Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "www.shanikglass.com info@shanikglass.com"

Transkript

1

2

3 Cam usta ellerde hayat bulur

4 HAKKIMIZDA KURUMSAL SHANIK GLASS; Türkiye cam endüstrisinde elde edilen 10 yıllık tecrübe sonrası, 2013 yılında IRAK Erbil de kurulmuştur. Düzcam, çiftcam, lamine cam, nitelikli güneş kontrol camları ve temperli camında bulunduğu geniş bir ürün yelpazesini bünyesinde barındıran SHANIK GLASS; Erbil Organize Sanayi Sitesi nde faaliyet göstermektedir. Günümüzde hızla gelişen teknolojiyi takip etmeyi ilke edinen SHANIK GLASS; cam sektöründe kullanılan en son teknoloji ve yeniliklere sahiptir. SHANIK GLASS 60 personel istihdam etmektedr. Tesis toplam m2 alan üzerinde; m2 kapalı üretim tesisi, m2 idari binası ve m2 depolama ve sevkiyat alanına sahiptir. SHANIK GLASS; bünyesinde bulundurduğu tam otomatik ve robotik cam makineleri ile yüksek kaliteli yarı mamul maddeleri kullanarak; Türk ve Avrupa standartlarında, A sınıfı dış ve iç yapı için uygun çok çeşitli cam ürünleri üretmekte ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalar ve bölge için ideal çözüm ortağı olma özelliğini taşımaktadır. SHANIK GLASS; IRAK taki en büyük çift cam ve konveksiyonel temperli cam fırın işleme tesisine sahip olmakla birlikte; Jumbo Cam (6mx3,21m), ayrıca Jumbo Lamine Cam (6mx3,21m) kesim hattına sahip ilk ve tek fabrikadır. Müşterilerine sunduğu geniş ürün yelpazesi içerisinde Avrupa onaylı çiftcam, temperli cam, lamine cam, her türlü iç ve dış cephe cam ürünleri başta olmak üzere çok çeşitli ürünler bulundurmaktadır.

5 KALiTE POLiTiKASI Disiplinli, dürüst ve özgüven sahibi, çevreyi koruyan, iş sağlığı ve güvenliği kurallarına bağlı, yöneticisi ve çalışanlarıyla özünde müşteri memnuniyetini ilke edinmiş, müşterilerin isteklerine en hızlı şekilde cevap veren, teknolojik gelişmeleri yakından takip eden, makine parkını devamlı yenileyen, dürüst rekabet ilkeleriyle yasa ve standartlara uygun kaliteli üretim yapan ve daima ileriye gitmeyi kendine ilke edinmiştir. VİZYON Müşteri talebiyle teknolojiyi yakından takip edip, insana ve makinaya doğru yatırımlar yaparak inşaat sanayi cam ürünlerinde müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmak. MİSYON Koşulsuz müşteri memnuniyeti prensibiyle, çalışanlarımız ve paydaşlarımızla; toplumun beklentileri doğrultusunda yenilikçi ve yeni nesil Avrupa standartlarında çözümler üretmek.

6 GÜVENCE KONTROL SHANIK GLASS cam ürünlerinin üretim ve işleme tesislerindeki her aşaması, bünyesindeki Kalite Kontrol Merkezi tarafından titizlikle kontrol edilir. Kalite geliştirme konusundaki çalışılan firmaların ihtiyaç ve beklentilerine proaktif yaklaşım tarzı benimsenmiştir. SHANIK GLASS'ın asli görevi, ürün ve hizmetlerinin kalitesini sürekli geliştirmektir.

7 A TAM OTOMATİK JUMBO CAM KESİM HATTI ÜRETiM HATLARI B TAM OTOMATİK JUMBO LAMİNE CAM KESİM HATTI C ÇiFTCAM ÜRETİM HATTI D TEMPERLİ CAM ÜRETİM HATTI E CAM İŞLEME ÜRETİM HATTI

8 A TAM OTOMATİK JUMBO CAM KESİM HATTI SHANIK GLASS üretim tesisinde jumbo camların kesim işlemleri Bottero340 LMT-EVO CNC kontrollü ve tam otomatik kesim hatlarında el değmeden yapılmaktadır. Bottero340 LMT-EVO şekilli ve direkt kesimler için tasarlanmış ve otomatize edilmiştir. CNC kontrollü servo motorlar tarafından çalıştırılan kesim köprüsü, her zaman kesim yoluna adapte edilmiş bir şekilde ve yüksek hızlara ulaşarak çalışır. Özel kesim köprüsü, her zaman hassas kesim kalitesini garanti eder. SHANIK GLASS fabrikası; Avrupa cam endüstrisi standartlarında kesim hattına sahip olan ve IRAK ta Jumbo Cam üzerinde işlem ve kesim yapan makine parkına sahip ilk ve tek tesis olma özelliğine sahiptir. Maksimum Ebat : 6000x3200 mm Minimum Ebat : 50x50 mm Maksimum Kalınlık : 19 mm Minimum Kanlınlık : 2 mm Şekilli ve şablonlu cam kesimleri hat üzerinde otomatik olarak yapılmaktadır.

9 B TAM OTOMATİK JUMBO LAMİNE CAM KESİM HATTI Jumbo Lamine Cam kesim işlemleri özel bir deneyim ve ekipman gerektiren bir süreçtir. SHANIK GLASS tesislerinde jumbo lamine cam kesimi, düz cam kesiminde olduğu gibi son teknolojiye sahip Bottero520 LAMe kesim hattında gerçekleştirilmektedir. Jumbo Lamine Cam kesimi, kesme masasında aynı anda hem alttan hem de üstten kesilir. Daha sonra otomatik olarak, alt ve üst kırması yapılır. Düzcam kesim masalarında kesim yapmak lamine cam açısından sağlıksız bir yöntem olup lamine kesme masasına göre daha uzun bir sürede kesilir. Ayrıca camı çevirme zorluğu lamine camın kesim yapılmayan yüzden kırılmasına bile neden olabilir. Ham cam kesiminde olduğu gibi Jumbo Lamine Cam kesiminde de cam kalınlığına bağlı olarak değişik açılarda kesim rölesi (elması) kullanılır. 3+3 için 135, 4+4 ve 5+5 için 145, 6+6 için 145 veya 156, daha kalın lamine camlar veya kalın pvbli (0,76 mm dan daha fazla) lamine camlar için 156 lik elmaslar kullanılır.

10 C ÇİFT CAM ÜRETİM HATTI YIKAMA VE PRES MAKİNALARI SHANIK GLASS fabrikasında, yıkama ve press işlemi, son teknoloji Best BWPL-2506 üretim hattında, bilgisayar ortamında kontrol edilerek, uzman personel denetiminde diğer aşamalara hazırlanmaktadır. THIAKOL VE SİLİKON ÇEKME MAKİNASI Son yalıtım maddesi olarak kullanılan thiakol un görevi, çiftcam ünitesini dış ortam şartlarından korumaktır. Bu nedenle çiftcam üretiminde thiakol çekme işleminin önemi çok büyüktür. BUTİL MAKİNESİ Çiftcamın ilk yalıtım maddesi olan butil, fabrikamızda ısı yalıtım çıtasının her iki tarafına 1 mm kalınlığında çekilerek, iki camın birleşmesi sağlanmakta ve kuru hava camın içine hapsedilmektedir. OTOMATİK ÇITA DOLDURMA MAKİNASI Kalınlıklarına göre değişik ebat ve açılarda hazırlanabilen çıtalar, nem alıcılar doldurulduktan sonra klipslenir ve bu klipsler çıtaları birleştirme görevini üstlenir. Best Makina

11 D TEMPERLİ CAM ÜRETİM HATTI SHANIK GLASS tesislerinde büyük bir titizlikle son teknoloji LandGlass A2450F üretim hattında yapılan cam temperleme işlemi; cam panoların özel fırınlarda erime noktasına yakın derecelerde ısıtıldıktan sonra hızla soğutulması esasına dayanır. Cam 700 C ye kadar ısıtılır ve hava üflenerek soğutulur. Sıcaklığın azalması ile yüzey büzüşür ve sertleşir.ancak iç kısım sıcak kalır ve yüzeydeki büzülmeye kendini uydurur. İç kısmın soğumasıyla camın her iki yüzünde basınç, iç kısımda ise çekme gerilmeleri oluşur.ani soğutma uygulanarak temperleme işlemlerinden geçen cam 300 C lik bir ısıl şoka dayanıklı hale gelmekteyken temperlenmemiş camda C lik bir ısıl şok camın kırılmasına neden olmaktadır. SHANIK GLASS üretim hatlarında 4mm den 19mm ye kadar Konveksiyonel Cam temperleme işlemi yapılmaktadır. TEMPERLEME ÖNCESİ YIKAMA ÜNİTESİ TRIULZI - CAM YIKAMA MAKİNASI SHANIK GLASS; temperleme prosesi öncesi kullandığı yıkama makinesini; Dikey ve yatay cam yıkama ve kurutma makineleri üretiminde sektör lideri olan İtalyan Truilzi Cesare SRL firmasından tedarik etmiştir mm yıkama genişliğine sahip, 4 adet cam kurutma bıçaklı, 6 fırçalı ve 3 adet yıkama suyu tanklı TRIULZI PLY 2600 ; dakikada 5-7 mt cam yıkama kapasitesine sahiptir.üstün temizlik oranı ile yıkama işlemini gerçekleştiren TRIULZI PLY 260, temperleme ünitesi işlemi için camda maksimum temizlik oranını sağlar.

12 E CAM İŞLEME ÜRETİM HATTI RODAJ MAKİNALARI Temper öncesi camların perdahlanması işlemi özel olarak tasarlanmış düz rodaj ve şekilli rodaj makinalarında, eğitimli personelimiz tarafından SHANIK GLASS kalite güvencesiyle yapılmaktadır. > Double Edger Rodaj Makinası Shunde Golive SDE 2040 > Dik Rodaj Makinası ZXM Glass ZX945G CAM DELME MAKİNASI Amm x Bmm X mm Ymm 1000x ÜRETİM HATTI / ÖLÇÜLER (Shunde Golive SDE 2040) 1600x x x x DEKA DK-1250AXY çift yönlü Tam Otomatik Cam Delme Makinası nda delici iki adet kafa dökme demirden yapılan ve hassasiyetle işlenmis gövde üzerine monte edilmektedir. Gövdenin sağlam yapısı titreşimleri azaltarak delme verimini arttırır ve matkap uçlarının kırılması riskini azaltır. Destek tablası sayesinde büyük boyuttaki camlar kolayca bu makine sayesinde delinebilmektedir. Cam üzerinde delinecek olan delikleri dokunmatik ekran üzerinden koordinatları kolayca girerek delik reçetesi oluşturmaktadır. Pinomatik olarak harekete geçirilen cam tutucu da camı kavrayarak deliğin düzgün delinmesini sağlar. Delme işlemi sırasında matkap devrini ayarlamak, işlemi hızlandırmak ve bu sayede zaman tasarrufu sağlamak mümkündür. Ayrıca özel tasarlanmış sistemi sayesinde de delinen camların, özel bir haznede toplanarak zarar görmesi engellenmiş olur. CNC MAKİNASI CMS Brembana-Speed 234 CNC CAM İŞLEME MAKİNASI ile otomatik olarak delme, rodaj ve kesim işlemleri 142 x 78 x 16 ölçülerine kadar yapılmaktadır. SHANIK GLASS tesislerinde, cam kapılar, lavabo tezgâhları, şekilli masa camları gibi dekoratif cam ürünlerinin işlenmesi CNC cam işleme makinalarında gerçekleştirilmektedir. Cam kapılar, cam paneller üzerindeki vida ve kulp deliklerinin delinmesi CNC tezgâhlarda farklı çaplardaki matkap uçlarıyla havşalı ve havşasız olarak delinmektedir. Özellikle temperleme işlemine tabi tutulacak delikli cam levhalarda teknik prosedüre uyulmaktadır. Camın kalınlığı ebatları ve deliğin çapı dikkate alınarak, cam levhanın kenarları, köşeleri ve deliklerin birbirine göre konumları belirlenmektedir.

13 A PARAPET VE CEPHE KAPLAMA 1. YALINKAT PARAPET/EMAYE PARAPET PANOLARI 2. GÖLGE KUTUSU/OPAKLAŞTIRILMIŞ PARAPET YALITIM 3. GÜNEŞ KONTROL CAMLARI B ÖZEL NİTELİKLİ CAMLAR 1. ÇİFTCAM KONFOR 2. ÇİFTCAM SİNERJİ 3. ÜÇ CAMLI YALITIM ÜRÜNLERİ 4. JALUZİLİ ÇİFTCAM 5. KAROLAJLI ÇİFTCAM 6. AKILLI CAM FİLMİ (PDLC) TEKNOLOJİSİ ÜRÜNLER C D DEKORATİF CAMLAR 1. KLASİK BUZLU CAMLAR 2. ELİT GLASS GÜVENLİK VE EMNİYET CAMLARI 1. TAM TEMPERLİ CAMLAR 2. KURŞUN GEÇİRMEZ CAMLAR

14 A 1 YALINKAT PARAPET / EMAYE PARAPET PANOLARI YALITIM ÜNİTELERİ PARAPET YALITIM ÜNİTELERİ Giydirme cephelerde vizyon camlarını tamamlayan parapet camları, yapının strüktürel ve mekanik elemanlarını gizlemek amacı ile kullanılır. Parapet camları vizyon camlarına uyum sağlayacak ve kontrast oluşturacak şekilde seçilebilir. Vizyon ve parapet camlarının birbirlerine uygunluğu sipariş öncesinde oluşturulacak bir mock-up düzeneğiyle irdelenmelidir. Özel dikkat gerektiren parapet camları, tasarım ölçümleri ve hedefleri doğrultusunda birkaç şekilde yapılabilir. Bütün parapet ve cephe kaplama camları ısıl kırılma riskleri karşı ısıl işlemli (kısmi ya da tam temperli) olmalıdır. Panel Kalınlıkları: 3 mm ~ 19 mm Alüminyum aralama kalınlığı: 6, 9, 12, 16 mm Maksimum Boyut: x YALINKAT PARAPET ÇÖZÜMLERİ Yansıtıcı (reflektif) güneş kontrol kaplamalı, ısıl işlemli yalınkat camlar, kaplamalı 2. yüzeyleri üzerine fabrikada kaplanan özel siyah polyester filmle opaklaştırılarak parapet panosu haline getirilmektedir. Yüksek ışık yansıtıcılık ve düşük ısı geçirgenlik, vizyon ile parapet camlar arasındaki görüntü beraberliğini arttırıcı bir özelliktir. Strüktürel Silikonlu Camlamalarda taşıyı elamanların yapıştırılabilmesi için parapet camlarının kenarlarında opaklaştırıcının belirli bir genişlikte sıyrılması gereklidir. Bu husus siparişlerde belirtilmelidir. EMAYE PARAPET PANOLARI Renksiz veya harmandan renkli float cam üzerine RAL renklerinde emayeleme ve temperleme işlemleri uygulanarak üretilen emaye panolar, vizyon ve parapet camları arasında kontrast renkler istendiğinde iyi bir çözümdür. Emaye boyalı camlar zengin renk çeşitleriyle cephelerde kaplama camı olarak da baskı 2. yüzeye gelecek şekilde başarıyla kullanılabilmektedir. Kullanım Alanları Cephe kaplama, Kapı ve iç bölme camı

15 A PARAPET YALITIM ÜNİTELERİ 2 GÖLGE KUTUSU / OPAKLAŞTIRILMIŞ PARAPET YALITIM Özellikle yüksek ışık geçirgenlikli güneş kontrol camları seçildiğinde, giydirme cephelerin pencere ve parapet alanları arasındaki renk beraberliğinin, en iyi parapet yalıtım camları ile sağlanabileceği pek çok tasarımcı tarafından paylaşılan bir görüştür. Bu konuda iki yaklaşım önerilmektedir. 1. GÖLGE KUTUSU ÇÖZÜMLERİ Parapet camının en az 50mm gerisinde mat, koyu renkli (genellikle siyah) bir fon yardımı ile oluşturulan gölge kutusu, karanlık oda etkisi yaparak cephede genelde kabul edilebilir bir görüntü birliği sağlayabilmektedir. Gölge kutusu çözümlerinde renksiz iç camlı yalıtım üniteleri kullanılmaktadır. Kaplamalı yalınkat camlarla gölge kutusu çözümlerine yönelmek kaplamalı yüzlerde birikebilecek toz, yoğuşma ve kirlenmeler nedeniyle sakıncalı olabilir. 2. OPAKLAŞTIRILMIŞ PARAPET YALITIM CAMLARI Yüksek ışık geçirgenliğine sahip güneş kontrol camları söz konusu olduğunda, parapet boşluğuna ışık sızmalarından etkilenmemek ve fon görüntüsünü tamamen önlemek için yalıtım üniteleri 3. veya 4. yüzeyleri emayeli olarak üretilebilir. Emaye camların rengi standart siyah olabileceği gibi, pencere alanları ile en iyi uyum için uygun RAL renklerinden herhangi biri de seçilebilir.

16 A 3 GÜNEŞ KONTROL CAMLARI GÜNEŞ KONTROL CAMLARI PARAPET YALITIM ÜNİTELERİ Karasal iklimin yaşandığı Irak ta yaz ve kış ayları oldukça sert geçmektedir. Bu yüzden bölgede; enerji verimliliği ile yaşam konforunu optimum dengeleyen cam çözümlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Güneş kontrol camları ve Low E ısı kontrol kaplamalarının birlikte kullanıldığı yalıtım camı üniteleri ile bu ihtiyaca yönelik çözüm rahatlıkla sağlanabilir. Çeşitli renk ve performans seçenekleri ile, ağırlıklı olarak gündüz kullanılan giydirme cepheli ticari yapılar başta olmak üzere her türlü yapıda, pencere ve parapet önlerinde, çatı ışıklıklarından geleneksel ve strüktürel camlama sistemlerinde başarıyla kullanılabilir. Giydirme cephelerde yansıtıcı özellikleri yardımıyla kolon, kiriş, parapet duvarı, asma tavan ve tesisat boşlukları gibi yapı unsurlarını gizleyerek, yapıda bir görüntü bütünlüğü sağlar. HARMANDAN RENKLİ CAMLAR Cam hamuruna renk verici bazı maddelerin ilave edilmesiyle elde edilir. Yeşil, füme, bronz ve mavi renkleri mevcuttur. Güneş kontrolü için temel üründür. Kaplamalı camlar ile ayna üretiminde alt cam olarak kullanılır. Isıl kırılma risklerinden dolayı temperli veya kısmi temperli kullanılmaktadır. KIŞ BAHÇELERİ Kış Bahçeleri; hat dışı kaplamalı ısı ve güneş kontrol camları, düz camın üretimi sonrası vakum altında elektron saçılma (magnetron vacuum sputtering) yöntemiyle çok katlı metal / metal oksitler kaplanmasıyla elde edilir. Isı ve güneş kontrol kaplaması, çeşitli kalınlıklardaki renksiz veya harmandan renkli temperli camlar üzerine yapılır. Aynı zamanda Kış Bahçelerinde kullanılan camlar, renksiz düz cama yakın seviyede düşük ışık yansıtma değerine sahiptir. Kış Bahçelerin de tek bir kaplama ile güneş kontrolü ve ısı yalıtımı bir arada sağlanır. Kışın ısıyı içerde tutar, ısı kayıplarını azaltarak yakıt giderlerinden tasarruf sağlar. Yazın güneş ısısının geçişini azaltarak klima masraflarından tasarruf sağlar.

17 B 1 ÇİFTCAM KONFOR ÖZEL NİTELİKLİ CAMLAR ÇİFTCAM KONFOR Çiftcam konfor, ısı yalıtımını ve güneş kontrolünü birlikte sağlayan yalıtım camı ünitesidir. Görünmez gümüş esaslı kaplaması sayesinde güneşin aşırı ısısını engeller. İçeride yaratılan ideal ısıyı ise bir ayna gibi içeriye geri yansıtarak kaçışını engeller. Çiftcam konfor yazın soğutma kışın ise ısıtma masraflarını azaltır. Kışın pencere önlerinde oluşan soğuk hava olgusunu, yazın ise oluşan bunaltıcı sıcakları azaltır. Sıcaklık farklarından doğan buğulanmayı önler. kışın çayınız soğumasın yazın suyunuz ısınmasın HOLOGRAM ISI VE GÜNEŞ KONTROLÜ SAĞLAYAN KAPLAMA Çiftcam konfor, düzenli olarak denetlenen yetkili üreticilerinin (SHANIK GLASS) tesislerinde üretilmektedir. Isı ve güneş kontrol kaplaması, Çiftcam Konfor ünitesinin 2. yüzeyinde yer almalıdır. ARA BOŞLUK İÇ ORTAM DIŞ ORTAM Kullanım Alanları Cephe kaplama, kapı ve iç bölme camlarında kullanılır. PERFORMANS DEĞERLERİ GÜN IŞIĞI (EN 410) ÜRÜN GEÇİRGENLİK (%) Standart Çift Cam DIŞA YANSITMA % TOPLAM GEÇİRGENLİK (%) GÖLGELEME KATSAYISI Isı kaybını (renksiz düzcam+renksiz düzcam) %50 + güneş ısısı girişini %40 azaltır (** TRC Ecosol + renksiz düzcam) GÜNEŞ ENERJİSİ (EN 410) ISI GEÇİRGENLİK KATSAYISI U DEĞERİ W/m 2K(EN673) HAVA ARGON 2,9 2,7 2,7 2,6 1,6 1,3 1,3 1,1 0,86 0,51

18 B 2 ÇİFTCAM SİNERJİ ÇİFTCAM SİNERJİ ÖZEL NİTELİKLİ CAMLAR Isı kaybını %50 azaltır Çiftcam Sinerji, ısı kontrol (low-e) kaplamalı yalıtım cam ünitesidir. Renksiz düz cama en yakın gün ışığı performansı ile aydınlık mekanlar sağlar. Kışın sıcağı içeride tutarak ısı kayıplarını tek cama göre %72, Isıcam Klasiğe göre %45 azaltır, yakıt masraflarından tasarruf sağlar. Kışın pencere önlerinde oluşan soğuk hava olgusunu engelleyerek ısının eşit dağılımını sağlar. PERFORMANS DEĞERLERİ Standart Çift Cam ÜRÜN (renksiz düzcam+renksiz düzcam) GEÇİRGENLİK (%) GÜN IŞIĞI (EN 410) DIŞA YANSITMA % HOLOGRAM GÜNEŞ ENERJİSİ (EN 410) TOPLAM GEÇİRGENLİK (%) İÇ ORTAM GÖLGELEME KATSAYISI ISI KONTROLÜ SAĞLAYAN KAPLAMA ARA BOŞLUK DIŞ ORTAM ISI GEÇİRGENLİK KATSAYISI U DEĞERİ W/m 2K(EN673) HAVA ARGON ,9 2, , ,7 2,6 (* TRC Ecosol + renksiz düzcam) ,64 1,6 1, ,3 1,1

19 B ÖZEL NİTELİKLİ CAMLAR 3 ÜÇ CAMLI YALITIM ÜRÜNLERİ Çok soğuk iklimleri ısı yalıtımını daha da iyileştirmek için tercih edilen 3 lü yalıtım camı ünitelerinde ısı geçirgenlik katsayısı w/m2k ye kadar düşürebilmektedir.iç cam yüzeyinin ısısı ile bina içi ısısının değerleri birbirine çok yakındır. Bu da yoğunlaşma riskini en aza indirir. Çeşitli cam kullanımı ile (güneş kontrol camı, lamine cam gibi) çok fonksiyonlu kombinasyonlar yaratır. Isı geçirgenlik katsayısı (w/m2k) İç cam yüzey sıcaklığı -1000C/+200C 00C/+200C SHANIK GLASS tesislerinde, müşteri talepleri doğrultusunda 3 lü cam kombinasyonları başarıyla oluşturulmaktadır. Yüksek performans ve estetik görüntü için dış cam kalınlıklarının ve ara boşluk genişliklerinin aynı olması tavsiye edilir. CAM KOMBİNASYONLARINA GÖRE ISI GEÇİRGENLİK KATSAYILARI GÜN IŞIĞI (EN 410) GÜNEŞ ENERJİSİ (EN 410) U DEĞERİ W/m2K (EN 673) Cam Kombinasyonu Geçirgenlik % Dışa Yansıtma % Direkt Geçirgenlik % Dışa Yansıtma % Toplam Gölgeleme 12 mm 16 mm Soğurma Geçirgenlik Katsayısı % % Hava Argon Hava Argon 6mm Low E+ 12/16mm AB+ 6mm renksiz düz cam+ 12/16mm AB+ 6mm Low-E ,47 0,54 0,9 0,7 0,7 0,6 4mm Low E+ 12/16mm AB+ 4mm renksiz düz cam+ 12/16mm AB+ 4mm Low-E ,48 0,55 0,9 0,7 0,7 0,6

20 B ÖZEL NİTELİKLİ CAMLAR 4 JALUZİLİ ÇİFTCAM Jaliglass; bir Sekural Grup markası olup, jaluzili cam ihtiyacını karşılamak amacı ile 2006 yılından bu yana üretilmektedir. Jaliglass, bünyesinde barındırdığı zengin ürün yelpazesi ile sektörde fark yaratmayı başarmıştır. Çiftcam arası jaluzi, kullanımı en rahat ve temizliği en kolay sistemlerden birisidir. Çift cam arası bölmelerde kullanılan jaluziler kesinlikle toz tutmaz. Böylece jaluzinin en önemli sorunu ortadan kalmış olur. İki cam arasında kullanılan jaluzilerin kendine has ve şık görüntüleri vardır. Çift cam arasına jaluzi yerleştirildikten sonra cam vakumlanır ve hava geçirmez. Düzenli bakımları yapıldığı takdirde uzun yıllar kullanılabilir. Kullanım Avantajları Isıtma ve soğutma giderlerinde tasarruf, Etkili güneş perdelemesi ile ışık kontrolü, Ses yalıtımına katkı, Tüm nitelikli camlarla uyum sağlama, Temizlik, bakım onarım gerektirmeme, Tüm bozulma, renk atma ve üretim hatalarına karşı garanti. Kullanım Alanları Okul, ofis, laboratuvar, banka, hastane vb. binaların dış cephe ve iç bölme mekânlarında kullanılmaktadır.

21 B 5 KAROLAJLI ÇİFTCAM Karolajlı Çiftcam, binaların iç mekanları ve dış görünüşlerine kattığı estetik güzelliği ile bina mimarisine yeni bir boyut kazandırır. ÖZEL NİTELİKLİ CAMLAR Değişik renklerdeki karolaj çıtaları, çiftcam ürünlerine uygulanabilen, mekanlarda çözüm, fark yaratan ve bütünlük sağlayan dekoratif bir malzemedir. İç içe geçmeli veya zımba ile birleştirilen 8mm, 18mm, 26mm, 45mm gibi farklı boyutlarda ve farklı renk seçeneklerine sahip çıtalarla değişik şekillerde uygulanabilmektedir. Birbirlerine gizli bağlantı ile araboşluk çıtalarına zımba ile birleştirilerek değişik geometrik şekiller oluşturulur. Karolaj sistemi, çok çeşitli bitim elemanları sayesinde ahşap, alüminyum ve PVC gibi her çeşit doğramada çok yönlü olarak kullanılabilir.

22 B B6 AKILLI CAM FİLMİ (PDLC) TEKNOLOJİSİ TEKNOLOJİ ÖZEL NİTELİKLİ CAMLAR Elektrik kaynağı açıldığında, sıvı kristal molekülleri uyum sağlayarak ışığı geçirir ve PDLC paneli anında temizler. Güç kapatıldığında sıvı kristal molekülleri ışığı odaklar ve Akıllı Film opak hale gelir. AKILLI FİLM Akıllı Film, lamine çift cam arasına uygulanarak Akıllı Cam (Değiştirilebilir Cam) yapmak için kullanılır. PDLC nin uygulandığı camı şeffaf (Açık) ve opak (kapalı) olmak üzere iki işlevi vardır. KENDİNDEN YAPIŞKANLI FİLM (SF) Akıllı kendinden yapışkanlı film, tek taraflı olarak uygulanabilir. Böylece varolan camı değiştirmeden akıllı cam olarak kullanmayı mümkün kılar. Kendinden yapışkanlı filmin temel işlevi Akıllı Film kullanılarak Akıllı Cam yaratmaktır. AKILLI CAM Akıllı Cam, çift cam ve ara katmanlarda akıllı filmler kullanılarak üretilir. Bu sistem ayrıca laminasyon etkisi yaratarak camın parçalanmasını önlemek için de kullanılır. Akıllı Cam Sistemleri yaygın olarak bina ve yenileme projelerinde normal camlara uygulanabilir.

23 C 1 KLASİK BUZLU CAMLAR DEKORATİF CAMLAR Dekoratif Camlar; salon ve oda kapılarında, iç mekan bölmelerinde, mutfak dolabı kapaklarında ve özel işlemlerden geçtikten sonra çatı tonozları ile duş kabinlerinde de kullanılabilir. Dekoratif camlar, işlevsel özelliklerinin yanı sıra, camla bütünleşen tasarımlarla mekanlara estetik bir görünüm kazandırır. BUZLU CAM Geniş kullanım olanakları ile iç ve dış mekan tasarımlarında farklı seçenekler sunar. Otel, büro, lokanta, konut, eğlence yerleri dekorasyon uygulamalarında estetik zenginlikler yaratır. Ayrıca, temperlenerek darbe, basınç ve ısıl kırılmalarına karşı daha dayanıklı hale getirildiğinde, kapılar, korkuluklar, cam paravanlar, banyo ve duş kabinleri gibi insan güvenliğinin önem kazandığı alanlarda uygulanabilir. KLASİK BUZLU CAM Biri desenli iki merdane arasından cam eriyiğinin akıtılması yolu ile üretilen ve dekoratif amaçlı kullanılan bir camdır. Klasik Buzlu Camlar renksiz mandalin, petek, filiz, hasır ve toprak desenlerinden oluşmaktadır. Toprak desenin ayrıca bronz rengi de mevcuttur. Desenlerin derinliği ve dokusu buzlu camın ışık ve görüntü geçirgenliğini belirler. Emniyet gerektiren yerlerde temperli olarak kullanılmaktadır. TELLİ BUZLU CAM Işık geçirgenliği kadar güvenlik faktörüne de gerek duyulan yüzeylerde, sosyal ve endüstriyel yapılarda, asansör kovanları, iç bölme, balkon korkulukları ve baş üstü camlamalarında yaygın olarak kullanılır. Kırıldığında parçalar halinde dağılmaz. Bu nedenle yaralanmaların önlenmesinde etkin rol oynar. Yangın ısısı nedeniyle kırıldıktan sonra bile parçalar arasında boşluklar oluşmadığından alev ve dumanın başka bölgelere yayılmasını geciktiren telli buzlu camlar, test raporları ile belirlenen süreler için yangına dayanıklı cam olarak da kullanılır. Her desen ile rengin, farklı ışık ve görüntü geçirgenliği olması dekorasyonda tasarım zenginliği yaratır.

24 C DEKORATİF CAMLAR 2 ELİT GLASS Elit glass serisi, iç ve dış mekan tasarımlarında zengin bir yapı malzemesi olarak yaşam alanlarına yeni boyutlar katar. Evlerde ve toplu yaşam alanlarında çeşitli amaçlara yönelik olarak kullanılan Elit glass serisi, özenle üretilmiş desen ve renk seçenekleriyle farklı tasarımlara olanak tanır. Buzlu cama benzer yöntemlerle üretilen Elit glass, ısıl işlemle (temperleme) darbelere karşı yaklaşık 5 kat dayanıklı hale getirilir. Ayrıca, ses ve ısı yalıtımı için, elit glass çift cam kombinasyonların da da kullanılabilir. Kullanım Alanları Balkon ve merdiven korkuluklarında, sosyal ve endüstriyel yapılarda, mağaza, otel, restoran ve kafelerde, ara bölme camı, vitrin yan panelleri, iç kapı camı, mutfak - banyo dolap kapakları, asansörlerde, mobilya sektöründe, ofislerde, tezgah, raf camı, duşa kabin, sehpa/masa camlarında kullanılmaktadır.

25 MiSYONUMUZ ViZYONUMUZ D GÜVENLİK VE EMNİYET CAMLARI 1 TAM TEMPERLİ CAMLAR Tam temperleme, camın gücünü ve ısıl gerilimlere karşı direncini artırır. Shanik Glass temperleme işlemi yatay hat üzerinde camın dış yüzeylerine basınç gerilimi, cam ortasına ise dolaylı bir çekme gerilimi kazandırmak için ısıtma ve soğutma aşamalarını içerir. Isıl işlemsiz cama göre yaklaşık 5 kat daha dayanıklı olan temperli cam; kırıldığı zaman zar büyüklüğünde parçalara ayrılarak yaralanma riskini azalttığından güvenlik camı olarak kullanıma uygundur. Isıl işlemler ürünlerin hacmini, kimyasal yapısını, renk ve berraklığını değiştirmez. Renksiz float, harmandan renkli float, laminasyonlu camlar (laminasyon öncesi) ve kaplamalı camlar ısıl işlemli olabilir. Isıl işlemden sonra cam panora herhangi bir kesim, delik delme, kenar ve yüzey işlemi yapılamaz. Yalnızca bazı bakış açıları ve ışık koşullarında fark edilebilen temperleme izleri ile kamburluk ve dönüklük toleransları içinde kalmak kaydıyla ortaya çıkan distorsiyon lar ısıl işlemin kaçınılmaz ve önlenemeyen sonucudur. Temperleme işlemi sırasındaki hassas bir ısı rejimi uygulaması ile minimuma indirilmiş izler başlı başına bir kusur olarak nitelendirilmemektedir. Ender de olsa, cam hamurunda bazı üretim yöntemleri sonucunda ortaya çıkabilecek mikroskobik partiküllerden kaynaklanan spontan kırılma olasılığına karşı tam temperli camlar, istendiğinde ısı banyosu (heat soaking) testinden geçirilerek bir ön elemeye tabi tutulabilir. Temperli camlar, TS EN cam yapılarda kullanılan termal olarak temperlenmiş, Soda Kireç Silikat Emniyet Camı standardına uygun olarak üretilir.

26 D GÜVENLİK VE EMNİYET CAMLARI 2 KURŞUN GEÇİRMEZ CAMLAR ViZYONUMUZ MiSYONUMUZ Güvenlik Camları, Kurşun Geçirmez Camlar veya Kontra Saldırı Üniteleri olarak da bilinen; can ve mal güvenliğinin sürekli gündemde olduğu bankalar, karakollar, müzeler, askeri binalar ve diğer resmi kuruluşlar, psikiyatri koğuşları, kuyumcular vb. gibi yerlerde kullanım amacına uygun olarak üretilmiş, denenmiş ve kalibre edilmiştir. Bu ürünler suçun önlenmesi, suçlunun eylem sonrasında yakalanmasının kolaylaştırılması amaçlarına yöneliktir. Kontra saldırı camları polyvinil butiral (PVB) veya polikarbonat ara katmanlı laminasyonlu birleşimlerdir. Gerektiğinde cam plakalar temperli olarak da kullanılabilir. Kontra saldırı camlarının top yekün direncinin belirlenmesi, cam ile taşıyıcı doğramanın birlikte değerlendirilmesiyle mümkündür. Güvenlik ve Emniyet Lamine Cam, kırılma halinde parçaları yerinde tutarak, yaralanma risklerini azaltır. Lamine Bir taraftan diğer tarafa istenmeyen geçişleri önlenmesi veya geciktirmesi açısından, hırsızlık veya saldırı gibi tehlikelere karşı can ve mal güvenliği sağlar. Ses Yalıtımı Lamine Cam ile gürültünün bir taraftan diğer tarafa geçişi azaltılır. UV Kontrolü Lamine Cam, eşyaların, mobilyaların ve resimlerin renklerinin solmasının başlıca nedeni olan UV ışınlarının geçişini engeller. Uygulama Alanları Çatı ve tavan camları, iç bölme panoları, binaların giriş katları, çocuk yuvaları, hastaneler (özellikle psikiyatri klinikleri), askeri tesisler ve güvenlik gerektiren her yer, vitrinler, banka şubeleri, rüzgarlık, korkuluklar, müzeler, pasajlar, okullar. SINIF CAM KALINLIĞI (mm) CAM AĞIRLIĞI (kg/m2) SİLAH KALİBRE MERMİ AĞIRLIĞI (g) ATIŞ MESAFESİ (m) MERMİ HIZI (m/s) BR1 17,30 37,96 Tüfek 0,22 LR 2,6 (+-) 0,1 10,00 / (+-) 0,5 360 / (+-) 10 BR2 22,00 48,64 Tabanca 9mm Luger 8,0 / (+-) 0,1 5,00 / (+-) 0,5 400 / (+-) 10 BR3 25,00 56,04 Tabanca 0,357 Magnum 10,2 / (+-) 0,1 5,00 / (+-) 0,5 430 / (+-) 10 BR4 29,00 65,88 Tabanca 0,44 Magnum 15,6 / (+-) 0,1 5,00 / (+-) 0,5 440 / (+-) 10 BR5 33,80 76,52 Tüfek 5,56 x 45* 4,0 / (+-) 0,1 10,00 / (+-) 0,5 950 / (+-) 10 BR6 43,60 99,48 Tüfek 7,62 x 51 9,5 / (+-) 0,1 10,00 / (+-) 0,5 830 / (+-) 10 BR7 77,10 179,84 Tüfek 7,62 x 55** 9,8 / (+-) 0,1 10,00 / (+-) 0,5 820 / (+-) 10

27 CAM MOBİLYA VE AKSESUAR 1 CAM MASA VE SEHPA DEKORATİF AYNA-LAVABO CAM TUĞLA VE PARKE CAM KAPI VE AKSESUARLARI TASARIM / DEKOR

28 MiSYONUMUZ ViZYONUMUZ 1 CAM MASA VE SEHPA CAM MOBİLYA VE AKSESUAR Camı günlük yaşamın bir parçası olan mobilya haline dönüştürmek, işlevsellik ve estetiği bir araya getirmeyi gerektirir. SHANIK GLASS, özel tasarımlar oluşturmada, dekorasyon alanında size farklı seçenekler sunmaktadır.

29 CAM MOBİLYA VE AKSESUAR 2 DEKORATİF AYNA-LAVABO ViZYONUMUZ MiSYONUMUZ Flotal ayna dünyanın en kaliteli camı olan flotal camdan üretilir. Flotal camlar tam otomatik üretim sonucu yıkama, parlatma, gümüş kaplama, bakır kaplama, iki kat perde sistemiyle boyama ve kurutma aşamalarından geçerek flotal ayna haline gelir. SHANIK GLASS tesislerinde, her türlü kalınlıkta cam tezgah ve lavabolar büyük bir titizlikle isteğinize göre şekillendirilmektedir.

30 MiSYONUMUZ ViZYONUMUZ CAM MOBİLYA VE AKSESUAR 3 CAM TUĞLA VE PARKE Cam parke ve tuğla; ev ve iş yerlerinde mekanlara ışık ve şıklık kazandıran, asma ve bodrum katlarda, ışıklıklarda, karanlık koridor ve sahanlık döşemeleri gibi özel çözüm gerektiren mekanların kapatılma ve zemin kaplamasında kullanılan işlevsel ve dekoratif bir üründür. Lara cam parke, yapı elemanı olarak betonarme döşemelerin bünyesinde veya özellikle küçük ölçekli kullanımlarda, metal profille uygulanabilir. Kullanım Alanları Apartman ve merdiven boşluklarının camlamalarında, balkon korkulukları, banyo, mutfak benzeri iç mekanlar, ayırıcı duvarlar, ışıklıklar ve bodrum pencerelerinde kullanılmaktadır.

31 CAM MOBİLYA VE AKSESUAR 4 CAM KAPI VE AKSESUARLARI SHANIK GLASS üretim tesislerinde standart ebatlarda cam kapı (seri üretim) imalatının yanı sıra özel ölçülü ve desenli kapı imalatı da yapılmaktadır. CNC makineler ile özel ölçülerde delik ve menfez işlemleride gerçekleştirilmektedir. Ev kapılarından ticari mekan kapılarına kadar, her tür kapı için tümüyle şeffaflık oluşturan ve mekanlar arası akıcılık hissini vurgulayan mimari bir yapının oluşturulmasına olanak tanımaktadır. Cam kapının tasarımında düşünülebilecek tüm ihtiyaçlar için gerekli olan her tür cam kapı aparatına uygun işlemeler cnc makinelerinde yapılır. Özel proje bazlı cam kapı imalatıda bünyemizde yapılmaktadır. AKSESUARLAR C A M & K A P I

32 CAM MOBİLYA VE AKSESUAR AKSESUARLAR

33 C A M & K A P I ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

34 LOJiSTiK HiZMETLERi SHANIK GLASS; üretim sonrası depolama ve teslimat ağı ile yenilikçi bir sisteme sahiptir. Müşterilerin siparişleri, üretim sonrası kapalı depo alanına güvenli bir şekilde taşınır ve diğer cam firmalarında olmayan kendi bünyesindeki servis araçlarıyla söz verilen tarihlerde adreslerine teslim edilir.

35 ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ Trakya Cam Sanayii A.Ş., 17 bağlı ortaklık, 3 iş ortaklığı ve 3 iştirakten oluşmaktadır. Şirket, 1978 yılında kurulmuş ve 1981 yılında üretime başlamıştır. Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Topluluğuna bağlı bir kuruluş olan Trakya Cam Sanayii A.Ş., en son teknolojiler kullanılarak ürettiği temel camlar (düzcam, buzlu cam, ayna, lamine cam, kaplamalı cam) otomotiv camları, enkapsüle camlar ve diğer ulaşım araçları camları, enerji camları, beyaz eşya camları, ile inşaat, otomotiv, enerji, mobilya, beyaz eşya ve tarım sektörlerine girdi sağlamaktadır. Kurulduğu tarihten bugüne sektöründe birçok ilke imza atmış ve hem Türkiye de, hem de bölgede düzcam sanayinin gelişmesine öncülük etmiş olan Trakya Cam Sanayii A.Ş 1981 yılında Lüleburgaz da işletmeye aldığı Trakya Fabrikası ile ülkemizde, Doğu Avrupa, Balkanlar, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ekseninde, modern float teknolojisi ile düzcam üretimi yapan ilk firma olmuştur. Trakya Cam 2014 yılında ortaklıkları ve devam eden yatırımların devreye alınmasıyla birlikte ürün yelpazesini genişleterek 9 ülkede faaliyet gösterecektir. Trakya Cam bugün dünyada 6 ıncı ve Avrupa da 3 üncü büyük firma konumundadır yılında William Trehaft tarafından Amerika, Ohio da kurulan Tremco, 1954 yılında İngiltere de yapılan bir iş ortaklığı ile Avrupa piyasasına girdi yılında bir RPM International Inc. Firması oldu. İllbruck firması ise 1952 yılında Almanya, Leverkusen de Wili ve Cristiane illbruck tarafından kurularak, 2005 yılında RPM International Inc. tarafından satın alınarak, Tremco Avrupa ile birleşmiştir ve Tremco illbruck ismini almıştır. Tremco illbruck un ana faaliyet konusu yapılarda temelden çatıya bina elementlerinin tamamı için sızdırmazlık, yapıştırma, su yalıtımı ve pasif yangın koruma sistemleridir. Aynı zamanda portföyündeki birçok proje referansları ile strüktürel cephe yapıştırıcı silikonlarının da önde gelen markalarından ve tedarikçilerinden biridir. Firma, bir RPM şirketi olan Tremco Inc. kuruluşunun bir parçasıdır ve Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika da geniş bir coğrafyada hizmet vermektedir. Tremco illbruck ürün portföyü; PVC, alüminyum ve ahşap doğramaların üstün kaliteli çiftcam imalatı için macunlar; mimari ve strüktürel giydirme cephe uygulamaları için macun ve yapıştırıcılar; kapı ve pencere sistemlerinin montajı için dolgu ve sızdırmazlık malzemelerinden oluşmaktadır yılında İngiltere de kurulan ve Global cam sektörünün lider üreticilerinden olan Pilkington, NSG Group çatısı altında faaliyet göstermektedir. Merkezi Almanya da bulunan firma farklı ihtiyaçları karşılayacak geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Çok kapsamlı Ar-Ge çalışmaları sonucunda her geçen gün geliştirdiği Pilkington marka cam ürünlerini dünyanın dört bir yanında görmek mümkündür. Pilkington; enerji tüketiminin ve sera gazlarının azaltılmasında, cam ısısı ve UV ışınlarının geçirgenliğini kontrol etmede, yapı konfor ve verimliliklerini arttırmada, sektördeki birçok yeniliğe öncü olmuştur. Günümüzde cam ürünleri Pilkington ın bulduğu Float Glass işlemi sonrasında daha kompleks bir hale gelmiş ve sektöre büyük bir yenilik katmıştır de bulunan bu yöntem ile camın özellikleri zenginleştirilmiş ve farklı fonksiyonlar katılmıştır. Pilkington tarafından bulunmuş olan bir yöntem sayesinde; Float Glass ilk kez üretilmiş ve cam sektöründe yüksek standartlı cam üretimi başlamıştır. Pilkington ayrıca pyrolytic kaplama alanında dünya cam sektörünün lideridir. NEDEX, 1999 yılında Türkiye de kurulan ve dünya çift cam endüstrisinde sarf malzemeler sektörünün %30 una sahip olan bir Türk firmasıdır. Şirketin amacı camdaki izolasyonu artırarak enerji kaybını düşürmek ve çift cam üretiminde kusurlu imlat riskini en aza indirmektir. Yılda yaklaşık m2 izolasyonlu cam NEDEX ürünleri kullanılarak üretilmektedir yılında, NEDEX grubu, %69 u Türkiye de olmak üzere ton nem alıcı, %42 si Türkiye de olmak üzere ton PS macunu, %81 i Türkiye de olmak üzere metre cam çıtası ve ayrıca butil, hotmelt ve sıcak kenar çıtaları üretmiştir. Şirket bünyesine Nem alıcı, Polisülfit, Aluminyum ve sıcak kenarlı çıta, Butil ve Hotmelt üretimi başta Türkiye olmak üzere Rusya, Almanya, Ukrayna, Bulgaristan, Kazakistan ve Azerbaycan da bulunan 9 ayrı fabrikada üretilmektedir. Guardian Sanayi İşletmeleri; Auburn Hills, Michigan da 1932 yılında kurulmuş dünya cam sektörünün en büyük Amerikan firmasıdır. Otomotiv, inşaat ürünleri ve nitelikli cam üretimi faaliyetinde bulunan ve 21 farklı ülkede kişiden fazla çalışanı ile sektöre yön veren önemli firmalardan biridir. Firma; düz cam, otomotiv sektörü camları ve her türlü nitelikli cam ürünlerini Kuzey ve Güney Amerika, Avrupa, Asya, Afrika ve Orta Doğu bulunan fabrikalarında üretmektedir. Guardian Glass firmasının 13 fabrikasında toplam 28 float cam üretim hattı bulunmaktadır. Başkanlığını uzun zamandır sektörün duayenlerinden Ron Vaupel in yaptığı Guardian Glass ın cam ürünleri; konut camları, geliştirilmiş mimari camlar ve nitelikli iç bölme camları 3 ana dalda sınıflandırılmaktadır. Ardında 100 yıldan uzun bir tarihi olan DORMA, kapı kontrolleri, hareketli duvarlar ve cam aksesuarlarında ciro açısından dünya pazarı lideri haline gelmiş bir aile şirketidir. Otomatik kapılar segmentinde de şirket dünya seçkinler sınıfının bir üyesidir. DORMA aynı zamanda güvenlik, zaman yönetimi ve erişim kontrolü segmentinde de başarılı bir firmadır ve Almanya da acil çıkış kontrolü, kaçış yolu güvenlik sistemlerinde bir numaradır. DORMA ana üretim tesislerini Avrupa, Singapur, Malezya, Çin ve Kuzey ve Güney Amerika da bulundurmaktadır. Yaklaşık 6,700 çalışandan oluşan uluslararası bir işgücü ile, Grup 2011/12 (30 Haziran) mali yılında 1,001.8 milyon luk satış gerçekleştirmiştir. Ennepetal, Almanya da bulunan DORMA Grup yönetim merkezi, dünya çapında 50 den fazla ülkedeki şirketlerle uluslararası bir ölçekte çalışmaktadır. C A M & K A P I Temelleri 1900 lü yılların başında atılan AGC Glass Louvain la Neuve- Belçika da kurulmuştur yılında Avrupa kıtasındaki ilk Float Cam hattını açan AGC Glass, 1972 yılında Fransız şirketi BSN (Danone) Glaverbel kontrolü altına girmiştir yılında Asahi Glass Co. Ltd. (Japonya) tarafından satın alınmıştır ve bu tarihten sonra hızlı bir büyüme gerçekleştirmiştir. Günümüzde, global cam Endüstrisi devi Asahi Glass Co. çatısı altında faaliyet gösteren AGC Glass; Rusya dan İspanya ya, Avrupa genelinde 100 den fazla ofise, 11 üretim merkezine ve çalışanı ile düzcam üretiminde Dünyanın en büyük firması konumundadır. Düzcamın yanı sıra AGC Glass bünyesinde; enerji, sağlık, güvenlik, otomotiv ve inşaat endüstrisi için çok çeşitli cam ürünleri bulunmaktadır. Firma 1996 yılında faliyete başlamış olup, 25 yıllık bilgi ve tecrübesini, üretimde kendine özgü çizgisi, modern tasarımları tecrübeli ekibi ile metale yansıttı. Özellikle cam kapı aksesuarlarında gerek yurt içinde gerekse yurt dışında aranılan bir firma haline gelen Birsan, kendi üretim tesislerinde faaliyet göstermektedir.

36 Cam usta ellerde hayat bulur

37 Makhmur Caddesi, Erbil Organize Sanayi Sitesi Erbil/IRAK

38

HAKKIMIZDA SONSUZA KADAR CAM BAYİLİKLERİMİZ. TRAKYA YAPI ve CAM. Trakya Cam Sanayii A.Ş 'nin; Isı Cam üretici bayisi (kapsamlı)

HAKKIMIZDA SONSUZA KADAR CAM BAYİLİKLERİMİZ. TRAKYA YAPI ve CAM. Trakya Cam Sanayii A.Ş 'nin; Isı Cam üretici bayisi (kapsamlı) profesyonel Katalog 2 HAKKIMIZDA Murat Cam 1974 yılından beri cam sektöründe kalite ve hizmet anlayışıyla haklı olarak adından söz ettirmektedir. Murat Cam haziran 1992 tarihinde Trakya Cam ve Plastik

Detaylı

KAPLAMALI CAMLAR. Tasarruf, fonksiyonellik ve estetik bir arada

KAPLAMALI CAMLAR. Tasarruf, fonksiyonellik ve estetik bir arada KAPLAMALI CAMLAR Tasarruf, fonksiyonellik ve estetik bir arada İÇİNDEKİLER Isı Kontrol Camları 2 - Şişecam Low-E Cam Isı ve Güneş Kontrol Camları 3 - Şişecam Solar Low-E Cam Temperlenebilir Isı Kontrol

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİNDE CAM

ENERJİ VERİMLİLİĞİNDE CAM ENERJİ VERİMLİLİĞİNDE CAM Türkiye İMSAD Sektörel Gelişim Toplantıları-Adana 3 Eylül 2015 Şişecam Düzcam Cam Ev Eşyası Cam Ambalaj Kimyasallar Şişecam Düzcam Düzcam üretiminde 50 yıllık tecrübe 1981 den

Detaylı

KAPLAMALI CAMLAR. Tasarruf, fonksiyonellik ve estetik bir arada

KAPLAMALI CAMLAR. Tasarruf, fonksiyonellik ve estetik bir arada KAPLAMALI CAMLAR Tasarruf, fonksiyonellik ve estetik bir arada İÇİNDEKİLER Isı Kontrol Camları 2 - Şişecam Low-E Cam Isı ve Güneş Kontrol Camları 3 - Şişecam Solar Low-E Cam Temperlenebilir Isı Kontrol

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİNDE CAM 07 Kasım 2014 GAZİANTEP. 7 Nisan 2013

ENERJİ VERİMLİLİĞİNDE CAM 07 Kasım 2014 GAZİANTEP. 7 Nisan 2013 ENERJİ VERİMLİLİĞİNDE CAM 07 GAZİANTEP 7 Nisan 2013 0 Şişecam Topluluğu ŞİŞECAM Düzcam (Trakya Cam Sanayii A.Ş.) Cam Ev Eşyası (Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş.) Cam Ambalaj (Anadolu Cam Sanayii A.Ş.)

Detaylı

YALITIM CAMI ÜNİTELERİ

YALITIM CAMI ÜNİTELERİ 1) GENEL TEKNİK ÖZELLİKLER: 1.1) Yalıtım camı iki veya daha çok sayıda cam plakanın aralarında kuru hava veya argon, kripton, xenon gibi ağır gazları barındıracak şekilde fabrika şartlarında birleştirilmesiyle

Detaylı

Binalarda Isı Yalıtımı ile Güneş Kontrolünün Önemi

Binalarda Isı Yalıtımı ile Güneş Kontrolünün Önemi Binalarda Isı Yalıtımı ile Güneş Kontrolünün Önemi Dünyamızda milyarlarca yıl boyunca oluşan fosil yakıt rezervleri; endüstri devriminin sonucu olarak özellikle 19.uncu yüzyılın ikinci yarısından itibaren

Detaylı

Binalarda Isı Yalıtımı ile Güneş Kontrolünün Önemi

Binalarda Isı Yalıtımı ile Güneş Kontrolünün Önemi Binalarda Isı Yalıtımı ile Güneş Kontrolünün Önemi Dünyamızda milyarlarca yıl boyunca oluşan fosil yakıt rezervleri; endüstri devriminin sonucu olarak özellikle 19.uncu yüzyılın ikinci yarısından itibaren

Detaylı

ÖN KAPAK

ÖN KAPAK www.saraycamisleme.com ÖN KAPAK Merkez : Yakuplu Bakırcılar Sanayi Sitesi Leylak Sk. No:6/3 Beylikdüzü - İstanbul - T: 0 212 875 37 34 - GSM: 0530 180 3037 saraycampvc@gmail.com Şube : Yeşilkent Mah. Hacı

Detaylı

Şirketin kuruluşundan bugüne kadar geçirdiği evreler ve yurtdışı ve yurtiçinde gerçekleştirilen yatırımlar

Şirketin kuruluşundan bugüne kadar geçirdiği evreler ve yurtdışı ve yurtiçinde gerçekleştirilen yatırımlar Esen Bulca, Trakya Cam Pazarlama Müdürü Şirketin kuruluşundan bugüne kadar geçirdiği evreler ve yurtdışı ve yurtiçinde gerçekleştirilen yatırımlar Şişecam Grubu bünyesinde düzcam üretim ve pazarlama faaliyetleri,

Detaylı

EMNİYET ve GÜVENLİK GÜRÜLTÜ KONTROL CAMLARI CAMLARI

EMNİYET ve GÜVENLİK GÜRÜLTÜ KONTROL CAMLARI CAMLARI GÜRÜLTÜ KONTROL CAMLARI EMNİYET ve GÜVENLİK CAMLARI 1 2 Emniyet ve Güvenlik Camları Sevdiklerinizin can ve mal güvenliğini sağlamanın en etkin yolu! Şişecam Lamine Cam, Şişecam Düzcam ın lamine emniyet

Detaylı

Mükemmelin izinde. www.resman.com.tr MİMARİ CAMLAR. den beri

Mükemmelin izinde. www.resman.com.tr MİMARİ CAMLAR. den beri 1957 den beri MİMARİ CAMLAR İNDEKS KURUMSAL 2 RENKSİZ DÜZCAM 4 ISI KONTROL CAMI 8 GÜNEŞ KONTROL CAMLARI 12 ISI VE GÜNEŞ KONTROL CAMLARI 22 YALITIM CAMLARI 26 EMNİYET VE GÜVENLİK CAMLARI 30 GÜRÜLTÜ KONTROL

Detaylı

ENERJİ TASARRUFUNDA CAM FAKTÖRÜ

ENERJİ TASARRUFUNDA CAM FAKTÖRÜ GÜNDEM ENERJİ NEDİR KÜRESEL ISINMA ve KYOTO PROTOKOLÜ TÜRKİYE DE NELER YAPILIYOR? ENERJİ KİMLİK BELGESİ ve LEED SERTİFİKASI YALITIM MALZEMESİ OLARAK CAM ISI, GÜNEŞ VE IŞIK SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA CAM İLE

Detaylı

TÜRKİYE NİN DÜNYA MARKASI

TÜRKİYE NİN DÜNYA MARKASI TÜRKİYE NİN DÜNYA MARKASI SUNSET KİMDİR? SUNSET 5000 m 2 kapalı alanda 65 personeli ile İstanbul da hizmet veren, Ege ve İç Anadolu da Bölge Müdürlükleri olan, Türkiye genelinde yaygın servis ağını oluşturmuş,

Detaylı

Alüminyum ve cam uygulama Katalogu

Alüminyum ve cam uygulama Katalogu Alüminyum ve cam uygulama Katalogu 2 HAKKIMIZDA Murat Cam 1974 yılından beri cam sektöründe kalite ve hizmet anlayışıyla haklı olarak adından söz ettirmektedir. Murat Cam haziran 1992 tarihinde Trakya

Detaylı

TRC Lameks TRC Lameks extra clear

TRC Lameks TRC Lameks extra clear TRC Lameks TRC Lameks extra clear TRC Lameks TRC Lameks extra clear Güvenlik ve Emniyet Camları Sevdiklerinizin can ve mal güvenliğini sağlamanın en etkin yolu! TRC Lameks, Trakya Cam ın lamine camının

Detaylı

Yangın Güvenliği. Yangın Camı. Pilkington Pyrostop

Yangın Güvenliği. Yangın Camı. Pilkington Pyrostop Yangın Güvenliği Yangın Camı Pilkington Pyrostop Yangına dayanıklı mağaza önü perde duvar, Moskova, Rusya Kapak: Art Institute, Chicago, IL Hakkımızda Pilkington plc 2006 senesinde NSG (Nippon Sheet Glass

Detaylı

Antik Mısır Boncuklarından Modern Tasarımlara.

Antik Mısır Boncuklarından Modern Tasarımlara. www.vetroart.com.tr Antik Mısır Boncuklarından Modern Tasarımlara. Gündelik yaşantımızda birçok alanda kullandığımız camın tarihi MÖ 3000 yıllarına dayanmakta, M.Ö 2500 yılına ait olduğu belirlenen Antik

Detaylı

ISI YALITIMI VE DÜZCAM Haluk Güreren Trakya Cam Sanayii AŞ hgureren@sisecam.com.tr

ISI YALITIMI VE DÜZCAM Haluk Güreren Trakya Cam Sanayii AŞ hgureren@sisecam.com.tr ISI YALITIMI VE DÜZCAM Haluk Güreren Trakya Cam Sanayii AŞ hgureren@sisecam.com.tr Enerji üretmek amacıyla fosil yakıtların yakılması sonucu açığa çıkan gazların ekolojik dengeye olan olumsuz etkileri

Detaylı

Moba Cephe ALÜMİNYUM CEPHE SİSTEMLERİ.

Moba Cephe ALÜMİNYUM CEPHE SİSTEMLERİ. mc Moba Cephe ALÜMİNYUM CEPHE SİSTEMLERİ www.mobacephe.com 1 mc Moba Cephe ALÜMİNYUM CEPHE SİSTEMLERİ www.mobacephe.com FAALİYET ALANLARIMIZ ALÜMİNYUM GİYDİRME CEPHE ve STRÜKTÜREL SİLİKON CEPHELER OTOMATİK

Detaylı

ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER

ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER YAPI MARKET SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Formlandırılmış alüminyum kompozit panel kaplamalarının alt taşıyıcı strüktürlerinin yardımı ile mimarinize farklı yenilikler katması, sadece formları

Detaylı

Duman Tahliye Sistemleri Gün Işığı Aydınlatma Duman Perdeleri Yangın Kapıları Havalandırma

Duman Tahliye Sistemleri Gün Işığı Aydınlatma Duman Perdeleri Yangın Kapıları Havalandırma Duman Tahliye Sistemleri Gün Işığı Aydınlatma Duman Perdeleri Yangın Kapıları Havalandırma Adexsi Grubu, 2013 yılı itibariyle 1.8 milyar Euro cirosu olan Fransa merkezli Soprema'ya aittir. Adexsi içinde

Detaylı

MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER

MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER MEVKİİ : YAPI NİZAMI : BLOK : KAT : DAİRE : ARSA ALANI : Projedeki ölçülere uygun olarak inşaat yapılacaktır. TAŞIYICI SİSTEM : Betonarme karkas sistemi ile yapılacaktır.

Detaylı

Mühendislik. www.sksmuhendislik.com.tr

Mühendislik. www.sksmuhendislik.com.tr Mühendislik 2015 HAKKIMIZDA Firmamız SKS MÜHENDİSLİK tavan sistemleri, duvar kaplama ve zemin döşeme sistemleri,izalasyon malzemeleri,alüminyum doğrama ve pvc doğrama olmak üzere 4 ana grupta 40 ayrı

Detaylı

Giydirme Cephe Sistemleri

Giydirme Cephe Sistemleri Giydirme Cephe Sistemleri Aduro Ahşap, 20 yılı aşkın süredir tasarım ve yapı sektöründe faaliyet gösteren Yeni Güney İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. nin bir uzantısı olarak 1998 yılından beri faaliyet göstermekte

Detaylı

SANDWICH PANELLER POLİÜRETAN İZOLASYONLU ÇATI PANELLERİ

SANDWICH PANELLER POLİÜRETAN İZOLASYONLU ÇATI PANELLERİ SANDWICH PANELLER POLİÜRETAN İZOLASYONLU ÇATI PANELLERİ 3 HADVELİ ÇATI PANELİ Sanayi yapılarının tasarımlarına ; yapı özellikleri, kullanım fonksiyonları ve üretecekleri ürünleri dikkate alarak sanayicilerle

Detaylı

ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ

ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ Köşe leri 9002 köşe bitiş profilidir. Hareketli tavan ve duvar bitişlerinde kullanılır. Tek taraflı uygulanır. 9077 Farklı kanat genişliklerinde üretilen alüminyum

Detaylı

BELLO DEKOR. Tasarımlar cam ile hayat buluyor

BELLO DEKOR. Tasarımlar cam ile hayat buluyor BELLO DEKOR Tasarımlar cam ile hayat buluyor HAKKIMIZDA 2000 yılında seramik, cam, çimento, demir-çelik, enerji gibi birbirinden farklı sektörlerin yoğun olarak talep e ği makine ve malzemeler konusunda

Detaylı

MODÜLER BÖLME DUVAR 01 DIVERSA S DIVERSA FLUSH S SINOVA S VETRONA S MBD70 / MBD100 S

MODÜLER BÖLME DUVAR 01 DIVERSA S DIVERSA FLUSH S SINOVA S VETRONA S MBD70 / MBD100 S 01 MODÜLER BÖLME DUVAR 01 DIVERSA S 4-95 02 DIVERSA FLUSH S 96-123 03 SINOVA S 124-185 04 VETRONA S 186-225 05 MBD70 / MBD100 S 226-251 02 BÖLME DUVAR 01 DIVERSA LITE S 252-265 02 SINOVA SEPERATÖR S 266-277

Detaylı

G L O B A L L O F T. www.globalinsaat.com.tr

G L O B A L L O F T. www.globalinsaat.com.tr G L O B A L L O F T GLOBAL LOFT Şehirde kendini gösteren yeni mimari arayışların en son temsilcisi olan projemiz şehir merkezinde 8000m2 inşaat alanına sahiptir. Tek katlı ve dubleks dairelerin bulunduğu

Detaylı

Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları. Çelik Izgara

Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları. Çelik Izgara Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları Çelik Izgara Sistem Donanım Ltd. Şti.,ızgara döşeme, geçit ızgara, kanal ızgara, hendek ızgara, platform ızgara ve çelik yapılar, inşaat metal kalas,

Detaylı

keşfetmeye hazır mısın?

keşfetmeye hazır mısın? keşfetmeye hazır mısın? Kazım Dirik Mah. 372/16 Sokak No6 Bornova - İZMİR Tel 0232 339 25 55-56 Faks 0232 339 25 57 www.mevaport.com info@mevaport.com w w w. m e v a p o r t. c o m Tarihçemiz Üç kardeşin

Detaylı

PREFABRİK YAPI ÇÖZÜMLERİ 2015 YILI KATALOĞU

PREFABRİK YAPI ÇÖZÜMLERİ 2015 YILI KATALOĞU PREFABRİK YAPI ÇÖZÜMLERİ 2015 YILI KATALOĞU 1 HAKKIMIZDA AR-GE ve ÜR-GE çalışmaları ile geliştirdiği yeni teknoloji ve farklı tasarımlarının sağladığı avantajlarla donatılan ürünleri ile şantiye taleplerinizi

Detaylı

lite SEPARATÖR SİSTEMLER Derzli Separatör Sistemi Cam Cama Separatör Sistemi

lite SEPARATÖR SİSTEMLER Derzli Separatör Sistemi Cam Cama Separatör Sistemi lite Derzli Separatör Sistemi Cam Cama Separatör Sistemi SEPARATÖR SİSTEMLER DİVERSA LİTE S NOVA 102 1989 dan beri Türk Yap Sektörü ne modern mimarinin gereklilikleri olan malzeme ve uygulama yöntemlerini

Detaylı

ÇAĞRI İNŞAAT. Bir ÇAĞRI Yeter

ÇAĞRI İNŞAAT. Bir ÇAĞRI Yeter ÇAĞRI İNŞAAT ÇAĞRI İNŞAAT Bir ÇAĞRI Yeter 2 3 TAM CAM BÖLME DUVAR ÇAĞRI İNŞAAT Bir ÇAĞRI Yeter 4 5 TAM CAM BÖLME DUVAR ÇAĞRI İNŞAAT Bir ÇAĞRI Yeter 6 7 CAM CAMA BÖLME DUVAR ÇAĞRI İNŞAAT Bir ÇAĞRI Yeter

Detaylı

Neden Ahşap? Doğaldır Uzun Ömürlüdür

Neden Ahşap? Doğaldır Uzun Ömürlüdür Aduro Ahşap, 20 yılı aşkın süredir tasarım ve yapı sektöründe faaliyet gösteren Yeni Güney İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. nin bir uzantısı olarak 1998 yılından beri faaliyet göstermekte olup, 2007 yılından

Detaylı

kabinler Soho rack soho rack kabinler

kabinler Soho rack  soho rack kabinler 8 kabinler Soho rack www.gunko.com.tr 130 131 Soho Rack SOHO serisi kabinetler yüksek kalitede tasarımı ve imalatı sayesinde tüm aktif ve pasif cihazların korunmasında ayrıca tüm kablolama işlemlerini

Detaylı

HAKKIMIZDA NEDEN BAŞAT?

HAKKIMIZDA NEDEN BAŞAT? HAKKIMIZDA Firmamız uzun yıllardır DAMLA LAMİNASYON adı altında tekstil sektöründe hizmet vermektedir. Yüksek kalitede hizmet vermeyi ilke edinen firmamız yapmış olduğu AR-GE araştırmaları sonucu izolasyon

Detaylı

TRC GÖKKUŞAĞI UYGULAMA ve İŞLEME KILAVUZU

TRC GÖKKUŞAĞI UYGULAMA ve İŞLEME KILAVUZU TRC GÖKKUŞAĞI UYGULAMA ve İŞLEME KILAVUZU Eylül 2007 Trakya Cam Sanayii A.Ş İçerik 1. Giriş 2. Ürün Tanımı 3. Paketleme 4. Stoklama 5. Kesme 6. Şekillendirme 7. Yıkama 8. Uygulama a. Tavsiye edilen uygulama

Detaylı

10. HAFTA ASMA TAVANLAR VE GİYDİRME CEPHELER

10. HAFTA ASMA TAVANLAR VE GİYDİRME CEPHELER ANKARA ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ GAYRİMENKUL GELİŞTİRME VE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ GGY 214 YAPI BİLGİSİ VE MALİYET ANALİZLERİ DERSİ Dersin Sorumlu Öğretim Üyesi: Doç. Dr. Arzuhan Burcu GÜLTEKİN

Detaylı

SANDWICH PANELLER POLİÜRETAN İZOLASYONLU ÇATI PANELLERİ 3 HADVELİ ÇATI PANELİ

SANDWICH PANELLER POLİÜRETAN İZOLASYONLU ÇATI PANELLERİ 3 HADVELİ ÇATI PANELİ SANDWICH PANELLER POLİÜRETAN İZOLASYONLU ÇATI PANELLERİ 3 HADVELİ ÇATI PANELİ Sanayi yapılarının tasarımlarına ; yapı özellikleri, kullanım fonksiyonları ve üretecekleri ürünleri dikkate alarak sanayicilerle

Detaylı

yapıda uzman eller www.hilaryapi.com

yapıda uzman eller www.hilaryapi.com MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ PREFABRİK YAPILAR PEYZAJ VE ÇEVRE DÜZENLEME CEPHE KAPLAMA ZEMİN DÖŞEME VE YER KAPLAMA ÇATI KAPLAMA İZOLASYON VE YALITIM DEKORASYON İŞLERİ EMLAK MÜŞAVİRLĞİ 0312 5661166 0544 Turgut

Detaylı

CEPHE SİSTEMLERİNDE KULLANILAN YALITIM CAMI KOMBİNASYONLARI

CEPHE SİSTEMLERİNDE KULLANILAN YALITIM CAMI KOMBİNASYONLARI CEPHE SİSTEMLERİNDE KULLANILAN YALITIM CAMI KOMBİNASYONLARI Yusuf İLHAN (Mimar, İTÜ) Doç.Dr. Murat AYGÜN (Mimar, İTÜ) ÖZET Enerji etkin tasarım ve uygulamaların yaygınlaştığı günümüzde yapıda dolayısıyla

Detaylı

Ürettiğimiz ve satışını yaptığımız ürünler CE, ISO 9001 ve TSE belgelerine sahiptir.

Ürettiğimiz ve satışını yaptığımız ürünler CE, ISO 9001 ve TSE belgelerine sahiptir. Masvent, gelişen teknolojiye uyum sağlayarak, uzmanlaşmış kadrosu ve modern makina parkuruyla yürüttüğü imalatlarıyla havalandırma sektöründe başarıyla hizmet vermektedir. Firmamız; Klima Santralleri,

Detaylı

NİTELİKLİ CAMLAR ve ENERJİ TASARRUFLU CAMLARIN ISI YALITIMINA ETKİSİ

NİTELİKLİ CAMLAR ve ENERJİ TASARRUFLU CAMLARIN ISI YALITIMINA ETKİSİ NİTELİKLİ CAMLAR ve ENERJİ TASARRUFLU CAMLARIN ISI YALITIMINA ETKİSİ Dr. Ş.Özgür ATAYILMAZ 28. Ders İÇERİK 1. Cam ve Pencerenin Gelişimi 2. Enerji Tasarrufu 3. Camlarda Isı yalıtımı 4. Tek Camdan Isı Kaybı

Detaylı

İçindekiler. Baskı Beton (4-28) Baskı Sıva (29) İnce Yüzey Kaplama (30) Özel Yüzey Boyama (31) Parlak Yüzeyli Beton (32) www.endustriyelyapi.com.

İçindekiler. Baskı Beton (4-28) Baskı Sıva (29) İnce Yüzey Kaplama (30) Özel Yüzey Boyama (31) Parlak Yüzeyli Beton (32) www.endustriyelyapi.com. www.endustriyelyapi.com.tr İçindekiler Endüstriyel Yapı Ltd. Şti. Kurulduğu 2005 yılından itibaren uygulamış olduğu 500.000 m² yi aşkın baskı beton zemin ve sıva tecrübesiyle, bugün özellikle Samsun ve

Detaylı

Bu sunumda yer alan konular;

Bu sunumda yer alan konular; Bu sunumda yer alan konular; Trend Cephe hakkında. Kompakt laminat tanımı, nerelerde kullanılır. Uygulama teknikleri. Fundermax dış cephe kartela Teknik Özellikler Fundermax dış cephe referans görselleri.

Detaylı

ITP13103 Yapı Malzemeleri

ITP13103 Yapı Malzemeleri ITP13103 Yapı Malzemeleri Yrd.Doç.Dr. Orhan ARKOÇ e-posta : orhan.arkoc@klu.edu.tr Web : http://personel.klu.edu.tr/orhan.arkoc 1 Bölüm 5.1 GAZBETON 2 Giriş Gazbeton; silisli kum ( kuvarsit ), çimento,

Detaylı

MİMARİ CAMLAR. Isıcam Sinerji 3+ Isıcam Konfor. Isıcam Sinerji. Isıcam Konfor 3+ Isıcam Klasik TRC Lameks. TRC Lameks extra clear TRC Tentesol T

MİMARİ CAMLAR. Isıcam Sinerji 3+ Isıcam Konfor. Isıcam Sinerji. Isıcam Konfor 3+ Isıcam Klasik TRC Lameks. TRC Lameks extra clear TRC Tentesol T MİMARİ CAMLAR Isıcam Sinerji 3+ Isıcam Sinerji Isıcam Konfor Isıcam Konfor 3+ Isıcam Klasik TRC Lameks TRC Lameks extra clear TRC Tentesol T TRC Acoustic Lameks TRC Flotal TRC Tentesol TRC Flotal extra

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi KALSİYUM SİLİKAT Yüksek mukavemetli,

Detaylı

Dünyaca ünlü mimar ZAHA HADİD, H. Aliyev Müzesi projesinde SANDER ürünlerini tercih etti. Bakü Flame Tower projesinde SANDER ürünlerini kullanıyor.

Dünyaca ünlü mimar ZAHA HADİD, H. Aliyev Müzesi projesinde SANDER ürünlerini tercih etti. Bakü Flame Tower projesinde SANDER ürünlerini kullanıyor. Şirket Profilimiz Misyonumuz 2001 yılında İstanbul Şişli de kurulan Sander Ltd. Şti. olarak, 2011 yılı itibariyle kurumsallaşmamızı tamamlamış biçimde, 5000 m 2 lik tesislerimizde, tecrübeli ve eğitimli

Detaylı

KONUTLARDA VE SANAYİDE ISI YALITIMI İLE ENERJİ TASARRUFU - SU YALITIMI EĞİTİMİ VE GAP ÇALIŞTAYI

KONUTLARDA VE SANAYİDE ISI YALITIMI İLE ENERJİ TASARRUFU - SU YALITIMI EĞİTİMİ VE GAP ÇALIŞTAYI MARDİN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ (PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KONUTLARDA VE SANAYİDE ISI YALITIMI İLE ENERJİ TASARRUFU - SU YALITIMI EĞİTİMİ VE GAP ÇALIŞTAYI TS 825 in Bina Yaklaşımı Her hacim ayrı ayrı

Detaylı

Bu kılavuz ile söz konusu ikincil işlemlerle ilgili detaylı bilgiler verilmiş, cam kullanımında emniyet ve güvenliğin önemi vurgulanmıştır.

Bu kılavuz ile söz konusu ikincil işlemlerle ilgili detaylı bilgiler verilmiş, cam kullanımında emniyet ve güvenliğin önemi vurgulanmıştır. 1 2 Önsöz Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Topluluğu na bağlı Trakya Cam Sanayii A.Ş. (Şişecam Düzcam), 1978 yılında kurulmuş ve 1981 yılında üretime başlamıştır. Şişecam Düzcam, en son teknolojiler

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Deney Laboratuvarı Adresi : Organize Sanayi Bölgesi 10. Cadde No: 4 Melikgazi 38070 KAYSERİ/TÜRKİYE Tel : 90 352 321 11 06 Faks : 90 352 321 15 69 E-Posta : kayserilab@tse.org.tr

Detaylı

makina parkları kurarak, kaliteli eğitilmiş personeller ile tüketicinin ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

makina parkları kurarak, kaliteli eğitilmiş personeller ile tüketicinin ihtiyaçlarını karşılamaktadır. HAKKIMIZDA Firmamız, "Yeni nesil yalıtım sistemleri" sloganıyla yüksek teknolojiye sahip çözümleri ile sektöründeki öncü firmalardan bir tanesidir. Firmamız, Türkiye'de yalıtım bilincinin gelişmesi ile

Detaylı

shingle nedir? Kullanım alanları

shingle nedir? Kullanım alanları SHINGLE MEMBRAN hakkımızda Veratek Yapı Ürünleri, ticari hayatına 1935 yılında başlayan Topaç Metal in tecrübesinden faydalanarak 2016 yılında faaliyet göstermeye başlamıştır. Çatı ve izolasyon konularında

Detaylı

kabinler Rack Wall wall rack kabinler

kabinler Rack Wall   wall rack kabinler 7 kabinler Wall Rack www.gunko.com.tr 118 119 Wall Rack Wall Rack serisi kabinetler ofis uygulamaların da kullanılacak şekilde estetik görünümlü, yüksek kalitede tasarımı ve imalatı sayesinde tüm aktif

Detaylı

Şişecam Boyalı Cam, yüksek kalitede boyanın float ham cama uygulanması ile elde edilen dekoratif camdır.

Şişecam Boyalı Cam, yüksek kalitede boyanın float ham cama uygulanması ile elde edilen dekoratif camdır. ŞİŞECAM BOYALI CAM UYGULAMA VE İŞLEME KILAVUZU 0 İÇERİK 1. Giriş 2. Ürün Tanımı 3. Paketleme 4. Stoklama 5. Kesme 6. Şekillendirme 7. Yıkama 8. Uygulama 9. Nihai ürün paketlemesi 10. Isıcam ve Çift Camlama

Detaylı

TEBLİĞ YAPI İŞLERİ İNŞAAT, MAKİNE VE ELEKTRİK TESİSATI GENEL TEKNİK ŞARTNAMELERİNE DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: YFK-2007/1) DE

TEBLİĞ YAPI İŞLERİ İNŞAAT, MAKİNE VE ELEKTRİK TESİSATI GENEL TEKNİK ŞARTNAMELERİNE DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: YFK-2007/1) DE 31 Ocak 2019 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 30672 TEBLİĞ Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: YAPI İŞLERİ İNŞAAT, MAKİNE VE ELEKTRİK TESİSATI GENEL TEKNİK ŞARTNAMELERİNE DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: YFK-2007/1)

Detaylı

Şirketimiz haddelemeyle kaplama teknolojisi kullanarak plastize edilmiş PVC membran ürünleri konusunda uzmanlaşmıştır.

Şirketimiz haddelemeyle kaplama teknolojisi kullanarak plastize edilmiş PVC membran ürünleri konusunda uzmanlaşmıştır. Ruvitex İndustry AD şirketi, anonim ortaklık olarak 2011 yılında Ruse şehrinde kurulmuştur. Orta ve Doğu Avrupa nın en büyük plastize edilmiş polivinil klorür (PVC) fabrikalarından biri olan Ruvitex İndustry

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ EXPANDE POLİSTREN LEVHA

KATI YALITIM MALZEMELERİ EXPANDE POLİSTREN LEVHA KATI YALITIM MALZEMELERİ EXPANDE POLİSTREN LEVHA Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi EXPANDE POLİSTREN KÖPÜK (EPS)

Detaylı

Lamine Ahşap Pencere / Kapı Sistemleri

Lamine Ahşap Pencere / Kapı Sistemleri Lamine Ahşap Pencere / Kapı Sistemleri Aduro Ahşap, 20 yılı aşkın süredir tasarım ve yapı sektöründe faaliyet gösteren Yeni Güney İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. nin bir uzantısı olarak 1998 yılından beri

Detaylı

İçindekiler. Baskı Beton (4-35) Baskı Sıva (36-37) İnce Yüzey Kaplama. Özel Yüzey Boyama (39) Parlak Yüzeyli Beton (40) Endüstriyel Yapı Ltd. Şti.

İçindekiler. Baskı Beton (4-35) Baskı Sıva (36-37) İnce Yüzey Kaplama. Özel Yüzey Boyama (39) Parlak Yüzeyli Beton (40) Endüstriyel Yapı Ltd. Şti. İçindekiler Endüstriyel Yapı Ltd. Şti. Kurulduğu 2005 yılından itibaren uygulamış olduğu 1.000.000 m 2 yi aşkın baskı beton zemin ve sıva tecrübesiyle, bugün özellikle Samsun ve Ankara merkezli olmak üzere

Detaylı

Boryspili/Kiev KENETLİ PANELLER. da üretilir.mimari amaçlara uygun DELTA S İ S T E M

Boryspili/Kiev KENETLİ PANELLER. da üretilir.mimari amaçlara uygun DELTA S İ S T E M 1 Boryspili/Kiev KENETLİ PANELLER Hafif olmaları nedeniyle kenetli çatı panelleri birçok kenar yüksekliği ve ende 100 mt yi geçen boylarda mobil formlama makineleri ile şantiyede üretilirler.bu avantajlar

Detaylı

Hasyiğit Isıcam Malzemeleri 2013 Katalogu

Hasyiğit Isıcam Malzemeleri 2013 Katalogu Hasyiğit Isıcam Malzemeleri 2013 Katalogu Adres: Doğu Sanayi Sitesi 83. Sokak No:88 Kocasinan Kayseri PRIMER MASTİK (BUTİL) Son derece düşük nem buhar geçiş hızına sahip olan ve cam, alüminyum, galvanize

Detaylı

PEFLEX LEVHA. Uygulama

PEFLEX LEVHA. Uygulama PEFLEX LEVHA Isı Yalıtımı Yoğuşma Kontrolü İzocam Peflex, iklimlendirme, soğutma, güneş enerjisi sistemlerinde ısı yalıtımı ve yoğuşma kontrolü sağlamak üzere üretilen kapalı gözenekli hücre yapısına sahip

Detaylı

SOĞUK DEPO PANELLERİ:

SOĞUK DEPO PANELLERİ: SOĞUK DEPO PANELLERİ: KİLİTLİ VE KİLİTSİZ SOĞUK DEPO PANELİ UYGULAMALARIMIZ: İTS GRUP olarak ; Endüstriyel yapının tasarımında ilk önce yapının kullanım amacına göre soğuk depo mimari projeyi hazırlıyoruz.

Detaylı

PREFABRİK YAPI ÇÖZÜMLERİ PREFABRİK YAPI ŞANTİYE KATALOĞU

PREFABRİK YAPI ÇÖZÜMLERİ PREFABRİK YAPI ŞANTİYE KATALOĞU 1 PREFABRİK YAPI ÇÖZÜMLERİ PREFABRİK YAPI ŞANTİYE KATALOĞU 2 HAKKIMIZDA AR-GE ve ÜR-GE çalışmaları ile geliştirdiği yeni teknoloji ve farklı tasarımlarının sağladığı avantajlarla donatılan ürünleri ile

Detaylı

Firmamız. Hedeflerimiz

Firmamız. Hedeflerimiz Firmamız Başta konteyner olmak üzere, modüler şantiye binaları, çelik yapılar gibi prefabrik konut üretimi ve montaj / demontaj hizmeti veren Kardem Prefabrik, bu alanda yurt genelinde inşaat firmalarının

Detaylı

Hakkımızda LAVİSER olarak 2003 yılında; gayrimenkul, dekorasyon, mobilya ve tadilat sektöründe ilk adımı attık. 2014 yılında bünyemize kattığımız Laviser markamızla dekorasyon sektöründe inovatif düşünce

Detaylı

kabinler Master Rack master rack kabinler

kabinler Master Rack  master rack kabinler 3 kabinler Master Rack www.gunko.com.tr 60 61 Master Rack IT Rack Cabinet Master Rack serisi kabinetler yüksek kalitede tasarımı ve imalatı sayesinde tüm aktif ve pasif cihazların sayesinde tüm aktif ve

Detaylı

m u t l u l u k ü r e t i r...

m u t l u l u k ü r e t i r... mutluluk üretir... Geleceğe yön veren yapılar oluşturma hedefiyle yola çıkan, bilgi birikimi ve tecrübesiyle kente estetik, yaşama kolaylık getirmeyi başaran Şua İnşaat, kurulduğu günden bu yana öncü

Detaylı

Master Panel 1000 WT Cephe

Master Panel 1000 WT Cephe GROUP ENERJİ SANDVİÇ PANEL 0216 340 2538-39 FAKS: 0216 340 2534 Email:info@groupenerji.com Master Panel 1000 WT Cephe Ürün Tanımı Cephe paneli bağlantı elemanını gizleyen sistemi sayesinde cephelerde kullanıma

Detaylı

Guardian Clarity. Mimari uygulamalar için yansıma engelleyici cam

Guardian Clarity. Mimari uygulamalar için yansıma engelleyici cam Guardian Clarity TM Mimari uygulamalar için yansıma engelleyici cam VIEW Guardian Clarity, üstün bir görüş deneyimi sağlar Cam üç özelliği bünyesinde barındırır: işlev, güç ve güzellik. Camın zamansız

Detaylı

WİNEO LAMİNAT PARKE ÖZELLİKLERİ

WİNEO LAMİNAT PARKE ÖZELLİKLERİ WİNEO LAMİNAT PARKE Yer döşemeleri için yenilikçi çözümler sunuyoruz. Şirketimizin bu ilkesine ürettiğimiz ürünler ile birlikte 30 yıldır sadık kaldık. Almanya da ilk üreticilerden biri olarak 1991 yılında

Detaylı

5603 m² alan üzerinde toplam 5 blok, 54 daire ve 14 dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde 14 Adet 2+1 (89,83-101,37-101,90 m²), 20 Adet 3+1

5603 m² alan üzerinde toplam 5 blok, 54 daire ve 14 dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde 14 Adet 2+1 (89,83-101,37-101,90 m²), 20 Adet 3+1 Kocaeli nin gözde ilçesi Başiskele de yer alan doğanın içinde yer alan 0 m² alan üzerinde toplam blok, daire ve dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde Adet + (89,8-0, - 0,90 m²), 0 Adet + (,0 m²), Adet

Detaylı

Metaxdoor MR30/GLA-GLM. Cam Döner Kapı

Metaxdoor MR30/GLA-GLM. Cam Döner Kapı Metaxdoor MR30/GLA-GLM Cam Döner Kapı Metaxdoor Mr30/GLA-MR30/GLM cam döner kapılar size sunduğu esneklik ile hayallerinizdeki girişi yaratmanızı sağlar. MR30/GLA-MR30/GLM cam döner kapılarda teknoloji

Detaylı

Enerji Verimli Çelik Evler

Enerji Verimli Çelik Evler Enerji Verimli Çelik Evler Enerji verimliliği nedir? Enerji verimliliği son yıllarda sıkça duyduğumuz bir kavram. Genel olarak; yaşam standardını düşürmeden, enerjinin verimli kullanılarak tüketimin azaltılmasına

Detaylı

SK 50. MİMARİ KATALOG Alüminyum Pencere, Kapı ve Giydirme Cephe Sistemleri. Teknik Özellikler;

SK 50. MİMARİ KATALOG Alüminyum Pencere, Kapı ve Giydirme Cephe Sistemleri. Teknik Özellikler; MİMAİ KATALOG Alüminyum Pencere, Kapı ve Giydirme Cephe Sistemleri Teknik Özellikler; Doğal ışığı kullanarak aydınlık mekanlar yaratmak amacıyla dizayn edilmiştir. Kondens kanallı ve kanalsız olarak uygulanabilir.

Detaylı

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESKUN VE GELİŞME KIRSAL KONUT ALAN YERLEŞİMLERİ TASARIM REHBERİ

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESKUN VE GELİŞME KIRSAL KONUT ALAN YERLEŞİMLERİ TASARIM REHBERİ KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESKUN VE GELİŞME KIRSAL KONUT ALAN YERLEŞİMLERİ TASARIM REHBERİ 2017 1. Genel Hükümler 1.1.Kapsam Bu rehber Kocaeli 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı Plan Hükümlerine ilave

Detaylı

TÜRKÖZ MEVLANA EVLERİ

TÜRKÖZ MEVLANA EVLERİ www.turkozinsaat.com.tr MEVLANA EVLERİ HERŞEY EVİNİZİN ALTINDA! Mevlana Evleri; 5.800 m 2 alan üzerinde 40 daire, 18 işyeri ve 1 adet çok amaçlı yapıdan oluşuyor. Bölgenin yeni çekim merkezinde bulunan

Detaylı

www.turkozinsaat.com.tr

www.turkozinsaat.com.tr www.turkozinsaat.com.tr Yenikent in Yeni Gözdesi... Türköz İnşaat tarafından hayata geçirilen Yıldırım Sitesi; Toplamda. mž arsa üzerine kurulu,.00 mž yeşil alan ve.00 mž açık otoparkdan oluşmaktadır.

Detaylı

2004 yılında şirket olarak faaliyetine devam eden firmamız,kurucularının daha önceki yıllarda yapı sektöründe edinmiş olduğu bilgi ve tecrübeyle

2004 yılında şirket olarak faaliyetine devam eden firmamız,kurucularının daha önceki yıllarda yapı sektöründe edinmiş olduğu bilgi ve tecrübeyle 2004 yılında şirket olarak faaliyetine devam eden firmamız,kurucularının daha önceki yıllarda yapı sektöründe edinmiş olduğu bilgi ve tecrübeyle alüminyum doğrama,cephe giydirme ve kapı otomasyon sistemleri

Detaylı

ODE R-FLEX PRM/STD LEVHA

ODE R-FLEX PRM/STD LEVHA (HVAC) 4 ODE RFLEX PRM/STD LEVHA ELASTOMERİK KAUÇUK KÖPÜĞÜ YALITIM LEVHALARI Isı İletkenlik Katsayısı (λ λ) (W/mK) (0 C) Yangın Sınıfı (TS EN 11) Yangın Sınıfı (BS 47) Sıcaklık Dayanımı ( C) Kimyasallara

Detaylı

MÜLKİYETİNİZE EMNİYET ve DEĞER KATIN

MÜLKİYETİNİZE EMNİYET ve DEĞER KATIN MÜLKİYETİNİZE EMNİYET ve DEĞER KATIN Mülkiyet Koruma Çözümleri SKILL, QUALITY AND EXPERIENCE www.troax.com Kapalı mekan çevre korumasında Dünya lideri üretici Troax endüstriyel panel ve bölme sistemlerinde

Detaylı

Master Panel NOVA 5TM Çatı

Master Panel NOVA 5TM Çatı Master Panel NOVA 5TM Çatı Ürün Tanımı Yangın riskinin yüksek olduğu yapılarda ve azami yangın dayanımı istenen binalarda güvenle kullanılırken beş hadveli formuyla geniş açıklıkların güvenle geçilmesini

Detaylı

Tek bir sistemle ısı, yangın ve ses yalıtımı nasıl sağlanır?

Tek bir sistemle ısı, yangın ve ses yalıtımı nasıl sağlanır? Problem / Çözüm Önerileri Tek bir sistemle ısı, yangın ve ses yalıtımı nasıl sağlanır? Yapıların tipine ve kullanım amacına göre ısı yalıtımı kadar, yangın ve ses yalıtımı da önem taşır. Özellikle, Yüksek

Detaylı

BARTAPLAN MODÜLER BÖLME DUVAR SİSTEMLERİ

BARTAPLAN MODÜLER BÖLME DUVAR SİSTEMLERİ BARTAPLAN MODÜLER BÖLME DUVAR SİSTEMLERİ 1 BARTAPLAN Modüler Bölme Duvar Sistemi BARTAPLAN Modüler Bölme Duvar Sistemi ithal çelik taşıyıcı dikme profillerine, özel alüminyum klips profilleri ile giydirilen

Detaylı

Hakkımızda Başlıca Faaliyet Alanlarımız ; Uygulama Alanları ;

Hakkımızda Başlıca Faaliyet Alanlarımız ; Uygulama Alanları ; Hakkımızda İstanbul Zemin Epoksi ve Poliüretan Kaplamalar, BAUMEX Marka sının Uzman Uygulama Bayisi olarak yapı kimyasalları sektöründe hizmet vermektedir. Misyonumuz, daima Kaliteli ürün ve kaliteli hizmet

Detaylı

İçindekiler. 1 Tarihçe. Neden Kneer-Südfenster. Dağıtım Kanalları. Üretim Tesisleri. Referanslar. Ürünler. Pencereler. Kapılar.

İçindekiler. 1 Tarihçe. Neden Kneer-Südfenster. Dağıtım Kanalları. Üretim Tesisleri. Referanslar. Ürünler. Pencereler. Kapılar. Kneer-Südfenster... İçindekiler 1 Tarihçe 3 2 3 4 5 6 7 8 9 Neden Kneer-Südfenster Dağıtım Kanalları Üretim Tesisleri Referanslar Ürünler Pencereler Kapılar Aksesuarlar 4 5 6 9 15 16 31 35 2 Kneer-Südfenster

Detaylı

KONUT- İŞYERİ-HASTANE-OTEL İzoBOZZ KULLANIM ALANLARI

KONUT- İŞYERİ-HASTANE-OTEL İzoBOZZ KULLANIM ALANLARI KONUT- İŞYERİ-HASTANE-OTEL İzoBOZZ KULLANIM ALANLARI Yeni Bina İnşaatlarında veya mevcutların restorasyonunda İzoBOZZ ve Feltbi Ürünleri Isı ve Ses Yalıtımı sağlamak ve açık alanlarda çınlama - yankılanma

Detaylı

YAŞAM BURADA BAŞLIYOR...

YAŞAM BURADA BAŞLIYOR... YAŞAM BURADA BAŞLIYOR... GÜVENLİ YAŞAM BİZİMLE BAŞLIYOR BURGÜVEN İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. 2007 yılında Bursa da kurulmuştur. Büyük projelere imza atarak kurumsal kimliğine oluşturmuştur. MUTLU EDECEK

Detaylı

ÇATI MANTOLAMA SİSTEMLERİ

ÇATI MANTOLAMA SİSTEMLERİ ÇATI MANTOLAMA SİSTEMLERİ Maksimum enerji verimliliği, daha fazla enerji tasarrufu ve ideal yaşam konforu Isı kayıplarını gösteren özel kamera çekimi. Part of the Monier Group Yüksek Performanslı Isı Yalıtım

Detaylı

Kalesinterflex Panel & Seramik Ev

Kalesinterflex Panel & Seramik Ev Kalesinterflex Panel & Seramik Ev A Kale Kalesinterflex Panel & Seramik Ev 1 İçindekiler 04 06 08 10 12 13 14 16 Kale den Seramik Ev Seramik Ev in Özellikleri Fuar Model Evi Seramik Ev Tipleri Fuar Model

Detaylı

Zamanında. SANDER Group. Üretim ve Teslim

Zamanında. SANDER Group. Üretim ve Teslim Zamanında Üretim ve Teslim Yüksek Teknoloji Cnc Makinalar İle Üretim Tecrübeli Ve Eğitimli Personel TSE - CE - İSO 2001 Kalite Belgeleri İmalattan Direkt Tüketiciye Yurt İçi Ve Yurt Dışı Geniş Bayii Ağı

Detaylı

Dachrock DACHROCK TERAS ÇATILAR. Dachrock, yüksek yük kapasiteli teras çatılarda ısı, ses ve yangın yalıtımı olarak kullanılmaktadır.

Dachrock DACHROCK TERAS ÇATILAR. Dachrock, yüksek yük kapasiteli teras çatılarda ısı, ses ve yangın yalıtımı olarak kullanılmaktadır. FİYAT LİSTESİ Rockwool Fiyat si Sayfa Teras Çatılar Dachrock...3 Durock.....4 Roofrock...5 Yüzer Döşemeler Steprock ( Steprock ND, HD )...........6, 7 Floorrock ( Floorrock C )....... 8 Ara Bölme Duvarları

Detaylı

TERRA COTTA KİL ESASLI PANELLER

TERRA COTTA KİL ESASLI PANELLER TERRA COTTA KİL ESASLI PANELLER YAPI MARKET SAN.TİC.LTD.ŞTİ. İtalyanca da pişmiş toprak anlamına gelen Terra Cotta, M.Ö 5000 yıllarından günümüze dünyanın farklı yerlerindeki uygarlıklar tarafından çoğunlukla

Detaylı

MODERN TASARIMLARLA DAHA VERİMLİ ÇALIŞMA ALANLARI DEĞER KATAN ÇÖZÜMLER BEKLENTİLERİNİZİN ÖTESİNDE PROJELER YÜKSEK ÜRETİM VE UYGULAMA STANDARTLARI

MODERN TASARIMLARLA DAHA VERİMLİ ÇALIŞMA ALANLARI DEĞER KATAN ÇÖZÜMLER BEKLENTİLERİNİZİN ÖTESİNDE PROJELER YÜKSEK ÜRETİM VE UYGULAMA STANDARTLARI 1 MODERN TASARIMLARLA DAHA VERİMLİ ÇALIŞMA ALANLARI DEĞER KATAN ÇÖZÜMLER BEKLENTİLERİNİZİN ÖTESİNDE PROJELER YÜKSEK ÜRETİM VE UYGULAMA STANDARTLARI MODERN TASARIMLARLA DAHA VERİMLİ ÇALIŞMA ALANLARI DEĞER

Detaylı

Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri Yılın Yatırımı Ödülü 2012-02 FİYAT LİSTESİ

Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri Yılın Yatırımı Ödülü 2012-02 FİYAT LİSTESİ 11 Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri Yılın Yatırımı Ödülü 02 FİYAT LİSTESİ Elastomerik Kauçuk Köpük Yüksek buhar difüzyon değerine sahip olan elastomerik kauçuk köpük malzemeler, tesisatlarda iyi bir ısı

Detaylı

KALİTEDE ÖNCÜ KURULUŞ ÜNALLAR İNŞAAT KENDİ SEKTÖRÜNDE LİDER MARKALARI KALİTELİ HİZMET ANLAYIŞIYLA TÜKETİCİSİNE SUNMAKTAN MUTLULUK DUYAR

KALİTEDE ÖNCÜ KURULUŞ ÜNALLAR İNŞAAT KENDİ SEKTÖRÜNDE LİDER MARKALARI KALİTELİ HİZMET ANLAYIŞIYLA TÜKETİCİSİNE SUNMAKTAN MUTLULUK DUYAR KALİTEDE ÖNCÜ KURULUŞ ÜNALLAR İNŞAAT KENDİ SEKTÖRÜNDE LİDER MARKALARI KALİTELİ HİZMET ANLAYIŞIYLA TÜKETİCİSİNE SUNMAKTAN MUTLULUK DUYAR ÜNALLAR İNŞAAT, yurt içinde tamamlamış olduğu projelerle ve yeterli

Detaylı