Her dal eğilmez ama. her ağaç meyve verir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Her dal eğilmez ama. her ağaç meyve verir."

Transkript

1 Her dal eğilmez ama her ağaç meyve verir.

2

3 Merhaba, Billtest Koleji, Bilfen Okulları liderliğinde kurulmuş olan, Danışmanlık ve Denetleme Organizasyonu Bilfen Okulları tarafından yapılan uluslararası standartlarda eğitim veren bir kurumdur. Çocuklarımızı ve gençlerimizi Başarıya Taşımak misyonuyla; ahlaklı, disiplinli ve 21. Yüzyıl teknolojilerine adapte olabilen, girdiği tüm ulusal ve uluslararası sınavlarda başarıyı hedefleyen problem çözme becerilerine sahip bireyler yetiştirmek için yolumuza devam ediyoruz. Ailemize Hoş Geldiniz! Manifestomuz Biltest Koleji olarak temel prensibimiz, öğrencilerimizin; örf, adet ve ananelere vâkıf, özgün akademik disiplin içerisinde eğitim almalarını sağlamaktır...

4 Var Olma Sebebimiz Gelecek merkezli bakış açımızla ve yaşam boyu öğrenen program misyonumuzla; öğrenmeyi hayat boyu devam eden bir süreç olarak gören, öğrenmekten keyif alan, küçük yaşlardan itibaren geleceğini kurgulayabilen ve bu konuda uygulamalar yapabilen, uluslararası alanda kendini gösterebilecek, kültürler arası farklılıkları anlayarak bunlara uyum sağlayan dünya vatandaşları yetiştirmek için varız. Gelecek Merkezi ve Teknoloji Merkezi olmak temelinde belirlediğimiz öğretim metotlarımızla bilime ve dünyaya yön veren, teknolojiyi takip etmenin yanı sıra küçük yaşlardan itibaren teknoloji üreten gençler yetiştirmek vizyonuyla yürüyoruz. Bilfen İş Birliği Bilfen Eğitim Kurumları nın eğitim felsefesinin temelinde bilmek ve öğrenmek için araştırmak, uygulamak ve bunu hayatının her evresine taşımak yatar. Bunun yanında, pratik işlemler yapabilme, kısa sürede çözümlere ulaşabilme, öğrencinin hayatında büyük önem teşkil etmektedir. Bilfen Eğitim Kurumları iş birliği ve akademik denetiminde kurulan Biltest Koleji de bu temel prensip ve öngörü içinde ortaya çıkmıştır. Biltest Koleji, rutin aralıklarla Bilfen Okulları ndan danışmanlık ve denetleme hizmeti almaktadır. Biltest Koleji öğretmenleri, hizmet içi eğitimlerin bir parçası olarak Bilfen Okulları ndan da aldıkları eğitimlerle kendilerini mesleki anlamda geliştirme fırsatı bulurlar.

5 Akıllı Okul Konsepti Dijital ve Teknolojik Ortamda Öğrenme Okulumuzda derslerimiz teknolojiyle iç içe, öğrencilerin aktif öğrenmesine fırsat sağlayacak şekilde işlenmektedir. Teknoloji ve dijital ortamda öğrenme, tüm derslerin müfredatının içine katılmıştır. Bu şekilde, farklı duyularına aynı anda hitap ettiğimiz öğrencilerimizin, sunduğumuz bilgi ve içerikle daha kolay ve hızlı şekilde etkileşime geçmelerini sağlıyoruz. Teknoloji; sınırların, engellerin, bayrakların ve ülkelerin bulunmadığı, taşıdığınız tek pasaport olduğu bir dünyaya giden yol olmalı. John Dewey 7/24 Açık Okul Hiç aklınıza bir şey takıldığı ve Bunu hemen öğrenmeliyim. dediğiniz oldu mu? Biltest Koleji nin öğrenmeye meraklı çocuklarının bu durumla sık sık karşılaştıklarını biliyoruz ve bu meraklı çocukların bilgiye anında ulaşabilmeleri için okulumuzu hiç kapatmıyoruz. Nasıl mı? Dijital platformumuz sayesinde!.. Üç Boyutlu İnteraktif Eğitim 3D teknolojimiz sayesinde öğrencilerimiz bazen bir hücrenin içinde gezerken, bazen de Topkapı Sarayı nın koridorlarında dolaşıyor. 3D teknolojisi ile fen bilimlerinden, hayat bilgisine kadar birçok dersimizi interaktif ve eğlenceli hale getirmek, anlattıklarımızın her öğrencimiz tarafından kolayca öğrenilmesini sağlıyoruz. Öğrencilerimiz internet tabanlı eğitim uygulamamız sayesinde; günlük anlatılacak konular, ev ödevleri ve sınavlarla ilgili bilgileri öğrenci ekranlarından takip edebilirler, genel ders tekrarlarıyla bilgilerini tekrar etme ve geliştirme fırsatı bulurlar. Öğretmenlerimiz ise bu sistemle, teknolojiyi sınıflarında kullanma ve ders içeriklerini geliştirme imkanı bulurlar.

6 Akıllı Okul Konsepti Dijital Vatandaşlık Dijital vatandaş, bilgi ve iletişim kaynaklarını kullanırken eleştirebilen, online davranışlarının etik sonuçlarını bilen, ahlaki online kararlar alabilen, teknolojiyi kötüye kullanmayan, dijital dünyada iletişim kurarken ve iş birliği yaparken doğru davranışı teşvik eden vatandaştır. Biltest Koleji olarak, bu bilincin en doğru şekilde öğrencilerimizce içselleştirilmesine rehberlik ediyoruz. Dijital Rehber ve İnteraktif Dijital Pano Eğitimde duvarları yıkan bir kolej olarak, sınıftan çıktıklarında da öğrencilerimizin öğrenimlerini devam ettirmek istiyoruz. Bu amaçla, okulumuzun farklı köşelerinde bulunan dijital rehberlerimizle, öğrencilerimizin, o ayın temasına göre seçtiğimiz tarihi-kültürel mekanlar, bilim insanları, önemli olaylar hakkında bilgi alabilmesini sağlıyoruz. Kameralı Eğitim Biliyoruz ki siz de tüm ebeveynler gibi çocuklarınızı en doğal ortamlarında, akranlarıyla iletişim halindeyken, gününün neredeyse tamamını geçirdikleri okul ortamında görmek istiyorsunuz. Bizim en önemli paydaşlarımızdan olan velilerimiz, her gün bizimle olamasalar da her an okulumuzdaymış gibi hissederler. Biltest Koleji nde, çocuklarınızın; aktivitelere katıldıkları, arkadaşlarıyla iletişime geçtikleri, oyun kurdukları, spor yaptıkları anlara gün boyunca şahit olabilirsiniz.

7 Eğitim ciddi bir iştir, bilmekten öte ona gönül vermek gerekir.

8 Yabancı Dil Programımız İngilizce Yaşamak Dünyanın neresinde olursa olsun, rahatlıkla iletişim kurabilen, yabancı bir yazarın çevirisi çıkmamış kitabını okuyabilen, Alt yazıya gerek yok, ben filmi İngilizce de anlıyorum. diyen bir çocuk görürseniz, bilin ki o Biltest Koleji öğrencisidir. Çünkü biz okullarımızda İngilizce yi her alanda yaşatıyoruz. İngilizce programımız ve programı destekleyici projelerimiz sayesinde okulumuzun her köşesinde İngilizce ye rastlayabiliyorsunuz. Dil araçların aracıdır, dil olmadan hiçbir bilgiyi kullanmak, onu başkaları için faydalı kılmak mümkün değildir. John Dewey Yoğun yabancı dil programımızın çıktısı olarak, öğrencilerimizin, Cambridge Üniversitesi nin Language Assessment bölümünün organize ettiği Cambridge Starters - Movers - Flyers - KET - PET - FCE sınavlarına girmelerini organize ediyoruz. Bu sınavlar, dünyadaki tüm yaş gruplarındaki öğrencilerin girebildiği ve genel İngilizce seviyesinin test edildiği sınavlardır. Bu sınavlara giren öğrencilerimiz, İngilizce seviyelerine göre sertifikalarını alırlar. Bizim öğrencilerimiz için İngilizce dil becerilerini kullanmak Türkçe kadar kolaydır. Yaşam Boyu Öğrenme Avrupa Konseyi Modern Diller Bölümü, Avrupa da ortak bir yabancı dil edinimi sağlamak adına ortak ölçütler geliştirmeyi amaçlayan The Common European Framework of Reference for Languages (CEFR) (Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçevesi ni) oluşturmuştur. CEF tüm Avrupa ülkelerinde yabancı dil ediniminde ortak kriterleri, yaşam boyu öğrenme bilincini ve ortak bir bakış açısını sağlamayı mümkün kılar. Aynı zamanda dinleme, konuşma, okuma, yazma ve eleştirel düşünme becerileri kazandırmaya yönelik bir programla öğrencilerin en iyi şekilde İngilizce öğrenmelerini amaçlamaktadır. CEF dil hedefleri paralelinde, etkinlik bazlı eğitim anlayışını benimsemektedir. İngilizce eğitimimiz CEF e bağlı olarak yürütülmektedir.

9 Anaokulunda Branşlarımız Biltest Koleji Anaokulu Tk Okuma yazmaya hazırlık programıyla ilkokula erken hazırlık Anaokulu Eğitim Programımız İngilizce Yarım gün İngilizce eğitimiyle etkili iletişim Bir insana okuma aşkı ve onu tatmin edecek kitap verin; emin olun ki o kişi mutlu olacaktır. Sir John Herschell Reggio Emilia Yaklaşımı Reggio Emilia yaklaşımına göre çocuk, teoriler geliştiren, verileri elde etmede ve hipotezler oluşturmada kendi yolları olan bir bireydir. Bu süreçte öğretmenin görevi çocuklara yapılandırılmış ortamlar sunmak ve çocukların hazırlanan ortam sayesinde kendi kendilerine öğrenmelerini desteklemektir. Bu noktada, Biltest Koleji olarak, anaokulumuzda en önemli amacımız, öğrencilerimizi ilkokula hazırlarken hayata da hazır hale getirmektir. Anaokulu programımız yaşayarak, deneyerek ve yaparak öğrenme üzerine kurulmuştur. Okuma-Yazmaya Hazırlık Öğrencilerin durumları değerlendirilerek, Kasım ayından itibaren, 5 yaş grubu öncelikli olmak üzere, okuma-yazmaya hazırlık uygulanmaya başlar. Okuma-yazma programımızın amacı, çocuklarımızı ilköğretime hazırlarken akademik olarak geliştirmektir. Yoğun Yabancı Dil Programı Dil edinimi, öğrenmenin bilinçli bir amaç doğrultusunda değil bilinçaltı yoluyla edinilmesini ifade eden bir süreçtir. Dilbilim uzmanları, bir çocuğun dil edinebilmesi için kritik yaşın 0-6 yaş aralığı olduğunu söylemektedirler. Buradan yola çıkarak, ana dillerini edinme sürecinde olduğu gibi, yabancı dil edinimini, çocuklarımızı günün yarısında yabancı dille iç içe bulundurarak gerçekleştiriyoruz ay arasındaki öğrencilerimiz için yarım gün İngilizce eğitimi planlıyoruz ve anaokulu müfredatımızı İngilizce çalışmalarla destekliyoruz. Bilim Sanat Spor Geri Dönüşüm ve Tasarlama Değerler Eğitimi Orff ve Beden Perküsyonu ICT Dans ICT dersleriyle 21. yüzyıla hazır öğrenci Ya ş a m B e c e r i l e r i v e D e ğ e r l e r e ğ i t i m i y l e s o r u m l u l u k a l a n a h l a k l ı v e d i s i p l i n l i öğrenciler Akıllı Okul Takip Merkezi sayesinde çocuğunun ne yaptığını bilen veliler Haftalık portfolyo çalışmasıyla çocuğunun gelişimini yakından takip eden veliler S a ğ l ı k l ı B ü y ü m e p r o g r a m ı m ı z s a y e s i n d e r u h - b e d e n - z i h i n b ü t ü n l ü ğ ü n ü s a ğ l a m ı ş gelişimsel özelliklerine göre büyüyen sağlıklı çocuklar Yaşam Becerileri ve Değerler Eğitimi Öğrencilerimizin temel yaşam becerileri kazanmasını önemseriz ve programın içerisinde bu becerileri geliştirecek çalışmalar planlarız. Anaokulundan itibaren Ahlaklı ve Disiplinli Öğrenci misyonumuzu gerçekleştirmek adına her yaş grubunun gelişim özelliklerine göre planlanmış aktivitelerle ve oyunlarla farkındalık kazandırırız.

10 İlkokul Eğitim Programımız Yabancı Dil Programı Yabancı dil programımızla; öğrencimizi, okuma, yazma, konuşma ve dinleme alanlarında geliştirmeyi hedefleriz.ingilizce derslerimize ek olarak, okuma programımızla ve okul içi İngilizce projelerimizle yabancı dil eğitimimizi destekleriz. STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) Fen ve Matematik Uygulaması Çağımızın değişen şartlarına bağlı olarak ortaya çıkan ihtiyaçları göz önüne alındığında, fen ve matematik eğitiminin salt teorik yaklaşımlardan ziyade disiplinler arası iş birliği yaklaşımı ile yürütülmesi kaçınılmaz bir gereksinimdir. STEM, bilimin temelini oluşturan fen ve matematiği çocuklar için ilgi çekici yapmak, uygulamaya dayalı öğretimi hayata geçirmek amacıyla geliştirilmiştir. Biltest öğrencileri, STEM uygulamasıyla çok yönlü düşünme becerileri gelişmiş, sorgulayan, gözlem, deney, araştırma gibi bilimsel beceriler geliştiren bireyler olarak yetişirler. Okuma Programı İlkokul okuma programımızın öncelikli hedefi, okumayı sevdirmek ve okuma alışkanlığı kazandırmaktır. Her öğrencimiz, Türkçe ve İngilizce derslerinde ayrı ayrı, haftada bir kitaptan yılda en az 30 kitap okur. Kaligrafi Eğlenceli Fen Üç Boyutlu Sanat Satranç Go İlkokul Etkinlik ve Kulüplerimiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları El Sanatları Dergi Ritim Tiyatro Spor Tasarım Biltest Koleji İlkokulu Araştırma ve sorgulama metotlarını aktif kullanan Üst düzey okur-yazar çocuklar Hafta içi etütleri sayesinde TEOG sınavlarına ön hazırlık Biltest Hafta Sonu Okulu (BİHSO) ile dershane ve özel derse gereksinim duymayan okulda pekiştirilen öğrenci ICT dersleriyle 21. yüzyıla hazır ve teknolojiyi gelişimi için kullanan öğrenciler Değerler ve Rehberlik programı sayesinde sağlıklı psiko-sosyal gelişime sahip kültür ve ananelerine hakim disiplinli öğrenci Her hafta ölçme değerlendirme çalışmaları sayesinde akademik gelişimi yakından takip edilen öğrenciler S a ğ l ı k l ı B ü y ü m e p r o g r a m ı m ı z s a y e s i n d e r u h - b e d e n v e z i h i n b ü t ü n l ü ğ ü n ü s a ğ l a m ı ş gelişimsel özelliklerine göre büyüyen sağlıklı çocuklar Akıllı Okul Takip Merkezi sayesinde çocuğunu akademik ve sosyal gelişimini yakından takip eden veliler Proje Odaklı Çalışmalarımız Zamanı doğru yönetmek, yaratıcılığı kullanarak bir ürün ortaya koymak, sorumluluk üstlenmek ve başarıyı başkalarıyla paylaşmak günümüzde sahip olunması gereken en önemli niteliklerdir. Biltest öğrencileri, haftalık ve aylık proje çalışmalarıyla bu becerileri hiç zorlanmadan yaşayarak edinir. Mobil Sınıf Geçmişin sınıflarıyla geleceğe gidemezsiniz. Bu anlayıştan hareketle Biltest Koleji olarak, öğrenme şekillerine ve öğrencinin ihtiyacına göre şekil alan sınıflar tasarladık.

11 Ortaokulda Etkinlik ve Kulüplerimiz Biltest Koleji Ortaokulu Münazara Kulübü TEOG Merkezi sayesinde kişiye özel sınav hazırlık programı ve yoğun etüt programları Ortaokul Eğitim Programımız Sinema TEOG Hazırlık Kampları nda profesyonel, sınav odaklı 7/24 bireysel akademik destek Bir insana okuma aşkı ve onu tatmin edecek kitap verin; emin olun ki o kişi mutlu olacaktır. Sir John Herschell TEOG Hedef Programı Başarıyı planlamıyorsanız, başarısızlığı planlıyorsunuz demektir. Bu nedenle biz, öğrencilerimizin başarılarının temelini doğru hedefler koyarak inşa ettik. Etüt çalışmalarımıza düzenli katılan, hedeflenen haftalık 1250 soru çözümünü yapan, hafta sonu okulunu takip eden öğrencilerimiz için başarı bir tesadüf değildir. TEOG yolunda yol haritasını biz çizdik ve o yolu yürüyecek olan başarılı öğrencilerimizdir. Biltest Koleji olarak, bu yolda her zaman öğrencilerimizin yanında yer alırız. Çalışma Kontrol ve Tamamlama Saati Öğrencilerimizin her çalışması bizim için özeldir. Bu nedenle, onların hazırladıkları her çalışmayı detaylı olarak kontrol eder, geri dönüşlerini bireysel olarak kendilerine iletiriz. Tamamlama saatinde, her öğrenci çalışmasıdaki eksiklerini tamamlar ve düzeltilmesi gereken yerleri bizimle birlikte düzeltir. Dijital Tasarım Gastronomi ve Mutfak Sanatları Robotix Go Spor Radyo Kulübü Üç Boyutlu Sanat Müzik Koro Hafta içi etütleri sayesinde yoğun soru çözümleri ve deneme sınavlarıyla, sınav pratikliği kazanma Hafta Sonu Okulu yla dershane ve özel derse gereksinim duymayan okulda pekiştirilen öğrenci 10 öğrencinin bireysel olarak okul yaşantısındaki bütün takip ve gelişiminden sorumlu Eğitim Koçluğu programı A n a o k u l u n d a n i t i b a r e n y o ğ u n İ n g i l i z c e p r o g r a m ı m ı z s a y e s i n d e U l u s l a r a r a s ı I E LT S sınavından 6 puan alma garantisi ICT dersleriyle 21. yüzyıla hazır ve teknolojiyi gelişimi için kullanan öğrenciler A k ı l l ı O k u l Ta k i p M e r k e z i s a y e s i n d e ç o c u ğ u n u n a k a d e m i k v e s o s y a l g e l i ş i m i n i yakından takip eden veliler Eğitim Koçluğu Eğitim Koçluğu uygulamamızla, her öğrencimiz kendisiyle birebir ilgilenen, akademik gelişmesini takip eden, kişisel çalışma planları hazırlayan, her türlü gelişim alanında kendisine mentorluk yapan bir öğretmene yani Koç a sahip olur. Her bir eğitim koçumuz 10 öğrenciden sorumludur ve sorumlusu olduğu öğrencilerimizin her türlü gelişimini takip ederek veli bilgilendirme sistemimizde raporlar.

12

13 Sağlık Biltest İşleyiş Çocuklarımızın hızlı büyüme süreçlerinde onlara, beslenme, hijyen konularında doğru alışkanlıklar kazandırmak, kendilerinin ve yaşadıkları çevrenin sağlığı konusunda dikkatli, duyarlı ve bilinçli olmalarını sağlamak amacındayız. Bu amaçla kurulan sağlık birimimiz, okul binası içerisinde bir doktor ve bir hemşire ile revirimizde hizmet vermektedir. Öğrenci ve okul personeline yönelik sağlık hizmetleri, sağlık birimi tarafından yürütülmektedir. Öğrencilerin sağlığı, çeşitli taramalarla takip edilmektedir. Revirimiz ilk müdahale için gerekli donanıma sahiptir. Hastane koşullarını gerektirecek her müdahale, diğer tüm durumlarda olduğu gibi aile ile iletişim dahilinde, sağlık birimi refakatinde yapılmaktadır. Başarı Ölçme ve Değerlendirme Sistemimiz Kolejimizde ölçme-değerlendirme anlayışı, klasik başarı değerlendirmesinin çok ötesindedir. Biltest Koleji nde öğrenciler, çalıştıkları konunun özünü kavrar ve öğrendiklerinin üzerine yeni bilgiler inşa eder. Dönem başında uygulanan hazır bulunuşluk sınavı ile öğrencilerin düzeyi belirlenir ve buna göre öğrenme eksikliklerini gidermeye yönelik tamamlama programları uygulanır. Biltest Koleji nde ölçme - değerlendirmenin amacı şunlardır: Öğrencilerin gelişim düzeylerini anlamak, Belli bir süreçte öğrencilerin ulaşması beklenen standartları değerlendirmek, Değerlendirme sonuçlarına göre öğretmene, öğrencinin kendisine ve velilere öğrencinin öğrenme süreci hakkında geribildirim vermek, Ö ğ r e t m e n l e r i n v e i l g i l i k i ş i l e r i n p r o g r a m ı n u y g u l a m a, i z l e m e v e g e l i ş t i r m e süreciyle ilgili kararlar almasına yardımcı olmak, Beslenme Yemek listeleri beslenme uzmanı ve okul doktoru tarafından öğrencilerin bir günde alması gereken kalori miktarı dikkate alınarak hazırlanmaktadır. Yemek programı, ilköğretim birinci kademede 3 öğün (kahvaltı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı), ikinci kademedeyse iki öğün olacak şekilde düzenlenmiştir. Öğrenciler kendi yaş gruplarına göre ayrılan masalarda öğretmenleriyle birlikte yemeklerini yerler. Güvenlik-Temizlik Öğrencilerin güvenli ve hijyenik bir fiziksel ortamda olmaları için gerekli şartlar sağlanmıştır. Bütün derslik, atölye, yemek salonu, spor alanları ve tuvalet zeminleri, öğrencilerin yaş grubu dikkate alınarak, sağlığa ve hijyene uygun malzemelerle kaplanmıştır. 24 saat boyunca dönüşümlü olarak görev yapan güvenlik personeli, düzenlemeden ve hijyenden sorumlu temizlik personeli bulunmaktadır.

14 Rehberlik Sistemimiz Rehberlik Birimimizin felsefesi, her öğrencimizi kendine has özellikleri olan bir birey olarak ele almaktır. Rehberlik Servisi tarafından gerçekleştirilen tüm çalışmalar öğrenciyi tanıma ve öğrencinin kendisini gerçekleştirmesine yardımcı olma, problem çözme becerilerini geliştirme ve olası problemleri önleme amaçlıdır. Rehberlik Birimimizin bütün uygulamaları, öğrenci, veli ve öğretmenlere gelişim ve öğrenme süreçlerinde yardımcı olmayı hedeflemektedir. Rehberlik programımız tüm öğrencilerin, gelişimlerinin her aşamasında ihtiyaçlarına hizmet edecek şekilde tasarlanmıştır. Rehberlik Birimimizin başlıca hedefleri; Öğrencilere okula uyum sağlamalarında yardımcı olmak, Öğrenme sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak, Davranış sorunlarının önlenmesi ve çözümünde öğrenci, veli ve öğretmene yönelik çalışmalar yapmak, Öğrencileri tanıma ve izleme çalışmaları yapmak, Öğrencilerin sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimlerini izlemek değerlendirmek ve desteklemek, Problem çözme becerisinin kazandırılmasına destek olmak, Sağlıklı iletişim becerisinin kazandırılmasına yardımcı olmak, Ve l i l e r i g e l i ş i m s e l ö z e l l i k l e r k o n u s u n d a b i l g i l e n d i r m e k v e d a n ı ş m a n l ı k yapmak, U y u m v e d a v r a n ı ş s o r u n l a r ı n ı n ö n l e n m e s i v e ç ö z ü m ü k o n u s u n d a çalışmalar yapmak, Kendini ifade etme becerileri konusunda yönlendirmede bulunmak, Öğrencilerin kendilerini gerçekleştirmeleri ve tanımaları için destek olmak, Bireysel ve grup rehberlik çalışmalarını yürütmek.

15

Hayatta en hakiki mürşit, ilimdir.

Hayatta en hakiki mürşit, ilimdir. Hayatta en hakiki mürşit, ilimdir. Anasınıfı İlkokul Ortaokul Anadolu Lisesi Fen Lisesi İyi eğitimle iyi gelecek 2004 2005 eğitim öğretim yılında sistemimiz ISO 9001 2000 Kalite Yönetim Sistemi Standartlarına

Detaylı

2014-2015 VELİ EL KİTABI

2014-2015 VELİ EL KİTABI 2014-2015 VELİ EL KİTABI www.irmak.k12.tr Değerli Irmak Velileri, Tüm Irmak ailesine 2014-2015 eğitim öğretim yılına hoş geldiniz demekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Etik ve estetik değerlere sahip,

Detaylı

ÖĞRETMEN EL KİTABI. 8.Doğa Koleji Yönetici Listesi 9. Kampüslerimiz

ÖĞRETMEN EL KİTABI. 8.Doğa Koleji Yönetici Listesi 9. Kampüslerimiz ÖĞRETMEN EL KİTABI 1. Doğa Ailesine Hoş Geldiniz 2. Kısaca Doğa 3. Eğitim Anlayışımız * Anaokulu Eğitim Programı * İlkokul Eğitim Programı * Ortaokul Eğitim Programı * Lise Eğitim Programı 4. Akademik

Detaylı

İLKÖĞRETİM ÖĞRETMEN ADAYLARININ MESLEKİ VE ÖZEL ALAN YETERLİKLERİ

İLKÖĞRETİM ÖĞRETMEN ADAYLARININ MESLEKİ VE ÖZEL ALAN YETERLİKLERİ EĞİTİM FAKÜLTELERİNİN ÖĞRETMEN YETİŞTİRME KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ İLKÖĞRETİM ÖĞRETMEN ADAYLARININ MESLEKİ VE ÖZEL ALAN YETERLİKLERİ Editörler Yrd. Doç Dr. Abdurrahman EKİNCİ Öğrt. Gör. Ömer

Detaylı

ÜSTÜN ve ÖZEL YETENEKLİ ÇOCUKLAR ve EĞİTİMLERİ

ÜSTÜN ve ÖZEL YETENEKLİ ÇOCUKLAR ve EĞİTİMLERİ ÜSTÜN ve ÖZEL YETENEKLİ ÇOCUKLAR ve EĞİTİMLERİ Prof.Dr. Necate BAYKOÇ DÖNMEZ Özel Gereksinimli Çocuklar ve Özel Eğitim 283 284 Özel Gereksinimli Çocuklar ve Özel Eğitim ÜSTÜN ve ÖZEL YETENEKLİ ÇOCUKLAR

Detaylı

ULUSAL GENÇLİK VE SPOR POLİTİKASI BELGESİ

ULUSAL GENÇLİK VE SPOR POLİTİKASI BELGESİ ULUSAL GENÇLİK VE SPOR POLİTİKASI BELGESİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... 1 YASAL DAYANAK... 1 YÖNTEM... 2 GENÇLİK POLİTİKALARI... 4 1. GİRİŞ... 4 1. 1. Gençlik Tanımı... 4 1. 2. Neden Gençlik Politikası... 5 2.

Detaylı

ÖĞRENCİ EL KİTABI 2014 2015

ÖĞRENCİ EL KİTABI 2014 2015 ÖĞRENCİ EL KİTABI 2014 2015 Değerli Öğrenciler, Öncelikle Işık Üniversitesi ni seçtiğiniz için sizi tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum. Birçok bölümünde eğitim dili tamamen veya kısmen İngilizce olan

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel İlköğretim Kurumlarının

Detaylı

I - PROGRAM GELİŞTİRMEYE GİRİŞ VE TEMEL KAVRAMLAR

I - PROGRAM GELİŞTİRMEYE GİRİŞ VE TEMEL KAVRAMLAR I - PROGRAM GELİŞTİRMEYE GİRİŞ VE TEMEL KAVRAMLAR 1. EĞİTİM Eğitim: Bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve kasıtlı olarak, kalıcı izli istendik davranış değişikliği meydana getirme sürecidir.

Detaylı

Türkçe Dersi Öğretim Programındaki Ara Disiplin Alan Kazanımlarına İlişkin Bir Araştırma

Türkçe Dersi Öğretim Programındaki Ara Disiplin Alan Kazanımlarına İlişkin Bir Araştırma Türkçe Dersi Öğretim Programındaki Ara Disiplin Alan Kazanımlarına İlişkin Bir Araştırma Arş. Gör. Hasan Basri Kansızoğlu Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Türkçe Eğitimi ABD hbkansizoglu@bartin.edu.tr

Detaylı

12 YIL ZORUNLU EĞİTİM

12 YIL ZORUNLU EĞİTİM T. C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 12 YIL ZORUNLU EĞİTİM SORULAR - CEVAPLAR ANKARA - 2012 ÖNSÖZ Bilgi çağı olarak nitelendirilen 21. Yüzyılda eğitim, değişimin ve dönüşümün en temel aktörü haline gelmiştir.

Detaylı

TÜRKİYE NİN EN İYİ İŞVERENLERİ

TÜRKİYE NİN EN İYİ İŞVERENLERİ 2014 TÜRKİYE NİN EN İYİ İŞVERENLERİ 2014 1 İçindekiler En İyi İşveren Olarak Farkınızı Ortaya Çıkarın Avrupanın En İyi İşverenleri Hoşgeldiniz 4-5 Türkiye nin En İyi İşverenleri 50-500 Kategorisi Metodoloji

Detaylı

OKULÖNCESİ EĞİTİM ÖĞRETMENLERİNİN TEMEL BİLİMSEL SÜREÇ BECERİLERİNİ KULLANIM DÜZEYLERİ

OKULÖNCESİ EĞİTİM ÖĞRETMENLERİNİN TEMEL BİLİMSEL SÜREÇ BECERİLERİNİ KULLANIM DÜZEYLERİ OKULÖNCESİ EĞİTİM ÖĞRETMENLERİNİN TEMEL BİLİMSEL SÜREÇ BECERİLERİNİ KULLANIM DÜZEYLERİ Sara Kefi Foça Belediyesi sarakefi@gmail.com Doç. Dr. Nadir Çeliköz Selçuk Üniversitesi ncelikoz@gmail.com Doç. Dr.

Detaylı

EĞİTİMDE VE ÖĞRETİMDE BİR ARAÇ OLARAK GÖRSEL SANATLAR EĞİTİMİNİN ÖĞRENCİLERE SAĞLADIĞI KATKILAR

EĞİTİMDE VE ÖĞRETİMDE BİR ARAÇ OLARAK GÖRSEL SANATLAR EĞİTİMİNİN ÖĞRENCİLERE SAĞLADIĞI KATKILAR T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ BİLİM DALI EĞİTİMDE VE ÖĞRETİMDE BİR ARAÇ OLARAK GÖRSEL SANATLAR EĞİTİMİNİN ÖĞRENCİLERE SAĞLADIĞI

Detaylı

TÜRKİYE DE KAYNAŞTIRMA/BÜTÜNLEŞT RME YOLUYLA EĞİTİMİN DURUMU

TÜRKİYE DE KAYNAŞTIRMA/BÜTÜNLEŞT RME YOLUYLA EĞİTİMİN DURUMU KAYNAŞTIRMA/BÜTÜNLEŞT RMEN N ETK NL Ğ N ARTIRMAK Ç N POL T KA VE UYGULAMA ÖNER LER PROJESİ TÜRKİYE DE KAYNAŞTIRMA/BÜTÜNLEŞT RME YOLUYLA EĞİTİMİN DURUMU TOHUM TÜRKİYE OTİZM ERKEN TANI VE EĞİTİM VAKFI Tohum

Detaylı

İYTE YDYO Öğrenci El Kitabı

İYTE YDYO Öğrenci El Kitabı İYTE YDYO Öğrenci El Kitabı 1 Öğrenci Elkitabı 2014-2015 1. Hoşgeldiniz 2. Yabancı Diller Yüksekokulu Hakkında 2.1. Okulumuzun Tarihçesi 2.2. Misyon ve Vizyon 2.3. Okulumuz Nasıl İşler? 3. İYTE Hakkında

Detaylı

sürdürülebilir bir dünya için kurumsal çözümler İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİ DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK

sürdürülebilir bir dünya için kurumsal çözümler İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİ DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK sürdürülebilir bir dünya için kurumsal çözümler İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİ DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği - Türkiye, 2015 Göksu Evleri Göztepe Mah. Akkavak Cad.

Detaylı

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (KARMER) KARİYER PLANLAMA VE GELİŞTİRME EL KİTABI

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (KARMER) KARİYER PLANLAMA VE GELİŞTİRME EL KİTABI TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (KARMER) KARİYER PLANLAMA VE GELİŞTİRME EL KİTABI Kariyeriniz yaşamınızdır ANKARA, 2011 KARİYER PLANLAMA VE GELİŞTİRME EL KİTABI

Detaylı

fatih projesi eğitimde dönüşüm için bir fırsat olabilir mi?

fatih projesi eğitimde dönüşüm için bir fırsat olabilir mi? ERG RAPORLARI fatih projesi eğitimde dönüşüm için bir fırsat olabilir mi? politika analizi ve önerileri fatih projesi eğitimde dönüşüm için bir fırsat olabilir mi? politika analizi ve önerileri Eğitim

Detaylı

Orjinal Adı : First Steps - A Manual for Starting Human Rights Education Yayınlayan : Amnesty International AI İndeks : 32/002/2002

Orjinal Adı : First Steps - A Manual for Starting Human Rights Education Yayınlayan : Amnesty International AI İndeks : 32/002/2002 İlk Adım 1 Bu kitap, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi tarafından Hollanda Kraliyeti Ankara Büyükelçiliği nin katkılarıyla basılmıştır. Kitabın içeriğinden Hollanda Kraliyeti Ankara Büyükelçiliği sorumlu

Detaylı

Okul Müdürlerinin Kendi Görevlerine İlişkin Bakış Açıları. Perspectives of School Principals on Their Own Task

Okul Müdürlerinin Kendi Görevlerine İlişkin Bakış Açıları. Perspectives of School Principals on Their Own Task Okul Müdürlerinin Kendi Görevlerine İlişkin Bakış Açıları Perspectives of School Principals on Their Own Task Selahattin TURAN, Nuray YILDIRIM & Elif AYDOĞDU Özet Bu çalışmanın amacı, ilköğretim okullarında

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ULUSAL STANDARTLARI ARADEĞERLENDİRME RAPORU

EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ULUSAL STANDARTLARI ARADEĞERLENDİRME RAPORU EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ULUSAL STANDARTLARI ARADEĞERLENDİRME RAPORU 0 EKİM 2013 İZMİR 1 ARA DEĞERLENDİRME RAPORU A. Fakültenin tanıtımı Fakültenin genel özellikleri

Detaylı

Psikolojik Danışma ve Rehberliğin Dünü, Bugünü ve Yarını

Psikolojik Danışma ve Rehberliğin Dünü, Bugünü ve Yarını 1. Giriş Türkiye de Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetlerinin Dünü, Bugünü ve Yarını 1 İçinde bulunduğumuz üçüncü milenyumun bu ilk yıllarında, dünya her zamankinden daha hızlı bir değişim geçirmektedir.

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ORTAÖĞRETİM 10. SINIF KİMYA DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2 DERS SAATİ/ HAFTA)

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ORTAÖĞRETİM 10. SINIF KİMYA DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2 DERS SAATİ/ HAFTA) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ORTAÖĞRETİM 10. SINIF KİMYA DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2 DERS SAATİ/ HAFTA) ANKARA 2011 ORTAÖĞRETİM 10. SINIF KİMYA DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMINDA

Detaylı

Yaşayarak öğrenme, herkes için, her zaman, her yerde!

Yaşayarak öğrenme, herkes için, her zaman, her yerde! Yaşayarak öğrenme, herkes için, her zaman, her yerde! İnformal Öğrenme İçin Kaynak Kitabı Ortaklarımız: Paritätisches Bildungswerk NRW // Mobilé e.v. // SPEK Finlandiya Ulusal Kurtarma Derneği // OK Etüt

Detaylı

2014-2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ EL KİTABI

2014-2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ EL KİTABI 2014-2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ EL KİTABI 1 İÇİNDEKİLER 5 Rektörümüzden 6 Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi 17 Yönetmelikler & Yönergeler 18 Akademik Takvim 19 Ders Kaydı 19 Derse Devam Zorunluluğu 19 Not Sistemi

Detaylı

Montessori Yaklaşımına Genel Bir Bakış ve Eğitim Ortamının Düzenlenmesi

Montessori Yaklaşımına Genel Bir Bakış ve Eğitim Ortamının Düzenlenmesi Aralık, 2012, Cilt 1, Sayı, 2, s. 85-113 Journal of Policy Analysis in Education December, 2012, Volume 1, Issue 2, pp. 85-113 Montessori Yaklaşımına Genel Bir Bakış ve Eğitim Ortamının Düzenlenmesi A

Detaylı

Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitiminde Halk Sağlığı Eğitimi

Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitiminde Halk Sağlığı Eğitimi Mezuniyet Öncesi Tıp inde Halk Sağlığı i HALK SAĞLIĞI UZMANLARI DERNEĞİ Halk Sağlığı i Çalışma Grubu HASUDER 2014 ISBN: 978-605-84926-0-8 Mezuniyet Öncesi Tıp inde Halk Sağlığı i HASUDER Halk Sağlığı i

Detaylı