IP PBX ve ÇAĞRI MERKEZİ ÜRÜNLERİ SIKÇA SORULAN SORULAR(FAQ) DOKÜMANI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "IP PBX ve ÇAĞRI MERKEZİ ÜRÜNLERİ SIKÇA SORULAN SORULAR(FAQ) DOKÜMANI"

Transkript

1 IP PBX ve ÇAĞRI MERKEZİ ÜRÜNLERİ SIKÇA SORULAN SORULAR(FAQ) DOKÜMANI

2 İÇİNDEKİLER Konu Başlığı 1. SSH ile sisteme bağlanmaya çalışıldığında hata alıyorum ve bağlantı kuramıyorum. 3 Sayfa No 2. Telefon üzerinden çağrı çekmek için gerekli olan çağrı çekme kodunu (sistemde kayıtlı değer *8) sistemde nasıl değiştiririm? 3. Telefon üzerinden çağrı yönlendirme işlemi için gerekli transfer kısa kodunu (sistemde kayıtlı değer ##) sistemde nasıl değiştiririm? 4. Dış Bağlantının bulunduğu ip adresine Ping atabiliyorum ancak Tegsoft Ekranında dış bağlantıya neden erişemiyorum(göremiyorum)? 5. Profil seçimi doğru olmasına rağmen tanımlı olduğu dış bağlantıdan neden çıkamıyorum? Bir dahili, farklı bir dahili grubunu nasıl arar? Bir dahili farklı bir dahili grubundan nasıl çağrı çekerek arama yapar? Softphone neden register olmuyor? Resmi tatiller için hazırlanan anonsun sistem tarafından otomatik olarak okunması nasıl sağlanır? 10. Kampanya araması için Excel formatındaki müşteri listemi sisteme aktarırken hata alıyorum? Sisteme gelen faksları e-posta olarak nasıl gönderebilirim? Yeni Müşteri Temsilcisi (MT) nasıl tanımlanır ve Supervisor bu MT yi Durum Panelinde nasıl görüntüler? 13. Yeni bir Kullanıcı Grubu nasıl oluşturulur ve bu grubun bir ya da birden fazla uygulamayı görmesi nasıl sağlanır? 14. MT ekranına giriş yapmaya çalışıldığında kullanıcı adı ya da şifre hatalı mesajı alıp sisteme giriş yapılamıyor. 15. MT ekranına giriş yapmaya çalışıldığında Müşteri Temsilcisi yer tanımı hatalı. Lütfen Çağrı Merkezi Ayarlarını kontrol ediniz mesajı alıp sisteme giriş yapılamıyor MT olarak giriş yapıldığında otomatik olarak sitesine yönlendiriyor Sistemin IP adresi nasıl değiştirilir? 42

3 1. SSH ile sisteme bağlanmaya çalışıldığında hata alıyorum ve bağlantı kuramıyorum SSH Şifreli Erişim işlemi için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: a) Uygulamalar Santral Yönetimi Tanımlar Sunucu Ayarları menüsünden Sunucu Ayarları ekranı açılır. b) Açılan ekrandaki sunucu listesinden şifreli erişim verilmek istenen sunucu seçildikten sonra Güvenlik sekmesine tıklanır. c) SSH Şifreli Erişim seçeneği işaretlenir. d) Değişikliklerin geçerli olabilmesi için önce Navigasyon Çubuğundaki Kaydet ( ) düğmesi, ardından da Sisteme uygula ( ) düğmesi tıklanır PUTTY ile SSH erişimi sağlamak için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: a) Putty programının kullanılan işletim sistemine uygun versiyonu indirilir. b) Putty programı açılır.

4 c) Host Name (or IP address) alanına sistemin IP Adresi girilir. d) Port alanına 2222 bilgisi girilir. e) Open düğmesi tıklanır. f) Açılan ekranda sisteme giriş yapabilmek için gerekli olan bilgiler girilir. g) Eğer, Uygulamalar Santral Yönetimi Tanımlar Sunucu Ayarları ekranındaki Güvenlik sekmesi altında bulunan SSH Şifreli erişim seçeneği işaretli değilse aşağıdaki ekran görüntüsünde yer alan hata alınır:

5 h) Eğer Putty programında Port alanına girilen bilgi 2222 yerine 22 ise, aşağıdaki ekran görüntüsünde yer alan hata alınır: 2. Telefon üzerinden çağrı çekmek için gerekli olan çağrı çekme kodunu (sistemde kayıtlı değer *8) sistemde nasıl değiştiririm? 2.1. Uygulamalar Santral Yönetimi Tanımlar Sunucu Ayarları menüsünden Sunucu Ayarları ekranı açılır Özellik Kodları sekmesine tıklanır Çağrı Çekme alanına, diğer kodlarla aynı olmayacak şekilde çağrı çekme kodu olarak atanmak istenen bilgi girilir.

6 2.4. Değişikliklerin geçerli olabilmesi için önce Navigasyon Çubuğundaki Kaydet ( ) düğmesi, ardından da Sisteme uygula ( ) düğmesi tıklanır. 3. Telefon üzerinden çağrı yönlendirme işlemi için gerekli transfer kısa kodunu (sistemde kayıtlı değer ##) sistemde nasıl değiştiririm? 3.1. Uygulamalar Santral Yönetimi Tanımlar Sunucu Ayarları menüsünden Sunucu Ayarları ekranı açılır Özellik Kodları sekmesine tıklanır Transfer alanına, diğer kodlarla aynı olmayacak şekilde çağrı çekme kodu olarak atanmak istenen bilgi girilir.

7 3.4. Değişikliklerin geçerli olabilmesi için önce Navigasyon Çubuğundaki Kaydet ( ) düğmesi, ardından da Sisteme uygula ( ) düğmesi tıklanır.

8 4. Dış Bağlantının bulunduğu ip adresine Ping atabiliyorum ancak Tegsoft Ekranında dış bağlantıya neden erişemiyorum(göremiyorum)? Dış bağlantının kontrol edilmesi için aşağıdaki adımlar sırasıyla takip edilmelidir: 4.1. Uygulamalar Santral Yönetimi Tanımlar Dış Bağlantılar menüsünden Dış Bağlantılar ekranı açılır Açılan ekrandaki listeden ilgili dış bağlantı seçilir IP alanından, cihazın sistemde tanımlı olan IP adresi kontrol edilir Temel sekmesinde yer alan Kimden(Fromuser) alanında tanımlı olan telefon numarası kontrol edilir.

9 4.5. Uygulamalar Santral Yönetimi Tanımlar Sunucu Ayarları menüsünden Sunucu Ayarları ekranı açılır Açılan ekranda yer alan listeden işlem yapılacak olan sunucu seçildikten sonra Güvenlik sekmesine tıklanır Güvenlik sekmesinde yer alan Erişime Açılmış IP listesinde, dış bağlantının olup olmadığı kontrol edilir Erişime Açılmış IP listesinde IP adresi yer almıyorsa, Navigasyon Çubuğundaki Ekle ( ) düğmesi

10 tıklanarak listede yeni bir satır açılır, IP adresi yazılır ve kaydetmek için Navigasyon Çubuğundaki Kaydet ( ) düğmesi tıklanır Değişikliklerin geçerli olabilmesi için, önce Sunucu Ayarları ekranının Navigasyon Çubuğundaki Kaydet ( ) düğmesi ardından da Sisteme uygula ( ) düğmesi tıklanır. 5. Profil seçimi doğru olmasına rağmen tanımlı olduğu dış bağlantıdan neden çıkamıyorum? Dış rota oluşturma işlemi için aşağıdaki adımlar sırasıyla takip edilmelidir: 5.1. Uygulamalar Santral Yönetimi Tanımlar Dış Rotalar menüsünden Dış Rotalar ekranı açılır Ekran, Dış Rotalar sekmesi geçerli olacak şekilde görüntülenir. Listeden, çıkış yapılacak olan rota seçilir İlgili rotaya ait paternler, Paternler alanından eklenecektir. Yeni bir patern eklemek için Navigasyon Çubuğundaki Ekle ( ) düğmesi tıklanarak listede yeni bir satır açılır.

11 5.4. Yeni patern bilgisinin kaydedilmesi için Paternler alanına ait Navigasyon Çubuğundaki Kaydet ( ) düğmesi tıklanır Eklenen patern bilgisi için, hangi dış bağlantıyı kullanarak çıkış yapacağı Dış Bağlantılar alanından belirlenir. İlgili paterne ait yeni bir dış bağlantı tanımlamak için Dış Bağlantılar alanında tanımlı olan dış bağlantılardan uygun olanlar seçilerek Aktar ( ) düğmesi tıklanır Eğer Dış bağlantıya ait Sıralama bilgisi değiştirilecekse, ilgili değişiklik Sıralama alanında yapılır ve Dış Bağlantılar alanının Navigasyon Çubuğundaki Kaydet ( ) düğmesi tıklanır Bu işlemlerden sonra, Profiller sekmesine tıklanır Listeden, dahilinin kullandığı profil seçilir Atanmamış alanından, profilin kullanacağı rotalar seçilerek Aktar ( ) düğmesi tıklanır.

12 5.10. İzin verilen paternler alanından, seçili profil üzerinden yapılacak olan çıkışların hangi rotayı izlediği tespit edilir. Aynı paternler farklı rotalarda tanımlanmış ise bu rotaların sahip oldukları dış bağlantılar kontrol edilir. 6. Bir dahili, farklı bir dahili grubunu nasıl arar? 6.1. Uygulamalar Santral Yönetimi Tanımlar Dahililer menüsünden Dahililer ekranı açılır Ekran, Temel sekmesi aktif olacak şekilde görüntülenir. Dahili seçimi için, Sunucu filtre alanından ilgili sunucu seçimi yapılarak ilgili dahililerin listesi görüntülenir ve bu listeden işlem yapılacak olan dahili seçilir.

13 6.3. Temel sekmesinde yer alan Arayabileceği Grup(1,2,7 veya 1 gibi) alanına dahilinin arayabileceği gruplar yazılır ve değişikliklerin geçerli olabilmesi için Navigasyon Çubuğundaki Kaydet ( ) düğmesi tıklanır.

14 7. Bir dahili farklı bir dahili grubundan nasıl çağrı çekerek arama yapar? 7.1. Uygulamalar Santral Yönetimi Tanımlar Dahililer menüsünden Dahililer ekranı açılır Ekran, Temel sekmesi aktif olacak şekilde görüntülenir. Dahili seçimi için, Sunucu filtre alanından ilgili sunucu seçimi yapılarak ilgili dahililerin listesi görüntülenir ve bu listeden işlem yapılacak olan dahili seçilir Temel sekmesinde yer alan Çağrı Çekme Grubu(1,2,7 veya 1 gibi) alanına dahilinin arayabileceği gruplar yazılır ve değişikliklerin geçerli olabilmesi için Navigasyon Çubuğundaki Kaydet ( ) düğmesi tıklanır.

15 8. Softphone neden register olmuyor? Softphone un register olma problemi ile ilgili nedenler ve çözüm yöntemleri aşağıda belirtilmiştir: 8.1. Telefon Tipi Tanımlama: a) Uygulamalar Santral Yönetimi Tanımlar Dahililer menüsünden Dahililer ekranı açılır. b) Ekran, Temel sekmesi aktif olacak şekilde görüntülenir. Dahili seçimi için, Sunucu filtre alanından ilgili sunucu seçimi yapılarak ilgili dahililerin listesi görüntülenir ve bu listeden softphone olarak kullanılan dahili seçilir.

16 c) Temel sekmesinde yer alan Telefon Tipi alanında, herhangi bir telefon tipinin seçili olup olmadığı kontrol edilir. d) Softphone kullanımında, dahiliye ait Telefon Tipi alanında herhangi bir tipin seçili olmaması gerekir. Telefon Tipi alanı güncellendikten sonra, değişikliklerin geçerli olabilmesi için Navigasyon Çubuğundaki Kaydet ( ) düğmesi tıklanır.

17 8.2. Şifre Kontrolü: a) Uygulamalar Santral Yönetimi Tanımlar Dahililer menüsünden Dahililer ekranı açılır. b) Ekran, Temel sekmesi aktif olacak şekilde görüntülenir. Dahili seçimi için, Sunucu filtre alanından ilgili sunucu seçimi yapılarak ilgili dahililerin listesi görüntülenir ve bu listeden softphone olarak kullanılan dahili seçilir. c) Temel sekmesinde yer alan Şifre alanından seçili dahiliye ait bir şifre ataması olup olmadığı kontrol edilir. Şifre ataması olmak zorundadır, eğer bu bilgi girilmemişse, Şifre alanına dahili için bir şifre bilgisi girilir. Değişikliğin geçerli olabilmesi için Navigasyon Çubuğundaki Kaydet ( ) düğmesi tıklanır.

18 8.3. Softphone ve Network Kontrolü: a) Sistemin IP adresine ping atılır. b) Cevap gelmiyorsa, ağ ayarları kontrol edilir. Ağ ayarlarını kontrol etmek için Control Panel\Network and Internet\Network Connections\Local Area Networks ekranı açılır. c) Açılan ekranda Details düğmesi tıklanır.

19 d) Network Connection Details ekranında yer alan IPV4 Address alanında Value değerinin boş olup olmadığı kontrol edilmelidir. Bu alan boş ise, Network Connection Details ekranı Close düğmesine tıklanarak kapatılır. e) Properties düğmesi tıklanır ve açılan Properties ekranında Internet Protocol Version 4 seçeneği çift tıklanarak ilgili ekran görüntülenir. Bu bölümdeki ayarların doğru olup olmadığı kontrol edilir. f) Softphone a ait Options (Ayarlar)ekranı açılır.

20 g) Açılan ekranda SIP account options bölümünde yer alan Domain, Username, Password, Caller ID Name alanlarındaki bilgiler kontrol edilir. h) Password alanında yazılı olan şifrenin sistemde yer alan şifre ile aynı olup olmadığı kontrol edilir. Eğer değişiklik gerekiyorsa ilgili değişiklikler yapılarak Apply düğmesi tıklanır. i) Softphone uygulaması açılır. Account alanında, parantez içinde (Registered) bilgisi yer alıyorsa işlem sorunsuz bir şekilde tamamlanmıştır.

21 9. Resmi tatiller için hazırlanan anonsun sistem tarafından otomatik olarak okunması nasıl sağlanır? Bu işlemin gerçekleştirilebilmesi için sırasıyla Zaman Grubu Tanımları, Zaman Koşul Tanımları ve Gelen Arama Tanımı ekranlarında aşağıdaki adımlar gerçekleştirilmelidir: 9.1. Uygulamalar Santral Yönetimi Zaman Ayarları menüsünden Zaman Ayarları ekranı açılır. Ekran Zaman Grubu Tanımları sekmesi aktif görüntülenecek şekilde açılmıştır Zaman Grubu listesine yeni bir satır eklemek için Navigasyon Çubuğundaki Ekle ( ) düğmesi tıklanır Eklenmek istenen zaman grubu için Ad, Başlangıç Tarihi, Bitiş Tarihi, ve gerekiyorsa Başlangıç Saati, Bitiş Saati alanlarına ilgili bilgiler girilir. Değişikliklerin geçerli olabilmesi için Navigasyon Çubuğundaki Kaydet ( ) düğmesi tıklanır Zaman Koşulları sekmesi tıklanır ve yeni bir satır eklemek için Navigasyon Çubuğundaki Ekle ( )

22 düğmesi tıklanır Ad alanına zaman koşulu için geçerli olacak isim yazılır (örneğin: Zafer Bayramı) Atanmamış alanından, tanımlaması yapılmış olan zaman grubu seçilerek Aktar ( ) düğmesi tıklanır. Değişikliklerin geçerli olabilmesi için Navigasyon Çubuğundaki Kaydet ( ) düğmesi tıklanır Uygulamalar Santral Yönetimi Tanımlar Gelen Aramalar menüsünden Gelen Aramalar ekranı açılır Gelen arama listesine yeni bir satır eklemek için Navigasyon Çubuğundaki Ekle ( ) düğmesi tıklanır.

23 9.9. Ad alanına gelen arama için verilecek isim bilgisi girilir (Örneğin; Bayram gibi) Sağ taraftaki özellikler bölümünde, Aranan alanına çağrıların geldiği numara bilgisi girilir Zaman koşulu alanındaki 1. listeden Dahil seçeneği, 2. Listeden ise tanımlanmış olan zaman koşulu seçilir Hedef tipi alanında IVR seçeneği seçilir Hedef alanında sistemde önceden kayıt edilmiş olan mesai dışı anonsu seçilir Yapılan değişikliklerin geçerli olabilmesi için Navigasyon Çubuğundaki Kaydet ( ) düğmesi tıklanır.

24 10. Kampanya araması için Excel formatındaki müşteri listemi sisteme aktarırken hata alıyorum. Excel formatındaki kampanya müşteri listesinin içe aktarılması yani sisteme yüklenmesi için dosyanın aşağıdaki özelliklerde hazırlanmış olması gerekmektedir: Dosya formatı.xls (yani Excel formatında) uzantılı olmalıdır; Open Office (.ods uzantılı) ve Microsoft Office 2007 (.xlsx uzantılı) formatındaki dosyalar sistem tarafından desteklenmemektedir. Dosyada birden fazla çalışma sayfası olsa dahi, sistem sadece ilk çalışma sayfasını içe aktarmaktadır. Çalışma sayfası içindeki tablo A1 hücresinden başlatılmalı ve tablonun ilk satırı sütun başlıklarını içermelidir. Tablo içerisinde boş sütunlar ve boş satırlar bulunmamalıdır. İçe aktarılacak olan dosya yukarıda belirtilen niteliklerde hazırlandıktan sonra aktarım işlemi aşağıdaki adımlar sırası ile takip edilerek yapılmalıdır: Uygulamalar Çağrı Merkezi Kampanya Yönetimi menüsünden Kampanya Yönetimi ekranı açılır. Ekran Kampanya Bilgileri sekmesi aktif görüntülenecek şekilde açılmıştır Kampanya yönetimi listesinden, veri aktarılacak olan kampanya seçildikten sonra Kişilerin Yönetimi sekmesi tıklanır Kişilerin Yönetimi sekmesi, Kişi Ekleme alt sekmesi aktif olacak şekilde ve Excelden alanı açık olarak görüntülenir. Kişi listesinin sisteme aktarılması için Excelden alanında yer alan Excel ( ) ya da Aktar ( ) düğmesi tıklanır Açılan pencerede, dosyanın seçilebilmesi için Excel ( ) düğmesi tıklanır.

25 10.5. Aç ekranından yüklenmek istenen dosyanın konumu belirlenir ve değişikliklerin geçerli olabilmesi için Navigasyon Çubuğundaki Kaydet ( ) düğmesi tıklanır. Sisteme dosya yükleme işlemi sırasında alınabilecek hatalar ve çözüm yolları ise şu şekildedir: Dosya formatından kaynaklanan hata olması durumunda aşağıdaki şekilde bir hata mesajı görüntülenmektedir. Hatanın giderilmesi için dosyanın Excel Çalışma Kitabı (.xls uzantılı) olarak kaydedilmesi gerekmektedir. Boş Satır ve/veya Boş Satır kaynaklı hata olması durumunda ise herhangi bir hata mesajı gelmez, fakat kişiler listesi oluşturulamaz.

26 11. Sisteme gelen faksları e-posta olarak nasıl gönderebilirim? Bu işlemin gerçekleştirebilmesi için aşağıdaki şartların sağlanmış olması gerekir: E-posta hesabına ait kullanıcı kodu ve şifresi bilinmelidir. Kullanılacak olan e-posta hesabının SMTP adresi bilinmelidir. Google hesabı kullanılması önerilir. Sisteme e-posta hesabı tanımlama ve bu adresi gelen faks e-posta adresi olarak tanımlama için aşağıdaki adımlar sırasıyla takip edilmelidir: Uygulamalar Santral Yönetimi Tanımlar Sunucu Ayarları menüsünden Sunucu Ayarları ekranı açılır. Ekran Ayarlar sekmesi aktif görüntülenecek şekilde açılmıştır Ağ Ayarları sekmesi tıklanır SMTP Server(smarthost) alanına e-posta hesabına ait SMTP adresi girilir (Örneğin smtp.google.com) SMTP Kullanıcı Kodu alanına e-posta hesabına ait kullanıcı kodu girilir (Örn SMTP Şifre alanına kullanıcı koduna ait şifre girilir Yapılan değişikliklerin geçerli olabilmesi için Navigasyon Çubuğundaki Kaydet ( ) düğmesi tıklanır Yönetim sekmesi tıklanır.

27 11.8. Tegsoft Ses Hizmeti alanında yer alan Yeniden Başlat düğmesi tıklanır Uygulamalar Santral Yönetimi Faxlar Ayarlar menüsünden Ayarlar ekranı açılır Listeden işlem yapılacak olan faksa ait dahili seçildikten sonra, sağ tarafta yer alan özellikler bölümündeki E-Posta alanına, faksların gelmesinin istendiği yukarıda tanımlaması yapılmış olan e- posta adresi girilir Yapılan değişikliklerin geçerli olabilmesi için Navigasyon Çubuğundaki Kaydet ( ) düğmesi tıklanır.

28 12. Yeni Müşteri Temsilcisi (MT) nasıl tanımlanır ve Supervisor bu MT yi Durum Panelinde nasıl görüntüler? Sistem Sistem Yönetimi Kullanıcılar menüsünden Kullanıcılar ekranı açılır. Ekran, Seçili Kullanıcı sekmesi aktif olacak şekilde görüntülenir Yeni bir MT eklemek için, Tanımlı kullanıcılar listesinin Navigasyon Çubuğundaki Ekle ( ) düğmesi tıklanır Seçili Kullanıcı sekmesinde yer alan Kullanıcı Kodu alanına giriş yaparken kullanılacak olan kullanıcı kodu bilgisi, Şifre alanına bu kullanıcıya ait şifre bilgisi, Adı alanına MT nin adı, Soyadı alanına MT nin soyadı girilir. NOT: Kullanıcı Kodu alanına girilecek bilgide Türkçe karakter (ç,ı,ş,ü gibi) kullanılmaması gerekmektedir Yapılan değişikliklerin geçerli olabilmesi için Navigasyon Çubuğundaki Kaydet ( ) düğmesi tıklanır MT nin dahil olacağı grupların atanması için Gruplar sekmesi tıklanır Dahil olmadıkları alanından MT yetkilerini içeren Agents yetki grubu seçilerek Aktar ( ) düğmesi tıklanır Yapılan değişikliklerin geçerli olabilmesi için Navigasyon Çubuğundaki Kaydet ( ) düğmesi tıklanır MT ayarlarının yapılabilmesi için Uygulamalar Çağrı Merkezi Ayarlar Müşteri Temsilcileri menüsünden Müşteri Temsilcileri ekranı açılır.

29 12.9. Kullanıcı Listesi alanından işlem yapılacak olan MT ye ait olan kayıt seçilir ve Müşteri Temsilcisi Ayarları listesine aktarılması için Aktar ( ) düğmesi tıklanır. Aktarım işlemi yapıldığında sistem otomatik olarak MT ye Web-Chat, ve Kampanya izinlerini vermektedir. Bu izinlerde bir değişiklik yapılması isteniyorsa, ilgili seçimler iptal edilerek Navigasyon Çubuğundaki Kaydet ( ) düğmesi tıklanır Ekranın altında yer alan Çağrı Kuyrukları sekmesi tıklanır. MT nin dahil edilmek istendiği çağrı kuyrukları, Atanmamış alanından seçilerek Aktar ( ) düğmesi tıklanır Yapılan değişikliklerin geçerli olabilmesi için Navigasyon Çubuğundaki Kaydet ( ) düğmesi tıklanır Supervisor ın MT yi Durum Panelinde görüntüleyebilmesi için, Müşteri Temsilcileri ekranındaki

30 Müşteri Temsilcisi Ayarları alanından Supervisor a ait olan kullanıcı seçilir ve listenin altında yer alan alandan Yetkili Olduğu Müşteri Temsilcileri (supervisor oldukları) alt sekmesine tıklanır Atanmamış alanından Durum Panelinde görüntülenmek istenen MT nin adı seçilerek Aktar ( ) düğmesi tıklanır Yapılan değişikliklerin geçerli olabilmesi için Navigasyon Çubuğundaki Kaydet ( ) düğmesi tıklanır.

31 13. Yeni bir Kullanıcı Grubu nasıl oluşturulur ve bu grubun bir ya da birden fazla uygulamayı görmesi nasıl sağlanır? Bu işlemin gerçekleştirilmesi için sırasıyla; Erişim Yetkisi tanımlama, Gerekli yetkileri tanımlama, Kullanıcı Grubu tanımlama ve Kullanıcı için Grup tanımlama işlemlerin yapılması gerekir. Tanımların yapılabilmesi için aşağıdaki adımların sırasıyla takip edilmesi gerekmektedir: Erişim yetkisi tanımlaması için, Sistem Sistem Yönetimi Erişim Yetkileri menüsünden Erişim Yetkileri ekranı açılır Tanımlı yetki kodları listesinde yeni bir kayıt oluşturmak için Navigasyon Çubuğundaki Ekle ( ) düğmesi tıklanır Adı alanına erişim yetkisi için kullanılacak olan ad (örneğin PBX Faxes), Açıklama alanına da bu erişim yetkisi ile ilgili açıklama bilgisi (Örneğin Faks Yönetimi) girilerek değişikliklerin geçerli olabilmesi için Navigasyon Çubuğundaki Kaydet ( ) düğmesi tıklanır Gerekli yetki tanımlaması yapabilmek için, Sistem Sistem Yönetimi Menü Tanımlama menüsünden Menü Tanımlama ekranı açılır Açılan ekranda menüler alanında yer alan seçim listesinden hangi dile ait menü tanımlamalarının görüntülenmesi isteniyorsa uygun dil seçeneği seçilir.

32 13.6. Menüler listesinden görüntülenmek istenen ekran adı seçilir (Örneğin Faxlar) Menüler listesinde Gerekli Yetki alanı standartta görüntülenmemektedir, bu alanın görüntülenebilmesi için sütun bitiminde fare üzerine geldiğinde görünür olan düğmeye tıklanarak açılan listeden Gerekli Yetki alanı seçilir Açılan Gerekli Yetki alanından, verilmek istenen yetki olarak önceki adımlarda tanımlanmış olan erişim yetkisi seçilir Ekranın bulunduğu bir üst menü seçilir ve bu menünün görünümü için de aynı seçim yapılır Yapılan değişikliklerin geçerli olabilmesi için Navigasyon Çubuğundaki Kaydet ( ) düğmesi tıklanır Kullanıcı Grubu tanımlaması yapmak için, Sistem Sistem Yönetimi Kullanıcı Grupları menüsünden Kullanıcı Grupları ekranı açılır. Ekran, Açılış Uygulaması sekmesi aktif olacak şekilde görüntülenir Tanımlı gruplar listesinde yeni bir kayıt kayıt oluşturmak için Navigasyon Çubuğundaki Ekle ( ) düğmesi tıklanır.

33 Grup Adı alanına, eklenmek istenen grup adı bilgisi girilir Yapılan değişikliklerin geçerli olabilmesi için Navigasyon Çubuğundaki Kaydet ( ) düğmesi tıklanır Yetkiler sekmesine tıklanır Yetki verilmemiş alanında bulunan yetkilerden daha önceden tanımlanmış olan ve bu grup tarafından kullanılacak olan yetki ya da yetkiler seçilerek Aktar ( ) düğmesi tıklanır Yapılan değişikliklerin geçerli olabilmesi için Navigasyon Çubuğundaki Kaydet ( ) düğmesi tıklanır Kullanıcı için grup tanımlama işlemi için, Sistem Sistem Yönetimi Kullanıcılar menüsünden Kullanıcılar ekranı açılır. Ekran, Seçili Kullanıcı sekmesi aktif olacak şekilde görüntülenir Tanımlık kullanıcılar listesinden gruba dahil edilmek istenen kullanıcı kaydı seçilir ve Gruplar sekmesi tıklanır.

34 Dahil olmadıkları alanından ilgili grup seçilerek Dahil oldukları alanına aktarılması için Aktar ( ) düğmesi tıklanır Yapılan değişikliklerin geçerli olabilmesi için Navigasyon Çubuğundaki Kaydet ( ) düğmesi tıklanır. 14. MT ekranına giriş yapmaya çalışıldığında kullanıcı adı ya da şifre hatalı mesajı alıp sisteme giriş yapılamıyor. Bu hatanın giderilmesi için yapılması gereken aşağıda yer almaktadır: Yerelde webphone.tegsoft.com adresinin sistem IP adresine yönlendirilmesi: a) Masaüstünde boş bir alana sağ tuşla tıklanır ve açılan menüden Yeni (New) Metin Belgesi (Text Document) seçeneğine tıklanarak yeni bir metin dosyası açılır. b) Açılan metin dosyası ekranında Dosya (File) Aç (Open) menüsüne tıklanarak C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts dosyası açılır. c) Hosts dosyası içerisine, sistemin bulunduğu IP adresi ve karşısına da webphone.tegsoft.com bilgisi

35 yazılır. Değişikliklerin geçerli olabilmesi için dosya kaydedilir. Not: Sistemin yerel ip adresinin yazılması gerekmektedir. d) Yeni bir internet görüntüleyici ekranı açılarak adres çubuğuna webphone.tegsoft.com adresi girilerek sisteme kullanıcı adı ve şifre ile giriş gerçekleştirilir.

36 15. MT ekranına giriş yapmaya çalışıldığında Müşteri Temsilcisi yer tanımı hatalı. Lütfen Çağrı Merkezi Ayarlarını kontrol ediniz mesajı alıp sisteme giriş yapılamıyor. Bu hatanın giderilmesi için yapılması gereken aşağıda yer almaktadır: Uygulamalar Santral Yönetimi Tanımlar Dahililer menüsünden Dahililer ekranı açılır. Ekran, Temel sekmesi aktif olacak şekilde görüntülenir Dahili seçimi için, Sunucu filtre alanından ilgili sunucu seçimi yapılarak ilgili dahililerin listesi görüntülenir ve bu listeden işlem yapılacak olan dahili seçilir Temel sekmesinde yer alan Agent PC alanı boş ise bu alan doldurulmalıdır (Örneğin SEAT2004) webphone.tegsoft.com/tobe/app/applicationservlet?seat=seat2004 linki ile tekrar giriş yapılır.

37 16. MT olarak giriş yapıldığında otomatik olarak sitesine yönlendiriyor. Bu siteye yönlendirmesinin nedeni, kullanılan internet tarayıcısının java eklentisine sahip olmamasından ya da güncel sürüme sahip olmamasından kaynaklanmaktadır. Gerekli java eklentisinin yüklenmesi için aşağıdaki adımlar sırasıyla takip edilmelidir: Yönlendirilen sitedeki Ücretsiz Java İndirme düğmesi tıklanır Açılan sayfada Onaylayın ve Ücretsiz İndirme İşlemini Başlatın düğmesi tıklanır İndirme işlemi bittikten sonra indirilen program çalıştırılır Install Java düğmesi tıklanır Açılan ekranda Install düğmesi tıklanır.

38 16.6. Yükleme işlemi bittikten sonra Close düğmesi tıklanır.

39 16.7. Bu işlemden sonra, eğer kullanılan internet tarayıcısı Internet Explorer ise eklentileri yönetme işlemi için Internet Explorer açılır Ayarlar düğmesi tıklanır Açılan menüden Eklentileri yönet (Manage add-ons) seçeneği tıklanarak ilgili ekran görüntülenir Java ile ilgili olan satırlar tek tek seçilerek Etkinleştir (Enable) düğmesi tıklanır.

40 Webphone.tegsoft.com adresinin güvenli siteler arasında yer alması gerekmektedir. Bunun için Internet Explorer penceresindeki Ayarlar (Settings) Internet Seçenekleri (Internet Options) menüsünden Internet Seçenekleri (Internet Options) ekranı görüntülenir Açılan ekrandan Güvenlik (Security) sekmesi tıklanır Siteler (Sites) düğmesi tıklanır Ekle (Add) düğmesinin yanında yer alan metin kutusuna webphone.tegsoft.com adresi yazılarak önce Ekle (Add) düğmesi, ardından Kapat (Close) düğmesi tıklanır webphone.tegsoft.com adresine tekrar giriş yapıldığında alınacak ekran aşağıdaki gibidir:

41

42 17. Sistemin IP adresi nasıl değiştirilir? Sisteme SSH ile bağlanılır Root:root ve password:tegsoft123 bilgileri ile sisteme giriş yapılır setup yazılıp Enter tuşuna basılır Gelen ekranda Network Configurations seçeneğinin üzerine gelinip Enter tuşuna basılır.

43 17.5. Gelen ekranda Edit Devices seçeneğinin üzerine gelip Enter tuşuna basılır Gelen ekranda eth0 (eth0.bak olan değil) seçilir Enter tuşuna basılır Gelen ekranda istenilen değişiklikler yapılır. Tab tuşuna basılır ve Save seçeneği üzerine gelinip Enter tuşuna basılır Gelen ekranda Tab tuşuna basılarak Save seçeneği üzerine gelinip Enter tuşuna basılır.

44 17.9. Gelen Ekranda Tab tuşuna basarak Save&Quit seçeneği üzerine gelip Enter tuşuna basılır Gelen Ekranda Tab tuşuna basarak Quit seçeneğinin üzerine gelip Enter tuşuna basılır Terminal ekranında service network restart komutu yazılır.

45 ifconfig yazılarak doğru girilen IP adreslerinin alındığı görülür.

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm 1.3.5 Ağustos 2013 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Kampanya Yönetimi Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 14 İÇİNDEKİLER A. SES KAMPANYASI

Detaylı

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI 1. Faks Tanımlama 1.1. Uygulamalar Santral Yönetimi Faxlar Fax Ayarları Ekranı açılır. 1.2. Yeni bir faks tanımlamak için Navigasyon Çubuğundaki Ekle düğmesi tıklanarak yeni

Detaylı

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI)

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) INBOUND ÇAĞRI MERKEZİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm 1.3.5 Ağustos 2013 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Inbound Çağrı Merkezi Eğitim Dokümanı Sayfa 1 / 24 İÇİNDEKİLER A.

Detaylı

TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİM DOKÜMANI

TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİM DOKÜMANI TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİM DOKÜMANI Kasım 2013 Sürüm 1.4.0 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Kullanıcı Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 6 İçindekiler 1. Genel Bilgi... 3 2. Tegsoft Sistemine Giriş...

Detaylı

MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ EĞİTİM DOKÜMANI

MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ EĞİTİM DOKÜMANI MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm 1.3.5 Ağustos 2013 TegsoftCC Müşteri Temsilcisi Eğitim Dokümanı Sayfa 1 / 15 İçindekiler A. SİSTEME GİRİŞ... 2 1. Sisteme Giriş... 2 B. ÇAĞRI İŞLEMLERİ... 2 1.

Detaylı

TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ YETKİLİ KULLANICI (SUPERVISOR) EĞİTİM DOKÜMANI

TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ YETKİLİ KULLANICI (SUPERVISOR) EĞİTİM DOKÜMANI TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ YETKİLİ KULLANICI (SUPERVISOR) EĞİTİM DOKÜMANI Kasım 2013 Sürüm 1.4.0 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Yetkili Kullanıcı (Supervisor) Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 25 İçindekiler 1. Genel

Detaylı

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI Logo Turkcell Akıllı Faks Entegrasyonu Logo Turkcell Akıllı Faks entegrasyonu ile, faks cihazına ihtiyaç duymadan, GO Plus, GO 3, Tiger Plus ve Tiger

Detaylı

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..3 2.1. Ana Sayfa..5 2.2. Talep Modülü.7 2.3. Takibim Modülü 9 2.4. Takipte Modülü..11 2.5. Silinen Talepler Modülü...11

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri LOGO PROGRAM KURULUMU VE AYARLARI Logo programlarının yüklemesi için kullanılacak,setup dosyaları ftp://download.logo.com.tr/ adresinden indirilerek yapılır. Örneğin Kobi ürünleri için; ftp://download.logo.com.tr/windows/kobi/guncel/go_plus/klasöründen

Detaylı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı Kurulum 1. SQL Uyarı.zip dosyası açılır. 2. SQL Uyarı.exe programı çalıştırılır. 3. Üstteki ekran açılır ok. Butonuna basılır. 4. Ayarlar ekranı seçilir. 4.1 Server

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI İşletim Sisteminde Yapılan Uygulamalar Bir Bilgisayarda Hangi İşletim Sistemi Yüklü Olduğunu

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile ilgili her türlü teknik destek için Bilgi İşlem Daire

Detaylı

YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI

YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI D-Link 500G Router Ayarları web arayüzüne ulaşmak için modemin standart IP adresi olan 10.1.1.1 yazıyoruz. o Modeminizin IP adresini web tarayıcınızın

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu nda, aşağıdaki adımlar sırası ile takip edilmelidir. 1 - MAC İçin

Detaylı

e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu

e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1. Giriş... 2 1.1 DocPlace e-fatura Portalı Nedir?... 3 1.2 Sistem Gereksinimleri... 4 2. Başlarken... 5 2.1 Uygulamanın Başlatılması... 6 2.2 DocPlace e-fatura

Detaylı

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace Kurulumu Öncesinde Yapılması Gereken İşlemler Windows 7, Windows 8, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 veya daha yeni işletim sistemlerinde Programlar

Detaylı

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI PROGRAM İNDİRME : Beşhekim grup Aybel Yazılım İbys programımızı http://aybelsoft.com/uploads/aybelsoft-ibys.rar linkinden programı indirebilirsiniz.

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

MAC OS X E- İMZA KURULUMU VE ÖRNEK E-İMZA ATMA İŞLEMLERİ 1. Kullanılan MAC Bilgisayar, MAC OS X El Capitan ve üzeri bir sürüm ise csrutil disable

MAC OS X E- İMZA KURULUMU VE ÖRNEK E-İMZA ATMA İŞLEMLERİ 1. Kullanılan MAC Bilgisayar, MAC OS X El Capitan ve üzeri bir sürüm ise csrutil disable MAC OS X E- İMZA KURULUMU VE ÖRNEK E-İMZA ATMA İŞLEMLERİ 1. Kullanılan MAC Bilgisayar, MAC OS X El Capitan ve üzeri bir sürüm ise csrutil disable ayarı yapılması gereklidir. Bu işlem için; Bilgisayarın

Detaylı

Programlama Kılavuzu. IPV Serisi IP Santralleri IPV10 IPV20 IPV50

Programlama Kılavuzu. IPV Serisi IP Santralleri IPV10 IPV20 IPV50 Programlama Kılavuzu IPV Serisi IP Santralleri IPV10 IPV20 IPV50 İçindekiler AMAÇ... 3 KARELPORT CİHAZ KAYIT İŞLEMİ... 3 1. Yeni Santral Ekleme... 3 2. Santral Bilgilerinin Girilmesi... 3 3. Lisans Anahtarlarının

Detaylı

INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK

INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 da (IIS 6.0) Web Sayfası yayınlamak için ilk olarak IIS 6.0 ın kurulu olması gereklidir. IIS Windows ta default

Detaylı

Kantar Otomasyonu Özellikler Kullanım Satış Kamyon Hareketleri Ağırlık Bilgisi... 9

Kantar Otomasyonu Özellikler Kullanım Satış Kamyon Hareketleri Ağırlık Bilgisi... 9 İçindekiler Tablosu Kantar Otomasyonu... 3 1.Özellikler... 3 2.Kullanım... 3 2.1. Satış... 4 2.2. Kamyon Hareketleri... 8 2.2.1. Ağırlık Bilgisi... 9 2.3. Ayarlar... 10 2.3.1. Kullanıcı Tanımlama... 11

Detaylı

Tellcom.net.tr ve Quiknet.com.tr Eposta Servisleri Aktivasyonu

Tellcom.net.tr ve Quiknet.com.tr Eposta Servisleri Aktivasyonu Tellcom.net.tr ve Quiknet.com.tr Eposta Servisleri Aktivasyonu 1) http://webislem.superonline.net adresinden müşteri numarası ve şifresi ile giriş yapılır. Servislerim sekmesi altından Tellcom Posta menüsüne

Detaylı

E-Mükellef Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu

E-Mükellef Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu E-Mükellef Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu E-Mükellef Kontrol programı bir Windows Servis Uygulaması olarak çalışmaktadır. Sistem gereksinimleri; 1..Net Framework 4.6.2 veya üzeri 2. Microsoft Windows

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN MEDULA YETKİ SİSTEMİ HAKKINDA DUYURU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN MEDULA YETKİ SİSTEMİ HAKKINDA DUYURU SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN MEDULA YETKİ SİSTEMİ HAKKINDA DUYURU MEDULA Hastane Uygulaması ve Şahıs Ödemeleri Sisteminde kullanıcı tanımlanması ve mevcut kullanıcıların yetkilerinde değişiklik

Detaylı

E-İMZA OTOMATİK KURULUM PAKETİ DÖKÜMANI

E-İMZA OTOMATİK KURULUM PAKETİ DÖKÜMANI E-İMZA OTOMATİK KURULUM PAKETİ DÖKÜMANI Adım 1: İnternet tarayıcısı (İnternet Explorer vb.) açılarak http://mgmftp.muhasebat.gov.tr adresine giriş yapıldıktan sonra kurulum paketi indirilir. Şekil 1 de

Detaylı

Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi. Web Yönetimi Birimi. Drupal Kullanım Kılavuzu

Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi. Web Yönetimi Birimi. Drupal Kullanım Kılavuzu Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi Web Yönetimi Birimi Drupal Kullanım Kılavuzu KONULAR 1. Kullanıcı Girişi Yapma 2. Ana Menüyü Düzenleme 3. Site Logosunu Düzenleme 4. Yeni Sayfa Ekleme / Düzenleme

Detaylı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktır.

Detaylı

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır.

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. BA&BS MUTABAKAT PROGRAMI Kurulumu 1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. 3. Server ayarlarının yapılacağı pencere açılır. 3.1 Server Adı\instance

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu 2014 ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu İ.Ü. KURUMSAL OTOMASYON PROJESİ 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ... 2 2. KULLANICI OLUŞTURMA VE SİSTEME GİRİŞ... 2 3. BİLGİ İŞLEMLERİ... 4 3.1 LABORATUVAR

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER (Başlık üzerine CTRL + Mouse sol tıklama ile ilgili sayfaya gidilir.) 1. HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) 3 2. PERSONEL GİRİŞİ/PERSONEL

Detaylı

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU İlaç Takip Sistemi ile ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü nüze şahsen başvuru yapan eczanelerin bilgilerini sisteme kayıt etmek ve daha sonra bu bilgilerden sorgulamalar yapabilmek amacıyla bu kılavuzda

Detaylı

POWER POINT SUNU PROGRAMI

POWER POINT SUNU PROGRAMI POWER POINT SUNU PROGRAMI Power Point bir Sunu (Slayt) programıdır. MS-Office uygulamasıdır ve Office CD sinden yüklenir. Programı çalıştırabilmek için; Başlat/Programlar/Microsoft Office/Microsoft Office

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden

Detaylı

KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN;

KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN; KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN; 1. İnternet Explorer açılır. ARAÇLAR > İNTERNET SEÇENEKLERİ iletişim

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 7 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI 1 (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması ve

Detaylı

ArCloud Müşteri Müracat Elemanı. Arçelik Bulut Servis İletişim Merkezi. Kullanım Kılavuzu

ArCloud Müşteri Müracat Elemanı. Arçelik Bulut Servis İletişim Merkezi. Kullanım Kılavuzu Arçelik Bulut Servis İletişim Merkezi Kullanım Kılavuzu 1 İÇİNDEKİLER 1. ArCloud 3 2. ArCloud Ekranları 3 2.1. Ana Sayfa 3 2.2. Online İzleme 4 2.2.1. MME Operasyon Paneli 4 2.2.2. Kayıp Çağrılar 5 2.2.3.

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI Üniversitemiz FTP sunucusuna bağlanma, Windows 8 ve Office 2013 (Ġngilizce) kurulum dosyalarının indirilmesi ve Windows 7 ve Office 2010 un Windows

Detaylı

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI Kurulum Aşamaları: 1. Java Kurulumu 2. E-imza Sürücülerinin İndirilmesi 3. Kart Okuyucu Kurulumu 4. Akıllı Kart Kurulumu 5. Sertifikayı Kullanıma Açma Bilgisayarların

Detaylı

KULLANICI KILAVUZU: UEA FİX KULLANICILARININ SSLVPN ERİŞİMİ İMKB İÇİNDEKİLER

KULLANICI KILAVUZU: UEA FİX KULLANICILARININ SSLVPN ERİŞİMİ İMKB İÇİNDEKİLER KULLANICI KILAVUZU: UEA FİX KULLANICILARININ SSLVPN ERİŞİMİ İMKB Tarih: 29/01/2013 Versiyon Tarih Açıklama 1.0 29-01-13 İlk yazımı İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ... 1-2 2. SSLVPN BAĞLANTI ADIMLARI... 2-2 2.1 Linux

Detaylı

LST 0036 - TIPON KURULUM KILAVUZU

LST 0036 - TIPON KURULUM KILAVUZU Sayfa : 1/17 LST 0036 - TIPON Sayfa : 2/17 İMZA SAYFASI HAZIRLAYAN/LAR İsim Unvan İmza Tarih Hunain Durrani Takım Lideri 16.07.2012 GÖZDEN GEÇİREN/LER İsim Unvan İmza Tarih Türkay Yoldar Kalite Mühendisi

Detaylı

TachoMobile Server Uygulaması Kullanım Kılavuzu

TachoMobile Server Uygulaması Kullanım Kılavuzu TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Server Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Server Uygulaması 1. YAZILIM KURULUMLARI 1.1 Java 1.1.1 Kurulum 1.2 TachoMobile Server Uygulaması 1.2.1 Kurulum

Detaylı

Ağ Üzerinde MATLAB kurulum rehberi (Sunucu makine)

Ağ Üzerinde MATLAB kurulum rehberi (Sunucu makine) Ağ Üzerinde MATLAB kurulum rehberi (Sunucu makine) İçindekiler Tablosu Dosyaların Bilgisayara İndirilmesi... 3 Dosyaların Bilgisayara Yüklenmesi... 5 1. İnternet Üzerinden Kurulum 5 1.1. Lisans Dosyasının

Detaylı

Okul Sorumlusu/Müdürü İçin Mobil Kreş Yönetim Paneli Kullanım Dokümanı

Okul Sorumlusu/Müdürü İçin Mobil Kreş Yönetim Paneli Kullanım Dokümanı Okul Sorumlusu/Müdürü İçin Mobil Kreş Yönetim Paneli Kullanım Dokümanı 1. Okul yönetim paneline giriş yapmak için www.mobilkres.com/web-admin adresine gidilir. 2. Açılan sayfada kullanıcı adı ve şifre

Detaylı

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ MALİYE SGB..net TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ 1 Taşınır Mal Yönetimi Taşınır Mal Yönetimi ile ilgili işlemlere Kaynak Yönetimi menüsü altındaki Taşınır Mal alt menüsünden ulaşıyoruz. Bu menünün seçenekleri

Detaylı

Lisanslama Sistemi ve Set Yükleme İşlemleri

Lisanslama Sistemi ve Set Yükleme İşlemleri Lisanslama Sistemi ve Set Yükleme İşlemleri Yeni lisanslama sistemine geçiş sonrasında karşılaşılan aksaklıkları gidermek amacı ile yükleme işlemlerinde bazı değişiklikler yapılmasına karar verildi. Yapılan

Detaylı

Coslat Monitor (Raporcu)

Coslat Monitor (Raporcu) Coslat Monitor (Raporcu) Coslat Monitor, Coslat Firewall, Hotspot ve Mirror uygulamalarında oluşturulan zaman damgalı kayıtların analiz edilmesini ve raporlanmasını sağlayan uygulamadır. Coslat Monitor

Detaylı

Sisteme giriş için Personel Daire Başkanlığı web adresinde ( bulunan Personel Bilgi Sistemi butonuna basılır.

Sisteme giriş için Personel Daire Başkanlığı web adresinde (  bulunan Personel Bilgi Sistemi butonuna basılır. 1. SİSTEME GİRİŞ Personel Bilgi Sistemi doğrudan erişim linki: http://app-personel.cbu.edu.tr/ Sisteme giriş için Personel Daire Başkanlığı web adresinde (http://personel.cbu.edu.tr/) bulunan Personel

Detaylı

TEKNİK DOSYA UYGUNLUK YAZISI BAŞVURU

TEKNİK DOSYA UYGUNLUK YAZISI BAŞVURU TEKNİK DOSYA UYGUNLUK YAZISI BAŞVURU 1 TEKNİK DOSYA UYGUNLUK YAZISI BAŞVURUSU Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması ve kullanıcı adı ve şifre ile giriş

Detaylı

MapCodeX Cloud Server. Kullanım Kılavuzu

MapCodeX Cloud Server. Kullanım Kılavuzu MapCodeX Cloud Server Kullanım Kılavuzu İçindekiler MapCodeX Cloud Server... 4 MapCodeX Cloud Server Hakkında... 5 MapCodeX Cloud Server Genel Özellikleri... 6 MapCodeX Cloud Server'ın Kullanıcı Arayüzü...

Detaylı

MYLOGO ÜYELİK VE KUR İŞLEMLERİ

MYLOGO ÜYELİK VE KUR İŞLEMLERİ Bölüm MYLOGO ÜYELİK VE KUR İŞLEMLERİ MYLOGO HESAP AÇMA İŞLEMİ www.mylogo.com.tr sayfasına ulaşılarak ana sayfada bulunan kullanıcı bilgileri girişinin yapıldığı menünün altında "Yeni Hesap" butonu ile

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktır.

Detaylı

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız MHRS (MERKEZİ HASTANE RANDEVU SİSTEMİ) Kurum üzerinden MHRS entegrasyonunun yapılabilmesi için ; WEB Tabanlı Sistemimizi kullanan Kurumlar WebHBYS ekranından Menü / Program Parametreleri ekranından Sağlık

Detaylı

GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU

GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU 1 GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Gümrüklerde İthal Araç İncelemesi başvurusu yapabilmek için TSE 360 sistemine kayıt olunması ve başvuruda

Detaylı

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI Kurulum 1..zip dosyasını açınız. 2. Açılan dosyanın içindeki Yedekleme klasörünü açınız. 3. Yedekleme.exe dosyasını açınız. 4. Üst pencerede ki ekran gözükecektir.

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. İlk Kullanım. Yazılımın sunucu bilgisayara yüklenmesinden sonra yapılması gereken işlemler;

KULLANIM KILAVUZU. İlk Kullanım. Yazılımın sunucu bilgisayara yüklenmesinden sonra yapılması gereken işlemler; KULLANIM KILAVUZU Giriş 5018 sayılı Taşınır Mal Yönetmeliği uyarınca kaynağına ve edinme yöntemine bakılmaksızın kamu idarelerine ait taşınır malların kaydı, muhafazası ve kullanımı ile yönetim hesabının

Detaylı

FATURA ŞABLONU TASARLAMA KILAVUZU

FATURA ŞABLONU TASARLAMA KILAVUZU FATURA ŞABLONU TASARLAMA KILAVUZU Şubat 2015 FATURA ŞABLONLARI Alıcının faturalarını istediğiniz formatta görüntüleyebilmesi için hazırlamanız gereken şablonu Yönetim Şirket Tanımları Fatura Şablonları

Detaylı

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu.

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu. GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI Kullanım Kılavuzu www.gapcotton.org İçindekiler İÇİNDEKİLER GAP COTTON... 1 GAPCOTTON LAB PORTALI... 1 Kullanım Kılavuzu... 1 İçindekiler... 2 A. Sunuş... 4 1. Kayıt İşlemi...

Detaylı

CSA - BEKO YAZARKASA ARABİRİMİ AYAR VE BAĞLANTILARI BEKO YAZARKASALARINA UYUMLU

CSA - BEKO YAZARKASA ARABİRİMİ AYAR VE BAĞLANTILARI BEKO YAZARKASALARINA UYUMLU CSA - BEKO YAZARKASA ARABİRİMİ AYAR VE BAĞLANTILARI BEKO YAZARKASALARINA UYUMLU 12.10.2006 CSA Akaryakıt ve LPG sayaçlarına bağlı BEKO ABÜ (yazarkasa arabirimi) ayarları ----------------------------------------------------------------BEKO

Detaylı

Excel Uygulaması Kullanım Kılavuzu

Excel Uygulaması Kullanım Kılavuzu Excel Uygulaması Kullanım Kılavuzu 1- Biotekno Hakkında... 2 2- Kullanıcı Bilgileri... 3 3- Uygulamanın İndirilmesi... 3 4- Ayarlar... 5 5- SMS Gönderimi... 5 6- Raporlar... 10 7- SMS Kişiselleştirme...

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMU Doğrudan Temin Kullanım Kılavuzu Sürüm No: 1.0 Yayın Tarihi: 01.01.2016 444 0 545 2014 Kamu İhale Kurumu Tüm hakları

Detaylı

Zoru Kolay Yapmak İçin...

Zoru Kolay Yapmak İçin... Zoru Kolay Yapmak İçin... 3308 Mesleki Eğitim Okullarında Öğrenci Takip Programı KURULUM Programı http://www.cetasey.com/userfiles/file/setup.exe adresinden bilgisayarınıza indirip kurun. Daha sonra programın

Detaylı

Erişim Makina. IFS Admin Kullanım Klavuzu. Umut Aytaç Mutlu

Erişim Makina. IFS Admin Kullanım Klavuzu. Umut Aytaç Mutlu Erişim Makina Umut Aytaç Mutlu 15 Aralık 2010 2 İÇİNDEKİLER 1. Rol Tanımlama... 3 2. Yetki Tanımlama... 3 3. Kullanıcı Tanımlama... 4 3.1. Kullanıcı Adı... 4 3.2. Kullanıcı Bilgileri... 4 4. Kullanıcıya

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu

MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu Versiyon Numarası: 1.0 ------------------------------- Kullanım Kılavuzu 2015 info@ www. MapCodeX MapLand İşlem Araçları Çalışma Dosyası Aç Haritanın ve son çalışma dosyasının

Detaylı

Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu

Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu Bu doküman Öztiryakiler şirketi için hazırlanmış B2B sayfalarının kullanım bilgilerini detaylı olarak anlatır. Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu Soner Baştaş İçindekiler Doküman Geçmişi... 2 B2B ye Erişim...

Detaylı

MARM ASSISTANCE YOL YARDIM SİSTEMİ

MARM ASSISTANCE YOL YARDIM SİSTEMİ MARM ASSISTANCE YOL YARDIM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Nisan 2013 MARM ASSISTANCE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ Yenişehir Mh. Mustafa Akyol Sk. Grup Center İş Mrkz. No:9/158 34912 Kurtköy Pendik/İSTANBUL Tel

Detaylı

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir.

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/ adresinden gerçekleştirilir. İşlem yapabilmek

Detaylı

Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı

Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/

Detaylı

1.5. Başvuru formundaki bilgileri aşağıdaki şekilde doldurunuz. Kart Okuyucu Tipi: Mini Kart Okuyucu Sertifika Süresi: 3 Yıl

1.5. Başvuru formundaki bilgileri aşağıdaki şekilde doldurunuz. Kart Okuyucu Tipi: Mini Kart Okuyucu Sertifika Süresi: 3 Yıl 1. E-imza bulunmayan personelin e-imza alması gerekmektedir. 1.1. https://portal.kamusm.gov.tr/bp/ws.go internet adresine giriniz. 1.2.Girdiğiniz internet sayfasında Nitelikli Elektronik Sertifika Başvurusu

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması

Detaylı

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır.

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. Personel Takip Yazılımı Küresel Personel Devam Kontrol Programı Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. İçindekiler

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI ANKET YÖNETİMİ. Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür.

DESTEK DOKÜMANI ANKET YÖNETİMİ. Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür. Bölüm ANKET YÖNETİMİ Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür. Anket uygulaması için aşağıdaki işlem adımlarını uygulamak gerekmektedir.

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ Değişiklik Numarası: 1.8 11/04/2012 İÇİNDEKİLER 1 ŞEKİL LİSTESİ... 3 1 T.N.B. DUYURU SİSTEMİ... 4 2 T.N.B. DUYURU SİSTEMİ UYGULAMASI İÇİN GEREKLİLİKLER... 6 3 T.N.B. DUYURU SİSTEMİ

Detaylı

Ekle sekmesindeki Tablolar grubundaki Tablo seçeneği ile tablo oluşturulur.

Ekle sekmesindeki Tablolar grubundaki Tablo seçeneği ile tablo oluşturulur. 4. EKLE SEKMESİ Ekle sekmesi Excel de tablo, grafik, köprü ve resim eklendiği sekmedir. 4.1. Tablolar Ekle sekmesindeki Tablolar grubundaki Tablo seçeneği ile tablo oluşturulur. Tablo oluşturulmak istenen

Detaylı

E-POSTALARA OUTLOOK İLE ERİŞİM AYARLARI

E-POSTALARA OUTLOOK İLE ERİŞİM AYARLARI E-POSTALARA OUTLOOK İLE ERİŞİM AYARLARI Yardım Formundaki işlem aşamaları kurulum esnasında karşınıza gelecek ekran sıralamasına göre oluşturulmuştur. Ayarları yaparken bilgisayarınızın internete bağlı

Detaylı

Web Labaratuar Modulu

Web Labaratuar Modulu Web Labaratuar Modulu http://212.156.99.42:777/mlis Linkini web tarayıcıların(google Chrome tercih sebebi) adres satırına linki yazıp Enter butonu tıklanır. Kullanıcı ekranı karşımıza gelir. Karşımıza

Detaylı

AHTAPOT Güvenlik Duvarı Yönetim Sistemi Kullanımı

AHTAPOT Güvenlik Duvarı Yönetim Sistemi Kullanımı AHTAPOT Güvenlik Duvarı Yönetim Sistemi Kullanımı Bu dökümanda, Ahtapot Güvenlik Duvarı Yönetim Sisteminde güvenlik duvarı kurulum ve yönetimi anlatılıyor. Gereken : 1. GYDS Entegrasyonu yapılmış Ansible,

Detaylı

www.oncuguvenlik.com.tr

www.oncuguvenlik.com.tr BİLGİSAYARDAKİ YEREL AĞ IP ADRES (LAN IP) AYARLARI Bu kitapçık; 3 farklı işletim sisteminde, bilgisayarınızın otomatik aldığı ip adresini öğrenmeyi ve bilgisayarınıza sabit ip verme işlemlerini göstermektedir.

Detaylı

HSE Radar İş Sağlığı ve Güvenliği Yazılımı

HSE Radar İş Sağlığı ve Güvenliği Yazılımı HSE Radar İş Sağlığı ve Güvenliği Yazılımı E-Reçete Uygulaması Kullanım Kılavuzu Versiyon 1.2.45.0 Doküman No: AGR.GUI.O.002E/T.REV1 Doküman Tipi: Eğitim Dokümanı Başlık: HSE Radar Eğitim Yönetimi Modülü

Detaylı

1. Web Sitesine Giriş 1. Giriş Yapmak için tıklayın tıklanır.

1. Web Sitesine Giriş 1. Giriş Yapmak için tıklayın tıklanır. 1. Web Sitesine Giriş 1. Giriş Yapmak için tıklayın tıklanır. 2. Aşağıdaki ekranda e-mail adresi ve şifre ile giriş yapılır. Şifrenizi hatırlamıyorsanız Şifremi unuttum bağlantısı kullanılarak yeni şifrenin

Detaylı

1. Zamanbaz Hakkında Zamanbaz Kurulumu Zamanbaz Sistem Gereksinimleri Zamanbaz Kurulumu... 3

1. Zamanbaz Hakkında Zamanbaz Kurulumu Zamanbaz Sistem Gereksinimleri Zamanbaz Kurulumu... 3 İÇİNDEKİLER 1. Zamanbaz Hakkında... 3 2. Zamanbaz Kurulumu... 3 2.1. Zamanbaz Sistem Gereksinimleri... 3 2.2. Zamanbaz Kurulumu... 3 3. Zamanbaz İlk Çalıştırma ve Kullanımı... 6 3.1. İlk Çalıştırma...

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 8 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı

Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü. Proje Geliştirme Daire Başkanlığı

Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü. Proje Geliştirme Daire Başkanlığı YÖNETİM WEB UYGULAMALARI EĞİTİM DOKÜMANI Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri Tarih: 11.06.2015 Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Proje Geliştirme Daire Başkanlığı Hazırlayan: Uğur KAYA Versiyon

Detaylı

İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ

İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ İçindekiler 1. Giriş... 3 2. Portal / Ana sayfa... 3 2.1 Sisteme Giriş Yapılması... 3 2.2 Sisteme Giriş Yapılamaması...

Detaylı

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI İŞYERİ HEKİMLERİNİN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER E-REÇETE YAZABİLMELERİ İÇİN - E-imza sahibi olmak, Elektronik imza (e-imza) usb dongle cihazınızın bilgisayarınıza tanıtılması

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU Sayfa 1 / 18 KURULUMA BAŞLANMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER : Sistem Özelliklerinden işletim sisteminin 32-bit mi yoksa 64-bit mi olduğu kontrol

Detaylı

Dış Veri Alma ÜNİTE 6. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Veri Menüsü Dış Veri Al Bağlantılar Sırala ve Filtre Uygula Veri Araçları Anahat

Dış Veri Alma ÜNİTE 6. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Veri Menüsü Dış Veri Al Bağlantılar Sırala ve Filtre Uygula Veri Araçları Anahat Dış Veri Alma ÜNİTE 6 Veri Menüsü Dış Veri Al Bağlantılar Sırala ve Filtre Uygula Veri Araçları Anahat Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Microsoft Excel hakkında temel işlemler öğrenildikten sonra veri alma

Detaylı

Open-VPN Kurulumu ve SSH Bağlantı Ayarları (Windows İçin)

Open-VPN Kurulumu ve SSH Bağlantı Ayarları (Windows İçin) Open-VPN Kurulumu ve SSH Bağlantı Ayarları (Windows İçin) Open-VPN açık kaynak kodlu bir VPN (Virtual Private Network) hizmetidir. Kurs ortamında kullanılan Sunuculara uzaktan da erişmek ve interaktif

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6 İÇİNDEKİLER. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ.... KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6.. YENİ DÖNEM AÇMA... 6.. EĞİTİM DÖNEMLERİ LİSTELE... 7.3. DÖNEME DERS EKLEME/SİLME... 8.4. DERS LİSTELEME... 9.5. DÖNEME KURSİYER EKLEME/SİLME...

Detaylı

TESCİL EDİLEMEYEN ÖZEL KULLANIM AMAÇLI ARAÇLARA ÖZEL İZİN VERİLMESİNE ESAS OLMAK ÜZERE ARAÇ TEKNİK ÖZELLİK TESPİT RAPORU BAŞVURUSU

TESCİL EDİLEMEYEN ÖZEL KULLANIM AMAÇLI ARAÇLARA ÖZEL İZİN VERİLMESİNE ESAS OLMAK ÜZERE ARAÇ TEKNİK ÖZELLİK TESPİT RAPORU BAŞVURUSU TESCİL EDİLEMEYEN ÖZEL KULLANIM AMAÇLI ARAÇLARA ÖZEL İZİN VERİLMESİNE ESAS OLMAK ÜZERE ARAÇ TEKNİK ÖZELLİK TESPİT RAPORU BAŞVURUSU 1 İÇİNDEKİLER Belgenet kaydı ve e-imza sahibi olunması (sayfa 3) E-imzada

Detaylı

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım )

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım ) WEB E-POSTA AYARLARI Outlook 2003 Ayarı Outlook 2007 Ayarı Outlook 2010 Ayarı Gmail Ayarı Hotmail Ayarı Tüm Ayarlar İçin Gelen posta sunucusu (POP3) ve giden posta sunucusu (SMTP) ye bnposta.bingol.edu.tr

Detaylı

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU. /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU. /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx Enstitüye kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin kayıt işlemlerini yapabilecekleri link aşağıdadır. İnternet sitenizde öğrencilere online kayıt

Detaylı

VET ON KULLANIM KLAVUZU

VET ON KULLANIM KLAVUZU VET ON KULLANIM KLAVUZU TEMEL KULLANIM BİLGİLERİ Sürüm: Ön İzleme.1 Not: Ön İzleme sürümü için oluşturulmuş dokümandır. Release sürüm notlarını içermez. Zaman içerisinde klavuz içerisinde yer alan bilgiler

Detaylı