ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ HAZIRLIK OKULU ORYANTASYON SUNUMU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ HAZIRLIK OKULU ORYANTASYON SUNUMU"

Transkript

1 ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ HAZIRLIK OKULU ORYANTASYON SUNUMU

2 İÇERİK 1. Hazırlık Sınıfı ve Önemi 2. Genel Okul ve Sınıf Kuralları 3. Hazırlık Kitaplarının Tanıtımı ve Online Ödevler 4. Sınıf Geçme Sistemi 5. Sosyal Etkinlikler ve Öğrenci Kulüpleri

3 1- HAZIRLIK SINIFI VE ÖNEMİ

4 Niçin İngilizce? Uluslar arası bilim dili olarak İngilizce Akademik hayat Kariyer Hazırlık Okullarında İngilizce Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hazırlık Okulu nda İngilizce Öğretimi İngilizceyi Öğrenmeyi Öğrenme Bağımlı Öğrenmeden Bağımsız Öğrenmeye

5 Niçin İngilizce Hazırlık Sınıfı? Bölümlerde öğretim dili İngilizce olan derslerde başarı sağlayacak bir İngilizce seviyesini yakalamak İngilizce makaleler ve kitaplar okuyup anlayabilmek Dersleri İngilizce olarak dinleyip anlayabilmek, not alabilmek Ara ve yıl sonu sınavlarında İngilizce sorulara yazılı olarak cevap verebilmek Derslerde diğer öğrenciler ve öğretim görevlileri ile karşılıklı İngilizce iletişim kurabilmek için

6 2- GENEL OKUL VE SINIF KURALLARI

7 1. DERSE GİRİŞ ÇIKIŞ Öğrenciler derslere giriş-çıkış saatlerine mutlaka uymalıdır. Sadece sabah sınıflarında öğrencinin geçerli bir mazereti olması koşuluyla ilk derse 5 dakika geç girme esnekliği vardır. Öğretim elemanının derse geç kalan öğrenciyi derse almama yetkisi vardır. Ders saatleri 45 dakikadır. Dersler arasında dinlenmek için 10 dakikalık aralar verilir. Blok ders yapılamaz, yapılması teklif edilemez.

8 2. DERS ESNASINDA Öğrenciler derse kitap, defter, kalem vs. tam olarak gelmelidir. Ders esnasında cep telefonu, müzik çalar, kulaklık vs. kesinlikle kullanılmamalıdır. Öğretim elemanının uygun ve gerekli gördüğü durumlarda, cep telefonu eğitim amaçlı olarak, öğretim elemanının izin verdiği sürece öğrenci tarafından kullanılabilir.

9 2. DERS ESNASINDA Öğrencilerin dersliklere su haricinde yiyecek ve içecek getirmemeleri gerekmektedir. Dersin düzenini bozacak davranışlardan kaçınılmalıdır.

10 3. DEVAM ZORUNLULUĞU Yabancı dil hazırlık sınıfında derslere devam zorunludur. Öğrenciler bulundukları her düzeyin derslerine %80 den az olmamak üzere devam etmekle yükümlüdür. Her düzeyde öğrencilerin toplam ders saatinin %20 si kadar devamsızlık hakkı bulunmaktadır. Devamsızlık saatleri her düzeyin toplam ders saatine göre değişiklik göstermektedir.

11 3. DEVAM ZORUNLULUĞU Güz dönemi ve bahar dönemi yapılan YDMS de devam edilen düzeylerdeki toplam devamsızlıklara bakılır. Güz dönemi YDMS de (Muafiyet sınavı) 2, bahar dönemi YDMS de 4 düzeyin toplam devamsızlık oranlarının %20 yi aşması durumunda ilgili öğrenci YDMS ye alınmaz. Ağustos ve Eylül sınavları için bu durum geçerli değildir.

12 3. DEVAM ZORUNLULUĞU Devam şartını yerine getirmeyen öğrenciler başarısız sayılır ve ilgili düzeyi tekrar eder. Raporlar kur devamsızlıklarından düşülmemektedir. Sadece vize ve final sınavlarında mazeret olarak kabul edilebilir ve öğrenciler telafi sınavına girebilirler. Kurdaki devamsızlık sınırını aşan öğrenciler kurun final sınavına alınmaz ve devamsız sayılarak düzey tekrarı yaparlar.

13 3. DEVAM ZORUNLULUĞU Herhangi bir nedenle derse girmeyen öğrenci yoklamalarda yok gösterilir. Derslere devam öğretim elemanları tarafından her saat yapılan yoklamalarla saptanır. Sınıftaki öğretim elemanının öğrencilere izin verme yetkisi yoktur. Her öğrenci kendi devamsızlık kaydını tutmakla yükümlüdür.

14 Düzeylerin ders saatine göre devamsızlık sınırları DEVAMSIZLIK SAATLERİ DÜZEYLER HAFTALIK DERS SAATİ MAKSİMUM SINIR A / A B / B C / C DÜZEY TOPLAM 144 KARMA EĞİTİM GRUPLARI DEVAMSIZLIK SAATLERİ HAFTALIK DERS SAATİ BLA BLB / BLB BLC / BLC DÜZEY TOPLAM 48 MAKSİMUM SINIR

15 4. DİSİPLİN CEZALARI Kurallara ve talimatlara uymayan ya da güçlük çıkaran öğrencilere ilişkin disiplin işlemi başlatmak tümüyle öğretim elemanının yetkisindedir. Bu ve ders düzenini bozan benzeri durumlarda üniversitenin belirlemiş olduğu disiplin cezaları yönetmeliği uygulanır.

16 5. KOPYA DURUMU Kopya durumlarında, sınav notu olarak öğrenciye sıfır vermek veya gerekli gördüğü kadar bir not azaltması yapmak veya öğrenciye ilişkin disiplin işlemi yapmak öğretim elemanının yetkisindedir.

17 6. ÖĞRETİM ELEMANI DERSE GELMEZSE Öğretim elemanı derse gelmediği zaman, o sınıfa başka bir yedek öğretim elemanı sağlanmaya çalışılacaktır. Yoklama yedek öğretim elemanı tarafından alınır.

18 Mevzuat ve okul yönetmeliğiyle ilgili detaylı bilgi için okulumuzun internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

19 3- DERS KİTAPLARININ TANITIMI VE ONLINE ÖDEVLER

20 KİTAPLAR: A Level (23 hours): (A,A+,B,B+) A+ Level (23 hours): (A+,B,B+,C) B Level (21 hours): (B,B+,C,C+) B+ Level (21 hours): (B+,C,C+,C++) -Speak Out Starter -Language Leader Elementary -Language Leader Pre-Int. -Language Leader Int. -My Grammar Lab A1/A2 -Academic Writing Series 1,2,3 -Reading Explorer 1,2 -Readers -Language Leader Elementary -Language Leader Pre-Int. -Language Leader Int. -Language Leader Upper-Int. -My Grammar Lab A1/A2, B1/B2 -Academic Writing Series 2,3 -Reading Explorer 1,2 -Readers -Language Leader Pre-Int. -Language Leader Pre-Int. -Language Leader Upper-Int. -Collins IELTS Reading B2 -Collins IELTS Listening B2 -My Grammar Lab A1/A2, B1/B2 -Academic Writing Series 2,3,4 -Reading Explorer 1,2,3 -Practice Exams -Readers -Language Leader Int. -Language Leader Upper-Int. -Collins IELTS Reading B2 -Collins IELTS Listening B2 -My Grammar Lab B1/B2 -Academic Writing Series 3,4 -Reading Explorer 2,3 -Practice Exams -Readers

21 SPEAKOUT 1-2 (STARTER) Temel düzey öğrencileri 8 hafta süresince bu ders kitabıyla eğitim görecektir. Kitap toplam 10 üniteden oluşmaktadır.

22 LANGUAGE LEADER Bu seri, akademik İngilizce öğretimi açısından yeterli görüldüğü için kitapta dört temel dil becerisi (dinleme, okuma, yazma, konuşma) bir bütün olarak sunulduğu için ve Avrupa Yabancı Diller Ortak Çerçevesi yle paralel bir kitap olması nedeniyle tercih edilmiştir. Bu serinin dört kitabı A+, B, B+ ve C düzeylerinde okutulacaktır.

23 READING EXPLORER (1-2 FIRST EDITION) (READING ) Bu serinin kitapları okuma becerisini destekleme amacıyla seçilmiştir. Öğrencilerin ilgilerini çekecek farklı konularda okuma parçaları ve alıştırmalar sunmaktadır.

24 MY GRAMMAR LAB Bu seri, ders kitaplarını dil bilgisi açısından ekstra alıştırmalarla desteklemek amacıyla seçilmiştir. Öğrencilerin bireysel çalışmalarına yardımcı olması açısından faydalı olacağı düşünülmektedir.

25 ACADEMIC WRITING SERIES 1, 2, 3, 4 Bu serinin kitapları, cümle düzeyinden, paragraf ve essay (kompozisyon) yazımına kadar tüm yazma becerilerini içerir.

26 COLLINS READING FOR IELTS Bu serinin kitapları C seviyesindeki öğrencilerin okuma becerilerini desteklemek amacıyla seçilmiştir.

27 COLLINS LISTENING FOR IELTS Bu serinin kitapları C seviyesindeki öğrencilerin dinleme becerilerini desteklemek amacıyla seçilmiştir.

28 ONLINE ÖDEVLER Online içerikleri kullanmak için gerekli olan şifreler orijinal kitaplarla beraber yayın evleri tarafından bireysel kullanım için verilmektedir. Bu şifreler özenle saklanmalı ve kesinlikle atılmamalıdır. Speakout, Language Leader ve MyGrammarLab kitaplarının online içerikleri de ders dışı çalışma (ödev) olarak öğrencilere verilecek ve bu çalışma sonuçları öğrencilerin yıl sonu performans notunu da etkileyecektir.

29 ONLINE ÖDEVLER Bu online içeriklere erişim için gerekli bilgiler sınıfların danışman hocaları tarafından verilecektir. Öğrencilerin karşılaştıkları problemler Pearson teknik ekibi ve ilgili öğretim elemanları (IT Koordinatörü) tarafından çözülecektir.

30 4- SINIF GEÇME SİSTEMİ

31 A) Kur Sistemi Ve Düzeyler İngilizce hazırlık sınıfı programına devam edecek öğrencilerin akademik yıl başında yapılan İngilizce Muafiyet Sınavı ve/veya Düzey Belirleme Sınavı sonuçlarına göre yerleştirilecekleri 8 haftalık düzeyler aşağıdaki gibidir. DÜZEYLER TEMEL BAĞIMSIZ ÜST A A+ / BLA+ B / BLB B+ / BLB+ C / BLC C+ / BLC+

32 2) Üst Düzeye Geçme Öğrenciler bir üst düzeyde eğitime devam edebilmek için bulundukları düzey sonunda değerlendirme kriterlerinden en az 59,5 puan toplamalıdırlar. İlgili düzeyin devam şartlarını yerine getirmeyen ve/veya yeterli puanı toplayamayan öğrenciler bulundukları düzeyi tekrar ederler.

33 3) Düzey Tekrar Etme Bulunduğu düzeyde başarısız olan öğrenciler için yeni sınıflar oluşturulur. Düzey tekrarı yapılan sınıflarda farklı kitaplar işlenir. Hazırlık programında ikinci yılına devam eden öğrenciler için online destekli bir karma eğitim programı yürütülmektedir. Bu öğrenciler için de devam zorunluluğu aranmaktadır.

34 B) Hazırlık Sınıfı Değerlendirme Kriterleri Bütün Düzeyler Ara sınavlar 1. Ara sınav %24 2. Ara sınav %40 %64 Haberli/habersiz küçük sınavlar %15 Öğrenci Etkinlik notu Portfolyo %13 On-line ödevler %8 %21 Toplam %100

35 1- Vize (Midterm) İçerik: Okuma, dinleme, yazma, konuşma becerileri dilbilgisi ve kelime bilgisi ölçülür. Bir dönemde dört kez, her düzeyde iki kez uygulanır. Ara sınavın ilk 30 dakikasında sınava girmemiş ve geç kalmış öğrenciler sınava alınmaz.

36 1- Vize (Midterm) Ara sınavların yapıldığı günler ders işlenmez. Değerlendirilmiş Ara Sınav kağıtları öğrencilere incelemeleri için geri verilir. Öğrenciler sınav kağıtlarını verildiği ders saatinde inceleyip çıkabilecek anlaşmazlıkları öğretim elemanı ile çözümlerler.

37 1- Vize (Midterm) Anlaşmazlık durumunda, öğrenciler itirazlarını sınav sonucunun ilanının yapıldığı gün itibariyle en geç beş iş günü içerisinde yazılı olarak Yabancı Diller Yüksekokulu yönetimine iletmekle yükümlüdürler.

38 1- Vize (Midterm) Devlet hastanesi veya üniversite hastanesi tarafından verilen en az 5 günlük doktor raporu, ya da resmi olarak belgelenmiş geçerli bir mazereti bulunmaksızın Ara Sınava girmeyen veya raporu olduğu halde raporun bitiş tarihinden sonraki bir hafta içerisinde raporları YDY sekreterliğine ulaşmamış olan öğrenciler, söz konusu sınavdan "0" (sıfır) alırlar. Mazereti geçerli sayılan öğrencilere dönem sonunda önceden duyurulan bir tarihte telafi sınavı verilir. Telafi sınavının telafisi yoktur.

39 Vize ve Muafiyet sınavı örneklerine okulun internet sitesinden kolaylıkla ulaşılabilir.

40 2- Küçük Sınavlar (Quiz) Küçük sınav tarihleri vize tarihleriyle birlikte kurun ilk haftasında duyurulur. Bu sınavların süresi genellikle yarım saati geçmez. Haberli küçük sınavlar ise önceden duyuruldukları günün herhangi bir ders saati içinde uygulanır. Küçük sınavlar yalnızca o anda derste olan öğrencilere verilir. Sınavın başlamasını takip eden beş dakika içinde sınava girmeyip geç kalan öğrenciler sınava alınmaz.

41 2- Küçük Sınavlar (Quiz) Küçük sınavların telafisi yoktur. Sağlık Raporları küçük sınavlar için bir mazeret değildir. Milli sporcular veya Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin görevlendirdiği öğrenciler ülkemizi ve/veya üniversitemizi temsil ettikleri etkinlikler sırasında mazeretli sayılır ve bu dönemde verilen küçük sınavlar ortalamalarına katılmaz.

42 3- Öğrenci Etkinlik Notu Öğrenci Etkinlik Notu ilgili öğretim eleman(lar)ı tarafından verilir. Yazılı ödevler, sözlü sunumlar, konuşma becerisi, eleştiri/inceleme ödevleri, öğrenci portfolyosu ve online ödevler gibi öğeler öğrenci etkinlik notunu oluşturur.

43 C) Sınavlar 1) AYBÜ Düzey Belirleme Sınavı (YDDS) Bu sınav öğrencilerin genel İngilizce bilgilerini ölçmek amacıyla yapılır. Öğrencilerin, muafiyet sınavına girebilmeleri için veya hazırlık programına devam etmeleri durumunda uygun düzeye yerleştirilmeleri için bu sınava girmeleri zorunludur. Bu sınavdan 60 ve üzeri puan alanlar muafiyet sınavına girmeye hak kazanırlar. 60 ın altında puan alanlar ise aldıkları puana göre sınıflara yerleştirilirler. 0-39: A (Temel) 79,5-100/100: B (Independent) 39,5-79: A+ (Temel +)

44 C) Sınavlar 2) AYBÜ Yabancı Dil Muafiyet Sınavı (YDMS) Bu sınavdan 70 ve üzeri puan alan öğrenciler hazırlık sınıfından; 80 alan öğrenciler İngilizce 101; 90 ve üzeri alan öğrenciler İngilizce 102 dersinden muaf tutulur. 70 ten düşük puan alan öğrenciler ise puanlarına göre uygun düzeylere yerleştirilirler. Muafiyet sınavları Bahar (Haziran), Güz (Ocak), akademik yıl başında (Eylül) ve Yaz kursu sonunda (Ağustos) yapılır. Yaz döneminde (Ağustos) yapılan YDMS ye ise akademik yıl içinde A+ ve üstü düzeyde başarılı olanlar katılabilir. Bu sınavlar Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından hazırlanır ve uygulanır.

45 Hazırlık Sınıfına Yerleştirme Puan Ve Düzeyleri YDMS Puanı Düzey 49,5-69 Hazırlık sınıfı B+ düzeyi (Bağımsız) 34,5-49 Hazırlık sınıfı B düzeyi (Bağımsız) -34 Hazırlık sınıfı A+/A düzeyi (Temel)

46 EYLÜL YDMS Girebilir Girebilir Girebilir Girebilir Girebilir HANGİ KOŞULLARDA MUAFİYET SINAVINA GİREBİLİRİM? A A+ B B+ C ve üstü OCAK YDMS Giremez Giremez B düzeyini 79,5 ortalamayla tamamlayan öğrenciler girebilir HAZİRAN YDMS Giremez Giremez B düzeyini 79,5 ortalamayla tamamlayan öğrenciler girebilir AĞUSTOS YDMS Giremez A+ düzeyini başarıyla tamamlayan öğrenciler girebilir. B+ düzeyini başarıyla tamamlayan öğrenciler girebilir B+ düzeyini başarıyla tamamlayan öğrenciler girebilir Girebilir Girebilir Girebilir Yıl sonu ve düzey sonu toplam devamsızlık sınırını aşmayan ve bulunduğu kuru başarıyla tamamlayan öğrenciler girebilir Yıl sonu ve düzey sonu toplam devamsızlık sınırını aşmayan ve bulunduğu kuru başarıyla tamamlayan öğrenciler girebilir

47 YIL SONU BAŞARI ORTALAMAMI NASIL HESAPLARIM? Güz ve Bahar YDMS sınavları sonucunda 59,5 ile 69 arasında kalan öğrencilerin YDMS sınav sonucu ile dönem içi Akademik Başarı Notunun ortalaması alınarak notu tekrar hesaplanır. Akademik başarı notu şu şekilde hesaplanır: Sınava girmeden önceki son iki periyodun ortalaması -başarılı ya da başarısız fark etmeksizin- hesaba katılır. Dolayısıyla A+ seviyesiyle hazırlık sınıfına başlayıp 4. periyotta C seviyesine gelmiş bir öğrencinin C düzeyindeki ortalamasının yüksek olması muafiyet sınavından geçme şansını artıracaktır.

48 YIL SONU BAŞARI ORTALAMAMI NASIL HESAPLARIM? - Bahar YDMS için tüm periyotlarda başarılı olunduysa tüm periyotların ortalaması alınır. - Bahar YDMS için en az 3 periyodun ortalamasının alınması zorunludur ve 4. Periyot ortalamaları direk ortalamaya katılır.

49 YIL SONU BAŞARI ORTALAMAMI NASIL HESAPLARIM? Örnekler 1. Periyot (Ocak YDMS mutlaka alınır) 2. Periyot (Ocak YDMS mutlaka alınır) 3. Periyot (Haziran YDMS mutlaka alınır) 4. Periyot (Haziran YDMS mutlaka alınır) Akademik Başarı Notu Ortalaması a) b) (Katılmaz) c) 50 (Katılmaz) d) ,5 e) ,5 f) 50 (Katılmaz) ,6 g) (Katılmaz) ,6

50 Uluslar arası geçerliliği olan İngilizce sınavlarının Senato tarafından kabul edilen AYBU İngilizce Muafiyet Sınavı eşdeğerlilik ve muafiyet puanları YDMS TOEFL IBT PTE Academic IELTS Academic CAE/CPE FCE OTE 89, A A C1 ENG 101 ve 102 den 79, B B - ENG 101 den muaf muaf 69, C C B2 Hazırlık Sınıfından muaf Türkçe Bölüm 34, A2 İNG muaf Geçerlilik Süresi 5 Yıl 2 Yıl 2Yıl 2 Yıl Ömür Boyu Ömür Boyu 5 yıl

51 D) Sınavlarla İlgili Genel Kurallar Sınav sırasında öğretim elemanlarından sorularla ilgili açıklama yapmaları istenemez. Sınav esnasında dinleme bölümü hariç sınıf kapısının açık bulundurulması gerekmektedir. Her sınavdan önce kimlik denetimi yapılır. Sınav sırasında yazılı veya sözlü olarak yardımlaşmak, kopya çekmek veya çekmeye teşebbüs etmek veya sınav sorularını çalmak çok ciddi bir suçtur.

52 D) Sınavlarla İlgili Genel Kurallar Öğretim elemanı kopya çeken öğrenciyi uyarmak zorunda değildir. Öğretim elemanı kopya çeken öğrenciye 0 verme, öğrencinin notunu azaltma ve öğrenci hakkında disiplin işlemlerini başlatma yetkisine sahiptir. Tüm vize, final ve muafiyet sınavlarında dinleme bölümü başladıktan sonra gelen öğrenciler, bu bölümdeki ara gelene kadar sınava giremez. O bölüm değerlendirmeye alınamaz.

53 E) Yaz Kursu Yaz kursu Yabancı Diller Yüksekokulunun belirlediği bir tarihte başlar. Amaç öğrencileri YDMS ye hazırlamaktır. Katılım zorunlu değildir. Yaz kursu sonunda yapılan muafiyet sınavına tüm öğrenciler girebilir.

54 Hazırlık sınıfı kaç kez tekrar edilebilir? Hazırlık sınıfı en fazla iki kez tekrar edilebilir. Eğitim dili İngilizce olan lisans ve lisans üstü programlara kayıtlı tüm öğrenciler muafiyet sınavına girmek ve geçmekle yükümlüdür. Hazırlık programında kayıtlı öğrenciler hazırlık okulunu 2 akademik yılda tamamlamk zorundadır; aksi takdirde bu öğrencilerin okulla ilişikleri kesilir. Muafiyet sınavı bir akademik yılda 4 kez yapılır: Eylül, Ocak, Haziran ve Ağustos. Öğrenciler yalnızca Eylül ayında yapılan sınava 3 akademik yılda 3 kez katılabilirler. Yine de başarısız olan öğrencilerin okulla ilişikleri kesilir. Öğrenciler hazırlık sınıfında başarısız olduğunda, hazırlıktaki ikinci senelerine karma eğitimle devam ederler (12 saat uzaktan-online (blended learning)+ 8 saat sınıf içi eğitim)

55

56 Karma Eğitim Çevrimiçi Kaynaklar (1) Okuma Becerileri (2) Dinleme Becerileri Yüz Yüze / Sınıf içi Çalışmalar (1) Yazma Becerileri (2) Konuşma Becerileri Bu uygulama ile amaçlanan: (1)Bireysel ihtiyaçlara odaklanma (2)Öğrenciye detaylı geri bildirim sunabilme

57 Karma Eğitim Ders Kaynakları (1) Yüz Yüze: Next Generation Grammar Kitapları (2) Yüz Yüze: Yazma ve Okuma Kaynakları (3) Çevrimiçi: Next Generation Grammar Çevrimiçi Ödevler (4) Çevrimiçi: NorthStar Çevrimiçi Ödevler (5) Çevrimiçi: IELTS Lab (B1/B2) Çevrimiçi Ödevler Haftalık Ders Dağılımı Yüz Yüze: 8 saat (4+4) Çevrimiçi: 12 saat

58 Karma Eğitim Hazırlık Sınıfı BLA+/BLB/BLB+/BLC/BLC+ Değerlendirme Kriterleri Çevrimiçi Ödevler: 35% Ürün Dosyası Ödevleri: 10% Ara toplam: 45% Arasınav 1: 15% Arasınav 2: 25% Ara toplam: 40% Küçük Sınavlar: 15% Toplam: 100%

59 Karma Eğitim Çevrimiçi Kaynaklar Next Generation Grammar Kitapları

60 Karma Eğitim Çevrimiçi Kaynaklar NorthStar Kitapları

61 Karma Eğitim Çevrimiçi Kaynaklar IELTS LAB B1/B2

62 Karma Eğitim Yüz Yüze Ders Kaynakları Yazma Kaynakları Örnek

63 Karma Eğitim Yüz Yüze Ders Kaynakları Konuşma Kaynakları Örnek

64 DİLEK VE ŞİKAYETLER Her sınıfın ders danışmanı aynı zamanda öğrencilerin dilek ve şikayetlerini dinlerler. Gerekli görülen durumlarda bu dilek ve şikayetleri ilgili koordinatörlere iletir, sonuçlarını öğrencilerle paylaşırlar. Ayrıca öğrenciler, sınıflarda ve koridorlarda bulunan barkod sistemiyle de dilek ve şikayet formuna kolaylıkla ulaşabilirler. Yine okulun internet sayfası üzerinden de dilek ve şikayet formuna ulaşılabilir.

65 ÖĞRENCİ İŞLERİ ESENBOĞA İLGİLİ GÖREVLİLER GÖREVİ ODA NUMARASI MÜMİN ŞEN MÜGE AKGEDİK CAN ŞİNASİ YAŞAR GÜLBEYAZ ÇOPUR YÜKSEL ÜNALDI Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yardımcısı (İdari) Hazırlık Biriminden Sorumlu Genel Koordinatör Yabancı Diller Yüksekokul Sekreteri Z13 Z11 Z12 C118 C111 FATİH EFE/GÜLLÜ ERGÜL Sekreter C110 BEKİR KABLAN Sekreter C123 SKS Sosyal Etkinlik Ve Kulüpler ULUS

66 AYBU YERLEŞKELERİ ESENBOĞA YILDIRIM BEYAZIT KÜLLİYESİ ÇUBUK MERKEZİ YERLEŞKESİ ETLİK DOĞU KAMPÜSÜ (KEÇİÖREN BELEDİYESİ HAVUZU KOMŞULUĞUNDA) ETLİK BATI KAMPÜSÜ BİLKENT YERLEŞKESİ CİNNAH YERLEŞKESİ İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ SAĞLIK MESLEK YÜKSEKOKULU YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HUKUK FAKÜLTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TIP FAKÜLTESİ TÜRK MUSİKİSİ KONSERVATUARI SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

67 5- SOSYAL ETKİNLİKLER ve ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

68 Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi Öğrenci kulüpleri Spor Turnuvaları İmkanlar Kütüphane Bilgisayar Laboratuvarı Masa tenisi- Bilardo Basketbol- Voleybol Bağımsız Öğrenme Merkezi (BÖM/ILC) Kantin Keçiören Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzu

69 A) Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Bu birimin amacı öğrencilere sağlık, beslenme, psikolojik danışma, kültür ve spor etkinlikleri gibi olanaklar sunmaktır.

70 B) Öğrenci Kulüpleri 1. Sosyal: Sosyal Etkinlik ve Organizasyon Kulübü Uluslararası Öğrenci Topluluğu Düşünce ve Aksiyon Kulübü Hukuk ve Kültür Kulübü Sağlıklı Yaşam Kulübü Genç Girişimciler Kulübü Erasmus Öğrenci Topluluğu İnovasyon ve Liderlik Kulübü Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Kulübü Psikoloji Kulübü Sosyal Sorumluluk Projeleri Topluluğu Türk Dünyası Akraba Toplulukları Kulübü Siyasal Gelişim Kulübü Türk Dünyası Araştırma Topluluğu İnsan Hakları Kulübü Sosyoloji Kulübü İnsan Bilimleri Kulübü İlim ve Medeniyet Kulübü Analitik Kritik Düşünce Kulübü Yönetim ve Bilişim Kariyer Kulübü Sosyal Etkinlik ve Siyasal Araştırmalar Kulübü Engelsiz AYBÜ Kulübü Tarih ve Kültür Toplulukları

71 B) Öğrenci Kulüpleri 2. Kültür ve Sanat: Fotoğrafçılık Kulübü Görsel Sanatlar Kulübü Halk Oyunları Kulübü Müzik Kulübü Tiyatro Kulübü Genç Edebiyatçılar Kulübü 3. Spor: Beşiktaşlılar Kulübü Fenerbahçeliler Kulübü Galatasaraylılar Kulübü Doğa Sporları Kulübü Futbol Kulübü Bisiklet Kulübü

72 B) Öğrenci Kulüpleri 4. Bilim: Bilim ve Teknoloji Kulübü Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğu Türk MSIC-YBU Kulübü Neocortex Kulübü Institute of Electrical and Electronics Engineers Kulübü

73 C) Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi Bu birimin amacı, öğrencilerin akademik, sosyal ve özel hayatlarında yaşadıkları problemlerin üstesinden gelmelerine yardımcı olmak ve öğrencilere stresle başa çıkma yollarını ve problem çözme becerilerini geliştirmeyi öğretmektir. Acil durumlar dışında, birimden yardım almak için randevu alınız. Oturum konuları: Aile ve arkadaş ilişkileri Akademik zorluklar ve endişeler Uyum problemleri Kaygı Depresyon Stres İkilemler ve zor kararlar Madde ve alkol bağımlılığı vs.

74 C) Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi Uzman ve Birim Sorumlusu: Psikolog Burcu KOÇAK Adres: Yabancı Diller Yüksekokulu Gazze Cad. No:1, Ayvalı Mahallesi, Keçiören/Ankara, Türkiye

75 D) Ücretsiz Kurslar Bağlama Kursu Ney Kursu Görsel Sanatlar Kursu Halk Oyunları Kursu Tezhip ve Minyatür Kursu Tiyatro Kursu Türk Ebru Sanatı Kursu

76 E) Sportif Faaliyetler Etlik Yerleşkesine yakın mesafede bulunan olimpik yüzme havuzu imkânlarından da öğrencilerimiz indirimli olarak (%50 indirim) yararlanabilmektedirler. Üniversitemizde basketbol, voleybol, futbol, masa tenisi, dağcılık, atletizm ve oryantiring dallarında çalışmalar sürdürülmekte olup her geçen gün bunların sayısı artmaktadır. Mevcut Olan Takımlarımız Basketbol Erkek (Ünilig) Voleybol Erkek (Ünilig) Voleybol Bayan Futbol Erkek Masa Tenisi Erkek Masa Tenisi Kız Halk Oyunları (Kafkas ekibi) Atletizm (Ferdi)

77 F) Engelsiz AYBÜ Birimi Birim, 17. Yükseköğretim Kurumları Özürlüler Danışma ve Koordinasyon Yönetmeliği nde belirtildiği üzere, özürlü öğrencilerin akademik, araç-gereç, idari, fiziksel, barınma, sosyal ve benzeri alanlarla ilgili ihtiyaçlarını tespit etmek ve bu ihtiyaçların karşılanması için yapılması gerekenleri belirleyip, yapılacak çalışmaları planlamak, uygulamak, geliştirmek ve yapılan çalışmaların sonuçlarını değerlendirmek üzere, Mediko-Sosyal Sağlık, Kültür ve Spor İşleri Daire Başkanlığı na bağlı olarak hizmet vermektedir.

78 G) Uluslararası Öğrenciler Çalışmalarınızla ilgili danışmak istediğiniz bir konu olduğunda Yabancı Diller Yüksekokulu Koordinatörüyle iletişime geçiniz (Etlik Yerleşkesi, Doğu Kampüsü 1. Kat, C118) Öğrenci İşleri Ofisi akademik olmayan tüm sorunlarınızla ilgili olarak size gerekli bilgi ve yönlendirmeyi sağlayacaktır (Ulus)

79 AYBU ve Pearson Akreditasyonu 2010 yılında kurulmasından bu yana Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu dil eğitimi alanında yüksek standartlara ulaşmayı amaç edinmiştir. Bu çalışmanın sonucunda 2014 yılında Yüksekokulumuz Pearson akreditasyonu almıştır yılında bir kez daha Pearson akreditasyonu almaktan gurur duymaktayız. Pearson akreditasyonuyla YDY daki eğitim sistemimizin ve eğitimde bütün süreçlerimizin uluslararası kalite standartlarında olduğu onaylanmıştır.

80 AVRUPA DİL PORTFOLYOSU VE ADÖÇ

81 AVRUPA DİL PORTFOLYOSU VE ADÖÇ Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı (ADÖÇ), yabancı dil öğretimi ve öğrenme düzeyleri için bir göstergeler tablosunu ve geçerliliği onaylanmış dil yeterliliği ölçütlerini içerir. ADÖÇ ün temel amacı, yabancı dil öğretimini üç temel felsefeye dayandırmaktadır. Bunlar; Öğrenen Özerkliği, Kendini Değerlendirme ve Kültürel Çeşitlilik olarak sıralanabilir. Bu üç temel felsefeye dayalı olarak ayrıca, üç ana bölümden oluşan Avrupa Dil Portfolyosu (European Language Portfolio) geliştirilmiş, ADÖÇ ün felsefesinin tüm ülkelerde aynı biçimde hayata geçirilmesi ve uygulamalara bir standart getirilmesi somut biçimde sağlanmaya çalışılmıştır. Avrupa Dil Portfolyosu'nda 6 dil düzeyi (A1,A2,B1,B2,C1,C2) bulunmaktadır. Avrupa Dil Portfolyosu Düzey Değerlendirme (Sınıf çalışması) (BKZ: Öğrenci el kitabı Düzey Değerlendirmesi- Sayfa 18)

82 ÖĞRENCİ İLETİŞİM LİSTESİ Okulun ilk haftası tüm öğrencilerin, geçerli bir adresi ve cep telefonu numaralarını danışman öğretim elemanına vermeleri gerekmektedir. Öğrenci iletişim listesi, ilerleyen zamanlarda danışman öğretim elemanının önemli ve acil durumlarda öğrencilerle hızlıca iletişime geçebilmesi açısından oldukça önemlidir.

83 Bu oryantasyon dosyasına okulumuzun internet sayfasından ulaşmak mümkündür.

84 İYİ BİR YIL GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE..

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI PROGRAMI ÖĞRETİM - ÖĞRENİM YÖNERGESİ

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI PROGRAMI ÖĞRETİM - ÖĞRENİM YÖNERGESİ YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI PROGRAMI ÖĞRETİM - ÖĞRENİM YÖNERGESİ MADDE 1- YBU Yabancı Dil Düzey Belirleme Sınavı (YDDS) ve YBU Yabancı Dil Muafiyet Sınavı (YDMS)

Detaylı

Öğretim-Öğrenim Yönergesi

Öğretim-Öğrenim Yönergesi Öğretim-Öğrenim Yönergesi 2012 2013 Öğretim-Öğrenim Yılı Öğrenci Kılavuzu 1 Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Hazırlık Yılı Programı Öğretim - Öğrenim Yönergesi MADDE 1- (1) Öğrencilerin

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU Hazırlık Sınıfı Programı Öğretim - Öğrenim Yönergesi MADDE 1- Yabancı Dil Düzey Belirleme Sınavı (YDDS) ve YBU Yabancı Dil Sınavı (YDMS) (1) Yabancı

Detaylı

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ HAZIRLIK OKULU ORYANTASYON SUNUMU

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ HAZIRLIK OKULU ORYANTASYON SUNUMU ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ HAZIRLIK OKULU ORYANTASYON SUNUMU İÇERİK 1. Hazırlık Sınıfı ve Önemi 2. Genel Okul ve Sınıf Kuralları 3. Hazırlık Kitaplarının Tanıtımı ve Online Ödevler 4. Sınıf Geçme

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU Hazırlık Sınıfı Programı Öğretim - Öğrenim Yönergesi MADDE 1- YBU Yabancı Dil Düzey Belirleme Sınavı (YDDS) ve YBU Yabancı Dil Muafiyet Sınavı (YDMS)

Detaylı

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU Tanımlar ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU Madde 1- (1) Bu Yönergede geçen; Hazırlık Sınıfı Programı Öğretim - Öğrenim ve Sınav Yönergesi a) Kısmen yabancı dil eğitimi: Programda

Detaylı

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU Madde 1- (1) Bu Yönergede geçen; ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU Hazırlık Sınıfı Programı Öğretim - Öğrenim Yönergesi a) Kısmen yabancı dil eğitimi: Programda verilen derslerin

Detaylı

K T Ü Y D Y O KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON PROGRAMI

K T Ü Y D Y O KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON PROGRAMI K T Ü Y D Y O KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017-18 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON PROGRAMI A1 ELEMENTARY A2 PRE-INTERMEDIATE B1 INTERMEDIATE B1+ UP-INT (ISTEĞE BAĞLI) 1. KUR

Detaylı

K T Ü Y D Y O KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON PROGRAMI

K T Ü Y D Y O KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON PROGRAMI K T Ü Y D Y O KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2018-19 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON PROGRAMI A1 ELEMENTARY A2 PRE-INTERMEDIATE B1 INTERMEDIATE B1+ UP-INT (ISTEĞE BAĞLI) 1. KUR

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

HİTİT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ HİTİT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Hitit Üniversitesine

Detaylı

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Alanya Alaaddin

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı Çukurova Üniversitesine bağlı lisans

Detaylı

KARŞILAŞTIRMA CETVELİ BAYBURT EĞİTİM FAKÜLTESİ ZORUNLU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

KARŞILAŞTIRMA CETVELİ BAYBURT EĞİTİM FAKÜLTESİ ZORUNLU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK KARŞILAŞTIRMA CETVELİ BAYBURT EĞİTİM FAKÜLTESİ ZORUNLU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK ESKİ ŞEKLİ YENİ ŞEKLİ Amaç Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin

Detaylı

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU Gaziantep Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokuluna hoşgeldiniz. İÇERİK KAYIT VE GRUPLANDIRMA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNETMELİKLER ÖNEMLİ TAVSİYELER ÖĞRENCİ İŞLERİ SAYFASI AKADEMİK

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Dayanak ve Kapsam

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Dayanak ve Kapsam YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Dayanak ve Kapsam Dayanak Madde 1 (1) Bu yönerge 06/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Kanunun 14 üncü, 20 nci,

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU (ELS) EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ (Senato: 2016/9 14/07/2016) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU (ELS) EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ (Senato: 2016/9 14/07/2016) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU (ELS) EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ (Senato: 2016/9 14/07/2016) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, TED Üniversitesi nin

Detaylı

İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ

İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ KAYIT KABUL (1) Üniversitenin zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı olan lisans diploma programlarına yerleştirilen

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Bursa Teknik Üniversitesi

Detaylı

T.C. İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ (Yüksekokul Kurulu nun 20.06.2017 tarih ve 73 sayılı kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFLARI YÖNERGESİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönerge nin amacı ve kapsamı Bartın Üniversitesi

Detaylı

YÖNETMELİK KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI

YÖNETMELİK KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI 31 Temmuz 2011 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28011 Kocaeli Üniversitesinden: YÖNETMELİK KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİMİ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİMİ HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİMİ ÖĞRENCİ EL KİTAPÇIĞI 2018-2019 Bu el kitapçığı, Harran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu nun Temel İngilizce Birimi tarafından

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Türk Hava Kurumu

Detaylı

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KİTAPÇIĞI

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KİTAPÇIĞI YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KİTAPÇIĞI Bu kitapçığın kapsamındaki kural, yönetmelik ve uygulamalar Yabancı Diller Yüksekokulu yönetimi tarafından öğrencilere resmen duyurulmuş kabul edilir. Sevgili

Detaylı

1. Eğitim süresi ne kadar? İngilizce Hazırlık Programında eğitim süresi 2 dönem yani bir akademik yıldır.

1. Eğitim süresi ne kadar? İngilizce Hazırlık Programında eğitim süresi 2 dönem yani bir akademik yıldır. İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI Sevgili Öğrencilerimiz, Bu kitapçık, İstinye Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü İngilizce Hazırlık

Detaylı

11. İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

11. İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ AMAÇ 11. İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan ön lisans

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Uygulama Esasları Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı, Dokuz Eylül Üniversitesine

Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Uygulama Esasları Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı, Dokuz Eylül Üniversitesine Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Uygulama Esasları Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı, Dokuz Eylül Üniversitesine bağlı fakülte, yüksekokul ve enstitülerin Yabancı Diller

Detaylı

YABANCI DİLLER MERKEZİ ÖĞRETİM DİLİ İNGİLİZCE OLAN BÖLÜMLER İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR

YABANCI DİLLER MERKEZİ ÖĞRETİM DİLİ İNGİLİZCE OLAN BÖLÜMLER İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR YABANCI DİLLER MERKEZİ ÖĞRETİM DİLİ İNGİLİZCE OLAN BÖLÜMLER İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR 1. İstanbul Kültür Üniversitesi nde okumaya hak kazandım. İngilizce Hazırlık Programı

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ HAZIRLIK SINIFI YÖNETMELİĞİ

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ HAZIRLIK SINIFI YÖNETMELİĞİ KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ HAZIRLIK SINIFI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı ve kapsamı; Kastamonu Üniversitesi

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ ING 160 GRUBU 2012 2013 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ ING 160 GRUBU 2012 2013 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ ING 160 GRUBU 2012 2013 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI 1. YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2012 2013 AKADEMİK TAKVİMİ

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNGİLİZCE HAZIRLIK ÖĞRETİMİ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNGİLİZCE HAZIRLIK ÖĞRETİMİ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNGİLİZCE HAZIRLIK ÖĞRETİMİ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI Bu el kitapçığı, Harran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu

Detaylı

T.C. HAKKÂRİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İSTEĞE BAĞLI YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM - ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. HAKKÂRİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İSTEĞE BAĞLI YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM - ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. HAKKÂRİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İSTEĞE BAĞLI YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM - ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ (Senato Tarihi: 19/12/2012 Senato Sayısı: 2012/9) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Fatih Sultan Mehmet

Detaylı

Yabancı Dil Hazırlık Kitapçığı

Yabancı Dil Hazırlık Kitapçığı Yabancı Dil Hazırlık Kitapçığı Yüksekokulumuz, küreselleşen dünyada, kültürlerarası iletişimi gerçekleştiren yabancı dil eğitimini sunar. İÇİNDEKİLER Yabancı Dil Eğitim Sınavı Yarıyıl Sistemi (İngilizce

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2017 KAYIT VE BİLGİLENDİRME KILAVUZU

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2017 KAYIT VE BİLGİLENDİRME KILAVUZU YABANCI DİL DERSLERİ MUAFİYET SINAVI Yabancı Dil Dersleri Muafiyet Sınavı, Bursa Teknik Üniversitesi 1.Sınıf öğrencilerinin sorumlu oldukları İngilizce derslerinden muaf olmalarına yönelik bir sınavdır.

Detaylı

YTÜ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

YTÜ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Sayfa 1/9 BİRİNCİ BÖLÜM DAYANAK ve KAPSAM DAYANAK Madde 1 Bu yönerge 06/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Kanunun 14 üncü, 20 nci, 21 inci, 49 uncu maddeleri ile 04/12/2008-27074 ve 28/06/2009-27272 sayılı

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI AĞUSTOS-2015 1 Yüksekokulumuz Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde

Detaylı

ÖNSÖZ PROGRAM HAKKINDA GENEL BİLGİ AKDEMİK TAKVİM İNGİLİZCE SINAV TÜRLERİ HAZIRLIK PROGRAMI DÜİYES HAZIRLIK PROGRAMI DETAYLARI

ÖNSÖZ PROGRAM HAKKINDA GENEL BİLGİ AKDEMİK TAKVİM İNGİLİZCE SINAV TÜRLERİ HAZIRLIK PROGRAMI DÜİYES HAZIRLIK PROGRAMI DETAYLARI İçindekiler İngilizce Hazırlık Programı 4 ÖNSÖZ 5 PROGRAM HAKKINDA GENEL BİLGİ 6 AKDEMİK TAKVİM 8 İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI 10 SINAV TÜRLERİ 12 DÜİYES 14 HAZIRLIK PROGRAMI DETAYLARI Sevgili öğrenciler,

Detaylı

TOROS ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK OKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

TOROS ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK OKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ TOROS ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK OKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ (Kabulü: 11/12/2012 tarih ve 14/1 sayılı Senato Kararı) (Güncelleme: 27/09/2016 tarih ve 5/32 sayılı Senato Kararı) BİRİNCİ

Detaylı

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı; Abdullah Gül

Detaylı

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ DİL HAZIRLIK EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ DİL HAZIRLIK EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ DİL HAZIRLIK EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1.Bu Yönetmeliğin amacı, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi

Detaylı

Senato Karar Tarihi / No: /8 Revizyon Senato K.T. / No: /22

Senato Karar Tarihi / No: /8 Revizyon Senato K.T. / No: /22 TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI VE LİSANS PROGRAMLARINDA SUNULAN İNGİLİZCE DERSLERİ EĞİTİM-ÖĞRETİM ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MEB YLSY PROJESİ DİL KURSU BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI 2015-2016

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MEB YLSY PROJESİ DİL KURSU BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI 2015-2016 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MEB YLSY PROJESİ DİL KURSU BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI 2015-2016 1 Dokuz Eylül Üniverstesi Yabancı Diller Yüksekokulu na Hoşgeldiniz! İçindekiler 1. Giriş

Detaylı

NİĞDE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

NİĞDE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ NİĞDE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Niğde Üniversitesi

Detaylı

YÖNETMELİK. Trakya Üniversitesinden: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Trakya Üniversitesinden: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 13 Nisan 2009 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27199 YÖNETMELİK Trakya Üniversitesinden: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

TRABZON ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU TANITIM 23 EYLÜL 2016

TRABZON ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU TANITIM 23 EYLÜL 2016 TRABZON ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU TANITIM 23 EYLÜL 2016 OKUL YERLEŞİM ALANI Okulumuz idari bina, akademik bina ve dersliklerin bulunduğu bina olmak üzere 3 binadan oluşmaktadır. Okulumuzda

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; Nevşehir Hacı

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI VE YABANCI DİL DERSLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI VE YABANCI DİL DERSLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI VE YABANCI DİL DERSLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu Yönergenin amacı, T.C. Maltepe Üniversitesinin

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ. Amaç, Kapsam ve Dayanak

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ. Amaç, Kapsam ve Dayanak T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1-(1) Bu yönergenin amacı, Ege Üniversitesinde yabancı dil öğretiminin amaç, kapsam, uygulama ve değerlendirme

Detaylı

08 09/07/ /1 1. Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mehmet Bakır Başkanlığında toplandı.

08 09/07/ /1 1. Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mehmet Bakır Başkanlığında toplandı. 08 09/07/2008 2008/1 1 Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mehmet Bakır Başkanlığında toplandı. Karar No 1- Cumhuriyet Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği nin

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

EGE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak EGE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Ege Üniversitesi nde yabancı dil öğretiminin amaç, kapsam, uygulama ve değerlendirme

Detaylı

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Kadir Has Üniversitesi Yabancı

Detaylı

ydyo.beun.edu.tr BEU Duyuru Grubu www.facebook.com/groups/1558636941035101

ydyo.beun.edu.tr BEU Duyuru Grubu www.facebook.com/groups/1558636941035101 ydyo.beun.edu.tr BEU Duyuru Grubu www.facebook.com/groups/1558636941035101 HOŞGELDİNİZ Hoşgeldiniz Genel Bilgiler Akademik Takvim Eğitim İncirharmanı Yerleşkesi Binamız Ulaşım Son Notlar Sevgili Öğrencimiz,

Detaylı

T.C. Đstanbul Okan Üniversitesi Yabancı Diller Koordinatörlüğü. Soru ve Yanıtlarla Đngilizce Hazırlık Sınıfı (PACE)

T.C. Đstanbul Okan Üniversitesi Yabancı Diller Koordinatörlüğü. Soru ve Yanıtlarla Đngilizce Hazırlık Sınıfı (PACE) T.C. Đstanbul Okan Üniversitesi Yabancı Diller Koordinatörlüğü 2018 2019 EğitimÖğretim Yılı Üniversitemizde İngilizce Hazırlık Sınıfının adı PACE tir (Preliminary Academic Course of English). PACE öğrencileri

Detaylı

MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. Bursa Orhangazi Üniversitesinden: BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Bölüm 1: Genel Esaslar GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Amaç, Kapsam ve Dayanak: Madde 1- Bu yönergenin amacı, zorunlu/isteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimi

Detaylı

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Yabancı

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

AMASYA ÜNİVERSİTESİ ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar AMASYA ÜNİVERSİTESİ ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Amasya Üniversitesinin

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ Sayfa No 1 / 5 ABANT İZZET BAYSAL BÖLÜMÜ EĞİTİM- ÖĞRETİM VE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1-(1) Bu yönergenin amacı, Ege Üniversitesinde yabancı dil öğretiminin amaç, kapsam, uygulama ve değerlendirme

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ

T.C. SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ T.C. SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Tanımlar, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, T.C. Süleyman Şah Üniversitesi yabancı dil hazırlık

Detaylı

YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ

YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ Sayfa 1/6 Revizyon Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 20.12.2017 İlk yayın. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; yabancı dil öğretimine ilişkin

Detaylı

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Alanya Alaaddin Keykubat

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI 2016 Yüksekokulumuz Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde Hazırlık

Detaylı

A2 level. prepared by Curriculum Development Office

A2 level. prepared by Curriculum Development Office A2 level prepared by Curriculum Development Office Dünyanın en çok konuşulan dillerinden biridir. Seyahat ve eğlence olanaklarını arttırırken, insanların yeni kültürleri öğrenmelerine ve yeni arkadaşlar

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN GELECEĞE UZANAN BİLİM KAPISI

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN GELECEĞE UZANAN BİLİM KAPISI SUNUM HAZİRAN 2014 YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN GELECEĞE UZANAN BİLİM KAPISI TEMMUZ 2010 TARİHİNDE KURULDU. ANKARA DA 5 İNCİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ MİSYONUMUZ BİLİMSEL BİLGİNİN ÜRETİLMESİ VE YAYILMASI

Detaylı

YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ

YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; yabancı dil öğretimine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Kapsam MADDE 2 (1) Bu

Detaylı

ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI İÇİN SIKÇA SORULAN SORULARA CEVAPLAR

ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI İÇİN SIKÇA SORULAN SORULARA CEVAPLAR ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI İÇİN SIKÇA SORULAN SORULARA CEVAPLAR SORU: İlahiyat Fakültesi Zorunlu Arapça Hazırlık Sınıfı eğitim-öğretimi kim tarafından yürütülür? CEVAP: Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ

T.C. NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ T.C. NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; Nevşehir Üniversitesi'nin zorunlu ve isteğe

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yabancı

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Amaç İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönerge nin

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı;

Detaylı

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL (İNGİLİZCE) HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL (İNGİLİZCE) HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL (İNGİLİZCE) HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Fatih

Detaylı

YABANCI DİL MUAFİYET SINAVLARI

YABANCI DİL MUAFİYET SINAVLARI YABANI DİL MUAFİYET SINAVLARI Yabancı Dil Muafiyet Sınavı Nedir? Yabancı Dil Muafiyet Sınavları, üniversitemizdeki eğitim-öğretimin tamamının veya bir kısmının (%30 ve fazlası) İngilizce olduğu bölümlerdeki

Detaylı

1 Mütevelli Heyet K.T. : /03

1 Mütevelli Heyet K.T. : /03 TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI VE LİSANS PROGRAMLARINDA SUNULAN İNGİLİZCE DERSLERİ EĞİTİM-ÖĞRETİM ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

ĠSTANBUL KÜLTÜR ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠL EĞĠTĠM- ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNETMELĠĞĠ

ĠSTANBUL KÜLTÜR ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠL EĞĠTĠM- ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNETMELĠĞĠ ĠSTANBUL KÜLTÜR ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠL EĞĠTĠM- ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Kültür Üniversitesi nin zorunlu

Detaylı

YÖNETMELİK. Selçuk Üniversitesinden: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU TEMEL DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK. Selçuk Üniversitesinden: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU TEMEL DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ 24 Temmuz 2017 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30133 YÖNETMELİK Selçuk Üniversitesinden: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU TEMEL DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ALMANCA HAZIRLIK SINIFI İLE LİSANS PROGRAMLARINDA İNGİLİZCE DERSLERİNİN EĞİTİM ÖĞRETİMİ VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç Madde. 1 - Bu yönergenin amacı, 04.12.2008

Detaylı

28/09/2016 Senato Kararı 2016/86

28/09/2016 Senato Kararı 2016/86 28/09/2016 Senato Kararı 2016/86 BAYBURT ÜNİVERSİTESİ BAYBURT EĞİTİM FAKÜLTESİ YABANCI DİLLER EĞİTİMİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI ZORUNLU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Amaç,

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ODÜ-TUYAM) EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ

ORDU ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ODÜ-TUYAM) EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ ORDU ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ODÜ-TUYAM) EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Ordu Üniversitesi

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN GELECEĞE UZANAN BİLİM KAPISI

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN GELECEĞE UZANAN BİLİM KAPISI SUNUM HAZİRAN 2014 YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN GELECEĞE UZANAN BİLİM KAPISI TEMMUZ 2010 TARİHİNDE KURULDU. ANKARA DA 5 İNCİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ MİSYONUMUZ BİLİMSEL BİLGİNİN ÜRETİLMESİ VE YAYILMASI

Detaylı

T.C. GEDİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. GEDİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. GEDİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu Yönergenin amacı, Gedik Üniversitesi Yabancı Diller

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ARAPÇA HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 6 Kasım 2018 / A

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ARAPÇA HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 6 Kasım 2018 / A MARMARA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ARAPÇA HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 6 Kasım 2018 / 371-3-A Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MİSYON İTÜ nün vizyonu; bilim, teknoloji, sosyal bilimler ve sanat alanlarında öncü çalışmaların

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 29474

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 29474 Resmi Gazete Tarihi: 13.09.2015 Resmi Gazete Sayısı: 29474 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI 2017 YÜKSEKOKULUMUZ Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde Hazırlık

Detaylı

1. Derslere devam zorunlu mu? Zorunluysa kaç saat devamsızlık hakkımız var?

1. Derslere devam zorunlu mu? Zorunluysa kaç saat devamsızlık hakkımız var? SIKÇA SORULAN SORULAR 1. Derslere devam zorunlu mu? Zorunluysa kaç saat devamsızlık hakkımız var? Evet zorunlu. Her kur için 46 saattir. Her öğrenci bulunduğu kurun derslerine % 85 oranında devam etmek

Detaylı

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ TOBB ITP HAZIRLIK Hazırlık atlama sınavına Lisans öğrencileri, Yabancı Diller Bölümü Yeterlik Sınavında başarısız olanlar, İngilizce Hazırlık sınıfında devamsızlıktan

Detaylı

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Yabancı

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Nevşehir Hacı

Detaylı

ALMANCA/FRANSIZCA HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİ EL KİTABI

ALMANCA/FRANSIZCA HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİ EL KİTABI ALMANCA/FRANSIZCA HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİ EL KİTABI o Almanca Uluslararası İşletme veya Fransızca Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümlerine yerleşen öğrenciler Yeditepe Üniversitesi Akademik

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; Nevşehir Hacı

Detaylı

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MÜDÜR V. PROF. DR. SAFFET AYASUN ÖZET SUNUM ÖZETİ TARİHÇE MİSYON VİZYON AKADEMİK YAPI İDARİ YAPI BÖLÜMLER İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI

Detaylı

Başkent Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu. Yabancı Dil Hazırlık Programı Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi

Başkent Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu. Yabancı Dil Hazırlık Programı Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi 1 Başkent Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Dil Hazırlık Programı Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1 - Bu yönergenin amacı, Başkent Üniversitesi Yabancı

Detaylı

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU AKADEMİK YILI ORYANTASYON EĞİTİMİ SUNUMU

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU AKADEMİK YILI ORYANTASYON EĞİTİMİ SUNUMU YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2018-2019 AKADEMİK YILI ORYANTASYON EĞİTİMİ SUNUMU WELCOME TO BARTIN UNIVERSITY SCHOOL OF FOREIGN LANGUAGES Değerli Öğrencilerimiz; Üniversitemize hoş geldiniz. Üniversitemiz,

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK

Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK 29 Nisan 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30052 YÖNETMELİK MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR A. Muafiyet. B. Eğitim süresi

SIKÇA SORULAN SORULAR A. Muafiyet. B. Eğitim süresi SIKÇA SORULAN SORULAR A. Muafiyet 1. Yabancı dil Hazırlık Programından nasıl muaf olabilirim? 1.1 Hazırlık programına yeni kayıt yaptıran zorunlu fakülte öğrencileri (sadece Mühendislik Fakültesi, İngilizce

Detaylı

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı; Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Yabancı

Detaylı

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Sevgili Öğrencimiz, Doğu Akdeniz Üniversitesi ne hoş geldiniz. Sizi, Doğu Akdeniz Üniversitesi nde

Detaylı