ABD'de başkanlık kapışmasında ilk raunt Clinton'ın

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ABD'de başkanlık kapışmasında ilk raunt Clinton'ın"

Transkript

1 ABD'de başkanlık kapışmasında ilk raunt Clinton'ın Demokrat Parti adayı Hillary Clinton ile Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump, ABD başkanlık seçimi için canlı yayında kozlarını paylaştılar / 10: milyona yakın izleyicinin takip ettiği tartışmada, Clinton, emlak zengini Trump'ı 'çılgın şeyler söyleyerek seçim kazanmaya çalışmak'la suçladı. Eski Dışişleri Bakanı Clinton, "Sen kendi gerçekliğinde yaşıyorsun" dediği Trump'a "Barack Obama'nın Amerikalı olmadığı yalanıyla ırkçılık yapıyorsun" suçlamasını yöneltti. Trump ise Clinton'ın Beyaz Saray, Senato ve Dışişleri'ndeki tecrübeleriyle ilgili "Tamam şunu ifade edeyim, Hillary'nin tecrübesi var. Ama bu kötü, çok kötü bir tecrübe" dedi. Cumhuriyetçi aday, 'kötü tecrübe' eleştirisini "Tipik bir siyasetçi, laf çok, icraat yok. Kulağa hoş gelir ama çalışmaz" ifadeleriyle gerekçelendirdi. Tartışmaya iki adayın 'mizaç' üzerinden birbirlerine yüklenmeleri damgasını vurdu.

2 Trump'a 15 aylık kampanyası boyunca mizacının eleştiri konusu olması, popülist tavırları soruldu. Cumhuriyetçi aday, Hofstra Üniversitesi'ndeki tartışmada daha sakin bir görüntü sergilese de sık sık Clinton'ın lafını kesti. 70 yaşındaki eski Dışişleri Bakanı'nın başkanlığın temposuna dayanamayacağını savunup Clinton'ın sağlığıyla ilgili yaşadığı sorunlara ilişkin ise "Clinton'ın başkanlık yapabilecek güç ve kuvveti yok" dedi. Bunun üzerine Demokrat aday buna, "Tamam, 112 ülkeyi gezsin, bir barış anlaşması ya da ateşkesi, bir muhalifin serbest bırakılmasını müzakere etsin... Hatta 11 saat boyunca Kongre'deki bir komite önünde ifade versin, ondan sonra gelip bana dayanıklılıktan söz etsin" karşılığını verdi. Ekonomi politikaları ile başlayan tartışmada, Clinton, sadece üst sınıfın değil herkesin yararına bir ekonomi inşa edilmesini, yeni istihdamlar yaratılarak, gelir artışı ile orta sınıfın güçlendirilmesini savundu. "Size, sizin geleceğinize yatırım yapmak istiyorum" diyen Clinton, küçük işletmelerin birçok yeni istihdam yaratacağını söyledi. Trump ise mevcut vergi sisteminin ve düzenlemelerin Amerikan firmalarının ülkeden gitmesine neden olduğunu ileri sürerek, "İstihdam kaynaklarımızın bizden çalınmasına engel olmalıyız. Yüzlerce şirket işçileri çıkarıp başka ülkelere gidiyor." dedi. Başkan olması halinde vergi ve düzenlemeleri değiştirip ticareti daha cazip hale getireceğini ifade eden Trump, böylece zenginlerin ülkede kalarak yeni yatırımlar yapabileceğini, işlerini büyüteceğini, bu sayede de herkesin iş imkanına kavuşacağını söyledi. Trump mevcut ticaret anlaşmalarının da ABD'nin aleyhine olduğunu ve bunların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, "Clinton'ın kocası Bill Clinton'ın imzaladığı NAFTA anlaşması en kötü ticari anlaşmaydı." diye konuştu. Trump konuşmasının bir yerinde Hillary'ye dönerek, "Mutlu musun? Senin mutlu olmanı isterim bu benim için önemli." dedi. Trump'ın vadettiği vergi indiriminin ekonomiye zarar vereceğini savunan Clinton ise Trump'ın iş hayatına babasından kalan 14 milyon dolar ile başladığını ve şanslı olduğunu, kendisininse orta sınıfa daha fazla yatırım yaparak ekonomiyi kalkındıracağı vaadinde bulundu. Clinton, Trump'ın sunduğu vergi sistemiyle ABD'nin borcunun 5 trilyon dolar artacağını, 3 milyon kişinin işini kaybedebileceğini ve yeni bir ekonomik krizin yaşanabileceğini, kendi planları ise 10 milyon kişiye istihdam sağlanacağını anlattı.

3 Hilary Clinton,Trump'ın gelir beyanında bulunmamasına ilişkin ise "Belki de federal vergileri ödemedi ve Amerikan halkının bunu bilmesini istemiyor." yorumunu yaptı. Tartışmadaki Trump'ı en fazla zorlayan konulardan birisi ise vergi bilgilerini açıklamaması konusundaki soru oldu. Trump, "Beyannamelerinizi niçin açıklamıyorsunuz?" sorusuna "Hillary, özel mailinden sildiği 33 bin postayı açıklarsa ben de vergi beyannamelerimi açıklarım." diye konuştu. Clinton ise, özel maili kullanarak hata yaptığını kabul etti. ABD'nin dış borçlarını, dış ticaret açığını ve altyapısını eleştiren Trump, trilyonlarca dolar borca rağmen yolların, havalimanlarının, köprülerin, tren yollarının üçüncü dünya ülkesi gibi olduğunu dile getirdi. Irkçılık Irkçılığın ülkede hala önemli bir sorun olmaya devam ettiğine dikkati çeken Clinton, "Toplumlar ve polis arasındaki güveni yeniden inşa etmek zorundayız." dedi. Silahların, taşımaması gereken insanların elinden alınması gerektiği vurgulayan Clinton, silahların ülkedeki genç siyahilerin ölümünün ana sebeplerinden birisi olduğuna dikkati çekti. Clinton'ın ırkçılık yapmakla suçladığı Trump ise ırkçılık tartışmaları ve daha önce binalarında siyahi ve Hispaniklere daire kiralamadığı gerekçesiyle açılan davaların hatırlatılması üzerine, yıllardır hem siyahiler hem de Hispaniklerle çok iyi ilişkiler kurduğunu savundu. Afrika asıllı Amerikalıları ve Hispanikleri politikacıların yıllarca ihmal ettiğini, 4 yılda bir kendilerini hatırladığını ve bu nedenle bu toplumlarda şiddetin çok olduğunu savunan Trump, bu kişilerin suçtan korunması gerektiğini söyledi. Trump, New York'ta uygulanan ve ırkçılık içerdiği için yasaklanan polisin yolda insanları durdurup üstlerini araması uygulamasını savundu. Obama'nın doğum yeriyle ilgili daha önce ortaya attığı ancak bu yıl vazgeçtiği iddiaların sorulması üzerine Trump, "Obama'nın doğum belgesini ibraz etmesini temin ettim ve iyi bir iş yaptığıma inanıyorum." dedi. ABD'nin güvenliği ABD'nin güvenliği ve korunması konusundaki tartışmaya siber güvenlik konusu ile başlayan ve Rusya'yı ABD'de birçok kuruma siber saldırı düzenlemekle suçlayan Clinton, "Donald'ın Vladimir Putin'den den övgüyle bahsetttiğini biliyorum." dedi.

4 Trump ise Obama yönetimi altında ABD'nin özellikle siber güvenlik konusunda kontrolü kaybettiğini söyledi. IŞİD ile savaş IŞİD ile savaş konusuna ilişkin ise Clinton, örgütün internet üzerinden insanları radikalleştirdiğini ve örgütün internet faaliyetlerinin denetlenmesi gerektiğini söyledi. Clinton, hava saldırılarının artırılması ve PYD'yi IŞİD ile savaşta desteklemeleri gerektiğini belirtti. Ortadoğu'da Müslümanlarla daha fazla iş birliği yapılması gerektiğini belirten Clinton, "Trump ise hem ülkede hem yurtdışında Müslümanlara sürekli hakaret etti." diye konuştu. Trump ise IŞİD ve diğer örgütlerin interneti kullanarak ABD'ye saldırdığını kaydetti. Irak'ın işgaline ilişkin de Trump, işgale en başından karşı çıktığını, bu politikanın Ortadoğu'yu kaosa sürüklediğini savundu, ancak Clinton bunun gerçek olmadığını savundu. Irak'tan Obama-Clinton yönetiminin ani çıkışının güvenlik vakumu oluşturduğunu belirten Trump, "Biraz asker kalsa IŞİD'in bu güce ve imkana kavuşması engellenebilirdi." dedi. NATO'nun IŞİD ile savaş için Ortadoğu'ya gitmesi gerektiğini de savunan Trump, Clinton'a hitaben, "IŞİD küçük bir bebekken sen dışişleri bakanıydın. Önleyemediniz, bu hale geldi." ifadelerini kullandı. "Dünyanın polisi olmamalıyız" Trump, ABD'nin müttefikleri ve güvenlik iş birliklerini eleştirerek, "Güvenliğini sağladığımız ülkeler bize ödeme yapmıyor. Biz tüm harcamayı yapıyoruz ama onlar paylarına düşeni ödemiyor. Japonları, Güney Kore'yi, Suudi Arabistan'ı koruyoruz ama bize ödeme yapılmıyor." dedi. ABD'nin herkesi koruyamayacağını da kaydeden Trump, "Dünyanın polisi olamayız ve bize ödeme yapmadan herkesi koruyamayız." ifadelerini kullandı. Nükleer silahsızlanma Dünyadaki en büyük tehdidin iklim değişikliği değil nükleer tehdit olduğunu da söyleyen Trump, İran ile yapılan anlaşmanın çok kötü bir anlaşma olduğunu, anlaşmayla bu ülkenin daha da güçlendiğini savundu.

5 Trump'ın İran ile varılan nükleer anlaşmaya ilişkin eleştirilerine cevap veren Clinton ise bu ülkeye yönelik bütün yaptırımları desteklediğini ve bu yaptırımlar sayesinde İran'ın müzakere masasına oturmak zorunda kaldığını söyledi. Diğer ülkelerin nükleer silahlara sahip olmasının Trump'ın umrunda dahi olmadığını ileri süren Clinton, "Trump'ın nükleer silahlar konusundaki ukala tavrı son derece tedirgin edici. Bir tweetle bile provoke olan birine nükleer cephaneliğin şifreleri verilmemeli" değerlendirmesinde bulundu. Clinton, Trump'ın kadınlara aşağılayan tutumunu da eleştirdi. İlki 1960 yılında Richard Nixon ile John F. Kennedy arasında gerçekleşen televizyon münazaraları bir kaç istisna harici tüm seçimlerde halkın kanaatini belirlemesi için önemli bir aracı oldu. Tartışmada, Trump'ın bazı sözlerini "kayıtlar böyle söylemiyor" diye kesen spiker Holt, kimi yorumcular tarafından programda, Trump'ın daha fazla üstüne gitmekle suçlandı. Programa Hillary Clinton kırmızı bir ceket ve pantolon, Donald Trump ise siyah takım elbise ve mavi bir kravatla çıktı. Clinton'a eşi eski Başkan Bill Clinton ile kızı Chelsea Clinton, Trump'a ise eşi Melania Trump eşlik ederek münazarayı ön sıradan izledi. Programın ardından Trump ve Clinton aileleriyle birlikte taraftarlarını selamladı. CNN'nin anketine katılan 521 kişinin yüzde 62'si Clinton'ı tartışmanın galibi ilan ederken. Trump'ın kazandığını düşünenlerin oran yüzde 27'de kaldı. Public Policy Polling'e göre ise Clinton'ın kazandığını düşünenlerin oranı yüzde 51, Trump'ın kazandığını düşünenlerin oranı ise yüzde 40 ldu. Kaynak: AFP, AA 2015 Mepa News Tüm Hakları Saklıdır! Kaynak Gösterilmeden Alıntı Yapılamaz! Tasarım ve Yazılım: Mepanews

ABD'den NATO ülkelerine ültimatom: Savunma harcamalarını arttırın

ABD'den NATO ülkelerine ültimatom: Savunma harcamalarını arttırın ABD'den NATO ülkelerine ültimatom: Savunma harcamalarını arttırın "Amerikalılar, sizin çocuklarınızın gelecekteki güvenliğine, sizden daha fazla önem veremez" 16.02.2017 / 09:34 ATO Savunma Bakanları Brüksel

Detaylı

ABD Başkanı Barack Obama'nın 8 yıllık görev süresinde Rusya Kırım'ı işgal etti ve başta Suriye olmak üzere Ortadoğu'da etkinliğini artırdı.

ABD Başkanı Barack Obama'nın 8 yıllık görev süresinde Rusya Kırım'ı işgal etti ve başta Suriye olmak üzere Ortadoğu'da etkinliğini artırdı. AVRASYA İNCELEMELERİ MERKEZİ CENTER FOR EURASIAN STUDIES OBAMA'NIN RUSYA KARNESİ - 06.12.2016 Gazetevatan, 05 Aralık 2016 ABD Başkanı Barack Obama'nın 8 yıllık görev süresinde Rusya Kırım'ı işgal etti

Detaylı

FSB yöneticisi Mikhailov, devlet sırlarını ABD'ye sızdırmış

FSB yöneticisi Mikhailov, devlet sırlarını ABD'ye sızdırmış FSB yöneticisi Mikhailov, devlet sırlarını ABD'ye sızdırmış Obama yönetimi geçtiğimiz yıl Demokrat Parti sunucularına yapılan siber saldırıdan sorumlu tuttuğu Rusya'ya yönelik bir dizi yaptırım kararı

Detaylı

NATO Zirvesi'nde Gündem Suriye ve Rusya

NATO Zirvesi'nde Gündem Suriye ve Rusya NATO Zirvesi'nde Gündem Suriye ve Rusya Zirveye, aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama nın da bulunduğu 28 ülkenin devlet ve hükümet başkanı katılıyor. 09.07.2016 / 10:21 Türkiye'yi Cumhurbaşkanı

Detaylı

Hackerlar ortaya çıkardı: Birleşik Arap Emirlikleri İsrail yanlısı kurumları fonluyor!

Hackerlar ortaya çıkardı: Birleşik Arap Emirlikleri İsrail yanlısı kurumları fonluyor! Hackerlar ortaya çıkardı: Birleşik Arap Emirlikleri İsrail yanlısı kurumları fonluyor! BAE Washington büyükelçisi Yusuf el-uteybe'ye ait olduğu iddia edilen ve bazı hacker gruplar tarafından yayınlanan

Detaylı

Beyaz Saray'daki Trump-Erdoğan Zirvesinden Ne Çıktı?

Beyaz Saray'daki Trump-Erdoğan Zirvesinden Ne Çıktı? Beyaz Saray'daki Trump-Erdoğan Zirvesinden Ne Çıktı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Amerika Başkanı Donald Trump ilk kez Beyaz Saray'da biraraya geldi. 22.05.2017 / 10:49 Washington Türk-Amerikan

Detaylı

Trump işe başlayalı tam 1 yıl oldu

Trump işe başlayalı tam 1 yıl oldu Trump işe başlayalı tam 1 yıl oldu Donald Trump ın ABD Başkanı olarak seçilmesinden bu yana tam bir yıl geçti 08.11.2017 / 19:59 Önemli açıklamalarını Twitter üzerinden yapan, kaba üslubuyla eleştirilere

Detaylı

ABD Suriye Rejimi'nin hava üssünü vurdu

ABD Suriye Rejimi'nin hava üssünü vurdu ABD Suriye Rejimi'nin hava üssünü vurdu Saldırı Rusya bilgilendirilerek yapıldı. 07.04.2017 / 10:52 Pentagon'da gazetecilere açıklama yapan Albay Jeff Davis, "Başkan'ın talimatıyla ABD kuvvetleri, Suriye

Detaylı

Trinidad ve Tobago 1990: Latin Amerika'nın ilk ve tek İslam devrimi

Trinidad ve Tobago 1990: Latin Amerika'nın ilk ve tek İslam devrimi Trinidad ve Tobago 1990: Latin Amerika'nın ilk ve tek İslam devrimi 1990 yılında Latin Amerika'nın ada ülkesinde bir grup Müslüman ülkedeki yönetimi ele geçirmek için silahlı darbe girişiminde bulunmuştu.

Detaylı

Dünyada silahlanma artıyor, Türkiye 20'nci sırada

Dünyada silahlanma artıyor, Türkiye 20'nci sırada Dünyada silahlanma artıyor, Türkiye 20'nci sırada Bonn Uluslararası Silahsızlanma Merkezi nin 2016 Küresel Silahlanma Endeksi'ne göre askeri harcamalarda İsrail başı çekerken Türkiye 20'nci sırada. 02.12.2016

Detaylı

Amerikan ırkçıları: Ne ölçüde popülerler ve amaçları ne?

Amerikan ırkçıları: Ne ölçüde popülerler ve amaçları ne? Amerikan ırkçıları: Ne ölçüde popülerler ve amaçları ne? Donald Trump'ın başkanlığa seçilmesi, aşırı sağcı ve ırkçı grupların yeni bir enerji bulmasındaki ana faktör olarak değerlendiriliyor. 15.08.2017

Detaylı

AVRASYA İNCELEMELERİ MERKEZİ CENTER FOR EURASIAN STUDIES RUSYA ABD'DEN İNTİKAM ALMAK İSTİYOR Gazetevatan, 02 Kasım 2016

AVRASYA İNCELEMELERİ MERKEZİ CENTER FOR EURASIAN STUDIES RUSYA ABD'DEN İNTİKAM ALMAK İSTİYOR Gazetevatan, 02 Kasım 2016 AVRASYA İNCELEMELERİ MERKEZİ CENTER FOR EURASIAN STUDIES RUSYA ABD'DEN İNTİKAM ALMAK İSTİYOR - 03.11.2016 Gazetevatan, 02 Kasım 2016 Gazeteci-Yazar Selim Atalay ABD'de Cumhuriyetçi kitlenin mevcut statükodan

Detaylı

2013 ABD Hükümeti Bütçe Krizi

2013 ABD Hükümeti Bütçe Krizi 2013 ABD Hükümeti Bütçe Krizi 1 Ekim 2013 tarihinde ABD Temsilciler Meclisi, Obamacare olarak bilinen sağlık reformunun bir yıl ertelenmesini içeren tasarıyı kabul etti. Tasarının meclisten geçmesinin

Detaylı

Afganistan şimdi Trump'ın savaşı haline geldi

Afganistan şimdi Trump'ın savaşı haline geldi Afganistan şimdi Trump'ın savaşı haline geldi Afganistan'ın işgalinden 16 yıl sonra, Amerika Birleşik Devletleri'nin en uzun savaşı olan bu ülkedeki çatışmaların sonu pek yakın görünmüyor. 23.08.2017 /

Detaylı

NKP

NKP 24 Haziran da Ülkemiz adım adım bir nükleer bataklığa doğru sürükleniyor. AKP, hayati önemdeki bu konuyu her türlü hukuksal ve siyasal denetimden kaçırıyor. Nükleer santrallerin ya da bu santraller gerekçe

Detaylı

Rusya ile ABD arasında ipler kopuyor mu?

Rusya ile ABD arasında ipler kopuyor mu? Rusya ile ABD arasında ipler kopuyor mu? ABD Kongresi'nin yaptırım kararı ve Moskova'nın karşı hamlesinin ardından Rusya-ABD ilişkileri Obama nın görevden ayrılmasından önceki durumuna geri döndü. 03.08.2017

Detaylı

ABD bombardıman uçakları neden Kuzey Kore'nin hedefinde?

ABD bombardıman uçakları neden Kuzey Kore'nin hedefinde? ABD bombardıman uçakları neden Kuzey Kore'nin hedefinde? Kuzey Kore liderliğinin özellikle ABD bombardıman uçaklarını tehdit etmesi, 60 yıl öncekine benzer bir bombardıman korkusundan mı kaynaklanıyor?

Detaylı

Türkiye'de 3 Ay OHAL İlan Edildi

Türkiye'de 3 Ay OHAL İlan Edildi Türkiye'de 3 Ay OHAL İlan Edildi Erdoğan, "OHAL uygulaması kesinlikle demokrasiye, hukuka ve özgürlüklere karşı değildir" dedi. 21.07.2016 / 09:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından

Detaylı

Bağdat hükümeti ilerleyemiyor: Musul'da son durum ne?

Bağdat hükümeti ilerleyemiyor: Musul'da son durum ne? Bağdat hükümeti ilerleyemiyor: Musul'da son durum ne? Musul Operasyonu sürerken şehirde IŞİD'in elinde birkaç mahalle kalmış durumda ancak hükümet güçleri ve Şii milislerin ilerleyişi durdu. 07.06.2017

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 12:30 GBP Ticaret Dengesi (Eyl) ORTA -11,20B -12,11B 12:30 GBP Avrupa Birliği Harici Ticaret Dengesi (Eyl) ORTA -3,35B -3,76B 13:35 EUR Almanya

Detaylı

Batı Dünyasının 'Bireysel Silahlanma' İkilemi

Batı Dünyasının 'Bireysel Silahlanma' İkilemi Batı Dünyasının 'Bireysel Silahlanma' İkilemi Batı ülkelerinde yaşanan silahlı saldırılar bireysel silah edinimi konusundaki tartışmaları alevlendiriyor. Peki, bu konuda düzenleme yapan ülkeler hangileri?

Detaylı

ABD'nin iki seçeneği kaldı: Ya gücünü artır ya da Taliban'a göz yum

ABD'nin iki seçeneği kaldı: Ya gücünü artır ya da Taliban'a göz yum ABD'nin iki seçeneği kaldı: Ya gücünü artır ya da Taliban'a göz yum Kunduz'da yaşanan savaş ABD için iki seçeneği ortaya çıkardı; ya işgal güçlerini artıracak yada Taliban'ın ilerleyişine göz yummak zorunda

Detaylı

Ağustos 2014 İÇİNDEKİLER:

Ağustos 2014 İÇİNDEKİLER: Ağustos 2014 İÇİNDEKİLER: DIŞ POLİTİKA Obama'dan Erdoğan'a tebrik 'Başbakan Kim Olursa Olsun Onunla Çalışırız' ABD nin Kürtlere silah gönderdiği belirtiliyor Post: Türkiye IŞİD militanlarına karşı önlem

Detaylı

ABD'nin bireysel silahlanmayı kontrol edememesinin 5 nedeni

ABD'nin bireysel silahlanmayı kontrol edememesinin 5 nedeni ABD'nin bireysel silahlanmayı kontrol edememesinin 5 nedeni Las Vegas'ta 58 kişinin öldüğü silahlı saldırı sonrası, ABD'de bireysel silahlanmanın kontrolünün artırılması çağrıları yeniden alevlendi. Ancak

Detaylı

Tahriru'ş Şam'dan Ahraru'ş Şam'a: Sizlerle tek yumruk olmayı temenni ediyorduk

Tahriru'ş Şam'dan Ahraru'ş Şam'a: Sizlerle tek yumruk olmayı temenni ediyorduk Tahriru'ş Şam'dan Ahraru'ş Şam'a: Sizlerle tek yumruk olmayı temenni ediyorduk Tahriru'ş Şam, Ahraru'ş Şam'a yönelik açıklamasında 'İdlib ve diğer fetihlerdeki gibi sizlerle tek yumruk olarak kalmayı temenni

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY EURUSD ALTIN GBPUSD BRENT PETROL ABD ve Rusya Arasındaki Kriz Derinleşiyor 2016 yılını tamamlamaya hazırlandığımız

Detaylı

Suriye de yeni bir Soğuk Savaş mı doğuyor?

Suriye de yeni bir Soğuk Savaş mı doğuyor? Suriye de yeni bir Soğuk Savaş mı doğuyor? Trump'ın Suriye'ye saldırı emri vermesinin ne anlama geldiği ve sonuçlarının neler olacağı tartışılıyor. 14.04.2017 / 10:53 Trump'ın Suriye'ye saldırı emri vermesinin

Detaylı

Taliban Sözcüsü: Her ülke ile meşru yoldan diplomasi geliştiriyoruz

Taliban Sözcüsü: Her ülke ile meşru yoldan diplomasi geliştiriyoruz Taliban Sözcüsü: Her ülke ile meşru yoldan diplomasi geliştiriyoruz Gerçekleştirilen röportajda, Taliban'ın diplomasi anlayışına, ülkede artan askeri hareketliliğe ve barış görüşmeleriyle ilgili iddialara

Detaylı

Katar'a karşı kim nerede duruyor?

Katar'a karşı kim nerede duruyor? Katar'a karşı kim nerede duruyor? Bir anda dünyanın gündemine oturan Katar meselesinde hangi ülke nerede duruyor? 06.06.2017 / 12:37 Dün sabah saatlerinde, Suudi Arabistan'ın başı çektiği ülkelerin Katar

Detaylı

Kürtler gerçekten de ABD'nin umrunda mı?

Kürtler gerçekten de ABD'nin umrunda mı? Kürtler gerçekten de ABD'nin umrunda mı? Iraklı Kürtler, yerel aktörlerin sürekli yaptığı bir hataya düşerek, kendilerinin Amerikalıların gözündeki stratejik değerini fazla abartmış görünüyorlar. 04.10.2017

Detaylı

Sektör Haberleri 06 NİSAN 2018

Sektör Haberleri 06 NİSAN 2018 Sektör Haberleri 06 NİSAN 2018 İçindekiler ABD Ticaret Bakanlığı, Büyük Çaplı Boruya Yönelik Telafi Edici Vergi Kararını 3 Erteledi. Bakan Zeybekçi den ABD ye Mektup! 3-4 Çin ABD nin Ek Gümrük Vergisi

Detaylı

Sektör Haberleri 5 MART 2018

Sektör Haberleri 5 MART 2018 Sektör Haberleri 5 MART 2018 İçindekiler Trump ın Gümrük Vergilerinden Hiçbir Ülke Muaf Tutulmayacak. 3-4 Avrupa Birliği ABD ye Misilleme Hazırlığında 5-6 ABD den Türk Çeliği Kararı 7 2 Trump'ın Gümrük

Detaylı

Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi

Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi 28.11.2016-22:02 Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi - Sudan Stratejik Çalışma ve Araştırmalar Merkezi Başkanı Dr. Hüseyin: - "Türkiye,

Detaylı

Türkiye Ekonomisi: Güncel Gelişmeler 29 Kasım, Prof. Dr. Ümit Özlale İTHİB Danışmanı

Türkiye Ekonomisi: Güncel Gelişmeler 29 Kasım, Prof. Dr. Ümit Özlale İTHİB Danışmanı Türkiye Ekonomisi: Güncel Gelişmeler 29 Kasım, 2016 Prof. Dr. Ümit Özlale İTHİB Danışmanı Son dönemin bize maliyeti Hem servetimizin hem de ekonominin toplam değeri azalırken sizce ne arttı? Tabii ki konut

Detaylı

2008 AMERİKAN BAŞKANLIK SEÇİMLERİ NE GENEL BİR BAKIŞ 2008 AMERİKAN BAŞKANLIK SEÇİMLERİ NE GENEL BİR BAKIŞ

2008 AMERİKAN BAŞKANLIK SEÇİMLERİ NE GENEL BİR BAKIŞ 2008 AMERİKAN BAŞKANLIK SEÇİMLERİ NE GENEL BİR BAKIŞ Neslihan Kaptanoğlu TEPAV Dış Politika Etütleri Programı 2008 AMERİKAN BAŞKANLIK SEÇİMLERİ NE GENEL BİR BAKIŞ Amerika Birleşik Devletleri, 4 Kasım 2008 de 55. Başkan ve Başkan Yardımcılığı seçimlerini

Detaylı

ABD'li eski komutan: Afganistan'daki savaşı nasıl kaybettik?

ABD'li eski komutan: Afganistan'daki savaşı nasıl kaybettik? ABD'li eski komutan: Afganistan'daki savaşı nasıl kaybettik? Eski komutan ülkesinin politikalarını eleştirdi: "11 Eylülden beri kullandığımız stratejileri tekrar ederek başarısız olacağının garantisini

Detaylı

8. Türkiye Avrupa'nın en önemli ülkesi

8. Türkiye Avrupa'nın en önemli ülkesi 8. Türkiye Avrupa'nın en önemli ülkesi 1 8. Türkiye Avrupa'nın en önemli ülkesi Kamuoyuna Galatasaray'la yaptığı ortaklıkla gelen American Finans kuruluşu AIG'nin Türkiye Genel Müdürü Paolo Zapparoli,

Detaylı

Başkan Acar Genç İşadamlarıyla Bir Araya Geldi

Başkan Acar Genç İşadamlarıyla Bir Araya Geldi Başkan Acar Genç İşadamlarıyla Bir Araya Geldi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: -25 BİN ÇALIŞANIMIZLA BİRLİKTE SGK YI TÜRKİYE NİN GÖZBEBEĞİ HALİNE GETİRDİK -DOĞAN BİR ÇOCUK 18 YAŞINA, OKUYORSA

Detaylı

Suriye'den Mekke'ye: Suriyeli üç hacı adayının hikâyesi

Suriye'den Mekke'ye: Suriyeli üç hacı adayının hikâyesi Suriye'den Mekke'ye: Suriyeli üç hacı adayının hikâyesi Savaşın başından bu yana yedinci hac dönemi yaklaşırken hac ibadetini yerine getirmeyi çok isteyen, farklı şehirlerde yaşayan üç Suriyelinin hikayesi.

Detaylı

Sektör Haberleri 02 MAYIS 2018

Sektör Haberleri 02 MAYIS 2018 Sektör Haberleri 02 MAYIS 2018 İçindekiler MMK Metalurji, Sıcak Yassı Mamul Tesisini Yeniden Devreye Alacak. 3-4 ABD den Müttefiklerine Çelik Muafiyeti 5-6-7 2 MMK Metalürji, Sıcak Yassı Mamul Tesisini

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ Belirsiz EUR Eurogroup toplantısı ORTA 15:30 USD Chicago Fed Ulusal Faaliyeti (Nis) AZ 0,25 0,08 16:00 EUR Fransa 12 Aylık Sabit Faizli Hazine

Detaylı

Bush, Suudi Kralıyla petrol fiyatı konuştu

Bush, Suudi Kralıyla petrol fiyatı konuştu Bush, Suudi Kralıyla petrol fiyatı konuştu Orta Doğu gezisinin son durağı Suudi Arabistan'da bulunan ABD Başkanı George W. Bush, Suudi Kralı Abdullah'la, yüksek petrol fiyatlarının ABD'yi nasıl etkilediği

Detaylı

Erken Oy Verme İşlemleri Devam Ediyor..

Erken Oy Verme İşlemleri Devam Ediyor.. ABD başkanlık seçimine sayılı günler kala tansiyon gitgide yükseliyor. Tüm Dünya nın giderek artan biçimde yoğunlaştığı seçimler öncesinde gelen son haberler, bilgiler ise piyasalarda endişeleri artırmış

Detaylı

1979 Kabe Baskını'nın yeni görüntüleri ortaya çıktı

1979 Kabe Baskını'nın yeni görüntüleri ortaya çıktı 1979 Kabe Baskını'nın yeni görüntüleri ortaya çıktı 1979'da Mekke'de gerçekleşen ve günümüzde hala bazı yönleri gölgede kalan olaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. 03.06.2017 / 11:26 20 Kasım 1979

Detaylı

FED Doğrudan Desteğini Kesmeye Hazırlanıyor ABD yüzde 4,6 büyüdü IMF'den Türkiye'ye cari açık uyarısı

FED Doğrudan Desteğini Kesmeye Hazırlanıyor ABD yüzde 4,6 büyüdü IMF'den Türkiye'ye cari açık uyarısı Eylül 2014 İÇİNDEKİLER: DIŞ POLİTİKA ABD nin IŞİD e Karşı Bir Stratejisi Yok 'IŞİD İkinci Gazetecinin de Başını Kesti' Obama'dan jet yanıt Obama ve Erdoğan IŞİD le Mücadeleyi Görüştü Obama IŞİD'e Hava

Detaylı

Filistin Sahnesinde Faal Olan Gruplara Karşı Filistin Halkının Tutumu (Anket)

Filistin Sahnesinde Faal Olan Gruplara Karşı Filistin Halkının Tutumu (Anket) Kamuoyu Yoklaması Filistin Sahnesinde Faal Olan Gruplara Karşı Filistin Halkının Tutumu (Anket) Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi 2017 1 Filistin Sahnesinde Faal Olan Gruplara

Detaylı

Finansal Krizden Bu Yana Dünya Ticaretinin En Kötü Yılı : 2015

Finansal Krizden Bu Yana Dünya Ticaretinin En Kötü Yılı : 2015 Finansal Krizden Bu Yana Dünya Ticaretinin En Kötü Yılı : 215 The Economist Intelligence Unit, Haziran 216 Küresel ticaret finansal krizden bu yana, 215 te en zayıf yılını yaşadı. Ekonomi Politikaları

Detaylı

Yermük Kampı'nda IŞİD-El Kaide Çatışmaları

Yermük Kampı'nda IŞİD-El Kaide Çatışmaları Yermük Kampı'nda IŞİD-El Kaide Çatışmaları IŞİD ve El Kaide'nin bölgesel kolu arasında başlayan çatışmalar 3 haftadır sürüyor. 25.04.2016 / 09:57 Suriye nin başkenti Şam daki Yermük Kampı, geçtiğimiz haftalarda

Detaylı

Erdoğan ve Maduro görüşmesinin ayrıntıları neler?

Erdoğan ve Maduro görüşmesinin ayrıntıları neler? Erdoğan ve Maduro görüşmesinin ayrıntıları neler? Cumhurbaşkanı Erdoğan: Halkın iradesinin üzerinde güç olmadığına inanıyoruz 07.10.2017 / 09:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm Latin dostlarımızın barış içinde

Detaylı

Türkiye'de ilan edilen olağanüstü hal uygulaması dünya basınında geniş yer buldu / 11:14

Türkiye'de ilan edilen olağanüstü hal uygulaması dünya basınında geniş yer buldu / 11:14 Dünya Basınında OHAL Türkiye'de ilan edilen olağanüstü hal uygulaması dünya basınında geniş yer buldu. 21.07.2016 / 11:14 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 3 ay süreli OHAL kararı dünya

Detaylı

Filistin'den özgürlüğe bedel çizimler

Filistin'den özgürlüğe bedel çizimler Filistin'den özgürlüğe bedel çizimler Filistinli karikatürist sorgu esnasında bir kağıt parçası ve kurşun kalem çalmayı başardı ve dışarı çıktığında çizeceği karikatürlerin bir listesini yaptı. 12.05.2017

Detaylı

AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te

AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te Mart 25, 2008-12:00:00 AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bölücü terör örgütüne yönelik

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR Almanya İhracatları (Aylık) (Eyl) AZ -0,9% 5,4% 10:00 EUR Almanya İthalatları (Aylık) (Eyl) AZ -0,2% 3,0% 10:00 EUR Almanya Sanayi Üretimi

Detaylı

"Obama'nın Suriye politikası utanç verici"

Obama'nın Suriye politikası utanç verici "Obama'nın Suriye politikası utanç verici" John Nixon, CIA da geçirdiği yıllar boyunca Irak ın devrik lideri Saddam Hüseyin üzerine çalıştı. 11.01.2017 / 10:29 Irak ın işgalinin ardından Saddam 2003 te

Detaylı

Tarihi karanlık bir aile: Rockefeller

Tarihi karanlık bir aile: Rockefeller Tarihi karanlık bir aile: Rockefeller Suikaste kurban gitme korkusuyla evlerinde dâhi onlarca koruma barındıran aile, Amerikan tarihine bir leke olarak düşen pek uygulamanın sahibi. 27.11.2016 / 11:59

Detaylı

Taşeron işçinin hakları mutlaka düzenlenecek

Taşeron işçinin hakları mutlaka düzenlenecek Taşeron işçinin hakları mutlaka düzenlenecek Aralık 08, 2011-4:57:28 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Büyük Anadolu Otel'de düzenlenen Türk-İş 21. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Çalışma

Detaylı

Türk-Japon Ekonomi Forumunda konuştu

Türk-Japon Ekonomi Forumunda konuştu Türk-Japon Ekonomi Forumunda konuştu Aralık 05, 2011-12:44:35 Türk-Japon Ekonomik Forumunda konuşan Babacan, Türkiye ve Japonya arasında geçmişten gelen tarihi dostluk bağları olduğunu vurgulayarak, iki

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 03 Temmuz 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 03 Temmuz 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 03 Temmuz 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER FED Başkanı Yellen: Faiz politikası istikrar endişeleriyle değişmemeli Fed Başkanı Yellen Washington da yaptığı konuşmada, düşük faiz oranlarının finansal

Detaylı

Körfez'deki krizde İsrail faktörü

Körfez'deki krizde İsrail faktörü Körfez'deki krizde İsrail faktörü Körfez'da Katar eksenli olarak başlayan krizde İsrail'in rolü ne? 11.06.2017 / 12:35 Trump'ın Suudi Arabistan ziyaretinin, ABD nin Körfez ülkeleriyle var olan ilişkileriyle

Detaylı

NATO, Rusya'nın yeni tanklarından endişelenmeli mi?

NATO, Rusya'nın yeni tanklarından endişelenmeli mi? NATO, Rusya'nın yeni tanklarından endişelenmeli mi? Rusların APS teknolojisine karşı harekete geçen Norveç, diğer NATO ülkelerinin de aynı şeyi yapması gerektiğine inanıyor. 30.05.2017 / 13:26 Rusya'nın

Detaylı

İç Savaş Suriye Ekonomisini Nasıl Etkiledi?

İç Savaş Suriye Ekonomisini Nasıl Etkiledi? İç Savaş Suriye Ekonomisini Nasıl Etkiledi? Suriye ekonomisi, ülkedeki çatışmaların başladığı 2011 yılından bu yana yaklaşık yüzde 60 oranında küçüldü. 24.02.2016 / 15:25 Mark Lobel / BBC Orta Doğu Ekonomi

Detaylı

Sektör Haberleri 22 HAZİRAN 2018

Sektör Haberleri 22 HAZİRAN 2018 Sektör Haberleri 22 HAZİRAN 2018 İçindekiler AB, ABD ye Karşılık Verirken Dikkatli Olmalı 3 IMF den Trump Tepkisi 3 Trump Çin i 200 Milyar Dolar Değerindeki İthalata Ek Vergi Getirmekle 3-4 Tehdit Etti.

Detaylı

NATO'yu nasıl bir gelecek bekliyor?

NATO'yu nasıl bir gelecek bekliyor? NATO'yu nasıl bir gelecek bekliyor? Dünyada yeniden şekillenen siyaset ve günden güne artan gerginlik, NATO'nun daha büyük sınavlarla yüzyüze kalacağına işaret ediyor. 27.05.2017 / 13:05 Bugüne kadar NATO'nun

Detaylı

BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANE

BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANE BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANE Aralık 03, 2006-12:00:00 BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANEY

Detaylı

AVRASYA İNCELEMELERİ MERKEZİ CENTER FOR EURASIAN STUDIES RUSYA/KARLOV: ŞİÖ KONUSUNDA KARAR ANKARA'NIN Bloomberght, 30 Kasım 2016

AVRASYA İNCELEMELERİ MERKEZİ CENTER FOR EURASIAN STUDIES RUSYA/KARLOV: ŞİÖ KONUSUNDA KARAR ANKARA'NIN Bloomberght, 30 Kasım 2016 AVRASYA İNCELEMELERİ MERKEZİ CENTER FOR EURASIAN STUDIES RUSYA/KARLOV: ŞİÖ KONUSUNDA KARAR ANKARA'NIN - 01.12.2016 Bloomberght, 30 Kasım 2016 Rusya/Karlov: ŞİÖ konusunda karar Ankara'nın Rusya Büyükelçisi

Detaylı

ABD Seçimleri ve Sonrası. Mümin Bumin SEZEN Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM) ABD Masası Direktörü

ABD Seçimleri ve Sonrası. Mümin Bumin SEZEN Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM) ABD Masası Direktörü ABD Seçimleri ve Sonrası Mümin Bumin SEZEN Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM) ABD Masası Direktörü www.sahipkiran.org ABD Seçim Sonuçları Seçim Kampanyasının Temaları Donald Trump Hillary

Detaylı

** Berlin Lalesi Türkiyemspor'a

** Berlin Lalesi Türkiyemspor'a http://ha-ber.net/index.php?option=com_content&task=view&id=7037&itemid=0 ** Berlin Lalesi Türkiyemspor'a B erlin'de bu yıl dördüncü kez verilen Berlin Lalesi ödülünü Türkiyemspor ile Almanca ve Türkçe

Detaylı

ABD'nin Baltık politikası Rus işgaline kapı açıyor

ABD'nin Baltık politikası Rus işgaline kapı açıyor ABD'nin Baltık politikası Rus işgaline kapı açıyor Baltık ülkeleri ve Rusya nın askeri güçleri arasında yapılan kıyaslama, Kırım ın Rusya tarafından ilhak edilmesi sonrası artan endişeleri doruğa çıkarıyor.

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY ALTIN EURUSD BRENT PETROL GBPUSD Petrol zirvesinde beklentiler değişmedi Pazartesi başlayan Uluslararası Enerji Konferansı

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :8. Syf Sayfası :11. Syf Sayfası :4. Syf Sayfası :İnternet Sitesi Meslekdaşlardan Selvitopu na Ziyaret Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi yönetimi, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin

Detaylı

Dünya Mültecileri Hakkında Anahtar İstatistikler

Dünya Mültecileri Hakkında Anahtar İstatistikler Dünya Mültecileri Hakkında Anahtar İstatistikler Avrupa ve ABD'ye göç eden mülteciler nüfusu nasıl etkiledi? Avrupalıların, AB politikalarına bakışı nasıl? ABD halkının mültecilere bakışı nasıl? 29.06.2016

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL USDTRY GBPUSD EURUSD ALTIN TL yeni haftaya kötü başladı Doların küresel anlamda değer kazandığı bir haftanın

Detaylı

1- EKER: Doktorların Kırmızı Ete Özür Borcu Var Hayvancılık Akademisi - AA 17.09.2014

1- EKER: Doktorların Kırmızı Ete Özür Borcu Var Hayvancılık Akademisi - AA 17.09.2014 1- EKER: Doktorların Kırmızı Ete Özür Borcu Var Hayvancılık Akademisi - AA 17.09.2014 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, yumurta, tereyağı ve kırmızı et tüketiminin kalp ve damar hastalıklarını

Detaylı

Kuzey Kore'nin yeni füzesi ABD'ye ulaşabilir mi? Uzmanlara göre Kuzey Kore'nin denemeleri Batı açısından kaygı verici

Kuzey Kore'nin yeni füzesi ABD'ye ulaşabilir mi? Uzmanlara göre Kuzey Kore'nin denemeleri Batı açısından kaygı verici Kuzey Kore'nin füzeleri dünyanın gündeminde: Yeni füze ABD'yi vurabilir mi? Kuzey Kore'nin yeni füzesi ABD'ye ulaşabilir mi? Uzmanlara göre Kuzey Kore'nin denemeleri Batı açısından kaygı verici. 18.05.2017

Detaylı

Brüksel'de art arda patlamalar: En az 26 ölü

Brüksel'de art arda patlamalar: En az 26 ölü On5yirmi5.com Brüksel'de art arda patlamalar: En az 26 ölü Brüksel'de bugün art arda patlamalar gerçekleşti. Patlamalarda ölen insanların sayısı zaman geçtikçe artmaya devam ediyor.en son veriler en az

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

DIŞ POLİTİKA IŞİD liderinin durumu belirsizliğini koruyor Obama'dan Asya'ya Destek Sözü Obama'dan Esad sorusuna çok net yanıt

DIŞ POLİTİKA IŞİD liderinin durumu belirsizliğini koruyor Obama'dan Asya'ya Destek Sözü Obama'dan Esad sorusuna çok net yanıt Kasım 2014 İÇİNDEKİLER: DIŞ POLİTİKA IŞİD liderinin durumu belirsizliğini koruyor Obama'dan Asya'ya Destek Sözü Obama'dan Esad sorusuna çok net yanıt ABD ve Çin Sera Gazı Salımı Konusunda Anlaştı ABD li

Detaylı

AVİM ABD BAŞKANLIK SEÇİMLERİ WASHINGTON'UN GÜNEY KAFKASYA SİYASETİNİ NASIL ETKİLEYECEK? Turgut Kerem TUNCEL. Analyst. Blog No:

AVİM ABD BAŞKANLIK SEÇİMLERİ WASHINGTON'UN GÜNEY KAFKASYA SİYASETİNİ NASIL ETKİLEYECEK? Turgut Kerem TUNCEL. Analyst. Blog No: ABD BAŞKANLIK SEÇİMLERİ WASHINGTON'UN GÜNEY KAFKASYA SİYASETİNİ NASIL ETKİLEYECEK? Turgut Kerem TUNCEL Analyst Blog No: 44 08.11.2016 8 Kasım 2016 16:19 (UTC+04:00) Azerbaycan/Bakü/Trend Haber Ajansı Türkiye

Detaylı

BODRUM, RES LERE KARŞI BİRLİK

BODRUM, RES LERE KARŞI BİRLİK BODRUM, RES LERE KARŞI BİRLİK OLDU KOCADON: HALKIN İSTEMEDİĞİ PROJE, BODRUM DA OLMAZ BODRUM BELEDİYE BAŞKANI KOCADON, RES KONUSUNDAKİ TAVRINI KOYDU: MÜCADELEYE DEVAM KOCADON, ŞİRKETİN BELEDİYE BİZİ BAĞLAMAZ

Detaylı

GENÇLİK ARAŞTIRMALARI BÜLTENİ

GENÇLİK ARAŞTIRMALARI BÜLTENİ AK PARTİ GENEL MERKEZ GENÇLİK KOLLARI AR-GE VE EĞİTİM BAŞKANLIĞI GENÇLİK ARAŞTIRMALARI BÜLTENİ 2017 MAYIS 1 2 CUMHURBAŞKANIMIZ SN. RECEP TAYYİP ERDOĞAN YENİDEN AK PARTİ GENEL BAŞKANI AK Parti 3. Olağanüstü

Detaylı

Putin'in danışmanı: Türkiye sürekli saldırı altında olacak, hazırlıklı olmalı

Putin'in danışmanı: Türkiye sürekli saldırı altında olacak, hazırlıklı olmalı Putin'in danışmanı: Türkiye sürekli saldırı altında olacak, hazırlıklı olmalı 'Rusya, ABD'deki seçime müdahale etti, oligarklar Clinton'u destekledi' 06.11.2017 / 09:57 Türkiye yi 15 Temmuz darbe girişiminden

Detaylı

Haftalık Gelişmeler

Haftalık Gelişmeler 16.10.2017 20.10.2017 Haftalık Gelişmeler Geride bırakmayı hazırlandığımız 16-20 Ekim haftasında yatırımcıların dikkatleri; Amerika borsalarında işlem gören şirketlerin çeyreklik kâr ve gelir raporlarının

Detaylı

İRAN DIŞ POLİTİKASINDA ABD NİN YERİ VE TRUMP DÖNEMİ. Şah Rıza Pehlevi döneminde Amerika Birleşik. Mustafa KİBAROĞLU. Orta Doğu

İRAN DIŞ POLİTİKASINDA ABD NİN YERİ VE TRUMP DÖNEMİ. Şah Rıza Pehlevi döneminde Amerika Birleşik. Mustafa KİBAROĞLU. Orta Doğu Orta Doğu İRAN DIŞ POLİTİKASINDA ABD NİN YERİ VE TRUMP DÖNEMİ Mustafa KİBAROĞLU Prof. Dr. MEF Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Şah Rıza Pehlevi döneminde Amerika Birleşik Devletleri

Detaylı

ORTADOĞU DA BÖLGESEL GELIŞMELER VE TÜRKIYE-İRAN İLIŞKILERI ÇALIŞTAYI TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ. No.12, ARALIK 2016

ORTADOĞU DA BÖLGESEL GELIŞMELER VE TÜRKIYE-İRAN İLIŞKILERI ÇALIŞTAYI TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ. No.12, ARALIK 2016 TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ No.12, ARALIK 2016 TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ NO.12, ARALIK 2016 ORTADOĞU DA BÖLGESEL GELIŞMELER VE TÜRKIYE-İRAN İLIŞKILERI ÇALIŞTAYI 30 Kasım 2016 Çarşamba günü Ortadoğu Stratejik

Detaylı

GENÇLİK ARAŞTIRMALARI BÜLTENİ

GENÇLİK ARAŞTIRMALARI BÜLTENİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI BÜLTENİ 2017 Şubat Yıl: 2 / Sayı:13 Cumhuriyetimizi Daha Güçlü Yönetimle Taçlandırıyoruz Manisa da yapımı tamamlanan tesis ve hizmetlerin toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanımız

Detaylı

Bir yalanı kaç kere tekrarlarsak gerçek olur?

Bir yalanı kaç kere tekrarlarsak gerçek olur? Bir yalanı kaç kere tekrarlarsak gerçek olur? Nazi Almanyası nın Propaganda Bakanı Josehp Goebbels ten beri bilinen şu ki bir yalan sürekli tekrarladığında gerçek gibi görünüyor. Nasıl mı? ABD nin yeni

Detaylı

Mozambik'te doğalgaz gelirinin yüzde 15'i ülkenin, kalanı yabancıların

Mozambik'te doğalgaz gelirinin yüzde 15'i ülkenin, kalanı yabancıların Mozambik'te doğalgaz gelirinin yüzde 15'i ülkenin, kalanı yabancıların Türkiye'nin Maputo Ticaret Ataşesi Ahmet Mahir Yener, Mozambik'te çıkarılan doğalgaz ile ilgili soruları yanıtladı. 27.05.2017 / 14:12

Detaylı

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Darbeci Kurşununa Hedef Oldu

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Darbeci Kurşununa Hedef Oldu GÜNÜN MANŞETLERİ 23 Temmuz 2016 Cumartesi 11:52 Uluslararası Üniversiteler Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Darbeci Kurşununa Hedef Oldu FETÖ darbe girişimi olaylarında darbecilerin hedefinde UIC Yönetim

Detaylı

Kuzey Kore ile Ortadoğu da komşu olmak

Kuzey Kore ile Ortadoğu da komşu olmak Kuzey Kore ile Ortadoğu da komşu olmak Türkiye'den bakınca 'çok uzakta görünen' Kuzey Kore, askeri işbirlikleri dolayısıyla, Ortadoğu nun ve Türkiye nin sınırlarının hemen yanı başında bulunuyor. 09.09.2017

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Piri Reis Ortaokulu nda karne dağıtım törenine katıldı

Başbakan Yıldırım, Piri Reis Ortaokulu nda karne dağıtım törenine katıldı Başbakan Yıldırım, Piri Reis Ortaokulu nda karne dağıtım törenine katıldı Haziran 17, 2016-1:22:00 Başbakan Yıldırım, "Terör örgütünün telkinlerine gençlerimiz asla ve asla itibar etmesinler. Onlar bizim

Detaylı

TÜRKİYE ABD ARASINDAKİ EKONOMİK VE TİCARİ İŞBİRLİĞİ FIRSATLARI

TÜRKİYE ABD ARASINDAKİ EKONOMİK VE TİCARİ İŞBİRLİĞİ FIRSATLARI TÜRKİYE ABD ARASINDAKİ EKONOMİK VE TİCARİ İŞBİRLİĞİ FIRSATLARI TABA AmCham 2908 sayılı Dernekler Kanunu hükümlerine uygun olarak 5 Şubat 1987 tarihinde 87/11484 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla kurulmuştur.

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD GBPUSD ALTIN USDTRY BRENT PETROL Clinton FBI Soruşturmasında Aklandı Piyasalar haftaya Clinton a dair iyimserlik

Detaylı

Türkiye Ekonomisi ve Geleceği. Murat Sağman Ekonomist / Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi. Afyon Ticaret ve Sanayi Odası 25 Ekim 2018, Afyon

Türkiye Ekonomisi ve Geleceği. Murat Sağman Ekonomist / Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi. Afyon Ticaret ve Sanayi Odası 25 Ekim 2018, Afyon Türkiye Ekonomisi ve Geleceği Murat Sağman Ekonomist / Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Afyon Ticaret ve Sanayi Odası 25 Ekim 2018, Afyon - 1972 yılında Paris te doğmuştur. 1992 yılında Galatasaray

Detaylı

04/09/ /09/2017 Haftalık Gelişmeler

04/09/ /09/2017 Haftalık Gelişmeler 04/09/2017 08/09/2017 Haftalık Gelişmeler Piyasa oyuncularının dikkatleri Kuzey Kore endişeleri, merkez bankalarının kararları, FED yetkililerinin konuşmaları ve küresel ekonominin izleyeceği yolu belirlemesinde

Detaylı

TSK'dan Sınır Ötesi IŞİD Operasyonu

TSK'dan Sınır Ötesi IŞİD Operasyonu TSK'dan Sınır Ötesi IŞİD Operasyonu TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Cerablus bölgesinin IŞİD'ten geri alınması için operasyon başlatıldı 24.08.2016 /

Detaylı

Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği

Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği Yunanistan ın Kos Belediye Başkanı George Kritsis, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon u ziyaret ederek Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği

Detaylı

Kenyada otele saldırı: 12 ölü

Kenyada otele saldırı: 12 ölü Kenyada otele saldırı: 12 ölü Kenya polis yetkililerinden yapılan açıklamada saldırganların işgal ettiği otelden aralarında yaralıların da bulunduğu 10 kişinin kurtarıldığı açıklandı. Kenya yayın organlarında

Detaylı

Hüsnü Özyeğin; YİSAD da konuştu Türk yöneticiler her yerde başarılı

Hüsnü Özyeğin; YİSAD da konuştu Türk yöneticiler her yerde başarılı Hüsnü Özyeğin; YİSAD da konuştu Türk yöneticiler her yerde başarılı Türkiye nin topal ayağı eğitimdir diyen Özyeğin, düşük eğitim düzeyi ile ekonominin gelişmesini mucize olarak yorumladı. Cari açığın

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 13 Haziran 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 13 Haziran 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 13 Haziran 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER BOE/Carney, "Faizler piyasaların beklediğinden daha yakın zamanda artabilir" İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, İngiltere'de faiz oranlarının

Detaylı

GENEL BAŞKANIN MESAJI

GENEL BAŞKANIN MESAJI GENEL BAŞKANIN MESAJI Küresel ekonomik kriz, ekonomiyi kalıcı olarak küresel dünyanın birinci önceliği haline getirdi. İkibinli yılların ilk dönemine yıkıcı bir savaş olan ABD nin Irak işgali damgasını

Detaylı