Beşinci tekerleğin takılması. Sabit beşinci tekerleğin takılması

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Beşinci tekerleğin takılması. Sabit beşinci tekerleğin takılması"

Transkript

1 Sabit beşinci tekerleğin takılması Sabit beşinci tekerleğin takılması Traktör fabrikadan gönderildiğinde, beşinci tekerlek 10.9 cıvatalarla montaj plakasına takılmıştır. Cıvatalar özel bir torka sıkılır. Beşinci tekerlek montaj plakasından çıkartılmışsa aşağıdaki gibi devam edin: Beşinci tekerleği yeni M cıvatalarını (resimde maviyle işaretlenmiştir) kullanarak takınız. Durdurma kulaklarını yerlerine kaynatın (resimde griyle işaretlenmiştir). ÖNEMLİ! Yeni cıvataları takın, eskileri yüksek sıkma torkundan dolayı aşınmıştır aksi belirtilmedikçe, cıvata için standart tork geçerlidir. Önceden monte edilmemiş beşinci tekerlekler, üreticinin talimatlarına uyarak takılmalıdır. 05:20-01 Yayım 2 tr-tr 1 (11)

2 Montaj plakası Montaj plakası Beşinci tekerleği bir montaj plakası üzerine takın. Montaj plakası, beşinci tekerleğin bağlantı tutucularına veya alt şasiye sağlam bir şekilde takılmasını sağlar. Montaj plakası, alt şasi üzerindeki basınç en az 4 destek yüzeyine eşit olarak dağılacak şekilde tasarlanmalıdır Ağırlık dağılımı :20-01 Yayım 2 tr-tr 2 (11)

3 Montaj plakası Montak plakasını gerekliliklere göre seçiniz: D-değeri, araç yapılandırması beşinci tekerlek yüksekliğini ve istenilen treyler dingil pimi için gereklidir (aracın kombinasyonunun toplam uzunluğu ve ağırlık dağılımı). Beşinci lastiğin Scania'nın yelpazesinden kullanılması önerilmektedir. Örnek 1 standart bir montaj plakasını tarif etmektedir. Örnek 2 özellikle alçak bir beşinci tekerlek yüksekliği gerektiren bir araç için olan montaj plakasını tarif etmektedir R20 UYARI! Şasi çerçevesinde hasarı önlemek için, tüm montaj plakalarının uç yüzeyleri örnek 1'de gösterildiği gibi yuvarlanmış veya katlanmış olmalıdır. 2 Örnek 1: Standart montaj plakası mm 140 mm Örnek 2: Düşük beşinci tekerlek yüksekliği için montaj plakası 05:20-01 Yayım 2 tr-tr 3 (11)

4 Montaj plakası Montaj plakasının takılması Sonradan beşinci tekerlek takarken, Scania montaj plakası ile bağlantı tutucusu veya alt şasi arasındaki mafsalda 12 mm yüksek manşonlarla birleştirilmiş daha uzun cıvatalar tavsiye eder. Manşon, hareketleri emmek için daha fazla cıvata sağlar ki bu da titreşimden dolayı cıvataların kırılmasını engellemeye yarar. Beşinci tekerleği takmak için genellikle 12 cıvata kullanılır. 16 mm, 20 mm, mm'lik montaj plakalı 260 KN'lik D değerine sahip beşinci tekerlek montajı için, her köşeye ek bir cıvata takılmalıdır mm kombinasyonu için, kamyon çerçevesinin her iki tarafındaki montaj plakasının merkezine ek bir cıvata takılmalıdır. Montaj plakasını 4 kaynaklı durdurma kulağı ile bağlantı tutucuları veya alt şasiye dayanacak şekilde kilitleyin (resimde maviyle işaretlenmiştir). Bu da cıvatalı mafsalın kelepçeleme kuvvetini kaybederek gevşemesi riskini azaltır :20-01 Yayım 2 tr-tr 4 (11)

5 Montaj plakası 8 yeni M20 cıvatalaro 10.9 ve 4 x M18/M cıvatalarını resimde gösterildiği gibi kullanarak beşinci tekerleği takınız. Tanımlama Sıkma torkları Parça numarası M cıvatası 530 ± M cıvatası 290 ± M cıvatası 420 ± ÖNEMLİ! Yeni cıvatalarla değiştirin, eskileri yüksek sıkma torkundan dolayı aşınmıştır. 05:20-01 Yayım 2 tr-tr 5 (11)

6 Çekiciler ve ağır yük çekicileri hakkında daha fazla bilgi için bkz. Çekiciler. aşağıdakini temel alarak ya bağlantı tutucusunu ya da alt şasiyi seçin: Şaside yarım römork yükü Şasi sınıfı: Sürüş koşulları Bağlantı tutucuları traktörlerde standarttır ve yollarda sürüş ve 152 kn'ye kadar bir D değeri ile ölçülen normal brüt araç ağırlığı için uygundur, Ağır taşımalarda, 3,5 inçlik treyler dingil pimi, daha dayanıklı bağlantı tutucuları ve daha dayanıklı montaj plakası vardır. D değeri 260 kn'dir ve brüt yüklü tren ağırlığı, kötü yollarda 70 ton ve iyi yollarda 150 ton'a kadar çekebilir. Bu alternatif fabrikadan seçilebilir bir seçenektir. Bağlantı tutucuları kullanılamıyorsa, Scania alt şasiyi önerir. Ağır iş römorkları için yukarıdaki koşullara bir istisna da, aşağıdaki koşullar yerine getirilmişse yapılabilir: Tercih edilen yol koşulları Orta vitesler Deneyimli sürücü Bağlantı tutucusu ve alt şasi :20-01 Yayım 2 tr-tr 6 (11)

7 Bağlantı tutucuları Bağlantı tutucularını, bir perçinli mafsallı veya sıkı takılı cıvatalı mafsallı ile şasi çerçevesi kiriş ağı içine takın. Cıvata sayısı bağlantı tutucularının uzunluğuna bağlıdır ancak sıkı takılı cıvataların minimu sayısı 10 adettir. M20 cıvatalar kullanın. UYARI! Çerçeve üzerindeki bağlantı tutucularının yüksekliği 340 mm'yi geçerse, yarım römorktan gelen yanal kuvvetleri dağıtmak için bağlantı tutucuları arasına traversler takılmalıdır. 05:20-01 Yayım 2 tr-tr 7 (11)

8 Alt çerçeve alt şasi beşinci tekerlekten nokta yükü dağıtır ve şasi çerçevesini güçlendirir. Ayrıca beşinci tekerleği kaldırarak, yarım tömorkun tekerlekler ve şasiye oranla daha serbest bir şekilde hareket edebilmesini sağlar. Alt şasi için gerekli olan boyut aşağıdakilere bağlıdır: Yükleme Sürüş koşulları Römork ile yarım römork arasındaki gerekli boşluk. Zorlu koşullarda veya kingpin'de ağır bir yükle sürerken, aşağıdaki tabloya göre minimum yüzey atalet momenti ile bir alt şasi kullanmak uygun olur. F958 şasi çerçevesi için alt şasi örnekleri: Beşinci tekerlek üstyapısı için alt şasi örneği Profil Yükseklik x genişlik x derinlik (mm) Yüzeyin demir başına düşen minimum atalet momenti 1x (cm 4 ) U 110x80x8 380 Z 110x80x80x8 380 Alt şasi açık profiller, Z profiller veya U profillerden oluşmaktadır Alt şasiler hakkında daha fazla bilgi, Şasiler ve alt şasiler başlığı altındaki Alt şasi ve bağlantısının seçilmesi belgesinde mevcuttur. 05:20-01 Yayım 2 tr-tr 8 (11)

9 Traversler ve yan elemanlar Viraj alırken, yarım römorktaki yanal kuvvetler şasi yan elemanları arasında dağıtılmalıdır. Sadece tek bir şasi elemanı yanal kuvvetlerle yüklenmişse, deforma olabilir. Bu nedenle, alt şasi beşinci tekerlek bağlantılarının önünde ve arkasında traverslerle donatılmış olmalıdır. Yüksek brüt araç ağırlıklarına sahip ağır taşıma araçları için: Alt şasiyi beşinci tekerlek bağlantılarının önünde ve arkasında uç plakaları ile donatılmış çok sayıda sağlam travers ile takın Beşinci tekerlek destek noktalarının önündeki ve arkasındaki traversler Öne çıkartılmış alt şasi Alt şasinin uzunluğu, şasinin çerçeve salınımlarına ne kadar iyi dayanabildiğini etkiler. Öne doğru oldukça çıkartılmış bir alt şasi, şasinin bu kısmında bükülme açısından sert bir şasi çerçevesi sağlar. Alt şasiyi öne doğru çıkartmak şasinin doğal salınım frekansını arttırır, bu da araç normal sürüş hızının üzerine çıkmadan salınımın meydana gelmeyeceği anlamına gelir. Alt şasinin öne çıkartılıp çıkartılmayacağı duruma göre belirlenmelidir. Alt şasinin öne çıkartılma gerekliliği aks mesafesi arttıkça artar. Scania daima, aks mesafesi 4 m'yi aşıyorsa, öne çıkartılmış olan bir alt çerçeve önerir :20-01 Yayım 2 tr-tr 9 (11)

10 Büyük bocurgat veya vinç için alt şasi Alt şasi, resimde gösterilen seçenekteki gibi öne çıkartılırsa, alt şasinin ön kısmı şasi çerçevesini izleyecek şekilde dışa katlanmalıdır. alt şasiyi uzunlamasına esnek olan tutucularla takın. Tutucular, alt şasiye kaynaklanmış ve şasi çerçevesi içine cıvatalanmış bir plaka ile de yerine takılabilir. Not: Vinç kullanacak araçlar için: Donanımı takmak için üreticinin talimatlarına uyunuz :20-01 Yayım 2 tr-tr 10 (11)

11 Bağlantı tutucularına sahip 6x4 traktörler için takviye Bağlantı tutucularına sahip 6x4 traktörler için takviye Kıvrımlı yollarda ve yüksek boji ağırlığı ile sürüş yaparken, şasi çerçevesini X rotlarla desteklemek gerekebilir. Bu ölçüm, traverslere gelebilecek zararı önler veya traversler zaten hasarlıysa, çerçeveyi sabitleştirmekte kullanılır. Aşağıdaki parçaları kullanın: Düz bar 70 x 10 mm Sıkıştırmalı-geçmeli cıvata, M16 Diyagonal destekli şerit (düz barlar arasında hareket sağlamak için) Not: Asla diyagonal destek içinde kaynak yapmayın, çatlaklara neden olabilir :20-01 Yayım 2 tr-tr 11 (11)

Çekme üniteleri. Çekme birimleri hakkında genel bilgiler. Çekme ünitelerine ilişkin daha fazla bilgi Arka uç adaptasyonları belgesinde bulunur.

Çekme üniteleri. Çekme birimleri hakkında genel bilgiler. Çekme ünitelerine ilişkin daha fazla bilgi Arka uç adaptasyonları belgesinde bulunur. Çekme birimleri hakkında genel bilgiler Çekme birimleri, bir aracın römork çekebilmesi için donatılmış olması gereken parçanın hepsine birden verilen isimdir. Çekme birimleri hakkında genel bilgiler Çekme

Detaylı

Çekiciler ÖNEMLİ! Kapalı römorklu traktör örneği. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir:

Çekiciler ÖNEMLİ! Kapalı römorklu traktör örneği. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir: Genel bilgiler Genel bilgiler Traktörler yarı römorku çekmek için tasarlanmıştır. Yaygın yarı römork örnekleri: Kapalı römork Makine römork Damperli treyler Bu belgedeki talimatlar aşağıdaki etmenlerle

Detaylı

Çekme üniteleri. Genel bilgiler. Çekme üniteleri hakkında daha fazla bilgi Arka uç adaptasyonları belgesinde bulunur.

Çekme üniteleri. Genel bilgiler. Çekme üniteleri hakkında daha fazla bilgi Arka uç adaptasyonları belgesinde bulunur. Genel bilgiler Çekme birimleri, bir aracın römork çekebilmesi için donatılmış olması gereken parçanın hepsine birden verilen isimdir. Çekme biriminin amacı, aracın çekme gücünü treylera aktarmaktır. Çekme

Detaylı

Alt şasi ve bağlantısının seçilmesi. Açıklama. Tavsiyeler

Alt şasi ve bağlantısının seçilmesi. Açıklama. Tavsiyeler Açıklama Açıklama Çalışma sırasında oluşabilecek her tip gerilmeyi karşılayabilmek için şasi çerçevesi, alt şasi ve takviye birlikte etkileşim gösterir. Alt şasi boyutlandırma ve tasarımı, ek ve takviyesi,

Detaylı

Kuvvetler ve hareketler. Tanımlamalar. Bükülmeyle ilgili olarak esnek üstyapı

Kuvvetler ve hareketler. Tanımlamalar. Bükülmeyle ilgili olarak esnek üstyapı Kuvvetler ve hareketler ile ilgili genel bilgiler Kuvvetler ve hareketler ile ilgili genel bilgiler Şasi çerçevesi sürüş yöntemine ve yol yüzeyinin doğasına bağlı olarak farklı yönlerde güçlere maruz kalır.

Detaylı

Öne monte edilen donanım. Öne monteli ekipmanın takılması. Üstyapı ve opsiyonel donanım için daha fazla bilgi Sınırlamalar belgesinde mevcuttur.

Öne monte edilen donanım. Öne monteli ekipmanın takılması. Üstyapı ve opsiyonel donanım için daha fazla bilgi Sınırlamalar belgesinde mevcuttur. Öne monteli ekipmanın takılması Öne monteli ekipmanın takılması Bu belgede öne monteli ekipmanın takılması için bir çok çözüm yolu açıklar. Üstyapı ve opsiyonel donanım için daha fazla bilgi Sınırlamalar

Detaylı

Takviye. Arka kısım. Uç bağlantı demiri ÖNEMLİ! Uç bağlantı demirleri, merkez monteli çeki kanca traversi bulunmayan kamyonlara takılmalıdır.

Takviye. Arka kısım. Uç bağlantı demiri ÖNEMLİ! Uç bağlantı demirleri, merkez monteli çeki kanca traversi bulunmayan kamyonlara takılmalıdır. Uç bağlantı demiri ÖNEMLİ! Uç bağlantı demirleri, merkez monteli çeki kanca traversi bulunmayan kamyonlara takılmalıdır. Üst yapı imalatçısının, Scania dışında bir üreticiden alınmış bir uç bağlantı demirini

Detaylı

Alt şasi tasarım. Genel bilgiler. Alt şasi aşağıdaki amaçlar için kullanılabilir:

Alt şasi tasarım. Genel bilgiler. Alt şasi aşağıdaki amaçlar için kullanılabilir: Alt şasi aşağıdaki amaçlar için kullanılabilir: Yükü şasi çerçevesi üzerine düzgün bir şekilde dağıtmak için Tekerlekler ve çerçeve üzerinde dik duran diğer parçalar için boşluk sağlamak amacıyla Üstyapıyı

Detaylı

Çekme birimleri. Çekme birimleri hakkında genel bilgiler PGRT

Çekme birimleri. Çekme birimleri hakkında genel bilgiler PGRT hakkında genel bilgiler hakkında genel bilgiler, bir aracın römork çekebilmesi için donatılmış olması gereken bir veya birden fazla parçanın hepsine birden verilen isimdir. Çekme biriminin amacı, aracın

Detaylı

Çamurluk. Çamurluk ve tozluklarla ilgili genel bilgi. Sprey-bastırma aygıtı

Çamurluk. Çamurluk ve tozluklarla ilgili genel bilgi. Sprey-bastırma aygıtı Çamurluk ve tozluklarla ilgili genel bilgi Çamurluk ve tozluklarla ilgili genel bilgi Bazı ülkelerin 109/2011 No AB direktifi Komisyon Tüzüğü (AB) gibi çamurlukları ve tozlukları düzenleyen yasal düzenlemeleri

Detaylı

Devrilme stabilitesi ve damperli devrilme stabilitesi

Devrilme stabilitesi ve damperli devrilme stabilitesi Genel Genel Devrilme stabilitesi ve damperli devrilme stabilitesinin farklı tüleri vardır. Özellikle şunlar yer alır: Sürüş sırasında devrilme stabilitesi Devrilme sırasında devrilme stabilitesi Bir vinç

Detaylı

Alt çerçeve ile etkileşim. Açıklama PGRT

Alt çerçeve ile etkileşim. Açıklama PGRT Açıklama Açıklama Etkileşimli bir alt çerçeve, dahili çerçevelerin iki farklı çerçeve yerine bir şasi çerçevesinin etkileşimine bağlı olduğu bir yapıdır. Etkileşimli bir alt çerçevenin, etkileşimsiz bir

Detaylı

Dökme yük tankerleri. Tasarım. Toptan üst yapıları burulmaya karşı sert üstyapılı olarak değerlendirilir.

Dökme yük tankerleri. Tasarım. Toptan üst yapıları burulmaya karşı sert üstyapılı olarak değerlendirilir. Dökme yük tankerleri hakkında genel bilgiler Dökme yük tankerleri hakkında genel bilgiler Toptan üst yapıları burulmaya karşı sert üstyapılı olarak değerlendirilir. Tasarım Şasi salınım riskini azaltmak

Detaylı

Değiştirilebilir yük taşıyıcıları. Değiştirilebilir yük taşıyıcıları ile ilgili genel bilgiler

Değiştirilebilir yük taşıyıcıları. Değiştirilebilir yük taşıyıcıları ile ilgili genel bilgiler Değiştirilebilir yük taşıyıcıları ile ilgili genel bilgiler Değiştirilebilir yük taşıyıcıları ile ilgili genel bilgiler Değiştirilebilir yük taşıyıcı, esnekliği artıran ve araç için durma zamanını azaltan

Detaylı

Çöp toplama kamyonları

Çöp toplama kamyonları ile ilgili genel bilgiler ile ilgili genel bilgiler arka yükleyiciler, yan yükleyiciler veya ön yükleyiciler olarak montelenebilirler. Yan yükleyiciler ve ön yükleyiciler, sürücünün kabinden ayrılmadan

Detaylı

Arka uzantıyı değiştirme. Arka çıkıntının değiştirilmesiyle ilgili genel bilgi. Fabrika uyarlaması. Yedek parçalar,

Arka uzantıyı değiştirme. Arka çıkıntının değiştirilmesiyle ilgili genel bilgi. Fabrika uyarlaması. Yedek parçalar, Arka çıkıntının değiştirilmesiyle ilgili genel bilgi Arka çıkıntının değiştirilmesiyle ilgili genel bilgi Fabrika uyarlaması Arka çıkıntı, 10 mm'nin katları şeklinde artan uzunluklarda fabrikadan sipariş

Detaylı

Yönlendirme aksı takılması

Yönlendirme aksı takılması Bir ilave dingil takılmasına dair genel bilgiler Bir ilave dingil takılmasına dair genel bilgiler Ek ilave dingiller takılırken orijinal Scania yedek parçaları kullanın. Bunun avantajları şu şekildedir:

Detaylı

Kereste kamyonları. Kereste kamyonları hakkında genel bilgiler. Kereste kamyonları yuvarlak keresteleri taşımak için kullanılır.

Kereste kamyonları. Kereste kamyonları hakkında genel bilgiler. Kereste kamyonları yuvarlak keresteleri taşımak için kullanılır. Kereste kamyonları hakkında genel bilgiler Kereste kamyonları yuvarlak keresteleri taşımak için kullanılır. Kereste kamyonları hakkında genel bilgiler Kereste kamyonu üstyapıları yükün büyüklüğüne bağlı

Detaylı

Değiştirilebilir yük taşıyıcıları

Değiştirilebilir yük taşıyıcıları Genel bilgiler Genel bilgiler Değiştirilebilir yük taşıyıcı, esnekliği arttıran ve araç için durma zamanını azaltan yük taşıyıcıyı hızlıca değiştirmek için kullanılır. Yük değiş tokuşunun en genel türü,

Detaylı

Devrilme stabilitesi. Genel bilgiler. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir:

Devrilme stabilitesi. Genel bilgiler. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir: Genel bilgiler Başlıca aşağıdakiler olmak üzere farklı devrilme stabilitesi türleri vardır: Sürüş sırasında devrilme stabilitesi Devrilme sırasında devrilme stabilitesi Vinç kullanırken devrilme stabilitesi

Detaylı

Öne monte edilen ekipman hazırlıkları. Öne monte edilen ekipman hazırlıkları ile ilgili genel bilgiler

Öne monte edilen ekipman hazırlıkları. Öne monte edilen ekipman hazırlıkları ile ilgili genel bilgiler Öne monte edilen ekipman hazırlıkları ile ilgili genel bilgiler Öne monte edilen ekipman hazırlıkları ile ilgili genel bilgiler Araç şasinin ön kenarında yer alan 2 çeki pimli standart olarak teslim edilir.

Detaylı

Arka alt koruma. Genel

Arka alt koruma. Genel Genel Genel UN ECE R58 standardı ile uyum için kamyonlara arka alt korumanın takılması gerekmektedir. Alt koruma fabrikadan temin edilebilir ya da üstyapı imalatçısı tarafından takılabilir. Bu belgede,

Detaylı

Gövde adaptasyon braketleri ve delik düzenleri

Gövde adaptasyon braketleri ve delik düzenleri Üstyapı adaptasyon braketi ve delik düzenleri Şasi çerçevesinin arka bölümü ve arka uç delikli veya deliksiz şekilde ya da üstyapı adaptasyon braketleri takılı bir şekilde sipariş edilebilir. Şasi çerçevesinin

Detaylı

Vinçler. Vinçler hakkında genel bilgi

Vinçler. Vinçler hakkında genel bilgi Vinçler hakkında genel bilgi Vinç konumunun bağlantı dizaynı üzerindeki etkisi büyüktür. Burada kabinlerin, arka montajlı vinçlerin ve merkezi montajlı vinçlerin arkasına yerleştirmek için bazı öneriler

Detaylı

Şasi çerçeveleri. Scania şasi çerçevesi sınıfı

Şasi çerçeveleri. Scania şasi çerçevesi sınıfı Scania şasi çerçevesi sınıfı Şasi çerçevesi 2 şasi yan kirişinden oluşur. Scania şasi çerçevesi sınıfı Şasiler hakkında daha fazla bilgi şasiye özel teknik özelliklerinde (ICS) ve şasiye özel çizimde (ICD)

Detaylı

Arka lambalar. Uygulama Uygulama. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım Scania CV AB 2016, Sweden 1 (7)

Arka lambalar. Uygulama Uygulama. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım Scania CV AB 2016, Sweden 1 (7) Araç, sipariş edildiği zamanki teknik özelliklerine bağlı olarak aşağıdaki arka lambalardan biriyle teslim edilir: Kompakt 7 gözlü lamba grubu LED lamba Arka lambalar daima fabrikada takılı şekilde teslim

Detaylı

Sökülebilen gövdeli kamyonlar. Sökülebilen gövdeli kamyonlar hakkında genel bilgi PGRT

Sökülebilen gövdeli kamyonlar. Sökülebilen gövdeli kamyonlar hakkında genel bilgi PGRT hakkında genel bilgi hakkında genel bilgi Sökülebilen üstyapılı kamyonlar torsiyonel olarak esnek kabul edilir. Sökülebilen üstyapılı kamyonlar farklı taşıma gereksinimleri için farklı yük taşıyıcıları

Detaylı

Şasi tipi F700 F800 F950 F957 F958 Şasi genişliği ve tolerans (mm) ,5 R11 R11

Şasi tipi F700 F800 F950 F957 F958 Şasi genişliği ve tolerans (mm) ,5 R11 R11 Scania şasi çerçevesi sınıfı Scania şasi çerçevesi sınıfı Şasi çerçevesi sınıfı aşağıdaki şasi tiplerini içerir: Şasi tipi F700 F800 F950 F957 F958 Şasi genişliği ve tolerans (mm) 766 +1 768 +1 771 +1

Detaylı

Beton mikserleri. Beton mikserleri ile ilgili genel bilgiler. Tasarım. Karıştırıcı ünitesi üstyapısı torsiyonel olarak esnek kabul edilir.

Beton mikserleri. Beton mikserleri ile ilgili genel bilgiler. Tasarım. Karıştırıcı ünitesi üstyapısı torsiyonel olarak esnek kabul edilir. Beton mikserleri ile ilgili genel bilgiler Beton mikserleri ile ilgili genel bilgiler Karıştırıcı ünitesi üstyapısı torsiyonel olarak esnek kabul edilir. Tasarım Beton mikserlerinin damper fonksiyonu yoktur

Detaylı

Kanca sistemli kamyonlar

Kanca sistemli kamyonlar Genel bilgiler Genel bilgiler Kanca sistemli kamyonlar gevşek yük taşıyıcıları taşımak için kullanılır. Yüklerin taşınması yük taşıyıcıyı mesela kanca kolu veya kablosu kullanılarak kamyonun arka ucuna

Detaylı

Üstyapı bağlantısı. Genel bilgiler. Şasi çerçevesi braketleri. Alt şasi braketleri. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir:

Üstyapı bağlantısı. Genel bilgiler. Şasi çerçevesi braketleri. Alt şasi braketleri. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir: Genel bilgiler Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir: Genel bilgiler Üstyapı uyarlama braketleri üstyapının ataşmanı için bir sistem olarak kullanılır. Kombinasyona bağlı olarak sert ataşmandan

Detaylı

Beton pompalama kamyonları

Beton pompalama kamyonları Genel bilgiler Genel bilgiler Beton pompalama kamyonları hidrolik olarak kontrol edilen bir kol ile genellikle araçtan belirli bir mesafede olan yerlere beton pompalamak için kullanılır. Üstyapı torsiyonel

Detaylı

Bir düz şanzımanın sökülmesi. Genel. Emniyet. GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. ÖNEMLİ!

Bir düz şanzımanın sökülmesi. Genel. Emniyet. GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. ÖNEMLİ! Genel Genel GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. Emniyet ÖNEMLİ! Sadece bir krikoyla desteklenen bir aracın altında asla çalışmayın. Destekler kullanın. Varsa, körükteki

Detaylı

Sökülebilen gövdeli kamyonlar. Sökülebilen gövdeli kamyonlar hakkında genel bilgi

Sökülebilen gövdeli kamyonlar. Sökülebilen gövdeli kamyonlar hakkında genel bilgi Sökülebilen gövdeli kamyonlar hakkında genel bilgi Sökülebilen gövdeli kamyonlar hakkında genel bilgi Sökülebilen üstyapılı kamyonlar torsiyonel olarak esnek kabul edilir. Sökülebilen üstyapılı kamyonlar

Detaylı

Şasi kamyon 8 2 RADT-AR Yüksek RADT-GR Yüksek 43 43, RAPDT-GR Yüksek Orta

Şasi kamyon 8 2 RADT-AR Yüksek RADT-GR Yüksek 43 43, RAPDT-GR Yüksek Orta ÇEKİŞ / ŞASİ YÜKSEKLİĞİ / DİNGİL MESAFESİ (boyutlar dm olarak verilmiştir) Şasi kamyon 4 2 RAD-L90 Yüksek 34 35 37 40 43 46 49 52 56 60 RAD-GR Yüksek 34 37 40 43 46 49 52 56 60 63 65 67 Orta 37 40 43 46

Detaylı

Arka lambalar. Uygulama. Araç, sipariş edildiği zamanki teknik özelliklerine bağlı olarak aşağıdaki arka lambalardan biriyle teslim edilir:

Arka lambalar. Uygulama. Araç, sipariş edildiği zamanki teknik özelliklerine bağlı olarak aşağıdaki arka lambalardan biriyle teslim edilir: Araç, sipariş edildiği zamanki teknik özelliklerine bağlı olarak aşağıdaki arka lambalardan biriyle teslim edilir: Daha fazla bilgi için bir Scania bayisiyle temasa geçin. Kompakt 7 gözlü lamba grubu LED

Detaylı

ADB (AIR DISC BRAKES/HAVALI DISK FRENLERI) HATA ARAMASI İÇIN TEMEL ESASLAR. Bakınız 1. c)

ADB (AIR DISC BRAKES/HAVALI DISK FRENLERI) HATA ARAMASI İÇIN TEMEL ESASLAR. Bakınız 1. c) ADB (AIR DISC BRAKES/HAVALI DISK FRENLERI) HATA ARAMASI İÇIN TEMEL ESASLAR 1. Aşınma farkı 2. Zamanından önce oluşan aşınma 1. Fren kaliperi sıkıştı/kurallara uygun kaymıyor 1/6 temizleyin (lastik manşetlerde

Detaylı

Aks ağırlığı hesaplamaları. Aks ağırlık hesaplamaları hakkında genel bilgiler

Aks ağırlığı hesaplamaları. Aks ağırlık hesaplamaları hakkında genel bilgiler Aks ağırlık hesaplamaları hakkında genel bilgiler Kamyonları kullanan tüm taşıma tipleri, fabrikadan tedarik edilen şasinin belli bir üstyapı tarafından desteklenmesini gerektirir. Aks ağırlık hesaplamaları

Detaylı

Aks yük hesaplamaları. Aks yükleri ve yük hesaplamaları ile ilgili genel bilgi

Aks yük hesaplamaları. Aks yükleri ve yük hesaplamaları ile ilgili genel bilgi Aks yükleri ve yük hesaplamaları ile ilgili genel bilgi Kamyonları kullanan tüm taşıma tipleri kamyon şasisinin belli bir üstyapı tarafından desteklenmesini gerektirir. Aks yükü hesaplamalarının amacı

Detaylı

Şasi bilgileri ve model tanımlamaları

Şasi bilgileri ve model tanımlamaları Model tahsisi Model tahsisi Scania'nın model tahsisi aşağıdaki örnekte olduğu gibi nitelik bileşeni derlemesidir: Kamyon modeli Kabin tipi Güç kodu Şasi adaptasyonu Tekerlek konfigürasyonu Şasi yüksekliği

Detaylı

Şanzımanın çıkarılması. Genel. Teknik özellikler. Aletler. Varyantlı GA750/751/752 ve GA851/852 için geçerlidir.

Şanzımanın çıkarılması. Genel. Teknik özellikler. Aletler. Varyantlı GA750/751/752 ve GA851/852 için geçerlidir. Genel Genel Varyantlı GA750/751/752 ve GA851/852 için geçerlidir. Teknik özellikler Belirtilen ağırlıklar içinde sıvı olmayan şanzımanı gösterir. Şanzımanın ağırlık merkezi sıvı filtre kapağının aşağı

Detaylı

Ölçüm gösterimleri. Genel. BEP kodları

Ölçüm gösterimleri. Genel. BEP kodları BEP (Üstyapı Değişim Parametresi), araç üreticisi ile üstyapı imalatçısı arasında bilgi transferi yapmak için araçtaki özgün hedefleri tanımlayan kodlardır. BEP kodları ISO 21308 uluslararası standardına

Detaylı

Şasi çerçevesine kaynak yapma. Kaynak bölgeleri ÖNEMLİ! Tüm kaynak işleminin eğitimli personel tarafından profesyonel bir şekilde gerçekleştirilmesi

Şasi çerçevesine kaynak yapma. Kaynak bölgeleri ÖNEMLİ! Tüm kaynak işleminin eğitimli personel tarafından profesyonel bir şekilde gerçekleştirilmesi Genel Genel Tüm kaynak işleminin eğitimli personel tarafından profesyonel bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekir. Kaynak işlemleri kaynak bölgesi etrafındaki yapıda çatlak oluşma ihtimalini artırdığından

Detaylı

Kabin dışındaki montaj. Genel. Delikler ve delik işaretleri. Delik açma

Kabin dışındaki montaj. Genel. Delikler ve delik işaretleri. Delik açma Genel Genel Bu belge, deliklerin, delik işaretlerinin ve kaynaklı somunların kabinin dışında nerede konumlandırılacağını açıklamaktadır. Amacı ekstra aksesuarların veya donanımın takılmasını kolaylaştırmaktır.

Detaylı

Şasi bilgileri ve model tanımlamaları

Şasi bilgileri ve model tanımlamaları Model tanımlama Model tanımlama Scania'nın model tanımlaması aşağıdaki örnekte olduğu gibi karakter kombinasyonu derlemesidir: Kamyon modeli Kabin tipi Güç kodu Şasi adaptasyonu Tekerlek konfigürasyonu

Detaylı

Beton pompalı kamyonlar. Beton pompalı kamyonlar hakkında genel bilgiler. Tasarım. Beton pompalı kamyonlar burulmaya karşı ekstra sağlam kabul edilir.

Beton pompalı kamyonlar. Beton pompalı kamyonlar hakkında genel bilgiler. Tasarım. Beton pompalı kamyonlar burulmaya karşı ekstra sağlam kabul edilir. Beton pompalı kamyonlar hakkında genel bilgiler Beton pompalı kamyonlar hakkında genel bilgiler Beton pompalı kamyonlar burulmaya karşı ekstra sağlam kabul edilir. Tasarım Üstyapıyı öyle güçlü ve sert

Detaylı

Tork aralığı dahilinde maksimum yük (Nm)

Tork aralığı dahilinde maksimum yük (Nm) Sipariş hakkında genel bilgiler Sipariş hakkında genel bilgiler PTO'ları ve PTO'lar için elektrikli tertibatı doğrudan fabrikadan sipariş edin. Parça ekleme oldukça maliyetli olacaktır. Tavsiye edilen

Detaylı

Üstyapılar için anahtarlar. Genel

Üstyapılar için anahtarlar. Genel Genel Genel Bu belge, üstyapıcılar tarafından kullanılabilen anahtarların bir özetini içerir. Anahtarlar ve kontak muhafazaları Scania bayilerinden sipariş edilebilir. Ayrıca özel sembollere sahip düğmeler

Detaylı

Aks mesafesinin değiştirilmesi. Aks mesafesinin değiştirilmesiyle ilgili genel. Yöntemler ÖNEMLİ!

Aks mesafesinin değiştirilmesi. Aks mesafesinin değiştirilmesiyle ilgili genel. Yöntemler ÖNEMLİ! Aks mesafesinin değiştirilmesiyle ilgili genel bilgi Aks mesafesinin değiştirilmesiyle ilgili genel bilgi ÖNEMLİ! Araç şasisinin dingil mesafesinin değiştirilmesi şasinin özelliklerini etkilemektedir.

Detaylı

PTO ED120 UYARI! Not: Mekanik hazırlığı olmayan bir araçtaki sürüş kiti olan PTO yu sonradan takmak pahalıdır ve fazla iş yükü gerektirir.

PTO ED120 UYARI! Not: Mekanik hazırlığı olmayan bir araçtaki sürüş kiti olan PTO yu sonradan takmak pahalıdır ve fazla iş yükü gerektirir. Genel bilgiler Genel bilgiler Aşağıdaki sipariş seçenekleri ED120 PTO için mevcuttur. Hidrolik pompa bağlamak için fabrikada takılı sürüş kiti (PTO ED120P) PTO hazırlığı Daha fazla bilgi Sipariş etme seçenekleri

Detaylı

Ri4Power ISV dağıtım panosu

Ri4Power ISV dağıtım panosu Ri4Power ISV dağıtım panosu Dikili tip dağıtım panosu Modüler pano sistemi TS 8, bkz. sayfa 75 Sistem panosu SE 8, bkz. sayfa 81 Montaj setleri, bkz. sayfa 298 Duvar tipi dağıtım panosu Temel kompakt kumanda

Detaylı

AB içindeki araçların tip onayı. Araçların tip onayı, genel. Arkaplan ve amaç

AB içindeki araçların tip onayı. Araçların tip onayı, genel. Arkaplan ve amaç Araçların tip onayı, genel Araçların tip onayı, genel Arkaplan ve amaç Uzunca bir süre, AB yolcu araçlarının ve motosikletlerin tip onayı ile ilgili bir direktife sahipti. 2007'de, aynı zamanda kamyonlar

Detaylı

şasi 1 Şasi kamyon 8 6 Şasi kamyon 8 4 ÇEKİŞ / ŞASİ YÜKSEKLİĞİ / DİNGİL MESAFESİ (boyutlar dm olarak verilmiştir)

şasi 1 Şasi kamyon 8 6 Şasi kamyon 8 4 ÇEKİŞ / ŞASİ YÜKSEKLİĞİ / DİNGİL MESAFESİ (boyutlar dm olarak verilmiştir) ÇEKİŞ / ŞASİ YÜKSEKLİĞİ / DİNGİL MESAFESİ (boyutlar dm olarak verilmiştir) Şasi kamyon X- 60 63 65 67 60 63 65 67 X- 60 Şasi kamyon 4 4 XX- Şasi kamyon 6 2 60 48 60 48 60 60 Şasi kamyon 6 4 X- 32 32 X-

Detaylı

Üstyapı arayüzü. Açıklama. Üstyapı arayüzü. BWS (Bodywork System)

Üstyapı arayüzü. Açıklama. Üstyapı arayüzü. BWS (Bodywork System) Açıklama Açıklama Üstyapı arayüzü Scania araçlarındaki elektrik sistemi, (CAN protokolü üzerine kurulu) bir ortak ağ yoluyla birbiri ile iletişim sağlayan bir dizi kontrol ünitesine dayanır. Mevcut teknolojiyi

Detaylı

Sürülebilir alüminyum köprülü vinç, yük altında sürülebilir, taşıma yükü 1.000 kg ve 1.500 kg

Sürülebilir alüminyum köprülü vinç, yük altında sürülebilir, taşıma yükü 1.000 kg ve 1.500 kg www.schilling-fn.de Sürülebilir alüminyum köprülü vinç, yük altında sürülebilir, taşıma yükü 1.000 kg ve 1.500 kg Taşıyıcı uzunluğu (toplam) Taşıyıcı uzunluğu (iç genişlik) Kullanılabilir uzunluk 290 400

Detaylı

PTO ED160. Genel bilgiler Genel bilgiler. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım Scania CV AB 2017, Sweden 1 (8)

PTO ED160. Genel bilgiler Genel bilgiler. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım Scania CV AB 2017, Sweden 1 (8) Genel bilgiler Genel bilgiler Aşağıdaki sipariş seçenekleri ED160 PTO için mevcuttur. Hidrolik pompa bağlamak için fabrikada takılı sürüş kiti (PTO ED160P) PTO hazırlığı Daha fazla bilgi Sipariş etme seçenekleri

Detaylı

MONTAJ KİTİ KULLANMA KILAVUZU

MONTAJ KİTİ KULLANMA KILAVUZU MONTAJ KİTİ KULLANMA KILAVUZU UYARI Ekteki bilgiler Truck Mounted Forklift in kamyon veya römorka asılması hakkında öneriler içerir. Kamyon ya da römork satıcıları, Lift Truck montaj kitlerinin yükleme

Detaylı

Sürülebilir alüminyum köprülü vinç, çift taşıyıcılı, taşıma yükü 1.000 kg ve 1.500 kg

Sürülebilir alüminyum köprülü vinç, çift taşıyıcılı, taşıma yükü 1.000 kg ve 1.500 kg Kullanılabilir uzunluk Sürülebilir alüminyum köprülü vinç, çift taşıyıcılı, taşıma yükü 1.000 kg ve 1.500 kg Taşıyıcı uzunluğu (toplam) Taşıyıcı uzunluğu (iç genişlik) Ayar alanı Taşıyıcı desteği Toplam

Detaylı

AB içindeki araçların tip onayı

AB içindeki araçların tip onayı Araçların tip onayı, genel Araçların tip onayı, genel Arkaplan ve amaç 2007'den beri, kamyonlar ve çekiciler için de geçerli olan 2007/46/EC sağlam aracın tip onayı ile ilgili bir direktif vardır. Daha

Detaylı

Kayar Mesnetler GS F 1G Kayar Mesnet GS F 2G Kayar Mesnet GS 2G-PL Kayar Mesnet

Kayar Mesnetler GS F 1G Kayar Mesnet GS F 2G Kayar Mesnet GS 2G-PL Kayar Mesnet Kayar Mesnetler 6Kayar Mesnet DestekleriKılavuzlu bir Desteğin bir Simotec Kiriş Kesiti 100 veya 120 den ya da 100 ila 120 mm arasında bir flanş genişliğine sahip başka bir çelik kirişten askıya alınması

Detaylı

İlave arka lambalar. İlave arka lambaların takılmasıyla ilgili genel. Arka lambalar

İlave arka lambalar. İlave arka lambaların takılmasıyla ilgili genel. Arka lambalar 341 722 340 905 341 740 İlave arka lambalar İlave arka lambaların takılmasıyla ilgili genel bilgiler İlave arka lambaların takılmasıyla ilgili genel bilgiler Arka lambalar 3 tip arka lamba vardır: Kompakt

Detaylı

Çekiciler. Çekiciler hakkında genel bilgi. Tavsiyeler. Aks mesafesi

Çekiciler. Çekiciler hakkında genel bilgi. Tavsiyeler. Aks mesafesi Çekiciler hakkında genel bilgi Çekiciler hakkında genel bilgi Çekiciler yarı-römorkları çekmeye yönelik tasarlanmıştır ve bu nedenle kolayca römorkları değiştirmeyi mümkün kılmak için beşinci tekerlek

Detaylı

İpuçları, test ve onarım bilgileri: Kampanalı frenler

İpuçları, test ve onarım bilgileri: Kampanalı frenler İpuçları, test ve onarım bilgileri: Kampanalı frenler 15. Fren kampanası montajı Tekerlek poyrasının temizlenmiş, parlak, metalik yüzeyine yağlayıcı, macun veya boya sürmeyin. Fren kampanasını takın. Fren

Detaylı

TEKNİK BİLGİLER VE UYGULAMA

TEKNİK BİLGİLER VE UYGULAMA ÇELİK TAKVİYELİ KAUÇUK KÖPRÜ GENLEŞME DERZİ TEKNİK BİLGİLER VE UYGULAMA ARBRIDGE 01-02-03-04-05 KÖPRÜ GENLEŞME DERZİ; Avantajları Metal Olmayan Kısımlar Çok Yönlülük Kaymaya karşı koruma Düşük gürültü

Detaylı

İÇ ATKI SİSTEMİ KESİLEBİLİR ATKI SİSTEMİ

İÇ ATKI SİSTEMİ KESİLEBİLİR ATKI SİSTEMİ İÇ ATKI SİSTEMİ KESİLEBİLİR ATKI SİSTEMİ 2 KESİLEBİLİR ATKI, sayfa 75 50x25 Delikli yapı 4 6 5 7 3 2 AĞIR EKİPMAN PROFİLİ, sayfa 76 3 YARDIMCI ATKI, sayfa 76 4 GEÇMELİ ATKI TUTUCU, sayfa 77 5 4 6 TEOS

Detaylı

Şanzıman, hibrid araç. Sökme UYARI! Sıcak soğutma suyuna dikkat edin. Koruyucu eldiven ve gözlük kullanın.

Şanzıman, hibrid araç. Sökme UYARI! Sıcak soğutma suyuna dikkat edin. Koruyucu eldiven ve gözlük kullanın. UYARI! Sıcak soğutma suyuna dikkat edin. Koruyucu eldiven ve gözlük kullanın. Not: Büyük miktarda soğutma suyunun sızmaması için, motor soğutma sistemi ve otobüs ısıtma sistemi arasındaki muslukları kapatın.

Detaylı

Üstyapı arayüzü. Açıklama. EXT düğmesi. Üstyapı arayüzü. BCI (Bodywork Communication Interface)

Üstyapı arayüzü. Açıklama. EXT düğmesi. Üstyapı arayüzü. BCI (Bodywork Communication Interface) Açıklama Açıklama Üstyapı arayüzü Scania araçlarındaki elektrik sistemi, bir ortak ağ yoluyla birbiri ile iletişim sağlayan bir dizi kontrol ünitesine dayanır. Mevcut teknolojiyi kullanmak için, geleneksel

Detaylı

Yakıt tüketimi ile ilgili genel bilgiler. Hava direnci

Yakıt tüketimi ile ilgili genel bilgiler. Hava direnci Özet Özet Bu belgede, bir aracın yakıt tüketimini etkileyen faktörler özetlenip açıklanmaktadır. PTO, aracı ileriye doğru hareket ettirmek için ne kadar enerji kullanılacağını etkileyen en önemli etkenlerden

Detaylı

AKSESUARLAR BAZA AKSESUARLARI. Materyal. Gerekli : Montajında M12 x 30 vida ve pul gereklidir. Sf **

AKSESUARLAR BAZA AKSESUARLARI. Materyal. Gerekli : Montajında M12 x 30 vida ve pul gereklidir. Sf ** BAZA AKSESUARLARI SABİT BAZA : 3,00 mm Galvaniz sac + RAL 7012 boya : Baza genişlik : 2 adet baza ve bağlantı parçaları. Baza derinlik : 2 adet baza ve bağlantı parçaları. Gerekli : Montajında M12 x 30

Detaylı

DM-CD (Turkish) Bayi El Kitabı. Zincir Aleti SM-CD50

DM-CD (Turkish) Bayi El Kitabı. Zincir Aleti SM-CD50 (Turkish) DM-CD0001-00 Zincir Aleti Bayi El Kitabı SM-CD50 ÖNEMLİ UYARI Bu bayi el kitabı, profesyonel bisiklet tamircileri için hazırlanmıştır. Bisiklet montajı konusunda profesyonel eğitim almamış kullanıcılar

Detaylı

Topraklama ve güç kaynağı. Şasi çerçevesindeki topraklama ÖNEMLİ!

Topraklama ve güç kaynağı. Şasi çerçevesindeki topraklama ÖNEMLİ! Şasi çerçevesi üzerindeki tüm üstyapı topraklamasını sol şasi elemanında gerçekleştirin. Sağ şasi elemanını topraklanması, akünün eksi kutbu sol şasi elemanına bağlı olduğundan voltaj kaybına yol açacaktır.

Detaylı

DM-FD (Turkish) Bayi El Kitabı. Ön değiştirici FD-9000 FD-6800 FD-5800 FD-4700

DM-FD (Turkish) Bayi El Kitabı. Ön değiştirici FD-9000 FD-6800 FD-5800 FD-4700 (Turkish) DM-FD0002-05 Ön değiştirici Bayi El Kitabı FD-9000 FD-6800 FD-5800 FD-4700 İÇİNDEKİLER ÖNEMLİ UYARI... 3 GÜVENLİĞİ GARANTİ ETMEK İÇİN... 4 MONTAJ... 5 AYAR... 9 BAKIM... 17 2 ÖNEMLİ UYARI Bu

Detaylı

Emniyet Valfi Tank üst kısmında çalışma basıncı emniyetini sağlayan, olası darbelere karşı koruma havuzu ile çevrelenen 2 adet emniyet valfi

Emniyet Valfi Tank üst kısmında çalışma basıncı emniyetini sağlayan, olası darbelere karşı koruma havuzu ile çevrelenen 2 adet emniyet valfi Ürün Kodu : S26 Genişlik : 2.550 mm Yükseklik : 3.800 mm Dingil Mesafesi : 1.310 mm Boş Ağırlık : 13.000 kg ± %5 (Seçilen donanıma göre farklılık gösterir) King-Pin Yüksekliği : 1.220 mm (Yüksüz) ISO 3834

Detaylı

Şasi üzerinde çalışma için sınırlamalar. Genel bilgiler

Şasi üzerinde çalışma için sınırlamalar. Genel bilgiler Genel bilgiler Üstyapıyı planlayabilmek için, erken bir aşamada bir araç için neye izin verilip neye izin verilmediğini bilmek çok önemlidir. Genel bilgiler Bu döküman, opsiyonel donanımların ve üstyapının

Detaylı

Kirişlere ve Çatı Panellerine Sabitleme Ürünleri

Kirişlere ve Çatı Panellerine Sabitleme Ürünleri 9Kirişlere ve Çatı Panellerine Sabitleme Ürünleri TCS Kiriş Kenedi TCS 41 Kiriş Kenedi SL VdS Güvenlik Şeridi Sayfa 9-3 Sayfa 9-4 Sayfa 9-5 UG Kardan Mafsal P Kiriş Klipsi U-Tutucu 41 Sayfa 9-6 Sayfa 9-7

Detaylı

Lumination TM Yüzeye Montaj Kiti (ET Serisi Yüzeye Montaj ET22 ve ET14 Kiti İçin)

Lumination TM Yüzeye Montaj Kiti (ET Serisi Yüzeye Montaj ET22 ve ET14 Kiti İçin) Montaj Kılavuzu Lumination TM Yüzeye Montaj Kiti (ET Serisi Yüzeye Montaj ve Kiti İçin) BAŞLAMADAN ÖNCE Bu talimatların tümünü dikkatli bir şekilde okuyun. ELEKTRİK ÇARPMASI RİSKİ Her türlü inceleme, montaj

Detaylı

Alüminyum köprülü vinç, sabit model, kg ve kg taşıma yükü

Alüminyum köprülü vinç, sabit model, kg ve kg taşıma yükü Alüminyum köprülü vinç, sabit model, 1.000 kg ve 1.0 kg taşıma yükü uzunluğu (toplam) uzunluğu (iç genişlik) Yan şasi yüksekliği Yan şasi genişliği Toplam yükseklik Palanga cıvatasındaki asma noktası Alüminyum

Detaylı

Alüminyum köprülü vinç, sabit model, çift taşıyıcılı, 1.000 kg ve 1.500 kg taşıma yükü

Alüminyum köprülü vinç, sabit model, çift taşıyıcılı, 1.000 kg ve 1.500 kg taşıma yükü uzunluğu (toplam) uzunluğu (iç genişlik) Alüminyum köprülü vinç, sabit model, çift taşıyıcılı, 1.000 kg ve 1.0 kg taşıma yükü Ayar alanı desteği Yan şasi genişliği Toplam yükseklik Troley cıvatasındaki

Detaylı

BRT Makine Destek Ayakları. Düz Naylon Taban

BRT Makine Destek Ayakları. Düz Naylon Taban BRT 1692 1 Haddeleme yöntemiyle yekpare altıgen çubuktan üretilmiş saplama hem kesinlik, hem de diş gücü sağlar Naylon taban yüksek yük kapasitesi, kimyasal direnç ve ısı değişikliklerinde denge sağlar

Detaylı

Şasi bilgileri ve model tanımlamaları. Scania'nın modüler sistemi

Şasi bilgileri ve model tanımlamaları. Scania'nın modüler sistemi Scania'nın modüler sistemi Scania'nın modüler sistemi Scania'nın geniş modüler sistemi, şasinin farklı kullanımlara en uygun biçimde adapte olmasını sağlar. Her Scania şasisi, her bitmiş araca aşağıdaki

Detaylı

MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU

MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER I. TEKNİK ÖZELLİKLER...1 II. E22 KULLANILDIĞINDA...1 1. Montaj prosedürü... 1 2. Ayarlama prosedürü... 5 III. E23 KULLANILDIĞINDA...6 1. Montaj prosedürü...

Detaylı

Kabinin dışındaki seçenekler

Kabinin dışındaki seçenekler Kabinin dışına takılmış değişik seçenekleri sipariş etmek mümkündür. Aşağıdaki bileşenler mevcuttur: Tavan rayı Portbagaj Tavan hava deflektörü Yan hava deflektörü Havalı korna Klima sistemi Not: Tavana

Detaylı

PTO seçimi. Sipariş hakkında genel bilgiler Sipariş hakkında genel bilgiler. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım

PTO seçimi. Sipariş hakkında genel bilgiler Sipariş hakkında genel bilgiler. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım Sipariş hakkında genel bilgiler Sipariş hakkında genel bilgiler Not: PTO'ları ve PTO'lar için elektrikli tertibatı doğrudan fabrikadan sipariş edin. Parça ekleme oldukça maliyetli olacaktır. Parça ekleme,

Detaylı

Arka uç uyarlamaları. Arka çıkıntı uyarlamalı uzunluğu BEP-L020

Arka uç uyarlamaları. Arka çıkıntı uyarlamalı uzunluğu BEP-L020 Arka çıkıntı uyarlamalı uzunluğu Arka çıkıntı uyarlamalı uzunluğu Arka uzantı, 750 mm ve 5.200 mm sınır değerler arasındaki 10 mm'nin katları şeklinde artan ölçülerde fabrikadan sipariş edilebilir (resme

Detaylı

ECE Direktifleri 48 uyarınca yasal hükümler

ECE Direktifleri 48 uyarınca yasal hükümler ECE Direktifleri 48 uyarınca yasal hükümler Motorlu araçlar ve treylerler için 2 3 Aydınlatma talimatlarına genel bakış Bir aracı en iyi biçimde donatmak veya sonradan donanım eklemek için yasal hükümler

Detaylı

Hidrolik donanım bileşenleri. Genel. Yeni hidrolik sistemi çalıştırmadan önceki eylemler

Hidrolik donanım bileşenleri. Genel. Yeni hidrolik sistemi çalıştırmadan önceki eylemler Genel Genel Hidrolik donanımı çalıştırmak için fabrikadan bileşenlerin sipariş edilmesi mümkündür. Aşağıdaki bileşenler mevcuttur: Kumanda Basınç sınırlama valflı hidrolik yağ deposu Hidrolik pompa Hortumlar

Detaylı

FlatGrid Montaj Kılavuzu. Modül kıskacı. Rapid 2+ L Koruyucu Paspas. Gerekli diğer belgeler. Genel montaj kılavuzu - Montaj ve Projelendirme

FlatGrid Montaj Kılavuzu. Modül kıskacı. Rapid 2+ L Koruyucu Paspas. Gerekli diğer belgeler. Genel montaj kılavuzu - Montaj ve Projelendirme FlatGrid Montaj Kılavuzu Modül kıskacı Modül Temel profil Rapid 2+ L Koruyucu Paspas Gerekli Aletler Şerit metre Uçlu tornavida SW6 inbus uç Torx T40 uç Gerekli diğer belgeler Genel montaj kılavuzu - Montaj

Detaylı

ENLEME BAĞLANTILARININ DÜZENLENMESİ

ENLEME BAĞLANTILARININ DÜZENLENMESİ ENLEME BAĞLANTILARININ Çok parçalı basınç çubuklarının teşkilinde kullanılan iki tür bağlantı şekli vardır. Bunlar; DÜZENLENMESİ Çerçeve Bağlantı Kafes Bağlantı Çerçeve bağlantı elemanları, basınç çubuğunu

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Bölüm 1 GİRİŞ

İÇİNDEKİLER. Bölüm 1 GİRİŞ İÇİNDEKİLER Bölüm 1 GİRİŞ 1.1 TAŞITLAR VE SOSYAL YAŞAM... 1 1.2 TARİHSEL GELİŞİM... 1 1.2.1 Türk Otomotiv Endüstrisi... 11 1.3 TAŞITLARIN SINIFLANDIRILMASI... 14 1.4 TAŞITA ETKİYEN KUVVETLER... 15 1.5

Detaylı

KASA MAMMUT. Genel bakışta teknik veriler. Tüm değerli eşyalar için güvenli çözüm

KASA MAMMUT. Genel bakışta teknik veriler. Tüm değerli eşyalar için güvenli çözüm MAMMUT Genel bakışta teknik veriler KASA Tüm değerli eşyalar için güvenli çözüm Varyasyonlar Üst montaj Alt montaj Tek akslılar için tavsiye edilmiştir M vurgulu ALKO şasisi M vurgusuz ALKO şasisi ve piyasada

Detaylı

Çalışma lambası. Genel. Çalışma lambalarına ilişkin daha fazla bilgi Çalışma lambasını etkinleştirme belgesinde

Çalışma lambası. Genel. Çalışma lambalarına ilişkin daha fazla bilgi Çalışma lambasını etkinleştirme belgesinde Genel Hazırlıklara, kablo uçları, anahtar modülündeki anahtarlar ve konnektörleri olan bir kablo tertibatı dahildir. Ayrıca fabrika çıkışı lambaları sipariş etmek de mümkündür. Tüm lambalar yedek parça

Detaylı

SPEED GRADER G2. Özel tür motor greyderi Üniversal olarak monte edilebilir. Hızlı montaj Yüksek kalite

SPEED GRADER G2.  Özel tür motor greyderi Üniversal olarak monte edilebilir. Hızlı montaj Yüksek kalite & SPEED GRADER G2 www.pthproducts.com Özel tür motor greyderi Üniversal olarak monte edilebilir. Hızlı montaj Yüksek kalite 2 İki boyda mükemmellik 80 HP ve üzeri çekici gücüne sahip olan Daha düşük motor

Detaylı

Tartma aletleri. Tartma hücrelerinin kurulumu

Tartma aletleri. Tartma hücrelerinin kurulumu Tartma aletleri ile ilgili genel bilgiler Tartma aletleri ile ilgili genel bilgiler Aracın yükünü tartma diğer şeyler, kullanım arasında üstyapı ve süspansiyon tipine bağlı olarak farklı şekillerde gerçekleştirilebilir.

Detaylı

İpuçları, test ve onarım bilgileri: Disk freni

İpuçları, test ve onarım bilgileri: Disk freni 15. Fren balatalarının montajı Gerekli kayıcı plakaları fren kaliperine yerleştirin. Fren balatalarının kılavuzlarını Bosch Superfit 5 000 000 150 ile yağlayın. Kesinlikle bakır içeren yağlayıcılar kullanmayın.

Detaylı

Üstyapı ve opsiyonel ekipman için sınırlamalar. Bu belgeyle ilgili genel bilgiler. Sıcak bileşenler

Üstyapı ve opsiyonel ekipman için sınırlamalar. Bu belgeyle ilgili genel bilgiler. Sıcak bileşenler Bu belgeyle ilgili genel bilgiler Bu belgeyle ilgili genel bilgiler Üstyapıyı planlayabilmek için, erken bir aşamada bir araç için neye izin verilip neye izin verilmediğini bilmek çok önemlidir. Bu döküman,

Detaylı

Montaj Talimatnamesi. KYMCO Xciting i-300i i. UĞUR MOTORLU ARAÇLAR A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Müdürlüğü

Montaj Talimatnamesi. KYMCO Xciting i-300i i. UĞUR MOTORLU ARAÇLAR A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Müdürlüğü Montaj Talimatnamesi KYMCO Xciting 250-250i-300i-500-500i UĞUR MOTORLU ARAÇLAR A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Müdürlüğü 18.12.25 TSB No : MNT 16/07 Tarih: 26.12.26 İlgili Marka(lar) : Kymco İlgili Model(ler):

Detaylı

YAMAHA G 29 BUGGY AC ELEKTRİKLİ - 2 KİŞİLİK HİZMET ARACI

YAMAHA G 29 BUGGY AC ELEKTRİKLİ - 2 KİŞİLİK HİZMET ARACI Sayın Yetkili, YAMAHA G 29 BUGGY AC ELEKTRİKLİ - 2 KİŞİLİK HİZMET ARACI TEKNİK ÖZELLİKLER UZUNLUK: 2395 mm GENİŞLİK: 1200 mm DİNGİL MESAFESİ: 1640 mm YERDEN YÜKSEKLİK (MİN): 110 mm AĞIRLIK: 243 Kg OTURMA

Detaylı

Ölçümler Model YTF - Tahrik birimi

Ölçümler Model YTF - Tahrik birimi 360 döner bağlantılar Hidrolik bağlantılar Düz tasarım Reaksiyon yüzeyi Kompakt gövde Ölçümler YTF - Tahrik birimi YTF-01 YTF-02 Merkezleme kalemi Piston contası Eşit oranlı şekilde tahrik kolunun kenar

Detaylı

YOL Ön hazne / Arka hazne 11-vites

YOL Ön hazne / Arka hazne 11-vites (Turkish) DM-HB0003-04 Bayi El Kitabı YOL Ön hazne / Arka hazne 11-vites HB-9000 HB-6800 HB-5800 FH-9000 FH-6800 FH-5800 ÖNEMLİ UYARI Bu bayi el kitabı, profesyonel bisiklet tamircileri için hazırlanmıştır.

Detaylı

PTO için kardan milleri

PTO için kardan milleri Genel bilgiler Genel bilgiler Bu belge kardan milini PTO ya bağlama gerekliliklerini açıklamaktadır. Kardan milleri mesela hidrolik pompayı doğrudan PTO ya bağlamak için alan olmadığında kullanılır. Titreşimlerin

Detaylı