TEOG'da sorunun puanı aynı, katsayısı farklı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TEOG'da sorunun puanı aynı, katsayısı farklı"

Transkript

1 On5yirmi5.com TEOG'da sorunun puanı aynı, katsayısı farklı TEOG her oturum başladıktan sonra ilk 20 ve son 5 dakika öğrenciler salondan çıkamayacak. Geç kalanlara ek süre verilmeyecek. Sınavlarda yanlış cevaplar doğruları etkilemeyecek Yayın Tarihi : 28 Nisan 2015 Salı (oluşturma : 10/9/2015) Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü TEOG adaylarına, ailelerine ve öğretmenlerine destek olmak için üç ayrı Bilgilendirme Kılavuzu hazırladı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcının görüşlerinin de yer aldığı kılavuzlarda hem sınav dönemlerinde, hem de diğer zamanlarda aile çocuköğretmen ilişkisini güçlendirmek için önerilerde bulunuluyor. Öğrencilere TEOG ortak sınavları ile ilgili genel bilgiler veriliyor. Kılavuzda adayların kaygısını yenmek için öncelikle sınavları tanıması gerektiği anlatılıyor, hedefi belirleyerek bu doğrultuda çalışmak gerektiğinin altı çiziliyor. İşte üç kılavuzda yer alan bazı önemli uyarı ve öneriler: - TEOGda adaylara A, B, C, D olmak üzere 4 kitapçık türü dağıtılacak. Yanlış cevapların doğruları etkilemeyeceği sınavda her oturum başladıktan sonra ilk 20 ve son 5 dakika öğrenciler salondan çıkamayacak. Adayların sınava 15 dakika geç kalma hakkı var ancak bu durumdaki öğrencilere ek süre verilmeyecek. - Her sorunun puanı aynı, katsayıları farklı olacak. Türkçe, matematik, fen ve teknoloji için katsayı 4, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi için katsayı 2 kullanılacak. Bu nedenle Türkçe, matematik ile fen ve teknoloji sınavlarında doğru sayısının diğer derslerden fazla olması daha yüksek bir yerleştirme puanı getirecek. - TEOGa sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla girdiği ve kopya çektiği tespit edilen öğrencilerin sınavı geçersiz sayılacak. Öğrencide kaygıya neler neden olur? - Tüm bildiklerimi unutmuş gibi hissediyorum. - Bu bilgiler benim ne işime yarayacak ki? - Kesinlikle başarılı olmalıyım. - Sınava giren çok fazla öğrenci var, ben nasıl başarılı olabilirim? - Sınavım kesinlikle kötü geçecek. - Başarısız olursam annem-babam bana ne der? - Sınav benim için her şeydir vb.

2 Sınav kaygısı ile baş etmek için böyle düşünün - Tüm bildiklerimi unutmuş olduğumu düşünsem de gerektiğinde hatırlayabiliyorum. - Bu öğrendiklerim gelecekte işime yarayabilir. - Sınav hayatımın anlamı değil. - Sınavda elimden geleni yapacağım, başarılı da olsam başarısız da olsam ailem beni sever. - Sınavda başarılı olamazsam bu benim hayatımın sonu olmaz. - Çok fazla konu var ancak zamanımı iyi planlarsam hepsini yetiştirebilirim. Öğretmenlere topuklu ayakkabı ve parfüm uyarısı! - Sınav sırasında diğer gözetmen arkadaşınızla fısıldaşma dahil ses çıkarmamaya ve farklı şeylerle uğraşmamaya (kitap okumak, sınıf içinde sürekli tur atmak ya da sınav olan öğrencinin başında gereğinden fazla durmak, telefonda oyun oynamak vb.) dikkat edin. - Öğrencilerle sorularla ilgili her türlü diyalogdan kaçının. - Adayların dikkatinin dağılmaması için kılık ve kıyafetinize (ses çıkaran ayakkabı ve takılar, ağır kokulu parfümler vb.) özen gösterin. - Dört farklı tür soru kitapçığını sınıf düzeni içerisinde bire bir temas etmeyecek, yan yana ve arka arkaya gelmeyecek şekilde dağıtın. - Öğrencilerin cevap kağıdındaki imza bölümünü imzalaması ve kitapçık türünü işaretlemeleri konusunda uyarıları yapın. - Sınav sırasında oluşabilecek herhangi bir gürültüyü yedek gözetmenler yardımı ile en aza indirmeye çalışın. - Sınıfın sıra dağılımına göre S düzeninde olmasına ve öğrencilerin salon aday yoklama listesindeki sıraya göre yerleşmesine dikkat edin. - Öğrencilerin değerlendirilmelerinin objektif bir biçimde yapılabilmesi için adil davranın. Aynı durumda çocuğunuz, yakınınız, kardeşiniz olabilme ihtimalini göz önünde bulundurun. - Her bir ders yazılısı başladıktan sonra ilk 20 dakika ve son 5 dakika süresince öğrencilerin sınıflarından çıkmasının yasak olduğu, ilk 20 dakika tamamlandıktan sonra sınavı tamamlayanların sınıftan çıkabileceğini hatırlatın. - Sınav başlamadan 1 saat önce okullarda hazır olun. Sınav nedir? - Sınavlardan aldığınız puanlar sadece ilgi, yetenek ve çalışma alışkanlıklarınızla kazandığınız bilgilerin değerlendirilmesidir. - Eksik olduğunuz konuları fark edip etkili öğrenmenin sağlanmasında size yardımcı olur. - Sonunda bir üst öğrenim kurumuna yerleşmek yaşamınızdaki önemli bir dönüm noktasını geride bıraktığınız anlamına gelir. - Sınavlara planlı ve aralıklı çalışarak zamanınızı etkili kullanabilirsiniz. Sınav ne değildir?

3 - İnsan olarak değerinizi ölçmez. Genelde başarılı ya da başarısız olduğunuzun veya zekânızın bir göstergesi değil. - Geleceğinizin tek belirleyicisi değil, zamanınızı tamamen elinizden almaz. - Tercihlerinize yerleşememek, her şeyin sonu anlamına gelmez. Aksine bu durum, yeni seçenekler üretmek için size hız verir. - Uykusuz kalıp bedeninizi ve ruhunuzu zayıf düşürüp sizi korkutan bir süreç değil. Sınav öncesi ailelerin yapması gerekenler - Önceliğinizin, çocukların fiziksel ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu unutmayın. - Onların ders çalışabilmesi için uygun ortamlar hazırlayın. - Farklı konularda sorumluluk verin. - Ders çalışmaları için gözlemci, gerektiğinde de destekçi olun. - Sınavda sorumlu oldukları konu ve kazanımları takip edin. - Dinlenmelerini ve diğer etkinliklere zaman ayırmalarını destekleyin. Sınav sonrası için anne-babalara öneriler - Zorlu bir sürecin üstesinden geldiği için onu kutlayın. - Konuşmaya hazır olduğunda sınavın bir değerlendirmesini yapın ve yeni planlar oluşturmasını destekleyin. - Ona ne yapmak istediğini sorun ve imkânlarınız ölçüsünderahatlayabileceği bir ortam sağlayın. - Konuşmaya istekli değilse sorularınızı daha sonraya bırakın. - Sınav süreci yorucu bir süreç, çocuğunuz bol bol dinlensin. Önce özel okullara kayıt yapılacak Milli Eğitim Bakanlığı, ikinci kez uygulanan TEOG kapsamında yerleştirme sistemine yeni düzenlemeler getirdi. Bakanlık, liselere yerleştirme sistemiyle ilgili yapmayı planladığı değişiklikleri taslak olarak 2015 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-kılavuzunda toplayıp internet sitesi üzerinden paydaşların görüş ve önerilerine açtı. Taslak kılavuza göre en önemli değişiklik, özel okullar ile devlet liselerine kayıt ve yerleştirme sisteminde yapıldı. Geçen yıl öğrenciler hem kolejlere ön kayıt yaptırıp, hem de devlet lisesi için tercih yapma hakkına sahipken, bu yıl farklı sistem uygulanacak. Özel okula kesin kayıt yaptıranlar devlet okulu için tercih yapamayacak. Devlet mi, özel mi? Devlet liseleri için tercihler 6-16 Temmuz arasında yapılacakken, özel okul kayıtları 24 Haziran-10 Temmuz arasında olacak. Yani öğrenci ve veliler özel okul konusunda önceden karar verip kesin kayıt yaptırdığında, Anadolu lisesi şansını kaybedecek. Ya da Anadolu lisesi için tercih dönemini bekleyecek ve bu sefer de özel okullara kayıt dönemi geçmiş olacak.

4 Bu durumda birçok kararsız velinin olabileceği tartışılırken, eğitimcilere göre bu dönemde yüksek puan alan öğrenciler özel okulda kesin kararlı ise kayıt işlemlerini bitirecek. Bu adaylar devlet lisesi için tercih dönemini bekleyebilir. Nakil dönemi olan Ağustos arasında yerleştiği okuldan memnun olmayanlar şansını başka bir okulda deneyebilecek. Ayrıca kolejlerin öğrenci alım koşulları da birbirinden farklı olacak. Geçen yıl hepsi Türkçe, matematik, fen ve teknoloji olmak üzere 3 dersten öğrenci alırken bu yıl her okulun bir yönetmelik hazırlayarak Bakanlığa onaylatması istendi. Okullar da kendi öğrenci kayıt yönetmelik taslaklarını hazırlayarak bakanlığa gönderdi. Buna göre özel okulların bir kısmı bakanlığın, devlet liselerine giriş için hesapladığı Yerleştirmeye Esas Puan (YEP), bir kısmı da 4 dersi dikkate alarak öğrenci kaydı yapacak. Her özel okul için birinci ve ikinci dönem TEOG ortak sınav ağırlıkları farklı olacak. Veliler okuldan okula koşturacak Bu durumda veliler TEOG yerleştirme puanları ilan edildikten sonra, özel okulların kayıt dönemi olan 24 Haziran-10 Temmuz tarihinden önce okuldan okula koşarak, çocuğunun puanlarını hesaplatacak ve istediği koleje yerleşme şansını öğrenecek. Öte yandan öğrencilerin de Nisanda yapılacak ikinci dönem TEOG ortak sınavlarında da hedefe göre testlere ağırlık vermesi başarılarını arttıracak. YEP ile öğrenci alacak okullara girmek isteyenler 6 dersin hepsinden sorumlu olacak, bu nedenle testleri önemsememe gibi bir şansları yok. 4 dersle öğrenci alacak okullarda da farklı uygulamalar görülecek. Çünkü yabancı özel okulların hepsi Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersini dikkate alacak, fakat dördüncü dersler aynı olmayacak. Örneğin Amerikan Robert Lisesi Türkçe, matematik, fen ve teknoloji ile inkılap tarihi ve Atatürkçülük ders puanlarını dikkate alacak. Bu durumda Robert isteyen öğrencinin öne çıkmak için inkılap tarihi ve Atatürkçülüke önem vermesi şart. Başka bir örnek vermek gerekirse, Alman Lisesinde de yabancı dil puanı etkili olacak. Çünkü Alman Lisesi öğrenci kayıtlarında Türkçe, matematik, fen ve teknoloji ile birlikte yabancı dil sınavlarından elde edilen puanları dikkate alacak. Memnun olmayanlara nakil şansı Yerleştiği kolej ya da devlet lisesinden memnun olmayan veya tercih ettiği hiçbir okula yerleşmeyenler Ağustos arasında nakil başvurusu yapacak. Başvurular il ve ilçelerde oluşturulan Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları tarafından alınacak. Öğrencilere 5 tercih hakkı veriliyor. Nakil yerleştirme sonuçları 24 Ağustosta açıklanacak. Aynı gün herhangi bir tercihine yerleşmeyen öğrenci açık liseye otomatik kaydedilecek. Yabancı özel okullar nasıl öğrenci alacak? İstanbul Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi, Notre Dame de Sion Fransız Lisesi, Özel Saint Benoit Fransız Lisesi, Sainte Pulcherie Fransız Lisesi, Saint Michel Fransız Lisesi, İzmir Saint Joseph Fransız Lisesi: Bakanlığın hesapladığı YEP puanıyla öğrenci alacaklar. Bu durumda birinci ve ikinci dönem

5 ortak sınavların ağırlıkları da eşit ve yüzde 50 oranında olacak. Okulun en yüksek puanı henüz belli değil. Derslerin katsayısı ise şöyle: Türkçe 3, matematik 2, fen ve teknoloji 2, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük 2. Üsküdar Amerikan Koleji, İzmir Amerikan Koleji, Özel Tarsus Amerikan Koleji: Onaylanan kurum yönetmeliğine göre Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan Türkçe, matematik, fen ve teknoloji ile inkılap tarihi ve Atatürkçülük sınav sonucuna göre öğrenci alacak. Birinci ve ikinci dönem bu derslerden elde edilen puanlar ikiye bölünecek. Ortaya çıkan sonuç öğrenci kayıtlarında kullanılacak. Lisenin kayıt puanı hesaplanırken TEOG birinci ve ikinci dönem sınavlarının ağırlıkları aynı olacak. Bu dört dersin sınav sonuçları eşit ağırlıkta hesaplanacak, farklı katsayı kullanılmayacak. En yüksek puan 400 olacak. Okul ortalamaları hesaplamaya dahil edilmeyecek. Amerikan Robert Lisesi: Türkçe, matematik, fen ve teknoloji ile inkılap tarihi ve Atatürkçülük dersleri dikkate alınacak. Türkçe ve matemetik sınavlarının katsayısı 3, diğerlerinin ise 2 olacak. Birinci dönem TEOG ortak sınavlarının yüzde 30u, ikinci dönem ortak sınavların ise yüzde 70i hesaplamaya katılacak. En yüksek okul puanı her yıl değişiyor, ancak yüzde 1lik dilim içinde olan öğrenciler alınacak. Ortaöğretim yıl sonu başarı puanı hesaplamaya dahil değil. Özel Alman Lisesi: Milli Eğitim Bakanlığına gönderdiği öğrenci alım yönetmeliği onaylandı. Buna göre okula kayıtlarda öğrencilerin Türkçe, matematik, fen ve teknoloji ile yabancı dil puanları dikkate alınacak. 6, 7 ve 8inci sınıfların yıl sonu başarı puanları hesaplamaya dahil edilmeyecek. Birinci ve ikinci dönem sınavlarının etkisi eşit yüzde 50 oranında olacak. Türkçenin katsayısı 3, diğer derslerinise ağırlıkları 2 olacak. Okulun en yüksek puanları belli olmamakla birlikte 800 ile 900 arasında olacağı tahmin ediliyor. Galileo Galilei İtalyan Lisesi, Özel İtalyan Lisesi: Bakanlık tarafından onaylanan yönetmeliğe göre TEOG puanı ile öğrenci alınacak. Yani bu okullara girmek isteyen öğrenciler Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinin hepsinden sorumlu olacak. Sankt Georg Avusturya Lisesi ve Ticaret Okulu: Milli Eğitim Bakanlığının devlet liselerine girişte kullandığı YEP puanıyla öğrenci alacak. Okulun gönderdiği yönetmelik bakanlık tarafından onaylandı. Puanlar 500 üzerinden hesaplanacak. Tercih yapmama nedeni yazılacak Taslak kılavuzda, ortaokul müdürlüklerinin, öğrencilerin tercih yapmama nedenlerini e-okul sistemine işlemesi gerektiği de belirtiliyor. Buna göre özel okula devam edecek, askeri lisede öğrenim görecek veya yurtdışındaki öğrenciler gibi nedenler e-okul sisteminde yazılacak. Bir soruya 2 dakika veriliyor Yaklaşık 1 milyon 273 bin öğrenci TEOG için son hazırlıklarını yaparken, uzmanlar uyarıyor:

6 Her soruya iki dakika veriliyor. Soruları çabuk bitirmek için acele etmeyin. TEOG sistemi kapsamında ikinci dönem ortak sınavlarına sayılı günler kaldı. Yaklaşık 1 milyon 273 bin ortaokul 8inci sınıf öğrencisi iyi bir liseye girmek için yarışacağı Nisandaki ortak sınavlara hazırlanıyor. Öğrenciler iki gün boyunca Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük, fen ve teknoloji ile yabancı dil sınavlarına girecek. Bir günde üç dersten sınav yapılacak ve her oturum 40 dakika sürecek, öğrencilere 20şer soru yöneltilecek. Oturumlar arasında yarım saat mola verilecek. Örneğin, ilk gün Türkçe sınavı 09.00da başlayıp, 09.40da sona erecek. Öğrenciler 20 soru cevaplayacak. Her soruya 2 dakika cevaplama süresi verilecek. KOPYA ÇEKENİN SINAVI İPTAL TEOG ortak sınavlarında çıkan soruların hepsinin ağırlığı eşit olacak. Her test için doğru cevap sayısı dikkate alınarak puanlama yapılacak. Yanlış cevaplar doğruları etkilemeyecek. Salon görevlilerince kopya çektiği tespit edilen öğrencilerin sınavı iptal edilecek, o ders puanla değerlendirilmeyecek. Ancak ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında sınav sayısı tam alınacak. Bakanlık tarafından soru iptali olursa değerlendirme, geçerli soru sayısı dikkate alınarak yapılacak. Devlet liselerine yerleştirmelerde kullanılacak puan hesaplamasında birinci ve ikinci dönem ortak sınavları eşit ve yüzde 50 oranında alınacak. Özel okullara kayıtlarda ise farklı hesaplamalar yapılacak. Bazı kolejler Milli Eğitim Bakanlığının hesapladığı Yerleştirmeye Esas Puana (YEP) göre bazıları da 4 dersin sonucuna göre puan hesaplayacak. YEPe göre öğrenci alacak özel okullarda birinci ve ikinci dönem sınav ağırlıkları yüzde 50 oranında olacak, diğer kolejler ise farklı yollar izleyecek. Mazeret sınavları mayısta Nisanda ortak sınavlara katılamayan öğrencilerin bilgileri okul müdürlüğü tarafından sınav günü bitiminde e-okula işlenecek. Bu öğrenciler için Mayısta mazeret sınavları düzenlenecek. Ancak öğrenciler bu sınavlara girmek için mazeret durumunu gösteren belgeleri ile bu sınava girme taleplerini ortaksinav@meb.gov.tr e-posta adresine ortak sınavlar tamamlandıktan en geç bir gün sonra gönderecekler. Öğrencilerin durumu değerlendirilerek okul müdürlüğünce karara bağlanacak ve aynı gün il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine bildirilecek. Mazeret sınavına katılması uygun görülenlerin bilgileri, e-okula sınavlar tamamlandıktan sonra 5 gün içinde işlenecek. Hiçbir şekilde merkezi sınavlara katılmayan ve geçerli bir neden sunmayan öğrencilere puan verilmeyecek, ancak dönem sonu ve ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında sınav sayısı tam olarak alınacak. Testleri cevaplarken sakin olun Eğitim uzmanları öğrencilere TEOGda her soru için 2 dakika verildiğini hatırlatarak, Her oturumda 20

7 soru sorulacak, toplam 40 dakika süre verilecek. Bu nedenle testleri cevaplarken sakin olun, yavaş yavaş okuyup tam anlayarak cevap verin. Bu tür sınavlarda yapılan en büyük hata tam anlaşılmadan, mantığı kavranmadan sorulara cevap verilmek oluyor. Her soruyu en az iki kere okuyun. Unutmayın, sınavını çabuk bitirenin ödülü yok, çok sayıda doğru yapanın ödülü var uyarısında bulunuyorlar. Sonuçlar 5 Haziranda açıklanacak Okullardaki TEOG hareketliliği Nisanda sınavların yapılmasının ardından mayıs ayında da tüm hızıyla devam edecek. Okul kontenjanları 4-8 Mayıs arasında e-okul sistemine girilecek. İl ve ilçe kontenjan girişleri Mayısta, bakanlık tarafından onayı ise Mayıs arasında yapılacak. Asıl öğrencileri ilgilendiren sınav sonuçlarının açıklanması ise 5 Haziranda olacak. Bu tarihte ortak sınav puanlarını öğrenen öğrenciler, 5-9 Haziran arasında da sonuçlara itiraz etme hakkına sahip. Ancak öğrencilerin devlet lisesi tercihlerinde kullanacağı Yerliştirmeye Esas Puanları (YEP) ise 24 Haziranda duyurulacak. Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl yerleştirme sisteminde yaptığı değişiklikle özel okul kayıtlarını erkene çekti. Özel okula gitmek isteyen öğrenciler 24 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında bu kurumlara kesin kayıtlarını yapabilecek ve e-okul sisteminde görülecek. Bu adaylar devlet lisesi için tercih yapamayacak. Devlet okulunda eğitim almak isteyenler ise 6-16 Temmuz arasında 25 okul seçecek. Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar 14 Ağustosta ilan edilecek. Beslenme ve uyku düzenini değiştirmeyin - Elinizden geleni yaptınız. Bütün yıl hazırlanıp, birçok fedakarlıkta bulundunuz. Bu nedenle sınavdan korkmanıza gerek yok, sınav sizden korksun. - Emeklerinizin boşa gitmesini istemiyorsanız sınavlara gereğinden fazla anlam yüklemeyin. Böyle bir durum hem stresinizi arttırır, hem de sınav anında performansınızı olumsuz etkiler. En iyisi dünyanın sonu olmadığını düşünerek, elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın. - Son günlerde uyku ve beslenme düzenini bozmamak stresi azaltmanıza yardımcı olur. Gece geç saatlere kadar çalışmak, son günlerde yeni konu öğrenmek yerine uyku düzeninizi bozmadan test çözerek tekrar yapmak daha faydalı sonuçlar verir. - Alışık olmadığınız, midenizi bozacak, ağır yiyeceklerden de uzak durmanız gerekiyor. Her zamanki beslenme düzenine uymaya çalışın. - Fiziksel aktiviteler stresinizi azaltmaya yardımcı olabilir. Bedensel sakatlanmalara neden olmayacak şekilde doğa yürüyüşü, açık hava oyunları, yoga, yüzme gibi sporlar yapabilirsiniz. - Her oturumdan sonra verilen yarım saatlik molalarda sınavla ilgili kimseyle konuşmayın. Çünkü genelde öğrenciler yapamadığı iki soruya takılıyor ve bir sonraki sınavda da bunu düşünerek

8 yapabileceği soruları ya yanlış yapıyor, ya da hiç cevap vermiyor. - Sınav anında dikkatinizi sonuca ve beklentilere değil, sorulara yoğunlaştırmaya özen gösterin. - Sınavın bitmesiyle öncelikle özlediğiniz huzurlu, derin uykuya kavuşacağınızı, ailenizle ve arkadaşlarınızla daha özgür vakit geçireceğinizi düşünün. PYBS başvurusu başladı Ortaokul 5, 6, 7 ve lise 9, 10 ve 11inci sınıf sınıf öğrencileri için Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) başvuruları 20 Nisanda başladı. Başvuru için son tarih ise 30 Nisan. Bu adaylar için sınav 13 Haziran saat 14.00te uygulanacak. PYBSden yararlanmak isteyen ve TEOG sınavlarına katılacak 8inci sınıf öğrencileri ise 30 Nisana kadar okul müdürlüklerinden başvuru belgesi alacak. 8inci sınıf öğrencilerinin ortak sınavlardan aldığı puanlara göre bursluluğa yerleştirme işlemleri yapılacak. Diğer öğrenciler için sonuçlar 21 Temmuzda ilan edilecek. Tercihler 3-14 Ağustos arasında. Yerleştirme sonuçları 25 Ağustosta açıklanacak. Bu dökümanı orjinal adreste göster TEOG'da sorunun puanı aynı, katsayısı farklı

TEOG yerleştirme sisteminde neler değişti?

TEOG yerleştirme sisteminde neler değişti? On5yirmi5.com TEOG yerleştirme sisteminde neler değişti? TEOGun ikinci yılında Milli Eğitim Bakanlığı, sistemde güncellemeler yaptı. Eğitimcilerin olumlu karşıladığı ve eleştirdiği noktaların da olduğu

Detaylı

ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ORTAK SINAVLARA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ORTAK SINAVLARA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ORTAK SINAVLARA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR TÜRKİYE DE SINAV SİSTEMİ 1997-2004 Yılları Arasında Liselere

Detaylı

TEOG (Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş) Sistemi

TEOG (Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş) Sistemi TEOG (Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş) Sistemi 2017 2018 14 Eylül 2017 Hazırlayan: Eğitim Uzmanı Oktay Aydın Terakki Vakfı Okulları Yurtiçi Üniversite Danışmanı www.egitimvegelecek.com Terakki de Temel

Detaylı

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi 2016 Hazırlayan: Eğitim Uzmanı Oktay Aydın Terakki Vakfı Okulları Yurtiçi Üniversite Danışmanı TERAKKİ DE TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG)

Detaylı

YAKUPLU Kemal Arıkan Ortaokulu rehberlik servisi

YAKUPLU Kemal Arıkan Ortaokulu rehberlik servisi YAKUPLU Kemal Arıkan Ortaokulu rehberlik servisi KAMİL ÖZKAN MERCİN (Rehber Öğretmen) (GÜNCELLENME TARİHİ 7 KASIM 2015) 2015-2016 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni

Detaylı

Mazeret Sınavlarının Uygulanması

Mazeret Sınavlarının Uygulanması Mazeret Sınavlarının Uygulanması 1 Geçerli bir mazereti sebebiyle merkezi sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen bir hafta sonunda mazeret sınavı yapılacaktır. Merkezi sınava giremeyen öğrencilerden

Detaylı

Sınav Öncesi Velilere Öneriler

Sınav Öncesi Velilere Öneriler Sınav Öncesi Velilere Öneriler ÖZDEN AKSUNGUR (GÜNCELLENME TARİHİ 13 KASIM 2015) 2015-2016 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.

Detaylı

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi 2016-2017 Hazırlayan: Eğitim Uzmanı Oktay Aydın Terakki Vakfı Okulları Yurtiçi Üniversite Danışmanı TERAKKİ DE TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

Detaylı

TEOG tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı

TEOG tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı On5yirmi5.com TEOG tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl ilk kez uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi doğrultusunda lise tercih ve yerleştirme işlemleri

Detaylı

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ UYGULAMASI. Mesut YAŞAR MEB Uzman Yardımcısı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ UYGULAMASI. Mesut YAŞAR MEB Uzman Yardımcısı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Mesut YAŞAR MEB Uzman Yardımcısı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitimin doğasında var olan değişim ve gelişime paralel olarak, ortaöğretime geçişe dair yeni uygulamanın işlevsel,sürdürülebilir ve esnek

Detaylı

Ortaokuldan Liseye Geçiş TEOG TERCİHLER 2015. Lise Tercihleri. 22 Haziran 2015 / İstanbul

Ortaokuldan Liseye Geçiş TEOG TERCİHLER 2015. Lise Tercihleri. 22 Haziran 2015 / İstanbul Ortaokuldan Liseye Geçiş TEOG TERCİHLER 2015 Lise Tercihleri Oktay Aydın 22 Haziran 2015 / İstanbul Seçilebilecek Lise Türleri Anadolu Liseleri Fen Liseleri Sosyal Bilimler Liseleri Anadolu Meslek-Teknik

Detaylı

MEB ORTAK SINAVLAR UYGULAMADA TEMEL İLKELER. Ali ERDOĞAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN

MEB ORTAK SINAVLAR UYGULAMADA TEMEL İLKELER. Ali ERDOĞAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN MEB ORTAK SINAVLAR UYGULAMADA TEMEL İLKELER Ali ERDOĞAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN Eğitimin doğasında var olan değişim ve gelişime paralel olarak, ortaöğretime geçişe dair yeni uygulamanın işlevsel,sürdürülebilir

Detaylı

MEB 2014 TEOG Tercih İşlemleri

MEB 2014 TEOG Tercih İşlemleri TEOG sonuçları açıklandı. TEOG Tercih işlemleribugün başlıyor. Ortaöğretime geçiş yapacak öğrenciler için tercih işlemleri hangi tarihler arasında olacak? TEOG Tercih sıralaması nasıl yapılacak? Liselerin

Detaylı

iseye Doğru - 2015 TEOG Sistemi Merkezi Sınavlar TEOG da Başarı Sınav Taktikleri

iseye Doğru - 2015 TEOG Sistemi Merkezi Sınavlar TEOG da Başarı Sınav Taktikleri iseye Doğru - 2015 TEOG Sistemi Merkezi Sınavlar TEOG da Başarı Sınav Taktikleri Oktay Aydın 16 Eylül 2014 / İstanbul LİSELER ANADOLU FEN SOSYAL BİL. ÇP. ANADOLU ANA. MES. TEK. ÖZEL YABANCI ÖZEL TÜRK

Detaylı

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME MERKEZİ

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME MERKEZİ İZMİR ÖZEL TÜRK KOLEJİ 2014-20152015 TEOG BİLGİLENDİRME SUNUMU İZMİR ÖZEL TÜRK KOLEJİ Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçişte Ortak Sınav Sürecinin tamamlanması ile birlikte 2014-2015 öğretim yılı için ikinci

Detaylı

TEOG Sınavına Girmiş 8. Sınıf Öğrencilerimiz İçin Bazı Özel Okulların Taban Puan, Ön Kayıt Ve Kayıt İle İlgili Duyuruları

TEOG Sınavına Girmiş 8. Sınıf Öğrencilerimiz İçin Bazı Özel Okulların Taban Puan, Ön Kayıt Ve Kayıt İle İlgili Duyuruları TEOG Sınavına Girmiş 8. Sınıf Öğrencilerimiz İçin Bazı Özel Okulların Taban Puan, Ön Kayıt Ve Kayıt İle İlgili Duyuruları ÖZEL AMERİKAN ROBERT LİSESİ BAŞVURULARI 2016-2017 I. Ön Kayıt Dönemi Taban Puanları

Detaylı

MEB tarafından açıklanan YENİ SINAV SİSTEMİ

MEB tarafından açıklanan YENİ SINAV SİSTEMİ MEB tarafından açıklanan YENİ SINAV SİSTEMİ 2013-2014 Eğitim-öğretim yılında, 8.Sınıf öğrencilerine Kasım ve Nisan ayının sonunda, 6 dersten Merkezi Sınav yapılacak. 1 dönemde 3 sınavı olan dersten 2.si,

Detaylı

2013 TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş)

2013 TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) 2013 TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ I.Dönem 28-29 Kasım 2013 Mazeret Sınavı 14-15 Aralık Sonuç Ocak 2014 II. Dönem 28-29 Nisan 2014 Mazeret Sınavı 10-11 Mayıs

Detaylı

KISALTMALAR. Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Yıl Sonu Başarı Puanı Yerleştirmeye Esas Puanı

KISALTMALAR. Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Yıl Sonu Başarı Puanı Yerleştirmeye Esas Puanı KISALTMALAR AOSP PYBS YBP YEP Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Yıl Sonu Başarı Puanı Yerleştirmeye Esas Puanı TERCİH İŞLEMLERİ 8 inci sınıfı başarıyla tamamlayan

Detaylı

PINAR KOLEJİ TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

PINAR KOLEJİ TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ PINAR KOLEJİ TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG) 2013-2014 eğitim-öğretim yılından başlayarak 6 temel ders için 8.sınıf öğretmenleri tarafından

Detaylı

ERA / 2014 LİSEYE DOĞRU. TEOG Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş. Tercih ve Yerleştirme Sistemi

ERA / 2014 LİSEYE DOĞRU. TEOG Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş. Tercih ve Yerleştirme Sistemi ERA / 2014 LİSEYE DOĞRU TEOG Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Sistemi TEOG Tercih ve Yerleştirme Sistemi Bu sene ilk kez uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sisteminin

Detaylı

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Sinem Çağrı CENGİZ REHBER ÖĞRETMEN

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Sinem Çağrı CENGİZ REHBER ÖĞRETMEN TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Sinem Çağrı CENGİZ REHBER ÖĞRETMEN Telafi imkanı sağlayarak tek sınavdan kaynaklanan olumsuzlukları azaltmak Orta ve uzun vadede öğrencinin ders dışı sosyal,

Detaylı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçişte Ortak Sınav Sürecinin tamamlanması ile birlikte 2014-2015 öğretim yılı için ikinci aşama olan Tercih ve

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçişte Ortak Sınav Sürecinin tamamlanması ile birlikte 2014-2015 öğretim yılı için ikinci aşama olan Tercih ve İZMİR ÖZEL TÜRK KOLEJİ 2014-20152015 TEOG BİLGİLENDİRME SUNUMU İZMİR ÖZEL TÜRK KOLEJİ Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçişte Ortak Sınav Sürecinin tamamlanması ile birlikte 2014-2015 öğretim yılı için ikinci

Detaylı

Yerleştirme yedek kayıt işlemleri yapılacak mıdır? Yerleştirme işlemleri bir defada yapılacak olup yedek yerleştirme yapılmayacaktır.

Yerleştirme yedek kayıt işlemleri yapılacak mıdır? Yerleştirme işlemleri bir defada yapılacak olup yedek yerleştirme yapılmayacaktır. Yerleştirme takvimi nasıl işleyecek? YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ TAKVİMİ Tercihlere Esas Kontenjan Tablolarının İlanı 04 Temmuz 2014 8 inci Sınıf Yerleştirmeye Esas Puanların (YEP) İlanı 07 Temmuz 2014 Yerleştirme

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ 2015

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ 2015 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ 2015 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-6 YAŞ SİSTEM TANITIM TOPLANTISI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Milli Eğitim Bakanlığı 2013-2014 öğretim

Detaylı

Tercih ve Yerleştirme Takvimi

Tercih ve Yerleştirme Takvimi 2014 TEOG Yerleştirme Kılavuzu henüz yayınlanmadığı için resmi değildir. Ancak MEB ile yaptığımız görüşme sonucu edindiğimiz bilgiler aşağıda yer almaktadır. Tercih ve Yerleştirme Takvimi TARİH AÇIKLAMA

Detaylı

Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleģtirileceklerdir.

Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleģtirileceklerdir. TEOG SINAVI 2016-2017 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleģtirileceklerdir. 2016-2017 eğitim - öğretim yılından başlayarak 6 temel

Detaylı

ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLARI;

ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLARI; 2016-2017 ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLARI; TEOG NEDİR? (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ) 8. sınıf öğrencileri için yapılan 12 merkezi ortak sınavın kısa adıdır. Merkezi ortak sınavın yapılacağı

Detaylı

İLKOKUL AKRAN VE SİBER ZORBALIĞA KARŞI

İLKOKUL AKRAN VE SİBER ZORBALIĞA KARŞI İLKOKUL AKRAN VE SİBER ZORBALIĞA KARŞI Akran ve siber zorbalık durumlarıyla çocuklarımız son dönemlerde daha fazla karşı karşıya kalmaktadır. Bu doğrultuda 3.sınıf öğrencilerimize İlkokul Rehber Öğretmeni

Detaylı

DİLTAŞ BURSLULUK VE GİRİŞ SINAVI 2019

DİLTAŞ BURSLULUK VE GİRİŞ SINAVI 2019 DİLTAŞ BURSLULUK VE GİRİŞ SINAVI 2019 SINAV HAKKINDA Diltaş Bursluluk ve Giriş Sınavı, hâlihazırda Diltaş Eğitim Kurumları öğrencisi olmayan, eğitim-öğretim hayatına Diltaş farkıyla devam etmek isteyen

Detaylı

ÖZEL ANTALYA ENVAR ORTAOKULU. İLBAP ve TEOG BİLGİLENDİRME SUNUMU

ÖZEL ANTALYA ENVAR ORTAOKULU. İLBAP ve TEOG BİLGİLENDİRME SUNUMU ÖZEL ANTALYA ENVAR ORTAOKULU İLBAP ve TEOG BİLGİLENDİRME SUNUMU TÜRKİYE DE SINAV SİSTEMİ 1997-2004 Yılları Arasında Liselere Geçiş Sistemi (LGS) 2005-2008 Yılları Arasında Ortaöğretim Kurumları Sınavı

Detaylı

HASAN ŞÜKRAN SARUHAN ORTAOKULU. ENVER TÜBEK Rehberlik Öğretmeni

HASAN ŞÜKRAN SARUHAN ORTAOKULU. ENVER TÜBEK Rehberlik Öğretmeni HASAN ŞÜKRAN SARUHAN ORTAOKULU ENVER TÜBEK Rehberlik Öğretmeni TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI TEOG İLE ÖĞRENCİ ALAN LİSELER Fen Liselerine, Sosyal Bilimler Liselerine, Anadolu Liselerine,

Detaylı

TEOG. Kuralları. Yeni Sınav Sisteminin TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

TEOG. Kuralları. Yeni Sınav Sisteminin TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Yeni Sınav Sisteminin Kuralları Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Eğitimin doğasında var olan değişim

Detaylı

Bu kılavuzda öğretim yılı ortak sınavları ile ilgili usul ve esaslar yer almaktadır.

Bu kılavuzda öğretim yılı ortak sınavları ile ilgili usul ve esaslar yer almaktadır. GENEL AÇIKLAMALAR Bu kılavuzda 2016-2017 öğretim yılı ortak sınavları ile ilgili usul ve esaslar yer almaktadır. Ortaokulların 8 inci sınıflarında Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak

Detaylı

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Modelin temel niteliği, öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DİRİLİŞ KOLEJİ. 4.,5.,6., ve 10 SINIFLAR İÇİN BURSLULUK SINAVI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DİRİLİŞ KOLEJİ. 4.,5.,6., ve 10 SINIFLAR İÇİN BURSLULUK SINAVI 17-18 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DİRİLİŞ KOLEJİ 4.,5.,6.,7.8.9. ve SINIFLAR İÇİN BURSLULUK SINAVI Başvuru Süresi Sınav Tarihi ve Saati Sınav Yeri Sınav Ücreti Aralık 17 Ocak 18 13 Ocak 18 Cumartesi 8.9. ve. Sınıflar

Detaylı

Liseye Geçiş Sistemi (LGS) nedir?

Liseye Geçiş Sistemi (LGS) nedir? Liseye Geçiş Sistemi (LGS) nedir? Liseye Geçiş Sistemi (LGS), TEOG yerine getirilmesi düşünülen eğitim sisteminin genel adıdır. Liselere yerleştirilecek olan ortaokul öğrencilerinin hangi tür okul ve kurumlara

Detaylı

iseye Doğru TEOG Sistemi Merkezi Sınavlar TEOG da Başarı Sınav Taktikleri

iseye Doğru TEOG Sistemi Merkezi Sınavlar TEOG da Başarı Sınav Taktikleri iseye Doğru - 2015 TEOG Sistemi Merkezi Sınavlar TEOG da Başarı Sınav Taktikleri Oktay Aydın 22 Ekim 2014 / İstanbul Herkes benden çok başarılı olmamı bekliyor Yeterince çocukluğumu yaşayamadığımı düşünüyorum

Detaylı

201 201 ÖĞRETİM YILI 4 SINIFLAR ATABEY' E GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU

201 201 ÖĞRETİM YILI 4 SINIFLAR ATABEY' E GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU 201 201 ÖĞRETİM YILI 4 SINIFLAR ATABEY' E GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU ATABEY'E GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU BAŞVURU TARİHİ : 19 OCAK 20 28 ŞUBAT 20 SINAV TARİHİ : 07 MART 20 CUMARTESİ SINAV BAŞLAMA

Detaylı

LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ

LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ Liselere geçiş sisteminde 2017-2018 eğitim ve öğretim yılından itibaren değişikliğe gidildi. Buna göre öğrencilere 2 farklı alternatif sunuluyor; 1. Adrese dayalı mahalli yerleştirme

Detaylı

SINAVLAR VE ÖĞRETMEN KILAVUZU

SINAVLAR VE ÖĞRETMEN KILAVUZU SINAVLAR VE ÖĞRETMEN KILAVUZU Öğrenciler zamanlarının büyük bir çoğunluğunu okulda öğretmenleri ve arkadaşları ile geçirmektedir. Dolayısıyla, öğretmenöğrenci ilişkisinin diğer ilişki türlerine göre eğitimin

Detaylı

T.C. KOCAELİ VALİLİĞİ BİLGE EĞİTİM KURUMLARI

T.C. KOCAELİ VALİLİĞİ BİLGE EĞİTİM KURUMLARI T.C. KOCAELİ VALİLİĞİ BİLGE EĞİTİM KURUMLARI 2014 2015 ÖĞRETİM YILI 4, 5, 6 ve 7. SINIFLAR BİLGE GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU www.ozelbilge.k12.tr BAŞVURU TARİHİ : 25MART 2014 18 NİSAN 2014 SINAV TARİHİ

Detaylı

TEOG Sınavı Tatil Duyurusu

TEOG Sınavı Tatil Duyurusu TEOG Sınavı Tatil Duyurusu Sayın Velimiz, Milli Eğitim Bakanlığı nın 22.10.2013 tarih ve 3018736 sayılı yazısı ile ortaokulların 8. sınıfında öğrenim gören öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmesinde

Detaylı

MALAZGİRT MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

MALAZGİRT MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MALAZGİRT MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir. 2014-2015 eğitim - öğretim yılından

Detaylı

TEOG Tercih ve Yerleştirme Sistemi

TEOG Tercih ve Yerleştirme Sistemi Sayın Velimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz, 2013-2014 eğitim öğretim yılında değişen sınav sistemiyle birlikte tercih ve yerleştirme sisteminde de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bazı değişiklikler yapılmıştır.

Detaylı

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU. Sıkça Sorulan Sorular

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU. Sıkça Sorulan Sorular ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU Sıkça Sorulan Sorular 1.Okulların kontenjan tabloları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek? Yerleştirme yapılacak okulların tercihlere

Detaylı

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2015 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU Sıkça Sorulan Sorular 1 1.Okulların kontenjan

Detaylı

EVRİM OKULLARI REHBERLİK SERVİSİ

EVRİM OKULLARI REHBERLİK SERVİSİ EVRİM OKULLARI REHBERLİK SERVİSİ TEOG Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Modeli TEOG, sınav ile öğrenci alan liselere giriş için uygulanan seçme ve yerleştirme işlemidir. Yerleştirme puanı (YEP) Ortaöğretime

Detaylı

2018 YILINDA LİSELERE GİRİŞ SİSTEMİ. HAZIRLAYANLAR: Adem KALEBAŞI Mesut SABANCI

2018 YILINDA LİSELERE GİRİŞ SİSTEMİ. HAZIRLAYANLAR: Adem KALEBAŞI Mesut SABANCI 2018 YILINDA LİSELERE GİRİŞ SİSTEMİ HAZIRLAYANLAR: Adem KALEBAŞI Mesut SABANCI EYLÜL 2017 İTİBARİYLE TEOG SINAVI KALDIRILMIŞTIR VE 27 KASIM 2017 DE 2018 YILINDA LİSELERE GEÇİŞTE UYGULANACAK YENİ SİSTEM

Detaylı

ÖZEL DR. NATUK BİRKAN İLKÖĞRETİM OKULU

ÖZEL DR. NATUK BİRKAN İLKÖĞRETİM OKULU ÖZEL DR. NATUK BİRKAN İLKÖĞRETİM OKULU 009-00 Yılı Mezunlarımızın SBS Sonuçlarına Göre Yerleştiği Okullar Okul Öğrenci Sayısı Açı Lisesi Alman Lisesi Amerikan Robert Lisesi Arnavutköy Korkmaz Yiğit Anadolu

Detaylı

ÖZEL TARSUS SEV İLKÖĞRETİM OKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ SAYI:1 EYLÜL 2014 TEOG SINAVI UYGULAMASI

ÖZEL TARSUS SEV İLKÖĞRETİM OKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ SAYI:1 EYLÜL 2014 TEOG SINAVI UYGULAMASI ÖZEL TARSUS SEV İLKÖĞRETİM OKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ SAYI:1 EYLÜL 2014 KADEME: -8 SINIFLAR VELİ BÜLTENİ KONU: 2014-2015 TEOG SINAVLARI SÜRECİ TEOG SINAVI UYGULAMASI Bu sene 8.sınıflara,

Detaylı

T.C. KOCAELİ VALİLİĞİ BİLGE EĞİTİM KURUMLARI

T.C. KOCAELİ VALİLİĞİ BİLGE EĞİTİM KURUMLARI T.C. KOCAELİ VALİLİĞİ BİLGE EĞİTİM KURUMLARI 2015 2016 ÖĞRETİM YILI 4, 5, 6 ve 7. SINIFLAR BİLGE GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU www.ozelbilge.k12.tr BAŞVURU TARİHİ: 16 ŞUBAT 2015 21 MART 2015 SINAV TARİHİ:

Detaylı

2016 TEOG SĠSTEMĠ REHBERLĠK

2016 TEOG SĠSTEMĠ REHBERLĠK 2016 TEOG SĠSTEMĠ REHBERLĠK CANAN HANSOY REHBER ÖĞRETMEN 2015-2016 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleģtirileceklerdir. 2015-2016 eğitim - öğretim yılından

Detaylı

2017 TERCİH ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ

2017 TERCİH ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) 2017 TERCİH ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ Tercihlere Esas olan Okul Kontenjanları 30 Haziran 2017 de ilan edilecek olup, aynı gün ( 30 Haziran 2017 ) Yerleştirmeye Esas

Detaylı

TEOG'da kesin kararınızı verip öyle kayıt yaptırın

TEOG'da kesin kararınızı verip öyle kayıt yaptırın On5yirmi5.com TEOG'da kesin kararınızı verip öyle kayıt yaptırın Uzmanlar TEOG tercihler konusunda uyarıyor: "Kesin kararınızı verdikten sonra kayıt yaptırın, başka çocukları engellemeyin!" Yayın Tarihi

Detaylı

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçişte Yeni Sistem

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçişte Yeni Sistem Sınav Takvimi ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ ORTAK SINAVLARI UYGULAMA TAKVİMİ Sınıf Dönem Sınav Tarihleri Mazeret Sınavı Tarihleri Sınav Sonuçlarının İlanı 8. sınıf I. Dönem 28-29 Kasım 2013 Perşembe -Cuma 14-15 Aralık

Detaylı

TEOG TERCİH İŞLEMLERİ

TEOG TERCİH İŞLEMLERİ TEOG TERCİH İŞLEMLERİ TEOG Yerleştirme Sonuçları açıklandı. Şimdi öğrenci ve velilerimiz de Biz nasıl tercih yapacağız? düşüncesi hakim. Bu yazımızda kısaca bir tercih işlemlerinde neler yapmanız gerektiğini,

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

RESİM- İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI ÖZEL YETENEK SINAVI

RESİM- İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI ÖZEL YETENEK SINAVI ÖZEL YETENEK SINAVI Sınav ve sınav sonrası işlemlere ilişkin kurallar bu kılavuzda yer almaktadır. Başvuru formunu teslim ettikten sonra, kayıt ve yerleştirme işlemleri tamamlanıncaya kadar kılavuzu İNTERNET

Detaylı

ÖZEL EKOL KOLEJİ ORTAOKULU. MELİKE ŞAHİN (Rehber Öğretmen)

ÖZEL EKOL KOLEJİ ORTAOKULU. MELİKE ŞAHİN (Rehber Öğretmen) ÖZEL EKOL KOLEJİ ORTAOKULU MELİKE ŞAHİN (Rehber Öğretmen) 2014-2015 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir. 2014-2015

Detaylı

DÜZEY BELİRLEME SINAVI

DÜZEY BELİRLEME SINAVI ÖZEL KÜLTÜR LİSESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI HAZIRLIK, 9, 10 VE 11. SINIFLAR DÜZEY BELİRLEME SINAVI BAŞVURU KILAVUZU 2015-İSTANBUL 1 KÜLTÜR LİSESİ HAZIRLIK-9-10-11. SINIFLAR OKUYACAK ÖĞRENCİLER İÇİN DÜZEY

Detaylı

TEOG sınavında başarılı olmak için gerekli 7 önemli altın anahtarı rehberlik psikolojik uzmanı Mahmut Sarıgül yazdı.

TEOG sınavında başarılı olmak için gerekli 7 önemli altın anahtarı rehberlik psikolojik uzmanı Mahmut Sarıgül yazdı. TEOG sınavında başarılı olmak için gerekli 7 önemli altın anahtarı rehberlik psikolojik uzmanı Mahmut Sarıgül yazdı. TEOG'TA BAŞARI KAPILARINI AÇACAK 7 ALTIN ANAHTAR Ortaokulların 8 inci sınıflara Temel

Detaylı

Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu Rehberlik Servisi e-bülten. Mayıs 2015

Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu Rehberlik Servisi e-bülten. Mayıs 2015 Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu Rehberlik Servisi e-bülten Mayıs 2015 Okul Rehber Öğretmenleri Basri AKGÜL & Merve K.SONDAŞ Mayıs 2015 ORHANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ E-BÜLTEN MAYIS 2015

Detaylı

LYS ye başvurmak için geçmemiz gereken baraj puan kaçtır? Geçtiğimiz baraj puanına uygun LYS ye mi katılmamız gerekir?

LYS ye başvurmak için geçmemiz gereken baraj puan kaçtır? Geçtiğimiz baraj puanına uygun LYS ye mi katılmamız gerekir? SIKÇA SORULAN SORULAR LYS ye başvurmak için geçmemiz gereken baraj puan kaçtır? Geçtiğimiz baraj puanına uygun LYS ye mi katılmamız gerekir? LYS ye başvurmak için, adayın YGS de hesaplanan 6 puandan herhangi

Detaylı

2015-2016 ÖZEL SAINTE PULCHERIE FRANSIZ LİSESİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU

2015-2016 ÖZEL SAINTE PULCHERIE FRANSIZ LİSESİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU 2015-2016 ÖZEL SAINTE PULCHERIE FRANSIZ LİSESİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- İRTİBAT ADRESİ

Detaylı

TEOG un ARDINDAN YENİ LİSEYE GİRİŞ SİSTEMİ LGS. "Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi" Sınav 02 Haziran 2018 Cumartesi saat da yapılacak.

TEOG un ARDINDAN YENİ LİSEYE GİRİŞ SİSTEMİ LGS. Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi Sınav 02 Haziran 2018 Cumartesi saat da yapılacak. TEOG un ARDINDAN YENİ LİSEYE GİRİŞ SİSTEMİ LGS "Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi" İsteğe bağlı bir sınav. Sorular MEB tarafından hazırlanacak. Merkezi bir sınav olacak. Sınav 02 Haziran 2018

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL YABANCI ORTAÖĞRETİM OKULLARINA GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL YABANCI ORTAÖĞRETİM OKULLARINA GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 2009 ÖZEL YABANCI ORTAÖĞRETİM OKULLARINA GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU 2 Özel Yabancı Ortaöğretim Okullarına Giriş Sınavı Başvuru Kılavuzu Bu kılavuz, Bakanlık Makamı nın Merkezi

Detaylı

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) 2015-2016 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) 1 TEOG Sınav Tarihleri 1. TEOG (TEOG Ortak yazılı sınav) 25-26 KASIM 2015 Mazeret Sınavı 12-13 Aralık 2015 2. TEOG (TEOG Ortak yazılı sınav) 27-28 NĠSAN

Detaylı

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş TEOG 2016-2017 Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş TEOG AMACI NEDİR? Sınav ile öğrenci alan okullara girmek için uygulanan seçme ve yerleştirme işleminin sistemli halidir. TEOG UYGULAMASI 2013-2014 eğitim

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel ortaöğretim

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL YABANCI ORTAÖĞRETİM OKULLARINA GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL YABANCI ORTAÖĞRETİM OKULLARINA GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 2009 ÖZEL YABANCI ORTAÖĞRETİM OKULLARINA GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU 2 Özel Yabancı Ortaöğretim Okullarına Giriş Sınavı Başvuru Kılavuzu Bu kılavuz, Bakanlık Makamı nın Merkezi

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ŞANLIURA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ŞANLIURA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ŞANLIURA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL PROGRAM VE PROJE UYGULAYAN HATİCE KÜBRA KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ NİN BÜNYESİNDE BULUNAN KIZ İMAM HATİP ORTAOKULU YAZILI SINAV VE

Detaylı

MODÜL 1 BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SUNU 1 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI GENEL ESASLARI MERKEZİ ORTAK BİLGİLER SINAV TEMEL

MODÜL 1 BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SUNU 1 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI GENEL ESASLARI MERKEZİ ORTAK BİLGİLER SINAV TEMEL MERKEZİ ORTAK SINAV TEMEL BİLGİLER BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ http://bursa.meb.gov.tr/oges MODÜL 1 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI NAKİL SINAVLARI KILAVUZU

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI NAKİL SINAVLARI KILAVUZU 2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI NAKİL SINAVLARI KILAVUZU 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı için 5., 6. ve 7. sınıflara Nakil Sınavı ile kontenjan dahilinde öğrenci alınacaktır. Nakil Sınavı ile ilgili

Detaylı

TED KDZ. EREĞLĠ KOLEJĠ

TED KDZ. EREĞLĠ KOLEJĠ 5. SINIF DENEME SINAV TARİHLERİ 6. SINIF DENEME SINAV TARİHLERİ 7. SINIF DENEME SINAV TARİHLERİ 20 OCAK 2015 TEOG DENEME 4 TÜRKÇE 20 OCAK 2015 TEOG DENEME 4 MATEMATİK 20 OCAK 2015 TEOG DENEME 4 DİN KÜL.

Detaylı

MTSAS-6 SINAVINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

MTSAS-6 SINAVINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR GENEL HUSUSLAR I. Bina Sınav Komisyonunun Dikkat Edeceği Hususlar: Bölge sınav yürütme komisyonunun sınavla ilgili yapacağı toplantıya, bina sınav komisyonu başkanı temsilci olarak katılınız. Toplantıda

Detaylı

İZMİR ÖZEL TÜRK KOLEJİ 2016 2017 ÖĞRETİM YILI ORTAOKUL. 5, 6, 7 ve 8. SINIFLAR BURSLULUK. LİSE 9, 10, 11 ve 12. SINIFLAR NAKİL

İZMİR ÖZEL TÜRK KOLEJİ 2016 2017 ÖĞRETİM YILI ORTAOKUL. 5, 6, 7 ve 8. SINIFLAR BURSLULUK. LİSE 9, 10, 11 ve 12. SINIFLAR NAKİL İZMİR ÖZEL TÜRK KOLEJİ 2016 2017 ÖĞRETİM YILI ORTAOKUL 5, 6, 7 ve 8. SINIFLAR BURSLULUK LİSE 9, 10, 11 ve 12. SINIFLAR NAKİL SINAVLARI BAŞVURU KILAVUZU İzmir - 2016 İZMİR ÖZEL TÜRK KOLEJİ OKULLARI 2016-2017

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI 1) GENEL

Detaylı

Modelin temel niteliği, öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak belirlemektir.

Modelin temel niteliği, öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak belirlemektir. Eğitimin doğasında var olan değişim ve gelişime paralel olarak, ortaöğretime geçiş modelinin işlevsel, sürdürülebilir ve esnek bir nitelik göstermesi büyük önem taşımaktadır. Bu çerçevede, öğrenci, öğretmen

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTANBUL ÖZEL SAINT-BENOIT FRANSIZ LİSESİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU 1 / 5 İSTANBUL ÖZEL SAINT-BENOIT FRANSIZ LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KAYIT TAKVİMİ TABAN PUAN

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ANTALYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ANTALYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ANTALYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL PROGRAM VE PROJE UYGULAYAN KEPEZ MAHMUT CELALETTİN ÖKTEN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ BÜNYESİNDE BULUNAN İMAM HATİP ORTAOKULU YAZILI SINAV

Detaylı

2014 YERLEŞTİRME İŞLEMLERİNE DAİR SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLAR. 1. Yerleştirme işlemlerindeki güncellemeye neden ihtiyaç duyulmuştur?

2014 YERLEŞTİRME İŞLEMLERİNE DAİR SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLAR. 1. Yerleştirme işlemlerindeki güncellemeye neden ihtiyaç duyulmuştur? 2014 YERLEŞTİRME İŞLEMLERİNE DAİR SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLAR 1. Yerleştirme işlemlerindeki güncellemeye neden ihtiyaç duyulmuştur? Yerleştirme işlemleri Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulamasında

Detaylı

Her öğretim yılında, parasız yatılı ve burslu okumak isteyen öğrencileri seçmek ve yerleştirmek için;

Her öğretim yılında, parasız yatılı ve burslu okumak isteyen öğrencileri seçmek ve yerleştirmek için; Her öğretim yılında, parasız yatılı ve burslu okumak isteyen öğrencileri seçmek ve yerleştirmek için; İlköğretim okullarının 5, 6 ve 7 nci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının 9 ve 10 uncu sınıfları,

Detaylı

BUCA İNCİ ÖZER TIRNAKLI FEN LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

BUCA İNCİ ÖZER TIRNAKLI FEN LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ BUCA İNCİ ÖZER TIRNAKLI FEN LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ 2016 ÖGRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Başvuru Tarihleri : 06-20 Ocak 2016 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) Başvuru

Detaylı

2015-2016 ÖZEL NOTRE DAME DE SİON FRANSIZ LİSESİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU

2015-2016 ÖZEL NOTRE DAME DE SİON FRANSIZ LİSESİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU 2015-2016 ÖZEL NOTRE DAME DE SİON FRANSIZ LİSESİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- İRTİBAT ADRESİ

Detaylı

EVRİM OKULLARI REHBERLİK SERVİSİ

EVRİM OKULLARI REHBERLİK SERVİSİ EVRİM OKULLARI REHBERLİK SERVİSİ 04 Eylül 2013 tarihinde MEB tarafından yapılan basın açıklaması temel alınarak hazırlanmıştır. Soru sayıları ve puan sistemi hakkında yeni açıklamalar olduğunda güncellenecektir.

Detaylı

Merkezi sınavla ve adrese dayalı yerleştirme ile ilgili değişen maddeler aşağıda yer almaktadır;

Merkezi sınavla ve adrese dayalı yerleştirme ile ilgili değişen maddeler aşağıda yer almaktadır; MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK Merkezi sınavla ve adrese dayalı yerleştirme ile ilgili değişen maddeler aşağıda yer almaktadır; MADDE

Detaylı

ÖZEL ERCİYES EĞİTİM KURUMLARI

ÖZEL ERCİYES EĞİTİM KURUMLARI ÖZEL ERCİYES EĞİTİM KURUMLARI BURSLULUK ŞARTNEMESİ 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı için Özel Erciyes Eğitim Kurumları nda öğrenim görecek 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11. Ve 12. ımıza Öğrenci Bursluluk Sınavı

Detaylı

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA HAZIRLAYAN: MATEMATİK 207 ds DENEME 5 8.SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA A KİTAPÇIK TÜRÜ Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU SAYIN ADAY: Bülent Ecevit Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı tarafından

Detaylı

Okul türü ve il sınırlaması olmadan 25 okul tercih hakkınız var

Okul türü ve il sınırlaması olmadan 25 okul tercih hakkınız var On5yirmi5.com Okul türü ve il sınırlaması olmadan 25 okul tercih hakkınız var TEOG tercihleri için tek liste hazırlayacaksınız. Bu listeye en fazla 25 okul yazabilirsiniz. Tercihlerde okul türü ya da il

Detaylı

ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ORTAK SINAVLARA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ORTAK SINAVLARA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ORTAK SINAVLARA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR TÜRKİYE DE SINAV SİSTEMİ 1997-2004 Yılları Arasında Liselere

Detaylı

Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan ORTAK SINAVLAR ile yerleştirileceklerdir.

Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan ORTAK SINAVLAR ile yerleştirileceklerdir. ORTAK SINAVLAR 2016-2017 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan ORTAK SINAVLAR ile yerleştirileceklerdir. 1.DÖNEM: Kasım 2016 2.DÖNEM: Nisan 2017 Tarihlerinde

Detaylı

08 EKİM 2016 MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSİYERLERİ SINAVINDA (MTSKS-5 ) DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

08 EKİM 2016 MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSİYERLERİ SINAVINDA (MTSKS-5 ) DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR 08 Ekim 2016 Cumartesi - Saat: 11: 00 SINAV BİLGİLERİ Sınavda K, L, M, N türlerinde kitapçık kullanılacaktır. Adayların kitapçık türü cevap kâğıdında kodlu olarak yer almaktadır. 1.Grup; 2015 yılı ve daha

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI İKİ ALANDA PERSONEL ALIM SINAVI

Detaylı

EĞİTİM BÖLGESİ VE SINAVSIZ MAHALLİ YERLEŞTİRME SİSTEMİ (MYS) BİLGİLENDİRME SEMİNERİ HAZIRLAYAN KİLİS REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2018

EĞİTİM BÖLGESİ VE SINAVSIZ MAHALLİ YERLEŞTİRME SİSTEMİ (MYS) BİLGİLENDİRME SEMİNERİ HAZIRLAYAN KİLİS REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2018 2017-2018 EĞİTİM BÖLGESİ VE SINAVSIZ MAHALLİ YERLEŞTİRME SİSTEMİ (MYS) BİLGİLENDİRME SEMİNERİ HAZIRLAYAN KİLİS REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2018 Tercihe Bağlı Serbest Kayıt Sisteminde Bizi Neler Bekliyor?

Detaylı

T.C. KOCAELİ VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü KOCAELİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAK YAZILI SINAV KILAVUZU

T.C. KOCAELİ VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü KOCAELİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAK YAZILI SINAV KILAVUZU T.C. KOCAELİ VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü KOCAELİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAK YAZILI SINAV KILAVUZU 01 EKİM 2018 KOCAELİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ORTAOKULLAR ORTAK

Detaylı

SĠNCAN ĠLÇE MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ. 2014-2015 TEOG (TEMEL EĞĠTĠMDEN ORTAÖĞRETĠME GEÇĠġ) TERCĠH VE YERLEġTĠRME ĠġLEMLERĠ

SĠNCAN ĠLÇE MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ. 2014-2015 TEOG (TEMEL EĞĠTĠMDEN ORTAÖĞRETĠME GEÇĠġ) TERCĠH VE YERLEġTĠRME ĠġLEMLERĠ SĠNCAN ĠLÇE MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 TEOG (TEMEL EĞĠTĠMDEN ORTAÖĞRETĠME GEÇĠġ) TERCĠH VE YERLEġTĠRME ĠġLEMLERĠ 1 TARĠH 31 TEMMUZ 8 AĞUSTOS ĠġLEM YERLEġTĠRME ĠÇĠN TERCĠHLERĠN ALINMASI 22 AĞUSTOS

Detaylı

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) ÖĞRENCİ ve VELİ KILAVUZU

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) ÖĞRENCİ ve VELİ KILAVUZU 2014 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) ÖĞRENCİ ve VELİ KILAVUZU İstanbul Aydın Üniversitesinin öğrencilere armağanıdır. pergel_orta_ogretime_gecis_sistemi.indd 1 27.11.2013 09:57 pergel_orta_ogretime_gecis_sistemi.indd

Detaylı

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÜNİV ARA ER NK İM MERKE Z ET N Sİ SINAV Y Ö TE Sİ İ ASYM A ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Detaylı