Ocak 2012 Sayı: Değerli Üyeler,

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ocak 2012 Sayı: 118 www.oyak.com.tr. Değerli Üyeler,"

Transkript

1 Ocak 2012 Sayı: Ü y e l e r l e S o h b e t Değerli Üyeler, Küresel kriz sonrasında alınan olağanüstü tedbirler sonucunda toparlanma sürecine girdiği düşünülen dünya ekonomileri, 2011 yılının ikinci çeyreğinden itibaren gelişmiş ülkelerdeki ARTAN KAMU BORÇLARI nın doğurduğu risklerle karşı karşıya kalmış ve bu ülkelerdeki krizin çözümüne yönelik piyasaları ikna edici bir siyasi iradenin ortaya konulamaması nedeniyle endişeler daha da artmıştır. Yıldırım TÜRKER Korgeneral (E) OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Küresel krizle birlikte bilançoları bozulan BANKACILIK sektöründe ise, henüz krizin yaralarını saramadan Euro bölgesindeki KAMU BORÇ krizinin beraberinde getirdiği daha büyük riskler nedeniyle, ciddi bir sermaye ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Türkiye ise bu dönemde tüm politika araçlarını orta vadeli bir perspektifle, zamanında ve kararlı bir biçimde kullanmış, kriz dönemini nispeten güçlü ve hızlı büyüme ile kapatmış ve istihdam da yaratmıştır. Ancak, 2012 yılında, dünya ekonomilerinde süreceği beklenen BELİRSİZLİK ortamının, Türkiye nin en büyük pazarı olan Euro bölgesindeki ekonomik sorunlar ve komşu ülkelerde yaşanan siyasi istikrarsızlıkların ve Türkiye için önemli bir risk unsuru haline gelen CARİ AÇIK ve ENFLASYON daki yükselme eğiliminin Türkiye nin büyüme hedefini tehlikeye sokabileceği olasıdır. OYAK ise; krizi öngörmüş, izlemiş, gerek OYAK gerekse de iştiraklerinden oluşan Grup Şirketlerinde uyguladığı politikalar ve zamanında aldığı tedbirlerle krizin etkilerini azaltmaya çalışmıştır. Bunun sonucu olarak; OYAK temel görevini yerine getirerek üye birikimlerine reel getiriler sağlamış ve 2011 yılını da PLANLADIĞININ ÜZERİNDE bir getiri ile tamamlamıştır.

2 Kesinleşmemiş verilere göre 2011 yılı geçici sonuçları; Geçici verilere göre, 2011 yılında 1.5 milyar TL toplam kâr (teknik faiz + aktüeryal kâr) elde edilmesi ve nema oranının da en az %12 olarak gerçekleşmesi beklenmektedir. Toplam kâr, elde olan verilere göre, bir önceki yılda sağlanan 1.4 milyar TL toplam kârın da üzerinde olacaktır yılı sonu itibarıyla; aktif üye sayımız 213,178, Emekli Maaşı Sistemi ndeki (EMS) üye sayımız 45,883 ve toplam üye sayımız 259,061 iken 15 Aralık 2011 tarihinde aktif üye sayımız 219,067 ye, EMS deki üye sayımız 48,924 e ve toplam üye sayımız ise 267,991 e ulaşmıştır. 15 Aralık 2011 tarihindeki toplam üye sayımızın 107,577 si isteğe bağlı üyelerden oluşmaktadır. Üye Dağılımı Ülke Ekonomisine Katkılar OYAK Grubu iştirakleri 2011 yılında yaklaşık olarak; > 9.9 milyon tona yakın çimento üretmiş, 1.5 milyon tona yakın ihracat gerçekleştirmiştir. > 331 bin adet otomobil üretmiş, 225 bin adedini ihraç etmiştir. > 7 milyon tona yakın nihai çelik ürünü üretmiş, 1.2 milyon tona yakın nihai çelik ürününü ihraç etmiştir. > 9 bin GWh in üzerinde ulusal şebekeye verilen net elektrik üretimi ile Türkiye elektrik enerjisi ihtiyacının %4 ünü sağlamıştır. 2 İSTİHDAMA KATKI OYAK, bağlı ortalık ve iştiraklerde istihdam edilen personel sayısı 2010 yılında 28,822 iken, 2011 yılı Kasım ayı itibarıyla bu sayı 29,169 olmuştur. (Doğrudan istihdamın dışında yaratılan ekonomik güçten geçimini sağlayan taşeron, çiftçi, ulaşım hiz. vb. en az 200,000 aile olduğu düşünülmelidir.) VERGİ OYAK ve Grup şirketlerinde dolaylı ve dolaysız tüm vergiler bir arada değerlendirdiğinde 2010 yılında toplam 1,583 milyon TL vergi ödenmiş olup 2011 yılında da aynı mertebede olması beklenmektedir. İHRACAT Grup şirketleri tarafından 2010 yılında toplam 4,150 milyon ABD Doları ihracat gerçekleştirilmiş olup 2011 yılında da benzer seviyede bir gerçekleşme olacağı öngörülmektedir.

3 2011 Yılı İçinde Yapılan Önemli Faaliyetlerden Özetler İştiraklerimiz ile ilgili olarak; Adana-Yumurtalık bölgesinde mevcut iştirakimiz İSKEN in hemen yanında, çevreye duyarlı, yüksek kaliteli ithal kömür ile çalışacak, 625 megawatt güce sahip, yılda yaklaşık 4.5 milyar kwh elektrik üretmesi ve 2016 da devreye girmesi planlanan bir termik santral yatırımını gerçekleştirmek ve işletmek amacıyla kurulan ve halen %100 OYAK iştiraki olan AYAS Enerji Üretim ve Tic. A.Ş. hisselerinin %50 lik bölümünün Koç Topluluğu ve AES ortaklığı olan AES Entek e satışına yönelik anlaşma imzalanmıştır. Devir izni için gerekli kuruluşlara başvuruda bulunulmuştur. İhtiyaç duyulan resmi izinlerin alınması sonrasında hisse devri gerçekleştirilecektir. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody s Investors Service, ERDEMİR in B2 olan kredi notunu teyit ederken görünümünü ise Pozitif e yükseltmiş, bir diğer uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Standard& Poor s ise, ERDEMİR in B- olan kredi notunu B ye yükseltmiş, görünümünü ise Durağan olarak teyit etmiştir. İSDEMİR bünyesinde, uzun çelik üretiminin yanı sıra modernizasyon ve dönüşüm yatırımları kapsamında yassı çelik ürününe geçiş için çalışmalar tamamlanmıştır. Bu kapsamda yer alan ve 360 milyon ABD doları harcanarak tamamlanan 4. Yüksek Fırın 2011 yılında devreye alınmıştır. İSDEMİR in 4. Yüksek Fırını, 2,500 m 3 çalışma hacmi ve 2.2 milyon ton/yıl sıvı ham demir kapasitesi ile Türkiye nin en büyük ve en modern yüksek fırını olma özelliğini taşımaktadır. Bu yüksek fırın ile birlikte ERDEMİR Grubunun sıcak maden üretim kapasitesi 9.1 milyon ton/yıl a ulaşmıştır. Ayrıca İSDEMİR in artan sıvı çelik üretim kapasitesine paralel olarak ihtiyaç duyulan 2. Sinter Fabrikası Haziran 2011 de devreye alınmıştır. ERMADEN in Sivas ın Divriği ilçesi Ekinbaşı beldesinde bulunan demir madeni yeraltı işletmesi yatırımı tamamlanmıştır. Ekinbaşı Yeraltı İşletmesinin devreye alınmasıyla birlikte 5.4 milyon ton işletilebilir rezerv elde edilmiştir. 3

4 ERSEM bünyesinde faaliyete geçen İskenderun Çelik Servis Merkezi, 700,000 ton/yıl üretim kapasitesiyle başta gemi, çelik konstrüksiyon, otomotiv, genel makine ve inşaat sektörlerine yönelik hizmet vermektedir. Bunun yanı sıra ERDEMİR tesisleri içinde, ERSEM bünyesinde faaliyet gösterecek olan ve ilk etapta 650,000 ton/yıl kapasiteye sahip Ereğli Çelik Servis Merkezi yatırımı için de çalışmalar hızla devam etmektedir. OYAK Renault da üretilen modellere elektrik motorlu Fluence ZE katılmıştır. Ayrıca OYAK Renault, başladığı elektrik motorlu Fluence seri üretimi ile Türk Otomotiv Sanayi nde yeni bir dönem açmıştır. Elektrikli aracın ihracatına da 2011 yılı Kasım ayı itibariyle başlanmıştır. Ayrıca OYAK Renault tesislerinde üç milyonuncu motorun üretimi de gerçekleşmiş olup Şirket Türk Otomobil Sanayinde üretim ve ihracatta liderlik konumunu 14 yıldır aralıksız sürdürmektedir yılı Türkiye otomotiv pazarının rekor kırdığı bir yıl olmuştur. İştirakimiz MAİS, Renault ve Dacia markaları ile 2011 yılında binek otomobil ve binek otomobil+hafif ticari araç satışlarında pazar lideri olmuştur. MAİS in satışlarının desteklenmesi amacıyla tüketici finansmanı alanında faaliyet göstermek üzere %50 Renault Grubu ve %50 OYAK ortaklığında ORFİN Finansman A.Ş. kurulmuştur. Kuruluş iznini alan ORFİN in faaliyet izni alma çalışmaları devam etmektedir. 4 Adana Çimento, artan çimento ihtiyacını karşılamak üzere İskenderun daki mevcut tesislerinde bir klinker üretim hattı yatırımı kararı almıştır. Yatırım maliyetinin yaklaşık 80 milyon ABD doları olacağı, 2 yıl süreceği ve 500 kişilik istihdam yaratacağı öngörülmektedir. Bölgesel büyümeyi lehine kullanmayı başaran Ünye Çimento, Karadeniz pazarında yakaladığı büyümenin etkisi ile kuruluşundan bugüne kadar tarihinin en yüksek klinker üretimini gerçekleştirmiştir. Farin değirmenin dönüştürülmesi projesi kapsamında 4. çimento değirmeni Haziran ayında devreye alınmıştır. Aslan Çimento nun Eylül ayında devreye alınan Atıktan Türetilmiş Yakıt tesisi ile 2012 yılında, 24 bin ton endüstriyel fire ve atıkların işlenmesi ile atıktan türetilmiş yakıt üretilmesi planlanmakta, bu işlemden sağlanacak 14 bin ton kömür tasarrufu ile birlikte %20 ye varan enerji tasarrufu öngörülmektedir.

5 OYKA Çaycuma Torba Fabrikasında 2. torba hattı yatırımının tamamlanması sonucu fabrikanın kapasitesi 2 kat artarak 140 milyon adet/yıl a çıkmış ve tesis tarihindeki en yüksek kağıt ve selüloz üretimi rekorlarını kırmıştır. Üyelerimize yönelik olarak; OMSAN Denizcilik tarafından satın alınmış olan Fortune Express gemisi Ocak-Mart döneminde yurtdışı taşımalara yönelik operasyonlarını sürdürmüş, Nisan ayı itibariyle 1 ay süren genel bakıma alınmış ve Mayıs ayından itibaren ERDEMİR Grubu ihtiyaçlarına yönelik hizmet vermeye başlamıştır. Sistemi ne (EMS) katılım oranı %85.0 olarak gerçekleşmiştir. EMS ye katılan üyelerin %54 ü Sistem e 4/4 oranı ile katılmayı tercih etmişlerdir. > Emekli olan 5,020 üyeye milyon TL Emeklilik Yardımı, > Emekli Maaşı Sistemi ndeki 36,216 üyeye milyon TL tutarında Emekli Maaşı ödemesi, > 139 daimi, 1 geçici olmak üzere toplam 140 üyeye 3.9 milyon TL Maluliyet Yardımı, > 305 daimi, 4 geçici olmak üzere toplam 309 üye mirasçısına 6.3 milyon TL Ölüm Yardımı yapılmıştır. Ayrıca; 41,053 üye, milyon TL Kurum dan Borç Para Verme (Fevkalade Borç dahil), > 23 Ekim 2011 tarihinde Van İli Erciş İlçesi merkezli olarak meydana gelen ve 600 ün üzerinde vatandaşımızın ölümüne neden olan deprem felaketi ertesinde Van ve çevre illerde görev yapan ve depremden etkilenen 2,496 üyeye, kişi başına 13,196 TL olmak üzere toplam 32.8 milyon TL fevkalade borç para verme hizmeti kapsamında ödeme yapılmıştır. Münferit olmayan fevkalade durumlarda (Doğal Afetler) ödenmekte olan borcun vadesi 48 ay, faizi ise yıllık %1 dir. Vakıfbank kaynaklı 7/24 açık kredi ve/veya tüketici kredisi uygulamasına 11 yılında da devam edilmiş olup yılsonu itibariyle 30,590 üyenin kredi kiyeleri milyon TL olarak gerçekleşmiştir.,941 üye, milyon TL Konut Kredisi, Vakıfbank, Garanti Bankası ve İş Bankası aracılığıyla rütülen alternatif konut kredisi hizmetinden 2,726 üye yararlanmış ve toplam milyon TL kredi kullanmıştır. 231 üye, 20.9 milyon TL Rezerv Karşılığı %80 Borç Verme hizmetlerinden yararlanmıştır. 5

6 Bunlara ilave olarak, 2011 yılsonu itibariyle, Konut Ön Biriktirim Fonu nda (KÖBF) yer alan üye sayısı 108,484 olmuş, Fonun yıllık gelir oranı ise %9.9 olarak gerçekleşmiştir. (Aralık Aralık 2011). Nisan 2011 tarihinde yapılan 51 inci Olağan Genel Kuru ğışa Dayalı Emekli Geliri Sistemi nde (BDEGS), iştirakçilerin rezervlerinin runabilmesi amacıyla garanti gelir oranının %5 e indirilmesi ile 31 Aralık 11 tarihine kadar isteyen iştirakçilerin Sistem den çıkabilmesine imkân ğlanmıştır. Bu doğrultuda, OYAK Yönetim Kurulu nun 9 Ağustos 2011 ihinde almış olduğu karar ile 1 Eylül 2011 tarihinde uygulama başlatılmış ve 31 Aralık 2011 tarihinde son bulmuştur. Bunun sonucunda BDEGS, 2012 yılında mevcutta 5,546 iştirakçisi ve 8,115 ilave iştirak işlemi ile faaliyetlerine devam etmektedir. Sistem in, 2011 yılı yıllık gelir oranı ise %10.8 olarak gerçekleşmiştir (Aralık Aralık 2011). OYAK tanıtım konferansları birliklerde görevli personel için düzenlenen, toplam 67 adet OYAK Tanıtım Konferanslarına 04 Mayıs 2011 tarihinden itibaren başlanmıştır. 21 Aralık 2011 tarihinde tamamlanan bu planlı konferanslarda yaklaşık 14,000 üyemiz ile yüz yüze görüşme yapılmıştır. Bu konferanslarda üyelerden gelen sorular, görüşler ve öneriler kayıt altına alınmakta, gerekli önlemlerin alınması ve gereken çalışmaların yapılması için Genel Müdürlük tarafından değerlendirilmekte, yetki çerçevesinde yapılabilecekler en kısa sürede uygulanmaktadır. Hizmetlere yönelik olan iyileştirme çalışmaları ve temenniler, Yönetim Kurulu nun onayı sonrasında Genel Kurul Ön Çalışmalarında Genel Kurul üyeleriyle görüşmeye açılmaktadır. 6 Bu konferanslarda üyeler, hizmetler ve uygulamalara yönelik sorular yanında ERDEMİR in satılıp satılmayacağı ile AB müktesabatında OYAK ın lağvedilip edilmeyeceği yönünde gerçeği yansıtmayan ve tamamen bir dedikodu şekline dönüşen hususlarda da sorular yöneltmişlerdir yılında temelleri atılan Tamamlayıcı Mesleki Emeklilik Fonu ile ilgili YÜZ YILLIK BİR GEÇMİŞ. GÜVENLİ BİR GELECEK. başlıklı ilanı dergimizin son sayfasında okuyabilirsiniz. Üyelerle iletişim özet tablosu ekseninde teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek üyelerin tüm iletişim kanallarını kullanımını kolaylaştıracak önlemleri almaktadır. OYAK, tüm etkin iletişim kanallarıyla dünya ve Türkiye deki en iyi uygulamaları ve yenilikleri takip

7 ederek, sürdürülebilir hizmet kalitesi ve üye memnuniyetini sağlamada güvenli ve etkileşimli iletişimin önemine inanmaktadır. Yaptığı her hizmette üye menfaatini ve mutluluğunu gözeten OYAK, üyelerine teknoloji odaklı iş yaklaşımı, yüksek nitelikli insan kaynağı, profesyonel ve şeffaf yönetim anlayışı ile yenilikçi, yaratıcı, kaliteli ve katma değeri yüksek ürün, çözüm ve hizmet sunma yarışını sürdürecektir. İletişim Kanalları Çağrı Merkezi 225,986 Sesli Yanıt Sistemi 225,462 Hizmet Sunum Telefon 114,272 E-posta 19,866 Evrak - Faks 56,050 Yüz yüze görüşme 37,607 Web Sitesi 10,198,321 İletişim Genel Toplam 10,877,564 OYAK ile ilgili merak edilen soruların cevaplarına web sitesinde yer verilmektedir. İletişim Kanallarımız ile de sorularınız en kısa sürede cevaplandırılmakta olup 2011 yılında yaklaşık 11 milyon üye iletişimi gerçekleşmiştir. OYAK ile ilgili her türlü sorunuzun cevabını kurumsal web sitemizden ve diğer iletişim kanallarımızdan edinmeniz doğru bilgiye ulaşmanız açısından önem arzetmektedir. Değerli Üyeler, OYAK ın üyelerimizin gelecekleri için önemli bir teminat olduğu ve olmaya devam edeceği bilinci ve inancıyla bütün üyelerimize ve milletimize 2012 yılının sağlık, mutluluk getirmesini diler, sevgi ve saygılar sunarım. Yıldırım TÜRKER Korgeneral (E) OYAK Yönetim Kurulu Başkanı 7

8 OYAK Üyelerine Yönelik Otomobil Kampanyası Megane HB, Clio HB, Clio Grand Tour, Megane Sport Tourer, Megane Coupe, Latitude ve Duster modelleri yer almıştır. 17 Ekim - 04 Aralık 2011 tarihleri arasında sürdürülen bu kampanyada, bazı modellerde %17 oranında indirimlerin yanı sıra uygun kredi koşulları da sağlanmıştır. 50 nci Genel Kurul un, üyelere uygun koşullarda otomobil sahibi olmalarını sağlamak üzere filo bazlı satış esasına benzer şekilde minimum fiyatlı standart modeller içerecek kampanyalar düzenlenmesi şeklindeki temenni kararı doğrultusunda, 2010 yılında olduğu gibi, 2011 yılında da bir kampanya yapılmıştır. Kampanyadan toplam 1,446 üyemiz yararlanmıştır. Modellerine göre üyelerimizin tercihleri şu şekildedir. MODEL TOPLAM Symbol 59 Fluence 361 Megane HB 520 Megane Sport Tourer 157 Clio HB 87 Clio GT 148 Latitude 54 Megane Coupe 17 Duster 43 TOPLAM 1,446 8

9 İkitelli OYAKKENT 2. Etap 2. Faz 507 Konut Projesi tamamlanıyor. İstanbul İkitelli OYAKKENT Projesi kapsamında 2. Etap 2. Faz olarak inşa edilmekte olan 507 konut 2010 yılında öncelikli olarak OYAK üyeliğinde 15 yılını doldurmuş ve OYAK ın Konut Edindirme Hizmetleri nden daha önce yararlanmamış üyelere duyurulmuş ve 46 adet konutun tahsisi yapılmıştır. Bu aşamadan artan konutlar için OYAK Konut Kredisi Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda, üyelik süresi ve daha önce OYAK ın Konut Edindirme Hizmetleri nden yararlanmış olup olmama koşulu aranmaksızın tüm üyelere yönelik olarak, 11 Ekim Mart 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilen duyuru ve tahsis işlemleri ile 76 konut daha tahsis edilmiştir. Böylece bu etaptan toplam 122 OYAK üyesine konut tahsisi yapılmıştır. Artan 385 konut, OYAK Konut Kredisi Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda, Mart 2011 den itibaren OYAK İnşaat A.Ş. aracılığıyla 3. Şahıslara yönelik olarak satışa çıkarılmış ve 31 Aralık 2011 tarihi itibariyle bu konutlardan 339 adedi yeni fiyatlar üzerinden 3. şahıslara satılmıştır. İkitelli 2. Etap 2. Faz 507 konut Projesinden kalan konutların satışı devam etmektedir. Bu etapta yer alan konutların, inşaatlarının tamamlanarak Yapı Kullanma İzin Belgeleri nin alınması ertesinde 2012 yılı Mayıs ayı içerisinde hak sahiplerine teslim edilmesi planlanmaktadır. 9

10 Ankara-Eryaman Konut Projesi ölçümlü konut+ticaret imarlı 46523/4 no.lu parsel üzerinde 1. Etap olarak projelendirilen 211 konut, 04 Temmuz 2011 tarihinde OYAK Konut Kredisi Yönetmeliği hükümleri paralelinde, OYAK üyeliğinde 15 yılını doldurmuş ve OYAK ın Konut Edindirme Hizmetleri nden daha önce yararlanmamış üyelerine yönelik olarak duyurulmuştur. 12 Ağustos 2011 tarihinde tamamlanan başvuru süresi içerisinde 830 üye projeden konut tahsisi almak üzere başvuruda bulunmuştur. 02 Aralık 2011 tarihinde sonuçlandırılan 211 konutun tahsis işlemleri ertesinde kalan 4 üzeredir. Projenin 2. Etabını oluşturacak 344 konut ile ilgili projelendirme çalışmaları 2011 yılı içerisinde tamamlanmış olup bu etapta yer alan konutların inşaat ruhsatlarının 2012 yılının ilk çeyreğinde alınması ertesinde 2012 yılı Nisan/Mayıs ayı içerisinde inşaatlara başlanabileceği ve eş zamanlı olarak OYAK üyeliğinde 15 yılını doldurmuş ve OYAK ın Konut Edindirme Hizmetleri nden daha önce yararlanmamış üyelerine yönelik duyurulması ve inşaatların 2014 yılı Haziran/Temmuz ayları içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. İzmir Arsaları Değerlendirme Çalışmaları 10 yetine geçirilen Buca Tınaztepe arsalarından sonra 07 Mart 2011 tarihinde Çiğli İlçesi Harmandalı Köyü mevkiinde de konut imarlı arsalar satın alınmıştır. Her iki bölgede ayrı ayrı yaklaşık 650 adet konutun projelendirilebileceği arsaların üzerinde proje geliştirme çalışmalarına 2012 yılının ilk yarısında başlanabileceği değerlendirilmektedir. ut duyurusunun hangi bölgede yapılacağına OYAK Web sitesinde OYAK tan konut edinme şartlarını haiz üyeler arasında yapılacak bir anket sonucuna göre karar verilecektir. Bu çerçevede 2012 yılının son çeyreğinde inşaatlara başlanarak üyelere yönelik tahsis duyurusunun yapılması öngörülmektedir. SAHİBİ (OYAK ADINA) Bahattin Şen SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ Bahattin Şen YAYINA HAZIRLAYAN Kurumsal İletişim Müdürlüğü DİZGİ GRAFİK ve ASARIM Kurumsal İletişim Müdürlüğü YAYIN ÜRÜ Yaygın Süreli YIL Ocak 2012 Sayı 118 İDARE YERİ OYAK Genel Müdürlüğü, Ziya Gökalp Cad No Kurtuluş/Ankara EL Bu do kü man, mün ha sı ran Or du Yar dım laş ma Ku ru mu (OYAK) ile üye le ri ara sın da ki ha ber leş me ye yö ne lik ve üye le re tek tek ile til mek üze re ha zır lan mış bir iç du yu ru ni te liğin de olup, Fi kir ve Sa nat Eser le ri Ka nu nu an la mın da umu ma arz edi len ale ni leş miş bir eser değil dir. Bu eser üze rin de her tür lü fik ri, ma li ve ma ne vi hak sa hi bi olan OYAK ın ya zı lı onayı alın mak sı zın, kıs men ve ya ta ma men alın tı, ya yın, çoğalt ma, iş le me, işa ret, ses ve ya gö rün tü nak li ne ya ra yan araç lar la umu ma ile tim ya pı la maz. Ak si ne dav ra nış, hu ku ki ve ce zai so rum luluğu gerek tirir.

11 Tamamlayıcı Mesleki Emeklilik Fonu (ana emeklilik sistemini tamamlayan fon) ülkemizde çok iyi bilinen bir kavram değil. Bir meslek grubunun iş hayatı süresince ve emekliliğinde daha iyi yaşam koşullarına sahip olması için yapılan bir düzenleme. Dünyanın ileri demokrasilerinde, gelişmiş ülkelerinde birçok başarılı uygulamaları bulunuyor. Bunlara temelde Second Pillar Occupational Pension Funds deniyor. Ülkemizde bu alanda yalnızca bir kurum başarılı olabilmiş, bugünlere gelebilmiş: Planlanan diğer kurumlar ne yazık ki hayata geçirilememiş yılında temelleri atılan, genişletilmiş işlevleri ile 1961 yılından sonra adı ile çalışmalarını çağdaş benzerleri paralelinde sürdüren bu kurum, daha iyi emeklilik koşulları, ölüm - maluliyet yardımı, bireysel kredi gibi hizmetleri sağlamanın yanı sıra üyelerinin küçük kişisel tasarruflarını büyük yatırımlara dönüştürdü. İştirakleri ile istihdam yarattı. 270 bin üyesi bulunan, bugüne kadar Devlet bütçesinden hiçbir katkı almadı. Kurum ve topluluk olarak ödemekte olduğu yüksek vergiler ile devlet bütçesine ciddi katkılar sağladı. Günümüzün bireysel emeklilik sistemine ışık tuttu. Son 50 yıldır Cumhuriyetimizin en değerli, ekonomik altyapısı en sağlam, birçok konuda örnek teşkil eden en önemli kuruluşlarından biri oldu. Çok uzun bir geçmişi geride bırakıp, yeni bir döneme başlarken her öğretmenin, sağlık mesleği mensubunun, polisin, adliye mensubunun ve benzer meslek gruplarının daha iyi emeklilik koşullarına sahip olmaları için, uzun vadeli tasarrufların artması için Tamamlayıcı Mesleki Emeklilik Fonu konusundaki tecrübemizi tüm ülkemizle paylaşmaya hazırız. Yüzyıllık bir çizgiden gelip olarak 50 başarılı faaliyet yılını geride bıraktığımız bugünlerde, halkımızın ve üyelerimizin yeni yılını en iyi dileklerimizle kutluyoruz. * tarihinde Türkiye deki ön de gelen gazetelerde OYAK ola rak 50 nci faaliyet yılının tamamlanması dolayısıyla yayınlanan ilan.

Gü ven ce He sa b Mü dü rü

Gü ven ce He sa b Mü dü rü Güvence Hesabı nın dünü, bugünü, yarını A. Ka di r KÜ ÇÜK Gü ven ce He sa b Mü dü rü on za man lar da bi lin me ye, ta nın ma ya S baş la yan Gü ven ce He sa bı as lın da ye - ni bir ku ru luş de ğil.

Detaylı

Şirketin kuruluşundan bugüne kadar geçirdiği evreler ve yurtdışı ve yurtiçinde gerçekleştirilen yatırımlar

Şirketin kuruluşundan bugüne kadar geçirdiği evreler ve yurtdışı ve yurtiçinde gerçekleştirilen yatırımlar Esen Bulca, Trakya Cam Pazarlama Müdürü Şirketin kuruluşundan bugüne kadar geçirdiği evreler ve yurtdışı ve yurtiçinde gerçekleştirilen yatırımlar Şişecam Grubu bünyesinde düzcam üretim ve pazarlama faaliyetleri,

Detaylı

ŞEKER PİLİÇ VE YEM SAN. TİC. A.Ş.

ŞEKER PİLİÇ VE YEM SAN. TİC. A.Ş. ŞEKER PİLİÇ VE YEM SAN. TİC. A.Ş. SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 01.01.2010-31.12.2010 FAALİYET RAPORU İçindekiler Yönetim Kurulu... 2 Denetim Kurulu.. 2 Sermaye Yapısı.. 2 Temettü

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş GRUPLARA YÖNELİK GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş GRUPLARA YÖNELİK GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş GRUPLARA YÖNELİK GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR Bu rapor ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş Gruplara Yönelik Gelir Amaçlı Kamu Borçlanma Araçları

Detaylı

TÜRKİYE DÜZENLİ EKONOMİ NOTU

TÜRKİYE DÜZENLİ EKONOMİ NOTU TÜRKİYE DÜZENLİ EKONOMİ NOTU Hazırlayan: Sıla Özsümer Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü AB ve Uluslararası Organizasyonlar Şefliği Uzman Yardımcısı Türkiye Düzenli Ekonomi Notu ve Raporun İçeriği Hakkında

Detaylı

Üyelerimizin OYAK gelirleri ve Sosyal Hizmetlerinden yaşamları boyunca yararlanmalarına imkan tanıyan; EMS EMEKLİ MAAŞI SİSTEMİ

Üyelerimizin OYAK gelirleri ve Sosyal Hizmetlerinden yaşamları boyunca yararlanmalarına imkan tanıyan; EMS EMEKLİ MAAŞI SİSTEMİ Üyelerimizin OYAK gelirleri ve Sosyal Hizmetlerinden yaşamları boyunca yararlanmalarına imkan tanıyan; EMS EMEKLİ MAAŞI SİSTEMİ 1 EMS NEDİR? Üyelerin emeklilik halinde OYAK la olan ilişkilerini devam

Detaylı

2011 FAALİYET RAPORU YÜZYILLIK BİR ÇİZGİ GÜVENLİ BİR GELECEK

2011 FAALİYET RAPORU YÜZYILLIK BİR ÇİZGİ GÜVENLİ BİR GELECEK 2011 FAALİYET RAPORU YÜZYILLIK BİR ÇİZGİ GÜVENLİ BİR GELECEK İçindekiler 2 Kısaca OYAK 3 OYAK Grubu 4 Tarihçe 6 Misyon, Vizyon, Değerler 7 OYAK ın Faaliyet Sonuçları 8 Yönetim Kurulu Başkanı ndan Mesaj

Detaylı

Üyelerimizin, OYAK gelirleri ve sosyal hizmetlerinden yaşamları boyunca yararlanmalarına imkan tanıyan; EMS EMEKLİ MAAŞI SİSTEMİ

Üyelerimizin, OYAK gelirleri ve sosyal hizmetlerinden yaşamları boyunca yararlanmalarına imkan tanıyan; EMS EMEKLİ MAAŞI SİSTEMİ Üyelerimizin, OYAK gelirleri ve sosyal hizmetlerinden yaşamları boyunca yararlanmalarına imkan tanıyan; EMS EMEKLİ MAAŞI SİSTEMİ 1 EMS NEDİR? Üyelerin emeklilik halinde OYAK la olan ilişkilerini devam

Detaylı

SERMAYE PİYASASI KURULU II-17.1 SAYILI KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİNİN 1.3 GENEL KURUL BAŞLIKLI MADDESİ GEREĞİNCE YAPILAN DUYURUDUR

SERMAYE PİYASASI KURULU II-17.1 SAYILI KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİNİN 1.3 GENEL KURUL BAŞLIKLI MADDESİ GEREĞİNCE YAPILAN DUYURUDUR SERMAYE PİYASASI KURULU II-17.1 SAYILI KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİNİN 1.3 GENEL KURUL BAŞLIKLI MADDESİ GEREĞİNCE YAPILAN DUYURUDUR 31 Mart 2014 TARİHİNDE YAPILACAK OLAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI İLE İLGİLİ

Detaylı

Yapı Kredi olarak müşteri merkezli bir strateji izliyoruz. 6,5 milyon aktif müşteriye hizmet veriyoruz.

Yapı Kredi olarak müşteri merkezli bir strateji izliyoruz. 6,5 milyon aktif müşteriye hizmet veriyoruz. bankacılık ve sigortacılık Müşteri odaklı yaklaşımlarımız, güçlü finansal yapımız, milyonlarca aktif müşteri sayımızla Türkiye nin lider bankacılık ve sigortacılık grubu olarak anahtar biziz! Yapı Kredi

Detaylı

ÖZERDEN PLASTİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU RAPORU. Halka Arzdan Elde Edilen Fonların Kullanımı 21 Ağustos 2015

ÖZERDEN PLASTİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU RAPORU. Halka Arzdan Elde Edilen Fonların Kullanımı 21 Ağustos 2015 ÖZERDEN PLASTİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU RAPORU Halka Arzdan Elde Edilen Fonların Kullanımı 21 Ağustos 2015 1 Raporun Konusu: Sermaye Piyasası Kurulu nun VII.128.1 Sayılı Pay Tebliği

Detaylı

TEB MALİ YATIRIMLAR A.Ş. 2010 YILI 1. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU. Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2010 31.03.2010

TEB MALİ YATIRIMLAR A.Ş. 2010 YILI 1. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU. Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2010 31.03.2010 TEB MALİ YATIRIMLAR A.Ş. 2010 YILI 1. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2010 31.03.2010 Şirketin Ticaret Ünvanı : TEB Mali Yatırımlar A.Ş. Genel Müdürlük Adresi : Meclis-i

Detaylı

STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ AYRINTILI SINAV KONULARI

STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ AYRINTILI SINAV KONULARI 22 STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ AYRINTILI SINAV KONULARI 406 A GRUBU STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ AYRINTILI SINAV KONULARI 22 A GRU BU STAJ ARA DÖ NEM DE ER LEN D R ME S AY RIN TI LI SI NAV KO NU LA

Detaylı

İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2015 KONSOLİDE OLMAYAN ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2015 KONSOLİDE OLMAYAN ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2015 KONSOLİDE OLMAYAN ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. 2015 Yılı I. Dönem Faaliyet Raporu İÇİNDEKİLER Başlık... Sayfa

Detaylı

1960 lardan... 1966: İlk Türk yapımı otomobil; Anadol

1960 lardan... 1966: İlk Türk yapımı otomobil; Anadol 1960 lardan... 1966: İlk Türk yapımı otomobil; Anadol 1966 yılında, Koç Topluluğu, ilk Türk yapımı otomobil Anadol u Otosan A.Ş. fabrikalarında üretti. Büyük bir coşkuyla karşılanan ve üretildiği yıllar

Detaylı

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı.

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Basın Bülteni Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Şişecam, Yenişehir Cam Kompleksi nde yer alan Anadolu Cam Fabrikası 4. Cam

Detaylı

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU ENFLASYON AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU % TÜFE ÜFE Ocak 2011 2012 2011 2012 Yıllık 4,90 10,61 10,80 11,13 Yıllık Ort. 8,28 6,95 8,89 11,11 Aylık 0,41 0,56 2,36 0,38 Yeni

Detaylı

1920 lerden... 1928: Türkiye nin ilk özel enerji girişimi

1920 lerden... 1928: Türkiye nin ilk özel enerji girişimi 1920 lerden... 1928: Türkiye nin ilk özel enerji girişimi 1928 yılında genç ve öngörülü bir işadamı Standart Oil (Mobil) Ankara temsilciliğini alarak enerji sektörüne ilk adımını attı. Enerji sektörünün

Detaylı

DEUTSCHE SECURITIES MENKUL DEĞERLER A.Ş. OCAK HAZİRAN 2012 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU

DEUTSCHE SECURITIES MENKUL DEĞERLER A.Ş. OCAK HAZİRAN 2012 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU DEUTSCHE SECURITIES MENKUL DEĞERLER A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ: XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU DEUTSCHE SECURITIES MENKUL DEĞERLER A.Ş. OCAK HAZİRAN 2012 DÖNEMİ

Detaylı

49. yıl 2010 Faaliyet Raporu

49. yıl 2010 Faaliyet Raporu 49. yıl Faaliyet Raporu OYAK, hem bir emeklilik fonu yöneticisi, hem de girişim sermayesi yatırımları yapan bir kuruluş gibi çalışmakta, başarılı sonuçları ile örnek bir model oluşturmaktadır. İçindekiler

Detaylı

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Doç. Dr. Turan EROL un

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Doç. Dr. Turan EROL un Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Doç. Dr. Turan EROL un Şirket Finansmanı ve Halka Açılmada Yeni Yol Haritası: Girişim Sermayesi ve Özel Sermaye Şirketleri Panelinde Yaptığı Konuşma 21.03.2008 Oditoryum,

Detaylı

Plaspak Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. Halka Arz Fiyat Tespit Raporuna İlişkin 1.Değerlendirme Raporu

Plaspak Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. Halka Arz Fiyat Tespit Raporuna İlişkin 1.Değerlendirme Raporu Plaspak Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. Halka Arz Fiyat Tespit Raporuna İlişkin 1.Değerlendirme Raporu Neta Yatırım Menkul Değerler A.Ş. 12.08.2014 1. Değerlendirme Raporu nun Amacı Sermaye Piyasası Kurulu

Detaylı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı 1 OCAK 30 HAZİRAN 2014 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 30 Haziran 2014 Bankanın Ticaret Unvanı : Arap Türk Bankası

Detaylı

KATILIM EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU 6 AYLIK RAPOR

KATILIM EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU 6 AYLIK RAPOR KATILIM EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU 6 AYLIK RAPOR Bu rapor Katilim Emeklilik ve Hayat A.Ş Alternatif Standart Emeklilik Yatırım Fonu nun 05.06.2014 30.06.2014 dönemine

Detaylı

Eylül 2013 B.H. AB VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ

Eylül 2013 B.H. AB VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ KIBRIS RUM KESİMİ ÜLKE RAPORU Eylül 2013 B.H. AB VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ I.GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Kıbrıs Cumhuriyeti Yönetim Şekli : Cumhuriyet Coğrafi Konumu : Akdeniz deki beş büyük adadan

Detaylı

ŞEKER PİLİÇ VE YEM SAN. TİC. A.Ş.

ŞEKER PİLİÇ VE YEM SAN. TİC. A.Ş. ŞEKER PİLİÇ VE YEM SAN. TİC. A.Ş. SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 01.01.2010-31.03.2010 FAALİYET RAPORU İçindekiler Yönetim Kurulu... 2 Denetim Kurulu.. 2 Sermaye Yapısı.. 2 Temettü

Detaylı

Enerji Verimliliği Forum ve Fuarına Enervis Çıkartma Yaptı

Enerji Verimliliği Forum ve Fuarına Enervis Çıkartma Yaptı ENERJİ GÜNDEMİ SAYI 12 OCAK 2015 02 Yeşil Sanayi Zirvesi ne Enervis in Enerji Verimliliği Projesi Damga Vurdu 03 Enerji Verimliliği Forum ve Fuarına Enervis Çıkartma Yaptı 04 Almanya da Güneş Elektriği

Detaylı

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER 1.KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM ABD Merkez Bankası FED, 18 Aralık tarihinde tahvil alım programında azaltıma giderek toplam tahvil alım miktarını 85 milyar dolardan 75 milyar

Detaylı

Türkiye Ekonomisindeki Son Gelişmeler

Türkiye Ekonomisindeki Son Gelişmeler Türkiye Ekonomisindeki Son Gelişmeler Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü Ekonomik Analiz ve Değerlendirme Dairesi TÜRKİYE EKONOMİSİ BÜYÜME VE MİLLİ GELİR Kişi Başına GSYH, cari fiyatlarla 2010 yılında

Detaylı

1Y12 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı. 1 Ağustos 2012

1Y12 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı. 1 Ağustos 2012 1Y12 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı 1 Ağustos 2012 Ajanda Son Gelişmeler Haydar Yenigün Global Ford ve Güncel Pazar Verileri Grant Belanger 1Y12 Finansal Sonuçları Oğuz Toprakoğlu Soru & Cevap Sayfa

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR Bu rapor ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu nun 01.01.2004-31.12.2004

Detaylı

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 1. Raporun Dönemi 01/01/2008-30/09/2008 2. Ortaklığın Unvanı Bolu Çimento Sanayii Anonim Şirketi 3. Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri Türk Ticaret Kanunu ve ilgili düzenlemeler gereğince

Detaylı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. Ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. Ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. Ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı 1 OCAK 30 EYLÜL 2014 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 30 Eylül 2014 Bankanın Ticaret Unvanı : Arap Türk Bankası

Detaylı

TOFAŞ Ş 31.12.2009 ANALİST SUNUMU

TOFAŞ Ş 31.12.2009 ANALİST SUNUMU TOFAŞ Ş 31.12.2009 ANALİST SUNUMU 1 Index 2009 Yılı Performans Özeti Pazar Öngörüsü Yurtiçi Pazar & Tofaş Yurtiçi Satışları Pazar Payı İhracat Performansı Kapasite Kullanım ve Üretim İşletme Sermayesi

Detaylı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı MECLİS TOPLANTISI Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 3 Temmuz 207 5 TEMMUZ DEMOKRASİ VE BİRLİK GÜNÜ BASIN TOPLANTISI YENİ KABİNE İŞSİZLİK AZALIYOR MU? 5,0 28.57 28.500 2,0 9,0, 26.275 0,9 26.456

Detaylı

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTIN EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2013 YILI 6 AYLIK FAALİYET RAPORU 1-Ekonominin Genel durumu Dünya ekonomisi 2013 ü genel olarak bir toparlanma dönemi olarak geride bıraktı.

Detaylı

3Ç16 FİNANSAL SONUÇLARI. KARDEMİR A.Ş. Kasım 2016

3Ç16 FİNANSAL SONUÇLARI. KARDEMİR A.Ş. Kasım 2016 3Ç16 FİNANSAL SONUÇLARI A.Ş. Kasım 2016 Sorumluluk Beyanı Bu sunumda yer alan bilgiler Karabük Demir Çelik San. ve Tic. A.Ş. tarafından hazırlanmıştır ve burada sunulan bilgiler yazım esnasında bir araya

Detaylı

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni GSO-TOBB-TEPAV Girişimcilik Merkezinin Açılışı Kredi Garanti Fonu Gaziantep Şubesi nin Açılışı Proje Değerlendirme ve Eğitim Merkezi nin Açılışı Dünya Bankası Gaziantep Bilgi Merkezi Açılışı 23 Temmuz

Detaylı

İslam da İhya ve Reform, çev: Fehrullah Terkan, Ankara Okulu Yayınları, Ankara 2006.

İslam da İhya ve Reform, çev: Fehrullah Terkan, Ankara Okulu Yayınları, Ankara 2006. Faz lur Rah man: 21 Ey lül 1919 da Pa kis tan n Ha za ra şeh rin de doğ du. İlk öğ re ni mi ni Pa kis tan da Ders-i Niza mî ola rak bi li nen ge le nek sel med re se eği ti mi şek lin de biz zat ken di

Detaylı

İstanbul, Türkiye, 17 Mayıs 2013 Turcas Petrol A.Ş. (IMKB: TRCAS ) ( Turcas )

İstanbul, Türkiye, 17 Mayıs 2013 Turcas Petrol A.Ş. (IMKB: TRCAS ) ( Turcas ) İstanbul, Türkiye, 17 Mayıs 213 Turcas Petrol A.Ş. (IMKB: TRCAS ) ( Turcas ) Akaryakıt dağıtımı ve madeni yağlar, petrol rafinajı ve elektrik üretimi-ticareti alanlarında faaliyet gösteren Türkiye nin

Detaylı

TEB MALİ YATIRIMLAR A.Ş. 2009 YILI I. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU. Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2009 31.03.2009

TEB MALİ YATIRIMLAR A.Ş. 2009 YILI I. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU. Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2009 31.03.2009 TEB MALİ YATIRIMLAR A.Ş. 2009 YILI I. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2009 31.03.2009 Şirketin Ticaret Ünvanı : TEB Mali Yatırımlar A.Ş. Genel Müdürlük Adresi : Meclis-i

Detaylı

PAZAR BÜYÜKLÜĞÜ YATIRIM MALĐYETLERĐ AÇIKLIK EKO OMĐK VE POLĐTĐK ĐSTĐKRAR FĐ A SAL ĐSTĐKRAR

PAZAR BÜYÜKLÜĞÜ YATIRIM MALĐYETLERĐ AÇIKLIK EKO OMĐK VE POLĐTĐK ĐSTĐKRAR FĐ A SAL ĐSTĐKRAR FDI doğrudan yabancı yatırım, bir ülke borsasında işlem gören şirketlerin hisselerinin bir diğer ülke veya ülkelerin kuruluşları tarafından satın alınmasını ifade eden portföy yatırımları dışında kalan

Detaylı

mer can or ma nı için de do laş mak tay dı. Ka ya la rın ara sın da ki ya rık lar da on la rın yu va la rıy dı. Ha nos de lik ler den bi ri ne bil gi

mer can or ma nı için de do laş mak tay dı. Ka ya la rın ara sın da ki ya rık lar da on la rın yu va la rıy dı. Ha nos de lik ler den bi ri ne bil gi mer can or ma nı için de do laş mak tay dı. Ka ya la rın ara sın da ki ya rık lar da on la rın yu va la rıy dı. Ha nos de lik ler den bi ri ne bil gi al mak için ka fası nı sok tu. Ama içer de ki za rif

Detaylı

Şirket Raporu Temmuz 2018

Şirket Raporu Temmuz 2018 Şirket Raporu Temmuz 2018 DYO BOYA FABRİKALARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (DYOBY) Dyo Boya Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Dyo Boya, Şirket) nin ana faaliyet konusu; tesislerinde üretilen boya, vernik,

Detaylı

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER 1.KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM 2013 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 2,8 oranında büyüyen ABD ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,6 oranında büyümüştür. ABD de 6 Aralık 2013 te

Detaylı

2012 SINAVLARI İÇİN GÜNCEL EKONOMİ ÇALIŞMA SORULARI. (40 Test Sorusu)

2012 SINAVLARI İÇİN GÜNCEL EKONOMİ ÇALIŞMA SORULARI. (40 Test Sorusu) ZİRAAT BANKASI 2012 SINAVLARI İÇİN GÜNCEL EKONOMİ ÇALIŞMA SORULARI (40 Test Sorusu) 1 ) Aşağıdakilerden hangisi bir kredi derecelendirme kuruluşudur? A ) FED B ) IMF C ) World Bank D ) Moody's E ) Bank

Detaylı

FİYAT TESPİT RAPORUNA İLİŞKİN ANALİZ RAPORU

FİYAT TESPİT RAPORUNA İLİŞKİN ANALİZ RAPORU FİYAT TESPİT RAPORUNA İLİŞKİN ANALİZ RAPORU ULUSOY UN EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. 10 KASIM 2014 ATIG YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Önemli Not İşbu rapor, ATIG Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından, Sermaye

Detaylı

Index. Pazar Öngörüsü. Yurtiçi Pazar & Tofaş Yurtiçi Satışları. Pazar Payı. İhracat Performansı. Satışlar. Kapasite Kullanım ve Üretim

Index. Pazar Öngörüsü. Yurtiçi Pazar & Tofaş Yurtiçi Satışları. Pazar Payı. İhracat Performansı. Satışlar. Kapasite Kullanım ve Üretim TOFAŞ 30.06.2010 ANALİST SUNUMU 1 Index 2010 Yılı Yarıyıl Performans Özeti Pazar Öngörüsü Yurtiçi Pazar & Tofaş Yurtiçi Satışları Pazar Payı İhracat Performansı Kapasite Kullanım ve Üretim İşletme Sermayesi

Detaylı

2016 FİNANSAL SONUÇLARI KARDEMİR A.Ş. MART 2017

2016 FİNANSAL SONUÇLARI KARDEMİR A.Ş. MART 2017 2016 FİNANSAL SONUÇLARI A.Ş. MART 2017 Sorumluluk Beyanı Bu sunumda yer alan bilgiler Karabük Demir Çelik San. ve Tic. A.Ş. tarafından hazırlanmıştır ve burada sunulan bilgiler yazım esnasında bir araya

Detaylı

12.03.2014 CARİ İŞLEMLER DENGESİ

12.03.2014 CARİ İŞLEMLER DENGESİ 12.03.2014 CARİ İŞLEMLER DENGESİ Ocak ayı cari işlemler açığı piyasa beklentisi olan -5,2 Milyar doların altında -4,88 milyar dolar olarak geldi. Ocak ayında dış ticaret açığı geçen yılın aynı ayına göre

Detaylı

KOBİ ler Nefes alacak / Ankara. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata

KOBİ ler Nefes alacak / Ankara. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata 02.12.2016 / Ankara TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata 1/6 geçirilecek olan KOBİ lere Nefes Kredisi için imzalar, Başbakanlık Çankaya Köşkü nde düzenlenen lansman

Detaylı

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 01 OCAK 2012 31 MART 2012 FAALİYET RAPORU Sayfa No:1 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1. ORTAKLIK YAPISI VE SERMAYE DAĞILIMI... 1 2. DÖNEM İÇİNDE ESAS SÖZLEŞMEDE

Detaylı

TEB MALİ YATIRIMLAR A.Ş YILI 2. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU. Raporun Ait Olduğu Dönem :

TEB MALİ YATIRIMLAR A.Ş YILI 2. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU. Raporun Ait Olduğu Dönem : TEB MALİ YATIRIMLAR A.Ş. 2010 YILI 2. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2010 30.06.2010 Şirketin Ticaret Ünvanı : TEB Mali Yatırımlar A.Ş. Genel Müdürlük Adresi : Meclis-i

Detaylı

Ünye Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Ünye Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ünye Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. Şirketin internet sitesinde, genel kurul toplantı ilanı ile birlikte, mevzuat gereği yapması gereken bildirim ve açıklamalar ; şirketin a) Açıklamanın yapılacağı tarih

Detaylı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. VE KONSOLİDASYONA TABİ BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK 31 MART 2016 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. VE KONSOLİDASYONA TABİ BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK 31 MART 2016 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. VE KONSOLİDASYONA TABİ BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK 31 MART 2016 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Ana Ortaklık Banka nın: Ticaret Unvanı : Arap Türk Bankası Anonim Şirketi Genel Müdürlük

Detaylı

NUROL YATIRIM BANKASI A.Ş. 2013 YILI BİRİNCİ ÇEYREK ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

NUROL YATIRIM BANKASI A.Ş. 2013 YILI BİRİNCİ ÇEYREK ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU NUROL YATIRIM BANKASI A.Ş. 2013 YILI BİRİNCİ ÇEYREK ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU DÖNEM İÇERİSİNDE BANKANIN YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE İLİŞKİN DEĞİŞİKLİKLER Dönem içerisinde Bankamız ortaklık yapısında değişiklik

Detaylı

YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ

YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ M. Özger BOZOĞLU Dış Ticaret Uzmanı Ahmet GÜNEŞ Dış Ticaret Uzmanı İSTANBUL 10/12/2014 1 SUNUM PLANI 1.

Detaylı

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU ENFLASYON % TÜFE ÜFE Mayıs 2011 2012 2011 2012 Yıllık 7,17 8,28 9,63 8,06 Yıllık Ort. 6,64 8,68 9,21 10,57 Aylık 2,42-0,21 0,15 0,53 2012

Detaylı

ÇEYREK FİNANSAL SONUÇLARI KARDEMİR A.Ş. MAYIS 2017

ÇEYREK FİNANSAL SONUÇLARI KARDEMİR A.Ş. MAYIS 2017 2017 1. ÇEYREK FİNANSAL SONUÇLARI A.Ş. MAYIS 2017 Sorumluluk Beyanı Bu sunumda yer alan bilgiler Karabük Demir Çelik San. ve Tic. A.Ş. tarafından hazırlanmıştır ve burada sunulan bilgiler yazım esnasında

Detaylı

2015 Yılı Olağan Genel Kurul İlanı Kamuyu Aydınlatma Platformunda 24 Şubat 2016 tarihinde yayımlanmıştır.

2015 Yılı Olağan Genel Kurul İlanı Kamuyu Aydınlatma Platformunda 24 Şubat 2016 tarihinde yayımlanmıştır. MARDİN ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. Sermaye Piyasası Kurulu Seri II, No17.1 Sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği nin 1.3.1 Genel Kurul Başlıklı Maddesi Gereğince Yapılan Duyurudur 2015 Yılı Olağan Genel

Detaylı

2014 Ekim-Aralık Dönemi Banka Kredileri Eğilim Anketi 09 Ocak 2015

2014 Ekim-Aralık Dönemi Banka Kredileri Eğilim Anketi 09 Ocak 2015 214 Ekim-Aralık Dönemi Banka Kredileri Eğilim Anketi 9 Ocak 215 Banka Kredileri Eğilim Anketi nin 214 yılı dördüncü çeyrek verileri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından 9 Ocak 215 tarihinde

Detaylı

12 Mart Çeyrek GSD Grubu

12 Mart Çeyrek GSD Grubu 12 Mart 2018 2017 4.Çeyrek GSD Grubu Kuruluş 1986 2017 sonu itibarıyla 56.776 Bin TL Konsolide net kar 2017 sonu itibarıyla 1.602.597 Bin TL Aktif Toplamı 2 şirketi ile Borsa İstanbul da (BIST) işlem gören

Detaylı

YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ

YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ Ahmet GÜNEŞ Dış Ticaret Uzmanı BURSA 21/05/2015 1 SUNUM PLANI 1. Yeni Teşvik Sisteminin Hazırlık Süreci

Detaylı

1/6. TEB HOLDĠNG A.ġ. 2011 YILI 3. ARA DÖNEM KONSOLĠDE FAALĠYET RAPORU. Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2011 30.09.2011

1/6. TEB HOLDĠNG A.ġ. 2011 YILI 3. ARA DÖNEM KONSOLĠDE FAALĠYET RAPORU. Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2011 30.09.2011 TEB HOLDĠNG A.ġ. 2011 YILI 3. ARA DÖNEM KONSOLĠDE FAALĠYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2011 30.09.2011 ġirketin Ticaret Ünvanı Genel Müdürlük Adresi : TEB Holding A.Ş. : TEB Kampüs C Blok Saray

Detaylı

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 31 Mart 2009 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2009 31.03.2009 Bankanın Ticaret Ünvanı : Bankpozitif Kredi ve Kalkınma

Detaylı

30 MALİ BORÇLAR *** En çok bir yıl içinde ödenmesi gereken ve ödenmeleri dönen varlıklarla gerçekleştirilecek

30 MALİ BORÇLAR *** En çok bir yıl içinde ödenmesi gereken ve ödenmeleri dönen varlıklarla gerçekleştirilecek 30 MALİ BORÇLAR *** 3.. KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR En çok bir yıl içinde ödenmesi gereken ve ödenmeleri dönen varlıklarla gerçekleştirilecek olan borçlardır. 30 Mali Borçlar 14 32 Ticari Borçlar 33

Detaylı

ÜNYE ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş.

ÜNYE ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. ÜNYE ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. Sermaye Piyasası Kurulu Seri II, No:17.1 Sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği nin 1.3.1 Genel Kurul Başlıklı Maddesi Gereğince Yapılan Duyurudur. 2013 Yılı Olağan Genel

Detaylı

2012 OYAK Üyelerine Özel Renault Otomobil Kampanyası Detayları:

2012 OYAK Üyelerine Özel Renault Otomobil Kampanyası Detayları: 2012 OYAK Üyelerine Özel Renault Otomobil Kampanyası Detayları: OYAK ÜYELERİNE ÖZEL OTOMOBİL KAMPANYASI Bu kampanyada OYAK Üyelerine sağlanan ayrıcalıklı şartlar ile Renault ve Dacia otomobillere sahip

Detaylı

ÇEYREK FİNANSAL SONUÇLARI KARDEMİR A.Ş. AĞUSTOS 2017

ÇEYREK FİNANSAL SONUÇLARI KARDEMİR A.Ş. AĞUSTOS 2017 2017 2. ÇEYREK FİNANSAL SONUÇLARI A.Ş. AĞUSTOS 2017 Sorumluluk Beyanı Bu sunumda yer alan bilgiler Karabük Demir Çelik San. ve Tic. A.Ş. tarafından hazırlanmıştır ve burada sunulan bilgiler yazım esnasında

Detaylı

10 Mayıs Çeyrek GSD Grubu

10 Mayıs Çeyrek GSD Grubu 10 Mayıs 2018 2018 1.Çeyrek GSD Grubu Kuruluş 1986 2018 İlk çeyrek sonu itibarıyla 61.025 Bin TL Konsolide net kar 2018 İlk çeyrek sonu itibarıyla 1.712.223 Bin TL Aktif Toplamı 2 şirketi ile Borsa İstanbul

Detaylı

BANK MELLAT Merkezi Tahran Türkiye Şubeleri 2014 II. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

BANK MELLAT Merkezi Tahran Türkiye Şubeleri 2014 II. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU BANK MELLAT Merkezi Tahran Türkiye Şubeleri 2014 II. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU 1 İ Ç İ N D E K İ L E R I. GENEL BİLGİLER 1. Şubenin Gelişimi Hakkında Özet Bilgi 2. Şubenin Sermaye ve Ortaklık Yapısı 3.

Detaylı

NUROL YATIRIM BANKASI A.Ş. 2013 YILI İKİNCİ ÇEYREK ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

NUROL YATIRIM BANKASI A.Ş. 2013 YILI İKİNCİ ÇEYREK ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU NUROL YATIRIM BANKASI A.Ş. 2013 YILI İKİNCİ ÇEYREK ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU DÖNEM İÇERİSİNDE BANKANIN YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE İLİŞKİN DEĞİŞİKLİKLER Dönem içerisinde Bankamız ortaklık yapısında değişiklik

Detaylı

1 OCAK- 31 MART 2010 DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN FAALİYET RAPORU

1 OCAK- 31 MART 2010 DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN FAALİYET RAPORU TURKISH BANK A.Ş. 1 OCAK- 31 MART 2010 DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN FAALİYET RAPORU A-BANKAMIZDAKİ GELİŞMELER 1-ÖZET FİNANSAL BİLGİLER Bankamızın 2009 yıl sonunda 1.025.939 bin TL. olan aktif büyüklüğü

Detaylı

VERUSATURK GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 1 OCAK 30 EYLÜL 2013 HESAP DÖNEMİNE AİT FAALİYET RAPORU

VERUSATURK GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 1 OCAK 30 EYLÜL 2013 HESAP DÖNEMİNE AİT FAALİYET RAPORU VERUSATURK GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 1 OCAK 30 EYLÜL 2013 HESAP DÖNEMİNE AİT FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER I. Genel Bilgiler a) Rapor Dönemi b) Şirket Bilgileri c) Şirketin Organizasyon, Sermaye

Detaylı

KÜRESEL AYNALAR BÖLÜM 26

KÜRESEL AYNALAR BÖLÜM 26 ÜRESE AYNAAR BÖÜ 6 ODE SORU DE SORUARN ÇÖZÜER d d noktası çukur aynanın merkezidir ve ışınlarının izlediği yoldan, yargı doğrudur d noktası çukur aynanın odak noktasıdır d olur yargı doğrudur d + d + dir

Detaylı

https://www.garantiemeklilik.com.tr/fon-ile-ilgili-duyurular.aspx internet adreslerinden

https://www.garantiemeklilik.com.tr/fon-ile-ilgili-duyurular.aspx internet adreslerinden GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2013 YILI 6 AYLIK FAALİYET RAPORU 1- Ekonominin Genel durumu Dünya ekonomisi 2013 ü genel olarak bir toparlanma dönemi olarak

Detaylı

DEUTSCHE SECURITIES MENKUL DEĞERLER A.Ş. OCAK EYLÜL 2011 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU

DEUTSCHE SECURITIES MENKUL DEĞERLER A.Ş. OCAK EYLÜL 2011 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 DEUTSCHE SECURITIES MENKUL DEĞERLER A.Ş. OCAK EYLÜL 2011 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU 1 Sayfa No: 2 DEUTSCHE SECURITIES MENKUL DEĞERLER A.Ş. OCAK - EYLÜL 2011 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU 1. Rapor Dönemi:

Detaylı

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU BÜYÜME 2012 yılı ikinci çeyreğe ilişkin hesaplanan gayri safi yurtiçi hasıla değeri bir önceki yılın aynı dönemine göre sabit fiyatlarla

Detaylı

EKONOMÝDE GELÝÞMELER

EKONOMÝDE GELÝÞMELER 03 Þubat 2011 Perþembe Kemal AKAR Ýl Baþkan Yard. Ekonomi Ýþleri EKONOMÝDE GELÝÞMELER Kiþi Baþýna Milli Gelir 10 Bin Dolarý Aþtý Teþkilatýmýzýn Deðerli Mensuplarý, Kýymetli Yol Arkadaþlarým, Ak Parti bayraðýnýn

Detaylı

YÖNETİM KURULU RAPORU

YÖNETİM KURULU RAPORU MARMARİS ALTINYUNUS TURİSTİK TESİSLER A.Ş. 2002 YILI FAALİYET RAPORU Sayın Hissedarlarımız, Şirketimizin 2002 yılı faaliyet sonuçlarını incelemek ve karara bağlamak üzere toplanmış bulunan Olağan Genel

Detaylı

İÇİNDEKİLER SUNUŞ 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 1 I- OCAK HAZİRAN 2012 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI 6 1) BÜTÇE GİDERLERİ 6

İÇİNDEKİLER SUNUŞ 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 1 I- OCAK HAZİRAN 2012 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI 6 1) BÜTÇE GİDERLERİ 6 İÇİNDEKİLER SUNUŞ I 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 1 I- OCAK HAZİRAN 2012 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI 6 1) BÜTÇE GİDERLERİ 6 A. Personel Giderleri 6 B. Sosyal Güvenlik Kurumlarına

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR Bu rapor ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. Gelir Amaçlı Esnek Emeklilik Yatırım Fonu nun 01.01.2008-31.12.2008 dönemine ilişkin

Detaylı

TEB HOLDİNG A.Ş YILI 2. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU

TEB HOLDİNG A.Ş YILI 2. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU TEB HOLDİNG A.Ş. 2012 YILI 2. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2012 30.06.2012 Şirketin Ticaret Ünvanı Genel Müdürlük Adresi : TEB Holding A.Ş. : TEB Kampüs C Blok Saray

Detaylı

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Çetin Öner. Roman GÜLİBİK. Çeviren: Aslı Özer. 26. basım. Resimleyen: Orhan Peker

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Çetin Öner. Roman GÜLİBİK. Çeviren: Aslı Özer. 26. basım. Resimleyen: Orhan Peker Çetin Öner GÜLİBİK ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI Roman Çeviren: Aslı Özer Resimleyen: Orhan Peker 26. basım Çetin Öner GÜLİBİK Resimleyen: Orhan Peker cancocuk.com cancocuk@cancocuk.com Yayın Koordinatörü: İpek

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU Kurumsal yönetimin; Şirket in başarıya ulaşması, bu başarının devamı ve Şirketimizin pay sahiplerine ekonomik değer sağlanması açısından önemli olduğuna inanmaktayız.

Detaylı

7,36% 5,1% 15,4% 10,1% 87,1 57,1 2,7 17,75% Mayıs 18 Nisan 18 Mayıs 18 Haziran 18

7,36% 5,1% 15,4% 10,1% 87,1 57,1 2,7 17,75% Mayıs 18 Nisan 18 Mayıs 18 Haziran 18 ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 4,56 Altın (USD) 1.250 Haziran 18 EUR/TRY 5,31 Petrol (Brent) 79,4 BİST - 100 96.520 Gösterge Faiz 19,2 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 7,36% 5,1% 15,4% 10,1%

Detaylı

ŞİRKETİN ÜNVANI : HEDEF GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Sayfa No: 1

ŞİRKETİN ÜNVANI : HEDEF GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Sayfa No: 1 Sayfa No: 1 I.GİRİŞ HEDEF GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 01/01/2013-30/06/2013 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU 1.Raporun Dönemi : 01.01.2013 30.06.2013 2.Ortaklığın Unvanı : Hedef Girişim Sermayesi Yatırım

Detaylı

İhracat azaldı, Merkez Bankası faiz indirdi

İhracat azaldı, Merkez Bankası faiz indirdi AYLIK RAPOR İhracat azaldı, Merkez Bankası faiz indirdi Ocak ayında başlıca pazarlara ihracat geriledi, enflasyonda gerileme beklentisi ile Merkez Bankası politika faizini indirdi. EKONOMİK VE SEKTÖREL

Detaylı

TEB HOLDİNG A.Ş. 2013 YILI 1. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU

TEB HOLDİNG A.Ş. 2013 YILI 1. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU TEB HOLDİNG A.Ş. 2013 YILI 1. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2013 31.03.2013 Şirketin Ticaret Unvanı : TEB Holding A.Ş. Şirketin Ticaret Sicil Numarası : 176711 Genel

Detaylı

BANK MELLAT Merkezi Tahran Türkiye Şubeleri 2013 I. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

BANK MELLAT Merkezi Tahran Türkiye Şubeleri 2013 I. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU BANK MELLAT Merkezi Tahran Türkiye Şubeleri 2013 I. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU İ Ç İ N D E K İ L E R I. GENEL BİLGİLER 1. Şubenin Gelişimi Hakkında Özet Bilgi 2. Şubenin Sermaye ve Ortaklık Yapısı 3. Müdürler

Detaylı

LOGO YAZILIM SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. 1 Ocak-31 Mart 2013 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

LOGO YAZILIM SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. 1 Ocak-31 Mart 2013 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU LOGO YAZILIM SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. 1 Ocak-31 Mart 2013 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Sayfa No: 3 1. Çeyrek Özeti LOGO, üç yıldır sürdürdüğü çift haneli büyüme ivmesini 2013 yılının ilk çeyreğine de taşıdı.

Detaylı

FİNANS KOÇ HOLDİNG 2013 FAALİYET RAPORU

FİNANS KOÇ HOLDİNG 2013 FAALİYET RAPORU FİNANS Koç-Amerikan Bank ile 1980 li yıllarda büyümeye başladığımız bankacılık sektöründe ülkemiz ekonomisi ve sektördeki değişimleri doğru okuduk ve 2005 yılında Yapı Kredi Bankası nı bünyemize katarak

Detaylı

Doğuş Otomotiv 2009 İlk Yarıyılı Finansal Göstergeleri. 26 Ağustos 2009

Doğuş Otomotiv 2009 İlk Yarıyılı Finansal Göstergeleri. 26 Ağustos 2009 Doğuş Otomotiv 2009 İlk Yarıyılı Finansal Göstergeleri 26 Ağustos 2009 Akış Dünyada ve Türkiye de Ekonomik Gelişmeler Dünyada ve Türkiye de Otomotiv Sektörü 2009 Yılında Doğuş Otomotiv 2009 İlk Altı Ay

Detaylı

Yeni Teşvik Sistemi Kapsamında Madencilik Ve Enerji Sektörleri Vergi Hizmetleri

Yeni Teşvik Sistemi Kapsamında Madencilik Ve Enerji Sektörleri Vergi Hizmetleri Yeni Teşvik Sistemi Kapsamında Madencilik Ve Enerji Sektörleri Vergi Hizmetleri KPMG Türkiye kpmg.com.tr kpmgvergi.com 2012/3305 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının eki Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında

Detaylı

YurtbaY Şİrketler Grubu.Ş.

YurtbaY Şİrketler Grubu.Ş. Yurtbay Şİrketler Grubu.Ş. Mutluluğa Mutluluğa açılan kapı YURTBAY ŞİRKETLER GRUBU Süreklİ ve sürdürülebilir büyümesini tescilleyen, Türkİye nin 507. büyük sanayi kuruluşu. Yurtbay Yapı A.Ş., Yurtbay Şirketler

Detaylı

CİGNA FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU 01.01.2015 30.06.2015 DÖNEMİ ALTI AYLIK RAPORU

CİGNA FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU 01.01.2015 30.06.2015 DÖNEMİ ALTI AYLIK RAPORU CİGNA FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU 01.01.2015 30.06.2015 DÖNEMİ ALTI AYLIK RAPORU Bu rapor Cigna Finans Emeklilik ve Hayat A.Ş. Para Piyasası Likit Kamu

Detaylı

SERMAYE PİYASASI KURULU II-17.1 KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİ NİN 1.3 GENEL KURUL BAŞLIKLI MADDESİ GEREĞİNCE YAPILAN DUYURUDUR.

SERMAYE PİYASASI KURULU II-17.1 KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİ NİN 1.3 GENEL KURUL BAŞLIKLI MADDESİ GEREĞİNCE YAPILAN DUYURUDUR. ADANA ÇİMENTO SANAYİİ TÜRK A.Ş. SERMAYE PİYASASI KURULU II-17.1 KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİ NİN 1.3 GENEL KURUL BAŞLIKLI MADDESİ GEREĞİNCE YAPILAN DUYURUDUR. 1.3.1 Şirketin internet sitesinde, genel kurul

Detaylı

ERGOĐSVĐÇRE EMEKLĐLĐK ve HAYAT A.Ş PARA PĐYASASI LĐKĐT KAMU EMEKLĐLĐK YATIRIM FONU 3 AYLIK RAPOR

ERGOĐSVĐÇRE EMEKLĐLĐK ve HAYAT A.Ş PARA PĐYASASI LĐKĐT KAMU EMEKLĐLĐK YATIRIM FONU 3 AYLIK RAPOR ERGOĐSVĐÇRE EMEKLĐLĐK ve HAYAT A.Ş PARA PĐYASASI LĐKĐT KAMU EMEKLĐLĐK YATIRIM FONU 3 AYLIK RAPOR Bu rapor ERGOĐSVĐÇRE EMEKLĐLĐK ve HAYATA.Ş. Para Piyasası Likit Kamu Emeklilik Yatırım Fonu nun 01.01.2009-31.03.2009

Detaylı

TURCAS PETROL A.Ş. 2014 YILI İLK YARIYIL FİNANSAL DEĞERLENDİRMESİ. İstanbul, Türkiye, 19 Ağustos 2014 Turcas Petrol A.Ş. (BIST: TRCAS ) ( Turcas )

TURCAS PETROL A.Ş. 2014 YILI İLK YARIYIL FİNANSAL DEĞERLENDİRMESİ. İstanbul, Türkiye, 19 Ağustos 2014 Turcas Petrol A.Ş. (BIST: TRCAS ) ( Turcas ) TURCAS PETROL A.Ş. 2014 YILI İLK YARIYIL FİNANSAL DEĞERLENDİRMESİ İstanbul, Türkiye, 19 Ağustos 2014 Turcas Petrol A.Ş. (BIST: TRCAS ) ( Turcas ) Akaryakıt dağıtımı ve madeni yağlar ile elektrik üretimi-ticareti

Detaylı

2006 YILI EGE BÖLGESİ NİN 100 BÜYÜK FİRMASI

2006 YILI EGE BÖLGESİ NİN 100 BÜYÜK FİRMASI 2006 YILI EGE BÖLGESİ NİN 100 BÜYÜK FİRMASI Ege Bölgesi Sanayi Odası nın 1982 den beri sürdürmekte olduğu Ege Bölgesi nin 100 Büyük Sanayi Kuruluşu çalışması, bölgemiz sanayiinin içinde bulunduğu duruma,

Detaylı