Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı :

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı :"

Transkript

1 Toplantı : CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Vakıflar Genel Müdürlüğü vazife ve teşkilâtı hakkındaki Kanunun bâzı maddelerinin değiştirilmesine ve bu kanuna bir fıkra ve ek maddelerle geçici maddeler eklenmesine dair kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Malî ve İktisadi İşler ve Bütçe ve Plân komisyonları raporları (Millet Meclisi /; Cumhuriyet Senatosu /0) (Not ; Millet Meclisi S. Sayısı : ) Iillet Meclisi Genel Sekreterliği.. Kanunlar Müdürlüğü Sayı : CUMHUBİYET SENATOSU BAŞKANLIĞINA Millet Meclisinin.. tarihli ncü Birleşiminde öncelik ve ivedilikle görüşülerek açık oy ile kabul edilen, Vakıflar Genel Müdürlüğü Vazife ve Teşkilâtı hakkındaki Kanunun bâzı maddelerinin değiştirilmesine ve bu kanuna bir fıkra ve ek maddelerle geçici maddeler eldenmesine dair kanun tasarısı, dosyası ile birlikte sunulmuştu,*. Saygılarımla. Fer ruh Bozbeyi Millet Meclisi Başkanı Not : Bu tasarı.. tarihinde Başkanlıkça İlk komisyona havale edilmiş ve Genel Kurulun 0,.. tarihli ve ncü birleşimlerinde öncelik ve ivedilikle görüşülerek kabul edilmiştir. (Millet Meclisi S. Sayısı : ) Malî ve İktisadi İşler Komisyonu raporu Cumhuriyet Senatosu Malî ve İktisadi tsler Komisyonu.. Esas No. : /0 Karar No. : Yüksek Başkanlığa Komisyonumuza havale buyurulan «Millet Meclisinin.. tarihli ncü Birleşiminde öncelik ve ivedilikle görüşülerek açık oy ile kabul edilen, Vakıflar Genel Müdürlüğü vazife ve Teşkilâtı hakkındaki Kanunun bâzı maddelerinin değiştirilmesine ve bu kamına bir fıkra ve ek maddelerle geçici maddeler eklenmesine dair kanun tasarısı, Komisyonumuzun.. tarihli toplantısında ilgili temsilcilerin de iştirakiyle her yönüyle tetkik ve müzakere edildi. Tasarı gerekçesinde belirtilen hususlar ve bunlara mütedair temsilcilerin verdikleri tamamlayıcı bilgiler Komisyonumuzca da uygun mütalâa edildiğinden mezkûr kanun tasarısı kendisine bağlı

2 cetvellerle birlikte Millet Meclisi Genel Kurulunca kabul edilen şekliyle aynen kabul edilmiştir. Öncelik ve ivedilikle görüşülmesi dileğiyle ve Cumhuriyet Senatosu Bütçe ve Plân Komisyonuna tevdi edilmek üzere saygıyla sunulur. Başkan Balıkesir M. Güler Sözcü Muş /. Bingöl Kâtip İzmir N. Çağatay Çanakkale Z. Termen Gaziantep /. T. Kutlar İstanbul. Akyürel: İstanbul //. Berkol Konya./. Varışlı Afyon Karahisar M. K. Karaağaç! loğlu Balıkesir N. S arlı cah İçel L. Bilgen Tabiî Üye $. Özkaya Tabiî Üye M. Ataklı Cumhuriyet Senatosu Bütçe re Plân Komisyonu Esas No. : /0 Keıyıt No. : Bütçe ve Plân Komisyonu raporu Yüksek Başkanlığa Millet Meclisinin. A. tarihli ncü Birleşiminde öncelik ve ivedilikle görüşülerek açık oy ile kabul edilen, Vakıflar Genel Müdürlüğü vazife ve teşkilâtı hakkındaki Kanunun bâzı maddelerinin değiştirilmesine ve bu kanuna bir fıkra ve ek maddelerle geçici maddeler eklenmesine dair kanun tasarısı, Komisyonumuzun Mayıs tarihli nci Birleşiminde ilgili Hükümet temsilcileri de hazır bulundukları halde tetkik ve müzakere olundu. I - Tasarı, 0 sayılı Kanunda bâzı değişiklikler ve bu kanuna bâzı ilâveler yapılmak suretiyle, Vakıflar Genel Müdürlüğünün günümüzün ihtiyaçlarını karşılıyacak bir teşkilâtlanmaya kavuşturulmasını, ve çalışma alanlarını tahdideden ve vakıfların bünyesine uygun olmıyaıı hükümlerin kaldırılmasını öngörmektedir. Vakıf, insanların yaratılışında mevcudolan hayır işleme ve başkalarına iyilik ve yardım etme arzularından doğmuş ve çok eski devirlerden beri birçok toplumlarda, ve özellikle İslâm ülkelerinde en gelişmiş hali ile görülen bir müessesedir. Memleketimiz bâzı vakıfların idaresi için yılında kurulan Evkaf Nezareti, Cumhuriyet devrinde Seriye ve Evkaf Nezareti adını almış; ve Mart 0 tarihli ve sayılı Kanunla ilga edilen bu teşkilâtın görevleri, Başbakanlığa bağlı olarak teşkil olunan Vakıflar Genel Müdürlüğüne tevdi edilmiş; yılında kabul edilen sayılı Vakıflar Kanunu ile de, mazbut ve mülhak vakıfların idare ve murakabesine yeni bir yön verilmiştir. sayılı Kanuna göre, mülhak vakıflar Vakıflar Genel Müdürlüğünün denetimi altında mütevellileri tarafından, mazbut vakıflar da doğrucan doğruya Genel Müdürlük tai'afmdan idare edilmektedir. C. Senatosu (S. Sayısı :

3 - Ancak, Vakıflar Genel Müdürlüğünün vazife ve teşkilâtı hakkındaki 0 sayılı Kanunun kabul ettiği idare esasları, bir hususi hukuk müessesesi olan vakıfların bünyesine uygun olmadığı gibi, çalışma alanları talıdidedildiğinden ve uyulması gereken formaliteler çalışmaları engellediğinden, 0 sayılı Kanunda bâzı değişiklikler yapılması zaruret haline gelmiş Ibulunmaktadır. Bu zaruret sonucunda hazırlanimış bulunan tasarının kabulü ile, Vakıflar Genel Müdürlüğünün bugünkü dağınık ve zayıf teşkilâtı yerine, daha toplu ve 'kaliteli elemanlardan müteşekkil yeni (bir teşkilât kurulması; ve çalışmaları zorlaştıran ve çalışma alanlarını tahdideden engelleyici mevzuat hükümlerinin kaldırılması 'suretiyle, genel müdürlüğün daha rahat ve verimli hizmet ifa etmesi ve girişeceği yeni teşebbüslerle memleketimizin kalkınma hami ele itin e katılması imkân dâhiline girmiş olacaktır. Bu itibarla tasarı Komisyonumuzca da uygun mütalâa edilmiş ve (benimsenmiştir. II - Millet Meclisi metninin nci, nci, Q ncü, -t ncü, ' nci, ncı ve nci maddeleri ilişik cetvellerle 'birlikte Komisyonumuzca aynen kabul edilmiştir. ITT - Tasarının Genel Kurulda öncelik ve ivedilikle görüşülmesi hususunda istemde bulunulması kararlaştırılmıştır. Genel Kurulun tasviplerine arz edilmek üzere Vükselk Baş'kanlığa saygı ile sunulur. Başkan ve Sözeli Ankara Ankara Edirne Kütahya T. Köker. Yetiş M. X. Er geneli î. E. Erdinç. Malatya Tabiî Üye Trabzon Urfa N. Akyurt S. Özgür A. Ş. Ağanoğlıı İ. E. Karakapıcı O. Senatosu (S. Sayısı : )

4 MÎLLET MECLİSİNİN KABUL ETTİĞİ METİN Vakıflar Genel Müdürlüğü vezıfe ve teşkilâtı hakkındaiki Kanunun bâzı maddeleriınn değiştirilmesine ve bu kanuna bir fıkra ve ek maddelerle geçici maddeler eklenmesine dair Kanun MADDE. İ0 sayılı Vakıflar Genel Müdürlüğü vazife ve teşkilâtı hakkındaki Kanunun,, 0 ve nci maddeleri aşağıdaki işekilde değiştirilmiştir: Madde. Vakıflar Genel Müdürlüğü merkez kuruluşu, Genel Müdürün yönetimi altında iki genel müdür yardımcısı ile mütehassıs müşavirlerden ve aşağıda yazılı dairelerden kurulur.. Teftiş Kurulu Başkanlığı,. Hukuk Müşavirliği,. Âbide ve Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı,. Mülhak Vakıflar Müdürlüğü,. ihayır İşleri ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü,. Emlâk Müdürlüğü,. İşletmeler ve İştirakler Müdürlüğü,. Arşiv ve Yayım Müdürlüğü,. Muhasebe Müdürlüğü, 0 Özlük İşleri Müdürlüğü,. Levazlm. ve Daire Müdürlüğü. Madde. Genel Müdürlük merkez vte illerdeki yapı, onarım ve tesisatın mimarlık, mühendislik ve şehircilik hizmetlerini gerektirdiğinde, kısmen veya tamamen, ücret karşılığında kendi kuruluşundan başkasına yaptırabilir. Bu hizmetleri yarışma konusu da yapabilir. Genel Müdürlük, yapı ionarım ve tesisat işleri için gerektiğinde yevmiyeli veya mukaveleli teknik eleman çalıştırabilir. Yukarda yazılı işler için yapılacak harcamalar ve verilecek ücretler ona ait ödenek veya fondan ödenir. Madde 0. Vakıflar Genel Müdürlüğü kuruluşundaki veznedar ve veznedar yardımcıları ile fiilen bu görevlerden birini yapan memurlara ve kıymet 'muhafızlarına, Genel Müdürlükçe aylıkları tutarının % - % sine kadar aylık kasa tazminatı verilebilir. Madde. Merkez ve iller kuruluşundaki; memurlara bütçede yer alan gelirlerin tahsilatından temettü ve faizler, yardım ve bağışlar, işletmelerle icra dairelerinden yapılacak tahsilat ve (taşınır taşınmaz mal satış bedelleri hariç) % e kadar tahsil aidatı verilebilir. Bu kanunun nci maddesi ile değiştirilen 0 ncu maddesinde yazılı kasa tazminatından faydalananlar (Veznedar ve veznedar yardımcıları ile fiilen bu görevleri yapanlar hariç) ile ek nci (maddesi uyarınca ödenek alanlara tahsil aidatı verilmez. MADDE. Aynı kanunun nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir... tarih ve sayılı Vakıf A'kaar ve arazinin ve mahsullerinin ne suretle kiraya verileceği ve.idare olunacağı hakkındaki Kanun, 0.. tarih ve sayılı Vakıf malların taksitle satılması ve kiraya verilmesi ve satış paralarının kullanılması ve emaneten idare edilen mülhak vakıflardan idare ve tahsil masrafı alınması hakkında Kanunun ncü maddesi,.. tarih ve sayılı Vakfa ait hisseli mahlûl yerlerin hissedarlarına ne suretle satılacağına dair Kanun,.. 0 tarih ve sayılı Vakıf memba suları ile orman ve zeytinliklerin işletilmesi hakkında Kanun ile ek ve değişiklikleri ve.. tarih ve 0 sayılı Kanunun nci maddesi kaldırılmıştır. Ç. Senatosu (S. Sayısı : )

5 MALI VE İKTİSADİ İŞLER KüMaiSYONU- NüN KABUL ETTİÖİ METİN Vakıflar Genel Müdürlüğü vazife ve teşkilâtı hakkındaki Kanunun bâzı maddelerinin değiştirilmesine ve bu kanuna bir fıkra ve ek maddelerle geçici maddeler eklenmesine dair Kanun MADDE. Millet Meclisince kabul edilen nci madde aynen kabul edilmiştir. BÜTÇE VE PLÂN KOMİSYONUNUN KABUL ETTİĞİ METİN Vakıflar Genel Müdürlüğü vazife ve teşkilâtı hakkındaki Kanunun bâzı maddelerinin değiştirilmesine ve bu kanuna bir fıkra ve ek maddelerle geçici maddeler eklenmesine dair Kanun MADDE. Millet Meclisince kabul edilen nci madde aynen kabul edilmiştir. MADDE. Millet Meclisince kabul edilen nci madde aynen kabul edilmiştir. MADDE. Millet Meclisince kabul edilen nci madde aynen kabul edilmiştir. C. Senatosu (S. Sayısı : )

6 _ (Millet Meclisinin kabul ettiği metin) MADDE. Aynı kanuna aşağ'dakı ek maddeler eklenmiştir: EK MADDK. 0 sayılı Kanunun. neü maddesinin birinci fıkrasında babsi «eren () ve () sayılı cetvellerde yazılı kadrolar kaldırılmış ve bunların yerine ilişik (D ve () saydı cetvellerde yazılı kadrolar konulmuştur. EK MADDE. sayılı Kanunun nci maddesine göre vakıf akaar ve toprakları (Mahlûl ve metruk verici' dahil) satışından ehle edilecek paralar, aynı kanunun saydı Kanımla değişik nci maddesinle ah solunan. laviz bedelleri ile Gfenel Müdürlüğün en son yıla ait kesin hesabı sonucu hâsıl olan gelir fazlasından idare meclisince kararlaştırılacak miktardaki para, ('.'."el bir fon hesabında toplanır. Mülhak Vakıfların akaar ve toprak (Mahlûl ve metruk yerler dâhil) satış bedellerinin bu fona katılmasında mütevellisinin muvafakati aranır. Bu fondan (J-enel Müdürlük Devlet Plânlama Teşkilâtının müspet görüşünü aldıktan sonra İdare Meclisinin kararı ve Başbakanın onayı ile ticari, sınai, zirai ve eğitim sahalarında işletime - ler ve sermayesinin en az c /(. i Vakıflara aidolnıak üzere şirketler' kurabilir veya sermayesi Vakıfları hissesi ile Devlet ve Kamu İktisadi Teşebbüslerinin hissesi toplamı c /r den az olmamak üzere kurulmuş veya kurulacak iştiraklere katılabilir. Bu fonla ilgili harcamalar' ve yapılan işlemler 0 sayılı Muhasebei Umumiye, sayılı Artırma, Ekşilime ve İhale, sayılı Bayındırlık Bakanlığı vazife ve Teşkilâtı hakkındaki kanunlar ile ek ve değişiklikleri hükümlerine tabi değildir. EK MADDE. Tarihî veya mimari kıymeti haiz bulunduğu tesbit edilen muhafazası gerekli âbide ve eski eserlerin onarım ve restorasyonu ile diğer vakıf taşınmaz malların inşaat ve onarımlarında ve bu işler için lüzumlu malzemenin satmalmmasmda, vakıf taşınmaz malların kiraya verilmelerinde, mahsullerinin satışlarında ve taşınmaz mal satınalınmasında. sayılı Artırma, Eksiltme ve İhale Kanunu hükümleri uygulanma/:. EK MADDE. Genel Müdürlük memurları bu kanuna göre kurulacak işletme ve şirketlerin ve iştiraklerin idare meclisi veya murakıplıklarında görev alabilirler. EK MADi)K. Gureba Hastanesinde çalışan tabip, dıştabibi. eczacı, biyolog, kimyager, kimya mühendisi, kimya lisansiye ve veteriner hekimlere ; (Sağlık ve Sosyal Vardım Bakanlığı teşkilâtında, çalışmakta olup hususiyet arz edim yer ve hizmetlerde görevlendirilen sağlık personeline ödenek verilmesine dair.. J tarih ve sayılı Kanun) hükümleıi uygulanır. EK MADDE. Vakıflar Genel Müdürlüğüne yapılan her türlü bağışlar, bağış yapanın göstereceği şartlara uygun surette kullanılır veya sarf olunur. Taşınmaz mallar özel bir deftere kaydedilir. Paralar ile diğer menkul kıymetler ve taşınmaz malların gelirleri ayrı bir fon hesabında toplanır. Bu fon ile ilgili harcamalar ve işlemler, ek ikinci maddenin son fıkrası hükmüne tabidir. KK MADDr]. Genel ".Müdürlüğün İdare Meclisi Başkanı ve üyeleriyle tvenei müdür ve genel müdür yardımcıları kadrolarım işgal edenlere, müktesep maaş derecelerine bakılmaksızın ilişik (() sayılı cetvelde yazılı miktarlarda tahsisat verilir. Bu kadrolara -atananlardan yıllık izinlerini kullananlar ile, yurt içine ve yurt dışına geçici bir görevle gönderilenler hariç, görevleri başında bulunmıyanlara görevlerinden ayrı bulundukları sürece tahsisat verilmez. Hastalık sebebiyle görevi başına gelemiyenlere bu yüzden görevlerine devam etmedikleri günlerin toplamı bir yılda 0 günü geçmemek kaydiyle hu tahsisat ödenir. Tahsisatla ilgili diğer hususlarda, sayılı Kanunun neü maddesi hükmü uygulanır. C. Senatosu (S. Sayısı : )

7 Malî ve İktisadi İşler Komisyonunun kabul ettiği metin MADDE. Millet Meclisince kabul edilen ncü madde aynen kabul edilmiştir. Bütçe ve Plân Komisyonunun kabul ettiği metin MADDE. Millet Meclisince kabul edilen ncü madde aynen kabul edilmiştir. C. Senatosu (S. Sayısı : ;

8 - - (Millet Meclisinim kabul ettiği metin) Bu ödeme.. tarih ve sayılı Kanunun geçici nci maddesi hükümlerine tabidir. İşletmeler, şirket ve iştiraklerde görev alanlara bu tahsisat verilmez. MADDE. Değişik ve nci maddeler ile ek ve ncü maddelerde belirtilen hususların ne suretle uygulanacağı bir yönetmelikle düzenlenir. MADDE. Aynı kanuna aşağıdaki geçici maddeler eklenmiştir. GEÇİCİ MADDE. Bu kanun yürürlüğe girdiği tarihte Genel Müdürlük merkez ve iller kuruluşlarında çalışanlardan unvanlarında değişiklik yapılmış olan veya olmıyan veya hizmetleri kaldırılmış olanlar, üç ay içinde müktesep derece aylıkları ile maaş derecelerine uygun görevlere yeniden atanabilirler. Geçici görev, hastalık, izin gibi kanuni sebeplerle görevi başında bulunmıyanların, Genel Müdürlük kuruluşunda aylıklı bir göreve atanmaları halinde işe başlama kaydı aranmaksızın aylıkları verilir. GEÇİCİ MADDE. Bu kanunun ek nci maddesine göre şirket ve işletmeler kuruluncaya kadar mevcut işletmeler hakkında sayılı Kanun, ek ve değişiklikleri hükümlerinin uygulanmasına devam olunur. GEÇİCİ MADDE. Bu kanuna bağlı () sayılı cetvelde yazılı kadrolardan ilişik () sayılı cetvelde gösterilen kadrolar, bu kanunun yürürlüğe girmesini takibeden malî yılda kullanılmaz. MADDE. Bu kanunun ncü maddesi kanunun yayımı tarihinden üç ay sonra, diğer maddeleri yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE. Bu kanunun hüküm]erini Başbakan yürütür. C. Senatosu (S. Sayısı : )

9 Malî ve İktisadi İşler Komisyonunun kabul ettiği metin 0- (Bütçe ve Plân Komisyonunun kabul ettiği metin MADDE. Millet Meclisince kabul edilen ncü madde aynen kabul edilmiştir. MADDE. Millet Meclisince kabul edilen nei madde aynen kabul edilmiştir. MADDE. Millet Meclisince kabul edilen ncü madde aynen kabul edilmiştir. MADDE. Millet Meclisince kabul edilen nei madde aynen kabul edilmiştir. MADDE. Millet Meclisince kabul edilen ncı madde aynen kabul edilmiştir.. MADDE. Millet Meclisince kabul edilen nei madde aynen kabul edilmiştir. MADDE. Millet Meclisince kabul edilen ncı madde aynen kabul edilmiştir.. MADDE. Millet Meclisince kabul edilen nei madde aynen kabul edilmiştir. C. Senatosu (S. Sayısı : )

10 _ 0 Millet Meclisinin kabul ettiği metne bağlı cetveller () SAYILI CETVEL (Kaldırılan kadrolar) T). ivetin nevi Aded Maa D. iyetin nev'i Aded Maa 0 MERKEZ Umum Müdür Umum Müdür Muavini Umum Müdürlük Mütehassıs Müşaviri (Ekonomi) Umum Müdürlük Mütehassıs müşaviri (Teknik) Teftiş Reis Müfettiş Muavini Heyeti Not : Müfettişlerden ikisi Y. Mimar veya Y Mühendis ol a.bilir. Hukuk Müşavirliği Hukuk Mşaviri Müşavir (Avukat) (aynı zamanda Hukuk Müşavir Muavinliği yapar) Avukat 0 Tetkik u Âbide ve Yapı İşleri Dairesi Mutemet ve Ambar u Âbideler Yapı İşleri Şubesi Başmühendis veya Başmimar (Şube Müdürlüğü vazifesini yapar, ihtisas mevkii) Tesisat Mütehassısı (Y. Mühendis, ihtisas mevkii) Betonarme Mütehassısı (Y. Mühendis, ihtisas mevkii) Y. Mimar veya Mühendis (İhtisas mevkii) Mühendis veya Mimar (İhtisas mevkii) Başressam Ressam -I Müdür i> Müdür Muavini Şubesi Başmimar (Şube Müdürlüğü vazifesini yapar, ihtisas mevkii) Restorasyon Mütehassısı (Y. Mimar, ihtisas mevkii) Rolöve Mütehassısı (Y. Mimar, ihtisas mevkii) Y. Mimar (İhtisas mevkii) Hay irişleri ve Mülhak r nkıflar Müdürlüğü o 0 Reis (Y. Mimar veya Y. Mühendis, ihtisas mevkii) Mütehassıs Müşavir (Y. Mimar, ihtisas mevkii) Şef 0 Hay}rişleri Iiürosa C. S; '-ıınt'osu CS. Savı sı : )

11 _ iyetin nev'i Aded Maa D. ivctiıı Nevi Aded M Şef Memuı MülhaJ; Vakıflar Takip ve Tetkik > İT." İ ı Emlâk Müdürlüğü Varidat Müdür Müdür Muavini Ziraat Mütehassısı Şet Kadastro Fen u Arşiv ve Neşriyat Yakıt Kayıtla: - Mütehassısı (ihtisas mevkii) Vakıf Kayıtlar Mütehassısı ("ihtisas mevkii) Vakıf Kayıtlar Mütehassısı (ihtisas mevkii) Mütercim füdürlüğü 0 0 Müdür. Aırsiv >.-; Büro Seli..0 i Merkez Muhasipliği Mesul Muhasip Veznedar Kefalet u Zatisleri, Levazım ve Evreık Müdürlüğü Müdür İS Doktor Zatisleri 0 Sicil Tetkik u. Evrat,- ve Dosya Neşriyat Baş rapor t ör Raportör Kütüphane ve Claleri u Müdür Müdür Muavini fuhasebe f iklürlüğü Bütçe ve hesabı kati 0 0 Büro şefi 0. V. Senatosu S. Savısı : i) Levazım Avnivat Muhasibi 0 Mutemet A'e Levazım u Vilâyetler Teşkilâtı Başmüdür (İstan'bul) (i Başmüdür Muavini (İstanbul) i - Mııhakemat Müdürü (Avukat. İstanbul) (> Mııhakemat Müdür Muavini (Avukat, İstanbul).

12 D. iyetin, nev'i Addd Maaş D. iyetin ney'i Aded Maaş o O Avukat Avukat Mütehassıs Başmimar (İhtisas mevkii İstanbul) Y. Mimar veya Y. Mühendis (İhtisas mevkii) Y. Mimar veya Y. Mühendis (İhtisas mevkii) Y. Mimar veya Y. Mühendis (İhtüısas mevkii) Mmta'ka veya Vilâyet Müdürü Şube Müdürü (İstanbul) Şube Müdürü (İstanbul) o o Şube Müdür Muavini (İstanbul) Şef i Muhasebeci Vilâyet veya Kaza u Kontrolör Veznedar Veznedar Muavini Veznedar Doktor (İstanbul) Veznedar Mutemet Ambar u Fen u o () SAYILI CETVEL (Kaldırılan Kadrolar) û Reis Aza İdare Meclisi 00 f Şef () SAYILI CETVEL MERKEZ KURULUŞU Genel Müdür Genel Müdür Yardımcısı Müşavir Teftiş Kurulu Başkanlığı Başkan Baş Müfettiş Eklenen kadrolar Müfettiş Müfettiş Yardımcısı o O (*) Not : Müfettişlerden ikisi Y. Mimar veya T. Mühendis olabilir. O. Senatosu Hukuk Müşaviri (S. Sayısı : ) Hukuk Mi'ışa virliği

13 D. Görevin çeşidi Aded d Müşavir Avukat (Aynı zamanda Hukuk Müşavir yardımcıyıdır.) ' Avııikat Tetkik u 0 Takip a İl Âbide ve Yapıişleri Dairesi. Başkanlığı Maaş j Başkan (Y. Mimar veya Y. Mühen'diiis, ihtisas mevkii) Mütehassıs Müşavir (Y. Mimar, İhtisas mevkii) üro Şefi Abideler Şubesi Y. Mimar (Şube Md. ğü göre vini yapar, ihtisas mevkii) Restorasyon mütehassısı (Y. Mimar, ihtisas mevkii) Rölöve mütehassısı (Y. Mimar, ihtisas mevkii Y. Mimar (İhtisas mevkii) 00 Y. Mimar (İhtisas mevkii) 00 0 Yapı İşleri Şubesi Y. Mimar veya Y. Mühendis. (Şube Müdürlüğü görevini yapar, ihtisas mevkii) Plârillama ve Rantalblite Uzmanı (İhtisas mevkii) Tesisat mütehassısı (Y. Mühendis, ihtisas mevkii) Betonarme mütehassısı (Y. Mühendis, ihtisas mevkii) Elektrik Mühendisi Y. Mimar veya Y. Mühendis (İhtisas mevkii) 00 Mühendis veya Mimar (ihtisas mevküi) 00 P 0 0 Baş Ressam Ressam Görevin çeşidi Onarım İşleri Şubesi Y. Mimar veya Y. Mühendis, Mimar veya Mühendis (Şuibe Müdürlüğü görevini yapar, ihtisas mevkii) Y. Mimar veya Y. Mühendis, Mimar veya Mühendis (İhtisas mevkii) Mutemet ve Amlbar u Mülhak Vakıflar Müdür Müdür Yardımcısı 0 >y ' 0 Mülhak Vakıflar Yeni Vakıflar Aded Müdürlüğü Hayır İşleri ve Sosyal Hizmetler Müdür Müdür Yardımcısı Hayır İşleri ve Sosyal Hizmetler ' 0 Emlâk Müdür 'Müdür Yardımcısı C. Senatosu ;S. Sayısı ; ) Müdürlüğü Maaş ' Müdürlüğü '

14 D. C-förcvin çeşidi A'ded Maaş D. Görevin çeşidi Aded Maaş Emlâk Kontrolörü Kadastro Fen u Kadastro Fen u Y. Ziraat Mühendisi (İhtisas mevkii) Yayın Raportör Kütüphane ve galeri memuru Muhasebe Mudilrlüğü "i 0 Alım Salım Kiralama Müdür Müdür yardımcısı Bütçe ve Plân Uzmanı (İhtisas mevkii) Bütçe ve Plân Uzmanı (İhtisas mevkii) Kontrolör 0 H Tesbit ve Sicil 0 Bütçe 0 İşletmeler ve İştirakler Müdürlü a i Müdür (İhtisas mevkii) Müdür Yardımcısı İşletmeler ve İştirakler 0 Arşiv ve Yayın Müdürlüğü Müdür Müdür yardımcısı Arşiv Vakıf kayıtlar mütehassısı (İhtisas nıevkid Vakıf kayıtlar mütehassısı (İhtisas mevkii) Mütercim Mütercim Hesap Tetkik 0 0 Gelir İştirakler ve Fon Hesabı Merkez Mesul Muhasip Veznedar Kefalet u Muhasipliği Özlük işi e ri Mü diirlüğ ü Müdür 0 Müdür Yardımcısı O. Senatosu S. Sayısı : )

15 Görevin çeşidi Aded Maag D. Görevlin eesidli Atlıöd Maaş Doktor 00 Organizasyon ve Metot Uzmanı (İhtisas mevkii) Özlükişleri Sicil Sicil Tetkik u Dosya ve Arşiv u Emeklilik İsleri Tahakkuk Levazım ve Daire Müdürlüğü Müdür 00 Ayniyat Muhasibi Mutemet ve Ambar u İller Kuruluşu Başmüdür (İstanbul). Başmüdür Yardımcısı (İstanbul) Muhakemat Müdürü (Avukat, İstanbul) Müdür Yardımcı (Avukat, İstanbul) 00 Avukat Senatosu (S. Sayısı : ) Y. Mimar veya Y. Mühendis (Şube Müdürlüğü görevini yapar, ihtisas mevkii, İst.) Y. Mimar veya Y. Mühendis (İhtisas mevkii İstanbul) Mütehassıs Baş Mimar (İhtisas mevkii İstanbul) Y. Mimar veya Y. Mühendis (İhtisas mevkii) Y. Mimar veya Y. Mühendis (İhtisas mevkii) 'Bölge Müdürü Bölge Müdürü veya İller Müdürü Bölge Müdür Yardımcısı Bölge Müdür Yardımcısı Şube Müdürü (İstanbul) Şube Müdür Yardımcısı (İstanbul) Şef S Muhasebe Müdürü (İstanbul) Muhasip 0 Tetkik u (İstanbul) Tetkik u (İstanbul) Kontrolör Ve/m eda r (İstanbul) 0 U 0 Veznedar Yadımcısı (İstanbul) Doktor (İstanbul) Ayniyat Muhasibi (İstanbul) Mutemet ve Ambar memuru (İstanbul) (" Fen u (Y. Ziraat 'Mühendisi veya Fen u) Kadastro Fen u veya Teknisyen Kadastro Fen u veya Teknisyen

16 D. Görevin çeşidi Aded Maaş D. Görevin çeşidi Aded Maaş 0 Karastro Fen u Teknisyen Fen u Emlâk u veya n? Hayırişleri ve Mül. Vak. Me () SAYILI CETVEL Başkan Üye İdare Meclisi 000- () SAYILI CETVEL MERKEZ KURULUŞU Âbide ve Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı Mütehassıs Müşavir (Y. Mimar, ihtisas mevkii) Âbideler Şubesi Restorasyon Mütehassısı (Y. Mimar, ihtisas mevkii) Rölöve Mütehassısı (Y. Mimar, ihtisas mevkii) Y. Mimar (İhtisas mevkii) Yapı İşleri Şubesi Tesisat Mütehassısı (Y. Mühendis, ihtisas mevkii) Betonarme Mütehassısı (Y. Mühendis, ihtisas mevkii) 00 Elektrik Mühendisi Y. Mimar veya Y. Mühendis (İhtisas mevkii) 00 Mühendis veya Mimar (İhtisas mevkii) Başressam 00 Ressam Onarım İşleri Şubesi Y. Mimar veya Y. Mühendis, Mimar veya Mühendis (İhtisas mevkii) 00 İLLER KURULUŞU Y. Mimar veya Y. Mühendis (İhtisas mevkii) 00 Y. Mimar veya Y. Mühendis (İhtisas mevkii) () SAYİLİ CETVEL D. Görevin çeşidi Aded Maaş Tahsisat İdare Meclisi Başkanı İdare Meclisi Üyesi Genel Müdür Genel Müdür Yardımcısı C. Senatosu (S. Sayısı : )

17 (Malî ve iktisadi işler Komisyonunun kabul ettiği metne bağlı cetveller) Metne bağlı cetvellerde Millet Meclisli G-enel Kurulunca kabul edildiği şekliyle aynen kabul edilmiştir. (Bütçe ve Plân Komisyonunun kabul ettiği metne bağlı cetveller) () SAYILI CETVEL (Kaldırılan kadrolar) Millet Meclisi metnine bağlı () sayılı cetvel aynen kabul edilmiştir. () SAYILI CETVEL (Kaldırılan kadrolar) Millet Meclisi metnine bağlı () sayılı cetvel aynen kabul edilmiştir. () SAYILI CETVEL Millet Meclisi ımetnine bağlı () sayılı cetvel aynen kabul eidilmiştir. () SAYGILI CETVEL Millet Meclisi metnine bağlı () sayılı cetvel aynen kabul edilmiştir. () SAYILI CETVEL Millet MeclM metnine bağlı () sayılı cetvel aynen kabul edilmiştir. () SAYILI CETVEL Millet Meclisi metnine bağlı () sayılı cetvel aynen kajbul eidilmiştir. * mmm C. Senatosu (S. Sayısı : )

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı :

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Ankara Üniversitesi kuruluş kadroları hakkındaki 239 ve 0 sayılı kanunlara ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu

Detaylı

MADDE sayılı Kanunun 20 nci maddesinin ilk fıkrası aşağıdaki şekilde

MADDE sayılı Kanunun 20 nci maddesinin ilk fıkrası aşağıdaki şekilde 9 - Maliye Vekâleti kuruluş ve görevleri hakkındaki 99 sayılı Kanunun bâzı maddelerinin değiştirilmesine ve bu kanuna bâzı maddeler eklenmesine dair sayılı Kanunla sayılı Kanunun nci maddesinde ve sayılı

Detaylı

Dönem : 1 Toplası* : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 242)

Dönem : 1 Toplası* : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 242) Dönem : Toplası* : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Vakıflar Genel Müdürlüğü görev ve kuruluşu hakkındaki Kanuna bir ek ve bir geçici madde eklenmesine ve bu kanuna bağlı () sayılı cetvelde değişiklik

Detaylı

(Saygılarımla. Sabit Osman Avcı Millet Melodisi Başkamı

(Saygılarımla. Sabit Osman Avcı Millet Melodisi Başkamı Toplantı : CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 60 sayılı Atatürk Üniversitesi Kuruluş Kanununa ek kanun tasarısının, Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Millî Eğitim ve Bütçe ve Plân

Detaylı

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 1614

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 1614 Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 1614 İstanbul Teknik Üniversitesine bağlı bir teknik okul açılmasına dair 10.3. 1954 tarihli ve 6374 sayılı Kanunun kaldırılmasına ve İstanbul Teknik Üniversitesi

Detaylı

Toplantı: 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O

Toplantı: 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O Toplantı: 12 *\{&G CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O Ege Üniversitesi Kuruluş Kadrolarına ait 6953 sayılı Kanuna ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Millî

Detaylı

Toplantı : 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO

Toplantı : 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO Toplantı : f%fe CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO.. 96 tarih ve sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununun 78 nci maddesinin (b) fıkrasının değiştirilmesine dair kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan

Detaylı

Gereğinin yapılmasını rica ederim. Süleyman Demirci Başbakan

Gereğinin yapılmasını rica ederim. Süleyman Demirci Başbakan Dönem : Toplantı :i MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : ı? Vakıflar Genel Müdürlüğü vazife ve teşkilâtı hakkındaki Kanunun bâzı maddelerinin değiştirilmesine, bu kanuna bir fıkra ve ek maddelerle bâzı geçici maddeler

Detaylı

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı :

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Toplantı : 0 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İzmir Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisinin Ege Üniversitesine bağlanması hakkındaki kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet

Detaylı

Millî Eğitim Komisyonu raporu

Millî Eğitim Komisyonu raporu Toplantı : 7 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Hacettepe Üniversitesi kurulması hakkındaki 892 sayılı Kanuna ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Milli Eğitim

Detaylı

Saygılarımla. Ferruh Bozbeyli Millet Meclisi Başkanı

Saygılarımla. Ferruh Bozbeyli Millet Meclisi Başkanı Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı 30 Ankara Üniversitesi kuruluş kadroları hakkındaki 239 sayılı Kanuna ek Elâzığ Veteriner Fakültesi kuruluş kadroları hakkında kanun tasarısının Millet Meclisince

Detaylı

412 Hacettepe Üniversitesi kurulması hakkında Kanun. (Resmî Gazete ile yayımı : 8. 7. 1967 - Sayı : 12642)

412 Hacettepe Üniversitesi kurulması hakkında Kanun. (Resmî Gazete ile yayımı : 8. 7. 1967 - Sayı : 12642) 412 Hacettepe Üniversitesi kurulması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile yayımı :.. 1 - Sayı : 1242) No. Kabul tarihi 2 4.. 1 MADDE 1. Merkezi Ankara'da olmak üzere «Hacettepe Üniversitesi adı ile tüzel haiz

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi hakkında kanun : Kanun No: 4619 Kabul tarihi: 12/7/1944

İstanbul Teknik Üniversitesi hakkında kanun : Kanun No: 4619 Kabul tarihi: 12/7/1944 hakkında kanun : Kanun No: 4619 Kabul tarihi: 12/7/1944 Madde 1 - İstanbul Yüksek Mühendis Okulu, bütün hak ve vecibeleriyle birlikte İstanbul Teknik Üniversitesi olarak bu kanun hükümlerine göre teşkilatlandırılmıştır.

Detaylı

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayı«1660

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayı«1660 Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayı«1660 Boğaziçi Üniversitesi adiyle İstanbul'da bir üniversite kurulması hakkında kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Millî

Detaylı

Toplantı : 11 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 505)

Toplantı : 11 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 505) Toplantı : 11 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 13. 7. 1967 gün ve 904, 905 ve 906 sayılı Kanunlar uyarınca 4 Haziran 1972 Pazar günü yapılacak mahallî idare seçimlerinin yeniden düzenlenmesi hakkmda kanun

Detaylı

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 15 Aralık 2004 Çarşamba. Kanunlar

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 15 Aralık 2004 Çarşamba. Kanunlar Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Kuruluş : 7 Ekim 1920 15 Aralık 2004 Çarşamba Sayı : 25671 YASAMA BÖLÜMÜ Kanunlar Arsa Ofisi Kanunu ve Toplu Konut Kanununda Değişiklik

Detaylı

' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu

' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu ' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 11. IV. 1956 - Sayı: 9282) No. Kabul tarihî 6714 2.IV.1956 MADDE 1. Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 bütçe yılı

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/519)

İstanbul Teknik Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/519) Dönem : Q0 / Toplantı 4 MlLLET MECLİSİ S. Sayısı : Oû4 Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/59) T. C. Başbakanlık 9. 4. 968 Kanunlar ve Kararlar

Detaylı

Dönem : 4 Topiant, : 3 MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : 194'e 2 nci Ek

Dönem : 4 Topiant, : 3 MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : 194'e 2 nci Ek Dönem : 4 Topiant, : 3 MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : 194'e 2 nci Ek 2 ve 4ncü Maddelerinin Değiştirilmesine, Değişik 60 nci ve Bu Kanuna Bir Ek Madde ile Bir Geçici Madde İlâvesine Dair nın C. Senatosunca

Detaylı

IV SAYILI MAKAM TAZMİNATI CETVELİ: (Ek: 9/4/1990 - KHK - 418/10 md.; Değişik: 20/3/1997 - KHK - 570/10 md.) IV SAYILI MAKAM TAZMİNATI CETVELİ

IV SAYILI MAKAM TAZMİNATI CETVELİ: (Ek: 9/4/1990 - KHK - 418/10 md.; Değişik: 20/3/1997 - KHK - 570/10 md.) IV SAYILI MAKAM TAZMİNATI CETVELİ IV SAYILI MAKAM TAZMİNATI CETVELİ: (Ek: 9/4/1990 - KHK - 418/10 md.; Değişik: 20/3/1997 - KHK - 570/10 md.) IV SAYILI MAKAM TAZMİNATI CETVELİ Sıra No Kadro ve Görev Ünvanı Tazminat Göstergeleri 1 Başbakanlık

Detaylı

Arsa Ofisi Kanunu ve Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılması ile Arsa Ofisi Genel Müdürlüğünün Kaldırılması Hakkında Kanunu, Yasası

Arsa Ofisi Kanunu ve Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılması ile Arsa Ofisi Genel Müdürlüğünün Kaldırılması Hakkında Kanunu, Yasası Arsa Ofisi Kanunu ve Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılması ile Arsa Ofisi Genel Müdürlüğünün Kaldırılması Hakkında Kanunu, Yasası 5273 sayılı, numaralı, nolu kanun, yasa Arsa Ofisi Kanunu ve Toplu

Detaylı

[1] SAYILI CETVEL. Ziraat Alet ve Makineleri ihtisas ve Makinist okulları

[1] SAYILI CETVEL. Ziraat Alet ve Makineleri ihtisas ve Makinist okulları _~ 1Ö72 Devlet memurları aylıklarının tevhit ve teadülüne dair olan 3656 sayılı Kanuna bağlı (1) sayılı cetvel ile tadil ve eklerinin Ziraat Vekâleti kısmında değişiklik yapılması hakkında Kanun (Resmî

Detaylı

TÜRKİYE ELEKTRİK KURUMU DIŞINDAKİ KURULUŞLARIN ELEKTRİK ÜRETİMİ, İLETİMİ, DAĞITIMI VE TİCARETİ İLE GÖREVLENDİRİLMESİ HAKKINDA KANUN

TÜRKİYE ELEKTRİK KURUMU DIŞINDAKİ KURULUŞLARIN ELEKTRİK ÜRETİMİ, İLETİMİ, DAĞITIMI VE TİCARETİ İLE GÖREVLENDİRİLMESİ HAKKINDA KANUN 6545 TÜRKİYE ELEKTRİK KURUMU DIŞINDAKİ KURULUŞLARIN ELEKTRİK ÜRETİMİ, İLETİMİ, DAĞITIMI VE TİCARETİ İLE GÖREVLENDİRİLMESİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 3096 Kabul Tarihi : 4/12/1984 Yayımlandığı R. Gazete

Detaylı

Dönem : 1 i\f\ ı Toplantı: 2 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : JL%31

Dönem : 1 i\f\ ı Toplantı: 2 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : JL%31 Dönem : i\f\ ı Toplantı: CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : JL% Karadeniz Teknik Üniversitesi adiyle Trabzon'da bir üniversite kurulması hakkındaki sayılı Kanuna ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul

Detaylı

Kanun Numarası: 545 Kabul Tarihi: 26/1/2006 Yayımlandığı R.Gazete:3/2/2006 Sayı : 26069 Yayımlandığı Düstur Tertip5 Cilt : 45

Kanun Numarası: 545 Kabul Tarihi: 26/1/2006 Yayımlandığı R.Gazete:3/2/2006 Sayı : 26069 Yayımlandığı Düstur Tertip5 Cilt : 45 KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA BAĞLI OKULLARIN MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA DEVREDİLMESİ İLE BAZI KANUNLARDA VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİKYAPILMASINA DAİR KANUN Kanun Numarası: 545 Kabul Tarihi:

Detaylı

Toplantı : 8 1 AA ğ CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Z04

Toplantı : 8 1 AA ğ CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Z04 Toplantı : 8 1 AA ğ CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Z04 Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde görevli öğretim üyeleri ile öğretim yardımcılarına döner sermayeden ödenek ve prim, yardımcı tıp personeline prim

Detaylı

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI TÜRK ANONİM ORTAKLIĞI KANUNU I - KURULUŞ

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI TÜRK ANONİM ORTAKLIĞI KANUNU I - KURULUŞ TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI TÜRK ANONİM ORTAKLIĞI KANUNU Kanun Numarası : 6219 Kabul Tarihi : 11/1/1954 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 15/1/1954 Sayı : 8608 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt: 35 Sayfa

Detaylı

(I) SAYILI CETVEL ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TEŞKİLATI. 3) Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

(I) SAYILI CETVEL ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TEŞKİLATI. 3) Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü (I) SAYILI CETVEL ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TEŞKİLATI Müsteşar Müsteşar Yardımcısı Müsteşar Müsteşar Yardımcısı Müsteşar Yardımcısı Müsteşar Yardımcısı Müsteşar Yardımcısı Hizmet Birimleri 1) Mekânsal

Detaylı

130 Vakıflar Umum Müdürlüğü 1955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : Sayı : 10417)

130 Vakıflar Umum Müdürlüğü 1955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : Sayı : 10417) 0 Vakıflar Umum Müdürlüğü 955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 8..960 - Sayı : 07) No. Kabul tarihi 7 0..960 MADDE. Vakıflar Umum Müdürlüğünün 955 malî yılı sarfiyatı, ilişik (A/l)

Detaylı

ÖZEL ÇEVRE KORUMA KURUMU BAŞKANLIĞI BÜTÇE, GELİR VE GİDER USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

ÖZEL ÇEVRE KORUMA KURUMU BAŞKANLIĞI BÜTÇE, GELİR VE GİDER USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 16.04.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24728 ÖZEL ÇEVRE KORUMA KURUMU BAŞKANLIĞI BÜTÇE, GELİR VE GİDER USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu Yönetmelik, Özel Çevre

Detaylı

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi.

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi. KONU : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi. İNCELEME : Belediye Meclisimizin 03.10.2016 günlü birinci Birleşiminde Plan ve Bütçe Komisyonu ile Hukuk Komisyonuna havale edilen Mali Hizmetler Müdürlüğünün

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ. Yayımlandığı Resmi Gazete :Tarih: 29/02/1960 Sayı:10444

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ. Yayımlandığı Resmi Gazete :Tarih: 29/02/1960 Sayı:10444 ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TEŞKİLAT KANUNU Kanun Numarası:7460 Kabul Tarihi : 27/02/1960 Yayımlandığı Resmi Gazete :Tarih: 29/02/1960 Sayı:10444 Yayımlandığı Düstur : Tertip:3

Detaylı

Anayasa ve Adalet Komisyonu raporu

Anayasa ve Adalet Komisyonu raporu Toplantı : 7 I f QQ CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Siyasi Partiler Kanununun 74 ncü maddesinin değiştirilmesine dair kanun teklifinin Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Anayasa

Detaylı

KRONİK 1957 YILI MEVZUATI [*]

KRONİK 1957 YILI MEVZUATI [*] KRONİK! 1957 yılı mevzuatı; II. Mahkeme içtihatları; m. Eser tahlil ve tenkitleri. 1 1957 YILI MEVZUATI [*] (l/vti/1957 31/XII/1957) A) Kanunlar; B) T.B.M.M. kararları; C) Tefsirler; D) Nizamnameler; E)

Detaylı

CUMHURİYET SENATOSU BAŞKANLIĞINA

CUMHURİYET SENATOSU BAŞKANLIĞINA Toplantı: i4 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 514 506 Sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun 2 ve 4 ncü Maddelerinin Değiştirilmesine, Değişik 60ncı Maddesine Bir Fıkra Eklenmesine ve Bu Kanuna İki Ek Madde

Detaylı

RĠYASETĠCUMHUR SENFONĠ ORKESTRASI KURULUġU HAKKINDA KANUN (1)

RĠYASETĠCUMHUR SENFONĠ ORKESTRASI KURULUġU HAKKINDA KANUN (1) 3105 RĠYASETĠCUMHUR SENFONĠ ORKESTRASI KURULUġU HAKKINDA KANUN (1) Kanun Numarası : 6940 Kabul Tarihi : 25/3/1957 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 29/3/1957 Sayı : 9572 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3

Detaylı

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI TÜRK ANONİM ORTAKLIĞI KANUNU

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI TÜRK ANONİM ORTAKLIĞI KANUNU 2543 TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI TÜRK ANONİM ORTAKLIĞI KANUNU Kanun Numarası : 6219 Kabul Tarihi : 11/1/1954 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 15/1/1954 Sayı : 8608 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt: 35

Detaylı

MİLLİ GÜVENLİK KURULU VE MİLLİ GÜVENLİK KURULU GENEL SEKRETERLİĞİ KANUNU

MİLLİ GÜVENLİK KURULU VE MİLLİ GÜVENLİK KURULU GENEL SEKRETERLİĞİ KANUNU 6219 MİLLİ GÜVENLİK KURULU VE MİLLİ GÜVENLİK KURULU GENEL SEKRETERLİĞİ KANUNU Kanun Numarası : 2945 Kabul Tarihi : 9/11/1983 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 11/11/1983 Sayı : 18218 Yayımlandığı Düstur

Detaylı

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESI BAŞKANLIĞI TEŞVİK VE MUAFİYETLERİ KANUNU (1)(2)

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESI BAŞKANLIĞI TEŞVİK VE MUAFİYETLERİ KANUNU (1)(2) 7125 KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESI BAŞKANLIĞI TEŞVİK VE MUAFİYETLERİ KANUNU (1)(2) Kanun Numarası : 3624 Kabul Tarihi : 12/4/1990 Yayımlandığı Resmî Gazete : Tarih

Detaylı

SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMAYI TEŞVİK KANUNU

SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMAYI TEŞVİK KANUNU 6891 SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMAYI TEŞVİK KANUNU Kanun Numarası : 3294 Kabul Tarihi : 29/5/1986 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 14/6/1986 Sayı : 19134 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 25 Sayfa

Detaylı

T. B. M. M. (S. Sayısı: 382)

T. B. M. M. (S. Sayısı: 382) Dönem : 18 Yasama Yılı : 3 T. B. M. M. (S. Sayısı: 382) 6760 Sayılı Vakıflar Umum Müdürlüğü Vazife ve Teşkilatı Hakkında Kanunun Bir Maddesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasansı ve Plan ve Bütçe

Detaylı

BAŞBAKANLIK TEŞKİLATI HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN DEĞİŞTİRİLEREK KABULÜ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

BAŞBAKANLIK TEŞKİLATI HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN DEĞİŞTİRİLEREK KABULÜ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN BAŞBAKANLIK TEŞKİLATI HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN DEĞİŞTİRİLEREK KABULÜ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun No. 5508 Kabul Tarihi : 24/5/2006 MADDE 1-10/10/1984 tarihli ve

Detaylı

3346 SAYILI KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ İLE FONLARIN TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNCE DENETLENMESİNİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN

3346 SAYILI KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ İLE FONLARIN TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNCE DENETLENMESİNİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN 3346 SAYILI KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ İLE FONLARIN TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNCE DENETLENMESİNİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ İLE FONLARIN TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNCE DENETLENMESİNİN

Detaylı

MESLEKÎ YETERLİLİK KURUMU İLE İLGİLİ BAZI DÜZENLEMELER HAKKINDA KANUN (1)

MESLEKÎ YETERLİLİK KURUMU İLE İLGİLİ BAZI DÜZENLEMELER HAKKINDA KANUN (1) 9947 MESLEKÎ YETERLİLİK KURUMU İLE İLGİLİ BAZI DÜZENLEMELER HAKKINDA KANUN (1) Kanun Numarası : 5544 Kabul Tarihi : 21/9/2006 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 7/10/2006 Sayı : 26312 Yayımlandığı Düstur

Detaylı

Gereğini arz ederim' Sadi İRMAK Danışma Meclisi Başkam

Gereğini arz ederim' Sadi İRMAK Danışma Meclisi Başkam MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ S. Sayısı : 509 3.6. 1938 Tarihli ve 3423 Sayılı Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Ertik Okulları Mütedavil Sermayesi Hakkında Kanunun 1 inci Maddesine Bir fıkra Eklenmesine Dair Kanun

Detaylı

BAZI KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA AİT SAĞLIK BİRİMLERİNİN SAĞLIK BAKANLIĞINA DEVREDİLMESİNE DAİR KANUN

BAZI KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA AİT SAĞLIK BİRİMLERİNİN SAĞLIK BAKANLIĞINA DEVREDİLMESİNE DAİR KANUN BAZI KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA AİT SAĞLIK BİRİMLERİNİN SAĞLIK BAKANLIĞINA DEVREDİLMESİNE DAİR KANUN Kanun No. 5283 Kabul Tarihi : 6.1.2005 19 Ocak 2005 ÇARŞAMBA - Sayı : 25705 Mükerrer Amaç MADDE 1.

Detaylı

GELİR VERGİSİ KANUNU VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

GELİR VERGİSİ KANUNU VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN 10043 GELİR VERGİSİ KANUNU VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun Numarası : 5615 Kabul Tarihi : 28/3/2007 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 4/4/2007 Sayı : 26483 Yayımlandığı Düstur

Detaylı

T.C. SİVAS BELEDİYESİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU. Sayı :29 20/11/2018 Konu : 2019 Yılı Performans Programı MECLİS BAŞKANLIĞINA (KOMİSYON RAPORU)

T.C. SİVAS BELEDİYESİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU. Sayı :29 20/11/2018 Konu : 2019 Yılı Performans Programı MECLİS BAŞKANLIĞINA (KOMİSYON RAPORU) T.C. PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU Sayı :29 20/11/2018 Belediye Meclisinin 07/11/2018 tarihli Birleşiminde, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2019 Yılı Performans Programı komisyonumuzca

Detaylı

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Topiant, : ıs CUMHURİYET SENATOSU S, Sayısı : Fırat Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Öğretim Yardımcıları Kadro Kanunu Tasarısı ve Bütçe Karma Komisyonu Raporu (M. Meclisi : /; C. Senatosu : /9), C. Başbakanlık..

Detaylı

(Resmî Gazete ile yayımı : 23.2.1965 - Sayı : 11936)

(Resmî Gazete ile yayımı : 23.2.1965 - Sayı : 11936) 03 Ankara Üniversitesi kuruluş kadroları hakkındaki 5239 sayılı Kanuna ek Kanun (Resmî Gazete ile yayımı : 23.2.965 - Sayı : 936) No. Kabul tarihi 534 6. 2. 965 MADDE. 4936 sayılı Üniversiteler Kanununun

Detaylı

MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ GENEL SEKRETERLİĞİNE

MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ GENEL SEKRETERLİĞİNE MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ S. Sayısı : 661 11.8.1983 Tarih ve 2876 Sayılı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Kanununun Geçici 4 üncü Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun Tasarısının Danışma Meclisince

Detaylı

KANUN NO: 3096 TÜRKİYE ELEKTRİK KURUMU DIŞINDAKİ KURULUŞLARIN ELEKTRİK ÜRETİMİ, İLETİMİ, DAĞITIMI VE TİCARETİ İLE GÖREVLENDİRİLMESİ HAKKINDA KANUN

KANUN NO: 3096 TÜRKİYE ELEKTRİK KURUMU DIŞINDAKİ KURULUŞLARIN ELEKTRİK ÜRETİMİ, İLETİMİ, DAĞITIMI VE TİCARETİ İLE GÖREVLENDİRİLMESİ HAKKINDA KANUN KANUN NO: 3096 TÜRKİYE ELEKTRİK KURUMU DIŞINDAKİ KURULUŞLARIN ELEKTRİK ÜRETİMİ, İLETİMİ, DAĞITIMI VE TİCARETİ İLE GÖREVLENDİRİLMESİ HAKKINDA KANUN Kabul Tarihi: 4 Aralık 1984 Resmi Gazete ile Neşir ve

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I Karar No : 488 KONUSU: 2. Plan ve Bütçe Komisyon Raporlarının görüşülmesi. o) Seydikemer ilçe Belediye Başkanlığına ait 2017 yılı bütçesi ve gelir

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TELEFON YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TELEFON YÖNETMELİĞİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TELEFON YÖNETMELİĞİ Başkanlık Divanı Karar Tarihi : 04/03/1993 Karar No : 44 Başkanlık Divanı Değişiklik Karar Tarihi : 30/12/1998 Karar No : 98 Başkanlık Divanı Değişiklik

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TEŞKİLAT KANUNU

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TEŞKİLAT KANUNU ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TEŞKİLAT (1) (2) (3) (4) KANUNU Kanun Numarası : 7460 Kabul Tarihi : 27/2/1960 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 29/2/1960 Sayı : 10444 Yayımlandığı

Detaylı

5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları 0/817)

5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları 0/817) Dönem : 3 Topfentı. MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : 886 57 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları 0/817) T. C. Başbakanlık 30

Detaylı

KAMU DÜZENİ VE GÜVENLİĞİ MÜSTEŞARLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN

KAMU DÜZENİ VE GÜVENLİĞİ MÜSTEŞARLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN KAMU DÜZENİ VE GÜVENLİĞİ MÜSTEŞARLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 5952 Kabul Tarihi : 17/2/2010 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 4/3/2010 Sayı : 27511 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Tanımlar

Detaylı

Döner sermaye : (2) Madde 58 (Değişik: 21/1/ /5 md.)

Döner sermaye : (2) Madde 58 (Değişik: 21/1/ /5 md.) Döner sermaye : (2) Madde 58 (Değişik: 21/1/2010-5947/5 md.) a) Yükseköğretim kurumlarında üniversite yönetim kurulunun önerisi ve Yükseköğretim Kurulunun onayı ile döner sermaye işletmesi kurulabilir.

Detaylı

KADRO VE POZİSYONLAR İÇİN ARANAN NİTELİKLER VE BU NİTELİKLERİN KODLARI

KADRO VE POZİSYONLAR İÇİN ARANAN NİTELİKLER VE BU NİTELİKLERİN KODLARI KADRO VE POZİSYONLAR İÇİN ARANAN LER VE BU LERİN KODLARI 500 ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL MÜDÜRÜNÜ İFADE EDER. 775 ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL MÜDÜR YARDIMCILARINI İFADE EDER. 2975 ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Detaylı

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 10/10/2014 Cem KARA ( ) Karar No 50

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 10/10/2014 Cem KARA ( ) Karar No 50 GÜNDEM-3: 2015 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca Belediyesi Bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporunun görüşülmesi. TEKLİF: 2015 Yılı Bütçe Tasarısı 26/08/2014 tarih 311 Karar numarası ile Encümenimizde

Detaylı

- 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun

- 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun - 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun (Resmî Gazele ile Ham ; 27. VI. 194.5 - Sayı : 6042) üfo. Kabul tarihi 4763 22. VI. 1945 BİRİNCİ MADDE Çalışma Bakanlığı, iş hayatiyle ilgili

Detaylı

256 Petrol Dairesi Reisliği 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.1959 - Sayı: 10150)

256 Petrol Dairesi Reisliği 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.1959 - Sayı: 10150) 256 Petrol Dairesi Reisliği 959 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.959 - Sayı: 050) No. Kabul tarihi 7235 2..959 MADDE. Petrol Dairesi Reisliği 959 bütçe yılı masrafları için, bağlı (A/l)

Detaylı

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ KANUNU (1)

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ KANUNU (1) 2333 ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ KANUNU (1) Kanun Numarası : 5659 Kabul Tarihi : 24/3/1950 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 1/4/1950 Sayı : 7472 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt : 31

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ PERSONELİNE DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ PERSONELİNE DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ PERSONELİNE DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE

Detaylı

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Toplantı: 17 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı :805 Kore Cumhuriyeti Hükümeti Arasında* Hakkında Kanun Tasarısının Millet Meclisince Kabul Olunan Metni ve Cumhuriyet Senatosu Bayındırlık, Ulaştırma ve İmar

Detaylı

4 Kasım 2013 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28811 ORMAN KÖYLÜLERİNİN KALKINDIRILMALARININ DESTEKLENMESİ

4 Kasım 2013 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28811 ORMAN KÖYLÜLERİNİN KALKINDIRILMALARININ DESTEKLENMESİ 4 Kasım 2013 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28811 YÖNETMELİK Orman Genel Müdürlüğünden: ORMAN KÖYLÜLERİNİN KALKINDIRILMALARININ DESTEKLENMESİ FAALİYETLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA

Detaylı

BAŞHUKUK MÜŞAVİRİ ve MUHAKEMAT GENEL MÜDÜRLERİ

BAŞHUKUK MÜŞAVİRİ ve MUHAKEMAT GENEL MÜDÜRLERİ BAŞHUKUK MÜŞAVİRİ ve MUHAKEMAT GENEL MÜDÜRLERİ SIRA ADI SOYADI BAŞLAYIŞ TARİHİ AYRILIŞ TARİHİ 1 Ahmet Selahattin ODABAŞIOĞLU 27.02.1930 29.06.1936 2 Fevzi Daim ARBİL 22.07.1936 16.06.1941 3 Cafer Tayyar

Detaylı

(3) SAYILI LİSTE KURUMU : GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI TEŞKİLATI : MERKEZ İHDAS EDİLEN KADROLARIN

(3) SAYILI LİSTE KURUMU : GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI TEŞKİLATI : MERKEZ İHDAS EDİLEN KADROLARIN (3) SAYILI LİSTE KURUMU : GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI TEŞKİLATI : MERKEZ İHDAS EDİLEN KADROLARIN Serbest Toplam Kadro Kadro Sınıfı Unvanı Derecesi Adedi Adedi G.İ.H. Gelir İdaresi Başkanı 1 1 1 G.İ.H. Gelir

Detaylı

- 354 İstatistik umum müdürlüğü teşkilâtı hakkında kanun

- 354 İstatistik umum müdürlüğü teşkilâtı hakkında kanun - 354 İstatistik umum müdürlüğü teşkilâtı hakkında kanun (Resmî Gazele ile neşir ve ilâm : 24/V/9S3 - Sayı : 2409) No. Kabul tarihi 23 - V -933 BÎRİNCİ MADDE İstatistik umum müdürlüğü; umum müdürlük, müşavirlik,

Detaylı

CUMHURİYET SENATOSU BAŞKANLIĞINA

CUMHURİYET SENATOSU BAŞKANLIĞINA Toplantı : ia 1 0 / CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 184 7.2.1967 tarih ve 828 sayılı Kanunun 2 nci maddesinin değiştirilmesi ve yürürlük süresinin uzatılmasına dair kanun tasarısının Millet Meclisince

Detaylı

TASARRUF MEVDUATI SİGORTA FONUNUN KONTROLÜNDEKİ ŞİRKETLERİN TASFİYESİNE DAİR YÖNETMELİK

TASARRUF MEVDUATI SİGORTA FONUNUN KONTROLÜNDEKİ ŞİRKETLERİN TASFİYESİNE DAİR YÖNETMELİK TASARRUF MEVDUATI SİGORTA FONUNUN KONTROLÜNDEKİ ŞİRKETLERİN TASFİYESİNE DAİR YÖNETMELİK 02/09/2006 tarih ve 26277 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır. TASARRUF MEVDUATI SİGORTA FONUNUN KONTROLÜNDEKİ

Detaylı

Karar No 50 PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORU

Karar No 50 PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORU GÜNDEM-2): 2017 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca TEKLİF: 2017 Yılı Bütçe Tasarısı 23/08/2016 tarih 425 karar numarası ile Encümenimizde görüşülmüş olup, hazırlanan Bütçe tasarısının Mahalli İdareler

Detaylı

Değerli üyemiz,

Değerli üyemiz, 7143 S.K. GÖRE YAPILANDIRMASI BOZULANLAR 2019 YILI ŞUBAT AYI SONUNA KADAR GECİKME ZAMMI İLE BİRLİKTE ÖDEMELERİ ŞARTIYLA YAPILANDIRMA HAKLARI DEVAM EDECEK. Değerli üyemiz, 28.12.2018 28/12/2018 Tarih ve

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ 30 Mayıs 2011 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27949 YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul

Detaylı

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 09/10/2015 Cem KARA ( )

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 09/10/2015 Cem KARA ( ) GÜNDEM 1: 2016 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca TEKLİF: 2016 Yılı Bütçe Tasarısı 25/08/2015 tarih 353 karar numarası ile Encümenimizde görüşülmüş olup, hazırlanan Bütçe tasarısının Mahalli İdareler Bütçe

Detaylı

V. : 4/7/2001, : 631 : 10/4/2001, : 4639 : 13/7/2001, : 24461 : V

V. : 4/7/2001, : 631 : 10/4/2001, : 4639 : 13/7/2001, : 24461 : V 973 MEMURLAR VE DİĞER KAMU GÖREVLİLERİNİN MALİ VE SOSYAL HAKLARINDA DÜZENLEMELER İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME Kanun Hük. Kar. nin

Detaylı

KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ İLE FONLARIN TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNCE DENETLENMESİNİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN (1)

KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ İLE FONLARIN TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNCE DENETLENMESİNİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN (1) 6927 KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ İLE FONLARIN TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNCE DENETLENMESİNİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN (1) Kanun Numarası : 3346 Kabul Tarihi : 2/4/1987 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih

Detaylı

TUTAN AKTIR. Recep Ali ER İşveren Vekili Genel Müdür Yardımcısı Kurum İdari Kurulu Başkanı. Firuzan KARACAOGLU İşveren Vekili 1.

TUTAN AKTIR. Recep Ali ER İşveren Vekili Genel Müdür Yardımcısı Kurum İdari Kurulu Başkanı. Firuzan KARACAOGLU İşveren Vekili 1. TUTAN AKTIR 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu ile bu Kanuna dayanılarak çıkartılan Toplu Sözleşme Görüşmelerinin Yapılma Usul ve Esasları ile Kamu Görevlileri Hakem Kurulu,

Detaylı

Madde 6 Madde 7 Madde 8 Madde 9 Madde 10

Madde 6 Madde 7 Madde 8 Madde 9 Madde 10 3861 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI YÜKSEK VE ORTA DERECELİ OKULLAR ÖĞRETMENLERİ İLE İLKOKUL ÖĞRETMENLERİNİN HAFTALIK DERS SAATLERİ İLE EK DERS ÜCRETLERİ HAKKINDA KANUN (1) Kanun Numarası : 439 Kabul Tarihi

Detaylı

I- BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLÂTI. 1- Şube Müdürü Müsteşar yardımcısı Müsteşar -

I- BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLÂTI. 1- Şube Müdürü Müsteşar yardımcısı Müsteşar - EK1 A ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ I BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLÂTI 1. SİCİL AMİRİ 2. SİCİL AMİRİ 3. SİCİL AMİRİ 1 Özel Kalem Müdürü Bakan 2 Şube Müdürü Özel Kalem Müdürü Müsteşar 3 Şef, araştırmacı, uzman, bilgisayar

Detaylı

a) "Bakanlık" deyimi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığını, b) "Bakan" deyimi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanını,

a) Bakanlık deyimi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığını, b) Bakan deyimi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanını, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından: ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI DİSİPLİN AMİRLERİ YÖNETMELİĞİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında görev yapan memurların

Detaylı

istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/310)

istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/310) Dönem : Toplantı : MİLLET MECLİSİ S.'Sayışı : 9 istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/30) T. a Başbakanlık Kanunlar

Detaylı

Birinci Bölüm. İkinci Bölüm

Birinci Bölüm. İkinci Bölüm Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İpek Üniversitesinin yönetimi, işleyişi, akademik organları ve görevlerine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Detaylı

Dışişleri Komisyonu raporu

Dışişleri Komisyonu raporu S.Sayısı: 161 Yabancı memleketlerle geçici mahiyette ticaret anlaşmaları ve Modüs vivendiler akdine ve bunların şümulüne giren maddelerin gümrük resimlerinde değişiklikler yapılmasına ve anlaşmaya yanaşmıyan

Detaylı

DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 393

DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 393 DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 393 1309 Sayılı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Kuruluşu Hakkında Kanunun Bir Maddesinin Değiştirilmesi ve Bu Kanuna Bir Ek Madde Eklenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararname

Detaylı

6 -_. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Kuruluşu Hakkında Kanun Hükmünde Kararname Karar Sayısı : KHK/95

6 -_. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Kuruluşu Hakkında Kanun Hükmünde Kararname Karar Sayısı : KHK/95 K. CANTÜRK Ticaret Bakanı Prof. Dr. S. ÖZBEK Tarım ve Orman Bakanı I. EVLİYAOĞLU KüItür ve Turizm Bakanı 6 -_ Prof. Dr. K. KILIÇTURGAY Prof. Dr. C. T. SADIKLAR Prof. Dr. M. AYSAN Sağ. ve Sos. Yardım Bakanı

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/165 Ref: 4/165

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/165 Ref: 4/165 SİRKÜLER İstanbul, 01.09.2016 Sayı: 2016/165 Ref: 4/165 Konu: 6741 SAYILI TÜRKİYE VARLIK FONU YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ NİN KURULMASI İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN YAYINLANMIŞTIR

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL TESİSLER İKTİSADİ İŞLETME YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL TESİSLER İKTİSADİ İŞLETME YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL TESİSLER İKTİSADİ İŞLETME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; üniversite mensupları, emeklileri, öğrencileri ve bunların

Detaylı

KALKINMA AJANSLARININ HİZMETLERİNE İLİŞKİN KANUN (1)

KALKINMA AJANSLARININ HİZMETLERİNE İLİŞKİN KANUN (1) 9685 KALKINMA AJANSLARININ HİZMETLERİNE İLİŞKİN KANUN (1) Kanun Numarası : 5449 Kabul Tarihi : 25/1/2006 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 8/2/2006 Sayı : 26074 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 45

Detaylı

2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ

2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ 2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ Gider Madde 1: 2015 yılı gider tahmini ödenek cetvelinde (A) gösterildiği gibi 7.000.000 TL.dır. İfadesi Komisyonumuzca oy birliği ile uygun görülmüştür. Gelir Madde: 2015 yılı

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat /37-1 VERGİ DAİRELERİ KURULUŞ VE GÖREV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Sirküler Rapor Mevzuat /37-1 VERGİ DAİRELERİ KURULUŞ VE GÖREV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI Sirküler Rapor Mevzuat 09.02.2015/37-1 VERGİ DAİRELERİ KURULUŞ VE GÖREV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI ÖZET : Vergi Daireleri Kuruluş ve Görev Yönetmeliğinde, gelir uzmanları ile ilgili değişiklikler

Detaylı

2015 BAKANLIKLARA BAĞLI KADROLAR TÜZÜĞÜ

2015 BAKANLIKLARA BAĞLI KADROLAR TÜZÜĞÜ 2015 BAKANLIKLARA BAĞLI KADROLAR TÜZÜĞÜ [(27.7.2015 R.G. 118 EK III A.E. 497 Tüzüğün), (4.8.2015 R.G. 120 EK III Düzeltme) ve (7.11.2015 R.G. 161 EK III A.E. 721) Tüzükle Birleştirilmiş Şekli.] BAKANLIKLARIN

Detaylı

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı I SAYILI CETVEL HİZMET SINIFLARI İTİBARİYLE UNVAN VEYA AYLIK ALINAN DERECELERE GÖRE EK GÖSTERGELER 1.1.1995'den UNVANI DERECE İtibaren Uygulanacak Ek Göstergeler I- Genel İdare Hizmetleri Sınıfı a) Başbakanlık

Detaylı

SEYDİKEMER BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 MALİ YILI BÜTÇESİ VE GELİR TARİFE CETVELLERİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU

SEYDİKEMER BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 MALİ YILI BÜTÇESİ VE GELİR TARİFE CETVELLERİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU SEYDİKEMER BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 MALİ YILI BÜTÇESİ VE GELİR TARİFE CETVELLERİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU Plan ve Bütçe Komisyonumuz 24/11/2016 tarihinde saat 11:00'de Şeyh Mahallesi Büyükşehir Belediyesi

Detaylı

İÇİNDEKİLER OCAK 2019 MECLİS KARARLARI... 2

İÇİNDEKİLER OCAK 2019 MECLİS KARARLARI... 2 İÇİNDEKİLER OCAK 2019 MECLİS KARARLARI... 2 1 OCAK 2019 MECLİS KARARLARI DÖNEM TOPLANTI BİRLEŞİM OTURUM K. TARİHİ K. NO 2019 1 1 04.01.2019 1 Meclisimizin 04.01.2019 Cuma Günü Saat: 17.00 de yaptığı 2019

Detaylı

MEVDUAT VE KATILIM FONLARININ VADELERİ VE TÜRLERİ HAKKINDA TEBLİĞ (SAYI:2007/1)

MEVDUAT VE KATILIM FONLARININ VADELERİ VE TÜRLERİ HAKKINDA TEBLİĞ (SAYI:2007/1) MEVDUAT VE KATILIM FONLARININ VADELERİ VE TÜRLERİ HAKKINDA TEBLİĞ (SAYI:2007/1) (23.07.2015 tarih ve 29423 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmış, güncellenen hali) Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Tebliğin

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 06.10.2011 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2011 / 9 BÜTÇE VE TARİFE KOMİSYONU RAPORU

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 06.10.2011 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2011 / 9 BÜTÇE VE TARİFE KOMİSYONU RAPORU T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 06.10.2011 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2011 / 9 BÜTÇE VE TARİFE KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI NA KONU : 2012 Mali Yılı Hizmet Ücret Tarifesi. TEKLİFİN

Detaylı

Memur Ek Ödeme Oranları

Memur Ek Ödeme Oranları www.mevzuattakip.com.tr Memur Ek Ödeme Oranları Devlet memurları ek ödeme oranları. MEMUR EK ÖDEME ORANLARI KADRO VE GÖREV UNVANI Ek Ödeme Oranı A- Aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa Göre

Detaylı

İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları hakkında 5247 sayılı Kanuna ek Kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe Komiyonları raporları

İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları hakkında 5247 sayılı Kanuna ek Kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe Komiyonları raporları S. sı: İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları hakkında sayılı Kanuna ek Kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe Komiyonları raporları (/) T. C. Başbakanlık Muamelât Genel Müdürlüğü,. V. Tetkik Müdürlüğü

Detaylı

(Resmî Gazete ile ilânı : 28. V. 1949 - Sayı: 7218) Kabul tarihi 5394 < 24. V. 1949

(Resmî Gazete ile ilânı : 28. V. 1949 - Sayı: 7218) Kabul tarihi 5394 < 24. V. 1949 698, ^ New - York'ta Lake Success'te imzalanan (Kadın ve Çocuk Ticaretinin kaldırılması) ve (Müstehcen neşriyatın tedavül ve ticaretinin kaldırılması) hakkındaki Protokollerin onanmasına dair Kanun (Resmî

Detaylı