BÜLTEN. Mayıs 2015, Say : 85. Türk Yan Sanayi Borsası ndan. GERİDE BIRAKTIKLARIMIZ - Hannover Fuarı - Tedarikçi Günleri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BÜLTEN. Mayıs 2015, Say : 85. Türk Yan Sanayi Borsası ndan. GERİDE BIRAKTIKLARIMIZ - Hannover Fuarı - Tedarikçi Günleri"

Transkript

1 BÜLTEN GERİDE BIRAKTIKLARIMIZ - Hannover Fuarı - Tedarikçi Günleri AUTOLIV Tedarikçi Günleri TÜRK TRAKTÖR Tedarikçi Günleri PROFICOOL FANS Tedarikçi Günleri BFT SpA Tedarikçi Günleri - Türkiye İran Tercihli Ticaret Antlaşması Semineri Kamerun ile İşbirliği Gana Pazarı Raylı Sistemler Raporu YENİ ETKİNLİKLERİMİZ - Munters Tedarikçi Günleri - B&M Tedarikçi Günleri - Türkiye İran Ticari ve Ekonomik İlişkilerinde Yeni Fırsatlar Semineri - UNIDO ile İşbirliği Protokolü - Bir Bakışta Plastik Sektörü - Hannover Fuarı nda Odamız Standına Ulaşan Talepler - Dilek ve Öneriler Türk Yan Sanayi Borsası ndan Değerli üyelerimiz, Mayıs 2015, Say : 85 Dış pazarlara yönlendirilmeniz yoluyla ülkemiz ihracatını artırma hedefimizi sürdürmeye hızla devam ediyoruz. Yeni satınalmacılara erişim çabamız doğrultusunda, yan sanayici firmalar ile ana sanayici firmaların yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdiği Tedarikçi Günleri etkinlikleri bu yıl da devam etmekte. İran da yaşanan ticari gelişmeler doğrultusunda, Mart ayında iş adamlarımızın İran pazarına dikkatlerini çekmek amacıyla düzenlediğimiz Türkiye-İran Tercihli Ticaret Anlaşması Semineri sonrasında, 26 Mayıs ta Ambargo Sonrası Türkiye İran İlişkileri Semineri gerçekleştirilecek. Borsamızca uluslararası alandaki işbirliklerimize ivme kazandırmak amacıyla, Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) yetkilileri ile önümüzdeki aylarda bir İşbirliği Sözleşmesi imzalanması planlanmaktadır. Etkinliklerimize ilişkin detayları bültenimizde bulabilirsiniz. Bir sonraki sayımızda buluşana kadar, sizden gelecek görüş ve önerilerinizi beklemekteyiz.

2 GERİDE BIRAKTIKLARIMIZ NİSAN 2015 HANNOVER FUARI Türkiye; Almanya, Çin, İtalya ve partner ülke Hindistan dan sonra 5. sırada yer aldı. Alanında dünyanın en büyük sanayi fuarı olan ve Odamızın da milli katılım organizasyonu gerçekleştirdiği Hannover Sanayi Fuarı na Nisan 2015 tarihlerinde 67 ülkeden firma katılım gerçekleştirmiştir. Fuar, araştırma-geliştirme teknolojileri, elektrik ve hibrid teknolojileri, endüstriyel üretim teknolojileri, sanayi otomasyonu, enerji ve çevre teknolojileri, bilgi işlem sistemleri, rüzgâr teknolojileri, vakum ve basınçlı hava teknolojileri, yüzey teknolojileri ve otomasyon olmak üzere 10 ihtisas fuarından oluşmuştur. Bu yılki fuarda İTO dahil olmak üzere 222 Türk firması katılım gerçekleştirmiş olup Türkiye, katılımcı sayısı yönünden ev sahibi Almanya, Çin, İtalya ve partner ülke Hindistan dan sonra 5. sırada yer almıştır. Fuar sırasında Borsamız standını Türkiye nin Hannover Başkonsolosu ve Ticaret Ataşesi ziyaret etmiştir. Odamız bu yıl anılan fuarın 4. ve 6. salonlarında 45 firma Odamız ile birlikte yaklaşık m² lik alanda katılım gerçekleştirmiştir. Ayrıca Borsamız tarafından 15 Nisan 2015 tarihinde Alman Tedarikçiler Birliği (BME) nin çatısı altında Küresel Satın Almacılar için Türk Tedarikçilerin Rekabetçi Avantajları konulu bir sunum yapılmıştır. Tedarikçi Günleri 16 ŞUBAT 2015 AUTOLIV Yan Sanayi Borsamızca, 16 Şubat 2015 tarihinde AUTOLIV Tedarikçi Günleri etkinliği düzenlenmiştir. İsveç kökenli AUTOLIV firması, dünya çapında 29 ülkede çalışanı ve 800 milyon dolar cirosuyla otomotiv sektörüne emniyet kemeri, hava yastığı ve direksiyon simidi olmak üzere çok çeşitli güvenlik ürünleri, çözümleri üreten ve sunan global bir şirkettir. Söz konusu etkinlik kapsamında AUTOLIV firması yetkilileri, Borsamız üyesi yan sanayicilerle görüşmeler gerçekleştirmiştir.

3 Tedarikçi Günleri 24 MART 2015 AUTOLIV Yan Sanayi Borsamızca, 24 Mart 2015 tarihinde Türk Traktör Tedarikçi Günleri etkinliği düzenlenmiştir. ABD kökenli New Holland Agriculture marka traktörleri de üreten Türk Traktör firması, endüstriyel hayatına 1954 yılında başlamış ve 130 dan fazla ülkeye yaptığı ihracatla ülkemizin önemli kuruluşlarından biri olmuştur. Modern tarıma yön veren şirket olma vizyonuyla hareket eden Türk Traktör, Türkiye nin en büyük, dünyanın ilk 10 traktör üreticisinden birisidir. Söz konusu etkinlik kapsamında Türk Traktör firması yetkilileri, Borsamız üyesi yan sanayicilerle görüşmeler gerçekleştirmiştir. 17 MART 2015 PROFICOOL FANS Yan Sanayi Borsamızca, 17 Mart 2015 tarihinde Proficool Fans Tedarikçi Günleri etkinliği düzenlenmiştir. Polonya kökenli Proficool Fans firması, 1992 yılında kurulmuş olup, enerji, kimya, döküm, maden işleme ve diğer sektörlere kompozit malzemeden endüstriyel soğutma kuleleri üretimi gerçekleştirme ve söz konusu soğutma kulelerinin dizayn ve modernizasyonu, servis ve yedek parça temini, test, kontrol ve analiz hizmetlerini yürütmektedir. Söz konusu etkinlik kapsamında Proficool Fans firması yetkilileri, Borsamız üyesi yan sanayicilerle görüşmeler gerçekleştirmiştir. 17 NİSAN 2015 BFT SPA Yan Sanayi Borsamızca, 17 Nisan 2015 tarihinde BFT Spa Tedarikçi Günleri etkinliği düzenlenmiştir. Makine sektöründe 30 yıldır faaliyet gösteren İtalyan BFT Spa firması, kapı otomasyon sistemleri (bariyer, sürgülü kapılar vb.) üretimini yapmaktadır. Şirket 2013 yılı itibariyle, 109 milyon Euro luk ciroya sahiptir. Tüm dünyada yaklaşık 500 çalışanı ve 20 satış ofisine sahip global bir şirkettir. Şirketin İstanbul da yer alan fabrikasında 2009 yılından bu yana bariyer üretimi yapılmaktadır. Söz konusu etkinlik kapsamında BFT Spa firması yetkilileri, Borsamız üyesi yan sanayicilerle görüşmeler gerçekleştirmiştir.

4 Türkiye - İran Tercihli Ticaret Anlaşması Semineri 3 MART 2015 TÜRKİYE-İRAN TERCİHLİ TİCARET ANLAŞMASI SEMİNERİ İran ile ülkemiz arasındaki ticari gelişmelere paralel olarak yeni anlaşma ve düzenlemeler gündeme gelmiştir. Zira, "Türkiye-İran Tercihli Ticaret Anlaşması nın Bakanlar Kurulu'nca onaylanmasına ilişkin karar 4 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanmış olup anılan Anlaşma 1 Ocak 2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Komşumuz İran ile ilişkilerin geliştirilmesi, özellikle BM yaptırımlarının yumuşatılması ve İran ın tekrar uluslararası topluma entegrasyonunun konuşulduğu bu günlerde daha da önem kazanmıştır. Türk iş adamlarımızın İran pazarına dikkatlerini çekmek ve pazardaki fırsatları değerlendirmelerini sağlamak amacıyla 3 Mart 2015 tarihinde Odamız Meclis Salonu nda Türkiye-İran Tercihli Ticaret Anlaşması Bilgilendirme Semineri gerçekleştirilmiştir ŞUBAT 2015 KAMERUN HEYETİ Kamerun Yan Sanayi Borsası (SPX) yetkilileri, UNIDO ile temasa geçerek, Odamız Türk Yan Sanayi Borsası nı ziyaret etmek, Borsa faaliyetlerini ve özellikle de Tedarikçi Günleri etkinliğimizi yerinde incelemek üzere Odamızı ziyaret etmişlerdir. Gerek UNIDO gerekse de Kamerun SPX yetkilileri ile yapılan istişareler sonucunda, Kamerunlu yetkililer, Şubat 2015 tarihleri arasında Odamız bünyesinde faaliyet gösteren Türk Yan Sanayi Borsası hizmetleri ve faaliyetleri hakkında detaylı bilgi almışlardır. Kamerun SPX ile Odamız arasında bir işbirliği sözleşmesi imzalanması planlanmaktadır MART 2015 GANA HEYETİ Mart 2015 tarihinde ağırlıklı olarak inşaat ve yapı malzemeleri, tekstil, ev tekstili, petrol, enerji ve otomotiv sektörlerinde faaliyet gösteren Ganalı işadamları heyeti Odamızı ziyaret etmişlerdir. Etkinliğe heyette yer alan 20 firmadan toplam 30 Ganalı işadamı iştirak etmiştir. Etkinlik kapsamında 108 firmanın katılımıyla yaklaşık 320 görüşme gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler sırasında karşılıklı işbirliği imkânları araştırılmış ve ileriye dönük iş bağlantıları kurulmuştur. RAYLI SİSTEMLER RAPORU Ülkemizdeki raylı sistemlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm yollarının tespitine yönelik girişimlere devam edilmektedir. Ülkemizin 2023 yılı toplam ihracat hedefinde belirtilen 500 milyar Doların, 100 milyar Doları makine ve donanım ihracatına ayrılmıştır. Bu ihracat rakamlarına ulaşılabilmesi için ithal edilecek sanayi hammaddelerinin ve yarı mamul girdilerin en uygun ve emniyetli olarak ülkemize getirilmesi demiryolları ile mümkündür. Odamız tarafında ülkemizdeki raylı sistemlerde yaşanan sorunlar ve çözüm yollarına ilişkin bir rapor hazırlanmış olup Ulaştırma Bakanlığı na sunulmuştur.

5 YENİ ETKİNLİKLERİMİZ 25 MAYIS 2015 MUNTERS Odamız ve Munters firması işbirliği ile 25 Mayıs 2015 tarihinde Munters Tedarikçi Günleri etkinliği düzenlenecek olup ilgili firmanın satın alma yetkilileri ilgili yan sanayicilerimizle görüşmek istemektedir. İsveç kökenli Munters firması, 1955 yılından beri 30 ülkede yaklaşık çalışanı ve yıllık 400 milyon Euro luk cirosuyla ile enerji verimliliği ön planda olan hava şartlandırma çözümleri (nem alma ve nemlendirici cihaz) üretmektedir. Detaylı Bilgi İçin İrtibat: Tel: E-posta: 26 MAYIS 2015 B&M Odamız ve Baier&Michels firması işbirliği ile 26 Mayıs 2015 tarihinde Baier&Michels Tedarikçi Günleri etkinliği düzenlenecek olup ilgili firmanın satın alma yetkilileri ilgili yan sanayicilerimizle görüşmek istemektedir de İtalya da kurulan firma, otomotiv, beyaz eşya, elektrik ve elektronik sektörlerine talaşlı işleme ve soğuk şekillendirme yöntemleri ile her türlü küçük mekanik parçanın üretimini gerçekleştirmekte olup firma 2015 yılı itibariyle Türkiye de temsilcilik açmayı planlanmaktadır. Dünya genelinde toplam 264 çalışanı olan firmanın 2014 yılı cirosu 70 milyon Euro civarındadır. Detaylı Bilgi İçin İrtibat: Tel: E-posta: 26 MAYIS 2015 TÜRKİYE İRAN TİCARİ VE EKONOMİK İLİŞKİLERİNDE YENİ FIRSATLAR SEMİNERİ ''TİSİAD (Türk İran Sanayicileri ve İşadamları Derneği) ile işbirliği halinde 26 Mayıs 2015 tarihinde saat de Odamız Meclis Salonu nda Türkiye İran Ticari ve Ekonomik İlişkilerinde Yeni Fırsatlar Semineri gerçekleştirilecektir. İran a uygulanan ambargonun kalkması hususunda uzlaşma sağlandığı bilinmekte olup 30 Haziran da anlaşma metninin imzalanması halinde ekonomik ve ticari kısıtlamalar kaldırılacaktır. Bu durum ülkemiz için büyük bir fırsat olarak görülmektedir yılında 14 milyar dolar olan dış ticaret hacmimizin 2016 yılı sonuna kadar 30 milyar dolara yükselmesi öngörülmektedir. İki ülke iş dünyası ve bürokratlarının iştirakiyle ücretsiz olarak gerçekleştirilecek Türkiye İran Ticari ve Ekonomik İlişkilerinde Yeni Fırsatlar Semineri n katılmak isteyen firmaların Borsamız ile irtibat kurmaları rica olunur. Detaylı Bilgi İçin İrtibat: Tel: E-posta: elif.cakir@ito.org.tr

6 YENİ ETKİNLİKLERİMİZ UNIDO İLE İŞBİRLİĞİ SÖZLEŞMESİ İstanbul Ticaret Odası bünyesinde 1990 yılından bu yana faaliyet gösteren Türk Yan Sanayi Borsası nın çalışmaları, dünyadaki benzer kurumlar arasında emsal olarak gösterilmektedir yılında Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) nun desteğiyle kurulmuş olan Borsamızın çalışmaları, dünyadaki diğer yabancı Yan Sanayi Borsaları tarafından da ilgiyle takip edilmektedir. Diğer taraftan, HANNOVER Sanayi Fuarı kapsamında, UNIDO yetkilileri ve dünyadaki diğer Yan Sanayi Borsaları ile görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Söz konusu görüşmeler sırasında UNIDO ve Odamız Türk Yan Sanayi Borsası arasında 2015 yılında imzalanması öngörülen İşbirliği Sözleşmesi (MOU) hakkında değerlendirmelerde bulunulmuştur. Kurumlar arasındaki işbirliği olanakları ve gelişen şartlara paralel olarak imzalanması öngörülen İşbirliği Sözleşmesi ne ilişkin değerlendirme ve çalışmalar halen devam etmekte olup, anılan sözleşmenin 2015 yılı içinde imzalanması planlanmaktadır. BİR BAKIŞTA PLASTİK SEKTÖRÜ PLASTİK MAMÜLLERDE ARZ TALEP DENGESİ 1000 Ton Milyon ABD Dolar Üretim İthalat İhracat Yurtiçi Tüketim Dış ticaret fazlası yılında 8 milyon 92 bin ton ve 34,2 milyar dolar olarak gerçekleşen plastik mamul üretimi 2014 yılında 8 milyon 234 bin tona ve 34,9 milyar dolara çıkmıştır te %3,9 pay ile 10. büyük ihracatçı sektör 2013 yılında 1,5 milyon ton ve 4,6 milyar dolar olan plastik mamul ihracatı 2014 yılında 1,6 milyon tona ve 4,9 milyar dolara çıkmıştır yılında 535 bin ton olan plastik mamul ithalatı, 2014 yılında 575 bin ton ve 3,1 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir yılında plastik ihracatı (mamul+hammadde) toplam ülke ihracat içinden %3,9 pay alarak 10. büyük ihracatçı sektör olmuştur yılında 7,1 milyon ton olan plastik mamuller iç pazar tüketimi 2014 yılında 7,2 milyon tona çıkmıştır. Türkiye de kişi başına plastik mamul tüketimi 2014 yılı sonunda 94 kg a çıkmıştır.

7 Hannover 2015 Fuarı nda Odamız Standına Ulaşan Talepler Konu Firma Adı İlgili Kişi E-posta Ülke Bronz külçe ile pirinç alaşımından çubuk, boru ve levha tedariki yapabilecek firmalar ile iletişime geçmek Copper Alloys Consult Giancarlo Ciuti İSVİÇRE Hidrolik-pnömatik ekipmanlar (özel ve standart pnömatik silindir, panel, hidrolik silindir) konusunda işbirliği, distribütör arayışı ve Türkiye de ofis açmak Air Control Ben Parhan İSPANYA Akü yönetim sistemleri konusunda işbirliği Lithium Balance George Vukojicic DANİMARKA Isıtma-soğutma teknolojisi ve kablolama konusunda işbirliği LM-Therm Manfred Sedlmair ALMANYA Enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji konusunda danışmanlık Enervis Enerji Özlem Bayrak TÜRKİYE İsviçre ile iş yapmak isteyenlere danışmanlık Switzerland Global Christian Bernet İSVİÇRE Çelik ve metal konstrüksiyon için 3D lazer teknolojisi ile planlama, tasarım, projelendirme, montaj konularında işbirliği OFF M.A. S.R.L. Flavio Gaier İTALYA Uzakdoğu pazarına giriş için M-Tech Show a davet M-Tech Show Kenichi Matsumoto matsumotok001@japan-mfg.jp JAPONYA İngiltere pazarına dönük hava kompresörü konusunda düzenlenen fuarlara davet Hertz Ind. Meltem Middleton meltem@hertz-kompressoren. co.uk İNGİLTERE AIRTEC Havacılık ve DEMAT Kalıp Fuarları na davet DEMAT Exhibition Eberhard Döring gl@demat.com veya diana.schnabel@demat.com ALMANYA Hindistan pazarına giriş için işbirliği Vikrant Component Chetan Garg chetan@vikrantcomponents. com HİNDİSTAN Türk partnerlerle işbirliği yaparak Avrupa pazarına giriş Diana Products Sukul Budhiraja dianaproducts@rediffmail. com HİNDİSTAN Teknoloji transferi yapacak KRR Heavy Engineering Sakthivel Ramaswam sakthivel@krr.co.in HİNDİSTAN Hidrolik makine ve döküm parçalar üreten firmalar ile iletişim Barani Ferro sales@baraniferrocast.in HİNDİSTAN Almanya pazarına girmek isteyen firmalara danışmanlık hizmeti BB2G Business Bridge to Germany Erwin Teichmann info@bb2g.de ALMANYA Almanya ile ilgili danışmanlık hizmeti Ahmet Ozgenc Ahmet Özgenç Ah.met@gmx.de ALMANYA İş İngilizcesi Eğitimi BBE Nick Keith nick@bestbusinessenglish.co.uk İNGİLTERE

8 Önerileriniz Bizim İçin Önemli Türk Yan Sanayi Borsası Bülteni ile ilgili varsa öneri ve fikirlerinizi yazarak, no.lu faksa veya adresine gönderebilirsiniz. REKABETİ GELİŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ TÜRK YAN SANAYİ BORSASI Bilgi Hattı:

BÜLTEN. Kasım 2015, Say : 86. GERİDE BIRAKTIKLARIMIZ - Tedarikçi Günleri. - Türkiye - İran Tercihli Ticaret Antlaşması Semineri

BÜLTEN. Kasım 2015, Say : 86. GERİDE BIRAKTIKLARIMIZ - Tedarikçi Günleri. - Türkiye - İran Tercihli Ticaret Antlaşması Semineri BÜLTEN GERİDE BIRAKTIKLARIMIZ - Tedarikçi Günleri AUTOLIV Tedarikçi Günleri TÜRK TRAKTÖR Tedarikçi Günleri PROFICOOL FANS Tedarikçi Günleri BFT SpA Tedarikçi Günleri Canon Bretagne Tedarikçi Günleri Kamerun

Detaylı

BÜLTEN. Şubat 2015, Say : 84. Türk Yan Sanayi Borsası ndan. Tedarikçi Günleri. Yabancı Heyet Ziyaretleri

BÜLTEN. Şubat 2015, Say : 84. Türk Yan Sanayi Borsası ndan. Tedarikçi Günleri. Yabancı Heyet Ziyaretleri BÜLTEN Tedarikçi Günleri Continental&Schaeffler Tedarikçi Günleri ni Düzenledik AUTOLIV Tedarikçi Günleri TÜRK TRAKTÖR Tedarikçi Günleri PROFICOOL FANS Tedarikçi Günleri BFT SpA Tedarikçi Günleri B&M Tedarikçi

Detaylı

HİDROLİK PNÖMATİK SEKTÖRÜ NOTU

HİDROLİK PNÖMATİK SEKTÖRÜ NOTU HİDROLİK PNÖMATİK SEKTÖRÜ NOTU Akışkan gücü, basınçlı akışkanların, ister sıvı ister gaz halinde olsun, enerjilerinden faydalanarak elde edilen güçtür. Sıvı veya gaz, yada somut olarak su veya hava, ancak

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK.ARGE/001676 21/05/2013 Konu : Sirküler ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013/146 Sayın Üyemiz, 1. Türk-Sudan İş Forumu

Detaylı

SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ

SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ Türkiye milli katılım organizasyonunun, T.C. Ekonomi Bakanlığı'na izin başvurusu yapılmış olup, Türkel

Detaylı

TÜRK-FİLİSTİN İŞ FORUMU

TÜRK-FİLİSTİN İŞ FORUMU TÜRK-FİLİSTİN İŞ FORUMU -Batı Şeria ve Gazze Şeridi Sunumu- Ankara -15 Temmuz 2010 Gülben Öztürk Çelik Kudüs Eski Ticaret Ataşesi 1 TEMEL GÖSTERGELER Yüzölçümü (km2): Batı Şeria 5800 km2, Gazze Şeridi

Detaylı

ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı. 7 11 Aralık 2005. Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları

ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı. 7 11 Aralık 2005. Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı 7 11 Aralık 2005 Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları TÜYAP BURSA FUARCILIK A.Ş. TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar

Detaylı

Ülkemizde Elektrik Enerjisi:

Ülkemizde Elektrik Enerjisi: Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik-Bilgisayar Bilim Kolu Eğitim Seminerleri Dizisi 6 Mart 8 Mayıs 22 Destekleyen Kuruluşlar: Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Detaylı

Technology. and. Machine

Technology. and. Machine Technology and Machine Cezayir Teknoloji İthal Etmek İSTİYOR Kuzey Afrika nın en geniş yüzölçümüne, 35 milyona yakın nüfusa ve büyük petrol ve doğal gaz rezervlerine sahip olan Cezayir, ekonomik veriler

Detaylı

plastik sanayi PLASTİK SEKTÖR TÜRKİYE DEĞERLENDİRMESİ VE 2014 BEKLENTİLERİ 6 AYLIK Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri

plastik sanayi PLASTİK SEKTÖR TÜRKİYE DEĞERLENDİRMESİ VE 2014 BEKLENTİLERİ 6 AYLIK Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri plastik sanayi 2014 TÜRKİYE PLASTİK SEKTÖR DEĞERLENDİRMESİ VE 2014 BEKLENTİLERİ 6 AYLIK Plastik Sanayicileri Derneği Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri Türkiye

Detaylı

ALÜMİNYUM SEKTÖRÜ EKİM 2016 DEĞERLENDİRMESİ 3 KASIM Hazırlayan: Zeynep Çırakoğlu

ALÜMİNYUM SEKTÖRÜ EKİM 2016 DEĞERLENDİRMESİ 3 KASIM Hazırlayan: Zeynep Çırakoğlu ALÜMİNYUM SEKTÖRÜ EKİM 2016 LENDİRMESİ 3 KASIM 2016 Hazırlayan: Zeynep Çırakoğlu A.Yönetici Özeti: Demir ve Demir Dışı Metaller sektörü ihracatında değer olarak en büyük paya sahip olan Alüminyum hafifliği

Detaylı

CAM SANAYİİ. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi

CAM SANAYİİ. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi CAM SANAYİİ Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006 T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi TÜRKİYE'DE ÜRETİM Cam sanayii, inşaat, otomotiv, meşrubat, gıda, beyaz eşya, mobilya,

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ AVUSTURYA ÜLKE RAPORU Şubat 2009 B.Ö. AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ 1 I. GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Avusturya Cumhuriyeti Yönetim Şekli

Detaylı

Doğu Marmara ABİGEM AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ

Doğu Marmara ABİGEM AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ N :19 - EKİM 2016 AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ Doğu Marmara ABİGEM MİDEST ULUSLARARASI ALT YÜKLENİCİLİK FUARI ZİYARETİ Doğu Marmara ABİGEM organizasyonunda 05-08 Aralık

Detaylı

SEKTÖRÜN TANIMI TÜRKİYE TEMİZLİK MADDELERİ SEKTÖRÜ

SEKTÖRÜN TANIMI TÜRKİYE TEMİZLİK MADDELERİ SEKTÖRÜ SEKTÖRÜN TANIMI Tablo-1: Temizlik Maddeleri Sektöründe Yer Alan Ürünler GTİP Ürün Adı 3401 Sabunlar, Yüzey Aktif Organik Maddeler 3402 Yıkama, Temizleme Müstahzarları-Sabunlar Hariç 3403 Yağlama Müstahzarları,

Detaylı

TÜRKİYE. PLASTİK AMBALAJ SEKTÖRÜ 2010 YILI DEĞERLENDİRMESİ ve 2011 YILI BEKLENTİLERİ. Barbaros Demirci Genel Müdür

TÜRKİYE. PLASTİK AMBALAJ SEKTÖRÜ 2010 YILI DEĞERLENDİRMESİ ve 2011 YILI BEKLENTİLERİ. Barbaros Demirci Genel Müdür TÜRKİYE PLASTİK AMBALAJ SEKTÖRÜ 21 YILI DEĞERLENDİRMESİ ve 211 YILI BEKLENTİLERİ Barbaros Demirci Genel Müdür Firma Sayısı : Plastik ambalaj sektöründe 1152 firma mevcut olup, firmaların % 86 sı 1 şehirde

Detaylı

plastik sanayi PLASTİK AMBALAJ MAMULLERİ SEKTÖR İZLEME RAPORU TÜRKİYE Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri Plastik Sanayicileri Derneği

plastik sanayi PLASTİK AMBALAJ MAMULLERİ SEKTÖR İZLEME RAPORU TÜRKİYE Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri Plastik Sanayicileri Derneği plastik sanayi 2013 TÜRKİYE PLASTİK AMBALAJ MAMULLERİ SEKTÖR İZLEME RAPORU Plastik Sanayicileri Derneği Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri YÖNETİCİ ÖZETİ

Detaylı

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar

Detaylı

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi 1 . Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748 Kapasite Raporu 425 Adet Ekspertiz Raporu 144 Adet Fiili Tüketim Belgesi 93 Adet 2 3 . 54 TOPLANTI, SEMİNER, PANEL VE KONFERANS DÜZENLENDİ.

Detaylı

BAKIR SEKTÖRÜ EKİM 2018 RAPORU

BAKIR SEKTÖRÜ EKİM 2018 RAPORU BAKIR SEKTÖRÜ EKİM 2018 RAPORU ÖZET Bakır Sektörü Ekim ayı sektör raporu; 2017/2018, Ocak Ekim 2017/2018 dönemleri ihracat verileri, Ocak Ekim 2017/2018 karşılaştırmalı ithalat verileri ve Bakır LME ortalama

Detaylı

12 19 OCAK 2017 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH

12 19 OCAK 2017 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 12 19 OCAK 2017 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık

Detaylı

15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA

15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA ACHEMA 2015 ULUSLARARASI KİMYA VE İŞLEME SANAYİ FUARI ZİYARET RAPORU 15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 ACHEMA 2015 ULUSLARARASI KİMYA

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 KONELEX 2014 İSKON 2014

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 KONELEX 2014 İSKON 2014 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 Konya 11. Uluslararası Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Delme, Kesme, Teknolojileri, Malzemeler, El Aletleri, Hidrolik ve Pnömatik Fuarı KONELEX 2014

Detaylı

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ xx.09.2016 Sayı 54 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

ELEVATÖRLER-KONVEYÖRLER SEKTÖR NOTU

ELEVATÖRLER-KONVEYÖRLER SEKTÖR NOTU ELEVATÖRLER-KONVEYÖRLER SEKTÖR NOTU Bu çalışmada elevetörler-konveyörler sektörü, GTIP tanımları aşağıda belirtilen kalemlerin toplamı olarak ele alınmıştır. 8428.20 Pnömatik elevatörler ve konveyörler

Detaylı

GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ ODASI

GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ ODASI (2015) GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ ODASI İRAN ANLAŞMASININ TÜRKİYE ÜZERİNE POTANSİYEL ETKİLERİ İRAN ANLAŞMASININ TÜRKİYE ÜZERİNE POTANSİYEL ETKİLERİ İran ın nükleer programı üzerine dünya güçleri diye

Detaylı

plastik sanayi PLASTİK AMBALAJ MALZEMELERİ SEKTÖR İZLEME RAPORU TÜRKİYE Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri

plastik sanayi PLASTİK AMBALAJ MALZEMELERİ SEKTÖR İZLEME RAPORU TÜRKİYE Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri plastik sanayi 2014 TÜRKİYE PLASTİK AMBALAJ MALZEMELERİ SEKTÖR İZLEME RAPORU Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri YÖNETİCİ ÖZETİ : Plastik ambalaj mamülleri üretimi, Dünyada bu sektörde söz sahibi

Detaylı

BAKIR SEKTÖRÜ TEMMUZ 2018 RAPORU

BAKIR SEKTÖRÜ TEMMUZ 2018 RAPORU BAKIR SEKTÖRÜ TEMMUZ 2018 RAPORU Şule Şinikoğlu Metaller Sektör Şubesi Yönetici Özeti Bakır sektörü değerlendirmesinde Temmuz 2017 ve Temmuz 2018 karşılaştırmaları yapılarak sektörün ihracat rakamları

Detaylı

TÜRKĐYE DE DÖKÜM SEKTÖRÜ 23.02.2007

TÜRKĐYE DE DÖKÜM SEKTÖRÜ 23.02.2007 TÜRKĐYE DE DÖKÜM SEKTÖRÜ 1 23.02.2007 Demir ve Çelik Döküm Sanayi sektörü; endüksiyon, ark veya kupol ocaklarında, çeşitli pik demiri, çelik hurdaları ve ferro alaşımların ergitilerek, kalıplama tesislerinde

Detaylı

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayın Üyemiz; ULUDAĞ ÜYELERİ NE GENEL KONULAR 1. İTO / HANNOVER MESSE 2018 HK. 2. İİB / CIFF 2018 GUANGZHOU ULUSLARARASI MOBİLYA FUARI HK. 3. İİB / FINE FOOD AUSTRALIA 2018 FUARI MİLLİ KATILIM ORG. HK.

Detaylı

T.C. Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü Ankara 08.01.2013

T.C. Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü Ankara 08.01.2013 T.C. Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü Ankara 08.01.2013 Konu : 390319000000 GTİP no lu GPPS ve HIPS ithalatına % 3 oranında gümrük vergisi uygulanmasının kaldırılma talebi Sayın Bakanlığınızın,

Detaylı

EK C 9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU)

EK C 9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) EK C 9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) İşbirliği Kuruluşu Adı Programın Adı İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Mutfak Sektörü Avusturya Ticaret Heyeti GİRİŞ: 18.05.2018

Detaylı

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI Övgü PINAR-Nurel KILIÇ Yapı fuarları; mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan yöneticiler, mimarlar, mühendisler,

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 004341 24/12/2012 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2012 / 469 Sayın Üyemiz, 1. Gabon, Senegal Ticaret

Detaylı

ENERJİ PERFORMANS SÖZLEŞMESİ İLE ATIK SU ISI GERİ KAZANIMI SİSTEMİ

ENERJİ PERFORMANS SÖZLEŞMESİ İLE ATIK SU ISI GERİ KAZANIMI SİSTEMİ ENERJİ PERFORMANS SÖZLEŞMESİ İLE ATIK SU ISI GERİ KAZANIMI SİSTEMİ OSMAN KİPOĞLU 5. ULUSAL VERİMLİLİK KONGRESİ 7 EKİM 2015, ANKARA Ajanda EWE ve Enervis Hakkında Türkiye de Enerji Verimliliği Enerji Performans

Detaylı

1) TGK GIDA ETİKETLEME VE TÜKETİCİLERİ BİLGİLENDİRME YÖNETMELİĞİ TASLAĞI ( ÖNEMLİ - SÜRELİ )

1) TGK GIDA ETİKETLEME VE TÜKETİCİLERİ BİLGİLENDİRME YÖNETMELİĞİ TASLAĞI ( ÖNEMLİ - SÜRELİ ) 1) TGK GIDA ETİKETLEME VE TÜKETİCİLERİ BİLGİLENDİRME YÖNETMELİĞİ TASLAĞI ( ÖNEMLİ - SÜRELİ ) T.C Ekonomi Bakanlığı ndan alınan yazıda; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan ekli Türk

Detaylı

ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER. Sektör Raporu

ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER. Sektör Raporu ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER Sektör Raporu Sayfa 2 / 11 İÇİNDEKİLER 1. ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER 2.TÜRKİYE NİN DIŞ TİCARETİ 3.1.İHRACAT 3.2.İTHALAT 3.DÜNYA TİCARETİ KAYNAKÇA Sayfa 3 / 11 1. ALKOLLÜ

Detaylı

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018 18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI 2-5 Kasım 2018 Fuar Hakkında 2-5 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan 18. İran Uluslararası Elektrik Fuarı, yerli ve yabancı çok sayıda firmanın katılımıyla alanındaki

Detaylı

PAGEV - PAGDER. Dünya Toplam PP İthalatı

PAGEV - PAGDER. Dünya Toplam PP İthalatı 1 DÜNYA ve TÜRKİYE POLİPROPİLEN ( PP ) DIŞ TİCARET ANALİZİ Barbaros Demirci ( Genel Müdür ) Neslihan Ergün ( Teknik Uzman Kimya Müh. ) PAGEV - PAGDER DÜNYA TOPLAM PP İTHALATI : Dünya toplam PP ithalatı

Detaylı

FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ

FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ İSTANBUL TİCARET ODASI FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ Fuarlar Koordinatörlüğü nün yurt içi ve yurt dışına yönelik hizmetleri üç Birim dahilinde gerçekleştirilmektedir. KOORDİNATÖR 1)Yurt İçi Fuarlar Birimi Mine

Detaylı

TEMİZLİK MADDELERİ SEKTÖRÜ

TEMİZLİK MADDELERİ SEKTÖRÜ TEMİZLİK MADDELERİ SEKTÖRÜ HS No: 34.01, 34.02, 34.03, 34.04, 34.05, 34.06, 34.07 DÜNYA TEMİZİLİK ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ Temizlik maddeleri deterjanlar ve sabunlardan oluşmaktadır. Bu sektörün üretmekte olduğu

Detaylı

ALÜMİNYUM SEKTÖRÜ MAYIS 2017 DEĞERLENDİRMESİ. 2 Haziran Hazırlayan: Zeynep Çırakoğlu

ALÜMİNYUM SEKTÖRÜ MAYIS 2017 DEĞERLENDİRMESİ. 2 Haziran Hazırlayan: Zeynep Çırakoğlu ALÜMİNYUM SEKTÖRÜ MAYIS 2017 LENDİRMESİ 2 Haziran 2017 Hazırlayan: Zeynep Çırakoğlu A.Yönetici Özeti: Demir ve Demir Dışı Metaller sektörü ihracatında değer olarak en büyük paya sahip olan Alüminyum hafifliği

Detaylı

MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ

MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ Pınar Erdem AB Masası Uzman Ağustos 2009 1. GENEL BİLGİLER Resmi adı : Macaristan Cumhuriyeti Başkenti : Budapeşte Yüzölçümü : 93,030 km 2 Nüfusu : 9,905,596 (Temmuz 2009 tahmini)

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 08.11.2017 Sayı 67 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

İsmail Erdoğan. ZÜCDER Züccaciyeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

İsmail Erdoğan. ZÜCDER Züccaciyeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Erdoğan ZÜCDER Züccaciyeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sektörümüzün Çok Değerli Mensupları, 27 Mart 218 tarihinde gerçekleştirmiş olduğumuz Genel Kurulumuzda yapılan seçim sonucu yeni Yönetim

Detaylı

BAKIR SEKTÖRÜ EYLÜL 2018 RAPORU

BAKIR SEKTÖRÜ EYLÜL 2018 RAPORU BAKIR SEKTÖRÜ EYLÜL 2018 RAPORU ÖZET Bakır Sektörü Eylül ayı sektör raporu; 2017/2018, Ocak Eylül 2017/2018 dönemleri ihracat verileri, Ocak Eylül 2017/2018 karşılaştırmalı ithalat verileri ve Bakır LME

Detaylı

BATMAN TİCARET BORSASI

BATMAN TİCARET BORSASI BATMAN TİCARET BORSASI 10-14 KASIM 2014 EURO TIER 2014 TARIM VE HAYVANCILIK FUARI & HANNOVER/ALMANYA İŞ SEYAHATİ RAPORU 1.EURO TIER 2014 TARIM VE HAYVANCILIK FUARI 1.1. FUAR İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER Euro

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

GENEL BİLGİLER DIŞ TİCARET BİLGİLERİ

GENEL BİLGİLER DIŞ TİCARET BİLGİLERİ GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Resmi Dil : Swahili, İngilizce Başkenti : Resmi başkent Dodoma(1 699 000) (de facto olarak Darüsselam); Dar es Selam; ticari başkent (2.498.000)

Detaylı

Fuar süresince katılımcılar ve organizatör firma olan Hannover Messe tarafından birçok seminer ve basın toplantısı düzenlenmiştir.

Fuar süresince katılımcılar ve organizatör firma olan Hannover Messe tarafından birçok seminer ve basın toplantısı düzenlenmiştir. DOMOTEX 2012 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI DOMOTEX Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı 14 17 Ocak 2012 tarihleri arasında Almanya nın Hannover kentinde düzenlenmiştir. Söz konusu fuar dünyanın en büyük

Detaylı

2015 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU

2015 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU 2015 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 OCAK / TÜRKİYE

Detaylı

BATI KARADENİZ KALKINMA AJANSI DIŞ TİCARET BÜLTENİDİR.*

BATI KARADENİZ KALKINMA AJANSI DIŞ TİCARET BÜLTENİDİR.* ARALIK Sayı: 18 BATI KARADENİZ KALKINMA AJANSI DIŞ TİCARET BÜLTENİDİR.* * BÜLTENDE KULLANILAN VERİLER EKİM AYINA AİT OLUP TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ VE TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMUNDAN ALINMIȘTIR. İHRACAT

Detaylı

ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER

ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER - ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER SITC No : Alkolsüz içecekler : 111 Alkollü içecekler : 112 Armonize No : Sular : 2201 Meşrubat : 2202 Bira : 2203 Şarap : 2204 Konyak : 22082012, 22082062 Viski : 220830

Detaylı

HİDROLİK PRES SEKTÖRÜ NOTU

HİDROLİK PRES SEKTÖRÜ NOTU HİDROLİK PRES SEKTÖRÜ NOTU Modern yaşamın gerekleri olarak ihtiyaç duyduğumuz bir çok ürünün üretimini yapan tekstil, gıda, kimya, otomotiv sanayilerinin yanında elektronik ve haberleşme, savunma, havacılık

Detaylı

DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ

DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ I. DÜNYA DEMİR-ÇELİK (GTİP 72)TİCARETİ 2013 yılında dünya demir-çelik ihracatı bir önceki yıla göre %7,9 oranında azalarak 392,8 milyar $ seviyesinde gerçekleşmiştir.

Detaylı

BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU

BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU 2 3 4 5 BAŞARI BİLGİ GÜVEN TECRÜBE TEKNOLOJİ 2018 yılında 4 Katılımcı Ülke 195 Firma ve Firma Temsilciliği 34 Ziyaretçi Ülke 46.014

Detaylı

DÜNYA PLASTİK SEKTÖR RAPORU PAGEV

DÜNYA PLASTİK SEKTÖR RAPORU PAGEV DÜNYA PLASTİK SEKTÖR RAPORU 2016 PAGEV 1. DÜNYA PLASTİK MAMUL SEKTÖRÜNDE GELİŞMELER 1.1. DÜNYA PLASTİK MAMUL ÜRETİMİ Yüksek kaynak verimi, düşük üretim ve geri kazanım maliyeti ve tasarım ve uygulama zenginliği

Detaylı

DIŞ TİCARETTE KATMA DEĞER GÖSTERGELERİ TÜRKİYE 1

DIŞ TİCARETTE KATMA DEĞER GÖSTERGELERİ TÜRKİYE 1 DIŞ TİCARETTE KATMA DEĞER GÖSTERGELERİ TÜRKİYE 1 Ticarette katma değer ölçümü, ihracata konu olan mal ve hizmetlerin üretimindeki değerin kaynağını ülke ve sektörler açısından ortaya koyabilmek amacıyla

Detaylı

2012 SINAVLARI İÇİN GÜNCEL EKONOMİ ÇALIŞMA SORULARI. (40 Test Sorusu)

2012 SINAVLARI İÇİN GÜNCEL EKONOMİ ÇALIŞMA SORULARI. (40 Test Sorusu) ZİRAAT BANKASI 2012 SINAVLARI İÇİN GÜNCEL EKONOMİ ÇALIŞMA SORULARI (40 Test Sorusu) 1 ) Aşağıdakilerden hangisi bir kredi derecelendirme kuruluşudur? A ) FED B ) IMF C ) World Bank D ) Moody's E ) Bank

Detaylı

10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi

Detaylı

BAKIR SEKTÖRÜ HAZİRAN 2018 RAPORU

BAKIR SEKTÖRÜ HAZİRAN 2018 RAPORU BAKIR SEKTÖRÜ HAZİRAN 2018 RAPORU Şule Şinikoğlu Metaller Sektör Şubesi Yönetici Özeti Bakır sektörü değerlendirmesinde Haziran 2017 ve Haziran 2018 karşılaştırmaları yapılarak sektörün ihracat rakamları

Detaylı

ORTA ANADOLU MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ

ORTA ANADOLU MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ORTA ANADOLU MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 1 Milyar Dolar DÜNYA MAKİNE TİCARETİ 2.200 2.100 2.000 1.900 1.800 1.700 1.600 2010 2011 2012 2013 DÜNYA MAKİNE İHRACATI 1.794 2.058 2.049 2.003 DÜNYA

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ OTOMOTİV SEKTÖRÜ

AVRUPA BİRLİĞİ OTOMOTİV SEKTÖRÜ İZMİR TİCARET ODASI AVRUPA BİRLİĞİ OTOMOTİV SEKTÖRÜ Dilara SÜLÜN DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ AB MASASI ŞEFİ (TD) Mayıs 2006 AB OTOMOTİV SEKTÖRÜ AB, dünya otomotiv pazarının %35'ine sahiptir. Otomobil

Detaylı

ABD ÜLKE RAPORU 26.01.2015. [Type the document subtitle]

ABD ÜLKE RAPORU 26.01.2015. [Type the document subtitle] ABD ÜLKE RAPORU 26.01.2015 [Type the document subtitle] ABD ÜLKE RAPORU 26.01.2015 YÖNETİCİ ÖZETİ Uludağ İhracatçı Birlikleri nin (UİB) kayıtlarına göre, Bursa dan ABD ye ihracat yapan 310 firma bulunmaktadır.

Detaylı

2013/ 2014 (%) 3301 Uçucu Yağlar 3.727.592 4.017.602 4.524.926 12,63 3,97

2013/ 2014 (%) 3301 Uçucu Yağlar 3.727.592 4.017.602 4.524.926 12,63 3,97 KOZMETİK SEKTÖRÜ HS No: 3301,3302, 3303, 3304, 3305, 3306, 3307 DÜNYA TİCARETİ Dünya kozmetik ürünler ihracatında ilk sırada güzellik/makyaj ve cilt bakımı için müstahzarları oluşturmaktadır. Bu ürün grubunun

Detaylı

2016 YILI İPLİK İHRACAT İTHALAT RAPORU

2016 YILI İPLİK İHRACAT İTHALAT RAPORU 2016 YILI İPLİK İHRACAT İTHALAT RAPORU Haziran 2017 İçindekiler Yönetici Özeti... 2 1. Dünya İplik İhracatı... 3 2. Türkiye nin İplik İhracatı... 5 Yıllar İtibariyle İhracat ve Pay... 5 Başlıca Ülkeler

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ xx.07.2017 Sayı 63 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

GTİP 7323 Demir veya çelikten sofra, mutfak veya diğer ev işlerinde kullanılan eşya ve aksamı, yün, sünger, eldiven vb.

GTİP 7323 Demir veya çelikten sofra, mutfak veya diğer ev işlerinde kullanılan eşya ve aksamı, yün, sünger, eldiven vb. GTİP 7323 Demir veya çelikten sofra, mutfak veya diğer ev işlerinde kullanılan eşya ve aksamı, yün, sünger, eldiven vb. Temmuz 2013 1 Genel kod bilgisi: XV ADİ METALLER VE ADİ METALLERDEN EŞYA 73 Demir

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 18.12.2017 Sayı 68 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

BAKIR SEKTÖRÜ EKİM AYI RAPORU Zeynep KARAOSMANOĞLU 2016 Aralık

BAKIR SEKTÖRÜ EKİM AYI RAPORU Zeynep KARAOSMANOĞLU 2016 Aralık BAKIR SEKTÖRÜ EKİM AYI RAPORU Zeynep KARAOSMANOĞLU 2016 Aralık Yönetici Özeti Bakır sektörü Ekim ayı değerlendirmesinde Aralık 2016 ve 0cak-Aralık 2016 karşılaştırmaları yapılarak sektörün ihracat rakamları

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 8.6.216 Sayı 52 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

ALTIN MÜCEVHERAT. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi

ALTIN MÜCEVHERAT. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi ALTIN MÜCEVHERAT Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006 T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi ALTIN MÜCEVHERAT Türk altın mücevherat üretim geleneği çok eskilere dayanmaktadır.

Detaylı

BAKIR SEKTÖRÜ AĞUSTOS 2018 RAPORU

BAKIR SEKTÖRÜ AĞUSTOS 2018 RAPORU BAKIR SEKTÖRÜ AĞUSTOS 2018 RAPORU Şule Şinikoğlu Metaller Sektör Şubesi Yönetici Özeti Bakır sektörü değerlendirmesinde Ağustos 2017 ve Ağustos 2018 karşılaştırmaları yapılarak sektörün ihracat rakamları

Detaylı

SERAMİK SANAYİİ. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi

SERAMİK SANAYİİ. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi SERAMİK SANAYİİ Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006 T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi TÜRKİYE DE ÜRETİM Türkiye'de seramik ve çini yapımı, kökleri 8000 yıl öncesine uzanan

Detaylı

DÖKÜM VE DÖVME ÜRÜNLERİ

DÖKÜM VE DÖVME ÜRÜNLERİ DÖKÜM VE DÖVME ÜRÜNLERİ Hazırlayan Tarhan SEZGİN 2005 T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi DÖKÜM VE DÖVME ÜRÜNLERİ SITC NO: ARMONİZE NO: (Ürünlerin detayları ve açılımları

Detaylı

AĞUSTOS 2017 AYLIK İHRACAT RAPORU

AĞUSTOS 2017 AYLIK İHRACAT RAPORU EGE İHRACATÇI BİRLİKLERİ Ege Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği AĞUSTOS 2017 AYLIK İHRACAT RAPORU TÜRKİYE GENELİ DURUM: 2017 yılının Ocak Temmuz döneminde bir önceki senenin aynı dönemine

Detaylı

ALÜMİNYUM SEKTÖRÜ OCAK 2019 DEĞERLENDİRMESİ. 5 Şubat Hazırlayan: Zeynep Çırakoğlu

ALÜMİNYUM SEKTÖRÜ OCAK 2019 DEĞERLENDİRMESİ. 5 Şubat Hazırlayan: Zeynep Çırakoğlu ALÜMİNYUM SEKTÖRÜ OCAK 2019 DEĞERLENDİRMESİ 5 Şubat 2019 Hazırlayan: Zeynep Çırakoğlu A.Yönetici Özeti: Demir ve Demir Dışı Metaller sektörü ihracatında değer olarak en büyük paya sahip olan Alüminyum

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 580 22/02/2013 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013 / 63 Sayın Üyemiz, 1. Macaristan 7. Tarım

Detaylı

SEKTÖRÜN TANIMI TÜRKİYE KOZMETİK ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ

SEKTÖRÜN TANIMI TÜRKİYE KOZMETİK ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ SEKTÖRÜN TANIMI Gümrük Tarife İstatistik Pozisyon Kodları (G.T.İ.P) esas alınarak oluşturulan Kozmetik ve Kişisel Bakım Ürünleri Gümrük Tarife İstatistik Pozisyon Kodları (G.T.İ.P) ve ürün tanımları aşağıda

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 14.07.2016 Sayı 53 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

PAG EV. Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı. TÜRKiYE AMBALAJ MAMULLERİ 2012 YILI 3 AYLIK SEKTÖR İZLEME RAPORU

PAG EV. Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı. TÜRKiYE AMBALAJ MAMULLERİ 2012 YILI 3 AYLIK SEKTÖR İZLEME RAPORU 1989 PAG EV Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı TÜRKiYE AMBALAJ MAMULLERİ 2012 YILI 3 AYLIK SEKTÖR İZLEME RAPORU ÜRETİM KAPASİTESİ: Plastik ambalaj sektöründe çok sayıda firma

Detaylı

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ Ülkemizde kurumsallaşmış bazı fuar ve sergilere Şubemizce her yıl düzenli olarak katılım ve destek sağlanmaktadır. Fuarların yanısıra, Şubemiz tarafından organize edilen teknik

Detaylı

193 ülkeye ihracat. Hurdadan çelik üretimi oranı % yılında 37,3 milyon ton ham çelik üretimi

193 ülkeye ihracat. Hurdadan çelik üretimi oranı % yılında 37,3 milyon ton ham çelik üretimi 2019 Dünyanın altıncı büyük çelik ihracatçısı 193 ülkeye ihracat Hurdadan çelik üretimi oranı % 69 2018 yılında 37,3 milyon ton ham çelik üretimi 2018 İhracat Değeri 31,6 milyar USD Toplam İhracattaki

Detaylı

TÜRKİYE PLASTİK SEKTÖRÜ 2014 YILI 4 AYLIK DEĞERLENDİRMESİ ve 2014 BEKLENTİLERİ. Barbaros Demirci PLASFED - Genel Sekreter

TÜRKİYE PLASTİK SEKTÖRÜ 2014 YILI 4 AYLIK DEĞERLENDİRMESİ ve 2014 BEKLENTİLERİ. Barbaros Demirci PLASFED - Genel Sekreter TÜRKİYE PLASTİK SEKTÖRÜ 2014 YILI 4 AYLIK DEĞERLENDİRMESİ ve 2014 BEKLENTİLERİ Barbaros Demirci PLASFED - Genel Sekreter 2013 yılı, dünya ekonomisi için finansal krizin etkilerinin para politikaları açısından

Detaylı

ÇELİK BORU SEKTÖR RAPORU (2017) ÇELİK BORU İMALATÇILARI DERNEĞİ

ÇELİK BORU SEKTÖR RAPORU (2017) ÇELİK BORU İMALATÇILARI DERNEĞİ ÇELİK BORU SEKTÖR RAPORU (217) ÇELİK BORU İMALATÇILARI DERNEĞİ Türkiye Çelik Boru Üretimi Türkiye çelik boru üretimi, 2 li yılların başında sektöre yapılan yatırımlarla önemli bir ivme kazanmıştır. 2-27

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 12.05.2014 Sayı 27 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak Konya nın dış ticaretinin durumu

Detaylı

ALÜMİNYUM SEKTÖRÜ ARALIK 2018 DEĞERLENDİRMESİ. 7 Ocak Hazırlayan: Zeynep Çırakoğlu

ALÜMİNYUM SEKTÖRÜ ARALIK 2018 DEĞERLENDİRMESİ. 7 Ocak Hazırlayan: Zeynep Çırakoğlu ALÜMİNYUM SEKTÖRÜ ARALIK 2018 LENDİRMESİ 7 Ocak 2019 Hazırlayan: Zeynep Çırakoğlu A.Yönetici Özeti: Demir ve Demir Dışı Metaller sektörü ihracatında değer olarak en büyük paya sahip olan Alüminyum hafifliği,

Detaylı

Enervis H o ş g e l d i n i z Ekim 2015

Enervis H o ş g e l d i n i z Ekim 2015 Enervis H o ş g e l d i n i z Ekim 2015 Dünya Enerji Genel Görünümü Genel Görünüm Dünya Birincil Enerji Tüketimi 2013-2035 2013 2035F Doğalgaz %24 Nükleer %4 %7 Hidro %2 Yenilenebilir Petrol %33 Kömür

Detaylı

SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ VE SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ SEKTÖRÜNDE DÜNYA İTHALAT RAKAMLARI ÇERÇEVESİNDE HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI

SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ VE SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ SEKTÖRÜNDE DÜNYA İTHALAT RAKAMLARI ÇERÇEVESİNDE HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ VE SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ SEKTÖRÜNDE DÜNYA İTHALAT RAKAMLARI ÇERÇEVESİNDE HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Seramik sektörünün en

Detaylı

2011 YILI DEMİR-ÇELİK SEKTÖRÜNÜN DURUMU

2011 YILI DEMİR-ÇELİK SEKTÖRÜNÜN DURUMU 2011 YILI DEMİR-ÇELİK SEKTÖRÜNÜN DURUMU Dünya Üretimi Dünya ham çelik üretimi 2011 yılında 1,5 milyar ton olarak gerçekleşmiş ve bir önceki yıla göre %6,2 oranında artış kaydetmiştir. Küresel kriz ile

Detaylı

Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu

Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu 1. Çeyrek 2017 OSD OICA Üyesidir OSD is a Member of OICA 1 Türkiye İhracat Verileri: 1 2017 yılı Ocak-Mart döneminde Türkiye toplam ihracatı yüzde 7 oranında artarken,

Detaylı

Aylık Dış Ticaret Analizi

Aylık Dış Ticaret Analizi EKİM YÖNETİCİ ÖZETİ Bu çalışmada, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından her ayın ilk günü açıklanan ihracat rakamları temel alınarak Türkiye nin aylık dış ticaret analizi yapılmaktadır. Aşağıdaki analiz,

Detaylı

21/08/2006 FAALİYETLERİMİZE SPONSOR OLARAK PLASTİK SEKTÖRÜNE YÖNELİK FAALİYETLERİNİZİ ARTTIRMAYI İSTER MİSİNİZ?

21/08/2006 FAALİYETLERİMİZE SPONSOR OLARAK PLASTİK SEKTÖRÜNE YÖNELİK FAALİYETLERİNİZİ ARTTIRMAYI İSTER MİSİNİZ? 21/08/2006 FAALİYETLERİMİZE SPONSOR OLARAK PLASTİK SEKTÖRÜNE YÖNELİK FAALİYETLERİNİZİ ARTTIRMAYI İSTER MİSİNİZ? Sayın Yönetim Kurulu Başkanı ve / veya Sayın Genel Müdür Dikkatine, Türk Plastik Sanayicileri

Detaylı

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş.

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş. SONUÇ RAPORU Bitki sektörünün dev buluşması bu yılda 28 Kasım - 01 Aralık 2013 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi nde gerçekleşti. Kıtaların buluşma noktası İstanbul da 21 farklı ülkeden gelen 286

Detaylı

19 22 ŞUBAT 2014 ANTALYA

19 22 ŞUBAT 2014 ANTALYA ANFAŞ FOOD PRODUCT GIDA İHTİSAS FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 19 22 ŞUBAT 2014 ANTALYA Ahmet SABUNCU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı

Detaylı

BAKIR SEKTÖRÜ OCAK AYI RAPORU Zeynep KARAOSMANOĞLU 2018

BAKIR SEKTÖRÜ OCAK AYI RAPORU Zeynep KARAOSMANOĞLU 2018 BAKIR SEKTÖRÜ OCAK AYI RAPORU Zeynep KARAOSMANOĞLU 2018 Yönetici Özeti Bakır sektörü Eylül ayı değerlendirmesinde Ocak 2017 ve 0cak 2018 karşılaştırmaları yapılarak sektörün ihracat rakamları ile miktar

Detaylı

GTİP 392310: PLASTİKTEN KUTULAR, KASALAR, SANDIKLAR VB. EŞYA

GTİP 392310: PLASTİKTEN KUTULAR, KASALAR, SANDIKLAR VB. EŞYA GTİP 392310: PLASTİKTEN KUTULAR, KASALAR, SANDIKLAR VB. EŞYA TEMMUZ 2009 Hazırlayan: Mesut DÖNMEZ 1 GENEL KOD BİLGİSİ: 392310 GTIP kodunun üst kodu olan 3923 GTİP koduna ait alt kodlar ve ürünler aşağıda

Detaylı

BAKIR SEKTÖRÜ MAYIS AYI RAPORU Zeynep KARAOSMANOĞLU 2017 Mayıs

BAKIR SEKTÖRÜ MAYIS AYI RAPORU Zeynep KARAOSMANOĞLU 2017 Mayıs BAKIR SEKTÖRÜ MAYIS AYI RAPORU Zeynep KARAOSMANOĞLU 2017 Mayıs Yönetici Özeti Bakır sektörü Mayıs ayı değerlendirmesinde Ocak-Mayıs 2016 ve 0cak-Mayıs 2017 karşılaştırmaları yapılarak sektörün ihracat

Detaylı

DÜNYA DÖKÜM ÜRETİMİNİN LİDERLERİ KİMLERDİR? Y. Ziya KAYIR Metalurji Mühendisi

DÜNYA DÖKÜM ÜRETİMİNİN LİDERLERİ KİMLERDİR? Y. Ziya KAYIR Metalurji Mühendisi DÜNYA DÖKÜM ÜRETİMİNİN LİDERLERİ KİMLERDİR? Y. Ziya KAYIR Metalurji Mühendisi KOSGEB Tel: (312) 267 02 85 06935 Sincan/Ankara E-posta: ykayir@kosgeb.gov.tr Özet: Modern metalurji, Anadolu da doğdu. Bakır

Detaylı