Kılavuz içerisinde sisteme ait tüm özellikler anlatılmakta olup, yapacağınız konfigürasyonlar satın aldığınız lisans ile sınırlıdır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kılavuz içerisinde sisteme ait tüm özellikler anlatılmakta olup, yapacağınız konfigürasyonlar satın aldığınız lisans ile sınırlıdır."

Transkript

1 HAKKIMIZDA Aktiftelecom, 1994 yılından bu yana deneyimli kadrosu ile telekomünikasyon sektöründe hizmet vermektedir. Satış sonrası hizmetler konusunda uzmanlaşmış teknik destek ekibi ve yurt çapında yayılmış bayileri ile hizmet üretmektedir. Müşteri odaklı sistem/yazılım geliştirme, proje odaklı çalışmalar konusunda ar-ge ekibi ile hızlı ve güvenilir çözümler üreterek kullanmakta olduğunuz sistemlere sıra dışı özellikler kazandırmaktadır. Ayrıca özel tasarımlar sayesinde işinize en uygun çözümler üretmek konusunda uzmanlaşmıştır. Değerli Müşterilerimiz, Firmamıza ve ürünümüze göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Yurt çapında yaygın bayi ağımız ile sizlere hizmet vermekten memnuniyet duyarız. Bu doküman TalksPbx sistemi için Aktiftelecom tarafından kurulum ve kullanım esnasında bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. Bu kılavuz ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Kılavuz içerisinde sisteme ait tüm özellikler anlatılmakta olup, yapacağınız konfigürasyonlar satın aldığınız lisans ile sınırlıdır. Konfigürasyon esnasında yaşanacak problemler için Aktiftelecom teknik destek ekibine veya bayilerine ulaşabilirsiniz. Konfigürasyonu yapılacak ürünü firma bilgileriniz ile sistemimize kayıt ederken kullandığınız bilgiler size hızlı erişmemizde ve daha iyi hizmet vermek amacıyla kullanılacaktır. TELİF HAKKI Kılavuz ve TalksPbx sistemi içerisinde kullanılan marka, ses mesajları resim ve video gibi medyaların telif hakları AKTİFT ELEKTRONİK TELEKOMÜNİKASYON SANAYİ VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİNE aittir. İzinsiz kopyalanması, yayınlanması ve ticari amaçlar için kullanılması yasaktır. Sistem Gereksinimleri Satın aldığınız sistem için başlangıç değerleri kullanılarak konfigürasyonlar yapılmaktadır. Windows 7,8 işletim sistemleri,windows 2008 ve 2012 server (32 ve 64 bit) ile uyumludur Yeni nesil işlemcilerin kullanılması tavsiye edilir Hard Disk te kurulum için en az 1 gb ve üzeri boş olan olmadır En az 1 gb ve üzeri ram olmalıdır TalksPBX yazılımı kurulacak PC de Windows SQL 2008 R2 ve üzeri olmalıdır. ( SQL Kurulu değil ise Setup paketini yüklerken SQL de otomatik olarak kurulur )

2 KULLANIM KLAVUZU İÇERİK 1. Sistem Pbx Ayarlar Sip Trunk Dahili Otomatik Operatör Arama Planı (Dail Plan) Ring Groups Pickup Groups Akıllı Çağrı Dağılımı (ACD) Konferans Monitör Groups Gelişmiş Ayarlar Özel Numaralar Ağ Sistem Özellikleri Dosya Özellikleri Arama Detay Kayıtlar (CDR) Yönetim Raporlar Yedekleme Kullanıcı Yönetimi Geri Yükleme Yardım Lisans... 25

3 1. SİSTEM : Pbx yazılımının servisinin durdurulması, başlatılması, event loglarının temizlenmesi gibi sistemsel durumların bulunduğu bölümdür. Logları Temizleme: Event Loglarının temizlenmesini sağlar. Pbx Başlat: Servisin başlatılması Pbx Durdur: Servisin durdurulması Çıkış : Pencerenin kapanması ( Yazılım servis olarak çalışmaya devam edecektir ) 2. AYARLAR: Sistem ayarlarının yapılacağı bölümdür. PBX Ayarları ve Gelişmiş Ayarlar olarak iki bölüme ayrılmıştır. PBX AYARLARI Santral tarafındaki ses ile haberleşmedeki ayarların yapılacağı bölümdür.

4 2.1: Sip Trunk Telekom operatörleri, Gateway ler veya başka pbx ler ile sip trunk olarak haberleşmenin ayarlanacağı bölümdür. Açılan menüdeki Sip Trunk a tıklanarak açılan pencerede yeni bir sip trunk tanımlamak için Ekle, var olan sip trunk üzerinde düzenleme yapmak için Düzenle, var olan sip trunk ı silmek için Sil seçilir. Tamam ile kayıt edilip X butonu kullanılarak ayarlar kayıt edilmeden sayfadan ayrılabilir. Temel Bölümü SIP Trunk Bağlantısı, Hizmet sağlayıcı (Operatör) ile Ekle butonuna basılarak yeni sip hesabı aşağıda belirtildiği gibi tanımlanır. Ekran Adı: Sip trunk için verilen herhangi bir isim Kullanıcı Adı: Operatör tarafından verilen numara SIP Domain: Operatör tarafından verilen IP numrası SIP Proxy: Operatör tarafından verilen Proxy numarası Yetki: Operatör tarafından verilen numara Şifre: Operatör tarafından verilen şifre Sona Erme Süresi: Register sorgu süresi Çentik işaretli olmalıdır. Tüm ayarlar bitince Tamam tuşu ile kayıt edilmeli SIP Trunk Bağlantısı, VoIP Gateway ile ( Peer2Peer) Ekle butonuna basılarak yeni sip hesabı aşağıda belirtildiği gibi tanımlanır.

5 Ekran Adı: Gateway için verilen isim Ör, FXO, Türk Telekom gibi Kullanıcı Adı: Herhangi bir isim SIP Domain: Gateway IP numarası SIP Proxy: Gateway IP numarası Yetki: Şifre: Sona Erme Süresi: Register sorgu süresi Çentik işaretlememeli. Tüm ayarlar bitince Tamam tuşu ile kayıt edilmeli DIDs Bölümü Operatör izin veriyorsa bu bölüme girdiğiniz numarayı karşı tarafta gösterir. Peer2Peer Local IP Adresi Kullan. İşaretlendiğinde çıkışlarda local IP adresiyle istek gönderir ( Operatör veya Gateway ) Dahili Haritası. Çağrıların seçili olan dahili ye yönlenmesini sağlar.

6 2.2: Dahililer Dahililerin hatların tanımlandığı bölümdür. Açılan menüdeki Dahililer tıklanarak açılan pencerede yeni bir dahili yaratmak için Ekle, var olan bir dahili üzerinde düzenleme yapmak için Düzenle, var olan bir dahiliyi silmek için Sil seçilir. Tamam ile kayıt edilir. X butonu kullanılarak ayarlar kayıt edilmeden sayfadan ayrılınır. Temel Sekmesi Ekle tıklandığında Temel sekmesi açılır ve alanlar aşağıda belirtildiği gibi doldurulur. Dahili: Oluşturulacak dahilinin numarası Kullanıcı Adı: Oluşturulacak dahilinin ismi (verilen dahili no olabilir) Şifre: Oluşturulacak dahilinin şifresi (verilen dahili no olabilir) Bilgi amaçlıdır, girilmesede olur Dahili Tipi: Dahilinin tipi seçilir. Standart dahili için Normal seçilmelidir. Sanal Dahili Gidiş Adresi veya Numarası: Dahili numaranın harici bir numaraya anında yönlendirilmesi, Dahili Tip Virtiual seçilir ise bu alan aktif olur ve dahilinin yönleneceği numara yazılır. Örnek, xxxx ( ilk 0, hat alma kodudur ) Gelişmiş Sekmesi Çağrı Kayıtlarını Etkinleştir: Seçili olan dahilinin görüşmelerinin kayıt edilme özelliğini aktif eder. ACD Aramaları Cevaplama Methodu: Bir kez Kayıt seçilirse kuyrukta çağrı varsa beklemeden alır. Dinlenme Aralığı: Bir sonraki çağrının Agent ta ne zaman çalacağının belirlendiği bölümdür Sıfır değeri Agent görüşmesini sonlandırır sonlandırmaz bir sonraki çağrıyı alabileceğini gösterir. ACD Temsilcisi..: İşaretlendiğinde Agent login olmadan arama yapamaz.

7 Voice Mail Telefona cevap verilemediği zamanlarda kişisel sesli mesaj bırakma ve e mail olarak alınması için kullanılır. Aşağıdaki ayarlar yapılır. Voice Mail Ayarla tıklanır Voice Mail Düzenleme penceresinde aşağıdaki ayarlar girilir. Ses Mesajı: Arayan kişiye okunacak kişisel mesaj anonsunun ses dosyasının yolu. Bırakılan mesajın mail olarak gönderileceği adres Maksimum Süre: Bırakılacak ses mesajının maksimum süresi Bütün ayarlardan sonra Tamam butonuna basıp ayarı kayıt ediniz. Sistemin e mail gönderebilmesi için Gelişmiş Ayarlar/Ağ sekmesinden e mail SMTP server ayarının yapılması gerekmektedir Çağrı Yönlendirme Gelen çağrının yönlendirme kuralları Çağrıları. : Arayan kişinin sesli mesaj kutusuna veya arama planına yönlerdirme süresi ( ring süresi ) Bu Dahilinin Voice Mailine: Telesekreter kutusuna yönlenir. Arama Planına: Önceden ayarlanan arama planına yönlenir. Çağrıları her zaman.: Bölümün seçilmesi ile süreye bakmaksızın anında yönlenir.

8 Otomatik Konfigürasyon Telefon ayarlarını sistemden otomatik olarak çekmesi MAC Adres Telefonun MAC adresi Model: Telefonun modeli Şifre: Telefonun varsa şifresi Dil: Telefonun dili Kodek sıralaması: Kullanılan kodeklerin sıralaması İlgili telefonun ara yüzüne girildikten sonra Auto Provision bölümünden Server URL kısmına TalksPBX sisteminin kurulu olduğu PC nin IP adresi girilmelidir 2.3: Otomatik Operatör Sesli yanıt sistemidir Sisteme gelen çağrıları karşılar ve yönlendirir. Ekle: Yeni Otomatik Operatör menü oluşturur Düzenle: Mevcut Otomatik Operatör ü düzenler Sil: Mevcut Otomatik Operatör ü siler Tamam: Oluşturulan Otomatik Operatör ü aktif eder Otomatik Operatör Adı: Otomatik Operatör e verilecek isim Yönlendirme: Karşılama anonsunun bulunduğu ses dosyasının yolu DTMF Anahtarı Bekleme : Arayan kişinin dtmf tuşlaması için sistemin beklediği süre Menü Seçenekleri: Arayan kişiye, sistemin okuduğu karşılama mesajı içerisinde geçen tuşların karşılığı bu bölüme girilir. Örnekte Firmamıza hoş geldiniz Dahili numarayı biliyorsanız tuşlayınız Bilmiyorsanız, Satış için 2 yi Teknik servis için 3 ü Muhasebe için 4 ü tuşlayınız Operatöre bağlanmak için lütfen bekleyiniz anonsu okunmuştur. Dahilileri Kabul.. : Arayan kişi, aradığı kişinin dahili numarasını tuşlayabilmesi için aktif edilmelidir

9 2.4: ARAMA PLANI Sisteme gelen, giden çağrılar ve farklı senaryolar için kullanılan arama planı bölümüdür. Ekle: Yeni bir arama planı oluşturmak için Düzenle: Mevcut planı düzenlemek için Sil: Mevcut planı silmek için Yukarı Arama planını yukarı taşımak için Aşağı: Arama planını aşağı taşımak için Tamam: Arama planını onaylamak için kullanılır. Plan Adı: Plana verilecek olan herhangi bir isim Arama Yönü: Çağrı dışarıdan gelecek ise Gelen Çağrıyı,dışarı yöne yapılacak ise Çıkan seçilmelidir Aranan Numara Aranan numaraya göre ( Örnekte 999 ile başlayan herhangi bir numarayı sistem içeri alacak şekilde ayarlanmıştır) Planlanan Şablon: Çağrı geldiğinde sistemin nasıl davranmasını istiyorsak ilgili planı seçmeliyiz ( Örnekte dışarıdan gelen çağrıyı sistem Otomatik Operatör e göndermiştir) Aranan Numara: Aranan numaraya göre ( Örnekte sıfır dış hat alma kodudur sıfırdan sonraki( * )herhangi bir numaradır gibi ) Pre- Strip: Baştaki hat alma kodunu siler ve numarayı gönderir ( Örnekte sistem baştaki sıfırı siliyor ve numarayı gönderiyor gibi Pre Append: Tuşlanılan numaranın başına ilgili bölüme girilen numarayı da ekler ve gönderir SIP Hesap Kullan: Daha önceden oluşturulan SIP Trunk seçilir.yani çağrıyı hangi Trunk üzerinden başlatacağımızı seçeriz.

10 Zaman Çizelgesi: Bu bölümü etkinleştirdiğimizde ilgili bölüme girdiğimiz değerlere göre sistem çalışır. Gelen çağrıları Otomatik Operatör e göndermiştik Örnekte Dışarıdan gelen çağrılar hafta içi sabah 09:00 akşam 18:00 arasında çağrıları Otomatik Operatör e gönderecek şekilde ayarlanmıştır Bu saatlerin dışında gelen çağrılar Arama Planında oluşturulacak örneğin mesai dışı planına gider ( Mesai dışı planına zaman ayarı yapmaya gerek yoktur.) Dahililer veya Agentlar: Oluşturulan arama planında çıkış yapabilecek dahililer. ( Dahili Yetki ) Tüm Dahililer veya Temsilciler: Bu bölüm seçildiğinde Bütün dahililer Oluşturulan plandan çıkış yapabilme yetkisine sahiptir Seçilen Dahililer veya.: Bu bölüm seçildiğinde seçilmiş olan dahililer sadece oluşturulan plandan çıkış yapabilir Dahililer için yetki oluşturulacak ise Arama Planında Şehir içi,cep, Milletlerarası için ayrı arama planı oluşturulmalı ve bu planlara ilgili dahililer atanmalıdır.

11 2.5: RING GRUP Gelen çağrıyı aynı anda birden fazla dahilide çaldırmak için kullanılır. Ekle: Yeni bir Ring Grup oluşturur. Düzenle: Mevcut olan bir gurubu düzenlemek için Sil: Mevcut olan gurubu silmek için OK: Oluşturulan gurubu aktif etmek için kullanılır. İsim: Ring grup için bir isim girilir Tüm Hedeflere..: Bütün dahililerde bir defa çalar Sırayla Çaldır..: Sıralamaya göre çaldır Beklerken Müzik : Arayan kişiye beklerken müzik dinletir Voice Mail: Gurubun e mail kutusu aktif edilir Ekle: İlgili gurubun dahilileri seçilir Düzenle: İlgili gurubu yeniden düzenler Sil: İlgili grup için seçilmiş dahili silinir Hedef Tipi: Oluşturulan gurubun tipi seçilir. Hedef Adresi: Oluşturulan gurubun Dahilileri seçilir ( Dahililer birer birer seçilir ) Çağrı Zaman Aşımı: Çalma süresi

12 2.6: PICKUP GROUPS Çağrı yakalama. İlgili bölüme girildikten sonra Add butonu ile yeni bir grup oluşturabiliriz. İsim: Guruba verilecek herhangi bir isim Tip: Dahili tipini seçtikten sonra grup içinde bulunan dahililer seçilir 2.7: ACD (Akıllı Çağrı Dağıtımı) ACD grup oluşturmak için ACD Grup tıklanır açılan pencerede yeni bir grup yaratmak için Ekle, var olan bir ACD üzerinde düzenleme yapmak için Düzenle, var olan bir ACD grubu silmek için Sil seçilir. Tamam ile kayıt edilir. Dağıtıcı Temsilcileri : Aktarılan IP Tel veya Softphone üzerinde ACD grup isminin görünmesi Agentları Düzenle: Agent lar bu bölümden oluşturulur

13 İsim: Acd gruba verilecek isim Tip: Çağrı dağılımı tipi Beklerken Müzik Dinlet : Beklemede dinletilecek müzik, Temsilci ( Agent ) Tipi: Oluşturulan gurub un dahilileri seçilir. Temsilci Tipi olarak Temsilci seçilir ise gurub un dahililerine sisteme login olmadan çağrı düşmez. Voice Mail: İlgili gurubun Telesekreter kutusunu aktif eder Arama Planına Çağrı Yönlendirme:Arama Planı sekmesi aktif olur ve Temsilciler sisteme login olmadığında Arama planında oluşturulmuş olan plana gider. Bekleme Zaman Aşımı : Acd kuyrukta bekleme süresi sıfır girili ise timeout süresi yoktur. Giriş Yapmış Temsilci Yoksa.: Temsiciler sisteme login olmadığında çalışacak senaryoyu seçin Voice Mail yada farklı bir Arama planı

14 2.8: KONFERANS ODALARI Sistem üzerinde konferans grupları oluşturulabilir. Konferansa katılmak isteyen kişi, daha önce Arama Planında oluşturulan konferans oda numarasını tuşlar ve konferansa katılır. Ekle: Yeni konferans odası oluşturmak için Düzenle: Mevcut odayı düzenlemek için Sil: Mevcut odayı silmek için Tamam: Oluşturulan odayı onaylamak için Konferans Odası Adı: Konferans odasına verilecek isim Bu Konferans Odasında..: Konferans odasına en fazla kaç kişinin katılabileceğini bu bölümden gireriz Değer sıfır girilmiş ise en fazla 5 kişi konferansa katılabilir Konferans Giriş Mesajı: Konferans odası arandığında arayan kişiye okunacak ses dosyalarının yolu Diğer Kullanıcılar...: Konferans odasında hiç kimse kalmadığında oda kapanır Şifre Korumalı : Konferans odasına girmek için bir şifre oluşturulabilir. Şifre oluşturulmaz ise Odaya direkt giriş sağlanır Şifre Ananso: Şifre mesajının okunduğu ses dosyasının yolu Konferans Konusmasını Kaydet : Konferans odasında yapılan görüşmelerin ses kayıt özelliğinin seçilmesi.

15 Konferans odasına girmek için Arama Planında örnekte olduğu gibi bir plan hazırlanabilir. Örnekte, Konferans odasına katılmak isteyen kişi 777 tuşlamalı Planlanan Şablon olarak Konferans Odası seçilmeli ve Hangi odaya girmesini istiyorsak daha önceden oluşturulmuş konferans odası seçilmelidir. Konferansa dışarıdan bir kişi bağlanmak istiyorsa Otomatik Operatör bölümünden konferans odası seçilmelidir. 2.9: MONITOR GRUPLAR Araya girme. Supervisor yetkisi olan kullanıcılar monitör grup numarasını tuşlayarak belirlenmiş dahilileri yada bütün dahilileri dinleyebilir veya görüşmeye dahil olabilir. İlgili bölümden Ekle butonu ile yeni bir monitör grup oluşturulur. İsim: Guruba verilecek herhangi bir isim Numara: Guruba giriş kodu ( Numara çakışması olmaması için sistemde kullanılmayan bir numara tercih edilmelidir) Şifre Anansu: Monitör grubuna girmek isteyen kullanıcıya,şifre girmesini okuyan ses mesajının yolu. Şifre: Monitör grubuna şifre tanımlanabilir bu bölüm boş bırakıldığında şifre sormaz.

16 Temsilciye Fısıldama : Guruba katılan kullanıcı 1 tuşladığında Agent ile konuşur müşteriye sesi gitmez Konuşmayı Etkinleştirme: Guruba katılan kullanıcı( *) tuşladığında konuşmaya dahil olur Konuşmadan Çıkma.: Başka bir dahiliyi dinlemek için ( # ) tuşlanır Dinlemek istenilen dahilinin numarasını tuşlamanız için sistem ses mesajı okur. Supervisor İlgili grup numarsını tuşlayıp, konuşmaya katıldığında sadece dinler. Sesi Agent a yada karşı tarafa gitmez Giren Dahili için Yönlendirme : Grup numarası tuşlandığında, sistemin dinlemek istediğiniz dahili girin mesajını okuduğu ses dosyasının yolu. Tüm Dahililer: Bu bölüm seçildiğinde bütün dahililer dinlenebilir Belirli Dahililer: Bu bölümde seçilmiş dahililer dinlenebilir 3. GELİŞMİŞ AYARLAR : 3.1: NUMARA PLANI Sistem üzerinde kullanılan özel numara planlarının olduğu bölümdür Farklı bir planda kullanılmadığı sürece değiştirilebilir. Dahililer için Özel ACD Numaraları: ACD grup dahilisi arama ACD Agent Giriş : ACD guruba dahil Agentlarn telefon makinası üzerinden tuşlayarak login olma kodudur ACD Agent Çıkış : ACD guruba dahil olan Agentların telefon makinası üzerinden tuşlayarak log out olma kodudur Pickup Group Kısa Kodu: Çağrı yakalama kısa kodu Mailbox Numarası : Sesli posta kutusuna erişim kodudur

17 Kör Transfer Kodu: Kontrolsüz transfer kodu Bu kod ile yapılan transferde Aktarılan kişinin durumuna bakmaksızın çağrı transfer edilir Konuşmalı Transfer Kodu: Kontrollü transfer ( sekreterli transfer) İptal Edilen Transfer Kodu: Çağrı geri alma kodu Analog Trunk Flash Kodu: Analog gateway de fxo ya flash atma kodu Kör Trunk Transfer Kodu: Trunk kontrolsüz transfer kodu Sekreterli Trunk Transfer Kodu: Trunk kontrollü transfer kodu

18 3.2: AĞ SIP IP Addresİ: Cihazın iki IP adresi varsa hangisi kullanılacak ise o IP adresi seçilir RTP Port dan: Ses paketlerinin akacağı port Genel IP Adresi: DMZ kullanılıyorsa dış IP girilecek bölüm Bu bölümde yapılacak herhangi bir değişiklikten sonra servis durdurulup yeniden başlatılmadır Ses: Sistemin kullandığı Ses kodek leri Video: Sistemin kullandığı video kodek leri Bu bölümde yapılacak herhangi bir değişiklikten sonra servis durdurulup yeniden başlatılmadır Sistemin kişisel sesli posta hesaplarına e mail gönderebilmesi için kullandığı e mail hesabıdır Sunucu: e Mail hesabının bağlı bulunduğu sunucu adresi Port: e Mail hesabının kullandığı port Posta hesabı Şifre: Posta hesabının şifresi Değişiklik sonrası servisi yeniden başlatın

19 3.3: SİSTEM ÖZELLİKLERİ Pbx sistem seçeneklerinin bulunduğu bölümdür. Dış Aramalar için : Dış hat için kullanılan ses kodeği Dahililer için Audio : Dahililer için kullanılan ses kodeği Özel bir uygulama yapılmayacak ise boş bırakılması önerilir Değişiklik sonrası servisi yeniden başlatın Çıkan Kanalların Yüzdesi..: AutoDialer kullanılıyorsa sistem kaynaklarının kullanacağı yüzde

20 MOH dosyasındaki müzik seçeneği işaretlenirse MOH klasöründeki ses dosyalarını rastgele çalar Değişiklik sonrası servisi yeniden başlatın Maksimum SIP Dahili Maksimum SIP dahilinin kayıt sona erme süresi Değişiklik sonrası servisi yeniden başlatın

21 3.4: DOSYA ÖZELLİKLERİ MOH Bekleme Müziği: Beklemede çalan ses dosyasının yolu Log Dosyası Yolu: Sistem logları nın tutulduğu klasörün yolu Rapor Dosyası Yolu: Raporların tutulduğu klasörün yolu Kayıt Dosyası Yolu: Ses kayıtlarının tutulduğu klasörün yolu Voice Mail Dosyası Yolu: Sesli posta kutusunun klasör yolu Değişiklik sonrası servisi yeniden başlatın

22 3.5: ARAMA DETAY KAYITLARI ( CDR ) CDR bilgileri nin, logları nın tutulması ve yazılması için bu bölümün aktif edilmesi gerekir 4. YÖNETİM: 4.1: RAPORLAR Çağrı kayıtlarının raporlandığı bölümdür. PBX Raporları: Arayan: Arayan kişinin numarasını biliyorsanız bu bölüme girin Aranan: Arayan kişinin kimle konuştuğunu biliyorsanız bu bölüme girin Başlangıç Bitiş Tarihi: Sorgulanacak kayıtların tarih aralığı Dosya Yolu: Sorgulanan kayıtların Excel veya Pdf formatında Bilgisayarınıza kaydetmek istediğinizde kayıt yolunu seçin. Excel veya Pdf: Kayıt formatını seçin. Mail Gönder: Seçilen kaydı e mail yoluyla gönderme ( SMTP sunucu ayarlarınızı yapınız) Arayan veya Aranan bölümüne herhangi bir değer girilmediğinde bütün çağrı kayıtlarının dökümünü gösterir.

23 Dahili Raporları: DAHİLİ BAZINDA RAPORLAMA Dahili: Çağrı kayıtlarını görmek istediğiniz dahilinin girildiği bölüm Diğer bölümler Pbx Raporları bölümü ile aynıdır ACD Raporlama: ACD ÇAĞRILARINI RAPORLAMA ACD Hunt Grup Adı: Oluşturmuş olduğunuz ACD grubunun adı ile arama yapabilirsiniz Diğer bölümler Pbx Raporları bölümü ile aynıdır AGENT (Temsilci) Raporlama: Agentların ( Temsilci ) sisteme giriş ve çıkışlarını gösteren raporlama bölümüdür.

24 4.2: YEDEKLEME: TalksPBX Yazılımı üzerinde yapmış olduğunuz konfigürasyon un yedeğini almak için kullanılır Yedekleme Yolu: Yedeklemeyi almak için bilgisayarınızda bir dizin seçin Hemen yedekleme almak isterseniz Süre değerini 0 ( sıfır ) giriniz ve güncel saati geriye alınız. 4.3: KULLANICI YÖNETİMİ: TalksPBX Yazılımı ilk kurulduğunda sisteme Admin yetkisiyle giriş yapılır Kullanıcı Adı : admin Şifre: aktif.1234 Mevcut kullanıcı üzerinde değişiklik yapmak için Düzenle yeni kullanıcı oluşturmak için Ekle butonuna tıklayınız. Ekle butonuna tıkladığınızda açılan pencereye gerekli bilgileri giriniz ve oluşturduğunuz kullanıcının yetki seviyesini Kullanıcı Tipinden seçiniz. Admin: Tam yetkiye sahiptir Supervisor: Yönetim sekmesi dışındaki bütün sekmelere erişebilir User: Sadece Sistem ve Yardım sekmelerine erişebilir Operatör: Admin ile aynı yetkiye sahiptir 4.4: Geri Yükleme: Yedeklenen Database dosyasını geri yüklemek için kullanılır Geri Yüklenecek.: Yedeklediğiniz dosyanın yolunu gösterin.

25 5. YARDIM: 5.1: KAYIT ( LİSANSLAMA): TALKSPBX Yazılımının lisanslandığı bölümdür. Lisans Referans: İlgili bölümdeki kodu satıcınıza gönderiniz Lisans Anahtarı: Satıcınızdan gelen lisans kodunu bu bölüme girin ve girmiş olduğunuz lisansı onayladıktan sonra TalksPBX yazılımını durdurup tekrar başlatınız Önemli Not: Lisans anahtarı girilmeden TalksPBX yazılımı çalışmayacaktır Satıcınızdan aldığınız lisans anahtarını girdikten sonra bu ekranda lisans özelliklerini görebilirsiniz Kurulum sırasında seçmiş olduğunuz konfigürasyonla yazılımı lisansladıysanız diğer konfigürasyonlara geçtiğinizde almış olduğunuz lisans anahtarını tekrar giriniz İletişim Mecidiye caddesi Özşen İş hanı NO: 30 / 2,3,4 Mecidiyeköy. Şişli. İSTANBUL PBX: FAKS: destek@talkspbx.com

26

Kılavuz içerisinde TalksPBX kurulumu anlatılmakta olup, yapacağınız konfigürasyonlar satın aldığınız lisans ile sınırlıdır.

Kılavuz içerisinde TalksPBX kurulumu anlatılmakta olup, yapacağınız konfigürasyonlar satın aldığınız lisans ile sınırlıdır. HAKKIMIZDA Aktiftelecom, 1994 yılından bu yana deneyimli kadrosu ile telekomünikasyon sektöründe hizmet vermektedir. Satış sonrası hizmetler konusunda uzmanlaşmış teknik destek ekibi ve yurt çapında yayılmış

Detaylı

Kılavuz içerisinde sisteme ait tüm özellikler anlatılmakta olup, yapacağınız konfigürasyonlar satın aldığınız lisans ile sınırlıdır.

Kılavuz içerisinde sisteme ait tüm özellikler anlatılmakta olup, yapacağınız konfigürasyonlar satın aldığınız lisans ile sınırlıdır. 1 HAKKIMIZDA Aktiftelecom, 1994 yılından bu yana deneyimli kadrosu ile telekomünikasyon sektöründe hizmet vermektedir. Satış sonrası hizmetler konusunda uzmanlaşmış teknik destek ekibi ve yurt çapında

Detaylı

XPEECH Kullanıcı Kılavuzu

XPEECH Kullanıcı Kılavuzu XPEECH Kullanıcı Kılavuzu Versiyon: V1.1 Tarih: Aralık, 2013 Xpeech Technology Co., Ltd.(www.xpeech.com) 1/8 İçerik XPEECH KULLANICI KILAVUZU GİRİŞ... ERROR! BOOKMARK NOT DEFINED. 1. XPEECH KULLANICI WEB

Detaylı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı Kurulum 1. SQL Uyarı.zip dosyası açılır. 2. SQL Uyarı.exe programı çalıştırılır. 3. Üstteki ekran açılır ok. Butonuna basılır. 4. Ayarlar ekranı seçilir. 4.1 Server

Detaylı

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm 1.3.5 Ağustos 2013 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Kampanya Yönetimi Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 14 İÇİNDEKİLER A. SES KAMPANYASI

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

Bulut Santral Online İşlem Merkezi Kolay Kullanım Kılavuzu 03.10.2013

Bulut Santral Online İşlem Merkezi Kolay Kullanım Kılavuzu 03.10.2013 Bulut Santral Online İşlem Merkezi Kolay Kullanım Kılavuzu 03.10.2013 Millenicom Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş. Tüm hakları saklıdır. 2013 Millenicom Telecommunication Services Inc. All rights reserved.

Detaylı

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır.

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. BA&BS MUTABAKAT PROGRAMI Kurulumu 1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. 3. Server ayarlarının yapılacağı pencere açılır. 3.1 Server Adı\instance

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri LOGO PROGRAM KURULUMU VE AYARLARI Logo programlarının yüklemesi için kullanılacak,setup dosyaları ftp://download.logo.com.tr/ adresinden indirilerek yapılır. Örneğin Kobi ürünleri için; ftp://download.logo.com.tr/windows/kobi/guncel/go_plus/klasöründen

Detaylı

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI Logo Turkcell Akıllı Faks Entegrasyonu Logo Turkcell Akıllı Faks entegrasyonu ile, faks cihazına ihtiyaç duymadan, GO Plus, GO 3, Tiger Plus ve Tiger

Detaylı

ArCloud Müşteri Müracat Elemanı. Arçelik Bulut Servis İletişim Merkezi. Kullanım Kılavuzu

ArCloud Müşteri Müracat Elemanı. Arçelik Bulut Servis İletişim Merkezi. Kullanım Kılavuzu Arçelik Bulut Servis İletişim Merkezi Kullanım Kılavuzu 1 İÇİNDEKİLER 1. ArCloud 3 2. ArCloud Ekranları 3 2.1. Ana Sayfa 3 2.2. Online İzleme 4 2.2.1. MME Operasyon Paneli 4 2.2.2. Kayıp Çağrılar 5 2.2.3.

Detaylı

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları. Xpeech VoIP ( Voice Over IP ) Gateway Cihazları Hakkında Genel Bilgiler

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları. Xpeech VoIP ( Voice Over IP ) Gateway Cihazları Hakkında Genel Bilgiler Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Bölüm 4 Xpeech VoIP ( Voice Over IP ) Gateway Cihazları Hakkında Genel Bilgiler Bu bölümde Xpeech VoIP Gateway cihazları ile herhangi bir STH operatörüne gerek

Detaylı

KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN;

KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN; KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN; 1. İnternet Explorer açılır. ARAÇLAR > İNTERNET SEÇENEKLERİ iletişim

Detaylı

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu YETKİ VE KAYIT İŞLEMİ Kayıt yapacak kullanıcıya yetki verilmesi Kayıt yapacak kullanıcı yetkilendirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kullanıcının

Detaylı

İNFOSET İNFOSET Ses Kayıt Sistemi v2.0. Sistem Kataloğu

İNFOSET İNFOSET Ses Kayıt Sistemi v2.0. Sistem Kataloğu İNFOSET İNFOSET Ses Kayıt Sistemi v2.0 Sistem Kataloğu İ N F O S E T S E S K A Y I T S İ S T E M İ V 2. 0 Sistem Kataloğu İnfoset Yazılım Marmara Cad.Yüksel Sok. 6/7 Pendik-İstanbul Telefon 216 379 81

Detaylı

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI Kurulum 1..zip dosyasını açınız. 2. Açılan dosyanın içindeki Yedekleme klasörünü açınız. 3. Yedekleme.exe dosyasını açınız. 4. Üst pencerede ki ekran gözükecektir.

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 2 Tarih: 28.09.2017 1 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 2.1. Geri bildirim oluşturma... 6 3. Denetim Talebi...

Detaylı

MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI

MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI İçindekiler Server Kurulumu... 3 Microsoft.NET Framework 4.0 Kurulumu... 3 Crystal Reports 2008 Redistributable Package (C12) Kurulumu... 5 Microsoft SQL Server 2008

Detaylı

3CX SOFT PHONE V15 KULLANIMI

3CX SOFT PHONE V15 KULLANIMI 3CX SOFT PHONE V15 KULLANIMI 1. konumunda iken Softphone konumunda olur. (PC nize Kulaklık takarak kullanabilirsiniz.) Not: Diğer isimler resimde gösterilmemiştir. 2. CTI konumunda Masada Kullandığınız

Detaylı

LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu

LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu LOGO Windows Ürünleri için Online Mutabakat LOGO Java Ürünleri için Online Mutabakat Microsoft Excel veri kaynağı için Online Mutabakat Microsoft SQL Server

Detaylı

3CX SOFT PHONE V15 KULLANIMI

3CX SOFT PHONE V15 KULLANIMI . 3CX SOFT PHONE V15 KULLANIMI 1. konumunda iken Softphone konumunda olur. (PC nize Kulaklık takarak kullanabilirsiniz.) Not: Diğer isimler resimde gösterilmemiştir. 2. CTI konumunda Masada Kullandığınız

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

1. Zamanbaz Hakkında Zamanbaz Kurulumu Zamanbaz Sistem Gereksinimleri Zamanbaz Kurulumu... 3

1. Zamanbaz Hakkında Zamanbaz Kurulumu Zamanbaz Sistem Gereksinimleri Zamanbaz Kurulumu... 3 İÇİNDEKİLER 1. Zamanbaz Hakkında... 3 2. Zamanbaz Kurulumu... 3 2.1. Zamanbaz Sistem Gereksinimleri... 3 2.2. Zamanbaz Kurulumu... 3 3. Zamanbaz İlk Çalıştırma ve Kullanımı... 6 3.1. İlk Çalıştırma...

Detaylı

SİSTEM ÖZELLİKLERİ IPPBX ALTYAPISI

SİSTEM ÖZELLİKLERİ IPPBX ALTYAPISI ICONTAX NEDİR? IP tabanlı güçlü iletişim altyapısına sahip yeni jenerasyon iletişim çözümümüz olan icontax, katma değerli hizmetleri tek bir sunucu içerisinde verebilen ve açık mimari yapısı ile üçüncü

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

Ortam İzleyici Kullanım Kılavuzu

Ortam İzleyici Kullanım Kılavuzu Ortam İzleyici Kullanım Kılavuzu BARAN ELEKTRONİK SİSTEMLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ İçindekiler Ana Ekran... 2 Mail kurulum Ekranı... 3 Cihaz Ekleme ve Otomatik Tarama Ekranı... 4 Manuel Cihaz Ekleme ve Adlandırma...

Detaylı

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız.

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Sisteme giriş yapıldıktan sonra karşımıza bu ekran gelir. Burada sol üstte bulunan

Detaylı

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Xpeech VoIP ( Voice Over IP ) Gateway Cihazları Hakkında Genel Bilgiler Bölüm 3 Bu bölümde Xpeech VoIP Gateway cihazları ile herhangi bir UMTH operatörüne gerek

Detaylı

HIZLI KULLANMA KLAVUZU

HIZLI KULLANMA KLAVUZU HIZLI KULLANMA KLAVUZU 7, 10 MODELLER : HOMEPRO vivimat PRO3 HOMEPRO vivimat COMFORT HOMEPRO vivimat PRIME HOMEPRO vivimat LITE SİSTEME GİRİŞ / LOGIN Ev içerisinden kullanmak için (LAN) iç IP kutusuna

Detaylı

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI)

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) INBOUND ÇAĞRI MERKEZİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm 1.3.5 Ağustos 2013 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Inbound Çağrı Merkezi Eğitim Dokümanı Sayfa 1 / 24 İÇİNDEKİLER A.

Detaylı

ÜYE FİRMA İŞLEMLERİ 1

ÜYE FİRMA İŞLEMLERİ 1 1 Hazırlayan Tarih İmza Özge Bakülüer Gözden Geçiren Tarih İmza Devrim Erdönmez Onaylayan Tarih İmza İDARE 2 Revizyon Takip Tablosu Güncel Revizyon Yayımlanma Tarihi Açıklama 1.0 İlk revizyon 3 İÇİNDEKİLER

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ. 1 - GİRİŞ 1 2 - PORTAL / ANA SAYFA 1 2.1 Sisteme Giriş Yapılması 2 İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! SİSTEM YÖNETİMİ 1 - GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Sistem Yönetiminin

Detaylı

Yeni nesil iletişimde kaliteli çözümünüz: PbxMaster Ip Santral Sistemi

Yeni nesil iletişimde kaliteli çözümünüz: PbxMaster Ip Santral Sistemi Çağrı Alın Çağrı Yapın Yeni nesil iletişimde kaliteli çözümünüz: PbxMaster Ip Santral Sistemi PbxMaster, yazılım tabanlı olarak SAZAK Telekom tarafından geliştirilmiş yeni nesil santral sistemidir. PbxMaster

Detaylı

Kullanıcı Ayarları. Resim 89. United Security. Kullanici Adi Seviye Etkin. No.

Kullanıcı Ayarları. Resim 89. United Security. Kullanici Adi Seviye Etkin. No. Kullanıcı Ayarları kayıt cihazınız 1 adet tam yetkili yönetici (Admin) ve buna ilaveten 6 adet kullanıcıyı desteklemektedir. Kullanıcıları görüntülemek için; Cihazınızın [Ana Menü] => [Sistem] =>[Kullanıcılar]

Detaylı

Windows Live ID ve parolanızı giriniz.

Windows Live ID ve parolanızı giriniz. Ücretsiz Deneme Hesabı Oluşturma ve Temel Özelliklerin Kullanım Kılavuzu Bilgi girilmesi gerekli alanlar Kişisel bilgi içeren alanlar http://www.windowsazure.com/tr-tr/pricing/free-trial/ adresine gidiniz

Detaylı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı İçindekiler 1. Giriş Ekranı 2. Genel Görünüm 3. Dosyalar 4. Firmalar 5. Aktivasyon 1 6. Aktivasyon 2 1. Giriş Ekranı Redcrm sistemine giriş için kullanılacak linkler

Detaylı

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..3 2.1. Ana Sayfa..5 2.2. Talep Modülü.7 2.3. Takibim Modülü 9 2.4. Takipte Modülü..11 2.5. Silinen Talepler Modülü...11

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

MARM ASSISTANCE YOL YARDIM SİSTEMİ

MARM ASSISTANCE YOL YARDIM SİSTEMİ MARM ASSISTANCE YOL YARDIM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Nisan 2013 MARM ASSISTANCE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ Yenişehir Mh. Mustafa Akyol Sk. Grup Center İş Mrkz. No:9/158 34912 Kurtköy Pendik/İSTANBUL Tel

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 1 Tarih: 27.11.2016 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 3. Denetim Talebi... 14 4. Kontrol Partisi... 21 5. Görev

Detaylı

Yandex mail ve disk kullanım rehberi

Yandex mail ve disk kullanım rehberi Yandex mail ve disk kullanım rehberi Tüm personelin ortak bir platformda uyumlu çalışmasını destekleyecek bilgi teknolojisi ücretsiz bir şekilde kurumunuz için hayata geçirildi. Sistem ve sunucu yatırımı

Detaylı

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Xpeech VoIP ( Voice Over IP ) Gateway Cihazları Hakkında Genel Bilgiler Bölüm 2 Bu bölümde Xpeech VoIP Gateway cihazlarının kullanım alanlarıyla ilgili olarak

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 2 EBYS KULLANICI MODÜLÜ ÜST MENÜ - GİRİŞ SAYFASI YAZI OLUŞTURMA ADIMLARI

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 2 EBYS KULLANICI MODÜLÜ ÜST MENÜ - GİRİŞ SAYFASI YAZI OLUŞTURMA ADIMLARI ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 2 EBYS KULLANICI MODÜLÜ ÜST MENÜ - GİRİŞ SAYFASI YAZI OLUŞTURMA ADIMLARI KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2018 Üst Menü Menü butonlarının,

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6 İÇİNDEKİLER. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ.... KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6.. YENİ DÖNEM AÇMA... 6.. EĞİTİM DÖNEMLERİ LİSTELE... 7.3. DÖNEME DERS EKLEME/SİLME... 8.4. DERS LİSTELEME... 9.5. DÖNEME KURSİYER EKLEME/SİLME...

Detaylı

Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı

Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/

Detaylı

Vmeet Hızlı Kullanım Kılavuzu Birtel İletişim Teknolojileri

Vmeet Hızlı Kullanım Kılavuzu Birtel İletişim Teknolojileri Vmeet Hızlı Kullanım Kılavuzu Birtel İletişim Teknolojileri İçindekiler Başlarken... 3 Ses ve görüntü ayarları için;... 3 1. Adım Hoparlör Kurulumu:... 5 2. Adım Mikrofon Kurulumu:... 6 3. Adım Kamera

Detaylı

Coslat Monitor (Raporcu)

Coslat Monitor (Raporcu) Coslat Monitor (Raporcu) Coslat Monitor, Coslat Firewall, Hotspot ve Mirror uygulamalarında oluşturulan zaman damgalı kayıtların analiz edilmesini ve raporlanmasını sağlayan uygulamadır. Coslat Monitor

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

1. YOBIS (Yüksek Öğrenim Burs ve Bilgi Sistemi)

1. YOBIS (Yüksek Öğrenim Burs ve Bilgi Sistemi) KKTC MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI YÜKSEK ÖĞRENİM VE DIŞ İLİŞKİLER DAİRESİ YOBIS (Yüksek Öğrenim Burs ve Bilgi Sistemi) PORTAL KULLANMA KLAVUZU v.1.1 17 Ağustos 2018 1. YOBIS (Yüksek Öğrenim Burs ve

Detaylı

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir.

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/ adresinden gerçekleştirilir. İşlem yapabilmek

Detaylı

MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ EĞİTİM DOKÜMANI

MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ EĞİTİM DOKÜMANI MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm 1.3.5 Ağustos 2013 TegsoftCC Müşteri Temsilcisi Eğitim Dokümanı Sayfa 1 / 15 İçindekiler A. SİSTEME GİRİŞ... 2 1. Sisteme Giriş... 2 B. ÇAĞRI İŞLEMLERİ... 2 1.

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

Lisanslama Sistemi ve Set Yükleme İşlemleri

Lisanslama Sistemi ve Set Yükleme İşlemleri Lisanslama Sistemi ve Set Yükleme İşlemleri Yeni lisanslama sistemine geçiş sonrasında karşılaşılan aksaklıkları gidermek amacı ile yükleme işlemlerinde bazı değişiklikler yapılmasına karar verildi. Yapılan

Detaylı

Admin Panel Kullanım Klavuzu

Admin Panel Kullanım Klavuzu Admin Panel Kullanım Klavuzu İÇİNDEKİLER 1.Login Ekranı 2.Anasayfa Ekranı 3.Kullanıcı Ekranı 4.Yeni Kullanıcı Ekleme Ekranı 5.Projeler Ekranı 6.Yeni Proje Ekleme Ekranı 7.Proje Düzenleme Ekranı 8.Proje

Detaylı

Logo da Buluta Online Veri Yedekleme

Logo da Buluta Online Veri Yedekleme Logo da Buluta Online Veri Yedekleme 2014 İçindekiler Logo da Buluta Online Veri Yedekleme... 3 Web Portali Kullanım Kılavuzu... 4 Kullanıcı Oluşturma ve Kullanıcı Girişi... 4 Ana Sayfa... 7 Raporlar...

Detaylı

Tedarikçi Portalı, sitede bulunan tedarikçiye ait ürünlerin verilen yetkiler dahilinde tedarikçiye kullanım hakkı tanıyan bir portaldır.

Tedarikçi Portalı, sitede bulunan tedarikçiye ait ürünlerin verilen yetkiler dahilinde tedarikçiye kullanım hakkı tanıyan bir portaldır. Tedarikçi Portalı Kullanım Dökümanı Döküman Versiyonu 1.0 (01.06.2013 Cumartesi 10.35) Tanım Tedarikçi Portalı, sitede bulunan tedarikçiye ait ürünlerin verilen yetkiler dahilinde tedarikçiye kullanım

Detaylı

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu Herhangi bir neden ile bilgisayarınızı formatlamadan önce NPratik Yazılım Verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Programı ilk defa kuruyorsanız NPratik Yazılım Kurulum

Detaylı

İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri...

İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri... 1 İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri... 5 Cihazdan Sayım İşlemleri... 8 Sayım Dosyasının Hitit e Okutulması...

Detaylı

Excel Uygulaması Kullanım Kılavuzu

Excel Uygulaması Kullanım Kılavuzu Excel Uygulaması Kullanım Kılavuzu 1- Biotekno Hakkında... 2 2- Kullanıcı Bilgileri... 3 3- Uygulamanın İndirilmesi... 3 4- Ayarlar... 5 5- SMS Gönderimi... 5 6- Raporlar... 10 7- SMS Kişiselleştirme...

Detaylı

YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI

YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI D-Link 500G Router Ayarları web arayüzüne ulaşmak için modemin standart IP adresi olan 10.1.1.1 yazıyoruz. o Modeminizin IP adresini web tarayıcınızın

Detaylı

Đşletim Sistemleri Sistem XP Pro, Windows Server 2000, Windows Server 2003 ve Win7 Pro işletim sistemlerini desteklemektedir.

Đşletim Sistemleri Sistem XP Pro, Windows Server 2000, Windows Server 2003 ve Win7 Pro işletim sistemlerini desteklemektedir. icontax IVR Đşletim Sistemleri Sistem XP Pro, Windows Server 2000, Windows Server 2003 ve Win7 Pro işletim sistemlerini desteklemektedir. Hat Bağlantı Seçenekleri Analog, ISDN PRI ve IP SIP uygulamalarını

Detaylı

e-fatura Başvuru Açıklamalar

e-fatura Başvuru Açıklamalar e-fatura Başvuru Açıklamalar Ocak 2014 e-fatura Başvuru Açıklamalar Versiyon: 11 ANKARA Ocak 2014 GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı e-fatura Başvuru Açıklamalar (I) Ocak

Detaylı

LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu

LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu SQL Bağlantı Bilgileri Server : Kullanıcısı : Şifre : Veri Tabanı : LOGO ürünü veri tabanının barındırıldığı MS SQL sunucu adı. LOGO ürünü veri tabanına bağlantı

Detaylı

[TOPLU TAŞIMA SİSTEMİ YARDIM DÖKÜMANI]

[TOPLU TAŞIMA SİSTEMİ YARDIM DÖKÜMANI] 2015 Kart-Sis Kart Sistemleri Ticaret A.Ş. [TOPLU TAŞIMA SİSTEMİ YARDIM DÖKÜMANI] Toplu Taşıma Sistemi SQL Server 2008 ve üzeri ile birlikte kullanılmak üzere tasarlanmıştır. SQL Server ın Sürümü nün(microsoft

Detaylı

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x.

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır.  KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x. KURULUM ŞEMASI 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x ANA BİLGİSAYAR Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM SİHİRBAZI adresine girerek aktahta_kur.exe dosyasını

Detaylı

Mikro Drive. Mikro Drive Partner

Mikro Drive. Mikro Drive Partner Mikro Drive Partner Mikro Drive ın kullanılabilmesi için ilk olarak partner tarafından müşterimizde lisanslanması gerekmektedir. Mikro Drive ı müşteriye lisanslamak için Yeni Mikro Drive butonuna basarak

Detaylı

YENİ NESİL IP PBX ÇAĞRI MERKEZİ

YENİ NESİL IP PBX ÇAĞRI MERKEZİ YENİ NESİL IP PBX ÇAĞRI MERKEZİ Gelin Eski Sisteminizi Akıllandıralım... Gelin Eski Sisteminizi Akıllandıralım... satis@testteknoloji.com.tr www.testteknoloji.com.tr 1996 yılından itibaren Çağrı Raporlama

Detaylı

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Versiyon 1 Güncelleme Tarihi 29 Ocak 2013 Güncelleme Nedeni - PC Uygulaması, Windows platformundaki masaüstü PC ler üzerinde çalışır.

Detaylı

Programlama Kılavuzu. IPV Serisi IP Santralleri IPV10 IPV20 IPV50

Programlama Kılavuzu. IPV Serisi IP Santralleri IPV10 IPV20 IPV50 Programlama Kılavuzu IPV Serisi IP Santralleri IPV10 IPV20 IPV50 İçindekiler AMAÇ... 3 KARELPORT CİHAZ KAYIT İŞLEMİ... 3 1. Yeni Santral Ekleme... 3 2. Santral Bilgilerinin Girilmesi... 3 3. Lisans Anahtarlarının

Detaylı

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace Kurulumu Öncesinde Yapılması Gereken İşlemler Windows 7, Windows 8, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 veya daha yeni işletim sistemlerinde Programlar

Detaylı

VERİ GÖNDERME PROGRAMI KULLANMA KILAVUZU (Tesisler tarafından kullanılacak)

VERİ GÖNDERME PROGRAMI KULLANMA KILAVUZU (Tesisler tarafından kullanılacak) Giriş VERİ GÖNDERME PROGRAMI KULLANMA KILAVUZU (Tesisler tarafından kullanılacak) AKBS, 4 modülden oluşmaktadır. Merkez Uygulaması, Veri Gönderme Sistemi, Veri Karşılama Sistemi ve Veri İşleme Sistemi.

Detaylı

MESS BULUT SİSTEMİ ÜYE PORTALI KULLANIM KILAVUZU

MESS BULUT SİSTEMİ ÜYE PORTALI KULLANIM KILAVUZU MESS BULUT SİSTEMİ ÜYE PORTALI KULLANIM KILAVUZU MESS Bulut Sistemi Üye şirketlerimizden anket yoluyla toplanmakta olan bilgilerin online bulut sistemi üzerinden hatasız, düzenli, kontrol edilebilir ve

Detaylı

30 Mayıs ETASQLMNG Programına giriş

30 Mayıs ETASQLMNG Programına giriş 30 Mayıs 2018 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL, ETA:SB İlgili Modül/ler : ETASQLMNG ETASQLMNG İLE ZAMANLANMIŞ YEDEKLEME Girişi yapılan bilgilerin belirli zamanlarda yedeklenmesi, bu yedeklerin

Detaylı

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI PROGRAM İNDİRME : Beşhekim grup Aybel Yazılım İbys programımızı http://aybelsoft.com/uploads/aybelsoft-ibys.rar linkinden programı indirebilirsiniz.

Detaylı

2- Kontrol Sil... 17. 3-En Öne Getir... 13 4-En Arkaya Gönder... 13 4.5.8.2 Resim... 14. 1-Özellikler:... 18 Genel Özellikler...

2- Kontrol Sil... 17. 3-En Öne Getir... 13 4-En Arkaya Gönder... 13 4.5.8.2 Resim... 14. 1-Özellikler:... 18 Genel Özellikler... i İçindekiler Kullanıcı Giriş Ekranı... 1 Ana Sayfa... 2 1-Projeler... 3 1.1 Yeni Proje... 3 1.2 Proje Düzenle... 3 1.3 Proje Sil... 3 1.4 Listeyi Güncelle.... 3 2-Gruplar... 4 2.1.1 Grup Adı.... 5 2.1.2

Detaylı

e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu

e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1. Giriş... 2 1.1 DocPlace e-fatura Portalı Nedir?... 3 1.2 Sistem Gereksinimleri... 4 2. Başlarken... 5 2.1 Uygulamanın Başlatılması... 6 2.2 DocPlace e-fatura

Detaylı

PX24n Nano rev.6 Hibrid IP Santral KOLAY KURULUM KLAVUZU VER 2.00

PX24n Nano rev.6 Hibrid IP Santral KOLAY KURULUM KLAVUZU VER 2.00 PX24n Nano rev.6 Hibrid IP Santral KOLAY KURULUM KLAVUZU VER 2.00 Paket İçeriği PX24n rev.6 IP Santral paketi içeriği: PX24n rev.6 IP santralı, yönetici sayısal telefon setine entegre AC/DC Güç adaptörü

Detaylı

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi 1 Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi Kurulum Kılavuzu Ağustos 2017 Versiyon Sürüm 2.2.5 2 İçindekiler Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi... 1 1. Sistem Gereksinimleri... 3 2. Kurulum... 3 3. Lisanslama... 7 4. Windows

Detaylı

LOGO TIGER WINGS KURULUMU VE AYARLARI

LOGO TIGER WINGS KURULUMU VE AYARLARI Bölüm LOGO TIGER WINGS KURULUMU VE AYARLARI Tiger Wings rol bazlı kişiselleştirilebilir masaüstü, ürün içi arama motoru gibi özellikler ile birlikte appin-app teknolojisini, estetik yepyeni bir tasarım

Detaylı

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Xpeech VoIP ( Voice Over IP ) Gateway Cihazları Hakkında Genel Bilgiler Bölüm 1 Tüm modellerimizde cihazların WEB arayüzlerine erişim sağlayarak konfigurasyonları

Detaylı

TEMEL BAŞLANGIÇ KILAVUZU

TEMEL BAŞLANGIÇ KILAVUZU TEMEL BAŞLANGIÇ KILAVUZU İLK YAPILMASI GEREKENLER Web sitenizi çok kısa bir sürede, kendiniz, kolayca düzenleyebilirsiniz. Yönetim Paneline Giriş...2 Tasarım ve Modül Tercihleri...3 Genel Ayarların Yapılması...

Detaylı

Chronos Çalışan Kullanım Kılavuzu

Chronos Çalışan Kullanım Kılavuzu Chronos Çalışan Kullanım Kılavuzu Döküman Bilgisi Hazırlayan: Beste Öztamur Ünvan: Proje Yön Döküman versiyonu: 2.2 Versiyon Geçmişi Ver. No. Ver. Tarihi Revize Eden Açıklama 1.0 15.11.2013 Beste Öztamur

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU ARMONİ PAZARLAMA PLASTİK SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU A- TERMİNAL SİPARİŞ SİSTEMİ B- TERMİNAL ELEKTRONİK POSTA GÖNDERME VE ALMA C- TERMİNAL APN BAĞLANTISI SİPARİŞ SİSTEMİ

Detaylı

STOKLAR. Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım. Stok Kartları. a-stok Kartı Ekleme

STOKLAR. Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım. Stok Kartları. a-stok Kartı Ekleme STOKLAR Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım Stok Kartları a-stok Kartı Ekleme Stok kartı eklemek için öncelikle sol taraftaki STOK menüsünden STOK KARTLARI na tıklayınız. Açılan pencerede üst taraftaki

Detaylı

Çağrı Merkezi Nedir?

Çağrı Merkezi Nedir? Çağrı Merkezi Nedir? Call Center (Çağrı Merkezi), kurumların temasta oldukları kişi veya kurumlarla olan iletişimlerini yürüttükleri, yazılım, donanım, insan kaynakları ve iş akışlarından oluşan etkileşim

Detaylı

GRID ZİYARET. Grid Ziyaret hakkındaki tüm aksiyonları dökümanda bulabilirsiniz.

GRID ZİYARET. Grid Ziyaret hakkındaki tüm aksiyonları dökümanda bulabilirsiniz. GRID ZİYARET Grid Ziyaret hakkındaki tüm aksiyonları dökümanda bulabilirsiniz. 1. Ziyaret Talebi - http://ziyaret.gridtelekom.net/ sayfasına giriniz. Açılan sayfada iki seçenek mevcuttur. 1. Müşteri veya

Detaylı

DESTEK DÖKÜMANI GO 3 DEMO KURULUMU VE AYARLARI

DESTEK DÖKÜMANI GO 3 DEMO KURULUMU VE AYARLARI GO 3 DEMO KURULUMU VE AYARLARI GO 3 demo setinin çalışması için öncelikle bilgisayarda veya sunucuda Microsoft Sql Server ın kurulu olması gerekmektedir.eğer mevcut değil ise aşağıdaki linklerden kurulum

Detaylı

MapCodeX Cloud Server. Kullanım Kılavuzu

MapCodeX Cloud Server. Kullanım Kılavuzu MapCodeX Cloud Server Kullanım Kılavuzu İçindekiler MapCodeX Cloud Server... 4 MapCodeX Cloud Server Hakkında... 5 MapCodeX Cloud Server Genel Özellikleri... 6 MapCodeX Cloud Server'ın Kullanıcı Arayüzü...

Detaylı

TT Ofis, TTNET Bayi ya da Çağrı Merkezi ne talebinizi bildirmeniz yeterlidir. Bu özellik talebinizi

TT Ofis, TTNET Bayi ya da Çağrı Merkezi ne talebinizi bildirmeniz yeterlidir. Bu özellik talebinizi TTNET Alo kullanım kolaylıkları nedir? Nasıl faydalanabilirim? Clip (Arayan Numaranın Aranan Abone Cihazında Görünmesi) Telefonunuzu arayan abonenin numarasının görünmesi özelliğidir. Bu özellik hattınıza

Detaylı

BackupAssist Kullanım Kılavuzu

BackupAssist Kullanım Kılavuzu BackupAssist Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER Yeni bir yedekleme işi oluşturma... 3 Sistem Yedekleme:... 3 1.NTBackup:... 3 2.Windows Imaging:... 8 Dosya Yedekleme:... 16 1.File Replication:... 16 2.Rsync:...

Detaylı

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014 14 Temmuz 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Gelen e-fatura Dosyalarının Transferi Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları firmalardan gelen e-faturalar,

Detaylı

Zoiper Softphone Kullanım Kılavuzu

Zoiper Softphone Kullanım Kılavuzu Zoiper Softphone Kullanım Kılavuzu Mart 2012 Bu doküman Votel iletişim hizmetleri San. Ve Tic. A.Ş. tarafından Hazırlanmış olup, tüm hakları saklıdır. Hazırlayanlar: Memduh BİLGİN Onaylayan: Yusuf ALAKAVUK

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörlüğü 2013 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.!

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! ADAY BAŞVURU SÜRECİ 1 1.ÖSYM ÖN KAYIT BAŞVURU BİLGİLERİNİN ADIM ADIM GİRİLMESİ 2 1.1.KİMLİK BİLGİLERİ 3 1.2.AİLE BİLGİLERİ 4 1.3. İŞ BİLGİLERİ 6 1.4. ADRES BİLGİLERİ 7 1.5. İLETİŞİM BİLGİLERİ 8 1.6.EĞİTİM

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr KULLANIM KILAVUZU Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr RESERVE ONLİNE REZERVASYON YAZILIMI KULLANIM KİTABI...3 ADMİN PANELİ... 3 Admin Panel Giriş (Login)... 3 Yönetim Paneli... 3 OTEL

Detaylı

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu T.C. KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bidb@ahievran.edu.tr Sayfa 1 / 9 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Öğrencilerimizin taşınabilir cihazlarından

Detaylı

Kullanıcı Giriş Ekranı

Kullanıcı Giriş Ekranı KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Giriş Ekranı Programı ilk defa kurduysanız kullanıcı adınız ve şifreniz palmiye dir. Server a bağlanmak için server yazan kutuya tıklayınız. IP Numarası olarak Server IP Numarası

Detaylı

İLETİŞİM: Telefon: (0272) 228 11 74. Faks : (0272) 444 03 03-1383. E-Posta: uemyo@aku.edu.tr. Web: www.uemyo.aku.edu.tr

İLETİŞİM: Telefon: (0272) 228 11 74. Faks : (0272) 444 03 03-1383. E-Posta: uemyo@aku.edu.tr. Web: www.uemyo.aku.edu.tr İLETİŞİM: Adres: Afyon Kocatepe Üniversitesi, Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu, Ahmet Necdet Sezer Kampusü, Gazlıgöl Yolu, 03200 Merkez / Afyonkarahisar Telefon: (0272) 228 11 74 Faks : (0272) 444 03

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ADIM ADIM TURNİTİN İNTİHAL PROGRAMI KULLANICI KILAVUZU

FIRAT ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ADIM ADIM TURNİTİN İNTİHAL PROGRAMI KULLANICI KILAVUZU FIRAT ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ADIM ADIM TURNİTİN İNTİHAL PROGRAMI KULLANICI KILAVUZU 1.Kütüphane tarafından mail adresinize gönderilen geçici şifre ve kurumsal mail adresiniz ile sisteme giriş yapınız

Detaylı

PLUSPBX IP SANTRAL SİSTEMİ ÖZELLİKLERİ

PLUSPBX IP SANTRAL SİSTEMİ ÖZELLİKLERİ PlusPBX, analog santrallerin yerini alan yeni nesil IP PBX santral sistemidir. Dünyanın neresinden olursa olsun ip ağında olan tüm dahilileriniz santralinize bağlanarak ofis içindeymiş gibi ücretsiz görüşebilir,

Detaylı