NBC MADDELERİNE KARŞI KORUNMA SAĞLAYAN MALZEMELER

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "NBC MADDELERİNE KARŞI KORUNMA SAĞLAYAN MALZEMELER"

Transkript

1 NBC MADDELERİNE KARŞI KORUNMA SAĞLAYAN MALZEMELER

2 NBC KORUYUCU TEÇHİZATI NBC Koruyucu Elbise NBC Koruyucu Bot Kılıfı NBC Koruyucu Eldiven NBC Koruyucu Maske

3 KORUYUCU ELBĠSELER

4 Kimyasal harp maddeleri buharlarına ve sıvı damlacıklarına, Biyolojik harp maddeleri ve toksinlerine, Alfa ve beta partiküllerine karşı, koruma sağlamak amacıyla özel olarak yapılmış elbiselerdir.

5 Özellikleri 1-Orman yada çöl kamuflajı veya haki renklerde ceket pantolon yada tulum şeklinde imal edilmiştir. 2-Koruyucu elbiseler, astar ile iç ve dış kumaştan oluşur. Dış kumaş polyester karışımı normal kumaştır. İç kumaş ise aktif karbon kömürle preslenerek dokunmuş kumaş olup savaş gazlarını zararsız hale getirir. Astar ise karbonlu kumaşın iç çamaşırın yada iç giysilerin kirlenmesini engeller.

6 Özellikleri 3-Eğitim elbisesi veya iç çamaşırı üzerine giyilebilir. 4- Koruyucu elbise NATO standartlarına göre yoğun bir gaz ortamında 6 saat korunma sağlar.

7 Özellikleri 5-Orijinal ambalajı açıldıktan sonra 30 gün süre ile kullanılabilir. Her kullanımdan sonra özel ambalajına veya naylon bir poşet içerisine konmak suretiyle poşetin havası alınıp ağzının bantlanması gerekir. 6-Uygun depolama koşullarında raf ömrü 10 yıldır. 7-Kullanılmayacak elbiselerin ambalajları kesinlikle açılmamalı ve ambalajların delinmemesine dikkat edilmelidir.

8 Özellikleri 8- Koruyucu elbiseler petrol ürünleri ile temas ederse özelliğini yitirir. 9- Kirlenmiş elbiseler su ile yıkanır ya da sıcak hava veya buhar püskürtülerek temizlenir. 10- Hava geçirgenliği olmayan elbiseler mükemmel koruma sağlamasına rağmen, meydana getirdiği ısı ve ter buharları giyilme süresini kısaltır. 11- Koruyucu elbise, koruyucu maske, eldiven ve bot ile kullanılarak tam koruma sağlanmış olur.

9 Koruyucu elbiseler birkaç Ģekilde imal edilebilirler. Halihazırda Askeri ve Sivil Savunma amaçlı kullanılanlar; EMPERMEABLE ELBĠSE (GEÇĠRGEN OLMAYAN) Özel kauçuktan yapılmış elbiseler olup, su ve hava geçirmez tiptedir. Bu nedenle uzun süre giyilmeleri olanaklı değildir. Bu elbiseler vücudu harp gazlarının etkisinden korurlar. Temizlenmeleri koruyucu maskenin kauçuk kısımları gibidir.

10 PERMEABLE ELBĠSE (GEÇĠRGEN) Sahra elbiselerinin emprenye edilmesiyle elde edilir. Emprenye işlemi sahra elbiselerinin kimyevi maddelere batırılarak harp gazlarını süzer hale getirilmesidir. Bu elbiseler bir süre sonra, özellikle güneşin etkisiyle harp gazlarını süzme yeteneklerini kaybederler. Tekrar emprenye edilmeleri gerekir.

11 PERMEABLE ELBĠSE (GEÇĠRGEN ) İplikleri aktif karbon parçaları ile birlikte dokunan elbiseler çok daha güvenli ve dayanıklıdır. Uzun süre koruma sağlayabilirler. Birçok kere yıkanabilirler.

12 Koruyucu elbiselerin kullanım ömrü çeģitli faktörlere göre değiģiklik gösterir. A SEVĠYE B SEVĠYE C SEVĠYE D SEVĠYELERDE KORUNMA YAPILIR..

13 A Seviye Koruyucu Giysi

14

15 KORUMA YETENEĞĠ Kimyasal harp maddeleri buharları ve sıvı damlacıklarına, Biyolojik harp maddeleri ve toksinlerine, Alfa ve Beta partiküllerine karşı koruma sağlar.

16 Tehlikenin kesin olarak bilinmediği ortamlarda, Oksijen oranının düşük olduğunun bilindiği ya da bu oranın bilinmediği ortamlarda giyilir. Kapalı devre/temiz hava tüplü solunum sistemini de içerisinde korur, solunan hava ve ısı dışarı atılır. Kimyasal maddelere dayanıklı, kendinden eldivenli ve botlu bir giysidir.

17 Vücutta su kaybı,terleme, vücut ısısındaki değişim nedeniyle dakikalık süre de kullanılabilir. İçerde hava basıncı (pozitif basınç) var, dışardan bir şey almaz. Defalarca giyilir. Ancak gözle görülür bir bozukluk varsa sızdırmazlık testi test kiti ile test ettirilir.

18 B Seviye Koruyucu Giysi

19 Kimyasal maddelere dayanıklı kapüşonlu, Sıvı,katı,gaz ve su geçirmez, Genellikle dayanıklı PVC (naylon ve plastik türü )maddeden yapılmış,

20 Derinin üst seviyede korunmasını gerektiren durumlarda kullanılır. Dekontaminasyonda kullanılır. Kimyasal maddelere dayanıklı, maskeli, kendinden eldivenli ve botlu elbisedir. Bazıları dışarıdan hava tüpü ile kullanılır.

21 Isı ve ter buharları dışarı atılmadığı için giyilme süresi kısıtlıdır. Uzun süre giyilmez. Maske süzgeci sonra takılır.

22 C Seviye Koruyucu Elbise

23 Aktif Karbon takviyeli iç kumaş,astar ve dış kumaştan imal edilmiş bir NBC korunma giysisidir. - Yüzü tamamen kaplayan, havayı arındıran solunum aygıtı olan maske, - Kimyasal maddeye dayanıklı eldiven ve - Emniyet çizmeleri ile kullanılmalıdır.

24 Geçirgen (permeable) kumaştan imal edilmiştir. Havayı karbon sayesinde temizliyerek geçirir. Naylon ve yün karışımı normal kumaş dış kat ve aktif karbon karışımı iç kat kumaş ile iç giysilerin kirlenmesini engelleyen astardan yapılmıştır.

25 Tulum veya ceket pantolon şeklindedir. Kısmen vücut ısısını dışarı atabilir. Koruyucu elbise NATO standartlarına göre yoğun bir gaz ortamında 6 saat korunma sağlar.

26 Sinir ve yakıcı ajandaki sıvı sıçramasına karşı C tipi risk taşır. Vakumlu ambalajdan açıldıktan sonra kullanılan elbise dekontaminasyon yapılıp tekrar kuru,rutubetsiz yerde saklanır. Elbiseler giyildikten sonra labratuvar testi yapılmadan kullanılmaz.

27 D Seviye Koruyucu Elbise

28 Hareket kabiliyeti iyi, Eldiven,bot yok. Kapşon var. Tehlikenin az olduğu soğuk,ılık bölgede giyilir. Bir kullanımlık,hafif.

29 Koruyucu Bot ve Kılıfları Özel kauçuktan yapılma botlar ve ayakkabılardır.

30 Tüm kimyasal harp maddelerine, organizmalara ve radyolojik toz parçalarına karşı ayakları, 24 saat süreyle koruyan geçirgen olmayan butil kauçuktan imal edilmiş NBC koruyucu teçhizatıdır. Koruyucu bot kılıfları, bot üstüne giyilerek kullanılır. Yırtılma ve delinme olmamalıdır.

31 KirlenmiĢ bot kılıfları, %5 kalsiyum hipoklorid ( çamaģır suyu ) solüsyonu ile temizlenir.

32 Koruyucu Eldivenler Özel kauçuktan yapılmıştır. Çeşitli kalınlıkta ve ölçüde olabilir. İçine penye eldiven giyilmelidir.

33 Geçirgen olmayan siyah butil (lastik) kauçuktan imal edilmiş dış eldiven ile teri emmesi için beyaz pamuktan imal edilmiş iç eldivenden meydana gelir. Sıvı ve buhar haldeki kimyasal harp maddelerine karşı koruma sağladığı gibi elleri radyoaktif serpintiden de korur. Delinip, yırtılıp, aşınmadıkça defalarca temizlenerek kullanılabilir.

34 Kirlenmiş eldivenler %5 kalsiyum hipoklorid (çamaşır suyu ) ile temizlenir. Dış eldivene DS-2 veya herhangi bir petrol ürünü temas ederse yapışkan hale gelir. Bu durumda eldiven temizlenmeli veya değiştirilmelidir. Dış eldivenlerden biri hasar görmüş ise her ikisi birden değiştirilir.

35 Koruyucu eldivenin hasarlı olup olmadığını kontrol etmek için, hava ile şişirilip suya batırılması veya içine su doldurarak sızıntı kontrolünün yapılması gerekir.

36

37 KORUYUCU MASKE

38 KORUYUCU MASKE Koruyucu maske NBC maddelerine karģı yüzü, gözleri ve solunum yollarını koruyan ve bu maddelerle kirlenmiģ havayı temiz olarak solunum yollarına sevk edebilen donatımdır.

39 Gözleri ve yüzü örterek kullanıcıyı kimyasal ve biyolojik harp maddeleri ile, radyoaktif alfa ve beta parçacıklarına karģı koruyan en önemli koruyucu teçhizattır.

40 NBC KORUYUCU MASKENĠN MODELĠ Üretimi yapılan gaz maskesinin modeli ve tiplerinin tanımları ilk 2 harf maskenin tipini sonraki 2 rakam modelini rakamdan sonraki harfler ilave teçhizatını ifade eder. SR 10 ST Sahra tipi 10. model Su içme tertibatlı

41 Koruyucu Maskenin Özellikleri Oksijensiz ortamlarda kullanılmaz. - Karbonmonoksite karģı, - Amonyak buharlarına karģı, - Havadaki oksijen oranı %16 dan aģağı düģtüğü durumlarda (yangın söndürmede) kullanılmaz.

42 Koruyucu Maskenin Özellikleri Üç beden olarak üretilmiģtir.(büyüknormal-küçük) Yüz ve kafa Ģekline göre kolay ayarlanabilir. Üçte bir oranında ses iletiģimini sağlar. (Maskesiz 30 m.den duyulan ses maske ile 10 m.den duyulur.)

43 GörüĢ alanı net ve geniģtir. Maske camları buğulanmaz. Çünkü yüz parçası içindeki hava yönlendirici giren çıkan hava akımlarını ayırır. Maskenin ve filtrenin raf ömrü, 10 yıldır. Orijinal ambalajı açıldıktan sonra 30 gün içinde kullanılmalıdır. Yoğun gaz ortamında max.80 dakika korunma sağlar.

44 Su Ġçme Tertibatı: SR10 ST modellerinde bulunur ve gaz ortamında su ve sıvı gıda alımına imkan sağlar.

45 Koruyucu Maskenin Kısımları 1-BaĢlık 2-Filtre 3-TaĢıma Çantası

46 SR6M GAZ MASKESĠ BAġ BAĞI HAVA YASTIĞI GÖZ CAMI HAVA ÇIKIġ SÜBABI GAZ FĠLTRESĠ (AKTĠF KARBON) HAVA GĠRĠġĠ

47 1- BaĢlık BaĢlık gövdesi: KalıplaĢmıĢ özel kauçuktan yüze rahatça oturabilecek Ģekilde yapılmıģtır. Gözlük camları: Triplex camlıdır. Kırılmaz fakat çatlar. Deflektör: Buğulanmayı önleyen parçadır. Yeni tip maskelerde yoktur. ÇıkıĢ valfı:solunan havanın

48 GiriĢ sübabı: Solunan havanın giriģini sağlayan kısımdır. BaĢ yastığı: BaĢlık kayıģlarının birleģtiği yerdir. BaĢ bağları: Maskenin yüze uygun hale gelmesini sağlayan kayıģlardır. Ayar tokaları: BaĢlık kayıģlarının ayarlanmasını sağlayan kısımlardır.

49 2- Filtre Zararlı gazları insanlara ulaģmadan süzen bir bölümdür. Hava giriģi Katı ve sıvı zerreciklerinin tutulması için mekanik bir süzgeç aerosol filtre, Zehirli gazı tutan gaz filtresi (aktif karbon) kısımlarından oluģur.

50 Maske Filtresi: NBC maddelerine karģı tamamen koruyucu özellikte imal edilmiģtir. Süzgeç ömrü; havadaki toksit madde miktarına, kirletilmiģ havaya maruz kalıģ süresine, kullanıcının solunum hızına, sıcaklık ve neme bağlı olarak değiģir. Gelen havayı temizler fakat oksijen üretmez. Harp gazlarına karģı korunma sağlayan maske süzgeçleri karbondioksit ve amonyağa karģı korunma sağlamaz.

51 Gövde alimünyumdan yapılmıģ ve siyah renge boyanmıģtır. Gövdenin bir tarafında hava giriģ deliği, diğer tarafta ise süzgecin maske yüz parçasına tutturulduğu vidalı ağız bulunmaktadır. Aerosol filtre cam elyaflı kağıttan yapılmıģtır. Bu kağıdın özelliği,aerosol halde havada bulunan toksik parçacıkları solunan havadan süzmektir.

52 Gaz filtresi olarak aktif karbon kullanılmaktadır. Hava, teneffüs edildiğinde süzgeç giriģ deliğinden girer, aerosol filtreden, daha sonrada aktif karbondan geçerek giriģ valfından maske ve hava yastığı arasındaki boģluğa girer. Nefes verirken hava direkt çıkıģ valfinden çıkar.

53 3- TaĢıma Çantası NBC koruyucu maske taģıyıcı çantası, poliüretan kaplı, su geçirmez haki kumaģtan yapılmıģtır. Ġçinde iki, dıģında bir olmak üzere üç cep vardır. Çantada bir maske, iki filtre, temizlik kiti, yedek süzgeç ile Tıbbi malzemeler (Pridostiğmin tablet, Atropin otomatik Enj. 3 Adet, Amil nitrat ampul 8 Adet) bulunur.

54 Koruyucu Maskenin Kullanılması Maske kiģiye özeldir. Görev süresince uygun boyuttaki maskeler belirlenmelidir. Maske yüze uygun hale getirildikten sonra görevde kullanılmak üzere torbasına yerleģtirilir. Maske 9 sn. de yüze takılmalı 6 sn. de yüze uygun hale getirilmelidir.

55 Koruyucu Maskenin Takılması Maskenin baģlık kayıģları sonuna kadar gevģetilir. BaĢlık gövdesindeki çene yastığı çeneye oturtularak maske takılır. Tek elle çeneden maske tutularak, baģlık kayıģları sırasıyla alt, orta, ve üst olmak üzere sıkıģtırılır. BaĢ yastığı kafanın arka tepesinde olmalıdır.

56 Maskenin yüze tam yerleģtiğinden emin olunmalıdır. Maskenin takılmasının ardından içerisindeki kirli hava sertçe üflenerek dıģarıya atılır. Maske camının merkezi ile gözbebeği aynı hat üzerinde olmalıdır. Süzgeç, giriģ deliğindeki tıkaç üzerinde bant vardır.bant yırtılmıģ ise süzgeç bozuktur.

57 Maskenin Yüze Uygunluğunun Kontrolü Gaz kaçaklarını önlemek için baģ bağları gerektiği kadar çekilmelidir. Maske acı verecek Ģekilde burna ve boğaza baskı yapmamalıdır. Maskenin baģ bağları kulaklar üzerine gelmemelidir.

58 Maskenin Yüze Uygunluğunun Kontrolü Eğer küçük boģluk ve kanallar varsa baģ bağları yeniden ayarlanmalıdır. Maskenin yüze yeterli uyumu sağlanamıyorsa, bir küçük yada bir büyük boy maske ile değiģtirilmelidir.

59 Maskenin Sızıntı Kontrolü Maskenin sızdırması çok tehlikeli olduğu için,her personel kendi maskesinin sızdırmazlığa karģı kontrolünü yapmalıdır. Sızdırmazlığa karģı kontrole baģlamadan önce filtrenin uygun olarak takılıp takılmadığı kontrol edilmelidir. UzamıĢ sert sakallar sızdırmaya neden olacağı için personelin sakal tıraģı olması gereklidir.

60 Maskenin Sızıntı Kontrolü Avuç içi ile süzgecin hava giriģi kapatılır. Normal olarak nefes alınır ve 10 sn. tutulur. Bu süre içerisinde maske içe doğru çöküyorsa sızıntı yoktur, iyi bir uyum sağlanmıģtır. Eğer maske yüze yapıģmıyorsa, maske yüze göre iyi ayarlanmamıģ demektir.

61 Koruyucu Maskenin Muhafaza Ve Bakımı Maskeler kuru ve temiz yerde saklanmalıdır. Süzgeçler daima temiz tutulmalıdır. Ambalajı açılmıģ maskeler üst üste konmamalıdır. Yastık, minder yerine kullanılmamalıdır.

62 Koruyucu Maskelerin Temizlenmesi Yılda en az bir kere havalandırılarak poģetlerine yerleģtirilmelidir. Maske kullanılmıģ ise, yüz parçası iç dıģ edilerek sıcak sabunlu su ile yıkanmalı, yüzle temas eden kısımlar yumuģak bir fırça ile fırçalanmalı ve iyice durulanıp, oda sıcaklığında kendi halinde kurutulmalıdır.

63 Koruyucu Maskelerin Temizlenmesi BaĢlık kısmı zehirli madde ile kirlenmiģ ise kaynar suda bırakılmalı ve 1 saat kaynatılmalıdır. Temiz suda durulanmalı ve kurutulmalıdır. Maske yıkanırken süzgeç çıkarılmalıdır.

64

CERRAHİ ALETLERİN ÖN YIKAMA VE PAKETLEME TALİMATI Doküman No:ENF-TL-19 Yayın Tarihi:01.04.2013 Revizyon No:00 Revizyon Tarihi:00 Sayfa No: 1 / 5

CERRAHİ ALETLERİN ÖN YIKAMA VE PAKETLEME TALİMATI Doküman No:ENF-TL-19 Yayın Tarihi:01.04.2013 Revizyon No:00 Revizyon Tarihi:00 Sayfa No: 1 / 5 Doküman No:ENF-TL-19 Yayın Tarihi:01.04.2013 Revizyon No:00 Revizyon Tarihi:00 Sayfa No: 1 / 5 1. AMAÇ Dezenfeksiyon ya da sterilizasyon öncesinde cerrahi aletlerin ön yıkama ve paketlenmesinde standart

Detaylı

1- AMAÇ: Çevresel kontaminasyonun sorun oluşturmaması için temel önlemleri almak.

1- AMAÇ: Çevresel kontaminasyonun sorun oluşturmaması için temel önlemleri almak. EBOLA VĠRÜS HASTALIĞI (EVH) VE MERS HASTALIĞI TEMĠZLĠK TALĠMATI KODU:OH.TL.12 YAYINLANMA TARİHİ:02.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:06 1- AMAÇ: Çevresel kontaminasyonun sorun oluşturmaması

Detaylı

Yüksek Performanslı Yüzey Koruma Sistemleri.

Yüksek Performanslı Yüzey Koruma Sistemleri. Yüksek Performanslı Yüzey Koruma Sistemleri. Sağlık ve Güvenlik Alman Teknolojisi Alman Kalitesi Gündem 1. VIP Çözümler 2. Sağlık ve Güvenlik 3. Yüzeyler ve Yüzey Hazırlığı 1. Beton Yüzeyler 2. Çelik Yüzeyler

Detaylı

SİVİL SAVUNMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

SİVİL SAVUNMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İnsan, evcil hayvan ve faydalanılan bitkilerde ölüm veya zarar meydana getirmek, malzemeyi hasara uğratmak amacıyla mikroorganizmaların veya bunların toksinlerinin (zehirlerinin) kasten kullanılmasıdır.

Detaylı

Kaynak metalin lokal eritilmesi yoluyla metal parçaların birleştirilmesi işlemidir.

Kaynak metalin lokal eritilmesi yoluyla metal parçaların birleştirilmesi işlemidir. Kaynak metalin lokal eritilmesi yoluyla metal parçaların birleştirilmesi işlemidir. Kaynak işlemi sırasında oluşan metal parçalarının sıçraması, kaynak dumanı, radyan ışınları, gürültü, yüksek sıcaklığa

Detaylı

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Avrupa Birliği nin 1907/2006 sayılı 18.12.2006 tarihli Yönetmeliği Madde 31 uyarınca

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Avrupa Birliği nin 1907/2006 sayılı 18.12.2006 tarihli Yönetmeliği Madde 31 uyarınca Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Avrupa Birliği nin 1907/2006 sayılı 18.12.2006 tarihli Yönetmeliği Madde 31 uyarınca Güncelleme tarihi: 01.04.2008 Yayın tarihi: 01.04.2008 Sayfa 1 / 5 1. Madde/Müstahzar ve

Detaylı

KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMANLAR VE KULLANIM ALANLARI

KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMANLAR VE KULLANIM ALANLARI KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMANLAR VE KULLANIM ALANLARI Kişisel koruyucu ekipman nedir? Çalışma ortamındaki enfeksiyon risklerine karşı çalışan tarafından kullanılması gereken giysi, araç ve malzemelerdir. Bölümün

Detaylı

1. ÜRÜN VE FİRMA TANITIMI KİMYASAL ADI SODYUM HİPOKLORİT KAPALI FORMULÜ NaOCl TİCARİ ADI HYPO

1. ÜRÜN VE FİRMA TANITIMI KİMYASAL ADI SODYUM HİPOKLORİT KAPALI FORMULÜ NaOCl TİCARİ ADI HYPO 1. VE FİRMA TANITIMI KİMYASAL ADI SODYUM HİPOKLORİT KAPALI FORMULÜ NaOCl TİCARİ ADI HYPO KULLANIM ALANI Textil ağartılması, ev ve çamaşırhanelerde beyazlatıcı olarak, su klorlanması ve genel dezenfektasyon

Detaylı

İhmal hataları: Görev (grup) hataları: Sıralama hataları: Zamanlama hataları:

İhmal hataları: Görev (grup) hataları: Sıralama hataları: Zamanlama hataları: İNSAN HATALARI İhmal hataları: Görev (grup) hataları: Sıralama hataları: Zamanlama hataları: Hataların Değerlendirilmesi Seçim: Eğitim: Tasarım: İŞ KAZALARI İnsan Hataları ve Kazalar Kazaların Oluşumu

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU DEMİR-3-KLORÜR SOLÜSYON GBF NO : 200-011 TARİH : EYLÜL 98 CAS NO: 7705-08-0 1-) KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANIMI

GÜVENLİK BİLGİ FORMU DEMİR-3-KLORÜR SOLÜSYON GBF NO : 200-011 TARİH : EYLÜL 98 CAS NO: 7705-08-0 1-) KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANIMI 1-) KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANIMI Ürün adı : Demir-3-Klorür Solüsyon Formulü : FeCl 3 2-) KİMYASAL BİLEŞİMİ Maddenin kimyasal adı : Demir-3-klorür (FeCl 3 ) Sinonimleri : Demir (III) Klorür

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 12.03.2014 Madde 5.2 talimata eklenerek, kemoterapi tedavisi 01 alan hastaların vücut sıvılarına maruz kalınması halinde alınacak önlemler tariflendi.

Detaylı

EBOLA VİRÜS HASTALIĞI

EBOLA VİRÜS HASTALIĞI EBOLA VİRÜS HASTALIĞI 1 EBOLA VİRÜS HASTALIĞI (EVH) Ebola virüs hastalığı, viral hemorajik ateşlerden biridir. Akut, sistemik, zoonotik bir hastalıktır. Fatalite hızı yüksektir. İnsanlarda ve maymun, şempanze,

Detaylı

KORUYUCU EKİPMAN KULLANMA TALİMATI

KORUYUCU EKİPMAN KULLANMA TALİMATI YÖN.TL.26 28.05.2013 14.01.2014 01 1/6 1.0 AMAÇ: sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların ve çapraz bulaşların önlenmesi amacıyla sağlık personeli,hasta,hasta refakatçileri ve ziyaretçiler için uygun

Detaylı

PROTEK PROSTAR İtfaiyeci Elbisesi

PROTEK PROSTAR İtfaiyeci Elbisesi PROTEK PROSTAR Üretim Model Numarası 832100 o Dış Katman: Nomex Outershell Tough o Nem Bariyeri: Örgü Kumaşa lamine edilmiş PU Membran o Isı Katmanı: %100 Aramid keçe o İç Astar: Aramid/Viscose FR 50/50,

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU MOIL BLUE

GÜVENLİK BİLGİ FORMU MOIL BLUE 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1 Madde/ Müstahzarın Tanıtılması Ürün adı 1.2 Madde / Müstahzarın Kullanımı Adblue 1.3 Firmanın Tanıtımı MİLAN PETROL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 10013

Detaylı

KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMANLAR (KKE) EĞİTİMİ

KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMANLAR (KKE) EĞİTİMİ KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMANLAR (KKE) EĞİTİMİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİN GENEL PRENSİPLERİ İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ? ÇALIŞANI KORUMAK ÜRETİM GÜVENLİĞİ SAĞLAMAK İŞLETME GÜVENLİĞİ SAĞLAMAK. KİŞİSEL KORUYUCU

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos D 104

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos D 104 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Sayfa No : 1/5 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile CAS No : Nanyonik : 146340-16-1 EINECS No : 1.2. Madde / Müstahzarın

Detaylı

Adres: Organize Sanayi Bölgesi No: 32, 06850 Hasanoğlan/ Ankara, Türkiye

Adres: Organize Sanayi Bölgesi No: 32, 06850 Hasanoğlan/ Ankara, Türkiye Rev. No :01 Sayfa :1/5 1. Madde/Müstahzar ve Şirketin Tanımı Ürün Ticari Adı: Rigips Makina Plus Sıva Alçısı Kullanım Alanları: Her türlü yüzey üzerine (beton, brüt beton, tuğla, bimsblok, gazbeton vb.)

Detaylı

GİYİM MALZEMELERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

GİYİM MALZEMELERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ İŞ GÜVENLİĞİ GİYİM MALZEMELERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ A- Giyim Malzemeleri 1. İş Pantolonu 2. Yelek Çok Cepli İş Yeleği 3. Kaban 4. Mont 5. Yağmurluk Takımı Balıkçı PVC 6. Yağmurluk 7. Belediye Logolu Renkli

Detaylı

TAŞINABİLİR HAVA HATLI SOLUNUM SİSTEMLERİ İST İŞÇİ SAĞLIĞI TEÇHİZATI SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

TAŞINABİLİR HAVA HATLI SOLUNUM SİSTEMLERİ İST İŞÇİ SAĞLIĞI TEÇHİZATI SAN. TİC. LTD. ŞTİ. TAŞINABİLİR HAVA HATLI SOLUNUM SİSTEMLERİ İST İŞÇİ SAĞLIĞI TEÇHİZATI SAN. TİC. LTD. ŞTİ. İST KİMDİR? Firmamız 30 yılı aşkın bir süredir; iş sağlığı, işçi güvenliği sivil savunma kişisel koruyucu donanım

Detaylı

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Sayfa : 1/5 Ticari İsmi Kullanım Alanı : : Endüstriyel Tekstil Baskı Uygulamaları Firma Adı : Anadolu Kimya San.Tic.Ltd.Şti. Firma Adresi : Akçaburgaz Mah. 109. Sokak No: 8-12 Esenyurt

Detaylı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzar, Kimyasalın /Malzemenin Tanıtılması Ürün Adı : CAS No : 75-09-2 Kullanım alanları : Plastik sanayisinde, kimyasal ürünlerin

Detaylı

: NF 62 PLASTISOL FLOK TUTKALI

: NF 62 PLASTISOL FLOK TUTKALI 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Sayfa : 1/5 Ticari İsmi Kullanım Alanı : : Endüstriyel Tekstil Baskı Uygulamaları Firma Adı : Anadolu Kimya San.Tic.Ltd.Şti. Firma Adresi : Akçaburgaz Mah. 109. Sokak No: 8-12 Esenyurt

Detaylı

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır.

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır. 1. MALZEME VE ÜRETİCİ KURULUŞ HAKKINDA BİLGİLER Malzeme Adı : Teknobond 200 P A Bileşen Malzemenin Kullanım Amacı : Su İzolasyonu 2. BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA GENEL BİLGİ İhtiva Ettiği Tehlikeli

Detaylı

01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı

01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M841 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Kazan Sistemleri İçin Sülfit Bazlı Oksijen Tutucu Üretici Firma : Agora Kimya Sanayi

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU KOMPRESÖR YAĞI 68

GÜVENLİK BİLGİ FORMU KOMPRESÖR YAĞI 68 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1 Madde/ Müstahzarın Tanıtılması Ürün adı 1.2 Madde / Müstahzarın Kullanımı Endüstriyel Yağ MİLAN PETROL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1.3 Firmanın Tanıtımı

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAGLIK, KÜL TÜR VE SPOR DAİRE BAŞKAN LiGi TEMİZLİK MALZEMESİ ALiMi TEKNİK ŞARTNAMESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAGLIK, KÜL TÜR VE SPOR DAİRE BAŞKAN LiGi TEMİZLİK MALZEMESİ ALiMi TEKNİK ŞARTNAMESİ il HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAGLIK, KÜL TÜR VE SPOR DAİRE BAŞKAN LiGi TEMİZLİK MALZEMESİ ALiMi TEKNİK ŞARTNAMESİ 1) Çamaşır suyu 1. ph değeri 12,5-14 arasında, sodyum hipoklorit oranı en az %5 olmalıdır.

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : NATURA TRANSFER Tarihi : 12.09..2005 ASTARI Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : NATURA TRANSFER Tarihi : 12.09..2005 ASTARI Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-592 Sayfa No : 1/ 7 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : NATURA TRANSFER ASTARI 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı : Su bazlı, akrilik dönüşüm

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU DEMİR SÜLFAT LİKİT 1) MADDE VE ŞİRKET TANIMI Ürünün Tanımı: Demir (II) Sülfat likit Ürün İsmi: TUROKS D2S Üretici/ Tedarikçi Firma: Turoksi Kimyevi Maddeleri San. Tic. Ltd.

Detaylı

ZABITA MONT ZABITA PANTOLON ZABITA GÖMLEK ZABITA KIŞLIK BOT ZABITA AYAKKABI ESN1021 ESN1022 ESN1023 ESN1024 ESN1025

ZABITA MONT ZABITA PANTOLON ZABITA GÖMLEK ZABITA KIŞLIK BOT ZABITA AYAKKABI ESN1021 ESN1022 ESN1023 ESN1024 ESN1025 ÜNİFORMA KATALOĞU ZABITA MONT ESN1021 Bonding Kumaştan imal edilmiştir. Su geçirmezlik özelliğine sahiptir. İçi Kapitoneli ve elyaf takviyeli olup reflektörlüdür. ZABITA PANTOLON ZABITA GÖMLEK ESN1022

Detaylı

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Avrupa Birliği nin 1907/2006 sayılı 18.12.2006 tarihli Yönetmeliği Madde 31 uyarınca

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Avrupa Birliği nin 1907/2006 sayılı 18.12.2006 tarihli Yönetmeliği Madde 31 uyarınca Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Avrupa Birliği nin 1907/2006 sayılı 18.12.2006 tarihli Yönetmeliği Madde 31 uyarınca Güncelleme tarihi: 10.01.2008 01.04. 2002 tarihli dokümanın yerine geçer Sayfa 1 / 5 1.

Detaylı

Dräger SPC 2400 PVC / Fleksotan Sıçramaya Karşı Korumalı Giysi

Dräger SPC 2400 PVC / Fleksotan Sıçramaya Karşı Korumalı Giysi Dräger SPC 2400 PVC / Fleksotan Sıçramaya Karşı Korumalı Giysi Dräger SPC 2400 yeniden kullanılabilir bir giysidir ve sizi sıvılardan ve tozlardan güvenilir şekilde korur. Giysi, PVC'den üretilmiş özellikle

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU ETİL ASETAT CAS NO: 141-78-6 EC NO :205-500-4

GÜVENLİK BİLGİ FORMU ETİL ASETAT CAS NO: 141-78-6 EC NO :205-500-4 TEKKİM KİMYA Sayfa No : 1/5 1. MAMÜL VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı :Etil asetat Formülü :C 4H 8O 2 Firma : TEKKİM KİMYA. Organize Sanayi Bölgesi. Mavi Cad.8.Sokak. No: 1 BURSA Telefon : 0 (224) 243 21 71

Detaylı

DÜŞÜK RİSKLİ ALANLARDA TEMİZLİK TALİMATI

DÜŞÜK RİSKLİ ALANLARDA TEMİZLİK TALİMATI Sayfa No 1 / 5 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Enfeksiyon Kontrol Komitesi Kalite Yönetim Temsilcisi Başhekim 1.AMAÇ Hastane ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek, hasta, hasta yakını ve hastane

Detaylı

Zehirlenmelerde İlkyardım. Zehirlenmeler. Doç. Dr. Şule Akköse Aydın Acil Tıp AD

Zehirlenmelerde İlkyardım. Zehirlenmeler. Doç. Dr. Şule Akköse Aydın Acil Tıp AD Zehirlenmelerde İlkyardım Zehirlenmeler Doç. Dr. Şule Akköse Aydın Acil Tıp AD Zehirlenmeler Zehirlenmeler 1 Zehirlenme nedir? Zehirlenme hangi yollarla meydana gelir? Vücuda zehirli (toksik) bir maddenin

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa No: 1 / 5 1. KİMYASAL ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Ürün Adı Kimyasal Formülü Kullanım Alanı Firma Tanımı : Oksijen+Balans Azot Gaz Karışımı : O 2 + N 2 : Genel Endüstriyel. 2 2. BİLEŞİMİ / BİLEŞİM HAKKINDA

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu. 1 Malzemenin Tanımı: 2 Tehlikelerin Tanıtımı. 3 Bileşeni / İçindekiler hakkında bilgi. 4 İlk Yardım Önlemleri

Güvenlik Bilgi Formu. 1 Malzemenin Tanımı: 2 Tehlikelerin Tanıtımı. 3 Bileşeni / İçindekiler hakkında bilgi. 4 İlk Yardım Önlemleri Güvenlik Bilgi Formu 1 Malzemenin Tanımı: Ürün Bilgileri: Ticari İsmi: Buttek Makale Numarası: Malzemenin Uygulanması / Sertleştirici ajanın hazırlanması İmalatçı /Tedarikçi: Tek Metal Profil San. Ve Tic.

Detaylı

DÜŞÜK RİSKLİ ALANLARDA TEMİZLİK TALİMATI

DÜŞÜK RİSKLİ ALANLARDA TEMİZLİK TALİMATI Hazırlayan Kontrol eden Onaylayan Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Kalite Yönetim Direktörü Hastane Yöneticisi 1.AMAÇ Hastane ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek, hasta, hasta yakını

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU LAKTİK ASİT

GÜVENLİK BİLGİ FORMU LAKTİK ASİT Sayfa No : 1/4 1. MAMÜL VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı : Laktik Asit %80 Formülü : C3H6O3 Firma : TEKKİM KİMYA. Organize Sanayi Bölgesi. Mavi Cad. 8 Sokak. No: 1 BURSA Telefon : 0 (224) 243 21 71 Acil Telefon

Detaylı

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AB sayılı Yönerge Madde 31 uyarınca Sayfa 1 / 5

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AB sayılı Yönerge Madde 31 uyarınca Sayfa 1 / 5 Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AB sayılı Yönerge Madde 31 uyarınca Sayfa 1 / 5 Yayın tarihi: 15.01.2008 Güncelleme tarihi: 15.01.2008 * 1. Madde/Müstahzar ve İşletme Hakkında Bilgiler Ürünle ilgili

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK FORMU KALDOIL KISIM 1 MÜSTAHZAR VE İŞ TANIMI

MALZEME GÜVENLİK FORMU KALDOIL KISIM 1 MÜSTAHZAR VE İŞ TANIMI MALZEME GÜVENLİK FORMU KALDOIL KISIM 1 MÜSTAHZAR VE İŞ TANIMI 1. MALZEMENİN TANIMI 1.1 MALZEMENİN ADI: KALDOIL 1.2 MALZEMENİN KULLANIM ALANI Soğuk Uygulanabilir Asfalt Tamir Malzemesi Üretiminde Kullanılan

Detaylı

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ Basım tarihi: 07.05.2012 Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Kimyasal maddenin/karışım ve şirketin/üstlenenin kimlikleri Ürün adı Madde veya karışımın ilgili tespit edilen kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : NATURA A1 AKRİLİK Hazırlama Tarihi : 09.08..2005 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : NATURA A1 AKRİLİK Hazırlama Tarihi : 09.08..2005 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-350 Sayfa No : 1/ 6 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : NATURA A1 AKRİLİK Su bazlı akrilik dış cephe boyası 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı

Detaylı

VÜCUT BAKIMI VE TEMĠZLĠĞĠ

VÜCUT BAKIMI VE TEMĠZLĠĞĠ VÜCUT BAKIMI VE TEMĠZLĠĞĠ Sağlıklı bir yaşam için vücudun deri, saç, el ayak, ağız ve diş gibi kısımlarının bakımı ve temizliğine önem verilmesi gerekir. Derinin sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi ve vücuda

Detaylı

VE UYGULAMALARI ELEKTRİK ARK KAYNAK YÖNTEMİ PROF. DR. HÜSEYİN UZUN KAYNAK TEKNİKLERİ KAYNAK

VE UYGULAMALARI ELEKTRİK ARK KAYNAK YÖNTEMİ PROF. DR. HÜSEYİN UZUN KAYNAK TEKNİKLERİ KAYNAK KAYNAK TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI KAYNAK KAYNAK TEKNİKLERİ TEKNİKLERİ PROF. DR. HÜSEYİN UZUN Prof. Dr. Hüseyin UZUN-Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü 1 /94 TANIMLAMA: Kaynak için gerekli ısının,

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : POLIROAD SU BAZLI YOL ÇİZGİ BOYASI Hazırlama Tarihi : 09.07..2009 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : POLIROAD SU BAZLI YOL ÇİZGİ BOYASI Hazırlama Tarihi : 09.07..2009 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-649 Sayfa No : 1/ 7 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : Poliroad Su Bazlı Yol Çizgi Boyası 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı : Su bazlı yolçizgi

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU BETEX SATEN PERDAH ALÇISI

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU BETEX SATEN PERDAH ALÇISI Sayfa : 1/5 1. Madde/Müstahzar ve Şirketin Tanımı Ürün Adı: Saten Perdah Alçısı Kullanım Alanları: Elle uygulanan, yüksek yapışma özelliğine sahip, boya altı son kat perdah alçısıdır. Üretici Firma: Saint-Gobain

Detaylı

ZIEL TEKNOLOJİ VE ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER Perpa Tic. Merk. B Blok Kat:13 No:2418 34384 Şişli/İstanbul Tel : +90 212 210 63 23 Fax: +90 212 210 63 24

ZIEL TEKNOLOJİ VE ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER Perpa Tic. Merk. B Blok Kat:13 No:2418 34384 Şişli/İstanbul Tel : +90 212 210 63 23 Fax: +90 212 210 63 24 ZIEL TEKNOLOJİ VE ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER Perpa Tic. Merk. B Blok Kat:13 No:2418 34384 Şişli/İstanbul Tel : +90 212 210 63 23 Fax: +90 212 210 63 24 info@ www. Özel Başlık Dizaynı ULTITEC ÖZEL DİZAYNI ultitec-protection.com

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU TRİKLOR ETİLEN. : Sıcak yüzeylerle veya alevle temasında hidrojenklorid gibi toksik ve tahriş edici gazlar çıkarır.

GÜVENLİK BİLGİ FORMU TRİKLOR ETİLEN. : Sıcak yüzeylerle veya alevle temasında hidrojenklorid gibi toksik ve tahriş edici gazlar çıkarır. GBF No :097 Yayın Tar. :08.03.2005 Sayfa No : 1/5 1.MAMÜL VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı : Triklor Etilen Formülü : C 2 HCL 3 Firma : TEKKİM KİMYA Organize Sanayi Bölgesi. Mavi Cad. 8 Sokak. No: 1 BURSA Telefon

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Hemşirelik Protokolleri Hazırlama Komitesi Şerife Selcen Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinaötörü

Detaylı

SODYUM HİPOKLORİT CAS NO : 7681-529-9

SODYUM HİPOKLORİT CAS NO : 7681-529-9 Sayfa No : 1/5 1. MAMÜL VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı Formülü Firma : Sodyum Hipoklorit 6-15 % (w/w) : NaOCI : TEKKİM KİMYA Organize Sanayi Bölgesi. Mavi Cad. 8 Sokak. No: 1 BURSA Telefon : 0 (224) 243 21

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

SAĞLIK PERSONELİ KORUYUCU EKİPMANLARI (SPKE) ENFEKSİYON KONTROL KOMİTESİ

SAĞLIK PERSONELİ KORUYUCU EKİPMANLARI (SPKE) ENFEKSİYON KONTROL KOMİTESİ SAĞLIK PERSONELİ KORUYUCU EKİPMANLARI (SPKE) ENFEKSİYON KONTROL KOMİTESİ Hastalara sağlık hizmeti ve bakım veren sağlık çalışanlarının, başta kırım kongo kanamalı ateşi, insan immün yetmezlik virüsü (HIV),

Detaylı

Eldivenler ve Kıyafetler

Eldivenler ve Kıyafetler BÖLÜM 7 Eldivenler ve Kıyafetler MVM Medikal Veteriner Malzemeleri l BÖLÜM 7 SAYFA 225 Omuz Korumalı Rektal Muayene Eldivenleri Omuz bölgesini saran yapıda özel bir dizayna sahiptir. KRUTEX Omuz Korumalı

Detaylı

Baumit SilikatColor. (SilikatFarbe) Boya

Baumit SilikatColor. (SilikatFarbe) Boya Baumit SilikatColor (SilikatFarbe) Boya Ürün Dış ve iç cephelere el veya makine ile uygulanabilen, sodyum silikat bazlı, kullanıma hazır mineral esaslı bir boyadır. Bileşimi Mineral esaslı dolgu maddeleri

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa No: 1 / 5 1. KİMYASAL ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Ürün Adı : ARO Serisi Koruyucu Gaz 2 Kimyasal Formülü : - Kullanım Alanı gaz altı kaynağında; : Paslanmaz çelikler, düşük alaşımlı çelikler, karbonlu çeliklerin

Detaylı

BİYOSİDAL ÜRÜNLER ve KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM SEÇİMİ. Dr. Murat Can Ocaktan ODTÜ FBE Yarı Zamanlı Öğretim Görevlisi Mart 2018, Antalya

BİYOSİDAL ÜRÜNLER ve KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM SEÇİMİ. Dr. Murat Can Ocaktan ODTÜ FBE Yarı Zamanlı Öğretim Görevlisi Mart 2018, Antalya BİYOSİDAL ÜRÜNLER ve KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM SEÇİMİ Dr. Murat Can Ocaktan ODTÜ FBE Yarı Zamanlı Öğretim Görevlisi Mart 2018, Antalya Kişisel Koruyucu Donanım Nedir? 29 Kasım 2006 tarih ve 26361 no lu

Detaylı

KSİLEN GÜVENLİK BİLGİ FORMU : TEKKİM KİMYA SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ 1.MAMÜL VE FİRMA TANITIMI. Formülü : C 8 H 10 Firma

KSİLEN GÜVENLİK BİLGİ FORMU : TEKKİM KİMYA SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ 1.MAMÜL VE FİRMA TANITIMI. Formülü : C 8 H 10 Firma EC NO : 215-535-7 GBF No :042 Sayfa No : 1/5 1.MAMÜL VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı : Ksilen Formülü : C 8 H 10 Firma : TEKKİM KİMYA Organize Sanayi Bölgesi. Mavi Cad. 8 Sokak. No: 1 BURSA Telefon : 0 (224)

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK FORMU BS-5 ASFALT YAPIŞTIRICISI KISIM 1 MÜSTAHZAR VE İŞ TANIMI

MALZEME GÜVENLİK FORMU BS-5 ASFALT YAPIŞTIRICISI KISIM 1 MÜSTAHZAR VE İŞ TANIMI MALZEME GÜVENLİK FORMU BS-5 ASFALT YAPIŞTIRICISI KISIM 1 MÜSTAHZAR VE İŞ TANIMI 1. MALZEMENİN TANIMI 1.1 MALZEMENİN ADI: BS-5 ASFALT YAPIŞTIRICISI. 1.2 MALZEMENİN KULLANIM ALANI Bitümlü Sıcak Karışım (BSK),

Detaylı

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Sayfa : 1/6 Ticari İsmi Kullanım Alanı REACH Kayıt No : : Endüstriyel Tekstil Baskı Uygulamaları : Mevcut değil Firma Adı : Anadolu Kimya San.Tic.Ltd.Şti. Firma Adresi : Akçaburgaz

Detaylı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı. Sülfamik asit > %99 5329-14-6 226-218-8 Xi, R36/38, R52/53

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı. Sülfamik asit > %99 5329-14-6 226-218-8 Xi, R36/38, R52/53 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M892 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Hassas Yüzeyler İçin Toz Kireç ve Tortu Giderici Üretici Firma : Agora Kimya Sanayi

Detaylı

Sayfa No: 1/5 1.MAMÜL VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı Formülü Firma Telefon Fax Etil asetat C 4 H 8 O 2 BİRPA KİMYEVİ MADDELER PAZ VE TİC.LTD. ŞTİ. 100 Yıl Bulvarı 58 Sok. No:112 OSTİM ANKAR 0 312 3859056 57

Detaylı

Yayın Tarihi: 21.08.2009

Yayın Tarihi: 21.08.2009 1/5 1. VE FİRMA TANITIMI KİMYASAL ADI KAPALI FORMULÜ TİCARİ ADI SODYUM HİDROKSİT NaOH Payet Kostik KULLANIM ALANI Deterjan ve sabun endüstrileri. alüminyum ve gıda endüstrisi, Suni ipek, kâğıt hamuru,

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU ASETON

GÜVENLİK BİLGİ FORMU ASETON EC NO:20662-2 8 Sayfa No : 1/5 1. MAMÜL VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı :Aseton Formülü : CH 3 COOH 3 Firma Telefon : 0 (224) 243 21 71 Acil Telefon : 05382084672 : TEKKİM KİMYA Organize Sanayi Bölgesi. Mavi

Detaylı

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER BASINÇLI KAPLAR Kazanlar Kompresörler Buhar ve sıcak su kapları Basınçlı asit tankları Gaz tankları Sıvılaştırılmış Petrol Gazı tankları ve tüpleri Asetilen tankları ve tüpleri İçinde zehirli ve zararlı

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU. Bölüm 1 : Ürün ve Tedarikçi Kimlik Kartı Ürün Adı: İzober Taşyünü Levha, Şilte ve Prefabrik Boru

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU. Bölüm 1 : Ürün ve Tedarikçi Kimlik Kartı Ürün Adı: İzober Taşyünü Levha, Şilte ve Prefabrik Boru MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Bölüm 1 : Ürün ve Tedarikçi Kimlik Kartı Ürün Adı: İzober Taşyünü Levha, Şilte ve Prefabrik Boru Üretici Firma: Beşler Tekstil San.Tic. A.Ş O.S.B 20 Cad. No: 54 38070 KAYSERİ

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU ERYAP GRUP YAPI MALZEMELERİ SAN. VE TİC. A.Ş Ürün Adı: Bonus Sayfa:1/5 Gözden Geçirilme Tarihi: 02.01.2017 1. Ürün ve Şirket Tanımı Ürün Adı: Bonus Membran Ürün Kullanımı:

Detaylı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzar, Kimyasalın /Malzemenin Tanıtılması Ürün Adı : CAS No : 78-93-3 Kullanım alanları : Kullanım alanı çok yaygın olan keton

Detaylı

KİMYASAL MADDE DEPOLAMA TALİMATI

KİMYASAL MADDE DEPOLAMA TALİMATI REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Tesis Yönetimi ve Güvenliği Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ

Detaylı

KALSİYUM KARBONAT (KALSİT)

KALSİYUM KARBONAT (KALSİT) 1. KİMYASAL ÜRÜN VE FİRMA TANITIMI Ürünün Adı : KALSİYUM KARBONAT Ürünün Kimyasal Formülü : CaCO 3 Yapı malzemelerinin üretiminde; kimyasal proseslerde; metalürji ve cam Kullanım Alanları : üretiminde;

Detaylı

Kaynak ve ilgili işlemlerde kullanılan koruyucu giyecekler için aranması gereken standart EN ISO 11611:2007 dir.

Kaynak ve ilgili işlemlerde kullanılan koruyucu giyecekler için aranması gereken standart EN ISO 11611:2007 dir. KAYNAK VE ERİMİŞ METAL SIÇRAMALARINA KARŞI KORUYUCU GİYSİLER Kaynak işlemi, birleştirilecek materyallerin dokunma yerlerinin ısı etkisiyle eritilerek birbirine kalıcı bir şekilde birleştirilmesi işlemidir.

Detaylı

Kişisel Koruyucu Malzeme Seçimi ve Kullanımı

Kişisel Koruyucu Malzeme Seçimi ve Kullanımı Kişisel Koruyucu Malzeme Seçimi ve Kullanımı Sanayileşmeyle birlikte ortaya çıkan yeni makineler birçok riskleri de beraberinde getirmiştir. Bu riskleri azaltmak için de bazı koruyucu önlemler alınmıştır.

Detaylı

Bosch aksesuarları 11/12 Çalışma güvenliği Genel bakış 789. Unutmayın bir profesyonel kendi güvenliğini de düşünmelidir!

Bosch aksesuarları 11/12 Çalışma güvenliği Genel bakış 789. Unutmayın bir profesyonel kendi güvenliğini de düşünmelidir! Bosch aksesuarları 11/12 Çalışma güvenliği Genel bakış 789 İş güvenliği Unutmayın bir profesyonel kendi güvenliğini de düşünmelidir! Bosch kalitesi çalışma güvenliği ile de ilgili komple bir aksesuar programı

Detaylı

KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM KULLANIMI (Solunum Koruma)

KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM KULLANIMI (Solunum Koruma) KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM KULLANIMI (Solunum Koruma) Solunum sistemini burun, ağız, soluk borusu, hava yolları, akciğerler ve hava kesecikleri oluşturur. 1 Vücuttaki hücrelerin oksijene ihtiyacı vardır.

Detaylı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzar, Kimyasalın /Malzemenin Tanıtılması Ürün Adı : CAS No : 57-55-6 Kullanım alanları : Polyester üretiminde, kozmetik sanayisinde,

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU 2226995 Buffer Powder Pillows ph 4.01 Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 2226995 Buffer Powder Pillows ph 4.01 1.2. Madde/Müstahzarın

Detaylı

SAĞLIK PERSONELİ KORUYUCU EKİPMANLARI (SPKE) HAZIRLAYAN NESLİHAN BOZKURT ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRESİ

SAĞLIK PERSONELİ KORUYUCU EKİPMANLARI (SPKE) HAZIRLAYAN NESLİHAN BOZKURT ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRESİ SAĞLIK PERSONELİ KORUYUCU EKİPMANLARI (SPKE) HAZIRLAYAN NESLİHAN BOZKURT ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRESİ Koruyucu ekipman kullanım amacı Hastalara sağlık hizmeti ve bakım veren sağlık çalışanlarının, başta

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11 / 03 / 2002 24692) göre hazırlanmıştır. 1. Madde / Müstahzar ve Şirket/ İş Sahibinin Tanımı: Ürünün Ticari İsmi : VP CRYSTAL Ürün

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11 / 03 / 2002 24692) göre hazırlanmıştır. 1. Madde / Müstahzar ve Şirket/ İş Sahibinin Tanımı: Ürünün Ticari İsmi : VP INOX Ürün Kodu

Detaylı

01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı

01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı 01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M872 Kimyasal Adı : Kullanım Alanları : Soğutma ve Proses Suyu Sistemleri İçin Brom Bazlı Klor Aktivatörü Üretici Firma : Agora

Detaylı

Yayın Tarihi: 06.07.2010

Yayın Tarihi: 06.07.2010 1/5 1. VE FİRMA TANITIMI KİMYASAL ADI SODYUM HİDROKSİT KAPALI FORMULÜ NaOH TİCARİ ADI SUDKOSTİK KULLANIM ALANI Suni ipek, kâğıt hamuru, textil endüstrisi, kauçuk ıslahı, organik çözme ameliyesi, alüminyum

Detaylı

EL YIKAMA VE ELDİVEN KULLANMA TALİMATI. Yönetim Temsilcisi

EL YIKAMA VE ELDİVEN KULLANMA TALİMATI. Yönetim Temsilcisi Sayfa No Sayfa 1/6 1.AMAÇ Hastalarla ve hastane ortamındaki yüzeylerle el teması sonrasında ortaya çıkan enfeksiyon bulaş riskini önlemeye yönelik el hijyeni ve eldiven kullanım kurallarını ve uygulamalarını

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11 / 03 / 2002 24692) göre hazırlanmıştır. 1. Madde / Müstahzar ve Şirket/ İş Sahibinin Tanımı: Ürünün Ticari İsmi : VP AC Ürün Kodu

Detaylı

FİBRO GEL YayınTarihi: 01.08.2009

FİBRO GEL YayınTarihi: 01.08.2009 1. ÜRÜN ve ŞİRKET TANITIMI Ürün Adı : Kullanım Amacı : İnsektisit Kimyasal Grubu : phenylpyrazole Üretici ve Ruhsat Sahibi: Koru -San Çevre Koruma Kimyasalları San.ve Tic.Ltd.Şti Adres: : 104.Cadde No:138

Detaylı

BT2K PU ELAST. Temel, perde duvar ve bodrum gibi toprak altı uygulamalarında, su ve nem geçirmezlik malzemesi olarak,

BT2K PU ELAST. Temel, perde duvar ve bodrum gibi toprak altı uygulamalarında, su ve nem geçirmezlik malzemesi olarak, BT2K PU ELAST Bitüm-Poliüretan Esaslı Çift Komponentli Su Yalıtım Malzemesi Ürün Tanımı Bitüm-Poliüretan esaslı, çift bileşenli, hızlı kürlenen, kalıcı ve yüksek esnekliğe sahip, soğuk uygulanan su yalıtım

Detaylı

DOĞRU SEÇİMİ ETKİN KULLANIMI

DOĞRU SEÇİMİ ETKİN KULLANIMI İŞİS O C KİŞİSEL KORUYUCU DOĞRU SEÇİMİ ETKİN KULLANIMI Solunum Koruması Maske seçiminde mutlaka ortamda yeterli oksijen olup olmadığından emin olunmalıdır. Ortamdaki zararlı maddeye göre maske seçilmelidir.

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması CAS No.: EC No.: 7440-44-0 231-153-3 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Algaecide Bio

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Algaecide Bio 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Quarternary Ammonium Chloride CAS No : 7173-51-5 EINECS No : 230-525-2 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Yosun Önleyici 1.3. Firmanın Tanıtımı

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Algaecide Bio

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Algaecide Bio Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Quarternary Ammonium Chloride CAS No : 7173-51-5 EINECS No : 230-525-2

Detaylı

KişiSEL KORuYucu DOnanıMLaR

KişiSEL KORuYucu DOnanıMLaR BÖLÜM 45 KişiSEL KORuYucu DOnanıMLaR Prm. Serap Avcı BAlcı Kişisel Koruyucu Donanımlar (KKD) kişilerce giyilmek ve taşınmak amacıyla, bir veya birden fazla sağlık ve güvenlik tehlikesine karşı korunmak

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU KLOROFORM

GÜVENLİK BİLGİ FORMU KLOROFORM EKKİM KİMYA EC NO : 200-663-8 Sayfa No : 1/4 1. MAMÜL VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı : Kloroform Formülü : CHCI 3 Firma : TEKKİM KİMYA. Organize Sanayi Bölgesi. Mavi Cad. 8 Sokak. No: 1 BURSA Telefon : 0 (224)

Detaylı

TCDD. KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM ve EĞİTİM (KKD VE YÜKSEKTE ÇALIŞMA) TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TCDD. KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM ve EĞİTİM (KKD VE YÜKSEKTE ÇALIŞMA) TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TCDD TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEKNİK ŞARTNAME SİVAS BETON TRAVERS FABRİKASI MÜDÜRLÜĞÜ KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM ve EĞİTİM (KKD VE YÜKSEKTE ÇALIŞMA) TEKNİK ŞARTNAMESİ

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Pool Wic

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Pool Wic Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı Kimyasal Aile : : Quarternary Ammonium Chloride CAS No : 7173-51-5 EINECS No : 230-525-2

Detaylı

Üzerinde yaşadığımız Dünya da tüm maddeler katı, sıvı ve gaz halde bulunur. Daha önce öğrendiğimiz gibi bu maddeler hangi halde bulunursa bulunsun,

Üzerinde yaşadığımız Dünya da tüm maddeler katı, sıvı ve gaz halde bulunur. Daha önce öğrendiğimiz gibi bu maddeler hangi halde bulunursa bulunsun, Madde ve Isı Üzerinde yaşadığımız Dünya da tüm maddeler katı, sıvı ve gaz halde bulunur. Daha önce öğrendiğimiz gibi bu maddeler hangi halde bulunursa bulunsun, bunları oluşturan tanecikler hareket halindedir.

Detaylı

01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı

01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M885 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Ters Ozmos Sistemleri İçin Alkali Membran Temizleyici Üretici Firma : Agora Kimya Sanayi

Detaylı

9-ZEHİRLENMELERDE İLKYARDIM

9-ZEHİRLENMELERDE İLKYARDIM 9-ZEHİRLENMELERDE İLKYARDIM ZEHİRLENMELER Zehirlenme nedir? Vücuda zehirli (toksik) bir maddenin girmesi sonucu normal fonksiyonların bozulmasıdır. Vücuda dışarıdan giren bazı yabancı maddeler, vücudun

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EWG ve DIN ISO sayılı yönetmeliklere uygundur.

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EWG ve DIN ISO sayılı yönetmeliklere uygundur. 1.ŞİRKET ve MATERYAL BİLGİLERİ MGBF No 018B Ürün adı Karbondioksit ( Soğutulmuş ) Kimyasal Formülü CO 2 Şirket Bilgileri BARİT MADEN TÜRK A.Ş. Tesisleri Organize Sanayi Bölgesi yanı Karpuzsekisi Köyü Hacılar

Detaylı

MS 991 POLYÜREA BAZLI ESNEK MASTİK ÜRÜN AÇIKLAMASI

MS 991 POLYÜREA BAZLI ESNEK MASTİK ÜRÜN AÇIKLAMASI MS 991 POLYÜREA BAZLI ESNEK MASTİK ÜRÜN AÇIKLAMASI MS 991 yapısında solvent ve uçucu bileşen içermeyen 2 kompenantlı 3:1 oranında kullanılan derz, dilatasyon noktaları ve beton çatlakları için tasarlanmış

Detaylı