FORMÜLÜ Her kombinasyon ambalajında, liyofilize omeprazol içeren 1 flakon ve çözücü içeren 1 ampul bulunur.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "FORMÜLÜ Her kombinasyon ambalajında, liyofilize omeprazol içeren 1 flakon ve çözücü içeren 1 ampul bulunur."

Transkript

1 LOSEC Enjektabl 40 mg steril apirojen flakon Yalnız intravenöz enjeksiyon şeklinde kullanılır. FORMÜLÜ Her kombinasyon ambalajında, liyofilize omeprazol içeren 1 flakon ve çözücü içeren 1 ampul bulunur. Her flakonda, Omeprazol sodyum (40 mg omeprazole eşdeğer) 42.6 mg Sodyum hidroksit (ph ayarlayıcısı) q.s. (ph 12) Her çözücü ampülde, Polietilen glikol 400 Sitrik asit monohidrat (ph ayarlayıcısı) Enjeksiyonluk su 4 g 5 mg q.s. 10 ml FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER Farmakodinamik Özellikler Omeprazol, benzimidazol türevidir. Omeprazol iki aktif enantomiyerin rasematıdır. Midedeki hidroklorik asit sekresyonu, omeprazolün paryetal hücrelerdeki proton pompası üzerindeki spesifik etkisi ile inhibe edilir. Asit sekresyonu üzerindeki etkisi reversibildir. Omeprazol zayıf bir bazdır, paryetal hücrelerdeki asidik ortamda konsantre olur ve burada aktif forma dönüşerek, gastrik asit üretiminin son basamağındaki H+, K+-ATPaz enzimini inhibe eder. Mide asidi oluşumunun son aşamasında görülen bu etki, doza bağlıdır ve böylece, gerek bazal gerek uyarılmış asit sekresyonu, uyarı niteliğinden bağımsız olarak inhibe edilir. Omeprazol, kolinerjik veya histaminerjik reseptörleri etkilememektedir. H 2 reseptör blokerleri ile tedavide olduğu gibi omeprazol tedavisinde de midedeki asidite azalır ve böylece asiditenin azaldığı oranda bir gastrin artışı ortaya çıkar. Gastrin artışı reversibldir. Uzun dönem tedavide midedeki iyi huylu ve geri dönüşümlü olan glandüler kistlerin oluşma sıklığı artabilir. Bu değişimler fizyolojiktir ve asit sekresyonunun inhibisyonu sonucu ortaya çıkar. Proton pompas ı inhibitörleri veya diğ er asit inhibe edici ajanlar ile azalan gastrik asidite, normalde gastrointestinal sistemde yer alan bakteri sayısın ı artırı r ve bu tür bir tedavi Salmonella ve Campylobacter gibi gastrointestinal enfeksiyonları n riskini az da olsa artırabilir. Omeprazolün asit sekresyonu üzerine etkisinden ötürü meydana gelenlerin dışında başka, klinik açıdan önemli, farmakodinamik etkiler mevcut değildir. Asit sekresyonuna etkisi 1(6)

2 plazma konsantrasyon eğrisi altında kalan alan (AUC) ile ilişkilidir fakat omeprazolün gerçek plazma konsantrasyonu ile ilişkili değildir. Losec 40 mg ın intravenöz yoldan uygulanması hidroklorik asit sekresyonunun aniden azalmasına neden olmaktadır. 24 saat boyunca gastrik suyun asiditesi üzerindeki etki açısından, intravenöz yoldan 40 mg lık tek doz uygulama, 80 mg lık tek doz veya günde 20 mg lık tekrarlanan doz uygulamaları ile hemen hemen aynı etkiye sahiptir. Farmakokinetik Özellikler Absorbsiyon Omeprazol plazma proteinlerine % 95 oranında bağlanır ve dağılım hacmi 0.3 L/kg dır. Metabolizma Omeprazol, başta karaciğerde olmak üzere tamamen metabolize olur. Başlıca CYP2C19 ve CYP3A4 enzimleri metabolizmayı katalizlemektedir. Plazmada saptanan metabolitleri sülfon, sülfid ve hidroksi-omeprazoldür. Bu metabolitlerin asit sekresyonu üzerinde anlamlı bir etkileri yoktur.toplam plazma klirensi L/dak. dır. Eliminasyon Eliminasyon safhasında plazmadaki yarılanma ömrü çoklu dozlar sonrasında yaklaşık 40 dakikadır (30-90 dakika). Metabolitlerin yaklaşık % 80 i idrar ile, geri kalanı da feçes ile atılmaktadır. Hasta faktörü Karaciğer yetersizliği olan hastalarda klirens oldukça düşüktür. ENDİKASYONLARI LOSEC enjektabl, - Duodenum ülseri. - Mide ülseri. - Reflü özofajit. - Zollinger-Ellison sendromu nda endikedir. KONTRENDİKASYONLARI LOSEC enjektabl, omeprazole karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır. UYARILAR / ÖNLEMLER Yetersiz tedaviden kaçınmak amacı ile mide ülserinden şüphelenildiğinde, X-ray veya endoskopi ile gerekli araştırmalar yapılmalıdır. Gastrik ülser teşhisi konduğunda, gastrik ülserden şüphelenildiğinde veya aşağıdaki semptomlardan herhangi biri görüldüğünde, tedavi, semptomları hafifleterek tanıyı geciktirebilir. 2(6)

3 Semptomlar: Belirgin istenmeyen kilo kaybı, tekrarlanan kusma, yutma güçlüğü, melena veya hematemez, malignansi. Gebelik ve emzirme döneminde kullanım: Gebelik: Gebelik kategorisi : C İyi yürütülmüş epidemiyolojik çalışmalar omeprazolün hamilelerde ve fetus veya yeni doğan sağlığı üzerinde herhangi bir advers etkisi olmadığını göstermektedir. Omeprazol hamilelik süresince kullanılabilir. Laktasyon: Omeprazol anne sütüne geçmektedir. Çocuk üzerine etkisi olup olmadığı bilinmemektedir. ARABA VE MAKİNE KULLANIMINA ETKİSİ Losec araba ve makine kullanımını etkilememektedir. YAN ETKİLER/ADVERS ETKİLER Losec ile yapılan klinik çalışmalarda en sık bildirilen semptomlar diyare, bulantı, kabızlık ve baş ağrısıdır (% 1-3). Sıklık Sistem Sık (>1/100, <1/10) Daha az sıklıkta (>1/1000, <1/100) Nadir (>1/10000, <1/1000) Genel Baş ağrısı Aşırı yorgunluk Aşırı terleme, periferik ödem, hiponatremi. Anjiyoödem, ateş ve anafilaktik şok gibi hipersensitive reaksiyonları. Hematopoetik sistem Lökopeni, trombositopeni, agranülositoz, pansitopeni Endokrin sistemi Gastrointestinal sistem Diyare, bulantı / kusma, kabızlık, abdominal ağrı, midede gaz oluşması Deri Kaşıntı, dermatit, döküntü, ürtiker Karaciğer Karaciğer fonksiyon testlerinde değişiklik Jinekomasti Ağız kuruluğu, tat alma bozukluğu, stomatit, kandidiyazis Saç dökülmesi, fotosensivite, multiform eritem Ciddi hepatik hastalığı olanlarda ensefelopati, sarılık 3(6)

4 Sıklık Sistem Sık (>1/100, <1/10) Daha az sıklıkta (>1/1000, <1/100) Nadir (>1/10000, <1/1000) veya sarılık olmaksızın hepatit, karaciğer yetersizliği Solunum Yolu Bronkospazm Kas-İskelet Sistemi Artralji, miyalji, adele güçsüzlüğü Nörolojik Sistem Parestezi, baş dönmesi, uyku hali Psikiyatrik Uyku bozuklukları Reversibl konfüzyon, ajitasyon, depresyon, agresyon ve halüsinasyon (özellikle ağır hastalarda) Genitoüriner Sistem Göz İnterstisyel nefrit Bulanık görme İzole vakalarda Stevens-Johnson sendromu ve toksik epidermal nekroliz bildirilmiştir fakat, omeprazol tedavisi ile ilişkisi saptanamamıştır. Ciddi hastalığı olanlarda, izole vakalarda, yüksek dozlardaki omeprazolün intravenöz tedavisi sonrasında irreversibl görme bozuklukları bildirilmiştir. Bununla birlikte bu belirtilerin omeprazol tedavisi ile ilişkisi olup olmadığı saptanamamıştır. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ. İLAÇ ETKİLEŞMELERİ VE DİĞER ETKİLEŞMELER Omeprozolün diğer ilaçların farmakokinetiği üzerine etkisi Losec in şu ilaçlarla kombinasyonundan kaçınılmalıdır: ketokonazol ve itrakonazol Omeprazol, gastrik ph üzerindeki etkisinden ötürü, diğer ilaçların emilimini etkileyebilir. Ketokonazol tabletlerin midedeki çözünürlüğü, ilaç tedavisi (antasitler, sekresyon-inhibe edici ajanlar, sukralfat) neticesinde gastrik suyun ph ının artması durumunda, ters yönde etkilenmektedir. Bu durum ketokonazol un plazma konsantrasyonlarının etkisiz olmasına yol açar. Omeprazol ve itrakonazol un birlikte kullanılması durumunda ise itrakonazol un plazma konsantrasyonu ve AUC (Eğri altı alan) değeri yaklaşık olarak % 65 azalır. Bunun nedeni muhtemelen ph değerine bağlı olarak daha zayıf bir emilimin meydana gelmesidir. Omeprazol CYP2C19 enzimini inhibe eder ve bu nedenle bu enzim ile metabolize olan diğer ilaçların (diazepam, varfarin, fenitoin ve diğer vitamin K antagonistleri) plazma seviyesinde artış beklenebilir. Omeprazol ile tedavi sırasında varfarin veya diğer vitamin K antagonistlerinin kullanılması halinde hastaların izlenmesi önerilmektedir ve varfarin (veya 4(6)

5 diğer K vitamini antagonistleri) dozunun azaltılması gerekli olabilir. Losec, sürekli varfarin tedavisi gören hastalarda koagülasyon zamanını değiştirmemiştir. Omeprazolün klaritromisin ve eritromisin ile birlikte kullanılması durumunda omeprazolün plazma konsantrasyonlarında artış görülmüştür. Amoksisilin veya metrodinazol ile birlikte kullanıldığında, omeprazolün plazma konsantrasyonlarında bir değişiklik görülmemektedir. Omeprazol ve atazanavirin birlikte kullanılması durumunda atazanavirin plazma seviyelerinde azalma bildirilmiştir. Omeprazol ve takrolimusun birlikte kullanılması durumunda takrolimusun plazma seviyesinde artış olabilir. Diğer ilaçların omeprazolün farmakokinetiği üzerine etkisi CYP2C19 veya CYP3A enzimlerini inhibe eden ilaçlar (HIV proteaz inhibitörleri, ketokonazol, itrakonazol) omeprazolün plazma konsantrasyonlarını artırabilir. Omeprazol ile vorikonazol gibi bir CYP2C19 ve CYP3A4 inhibitörünün birlikte kullanılması, omeprazolün etkisinin iki kattan fazla artmasına neden olabilir. Bununla birlikte, omeprazol için doz ayarlaması gerekli değildir. Omeprazol ile antasitler, teofilin, kafein, kinidin, lidokain, propranolol, metoprolol ve etanol birlikte kullanıldığında herhangi bir etkileşim görülmemiştir. KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU LOSEC 40 mg Enjektabl Flakon intravenöz yoldan yavaş olarak enjekte edilmelidir. Solüsyon yalnızca ambalajında bulunan 10 ml çözücü ile hazırlanmalıdır. (Başka bir çözücü kullanılmamalıdır). Rekonstitüsyon işleminin hatalı yapılması durumunda renk değişikliği meydana gelebilir. Rekonstitüsyondan sonra enjeksiyon en az 2,5 dakikada, dakikada en fazla 4 ml uygulanacak şekilde yapılmalıdır. Solüsyon, rekonstitüsyondan sonra en fazla 4 saat içinde uygulanmalıdır. Duedonum ülseri, mide ülseri ve reflü özofajit: Oral yolla tedavi edilemeyen hastalar intravenöz yoldan günde 40 mg omeprazol ile tedavi edilebilirler. Oral tedaviye geçmeden önce genel tedavi periyodu 2-3 gündür. Zollinger-Ellison sendromu: Doz hastaya göre ayarlanmalıdır. Daha sık ve daha yüksek dozların kullanılması gerekebilir. Karaciğer yetmezliği: Karaciğer düşüktür. yetmezliği olan hastalarda klirens değeri oldukça Böbrek yetmezliği: Böbrek yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması gerekmez. Yaşlılar: Yaşlı hastalarda doz ayarlaması gerekmez. 5(6)

6 Çocuklar: Çocuklarda kullanım ile ilgili deneyim sınırlıdır. DOZ AŞIMI HALİNDE ALINACAK TEDBİRLER İntravenöz yoldan 270 mg/gün e ve üç günlük bir periyotta 650 mg a kadar olan dozlar, doza bağımlı hiçbir yan etkiye neden olmadan, klinik çalışmalarda kullanılmıştır. Semptomlar: Baş dönmesi, ilgisizlik, baş ağrısı, taşikardi. Bulantı, kusma, midede gaz oluşumu, diyare (Bkz. Yan Etkiler/Advers Etkiler). SAKLAMA KOŞULLARI 25 C nin altında oda sıcaklığında saklanmalıdır. Dış ambalajından çıkarılmış flakonlar normal oda ışığında 24 saate kadar muhafaza edilebilir. Rekonstitüe enjeksiyonluk çözelti 4 saat içinde kullanılmalıdır. Doktora danışmadan kullanılmamalıdır. Çocukların göremeyeceği ve erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız. TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ VE AMBALAJ MUHTEVASI LOSEC enjektabl 40 mg flakon: Her kombinasyon ambalajında, 40 mg omeprazole eşdeğer 42.6 mg omeprazol sodyum içeren 1 flakon ve 10 ml çözücü içeren 1 ampul bulunur. Ruhsat sahibi : AstraZeneca İlaç San. ve Tic. Ltd. Şti. Büyükdere Cad. Yapı Kredi Plaza B Blok Kat 4 Levent-İstanbul tarafından ithal edilmiştir. Üretim yeri : AstraZeneca AB Södertälje, İsveç Ruhsat tarihi : Ruhsat no : 105/25 Reçete ile satılır. Tescil edilmiş marka 6(6)

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI LOSEC 40 mg enjektabl flakon Steril apirojen flakon ve çözücü ampul [Omeprazol (sodyum olarak)] Yalnız damar içine enjeksiyon şeklinde kullanılır. Etkin madde: Omeprazol sodyum (40 mg

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. ULSEPAN 40 mg İ.V. Enjeksiyonluk Çözelti İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon

ÜRÜN BİLGİSİ. ULSEPAN 40 mg İ.V. Enjeksiyonluk Çözelti İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ ULSEPAN 40 mg İ.V. Enjeksiyonluk Çözelti İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon 2. BİLEŞİM Etkin madde: Pantoprazol 40 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR Gastroözofageal reflü hastalığı,

Detaylı

APRAZOL 30 mg Mikropellet Kapsül

APRAZOL 30 mg Mikropellet Kapsül APRAZOL 30 mg Mikropellet Kapsül FORMÜLÜ: Her kapsülde mide asidine dayanıklı enterik kaplı mikropelletler halinde; Lansoprazol 30 mg Boyar madde olarak: Kinolin sarısı (E 104), İndigokarmin (E 132), Titandioksit

Detaylı

Bir enterik kaplı tablet 40 mg pantoprazol eşdeğeri 45.1 mg pantoprazol sodyum seskihidrat içerir.

Bir enterik kaplı tablet 40 mg pantoprazol eşdeğeri 45.1 mg pantoprazol sodyum seskihidrat içerir. Pantpas 40 mg Enterik Kaplı Tablet Pantoprazol Formülü : Bir enterik kaplı tablet 40 mg pantoprazol eşdeğeri 45.1 mg pantoprazol sodyum seskihidrat içerir. Ayrıca boyar madde olarak; titanyum dioksit,

Detaylı

ULCOREKS 40 mg Enterik Kaplı Tablet

ULCOREKS 40 mg Enterik Kaplı Tablet ULCOREKS 40 mg Enterik Kaplı Tablet FORMÜLÜ: Her enterik kaplı tablet: 40 mg pantoprazole eşdeğer 45.1 mg pantoprazol sodyum seskihidrat ve boyar madde olarak; titanyum dioksit (E171) ve kinolin sarısı

Detaylı

DEMEPRAZOL KAPSÜL 20 mg Kısa Ürün Bilgileri Nisan 2008

DEMEPRAZOL KAPSÜL 20 mg Kısa Ürün Bilgileri Nisan 2008 KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEMEPRAZOL KAPSÜL 20 mg 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir kapsül 20 mg Omeprazole eşdeğer Enterik Kaplı pellet içermektedir. Yardımcı maddeler için,

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ALZAMED hafif ve orta şiddette Alzheimer tipi demansın semptomatik tedavisinde endikedir.

ÜRÜN BİLGİSİ. 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ALZAMED hafif ve orta şiddette Alzheimer tipi demansın semptomatik tedavisinde endikedir. ÜRÜN BİLGİSİ 1. ÜRÜN ADI ALZAMED 5 mg Film Tablet 2. BİLEŞİM Etkin madde: Donepezil hidroklorür 5 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ALZAMED hafif ve orta şiddette Alzheimer tipi demansın semptomatik tedavisinde

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. LOSEPROL 40 mg i.v. enjeksiyon için liyofilize toz içeren flakon Damar içine enjeksiyon yoluyla kullanılır.

KULLANMA TALİMATI. LOSEPROL 40 mg i.v. enjeksiyon için liyofilize toz içeren flakon Damar içine enjeksiyon yoluyla kullanılır. KULLANMA TALİMATI LOSEPROL 40 mg i.v. enjeksiyon için liyofilize toz içeren flakon Damar içine enjeksiyon yoluyla kullanılır. Etkin madde: Omeprazol sodyum (40 mg omeprazol e eşdeğer) Yardımcı maddeler:

Detaylı

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant)

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 1 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 2 Prospektüs 3 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) Steril,apirojen Formülü Beher Zoladex LA Subkütan implant, enjektör içinde, uygulamaya hazır, beyaz

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Tip I renksiz cam flakonda, beyaz ya da hemen hemen beyaz renkli liyofilize toz.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Tip I renksiz cam flakonda, beyaz ya da hemen hemen beyaz renkli liyofilize toz. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ESELAN 40 mg i.v. enjeksiyon için liyofilize toz içeren flakon 2.KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her ambalajda, liyofilize omeprazol içeren 1 adet

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. PANTPAS 40mg IV Enjeksiyonluk Toz İçeren Flakon. Yalnızca damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. PANTPAS 40mg IV Enjeksiyonluk Toz İçeren Flakon. Yalnızca damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI PANTPAS 40mg IV Enjeksiyonluk Toz İçeren Flakon Yalnızca damar içine uygulanır. Etkin madde: Her flakon 40 mg pantoprazole eşdeğer 42.3 mg pantoprazol sodyum içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. OMEREF 40mg İ.V. enjeksiyon için liyofilize toz içeren flakon Damar içine enjeksiyon yoluyla kullanılır.

KULLANMA TALİMATI. OMEREF 40mg İ.V. enjeksiyon için liyofilize toz içeren flakon Damar içine enjeksiyon yoluyla kullanılır. KULLANMA TALİMATI OMEREF 40mg İ.V. enjeksiyon için liyofilize toz içeren flakon Damar içine enjeksiyon yoluyla kullanılır. Etkin madde: 40 mg omeprazole eşdeğer, 42,6 mg omeprazol sodyum içerir. Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI OMEREF 40mg İ.V. enjeksiyon için liyofilize toz içeren flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI OMEREF 40mg İ.V. enjeksiyon için liyofilize toz içeren flakon KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI OMEREF 40mg İ.V. enjeksiyon için liyofilize toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her ambalajda, liyofilize toz içeren 1 adet flakon ve çözücü

Detaylı

KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ

KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. TIBBİ ÜRÜNÜN ADI 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Her bir kapsül 20 mg Omeprazol içerir. Yardımcı maddeler: 20 numaralı şeker kürecikleri. şeker. mısır nişastası, hypromelloz,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FAMOSER 20 mg film tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FAMOSER 20 mg film tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FAMOSER 20 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Famotidin 20 mg Yardımcı madde(ler): Yardımcı madde(ler) için 6.1. e bakınız. 3. FARMASÖTİK

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI GASTEROL 40 mg Film Tablet GASTEROL 40 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir tablet 40 mg famotidin içerir. Yardımcı maddeler: Nişasta, Mikrokristalin selüloz, Talk, Magnezyum

Detaylı

OMEPRAZĠD 20 mg MĠKROPELLET KAPSÜL

OMEPRAZĠD 20 mg MĠKROPELLET KAPSÜL OMEPRAZĠD 20 mg MĠKROPELLET KAPSÜL FORMÜL: Bir Omeprazid kapsül mide asitine dayanıklı enterik kaplı mikropelletler halinde 20 mg Omeprazol ve kapsül boyar maddesi olarak titanyum dioksit, indigotin, kinolin

Detaylı

Hamilelik Döneminde İlaçların Farmakokinetiği ve Farmakodinamiği

Hamilelik Döneminde İlaçların Farmakokinetiği ve Farmakodinamiği Hamilelik Döneminde İlaçların Farmakokinetiği ve Farmakodinamiği İlaçlar hamilelik esnasında rutin olarak kullanılmaktadır. Kronik hastalığı olan (astım, diyabet, hipertansiyon, epilepsi, depresyon ve

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz

ÜRÜN BİLGİSİ. CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 2. BİLEŞİM Etkin madde: Her 5 ml de; Amoksisilin Klavulanik asit 250.00 mg 62.5 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ESELAN 40 mg i.v. enjeksiyon için liyofîlize toz içeren flakon Dam ar içine enjeksiyon yoluyla kullanılır.

KULLANMA TALİMATI. ESELAN 40 mg i.v. enjeksiyon için liyofîlize toz içeren flakon Dam ar içine enjeksiyon yoluyla kullanılır. KULLANMA TALİMATI ESELAN 40 mg i.v. enjeksiyon için liyofîlize toz içeren flakon Dam ar içine enjeksiyon yoluyla kullanılır. Etkin madde: Omeprazol sodyum (40 mg omeprazol e eşdeğer) Yardımcı maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her tablette 40 mg pantoprazole eşdeğer pantoprazol sodyum seskihidrat.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her tablette 40 mg pantoprazole eşdeğer pantoprazol sodyum seskihidrat. STAMİC 40 mg enterik kaplı tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her tablette 40 mg pantoprazole eşdeğer pantoprazol sodyum seskihidrat. Yardımcı maddeler: Kroskarmeloz sodyum, kalsiyum

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Helicobacter pylori nin etken olduğu peptik ülser hastalıkları H. pylori eradikasyonunda oral tedavi tercih edilmelidir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Helicobacter pylori nin etken olduğu peptik ülser hastalıkları H. pylori eradikasyonunda oral tedavi tercih edilmelidir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI OMEPROL 40 mg IV İnfüzyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir infüzyonluk çözelti hazırlamak için toz

Detaylı

Ercefuryl Oral Süspansiyon

Ercefuryl Oral Süspansiyon Ercefuryl Oral Süspansiyon FORMÜLÜ Bir ölçekte (5 ml): Nifuroksazid 200 mg (Nipajin M, şeker, alkol ve portakal aroması içerir.) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri: Bir nitrofuran türevi

Detaylı

Zantac TM 150 mg Efervesan Tablet

Zantac TM 150 mg Efervesan Tablet Formülü Her tablet 150 mg ranitidin (hidroklorür olarak) içerir. Tabletler tatlandırıcı ve koku verici aspartam, portakal ve greyfurt esansı ve efervesan eksipiyan olarak monosodyum sitrat anhidrus ve

Detaylı

Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, hidroklorik asit, enjeksiyonluk su

Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, hidroklorik asit, enjeksiyonluk su KULLANMA TALİMATI KEPLERON 4 mg / 2 ml IM Enjektabl Çözelti İçeren Ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampulde 4 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, hidroklorik asit, enjeksiyonluk

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. PANTONIX 40mg i.v. Enjeksiyonluk Toz. İçeren Flakon Yalnızca damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. PANTONIX 40mg i.v. Enjeksiyonluk Toz. İçeren Flakon Yalnızca damar içine uygulanır. PANTONIX 40mg i.v. Enjeksiyonluk Toz KULLANMA TALİMATI İçeren Flakon Yalnızca damar içine uygulanır. Etkin madde: Her flakon 40 mg pantoprazole eşdeğer 42.3 mg pantoprazol sodyum içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

SALAZOPYRİN ENTERİK TABLET Barsakta çözünen tablet

SALAZOPYRİN ENTERİK TABLET Barsakta çözünen tablet SALAZOPYRİN ENTERİK TABLET Barsakta çözünen tablet FORMÜLÜ Her tablette, Salisilazosülfapiridin (sülfasalazin). 0.5 g bulunmaktadır FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikleri Salisilazosülfapiridin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. OMEPROL 40 mg IV İnfüzyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. OMEPROL 40 mg IV İnfüzyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI OMEPROL 40 mg IV İnfüzyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon Damar içine uygulanır. Etkin madde: Her bir flakon 40 mg omeprazole eşdeğer 42.56 mg omeprazol sodyum içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

Pazoloji ve Kullanım Şekli Çocuklar ve erişkinlerde kullanımı aşağıdaki tabloda verilmiştir;

Pazoloji ve Kullanım Şekli Çocuklar ve erişkinlerde kullanımı aşağıdaki tabloda verilmiştir; KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NAC 200 mg efervesan tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Asetilsistein 200 mg Yardımcı madde(ler): Aspartam (E 951) Sodyum hidrojen karbonat

Detaylı

Rilutek 50 mg Filmtablet

Rilutek 50 mg Filmtablet Rilutek 50 mg Filmtablet FORMÜLÜ Her film tablet 50 mg riluzol ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikleri Amiyotrofik lateral sklerozun patogenezi

Detaylı

Sağlıklı gönüllülerde plazma konsantrasyonu grafiğinden hesaplanmış nispi dağılım hacmi 0.32 L/kg dır ( i.v. dozu, 0.4 mg/ kg vücut ağırlığı).

Sağlıklı gönüllülerde plazma konsantrasyonu grafiğinden hesaplanmış nispi dağılım hacmi 0.32 L/kg dır ( i.v. dozu, 0.4 mg/ kg vücut ağırlığı). Glucobay 100 Tablet Akarboz Formülü : 1 tablet Glucobay 100, 100 mg akarboz içerir. Farmakolojik Özellikleri Farmakodinamik özellikler: Glucobay ın aktif maddesi olan akarboz bir alfa - glukozidaz inhibitörüdür.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ MACMIROR COMPLEX 500 mg + 200.000 IU vajinal ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir vajinal ovül Nifuratel 500 mg; Nistatin 200.000 IU

Detaylı

Casodex 50 mg Film Tablet

Casodex 50 mg Film Tablet 1 Casodex 50 mg Film Tablet Formül Her bir tablet 50 mg bikalutamid (INN) etken madde ve yardımcı maddeler laktoz, sodyum niģasta glikolat, polividon,magnezyum stearat, metil hidroksi propil selüloz, polietilen

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. ULCOREKS 40 mg enterik kaplı tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her tablette 40 mg pantoprazole eşdeğer 45.1 mg pantoprazol sodyum seskihidrat. Yardımcı maddeler: Kalsiyum karbonat,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. CASODEX film tablet 28 tablet içeren ambalajda sunulmaktadır.

KULLANMA TALİMATI. CASODEX film tablet 28 tablet içeren ambalajda sunulmaktadır. KULLANMA TALİMATI CASODEX 50 mg film tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde : 50 mg bikalutamid Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, magnezyum stearat, polividon, sodyum nişasta glikolat, metil hidroksi

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ Her 15 ml de, 200 mg Guaifenesin bulunur. Yardımcı maddeler için Bölüm 6.1 e bakınız.

Detaylı

OXXA ŞURUP. % 4 Asetilsistein Şurup Hazırlamak İçin Granül

OXXA ŞURUP. % 4 Asetilsistein Şurup Hazırlamak İçin Granül OXXA ŞURUP % 4 Asetilsistein Şurup Hazırlamak İçin Granül FORMÜLÜ Sulandırıldıktan sonra her 5 ml şurup 200 mg (%4) asetilsistein içerir. Yardımcı maddeler: Metil-propil paraben (koruyucu), portakal esansı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI RANİTAB 50 mg/2 ml İ.M./İ.V. İnfüzyon İçin Çözelti İçeren Ampul

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI RANİTAB 50 mg/2 ml İ.M./İ.V. İnfüzyon İçin Çözelti İçeren Ampul KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI RANİTAB 50 mg/2 ml İ.M./İ.V. İnfüzyon İçin Çözelti İçeren Ampul 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her bir 2 ml lik ampul; 50 mg Ranitidine e eşdeğer, Ranitidine

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI MYODİN 4mg/2ml IM ampul Kas üzerine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampulde 4 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, hidroklorik asit, sitrik asit monohidrat, susuz sodyum

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NIZORAL 400 mg Ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir ovül etkin madde olarak 400 mg ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler: Bütil hidroksianizol

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Disodyum edetat 1 mg Sodyum hidroksit 0.24 mg Yardımcı maddelerin tam listesi için 6.1 e bakınız.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Disodyum edetat 1 mg Sodyum hidroksit 0.24 mg Yardımcı maddelerin tam listesi için 6.1 e bakınız. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PANTPAS 40mg IV Enjeksiyonluk Toz İçeren Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Pantoprazol 40 mg (sodyum seskihidrat olarak) Yardımcı maddeler:

Detaylı

2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her tablet, 20 mg Pantoprazol e eşdeğer Pantoprazol sodyum içermektedir. Yardımcı maddeler için, Bkz. 6.

2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her tablet, 20 mg Pantoprazol e eşdeğer Pantoprazol sodyum içermektedir. Yardımcı maddeler için, Bkz. 6. 1- TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PANDEV 20 mg ENTERİK KAPLI TABLET 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her tablet, 20 mg Pantoprazol e eşdeğer Pantoprazol sodyum içermektedir. Yardımcı maddeler için, Bkz. 6.1 3 FARMASÖTİK

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. GASTEROL 40 mg Film Tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Famotidin 40 mg Yardımcı maddeler: Nişasta, mikrokristalin selüloz, talk, magnezyum stearat, Film kaplama: Opadry OY-S-36500 kahverengi:hidroksipropil

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ESOM 40 mg enterik kaplı mikropellet kapsül

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ESOM 40 mg enterik kaplı mikropellet kapsül KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ESOM 40 mg enterik kaplı mikropellet kapsül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Esomeprazol 40 mg (40,0 mg esomeprazol'e eşdeğer 43.4 mg esomeprazol

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. PRESLON 1000 mg/4 ml İ.M./İ.V. Ampul Kas içine veya damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. PRESLON 1000 mg/4 ml İ.M./İ.V. Ampul Kas içine veya damar içine uygulanır. PRESLON 1000 mg/4 ml İ.M./İ.V. Ampul Kas içine veya damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her bir ampul 1000 mg sitikoline eşdeğer 1045.05 mg sitikolin sodyum içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI FAMOSER 20 mg film tablet Ağızdan alınır. Her film tablet; Etkin madde: Famotidin 20 mg Yardımcı maddeler: Mikrokristalin selüloz, mısır nişastası, talk (E553b), magnezyum stearat (E572),

Detaylı

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg Yardımcı maddeler: Mannitol... 50 mg Yardımcı maddeler

Detaylı

Allerset 10 mg Film Tablet

Allerset 10 mg Film Tablet Allerset 10 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her bir film tablette, 10 mg setirizin dihidroklorür; ayrıca boyar madde titan dioksit bulunur. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikleri Allerset Tablet in

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Kremimsi beyaz-krem rengi film kaplı, hafif karakteristik kokulu, yuvarlak tabletler.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Kremimsi beyaz-krem rengi film kaplı, hafif karakteristik kokulu, yuvarlak tabletler. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Ranitab 150 mg Film Tablet 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her bir film tablet; 150 mg Ranitidine e eşdeğer, Ranitidine hydrochloride içermektedir. Yardımcı

Detaylı

FORTİNE 100 mg FİLM TABLET

FORTİNE 100 mg FİLM TABLET FORTİNE 100 mg FİLM TABLET FORMÜLÜ: Her film tablet 100 mg Flurbiprofen içerir. Boyar madde: Titanyumdioksit ve FDC mavi No.2 HT içermektedir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Farmakodinamik Özellikler: Flurbiprofen

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GASTEROL 40 mg film tablet. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Famotidin...

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GASTEROL 40 mg film tablet. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Famotidin... KISA ÜRÜN BİLGİSİ Gasterol 40 mg Film Tablet 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GASTEROL 40 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Famotidin... 40 mg Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. COLİSTİMCİN İ.M./İ.V. Enjeksiyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon Steril-Apirojen Kas içine ya da damar içine enjekte edilir.

KULLANMA TALİMATI. COLİSTİMCİN İ.M./İ.V. Enjeksiyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon Steril-Apirojen Kas içine ya da damar içine enjekte edilir. KULLANMA TALİMATI COLİSTİMCİN İ.M./İ.V. Enjeksiyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon Steril-Apirojen Kas içine ya da damar içine enjekte edilir. Etkin madde: Her bir flakon 150 mg kolistin bazına eşdeğer

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: DİCLORAL gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml 0,74 mg diklofenak (serbest asit şeklinde) içerir. Yardımcı madde(ler): Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI MUSCOFLEX 4 mg/2 ml I.M. enjeksiyon için solüsyon içeren ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampulde 4 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, enjeksiyonluk su

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TUSSİR 30 mg / 5ml şurup. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TUSSİR 30 mg / 5ml şurup. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TUSSİR 30 mg / 5ml şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Levodropropizin Yardımcı maddeler: 30 mg / 5 ml Sukroz...2.5 g/ 5 ml Gliserol.0.5 g/

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Çeşitli nedenlere bağlı kuru öksürüğün (nonprodüktif öksürük) semptomatik tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Çeşitli nedenlere bağlı kuru öksürüğün (nonprodüktif öksürük) semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI PULMOREST 30mg/5ml şurup 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: 1 ml şurup için: Levodropropizin 6,0 mg Yardımcı maddeler: Sakkaroz Metil paraben (E218)

Detaylı

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI GRİZİNC 15 mg / 5 ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurupta 15 mg çinkoya eşdeğer 66 mg çinko sülfat heptahidrat bulunur. Yardımcı maddeler: Şeker (sükroz), gliserin, nipajin

Detaylı

15 Mart 2006 ve 17 Temmuz 2006 tarihli Bakanlık talepleri/ Haziran 2005 tarihli PDR / 16 Kasım 2005 tarihli CD referans alınmıştır.

15 Mart 2006 ve 17 Temmuz 2006 tarihli Bakanlık talepleri/ Haziran 2005 tarihli PDR / 16 Kasım 2005 tarihli CD referans alınmıştır. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GYNO-TROSYD 100 mg vajinal tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tiokonazol 100 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

Detaylı

Tenoksikam, antienflamatuvar, analjezik ve antipiretik etkiye sahip bir ajandır. Tenoksikam

Tenoksikam, antienflamatuvar, analjezik ve antipiretik etkiye sahip bir ajandır. Tenoksikam TENOKSAN 20 MG KAPSÜL FORMÜLÜ Beher kapsül, 20 mg tenoksikam içerir.tenoksan kapsüldeki tenoksikam oksikamgrubundan bir tienotiazin türevidir. Kapsül boyar maddeleri: Sarı demir oksit, titanyum dioksit,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. KAFESİT 20 mg/ml IV enjeksiyon için çözelti içeren flakon Damar içine uygulama veya ağız yolundan alınarak kullanılır.

KULLANMA TALİMATI. KAFESİT 20 mg/ml IV enjeksiyon için çözelti içeren flakon Damar içine uygulama veya ağız yolundan alınarak kullanılır. KULLANMA TALİMATI KAFESİT 20 mg/ml IV enjeksiyon için çözelti içeren flakon Damar içine uygulama veya ağız yolundan alınarak kullanılır. Etkin madde: Her ml de 20 mg kafein sitrat (10 mg/ml kafeine eşdeğer)

Detaylı

PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL

PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL FORMÜLÜ : Bir Yumuşak Kapsül ; B 1 vitamini 15 mg B 2 vitamini 15 mg B 6 vitamini 10 mg B 12 vitamini 10 mcg Nikotinamid 50 mg Kalsiyum Pantotenat 25 mg D-Biotin 0.15

Detaylı

: Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir.

: Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir. VERTİN 16 mg Tablet Ağızdan alınır Etkin madde Yardımcı maddeler : Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir. : Mikrokristalize selüloz, mannitol, sitrik asit monohidrat, susuz kolloidal

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. PROTECH 20 mg enterik kaplı tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. PROTECH 20 mg enterik kaplı tablet Ağızdan alınır. PROTECH 20 mg enterik kaplı tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her enterik kaplı tablet 20 mg pantoprazole eşdeğer 22,6 mg pantoprazol sodyum seksihidrat içerir. Yardımcı maddeler: Sodyum

Detaylı

KULLANMA TAL MATI MAXTH O 4 mg/2 ml M Enjeksiyon çin Çözelti çeren Ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde Yardımcı maddeler : Bu ilacı kullanmaya ba

KULLANMA TAL MATI MAXTH O 4 mg/2 ml M Enjeksiyon çin Çözelti çeren Ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde Yardımcı maddeler : Bu ilacı kullanmaya ba KULLANMA TALİMATI MAXTHİO 4 mg/2 ml İM Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampulde 4 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, sitrik asit monohidrat,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. NEXİUM iv 40 mg infüzyon/enjeksiyonluk solüsyon için toz. Etkin madde: Bir flakonda: Esomeprazol 40 mg içerir (sodyum tuzu olarak)

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. NEXİUM iv 40 mg infüzyon/enjeksiyonluk solüsyon için toz. Etkin madde: Bir flakonda: Esomeprazol 40 mg içerir (sodyum tuzu olarak) 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ NEXİUM iv 40 mg infüzyon/enjeksiyonluk solüsyon için toz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Bir flakonda: Esomeprazol 40 mg içerir (sodyum tuzu

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VOTRON 250 µg/ 5 ml I.V. Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Flakon Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. VOTRON 250 µg/ 5 ml I.V. Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Flakon Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI VOTRON 250 µg/ 5 ml I.V. Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Flakon Damar içine uygulanır. Etkin madde: 5 ml çözelti 250 µg Palonosetrona eşdeğer Palonosetron hidroklorür içermektedir. (Her

Detaylı

CARDURA 4 mg, mesilat şeklinde aktif madde olan doksazosinin 4 mg'a eşdeğer miktarlarını ihtiva eden beyaz tabletler halindedir.

CARDURA 4 mg, mesilat şeklinde aktif madde olan doksazosinin 4 mg'a eşdeğer miktarlarını ihtiva eden beyaz tabletler halindedir. CARDURA 4 mg Tablet FORMÜLÜ CARDURA 4 mg, mesilat şeklinde aktif madde olan doksazosinin 4 mg'a eşdeğer miktarlarını ihtiva eden beyaz tabletler halindedir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ FARMAKODİNAMİK ÖZELLİKLERİ

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI NEXİUM iv 40 mg infüzyon / enjeksiyonluk solüsyon için toz Steril Damar içine uygulanır. Etkin madde: Esomeprazol sodyum (40 mg esomeprazole eşdeğer) Yardımcı maddeler: Disodyum edetat

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ROBİSİD 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir.

KULLANMA TALİMATI. ROBİSİD 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. KULLANMA TALİMATI ROBİSİD 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. Yardımcı maddeler: DL-alfa tokoferol, mikrokristalin selüloz, laktoz monohidrat,

Detaylı

Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile yutulmalıdır.

Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile yutulmalıdır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEBRİDAT tablet 100 mg 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 100 mg Trimebutin Maleat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat

Detaylı

KULLANMA TALİMATI PROTİNUM 40 mg enterik tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI PROTİNUM 40 mg enterik tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI PROTİNUM 40 mg enterik tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her tablette 40 mg pantoprazole eşdeğer pantoprazol sodyum seskihidrat Yardımcı maddeler: Sodyum karbonat, Mannitol (E 421),

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BİOAK 5 mg tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Biotin (Vitamin H)

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BİOAK 5 mg tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Biotin (Vitamin H) KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BİOAK 5 mg tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Biotin (Vitamin H) Yardımcı madde(ler): Laktoz anhidr 5,0 mg 48,5 mg Yardımcı maddeler için

Detaylı

CONTRAMAL RETARD 100 mg TABLET PROSPEKTÜS

CONTRAMAL RETARD 100 mg TABLET PROSPEKTÜS PROSPEKTÜS FORMÜLÜ : Contramal Retard 100 mg Tablet; 100 mg tramadol hidroklorür ve boyar madde olarak titanyum dioksit (E 171) içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikleri : Contramal

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI FUSİNAT 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. Yardımcı maddeler: Mikrokristal selüloz PH 200, krospovidon, laktoz anhidrat,

Detaylı

Etkin madde: Her flakon 50 mg desitabin içerir. Yardımcı maddeler: Monobazik potasyum fosfat, sodyum hidroksit, hidroklorik asit, enjeksiyonluk su

Etkin madde: Her flakon 50 mg desitabin içerir. Yardımcı maddeler: Monobazik potasyum fosfat, sodyum hidroksit, hidroklorik asit, enjeksiyonluk su KULLANMA TALİMATI DACOGEN 50 mg, tek doz IV enjeksiyonluk çözelti için toz Damar içine uygulanır. Etkin madde: Her flakon 50 mg desitabin içerir. Yardımcı maddeler: Monobazik potasyum fosfat, sodyum hidroksit,

Detaylı

Her 5 ml (1 ölçek); 35.5 mg Oksolamin baz a eşdeğer, 50 mg Oksolamin fosfat içermektedir.

Her 5 ml (1 ölçek); 35.5 mg Oksolamin baz a eşdeğer, 50 mg Oksolamin fosfat içermektedir. 1- TIBBİ ÜRÜNÜN ADI OKSABRON 50 mg/5 ml ŞURUP 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her 5 ml (1 ölçek); 35.5 mg Oksolamin baz a eşdeğer, 50 mg Oksolamin fosfat içermektedir. Yardımcı maddeler için, Bkz.

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kuru göz sendromunun semptomatik tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kuru göz sendromunun semptomatik tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI EYESTIL 10 ml göz damlası 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde : 100 ml de : 0.150 g hiyalüronik asit sodyum tuzu içerir. Yardımcı maddeler : Yardımcı

Detaylı

SPOREX 100 mg Mikropellet Kapsül Dermatolojik Mantar Enfeksiyonları İçin

SPOREX 100 mg Mikropellet Kapsül Dermatolojik Mantar Enfeksiyonları İçin SPOREX 100 mg Mikropellet Kapsül Dermatolojik Mantar Enfeksiyonları İçin FORMÜLÜ Her Sporex Mikropellet kapsül 100 mg itrakonazol içerir. Kapsül boyar maddeleri: titanyum dioksit, eritrosin, indigotin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ORİZİNC 15mg/5ml şurup Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. ORİZİNC 15mg/5ml şurup Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI ORİZİNC 15mg/5ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurupta 15 mg çinkoya eşdeğer 66 mg çinko sülfat heptahidrat bulunur. Yardımcı maddeler: Ksantan gum, gliserol, sodyum sitrat,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. RUPAFİN 10 mg tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. RUPAFİN 10 mg tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI RUPAFİN 10 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: 10 mg rupatadin (fumarat şeklinde). Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, prejelatinize nişasta, mikrokristalin selüloz, kırmızı demir

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FAMOGAST 40 mg Film Tablet. 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin Madde: Famotidin 40 mg

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FAMOGAST 40 mg Film Tablet. 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin Madde: Famotidin 40 mg KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FAMOGAST 40 mg Film Tablet 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin Madde: Famotidin 40 mg Yardımcı madde(ler): Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız. 3- FARMASÖTİK

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. NEXİUM iv 40 mg infüzyon/enjeksiyonluk solüsyon için toz. Etkin madde: Bir flakonda: Esomeprazol 40 mg içerir (sodyum tuzu olarak)

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. NEXİUM iv 40 mg infüzyon/enjeksiyonluk solüsyon için toz. Etkin madde: Bir flakonda: Esomeprazol 40 mg içerir (sodyum tuzu olarak) 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ NEXİUM iv 40 mg infüzyon/enjeksiyonluk solüsyon için toz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Bir flakonda: Esomeprazol 40 mg içerir (sodyum tuzu

Detaylı

NEOTAB 40 mg FİLM TABLET KISA ÜRÜN BİLGİSİ

NEOTAB 40 mg FİLM TABLET KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Neotab 40 mg Film Tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir tablet 40 mg Famotidine içermektedir. Yardımcı maddeler için, Bkz. 6.1 3. FARMASÖTİK FORM

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. PANTPAS 40 mg Enterik Kaplı Tablet. Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. PANTPAS 40 mg Enterik Kaplı Tablet. Ağızdan alınır. PANTPAS 40 mg Enterik Kaplı Tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her tablette 40 mg pantoprazole eşdeğer pantoprazol sodyum seskihidrat. Yardımcı maddeler: Sodyum karbonat (susuz), mannitol,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. PANTO 40 mg enterik kaplı tablet. Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. PANTO 40 mg enterik kaplı tablet. Ağızdan alınır. PANTO 40 mg enterik kaplı tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin Madde: Her tablet 40 mg pantoprazole eşdeğer pantoprazol sodyum seskihidrat. Yardımcı Maddeler: Sodyum karbonat anhidroz, selüloz

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. BİTERAL 250 mg Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Ornidazol Her film kaplı tablet 250 mg ornidazol içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. BİTERAL 250 mg Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Ornidazol Her film kaplı tablet 250 mg ornidazol içermektedir. KULLANMA TALİMATI BİTERAL 250 mg Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Ornidazol Her film kaplı tablet 250 mg ornidazol içermektedir. Yardımcı Maddeler: Diğer yardımcı maddeler için 6.1 e

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Pantoprazol 40 mg (sodyum seskihidrat olarak)

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Pantoprazol 40 mg (sodyum seskihidrat olarak) KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PANTPAS 40mg IV Enjeksiyonluk Toz İçeren Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Pantoprazol 40 mg (sodyum seskihidrat olarak) Yardımcı maddeler:

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 100 mg Nimesulide (mikronize) içermektedir. Yardımcı madde(ler): Laktoz

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. PEYONA, gestasyon yaşı 28 ila <33 hafta arasında olan bebeklerdeki prematüre apnesinin kısa vadeli tedavisinde kullanılmaktadır.

KULLANMA TALİMATI. PEYONA, gestasyon yaşı 28 ila <33 hafta arasında olan bebeklerdeki prematüre apnesinin kısa vadeli tedavisinde kullanılmaktadır. KULLANMA TALİMATI PEYONA 20 mg/ml infüzyonluk ve oral çözelti Damar içine uygulama veya ağız yolundan alınarak kullanılır. Etkin madde: Her ml de 20 mg kafein sitrat (10 mg/ml kafeine eşdeğer) içerir.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Enjeksiyon çözeltisi Hemen hemen renksiz, berrak veya çok hafif opalesans çözelti.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Enjeksiyon çözeltisi Hemen hemen renksiz, berrak veya çok hafif opalesans çözelti. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SİSTRAL Ampul KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir ampul (1mL) 10 mg klorfenoksamin hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler

Detaylı

NAPROSYN EC 250 mg. TABLET

NAPROSYN EC 250 mg. TABLET NAPROSYN EC 250 mg. TABLET FORMÜLÜ : Bir enterik tablet, 250 mg. Naproksen içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikler : Naproksen antiromatizmal, antienflamatuar ve antipiretik etkiye

Detaylı

Tekfin Sprey Dermal % Kısa Ürün Bilgileri Aralık 2008

Tekfin Sprey Dermal % Kısa Ürün Bilgileri Aralık 2008 1- TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TEKFİN DERMAL SPREY % 1, 30 ml 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her 30 ml lik solüsyon; 300 mg Terbinafine hydrochloride içermektedir. Yardımcı maddeler için, Bkz. 6.1 3 FARMASÖTİK

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. NEOTAB 40 mg film tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. NEOTAB 40 mg film tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI NEOTAB 40 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: 40 mg Famotidin içermektedir. Yardımcı madde(ler): Mikrokristalin selüloz, nişasta, polivinilpirolidon, magnesyum stearat, metilselüloz,

Detaylı

İNNOHEP 10 000 IU / ml KULLANIMA HAZIR ENJEKTÖR 0.45 ml PROSPEKTÜS

İNNOHEP 10 000 IU / ml KULLANIMA HAZIR ENJEKTÖR 0.45 ml PROSPEKTÜS PROSPEKTÜS FORMÜLÜ : 0.45 ml lik enjektör içinde; Tinzaparin sodyum 4 500 IU Anti-Xa Sodyum asetat, 3H2O 2.25 mg Enjeksiyonluk su k.m. 0.45 ml FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Farmakodinamik Özellikler: Tinzaparin

Detaylı

PROSPEKTÜS BECOVİTAL ŞURUP

PROSPEKTÜS BECOVİTAL ŞURUP PROSPEKTÜS BECOVİTAL ŞURUP FORMÜLÜ: Bir ölçek (5 ml)' de ; B 1 Vitamini 5 mg B 2 Vitamini 2 mg Dekspantenol 3 mg B6 Vitamini 2 mg Nikotinamid 20 mg Yardımcı Maddeler: Şeker, etanol, sodyum benzoat, limon

Detaylı

16 yaş altı hastalarda viral grip/ soğuk algınlığı veya suçiçeği durumlarında hekime danışılmadan kullanılmamalıdır.

16 yaş altı hastalarda viral grip/ soğuk algınlığı veya suçiçeği durumlarında hekime danışılmadan kullanılmamalıdır. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DENCOL Jel Sprey 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her 1 g jel, Etkin madde: Kolin salisilat içerir. Yardımcı maddeler: Sorbitol (%70) Karboksimetil selüloz sodyum 87.1 mg 70.0

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Film tablet Gül kurusu renkte, tek yüzü çentikli, konveks film tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Film tablet Gül kurusu renkte, tek yüzü çentikli, konveks film tablet 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GASTEROL 40 mg Film Tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Famotidin 40 mg Yardımcı madde(ler) için 6.1 'e bakınız. 3. FARMASÖTİK FORM Film

Detaylı

KİDYFEN PEDİATRİK SÜSPANSİYON

KİDYFEN PEDİATRİK SÜSPANSİYON B. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ (KÜB) 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI: Kidyfen Pediatrik Süspansiyon. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ: Maddeler Miktar (g) Ibuprofen 2.000 g. Şeker 66.000 g. % 70'lik Sorbitol

Detaylı

Trental i.v. 300 Enfüzyon Ampulü

Trental i.v. 300 Enfüzyon Ampulü Trental i.v. 300 Enfüzyon Ampulü FORMÜLÜ 15 ml'lik bir enfüzyon ampulü, 300 mg pentoksifilin, 105 mg sodyum klorür ve ad. 15 ml enjeksiyonluk distile su içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DEBRİDAT FORT tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DEBRİDAT FORT tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEBRİDAT FORT tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 200 mg Trimebutin Maleat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz 175 mg Yardımcı

Detaylı