TĠREBOLU KAYMAKAMLIĞI BRĠFĠNG RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TĠREBOLU KAYMAKAMLIĞI BRĠFĠNG RAPORU"

Transkript

1 TĠREBOLU KAYMAKAMLIĞI BRĠFĠNG RAPORU

2 GĠRĠġ: Ġlçemiz topraklarının tamamı Doğu Karadeniz bölgesinde yer almakta olup yerleģim Karadeniz e paraleldir. Doğusunda Görele, batısında Espiye, güneyinde ise Güce ve Doğankent ilçeleri yer almaktadır. Ġlçemiz içerisinden geçen bölünmüģ yol ile Türkiye nin her yerine ulaģım imkanı bulunmaktadır. Tirebolu son yapılan nüfus sayımına göre merkez nüfusu ile tarım ve ormancılık potansiyeli bulunan küçük bir ilçedir. Ġlçemize bağlı 1 belde ve 50 köy bulunmaktadır.

3 TARĠH : Bölgemizin ilk sakinleri hakkında elimizde yeterli kaynak ve veriler bulunmamaktadır. Ancak çeģitli kavimlerin muhtelif zamanlarda bölgemize geldikleri ve ayrıldıkları Ġlçe merkezindeki ve çevresindeki tarihi kale kalıntılarından anlaģılmaktadır yılında Fatih Sultan Mehmet in Trabzon u almasından sonra Osmanlı Devleti topraklarına katılmıģtır.

4 Önceki adı Tripolis olup, üç Ģehir (Sen Jan Kalesi, Bedrama Kalesi ile Andoz Kalesi) anlamına gelmektedir. Bu günkü ismini de Tripolis kelimesinden almaktadır. Andoz Kalesi günümüzde Espiye ilçesi sınırlarında kalmaktadır. Tirebolu ilçesinde Ġlçe TeĢkilatı 1869 yıllarında kurulmuģtur ve 1922 yılında Giresun Mutasarrıflığına bağlanmıģtır. 1. Dünya savaģında Rus orduları, ilçe merkezinde denize dökülen HarĢıt çayına kadar gelmiģler ancak yapılan savunma ile Ģehre girememiģlerdir. Cumhuriyetin kuruluģu ile Tirebolu ilçesi, Giresun ilinin bir Ġlçesi olmuģtur. ANDOZ KALESİ BEDRAMA KALESİ SEN JAN KALESİ

5 COĞRAFĠ YAPI : Doğu Karadeniz sahil Ģeridinde yer alan ilçemiz, çok engebeli bir arazi yapısına sahiptir. Kıyıda % 5-10 arasında bulunan eğim, iç kesimlerde % 45 i bulmaktadır. Bölgede alüvyon arazi fazla yer tutmaz. Ġlçemiz genellikle dağlık olup, dağlar kıyıya paralel olarak uzanmıģtır. Güney kesiminde yer alan Doğu Karadeniz sıra dağları içerisinde 130 km. uzunluğundaki Giresun dağları en yüksek kesimi oluģturur. Giresun ve Zigana dağlarını birbirinden ayıran, iç bölgeleri kıyıya bağlayan HarĢıt vadisi ilçeyi, dolayısı ile Giresun ilini Ġç ve Doğu Anadolu ya bağlamaktadır. Bu açıdan HarĢıt vadisi ulaģım açısından çok önemlidir. Ġlçemiz sınırları içerisinde HarĢıt çayı ve Gelevera deresi akmakta olup, HarĢıt çayı ilçemiz sınırları içerisinde, Gelevera deresi ise Espiye ilçesi sınırları içerisinde denize dökülmektedir. HarĢıt çayı üzerindeki çok sayıda kum ve çakıl ocağı bir taraftan ilçe ekonomisine katkı sağlarken diğer taraftan doğal yaģama ve bölge sakinlerine zarar vermektedir. Tipik Karadeniz ikliminin yaģandığı ilçede, ortalama sıcaklık 14 derecedir. En sıcak ay ortalaması 22 dereceyle Ağustos, en soğuk ay ise ortalaması 4 derece ile ġubat ayıdır. Yıllık ortalama yağıģ miktarı 1660 mm dir. Hakim rüzgar yönü batı yönüdür. Bitki örtüsü olarak 600 metre yüksekliğe kadar fındık, kızılağaç, kavak, kayın, karaağaç, kestane, kiraz, gürgen ve ceviz bu yükseklikten sonra eğrelti otu, ısırgan yonca, asma, orman gülü ve benzeri bitki türleri görülür. Toplam Ġlçe alanı hektardır.

6 NÜFUS YAPISI : Adrese Dayalı Nüfus sayımı sonuçlarına göre Merkez nüfusu dur. Bunun dağılımı ise ü erkek, u kadındır. Toplam Köy nüfusumuz ise dir. ĠĢsizlik nedeniyle ilçemizden baģka illere büyük göç vardır. Köyün Adı Toplam Erkek Kadın Akincilar Arageriş Arslancik Aşağiboynuyoğ un Ataköy Avcili Balçikbelen Belen Civil Çamliköy Çeğel Danişman Doğanci Dokuzkonak Düzköy KÖY NÜFUSLARI : Edeköy Eymür Fatih Hacihüseyin Halaçli Harkköy Işikli İğnece Karaahmetli Karademir Kayalar Ketençukuru Kovancik Kovanpinar Köseler Kuskunlu Kuzgun Menderes Mursal Ortacami Ortaköy Örenkaya Özlü Sekü Sultanköy Şenyuva Şirinköy Yağlikuyumcu Yalç Yaliköy Yaraş Yeşilpinar Yilgin Yukariboğali Yukariortacami

7 ĠDARĠ YAPI : Tirebolu ilçesinin 1 Belediyesi, 7 Mahallesi ve 50 Köyü bulunmaktadır. YerleĢim yerleri, arazi yapısının son derece engebeli olması ve geleneksel yerleģim özellikleri nedeniyle dağınık bir karakter taģımaktadır. Birçok köyümüz birden fazla bağlıdan oluģmaktadır. Bu nedenle köylerimizdeki alt yapı yatırımlarının gerçekleģtirilmesinde çok güçlüklerle karģılaģılmakta ve yatırım maliyetleri de önemli ölçüde artmaktadır. Köylerimizin müģterek hizmetlerini yürütmek üzere Tirebolu Köylere Hizmet Götürme Birliği faaliyet göstermektedir. Ġlçemizde bulunan Kamu ve Kurumları ise Ģöyledir. 1) Kaymakamlık 2) Belediye BaĢkanlığı 3) Cumhuriyet BaĢsavcılığı 4) Jandarma Komutanlığı 5) Askerlik ġubesi BaĢkanlığı 6) Tirebolu Meslek Yüksek Okulu 7) Emniyet Müdürlüğü 8) Müftülük 9) Tapu Sicil Müdürlüğü 10) Kadastro ġefliği 11) Yazı ĠĢleri Müdürlüğü 12) Nüfus Müdürlüğü 13) Özel Ġdare Müdürlüğü 14) Mal Müdürlüğü 15) Milli Eğitim Müdürlüğü 16) Sağlık Grup BaĢkanlığı 17) Ġlçe Tarım Müdürlüğü 18) Kütüphane Memurluğu 19) Orman ĠĢletme Müdürlüğü 20) Ptt Müdürlüğü 21) TedaĢ ĠĢletme BaĢmüh. 22) Ziraat Bankası Müdürlüğü 23) Halk Bankası Müdürlüğü 24) Çay Fabrikası Müdürlüğü 25) Gençlik ve Spor Müdürlüğü 26) Liman BaĢkanlığı

8 SOSYAL YAPI : Ġlçe merkezinde yaģayan nüfus saf bir yapıya sahiptir. Etnik farklılıklar göstermez. Köken olarak GümüĢhane üzerinden gelen Türkmen boylarının yerleģik düzene geçmesi ile oluģmuģtur. Arazi dağılımı ve bu dağılımın yaratmıģ olduğu gelir ve kültür farklılıkları geçmiģ dönemlerde köylü-ģehirli ayrımı yaratmıģ, ancak zamanımızda gerek ekonomik, gerekse sosyal geliģmenin sonucu olarak bu ayrım giderek ortadan kalkmıģtır. Ġlçe merkezinde ve köylerimizde konut yapımı Ģahsi ihtiyaçlar düzeyinde olmakta, dıģarıdan gelen kamu görevlileri kiralık konut temininde güçlüklerle karģılaģmaktadır. Ġlçemizin engebeli bir arazi yapısına sahip olması ve konut yapımı için arsa arazilerinin sınırlı olması ilçenin büyümesine engel olmaktadır. Yakın zamana kadar özellikle orman bölgelerinde bulunan köylerimizde uygulanmakta olan ve büyük ölçüde orman tahribatına neden olan ahģap yapı tarzı özellikle vasıta yollarının yapılması ve inģaat malzemesi temininde kolaylık sağlanması sonucu terk edilmiģtir. Ġlçemizde Ģeyhlik, ağalık ve aģiret anlayıģı yoktur. Ġlçenin çalıģma hayatında tarımın yeri büyüktür. Küçük denebilecek sanayi kuruluģlarında da ufak çapta sınai faaliyetleri yapılmaktadır. ÇalıĢma ve iģ barıģını tehdit edecek herhangi bir durum yoktur. Ġlçemizin yukarıda ifade edilen konut açığının kapatılması için bir toplu konut çalıģması baģlatılmıģ fakat yeterli bir baģvuru sağlanamadığından hayata geçirilememiģtir.

9 KÜLTÜR VE TURĠZM YAPISI : Ġlçemiz tarihi geçmiģi dolayısıyla pek çok kültür ve turizm varlığını içinde barındırmaktadır. Ġlçe merkezinde Sen Jan (Beyaz Kale) ve Bedrama adlarında iki kale bulunmaktadır. Sen Jan Kale ilçe merkezinde sahilde bir yarımadacık üzerine inģa edilmiģtir. Kale ve çevresinde doğal güzelliği çevre ilçelerdeki pek çok vatandaģımızı çay içmek üzere bu bölgeye çekmektedir. Bedrama kalesi 15 km içeride Örenkaya köyünde bulunmaktadır. Daha az bilinen Kalenin yollarının ıslahı ve tanıtımı için hazırladığımız proje Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına sunulmuģ ve kabul görmüģtür. Önümüzdeki dönemde projelerin uygulanmasına baģlanacaktır. SEN JAN KALESİ BEDRAMA KALESİ

10 Köklü bir tarih yapısına sahip olan Tirebolu da birçok tarihi çeģme de bulunmaktadır. Çatal ÇeĢmesi, Gacan ÇeĢmesi, Selimağa ÇeĢmesi, Siyamoğlu ÇeĢmesi, Naib Zade Mehmet Tevfik bey tarafından yaptırılan Ġmamdüzü ve Karahasan Zade Hasan Kapudan tarafından yaptırılan Orta ÇeĢme bu değerli eserlerden bazılarıdır.

11 Yeniköy Camii, 1880 yılına ait minaresi ile ÇarĢı Camii ve Belediye Hamamı, kıyıya yakın küçük bir adacığın üzerinde taģ ekmek fırını Tirebolu nun görülmeye değer tarihi miraslarından birkaçıdır.

12 Özelliğini kaybetmemiģ kemer köprüler, tarihi evler çokça mevcut olup, bu eserler turizm potansiyelini artırmaktadır. Ayrıca Yeniköy Kültür ve Sanat Sokağı tarihi cumbalı evleri ile önemli bir sokağımızdır. Sokakta bulunan evlerin rölevelerinin çıkarılması için 2009 yılında KTÜ tarafından Kaymakamlığımız ile iģbirliği halinde çalıģma yapılmıģtır.

13 Yılgın plajının açığında antik çağdan kaldığı sanılan fırın taģı ve delik taģı da dikkate değer eserlerdendir. Ġlçemizde yayla turizmini canlandırmak amacıyla Kazıkbeli, Güvende, YaĢmaklı, AğaçbaĢı gibi yaylarda Ģenlikler düzenlenmekte, yaz aylarında yoğun bir ziyaretçi görülmektedir.

14 Ayrıca Belediye Plajı, Yılgın Plajı, Kaynarca Plajı, Küçükçay Plajı önemli cazibe merkezlerimizdendir. Ġlçemiz Belediyesince her yıl plaj festivali düzenlenerek ilçenin tanıtımına katkıda bulunulmaya çalıģılmaktadır.

15 EĞĠTĠM : Ġlçemizde 1 Anaokulu, 16 Ġlköğretim okulu, 4 BirleĢtirilmiĢ sınıflı ilköğretim okulu, 7 Ortaöğretim kurumu bulunmaktadır. Ġlköğretim kurumlarında 3626, ortaöğretim kurumlarında 1820,okul öncesi eğitim kurumu ve anasınıflarında ise 529 olmak üzere toplam 5975 öğrenci öğrenim görmektedir. Bu okullarımızda toplam 378 kadrolu,29 sözleģmeli,25 ücretli olmak üzere toplam 432 öğretmen görev yapmaktadır.1595 öğrenci 119 araçla 14 taģıma merkezli Ġlköğretim okuluna taģınmakta, 1771 öğrenciye sıcak yemek verilmektedir. Halk Eğitimi Merkezi, Mesleki Eğitim Merkezi, Öğretmenevi, Özel Motorlu Araçlar Sürücü Kursu, Rehberlik AraĢtırma Merkezi,4 adet özel öğretim kurumu ile 2 adet Özel öğrenci yurdu ve Halk Kütüphanesi eğitim veren kurumlar arasındadır. Okul Öncesi Eğitim Kurumları : Ġlçemizde beģ ayrı derslikte hizmet veren bir müstakil Anaokulu ile ilk ve ortaöğretim kurumları bünyesinde eğitim veren 24 anasınıfı bulunmaktadır. Ġlçe genelinde 29 Ģubemiz bulunduğu halde 3 Ģubemiz öğretmensizlik nedeniyle faaliyet yapamamaktadır. (Yağlıkuyumcu ĠO, Sultanköy BSĠO,Mursal BSĠO). Okul öncesi eğitim verilen toplam 29 sınıfta derslik baģına 18 öğrenci düģmektedir. Okul Öncesi eğitim kurumlarımızda 8 kadrolu, 17 sözleģmeli olmak üzere toplam 25 öğretmen görev yapmaktadır

16 Okul Öncesi Eğitim Kurumları Durumu : Aylık Aylık Aylık Çağ Nüfusu Sayısı Eğitim Öğretim Yılı Öğr. Sayısı Çağ Nüfusuna Oranı % Öğr. Sayısı Çağ Nüfusuna Oranı % Öğr. Sayısı Çağ Nüfusuna Oranı % Öğr. Sayısı ay Ay Ay 2005/ , , , / , , , / , , , / , , , / , , , / , , ,

17 Ġlk Öğretim Kurumları : Ġlçemizde 16 Ġlköğretim Okulu ile 4 BirleĢtirilmiĢ Sınıflı Ġlköğretim Okulu olmak üzere toplam 20 ilköğretim okulu bulunmaktadır. Bu okullarımızın altısı ilçe merkezinde diğerleri ise köylerimizde bulunmaktadır. Bu okullarda 164 derslikte toplam 3626 öğrenci eğitim görmektedir. Derslik baģına düģen ortalama öğrenci sayısı 22 dir. Ġlçemizde ilköğretim çağında okullaģma oranı % 100 dür S. NO OKULUN ADI Okul Öncesi TOPLAM (Anasınıfıları hariç) TOPLAM (Anasınıfları dahil) Yılı Yılı Yılı Yılı Erkek Kız Toplam Erkek Kız Toplam Erkek Kız Toplam Toplam Toplam Toplam Toplam 1 Cumhuriyet ĠÖO Dumlupınar ĠÖO F.S.Mehmet ĠÖO K. Karabekir ĠÖO Sakarya ĠÖO ġbha Alp. ĠÖO Arslancık ĠÖO Çeğel ĠÖO

18 9 Eymür ĠÖ Okulu K.Ahmetli ĠÖ Okulu Karakaya ĠÖ Okulu Kovanpınar ĠÖOkulu Kuzgun ĠÖ Okulu Sekü ĠÖ Okulu Yağlıkuyumcu ĠÖO A.B.Yoğun BSĠÖO DanıĢman BSĠÖO Ġğnece BSĠÖO Sultanköy BSĠÖO Mursal BSO ĠLKÖĞRT. TOPLAMI

19 Orta Öğretim Kurumları : Ġlçemizde bir genel lise, bir Anadolu Lisesi ve 4 Meslek lisesi bulunmaktadır. Bu kurumlarda toplam 1820 öğrenciye eğitim verilmektedir. Ortaöğretim kurumlarımızda toplam 73 derslik bulunmaktadır.bir dersliğe düģen ortalama öğrenci sayısı 24 tür. Ortaöğretim çağında okullaģma oranı %92 dir.(ek:1,ek:2 tablolar) S. Okul Öncesi NO OKULUN ADI TOPLAM (Anasınıfları hariç) Erkek Kız Toplam Erkek Kız ToplamErkek Kız TOPLAM (Anasınıfları dahil) Toplam Yılı Yılı Yılı 1 Tirebolu Lisesi Anadolu Lisesi Kız Meslek Lisesi End. Meslek Lisesi Ġmam-Hatip Lisesi Sağlık Meslek Lisesi Denizcilik Meslek Lisesi ORTAÖĞRT.TOPLAM

20 Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü : Eğitim öğretim yılında merkezimizce toplam 166 kurs düzenlenmiģ, 2546 kursiyer müracaat etmiģ olup 860 kursiyer baģarıyla kursları tamamlamıģtır. Okuma-yazma bilmeyenlere yönelik olarak Ġlçe merkezi ve köylerde 32 adet kurs açılmıģ 65 kiģi bu kurslardan faydalanarak diploma almaya hak kazanmıģlardır. GeçmiĢ yıllar da kurslara katılıp belge almayan yada okuma yazması bulunan 372 kiģi tespit edilmiģ ve kendilerine belge verilmiģtir.

21 MESLEK KURSLARI KURS ADI AÇILAN KURS SAYISI KURSĠYER SAYISI BAġARILI KURSĠYER SAYISI BĠLGĠSAYAR ĠġLETMENLĠĞĠ WEB PROGRAMCILIĞI BASĠT NAKIġ ĠĞNE TEKNĠKLERĠ ELDE KURDELA ĠġĠ ĠĞNE OYASI KILIF VE HURÇ DĠKĠMĠ KUMAġ ABAJUR YAPMA KUMAġ BOYAMA MAKĠNE NAKIġLARI MAKĠNEDE ÇĠN ĠĞNESĠ MAKĠNEDE TÜRK ĠġĠ MUTFAK VE BANYO TEKSTĠLĠ OYALAR PUL BONCUK DĠKĠġLERĠ RĠZE BEZĠ DOKUMA ġġle BEZĠ DOKUMA ġġġ ÖRGÜCÜLÜĞÜ TIĞ ÖRGÜ ġakpa YAPMA REÇEL VE MARMELAT YAPIM ELEMANI DÜZ DĠKĠġ MAKĠNECĠ KADIN DIġ GĠYSĠLERĠ DĠKĠMĠ KADIN ÜST GĠYSĠLERĠ DĠKĠMĠ KATI VE SIVI KALORĠFER ATEġÇĠSĠ TOPLAM

22 SOSYAL KURSLAR KURS ADI KURS SAYISI KURSĠYER SAYISI BAġARILI OLAN KURSĠYER SAYISI BURSLUK VE YATILILIK SINAVLARINA HAZIRLIK COĞRAFYA KURSU EDEBĠYAT KURSU FĠZĠK KURSU KĠMYA KURSU KUR AN KURSU MATEMATĠK KURSU SEVĠYE BELĠRLEME SINAVLARINA HAZIRLIK KURSU ÜNĠVERSĠTEYE HAZIRLIK (ÖSS) ENSTRÜMAN ÖĞRETĠMĠ BAĞLAMA KURSU TÜRK HALK OYUNLARI KURSU UYGULAMALI TĠYATRO KURSU OKUMA-YAZMA OKUMA- YAZMA TESPĠT SINAVI OKUMA-YAZMA 2. KADEME AEROBĠK FĠTNES AVCI EĞĠTĠMĠ KARATE KARETE (SARI KUġAK) MASA TENĠSĠ ĠNGĠLĠZCE ĠNGĠLĠZCE ĠLK KADEME PRATĠK ĠNGĠLĠZCE TOPLAM

23 Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü : Geçici olarak mülkiyeti Tirebolu Kaymakamlığı Sosyal YardımlaĢma ve DayanıĢma Vakfına ait 3 derslik ve idari kısımları olan bir binada hizmet vermektedir. Mesleki Eğitim Merkezimiz ilçemizin yanı sıra Görele, Espiye, Doğankent, Eynesil, Yağlıdere, Güce ve Çanakçı Ġlçelerine de hizmet vermektedir. Merkezimizde 2010/2011 Eğitim-Öğretim yılında yüz yüze eğitim verilen meslek alanları: Güzellik ve saç bakım hizmetleri, Giyim üretim Teknolojisi, Motorlu araçlar teknolojisi, Yiyecek içecekler hizmetleri, Elektrik/Elektronik teknolojisi, AhĢap teknolojisi, Diğer branģlar (Karma), Utalık eğitimi, Usta öğreticilik alanlarıdır. Merkezimizce 2011 yılında 155 Kalfalık, 60 Ustalık, 40 Usta öğreticilik verilmiģtir.

24 YÜKSEK EĞĠTĠM KURUMLARI : Tirebolu Mehmet Bayrak Meslek Yüksek Okulu: Yüksekokulumuz 4500 m2 arsa üzerinde 3 katlı olarak inģa edilen 12 derslikli bir binada 1994 yılından bu yana hizmet vermektedir. 19 öğretim elemanı ve 8 idari personeli olan okulumuzda öğretim yılında 1530 öğrenci öğrenim görmektedir. Yüksekokulumuzda ĠĢletme, Muhasebe, Banka ve Sigortacılık, Pazarlama, Turizm ve Seyahat ĠĢletmeciliği bölümleri bulunmaktadır. Öğrencilerimizin acil yurt ihtiyaçlarını karģılamak üzere mülkiyeti Sosyal YardımlaĢma ve DayanıĢma Vakfına ait bulunan yurt binası Kredi Yurtlar Kurumuna 15 yıllığına devredilmiģ ve Kredi Yurtlar Kurumu tarafından onarımdan geçirilerek erkek öğrenci yurdu olarak faaliyete geçmiģtir. Ayrıca Ġlçemizde ki kız öğrencilerin yurt ihtiyaçlarını karģılanması için Kaymakamlığımız ile hayırsever bir iģadamı arasında protokol imzalanmıģ olup 200 kiģilik yurt inģaatın kısa süre de baģlanması beklenmektedir.

25 Tirebolu ĠletiĢim Fakültesi: Fakülte 2008 yılı sonunda resmi olarak kurulmuģ ancak binası bulunmadığı için öğrenci alacak duruma henüz gelinmemiģtir. Üniversiteye Kaymakamlığımızca tahsis edilen arazi üzerinde bir okul binası yapmak için Kaymakamlığımız önderliğinde Belediye, Sivil Toplum KuruluĢları ve hayırsever vatandaģların katılımı ile çalıģmalara baģlanmıģ, bina su basman seviyesine kadar yapılarak Giresun Üniversitesine teslim edilmiģtir. Üniversite yönetimi tarafından binanın tamamlanması için gerekli ihale yapılmıģ olup çalıģmalar devam etmektedir.

26 Özel Eğitim Kurumları : Ġlçemizde Özel Tirebolu Final Dershanesi, Özel Tirebolu Genç Final Dershanesi ve Özel Tirebolu Ġkbal dershanesi olmak üzere üç özel dershane, Özel Ufuk ve Özel GüneĢ öğrenci yurdu olmak üzere 2 özel Yurt ile bir motorlu taģıtlar sürücü kursu bulunmaktadır. Ayrıca Ġlçemizin ve çevre ilçelerin özel rehabilitasyon ve eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerin faydalanabileceği Özel Akasya Rehabilitasyon Merkezi 2005 yılında hizmete girmiģtir. Diğer Eğitim Kurumları : Tirebolu Öğretmenevi ve AkĢam Sanat Okulu : Tirebolu Öğretmenevi Ġlçemiz Belediye BaĢkanlığına ait 4 katlı bir binada hizmet vermektedir. YaklaĢık 50 kiģi kapasiteli bir lokali olan Öğretmenevimizde yemekhane bulunmamaktadır. 12 yatak kapasiteli olan hizmet binası ihtiyacı karģılamamaktadır. Ayrıca yeterince gelir olmaması nedeniyle kira borcunun ödenmesi konusunda sıkıntı ile karģılaģmaktadır. Rehberlik AraĢtırma Merkezi: Ġki katlı müstakil bir binada hizmet veren merkezde bireysel öğrenci destek ve yönlendirme hizmetleri yürütülmektedir

27 Halk Kütüphanesi : Kendi hizmet binasında hizmet vermektedir. Kütüphanemizden yaklaģık 2010 yılı içerisinde okuyucu istifade etmiģtir. Üye olan okuyucularımız cilt kitap okumuģlardır. Kütüphanemiz demirbaģına kayıtlı adet kitap bulunmaktadır. Son dönemde kütüphanemizin kitap sayısının artırılması için hayırsever vatandaģlarımızla yapılan görüģmelere neticesinde TL.nin üzerinde yeni kitap tahsis edilmiģtir. Ayrıca öğrencilerimizin ödev ihtiyaçlarının karģılamak üzere 20 bilgisayarlık internet evi Türk Telekom Ģirketiyle iģbirliği ile oluģturularak Ġlçemiz öğrencilerinin hizmetine açılmıģtır.

28 SORUN VE ÖNERĠLER : a) Ġlçemiz ortaöğretim kurumlarında 1820 öğrenci öğrenim görmekte olup bu öğrencilerimizin barınması için hiçbir resmi yurt ya da pansiyon bulunmamaktadır. Özellikle Ortaöğretim kurumlarına devam etmekte olan öğrencilerimizin büyük çoğunluğu Doğankent, Güce, Kürtün gibi çevre ilçelerden ve uzak köylerden gelmektedir. Anadolu Lisemize daha da uzak ilçelerden gelen öğrencilerimiz de vardır. Bu çocuklarımızın barınmaları için acilen kız ve erkek yurduna ihtiyaç bulunmaktadır. b) Ġlçemiz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Ġlçe Özel Ġdaresine ait eski bir binada hizmet vermekte olup mevcut binada Halk Eğitimi faaliyetlerinin yürütülmesi için yeterli dershane, atölye, laboratuar ve çok amaçlı salon bulunmamaktadır. Bina mevcut hali ile ancak büro ihtiyacını karģılamaktadır. c) Gerek Ġlköğretimde gerekse ortaöğretimde bütün okullarımızda hizmetli ihtiyacı bulunmakta olup bazı okulların tek bir hizmetlisi bile yoktur.

29 d) Okul öncesi eğitimde öğrenci sayısı son üç yılda yapılan çalıģmalar ile 288 den 515 e çıkarılmıģtır. Ancak derslik sayısında artma olmadığından sıkıntılar yaģanmaktadır. 50 kiģilik müstakil Anaokulumuzun öğrenci sayısı 99 u bulmuģtur. Ġlçe merkezinde ikinci bir müstakil anaokulu yapımı uygun olacaktır. f) Ġmam Hatip Lisesi pansiyon binası inģaatına baģlanmıģ ancak tamamlanamamıģtır. Pansiyonlu öğrenciler okul içerisindeki sınıflarda uygun olmayan koģullarda kaldığından pansiyonun bitirilmesi faydalı olacaktır. g) Kaymakamlığımız ve Hayırsever bir vatandaģ arasında yapılan protokol ile 12 derslikli bir ilköğretim okulu yapılması için ,00 TL destekte bulunulması kararlaģtırılmıģtır. Eski Sakarya Ġlköğretim Okulu yanında bu okulun 12 derslikli olarak yapılması durumunda mevcut Sakarya Ġlköğretim Okulu binası boģa çıkacaktır. Bu suretle okulun binası ile ilçemiz öğretmenevi ihtiyacı giderilebilecektir.

30 h) Müstakil binası bulunmayan Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi, Anadolu Teknik ve EML Binası bünyesinde 4 ġube olarak 96 öğrenci ile eğitimöğretime devam etmektedir. Okul binası yapımı için Körliman Mevkiinde arsa tahsisi yapılmıģ olup Bakanlık Yatırım Programına alınmıģtır. Binanın ihalesine iliģkin iģ ve iģlemlerin hızlandırılması faydalı olacaktır. ı) Ġlçemiz Kız Meslek Lisesi binasının yetersiz olması nedeniyle öğrencilerin bir bölümü her yıl baģka bir yerde eğitim görmektedir. Mevcut okuldan oldukça uzak derslikler dolayısıyla okulun bütünlüğü tam olarak sağlanamamaktadır. Mevcut binanın yanında bulunan Kazım Karabekir Ġlkokulu koruma altında olduğundan ek binaya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulundan izin alabilmek için çalıģmalarımız devam etmektedir. Uygun görüldüğü taktirde ek bina yapımı uygun olacaktır.

31 EKONOMĠK DURUM : Ġlçemizin ekonomisi tarıma dayalı bir karakter göstermektedir. Bununla birlikte tarıma dayalı olarak faaliyet gösteren sınai kuruluģlarının da ilçe ekonomisinde önemli rolü vardır. Ġlçemiz turistik bir potansiyele haiz olmasına rağmen altyapısı ve konaklama tesisleri yetersiz olması nedeniyle turizm sektörü günümüzde önemli bir gelir kaynağı olamamaktadır. Tarihi geçmiģe sahip ilçemizdeki çok sayıda konağın ve tarihi evin aslına uygun Ģekilde restorasyonu ile önemli bir turizm potansiyeli yaratabileceği değerlendirilmektedir. Ġlçemizde görev yapan memur sayısı 805 dir. Tirebolu Mal Müdürlüğüne 2010 yılında tahakkuk eden vergi TL. tahsil edilen TL. olup tahsilat-tahakkuk oranı % 65 dir. Ġlçemizde kayıtlı mükellef sayısı dir. Ayrıca 2010 yılında çıkarılan vergi affı kanunundan yararlanan kiģi sayısı dır. Ġlçemizde yapılan genel harcama miktarı ise TL.dir.

32 TARIM : Tirebolu halkının ana geçim kaynağını tarımsal faaliyetler oluģturmaktadır. Toprak çeģitli ürünlerin yetiģtirilmesine elveriģli olmasına rağmen tarımsal faaliyetler fındık, çay ve mısır üretiminde yoğunlaģmaktadır. Ġlçemizde arazi dağılımı ve oranları aģağıda belirtilmiģtir.

33 CĠNSĠ : DEKAR (DÖNÜM) : % : FINDIK MISIR ÇAY SEBZELER MERA ORMAN KULLANILMAYAN ALAN : : Toplam Ġlçe Alanı Dekar % YetiĢtirilen mahsul çeģidi ve ortalama üretim durumu 2010 yılı itibarıyla aģağıda gösterilmiģtir. FINDIK : Ton ÇAY : Ton MISIR : Ton Ġlçemizde tarıma dayalı iģletme olarak 3 adet fındık fabrikası ve 3 adet çay fabrikası faaliyet göstermektedir.

34 Ġlçemizin ekonomik yapısının tarıma dayalı olması ve ana ürünün fındık olması nedeniyle fındık üretiminin düģük olduğu yıllarda bölgede iktisadi bir durgunluk söz konusu olmaktadır. Bu nedenle tarımda ürün çeģitlendirilmesine gidilmesinde büyük fayda vardır. Yapılan araģtırmalar sonucu ipek böcekçiliği, arıcılık, besicilik, çilek yetiģtiriciliği, sebzecilik, sebze fidesi yetiģtiriciliği, seracılık yapılmasının uygun olacağını göstermektedir. Sosyal YardımlaĢma ve DayanıĢma Vakfınca uygulanan projeler ile kivi, çilek ve ceviz yetiģtiriciliğinde belli bir mesafeye varılarak meyveleri alınmaya baģlanmıģtır. Tarımsal üretimi destekleme çalıģmaları kapsamında son dönemde 10 ar dönümlük 2 adet kapama ceviz bahçesi tesis edilmiģtir. Ġlçemizde 7 adet Zirai ilaç bayii, 12 adet gübre satıģ bayii faaliyet göstermektedir. Ġlçemizde faal çiftçi sayısı civarında olup alan bazlı destek kapsamında kiģiye destek ödemesi yapılmıģtır.

35 HAYVANCILIK : Tarımsal alanda olduğu gibi hayvancılık alanında da potansiyel yeterince değerlendirilememektedir. Hemen hemen orman alanları dıģındaki tüm araziler özel mülkiyet kapsamı dahilinde bulunmasına rağmen ne mera hayvancılığı ne de ahır hayvancılığı yeteri kadar geliģme gösterememiģtir. Son zamanlarda mandıra yetiģtiriciliğinde bir miktar artıģ gözlenmiģtir. Bu nedenle hayvancılığın geliģmesinde, ürünlerin pazarlamasını ve iģlenmesini sağlayacak kooperatif ve tesislerin kurulmasına ihtiyaç vardır. Ġlçemizdeki hayvan varlığı 2010 yılı itibarıyla aģağıda gösterilmiģtir. KOYUN : Adet SIĞIR : AT : 15 KATIR : 10 ARI KOVAN SAYISI : 2500

36 SU ÜRÜNLERĠ : Ġlçemizde faal olarak balıkçılıkta kullanılan tekne sayısı 313 ve gemi adamı sayısı da 530 dur. Ġlçemizdeki ve çevre ilçelerdeki balıkçılara hizmet verecek olan Tirebolu Limanı (Balıkçı Barınağı) tamamlanmıģtır. Balıkçı barınağının ilçemizde kurulu Balıkçı kooperatifine devrine iliģkin çalıģmalar devam etmektedir. Ġlçemizde su ürünleri üretimi 2010 yılı itibarıyla aģağıda gösterilmiģtir. CĠNSĠ : ĠSTĠHSAL EDĠLEN : CĠNSĠ : ĠSTĠHSAL EDĠLEN : MEZGĠT Kg. BARBUN Kg. ĠSTAVRĠT Kg. KEFAL Kg. HAMSĠ Kg. KALKAN Kg.

37 ORMANCILIK : Tirebolu Orman ĠĢletme Müdürlüğü Tirebolu ile beraber Doğankent, Güce (Akılbaba ve Güce Merkez) Görele ve Eynesil ilçelerinin mülki hudutlarında kalan ormanlık alanlarda faaliyetlerini yürütmektedir. Görev alanı hektar sahayı kapsamakta olup, ormanlık saha miktarı hektar, açık saha miktarı hektar dır yılında müdürlük hizmet alanında m³ üretim yapılmıģ olup bunun m³ bakım ve tensil üretimi, m³ rehabilitasyon, m³ ü böcek zararından dolayı kuruyan ağaçların kesimi, m³ Akılbaba Ģefliğinde yapılan banoj kesimidir yılında 30 hektarlık alanda fidan dikimi (Suni GençleĢtirme) çalıģması yapıldı. Ormanlarımızın korunmasına yönelik 5 adet koruma merkezi bulunmaktadır.

38 SANAYĠ KURULUġLARI : Ġlçemizde tarıma dayalı olarak faaliyet gösteren Tirebolu Çay Fabrikası ve Fındık Tarım SatıĢ Kooperatifi (Fiskobirlik) vardır. Bunların ilçemiz ekonomisinde özellikle istihdam yönünden önemli bir yeri bulunmaktadır. Tirebolu Çay Fabrikası : 1958 yılında kurulmuģ olup, Çay-Kur Genel Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet göstermektedir. Fabrikamızda toplam 306 kiģi istihdam edilmektedir. Fabrika Ordu-PerĢembe ilçesinden Trabzon-Akçaabat ilçesine kadar müstahsile hizmet vermekte olup hinterlandında m² çay bahçesi bulunmaktadır yılında müstahsillerimizden ,045 kg yaģ çay yaprağı alınmıģ fabrikamızın günlük yaģ çay iģleme kapasitesi 155 ton olup alınan 9.949,091 kg çaydan 1.938,586 kg kuru çay üretilmiģtir. Fabrikamızda üretilen çaydan özel olarak paketlenen 42 nolu Tirebolu çayı çay satıģ reyonunda satılmaktadır.

39 Fındık Tarım SatıĢ Kooperatifi (Fiskobirlik) : Fiskobirlik Genel Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet göstermektedir. Kooperatifimiz m² lik arazi üzerine kurulmuģ olup, yıllık ton kabuklu fındık iģleme kapasite fabrikası ile ton depolama kapasiteli ambarları bulunmaktadır. Fiskobirliğin kullanılmayan depolama tesisleri bir tekstil firmasına kiralanmıģ olup bu vesile ile 100 kiģilik bir istihdam yaratılmıģtır.

40 Karadeniz LPG ġamandıra Tesisleri : Ġlçemizden geçen HarĢıt deresinin güzergahında ve Limanın doğu tarafında yanaģacak olan LPG gemileri için Karadeniz LPG Ģirketine ait LPG Deniz ġamandıra Tesisi bulunmaktadır.

41 Yukarıdaki tesislerin dıģında Ġlçemizde 3 adet fındık fabrikası ve 3 adet çay fabrikası bulunmaktadır. Ġlçemizdeki küçük sanayicilere hitap eden Küçük Sanayi Sitesi ĠnĢaatı uzun bir aradan sonra çözülen hukuki problemle beraber hızla devam etmektedir.

42 SAĞLIK : Ġlçemizde Sağlık Grup BaĢkanlığına bağlı 100 yataklı bir Devlet Hastanesi, bir toplum sağlığı merkezi ve iki ayrı yerde hizmet veren Aile sağılığı merkezi bulunmaktadır. Tirebolu Devlet Hastanesi : Tirebolu Devlet Hastanesinde 13 uzman hekim, 3 pratisyen hekim ve 2 diģ hekimi olmak üzere 143 personel görev yapmaktadır. Yıllık poliklinik sayısı dir. Yıllık yatan hasta sayısı ise dur. Ameliyat sayısı 770, Diyaliz hasta sayısı 20, Doğum sayısı 310 ve DiĢ polikliniği sayısı da dir. Binanın yetersiz olması nedeniyle yeni bir ek bina inģaatına baģlanmıģ ve tamamlanarak hizmete girmiģtir. Eski binanın tamiratı için gerekli ihale yapılmıģ olup çalıģmalar tamamlanmak üzeredir.

43 AĠLE SAĞLIĞI MERKEZLERĠ : 1.Nolu Aile Sağlığı Merkezi : 2 katlı binada sağlık Meslek Lisesi ile birlikte hizmet vermektedir. Aile Sağlığı Merkezi 5 aile hekimi ve 7 sağlık personeli ile hizmet vermektedir. Bağlı bulunan 8 adet Sağlık Evinden beģinde ebe bulunmamaktadır. Bulunan Sağlık Evleri Eymür, ArageriĢ ve Arslancık Köyleri Sağlık Evi, bulunmayanlar ise Köseler, Çeğel, AĢağıboynuyoğun, Yalç ve YaraĢ sağlık evleridir. 1 NOLU AĠLE HEKĠMĠ Yıllık Poliklinik sayısı 4214 dür. Yıllık AĢı sayısı 165 dir. 2 NOLU AĠLE HEKĠMĠ Yıllık Poliklinik sayısı 4928 dür. Yıllık AĢı sayısı 290 dir. 3 NOLU AĠLE HEKĠMĠ Yıllık Poliklinik sayısı 3924 dür. Yıllık AĢı sayısı 517 dir. 4 NOLU AĠLE HEKĠMĠ Yıllık Poliklinik sayısı 3595 dür. Yıllık AĢı sayısı 144 dir. 5 NOLU AĠLE HEKĠMĠ Yıllık Poliklinik sayısı 5577 dür. Yıllık AĢı sayısı 282 dir.

44 2.Nolu Aile Sağlığı Merkezi : Ġki katlı hizmet binasında hizmet vermekte olan sağlık ocağında 3 aile hekimi ve 4 yardımcı sağlık personeli ile hizmet yürütülmeye çalıģılmaktadır. Bağlı bulunan 8 adet Sağlık Evinden dördünde ebe bulunmamaktadır. Bulunan Sağlık Evleri IĢıklı, Ortacami ve karaahmetli Köyleri Sağlık Evi, bulunmayanlar ise Kovanpınar, Özlü, Kuskunlu ve Sultanköy sağlık evleridir. 6 NOLU AĠLE HEKĠMĠ Yıllık Poliklinik sayısı 4028 dür. Yıllık AĢı sayısı 549 dir. 7 NOLU AĠLE HEKĠMĠ Yıllık Poliklinik sayısı 4714 dür. Yıllık AĢı sayısı 286 dir. 8 NOLU AĠLE HEKĠMĠ Yıllık Poliklinik sayısı 3897 dür. Yıllık AĢı sayısı 375 dir.

45 TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZĠ : Çevre Sağlığı ÇalıĢmaları : 2009 yılında mutat olarak yürütülen çevre sağlık hizmetlerinin yanı sıra özellikle köy içme sularının analizi konusunda çalıģmalar yapılmıģtır. Alınan su numunesi sayısı 465 olup 246 numune içmeye uygun 219 numune ise uygun olmayan içmesuyu çıkmıģtır. Konu ile ilgili özellikle köy muhtarlarının bilinçlendirilmesi için seminerler yapılmıģtır. Köy içmesuyu analizi sonuçları genelde olumsuzdur. Bu olumsuzluğun giderilmesi için merkezi su depoları özendirilerek ve klor tableti konusunda muhtarlar ve vatandaģlara yönelik bilgilendirme çalıģmaları sürdürülmektedir. YeĢil Kart ÇalıĢmaları : Ġlçemizde 2005 yılından bu yana kiģiye yeģil kart verilmiģ olup bunlardan u aktif, tanesi ise pasif durumdadır yılında 254 dosya için red kararı verilmiģtir.

46 SORUN VE ÖNERĠLER : a) Ġlçe Sağlık Grup BaĢkanlığı görevi vekaleten aday hekimler tarafından yürütüldüğünden disiplinde ve koordinasyonda sıkıntılar yaģanmaktadır. b) Ortacami, Arslancık ve Kovanpınar Sağlık Ocaklarının önemli ölçüde onarım ihtiyacı bulunmaktadır. c) Devlet Hastanemiz ek binası faaliyete geçmesi ile bölgenin en önemli hastanelerinden biri olmuģtur. Kardiyoloji, Ġç hastalıkları, Beyin cerrahisi branģlarında hekim ihtiyacının karģılanması uygun olacaktır. Ayrıca Devlet hastanemizde ve Toplum sağlığı merkezimizde zaman zaman pratisyen hekim sıkıntısı çekilmektedir.

47 ULAġTIRMA VE ALTYAPI : Ġlçe merkezimiz, Giresun iline 45 km komģu ilçelerden Espiye ilçesine 10 km., Görele ilçesine 17 km., Doğankent ilçesine 33 km., Güce ilçesine 22 km. uzaklıkta olup, yolları asfalttır yılı sonunda ilçe içerisinden geçen Karayolu ilgili Bölge Müdürlüğünce alt yapısı ile birlikte yeniden yapılmıģtır. Yolu olmayan köyümüz yoktur. Ġlçe merkezinin köylerle olan ulaģımı gerek arazi yapısı, gerekse yerleģim yerlerinin çok dağınık olması nedeniyle bu güne kadar tatmin edici seviyeye ulaģtırılamamıģtır. AĢırı yağıģlar sonucu köy yollarımızın bir kısmı kardan, bir kısmı da heyelan nedeniyle kapanmaktadır. Ġçme suyu olarak, ilçe merkezinde su sorunu olmamasına rağmen köylerimizde bu sorun halen tam olarak çözüme kavuģturulamamıģtır.yol ve içme suyu sorunlarının çözümlenmesi için KÖYDES Projesi kapsamında 2005 yılından bu yana yürütülen çalıģmalar olumlu sonuçlar vermiģtir. Ġlçe merkezinde düzgün iģleyen bir kanalizasyon Ģebekesi ve arıtma tesisi bulunmamaktadır.

48 Köylerimizde de projeli veya projesiz kanalizasyon bulunmamaktadır. Atık sular ferdi fosseptik çukurlara akıtılmaktadır. Özellikle sahil Ģeridindeki köylerimizin grup olarak Kanalizasyon Ģebekesine kavuģturulması için planlamalar yapılmaktadır. Bütün köylerimizde elektrik, telefon ve ADSL internet altyapısı bulunmaktadır yılı sonu itibarıyla köylerimizde ev ve 333 iģyeri, 48 resmi daire, merkezde ev ve 1127 iģyeri olmak üzere toplam elektrik abonesi mevcuttur. Ġlçemiz elektrik Ģebekesinin bir bölümü yer altına alınamadığı için sık sık elektrik kesintileri yaģanmakta ve bu durum yaģamı olumsuz yönde etkilemektedir yılında bu konudaki çalıģmalar devam edecektir. Ancak sorunun tam olarak ileriki yıllarda çözülebileceği değerlendirilmektedir. Ġlçemizde yayın yapan radyo ve televizyon kuruluģu bulunmamaktadır.

49 SORUN VE ÖNERĠLER : a) Özellikle kıģ aylarında bütün köy yollarının bozulması ve zaman zamanda heyelanlar dolayısıyla kullanılamaz hale gelmesi dolayısıyla yollarımızın bakım ve onarımı çok büyük maliyetlere sebep olmaktadır. Bu nedenle Karadeniz Bölgesindeki Köydes çalıģmalarına ayrılan ödeneğin yüksek tutulması önem taģımaktadır. b) Ġlçemizin bir sahil ilçesi olması ve turizm potansiyeli göz önünde bulundurulduğunda projeli bir kanalizasyon Ģebekesine ve bir arıtma tesisine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu konuda baģta Avrupa Birliği fonları olmak üzere yararlanılabilecek diğer fonlarla ilgili Belediyeye gerekli bilgi verilmiģtir.

50 SOSYAL YARDIMLAġMA VE DAYANIġMA FAALĠYETLERĠ : 3294 sayılı kanun ile kurulu Ġlçemiz Sosyal YardımlaĢma ve DayanıĢma Vakfının amacı fakrı zaruri içinde ve muhtaç durumda bulunan vatandaģlara yardımcı olmak sosyal adaleti pekiģtirici tedbirler alarak gelir dağılımını daha adil hale getirmek amacıyla kurulmuģtur yılında Vakfımızdan vatandaģlarımıza 367 kiģiye ,94 TL gıda yardımı, 650 kiģiye 800 ton yakacak yardımı, 20 kiģiye ,47 TL barınma yardımı, kiģiye ,00 TL eğitim yardımı 554 kiģiye ,00 TL sağlık yardımı, 700 kiģiye ,00 TL bir defaya mahsus nakdi yardım, 1 kiģiye 175,00 TL giyecek yardımı, 745 öğrenciye ,25 TL. ayni giyecek yardımı ġartlı Nakit Transferinden (ġnt) eğitim ve sağlık toplam 900 kiģiye ,00 TL olmak üzere toplam olarak kiģiye ,66 TL. yardım yapılmıģtır. Muhtaç ve barınacak yeri bulunmayan vatandaģlarımıza 60 m² lik ev yapımı için proje hazırlanmıģ ve sağlanan ödenekler ile evleri tamamlanmıģtır. Ġlçemiz Sosyal YardımlaĢma ve DayanıĢma Vakfı BaĢkanlığınca Ġlçemizde ikamet eden maddi durumu fakir olan 56 çocuğumuz sünnet ettirilerek giydirilmiģtir. Ġl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüyle koordineli olarak evde bakım bürosu sekretaryası da vakfımız tarafından yapılmakta olup 131 vatandaģımızın incelemeleri bitirilmiģ olup 11 vatandaģımıza ait dosyanın incelemesi devam etmektedir.

51

52 GENÇLĠK VE SPOR ÇALIġMALARI : Ġlçemiz Gençliğinin kötü alıģkanlıklardan arındırılması için spor faaliyetlerine ağırlık verilmekte, Kaymakamlığımız himayesinde düzenlenen çeģitli etkinliklerle spor çalıģmaları özendirilmeye çalıģılmaktadır. Ġlçemizde mahalli lig karģılaģmalarının oynandığı, aynı zamanda Ġlçemizin tören alanı vazifesini gören futbol sahası bulunmakta ise de soyunma alanlarının ve tribünlerinin yetersiz oluģu ayrıca zemininin de elveriģsiz yapısı nedeniyle yeterli olmamaktadır. Ġlçemizde 1 adet kapalı spor salonu bulunmakta olup pek çok spor ve kültür faaliyetine ev sahipliği yapmaktadır. Kapalı Spor Salonunun özellikle çatı kısmı baģta olmak üzere küçük onarımdan geçirilmiģtir yılı sonunda Özel Ġdare imkanları ile Kapalı Spor Salonu yanına sentetik çim sahası yapılmıģ olup soyunma odaları ve ıģıklandırma çalıģmaları 2011 yılında tamamlanmıģtır. Ġlçemizin yanısıra çevre ilçelerinde amatör spor müsabakalarını yaptıkları Tirebolu futbol sahası stadının zemininin çimlendirilmesinin bölge sporuna önemli bir katkı sağlayacağı düģünülmektedir.

53 MAHALLĠ ĠDARELER : Tirebolu Belediyesi : Belediyemiz 510 m 2 lik bir alanda bulunan hizmet binası ile çalıģmalarını sürdürmektedir. Ġtfaiye Binası, Tüp Depolama Tesisi gibi hizmet binaları yanında tarihi hamam, balıkhane, restaurant, lokal ve düğün salonu gibi sosyal tesisleri bulunmaktadır. a. Bütçe ve Kesin Hesap (TL) Durumu 2010 YILI BÜTÇESĠ YILI BÜTÇESĠ Gelir Gider b. Personelin Durumu Adet Memur 26 ĠĢçi 23 Geçici ĠĢçi - SözleĢmeli Personel 1 TOPLAM 50

54 c) Ġmar Planı ve Altyapı : Ġlçe Belediyesinin sahil kesimlerini içine alan 26 paftadan oluģan Ġmar Planı mevcuttur. Ayrıca 1997 yılında Belediye Mücavir alan sınırları içine alınan Yılgın, Düzköy, Doğancı köylerinin sahil Ģeridi için yeni imar planı yapma çalıģmaları 2001 yılı içinde bitirilmiģtir. d) Ġmar Planı ve Altyapı : Ġlçemizin turizm açısından daha değerli bir ilçe olması için 2500 m lik sahil Ģeridinin kaplamasının yapılması, ilçe merkezinin doğal granit taģ ile kaplanması ve ilçe merkezine misafirhane, lokal yapılması gibi yatırımlarımız tamamlanmıģtır. Ayrıca ilçe merkezi dıģında bulunan bozuk stabilize yollar betonlanmıģtır. Karayollarının Belediyemiz ile iģbirliği yaparak yapmakta olduğu Ģehir merkezindeki çalıģmaları büyük ölçüde tamamlanmıģtır.

55 e) Sorunlar : Karadeniz Sahil Yolu projesi nden sonra Tirebolu, turizm açısından değerlendirilebilecek nadir bölgelerimizden biri konumuna gelmiģtir. Gerek Arkeolojik Sit Alanları ile kent turizmi açısından, gerekse Doğal Sit Alanları ile kıyı turizmi açısından potansiyel teģkil etmektedir. Yetersiz kaynak problemimiz nedeniyle altyapı problemlerimiz gün geçtikçe artmaktadır. Tüm kıyı kentlerinde yaģanan, sağlıklı katı atık depolama ve kanalizasyonun denize arıtılmadan deģarj edilmesi kıyılarımızı tehdit eden en önemli sorun olarak karģımıza çıkmaktadır.

56 ARAÇ MAKĠNE PARKI VE TEÇHĠZAT DURUMU : ARACIN CĠNSĠ ADEDĠ K.OTOBÜS 1 ET TAġIMA ARACI 1 KAMYON 4 HĠDROMEK 2 CENAZE ARABASI 2 KAMYONET 1 KEPÇE 1 ĠTFAĠYE 4 AMBULANS 1 TOPLAM 17 MAKĠNE PARKI : Mevcut Makine Parkı ve tesislerinin ekonomik ömrünü bitirmiģ araçlardan oluģması ve teknolojik geliģmeye ayak uydurulamaması istenilen çalıģma temposunu olumsuz etkilemektedir. Makine Parkımızı hem sayı olarak, hem kapasite olarak ve hem de teknolojiye uygunluk olarak fırsat bulundukça yenileyip desteklenmeyi hedefliyoruz.

57 ĠHTĠYAÇ VE SORUNLAR : Birçok Belediyenin de yaģadığı gibi Belediyemiz kaynak sıkıntısı yaģamaktadır. Elinde bulunan gerek mali durum gerek teknik eleman ve teknik donanım yapılabilecek hizmetler için yetersiz kalmaktadır. Bununla birlikte, Karadeniz Bölgesinin Sahil Yolu Projesi nden sonra Tirebolu, turizm açısından değerlendirilebilecek nadir bölgelerimizden biri konumuna gelmiģtir. Gerek Arkeolojik Sit Alanları ile Kent Turizmi açısından, Doğal Sit Alanları ile kıyı turizmi açısından potansiyel teģkil etmektedir. Yetersiz kaynak problemimiz nedeniyle altyapı problemlerimiz gün geçtikçe artmaktadır. Tüm kıyı kentlerinde yaģanan, katı atık depolama ve kanalizasyonun denize arıtılmadan deģarj edilmesi kıyılarımızı tehdit eden en önemli sorun olarak karģımıza çıkmaktadır.

58 Köylere Hizmet Götürme Birliği : 50 Köyümüzün müģterek ihtiyaçlarını çözmek maksadıyla kurulmuģtur yılı gideri ,91 TL, 2010 yılı bütçesi ise ,00 TL dir. Köylerimiz alt yapı ihtiyaçlarının giderilmesi maksadıyla Ġl Özel Ġdaresi ĠĢ Makinaları Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından kullanılmaktadır. Birliğin faaliyetlerine iliģkin ayrıntılı bilgiler köylerimize destek çalıģmalarına iliģkin bölümde yer almaktadır. Köyler : Ġlçemizde 50 köy ve dağlık yerleģme dolayısıyla 287 bağlı bulunmaktadır. 9 köyümüzün nüfusu 150 nin altında bulunmaktadır.

59 Köylere Hizmet Götürme Birliği ÇalıĢmaları : Köylere yönelik altyapı çalıģmaları Ġlçemiz Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Özel Ġdareden, Ġller Bankasından, çeģitli bağıģlardan ve özellikle köyleri destekleme projesi kapsamında (KÖYDES) gönderilen ödeneklerle yürütülmektedir. Daha önceki bölümlerde de ifade edildiği gibi Özel Ġdare iģ makineleri Birliğimiz tarafından kullanılmakta, her türlü akaryakıt ve onarım giderleri de Birliğimiz tarafından ödenmektedir. Birliğimiz tarafından çoğunluğu Köydes kaynaklı yürütülen projelere iliģkin bilgiler Ģöyledir KÖYDES : Ġlçemize 2005 yılında ,00 TL. ödenek gönderilmiģ olup, m. yol onarımı, m.stabilize yol çalıģması, 24 adet sanat yapısı, 2 adet içme suyu tesisi, 1 adet sondaj çalıģması, 3 adet içme suyu projesi yapımı (hizmet alımı), 2 adet içme suyu deposu yapımı ile 2 adet içme suyu tesisi için Devlet-vatandaĢ iģbirliği ile yapılmak üzere malzeme alımı yapılmıģtır.

60 2006 KÖYDES : Ġlçemize 2006 yılında ,00 TL. ödenek gönderilmiģ olup, m. beton yol, m. ham yol, m. tesviye, m. yol onarımı, m. stabilize yol çalıģması, m. 1.kat asfalt çalıģması, m. 2.kat asfalt çalıģması, 20 adet sanat yapısı, 2 adet içme suyu tesisi, 8 adet sondaj çalıģması, 1 adet içme suyu deposu yapımı ile 7 adet içme suyu tesisi için Devlet-vatandaĢ iģbirliği ile yapılmak üzere malzeme alımı yapılmıģtır KÖYDES : Ġlçemize 2007 yılında ,00 TL. ödenek gönderilmiģ olup, m. beton yol, m. ham yol, m. stabilize yol çalıģması, m. 1.kat asfalt çalıģması, m. 2.kat asfalt çalıģması, 2 adet menfez, 2 adet köprü, 9 adet içme suyu tesisi, 2 adet sondaj çalıģması yapılmıģtır KÖYDES : Ġlçemize 2008 yılında ,37 TL. ödenek gönderilmiģ olup, m. yol onarımı, 250 m. stabilize yol çalıģması, 300 m. 2.kat asfalt çalıģması, 2 adet menfez, 2 adet taģ duvar ile 18 adet içme suyu tesisi yapılmıģtır.

61 2009 KÖYDES : Ġlçemize 2009 yılında ,00 TL. ödenek gönderilmiģ olup, m. yol onarımı, m. stabilize yol çalıģması, 337 m. beton yol çalıģması, m. 2.kat asfalt çalıģması, 1 adet menfez ile 12 adet içme suyu tesisi ve 3 adet içme suyu tesisi onarımı yapılmıģtır KÖYDES : Ġlçemize 2010 yılında ,00 TL. ödenek gönderilmiģ olup, m. yol onarımı, m. beton yol çalıģması, m. 1.kat asfalt çalıģması, m. 2.kat asfalt çalıģması, 11 adet taģ duvar, 1 adet menfez ile 7 adet içme suyu tesisi, 5 adet sondaj, 1 adet içme suyu onarımı, 1 adet depo yapımı ve 3 adet içme suyu tesisi için Devlet-vatandaĢ iģbirliği ile yapılmak üzere malzeme alımı yapılmıģtır KÖYDES : Ġlçemize 2011 yılında ,00 TL. ödenek gönderilmiģ olup yol bakım-onarım iģleri için 36 adet proje, içme suyu bakım-onarım iģleri için de 13 proje planlaması yapılmıģtır.

62

63

64 Birlik imkanları ile yapılan çalıģmalar : Ġlçemiz köy yollarına büz atılması iģi, köy yolları bakım-onarım çalıģmaları, kıģ aylarında kar temizleme çalıģmaları, heyelan sebebiyle kapanan köy yollarının açılması, araç parkının yetersiz kaldığı durumlarda piyasadan iģ makinası kiralaması iģi ile köylerimizde 2009 yılında; Belen köyü Yarderesi mahallesine devlet-vatandaģ iģbirliği ile 1200 m.içme suyu isale hattı döģenmesi, ġirinköy köyü Merkez mahallesine Devlet-VatandaĢ iģbirliği ile foseptik inģaatı yapılması, Hükümet Konağı Wc onarım inģaatı iģi, Hükümet konağı çatısı için çinko alımı, Ketençukur Köyü Düver Mahallesine yapılan yol için yardım olarak muhtarlığa katkı bedeli ödenmesi, AĢağıboynuyoğun Köyü Kuzduran camiisi kanalizasyonu için 500 m.pvc boru alınması, Kadastro Ģefliği odalarında kullanılmak üzere dosya dolapları yapılması, Civil köyü imamevinde kullanılmak üzere 60 m² lambri tahta alınması, Arslancık köyü Kirazlık mahallesi yolunun bozuk olan kısmının betonlanması için 70 torba çimento alınması, Fatih köyünde yapılacak olan menfez inģaatı iģi için muhtarlığa 100 torba çimento verilmesi, Yılgın köyü cami avlusu betonlamasında kullanılmak üzere muhtarlığa 50 torba çimento verilmesi, Eymür köyü merkez mahallesinin kanalizasyon Ģebekesinde kullanılmak üzere muhtarlığa 140 m.korige boru verilmesi,

65 2010 yılında Karademir Köyüne iģçiliği muhtarlıkça yapılan istinat duvarı için 40 torba çimento alımı, Karademir Köyüne iģçiliği muhtarlıkça yapılan istinat duvarı için 98 torba çimento alımı, Yağlıkuyumcu ĠÖO bahçe alanına yapılan betonlama için Hazır Beton yardımında bulunulması, Yağlıkuyumcu Köyü Muhtarlığına 2 adet Korige boru alımı, Kovanpınar Köyü Muhtarlığına 3 adet Korige boru alımı, ġirinköy Köyü Muhtarlığına 12 adet Korige boru alımı, IĢıklı Köyüne 50 torba çimento alımı, ArageriĢ Köyüne 30 torba çimento alımı, Arslancık Grup yolu sıcak asfalt kaplama iģi için Özel idare plentinden inģaat alanına nakliye bedeli, Karademir Köyü sondaj kuyusuna motopomp alımı, Ortacami köyü içme suyu sondaj binasının yanan trafo ve elektrik tesisatının yenilenmesi, Balçıkbelen Köyü sondaj kuyusuna motopomp alımı, YaraĢ Köyüne yapımı devam eden cami ek bina inģaatı için iģçiliği muhtarlıkça yapılmak üzere malzeme alınması, AĢağıboynuyoğun köyüne inģaatı devam eden köy konağı için iģçiliği muhtarlıkça yapılmak üzere malzeme alınması, Ġlçemize vatandaģ katkılarıyla yapılan Mobese sistemi için ihtiyaç duyulan yeni Ģebeke hatları için Emniyetin ilgili derneğine nakdi yardım yapılması, Halaçlı Köyüne Devlet-VatandaĢ iģbirliği ile dökülen yol betonlaması için çimento alımı, Köseler Köyü içme suyu Ģebeke hattı için iģçiliği muhtarlıkça yapılmak üzere polietilen boru alımı iģleri gerçekleģtirilmiģtir.

66 Birlik imkanları ile okullarımızda yapılan çalıģmalar : Ġlçemiz köy yollarına 2009 yılında; ġehit BinbaĢı Avni Alpraslan ĠÖO'na Kantin yapılması, Ġlçemiz Karaahmetli ĠÖO ile yeni yapılan Çeğel ve Kovanpınar ĠÖO'nın ihtiyaçlarında kullanılmak üzere dosya dolapları yaptırılması ile 2010 yılında; Fatih Sultan Mehmet ĠÖO onarım inģaatı için iģçiliği okul aile birliğince yapılmak üzere malzeme alınması, Fatih Sultan Mehmet ĠÖO için pencere korkuluğu yapılması, Fatih Sultan Mehmet ĠÖO için bahçesine hazır beton dökülmesi, Fatih Sultan Mehmet ĠÖO çevre koruma duvarı için iģçiliği belediyece yapılmak üzere malzeme alınması, Kazım Karabekir ĠÖO onarım inģaatı için iģçiliği Belediye tarafından yapılmak üzere malzeme alınması, Kazım Karabekir ĠÖO onarım inģaatı için kalorifer dairesi ve ardiyeye demir kapı yapılması, Karaahmetli ĠÖO dosya dolabı yapılması, Karaahmetli ĠÖO'na su deposu yapım iģi için iģçiliği muhtarlıkça yapılmak üzere malzeme alınması, Karaahmetli ĠÖO için pencerelerin PVC olarak değiģtirilmesi, Sultanköy ĠÖO için iģçiliği muhtarlıkça yapılmak üzere boya ve atık su borusu alınması, Karademir ĠÖO ve camisi için iģçiliği muhtarlıkça karģılanmak üzere malzeme alınması, Çeğel ĠÖO çevre düzenlemesi yapılması, Kovanpınar ĠÖO çevre düzenlemesi yapılması, Çeğel ve Kovanpınar ĠÖO'na yapılan çevre düzenlemesi ile ihtiyaç olan bahçe kapılarının takılması,

67 Dumlupınar ĠÖO fen teknoloji sınıfı için iģçiliği okul-aile iģbirliği ile karģılanmak üzere malzeme alınması, Dumlupınar ĠÖO konferans salonu için koltuk ve ses sistemi alınması, Ġlköğretim Okulları için Milli Eğitim Müdürlüğünün talep ettiği boya ve inģaat malzemelerinin satın alınması, Cumhuriyet ĠÖO bahçe alanına parke taģı döģenmesi iģi için parke taģının belediyece karģılandığından yapım bedelinin ödenmesi, Sakarya ĠÖO elektrik tesisatının yenilenmesi gerektiğinden iģçiliği okul-aile birliğince yapılmak üzere malzeme alınması, Hüseyin Avni Alpaslan ĠÖO için pencere ve kapıların PVC olarak değiģtirilmesi, Yağlıkuyumcu ĠÖO için pencere ve kapıların PVC olarak değiģtirilmesi, Yağlıkuyumcu ĠÖO boya ve badanası için iģçiliği muhtarlıkça yapılmak üzere malzeme alınması, Sekü ĠÖO sınıflarına projeksiyon makinası satın alınması gibi çalıģmalar yapılmıģ olup 2011 yılında da aynı hızla çalıģmalar devam etmektedir.

68

69

70 DĠĞER HĠZMET ALANLARI : Ġlçemizin en önemli ihtiyaçlarından olan küçük sanayi sitesi yapımı için ilgili kooperatif üyeleri tarafından temeli atılarak inģaata baģlanmıģtır. ĠnĢaat kooperatif üyelerinin kendi imkanları ile sürdürülmektedir. Ülke genelinde yürütülen bütün köylerimizin kadastroya kavuģturulması çalıģmaları kapsamında kadastrosu bulunmayan 28 köyümüzün yüklenici firma tarafından kadastro çalıģmalarına baģlanmıģ olup yıl sonuna kadar bitirilmesi beklenmektedir. Bu amaçla kadastro Ģefliği için Özel Ġdare binasında yeni bir yer tahsisi yapılmıģtır. Ġlçemizde Ziraat Bankası, ĠĢ Bankası, Akbank ve Halk Bankası olmak üzere 4 banka Ģubesi bulunmaktadır. Bütün ülke genelinde olduğu gibi düģen faizlerle birlikte hem ticari hem de zirai kredilerde büyük artıģ yaģanmaktadır. Arz ederim. Günhan YAZAR Kaymakam

YER TESLİM TARİHİ SÖZLEŞM E TARİHİ

YER TESLİM TARİHİ SÖZLEŞM E TARİHİ Köy İçme Suları S. N O PROJENİN ADI ÖDENEK YAKLAŞIK MALİYETİ İHALE BEDELİ FARK İHALE TÜRÜ SÖZLEŞM E TARİHİ YER TESLİM TARİHİ İŞİN BİTİRİLECE Ğİ TARİH İŞİN BİTİRİLDİ Ğİ TARİH GEÇİCİ KABUL TEKNİK PERSONEL

Detaylı

Köy yolları S. NO PROJENİN ADI ÖDENEK HAKEDİŞ FARK 1 AKINCILAR-EDE-YUKARIBOĞALI BETONLAMA 140.000,00 122.150,06 17.849,94

Köy yolları S. NO PROJENİN ADI ÖDENEK HAKEDİŞ FARK 1 AKINCILAR-EDE-YUKARIBOĞALI BETONLAMA 140.000,00 122.150,06 17.849,94 S. NO PROJENİN ADI ÖDENEK HAKEDİŞ FARK Köy yolları 1 AKINCILAR-EDE-YUKARIBOĞALI BETONLAMA 140.000,00 122.150,06 17.849,94 2 ARAGERĠġ BETONLAMA 70.000,00 56.949,75 13.050,25 3 ARSLANCIK BETONLAMA 35.000,00

Detaylı

İŞİN BİTİRİLECE Ğİ TARİH. 22.05.2009 25.05.2009 22.09.2009 20.07.2009 17.08.2009 Yazısı Hanife ANGIN Esenli İnş. İş bitti.

İŞİN BİTİRİLECE Ğİ TARİH. 22.05.2009 25.05.2009 22.09.2009 20.07.2009 17.08.2009 Yazısı Hanife ANGIN Esenli İnş. İş bitti. S. PROJENİN ÖDENEK YAKLAŞIK NO ADI MALİYETİ İHALE BEDELİ FARK İHAL E TÜRÜ SÖZLEŞME YER TESLİM TARİHİ TARİHİ İŞİN BİTİRİLECE Ğİ TARİH İŞİN BİTİRİLDİĞİ TARİH GEÇİCİ KABUL SSK YAZISI TEKNİK PERSONEL AÇIKLAMALA

Detaylı

ĠVRĠNDĠ ĠLÇESĠ KÖYLERE HĠZMET GÖTÜRME BĠRLĠĞĠ BAġKANLIĞI 2013 YILI FAALĠYET RAPORU

ĠVRĠNDĠ ĠLÇESĠ KÖYLERE HĠZMET GÖTÜRME BĠRLĠĞĠ BAġKANLIĞI 2013 YILI FAALĠYET RAPORU ĠVRĠNDĠ ĠLÇESĠ KÖYLERE HĠZMET GÖTÜRME BĠRLĠĞĠ BAġKANLIĞI 2013 YILI FAALĠYET RAPORU 1- Birliğimizin 2013 Yılı Gelir ve Gider Bütçesi meclisimizce 1.958,00.TL.sı olarak kabul edilip yürürlüğe girmiģtir.

Detaylı

TORTUM ĠLÇESĠ KÖYLERE HĠZMET GÖTÜRME BĠRLĠĞĠ 2008 FAALĠYETLERĠ

TORTUM ĠLÇESĠ KÖYLERE HĠZMET GÖTÜRME BĠRLĠĞĠ 2008 FAALĠYETLERĠ TORTUM ĠLÇESĠ KÖYLERE HĠZMET GÖTÜRME BĠRLĠĞĠ 2008 FAALĠYETLERĠ KÖYDES FAALĠYETLERĠ: Tortum Ġlçesine bağlı (47) köy bulunduğu, bu köylerin muhtelif alt yapı sorunları için; (2008) yılı içinde ( 11) adet

Detaylı

1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması )

1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması ) Yeni Projelerimiz 1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması ) 2. Taş duvar ve yol genişleme işlerinin

Detaylı

SÖZLEŞME TARİHİ YER TESLİM TARİHİ İŞİN BİTİRİLECEĞİ TARİH 25.000 0 25.000 İPTAL

SÖZLEŞME TARİHİ YER TESLİM TARİHİ İŞİN BİTİRİLECEĞİ TARİH 25.000 0 25.000 İPTAL S. NO PROJENİN ADI ÖDENEK İHALE BEDELİ FARK İHALE TÜRÜ SÖZLEŞME TARİHİ YER TESLİM TARİHİ İŞİN BİTİRİLECEĞİ TARİH SSK YAZISI TEKNİK PERSONEL AÇIKLAMALAR 1 AÇIKLAMALAR 2 1 Karademir Köyü içme suyu şebekesi

Detaylı

3- Camikebir mahallesi, Yeni mahalle ve Kayacık Mahallesine m 2 kitli parke taģı döģeme iģi tamamlanmıģtır.

3- Camikebir mahallesi, Yeni mahalle ve Kayacık Mahallesine m 2 kitli parke taģı döģeme iģi tamamlanmıģtır. 1- Kasaba içi imar yolları kanalizasyon çalıģmaları sonucu kullanılamaz hale geldiğinden, bu yolların tam amı mıcır hafriyatı ile doldurup sulama ve sıkıģtırma iģlemi yapılarak asfalt yapılacak hale getirildi.

Detaylı

İL GENEL MECLİSİNİN 2015 YILI MART AYI TOPLANTISI GENEL GÜNDEMİ (Valilik Toplantı Salonu 02,03,04,05,06/03/2015 tarihleri arası) G Ü N D E M

İL GENEL MECLİSİNİN 2015 YILI MART AYI TOPLANTISI GENEL GÜNDEMİ (Valilik Toplantı Salonu 02,03,04,05,06/03/2015 tarihleri arası) G Ü N D E M İL GENEL MECLİSİNİN 2015 YILI MART AYI TOPLANTISI GENEL GÜNDEMİ (Valilik Toplantı Salonu 02,03,04,05,06/03/2015 tarihleri arası) 1. Yoklama. G Ü N D E M 2. Geçen birleģime ait tutanak özetinin okunması

Detaylı

ANKARA DOĞAL ELEKTRĠK ÜRETĠM VE TĠCARET A.ġ. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DENĠZLĠ ĠLĠ, SARAYKÖY ĠLÇESĠ, TURAN MAHALLESĠ 571 ADA 1 PARSEL

ANKARA DOĞAL ELEKTRĠK ÜRETĠM VE TĠCARET A.ġ. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DENĠZLĠ ĠLĠ, SARAYKÖY ĠLÇESĠ, TURAN MAHALLESĠ 571 ADA 1 PARSEL ANKARA DOĞAL ELEKTRĠK ÜRETĠM VE TĠCARET A.ġ. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DENĠZLĠ ĠLĠ, SARAYKÖY ĠLÇESĠ, TURAN MAHALLESĠ 571 ADA 1 PARSEL 1. Genel Özellikler Denizli ili, Sarayköy ilçesi, Turan mahallesi 571 ada 1 parselde

Detaylı

2016 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU

2016 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU 2016 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU Kamuda stratejik yönetim anlayıģının temelini oluģturan kaynakların etkili ve verimli bir Ģekilde kullanılması ilkesi çerçevesinde,

Detaylı

T.C. GĠRESUN VALĠLĠĞĠ Ġl Çevre ve Orman Müdürlüğü ĠL MAHALLĠ ÇEVRE KURULU KARARI

T.C. GĠRESUN VALĠLĠĞĠ Ġl Çevre ve Orman Müdürlüğü ĠL MAHALLĠ ÇEVRE KURULU KARARI BULANCAK MERKEZ ĠLÇE KARAR NO :07 KARAR TARĠHĠ :25/08/2010 Giresun İli Mahalli Çevre Kurulu 25/08/2010 Çarşamba günü saat 14:00 de Valilik Toplantı Salonunda Vali Yardımcısı Ahmet YILMAZ Başkanlığında

Detaylı

T.C. GİRESUN VALİLİĞİ İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON MÜDÜRLÜĞÜ GİRESUN İLİ 2015 YILI YATIRIM PROGRAMI

T.C. GİRESUN VALİLİĞİ İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON MÜDÜRLÜĞÜ GİRESUN İLİ 2015 YILI YATIRIM PROGRAMI T.C. GİRESUN VALİLİĞİ İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON MÜDÜRLÜĞÜ GİRESUN İLİ 2015 YILI YATIRIM PROGRAMI 03/04/2015 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM YATIRIMLARIN GENEL DURUMU İKİNCİ BÖLÜM a) Yatırımların Sektörlere

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU OKULUMUZ HAKKINDA Okulumuz 1995 yılında Tokat İli nin bir doğa harikası olan Almus İlçesi nde kendisine tahsis edilen 32 dönüm kampüs alanı içerisinde

Detaylı

İL GENEL MECLİSİNİN 2015 YILI EKİM AYI TOPLANTISI GENEL GÜNDEMİ (Valilik Toplantı Salonu 05,06,07,08,09/10/2015 tarihleri arası) G Ü N D E M

İL GENEL MECLİSİNİN 2015 YILI EKİM AYI TOPLANTISI GENEL GÜNDEMİ (Valilik Toplantı Salonu 05,06,07,08,09/10/2015 tarihleri arası) G Ü N D E M 1. Yoklama. İL GENEL MECLİSİNİN 2015 YILI EKİM AYI TOPLANTISI GENEL GÜNDEMİ (Valilik Toplantı Salonu 05,06,07,08,09/10/2015 tarihleri arası) G Ü N D E M 2. Geçen birleģime ait tutanak özetinin okunması

Detaylı

AVCILAR BELEDĠYE MECLĠSĠNĠN 6. SEÇĠM DÖNEMĠ 3. TOPLANTI YILI 2016 SENESĠ HAZĠRAN AYI MECLĠS TOPLANTISINA AĠT KARAR ÖZETĠ

AVCILAR BELEDĠYE MECLĠSĠNĠN 6. SEÇĠM DÖNEMĠ 3. TOPLANTI YILI 2016 SENESĠ HAZĠRAN AYI MECLĠS TOPLANTISINA AĠT KARAR ÖZETĠ AVCILAR BELEDĠYE MECLĠSĠNĠN 6. SEÇĠM DÖNEMĠ 3. TOPLANTI YILI 2016 SENESĠ HAZĠRAN AYI MECLĠS TOPLANTISINA AĠT KARAR ÖZETĠ Avcılar Belediye Meclisinin 6. Seçim Dönemi 3. Toplantı Yılı 2016 Senesi HAZĠRAN

Detaylı

İL GENEL MECLİSİNİN 2015 YILI OCAK AYI TOPLANTISI GENEL GÜNDEMİ (Valilik Toplantı Salonu 05,06,07,08,09/01/2015 tarihleri arası) G Ü N D E M

İL GENEL MECLİSİNİN 2015 YILI OCAK AYI TOPLANTISI GENEL GÜNDEMİ (Valilik Toplantı Salonu 05,06,07,08,09/01/2015 tarihleri arası) G Ü N D E M 1. Yoklama. İL GENEL MECLİSİNİN 2015 YILI OCAK AYI TOPLANTISI GENEL GÜNDEMİ (Valilik Toplantı Salonu 05,06,07,08,09/01/2015 tarihleri arası) G Ü N D E M 2. Geçen birleģime ait tutanak özetinin okunması

Detaylı

İdari Durum. İklim ve Bitki Örtüsü. Ulaşım

İdari Durum. İklim ve Bitki Örtüsü. Ulaşım . İdari Durum İlçemizde belediye teşkilatı 1884 yılında kurulmuştur. İlçeye bağlı 16 mahalle muhtarlığı bulunmaktadır. Mezra ve oba mevcut değildir. İklim ve Bitki Örtüsü İnönü Marmara, Ege ve İç Anadolu

Detaylı

YATIRIMLAR 2003-2010 FAALİYETLER. Bursa İl Özel İdaresi 2011 BURSA. Mali İşler Daire Başkanlığı Strateji Geliştirme Müdürlüğü

YATIRIMLAR 2003-2010 FAALİYETLER. Bursa İl Özel İdaresi 2011 BURSA. Mali İşler Daire Başkanlığı Strateji Geliştirme Müdürlüğü YATIRIMLAR FAALİYETLER 2003-2010 T.C. Bursa İl Özel İdaresi nin 2003 ve 2010 Yılları Arasında Gerçekleştirdiği Yatırımlar; Köy-İlçe, Sektör-İlçe ve Sektör-Bursa İli Bazında Verilmiştir. Bursa İl Özel İdaresi

Detaylı

Her işin esas hedefine kısa ve kestirme yoldan varmak arzu edilmekle beraber, yolun kabul edilebilir; mantıki ve özellikle ilmî olması şarttır.

Her işin esas hedefine kısa ve kestirme yoldan varmak arzu edilmekle beraber, yolun kabul edilebilir; mantıki ve özellikle ilmî olması şarttır. Her işin esas hedefine kısa ve kestirme yoldan varmak arzu edilmekle beraber, yolun kabul edilebilir; mantıki ve özellikle ilmî olması şarttır. Mustafa Kemal Atatürk Müdürlüğümüzün Tarihçesi : İlköğretim

Detaylı

ISPARTA BELEDİYESİ 2018 YILI EYLÜL AYI MECLİS KARARLARI ÖZETİ

ISPARTA BELEDİYESİ 2018 YILI EYLÜL AYI MECLİS KARARLARI ÖZETİ ISPARTA BELEDİYESİ 2018 YILI EYLÜL AYI MECLİS KARARLARI ÖZETİ KARARIN KARAR ÖZETĠ TARĠH VE SAYISI 03.09.2018-142 Belediye Şirketlerimizin Maliye Borçlarını ödemek amacıyla ISBAŞ A.Ş.nin sermayesinin 30.000.000,00

Detaylı

D- YAPIM VE PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR

D- YAPIM VE PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR D- YAPIM VE PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR 1-2012 YILI GENEL BÜTÇELİ YATIRIM PROGRAMINDA OLAN İŞLER; Yalova Bayındırlık ve İskan Hizmet Binası işinin sözleşmesi yapıldı. Yapım aşamasında. Altınova

Detaylı

Oklun Öğrenci Mevcudu

Oklun Öğrenci Mevcudu Oklun Öğrenci Mevcudu Sınıfların mevcutları 34 kiģiden oluģmaktadır. Pansiyon mevcudu 132 kiģiliktir. Okulumuzda 2015 2016 eğitim öğretim yılında Laboratuvar Hizmetleri alanında 96, Hayvan YetiĢtiriciliği

Detaylı

T.C. AKYURT ĠLÇESĠ BELEDĠYESĠ MECLĠS KARARI. MECLĠSĠ TEġKĠL EDENLER

T.C. AKYURT ĠLÇESĠ BELEDĠYESĠ MECLĠS KARARI. MECLĠSĠ TEġKĠL EDENLER Karar Tarihi : 02.04.2010 Karar No : 49 Karar Konusu : Araç Parkı T.C. BAġKAN: Gültekin AYANTAġ ÜYELER: Ġlhan ġener - Hüseyin ALPASLAN Musa ÇAKMAK -Halil UYANIK - Ertekin ġan -Veysel FIRAT-Oktay BAĞCI

Detaylı

Çaldıran daha önceleri Muradiye İlçesinin bir kazası konumundayken 1987 yılında çıkarılan kanunla ilçe statüsüne yükselmiştir.

Çaldıran daha önceleri Muradiye İlçesinin bir kazası konumundayken 1987 yılında çıkarılan kanunla ilçe statüsüne yükselmiştir. Çaldıran Tarihçesi: İlçe birçok tarihi medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Medler, Bizanslılar, Urartular, İranlılar ve son olarak Osmanlı devleti bu ilçede hâkimiyet sürmüşlerdir. İlçenin tarih içerisindeki

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, Gümüşhane Üniversitesinin Gelişen ve Geliştiren Üniversite sloganıyla beraber misyon ve vizyonunu bu doğrultuda belirleyen Meslek Yüksekokulumuz,

Detaylı

ISPARTA DEFTERDARLIĞI

ISPARTA DEFTERDARLIĞI ISPARTA DEFTERDARLIĞI BRĠFĠNG RAPORU ARALIK-2013 ISPARTA DEFTERDARLIĞI ISPARTA DEFTERDARLIĞI STRATEJĠK ÇALIġMA HEDEFĠ : Verginin bir vatandaşlık görevi olduğunun benimsetilmesi, mükelleflerin vergi ile

Detaylı

KUMRU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİ FORMU

KUMRU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİ FORMU KUMRU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİ FORMU 1- FAALİYETLER A-Okullar yapılan tadilat onarım ve dağıtımları: 2013 Yılında ilçemiz okulları için İl özel İdaresi tarafından 100.000,00 TL ödenek tahsis edilmiş

Detaylı

2013 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU

2013 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU 2013 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU Kamuda stratejik yönetim anlayıģının temelini oluģturan kaynakların etkili ve verimli bir Ģekilde kullanılması ilkesi çerçevesinde,

Detaylı

T.C. SĠNOP ÜNĠVERSĠTESĠ 2011 YILI KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU

T.C. SĠNOP ÜNĠVERSĠTESĠ 2011 YILI KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU T.C. SĠNOP ÜNĠVERSĠTESĠ 211 YILI KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU STRATEJĠ GELĠġTĠRME DAĠRE BAġKANLIĞI-TEMMUZ 211 a) Personel Giderleri: 1.35. 1.2. 1.5. 9. 75. 6. 45. 3. 15. OCAK ŞUBAT MART

Detaylı

MECLİS KARARI. Ġlgi : Park ve Bahçeler Müdürlüğünün 25/ 09/ 2012 tarih ve M.41.3.GEB sayılı yazısı.

MECLİS KARARI. Ġlgi : Park ve Bahçeler Müdürlüğünün 25/ 09/ 2012 tarih ve M.41.3.GEB sayılı yazısı. Karar No Kararın Barış Mah. 1806/3 sokakta yeni yapılan parka isim 2012 / 175 Özü verilmesi talebi 1.ci oturumu / Cuma günü saat 16:00 da yapılan meclis toplantısında alınan 175 sayılı meclis karar suretidir.

Detaylı

T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ. Sıra No Yapılacak Faaliyet Faaliyet Tarihi

T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ. Sıra No Yapılacak Faaliyet Faaliyet Tarihi T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞĠTĠM KURUMLARI ÇALIġMA TAKVĠMĠ Güncelleme Tarihi: 26/08/2015 Sıra 1. Eğitim Bölgesi DanıĢma Kurulu Toplantısı

Detaylı

T.C. TARSUS BELEDĠYE MECLĠSĠ KARARI

T.C. TARSUS BELEDĠYE MECLĠSĠ KARARI Karar No : 2015/5-1 (42) Gündem maddesi gereğince; Ġnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü nün 27/04/2015 tarih ve 11674 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; Belediye ve Bağlı KuruluĢları ile Mahalli Ġdare

Detaylı

2010 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ

2010 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ MADEN TETKĠK VE ARAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sondaj Dairesi Başkanlığı 21 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyet Raporu 21 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ 1 ÜST YÖNETĠM SUNUMU SONDAJ DAĠRESĠ BAġKANLIĞI 21 YILI 1. 6 AYLIK

Detaylı

T.C. ĠZMĠR ĠLĠ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. ĠZMĠR ĠLĠ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :164 KARAR 164 : Bir sonraki Meclis birleģiminin 08 Mayıs 2015 Cuma günü saat 18.00 da yapılmasına iģaret oylamayla oybirliği ile arar verildi. Karar No :163 KARAR 163 : Ġmar ve ġehircilik Müdürlüğünün

Detaylı

BODRUM BELEDİYESİ EKİPLERİ TÜM YARIMADA

BODRUM BELEDİYESİ EKİPLERİ TÜM YARIMADA BODRUM BELEDİYESİ EKİPLERİ TÜM YARIMADA Bodrum Belediyesi nin tüm birimleri Bodrum Merkez ve mahallelerdeki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü

Detaylı

BRİFİNG D O S Y A S I

BRİFİNG D O S Y A S I BRİFİNG D O S Y A S I İLİ : AYDIN İLÇESİ : GERMENCİK ADI : BOZKÖY İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI I.BÖLÜM A- OKULUN ADI : Bozköy İlkokulu B- KURUM KODU : 719987 C- TELEFONU : ( 0256 ) 5761093

Detaylı

PAMUKOVA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREV DAĞILIMI

PAMUKOVA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREV DAĞILIMI PAMUKOVA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREV DAĞILIMI A) TEMEL EĞİTİM : Okul öncesi eğitimi yaygınlaģtıracak ve geliģtirecek çalıģmalar yapmak, Ġlköğretim öğrencilerinin maddi yönden desteklenmesini

Detaylı

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLAMALAR : -ÇalıĢma takviminde yapılacak olan değiģiklikler, www.trabzon.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. -Bu çalıģma

Detaylı

TARSUS BELEDĠYESĠ MALĠ HĠZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ 2015 MALĠ YILI KESĠN HESABI

TARSUS BELEDĠYESĠ MALĠ HĠZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ 2015 MALĠ YILI KESĠN HESABI Gündem maddesi gereğince; Belediye BaĢkanlığı nın 29/04/2016 tarih ve 12271 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; TARSUS BELEDĠYESĠ MALĠ HĠZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ 2015 MALĠ YILI KESĠN HESABI 1. TARSUS BELEDİYESİ

Detaylı

TRABZON BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYE MECLĠSĠ PLAN VE BÜTÇE KOMĠSYONU RAPORU. MECLĠS BAġKANLIĞINA

TRABZON BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYE MECLĠSĠ PLAN VE BÜTÇE KOMĠSYONU RAPORU. MECLĠS BAġKANLIĞINA Belediye Meclisi nin 18.07.2016 tarihli birleģiminde Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen ĠĢletme ve ĠĢtirakler Dairesi BaĢkanlığı ibareli 14.06.2016 tarih ve 23817205-756.01-2078 sayılı yazı okundu.

Detaylı

Karar Tarihi : Karar No : Toplantı Tipi Konu. : Norm Kadro, Ġptal-Ġhdas. : Olağan

Karar Tarihi : Karar No : Toplantı Tipi Konu. : Norm Kadro, Ġptal-Ġhdas. : Olağan Karar No : 41850698.301.05-118 : Norm Kadro, Ġptal-Ġhdas KARAR : 22.02.2007 tarihli ve 26442 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, Norm Kadro Ġlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğe göre

Detaylı

T.C. SAKARYA SERDĠVAN BELEDĠYE MECLĠSĠ

T.C. SAKARYA SERDĠVAN BELEDĠYE MECLĠSĠ Karar No :105 Özü: 1/1000 ölçekli Uygulama Ġmar Planı Tadilatı. Karar Trh : (Ġlçemiz, Arabacıalanı Mahallesi, 1895 ada, 2 no lu Parsel) (PĠN: 6010,38) Belediye Meclisi, ın BaĢkanlığında, seçilmiģ Zeynep

Detaylı

T.C TARSUS BELEDĠYE MECLĠSĠ KARARI

T.C TARSUS BELEDĠYE MECLĠSĠ KARARI Karar No : 2017/11-1 (108) Gündem maddesi gereğince; Ġnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü nün 26/10/2017 tarih ve 35158 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; Belediye ve Bağlı KuruluĢları ile Mahalli

Detaylı

Kastamonu - Merkez İlçe

Kastamonu - Merkez İlçe Kastamonu - Merkez İlçe YATIRIM YERİ KATALOĞU Kastamonu - Merkez İlçesi uygun yatırım yerleri www.kuzka.org.tr Kastamonu OSB, şehre ve bölgeye ciddi ekonomik girdiler sağlamaktadır. OSB'de değişik sanayi

Detaylı

RAKAMLARLA KARAMAN'IN TÜRKĠYE'DEKĠ YERĠ

RAKAMLARLA KARAMAN'IN TÜRKĠYE'DEKĠ YERĠ RAKAMLARLA KARAMAN'IN TÜRKĠYE'DEKĠ YERĠ KARAMAN BaĢlık Değer Sıra Türkiye'de 1. Sıradaki Ġl Değer TÜRKĠYE COĞRAFĠ YAPI Alan Büyüklüğü (göl dahil - km²) 9.427,43 34. Konya 40.813,52 783.562,38 %1,20 2011

Detaylı

ŞEHİRSEL TEKNİK ALTYAPI ( ) Prof. Dr. Hülya DEMİR

ŞEHİRSEL TEKNİK ALTYAPI ( ) Prof. Dr. Hülya DEMİR ŞEHİRSEL TEKNİK ALTYAPI (2017-2018) Prof. Dr. Hülya DEMİR Mekânsal kullanım tanımları ve esasları (madde 5) i) Sosyal altyapı alanları (kentsel sosyal altyapı alanları) Birey ve toplumun kültürel, sosyal

Detaylı

Destek Hizmetleri Müdürlüğü

Destek Hizmetleri Müdürlüğü Destek Hizmetleri Müdürlüğü 2016 Faaliyet Raporu 76 Destek Hizmetleri Müdürlüğü 2016 Faaliyet Raporu I - GENEL BİLGİLER A - MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI 1 Müdürlüğümüzün Görevleri: Destek

Detaylı

İL ÖZEL İDARESİ 2013 YILI YATIRIM PROGRAMI TEKLİFİ. Bütçe Yılı 2013 FAALİYET PROGRAMI 5 ULAŞTIRMA HİZMETLERİ

İL ÖZEL İDARESİ 2013 YILI YATIRIM PROGRAMI TEKLİFİ. Bütçe Yılı 2013 FAALİYET PROGRAMI 5 ULAŞTIRMA HİZMETLERİ İL Sİ 2013 YILI YATIRIM PROGRAMI TEKLİFİ KURUMSAL 44-11.01 İL Sİ Sayfa No 1 BİRİMİ 10 YOL VE ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET TÜRÜ 04 LER VE HİZMETLER FAALİYET PROGRAMI 5 ULAŞTIRMA HİZMETLERİ TESVİYE

Detaylı

Fatih Ortaokulu. Brifing Dosyası

Fatih Ortaokulu. Brifing Dosyası Fatih Ortaokulu Brifing Dosyası 2012 2013 1. Bölüm OKULUN ADI : Fatih Ortaokulu Müdürlüğü ADRESĠ : Merkez Mahallesi Ġstiklal Caddesi No: 81 AkkuĢ/ORDU WEB SĠTESĠ : www.akkusfatih.k12.tr POSTA : 743298@meb.gov.tr

Detaylı

T.C. GİRESUN VALİLİĞİ İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON MÜDÜRLÜĞÜ GİRESUN İLİ 2014 YILI YATIRIM PROGRAMI

T.C. GİRESUN VALİLİĞİ İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON MÜDÜRLÜĞÜ GİRESUN İLİ 2014 YILI YATIRIM PROGRAMI T.C. GİRESUN VALİLİĞİ İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON MÜDÜRLÜĞÜ GİRESUN İLİ 2014 YILI YATIRIM PROGRAMI 01/04/2014 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM YATIRIMLARIN GENEL DURUMU İKİNCİ BÖLÜM a) Yatırımların Sektörlere

Detaylı

ĠÇĠNDEKĠLER. I. OCAK-HAZĠRAN 2018 DÖNEMĠ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI... 3 A. Bütçe Giderleri B. Bütçe Gelirleri... 7

ĠÇĠNDEKĠLER. I. OCAK-HAZĠRAN 2018 DÖNEMĠ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI... 3 A. Bütçe Giderleri B. Bütçe Gelirleri... 7 ĠÇĠNDEKĠLER I. OCAK-HAZĠRAN 2018 DÖNEMĠ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI... 3 A. Bütçe Giderleri... 4 01- Personel Giderleri... 4 02- Sosyal Güvenlik Kurumlarına Devlet Primi Giderleri... 4 03- Mal ve Hizmet Alım

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No: 248 KARAR 248: Ali Muzaffer TUNÇAĞ, Çağlagül ÖZÇELĠK TUNÇ, Mehmet BĠLGĠN, Okan TOPAL ın mazeretlerinin kabulüne iģaret oylamayla oybirliği ile karar verildi. Karar No: 249 KARAR 249 : Cumhuriyet

Detaylı

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No : 130 Oturum : 1 Konusu : Devir BaĢkanlık Makamından havaleli ĠĢletme ve ĠĢtirakler Dairesi BaĢkanlığı ibareli 14.03.2017 tarih ve 23817205-301.01-E.687 sayılı yazı Belediye Meclisinin 14.03.2017

Detaylı

Başkale nin Tarihçesi: Başkale Coğrafyası:

Başkale nin Tarihçesi: Başkale Coğrafyası: Başkale nin Tarihçesi: Başkale Urartular zamanında Adamma olarak adlandırılan bir yerleşme yeriydi. Ermeniler buraya Adamakert ismini vermişlerdir. Sonraları Romalılar ve Partlar arasında sınır bölgesi

Detaylı

SAYILARLA HÜYÜK HÜYÜK İLÇE NÜFUS BİLGİLERİ

SAYILARLA HÜYÜK HÜYÜK İLÇE NÜFUS BİLGİLERİ SAYILARLA HÜYÜK HÜYÜK İLÇE NÜFUS BİLGİLERİ 2010 2011 Belediyenin Adı Erkek Kadın Toplam Erkek Kadın Toplam Hüyük 1.697 1.733 3.430 1798 1839 3637 Burunsuz 368 393 761 350 364 714 Çamlıca 575 632 1.207

Detaylı

Karaköprü Belediyesi Meclis BaĢkanlığına;

Karaköprü Belediyesi Meclis BaĢkanlığına; BAŞKANIN SUNUŞU Karaköprü Belediyesi Meclis BaĢkanlığına; Karaköprü, ġanlıurfa ilimizin yeni yapılaģan ve kentleģme sürecini devam ettiren bir beldesidir. ÇağdaĢ ve modern imar planıyla gecekondusu olmayan,

Detaylı

Zeytinburnu Belediyesi

Zeytinburnu Belediyesi Zeytinburnu Belediyesi Açılış ve Temel Atma Töreni Yapılacak Hizmetlerimiz Toplam 748.151.280 TL Yatırım zeytinburnu.istanbul 444 1984 Sayın Abdulkerim TAŞ T.C. Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Projelerimizin

Detaylı

T.C. AĞLASUN KAYMAKAMLIĞI 50. YIL İLKOKULU

T.C. AĞLASUN KAYMAKAMLIĞI 50. YIL İLKOKULU T.C. AĞLASUN KAYMAKAMLIĞI 50. YIL İLKOKULU 2014/2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI 1.BÖLÜM OKULA İLİŞKİN GENEL BİLGİLER OKUL /KURUM ADI OKUL /KURUM MÜDÜRÜ MÜDÜR BAŞ YARD. MÜDÜR YARD. MÜDÜR YARD.

Detaylı

KAVAK - SÖĞÜT 18.352 48.589 59.112 74.175 377.134 MEYVE DİĞER TARLA 3.969.837 Tablo 2

KAVAK - SÖĞÜT 18.352 48.589 59.112 74.175 377.134 MEYVE DİĞER TARLA 3.969.837 Tablo 2 KIRŞEHİR İLE İLGİLİ BAZI İSTATİSTİKLER 1. EKONOMİK YAPI 1.1. TARIM ve HAYVANCILIK Kırşehir, Türkiye'nin hububat depolarından biridir. Aynı zamanda Türkiye'nin önemli hayvan yetiştiricilik merkezlerinden

Detaylı

1.1. Sosyal Yapı Nüfus. Harita 1: İBBS Düzey 2 Bölgeleri. Harita 2: TRB1 Bölgesi Ġlçeleri

1.1. Sosyal Yapı Nüfus. Harita 1: İBBS Düzey 2 Bölgeleri. Harita 2: TRB1 Bölgesi Ġlçeleri 1.1. Sosyal Yapı 1.1.1. Nüfus Harita 1: İBBS Düzey 2 Bölgeleri Harita 2: Bölgesi Ġlçeleri Tablo 1: Bölge Ġlçelerinin Sosyo-Ekonomik GeliĢmiĢlik Sıraları, 2003 36. ELAZIĞ Merkez 71 Ağın 233 Keban 323 Kovancılar

Detaylı

SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK AMAÇ MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

TÜRK SPOR TEġKĠLATINI MEYDANA GETĠREN KURUM VE KURULUġLAR (5) DOÇ.DR.HAKAN SUNAY A.Ü.SBF

TÜRK SPOR TEġKĠLATINI MEYDANA GETĠREN KURUM VE KURULUġLAR (5) DOÇ.DR.HAKAN SUNAY A.Ü.SBF TÜRK SPOR TEġKĠLATINI MEYDANA GETĠREN KURUM VE KURULUġLAR (5) DOÇ.DR.HAKAN SUNAY A.Ü.SBF Türk Spor TeĢkilatını Meydana Getiren Kurum ve KuruluĢlar Ülkemizdeki spor kuruluşlarını hizmet ve faaliyetleri

Detaylı

MALATYA TURİZM GELİŞTİRME ÇALIŞTAYI SONUÇ RAPORU 29-30 NİSAN 2011 MALATYA

MALATYA TURİZM GELİŞTİRME ÇALIŞTAYI SONUÇ RAPORU 29-30 NİSAN 2011 MALATYA MALATYA TURİZM GELİŞTİRME ÇALIŞTAYI SONUÇ RAPORU 29-30 NİSAN 2011 MALATYA 29-30 Nisan tarihleri arasında Malatya nın kültür ve turizmde mevcut durumunu ortaya koymak, mevcut yürütülen projeleri ele almak

Detaylı

T.C. PİRAZİZ KAYMAKAMLIĞI Piraziz Öğretmenevi Müdürlüğü

T.C. PİRAZİZ KAYMAKAMLIĞI Piraziz Öğretmenevi Müdürlüğü T.C. PİRAZİZ KAYMAKAMLIĞI Piraziz Öğretmenevi Müdürlüğü PİRAZİZ ÖĞRETMENEVİ YENİDEN YAPILANDIRMA PROJESİ PİRAZİZ - 2008 BÖLÜM I GİRİŞ Projenin Adı ve Konusu Piraziz Öğretmenevi nin Yeniden Yapılandırılması

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Esenler. 317.000 Milyon YTL. (Üçyüz On Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Esenler. 317.000 Milyon YTL. (Üçyüz On Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Esenler Toplam Yatırım 317.000 Milyon YTL (Üçyüz On Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

DOKAP EYLEM PLANI (2014-2018)

DOKAP EYLEM PLANI (2014-2018) GİRESUN DOKAP EYLEM PLANI (2014-2018) Eylem TURİZM VE ÇEVRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK TURİZM TÇS 1.6 Bölgenin yat ve kruvaziyer turizmi potansiyelini değerlendiren etüd-proje çalışmaları yapılacaktır. Artvin,,

Detaylı

İL GENEL MECLİSİNİN 2015 YILI EYLÜL AYI TOPLANTISI GENEL GÜNDEMİ (Valilik Toplantı Salonu 07,08,09,10,11/09/2015 tarihleri arası) G Ü N D E M

İL GENEL MECLİSİNİN 2015 YILI EYLÜL AYI TOPLANTISI GENEL GÜNDEMİ (Valilik Toplantı Salonu 07,08,09,10,11/09/2015 tarihleri arası) G Ü N D E M 1. Yoklama. İL GENEL MECLİSİNİN 2015 YILI EYLÜL AYI TOPLANTISI GENEL GÜNDEMİ (Valilik Toplantı Salonu 07,08,09,10,11/09/2015 tarihleri arası) G Ü N D E M 2. Geçen birleģime ait tutanak özetinin okunması

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL KARARIN ÖZÜ : Sivil Savunma Uzmanlığı nın Görev ve ÇalıĢma Yönetmeliği. TEKLİF : Sivil Savunma Uzmanlığı nın 31.03.2010 tarih, 2010/1043 sayılı teklifi. BAġKANLIK MAKAMI NA; Ġlgi: 18.03.2010 tarih ve 129

Detaylı

FETHĠYE BELEDĠYE BAġKANLIĞI EVSEL KATI ATIK TARĠFE RAPORU 1. GĠRĠġ

FETHĠYE BELEDĠYE BAġKANLIĞI EVSEL KATI ATIK TARĠFE RAPORU 1. GĠRĠġ FETHĠYE BELEDĠYE BAġKANLIĞI EVSEL KATI ATIK TARĠFE RAPORU. GĠRĠġ Bu rapor, 27/0/200 tarih 2772 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Atıksu Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesinde

Detaylı

YÖNETMELİK ĠçiĢleri Bakanlığından: YATIRIM ĠZLEME VE KOORDĠNASYON BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ. VE SORUMLULUKLARI ĠLE ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA

YÖNETMELİK ĠçiĢleri Bakanlığından: YATIRIM ĠZLEME VE KOORDĠNASYON BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ. VE SORUMLULUKLARI ĠLE ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA 4 Nisan 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28962 BĠRĠNCĠ BÖLÜM YÖNETMELİK ĠçiĢleri Bakanlığından: YATIRIM ĠZLEME VE KOORDĠNASYON BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam VE SORUMLULUKLARI

Detaylı

14) Gümüşhane Torul-Kirazlık Söüğütağıl 30 Daireli Afet Konutu İnşaatı

14) Gümüşhane Torul-Kirazlık Söüğütağıl 30 Daireli Afet Konutu İnşaatı 14) Gümüşhane Torul-Kirazlık Söüğütağıl 30 Daireli Afet Konutu İnşaatı SÖZLEŞME BEDELİ BAŞLAMA YILI BİTİŞ YILI 2011 BEDELİ 1.165.000 2006 2006 1.685.988 15) Gümüşhane Merkez Balyemez Konağı İnşaatı SÖZLEŞME

Detaylı

BİNGÖL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

BİNGÖL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ BİNGÖL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ BİNGÖL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İşin Niteliği Toplam Alan Parsel Sayısı Parsellerin Arsa Bedeli Parsel Yüzölçümleri Tahsisi Yapılan Parsel Sayısı Tahsisi Yapılan;Faaliyete

Detaylı

BİLECİK ÜNİVERSİTESİ 2011 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU

BİLECİK ÜNİVERSİTESİ 2011 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU BİLECİK ÜNİVERSİTESİ 2011 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı 2012 1. GENEL DEĞERLENDİRME 1.1. Kuruluşun Yatırımlarını Finansman Kaynakları : Üniversitemiz

Detaylı

T.C. ĠZMĠR ĠLĠ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. ĠZMĠR ĠLĠ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :93 KARAR 93 : Gündem maddelerinin görüģülmesi tamamlanmıģ olduğundan Mart ayı meclis toplantısının birinci birleģiminin kapatılmasına, bir sonraki meclis birleģiminin 7 Mart 2016 Pazartesi günü

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ 2012 YILI KURUMSAL MALİ OCAK-HAZİRAN 2012 ĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢĢ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı

Detaylı

T.C. İDİL KAYMAKAMLIĞI İDİL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İDİL ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ 2014/2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM BRİFİNG DOSYASI

T.C. İDİL KAYMAKAMLIĞI İDİL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İDİL ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ 2014/2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM BRİFİNG DOSYASI T.C. İDİL KAYMAKAMLIĞI İDİL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İDİL ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ 2014/2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM BRİFİNG DOSYASI 1.BÖLÜM OKULA İLİŞKİN GENEL BİLGİLER OKUL /KURUM ADI İdil

Detaylı

İL GENEL MECLİSİNİN 2016 YILI EYLÜL AYI TOPLANTISI GENEL GÜNDEMİ (Valilik Toplantı Salonu /09/2016 tarihleri arası) G Ü N D E M

İL GENEL MECLİSİNİN 2016 YILI EYLÜL AYI TOPLANTISI GENEL GÜNDEMİ (Valilik Toplantı Salonu /09/2016 tarihleri arası) G Ü N D E M İL GENEL MECLİSİNİN 2016 YILI EYLÜL AYI TOPLANTISI GENEL GÜNDEMİ (Valilik Toplantı Salonu 05.06.07.08.09/09/2016 tarihleri arası) 1. Yoklama. G Ü N D E M 2. Geçen birleģime ait tutanak özetinin okunması

Detaylı

VARTO HÜRRİYET İLKOKULU

VARTO HÜRRİYET İLKOKULU VARTO HÜRRİYET İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI İÇİNDEKİLER 1. I.BÖLÜM: OKUL GENEL BİLGİLERİ 2. II. BÖLÜM: BİNA, DONANIM VE PERSONEL BİLGİLERİ 3. III. BÖLÜM: MEVCUT BİNA DONANIM DURUMLARI I.BÖLÜM

Detaylı

KONYA KARAPINAR 300 KİŞİLİK ÖĞRENCİ YURDU İnceleme Dosyası

KONYA KARAPINAR 300 KİŞİLİK ÖĞRENCİ YURDU İnceleme Dosyası 2012 KONYA KARAPINAR 300 KİŞİLİK ÖĞRENCİ YURDU İnceleme Dosyası Konya Karapınar da yapılması planlanan 300 Kişilik Öğrenci yurduna ait genel bilgi ve maliyet çalışması Halil ATLI ESEER İNŞAAT 03.02.2012

Detaylı

RİZE FENER LİSESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI

RİZE FENER LİSESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI RİZE FENER LİSESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI 1 İÇİNDEKİLER 1. Bölüm :.... Sayfa 3 a) Okul Kimlik Bilgisi :..... Sayfa 3 2. Bölüm :.... Sayfa 4 a) Okulun Tarihçesi:..... Sayfa 4 b) Genel

Detaylı

İLÇE İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI YASAL DAYANAĞI. Ġlçe Milli Eğitim Müdürü

İLÇE İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI YASAL DAYANAĞI. Ġlçe Milli Eğitim Müdürü T.C ERFELEK KAYMAKAMLIĞI 2013 YILI TOPLANTILAR TAKVİMİ İLÇE İDARE KURULU 5442 Sayılı Ġl Ġdaresi Kanunu KOORDİNATÖR KURULUŞ Ġlçe Yazı ĠĢleri Müdürlüğü lık Makam Odası Her Haftanın ÇarĢamba Günleri(Gündemde

Detaylı

ĠMAR ÇALIġMALARI. 1/5.000 LİK ve 1/1.000 LİK HALİHAZIR HARİTA 1/50.000 LİK ÇEVRE DÜZENİ PLANI 1/25.000 LİK ve 1/5.000 LİK NAZIM İMAR PLANLARI

ĠMAR ÇALIġMALARI. 1/5.000 LİK ve 1/1.000 LİK HALİHAZIR HARİTA 1/50.000 LİK ÇEVRE DÜZENİ PLANI 1/25.000 LİK ve 1/5.000 LİK NAZIM İMAR PLANLARI KOCAELĠ DEN SAĞLIKLI PLANLAMA ĠMAR ÇALIġMALARI 1/5.000 LİK ve 1/1.000 LİK HALİHAZIR HARİTA 1/50.000 LİK ÇEVRE DÜZENİ PLANI 1/25.000 LİK ve 1/5.000 LİK NAZIM İMAR PLANLARI ĠMAR ÇALIġMALARI Gebze Planlama

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TEMMUZ 2016 ANTALYA I. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BÜTÇE GİDERLERİNİN

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU OKULUMUZ HAKKINDA Okulumuz 1995 yılında Tokat İli nin bir doğa harikası olan Almus İlçesi nde kendisine tahsis edilen 32 dönüm kampüs alanı içerisinde

Detaylı

TOBB VE MESLEKĠ EĞĠTĠM

TOBB VE MESLEKĠ EĞĠTĠM TOBB VE MESLEKĠ EĞĠTĠM Esin ÖZDEMİR Avrupa Birliği Daire Başkanlığı Uzman 15 Ocak 2010, Ankara 1 ĠÇERĠK Türk Eğitim Sisteminin Genel Yapısı Sorunlar Türkiye de Sanayi/Okul ĠĢbirliği TOBB ve Eğitim Oda

Detaylı

T.C. ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI GENEL SEKRETERLİĞİ. YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU

T.C. ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI GENEL SEKRETERLİĞİ. YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU Adı Soyadı : Emre ARSLANBAY Unvanı : Uzman Konu : Hollanda ÇalıĢma Ziyareti Görev Yeri : HOLLANDA Görev Tarihi : 05-10.03.2017 RAPOR

Detaylı

Meclisce GİDER BÜTÇESİ

Meclisce GİDER BÜTÇESİ GELİR BÜTÇESİ KÜTAHYA İL ÖZEL İDARESİNİN 2013 YILI BÜTÇESİ Meclisce Kabul Edilen Merkezi idare Vergi Gelirlerinden Alinan Paylar 38.700.000,00 Mevduat Faizleri 4.500.000,00 Madenlerden Devlet Hakki 4.000.000,00

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ - A BELEDIYE ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GENEL KAMU HİZMETLERİ. Yasama ve yürütme organları hizmetleri MAHALLİ İDARELER PERSONEL GİDERLERİ

ÖDENEK CETVELİ - A BELEDIYE ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GENEL KAMU HİZMETLERİ. Yasama ve yürütme organları hizmetleri MAHALLİ İDARELER PERSONEL GİDERLERİ BELEDYE AÇKLAMA 0 YL 00,000,000.00 KONYA 00,000,000.00 MERAM 00,000,000.00 0 ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ,,.00 0 GENEL KAMU HİZMETLERİ,,.00 Yasama ve Yürütme Organları Finansal ve Mali işler Dışişleri Hizmetleri,,.00

Detaylı

T.C. KARTAL KAYMAKAMLIĞI. Ergenekon İbrahim Şakir İlkokulu

T.C. KARTAL KAYMAKAMLIĞI. Ergenekon İbrahim Şakir İlkokulu T.C. KARTAL KAYMAKAMLIĞI Ergenekon İbrahim Şakir İlkokulu 2017/2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BİRİFİNG DOSYASI İstanbul/Kartal 02.10.2017 I.BÖLÜM A)OKULUN ADI: Ergenekon İbrahim Şakir İlkokulu B)ADRESİ : Atalar

Detaylı

2016 Özalp Tarihçesi: Özalp Coğrafyası: İlçe Nüfus Yapısı: Yaş Grubu Erkek Kadın Toplam 0-14 Yaş Yaş Yaş Yaş Yaş

2016 Özalp Tarihçesi: Özalp Coğrafyası: İlçe Nüfus Yapısı: Yaş Grubu Erkek Kadın Toplam 0-14 Yaş Yaş Yaş Yaş Yaş Özalp Tarihçesi: Özalp ilçesi 1869 yılında Mahmudiye adıyla bu günkü Saray ilçe merkezinde kurulmuştur. 1948 yılında bu günkü Özalp merkezine taşınmış ve burası ilçe merkezi haline dönüştürülmüştür. Bölgede

Detaylı

T.C. DEFNE BELEDĠYESĠ MECLĠS KARARI

T.C. DEFNE BELEDĠYESĠ MECLĠS KARARI GÜNDEM MADDE NO : 1 KARAR NO : 26 : Geçici ĠĢçi ÇalıĢtırma Vizesinin Verilmesi Belediyelerde istihdam edilecek geçici iģçi pozisyon vizesinin verilmesi, mevcut mevzua hükümleri çerçevesinde belediye meclisi

Detaylı

1. Genel Görünüm. 1.1. Coğrafya ve İklim 1. 1.2. İdari Yapı

1. Genel Görünüm. 1.1. Coğrafya ve İklim 1. 1.2. İdari Yapı ORHANELİ 2012 İçindekiler 1. Genel Görünüm... 2 1.1. Coğrafya ve İklim... 2 1.2. İdari Yapı... 2 1.3. Tarih... 3 1.5. Sosyal Yapı... 5 1.5.1. Eğitim... 5 2. EKONOMİK GÖRÜNÜM... 6 2.1. Genel... 6 2.2. Turizm...

Detaylı

1. GENEL DEĞERLENDĠRME...

1. GENEL DEĞERLENDĠRME... ĠÇĠNDEKĠLER 1. GENEL DEĞERLENDĠRME... 3 1.1- Kuruluşun Yatırımlarının Finansman Kaynakları... 3 1.2- Kuruluşun Mevcut Hizmet Kapasitesi... 4 1.3-2016 Yılı Yatırımlarıyla Hedeflenen ve Gerçekleşen Kapasite

Detaylı

2006 YILI 2007 YILI 2008 YILI 2009 YILI 2010 YILI

2006 YILI 2007 YILI 2008 YILI 2009 YILI 2010 YILI 200 180 160 140 120 100 80 60 40 20 0 192 165 162 150 111 2006 YILI 2007 YILI 2008 YILI 2009 YILI 2010 YILI S.NO YAKLAŞIK MALİYET HAZIRLANAN İŞİN ADI 1 Almus Akarçay Yibo Oda Tipine DönüĢtürme ĠĢi Ve Almus

Detaylı

İLÇESİ : İLKADIM İŞİN PROGRAM YILINA KADAR YAPILAN HARCAMA TUTARI ( TL ) 2014 YILI ÖDENEĞİ ( TL ) PROJE TUTARI ( TL ) PROJE NO SIRA NO KURULUŞ

İLÇESİ : İLKADIM İŞİN PROGRAM YILINA KADAR YAPILAN HARCAMA TUTARI ( TL ) 2014 YILI ÖDENEĞİ ( TL ) PROJE TUTARI ( TL ) PROJE NO SIRA NO KURULUŞ İLÇESİ : İLKADIM SIRA 1 İLBNK-7 İLBANK A.Ş. BÖLGE (Alt Yapı) Beton Yol, Kaldırım Kaplama işi-9/1 Yol Yapımı 2013 2014 924.032 582.304 Devam Ediyor 2 İLBNK-8 İLBANK A.Ş. BÖLGE (Alt Yapı) Beton Yol, Kaldırım

Detaylı

2015 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2015 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik

2015 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2015 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik 46 07 01 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2.180.872.025 01 GENEL SEKRETERLİK 1.165.000 01 GENEL KAMU HİZMETLERİ 1.165.000 1 Yasama ve Yürütme Organları,Finansal ve Mali İşler,Dışişleri Hizmetleri 1.165.000

Detaylı

T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ. 2007 Yılı Kurumsal Mali Durum. Ve Beklentiler Raporu

T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ. 2007 Yılı Kurumsal Mali Durum. Ve Beklentiler Raporu T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ Yılı Kurumsal Mali Durum Ve Beklentiler Raporu Strateji GeliĢtirme Daire BaĢkanlığı TEMMUZ- NĠĞDE SUNUġ 518 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 3 uncu maddesi uyarınca,

Detaylı

AKDEM 2009 AĠLE EĞĠTĠM VE DANIġMANLIK BĠRĠMĠ. 1 OCAK- 30 Haziran FAALĠYETLERĠ

AKDEM 2009 AĠLE EĞĠTĠM VE DANIġMANLIK BĠRĠMĠ. 1 OCAK- 30 Haziran FAALĠYETLERĠ AKDEM 2009 AĠLE EĞĠTĠM VE DANIġMANLIK BĠRĠMĠ 1 OCAK- 30 Haziran FAALĠYETLERĠ 2009 1 Ocak-30 Haziran BAġVURU Başvuru Psikolog 1060 Hukuk 234 Eğitim 433 Psikiyatri 129 Toplam (BaĢvuru formu dolduran ) 1329

Detaylı

EK -2 ANTALYA İL ÖZEL İDARESİ TARIM ve ALTYAPI HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

EK -2 ANTALYA İL ÖZEL İDARESİ TARIM ve ALTYAPI HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 36 Yerüstü suyundan cazibeli sulama tesisi yapımı 1- Muhtarlık veya Belediye başkanlığı tarafından verilecek dilekçe (Örnek-1 ) 2- Üzerinde inşaat çalışması yapılacak olan arazi sahiplarinden alınacak

Detaylı