RAPPELZ ÇAYLAK REHBERI. Önsöz Rappelz Dünyasına Yeni Baslayan Maceracılar Için Özenle Hazırladıgım Bu Rehberin, Sizlere Yardımcı Olması Dilegiyle.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "RAPPELZ ÇAYLAK REHBERI. Önsöz Rappelz Dünyasına Yeni Baslayan Maceracılar Için Özenle Hazırladıgım Bu Rehberin, Sizlere Yardımcı Olması Dilegiyle."

Transkript

1 RAPPELZ ÇAYLAK REHBERI Önsöz Rappelz Dünyasına Yeni Baslayan Maceracılar Için Özenle Hazırladıgım Bu Rehberin, Sizlere Yardımcı Olması Dilegiyle.

2 Bölüm-1 İÇİNDEKİLER Bölüm-2 Rappelz nedir? Nasıl kayıt olunur? Nasıl indirilir Bölüm-3 Rappelz da Karakter Oluşturma Irklar ve Sınıflar Bölüm-4 Rappelz daki coğrafik bölgeler Çaylaklar Adası Şehirler Saklı Köy Bölüm-5 Rappelz da Seviye Atlama, Sınıf Seviyesi, Yetenekler, Farm Görevler Çaylaklar Adası Görev Rehberi Overbreed Bölüm-6 Rappelz Konsolu, Kısa Yolları ve Ekipmanları Envanter Yetenekler Karakter Eğitim Kılan sistemi Arkadaş listesi Kontrol komut konsolu Dünya haritası Bölüm-7 PET BİLGİSİ Evcilleştirme-Yaratık Çıkartma-Bilinmeyen Sorular Petler, Birlik Özellikleri, Kemer Özellikleri Pet Birleşimi, Dinçlik Eşyaları Bölüm-8 Rappelz Zindanları Zindan Sistemi

3 Bölüm-9 Yetenek Kartları ve Birleştirme Fragman Sistemi Lak-Kolye Kapasitesi Ruh Taşları Sistemi Paslı-Paslanmamış-Paslanmaz Çelik Sistemi Toplayıcı Dost Sistemi Yetenek Kartı Karışımı Sistemi-Yetenek Kartı Yakma Güç-Savunma Küp Sistemi Güç Ve Savunma Küpü Parçaları-Küp Zarları Kutsanmış Küp Zarları-Kullanımları Boyut Taşı Rehberi Süreklilikli Eşya Sistemi Bölüm-10 Rappelz Mağaza Ürünler Mısır Çarşısı-Pazar Kurma Bölüm-11 Pk Modu Bölüm-12 Tanrıca Sunağı Bölüm-13 PVP-Düello Bölüm-14 Ayılar İni Bölüm-15 Hesap ve Eşya Güvenliği Oyun Kuralları Bir Oyun Efendisiyle(GM)Bağlantı Kurma GM Politikası Müşteri SSS-Şikâyet Gönderimi Eğitmen ve Terbiyeci Listesi Evcileştirme Yapacak Kişilerle Yapılacak Anlaşmalar Bölüm-16 Oyundaki kısaltmalar Bölüm-17 Cehennem nedir? Bölüm-18 KAYNAKLAR

4 2.1 Rappelz Nedir? Nasıl kayıt olunur? Nasıl indirilir? Dünyadaki birçok çevrimiçi oyun gibi Rappelz da ücretsiz, çok oyunculu, online devasa bir rol yapma oyunudur. Bu saydığımız temel özelliklerin (devasa, çok oyunculu, rol yapma) dünyadaki genel adı MMPORG olarak adlandırılır. Rappelz; dünyada Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Korece dillerine çevrilmiş olup bu ülkelerde oynanmaktadır. Rappelz dünyasını alt konularda bahsedeceğimiz üç ırk oluşturmaktadır. Bu üç ırk kendi aralarında mücadele ederken bu dünyayı ele geçirmek isteyen cadıya karşı birleşmek zorunda kaldılar. Cadının orduları mağlup oldular ama bu dünyada bıraktığı izler yüzünden savaş bitmiş değil Rappelz a kayıt olmak ve indirmek için; adresimizden kayıt olma ve indirme butonlarını tıklayarak anında bu eğlenceli dünyaya adım atabiliriz.

5 Gördüğümüz gibi oyunumuzun sitesine girince karşımıza çıkan ana sayfada indir ve kayıt butonları görülmektedir. Kayıt için bizlere gerekli olacak çok basit üç husus var; kendimize bir kullanıcı adı ve şifre belirleyip e-posta adresimize gelen aktivasyon linki ile kayıt işlemimizi tamamlamak bu kadar basit arkadaşlar. Oyunu indirip kurmak ise bizlere kalmış. İndirdiğimiz Rappelz kurulum dosyamızı çift tıklayarak ileri seçenekleri ile bilgisayarımıza oyunu kurmuş olacağız Rappelz oyunumuzda kesinlikle hile söz konusu değildir bu yüzden gameguard koruma programı ile korunmaktadır. Rappelz oyunumuzda mousemiz dışında klavye ile karakterimize yön verme imkânımız yoktur. Mousemiz ile neler yapabildiğimizi kısaca aşağıdaki resimde görebiliriz. Kurulum hakkında resimli anlatım ve bilgi almak ayrıca gameguard hile engelleme programı hakkında sorunlar ve diğer teknik sorunlarınız için Rappelz Türkiye Yerel forumumuzun; sayfasına girerek incelemenizi tavsiye ediyorum.

6 3.1. Rappelz da Karakter Oluşturma Irklar ve Sınıflar Rappelz dünyasında üç farklı ırk bulunmaktadır. Bu Irkların her birinin kendi içinde, birbirinden farklı özellikte yeteneklere sahip sınıfları vardır. Bu Irkların karakter sınıflarını ileriki konularımızda detaylıca anlatacağım. - Asura Irkı - Deva Irkı - Gaia Irkı Şimdi bu ırklar hakkında size bilgi vermeden önce karakter oluşturmayı öğrenelim.

7 3.2 Karakter Nasıl Oluşturulur? Oyuna başlarken ilk olarak karşımıza ID(Kullanıcı Adı) ve şifremiz yazacağımız ekran çıkacaktır. Kullanıcı adımızı ve şifremizi yazdıktan sonra karşımıza 3 farklı ırkın bulunduğu seçme ekranı gelecektir. *Resim 1*

8 Asura, Gaia veya Deva Irklarından bir karakter oluşturmaya başlayalım. Öncelikle Resim1 in ikinci kısmında bulunan 3 ırktan birini seçip ileri komutlarıyla karakter oluşturma ekranına geliyoruz. Her ırktan birer karakter oluşturalım; *Resim 2*

9 Resim 2 deki üç farklı ırkın karakter oluşturma ekranına baktığımızda şekildeki gibi saç stil, renk, kostüm vb. özelliklerde karakterimizi oluşturabilmekteyiz. *Resim 3* Resim 3 de görüldüğü üzere oluşturulan karakterler ve isimleri karşımıza çıkıyor. Bu şekilde toplamda istediğimiz ırktan 6 adet karakter oluşturma hakkına sahip olmuş bulunmaktayız. İstediğimiz karakteri silerek yerine tekrar açmakta mümkündür. Artık sadece oluşturduğumuz karakterle oyuna başlamak kalıyor. Oluşturduğumuz karakterlerin isimlerini çift tıklayıp veyahut onayla butonuna bastığımızda oyuna girmiş olacağız. Sırada bu ırklar hakkında bilgi vermeye başlayabiliriz.

10 3.3 Irklar ve Sınıflar A) ASURA Karanlıkların halkı olarak isimlendirilmiş, Rappelz dünyasında ki dengeyi korumak için yaratılan topluluk, Deva ve Gaia halkının müttefikleri. Asuralılar sıyrılma, atak hızı, sihir hasarlar konusunda ustadır. Hücuma dayalı karakterlerden zevk alıyorsanız bu ırkı çok seveceksiniz. *Resim 1* Resim1 deki tabloda Asura Irkına mensup sınıflar görülmektedir. Önümüzdeki bölümlerde seviye atlama konusunda bu gördüğümüz sınıfları hangi levelde nasıl seçeceğimiz hakkında bilgi vereceğim. Şimdi sadece bu sınıfları kısaca tanıyalım.

11 YANDAŞ: Asura ırkının oyuna başladığı ilk sınıftır. (Seviye atlanıp gereken düzeye gelince Suikastçı, büyücü ve çağrıcı sınıflarından birini seçeceğiz.) SUİKASTÇI: Sıyrılma ve atak hızında ustalaşmış; tek elli kılıçlar hançerler veya kamalar kullanan bir savaşçı veyahut kundaklı yay, arbelet kullanan bir okçu da olabilmektedir. Suikastçı 2 alt sınıf seçimine ayrılıyor.(seviye atlanıp bu iki sınıftan birini tercih edeceğiz) ; Katil: Tek elle tutulan iki adet kılıç veya hançer kullanan bu sınıfın inanılmaz derecede atak hızı, sıyırılma ustalığı ve görünmez olabilme yetenekleri gibi ön plana çıkan özelikleri sizi kendisine hayran bırakacaktır. Katil için Asura ırkının savaşçısı diyebiliriz. Gölge Avcısı: Kundaklı yay kullanarak uzak mesafeden ok atabilen bu sınıfın seri ok atışlarına, hızına hayran kalacaksınız. Gölge avcısı Asura ırkının okçusudur diyebiliriz. BÜYÜCÜ: İsminden de anlaşılacağı üzere uzaktan sihirli büyüler kullanarak hasar yaratan sınıftır. Büyücü iki alt sınıfa ayrılıyor. (Seviye atlanıp gereken düzeye yani levele geldiğimizde bu iki sınıftan birini tercih edeceğiz.) Kaos Büyücüsü: Kaos Büyücüsü gerçek bir savaş sihri ustasıdır. Herkesin üzerine ağır hasarlar oluşturabilen yetenekleri vardır. Kara Büyücü: Kuvvetli debuf büyüleri olan ve tuzaklar kurabilen bir büyücü sınıfıdır. ÇAĞRICI: Asura ırkının yaratıklara hükmeden sınıfına başlamak için adım atılan ilk sınıftır. Çağrıcalar ileriki seviye ve levele geldiklerinde Ruh çelen olurlar. Ruh Çelen: Büyücü veya savaşçı gibi dilediği silahı kullanıp, kendi yaratıklarına verdiği aura kutsamalarıyla düşmanı alt eden bir sınıftır.

12 B) DEVA Işığın halkı olarak isimlendirilmiş, Rappelz dünyasında ki dengeyi korumak için yaratılan topluluk, Asura ve Gaia halkının müttefikleri. Deva ırkı şifa sihirleri ve savunma özellikleri ile ön plana çıkıyor. *Resim 2* Resim2 deki tabloda Deva Irkına mensup sınıflar görülmektedir. Önümüzdeki bölümlerde seviye atlama konusunda bu gördüğümüz sınıfları hangi levelde nasıl seçeceğimiz hakkında bilgi vereceğim. Şimdi sadece bu sınıfları kısaca tanıyalım.

13 ÖĞRENCİ: Deva ırkının oyuna başladığı ilk sınıftır. (Seviye atlanıp gereken düzeye gelince Şövalye, Rahip veya Eğitmen sınıflarından birini seçeceğiz.) ŞÖVALYE: Savunma sanatında ustalaşmış Rappelz dünyasında tank savaşçı olmaya aday ilk sınıfıdır. Topuz kalkan kılıç vb silahlar kullanarak Deva ırkının savaşçılarını oluşturur. Şövalye 2 alt sınıf seçimine ayrılıyor.(seviye atlanıp gereken düzeye gelince bu iki sınıftan birini tercih edeceğiz.) ; Kutsal Şövalye: Defans ve yüksek can yeteneğiyle ön plana çıkan bu sınıf Rappelz dünyasının Tank gerçek tank savaşçısıdır. Şampiyon: Defans yanında atakla da öne çıkan bu sınıf yetenekleri sayesinde yüksek hasarlar oluşturarak savaşçıya yeni bir boyut kazandırmaktadır. RAHİP: Rappelz dünyasındaki tedavi sınıfıdır. (Seviye atlanıp gereken düzeye yani levele geldiğimizde bu iki sınıftan birini tercih edeceğiz.) Şifacı: Gelişmiş büyü kutsamaları ile Rappelz dünyasındaki oyuncuları güç, savunma vb yönlerden sağlamlaştıran ve tedavi yönüyle ön plana çıkan bir sınıftır. Bilge: Tedavi ve kutsama bufları ile şifacıyı aratmayan aynı zamanda hücuma dayalı yetenekleri ile büyücülük yapan bir sınıftır. EGİTMEN: Deva ırkının yaratıklara hükmeden sınıfına başlamak için adım atılan ilk sınıftır. Eğitmenler ileriki seviye ve levele geldiklerinde Ruhların Efendisi olurlar. Ruhların Efendisi: Büyücü ve savaşçı gibi silah kullanarak, kendi yaratıklarına verdiği iyileştirme, savunma, saldırı vb büyüleri ile düşmanı alt eden bir sınıftır.

14 C ) GAİA Tarafsız halk olarak isimlendirilmiş, Rappelz dünyasında ki dengeyi korumak için yaratılan topluluktur. Gaia lılar doğanın sihrine ve saf kuvvete inanırlar. Alan hasar yetenekleri ve hasarları çok kuvvetlidir.. *Resim 3* Resim3 deki tabloda Gaia Irkına mensup sınıflar görülmektedir. Önümüzdeki bölümlerde seviye atlama konusunda bu gördüğümüz sınıfları hangi levelde nasıl seçeceğimiz hakkında bilgi vereceğim. Şimdi sadece bu sınıfları kısaca tanıyalım.

15 GEZGİN: Gaia ırkının oyuna adım attığı ilk sınıftır. (Seviye atlanıp gereken düzeye gelince Paralı Asker, Mistik veya Terbiyeci sınıflarından birini seçeceğiz.) PARALI ASKER: Savunma ve saldırı yönünden dengeli, çift elli balta, çift balta kullanan bir savaşçı veya yay silahı kullanan bir okçu olarak karşımıza çıkıyor. (Seviye atlanıp gereken düzeye gelince bu iki sınıftan birini tercih edeceğiz.); Gladyatör: Balta kullanımıyla vücut vücuda çarpışan, alan hasarları oluşturma yönünde de ustalaşmış gaia ırkının sağlam savaşçısıdır. Yay: Uzun yay kullanarak uzak mesafeden ok atan bu sınıfın Yüksek hasarları sizi kendisine hayran bırakacaktır. MİSTİK: Çift elli balta kullanarak yakın dövüşe büyülü hasarlarda katan çok yönlü bir sınıftır. (Seviye atlanıp gereken düzeye gelince bu iki sınıftan birini tercih edeceğiz.); Keşiş: Yakın dövüşte ustalaşmış üstün büyüleriyle düşmanı alt ederken, kuvvetli kutsamalarıyla etrafını atak ve savunma yönünden zenginleştiren bir sınıftır. Şaman: Yakın dövüşte ustalaşan bu sınıfın da daha çok atak yönleri ön plana çıkarken, etrafına verdiği atak ve savunma kutsamalarını yönün keşişle benzer özeliktedir. TERBİYECİ: Gaia ırkının yaratıklara hükmeden sınıfına başlamak için adım atılan ilk sınıftır. Terbiyeciler ileriki seviye ve levele geldiklerinde Doğanın Ruhu olurlar. Doğanın Ruhu: Tek elle tutulan iki adet balta kullanan savaşçı gibi yakın dövüşte ustalaşmış, kendine ve yaratına attığı buflarla düşmanlarında yüksek hasarlar oluşturan bir sınıftır Bu konuda daha detaylı bilgiyi; Rappelz yerel forumumuzun sınıf rehberleri kısmında bulabilirsiniz.

16 4.1. RAPPELZ DAKİ COĞRAFİ BÖLGELER 4.2. ÇAYLAKLAR ADASI Çaylaklar adası oyuna yeni başlayan oyuncuların ilk sınıf seçimlerini yapıncaya kadar kendilerini geliştirdikleri, Rappelz dünyasının başlangıç noktasıdır.20 seviye(level) düzeyine kadar çaylaklar adasında tecrübe kazanabilirsiniz. Aşağıdaki resimlerde 3 ırk için oyuna başlangıç noktaları gösterilmiştir.

17 4.3. RAPPELZ DÜNYASINDAKİ ŞEHİRLER ve BÖLGELER Rappelz dünyası irili ufaklı birçok şehir ve bölgeden oluşur. Rappelz dünyasının şehir merkezlerinde yaratıklar bulunmaz bu yüzden saldırı ve savaş da olmaz. Şehir merkezlerinde Bankacı, Bakkal, Eşya Tüccarları vb. Rappelz dünyasının NPC denilen oyuna ait karakterleri bulunur. Şehirlere her ırk özgürce girip çıkabilir ihtiyaçlarını giderebilir. Aşağıdaki resim Rappelz dünyasının genel haritasıdır.

18 Katan: Asura ırkının başkentidir. Asura oyuncuların Çaylaklar Adası'ndan sonra geleceği ilk alandır. Laksi: Deva ırkının başkentidir. Devalı oyuncuların Çaylaklar Adası'ndan sonra geleceği ilk alandır. Ufuk: Gaia ırkının başkentidir. Gaia oyuncuların Çaylaklar Adası'ndan sonra geleceği ilk alandır. Rondo: Rappelz dünyasının her ırk için ortak sayılan en büyük şehridir. Genellikle Rappelz dünyasında kendini kanıtlamış oyuncuların bulunduğu. Harabe Şehir: Yüksek level oyuncuların tercih ettiği her ırk için ortak sayılan bir bölgedir. Kayıp Ada: Rappelz dünyasındaki bu yer şehir olmaktan çok buzullarla kaplı bir kıta parçası olarak karşımıza çıkar. Çok yüksek level yaratıklarla kaplı bu bölge Rappelz dünyasının en acımasız yaratıklarının bulunduğu zindanlara misafirlik eder.

19 4.4.SAKLIKÖY Saklıköy; Rappelz oyunumuzda belirli bir ücret karşılığında herkesin girebileceği, içinde diğer şehirlerden farklı birçok avantajlı ürünler barındıran bir bölgedir. Bir oyuncu için diğer şehirden eksik bir ürün barındırmaz. Aksine çok daha fazla avantaj ve ürün bulabilirsiniz. Saklıköy Avantajları -Enerji seviyeniz %100 artmaktadır. -Çok ucuz fiyatlara Rappelz dünyasının istediğimiz yerine teleportasyon yapma imkânı yani kolay ulaşım. -Saklıköy Tüccarlarında(NPC) diğer şehirlerden daha ucuza silah, zırh, giysi, yemeklik ürünler bulma imkânı. -Saklıköy Demircisinde eşyalara daha ucuza seviye atlatma imkânının sunulması. -Rappelz dünyasını, üstüne binip her yerini gezmemizi kolaylaştıracak binekler. -Daha çok tecrübe veren görev NPC si hızlı level atlanması. -Sadece saklı köye özel banka, acık arttırmacı, lak tüccarı parşömenleri. -Lak kolyelerinize dolan laklara daha çok rupi, fragman elde etme imkanı. -Madosa Kart(NPC) sayesinde çok ucuza saatlik kutsamalar elde etme imkânı.

20 Oyuna yeni başlayan biriyseniz yukarda anlattıklarıma tam vakıf olamamış olabilirsiniz. Bunun için rehberi tamamıyla incelemenizi rica ediyorum. 5.1.RAPPELZDA SEVİYE ATLAMA Rappelz dünyasında karakteriniz level atlayıp güçlenebilmesi için görevler veya Farm (Belirli bir yerde sürekli yaratık kesilmesi olayına verilen isimdir.) yapılması gerekir. Farm olayını yalnız yapabileceğiniz gibi arkadaşlarınızla bir grup kurarak yaratıkları kesme yolu ile de yapabiliriz. Arkadaşlarınızla kurduğunuz Farm grubunun ismine Parti adı verilir. Partiler Rappelz dünyasının zindanları denilen, zorluk seviyesi yüksek yaratıkların bulunduğu alanlarda yapılır. Bu sadeye daha çok tecrübe puanı(exp=experience) kazanarak, seviye düzeyimizi(level) daha hızlı arttırabiliriz. Şimdi de Rappelz dünyasında Level atlarken neler yapacağımız hakkında bilgi vermeye başlayabiliriz. 5.2 Sınıf Seviyesi (Ssev),CP Kullanma, Yetenekler, Level Kavramlarının Birbirleriyle İlişkisi Oyuna başlayan arkadaşlarımızın kafasında koca bir soru işareti bırakan bu kısmı çok acık bir şekilde anlatacağım. Sınıf Seviyesi(Ssev); oynadığımız karakterin yeteneklerini elde etmemiz için gereken seviyeye denir. Sınıf seviyesinin(ssev) iki önemli rolü vardır. Öncelikle bir karakterin belirli yetenekleri kullanabilmesi için, Leveli önemli değildir. Önemli olan Sınıf Seviyesinin(Ssev) o yetenek için gerekli sayıya ulaşmış olması gerekmektedir. Yani bir yeteneği kullanamıyorsak sınıf seviyemizi gereken seviyeye çıkarmadığımız içindir. Sınıf seviyemizi(ssev) arttırarak yeteneklerimizi kullanabilme hakkına sahip olmuş oluyoruz.

21 Peki, Sınıf Seviyemizi Nasıl Arttırırız? Rappelz da herhangi bir yaratık kestiğimiz veya görev yaptığımız zaman CP denilen Sınıf seviyemizi arttırmamıza ve yeteneklerimizin seviyesini yükseltmemize yarayan puanlar elde ederiz. Bu puanlara CP adı verilir. ŞEMA 1 Yaratık Kesmek, Görev Yapmak=EXP Puanı ve CP Puanı ŞEMA 2 Seviye Atlama (LEVEL)=Tecrübe Artışı (EXP) ŞEMA 3 Yetenekler (SKİLL)=Sınıf Seviyesi (Ssev)= CP Kullanma Kısaca özetlersek bir görev yaptığımızda veya herhangi bir yaratığı kestiğimizde EXP puanı ve CP puanı elde etmiş oluyoruz. EXP Puanları biriktikçe Levelimiz otomatikman artacaktır. CP Puanlarını ise öncelikle Sınıf seviyemize sonrada yeteneklerimizin gücünü yükseltmemize harcamış oluyoruz. Son olarak resimlerle bu olayı özetleyelim; Resim 1 Konumuzun başında söylediğimiz gibi Rappelz da görev yaptığımız zaman EXP ve CP Kazanmış oluyoruz. Şekildeki resmimizde bir görevin sonunda 275 EXP ve 21 CP Puanı kazanmış bir karakter görülmektedir.

22 Resim 2 Sol üst köşede görüldüğü gibi karakteri LEVELİ 4 tür. Yetenekler penceresinde şu anda sadece bir yeteneğin ışığı yanmakta. Resim 2 de görünen CP puanlarımızla Sınıf seviyesini(ssev) arttırırsak alt yetenek butonları da parlamaya başlayacak ve yeni acılan yeteneklerimize de CP puanı verme imkânımız oluşacaktır.

23 Resim 3 Bu resmimizde karakterimizin Sınıf seviyesi(ssev) 7 olmuş ve 612 CP puanı birikmiş bulunmakta. Ama alt kutucuktaki yetenekleri açamıyoruz. Mausemizi yeteneğin üstüne getirdiğimizde görüldüğü üzere kırmızı yazıyla Gerekli Sınıf Sev:8 Uyarısını alıyoruz ve bu yüzden o yeteneği açamıyoruz. Yapmamız gereken hep dediğimiz gibi Ssev puanımızı yükseltmek olacaktır.

24 Resim 4 Bu resmimizde karakterimizin Sınıf seviyesi(ssev) 8 olmuş ve 539 CP puanı kalmış. Yani Sınıf Seviyemizi(Ssev) yükseltmek için CP puanı harcamışız. Bu sayede resim 3 te görülen yetenek butonları parlamaya başlamış hatta bu yetenekleri de CP puanı vererek açıp kullanıma hazır hale getirmiş bulunmaktayız. Resimlerde bu konuya tamamıyla hâkim olmak mümkündür. Daha detaylı bilgi ve anlatım için; İncelemenizi tavsiye ediyorum.

25 5.3 RAPPELZ GÖREVLER Rappelz dünyasında görevleri oyunun sabit karakterleri verir. Bu karakterlere oyun dünyasında NPC adı verilir. Herhangi bir NPC de görev var mı yok mu sorusu aklımıza takılacaktır. Bunun için Rappelz büyük bir kolaylık getirmiş ve NPC lerin kafalarında çeşitli semboller belirtmiştir. 1)Parıldayan Şimşek Sembolü Görev Var 2)Sönük Renkli Ay Sembolü Görev alınmış henüz yapılmamış. 3)Parıldayan Yıldız Sembolü Görev Yapılmıştır. 5.4.Çaylaklar Adası Görev Rehberleri Çaylaklar adası için hazırlanmış hangi görev kimde ve nerede bulunur sorusu kafanızı kurcalıyor ise; adreslerdeki görev rehberleri sizlere yardımcı olacaktır.

26 5.5 OVERBREED A) Karakterlerin Overbreed Yapılması Rappelz da sınıflardan ve LEVEL atlamaktan daha önceki konularda bahsetmiştik. Şimdiki bahsedeceğimiz karakterlerin sınıf değiştirmesini ilgilendirmektedir. Bildiğimiz üzere ilk sınıf değişikliğini LEVEL=10, Ssev=10 da yapmaya hak kazanıyorduk. İkinci sınıf değişikliğini ise LEVEL=50, Ssev=40 da yapmaya hak kazanmış oluyoruz. İşte burada kritik bir karar söz konusudur. Eğer bir karakter Ssev=40 değil de biraz daha sabredip LEVEL alarak ve CP puanı kazanarak Ssev=50 yapıp sınıf değiştirir ise bu olaya OVERBREED denir. Peki, bu olayın karakterime ne faydası var? Bir karakterin kazandığı her LEVELDE ve yükselttiği her Sınıf Seviyesinde(Ssev) onun karaktere özgü güç, zindelik, çeviklik, zekâ vb statlarında artış olur. Bu sayede daha sağlam ve güçlü bir karaktere sahip olmuş oluruz. Bu yüzden ikinci sınıf değişikliğini Ssev=50 de yapmanızı tavsiye ediyorum. B) Petlerin Overbreed Yapılması Pet dediğimiz kavram Rappelz dünyasında evcilleştirdiğimiz ve bizim için yanımızda bizimle savaşan yaratıklara verilen genel isimdir. Bu Kısa bilgiden sonra sadece Overbreed olayını anlatmak ve pet detaylarına daha sonraki konularda girmeyi uygun görüyorum. Her petin normal oynadığımız karakter gibi sınıf değiştirme olayları vardır. Biz bu olaya petlerde Evolution(EVO) halleri adı veriyoruz. Yalnız Petlerde Normal oyuncuların karakterlerinde olduğu gibi Ssev denilen olay ile yetenekleri açılmaz veya puanlama yapılmaz. Her pet LEVEL atladıkça 1 CP puanı kazanır ve bu şekilde yeteneklerinde puanlama yapılır.

27 Bütün petlerin 3 EVO hali vardır. Her pet ilk olarak evcilleştirildiği takdirde EVO1 olarak oyuna başlar. EVO2 haline dönüştürmek için LEVEL 50 olması yeterlidir. EVO3 İçin ise LEVEL 100 olması yeterlidir. İşte burada Overbreed olayına giriş yapıyoruz. Eğer bir pet EVO2 için LEVEL50 yerine LEVEL60 da ikinci haline dönüştürülmeye gidilirse 1.Overbreed ve yine LEVEL100 yerine LEVEL115 de üçüncü haline dönüştürülmeye gidilirse 2.Overbreed olayına tabi tutulmuş olur. Peki, Overbreed olayı ile pete ne gibi bir fayda sağlamış olacağım? Ayrıca petlerde artı olayı ne anlam ifade ediyor? Evcilleştirdiğimiz ve bizimle beraber savaşmaya başlayan petlerimiz her LEVEL artışlarında güç, zindelik, savunma, zekâ, çeviklik, bilgelik, atak, defans vb. statlarında artmalar olur. Öncelikle Overbreed yaptığımız takdirde petlerin bu statlarında artış olacaktır. Bir peti LEVEL50 de değil LEVEL60 da EVO2 haline dönüştürdüğümüz zaman 50 levelden sonra her levelde ekstra 1CP Puanı fazladan kazanmış olur. Bunun sonucu 60 levelde ki Overbreed yapılan bir pet, normal dönüştürülmüş EVO2 petten, fazladan 10 CP puana sahip olur. Aynı olayı 2.Overbreed olayında uygularsak; yani bir peti LEVEL100 değil LEVEL115 te EVO3 Haline dönüştürürsek 100 levelden sonra her level artışında 1 CP puanı fazladan kazanmış olacaktır. İkinci Overbreed olayıyla birlikte bir pet fazladan 15 CP puanına sahip olmuş olacaktır. Toplamda ise 1.ve 2.Overbreed olayıyla 10+15=25 CP Puanı alarak yeteneklerine fazladan CP puanı vermiş olacak ve Overbreed yapılmayan petlerden daha sağlam ve güçlü olacaktır.

28 Örnekleme; PET LEVEL 1.Overbreed 2.Overbreed Pet Kartı Görünümü (60L)Yapılmış + (115L)Yapılmış Yapılmamış + (115L)Yapılmış Yapılmamış - Yapılmamış (60L)Yapılmış Henüz EVO3 Yapılamaz 75 - Yapılmamış Henüz EVO3 Yapılamaz (60L)Yapılmış Henüz EVO3 Yapılmamış Yapılmamış 109Levelde EVO3 yapılmış 49 Henüz EVO2 Yapılamaz 57 57Level ve Henüz EVO2 Yapılmamış 57 57Levelde EVO2 Yapılmış Henüz EVO3 Yapılamaz Henüz EVO3 Yapılamaz Henüz EVO3 Yapılamaz 98 + (60L)Yapılmış Henüz EVO3 Yapılamaz 98 54Levelde EVO2 Yapılmış 98 59Levelde EVO2 Yapılmış Henüz EVO3 Yapılamaz Henüz EVO3 Yapılamaz (60L)Yapılmış 107Levelde EVO3 Yapılmış Yapılmamış + (115L)Yapılmış Umarım tablodaki örnekler sizlere yardımcı olacaktır.

29 6.1 Rappelz Konsolu, Kısa Yolları ve Rappelz Ekipmanları A) RAPPELZ KONSOLU, KISA YOLLARI Rappelz oyunumuza girdiğimizde karşımıza çıkan konsol ve bu konsolda bulunan Envanter, Yetenekler, Görevler vb butonların yerlerini ve bu butonların klavyemizdeki kısa yollarını aşağıdaki resimde inceleyebilirisiniz.

30 A.1.Envanter Envanter: Karakterimizin giydiği ve üstünde bulunduğu; *Donanım; Silahlar, zırh, kalkan, ayakkabı, eldiven, kask, pelerin maske, kemer, kolye, küpe, yüzükler, *Dekoratif aksesuarlar bölümü, *kemerimize taktığımız petler, *çantamızdaki tüketilebilir eşyalar; İksirler, Yiyecekler, Fragmanlar vb * RUPİ Değeri (Parasal durumumuz) *Karakter ağırlığımız, *Lak durumumuz *Mağaza kısmında bulunan aldığımız ürünler *Birleştir Butonu *Ayrıştır Butonu gibi özelliklerin tümü hakkında bizlere detaylı bilgi veren konsoldur. Envanteri mousemiz ile açabileceğimiz gibi ALT+I klavye kısa yolu ile de açabiliriz. Envanterimizdeki Ayrıştır butonu, çantamızda bulunan ürünleri düzenli bir sıraya koymayı sağlar. Envanterimizin Birleştir butonu ile ileriki konularda detaylı bilgi vereceğim süreklilik içeren eşyaların dolumu, paslı çelik birleşimleri, donanım eşyalarına savunma ve güç küpleri basılması vb olayları gerçekleştirdiğimiz yerdir.

31 A.2.Yetenekler Resimde Asura ırkı Çağrıcı sınıfı bir karakterin yetenek ağacı görülmektedir. Yetenekler bölümünde; Karakterimize ait Sınıf seviyesi(ssev) puanlamasını ve birikmiş CP puanlarımızı da görebiliriz. Yetenekler Aktif ve Pasif olarak ikiye ayrılır. Pasif yetenekler karakter üzerinde otomatik olarak devamlı surette etkili yeteneklerdir. Aktif yetenekleri ise biz ne zaman istersek kullanabilme özgürlüğüne sahip bulunuyoruz. Yetenekler konsolunu mousemiz ile açabileceğimiz gibi ALT+S klavye kısa yolu ile de açabiliriz. Aktif yeteneklerimizi şekilde görüldüğü gibi karakter kontrol kutucuklarına koyarak klavyemizdeki tuşlara atama yapabilmekteyiz.

32 A.3.Karakter Resimde görüldüğü gibi KARAKTER konsolu bize oynadığımız karakterin statlarını, ismini, sınıfını, sınıf seviyesini(ssev),cp Puan miktarını, EXP yüzdesini vb konularda detaylı bilgi vermektedir. Bu görünen stat değerleri karakterimizin giydiği eşya donanımlarına ve çeşitli buf kutsamalara göre artıp azalma gösterebilmektedir. Sağ alt kısımda bulunan + bilgi butonu ise karakterimizin ahlak durumu ve PK suçları hakkında bilgi edinmemizi sağlar. A.4.Eğitim Resimde görünen Eğitim konsoluna kullanacağımız petin kartını sürekleriz ve bu şekilde Eğitime aldığımız peti bizimle savaşması, bize yardımcı olması için Yaratık Çağrısı yeteneğiyle dış dünyaya çıkarabiliriz. Bunun yanında Eğitim konsoluna diğer sınıflardan farklı olarak Ruh Çelen, Ruhların Efendisi, Doğanın Ruhu sınıfları yetenekleri sayesinde birden fazla pet koyup onları dış dünyaya çıkartabilirler. Ayrıca Eğitim konsolu evcilleştirmek istediğimiz petin boş kartını koyup onu TAME yapmamızı sağlayan bir konsoldur.

33 A.5.Kılan Sistemi Rappelz da 20 Level üstü her oyuncu 100 bin Rupi karşılığı kendi kılan kurabilir. Herhangi bir kılana girmek için ise Level sınırlaması yoktur. Rappelz da kılan kurmak için, Rappelz şehirlerinde bulunan kılan başkanlarına müracaat etmelisiniz. Sabit bir ücret karşılığı kendi kılanınızı kurabilirsiniz. Herhangi bir kılana girmek için ise ücret ödeme olayı yoktur. Rappelz klan konusunda belirli komutlara sahiptir *Kılana bir oyuncu davet etme /ginvite oyuncu adı *Kılandan bir oyuncu kovma /gkick oyuncu adı *Kurmuş olduğunuz klanı dağıtmak (sadece klan efendisi) /gdestroy *Klan Efendiliğini başka bir oyuncuya devir etme (sadece klan efendisi) /gpromote oyuncu adı *Klanı terk etme /gleave Komutları ile sağlanmaktadır. Herhangi bir nedenle bir klandan çıkışınızın veya kılan kurup dağıtmanızın ardından yeni bir klana girmek veya kurmak için 7 gün sürenizi doldurmanız gerekmektedir. Arzu ettiğiniz şekilde kurmuş olduğunuz kılana Kılan Logosu(resmi) atayabilirsiniz. Ayrıca kılan liderleri kılan üyelerine belirli rütbeler vererek yetkilendirebilmektedir. Kılan konusu hakkında; Z_TR_F009 bilgi alabilirsiniz.

34 A.6.Posta (Arkadaş Listesi, Bloke Listesi) Rappelz da oyunda tanıştığınız arkadaşlarınızı ekleyebileceğiniz bir liste vardır. Kullanımı da oldukça kolaydır. Herhangi bir arkadaşınızı listenize eklemek için karşınızdaki karakteri tıklayıp çıkan seçeneklerden arkadaş listenize ekleyebilirsiniz. Bunun yanında listenize ekleyeceğiniz kişi, sizin göremeyeceğiniz sizden uzak herhangi bir yerde ise yine EKLE butonuna basıp kişinin ismini yazarak da arkadaş listenize kayıt edebilirsiniz. Aynı şekilde oyunda size huzursuzluk veren kişilerden kurtulmak için de bloke et kısmından size huzursuzluk veren kişinin ismini yazarak kurtulabilirsiniz. Resimde görüldüğü gibi Posta kısmımıza eklediğimiz arkadaşlarımızı direkt olarak gruba çağırma kolaylığına ve yine fısılda butonuyla konuşma kolaylığına sahip olmuş oluyoruz.

35 A.7. Kontrol - Komut Konsolu Kontrol komut konsoluna ALT+T ile hemen ulaşabiliriz. Kontrol butonları içinde birçok komut bulunan bir konsoldur. Bu konsoldaki butonları, klavye tuş atama kutucuklarına koyarak istediğimiz aktiviteyi gerçekleştirebiliriz. Oturmak-kalkmak, binekten inmekbinmek, dans etmek, ağlamak, sevinmek, PK mod açma-kapama, pazar kurma, saldırma vb komutları gerçekleştirebilmekteyiz. Kontrol komutları ile ilgili size çekmiş olduğum videoyu buradan izleyebilirsiniz. A.8.Dünya Haritası Ekranımızın sağ üst köşesinde bulunan standart harita dışında ALT+M Kısa yolu ile ulaşabileceğimiz ve daha Rappelz dünyasının şehir ve bölgelerini gösteren bir harita daha vardır. Gideceğiniz yerleri bulma konusunda size yardımcı olacaktır. Dünya haritası, üzerindeki geçiş tuşları ile standart harita görünümüne sahip olabilmektedir. Bu şekilde bir kullanım alanına da sahiptir.

36 7.1 PET BİLGİSİ Rappelz dünyasında Evcilleştirip kullanabileceğiniz birçok PET(Yaratık) Vardır. Her karakterin evcilleştirme yeteneği vardır. Bu sayede Rappelz dünyasında istediğiniz PETİ evcilleştirerek size son derece yararlı bir yardımcı ve ölümcül bir silah haline getirebilirsiniz. Her karakterin evcilleştirme yeteneği olduğundan söz ettik. Evcilleştirme konusunda Asura, Deva ve Gaia Irkları içinde bulunan Ruh Çelen, Ruhların Efendisi, Doğanın Ruhu sınıfları diğer karakter sınıflarından daha fazla evcilleştirme yetenek puanlamasına sahiptirler. Bu Yüzden Ruh Çelen, Ruhların Efendisi, Doğanın Ruhu sınıfları evcilleştirme konusunda daha yüksek başarı şansına sahiptirler. Pet Eşyası Nasıl Yapabilirim? Rappelz da karakterinizin kullandığı eşyalar olduğu gibi petinizin de kullandığı eşyalar vardır. Petinize takmış olduğunuz itemler sayesinde çok eskisinden çok sağlam ve güçlü duruma gelecektir. Karakterinizin kullandığı silah, zırh, eldiven, ayakkabı, yüzük küpe gibi itemleri, petinizin takabileceği item haline getirebilirsiniz. Bunun için, her şehirde bulunan tüccarlardan Eşya Kartı denilen materyali alıp birleştir penceresinden birleştirme yaparak yaratık itemi elde edebilirsiniz. Eşyanın kırılması, yok olması gibi bir olay kesinlikle yoktur. Dikkat etmemiz gereken bir hususta şudur ki; yaratık itemi yaptığımız eşyalara +(Küp-güç-savunma)basamayız ve eşyaların levelini arttıramayız. Bunun için de tekrar yaratık itemini eski haline döndürmemiz gerekmektedir. Yine tüccarlarda satılan Toparlanma Tomurcuğu denilen materyalle yaratık itemini normal kullanabileceğimiz iteme çevirebiliriz. Pet için nasıl item yapılır sorusu hakkında sizlere çekmiş olduğum videoyu bu linkten izleyebilirsiniz.

37 7.2 Evcilleştirme-Yaratık Çıkarma-Bilinmeyen Sorular Rappelz dünyasında evcilleştirme olayına Tame yapma da denir. Tame yapmak için ilk olarak evcilleştirme yeteneğimizi açmak gerekmektedir. Bundan sonraki kısım ise evcilleştirmek istediğimiz petin boş kartını bulmak olacaktır. Konumuza devam etmeden önce sizin için hazırladığım, Evcilleştirme nasıl yapılır? hakkındaki videoyu bu linkten izlemenizi istiyorum. Videomuzda görüldüğü gibi evcilleştirmek isteğimiz yaratığın boş kartını eğitim penceresine sürükleyip bırakıyoruz ve onayla butonuna basıyoruz. Sonra o evcilleştirme teşebbüsünde bulunacağımız yaratığı seçip EVCİLLEŞTİRME YETENEĞİMİZE tıklayarak yaratığı öldürüyoruz. Boş Pet Kartlarını Nasıl Bulabilirim? Evcilleştirmek istediğimiz yaratığın boş pet kartı Panter, piliç Kaplumbağa ise her şehirde bulunan Tüccar (NPC)lerinden alabilirsiniz. Diğer pet yaratık kartları ise kestiğiniz yaratıklardan(mob) düşmektedir. Genellikle şans faktöründe bir değişiklik söz konusu olmadıkça; *Seviye 1-90 olağan sınıfı *Seviye olağan özel sınıfı *Seviye nadir sınıfı *Seviye 150 ve üstü efsanevi ve eşsiz sınıfı pet kartları düşmektedir. Evcilleştirme olayında bir peti yakalamak tamamen şanstır. Temel sınıf petleri evcilleştirmek çok kolaydır. Ama nadir sınıfı, efsanevi sınıfı ve üstü pet kartlarını tame yapmak düşündüğümüzden çok daha düşük şans faktörüne bağlıdır. Eğer bir peti evcilleştirip yakalayabilirsek bir kalp işareti çıkar ve konuşma penceresinden Evcilleştirildi uyarısını alırız. Aksi halde yani evcilleştiremezsek kalp işareti kırılmış vaziyette karşımıza çıkar ve konuşma penceresinden Evcilleştiremediniz uyarısını alırsınız.

38 Pet Kartımı Kırılmaktan Nasıl Korurum? Bir petin boş kartını evcilleştirmenin başarısız olduğunu varsayaraktan kırılıp yok olmaktan korumak için YARATIK KALKANI denilen materyale ihtiyacımız vardır. Yaratık kalkanı materyalini gpotato takımı belirli aylarda mağaza kısmında açılışa sunarlar. Gpotato alarak bu kalkanlardan elde etmek mümkündür. Yaratık Kalkanı kullanımında ise herhangi bir aktivite yapmanız gerekmez. Yaratık Kalkanı, envanterinizde yani çantanızda durduğu sürece evcilleştirme girişiminde bulunduğunuz pet kartı tame olmaması durumunda kırılıp yok olmayacaktır. Ama Yaratık Kalkanı, bir petin tame olması veya olmaması durumunda bile kaybolacaktır. Herhangi bir peti evcilleştirdikten sonra onun boş kart yazısının yerini dolu olduğunu belirten sarı renkli yazı alır. Evcilleştirip kullanacağınız peti dışarıya çıkarmak için önce EĞİTİM konsolunu açarak pet kartını bölmeye sürüklemeliyiz. Yaratık Çağrısı yeteneği ile petinizi dışarıya çıkarabilir aynı şekilde Yaratık Geri Çağrılması yeteneği ile petinizi içeriye sokabilirsiniz. YARATIK ÇAĞRISI YARATIK GERİ ÇAĞRILMASI Herhangi bir MOB kestiğiniz zaman petiniz de sizinle beraber EXP kazanır ve sizinle beraber level alabilir. Almış olduğu level sizin levelinizi geçemez. Yani sizin leveliniz kaç ise petinizde sizin levelinize kadar Exp (tecrübe puanı )kazanabilir daha üstüne çıkamaz. Petinizi sizinle beraber yaratıklara saldırabilir, saldırmadan yanınızda durabilir veya sadece kendisi yaratık yaratıklara saldırabilir. Komut konsol sistemi videomuzda gösterdiğimiz gibi alttaki resimde de kısaca özetlersek; Seçili yaratıklara ve karakterlere sadece siz saldırırsınız. Seçili yaratıklara ve karakterlere sadece petiniz saldırır. Seçili yaratıklara ve karakterlere petinizle beraber saldırırsınız.

39 Elimde Değerli Bir Petin Boş Kartı Var Ne Yapmalıyım? Bir yaratık sınıfı karakteriyle oynamıyorsanız ve değerli bir pet kartınız var ise şans faktörü daha fazla olan yaratık sınıfıyla oynayan kişilere evcilleştirme yaptırmanızı tavsiye ediyorum. Bunun için GM lerimizin belirlediği herkes tarafından bilinen (Yaratık Sınıfı Karakterler ile oynayan) Evcilleştirme yapan kişiler bulunmaktadır. Bu kişilerin bulunduğu resmi listeyi yerel forumun; =VT&US=Y&AS=Y&TNO= &LREFF=http%3A%2F%2Ftr.forum.gpota to.eu%2findex.aspx%3fcd%3drappelz_tr_f010 bulabilir ve oyunda bu kişilerle konuşup tame yaptırabilirsiniz. Ayrıca bu kişilerle konuşulacak konular ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi almak için yerel forumun; =VT&US=Y&AS=Y&TNO= &LREFF=http%3A%2F%2Ftr.forum.gpota to.eu%2findex.aspx%3fcd%3drappelz_tr_f010 okuyarak bilgi alabilirsiniz. Bunun yanında EVCİLLEŞTİRME ve Pet Kullanımı ile ilgili daha fazla bilgi almak için; * * * * Adreslerinden bilgi alabilirsiniz.

40 7.3 Petler, Birlik Özellikleri, Kemer Özellikleri Sahip olduğunuz petler size ve kendisine çeşitli birlik özellikleri verirler. Her petin birbirinden farklı birlik özelliği vardır. Bunları aşağıda yaptığım tabloda sizlerle paylaşmış bulunmaktayım. Bunun dışında bütün petlerin birbirleriyle ortak özellikleri vardır. Petlerde 3 kısım birlik vardır. Bütün Petlerin Level 45 de 1.Birlik, Level 95 de 2.Birlik ve Level 145 de 3. Birlikleri açılmaktadır. Ayrıca evcilleştirdiğimiz petleri kemerimize takarak karakterimizin statlarını petlerin vermiş olduğu özelliklerle arttırabiliriz. Her petin 2 kısım kemer özelliği vardır. Bütün petlerin Level 40 da 1.Kemer, Level 90 da 2. Kemer yetenekleri açılmaktadır. Bir Peti kemerinize takıp size çeşitli güçler vermesini istiyorsanız, bahsi geçen petlerin kemer yetenek özelliklerini açmış olmamız yeterlidir RESİM 1 RESİM 2

41 RESİM 3 Resim 1 de 150 Level Katil Sınıfı bir karakterin stat değerlerini görmektesiniz. Resim 2 de görüldüğü üzere Sihir seviyesi 3, 90 Levellik bir yeti kemere takılmıştır. Bunun sonucu karakter statlarına baktığımızda Zindelik ve Defansın arttığını gözlemlemektesiniz. Resim 3 de ise karakterin kemerine sentor takılmıştır. Bunun sonucu karakterin Güç ve Atak statlarında artma olduğunu görmektesiniz. PETLERİN BİRLİK VE KEMER ÖZELLİK TAPLOSU SINIF Kart Tipi İsim 1.Birlik 45 LEVEL 2.birlik 95 LEVEL 3.Birlik 145 LEVEL 1.Kemer 40 LEVEL 2.Kemer 90 LEVEL Temel Panter +55 F.Atak +90 F.Atak +125 F.Atak +%5 Güç +%5 F.Atak Temel Piliç +13,3 İsabet +21,8 İsabet +30,3 İsabet +%5 Beceri +%5 F.İsabet Temel Kaplumbağa +55 F.Def +90 F.Def +125 F.Def +%5 Zindelik +%5 F.Def

42 Olağan Ork +63 F.Atak& F.Def +105 F.Atak& F.Def +147 F.Atak& F.Def +%5 Güç& Zindelik +%5 F.Atak& F.Def Olağan Mavi Peri +63 Mp Res Mp Res Mp Res +%10 Zekâ +%10 S.Atak Olağan Kırmızı Peri +90 Sh.Atak +150 Sh.Atak +210 Sh.Atak +%10 Zekâ +%10 S.Atak Olağan İskelet +5,7 Atak Hızı +10,5 Atak Hızı +15,3 Atak Hızı +%10 Çeviklik +%10 Atak Hızı Olağan Deniz Kızı +63/+15,1 Sh.Atak& Sh.İsabet +105/+25,2 Sh.Atak& Sh.İsabet +147/+35,3 Sh.Atak& Sh.İsabet +%5 Beceri& Bilgelik +%5 Fiziksel& Sh.İsabet Olağan Yeti +90 F.Def +150 F.Def +210 F.Def +%10 Zindelik +%10 F.Def Olağan Kraken +63/+1,5 F.Atak& %Mp Res +105/+2 F.Atak& %Mp Res +147/+2,5 F.Atak& %Mp Res +%10 Zekâ +%10 S.Atak Olağan Kurt +63/+12 F.Atak& Sıyrılma +105/+22 F.Atak& Sıyrılma +147/+32 F.Atak& Sıyrılma +%10 Çeviklik +%10 Sıyrılma Olağan Özel Şahin Adam +77/77 F.Atak& F.Def +126/126 F.Atak& F.Def +175/175 F.Atak& F.Def +%6 Güç& Zindelik +%6 F.Atak& F.Def Olağan Özel Harpi +7,6 Atak Hızı +14 Atak Hızı +20,4 Atak Hızı +%12 Beceri +%12 Atak Hızı Olağan Özel Kara Unicorn +575 Hp Artışı +940 Hp Artışı Hp Artışı +%12 Beceri +%12 İsabet Olağan Özel Beyaz Unicorn +575 Mp Artışı +940 Mp Artışı Mp Artışı +%12 Çeviklik +%12 Sıyrılma

43 Olağan Özel Salamandra +77/77 F.Atak& Sh.Atak +126/126 F.Atak& Sh.Atak +175/175 F.Atak& Sh.Atak +%6 Güç& Zeka +%6 F.Atak& Sh.Atak Nadir Melek +98/98 Sh.Atak& F.Def +161/161 Sh.Atak& F.Def +224/224 Sh.Atak& F.Def +%7 Zindelik& Zeka +%7 Sh.Atak& F.Def Nadir Sentor +140 F.Atak +230 F.Atak +320 F.Atak +%14 Güç +%14 F.Atak Nadir Eimus +98/+120/ +%5 F.Atak& Blokaj&Blokaj Oranı +161/+240/ +%10 F.Atak& Blokaj&Blokaj Oranı +224/+360/ +%15 F.Atak& Blokaj&Blokaj Oranı +%14 Zindelik +%14 Blokaj Oranı Nadir Tafari +140 Sh.Atak +230 Sh.Atak +320 Sh.Atak +%14 Zeka +%14 Sh.Atak Efsanevi Cin +112/112 F.Atak& F.Def +182/182 F.Atak& F.Def +252/252 F.Atak& F.Def +%16 zindelik +%16 Hp Res Efsanevi Esrarengiz Cin +112/112 Sh.Atak& Sh.Def +182/182 Sh.Atak& Sh.Def +252/252 Sh.Atak& Sh.Def +%16 Zekâ +%16 MP.Res Efsanevi Serber +112/+26,9 F.Atak& İsabet +182/+4,7 F.Atak& İsabet +252/+60,5F.Atak& İsabet +%8 Güç& Beceri +%8 F.Atak& İsabet Eşsiz Beyaz Ejderha +133 Sh.Atak& F.Def +217 Sh.Atak& F.Def +301 Sh.Atak& F.Def +%9 Zindelik& Zeka +%9 F.Def& Sh.Atak Eşsiz Ölüm Tiranı +133&+9,3 F.Atak& Atak Hızı +217&+17,1 F.Atak& Atak Hızı +301&24,9 F.Atak& Atak Hızı +%18 Güç +%9 F.Atak& Atak Hızı Eşsiz Kuala +%3 Kritik Oranı +%5 Kritik Oranı +%7 Kritik Oranı +%14 Şans +%4 Kritik Oranı

44 7.4.PET BİRLEŞTİRME(SİHİRLENDİRME)- DİNÇLİK EŞYALARI Rappelz dünyasında aynı türden olan tüm petler birleştirilebilmektedir. Bu konu hakkında daha önceden özenle hazırlanmış yerel forum sitesinde bulunan yaratık sihirlendirme rehberini inceleyiniz. Rehber Pet Nasıl Sihirlendirilir? Dinçlik Eşyası Nedir? Nasıl Sihirli Esere Dönüştürülür? pdf Ayrıca bu konu hakkında sizler için hazırlamış olduğum videoyu ve diğer hazırlanmış videoları sunuyorum. Pet Nasıl Sihirlendirilir? Video 1 Video 2 Pet Kartı Süreklilik Nasıl Doldurulur? Video 1 Video 2 Sürekliliği Bitip Kırılan Pet Kartı Nasıl Tamir Edilir? Video Dinçlik Eşyası Nasıl Sihirli Esere Dönüştürülür? Video Adres linklerinden bu konu hakkında kafanızda tek bir soru işareti kalmayacak şekilde bilgi edineceksiniz.

45 8.1 RAPPELZ ZİNDANLARI Rappelz da her kademe oyuncular için zindanlar mevcuttur. Zindanlarda zorluk seviyesi diğer yaratıklardan yüksek ve öldürüldüğü zaman çok daha fazla EXP ve CP Puanı alabileceğiniz yaratıklar bulunmaktadır. Oyuna yeni başlayanlar için Çaylaklar adasındaki Navis Lamia ilk zindan niteliği taşımaktadır. Rappelz da çaylaklar adası macerasını bitirip ilk sınıf değişikliği tecrübenizi atlattıktan sonra karşınıza çıkacak zindanlar ve seviyeleri şunlardır: 1) Mehtap Tapınağı Zindanları-M Mehtap Tapınağı 1 Yaratıkların Level Aralıkları Mehtap Tapınağı 2 Yaratıkların Level Aralıkları Boss Navigasyonu A) lvl37** : Sakinzilla E) lvl40?? : Oforia B) lvl37** : Keroro F) lvl50?? : Ahmupa C) lvl46** : Dirtorian D) lvl46** : Kıllı Wartz

46 2) Unutulmuş Madenler-LM Unutulmuş Madenler 1 Yaratıkların Level Aralığı Unutulmuş Madenler 2 Yaratıkların Level Aralığı Boss Navigasyonu A) lvl55** : Cehennem Pullu Yalnız B) lvl60** : Burzom C) lvl61** : Mezar Hırsızı D) lvl69** : Pullu Venom E) lvl60?? : Temel Çığlık F) lvl70?? : Taranida

47 3) Kristal Vadi Zindanları-CV Kristal Vadi 1 Yaratıkların Level Aralıkları Kristal Vadi 2 Yaratıkların Level Aralıkları Boss Navigasyonu A) lvl75** : Kara İntikamcı B) lvl80** : Kristal Delici C) lvl85** : Ejder D) lvl89** : Yaratık Beyini E) lvl80?? : Kristalino F) lvl90?? : Likirus

48 4) Palmir Tapınağı Zindanları-PP Palmir Tapınağı 1 Yaratıkların Level Aralığı Palmir Tapınağı 2 Yaratıkların Level Aralığı Boss Navigasyonu A) lvl95** : Titanos B) lvl95** : Savaşcı Horus C) lvl100** : Koşan Takoz D) lvl100** : Kara Alev E) lvl105** : Kralkan F) lvl105** : Anubis G) lvl108** : Kâbus Hortlağı H) lvl108?? : Ruh Toplayıcısı K) lvl110?? : Takin Takin Kapı Numaraları Takin Kapı Numaraları

49 5) EL KASSİA Zindanı El Kassia Zindanı Yaratıkların Level Aralıkları Boss Navigasyonu A) lvl144 evo3esr.cin-lvl138 evo2(x2) Cin lvl141x3 Eimus lvl140 Çiçek B) lvl144 evo3cin-lvl138 evo2(x2) Cin lvl141x2 Tafari lvl140 Çiçek C) lvl144 evo3flütçü-lvl138 evo2(x2) Flütçü lvl141x2 Tafari lvl140 Çiçek D) lvl144 evo3flütçü-lvl137 evo2(x2) Flütçü lvl141x2 Eimus lvl140 Çiçek E) lvl144 evo3tafari-lvl138 evo2(x2) Tafari lvl141x2 Eimus lvl140 Çiçek F) lvl144 evo3eimus-lvl138 evo2(x2) Eimus lvl141x2 Tafari lvl140 Çiçek X) lvl145?? : Altın Hükümdar RA

50 6) Kayıp Ada Zindanları a) Ejderhalar Mağarası Zindanı Yaratıkların Level Aralıkları b) Kara Pence İni Zindanı Yaratıkların Level Aralıkları c) Kumkıran İni Zindanı Yaratıkların Level Aralıkları Boss Navigasyonu X1) Öfkelingen X2) Toktokie X3) Tamahakan

51 8.2 Zindan Sistemi Zindan sistemi hakkında öğrenmeniz gereken her şeyi Rappelz Türkiye Yerel forumumuzda Sayın GM lerimiz oldukça güzel açıklamıştır. Aşağıdaki adrese girip inceleyiniz. =VT&US=Y&AS=Y&TNO= &LREFF=http%3A%2F%2Ftr.forum.gpota to.eu%2findex.aspx%3fcd%3drappelz_tr_f Yetenek Kartları ve Birleştirme Yetenek kartlarını kestiğiniz yaratıklardan, herhangi bir yetenek kartı satan oyuncudan veya oyundaki belirli görevleri yaparak elde edebilirsiniz. Yetenek kartlarına en fazla +10 basabilirsiniz. Her ırkın yetenek kartları farklı renklerdedir. *Asura Irkı Yetenek Kartları Mor *Deva Irkı Yetenek Kartları Yeşil *Gaia Irkı Yetenek Kartları Turuncu Renklidir. Bunların dışında temel sınıf yeteneklerine ait yetenek kartları vardır ki onlarda bicim itibariyle diğerlerinden ayrıdırlar. Örneğin Evcilleştirme, Üstün Sıyrılma, Yaratık Çağrısı vb. Yetenek kartları karakter sınıflarının yetenekleri üzerinde çok sayıda fayda sağlamaktadır. Yetenek kartları; * Aktif bir yeteneğin verdiği hasar oranını, değerini, işlevselliğini arttırmaktadır. Kartların artı artımına göre hasarlarda artış saglanır. * Yeteneklerin kullanımı sırasında harcanan MP oranını azaltmaktadır. Ayrıca yetenek kartının artı değeri ne kadar fazla ise MP harcama oranı da pozitif yönde etkilemektedir. * Kutsama, buf gibi yeteneklerin geri dolma sürelerini azaltmakta, etki etme yani bir karakterin üstünde kalma süresini uzatmaktadırlar. Yetenek kartlarını birleştirme hususunda sizler için hazırladığım video yol gösterecektir.

52 9.2 FRAGMAN SİSTEMİ Rappelz da yaratıklara daha fazla hasarlar vermek amacıyla kullanılan bazı materyaller vardır. Bunların başında fragmanlar gelmektedir. Fragmanlar atıldığı yaratık üzerinde 10 saniye etki süresinde kalır ve süresi bitince tekrar atılmak suretiyle, keseceğiniz yaratık ölünceye kadar bu işlem sürdürülür. Fragmanları her şehirde bulunan lak tüccarlarından LAK KOLYEMİZDE BİRİKEN LAK ile alabileceğimiz gibi yine bu tüccarlardan RUPİ KARŞILIĞI DA alabiliriz. Fragmanlar üç kısımdır. 1) Güç Fragmanları: Yakın dövüş yani fiziksel hasar veren tüm karakterlerin kullandığı fragman türüdür. 2) Ruh Fragmanları: Uzaktan büyü hasarıyla atak yapan karakterlerin kullandığı fragman türüdür. 3) Ay Fragmanları: Hem fiziksel hem de büyü hasarının beraber tesir etmesi için kullanılan fragman türüdür. Genellikle zindan partilerinde kullanılırlar. R1 Seviye 1 Fragmanlar 1-20 level yaratıklarda R2 Seviye 2 Fragmanlar level yaratıklarda R3 Seviye 3 Fragmanlar level yaratıklarda R4 Seviye 4 Fragmanlar level yaratıklarda R5 Seviye 5 Fragmanlar level yaratıklarda R6 Seviye 6 Fragmanlar level yaratıklarda R7 Seviye 7 Fragmanlar 150 ve üstü level yaratıklarda kullanılır.

53 9.3 LAK-LAK DEPOLAMA Rappelz da herhangi bir yaratığı kestiğinizde çoğu zaman LAK adı verilen bir boyutsal enerji kazanırız. Bu boyutsal enerji yani LAK miktarı, kestiğiniz yaratığın zorluk derecesine ve leveline bağlı olarak artış gösterir. LAKLAR; Karakterlerinizin kolyesindeki KAOS taşında toplanır. Bu Kaos taşı seviye 1 için 500 Lak Kapasitesine sahiptir. Lak miktarımızı envanterinizin alt kısmında görebilirsiniz. Karakterinizin kullandığı kolyenin içindeki boyut taşının seviyesini arttırarak daha çok lak depolamasını sağlayabiliriz. Peki, Kolyemin Seviyesini Nasıl Arttırabilirim veya Nasıl Daha Çok Lak Depolayabilirim? Yukarda verdiğim tabloda BÖLÜNME TOMURCUĞU adındaki materyal kolyemizdeki kaos taşını çıkarmaya yarar. Her şehirde bulunan tüccarlardan temin edebilirsiniz. Çıkardığınız kaos taşını envaterimizdeki BİRLEŞTİRME konsoluna koyup, yine yukarıdaki tabloda görünen Rappelz mağazada satılmakta olan kaos taşı seviyesini arttıran Materyaller ile birleştireceksiniz. Seviye 10 yani 5 bin lak kapasitesine sahip kolyeler; YÜCE KAOS TAŞI denilen ve yine Rappelz mağazada satılan materyalle birleştirilebilmektedir. YÜCE KAOS TAŞI; seviye 10 olmayan kolyelerin kaos taşlarıyla birleştirilemez. Seviye 10 her kolye için birleştirme yapılabilir ve her birleşimde 5 BİN LAK KAPASİTESİ arttırarak kolyeye artı değeri kazandırır. Bu şekilde bir kolyenin kaos taşını toplamda en fazla 55 BİN LAK toplama kapasitesine ulaştırabilirsiniz.

54

55 9.4 RUH TAŞLARI SİSTEMİ Ruh taşları; karakterinizin giydiği eşyalara takılarak karakterinizin statlarına artış sağlar. Yani karakterinizin güç, zindelik, çeviklik, zekâ, atak, defans, sihirli atak, sihirli defans, sıyrılma, atak hızı ve benzeri statlarına ekstra değerler sağlar. Ruh taşları her şehirde bulunan ruh taşı rehberlerinde eşyalara takılabilir. Bir ruh taşını herhangi bir eşyaya takmak için sizler için hazırladığım videoyu izleyiniz. Ruh taşlarının birbirinden farklı renkleri, özelikleri, grupları ve seviyeleri vardır. Ruh taşlarının seviyeleri karakterinizin seviyesinden yüksek ise karakterinize bir fayda sağlamaz yani statlarına artı yönde etki etmez. Ruh taşları taktığımız eşyalar kullandıkça ruh taşlarının dolum yüzdesi azalılar. Ruh taşlarının dolum yüzdesini her şehirde bulunan Ruh Taşı Tüccarlarından LAK karşılığı doldurabilirsiniz. Temel Nadir Efsanevi LEVEL Ruh taşları kestiğiniz yaratıklardan, ayılar ini puanıyla alınan ruh taşı kutularından veya herhangi bir oyuncudan satın almak suretiyle elde edilebilir. Temel grup ruh taşları normal yaratıklardan ve şampiyon yaratıklardan düşmektedir. Nadir ruh taşları zindan moblarından [+][+]veya [*][*] ve [+] lı [*] lı yaratıklardan düşmektedir. Efsanevi ruh taşları ise saklı zindanlardan ve [??] li büyük bosslardan düşmektedir. Ayrıca ruh taşlarını geliştirme yapabilirsiniz. Bunun için; 10adet Temel Ruh Taşı + 1 adet Paslanmamış Çelik = Düşük İhtimalle Nadir Ruh Taşı 10 adet Nadir Ruh Taşı + 1 adet Paslanmaz Çelik= Düşük İhtimalle Efsanevi Ruh Taşı elde edebilirsiniz. Birleştirme başarısız olursa eşyalar yok olmaktadır.

56 9.5 Paslı-Paslanmamış-Paslanmaz Çelik Sistemi Rappelz da kestiğiniz yaratıklardan belirli miktarda paslı çelik ve paslanmamış çelik elde edersiniz. Belirli oranlarda birleştirilerek birbirlerine dönüştürebilirsiniz. Paslı çelikten paslanmamış çelik ve paslanmamış çelikten paslanmaz çelik elde edebilirsiniz. Video bu birleşimleri örneklemek için tarafımdan çekilmiştir. BİRLEŞİMLER 10 adet Paslı Çelik 1 adet Paslanmamış Çelik 50 adet Paslı Çelik 5 adet Paslanmamış Çelik 250 adet Paslı Çelik 25 adet Paslanmamış Çelik 1000 adet Paslı Çelik 100 adet Paslanmamış Çelik 10 adet Paslanmamış Çelik 1 adet Paslanmaz Çelik 50 adet Paslanmamış Çelik 5 adet Paslanmaz Çelik 250 adet Paslanmamış Çelik 25 adet Paslanmaz Çelik 1000 adet Paslanmamış Çelik 100 adet Paslanmaz Çelik 9.6 Toplayıcı Dost Sistemi Rappelz dünyasında kestiğimiz yaratıklardan düşen materyalleri toplayan bizim yardımcı dostlarımız vardır. Toplayıcı Dostları Rappelz Mağazadan elde edebiliriz. Sincap, kalp, yengeç, gemi, yeşilbaşlıklı kız, kukuri, tamias, tavşanlar Rappelz dünyasındaki toplayıcı dostlardandır. Toplayıcı dost nasıl kullanılır hakkında yerel forumda GM lerimiz çok güzel açıklama yapmıştır. Adrese girip inceleyiniz; =VT&US=Y&AS=Y&TNO= &LREFF=http%3A%2F%2Ftr.forum.gpota to.eu%2findex.aspx%3fcd%3drappelz_tr_f015

SALAMANDRA REHBERİ. RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması

SALAMANDRA REHBERİ. RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması 1 SALAMANDRA REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması RealDetay / Fenix Salamandra; Rappelz Pet Sisteminde Olağan Özel kategorisinde bir pettir. Olağan özel petler içerisinde en ucuza alabileceğiniz

Detaylı

MAVİ PERİ REHBERİ. Evo 1 Evo 2 Evo 3

MAVİ PERİ REHBERİ. Evo 1 Evo 2 Evo 3 MAVİ PERİ REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Yazar:RealDetay Server:Fenix Mavi Peri; Rappelz Pet Sisteminde Olağan Petler kategorisinde bir pettir. Olağan petler içerisinde tank petlerden

Detaylı

Mağaza Kullanım Rehberi

Mağaza Kullanım Rehberi Mağaza Kullanım Rehberi Mağaza Kullanım Rehberi İçindekiler Mağaza nedir? Mağazaya nasıl ulaşılır? Mağaza genel açıklaması. Mağaza eşyaları nelerdir? Gp alımında yaşanan sıkıntılar da ne yapılmalıdır?

Detaylı

BEYAZ UNİCORN REHBERİ Yazar:RealDetay Server:Fenix

BEYAZ UNİCORN REHBERİ Yazar:RealDetay Server:Fenix BEYAZ UNİCORN REHBERİ Yazar:RealDetay Server:Fenix Beyaz Unicorn; Rappelz Pet Sisteminde Olağan Özel Petler kategorisinde bir pettir. Olağan Özel petler içerisinde hem binek olarak kullanılabilmesi hem

Detaylı

RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması. Genç: Ork Yetişkin: Asker Ork Elit: Thorg

RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması. Genç: Ork Yetişkin: Asker Ork Elit: Thorg RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Cikoritta / Serafin Genç: Ork Yetişkin: Asker Ork Elit: Thorg Olağan; Ork: İnsani türden olup yakın dövüş ustasıdır. Fiziksel saldırı ve savunma yetenekleri ile

Detaylı

Rappelz:Yeti Rehberi. İçindekiler;

Rappelz:Yeti Rehberi. İçindekiler; Hazırlayan=Thelater Server=Fenix Klan=Alissium Rappelz:Yeti Rehberi İçindekiler; Giriş 1 Petin(Hayvanın)Ana Özellikleri.2 Petin Giyebileceği Silahlar Ve Zırhlar..3 Pete takılabilecek Ruh Taşları.4 Peti

Detaylı

Rappelz: Çaylak Maceracı Rehberi Hazırlayan: Anubis/Purgatory (Fenix)

Rappelz: Çaylak Maceracı Rehberi Hazırlayan: Anubis/Purgatory (Fenix) İçindekiler İçindekiler...1 Giriş...3 Oyunda Fare Kontrolü...4 Oyunda Klavye Kontrolü...4 Irklar ve Sınıflar, Sınıf Seviyesi (SSev) ve CP...5 Zırhlar ve Diğer Eşyalar...15 Silahlar...15 Silah ve Zırhların

Detaylı

Genç : Lambanın Çaylağı Yetişkin : Lambanın Cini Elit : Lambanın Efendisi

Genç : Lambanın Çaylağı Yetişkin : Lambanın Cini Elit : Lambanın Efendisi Genç : Lambanın Çaylağı Yetişkin : Lambanın Cini Elit : Lambanın Efendisi Petin Ana Özelliği : LAMBANIN CİNİ (Güçlü, Savaşçı Tank Pet); Lambanın Cini güçlü vuruşları olan, dayanaklıklı ve görünüşüyle kendine

Detaylı

Efsanevi Petler. Hıdır 24.06.2011

Efsanevi Petler. Hıdır 24.06.2011 2011 Efsanevi Petler Hıdır 24.06.2011 Sayfa 2 Efsanevi PETLER Adları neden efsanevidir tahmin etmek zor değil. Onlar Rappelzin En eski serverlarında bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar olan ulaşılmazlar

Detaylı

KARA UNİCORN REHBERİ

KARA UNİCORN REHBERİ KARA UNİCORN REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması RealDetay / Fenix Kara Unicorn; Rappelz Pet Sistemine Resurrection güncellemesi ile eklenmiştir ve Olağan Özel Petler kategorisinde bir pettir.

Detaylı

MEHTAP TAPINAĞI ZİNDAN REHBERİ. RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması

MEHTAP TAPINAĞI ZİNDAN REHBERİ. RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması Mehtap Tapınağı Zindan Rehberi Giriş: İyi oyunlar Rappelz oyuncuları. Karşınıza Mehtap Tapınağı ile ilgili birçok yararlı bilginin yer aldığı zindan rehberiyle bulunmaktayım. Eksikleri olabilir fakat birçok

Detaylı

2.Görev: 3. Görev: Ödül : R3 Eldiven

2.Görev: 3. Görev: Ödül : R3 Eldiven ÖNEMLİ Kırmızı çiftlik görevlerini (1'den 11'e kadar) yapabilmeniz için 50 lvl veya üzeri bir karakter, cadı fanatikleri ve diğer cadı görevlerini (11'den 29'a kadar) yapabilmeniz için 70 lvl veya üzeri

Detaylı

İÇİNDEKİLER RAPPELZ ÇAYLAKLAR REHBERİ. Giriş. MMORPG Nedir? Rappelz e Nasıl Üye Olurum? Rappelz i Nasıl İndiririm? Rappelz Nedir?

İÇİNDEKİLER RAPPELZ ÇAYLAKLAR REHBERİ. Giriş. MMORPG Nedir? Rappelz e Nasıl Üye Olurum? Rappelz i Nasıl İndiririm? Rappelz Nedir? İÇİNDEKİLER Giriş MMORPG Nedir? Rappelz e Nasıl Üye Olurum? Rappelz i Nasıl İndiririm? Rappelz Nedir? Rappelz deki Coğrafik Bölgeler Irklar ve Sınıflar Seviye Alma Petler ve Genel Özellikleri Evcilleştirme

Detaylı

KUMKIRANLAR İNİ ZiNDAN REHBERİ Dostoyevski / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması

KUMKIRANLAR İNİ ZiNDAN REHBERİ Dostoyevski / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması KUMKIRANLAR İNİ ZiNDAN REHBERİ Dostoyevski / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması Sevgili maceracılar, sizlere Rappelz mmorpg oyunumuzun en yüksek seviyeli canavarlara ve boss una sahip olan

Detaylı

KARA DELİK ZİNDANI REHBERİ Deorock / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması

KARA DELİK ZİNDANI REHBERİ Deorock / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması KARA DELİK ZİNDANI REHBERİ Deorock / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması Öncelikle zindan nedir bunu bir inceleyelim. Zindan oyuncuların genellikle toplu olarak(8 kişiye kadar) parti kurup

Detaylı

EIMUS REHBERI. E i m u s R e h b e r i Sayfa 1

EIMUS REHBERI. E i m u s R e h b e r i Sayfa 1 EIMUS REHBERI E i m u s R e h b e r i Sayfa 1 ÖNSÖZ MERHABALAR ARKADAġLAR; Eimus rehberini bu peti uzun süredir kullanmamdan dolayı yazıyorum.umarım birçok kutsal Ģövalyenin rüyalarını süsleyen bu peti

Detaylı

Eşsiz Petler. Hıdır

Eşsiz Petler. Hıdır 2011 Eşsiz Petler Hıdır 27.06.2011 Sayfa 2 Eşsiz PETLER Evet, geldik Oyunumuzun en üst seviye petlerine bunlardan ötesi yok oyunun son seviyesi hayalin gerçeğe dönüştüğü ulaşılması en zor olan EN BABA

Detaylı

Bu görevlerin sonunda; 2,033,187 EXP 406,631 CP 1485 Ayılar İni Puanı 900,000 Rupi 50. seviye için çeşitli eşyalar ve Boş Kurt Kartı kazanacaksınız.

Bu görevlerin sonunda; 2,033,187 EXP 406,631 CP 1485 Ayılar İni Puanı 900,000 Rupi 50. seviye için çeşitli eşyalar ve Boş Kurt Kartı kazanacaksınız. Sizlere oyunun ilk seri görevleri olan Kırmızı Çiftlik ve Muhteşem Cadı görevlerini anlatacağım. Umarım bu rehber size görevleri daha kolay yapmanızda yardımcı olur. Başlarken: Kesmemiz gereken yaratıklar,

Detaylı

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi K12NET Nedir? K12NET eğitim sistemi içerisinde yer alan tüm yönetici, çalışan, öğretmen, öğrenci ve velilerin dahil olduğu tüm paydaşları tek bir çatı altında birleştiren kurumsal bir Öğrenci Bilgi Sistemidir.

Detaylı

Nadir Petler. HıDıR

Nadir Petler. HıDıR 2011 Nadir Petler HıDıR 23.06.2011 Sayfa 2 Olağan Petler Elinizde bulunan bu doküman yeni gelen pet birleştirme sistemide dahil edilerek hazırlanmıştır. Eski rehberdeki hatalarda düzeltilmiştir. Hata olan

Detaylı

El KASSIA ZİNDAN REHBERİ. Fides / Fenix. RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması ZİNDAN GRUBU (PARTİSİ) SİSTEMİ

El KASSIA ZİNDAN REHBERİ. Fides / Fenix. RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması ZİNDAN GRUBU (PARTİSİ) SİSTEMİ El KASSIA ZİNDAN REHBERİ Fides / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması Sevgili maceracılar, sizlere Rappelz oyunumuzun en çok kullanılan zindanlarından biri olan El Kassia zindanını tanıtacağım.

Detaylı

1. Görev: Kara Orman Muhafızına Teslimat

1. Görev: Kara Orman Muhafızına Teslimat RAPPELZ EL KASSIA 120. SEVİYE GÖREVLERİ Chygrynyskyy - Fenix 1. Görev: Kara Orman Muhafızına Teslimat Görevi veren NPC: Tüccar Ake [Rondo] Görev Hedefi: Paketi Kara Orman Muhafız Noktasında bulunan Muhafız

Detaylı

UNUTULMUŞ MADENLER ZİNDAN REHBERİ RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması

UNUTULMUŞ MADENLER ZİNDAN REHBERİ RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması Merhabalar ZİNDAN NEDİR? Zindanlarda daha hızlı lvl ve parti sistemi sayasinde daha hızlı arkadaş edinebilirsiniz ayrıca zindan mobları exp cp oranları yüksektir örnek vermek gerekirse zindan içerisinde

Detaylı

Kristal Vadi Zindan Rehberi

Kristal Vadi Zindan Rehberi İçindekiler Zindan Nedir?... 2 Kristal Vadi Zindanlarına Nasıl Gidilir?... 3 Kristal Vadi Zindanlarına Kimler Gitmeli?... 3 Kristal Vadi Zindanlarında Hangi Boss lar Vardır?... 4 Kristal Vadi Zindanlarına

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara

Detaylı

ŞAHİN ADAM REHBERİ. RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması. İçindekiler. İçindekiler.1. Giriş.. 2. Petin Ana Özellikleri...3

ŞAHİN ADAM REHBERİ. RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması. İçindekiler. İçindekiler.1. Giriş.. 2. Petin Ana Özellikleri...3 1 ŞAHİN ADAM REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Rubisco-Serafin İçindekiler İçindekiler.1 Giriş.. 2 Petin Ana Özellikleri...3 Pete Takılabilecek Silah ve Zırhlar ve Onlara Eklenebilecek Ruh

Detaylı

YETİ REHBERİ. İçindekiler. İçindekiler.1. Giriş.. 2. Petin Ana Özellikleri...3

YETİ REHBERİ. İçindekiler. İçindekiler.1. Giriş.. 2. Petin Ana Özellikleri...3 1 YETİ REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Rubisco-Serafin İçindekiler İçindekiler.1 Giriş.. 2 Petin Ana Özellikleri...3 Pete Takılabilecek Silah ve Zırhlar ve Onlara Eklenebilecek Ruh Taşları..3 Petin

Detaylı

Rappelz Türkiye Kırmızı Peri Rehberi

Rappelz Türkiye Kırmızı Peri Rehberi http://rappelzonline.net/ Katkılarıyla Rappelz Türkiye Kırmızı Peri Rehberi ĐÇĐNDEKĐLER: Giriş Kırmızı Peri nin Ana Özellikleri Kırmızı Peri nin Takabileceği Silahlar ve Zırhlar Kırmızı Peri nin Silah

Detaylı

Harpi (Evo1) Level 1 Statları. Güç Zindelik Çeviklik Zeka Bilgelik Beceri Şans Harpi (Evo 1) Level Statları

Harpi (Evo1) Level 1 Statları. Güç Zindelik Çeviklik Zeka Bilgelik Beceri Şans Harpi (Evo 1) Level Statları HARPİ REHBERİ Harpi hakkında merak edilen tüm sorulara cevap bulabilceginiz bir rehber hazırladım.umarım beğenirsiniz... Evo1 Evo2 Evo3 Harpi (Evo1) Level 1 Statları Güç Zindelik Çeviklik Zeka Bilgelik

Detaylı

MAVİ PERİ REHBERİ. RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması. İçindekiler. İçindekiler.1. Giriş.. 2. Petin Ana Özellikleri...3

MAVİ PERİ REHBERİ. RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması. İçindekiler. İçindekiler.1. Giriş.. 2. Petin Ana Özellikleri...3 1 MAVİ PERİ REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Rubisco-Serafin İçindekiler İçindekiler.1 Giriş.. 2 Petin Ana Özellikleri...3 Pete Takılabilecek Silah ve Zırhlar ve Onlara Eklenebilecek Ruh

Detaylı

RAPPELZ: USTALIK SINIFI GÖREV REHBERİ HAZIRLAYAN: Minerva/SeizeTheDay/FENIX

RAPPELZ: USTALIK SINIFI GÖREV REHBERİ HAZIRLAYAN: Minerva/SeizeTheDay/FENIX RAPPELZ: USTALIK SINIFI GÖREV REHBERİ 2011 HAZIRLAYAN: Minerva/SeizeTheDay/FENIX İçindekiler İçindekiler 1 Giriş..2 Görevin alt yapısını hazırlayan hikaye nedir? Görev dizisi bize oyunda hangi gerçekleri

Detaylı

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU WEB SİTESİ YÖNETİM REHBERİ

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU WEB SİTESİ YÖNETİM REHBERİ TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU WEB SİTESİ YÖNETİM REHBERİ Bilindiği üzere Kurumumuzun Web Sitesi www.tkhk.gov.tr adresinden yayın yapmaktadır. Web Sitemiz; Alt Alan, Orta Alan, Manşet Haberleri ve Duyurular

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

KIRMIZI PERİ REHBERİ

KIRMIZI PERİ REHBERİ 1 KIRMIZI PERİ REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Rubisco-Serafin İçindekiler İçindekiler.1 Giriş.. 2 Petin Ana Özellikleri...3 Pete Takılabilecek Silah ve Zırhlar ve Onlara Eklenebilecek

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara başvuru yapma sürecini anlatan bir

Detaylı

Şahin-Adam Rehberi RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması

Şahin-Adam Rehberi RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Şahin-Adam Rehberi RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması İçindekiler İçindekiler...1 Önsöz....2 Petin Ana Özellikleri.....2 Pete takılabilecek silahlar ve zırhlar, silah ve zırha eklenebilecek ruh taşlar...3

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

Kara Pençe Mağarası Zindan Rehberi

Kara Pençe Mağarası Zindan Rehberi 1 İçindekiler Kara Pençe Mağarası Zindanına Nasıl Gidilir?... 1 Kara Pençe Mağarası Nasıl Bir Yer?... 2 Kara Pençe Mağarasına Kimler Gitmeli?... 3 Kara Pençe Mağarasının Boss u Hangisi?... 4 Kara Pençe

Detaylı

ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER. İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme:

ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER. İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme: ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme: 02.2.2017 Kullanıcı Adı ve Şifresinin Verilmesi Giriş için evrakkontrol.zorlu@nca.com.tr adresine aşağıdaki

Detaylı

İÇİNDEKİLER. 8. Ticaret.31 Mısır Çarşısı..31 Açık Arttırma 34 Pazar Kurmak 36

İÇİNDEKİLER. 8. Ticaret.31 Mısır Çarşısı..31 Açık Arttırma 34 Pazar Kurmak 36 İÇİNDEKİLER 1. Önsöz..3 2. Hafif Bir Başlangıç 4 3. Oyuna Giriş ve Karakter Açma..5 4. Arabirim.10 5. Ne Nereden Alınır?...11 6. Sınıf Seçimi 15 7. Şehirler...17 Laksi.17 Katan.20 Ufuk..23 Rondo 26 8.

Detaylı

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Rakiplerinizden bir adım önde olun Profiliniz ile dikkat çekin Performansınızı ölçün İçerik Oturumunuzu açın

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

HMS OTEL PROGRAMI KULLANIM KLAVUZU

HMS OTEL PROGRAMI KULLANIM KLAVUZU İÇİNDEKİLER HMS OTEL PROGRAMI KULLANIM KLAVUZU 1. ANASAYFA...3 2. MÜŞTERİLER...4 3. REZERVASYON...8 4. TAHSİLAT...11 5. ODA...14 6. EKSTRA...15 7. GİDERLER...19 8. BİLDİRİM...22 9. RAPOR...23 10. FATURA...28

Detaylı

Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kluzem Panel Kullanımı Öğrenci Sürümü 2 Hazırlayan: Uzman Süleyman ASLAN Uzaktan Eğitim Merkezi İletişim Bilgileri Kluzem Müdürü Yrd.

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ Son Güncelleme tarihi 26.02.2014 http://uakbis.uludag.edu.tr Uludağ Üniversitesi anasayfasında yeralan butondan veya http://uakbis.uludag.edu.tr adresini kullanarak

Detaylı

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Adı Soyadı : TAYFUN KARACA OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacınıda belirtiniz: Oyunda bulunan karakterimizin adı mörfi, oyunda bir robosikletin içinde olduğu için

Detaylı

Moodle MOODLE ÖĞRENCİ EL KİTABI HAZIRLAYAN ULAŞ REMZİ KORALAY

Moodle MOODLE ÖĞRENCİ EL KİTABI HAZIRLAYAN ULAŞ REMZİ KORALAY Moodle MOODLE ÖĞRENCİ EL KİTABI HAZIRLAYAN ULAŞ REMZİ KORALAY İÇİNDEKİLER 1. ÖĞRETİMİN AMAÇLARI 2. MOODLE NEDİR? 3. MODDLE YAZILIMINA ÖDEV EKLEME-İNDİRME 4. MOODLE YAZILIMINA VİDEO EKLEME-İNDİRME 5. MOODLE

Detaylı

Palmir Tapınakları Zindan Rehberi

Palmir Tapınakları Zindan Rehberi İçindekiler İçindekiler 1 Palmir Tapınağı na Kısa Bir Bakış 2 Palmir Tapınağı Zindanlarına Nasıl Ulaşılır? 3 Kimler Palmir Tapınağı Zindanlarına Gitmeli? 4 Palmir Tapınağı Boss ları 4 Palmir Tapınağı Zindanlarında

Detaylı

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu 2016 Bahar Dönemi İşveren ve İşveren Vekili için İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-sertifika Programı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma

Detaylı

T E M E L B Ü Y Ü M E İ

T E M E L B Ü Y Ü M E İ T E M E L B Ü Y Ü M E İ ş S i m ü l a s y o n u O y u n u K U L L A N I M K I L A V U Z U İşleyiş ve Amaçlar Temel Büyüme (Yapay Zeka) İş Simülasyonu oyununun işleyişini ve başarılı olmak için dikkat etmemiz

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ (Eğitmenler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ Uzaktan eğitim öğrenme yönetim sistemine web ortamından

Detaylı

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER 1.WEB PANELE GİRİŞ www.okuladı.meb.k12.tr/mebpanel Resim1: Okul Web Siteleri Yönetim Paneli [MebWeb] Giriş Ekranı AÇIKLAMA: Okulunuzun web

Detaylı

BEYAZ UNİCORN REHBERİ

BEYAZ UNİCORN REHBERİ 1 BEYAZ UNİCORN REHBERİ Rubisco-Serafin İçindekiler İçindekiler.1 Giriş.. 2 Petin Ana Özellikleri...3 Pete Takılabilecek Silah ve Zırhlar ve Onlara Eklenebilecek Ruh Taşları..3 Petin Kendine Özgü Birlik

Detaylı

Bloglar için en çok tercih edilen düzen 1.düzendir. Yani En son yazılarımın listesi. Sizlerde ödeviniz için bu düzeni seçebilirsiniz.

Bloglar için en çok tercih edilen düzen 1.düzendir. Yani En son yazılarımın listesi. Sizlerde ödeviniz için bu düzeni seçebilirsiniz. BLOG PROJE ÖDEVİ BLOG NASIL AÇILIR? 1.Adım: Kayıt Olma Üst menüde yer alan Kaydol butonuna basarak kayıt işlemini başlatın. Diğer bir seçenek ise Web Sitesi Oluştur butonuna basmak. İki butonda aynı yere

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğrenci 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem Seçili haftaya öğretim elemanının eklediği bir canlı ders varsa dersin başlığı üzerine tıklayınız açılan

Detaylı

Kayıt Ol menüsüne tıklayınız.

Kayıt Ol menüsüne tıklayınız. Özel Yetenek Sınavı Sistemi Kılavuzu Yeni Online Başvuru Sistemini kullanarak hatasız bir şekilde başvuru yapabilmeniz için aşağıda adımları izleyiniz. 1. Adım : Tarayıcınızın adres kısmına ozelyetenekbasvuru.uludag.edu.tr

Detaylı

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz.

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz. LABORATUAR MODÜLÜ GENEL İŞLEYİŞ Meddata laboratuar modülünde hastalarınızı dosya numarasıyla onaylı işlemleri id numarasıyla kolaylıkla erişebilirsiniz. Bunun için ilgili alanlara numaraları girip enter

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara TC kimlik numaranızı

Detaylı

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon Ecat 8 Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon 2015 01.01 1 Ecat8 Nedir? Firmaların elektronik yedek parça kataloğu ihtiyacını karşılamak için Hakbim Bilgi İşlem tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam

Detaylı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015 y Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015 Bulut Depolama, genel bir terimle "dosya barındırma" hizmeti sunan bir yazılım sistemidir. Bu hizmet sayesinde önemli dosyalarınızı yedekleyebilir veya

Detaylı

CRM Yazılımı - Anasayfa

CRM Yazılımı - Anasayfa CRM Yazılımı - CRM Yazılımı İçerisinde Barındırdığı Özellikler *. Personel Bilgileri *. Müşteri Bilgileri *. Kartvizit Bilgileri *. Çözüm Ortakları *. Ajanda *. Randevu Bilgileri *. Hatırlatma Bilgileri

Detaylı

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU Kampüs Kart, Kampüs araç giriş-çıkışlarında, kantinler ve yemekhane gibi ödeme ve kontrol noktalarında ihtiyaçların karşılanmasına yönelik hem kimlik kartı, hem de temassız

Detaylı

Windows Live ID ve parolanızı giriniz.

Windows Live ID ve parolanızı giriniz. Ücretsiz Deneme Hesabı Oluşturma ve Temel Özelliklerin Kullanım Kılavuzu Bilgi girilmesi gerekli alanlar Kişisel bilgi içeren alanlar http://www.windowsazure.com/tr-tr/pricing/free-trial/ adresine gidiniz

Detaylı

Rappelz sadece bir oyun değil. Bir aile dir arkadaşlar. Bunu bildiğinizi umarak Çaylak Rehberi ni hazırlamaya başlıyorum.

Rappelz sadece bir oyun değil. Bir aile dir arkadaşlar. Bunu bildiğinizi umarak Çaylak Rehberi ni hazırlamaya başlıyorum. Önsöz: Rappelz sadece bir oyun değil. Bir aile dir arkadaşlar. Bunu bildiğinizi umarak Çaylak Rehberi ni hazırlamaya başlıyorum. Kırmızı ile gösterilmiş yazılar konu başlığı, Mavi ile gösterilmiş yazılar

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. http://maltepe.meb.gov.tr/mebpanel adresine giriniz.

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara kullanıcı adı

Detaylı

AKINSOFT ProKuaför. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT ProKuaför. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Müşterilerine daha iyi hizmet vermek ve kurumsallaşmak isteyen tüm kuaförlere hitap eden programı

Detaylı

Bütün beyanlarınızı görebilir, yazıcıdan makbuz ve örnek çıktılarını alabilirsiniz.

Bütün beyanlarınızı görebilir, yazıcıdan makbuz ve örnek çıktılarını alabilirsiniz. E- BELEDIYE NEDIR? Yüreğir Belediyesi "İnternet Belediyeciliği" uygulaması ile Tahakkuk, Tahsilat ve Borç bilgilerinizi öğrenebilir, kredi kartınız ile 256 bit güvenlik sistemi ile borçlarınızı ödeyebilirsiniz.

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ e-pdö UYGULAMA YÖNERGESİ. www.e-pdo.com

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ e-pdö UYGULAMA YÖNERGESİ. www.e-pdo.com DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ e-pdö UYGULAMA YÖNERGESİ www.e-pdo.com Uygulama adresi: e-pdö web uygulamasını kullanabilmek için; En güncel Google Chrome web tarayıcısı, Mikrofon (Bas Konuş sisteminde

Detaylı

BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI NESNE İŞLEMLERİ

BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI NESNE İŞLEMLERİ BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI NESNE İŞLEMLERİ Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ RESİM EKLEME RESİM EKLEME Kelime işlemci programı, hazırlamış olduğumuz belgenin istenilen yerine resim ekleme özelliğine

Detaylı

KARA UNİCORN REHBERİ

KARA UNİCORN REHBERİ 1 KARA UNİCORN REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Rubisco-Serafin İçindekiler İçindekiler.1 Giriş.. 2 Petin Ana Özellikleri...3 Pete Takılabilecek Silah ve Zırhlar ve Onlara Eklenebilecek

Detaylı

MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU

MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU Mayıs 2016 MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU Bu dokümanda SMS Gönderimi, Rehber aktarımı, Raporlama ve buna benzer özelliklerin nasıl yapılacağına ilişkin bilgiler yer almaktadır. İÇİNDEKİLER Markam

Detaylı

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ BAŞLANGIÇ Bilgisayarınızı açtıktan sonra masaüstünde yer alan tarayıcılardan birini seçiniz. İşlemlerimizi yaparken sizlere Google Chrome

Detaylı

19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları. Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu

19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları. Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

Free Download Manager Kullanarak Internetten Download

Free Download Manager Kullanarak Internetten Download Free Download Manager Kullanarak Internetten Download Öncelikle belirtmeliyim ki bu program bilgisayarınıza herhangi bir virüs, spy benzeri programcık kurmaz. Tamamen bedavadır. Daha pek çok amaçla kullanılabilir

Detaylı

Zoru Kolay Yapmak İçin...

Zoru Kolay Yapmak İçin... Zoru Kolay Yapmak İçin... 3308 Mesleki Eğitim Okullarında Öğrenci Takip Programı KURULUM Programı http://www.cetasey.com/userfiles/file/setup.exe adresinden bilgisayarınıza indirip kurun. Daha sonra programın

Detaylı

ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER. İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme:

ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER. İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme: ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme: 01.01.2018 Sistem isg.zorlucenter.com çalışma onaylarının verildiği, kullanıcı, iş sağlığı ve güvenliği

Detaylı

UZMAN VERGİ KULLANIM KILAVUZU

UZMAN VERGİ KULLANIM KILAVUZU UZMAN VERGİ KULLANIM KILAVUZU HSD KARAS Yazılım Arge Ve Danışmanlık Ticaret A.Ş. YTÜ Teknopark B2 Blok No:124 Esenler / İSTANBUL 0 212 483 74 64 www.uzmanvergi.com www.twitter.com/uzmanvergi www.facebook.com/uzmanvergi

Detaylı

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu OPERATÖR SERVİSLERİ Kullanıcı Kılavuzu Versiyon Tarih Yazan Tanım 1.0 01-08-2013 Burcu Kayacık Yalman Turkcell Servisleri 2.0 08-10-2014 Burak Şanlı Vodafone Servisleri 2.1 17-10-2014 Gül GÖNLÜBEYAZ Düzenlemeler

Detaylı

AVON da yeni bir dönem başlıyor, AVONPARA ile hediye yağıyor! AVON Temsilcilerine özel fırsatlar ADETTEN FAZLA ÜRÜN ÇEŞİDİ /43312

AVON da yeni bir dönem başlıyor, AVONPARA ile hediye yağıyor! AVON Temsilcilerine özel fırsatlar ADETTEN FAZLA ÜRÜN ÇEŞİDİ /43312 AVON da yeni bir dönem başlıyor, AVONPARA ile hediye yağıyor! özel fırsatlar 500.000 ADETTEN FAZLA ÜRÜN ÇEŞİDİ 1133400/43312 Sayısı her geçen gün artan AVON Temsilcileri hem hayallerini gerçekleştiriyor

Detaylı

Windows 7 Format Atma ve Kurulumu (Resimli Anlatım)

Windows 7 Format Atma ve Kurulumu (Resimli Anlatım) www.anasayfa.xyz Kasım 1, 2015 Windows 7 Format Atma ve Kurulumu (Resimli Anlatım) by www.anasayfa.xyz Bu yazımda windows 7 format atma işlemini detaylı bir şekilde anlatacağım. Ben format işlemini tüm

Detaylı

HATTAT TARIM. Müşteri HATTAT TARIM 2013

HATTAT TARIM. Müşteri HATTAT TARIM 2013 203 HATTAT TARIM Müşteri Bayi/Müşteri Portali Customer Web Gate: İnternet üzerinden Satınalma işlemi yapabilir, Teslimatlarınıza, Muhasebesel kayıtlarınıza,satınalma Raporlarınıza, (Anket-Duyuru-Uyarı)

Detaylı

I PHONE İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU

I PHONE İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU I PHONE İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU Öncelikle itunes ya da Apple Store da arama kısmına Meta Trader 4 yazılır. Arama sonuçlarında aşağıdaki gibi programın logosu ve adı görünecektir. İlgili sayfaya

Detaylı

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads Visual Studio 2012'nin kurulumunu, Visual Studio'nun kullanımını ve Windows Store'da basit bir proje hazırlanmasını anlatacağım. Hepsinden önce Visual Studio ortamından biraz bahsedelim. Visual Studio

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara kullanıcı adı

Detaylı

Webdepo Uygulaması Son Kullanıcı Dokümanı

Webdepo Uygulaması Son Kullanıcı Dokümanı Webdepo Uygulaması Son Kullanıcı Dokümanı Meryem Yavaş Boyut Ltd. Şti Temmuz 2008 Özet : Bu doküman, Selçuk Ecza Deposu web depo uygulaması hakkında bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. Web depo uygulamasının

Detaylı

Rappelz: Eğitmen/Ruhların Efendisi Rehberi Hazırlayan: Anubis/Purgatory [Fenix]

Rappelz: Eğitmen/Ruhların Efendisi Rehberi Hazırlayan: Anubis/Purgatory [Fenix] İçindekiler Giriş... 2 Genel bilgiler... 2 Oyun tarzı... 3 Silahlar & Zırh... 3 Diğer eşyalar... 4 Ruh taşları... 5 Yüzükler, küpeler & kolyeler... 6 Evcil hayvanlar... 6 Yetenekler... 9 Çift çağrı...

Detaylı

Microsoft FrontPage 2003. Web Sitesi Hazırlama. Ögr.Gör.N.Nilgün Çokça

Microsoft FrontPage 2003. Web Sitesi Hazırlama. Ögr.Gör.N.Nilgün Çokça Microsoft FrontPage 2003 Web Sitesi Hazırlama Ögr.Gör.N.Nilgün Çokça Microsoft FrontPage 2003 Web Sitesi Hazırlama Ikinci Bölüm İçindekiler İçindekiler i Microsoft FrontPage 2003 2 Atlama Menüsü Eklemek:

Detaylı

Yüksek Seçim Kurulu. Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu. Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu

Yüksek Seçim Kurulu. Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu. Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu Yüksek Seçim Kurulu Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu İçindekiler Ekranlar ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

2018 YENİ YIL İŞLEMLERİ

2018 YENİ YIL İŞLEMLERİ 2018 YENİ YIL İŞLEMLERİ YENİ YIL AÇMA İŞLEMLERİ Merhaba Değerli Evrim yazılım kullanıcıları; Her yıl genel muhasebe kullanıcılarının zorunlu olarak yapmış olduğu yeni yıl işlemlerini isteğe bağlı olarak

Detaylı

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta Yönetimi E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta yönetimi rehberi ile kolayca yeni bir e-posta adresi oluşturabilir, silebilir veya mevcut e-posta sitelerinizi yönetebilirsiniz. Kılavuz

Detaylı

OPARWEB VE MMWEB YENİ B2B SİSTEMLERİ

OPARWEB VE MMWEB YENİ B2B SİSTEMLERİ OPARWEB VE MMWEB YENİ B2B SİSTEMLERİ 1. Giriş OparWeb için http://b2b.opar.com MMWeb için http://b2b.magnetimarelliturkiye.com Yukarıdaki web adreslerinden sisteme ulaşılarak kullanıcı adı ve şifre ile

Detaylı

KELİME İŞLEMCİLERE GİRİŞ 5.SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KÂĞIDI

KELİME İŞLEMCİLERE GİRİŞ 5.SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KÂĞIDI KELİME İŞLEMCİLERE GİRİŞ 5.SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KÂĞIDI Microsoft Office Word programı, Amerika da bulunan ve Bill Gates in sahibi olduğu yazılım firması Microsoft tarafından

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ONLINE EĞİTİM BİRİMİ. Online Derslere Giriş Kılavuzu

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ONLINE EĞİTİM BİRİMİ. Online Derslere Giriş Kılavuzu İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ONLINE EĞİTİM BİRİMİ Online Derslere Giriş Kılavuzu Dersleri izlemek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. 1. AYSIS teki Online Derslerim sayfasında yer alan geçiş bağlantısı

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı