Moda Tasarımı Lisans Programı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Moda Tasarımı Lisans Programı"

Transkript

1 Moda Tasarımı Lisans Programı

2

3 Moda Tasarımı Lisans Programı

4 İçindekiler Neden İstanbul Bilgi Üniversitesi? 1 Program Hakkında 2 3 Programın Süresi 4 Programın Esasları Program Taslağı 5

5 10 Seçim Kriterleri ve Başvurular Tasarım Konteksti 8 Kaynaklar ve Donanım Moda Konteksti Kariyer ve Mezuniyet Sonrası Olasılıklar 9 İletişim

6 1 Neden İstanbul Bilgi Üniversitesi? Türkiye de üniversite yaşamına yeni bir anlayış getirmek amacıyla yola çıkan İstanbul Bilgi Üniversitesi, kuruluşunun 18. yılında i aşkın mezunuyla Türkiye deki eğitim dünyasının en geniş ailelerinden biridir. BİLGİ 6 fakülte, 5 enstitü, 3 yüksekokul ve 3 meslek yüksek okulu ile lisans, lisansüstü, önlisans öğretimi verilen 150 yi aşkın program sunmaktadır. BİLGİ nin 900 ü aşkın akademik personeli bugün in üzerinde öğrenciye İngilizce öğretim sağlamaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi, 30 farklı ülkede 75 ten fazla seçkin üniversitenin üye olduğu Laureate International Universities ağına 2006 yılında dahil olmuştur i aşkın öğrenciyi kapsayan dünyanın en geniş üniversiteler ağı Laureate International Universities in Türkiye deki tek üyesi olarak BİLGİ, dünyanın dört bir tarafından üniversiteler ile akademik işbirliğine girerek öğrencilerine sunduğu uluslararası seçenekleri artırmıştır. BİLGİ de öğrenciler, bölüm dersleri kapsamında projeler üreterek; özgür düşünen, sorgulayan, sorumluluk alan, yoğun çalışan ve bunu keyif alarak yapan bireyler olmanın mutluluğunu yaşarlar. Ne istediğini bilen ve daha okurken mesleki beceriler edinmiş olarak iş dünyasının aranan profesyonelleri haline gelen BİLGİ öğrencileri, öğrenimleri boyunca; sosyal ve kültürel açıdan son derece renkli, farklı olanak ve etkinliklerle dolu bir üniversite yaşamına sahip olmaktadır. Ulusal ve uluslararası platformda festival, konser, gösteri ve konferans gibi birçok organizasyon düzenleyen ve her yıl i aşkın etkinliğe ev sahipliği yapan İstanbul Bilgi Üniversitesi nin santralistanbul, Dolapdere ve Kuştepe olmak üzere üç kampüsü bulunmaktadır.

7 BİLGİ Moda Tasarımı Lisans Programı BİLGİ Moda Tasarımı Lisans Programı, Türkiye de moda ve tekstil sektörünün gidişatı hakkında algı ve söylemlerin değişmeye başladığı bir ortamda, artan yaratıcı tasarımcı ihtiyacını karşılamak amacıyla öğretime başlamıştır. Dünyanın en ekonomik üretim pazarı olarak ortaya çıkışı, moda ve tekstil endüstrisinde Çin e büyük avantajlar sağlamaktadır. Böyle bir piyasada kalite, markalaşma ve tasarım, Türk üreticisinin ve modacılarının sektördeki yerlerini sağlamlaştırabilmek için ihtiyaç duydukları niteliklerdir. BİLGİ Moda Tasarımı Lisans Programı da bu nitelikleri uygulamaya geçirebilecek yaratıcı, yenilikçi ve özgün moda tasarımcıları yetiştirir. Bu anlamda, öğrencilerine mezuniyetleri sonrasında ihtiyaç duyacakları gerekli altyapıyı ve donanımı kazandırır. Moda endüstrisi hakkında kapsamlı bir eğitim sunan BİLGİ Moda Tasarımı, Türk kültürel mirası ile yaratıcılığı bütünleştiren, küresel pazarda ulusal kimlikleriyle ayırt edilebilen tasarımcılar yetiştirmeyi hedeflemektedir.

8

9 2 Program Hakkında Türk modasının, homojenleşmiş küresel moda ekolojisi içerisinde ayırt edilebilir bir kimlik haline gelmesi mümkündür. Moda Tasarımı lisans programı, bu hedef doğrultusunda mevcut küresel ekonomi ortamında endüstriye katkıda bulunmak gayretindedir. Program gençlerin sahip olduğu heyecanı, dinamizmi, farklı ve yenilikçi bakış açısını Türk kimliğiyle harmanlayarak öğrencilerine, bahsedilen vizyona yönelik bir formasyon kazandırmayı amaçlar. Moda Tasarımı lisans programının hedefleri arasında, Programa uygun yeni öğrenme yöntemlerini uygulamak, Araştırmaya dayalı, ilerici bir eğitim sunmak, Ulusal ve uluslararası düzeyde moda kimliğini yeniden tanımlamak, Üretime ve markalaşmaya dayalı tasarımlar yapabilmek, Sektöre daha iyi hizmet verebilecek bilinçli genç tasarımcılar kazandırmak, Yaratıcı beyinlerin ortaya koyacağı çalışmalarla moda endüstrisini canlandırmak yer almaktadır. Moda Tasarımı lisans programı, bu amaçlar doğrultusunda tasarımın, moda endüstrisinin ve ulusal ekonominin gelişimine odaklanarak, öğrencilerin hem akademik hem uygulamaya yönelik ihtiyaçlarını eşit düzeyde karşılamaktadır. Öğrencilerinin modaya katkıda bulunmalarına fırsat tanıyan program, seminerler, öğrencilerle birebir görüşmeler, sunumlar, atölye çalışmaları, yurt içi ve yurt dışı ziyaretler ve bitirme projesiyle desteklenmektedir. Öğrencilerin iletişim kurabileceği akademik ve teknik kadroya ek olarak, program, moda alanında güncel ve nitelikli kaynakları içeren geniş bir kütüphaneye, online veritabanlarına, çizim stüdyosuna ve son model dikiş makineleri ile donatılmış bir uygulama atölyesine de sahiptir.

10 3 Programın Süresi Moda Tasarımı lisans programı, dört yılı kapsamaktadır. Her akademik yıl Eylül ayında başlar ve bir sonraki yılın Haziran ayında sona erer. Moda Tasarımı lisans programının öğretim dili İngilizcedir. Dolayısıyla öğrencilerden belirli bir dil seviyesine sahip olmaları beklenmektedir. Programın gerektirdiği İngilizce düzeyine sahip olmayan öğrenciler İngilizce Hazırlık Programı nda bir yıl boyunca İngilizce eğitimi alırlar.

11

12 4 Programın Esasları BİLGİ Moda Tasarımı, uygulama ağırlıklı bir öğretim vermektedir. Burada amaçlanan, öğrencilerin mezuniyetleri sonrasında ihtiyaç duyacakları bilgi ve tecrübeyi onlara öğrenimleri sürecinde aktarmaktır. BİLGİ Moda Tasarımı öğrencileri uygulamalı atölye çalışmalarına katılır, bu çalışmalar esnasında edindikleri bilgileri, ödevler ve projeler yardımıyla daha etkin bir şekilde kullanma imkanı bulurlar. Ayrıca öğrenciler öğrenimlerinin son senesinde bitirme projesi tamamlayarak profesyonel çalışma hayatını birebir tecrübe ederler.

13

14 Yaratıcı Atölye Uygulamaları, Ödevler ve Projeler Teorik çalışmanın yanı sıra program, öğrencilerin bağımsız çalışma konusundaki güven duygularını geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu nedenle atölye uygulamaları, yetenek geliştirmede temel öğretim yöntemi olarak görülmektedir. Atölye çalışmalarının dışında, bireysel ödev ve projeler, öğrencilerin araştırma yapmalarını, bilgiye ulaşma ve belgeleme metodu geliştirmelerini, bilgi kaynaklarını etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamayı amaçlamaktadır. Öğrencilerin yaptıkları araştırmalar sürekli olarak değerlendirilir, sunumlar esnasında tartışılır ve birebir diyalog yoluyla bu çalışmaların daha iyiye taşınması için gayret edilir. Atölyeler Atölye çalışmaları, öğrencilerin donanımlarını etkin bir şekilde kullanabilmelerini, bağımsız çalışabilme kabiliyetlerini geliştirmelerini ve teoride edindikleri bilgileri uygulamaya dökmelerini sağlamaktadır. Ödevler Moda Tasarımı lisans programında öğrencilerden yazılı ödevler istenmektedir. Öğrenciler bu sayede tasarılarını ve düşüncelerini yazılı olarak ifade edebilme kabiliyetlerini artırabilmektedir. Yazılı ödevlerini hazırlama sürecinde kullandıkları malzeme ve yöntemleri görsel olarak da sunabilmektedirler. Ödevleri zamanında tamamlayıp sunarak kazandıkları deneyim, öğrencilere gelecekte moda endüstrisinden gelen uzmanlara yönelik sunum yapacak özgüven ve tecrübeyi sağlamaktadır.

15 Projeler Projeler öğrencilerin yaratıcılığını teşvik etme ve uygulamaya dökme amacını taşır. Öğrenimleri sırasında yürüttükleri projeler sayesinde öğrenciler, proje hazırlama sürecini öğrenir ve profesyonel yaşama hazırlanırlar. Kaynak kullanmak, yöntem geliştirmek, belirli sürede projeyi tamamlamak ve sonrasında ortaya çıkan projeyi iyi aktarabilmek, gerekli sunum araçlarını etkin bir şekilde kullanabilmek, sözlü ve görsel hitap yeteneğini geliştirmek, neden-sonuç ilişkisi içerisinde projeyi tartışmaya açabilmek öğrencilerin kazandıkları yetkinlikler arasındadır. Ödevler gibi, projelerin pek çoğu da üniversite dışında ve bağımsız olarak çalışmayı gerektirmektedir. Bu da öğrencilerin öğretim ortamı dışında da temaslarda bulunarak görsellik ve gözlem gerektiren tasarımcı kimliğini oluşturabilmelerine yardımcı olmaktadır. Bitirme Projesi Bitirme projesi, öğrencilerin öğretim elemanlarının da desteğiyle kendilerine ait bir fikirden yola çıkarak, sonuca varıncaya kadar geçen tüm süreci yönetmeleri ve bu sayede profesyonel anlamda ilk tecrübelerini yaşamaları esasına dayanır. Bu bitirme projesi, öğrencilere proje tasarlama, yönetme, projeyi istenilen zamanda sonuçlandırma tecrübesi kazandıracağı gibi onları heyecanlandırmayı, motive etmeyi ve sonucunda ortaya çıkan özgün tasarımlarının keyfini deneyimleyebilmelerini de sağlar. Böylelikle BİLGİ Moda Tasarımı öğrencileri mezuniyetleri sonrasında profesyonel hayata iyi bir motivasyon ve tamamladıkları bir projenin referansı ile adım atarlar.

16 5 Program Taslağı Moda Tasarımı lisans programı, tasarımın, moda endüstrisinin ve ulusal ekonominin gelişimine odaklanarak öğrencilerin hem akademik hem de uygulamaya yönelik ihtiyaçlarına cevap verir. Bu doğrultuda, programın ilk yılı, öğrencilere moda tasarımının kavramsal ve uygulamalı esaslarını tanıtmak ve öğrencilerin aktif olarak katılımını sağlamak üzere tasarlanmıştır. Programın ilk senesinde öğrenciler, çizim, sanat tarihi, kostüm tarihi, tasarım esasları, drapaj ve temel konfeksiyon süreçleri üzerine teorik ve uygulamalı bir öğretim görürler. İkinci yılda ise programın kapsamı biraz daha genişleterek, öğrencilerin tasarım konseptine hakim olmaları, uygulamaya yönelik esasları daha iyi kavrayabilmeleri amaçlanır. Bu sene içerisinde öğrencilere tasarılarını uygulamaya dökebilmek için gerekli olan donanım kazandırılması, profesyonel hayatta kullanılan, bilgisayarlarla ve elektronik ekipmanla desteklenen uygulama çalışmalarının gerçekleştirilmesi amaçlanır. Modanın farklı kollarında da fikir sahibi olabilmeleri ve vizyonlarını geniş tutabilmeleri için öğrencilere ayrıca moda fotoğrafçılığı, takı tasarımı gibi konularda da dersler sunulmaktadır. Modanın değişimini ve gelişimini anlayabilmek amacıyla modanın psikolojik ve sosyolojik etkileri üzerine de kapsamlı bir formasyon sağlanmaktadır.

17 Öğretimin üçüncü yılı, öğrencilerin moda endüstrisi ve iş yapısı hakkında bilgi edinmelerine katkıda bulunur. Öğrencilerin yaratıcı kimliklerini destekleyen derslerin yanı sıra moda sektöründe perakende ve pazarlamaya yönelik içeriklere de ağırlık verilir. Üçüncü senede öğretim moda dünyasında çalışan profesyonellerin katılacağı seminerler ile desteklenir. Bu sayede öğrencilerin sektör çalışanları ile birebir temas kurarak moda endüstrisi ve iş dünyası hakkında gözlem ve değerlendirme yapmalarına fırsat verilir. Ayrıca moda dünyasının iç içe olduğu medya ve iletişim sektörü hakkında da kapsamlı bir bilgilendirme sunulur. Moda Tasarımı lisans programının son yılı, öğrencilerin profesyonel hayata ilk adımlarını atmaya yönelik uygulamalı çalışmaları içermektedir. Öğrencilere moda sektörünün ilgi duydukları alanında bitirme projesi tamamlamalarına imkân tanınır. Bitirme projesi, çalışma hayatına adaptasyonun kolaylaşması ve edinilen teorik bilginin uygulamaya dökülebilmesi anlamında büyük önem taşımaktadır. Öğrencilikten profesyonel yaşama geçiş sağlayan bitirme projesi, öğrencilerin mezuniyetleri sonrasında kariyerlerine yön vermeleri için önemli bir basamaktır. Onlardan ayrıca son sene içerisinde düzenlenen defile organizasyonunda hazırlamış oldukları koleksiyonları sergilemeleri istenir. Öğrenciler, koleksiyon hazırlama sürecini başından sonuna kadar yürütme ve uygulama tecrübesi kazanarak profesyonel hayata daha donanımlı olarak adım atarlar. Düzenlenen defilede, hazırlamış oldukları koleksiyonu moda ve tekstil dünyasından pek çok isme sunarak profesyonel bağlantılar yakalama imkânı da elde ederler.

18 6 Tasarım Konteksti Moda, sosyokültürel değişimlere verilen somut ya da soyut, ani ya da tepkisel insani bir yanıt olarak düşünülebilir. Başlangıçta, bireyler ya da grupların ortaya attığı kavramsal bir ideoloji olarak ortaya çıkar, sonradan akımları ve belirli bir üslubu oluşturur. Bu anlamda moda, hızı ve yayılmacı yönü ile oldukça etkili bir güçtür. Değişimin temsilcisi olarak moda, yeni olandan eskiye doğru bir yaşam döngüsüdür: Hayatlarımızın çok yönlülüğüne paralel olarak geçmişteki bazı fikirler tekrar ortaya çıkabilir ya da yenilik olarak gösterilebilir. Moda eğitimi, sosyokültürel ve ekonomik değişimi hemen analiz ederek bu değişimin etkisini hesaplayacak, kısa ya da uzun vadede anlaşılabilen tepkileri formüle edecek entelektüel kapasite gerektirir. Bir ürün olarak moda, sınırda durmalı ve değişimi temsil ederken öngörülü olmalıdır. Moda öğrencisinin çalışmalarının uyumlu ve birbiriyle ilişkili olması beklenmektedir. Öğrencilerin, öğrenimleri süresince edindikleri tasarım metotlarını, teorik bilgileri ve uygulama tecrübelerini tasarımlarına yansıtmaları programın hedefleri arasındadır. Öğrenme sürecinin bir kazanımı olarak karmaşık problemleri tanımlama ve çözme yeteneği, öğrencilerimizi özel sektör ve kamusal işlerde yöneticilik dahil her düzeyde sorumluluk almaya teşvik edecek entelektüel ve pratik beceri ile donatmaktadır.

19

20 7 Moda Konteksti Değişimi temsil eden yeni anlayışlara ve bakış açılarına verilen insani bir tepki olarak moda, felsefe ya da politika kadar önemli bir çalışma alanıdır. Moda eğitimi, moda endüstrisinde moda tasarımcısı, gazete ya da dergilerde moda editörlüğü, ulusal veya uluslararası moda reklamcılığı gibi mesleki branşlarda yer edinebilmek için gereklidir. Eğitime dayalı yaratıcı uygulamalar profesyonel yaşama yönelik etkin bir hazırlıktır ve bu sayede öğrenciler, tek başına bakıldığında giysi tasarımı olarak ifade edilen modanın, bu sınırların ötesine uzanan etkilerini keşfetme fırsatı bulurlar. Modanın değişime karşı verilen küresel insani bir tepki olması, ulusal ya da uluslararası bağlantılar kurmayı veya çeşitli kaynaklara ulaşmayı gerektirir. Öğrencilerin bu kaynaklara erişimi, öncelikle eğitimcilerin kendi iletişim ağı yoluyla olur. Eğitimcilerin bağlantılarının çeşitliliği de öğrencilerin kariyerleri ve uzmanlaşmak istediği konular hakkında önem taşır. BİLGİ Moda Tasarımı, eğitimcilerinin profesyonel bağlantıları ve İstanbul Bilgi Üniversitesi nin kurumsal kimliğinden aldığı destekle moda sektörünün farklı kollarında çalışan profesyonellerin seminer, proje ve derslere katılımı sayesinde öğrencilere, mezuniyetleri sonrasında da katkıda bulunur.

21 BİLGİ Moda Tasarımı, en doğru uygulamaları seçmek amacıyla moda öğretimine yönelik pek çok ulusal ve uluslararası programı değerlendirerek onların başarılı uygulamalarından yararlanmıştır. BİLGİ Moda Tasarımı, dünyanın değişen ekonomik dengeleri dolayısıyla ortaya çıkan farklı moda anlayışını ve onun gereklerini karşılamaya yöneliktir. Moda tasarım kontekstinde Türk kimliği programa belirgin olarak yansıtılarak, bu durumun mezunların ve sektörün lehine kullanılması hedeflenmektedir. BİLGİ Moda Tasarımı programının mezunları, endüstrinin yakın gelecekte çok ihtiyaç duyacağı aldıkları yüksek düzeyde eğitim, sahip oldukları uluslararası bakış açısı ve uzmanlık sayesinde Türk moda kimliğinin öncüleri olacaklardır.

22 8 Kaynaklar ve Donanım BİLGİ Moda Tasarımı, öğrencilerin teorik ve uygulamalı derslerine etkin bir şekilde katılım göstermeleri için atölye imkânları sağlamaktadır. Programa ait olan çizim stüdyosu, öğrencilere çizim yapabilmeleri için gerekli olan çizim masası, ışık, platform, tors, büst, projeksiyon gibi donanımları sunmaktadır. Çizim stüdyosu, canlı manken ile çalışma, kıyafet çizimi gibi farklı uygulamalara olanak tanır. Moda Tasarımı programı, dikiş uygulamalarına yönelik son model makinelerle donatılmış bir dikiş atölyesine sahiptir. Böylelikle öğrenciler çizimlerini ve tasarımlarını üç boyutlu hale getirme, uygulama kabiliyetlerini geliştirme ve meydana getirdikleri ürün ile motivasyonlarını artırma imkânı bulurlar. Uygulama atölyesi, drapaj uygulamalarının temel gereksinimi olan mankenlerle donatılmıştır. Her öğrencinin yeterli sayıda mankene sahip olması eğitimin etkin olarak gerçekleştirilebilmesi açısından önemlidir. BİLGİ Moda Tasarımı, öğrencilerine bu konuda gerekli imkânları sağlar.

23 İstanbul Bilgi Üniversitesi, kapsamlı bir kütüphaneye ve sanal kütüphaneye sahiptir. Moda Tasarımı öğrencileri bu kapsamlı kütüphanelerden yararlanabilecekleri gibi Moda Tasarımı programının kendisine ait kütüphaneden de yararlanabilirler. Moda sektörünün farklı kolları hakkında zengin kaynaklar içeren bu kütüphaneden kayıt yaptırarak faydalanabilirler. Öğrencilerden gelen kaynak talepleri değerlendirilerek, ihtiyaç olduğuna karar verilmesi halinde bu kaynaklar da temin edilebilmektedir. BİLGİ Moda Tasarımı, öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak seminer, atölye, sergi ve müze ziyaretleri, yarışmalar gibi çeşitli aktiviteleri destekler. Bu anlamda da imkânlar ölçüsünde bu aktiviteleri destekler ve öğrencilerin katılımını teşvik eder. Bu anlamda, gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra öğrencilere gerekli olan desteğin verilmesine gayret eder. İstanbul Bilgi Üniversitesi nin toplantı salonları, konferans ve seminer odaları, görsel etkinliklerin düzenlenmesine olanak sağlamaktadır.

24 9 Program, Kariyer ve Mezuniyet Sonrası Olasılıklar öğrencilerin özellikle son yılda gerçekleştirdikleri bitirme projesi ve büyük projeler ile farklı kariyer olasılıkları sunmaktadır. Bu olasılıklar, moda tasarımcılığından moda haberciliğine, moda fotoğrafçılığından stilistliğe, satın almaya kadar moda alanındaki belli başlı meslekleri içermektedir. İstanbul Bilgi Üniversitesi, Laurate International Universities ağı üyesi olarak, mezunlarının pek çok uluslararası merkezde yer edinmelerine yardımcı olmaktadır. BİLGİ Moda Tasarımı, İtalya nın en iyi tasarım okullarından biri olan Nuova Accademia di Belle Arti Milano (NABA) ile iş birliği yapmaktadır. BİLGİ Moda Tasarımı öğrencilerinden fakülte bazında gerekli başarı kriterlerini yerine getirenler, öğrenimlerinin ilk 2 ve son senesini BİLGİ de, üçüncü senesini ise NABA da tamamlayarak hem BİLGİ hem de NABA diploması almaya hak kazanacaklardır. BİLGİ ve NABA nın dört yıllık ortak müfredatı çerçevesinde gerçekleşecek program, BİLGİ li öğrencilerin moda alanında dünyaya açılmaları için Türkiye de eşi görülmemiş bir fırsat yaratmaktadır. Eğitimlerinin üçüncü senesini NABA da tamamlayacak olan çift diploma öğrencileri, dilerlerse NABA nın sektörel iş birliklerinden ve Milano nun profesyonel ağından faydalanarak İtalya da staj ve iş imkanlarına kavuşabileceklerdir. Moda Tasarımı Bölümü yılında Moda Yönetimi Opsiyon Programını da faaliyete geçirmeyi planlamaktadır. Bu opsiyon programı Moda Tasarımı okumakta olan öğrencilere 2. yılın sonunda bir tercih imkanı sunacaktır. Öğrenciler Moda Tasarımı programında devam edebilecekleri gibi, ilgi alanlarına bağlı olarak da Moda Yönetimi Opsiyon Programı nda eğitimlerini sürdürebilecek, böylelikle 3. ve 4. senelerinde ilgi alanlarına göre uzmanlaşma imkanı yakalayacaklardır. Potansiyel moda kariyeri hakkında daha geniş bilgi için Carol

25 Brown ın Fashion&Textiles: The Essential Careers Guide* (Moda ve Tekstil: Başlıca Kariyer Olanakları Rehberi) ve Sue Jenkyn Jones un Fashion Design (Moda Tasarımı) isimli kitabına göz atılabilir. *Carol Brown ın kitabı, 2010 yılında Laurence King Publishing tarafından yayımlanmıştır. *Sue Jenkyn Jones un kitabı, 2005 yılında Laurence King Publishing tarafından yayımlanmıştır.

26 10 Seçim Kriterleri ve Başvurular Moda Tasarımı programına başvuracak öğrencilerin modayı sevmeleri, moda sektöründe kariyer yapmayı hedeflemeleri esastır. Bu doğrultuda, öğrencilerin modaya yatkınlıkları ve geçmiş çalışmaları sözlü ve yazılı olarak değerlendirilir. Yükseköğretime Geçiş Sınavı nda (YGS) herhangi bir puan türünden 140 puan barajını geçen öğrencilerin yetenek sınavına başvuruları kabul edilir. Yetenek Sınavı için ön başvurusu kabul edilen öğrenciler, bölüm tarafından belirlenecek olan tarihlerde yetenek sınavına davet edilirler. Yetenek sınavında öğrencilerin daha önceki çalışmaları, portfolyoları, çizim kabiliyetleri ve bölüme ilgileri değerlendirilir.

27

28

29 11 İletişim Programa başvuru yapmayı düşünen, program hakkında detaylı bilgi almak isteyen öğrenciler, aşağıdaki irtibat adreslerinden faydalanabilirler. Moda Tasarımı Bölümü: Telefon: E-Posta: Yrd. Doç. Dr. İsmail Orakçıoğlu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü E-Posta:

30

31

Moda Tasarımı Lisans Programı

Moda Tasarımı Lisans Programı Moda Tasarımı Lisans Programı Moda Tasarımı Lisans Programı İçindekiler 10 Seçim Kriterleri ve Başvurular Tasarım Konteksti 8 Kaynaklar ve Donanım Neden İstanbul Bilgi Üniversitesi? 1 Program Hakkında

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

Akademik İngilizce IV (ENG202) Ders Detayları

Akademik İngilizce IV (ENG202) Ders Detayları Akademik İngilizce IV (ENG202) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce IV ENG202 Bahar 3 0 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i ENG 201 Dersin

Detaylı

BİLGİ İşletme 2013-2014

BİLGİ İşletme 2013-2014 BİLGİ İşletme 2013-2014 Sosyal Medya Uzmanı Yeni işletme dünyasından birkaç örnek Etik Ticaret Yöneticisi Yeşil Pazarlama Danışmanı Sürdürülebilir Proje Uzmanı Veri bilimcisi Uluslararası Raporlama Uzmanı

Detaylı

Uluslararası Pazarlama (LOJ 309) Ders Detayları

Uluslararası Pazarlama (LOJ 309) Ders Detayları Uluslararası Pazarlama (LOJ 309) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Uluslararası Pazarlama LOJ 309 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktora Programı Bologna Bilgi Paketi

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktora Programı Bologna Bilgi Paketi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktora Programı Bologna Bilgi Paketi 1. Program Bilgileri 1.1. Amaç: Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktora Programı 2004 yılından

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

MBA MBA. İslami Finans ve Ekonomi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. İslami Finans ve Ekonomi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA İslami Finans ve Ekonomi Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 1.1.216 Diploma Program Adı : SOSYOLOJİ, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM) Akademik Yıl : 21-216 Yarıyıl

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 8.9.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik Yıl

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU Sevgili Öğrenciler Prof. Dr. İbrahim Attila ACAR İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ilk öğrencilerine

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ Doğuş markası, eğitime adanmış yarım asra yaklaşan bir anlam ifade etmektedir. Doğuş Üniversitesi eğitimde ilklerin sahibi, yeniliklerin öncüsü olarak, geçmişinden

Detaylı

Uluslararası Ticari ve Finansal Kuruluşlar (LOJ 402) Ders Detayları

Uluslararası Ticari ve Finansal Kuruluşlar (LOJ 402) Ders Detayları Uluslararası Ticari ve Finansal Kuruluşlar (LOJ 402) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Uluslararası Ticari ve Finansal Kuruluşlar LOJ 402 Her

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ NE HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrencilerimiz; 2008 yılında kurulan Gümüşhane Üniversitesi nin dünyaya açılan penceresi sloganıyla kısa sürede büyük gelişim sağlayan Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi,

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ. Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü

Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ. Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü Bilginin sürekli bir gelişme içinde bulunduğu ve bilgi

Detaylı

MBA MBA. Altın ve Kıymetli Metaller. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. Altın ve Kıymetli Metaller. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA Altın ve Kıymetli Metaller Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası

Detaylı

Güzel Sanatlar ve Tasarým Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarýmý

Güzel Sanatlar ve Tasarým Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarýmý Güzel Sanatlar ve Tasarým Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarýmý FA 201 - Moda Stüdyosu: Giriþ DERS TANITIM BÝLGÝLERÝ Dersin Adý Moda Stüdyosu: Giriþ Kodu Yarýyýl Teori Uygulama/Laboratuar Yerel AKTS (saat/hafta)

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI. Sanat ve Tasarım Yüksek Lisans Programı (Tezli)

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI. Sanat ve Tasarım Yüksek Lisans Programı (Tezli) SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Sanat ve Tasarım Yüksek Lisans Programı (Tezli) Ülkemizde Sanat ve Tasarım alanında yetişmiş uzman kişiler sınırlıdır. Üniversitelerimizde Güzel Sanatlar

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

TEKSTİL TEKNOLOJİLERİ VE TASARIMI FAKÜLTESİ

TEKSTİL TEKNOLOJİLERİ VE TASARIMI FAKÜLTESİ TEKSTİL TEKNOLOJİLERİ VE TASARIMI FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ MODA TASARIMI (UOLP) TEKSTİL GELİŞTİRME VE PAZARLAMA (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr TEKSTİL TEKNOLOJİLERİ VE TASARIMI

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı Yeni Nesil Devlet Üniversitesi SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı 2015-2016 Tanıtım Broşürü Bölüm Hakkında Genel Bilgiler Kamu Yönetimi, işlevsel anlamda kamu politikaları

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

İLETİŞİM TASARIMI UZMANI

İLETİŞİM TASARIMI UZMANI TANIM Kurum, kuruluş ve işletmelerin politikaları doğrultusunda, teknoloji kullanımını tasarım becerisiyle birleştirerek etkili mesaj hazırlayan ve bu mesajı sunan kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ,

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU e-posta subyo@aku.edu.tr

Detaylı

Yaz Stajı (LOJ 499(Y)) Ders Detayları

Yaz Stajı (LOJ 499(Y)) Ders Detayları Yaz Stajı (LOJ 499(Y)) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yaz Stajı LOJ 499(Y) Her İkisi 0 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ Amaç: Programımız, kalite kültürüne verilen önem bağlamında, öğretim üyelerinin öğrencilerle birebir iletişim kurabilmesini, Bilgi ve İletişim Teknolojilerini yetkin

Detaylı

DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ

DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ ULUSLARARASI TİCARET DOKTORA PROGRAMI Uluslararası Ticaret Doktora Programı, ülkemizde bu alanda doktora düzeyindeki eğitim-öğretim açığını kapatmak üzere açılmış olup, 2014-2015

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı Bölümün amacı Bölümün Hedefi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları

Detaylı

Dış Ticarete Giriş (LOJ 209) Ders Detayları

Dış Ticarete Giriş (LOJ 209) Ders Detayları Dış Ticarete Giriş (LOJ 209) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Dış Ticarete Giriş LOJ 209 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

Tedarik Zinciri Yönetimi (LOJ 215) Ders Detayları

Tedarik Zinciri Yönetimi (LOJ 215) Ders Detayları Tedarik Zinciri Yönetimi (LOJ 215) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Tedarik Zinciri Yönetimi LOJ 215 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

Ticari İşletme Hukuku (MGMT 217) Ders Detayları

Ticari İşletme Hukuku (MGMT 217) Ders Detayları Ticari İşletme Hukuku (MGMT 217) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Ticari İşletme Hukuku MGMT 217 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Lojistikte Güncel Konular (LOG425) Ders Detayları

Lojistikte Güncel Konular (LOG425) Ders Detayları Lojistikte Güncel Konular (LOG425) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Lojistikte Güncel Konular LOG425 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 1.1.216 Diploma Program Adı : SOSYOLOJİ, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM) Akademik Yıl : 21-216 Yarıyıl

Detaylı

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaçlar: Medya ve İletişim Yönetimi Yüksek Lisans Programına

Detaylı

Basın ve Yayın Bölümü

Basın ve Yayın Bölümü Dünyada, ülkenizde ve yaşadığınız yerde olup bitenlerden haberdar olmak için bastıramadığınız bir merak ve ilginiz varsa, bir de öğrendiklerinizi paylaşmaktan keyif alıyorsanız ve bunu önemli görüyorsanız,

Detaylı

Elektronik Ticaret (LOJ 409) Ders Detayları

Elektronik Ticaret (LOJ 409) Ders Detayları Elektronik Ticaret (LOJ 409) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Elektronik Ticaret LOJ 409 Seçmeli 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

TİCARİ bilimler fakültesi

TİCARİ bilimler fakültesi Sütlüce YERLEŞKESİ TİCARİ bilimler fakültesi BANKACILIK VE FİNANS (İngİlİzce DESTEKLİ) İKTİSAT (TÜRKÇE/İNGİLİZCE) İŞLETME (TÜRKÇE/İNGİLİZCE) MUHASEBE VE DENETİM SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaç: Bölümümüzün amacı, öğrencilerimize sadece geçmişle ilgili bilgi ve disiplinleri değil aynı zamanda

Detaylı

BİLGİ DE BURS OLANAKLARI

BİLGİ DE BURS OLANAKLARI BİLGİ DE BURS OLANAKLARI İstanbul Bilgi Üniversitesi, 1996 yılında kurulduğu günden beri, Türkiye nin en saygın, öncü ve yenilikçi akademik kurumlarından biri oldu. Akademik özgürlüğü, entelektüel düşünceyi,

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMü BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMü BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMü BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı TARİH PROF.DR. AYGÜN ATTAR Bölümün amacı Tarih Bölümünün amacı; tarih bilimi ile ilgili meslek

Detaylı

Öğrenciler 2 yıllık çalışma sürecinde;

Öğrenciler 2 yıllık çalışma sürecinde; Diploma Programı Çerçevesi Diploma programı her kültürün kendisine adapte edebileceği esnek bir program sunarak kendi değerlerini yitirmeyen uluslararası farkındalığa ulaşmış bireyler yetiştirmeyi hedefler.

Detaylı

BARTIN ORMAN FAKÜLTESİ

BARTIN ORMAN FAKÜLTESİ BARTIN ÜNİVERSİTESİ Bartın, Karadeniz Bölgesi nde, Batı Karadeniz Bölümü nde bir ildir. 1991 yılında Zonguldak ilinden ayrılarak Türkiye nin 74. ili olmuştur. Bartın bölünmüş yollar ile İstanbul a 420km,

Detaylı

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BOLOGNA BİLGİ PAKETİ

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BOLOGNA BİLGİ PAKETİ MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BOLOGNA BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaçlar: Medya ve İletişim Yönetimi Yüksek Lisans Programı na bağlı

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ.

İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ. İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr İŞLETME FAKÜLTESİ Yarının yatırımlarını şekillendirecek fikirler neden sizden

Detaylı

BÖLÜM. Hedef: Program Öğrenme Çıktıları:

BÖLÜM. Hedef: Program Öğrenme Çıktıları: BÖLÜM Amaç: Öğrencilere organizasyon, yönetim ve değerlendirme yeteneği kazandırarak geleceğin yöneticilerini yetiştirmektir. Geniş bir ders yelpazesi sayesinde öğrencilere sosyal konulara analitik bakış

Detaylı

Temel Tasarım I (EÜT 101) Ders Detayları

Temel Tasarım I (EÜT 101) Ders Detayları Temel Tasarım I (EÜT 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Temel Tasarım I EÜT 101 Güz 4 6 0 7 12 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili Dersin

Detaylı

MODA TASARIMI DİPLOMA PROGRAMI PROFESYONEL GELİŞİM PROGRAMI

MODA TASARIMI DİPLOMA PROGRAMI PROFESYONEL GELİŞİM PROGRAMI MODA TASARIMI DİPLOMA PROGRAMI PROFESYONEL GELİŞİM PROGRAMI PROGRAM Moda tasarımının tüm süreçlerini içeren temel düzeydeki bu program, görsel becerilerinizi teknolojiyle birleştirerek geliştirmenizi sağlayacak;

Detaylı

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU 1. Genel Bilgiler a) Misyon Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, bilim ve teknolojiden yararlanan, evrensel ve toplumsal değerlere

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 1.1.216 Diploma Program Adı : SOSYOLOJİ, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM) Akademik Yıl : 21-216 Yarıyıl

Detaylı

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki Öğrenmenin Tanınması

Detaylı

Otomotiv Tasarımı (GTM 072) Ders Detayları

Otomotiv Tasarımı (GTM 072) Ders Detayları Otomotiv Tasarımı (GTM 072) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Otomotiv Tasarımı GTM 072 Seçmeli 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili

Detaylı

MODA YÖNETİMİ KURS PROGRAMI

MODA YÖNETİMİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MODA YÖNETİMİ KURS PROGRAMI ANKARA 2012 1/6 KURUMUN ADI : KURUMUN ADRESİ : KURUCUNUN ADI : PROGRAMIN ADI PROGRAMIN DAYANAĞI PROGRAMIN DÜZEYİ

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik:RG-12/1/2015-29234) (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Gebze

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi Sağlık, Kültür

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO RADYO TELEVİZYON TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO RADYO TELEVİZYON TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO RADYO TELEVİZYON TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı Bölümün amacı Bölümün Hedefi Öğrenme Çıktıları RADYO TV TEKNOLOJİSİ Öğr.

Detaylı

Akademik İngilizce III (ENG201) Ders Detayları

Akademik İngilizce III (ENG201) Ders Detayları Akademik İngilizce III (ENG201) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce III ENG201 Güz 3 0 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i ENG102 Dersin

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 1.1.216 Diploma Program Adı : SOSYOLOJİ, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM) Akademik Yıl : 21-216 Yarıyıl

Detaylı

Portfolyo Tasarımı (İÇM 412) Ders Detayları

Portfolyo Tasarımı (İÇM 412) Ders Detayları Portfolyo Tasarımı (İÇM 412) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Portfolyo Tasarımı İÇM 412 Bahar 1 2 0 2 5 Ön Koşul Ders(ler)i Yok Dersin Dili

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KLİNİK PSİKOLOJİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KLİNİK PSİKOLOJİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KLİNİK PSİKOLOJİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ Amaç: Ülkemizde son yıllarda klinik psikoloji alanında iyi eğitim almış uzmanlara olan ihtiyaç giderek artmıştır.

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 1.1.216 Diploma Program Adı : SOSYOLOJİ, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM) Akademik Yıl : 21-216 Yarıyıl

Detaylı

Gümrük Mevzuatı ve Uygulamaları (LOJ 302) Ders Detayları

Gümrük Mevzuatı ve Uygulamaları (LOJ 302) Ders Detayları Gümrük Mevzuatı ve Uygulamaları (LOJ 302) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Gümrük Mevzuatı ve Uygulamaları LOJ 302 Bahar 3 0 0 3 6 Ön Koşul

Detaylı

GİYİM/HAZIR GİYİM/MODA TASARIMI ÖĞRETMENİ

GİYİM/HAZIR GİYİM/MODA TASARIMI ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere giyim, hazır giyim ve moda tasarımı ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Giyim/hazır giyim/moda tasarımı ile ilgili

Detaylı

MODA TASARIM TEKNİSYENİ

MODA TASARIM TEKNİSYENİ TANIM Giysilerin ve giysiyi tamamlayan takı, eldiven, eşarp, çanta, kemer gibi parçaların tasarımını yapan, gerektiğinde çizdiği modeli kalıba dönüştürüp ilk denemelik ürünü gerçekleştiren kişidir. A-

Detaylı

İKTİSAT YÜKSEK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

İKTİSAT YÜKSEK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ İKTİSAT YÜKSEK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki Öğrenmenin Tanınması

Detaylı

PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMINA İLİŞKİN BİLGİLER

PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMINA İLİŞKİN BİLGİLER Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki Öğrenmenin Tanınması Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme

Detaylı

Güzel Sanatlar Fakültesi

Güzel Sanatlar Fakültesi GRAFİK TASARIM TEKSTİL ve MODA TASARIMI FOTOĞRAF ve VİDEO HALİÇ SENİ BEKLİYOR GRAFİK TASARIM Grafik Tasarım, bir fikri, hizmeti ya da ürünü tanıtmak için; yazı, fotoğraf, çizim vb. elemanları doğru ve

Detaylı

bilgi@ua.gov.tr EĞİTİM, HAYATBOYU SÜREN BİR ETKİLEŞİMDİR! Sorularınız İçin www.ua.gov.tr Ülke Merkezli Faaliyetler http://ua.gov.

bilgi@ua.gov.tr EĞİTİM, HAYATBOYU SÜREN BİR ETKİLEŞİMDİR! Sorularınız İçin www.ua.gov.tr Ülke Merkezli Faaliyetler http://ua.gov. TC AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI TC AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Ülke Merkezli Faaliyetler http://uagovtr

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaç: Bölümümüzün amacı, öğrencilerimize sadece geçmişle ilgili bilgi ve disiplinleri değil aynı zamanda geçmişten

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇ 1: Eğitim Öğretim Kalitesini Arttırmak HEDEF 1.1. Lisans programlarına kabul edilen öğrencilerin niteliklerini artırmak. HEDEF 1.2. Öğretim

Detaylı

Ürün Sunum Teknikleri (MTT432) Ders Detayları

Ürün Sunum Teknikleri (MTT432) Ders Detayları Ürün Sunum Teknikleri (MTT432) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Ürün Sunum Teknikleri MTT432 Bahar 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Lojistiğe Giriş (LOJ 101) Ders Detayları

Lojistiğe Giriş (LOJ 101) Ders Detayları Lojistiğe Giriş (LOJ 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kod u Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Lojistiğe Giriş LOJ 101 Güz 3 0 0 3 3,5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

MBA MBA. İş Analitiği. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. İş Analitiği. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA İş Analitiği Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası bakış açısı

Detaylı

PROGRAM BİLGİLERİ. Amaç:

PROGRAM BİLGİLERİ. Amaç: PROGRAM BİLGİLERİ Amaç: Bu programın amacı; ekonominin temelinde dayandığı sermaye piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikleri öğrencilerimize kazandırmak adına finans, ekonomi, ekonometri, sosyal bilimler

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ BİLGİSAYARDA DESEN ÜRETİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ BİLGİSAYARDA DESEN ÜRETİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ BİLGİSAYARDA DESEN ÜRETİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ!

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! EĞİTİMİN ALTIN MARKASINDA BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! %100 ÖĞRENİM BURSU FIRSATI ANADOLU LİSESİ TEOG PUANINLA SÜRESİZ BURS KAZAN! GELECEĞE GÜÇLÜ BAŞLA! EN İYİSİNİ SEÇ, DOĞRU KARAR VER ŞANSA İHTİYACIN YOK EĞİTİME

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH A.B.D. BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH A.B.D. BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH A.B.D. BİLGİ FORMU Bölüm TARİH ANA BİLİM DALI Bölüm Başkanı PROF.DR. AYGÜN ATTAR Bölümün amacı Tarih Anabilim Dalının amacı yüksek

Detaylı

Moda Tasarımı I (MTT201) Ders Detayları

Moda Tasarımı I (MTT201) Ders Detayları Moda Tasarımı I (MTT201) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Moda Tasarımı I MTT201 Güz 4 4 0 6 10 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 1.1.216 Diploma Program Adı : SOSYOLOJİ, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM) Akademik Yıl : 21-216 Yarıyıl

Detaylı

Özel Yetenek Sınavı 2014

Özel Yetenek Sınavı 2014 Özel Yetenek Sınavı 2014 Özel Yetenek Sınavı Başvuru, Ön Kayıt ve Kesin Kayıt İşlemleri Başvuru Koşulları 2014 yılı Özel Yetenek Sınavına ön kayıt yaptırabilmek için, adayların 2014 YGS puan türlerinin

Detaylı

Temel İngilizce II (ENG122) Ders Detayları

Temel İngilizce II (ENG122) Ders Detayları Temel İngilizce II (ENG122) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Temel İngilizce II ENG122 Bahar 4 0 0 4 4 Ön Koşul Ders(ler)i ENG121 Dersin Dili

Detaylı

3.TASARIMCILAR YARISMASI 1.6 EYLUL 2015 MERTER YARIŞMA BAŞVURUSU TEKNİK ŞARTNAME

3.TASARIMCILAR YARISMASI 1.6 EYLUL 2015 MERTER YARIŞMA BAŞVURUSU TEKNİK ŞARTNAME 3.TASARIMCILAR YARISMASI 1.6 EYLUL 2015 MERTER YARIŞMA BAŞVURUSU TEKNİK ŞARTNAME AMAC Bu Sene 3.sünü gerçekleştirdiğimiz, «Merter Moda Tasarımcılar Yarışması» Üniversitelerin Moda ve Tekstil bölümünde

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ- FELSEFE YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ- FELSEFE YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ- FELSEFE YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ ANABİLİM DALI BAŞKANI VE AKTS KOORDİNATÖRÜ Prof. Dr. Saffet Babür Tel: (0216) 578 08 87 Faks: (0216) 578 08 99 E-mail: sbabur@yeditepe.edu.tr

Detaylı

Fikri, Mülki Haklar ve Endüstriyel Tasarımın Korunumu (GTM 071) Ders Detayları

Fikri, Mülki Haklar ve Endüstriyel Tasarımın Korunumu (GTM 071) Ders Detayları Fikri, Mülki Haklar ve Endüstriyel Tasarımın Korunumu (GTM 071) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Fikri, Mülki Haklar ve Endüstriyel Tasarımın

Detaylı

TEKNOLOJİ haftalık ders sayısı 1, yıllık toplam 37

TEKNOLOJİ haftalık ders sayısı 1, yıllık toplam 37 TEKNOLOJİ haftalık ders sayısı 1, yıllık toplam 37 GİRİŞ Altıncı sınıf Teknoloji dersi önceki senelere ait bilgilerin devamı ve genişlemiş halidir. Teknoloji dersi, öğrencileri değişik tecrübe ve etkinliklerin

Detaylı

MBA MBA. Stratejik Marka Yönetimi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. Stratejik Marka Yönetimi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA Stratejik Marka Yönetimi Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası

Detaylı

STRATEJİK PLAN (2010-2014)

STRATEJİK PLAN (2010-2014) STRATEJİK PLAN (2010-2014) Stratejik Öncelik Alanı 1: Araştırma Odaklılık Stratejik 1,1: YDY O ndaki akademisyenleri, sosyal davranışlar ve insan davranışlarını anlama konularındaki araştırmalarında desteklemek.

Detaylı

ABÜ KAMU HUKUKU (TEZLİ-TÜRKÇE)

ABÜ KAMU HUKUKU (TEZLİ-TÜRKÇE) ABÜ KAMU HUKUKU (TEZLİ-TÜRKÇE) Hukuk uygulamasının içinde yüksek lisans ve doktora derecesine sahip çok az hukukçu vardır. Avukat, hâkim ve savcıların tez yazarak yüksek lisans derecesi alması ve ardından

Detaylı

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi olarak amacımız veli-öğretmen-idare ile işbirliği sağlayarak öğrencilerimizin

Detaylı

7.YARIYIL (4. SINIF GÜZ DÖNEMİ)

7.YARIYIL (4. SINIF GÜZ DÖNEMİ) DERSİN KODU DERSİN ÖN KOŞULU 7.YARIYIL (4. SINIF GÜZ DÖNEMİ) Zorunlu Dersler ve Ders Programı DERSİN ADI T* U* AKTS ETB401 ETB302 Endüstri Ürünleri Tasarımı Proje V 6 6 12 ETB403 Fikri Haklar 2 0 3 SERBEST

Detaylı

YABANCI DİLLER MESLEKİ İTALYANCA (AYAKKABI) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

YABANCI DİLLER MESLEKİ İTALYANCA (AYAKKABI) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü YABANCI DİLLER MESLEKİ İTALYANCA (AYAKKABI) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı