Sainte Pulcherie Mezunları Öğretim Eğitim ve Sağlık Vakfı. Özel Yeni Nesil 2000 Anaokulu. Veli Bilgilendirme Kitapçığı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sainte Pulcherie Mezunları Öğretim Eğitim ve Sağlık Vakfı. Özel Yeni Nesil 2000 Anaokulu. Veli Bilgilendirme Kitapçığı"

Transkript

1 Sainte Pulcherie Mezunları Öğretim Eğitim ve Sağlık Vakfı Özel Yeni Nesil 2000 Anaokulu Veli Bilgilendirme Kitapçığı

2

3 Değerli Velilerimiz, Okulumuzdaki uygulamalardan, eğitsel faaliyetlerimizden, kısacası okul hayatımıza dair tüm gelişmelerden haberdar olabileceğiniz bir Veli El Kitabı hazırladık. Bu kitapçığın içinde okulun misyonu ve felsefesi, günlük programlar ve okul aktiviteleri hakkında pek çok bilgi bulabilirsiniz. Tüm eğitim faaliyetlerinde hedeflerimize ulaşmamız ancak veli, öğrenci ve öğretmenlerimiz arasında kurulacak güçlü bir ortaklıkla mümkün. Burada bulacağınız bilgiye web sitemizden de erişebileceğinizi hatırlatmak isteriz. Web sitesindeki bilgiler düzenli olarak güncellendiği için en yeni bilgilere ulaşmak mümkün olacaktır. Saygılarımızla, Sevil Koraltürk Anaokulu Müdürü

4 1. OKULUN TEMELLERĠ Sainte Pulchérie Öğretim Eğitim ve Sağlık Vakfı; Atatürk ilke ve devrimlerinin aydınlattığı demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti nde, evrensel ve çağdaş değerleri savunan ve küresel toplum için rol modeli oluşturan bir eğitim kurumudur. Özel Yeni Nesil 2000 Okulları Misyonu Çocukların içindeki potansiyelin açığa çıkması için uygun eğitim ve öğrenme ortamı sunarak, çağın gelişim hızına uygun, teknolojiyi rahatlıkla kullanabilen, yenilikleri takip eden, yeteneklerinin farkına varıp bu yöndeki bireysel çabaları desteklenen, yaptığı tüm okul çalışmalarından zevk alan, yaşayan değerleri benimseyen ve okula mutlu gelen çocuklar yetiştirmek. Özel Yeni Nesil 2000 Okulları nda Eğitim AnlayıĢı Genel ilkemiz, her öğrencinin bireysel farlılıklarını göz önüne alarak bütün gelişim alanlarında kendi bireysel çizgisine uygun olarak ilerlemesini sağlamaktır. Demokratik, tutarlı, disiplinli ve paylaşımcı bir anlayışla, çağdaş bir yönetim sergileyerek; Öğrencilerinin; - Etkin ve verimli çalışma alışkanlığı kazanmasında onlara rehberlik etmek, - Sosyal çevresindeki tüm varlıklara durumlara ve olaylara karşı duyarlılık geliştirici etkinlikler gerçekleştirmek, - Paylaşımcılığa ve işbirliği ile çalışmaya yönelten yöntemler kullanmak, - Estetik algılarının gelişmesi ve beslenmesi için onlara zengin ortamlar sağlamak, - Bilgiye ulaşmayı ve özümlemeyi öğrenmelerini sağlamak, - Yaratıcı, sorgulayıcı, pratik ve stratejik düşünme becerilerini kazanmalarını sağlamaktır. Bu amaçlara ulaşırken okul - aile işbirliğinin de önemi göz önünde bulundurularak kurum aile işbirliği ilkesiyle çalışılmaktadır.

5 2. AKADEMĠK PROGRAM Okulöncesi kurumu çocukların akademik ve sosyal olarak yaşama hazırlandıkları, birey olma yolunda ilerledikleri, eğlenirken öğrendikleri bir güven ortamıdır. Öğrencilerimizin ilgi, istek ve yeteneklerini göz önünde bulundurarak; psikomotor, sosyo-duygusal, bilişsel ve dil gelişim alanlarını, etkin öğrenme ortamı hazırlayıp destekleyerek hedefleyerek; kendisini düzgün ifade edebilen, çevresine ve doğaya duyarlı, sorumluluk sahibi, empati kurabilen, kendi kültürünün ve başka kültürlerin farkına varabilen, problemlere çözüm bulabilen, yaratıcı özgür bireyler yetiştirmektir. Yeni Nesil 2000 Okullarındaki okul öncesi programı çocukların bilişsel, psikomotor, sosyo-duygusal ve dilsel gelişimini sağlayacak karma bir sistemden oluşan etkinlikler olarak tasarlanmıştır. Çocuklara, özenli bir çevrede keşfederek öğrenme ve araştırma olanakları yaratılır. Çocuklar kendilerini ve içinde yaşadıkları dünyayı araştırırlar, birlikte çalışırlar, soru sorarlar ve cevaplarını öğretmenlerin rehberliğinde kendileri bulurlar. Fransızca Programı Birçok öğrenci Fransızca ile ilk defa okul öncesinde karşılaşır. Fransızca Programında yer alan etkinlikler, çocuklarımızın gelişim düzeyi, yaşları ve bilgilerine göre düzenlenmektedir. Ana dillerinde aldıkları eğitimle paralel giden Fransızca eğitimi uzman eğitim kadromuzun ellerinde biçimlendirilip haftada 20 saat olarak verilmektedir. Fransızca programının hedefi, ikinci dile yönelik empati ve merak yaratarak çocukların bu dili kullanarak kendilerini ifade edecekleri; duyarak, görerek ve yaşayarak içselleştirebilecekleri bir ortam sağlamaktır. Bu hedefe ulaşmak için çeşitli teknikler kullanılmaktadır: Müzik/şarkılar/çocuk şiirleri Tiyatro/rol oynama/taklit etme Görsel araçlar Sıralandırma/eşleme Öyküler Oyunlar/yap-bozlar Uygulamalı aktiviteler

6 Müzik Müzik öğretmeni ile birlikte çeşitli müzik enstrümanlarını kullanarak ritim ve hareket yoluyla kendilerini ifade ederek yaratıcılıklarını ortaya koyarlar. Orff tekniği yoğun olarak kullanılır. Beden Eğitimi Çocuklarla küçük motor kas becerilerini geliştirme, birlikte hareket etme, grup bilinci sağlama ve dostça oynayabilme amacına uygun aktiviteler yapılır. Dans Temel dans tekniklerinin öğrenildiği ve sene sonunda performanslarını sergiledikleri etkinliktir. Aktivite Programı Yıl içerisinde rutin olarak yapılan programla birlikte uygulanan mini program, öğrencilerin araştırma ve sorgulama becerilerini geliştirmeyi amaçlayarak ayın sebzesi, meyvesi, hayvanı, deneyi, partisi gibi etkinliklerin bulunduğu bir içeriğe sahiptir. Her aybaşında velilere bildirilen bu programı çocuklarımızın takip etmelerini ve etkinliklere katılımlarını sağlamak siz velilerimizin destekleriyle gerçekleşecektir. BiliĢsel Etkinlikler Çocukların bilişsel ilerlemelerini sağlayacak; yaratıcı, stratejik, pratik düşünme becerileri, problem çözme, tahmin, dikkat, algı, ardalık gibi süreçleri kapsayan etkinlikler çocukların en rahat öğrendikleri zaman olan oyun etkinliği içine karıştırılarak uygulanmaktadır. Okuma Yazmaya Hazırlık ÇalıĢmaları Okulumuzda 6 yaş grubunda ilköğretime hazırlık süreçlerinden bir olan okuma yazmaya hazırlık sürecine de küçük motor kas geliştirici etkinlikler ve yazı çalışmalarıyla başlangıç yapılmakta ve öğrencilerin hazır bulunuşlukları sağlanmaktadır. Sanat Etkinliği Sınıf öğretmenleri eşliğinde öğrenciler ile yapılan el becerilerinin ve küçük motor kaslarının çalıştırıldığı, yaratıcılıklarını ön plana çıkarıldığı, sosyal, duygusal ve estetik duyguların geliştirildiği sanatsal aktivitelerdir. Rehberlik Anaokulunda Danışman Psikolog sınıflarda bulunarak her çocuk hakkında gözlemler yapar. Bu doğrultuda çocuklara, öğretmenlere ve ailelere danışmanlık eder. Danışman Psikologla yapılacak görüşmeler önceden randevu alarak belirlenir.

7 Veli Katılımı Okul-aile işbirliğini güçlendirilmek, ailelerimizi daha yakından tanıyabilmek ve okul içerisinde yapılan uygulamalarımızı velilerimizin görebilmelerini sağlamak ve ailelerimizle en anlamlı şekilde bağlantı kurmak, okulun eğitim felsefesinin önemli bir parçasıdır. Çocuklarımızın duygusal ve sosyal gelişimine olumlu katkıda bulunmak amacıyla, her velinin bireysel olarak katıldığı, kendi özel becerilerini kullanarak veya çocuklarla rahatlıkla yapabilecekleri (elişi çalışmaları, mutfak katılımları, grup oyunlar, hikâye okuma, kendi mesleklerinin tanıtıldığı vb gibi ) uygulamaları içeren bir etkinliktir. Geziler Anaokulunda yıl boyunca araştırma konularına uygun geziler düzenlenir. Çocukların yaşayarak öğrenmelerini, yaşadıkları kenti daha iyi tanımaları ve okul içerisinde işledikleri aylık konuları kavrayabilmeleri için okul dışında yapılan etkinliklerdir. Aileler bu gezileri gönderilen haftalık bültenden veya aylık takvimden takip eder. Böylelikle çocuklar sınıf dışındaki dünyayı araştırır. Sınıfa döndüklerinde gezi ile ilgili aktiviteler yapılır. Geziye katılmak isteyen velilerimiz sınıf öğretmenini önceden bilgilendirir. 3. OYUN ALANI Anaokulunda çocukların temiz hava ve hareket ihtiyaçlarının olduğu göz önünde bulundurularak tüm çocukların bahçeye çıkmaları sağlanır. Çocuklar sabah ve öğleden sonra günde iki kez oyun alanını kullanır. Sıcak aylarda oyun alanı daha fazla kullanılır. 4. VELĠ ĠLETĠġĠMĠ Özel Yeni Nesil 2000 Okulları nda okul-aile iletişimi eğitim misyonunun önemli bir parçasıdır. Tüm sınıflarımız randevu alınarak ailelerimizin ve ziyaretçilerimizin katılımına açıktır. Ancak öğretmenlerle görüşmek isteyen velilerin önceden uygun gün ve saati saptamak için İdari Ofis veya sınıf öğretmeni ile temasa geçmeleri gerekmektedir. Genel Veli Toplantıları: yapılır. Her akademik yılda ilki okulun açılış haftasında Bireysel veli/öğretmen görüģmeleri: Her dönem en az bir kez olmak üzere düzenlenir. Öğrencinizin gelişiminde öğretmeni ile koordinasyon kurmanız açısından sınıf ve branş öğretmenleriyle randevu alarak görüşmeniz çok önemlidir.

8 Öğretmen-Öğrenci VeliGörüĢmeleri (PortfolyoSunumları):Anaokulunda (5-6 yaş gruplarında) her iki eğitim-öğretim döneminde Öğrenci-Veli-Öğretmen görüşmeleri yapılır. Bu toplantıda sınıf içi çalışmaların yer aldığı Portfolyo dosyasını çocuk ailesi ve öğretmenine sunar. ĠletiĢim Dosyası/Defteri: Öğrencilerimizin üzerinde isimleri yazılı şeffaf kilitli dosyalar bulunmaktadır. Bu dosyalar/ defterler okulla ev arasında gidip gelen duyuru kağıtlarının, notların, haberleşme defterlerini çeşitli evrakların ve çocuklarımızın okulda yapmış oldukları faaliyetlerin yollanması için kullanılmaktadır. Evlerde içerisi boşaltıldıktan sonra tekrar kullanılması için ertesi gün okula yollanması gerekmektedir. E-bülten: Her Cuma günü size bir önceki ve bir sonraki haftalara ait etkinliklere ve önemli duyurulara yer veren bir e-bülten gönderilir. Bülten, okuldaki kâğıt tüketimini azaltmak, internet erişimi olan her yerden takip edilmek, daha çok kişiye ulaşmak için internet ortamında yayınlanmaktadır. E-posta: Size ulaştırmak istediğimiz önemli ve genel duyurular için kullandığımız bir iletişim yoludur. SMS: Önemli duyurular size SMS yolu ile hatırlatılır. Televizyon (TRT Kanalları): Okulların tatil olması (örneğin kar tatili vs..) ile ilgili Valilik ve Bakanlık kararlarını ileten resmi kurumdur. Veli El Kitabı: Gerekli durumlarda güncellenmiş haliyle internet sitemizdedir. Veli Seminerleri: Okulumuzun Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü tarafından sizlerin ihtiyacını duyduğunuz konular göz önünde bulundurularak düzenlenen seminerlerimizdir. Akademik Takvim ve Çizelgeler: Akademik takvim okul etkinliklerinin, belirli gün ve haftaların, gezilerin, duyuruların işlendiği takvimdir. Çizelgeler de gün içindeki rutin akışı gösterir.okul çalışma takvimi, okul haftalık ders giriş ve çıkış saatleri ve öğrenci etkinlikleri konusunda okul yönetimi, öğrenciler yararına değişiklikler yapabilir. Okul bu konudaki değişiklikleri velilere bildirmekle yükümlüdür. Internet sitesi: adresinde yer alan internet sitemiz, her gün güncellenen en son haberlerle hizmetinizdedir. Albümler: Yapılan aktiviteler ve gezilerde çekilen öğrenci fotoğrafları yıl sonunda öğrencilerimize CD olarak verilir.

9 5. VELĠ-OKUL ĠLETĠġĠMĠ Anaokulunda okul aile iletişimine önem verilir. Tüm sınıflarımız randevu alınarak ailelerimizin ve ziyaretçilerimizin katılımına açıktır. Her cuma günü çocuğunuzun sınıfına ait haberler e-posta yolu ile velilere ulaştırılır. Öğretmenlerle görüşmek veya sınıfa katılmak isteyen velilerin önceden uygun gün ve saati saptamak için Anaokulu İdari Ofisi veya sınıf öğretmeni ile temasa geçmeleri gerekmektedir. Öğretmenler her iki dönemde de velilerle bireysel toplantılar düzenlemektedir. 6. OKULA GELĠġ GĠDĠġLER Anaokulunda saatleri arasında eğitim ve öğretim yapılmaktadır. Pazartesi günleri ise ders bitiş saat dir. Servis kullanmayan öğrencilerimizin de kahvaltıya katılabilmeleri için en geç saat de okulda olmaları gerekmektedir. Servis Kullanımı Servisler, özel bir şirket tarafından işletilmektedir. Servislerde çocuklarımızın rahat inip- binmeleri ve sağlıklı bir şekilde yolculuk yapmalarını sağlamak amacıyla hostesler bulunmaktadır. Tüm araçlarda öğrencilerimizin yolculuk sırasında güvenlikleri için kullanacakları emniyet kemeri ve telefon bulunmaktadır. Servisle gelen öğrencilerimiz zamanında okula gelebilmeleri için velilerimizin çocuklarını saatinde hazır bulundurmaları ve servisleri bekletmemeleri de önem taşımaktadır. 7. DEVAMSIZLIK Çocuğunuzun okula gelememesi durumunda, bunun sebebini ve öngörülebilir süresini okula bildirmek için mutlaka öncelikle Anaokulu İdari bölümünü arayıp bilgilendiriniz. Çocuğunuzun yakalandığı tüm çocuk hastalıkları ve/veya bulaşıcı hastalıklar, veli tarafından hemen okul yönetimine bildirilmelidir. Hastalanan öğrenciler hem kendi sağlıkları için hem de sınıfındaki diğer öğrencilerin sağlıkları için tam iyileşene kadar okula yollanmamalıdır. Bulaşıcı hastalık nedeniyle okula devam etmeyen çocuklar, sakıncası olmadığına ilişkin sağlık kuruluşlarından alınacak doktor raporu ile okula devam edebilirler. Hastalık sonrası kullanılacak olan ilaçların okulda öğretmenler tarafında verilmesi durumunda üzerinde tarih ve ilacın nasıl verileceğini açıklayıcı bir dilekçe ile okula ilacı yollayabilirsiniz. Aksi takdirde ilaç öğretmen tarafından verilemez. Sürekli kullanılması gereken ve okul saatleri içerisinde verilecek olan bir ilaç varsa doktor raporu ile okula bildirilmesi ve velinin kabulünü onaylayan bir dilekçeyi okul idaresine vermesi gerekmektedir. Gün içerisinde okulda hastalanan veya kendi iyi hissetmeyen öğrenciler sağlık odasında dinlendirilir ve velisi aranarak okuldan en kısa zamanda alınması sağlanır.

10 8. TELEFON ZĠNCĠRĠ Acil durumlarda kullanmak, okulun velilere ulaşmasını sağlamak üzere düzenlenen telefon zincirleri her sınıfın veli iletişim bilgilerini içerir. 9. ACĠL DURUMLARDA ĠLETĠġĠM Okul saatleri içerisinde olacak bir deprem, veya başka bir felaket durumunda eğer yakın bir konumdaysanız okula ulaşmaya çalışınız. Okula ulaşamıyorsanız, çocuklarınızın okulda güvende olmaları için her şeyi yapacağımızdan lütfen emin olunuz. En uygun zamanda telefon, web sitesine mesaj yerleştirme, SMS mesajı gibi iletişim kanalları kullanılarak sizlerle iletişim kurulmaya çalışılacak ve çocuğunuzun güvenli bir şekilde size teslim edilmesi sağlanacaktır. Tatillerde ve karlı günlerde televizyon ve radyodan okulların tatil edilmesine ilişkin açıklamaları dinleyiniz. 10. YEMEK Anaokulundan ilköğretim 8.sınıfın sonuna kadar yemek hizmeti eğitim ile birlikte ele alınan, Özel Yeni Nesil 2000 Okulları misyonunun ayrılmaz bir parçasıdır. Bu nedenle zorunludur ve yemek seçiminde özel tercihler ve menüler uygulanmaz. Okulumuzun yemek hizmeti ISO ve TSE standartları belgelerine sahip firmanın, deneyimli beslenme uzmanı ve öğrencilerimizin isteklerini göz önünde bulunduran görevli öğretmenlerimiz tarafından onların günlük beslenme ve kalori ihtiyaçlarına göre hazırlanmaktadır. 11. OKULDA PARA Normal şartlarda çocukların okula para getirmemeleri gerekmektedir. Çocuklar yalnızca Okul İdaresi nin herhangi bir etkinlik için belirlediği tutarı (kitap fuarı vs.) getirebilirler. Çocuklarla okula para gönderildiğinde kapalı zarf içinde ve tutar belirtilerek gönderilmelidir. Eğer çocuğunuzun parayı güvenli bir şekilde taşıyamayacağını düşünüyorsanız lütfen parayı İdari Ofis e siz teslim ediniz.

11 12. SAĞLIK VE GÜVENLĠK Ġçme Suyu Binamızda öğrencilerimizin günlük içme suyu ihtiyaçlarını karşılamak için su sebilleri bulunmakta ve bu sebiller 2 ayda bir dezenfekte edilmektedir. Ayrıca sebillerden ve musluklardan akan şehir şebeke sularından alınan örnekler rutin aralıklarla tahlile gönderilir. Yemek Okulumuzda prosedür olarak her gün yenen yemeklerden örnek alınmakta ve herhangi bir sağlık duruma karşı en az 24 saat saklanmaktadır. Temizlik Hizmetleri Okulumuzda hijyene yönelik kontroller titizlikle yapılır. Her akşam, okul genel temizliği bittikten sonra elle tutulan tüm bölgeler (merdiven tırabzanları, kapı kolları, elektrik düğmeleri, musluklar, klozet kapakları, vb.) dezenfekte edilmekte ve tüm tuvaletler Sağlık Bakanlığının önerdiği sodyum hipokrolit içeren dezenfektanlar ile yıkanmaktadır. Her yıl okul bahçe ve binalarına yılda 4 kez (dönem başlarında) olmak üzere, özel bir firma tarafından ilaçlama ve dezenfekte işlemi yapılmaktadır. Sağlık Okulumuzda yaşanabilecek acil sağlık durumlarında öğrencilerimiz ilkyardım eğitimi almış öğretmenlerimizin kontrolünde olur. Gerekiyorsa velisi aranır ve verilen bilgiler doğrultusunda tercih edilen hastaneye götürülür. Aksi taktirde en yakın devlet hastanesine (İstinye Devlet Hastanesi veya Baltalimanı Kemik Hastanesi) ulaştırılır. Yangında Acil Durum Kuralları Yangın Sırasında: 1. Sakin olunuz. 2. Yangın alarmını işitince boşaltma planına uygun olarak binayı terk ediniz. 3. Bir alanda yangını ilk fark eden kişi siz iseniz, yüksek sesle "...'de YANGIN VAR" diye bağırınız ve yangın alarm düğmesine basınız. 4. Dumanlı bir alandan geçmek zorunda iseniz, mümkünse ıslak bir bezle ağzınızı kapatınız ve hızla yere yakın bir biçimde o bölgeyi terk ediniz. 5. Yangını kendinizin söndürebileceğinize inanıyorsanız 3 numaralı önlemi uyguladıktan sonra yangın söndürücüyü kullanınız.

12 6. Size verilen komutlara uyunuz ve kişisel eşyalarınızı almak için binaya dönmeyiniz. 7. Asansörleri kullanmayınız. 8. İstendiğinde yangını söndürmeye yardım etmek için hazır olunuz. Yangın Sonrasında: 1. Kendinizin veya arkadaşınızın yaralanıp yaralanmadığını kontrol ediniz ve gerektiğinde ilk yardım talep ediniz. 2. Bina dışında bekleyiniz. 3. Okul yöneticilerinin verdiği talimatlara uyunuz. Deprem Acil Durum Kuralları Deprem Sırasında: 1. Sakin olunuz. 2. Bina içerisinde iseniz, camlardan uzak durarak bir masa veya sandalye altına girin. Başkalarına da aynı şeyi yapmalarını söyleyiniz. 3. Bina dışında iseniz, binalardan, ağaçlardan telefon ve elektrik hatlarından uzak durunuz. 4. Çevre yolunda iseniz köprü ve üst geçitlerden uzak durunuz. Araba içinde iseniz, arabanızı binalardan ve elektrik hatlarından uzak, güvenli bir yere park ediniz. Arabanın içinde kalınız. 5. Asansörde iseniz hareket etmeyiniz. Asansörün amaçlanan kata gelmesini bekleyiniz. Asansörler hidrolik enerji ile çalıştığından en kötü koşullarda bile otomatik olarak en alt kata normal bir hızla inecektir. Depremden Sonra: 1. Öğrencilerin boşaltma planına uygun olarak sakin bir şekilde binayı terk etmeleri sağlanır. 2. Öğrenciler yerlere düşmüş eşyaların üzerinde yürümemeleri için yönlendirilir. 3. Öğrencilerin yaralanıp yaralanmadığını kontrol ederek, gereken durumda ilk yardım uygulanır. 4. Asansörler kullandırılmaz.

13 AKADEMĠK KADROMUZ EKĠN CENGĠÇ Vakıf Koordinatörü SEVĠNÇ VERGĠ İlköğretim Okulu Müdürü SEVĠL KORALTÜRK Anaokulu Müdürü SEVĠM DÜLDÜL Fransızca ve Yabancı Diller Böl. Bşk SELĠN KARAKOÇ Fransızca Bölüm bşk. GĠZEM MUCUR Anaokulu Öğretmeni 5-6 yaş grubu GĠZEM HAKTANIR Anaokulu Öğretmeni 5-6 yaş grubu SĠNEM BAġMAN Anaokulu Öğretmeni 4-5 yaş grubu BURCU FĠDAN Anaokulu Öğretmeni 3-4 yaş grubu SELĠN BALKIR ÇETĠN Anaokulu Fransızca Öğretmeni ÇĠĞDEM ÇUBUKÇU Anaokulu Fransızca Öğretmeni OLĠVĠA MORELET Anaokulu Fransızca Öğretmeni BAĠSE YURTSEVEN Anaokulu Fransızca Öğretmeni E. BESTE BAġDOĞAN Resim Öğretmeni NĠLGÜN ÖCALIR Müzik Öğretmeni ÇĠĞDEM AFYÜK Beden Eğitimi Öğretmeni KORAY ULUTÜRK Beden Eğitimi Öğretmeni LĠDYA BOHÇACIOĞLU Bale ve Modern Dans Öğretmeni AYġEN ġġmġek Danışman Psikolog MEHMET GÜL Bilgisayar Öğretmeni ĠDARĠ VE YARDIMCI PERSONELĠMĠZ LORA SEMERCĠYAN ÇĠĞDEM SÜRENSOY EMRAH BUDAK ÖZGÜR AYDOĞAN HATĠCE AKBULUT HÜSEYĠN ER SEMA BULUT SERDAR SARIKAYA MEHMET KARAKULLUKÇU İdari İşler Asistanı Muhasebe ve Kayıt Yenileme Kütüphane Sorumlusu İlköğretim Danışma İlköğretim Danışma İlköğretim Teknisyen Anaokulu Yardımcı Görevli Anaokulu Yardımcı Görevli Anaokulu Gece Güvenliği

14 YENĠ NESĠL 2000 ANAOKULU Gazeteci Ümit Deniz Sokak No.4 Levent - BEŞİKTAŞ Telefon : (212) FAKS : (212) YENĠ NESĠL 2000 ĠLKÖĞRETĠM OKULU Cengiz Topel Caddesi Tuğcular Sokak No. 27 Etiler- BEŞİKTAŞ Telefon : (212) FAKS : (212) info@yeninesil.k12.tr WEB:

Aşağıda sizlerle paylaşmak istediğimiz başlıklar bu konuda yol gösterici olacaktır.

Aşağıda sizlerle paylaşmak istediğimiz başlıklar bu konuda yol gösterici olacaktır. Yeni çocuklarımızla tanışmanın, devam eden çocuklarımızı yeniden görmenin heyecanını yaşıyoruz. Hep birlikte keyifli bir eğitim yılı geçireceğimize inanıyoruz. Birlikte geçireceğimiz bu süre, çocuklarımız

Detaylı

Süreç içinde yapılan tüm çalışmalarımızı oyun temelli planlıyor ve öğrenciyi merkeze alıyoruz.

Süreç içinde yapılan tüm çalışmalarımızı oyun temelli planlıyor ve öğrenciyi merkeze alıyoruz. EĞİTİM YAKLAŞIMIMIZ Öğrencilerimiz yaşamlarının en hızlı gelişim dönemindeler. Bu dönemi en güzel şekilde geçirmeleri için onların fiziksel, duygusal ve akademik olarak kendilerini güvende hissedebilecekleri

Detaylı

2014-2015 Akademik Yılı Tanıtımı. Her çocuk en iyi başlangıcı hak eder. İzmir Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi

2014-2015 Akademik Yılı Tanıtımı. Her çocuk en iyi başlangıcı hak eder. İzmir Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi 2014-2015 Akademik Yılı Tanıtımı Her çocuk en iyi başlangıcı hak eder. İzmir Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi Amacı öğrenmeye ilgi uyandırmak olan anaokulu; bilgi aktaran değil, çocukta var olan

Detaylı

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL MERSİN İLKOKULU. BİZE ULAŞABİLECEĞİNİZ TELEFON NUMARALARIMIZ ve E-POSTA ADRESLERİMİZ ANASINIFI 4 YAŞ BİLGİ KILAVUZU

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL MERSİN İLKOKULU. BİZE ULAŞABİLECEĞİNİZ TELEFON NUMARALARIMIZ ve E-POSTA ADRESLERİMİZ ANASINIFI 4 YAŞ BİLGİ KILAVUZU BİZE ULAŞABİLECEĞİNİZ TELEFON NUMARALARIMIZ ve E-POSTA ADRESLERİMİZ Sekreterlik: (0 324) 224 13 47 (0 324) 224 13 49 (0 324) 224 13 33 (0 324) 224 13 35 Web Adresi: www.odtugvo.k12.tr ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI

Detaylı

YENİ NESİL 2000 İLKÖĞRETİM OKULLARI ÖĞRENCİ EL KİTAPÇIĞI

YENİ NESİL 2000 İLKÖĞRETİM OKULLARI ÖĞRENCİ EL KİTAPÇIĞI YENİ NESİL 2000 İLKÖĞRETİM OKULLARI ÖĞRENCİ EL KİTAPÇIĞI İÇİNDEKİLER 1. Okulun Temelleri 2. Akademik Ödevler Ölçme-Değerlendirme Gezi Günleri Rehberlik 3. Öğrenci-Okul İletişimi 4. Okula Geliş Gidişler

Detaylı

Dilek ERCAN dercan@odtugvo.k12.tr 1

Dilek ERCAN dercan@odtugvo.k12.tr 1 BİZE ULAŞABİLECEĞİNİZ TELEFON NUMARALARIMIZ ve E-POSTA ADRESLERİMİZ ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL MERSİN İLKOKULU ANASINIFI BİLGİ KILAVUZU Sekreterlik: (0 324) 224 13 47 (0 324) 224 13 49 (0 324) 224 13 33

Detaylı

1.Sınıflar Tanışma Toplantısı. 17 Eylül -2014

1.Sınıflar Tanışma Toplantısı. 17 Eylül -2014 1.Sınıflar Tanışma Toplantısı 17 Eylül -2014 Ders Saatleri Türkçe 10 İngilizce 8 Matematik 5 Hayat Bilgisi 4 Görsel Sanatlar 2 Beden Eğitimi 2 Jimnastik 1 Satranç 1 Drama 1 Müzik 2 Oyun ve Fiziki Etkinlikler

Detaylı

Veli toplantıları, veli öğretmen görüşme gün ve saatlerine düzenli olarak katılmak,

Veli toplantıları, veli öğretmen görüşme gün ve saatlerine düzenli olarak katılmak, Veli toplantıları, veli öğretmen görüşme gün ve saatlerine düzenli olarak katılmak, Çocuğunun internette zararlı içeriklerin yer aldığı sitelere erişmesini engellemek, 51 Okul rehberlik servisi ile işbirliği

Detaylı

1. Okulun Temelleri 2. Akademik Program. 3. Veli-Okul İletişimi 4. Okula Geliş Gidişler. 5. İletişim

1. Okulun Temelleri 2. Akademik Program. 3. Veli-Okul İletişimi 4. Okula Geliş Gidişler. 5. İletişim VELİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI İÇİNDEKİLER 1. Okulun Temelleri 2. Akademik Program 1-4. Sınıflar 5-8.Sınıflar Branş Programları Ölçme Değerlendirme Rehberlik 3. Veli-Okul İletişimi 4. Okula Geliş Gidişler

Detaylı

İÇİNDEKİLER. 1. Okulun Temelleri. 2. Akademik Program. Ödevler. Ölçme-Değerlendirme. Gezi Günleri. Rehberlik. 3. İletişim. 4. Okula Geliş- Gidişler

İÇİNDEKİLER. 1. Okulun Temelleri. 2. Akademik Program. Ödevler. Ölçme-Değerlendirme. Gezi Günleri. Rehberlik. 3. İletişim. 4. Okula Geliş- Gidişler ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI İÇİNDEKİLER 1. Okulun Temelleri 2. Akademik Program Ödevler Ölçme-Değerlendirme Gezi Günleri Rehberlik 3. İletişim 4. Okula Geliş- Gidişler 5. Devamsızlık 6. Yemekhane Düzeni

Detaylı

ÇAĞDAŞ EĞİTİM KOOPERATİFİ ÖZEL 3 MART İLKÖĞRETİM OKULU

ÇAĞDAŞ EĞİTİM KOOPERATİFİ ÖZEL 3 MART İLKÖĞRETİM OKULU ÇAĞDAŞ EĞİTİM KOOPERATİFİ ÖZEL 3 MART İLKÖĞRETİM OKULU Uyguladığı kooperatif modeli ile eğitimde ülkemizde tek ve örnek bir kurum olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi, kurulduğu tarihten bu yana hep eğitimin

Detaylı

ÖZEL AKASYA İLKÖĞRETİM OKULU

ÖZEL AKASYA İLKÖĞRETİM OKULU ÖZEL AKASYA İLKÖĞRETİM OKULU VELİ-ÖĞRENCİ EL KİTABI Eylül 2012 İÇİNDEKİLER AKASYA KOLEJİ 2012/2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİK TAKVİMİ ZAMAN ÇİZELGESİ AKASYA KOLEJİ YÖNETİCİ LİSTESİ AKASYA KOLEJİ TARİHÇE

Detaylı

PİNOKYO AÇI ANAOKULU

PİNOKYO AÇI ANAOKULU Hoş geldiniz! Bir Pinokyo yılında daha birlikteyiz. Tüm Pinokyo Açı ekibi çocuklarımızla yeniden birlikte olmanın ve yeni başlayanlarla tanışmanın heyecanı içindeyiz. Hep birlikte keyifli bir eğitim yılı

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI PDR Bülteni 2017-2018 Sayı: 07 YÖNDER OKULLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI Yönder Okulları

Detaylı

VELi TOPLANTISI 5. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018

VELi TOPLANTISI 5. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 VELi TOPLANTISI 5. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 GÜNDEM 2018-2019 Öğretim Yılı için Sizlerden Beklentilerimiz Yeni Çerçeve Yönetmeliğimiz Lise ye Burslu Geçiş Sistemi Liseye Giriş Sınavı Öğretim Programımız

Detaylı

EYLÜL AYI VELİ BÜLTENİ

EYLÜL AYI VELİ BÜLTENİ ... 2010-2011 EYLÜL AYI VELİ BÜLTENİ Merhaba! Yine, yeni, yeniden birlikte olmanın coşkusu ve heyecanıyla bir aradayız. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında da sağlıkla, mutlulukla, oyunlarla, şenliklerle,

Detaylı

OKAN ANAOKULUDA EĞİTİMDEN YANSIMALAR

OKAN ANAOKULUDA EĞİTİMDEN YANSIMALAR OKAN ANAOKULUDA EĞİTİMDEN YANSIMALAR Okan Anaokulu olarak akademik ve sosyal becerilerinin denge ve uyum içinde olduğu bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Eğlenirken öğrenen, çağın gerektirdiği yeniliklere

Detaylı

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MERSİN TOROSLAR ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 BRİFİNG DOSYASI

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MERSİN TOROSLAR ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 BRİFİNG DOSYASI T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MERSİN TOROSLAR ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 BRİFİNG DOSYASI 2014-2015 Okul Haritası Toroslar Anaokulu Toroslar Anaokulu Müdürlüğü Brifing 2014-2015 - 2 - KURUM BİLGİSİ KURUMUN

Detaylı

Nesibe Aydın Anaokulu Öğrencisi

Nesibe Aydın Anaokulu Öğrencisi Vizyonumuz Yaşam boyu öğrenme felsefesini benimsemiş çalışanları ile; yenilikçi, uluslararası alanda sayılan, yaşamın içinde var olan ve etkin eğitim-öğretim standartlarına sahip bir kurum olmaktır. Misyonumuz

Detaylı

1. Okulun Temelleri 2. Akademik Program. 3. Veli-Okul İletişimi 4. Okula Geliş Gidişler. 5. İletişim

1. Okulun Temelleri 2. Akademik Program. 3. Veli-Okul İletişimi 4. Okula Geliş Gidişler. 5. İletişim VELİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI İÇİNDEKİLER 1. Okulun Temelleri 2. Akademik Program 1-4. Sınıflar 5-8.Sınıflar Uygulamalı Dersler Programları Ölçme Değerlendirme Rehberlik 3. Veli-Okul İletişimi 4. Okula

Detaylı

PİNOKYO AÇI ANAOKULU

PİNOKYO AÇI ANAOKULU Hoş geldiniz! Bir Pinokyo yılında daha birlikteyiz. Bundan böyle Pinokyo Açı olarak anılacak olan okulumuzda çocuklarımızla yeniden birlikte olmanın ve yeni başlayanlarla tanışmanın heyecanı içindeyiz.

Detaylı

HEDEFLERİMİZ. Öğrencilere

HEDEFLERİMİZ. Öğrencilere MİSYONUMUZ Özel Üsküdar SEV Ana sınıfı, İlkokulu ve Ortaokulu güncel öğretim teknik ve yöntemleri ile zenginleştirilmiş eğitim programlarını uygular. Ulusal kültüre ve evrensel değerlere saygılı, Türkçe

Detaylı

İTA OKULLARI ÖĞRENCİ - VELİ EL KİTABI

İTA OKULLARI ÖĞRENCİ - VELİ EL KİTABI İTA OKULLARI ÖĞRENCİ - VELİ EL KİTABI İçindekiler Hoş Geldiniz 1. Okulumuzun Temelleri Misyonumuz ve Amaçlarımız 2. Eğitim Felsefemiz Eğitim Yaklaşımımız Günlük Zaman Çizelgemiz Dil Eğitimimiz Psikolojik

Detaylı

YAŞAMKENT SEVİYE KOLEJİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DANIŞMANLIK SİSTEMİ

YAŞAMKENT SEVİYE KOLEJİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DANIŞMANLIK SİSTEMİ YAŞAMKENT SEVİYE KOLEJİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DANIŞMANLIK SİSTEMİ Ağustos, 2018 1 YAŞAMKENT SEVİYE KOLEJİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DANIŞMANLIK SİSTEMİ SİSTEMİN AMACI: Öğrencilerimizin; Kendi

Detaylı

Açılışımıza özel indirimli ücretlerimizden yararlanmak için u arayınız.

Açılışımıza özel indirimli ücretlerimizden yararlanmak için u arayınız. Açılışımıza özel indirimli ücretlerimizden yararlanmak için 0212 669 59 59 u arayınız. İç ve dış mekanı, özel güvenlik kameralarıyla donatılmış çocuklar için her türlü güvenlik önlemleri alınmış, 600m

Detaylı

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı www.fmv.edu.tr kisokulu@fmv.edu.tr Önce İyi İnsan Yetiştirir. Sayın Velimiz, Günümüzde şehir yaşantısının olumsuz koşulları, teknolojik gelişime bağlı olarak bilgisayar kullanımı

Detaylı

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları ( )

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları ( ) İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları (31.12.217) 24 Bölümümdeki yöneticiler öğrencilerin sorunlarını önemserler. - Average: 3.1 24 İhtiyaç duyduğumda bölümümdeki yöneticilere rahatlıkla ulaşabilirim.

Detaylı

ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ CUMHURİYET ORTAOKULU ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ 2015-2016 PROJE SAHİBİ OLAN OKUL PROJENİN ADI PROJENİN AMACI PROJENİN SÜRESİ PROJENİN HİTAP ETTİĞİ KESİM PROJENİN BÜTÇESİ CUMHURİYET ORTAOKULU

Detaylı

8. OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ÖRGÜTLENMESİ. Abdullah ATLİ

8. OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ÖRGÜTLENMESİ. Abdullah ATLİ 8. OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ÖRGÜTLENMESİ Rehberlik hizmetleri planlı, programlı ve sistemli yürütülmesi gereken hizmetlerdir. Bu nedenle programların hazırlanması, uygulanması ve değerlendirilmesi

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ ARILAR OKULDA! REHBERLİK Oryantasyon haftasında anaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü olarak:

Detaylı

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MERSİN TOROSLAR ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MERSİN TOROSLAR ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MERSİN TOROSLAR ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 25-26 www.company.com Okul Haritası Toroslar Anaokulu Toroslar Anaokulu Müdürlüğü Brifing 24-25 - 2 - KURUM BİLGİSİ KURUMUN ADI İLİ İLÇESİ

Detaylı

Okul olarak hedefimiz; sürekli gelişen ve kendini yenileyen bir kurum olmak, okulumuza

Okul olarak hedefimiz; sürekli gelişen ve kendini yenileyen bir kurum olmak, okulumuza VELİ EL KİTAPÇIĞI 1 Değerli Velilerimiz, Okul olarak hedefimiz; sürekli gelişen ve kendini yenileyen bir kurum olmak, okulumuza sürekli ivme kazandırmak ve çağımızın yeniliklerine ayak uydurmaktır. Tüm

Detaylı

Biz dünyayı merkeze alıyoruz çünkü bizim dünyamız çocuklarımız.

Biz dünyayı merkeze alıyoruz çünkü bizim dünyamız çocuklarımız. Biz dünyayı merkeze alıyoruz çünkü bizim dünyamız çocuklarımız. Milli Eğitim Bakanlığı nın genel amaçları doğrultusunda öğrencilerimizin; evrensel dünya görüşü çerçevesinde çağının çizgilerini yeniden

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. VELİ TOPLANTISI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. VELİ TOPLANTISI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. VELİ TOPLANTISI 22.10.2011 TOPLANTI PLANI 14:00 Veli Bilgilendirme Semineri Okul Müdürü 14:30 14:45 15:30 Sınıf Öğretmenleri Toplantısı Her sınıf kendi sınıfının dersliğinde

Detaylı

BİREYSEL PLANLAMA MÜDAHALE HİZMETLERİ. Okula yeni başlayan. öğrencilere yönelik. gözlem çalışmaları yapılması.

BİREYSEL PLANLAMA MÜDAHALE HİZMETLERİ. Okula yeni başlayan. öğrencilere yönelik. gözlem çalışmaları yapılması. LÜLEBURGAZ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2013/2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ANALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YILLIK ÇERÇEVE PROGRAM TASLAĞI EYLÜL 23-27 EYLÜL 16-20 EYLÜL 9-13 EYLÜL

Detaylı

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu Başarının Önsöz ü 1 2 Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu 1200 m² kullanım alanı, oyun salonları, çalışma sınıfları, sınıfların dışında açık ve kapalı oyun bahçesi, kum havuzu, bilim atölyesi, spor salonu,

Detaylı

Ülkemizin okumuş insan ihtiyacının olduğunun farkına varılarak; Yüce önder M.K.Atatürk ün Büyük Türkiye idealine ulaşmayı hedefleyen Türkiye

Ülkemizin okumuş insan ihtiyacının olduğunun farkına varılarak; Yüce önder M.K.Atatürk ün Büyük Türkiye idealine ulaşmayı hedefleyen Türkiye Ülkemizin okumuş insan ihtiyacının olduğunun farkına varılarak; Yüce önder M.K.Atatürk ün Büyük Türkiye idealine ulaşmayı hedefleyen Türkiye Cumhuriyeti ne karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde olan

Detaylı

wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq SERVİSİ

wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq SERVİSİ ORTAKÖY ANADOLU LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ 2012 ORTAKÖY ANADOLU LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ Rehberlik, bireye kendini anlaması, çevredeki olanakları tanıması ve doğru

Detaylı

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık.

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık. Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ EK-1 Beden eğitimi dersinde öğrencilerin başarıları; sınavlar, varsa projeler, öğrencilerin performanslarını belirlemeye yönelik çalışmalardan

Detaylı

T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI NASRETTİN HOCA ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI

T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI NASRETTİN HOCA ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI NASRETTİN HOCA ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 BRİFİNG DOSYASI 2015-2016 Okul Haritası Nasrettin Hoca Anaokulu Müdürlüğü Brifing 2015-2016 - 2 - Yüreğir İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü

Detaylı

JALE TEZER BÜYÜMEKTEN BÜYÜMEYE FARK VARDIR! ÖĞRENCİ ETÜT EĞİTİM MERKEZİ GÜÇLÜ TEMEL ETÜT EGITIM MERKEZI AÇILDI

JALE TEZER BÜYÜMEKTEN BÜYÜMEYE FARK VARDIR! ÖĞRENCİ ETÜT EĞİTİM MERKEZİ GÜÇLÜ TEMEL ETÜT EGITIM MERKEZI AÇILDI JALE TEZER EĞİTİM KURUMLARI JALE TEZER KOLEJİ TEZER KOLEJİ JALE JALE TEZER ÖĞRENCİ ETÜT EĞİTİM MERKEZİ OFİS SİSTEMİ (ETÜT) EĞİTİM DANIŞMANLIĞI (KARİYER MERKEZİ) SOSYAL İMKÂNLAR TEOG SINAVINA HAZIRLIK HER

Detaylı

5.Sınıflar Veli Bilgilendirme ve Tanışma Toplantısı

5.Sınıflar Veli Bilgilendirme ve Tanışma Toplantısı 5.Sınıflar Veli Bilgilendirme ve Tanışma Toplantısı DERS SAATLERİ İngilizce Main Course 12 Skills- Native 5+1 Türkçe 6 Matematik 5 Fen ve Teknoloji 4 Sosyal Bilgiler- 3 Beden Eğitimi 2 Din Kültürü - 2

Detaylı

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi olarak amacımız veli-öğretmen-idare ile işbirliği sağlayarak öğrencilerimizin

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bartın Üniversitesinden: Amaç BARTIN ÜNİVERSİTESİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Bartın

Detaylı

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları KARİYER ZİRVESİ & FUARI MÜ Kariyer Merkezi(MARKAM); Yaşam boyu öğrenme felsefesi ışığında ve bilgi toplumu olma yolunda, öğrencilere yönelik kariyer planlama

Detaylı

ANITTEPE JANDARMA LOJMANLARI ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE Çankaya/ANKARA

ANITTEPE JANDARMA LOJMANLARI ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE Çankaya/ANKARA ANITTEPE JANDARMA LOJMANLARI ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE Çankaya/ANKARA.doğumlu oğlum/kızım 2015/2016 Eğitim Öğretim Yılı için okulunuza kaydetmek istiyorum. Gereğini arz ederim. Öğrenci Velisi Adı-Soyadı Tarih/Ġmza

Detaylı

3. SINIF 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı

3. SINIF 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı 3. SINIF 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Düşünceleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançları, değerleri keşfetme ve ifade etme yollarını sorgulama;

Detaylı

VELi TOPLANTISI 6. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018

VELi TOPLANTISI 6. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 VELi TOPLANTISI 6. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 GÜNDEM 2018-2019 Öğretim Yılı için Sizlerden Beklentilerimiz Yeni Çerçeve Yönetmeliğimiz Lise ye Burslu Geçiş Sistemi Hazırlık Atlama Sınavı Öğretim Programımız

Detaylı

Bir okuldan daha fazlası...

Bir okuldan daha fazlası... Bir okuldan daha fazlası... Fakülte Koleji açılıyor www.fakultekoleji.com ÖĞREN KAVRA DEĞİŞ Kolejimizde eğitim öğretim süreci, akademik başarının yanı sıra öğrencilerin gerçek performanslarını ortaya çıkarmayı

Detaylı

Özel Amerikan Robert Lisesi. 2009-2010 Eğitim Yılı. Çocuk İnceleme Merkezi Değerlendirme Anketi

Özel Amerikan Robert Lisesi. 2009-2010 Eğitim Yılı. Çocuk İnceleme Merkezi Değerlendirme Anketi Öğrencinin Adı Soyadı: Grubu: Öğretmeni: Özel Amerikan Robert Lisesi 2009-2010 Eğitim Yılı Çocuk İnceleme Merkezi Değerlendirme Anketi 1. Okul Müdürü EVET HAYIR BİLMİYORUM Okul müdürü, bir üniversitenin

Detaylı

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA - I

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA - I OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA - I 1 1. ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI PLANI 1.1. Uygulama Yeri: MEB e bağlı bağımsız anaokulu, ilköğretime bağlı anasınıfları ve özel anaokulları. 1.2. Uygulama Süresi:

Detaylı

21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da

21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da 21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da geleceğin mimarı nesiller artık bizim ellerimizde, güvenle... Keşke Hep Çocuk Kalsak! Büyüyünce ne olacaksın diye sorarlar. Oysa çocuk kalmak en güzel şey değil midir?

Detaylı

Bir okuldan fazlası. Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ. www.toros.k12.tr ANAOKULU VE KREŞLER İLKOKULLAR ORTAOKULLAR

Bir okuldan fazlası. Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ. www.toros.k12.tr ANAOKULU VE KREŞLER İLKOKULLAR ORTAOKULLAR Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ ANAOKULU VE KREŞLER HER YERE YAKINIZ Toros Kaş Toros Finike Toros Kumluca Toros Güven Toros Akdeniz Toros İdeal Çocuk Akademisi Toros

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:6 Hafta:40 Sayı:33 17 Haziran 2016 Değerli Velilerimiz, 2015-16 Eğitim Öğretim Yılı bugün sona eriyor. Dünyanın ve ülkemizin zor

Detaylı

ENKA ANAOKULU VELİ & ÖĞRENCİ EL KİTABI

ENKA ANAOKULU VELİ & ÖĞRENCİ EL KİTABI ENKA ANAOKULU VELİ & ÖĞRENCİ EL KİTABI 20 17 2018 İÇİNDEKİLER Sunuş ve Hoş Geldiniz 1. Okulun Temelleri Misyonumuz Felsefe İlkeler ENKA Okulları Yönetim Kurulu Kayıt Yenileme 2. Akademik Program 3. Oyun

Detaylı

DERGİ & YAYIN KULÜBÜ-İLKOKUL

DERGİ & YAYIN KULÜBÜ-İLKOKUL Bizler Utku Koleji Özel İlkokulu DERGİ YAYIN KULÜBÜ öğrencileri olarak bir dergi çıkarmaya karar verdik. Kulüp arkadaşlarımızla bir araya gelerek görev dağılımı yaptık. Her birimiz yeteneklerimiz doğrultusunda

Detaylı

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise:

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise: REHBERLİK SÜREÇLERİ REHBERLİK NEDİR? Bireye kendini anlaması, çevredeki olanakları tanıması ve doğru kararlar vererek özünü gerçekleştirebilmesi için yapılan sistematik ve profesyonel yardım sürecidir

Detaylı

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (9 EYLÜL-25 EKİM 2013) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili

Detaylı

Kayıt Kabul. Kayıt için gerekli belgeler; Nüfus cüzdanı ve aşı kartının fotokopisi. Başvuru belgeleri (Okul İdaresinden alınır.)

Kayıt Kabul. Kayıt için gerekli belgeler; Nüfus cüzdanı ve aşı kartının fotokopisi. Başvuru belgeleri (Okul İdaresinden alınır.) Kayıt Kabul Okulumuza yapılan başvurular yüz yüze görüşme ile değerlendirilir. Bu kapsamda aile ve kurumun birbirini karşılıklı tanıması önemlidir. Kurumumuza 24 ayını tamamlamış çocuklar kabul edilir.

Detaylı

AYLIK BÜLTEN KASIM-2016

AYLIK BÜLTEN KASIM-2016 AYLIK BÜLTEN AYIN PROJESİ ZOOLOG OLMAK ZOR İŞ Zoolog olmak zor iş projesi 4 haftalık bir zaman dilimine anaokulu öğrencilerimize uygulandı. Hayvanlarıkoruma gününde başlayan ve 4 hafta süren projede ;

Detaylı

AYDİL ANAOKULU VELİ EL KİTABI

AYDİL ANAOKULU VELİ EL KİTABI Sevgili Aydil Ailesi, Günümüzde yaşamın ilk altı yılının önemine değinen araştırmacılar ve bilim insanları bu ilk yılların kişinin gelecekte nasıl bir birey olacağının belirleyicisi oldukları konusunda

Detaylı

ARMADA OKULLARI BAŞARININ ANAHTARI

ARMADA OKULLARI BAŞARININ ANAHTARI BAŞARININ ANAHTARI ARMADA OKULLARI Armada okullarında her sınıf seviyesine uygun MEB program standartlarına dikkat edilerek eğitim ve öğretim yöntemleriyle de zenginleştirilmiş uygulamalar ve teknolojik

Detaylı

ÖZEL TARSUS SEV İLKÖĞRETİM OKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ SAYI:1 KASIM 2014 2014 ORTAK SINAVLAR SÜRECİ

ÖZEL TARSUS SEV İLKÖĞRETİM OKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ SAYI:1 KASIM 2014 2014 ORTAK SINAVLAR SÜRECİ ÖZEL TARSUS SEV İLKÖĞRETİM OKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ SAYI:1 KASIM 2014 KADEME: -8 SINIFLAR VELİ BÜLTENİ KONU: TEOG A GERİ SAYIM 2014 ORTAK SINAVLAR SÜRECİ TEOG 1 ANIMSATMALAR Öğrencilerimiz

Detaylı

ANAOKULU 5 YAŞ 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı

ANAOKULU 5 YAŞ 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı ANAOKULU 5 YAŞ 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Kim Olduğumuz Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel,

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ ÇALIŞMA VE UYGULAMA YÖNERGESİ Aralık, 2016 Bu yönerge, Pedagojik Formasyon Sertifika Programında

Detaylı

Rehberlik Servisi Tanıtımı

Rehberlik Servisi Tanıtımı Rehberlik Servisimiz, öğrencilerimizin gelişim süreci içinde karşılaştıkları güçlükleri problem haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı olmak, kendini tanıyan, uyum ve iletişim becerisine sahip, çevresine

Detaylı

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR?

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? Eğitim Kaç yıldan oluşur? Eğitim 6 yaşından itibaren 16 yaşına kadar zorunlu olup, bölümlere ayrılmıştır: İlkokul 5 yıl Ortaokul 3 yıl Lise 2 yıl 6 yaşından önce

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu

T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı Acil Durum Yönetim Kurulu Yönergesi İÇİNDEKİLER Acil Durum Yönetim

Detaylı

ÇANKIRI TİCARET MESLEK LİSESİ EĞİTİMDE KALİTENİN OKUL-AİLE İŞBİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ YÖNTEMİYLE ARTTIRILMASI VELİ ANKETİ SONUÇLARI

ÇANKIRI TİCARET MESLEK LİSESİ EĞİTİMDE KALİTENİN OKUL-AİLE İŞBİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ YÖNTEMİYLE ARTTIRILMASI VELİ ANKETİ SONUÇLARI ÇANKIRI TİCARET MESLEK LİSESİ EĞİTİMDE KALİTENİN OKUL-AİLE İŞBİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ YÖNTEMİYLE ARTTIRILMASI VELİ ANKETİ SONUÇLARI Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen AB Projesi kapsamında okulumuz

Detaylı

ÖZEL BEYKENT ANAOKULU

ÖZEL BEYKENT ANAOKULU 2016-2017 ÖZEL BEYKENT ANAOKULU KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI Değerli Velimiz, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında sizlerden gelen talepler doğrultusunda kulüplerimizi oluşturduk. Öğrencilerimiz için belirlemiş

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ Değerli Velimiz, 10 Kasım Atatürk ü Anma Günü töreni hazırlıkları, ortaokul öğrencilerimizin 1. deneme

Detaylı

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz,

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. 10 Aralık - 18

Detaylı

İç ve dış mekanı, özel güvenlik kameralarıyla donatılmış çocuklar için her türlü güvenlik önlemleri alınmış, 600m 2 net kullanım alanlı okul binamız

İç ve dış mekanı, özel güvenlik kameralarıyla donatılmış çocuklar için her türlü güvenlik önlemleri alınmış, 600m 2 net kullanım alanlı okul binamız www.okeanaokulu.com İç ve dış mekanı, özel güvenlik kameralarıyla donatılmış çocuklar için her türlü güvenlik önlemleri alınmış, 600m 2 net kullanım alanlı okul binamız Tamamı doğal ağaçtan imal edilmiş

Detaylı

KKTC MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI İLKÖĞETİM DAİRESİ Öğretim Yılı Akademik Takvimi

KKTC MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI İLKÖĞETİM DAİRESİ Öğretim Yılı Akademik Takvimi KKTC MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI İLKÖĞETİM DAİRESİ 2018 2019 Öğretim Yılı Akademik Takvimi 1 Eylül 2018 3-7 Eylül 2018 - Dünya Barış Günü Hizmet İçi Eğitim 10-11-12 Eylül 2018-2018-2019 Öğretim Yılı

Detaylı

KÖPRÜLÜ MEHMET PAŞA ANADOLU LİSESİ PANSİYONU BİLGİLENDİRME DOSYASI

KÖPRÜLÜ MEHMET PAŞA ANADOLU LİSESİ PANSİYONU BİLGİLENDİRME DOSYASI KÖPRÜLÜ MEHMET PAŞA ANADOLU LİSESİ PANSİYONU BİLGİLENDİRME DOSYASI SUNUŞ Bilim ve teknolojinin geliştiği çağımızda ülkemizi ileri ülkeler seviyesine çıkarabilmek için, gelişmeleri yakından takip edecek

Detaylı

SÖMESTR TATİLİNDE HEM SPOR YAPIYOR HEM EĞLENİYORUZ!

SÖMESTR TATİLİNDE HEM SPOR YAPIYOR HEM EĞLENİYORUZ! SÖMESTR TATİLİNDE HEM SPOR YAPIYOR HEM EĞLENİYORUZ! Beden Atölyesi nde çocuklar için dopdolu sömestr programı hazır. Temel cimnastikden mutfak atölyesine, eğlenceli parkurlardan sanat atölyelerine kadar

Detaylı

OKULUMUZUN TANITIMI VE TARİHÇESİ

OKULUMUZUN TANITIMI VE TARİHÇESİ OKULUMUZUN TANITIMI VE TARİHÇESİ Okulumuz 26.08.1996 tarihinde eğitim-öğretime başlamıştır. Okulumuz 26.08.1996 yılında Çankaya İlçesi, Yıldız semtinde Yıldız Anadolu Lisesi adı altında eğitimöğretime

Detaylı

KARABÜK ÜNĠVERSĠTESĠ ÜSTÜN YETENEKLĠLER EĞĠTĠM UYGULAMA VE

KARABÜK ÜNĠVERSĠTESĠ ÜSTÜN YETENEKLĠLER EĞĠTĠM UYGULAMA VE KARABÜK ÜNĠVERSĠTESĠ ÜSTÜN YETENEKLĠLER EĞĠTĠM UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ ÖĞRENCĠ TANILAMA SÜRECĠ BĠLGĠLENDĠRME KILAVUZU ( 2014 2015 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Tanılaması Ġçin ) Karabük Üniversitesi

Detaylı

ÖĞRENCİNİN HAK VE SORUMLULUKLARI

ÖĞRENCİNİN HAK VE SORUMLULUKLARI Okul - veli iş birliği, öğrenci başarısını artıran önemli etmenlerden biridir. Güvenli ve düzenli bir okul ortamının sağlanmasında velilerin rolü büyüktür. Veli katılımının öncelikli amacı, okulun eğitim

Detaylı

Yukarı Dudullu Mah. B3 Kapısı Karşısı Metanet Sokak No:6 / Ümraniye

Yukarı Dudullu Mah. B3 Kapısı Karşısı Metanet Sokak No:6 / Ümraniye www.erseegitim.com.tr 0538 931 30 33 Yukarı Dudullu Mah. B3 Kapısı Karşısı Metanet Sokak No:6 / Ümraniye Çekmeköy Kampüsü Madenler Mah. Halid Sok. No:2 Madenler / Ümraniye / İstanbul Esenşehir Kampüsü

Detaylı

ŞANLIURFA MEHMET AKİF İNAN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ ÇALIŞMA TALİMATI

ŞANLIURFA MEHMET AKİF İNAN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ ÇALIŞMA TALİMATI ŞANLIURFA MEHMET AKİF İNAN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ ÇALIŞMA TALİMATI 1.AMAÇ: Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kreş ve Gündüz Bakımevinde yürütülen hizmetlerin

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ ANAOKULU İLKOKUL ORTAOKUL Bu yıl, ortaokul binasının 3 ve 4. katları da dahil olmak üzere yerleşkemizin

Detaylı

4. SINIF - 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı

4. SINIF - 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı 4. SINIF - 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Bulunduğumuz Yer ve Zaman Mekân ve zaman içerisindeki yerimize yönelik sorgulamalar; kişisel geçmişler;

Detaylı

TED Kdz. Ereğli Koleji Okul-Aile Birliği Çalışma Yönergesi

TED Kdz. Ereğli Koleji Okul-Aile Birliği Çalışma Yönergesi TED Kdz. Ereğli Koleji Okul-Aile Birliği Çalışma Yönergesi 1. AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK 1.1. Amaç Bu yönergenin amacı; Milli Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliğine uygun olarak TED Karadeniz Ereğli

Detaylı

ÖĞRENCİ VELİ OKUL SÖZLEŞMESİ

ÖĞRENCİ VELİ OKUL SÖZLEŞMESİ ÖĞRENCİ VELİ OKUL SÖZLEŞMESİ Okul - Veli iş birliği, öğrenci başarısını artıran önemli faktörlerden biridir. Güvenli ve düzenli bir okul ortamının sağlanmasında veli katılımının rolü büyüktür. Veli katılımının

Detaylı

Sevgili Okutmanlar, YDYO Müdürlüğü

Sevgili Okutmanlar, YDYO Müdürlüğü Sevgili Okutmanlar, Yabancı Diller Yüksekokulunda önemle üzerinde durduğumuz konu, etkin öğretim ve öğrenmeyi desteklemektir, bu yüzden siz okutmanlarımız tarafından kullanılmak üzere bir el kitabı hazırladık.

Detaylı

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Kendimizi İfade Etme Yollarımız Düşünceleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançları,

Detaylı

lkokul Eğitim Koordinatörü

lkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

ÖĞRENME PERFORMANSINI YÜKSELTME PROJESİ

ÖĞRENME PERFORMANSINI YÜKSELTME PROJESİ ÖĞRENME PERFORMANSINI YÜKSELTME PROJESİ Çağdaş eğitimin en önemli amaçlarından biri her öğrenciye kendi bireysel özelliklerine göre öğrenme fırsatı sağlamaktır. Bu yolla bireysel farklılıkları olan çocuklar

Detaylı

Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu

Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu Türkisch Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu Veliler için Bilgiler Januar 2008 / Türkisch 2 / 6 Zürih Kantonu İlköğretim Okulu Hedefler ve Hedefe Yönelik Görüşler Zürih kantonunda devlet ilköğretim okulu

Detaylı

PEK ANAOKULU TOPRAK SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ MUTLU YILLAR

PEK ANAOKULU TOPRAK SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ MUTLU YILLAR PEK ANAOKULU TOPRAK SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ MUTLU YILLAR ARALIK AYI HAFTALIK TEMALAR 1.HAFTA KIŞ MEVSİMİ *Kışın kullandığımız kıyafetler *Kış sebze-meyveleri *Kış mevsiminde kullandığımız eşyalar 2.HAFTA

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 09 MART -11 EYLÜL 2015 ÖYP DİL EĞİTİMİ PROGRAMI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 09 MART -11 EYLÜL 2015 ÖYP DİL EĞİTİMİ PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 09 MART -11 EYLÜL 2015 ÖYP DİL EĞİTİMİ PROGRAMI AMAÇ: Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ÖYP Dil Eğitimi programının amacı, Yükseköğretim

Detaylı

Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir.

Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir. SAYFA NO : 1/7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir. 2.UYGULAMA ALANI Bölüm Başkanı, Dekanlık

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 15 EYLÜL 2017

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 15 EYLÜL 2017 HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 15 EYLÜL 2017 VELİLERİMİZE HATIRLATMALAR DÖNER GÜNÜ 16 Eylül 2017 Cumartesi günü Okul Aile Birliğimiz tarafından organize edilen ve 11:00-18:00 saatleri arasında gerçekleşecek Döner

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

ÖĞRENCİ - VELİ EL KİTABI

ÖĞRENCİ - VELİ EL KİTABI ÖĞRENCİ - VELİ EL KİTABI İçindekiler Hoş Geldiniz 1. Okulumuzun Temelleri Misyonumuz ve Amaçlarımız 2. Eğitim Felsefemiz Eğitim Yaklaşımımız Günlük Zaman Çizelgemiz Dil Eğitimimiz Psikolojik Danışmanlık

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 2016-2017 ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar

Detaylı

BEYOĞLU ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ STRATEJİK PLANI 2012 YILI EYLEM PLANI

BEYOĞLU ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ STRATEJİK PLANI 2012 YILI EYLEM PLANI HEDEFLER 1 Tüm sınıflarda mesleki formasyon kazandırmak. 1. Kur'an-ı Kerimi tecvid kurallarına uygun bir şekilde yüzüne okuyabilmek, İmam- Hatip'lik yapacak düzeyde ayet ve sureleri ezberlemek. 2. Kur'an-ı

Detaylı

. OKULU MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANI ( ) ÖĞRETMEN GÖRÜŞ VE DEĞERLENDİRMELERİ ANKET FORMU

. OKULU MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANI ( ) ÖĞRETMEN GÖRÜŞ VE DEĞERLENDİRMELERİ ANKET FORMU Katılmıyorum Kısmen Kararsızım Kesinlikle. OKULU MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANI (2019-2023) ÖĞRETMEN GÖRÜŞ VE DEĞERLENDİRMELERİ ANKET FORMU Okul Müdürlüğü 2019 2023 Stratejik Plan hazırlıkları çerçevesinde,

Detaylı