Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır."

Transkript

1 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon numaranızı yukarıya yazmayı unutmayınız. Cevap Kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. GENEL AÇIKLAMA 1. YARIYIL 1. Bu soru kitapçığındaki testler şunlardır: Testin Adı: Soru Sayısı Sayfa No GÖRSEL ESTETİK FOTOĞRAF KÜLTÜRÜ SOSYOLOJİYE GİRİŞ İNGİLİZCE-I ALMANCA-I FRANSIZCA-I Bu kitapçıkta yer alan her bir test için cevaplama süresi 30 dakikadır. 3. Bu test kitapçığında yer alan derslerin içeriklerinde basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Testteki soruları ders kitabınızda verilen bilgilere göre cevaplayınız. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, doğru olan cevabı kitaptaki bilgiye göre işaretleyiniz. 4. Cevaplamaya istediğiniz testin istediğiniz sorusundan başlayabilirsiniz. Yalnız, cevaplarınızı cevap kağıdında o test için ayrılmış olan bölümdeki aynı numaralı cevap yerine işaretlemeyi unutmayınız. 5. Cevaplarınızı koyu siyah ve yumuşak bir kurşun kalemle işaretleyiniz. İşaretinizi cevap yerinin dışına taşırmayınız. Tükenmez veya mürekkepli kalem kullanmayınız. 6. Değiştirmek istediğiniz bir cevabı yumuşak bir silgi ile, cevap kağıdını örselemeden temizce siliniz ve doğru cevabınızı işaretlemeyi unutmayınız. 7. Cevap kağıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiç bir işaret koymayınız. 8. Bu kitapçıktaki her sorunun bir tek doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevap yeri işaretlenmişse o soru yanlış cevaplanmış sayılacaktır. 9. Cevaplarınız puanlanırken her doğru cevabınıza bir puan verilecek, yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle kitapçıktaki tüm sorular için size doğru görülen seçeneği işaretleyerek cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olabilir. 10. Kitapçığın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde için kullanabilirsiniz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

2 2014 GÜZ DÖNEM SONU 2176-A 1. Toplamsal renk sentezinde, mavi ışık ile kırmızı ışığın birleştiği noktada oluşan renk ışık aşağıdakilerden hangisidir? Sarı Magenta Cyan Yeşil Beyaz 2. Aşağıdakilerden hangisi yapay ışık kaynaklarından biri değildir? Otomobil farı Sokak aydınlatması Güneş El feneri Vitrin aydınlatması 3. Gölge ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Gölge nesnelerin karanlıkta kalan kısmıdır. Gölge temel aydınlatmanın en işlevsel öğesidir. Gölge aydınlatmanın estetik bir işlev olarak kullanımıdır. Gölge; şekli forma, ikiboyutluluğu üçboyutluluğa dönüştüren temel öğedir. Gölge, ışığın estetik kullanımında olmaması gereken öğelerin başında gelir. 4. Aşağıdaki kavramlardan hangisi rengin saflık derecesini ifade eder? Parlaklık Temel renk Pigment Doygunluk Işık tayfı GÖRSEL ESTETİK 5. Aşağıdakilerden hangisi insan gözünün görebildiği ışık tayfı değerleridir? 380 nm nm 180 nm nm 150 nm nm 80 nm nm 0 nm nm 6. Sınırlandırılmış bir alan içerisinde yer alan görsel güçlerin tam anlamıyla eşitliği durumuna ne ad verilir? Devingen denge Nötr denge Durağan denge Görsel denge Eşitlikçi denge 7. Grafik ağırlıkların dağılımında çekim güçlerinin her an dengesizliğe dönüşebilme durumu aşağıdaki hangi görsel dengeyi ifade eder? Nötr denge Durağan denge Görsel denge Eşitlikçi denge Devingen denge 8. Patriarkal güzellik kavramını eleştirmek amacıyla sanat ortamı olarak kendi bedenini kullanan sanatçı aşağıdakilerden hangisidir? Nam June Paik Rudolf Arnheim Gustav Klimt Maurits Cornelis Esher Orlan 9. Resmedilen yüzeyin yeniden üretilebilmesinin sanat eserinin biricikliğini zedelediğini savunan kuramcı kimdir? Rudolf Arnheim Herbert Zettl Walter Benjamin Marshall McLuhan Jean Piaget 10. Aşağıdakilerden hangisi moneküler görme kavramını ifade eder? Bir gözle görme İki gözle görme Renk körlüğü Görme kaybı Netsiz görme 11. Aşağıdakilerden hangisi kameranın bir kez çalıştırılıp durmasıyla elde edilen yapımın en küçük parçasıdır? Sekans Bölüm Çekim Ayrım Perde A 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

3 2014 GÜZ DÖNEM SONU 2176-A A 12. Nesnenin bir detayının tüm ekranı doldurduğu çekim ölçeğine ne ad verilir? Yakın çekim Orta çekim Genel çekim Boy çekim Çok uzak çekim 13. Senaryoda yazılı bir metnin yapıma dönüşebilmesi için aşağıdaki aşamalardan hangisine ihtiyaç vardır? Yapımcı aracılığıyla görselleştirilmesine Senarist aracılığıyla kurgulanmasına Metin yazarı tarafından senaryosunun yazılmasına Yönetmen ve onun yönetimindeki kamera aracılığıyla görselleştirilmesine Kameraman tarafından seslendirilmesine 14. Çeşitli görüntülerin birbiri ardına eklenerek benzerliklerin ve farklılıkların ortaya çıkarılmasına ne ad verilir? Kurgu Görüntüleme Kaydırma Zoom Yükseltme 15. Kameranın konuyu mümkün olan en açık şekilde aktarması ve bir iletişim aracı olarak sadece iletme işlevini yerine getirmesine ne ad verilir? Kameranın konuyu sorgulaması Kameranın konu içine girmesi Kameranın konuyu yeniden yaratması Kameranın konuya bakması Kameranın konuyu yakalaması 16. Aşağıdaki ifadelerden hangisi fotoğraf ve video yüzeyleri arasındaki en önemli farklılıktır? Fotoğraf yüzeyi elektronik olarak oluşurken, video yüzeyi ise gümüş taneciklerinden oluşur. Fotoğraf yüzeyi durağan, video yüzeyi ise hareketli görüntü oluşturur. Fotoğraf yüzeyi hareketli iken, video yüzeyi ise durağan görüntü oluşturur. Fotoğraf yüzeyi ışıklı noktacıklardan oluşurken, video yüzeyi ise elektronik gümüş tanelerinden oluşur. Hem fotoğraf hem de video yüzeyi arasında herhangi bir ayrım yapmak mümkün değildir. 17. Nesnel zaman kavramı aşağıdaki kavramlardan hangisi ile eşanlamlı olarak kullanılır? Filmik zaman Öznel zaman Geçmiş zaman Gelecek zaman Saat zamanı 18. Aşağıdaki zaman ayrımlarından hangisi Aziz Augustinus un zaman kuramı içinde yer alır? Şimdiki zamana ilişkin gelecek zaman Gelecektekilere ilişkin şimdiki zaman Geçmişe ilişkin gelecek zaman Geleceğe ilişkin geçmiş zaman Şimdiki zamana ilişkin geçmiş zaman 19. Martin Heidegger ın zaman kuramının temelini oluşturan görüş aşağıdakilerden hangisidir? Zaman dinamik bir süreçtir ve şimdi kavramı durağan bir anı ifade etmez. Hareket sadece yanılsamadır ve hareket temel olarak boşlukta sayısal donuk durumlardır. Zaman kavramı geçmiştekilere ilişkin şimdiki zaman; şimdikilere ilişkin şimdiki zaman ve gelecektekilere ilişkin şimdiki zaman olarak üçe ayrılır. Zaman içindeki şimdi noktasını keyfi olarak belirlemek mümkündür. Bir okun başlangıç noktasından bitiş noktasına gitmesi, birbiri ardına eklenmiş donuk durumların birleşimidir. 20. Zamanın dinamik bir süreç olduğunu ve şimdi kavramının durağan bir anı ifade etmediğini savunan kuramcı aşağıdakilerden hangisidir? Elealı Zeno Henri Bergson Andre Bazin Herbert Zettl Rudolf Arnheim 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

4 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. FOTOĞRAF KÜLTÜRÜ A 2014 GÜZ DÖNEM SONU 2176-A yılında David Octavius Hill ve Robert Adamson tarafından çekilen Newhaven li Balıkçı Kadınlar adlı fotoğraf ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? 1. Marshall Mcluhan, Fotoğraf, dış gerçekliği algılama açısından görme duyusuyla insanın algıladığı işaretlerden hareket ederse, izleyicisine bütün bilgiyi sunar. İzleyicisinin tasarım yeteneğini kullanmasına gerek bırakmayan bir araçtır. der. İlk haber fotoğrafı örneğidir. İlk kadın fotoğrafıdır. Marshall Mcluhan ın bu görüşüne göre, bir kitle iletişim aracı olarak fotoğrafla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? 20 An 13 ad -2 olu 01 Ü 4 ni G ve üz rs D ite ön si em A çı So kö nu ğre Sı tim na S v ist Ki e ta mi pç ığ ı İnsanın içinde yer aldığı ilk fotoğraftır. Fotoğrafta 7 tane balıkçı kadın yer alır. Toplumsal belgeci fotoğrafın örneklerindendir. Fotoğraf için izleyici düzleminde katılım şarttır. Fotoğraf soğuk bir iletişim aracıdır. Fotoğraf dış gerçekliğin algılanmasını sağlamayan bir araçtır. Fotoğraf sıcak bir iletişim aracıdır. Fotoğraf sadece görme duyusuna yönelik değildir. ilk 5. Bir bilim alanı temel alınıp birçok farklı olay ya da olgunun aynı sistem kullanılarak açıklanmasına ne ad verilir? 2. Aşağıdakilerden makinesinin temel biridir? hangisi yapısal Kuram Yöntem Bulgu Varsayım Sonuç fotoğraf öğelerinden Taşıyıcı kol Bakaç sistemi İçine ışık sızdırmayan dört tarafı kapalı kutu Resmeden kişi Fotoğrafçı fotoğrafa kuramsal olarak 6. Aşağıdaki yaklaşan yazar ve eser eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır? Levend Kılıç/Fotoğraf ve Sinemanın Toplumsal Tarihi İhsan Derman/Fotoğraf ve Gerçeklik Susan Sontag/Fotoğraf Üzerine Roland Barthes/Camera Lucida Daniel Bell/İdeolojilerin Sonu 3. Nicéphore Niépce in ilk fotoğrafı elde ederken kullandığı baskı tekniği aşağıdakilerden hangisidir? yılında ABD de Camera Work adlı fotoğraf dergisini bir yayın organı haline getiren kişi kimdir? Taşbaskı Helyografi Foto baskı Lithography Ahşap baskı 4 Paul Martin H. Peach Robinson John Berger Victor Burgin Alfred Stieglitz İzleyen sayfaya geçiniz.

5 2014 GÜZ DÖNEM SONU 2176-A A 8. Fotoğraf bir sanat alanı olarak ele alınırken; fotoğrafla birlikte, fotoğraf ve fotoğrafçının içinde yer aldığı ve göz ardı edilmemesi gereken konu aşağıdakilerden hangisidir? Toplumdaki sosyo-ekonomik ve siyasal gelişmeler Toplumun nüfus yapısı Sanatçıların eğitim düzeyi Galerilerin çevresindeki örgütlenmeler Devletin sanatçılara verdiği destek 9. Farklı ortamlarda bulunuşuyla ilgili olarak fotoğrafın 1827 yılında yaşadığı gelişme aşağıdakilerden hangisidir? Baskı tekniği olarak bulunması Resmetme tekniği olarak bulunması Fotogramın bulunması Negatif görüntünün bulunması Çoğaltma tekniği olarak bulunması li yıllarda Fotoğraf, insan eli ya da ruhu yerine, mekanik bir aygıt olan fotoğraf makinesiyle üretilir. görüşünü benimseyen kesim aşağıdakilerden hangisidir? Fotoğrafın sanatın ortamında yer alması gerektiğini savunanlar Fotoğrafın sanatın alanında yer almaması gerektiğini savunanlar Fotoğrafın önemini vurgulamak isteyenler Fotoğrafın resmetme tekniğine tepki gösterenler Fotoğrafa ve teknolojiye karşı olanlar 11. Aşağıdaki gelişmelerin hangisi optik bakışı ortaya çıkarmıştır? Dürbünün bulunuşu Gözlük kullanımının yaygınlaşması Fotoğrafın insan yaşamına girmesi Hareketli görüntünün bulunuşu Perspektifin oluşturduğu etkinin keşfedilmesi 12. İnsanın görme duyusuna yönelik olan araçların ortaya çıkarmış olduğu etkilerden biri aşağıdakilerden hangisidir? Kültür sistemini değiştirmek İnsanoğlunun sanata olan eğilimini değiştirmek Görme kavramı ile ilgili bütün algıları ve insanın görsel olarak kendini ifade edişini değiştirmek İnsanlararası iletişimi geliştirmek Görsel sanatlarla olan ilişkiyi yönlendirmek 13. Aşağıdakilerden hangisi bilimsel gelişmeler açısından Batı kültürünün belirleyici dönemlerinden biri değildir? 1425 yılında perspektifin geliştirilmesi XIV-XVIII. yüzyıllar arasındaki Aydınlanma ve Bilimsel Devrimler dönemi Sanayi Devrimi ve mekaniğin ortaya çıkışı Antik dönemde karanlık kutunun kullanılması Sayısal görüntülerin hakim olduğu postmodern çağ 14. Yirminci yüzyılda önemli bir değişim yaşanarak, elektronik görüntü (video) bilgisayar teknolojisiyle birleşip yeni bir görsel yapı ortaya çıkmıştır. Yukarıdaki bilgiye göre aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? Fotoğraf geleneksel yapısını korumuştur. Fotoğraf artık hareketli görüntü ve sesle birlikte kullanılan bir ortam haline gelmiştir. Fotoğraf bilgisayar teknolojisiyle ilişkilendirilmeden gelişmiştir. Fotoğrafta film teknolojisinin belirleyiciliği gelişerek devam etmiştir. Fotoğraf makinesi ortadan kalkmıştır. 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

6 2014 GÜZ DÖNEM SONU 2176-A A 15. Aşağıdakilerden hangisi sanatçıların karanlık kutuyu kullanmaları sonucunda ortaya çıkan önemli olgulardan biridir? Çıplak gözle görmek yerine optik yoluyla bakmayı seçmeleri Boyama tekniği geliştirmeleri Daha büyük resimler yapmaları Portre resmi geliştirmeleri Kadın sanatçıların sayıca artması 16. I. Gerçekçi fotoğrafın kaynağının ne olduğunun yeniden düşünülmeye başlanması II. Negatif görüntünün önemi fark edilip yeniden kullanımının tartışılması III. Sayısal görüntü ortamı içerisindeki fotoğraflar, ve bunların kaynağı ile fiziksel gerçeklerle olan ilişkilerinin yeniden sorgulanmaya başlanması IV. Farklı objektifler kullanılarak yaratılan bakış açısının öneminin yeniden tartışılması V. Portre fotoğrafçılığının önemi ve gelişiminin tartışılması Aşağıdakilerden hangileri tarihsel olarak doğru olduğu kabul edilmesine rağmen, Fotoğraf Sonrası dönemde yeniden tartışılan konular arasında yer alır? Yalnız I Yalnız V I ve III IV ve V II, IV ve V 17. Sanayi Devrimi sürecinde, fotoğrafın ortaya çıktığı dönemde temelleri atılan düşünceler aşağıdakilerden hangisidir? Pozitivist, Liberal ve Marksist düşünce Pozitivist, Faşist ve Marksist düşünce Modernist ve Liberal düşünce Modernist ve Postmodernist düşünce Postmodernist ve Marksist düşünce 18. Fotoğraflar, ses bilgileri, video görüntüleri ve metinlerin bir araya gelerek oluşturduğu görsel-işitsel yapı aşağıdaki kavramların hangisiyle açıklanır? Sayısal teknoloji Birleştirme Melezleştirme Yakınlaştırma Görsel işitsel 19. Aşağıdakilerden hangisi Walter Benjamin in fotoğrafla ilgili vurgulamak istediği konulardan biridir? Negatif fotoğraf görüntüsünün önemi Farklı objektif yoluyla elde edilen yaratıcı görüntünün önemi Portre fotoğrafçılığının resim sanatına katkısı Fiziksel bir gerçeğin fotoğraf yoluyla kopyalanarak çoğaltılması Fotoğraf makinesinin teknolojik bir buluş olarak önemi 20. Walter Benjamin in görüşleri kapsamında, fotoğrafla ilgili olarak XIX. yüzyıl sonu ve XXI. yüzyıl karşılaştırıldığında aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Mekanik fotoğraf makinesi teknolojisi, elektronik bilgisayara dönüşmüştür. Fotoğrafik film görüntüsünün yerini sayısal görüntü almıştır. Toplumdaki modern olgusunun yerini postmodern almıştır. Sanayi Devrimi üretim sürecinin mekanik şekli, elektronik üretime dönüşmüştür. İdeolojiler tartışılmaya başlanmıştır. 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

7 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. SOSYOLOJİYE GİRİŞ A 2014 GÜZ DÖNEM SONU 2176-A 1. Amacı cinsiyet ve iktidar ilişkilerinin toplumsal yaşamın içine nasıl işlediğini göstermek ve ataerkil toplumsal yapı içinde güçsüz durumda olan kadınları güçlendirmek olan yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir? İktidar yalnızca devletle ve onun toplum üzerindeki yönetsel iradesi ile sınırlıdır. İktidar ve bilgi birbirlerini içerirler. Feminist yaklaşım Postmodern yaklaşım Pozitivist yaklaşım Yorumlayıcı yaklaşım Eleştirel yaklaşım İktidar her yerdedir. İktidar kavramı daha çok bilgi ile ilişkili bir durumdur. İktidar toplum üzerindeki kontrolü artıran farklı bilgi türlerinin ortaya çıkmasına neden olur. 20 An 13 ad -2 olu 01 Ü 4 ni G ve üz rs D ite ön si em A çı So kö nu ğre Sı tim na S v ist Ki e ta mi pç ığ ı ifadelerden hangisi Michel 4. Aşağıdaki Foucault nun iktidar olgusuna ilişkin değerlendirmeleri içinde yer almaz? 5. Aşağıdakilerden hangisi 18. yüzyıla kadar kültür kavramının sahip olduğu anlamlardan biri değildir? Toprağı ıslah etme Ürün yetiştirme Zihni geliştirme Toprağı işleme Dinsel tapınma 2. Bir toplumda aşırı veya yetersiz düzeyde bütünleşme intihara yol açabilir; benzer şekilde bir toplumda aşırı veya yetersiz düzeyde düzenleme de intihara yol açabilir diyen bilim insanı aşağıdakilerden hangisidir? Weber Hegel Merton Durkheim Simon 6. Aşağıdakilerden hangisi Frankfurt Okulu kuramcılarından biri değildir? 3. W. W. Rostowe a göre aşağıdakilerden hangisi modern toplumların geçirdiği aşamalardan biri değildir? Benjamin Gramsci Adorno Horkheimer Lowenthal 7. Egemen kültürel değerlere topyekün bir şekilde meydan okuyan grupların kültürüne ne ad verilir? Belirsizlik Geleneksel toplum Kalkış Olgunluk Yaygın tüketim 7 Alt kültür Kitle kültürü Karşı kültür Etnik kültür Punk kültürü İzleyen sayfaya geçiniz.

8 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. A 2014 GÜZ DÖNEM SONU 2176-A 12. Aşağıdakilerden hangisi kadının işgücü piyasasında karşılaştığı ayrımcı uygulamalara örnek oluşturmaz? 8. Bir toplumun ya da toplumsal grubun varlığını devam ettirebilmek için üyelerinin çoğunluğu tarafından doğru ve gerekli olduğu düşünülen düşünce ve ilkelere ne ad verilir? Norm Değer Yasa Yönetmelik Yaptırım 20 An 13 ad -2 olu 01 Ü 4 ni G ve üz rs D ite ön si em A çı So kö nu ğre Sı tim na S v ist Ki e ta mi pç ığ ı Sendikalarda yönetime katılımlarının zayıf olması Ev işlerinden ve çocukların bakımından sorumlu tutulmaları Düşük statülü işlerde istihdam edilmeleri Ücretli işçi olarak çalışsan kadınların kolektif örgütlemelerinin zayıf olması Aile içindeki rollerine uygun görevlerde çalıştırılmaları 9. Aşağıdakilerden hangisi boşanma davası açmak için yasal bir neden oluşturmaz? Eşlerden birinin başka bir ilişkisinin olması Eşlerden birinin kötü muamele etmesi Eşlerden birinin haklı bir neden olmadan evi terk etmesi Eşlerden birinin tedavisi olanaksız bir akıl hastalığının olması Eşlerden birinin çocukların gürültüsünden rahatsız olması 13. Pace nin temsilcisi olduğu, kendinden önceki inanç sistemini kısmen olumlayan; ancak yeni bir açıklama ve yorum getiren, iletişim olarak din in kabul gördüğü yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir? Tarihsel-materyalist yaklaşım Fenomenolojik yaklaşım Toplumsallık yaklaşımı İletişimsel yaklaşım Sosyal psikolojik yaklaşım 10. Aşağıdakilerden hangisi ekonomik şiddete örnek olarak verilebilir? Vurucu aletlerle bedene zarar vermek Bireyi isteği dışında cinsel ilişkiye zorlamak kadınlarla ya da erkeklerle Başka karşılaştırılmak Bireyin üzerine benzin döküp yakmak Bireyin çalışmasına engel olmak 14. Din ve toplum ilişkisi açısından aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Sekülerleşme sürecinde toplumsal alanın tamamına yayılmıştır. Yaşamla ve ölümle başa çıkmamızı sağlar. Yayılma sürecinde yaşamın tüm alanlarına girmiştir. Kendimizi bilinmeyenle ilişkilendirmemizi sağlar. Sekülerleşme sürecinde kendi alanına geri çekilmiştir. 11. Ağıdakilerden hangisi Türkiye tarımında var olan yapısal ilişkilerle ilgili temel alanlardan biri değildir? Küçük meta üreticiliği Küçük köylü mülkiyeti Toprak mülkiyeti Erkeğin uzun dönemli mevsimlik işçiliği Ücretsiz hane emeği 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

9 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. A 2014 GÜZ DÖNEM SONU 2176-A 15. Laisizm ile ilgili hangisi yanlıştır? aşağıdaki ifadelerden hangisi Eğitim 18. Aşağıdakilerden Sosyolojisinin eğitim-öğretim kurumları içinde toplumsal yaşam bakımından incelediği konulardandır? Laisizm resmi olarak dini olmayan devlet öngörür. Laisizm devletin tüm dinlere eşit mesafede olmasını öngörür. Laisizm din ve siyaseti tamamen ayıran bir anlam ifade eder. Laisizm Fransızcadan dilimize geçmiştir. Laisizm devletin resmi bir dini olmasını öngörür. 20 An 13 ad -2 olu 01 Ü 4 ni G ve üz rs D ite ön si em A çı So kö nu ğre Sı tim na S v ist Ki e ta mi pç ığ ı Sosyal hareketlilik Toplumun küçük bir modeli olarak okul Eğitim-öğretim kurumlarının toplumdaki yeri ve toplumsal işlevleri Okul kurumunda otorite ve disiplin anlayışı Sosyal benlik 16. Aşağıdakilerden hangisi Kehrer in din ve aile arasındaki ilişkiler için önerdiği inceleme konularından biri değildir? 19. Okulu bir sosyal sistem olarak ele alan ve okuldaki süreçlerin niteliğini toplumsal gereksinimlerin belirlediğini savunan yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir? Aynı toplum içinde evlenmenin dinle ilgisi Küreselleşme olgusunun din ve aile ile ilgisi Başka bir gruptan eş seçmenin dinle ilgisi Evliliğin devamında çocuk sayısı konusunun dinle ilişkilendirilmesi Ailenin benimsediği eğitimle ilgili değerler ve bunların dinle ilgisi 17. I. II. III. IV. Mülke ilişkin suçlar Cinsel suçlar Duygusal suçlar Alkol, uyuşturucu ve sağlık suçları Yukarıdakilerden hangileri suç tiplerindendir? Yorumsamacı Yaklaşım Çatışmacı Kuramlar Yapısal-İşlevselci Yaklaşım Bilgi Sosyolojisi Fenomenolojik Sosyoloji temelinde toplumsal tepki 20. Sapmanın olduğunu vurgulayarak sapmayı birincil ve ikincil sapma olarak iki gruba ayıran bilim insanı aşağıdakilerden hangisidir? sınıflandırılan Yalnız I I ve II I, II ve IV II, III ve IV I, II, III ve IV 9 Becker Holborn Durkheim Lement Lombroso İzleyen sayfaya geçiniz.

10 2014 GÜZ DÖNEM SONU 2176-A 1. A: Nice to meet you. B:... dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı doğru şekilde tamamlar? I m fine. Nice to meet you, too. See you later. How about you? Good-bye. 2. A: Where are your notebooks? B: They re in my.... dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı doğru şekilde tamamlar? cell phone wallet dictionary pen bag 3. A: My boss is very outgoing. B: My boss isn t. She s very.... dialogue above? İNGİLİZCE-I Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı doğru şekilde tamamlar? lazy fun smart shy strict 4. Phil... the newspaper every day. sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar? watches makes listens to does reads 5. I love going online to chat and... new friends. sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar? make spend practice look check 6. A:... B: It s 2:15. dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı doğru şekilde tamamlar? What time is this? What is time? What time is it? What is it? When is it? 7. What subjects... this semester? sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar? does Joanna study is Joanna studying Joanna is studying Joanna isn t studying Joanna studies A 10 İzleyen sayfaya geçiniz.

11 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. A 2014 GÜZ DÖNEM SONU 2176-A 8. Marcos : Are you watching TV? Janet : Yes, A: B: dialogue above? Which of the dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı doğru şekilde tamamlar? following completes the Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı doğru şekilde tamamlar? I do I'm not watching I watch I am I don't watch 20 An 13 ad -2 olu 01 Ü 4 ni G ve üz rs D ite ön si em A çı So kö nu ğre Sı tim na S v ist Ki e ta mi pç ığ ı What s Keiko wearing? A kimono. It s... traditional outfit. 9. She... some new shoes because these shoes are very old. 13. We can t... to the museum because it s closed. sentence above? sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar? kind of a kind of like a a kind of like kind of like a kind of Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar? need to buy need buying don't need to buy needs to buy needs buying to go going goes go to going 10. It s very cold here in the winter so I always go out with a hat, a scarf and Sam was sick last night, so he... to the party. He stayed home. sentence above? sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar? gloves sneakers high heels shoes dress 11. Samantha: Hi Lena. I want to buy an umbrella. Do you know a good store? Lena: Yes. Heffer's is a great store... it's cheap. 15. A: B: Did you go swimming on the weekend?... dialogue above? dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı doğru şekilde tamamlar? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı doğru şekilde tamamlar? did go didn't go went doesn't go didn't then or because again so 11 No, we didn t go. Yes, we did go. Yes, we did. We didn t. Yes, we went. İzleyen sayfaya geçiniz.

12 2014 GÜZ DÖNEM SONU 2176-A A 16. I got... from my vacation late yesterday so I m exhausted today! sentence above? 19. It s really bad to... meals. I always have breakfast, lunch and dinner. sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar? lost back sick scared a sunburn 17. Adam didn t go... because he can t swim. sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar? snorkeling to see a band hiking on a road trip camping go out for pizza tonight? sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar? Would you like to Do you want Do you like to Would you want Would you like Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar? eat take skip want have 20. Let s go out this evening as there isn t... food in the refrigerator. sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar? many some a an any 12 İzleyen sayfaya geçiniz.

13 2014 GÜZ DÖNEM SONU 2176-A 1. Ich... Bernd und... neu hier. ALMANCA-I 5. Wo spielt euer Kind? A Welche Wörter passen in die obigen Lücken? Cümlede boş bırakılan yerleri aşağıdakilerden hangileri doğru şekilde tamamlar? habe / habe bin / bin bist / ist heiße / habe habe / bin 2. Jens : Entschuldigung, wie heißt das auf Deutsch? Karin :... Welcher Satz ergänzt den obigen Dialog? Verilen karşılıklı konuşmayı aşağıdakilerden hangisi tamamlar? Ja, das finde ich auch. Deutsch ist leicht. Haben Sie ein Problem? Vielen Dank! Ich weiß es auch nicht. 3. Peter ist Kellner. Welche Frage passt zur obigen Antwort? Verilen cevabı gerektirecek soru aşağıdakilerden hangisidir? Hat Peter ein Auto? Wann arbeitet Peter? Was ist Peter von Beruf? Wie ist Peter? Studiert Peter in Deutschland? 4. Ihr Nachbar ist um 23 Uhr in der Nacht zu laut! Welche Reaktion passt zum oben angegebenen Fall? Verilen duruma uygun tepki aşağıdakilerden hangisidir? Ruhe bitte! Ich möchte schlafen! Der Nachbar ist Lehrer! Ja, natürlich kannst du kommen! Danke, das war s! Oh, Entschuldigung! Wie lautet der obige Satz in der Pluralform? Verilen cümlenin çoğul hali aşağıdakilerden hangisidir? Wo spielt eure Kinder? Wo spielen eure Kind? Wo spielen euer Kinder? Wo spielt eure Kind? Wo spielen eure Kinder? 6. A : Machst du heute eine Mittagspause? B :... A : Super, dann treffen wir uns in der Kantine. Welcher Satz ergänzt den obigen Dialog? Verilen karşılıklı konuşmayı aşağıdakilerden hangisi tamamlar? Ja, natürlich. Ich esse sehr viel. Ich habe wenig Zeit. Ich mache oft frei. Nein, ich habe keine Freizeit. 7. Sie wollen einen Kuchen backen. Was brauchen Sie nicht? Welche Antwort passt zur obigen Frage? Verilen sorunun cevabı aşağıdakilerden hangisidir? Butter Eier Salat Mehl Zucker 13 İzleyen sayfaya geçiniz.

14 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. A 2014 GÜZ DÖNEM SONU 2176-A Der Herd..., aber er ist.... singen / er / Saxofon / kann / aber / spielen / gut / nicht Welche Wörter Lücken? Wie kann man mit den obigen Wortgruppen einen sinnvollen und richtigen Satz bilden? Verilen sözcük gruplarıyla kurulabilecek en anlamlı ve doğru cümle aşağıdakilerden hangisidir? in die obigen Cümlede boş bırakılan aşağıdakilerden hangileri doğru tamamlar? yerleri şekilde läuft / alt kocht / modern gefällt / praktisch arbeitet / renoviert funktioniert / schmutzig 20 An 13 ad -2 olu 01 Ü 4 ni G ve üz rs D ite ön si em A çı So kö nu ğre Sı tim na S v ist Ki e ta mi pç ığ ı passen Er kann gut Saxofon singen, aber nicht spielen. Aber er gut Saxofon spielen kann, nicht singen. Nicht singen, aber gut Saxofon spielen er kann. Er kann gut Saxofon spielen, aber nicht singen. Saxofon spielen nicht kann er, aber gut singen Warum... Sie besorgt? Welches Wort passt in die obige Lücke? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar? Gib mir bitte deine Handynummer! Welche Antwort passt zur obigen Aussage? Verilen ifadenin hangisidir? cevabı aşağıdakilerden Ich möchte das auch wissen. Die Nummer stimmt. Ich habe leider kein Handy. Entschuldigung, ich habe ein Problem. Hilfe! Was mache ich? : Sie haben eine Mandelentzündung. 14. Arzt Patient :... Arzt : Bleiben Sie heute noch im Bett. 10. Pünktlich kommen. Welcher Satz ergänzt den obigen Dialog? Wie lautet der obige Satz in der ImperativForm 2. Person Singular? Verilen karşılıklı konuşmayı aşağıdakilerden hangisi tamamlar? Verilen cümlenin 2. tekil şahıs emir cümle şekli aşağıdakilerden hangisidir? hast sind bist wollen ist Ihr kommt pünktlich! Du kommst pünktlich! Sie kommen pünktlich! Kommen Sie pünktlich! Kommt pünktlich! Wie viele Tabletten muss ich nehmen? Darf ich etwas essen? Darf ich arbeiten? Oh je, dann brauche ich ein Rezept. Danke schön. 15. Das Wetter ist extrem schlecht. 11. Wie oft bringst du den Müll raus? Welche Antwort passt zur obigen Frage? Welcher der folgenden Sätze hat die gleiche Bedeutung? Verilen sorunun hangisidir? Verilen cümle ile aynı anlamı taşıyan aşağıdakilerin hangisidir? cevabı aşağıdakilerden Wir haben viel Müll. Ich gehe jeden Tag raus. Das mache ich nicht gern. Jeden Morgen. Wir machen das gemeinsam. 14 Das Wetter ist total miserabel. Das Wetter ist sehr gut. Es regnet. Manchmal scheint die Sonne. Das Wetter finde ich ganz schön. İzleyen sayfaya geçiniz.

15 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. A 2014 GÜZ DÖNEM SONU 2176-A 20. Wir fahren nie ans Meer. 16. Was bedeutet das Wort einladen auf Türkisch? Wie lautet der obige Satz im Perfekt? einladen sözcüğünün aşağıdakilerden hangisidir? Verilen cümlenin di li geçmiş zaman şekli aşağıdakilerden hangisidir? satın almak davet etmek göndermek ödemek doldurmak Wir haben nie ans Meer gefahren. Wir sind nie ans Meer gefahren. Wir können nie ans Meer fahren. Wir dürfen nie ans Meer fahren. Wir mögen nie ans Meer fahren. 20 An 13 ad -2 olu 01 Ü 4 ni G ve üz rs D ite ön si em A çı So kö nu ğre Sı tim na S v ist Ki e ta mi pç ığ ı Türkçesi Stöckelschuhe sind bequem? Welches Wort passt in die obige Lücke? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar? Welche Welcher Wer Wie Welches 18. Wer hat Lust im August mit mir zu wandern? Welcher der folgenden Sätze hat die gleiche Bedeutung? Verilen cümle ile aynı anlamı taşıyan aşağıdakilerin hangisidir? Wer wandert auch gern? Im August kann man gut wandern. Ich wandere oft im August. Wandern im August macht Spaß. Wer möchte im Sommer mit mir wandern? 19. das Auto / bringen / noch / muss / heute / ich / in die Werkstatt Wie kann man mit den obigen Wortgruppen einen sinnvollen und richtigen Satz bilden? Verilen sözcük gruplarıyla kurulabilecek en anlamlı ve doğru cümle aşağıdakilerden hangisidir? Das Auto muss ich bringen heute noch in die Werkstatt. In die Werkstatt bringen ich heute noch das Auto muss. Ich muss das Auto bringen heute noch in die Werkstatt. Heute muss ich noch das Auto in die Werkstatt bringen. Heute nicht ich das Auto in die Werkstatt bringen muss. 15 İzleyen sayfaya geçiniz.

16 2014 GÜZ DÖNEM SONU 2176-A 1. Ce magasin est ouvert chaque jour 9 h h. Trouvez les mots qui conviennent. Cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcükleri bulunuz. du/du de la/de la de/à du/au de la/à la 2-4. soruları aşağıdaki bilgiye göre cevaplayınız. Morion: - Salut Hélène! Comment vas-tu? Toujours célibataire? Hélène: - Salut Marion! Ça va très bien! Non. Tu connais mon voisin, Thierry? Morion: - Euh oui vous êtes amis, c est bien ça? Hélène: - Non, nous sommes ensemble depuis un mois! Morion: - Super! Il fait quoi? Il travaille? Hélène: - Non, pas encore. Il fait un stage dans une agence d architecture pour ses études. Et toi? Tu fais des études de médecine, n est-ce pas? Morion: - Oui, mais je participe à un atelier de peinture en ce moment. C est les vacances! 2. Hélène et Thierry sont... fiancés. célibataires. divorcés. en couple. mariés. FRANSIZCA-I 3. Thierry.. est architecte. est avocat. fait des études de médecine. est stagiaire dans la publicité. est étudiant. 4. Marion est architecte. est avocat. fait des études dans la peinture. est étudiante. est médecin. 5. I. - Bonjour! II. - Je voudrais des pommes. III. - Combien? IV. - Quatre litres s il vous plaît! V. Bien-sûr! Voilà! Trouvez la phrase qui gêne la cohérence sémantique. Sırasıyla okunduğunda anlam bütünlüğünü bozan cümleyi bulunuz. I II III IV V 6. Il faut changer ces. meubles. Trouvez le mot/l expression qui convient. Cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. vieux neufs vieilles anciennes neuves 7. Laura et Paul doivent faire des courses pour le dîner. Trouvez la phrase qui est sémantiquement la plus proche de la phrase donnée. Verilen cümleye anlamca en yakın olan cümleyi bulunuz. A Laura et Paul peuvent faire des courses pour le dîner. Laura et Paul font des courses pour le dîner. Laura, Paul, faites des courses pour le dîner! Laura et Paul veulent faire des courses pour le dîner. Laura et Paul aiment faire des courses pour le dîner. 16 İzleyen sayfaya geçiniz.

17 2014 GÜZ DÖNEM SONU 2176-A A 8. - Ce bâtiment étrange, c est le musée d Orsay? - Non,.. le musée d Orsay, c est le musée du Louvre! Trouvez l expression qui convient. Cümlede boş bırakılan yeri doğru şekilde tamamlayan ifadeyi bulunuz. ce n est pas il n y a pas voilà ça, c est c est 9. - Julien, c est quoi ce livre? - Il est à moi! Trouvez la phrase qui est sémantiquement la plus proche de la phrase soulignée. Yukarıdaki konuşmada altı çizili ifadeye anlamca en yakın olan ifadeyi bulunuz. C est leur livre! C est son livre! C est votre livre! C est notre livre! C est mon livre! 10. Ma grand-mère se promène souvent avec nous le dimanche. Trouvez l équivalent du mot souligné. Cümlede altı çizili ifadenin karşılığını bulunuz. La fille de ma mère La mère de mon père La sœur de mon père Le père de ma mère Le frère de mon père 11. I. Le matin, Simon se lève à 8 heures. II. Ensuite, il prend toujours un thé au petitdéjeuner. III. Il va à l université à 9 heures. IV. Puis, il se réveille à 16 heures. V. Enfin, il se couche à 23 heures. Trouvez la phrase qui gêne la cohérence sémantique. Sırasıyla okunduğunda anlam bütünlüğünü bozan cümleyi bulunuz. I II III IV V aller au cinéma ce soir. - Oui, c est une bonne idée! Trouvez l expression qui ne convient pas. Yukarıdaki konuşmada boş bırakılan yere uygun düşmeyen ifadeyi bulunuz. Si tu veux On pourrait Tu veux On peut Vous voulez 13. Ce sont les deux artistes ont peint ces tableaux. Trouvez le mot/l expression qui convient. Cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. où que qui comment à qui 14. Nous aimons beaucoup cette actrice qui joue dans des comédies. vous? Trouvez le mot/l expression qui convient. Cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. Et Où Ou Mais Avec 17 İzleyen sayfaya geçiniz.

18 2014 GÜZ DÖNEM SONU 2176-A A 15. y / plus / vous / n / allez I II III IV V Remettez les mots dans l ordre pour former une phrase. Yukarıdaki sözcükleri bir cümle oluşturacak şekilde sıraya koyunuz. III, IV, V, II, I III, IV, I, V, II III, V, II, IV, I IV, I, V, III, II V, III, II, I, IV 16. Avant, on... plus de légumes et de fruits de saison. Trouvez la forme qui convient. Cümlede boş bırakılan yere uygun düşen eylem biçimini bulunuz. a mangé vient de manger manger mangé mangeait Pourquoi tu ne déjeunes pas avec tes collègues? - je n ai pas faim! Trouvez le mot/l expression qui convient. Cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. A cause de Parce que Non, Si, Pour Vous avez parlé à Ludovic cet après-midi? - Non, nous ne.. avons pas vu! Trouvez le mot/l expression qui convient. Cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. le lui la leur l 19. Ton plat n est pas bon. Tu as mis sel! Trouvez le mot/l expression qui convient. Cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. pas assez de une moitié trop de beaucoup un quart de 20. Je suis abonné à un magazine qui paraît chaque jour. Trouvez l équivalent de l expression soulignée. Cümlede altı çizili ifadenin karşılığını bulunuz. mensuel quotidien annuel hebdomadaire journal 18 TEST BİTTİ.

19 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

20 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

21 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

22 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

23 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

24 SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Sınav süresince görevlilerle konuşmak ve soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Yanında veya sırasında kitap, not vb. bulunduran, sınav sırasında kopya çeken, çekmeye teşebbüs eden, kopya veren ya da kopya çekilmesine yardım edenlerin kimlikleri, Bireysel Sınav İptal Tutanağına yazılacak ve o oturumdaki sınavları geçersiz sayılacaktır. Aynı zamanda bir sonraki sınava katılamayacaklardır. Bu nedenle sorumluluk öğrencilere aittir. Sınavda yetki verilmiş görevliler, bu salondaki sınavın kurallara uygun biçimde yapılmadığını, toplu kopya girişiminde bulunulduğunu raporlarında bildirdikleri veya üniversite sınav merkezince yapılan incelemeler sonucu toplu kopya yapıldığı saptandığı takdirde, Anadolu Üniversitesi nin yetkili organlarınca bu salonda sınava giren öğrencilerin tümünün o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 2. Öğrenciler sınav sırasında görevlilerin her türlü uyarılarına uymak zorundadır. Gerektiğinde görevliler oturduğunuz yerleri değiştirebilir. Sınavınızın geçerli sayılması, her şeyden önce sınav kurallarına uymanıza bağlıdır. Sınav görevlilerinin talimatlarına uymayan, sınav görevlilerine hakaret eden, fiili saldırıda bulunan ve tehdit edenlerle sınav huzurunu bozacak kadar yüksek sesle konuşan, sınav salonunu terk etmesi yasaklanan zaman içinde terk eden, sınav yapılmasını belli bir süre engelleyenlerin kimlikleri Bireysel Sınav İptal Tutanağına yazılır ve o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 3. Sınav sırasında herhangi bir nedenle dışarı çıkmak yasaktır. Sınavın başlamasını izleyen ilk 30 dakika ve sınav süresinin son 5 dakikası içinde, sınavlarını tamamlasalar bile hiçbir öğrencinin salondan çıkmasına izin verilmeyecektir. Sınavın başlamasını izleyen ilk 15 dakika geçtikten sonra hiçbir öğrenci sınava alınamaz. 4. Biraz sonra soru kitapçıkları dağıtılacaktır. Cevaplamaya geçmeden önce size verilecek soru kitapçığının üzerinde ayrılan yere, adınızı, soyadınızı, öğrenci numaranızı ve bu salonun numarasını mutlaka yazınız. Sınav sonunda soru kitapçıkları toplanacak ve sınav merkezinde tek tek incelenecektir. Soru Kitapçığının bir tek sayfası bile eksik çıksa o oturumdaki sınavlarınız geçersiz sayılır. 5. Size verilen cevap kağıdı üzerindeki T.C. Kimlik No, ad ve soyadın size ait olup olmadığını mutlaka kontrol ediniz. Cevap kağıdı size ait değilse görevlileri uyarıp size ait cevap kağıdını alınız. Daha sonra cevap kağıdı üzerinde ayrılmış olan yerlere T.C. Kimlik numaranızı ve test grubunuzu mutlaka kodlayınız, adınızı soyadınızı yazınız ve ilgili yeri imzalayınız. Kendisine ait olmayan cevap kağıdını kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 6. Cevap kâğıdına yazılacak her türlü yazı, rakam ve yapılacak işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanılacaktır. Tükenmez kalem veya dolmakalem kesinlikle kullanılmayacaktır. Kullanıldığı taktirde cevap kağıdı optik okuyucuda okutulamadığından öğrencinin o oturumdaki sınavı geçersiz sayılır. 7. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. 8. CEVAPLARIN TÜMÜ CEVAP KAĞIDINA İŞARETLENECEKTİR. Soru kitapçıkları üzerine yapılan işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Yanlış sütuna yapacağınız işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. 9. Soru kitapçığının sayfalarındaki boş yerleri müsvedde yapmak için kullanabilirsiniz. Başka bir kâğıdı müsvedde olarak kullanmak yasaktır. Bu tür işlemleri yapanların o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 10. Öğrencilerin soruları ve/veya sorulara verdikleri yanıtları cevap kağıdı dışında herhangi bir yere yazmaları ve bunu sınav salonundan dışarıya çıkarmaları yasaktır. Bu kurala uymayanların o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 11. Sınav sırasında öğrencilerin birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyleri istemeleri kesinlikle yasaktır. Yasağa uymayanların o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 12. Sınav sırasında hesap makinesi kullanılabilir. Ancak, alfabetik tuş takımı (a, b, c,.v, y, z) olan, üzerinde program yapılmasına, saklanmasına ve çalıştırılmasına izin veren EXE, STORE, RUN gibi tuşları bulunan hesap makineleri ile data bank vb. özel donanımlar kullanılamaz. Hesap makinesinin sınav sırasında ödünç alınması, verilmesi ve değiştirilmesi yasaktır. Bu tür davranışlarda bulunanların o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 13. Öğrenciler telsiz, cep telefonu, çağrı cihazı, taşınabilir bilgisayar vb. iletişim araçları ile görüntü kaydetmeye yarayan fotoğraf makinesi, kamera vb. araçları sınava gelirken getirmemeleri konusunda sınava giriş belgelerinde uyarılmışlardır. Bu cihazları sınav salonunda yanlarında bulunduran öğrencilerin, cihazları kapalı olsa bile, o oturumdaki sınavı geçersiz sayılır. 14. Öğrenciler ruhsatlı veya resmi amaçlı kullanılsa bile silah ile sınav binasına gelmemelidir. Bu öğrenciler kesinlikle sınava ve binaya alınmaz. Bir şekilde girmişlerse dışarı çıkartılıp o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 15. Kıtalarından izinli olan er-erbaşlar dışında resmi kıyafetle sınava girmek yasaktır. Aksine davranan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 16. Biraz sonra dağıtılacak olan soru kitapçığında test ile ilgili açıklamalar yazılıdır. Bu açıklamaları okumadan ve size "SINAV BAŞLAMIŞTIR" denmeden soruları cevaplamaya başlamayınız. 17. Sınavınız bittiğinde, cevap kâğıdınız ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine şahsen teslim ediniz. Teslim etmediğiniz evrak nedeniyle o oturumdaki sınavlarınız geçersiz sayılır. SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2175 2014 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2143 2014 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2586 2014 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2172 2014 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2155 2014 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2103 2014 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2178 2014 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2522 2014 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2111 2014 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2525 2014 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2515 2014 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 03.03.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 25.02.2017 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2017 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ÖSYM T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) Haziran 009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 015 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 17 Mayıs 015 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ 1. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! B KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF ALMANCA 2015 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20

Detaylı

CÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

CÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! C KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF ALMANCA 2015 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF ALMANCA 2015 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) TEMMUZ 00 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2000 2014 - TEK DERS SINAVI - 1. OTURUM - Pazar 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin her hakkı

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF ALMANCA 2015 8. SINIF 2. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 30 NİSAN 2015 Saat: 11.20

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI İKİ ALANDA PERSONEL ALIM SINAVI

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÜNİV ARA ER NK İM MERKE Z ET N Sİ SINAV Y Ö TE Sİ İ ASYM A ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2015 8. SINIF 2. DÖNEM DERSİ MERKEZİ ORTAK (MAZERET) SINAVI 17 MAYIS 2015 Saat: 11.20 Adı ve

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI 1) GENEL

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 3. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun,

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 1208 ÖĞRENCİNİN 2013-2014 BHR DÖNEMİ R - 1. OTURUM - Cumartesi 09.30 İKİNCİ YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

İNGİLİZCE-I. A: How are you? A: What s in your bag? B: My wallet and an. Which of the following completes the dialogue above?

İNGİLİZCE-I. A: How are you? A: What s in your bag? B: My wallet and an. Which of the following completes the dialogue above? 2016 GÜZ ARA 2521-A İNGİLİZCE-I 1. A: How are you? B:. 4. A: What s in your bag? B: My wallet and an. konuşmayı konuşmayı Nice to meet you. How are you? I m fine, thanks. See you later. Good night. dictionary

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 4. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 2.DÖNEM SINAV TARİHİ: 14.07.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 2.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 31 MAYIS

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI ALMANCA 2016 A SORU SAYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 24 KASIM 2016 Saat: 11.20 Adı ve

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖN LİSANS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 27 EYLÜL 2014 CUMARTESİ

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖN LİSANS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 27 EYLÜL 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖN LİSANS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 27 EYLÜL 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun,

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI MATEMATİK 2016 A SORU SAYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 23 KASIM 2016 Saat: 10.10 Adı

Detaylı

A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (ERMENİ OKULLARI İÇİN) 2015 A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK

Detaylı

A S Y M ASYM T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU KÜLTÜR VE TURİZM

Detaylı

A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2018-2019 PFE GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun,

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2018-2019 PFE GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

2013 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) A

2013 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) A ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 8 Mayıs DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... GENEL. u soru kitapçığı Türkiye deki belirli

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ A 1140 ÖĞRENCİNİN 2013 - GÜZ ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI 8. SINIF I. DÖNEM MTEMTİK DERSİ ORTK (MZERET) SINVI 13 RLIK 2014 Saat: 10.10 KİTPÇIK TÜRÜ 8. SINIF MTEMTİK TESTİ 2014 dı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... ÖĞRENCİLERİN

Detaylı