OKAN KOLEJİ II. BİLİM ŞENLİĞİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "OKAN KOLEJİ II. BİLİM ŞENLİĞİ"

Transkript

1 SAYI: 8 OKAN KOLEJİ II. BİLİM ŞENLİĞİ OKAN KOLEJİNDE 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ TÖRENİ Dr. Erdal Atabek ile Çocuk ve Ergen Psikolojisi Semineri Büyük İlgi Gördü Ediz Hun Okan Liselilerle Söyleşi de

2 içindekiler Başarılarımız Etkinliklerimiz Okan Koleji Anaokulları Okan Koleji İlkokulu Uygulamalı Dersler Sayısal Bölüm Sözel Bölüm Yabancı Diller Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Kütüphane Geleceği Yetiştirenler Kulübü Etkinlikleri

3 Başarılarımız Okan Kolejinin Başarılı Sporcuları Bizleri başarılarıyla gururlandıran tüm öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının artarak devamını dileriz. Taçspor da düzenlenen 10 Yaş Kış Kupası turnuvasında öğrencilerimiz Togan TOKAÇ birinci, Doruk OLGUN ikinci oldu. 6. sınıf öğrencimiz Berfin ÖCALAN, 9-10 Şubat tarihlerinde gerçekleşen İstanbul 1 ve 2. Etap yüzme yarışlarında 100 m kurbağalama stilinde lik derecesiyle üçüncü, 200 m kurbağalama stilinde lük derecesiyle ikinci olarak, mayıs ayında yapılacak olan final yarışmalarında yüzmeye hak kazandı. İngiltere nin Sheffield şehrinde düzenlenen Winter Cups by Head finallerine katılan, öğrencimiz Betina TOKAÇ ın da bulunduğu 12 Yaş Bayan Tenis Milli Takımımız Avrupa 5.liğini elde etti. Türkiye de düzenlenen eleme gruplarında 1. olarak finaldeki 8 takım arasına girmeye hak kazanan 12 Yaş Kızlar Millî Takımı mız, İngiltere de düzenlenen finallerde 2 galibiyet 1 yenilgi alarak Avrupa 5.si oldu. Millî takımımızı ve öğrencimiz Betina TOKAÇ ı yürekten tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

4 Başarılarımız Sanattaki başarılarımız devam ediyor! Özel Okan Ataşehir Anaokulu hazırlık sınıfı öğrencilerinden Bora KARACA, 14 Mart Tıp Haftası kapsamında il çapında düzenlenen Doktorlar ve Sağlık konulu resim yarışmasında İstanbul ili ikincisi oldu. Ödülünü basın müzesinde yapılan törenle aldı. 22 Mart Dünya Su Günü sebebiyle Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından il çapında düzenlenen resim yarışmasında 7-A sınıfı öğrencimiz Mina ÖZTÜRK İstanbul 3.sü oldu. Bilim Şenliği için düzenlediğimiz Logo Tasarım Yarışması birinciliğini 5-A sınıfından Karya Su MANİSALI kazandı ve ödülünü Bilim Şenliği açılışında aldı.

5 Başarılarımız BİLİM OLİMPİYATLARI 7-A sınıfı öğrencilerinden Ulaş SANCI ve Cengiz Efe DAĞLI ile Fen Bilimleri dalında Bilim Olimpiyatları na katıldık. 392 öğrenci arasından ilk 25 e girerek başarılı olduk. II. aşamada öğrencilerimize başarılar dileriz. Mehmet Akif Ersoy u Anma ve İstiklal Marşı nın Kabulü yıl dönümü dolayısıyla İl Millî Eğitim Müdürlüğü nün düzenlediği kompozisyon yarışmasında 7-A sınıfı öğrencilerimizden Ulaş SANCI ilçe 1.si olmayı başardı. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

6 Etkinliklerimiz MOTOR... Tiyatro-Pantomim Kulübü olarak Kolej-Üniversite iş birliğince kısa metrajlı film çalışmasına başladık. Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Bölümündeki değerli akademisyenlerimizle öğrencilerimiz atölye çalışmalarını gerçekleştirdiler. Geçtiğimiz günlerde ise kamera karşısına geçerek kulüp öğrencilerimizin kaleme aldığı senaryonun çekimini tamamladık. OKAN KOLEJİ AİLESİ OLARAK 12 MART İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜNÜ KUTLADIK! Okan Koleji ailesi olarak 12 Mart İstiklal Marşı mızın kabul edilişini, günün anlam ve önemine yakışan bir coşkuyla kutladık. OKAN KOLEJİNDE 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ TÖRENİ Okan Koleji olarak 18 Mart 2013 Çanakkale Zaferi törenimizde Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu Çanakkale Zaferi nin 98. yıl dönümünü kutlamanın ve kahraman şehitlerimizi anmanın onurunu yaşadık. Bu anlamlı günde aramızda Okan Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet KILIÇ hocamız bizlerle günün anlam ve önemine dair konuşmasını paylaştı. Öğrencilerimiz ise hazırladıkları şarkılar, tiyatro gösterileri, şiirler ve sunumlarla velilerimize, öğretmenlerimize ve arkadaşlarına duygusal anlar yaşattılar.

7 Etkinliklerimiz OKAN KOLEJİ II. BİLİM ŞENLİĞİ 01 Mart 2013 Cuma günü; II. Okan Bilim Şenliği ni başarıyla gerçekleştirdik. Yaklaşık 50 proje, maket, deney ve panoların anlatımlarıyla gerçekleştirdiğimiz şenliğimiz büyük ilgi gördü. Şenliğimizde fen bilimleri derslerini teknoloji ile birleştirdik. Kazandığımız bilimsel süreç becerilerini sergiledik. Şenliğimizde; robot şovlarından, ameliyat masasına, kan testlerinden, alternatif temizlik maddelerine ve geri dönüşüm atölye çalışmasından, elektronik sensor devreleri yapımına, hovercrafttan, parfüm yapımına, dil almaçlarından, özgün periyodik tablo ve dolar boyasına kadar oldukça geniş bir içerik yelpazesine yer verdik.

8 Etkinliklerimiz Şenlik bitiminde aldığımız katılım sertifikaları ile tüm yorgunluğumuzu attık. UNICEF in düzenlediği, tüm dünyadan milyonlarca öğrencinin katılımıyla gerçekleşen The World Maths Day isimli uluslararası matematik yarışmasına öğrencilerimizin gösterdiği ilgi görmeye değerdi. Bu yıl 6 Mart tarihinde gerçekleşen yarışmada öğrencilerimiz, online olarak dünyanın farklı yerlerinden katılan aynı yaş grubu öğrencilerle yarışma fırsatı yakaladı. Dünya çapında kutlanan 14 Mart Pi gününü okul olarak coşkuyla kutladık.

9 Anaokullarımız - Tuzla Anaokulu Güneş Sınıfı Matematik dersinde görsel alıgımızı geliştirmek amacıyla örneğe bakarak noktaların aynısını tahtaya çizmeye çalıştık. Böylece el-göz koordinasyonu sağlayarak ve dikkat yoğunlaştırarak etkinliğimizi tamamladık. Ardından bu çalışmamızı Temel Dikkat Çalışmaları kitabımızda da tekrarlayarak pekiştirdik. Fen dersimizde Dünyanın İşleyişi disiplinler üstü temasına bağlı olarak mevsimler değiştikçe canlıların da yaşam alanlarının değiştiğini öğrendik. Mevsimlerin bir sistem içinde birbirini takip ettiğini yapılan çalışmalarla pekiştirdik. Bir ağacın dört mevsim boyunca nasıl değiştiğini gösteren bir çalışma yaptık. Sınıfımızda eğlenerek oynadığımız legoları kullanarak bu legoların renkleriyle ABAB ve AABAAB örüntüleri oluşturduk. Matematik kitabımızda bulunan nesneleri doğru olarak sayma çalışmalarını, nesneleri eşleştirme çalışmalarını, yarım-bütün ve az-çok kavram çalışmalarını tamamladık. Okuma-yazmaya hazırlık dersimizde üçüncü grupta bulunan harflerin nasıl ses çıkardığını öğrendik. Bu seslerin yazılışını öğrenmek için kum, tıraş köpüğü, oyun hamuru ve boya kalemlerimizi kullandık.

10 Anaokullarımız - Tuzla Anaokulu Ay Sınıfı Fareler ve İnsanlar Tiyatro Sahnesi nde John Steinbeck in en önemli dünya klasikleri arasında gösterilen kitabı Fareler ve İnsanlar ı 9. sınıf öğrencileri olarak tiyatro sahnesine taşıdık. Burada soyuttan somuta indirgenebilen bir kitap okuma etkinliği ile seyircilerimiz yapıtın ana düşüncesini sahnelenen oyunla yakalamış oldular. Öğrencilerimizin profesyonel oyunculukları bizleri gelecek adına daha da ümitlendirdi. Makası doğru kullanmayı öğrendik. Öğretmenlerimizin bize çizdiği maskelerimizi kendimiz kesip kendimiz süsledik. Ağaçlar nasıl çiçek açıyor, nasıl yapraklarını döküyor isimli drama çalışması yaptık. Çalışmamızı canlandırırken hem eğlendik hem öğrendik. Sayıları öğrendik ve müzik eşliğinde sayıların üzerlerinde dans ettik.

11 Anaokullarımız - Tuzla Anaokulu Bulut Sınıfı Bahçe etkinliğinde çiçeklerin nasıl oluştuklarını, nasıl ekildiklerini ve büyürken nelere ihtiyacı olduğunu deneyerek, gözlemleyerek öğrendik. Okul bahçemizde artık hepimizin birer çiçeği var. Sevgi haftasında sevginin ne kadar önemli olduğunu, çevremizdekilere sevgimizi nasıl gösterebileceğimizi öğrendik. Kendimize sevgi taçları yaptık. Sınıfımıza aldığımız balıkların tüm bakımını üstlendik. Her gün yemlerini biz verdik, öğretmenimiz suyunu değiştirirken onları izledik. Balıklarımızla ilgili öğrenmemiz gereken her şeyi her gün gözlemleyerek öğrendik. Balıklar nasıl yüzer deneyini yaptık. Hem çok eğlendik hem de öğrendiklerimize çok şaşırdık.

12 Anaokullarımız - Ataşehir Anaokulu Güneş Sınıfı Yaparak ve yaşayarak öğrendik. Yaratıcı ve eğlenceli aktivitelerle harfleri öğrendik. Duygusal gelişimimiz için kitaplar önemli. Rehber öğretmenimizle çalışmalarımızı yaptık. İlkokul için hazırız. Matematik ve analitik düşünme becerilerimizi geliştirdik.

13 Anaokullarımız - Ataşehir Anaokulu Ay Sınıfı Oyuncak Müzesi ne gittik. Eski oyuncaklar ile yeni oyuncaklar arasındaki farkı gözlemledik. Özgün bir şekilde örüntüler oluşturduk. Kuşlarımız için yuvalar yaptık. Serbest zaman saatinde tren oynadık. Kitap çalışmalarımızla el-göz koordinasyonlarımızı geliştirdik ve yeni bilgiler öğrendik.

14 Anaokullarımız - Ataşehir Anaokulu Gökkuşağı Sınıfı Partimizde, pastamızı afiyetle yedik. Kurt ve kuzu masalını kuklalarla dramatize ettik. Oyun parkımızda çok eğlendik. Evcilik köşesinde oynarken çok eğlendik. Su altında yaşam proje çalışmamızı yaptık.

15 Anaokullarımız - Dragos Anaokulu Güneş Sınıfı Evler konulu ünitemizde, ev çeşitlerini eski ve yeni olarak grupladık. Eski evler ve yeni evler arasındaki farklılıkları tartıştık. Zaman içinde evlerin değişime uğradıkları sonucuna vardık. Bu zamana kadar öğrendiğimiz harfleri hamurlardan yaptık. Evimizden getirdiğimiz nesneler ve yiyeceklerle sayma, gruplama ve eksiltme-artırma çalışmaları yaptık. Sevgi gününde ailelerimize sevgi kartı çalışması yaptık. İçlerine sevgi sözcükleri yazdık. Şişedeki hava deneyini yaparak boş sandığımız şeylerin içinde hava olduğunu öğrendik.

16 Anaokullarımız - Dragos Anaokulu Ay Sınıfı Bilişsel gelişimimizi desteklemek amacı ile sayı kartları ile nesneleri eşleştirme çalışmaları yaptık. Sihirli kesemizden çıkan rakamları arkadaşlarımıza tanıttıktan sonra, rakam sayısınca kadar nesneyi ortak alana getirerek hep birlikte saydık. Eğlenerek öğrenmeye, öğrendiklerimizi pekiştirmeye devam ediyoruz. Biraz un, su ve tuz Sınıfımızda kendi hamurumuzu oluşturduktan sonra, hamurla birlikte bu zamana kadar öğrendiğimiz sesli harfleri yaptık ve yaparken de küçük kaslarımızın gelişimine katkı sağladık.

17 Anaokullarımız - Dragos Anaokulu Bulut Sınıfı Temamızda yer alan, hayvanlar konusu ile ilgili olarak Ayı Maskemiz adlı etkinliğimizi yaptık. Etkinliğin sonunda dil ve bilişsel gelişimimizi destekleyen hikâye tamamlama çalışmamızı yaptık. Öğrendiğimiz Ormandaki Ayı adlı şarkımız ile birlikte söyleyerek etkinliğimizi sonlandırdık. Çeşitli artık materyalleri kullanarak, kendi arabamızı oluşturduk. Sim, pul, düğme, pamuk vb. malzemelerle yaratıcılığımızı da kullanarak arabamızı renklendirdik. Bu etkinliği tamamlarken hem neler yapabileceğimizi keşfettik, hem de büyük bir keyif aldık.

18 Okan Koleji İlkokulu - 1. Sınıflar DİKKAT KESİLDİK! Oynayarak eğlenmenin ve düşünmenin keyfini yaşadık. SAYILAR ELLERİMİZDE Toplama işleminde verilmeyeni bulmaya çalışırken fasulyeler ve çubuklar bize yardımcı oldu.

19 Okan Koleji İlkokulu - 1. Sınıflar 1B LİSELİ ABLA VE AĞABEYLERİYLE Liseli abla ve ağabeylerimizle ilk kez birlikte ders işlemenin keyfine vardık. Mikroskopla tanıştık. Mikroskopla canlıları inceledik. Fen dersinin yaşamımız için ne kadar önemli olduğunu kavradık. GRUP ÇALIŞMASI YAPTIK Toplama işleminde daha yapacak çok işimiz var. Grup çalışması yaparak verilmeyen toplananları bulmaya çalıştık. Bİlİm Şenlİğİ Bilim Şenliği sayesinde çok değişik ve güncel bilgiler öğrendik. Biz de hemen büyüyüp bu deneyleri yapmak için sabırsızlanıyoruz. Zaman Su Gİbİ Akıyor Zaman su gibi akıyor. Biz de zamanı daha iyi takip edebilmek için saatleri öğrendik. Bir günümüzü nasıl planlayacağımızı artık biliyoruz. Saat Yapıyoruz Kendi saatlerimizi oluşturduk. Akrep ve yelkovanlarımızla yeni saatlerimiz çok güzel oldu.

20 Okan Koleji İlkokulu - 1. Sınıflar Öğrenciler ile spelling bee yarışmasından çok keyif aldık. Bu yarışmada İngilizceyi ne kadar çok sevdiğimizi öğrendik. Yeni golf sahamızda oynamanın keyfini yaşadık. Matematiksel kavramları tanımayı, kullanmamayı, ilişkileri fark edip düşünmeyi ve akıl kullanmayı öğrendik. Kendimizi ifade etme ünitemizde hayal gücümüzü kullanarak eğlendik, duygu ve düşüncelerimizi ifade ederek çalışmalarımızı sınıfımızda sergiledik. Bahara hazırlık yaparak anaokulu bahçemizde çiçeklerimizi toprağa ektik.

21 Okan Koleji İlkokulu - 2. Sınıflar Pİzzalar Meyveler Ve Matematİk Matematik çalışmalarımızda iştah açıcı materyallerimizle kesirlerde bütün yarım - çeyrek kavramlarını öğrendik. Yıl yaşında olduğumuzu düşünerek bu günden o güne neler yaşayabileceğimizi tahmin ettik ve kendi yaşam hikâyelerimizi oluşturduk. Aİle tarihçelerimiz Aile tarihçelerimizi etkileyen seyahat ve göçleri incelerken soy ağaçlarımızı oluşturduk

22 Okan Koleji İlkokulu - 3. Sınıflar Kendİ Şİİrlerİmİzİ Yazdık 3. sınıflar olarak Kendimizi İfade Etme Yollarımız adlı PYP teması doğrultusunda Şiir ünitesini işlerken beyin fırtınası yaparak şiir yazma tekniklerini belirledik. Bu teknikleri uygulayarak kendi şiirlerimizi yazdık. Tonlama, vurgulama ve dramatize etmeye özen göstererek ve tüm iletişim becerilerimizi sergileyerek sınıf arkadaşlarımıza okuduk. Şiirlerimizi inceleyerek aralarındaki farklılıkları ve benzerlikleri belirledik.

23 Okan Koleji İlkokulu - 4. Sınıflar CANLANDIRMA HAZIRLIYORUZ 4. sınıflar olarak Kendimizi İfade Etme Yollarımız PYP teması altında Sanat ünitesini işlerken 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni için bir piyes yazdık, sahneledik ve oynadık. DENEY YAPIYORUZ 4. sınıflar olarak Fen ve Teknoloji dersinde Hareket ve Kuvvet ünitesini işlerken Temas Gerektirmeyen Kuvvet olarak mıknatısları tanıdık.

24 Uygulamalı Dersler HAYALLERİMİZ RENGÂRENK Minik eller olarak bu dönem, natürmort çalışmaları, tebrik kartı tasarımları, akrilik boya çalışmaları ve imgesel çalışmalarla hayal dünyamızın zenginliklerini sunmaya devam ettik. SANATTA ÜÇÜNCÜ BOYUTTAYIZ Görsel Sanatlar derslerimizde, seramik hamuru ve kil çalışmalarına da yer vererek üç boyutlu çalışmalar gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz, sanat tarihindeki önemli ressamların biyografilerini ve eserlerini tanıtan ders etkinlikleri almanın yanında, röprodüksiyon çalışmaları ile eser inceleme teknikleri hakkında önemli doneler kazandılar. SANAT KULÜBÜ PALET BAŞINDA Okan Sanat Kulübü olarak eğlenceli grup çalışmaları, farklı malzeme ve tekniklerle imgesel çalışmalar ve modern tasarımlarla okulumuz iç ve dış mekânını renklendirmeye devam ettik. TEKNOLOJİ İLE SANATI BULUŞTURDUK 6 ve 7. sınıflar olarak yapım kuşağı aşamasında, araştırma sonuçlarını göz önüne alarak gerçekleştireceğimiz, tasarımın yapısını ve özelliklerini belirleyerek paylaşımlarda bulunduk. Teknoloji içerikli tasarımlarımızı hızla yıl sonundaki sergiye hazırlamaya devam ettik.

25 Uygulamalı Dersler OKUL DUVARLARIMIZ SANATLA DOLU Lise seçmeli resim sınıfı öğrencileri olarak renkler, notalar ve enstrümanlar konulu çalışmalarımızı tamamlayarak ilk olarak okul ortamında çalışmalarımızı sergiye sunduk. Yıl sonu sergilerinin hazırlığına devam eden sanat gönüllüleri özelliğimizle, bu dönem perspektif çalışmaları, renk armonileri ve sanat eseri inceleme çalışmalarına devam ettik. İmgesel çalışmalar ve farklı kompozisyonlar ile resim yarışmalarına hazırlandık. ŞARKILARI FARKLI OYUNLARLA ÖĞRENİRKEN ÇOK EĞLENDİK Anaokulu müzik derslerimizde, kimi zaman penguen, kimi zaman rüzgâr, kimi zaman ise bir trenin vagonu olduk. Müzikteki kazanımlarımızı, çok eğlenerek edinmeye devam ettik, zaman zaman da birbirimize mini konserler verdik. MÜZİĞİN BÜYÜLÜ DÜNYASINI KEŞFETMEK İlkokuldaki müzik derslerinde yaptığımız ezgisel ve ritimsel çalışmalarda, öğrenciler olarak aktif katılım gösterip enstrüman çalma becerilerimizi geliştirdik. TÖREN VE GÖSTERİLER İÇİN HAZIRLIKLARIMIZ HIZ KAZANDI Ortaokuldaki müzik derslerinde, solfej ve ritim çalışmalarının yanı sıra bu dönem gerçekleştireceğimiz gösterilerde söyleyeceğimiz koro şarkılarını çalışmaya ve provalarını yapmaya başladık.

26 Uygulamalı Dersler MÜZİKALLER SÖYLÜYORUZ Lise seçmeli müzik öğrencilerimiz ile Les Miserables, Fiddler On The Roof gibi dünyaca ünlü Broadway müzikallerinden bölümleri ve çeşitli tarzlarda şarkıları çok sesli çalışmaların yanı sıra müziği oluşturan temel teorik kavramları öğrenmeyi, aktif uygulamalarla gerçekleştirdik. BİZ ZORU SEVERİZ Anaokulundaki öğrencilerimiz ile Beden Eğitimi dersinde denge, tramplen ve trambolini, renkli topları artık çok daha iyi kullanıp, yeni ve başkalarına göre çok zor hareketleri keyifli bir şekilde yaptık. HER HAFTA BİR BAŞKA GÜZEL Beden Eğitimi derslerinde jimnastikten basketbola, hentboldan yüzme stillerine kadar her hafta yeni ve farklı eğlenceli çalışmalar yaptık. TAKIM RUHUNU YAŞAMAK Hentbolu, voleybolu, basketbolu kurallarına göre öğrenip bir takım ruhunu yaşayarak oynamanın keyfini yaşadık. Bunun yanı sıra yüzme dersindeki yüzme yarışmalarımız ise çok çekişmeli geçti.

27 Uygulamalı Dersler KIYASIYA YARIŞTIK VE EĞLENDİK Lise öğrencileri ile derslerde ve basketbol antrenman saatlerinde çok çekişmeli basketbol maçları, 3 sayı atışı ve trambolinden smaç basma yarışmaları ile farklı ve eğlenceli çalışmalar yaptık. OYUNLARLA EĞLENMEYE, SÜRPRİZLERLE ANNELERİ ŞAŞIRTMAYA HAZIRIZ Anaokullarında küçük ve orta gruptaki öğrencilerimizle Anneler Günü ne sürprizler hazırlarken drama derslerinde çeşitli oyunlarla eğlenmeye devam ettik. HAYALLERİMİZLE BULUŞUYORUZ Masallardan, hikâyelerden, şarkılardan, şiirlerden seçmelerle drama kulübümüz devam ediyor. MİNİK BABETLER EGZERSİZDE Anaokulları ile sene başından bu yana teknik hareketleri pekiştirerek klasik balenin temel adımlarını atmış bulunduk. Senenin sonunda öğrendiklerimizi sahnede sunmak üzere sürekli olarak sahne çalışmalarımız ve provalarımız sürmektedir. Sene sonunda öğrendiklerimizi sahnede sunmanın heyecanıyla sahne çalışmalarımızı ve provalarımızı sıklaştırdık

28 Uygulamalı Dersler SAHNEYE HAZIRIZ İlkokul 1 ve 2. sınıf kulüp öğrencilerimizle teknik bale egzersizlerini yılın ortasına kadar tamamlayıp daha sonra sene sonu için gösteri hazırlıkları ve prova dönemine geçiş yaptık. Kostümlerin hazırlık süreci ve yoğun sahne provaları sene sonuna kadar devam edecek. Sene başından yarıyıl zamanına kadar birçok dans kültürünü inceledik. Vücutlarımızı daha esnek ve beden dilini en iyi şeklide anlatmanın püf noktalarını öğrendik. Yoğun bir şekilde sene sonunda sahneye koyacağımız gösteri hazırlıklarımız devam ediyor. OKANLI GOLFÇÜLER SAHADA Golf derslerimizde, küçük yaşlar için temel golf teknikleri ile başlayıp snag golf, short golf, kurallar, golfün tarihçesi ve etiket kurallarını öğrendik. Bununla birlikte fitness ve jimnastik çalışmalarımızı da golf programımız dahilinde gerçekleştirdik. Uygulanan golf programı Türkiye de bir pilot uygulama olup uzun dönem hedefleri milli takımlar seviyesinde golf oynayan sporcular yetiştirmekte. Programın ilk günden itibaren destekleyici olan Spencer Henderson ile golf çalışmalarımız devam etmekte. SATRANÇ HEM EĞLENDİRİYOR HEM GELİŞTİRİYOR Tüm sınıflar olarak taktik satranç temaları ve strateji planlama konularında çoklu çalışmalar yaptık. Böylece bir dönemden beri eğitimini aldığımız satrancın çok zevkli ve kolay öğrenilebilir bir spor olduğunu tecrübelerimizle kavradık. OKAN KOLEJİ SATRANÇ TAKIMI KURULUYOR Satranç öğrencilerimizden bir grupla turnuvalara katılmak üzere bir takım kurduk. Oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçen seçmelerde oluşan takımımızla iddialı bir ekip olduk. OKUL TURNUVASI BAŞLIYOR Bu yıl 2.si gerçekleşecek olan Okan Koleji Okul Şampiyonası için sınıf içi elemelere katıldık. Heyecanlı müsabakalar bizi bekliyor. MAT-RANÇ KONSEPTİYLE ÇOKLU ZEKÂ ÖRNEĞİ 1. sınıflar olarak mat-ranç konsepti kullanarak matematik dersi ile doğru orantıda sayı sayma, toplama, çıkarma işlemlerini çözmede çok önemli destek aldık. Matematik dersini satranç yaklaşımıyla daha iyi öğrendik.

29 Sayısal Bölümü 5. SINIFLAR Yaşamımızdaki elektriği keşfettik Fen bilimleri dersinde elektrik devreleri kurduk. Kontrollü deneyler yaparak bilimsel deneylerdeki değişkenleri kavradık. Elektrik devresindeki lambaların parlaklıklarına nelerin etki ettiğini gözlemledik. Elektrikli ev aletlerinin nasıl çalıştığını keşfettik. Kütüphane-Bilişim Teknolojileri ortak çalışması 5-A sınıfı ile teknolojiyi kullanarak sevilen ve beğenilen bir kitabı önermek, kitap önerisiyle okuma kültürü ile sevgisini paylaşmak ve pekiştirmek adına kitap broşürleri hazırladık. Robot Kulübü Çocuklara bilim ve teknolojiyi sevdirmeye yönelik, öğretici bir serüven yaşatmak, Robot Kulübü programının misyonunu oluşturur. Robot kulübü farklı konularda, çocukların kendi teori ve çözüm yollarını hayata geçirmelerine imkân sağlar. Robot Kulübü öğrencileri ile önce tasarladığımız, sonra hangi mekanizmaların olması gerektiğine karar verdiğimiz Android işlemcili mobil cihazlar üzerinden hareket kontrolü sağlanan golf oynayan robotlar hazırladık.

30 Sayısal Bölüm BİLİM KULÜBÜ Bilim Kulübü öğrencileriyle elektriklenme olayını öğrendik. Balonların saçlarımızı çekmesiyle ve yapışıp düşmemesiyle ilginç görüntüler elde ettik. DENEYLER Yaşantı izli öğrenmenin bilinciyle, deneyler yaparak konularımızı işledik. 6-A sınıfı ile elektrik devreleri kurduk, ampullerin parlaklıklarını artırdık, reostanın ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını öğrendik. İskeletimizin kısımlarını ve kaslarımızın çalışma prensiplerini öğrendik. 7-A sınıfı ile basit makineler yaptık, mancınıkla hedefi vurduk. Seri-paralel bağlı devreler kurduk, elektroskopun ne olduğunu öğrendik. Elementleri inceledik ve günlük yaşamdaki kullanım alanlarını öğrendik. PROJELERİMİZ SUNUMA HAZIR Fen Bilimleri dersinde hazırladığımız proje sunumlarımız için panolar hazırladık. Projelerimizden bir kaçı, 6-A sınıfı için:. Senin yüzün-benim yüzüm. Bitki; su mu, süt mü ister?

31 Sayısal Bölüm 7-A sınıfı için:. Renk körlüğü testleri. Atıklardan hiç element oyunu gördün mü? Proje hazırlayarak proje hazırlama basamaklarını ve sunum yaparak sunum becerilerini kullanmayı öğrendik. 7-A sınıfı öğrencilerinden Mina ÖZTÜRK ve Sıla BOYRAZ ile Matematik dalında Bilim Olimpiyatlarına katıldık. ÜÇ BOYUTLU DERSLER Lise öğrencilerimizle fizik, kimya, biyoloji ve matematik derslerimizi, 3D sinema teknolojisi kullanılarak hazırlanan görüntülerle öğrendik. Eğitim, eğlence ve heyecanın yer aldığı, sadece İngilizce içerikli eğitim sistemiyle öğrenme potansiyellerimizi, performanslarımızı ve motivasyonumuzu artırdık. DENEYLER Kimya derslerinde yaptığımız deneylerle kimyasal reaksiyon çeşitlerini öğrendik. Çamaşırların temizlenmesinin bir REDOKS tepkimesi olduğunu öğrendiğimizde çok şaşırdık. WORLD SCIENCE DAY Uluslararası World Science Day yarışmasına katıldık. Tüm dünyadaki yaşıtlarımızla aynı anda sanal ortamda yarışma heyecanı yaşadık.

32 Sayısal Bölüm PROJELERİMİZ SUNUMA HAZIR Kimya dersinde hazırladığımız proje sunumlarımız için panolar hazırladık. Projelerimizden birkaçı:. Çamaşır suyunu değil, boraksı tercih et ki balıklar ölmesin.. Simya veya kimya, tercihini yap.. Ben Mendeleyev olsaydım nasıl periyodik tablo tasarlardım? Proje sunumlarımızda bilgilerimizi paylaştık, yeni bilgiler edindik ve proje hazırlama basamaklarını öğrendik. BİLİM ŞENLİĞİ ÖNCESİ HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Geleneksel Okan Bilim Şenliği nin 2.si için biyoloji dersinde öğrencilerimizle birlikte üç grupta olmak üzere proje hazırladık. 1. Grupta; kan grupları testi, tansiyon ölçümü ve şeker ölçümü yaptık. 2. Grupta; dildeki tat alma bölümlerinin anlaşılması ve kan dolaşımı ile ilgili oyun hazırladık. 3. Grupta; mikroskopla ilgili bilgi anlatarak uygulama çalışması yaptık.

33 Sayısal Bölüm Fizik derslerinde; basit elektronik devrelerin lehimlenmesiyle başlayıp robot yapımına kadar devam eden süreçte, elektronik ve robotiğin temelini, yaparak ve yaşayarak öğrendik. Günümüzde hızla gelişen teknolojiye ayak uydurmak için günlük hayatın problemlerine çözümler sunan yeni fikirler üreterek, çözümün parçası olmaya çalıştık. Mekatronik (Elektronik, robotik, makine ve bilgisayar programcılığı) bölümü ile bir arada oluşan mühendislik bölümlerine ilk adımımızı fizik laboratuvarımızda attık. Fizik derslerimizde basit elektronik devreleri lehimleyerek başladığımız sürecin sonunda, kendi yaptığımız robotlarla yarışmalar düzenledik.

34 Sözel Bölüm Astronotları ve Uzay ı Tanıdık Dünyamız ve uzay ünitesi bağlamında işlediğimiz Türkçe dersinde öğrenciler olarak hazırladığımız slayt sunumlarıyla; uzay, astronotlar, uzayda yaşam hakkında bilgiler edindik. İnsan vücudunun uzayda fiziksel ve biyolojik değişimlere uğrayabildiğini, astronotların elbiselerinin çok pahalı bir malzeme olduğunu ve uzaya fırlatılan ilk uydunun ne olduğunu, uzaya ilk giden kişinin 12 Nisan 1961 tarihinde Vostok 1 adlı uçakla 1 saat 45 dakika yolculukla USSR dan Yuri Gagarin adlı kozmonot olduğunu öğrendik. Münazara 5. sınıflar olarak haftalık yaptığımız münazara maçlarıyla, bilgimizi ve tartışma deneyimizi pekiştirmeye devam ettik. Sınıfta yapılan maçlarda, farklı gruplarla ve birbirimizle maçlar yaparak güncel konular hakkında sıkı bir bilgi birikimine kavuştuk. 6. SINIF Tiyatro Tiyatro çalışmalarına yakın bir ilgi gösteren 6. sınıf öğrencilerimizle okuduğumuz Eyvah Kitap adlı eseri tiyatroya taşıdık. Oyuncu yeteneklerimizle etkili bir çalışma çıkararak kitabın sadece okunduktan sonra raflardaki yerini almasına karşı çıkarak, onu sahnelerde sergileyebileceğimizi gösterdik. Nasrettin Hoca Okulumuzda Nasrettin Hoca metni çerçevesinde okulumuzda Nasrettin Hoca köşesi hazırladık. Fıkralardan oluşturduğumuz skeçlerle Nasrettin Hoca ya hayat verdik. Nasrettin Hoca kostümü giyen arkadaşlarımızla hem güldük hem düşündük.

35 Sözel Bölüm Denemelerle Çanakkale yi Andık Çanakkale Zaferi nin yıl dönümü dolayısıyla duygu ve düşüncelerimizi anlamlı bir savunmanın zaferle sonuçlanan en duygusal en mucizevî savaşını deneme yazılarımızla anlattık. Çanakkale, metrekareye 6 bin merminin düştüğü yerin adıdır. Su ve Şiir 7. sınıf öğrencileri olarak, Türkçe dersi ünite bazlı çalışmada su tüketimine dikkat çekerek farkında olmayan insanlara su israfının ne kadar tehlikeli olduğunu panomuzdaki şiir sergisiyle anlattık. Birbirinden değerli şiirleri kendi özgün üsluplarıyla kaleme alan duyarlı öğrencilerimizi kutlarız. İstanbul ve Çocuk Görselden yaşama adlı köşemizde Galata Köprüsü nde tartısıyla denize bakan bir çocuğun gözünden İstanbul u şiirle ve deneme yazılarıyla yeniden canlandırdık. Sergimiz okul panosunda sergilenmektedir. 5. Sınıf Öğrencilerimizin Sosyal Bilgiler Dersindeki Etkinlikleri Öğrencilerimiz ile buluşlarla teknolojik gelişmeleri ilişkilendirdik. Buluşların ve teknolojik ürünlerin toplum hayatımıza etkilerini tartıştık. Buluş yapanların ve bilim insanlarının ortak özelliklerinin farkına vardık. Bilim ve teknoloji ile ilgili, düzeyine uygun süreli yayınları tanıyarak izlemeye başladık. Kanıtlara dayanarak Atatürk ün bilim ve teknolojiye verdiği önemi kavradık.

36 Sözel Bölüm 6. Sınıf Öğrencilerimizin Sosyal Bilgiler Dersindeki Etkinlikleri Ülkemizin kaynaklarıyla ekonomik faaliyetlerini ilişkilendirerek bunların ülke ekonomisindeki yeri ve önemini değerlendirdik. Vatandaşlık sorumluluğu ve ülke ekonomisine katkısı açısından vergi vermenin gereği ve önemini açıkladık. Doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesinin insan yaşamına etkisini tartıştık. Nitelikli insan gücünün Türkiye ekonomisinin gelişmesindeki rolünü değerlendirip mesleklerin gerektirdiği eğitim, beceri ve kişilik özellikleri araştırdık. 7.Sınıf Öğrencilerimizin Sosyal Bilgiler Dersindeki Etkinlikleri İlk uygarlıkların bilimsel ve teknolojik gelişmelere katkılarını kavradık. Türk ve İslam devletlerinde yetişen bilginlerin bilimsel gelişme sürecine katkılarını değerlendirdik. Rönesans ve Reformla birlikte Avrupa da başlayan gelişmelerinin günümüz bilimsel birikiminin oluşmasına etkilerini tartıştık. Coğrafya dersinde 9-A sınıfı öğrencilerimiz ile afiş hazırladık. Dünyanın Şekli ve Hareketlerini konu alan bu afişlerden en güzelini seçecektik, ancak her biri diğerinden güzel olan bu afişlerde birinciyi seçmek pek de kolay olmadı. 9. Sınıf Öğrencilerimizle Sınıf Çalışmalarımız Öğrencilerimiz ile İslamiyet in doğuşu sırasında dünyanın ve Arap yarımadasının genel durumunu kavradık. Hz. Muhammed in hayatı, faaliyetleri ve İslamiyet in yayılışını değerlendirdik. Dört Halife dönemindeki siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal gelişmeler ile Emevi ve Abbasi devletleri dönemindeki siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal gelişmeleri değerlendirdik.

37 Sözel Bölüm Serbest Kürsü Lise öğrencilerimizle beraber her hafta düzenlediğimiz Serbest Kürsü programıyla bir sanatçımızı Okan Koleji öğrencilerine ve öğretmenlerine tanıttık. Âşık Veysel den Behçet Necatigil e, Orhan Veli den Mehmet Akif Ersoy a, Neyzen Tevfik ten Peyami Safa ya kadar Türk edebiyatına damga vurmuş sanatçıların; kişiliklerini, edebî yönlerini, yaşamlarıyla tüm edebiyat meraklılarına şiirler, yazılar ve şarkılarla tanıtmış olduk. Münazara Şampiyonası Okulumuzda yaptığımız münazara etkinliği çerçevesinde Liselerarası Münazara Şampiyonası nı Okan Koleji Lise Hazırlık Sınıfımız kazandı. Güncel konuları ele aldığımız münazara maçlarında öğrenciler olarak ülkemizi ve dünyamızı ilgilendiren toplumsal konular hakkında hem bilgi edindik hem de sevgili izleyicilerimizi bilgilendirdik. Fareler ve İnsanlar Tiyatro Sahnesi nde John Steinbeck in en önemli dünya klasikleri arasında gösterilen kitabı Fareler ve İnsanlar ı 9. sınıf öğrencileri olarak tiyatro sahnesine taşıdık. Burada soyuttan somuta indirgenebilen bir kitap okuma etkinliği ile seyircilerimiz yapıtın ana düşüncesini sahnelenen oyunla yakalamış oldular. Öğrencilerimizin profesyonel oyunculukları bizleri gelecek adına daha da ümitlendirdi. Lise Öğrencilerimiz Üniversite de Okan Üniversitesi nde Türkçemiz ve Dilin İşlevleri adlı bir seminer veren Dilbilimci-Araştırmacı Beykent Üniversitesi Türk Dili öğretim görevlisi Sayın Yusuf Çotuksöken den dilimizin işlevleri hakkında bilgiler aldık. Burada argo sözcüklerin kaynağından, yanlış kullanılan ifadeler ve kavramlara dair geniş bilgiler aldık. Dilin ulusal kimlik açısından ne kadar değerli olduğunu birinci ağızdan öğrenmiş olduk.

38 Sözel Bölüm 12 Mart İstiklal Marşı nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy 12 Mart 1921 de kabul edilen bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşı nın 92. Kabul yıl dönümünü lise hazırlık sınıfı öğrencileri olarak kutladık. Okul müdürümüz Sayın Cengiz SALDIRANER in açılış konuşmasını yaptığı törende kurtuluş savaşının hangi zor şartlarda kazanıldığını ve Mehmet Akif ERSOY un hangi duygularla bu marşı kaleme aldığını gözlerimiz dolarak, yüreklerimiz coşarak dinledik. Öğrencilerimizin okuduğu şiirler, yaptıkları oratoryo çalışmaları ve birbirinden değerli anlatılarla hem marşımızın öyküsünü hem de Mehmet Akif ERSOY u daha yakından tanımış olduk.

39 Yabancı Diller - Anaokulları / İngilizce Kıyafetlerimizi öğrenirken, öğretmenlerimizin sınıfımıza getirdiği birbirinden komik kıyafetleri giyerek farklı karakterlere girmekten büyük zevk aldık. Hayvanlar ünitemizde renkli hayvan maskeleri yaptık. Farklı hayvanları canlandırarak oyunlar oynadık. Bu renkli paketlerden her birimiz ne çıkacağını çok merak ettik. Bir de açtık ki hepimiz için çok sevimli hayvan kuklaları. Çok mutlu olduk. PYP ünitemiz kapsamında mevsimler ve mevsimlerin değişimi ile oluşan hava değişikliklerini öğrendik.

40 Yabancı Diller - Anaokulları / İngilizce Artık kıyafetlerimizin hepsini tanıdık. Hangi mevsimde hangi kıyafeti giyebileceğimizi öğrendik. Eğlenceli oyunlar ve danslarla geçen İngilizce derslerimizde kitap çalışmalarımıza da ağırlık verdik. Çalışma kitabımızın hava durumu ile ilgili etkinliklerini tamamladıktan sonra, karşılıklı diyaloglar oluşturduk. İngilizce derslerimizin en sevdiğimiz bölümlerinden biri de hikâye zamanı! Her hafta birbirinden heyecanlı ve güzel hikâyeler okuduk. Drama zamanı da eğlenceli etkinliklerimizden biri... Öğrendiklerimizle kelime ve kalıpları, farklı karakterleri canlandırarak pekiştirdik. Her hafta yeni ve eğlenceli oyunlar ile şarkılar öğrenerek dans ettik.

41 Yabancı Diller - Anaokulları / İspanyolca İspanyolca dersinde mevsimleri canlandırıyoruz. Drama ve oyunlarla İspanyolca mevsimleri öğreniyoruz. Biz yaz mevsimiyiz, İspanyolca dersine yaz mevsimini getiriyoruz.

42 Yabancı Diller - Anaokulları / Fransızca Sayıları, önce 1 den 5 e kadar, daha sonra 5 ten 10 a kadar saymayı ve doğru telaffuz etmeyi öğrendik. Mevsimler/Resim çalışması yaptık. Renkli kartonlara mevsim öğelerini çizdik, kestik ve yapıştırarak mevsim hikâyelerimizi oluşturduk.

43 Yabancı Diller - Anaokulları / Rusça Rusça derslerimizde meyveleri tanıdık, renkli meyve kartlarımız ile eğlenceli oyunlar oynadık. Artık Rusçada meslekleri biliyoruz. Meslek önlükleri giyerek drama etkinlikleri yaptık. Hepimiz sırayla farklı meslekleri canlandırmaktan büyük keyif aldık.

44 Yabancı Diller - İlköğretim / İngilizce 5. sınıflarla İngiltere deki St. Edwards CE Primary School dan mektup arkadaşlarımızla tanıştık ve kültürel etkileşimde bulunarak birer dünya vatandaşı olma yolunda İngilizce becerilerimizi geliştirdik. 3. sınıflar ile dünya ülkeleri ile ilgili Weather Report oluşturarak hava durumunu sunduk. 2. sınıflar ile Kendimizi Düzenleme Biçimimiz başlıklı PYP ünitesinde rutin eylemlerimizi saatlerle anlattık. English Fun Clubımızda Scrabble ve çeşitli oyunları oynayarak İngilizceyi eğlenerek öğrendik, kelime bilgimizi genişlettik. Sınıf içinde çeşitli takım çalışmaları ile öğrendiklerimizi pekiştirdik ve öğrenirken eğlendik.

45 Yabancı Diller - İlköğretim / İngilizce 2A/2B SINIFI İLE E-TWINNING SERTİFİKASI ALDIK Okulumuz 2A/B sınıfları için planlanan April weather, rain and sunshine both together isimli hava durumu sunma e-twinning projemiz İngiltere ve Polonya Ulusal Destek Ajansları tarafından onaylandı. Projemizde öğrencilerimiz İstanbul dan hava durumlarını sunarak bu iki ülkedeki arkadaşları ile twinspace portalında paylaşacaklardır. Her ülkeden öğrenciler sınıf ortamında skype aracılığı ile birbirleri ile tanışacak, yabancı dili yaşayarak ve eğlenerek öğreneceklerdir. 1 ve 2. sınıf öğrencilerimiz ile Spelling Bee etkinliğinde eğlenceli vakit geçirdik. İki hafta boyunca minik öğrencilerimizle, heyecanla hazırlandık. Öğrendiğimiz İngilizce kelimelerin harflerini tek tek telaffuz edip doğru kelimeleri söyleyerek hem kelime bilgilerimizi güçlendirdik hem de keyifli anlar yaşadık. 6 ve 7. sınıf öğrencilerimizden oluşan beş grup arasında çekişmeli bir İngilizce Dublaj yarışması (Dubbing Contest) gerçekleştirdik. Öğrencilerimizle yoğun emek harcayarak hazırlandığımız etkinlikte; sinema tarihinin ünlü yapıtlarından görüntüler seçerek başarılı performans sergiledik. İzleyenler kadar yarışmacılarda oldukça eğlendi. Yarışmanın birincisi Puss in Boots-The Three Diablos adlı filme dublaj yapan C. Efe Dağlı, M. Emre Özüak ve Mina Öztürk birinci oldular.

46 Yabancı Diller - İlköğretim / İngilizce Dünya eğitim devi Pearson tarafından çocukları İngilizce kitap okumla alışkanlığı kazandırmak için oluşturulan online kütüphane Bug Club, Okan Koleji nde Türkiye de ilk leri kullanarak eğitim veren Okan Koleji online kütüphanede yer alan modern ve görsel açıdan zengin kitapları, öğrencilerinin dili en üst seviyede kullanmaları ve pedagojik açıdan gelişmeleri için interaktif uygulamalarına eklemiştir. Böylece geleneksel okuma programı çağımıza uygun olarak modernize edilerek çocukların gerçekten seveceği bir aktivite haline getirilmiştir. Genellikle çocuklarımızın okuma alışkanlıklarının yetersiz olduğunu düşündüğümüz bu günlerde, öğrencilerimizin Bug Club sayesinde kitap okumada rekor sayılara ulaşmalarını hedefliyoruz. Sadece okumakla kalmayıp, yeni kelimeler öğrenmelerini, sene içerisinde öğretilen kalıpların pekiştirilmesini ve en önemlisi interaktif ortamda birbirinden renkli hikayeler ve bu hikayelere bağlı alıştırmalar ile hem eğlenmelerini hem de farkında olmadan öğrendiklerini pekiştirmelerine olanak sağlıyoruz. Öğretmenlerimizin öğrencilerimize seviyelerine göre atadıkları kitaplar, onların seviyelerine göre ayrılmakta ve kullanımları titizlikle takip edilmektedir. Bug Club içinde neleri barındırmaktadır? - Oldukça geniş bir veri tabanına sahip olduğundan birçok farklı öğeyi içermektedir. - Kitaplar içerisindeki karakterler, hikayeler akıcı bir yapıya sahiptir böylece okuma alışkanlığı aşılar. - İstenilen birçok farklı seviyede kitap içeriği bulunmaktadır. - Kitap okuma takibi yapılarak gelişim değerlendirmesi yapılabilmekte ve bu değerlendirmeler velilerimiz ile paylaşılmaktadır. - Hem görsel hem de işitsel özellikler içeren bu uygulama, 21. yüzyıl gereklerini ve her şeyin dijitalleştiği dünyada, Okan Koleji nin İngilizce eğitimini standartlar üzerine çıkarmaktadır.

47 Yabancı Diller - İlköğretim / İngilizce 2. sınıflarla konuşma kartlarımızla öğrendiklerimizi konuşarak pekiştirdik ve akıcılık kazandık hem de telaffuzumuzu geliştirdik. Sanat konusunu işlerken atık malzemelerden flüt yaptık. Hem eğlendik hem de flüt sesi eşliğinde yönergeleri uyguladık. Flütlerimizi İngilizce odamızda sergiledik. Öğrencilerimizle Sevgililer Günü etkinlikleri yaptık ve pano hazırladık. My Pet Vet etkinliğimizde evcil hayvanları tanıdık ve bu hayvanları kendi dükkânlarımıza yerleştirdik.

48 Yabancı Diller - İlköğretim / İngilizce Food konusunda kendimiz için yararlı ve zararlı yiyecekleri öğrendik ve bunu bir poster çalışması yaparak anlattık. Sınıflarımızda ilk kitabımız olan Our Discovery Island Starter kitabını bitirirken kahramanımız Waldo ya güle güle dedik. Yüzün bölümlerini ve kişileri fiziksel olarak nasıl tanıtabileceklerini öğrendik. Bunun sonrasında Funny Faces çalışmasında balonlardan kendi karakterlerimizi yaratıp hem birbirleriyle konuşturduk hem de karakterlerini tanıttık. 2. sınıflarımızla aile üyeleri konusunda öğrendiğimiz şarkıları karaoke şeklinde söyleyerek eğlendik. Böylelikle hem telaffuz çalışması yaptık hem de cümle yapılarını tekrarladık. Sinema Günü etkinliklerimizde hem eğlendik hem de telaffuzumun gelişmesi adına dinleme yaptık. Film öncesi ve sonrası yaptığımız çalışmalarla faydalı ve eğlenceli zamanlar geçirdik.

49 Yabancı Diller - İlköğretim / İkinci Diller İspanyolca kelimeleri uygun mevsimlerle eşleştirmeyi öğrendik. En sevdiğimiz mevsimin İspanyolcasını öğrenip resmini çizdik. Mevsimlerle ilgili söylenilen kelimeleri çizip boyadık. Mevsimlerle ilgili İspanyolca etkinlik yaptık. İspanyolca dersinde Paella yapmayı öğrendik.

50 Yabancı Diller - İlköğretim / İkinci Diller Fransızca dersinde Kişilerin tercih ettiklerini (yiyecek-aktivite-spor) listeleme çalışması yaptık. Sınıf içinde arkadaşlarımıza sorarak kitaplarımızdaki tabloları doldurduk. Bu çalışmayı yaparken birbirimize soru sorduk ve kendi zevk ve tercihlerimizi ifade ettik. Fransızca dersinde Sevgi Günü çalışması yaptık, hayatımızda sevdiğimiz şeyleri seviyorum ifadesini kullanarak kartpostallar hazırladık.

51 Yabancı Diller - İlköğretim / İkinci Diller Üniversitede düzenlenen MAslentisa Şenliğine katılarak kışa veda ettik Rus Kültür Merkezi nin Maslenitsa Şenliği nde biz de görev aldık. Rusya yı ve kültürünü daha yakından öğrendik.

52 Yabancı Diller - İlköğretim / İkinci Diller Çince dersimizde kırtasiye çeşitlerinin Çince isimlerini ve mevsimlerin Çince karşılıklarını öğrendik. Çince şarkılar söyledik ve öğrendiğimiz dili pratik ettik.

53 Yabancı Diller - Lise / İngilizce Batı Edebiyatı na Giriş dersimiz çok keyifli geçti. Öykülerde, romanlarda, filmlerde, kısacası sanatın her dalında verilmiş eserlerdeki referansları daha iyi anlayabilmemiz ve geçmişle bağlantı kurabilmemiz için önce mitolojiyi çok iyi öğrenmemiz gerektiğini keşfettik. Bu muhteşem efsaneleri okurken hem çok eğlendik hem de genel kültürümüze çok iyi bir temel attık! 14 Şubat Sevgililer Günü nü, okula getirdiğimiz çikolatalarla kutladık. Tüm gün sevgililer günüyle ilgili metinler okuyup tarihi bilgileri de aldık, Oscar Ödüllerine aday gösterilen ve sevgiyi çok güzel anlatan bir kısa film izleyip tartıştık. Sevdiğimiz her şeyi kocaman bir kalbin üzerine yazıp okul koridoruna astık. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nü çok özel bir şiir dinletisiyle kutladık. Refah seviyesi en yüksek olan ülkeler de dahil, dünyanın her yerinde kadınların gördüğü şiddet, kısıtlama ve haksızlıkların yıllardan beri süregeldiğini öğrendik. Bunlara bir de türlü güçlüklerle karşılaşan kadın sanatçılar ekleniyordu. Seslerini duyurmak için hiçbir zorluktan yılmayan kadın şairleri, muhteşem şiirleriyle andık. İzlediğimiz Büyük Dünya Tarihi adlı belgesel unutulmazdı. Dünya tarihinin bizi en çok etkileyen liderlerini seçerek onlarla ilgili yazılar yazdık ve sohbet ettik. Tanımadığımız, tam olarak bilmediğimiz ne kadar çok kahraman olduğunu öğrendik! İngilizce dersimizde Pablo Picasso nun hayatı ve yaşam hikâyesi üzerinde çalıştık. Kübizm sanatının ne olduğu ve ne şekillerde ifade edildiğini öğrendik. Öğrendiklerimizden yola çıkarak kendi resimlerimizi çizdik ve resimlerde ne anlatmak istediğimizi sınıf ortamında arkadaşlarımızla paylaştık. Bu ayın değerler konusuna ait nezaket ve görgü kuralları kapsamında poster çalışmaları yaptık, sınıfta arkadaşlarımız ile görgü kurallarını tartıştık.

54 Yabancı Diller - Lise / İkinci Diller Fransızca 1. grup fiil çekimlerini öğrendik. Fransızca dersinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü panosu hazırladık. Öğrendiğimiz fiillerle ilgili alıştırmalar yaptık. Rusça dersinde fiillerle ilgili çalışmalar yaptık. İspanyolca dersinde sevgi günü panosu hazırladık. İspanyolca dersinde sınav olduk. Ünlü Türk yemeklerinin isimlerini İspanyolca olarak hazırladık ve sunduk.

55 Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Rehber Öğretmenimiz Gül UYAN ile kardeş okul velilerimize özel Stresle Baş edebilme Yolları seminer çalışmasını yaptık. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik birimimiz tarafından Okan Koleji nin tüm seviyedeki öğrencilerinin ihtiyaçları göz önüne alınarak düzenli rehberlik etkinlikleri yaptık. Ana okullarımızda hikâye okuyup tartıştık ve bilişsel çalışmalar (dikkat, algı vb.) yaptık.

56 Kütüphane - Etkinliklerimiz 49. KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERİ SÖYLEŞİ ORGANİZASYONLARI YAZAR VE SANATÇI EDİZ HUN İLE SÖYLEŞİ/İMZA 49. Kütüphaneler Haftası Kutlamaları kapsamında Çarşamba günü Yazar ve Sanatçı Ediz HUN ile kitabı Yaşat ki Yaşayasın üzerine söyleşi gerçekleştirdik. Lise öğrencilerimiz, öğretmen ve velilerimizin katılımına açık düzenlenen söyleşide keyifli zaman geçirdik. Çevre bilimi, ekolojik denge, tükenen kaynaklar ve canlılar konularında Yazar Ediz Hun dan değerli bilgiler edinerek çevre bilincimizi ve duyarlılığımızı pekiştirdik. Söyleşiden, insani değerlerle ve sevginin yapıcılığıyla yaşanabilir ve yaşatılabilir bir dünya mesajı aldık. YAZAR TUNA KİREMİTÇİ İLE SÖYLEŞİ/İMZA Çarşamba günü Yazar Tuna Kiremitçi ile kitabı Gönül Meselesi üzerine öğrenci, öğretmen ve velilerimizin katılımıyla söyleşi düzenledik. Yazar Tuna Kiremitçi, katılımcılara kitabından çeşitli anekdotlar anlattı. Yazarın paylaşımı üzerine öğrencilerimizle fikir alış-verişi yaptık. Edebiyatın yaşantımızda yeri, kitabın okurlara kattığı değerlerle ilgili yazarın güçlü anlatımıyla çarpıcı mesajlar aldık. YAZAR GÜLSÜM CENGİZ İLE SÖYLEŞİ/İMZA Perşembe günü Yazar Gülsüm Cengiz ile kitapları ve çocuk edebiyatı üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Yazara kitaplarıyla ilgili sorular sorduk. Bizimle paylaştığı değerli bilgileri ve anlattığı güzel hikâyeleri ilgiyle dinledik. Söyleşi sonunda daha önceden temin ettiğimiz yazara ait kitaplar için imza aldık.

57 Kütüphane - Başarılarımız KİTAP ÖDÜLLERİ Öğrencilerimizin kütüphane kullanımları ve kitap okuma kültürünü pekiştirmek amacıyla aylık periyotlarda gerçekleştirilen Kitap Kurdu yarışmasında ödül kazanan öğrencilerimizi tebrik ederiz. *Mart 2013 Kitap Kurtları (İlkokul) 1. Deniz Bandak (4B) 2. Esma Çolakoğlu (2B) 3. Gökay Ankay (3A) *Mart 2013 Kitap Kurtları (Orta Okul) 1. Ece Arslan (6A) 2.Yiğit Ali Savaş (7A) 3.Barış Örnek (5A)

58 Kütüphane - Kütüphaneler Haftası Yazısı Kütüphaneler Haftası Eğitimin, bilimin, sanatın kısacası insanlığın temeli kitaba dayanır. Bu nedenle kitapsız bir dünya asla düşünülmemeli, düşünülemez. İnsanlar için bu kadar değerli olan kitaplar kütüphanelerde korunur ve araştırmacıların, öğrencilerin, tüm insanların hizmetine sunulur. Kuşkusuz çoğu kişinin kendi evinde kitaplığı vardır ama buradan sadece kendisi ve yakınları, tanıdıkları yararlanabilir. Oysa kütüphanelerden çok geniş kitlelerin yararlanma olanağı vardır. Kütüphaneler eski çağlardan beri insanlığın hizmetindedir. Eldeki bilgilere göre ilk kütüphane, Asurlular zamanında kurulmuştur. Osmanlı imparatorluğu döneminde de kitaba ve kütüphaneye önem verilmiştir. Kütüphane kültürü eski çağlardan günümüze gelişerek ulaşmıştır. Yaşadığımız yüzyıl bilgi, ilerleme dönemidir, kitaplar bilime ve aydınlığa giden yoldur. Günümüzde teknolojik gelişmelere paralel olarak uygarlık her alanda büyük ilerleme kaydetmiştir. Radyo, televizyon, bilgisayar, internet gibi iletişim ve bilgilenme araçları çok gelişmiştir. Ne kadar gelişse, yaygınlaşsa da bunların hiçbirisi kitabın yerini tutamaz. Zaten dünyanın en gelişmiş ülkelerinde kitaba, kütüphaneye olan ilginin azalmaması, hatta artması bunun kanıtıdır. Bu gerçeğin bilincindeki Türk Kütüphaneciler Derneği nin girişimleriyle, 1964 ten bu yana Mart ayının son pazartesi günü başlayan haftası Kütüphaneler Haftası olarak değerlendirilmektedir. Haftanın amacı öğrencilerde, gençlerde ve yetişkinlerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini pekiştirmek, kitaplarla kurulan bilgi ve sevgi bağını güçlendirmektir. Okulumuzdaki Kütüphaneler Haftası Etkinlikleri Mart 2013 boyunca çeşitli yazar söyleşisi, okuma aktiviteleri ve kitap konulu ödüllü kısa metrajlı animasyon gösterimi gibi aktivitelerle kutlanmıştır.

59 Geleceği Yetiştirenler Kulübü Etkinlikleri Dr. Erdal Atabek ile Çocuk ve Ergen Psikolojisi Semineri Büyük İlgi Gördü Geleceği Yetiştirenler Kulübü seminerlerimiz, Dr. Erdal Atabek in verdiği Ergen ve Çocuk Psikolojisi semineri ile devam etti. Çocuklarımıza iyi bir eğitim ve sorumluluk bilinci yanında, sevgi ve saygıyı da öğretmemiz gerektiğini belirten Atabek, yeni neslin teknoloji içerisinde doğduğunu, doğadan uzaklaştığını ve bunun çocuklarımız için büyük bir kayıp olduğunu anlattı. Çocuklarımızı kendi ideallerimiz yönünde değil, kendi isteklerini başarmaları için motive etmemiz gerektiğini örneklerle anlatan Atabek, yapıcı ve motive edici konuşmaların başarının en büyük destekçisi olduğunu ve ailelerin bunu çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurarak yapmaları gerektiğini ifade etti. kolay iletişim kurabilen insanların olacağını, bizim de çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren evrensel kültür değerlerini öğretmemiz ve bu bilinci oluşturmamız gerektiğini söyledi. Okan Koleji misyonunundan çok etkilendiğini, doğa içerisinde bulunan bu kampüsün öğrenciler için büyük bir fırsat olduğunu ve öğrencilere global bir vizyon kazandırıldığını, bu sayede çocuklarımızın kişiliğinin gelişiminde büyük ve doğru adımlar atıldığını görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Seminere büyük ilgi gösteren katılımcılarımız, konusunda duayen olan Dr. Erdal Atabek in konuşmasından çok etkilendiklerini ve bilgilendiklerini belirttiler. Globalleşen dünya düzeninde, geleceğin insanının dünya kültürünü bilen, birden fazla dil konuşup

60 Geleceği Yetiştirenler Kulübü Etkinlikleri Servet Gülsün Şirin ile Ergenlerle İletişim Semineri Okan Üniversitesi Tanıtım Müdürü ve Rehberlik Koordinatörü Sn. Servet Gülsün Şirin in 16 Mart Cumartesi günü verdiği seminerde, katılımcılarımıza Ergenlerle İletişim konusunda aydınlatıcı bilgiler verildi. Bu dönemde gençlerin yaşadığı en önemli sorununun aileleri tarafından anlaşılamamak olduğunu belirten Gülsün Şirin, anne ve babaların çocukları kendi istediklerinden farklı alanlara yönlendirmesinin asıl sorun olduğunu, potansiyelleri üzerinde talepte bulunmaları, akran ve diğer arkadaşları ile kıyas yapmanın bu sorunları derinleştirdiğini anlattı. Bu dönemdeki gençlerin gelişimlerinde bir gruba aitlik, modelleme ihtiyacı düşünceleri ifade etme isteğinin baskın ve kilit noktalar olduğunu ekleyen Gülsün Şirin, kendini tanımaya çalışan gençlere bu dönemde ailelerin tutarlı, eleştirilerinde kişiliğe ve davranışlara odaklı olmadan yaklaşımlarda bulunmalarını telkinledi. Çocuklarımızın her şeyden önce arkadaşa değil anne ve babaya ihtiyaçları olduğunu ekleyen Servet Gülsün Şirin, seminer sonunda katılımcılara çocuklarımızı doğru dinlememizi, doğru iletişim kurmamızı ve yaklaşmamız gerektiğini, bu sayede bir birey olarak çocuklarımızın bu psikolojik geçiş dönemini rahat geçebileceklerini belirtti. Yaklaşık 1 saat süren seminerden oldukça faydalandıklarını dile getiren katılımcılar, bu tür eğitimlerin öğrencilerin sağlıklı gelişimine büyük katkı sağladığını kaydettiler.

61

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER ARALIK 2014 Sevgili Veliler; Bizler Aralık ayını da dolu dolu yaşadık. Önemli gün ve haftaları büyük bir coşku, sevinçle yaşadık. Sınıf içi etkinliklerimize tüm çocuklarımız keyifle katıldılar. Etkinliklerimizle

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

lkokul Eğitim Koordinatörü

lkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ. Sevgili Velilerimiz,

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ. Sevgili Velilerimiz, Sevgili Velilerimiz, Bizler çocuklarımızla birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nı okulumuzda coşkuyla kutladık. Onlara vatan, millet sevgisini birliği, bütünlüğü yaşlarının alabildiği ölçüde aktarmaya

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta kütüphane etkinlikleri kapsamında karikatürist Turgut Yüksel i konuk ettik. Karikatür atölyesi öğrencilerimizi çok mutlu etti.

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık 2017-09 Şubat 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ Sağlıkla ilgili hizmet veren kurumları ve meslekleri konuştuk. Koku alma deneyi yaptık.

HAYAT BİLGİSİ Sağlıkla ilgili hizmet veren kurumları ve meslekleri konuştuk. Koku alma deneyi yaptık. Değerli velilerimiz, Bu hafta her dersin planlamasında yer alan konuları ele aldık, işledik ve etkinliklerle pekiştirdik. Takvimimizde yer alan, Oyuncak Yap, Mutluluk Kap adlı atık malzemelerle oyuncak

Detaylı

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz.

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz. ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Aralık 2014-23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Kaynaklarımız Üç Kumbara

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Kaynaklarımız Üç Kumbara Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-10 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık.

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık. Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında, disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz,

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık.

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Bu ay mevsimler temamızı işledik. Dört mevsime ait sunumumuzu izleyerek çeşitli paylaşımlarda bulunduk. Kıyafet

Detaylı

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Ayın Kitabı: KÜTÜPHANE

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Ayın Kitabı: KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda. 2018 de güzel günler yaşamayı planlıyoruz hepimiz. Bakalım yeni yıl neler getirecek bize, ailemize

Detaylı

Değerli Velilerimiz, İlkokul Eğitim Koordinatörü

Değerli Velilerimiz, İlkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Güzel dilekler ve hayallerle girilen yeni yılın ilk haftasında derslerin yanı sıra etkinlikler, sınavlar ve uygulamalarımız vardı. Yetenekler Sahnede performans gösterisi için hazırlıklar

Detaylı

BİLMEMİZ GEREKENLER SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

BİLMEMİZ GEREKENLER SINIF İÇİ ETKİNLİKLER Sevgili Velimiz; Okul öncesi eğitimin bir boyutu olan sanat eğitimi içerisinde müzik, çok önemli bir yere sahiptir. Okul öncesi eğitimde müzik eğitiminin amaçları, çocukların bilişsel,duyuşsal, devinişsel

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim - 16 Aralık 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014)

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında

Detaylı

Değerli Velilerimiz,

Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Bu hafta, ATATÜRK HAFTASI için hazırladığımız Şiir Dinletimizi gerçekleştirdik. Ata mızı sevgi ve saygıyla andık, onunla ilgili slayt sunumlar ve videolar izledik. Bir grup arkadaşımız

Detaylı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (11 Mayıs -19 Haziran 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN 2. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. HAYAT BİLGİSİ TÜRKÇE Anlama Akıcı Okuma Söz Varlığı Dilbilgisi Kütüphane MATEMATİK

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. HAYAT BİLGİSİ TÜRKÇE Anlama Akıcı Okuma Söz Varlığı Dilbilgisi Kütüphane MATEMATİK Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık. Pankartlarımızla okul turu yaparak ortaokul ve Liseli

Detaylı

Haftalı NİSAN Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun!

Haftalı NİSAN Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun! K A Y I O K U L L A R I Haftalı 17-21 NİSAN 2017 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı coşkuyla kutladık. Yarının aydınlık geleceği olan

Detaylı

İLKOKUL BÜLTENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ

İLKOKUL BÜLTENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ İLKOKUL BÜLTENİ İLKOKUL BÜLTENİ İL Yıl: 7 Hafta:16 Sayı :15 Bülten Tarihi: 23 Aralık 2016 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ İLKOKUL BÜLTENİ Aralık ayı ara tatilimiz 23 Aralık 2016 Cuma

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (13 Şubat-24 Mart 2017 )

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (13 Şubat-24 Mart 2017 ) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat-24 Mart 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI 23NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI Bitkileri tanıdık. Bitkileri gözlemledik. Bitki türlerini isimlendirdik. Bitkilerin

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Değerli Velilerimiz,

Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık. Pankartlarımızla okul turu yaparak

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Evimiz Yuvamızdır Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası TÜRKÇE Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası 5N 1K KÜTÜPHANE

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Evimiz Yuvamızdır Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası TÜRKÇE Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası 5N 1K KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE En Büyük Takım Bizim Takım Konu ve Ana fikir Basit Türemiş ve Birleşik Kelimeler KÜTÜPHANE

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE En Büyük Takım Bizim Takım Konu ve Ana fikir Basit Türemiş ve Birleşik Kelimeler KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ ANAOKULU SINIF ETKİNLİKLERİ MERKÜR Fen ve Doğa Etkinliği dersinde büyüteçlerle bire bir gözlem yaparak etkinliği tamamladılar.

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta da yeni konular ve etkinliklerle zamanın nasıl geçtiğini fark etmedik. Yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizle oldukça yoğun

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN (28 Ekim 2013-13 Aralık 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim- 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni. Sayı:1 Nisan 2015

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni. Sayı:1 Nisan 2015 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni Sayı:1 Nisan 2015 1 KİTAP VE KÜTÜPHANENİN ÖNEMİ 3 2014-2015 KÜTÜPHANE ORYANTASYONUMUZ 5 KÜTÜPHANEMİZ 8 OKUMA ŞENLİĞİMİZ 10 BRITANNICA ONLINE 12 SEVİM AK

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ TÜRKÇE

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ  TÜRKÇE Değerli Velilerimiz, Bu hafta, planlanan konularımızı kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, sunum ve slaytlardan yararlanarak, bahçedeki yer çizimlerimizi kullanarak işledik. Gelecek hafta ele alacağımız

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Eylül-27 Ekim 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Eylül-27 Ekim 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Eylül-27 Ekim 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu. 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Nisan sayfa. sayfa. sayfa. 15 de. 16 da. 14 de BEDEN EĞİTİMİ MÜZİK PDR

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu. 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Nisan sayfa. sayfa. sayfa. 15 de. 16 da. 14 de BEDEN EĞİTİMİ MÜZİK PDR ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu Nisan 2016 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni sayfa 15 de BEDEN EĞİTİMİ sayfa 14 de MÜZİK sayfa 16 da PDR Öğrencilerimizle birlikte güzel bir bahar ayını tamamladık. Pek çok çalışmayı

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (28 EKİM -13 ARALIK 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz ikinci temamıza ait bilgiler,

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER Sevgili Velimiz Mercanlar Sınıfı olarak Aralık ayında Duyu organlarımız, vücut organlarımız ve sevgi konusu üzerine ağırlık verdik. Bu konularla ilgili bol bol çalışmalar yaptık. Sevginin hayatımızda çok

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim- 16 Aralık 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda de güzel günler yaşamayı planlıyoruz

Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda de güzel günler yaşamayı planlıyoruz Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda. 2018 de güzel günler yaşamayı planlıyoruz hepimiz. Bakalım yeni yıl neler getirecek bize, ailemize

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim - 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ. (13 Şubat- 24 Mart 2017)

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ. (13 Şubat- 24 Mart 2017) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6 haftada

Detaylı

YILMAZ HAYAT BİLGİSİ:

YILMAZ HAYAT BİLGİSİ: Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda. 2018 de güzel günler yaşamayı planlıyoruz hepimiz. Bakalım yeni yıl neler getirecek bize, ailemize

Detaylı

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (9 EYLÜL-25 EKİM 2013) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili

Detaylı

Eylemlerimiz, dünyanın doğal döngüleri ile bağlantılıdır.

Eylemlerimiz, dünyanın doğal döngüleri ile bağlantılıdır. 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Şubat-31 Mart 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Kızılay Haftası nın önemini ve Türk Kızılay Derneği nin çalışma alanlarını öğrendik. Haftanın anlam ve önemini anlatan sınıf içi panomuzu oluşturduk.

Kızılay Haftası nın önemini ve Türk Kızılay Derneği nin çalışma alanlarını öğrendik. Haftanın anlam ve önemini anlatan sınıf içi panomuzu oluşturduk. Değerli Velilerimiz, Bu hafta, ATATÜRK HAFTASI için hazırladığımız Şiir Dinletimizi gerçekleştirdik. Ata mızı sevgi ve saygıyla andık, onunla ilgili slayt sunumlar ve videolar izledik. Bir grup arkadaşımız

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN 2. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim - 16 Aralık 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 20.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 20.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 20.VELİ BÜLTENİ 1 Değerli Velimiz, Eğitim ve öğretim faaliyetlerimiz planlandığı şekilde devam

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? MART AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ PORTFOLYO SUNUMUMUZ SİNEMA ETKİNLİĞİMİZ TİYATRO ETKİNLİĞİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİMİZ MART AYI ECO

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? MART BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ SINIF İÇİ ETKİNLİKLERİMİZ Tohumun büyüme aşamaları proje çalışmamızı tamamladık. SINIF

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Okan Koleji İlkokulu olarak; bu yılı oldukça yoğun geçirdik. Sanat, spor, sosyal etkinlikler ve akademik,açıdan birbirini izleyen birçok çalışma yaptık.

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (10 Eylül-19 Ekim 2018)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (10 Eylül-19 Ekim 2018) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (02 Mayıs -17 Haziran 2016 )

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (02 Mayıs -17 Haziran 2016 ) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (02 Mayıs -17 Haziran 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 2015 MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtlar konusunda neler bildiğimizi akıl haritasında resimledik. Trafik kurallarını ve işaretlerini öğrendik.

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ ARILAR OKULDA! REHBERLİK Oryantasyon haftasında anaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü olarak:

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Anneler Günü Gösterimizi ailelerimize sunduk. *Gösteri sonrasında harika çocuklar Partisi

Detaylı

Değerli Velilerimiz, İlkokul Eğitim Koordinatörü HAYAT BİLGİSİ:

Değerli Velilerimiz, İlkokul Eğitim Koordinatörü HAYAT BİLGİSİ: Değerli Velilerimiz, Güzel dilekler ve hayallerle girilen yeni yılın ilk haftasında derslerin yanı sıra etkinlikler, sınavlar ve uygulamalarımız vardı. Yetenekler Sahnede performans gösterisi için hazırlıklar

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisine Yolculuk TÜRKÇE Karşılaştırma Cümleler Konu Tarama Testini Akıllı Türkçe Atölyem Ayın kitabı: KÜTÜPHANE

HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisine Yolculuk TÜRKÇE Karşılaştırma Cümleler Konu Tarama Testini Akıllı Türkçe Atölyem Ayın kitabı: KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, Güzel dilekler ve hayallerle girilen yeni yılın ilk haftasında derslerin yanı sıra etkinlikler, sınavlar ve uygulamalarımız vardı. Yetenekler Sahnede performans gösterisi için hazırlıklar

Detaylı

Adres: Akçay Mahallesi Yarbaşı Sokak No:13 Kızılcahamam/ANKARA Tel: 0312 736 10 66 Fax:0312 736 63 17

Adres: Akçay Mahallesi Yarbaşı Sokak No:13 Kızılcahamam/ANKARA Tel: 0312 736 10 66 Fax:0312 736 63 17 MERHABA Bizler Halide Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Anaokululumuzda gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizi sizlerle paylaşmak istedik.okulumuz Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tam gün eğitim

Detaylı

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz,

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. 10 Aralık - 18

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şekli ile oyun etkinliklerine yer verdik. 1-10 arası rakamları tanıma ve 1-5 arası sayıları

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

geliştirmemize yardımcı olur.

geliştirmemize yardımcı olur. 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Dünyanın hareketlerinin yaşam üzerine etkisi vardır.

Dünyanın hareketlerinin yaşam üzerine etkisi vardır. 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (12 Şubat - 23 Mart 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Oyuncak Yap, Mutluluk Kap Enerji Tasarrufu haftasın OGİS Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Erk in Gizli Hazineler KÜTÜPHANE

Oyuncak Yap, Mutluluk Kap Enerji Tasarrufu haftasın OGİS Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Erk in Gizli Hazineler KÜTÜPHANE Değerli velilerimiz, Bu hafta her dersin planlamasında yer alan konuları ele aldık, işledik ve etkinliklerle pekiştirdik. Takvimimizde yer alan, Oyuncak Yap, Mutluluk Kap adlı atık malzemelerle oyuncak

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ. Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord.

HAYAT BİLGİSİ. Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık. Pankartlarımızla okul turu yaparak ortaokul ve Liseli

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER Değerli Velilerimiz; Çocuklarımızın sosyalleşmeye başladıkları ilk yer, şüphesiz ailedir. İkinci durak ve en önemli basamak da okul hayatıdır.2014-2015 eğitim ve öğretim yılına Sentez Anaokulu olarak heyecanlı

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (12 Şubat-23 Mart 2018 )

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (12 Şubat-23 Mart 2018 ) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (12 Şubat-23 Mart 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Bu ay mevsimler temamızı işledik. Kış mevsimine ait sunumumuzu izleyerek çeşitli paylaşımlarda bulunduk. Kıyafet

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (26 Mart - 04 Mayıs 2018 )

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (26 Mart - 04 Mayıs 2018 ) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (26 Mart - 04 Mayıs 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Ne ekersen onu biçersin. Karaca ile Yürüyen Köşk KÜTÜPHANE

Nükhet YILMAZ  TÜRKÇE Ne ekersen onu biçersin. Karaca ile Yürüyen Köşk KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, Bu hafta, planlanan konularımızı kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, sunum ve slaytlardan yararlanarak, bahçedeki yer çizimlerimizi kullanarak işledik. Gelecek hafta ele alacağımız

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ Sevgili Velimiz; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi nin kapılarını ilk kez açtığı gün olan 23 Nisan ı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN (28 Ekim 2013-13 Aralık 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Ocak-11 Mart 2016 )

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Ocak-11 Mart 2016 ) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Ocak-11 Mart 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nı kutladık. Halk ekmek fabrikası gezisine katıldık. TÜRKÇE * Dilbilgisi:

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nı kutladık. Halk ekmek fabrikası gezisine katıldık. TÜRKÇE * Dilbilgisi: Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 )

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Ocak-11 Mart 2016 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Ocak-11 Mart 2016 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Ocak-11 Mart 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta kütüphane etkinlikleri kapsamında karikatürist Turgut Yüksel i konuk ettik. Karikatür atölyesi öğrencilerimizi çok mutlu etti.

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN (28 Ekim 2013-13 Aralık 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Öğrencilerimiz kendilerini tanıtan oyuncaklar, giysiler, sevdiği eşyalarını anlatarak paylaşımlarda bulundular. Öğrenciler

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU MART AYI BÜLTENİ

EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU MART AYI BÜLTENİ 2012 2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU MART AYI BÜLTENİ MART AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Bitkileri tanıdık. Bitkileri gözlemledik. Bitki türlerini isimlendirdik. Bitkilerin birer canlı olduğunu

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında

Detaylı

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ORYANTASYON ETKİNLİKLERİMİZ BAHÇE ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ FEN

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sayın Velilerimiz merhabalar, Okan Koleji İlkokulu olarak; Mayıs ve Haziran aylarında planlanan konuları işldik ve belirlenen etkinlikleri gerçekleştirdik.

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim- 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

16 KASIM Ekim 2018

16 KASIM Ekim 2018 16 KASIM 2018 05 Ekim 2018 Merhaba Sevgili velilerimiz, Kasım ayının ortalarına geldik, kış varlığını iyice hissettiriyor artık. Çocuklarımız sabahın erken saatlerinde evden çıktıkları için mutlaka palto

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta da yeni konular ve etkinliklerle zamanın nasıl geçtiğini fark etmedik. Yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizle oldukça yoğun

Detaylı

Eylemlerimiz, genellikle dünyanın doğal döngüleri ile bağlantılıdır.

Eylemlerimiz, genellikle dünyanın doğal döngüleri ile bağlantılıdır. 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (16 Şubat-27 Mart 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ Sevgili Velimiz; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi nin kapılarını ilk kez açtığı gün olan 23 Nisan ı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI EKİM AYI BÜLTENİMİZ

KELEBEKLER SINIFI EKİM AYI BÜLTENİMİZ KELEBEKLER SINIFI EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ DUVARI YÜZME ETKİNLİĞİMİZ SİNEMA GÜNÜMÜZ TİYATRO ETKİNLİĞİMİZ EKİM

Detaylı

ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2013 2014

ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2013 2014 ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2013 2014 SEVGİ GÜLEN DİŞLER SÜT Sevgi nedir? Sevgini nasıl gösterirsin? Birinin seni sevdiğini nasıl anlarsın? Kendimde en çok sevdiğim şeyler. Arı grubu neleri seviyor? Arkadaşına

Detaylı