TÜRKİYE-BOSNA HERSEK-SIRBİSTAN İŞ FORUMU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRKİYE-BOSNA HERSEK-SIRBİSTAN İŞ FORUMU"

Transkript

1 4 ARALIK 15 [ ] TÜRKİYE-BOSNA HERSEK-SIRBİSTAN İŞ FORUMU Sonuç Raporu: Ek m 2015

2 Sonuç Raporu: Türkiye-Bosna Hersek-Sırbistan Üçlü İş Forumu, üç ülke arasındaki ekonomik işbirliğini arttırma amacıyla kurulan Üçlü Ticaret Komitesinin çalışmaları sonucunda ilk olarak Saraybosna da 20 Ekim 2015 tarihinde düzenlendi. Üç ülkenin Ekonomi Bakanları himayesinde gerçekleşen İş Forumu gelecek dönemde dönüşümlü olarak Türkiye ve Sırbistan da da düzenlenecek. Ayrıca, T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından İstanbul da tahsis edilen bir binada Bosna Hersek ve Sırbistan ın ortak Ticaret Müşavirlik birimi kurulacak. Türkiye den çok sayıda işadamının katıldığı İş Forumu vesilesiyle heyete 19 Ekim 2015 akşamı Bristol Hotel de Bosna Hersek ve Sırbistan ekonomileri hakkında brifing verildi. 20 Ekim 2015 sabahı düzenlenen İş Forumu nun ardından üç ülke işadamları ikili görüşmeler gerçekleştirildi. Türk işadamları heyeti toplantıların ardından T.C. Saraybosna Büyükelçiliğinde, Bosna Hersek te yerleşik Türk işadamları ile birlikte ülke ekonomisi ve fırsatları hakkında T.C. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci nin de katılımları ile görüş alışverişinde bulunmak üzere resepsiyona katıldı.

3 Sırbistan ve Bosna Hersek Ülke Brifingleri, 19 Ekim Ekim 2015 tarihinde, Saraybosna Bristol Hotel de, Türkiye-Bosna Hersek-Sırbistan İş Forumu öncesi ülke brifingleri yapıldı. Bosna Hersek ülke yapısı ve ekonomik durumu ile ilgili brifing BİGMEV Genel Sekreteri Cenita Kocaman tarafından verilirken, Sırbistan ülke brifingini Türkiye-Sırbistan İş Konseyi Başkanı Aleksandar Medjedovic tarafından yapıldı. T.C. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve DEIK Başkan Mehmet Büyükekşi de Türk heyeti ile birlikte toplantıya katıldı. Bosna Hersek teki yatırım fırsatlarına dikkat çeken Kocaman a katılımcılar tarafından yöneltilen görüş ve sorular ülkenin siyasi yapılanmasına ilişkindi. Katılımcılar, Bosna Hersek in Anayasasına göre Sırp, Boşnak ve Hırvat asıllı Cumhurbaşkanları arasında 8 aylık rotasyonlarla değişiyor olması özellikle yatırım yapmayı düşünen işadamları için endişe oluşturabileceği yönündeki görüşlerinin altını çizdi. Bosna Hersek ile ilgili yapılan sunumlara linkten ulaşabilirsiniz:

4 Türkiye-Bosna Hersek-Sırbistan İş Forumu, 20 Ekim 2015 Türkiye-Bosna Hersek-Sırbistan İş Forumu, T.C. Ekonomi Bakanı Sn. Nihat Zeybekci, Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Sn. Mirko Šarović, Sırbistan Ticaret, Turizm ve Telekom Bakanı Sn. Rasim Ljajic, DEİK Başkan Mehmet Büyükekşi, Bosna Hersek Dış Ticaret Odası Başkanı Nemanja Vasić, Sırbistan Ticaret Odası Başkanı Marko Čadež in katılımları ile 20 Ekim 2015 tarihinde Bosna Hersek te gerçekleşti. DEİK, Sırbistan Ticaret Odası işbirliğinde ve Bosna Hersek Dış Ticaret Odası ev sahipliğinde ilki düzenlenen İş Forumunda Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, üç ülke arasında imzalanan eylem planının tüm Balkanlara ve Avrupa ya pozitif etkiyle geri döneceğini söyledi. Bölge ülkelerinin de bu anlaşmaya dahil olmak isteyeceğini belirten Zeybekci, Türkiye, Bosna Hersek ve Sırbistan ın üç ülkeden çok daha fazlasını ifade ettiğini söyledi. Türkiye nin komşu ülkelerinin yaşadığı sıkıntılara ve siyasi ateş çemberinin içinde olmasına rağmen ekonomik alanla dünyada önemli bir noktaya gelmeyi başardığını belirten Zeybekci, bugün Afrika da ve Orta Asya da Türkiye nin kilit yatırımlarının olduğunu söyledi. Türkiye nin tüm tecrübelerinin paylaşılması konusunda hazır olduğunu belirten Zeybekci, foruma katılan Türk firmalarından özellikle işbirliğini ve yatırım imkanlarını detaylı olarak değerlendirmelerini rica etti. 19 Ekim tarihinde diğer bakanlar ile gerçekleşen toplantıdan çıkan kararlardan birini açıklayan Zeybekci, DEİK ile Sırbistan Ticaret Odası ve Bosna Hersek Dış Ticaret Odası nın 2016 senesinde üçlü Yatırım Forumu ve ortak turizm çalışması yapılmasının öngörüldüğünü söyledi.

5 Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Mirko Šarović, Bosnalı ve Sırp iş adamlarının Türkiye nin dünya üzerindeki tüm ticaret müşavirliklerinin faydalanabileceğini söyledi. İstanbul da açılacak Sırbistan ve Bosna Hersek Ticaret Müşavirliğinin eşsiz bir fırsat olduğunu belirten Šarović, bu işbirliği için Türkiye ye minnet duyduğunu ifade etti. Sırbistan Ticaret, Turizm ve Telekom Bakanı Rasim Ljajic, Rusya'ya ilave Kazakistan ve Ukrayna ile STA sürecinde olduklarını belirten Ljajic, üç ülkenin de iş adamlarına bu noktada gerekli desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. DEİK Başkan Mehmet Büyükekşi, Türkiye, Bosna Hersek ve Sırbistan arasında başlayan süreç ve ilkini düzenlediğimiz üçlü iş forumu Balkanlar da barış ve istikrarın kalıcı hale gelmesine katkı sağlayacaktır dedi. Balkan ülkelerinin Avrupa Birliği nin kıyısında değil, AB nin merkezinde yer alması gerektiğini belirten Büyükekşi, hedeflerin gerçekleşebilmesinin ancak bölge içi güçlü işbirliği ve entegrasyon ile mümkün olacağını vurguladı. Bosna Hersek, Sırbistan ve Türkiye arasında harekete geçirilecek dinamizmin bölgede daha geniş bir refah ve istikrar alanı oluşturmak için son derece önemli olduğunu ifade eden Büyükekşi konuşmasını şöyle sürdürdü: Bugün bu forum vesilesiyle Bosna Hersek Dış Ticaret Odası (FTC B&H), Sırbistan Ticaret Odası (SCC) and DEİK arasında imzalanacağımız işbirliği anlaşması ve akabinde çizilecek yol haritası ile şirketlerimiz arasında bu türden üçlü işbirliği ve ortaklıklarımız hız kazanacak. Tarihten gelen ortaklığımızı çeşitlendirerek güçlendirip, ortak geleceğimizi birlikte şekillendirelim. Bosna Hersek Dış Ticaret Odası Başkanı Nemanja Vasić, Bu üç ülke arasındaki güçlü tarihi ve kültürel bağların aynı şekilde ekonomik alanda da kendisini göstermesini umduğunu belirterek, küresel pazarda bu işbirliğinin anlaşma ülkelerini daha da güçlü kılacağını söyledi. Sırbistan Ticaret Odası Başkanı Marko Čadež, Sırbistan Ticaret Odası olarak DEİK ve Bosna Hersek Dış Ticaret Odası ile önümüzdeki dönemde işbirliklerimizi arttırmaya büyük önem veriyoruz dedi. Toplantının açılış konuşmalarının ardından, DEİK, Bosna Hersek Dış Ticaret Odası ve Sırbistan Ticaret Odası arasında üçlü işbirliğini arttırmak amacıyla Mutabakat Zaptı (MOU) imzalandı. Ayrıca Emay firması, IPSA(BH) firması ile MoU imzaladı. Bakanlarının ayrılmasının ardından, üç ülke arasında öncelikli işbirliği yapılacak alanlar olarak belirlenen sektörler hakkındaki panellere geçildi.

6 Sektörel Oturumlar Sektörel oturumlar çerçevesinde Bosna Hersek tarafı metal sektörünü, Sırbistan tarafı tarım ve işlenmiş gıda sektörünü, Türkiye tarafı ise enerji, altyapı ve inşaat sektöründe ticaret ve yatırım fırsatları hakkında sunumlar gerçekleştirdi. Metal Sektöründe Üçlü Ticaret ve Yatırım Fırsatları Bosna Hersek İhracat Teşvik Ajansı Direktörü Sn. Enes Aliskovic tarafından gerçekleştirilen sunum üç ülkenin metal sektöründeki durumuna ve işbirliği alanlarına ışık tuttu. Bosna Hersek in toplam ihracatının %20 si, toplam üretiminin 4 te ine tekabül eden sektörün temel üretim malları otomotiv parçaları, alüminyum doğrama ve inşaat malzemeleri olarak belirtilirken, ihracat yapılan ülkelerin Batı Balkanlar, Almanya, İtalya, Avusturya ve İskandinav ülkeleri olduğunun altı çizildi. Sırbistan ın sanayi üretiminin %4 ünü kapsayan metal sektörünün ihracat yaptığı ülkelerin Rusya, Almanya ve Bosna Hersek olduğu ifade edildi. Türkiye nin 2014 yılında 49.3 milyar Avro ihracat gerçekleştirdiği sektör, üretim girdilerinin %85 ini iç kaynaklardan sağlıyor olması sektörün dışa bağımlılığını azaltan önemli bir faktör olarak ifade edildi. Otomotiv sanayindeki artan üretim kapasitesiyle dünyada 17. Sırada bulunan Türkiye nin ihracat yaptığı ülkeler Birleşik Krallık, Almanya, Fransa ve İtalya olarak belirtildi. Bosna Hersek tarafının yaptığı sunuma linkten ulaşabilirsiniz: Tarım ve İşlenmiş Gıda Sektöründe Üçlü Ticaret ve Yatırım Fırsatları Sırbistan Tarım Birliği nden Nenad Budimovic tarafından yapılan sunumda gelecek dönemde üçlü işbirliğini arttırmak amacıyla ne gibi faaliyetler gerçekleştirilebileceğine dikkat çekildi. Türkiye ve Bosna Hersek arasında var olan ve et ve süt ürünlerinin ticaretini de kapsayan genişletilmiş Serbest Ticaret Anlaşması çerçevesinde, Bosna Hersek in Türkiye ye yaptığı ihracatın Sırbistan ın Türkiye ye yaptığı ihracattan daha fazla olduğu görülmektedir. Gelecek dönemde sektördeki üçlü ticareti arttırmak amacıyla Türkiye nin sahip olduğu teknik kapasite ve know-how ını paylaşmasının yanı sıra, tarım ve gıda sektörüne ilişkin üç ülkede ardıl olacak şekilde fuar ve seminerler düzenlenmesi önerildi. Ayrıca Türk işadamlarının Sırbistan a gerçekleştirecekleri yatırımlarla Rus pazarına da direk açılabileceklerinin altı çizildi. Bu kapsamda Türkiye ve Sırbistan arasındaki anlaşmaların sürecinin hızlandırılmasının ve derinliğinin arttırılmasının önemi vurgulandı. Sırbistan tarafının yaptığı sunuma linkten ulaşabilirsiniz:

7 Enerji, Altyapı ve İnşaat Sektöründe Üçlü Ticaret ve Yatırım Fırsatları Türkiye tarafına ait paneldeki sunumu DEIK Enerji İş Konseyi Başkanı Süreyya Yücel Özden gerçekleştirdi. İnşaat ve enerji yatırımları kapsamında oldukça güçlü konumda olan Türkiye nin Bosna Hersek ve Sırbistan daki fırsatları nasıl realize edebileceğine dair önerilerde bulunan Özden, enerji sektöründe üç ülke arasındaki işbirliğini arttırmak amacıyla bir an önce Üçlü Komite kurulmasının ve bu komitenin belirli periyodlarla bir araya gelmesi gerektiğini belirtti. Özellikle hidro enerji ve ulaşım altyapıları alanında ciddi işbirliği potansiyellerinin olduğu ifade edilirken, oluşturulacak komitenin bu projelere dair çalışmalarda bulunması gerektiğinin altını çizdi. Türkiye tarafının yaptığı sunuma linkten ulaşabilirsiniz:

8 Türkiye Katılımcı Listesi # İSİM SOYİSİM KURUM KURUM ÜNVANI FİRMA FİRMA UNVANI 1 Mehmet Büyükekşi Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu DEIK Başkan 2 Aleksandar Medjedovic DEIK / Türkiye-Sırbistan İş Konseyi Başkan Mundus Novus Group Mütevelli Heyeti Üyesi 3 Süreyya Yücel 4 Hamdi Aydin Özden DEIK / Enerji İş Konseyi Başkan Gama Holding a.ş. DEIK / Türkiye- Hırvatistan ve Türkiye- Karadağ İş Konseyleri 5 Birol Ergüven DEIK / Enerji İş Konseyi Başkan Başkan Emay uluslararasi mühendislik ve müşavirlik a.ş. LİMAK Enerji Danışmanı Başkanı CEO 6 Arzu Yagci DEIK / Uluslar arası Teknik Müşavirlik İş Konseyi Üye PGM Proje Gözetim CEO 7 Aslı Özelli DEIK 8 Bahadır Öztanyel TIM Genel Sekreter Genel Sekreter 9 Senat Alp Alper group 10 Senan İdin 11 Onat Angi Aves Enerji yag ve gida san.as Aves Enerji yag ve gida san.as Genel Müdür 12 Sherafedin Bala Beko balkans 13 Ethem Sancak BMC otomotiv sanayi ve ticaret a.ş. Başkanı 14 Mehmet Uğurlu 15 Cihangir Fikri Saatcioğlu BMC otomotiv sanayi ve ticaret a.ş. Çift kartal mill machine and stone ındustry trade co.ınc 16 Murat Ozler Deryalar tur. ins 17 Mehmet Kaba 18 Memet emin Arslan Emay uluslararasi mühendislik ve müşavirlik a.ş. Etçii gıda a.ş. Mali işler grup başkanı Başkan Genel Koordinatör Genel Müdür Başkanı 19 Ahmet Yücesan Etçii gıda a.ş. -

9 20 Fevzi Şilik Fevfki d.o.o 21 Fatih Karaca Halkbank a.d. beograd 22 Aleksandar Calovic Halkbank.a.d. beograd Muhammet Emin Kerim Enver Özmüftüoğlu Özmüftüoğlu 25 Celıl Ahmed Kentkart Hedef Group Hotels / Deryalar turizm.işl.tic.ve san.a.ş. Hedef Group Hotels / Deryalar turizm.işl.tic.ve san.a.ş. Başkanı Pazarlama Müdürü Üyesi İcra Kurulu Başkanı Başkanu Balkan Bölgesi Sorumlusu 26 Mehmet berkay Celik Kentkart Pazarlama Müdürü 27 Ecegül Kangaloğlu Teklas kauçuk a.ş Finans Müdürü 28 Kadır Usta Tibet ıth. ıhr. ve koz. san. a.s. İhracat Bölge Müdürü 29 Firat Dursun Turk eximbank 30 Mehmet Bilir Yardimci Enerji üretimi makine sistemleri san. tic. a.ş. Uluslar arası Finans Müdürü Başkanı 31 Esad Bazdar Bigmev Proje Yöneticisi 32 Adis Alagic Bigmev Proje Yöneticisi 33 Selmo Cikotic Bigmev Ülke Müdürü 34 Cenita Kocaman Bigmev Genel Sekreter 35 Nil Osmanoğlu DEIK İş Konseyleri Koordinatör Bosna Hersek Katılımcı Listesi # İSİM SOYISIM FİRMA FİRMA ÜNVANI SEKTÖR 1 Enes Čengić 2 Mersad Ramović 3 Amer Obradović Energoinvest j.s. Sarajevo Head of the director's office Construction 4 Ešref Gačanin IPSA Institut Advisor Construction

10 5 Enko Hubanić General director 6 Dragan Jevtović Executive technical director 7 Nikola Radovanović Integral inženjering j.s. Executive marketing director Construction 8 Nikola Baštinac Assistant of executive marketing director 9 Samir Hamzić 10 Lario Lovrić Eko San ltd. Energy sector 11 Edah Aličić Enker d.d. Sales manager Metal sector 12 Mehmed Pozderac LIVA Energy doo Marketing and sales director 13 Krunoslav Rašić ACBiH-Automotive cluster in Bosnia & Herzegovina Manager 14 Davor Mulalić Commercial director Brajlović ltd. 15 Samir Brajlović Sarajevo Head of marketing department 16 Fahrudin Salihović Pivara j.s. Tuzla 17 Edin Hodžić Jurist Metal sector Metal sector Food sector Food sector 18 Merima Dževdetbegović Menprom ltd. Tuzla Food sector 19 Vladimir Šušnjar Eko Bel ltd. 20 Almin Karamehić Executive director Management advisor for 21 Ševal Suljkanović Bimal j.s. economic affairs 22 Jusuf Arifagić Arifagić investment 23 Medina Arifagić Sales manager ltd. 24 Almir Hodžić Jurist Food sector Food sector Agriculture 25 Emir Vilić Milkos d.d. Export manager Food industry 26 Nirves Bulaja 27 Nermina Džafić Brovis d.d. 28 Alem Laličić Poslovni sistem RMK Predsjednik NO 29 Vedad Šestić Zenica General director 30 Adisa Karahodžić Koteks ltd. Tešanj 31 Hamza Hotić Head of finance Food industry Fair organization Textile 32 Kemal Čolak Promo Donji Vakuf General director Wood industry 33 Nihad Alibegović Honi ltd. Advisor Services

11 34 Hamza Kazazić Šipad komerc 35 Faris Hadrović Philip Morrs 36 Ivan Miletić Philip Morrs 37 Taylan Suer Philip Morrs 38 Islam Zukan Art Medikal doo 39 Ibrahim Mameledžija Prima Inter 40 Lejla Akšamija IPSA 41 Nidžara Ipsa 42 Jasminka Akšamija IPSA 43 Zlatan Ivanović Brojler 44 Edin Avdić Cemal-šped 45 Saša Urošević Žitoprodukt 46 Žarko Milić Žitoprodukt 47 Milan Kantić Vital Vrbas 48 Faruk Širbegović Širbegović inženjering ltd. Gračanica Construction Sırbistan Katılımcı Listesi Construction & Energy & Metal sector Company name Activity and address 1. IMK 14.oktobar AD Metal processing Kruševac Agricultural & Food sector 2 ITN Group doo Food manufacturing Zemun, Beograd and processing 3 Gebi doo Production of animal Čantavir feeding stuffs and flour 4 LAKI FARM DOO Trade in live cattle Šabac 5 PIK MORAVICA DOO Agricultural production, cereal growing, storage, processing and selling of cereals and oilseeds, breeding of fattening cattle, investments in production of electricity from biogas. Participant(s) Mr Miloš Isailović, Managing Mr. Bogoslav Dašić, for Production Želјko Brozović, Managing Mirjana Nikolić, Sales Manager Anđal Laslo, Sales Manager Milić Lazo, owner and director Goran Cerovina, Business Manager, Dragoslav Obradović, Sales Manager 6 AGRIMAX doo Research and Goran Saratlić,

12 Vrbas experimental development in biotechnology Other business sectors & institutions 7 Prva Iskra-namenska Explosives proizvodnja, Barič 8 PHILIP MORRIS SERVICES DOO BEOGRAD 9 ZAJEČAR Regional Chamber of Commerce 10 PPT NAMENSKA a.d. TRSTENIK 11 Sandžak Accredited Regional Development Agency (SEDA) manufacturing Business and management consultancy services Activities of both business and employer associations Manufacturing of weapons and military equipment Regional and local development, development of small and medium enterprises and entrepreneurs, attracting direct foreign investments, connecting and networking of small and medium enterprises, preparation and implementation of donor projects and programs. 12 Mirotin ltd. Vrbas Srdjan Vujicic Biočanin Stanoje, Managing Nikolić Branimir, Executive Ivan Miletić, of Corporate Activities in RS & MNE Tajlan Sver, General Manager, Faris Hadrovi, Manager Dejan Tošić, President Ivan Stojković, Association Secretary Anđelka Atanasković, Managing, Saša Batoćanin, Executive Samir Kačapor, Džemil Huseinović, Executive T.C. Saraybosna Büyükelçilik Ziyareti, 20 Ekim 2015 İş Forumunun ardından heyet, T.C. Saraybosna Büyükelçisi Sn. Cihad Erginay ın yerleşik Türk işadamlarına vermiş olduğu resepsiyona katıldı. Toplantı kapsamında T.C. Ekonomi Bakanı Sn. Nihat Zeybekci Türk işadamları ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyaretin ardından heyet Türkiye ye dönmek üzere Büyükelçilikten ayrıldı.

13 Bosna Hersek te Faydalı Kurumlar T.C. Saraybosna Büyükelçiliği Telefon: Faks: E-Posta: T.C. Saraybosna Ticaret Müşavirliği Telefon: Faks: E-Posta: Sırbistan da Faydalı Kurumlar T.C. Belgrad Büyükelçiliği Telefon: Faks: E-Posta: T.C. Belgrad Ticaret Müşavirliği Telefon: Faks: E-Posta: DEIK / Türkiye Bosna Hersek ve Türkiye Sırbistan İş Konseyleri Nil Osmanoğlu Telefon: E-Posta: nosmanoglu@deik.org.tr

Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü İş Forumu Konuşması. 26 Ekim 2016, Grand Wyndham Hotel, İstanbul. Ömer Cihad Vardan

Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü İş Forumu Konuşması. 26 Ekim 2016, Grand Wyndham Hotel, İstanbul. Ömer Cihad Vardan Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü İş Forumu Konuşması 26 Ekim 2016, Grand Wyndham Hotel, İstanbul Ömer Cihad Vardan T.C. Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci, Sırbistan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı

Detaylı

Sonuç Raporu: Türkiye-Bosna Hersek-Sırbistan Üçlü İş Forumu. 26 Ekim 2016 / İstanbul

Sonuç Raporu: Türkiye-Bosna Hersek-Sırbistan Üçlü İş Forumu. 26 Ekim 2016 / İstanbul Türkiye-Bosna Hersek-Sırbistan Üçlü İş Forumu 26 Ekim 2016 / İstanbul Sonuç Raporu: Türkiye, Bosna Hersek ve Sırbistan arasındaki ekonomik işbirliğini artırmak amacıyla tesis edilen Türkiye-Bosna Hersek-Sırbistan

Detaylı

8-Haz-16 Türkiye-Filistin İş Forumu

8-Haz-16 Türkiye-Filistin İş Forumu 8-Haz-16 Türkiye-Filistin İş Forumu 29-30 Mayıs 2016, Kudüs, Ramallah, Nablus Türkiye-Filistin İş Forumu Ramallah Toplantısı 1 29-30 Mayıs 2016, Kudüs, Ramallah, Nablus Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)

Detaylı

TİM.EİB.GSK.00.8/10382 Türk-Ürdün İş Konseyi Ortak Toplantısı Hk. (22 Ekim 2014) İzmir, 15/10/2014. Sayın Üyemiz,

TİM.EİB.GSK.00.8/10382 Türk-Ürdün İş Konseyi Ortak Toplantısı Hk. (22 Ekim 2014) İzmir, 15/10/2014. Sayın Üyemiz, Sayı Konu : : TİM.EİB.GSK.00.8/10382 Türk-Ürdün İş Konseyi Ortak Toplantısı Hk. (22 Ekim 2014) İzmir, 15/10/2014 e-ileti Sayın Üyemiz, DEİK/Türk-Ürdün İş Konseyi nden alınan yazıda, 22 Ekim 2014 tarihinde

Detaylı

1 2 Eylül 2018, Bişkek

1 2 Eylül 2018, Bişkek T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın Kırgızistan a Resmi Ziyareti Vesilesiyle Özel Sektör Heyet Programı ve 1 2 Eylül 2018, Bişkek 2 T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın 1 2 Eylül

Detaylı

CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ

CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ Sayın Cumhurbaşkanımızın 2014 yılı Kasım ayında yapmış oldukları Cezayir gezisi sırasında, Cezayir le ticaret hacminin arttırılmasına yönelik yapmış oldukları irade beyanının

Detaylı

T.C BAŞBAKANI SAYIN AHMET DAVUTOĞLU VE JAPONYA BAŞBAKANI SAYIN SHINZO ABE NİN KATILIMLARIYLA DÜZENLENEN TÜRKİYE-JAPONYA İŞ FORUMU 14 KASIM 2015

T.C BAŞBAKANI SAYIN AHMET DAVUTOĞLU VE JAPONYA BAŞBAKANI SAYIN SHINZO ABE NİN KATILIMLARIYLA DÜZENLENEN TÜRKİYE-JAPONYA İŞ FORUMU 14 KASIM 2015 T.C BAŞBAKANI SAYIN AHMET DAVUTOĞLU VE JAPONYA BAŞBAKANI SAYIN SHINZO ABE NİN KATILIMLARIYLA DÜZENLENEN TÜRKİYE-JAPONYA İŞ FORUMU 14 KASIM 2015 CONRAD HOTEL İSTANBUL SONUÇ RAPORU DEIK ve JETRO işbirliği

Detaylı

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ULUDAĞ ÜYELERİNE Sayın Üyemiz; GENEL KONULAR 1. HOLLANDA BAŞKONSOLOSLUĞU HASTANE İNŞAATI SEMİNERİ HK. 2. AZERBAYCAN BAZI ÜRÜNLERİN GÜMRÜK VERGİLERİNDE DEĞİŞİKLİK HK. 3. ZİMBABWE TİCARET FİHRİSTİ HK. 4.

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İKİLİ İLİŞKİLER VE PROTOKOL DAİRE BAŞKANLIĞI İKİLİ İLİŞKİLER VE PROTOKOL DAİRE BAŞKANLIĞI İKİLİ İLİŞKİLER

Detaylı

2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU

2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU 2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU 04 Mart 2014 VII. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası VII. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası, 4 Mart 2014 tarihinde TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde ve

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: 70430465-TİM.OAİB.GSK.İDARİ.2017/1153-13260 Ankara, 21/06/2017 Konu: DEİK / Türkiye-Macaristan İş Forumu Hk. Sayın Üyemiz, SİRKÜLER (G-2017) Dış

Detaylı

TAYVAN - FİLİPİNLER ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

TAYVAN - FİLİPİNLER ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU TAYVAN - FİLİPİNLER ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU Ülkemiz ile Tayvan ve Filipinler arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla 03 Mayıs - 11 Mayıs 2014 tarihleri

Detaylı

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28-29 Kasım 2014 - Bursa Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve

Detaylı

KAYSERİ SANAYİ ODASI BOSNA HERSEK ÜLKE RAPORU

KAYSERİ SANAYİ ODASI BOSNA HERSEK ÜLKE RAPORU KAYSERİ SANAYİ ODASI BOSNA HERSEK ÜLKE RAPORU 04.12.2018 BOSNA HERSEK Ülke Raporu Resmi Adı : Bosna Hersek Yönetim Biçimi : Parlementer Cumhuriyet Başbakan : Denis Zvizdić Başkent : Saraybosna Nüfus :

Detaylı

TÜRKİYE-GİNE İŞ FORUMU SONUÇ RAPORU

TÜRKİYE-GİNE İŞ FORUMU SONUÇ RAPORU TÜRKİYE-GİNE İŞ FORUMU SONUÇ RAPORU 28 ARALIK 2016 Türkiye-Gine İş Forumu, Gine Cumhurbaşkanı Alphe Condé ve Gine Kamu-Özel Sektör İşbirliği ve Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı İbrahima Kassory Fofana

Detaylı

2015 Ağustos Ayı Bülteni

2015 Ağustos Ayı Bülteni 2015 Ağustos Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 05.08.2015 tarihinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Zafer Toplantı Salonunda saat 15:00 te Toprak Koruma Kurulu

Detaylı

19 24 KASIM 2013 ALMANYA - DÜSSELDORF

19 24 KASIM 2013 ALMANYA - DÜSSELDORF MEDICA 2013 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI ZİYARET RAPORU 19 24 KASIM 2013 ALMANYA - DÜSSELDORF Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI BAU MUNIH 2015 ULUSLARARASI YAPI FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI BAU MUNIH 2015 ULUSLARARASI YAPI FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU İZMİR TİCARET ODASI BAU MUNIH 2015 ULUSLARARASI YAPI FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlayan: Görkem Şavluğ Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü 21-24 OCAK 2015 BAU MUNIH 2015 ULUSLARARASI

Detaylı

15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA

15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA ACHEMA 2015 ULUSLARARASI KİMYA VE İŞLEME SANAYİ FUARI ZİYARET RAPORU 15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 ACHEMA 2015 ULUSLARARASI KİMYA

Detaylı

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU www.oka.org.tr trbusinessforum@oka.org.tr facebook/trbusinessforum Bölgeler arası uluslararası işbirliklerini kurmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

SAMİR VİLDİÇ BİGMEV PROJE MÜDÜRÜ MART, 2016

SAMİR VİLDİÇ BİGMEV PROJE MÜDÜRÜ MART, 2016 SAMİR VİLDİÇ BİGMEV PROJE MÜDÜRÜ MART, 2016 1 Bosna Hersek in toplam yüzölçümü 50.000 km² nüfus ise 4 milyon 1,5 saat uçuş mesafesindedir. 2 GENEL BİLGİLER Bosna Hersek Federasyonve RS Bölgesi olarak iki

Detaylı

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 06 Eylül 2013- (Hande Tibuk) Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanlığı ve Nrw.Invest tarafından ikinci kez Türk firmalarına Kuzey Ren-Vestfalya da gerçekleştirdikleri başarılı ve

Detaylı

MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ

MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ Mayıs 2013 Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü AB ve Uluslararası Organizasyonlar Masası 1. GENEL BİLGİLER Resmi adı : Macaristan Cumhuriyeti Başkenti

Detaylı

AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EYLÜL AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN EYLÜL AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 13 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: TİM.OAİB.GSK.ORG.2015/99-1567 Ankara, 26/01/2015 Konu: Türkiye-Finlandiya İş Forumu 04 Şubat 2015 Ankara SİRKÜLER (G-2015) Sayın Üyemiz, Türkiye

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (29.12.2017-25.01.2018) Oda Meclisimizin 25 Ocak 2018 tarih ve 59 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

Sayın Kazakistan Uluslararası Ticaret Odası ve Türkiye Kazakistan İş Konseyi Kazak Tarafı Başkanı

Sayın Kazakistan Uluslararası Ticaret Odası ve Türkiye Kazakistan İş Konseyi Kazak Tarafı Başkanı Sayın Kazakistan Uluslararası Ticaret Odası ve Türkiye Kazakistan İş Konseyi Kazak Tarafı Başkanı Ayan YERENOV, Sayın Türkiye-Kazakistan İş Konseyi Türk Tarafı Başkanı Mert SARI, Değerli Katılımcılar,

Detaylı

SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ

SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ Türkiye milli katılım organizasyonunun, T.C. Ekonomi Bakanlığı'na izin başvurusu yapılmış olup, Türkel

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI CEZAYİR FAS OTOMOTİV SEKTÖREL TİCARET HEYETİ

İZMİR TİCARET ODASI CEZAYİR FAS OTOMOTİV SEKTÖREL TİCARET HEYETİ İZMİR TİCARET ODASI Hazırlayan: Ahmet TOPRAK CEZAYİR FAS OTOMOTİV SEKTÖREL TİCARET HEYETİ 16 21 Kasım 2015 tarihleri arasında tarafından, Odamız 53. (Otomotiv ve Diğer Ulaşım Araçları Parçalarının İmalatı,

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 004220 13/12/2012 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2012 / 455 Sayın Üyemiz, 1. 2012 Yılı 2.Dönem

Detaylı

Bosna Hersek in toplam yüzölçümü km² nüfus ise 4 milyon 1,5 saat uçuş mesafesindedir.

Bosna Hersek in toplam yüzölçümü km² nüfus ise 4 milyon 1,5 saat uçuş mesafesindedir. HAZİRAN, 2017 1 Bosna Hersek in toplam yüzölçümü 50.000 km² nüfus ise 4 milyon 1,5 saat uçuş mesafesindedir. 2 GENEL BİLGİLER Bosna Hersek Federasyon ve RS Bölgesi olarak iki entitedir. Federasyon bölgesinde

Detaylı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile ortak basın toplantısında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile ortak basın toplantısında konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile ortak basın toplantısında konuştu Ekim 06, 2017-6:44:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile Cumhurbaşkanlığı

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 580 22/02/2013 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013 / 63 Sayın Üyemiz, 1. Macaristan 7. Tarım

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry NİSAN 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II- İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 MART / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2016 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2016 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

KENYA - TANZANYA TİCARET HEYETİ (22-29 Temmuz 2012) DEĞERLENDİRME RAPORU

KENYA - TANZANYA TİCARET HEYETİ (22-29 Temmuz 2012) DEĞERLENDİRME RAPORU KENYA - TANZANYA TİCARET HEYETİ (22-29 Temmuz 2012) DEĞERLENDİRME RAPORU Ülkemiz ile Kenya ve Tanzanya arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla 22 29 Temmuz 2012 tarihleri arasında Ekonomi Bakanlığı

Detaylı

MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI

MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI MEDICA Medikal Ürün ve Teknolojileri Fuarı 16 19 Kasım 2011 tarihleri arasında Almanya nın Düsseldorf kentinde düzenlenmiştir. 43.kez düzenlenen söz konusu

Detaylı

BENİN İNCELEME GEZİSİ SONUÇ RAPORU

BENİN İNCELEME GEZİSİ SONUÇ RAPORU 3.10.16 BENİN İNCELEME GEZİSİ SONUÇ RAPORU 18-22 Eylül 2016, Kotonu Benin İnceleme Gezisi, 18-22 Eylül 2016, Kotonu Türkiye-Benin iş Konseyi Başkanı Adnan Bostan, 18-22 Eylül 2016 tarihleri arasında Benin

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK.ARGE/001676 21/05/2013 Konu : Sirküler ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013/146 Sayın Üyemiz, 1. Türk-Sudan İş Forumu

Detaylı

BVKAE www.bornovavet.gov.tr

BVKAE www.bornovavet.gov.tr The British Chamber of Commerce of Turkey (BCCT) Türkiye de İngiliz Ticaret Odası Türkiye - İngiltere İngiltere Türkiye nin en önemli ticari ortaklarındandır 1 Türkiye - İngiltere 2007 Türkiye İngiltere

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

Bosna Hersek. olmak üzere iki entiteden oluşur. vardır. bağımsız olmaları yatırımcılar için (hızlı karar çıkma anlamında) avantajdır.

Bosna Hersek. olmak üzere iki entiteden oluşur. vardır. bağımsız olmaları yatırımcılar için (hızlı karar çıkma anlamında) avantajdır. Bosna Hersek Bosna Hersek in toplam yüzölçümü ve nüfusu: Bursa, Kütahya, Bolu, Bilecik, Uşak ve Çanakkale illerinin toplamına eşittir. ( 50.000 km² - nüfus 4 milyon ) Bosna Hersek * Federasyon bölgesi

Detaylı

Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti

Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu Toplantısı TOBB Plaza da

Detaylı

KAYSERİ SANAYİ ODASI. SLOVAKYA ÜLKE RAPORU 27 Kasım 2018

KAYSERİ SANAYİ ODASI. SLOVAKYA ÜLKE RAPORU 27 Kasım 2018 KAYSERİ SANAYİ ODASI SLOVAKYA ÜLKE RAPORU 27 Kasım 2018 SLOVAKYA Ülke Raporu Resmi Adı : Slovakya Cumhuriyeti Yönetim Biçimi : Parlamenter Demokrasi. Başkent : Bratislava Nüfus : 5.445.040 (2018 verl.)

Detaylı

NİJERYA ELEKTRİK-ELEKTRONİK VE BİLİŞİM SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

NİJERYA ELEKTRİK-ELEKTRONİK VE BİLİŞİM SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU NİJERYA ELEKTRİK-ELEKTRONİK VE BİLİŞİM SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU Ülkemiz ile Nijerya arasında ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla 12-17 Aralık 2011 tarihleri arasında EKONOMİ BAKANLIĞI

Detaylı

2nd International Defence Industry New Investments & Innovation Conference

2nd International Defence Industry New Investments & Innovation Conference 21 EKİM 2015 / 21 OCTOBER 2015 2. ULUSLARARASI SAVUNMA SANAYİİ YENİ YATIRIMLAR VE İNOVASYON KONFERANSI 2nd International Defence Industry New Investments & Innovation Conference 5*The Green Park Hotel,

Detaylı

14 19 OCAK 2016 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

14 19 OCAK 2016 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 14 19 OCAK 2016 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi

Detaylı

KURULUŞLAR / ORGANIZATIONS

KURULUŞLAR / ORGANIZATIONS BUSINESS DELEGATION FROM TURKEY FOR TURKEY-SERBIA BUSINESS FORUM, 28 DECEMBER 2015, BELG # Name and Surname Organization / Company Titles 1 ÖMER CİHAD VARDAN DEİK PRESİDENT 2 YASAR DOGAN DEİK / TUMSIAD

Detaylı

Erdoğan ve Maduro görüşmesinin ayrıntıları neler?

Erdoğan ve Maduro görüşmesinin ayrıntıları neler? Erdoğan ve Maduro görüşmesinin ayrıntıları neler? Cumhurbaşkanı Erdoğan: Halkın iradesinin üzerinde güç olmadığına inanıyoruz 07.10.2017 / 09:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm Latin dostlarımızın barış içinde

Detaylı

46.Yıl. 2009 Yılı Faaliyet Raporu HEYET ZİYARETLERİ. ASO I.Organize Sanayi Bölgesi

46.Yıl. 2009 Yılı Faaliyet Raporu HEYET ZİYARETLERİ. ASO I.Organize Sanayi Bölgesi 13 HEYET ZİYARETLERİ 13.1. Cibuti Cumhurbaşkanı Ziyareti: Cibuti Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı üst düzey yetkililerinden oluşan 100 kişilik heyet Başkan Vekilimiz Sn.Fahrettin KÜRKLÜ nün evsahipliğinde

Detaylı

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı Değerli Basın Mensupları, 03.06.2014 Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk günlerinde, size, Türk insanının aklından,

Detaylı

KAZAKİSTAN - AZERBAYCAN ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

KAZAKİSTAN - AZERBAYCAN ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU KAZAKİSTAN - AZERBAYCAN ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU Ülkemiz ile Kazakistan ve Azerbaycan arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla 25 Ekim - 31 Ekim 2014 tarihleri

Detaylı

BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ

BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ Bu yıl 26 30 ekim tarihleri arasında 7. Kez düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler Fuarı Antalya Expo Center Fuar ve Kongre Merkezinde yapıldı. Türkiye nin birçok

Detaylı

2011 MİLANO ULUSLAR ARASI MOBİLYA FUAR RAPORU Salone Internazionale del Mobile

2011 MİLANO ULUSLAR ARASI MOBİLYA FUAR RAPORU Salone Internazionale del Mobile 2011 MİLANO ULUSLAR ARASI MOBİLYA FUAR RAPORU 2011 Salone Internazionale del Mobile 13-17 Nisan tarihleri arasında İtalya nın Milano kentinde düzenlenen 42. (S. Internazionela Del Mobile) Milano Uluslararası

Detaylı

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU www.oka.org.tr trbusinessforum@oka.org.tr facebook/trbusinessforum Bölgeler arası uluslararası işbirliklerini kurmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen

Detaylı

ENDONEZYA MALEZYA TİCARET HEYETİ (27 Mayıs 1 Haziran 2012)

ENDONEZYA MALEZYA TİCARET HEYETİ (27 Mayıs 1 Haziran 2012) ENDONEZYA MALEZYA TİCARET HEYETİ (27 Mayıs 1 Haziran 2012) Ülkemiz ile Endonezya ve Malezya arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla 27 Mayıs - Haziran 2012 tarihleri arasında Ekonomi Bakanlığı

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry KASIM 2016 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II-İLİMİZİN İHRACAT RAKAMI 2016 KASIM / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

TÜRKİYE GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ İŞ FORUMU

TÜRKİYE GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ İŞ FORUMU TÜRKİYE GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ İŞ FORUMU 28 Temmuz 2015, İstanbul Sonuç Raporu TÜRKİYE GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ İŞ FORUMU Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) SONUÇ RAPORU 28 Temmuz 2015, İstanbul Türkiye

Detaylı

KAYSERİ SANAYİ ODASI GÜNEY KORE ÜLKE RAPORU

KAYSERİ SANAYİ ODASI GÜNEY KORE ÜLKE RAPORU KAYSERİ SANAYİ ODASI GÜNEY KORE ÜLKE RAPORU 25.03.2019 GÜNEY KORE Ülke Raporu Resmi Adı : Kore Cumhuriyeti Kısa Şekli : Güney Kore Yönetim Biçimi : Başkanlık Modeli Cumhuriyet Başkent : Seul Nüfus : 51.418.097

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (25.05.2018-28.06.2018) Sayın Meclis Üyeleri, Oda Meclisimizin 28 Haziran 2018 tarih ve 04 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 25.05.2018-28.06.2018

Detaylı

LİBYA NIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI PROGRAMINDA TÜRK TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ KONFERANSI 10 NİSAN 2013, ANKARA

LİBYA NIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI PROGRAMINDA TÜRK TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ KONFERANSI 10 NİSAN 2013, ANKARA LİBYA NIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI PROGRAMINDA TÜRK TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ KONFERANSI 10 NİSAN 2013, ANKARA Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TürkMMMB), 25 Nisan 1980 tarihinde kurulan

Detaylı

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI Övgü PINAR-Nurel KILIÇ Yapı fuarları; mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan yöneticiler, mimarlar, mühendisler,

Detaylı

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 08 Ocak 2014 - (A. Murat Ersoy - Hande Tibuk) 2014 CATHIC organizasyonu PR hazırlıklarını yürüten Alkaş firmasından Esra Dalgıç ile Dernek Başkanımız Sayın Murat Ersoy ve

Detaylı

2-3 EKİM 2018, ANKARA

2-3 EKİM 2018, ANKARA DESTEKLERİYLE ORGANİZATÖR 2-3 EKİM 2018, ANKARA S O N U Ç R A P O R U OPERASYON ve İÇERİK PARTNERİ www.inpps.com ZİRVE HAKKINDA Terörle mücadele, malların dolaşımının kontrolü ve uluslararası sınırlardaki

Detaylı

Ambiente Almanya Frankfurt Fuarı : (12-16 Şubat 2010 ) Practical World İnternational Hardware Fuarı : (28 Şubat -3 Mart 2010 )

Ambiente Almanya Frankfurt Fuarı : (12-16 Şubat 2010 ) Practical World İnternational Hardware Fuarı : (28 Şubat -3 Mart 2010 ) 2010 Ambiente Almanya Frankfurt Fuarı : (12-16 Şubat 2010 ) Practical World İnternational Hardware Fuarı : (28 Şubat -3 Mart 2010 ) Bauma Fuarı : (19-25 Nisan 2010) Hong Kong Housware Fair Fuarı : (20-23

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

11-16 KASIM 2014 ALMANYA - DÜSSELDORF

11-16 KASIM 2014 ALMANYA - DÜSSELDORF MEDICA 2014 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI ZİYARET RAPORU 11-16 KASIM 2014 ALMANYA - DÜSSELDORF Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Şefi

Detaylı

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU)

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) İşbirliği Kuruluşu Tarafından Hazırlanacak) İşbirliği Kuruluşu Adı Programın Adı UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI İRAN STH İŞ GEZİSİ RAPOR ŞABLONU: GİRİŞ:

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (29.09.2017-26.10.2017) Oda Meclisimizin 26 Ekim 2017 tarih ve 56 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 29.09.2017-26.10.2017

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 26.10.2015 Ekim ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 38 üyeye Kapasite Raporu, 3 üyemize Ekspertiz Raporu ve 3

Detaylı

1) ENDONEZYA, ANGOLA, ÇİN - SORUNLAR ( ÖNEMLİ - SÜRELİ ) 2) TÜRKİYE- İNGİLTERE GÜMRÜK İDARESİ BAŞKANLARI TOPLANTISI ( ÖNEMLİ SÜRELİ )

1) ENDONEZYA, ANGOLA, ÇİN - SORUNLAR ( ÖNEMLİ - SÜRELİ ) 2) TÜRKİYE- İNGİLTERE GÜMRÜK İDARESİ BAŞKANLARI TOPLANTISI ( ÖNEMLİ SÜRELİ ) 1) ENDONEZYA, ANGOLA, ÇİN - SORUNLAR ( ÖNEMLİ - SÜRELİ ) Türkiye İhracatçılar Meclisi nden (TİM) alınan yazıya istinaden, ülkemizde yerleşik yabancı misyon şefleri ile yapılacak görüşmelerde dile getirilmek

Detaylı

qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq

qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq İZMİR TİCARET ODASI UR-GE KUYUMCULUK PROJESİ ST.PETERSBURG JUNWEX FUAR ZİYARETİ VE SEKTÖREL TİCARET HEYETİ ORGANİZASYONU RAPORU 5-8 ŞUBAT 2014 PROJE KOORDİNATÖRÜ: PINAR

Detaylı

2013 KASIM FAALİYET RAPORU

2013 KASIM FAALİYET RAPORU 2013 KASIM FAALİYET RAPORU www.howtoistanbul.com Tanıtım Toplantısı 12 Kasım 2013 A. Murat Ersoy İstanbul Valiliği'nin, İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü Ortaklığı, TÜRSAB

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU Yöresel ürünlerin piyasada tutundurulması

Detaylı

1) TÜRKİYE IRAK İŞ VE YATIRIM FORUMU KAPSAMINDA İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ DÜZENLENECEKTİR (ÖNEMLİ ) 2) TÜRKİYE-ÜRDÜN OKK II. TOPLANTISI ( ÖNEMLİ SÜRELİ )

1) TÜRKİYE IRAK İŞ VE YATIRIM FORUMU KAPSAMINDA İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ DÜZENLENECEKTİR (ÖNEMLİ ) 2) TÜRKİYE-ÜRDÜN OKK II. TOPLANTISI ( ÖNEMLİ SÜRELİ ) 1) TÜRKİYE IRAK İŞ VE YATIRIM FORUMU KAPSAMINDA İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ DÜZENLENECEKTİR (ÖNEMLİ ) Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda, Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği ve DEİK/ Türkiye Irak İş Konseyi

Detaylı

Türkiye-Filistin İş Forumu Mart 2016 DEİK, River Plaza TİM,Dış Ticaret Kompleksi

Türkiye-Filistin İş Forumu Mart 2016 DEİK, River Plaza TİM,Dış Ticaret Kompleksi 12.4.16 Türkiye-Filistin İş Forumu 16-17 Mart 2016 DEİK, River Plaza TİM,Dış Ticaret Kompleksi Türkiye-Filistin İş Forumu DEİK Türkiye - Filistin İş Konseyi tarafından 16-17 Mart 2016 tarihlerinde Filistin

Detaylı

KÖMÜR SEKTÖRÜ TOPLANTISI 12 MART Mart 2015, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ankara

KÖMÜR SEKTÖRÜ TOPLANTISI 12 MART Mart 2015, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ankara KÖMÜR SEKTÖRÜ TOPLANTISI 12 MART 2015 Sonuç Raporu: 12 Mart 2015,, Ankara ile birlikte, Müsteşar Nevzat Kavaklı başkanlığında gerçekleşen Kömür Sektörü Toplantısı, 12 Mart 2015 Perşembe günü saat 14:30'da

Detaylı

qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq

qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq İZMİR TİCARET ODASI UR-GE PLASTİK PROJESİ MOSKOVA INTERPLASTİCA FUAR ZİYARETİ VE SEKTÖREL TİCARET HEYETİ ORGANİZASYONU RAPORU 27-31 OCAK 2014 PROJE KOORDİNATÖRÜ: PINAR

Detaylı

Türkiye Bangladeş İş Konseyi Dakka Temasları Şubat 2018

Türkiye Bangladeş İş Konseyi Dakka Temasları Şubat 2018 Türkiye Bangladeş İş Konseyi Dakka Temasları 13-16 Şubat 2018 Bangladesh Ministry of Finance - Economic Relations Division (ERD) İle Toplantı, 13 Şubat 2018 Bangladeş Finans Bakanlığı Ekonomik İlişkiler

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımlı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

2014 MAYIS-HAZİRAN FAALİYET RAPORU

2014 MAYIS-HAZİRAN FAALİYET RAPORU 2014 MAYIS-HAZİRAN FAALİYET RAPORU 08 Mayıs 2014 (Turgut Gür) T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği işbirliğinde geliştirilen TUYUP: Turizm Sektöründe

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry EYLÜL 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (28.08.2015-18.09.2015)

Detaylı

Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 41 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz Raporu ve 7 adet de Fiili Tüketim

Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 41 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz Raporu ve 7 adet de Fiili Tüketim . Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 41 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz Raporu ve 7 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. . - Odamızın da desteklediği fuarlardan

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1.ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.2.ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK

Detaylı

OCAK-ŞUBAT-MART 2007 BÜLTENİ TEMA SEMİNERİ

OCAK-ŞUBAT-MART 2007 BÜLTENİ TEMA SEMİNERİ OCAK-ŞUBAT-MART 2007 BÜLTENİ TEMA SEMİNERİ Yüksekokulumuzda 10 Ocak 2007 günü TEMA Vakfı nın düzenlediği Erozyon, Çevreye Verdiği Zararlar ve Alınabilecek Önlemler konulu seminer verildi. Seminer tema

Detaylı

Satinalma. BuyerNetwork.net Satınalma Kulübü. Satınalma Yöneticileri Filo Kiralama Sektörünü Değerlendirdi

Satinalma. BuyerNetwork.net Satınalma Kulübü. Satınalma Yöneticileri Filo Kiralama Sektörünü Değerlendirdi Endüstriyel Pazarlama ve Satış Konferansı Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Buluşuyor 16 ARALIK 2015 Satınalma Meslek Uygulamaları ISSN 2149-1232 FİYAT 10 TL Satinalma Yıl: 3 Sayı: 36 ARALIK 2015 Satınalma

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 000290 28/01/2013 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013 / 41 Sayın Üyemiz, 1. GİK 45.Dönem Toplantısı

Detaylı

MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ

MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ Pınar Erdem AB Masası Uzman Ağustos 2009 1. GENEL BİLGİLER Resmi adı : Macaristan Cumhuriyeti Başkenti : Budapeşte Yüzölçümü : 93,030 km 2 Nüfusu : 9,905,596 (Temmuz 2009 tahmini)

Detaylı

T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın Çin Halk Cumhuriyeti ve Endonezya Cumhuriyeti ne Resmi Ziyaretleri Kapsamında İş Forumları

T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın Çin Halk Cumhuriyeti ve Endonezya Cumhuriyeti ne Resmi Ziyaretleri Kapsamında İş Forumları 11 AĞUSTOS 15 T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın Çin Halk Cumhuriyeti ve Endonezya Cumhuriyeti ne Resmi Ziyaretleri Kapsamında İş Forumları 28 Temmuz-1 Ağustos 2015 Sonuç Raporu TÜRKİYE-ÇİN

Detaylı

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ (TÜREK 2014 ) 5-6 Kasım 2014, İstanbul Fotoğraf: Emrah TAŞKIRAN TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ / 5-6 KASIM Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından üçüncüsü

Detaylı

Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK:

Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK: Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK: -BU FORUM KASIM AYINDA KATAR DA DÜZENLENECEK DÜNYA SOSYAL GÜVENLİK FORUMU NA IŞIK TUTACAKTIR -TÜRKİYE BUGÜN DÜNYANIN

Detaylı

ÜÇÜNCÜ TÜRK KENEŞİ İŞ FORUMU. (24 Ekim 2014, Nahçıvan) TÜRK KENEŞİ GENEL SEKRETERİ RAMİL HASANOV UN İŞ ADAMLARINA HİTABI

ÜÇÜNCÜ TÜRK KENEŞİ İŞ FORUMU. (24 Ekim 2014, Nahçıvan) TÜRK KENEŞİ GENEL SEKRETERİ RAMİL HASANOV UN İŞ ADAMLARINA HİTABI ÜÇÜNCÜ TÜRK KENEŞİ İŞ FORUMU (24 Ekim 2014, Nahçıvan) TÜRK KENEŞİ GENEL SEKRETERİ RAMİL HASANOV UN İŞ ADAMLARINA HİTABI Sayın Âli Meclis Başkanı, Sayın Bakan, Sayın Oda Başkanları, Değerli İş Adamları,

Detaylı

WETEX 2013 FUAR KATILIMI DEĞERLENDİRME RAPORU

WETEX 2013 FUAR KATILIMI DEĞERLENDİRME RAPORU WETEX 2013 FUAR KATILIMI DEĞERLENDİRME RAPORU Dubai Electricity and Water Authority (Dewa) tarafından düzenlenen The 15th Water, Energy, Technology and Environment Exhibition (WETEX) 2013, 15 17 Nisan

Detaylı

Türkiye-Ürdün İş Forumu

Türkiye-Ürdün İş Forumu 16.05.16 Türkiye-Ürdün İş Forumu 27 Mart 2016, Amman-Ürdün DEİK Türkiye-Ürdün İş Forumu 27 Mart 2016 Amman-Ürdün DEİK Türkiye-Ürdün İş Konseyi tarafından 27 Mart 2016 tarihinde Ürdün ün başkenti Amman

Detaylı

AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 24.08.2015 AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM

Detaylı

EXPO MİLANO 2015-LOMBARDIA BÖLGESİ YATIRIM FIRSATLARI TOPLANTISI 18 MART 2015

EXPO MİLANO 2015-LOMBARDIA BÖLGESİ YATIRIM FIRSATLARI TOPLANTISI 18 MART 2015 EXPO MİLANO 2015-LOMBARDIA BÖLGESİ YATIRIM FIRSATLARI TOPLANTISI 18 MART 2015 Sonuç Raporu: 18 Mart 2015, Venedik Sarayı İstanbul DEİK/Türkiye-İtalya İş Konseyi, İtalya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı