Fındıkta Külleme Çalıştayı TRABZON

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Fındıkta Külleme Çalıştayı TRABZON"

Transkript

1 Trabzon Ticaret Borsası E- Bülten 25 Ekim 2016 / Trabzon 09/2016 No: 16 Fındıkta Külleme Çalıştayı TRABZON TİCARET BORSASI Dünya üretiminin büyük kısmını elimizde bulundurduğumuz fındıkta verim ve kaliteyi tehdit eden en büyük sorun külleme hastalığı ile ilgili geniş katılımlı çalıştay, 25 Ekim Salı günü Trabzon da yapılacak. Trabzon Ticaret Borsası Çok Amaçlı Toplantı Salonu nda yapılacak Fındıkta Külleme Çalıştay ına fındık sektörü ile ilgili resmi ve özel kuruluşların tamamından katılım olacak.. Fındık konusunda çalışmaları bulunan Ankara Üniversitesi (AÜ) eski öğretim üyelerinden Prof. Dr. İlhami Köksal ın moderatörlüğünde yapılacak çalıştayın birinci bölümünde, AÜ öğretim üyelerinden Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü nden Prof. Dr. Fikret Demirci, Fındıkta Külleme, Prof. Dr. Yeşim Okay, Fındıkta Yetiştirici Gözüyle Külleme, Prof. Dr. Nevzat Artık, Küllemenin Fındık Kalitesi Üzerindeki Etkileri, Fındık Araştırma Enstisü nden Dr. Arzu Sezer de, Külleme Hastalığının Fındık Alanlarındaki Coğrafi Dağılımı konularında bildiriler sunacaklar. İkinci bölümde ise çalıştaya fındık sektörü ile ilgili tüm kesimlerden davet edilenlerin görüş ve önerileri alınacak. TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, fındıkta üretim ve kalitenin giderek azaldığı bir süreçte uygulamaya koydukları Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında düzenledikleri Fındıkta Külleme Hastalığı ile ilgili çalıştayda, konunun tarafların tümünün katılımıyla tartışılarak hastalıkla mücadele için yapılması gerekenlerin kararlaştırılacağını belirterek şunları söyledi: Fındıkta verimin azalmasında yaşlı bahçelerin yenilenmesi büyük sorun idi. Bu konuyu kamuoyuna taşıyıp, gerekenlerin yapılması için devleti de harekete geçirdik. Son yıllarda ve özellikle de bu yıl fındık bahçelerini tehdit eden ve bulaşıcı da olan külleme hastalığı konusunda acilen alınması gereken tedbirler var. Bunun için üretimden tüketime, çiftçiden ihracatçıya, bilim adamlarına kadar tüm kesimleri, devletin de ilgili kurum ve kuruluşlarının katılacağı çalıştayda buluşturacağız. Bu konuda parça parça mücadele den ziyade topyekün hareket etmek gerekiyor. Çalıştayda öncelikle bir sonuç bildirisi yayınlayacağız. Akabinde çalıştayı bir kitapçıkla raporlayarak ilgili resmi ve özel kuruluşları ileteceğiz. Türk fındığının üretim bazında en büyük tehdidi olan külleme ile mücadeleye önümüzdeki yıl acilen başlanması gerekiyor. Bu konuda gerekirse komisyon kurup, Ankara ya da giderek üst düzey görüşmeler yapacak, çabalar göstereceğiz.

2 FINDIK İHRAÇ SEZONU AÇILDI Giresun Limanı nda düzenlenen törene; Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk, Sabri Öztürk, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Karadeniz Fındık Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Başkanı İlyas Edip Sevinç, İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Haydar Gören, Bölgedeki Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsaları ve Ziraat Odaları Başkanları katıldı. Törende konuşan KFMİB Başkanı İlyas Edip Sevinç, Fındık bu bölgenin her şeyidir. Türkiye, dünya fındık üretiminde ve ticaretinde bir tekel konumundadır.piyasayı izleyelim, herkesin iddialarının ne derece doğru olup olmadığını görelim. Biz ihracatçılar olarak her zaman için yüksek üretim, yüksek tüketim, düşük üretim maliyetinin peşindeyiz. İhracattan gelen döviz elbetteki önemlidir ama ne miktarda ihracat yaptığımız hem dünya hem de Türkiye tüketiminin hangi doğrultuda geliştiğini izlemek bizim için daha önemlidir. O nedenle Fındık Tanıtım Grubu olarak elimizdeki kaynakları, fındık tanıtımının yanında üretimin artırılması, verimliliğin yükseltilmesi ve üretim maliyetinin aşağılara çekilmesi hususunda kullanmaya devam edeceğiz. dedi. Protokol konuşmalarının ardından geçtiğimiz sezon en fazla ihracat yapan firmalara Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından plaket verildi. Daha sonra tüm katılımcılarla birlikte başlatılan fındık ihracat sezonunun ilk ürünü yurt dışına gönderildi. İHRACATIN YARISI TRABZON DAN... Türkiye İhracatçılar Meclisi nin rakamlarına göre 1 Eylül-31 Ağustos tarihleri arasındaki ihracat sezonda ülkemizden 249 bin 681 ton iç fındık ihracatı gerçekleştirildi. Bunun karşılığında ise 2 milyar 280 milyon dolar döviz girdisi sağlandı. Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, söz konusu sezondaki ihracatın 124 bin 686 tonluk kısmının Trabzon da faaliyet gösteren firmalar tarafından yapılarak, karşılığında 1 milyar 125 milyon dolar döviz sağlandığını ve bunun da yaklaşık yüzde 49 lık bir orana tekabül ettiğine dikkat çekti. Şükrü Güngör Köleoğlu, Trabzon un tarihten gelen bir ticaret merkezi olduğuna dikkat çekerek, Borsamıza da üye olan firmalarımız ticareti kurallarına göre yaparak, istikrarlı bir çizgide üretim ve ihracat gerçekleştirmektedirler. Bu da Trabzon un fındık ihracatındaki payını her geçen gün arttırmaktadır. İhracattaki payımızın artışında Trabzon da dünyanın en gelişmiş Fındık İşleme Entegre Tesislerinin bulunması da önemli bir faktördür. Bundan hareketle ihracatta öncü olan Trabzon da üretimi de arttırmak en büyük hedefimizdir dedi. Köleoğlu, ihracatçıların dünyanın dört bir yanına dolaşarak bugün bizden fındık alan ülke sayısını 120 ye yükselttiklerini hatırlatarak, istikrarlı üretim, fiyat ve pazar politikaları izlenmesi halinde 2023 hedefinde fındıktan 4-5 milyar dolar döviz girdisi sağlanmasının hayal olmadığını da sözlerine ekledi.

3 SELDEN ETKİLENEN TÜCCARLARA BORSADAN DESTEK Trabzon Ticaret Borsası TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, özelikle Beşikdüzü ilçesinde etkili olan felakette, üreticiden satın aldıkları fındıkların stoklandığı dükkanları sel suları altında kalan manav diye tabir edilen tüccarların etkilendiğine dikkat çekerek şunları söyledi: Tüccarlarımızın sudan etkilenen fındıklarını kurutmak için Oltan Gıda ya ait Arsin ilçesindeki makineli kurutma merkezi ile anlaşma yaptık. Tüccarlarımız isterlerse fındıklarını bu merkezde hiçbir ücret ödemeden kurutup alabilecekler. Şükrü Güngör Köleoğlu, söz konusu destekle ilgili fındık tüccarlarını arayıp bilgilendirdiklerini de belirterek, gelecek talebe göre değişik kapasitede 12 makinenin yer aldığı merkezde kurutma işlemini yapabileceklerini de bildirdi. TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, Oltan Gıda ile sudan olumsuz etkilenen fındıkların kurutulması için anlaşma yaptıklarını belirterek, Mevcut 12 kurutma makinesinde yaklaşık 105 ton fındığın su baskını sonrası nemleri ölçülerek kurutulmuşlardır dedi. TTB Başkanı Köleoğlu, sel felaketinde hayatlarını kaybedenlere Allah tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, selden etkilenen yöre halkına da geçmiş olsun dileklerini iletti. İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU YA GÜVEN MESAJI Trabzon Ticaret Borsası tarafından yapılan açıklamada İçişleri Bakanlığı na getirilen Süleyman Soylu ya başarılar dilendi. - Meclis Başkanı Mehmet Cirav ve Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu imzasıyla yapılan açıklamada şöyle denildi: Son yapılan düzenleme ile Hükümette İçişleri Bakanı olarak görevlendirilen Milletvekilimiz Sayın Süleyman Soylu nun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nda olduğu gibi başarılı hizmet vereceğine inanıyoruz. Sayın Soylu, özellikle 15 Temmuz da yapılmak istenen darbenin teşebbüs aşamasında kalması sırasında özverili davranış göstermiştir. Sonrasında da söylem ve eylemleri ile takdire değer, istikrarlı bir tavır sergilemiştir. Ülkemizin asayiş bakımından zor bir süreçten geçtiği dönemde İçişleri Bakanı olarak kabine de görevlendirilmesi, kendisine olan güvenin de tezahürüdür. Bu vesile ile Sayın Süleyman Soylu ya yeni görevinde de başarılar diliyoruz.

4 TTB HEYETİNDEN VALİ YAVUZ A ZİYARET Trabzon Ticaret Borsası Heyeti Trabzon Valisi Yücel Yavuz u makamında ziyaret etti. Ziyarette, yörenin en önemli geçim kaynağı olan fındık konuşuldu. Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav, Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Eyyüp Ergan, Bekir Şengül ve Genel Sekreter Şükrü Erüz, Trabzon Valisi Yücel Yavuz u makamında ziyaret etti. Yöremizle ilgili çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunulan ziyarette borsa heyeti Vali Yavuz a, fındık sektöründe geçmişten günümüze bilgilerin yer aldığı bir rapor sundu. FINDIKTA EKİM AYI ekim 16 Pzt Sa Ça Pe Cu Cmt Pz Mayıs böceği mücadelesi için bu ayın ortalarına kadar toprak ilaçlaması yapılabilir. Fındık filiz güvesi mücadelesine devam edilir. Fındık ocaklarında budama ve kök sürgünleri temizliği yapılabilir. Hasat artığı ve dökülen yapraklar temizlenerek bahçeden uzaklaştırılır. Fındık bahçelerinden toprak numunesi alımına devam edilir. Toprak analiz sonuçları doğrultusunda gübreleme programı belirlenir.

5 AYIN RÖPORTAJI CELAL BAYAR İLE 81 YIL ÖNCE FINDIK RÖPORTAJI O günden bugüne hesabıyla bundan tam 81 yıl önce, yani 10 İlkteşrin (Ekim) 1935 de toplanan 1. Milli Fındık Şurası nda (Birinci Ulusal Fındık Kongresi) ben diyeyim ele alınanlar, söz söyle yen konuşulanlar ile ilgili olarak dönemin Ekonomi Bakanı Celal Bayar ile bir söyleşi gerçekleştirelim istedik yılları arasında yaşayan, döneminde İktisat (Ekonomi) Bakanı, da Başbakan olarak görev yapan Celal Bayar, arasını ise Cumhurbaşkanı sıfatıyla sürdürerek İstiklâl Mücadelesi nden vefatına kadar bu ülkeye hizmet etmiştir. -Neden böyle bir şurayı toplama ihtiyacı hissettiniz? sorumuza; Türlü ürünlerimizin tarlatan müstehlike arzına kadar geçen bütün durumlarını geliştirmek için alınacak tedbirlerin karar haline sokulmasından evvel bu işlerle uğraşan üretmen ve tecimerlerle konuşmayı, onların her husustaki istifadeli fikirlerini almayı Ekonomi Bakanlığı kendilerine prensip ittihaz eylemiştir karşılığını veren Celal Bayar; bugün sadece kendi pence resinden bakan ve de tarifi körün fili tuttuğu yere göre şekliyle yapanlara mesajı vermişti bile. Fındığı, memleketimizin ihraç maddeleri arasında mühim bir yeri olan ulusal bir mahsulü olarak tarif eden Celal Bayar, Fındık ticaretinde önceliklerimiz ne olmalıdır? sorusuna cevapla başladı: - Takip ettiğimiz ticaret anlaşması politikası mallarımızın satışım kolaylaştırmış ve bazı memleketlerle imkân verdiği karşılıklı mübadele inkişafı, mallarımıza talep nispetlerini arttırmıştır. Biz prensip itibariyle, Türkiye ihracat mallarının yalnız kalite değil, fiyat itibariyle de dış piyasalarda temayüz etmesi lâzım geleceği fikrindeyiz. Bunun içindir ki istihsalin ilk kademelerinden başlayarak müstehlike kadar olan bütün safhalarında çalışma tarzlarımızı rasyonelleştirmek ve bu yoldan maliyet fiyatlarımızı asgariye indirerek, kalite haricinde en büyük rekabet ve muvaffakiyet unsuru olan ucuzluğu da temin etmek istiyoruz. Bunu söylemek, bittabi mallarımızı yok bahasına harice dökmek ve müstahsilin yaşamağa ve mesaisine devam için muhtaç olduğu kazancı sıfıra indirmek demek değildir. -Fındıkta fiyat söz konusu olduğunda neleri dikkate alarak hareket etmeliyiz? - İhracat tüccarımız bugünkü vaziyet dahilînde, muhtelif memleketlerle mübadele vaziyetimizi nazara almalı ve fiyata vücut veren bütün unsurları göz önüne getirerek karşılıklı alım satım vaziyetinin icap ettireceği fiyatı temine çalışmayı ulusal bir ödev saymalıdır. Herhangi bir vazıyetten istifade ederek alıcılarımıza fiyat empoze etmeğe çalışmak ne kadar hata ise, bazı mübadele şartlarından mütehassıs daha müsait fiyata vücut verecek elemanları ihmal ederek, daha ucuza satmak da o kadar hatalıdır. Her vaziyeti ve o vaziyete göre normal olan şartları daima göz önünde tutarak ona göre fiyat teminine çalışmak gerektir da yerli-yabancı ticaret ve sanayici ayrımı yapılıyor. Buna ne dersiniz? Tüccar dediğim zaman, ecnebi veya Türk diye bir tefrik de kabul etmiyorum. Bu memlekette yerleşmiş olan, bu memleketin ulusal ekonomi icaplarına uyan ve bu memlekete sermayesiyle ve bilgisi ile hizmet eden ve memleket mahsullerini kıymetlendiren her ecnebi de ayni derecede önemli bir vazife yapmaktadır. -Halâ sozü edilen, çoğunlukla da olumsuz olarak nitelenen alivre satışlar konusundaki görüşleriniz Bazıları zannediyorlar ki, biz alivre satışları tenkit etmek istiyoruz: Bu tamamen yanlıştır. Bir en evvel umumileştirmek istediğimiz rasyonelleştirme savaşının en büyük netice ve hedeflerinden birisi de bu nevi satışların inkişafı olacaktır. Biz alivre satışlarla değil â la baisse alivre satışı bir anane haline getirmiş tüccarla mücadeledeyiz ve mücadele edeceğiz. Bu zatlar, müstahsilin teşkilâtsız olmasından, kredi ihtiyacından istifade etmekte ve diledikleri fiyata mal alabileceklerinden emin, birbirinden daha düşkün fiyatlarla memleket ekonomisini yıkmaktadırlar. Meşru bir spekülâsyon telâkkisine imkân verebilecek ve â la baisse ve en baisse vaziyetlerini meşru gösterebilecek hiçbir sebep yoktur. -Üreticinin teşkilatlanması ile ihracatçı tüccar sayısının artması arasında ne gibi bir paralellik görüyorsunuz? - Memleketimiz evlâtlarının ve hakikî tüccar sınıfının bu vaziyeti ne kadar elem ile karşılamakta olduklarını hepimiz biliyoruz. Bu kötü ananede devam etmek isteyenler artık bu memlekette yaşamak imkânını bulamayacaklardır. Müstahsilin teşkilâtlanması demek, ihracatçı tüccar sayısının azalması demek değildir. Bilakis memleketimizde millî şuura sadık bir ihracatçı sınıfının artması hedeflerimizden ve en büyük ihtiyaçlarımızdan biridir. -Başta devlet olmak üzere, sektördeki argümanların amacı ve hedefi ne ve nasıl olmalıdır? - Hedefimiz, rasyonel çalışma yollarını beraberce tetkik etmek ve böyle bir çalışmaya engel olan müşkülleri ve noksanları tespit etmektir. Düşüncelerimiz ve endişelerimiz asla bir cepheli değildir. Müstahsili de tüccarı da ayni alâka ve muhabbetle göz önünde tutacağız ve ayrı olmayan menfaatlerini en iyi temin eder şekil ve şeraiti arayacağız. -Dış satım, kalite, maliyet gibi alanlarda neler hedeflenmelidir? - Harice satış fiyatlarında siyasamız ve muayyen vaziyetleri istismar etmek ne de muayyen ekonomik şartların fiyata vücut veren elemanlarını istihkar etmektir. Kaliteyi yükseltecek, maliyeti düşürecek ve bu suretle istihsal ve ihraç ve binnetice kazanç imkânlarını arttıracak olan en rasyonel çalışma tarzını bulmak başlıca ihtirasımızdır. SONUÇ: Kurtuluş Savaşı nda Galip Hoca lâkabı ile her mevzide ve mevkide yer alan Celal Bayar ın, Askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsun, iktisadi zaferlerle taçlandırılmadıkça sonuçsuz kalır diyen Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte çıktığı yolda, bugün ülkemizin en önemli tarımsal ihraç ürünü haline gelen fındık konusunda bundan 81 yıl önceki öngörülerinden bir çoğunun halâ gündemde olduğu katıksız bir gerçektir. Ama galiba gerçeğin en acısı da, üretimimiz artmış olsa da başta verim ve kalite ile istikrarlı fiyatın oluşup, dış piyasalarda daha fazla pay alıp, daha çok döviz kazanma yo lunda halâ 81 yıl öncesinde konuşulanların etrafından fasit bir daire çizerek tur atmamızdır. O günden bugüne hesabıyla dönemin Ekonomi Bakanlığı tarafından bastırılan ve elimizde ilk nüshası da yer alan kitabı, aslına uygun şekliyle yeniden bastırıp, nereden nereye hesabıyla ders almak, yol ve yöntem belirlemek isteyenler için de bastırdığım biline

6 AĞUSTOS AYI İTİBARİYLE BORSALARDA MÜSTAHSİL SATIŞI OLARAK İŞLEM GÖREN 2015 MAHSÜLÜ KABUKLU FINDIK MİKTARLARI İL/İLÇE 2016 AĞUSTOS TOPLAM 2015 YILI TAHMİNİ REKOLTE GİRESUN ORDU ÜNYE FATSA SAMSUN TERME ÇARŞAMBA TRABZON RİZE TOPLAM DÜZCE SAKARYA AKYAZI İSTANBUL TOKAT ZONGULDAK KOCAELİ ARTVİN BARTIN SİNOP GÜMÜŞHANE KASTAMONU BAFRA TOPLAM GENEL TOPLAM

7 AĞUSTOS AYI İTİBARİYLE BORSALARDA MÜSTAHSİL SATIŞI OLARAK İŞLEM GÖREN 2016 MAHSÜLÜ KABUKLU FINDIK MİKTARLARI İL/İLÇE 2016 AĞUSTOS TOPLAM 2016 YILI TAHMİNİ REKOLTE ARTVİN RİZE TRABZON GİRESUN ORDU FATSA ÜNYE TERME ÇARŞAMBA SAMSUN BAFRA 0 0 SİNOP GÜMÜŞHANE TOKAT TOPLAM KASTAMONU BARTIN ZONGULDAK BOLU DÜZCE AKYAZI SAKARYA KOCAELİ İSTANBUL 0 0 DİĞER TOPLAM GENEL TOPLAM

8 2016 YILI TRABZON TİCARET BORSASI NDA İŞLEM GÖREN ÇAY YAPRAĞI ALIMLARI 2016 AĞUSTOS DEVLET FABRİKALARI ÖZEL FABRİKALAR MİKTAR(KG) TUTAR(TL) , ,43

9 Ayın Yorumu BÜLTEN AYI : EYLÜL 2016 T.C. TRABZON TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N & trabzontb@tobb.org.tr MUAMELE GÖREN MADDELERİN CİNS VE NEVİLERİ MİKTARI(Kg) TUTARI HUBUBAT HUBUBAT MAMULLERİ BAKLİYATLAR KURU MEYVELER HUBUBAT TOPLAMI , ,31 HUBUBAT MAMULLERİ TOPLAMI , ,58 BAKLİYATLAR TOPLAMI 800, ,00 KURU MEYVELER TOPLAMI , ,31 ÇEŞİTLİ GIDA MADDELERİ CANLI HAYVANLAR ÇEŞİTLİ MADDELER ÇEŞİTLİ GIDA MADDELERİ TOPLAMI , ,51 CANLI HAYVANLAR TOPLAMI , ,03 ÇEŞİTLİ MADDELER TOPLAMI , ,40 GENEL TOPLAM , ,14 1 Eylül de başlayan İhraç sezonunun ilk ayındaki rakamlardaki göstergeler, Türkiye nin dış ticarette daha istikrarlı satış ve fiyat politikaları izlemesi gerektiğini bir kere daha ortaya koymuştur. İhracatta miktar ve döviz bazında meydana gelen yüzde 50 ye yakın düşüş, borsamızın yıllardan beri savunduğu, üzerine plan ve projeler yaptığı Fındığı üretimden tüketim aşamasına kadar bir bütün kabul ederek hareket etmeliyiz felsefesinin ne kadar doğru olduğunu ortaya koymuştur. Az üretip pahalı satmak yerine, çok üretip istikrarlı bir fiyat ile pazarı daha da geliştirme politikasına ne kadar ihtiyacımız bulunduğu bir kere daha ortaya çıkmıştır. Ama üretim aşamasında son yıllarda ve özellikle de 2016 ürününde karşılaştığımız çok büyük bir sorun Türk fındığının geleceğini tehdit etmektedir. Külleme Hastalığı denilen ve bulaşıcı olup, hızla yayılan bu illet saten sıkıntılı olan verim ve kalitemizi daha beter bir hale getirmiştir, böyle giderse de getirmeye devam edecektir. Borsa olarak tüm temel problemlerde olduğu gibi yine bu işin önüne biz düştük. Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında tüm kesimlerin katılımı ile bir günlük çalıştay ile külleme ile mücadeledeki yol ve yöntemi belirleyeceğiz. Üretici birlikleri, ihracatçılar, tüccarlar, borsalar, bilim adamleri, ziraat odaları, ilgili bakanlıkların temsilcileri, velhasılı kelam tepeden tırnağa, tabandan tavana kadar fındıkla ilgili hangi kurum, kuruluş ve kişi varsa onları 25 Ekim de Trabzon da buluşturacağız. Sorunu tam olarak belirleyeceğiz. Yapılacakları kararlaştıracağız. Önerilerimizi sunacağız. Raporu kitap haline getirip topyekün mücadele için devletin kapısını çalacağız. Çalmaz isek, biline ki, çok yakın bir gelecekte Türk fındığındaki bu büyük problemin altında kalacağız. Kalmamak için hep birlikte ele ele olmalı, birlikte mücadele etmeliyiz. Görüş ve Önerileriniz için; info@tb.org.tr adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.

KONYA EREĞLİ TİCARET BORSASI TRABZON DA

KONYA EREĞLİ TİCARET BORSASI TRABZON DA E- Bülten 8/2015 No:3 KONYA EREĞLİ TİCARET BORSASI TRABZON DA Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Ünlü başkanlığındaki heyet üyelerini Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ve

Detaylı

E- Bülten 07/2016 No: 14

E- Bülten 07/2016 No: 14 E- Bülten 07/2016 No: 14 DARBELERE HAYIR! Türkiye Cumhuriyeti Devlet ve Milletini hedef alan alan darbe teşebbüsünü şiddetle ve nefretle kınıyor, bu vesile ile birlik ve beraberlik içinde ülkemiz, milletimiz

Detaylı

E- Bülten FINDIKTA ÖRNEK BAHÇELER 3. YILINDA. Trabzon Ticaret Borsası. 04/2016 No: 11

E- Bülten FINDIKTA ÖRNEK BAHÇELER 3. YILINDA. Trabzon Ticaret Borsası. 04/2016 No: 11 E- Bülten 04/2016 No: 11 FINDIKTA ÖRNEK BAHÇELER 3. YILINDA Trabzon Ticaret Borsası nın koordinasyonunda 2013 yılında başlatılan Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında, yaşlı ağaçların

Detaylı

SEZON DEĞERLENDİRMESİ (31 ARALIK 2017 İTİBARİYLE)

SEZON DEĞERLENDİRMESİ (31 ARALIK 2017 İTİBARİYLE) SEZON DEĞERLENDİRMESİ (31 ARALIK 2017 İTİBARİYLE) 01 Eylül 2017 tarihi itibariyle başlayan 2017 mahsulü fındık sezonu ile 2017-2018 fındık ihracat sezonu 31 Ağustos 2018 tarihinde sona erecektir. Borsamızın

Detaylı

E- Bülten. Trabzon Ticaret Borsası. 9/2015 No:4

E- Bülten. Trabzon Ticaret Borsası. 9/2015 No:4 E- Bülten 9/2015 No:4 BU DÖNEM SÖKÜM YAPILMAYACAK Trabzon Ticaret Borsası koordinasyonunda 2013 yılında uygulamaya konulan Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında, bu dönem bahçelerde söküm

Detaylı

SEZON DEĞERLENDİRMESİ (30 NİSAN 2018 İTİBARİYLE)

SEZON DEĞERLENDİRMESİ (30 NİSAN 2018 İTİBARİYLE) SEZON DEĞERLENDİRMESİ (30 NİSAN 2018 İTİBARİYLE) 01 Eylül 2017 tarihi itibariyle başlayan 2017 mahsulü fındık sezonu ile 2017-2018 fındık ihracat sezonu 31 Ağustos 2018 tarihinde sona erecektir. Borsamızın

Detaylı

E- Bülten 08/2017 No: 26

E- Bülten 08/2017 No: 26 E- Bülten 08/2017 No: 26 TÜRKİYE NİN İLK FINDIK ÇİFTLİĞİ BAFRA DA KURULUYOR Dünya üretim ve ihracatının büyük kısmını karşılayan Türkiye de gerçek manada bir fındık çiftliği, Samsun un Bafra ilçesinde

Detaylı

E- Bülten 02 /2018 No: 31

E- Bülten 02 /2018 No: 31 E- Bülten 02 /2018 No: 31 ODA ve BORSALARDAN ZEYTİN DALI HAREKATINA TAM DESTEK Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve ona bağlı 365 oda ve borsa, ortak bir açıklama ile Türk Silahlı Kuvvetleri nin

Detaylı

E- Bülten. Fındık Sanayicisi Trabzon u Taşıdı. İhracatın Şampiyonları Ödüllerini Aldı. Trabzon Ticaret Borsası. 6/2015 No:1

E- Bülten. Fındık Sanayicisi Trabzon u Taşıdı. İhracatın Şampiyonları Ödüllerini Aldı. Trabzon Ticaret Borsası. 6/2015 No:1 E- Bülten 6/2015 No:1 Fındık Sanayicisi Trabzon u Taşıdı İstanbul Sanayi Odası nın üretimden net satışlar üzerinden yaptığı 2014 yılı sıralamasında, Türkiye nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında Trabzon

Detaylı

YILLAR İTİBARİYLE DÜNYANIN FINDIK ÜRETİM MİKTARI (Ton/Kabuklu)

YILLAR İTİBARİYLE DÜNYANIN FINDIK ÜRETİM MİKTARI (Ton/Kabuklu) YILLAR İTİBARİYLE DÜNYANIN FINDIK ÜRETİM MİKTARI (Ton/Kabuklu) YILLAR TÜRKİYE İTALYA ABD İSPANYA AZERBAYCAN GÜRCİSTAN DİĞERLERİ TOPLAM 199 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2 21 22 23 24 25

Detaylı

Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi

Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi

Detaylı

YILLAR İTİBARİYLE DÜNYANIN FINDIK ÜRETİM MİKTARI (Ton/Kabuklu)

YILLAR İTİBARİYLE DÜNYANIN FINDIK ÜRETİM MİKTARI (Ton/Kabuklu) YILLAR İTİBARİYLE DÜNYANIN FINDIK ÜRETİM MİKTARI (Ton/Kabuklu) YILLAR 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 TÜRKİYE

Detaylı

E- Bülten 06/2016 No: 13

E- Bülten 06/2016 No: 13 90. Yıl E- Bülten 06/2016 No: 13 BORSAMIZ 90 YAŞINDA.. Tarihi İpekyolu güzergahı üzerinde bulunan Trabzon da Ticaret Borsası kurulması için çalışmalar Osmanlı İmparatorluğu nun son dönemlerinde, 1909 yılında

Detaylı

E- Bülten SERTİFİKALI BUDAMA EĞİTİMİ BAŞLADI. Trabzon Ticaret Borsası. 01/2016 No: 8

E- Bülten SERTİFİKALI BUDAMA EĞİTİMİ BAŞLADI. Trabzon Ticaret Borsası. 01/2016 No: 8 E- Bülten 01/2016 No: 8 SERTİFİKALI BUDAMA EĞİTİMİ BAŞLADI Trabzon da 2013 de başlatılan Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında üreticilere yönelik Fındık Yetiştiriciliği kursları başlatıldı.

Detaylı

E- Bülten EYYÜP ERGAN ENDONEZYA DA FINDIĞI ANLATTI SEBAHATTİN ARSLANTÜRK: TMO NUNKİ GEÇ ALINMIŞ BİR KARARDIR

E- Bülten EYYÜP ERGAN ENDONEZYA DA FINDIĞI ANLATTI SEBAHATTİN ARSLANTÜRK: TMO NUNKİ GEÇ ALINMIŞ BİR KARARDIR E- Bülten 10 /2018 No: 38 EYYÜP ERGAN ENDONEZYA DA FINDIĞI ANLATTI Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında bazı

Detaylı

E- Bülten VALİ BORSA DA..

E- Bülten VALİ BORSA DA.. E- Bülten 11/2015 No: 6 VALİ BORSA DA.. Trabzon Ticaret Borsası nı ziyaret eden Vali Abdil Celil Öz, Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ndan borsanın çalışmaları ve özellikle de 2013 te uygulanmaya

Detaylı

FINDIKTA BUDAMA SEFERBERLİĞİ

FINDIKTA BUDAMA SEFERBERLİĞİ E- Bülten 10/2015 No:5 FINDIKTA BUDAMA SEFERBERLİĞİ Trabzon da fındıkta verim ve kaliteyi arttırma çalışmaları kapsamında yaşlı bahçelerin sökülerek yenilenmesi çalışmalarından sonra üreticiler, doğru

Detaylı

E- Bülten FINDIKTA ÖRNEK BAHÇELER BUDANDI TRABZONSPOR UN RESMİ YİYECEĞİ FINDIK. Trabzon Ticaret Borsası

E- Bülten FINDIKTA ÖRNEK BAHÇELER BUDANDI TRABZONSPOR UN RESMİ YİYECEĞİ FINDIK. Trabzon Ticaret Borsası Trabzon Ticaret Borsası E- Bülten 03/2017 No: 22 FINDIKTA ÖRNEK BAHÇELER BUDANDI Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından uygulanan Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında yaşlı bahçelerin

Detaylı

E- Bülten TTB-DOKA İŞBİRLİĞİ

E- Bülten TTB-DOKA İŞBİRLİĞİ E- Bülten 01 /2019 No: 40 3T TARIM-TİCARET-TURİZM 12X12 KARADENİZ TOPLANTILARI BAŞLADI (TTB) tarafından 3T Tarım-Ticaret-Turizm sloganı ile her ay farklı bir konuda organize edilecek olan 12x12 Karadeniz

Detaylı

E- Bülten 10/2016 No: 17

E- Bülten 10/2016 No: 17 E- Bülten 10/2016 No: 17 BORSA DAN FINDIKTA KÜLLEME ÇALIŞTAYI Dünya fındık üretimin büyük kısmını elimizde bulundurduğumuz fındıkta, son yıllarda bahçelerde yaşanan en büyük tehlike olan külleme hastalığı

Detaylı

E- Bülten EYYÜP ERGAN: TÜRKİYE NİN FINDIK SEKTÖRÜNDE KISA, ORTA VE UZUN VADELİ PROGRAMLAR YAPMASI GEREKİR

E- Bülten EYYÜP ERGAN: TÜRKİYE NİN FINDIK SEKTÖRÜNDE KISA, ORTA VE UZUN VADELİ PROGRAMLAR YAPMASI GEREKİR E- Bülten 11 /2018 No: 39 EYYÜP ERGAN: TÜRKİYE NİN FINDIK SEKTÖRÜNDE KISA, ORTA VE UZUN VADELİ PROGRAMLAR YAPMASI GEREKİR 2018 ürünü fındık piyasası ve buna bağlı olarak meydana gelen gelişmeler ışığında

Detaylı

FINDIK VE FINDIK MAMULLERİ SEKTÖRÜ

FINDIK VE FINDIK MAMULLERİ SEKTÖRÜ FINDIK VE FINDIK MAMULLERİ SEKTÖRÜ DÜNYA ÜRETİMİ Dünya Fındık Üretimi Dünya kabuklu fındık üretimine ilişkin veriler incelendiğinde, son 10 yıllık süreçte dünya üretiminin ortalama 875 bin ton civarında

Detaylı

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Aşağı Nohutlu Mahallesi, Sakarya Caddesi, Açıkgöz Apt Kat:2 Nu:4 Web:www.yozgattb.org.tr Tel: l:(0354)2129677 Fax:(0354)2170164 email: yozgattb@tobb.org.tr GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Borsamızın da Katılımıyla

Detaylı

E- Bülten ÇOK AMAÇLI TOPLANTI SALONU AÇILDI. Trabzon Ticaret Borsası. 12/2015 No: 7

E- Bülten ÇOK AMAÇLI TOPLANTI SALONU AÇILDI. Trabzon Ticaret Borsası. 12/2015 No: 7 E- Bülten 12/2015 No: 7 ÇOK AMAÇLI TOPLANTI SALONU AÇILDI Trabzon Ticaret Borsası nın (TTB) Çok Amaçlı Salonu nun açılışını yapan Rifat Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada, stratejik ürünler ve üretim

Detaylı

FİSKOBİRLİK Hazırlayanlar: Buket Zeybek. Cemile Gökce. Doğucan Altındağ

FİSKOBİRLİK Hazırlayanlar: Buket Zeybek. Cemile Gökce. Doğucan Altındağ Fiskobirlik in Kuruluşu Türkiye nin önemli ihraç ürünlerinden olan fındığın üretim ve satışında rasyonel çalışma yollarını aramak üzere, 10 Ekim 1935 Perşembe günü o zamanki adı Ekonomi Bakanının himayesinde

Detaylı

FINDIK VE FINDIK MAMULLERİ SEKTÖRÜ

FINDIK VE FINDIK MAMULLERİ SEKTÖRÜ FINDIK VE FINDIK MAMULLERİ SEKTÖRÜ DÜNYA ÜRETİMİ Dünya Fındık Üretimi Dünya fındık üretimine ilişkin veriler incelendiğinde, son 15 yıllık süreçte dünya üretimi ortalama 800 bin ton civarında gerçekleştiği

Detaylı

UR-GE ODAK TOPLANTISI

UR-GE ODAK TOPLANTISI UR-GE ODAK TOPLANTISI Düzce Fındığı Dünyaya Açılıyor Projesi kapsamında Düzce Ticaret Borsası nda UR-GE Odak Toplantısı gerçekleģtirildi. Borsanın Meclis Salonunda yapılan toplantıya, projeye dahil olan

Detaylı

Kuzey Kıbrıs ta. Bir Çay Molası. Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması. 19-24 Kasım 2012. Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa

Kuzey Kıbrıs ta. Bir Çay Molası. Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması. 19-24 Kasım 2012. Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa Kuzey Kıbrıs ta Bir Çay Molası Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması 19-24 Kasım 2012 Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa FAALİYET RAPORU K.K.T.C. NİN 29. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE KUZEY KIBRIS

Detaylı

UR-GE ODAK TOPLANTISI

UR-GE ODAK TOPLANTISI UR-GE ODAK TOPLANTISI Düzce Fındığı Dünyaya Açılıyor Projesi kapsamında Düzce Ticaret Borsası nda UR-GE Odak Toplantısı gerçekleģtirildi. Borsanın Meclis Salonunda yapılan toplantıya, projeye dahil olan

Detaylı

AZERBAYCAN VE GÜRCİSTAN İNCELEME SEYAHATİ DEĞERLENDİRME RAPORU (29 HAZİRAN - 02 TEMMUZ 2017)

AZERBAYCAN VE GÜRCİSTAN İNCELEME SEYAHATİ DEĞERLENDİRME RAPORU (29 HAZİRAN - 02 TEMMUZ 2017) AZERBAYCAN VE GÜRCİSTAN İNCELEME SEYAHATİ DEĞERLENDİRME RAPORU (29 HAZİRAN - 02 TEMMUZ 2017) Karadeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği Atatürk Bulvarı No:19/E 28200 - GİRESUN/TÜRKİYE Tel: +90(454)

Detaylı

E- Bülten FINDIKTA KÜLLEME ÇALIŞTAY RAPORU YAYINLANDI..! Fındıkta Külleme Çalıştayı

E- Bülten FINDIKTA KÜLLEME ÇALIŞTAY RAPORU YAYINLANDI..! Fındıkta Külleme Çalıştayı E- Bülten 01/2017 No: 20 FINDIKTA KÜLLEME ÇALIŞTAY RAPORU YAYINLANDI..! Fındıkta Külleme Çalıştayı Türk fındığının üretim aşamasında son yıllarda yaşadığı en önemli tehlike olan külleme hastalığı ile ilgili

Detaylı

E- Bülten BORSA DORTMUND DA... Trabzon Ticaret Borsası

E- Bülten BORSA DORTMUND DA... Trabzon Ticaret Borsası Trabzon Ticaret Borsası E- Bülten 02/2016 No: 9 BORSA DORTMUND DA... Trabzon Ticaret Borsası tarafından 5 yıldan beri yurtiçinde uygulanan fındıklı ekmek projesi Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri kapsamında

Detaylı

Hamburg- Almanya Yurtdışı Pazarlama

Hamburg- Almanya Yurtdışı Pazarlama Hamburg- Almanya Yurtdışı Pazarlama UR-GE Projesi kapsamında düzenlenen Hamburg- Almanya Hamburg- Almanya Yurtdışı Pazarlama Faaliyeti Düzce Ticaret Borsasının yürüttüğü Düzce Fındığı Dünyaya Açılıyor

Detaylı

FINDIKTA KALİTEYİ ETKİLEYEN BÖCEKLER. Prof.Dr. Celal Tuncer Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü SAMSUN

FINDIKTA KALİTEYİ ETKİLEYEN BÖCEKLER. Prof.Dr. Celal Tuncer Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü SAMSUN FINDIKTA KALİTEYİ ETKİLEYEN BÖCEKLER Prof.Dr. Celal Tuncer Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü SAMSUN 1 FINDIK Fındık Türkiye de asırlardır yetiştirilen bir milli üründür. Fındık

Detaylı

Resim Yarışması Ordu İl ve İlçelerinde İlkokul ve Ortaokullar Arası 30.04.2015

Resim Yarışması Ordu İl ve İlçelerinde İlkokul ve Ortaokullar Arası 30.04.2015 FINDIK DEĞİL OYUN BAHÇESİNE Resim Yarışması Ordu İl ve İlçelerinde İlkokul ve Ortaokullar Arası 30.04.2015 ÖNSÖZ Kurumlar; bulundukları bölgelere hizmet veren, burada var olan ve burada faaliyetlerini

Detaylı

REKABET KURULU KARARI. : Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI : Kenan TÜRK, Dr. Murat ÇETİNKAYA, Reşit GÜRPINAR, Fevzi ÖZKAN, Dr.

REKABET KURULU KARARI. : Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI : Kenan TÜRK, Dr. Murat ÇETİNKAYA, Reşit GÜRPINAR, Fevzi ÖZKAN, Dr. Rekabet Kurumu Başkanlığından, REKABET KURULU KARARI Dosya Sayısı : 2014-3-10 (Önaraştırma) Karar Sayısı : 14-16/291-123 Karar Tarihi : 30.04.2014 A. TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER Başkan Üyeler : Prof. Dr.

Detaylı

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu Yeditepe Üniversitesi Bölüm Başkanı ve Öğretim Görevlileri Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat Kuru ve Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Ömer ŞENGÜL, 21 Şubat 2013 Perşembe günü Yeditepe Üniversitesi Gıda

Detaylı

2017 ŞUBAT AYI E-BÜLTENİ

2017 ŞUBAT AYI E-BÜLTENİ 2017 ŞUBAT AYI E-BÜLTENİ 06.02.2017 TARİHİNDE ANKARA DA DÜZENLENEN "AKREDİTASYON SİSTEMİ TANITIM EĞİTİMİ" NE BORSAMIZ AKREDİTASYON İZLEME KOMİTESİ OLARAK KATILIM SAĞLADIK. 7 Şubat 2017 Salı günü TOBB konferans

Detaylı

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28-29 Kasım 2014 - Bursa Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve

Detaylı

Sakarya İli Fındık Alanlarındaki Bitki Sağlığı Sorunları Çalıştayı Raporu

Sakarya İli Fındık Alanlarındaki Bitki Sağlığı Sorunları Çalıştayı Raporu Prof. Dr. Celal TUNCER, Doç. Dr. İsmail ERPER 25.11.2016/SAKARYA ÇALIŞTAY SONUÇ BİLDİRİSİ Sakarya İli Fındık Alanlarındaki Bitki Sağlığı Sorunları Çalıştayı Raporu Sakarya Ticaret Borsası Sakarya İli Fındık

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Çiftçiyle. el ele. Fındık Toplama Makinası Hibe Dağıtım Projesi

Çiftçiyle. el ele. Fındık Toplama Makinası Hibe Dağıtım Projesi Çiftçiyle el ele Fındık Toplama Makinası Hibe Dağıtım Projesi ÖNSÖZ Fındık tarımında uluslararası standartları yakalamak adına; özellikle çocuk işçiliğinin önlenmesi, makinalı tarıma geçilerek üretim maliyetlerinin

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

E- Bülten 11/2016 No: 18

E- Bülten 11/2016 No: 18 E- Bülten 11/2016 No: 18 KAMUOYU NUN DİKKATİNE! TRABZON TİCARET BORSASI, FINDIĞI BİR BÜTÜN KABUL EDEREK HAREKET EDİYOR Trabzon Ticaret Borsası olarak, söz konusu fındık olduğunda sektörün tüm kesimlerini

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN TEMMUZ 2016 YIL 1 SAYI 17 10.08.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:17 UZUNKÖPRÜ DEMOKRASİSİNE SAHİP ÇIKIYOR (18.07.2016) 18 Temmuz 2016 Pazartesi

Detaylı

E- Bülten 08/2016 No: 15

E- Bülten 08/2016 No: 15 E- Bülten 08/2016 No: 15 ÖRNEK BAHÇEDEN İLK HASAT Trabzon Ticaret Borsası nın koordinasyonunda 2013 yılında başlatılan Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında yaşlı ağaçların sökümü yapılarak

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ OCAK AYI PERSONEL TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK 14.01.2015 orsamızın 2015 yılı ocak ayı personel Btoplantısı Yönetim Kurulu Başkanımız Egemen Aslan ın başkanlığında Bölüm Sorumluları

Detaylı

SEZONLAR İTİBARİYLE TÜRKİYE NİN FINDIK İHRACATI

SEZONLAR İTİBARİYLE TÜRKİYE NİN FINDIK İHRACATI SEZONLAR İTİBARİYLE TÜRKİYE NİN FINDIK İHRACATI SEZONLAR MİKTAR (Ton / İç) DEĞER ($) 1978-79 104.785 235.804.754 1979-80 126.482 459.682.216 1980-81 89.957 359.828.000 1981-82 123.543 300.082.500 1982-83

Detaylı

ETB 2016 OCAK- ŞUBAT AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR

ETB 2016 OCAK- ŞUBAT AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR ETB 2016 OCAK- ŞUBAT AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK YENİ ŞUBE MÜDÜRÜ CANSEL ÇAĞLAR'DAN BORSAMIZA ZİYARET (05.01.2016) İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Yeni Şube Müdürü

Detaylı

E- Bülten TERÖRE LANET. Trabzon Ticaret Borsası. 12/2016 No: 19

E- Bülten TERÖRE LANET. Trabzon Ticaret Borsası. 12/2016 No: 19 E- Bülten 12/2016 No: 19 TERÖRE LANET Türkiye Cumhuriyeti son yıllarda içeride ve dışarıda her türlü terör örgütlerine karşı önceliği devletinin ve milletinin bekasına verip büyük bir mücade leye girişirken,

Detaylı

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI AĞUSTOS AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

ETB 2015 MART VE NİSAN AYLARI FAALİYETLER VE KATILIMLAR

ETB 2015 MART VE NİSAN AYLARI FAALİYETLER VE KATILIMLAR ETB 2015 MART VE NİSAN AYLARI FAALİYETLER VE KATILIMLAR SİVRİHİSARDA YAPILAN GÜBRE SUNUMU (25.02.2015) Sivrihisar İrtibat Büromuzda Gübre Kullanımı ve Gübre çeşitleri bilgilendirmesi Prof.Dr. Engin KINACI

Detaylı

BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ

BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ Bu yıl 26 30 ekim tarihleri arasında 7. Kez düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler Fuarı Antalya Expo Center Fuar ve Kongre Merkezinde yapıldı. Türkiye nin birçok

Detaylı

Q YILI İTİBARİ İLE ALIMLARDA RASTLADIĞINIZ ÇÜRÜK ORANI NEDİR?

Q YILI İTİBARİ İLE ALIMLARDA RASTLADIĞINIZ ÇÜRÜK ORANI NEDİR? Q YILI İTİBARİ İLE ALIMLARDA RASTLADIĞINIZ ÇÜRÜK ORANI NEDİR? Yanıtlanan: 8 Atlanan: %- ARASI %- ARASI %-9 ARASI %9- ARASI % VE ÜZERİ % % % % % % % % 8% 9% % %- ARASI %- ARASI %-9 ARASI %9- ARASI % VE

Detaylı

Mısır alım fiyatı açıklandı

Mısır alım fiyatı açıklandı Mısır alım fiyatı açıklandı Ağustos 28, 2012-1:42:57 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) mısırın tonunu 595 liraya almaya hazır olduğunu bildirerek, bunun geçen

Detaylı

İRAN ÇAY RAPORU. 8-12 Ocak 2014. Tahran-Lahican-Tebriz İRAN. Rize Ticaret Borsası 2014

İRAN ÇAY RAPORU. 8-12 Ocak 2014. Tahran-Lahican-Tebriz İRAN. Rize Ticaret Borsası 2014 1 İRAN ÇAY RAPORU 8-12 Ocak 2014 Tahran-Lahican-Tebriz İRAN İRAN ÇAY RAPORU Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan ve Meclis Başkanı Resul Okumuş un da aralarında bulunduğu 7 kişilik

Detaylı

2018 YILI BÖLGESEL ÜRÜN RAPORU MALİYET, ÜRETİM, FARK ÖDEME DESTEĞİ

2018 YILI BÖLGESEL ÜRÜN RAPORU MALİYET, ÜRETİM, FARK ÖDEME DESTEĞİ 2018 YILI BÖLGESEL ÜRÜN RAPORU MALİYET, ÜRETİM, FARK ÖDEME DESTEĞİ Üreticilerimizin bereketli ve bol kazançlı bir yıl geçirmelerini dileriz. TARSUS TİCARET BORSASI 2018 YILI BÖLGESEL ÜRÜN RAPORU Tarsus

Detaylı

2018 HAZIRAN AYI E-BÜLTENİ

2018 HAZIRAN AYI E-BÜLTENİ KEŞAN TİCARET BORSASI 2018 HAZIRAN AYI E-BÜLTENİ YILIN İLK ÜRÜNÜ BUĞDAY SATILDI 2018 HASAT SEZONU ÜRÜNÜ OLAN İLK BUĞDAY SATILMAK ÜZERE 01 HAZİRAN 2018 CUMA BUGÜN BORSAMIZA GETİRİLDİ. DA 1 KALEMDEN OLUŞAN

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry EYLÜL 2016 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II-İLİMİZİN İHRACAT RAKAMI 2016 EYLÜL / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

KOBİ ler Nefes alacak / Ankara. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata

KOBİ ler Nefes alacak / Ankara. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata 02.12.2016 / Ankara TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata 1/6 geçirilecek olan KOBİ lere Nefes Kredisi için imzalar, Başbakanlık Çankaya Köşkü nde düzenlenen lansman

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (29.12.2017-25.01.2018) Oda Meclisimizin 25 Ocak 2018 tarih ve 59 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

1) TÜRKİYE IRAK İŞ VE YATIRIM FORUMU KAPSAMINDA İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ DÜZENLENECEKTİR (ÖNEMLİ ) 2) TÜRKİYE-ÜRDÜN OKK II. TOPLANTISI ( ÖNEMLİ SÜRELİ )

1) TÜRKİYE IRAK İŞ VE YATIRIM FORUMU KAPSAMINDA İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ DÜZENLENECEKTİR (ÖNEMLİ ) 2) TÜRKİYE-ÜRDÜN OKK II. TOPLANTISI ( ÖNEMLİ SÜRELİ ) 1) TÜRKİYE IRAK İŞ VE YATIRIM FORUMU KAPSAMINDA İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ DÜZENLENECEKTİR (ÖNEMLİ ) Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda, Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği ve DEİK/ Türkiye Irak İş Konseyi

Detaylı

MALKARA TİCARET BORSASI AYLIK E-BÜLTEN web: / e-posta:

MALKARA TİCARET BORSASI AYLIK E-BÜLTEN web:  / e-posta: Sayfa 1/10 06 ŞUBAT 2017 TARİHİNDE ANKARA DA YAPILAN TOBB ODA BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ TANITIM EĞİTİMİ NE KATILDIK. 07 ŞUBAT 2017 TARİHİNDE ANKARA DA YAPILAN TOBB TÜRKİYE EKONOMİ ŞURASI NA MECLİS BAŞKANIMIZ

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN AĞUSTOS 2016 YIL 1 SAYI 18 09.09.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:18 UTSO KOSGEB DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR (03/08/2016) Uzunköprü Ticaret

Detaylı

COĞRAFİ İŞARETLER ULUSLARARASI SEMİNERİ INTERNATIONAL SEMINAR ON GEOGRAPHICAL INDICATIONS ANTALYA

COĞRAFİ İŞARETLER ULUSLARARASI SEMİNERİ INTERNATIONAL SEMINAR ON GEOGRAPHICAL INDICATIONS ANTALYA COĞRAFİ İŞARETLER ULUSLARARASI SEMİNERİ INTERNATIONAL SEMINAR ON GEOGRAPHICAL INDICATIONS ANTALYA 11-14.10. 2012 Giresun Yağlısı Tombul Fındık COĞRAFİ İŞARET TÜRÜ : Menşe işareti COĞRAFİ İŞARET : Giresun

Detaylı

ORDU TİCARET BORSASI 2013 YILI İŞLLEM HACMİ ANALİZİ

ORDU TİCARET BORSASI 2013 YILI İŞLLEM HACMİ ANALİZİ ORDU TİCARET BORSASI 213 YILI İŞLLEM HACMİ ANALİZİ 213 Yılında 18.846 muamele tescili yapılmış olup; bunun karşılığında 2.253.697.39,56 TL tutarında işlem hacmi gerçekleşmiştir. İŞLEM HACMİ(TL) 1999 185.96.958,55

Detaylı

TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR)

TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR) TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR) ANTALYA DA TARIM SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI SÜS BİTKİLERİ VE TIBBİ AROMATİK BİTKİLER ALT SEKTÖRÜ ÇALIŞMA GRUBU

Detaylı

OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR. ÜNYE TİCARET BORSASI e-dergi Sayfa 1

OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR. ÜNYE TİCARET BORSASI e-dergi Sayfa 1 OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR e-dergi Sayfa 1 1. SEÇİMLERİNİ TAMAMLADI 2. NDAN Rifat HİSARCIKLIOĞLU NA ZİYARET 3. AKREDİTE BORSA OLDU 4. YÖNETİMİNDEN ANKARA ZİYARETLERİ 5. YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ

Detaylı

BURDUR VE ISPARTA OSB LERİ İÇİN ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIMI İLK ADIM ATILDI

BURDUR VE ISPARTA OSB LERİ İÇİN ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIMI İLK ADIM ATILDI AĞUSTOS 2017 Bülten 4 AĞUSTOS 2017 BURDUR VE ISPARTA OSB LERİ İÇİN ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIMI İLK ADIM ATILDI Burdur 1 inci, 2 inci Organize Sanayi Bölgesi ve Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi

Detaylı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Ocak Ayı Bülteni

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Ocak Ayı Bülteni REKTÖR SABRİ GÖKMEN DEN KTSO BAŞKANI MUSTAFA TOKTAY A VEDA ZİYARETİ Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Sabri Gökmen Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay'a veda ziyaretinde bulundu. Görev süresi

Detaylı

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2016 YILI BASIN RAPORU

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2016 YILI BASIN RAPORU ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2016 YILI BASIN RAPORU Çanakkale Ticaret Borsası Basın Yayın Politikası Çanakkale Ticaret Borsası nın görüşlerinin tarafsızlık ilkesi çerçevesinde basın bültenlerinin basın yayın

Detaylı

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2014 YILI BASIN RAPORU

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2014 YILI BASIN RAPORU ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2014 YILI BASIN RAPORU Basın Yayın Politikamız Çanakkale Ticaret Borsası nın görüşlerinin tarafsızlık ilkesi çerçevesinde basın bültenlerinin basın yayın kuruluşları aracılığıyla

Detaylı

EGE KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2015 YILI ÇALIŞMA ÖZETİ

EGE KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2015 YILI ÇALIŞMA ÖZETİ EGE KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2015 YILI ÇALIŞMA ÖZETİ Kuru meyve sektörü tamamı yerli girdilere dayalı üretim yapısı ile ilk ihracatçı sektörlerimizden biri olup, ilerleyen üretim teknolojisi,

Detaylı

TMO FINDIK SEKTÖR RAPORU

TMO FINDIK SEKTÖR RAPORU TMO FINDIK SEKTÖR RAPORU A) DÜNYADA FINDIK SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ: 1- ÜRETİM Fındık bademden sonra dünyada en yaygın yetiştiriciliği yapılan sert kabuklu meyvedir. Fındığın kültür çeşitleri Türkiye, İtalya,

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret İLÇEMİZ KAYMAKAMI ODAMIZI ZİYARET ETTİ.

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret İLÇEMİZ KAYMAKAMI ODAMIZI ZİYARET ETTİ. İLÇEMİZ KAYMAKAMI ODAMIZI ZİYARET ETTİ. İlçemiz Kaymakamı sayın Ali SIRMALI odamızı ziyaret e. Ziyaret sırasında kurumların ortak düzenlediği faaliyetler değerlendirilerek,edremit Güç Ortaklığı (EGO) pla

Detaylı

AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 24.08.2015 AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM

Detaylı

TOBB da Akdeniz Bölge Toplantısı yapıldı

TOBB da Akdeniz Bölge Toplantısı yapıldı TOBB da Akdeniz Bölge Toplantısı yapıldı Akdeniz Bölgesi ndeki oda ve borsaların katılımıyla TOBB İkiz Kuleler de gerçekleştirilen istişare toplantısında konuşan TOBB Başkanı M. Rİfat Hisarcıklıoğlu, ekonomide

Detaylı

TARAMA BÖLÜM 11 TARIM VE KIRSAL KALKINMA GÜNDEM MADDESİ

TARAMA BÖLÜM 11 TARIM VE KIRSAL KALKINMA GÜNDEM MADDESİ ÇELTİK 23-26 Ocak 2006 Türkiye Cumhuriyeti 1 İÇİNDEKİLER I. ÇELTİK ÜRETİM İSTATİSTİKLERİ II. ÇELTİK TÜKETİM İSTATİSTİKLERİ III. ÇELTİK DIŞ TİCARETİ IV. ÇELTİK PİYASA AKTÖRLERİ V. AB MEVZUATIYLA MUKAYESE

Detaylı

TÜRKİYE DE YAĞLIK AYÇİÇEK TOHUMU VE AYÇİÇEĞİ YAĞI ÜRETİMİ, ARZ TALEP DENGESİ

TÜRKİYE DE YAĞLIK AYÇİÇEK TOHUMU VE AYÇİÇEĞİ YAĞI ÜRETİMİ, ARZ TALEP DENGESİ TÜRKİYE DE YAĞLIK AYÇİÇEK TOHUMU VE AYÇİÇEĞİ YAĞI ÜRETİMİ, ARZ TALEP DENGESİ HAKAN ÇALEN GENEL MÜDÜR V. Yağlı Tohumlu Bitkiler ve Bitkisel Yağlar Konferansı 2016 / İSTANBUL Türkiye yağlı tohum üretimi

Detaylı

BURSA TİCARET BORSASI

BURSA TİCARET BORSASI Özer Matlı; Kadın Girişimcileri Cesaretlendirmek İçin Elimizden Geleni Yapacağız... Bursa Ticaret Borsası nın (BTB) Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)

Detaylı

CEYHAN SOSYO- EKONOMİK RAPORU

CEYHAN SOSYO- EKONOMİK RAPORU CEYHAN TİCARET ODASI CEYHAN SOSYO- EKONOMİK RAPORU 2013 YILI Ceyhan Ticaret Odası 2013 CEYHAN T İ CARET ODASI BAŞKANDAN; Değerli Ceyhanlılar, Bilindiği gibi Ceyhan Adana nın en eski ilçelerindenn birisi

Detaylı

Bir Kadın 3 Sanat Sergisi açıldı

Bir Kadın 3 Sanat Sergisi açıldı Bir Kadın 3 Sanat Sergisi açıldı Muğla Valisi Amir Çiçek in katılımı ile Menteşe Belediyesi nin katkıları ile Konakaltı Kültür Merkezi nde gerçekleştirilen törenle sanatçı Eda Özdemir in Bir Kadın Üç Sanat

Detaylı

SANAYİCİ GÖZÜYLE GIDA SEKTÖRÜ PANELİ KIRMIZI ET SORUNU

SANAYİCİ GÖZÜYLE GIDA SEKTÖRÜ PANELİ KIRMIZI ET SORUNU SANAYİCİ GÖZÜYLE GIDA SEKTÖRÜ PANELİ KIRMIZI ET SORUNU Dr. Sait KOCA 9. GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ 09-11 KASIM 2017 SİDE / ANTALYA DAHA FAZLA VE SÜRDÜRÜLEBILIR GıDA ÜRETIMINE IHTIYACıMıZ VAR 795 MİLYON

Detaylı

Türk Armatörler Birliği

Türk Armatörler Birliği Cilt 1, Sayı 6 Bülten Tarihi : 18 TEMMUZ 2016 TAB E-BÜLTEN HAZİRAN 2016 Türk Armatörler Birliği Milliyet Gazetesinde Başkanımız ve Başkan Vekilimiz ile yapılan röportaj yayımlandı. Piri Reis Üniversitesi

Detaylı

BORSA GÜNDEM DENİZLİ TİCARET BORSASI

BORSA GÜNDEM DENİZLİ TİCARET BORSASI BORSA GÜNDEM DENİZLİ TİCARET BORSASI A Y L I K H A B E R D E R G İ S İ Y I L - 1 S A Y I - 3 ( M A Y I S 2 0 1 6 ) Topraklık Mah. Kayalık Cad. Uluçarşı İş Merkezi No: 3 Kat: 5 20150 Pamukkale /DENİZLİ

Detaylı

2011 yılı dünya buğday üretimi, bir önceki yıla göre 42 milyon tonluk rekor bir artışla 695 milyon ton olarak gerçekleşmişti.

2011 yılı dünya buğday üretimi, bir önceki yıla göre 42 milyon tonluk rekor bir artışla 695 milyon ton olarak gerçekleşmişti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehmet Mehdi EKER'in 2012 Dönemi Hububat Politikaları Kamuoyu Açıklaması Değerli Basın Mensupları ve Değerli Katılımcılar, 2011 yılı dünya buğday üretimi, bir önceki

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

E- Bülten MUHASEBECİLER ODASI BAŞKANI BAK, BORSAYI ZİYARET ETTİ

E- Bülten MUHASEBECİLER ODASI BAŞKANI BAK, BORSAYI ZİYARET ETTİ E- Bülten ALMANLAR FINDIKLI EKMEĞİ SEVDİ 03/2016 No: 10 Trabzon Ticaret Borsası nın 2009 yılından beri uyguladığı Fındıklı Ekmek Projesi kapsamında 24-28 Şubat tarihleri arasında Almanya nın Dortmund kentindeki

Detaylı

SALI İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

SALI İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 19.02.2013 SALI İZMİR GÜNDEMİ -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü Su Ürünleri Fakültesinden Sektöre Artemia Desteği İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Su

Detaylı

2015 Ağustos Ayı Bülteni

2015 Ağustos Ayı Bülteni 2015 Ağustos Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 05.08.2015 tarihinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Zafer Toplantı Salonunda saat 15:00 te Toprak Koruma Kurulu

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2016 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2016 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI EKİMAYIFAALİYET RAPORU

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI EKİMAYIFAALİYET RAPORU HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI EKİMAYIFAALİYET RAPORU A-KİLİT PARKE TAŞI İLE YOL YAPIM-ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE PARK YAPIMI HİZMETLERİ : 1- İlçemize bağlı Çamdibi mahallesi 277-378-232-260-303-236-237-331-

Detaylı

2017 YILI BÖLGESEL ÜRÜN RAPORU MALİYET, ÜRETİM, FARK ÖDEME DESTEĞİ

2017 YILI BÖLGESEL ÜRÜN RAPORU MALİYET, ÜRETİM, FARK ÖDEME DESTEĞİ 217 YILI BÖLGESEL ÜRÜN RAPORU MALİYET, ÜRETİM, FARK ÖDEME DESTEĞİ Üreticilerimizin bereketli ve bol kazançlı bir yıl geçirmelerini dileriz. TARSUS TİCARET BORSASI 217 YILI BÖLGESEL ÜRÜN RAPORU Tarsus Ticaret

Detaylı

ordumuhtarlarderneği tarafından yazıldı Pazartesi, 03 Kasım :00 - Son Güncelleme Perşembe, 06 Kasım :10

ordumuhtarlarderneği tarafından yazıldı Pazartesi, 03 Kasım :00 - Son Güncelleme Perşembe, 06 Kasım :10 Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu, Başiskele'de ''Uluslararası Yerel Yönetimlerde Muhtarlığın Yeri ve Önemi'' çalıştayı düzenledi. Başiskele Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Türkiye'nin

Detaylı

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi ÜYE TOPLANTILARI 60 Gebze de Temsilcilik Ve Üye Toplantısı Gerçekleştirildi 24 Şubat 2012 7. Dönem yönetim kurulu 24 Şubat Cuma günü Gebze temsilciliği üyeleriyle bir araya geldi. Buluşmada Şube Başkanı

Detaylı

TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR)

TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR) TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR) ANTALYA DA TARIM SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI GIDA ALT SEKTÖRÜ ÇALIŞMA GRUBU RAPORU 6 Eylül 2010, Antalya 1 ANTALYA

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (22.11.2018-27.12.2018) AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY ÜYE İSTATİSTİKİ 22.11.2018-27.12.2018 tarihleri arasında Odamıza; 54 yeni üye kaydedilmiş, 89 üyenin

Detaylı

Türkiye: 1936 yılında maden istihsalâtımız umumiyet üzere artmıştır. Bu yılın istihsal adetlerini bir öncesi ile karşılaştıralım:

Türkiye: 1936 yılında maden istihsalâtımız umumiyet üzere artmıştır. Bu yılın istihsal adetlerini bir öncesi ile karşılaştıralım: Türkiye: 1936 yılında maden istihsalâtımız umumiyet üzere artmıştır. Bu yılın istihsal adetlerini bir öncesi ile karşılaştıralım: Listede zımpara müstesna - ki yalnız iki, üç yüz tonluk bir tenakus göstermiştir,

Detaylı