TAC KOLEJLERİNE HOŞGELDİNİZ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TAC KOLEJLERİNE HOŞGELDİNİZ"

Transkript

1

2 TAC KOLEJLERİNE HOŞGELDİNİZ TAC Anadolu liselerinin diğer kolejlerden en belirgin farkı; Amerikan eğitim standartlarını ülkemize getirerek öğrencilerine; ortaöğretim kademesinden itibaren ana dil seviyesinde İngilizce öğretip, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatının yanında akademik başarıya odaklanarak, öğrencilerini iyi bir üniversiteye hazırlamayı ilke edinen bir kuruluş olmasıdır. Okullarımızda deneyimli öğretmen kadrosu ile üniversite hazırlık dersleri hiçbir ekstra ücret alınmadan yapılmakta olup, bu süreçte yoğun olarak ek çalışmalar ve bilgi kazanım sınavları uygulanmaktadır. Öğrenciler, ödevlerinin büyük bir bölümünü kolejlerimizde ders öğretmenlerinin kontrolünde yapmakta olup bu da öğrenmeyi hızlandırmakta ve kalıcı hale getirmektedir. Öğrencilerimiz her şeyi okulda tamamladığı için hafta sonlarında ailesine, sosyal, sanatsal ve sportif etkinliklerine zaman ayırabilmektedir. Kolejlerimiz, Amerikan standartlarında verdiği eğitim ile öğrencilerinin yabancı dil, matematik, fen, edebiyat, spor ve sanata ilgilerini canlandırarak bireysel farklılıklarını ortaya çıkartıp sevdiği mesleklere yönlendirip bütün öğrencilerinin kendisini özel ve değerli hissetmelerini sağlamaktadır. Kolejlerimizin temel hedefi, öğrencilerini donanımlı birer birey olarak yetiştirmek ve onlara iyi bir kariyer için gerekli alt yapıyı hazırlamaktır. Öğrencilerimiz, okulumuzda bireysel olarak incelenmekte, onlara kişisel yetenek ve öğrenme stillerine göre çalışma alışkanlığı kazandırılmaktadır.

3 KOLEJLERMİZİN DİĞER KOLEJLERE GÖRE AVANTAJLARI 1- Kolejimizde okuyan öğrenciler sınavlara hazırlık için herhangi bir dershane eğitimine ihtiyaç duymazlar. TAC Anadolu Liseleri nde okuyan öğrencilerimiz sınavlara hazırlık dershanelerinin uyguladığı her türlü programları zaten doğası gereği en iyi uygulayan kurumlardır. Bu kurumlarımız özünde dershaneciliği ve sınav hazırlığı olan kolejlerdir. 2- Kolejimizde okuyan öğrenciler ana dilleri gibi İngilizce öğrenirler. Okulumuz öğrencilerine ana dili gibi İngilizce öğretmeden ve bu yabancı dil eğitimini uluslararası düzeyde belgelemeden mezun etmeme temel prensibine sahiptir. Öğrencilerimiz; anadolu liselerimizi bitirdiklerinde aldıkları İngilizce Yeterlilik Belgesi ile uluslararası birçok üniversiteye İngilizce yeterlilik sınavına girmeden başvuru hakkına sahiptir. Ayrıca C1 yeterlilik belgemiz bütün Avrupa Birliği üyelerinde geçerli İngilizce yeterlilik belgesidir. 3- Tac Kolejleri nden mezun olan öğrenciler hem Türkiye de geçerli hem de Amerika Birleşik Devletleri nde geçerli lise veya ortaokul diploması almaya hak kazanırlar. Kolejlerimizden mezun olan öğrencilerimiz yapmış olduğumuz uluslararası anlaşmalar ile hem Avrupa hem de Amerika Birleşik Devletleri nde geçerli olan diplomaya sahip olurlar. TAC öğrencilerinin mezuniyetlerinde sınavsız olarak başvurabilecekleri Amerikan üniversitelerinin listesi ekte verilmiştir. 4- Tac Koleji nde okuyan öğrenciler gerek sosyal gerekse sportif anlamda kaliteli eğitim alırlar. Liselerimizde öğrencilerimiz; tenisten basketbola, atletizmden voleybola bu branşlara en uygun spor alanlarında en uzman yetiştiriciler tarafından yetiştiriliyorlar. TAC Anadolu liselerinde öğrencilerimizin sosyal aktiviteleri de okul bünyesinde yapılmaz, tiyatro eğitimleri tiyatro kurslarında, dans eğitimleri dans okullarında verilir. Kısaca öğrenci sosyal aktiviteleri ve sportif branşları dar bir alanda değil okulun sınırlı imkanlarından ziyade her branşın uzmanı olan kuruluşlardan alır. Sonuç olarak kolejlerimiz büyük bir kampüs okulunun sunduğu her türlü imkanın belki de daha fazlasına sahiptir.

4 TAC KOLEJLERİ LİSE SINIFLARI 9 ve 10. Sınıflar ; Kitap okuma ve münazara dersleri Yoğun İngilizce dersleri Spor dersleri ve uygulamaları Sosyal dayanışma projesi geliştirme programları Temel bilgileri anlama, verimli ders çalışma tekniklerini öğrenme programları Soru çözüm ek çalışmaları Hafta sonu eksik tamamlama çalışmaları Laboratuvar Dersleri Bilişim Teknoloji Dersleri Ödevleri okulda bitirme programları Bilgi kazanım sınavları uygulanmaktadır. 11. Sınıflar ; TAC Koleji 11. sınıf öğrencileri Milli Eğitim müfredatı programının yanında pek çok çalışmayla desteklenmektedir. Okulumuzda her 11. sınıf öğrencisi bir üniversite hazırlık öğrencisi olarak görülmekte ve uygulanan çalışmalar üniversite hazırlık kapsamında yürütülmektedir. Öğrencilerimize, Eylül-Ekim-Kasım-Aralık aylarında 9.sınıf müfredatı tekrar edilmektedir. Ocak-Şubat-Mart- Nisan aylarında 10. sınıf müfredatı tekrar edilmektedir. 12. sınıf öğrencileri ile birlikte bilgi kazanım sınavlarına katılım Meslek seçimi ve hedef belirleme programları Hedeflenen mesleklerin başarılı isimleriyle buluşma toplantıları uygulanmaktadır. 12. Sınıflar ; TAC Kolejleri nin lise eğitiminde öğrencilerine sunduğu Genel Eğitim Standartları na ilave olarak, Ağustos-Eylül aylarında yoğun olarak uygulanan üniversiteye hazırlık programları Konuları erken tamamlama Her hafta uygulanan bilgi kazanım sınavları Sınav sonuçlarının idareciler ve ders öğretmenleri tarafından konu analizli olarak incelenmesi Sınav sonuçlarına göre haftalık konu eksikliklerini telafi için uygulanan ek çalışmalar ve soru çözüm saatleri Sömestr tatilinde ilk hafta her gün deneme sınavı Kaliteli yayınlar Üniversitelerle işbirliği dahilinde öğrenci ve velilere meslek seçimi-kariyer planlama seminerleri Üniversite tanıtım ve tercih günleri Ülkemizin önemli vakıf üniversitelerinden burs imkanı Veli-öğretmen-idare işbirliği ve iletişim toplantıları gibi programlar uygulanmaktadır.

5 KOÇLUK SİSTEMİ (LIFECOACHING) TAC Anadolu Lisesi öğrencilerini takip eden, onlarla beraber çalışan, ders programlarını izleyen, onlarla arkadaşlık yapan birer İngilizce öğretmeni vardır. İngilizce öğretmenlerinin asli görevi öğrencilerini sosyal hayatından ders hayatına takipçisi ve gözlemcisi olmaktır. Öğrencilerin özellikle ergenlik çağıyla beraber hayatın sorunlarını, sorumluluklarını ve sınav hazırlık yükünü beraber karşılayabilecekleri bir ağabey-abla rolünü üstlenen eğitim almış eğitim koçu çok önemlidir. Bu eğitim koçumuzun aynı zamanda İngilizce öğretmeni olması öğrencilerimizin bu öğretmenle yapacağı diyaloğun İngilizce olması sebebiyle İngilizce öğrenmesini sağlayan bir hayatın olağan akışında İngilizce öğreten program oluşturmaktadır.

6 DİPLOMA DENKLİĞİ PROGRAMI TAC Anadolu Lisesi mezunları ABD nin resmi uzaktan öğrenim okullarında otomatik olarak öğrencisi olurlar. Bu okulların ders programlarını kolejlerimiz bünyesindeki yardımcı öğretmenlerle beraber tamamlarlar. Bu sayede ABD nin resmi olarak kabul edilen Türkiyedeki karşılığı açık öğretim olan bu okulları tamamlayan öğrencilerimiz ABD deki lise ve üniversitelere hiçbir sınava girmeden ABD de okul bitiren bir öğrenci hangi haklara sahip ise o haklara sahip olarak mezun olurlar. ULUSLARARASI GEÇERLİ DİL YETERLİLİK BELGESİ TAC Anadolu Lisesi dil eğitim programı ülkemizdeki birçok kolejde olmayan uluslararası denklik ve yeterlilik kalite belgesine sahiptir. Öğrencilerimiz resmi Avrupa Dil Pasaportu ve ABD nin resmi dil yeterlilik belgesi olan Linguafolio belgesini beraber alırlar. Bu sayede öğrencilerimiz yabancı dili iyi düzeyde bildiklerini okulu bitirdikleri anda Avrupa Birliği ülkeleri bazında ve ABD nin 39 eyaletinde resmi olarak belgelerler.

7 TAC Koleji Mezunlarımızın Mezun Olduklarında Sınavsız Başvuru Hakkı Elde Ettikleri Üniversitelerden Bazıları ; Harvard University Stanford University Brown University Duke University Johns Hopkins University Caltech University Berkeley University University of Chicago Rice University University of Pennsylvania Cornell College Dartmouth College University of Connecticut University of Kentucky University of Kansas Yale University University of Michigan University of Florida University of Arizona Colorado State University University of Washington University of Minessota California Institute of Technology University of North Carolina University of Notre Dame Austin College Boston University California State University Clemson University Colorado College Cornell University James Madison University John Brown University Lawrence University Massachusetts Institute Of Technology Maryland Institute College Of Art Marquette University Drake University George Washington University Harding University Illinois Institute Of Technology Middlebury College Montana State University New York University Oklahoma State University Radford University Seattle University Samford University Stetson University Syracuse University Truman State University Trinity University University Of Alabama University Of Arizona University Of California University Of Cincinnati University Of Connecticut University Of Dallas University Of Houston Willamette University Wittenberg University St. Mary's College Of California Rhodes College Rice University Ripon College Middlebury College Mills College Macalester College Marietta College Marlboro College Agnes Scott College Albertson College Alverno College Brigham Young University Colby College Ayrıntılı Liste için ;

8

TAC KOLEJLERİNE HOŞGELDİNİZ

TAC KOLEJLERİNE HOŞGELDİNİZ TAC KOLEJLERİNE HOŞGELDİNİZ TAC Anadolu liselerinin diğer kolejlerden en belirgin farkı; Amerikan eğitim standartlarını ülkemize getirerek öğrencilerine; ortaöğretim kademesinden itibaren ana dil seviyesinde

Detaylı

ABD de Akademik Ortamlarda Yabancı Dil olarak Türkçe Öğretimi. Erika H Gilson, ret. Princeton University

ABD de Akademik Ortamlarda Yabancı Dil olarak Türkçe Öğretimi. Erika H Gilson, ret. Princeton University ABD de Akademik Ortamlarda Yabancı Dil olarak Türkçe Öğretimi Erika H Gilson, ret. Princeton University Sunuma genel bakış ABD de yabancı dil öğrenimi ABD de yüksek öğretim kurumları Yabancı dil öğretimi

Detaylı

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı Prof. Dr. Sinan Olkun Matematik ve Fen Bil. Eğitimi Blm. Başkanı SUNU İÇERİĞİ TEDU İlköğretim Matematik Öğretmenliği

Detaylı

SİZ DE YURTDIŞINDA OKUYABİLİRSİNİZ

SİZ DE YURTDIŞINDA OKUYABİLİRSİNİZ SİZ DE YURTDIŞINDA OKUYABİLİRSİNİZ BİLGİLER STEM+A AĞIRLIKLI EĞİTİM 8 12 ÖĞRENCİLİK SINIFLAR TALİMAT VE DEĞERLENDİRMEDE FARKLILAŞTIRILMIŞ YÖNTEM BİREYSEL DESTEK HAKKIMIZDA Fulford Academy, St. Lawrence

Detaylı

ÜLKEMİZ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMLERİNDE VERİLEN BİTKİ MATERYALİ DERSLERİNİN A. B. D. ÜNİVERSİTELERİYLE KARŞILAŞTIRILMASI

ÜLKEMİZ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMLERİNDE VERİLEN BİTKİ MATERYALİ DERSLERİNİN A. B. D. ÜNİVERSİTELERİYLE KARŞILAŞTIRILMASI ÜLKEMİZ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMLERİNDE VERİLEN BİTKİ MATERYALİ DERSLERİNİN A. B. D. ÜNİVERSİTELERİYLE KARŞILAŞTIRILMASI Prof. Dr. Mükerrem ARSLAN Prof. Dr. M. Emin BARIŞ Doç.Dr. Aysel USLU Yrd.Doç.Dr. Songül

Detaylı

STRATEJİK PLANI

STRATEJİK PLANI NAMIK ELAL ORTAOKULU 2015-2019 STRATEJİK PLANI EKLERİ 1 Ek-1: İstatistiki Veriler 1. Karşılaştırmalı Öğretmen/Öğrenci Durumu 1.1. Okul Öncesi Eğitim Bilgileri Tablo X Okul Öncesi Yıllara Göre Öğretmen,

Detaylı

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ 9,10,11 ve 12. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM

Detaylı

EYLÜL 2016 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR

EYLÜL 2016 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR EYLÜL 2016 1 2 3 4 ALM YS SÖZLÜ 09.00-16.00 C1 KURSU C1 DENEME SINAVI 6 7 8 9 10 11 OKUL AÇILIŞI 9.SINIFLAR VELİ 10.SINIFLAR VELİ 11.SINIFLAR VELİ VELİ TOPLANTISI TOPLANTISI TOPLANTISI TOPLANTISI SORUMLULUK

Detaylı

Dünya Üniversiteleri ve Türkiye [2]

Dünya Üniversiteleri ve Türkiye [2] Dünya Üniversiteleri ve Türkiye [2] Bugün de Shanghai Jiao Tong tarafından yapılan araştırmaya değinmeye devam ediyorum. Bu araştırmanın yapılmasındaki en temel sebep Çin üniversiteleri ile diğer ülkelerin

Detaylı

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ YAZA 46.Dönem Mezuniyet Töreni Resim Sergisi Lise ye Geçiş Töreni ORTAK SINAV PROGRAMI DUYURUSU TED KAYSERİ KOLEJİ ÖZEL LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM

Detaylı

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ 9,10,11 ve 12. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM

Detaylı

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ!

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! EĞİTİMİN ALTIN MARKASINDA BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! %100 ÖĞRENİM BURSU FIRSATI ANADOLU LİSESİ TEOG PUANINLA SÜRESİZ BURS KAZAN! GELECEĞE GÜÇLÜ BAŞLA! EN İYİSİNİ SEÇ, DOĞRU KARAR VER ŞANSA İHTİYACIN YOK EĞİTİME

Detaylı

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ Doğuş markası, eğitime adanmış yarım asra yaklaşan bir anlam ifade etmektedir. Doğuş Üniversitesi eğitimde ilklerin sahibi, yeniliklerin öncüsü olarak, geçmişinden

Detaylı

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI EYLÜL / 2014 ÖĞRENCİNİN Adı : Soyadı : Sınıfı : 1 EYLÜL / 2014 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe 1 EYLÜL 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Öğretmen Seminerlerinin Başlaması

Detaylı

Kings College Los Angeles ve Boston dil merkezinde almak isterseniz aşağıdaki indirimlerden yararlanabilirsiniz...

Kings College Los Angeles ve Boston dil merkezinde almak isterseniz aşağıdaki indirimlerden yararlanabilirsiniz... ZONİ DİL OKULU 2012 TÜRKİYE ÖZEL İNDİRİMİ! Zoni New York ve Miami dil merkezinde almak isterseniz aşağıdaki indirimlerden yararlanabilirsiniz... 4 HAFTA VE ÜZERİ KAYITLARDA TAM %10 İNDİRİM NEW YORK MIAMI

Detaylı

-AKADEMİK PROGRAMLAR-

-AKADEMİK PROGRAMLAR- VARNA İŞLETME ÜNİVERSİTESİ (VARNA UNIVERSITY OF MANAGEMENT VUM ) Varna İşletme Üniversitesi, Bulgaristan ın Varna, Dobrich ve Sofya şehirlerinde kampüsleri olan bir yüksek öğrenim kurumudur. 1996 yılında

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ Lisans ve Yüksek Lisans Düzeyinde Eğitim: Lisans Programları Fizik Öğretmenliği (MF-2) Kimya Öğretmenliği (MF-3) Matematik Öğretmenliği (MF-1)

Detaylı

ÖZEL KAVAKLI ANADOLU LİSESİ

ÖZEL KAVAKLI ANADOLU LİSESİ ÖZEL KAVAKLI ANADOLU LİSESİ FREE SCHOOL (ÖZGÜR OKUL) Free School 1921 yılında ortaya çıkan ilerici eğitim felsefesinin bir uzantısıdır. Amerika da ve Avrupa da "İlk Humanist Eğitim Modeli" olarak değerlendirilmektedir.

Detaylı

EYLÜL 2017 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR 1 2 3

EYLÜL 2017 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR 1 2 3 EYLÜL 2017 1 2 3 KURBAN BAYRAMI KURBAN BAYRAMI 2017-2018 EĞİTİM YILININ BAŞLAMASI KİTAP SATIŞININ BAŞLANGICI HZ. VE 9.SNF. VELİ BİLGİ. TOP. 17:00-18:00 4 5 6 7 8 9 10 YGS DENEME 1 İNGİLİZCE SEVİYE TESPİT

Detaylı

r o rmıanmaıra mar.maıa

r o rmıanmaıra mar.maıa .. r o Marmara Eğitim Vakfı İstanbul rmıanmaıra mar.maıa koreji colleg@ www.mek.k2.tr """'ti /e'nin Dünya Okulu The ı,\,brld School of, marmara koleji marmara college bodrum Marma_ra Eğitim Vakfı bodrum

Detaylı

BÜ de bugüne verilen 604 doktorayla ilgili küçük bir araştırma yaptım. Sonuçları sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu işe girişme nedenlerim arasında:

BÜ de bugüne verilen 604 doktorayla ilgili küçük bir araştırma yaptım. Sonuçları sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu işe girişme nedenlerim arasında: BÜ de bugüne verilen 604 doktorayla ilgili küçük bir araştırma yaptım. Sonuçları sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu işe girişme nedenlerim arasında: Bana BÜ de doktora yaptığım takdirde ne olabilirim sorusunu

Detaylı

Kings College Los Angeles ve Boston dil merkezinde almak isterseniz aşağıdaki indirimlerden yararlanabilirsiniz...

Kings College Los Angeles ve Boston dil merkezinde almak isterseniz aşağıdaki indirimlerden yararlanabilirsiniz... ZONİ DİL OKULU 2012 TÜRKİYE ÖZEL İNDİRİMİ! Zoni New York ve Miami dil merkezinde almak isterseniz aşağıdaki indirimlerden yararlanabilirsiniz... 4 HAFTA VE ÜZERİ KAYITLARDA TAM %10 İNDİRİM NEW YORK Haftada

Detaylı

AĞUSTOS 2016 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR

AĞUSTOS 2016 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR AĞUSTOS 2016 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 *2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Seminer Çalışmalarının Başlangıcı 22 23 24 25 27 28 12.Sınıflar YGS/LYS KURS PROGRAMININ BAŞLAMASI Yabancı

Detaylı

Amerika Dil Okulları Fiyatları

Amerika Dil Okulları Fiyatları EYALET CALIFORNIA ŞEHİR OKUL ADI Konaklama H.Alanı Aylık Sağlık 20 1050 1575 2 3060 3960 4950 5490 6405 7320 8235 BERKELEY LSI 25 1176 1764 2352 3438 4464 5580 5976 6972 7968 8964 65 150 90 335 305 110

Detaylı

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ÇİN HALK CUMHURİYETİ. HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ÇİN HALK CUMHURİYETİ. HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ÇİN HALK CUMHURİYETİ HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN ÇİN HALK CUMHURİYETİ NUFÜSÜ YÜZÖLÇÜMÜ YÖNETİMİ BAŞKENTİ KİŞİBAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİRİ KİŞİ BAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİRDE

Detaylı

Burada Geleceği İnşa Ediyoruz

Burada Geleceği İnşa Ediyoruz State University of New York un Bölge Üniversitesi Burada Geleceği İnşa Ediyoruz www.fmcc.suny.edu Hoş Geldiniz FM, öğrencilere başarıyı destekleyen bir ortamda, kaliteli bir eğitim sunmayı amaçlamaktadır.

Detaylı

Kartal Anaokulu. Çavuşoğlu Mah. Subay Evleri Merih Cad. No:32 (216) 306 71 85

Kartal Anaokulu. Çavuşoğlu Mah. Subay Evleri Merih Cad. No:32 (216) 306 71 85 KOÇ EĞİTİM KOLEJİ ANKARA AÇILIYOR! ANAOKULU İLKÖĞRETİM OKULU LİSE ve ANADOLU LİSESİ YENi Maltepe Anaokulu Maltepe İlkögretim Maltepe Lise Cevizli, Fatih Cd. Atilla Sk No:8 Tel: (216) 441 48 48 Bahçeşehir

Detaylı

ÖZEL BATI KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

ÖZEL BATI KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ÖZEL BATI KOLEJİ 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ EYLÜL 2016 ---- Öğretmen hizmet içi seminerleri(09.10-16:10) ---- 8. sınıf öğrencilerimiz (TEOG kursu) 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 YILLIK

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

DENİZ LİSESİ KOMUTANLIĞI

DENİZ LİSESİ KOMUTANLIĞI DENİZ LİSESİ KOMUTANLIĞI Geleceğin deniz subaylarının yetiştirildiği ilk eğitim yuvası olan ve kökleri Barbaros a, Turgut Reis e, Piri Reis e uzanan şerefli bir geçmişe sahip Deniz Lisesi, İstanbul Heybeliada

Detaylı

Uluslararası Sıralamalarda Sağlık Üniversitelerinin Yeri ve Önemi

Uluslararası Sıralamalarda Sağlık Üniversitelerinin Yeri ve Önemi 1. Sağlıkta Bilgi ve Belge Yönetimi Sempozyumu 22 23 Kasım 2018 Uluslararası Sıralamalarda Sağlık Üniversitelerinin Yeri ve Önemi M. Hasan Atasoy Atılım Üniversitesi Strateji ve İş Geliştirme Koordinatörü

Detaylı

Amerika Dil Okulları Fiyatları. Süreler (Hafta) & Fiyatlar (USD)

Amerika Dil Okulları Fiyatları. Süreler (Hafta) & Fiyatlar (USD) CALIFORNIA 1128 2256 3214 4285 76 6092 6709 7667 8626 1 0 12 1 125 1344 2688 3831 5108 6048 58 7967 9139 10282 1 0 12 1 125 1440 40 27 3960 51 6400 7080 8260 9440 106 65 90 335 270 100 BERKELEY 25 15 2280

Detaylı

İçindekiler. 1.Önsöz. 2.Çalışma Takvimi. 3. Rehberlik Çalışmaları. 4.Ders Programları. 5.Anabilim de TEOG Hazırlık Çalışmaları

İçindekiler. 1.Önsöz. 2.Çalışma Takvimi. 3. Rehberlik Çalışmaları. 4.Ders Programları. 5.Anabilim de TEOG Hazırlık Çalışmaları İçindekiler 1.Önsöz 2.Çalışma Takvimi 3. Rehberlik Çalışmaları 4.Ders Programları 5.Anabilim de TEOG Hazırlık Çalışmaları 6.Sınıflara Göre Eğitmenler 7.Programda Kullanılacak Malzemeler 8. ASKOB Yönetsel

Detaylı

CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik

CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik ABD NİN TAM MERKEZİNDE EĞİTİM ALIN ABD nin merkezinde, Wisconsin in ilk üniversitesinde global eğitim alın. 1846 dan beri, Carroll

Detaylı

final in başarı geleneği final temel liseleri ile sürüyor...

final in başarı geleneği final temel liseleri ile sürüyor... Sevgili öğrenciler, değerli veliler... Dershanelerin dönüşüm sürecini kamuoyundan takip ettiniz. Biz de final dergisi dershaneleri olarak artık final liseleri ne dönüşüyoruz. final liseleri Hiçbir başarı

Detaylı

2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2015-LYS) SONUÇLARI. 30 Haziran 2015

2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2015-LYS) SONUÇLARI. 30 Haziran 2015 2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2015-LYS) SONUÇLARI 30 Haziran 2015 2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI SAYISAL BİLGİLER 2015-LYS ADAY BİLGİLERİ YGS sonrası herhangi bir LYS ye girmeye hak kazanan aday

Detaylı

JALE TEZER BÜYÜMEKTEN BÜYÜMEYE FARK VARDIR! ÖĞRENCİ ETÜT EĞİTİM MERKEZİ GÜÇLÜ TEMEL ETÜT EGITIM MERKEZI AÇILDI

JALE TEZER BÜYÜMEKTEN BÜYÜMEYE FARK VARDIR! ÖĞRENCİ ETÜT EĞİTİM MERKEZİ GÜÇLÜ TEMEL ETÜT EGITIM MERKEZI AÇILDI JALE TEZER EĞİTİM KURUMLARI JALE TEZER KOLEJİ TEZER KOLEJİ JALE JALE TEZER ÖĞRENCİ ETÜT EĞİTİM MERKEZİ OFİS SİSTEMİ (ETÜT) EĞİTİM DANIŞMANLIĞI (KARİYER MERKEZİ) SOSYAL İMKÂNLAR TEOG SINAVINA HAZIRLIK HER

Detaylı

TürkBilimİnsanlarıve AkademisyenlerBirliği (TASSA) KurultaySunumu

TürkBilimİnsanlarıve AkademisyenlerBirliği (TASSA) KurultaySunumu TürkBilimİnsanlarıve AkademisyenlerBirliği (TASSA) KurultaySunumu Haluk Ünal University of Maryland, TASSA Yurt Dışındaki Türk Bilim İnsanları Kurultayı 12-13 Temmuz 2012 İstanbul, The Marmara Hotel Türk

Detaylı

Green River Community College

Green River Community College GELİN ABD DE EĞİTİM ALIN Green River Community College Seattle Bölgesi Green River Community College a Hoş Geldiniz GELİN ABD DE EĞİTİM ALIN Hemen Başvurun Hemen Bilgi Alın Bizi Takip Edin GREEN RIVER

Detaylı

Sayın Velimiz, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi.

Sayın Velimiz, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi. Sayın Velimiz, Öğrencilerimizin üniversite giriş sınavlarına hazırlık dönemini sağlıklı geçirmeleri ve sınavlarda iyi bir sonuca ulaşmaları için bizler kadar sizlere de önemli görevlerin düştüğü unutulmamalıdır.

Detaylı

İçindekiler. 1.Önsöz. 2.Çalışma Takvimi. 3. Rehberlik Çalışmaları. 4.Ders Programları. 5.Anabilim de Üniversite Hazırlık Çalışmaları

İçindekiler. 1.Önsöz. 2.Çalışma Takvimi. 3. Rehberlik Çalışmaları. 4.Ders Programları. 5.Anabilim de Üniversite Hazırlık Çalışmaları İçindekiler 1.Önsöz 2.Çalışma Takvimi 3. Rehberlik Çalışmaları 4.Ders Programları 5.Anabilim de Üniversite Hazırlık Çalışmaları 6.Sınıflara Göre Eğitmenler 7.Programda Kullanılacak Malzemeler 8. ASKOB

Detaylı

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 AKADEMİK YILI. LİSANS ve ÖN LİSANS EK YERLEŞTİRME KAYIT KILAVUZU

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 AKADEMİK YILI. LİSANS ve ÖN LİSANS EK YERLEŞTİRME KAYIT KILAVUZU 2013-2014 AKADEMİK YILI LİSANS ve ÖN LİSANS EK YERLEŞTİRME KAYIT KILAVUZU ADIM ADIM KAYIT TANITIM ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ Öğrencimize üniversitemizle ilgili genel bilgiler vererek; işlemlerinin sorunsuz

Detaylı

Eğitim öğretim yılında açılan BTSO Celal Sönmez Spor Lisesi bu yıl 9. mezunlarını verecektir. Okulumuz kurulduğu ilk yılda 48 öğrenciyle

Eğitim öğretim yılında açılan BTSO Celal Sönmez Spor Lisesi bu yıl 9. mezunlarını verecektir. Okulumuz kurulduğu ilk yılda 48 öğrenciyle 2006-2007 Eğitim öğretim yılında açılan BTSO Celal Sönmez Spor Lisesi bu yıl 9. mezunlarını verecektir. Okulumuz kurulduğu ilk yılda 48 öğrenciyle başlayan süreç bu gün 300 öğrenciyle eğitim sistemindeki

Detaylı

TED KONYA KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ

TED KONYA KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ TED KONYA KOLEJİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ Yapılacak Çalışmalar Başlangıç-Bitiş Tarihleri 8. ve 12. Sınıf Öğrencilerine Danışman Öğretmen Ataması 02-06 Mayıs 2016 12. Sınıf

Detaylı

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ANAOKULU LKOKUL ORTAOKUL ANADOLU L SES FEN L SES CEM L ALEVL KOLEJ GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ÖĞRENCİNİN Adı : Soyadı : Sınıfı : Eylül 2013 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe 2 Eylül 2013 Pazartesi

Detaylı

AMASYA SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

AMASYA SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ AMASYA SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ OKUL TANITIMI VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ SON 3 YILIN TABAN PUANLARI YIL ÖĞRENCİ SAYISI OLUŞAN TABAN PUAN 2015-2016 102 370 2016-2017

Detaylı

GÜRCİSTANDA NEDEN OKUMALISINIZ?

GÜRCİSTANDA NEDEN OKUMALISINIZ? GÜRCİSTANDA NEDEN OKUMALISINIZ? 78 bin kilometrelik yüz ölçümüne sahip Gürcistan, bir Güney Kafkasya ülkesi. Güney batısında Türkiye ile sınır komşusu olan Gürcistan, okuma yazma oranının yüksek olması

Detaylı

ÖĞRETİM PROGRAMLARINI İKİ TÜRDE UYGULAMAKTADIR ÖRGÜN EĞİTİM YAYGIN EĞİTİM ÖRGÜN EĞİTİM ALANINDA AMACI Lise dengi meslek okuludur.

ÖĞRETİM PROGRAMLARINI İKİ TÜRDE UYGULAMAKTADIR ÖRGÜN EĞİTİM YAYGIN EĞİTİM ÖRGÜN EĞİTİM ALANINDA AMACI Lise dengi meslek okuludur. ÖĞRETİM PROGRAMLARINI İKİ TÜRDE UYGULAMAKTADIR ÖRGÜN EĞİTİM YAYGIN EĞİTİM ÖRGÜN EĞİTİM ALANINDA AMACI Lise dengi meslek okuludur. Bir meslek alanında işe girebilecek seviyede temel mesleki yeterlilikleri

Detaylı

ABD'de Üniversite Eğitimi

ABD'de Üniversite Eğitimi ABD'de Üniversite Eğitimi Ana Hatlarıyla Amerikan Eğitim Sistemi: Amerikan eğitim sistemi, eğitimde yönetimi yerel yönetimlere (yani eyaletlere) devretmiş bir sistemdir. Her eyalet kendi eğitim sistemine

Detaylı

2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2017-LYS) SONUÇLARI

2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2017-LYS) SONUÇLARI 2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2017-LYS) SONUÇLARI 11.07.2017 2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI SAYISAL BİLGİLER 2017-LYS ADAY BİLGİLERİ YGS Sonrası Herhangi Bir LYS ye Girmeye Hak Kazanan Aday Sayısı:

Detaylı

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ A. Kuruluş 1998 yılında kurulan Fakültemiz, lisans ve lisansüstü eğitim programlarıyla güçlenerek gelişmektedir. Fakültemiz lisans programlarına 1999-2000 öğretim

Detaylı

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Boğaziçi Üniversitesi

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Boğaziçi Üniversitesi Boğaziçi Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü 1 Elektrik-Elektronik Mühendisi Nelerle Uğraşır? Elektrik enerjisi: Üretimi, dağıtımı, yönetimi Elektronik aygıtlar: Tasarımı, imalatı Sistem

Detaylı

KAYIT KABUL İŞLEMLERİ

KAYIT KABUL İŞLEMLERİ KAYIT KABUL İŞLEMLERİ Özel Öğretim Kurumlarında kayıt işlemleri; Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği nin 66.67. Maddesi, Dershaneler Tip Yönetmeliğinin 21.22.23. Maddeleri, İlköğretim Kurumları Yönetmeliği

Detaylı

T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KILAVUZU

T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KILAVUZU T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KILAVUZU 1 I. Başvuru, Yerleştirme, Kayıt ve Sınav Tarihleri 2 Başvuru Tarihi : 18 Haziran 03 Ağustos 2018

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12.SINIF VELİ TOPLANTIMIZA HOŞGELDİNİZ

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12.SINIF VELİ TOPLANTIMIZA HOŞGELDİNİZ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12.SINIF VELİ TOPLANTIMIZA HOŞGELDİNİZ 1 KİŞİSEL REHBERLİK Öğrencinin bireysel ve sosyal gelişimini desteklemek, duygusal sorunlarında yardımcı olmak amaçlanır. Öğrencinin

Detaylı

BİYOLOJİ ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere biyoloji ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER

BİYOLOJİ ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere biyoloji ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere biyoloji ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Biyoloji konusu ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların,

Detaylı

Okulunuzun isminde Fen ya da Anadolu Lisesi ibaresi geçmiyor. Okulunuzun türü nedir?

Okulunuzun isminde Fen ya da Anadolu Lisesi ibaresi geçmiyor. Okulunuzun türü nedir? Sıkça Sorulan Sorular? EĞİTİM-ÖĞRETİM Okulunuzun isminde Fen ya da Anadolu Lisesi ibaresi geçmiyor. Okulunuzun türü nedir? Özel Ege Lisesi bir Anadolu lisesidir. Özel Ege Lisesi bir vakıf okulu mu? Özel

Detaylı

Çeyrek asırdır Türkiye de eğitimin ciddi bir iş olduğunun farkında olan Bilfen Liseleri; evrensel ilkeler ışığında, spora, müziğe, sanata ve kültürel

Çeyrek asırdır Türkiye de eğitimin ciddi bir iş olduğunun farkında olan Bilfen Liseleri; evrensel ilkeler ışığında, spora, müziğe, sanata ve kültürel Çeyrek asırdır Türkiye de eğitimin ciddi bir iş olduğunun farkında olan Bilfen Liseleri; evrensel ilkeler ışığında, spora, müziğe, sanata ve kültürel etkinliklere meraklı; yabancı dili iyi konuşan, akademik

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

Dershane Algısı Araştırması Mayıs 2012

Dershane Algısı Araştırması Mayıs 2012 Dershane Algısı Araştırması Mayıs 2012 KÜNYE Proje Adı Araştırma Sahibi Araştırma Evreni Adayların Dershane Algısı Araştırması İKSara A.Ş. Toplumsal Gündem Araştırmaları Nisan 2012 Türkiye de üniversiteye

Detaylı

İMKB SOSYAL BİLİMLER LİSESİ. Adres : Güneşli Mah. Fidanlık Mevkii No:49 Merkez/TOKAT Web : Tel :

İMKB SOSYAL BİLİMLER LİSESİ. Adres : Güneşli Mah. Fidanlık Mevkii No:49 Merkez/TOKAT Web :  Tel : İMKB SOSYAL BİLİMLER LİSESİ Adres : Güneşli Mah. Fidanlık Mevkii No:49 Merkez/TOKAT Web : http://tokatsbl.meb.k12.tr/ Tel : 0356 2280770 Edebiyat ve sosyal bilimler alanlarında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli

Detaylı

ÖZEL KOCAELİ MARMARA ORTAOKULU LİSESİ AKADEMİK TAKVİM

ÖZEL KOCAELİ MARMARA ORTAOKULU LİSESİ AKADEMİK TAKVİM ÖZEL KOCAELİ MARMARA ORTAOKULU LİSESİ 2018 2019 AKADEMİK TAKVİM AĞUSTOS 2018 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 * MEK KARTEPE GENEL KURULU 20 21 22 23 24 25 26 Kurban Bayramı Arifesi Kurban Bayramı

Detaylı

IQ PLUS BUTİK EĞİTİM MERKEZİ

IQ PLUS BUTİK EĞİTİM MERKEZİ TÜRKÇE www.ilusegitim.com 0 232 2013 2013 www.ilusegitim.com www.ilusegitim.com 0 232 2013 2013 www.ilusegitim.com 2013 www.ilusegitim.com 0 232 2013 www.ilusegitim.com www.ilusegitim.com 0 232 www.ilusegitim.com

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI SOSYAL FAALİYET VE ÇALIŞMA TAKVİMİ

2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI SOSYAL FAALİYET VE ÇALIŞMA TAKVİMİ 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI LİSE TANITIM VE BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI SOSYAL FAALİYET VE ÇALIŞMA TAKVİMİ EYLÜL 2013 Sene Başı Öğrenci Bilgilendirme Programı YGS - LYS

Detaylı

FİZİKİ ŞARTLAR ve OKUL İMKÂNLARI. Laboratuarlar

FİZİKİ ŞARTLAR ve OKUL İMKÂNLARI. Laboratuarlar KAL a Bakış OKULUN TARİHÇESİ Okulumuz 1955 yılında Bakanlığımız tarafından ortaya konan Maarif Kolejleri projesi kapsamında açılmıştır. Türkiye nin dünyaya eğitim alanında kendi tavrını koyduğu en önemli

Detaylı

Amerika Dil Okulları 2018 Yılı Eğitim ve Konaklama Fiyatları

Amerika Dil Okulları 2018 Yılı Eğitim ve Konaklama Fiyatları Amerika Dil Okulları 201 Yılı Eğitim ve Fiyatları İngilizce dil eğitimi almak için ilk akla gelen ülkelerden birisi olan Amerika da eğitim alabileceğiniz bir çok şehir seçeneğiniz vardır. Amerika da dil

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü 205-206 Eğitim - Öğretim yılı Güz yarıyılı için ilgili Anabilim Dallarına aşağıda belirtilen sayıda Kadrosuz Yüksek Lisans

Detaylı

SORULARLA PROJE OKULU

SORULARLA PROJE OKULU SORULARLA PROJE OKULU 1.Proje Okulu Nedir? Milli Eğitim Bakanlığının ulusal eğitim politikaları kapsamında, eğitim ve öğretimin kalitesini arttırmak adına başlatılan, özellikleri kendi yönetmeliği ile

Detaylı

eğitim öğretim yılı için 9. sınıfa öğrenci kayıt kabul kriteri nedir?

eğitim öğretim yılı için 9. sınıfa öğrenci kayıt kabul kriteri nedir? 2017-2018 eğitim öğretim yılı için 9. sınıfa öğrenci kayıt kabul kriteri nedir?, TEOG sınavlarının sonuçlarında ortaya çıkan YEP e (yerleştirmeye esas puan) göre öğrenci kaydı yapmaktadır. YEP en yüksek

Detaylı

ÖZEL TANI ORTAOKULU ÇALIŞMA TAKVİMİ AĞUSTOS 2017

ÖZEL TANI ORTAOKULU ÇALIŞMA TAKVİMİ AĞUSTOS 2017 ÖZEL TANI ORTAOKULU 2017-2018 ÇALIŞMA TAKVİMİ AĞUSTOS 2017 31TEMMUZ 1 AĞUSTOS 2 AĞUSTOS 3 AĞUSTOS 4 AĞUSTOS 5 AĞUSTOS 6 AĞUSTOS 18 AĞUSTOS 2017 SAAT 18.00 DE VELİ-ÖĞRENCİ- ÖĞRETMEN 7 AĞUSTOS 8 AĞUSTOS

Detaylı

2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2014-LYS) SONUÇLARI. 27 Haziran 2014

2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2014-LYS) SONUÇLARI. 27 Haziran 2014 2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2014-LYS) SONUÇLARI 27 Haziran 2014 2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI SAYISAL BİLGİLER 2014-LYS ADAY BİLGİLERİ YGS sonrası herhangi bir LYS ye girmeye hak kazanan aday

Detaylı

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi olarak amacımız veli-öğretmen-idare ile işbirliği sağlayarak öğrencilerimizin

Detaylı

Bir okuldan daha fazlası...

Bir okuldan daha fazlası... Bir okuldan daha fazlası... Fakülte Koleji açılıyor www.fakultekoleji.com ÖĞREN KAVRA DEĞİŞ Kolejimizde eğitim öğretim süreci, akademik başarının yanı sıra öğrencilerin gerçek performanslarını ortaya çıkarmayı

Detaylı

ATLAS Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı - Amerika Dil Okulu Fiyatları. Haftalık AMERİKA. Süreler (Hafta) & Fiyatlar (US$)

ATLAS Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı - Amerika Dil Okulu Fiyatları. Haftalık AMERİKA. Süreler (Hafta) & Fiyatlar (US$) I EYALET ŞEHİR OKUL ADI Saati 4 6 8 12 16 süre fiyat süre fiyat aile yurt ALABAMA TUSCALOOSA UNV. OF ALABAMA Dönemi Bir Dönemi 1956 $ 50 1400 5 930 125 105 11 1683 24 64 4216 5270 5814 8721 BERKELEY LSI

Detaylı

İŞ GARANTİLİ ÖZEL LİSE

İŞ GARANTİLİ ÖZEL LİSE ÖZEL DOSYA Özel ANADOLU ÖZEL DOSYA SAĞLIK MESLEK LİSESİ Geleceğin Mesleği eğitim kurumları İŞ GARANTİLİ ÖZEL LİSE Özel DOSYA ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ: HEDEFLER; ÖZEL DOSYA Mezuniyette Hemen İş Gelecek

Detaylı

Sayı : 2015 / 72 01.12.2015 Konu : Ortaokul 4.Sınıflar Hafta Sonu Kursu

Sayı : 2015 / 72 01.12.2015 Konu : Ortaokul 4.Sınıflar Hafta Sonu Kursu Sayı : 2015 / 72 01.12.2015 Konu : Ortaokul 4.lar Hafta Sonu Kursu Sayın Velimiz, Ortaokul 4.sınıf öğrencilerimizin katılacağı II. TEOGS hazırlık çalışmaları kapsamında düzenlenen hafta sonu kursları,

Detaylı

Yurtdışında Üniversite Eğitimi ve Başvuru Süreci

Yurtdışında Üniversite Eğitimi ve Başvuru Süreci Yurtdışında Üniversite Eğitimi ve Başvuru Süreci Hazır, Dikkat, Başla! http://www.blogtrw.com/en/2015/05/otas-and-their-business-strategies-a-race-of-giants/ YARIŞ DEĞİL, ERKEN BİR SABAH KOŞUSU. http://bioluxia.com/gestion/wp-content/uploads/2014/09/nike-running-and-sunrise-hd-wallpaper.jpg

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ Başvuru ve Ön Kayıt : 08-10 Ocak 2018 Giriş Sınavı Tarihi : 29-31 Ocak 2018 Adaylar ön kayıt için istenilen belgeleri Enstitümüze (09:00-12:00

Detaylı

Milli Eğitim Bakanlığının Sosyal Bilimler Lisesi açmasının amaçları şu şekilde özetlenebilir:

Milli Eğitim Bakanlığının Sosyal Bilimler Lisesi açmasının amaçları şu şekilde özetlenebilir: SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ HAKKINDA TÜM BİLGİLER Milli Eğitim Bakanlığı sosyal alanda iyi yetişmiş kültür alanına zenginlik ve ufuk kazandıracak elemanları yetiştirmek amacıyla Türkiye'de ilk kez 2003-2004

Detaylı

9.SINIFLAR YIL SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

9.SINIFLAR YIL SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 9.SINIFLAR YIL SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ 10.SINIF DERS PROGRAMLARI SEÇMELİ DERSLER YÜKSEKÖĞRENİME GEÇİŞ SINAVI SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ SINIF GEÇME A-DOĞRUDAN Tüm derslerden

Detaylı

- Üniversite lisans mezuniyet ağırlıklı not ortalamasının 4 üzerinden asgari 2,0 veya 100 üzerinden asgari 75 olması.

- Üniversite lisans mezuniyet ağırlıklı not ortalamasının 4 üzerinden asgari 2,0 veya 100 üzerinden asgari 75 olması. 1) BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ANABİLİM DALI A)Bilişim Teknolojileri (Tezli) Yüksek Lisans (Türkçe-İngilizce) larına öğrenci başvuru koşulları ve kontenjanlar: - T.C. devlet ya da vakıf üniversitelerinin ya

Detaylı

Süreler (Hafta) & Fiyatlar (US$) 870 ELS 440 SILICON VALLEY. 60 150 250 555 170 75 UC IRVINE 21 4 Hafta: 2100 10 Hafta: 3700

Süreler (Hafta) & Fiyatlar (US$) 870 ELS 440 SILICON VALLEY. 60 150 250 555 170 75 UC IRVINE 21 4 Hafta: 2100 10 Hafta: 3700 I EYALET ŞEHİR OKUL ADI Saati 4 6 8 12 16 süre fiyat süre fiyat aile yurt ALABAMA TUSCALOOSA UNV. OF ALABAMA 22 1956 1956 468 50 1400 0 9 400 100 10 18 80 3480 4480 5400 9000 CALIFORNIA BERKELEY LSI 15

Detaylı

11 12 13 14 15 16 *YÖNETİCİ VE BÖLÜM BAŞKANLARININ OKULA GELİŞLERİ 20 *YENİ ÖĞRETİM YILI İÇİN HAZIRLIKLAR 27 *YENİ ÖĞRETİM YILI İÇİN HAZIRLIKLAR

11 12 13 14 15 16 *YÖNETİCİ VE BÖLÜM BAŞKANLARININ OKULA GELİŞLERİ 20 *YENİ ÖĞRETİM YILI İÇİN HAZIRLIKLAR 27 *YENİ ÖĞRETİM YILI İÇİN HAZIRLIKLAR ÇALIŞMA TAKVİMİ AĞUSTOS 0 0 *YÖNETİCİ VE BÖLÜM BAŞKANLARININ OKULA GELİŞLERİ *ÖĞRETMENLERİN OKULA GELİŞLERİ *YENİ ÖĞRETMENLER İÇİN ORYANTASYON 0 *AÇILIŞ TÖRENİ *0-0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE BAŞI GENEL

Detaylı

wıas world Internatıonal American College

wıas world Internatıonal American College wıas world Internatıonal American College Çetin Cad. Nurettin Duman Sk.No.3 Kuzey Ataşehir / İstanbul Tel: 0216 314 0 100-0216 365 0 808 Faks: 0216 314 0 107 www.amerikankoleji.net wıas world Internatıonal

Detaylı

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Modelin temel niteliği, öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, Maltepe Üniversitesi bünyesindeki

Detaylı

T.C. ESKİŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. ESKİŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2 3 4 Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında 2012-2013 Öğretim Yılı Öğrenci Kayıtları: a) Başvurular 11-22 Haziran 2012 b) Seçici komisyon tarafından kayıtları yapılacak çocukların tespiti 25 Haziran 2012 c)

Detaylı

T.C. BUCAK KAYMAKAMLIĞI BUCAK MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. BUCAK KAYMAKAMLIĞI BUCAK MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 Çırak Öğrenci Kayıt Kabul İşlemlerinin Yapılması 1- Öğrenim Belgesi Ve Fotokopisi 4- Çıraklık Sözleşmesi (4 Nüsha) (Merkezimizden Verilecek) 5- Vesikalık Fotoğraf (7 Adet) 6- Sigorta İşe Giriş Bildirgesinin

Detaylı

NEDEN? Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerini. Seçmeliyim

NEDEN? Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerini. Seçmeliyim NEDEN? Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerini Seçmeliyim 1. İŞ İMKANI Üniversite Mezunu İŞSİZ sayısı? 828 BİN 1. İŞ İMKANI Meslek lisesi mezunu olarak, üniversiteye gidemesen bile, aldığın eğitimle iş bulma

Detaylı

OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1 FEN BİLİMLERİ LİSESİ GENEL AÇIKLAMALAR Fen Bilimleri Lisesi ni farklı kılan, Fen

Detaylı

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015 İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK BÖLÜMÜ İçindekiler TEOG Modelinin Amaçları TEOG Modelinin Uygulanması TEOG Modelinde

Detaylı

ÖZEL TANI ANADOLU LİSESİ ÇALIŞMA TAKVİMİ AĞUSTOS 2016

ÖZEL TANI ANADOLU LİSESİ ÇALIŞMA TAKVİMİ AĞUSTOS 2016 ÖZEL TANI ANADOLU LİSESİ 2016-2017 ÇALIŞMA TAKVİMİ AĞUSTOS 2016 1 AĞUSTOS 2 AĞUSTOS 3 AĞUSTOS 4 AĞUSTOS 5 AĞUSTOS 6 AĞUSTOS 7 AĞUSTOS 8 AĞUSTOS 9 AĞUSTOS 10 AĞUSTOS 11 AĞUSTOS 12 AĞUSTOS 13 AĞUSTOS 14

Detaylı

SANAYİ COĞRAFYASI. Hafta 7: Dünya Sanayi Bölgeleri ve Sanayinin Küresel Dağılımı 1: Batı Avrupa ve Kuzey Amerika. Doç.Dr.

SANAYİ COĞRAFYASI. Hafta 7: Dünya Sanayi Bölgeleri ve Sanayinin Küresel Dağılımı 1: Batı Avrupa ve Kuzey Amerika. Doç.Dr. SANAYİ COĞRAFYASI Hafta 7: Dünya Sanayi Bölgeleri ve Sanayinin Küresel Dağılımı 1: Batı Avrupa ve Kuzey Amerika Doç.Dr. Nuri YAVAN Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Coğrafya Bölümü Beşeri

Detaylı

Programı Seçme Sınavı

Programı Seçme Sınavı Bilim İnsanı Yetiştirme Programı Seçme Sınavı Lise Kısmı Bilgilendirme Toplantısı Sayın Velimiz, Okulumuz Lise kısmı bilgilendirme toplantımız kapsamında, 2018-2019 öğretim yılında okulumuzda ilk kez uygulamaya

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE İKTİSAT BÖLÜMÜ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE İKTİSAT BÖLÜMÜ MARMARA ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE İKTİSAT BÖLÜMÜ Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü Anadoluhisarı Kampüsü 34810 Beykoz İstanbul Tel: (+90) 216 308 22 26 pbx

Detaylı

T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KILAVUZU

T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KILAVUZU T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KILAVUZU 1 2 I. Başvuru, Yerleştirme, Kayıt ve Sınav Tarihleri Başvuru Tarihi : 26 Haziran 19 Ağustos 2016

Detaylı

YGS-LYS de. 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi. www.cinarkoleji.com.tr

YGS-LYS de. 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi. www.cinarkoleji.com.tr YGS-LYS de 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi www.cinarkoleji.com.tr Çınar Koleji nde güne her sabah mutlulukla başlarsınız. 20 yıllık eğitim tecrübesiyle geliştirilen Sınavlara Hazırlık Sistemi ile sınav endişesi

Detaylı

EYLÜL-2015 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR

EYLÜL-2015 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR EYLÜL-205 3 Ağustos 2 3 4 5 6 Yabancı Dil Kursları 2.sınıf YGS/LYS Ön Hazırlık Kursları (3 Ağustos- Eylül 206) 7 0 YGS/Yabancı Dil Yetiştirme Kursların (Ağustos Dönemi)Sonu. 2 3 İngilizce Seviye Tespit

Detaylı

M. EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

M. EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ Neden M. EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ M.Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi, Arapça, İngilizce ve Rusça hazırlık sınıfı olan, Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi Programı uygulayan Türkiye nin en seçkin

Detaylı