TEVFİK FİKRET OKULLARI GENEL MÜDÜRÜ AYŞE BAŞÇAVUŞOĞLU İLE RÖPORTAJ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TEVFİK FİKRET OKULLARI GENEL MÜDÜRÜ AYŞE BAŞÇAVUŞOĞLU İLE RÖPORTAJ"

Transkript

1

2 AÇILIŞ TÖRENİ Akademik Adımlar Sempozyumu, konferans salonunda İstiklal Marşı nın okunması ve Dr. Hilmi DEMİR in konuşmasıyla başladı. Dr. Hilmi DEMİR, konuşmasına, okulumuza ne kadar büyük bir sevinçle geldiğini söyleyerek başladı. Sonra ise Akademik Adımlar Sempozyumu nun nasıl bir proje olduğundan bahsetti. Ayrıca bu sempozyumun adındaki akademik kelimesinin kökeninden söz etti. Bu konuşmayı dinleyenler arasında İzmir den gelen öğretmen ve öğrenciler de vardı. Ardından, Bir projeyi akademik kılan nedir? sorusunu dinleyicilere yöneltti. Bu sorunun yanıtını ise şöyle verdi: Anlama çabası, projeyi akademik kılar. Bu yanıttan sonra, akademik bir projenin nasıl yapılacağını şöyle açıkladı: Problem neyi gerektiriyorsa o alana gitmek gerekir. Bilgi ararken önyargılı olmamak gerekir. Son olarak da Eğer üretken olmak istiyorsak kutunun dışında düşünmeliyiz. Buradaki kutu, kendi düşüncelerimiz aslında. diyerek düşüncelerin, kalıpların dışına çıkması gerektiğini vurguladı.

3 TEVFİK FİKRET OKULLARI GENEL MÜDÜRÜ AYŞE BAŞÇAVUŞOĞLU İLE RÖPORTAJ Bildiriler hakkında neler biliyordunuz? Düşünceleriniz nelerdir? Genelinde dinleyeceğim bildiriler hakkında bir bilgi sahibi değildim çünkü ben de sizler gibi oraya dinleyici olarak geldim. Daha doğrusu bilim kurulunun incelediği bildiriler hakkında herhangi bir bilgim olmadı. Genellikle de okulda yapılan aktiviteleri ben dinleyici olarak gününde izlemeyi tercih ediyorum. Okulda yapılan tiyatro oyunlarıyla da ilgili önceden bir bilgi sahibi olmam. Tabii buradaki en büyük sıkıntım yapılan bütün bildirileri aynı anda izleyebilme gibi bir olanağımın olmaması çünkü bir saatte ayrı ayrı bir sürü oturum oluyor ben elimden geldiğince katılımcıların hepsini dinlemeye tüm salonları dolaşmaya çalıştım, en azından kısa da olsa bir bilgi sahibi olmak istedim. Maalesef hepsini izleyemedim fakat elimden geleni yaptım. Bildirilerden öğrendiğiniz şeyler nelerdir? Genel olarak bildirileri nasıl buldunuz? İlk olarak bunu yaş düzeyine göre düşünmemiz gerekiyor, çok küçüklere hitap eden bildiriler de vardı.

4 Büyüklere hitap eden bildirilerde de küçük çocuklar oluyordu ve genel olarak bildiriden bir şey anlamamışlardı bu problemle ilgili seneye bir çözüm bulacak mısınız? Evet, ben de bunu düşünmüştüm, seneye oturumları ayarlarken yaş gruplarına göre ayırabiliriz fakat ben her türlü bildiriden de bir şeyler öğrenebildim. Mesela neler öğrendiğimi açıklayayım; kimyasal gazlarla ilgili bildiriyi Ayrıca günümüzün güncel konusu olduğu için çok büyük bir ilgiyle izledim.-uberto Eco, Gülün Adı nı çok başarılı buldum. Her ne kadar okusam da bir öğrencimin ağzından duymak çok hoşuma gitti.özellikle Umberto Eco nun bu kitabı yazarken ne kadar detaylara girdiğini, ne kadar derin bir araştırma yaptığını dinlemekten çok büyük bir keyif aldım.küçüklerin, Türkçe dersiyle ilgili yaptıkları oyunlar çok hoşuma gitti.çok güzel, yaratıcı oyunlar izlemiş oldum.izmir okulumuzdan bir öğrencimizin yaptığı bir müzik aletinden çok etkilendim.hepsinden bir şeyler öğrendim diyebilirim. Hangi bildirileri dinlediniz?bu bilgileri dinleme amacınız neydi? Hangisini yakalayabildiysem onu dinledim-elimden geldiğince çok bildiri dinlemeye çalıştım.-umberto Eco ya özellikle gittim. İlk oturumdaki üç bildiri de çok hoşuma gitti. Örneğin ; Bir Delinin Hatıra Defteri ile ilgili çizim sunusu çok hoşuma gitti.ardından Yahudi soykırımı ile ilgili olan bildiriye gittim.bunların üçü de çok ilgimi çekti. En çok hoşunuza giden bildiri hangisiydi? Neden? Ayşe BAŞÇAVUŞOĞLU :Umberto Eco nun bildirisi olduğunu söyleyebilirim, belki de okumayı çok sevdiğimden ve ilgi alanıma hitap ettiğinden daha çok hoşuma gitti. Bu bir ölçüt olamaz çünkü pek çok bildiriyi izleyemedim ancak kısa kısa izlediklerimden anlamaya çalıştım.aynı zamanda, her salonda bulunmak istedim, hepsine girmek, hepsinden az az bilgiler öğrenmeye çalıştım. Her şeye rağmen elinizden geleni yapmışsınız. Kesinlikle elimden geleni yapmaya çalıştım. Çok teşekkür ederiz. Ben teşekkür ederim.

5 Gonca DEVECİ - İdil MERAL OBSESYON Bildiriyi sunma düşüncesi aklınıza nereden geldi? Umut Karagöz Hoca mız önerdi. Nasıl sunacaksınız? Prezi uygulaması yardımıyla sunacağız. Hangi kaynaklardan yararlandınız? İnternet, ansiklopedi ve filmlerden yararlandık. Bildirinizin nasıl bir ilgi göreceğini düşünüyorsunuz? Beğenileceğini umuyoruz.

6 1. OTURUM GÖRÜNTÜLER

7

8 Hilmi DEMİR ile Röportaj Eğitim hayatınızda buna benzer bir etkinliğe aktif olarak katılmış mıydınız ya da bir görev yapmış mıydınız? Hayır daha önce böyle bir etkinliğe katılmadım ya da böyle bir etkinlikte görev almadım. Böyle bir etkinliğin bu yaş grubundaki öğrencilere bir yararı var mıdır? Varsa nelerdir? Bu etkinliğin öğrencilere çok yarar sağlayacağını düşünüyorum. Öğrencilerin düşüncelerini derli toplu ifade etmesi ve onu paylaşması onlar açısından çok yararlı olacaktır. Bu etkinliği bu mesleği yapan biri olarak nasıl değerlendirirsiniz? Çok verimli ve geleceğe katkı sunan bir etkinlik olarak değerlendiriyorum. Bir öğrenci sizin alanınızla ilgili bir bildiri hazırlasaydı ona önerileriniz neler olurdu? Öğrenci, korkmadan, çekinmeden her türlü düşüncesini ifade etmeli. Çalışma alanında geçmişte neler söylendiğini incelemeli. İş alanınız dışında bir alanda bildiri hazırlamak isteseydiniz bu hangi alan olurdu? Matematik alanında olurdu.

9 KORKUTAN EDEBİYAT Gözde Yağmur Başar Bildiri konusu olarak neden korkuyu seçtiniz? Dil ve anlatım dersinde işlediğimiz korku temasında aklımıza takılan bazı soruların diğerlerinin de ilgisini çekeceğini düşündüğüm için bu konuyu seçtim. Bildiriyi hazırlarken en çok nelerin üstünde durdunuz? Arkadaşlarımın bir şeyleri merak etmeleri için konunun ilgi çekici olmasını sağlamak istedim. Bu yüzden korku öğeleri üzerinde durdum. Yaptığınız çalışmadan memnun musunuz? Yaptığım çalışma geliştirilebilir. Hangi kaynaklardan yararlandınız? İnternetten ve korku romanlarından yararlandım. Bildiriniz, sizce, arkadaşlarınız tarafından nasıl karşılandı? Korku, insanların yaşamında zaten var olan bir durum olduğundan onların ilgisini çektiğini düşünüyorum.

10 TEVFİK FİKRET KİMDİR? ZEYNEP KANTAV, DENİZ EGE BİLGİÇ Bildiri konusu olarak neden TEVFİK FİKRET KİMDİR? i seçtiniz? Zeynep KANTAV: Okulumuza adını veren bu önemli kişiyi tanıtmak ve arkadaşlarımı Tevfik Fikret hakkında daha fazla bilgi sahibi yapmak için bu konuyu seçtim. Sizce, sunduğunuz bildirinin, dinleyen kişiler üzerinde bir etkisi olacak mı? Deniz Ege BİLGİÇ: Tevfik Fikret hakkında yeterli bilgiye sahip olacaklarını ve onun hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyeceklerini düşünüyorum. Bildiriyi hazırlarken grup arkadaşlarınızla en çok nelerin üstünde durdunuz? Deniz Ege BİLGİÇ: Bildirinin dinleyenleri sıkmaması ve konunun onlar üzerinde etkili olmasını amaçladık. Akademik Adımlar Sempozyumu na İzmir den de katılım olması hakkında ne düşünüyorsunuz? Zeynep KANTAV: Bu etkinliğe İzmir den de katılımın olması bize farklı ufuklar açacaktır. Farklı bakış açılarıyla ve farklı çalışmalarla karşılaşmak Akademik Adımlar Sempozyumu nu amacına ulaşmada daha etkili kılacaktır.

11 UMBERTO ECO-GÜLÜN ADI DORUK ERHAN (11-A) Bildiri konusu olarak neden UMBERTO ECO-GÜLÜN ADI nı seçtiniz? Umberto ECO nun Gülün Adı adlı kitabı ilk okuduğumda fazlasıyla etkilenmiştim. Filmini izlediğimde üzerimdeki etkisinin arttığını söyleyebilirim. Yazarın da fazlasıyla etkileyici bir dil kullandığını düşünüyorum, bu nedenle bu çalışmama konu olarak seçtim. Sizce, sunduğunuz bildirinin, dinleyen kişiler üzerinde bir etkisi olacak mı? Sunuyu bitirdiğimde aldığım tepkilerden çok mutlu oldum, insanların yaptığı yorumlar çalışmamla ilgili düşünceleri olumlu yönde etkiledi. Bildiriyi hazırlarken en çok nelerin üstünde durdunuz? Öncelikle kitabın yazarı Umberto Eco nun hayatı üzerinde durmaya özen gösterdim. Kitabın içeriğine geçmeden önce yazar ve kitabı yazma süreci hakkında bilgi vermek istedim. Dikkat ettiğim başka bir nokta ise okuyucunun merakını azaltmamak adına, kitabın içeriğiyle ilgili fazla detay vermemek oldu. Yaptığınız çalışma hakkında neler düşünüyorsunuz? Bildirinin, süreyi göz önüne aldığımızda fazlasıyla yeterli olduğunu düşünüyorum, kısaltmayı veya insanları sıkmamak adına uzatmayı düşünmüyorum. Kitabın içeriğiyle ilgili daha fazla beklenti olabilir; ancak okuyucunun merakının azalmaması adına içeriğine çok inmemeye özen gösterdim.

12 RENKTEN RENGE DEĞİŞEN ÇÖZELTİLER ALİ KINAY, BAŞAK YAVUZ Bildiri konusu olarak neden RENKTEN RENGE DEĞİŞEN ÇÖZELTİLER i seçtiniz? Bu konuyu kimya bilimine ilgimiz olduğu için seçtik. Sizce, sunduğunuz bildirinin, dinleyen kişiler üzerinde bir etkisi olacak mı? Dinleyenlerin, alt dönemlerin çözelti ve çökeltilere karşı ilgisinin artacağını düşünüyoruz. Bildiriyi hazırlarken en çok nelerin üstünde durdunuz? Özellikle deney ve deney malzemeleri üstünde durduk. Çalışmanızdan memnun musunuz, geliştirilebilir mi? Sununun bizim açımızdan geliştirilebilir olması yalnızca verdiğimiz bilginin arttırılması sonucu olur; ancak izleyicinin ön bilgisi olması çok önemli, yeterli bilgi olmaması konuyu sıkıcı bulmalarına sebep olabilir. Akademik Adımlar Sempozyumu na İzmir den de katılım olması hakkında ne düşünüyorsunuz? İzmir den de öğrencilerin Akademik Adımlar Sempozyumu na katılmasından çok memnunuz. Arkadaşlarımız ön bilgileri yeterli ve başarılı öğrenciler.

13 Annisa Gül Emritte OSMANLIDA AŞK Bildiri konusu olarak neden OSMANLIDA AŞK ı seçtiniz? Edebiyat dersinde halk edebiyatı ve divan edebiyatı işledik. Divan edebiyatında gerçek olmayan birine yazılmış bir sürü şey var ve bunlar gerçekten çok güzel, benim ilgimi çekti. Sunacağınız bildirinin dinleyen kişiler üzerinde sizce bir etkisi olacak mı? Daha büyük sınıftan kişilerin geleceğini düşünüyordum ama 4 ve 5. sınıftaki öğrenciler sunuma ilgi göstermişler; sunum şimdi onların dikkatini çok çekmemiş olabilir ama ileride bu sunuyu hatırlayıp divan edebiyatını merak edebilirler. Bildiriyi hazırlarken en çok nelerin üstünde durdunuz? Daha çok manzumların ( şiir ) üstünde durdum çünkü bu dalda devamlı şiir vardır.

14 BİR DELİNİN ÇİZİM DEFTERİ Naz Nisan AKTÜRK Bildiri konusunu neye dayanarak seçtiniz? Dönem ödevi konumu seçtiğimde böyle bir çalışma yapabileceğim aklıma geldi. Onu geliştirerek arkadaşlarımla paylaştığımda güzel bir ürün ortaya koyabileceğimi düşündüm. Sunacağınız bildirinin dinleyen kişiler üzerinde sizce bir etkisi olacak mı? Eğer dinleyiciler bunu dikkatlice incelerse etki görülür. Grup arkadaşlarınızla, bildiriyi hazırlarken en çok nelerin üstünde durdunuz? Grup arkadaşım yoktu. Çizimler yüzünden çok zorluk çektim. Yaptığınız çalışmadan memnun musunuz yoksa geliştirilebilir mi? Pratik yapa yapa tabii ki de daha çok gelişebilirim. İzmir den gelen öğrenciler hakkında ne düşünüyorsunuz? Hepsi bizim kardeşimiz gibi ayrım yapmıyoruz.

15 2. OTURUMDAN GÖRÜNTÜLER

16 DEV DALGA TSUNAMİ Ceylin SOLMAZ Bildiri konusu olarak neden DEV DALGA TSUNAMİ yi seçtiniz? Doğal afetler ile ilgili bir ödev verilmişti ve bu konuyu sınıfta tek ben seçtim. Sunumum çok ilgi gördü ayrıca bilinmeyen konuları araştırmayı seven birisiyim. Sunacağınız bildirinin dinleyen kişiler üzerinde sizce bir etkisi olacak mı? Bence bir etkisi olacak. Doğal afetlerle ilgili daha bilinçli olacaklarını düşünüyorum. Bildiriyi hazırlarken en çok nelerin üstünde durdunuz? Tsunaminin ne olduğu konusunun üstünde durdum. Yaptığınız çalışmadan memnun musunuz yoksa bu çalışma geliştirilebilir mi? Ben çok memnun oldum yaptığım çalışmadan ve bana yöneltilen sorular da çok hoşuma gitti.

17 ORGANİZASYON EKİBİNDEN ZEYNEP OKTAY İLE RÖPORTAJ En çok ilginizi çeken bildiri hangisiydi? Parfümün Dansı. Eksikleri var, geliştirilebilir dediğiniz bildiri var mı? Bence bütün sunumlar çok iyiydi. Değiştirilmesini düşündüğüm bildiri yoktu. Bildirilerde dikkatinizi çeken bir şey oldu mu? 5. sınıftaki arkadaşlarımızın bildirilerini, sınıftaki ağabey ve ablalarına anlatmaları ilgimi çok çekti. Ekipteki göreviniz nedir? Yaka kartları ve katılım belgelerini hazırlamak ve aynı zamanda salon sorumluluğu görevlerini üstlendim. ORGANİZASYON EKİBİNDEN KARELER

18 DİNLEYİCİ ÖĞRETMENLERİMİZDEN YUNUS ŞAŞIOĞLU İLE RÖPORTAJ Bu bildiri hakkındaki görüşleriniz nelerdir? Bir matematik hocası olarak çok beğendim. Fransızcaydı ama Fransızca bilmeyenler için Türkçe olarak da anlatıldı. Neden bu bildiriyi dinlemeyi seçtiniz? Öncelikle matematikle ilgili olduğu için ve de matematikte fraktallar konusu çok kolay bir konu ve de benim çok hoşuma gidiyor bu yüzden bu bildiriyi dinledim. Bu bildirinin konusu hakkında önceden bildikleriniz nelerdi? Bu konu hakkında birçok şey biliyordum ama fraktalların kimin tarafından bulunduğu gibi bilgileri bu bildiri sonunda öğrenmiş oldum. Hangi bildirileri dinlediniz? Bu bildiriler arasından en çok beğendiğiniz hangisiydi? Fraktallar ve Günlük Hayattaki Örnekleri, Matematiğin Vazgeçilmezi, Piksellerin Fonksiyonu, Sembollerle Matematik, Hadi Böl Topla Çıkar Çarp bildirilerine girdik.

19 ASTE RİX BULUŞ ŞENLİĞİ 2012 Cem Obuz Bildiri konusunu neye dayanarak seçtiniz? Bu sene bir yarışmaya katılmıştım ona dayanarak bu konuyu seçtim. Ankara daki Tevfik Fikret Okulları öğrencilerine, bildiriniz ile hangi mesajı vermeyi amaçladınız? Çalıştıkça başarılı olursunuz. Grup arkadaşlarınızla, bildiriyi hazırlarken en çok nelerin üstünde durdunuz? İlgi çekici, merak uyandırıcı bir çalışma olmasının üzerinde durduk. Yaptığınız çalışmadan memnun musunuz yoksa bu çalışma geliştirilebilir mi? Memnunum, çalışmamda eksik gördüğüm bir yer yok. Dinleyicinin üstünde nasıl bir etki bırakmak istediniz? Onların şaşırmalarını istedim.

20 MODA TASARIMI KULÜBÜ ÖĞRENCİLERİ İLE RÖPORTAJ Tasarımlarınızı yaparken nelerden esinlendiniz? Hayvanlardan esinlenerek tasarımlarımızı yaptık. Defile ile vermek istediğiniz mesaj dedir? Hayvanlara zarar verildiğini görüyoruz ve bu durum bizi rahatsız ediyor. Onları korumak gerektiğini düşünüyoruz ve buna katkımız olsun istiyoruz. Defileyi hazırlarken nasıl bir çalışma sürecinden geçtiniz? Çok zor oldu. Kıyafetleri önce hayalimizde oluşturup sonra tasarımlarını kağıda döktük. Renklerini belirledik ve sonra provalara başladık. Provalar esnasında son eklenecekleri belirleyip işimizi tamamladık. Aldığınız tepkiler nasıldı? Beğeni çok oldu. Güzel geçti.

21 ATATÜRK RÖLYEFİNİN İNCELENMESİ GAMZE BADE TOPRAK Bildiri konusunu neye dayanarak seçtiniz? Şehrimizde sıklıkla karşılaştığımız bir görseldi. Sosyo-ekonomik durumları da göz önüne aldığımızda, bunu seçmem kaçınılmazdı çünkü çok elverişli ve mantıklı bir çalışma olacaktı. Ankara daki Tevfik Fikret Okulları öğrencilerine, bildiriniz ile hangi mesajı vermeyi amaçladınız? Fizik dersindeki dayanıklılık konusunu, arkadaşlarıma daha iyi açıklamaya çalıştım. Grup arkadaşlarınızla, bildiriyi hazırlarken en çok nelerin üstünde durdunuz? Güvenilir kaynak bulmak için çok çaba sarf ettik. Yaptığınız çalışmadan memnun musunuz yoksa bu çalışma geliştirilebilir mi? Bence çalışmam gayet iyiydi. Dinleyicinin üstünde nasıl bir etki bırakmak istediniz? Dış etkenlere göre yapıtların nasıl değişeceğine dair bir çalışmaydı, tasarrufu göz önüne alarak seyircileri bilgilendirmek istedik.

22 ÖĞRETMEN VE UZMAN KENAN ÖNEL LE RÖPORTAJ İZMİR TEVFİK FİKRET OKULLARİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENİ En çok hangi bildiriyi beğendiniz? Felsefe alanına dair bildiriler hoşuma gitti. Geliştirilebilir dediğiniz bildiri hangisi? Tasarruf Edelim başlıklı çalışma geliştirilebilir. Dinleyiciye kazandırdıkları bakımından yararlı gördüğünüz bildiri hangisi? Uçucu Yağlar başlıklı çalışma insanları bence etkilemiştir çünkü çok yararlıydı. Sunucuların tutumunu ve anlatımlarını beğendiniz mi? Tabii ki hepsi çok nazik insanlar.

23 3 VE 4. OTURUMLARDAN GÖRÜNTÜLER

24 2. AKADEMİK ADIMLAR SEMPOZYUMU NDAN GÖRÜNTÜLER

25 2. AKADEMİK ADIMLAR SEMPOZYUMU KAPANIŞ TÖRENİNDEN GÖRÜNTÜLER

IV. AKADEMİK ADIMLAR SEMPOZYUMU 02.06.2015 ANKARA ÖZEL TEVFİK FİKRET OKULLARI

IV. AKADEMİK ADIMLAR SEMPOZYUMU 02.06.2015 ANKARA ÖZEL TEVFİK FİKRET OKULLARI IV. AKADEMİK ADIMLAR SEMPOZYUMU 02.06.2015 ANKARA ÖZEL TEVFİK FİKRET OKULLARI AÇILIŞ KONUŞMASI PROF.DR. ZEYNEP ÇİZMELİ ÖĞÜN Anadolu da Paranın İcadı Akademik Adımlar Sempozyumu, konferans salonumuzda 1987

Detaylı

lkokul Eğitim Koordinatörü

lkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

İlkokul Eğitim Koordinatörü TÜRKÇE

İlkokul Eğitim Koordinatörü TÜRKÇE 21 Eylül 2018 Değerli velilerimiz merhaba, Eğitim öğretim yılının başında heyecan ve yaz boyunca biriken enerjimizle işte okulumuzdayız. Yine kapılarımızı öğrencilerimize sevgiyle açtık. Ders araç gereçlerinin

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ PDR ÖĞRENCİSİ AHMET İSA SOYLAMIŞ RECEP YAZICIOĞLU BENİM İÇİN ÖRNEK ŞAHSİYETTİR

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ PDR ÖĞRENCİSİ AHMET İSA SOYLAMIŞ RECEP YAZICIOĞLU BENİM İÇİN ÖRNEK ŞAHSİYETTİR GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ PDR ÖĞRENCİSİ AHMET İSA SOYLAMIŞ RECEP YAZICIOĞLU BENİM İÇİN ÖRNEK ŞAHSİYETTİR.YAPTIĞIN İŞİ ADAM GİBİ YAPMAYI VE GELİŞİMİN ÖNEMİNİ ONUN HAYATINDA ÖĞRENDİM SORU-Bize kısaca kendinizi

Detaylı

KİŞİSEL "GÜÇ KİTABINIZ" Güçlenin!

KİŞİSEL GÜÇ KİTABINIZ Güçlenin! KİŞİSEL "GÜÇ KİTABINIZ" Güçlenin! Hangi alanlarda başarılıyım? Ne yapacağım? Okul hayatınız bittiğinde, önünüze gerçekleştirebileceğiniz çok sayıda fırsat çıkar. Kendi iş yerlerini açan insanların ne tür

Detaylı

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ Kendinizden biraz bahseder misiniz? -1969 yılında Elazığ'da dünyaya geldim. İlk orta ve liseyi orada okudum. Daha sonra üniversiteyi Van 100.yıl Üniversitesi'nde okudum. Liseyi

Detaylı

KULLANICI DENEYİMİ ARAŞTIRMASI

KULLANICI DENEYİMİ ARAŞTIRMASI HASTA EĞİTİMİ DERSİ KULLANICI DENEYİMİ ARAŞTIRMASI Kullanıcı Deneyimi Araştırması Raporu 03 Örgün Öğrencilerin Aldıkları Uzaktan Eğitim Dersi Hakkındaki HASTA EĞİTİMİGörüşleri DERSİ KULLANICI DENEYİMİ

Detaylı

Tüm Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz!

Tüm Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz! İLKOKUL BÜLTENİMİZ LİSE BÜLTENİMİZ İçindekiler Okulumuza Giriş Sınavı... 1 Ara Tatilimiz... 1 Meb Bursu Ve Müzik Eğitimi Başvuruları... 2 15. Geleneksel IB Günü İle Deneyimlerimizi Paylaştık... 2 Dünya

Detaylı

Sunum Teknikleri Eğitimine HOŞ GELDİNİZ. Program. Neler bilmem gerekir?

Sunum Teknikleri Eğitimine HOŞ GELDİNİZ. Program. Neler bilmem gerekir? Sunum Teknikleri Eğitimine HOŞ GELDİNİZ 19 Aralık 2015 İdil Şeytanoğlu Program Giriş Dinleyici Analizi Sunum Sunumu Tasarım Görsel Materyal Soru Cevap Hazırlık Bireysel Sunumlar 2 Neler bilmem gerekir?

Detaylı

Performans Görevi. Talha, Furkan, Gizem, Zeynep Merhaba Çocuklar

Performans Görevi. Talha, Furkan, Gizem, Zeynep Merhaba Çocuklar Performans Görevi İçerik Düzeyi SOSYAL BİLGİLER Öğrenme Alanı: Kültür Miras Kazanımlar: Kanıt kullanarak Atatürk İnkılaplarının öncesi sonrasındaki günlük yaşamı karşılaştırır. Atatürk inkılâplarıyla ilkelerini

Detaylı

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK 3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 04 22 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

Değerli Velilerimiz,

Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık. Pankartlarımızla okul turu yaparak

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta da yeni konular ve etkinliklerle zamanın nasıl geçtiğini fark etmedik. Yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizle oldukça yoğun

Detaylı

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık.

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık. Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Kaynaklarımız Üç Kumbara

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Kaynaklarımız Üç Kumbara Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ETKILI SUNUM SıRLARı

ETKILI SUNUM SıRLARı ETKILI SUNUM SıRLARı Temel Hazırlıklar Başarılı bir sunum yaptığınız hazırlığa bağlıdır. Bu bölümde etkili bir sunum yapmak için gereken sağlam zemini nasıl kuracağınız anlatılıyor. Bu zemin yaratıcı düşünmeyi,

Detaylı

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. HAYAT BİLGİSİ TÜRKÇE Anlama Akıcı Okuma Söz Varlığı Dilbilgisi Kütüphane MATEMATİK

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. HAYAT BİLGİSİ TÜRKÇE Anlama Akıcı Okuma Söz Varlığı Dilbilgisi Kütüphane MATEMATİK Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık. Pankartlarımızla okul turu yaparak ortaokul ve Liseli

Detaylı

BÖLÜM 7 GÖRSEL SANATLAR ETKİNLİKLERİ ÖRNEKLERİ

BÖLÜM 7 GÖRSEL SANATLAR ETKİNLİKLERİ ÖRNEKLERİ BÖLÜM 7 GÖRSEL SANATLAR ETKİNLİKLERİ ÖRNEKLERİ ÖRNEK ETKİNLİK LİSTESİ NO SINIF ETKİNLİK ADI 1 1 Benim Tasarımım 2 1 Doğanın Sunduğu İmkânlar 3 1 Sunulan Drama Çalışmasından Görsel Çalışmalar Yapma 4 1

Detaylı

Başarılarını okumaya da yansıtarak okuma ve yorumlama konusunda da iyi bir öğrenci olmasını dilerim.

Başarılarını okumaya da yansıtarak okuma ve yorumlama konusunda da iyi bir öğrenci olmasını dilerim. 1- Çok Başarılı Öğrenciler Üstün başarılarının devamını diler.tebrik ederim Tek kelime ile mükemmelsin! Başarılarını okumaya da yansıtarak okuma ve yorumlama konusunda da iyi bir öğrenci olmasını dilerim.

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Evimiz Yuvamızdır Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası TÜRKÇE Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası 5N 1K KÜTÜPHANE

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Evimiz Yuvamızdır Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası TÜRKÇE Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası 5N 1K KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

Değerli Velilerimiz,

Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Bu hafta, ATATÜRK HAFTASI için hazırladığımız Şiir Dinletimizi gerçekleştirdik. Ata mızı sevgi ve saygıyla andık, onunla ilgili slayt sunumlar ve videolar izledik. Bir grup arkadaşımız

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

1) İngilizce Öğrenmeyi Ders Çalışmak Olarak Görmek

1) İngilizce Öğrenmeyi Ders Çalışmak Olarak Görmek 1) İngilizce Öğrenmeyi Ders Çalışmak Olarak Görmek İngilizce öğrenilememesinin ilk ve en büyük sebeplerinden birisi, İngilizce öğrenmeyi ders çalışmak olarak görmek. Çoğu zaman İngilizce iş hayatında başarılı

Detaylı

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (9 EYLÜL-25 EKİM 2013) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili

Detaylı

Bu resmi ne yönden yada nasıl gördüğünüz,nasıl yorumladığınız çok önemli! Çünkü medya artık hayatımızın her alanında ve her an yanı başımızda!

Bu resmi ne yönden yada nasıl gördüğünüz,nasıl yorumladığınız çok önemli! Çünkü medya artık hayatımızın her alanında ve her an yanı başımızda! SUNUMUMUZA HOŞGELDİNİZ Bu resmi ne yönden yada nasıl gördüğünüz,nasıl yorumladığınız çok önemli! Çünkü medya artık hayatımızın her alanında ve her an yanı başımızda! Haber ve bilgi verme amacı başta olmak

Detaylı

KPSS'de çok konuşulan 'vitamin' sorusu ve çözümü

KPSS'de çok konuşulan 'vitamin' sorusu ve çözümü On5yirmi5.com KPSS'de çok konuşulan 'vitamin' sorusu ve çözümü Kaç gündür bir 'vitamin' sorusudur gidiyor. İşte geçtiğimiz günlerde yapılan KPSS sorularında yer alan 'vitamin' sorusu ve çözümü... Yayın

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:6 Hafta:40 Sayı:33 17 Haziran 2016 Değerli Velilerimiz, 2015-16 Eğitim Öğretim Yılı bugün sona eriyor. Dünyanın ve ülkemizin zor

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz.

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz. ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Aralık 2014-23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

TEKNOLOJİ VE TASARIM Dersine giriş.. 11.11.2013 1

TEKNOLOJİ VE TASARIM Dersine giriş.. 11.11.2013 1 TEKNOLOJİ VE TASARIM Dersine giriş.. 11.11.2013 1 Giriş Yaşamımızın tartışmasız en önemli gündemini teknolojik gelişmeler ve tasarım harikası ürünler oluşturuyor..bu sunu sizlere dersimizin amacı ve içeriğini

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sayın Velilerimiz merhabalar, Okan Koleji İlkokulu olarak 1. Dönemi gururla tamamladık. Öğrencilerimiz dönem boyunca akademik çalışmaların yanı sıra sosyal

Detaylı

lkokul Eğitim Koordinatörü

lkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, sunum ve slaytlardan, Fen laboratuvarımızdan,

Detaylı

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE En Büyük Takım Bizim Takım Konu ve Ana fikir Basit Türemiş ve Birleşik Kelimeler KÜTÜPHANE

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE En Büyük Takım Bizim Takım Konu ve Ana fikir Basit Türemiş ve Birleşik Kelimeler KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

Fotoğraf Sevdalısı Bir Doktor:

Fotoğraf Sevdalısı Bir Doktor: Kültür ve Sanat Fotoğraf Sevdalısı Bir Doktor: NESRİN AKÇA AKOĞUL Nesrin Akça Akoğul Eyüp Devlet Hastanesinde. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak görev yapan Nesrin Akça Akoğul. 1992 yılında fotoğraf

Detaylı

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır Öğrencinin ilgi alanları, becerileri ve yetenekleri düşünüldüğü zaman kendi öğrenme yöntemlerine göre akademik ve/veya kültürel alanda başarılı olabilir.

Detaylı

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU AYLIK BÜLTENLER SERİSİ EKİM, 2008 SAYI: 2 KONU: Çocuğunuzun Beceri ve Yeteneklerini Nasıl Geliştirebilirsiniz? Aileler çocuklarının mutlu bireyler olmalarını ve en yüksek

Detaylı

İTEC Ankara Çalıştay Öğretmen Değerlendirmeleri. Bu Çalıştay size neler kazandırdı? Bu Çalıştayda neler yapıldı?

İTEC Ankara Çalıştay Öğretmen Değerlendirmeleri. Bu Çalıştay size neler kazandırdı? Bu Çalıştayda neler yapıldı? 3/11/2014 5:28:16 3/11/2014 5:29:38 3/11/2014 5:30:39 3/11/2014 5:31:37 3/11/2014 5:32:26 yeni teknolojiler ve derslerde nasıl kullanabileceğimiz anlatıldı Web araçlarının kullanımı üzerinde duruldu. bloog

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nı kutladık. Halk ekmek fabrikası gezisine katıldık. TÜRKÇE * Dilbilgisi:

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nı kutladık. Halk ekmek fabrikası gezisine katıldık. TÜRKÇE * Dilbilgisi: Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sayın Velilerimiz merhabalar, Okan Koleji İlkokulu 1. Dönemini gururla tamamladı. Öğrencilerimiz bu dönem boyunca sanat, spor, sosyal etkinlik ve akademik

Detaylı

İngilizce Konuşma ve Sunum (ELIT 110) Ders Detayları

İngilizce Konuşma ve Sunum (ELIT 110) Ders Detayları İngilizce Konuşma ve Sunum (ELIT 110) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce Konuşma ve Sunum ELIT 110 Bahar 3 0 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

http://www.ilkyar.org.tr/izlenimler/140717%20nasil%20destek%20olabilirsiniz.pdf

http://www.ilkyar.org.tr/izlenimler/140717%20nasil%20destek%20olabilirsiniz.pdf ilk yar'larımızın sevgili dostları, ilkyar desteklerinizle giderek büyüyen bir aile olarak varlığını sürdürüyor. Yeni yeni ilk yar'larımızla tanışırken bir taraftan fedakar gönüllülerimizi, ve bir zamanlar

Detaylı

Proje 2: Sınıf Temelli Grup Rehberliği Uygulaması. Uygulama Raporu

Proje 2: Sınıf Temelli Grup Rehberliği Uygulaması. Uygulama Raporu Proje 2: Sınıf Temelli Grup Rehberliği Uygulaması Uygulama Raporu Oturum 1 Sınıf Temelli Grup Rehberliği Uygulaması kapsamında 10-C sınıfına 1. oturumu uyguladık. Oturum uyguladığımız sırada sınıfta toplam

Detaylı

Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri

Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri 1 Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri Bugün kızla tanışma anında değil de, flört süreci içinde olduğumuz bir kızla nasıl konuşmamız gerektiğini dilim döndüğünce anlatmaya

Detaylı

Yazın gezdiğimiz yerleri ve evde hobi olarak yaptığımız etkinlikleri tanıttık. Bu çalışmalarımızı okul koridorumuzda sergiledik.

Yazın gezdiğimiz yerleri ve evde hobi olarak yaptığımız etkinlikleri tanıttık. Bu çalışmalarımızı okul koridorumuzda sergiledik. 21 Eylül 2018 Değerli velilerimiz merhaba, Eğitim öğretim yılının başında heyecan ve yaz boyunca biriken enerjimizle işte okulumuzdayız. Kapılarımızı öğrencilerimize sevgiyle açtık. Ders araç gereçlerinin

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim - 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Kızılay Haftası nın önemini ve Türk Kızılay Derneği nin çalışma alanlarını öğrendik. Haftanın anlam ve önemini anlatan sınıf içi panomuzu oluşturduk.

Kızılay Haftası nın önemini ve Türk Kızılay Derneği nin çalışma alanlarını öğrendik. Haftanın anlam ve önemini anlatan sınıf içi panomuzu oluşturduk. Değerli Velilerimiz, Bu hafta, ATATÜRK HAFTASI için hazırladığımız Şiir Dinletimizi gerçekleştirdik. Ata mızı sevgi ve saygıyla andık, onunla ilgili slayt sunumlar ve videolar izledik. Bir grup arkadaşımız

Detaylı

16 KASIM Ekim 2018

16 KASIM Ekim 2018 16 KASIM 2018 05 Ekim 2018 Merhaba Sevgili velilerimiz, Kasım ayının ortalarına geldik, kış varlığını iyice hissettiriyor artık. Çocuklarımız sabahın erken saatlerinde evden çıktıkları için mutlaka palto

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 33. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 33. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 33. VELİ BÜLTENİ Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Bilim, Kültür, Sanat Günleri etkinliklerimiz, anaokulu 3 yaş grubundan

Detaylı

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ Kariyer Günleri kapsamında lise öğrencilerimize 14.05.2014 Salı günü tıp fakültesi tanıtımı yapıldı. Tanıtıma,TED Kayseri Koleji Vakfı yönetim kurulu üyesi Sayın Op. Dr. Suat

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ ANAOKULU İLKOKUL ORTAOKUL Değerli Velilerimiz, Kurumumuz, eğitim öğretim çalışmalarına

Detaylı

PROJEYİ OLUŞTURAN ÖĞELER PROJE RAPORU YAZMA

PROJEYİ OLUŞTURAN ÖĞELER PROJE RAPORU YAZMA PROJE NEDİR? Öğrencilerin grup hâlinde veya bireysel olarak, istedikleri bir alanda/konuda inceleme, araştırma ve yorum yapma, görüş geliştirme, yeni bilgilere ulaşma, özgün düşünce üretme ve çıkarımlarda

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 Issue #: [Date] MAVİSEL YENER İLE RÖPOTAJ 1. Diş hekimliği fakültesinden mezunsunuz. Bu iş alanından sonra çocuk edebiyatına yönelmeye nasıl karar verdiniz?

Detaylı

Defne Öztürk: Atatürk ün herkes mutlu ve özgür olsun diye hediye ettiği bayramdır.

Defne Öztürk: Atatürk ün herkes mutlu ve özgür olsun diye hediye ettiği bayramdır. 30.10.2015 DENİZATI ndan Herkese Merhaba! Haftanın ilk günü sohbet saatimizde herkes hafta sonu neler yaptığını anlattı. Duvarda asılı olan Atatürk resimlerine dikkat çeken öğretmenimiz onu neden asmış

Detaylı

BATIKENT O ZEL I NCI OKULLARI YAŞAYAN DEĞ ERLER EĞ I TI MI PROĞRAMI

BATIKENT O ZEL I NCI OKULLARI YAŞAYAN DEĞ ERLER EĞ I TI MI PROĞRAMI BATIKENT O ZEL I NCI OKULLARI YAŞAYAN DEĞ ERLER EĞ I TI MI PROĞRAMI Bilgi ancak değerle birleştiğinde anlam kazanır. Çünkü değerler kişinin yaşamına yol gösteren ilkelerdir. İNCİ YAŞAYAN DEĞERLER EĞİTİMİ

Detaylı

4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ. (9 Mayıs- 17 Haziran 2016 )

4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ. (9 Mayıs- 17 Haziran 2016 ) 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (9 Mayıs- 17 Haziran 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

KELEBEKLER SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ KELEBEKLER SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ DUVARI SİNEMA GÜNÜMÜZ YENİ YIL PARTİMİZ ARALIK AYI DOĞUM GÜNLERİMİZ

Detaylı

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi 80 EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi Sayın İnşaat Mühendisi Adayı, İnşaat Mühendisliği Eğitimi Kurulu, İMO 40. Dönem Çalışma Programı çerçevesinde İMO Yönetim Kurulu nca İnşaat Mühendisliği Eğitimi

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta kütüphane etkinlikleri kapsamında karikatürist Turgut Yüksel i konuk ettik. Karikatür atölyesi öğrencilerimizi çok mutlu etti.

Detaylı

2016 YARIYIL ATÖLYELERİ DEĞERLENDİRME RAPORU

2016 YARIYIL ATÖLYELERİ DEĞERLENDİRME RAPORU 201 YARIYIL ATÖLYELERİ DEĞERLENDİRME RAPORU 25 29 Ocak 201 tarihlerinde Vakıf merkezinde düzenlenen yarıyıl atölyelerinde 15 farklı atölye yapılmıştır. Öğretmen Akademisi Vakfı uzmanları ve eğitim sektörünün

Detaylı

4. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

4. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 4. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI FEN VE TEKNOLOJİ Anabilim Eğitim Kurumalarında Fen ve Teknoloji dersi, sınıf öğretmenleri ve Fen Bilgisi Branş öğretmenlerinin işbirliği ile hazırlanan

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs 2013 21 Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs 2013 21 Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

2011-2012 GÖKYÜZÜ EĞİTİM KURUMLARI

2011-2012 GÖKYÜZÜ EĞİTİM KURUMLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÖKYÜZÜ EĞİTİM KURUMLARI Şubat Ayı E-Bülteni 1 İÇİNDEKİLER 1. Doğum günü Olan Yıldızlarımız 2. Mihver Dersler 3. Branş Dersler 4. Kulüpler 2 DOĞUM GÜNÜ OLAN YILDIZLARIMIZ

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI 2

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI 2 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI 2 14 Aralık 2012 Sayın Velimiz, İkinci rehberlik postamızda sizlerle Davranış ve Değerler Eğitimi Programımız kapsamında

Detaylı

Zeynep in Günlüğü. Hikaye Yazarı Sevinç DOĞAN ( Türkçe Öğretmeni ) Fatma BAŞA. Kapak Tasarımı ve Sayfa Tasarımı Ahmet ŞAMLI

Zeynep in Günlüğü. Hikaye Yazarı Sevinç DOĞAN ( Türkçe Öğretmeni ) Fatma BAŞA. Kapak Tasarımı ve Sayfa Tasarımı Ahmet ŞAMLI Hikaye Yazarı Sevinç DOĞAN ( Türkçe Öğretmeni ) İmtiyaz Sahibi Adına Ramazan BALCI Okul Müdürü Fatma BAŞA ( Özel Eğitim Öğretmeni ) Kapak Tasarımı ve Sayfa Tasarımı Ahmet ŞAMLI ( Görsel Sanatlar Öğretmeni

Detaylı

İLKOKUL BÜLTENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ

İLKOKUL BÜLTENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ İLKOKUL BÜLTENİ İLKOKUL BÜLTENİ İL Yıl: 7 Hafta:16 Sayı :15 Bülten Tarihi: 23 Aralık 2016 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ İLKOKUL BÜLTENİ Aralık ayı ara tatilimiz 23 Aralık 2016 Cuma

Detaylı

Adım Adım Başarıya...

Adım Adım Başarıya... Adım Adım Başarıya... Sevgili Gençler, Etkili çalışma yöntemleri ve bunların uygulanması kısa vadede okul başarınızı arttırıcı bir faktördür. Uzun vadede ise yaşamda başarılı bir kişi olmanızı sağlar.

Detaylı

Kasım/Aralık fındığın başkenti. kirazın anavatanı

Kasım/Aralık fındığın başkenti. kirazın anavatanı Kasım/Aralık 2015 28 fındığın başkenti kirazın anavatanı BAŞARI ÖYKÜSÜ 54 www.doka.org.tr Dünyanın en büyük uzay araştırma merkezi olan NASA'da astrofizikçi olarak çalışan Ordulu Umut Yıldız, geleceğin

Detaylı

Değerli Velilerimiz, İlkokul Eğitim Koordinatörü

Değerli Velilerimiz, İlkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Güzel dilekler ve hayallerle girilen yeni yılın ilk haftasında derslerin yanı sıra etkinlikler, sınavlar ve uygulamalarımız vardı. Yetenekler Sahnede performans gösterisi için hazırlıklar

Detaylı

REHBERLİK POSTASI -1

REHBERLİK POSTASI -1 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI -1 TARİH: 02.11.2012 Sayın Velimiz, Anaokullarımızda, öğrencilerimizin katılımlarıyla renklenen, çeşitli branş dersleri,

Detaylı

ÇOCUĞUM BAŞARACAK MI?

ÇOCUĞUM BAŞARACAK MI? ÇOCUĞUM BAŞARACAK MI? Öncelikle başarıp, başaramadıklarına karar vermek için hedefimiz belli olmalı. Yabancı dil öğreniminde çocuğunuz için nasıl bir hedef düşünüyorsunuz, o, kendisi için ne düşünüyor?

Detaylı

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi.

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. ANKET SONUÇLARI Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. Bu anket, çoğunluğu Ankara Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Meslek Lisesi öğrencisi olmak üzere toplam 130 öğrenci üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmaya

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sayın Velilerimiz merhabalar, Okan Koleji İlkokulu olarak; 2016 yılının kasım ayını da yoğun bir gündemle geride bıraktık. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6

Detaylı

ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ Nisan Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Nisan ayı kazanımlarımız

Detaylı

Ödev Yapmak İstemeyen Çocuklar 2013 / 2014 SAYI: 22. Haftanın Bazı Başlıkları

Ödev Yapmak İstemeyen Çocuklar 2013 / 2014 SAYI: 22. Haftanın Bazı Başlıkları 2013 / 2014 SAYI: 22 Haftanın Bazı Başlıkları 25 Kent, 25 Kolej Projesi Ziyaretleri 25 Kent 25 Kolej Minik Salvador Dali'ler Seramik Kaplumbağalar Ödev Yapmak İstemeyen Çocuklar Ödev Yapmak İstemeyen Çocuklar

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim - 16 Aralık 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 )

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BİRİNCİ DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BİRİNCİ DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BİRİNCİ DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ Birinci dönem 14 EYLÜL 2015 günü başladı ve 22 Ocak 2016 tarihinde sona erdi. Tatillerin normalden fazla olduğu birinci dönemin öğrenci ve

Detaylı

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri TED-MEB İngilizce Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri TED Genel Merkezimiz ve MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından 21 Ekim 2014 tarafından imzalanan protokol kapsamında,

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni Sayı:2 Haziran 2016

Eğitim-Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni Sayı:2 Haziran 2016 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni Sayı:2 Haziran 2016 1 KÜTÜPHANE ORYANTASYON HAFTASI 3 BİLGİ OKURYAZARLIĞI HAFTASI 4 YAZI TÜRLERİNİ TANIYORUZ 5 BİLİMSEL ARAŞTIRMA BASAMAKLARI DERSİMİZ 6

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM NİSAN - MAYIS - HAZİRAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU

2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM NİSAN - MAYIS - HAZİRAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM NİSAN - MAYIS - HAZİRAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU Sayın Veli, 2014-2015 Eğitim - Öğretim yılı başından itibaren uyguladığımız programla ilgili olarak

Detaylı

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ YAZA 46.Dönem Mezuniyet Töreni Resim Sergisi Lise ye Geçiş Töreni ORTAK SINAV PROGRAMI DUYURUSU TED KAYSERİ KOLEJİ ÖZEL LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM

Detaylı

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI SÜRE YÖNTEM- TEKNİKLER ETKİNLİKLER ARAÇ- GEREÇLER GEZİ- GÖZLEM- İNCELEME ATATÜRKÇÜLÜK ÖLÇME- DEĞERLENDİRME..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; 1.-2.-3.-4

Detaylı

2. SINIFLAR EKİM BÜLTENİ

2. SINIFLAR EKİM BÜLTENİ ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR EKİM BÜLTENİ Sayın Velilerimiz, 19 Eylül de başladığımız yeni eğitim öğretim yılının ilk ayını dopdolu bir programla geçirdik. Her sınıf düzeyinde

Detaylı

SAÜ Fizik Bölümü Mezunları Anketi

SAÜ Fizik Bölümü Mezunları Anketi SAÜ Fizik Bölümü Mezunları Anketi Değerli SAÜ Fizik Mezunu, bu anketin amacı siz değerli mezunlarımızın görüşleri doğrultusunda bölümümüz ile ilgili çeşitli eğilimleri, beklentileri, eksiklik ya da memnuniyeti

Detaylı

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ Şubat Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Şubat

Detaylı

Şimdi yukarıdaki karikatürden yola çıkarak küçük bir öykü yazın. Hayal gücünüzün derinliklerine inmeye hazır mısınız? Yalnız bazı kurallarımız var!

Şimdi yukarıdaki karikatürden yola çıkarak küçük bir öykü yazın. Hayal gücünüzün derinliklerine inmeye hazır mısınız? Yalnız bazı kurallarımız var! Aşağıdaki karikatürde bir aile tablosu yansıtılmaktadır. Karikatürü iyice inceleyin. Söz konusu durumu sınıfta canlandıracaksınız. Bunun için bir anne, bir baba ve bir çocuğa ihtiyaç var. Gönüllü olan

Detaylı

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz,

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık.

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER ARALIK 2014 Sevgili Veliler; Bizler Aralık ayını da dolu dolu yaşadık. Önemli gün ve haftaları büyük bir coşku, sevinçle yaşadık. Sınıf içi etkinliklerimize tüm çocuklarımız keyifle katıldılar. Etkinliklerimizle

Detaylı

ÇOCUK VE YETİŞKİN HAKLARI

ÇOCUK VE YETİŞKİN HAKLARI 1. DÜŞÜNME DERSİ Sevgili Lale, sevgili Murat ve sevgili okuyucumuz, önce malzeme kutusundan çıkardığımız şu karikatüre bir göz atmanda yarar var: Örnek: 1 ÇOCUK VE YETİŞKİN HAKLARI Tan Oral, Cumhuriyet

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta da yeni konular ve etkinliklerle zamanın nasıl geçtiğini fark etmedik. Yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizle oldukça yoğun

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-10 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Seviye 1 Ünite 4 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 4 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 4 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 4-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

ÖZEL GÖKYÜZÜ İLKÖĞRETİM OKULU 2011-2012 ÖĞRETİM YILI

ÖZEL GÖKYÜZÜ İLKÖĞRETİM OKULU 2011-2012 ÖĞRETİM YILI ÖZEL GÖKYÜZÜ İLKÖĞRETİM OKULU 2011-2012 ÖĞRETİM YILI 1/B SINIFI KASIM AYI E-BÜLTENİ 1 İÇİNDEKİLER 1. Mihver Dersler 2.Branş Dersler 3.Kulüpler 2 TÜRKÇE Kasım ayında Türkçe dersinden harfleri öğrenmeye

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (27 Mart - 12 Mayıs 2017 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (27 Mart - 12 Mayıs 2017 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (27 Mart - 12 Mayıs 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6 haftada

Detaylı

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir?

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Hayatımızın en değerli varlığıdır anneler. O halde onlara verdiğimiz hediyelerinde manevi bir değeri olmalıdır. Anneler için hediyenin maddi değeri değil

Detaylı