Belgin Madeni Yağlar

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Belgin Madeni Yağlar"

Transkript

1 Belgin Madeni Yağlar

2 Oben AYDEMİR Teknik İş Geliştirme ve Destek Bölümü

3 Belgin Madeni Yağlar TANITIM FİLMİ

4 Belgin Madeni Yağlar Belgin, 1953 yılında kurulmuştur. Gebze Organize Sanayi Bölgesi nde m 2 alan üzerinde, Ton/yıl kapasiteye sahip olan Belgin Tesisleri, AB normlarında, tam otomasyon sistemiyle yüksek performanslı sentetik, yarı sentetik, mineral yağlar ve gresler üretmektedir. BELGİN ürünleri bugün 39 ülkeye ihraç edilmektedir.

5 PETDER Belgin, Petrol Sanayicileri Derneği üyesidir.

6 UEIL Bağımsız Avrupa Madeni Yağ Üreticileri Birliği Üyesi Independent Union of the European Lubricants Industry

7 ELGI Belgin Avrupa Gres Üreticileri Birliği üyesidir. (European Lubricating Grease Institute)

8 Belgin Madeni Yağlar BELGİN, Mükemmellik yolculuğuna EFQM den 4 Yıldız alarak başlamıştır.

9 Belgin Madeni Yağlar Kalite Sistem Belgeleri SGS ISO 9001 TSE ISO 9001 TSE ISO EN OHSAS 18001:2007 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi TSE Laboratuvar Deney Yeterlilik Belgesi TÜRKAK, Akredite Deney Laboratuvarı Belgesi

10 Laboratuvar TSE BELGIN Laboratuvarı, TSE Laboratuvar Yeterlilik Belgesi ne sahiptir. Bu belge ile; 27 çeşit test metodu TSE tarafından onaylanmıştır.

11 TSE Kapsamındaki Testler Tuzlu Sis Dayanım Testi Antifirizlerde Yoğunluk Tayini Kırılma İndisi Tayini Greslerde Sızmaya Yatkınlık Greslerde Su ile Yıkamaya Dayanım Testi ph Tayini Yoğunluk Tayini Bakır Korozyon Testi Demülsibilite Tayini Renk Tayini Greslerde Yuvarlanma Kararlılığı Greslerde Penetrasyon Tayini Greslerde Aşınma Çapı Tayini Viskozite İndeksi Tayini Greslerde Kaynama Yükü Tayini Madeni Yağlarda Kaynama Yükü Tayini

12 TSE Kapsamındaki Testler Madeni Yağlarda Aşınma Çapı Tayini Viskozite Tayini Greslerde Damlama Noktası Tayini Anilin Noktası Tayini Köpüklenme Eğilimi Testi Potansiyometrik Titrasyon ile TBN Tayini Açık Kap Parlama Noktası Ksilol Metodu İle Su Miktarı Tayini Donma Noktası Tayini Titrasyon Metodu ile Asit Sayısı Tayini Nem Kabini Dayanım Testi

13 AR-GE Belgin, 60 yılın üzerindeki bilgi birikimiyle, dünyanın en ileri teknolojisine sahip, 80 in üzerinde modern cihazla donatılmış AR-GE laboratuvarında geliştirdiği; 32 ürün grubu altında 1000 in üstünde yeni nesil yüksek performanslı ürünleri yerli ve yabancı sanayinin hizmetine sunmaktadır.

14 Ürün Grupları Soğutma Sıvıları Su ile Kar. Met. İşl. Sıvıları Hidrolik Yağlar Kızak Yağları Pür Kesme Yağları Honlama Yağları Sıvama Çekme Yağları Bakterisitler Temizleyiciler Koruyucu Yağlar Gresler Isıl İşlem Yağları Isı Transfer Yağları Dişli Yağları Yağlama Yağları Açık Dişli Yağları Amortisör Yağları Muhtelif Yağlar Motor Yağları Şanzuman Yağları Kompresör Yağları Gıdaya Uygun Yağlar Otomotiv Yan Ürünleri Erozyon Yağları Proses Yağları Enjektör Ayar Sıvıları Deniz Yağları Kalıp Ayırıcılar Sıcak Şekil Verme Yağları Tekstil Yağları Tel Çekme Yağları Zincir Yağları Ürün Kataloglarımız için;

15 Teknik Destek Hizmetleri Saha Ziyareti ve prosesin incelenmesi sonrası en Optimal Çözümler önerilir. Üstün Performanslı, Yüksek Kaliteli ürünlerle Çözüm Ortağınızdır. Benzersiz Satış Sonrası hizmeti ile Endüstriyel Verimliliğe katkı sağlanır.

16 Teknik Destek Hizmetleri Laboratuvar Hizmetleri Sisteminizden düzenli olarak alınan yağ numunelerine yapılan analizlerle, Sistem arızalarının önüne geçilmesi, Sarfiyatın azaltılması, Sistemin iyileştirilmesi için öneriler sağlanır.

17 Teknik Destek Hizmetleri Teknik Eğitim Seminerleri Müşterilerimize periyodik olarak Eğitim Programları uygulanmakta ve bilinçli kullanıma katkı sağlanmaktadır.

18 OEM Onayları Belgin, 40 ın üzerinde Orijinal Ekipman Üretici onayına sahiptir. MERCEDES BENZ MAN RENAULT CINCINNATI LAMB DENISON ZF NSF BOSCH REXROTH VOLKSWAGEN MTU ENGEL VOITH VOLVO

19 OEM Onayları

20 OEM Onayları

21 OEM Onayları

22 OEM Onayları

23 Demir Çelik Sektörü Referanslar (Alfabetik olarak sıralanmıştır)

24 Demir Çelik Sektörü Referanslar (Alfabetik olarak sıralanmıştır)

25 Belgin Madeni Yağlar Belgin, Türk Silahlı Kuvvetleri nin en büyük madeni yağ tedarikçilerinden biridir. Yurtdışından ithal edilen ürünlerde yerlileştirme çalışmalarına aktif olarak katılmaktadır.

26 Dişli Yağlarının Enerji Verimliliğine Katkısı & RECOMPOUND HD Serisi (Murat ŞARERLER)

27 Gündem Enerji Verimliliği Sürtünme ve Enerji İlişkisi Dişlilerde Aşınma Tipleri Dişli Sistemlerinde Yağlama Tipleri Recompound HD Serisi SRV Test Cihazı ve Analiz Verileri 4 Bilya Kaynama Yükü Test Cihazı ve Analiz Verileri Recompound HD Saha Çalışmaları Soru- Cevap

28 Enerji Verimliliği! Dünya üzerinde her geçen gün enerji kaynakları tükenmekte ve enerji ihtiyacı katlanarak artmaktadır. Bu durum enerji tasarrufu sağlayan her teknolojiyi önemli kılmaktadır.

29 Enerji Verimliliği! Ağır sanayide kullanılan redüktörlerdeki aşınmaların önlenmesi, beraberinde enerji tasarrufu da sağlayacağından önem arz etmektedir. (Demir Çelik, Çimento, Madencilik v.b.)

30 Sürtünme - Enerji Sürtünmenin azaltılması ile operasyon verimliliği artacak ve enerji tasarrufu sağlanacaktır. Yağlama işleminin asıl amacı sürtünmenin minimize edilmesidir. Bu nedenle yağın etkinliğinin arttırılması için sürekli yeni teknolojiler üzerinde çalışılmaktadır.

31 Dişlilerde Aşınma Tipleri Adhesiv Aşınma Abrasiv Aşınma Korozif Aşınma Yorulma Aşınması

32 Dişlilerde Aşınma Aşınma Mekanizması: Metalin yorulması sonucu, yüzeyinde pitting (karıncalanma) denilen mikro çukurlar oluşur, Bu çukurcuklar, suyun varlığında metalin sertleşmesine ve kırılganlaşmasına neden olurlar; Aşırı yük altında ise büyür ve çatlarlar.

33 Dişlilerde Aşınma Dişlilerin ilk çalışmaya başlamasıyla birlikte metal yüzeyinde aşınma olması beklenir. Dişli yüzeyindeki aşınma, başlangıçta çıplak gözle fark edilemez; fark edildiği an, geç kalınmış demektir.

34 Dişlilerde Yağlama Aşınmayı önlemek için; doğru, kaliteli ve yüksek performans özellikli bir dişli yağ kullanmak gereklidir. Dişli Çevre Hızı (Vç: m/s) Yağlama Tipi Vç 4 Gres / Yüksek viskozite 4 Vç 10 Daldırma Vç 10 Püskürtme

35 Aşınmış dişliler; Proses parametrelerini aksatır, Yenilenmeleri gerekir, Çalışmanın Amacı! Onarım için tesisin durmasına ve üretim kayıplarına neden olur Özel üretim dişlilerinin uzun üretim süreleri nedeni ile kayıplar oluşur Beklenmedik kazalara ve büyük kayıplara yol açar Tesis bu sorunların az yaşandığı rakipleriyle rekabet edemez Tüm bu sonuçlarıyla aşınmış dişliler, işletmelere ciddi bir EK MALİYET getirir

36 BELGİN AR-GE Çalışması BELGİN Madeni Yağlar dişli yağlarının etkinliğinin arttırılması amacı ile sürekli araştırmalar yapmaktadır. Bu araştırmaların sonucunda yeni katık teknolojisi kullanılarak sürtünmeyi minimuma indirmek amacıyla yeni nesil dişli yağı RECOMPOUND HD serisi geliştirilmiştir.

37 Yeni Nesil Dişli Yağı Recompound HD serisi Ağır yük altında çalışmayı sağlayan özel EP katıkları içerir, Aşınmayı en aza indirir, Oksidasyon dayanımı yüksektir Sızdırmazlık elemanlarıyla uyumludur, Standart mineral yağlarla karışabilir, Ekipman performansını ve üretim kapasitesini arttırır

38 Yeni Nesil Dişli Yağı Recompound HD serisi Bakım aralığını uzatır ve bakım maliyetini düşürür, Termal stabilitesi yüksektir. Yağ değişim aralığı uzadığı için, yağ ve atık yağ bertaraf maliyetini düşürürler. Geniş bir kullanım alanına sahiptir Ağır veya darbeli yük altında çalışan dişli takımları için kullanımları son derece uygundur

39 SRV Test Çalışmaları SRV Test Cihazı ile yağların, sürtünme katsayısı üzerindeki etkileri ölçülebilmektedir

40 SRV Test Çalışmaları SRV Cihazında; iki test numunesi, bilya ve disk, test odasına yerleştirilir ve birlikte preslenir. Üstteki numune alttaki üzerinde önceden programlanmış yük, darbe ve frekans uyarınca osilasyon hareketi ile salınım yapar. Sürtünme kuvveti sensör ile sürekli olarak ölçülür. Test odasının ortamı (sıcaklık, bağıl nem, atmosfer) izlenebilir.

41 SRV Test Çalışmaları Sürtünme katsayısı otomatik olarak yük ve test boyunca kaydedilenlerin bir fonksiyonu olarak hesaplanır. Aşınma hacmi ve toplam sürtünme yolu test sonrası kaydedilir ve sürtünme katsayısı test esnasında ölçülebilir.

42 Osilasyon ve Rotasyon Tek platformda iki hareket sağlanır (titreşim ve dönme). Bu durum optimum verimlilik sağlamak için temeldir. Titreşimli test hareketi direk olarak motor tarafından harekette herhangi bir sapma olmaksızın oluşturulur. Sürtünme hareketi, tahrik sisteminden etkilenmez. Osilasyon mesafesi elektronik olarak modifiye edilebilir.

43 Recompound HD - Sürtünme Katsayısı SRV Test cihazı ile Disk ve bilya ile yapılan testte standart dişli yağı ile yeni jenerasyon dişli yağı için aşınma testi gerçekleştirilmiştir. Test sonucunda elde edilen Sürtünme Katsayısı değerleri süreye karşı grafiğe geçirilmiştir

44 Recompound HD - Sürtünme Katsayısı Sürtünme Katsayıları Standart dişli yağı Recompound HD Aşınma Testi Sürtünme Katsayısı Karşılaştırma (200 N, 50 0 C, 1 h, 50 Hz, 1 mm stroke)

45 ASTM D Bilya Kaynama Yükü Testi Metal yüzeyindeki yağın yük karşısında ne kadar koruma sağladığını ve ne kadar yük altında yüzeydeki yağ filminin yırtılıp, metalin metale kaynadığı yükü tespit etmek için yapılmaktadır. Test metoduna göre; Krom alaşımlı, Rockwell sertliğinde, Ekstra polisajlı, 12,7 mm çaplı Çelik bilyalar kullanılır.

46 ASTM D Bilya Kaynama Yükü Testi 3 adet çelik bilya özel bir cihazda, yağ ile dolu hazneye yerleştirilip sabitlenir, 4. çelik bilya, sabitlenmiş üç bilyanın üzerindeki yuvasına yerleştirilir..

47 ASTM D Bilya Kaynama Yükü Testi 4. çelik bilya 1760 dev/dk hızla, artan yükler altında 10 saniye çalıştırılır. Sürenin sonunda 3 bilya bulunduğu hazneden çıkarılır ve mikroskop ile aşınma çapları ölçülür. (Hassasiyet 0,01 mm ).

48 ASTM D Bilya Kaynama Yükü Testi Bu test, 4 çelik bilyanın birbirine kaynadığı yük noktası tespit edilene kadar devam eder. Her defasında yeni bilyalar kullanılır ve yük arttırılır.

49 Recompound HD 4 Bilya Aşınma Çapı ve Kaynama Yükü Testi TEST PARAMETRELERİ STANDART DİŞLİ YAĞI RECOMPOUND HD SERİSİ Yağlama sıvılarının aşınma önleme özelliklerinin tayiniaşınma çapı ASTM D kgf, 75 C, 1 h,1200rpm 0,575 mm 0,342 mm Yağlama sıvılarında EP özelliğinin tayinikaynama yükü ASTM D C, 10 sn, 1760rpm 250 kgf 500 kgf Yağlama sıvılarında EP özelliğinin tayiniyük-aşınma indeksi ASTM D C, 10 sn, 1760rpm 42,39 57,06 Yağlama sıvılarında EP özelliğinin tayiniyük-aşınma indeksi, aşınma değerleri ASTM D C, 10 sn, 1760rpm YÜK AŞINMA AŞINMA YÜK (mm) (mm) 80 0, , , , , , , , , KAYNAMA 250 1, , , KAYNAMA

50 Yük - Aşınma Çapı Grafiği Recompound HD Standart Dişli Yağı , , , , , , , , , , Aşınma Çapı, mm 80, , ; Kaynama 500; Kaynama , Uygulanan Yük, kg

51 Recompound HD Saha Çalışması Sektörün önemli bir haddecilik firmasında, tek bir redüktörde, Recompound HD 320 ile yağlanmış dişlilerde 3 ay boyunca ölçümler yapılmıştır. Aynı ölçümler, aynı koşullarda, standart dişli yağı ile yağlanmış redüktörde de yapılmıştır. Alınan sonuçlar, Recompound HD 320 ve standart bir dişli yağ arasında dikkat çekici farklar olduğunu göstermektedir.

52 Recompound HD Saha Çalışması 8 0 C Yağ sıcaklığında 8 0 C ye kadar düşüş olmuştur. (Sıcaklık düşüşü işletme şartlarına göre değişebilir) düşüş Redüktör seslerinde % 50 ye varan azalma olduğu tespit edilmiştir.

53 Recompound HD Saha Çalışması Çalışma yapılan işletme özelinde yapılan ölçümlerde, DC 850 kw ve 1260 Amp. motorun, 20 sn yükte ve 60 sn boşta çalışma şartları içinde tahrik ettiği hadde hazırlama grubu redüktöründe Recompound HD 320 kullanımıyla toplamda 80,805 kw/s tasarruf sağlandığı tespit edilmiştir.

54 Recompound HD Saha Çalışması Enerji tasarrufuna önemli katkı sağladığı görülmüştür. (Enerji tasarrufu; motor kapasitesine, yapılan işe ve işletme şartlarına bağlı olarak değişebilmektedir.)

55 Soru - Cevap Recompound HD serisi

56 Belgin Madeni Yağlar Teşekkür Ederiz

Endüstriyel Yağlarda kaliteli hizmetin adresi. www.lubratech.com.tr

Endüstriyel Yağlarda kaliteli hizmetin adresi. www.lubratech.com.tr Endüstriyel Yağlarda kaliteli hizmetin adresi www.lubratech.com.tr ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Belgesi sahip şirketimiz, Sanayi sektörüne Toplam Kalite Felsefesinden hareket ederek konusunda uzman ve

Detaylı

Ürün Tanımı. Mobil SHC Gear Serisi Mobil Industrial, Turkey. Dişli Yağları

Ürün Tanımı. Mobil SHC Gear Serisi Mobil Industrial, Turkey. Dişli Yağları Mobil SHC Gear Serisi Mobil Industrial, Turkey Dişli Yağları Ürün Tanımı Mobil SHC Gear serisi mükemmel performanslı sentetik endüstriyel dişli yağları mükemmel dişli ve yatak koruması, en zorlu çalışma

Detaylı

Mobil Delvac Sentetik Ürünler. Üst Düzey Sentetik Performansı

Mobil Delvac Sentetik Ürünler. Üst Düzey Sentetik Performansı Mobil Delvac Sentetik Ürünler Üst Düzey Sentetik Performansı Mobil Delvac Sentetik Yağlar Ağır ve hafif ticari araçlar, inşaat makinaları, tarım araçları ve kamu hizmet araçları için gelişmiş sentetik

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR

SIKÇA SORULAN SORULAR SIKÇA SORULAN SORULAR Chevron 2005 DOC ID VİSKOZİTE Viskozite Nedir? Viskozite, yağların kendi akışlarına karşı gösterdikleri iç dirençtir Düşük Viskozite = İnce ve kolay akan yağ Yüksek Viskozite = Kalın

Detaylı

Bor Strong. Nano Teknoloji Ürünü. Dizel LPG. Benzinli

Bor Strong. Nano Teknoloji Ürünü. Dizel LPG. Benzinli Bor Strong Nano Teknoloji Ürünü Dizel LPG Benzinli 1 2 Bor Strong Bor Nano Teknoloji Strong Ürünü Nano Teknoloji Ürünü 3 4 ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 ve ISO/IEC 17025 kalite standartlarında ar-ge,

Detaylı

Mobilgear 600 XP Serisi

Mobilgear 600 XP Serisi Serisi Mobil Industrial, Turkey Dişli Yağı Ürün Tanımı Serisi, sirkülasyon ya da sıçramalı yağlama sistemleri içeren her tipten kapalı dişli takımlarında kullanılmak üzere tasarlanmış üstün aşırı basınç

Detaylı

Alpet Endüstriyel olarak, madeni yağ sektöründe yıllarca edindiğimiz tecrübe ve birikim ile endüstriye değer katan ürünler ve hizmetler yaratarak

Alpet Endüstriyel olarak, madeni yağ sektöründe yıllarca edindiğimiz tecrübe ve birikim ile endüstriye değer katan ürünler ve hizmetler yaratarak Teknik Hizmetler 2 Alpet Endüstriyel olarak, madeni yağ sektöründe yıllarca edindiğimiz tecrübe ve birikim ile endüstriye değer katan ürünler ve hizmetler yaratarak müşterilerimize çözüm ortaklığı sunuyoruz.

Detaylı

Setral çeşitli uygulamalar için 700'den fazla yüksek kaliteli Yağlayıcı ve Bakım ürünlerinin yanı sıra müşteriye özel uygun çözümler sunar.

Setral çeşitli uygulamalar için 700'den fazla yüksek kaliteli Yağlayıcı ve Bakım ürünlerinin yanı sıra müşteriye özel uygun çözümler sunar. Setral çeşitli uygulamalar için 700'den fazla yüksek kaliteli Yağlayıcı ve Bakım ürünlerinin yanı sıra müşteriye özel uygun çözümler sunar. Konveyörler Rulmanlar Nem ve toz rulmanlara nüfuz eder ve erken

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 BÖLÜM 2

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 BÖLÜM 2 İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 Malzeme Seçiminin Temelleri... 1 1.1 Giriş... 2 1.2 Malzeme seçiminin önemi... 2 1.3 Malzemelerin sınıflandırılması... 3 1.4 Malzeme seçimi adımları... 5 1.5 Malzeme seçiminde dikkate

Detaylı

İNÖNÜ-PAL 2018 YILI ANALİZ ÜCRETLERİ

İNÖNÜ-PAL 2018 YILI ANALİZ ÜCRETLERİ 1. BENZİN 1 Buhar Basıncı TS EN 16-1 ASTM D 5191 ANALİZ ÜCRETİ 2 Kurşun Miktarı TS EN 237 170 3 Mevcut Gom Tayini (Sakızlanma ktası) TS EN ISO 6246 ASTM D 381 140 4 Potasyum TS 12861 5 Mangan Miktarı Tayini

Detaylı

LUPAMAT YAĞSIZ 40 BAR PET KOMPRESÖRÜ

LUPAMAT YAĞSIZ 40 BAR PET KOMPRESÖRÜ LUPAMAT YAĞSIZ 40 BAR PET KOMPRESÖRÜ LUPAMAT KOMPRESÖRÜN YENİ ÜRÜNÜ Our New Product PET Comperssor YAĞSIZ YÜKSEK BASINÇ PET KOMPRESÖRÜ LUPAMAT YAĞSIZ YÜKSEK BASINÇ PET KOMPRESÖRÜ HANGİ SEKTÖRLERDE KULLANILABİLİR

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Deney Laboratuvarı Adresi : A.O.S.B. 10006 Sokak. No:12- Çiğli 35620 İZMİR/TÜRKİYE Tel : 0 232 376 78 38 Faks : 0 232 376 78 39 E-Posta : OFT-DL-Laboratory@opetfuchs.com.tr

Detaylı

SENTETİK YAĞLAYICILARLA BAKIM GİDERLERİNİN AZALTILMASI

SENTETİK YAĞLAYICILARLA BAKIM GİDERLERİNİN AZALTILMASI SENTETİK YAĞLAYICILARLA BAKIM GİDERLERİNİN AZALTILMASI???? 1. GİRİŞ 1.1 Sentetiğin Tarihçesi Sentetik yağlayıcılar konusundaki araştırmalar yirminci yüzyıl başlarına kadar dayanır. Gerçek anlamda çalışmalar

Detaylı

AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ PAYLAŞIM TOPLANTISI ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ DESTEKLİ YENİLİK MODELİ

AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ PAYLAŞIM TOPLANTISI ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ DESTEKLİ YENİLİK MODELİ AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ PAYLAŞIM TOPLANTISI KAMU-ÜNİVERSİTE -SANAYİ İŞBİRLİĞİ ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ DESTEKLİ YENİLİK MODELİ SUNUM PLANI 1. UYGULAMANIN KISA AÇIKLAMASI 2. UYGULAMANIN

Detaylı

Çevreye ve insan sağlığına duyarlı çözümler

Çevreye ve insan sağlığına duyarlı çözümler Çevreye ve insan sağlığına duyarlı çözümler 1 2 MEVAG ürünleri 30 yılı aşkın bir tecrübe ile çevre ve sağlık açısından güvenli, sorunsuz çalışmayı hedef alarak geliştirilmiş ürünlerdir. Ürün geliştirmedeki

Detaylı

Tüm doğal taşlar için. Yüzey Eskitme Makina ve Sistemleri

Tüm doğal taşlar için. Yüzey Eskitme Makina ve Sistemleri Tüm doğal taşlar için Yüzey Eskitme Rösler Kromaş Hakkında: Rösler Kromaş ın yüzey işlem makinaları konusunda başlattığı öncülük, yeni sistem ve teknolojilerin geliştirilerek, sanayinin hizmetine sunulması

Detaylı

Titreşimli Elek Rulmanları ve Uygulamaları

Titreşimli Elek Rulmanları ve Uygulamaları ve Uygulamaları Titreşimli elek uygulamaları başta olmak üzere titreşimli ortamlarda kullanılan rulmanlar şiddeti ve yönü değişken yüksek darbeli yüklere maruz kalmaktadır. Das Lager Germany mühendisleri

Detaylı

Sentetik Yağlar ile Dişli Kutularında Verimlilik

Sentetik Yağlar ile Dişli Kutularında Verimlilik Sentetik Yağlar ile Dişli Kutularında Verimlilik G.Devrim İldiri Yüksek Makina, Sistem ve Kontrol Müh. İstanbul, 1 Nisan 2011 devrim.ildiri@exxonmobil.com Bu sunum geleceğe dönük ifadeler içermektedir.

Detaylı

Glythermin Trade Mark of BASF. Isıtma ve Soğutma Sistemleri İçin Glikol Bazlı Donma ve Korozyon Önleyici Isı Transfer Sıvısı

Glythermin Trade Mark of BASF. Isıtma ve Soğutma Sistemleri İçin Glikol Bazlı Donma ve Korozyon Önleyici Isı Transfer Sıvısı Glythermin Trade Mark of BASF Isıtma ve Soğutma Sistemleri İçin Glikol Bazlı Donma ve Korozyon Önleyici Isı Transfer Sıvısı s N i t r i t i ç e r m e y e n ı s ı t r a n s f e r s ı v ı l a r ı BASF nin

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) nın Adres : Barbaros Mahallesi, Petrol Caddesi - Körfez 41780 KOCAELİ / TÜRKİYE Tel Faks E-Posta Website : 0 262 316 30 30 : 0 262 316 37 24 : izmit.info@tupras.com.tr

Detaylı

Ekonomizer 500 ml YAĞ KATKILARI

Ekonomizer 500 ml YAĞ KATKILARI Ekonomizer 500 ml Ekonomizer, içeriğinde bulunan yüksek kaliteli katkılar sayesinde, motor yağının viskozite indeksini arttırır. Özellikle eski araçların motor parçalarındaki aşınmadan kaynaklanan, fazla

Detaylı

agip endüstriyel yağları teknoloji hayat buluyor

agip endüstriyel yağları teknoloji hayat buluyor from eni reseach endüstri için en iyisini seçin dişli yağları agip endüstriyel yağları teknoloji hayat buluyor Yenişehir Maha Atılım Plaza No: T. +90 216 456 Email: info@eu www.europeoi eni, Agip markası

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Deney Laboratuvarı Adresi : Barış Mahallesi Dr. Zeki Acar Caddesi No:1 Gebze 41470 KOCAELİ / TÜRKİYE Tel : 0 262 677 27 00 Faks : 0 262 641 23 09 E-Posta : mam.ee@tubitak.gov.tr

Detaylı

Elektrikli ev aletleri için konforlu ray sistemi: Fırınlar için Quadro

Elektrikli ev aletleri için konforlu ray sistemi: Fırınlar için Quadro Elektrikli ev aletleri için konforlu ray sistemi: Fırınlar için Quadro Elektrikli ev aletleri için konforlu ray sistemleri. 2 Hettich, mükemmel mutfağı yeniden tanımlıyor: Mutfak mobilyalarından ankastre

Detaylı

Özyılmaz Petrol Ürün.Paz.Nak. ve Tic Ltd. Şti.

Özyılmaz Petrol Ürün.Paz.Nak. ve Tic Ltd. Şti. Özyılmaz Petrol Ürün.Paz.Nak. ve Tic Ltd. Şti. İstanbul 2014 Yasal Uyarı: Bu sunumda kullanılan veriler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Hakkında Tarihçe 1987 İstanbul'da kuruldu ve Madeni Yağ sektöründe

Detaylı

UTS TRIBOMETER T10/20 TURQUOISE 2.0

UTS TRIBOMETER T10/20 TURQUOISE 2.0 UTS TRIBOMETER T10/20 TURQUOISE 2.0 TURQUOISE 2.0 UTS Tribometer T10/20 Yüksek kalite, hassas ölçüm Esnek Tasarım Akademik bakış açısı Hassas ve güvenilir ölçüm TRIBOMETER T10/20 UTS Mühendislik firması

Detaylı

Kaliteli Isı Değiştiriciler

Kaliteli Isı Değiştiriciler Kaliteli Isı Değiştiriciler Funke by Termotek Plakalı Isı Değiştiriciler FP, GPL Serisi Funke by Termotek Funke by Termotek Funke ; Granou ALMANYA lokasyonunda, ısı transfer ekipmanları üretimi yapan,

Detaylı

Hidrolik Sistem Yağları

Hidrolik Sistem Yağları Hidrolik Sistem Yağları 2 3 GİRİŞ Alpet Endüstriyel Hidrolik Sistem Yağları, birçok uluslararası ve ulusal kalite standartlarını karşılayan fiziksel ve kimyasal özellikleriyle, çok farklı sektörlerde

Detaylı

FARKLILAŞTIRILMIŞ MOTORİN ÜRÜNLERİ: ECOFORCE. Farklılaştırılmış motorin ürünlerinde emisyon, motor temizliği ve araç performansı üzerine

FARKLILAŞTIRILMIŞ MOTORİN ÜRÜNLERİ: ECOFORCE. Farklılaştırılmış motorin ürünlerinde emisyon, motor temizliği ve araç performansı üzerine FARKLILAŞTIRILMIŞ MOTORİN ÜRÜNLERİ: ECOFORCE Farklılaştırılmış motorin ürünlerinde emisyon, motor temizliği ve araç performansı üzerine FARKLILAŞTIRILMIŞ MOTORİN ÜRÜNLERİ: ECOFORCE Farklılaştırılmış motorin

Detaylı

Yüzey Koruma ve Yapıştırma Prosesleri. 28.06.2012 Mercedes-Benz Türk Istanbul

Yüzey Koruma ve Yapıştırma Prosesleri. 28.06.2012 Mercedes-Benz Türk Istanbul Yüzey Koruma ve Yapıştırma Prosesleri 28.06.2012 Mercedes-Benz Türk Istanbul İçindekiler 1. Akredite Kapsamında olan Testler 2. Boya Testleri 3. Fosfatlama ve KTL Testleri 4. Yapıştırma Testleri Folie

Detaylı

MEKANİK TEST LABORATUVARI

MEKANİK TEST LABORATUVARI MEKANİK TEST LABORATUVARI Darbe Mukavemeti Cihazı (Impact Resistency) Termoplastik malzemelerin darbeye karşı olan rezilyans değerlerinin belirlenmesinde kullanılmaktadır. Testler; 0.5-50J aralığında değişim

Detaylı

Online teknik sayfa. FLOWSIC150 Carflow HACIMSEL DEBI ÖLÇÜM CIHAZLARI

Online teknik sayfa. FLOWSIC150 Carflow HACIMSEL DEBI ÖLÇÜM CIHAZLARI Online teknik sayfa FLOWSIC150 Carflow A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FLOWSIC150 Carflow Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak

Detaylı

GÜCÜ SINIRLARIMIZIN ÖTESİNDE

GÜCÜ SINIRLARIMIZIN ÖTESİNDE Ürün Kataloğu GÜCÜ SINIRLARIMIZIN ÖTESİNDE Temelleri 1950'li yıllarda Mehmet Altınbaş tarafından Gaziantep'te atılan Altınbaş Holding, bugün doğrudan ve dolaylı olarak toplam 4.000 kişiye ulaşan istihdamıyla

Detaylı

Online teknik sayfa MCS100FT-C SEOS ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS100FT-C SEOS ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa A B C D E F Ayrıntılı teknik bilgiler sistemi Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve

Detaylı

Motosiklet Bakım Ürünleri

Motosiklet Bakım Ürünleri Motosiklet Bakımı *Problemler *Nedenler *Çözüm Yolları BG Products Motosiklet Bakım Ürünleri Motosiklet Bakımı Tüm içten yanmalı motorlarda ve şanzımanlarda olduğu gibi, motosiklet motorlarında ve şanzımanlarında

Detaylı

ORTAM SICAKLIĞI ALTI VEKRİYOJENİK UYGULAMALARI İÇİN ESNEK ENDÜSTRİYEL YALITIM

ORTAM SICAKLIĞI ALTI VEKRİYOJENİK UYGULAMALARI İÇİN ESNEK ENDÜSTRİYEL YALITIM CRYOGEL X201 TDS ORTAM SICAKLIĞI ALTI VEKRİYOJENİK UYGULAMALARI İÇİN ESNEK ENDÜSTRİYEL YALITIM Cryogel X201 esnek aerojel battaniye yalıtım malzemesidir. Cryogel X201 maksimum termal korunumu minimum ağırlık

Detaylı

Yatay Pulluk ve Palet Karıştırıcı

Yatay Pulluk ve Palet Karıştırıcı Yatay Pulluk ve Palet Karıştırıcı ÜRÜN BİLGİSİ Yatay karıştırıcılar, özellikle tanecikli ürünler, tozlar ve macun kıvamındaki maddelerin üretiminde ve işlenmesinde kullanılır. Ürün sirkülasyonlarının çok

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİNDE LİDER ATLAS COPCO

ENERJİ VERİMLİLİĞİNDE LİDER ATLAS COPCO ENERJİ VERİMLİLİĞİNDE LİDER ATLAS COPCO GÜNEYDOĞU ENERJĠ FORUMU 2015 07 Kasım 2015 M.ĠLHAN BALCI 2 KıSACA ATLAS COPCO Kuruluş Tarihi ve Merkezi 1873 Stockholm, Sweden İş Kolları Kompresör Tekniği Endüstri

Detaylı

www.haus.com.tr DDE SERİSİ

www.haus.com.tr DDE SERİSİ www.haus.com.tr DDE SERİSİ HAUS DEKANTÖRLERİ, SEKTÖRDE YENİ STANDARTLAR BELİRLİYOR Modern ve yüksek performanslı HAUS dekantörler, kentsel ve endüstriyel atık su ile içme suyu arıtma tesisleri için tasarlanmıştır.

Detaylı

Konu: Yüksek Hassasiyetli Yağ Keçelerinin Takviye Bilezik Kalıplarının Üretiminde Kullanılan Takım Çelikleri ve Üretim Prosesleri

Konu: Yüksek Hassasiyetli Yağ Keçelerinin Takviye Bilezik Kalıplarının Üretiminde Kullanılan Takım Çelikleri ve Üretim Prosesleri Nurettin ÇALLI Fen Bilimleri Ens. Öğrenci No: 503812162 MAD 614 Madencilikte Özel Konular I Dersi Veren: Prof. Dr. Orhan KURAL İTÜ Maden Fakültesi Konu: Yüksek Hassasiyetli Yağ Keçelerinin Takviye Bilezik

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Deney Laboratuvarı Adresi : İnönü Üniversitesi Merkez Kampüsü 44280 MALATYA/TÜRKİYE Tel : 0 422 377 49 81 Faks : E-Posta : inonu-pal@inonu.edu.tr Website : iys.inonu.edu.tr/index.php?web=inonupal

Detaylı

Online teknik sayfa MCS100E HW-C SEOS ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS100E HW-C SEOS ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa A B C D E F Ayrıntılı teknik bilgiler Sistem Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve spesifikasyonları

Detaylı

Online teknik sayfa. PowerCEMS50 KULLANICIYA ÖZEL TASARIMLI ANALIZ SISTEMLERI

Online teknik sayfa. PowerCEMS50 KULLANICIYA ÖZEL TASARIMLI ANALIZ SISTEMLERI Online teknik sayfa A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve spesifikasyonları

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Deney Laboratuvarı Adresi : ALOSBİ, Çoraklar Mah. 5011 Sok. No:5 Aliağa 35620 İZMİR/TÜRKİYE Tel : 0 232 398 15 00 Faks : 0 232 376 77 64 E-Posta : info@eltas.com.tr

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Deney Laboratuvarı Adresi : Barış Mahallesi Dr. Zeki Acar Caddesi No:1 Gebze 41470 KOCAELİ/TÜRKİYE Tel : 0 262 677 27 00 Faks : 0 262 641 23 09 E-Posta : mam.ee@tubitak.gov.tr

Detaylı

FARKLILAŞTIRILMIŞ MOTORİN ÜRÜNLERİ: ECOFORCE. Farklılaştırılmış motorin ürünlerinde emisyon, motor temizliği ve araç performansı üzerine

FARKLILAŞTIRILMIŞ MOTORİN ÜRÜNLERİ: ECOFORCE. Farklılaştırılmış motorin ürünlerinde emisyon, motor temizliği ve araç performansı üzerine FARKLILAŞTIRILMIŞ MOTORİN ÜRÜNLERİ: ECOFORCE Farklılaştırılmış motorin ürünlerinde emisyon, motor temizliği ve araç performansı üzerine FARKLILAŞTIRILMIŞ MOTORİN ÜRÜNLERİ: ECOFORCE Farklılaştırılmış motorin

Detaylı

Henkel Çözüm Sağlayıcınız

Henkel Çözüm Sağlayıcınız Henkel Çözüm Sağlayıcınız Henkel Otomotiv sanayinin ortağı Henkel, yenilikçi kimya çözümlerine ve üretim yöntemleri ile ilgili teknik bilgisine dayanarak, üreticilerin sorunsuz ve verimli bir üretim sürecinde

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Deney Laboratuvarı Adresi : Altınova Mahallesi Atatürk Bulvarı No:186 Hacılar Kasabası 71480 KIRIKKALE / TÜRKİYE Tel : 0 318 261 20 00 Faks : 0 318 261 20 71 E-Posta

Detaylı

" En son teknoloji ürünlerimiz ile müşterilerimize yenilikçi çözümler sunuyoruz..! " Ürünlerimiz

 En son teknoloji ürünlerimiz ile müşterilerimize yenilikçi çözümler sunuyoruz..!  Ürünlerimiz " En son teknoloji ürünlerimiz ile müşterilerimize yenilikçi çözümler sunuyoruz..! " Ürünlerimiz Hakkımızda Firmamız 2013 yılı Haziran ayında Mehmet Yeşil Greentech Kesici Takımlar Şahıs firması olarak

Detaylı

Enerji verimliliği yüksek ve ekonomik. Döküm ve Transfer Potalarının Ön Isıtmasında Alevsiz Isıtma Çözümleri. Dökümhaneler için Isıtma Çözümleri

Enerji verimliliği yüksek ve ekonomik. Döküm ve Transfer Potalarının Ön Isıtmasında Alevsiz Isıtma Çözümleri. Dökümhaneler için Isıtma Çözümleri Enerji verimliliği yüksek ve ekonomik Döküm ve Transfer Potalarının Ön Isıtmasında Alevsiz Isıtma Çözümleri Dökümhaneler için Isıtma Çözümleri Dökümhaneler için Isıtma Çözümleri Homojen Isı Dağılımı ve

Detaylı

Kittiwake. Yağ Analiz Çözümleri. VibraTek Ltd Şti

Kittiwake. Yağ Analiz Çözümleri. VibraTek Ltd Şti Kittiwake Yağ Analiz Çözümleri Kittiwake yağ analiz çözümleri ile yerinde bakımda hızlı kararlar alın. Doğru aralıkta, dakikalar içerisinde laboratuvar seviyesinde yağ durumu sonuçları sağlar. Kittiwake

Detaylı

IPC. Primer Darbeli Kırıcılar. Yüksek küçültme oranı, daha iyi performans. s e r i s i

IPC. Primer Darbeli Kırıcılar. Yüksek küçültme oranı, daha iyi performans. s e r i s i IPC s e r i s i Primer Darbeli Kırıcılar Yüksek küçültme oranı, daha iyi performans IPC Serisi primer darbeli kırıcılar, çağın gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanmış yeni jenerasyon darbeli kırıcılardır.

Detaylı

Artesis Varlık Yönetim Sistemi. simplifies predictive maintenance

Artesis Varlık Yönetim Sistemi. simplifies predictive maintenance Artesis Varlık Yönetim Sistemi Artesis Hakkında ARTESİS 1989-1999 yılları arasında Prof.Dr. Ahmet Duyar ın (Florida Atlantic University) NASA Lewis Research Center ile birlikte yaptığı, uzay mekiği ana

Detaylı

Yüksek Performanslı Montaj Pastası. N-7000 Yüksek Saflıkta Montaj Pastası

Yüksek Performanslı Montaj Pastası. N-7000 Yüksek Saflıkta Montaj Pastası Özellikler Ürün adı Tanım Renk Sıcaklık aralığı Ambalaj Loctite 8007 C5-A Montaj Pastası bakır -30 + 980 ºC 400 ml aerosol kutu Loctite 8008 C5-A Montaj Pastası bakır -30 + 980 ºC 3,6 kg kutu Loctite 8009

Detaylı

1 2 3 4 5 6 0W50 En yüksek yakıt tasarrufunu sağlamak için tasarlanan ENEOS 0W20, JX Nippon Oil & Energy nin patentli yağlama teknolojisini kullanarak aracınızı aşırı soğuk çalıştırmalardan, motorunuzun

Detaylı

İNŞAAT VE MADEN MAKİNELERİNDE

İNŞAAT VE MADEN MAKİNELERİNDE Metallerin yerini alan endüstriyel plastikler İNŞAAT VE MADEN MAKİNELERİNDE Polikim Plastikleri EFALON, KESTAMİD, KESTOİL, KESTLUB, ULPOLEN 2 DESTEK PABUCU Kestamid Destek Pabuçları * Hafiftir. * Yüksek

Detaylı

GRANUL (KIRIK) BUZ MAKİNASI HİJYENİK TEMİZ SU SOĞUTMA CİHAZI SU SOĞUTMA (CHİLLER) CİHAZLARI SOĞUK HAVA DEPOLARI KALIP BUZ MAKİNASI

GRANUL (KIRIK) BUZ MAKİNASI HİJYENİK TEMİZ SU SOĞUTMA CİHAZI SU SOĞUTMA (CHİLLER) CİHAZLARI SOĞUK HAVA DEPOLARI KALIP BUZ MAKİNASI GRANUL (KIRIK) BUZ MAKİNASI HİJYENİK TEMİZ SU SOĞUTMA CİHAZI SU SOĞUTMA (CHİLLER) CİHAZLARI SOĞUK HAVA DEPOLARI KALIP BUZ MAKİNASI www.eserteknik.com GRANÜL (KIRIK) BUZ MAKİNESİ Balıkçılar ve fırınlar

Detaylı

Online teknik sayfa CQ28-10NNP-KW1S01 CQ KAPASITIF YAKLAŞIM SENSÖRLERI

Online teknik sayfa CQ28-10NNP-KW1S01 CQ KAPASITIF YAKLAŞIM SENSÖRLERI Online teknik sayfa CQ28-10NNP-KW1S01 CQ A B C D E F Resimler farklı olabilir Ayrıntılı teknik bilgiler Özellikler Sipariş bilgileri Tip Stok no. CQ28-10NNP-KW1S01 6036123 Diğer cihaz modelleri ve aksesuar

Detaylı

Mühendislik Makina ve Metalurji San. Tic. Ltd. Şti. Standart Elemanlar. www.ozyigit.com

Mühendislik Makina ve Metalurji San. Tic. Ltd. Şti. Standart Elemanlar. www.ozyigit.com Mühendislik Makina ve Metalurji San. Tic. Ltd. Şti. Standart Elemanlar www.ozyigit.com GRAFİTLİ KAYDIRMA ELEMANLARI Grafitli kaydırma elemanları: Taşıyıcı ana yapısı genlikle yüksek dayanımlı bronz olan,

Detaylı

FİZİK LABORATUVARI HİZMETLERİ

FİZİK LABORATUVARI HİZMETLERİ FİZİK LABORATUVARI HİZMETLERİ İŞİN ADI Cam Kürecik Deneyleri Görünüş Kusurlu cam küreciklerin ağırlıklı yüzdesi Tane Büyüklüğü Dağılımı Kırılma İndisi Tanelerin ve yabancı taneciklerin ağırlıklı yüzdesi

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Deney Laboratuvarı Adresi : ODTÜ- Üniversiteler Mahallesi, Dumluıpınar Bulvarı No:1 - Çankaya 06800 ANKARA / TÜRKİYE Tel : 0 312 210 28 97 Faks : 0 312 210 56 68

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Deney Laboratuvarı Adresi : İstanbul Yolu, Gersan Sanayi Sitesi 2306.Sokak No :26 Ergazi/Yenimahalle 06370 ANKARA / TÜRKİYE Tel : 0 312 255 24 64 Faks : 0 312 255

Detaylı

TOCOR700. Online teknik sayfa

TOCOR700. Online teknik sayfa Online teknik sayfa A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip TOCOR700 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve

Detaylı

AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI MERKEZİ CHILLER ÜNİTESİ. www.ayteksogutma.com

AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI MERKEZİ CHILLER ÜNİTESİ. www.ayteksogutma.com AYTEK COOLING SYSTEMS -W SU SOĞUTMALI MERKEZİ CHILLER ÜNİTESİ www.ayteksogutma.com Master serisi merkezi soğutma üniteleri; tüm gaz hattı, hidrolik hattı ve elektrik tesisatı tamamlanmış, yerinde çalışmaya

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. Bölüm GİRİŞ 2. Bölüm TASARIMDA MALZEME

İÇİNDEKİLER 1. Bölüm GİRİŞ 2. Bölüm TASARIMDA MALZEME İÇİNDEKİLER 1. Bölüm GİRİŞ 1.1. Tasarım... 1 1.2. Makine Tasarımı... 2 1.3. Tasarım Fazları... 2 1.4. Tasarım Faktörleri... 3 1.5. Birimler... 3 1.6. Toleranslar ve Geçmeler... 3 Problemler... 20 2. Bölüm

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Adresi : Tüpraş İzmir Rafinerisi Atatürk Mah. İnönü Bulvarı No:52 - Aliağa 35800 İZMİR / TÜRKİYE Tel : 0 232 498 52 50 Faks : 0 232 498 50 00 E-Posta : senay.testereci@tupras.com.tr

Detaylı

TÜRKİYE NİN İLK VE TEK KAMYON MOTORUNA, ONAYLI TEK MOTOR YAĞI...

TÜRKİYE NİN İLK VE TEK KAMYON MOTORUNA, ONAYLI TEK MOTOR YAĞI... TÜRKİYE NİN İLK VE TEK KAMYON MOTORUNA, ONAYLI TEK MOTOR YAĞI... FORD OTOSAN IN FORD ARAÇLARI için TAVSiYE ETTiĞi ONAYLI ÜRÜNLER NEDEN FMY? Orijinal yedek parça kullanımı aracınızda performansı yükseltirken

Detaylı

WAW-600D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Makinesi

WAW-600D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Makinesi WAW-600D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Makinesi Tanımı; WAW serisi Bilgisayar kontrollü çekme test makineleri ASTM, ISO, DIN, GB ve diğer uluslararası standartlara uygun olarak tasarlanmış

Detaylı

Online teknik sayfa MCS300P HW PROSES ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS300P HW PROSES ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa MCS300P HW A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip MCS300P HW Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Deney Adresi : Site Mahallesi, Özgürlük Bulvarı No:152 - P.K.15 72100 BATMAN/TÜRKİYE Tel : 0 488 217 22 68 Faks : 0 488 217 26 81 E-Posta : mehmet.sakin@tupras.com.tr

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Deney Laboratuvarı Adresi : Ostim Mah. Alınteri Bulv. SS Gül 86 San.Sit. No:1/49 06370 ANKARA / TÜRKİYE Tel : 03123855201 Faks : 03123855202 E-Posta : tuncay.katirci@metaltekk

Detaylı

Aks Körük takımları / Aletler

Aks Körük takımları / Aletler Aks Körük takımları / Aletler LÖBRO Aks Körük takımları LÖBRO Aks Körük takımları Orijinal Parça Üreticisinden Aks mafsal körüklerı, transmisyon mili mafsallarının işlevlerini güvenilir biçimde yerine

Detaylı

Stabinger Viscometer SVM 3001

Stabinger Viscometer SVM 3001 Stabinger Viscometer SVM 3001 Daha Fazlasını Bekleyin Yeni Viskometriye Hoş Geldiniz Yağların ve yakıtların viskozitesinin ölçülmesi kesinlik ve uyum için gereklidir. Bu alanda iki yaklaşım bulunmaktadır:

Detaylı

GÜÇ AKTARIM ELEMANLARI EĞİTİMİ

GÜÇ AKTARIM ELEMANLARI EĞİTİMİ GÜÇ AKTARIM ELEMANLARI EĞİTİMİ Güç Aktarım Elemanları Eğitimi - Seminer Konuları - Güç Aktarım Elemanları Endüstriyel Zincir Zincir Dişli Kayış-Kasnak Konik Kilit (Powerlock) Diğer güç aktarım ekipmanları

Detaylı

Yüzey Pürüzlülüğü Ölçüm Deneyi

Yüzey Pürüzlülüğü Ölçüm Deneyi Yüzey Pürüzlülüğü Ölçüm Deneyi 1 İşlenmiş yüzeylerin kalitesi, tasarımda verilen ölçülerdeki hassasiyetin elde edilmesi ile karakterize edilir. Her bir işleme operasyonu, kesme takımından kaynaklanan düzensizlikler

Detaylı

NRM Makina Teknolojisiyle Endüstriye Değer Katıyor. Kalitemizin Temelinde Ar-Ge Var

NRM Makina Teknolojisiyle Endüstriye Değer Katıyor. Kalitemizin Temelinde Ar-Ge Var NRM Makina Teknolojisiyle Endüstriye Değer Katıyor NRM Makina, imalat sektöründe faaliyet gösteren tüm firmalar için robotik otomasyon sistemleri üreten bir teknoloji şirketidir. Türkiye deki ve dünyadaki

Detaylı

CRM ve SMR DENEYSEL ÇALIŞMALARI

CRM ve SMR DENEYSEL ÇALIŞMALARI CRM ve SMR DENEYSEL ÇALIŞMALARI Y.Doç.Dr. Murat KARACASU Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı Nisan 2011 TÜRKİYE DE SON 6 YILDA

Detaylı

Malzemelerin Yüzey İşlemi MEM4043 / bahar

Malzemelerin Yüzey İşlemi MEM4043 / bahar Malzemelerin Yüzey İşlemi MEM4043 / 2016-2016 bahar yüzey mühendisliği Prof. Dr. Gökhan Orhan istanbul üniversitesi / metalurji ve malzeme mühendisliği bölümü Ders İçeriği ve Konular 1 Ders içeriğ-amaç/yöntem

Detaylı

Online teknik sayfa MCS100E HW SEOS ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS100E HW SEOS ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa MCS100E HW A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T 15267 14181 certified certified Sipariş bilgileri Tip MCS100E HW Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda

Detaylı

HALBACH & BRAUN. Madencilik ve hammadde sektörlerine hizmet veren H&B tüm dünyada kendini kanıtlamıştır.

HALBACH & BRAUN. Madencilik ve hammadde sektörlerine hizmet veren H&B tüm dünyada kendini kanıtlamıştır. HALBACH & BRAUN Bir aile şirketi olan H&B 1997 den bu yana Almanya Sprockhövel de faaliyet göstermektedir. Halbach Braun ürünleri yaratıcı ve sürekli yenilenen teknolojileri ile yer altı madenciliğinde

Detaylı

ISC. Sekonder Darbeli Kırıcılar. Yüksek performans, mükemmel kübik ürünler. s e r i s i

ISC. Sekonder Darbeli Kırıcılar. Yüksek performans, mükemmel kübik ürünler. s e r i s i ISC s e r i s i Sekonder Darbeli Kırıcılar Yüksek performans, mükemmel kübik ürünler ISC serisi sekonder darbeli kırıcılar, benzersiz ağır hizmet tipi 4 bıçaklı rotor dizaynı ve kırıcı gövde tasarımı ile

Detaylı

Faaliyet Konularımız

Faaliyet Konularımız 1 Faaliyet Konularımız ISI TRANSFER ÜRÜNLERİ Plakalı Eşanjör Lehimli Eşanjör Borulu ve Tübüler Eşanjör Daire Giriş İstasyonları BASINÇLI KAPLAR Boyler Akümülasyon Tankları Genleşme Tankları Paslanmaz Proses

Detaylı

Sıvı soğutma takımları Grasso FX GC PP Soğutma gücü kw. Bakım kitabı (Orijinal metnin Çeviri) L_202523_1

Sıvı soğutma takımları Grasso FX GC PP Soğutma gücü kw. Bakım kitabı (Orijinal metnin Çeviri) L_202523_1 Soğutma gücü 260-1800 kw Bakım kitabı (Orijinal metnin Çeviri) L_202523_1 COPYRIGHT Tüm hakları saklıdır. Bu dokümantasyonun hiçbir bölümü, GEA Refrigeration Germany GmbH (bundan böyle Üretici olarak anılacak)

Detaylı

WAW-1000D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Cihazı

WAW-1000D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Cihazı WAW-1000D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Cihazı Tanımı; WAW serisi Bilgisayar kontrollü çekme test makineleri ASTM, ISO, DIN, GB ve diğer uluslararası standartlara uygun olarak tasarlanmış

Detaylı

ENDÜSTRİYEL KAYIŞLAR

ENDÜSTRİYEL KAYIŞLAR ENDÜSTRİYEL KAYIŞLAR Poliüretan Zaman Kayışları SYNCHROTECH çelik telli güçlendirilmiş termoplastik poliüretan zaman kayışları çok sınırlı sünme katsayısı, kaydırmazlık özelliği ve kauçuk kayışlardan farklı

Detaylı

0262 239 29 65 destek@cerenmed.com www.cerenmed.com REVERSE OSMOSİS SİSTEMLER Klasik su arıtma cihazlarıyla istenilen hassaslıkta su elde edilemediğinde Ters Osmoz uygulanır. Genellikle deniz suyu arıtımı,

Detaylı

90 kw kw YENİ SERİ EKO PLUS

90 kw kw YENİ SERİ EKO PLUS 90 kw - 315 kw YENİ SERİ EKO PLUS www.ekomak.com.tr _2 3_ 90-160 Üstün vida elementi maksimum serbest hava dağıtımı ve düşük enerji tüketiminin optimum kombinasyonunu sağlamaktadır. En son teknolojiye

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/7) Deney Laboratuvarı Adresi : Site Mahallesi, Özgürlük Bulvarı No:152 - P.K.15 72100 BATMAN / TÜRKİYE Tel : 0 488 217 22 68 Faks : 0 488 217 26 81 E-Posta : mehmet.sakin@tupras.com.tr

Detaylı

Pulluk Tip Yatay Karıştırıcı

Pulluk Tip Yatay Karıştırıcı Pulluk Tip Yatay Karıştırıcı ÜRÜN BİLGİSİ Yatay karıştırıcılar, özellikle tanecikli ürünler, tozlar ve macun kıvamındaki mad- delerin üretiminde ve işlenmesinde kullanılır. Ürün sirkülasyonlarının çok

Detaylı

KULLANIM ALANLARI: Kafeler, Restaurantlar, Fabrikalar, Atölyeler, Seralar, Spor Salonları, Tavuk Çiftlikleri ve bu gibi kapalı alanlar.

KULLANIM ALANLARI: Kafeler, Restaurantlar, Fabrikalar, Atölyeler, Seralar, Spor Salonları, Tavuk Çiftlikleri ve bu gibi kapalı alanlar. GAZ YAKITLI SICAK HAVA ÜRETİCİLERİ MINIJET SERİLERİ ULTRA-KOMPAKT GAZ YAKITLI HAVA ISITICISI KULLANIM ALANLARI: Kafeler, Restaurantlar, Fabrikalar, Atölyeler, Seralar, Spor Salonları, Tavuk Çiftlikleri

Detaylı

Kazandıran Güç MS SERİSİ. Redüktörlü Giyotin Makas. Yüksek Hız Doğru Verimli Performans

Kazandıran Güç MS SERİSİ. Redüktörlü Giyotin Makas. Yüksek Hız Doğru Verimli Performans Kazandıran Güç MS SERİSİ Redüktörlü Giyotin Makas Yüksek Hız Doğru Verimli Performans 1 Kazandıran Güç Durmazlar son teknoloji ile donatılmış CNC makineleri, deneyimli mühendisleri ve yalın üretim teknikleriyle

Detaylı

Kullanımı: Motor sıcakken 6 Lt motor yağına 500 ml Ekonomizer eklenmesi önerilir.

Kullanımı: Motor sıcakken 6 Lt motor yağına 500 ml Ekonomizer eklenmesi önerilir. Özellikle eski araçlarda, motor parçalarındaki aşınmadan kaynaklanan fazla yağ tüketiminin önüne geçer, böylece yakıt ekonomisi sağlar. Yağın viskozite indeksini düzenler. Egzoz dumanını azaltır. Kullanımı:

Detaylı

Asil Çelik 1974 yılında otomotiv sanayi ağırlıklı olmak üzere kaliteli ve özel çelikler üretmek için kurulmuştur.

Asil Çelik 1974 yılında otomotiv sanayi ağırlıklı olmak üzere kaliteli ve özel çelikler üretmek için kurulmuştur. ŞİRKETİN TANITIMI Asil Çelik 1974 yılında otomotiv sanayi ağırlıklı olmak üzere kaliteli ve özel çelikler üretmek için kurulmuştur. Tesis, 1979 yılında hizmete alınmıştır. Temel mühendislik hizmetleri,

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/9) Deney Laboratuvarı Adresi : İnönü Üniversitesi Merkez Kampüsü 44280 MALATYA/TÜRKİYE Tel : 0 422 377 49 81 Faks : E-Posta : inonu-pal@inonu.edu.tr Website : iys.inonu.edu.tr/index.php?web=ino

Detaylı

DNC PRES CHEMICAL & EQUIPMENT

DNC PRES CHEMICAL & EQUIPMENT 2 İÇİNDEKİLER 3 PROSESİN AVANTAJLARI 4 TASARIM VE SÜREÇ 5 UYGULAMALAR 6 KURULUM / MONTAJ 7 BOYUTLAR / KAPASİTE 8 OTOMASYON SÜRECİ 9 ŞİRKET PROFİLİ 10 3 DNC Presler bağlayıcılar ile Ana Uygulamalar İşleme

Detaylı

MALZEME BİLGİSİ DERS 8 DR. FATİH AY. www.fatihay.net fatihay@fatihay.net

MALZEME BİLGİSİ DERS 8 DR. FATİH AY. www.fatihay.net fatihay@fatihay.net MALZEME BİLGİSİ DERS 8 DR. FATİH AY www.fatihay.net fatihay@fatihay.net BÖLÜM IV METALLERİN MEKANİK ÖZELLİKLERİ GERİLME VE BİRİM ŞEKİL DEĞİŞİMİ ANELASTİKLİK MALZEMELERİN ELASTİK ÖZELLİKLERİ ÇEKME ÖZELLİKLERİ

Detaylı

hakkımızda www.arksteknoloji.com

hakkımızda www.arksteknoloji.com hakkımızda hakkımızda Isıl işlem ve taşlama işleri yapmak amacı ile kurulan firmamız; tüm Türkiye de bir çok büyük kuruluşun indüksiyonla yüzey sertleşme ve taşlama işlerini yapmıştır. Isıl işlem sektöründe

Detaylı

Online teknik sayfa CQ28-10NPP-KW1 CQ KAPASITIF YAKLAŞIM SENSÖRLERI

Online teknik sayfa CQ28-10NPP-KW1 CQ KAPASITIF YAKLAŞIM SENSÖRLERI Online teknik sayfa CQ28-10NPP-KW1 CQ A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Resimler farklı olabilir Ayrıntılı teknik bilgiler Özellikler Gövde yapısı Boyutlar ( G x Y x D) Algılama mesafesi S n Emniyete

Detaylı

Kazandıran Güç MS SERİSİ. Redüktörlü Giyotin Makas. Yüksek Hız Doğru Verimli Performans

Kazandıran Güç MS SERİSİ. Redüktörlü Giyotin Makas. Yüksek Hız Doğru Verimli Performans Kazandıran Güç MS SERİSİ Redüktörlü Giyotin Makas Yüksek Hız Doğru Verimli Performans 1 2 Kazandıran Güç Durmazlar son teknoloji ile donatılmış CNC makineleri, deneyimli mühendisleri ve yalın üretim teknikleriyle

Detaylı

Formplast üretimli her ürün çok titiz ve sabırlı bir çalışmanın ürünüdür ve kalitesi uluslararası belgeler ile onaylanmıştır.

Formplast üretimli her ürün çok titiz ve sabırlı bir çalışmanın ürünüdür ve kalitesi uluslararası belgeler ile onaylanmıştır. E N D Ü S T R İ Y E L Y A L I T I M D A Ç Ö Z Ü M O R T A Ğ I N I Z HAKKIMIZDA Formplast 1991 yılından bu yana, yarı mamul olarak ithal ettiği yalıtım malzemeleri ve yapışkanları kendi tesislerinde müşterilerin

Detaylı