖZLÜ N14111368

A/B TESTING. Mert Hakan ÖZLÜ N14111368 A/B TESTING Mert Hakan ÖZLÜ N14111368 İÇERİK A/B Testi Nedir? A/B Testinin Amacı Nedir? A/B Testi Nasıl Uygulanır? A/B Testi Nerelerde Kullanılır? A/B Testi ile Nasıl Değişiklikler Yapılabilir? A/B Testi

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 4D SINIFINDAN DENİZ ARIKAN SELİN YAĞMUR ÇAKMAK DOĞA SU TOPRAK ASU LAL ÖCALAN ŞİMAL ÖZER. Danışman Öğretmen Aslı Çakır

HAZIRLAYANLAR 4D SINIFINDAN DENİZ ARIKAN SELİN YAĞMUR ÇAKMAK DOĞA SU TOPRAK ASU LAL ÖCALAN ŞİMAL ÖZER. Danışman Öğretmen Aslı Çakır HAZIRLAYANLAR 4D SINIFINDAN DENİZ ARIKAN SELİN YAĞMUR ÇAKMAK DOĞA SU TOPRAK ASU LAL ÖCALAN ŞİMAL ÖZER Danışman Öğretmen Aslı Çakır 2010 İÇİNDEKİLER 1. Giriş... 1 2. Front Page İle Web Tasarımı... 1 3.

Detaylı

E-İŞ DERSİ 3 E-TİCARET SİTESİNİN KARŞILAŞTIRILMASI. Hazırlayanlar: Gürkan Aslan Yaşar Aydın

E-İŞ DERSİ 3 E-TİCARET SİTESİNİN KARŞILAŞTIRILMASI. Hazırlayanlar: Gürkan Aslan Yaşar Aydın E-İŞ DERSİ 3 E-TİCARET SİTESİNİN KARŞILAŞTIRILMASI Hazırlayanlar: Gürkan Aslan Yaşar Aydın YemekSepeti.com HepsiBurada.com VatanBilgisayar.com Yemeksepeti.com Yemek Sepeti Giriş Sayfasında Flash animasyonu

Detaylı

LOGO 3 SERİSİ: KULLANICI DENEYİMİNİN BİTMEYEN YOLCULUĞU

LOGO 3 SERİSİ: KULLANICI DENEYİMİNİN BİTMEYEN YOLCULUĞU MART 2018 www.bilser.net LOGO 3 SERİSİ: KULLANICI DENEYİMİNİN BİTMEYEN YOLCULUĞU NETSIS 3 ENTEGRE NETSIS 3 STANDARD NETSIS 3 ENTERPRISE GO 3 TIGER 3 TIGER 3 ENTERPRISE Sayfa : 1 / 8 LOGO 3 SERİSİ: KULLANICI

Detaylı

Biz Kimiz? Şirketimiz 2015 de kurulmuş olup, sermayesi 2017 yılında TL çıkarılmıştır.

Biz Kimiz? Şirketimiz 2015 de kurulmuş olup, sermayesi 2017 yılında TL çıkarılmıştır. Biz Kimiz? Şirketimiz 2015 de kurulmuş olup, sermayesi 2017 yılında 1.000.000 TL çıkarılmıştır. Genel Merkezi Çorum Teknokent te, Ankara Şubesi Azel Kulededir. Yazılım Franchising işi yapan şirketimiz,

Detaylı

Adım Adım Kılavuzu. 1. Adım. 2. Adım. 3. Adım. 4. Adım. 5. Adım. 6. Adım

Adım Adım Kılavuzu. 1. Adım. 2. Adım. 3. Adım. 4. Adım. 5. Adım. 6. Adım Adım Adım Kılavuzu 1. Adım Teknik hataların giderilmesi 2. Adım Server, IP ve Google Kayıt optimizasyonu 3. Adım İçerik Pazarlama ve itibar yönetimi 4. Adım Sosyal Medya Planlama 5. Adım Performans Değerlendirme

Detaylı

Fortune 100 Türkiye Firmalarının Web Sitesi Temel Kullanılabilirlik Araştırması

Fortune 100 Türkiye Firmalarının Web Sitesi Temel Kullanılabilirlik Araştırması Fortune 100 Türkiye Firmalarının Web Sitesi Temel Kullanılabilirlik Araştırması a d s o l u t i o n s Araștırma Hakkında Bu araştırma, MoreClick Google Certified Company tarafından, Türkiye'nin önde gelen

Detaylı

Etkili Banner Tasarlamanın Yolları

Etkili Banner Tasarlamanın Yolları Etkili Banner Tasarlamanın Yolları Etkili Banner Tasarlamanın Yolları Banner reklamlar günümüz dijital dünyasında kullanılan, pazarlamanın en verimli biçimlerinden biridir. Firmalar, marka farkındalığını

Detaylı

Yaşar Tonta, İrem Soydal

Yaşar Tonta, İrem Soydal Yaşar Tonta, İrem Soydal Giriş: Web bilgi sistemi kavramı Algılanan hizmet kalitesi Geleneksel ve web hizmet kalitesi boyutları Araştırmanın amacı ve yöntem Quadrant ve boşluk analizi bulguları Sonuç Web

Detaylı

ODTÜ KÜTÜPHANESİ YENİ WEB SAYFASININ TASARIMI VE KULLANILABİLİRLİK ÇALIŞMASI

ODTÜ KÜTÜPHANESİ YENİ WEB SAYFASININ TASARIMI VE KULLANILABİLİRLİK ÇALIŞMASI ODTÜ KÜTÜPHANESİ YENİ WEB SAYFASININ TASARIMI VE KULLANILABİLİRLİK ÇALIŞMASI Mustafa DALCI *, Özge ALÇAM*, Yasemin Oran SAATÇİOĞLU*, Feride ERDAL* * Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı,

Detaylı

YouTube Türkiye Verileri

YouTube Türkiye Verileri YouTube REKLAMLARI YouTube Türkiye Verileri Aralık 2013 verilerine göre; Türkiye de YouTube tekil kullanıcı sayısı 24.9 milyon kişi İzlenen video sayısı 3,5 milyar video İzleyici başına video 142,4 adet

Detaylı

Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinde 22.500 genç takipçisi ve aylık ortalama 40.000 yeni ziyaretçisi ile yayınına devam etmektedir.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinde 22.500 genç takipçisi ve aylık ortalama 40.000 yeni ziyaretçisi ile yayınına devam etmektedir. GENEL BĐLGĐLERĐMĐZ 2008 den 2011 e kadar sosyal paylaşım siteleri üzerinden takipçilerine hizmet veren Etkin Ankara, 2011 Ekim ayında etkinankara.com sitesi üzerinden faaliyete geçmiş ve Ekim 2011 Ağustos

Detaylı

Aydın MENEK blog@aydinmenek.com.tr

Aydın MENEK blog@aydinmenek.com.tr Aydın MENEK blog@aydinmenek.com.tr Gerek birey gerekse kuruluşların, standartları belirli iletişim ağları üzerinden ses, video, yazılı metin vb verilerin iletişimi ile fiziksel değiş-tokuş işlemi yapmadan

Detaylı

Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı

Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Görsel Materyalleri Tasarlama Süreci Görsel Tasarımın Unsurları: Yazılı Unsurlar Yrd. Doç. Dr. Levent DURDU Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü

Detaylı

Açılıs Sayfası. Deneyimi

Açılıs Sayfası. Deneyimi Açılıs Sayfası. Deneyimi Açılıs Sayfası Nedir?. Bir kullanıcının sitenize giriş sağladığı sayfaya verilen isimdir. İniş Sayfası (Landing Page) olarak da adlandırılır. Neden Önemlidir? Tıklama oranı yüksek

Detaylı

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım.

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım. Projeniz için Artegra yı seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen bu formun içerisinde projenizle ilgili olan kısımları doldurun, bu projenizi daha iyi anlamamıza yardımcı olacaktır. İyi sonuçlar elde etmek

Detaylı

PM 2 KARTLI VE ġġfrelġ GEÇĠġ KONTROL TERMĠNALĠ KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU

PM 2 KARTLI VE ġġfrelġ GEÇĠġ KONTROL TERMĠNALĠ KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU PM 2 KARTLI VE ġġfrelġ GEÇĠġ KONTROL TERMĠNALĠ KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU 1.Malzeme Listesi TuĢtakımı 1 Kullanım kılavuzu 1 Tornavida 1 20mmx60mm özel tuştakımı Lastik tıpa 2 6mmx30mm,sıkmak için kullanılır

Detaylı

ODTÜ Kütüphanesi Yeni Web Sayfasının Tasarımı ve Kullanılabilirlik Çalışması

ODTÜ Kütüphanesi Yeni Web Sayfasının Tasarımı ve Kullanılabilirlik Çalışması Akademik Bilişim 2008 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale, 30 Ocak - 01 Şubat 2008 ODTÜ Kütüphanesi Yeni Web Sayfasının Mustafa DALCI, Özge ALÇAM, Yasemin Oran SAATÇİOĞLU, Feride ERDAL Orta

Detaylı

BIGGSHOP DIGITAL FRANCHISING

BIGGSHOP DIGITAL FRANCHISING BIGGSHOP DIGITAL FRANCHISING BIGGSHOP FRANCHISING PAKETLERİ NEDEN BIGGSHOP DIGITAL FRANCHISING? Size Özel E-ticaret sitesi ile KENDİ İŞİNİZİ yapma fırsatı Aynı zamanda FACEBOOK üzerinde SATIŞ yapma fırsatı

Detaylı

Vsp Teknoloji Son sistem güvenlik duvarlarıyla korunmaktadır, Kullanıcı bilgilerini doğru girdiğinde giriş sayfasına bağlanacaktır.

Vsp Teknoloji Son sistem güvenlik duvarlarıyla korunmaktadır, Kullanıcı bilgilerini doğru girdiğinde giriş sayfasına bağlanacaktır. Üye Girişi Vsp Teknoloji Son sistem güvenlik duvarlarıyla korunmaktadır, Kullanıcı bilgilerini doğru girdiğinde giriş sayfasına bağlanacaktır. Giriş Sayfası Sayfa ayarlarını buradan yapabilirsiniz. Anahtar

Detaylı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktır.

Detaylı

POWERPOINT İLE ETKİLİ SUNUM. Günay TEMUR Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Bilgi ve İletişim Teknolojileri

POWERPOINT İLE ETKİLİ SUNUM. Günay TEMUR Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Bilgi ve İletişim Teknolojileri POWERPOINT İLE ETKİLİ SUNUM Günay TEMUR Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Bilgi ve İletişim Teknolojileri . 2. Slayt 1. Slayt SUNU Günay TEMUR 2 NELER YAPMAMALIYIZ? Günay TEMUR 3 Slayt Hazırlama Teknikleri Font

Detaylı

4 Front Page Sayfası Özellikleri

4 Front Page Sayfası Özellikleri 4 Front Page Sayfası Özellikleri İsterseniz Frontpage penceresinin sağ tarafından, isterseniz araç çubuklarından faydalanarak yeni bir sayfa açın. Frontpage te çeşitli sayfa şablonları bulunmaktadır. Ancak

Detaylı

Yaşar Tonta, İrem Soydal

Yaşar Tonta, İrem Soydal Yaşar Tonta, İrem Soydal Giriş: Web bilgi i sistemi it i kavramı Algılanan hizmet kalitesi Geleneksel ve web hizmet kalitesi boyutları Araştırmanın ş amacı ve yöntem Quadrant ve boşluk analizi bulguları

Detaylı

Görüntülü Reklamcılık neden önemlidir? Google Görüntülü Reklam Ağı. Önemlidir? MURATOLMEZ.COM

Görüntülü Reklamcılık neden önemlidir? Google Görüntülü Reklam Ağı. Önemlidir? MURATOLMEZ.COM Google Görüntülü Ağı. Görüntülü ü cılıkneden ede Önemlidir? Program. Neden çevrimiçi reklamcılık? Müşteri Satın Alma Döngüsü Neden? Doğru hedefleme seçeneklerini belirleme i i denetleme Çevrimiçi reklamcılık

Detaylı

Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü İnternet Sitesinin Kamu Kurumları İnternet Siteleri Standartlarına Uygunluğu

Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü İnternet Sitesinin Kamu Kurumları İnternet Siteleri Standartlarına Uygunluğu Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü İnternet Sitesinin Kamu Kurumları İnternet Siteleri Standartlarına Uygunluğu Esra G. Kaygısız İshak Keskin Başlıklar e-dönüşüm Kamu Kurumları İnternet Siteleri Rehberi,

Detaylı

GOOGLE AdWords REKLAMLARI

GOOGLE AdWords REKLAMLARI Örnek Sunum GOOGLE AdWords REKLAMLARI Kullanılabilir Google Reklam Biçimleri Arama Ağı Reklamları Görüntülü Reklam Ağı YouTube Reklamları ve tüm reklam biçimlerinde kullanılabilen Görüntülü ReMarketing

Detaylı

İş Hayatında Yeni Bir Start!

İş Hayatında Yeni Bir Start! İş Hayatında Yeni Bir Start! START Neden Start? START her küçük işletmenin sahip olmak isteyeceği bir yazılım... Tek kullanıcılı, muhasebesini dışarıda takip eden küçük işletmelere ve şahıs firmalarına

Detaylı

Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi. Userspots Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi

Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi. Userspots Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi 1 Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi Nedir? Özellikle sayısal ortamlar üzerinden yürütülen pazarlama iletişimi yönetimi süreçlerinde

Detaylı

WEB TASARIMI. Anonim

WEB TASARIMI. Anonim WEB TASARIMI Anonim Tasarım Nedir? Web tasarım, İnternetin ve Web sitesinin görüntülenen yüzünün, kullanımı kolay, bilgiye en kısa yolla ulaşabilecek ve hızlı bir yapıda oluşturulmasıdır. Ziyaretçi doğrudan

Detaylı

Esra G. Kaygısız Gaziantep Üniversitesi kaygisiz@gantep.edu.tr

Esra G. Kaygısız Gaziantep Üniversitesi kaygisiz@gantep.edu.tr Kamu Kurumlarıİnternet Siteleri Standartlarına göre: Millî Eğitim Bakanlığı, Millî Kütüphane, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ankara Valiliği İnternet Sitelerinin Bilgi Sunma Etkinliklerinin Turkiye. gov.tr

Detaylı

DEVLET KURUMLARINDA WEB ERİŞİLEBİLİRLİĞİ

DEVLET KURUMLARINDA WEB ERİŞİLEBİLİRLİĞİ DEVLET KURUMLARINDA WEB ERİŞİLEBİLİRLİĞİ Mustafa Dalcı ODTÜ BİDB Araştırma Görevlisi Erişilebilir Web Proje Sorumlusu Kurumlar Sunum Web Erişilebilirliği Türkiye deki Durum Türkiye deki Çalışmalar Dünyadaki

Detaylı

Görme Engelliler için Web Sayfalarında Erişilebilirliğin Sağlanması

Görme Engelliler için Web Sayfalarında Erişilebilirliğin Sağlanması Görme Engelliler için Web Sayfalarında Erişilebilirliğin Sağlanması Cihan Yıldırım Yücel - Cengiz Acartürk ODTÜ-BİDB Akademik Bilişim 2006 İçerik Erişilebilirlik nedir? Engellilik çeşitleri Görme engellilik

Detaylı

Google Adwords. Yalnızca Sonuç Aldığınızda Para Ödersiniz. Neden Adwords?

Google Adwords. Yalnızca Sonuç Aldığınızda Para Ödersiniz. Neden Adwords? 1 Google Adwords Adwords, Google'ın reklamcılık ürünüdür. Adwords ile Google arama sonuçlarında, görüntülü reklamcılık ağında, YouTube'da, Google Play'de ve diğer web sitelerinde reklamlarınızı yayınlayabilirsiniz.

Detaylı

ANASAYFA GİRİŞ REKLAMI

ANASAYFA GİRİŞ REKLAMI ANASAYFA GİRİŞ REKLAMI Kullanıcı internet sitesine girdiğinde ilk açılan sayfa, bir karşılama reklamı çıkar (bkz. Resim 1). Kullanıcı sağ üst köşedeki işaretine basmadığı sürece 10 saniye boyunca reklamınız

Detaylı

Detaylar ilerleyen sayfalarda!

Detaylar ilerleyen sayfalarda! Detaylar ilerleyen sayfalarda! Kreşistan.com da Öne Çıkın! Kreşistan.com da Profesyonel veya Premium üyeliklerle site içerisinde kurumunuzu en iyi şekilde tanıtarak hedef kitlenize daha kolay ulaşabilirsiniz.

Detaylı

Hayatımızda Minimalizm. Müzik Tasarımında Minimalizm Tıpta Minimalizm Mimari Tasarımda Minimalizm Web Tasarımında Minimalizm

Hayatımızda Minimalizm. Müzik Tasarımında Minimalizm Tıpta Minimalizm Mimari Tasarımda Minimalizm Web Tasarımında Minimalizm Minimalizm Nedir? 1960 ların başında modern sanat ve müzikle başlamış, sadeliği ve nesnelliği ön plana çıkaran bir akımdır. Tasarımda, eklemeyi düşündüğünüz şeyi eklemediğinzde işin işlevselliğinde azalma

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI RESMİ E-POSTA BAŞVURU ADIMLARI

SAĞLIK BAKANLIĞI RESMİ E-POSTA BAŞVURU ADIMLARI 1. BÖLÜM Bakanlığımızın resmi e-posta hesaplarına kayıt olabilmek için aşağıdaki resimlerde de görüldüğü üzere iki yol izleyebilirsiniz. http://www.saglik.gov.tr http://www.usaksaglik.gov.tr NURGÜL ERDOĞAN

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ. AKILLI FİYAT ARAMA MOTORU TiLQi.NET

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ. AKILLI FİYAT ARAMA MOTORU TiLQi.NET İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ AKILLI FİYAT ARAMA MOTORU TiLQi.NET Bitirme Ödevi Kadir Kemal Dursun 040000643 Hakan Demirtaş 040000684 Bölüm : Bilgisayar Mühendisliği Anabilim

Detaylı

Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı

Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı 1 Google Ads Ads, Google'ın reklamcılık ürünüdür. Ads ile Google arama sonuçlarında, görüntülü reklamcılık ağında, YouTube'da, Google Play'de ve diğer web sitelerinde

Detaylı

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu Yatırımınızdan daha fazlasını almanın en etkin aracı Firma profilinizle alıcıları cezp edin, performansınızı ölçün. Index Oturumunuzu açın

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz

KULLANIM KILAVUZU. VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz KULLANIM KILAVUZU VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz Kullanıcı dostu kontrol panelli dünya standartlarında web tasarım uygulaması.

Detaylı

Kurulum 14 FTP ye Bağlanmak ve Dosyaları Atmak 14 Veritabanı Oluşturulması ve Bağlanıp Kurulumun Tamamlanması 15

Kurulum 14 FTP ye Bağlanmak ve Dosyaları Atmak 14 Veritabanı Oluşturulması ve Bağlanıp Kurulumun Tamamlanması 15 vii 1 İçerik Yönetim Sistemi Nedir? 2 WordPress Nedir? 2 WordPress Kısa Tarihi 3 WordPress Gücünü Nereden Alıyor? 3 WordPress ile Neler Yapabiliriz? 4 Kişisel Blog 4 Kurumsal Blog 4 Kurumsal Site 4 Tanıtım

Detaylı

[E-Katalog Tanıtım Sayfası] Ayser Bilgisayar. Cumhuriyet Meydanı No:41 Kat:2 0286 217 60 34

[E-Katalog Tanıtım Sayfası] Ayser Bilgisayar. Cumhuriyet Meydanı No:41 Kat:2 0286 217 60 34 [E-Katalog Tanıtım Sayfası] Ayser Bilgisayar Cumhuriyet Meydanı No:41 Kat:2 0286 217 60 34 Neden Ayser Bilgisayar? Bundan 10 yıl önce insanlar bir ürün almak için mağaza mağaza dolaşırlar ve farklı fiyatları

Detaylı

Uzaktan Eğitim ÖYS. Kullanıcı Kılavuzu. İçerik

Uzaktan Eğitim ÖYS. Kullanıcı Kılavuzu. İçerik Uzaktan Eğitim ÖYS Kullanıcı Kılavuzu 1. Giriş 2. Kayıt olma/oturum açma 3. Navigasyon 4. Kurs Kataloğu 5. Kurslarım 6. Forumlar 7. Etkinliklerim 8. Diğer Özellikler 9. SSS (Sıkça Sorulan Sorular) 1. Giriş

Detaylı

Kullanılabilirlik Staj Programı

Kullanılabilirlik Staj Programı Kullanılabilirlik Staj Programı Kullanıcı Dostu Arayüzler Oluşturun www.userspots.com 1 Kullanılabilirlik Staj Programı Nedir? Türkiye nin ileri gelen üniversitelerinden, seçkin öğrencilerin, Kullanılabilirlik

Detaylı

Etkili Sunum Hazırlama ve Sunma Teknikleri. Strateji Geliştirme Başkanlığı

Etkili Sunum Hazırlama ve Sunma Teknikleri. Strateji Geliştirme Başkanlığı Etkili Sunum Hazırlama ve Sunma Teknikleri Strateji Geliştirme Başkanlığı 1 Başarılı Bir Sunum İçin? Kavram, Amaç, Yöntem Sunumun Ögeleri Mesaj Sunum Yöntemi Hedef Kitle Sunucu 2 Kavram, Amaç ve Yöntem

Detaylı

anahtarkelime aylık tıklama eticaret 6600 e ticaret sitesi 3600 e ticaret siteleri 1300 site kur 14800 sanal market 14800 online alışveriş siteleri

anahtarkelime aylık tıklama eticaret 6600 e ticaret sitesi 3600 e ticaret siteleri 1300 site kur 14800 sanal market 14800 online alışveriş siteleri anahtarkelime aylık tıklama eticaret 6600 e ticaret sitesi 3600 e ticaret siteleri 1300 site kur 14800 sanal market 14800 online alışveriş siteleri 9900 ticaret 6600 bedava site kur 5400 free web site

Detaylı

Türkiye de E-Devlet Uygulamaları Kapsamında Kamu Kurumlarına Ait Web Sayfalarının Değerlendirilmesi

Türkiye de E-Devlet Uygulamaları Kapsamında Kamu Kurumlarına Ait Web Sayfalarının Değerlendirilmesi Türkiye de E-Devlet Uygulamaları Kapsamında Kamu Kurumlarına Ait Web Sayfalarının Değerlendirilmesi Gülten ALIR, İrem SOYDAL {alir,soydal@hacettepe.edu.tr} Özgür ÖZTÜRK ecoshu@gmail.com E - Devlet Bütünleşik

Detaylı

DIV KAVRAMI <style> position: absolute

DIV KAVRAMI <style> position: absolute DIV KAVRAMI Div tag i katman oluşturmak için kullanılır. Div ler sayfanın komple bir satırını kaplarlar, bu yüzden tag i içerisinde şekillendirilip, boyutlandırılmaları gerekir. Aşağıdaki şekilde

Detaylı

Web Sayfasında Google Analitik Kullanımı ve Kullanıcı Davranışlarının Belirlenmesi: İstanbul Ticaret Üniversitesi Kütüphane Web Sayfası.

Web Sayfasında Google Analitik Kullanımı ve Kullanıcı Davranışlarının Belirlenmesi: İstanbul Ticaret Üniversitesi Kütüphane Web Sayfası. Web Sayfasında Google Analitik Kullanımı ve Kullanıcı Davranışlarının Belirlenmesi: İstanbul Ticaret Üniversitesi Kütüphane Web Sayfası Erdem Eralp Amaç Kullanıcı Beklentileri Hizmet Analizleri Farkındalık

Detaylı

SEO ALANLARINA YAZILMASI GEREKENLER

SEO ALANLARINA YAZILMASI GEREKENLER SEO ALANLARINA YAZILMASI GEREKENLER SEO (Search Engine Optimization) yani arama motorları için optimizasyon demektir. Adından da anlışılacağı üzere, E-ticaret sitenizin arama motorlarında yükselmesi ve

Detaylı

Groupama Sigorta dan 7/24 Doktorum

Groupama Sigorta dan 7/24 Doktorum Groupama Sigorta dan 7/24 Doktorum 2 7/24 Doktorum Hizmeti nedir? Bireysel Sağlık Müşterilerimize YENİ ve ÜCRETSİZ bir hizmet daha sunuyoruz: 7/24 Doktorum! Ne zamandan itibaren? 10 Ağustos 2017 Hangi

Detaylı

Arama Motoru Reklamcılığı Stratejisi. Türkiye Hedefli Online Satış Kampanyası

Arama Motoru Reklamcılığı Stratejisi. Türkiye Hedefli Online Satış Kampanyası Arama Motoru Reklamcılığı Stratejisi Türkiye Hedefli Online Satış Kampanyası Ana Performans Göstergeleri Hesap Mayıs 2011 itibariyle ROILAB tarafından yönetilmeye başlanmıştır. 2010 (Haziran Ağustos) --

Detaylı

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER 1.WEB PANELE GİRİŞ www.okuladı.meb.k12.tr/mebpanel Resim1: Okul Web Siteleri Yönetim Paneli [MebWeb] Giriş Ekranı AÇIKLAMA: Okulunuzun web

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Bu belge BT Sınıfı Etkinliklerinde Kullanılmak Üzere Hazırlanmıştır İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 ÜYE (KAYIT) OLMA... 3 YÖNETİM PANELİ İŞLEMLERİ... 5 ŞABLON AYARLARI...

Detaylı

TEMEL GRAFİK TASARIM AÇIK-KOYU, IŞIK-GÖLGE

TEMEL GRAFİK TASARIM AÇIK-KOYU, IŞIK-GÖLGE TEMEL GRAFİK TASARIM AÇIK-KOYU, IŞIK-GÖLGE Öğr. Gör. Ruhsar KAVASOĞLU 23.10.2014 1 Işık-Gölge Işığın nesneler, objeler ve cisimler üzerinde yayılırken oluşturduğu açık orta-koyu ton (degrade) değerlerine

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BALIKESİR / BANDIRMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları Kursu

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BALIKESİR / BANDIRMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları Kursu T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BALIKESİR / BANDIRMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları Kursu Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ TEKNOLOJİ TEKNOLOJİ NEDİR? Teknoloji insanoğlunun

Detaylı

CEPIS e-yetkinlik Karşılaştırması Kullanım Kılavuzu

CEPIS e-yetkinlik Karşılaştırması Kullanım Kılavuzu CEPIS e-yetkinlik Karşılaştırması Kullanım Kılavuzu İçindekiler: 1 Giriş 3 2 Nasıl Kayıt Olunur 3 3 Belirlenen Parolanızı Kullanarak İlk Giriş 5 4 Kıyaslamanın Kullanımı 6 4 Kişisel Sonuçlarınız 9 6 Parola

Detaylı

UI Camp 17 Summer Nedir?

UI Camp 17 Summer Nedir? UI Camp 17 Summer Nedir? UI Camp 17 Summer, kullanılabilirlik ve kullanıcı deneyimi pratiklerinin ekran tasarımlarına aktarıldığı bir çalışma etkinliğidir. Cihazlar ve insanlar arasındaki etkileşim grafiksel,

Detaylı

Marka farkındalığını artırın. YouTube'da Tanıtılan Videolar YouTube'da Tanıtılan Videolar.

Marka farkındalığını artırın. YouTube'da Tanıtılan Videolar YouTube'da Tanıtılan Videolar. YouTube'da Tanıtılan Videolar. Video Öğelerinizdenğ Yararlanma. Neden pazarlama karmanıza video eklemelisiniz? li i i Çünkü tarihteki en hızlı büyüyen y ortamdır. YouTube'un Boyutu ve Kapsamı. #1 Çevrimiçi

Detaylı

Konvansiyonel Yangın Paneli 500 Serisi Alfabe Kadar Kolay

Konvansiyonel Yangın Paneli 500 Serisi Alfabe Kadar Kolay Konvansiyonel Yangın Paneli 500 Serisi Alfabe Kadar Kolay 2 Kurulumu, Konfigürasyonu, Bakımı ve Kullanımı Kolay bir Yangın Paneli. Bütün dedektör alanları için durum göstergeli LCD ekran Kolay konfigürasyon

Detaylı

Seo Eğitimi (300 Sattlik Eğitim) Seo. Genel Amaçları. Seo da Kullanılan Terimler. Nedir? Nasıl Çalışır? Nasıl Olmalıdır?

Seo Eğitimi (300 Sattlik Eğitim) Seo. Genel Amaçları. Seo da Kullanılan Terimler. Nedir? Nasıl Çalışır? Nasıl Olmalıdır? Seo Eğitimi (300 Sattlik Eğitim) Seo Genel Amaçları Seo da Kullanılan Terimler Nedir? Nasıl Çalışır? Nasıl Olmalıdır? Sitenizi Google 'a kaydetmek. Meta Tag Meta Tag kullanımları Dinamik yapılı meta tag

Detaylı

TÜMSİAD İzmir Şube. 5 Soruda Üye Ticaret Portalı (Sık Sorulan Sorular)

TÜMSİAD İzmir Şube. 5 Soruda Üye Ticaret Portalı (Sık Sorulan Sorular) TÜMSİAD İzmir Şube 5 Soruda Üye Ticaret Portalı (Sık Sorulan Sorular) Üye Ticaret Portalı (www.uyeticaret.com) Hakkında TÜMSİAD İzmir Şube üyelerinin ticari etkileşimlerini, tanışma, kaynaşma ve üyeler

Detaylı

Neden Turalcom. Turalcom.com 'e bugün katılmanız için başlıca nedenleriniz :

Neden Turalcom. Turalcom.com 'e bugün katılmanız için başlıca nedenleriniz : Turalcom.com, 20 Yıllık bilgi ve birikimlerine dayanarak 2007 yılında Cezayirde kurulan TürkCezayir Şirketidir.Tüm kazanmış olduğu bilgi ve girişimleri Türk Sanayisinin yurt dışında tanıtılmasını amaçlamaktadır.

Detaylı

Card Sorting. Yunus Emre Göktaş N13211989 Hacettepe Üniversitesi

Card Sorting. Yunus Emre Göktaş N13211989 Hacettepe Üniversitesi Card Sorting Yunus Emre Göktaş N13211989 Hacettepe Üniversitesi Card Sorting Nedir? Card sorting, bir sitenin bilgisel mimarisini dizayn etmeye ve geliştirmeye yardımcı bir metottur. Katılımcılar bir card

Detaylı