HOŞGELDİNİZ. YAPI AR-GE Yapı Endüstrisi Araştırma ve Geliştirme Ġktisadi Ġşletmesi. Laboratuvar Müdürü BUKET ÇOPUROĞLU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HOŞGELDİNİZ. YAPI AR-GE Yapı Endüstrisi Araştırma ve Geliştirme Ġktisadi Ġşletmesi. Laboratuvar Müdürü BUKET ÇOPUROĞLU"

Transkript

1 HOŞGELDİNİZ YAPI AR-GE Yapı Endüstrisi Araştırma ve Geliştirme Ġktisadi Ġşletmesi Laboratuvar Müdürü BUKET ÇOPUROĞLU

2 HAMMADDE DAĞ KĠLLERĠNDEN ELDE EDĠLĠR

3 HAMMADDE ÖN HAZIRLIĞI

4 ÖĞÜTME Hammaddenin istenilen tane boyutuna düģürülmesi

5 KARIġTIRMA VE DĠNLENDĠRME Kilin bünyesine nemin nüfuz etmesi için, karıştırma ve dinlendirme işlemleri yapılır.

6 ġekġllendġrme Vakumlu pres makine, ağız kısmına bağlanan kalıplar ile nemlendirilmiş kil e şekil verir.

7 Doğal KURUTMA Suni Kil içerisine Ģekillendirme amacıyla verilen nemin atılması sağlanır.

8 FIRIN ÇEġĠTLERĠ Hoffman Fırın Tünel Fırın Hoffman fırında; ateş hareketli, ürün sabit Tünel fırında; ateş sabit, ürün hareketlidir

9 ºC SICAKLIKTA GERÇEKLEġĠR PĠġME AġAMASI

10 KALĠTE KONTROL AġAMALARI 1.Hammadde kontrol, 2.Pişme enerjisi kontrolü, 3.Üretim aşaması kontrolleri, 3a. Yaş üretim kontrolü, 3b. Kuruma kontrolü, 3c. Pişme kontrolü, 3d. Nihai ürün kontrolü.

11 HAMMADDE KONTROLU TS 4790 /Nisan 1986 Tuğla ve Kiremit Topraklarının Deney Metodu standardında numune alımı ile uygulanacak deneyler verilmiģtir. Ancak, bu standardda kesin hükümler bulunmamaktadır.

12 KĠLĠN ÖZELLĠKLERĠ 1. Plastisite 2. Kohezyon 3. Renk 4. Rötre

13 HOFFMAN FIRINLARDA KULLANILAN KÖMÜR (Prina, Doğal Gaz, F-oil, vs.)

14 ÜRETĠM SÜRECĠNDE KONTROL Üretim sürecinde, özellikle yarı mamul hale gelen tuğla ve kiremidin kuruma rötresine göre boyut kontrollerinin yapılması uygundur.

15 PĠġMĠġ MAMUL

16 KĠL KÂGĠR BĠRĠMLER (TUĞLALAR) Uygunluk Teyit Sistemleri Sistem 2+ Sistem 4

17 Sistem 2+ Beyan edilen basınç dayanım değerinin güven seviyesine göre KATEGORİ I olan mamuller için tercih edilmektedir. CE işaretlemesi için Onaylanmış Kuruluş a başvurmak gerekmektedir. Üreticiler birazdan bahsedeceğim Sistem 4 ün tüm gereklerini yerine getirmekle mükelleftir. Onaylanmış kuruluş ise bu gerekleri kontrol ederek AT UYGUNLUK BELGESİ vermektedirler. Sorumluluk yine üreticidedir.

18 Sistem 4 KATEGORİ II olan mamuller için tercih edilmektedir. CPD ye göre ; 1- Malzemenin üretici tarafından başlangıç tip deneyine tabi tutulması, 2- Fabrika üretim kontrolü istenmektedir. İmalatçı, bu koşulları yerine getirerek AT UYGUNLUK BEYANINI sunmaktadır.

19 Sistem 4 için; 1- Her üretici fabrika imalat kontrol sistemini kurmalı ve bu sistemi çalıştırmalıdır. 2a Her bir tip ürün için Başlangıç Tip Deneyleri yapılmış ve/veya yaptırılmış olmalı, 2b süreç içinde rutin kalite kontrol deneyleri yapılarak ve/ veya yaptırılarak dosyalanmalıdır.

20 1- Her geliştirilen yeni bir tip mamul için, 2- Hammadde kaynağında ve/veya bileşim oranlarında değişiklik olduğunda, 3- Ġmalatta mamul özelliklerini değiştirebilecek şekilde bir değişiklik olduğunda, Mutlaka tekrarlanmalıdır. BaĢlangıç tip deneyleri,

21 Rutin kalite kontrol deneyleri firmada ve/ veya ortak lab.da yapılıyor ise; 1- Bu işi yapan kişinin ehil olup olmadığı, 2- Mevcut lab.cihazlarının kalibrasyonunun olup olmadığı, 3- Yapılan muayene ve deneylerin kalite planına (hangi sıklıkta) uygun olarak yapılıp yapılmadığı, 4- Muayene ve deney sonuçlarının kayıt altına alınıp alınmadığı, 5- Arşivlemenin yapılıp yapılmadığı, 6- Ġzlenebilirliğin sağlanıp sağlanmadığı kontrol edilmelidir. (Ortak laboratuarda gizlilik ilkesinin sağlanması ayrıca önemlidir.)

22 Rutin kalite kontrol deneyleri firmada ve/ veya ortak lab.da yapılamıyor ise, 1. Gözle muayene ve boyut muayenesinin yapılıp yapılmadığı ve kayıtlarının tutulup tutulmadığı kontrol edilmelidir. 2. Yapılamayan deneyler için, TS EN Standardına göre kalite sistemi kurulmuş ve bu deneyleri yapabilecek durumda bulunan bir laboratuar ile taşeron sözleşmesi olup olmadığı sorulmalı, kalite planına göre deney raporları istenmelidir.

23 TS EN LD BĠRĠMLER Açık hava şartlarına maruz olmayan (korunmuş) kâgirde kullanılan ve kuru birim hacim kütlesi en fazla 1000 kg/m³ olan. HD BĠRĠMLER Açık hava şartlarına maruz olan (korunmamış) kagirde kullanılan kil kagir birimlerin tamamı ve korunmuş kagirde kullanılacak kuru birim hacim kütlesi 1000 kg/m³ ten büyük olan.

24 LD ve HD BĠRĠMLER KATEGORĠ I KATEGORĠ II SĠSTEM 2+ SĠSTEM 4

25 BOYUTLAR VE BOYUT TOLERANSLARI Boyutlar: Kagir birimin duvardaki normal kullanıma göre; uzunluk genişlik ve yükseklik olarak bu sıraya uygun mm cinsinden beyan edilmelidir. Genişlik değeri duvar kalınlığını ifade etmektedir. Yatay Delikli Tuğla Uzunluk Genişlik Yükseklik

26 BOYUTLAR VE BOYUT TOLERANSLARI 1- Ortalama Değer Toleransları: Ortalama değer bakımından hangi tolerans sınıfını sağladığını beyan etmelidir. 2- Aralık: Bir boyutun ölçülen en büyük ve en küçük değerleri arasındaki fark olup, bununla ilgili aralık kategorisini beyan etmelidir. DüĢey Delikli Tuğla Uzunluk Genişlik Yükseklik

27 ÖRNEK:

28 DÖġEME YÜZLERĠNĠN DÜZLÜKTEN SAPMASI Ġmalatçı döşeme yüzlerinin izin verilen düzlükten sapma toleranslarını beyan etmelidir. Tuğlaların duvarda kullanım durumlarına göre belirlenen üst yüz ve alt yüzünün köşegenleri doğrultusunda ölçülen yüzeyden sapmasıdır. Bu sapma iç bükey ya da dış bükey olabilir. Genelde 5 mm olarak beyan edilmektedir.

29 DÖġEME YÜZLERĠNĠN DÜZLEMSEL PARALELLĠĞĠ Ġmalatçı, döşeme yüzlerinin izin verilen düzlemsel paralellikten sapma toleranslarını beyan etmelidir. Dört köşeden alınan yükseklik ölçümleri arasındaki farktır. Genelde 5 mm olarak beyan edilmektedir.

30 Ġmalatçı, kil kâgir birimlerin konfigürasyonunu beyan etmelidir. Bu beyan teknik çizim ya da resim yoluyla yapılmaktadır. Standardın ekinde verilen örnekte bu şekilde yer almaktadır. KONFĠGÜRASYON

31 BĠRĠM HACĠM KÜTLESĠ BRÜT KURU BĠRĠM HACĠM KÜTLESĠ: Ġmalatçı tarafından tolerans sınıfı da dahil olmak üzere beyan edilmelidir. ( örneğin; 550 kg/m3 D1) NET KURU BĠRĠM HACĠM KÜTLESĠ: Ġmalatçı tarafından tolerans sınıfı da dâhil olmak üzere beyan edilmelidir. ( örneğin; 1800 kg/m3 D1)

32 BASINÇ DAYANIMI Ġmalatçı, kil kâgir birimlerin ortalama basınç dayanımını ve Kategori I veya Kategori II den hangisine dâhil olduğunu da beyan etmelidir.

33 Deney sonuçlarına göre; 1- Basınç dayanım değerlerinin ortalaması beyan edilen değerden daha küçük olmamalıdır. 2- Ölçülen dayanım değerlerinin hiçbirisi beyan değerinin % 80 inden küçük olmamalıdır.

34 ISIL DAVRANIġ ÖZELLĠKLERĠ Standartta, imalatçının TS EN 1745 e göre mamulün λ değerini beyan etmesi ve beyanda da 1745 de verilen çizelge, deney veya hesaplama yönteminden hangisinin kullanılarak bu beyanın yapıldığı da istenmektedir.

35 DAYANIKLILIK Donma- çözülmeye karģı dayanıklılık Korunmuş kagirde kullanılan Açık hava şartlarına maruz bırakılmayan tip olmaları nedeniyle standart gereği bu koşul aranmamaktadır. Üreticilerimiz NPD ya da F0 olarak beyan etmektedirler.

36 SU EMME Korunmuş kagirde kullanılan Açık hava şartlarına maruz bırakılmayan tip olmaları nedeniyle standart gereği bu koşul aranmamaktadır. Ancak HD birimler için % olarak ortalama su emme değeri beyan edilmelidir.

37 AKTĠF ERĠYEBĠLĠR TUZ ĠÇERĠĞĠ Korunmuş kâgirde kullanılan Açık hava şartlarına maruz bırakılmayan tip olmaları nedeniyle standart gereği bu koşul aranmamaktadır.

38 RUTUBET HAREKETĠ Ülkemizde bu özellik ile ilgili şart bulunuyorsa, bir boyutu en az 400 mm ve dış et kalınlığı en az 12 mm olan kagir birimler için beyan edilmelidir.

39 YANGINA TEPKĠ Ġmalatçı yangına tepki sınıflarını beyan etmelidir. Kil kagir birimler için, hem Standard hem de Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik te yer aldığı gibi deneye ihtiyaç duyulmaksızın YANGIN SINIFI A1 olarak beyan edilmektedir.

40 SU BUHARI GEÇĠRGENLĠĞĠ Standard, imalatçının TS EN 1745 de verilen çizelgelerde yer alan su buharı difüzyon katsayısı yoluyla beyan edilmesini istemektedir.

41 Standard sabit değer ya da deney esasına göre beyan etmeyi öngörmektedir. BAĞ DAYANIMI

42 NUMUNE SAYISI Numune alınma ihtiyacı duyulursa, 20 adet yeterli olacaktır. Eğer basınç dayanımı çift yönlü olarak beyan edilmişse bu sayı 30 a çıkacaktır. Alınan bu numunelerden 10 adedi basınç dayanımında, 10 adedi ise diğer deneylerde kullanılacaktır.

43 ĠġARETLEME Numuneler üzerinde CE TS EN LD KATEGORĠ II 07 Firma Adı ve Tel. olarak bilgiler bulunmaktadır.

44

45 ÖRNEKTİR FİRMA ADI VE ADRESİ

46 FİRMA ADI

47 KĠL KĠREMĠTLER - TS EN 1304 Uygunluk Teyit Sistemleri Sistem 3 Sistem 4

48 Sistem 3 Kiremitlerin yangına tepki, dış yangın performansı ve tehlikeli maddelerin açığa çıkmasına bağlı olarak verilmiştir. Bu sistemde onaylanmış yetkili deney laboratuarlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Kil çatı kiremitlerinin SİSTEM 3 de değerlendirilebilmesi için, kiremitlerin imalatları gereği yanıcı maddelerle kaplanmış olmaları gerekmektedir ki yangın esnasında hem yansın, buna bağlı olarak tehlikeli maddeler açığa çıksın ya da dışarıdan gelen yangına iştirak etsin.

49 TS EN 1304 E GÖRE KĠREMĠTLER ĠKĠ GRUBA AYRILMIġTIR 1) Kenetlenme Tipine Göre Kiremitler 2) Sızdırmazlık Grubuna Göre Kiremitler

50 1 Özel kiremitler (El yapımı)

51 2 Kenarı ve üst tarafı kenetlenebilen kiremitler

52 3 Sadece kenarı kenetlenebilen kiremitler

53 4 ALATURKA / OSMANLI Üst ve alt kiremitler

54 5 S KİREMİT Üst üste bindirmeli kiremitler

55 6 LÜKS Düz kiremitler

56 Sızdırmazlık Gruplarına Göre Kiremitler GRUP 1: İlave bir yalıtım malzemesine gerek kalmadan, tek başına kullanılabilen kiremitlerdir. GRUP 2: Su yalıtım malzemesi ile kullanılması gereken kiremitlerdir.

57 YAPISAL ÖZELLĠKLER Mamullerin bir arada uygun bir şekilde döşenmesini engelleyici imalat kusurları ve yapısal kusurlar ( kırık, yapısal çatlak, tırnak kaybı) bulunmamalıdır.

58 TESPĠT Kiremitler, tırnaklı ve/veya bağlantı delikli olarak teslim edilmelidir.

59 1- BÜKÜLME: BĠÇĠM DÜZGÜNLÜĞÜ TS EN 1024 de kiremidin tiplerine göre bu deneyin nasıl yapılacağı anlatılmaktadır. Deneyin prensibi, bir düzlem üzerinde üç köşesinden bastırılan kiremidin dördüncü köşeden gösterdiği sapmadır.

60 EN KESĠT ÜNĠFORMLUĞU: Üst ve alt kiremitlerinde, en büyük ve en küçük genişlik değerleri arasındaki fark ve kiremidin dar ucunda ölçülen genişlik değerlerinin en büyüğü ile en küçüğü arasındaki fark ile kiremidin geniş ucunda ölçülen genişlik değerlerinin en büyüğü ile en küçüğü arasındaki fark 15 mm den fazla olmamalıdır.

61 2- BOMBE Kiremitlerin dış yüzeyinde oluşan konkavlığın meydana getirdiği yüksekliktir. Yine TS EN 1024 de kiremidin tiplerine göre bu deneyin nasıl yapılacağı anlatılmaktadır.

62 BOYUTLAR VE BOYUT TOLERANSLARI Uzunluk Genişlik

63 SIZDIRMAZLIK CE Ġşaretlemesinde hem GRUP 1 ya da GRUP 2 olarak hem de deney metodunun beyanı istenmektedir.

64 EĞĠLME DAYANIMI CE Ġşaretleme örneğinde gerekli şartlar sağlanmıştır ibaresi yer almaktadır.

65 DONMA ETKĠSĠNE DĠRENÇ CE Ġşaretleme örneğinde Metot C deki şartları sağlamıştır. ibaresi yer almaktadır.

66 DIġ YANGIN PERFORMANSI CE Ġşaretleme örneğinde Uygun olduğu kabul edilmiştir. ibaresi yer almaktadır.

67 CE Ġşaretleme örneğinde Sınıf A1 ibaresi yer almaktadır. YANGINA TEPKĠ

68 Kiremitler üzerinde; ĠġARETLEME a) Ġmalatçı ve fabrikanın adı, b) Ġmalatın yapıldığı ay ve yıl, c) Ġmalatın yapıldığı ülke adı (Türkiye) olarak Standard gereği bulunmalıdır. Bizim üreticilerimiz TS EN 1304 ü de kullanmaktadırlar. Ancak, mamulü tanımlayan teknik broşürlerinde boyutlar ve bombe değerinin beyanı istenmektedir.

69 DENEY SIKLIĞI Standartta fabrika imalat kontrolü için yapılacak deney sıklıkları verilmiştir.

70 NUMUNE SAYISI TS EN 1304 e, göre tüm deneylerin yapılması için gereken numune sayısı 33 dür. Bunun 10 adedi eğilme, 10 adedi sızdırmazlık, 13 adedi ise dona dayanıklılık deneyi içindir.

71 AT Uygunluk Beyanı EC Declaration of Conformity Belge No: CE-15 Biz/We; ÜLKÜ TOPRAK SAN. VE TİC. A.Ş SALĠHLĠ ANKARA ÖRNEKTİR ASFALTI 7. KM SALĠHLĠ-MANĠSA FİRMA ADI VE / ADRESİ TÜRKĠYE Tel: Fax: Aşağıda adı,tipi,imal yılı,seri numarası verilen mamul/mamulleri ilk dökümanlarda tanımlandığı gibi 89/106/EEC yapı ve inşaat malzemeleri yönetmeliği gereklerini karşılayacak şekilde ürettiğimizi beyan ederiz. As described in the attached documantatition is in confirmity with the construction equipments directive 89/106/EEC (specify revealed provisions and other aplicable directives, if any). Adı-Marka/Make : Tipi/Type : İmal Yılı/Year of product : 2007 Seri No/Serial No : 01 Standart/Standart No : TS EN 1304/Nisan 2007 Kenarı ve Üst Tarafı Kenetlenebilen(Marsilya) Kiremit Uzunluk:410 mm GeniĢlik:230 mm Yetkili/Representative Adı Soyadı/Name&Surname : Nevzat Seyhan Ünvanı/Position : Teknik Müdür Tarih-Yer/Place&Date: Temmuz İmza/Signature

72 DOLGU ASMOLENLERĠ-TS 1261 (Statik ÇalıĢmaya Katılmayan)

73 ASMOLEN SINIFLANDIRMASI Döşeme Dolgu Tuğlaları biçimlerine göre, 1) Kulaklı Tuğlalar (KT) 2) Düz Tuğlalar (DT)

74 BĠÇĠM VE GÖRÜNÜġ ĠLE BOYUTLAR VE TOLERANSLARI Uzunluk Genişlik Yükseklik

75 HACĠM KÜTLESĠ Standartta verilen deneye göre belirlenecek hacim kütleleri ve bunların aritmetik ortalamaları tuğlanın tiplerine göre istenilen değerlere uygun olmalıdır.

76 KIRILMA YÜKÜ Standartta verilen deneye göre belirlenecek kırılma yükleri tuğlanın tiplerine ve uzunluğuna göre istenilen değerlere uygun olmalıdır

77 ZARARLI KĠREÇ VE MANYEZĠ Standartta verilen deney uygulandığında; kullanma sırasında zararlı olabilecek çatlama, kopma, pullanma, dağılma vb. gibi hasarlar görülmemelidir.

78 ĠġARETLEME Tuğlalar üzerinde yapımcı firmanın markası ve kısa adı, TS 1261 ve tuğlanın sınıfını ile tipini belirten işaretler bulunmalıdır.

79 NUMUNE MĠKTARI En az 20 adet olmalıdır. Sadece eğilme deneyi yapılacak ise 7 adet numune yeterlidir.

80

81 İlginiz için Teşekkür Ederim BUKET ÇOPUROĞLU

TUĞLALAR (KİL KAGİR BİRİMLER) Belemir BALTÜRK Mimar

TUĞLALAR (KİL KAGİR BİRİMLER) Belemir BALTÜRK Mimar TUĞLALAR (KİL KAGİR BİRİMLER) Belemir BALTÜRK Mimar YAPI MALZEMELERİ TUĞLALAR ASMOLEN TUĞLALAR YAPI MALZEMELERİ AB MEVZUATI GEREĞİ CE İŞARETLEMESİ 01.01.2007 ULUSAL MEVZUAT GEREĞİ G İŞARETLEMESİ 01.07.2010

Detaylı

T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARLARINDA YAPILAN TESTLER

T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARLARINDA YAPILAN TESTLER Sr. No. SERTLEŞMİŞ BETON DENEYLERİ 1 TS EN 12504-1 Sertleşmiş Beton Deneyleri/Karot numunesi alınması ( İlk 3 adet) 2 TS EN 12504-1 Sertleşmiş Beton Deneyleri/Karot numunesi alınması (3 Adet karottan sonra

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Deney Laboratuvarı Adresi : Şerifali Çiftliği Hendem cad. No:58 Kat:1 Yukarıdudullu Ümraniye 34775 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 216 420 47 52 Faks : 0 216 466 31

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/4) Deney Laboratuvarı Adresi : Tümsan 2 Sitesi B Blok No:5 İkitelli İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0 212 486 29 53 Faks : 0 212 486 29 52 E-Posta : info@cevkak.org Website

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Deney Laboratuvarı Adresi : Şerifali Mah. Hendem cad. No:58 Kat:1 Yukarıdudullu Ümraniye 34775 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0 216 420 47 52 Faks : 0 216 466 31 52 E-Posta

Detaylı

BAYINDIRLIK VE ĠSKAN BAKANLIĞI YAPI ĠġLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. YAPI MALZEMELERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI NİSAN 2011

BAYINDIRLIK VE ĠSKAN BAKANLIĞI YAPI ĠġLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. YAPI MALZEMELERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI NİSAN 2011 YAPI MALZEMELERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI NİSAN 2011 DOĞAL TAġ ÜRÜNLERĠ STANDARTLARI VE PĠYASA GÖZETĠMĠ VE DENETĠMĠ (89/106/EEC) DOĞAL TAġ STANDATLARI TS EN 12058 Doğal TaĢ Ürünleri Yer ve Merdivenler Ġçin Kaplama

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Deney Laboratuvarı Adresi : Tümsan 2 Sitesi B Blok No:5 İkitelli İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 212 486 29 53 Faks : 0 212 486 29 52 E-Posta : info@cevkak.org Website

Detaylı

YAPI MALZEMELERİ MUAYENE VE DENEYLERİ

YAPI MALZEMELERİ MUAYENE VE DENEYLERİ YAPI MALZEMELERİ MUAYENE VE DENEYLERİ YAPI MALZEMELERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÜRÜN ÜRETİCİ - LABORATUVAR Piyasaya kaliteli ürün arz edebilmek adına ürün, üretici ve Laboratuvar arasında çok sıkı bir bağ vardır.

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ- YAPI MALZEMELERİ LABORATUARI

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ- YAPI MALZEMELERİ LABORATUARI SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ- YAPI MALZEMELERİ LABORATUARI Firma Adı: Revzen Mimarlık Restorasyon İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti. Reşatbey Mahallesi

Detaylı

MTA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NE AİT İLK PATENT ÇİMENTOSUZ HAFİF YAPI MALZEMESİ ÜRETİM YÖNTEMİ

MTA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NE AİT İLK PATENT ÇİMENTOSUZ HAFİF YAPI MALZEMESİ ÜRETİM YÖNTEMİ MTA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NE AİT İLK PATENT ÇİMENTOSUZ HAFİF YAPI MALZEMESİ ÜRETİM YÖNTEMİ TR 2009/00643 B Abdulkerim YÖRÜKOĞLU * ve Günnur ULUSOY ** MTA Genel Müdürlüğü MAT Dairesi Endüstriyel Hammaddeler ve

Detaylı

TEBLİĞ YAPI İŞLERİ İNŞAAT, MAKİNE VE ELEKTRİK TESİSATI GENEL TEKNİK ŞARTNAMELERİNE DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: YFK-2007/1) DE

TEBLİĞ YAPI İŞLERİ İNŞAAT, MAKİNE VE ELEKTRİK TESİSATI GENEL TEKNİK ŞARTNAMELERİNE DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: YFK-2007/1) DE 31 Ocak 2019 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 30672 TEBLİĞ Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: YAPI İŞLERİ İNŞAAT, MAKİNE VE ELEKTRİK TESİSATI GENEL TEKNİK ŞARTNAMELERİNE DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: YFK-2007/1)

Detaylı

TÜRKİYE GAZBETON ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ

TÜRKİYE GAZBETON ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜRKİYE GAZBETON ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TARİHÇE Kasım 1990 tarihinde, Gazbeton Üreticileri Birliği adı altında gazbeton üreticisi firmalar tarafından kurulmuştur. 2000 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile TÜRKİYE

Detaylı

Beton Şartnamesinin Hazırlanması. Beton için şartname hazırlayıcı aşağıda verilen hususları dikkate almalıdır:

Beton Şartnamesinin Hazırlanması. Beton için şartname hazırlayıcı aşağıda verilen hususları dikkate almalıdır: Beton Kullanıcısına Yönelik Kısaca TS EN 206-1 Beton Standardı Hazırlayan:Tümer Akakın 8 Aralık 2004 günü, Türkiye de yapı malzemeleri açısından önemli bir değişim günü olmuştur. Avrupa Birliği ne teknik

Detaylı

MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ SİPER PERLİTLİ YALITIM SIVASI ANALİZ RAPORU

MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ SİPER PERLİTLİ YALITIM SIVASI ANALİZ RAPORU RAPOR BAŞLIĞI SİPER PERLİTLİ YALITIM SIVASI ANALİZ RAPORU SUNULAN SİPER YAPI KİMYASALLARI İTH. İHR. PAZ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Çamlaraltı Mahallesi, 2636 Skak, N:33/1 Pamukkale - DENİZLİ Rapr N İKC.CE-009/15

Detaylı

Master Panel NOVA 5TM Çatı

Master Panel NOVA 5TM Çatı Master Panel NOVA 5TM Çatı Ürün Tanımı Yangın riskinin yüksek olduğu yapılarda ve azami yangın dayanımı istenen binalarda güvenle kullanılırken beş hadveli formuyla geniş açıklıkların güvenle geçilmesini

Detaylı

YOĞUNLUK : minimum kg/m3. ISI İLETKENLİK : 0,028W/Mk SU EMME : % 0,1 SU BUHARI DİFÜZYON DİRENCİ : YANGIN SINIFI : B1 (TS 11989)

YOĞUNLUK : minimum kg/m3. ISI İLETKENLİK : 0,028W/Mk SU EMME : % 0,1 SU BUHARI DİFÜZYON DİRENCİ : YANGIN SINIFI : B1 (TS 11989) ZEMİN İZOLASYONU FLOORMATE MALZEME ÖZELLİĞİ Uzunluk: 1200mm Genişlik: 600mm Kalınlık: 30, 40, 50, 60,80 mm BASMA DAYANIMI : 200 kpa (%10 deformasyonda) BASMA SÜNMESİ : 60 kpa (%2 deformasyonda, 50 yıl

Detaylı

TEKNİK RAPOR. Yrd. Doç. Dr. Kemal Tuşat YÜCEL S.D.Ü. Mühendislik Fakültesi İnş. Müh. Böl. Yapı Anabilim Dalı Yapı Malzemesi Bilim Dalı

TEKNİK RAPOR. Yrd. Doç. Dr. Kemal Tuşat YÜCEL S.D.Ü. Mühendislik Fakültesi İnş. Müh. Böl. Yapı Anabilim Dalı Yapı Malzemesi Bilim Dalı TEKNİK RAPOR (TEKNİK RAPOR NO: 18/2012) Raporu Hazırlayan: Yrd. Doç. Dr. Kemal Tuşat YÜCEL S.D.Ü. Mühendislik Fakültesi İnş. Müh. Böl. Yapı Anabilim Dalı Yapı Malzemesi Bilim Dalı kemalyucel@sdu.edu.tr

Detaylı

ALTYAPI MALZEMELERİNDE MUAYENE HİZMETLERİ VE ÖNEMİ 02.12.2015 İSTANBUL UYGULAMALI GAZ VE ENERJİ TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA MÜHENDİSLİK SAN. VE TİC. A.Ş.

ALTYAPI MALZEMELERİNDE MUAYENE HİZMETLERİ VE ÖNEMİ 02.12.2015 İSTANBUL UYGULAMALI GAZ VE ENERJİ TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA MÜHENDİSLİK SAN. VE TİC. A.Ş. ALTYAPI MALZEMELERİNDE MUAYENE HİZMETLERİ VE ÖNEMİ 02.12.2015 İSTANBUL UYGULAMALI GAZ VE ENERJİ TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA MÜHENDİSLİK SAN. VE TİC. A.Ş. Muayene Nedir? UGETAM ve Muayene Muayenenin Aşamaları

Detaylı

Master Panel 1000 WT Cephe

Master Panel 1000 WT Cephe GROUP ENERJİ SANDVİÇ PANEL 0216 340 2538-39 FAKS: 0216 340 2534 Email:info@groupenerji.com Master Panel 1000 WT Cephe Ürün Tanımı Cephe paneli bağlantı elemanını gizleyen sistemi sayesinde cephelerde kullanıma

Detaylı

06.03.2009 İÇİNDEKİLER

06.03.2009 İÇİNDEKİLER 06.03.2009 1. DUVARLAR İÇİNDEKİLER 1.1 Duvarların Sınıflandırılması 1.2 Duvarların Görevleri 1.3 Kagir Duvarlar 1.4 Cam Tuğla Duvarlar 1.5 Modüler Duvarlar 06.03.2009 DUVARLAR Duvarlar, yapılarda mekanları

Detaylı

2.1. Yukarıdaki hususlar dikkate alınarak tasarlanmış betonun siparişinde aşağıdaki bilgiler üreticiye verilmelidir.

2.1. Yukarıdaki hususlar dikkate alınarak tasarlanmış betonun siparişinde aşağıdaki bilgiler üreticiye verilmelidir. Beton Kullanıcısının TS EN 206 ya Göre Beton Siparişinde Dikkat Etmesi Gereken Hususlar Hazırlayan Tümer AKAKIN Beton siparişi, TS EN 206-1 in uygulamaya girmesiyle birlikte çok önemli bir husus olmıştur.

Detaylı

Master Panel 1000 R5T Çatı

Master Panel 1000 R5T Çatı GROUP ENERJİ SANDVİÇ PANEL 0216 340 2538-39 FAKS: 0216 340 2534 Email:info@groupenerji.com Master Panel 1000 R5T Çatı Ürün Tanımı Yangın riskinin yüksek olduğu yapılarda ve azami yangın dayanımı istenen

Detaylı

Metalik malzemelerdeki kaynakların tahribatlı muayeneleri-kaynaklı yapıların soğuk çatlama deneyleri-ark kaynağı işlemleri Bölüm 2: Kendinden ön gerilmeli deneyler ISO 17642-2:2005 CTS TESTİ Hazırlayan:

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2013 YILI DÖNER SERMAYE FİYAT LİSTESİ İÇİNDEKİLER

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2013 YILI DÖNER SERMAYE FİYAT LİSTESİ İÇİNDEKİLER ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2013 YILI DÖNER SERMAYE FİYAT LİSTESİ İÇİNDEKİLER Kod Deney Adı Sayfa No 1. AGREGA DENEYLERİ 2 2. TAŞ DENEYLERİ 2 3. ÇİMENTO

Detaylı

Onaylanmış Kuruluş No 1023. TS EN 1928 (metod B 10 kpa) - - TAM. TS EN 1928 (metod B 60 kpa) - - TAM. TS EN 1296 / TS EN 1928 (metod B 60 kpa)

Onaylanmış Kuruluş No 1023. TS EN 1928 (metod B 10 kpa) - - TAM. TS EN 1928 (metod B 60 kpa) - - TAM. TS EN 1296 / TS EN 1928 (metod B 60 kpa) PG 200 Onaylanmış Kuruluş No 1023 FPC CPD-0042 F FPC CPD-0043 F GÖRSEL KUSURLAR TS EN 1850-1 YOKTUR UZUNLUK TS EN 1848-1 m -0,03 15 DOĞRULTUDAN SAPMA TS EN 1848-1 GEÇER KALINLIK TS EN 1849-1 mm ± 0,2 2

Detaylı

DUVAR TEKNİKLERİ İÇİNDEKİLER

DUVAR TEKNİKLERİ İÇİNDEKİLER T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ YAPI EĞİTİMİ BÖLÜMÜ DUVAR TEKNİKLERİ DERS NOTU Öğr.Grv.Gökhan GÖRHAN 1 1. DUVARLAR İÇİNDEKİLER 1.1 Duvarların Sınıflandırılması 1.2 Duvarların Görevleri

Detaylı

TEKNİK BİLGİ FÖYÜ EXTRÜDE POLİSTREN LEVHA. 600x1250 TR200 TS EN 1607 < 5 (2) CS(10/Y)100 TS EN 826

TEKNİK BİLGİ FÖYÜ EXTRÜDE POLİSTREN LEVHA. 600x1250 TR200 TS EN 1607 < 5 (2) CS(10/Y)100 TS EN 826 Malzeme XPS Tip 1500 Kenar Profili Kare, Lambalı Yüzey Şekli Düz Yoğunluk d kg/m 3 min. 30 min. 24 min. 22 min. 23 min. 30 min. 30 Kalınlık T mm 20 25 30 40 50 60 70 80 90 100 T1/T2/T3 TS EN 823 Yangına

Detaylı

C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KAPSAM Projede belirtilen yerlerde aşağıda teknik özellikleri verilen Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri kullanılacaktır. 2. GENEL ÖZELLİKLER

Detaylı

3. BACA VE İÇ TESİSAT GÜVENLİĞİ STRATEJİK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI MART YAŞINDA

3. BACA VE İÇ TESİSAT GÜVENLİĞİ STRATEJİK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI MART YAŞINDA 3. BACA VE İÇ TESİSAT GÜVENLİĞİ STRATEJİK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 02-04 MART 2017 10 YAŞINDA Destekleyen Kuruluş YAPI MALZEMELERİ YÖNETMELİĞİ BACALAR KAPSAMINDA UYGUNLUK DEĞERLENDİRME AHMET MERT PEKİN

Detaylı

TS EN 1928 (metod B 10 kpa) - - TAM. TS EN 1928 (metod B 60 kpa) - - TAM. TS EN 1296 / TS EN 1928 (metod B 60 kpa)

TS EN 1928 (metod B 10 kpa) - - TAM. TS EN 1928 (metod B 60 kpa) - - TAM. TS EN 1296 / TS EN 1928 (metod B 60 kpa) EG 200 Genel amaçlı su yalıtımında çatı, teras, duvar ve zeminlerde uygulanır. Tip A - Tip T GÖRSEL KUSURLAR TS EN 1850-1 YOKTUR UZUNLUK TS EN 1848-1 m -0,03 15 DOĞRULTUDAN SAPMA TS EN 1848-1 GEÇER KALINLIK

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ- YAPI MALZEMELERİ LABORATUARI. Kemal Tuşat YÜCEL

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ- YAPI MALZEMELERİ LABORATUARI. Kemal Tuşat YÜCEL SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ- YAPI MALZEMELERİ LABORATUARI Kemal Tuşat YÜCEL İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ- YAPI MALZEMELERİ LABORATUARI YIĞMA YAPI MALZEME

Detaylı

1. Projeden, malzemeden gerekli veriler alınır

1. Projeden, malzemeden gerekli veriler alınır 1. Projeden, malzemeden gerekli veriler alınır Beton karışım hesabı yapılırken; Betonun döküleceği elemanın boyutları Elemanın maruz kalacağı çevresel etkiler (sülfat ve klorür gibi zararlı kimyasal etkiler,

Detaylı

LOJİSTİK BİLGİLERİ STOKLAMA BİLGİLERİ

LOJİSTİK BİLGİLERİ STOKLAMA BİLGİLERİ - ISIPAN ISIPAN PRM LOJİSTİK BİLGİLERİ STOKLAMA BİLGİLERİ 1 ODE ISIPAN ODE ISIPAN DT/ BD 0,03-0,03 W/mK lik ısı iletkenlik katsayısına, 0-0 kpa basma dayanımına, Bünyesine su almayan yapıda ve optimum

Detaylı

Isı yalıtımında BONUS PAN XPS

Isı yalıtımında BONUS PAN XPS Isı yalıtımında BONUS PAN XPS içindekiler - Lider Markaların Üreticisinden 1 - BONUS PAN XPS 3 - BONUS PAN Kullanım Alanları 4 - Ürünler - BONUS PAN GOLD 6 - BONUS PAN PLATIN 8 - BONUS PAN PLUS 10 Benzersiz

Detaylı

TEDAŞ-MLZ(GES)/2015-060 (TASLAK) TÜRKİYE ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FOTOVOLTAİK SİSTEMLER İÇİN DC ELEKTRİK KABLOLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ

TEDAŞ-MLZ(GES)/2015-060 (TASLAK) TÜRKİYE ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FOTOVOLTAİK SİSTEMLER İÇİN DC ELEKTRİK KABLOLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRKİYE ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FOTOVOLTAİK SİSTEMLER İÇİN DC ELEKTRİK KABLOLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ.. - 2015 İÇİNDEKİLER 1. GENEL 1.1. Konu ve Kapsam 1.2. Standartlar 1.3. Çalışma Koşulları

Detaylı

HAZIR AMBALAJLI MAMULLERİN HACİM VE AĞIRLIK ESASINA GÖRE NET MİKTAR TESPİTİNE DAİR YÖNETMELİK (76/211/AT) GAZİANTEP Ağustos 2013

HAZIR AMBALAJLI MAMULLERİN HACİM VE AĞIRLIK ESASINA GÖRE NET MİKTAR TESPİTİNE DAİR YÖNETMELİK (76/211/AT) GAZİANTEP Ağustos 2013 HAZIR AMBALAJLI MAMULLERİN HACİM VE AĞIRLIK ESASINA GÖRE NET MİKTAR TESPİTİNE DAİR YÖNETMELİK (76/211/AT) GAZİANTEP Ağustos 2013 Sunum Planı Mevzuat Tanımlar Hazır Ambalajlı Mamullerin Kontrolü Sektörün

Detaylı

5/3/2017. Verilenler: a) TS EN standardından XF1 sınıfı donma-çözülme ve XA3 sınıfı zararlı kimyasallar etkisi için belirlenen kriterler:

5/3/2017. Verilenler: a) TS EN standardından XF1 sınıfı donma-çözülme ve XA3 sınıfı zararlı kimyasallar etkisi için belirlenen kriterler: ÖRNEK: Endüstriyel bölgede yapılacak bir betonarme yapı için TS EN 206-1 standardına göre XF1 sınıfı donma-çözülme ve XA3 sınıfı zararlı kimyasallar etkisine karşı dayanıklı akıcı kıvamda bir beton karışım

Detaylı

Cem İzolasyon ÜRÜN BİLGİ FORMU PG 200

Cem İzolasyon ÜRÜN BİLGİ FORMU PG 200 PG 200 Onaylanmış Kuruluş No 1023 FPC CPD-0042 F FPC CPD-0043 F Genel amaçlı su yalıtımında çatı, teras, duvar ve zeminlerde uygulanır. Tip A - Tip T Cam Tülü GÖRSEL KUSURLAR TS EN 1850-1 YOKTUR UZUNLUK

Detaylı

DECLARATION OF PERFORMANCE. According to EU 305/2011, Annex V. (EU 305/2011, Ek 5 e göre) Performans Beyanı NO:014

DECLARATION OF PERFORMANCE. According to EU 305/2011, Annex V. (EU 305/2011, Ek 5 e göre) Performans Beyanı NO:014 DCLARATION OF PRFORMANC According to U 305/2011, Annex V (U 305/2011, k 5 e göre) Performans Beyanı NO:014 1. Identification code of the product type / Ürün tipi kimlik kodu OD OPAL SRİSİ / OD OPAL SRIS

Detaylı

BİNALARDA PENCERE MONTAJ (DİLATASYON) BOŞLUĞUNDAN KAYBOLAN ENERJİ KAYBI. Celalittin KIRBAŞ Mak. Müh. MMO KOCAELİ ŞUBESİ

BİNALARDA PENCERE MONTAJ (DİLATASYON) BOŞLUĞUNDAN KAYBOLAN ENERJİ KAYBI. Celalittin KIRBAŞ Mak. Müh. MMO KOCAELİ ŞUBESİ BİNALARDA PENCERE MONTAJ (DİLATASYON) BOŞLUĞUNDAN KAYBOLAN ENERJİ KAYBI Celalittin KIRBAŞ Mak. Müh. MMO KOCAELİ ŞUBESİ DİLATASYON / MONTAJ BOŞLUĞU Tespit vidası Duvar Pencere doğraması/kasası Dilatasyon

Detaylı

TS 500 (2000): Betonarme yapıların hesap ve yapım kuralları TS 498: Yapı elemanlarının boyutlandırılmasında alınacak yüklerin hesap değerleri

TS 500 (2000): Betonarme yapıların hesap ve yapım kuralları TS 498: Yapı elemanlarının boyutlandırılmasında alınacak yüklerin hesap değerleri TS 500 (2000): Betonarme yapıların hesap ve yapım kuralları Bu standart betonarme yapı elemanları ve yapıların kullanım amaç ve süresine uygun güvenlikte tasarlanması hesaplanması, boyutlandırılması ve

Detaylı

DUVARLAR duvar Yapıdaki Fonksiyonuna Göre Duvar Çeşitleri 1-Taşıyıcı duvarlar; 2-Bölme duvarlar; 3-İç duvarlar; 4-Dış duvarlar;

DUVARLAR duvar Yapıdaki Fonksiyonuna Göre Duvar Çeşitleri 1-Taşıyıcı duvarlar; 2-Bölme duvarlar; 3-İç duvarlar; 4-Dış duvarlar; DUVARLAR Yapılarda bulunduğu yere göre, aldığı yükleri temele nakleden, bina bölümlerini birbirinden ayıran, bölümleri çevreleyen ve yapıyı dış tesirlere karşı koruyan düşey yapı elemanlarına duvar denir.

Detaylı

İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ

İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ Prof. Dr. Metin OLGUN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü HAFTA KONU 1 Giriş, yapı malzemelerinin önemi 2 Yapı malzemelerinin genel özellikleri,

Detaylı

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2014 Yılı DÖNER SERMAYE FİYAT LİSTESİ

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2014 Yılı DÖNER SERMAYE FİYAT LİSTESİ Kullanılıyor Mesai içi 1. AGREGA DENEYLERİ 1.1. Elek analizleri 150 1.2. Agrega özgül ağırlığının bulunması 130 1.3. Agrega su muhtevasının bulunması 130 1.4. Los Angeles deneyi ile aşınma kaybının bulunması

Detaylı

TS EN CEPHE İSKELELERİNİN BELGELENDİRMESİ Türk Standardları Enstitüsü

TS EN CEPHE İSKELELERİNİN BELGELENDİRMESİ Türk Standardları Enstitüsü TS EN 12810-1- CEPHE İSKELELERİNİN BELGELENDİRMESİ 1 İskeleye Bakış Açımız 2 İskeleye Bakış Açımız 3 İskeleye Bakış Açımız 4 İskeleye Bakış Açımız 5 İskeleye Bakış Açımız 6 Değişen Yapı Sistemimiz- Binalar

Detaylı

YANGINA KARŞI TEPKİSİNİN TS EN :2007+A1:2010 STANDARDINA GÖRE SINIFLANDIRILMASI

YANGINA KARŞI TEPKİSİNİN TS EN :2007+A1:2010 STANDARDINA GÖRE SINIFLANDIRILMASI ERA LABORATUVARLARI A.Ş. ERA Yangın Test Laboratuvarı Akredite Kuruluş No: AB-00-T YANGINA KARŞI TEPKİSİNİN TS EN 1501-1:2007+A1:2010 STANDARDINA GÖRE SINIFLANDIRILMASI Müracaat eden Hazırlayan Ürün adı

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Deney Laboratuvarı Adresi : Organize Sanayi Bölgesi 10. Cadde No: 4 Melikgazi 38070 KAYSERİ / TÜRKİYE Tel : 90 352 321 11 06 Faks : 90 352 321 15 69 E-Posta : kayserilab@tse.org.tr

Detaylı

GAZ REGULATORÜ BELGELENDİRME TEKNİK ŞARTNAMESİ UBTKŞ-005

GAZ REGULATORÜ BELGELENDİRME TEKNİK ŞARTNAMESİ UBTKŞ-005 SAYFA 2/8 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu teknik şartname, UGETAM ürün belgelendirme sistemine belgelendirme için başvuru yapan tedarikçilerin üretmiş oldukları gaz regülatörlerinin karşılaması gereken şartları TS

Detaylı

Derz sızdırmazlığı için PVC esaslı Su Tutucu Bantlar

Derz sızdırmazlığı için PVC esaslı Su Tutucu Bantlar Ürün Bilgi Föyü Düzenleme 06.01.2009 Revizyon no.: 0 Identification no: 01 07 03 01 023 0 000001 Sika -Su Tutucu Bantlar Derz sızdırmazlığı için PVC esaslı Su Tutucu Bantlar Construction Ürün Tanımı Kullanım

Detaylı

ISI YALITIMLI BAHÇE ÇATI TERAS ĠZOLASYONU. TEKNĠK ġartnamesġ

ISI YALITIMLI BAHÇE ÇATI TERAS ĠZOLASYONU. TEKNĠK ġartnamesġ ISI YALITIMLI BAHÇE ÇATI TERAS ĠZOLASYONU TEKNĠK ġartnamesġ 1- TERAS ÇATI UYGULAMASI MALZEME TEKNĠK ġartnamesġ Isı Yalıtımlı Bahçe Teras Çatı katman tanımlaması 1. Eğim Betonu 2. Astar (STOPER Astar veya

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/6) Deney Laboratuvarı Adresi : Organize Sanayi Bölgesi 10. Cadde No: 4 Melikgazi 38070 KAYSERİ / TÜRKİYE Tel : 90 352 321 11 06 Faks : 90 352 321 15 69 E-Posta :

Detaylı

PVC GEOMEMBRAN TEKNİK BİLGİ FORMU

PVC GEOMEMBRAN TEKNİK BİLGİ FORMU 2012 PVC GEOMEMBRAN TEKNİK BİLGİ FORMU TBF 01 / 02.01.2012-0 AHED PLASTİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. KALİTE DEPARTMANI Merkez : 40. Sok. No : 36 OSTİM- YENİMAHALLE / ANKARA Fabrika : Karacaören Köyü Girişi,

Detaylı

Yapıblok İle Akustik Duvar Uygulamaları: Digiturk & TV8

Yapıblok İle Akustik Duvar Uygulamaları: Digiturk & TV8 Yapıblok İle Akustik Duvar Uygulamaları: Digiturk & TV8 Ümit ÖZKAN 1, Ayşe DEMİRTAŞ 2 Giriş: Yapıblok, Yapı Merkezi Prefabrikasyon A.Ş. tarafından 1996 yılından beri endüstriyel üretim yöntemleri ile üretilen

Detaylı

Yapı ürününün performans beyanı StoCryl HP 100

Yapı ürününün performans beyanı StoCryl HP 100 Sto SE & Co. KGaA Ehrenbachstraße D-79780 Stühlingen Performans beyanı no: 03-6004- EU-BauPVO No.: 305/20 / 5 Yapı ürününün performans beyanı StoCryl HP 00 Ürün tipi kimlik kodu PROD0574 StoCryl HP 00

Detaylı

Tel Halatların, Zincirlerin ve Kancaların Belgelendirilmesi ve İşaretlenmesi ile İlgili Yönetmelik (73/361/AT) ( R.G 01.07.

Tel Halatların, Zincirlerin ve Kancaların Belgelendirilmesi ve İşaretlenmesi ile İlgili Yönetmelik (73/361/AT) ( R.G 01.07. Tel Halatların, Zincirlerin ve Kancaların Belgelendirilmesi ve İşaretlenmesi ile İlgili Yönetmelik (73/361/AT) ( R.G 01.07.2003/25155 ) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin

Detaylı

03 49 00 - CAM ELYAF DONATILI PREKAST BETON PANEL KAPLAMASI (GFRS)

03 49 00 - CAM ELYAF DONATILI PREKAST BETON PANEL KAPLAMASI (GFRS) 03 49 00 - CAM ELYAF DONATILI PREKAST BETON PANEL KAPLAMASI (GFRS) Multi Turkmall 1 BÖLÜM 03 49 00 CAM ELYAF DONATILI PREKAST BETON PANEL KAPLAMASI (GFRS) BÖLÜM 1 GENEL 1.1 İÇERİK Bu şartname Cam Elyaf

Detaylı

BAYINDIRLIK VE ĠSKAN BAKANLIĞI YAPI ĠġLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEKNĠK DOSYA ĠNCELEME YÖNTEMĠ

BAYINDIRLIK VE ĠSKAN BAKANLIĞI YAPI ĠġLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEKNĠK DOSYA ĠNCELEME YÖNTEMĠ TEKNĠK DOSYA ĠNCELEME YÖNTEMĠ TEKNĠK DOSYA Üretici tarafından benimsenen tüm unsurlar, gerekler ve hükümler; sistematik ve düzenli bir biçimde ve yazılı kurallar, iģlemler ve talimatlar Ģeklinde dosyalanarak

Detaylı

Büro : Bölüm Sekreterliği Adana, 22 / 04 /2014 Sayı : 46232573/

Büro : Bölüm Sekreterliği Adana, 22 / 04 /2014 Sayı : 46232573/ Büro : Bölüm Sekreterliği Adana, 22 / 04 /2014 ACADİA MADENCİLİK İNŞ. NAK. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. TARAFINDAN GETİRİLEN KAYAÇ NUMUNESİNİN ÇEŞİTLİ ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİNE YÖNELİK RAPOR İlgi: ACADİA Madencilik

Detaylı

Teknik Bülten Baumit open Reflect Yalıtım Plakası

Teknik Bülten Baumit open Reflect Yalıtım Plakası Teknik Bülten Baumit open Reflect Yalıtım Plakası Ürün Bloklanmış köpük ve ekstrüde polistirol parçacıklı köpükten ısı yalıtım plakası. Baumit open - Die KlimaFassade ve Baumit open S - Die SanierKlimafassade

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Deney Laboratuvarı Adresi : Organize Sanayi Bölgesi 10. Cadde No: 4 Melikgazi 38070 KAYSERİ/TÜRKİYE Tel : 90 352 321 11 06 Faks : 90 352 321 15 69 E-Posta : kayserilab@tse.org.tr

Detaylı

DENEY RAPORU ERPASAN KALIP PLASTİK KİMYA İNŞ. NAK. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Deney Raporunu Onaylayan

DENEY RAPORU ERPASAN KALIP PLASTİK KİMYA İNŞ. NAK. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Deney Raporunu Onaylayan DENEY RAPORU Laboratuar Kayıt No : 1090 Sözleşme No : 1 DENEYİ TALEP EDEN ; Müşteri No : 728 1090/728/1 1090-0 06.03.2015 Müşteri Unvanı : Adres : Telefon : Faks : ERPASAN KALIP PLASTİK KİMYA İNŞ. NAK.

Detaylı

Verilenler: a) TS EN standardından XF1 sınıfı donma-çözülme ve XA3 sınıfı zararlı kimyasallar etkisi için belirlenen kriterler:

Verilenler: a) TS EN standardından XF1 sınıfı donma-çözülme ve XA3 sınıfı zararlı kimyasallar etkisi için belirlenen kriterler: ÖRNEK: Endüstriyel bölgede yapılacak bir betonarme yapı için TS EN 06-1 standardına göre XF1 sınıfı donma-çözülme ve XA sınıfı zararlı kimyasallar etkisine karşı dayanıklı akıcı kıvamda bir beton karışım

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Deney Laboratuvarı Adresi : Yalıncak 61117 TRABZON / TÜRKİYE Tel : 0462 334 1105 Faks : 0462 334 1110 E-Posta : dsi22@dsi.gov.tr Website : www.dsi.gov.tr Sertleşmiş

Detaylı

YAPI LABORATUVARI CİHAZ KATALOĞU

YAPI LABORATUVARI CİHAZ KATALOĞU ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ YAPI LABORATUVARI CİHAZ KATALOĞU 1 S a y f a CİHAZLAR Cihazın ismi Sayfa Beton Basınç Dayanımı ve Kiriş

Detaylı

YAPI ELEMANLARI DERS SUNUMLARI 7. HAFTA

YAPI ELEMANLARI DERS SUNUMLARI 7. HAFTA YAPI ELEMANLARI DERS SUNUMLARI 7. HAFTA 1 VI. KÂRGİR DUVARLAR Doğal ya da yapay taş ve blokların harç adi verilen bağlayıcı malzemelerle veya harçsız olarak örülmesiyle oluşturulan yapı elemanlarına "Kârgir

Detaylı

BETONARME BĠR OKULUN DEPREM GÜÇLENDĠRMESĠNĠN ĠDE-CAD PROGRAMI ĠLE ARAġTIRILMASI: ISPARTA-KESME ĠLKÖĞRETĠM OKULU ÖRNEĞĠ

BETONARME BĠR OKULUN DEPREM GÜÇLENDĠRMESĠNĠN ĠDE-CAD PROGRAMI ĠLE ARAġTIRILMASI: ISPARTA-KESME ĠLKÖĞRETĠM OKULU ÖRNEĞĠ MYO-ÖS 2010- Ulusal Meslek Yüksekokulları Öğrenci Sempozyumu 21-22 EKİM 2010-DÜZCE BETONARME BĠR OKULUN DEPREM GÜÇLENDĠRMESĠNĠN ĠDE-CAD PROGRAMI ĠLE ARAġTIRILMASI: ISPARTA-KESME ĠLKÖĞRETĠM OKULU ÖRNEĞĠ

Detaylı

Duvarlar ve Duvar Malzemeleri

Duvarlar ve Duvar Malzemeleri Duvarlar ve Duvar Malzemeleri Duvarlar ve Duvar Malzemeler Taş, tuğla, briket vb. gibi malzemelerle değişik şekillerde, taşıyıcı veya bölme amaçlı olarak düşey şekilde örülen elemanlara duvar denir. Duvarlar

Detaylı

KONUTLARDA VE SANAYİDE ISI YALITIMI İLE ENERJİ TASARRUFU - SU YALITIMI EĞİTİMİ VE GAP ÇALIŞTAYI

KONUTLARDA VE SANAYİDE ISI YALITIMI İLE ENERJİ TASARRUFU - SU YALITIMI EĞİTİMİ VE GAP ÇALIŞTAYI MARDİN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ (PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KONUTLARDA VE SANAYİDE ISI YALITIMI İLE ENERJİ TASARRUFU - SU YALITIMI EĞİTİMİ VE GAP ÇALIŞTAYI TS 825 in Bina Yaklaşımı Her hacim ayrı ayrı

Detaylı

Master Panel 1000 R7M Çatı

Master Panel 1000 R7M Çatı GROUP ENERJİ SANDVİÇ PANEL 0216 340 2538-39 FAKS:0216 340 2534 Email:info@groupenerji.com Master Panel 1000 R7M Çatı Ürün Tanımı Teras çatı kaplamalarında kullanılır. Panelin alt yüzey metal (boyalı galvanizli

Detaylı

YALITIM CAMI ÜNİTELERİ

YALITIM CAMI ÜNİTELERİ 1) GENEL TEKNİK ÖZELLİKLER: 1.1) Yalıtım camı iki veya daha çok sayıda cam plakanın aralarında kuru hava veya argon, kripton, xenon gibi ağır gazları barındıracak şekilde fabrika şartlarında birleştirilmesiyle

Detaylı

BETONARME-II ONUR ONAT HAFTA-4

BETONARME-II ONUR ONAT HAFTA-4 BETONARME-II ONUR ONAT HAFTA-4 DİŞLİ DÖŞEMELER Serbest açıklığı 700 mm yi geçmeyecek biçimde düzenlenmiş dişlerden ve ince bir tabakadan oluşmuş döşemelere dişli döşemeler denir. Geçilecek açıklık eğer

Detaylı

Master Panel 1000 R5M Çatı

Master Panel 1000 R5M Çatı Master Panel 1000 R5M Çatı Ürün Tanımı Teras çatı kaplamalarında kullanılır. Panelin alt yüzey metal (boyalı galvanizli sac), üst yüzeyi ise PVC membranlı veya TPO membranlı olarak üretilir. Böylece şantiyede

Detaylı

SİGMA BETON FAALİYETLERİ. Engin DEMİR Şirket Müdür Yardımcısı

SİGMA BETON FAALİYETLERİ. Engin DEMİR Şirket Müdür Yardımcısı SİGMA BETON FAALİYETLERİ Engin DEMİR Şirket Müdür Yardımcısı Kuruluş 2005 yılında Baştaş Çimento San. Tic. A.Ş. ve Konya Çimento San. Tic. A.Ş tarafından limited şirket olarak kuruldu. İlk yerleşim yeri

Detaylı

FIBERCEMENT. 1. Fibercement Nedir? 2. Kullanım Alanları Nelerdir?

FIBERCEMENT. 1. Fibercement Nedir? 2. Kullanım Alanları Nelerdir? FIBERCEMENT 1. Fibercement Nedir? Yapıların her türlü iç ve dış cephe kaplamalarında kullanılan, otoklavda sertleştirilmiş, düz veya ahşap desenli yüzey görünümüne sahip doğal lifli çimento esaslı levhalardır.

Detaylı

DUVARMATĠK 1150 MODÜLER DUVAR PANELĠNĠN ISI ĠLETĠM KATSAYISININ VE SES ĠLETĠM KAYBININ TAYĠNĠ

DUVARMATĠK 1150 MODÜLER DUVAR PANELĠNĠN ISI ĠLETĠM KATSAYISININ VE SES ĠLETĠM KAYBININ TAYĠNĠ DENEY RAPORU 15.09.2010 DUVARMATĠK 1150 MODÜLER DUVAR PANELĠNĠN ISI ĠLETĠM KATSAYISININ VE SES ĠLETĠM KAYBININ TAYĠNĠ Deney Yeri İstanbul Teknik Üniversitesi, Makina Fakültesi, Isı Tekniği Birimi, Isı

Detaylı

İşaretinin Değerlendirilmesi ve. Yrd. Doç. Dr. Ali SARIIŞIK

İşaretinin Değerlendirilmesi ve. Yrd. Doç. Dr. Ali SARIIŞIK Mermer Sektöründe CE Uygunluk İşaretinin Değerlendirilmesi ve Önemi Yrd. Doç. Dr. Ali SARIIŞIK CE İşareti Nedir? CE işareti 'Conformite European' kelimelerinin kısaltılmasıdır. Literatürdeki anlamı 'European

Detaylı

Teknik Dosya İçeriği, Kullanma Klavuzu, CE İşareti. - Ürüne ait teknik şartnamelerin listesi ve/veya ilgili direktif şartname listesi.

Teknik Dosya İçeriği, Kullanma Klavuzu, CE İşareti. - Ürüne ait teknik şartnamelerin listesi ve/veya ilgili direktif şartname listesi. Teknik Dosya İçeriği, Kullanma Klavuzu, CE İşareti Teknik dosya içeriğinde aşağıda belirtilen hususları içerir; - Ürüne ait genel tanımlama, - Tasarıma ait çizimler, ürünlerin /üretim prosedürüne ilişkin

Detaylı

TAHRİBATLI YÖNTEMLE (KAROT) YERİNDE BETON BASINÇ DAYANIMININ BELİRLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ TS EN 13791 NİSAN 2010

TAHRİBATLI YÖNTEMLE (KAROT) YERİNDE BETON BASINÇ DAYANIMININ BELİRLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ TS EN 13791 NİSAN 2010 TAHRİBATLI YÖNTEMLE (KAROT) YERİNDE BETON BASINÇ DAYANIMININ BELİRLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ TS EN 13791 NİSAN 2010 Yerinde basınç dayanımın belirlenmesi uygulamada aşağıda sıralanan durumlar için gerekli

Detaylı

DOĞAL TAŞ STANDARDLARININ İNCELENMESİ VE CE İŞARETİ. Investigation of Standards in Natural Stone and CE Marking. Sevgi GÜRCAN (*) ÖZET

DOĞAL TAŞ STANDARDLARININ İNCELENMESİ VE CE İŞARETİ. Investigation of Standards in Natural Stone and CE Marking. Sevgi GÜRCAN (*) ÖZET Madencilik, Cilt 51, Sayı 1, Sayfa 35-41, Mart 2012 Vol.51, No.1, pp 35-41, March 2012 DOĞAL TAŞ STANDARDLARININ İNCELENMESİ VE CE İŞARETİ Investigation of Standards in Natural Stone and CE Marking Sevgi

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YAPI MALZEMELERİ ANABİLİM DALI 1. KONU İlgi yazının ekindeki Murat Ayırkan, Fibertaş Prekast Şirketi adına imzalı dilekçede Fibertaş

Detaylı

ITP13103 Yapı Malzemeleri

ITP13103 Yapı Malzemeleri ITP13103 Yapı Malzemeleri Yrd.Doç.Dr. Orhan ARKOÇ e-posta : orhan.arkoc@klu.edu.tr Web : http://personel.klu.edu.tr/orhan.arkoc 1 Bölüm 5.1 GAZBETON 2 Giriş Gazbeton; silisli kum ( kuvarsit ), çimento,

Detaylı

STRÜKTÜREL SİLİKONLU SİSTEMLER

STRÜKTÜREL SİLİKONLU SİSTEMLER STRÜKTÜREL SİLİKONLU SİSTEMLER YAPI MARKET SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Strüktürel silikonlu sistem; binanın yapısal çerçeve elemanlarının, cama yüksek dayanıma sahip özel silikon ile yapıştırılmasıyla (bonding) elde

Detaylı

TURKISH STANDARDS INSTITUTION

TURKISH STANDARDS INSTITUTION BELGE NUMARASI REFERENCE NUMBER OF LICENCE BELGENİN İLK VERİLİŞ TARİHİ DATE OF FIRST ISSUE OF LICENCE BELGENİN SON GEÇERLİLİK TARİHİ LICENCE VALID UNTIL BELGE SAHİBİ KURULUŞUN ADI NAME OF THE LICENCE HOLDER

Detaylı

UTO 2015 / 039. Kaplama türü Yangına tepki sınıfı Yangına dayanım sınıfı Alçı sıva tavan kaplaması. B-s1,d0 RE 90, REI 90 Alçı levha tavan kaplaması

UTO 2015 / 039. Kaplama türü Yangına tepki sınıfı Yangına dayanım sınıfı Alçı sıva tavan kaplaması. B-s1,d0 RE 90, REI 90 Alçı levha tavan kaplaması UTO 2015 / 039 EUROPEAN ORGANISATION FOR TECHNICAL ASSESSMENT İTB Araştırma Kurumu EOTA Üyesidir Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi No: 73/6 Çankaya/ANKARA Telefon : + 90 312 285 63 80 - +90 530 922

Detaylı

Master Panel 1000 W Cephe

Master Panel 1000 W Cephe GROUP ENERJİ SANDVİÇ PANEL 0216 340 2538-39 FAKS:0216 340 2534 Email:info@groupenerji.com Master Panel 1000 W Cephe Ürün Tanımı Cephe paneli bağlantı elemanını gizleyen sistemi sayesinde cephelerde kullanıma

Detaylı

ÇATI KONSTRÜKSİYONLARINDA GAZBETON UYGULAMALARI Doç.Dr.Oğuz Cem Çelik İTÜ Mimarlık Fakültesi Yapı Statiği ve Betonarme Birimi

ÇATI KONSTRÜKSİYONLARINDA GAZBETON UYGULAMALARI Doç.Dr.Oğuz Cem Çelik İTÜ Mimarlık Fakültesi Yapı Statiği ve Betonarme Birimi ÇATI KONSTRÜKSİYONLARINDA GAZBETON UYGULAMALARI Doç.Dr.Oğuz Cem Çelik İTÜ Mimarlık Fakültesi Yapı Statiği ve Betonarme Birimi ÖZET Donatılı gazbeton çatı panellerinin çeşitli çatı taşıyıcı sistemlerinde

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Deney Laboratuvarı Adresi : TOSB TAYSAD Organize Sanayi Bölgesi 1. Cadde 15. Yol No:1 Çayırova KOCAELİ / TÜRKİYE Tel : 0262 658 16 62 Faks

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNE FAKÜLTESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNE FAKÜLTESİ MAKİNE FAKÜLTESİ MARKA İSMİ TEKNİK SAFETY TİCARİ UNVAN PERİTİA KUYUMCULUK YAPI SAN. VE TİC. LTD ŞTİ TEST TİPİ KASET GÜVENLİK AĞI SİSTEMİ TEKNİK RAPORU Yıldız Teknik Üniversitesi- Makine Fakültesi 1 RAPOR

Detaylı

AQUAMAT. Çimento esaslı, fırça ile uygulanabilen sulu sızdırmazlık harcı. Teknik broşür. Açıklama. Renkler: gri, beyaz, açık mavi

AQUAMAT. Çimento esaslı, fırça ile uygulanabilen sulu sızdırmazlık harcı. Teknik broşür. Açıklama. Renkler: gri, beyaz, açık mavi Teknik broşür AQUAMAT Çimento esaslı, fırça ile uygulanabilen sulu sızdırmazlık harcı Açıklama AQUAMAT, çimento esaslı, fırça ile uygulanabilen sulu sızdırmazlık harcıdır. DIN 48'e göre 7 atm'e kadar su

Detaylı

7. Yapılar ile ilgili projelerin ve uygulamalarının tekrarlı olması durumunda, her bir tekrar için ücret, belirtilen miktarın % 25 si kadardır.

7. Yapılar ile ilgili projelerin ve uygulamalarının tekrarlı olması durumunda, her bir tekrar için ücret, belirtilen miktarın % 25 si kadardır. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YAPI MALZEMESİ LABORATUVARINDA DÖNER SERMAYE ÇERÇEVESİNDE YAPILACAK DENEY, ÖLÇME VE MUAYENELERİN 2017 YILI BİRİM FİYAT LİSTESİ 1. Uludağ

Detaylı

HAKKIMIZDA NEDEN BAŞAT?

HAKKIMIZDA NEDEN BAŞAT? HAKKIMIZDA Firmamız uzun yıllardır DAMLA LAMİNASYON adı altında tekstil sektöründe hizmet vermektedir. Yüksek kalitede hizmet vermeyi ilke edinen firmamız yapmış olduğu AR-GE araştırmaları sonucu izolasyon

Detaylı

Afyonkarahisar daki Tuğla Kalitesinin İstatistiksel Değerlendirilmesi. Statistical Evaluation Of Brick Qualities In Afyonkarahisar

Afyonkarahisar daki Tuğla Kalitesinin İstatistiksel Değerlendirilmesi. Statistical Evaluation Of Brick Qualities In Afyonkarahisar Yapı Teknolojileri Elektronik Dergisi Cilt: 9, No: 2, 2013 (7-14) Electronic Journal of ConstructionTechnologies Vol: 9, No: 2, 2013 (7-14) TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR www.teknolojikarastirmalar.com e-issn:1305-631x

Detaylı

01 ŞUBAT 2018 TARİHLİ FİYAT LİSTESİ A- YATAY DELİKLİ TUĞLALAR ( TS EN CE )

01 ŞUBAT 2018 TARİHLİ FİYAT LİSTESİ A- YATAY DELİKLİ TUĞLALAR ( TS EN CE ) www.kudret.com A- YATAY DELİKLİ TUĞLALAR ( TS EN 771-1 CE ) 13,5 Tuğla 8,5 Tuğla Boyutu (cm.) 19*19*13,5 Boyutu (cm.) 19*8,5*19 Sipariş Kodu ONB Sipariş Kodu SEB Fiyatı 0,50 TL Fiyatı 0,48 TL Duvar Kalınlığı

Detaylı

YAPI MALZEMELERİ MEVZUAT ŞEMASI ÖZETİ 4703 SAYILI KANUN (ÜRÜNLERE İLİŞKİN TEKNİK MEVZUATIN HAZIRLANMASI VE UYGULANMASINA DAİR KANUN)

YAPI MALZEMELERİ MEVZUAT ŞEMASI ÖZETİ 4703 SAYILI KANUN (ÜRÜNLERE İLİŞKİN TEKNİK MEVZUATIN HAZIRLANMASI VE UYGULANMASINA DAİR KANUN) «ISI YALITIMLI CAM» YAPI MALZEMELERİ MEVZUAT ŞEMASI ÖZETİ 4703 SAYILI KANUN (ÜRÜNLERE İLİŞKİN TEKNİK MEVZUATIN HAZIRLANMASI VE UYGULANMASINA DAİR KANUN) YAPI MALZEMELERİ YÖNETMELİĞİ (CE) YAPI MALZEMELERİNİN

Detaylı

KİMYASAL KATKILAR Giriş

KİMYASAL KATKILAR Giriş KİMYASAL KATKILAR Giriş, Hazırlayanlar:Tümer AKAKIN,Selçuk UÇAR Bu broşürün amacı TS EN 206 ya geçiş sürecinde betonu oluşturan malzemeler konusunda üreticiye ve son kullanıcıya bilgi vermektir. TS EN

Detaylı

PEFLEX LEVHA. Uygulama

PEFLEX LEVHA. Uygulama PEFLEX LEVHA Isı Yalıtımı Yoğuşma Kontrolü İzocam Peflex, iklimlendirme, soğutma, güneş enerjisi sistemlerinde ısı yalıtımı ve yoğuşma kontrolü sağlamak üzere üretilen kapalı gözenekli hücre yapısına sahip

Detaylı

TEDAŞ-MLZ(GES)/

TEDAŞ-MLZ(GES)/ İÇİNDEKİLER 1. GENEL 1.1. Konu ve Kapsam 1.2. Standartlar 1.3. Çalışma Koşullan 1.4. Tanımlar 2. TEKNİK ÖZELLİKLER 2.1. Genel 2.2. Yapısal Özellikler 2.2.1. İletken 2.2.2. Yalıtım 2.2.3. Dış Kılıf 3. İŞARETLEME

Detaylı

BACA STANDARTLARI GENEL BACA STANDARTLARI

BACA STANDARTLARI GENEL BACA STANDARTLARI BACA STANDARTLARI GENEL BACA STANDARTLARI TS EN 1443 09.03.2006 Bacalar-Genel kurallar Kapsamı:Yanma ürünlerinin ısıtma donatılarından dış atmosfere taşınmasında kullanılan (baca bağlantı boruları ve bağlantı

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2016 YILI DÖNER SERMAYE FİYAT LİSTESİ İÇİNDEKİLER

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2016 YILI DÖNER SERMAYE FİYAT LİSTESİ İÇİNDEKİLER ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2016 YILI DÖNER SERMAYE FİYAT LİSTESİ İÇİNDEKİLER KOD DENEY ADI SAYFA NO 1. AGREGA DENEYLERİ 2 2. TAŞ DENEYLERİ 2 3. ÇİMENTO

Detaylı