Buzdolaplar. Donduruculu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Buzdolaplar. Donduruculu"

Transkript

1 Donduruculu Buzdolaplar GüvenlikTalimatları....2,3 vustralya ve Yeni Zelanda İçin Çalıştırma Talimatları Ek özellikler....8 Otomatik Buz Yapıcı Bakım ve Temizlik...13 Kontroller...45 Sebzelik ve Tavalar...9 Dondurucu...10,11 LambampulleriniDeğiştirme Raflar ve Bölmeler....7, 8 Su Filtresi...6 Kurulum Talimatları vustralyaveyenizelanda İçin DevrilmeÖnleyiciZeminDesteğiKurulumu Buzdolabının Kurulması Buzdolabı Kurulumuna Hazırlık Dondurucu Çekmecesinin Çıkarılması ve Yerine Takılması , 27 Kapak çış Yönünü Değiştirme (Yalnız Tek Kapılı Buzdolabı Modellerinde) Kapıların Sökülmesi ve Takılması (Yalnız Çift Kapılı Buzdolabı Modellerinde) Kasa Kitleri ve Dekoratör Paneller SorunGidermeTüyoları Normal Çalışma Sesleri Müşteri Desteği Performans Veri Sayfası...43 KaliforniyaEyaletiSurıtmaCihazı Sertifikası...44 Kullanım Kılavuzu ve Montaj 21 ve 25 Modelleri Congélateur inférieur Model ve seri numaralarını buraya yazınız: Model # Seri # Bu numaraları soğutucu bölmesinin üst kısmına yakın sağ tarafta etiket üzerinde bulabilirsiniz.

2 ÖNEMLİ GÜVENLİK BİLGİSİ. KULLNMDN ÖNCE TÜM TLİMTLRI OKUYUNUZ. UYRI! Bu cihazı yalnız Kullanım Kılavuzunda belirtildiği şekilde amacına uygun olarak kullanınız. GÜVENLİK ÖNLEMLERİ Elektrikli cihaz kullanılıyorken aşağıdakiler de dahil olmak üzere temel güvenlik önlemlerine uyulmalıdır: Bu soğutucu kullanımdan önce Kurulum Talimatlarına uygun şekilde doğru olarak kurulmalı ve yerleştirilmelidir.. Soğutucunun üzerine basmayı denemeyiniz. Bunu yapmak vücudunuzu yaralayabilir veya soğutucuda hasara neden olabilir. Çocukların soğutucuyla oynamalarına veya düğmeleri kurcalamalarına izin vermeyiniz. Buz yapıcının kurulumu yetkili bir servis elemanı tarafından gerçekleştirilmelidir. Çocukların soğutucu içindeki raflara tırmanmasına, oturmasına ve asılmasına izin vermeyiniz. Soğutucuya zarar verebilirler ve kendilerini ciddi şekilde yaralayabilirler. Elleriniz ıslak veya nemliyken dondurucu bölmesindeki soğuk yüzeylere temas etmeyiniz. Deri bu çok soğuk yüzeylere yapışabilir. Benzin veya diğer yanıcı maddeleri ve akışkanları bu ve başka cihazların yakınında saklamayınız ve kullanmayınız. Parmaklarınızı hareketli parçalar bölgelerindenuzak tutunuz; Kapı ve kabin arasındaki açıklık zorunlu olarak azdır.çevrede çocuklar varken kapağın kapatılması sırasında dikkatli olunuz. BUZDOLBININ DOĞRU ŞEKİLDE İMHSI Çocuk tuzağı ve tıkanıklık geçmişin problemleri değildir Hurdaya çıkarılmış veya atılmış buzdolapları yine de tehlikelidirler... "yalnızca birkaç günlüğüne" kalacak olsalar bile. Eski Buzdolabınızı veya Dondurucunuzu tmadan Önce: Kapıları sökünüz. Çocukların iç kısımda kolayca tırmanamaması için rafları alınız. Otomatik buz yapıcı içeren buzdolaplarında tahliye mekanizmasının hareketli parçalarıyla veya buzları salıveren ısıtıcı öğe ile temastan kaçınınız. Buzdolabı fişe takılı iken otomatik buz yapıcı mekanizmasına parmaklarınızı veya ellerinizi koymayınız. Temizlemeden ve onarım yapmadan önc buzdolabını fişten çekiniz. NOT: Her türlü servis işlemi yetkili bir kişi tarafından gerçekleştirilmelidir. Yanmış ampülü değiştirmeden önce soğutucunun fişi elektrikli kablo filamentiyle temasınızı önlemek için çekilmelidir. (Değiştirme sırasında yanmış ampul kırılabilir.) Ürünün dengesini sağlayabilmek için bazı modellerde devrilme önleyici desteğe ihtiyaç duyulmaktadır. Lütfen 18. sayfaya başvurunuz, Devrilme Önleyici Zemin Desteği Kurulumu. Kontrollerin birini veya her ikisini birden 0(kapalı) konumuna getirmek lamba devresinin elektriğini kesmez. Buzu tamamen çözülmüş yiyecekleri yeniden dondurmayınız. TEHLİKE! ÇOCUK TUZĞI RİSKİ Soğutucu Maddeler Tüm soğutucu ürünler, federal yasalar gereğince ürünün imha edilmesinden önce uzaklaştırılması gereken soğutucu maddeler içerirler. Eski bir soğutucu ürünü atıyorsanız imha sırasında ne yapılması gerektiği hakkında firmayla irtibata geçiniz. 2 UZTMKBLOLRININ KULLNIMI Belirli koşullar altında güvenlik riski olasılığı nedeniyle uzatma kablosu kullanılmamasını iddetle tavsiye ederiz.

3 UYRI! ELEKTRİĞİN BĞLNMSI Bu ürünün güç kablosu bu üründen kaynaklanac kbir elektrik şoku ihtimalini en aza indirmek için topraklaması yapılmış standart duvar priziyle uyumlu olan topraklayıcı fişle donatılmıştır. Fişin gerektiği gibi topraklandığından emin olmak için duvar prizini ve elektrik şebekesini yetkili bir elektrikçiye kontrol ettiriniz. Topraklaması yapılmamış bir duvar priziyle karşı karşıya kalınması durumunda bunu gerektiği gibi topraklaması yapılmış bir prizle değiştirmek size ait bir sorumluluk ve zorunluluktur. Soğutucu her zaman kendi elektrik prizine takılmalıdır.bu en iyi performansı sağlar ve aynı zamanda aşırı ısınmış kablolardan kaynaklanacak yangın riskine neden olabilecek Kullanımdan önce gerekli topraklamanın olmasını sağlayınız. Topraklama fişi evsel kabloların aşırı ısınmasını önler. Lütfen doğru gerilim, güç değeri ve frekans için soğutucunun üzerindeki derecelendirme levhasına bakınız. Eğer ürün fişi prizinize uymuyorsa ürüne yeni bir fiş takılmalıdır. ÖNEMLİ: Elektrik fişlerinin ve kablolarının takılması yetkili bir teknik personel veya servis personeli tarafından yapılmalıdır. Bazı ülkelerde elektrik fiş ve kablolarının takılmasına yalnızca yetkili bir teknik personel tarafından yapılması şartıyla izin verilir. Güç besleme kablosu hasar görürse güvenlik riskini engellemek için bunun yetkili bir servis elemanı tarafından değiştirilmesi gerekir. Soğutucunuzu hiçbir zaman kablosundan çekerek prizden çekmeyiniz. Her zaman fişi sıkıca tutunuz ve prizden düz bir şekilde çekiniz. şınmış veya başka şekilde hasar görmüş olan tüm güç kablolarını hemen onarınız veya değiştiriniz. Uzunluğu boyunca veya herhangi bir ucunda kırıklar veya sıyrık hasarı olan kablo kullanmayınız. Soğutucuyu duvardan uzaklaştırırken güç kablosunun üzerinden geçilmediğinden veya kabloya hasar verilmediğinden emin olunuz. Şebeke kablosu değişimi Soğutucunuzdaki şebekekablosunundeğişmeyeihtiyaç duyduğu her anda bunların yerel satıcınızdan edinilebilir olan özel kablo ile değiştirilmesi gerekir. Kabloya hasar vermişseniz bunların değiştirilmesi için ücret alınacaktır. BU GÜVENLİK BİLGİSİNİ DİKKTLİCE OKUYUNUZ VE UYGULYINIZ. BU TLİMTLRI SKLYINIZ Soğutucunun fişe erişilmesine izin verecek şekilde yerleştirilmesi gerekir. 3

4 Sıcaklık ayarlı kontroller hakkında (bazı modellerde bulunur) (bazı modellerde bulunur) NOT: Buzdolabı sıcaklık kontrollerini kapatan koruyucu film ile birlikte gönderilmiştir. Eğer bu film kurulum sırasında çıkarılmamışsa bunu şimdi çıkarınız. Sıcaklık kontrollerinin fabrikada buzdolabı bölmesi için 3 C ve dondurucu bölme için -18 C olarak ön ayarı yapılmıştır. Sıcaklığın önerilen ön ayarlı ayarlarda kararlı hale gelebilmesi için 24 saatin geçmesine izin veriniz. Sıcaklık kontrolleri buzdolabı ve dondurucudaki YRLNMIŞ ve oanki sıcaklıkları gösterebilir. Geçerli sıcaklık YRLNMIŞ sıcaklıktan kullanıma ve çalışmam ortamına bağlı olarak biraz farklı olabilir. Kontrollerden birini veya her ikisini KPLI konumuna getirmek dondurucu ve buzdolabı bölmesindeki soğutmayı durdurur ancak buzdolabının elektriğini kesmez. 4 Kontrollerin Kapıda Bulunduğu Modellerde: Sıcaklığı değiştirmek için, DH SICK veya DH SOĞUK düğmelerine basınız ve bırakınız. GÜNCEL SICKLIK lambası yanacaktır ve ekran güncel sıcaklığı gösterecektir.sıcaklığı değiştirmek için istenen sıcaklık görüntülene kadar DH SICK veya DH SOĞUK düğmesine basınız. Bu kontrol her seferinde bir bölme sıcaklığını gösterir. Diğer bölmenin sıcaklığını görüntülemek ve değiştirmek için DONDURUCU veya SOĞUTUCU düğmesine basınız ve yukarıdaki Sıcaklığı değiştirmek için alimatını izleyiniz. Soğutucunun İçindekiKontrolleriçin: Kapının açılması güncel sıcaklığı görüntüler. Sıcaklığı değiştirmek için, istenen sıcaklık görüntülene kadar DH SICK veya DH SOĞUK düğmesine basınız. İstenen sıcaklık ayarı yapıldıktan 5saniye sonra sıcaklık göstergesi oanki soğutucu ve dondurucu bölmelerinin sıcaklıklarını gösterme işlemine dönecektir. Birkaç ayarlama işlemine ihtiyaç duyulabilir. Kontrollerde her ayar yaptığınızda, soğutucunun yaptığınız sıcaklık ayarına gelebilmesi için 24 saatin geçmesine izin veriniz. Soğutma sistemini kapatmak için,ekranda soğutucu veya dondurucu için KPLI görünene kadar DH SICK düğmesine basınız. Üniteyi yeniden açmak için,soğutucu veya dondurucu için DH SOĞUK düğmesine basınız. Daha sonra DH SOĞUK düğmesine yeniden basınız ve dondurucu için -18 C ve soğutucu için 3 C' lik ön ayarlı değerlere gidilecektir. Kontrollerden birini veya her ikisini KPLI konumuna getirmek dondurucu ve buzdolabı bölmesindeki soğutmayı durdurur ancak buzdolabının elektriğini kesmez.

5 Turbo Cool. Hakkında (bazı modellerde bulunur) Ortam Oda Sıcaklığı Limitleri Bu buzdolabı, derecelendirme levhasında gösterilmiş olan Sıcaklık Sınıfınca belirlenmiş ortam sıcaklıklarında çalışmak üzere tasarlanmıştır. (bazı modellerde bulunur) (bazı modellerde bulunur) Sıcaklık Sembol Ortam Sıcaklığı Sınıfı zami sgari Genişılımlı SN 32 C 10 C Ilımlı N 32 C 16 C stropikal ST 38 C 18 C Tropikal T 43 C 18 C NOT: İçsıcaklık; buzdolabının bulunduğu yer,buzdolabı ortam sıcaklığı ve kapının açılma sıklığı gibi etkenlerden etkilenebilir. Sıcaklık kontrollerini bu etkenleri dengelemek için gerektiğinde ayarlayınız. Nasıl Çalışır? TurboCool yiyecekleri daha çabuk soğutmak için soğutucu bölmesini hızlı bir şekildesoğutur. TurboCool özelliğini soğutucu bölmesine çok miktarlarda yiyecek eklediğinizde, oda sıcaklığında kalmış yiyecekleri sakladığınızda veya sıcak yemek artıklarını sakladığınızda kullanınız. yrıca buzdolabı bir süre elektriksiz kalmışsa da kullanılabilir. Bir kez etkinleştirildiğinde kompresör hemen açık konuma geçecek ve fanlar sekiz saat boyunca her gerektiğinde yüksek devirde açılacak ve kapanacaktır.kompresör, soğutucu bölme sıcaklığı yaklaşık 1 C'ye gelene kadar çalışmaya devam edecek daha sonra bu ayarı korumak için açık ve kapalı konum arasında geçiş yapacaktır. 8saat sonra eğer TurboCool düğmesine yeniden basılırsa soğutucu bölmesi orijinal ayarına geri dönecektir. Nasıl Kullanılır? TurboCool düğmesine basınız. Soğutucu sıcaklığı görüntüsü gösterilecektir. TurboCool tamamlandığında soğutucu bölmesi normal sıcaklığına dönecektir. NOTLR: TurboCool sırasında soğutucu sıcaklığı değiştirilemez. TurboCool sırasında dondurucu bölme sıcaklığı etkilenmez. TurboCool sırasında soğutucunun kapısı açılırsa fanlar eğer açık konum döngüsüne girmişlerse çalışmaya devam edeceklerdir. Kapı larmı Hakkında (bazı modellerde bulunur) Bu alarm herhangi bir kapı 2dakikadan fazla bir süredir açık bulunuyorsa ses çıkaracaktır. Kapıyı kapattığınızda bip sesi kesilecektir. (bazı modellerde bulunur) (bazı modellerde bulunur) Energy Saver Hakkında (bazı modellerde bulunur) Bu ürün Energy Saver özelliği ile donatılmıştır. Buzdolabınız Energy Saver özelliği etkinleştirilmiş şekilde gönderilmiştir. Zaman içerisinde buzdolabı kabininin ön yüzeyinde nem oluşabilir ve pasa neden olur. Eğer buzdolabının ön yüzeyinde nem ortaya (bazı modellerde bulunur) çıkarsa Energy Saver özelliğini kontrol panel (bazı modellerde bulunur) üzerindeki ENERGY SVER düğmesine basıp 5 bırakarak kapatınız.

6 Su filtresi hakkında (bazı modellerde bulunur) Su Filtresi Kartuşu Su filtresi kartuşu, soğutucu bölmesinin arka üst sağ köşesinde yerleşmiştir. Filtreyi Ne Zaman Değiştirmek Gerekir? Sıcaklık ekranı üzerinde su filtresi kartuşu için bir değiştirme gösterge ışığı bulunur. Bu ışık size filtrenin yakın zamanda değiştirilmeye ihtiyaç duyduğunu anlatmak için turuncu renge dönecektir.değiştirme göstergesi ışığı kırmızıya döndüğünde veya sebile ya da buz yapıcıya olan su akışı azaldığında filtre kartuşu değiştirilmelidir. Filtre Kartuşunun Takılması Kartuşu değiştirirken öncelikle eskisini çıkarınız. Kartuş kapağını ön taraftaki klapaya bastırıp aşağıya çekerek açınız. Filtre Bypass Fişi Eğer değiştirilecek filtre kartuşu yoksa filtre bypass işini kullanmanız gerekir. Filtre veya filtre bypass fişi olmadan buz yapıcı çalışmayacaktır. Değiştirme Filtreleri: Değiştirme filtreleri GE onaylı bir dağıtıcı üzerinden sipariş edilebilir. Kartuşu saat yönünün tersi yönünde döndürerek çıkarınız.şağıya küçük bir miktar su damlayabilir. DİKKT: Eğer sistemde hava hapsedilmişse söküldüğünde kartuş fırlayabilir. Sökerken dikkatli olunuz. Kartuşun ucundaki koruyucu folyoyu çıkarınız. Kartuş ve kartuş duyu üzerindeki oku hizalayarak kartuşu durana kadar saat yönünde çeviriniz. Kartuş doğru olarak takıldığında ve yerine oturduğunda "klik" sesi duyacaksınız. Kartuşun ucundaki kulpun düşey olarak konumlandırılması gerekir. şırı şekilde sıkmayınız. Kartuş kapağını kapatınız. Sistemi temizlemek ve püskürmeleri önlemek için sebilden 3dakika boyunca (yaklaşık 5litre) su akıtınız. Sebili Kulanmak İçinbölümünebakınız. Su filtresi Gerilma düğmesine 3saniye boyunca basınız ve basılı tutunuz.. NOT: Yeni takılmış su filtresi kartuşu sebilden su fışkırmasına neden olabilir. 6

7 Raflar ve bölmeler hakkında. Tüm özellikler tüm modellerde yer almamaktadır. Rafların Yeniden Düzenlenmesi Soğutucu bölmesinde yer alan raflar ayarlanabilir raflardır. Soğutucu Bölmesi Çıkarmak için: Bazı modeller aynı şekilde ayarlanabilen tel raflara sahiptirler Raftaki tüm nesneleri alınız. Rafı ön tarafından yukarı kaldırınız. Rafı arka tarafından yukarı kaldırarak dışarı çıkarınız. Yerine takmak için: Rafı yukarı kaldırıyorken rafın arkasındaki üst kancayı raf yolundaki bir slota yerleştiriniz. Rafın alt tarafı yerine yerleşene kadar rafın ön tarafını alçaltınız. kmayı Önleyen Raflar (bazı modellerde bulunur) kmayı önleyen raflar akıntı damlalarının daha altta bulunan raflara düşmesini önleyen özel kenarlara sahiptirler.rafları sökmek ve yeniden düzenlemek için Rafların. Yeniden Düzenlenmesi konusuna bakınız. Dışa Sürgülükmayı Önleyen Raflar (bazı modellerde bulunur) Dışa sürgülü akmayı önleyen raf diğerlerinin arkasına yerleştirilmiş nesnelere erişmeyi sağlar. Özel kenarlar alt raflara akmaları önlemeye yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Çıkarmak için: Rafta bulunan tüm nesneleri alınız. Rafı durana kadar dışarı kaydırınız. Rafın ön kenarını orta klapalar ön çubuğun üzerinde yer alana kadar yukarı kaldırınız. Raf çıkarılabilene kadar çekmeye devam ediniz. Yerine takmak için: rka raf klapalarını raf çerçevesindeki orta çentiklerin hemen önüne yerleştiriniz Rafı orta klapalar ön çubuğun önünde yer alana kadar kaydırınız. Rafı yatay hale gelene kadar yerine alçaltınız ve içeri kaydırınız. Yeniden taktığınızda rafın yatay olarak oturduğundan ve sağa sola serbestçe hareket etmediğinden emin olunuz. Kapıyı kapatmadan önce rafları tamamen geriye kaydırdığınızdan emin olunuz. 7

8 Raflar ve bölmeler hakkında. yarlanabilir Kapı Kapları yarlanabilir kaplar buzdolabından çalışma alanına kolayca taşınabilirler. Çıkarmak için: Kabı yukarı kaldırıp dışarı çekiniz. Yerine yerleştirmek veya yerini değiştirmek için: Kabı kalıp kapı desteklerinin hemen üzerinde içeri kaydırınız ve aşağıya bastırınız. Kutu yerine yerleşecektir. Rahat yer, devrilme, dökülme veya kaymaya karşı kapı raflarına yerleştirilmiş nesneleri korumaya yardımcı olur.rahat yerin arkasındaki parmak tutamağını tutunuz ve ihtiyaçlarınıza uygun olacak şekilde taşıyınız. yarlanamayan Kapı Kapları Çıkarmak için: Kabı yukarı kaldırıp dışarı çekiniz. Yerine takmak için: Kabı kapının kalıp desteklerine aşağıya itiniz.yerine kilitlenecektir. Ek özellikler hakkında. Tüm özellikler tüm modellerde yer almamaktadır. yarlanamaz İçecek Rafı Çıkarmak için: Rafı yukarı kaldırıp dışarı çekiniz. Yerine takmak için: Rafı kapının kalıp desteklerine aşağıya itiniz.yerine kilitlenecektir. 8

9 Sebzelik ve tavalar hakkında. Tüm özellikler tüm modellerde yer almamaktadır. Meyvelik ve Sebzelik Çekmecelerin alt kısmında veya altında birikebilecek fazla sular kurulanama amacıyla silinmelidir. Nem ayarlı sebzelik (bazı modellerde bulunur) Çoğu sebzeler için önerilen yüksek nemi Hemen hemen tüm meyveler için önerilen düşük sağlamak için kontrolü tamamen YÜKSEK nemi sağlamak için kontrolü tamamen LÇK ayarına çeviriniz. ayarına çeviriniz. Sıcaklıkyarlı Meze Tepsisi Kontrolü en düşük sıcaklık için tamamen sol tarafa kaydırınız. (bazı modellerde bulunur) Meze Tepsisi Nasıl Çıkarılır veyerine Takılır? Çıkarmak için: Yerine takmak için: Meyve ve sebze çekmecelerini çıkarınız. Çekmeceyi DUR konumuna kadar dışarı çekiniz. Dört menteşe kilidinin de açık konumda olduğundan emin olunuz. Çekmecenin yan taraflarını çekmece desteklerine yerleştiriniz, bunu yaparken menteşe kilitlerinin çekmece yuvalarına tam oturduğundan emin olunuz. Dört menteşe kilidinin hepsini kilit konumuna döndürerek kilitleyiniz. menteşe kilidi 4menteşe kilidine erişmek için kapağı kaldırınız. 4menteşe kilidini de açık konuma getiriniz. Çekmecenin ön tarafını yukarı ve dışarı çekiniz. Kapağı alçaltınız ve çekmeceyi içeri sürünüz. Meyve ve sebze çekmecelerini yerlerine takınız. 9

10 Dondurucu hakkında. Tüm özellikler tüm modellerde yer almamaktadır. Görünüş ve özellikler farklılık gösterebilir Dondurucu Rafları ve Sepetleri Buz saklama kapı üzerindebir raf Yarı genişlikte bir sepet Tam genişlikte sığ bir sepet Tam genişlikte derin bir sepet Buz saklama kabı başka yiyecekleri saklamak için kullanılabilir. Görüntü farklılıkgösterebilir. Tab Sepetin Çıkarılması Dondurucu çekmeceli modellerde tam genişlikteki derin sepeti çıkarmak için: Dondurucu çekmecesini durana kadar açınız. Dondurucu sepeti çekmece sürgüleri üzerindeki iç klapalar üzerinde yer alır. Sepeti 4klapanın tümü sürgü desteğinin dışına çıkana kadar kaldırınız. Sepeti kaldırınız ve çekmeceyi kaldırarak dışarı çıkarınız. Plastik kolların sürgü desteklerindeki 4klapaya takılı kaldığından emin olunuz. Tam genişlikteki derin sepeti yerine takarken: Sepeti geri eğiniz ve çekmeceye doğru alçaltınız. Sepeti yatay bir kouma çevirip 4hızalalama klapasına doğru bastırınız. NOT: Dondurucuya geri sürmeden önce 4 sepet klapasının sürgü desteklerine takılı olduğundan her zaman emin olunuz. Yarı genişlikteki sepeti çıkarmak için: Sepeti dur konumuna kadar dışarı çekiniz. Sepeti sürgülerden kurtarmak için sepeti önünden yukarı kaldırınız. rka tarafını sürgüden yukarı kaldırıp dışarı çıkarınız. Sepeti yerine takarken sepetin kenarlarındaki kablo klapalarının ve çengellerinin üst sepet sürgülerinin üstündeki slotlara geçtiğinden emin olunuz. NOT: Bu sepeti her zaman tam olarak kapattığınızdan emin olunuz. Görüntü farklılıkgösterebilir. Görüntü farklılıkgösterebilir. Tam genişlikteki sığ sepeti çıkarmak için: Sepeti dur konumuna kadar dışarı çekiniz. Ön tarafı dur konumunun üzerine kaldırınız. Sepeti yukarı ve dışarı çekiniz. 10

11 Dondurucu bölmesi hakkında. Dondurucu bölmesini doldurma Paket istifleri arasında 15 mm ve her bir istifle üstündeki raf veya sepetle arasında 15 ila 25 mm boşluk kalacak şekilde doldurunuz Paketler rafların ön tarafından dışarı sarkabilir ancak kapılardan 15 mm uzaktaolmalıdırlar. Dondurulacak yiyecekler saklamada bulunan yiyeceklerledirekt temas halindeolmamaladırlar. Yiyecek her gün dondurulacaksa dondurulacak miktarı azaltmak gerekli olabilir. Çok miktarda yiyecek dondurulacaksa dondurucu kontrolünü en soğuk ayarınagetiriniz. Yiyecek donduktan sonra dondurucu kontrolünü ilk konumunageri alınız. Yiyecekleren hızlı dondurucunun ortadaki üç rafında ve en yavaş dondurucu kapı raflarında donar. Ticari olarak hızlı donan yiyecekleri üreticinin tavsiye ettiği süreden daha fazla dondurucuda tutmayınız. Eğer cihazın gücü uzunca bir süre için kapatıldıysa veya soğutucu sistem çalışmazsa kapıları mutlaka gerekli olmadığı hallerde açmayınız. Mutlaka gerekliyse, donmuş gıdaların mümkün olduğunca uzun süre donmuş şekilde kalmalarını sağlamak için kapıları mümkün olduğunca çabuk kapatınız İki yıldız etiketiyle işaretlenmiş dondurucu kapı saklama rafları yalnızca önceden dondurulmuş gıdaları saklamak için uygundur. Efervesan yiyeceklerin dondurucu bölmesinde saklanmaması gerekir. Dondurucu Performansı Bu Buzdolabı/Dondurucu genel olarak DörtYıldızlı derecelendirmeye sahiptir. Dondurucu performansı aşağıda özeti olan ISO 8561 STNDRDI tarafından tanımlanmış yıldız derecelendirmesine göre sınıflandırılır: KOD or DONDURM-YÜKLEME SICKL. (YİYECEK SICKLIĞI) -6 C'den düşük C'den düşük C'den düşük. 11

12 Otomatik buz yapıcı hakkında. Yeni kurulmuş bir buzdolabı buz yapmaya başlamak için 12 ila 24 saat arası kadar bir zamana ihtiyaç duyar. Güçnahtarı Buz Yapıcı Otomatik Buz Yapıcı (bazı modellerde bulunur) Buz yapıcı, soğutucu bölmesinin sıcaklığı, oda sıcaklığı, kapı açma sayısı ve diğer kullanım koşullarına bağlı olarak her döngüde yedi küp olmak üzere 24 saatte yaklaşık küp buz yapacaktır. Buz yapıcı suyla dolarken her seferinde bir vınlama sesi duyacaksınız. İlk birkaç buz yığınını su hattının temizlenmesine izin verebilmek için uzaklaştırınız. Yeşil Güç Lambası lgılayıcı Kol Buza ve güç düğmesine nasıl erişilebileceği konusu için aşağıya bakınız. Buz yapıcıya su bağlantısı yapılmadan önce soğutucu çalıştırıldıysa güç anahtarını O(kapalı) konumuna getiriniz. lgılayıcı kol süpürgecine hiçbir şeyin engel olmadığından emin olunuz. Eğer hazne algılayıcı kolun seviyesine kadar dolarsa buz yapıcı buz yapmayı durduracaktır. Bazı buzların birbirine yapışması normal bir durumdur Eğer soğutucuya su bağlantısı yapıldıysa güç anahtarını l(açık) konumuna getiriniz. Dondurucu lamba anahtarı açılmışsa ve dondurucu kapısı kapatılmışsa buz yapıcı lambası yeşile dönecektir. Buz yapıcı 10 C dereceye düşerse suyla dolacaktır.yeni kurulmuş bir buzdolabı buz küpleri yapmaya başlamadan önce 12 ila 24 saat arasında bir zamana ihtiyaç duyacaktır. Eğer sıksıkbuz kullanılmıyorsa eski küpler puslanacak, çürük tadı verecek ve büzüşecektir. NOT: Ortalama su basıncından daha düşük su basıncına sahip evlerde bir yığın buz yaparken buz yapıcı döngüyü birden fazla kez duyabilirsiniz. NOT: Eğersu şebekesi kapalıysa güç anahtarını 0(kapalı) konuma getiriniz. Buza ve Güç Düğmesine Erişim Raf Buz yapıcı güç düğmesine erişmek için buz kabı üzerindeki rafı dışarı çekiniz. Rafı yerine taktığınızdan her zaman emin olunuz. Raf Buz Kabı Buza erişmek için kabı öne çekiniz. Buz Kabı Güç düğmesine erişmek için Buza erişmek için. Buz Yapıcı ksesuar Kiti Eğer buzdolabınız otomatik buz yapıcı ile donatılmış olarak gelmediyse buz yapıcı aksesuar kiti ücret karşılığı elde edilebilir. Sahip olduğunuz modelin İhtiyaç duyduğu özel buz yapıcı kiti için buzdolabınızın arka tarafını kontrol ediniz. Bölmeyi kullanmak için Sebilin Kilitlenmesi 12 Sebil Yatağı Düşme Rafları Camı nazikçe bölme yatağı yönünde bastırınız. Düşme rafının kendi kendine su boşaltma özelliği yoktur.su birikintisini azaltmak için raf düzenli aralıklarla silinmelidir. Soğutucu ilk kurulduğunda su dağılmamışsa su şebekesi sisteminde hava olabilir. Sebil koluna sıkışmış havayı çıkarmak ve su sitemini doldurmak için en az iki dakika süre ile basınız. Su şebekesindeki saflığı bozan maddeleri boşaltmak için ilk altı bardak dolusu suyu atınız. Bölme ve kontrol panelini kilitlemek için KİLİT düğmesine 3saniye süre ile basınız. Kilidi kaldırmak için düğmeye yine 3saniye süre ile basınız. Kapı larmı larmı ayarlamak için KPILRMI düğmesine basınız. Gösterge lambası yanacaktır. Bu alarm kapı 2dakikadan fazla bir süredir açık bulunuyorsa ses çıkaracaktır.kapıyı kapattığınızda bip sesi kesilecektir.

13 Soğutucunun bakımı ve temizlenmesi Dış Temizlik Kapı tutamakları ve kasa. Sabunlu su ile nemlendirilmiş bez kullanarak siliniz. Yumuşak bir bezle kurulayınız. Kapı tutamağı ve kasada cila kullanmayınız. Dış yüzeyi temiz tutunuz. Mutfak ürünleri cilası veya ılıklikitbulaşık deterjanı ile nemlendirilmiş temiz bir bezle siliniz. Temiz yumuşak bir bezle kurulayıp parlatınız. Soğutucuyulekelibulaşık beziveya ıslak mendil ile silmeyiniz. Bunlar boyayı aşındıracak kalıntılar bırakabilirler.bulaşık süngeri, toz temizleyiciler, çamaşır suyu veya çamaşır suyu içeren temizleyiciler kullanmayınız çünkü bu ürünler boyayı çizebilir veya zayıflatabilir. İç temizlik Kötü koku oluşmamasına yardımcı olmak için soğutucu ve dondurucu bölmesinde kutusu açık kabartma tozu bulundurunuz Temizlemeden önce soğutucunun elektrik fişini çekiniz. Eğer bu mümkün değilse, düğme, lamba ve kontrollerin etrafında temizlik yaparken süngerin fazla nemini sıkarak atınız. Kapılar arasındaki iç yüzey için cihaz cilası kullanınız. Buzdolabının içini temizlemek için sıcak su, sabun, soda veya deterjan kullanınız. Durulayınız ve silerek kurulayınız. Paslanmaz çelik paneller ve tutamaklar. Paslanmaz çelik (bazı modellerde bulunur) satın alınabilen bir ürün olan paslanmaz çelik temizleyici ile temizlenebilir.sprey paslanmaz çelik temizleyici ile en iyi sonucu alırısınız. Paslanmaz çelik üzerinde cihaz cilası veya parlatıcı kullanmayınız. Metal kaplama ve metal aksamı verilmiş plastik parçalar. Parçaları sabunlu su ile yıkayınız. Bir sünger,nemli bez veya kağıt mendil ile siliniz. Bulaşık teli veya diğer aşındırıcı temizleyiciler ile fırçalamayınız. Kapı contalarını temizledikten sonra menteşe tarafındaki kapı contalarına ince tabaka halinde vazelin uygulayınız. Bu contaların yapışmasını ve bükülmesini önler. Soğuk cam rafları sıcak su ile temizlemekten kaçınınız çünkü aşırı sıcaklık farkı camın kırılmasına neden olabilir. Cam rafları dikkatle siliniz. Sertleştirilmiş cama darbe uygulamak kırılmasına neden olabilir. Plastik soğutucu parçalarını bulaşık makinesinde yıkamayınız. Metal kaplama ve metal aksamı verilmiş plastik parçalar. Parçaları sabunlu su ile yıkayınız. Bir sünger, nemli bez veya kağıt mendil ile siliniz. Bulaşık teli veya diğer aşındırıcı temizleyiciler ile fırçalamayınız. Soğutucununrka Kısmı Buzdolabını duvardan uzaklaştırırken dikkatli olunuz. Tüm tipteki yer döşemeleri, özellikle minderli ve kabartmalı yüzeye sahip döşemeler hasar görebilir. Buzdolabının ön altında yer alan seviye ayaklarını yükseltiniz. Tatil İçin Hazırlama Uzun tatiller veya evde olmayışlar için yiyecekleri çıkarınız ve buzdolabını elektrik fişinden çekiniz. İç yüzeyi sıcak su ve kabartma tozu solüsyonu kullanarak temizleyiniz yaklaşık bir yemek kaşığı (15ml) kabartma tozu ve çeyrek galon (1 lt) su Kapıları açık bırakınız. Buzdolabını düz şekilde dışarı çekiniz ve yerine koymak için yine düz şekilde ileri itiniz. Soğutucuyu yan yöne hareket ettirmek buzdolabına veya yer döşemesine zarar verebilir.eviye ayaklarını yere değene kadar alçaltınız. UYRI! Buzdolabını yerine yerleştirmek için geri iterken elektrik kablosunun veya buz yapıcı besleme hattının (bazı modellerde bulunur) üzerine gelmediğinizden ve devrilme önleyici ayağın takılı olduğundan emin olunuz. Buz yapıcı güç anahtarını O(kapalı) konumuna getiriniz ve soğutucu su beslemesini kapatınız. Eğer sıcaklık dondurucu seviyeye düşebilecekse su besleme sistemini (bazı modellerde bulunur) yetkili bir servise boşalttırınız. Bu eşyaların su taşmasından ciddi zarar görmesini önleyecektir. Taşımaya Hazırlık Taban ızgara, raflar ve çekmeceler gibi gevşek parçaları hasardan korumak için yerlerine bantla yapıştırınız. Soğutucuyu taşımak için el arabası kullanacaksanız soğutucunun ön veya arka yüzeyini arabaya yaslamayınız. ksi halde buzdolabı zarar görebilir.yalnız buzdolabının yan yüzeylerinden taşıyınız. Taşıma sırasında soğutucunun yukarıdan aşağıya doğru bulunduğundan emin olunuz. 13

14 Lamba ampullerini değiştirme. Kontrolleri 0(kapalı) konumuna döndürmek lamba devresinin elektriğini kesmez. Soğutucu Lambaları DİKKT: Lamba ampulleri sıcak olabilir. Soğutucunun elektrik fişini çıkarınız. Lamba mahfazasını çıkarmak için mahfazayı arkasından kavrayınız ve arka taraftaki klapaları açmak için dışarı çekiniz. Mahfazayı aşağıya doğru döndürünüz ve mahfazanın ön tarafındaki klapaları çıkarmak için öne döndürünüz. Dondurucu Bölme Lambası ynı veya daha az watt değerinde bir cihaz ampulüyle değiştirdikten sonra mahfazayı da yerine takınız. Elektrik fişini yeniden takınız. NOT: Cihaz ampullerinin GE onaylı dağıtıcılardan sipariş edilmesi gerekmektedir. Görüntü farklılık gösterebilir DİKKT: Lamba ampulleri sıcak olabilir. Soğutucunun elektrik fişini çıkarınız. mpul dondurucu bölmenin üst kısmında bir lamba mahfazasının içinde yer alır. Mahfazayı çıkarmak için mahfazayı arkasından kavrayınız ve arka taraftaki klapaları açmak için dışarı çekiniz. Mahfazayı aşağıya doğru döndürünüz ve mahfazanın ön tarafındaki klapaları çıkarmak için öne döndürünüz. ynı veya daha az watt değerinde bir cihaz ampulüyle değiştirdikten sonra mahfazayı da yerine takınız. Elektrik fişini yeniden takınız. 14

15 Kasa Kitleri ve dekoratör paneller. Panel gerektiren modeller için Bu talimatları baştan sona ve dikkatlice okuyunuz. Başlamadan Önce Bazı modeller kapı panelleri kurabilmeniz için kasa kiti ile donatılmıştır. 6,3 mm.'den daha ince paneller 6,3 mm.'den daha ince ahşap panel kurulumu yaparken kartondan yapılmış kapının ön yüzü ile ahşap panel arasına uyacak şekilde ek panel oluşturmanız gerekir.eğer hazır kesilmiş dekoratör paneller kuracaksanız hazır kesilmiş ek paneller kit içerisinde yer almaktadır.dekoratör panel ve ek panelin birlikte kalınlığı 8,7 mm. Olmalıdır,panelin kalınlığı 6,3 mm.'yi geçmemelidir. 6,3 mm. veya daha ince paneller zami 6,3 mm. Tutamak ve üst ve alt kasa kapının yüzeyinin ön tarafında bulunur,bu da ek panelin panelden daha kısa ve daha dar olmasını gerektirir.şağıdaki ana hatları kullanınız ve ek paneli panelin arka tarafına yapıştırınız. Sol Taze Yiyecek Kapısı Sağ Taze Yiyecek Kapısı Ek Panel 19.1 mm Ek Panel 19.1 mm 19.1 mm 63.5 mm 19.1 mm 63.5 mm Panel Panel Dondurucu Kapısı Ek Panel 19.1 mm 63.5 mm Panel 15

16 Kasa Kitleri ve dekoratör paneller. 19,1 mm. veya Kabartılmış Panel 6,3 mm. kalınlığında desteğe veya yuvarlatılmış 19,1 mm. tahtaya vidalı veya yapıştırılmış kabartılmış tasarımlar kullanılabilir.panelin kabartılmış kısmında parmak ucu mesafesi bırakabilmek için tutamak tarafında en az 5.1 cm. mesafe olacak şekilde üretilmiş olmalıdır. 6,3 mm.'den daha kalın 19,1 mm.'den daha ince panellerin çevresinin 7,9 mm.'lik dış kısmının 6,3 mm.'den daha kalın olmaması gerekir. Özel paneller için ağırlık sınırlamaları: 6,3 mm.'den daha kalın paneller 7.9 mm Her kapı için maks. 4,5 kg. taze yiyecek 19.1 mm 5,1 mm Tutamak Tarafı Boşluğu Görünen Panel 19.1 mm Buzdolabı Kapısı Özelhşap Paneller için Boyutlar 3.2 mm Sol Taze Yiyecek Kapısı Sağ Taze Yiyecek Kapısı 3.2 mm 6.3 mm 6.3 mm 6,3 mm kalınlıkta 7,9 mm minimum Üst, sol ve alt 6,3 mm kalınlıkta 50,8 mm minimum Tutamak tarafı 6,3 mm kalınlıkta 50,8 mm minimum 7.9 mm kalınlıkta 6,3 mm minimum Üst, sağ ve alt Panelin yükseltilmiş kısmı 98.9 cm Tutamak tarafı Panelin yükseltilmiş kısmı 98.9 cm 3.2 mm 3.2 mm 42.9 cm 42.9 cm 6.3 mm 6.3 mm Sol, sağ ve alt taraflar 6,3 mm kalınlıkta 50,8 mm minimum Tutamak tarafı 6,3 mm kalınlıkta 7,9 mm minimum Panelin yükseltilmiş kısmı 3.2 mm 91.2 cm 66.3 cm 3.2 mm mm 6.3 mm

17 Kurulum Talimatları BŞLMDN ÖNCE Bu talimatları baştan sona ve dikkatlice okuyunuz. ÖNEMLİ- Yerel denetleyicinin kullanması amacıyla bu talimatları saklayınız. ÖNEMLİ- Tüm yasal düzenleme ve kanunlara uyunuz. Kurucu personele not- Bu talimatları Tüketicide bıraktığınızdan emin olunuz. Tüketiciye Not- Bu talimatları gelecekte başvurmak amacıyla saklayınız. Ustalık seviyesi- Bu cihazın kurulması temel mekanik ustalığa ihtiyaç duyar. Tamamlama süresi- Buzdolabı Kurulumu 20 dakika Su Şebekesi Kurulumu30 dakika Devrilme Önleyici Parça Kurulumu 20 dakika Soğutucu 21 ve 25 Modelleri İHTİYÇ DUYBİLECEĞİNİZ MLZEMELER (gönderilmemiştir) Somunlu Civata Bağlantı Kolları Bağlantılar için uygun Matkap Ucu Yalnız BETON Zeminlere Mone Edilmiş Devrilme Önleyici Parça İçin İHTİYÇ DUYBİLECEĞİNİZ RÇLR yarlı İngiliz nahtarı 3/8 ve 5/16 Soket Dişli Çark Mandalı/Tornavida Düzgün bir şekilde kurulum kurucu personelin sorumluluğundadır. Gerektiği gibi kurulmama nedeniyle oluşacak ürün hataları Garanti kapsamında değildir. 1/4 Dış Çap Sıkıştırma Somunu ve Halka (kol) (yalnız buz yapıcı modellerde) Phillips Uçlu Tornavida HZIRLIK BUZDOLBININ EV İÇERİSİNDE TŞINMSI Eğer buzdolabı kapıdan sığmayacaksa buzdolabı kapısı ve dondurucu çekmece çıkarılabilir. 3/32, 1/8 ve 1/4 aylan anahtarları Soğutucu kapısını çıkarmak için Kapı çış Yönünün Değiştirilmesi bölümündeki 1. adıma bakınız. Dondurucu bölme çekmecesini çıkarmak için, Dondurucu Bölme Çekmecesinin Çıkarılması bölümüne bakınız. 1/8 Matkap Ucu ve Elektrikli veya El Matkapı Kalem Şerit metre 1/4 Cıvata Tornavidası BUZ YPICI VE SEBİLE SU BESLEMESİNİN YPILMSI (BZI MODELLERDE BULUNUR) Eğer buzdolabı bir buz yapıcıya sahipse bunun bir soğuk şebekesine bağlanması gerekir. GEsu besleme kiti (boru sistemi, kapatma sübabı, bağlantılar ve talimatlar) yerel dağıtıcınızdan ekstra ücret karşılığı edinilebilir. İzin verilen en yüksek su giriş basıncı 8.2 bar. İzin verilen en düşük su giriş basıncı -2,8 bar. Buz yapıcının kurulumu yetkili bir servis elemanı tarafından gerçekleştirilmelidir. Kablo Kesiciler Seviye 17

18 Kurulum Talimatları DEVRILME ÖNLEYICI ZEMIN DESTEĞI KURULUMU (tüm 21 ft. modellerinde 25 ft. tek kapılı modellerde) G UYRI Belirli koşullar altında buzdolabı öne devrilebilir. Kişilerin yaralanması sonucu doğabilir. Bu buzdolabı ile birlikte paketlenmiş olan Devrilme Önleyici Parçayı kurunuz. 1 BUZDOLBI GENİŞLİĞİNE KRŞILIK KULLNILBİLİR KBİNÇIKLIĞININ ÖLÇÜMÜ Buzdolabının yerleştirileceği yerdeki kabin açıklığı genişliğini ölçünüz. Mutfak tezgahı çıkıntısı, süpürgelik kalınlığı ve istenen her türlü açıklığı da hesaba kattığınızdan emin olunuz. Genişlik,W,914,4 mm'den daha az olmamalıdır.buzdolabı tahminen bu açıklığın ortasına yerleştirilecektir. rka Duvar SOĞUTUCU Ön Süpürgelik Mutfak Tezgahı Kalınlığı Çıkıntı (Hangisi Büyükse) rtı İstenençıklık RH Tarafı 2 Devrilme Önleyici Zemin Desteği Yerleşimi Devrilme önleyici zemin desteği yerleşim şablonunu (devrilme önleyici kit içerisinde bulunmaktadır) zemine arka duvara karşı yerleştiriniz ve bunu buzdolabının RH tarafındaki istenen yer ile hızalı tutunuz (bakınız Şekil 1). Şekil 1 Kurulum Genel Görünümü Zemin Beton (2 Delik) Zemin hşap (2 Delik) Buzdolabındaki Taban Destek B C 2duvar Deliği Buzdolabı RH Tarafı Kurulacak Zemin Desteği RH Delikleri Kabin Duvarı rka RH Köşesi Yerleştirici Şablon Tablosu Devrilme önleyici zemin desteğini şablon tablosunda gösterildiği şekilde RH zemin delikleri zemin delikleriyle hizalı olacak şekilde yerleşim şablonuna yerleştiriniz, yaklaşık tablo kenarından veya buzdolabı RH tarafından 184,2 mm mesafe veriniz. şağı doğru tutunuz ve devrilme önleyici zemin desteğini yapılandırmanızı ve 3. adımda gösterilen yapıyı dikkate alarak delikler için şablon olarak kullanabilirsiniz. Delik yerlerini kalem, çivi veya tığ ile işaretleyiniz. NOT: Zemin desteğini monte etmek için en az 2adet vida KULLNıLMLıDıR (her iki tarafında birer tane). Her biri zemin veya duvarda olmalıdır. Şekil 2vidalar için kabul edilebilir montaj yapılandırmalarını göstermektedir. Yapılandırmanız için devrilme önleyici zemin desteğindeki vida deliklerini belirleyiniz. 18

19 Kurulum Talimatları 2 2-DEVRILME ÖNLEYICI ZEMIN DESTEĞI YERLEŞIMI (devam) Şekil 2 Kabul Edilebilir Vida Yerleşim Yerleri Tercih Edilen Kurulum - hşap Minimum Kabul Edilebilir #1 Duvar Paleti Çivisi 3 Minimum Kabul Edilebilir #3 Beton Zemin Tercih Edilen Kurulum -Beton Minimum Kabul Edilebilir #2 hşap Zemin DEVRİLME ÖNLEYİCİ DESTEK KURULUMU HŞP Duvar ve Zemin Yapısı: Kullanılan her zemin desteği deliği merkezine uygun sayıda 3mm'lik pilot deliklerini deliniz (matkap yoksa çivi veya tığ kullanılabilir)ve yerleşim şablonunu zeminden kaldırınız. Devrilme önleyici zemin desteğini şekil 3'te gösterildiği gibi 2veya tercihen 4adet #10-16 onaltılı kafa vidayı yerlerine sıkıca tutturmak suretiyle monte ediniz. Şekil 3 Duvar ve Zemine Montaj rka RH Buzdolabı Köşesi 2Vida Girmelidir hşap veya Metal Çivi Zemin Desteği Duvar Duvar levhası Çivi B C 4 B C D BETON Duvar ve Zemin Yapısı: Çengel gerekmektedir (gönderilmemiştir): Her biri 6mm x38 mm 4adet kare başlı vida her biri 12 mm O.D. 4adet kol çengel Çengeller için önerilen büyüklükteki delikleri betona, 2. adımda işaretlenmiş deliklerin ortasına deliniz Kol çengelleri delinmiş deliklere takınız. 2. adımdagösterildiği şekildedevrilmeönleyici zemin desteğini yerleştiriniz. Yerleşim şablonunu yerden alınız. Kare başlı vidaları devrilme önleyici zemin desteğinetakıpgerektiği şekildesıkınız. HŞP Duvar ve ÇİNİZemin Yapısı: Bu özel durum için 1. şekilde belirtilen 2duvar deliğinin yerini saptayınız. çılı 3mm pilot deliği her deliğin ortasına deliniz (yaklaşık 3. şekilde gösterildiği gibi) Devrilmeönleyici zemin desteğini şekil 2'de gösterildiği gibi Minimum Kabul Edilebilir Kurulum #1 kullanarak monte ediniz. BUZDOLBINI DEVRİLMEYİCİ ÖNLEYİCİ ZEMİN VE TBN DESTEĞİNE BĞLNCK ŞEKİLDE KONUMLNDIRMK Buzdolabını açıklığa itmeden önce güç kablosunu prize takınız ve su şebekesini bağlayınız (eğer kurulu ise). Çatlakları kontrol ediniz. Buzdolabı RH tarafını yerleştiriniz ve yaklaşık kabin açıklığının RH tarafı ile hizalı olacak şekilde arkaya taşıyınız. Bu işlem devrilme önleyici zemin desteğinin buzdolabındaki devrilmeyi önleyici taban desteği ile bağlanacak şekilde hizlanmasını sağlayacaktır. Buzdolabını tamamen durana kadar hafifçe kabin açıklığına doğru arkaya itiniz. Buzdolabı ön hatlarının kabin ön yüzü ile hizalı olup olmadığını görmek için kontrol ediniz. Eğer değilse, buzdolabını bağlantı sağlanana ve buzdolabının arka duvara karşı tamamen itildiğini fark edene kadar dikkatlice öne ve arkaya sallayınız. OPSİYONEL: Buzdolabının ön tarafını kabin ön yüzü ile hizalarken arka devrilmeyi önleyici desteklerle tamamen bağlanmak için arka (ve ön) tekerlek yükseklik ayarlarını yapınız. Zemin NOT: Herhangi bir nedenle buzdolabını duvardan dışarı ve uzağa çekerseniz arka duvara tekrar ittiğinizde devrilmeyi önleyici desteğin tam olarak bağlandığından emin olunuz. 19

20 Kurulum Talimatları BUZDOLBININ KURULUMU BUZDOLBI YERİ Buzdolabını sıcaklığın 16 C derecenin altına düşebileceği yerlere kurmayınızçünkü uygun sıcaklığı korumak için yeterli sıklıkta çalışmayacaktır. Buzdolabını sıcaklığın 37 C derecenin üzerine çıkabileceği yerlere kurmayınız çünkü düzgün şekilde çalışamayacaktır. Tam dolu olduğunda taşıyabilecek kadar güçlü bir yüzeye kurunuz. BOŞLUKLR Kurulum kolaylığı, düzgün havasirkülasyonu ve boru döşeme ve elektrikbağlantıları için aşağıdaki boşluklara izin veriniz. Standart Derinlik Karşı Derinlik Modeller Modeller Yan Taraflar 1/8 (3mm) 1/8 (3mm) Üst 1 (25 mm) 1 (25 mm) Geri 1 (25 mm) 1/2 (13 mm) BŞLIĞIN ÇIKRILMSI (devam) (bazı modellerde bulunur) KPILRIN, ÇEKMECELERİN VE BŞLIĞIN YENİDENTKILMSI E Kapıyı orta menteşe pinine alçaltınız. Üst menteşeyi yerine takınız. NOT: Üst başlık kurulumu sırasında kapının yeniden ayarlanmasını önlemek için kapının kasanın üst kısmına doğru olarak hizalandığından emin olunuz. F Başlığı buzdolabının üst kısmına yerleştiriniz. Orijinal vidaları başlığın üst ve arkasına yeniden vidalayınız. G lt dondurucu bölme çekmecesini yeniden yerleştiriniz. Dondurucu Çekmecesinin Yerine Takılması bölümüne bakınız. BŞLIĞIN ÇIKRILMSI (bazı modellerde bulunur) ÖNEMLİ NOT:Buzdolabı mm derinliktedir. Buzdolabının taşınırken kapıların ve tutamakların buzdolabındamonte kalmalarını sağlamak için kurulum yerine gidenkapılar ve koridorlar en az 914,4 mm genişlikte olmalıdır.eğer koridorlar 914,4 mm'den daha darsa buzdolabı kapıları vetutamakları kolaycaçizilebilir.üst başlık ve kapılar buzdolabının ev içinde kolayca taşınabilmesinisağlamak için çıkarılabilir.dımile başlayınız. Üst menteşe Kapıların sökülmesi gerekmiyorsa adım'yı atlayınız. Tüm bant ve paketlemeleri buzdolabı nihayiyerine taşınana kadar kapılarda bırakınız. TKOZLRIN ÇIKRILMSI: Takozu çıkarmak için buzdolabını her iki yana eğiniz. NOT:Bu buzdolabını taşımak için desteklielarabası kullanınız. Buzdolabını yantarafı el arabasında olacak şekilde yerleştiriniz. İKİ KİŞİLİK taşımayı ve kurulum tamamlamayı şiddetle tavsiye ederiz. B C D Buzdolabının üst tarafındaki iki adet yıldız başlıklı vidayı bulunuz ve sökünüz. Üst kapağın arkasının her iki yanındaki vidayı sökünüz. Kapağı kaldırınız veçıkarınız. Taze gıda kapısını çıkarınız. Kapı çılış Yönünün Değiştirilmesi bölümündeki 1. adım ile 3. adım arasındaki adımlara başvurunuz. lt dondurucu bölmeçekmecesini çıkarınız. Dondurucu ÇekmecesininÇıkarılması bölümünebakınız. lt dondurucu bölmeçekmecesini çıkarınız. Dondurucu ÇekmecesininÇıkarılması bölümünebakınız. 20

21 Kurulum Talimatları 1 KURULUM TLİMTLRI 1 BUZDOLBININ EV SU BUZDOLBININ EV SU ŞEBEKESİNE BĞLNMSI ŞEBEKESİNE BĞLNMSI (devam.) (buz yapıcı ve sebilli modellerde) Otomatikbuz yapıcı işlemi için soğuk su beslemesine ihtiyaç bulunmaktadır.eğer bir soğuk beslemesi yoksa bir tane edinmeniz gerekecektir. BŞLMDN ÖNCE Su şebekesibağlantısı buzdolabı veya buzyapıcı üreticisi tarafından garanti kapsamına alınmamıştır. Pahalı su hasarları riskini azaltmak için şu önerilere dikkatle uyunuz. B Ev su borularında su borusu gürültüsü (borulara çarpan su) buzdolabı parçalarına zarar verebilir ve su sızıntısı veya taşmasına neden olabilir.su şebekesini buzdolabına bağlamadan önce yetkili bir tesisatçıyı boru gürültüsünü gidermesi için çağırınız. Yanmaları ve ürün hasarlarını önlemek için su şebekesinisıcaksu şebekesinebağlamayınız. Buzdolabını su şebekesibağlantısındanönce kullanıyorsanız buzyapıcı güç anahtarını O(off) konumuna getirdiğinizden emin olunuz. Buzyapıcı sistemini sıcaklıkların donma noktası altına düştüğü yerlere kurmayınız. C Kurulum sırasında elektrikli cihazlar (matkap gibi) kullanırkencihazınelektrik şokunuönlemekiçin izole edildiğinden emin olunuz. Tüm kurulumlar yerel boru tesisatı yasal düzenlemeleriileuyumlu şekilde Buz Yapıcıya Hazır olan modeller gerçekleştirilmelidir. Buzyapıcının kurulumu yetkili bir servis elemanı tarafından gerçekleştirilmelidir. Boru sistemi UYRI! Yalnız içilebilir su şebekesine bağlayınız. 1/4 NOTLR: Bilezik Tesisatın yerelyönetmelik ve düzenlemelerle Sıkıştırma Vidası uyumlu olduğunusağlamak kurulumu yapan Halka (Kol) kişinin sorumluluğundadır. Buzdolabına bağlantı yapmadan önce buzdolabı Buzdolabı SmartConnect ª güçkablosunun prize takılı olmadığından emin Bağlantısı Boru Sistemi olunuz. Eğer su şebekenizde su sübabının eleğini Buz Yapıcı Kurulu Modeller Boru sistemi tıkayabilecekkum veya parçacıklar mevcutsa ve 1/4 Buzdolabı kıskacı Boru Sistemi buzdolabınız bir su filtresine sahip değilse bir su Bağlantısı filtresi takmanızı öneririz. Bunu buzdolabına yakınbiryerde su şebekesinekurunuz. GE SmartConnect ª SmartConnect Buzdolabı Boru Tesisatı Kiti Boru Sistemi kullanıyorsanız, filtreyi takmak için ek boruya (WX08X10002) ihtiyaç duyacaksınız. Filtreyi takmak için plastik boruyu kesmeyiniz. Eğer bakır boru sistemi kullanıyorsanız ev su şebekesinden gelen boru sisteminin ucunda bir sıkıştırma vidası ve halkası (kol) kullanınız. Eğer GE SmartConnect boru sistemi kullanıyorsanız, vidalar boru sistemine zaten takılı durumdadır. Eğer bakır boru sistemi kullanıyorsanız, boru sisteminin ucunu mümkün olduğunca ileri olacak şekilde buzdolabının arkasındaki bağlantıya sokunuz. Boruyu tutarken armatürü sıkınız. Eğer GE SmartConnect boru sistemi kullanıyorsanız, boru sisteminin kalıp ucunu buzdolabının arkasındaki bağlantıya sokunuz, sıkıştırma vidasını sıkı olana kadar sıkınız. Daha sonra bir anahtar ile bir tur daha sıkınız. şırı sıkmak çatlamalara neden olabilir. Bir konumda tutmaya yarayan kıskaca boru sistemini sabitleyiniz. Kıskacı manivela ile açmaya ihtiyaç duyabilirsiniz. şağıdaki resimlerden bir tanesi buzdolabınızın bağlantısını temsil edecektir. 1/4 Bakır Boru Sistemi 1/4 Tubing 21 Sıkıştırma Vidası

22 Kurulum Talimatları BUZDOLBININ KURULUMU (devam) 2 BUZDOLBININ FİŞE TKILMSI Buzyapıcı içeren modellerde buzdolabını fişe takmadan önce buzyapıcı güç düğmesinin O (kapalı) konumunda olduğundan emin olunuz. 4 BUZDOLBININ YERİNE YERLEŞTİRİLMESİ Buzdolabını nihayi yerine taşıyınız. Buzdolabının arka tarafının devrilmeyi önleyici destekle gerektiği gibi bağlantılı olduğundan emin olunuz. Devrilmeyi önleyicidestek buzdolabının arka alt tarafındaki kesik ile hizalı olmalıdır ve buzdolabı arkaya itildiğinde oyuğa uymalıdır. Daha fazla bilgi için sayfa 18, adım 2'ya başvurunuz.) 3 BUZ YPICININ ÇLIŞTIRILMSI Buzyapıcı güç anahtarını l konumuna getiriniz. Buzyapıcı çalışma sıcaklığı olan 9 C ve daha altı sıcaklığa erişmeden çalışmaya başlamayacaktır. Eğer buz yapıcı güç anahtarı l konumundaysa çalışmaya otomatikolarakbaşlayacaktır. Güç anahtarı NOT: Düşük su basınçlı koşullarda buz yapıcıya yeterli su gönderebilmekiçin su sübabı 3defaya kadar açılabilir. 5 BUZDOLBININ DENGELENMESİ Ön tekerlek ayarlama vidalarını buzdolabını kaldırmakiçin saat yönü tersinde, alçaltmak için saat yönünde çeviriniz. 3/8 uzatmalı onaltılık soket Tekerlek ayarlama vidaları veya ayarlanabilir somun anahtarı kullanınız. Tekerleklerin 21' Karşı Derinlik modellerinde ayarlanması: Bu modeller buzdolabını mutfak dolaplarınızla hizalayabilmeniziçin arka ayarlanabilir tekerleklere de sahiptirler.rka tekerlekler için vidaları döndürmek için 3/8 uzatmalı onaltılık soket kullanınız buzdolabını yükseltmek için saat yönünde, alçaltmak için saat yönünün tersine. 22

23 Kurulum Talimatları 6 TZE GIDKPI TUTMĞININ SÖKÜLMESİ (Kurulum yerine yerleştirmeveya tutamakların yönünün değiştirilmesi için bazı modellerde) Paslanmazçelik (bazı modellerde): KPI TUTMĞININ YÖNÜNÜN DEĞİŞTİRİLMESİ: yar vidalarını 3/32 lyan anahtar ile gevşetiniz ve tutamağı çıkarınız. NOT: Çift kapılı modellerde aynı işlemleri diğer kapıda takip ediniz. B Montaj 7 DONDURUCU BÖLME KPISI TUTMĞININ ÇIKRILMSI Paslanmaz çelik ve plastik tutamaklar: Tutamağın altındaki ayar vidalarını 1/8'lyan anahtar ile gevşetinizve tutamağı çıkarınız. NOT: Tutamak montaj bağlantı elemanlarının sıkılması veya çıkarılması gerekiyorsa ¼ ylan anahtar kullanınız. Bağlantı Elemanı (Görüntü farklılık gösterebilir) Plastik tutamak (bazı modellerde bulunur): KPI TUTMĞININ YÖNÜNÜN DEĞİŞTİRİLMESİ: Tutamağın altındaki klapaya basınız ve tutamağı bağlantı elemanlarından yukarı ve dışarı kaydırarak çıkarınız. KPI TUTMĞININ YÖNÜNÜN B DEĞİŞTİRİLMESİ (bazı modellerde bulur): Montaj Tutamak bağlantı elemanlarını 1/4 ylan anahtar ile çıkarınız ve tutamak bağlantı elemanlarını sağ tarafa Bağlantı Elemanı taşıyınız. Logo rozetini çıkarınız. Mandal düğmesini sökünüz ve taze gıda kapısının sol tarafına taşıyınız. NOT: Buzdolabının hasar görmesini önlemek için plastik bir bıçakkullanınız. Kapı üzerindeki yapışkanları ılıkdeterjan ile çıkarınız. Logo rozetini kapıya dikkatle yapıştırmadan önce logo rozetinin arkasındaki yapışkan yüzeyin üzerindeki kağıdı çıkarınız. (Görüntü farklılık gösterebilir) 23

24 Kurulum Talimatları BUZDOLBIN IN KURULUMU (devam) 8 TZE GID KPI TUTMĞININ TKILMSI Paslanmaz çelik tutamak: Tutamağı tutamak montaj bağlantı elemanlarına tutturuuz ve ayar vidalarını 3/32 ylan anahtar ile sıkınız. NOT: Çift kapılı modellerde aynı işlemleri diğer kapıda takip ediniz. Montaj Bağlantı Elemanları (Görüntü farklılık gösterebilir) 9 DONDURUCU BÖLME KPISI TUTMĞININ TKILMSI Paslanmaz çelik ve plastik tutamaklar: Tutamağı montajbağlantı elemanlarına hafifçe tutturunuz ve tutamağın altındaki ayar vidalarını 1/8 ylan anahtar ile sıkınız. (Görüntü farklılık gösterebilir) Plastik tutamak: Tutamağı, tutamak montaj bağlantı elemanlarına slotları tutamak montaj bağlantı elemanlarına hizalayarak tutturunuz. Yerine tam yerleşene kadar aşağıya kaydırınız. Tutamak montaj bağlantı elemanlarının arkasındaki slotlar Montaj Bağlantı Elemanları (Görüntü farklılık gösterebilir) 24

25 Kurulum Talimatları 10 BUZDOLBININ DENGELENMESİ Seviye ayaklarının 2amacı vardır: 1) Seviye ayakları buzdolabının tam olarak yere oturmasını ve sallanmamasını sağlar. 2) Seviye ayakları buzdolabını çalışma ve temizleme sırasında güvenli bir şekilde konumunda tutmak için dengeleyici bir fren olarak görev yapar.seviye ayakları aynı zamanda buzdolabının devrilmesini önler. Izgarayı iki adet yıldız başlı tornavidayı sökerek çıkarınız KONTROLLERİNYRLNMSI Kontrolleri tavsiye edilen ayarlara getiriniz: Dondurucu: 18 C Soğutucu: 3 C PKETLEMELERİN ÇIKRILMSI BUZ YPICININ ÇLIŞTIRILMSI (buz yapıcı içeren modellerde) ) Raflardan ve çekmecelerden tüm bant, köpük ve koruyucu paketleri çıkarınız. B) Dondurucu sepetlerinden bağlantıları çıkarınız. C) Yarı genişlikteki sepeti çekmece sürgülerine yerleştiriniz. Talimatlar için Dondurucu hakkında bölümüne bakınız. Buz yapıcı güç anahtarını (açık) konumuna getiriniz. Buz yapıcı çalışma sıcaklığı olan 9 C ve daha altı sıcaklığa erişmeden çalışmaya başlamayacaktır. Çalışmaya otomatik olarak başlayacaktır. Buz kabının dolması için 2-3 gün geçmesi gerekecektir. B Seviye ayaklarını buzdolabını kaldırmak için saat yönünde, alçaltmak için saat yönününit. tersinde çeviriniz. Güç anahtarı C DİKKT: Olası bir yaralanma veya cihaz hasarını önlemek için seviye ayakları hafifçe yere temas ediyor olmalıdır. Izgarayı iki adet yıldız başlı tornavidayı takarak yerine tutturunuz. NOT: Düşük su basınçlı koşullarda buz yapıcıya yeterli su gönderebilmek için su sübabı 3 defaya kadar açılabilir. 25

26 Kurulum Talimatları DONDURUCU ÇEKMECESİNİN ÇIKRILMSI (bazı modellerde bulunur) Dondurucu çekmecesi gerektiğinde dar alanalra sığmak için çıkarılabilir. Bu talimatları baştan sona ve dikkatlice okuyunuz. 1 B C D SEPETİN ÇIKRILMSI Dondurucu çekmecesini durana kadar açınız. 2kablo bağını sepetten kablo kesiciler ile kesiniz. Dondurucu sepeti dondurucu sürgülerinin üzerindeki 4klapanın üzerine oturur. Sepeti 4klapadan yukarı kaldırıp dışarı çıkarınız. Ön tarafını eğiniz ve tüm sepeti yukarı kaldırıp çekmeceden dışarı çıkarınız. 3 TBN IZGRNIN SÖKÜLMESİ (gerektiğinde) Dondurucu çekmecesinin ve buzdolabı kapısının sökülmesinden sonra buzdolabı bir koridora sığmıyorsa taban ızgara sökülebilir. Taban ızgarayı iki adet yıldız başlı tornavidayı sökerek çıkarınız. 2 ÇEKMECE ÖN TRFININ SÜRGÜLERDEN ÇIKRILMSI 10 adet onaltılı kafa vidayı kapıdan sökünüz ve kapıyı çıkarınız Torx vidaları ray yapılarından SÖKMEYİNİZ Torx vidaları SÖKMEYİNİZ B C Ray Yapısı Çekmeceyi öne çizmeyen bir yüzeye koyunuz. Ray yapısını kabine geri itiniz. 26

27 Kurulum Talimatları DONDURUCU ÇEKMECESİNİN YERİNE TKILMSI (bazı modellerde bulunur) 1 Bu işlemi gerçekleştirmek için iki kişiye ihtiyaç duyulabilir. ÇEKMECE ÖN TRFINI SÜRGÜLERE TUTTURULMSI VE SĞLMLŞTIRILMSI Ray yapılarını kabinin her iki tarafında tamamen dışarı çekiniz. 1 D ÇEKMECE ÖN TRFINI SÜRGÜLERE TUTTURULMSI VE SĞLMLŞTIRILMSI (devam) Vidaları tamamen sıkınız. (10 adet vida mevcuttur.) Vida B Üst vidayı her iki tarafta kapıya vidalayıp ½mesafe gitmelerini sağlayınız. dım D2: Tamamen sıkınız. Vida dım D3: Vidaları deliklere sokunuz. dım D1: Dondurucu çekmecesindeki vida deliğini hizalayınız ve tamamen sıkınız. C Çekmece ön tarafını sürgülerdeki açık slotlara asınız. Vida 2 DONDURUCU SEPETİNİN YERİNE YERLEŞTİRİLMESİ lt dondurucu sepetini çerçeveye alçaltarak yerine takınız. 27

sebep olabilir. 4. Haznesinden gaz sızıntısı olursa elektrik fişini takmayın veya çekmeyin. Kıvılcım ve yangın çıkmasına sebep olabilir.

sebep olabilir. 4. Haznesinden gaz sızıntısı olursa elektrik fişini takmayın veya çekmeyin. Kıvılcım ve yangın çıkmasına sebep olabilir. Genel Bu tip buzdolabı genelde otel, ofis, öğrenci yurdu ve ev gibi yerlerde kullanılır. Çoğunlukla meyve ve sebze gibi yiyecekleri soğutmak ve saklamak için uygundur. Küçük boyutunun, hafifliğinin, düşük

Detaylı

Gardırop tipi Buzdolapları

Gardırop tipi Buzdolapları Gardırop tipi Buzdolapları 21-23 - 25-27 29 Kullanma Kılavuzu ÖNEMLİ GÜVENLİK BİLGİSİ. KULLANMADAN ÖNCE TÜM TALİMATLARI OKUYUNUZ. UYARI! Bu cihazı yalnız Kullanım Kılavuzunda belirtildiği şekilde amacına

Detaylı

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL VESTEL V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL 1. Hazne kapağı 2. Hazne 3. Üst kapak 4. Filtre 5. Cam sürahi Bu kahve makinesini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Detaylı

NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI

NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI İÇİNDEKİLER İNGİLİZCE 8 VERİ 13 ÖNEMLİ EMNİYET KURALLARI Elektrikli bir cihazı kullanırken, aşağıdakiler dahil temel önlemleri daima alın : CİHAZI KULLANMADAN

Detaylı

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AEF 490 AEF 890 İÇİNDEKİLER I Fritözün Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 5 III Teknik

Detaylı

MacBook Yekpare Model A1278 Ön Görüntü Cam Değiştirme

MacBook Yekpare Model A1278 Ön Görüntü Cam Değiştirme MacBook Yekpare Model A1278 Ön Görüntü Cam Değiştirme Yazan: Andrew Bookholt GİRİŞ kırık ön ekran cam panel değiştirmek için bu kılavuzu kullanın. ekran camı LCD erişmek için çıkarılması gerekir. ARAÇLAR:

Detaylı

Buzdolaplar. Gardırop Tipi. Réfrigérateurs. Frigoríficos. Frigoriferos. Frigoríficos. Kühlschränke. Koelkasten. æ ÁÂ. Côte àcôte. Da un lato all altro

Buzdolaplar. Gardırop Tipi. Réfrigérateurs. Frigoríficos. Frigoriferos. Frigoríficos. Kühlschränke. Koelkasten. æ ÁÂ. Côte àcôte. Da un lato all altro Gardırop Tipi Buzdolaplar Güvenlik Talimatları...2, 3 AvustralyaveYeniZelanda İçin...34 Çalıştırma Talimatları Ek özellikler...11 Otomatik Buz Yapıcı...15 Bakım ve Temizlik...17, 18 Sebzelik ve Tavalar...14

Detaylı

Genel. Değerli müşterimiz:

Genel. Değerli müşterimiz: Değerli müşterimiz: Bu dik dondurucuyu satın aldığınız için teşekkür ederiz. Yeni dondurucunuzdan en iyi sonucu almanızı sağlamak için lütfen bu kitapçıktaki basit talimatları okumaya zaman ayırınız. Lütfen

Detaylı

Montaj kılavuzu. Fan coil cihazları için 2 yollu vana kiti/ 3 yollu vana kiti EKMV2C09B7 EKMV3C09B7

Montaj kılavuzu. Fan coil cihazları için 2 yollu vana kiti/ 3 yollu vana kiti EKMV2C09B7 EKMV3C09B7 Fan coil cihazları için yollu vana kiti/ yollu vana kiti EKMVC09B7 EKMVC09B7 EKMVC09B7 Fan coil cihazları için yollu vana kiti/ yollu vana kiti EKMVC09B7 Montaja başlamadan önce bu kılavuzu dikkatlice

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. SİSTEM İnverter Klimalar

KULLANIM KILAVUZU. SİSTEM İnverter Klimalar KULLANIM KILAVUZU SİSTEM İnverter Klimalar MODELLER Tavana monteli kaset tipi Köşe modeli FXK25LVE FXKQ25MVE FXKQ25MAVE FXK32LVE FXKQ32MVE FXKQ32MAVE FXK40LVE FXKQ40MVE FXKQ40MAVE FXK63LVE FXKQ63MVE FXKQ63MAVE

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. SİSTEM İnverter Klimalar FXH32LVE FXHQ32MVE FXHQ32MAVE FXH63LVE FXHQ63MVE FXHQ63MAVE FXH100LVE FXHQ100MVE FXHQ100MAVE

KULLANIM KILAVUZU. SİSTEM İnverter Klimalar FXH32LVE FXHQ32MVE FXHQ32MAVE FXH63LVE FXHQ63MVE FXHQ63MAVE FXH100LVE FXHQ100MVE FXHQ100MAVE KULLANIM KILAVUZU SİSTEM İnverter Klimalar MODELLER Tavana asılı tip FXH32LVE FXHQ32MVE FXHQ32MAVE FXH63LVE FXHQ63MVE FXHQ63MAVE FXH100LVE FXHQ100MVE FXHQ100MAVE Bu Daikin klimayı aldığınız için teşekkür

Detaylı

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU.

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU. 9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU www.sunnybaby.com.tr Resim sadece görsel olarak sağlanmış olup, ürün içeriği ve aksesuarları farklılık gösterebilir. Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz ve sonraki

Detaylı

Pirinç Beyazlık Ölçer. Kullanma Kılavuzu

Pirinç Beyazlık Ölçer. Kullanma Kılavuzu Pirinç Beyazlık Ölçer Kullanma Kılavuzu 2 Özellikler Ölçme Metodu : Yansıtmalı ölçüm Ölçülebilen Ürünler : Glütensiz Parlatılmış Pirinç, Glütensiz Esmer Pirinç, Glütensiz Yıkanmış pirinç, Glütenli Parlatılmış

Detaylı

Salıncak oturağı Şamandıra

Salıncak oturağı Şamandıra Salıncak oturağı Şamandıra tr Montaj kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 84797HB22XVI 2015-12 327 508 Değerli Müşterimiz! Mutlaka burda belirlenmiş montaj adımlarına uymalısınız. Güvenlik uyarılarını

Detaylı

Yazan: Andrew Bookholt

Yazan: Andrew Bookholt imac'inizi Intel 21,5 "CPU fanını değiştirin. Yazan: Andrew Bookholt GİRİŞ sıcaklıklarını tutmak için kırık CPU fanını değiştirin. ARAÇLAR: Ağır Emiş Kupaları (Çifti) (1) Metal Spudger (1) Phillips 1.

Detaylı

BANKET ARABASI (ELEKTRİKLİ)

BANKET ARABASI (ELEKTRİKLİ) KULLANMA VE BAKIM KİTABI BANKET ARABASI (ELEKTRİKLİ) Profesyonellere Profesyonelce AÇIKLAMA Bu kılavuzdaki talimatlar cihazın emniyetli montajı, kullanımı, temizliği ve bakımı hakkında önemli bilgiler

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI Cihazınızı kullanmaya başlamadan önce, cihazın kurulumu, kullanımı ve bakımı sırasındaki açıklamaları ve güvenliğiniz ile ilgili bilgileri içeren bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bu kılavuzu ileride yararlanmak

Detaylı

Genişletme Ünitesi DX517. Donanım Kurulum Kılavuzu

Genişletme Ünitesi DX517. Donanım Kurulum Kılavuzu Genişletme Ünitesi DX517 Donanım Kurulum Kılavuzu İçindekiler Bölüm 1: Başlamadan Önce Paket İçeriği 3 Bir Bakışta Genişletme Ünitesi 4 Güvenlik Talimatları 5 Bölüm 2: Donanım Kurulumu Sürücünün Takılması

Detaylı

Tavan lambası. Montaj talimatı 91585AB4X5VII

Tavan lambası. Montaj talimatı 91585AB4X5VII Tavan lambası tr Montaj talimatı 91585AB4X5VII 2017-06 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları

Detaylı

Premium Raf Altı Aydınlatma

Premium Raf Altı Aydınlatma GE Lighting AEEE Yönetmeliğine Uygundur Yenileme ve OEM Montaj Kılavuzu IMMERSION TM LED Vitrin Aydınlatması Soğutmalı Yatay Dolaplar RH30 Serisi Kanopi Aydınlatması GEMT301250CAN-SY (84050) GEMT301240CAN-SY

Detaylı

Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan cihazınızı güven ve maksimum verimle kullanmanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.

Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan cihazınızı güven ve maksimum verimle kullanmanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır. Değerli Müşterimiz, Hedefimiz, modern tesislerimizde, dikkatli bir şekilde üretilen, özel olarak test edilen, beklentilerinizin de ötesinde kaliteli ürünler üretmektir. Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak

Detaylı

Installation instructions, accessories. Çekme çubuğu, kablo, 13-pimli. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 18

Installation instructions, accessories. Çekme çubuğu, kablo, 13-pimli. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 18 Installation instructions, accessories Talimat No 31346062 Sürüm 1.2 Parça No. 31346058, 31414907 Çekme çubuğu, kablo, 13-pimli Volvo Car Corporation Çekme çubuğu, kablo, 13-pimli- 31346062 - V1.2 Sayfa

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB401. Dikkat!

KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB401. Dikkat! KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB401 Dikkat! I.Tedbirler 1. Ürünü kullanmadan önce lütfen bu kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyun ve ileride referans olması için saklayın. Kılavuzda verilen talimatlara

Detaylı

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür.

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür. Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

Installationsanvisning J Köksfläkt DIPQ10/DIPQ13 Frihängande fläktar Driftsätt: Frånluft/återcirkulation

Installationsanvisning J Köksfläkt DIPQ10/DIPQ13 Frihängande fläktar Driftsätt: Frånluft/återcirkulation Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

ÖN TEKER HAREKET ÖZELLİĞİNİ KULLANMA 3- Puse açın. 7- Hareket sistemini kilitleme: her iki hareket kolunu yukarı kaldırın.

ÖN TEKER HAREKET ÖZELLİĞİNİ KULLANMA 3- Puse açın. 7- Hareket sistemini kilitleme: her iki hareket kolunu yukarı kaldırın. KULLANMA KILAVUZU * Daima omuz ve kasık kemerini kullanınız. * Dikkat: Puse kullanmadığınız zaman, çocuğunuzdan uzak tutunuz. * Bu ürün 6 ile 36 ay arası ve 15 kg a kadar olan çocukların kullanımı için

Detaylı

IBM Gen-II Sürgü Takımı için Raf Kuruluş Yönergeleri

IBM Gen-II Sürgü Takımı için Raf Kuruluş Yönergeleri IBM Gen-II Sürgü Takımı için Raf Kuruluş Yönergeleri Güvenlik ve kablolama bilgileri için raf kabiniyle birlikte gönderilen belgeleri inceleyin. Sunucuyu raf kabinine kurmadan önce aşağıdaki yönergeleri

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI Cihazınızı kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun ve ileride yararlanmak üzere saklayın. ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI Cihazınızı çalıştırmadan önce tüm talimatları okuyun. Bu talimatları ileride yararlanmak

Detaylı

Robert Bosch GmbH. Mobil servis arabası

Robert Bosch GmbH. Mobil servis arabası Mobil servis arabası Mobil yardımcı Mobil servis arabası Son derece pratik: Bu tekerlekli araba ihtiyaç anında daima oradadır ve her şey için fazlasıyla yer sunar. 1 Giriş Mutfağınızda harikalar yaratmak

Detaylı

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 132. Elektronik Termostat. www.devi.com

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 132. Elektronik Termostat. www.devi.com Kurulum Kılavuzu DEVIreg 132 Elektronik Termostat www.devi.com İçindekiler 1 Giriş.................... 3 1.1 Teknik Özellikler......... 4 1.2 Güvenlik Talimatları....... 5 2 Montaj Talimatları...........

Detaylı

KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU

KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU 1 5 2 4 3 6 7 8 1. Kilit Düzenekli Kapak 2. Şeffaf Su Seviye Göstergesi 3. Alt Elektrik Tabanı 4. Açma / Kapama Anahtarı 5. Gösterge Lambası 6. Su Filtresi 7. Açık

Detaylı

Doküman ID: Synology_QIG_DS411j_

Doküman ID: Synology_QIG_DS411j_ Doküman ID: Synology_QIG_DS411j_20100518 GÜVENLİK TALİMATLARI Lütfen kullanım öncesinde bu güvenlik talimatlarını dikkatle okuyun ve ilerde başvurmak üzere güvenli bir yerde saklayın. Doğrudan güneş ışığından

Detaylı

6 Problemler için çözüm önerileri Servis çağırmadan önce, bu listeyi gözden geçiriniz. Sizi zaman ve para kaybından kurtarabilir. Bu liste sık rastlanabilecek, hatalı işçiliğe ya da malzeme kulanımına

Detaylı

Installation instructions, accessories. Park yardımı, arka. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Park yardımı, arka. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Talimat No 31339907 Sürüm 1.2 Parça No. 31339904, 9487267, 31359217 Park yardımı, arka Volvo Car Corporation Park yardımı, arka- 31339907 - V1.2 Sayfa 1 / 26 Donanım

Detaylı

Raf Kuruluş Yönergeleri

Raf Kuruluş Yönergeleri Raf Kuruluş Yönergeleri Güvenlik ve kablolama bilgileri için raf kabininizle birlikte gönderilen belgeleri inceleyin. Depolama kasasını raf kabinine kurmadan önce, aşağıdaki yönergeleri gözden geçirin:

Detaylı

P1 DINE MAMA SANDALYESİ KULLANMA KILAVUZU

P1 DINE MAMA SANDALYESİ KULLANMA KILAVUZU P1 DINE MAMA SANDALYESİ KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN KURULUM VE KULLANIMINDAN ÖNCE KULLANIM KILAVUZUNU DİKKATLE OKUYUNUZ. KULLANIM KILAVUZUNU İLERİDE KULLANMAK ÜZERE SAKLAYINIZ. PARÇALAR 1- Koltuk arkası 2-

Detaylı

CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 3120 TÜRKÇE

CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 3120 TÜRKÇE CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 3120 TÜRKÇE A B C D E F 1 2 3 GÜVENLİK Lütfen cihazı kullanmadan önce bu kullanma kılavuzunu tam olarak okuyun! Hatalı kullanımdan kaynaklanan hasarları önlemek için tüm

Detaylı

203 İRİS MAMA SANDALYESİ KURULUM ve KULLANMA KILAVUZU

203 İRİS MAMA SANDALYESİ KURULUM ve KULLANMA KILAVUZU 203 İRİS MAMA SANDALYESİ KURULUM ve KULLANMA KILAVUZU TS EN 14988 Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyup muhafaza ediniz. Verilen talimatlara uymadığınız zaman çocuğunuz güvende olmayabilir. Lü en verilen

Detaylı

Bellek Modülleri Kullanım Kılavuzu

Bellek Modülleri Kullanım Kılavuzu Bellek Modülleri Kullanım Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Installation instructions, accessories. Çekme çubuğu, kontrol modülü (TRM) Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Çekme çubuğu, kontrol modülü (TRM) Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Talimat No 31346084 Sürüm 1.2 Parça No. 31288762, 31350479, 31407108 Çekme çubuğu, kontrol modülü (TRM) Volvo Car Corporation Çekme çubuğu, kontrol modülü (TRM)-

Detaylı

Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08

Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08 Sarkıt lamba tr Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08 Değerli Müşterimiz! Yeni lambanız modern, hiç eskimeyen tasarımıyla cezbeder. Yeni ürününüzü güle güle kullanın. Güvenlik uyarıları Bu ürün çeşitli

Detaylı

sökülmesi ve Roomba nasıl temizlenir 560

sökülmesi ve Roomba nasıl temizlenir 560 sökülmesi ve Roomba nasıl temizlenir 560 (Vb çamur, sos,) onaylı olmayan maddeler üzerinde çalıştıktan sonra Roomba 560 tam temizlik Yazan: HoyeBoye GİRİŞ Bu kılavuz Roomba toz-bin, fırça meclisleri ve

Detaylı

Microsoft Wedge Dokunmatik Fare Pil Kapağı Tespit Klip Tamir

Microsoft Wedge Dokunmatik Fare Pil Kapağı Tespit Klip Tamir Microsoft Wedge Dokunmatik Fare Pil Kapağı Tespit Klip Tamir Sökme, onarım ve pil kapağı kapalı kalacak değil Kama Dokunmatik fare takılması. Ayrıca diğer bileşenleri onarmak için iyi bir rehber Yazan:

Detaylı

FORAS OKSİJEN KONSANTRATÖRÜ

FORAS OKSİJEN KONSANTRATÖRÜ FORAS OKSİJEN KONSANTRATÖRÜ FORAS OKSİJEN KONSANTRATÖRÜ Kullanım Kılavuzu -Kullanmadan önce lütfen bu kitapçığı okuyunuz. Tehlike: Cihazı kullanırken ya da cihazın yanında sigara içmeyiniz. Rev:02 Yayın

Detaylı

MacBook Air 13 "Mid 2011 Büyük Harf

MacBook Air 13 Mid 2011 Büyük Harf MacBook Air 13 "Mid 2011 Büyük Harf Değiştirme Orta 2011 MacBook Air 13 "büyük harf değiştirme. Yazan: David Hodson GİRİŞ arkadan aydınlatmalı klavye de dahil olmak üzere, ancak trackpad değiştirmeden,

Detaylı

MİLANO. Çift Yönlü Bebek Arabası Kurulum ve Kullanma Kılavuzu. Avrupa Güvenlik Standartlarına Uygundur.

MİLANO. Çift Yönlü Bebek Arabası Kurulum ve Kullanma Kılavuzu. Avrupa Güvenlik Standartlarına Uygundur. MİLANO Çift Yönlü Bebek Arabası Kurulum ve Kullanma Kılavuzu Avrupa Güvenlik Standartlarına Uygundur. Çocuğunuzun güvenliği için açıklamaları dikkatlice okuyup kullanım kılavuzunu saklayınız. For the safety

Detaylı

Montaj kılavuzu. Dekorasyon paneli BYCQ140D7W1 BYCQ140D7W1W

Montaj kılavuzu. Dekorasyon paneli BYCQ140D7W1 BYCQ140D7W1W Montaj kılavuzu Dekorasyon paneli BYCQ40D7W BYCQ40D7WW 4 9 8 7 4 6 4 4 4 4 6 4 4+6 a g a c e f d g g h 6 mm 6 4 8 7 9 4 6 BYCQ40D7W Dekorasyon paneli BYCQ40D7WW Montaj kılavuzu İngilizce metin asıl talimattır.

Detaylı

HP ZBook 15 Fan ve Soğutucu Yedek

HP ZBook 15 Fan ve Soğutucu Yedek Bu kılavuz Bilgisayardan fanı ve soğutucu nasıl kaldırılacağı gösterecektir. Yazan: Grant Terris GİRİŞ Bilgisayarınız her zamankinden daha sıcak mı hissediyor? İşte dizüstü bilgisayarınızın sıcak çalışmasının

Detaylı

Beichi. Kompakt Mama Sandalyesi. Kullanım Kılavuzu ÖNEMLİ! GELECEKTE BAŞVURMAK İÇİN SAKLAYIN! 1 Hoşgeldiniz

Beichi. Kompakt Mama Sandalyesi. Kullanım Kılavuzu ÖNEMLİ! GELECEKTE BAŞVURMAK İÇİN SAKLAYIN! 1 Hoşgeldiniz Beichi Kompakt Mama Sandalyesi Kullanım Kılavuzu ÖNEMLİ! GELECEKTE BAŞVURMAK İÇİN SAKLAYIN! Beichi Üretici: Ningbo Beichi Baby Products Co., Ltd İthalatcı Firma : DOGAN DIS TICARET VE MUM A.Ş. Muhittin

Detaylı

PATATES DİNLENDİRME KULLANMA KILAVUZU PATATES DİNLENDİRMEYİ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

PATATES DİNLENDİRME KULLANMA KILAVUZU PATATES DİNLENDİRMEYİ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ PATATES DİNLENDİRME KULLANMA KILAVUZU PATATES DİNLENDİRMEYİ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ APD 460 2 İÇİNDEKİLER I Patates Dinlendirme Tanımı ve Kullanım Alanları 2 3 II Genel Uyarılar ve

Detaylı

Giriş. Basınçlı Şaft Akışölçeri. Akışölçer Servis Kitleri. Sökme. Kasnak Şaftı Sökümü

Giriş. Basınçlı Şaft Akışölçeri. Akışölçer Servis Kitleri. Sökme. Kasnak Şaftı Sökümü Akışölçer Servis Kitleri Giriş Şekile bakın. Bu talimat sayfasında basınçlı ya da vidalı şaftları kullanan akışölçerler için tamir prosedürleri bulunmaktadır. Uygun tamir prosedürüne başvurun: Basınçlı

Detaylı

ENTEGRE ELEKTRİKLİ MODÜL TC/DC (Seramik ocak ile)

ENTEGRE ELEKTRİKLİ MODÜL TC/DC (Seramik ocak ile) ENTEGRE ELEKTRİKLİ MODÜL TC/DC (Seramik ocak ile) Kurulum Talimatları Bu cihazın bir parçasını değiştirirken, belirlediğimiz güvenlik ve performans şartnamelerine uyduğundan emin olduğunuz yedek parçaları

Detaylı

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 130. Elektronik Termostat. www.devi.com

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 130. Elektronik Termostat. www.devi.com Kurulum Kılavuzu DEVIreg 130 Elektronik Termostat www.devi.com İçindekiler 1 Giriş.................... 3 1.1 Teknik Özellikler......... 4 1.2 Güvenlik Talimatları....... 5 2 Montaj Talimatları...........

Detaylı

U Y A R I. Lütfen kullanmadan önce kılavuzu okuyunuz. Güle güle kullanınız.

U Y A R I. Lütfen kullanmadan önce kılavuzu okuyunuz. Güle güle kullanınız. U Y A R I Satın almış olduğunuz mangalın gövdesi çelik sac, ızgarası çelik dökümdür. Ürün üzerinde pas olması normal olup, ilk kullanımla beraber, ürün doğal olarak yağ ile kaplanacak ve paslanmaz özelliğe

Detaylı

9155 TOMMY KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

9155 TOMMY KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU 9155 TOMMY KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU www.sunnybaby.com.tr Resim sadece görsel olarak sağlanmış olup, ürün içeriği ve aksesuarları farklılık gösterebilir. Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz ve sonraki

Detaylı

Servis El Kitabı. Ürün Kodu: Model: CM HPC GX0 H - CM HPC HX0 Tanım: Kahve Makinesi Doküman tarihi: 27/06/2013 Revizyon tarihi: 10/10/2013

Servis El Kitabı. Ürün Kodu: Model: CM HPC GX0 H - CM HPC HX0 Tanım: Kahve Makinesi Doküman tarihi: 27/06/2013 Revizyon tarihi: 10/10/2013 Servis El Kitabı Ürün Kodu: 82204-82208 Model: CM HPC GX0 H - CM HPC HX0 Tanım: Kahve Makinesi Doküman tarihi: 27/06/2013 Revizyon tarihi: 10/10/2013 Teknik Özellikler Gerilim: Frekans: Güç: Pompa gücü:

Detaylı

iphone 6 Plus Yıldırım Bağlayıcı ve Kulaklık Jack Kablo Değiştirme

iphone 6 Plus Yıldırım Bağlayıcı ve Kulaklık Jack Kablo Değiştirme iphone 6 Plus Yıldırım Bağlayıcı ve Kulaklık Jack Kablo Değiştirme iphone 6 Plus Yıldırım Connector ve Kulaklık Jack Kablo değiştirin. Yazan: Walter Galan ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Sayfa 1/ 25

Detaylı

VESTEL YER VANTiLATÖRÜ

VESTEL YER VANTiLATÖRÜ VESTEL YER VANTiLATÖRÜ KULLANIM KILAVUZU AIRMASTER 16 GARANTİ 2 YIL UYARI: Yangın, elektrik çarpması veya kişisel yaralanma risklerini azaltmak için: a) Bu vantilatörü herhangi bir hız kontrol cihazı ile

Detaylı

Nilfisk PS 333 A KULLANMA KILAVUZU

Nilfisk PS 333 A KULLANMA KILAVUZU Nilfisk PS 333 A KULLANMA KILAVUZU Genel Uyarılar DİKKAT! DİKKAT EDİLECEK HUSUS: Cihazı kullanmadan önce muhtemel yangın, elektrik çarpması veya benzer kaza tehlikelerini bilmeniz ve gerekli önlemleri

Detaylı

HAIR DRYER IONIC HD 6080 TÜRKÇE

HAIR DRYER IONIC HD 6080 TÜRKÇE HAIR DRYER IONIC HD 6080 TÜRKÇE TR A B C D E F 3 TÜRKÇE 18-23 4 GÜVENLİK Cihazı kullanırken lütfen aşağıdaki talimatlara dikkat edin: 7 Bu cihaz yalnızca evde kullanım için tasarlanmıştır. 7 Cihazı banyoda,

Detaylı

KULLANMA VE BAKIM KİTABI

KULLANMA VE BAKIM KİTABI KULLANMA VE BAKIM KİTABI FRİTÖZ (GAZLI) G Ü R Ç E L İ K Profesyonellere Profesyonelce AÇIKLAMA Bu kılavuzdaki talimatlar cihazın emniyetli montajı, kullanımı, temizliği ve bakımı hakkında önemli bilgiler

Detaylı

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU SOS BEIN-MARIEYİ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU SOS BEIN-MARIEYİ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU SOS BEIN-MARIEYİ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ ASB 490 İÇİNDEKİLER I Sos Bein-Marie Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri

Detaylı

Talimatlar. Cihazınızın Güvenliği. Dikkat: Bu cihazı güvenli olarak kullanmak için cihazınızı kullanmadan önce lütfen

Talimatlar. Cihazınızın Güvenliği. Dikkat: Bu cihazı güvenli olarak kullanmak için cihazınızı kullanmadan önce lütfen GARANTİ 2 YIL Talimatlar Dikkat: Bu cihazı güvenli olarak kullanmak için cihazınızı kullanmadan önce lütfen aşağıdaki talimatları tamamen ve dikkatlice okuyun. Bu kılavuz cihazınızın bir parçasıdır. Bu

Detaylı

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AEF 490 AEF 890 İÇİNDEKİLER I Fritözün Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 5 III Teknik

Detaylı

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX EKMEK KIZARTMA MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX EKMEK KIZARTMA MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL VESTEL V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX EKMEK KIZARTMA MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL 1. Kendinden Ayarlı Ekmek Kılavuzu 5. Isıtma Düğmesi 2. Geniş Yuvalar 6. Defrost Düğmesi 3. Kontrol Kolu 7. İptal

Detaylı

* Kabloya asılarak,çekerek fişi prizden çıkarmayınız. Aksi taktirde kabloya zarar verebilir, yangın ve cihazın bozulmasına neden olabilirsiniz.

* Kabloya asılarak,çekerek fişi prizden çıkarmayınız. Aksi taktirde kabloya zarar verebilir, yangın ve cihazın bozulmasına neden olabilirsiniz. STP-131 MİNİ PRİNTER GÜVENLİK UYARILARI STP-131 termal yazıcıyı kullanırken aşağıdaki güvenlik talimatlarına uymanız gerekmektedir. Aşağıdaki kurallara uyulmaması ciddi yaralanmalara, hasarlara ve ölümlere

Detaylı

KALE KİLİT DIŞ TİCARET A.Ş

KALE KİLİT DIŞ TİCARET A.Ş KALE KİLİT DIŞ TİCARET A.Ş Model: KD-050/50-100 PARMAK İZLİ KİLİT Kullanma Kılavuzu CE İÇİNDEKİLER Ürün Bilgileri 1.1 Ürün modeli ve özellikleri 1.2 Fonksiyonlar 1.3 Kilit parçaları ve özellikleri 1.4

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB204

KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB204 KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB204 0 UYARI 1.Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma kılavuzunu dikkatle okuyunuz. İleride referans olması için kullanma talimatını saklayınız. Bu kullanıcı klavuzundaki

Detaylı

Montaj ve Bakım Kılavuzu

Montaj ve Bakım Kılavuzu 6302 0489 06/97 TR Montaj ve Bakım Kılavuzu SU 160 300 serisi Boylerler Lütfen saklayınız İçindekiler 1 Genel..................................................... 3 2 Boyutlar ve Bağlantılar.......................................

Detaylı

Avize. Montaj talimatı 88448HB11XVII

Avize. Montaj talimatı 88448HB11XVII Avize tr Montaj talimatı 88448HB11XVII 2016-09 335 755 Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları ve hasarları

Detaylı

iphone 5'in ev düğmesine değiştirilmesi düğme kapağı içermez. Yazan: Brett Hartt

iphone 5'in ev düğmesine değiştirilmesi düğme kapağı içermez. Yazan: Brett Hartt iphone 5 Ana Düğme Şerit Kablo Değiştirme iphone 5'in ev düğmesine değiştirilmesi düğme kapağı içermez. Yazan: Brett Hartt GİRİŞ Ev düğmesi şerit kabloyu değiştirmek için bu kılavuzu kullanın. Kablo anahtarı,

Detaylı

Bu Addendum Kullanıcı El Kitabı'na

Bu Addendum Kullanıcı El Kitabı'na Oksijen sensörünün değiştirilmesi Giriş Oksijen sensörünün her iki senede bir ya da gerekirse daha kısa aralıklarla değiştirilmesi gerekir. Genel onarım talimatları Ventilatöre bakım yaparken, ventilatör

Detaylı

Işıklı perde. Kullanım Kılavuzu. Tchibo GmbH D Hamburg 87054FV05X05VI

Işıklı perde. Kullanım Kılavuzu. Tchibo GmbH D Hamburg 87054FV05X05VI Işıklı perde tr Kullanım Kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 87054FV05X05VI 2016-06 332 481 Değerli Müşterimiz! Yeni buz kristalli ışıklı perdeniz yumuşak ve noel ortamını andıran bir ışık saçar. Yeni

Detaylı

Soğ.Pizza Tezg.ve Teşhir Ünit.

Soğ.Pizza Tezg.ve Teşhir Ünit. Bu seri, üstü granit tablalı ve 700 mm derinliğinde 3 model soğutmalı tezgahtan oluşur. Tümünde soğutmalı bir bölüm vardır ve 1780 mm uzunluğundandır. kodlu model iki kapı ve altı çekmeceli; kodlu model

Detaylı

Genişletme Ünitesi RX1217sas. Donanım Kurulum Kılavuzu

Genişletme Ünitesi RX1217sas. Donanım Kurulum Kılavuzu Genişletme Ünitesi RX1217sas Donanım Kurulum Kılavuzu İçindekiler Bölüm 1: Başlamadan Önce Paket İçeriği 3 Bir bakışta 4 Güvenlik Talimatları 5 Bölüm 2: Donanım Kurulumu Sürücünün Takılması için Aletler

Detaylı

KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU 0 ile 6 ay arası için uygun, maksimum 12 kg ÜRÜN NO.:SB504

KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU 0 ile 6 ay arası için uygun, maksimum 12 kg ÜRÜN NO.:SB504 İletişim Bilgileri : Zaman Gıda Çiçekçilik Hırdavat Teks.San.ve Tic.Ltd.Sti. T.Cemal Beriker Bulv.Adana Mersin Yolu Sarıhamzalı Mh.47007 Sk.No:79/A Tel : 0322 445 23 93 Fax: 0322 445 23 94 Web : www.starbaby.com.tr

Detaylı

LED spot lamba. Montaj talimatı 96241FV05X02VIII L N

LED spot lamba. Montaj talimatı 96241FV05X02VIII L N LED spot lamba tr Montaj talimatı 96241FV05X02VIII 2018-04 Değerli Müşterimiz! Yeni spot lambanızın 4 LED spotu esnek şekilde ayarlanabilir, bu sayede istediğiniz noktayı aydınlatabilirsiniz. Sabit entegre

Detaylı

ULTRASONİK NEMLENDİRİCİ VE KULLANIM KILAVUZU MH-508. Talimatlar. Teknik Bilgiler. Çalışma Prensipleri. Özellikler. Doğru Nem Seviyesi

ULTRASONİK NEMLENDİRİCİ VE KULLANIM KILAVUZU MH-508. Talimatlar. Teknik Bilgiler. Çalışma Prensipleri. Özellikler. Doğru Nem Seviyesi ULTRASONİK NEMLENDİRİCİ VE KULLANIM KILAVUZU MH-508 Talimatlar Teknik Bilgiler Çalışma Prensipleri Özellikler Doğru Nem Seviyesi MH-508 fonksiyonları Güvenlik Kılavuzu Resimli Açıklamalar Çalışma Talimatı

Detaylı

Tavan lambası. Montaj talimatı 91594HB54XVII L N

Tavan lambası. Montaj talimatı 91594HB54XVII L N Tavan lambası L N tr Montaj talimatı 91594HB54XVII 2017-06 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek

Detaylı

Cihazınızın Tanıtılması

Cihazınızın Tanıtılması GARANT 2 YIL Cihazınızı kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun ve ileride yararlanmak üzere saklayın. Cihazınızın Tanıtılması 1. Tutamak 2. Ön Kapak 3. Açma/Kapama Düğmesi 4. Devir Ayar Düğmesi

Detaylı

Montaj kılavuzu. Dijital basınç gösterge kiti BHGP26A1

Montaj kılavuzu. Dijital basınç gösterge kiti BHGP26A1 Montaj kılavuzu Dijital basınç gösterge kiti BHGP6A BHGP6A Dijital basınç gösterge kiti Montaj kılavuzu İçindekiler Sayfa Montaj Aksesuarlar... Montaj... İşlem prosedürü... İşletim kontrolü... 3 Sorun

Detaylı

MacBook Pro 15 "Core 2 Duo Modelleri A1226 ve A1260 Logic Kurulu Yedek

MacBook Pro 15 Core 2 Duo Modelleri A1226 ve A1260 Logic Kurulu Yedek MacBook Pro 15 "Core 2 Duo Modelleri A1226 ve A1260 Logic Kurulu Yedek Yazan: Walter Galan GİRİŞ Nasıl anakart ulaşmak için. ARAÇLAR: Phillips 00 Tornavida (1) Spudger (1) T6 Torx Tornavida (1) PARÇALAR:

Detaylı

M3 KULLANMA TALİMATI E HAVUZ MARKET

M3 KULLANMA TALİMATI E HAVUZ MARKET M3 KULLANMA TALİMATI 1- Genel Bilgi 2- Özellikler 3- Uyarılar ve Önlemler 4- Robot Parçaları 5- Robot Kullanımı 5.1- Kurulum 5.2- Robotun Havuza Koyuluşu 5.3- Robotun Havuzdan Çıkarılışı 6- Filtre Torbasının

Detaylı

iphone 6 Plus Ana Düğme Montaj Değiştirilmesi

iphone 6 Plus Ana Düğme Montaj Değiştirilmesi iphone 6 Plus Ana Düğme Montaj Değiştirilmesi iphone 6 Plus Ana Düğme Meclisi değiştirin. Yazan: Walter Galan GİRİŞ ev düğmesini düzeneğini değiştirmek için bu kılavuzu kullanın. Yalnızca telefonun orijinal

Detaylı

Samsung Galaxy S5 Mikro-USB Bağlantı Noktası daughterboard Değiştirme

Samsung Galaxy S5 Mikro-USB Bağlantı Noktası daughterboard Değiştirme Samsung Galaxy S5 Mikro-USB Bağlantı Noktası daughterboard Değiştirme Samsung Galaxy S5 Mikro-USB Bağlantı Noktası daughterboard değiştirin. Yazan: Sam Lionheart GİRİŞ Mikro-USB bağlantı noktası daughterboard

Detaylı

Yazan: Sam Lionheart

Yazan: Sam Lionheart imac Intel 27 "Retina 5K Ekran Fan Yedek imac Intel 27 "Retina 5K Görüntülü kırık ya da gürültülü fanı değiştirin. Yazan: Sam Lionheart GİRİŞ imac Intel 27 "Retina 5K Görüntülü kırık ya da gürültülü fanı

Detaylı

MacBook Core Duo Ekran Data Kablosu Değişimi

MacBook Core Duo Ekran Data Kablosu Değişimi MacBook Core Duo Ekran Data Kablosu Değişimi MacBook Core Duo veri kablosu değiştirme görüntüler. Yazan: Andrew Bookholt GİRİŞ MacBook mantık kurulu ve LCD arasındaki Aşınmış veya kırık ekran veri kablosu-ana

Detaylı

Yazan: Brandon Baldovin

Yazan: Brandon Baldovin HP Pavilion DV3 Soğutucu / Fan Değişimi Bu kaldırma ve HP Pavilion DV3 gelen soğutucu ve fan birimini değiştirirken bir rehberdir. Yazan: Brandon Baldovin GİRİŞ Sen soğutucu ve fan ünitesi kaldıracaktır.

Detaylı

PowerBook G4 Alüminyum 15 "1.67 GHz Ekran Data Kablosu Değişimi

PowerBook G4 Alüminyum 15 1.67 GHz Ekran Data Kablosu Değişimi PowerBook G4 Alüminyum 15 "1.67 GHz Ekran Data Kablosu Değişimi senin 1.67 GHz 15 "PowerBook G4 Alüminyum üzerinde yıpranmış görüntü veri kablosunu değiştirin. Yazan: Walter Galan ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

ÖNEMLİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ Cihazınızı kullanmadan önce bu kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyun ve ileride yararlanmak üzere saklayın. BU CİHAZ SADECE EV TİPİ KULLANIMLAR İÇİNDİR. ÖNEMLİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ UYARILARIN AÇIKLANMASI

Detaylı

1.1 Genel Paket İçeriği Modele Özgü Özellikler Güvenlik Standartları ve Korumalar Kurulum...

1.1 Genel Paket İçeriği Modele Özgü Özellikler Güvenlik Standartları ve Korumalar Kurulum... EL KİTABI İçerik 1. Özellikler.................................. 3 1.1 Genel................................. 3 1.2 Paket İçeriği................................ 3 1.3 Modele Özgü Özellikler............................

Detaylı

LED sarkıt lamba. Montaj talimatı 91709HB54XVII

LED sarkıt lamba. Montaj talimatı 91709HB54XVII LED sarkıt lamba tr Montaj talimatı 91709HB54XVII 2017-06 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları

Detaylı

2 Uzunluk kılavuzu tırnağını gösterildiği gibi sıkıştırın ve kılavuzu yüklenen kağıt boyutu için doğru konuma kaydırın.

2 Uzunluk kılavuzu tırnağını gösterildiği gibi sıkıştırın ve kılavuzu yüklenen kağıt boyutu için doğru konuma kaydırın. Hızlı Başvuru Uzunluk kılavuzu tırnağını gösterildiği gibi sıkıştırın ve kılavuzu yüklenen kağıt boyutu için doğru konuma kaydırın. 5 Kağıt yığınını yazdırma yüzü yukarı bakacak şekilde yükleyin. Kağıt

Detaylı

SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU

SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU SOS BEIN-MARIEYĠ ÇALIġTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DĠKKATLĠCE OKUYUNUZ ASB 460 ASB 860 ĠÇĠNDEKĠLER 2 I Sos Bein-Marie Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik

Detaylı

MAKARNA PİŞİRİCİ KULLANMA KILAVUZU MAKARNA PİŞİRİCİYİ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

MAKARNA PİŞİRİCİ KULLANMA KILAVUZU MAKARNA PİŞİRİCİYİ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ MAKARNA PİŞİRİCİ KULLANMA KILAVUZU MAKARNA PİŞİRİCİYİ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AMP 470 İÇİNDEKİLER I Makarna Pişirici Tanımı ve Kullanım Alanları 2 3 II Genel Uyarılar ve Güvenlik

Detaylı

imac Intel 21.5 "EMC 2638 isight Kamera ve Mikrofon Kablosu Değişimi

imac Intel 21.5 EMC 2638 isight Kamera ve Mikrofon Kablosu Değişimi imac Intel 21.5 "EMC 2638 isight Kamera ve Mikrofon Kablosu Değişimi imac Intel 21,5 "EMC 2638 isight Kamera ve Mikrofon Kablo değiştirin. Yazan: Sam Lionheart GİRİŞ, Sohbet yetenekleri düşürmemek için

Detaylı

Tanıtım Ve Kullanım Kılavuzu. HVE 93 X Davlumbaz

Tanıtım Ve Kullanım Kılavuzu. HVE 93 X Davlumbaz Tanıtım Ve Kullanım Kılavuzu HVE 93 X Davlumbaz maks. 90 cm Şek. 1 Şek. 2 Şek. 3 Şek. 4 Şek. 5 Şek. 6 Şek. 7 Şek. 9A Şek. 8 Şek. 9B Şek. 10 Şek. 11 TÜRKÇE TR GENEL Aşağıdaki montaj güvenliği ve bakımla

Detaylı

LED Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88346HB54XVII

LED Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88346HB54XVII LED Sarkıt lamba tr Montaj talimatı 88346HB54XVII 2017-07 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yine de güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek

Detaylı

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı