Teknoloji kalıp üretimini kolaylaştırdı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Teknoloji kalıp üretimini kolaylaştırdı"

Transkript

1 Teknoloji kalıp üretimini kolaylaştırdı En son tezgah teknolojisi, küçük ölçekli bir uzmanlaşmış takım üretim firması olan BK Tooling in yenilikçi Aquapac için yüksek hassasiyetli kalıp benzeri parçalar üretmedeki başarısının anahtarıdır. Eğer benim problarımı elimden alırsanız, bu işleri doğru bir şekilde yapmam nasıl mümkün olabilir? - bunlar BK Tooling firmasının sahibi Bob Tunks un sözleri. Çok yoğun çalışan firmasının sadece beş çalışanı var, ve bu başarısında teknolojinin ne kadar can alıcı olduğunu yeterince vurgulamasının mümkün olmadığını söylüyor. Bob Tunks ın, yüksek hızlı XYZ dikey işleme merkezli, Renishaw parça ölçüm ve takım ayar probları ile donatılmış, çok yüksek kalitede plastik kalıp takımları ve basınçlı pres döküm takımları üretmek için doğruluğuna güvendiği bir takım tezgahı var. Aquapac ürünlerinin üzerindeki kelepçelerin plastik kalıpları çok yüksek standartlarda üretilmelidir - kalıp takımının üzerindeki 20 μm boyutundaki bir aralık gözle görülür izlere veya ekstra bitirme çalışmalarına neden olacaktır. IN601 Aquapac ürünleri yatçılık ile ilgilenenler tarafından yoğun biçimde kullanılmaktadır. Örnek Olay

2 Ben Birleşik Krallık ta üretilen takımlar için çok güçlü bir pazar bulunduğuna gerçekten inanıyorum. Ancak sadece teknolojiyi tamamen benimseyen firmalar bu pazarda başarılı olacaktır. Burada ben, unutulmuş manuel ayarlama işlemlerinden kaynaklanacak farklılıkları ortadan kaldırmak için, iyi CAD/CAM sistemlerinden, XYZ gibi yüksek hızlı, yüksek hassasiyetli işleme merkezlerinden, ve Renishaw probları tarafından sağlanan pozisyon tespitinden bahsediyorum. Sadece bir tezgah alamazsınız, bu tezgahtan en iyi şekilde faydalanabilmek ve dahil olan tüm prosesleri kullanabilmek için ekstralar a da sahip olmak zorundasınız. Yolun yarısını almış ve bir takım ilerlemeler kaydetmiş, ancak potansiyel faydaların çoğunu kaçırmış firmaların olduğunu biliyorum. Rekabetçiliği arttırmak için hizmet Bay Tunks sözlerine şu şekilde devam ediyor; Ben size dünyanın başka biryerinden takım sipariş ettiğinizde alamayacağınız bir hizmet sunuyorum - en başından itibaren çok yüksek hassasiyetin garanti edildiği ve burada, Birleşik Krallık ta, bulunan tasarım ekibinin tamamen dahil olduğu, hızlı geri-dönüş. Biz gerçekten, CAD modeli ile kıyaslandığı zaman herhangi bir özelliğinde 10 μm tekrarlanabilirlikten daha iyisini elde ederken, takımları ilk seferde üretiriz (ve ben kısa açıklamalar kullanmaktan nefret ederim). Uzay sanayi veya otomotiv parçalarının en zahmetli ve sıkı toleranslı işleme gerektirdiği konusunda bir yanlış anlama vardır - kalıp takım çalışmaları en az onlar kadar, belki daha da fazla zorlu tezgah çalışması gerektirmektedir. Bunlara ek olarak, ben tezgahımın hurda üreterek zaman kaybetmesini karşılayamam bu durumda Aquapac mükemmel bir örnek. XYZ 1060 yüksek-hızlı işleme merkezi ile Bob Tunks o parçaların doğru ayarlanması, işlem sırasında ölçülmesi, ve takım uzunluklarının ayarlanması için Renishaw ölçüm proplarına güveniyor. Aquapac için takımlar Aquapac lar cep telefonları, kameralar vs. gibi değerli eşyalar için su geçirmez korumada endüstri standardı olarak kabul edilirler ve örneğin yatçılar tarafından geniş ölçüde kullanılırlar. Aquapac plastik parçalarını üretmek için, çoklu parçalı karmaşık tezgah işlemleri olan, değişik boyutlardaki kelepçelerin üretimi için yerinden çıkarılabilen ve tekrar monte edilebilen, kalıp takımları gerekmektedir. Bu parçalar birbirlerine mükemmel bir şekilde uymalıdır; μm boyutundaki bir açıklık bile plastiğin yanlış yerlere akmasına neden olacaktır. Proses bu örnekte Aquapac için olduğu gibi, bir işleme programı oluşturmak için kullanılan bir CAD modeli ile başlar. İşmili merkezli prob parçaların konumları-değiştirildiğinde işi yeniden-ayarlamak için önemlidir.

3 Problama, bilahare ustalar tarafından el aletleri ile yapılması mümkün olmayan, 10 μm tekrarlanabilirlikten daha iyi sonuçlar almanın tek yoludur. diye açıklıyor Bay Tunks. En başta metal çubuk iş-miline bağlanan prob kullanılarak işleme merkezine yerleştiriliyor, daha sonra ilk tezgah faaliyetleri tamamlanıyor, ama bu hikayenin sonu değil. Metal çubuk daha sonra oradan çıkarılmalı, döndürülmeli ve elektro erozyon için hazır olacak şekilde, ilk tezgah özelliklerine bağlı en mükemmel konuma getirilmek için yeniden yerleştirilmelidir. İşte burası problamanın en önemli olduğu yerdir. İyi bağlantı ve problamanın birleştirilmesi Bay Tunks, Bağlantı çok iyi ama gerçekte termal hatalar ve kelepçeleme kuvvetleri ile de başa çıkmanız gerekecektir. diye açıklamaktadır. Bağlantı plakalarını 5 μm içerisinde yenidenkonumlandıran bir 3R bağlantı sistemi kullanılır, ama diğer faktörler, birkaç saniye alan hızlı bir problama işleminin, tezgahın izin verilen limitler içinde işleyeceğini garanti etmesi anlamına gelir. Aynı tezgah takımı ayrıca, Aquapac kalıp takımı üzerinde tamamlama çalışması için bir elektro erozyon tezgahında kullanılan, elektro erozyon takımlarını işlemek için kullanılır. Kesici takımların aralığı yaklaşık 60 değişik kesici ve bu takım arşivini kullanmak için tasarlanmış işleme programları ile sınırlandırılmıştır. Neyse ki, kalıp takımlarının tezgah işlemleri delikler açma gibi prosesler gerektirmiyor ve takım seçimini daha anlaşılır hale getiriyor. Bob Tunks problama ile donatılmış birkaç tezgaha sahip söylediği gibi, eğer daha az kapasiteye sahip bir tezgah bile almış olsaydım, ona mutlaka prob taktırırdım, geçmişte almış olduğum tüm tezgahlara prob taktırdım. Yüksek hızlı, yüksek kapasiteye sahip işleme merkezi En son işleme merkezi 12,000 devir/dakika, 43 metre/dakika hızlı çapraz XYZ 1060 HS dikey işleme merkezidir. Burada yaptığımız kalıp işlerinin çoğu, çaplı veya küre uçlu kesiciler kullanarak, pek çok küçük kesimler içeren karmaşık 3 boyutlu işlemedir. Bununla beraber, eski teknolojiyi sadece tesis listeme eklemekten ziyade yenisi ile değiştirmeyi tercih ettiğim için, tüm müşterilere herşeyi yapabilecek bir tezgaha ihtiyacım var. Tezgah üzerinde takım ayarı hızlıdır ve termal etkileri hesaba katar. Takım uzunluğu ayarı XYZ tezgahının ayrıca tablaya-monte edilmiş, tüm çoklu çaplarda, en düşük Ø0.4 mm ye kadar kullanılan tüm küre kesiciler için takım uzunluklarını ayarlayan bir TS27R takım ayar probu vardır, Tüm boyutların uzunlukları, ölçme tezgahı kullanmaktan ziyade, işmili büyümesi gibi termal etkileri hesaba katan tezgah üzerinde yapılacak şekilde kontrol edilmelidir. Tamamlanmış Aquapac kelepçesi enjeksiyon kalıp tezgahından, daha başka tamamlama çalışmasına gerek olmaksızın çıkar.

4 Karbit-uçlu kesiciler kullanarak yapabileceğim en kısa zamanda çelik payandalardan cepler biçmem; EDM elektrotları ve prototip yazılım takımları için bakır ve alüminyum ile tezgah çalışması yapmam; ve girinti ve çıkıntıların taslağını hazırlamam, ve daha sonra sertleşmiş durumlarına ulaştıkları zaman tezgah kalıp takımlarını tamamlamam gerekiyor. Bununla kalmayıp, bu taleplerin tezgahın hassasiyetini etkilemeyeceğinden veya, daha da kötüsü bir arızaya neden olmayacağından emin olmak zorundayım. Bu sebeple durum sadece işmili hızından ibaret değildir, tezgahın genel sertliği, yapısının kalitesi, ve hızlanma ve yavaşlama yolu ile alakalıdır HS ayrıca, düz hatların yoğunluğunu bir pürüzsüz eğriye çeviren için kullanılacak bir Siemens 840D ShopMill kontrolu ile donatılmıştır. Bu tezgah bir 6 mm çaplı kesiciyi 2500 mm/dakika hızda 0.1 mm adımlama ile işleyebilir ve bir kalıp takımının birbirine mükemmel bir şekilde uyan iki yarısını üç boyutlu ayırma hattı üzerinde üretebilir bu bir önceki tezgahın beş katı hız demektir! İşmili-merkezli prob Aquapac kalıp takımını kaba işleme ve yarı-bitirme çalışmaları için ayarlamak için kullanılır. Müşteriye yakınlaşmak Bob Tunks işin cinsi ne olursa olsun, tasarımcılar ile yakından etkileşime girmek zorunda olduğunu fark etmiştir. Söylediği gibi, işleri almak ve takımları şartnameye yugun bir şekilde üretmek yeterli değil. Ben üretimin başlangıcında orada olmayı ve ürünün nasıl yapılacağını anlamayı, ve hatta onlara plastiğin nasıl akacağını anlatmayı çok daha fazla tercih ediyorum. Ayrıca işlemin doğruluğunu kanıtlamak için kalıp takımlarını kullanarak kısa denemeler de yapıyoruz. Tamamlanan çok-parçalı takım BK Tooling in kendi enjeksiyon kalıp tezgahında onaylanmıştır. Bob Tunks uzun dönem beklentileri konusunda iyimser. Çok miktarda kalıp parçalarına gereksinim duyan insanlar her zaman maliyetleri azaltma yoluna gideceklerdir, ancak Birleşik Krallık ta yüksek-değerli ürünlerini koymak için yüksekkalitede markalı plastik kasa arayan başka insanlar da var ve bu insanlar bir yılda sadece birkaç bin kalıba ihtiyaç duyuyor olabilirler. Onların halen bir kalıp takımına ihtiyacı var ve halen yüksek-kaliteli kalıplar istiyorlar. Aynı durum, hibrid metal-değiştirme malzemeleri için olası uygulamalar araştıran, ve bu malzemelerin enjeksiyon kalıplama işlemlerinin ve bu işlemin her bir aşamasında bulunan çalışanların becerilerinin çok daha fazla talep oluşturduğunu keşfeden, Birleşik Kralllık firmaları için de geçerlidir. Bunlar bizim deneyimimizden en fazla yararlanacak müşteri tipidir.

5 Bu sayfa bilerek boş bırakılmıştır.

6 Renishaw Plc Türkiye (İstanbul) İrtibat Ofisi Barbaros Bulvarı Değer Apt. NO:37/ Türkiye T F E turkiye@renishaw.com Renishaw Hakkında Renishaw, ürün geliştirme ve üretim konusundaki güçlü yenilikler geçmişi ile mühendislik teknolojileri alanında oturmuş bir dünya lideridir.1973 yılındaki kuruluşundan bu yana firma, işlem verimliliğini arttıran, ürün kalitesini geliştiren ve maliyet etkin otomasyon çözümleri sağlayan, çığır açan ürünler sunmuştur. Dünya çapındaki temsilcilikleri ve distribütör ağı vasıtasıyla müşterilerine eşsiz bir servis ve destek hizmeti sunmaktadır. Ürünler aşağıdakileri kapsamaktadır: Diş Hekimliği ile İlgili CAD/ CAM Tarama ve freze sistemleri Enkoder sistemler Lineer, açısal ve dairesel uygulamalarda yüksek hassasiyetli pozisyon Lazer ve ballbar sistemleri Tezgahların performans ölçümü ve kalibrasyonu için Tıbbi cihazlar nöroşirürji ile ilgili uygulamalar için Prob sistemleri ve yazılımı Parça sıfırlama, takım sıfırlama ve CNC takım tezgahları için Raman spektroskopi sistemleri Tahribatsız malzeme analizi için Sensör sistemleri ve yazılımı CMM lerin ölçümü için (Koordinat Ölçüm Tezgahları) Prob uçları CMM ve takım tezgahı prob uygulamaları için Dünya çapında Renishaw ABD T E usa@renishaw.com Almanya T E germany@renishaw.com Avustralya T E australia@renishaw.com Avusturya T E austria@renishaw.com Brezilya T E brazil@renishaw.com Çek Cumhuriyeti T E czech@renishaw.com Çin Halk Cumhuriyeti T E china@renishaw.com Endonezya T E indonesia@renishaw.com Fransa T E france@renishaw.com Güney Kore T E southkorea@renishaw.com Hindistan T E india@renishaw.com Hollanda T E benelux@renishaw.com Hong Kong T E hongkong@renishaw.com İngiltere (Merkez Ofis) T E uk@renishaw.com Ispanya T E spain@renishaw.com İsrail T E israel@renishaw.com İsveç T E sweden@renishaw.com İsviçre T E switzerland@renishaw.com Italya T E italy@renishaw.com Japonya T E japan@renishaw.com Kanada T E canada@renishaw.com Macaristan T E hungary@renishaw.com Malezya T E malaysia@renishaw.com Polonya T E poland@renishaw.com Rusya T E russia@renishaw.com Singapur T E singapore@renishaw.com Slovenya T E mail@rls.si Tayland T E thailand@renishaw.com Tayvan T E taiwan@renishaw.com Türkiye T E turkiye@renishaw.com Tüm diğer ülkeler için T E international@renishaw.com RENISHAW BU BELGENİN İÇERİĞİNİN YAYINLANDIĞI TARİHTE DOĞRULUĞUNU SAĞLAMAK İÇİN GEREKLİ ÇABAYI GÖSTERMİŞTİR ANCAK İÇERİK İLE İLGİLİ HERHANGİ BİR TAAHHÜT VEYA BEYAN VERMEMEKTEDİR Renishaw plc. Her hakkı saklıdır. Renishaw, özellikler üzerinde önceden haber vermeksizin değişiklik yapma hakkına sahiptir. RENISHAW ismi ve RENISHAW logosunda kullanılan prob amblemi, Renishaw plc. nin İngiltere ve diğer ülkelerde müseccel markalarıdır. apply innovation, Productive Process Pyramid, Productive Process Patterns, Productivity+, AxiSet, Rengage, Trigger Logic, ToolWise, Sprint, MicroHole, PassiveSeal ve SwarfStop Renishaw plc nin ticari markalarıdır. Bu belgede kullanılan tüm diğer marka ve ürün isimleri söz konusu marka veya ürünlerin kendi sahiplerinin ticari isimleri, hizmet markaları, ticari markaları, veya müseccel markalarıdır. *H Part no. H A

OMP600 yüksek hassasiyetli tezgah probu

OMP600 yüksek hassasiyetli tezgah probu OMP600 yüksek hassasiyetli tezgah probu Rakipsiz 3-Boyutlu hassasiyet ve tekrarlanabilirlik Güvenilir modülasyonlu optik iletim Olağanüstü performans - daha az hurda ve daha yüksek kar oranları için OMP600

Detaylı

OMP400 yüksek hassasiyetli tezgah probu

OMP400 yüksek hassasiyetli tezgah probu OMP400 yüksek hassasiyetli tezgah probu Rakipsiz 3-Boyutlu hassasiyet ve tekrarlanabilirlik Güvenilir modülasyonlu optik iletim Olağanüstü performans - daha az hurda ve daha yüksek kar oranları için OMP400

Detaylı

Renishaw fikstürleri Metroloji fikstürleri için tek kaynağınız

Renishaw fikstürleri Metroloji fikstürleri için tek kaynağınız H-1000-0091-02-A Renishaw fikstürleri Metroloji fikstürleri için tek kaynağınız CMM fikstürleri Kameralı ölçüm fikstürleri Equator fikstürleri İsteğe özel hazırlanan fikstürler Renishaw CMM fikstürleri

Detaylı

OLP40 torna tezgahı temaslı ölçüm probu

OLP40 torna tezgahı temaslı ölçüm probu OLP40 torna tezgahı temaslı ölçüm probu Esnek prob ile ölçüm çözümü Güvenilir modülasyonlu optik iletim Olağanüstü performans - daha az hurda ve daha yüksek kar oranları için OLP40 yenilikçi proses kontrolü

Detaylı

OMP60 optik iletim probu

OMP60 optik iletim probu OMP60 optik iletim probu Esnek prob ile ölçüm çözümü Güvenilir modülasyonlu optik iletim Olağanüstü performans - daha az hurda ve daha yüksek kar oranları için OMP60 yenilikçi proses kontrolü Değişkenliği

Detaylı

OMP40-2 optik iletim probu

OMP40-2 optik iletim probu OMP40-2 optik iletim probu Esnek prob ile ölçüm çözümü Güvenilir modülasyonlu optik iletim Olağanüstü performans - daha az hurda ve daha yüksek kar oranları için OMP40-2 yenilikçi proses kontrolü Değişkenliği

Detaylı

RMP600 yüksek hassasiyetli temaslı prob

RMP600 yüksek hassasiyetli temaslı prob RMP600 yüksek hassasiyetli temaslı prob Rakipsiz 3-Boyutlu hassasiyet ve tekrarlanabilirlik Üstün iletişim becerisi Olağanüstü performans - daha az hurda ve daha yüksek kar oranları için RMP600 yenilikçi

Detaylı

RLP40 radyo iletim özellikli torna tezgahı probu

RLP40 radyo iletim özellikli torna tezgahı probu RLP40 radyo iletim özellikli torna tezgahı probu Esnek prob ile ölçüm çözümü Üstün iletişim becerisi Olağanüstü performans - daha az hurda ve daha yüksek kar oranları için RLP40 yenilikçi proses kontrolü

Detaylı

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK GRANİT DIŞ TİCARET VERİLERİ

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK GRANİT DIŞ TİCARET VERİLERİ 2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK GRANİT DIŞ TİCARET VERİLERİ DÜNYA DÜNYA PAZARINDA 1.406.544 2.178 0,155% DÜNYA ÇI ÇI NİN MEVCUT YE ÇI NİN DÜNYA INDAKİ ÇI MEVCUT DEKİ RAKİP ÇILAR MİKTAR 1 - Çin 521.837 0

Detaylı

RMP40 radyo sinyalli iletim probu

RMP40 radyo sinyalli iletim probu RMP40 radyo sinyalli iletim probu Esnek Prob ile ölçüm çözümü Üstün iletişim becerisi Olağanüstü performans - daha az hurda ve daha yüksek kar oranları için RMP40 yenilikçi proses kontrolü Değişkenliği

Detaylı

ÜRÜN BROŞÜRÜ PRECITEC LR. Ultra hassasiyet gerektiren yüzeyler için optik sensör

ÜRÜN BROŞÜRÜ PRECITEC LR. Ultra hassasiyet gerektiren yüzeyler için optik sensör ÜRÜN BROŞÜRÜ PRECITEC LR Ultra hassasiyet gerektiren yüzeyler için optik sensör 2 PRECITEC LR Ultra hassasiyet gerektiren yüzeyler için optik sensör ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ OPTİK ÖLÇÜMLE SINIRLARI ZORLAYIN

Detaylı

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018 18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI 2-5 Kasım 2018 Fuar Hakkında 2-5 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan 18. İran Uluslararası Elektrik Fuarı, yerli ve yabancı çok sayıda firmanın katılımıyla alanındaki

Detaylı

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK MERMER TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK MERMER TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ 2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK MERMER TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ TUTAR 1000$ 'NİN DAKİ 1.203.101 466.269 38,756% YE 'NİN TUTAR BİRİM TUTAR 1 1 Çin 755.033 399.367 62,7572% Dünya 755.033 3.857.570 196

Detaylı

İlk metal 3 boyutlu yazıcı ile hazırlanmış bisiklet gövdesi Renishaw tarafından Empire Cycles için üretildi

İlk metal 3 boyutlu yazıcı ile hazırlanmış bisiklet gövdesi Renishaw tarafından Empire Cycles için üretildi Aditif Üretim Ürünleri Bölümünden Örnek Olay İlk metal 3 boyutlu yazıcı ile hazırlanmış bisiklet gövdesi Renishaw tarafından Empire Cycles için üretildi Gövde, aditif olarak titanyum alaşımında parçalar

Detaylı

NC4 temassız takım ölçme sistemi

NC4 temassız takım ölçme sistemi Bilgi formu H-2000-2383-07-B NC4 temassız takım ölçme sistemi www.renishaw.com.tr/nc4 Lazer ışını üzerinde herhangi bir yerde takım ölçümü ve kırık takım tespiti. NC4 bir çok tip işleme merkezinde hızlı,

Detaylı

NC4 temassız takım ölçme sistemi

NC4 temassız takım ölçme sistemi Bilgi formu H-2000-2383-07-A NC4 temassız takım ölçme sistemi www.renishaw.com.tr/nc4 Lazer ışını üzerinde herhangi bir yerde takım ölçümü ve kırık takım tespiti. NC4 bir çok tip işleme merkezinde hızlı,

Detaylı

Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu

Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu 2 BAŞARI GÜVEN TECRÜBE BİLGİ TEKNOLOJİ Plast Eurasia İstanbul Avrasya Plastik Sektörünün Buluşma Noktası T 10 Salon 98.000 m2 S Avrasya nın En Büyüğü SAYISAL

Detaylı

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK İŞLENMİŞ MERMER VE TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK İŞLENMİŞ MERMER VE TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ 2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK İŞLENMİŞ MERMER VE TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ DÜNYA TUTARI DÜNYADAKİ 1.264.850 452.261 36% DÜNYA 1 1 Amerika Birleşik MEVCUT YE TUTARI NİN NİN DÜNYA MEVCUT DEKİ LAR TUTAR TUTAR

Detaylı

Endişeye mahal yok (mu?)

Endişeye mahal yok (mu?) tepav Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Endişeye mahal yok (mu?) Güven Sak İstanbul, 19 Ekim 2011 1960 1965 1970 1975 1980 1985 1990 1995 2000 2005 2010 Reel milli gelir (1960=100) www.tepav.org.tr

Detaylı

Devletin Bilgi Talepleri ile ilgili Rapor

Devletin Bilgi Talepleri ile ilgili Rapor Devletin Bilgi Talepleri ile ilgili Rapor Temmuz - Aralık Apple da, verilerinizi koruma konusundaki taahhüdümüzü son derece ciddiye alıyoruz ve size mümkün olan en güvenli donanımları, yazılımları ve hizmetleri

Detaylı

DÜNYA PLASTİK SEKTÖR RAPORU PAGEV

DÜNYA PLASTİK SEKTÖR RAPORU PAGEV DÜNYA PLASTİK SEKTÖR RAPORU 2016 PAGEV 1. DÜNYA PLASTİK MAMUL SEKTÖRÜNDE GELİŞMELER 1.1. DÜNYA PLASTİK MAMUL ÜRETİMİ Yüksek kaynak verimi, düşük üretim ve geri kazanım maliyeti ve tasarım ve uygulama zenginliği

Detaylı

Vakum otomasyonu. Ürün grupları

Vakum otomasyonu. Ürün grupları Vakum otomasyonu Ürün grupları WWW.SCHMALZ.COM.TR/OTOMASYON Schmalz: Vakum teknolojisiyle akıllı otomasyon ve ergonomik taşıma sistemleri 1300 çalışan her gün müşterilerimiz için görev başında. 19 merkez

Detaylı

DEĞİŞEN DÜNYA-DEĞİŞEN ÜNİVERSİTE:YÜKSEKÖĞRETİMİN GELECEĞİ TÜRKİYE İÇİN BİR ÖNERİ

DEĞİŞEN DÜNYA-DEĞİŞEN ÜNİVERSİTE:YÜKSEKÖĞRETİMİN GELECEĞİ TÜRKİYE İÇİN BİR ÖNERİ DEĞİŞEN DÜNYA-DEĞİŞEN ÜNİVERSİTE:YÜKSEKÖĞRETİMİN GELECEĞİ TÜRKİYE İÇİN BİR ÖNERİ Kemal Gürüz Atılım Üniversitesi 12 Mart 2012 Yirmi beş yaş üstü nüfus içinde ortaöğrenim görmüş olanların oranı, %. 2007.

Detaylı

2013 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU

2013 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU 2013 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2013 EKİM/ TÜRKİYE

Detaylı

LİBERTY SİGORTA TÜRKİYE DE BİRLİKTE BÜYÜYELİM

LİBERTY SİGORTA TÜRKİYE DE BİRLİKTE BÜYÜYELİM TÜRKİYE DE BİRLİKTE BÜYÜYELİM Liberty Mutual Insurance Group Amerika Boston merkezli Liberty Mutual Insurance Group, kurulduğu 1912 yılından bu yana insanların daha güvenli ve daha emniyetli hayatlar

Detaylı

SERAMİK SANAYİİ. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi

SERAMİK SANAYİİ. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi SERAMİK SANAYİİ Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006 T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi TÜRKİYE DE ÜRETİM Türkiye'de seramik ve çini yapımı, kökleri 8000 yıl öncesine uzanan

Detaylı

2014 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU

2014 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU 2014 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 EKİM / TÜRKİYE

Detaylı

Örnek olay. Beş-eksenli CMM denetimi güzel zamanların hüküm sürmesine izin verir IN216

Örnek olay. Beş-eksenli CMM denetimi güzel zamanların hüküm sürmesine izin verir IN216 Beş-eksenli CMM denetimi güzel zamanların hüküm sürmesine izin verir Kawasaki motosiklet hayranlarını güzel zamanların hüküm sürmesine izin verin sloganı ile cesaretlendiriyor, ancak firmanın Amerika Maryville-MO

Detaylı

Productivity+ Active Editor Pro takım tezgahları için prob yazılımı

Productivity+ Active Editor Pro takım tezgahları için prob yazılımı Broşür: Productivity+ Active Editor Pro Productivity+ Active Editor Pro takım tezgahları için prob yazılımı Kolay tezgahla akıllı işleme ve "operatör müdahalesiz" üretim yapma proseslerini etkin kılar

Detaylı

Renishaw'dan en son yenilikler

Renishaw'dan en son yenilikler El ilanı Renishaw'dan en son yenilikler Tüm üretim adımları için çözümler Üretim prosesinizi düzene koyun Aditif imalat Yeni lazer ergitme sistemlerimizi ve yazılımımızı kullanarak karmaşık metal parçalar

Detaylı

High Precision Parts Manufacturing

High Precision Parts Manufacturing Hakkımızda Yenilikçi ve çağdaş bir yapıyla müşteri memnuniyetini ilke edinen Artekmak, 1984 yılında İzmir de faaliyete geçmiştir. Yaklaşık 30 yıllık bilgi birikimi ve tecrübesi ile Otomotiv, Medikal, Havacılık,

Detaylı

İÇ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ. HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ İç Ticaret ve Ekonomik Araştırmalar Şefi

İÇ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ. HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ İç Ticaret ve Ekonomik Araştırmalar Şefi İÇ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ İç Ticaret ve Ekonomik Araştırmalar Şefi 2013 YILI Ocak-Mart Dönemi ADANA DIŞ TİCARET RAPORU Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bulunan İhracatçı Birliklerinden

Detaylı

AĞAÇ İŞLEME MAKİNELERİ SEKTÖRÜ NOTU

AĞAÇ İŞLEME MAKİNELERİ SEKTÖRÜ NOTU AĞAÇ İŞLEME MAKİNELERİ SEKTÖRÜ NOTU Bu çalışmada ağaç işleme makineleri sektörü olarak GTIP tanımları aşağıda belirtilen kalemlerin toplamı olarak ele alınmıştır. 8465 GTIP GTIP TANIMI Ağaç, mantar, kemik,

Detaylı

2015 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU

2015 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU 2015 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 AĞUSTOS

Detaylı

2013 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU

2013 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU 2013 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2013 KASIM/ TÜRKİYE

Detaylı

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ MAL GRUBU ÜLKE RAPORU (TÜRKİYE GENELİ) - (KÜMÜLATİF)

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ MAL GRUBU ÜLKE RAPORU (TÜRKİYE GENELİ) - (KÜMÜLATİF) ALTINDAN MAMUL MÜCEVHERCİ VE KUYUMCU EŞYASI 1 BİRLEŞİK ARAP EMİRLİ 269.665.223,68 305.580.419,69 13,32 ALTINDAN MAMUL MÜCEVHERCİ VE KUYUMCU EŞYASI 2 IRAK 155.240.675,64 92.044.938,69-40,71 ALTINDAN MAMUL

Detaylı

2015 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU

2015 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU 2015 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 MAYIS / TÜRKİYE

Detaylı

CAM SANAYİİ. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi

CAM SANAYİİ. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi CAM SANAYİİ Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006 T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi TÜRKİYE'DE ÜRETİM Cam sanayii, inşaat, otomotiv, meşrubat, gıda, beyaz eşya, mobilya,

Detaylı

YÜRÜRLÜKTE BULUNAN ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME ANLAŞMALARI. ( tarihi İtibariyle) Yayımlandığı Resmi Gazete

YÜRÜRLÜKTE BULUNAN ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME ANLAŞMALARI. ( tarihi İtibariyle) Yayımlandığı Resmi Gazete YÜRÜRLÜKTE BULUNAN ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME ANLAŞMALARI (21.01.2016 tarihi İtibariyle) Taraf Devlet Anlaşmanın İmza Edildiği Tarih Yayımlandığı Resmi Gazete Tarih No Yürürlük Tarihi Vergiler Açısından

Detaylı

2017 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU

2017 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU 2017 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 HAZİRAN

Detaylı

2013 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ ADANA DIŞ TİCARET RAPORU. HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ Ekonomik Araştırmalar Şefi

2013 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ ADANA DIŞ TİCARET RAPORU. HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ Ekonomik Araştırmalar Şefi 2013 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ ADANA DIŞ TİCARET RAPORU HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ Ekonomik Araştırmalar Şefi İhracat: 2013 YILI ADANA DIŞ TİCARET RAPORU Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bulunan İhracatçı

Detaylı

2017 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU

2017 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU 2017 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 AĞUSTOS

Detaylı

ALTIN MÜCEVHERAT. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi

ALTIN MÜCEVHERAT. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi ALTIN MÜCEVHERAT Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006 T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi ALTIN MÜCEVHERAT Türk altın mücevherat üretim geleneği çok eskilere dayanmaktadır.

Detaylı

" En son teknoloji ürünlerimiz ile müşterilerimize yenilikçi çözümler sunuyoruz..! " Ürünlerimiz

 En son teknoloji ürünlerimiz ile müşterilerimize yenilikçi çözümler sunuyoruz..!  Ürünlerimiz " En son teknoloji ürünlerimiz ile müşterilerimize yenilikçi çözümler sunuyoruz..! " Ürünlerimiz Hakkımızda Firmamız 2013 yılı Haziran ayında Mehmet Yeşil Greentech Kesici Takımlar Şahıs firması olarak

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU Rapor tarihi:10/02/2014 İhracat Miktar Miktar İhracat İhracat Euro 250610 Kuvars 3 Hollanda 0 490.700 0 0 180.149 136.413 4 Almanya 429.387 336.598 64.931 47.605 173.941 131.141 5 İtalya 18.984.512 23.250

Detaylı

2018 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU

2018 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU 2018 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2018

Detaylı

2019 MART DIŞ TİCARET RAPORU

2019 MART DIŞ TİCARET RAPORU 2019 MART DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2019

Detaylı

UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2015 LANSMANI 24 HAZİRAN 2015 İSTANBUL

UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2015 LANSMANI 24 HAZİRAN 2015 İSTANBUL UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2015 LANSMANI 24 HAZİRAN 2015 İSTANBUL UNCTAD Dünya Yatırım Raporu Türkiye Lansmanı Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü nün (UNCTAD) Uluslararası Doğrudan Yatırımlar

Detaylı

2016 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU

2016 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU 2016 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2016 ARALIK /

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarihi:11/02/2016 Yıl 2015 YILI (OCAK-ARALIK) HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarihi:11/02/2016 Yıl 2015 YILI (OCAK-ARALIK) HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret Rapor tarihi:11/02/2016 ABD 1.213.773 78.470 109 5 869.143 775.224 511 467 690810 ABD 2.411 139 100 5 2.074 1.841 3.205 2.844 ABD 153.405.707 7.747.676 77.068 3.951 52.525.397 47.327.904 75.673 67.506

Detaylı

2017 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU

2017 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU 2017 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 ARALIK /

Detaylı

GTİP 3924 Plastikten sofra, mutfak, ev, sağlık veya tuvalet eşyası

GTİP 3924 Plastikten sofra, mutfak, ev, sağlık veya tuvalet eşyası GTİP 3924 Plastikten sofra, mutfak, ev, sağlık veya tuvalet eşyası Haziran 2013 1 Genel kod bilgisi: VII PLASTİK VE PLASTİK ÜRÜNLERİ; KAUÇUK VE KAUÇUK ÜRÜNLERİ 39 Plastikler ve mamulleri 3924 Plastikten

Detaylı

KALIP SEKTÖRÜ NOTU GTİP GTİP TANIMI METAL/METAL KARBÜRLER İÇİN ENJEKSİYON/BASINÇLI DÖKÜM İÇİN

KALIP SEKTÖRÜ NOTU GTİP GTİP TANIMI METAL/METAL KARBÜRLER İÇİN ENJEKSİYON/BASINÇLI DÖKÜM İÇİN KALIP SEKTÖRÜ NOTU Gelişen teknoloji ile birlikte kalıp sektörü çok büyük bir ilerleme kaydetmiş, daha önceden kalıp ile üretilmesi düşünülemeyen parçalar bugün kalıp sektörü için çok kolay imal edilebilecek

Detaylı

KALKINMA BAKANLIĞI KALKINMA ARAŞTIRMALARI MERKEZİ

KALKINMA BAKANLIĞI KALKINMA ARAŞTIRMALARI MERKEZİ Yükseköğretim Sisteminin Uluslararasılaşması Çerçevesinde Türk Üniversitelerinin Uluslararası Öğrenciler İçin Çekim Merkezi Haline Getirilmesi Araştırma Projesi KALKINMA BAKANLIĞI KALKINMA ARAŞTIRMALARI

Detaylı

DEMİR-ÇELİK SEKTÖRÜNDE BİRLİĞİMİZİN BAŞLICA İHRACAT ÜRÜNLERİNE YÖNELİK HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI

DEMİR-ÇELİK SEKTÖRÜNDE BİRLİĞİMİZİN BAŞLICA İHRACAT ÜRÜNLERİNE YÖNELİK HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI DEMİR-ÇELİK SEKTÖRÜNDE BİRLİĞİMİZİN BAŞLICA İHRACAT ÜRÜNLERİNE YÖNELİK HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI Hazırlayan: Sinem ALAN AR-GE ŞUBESİ EYLÜL 2012 Raporu PDF Formatında İndirmek İçin Lütfen Tıklayınız Türkiye'nin

Detaylı

International Cartographic Association-ICA

International Cartographic Association-ICA International Cartographic Association-ICA 1.AMAÇ: Uluslararası Kartografya Birliği (International Cartographic Association-ICA), 1959 yılında kurulmuştur. Hükümetler dışı bir kuruluş olan ICA nın ana

Detaylı

2015 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU

2015 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU 2015 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 OCAK / TÜRKİYE

Detaylı

Toplam Perakende 2016

Toplam Perakende 2016 www.pwc.com.tr/toplamperakende Toplam Perakende 2016 Orhan Öztürk Yusuf Bulut 20 Toplam perakende 2016 raporunda önemli noktalar Araştırmanın 6. yılı Asya nın genişlemiş katılımı: Tayland, Singapur & Malezya

Detaylı

SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ VE SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ SEKTÖRÜNDE DÜNYA İTHALAT RAKAMLARI ÇERÇEVESİNDE HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI

SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ VE SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ SEKTÖRÜNDE DÜNYA İTHALAT RAKAMLARI ÇERÇEVESİNDE HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ VE SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ SEKTÖRÜNDE DÜNYA İTHALAT RAKAMLARI ÇERÇEVESİNDE HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Seramik sektörünün en

Detaylı

2014 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU

2014 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU 2014 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 HAZİRAN

Detaylı

2016 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU

2016 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU 2016 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2016 HAZİRAN

Detaylı

2015 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU

2015 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU 2015 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 EKİM / TÜRKİYE

Detaylı

TWL-0. Termoveller. Ölçüm. İzleme. Analiz

TWL-0. Termoveller. Ölçüm. İzleme. Analiz Termoveller Ölçüm İzleme Analiz TWL-0 Yapısı, delinmiş (konik, düz ya da kademeli) PN 250 ye kadar +800 C ye kadar Modeline bağlı olarak 5000 mm veya uzunluğa kadar termoveller T2 Dünya genelinde KOBOLD

Detaylı

2014 MART DIŞ TİCARET RAPORU

2014 MART DIŞ TİCARET RAPORU 2014 MART DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 MART / TÜRKİYE

Detaylı

2015 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU

2015 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU 2015 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 HAZİRAN

Detaylı

Rapor tarihi:13/06/ HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret. İhracat Miktar 1. İhracat Miktar 2. Yıl HS6 HS6 adı Ulke Ulke adı Ölçü adı

Rapor tarihi:13/06/ HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret. İhracat Miktar 1. İhracat Miktar 2. Yıl HS6 HS6 adı Ulke Ulke adı Ölçü adı TÜRKİYE İSTATİ DIŞ TİCARET İSTATİST Rapor tarihi:13/06/ 2017 HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret Yıl HS6 HS6 adı Ulke Ulke adı Ölçü adı İhracat Miktar 1 İhracat Miktar 2 2017 690721 Seramikten döşeme veya kaplama

Detaylı

PAGEV - PAGDER. Dünya Toplam PP İthalatı

PAGEV - PAGDER. Dünya Toplam PP İthalatı 1 DÜNYA ve TÜRKİYE POLİPROPİLEN ( PP ) DIŞ TİCARET ANALİZİ Barbaros Demirci ( Genel Müdür ) Neslihan Ergün ( Teknik Uzman Kimya Müh. ) PAGEV - PAGDER DÜNYA TOPLAM PP İTHALATI : Dünya toplam PP ithalatı

Detaylı

GTİP 392310: PLASTİKTEN KUTULAR, KASALAR, SANDIKLAR VB. EŞYA

GTİP 392310: PLASTİKTEN KUTULAR, KASALAR, SANDIKLAR VB. EŞYA GTİP 392310: PLASTİKTEN KUTULAR, KASALAR, SANDIKLAR VB. EŞYA TEMMUZ 2009 Hazırlayan: Mesut DÖNMEZ 1 GENEL KOD BİLGİSİ: 392310 GTIP kodunun üst kodu olan 3923 GTİP koduna ait alt kodlar ve ürünler aşağıda

Detaylı

Taşıma sistemleri. Ürün grupları

Taşıma sistemleri. Ürün grupları Taşıma sistemleri Ürün grupları WWW.SCHMALZ.COM.TR/TASIMA-SISTEMLERI Schmalz: Vakum teknolojisiyle akıllı otomasyon ve ergonomik taşıma sistemleri 1300 çalışan her gün müşterilerimiz için görev başında.

Detaylı

İÇ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ. HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ Ekonomik Araştırmalar Şefi

İÇ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ. HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ Ekonomik Araştırmalar Şefi İÇ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ Ekonomik Araştırmalar Şefi 2012 YILI ADANA DIŞ TİCARET RAPORU İhracatçı Birliklerinden elde edilen veriler doğrultusunda, 2012 yılında ihracatımız yüzde 9,2

Detaylı

2018 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU

2018 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU 2018 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2018

Detaylı

2014 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU

2014 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU 2014 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 TEMMUZ /

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Kasım Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Kasım Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2016 HALI SEKTÖRÜ Kasım Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2016 KASIM AYI İHRACAT PERFORMANSI 2016 yılı Ocak-Kasım döneminde Türkiye nin toplam

Detaylı

2013 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU

2013 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU 2013 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2013 EYLÜL/ TÜRKİYE

Detaylı

Büyüme Rakamları Üzerine Karşılaştırmalı Bir Değerlendirme. Tablo 1. En hızlı daralan ve büyüyen ekonomiler 3. 2009'da En Hızlı Daralan İlk 10 Ekonomi

Büyüme Rakamları Üzerine Karşılaştırmalı Bir Değerlendirme. Tablo 1. En hızlı daralan ve büyüyen ekonomiler 3. 2009'da En Hızlı Daralan İlk 10 Ekonomi POLİTİKANOTU Mart2011 N201126 tepav Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Sarp Kalkan 1 Politika Analisti, Ekonomi Etütleri Ayşegül Dinççağ 2 Araştırmacı, Ekonomi Etütleri Büyüme Rakamları Üzerine

Detaylı

2013 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU

2013 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU 2013 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU A.T.S.O DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2013 TEMMUZ/

Detaylı

2014 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ ADANA DIŞ TİCARET RAPORU. HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ Meslek Komitesi ve Kararlar Şefi

2014 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ ADANA DIŞ TİCARET RAPORU. HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ Meslek Komitesi ve Kararlar Şefi 2014 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ ADANA DIŞ TİCARET RAPORU HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ Meslek Komitesi ve Kararlar Şefi İhracat: 2014 YILI ADANA DIŞ TİCARET RAPORU Türkiye İstatistik Kurumu 2014 Haziran ayı sonu

Detaylı

TÜRKİYE GENELİ ve İİB BAŞLICA MAL GRUPLARI VE ÜLKELER BAZINDA KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATI OCAK ARALIK 2016

TÜRKİYE GENELİ ve İİB BAŞLICA MAL GRUPLARI VE ÜLKELER BAZINDA KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATI OCAK ARALIK 2016 TÜRKİYE GENELİ ve İİB BAŞLICA MAL GRUPLARI VE BAZINDA KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATI OCAK ARALIK 2016 0 TABLOLAR I. Mal Grupları Bazında Türkiye Geneli Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatı II. Mal Grupları

Detaylı

Ekonomik Araştırmalar ÖDEME DAVRANIŞLARI. Mayıs Şirketlerin işletme sermayesi ihtiyaçları için iyi stok yönetimi çok önemli

Ekonomik Araştırmalar ÖDEME DAVRANIŞLARI. Mayıs Şirketlerin işletme sermayesi ihtiyaçları için iyi stok yönetimi çok önemli Ekonomik Araştırmalar ÖDEME DAVRANIŞLARI Source: Pexels Şirketlerin işletme sermayesi ihtiyaçları için iyi stok yönetimi çok önemli Ödeme Davranışları, Euler Hermes Ekonomik Araştırmalar YÖNETİCİ ÖZETİ

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI. İthalat Miktar Kg. İthalat Miktar m2

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI. İthalat Miktar Kg. İthalat Miktar m2 690721 ABD 121.201.978 5.919.468 183.351 9.561 36.358.373 33.291.590 60.931 55.611 690722 ABD 2.013.654 112.572 67.890 3.140 654.446 609.369 82.674 78.128 690723 ABD 2.805.625 204.888 17.952 1.700 1.092.601

Detaylı

2014 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU

2014 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU 2014 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 NİSAN / TÜRKİYE

Detaylı

2017 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU

2017 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU 2017 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 ŞUBAT / TÜRKİYE

Detaylı

1 TRONA METAL Sümer Mahallesi 29/11 Sk.N.1 Zeytinburnu İstanbul/TURKEY. Her hakkı saklıdır

1 TRONA METAL Sümer Mahallesi 29/11 Sk.N.1 Zeytinburnu İstanbul/TURKEY. Her hakkı saklıdır 1 TRONA METAL Sümer Mahallesi 29/11 Sk.N.1 Zeytinburnu İstanbul/TURKEY İçindekiler A. Şirket Profili...... Sayfa 3-4 B. Kaba İşleme... Sayfa 5-6 C. Final İşleme... Sayfa 7-8 D. Kalite Kontrol... Sayfa

Detaylı

2014 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU

2014 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU 2014 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 ARALIK /

Detaylı

2019 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU

2019 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU 2019 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2019

Detaylı

TWL-Exia. Rezistanslı Termometreler DIN uyarınca. Ateşleme Koruması Exia. Ölçüm aralığı: C. Pt 100-sensör sırasıyla sınıf A ve sınıf B

TWL-Exia. Rezistanslı Termometreler DIN uyarınca. Ateşleme Koruması Exia. Ölçüm aralığı: C. Pt 100-sensör sırasıyla sınıf A ve sınıf B Rezistanslı Termometreler DIN uyarınca Ateşleme Koruması Exia Ölçüm İzleme Analiz TWL-Exia Ölçüm aralığı: -...+600 C Pt 100-sensör sırasıyla sınıf A ve sınıf B Çıkış: Direnç veya analog 4-20 ma DIN 43772

Detaylı

ANKARA PROFESYONEL MAKİNA KALIP PLASTİK YAPI EĞİTİM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

ANKARA PROFESYONEL MAKİNA KALIP PLASTİK YAPI EĞİTİM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ANKARA PROFESYONEL MAKİNA KALIP PLASTİK YAPI EĞİTİM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ANKARA PROFESYONEL MAKİNA KALIP PLASTİK YAPI EĞİTİM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ HAKKIMIZDA ANKARA PROFESYONEL

Detaylı

2014 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU

2014 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU 2014 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 OCAK / TÜRKİYE

Detaylı

İHRACAT-İTHALAT

İHRACAT-İTHALAT 8462 8462:Metalleri dövme, çekiçleme veya kalıpta dövme suretiyle işlemeye mahsus takım tezgâhları (presler dahil); metalleri kavislendirmeye, katlamaya, düzeltmeye, makasla kesmeye, zımbalı kesmeye, taslak

Detaylı

Renishaw plc'nin Tanıtımı

Renishaw plc'nin Tanıtımı Renishaw plc'nin Tanıtımı Renishaw Hakkında Dünyanın öncü metroloji firması Merkezi İngiltere'de olan bir FTSE 250 firması Gelişen işletme performansı Üretim verimliliklerini arttırıyor ve ürün kalitesini

Detaylı

2018 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU

2018 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU 2018 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2018

Detaylı

plastik sanayi PLASTİK AMBALAJ MALZEMELERİ SEKTÖR İZLEME RAPORU TÜRKİYE Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri

plastik sanayi PLASTİK AMBALAJ MALZEMELERİ SEKTÖR İZLEME RAPORU TÜRKİYE Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri plastik sanayi 2014 TÜRKİYE PLASTİK AMBALAJ MALZEMELERİ SEKTÖR İZLEME RAPORU Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri YÖNETİCİ ÖZETİ : Plastik ambalaj mamülleri üretimi, Dünyada bu sektörde söz sahibi

Detaylı

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ MAL GRUBU ÜLKE RAPORU (TÜRKİYE GENELİ) - (KÜMÜLATİF)

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ MAL GRUBU ÜLKE RAPORU (TÜRKİYE GENELİ) - (KÜMÜLATİF) ALTINDAN MAMUL MÜCEVHERCİ VE KUYUMCU EŞYASI 1 BİRLEŞİK ARAP EMİRLİ 521.361.708,54 519.945.727,22-0,27 ALTINDAN MAMUL MÜCEVHERCİ VE KUYUMCU EŞYASI 2 IRAK 308.690.215,23 226.634.279,98-26,58 ALTINDAN MAMUL

Detaylı

2015 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU

2015 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU 2015 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 KASIM / TÜRKİYE

Detaylı

İHRACATTA VE İTHALATTA TL KULLANIMI

İHRACATTA VE İTHALATTA TL KULLANIMI İHRACATTA VE İTHALATTA TL KULLANIMI Gizem ERİM Araştırma Raporu Ekonomik Araştırmalar ve Proje Müdürlüğü KONYA Ekonomik Araştırmalar ve Proje Müdürlüğü Ağustos, 2017 1 İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 3 2. DIŞ

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2015 HALI SEKTÖRÜ Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2015 EKİM AYI İHRACAT PERFORMANSI Ülkemizin halı ihracatı 2014 yılını % 7,3 oranında

Detaylı

2013 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU

2013 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU 2013 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU A.T.S.O DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2013 AĞUSTOS/

Detaylı

SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ

SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ Türkiye milli katılım organizasyonunun, T.C. Ekonomi Bakanlığı'na izin başvurusu yapılmış olup, Türkel

Detaylı

ANKARA PROFESYONEL MAKİNA KALIP PLASTİK YAPI EĞİTİM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ HAKKIMIZDA ANKARA PROFESYONEL MAKİNA ; yenilikçi, istihdam ve gelir arttırıcı projeleri ile kuruluşların rekabet güçlerini

Detaylı

2014 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU

2014 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU 2014 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 EYLÜL / TÜRKİYE

Detaylı