Atatürk Üniversitesi Mekatronik İlaç Yönetim Sistemi (ATAMİYS) Ecz. Banu Taylan AKIN Nisan 2014-KKTC

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Atatürk Üniversitesi Mekatronik İlaç Yönetim Sistemi (ATAMİYS) Ecz. Banu Taylan AKIN Nisan 2014-KKTC"

Transkript

1 Atatürk Üniversitesi Mekatronik İlaç Yönetim Sistemi (ATAMİYS) Ecz. Banu Taylan AKIN Nisan 2014-KKTC

2 NEDEN? İLAÇ YÖNETİMİNDE YENİ BİR SİSTEM Artan sağlık harcamaları, Yatan hastaların kullandığı ilaçların tamamının hastaneler tarafından karşılanma zorunluluğu, İlaçların kamu satış fiyatlarında sürekli yaşanan değişiklikler, Hasta= Uygun ilaç+ Uygun şartlar+ Uygun maliyetlerle sunumu, Hatalı ilaç uygulama oranı: %6,5 olup; tıbbi hatalara bağlı ölümlerin yaklaşık %3-7 sini oluşturmaktadır.

3 NEDEN? İLAÇ YÖNETİMİNDE YENİ BİR SİSTEM Eczane uygulamalarında yaşanan sorunları önleyebilecek, Hastane bilgi yönetim sistemine (HBYS) entegre, Dünya Sağlık Örgütünün tanımına uygun, Güvenilir, Hijyenik, Miat-Stok Yönetimi Yapabilen, Maliyet ve emek gücü kullanımında etkinliği sağlayan bir sistem

4 Dünya Sağlık Örgütü tanımıyla; Akılcı ilaç kullanımı, hastanın klinik bulgularına ve bireysel özelliklerine göre; uygun ilacı, uygun süre ve dozda en düşük maliyet ile kolayca sağlanmasıdır. Conference of Experts on the Rational Use of Drugs, World Health Organization, Nairobi, Kenya, WHO/CONRAD/WP/RI, ( ).

5 NEDEN ATAMİYS Küresel Gayri Safi Hasıla içinde İlaç Harcamalarına Ayrılan Pay: % 1,2 Dünya genelinde ilaç harcamalarının toplam sağlık harcamaları içindeki payı: % 24,9 Türkiye de ilaç harcamalarının toplam sağlık harcamaları içindeki payı: % 33,5 düzeylerindedir. GENEL MAKSAT: İlaç harcamalarının toplam sağlık harcamaları içindeki payını optimal seviyeye ulaştırmak

6 NEDEN ATAMİYS Etkili stok yönetimine dayalı mekatronik ilaç yönetim sistemi ile hasta başına düşen ilaç harcamaları minimize edilebilir. Mekatronik ilaç yönetim sistemi ile ilaç kullanımında güvenlik artırılabilir. İlaç yönetiminde verimlilik ve etkililik artırılabilir. Bilgisayar destekli ilaç temin, stok, dağıtım yöntemleri ile Akılcı ilaç Kullanımı sağlanabilir.

7 AMAÇLARIMIZ Hasta bazında ilaç yönetimi sağlanarak, ilaç kullanım güvenliğini arttırmak, Hastane ilaç stoklarını kayıt altına alarak, sayım işlemlerini tam zamanlı gerçekleştirebilmek, İlaç miad takiplerini etkin bir şekilde yürütebilmek, Miadına göre ilaç tasniflemesi yapabilmek, İlaç ihtiyaçlarını eşzamanlı ve doğru tespit edebilmek,

8 AMAÇLARIMIZ İlaç tedarik sürecinde ihtiyaçları doğru tespit ederek, kurumsal pazarlık gücünü artırmak, İlaç maliyetlerini minimize etmek, Karekod takibini etkin bir şekilde yapabilmek, PTS İTS bildirimlerini sorunsuz ve otomatik yapabilmek, İlaç yönetimini tam zamanlı, şeffaf ve hesap verilebilir kılabilmektir.

9 HEDEFLERİMİZ 1400 Yatak kapasiteli hastanemizde hasta bazında ilaç tabletlerini bilgi etiketleri ile donatılmış halde sunabilmek, İlaçların 52 servis bazında otomatik tanzimini sağlamak, Gün içinde eşzamanlı stok sayımlarını takip edebilmek,

10 ECZANE OTOMASYON SİSTEMİ MODELLEMEMİZ Entegre Tablet Paketleme Sistemi Robotik Depolama Sistemi Eczane Stok Kontrol Takip Yazılımı M E R K E Z İ Y A Z I L I M H B Y S

11 Teknik Ekipmanlar; o Adreslendirilmiş eczane depoları, o İlaç tasniflemede kullanılacak olan Robot (Speedbox ve medimat sistem), o İlaç yönetiminde kullanılacak El terminalleri o Erişim noktaları, o Birim doz ünitesi, o Doğrulama üniteleri, o Tüm bu mekanizmaların eşgüdümlü çalışmasını sağlayacak Yazılım Dünya Sağlık Örgütünün tanımlamasına uygun ilaç alım ve kullanım politikasını sürdürmek istedik

12 ECZANE DEPO KONTROL TAKİP YAZILIMI HBYS üzerinden onaylanan reçete siparişleri okunur Yazılım reçetede yer alan ürünün (ilaç, serum vb.) kaynağını otomatik tespit ederek ( paketleme sistemi, robotik sistem, manuel işlem) ilgili birime iş emri oluşturur. Paketleme sistemi gelen iş emri ile paketleme yapar. Robotik sistem gelen iş emri ile ilgili istasyona çıkış yapar Manuel işlenen kalemler için, el terminallerine iş emri düşer Personel el terminalinde kendisine belirtilen lokasyondaki ürünü toplayıp istasyona getirir.

13 ECZANE DEPO KONTROL TAKİP YAZILIMI El-terminalleriyle giriş kayıtları yapılan ve önceden koordinatları belirlenmiş raflara yerleştirilen ilaçların tüm bilgileri sisteme kaydedilmektedir. İhale sonucu firmalara açılan siparişlerin HBYS den okunması Mal Kabul işlemi sırasında siparişler ile gelen malzemenin eşlenmesi ve açık sipariş takibinin yapılması Tüm kolilerin etiketlenerek ve el terminali ile okutularak depoya alınması PTS bilgilerinin internet üzerinden okunması Kabul yapılan malın adreslenmiş depo noktasına el terminali ile kolayca yerleştirilmesi İTS bilgilerinin otomatik gönderilmesi

14

15 ECZANE DEPO KONTROL TAKİP YAZILIMI OTOMATİK EMİR HAZIRLAMA EKRANI

16 RAPORLAMA

17 ECZANE DEPO KONTROL TAKİP YAZILIMI Yarım paketlerin işlenmesi Ampul, flakon gibi çoklu birim ihtiva eden paketler sistem tarafından işlenebilir. Ör: 20 li bir ampul kutusu, robottan çıktıktan sonra, eğer ihtiyaç 15 adet ise kalan 5 adet için kutu üzerine yapıştırılmak üzere özel bir karekod üretilir ve operatör tarafından kutuya yapıştırılır. Kutu tekrar yüklenmek üzere sisteme geri verilir. Aynı ürün ihtiyacı olduğunda öncelikle yarım paket işlenir. Aynı sistem ile medikal malzeme ve diğer ürünlerde takip altına alınabilir.

18 TABLET PAKETLEME SİSTEMİ Deblistring cihazı İhtiyaca uygun kapasitede paketleme makineleri Mikroçipli kanisterler Özel Tablet Yükleme Sistemi Vizen ( Tablet Tanıma Sistemi) Wizer ( Paket Ayrıştırma Sistemi)

19 TABLET PAKETLEME SİSTEMİ Debilister yöntemiyle steril şartlarda ilaçlar hazırlanarak uygun kanisterlere bırakılır

20 MİKROÇİP KASET TANIMA SİSTEMİ Kanister üzerinde yer alan mikroçip ile, kanister içinde hangi ilacın depolandığı kayıt altına alınır. Kanister makine içerisinde herhangi bir noktaya geri yüklenebilir. Kanisterin makine içerisindeki konumu tamamen bağımsız hale gelir ve hata yapma riski ortadan kalkar.

21 TABLET PAKETLEME SİSTEMİ Tüm hasta bilgileri bastırılabilir Ad, Soyad Servis / Oda no. Doğum günü Tarih, gün, zaman İlaç adı ve dozu Etken madde Lot no ve miadı Barkod takibi Özel uyarılar

22 HASSAS ÖLÇÜMLÜ DOLUM ÜNİTELERİ Kanisterlere yapılacak dolum sırasında, tablet ağırlıkları ölçülerek otomatik sayım gerçekleştirilmektedir. Anlık stok adetlerinin izlenmesi sağlanır.

23 ÖZEL TABLET ÇEKMECE SİSTEMİ

24 TABLET TANIMA SİSTEMİ - VIZEN Yapılan çalışmalarda hatalı ilaç uygulama oranı yaklaşık % 6,5 olarak bildirilmekte, bunlar tıbbi hatalara bağlı ölümlerin yaklaşık % 3-7 sini oluşturmaktadır Tablet tanıma sistemiyle.. Sharek PJ, Classen D( 2006), The incidence of adverse events and medical errors in pediatrics, Journal of Pediatric Clinics of North America, Vol 53, pp Briggs J, (2005), Strategie to reduce medication errors with reference to older adults, Journal of Best Practice, Vol.9, No4, pp. 1-5.

25 TABLET TANIMA SİSTEMİ - VIZEN Her bir paketin dijital fotoğrafı çekilir. Bu fotoğraf üzerinden paket içeriği tekrar kontrol edilir. Kırık, yanlış veya zarar görmüş tabletler tespit edilir. Tüm bilgiler arşivlenir. Hata payı ortadan kaldırılır. Adli olaylarda hem hasta hem de çalışanlar için doğruyu savunabilecek veriler elde edilebilir

26 TABLET TANIMA SİSTEMİ - VIZEN Video

27 PAKET AYRIŞTIRMA SİSTEMİ - WIZER Hazırlanan blister ruloları hasta servis bazında ayırır. Yeni rulolar oluşturur ve bunları bantlar, servise gönderilmeye hazır hale getirir. Eczanede iş yükünü hafifletir.

28 ROBOTİK İLAÇ DEPOLAMA SİSTEMİ Erzurum Atatürk Üniversitesinde kurulan sistem Konveyor bant ile istenen sayıda operatörün önüne çıkış olanağı Yaklaşık kutu depolama 2 paralel sistem ( 1 Medimat, 1 Speedbox) Paralel yükleme, paralel order 3 farklı yükleme yöntemi Fill-in-box ( Tam otomatik) Fill-in-door (Yarı otomatik) Speedbox (Manuel)

29 ROBOTİK İLAÇ DEPOLAMA SİSTEMİ Medimat Sistem (Az kullanılan ürünler) Saatte 250 paket yükleme, 250 paket çıkış kapasitesi Speedbox Sistem (Sık kullanılan ürünler) Saatte 750 kutu yükleme, 750 kutu çıkış kapasitesi Birbirini besleyen 2 paralel sistem Kullanım sıklığına göre sistem ilaçları uygun birime otomatik aktarır. Kullanıma göre otomatik dolum emri oluşturur.

30 ATAMİYS ROBOTİK İLAÇ DEPOLAMA SİSTEMİ

31 ROBOTİK İLAÇ DEPOLAMA SİSTEMİ

32 Tüm birimlerden toplanan ilaçlar barkod numarası okutulmuş, servis etiketi yapıştırılmış, hasta listesi dökümü alınmış olarak kilitli boxlara konulur. Servis sorumlu hemşiresine teslim edilir.

33 SONUÇ El-terminalleriyle giriş kayıtları yapılan ve önceden koordinatları belirlenmiş raflara yerleştirilen ilaçların tüm bilgileri sisteme kaydedilmektedir. Atamiys te robotik sistem kutu ve birim doz ünitesi 300 çeşit ilaç kapasitesinde olup, HBYS ye entegre çatı yazılımıyla ihale ve sipariş listelerini oluşturmakta, fiyat-miat kontrolü gibi birçok konuyu da içeren etkin ve dinamik bir stok yönetimi sağlamaktadır. Toplam ilaç çıkışının %35 i el terminalleri (serum vs), %58 i Robotik birim (kutu bazlı) ve %7 si birim doz ile (tablet, draje, kapsül) yapılmaktadır. Doğrulama birimiyle, hastalara verilen ilaçların (fotoğraflama ve kayıt sistemiyle % 0,00003 hata oranıyla) hasta bazında doğruluğunu teyit ederek tüm bilgileri depolanmaktadır.

34 KAZANIMLARIMIZ Depolarımızda anlık olarak hangi üründen, hangi depoda, kaç adet var biliyoruz. Depomuzdaki ürünlerin tamamının karekod bilgisine sahibiz. Depomuzdaki her ürünün miadını anlık takip edebiliyoruz. Reçete hazırlama işlemini tam otomatik olarak yapabiliyoruz. Geçmiş tüketimler analizi ile gelecek ihale hazırlıklarımızı daha sağlıklı yapabiliyoruz.

35 KAZANIMLARIMIZ Miadı yaklaşan ürünlerimizi, istediğimiz kriteri belirterek ( Ör: miadın dolmasına 45 gün kalan ürünler ) tek tuşla tüm depolarımızdan toplayabiliyoruz ve bunların firmalara iadesini yapabiliyoruz. Anlık stok maliyetimizi biliyoruz. Hastanemizde yapmış olduğumuz çalışmamızda yatak başına her yıl oluşan ilaç zayi ve israfı yaklaşık 1000 TL Bu miktar her hastane için benzerlik taşıdığına inanmaktayız Bu israfın önüne geçebildiğimize inanıyoruz

36 KAZANIMLARIMIZ Hijyen ve kalite standartlarını karşılayan, hastane yöneticileri için şeffaf, takip edilebilir, kontrollü ve güvenilir bir sistem olan Atamiys, hem ilaç zayiatını önleyerek ülke ekonomisine katkı sağlamakta hem de ilaç hatalarını azaltarak, kurumu adli olaydan koruyabilecek, DSÖ ve ülkemiz ilaç uygulama politikasına uygun olarak tasarlanan Atamiys, ilgili tüm taraflar açısından etkili, verimli, güvenilir, kontrollü ve özgün bir sistem olması bakımından hastane eczacılığı işletmeciliğinde yeni bir dönem başlatacağı kanaatindeyiz.

37 İLERİ HEDEFLERİMİZ; Çoklu Ampul, flakon v.b. formların da hasta bazında eczaneden çıkışının yapılabilmesine olanak sağlayan yazılım ve donanımları entegre etmek. Bu sistemin öncelikli tıbbi sarf ve malzeme yönetimine daha sonrasında da tüm ayniyat depolarına entegrasyonunu sağlamak olacaktır.

38 ÖNCE HAZIRLIK

39 SONRA

40 TEŞEKKÜRLER

41 ROBOTİK İLAÇ DEPOLAMA SİSTEMİ Video

AKILCI İLAÇ KULLANIMI. Dr. M. Kürşat Tigen

AKILCI İLAÇ KULLANIMI. Dr. M. Kürşat Tigen AKILCI İLAÇ KULLANIMI Dr. M. Kürşat Tigen İLAÇLAR Hastalıklardan korunma, teşhis, tedavi veya vücudun herhangi bir faaliyetini değiştirmek amacıyla kullanılan kimyasal, bitkisel, biyolojik kaynaklı ürünler

Detaylı

Akılcı İlaç Kullanımı ve İlaç Uygulama Hataları. Prof. Dr. Sinan ÇAVUN Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi

Akılcı İlaç Kullanımı ve İlaç Uygulama Hataları. Prof. Dr. Sinan ÇAVUN Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Akılcı İlaç Kullanımı ve İlaç Uygulama Hataları Prof. Dr. Sinan ÇAVUN Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi İLAÇ YÖNETİMİ Tüm ilaçlar tehlikelidir ama bazıları yararlıdır AKILCI İLAÇ KULLANIMI Kişilerin klinik

Detaylı

AKILCI İLAÇ KULLANIMI

AKILCI İLAÇ KULLANIMI AKILCI İLAÇ KULLANIMI İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum ABD Perinatoloji BD Prenatal-Tanı Tedavi Ünitesi Dr. Tuğba Saraç Sivrikoz Akılcı İlaç Kullanımı Akılcı İlaç Kullanımı tanımı

Detaylı

Akılcı İlaç Kullanımı. Uzm.Dr.M.Bünyamin GÜCÜYENER 2015

Akılcı İlaç Kullanımı. Uzm.Dr.M.Bünyamin GÜCÜYENER 2015 Akılcı İlaç Kullanımı Uzm.Dr.M.Bünyamin GÜCÜYENER 2015 Akılcı İlaç Kullanımı Akılcı İlaç Kullanımı tanımı ilk defa 1985 yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılmıştır. Kişilerin klinik bulgularına

Detaylı

Akılcı İlaç Kullanımında İlaç Uygulama Hataları. Prof. Dr. Sinan ÇAVUN Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi

Akılcı İlaç Kullanımında İlaç Uygulama Hataları. Prof. Dr. Sinan ÇAVUN Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Akılcı İlaç Kullanımında İlaç Uygulama Hataları Prof. Dr. Sinan ÇAVUN Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi İLAÇ YÖNETİMİ Tüm ilaçlar tehlikelidir ama bazıları yararlıdır AKILCI İLAÇ KULLANIMI Kişilerin klinik

Detaylı

Akılcı İlaç Kullanımı ( ) Uzm. Dr. Şermin BÖREKÇİ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı

Akılcı İlaç Kullanımı ( ) Uzm. Dr. Şermin BÖREKÇİ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Akılcı İlaç Kullanımı (29.05.2016) Uzm. Dr. Şermin BÖREKÇİ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Sunu Planı 1. Akılcı İlaç Kullanımı Tanım 2. Akılcı İlaç Kullanımı Sorumluluk Sahibi

Detaylı

KAMU HASTANELERINDE İLAÇ VE MALZEME KAYNAKLARıNıN ETKIN KULLANILMASINDA YALIN FELSEFENIN ROLÜ

KAMU HASTANELERINDE İLAÇ VE MALZEME KAYNAKLARıNıN ETKIN KULLANILMASINDA YALIN FELSEFENIN ROLÜ KAMU HASTANELERINDE İLAÇ VE MALZEME KAYNAKLARıNıN ETKIN KULLANILMASINDA YALIN FELSEFENIN ROLÜ Uzm. Ecz.İrem MÜHÜRCÜ, Sevtap KILIÇASLAN (Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu Stok Takip Ve Analiz Daire Başkanlığı)

Detaylı

AKILCI İLAÇ KULLANIMI OTURUMLARI İÇİN ÖRNEK SUNUM. Dr. Sibel Aşçıoğlu Hayran Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları AD

AKILCI İLAÇ KULLANIMI OTURUMLARI İÇİN ÖRNEK SUNUM. Dr. Sibel Aşçıoğlu Hayran Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları AD AKILCI İLAÇ KULLANIMI OTURUMLARI İÇİN ÖRNEK SUNUM Dr. Sibel Aşçıoğlu Hayran Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları AD AKILCI İLAÇ KULLANIMI Akılcı İlaç Kullanımı tanımı ilk defa 1985

Detaylı

Hastane Eczacılığı Yönetim Birimi Görevleri

Hastane Eczacılığı Yönetim Birimi Görevleri Hastane Eczacılığı Yönetim Birimi Görevleri 0 Hastane Eczacılığı hizmetlerinin iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve süreçleri destekleyen mevzuat, danışmanlık ve iş geliştirme faaliyetlerini yürütmek 0 Hastane

Detaylı

AĞRIDA AKILCI İLAÇ KULLANIMI. Prof. Dr. Arzu Yağız On Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon AD, İzmir

AĞRIDA AKILCI İLAÇ KULLANIMI. Prof. Dr. Arzu Yağız On Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon AD, İzmir AĞRIDA AKILCI İLAÇ KULLANIMI Prof. Dr. Arzu Yağız On Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon AD, İzmir AKILCI İLAÇ KULLANIMI -Tanım- Kişilerin klinik bulgularına ve bireysel özelliklerine

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ BİRİMLERDE İLAÇ ve MALZEME YÖNETİM TALİMATI

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ BİRİMLERDE İLAÇ ve MALZEME YÖNETİM TALİMATI Sayfa No : 1 / 5 1. AMAÇ Bu talimatın amacı; birimlerde bulunması gereken ilaç ve sarf malzemelerinin; kritik stok düzeylerini ve son kullanım tarihlerini kontrol altında tutulacak şekilde takibini gerçekleştirmek,

Detaylı

AKILCI İLAÇ KULLANIMI. Dr.Şenol Çomoğlu

AKILCI İLAÇ KULLANIMI. Dr.Şenol Çomoğlu AKILCI İLAÇ KULLANIMI Dr.Şenol Çomoğlu 2 AKILCI İLAÇ KULLANIMI Akılcı İlaç Kullanımı tanımı ilk defa 1985 yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılmıştır. Kişilerin klinik bulgularına ve bireysel özelliklerine

Detaylı

İLAÇ UYGULAMA HATALARININ ÖNLENMESİ AMACIYLA İLAÇ YÖNETİM SİSTEMİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ PROJESİ

İLAÇ UYGULAMA HATALARININ ÖNLENMESİ AMACIYLA İLAÇ YÖNETİM SİSTEMİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ PROJESİ İLAÇ UYGULAMA HATALARININ ÖNLENMESİ AMACIYLA İLAÇ YÖNETİM SİSTEMİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ PROJESİ Murat Uludağ 1, Şule Sarıkoyuncu Emre 2, Ayça Bozoklu 3, Mehmet Özgür Özhan 4, Elvan Uludağ 5, Mehmet Anıl Süzer

Detaylı

Shop Floor Automation

Shop Floor Automation Shop Floor Automation Üretim Yönetimi ve Takibi Depo Yönetimi ve Takibi BOM Tanımları ve Kontrolü Üretim Hattı Kontrol ve Yönlendirme Operatör Kontrol ve Yönlendirme İş Emri Yönetimi ve Takibi Otomatik

Detaylı

AKILCI İLAÇ KULLANIMI. Dr. M. Bülent Sönmez 9. Ulusal Alkol ve Madde Bağımlılığı Kongresi 10-12 Aralık 2015, Edirne

AKILCI İLAÇ KULLANIMI. Dr. M. Bülent Sönmez 9. Ulusal Alkol ve Madde Bağımlılığı Kongresi 10-12 Aralık 2015, Edirne AKILCI İLAÇ KULLANIMI Dr. M. Bülent Sönmez 9. Ulusal Alkol ve Madde Bağımlılığı Kongresi 10-12 Aralık 2015, Edirne AKILCI İLAÇ KULLANIMI Akılcı İlaç Kullanımı tanımı ilk defa 1985 yılında Dünya Sağlık

Detaylı

Kimya Tartım Sistemi

Kimya Tartım Sistemi Kimya Tartım Sistemi Kimyasal Hammadde Tartım ve Paketleme Sistemi İÇİNDEKİLER İşin Tanımı Prosesin Tanımı (Tesiste İş Akışı) Prosesin Paketleme Kapasitesi Proses Ekipmanlarının Tanıtımı Otomasyon ve Raporlama

Detaylı

HAKKIMIZDA.

HAKKIMIZDA. HAKKIMIZDA 25 yıllık perakende lojistiği deneyimimiz boyunca birçok ulusal, uluslararası mağaza zincirlerinin ve özellikle de yerel zincir ana distribütörlerinin ve otomotiv sektörünün lojistik operasyonlarında

Detaylı

Hastane Eczacılığında İlaç Talep ve Tedarik Zinciri. Ecz. Aylin Altanlar Türker Mart-2016

Hastane Eczacılığında İlaç Talep ve Tedarik Zinciri. Ecz. Aylin Altanlar Türker Mart-2016 Hastane Eczacılığında İlaç Talep ve Tedarik Zinciri Ecz. Aylin Altanlar Türker Mart-2016 GENEL BAKIŞ 1. Amacımız, 2. Talebimiz, 3. Hedefimiz, 4. Ekibimiz, 5. Süreçlerimiz, 6. Raporlarımız, 7. Performansımız,

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Akılcı İlaç Kullanımı, İlaç Tedarik Yönetimi ve Tanıtım Daire Başkanlığı

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Akılcı İlaç Kullanımı, İlaç Tedarik Yönetimi ve Tanıtım Daire Başkanlığı T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Akılcı İlaç Kullanımı, İlaç Tedarik Yönetimi ve Tanıtım Daire Başkanlığı Tüm maddeler zehirdir, ilacı zehirden ayıran dozudur 3 Akılcı İlaç Kullanımı

Detaylı

aberon PICK-BY-LIGHT aberon PICK CART,

aberon PICK-BY-LIGHT aberon PICK CART, DEPO OTOMASYONU VELTIONoptimum ilaç ve kozmetik ürünleri dağıtıcılarına çok çeşitli seçenekler sunar. Toplama otomasyonuna ilişkin sunduğumuz çözümler, dağıtıcıların ürün akışlarını ve hizmet seviyelerini

Detaylı

Prof. Dr. Hayri T. ÖZBEK Çukurova Ünviversitesi, Algoloji Bilim Dalı

Prof. Dr. Hayri T. ÖZBEK Çukurova Ünviversitesi, Algoloji Bilim Dalı Prof. Dr. Hayri T. ÖZBEK Çukurova Ünviversitesi, Algoloji Bilim Dalı ĠLAÇ NEDĠR? Dünya Sağlık Örgütü ne (DSÖ) göre; Fizyolojik sistemleri, patolojik durumları alanın yararına değiştirmek, incelemek amacıyla

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Akılcı İlaç Kullanımı, İlaç Tedarik Yönetimi ve Tanıtım Daire Başkanlığı

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Akılcı İlaç Kullanımı, İlaç Tedarik Yönetimi ve Tanıtım Daire Başkanlığı T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Akılcı İlaç Kullanımı, İlaç Tedarik Yönetimi ve Tanıtım Daire Başkanlığı Tüm maddeler zehirdir, ilacı zehirden ayıran dozudur 3 Akılcı İlaç Kullanımı

Detaylı

İLAÇ GÜVENLİĞİ RAMAK KALA BİLDİRİMLERİMİZ VE KAZANIMLARIMIZ

İLAÇ GÜVENLİĞİ RAMAK KALA BİLDİRİMLERİMİZ VE KAZANIMLARIMIZ İLAÇ GÜVENLİĞİ RAMAK KALA BİLDİRİMLERİMİZ VE KAZANIMLARIMIZ OPSAR SOLMAZ Figen, TUNÇMAN Gökçe, SERBEST Nesrin, YILDIRIM Ayşe, YILMAZLAR Aysun ÖZEL MEDICABIL HASTANESİ, BURSA İlaç Güvenliği Hastaların tedavilerinde

Detaylı

AKILCI İLAÇ KULLANIMI. Uzm. Dr. F. İlknur VAROL İnönü Ünv. T.Ö.T.M. Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme BD.

AKILCI İLAÇ KULLANIMI. Uzm. Dr. F. İlknur VAROL İnönü Ünv. T.Ö.T.M. Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme BD. AKILCI İLAÇ KULLANIMI Uzm. Dr. F. İlknur VAROL İnönü Ünv. T.Ö.T.M. Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme BD. AKILCI İLAÇ KULLANIMI GeliĢmekte olan toplumların en büyük sorunlarından biri haline

Detaylı

ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ ECZ.PR.01 30.05.2011 11.12.2013 03 1/6 1.AMAÇ: Tanı ve tedavi hizmetleri için hastalara ilaç sağlayabilmek ilaç ve sarf malzemelerin alınması, muhafazası ve dağıtımını standart hale getirmek. 2.KAPSAM:

Detaylı

HBYS Nedir? HBYS, sağlık kurumlarında yaşanan sorunları ve kaçakları en aza indirmek, başarı seviyesi, zaman, iş gücü ve tıbbi cihazların verimini en

HBYS Nedir? HBYS, sağlık kurumlarında yaşanan sorunları ve kaçakları en aza indirmek, başarı seviyesi, zaman, iş gücü ve tıbbi cihazların verimini en HBYS Nedir? HBYS, sağlık kurumlarında yaşanan sorunları ve kaçakları en aza indirmek, başarı seviyesi, zaman, iş gücü ve tıbbi cihazların verimini en üst düzeye çıkarmak amacıyla geliştirdiğimiz yazılımlardan

Detaylı

Akılcı İlaç Kullanımı Prof. Dr. Mehdi Zoghi

Akılcı İlaç Kullanımı Prof. Dr. Mehdi Zoghi Akılcı İlaç Kullanımı Prof. Dr. Mehdi Zoghi http://www.cardiovascularacademy.org/ Orijinal İlaç Geliştirme Süreci Türkiye İlaç Sektörü Vizyon 2023 Raporu Akılcı İlaç Kullanımı Nedir? Kişilerin hastalığına

Detaylı

AKILCI İLAÇ KULLANIMI DR. NURİYE TAŞDELEN FIŞGIN İNFEKSİYON HASTALIKLARI VE KLİNİK MİKROBİYOLOJİ

AKILCI İLAÇ KULLANIMI DR. NURİYE TAŞDELEN FIŞGIN İNFEKSİYON HASTALIKLARI VE KLİNİK MİKROBİYOLOJİ AKILCI İLAÇ KULLANIMI DR. NURİYE TAŞDELEN FIŞGIN İNFEKSİYON HASTALIKLARI VE KLİNİK MİKROBİYOLOJİ Akılcı İlaç Kullanımı Nedir? Akılcı İlaç Kullanımı tanımı ilk defa 1985 yılında Kenya da Dünya Sağlık Örgütü

Detaylı

Özellikler: Bilinen şudur ki, Ses Teknolojileri en iyi toplama işleminde performans

Özellikler: Bilinen şudur ki, Ses Teknolojileri en iyi toplama işleminde performans Özellikler: Bilinen şudur ki, Ses Teknolojileri en iyi toplama işleminde performans gösterir. Fakat ses teknolojileri depo yönetiminin her aşamasında kullanılabilir. MAL KABUL Gelen Malın kabulü Etiketleme

Detaylı

Akılcı İlaç Kullanımı. Prof. Dr. Rümeysa Demirdamar Lefke Avrupa Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Kurucu Dekan

Akılcı İlaç Kullanımı. Prof. Dr. Rümeysa Demirdamar Lefke Avrupa Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Kurucu Dekan Akılcı İlaç Kullanımı Prof. Dr. Rümeysa Demirdamar Lefke Avrupa Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Kurucu Dekan 23.09.2016 Akılcı İlaç Kullanımı Kişilerin uygun ilacı, uygun süre ve dozda, en düşük fiyata

Detaylı

ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Yürürlük i: 16.07.2012 ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Revizyon i: Sayfa: 1/5 Revizyon Açıklaması - Revize edildi - Yeni eklendi Madde No - 4.6, 4.11-4.9 KAPSAM: Eczane Hazırlayan Ecz. Mevlüde KAVVAS Eczacı Kontrol

Detaylı

İLAÇ YÖNETİM PROSEDÜRÜ

İLAÇ YÖNETİM PROSEDÜRÜ KOD: SİY.PR.05 YAYIN TAR:01.04.2016 REVİZYON TAR:26.09.2017 REVİZYON NO:05 Sayfa 1 / 6 1.AMAÇ: Hastanemize satın alman ilaçların güvenli depolanması, dağıtılması, hastalara güvenli ilaç uygulamalarının

Detaylı

AKILCI İLAÇ KULLANIMI

AKILCI İLAÇ KULLANIMI AKILCI İLAÇ KULLANIMI Sunum Planı Akılcı İlaç Kullanımı (AİK) Kavramı AİK te Paydaşlar AİK Süreç Akılcı Olmayan İlaç Kullanımı ve Problemin Boyutu Türkiye deki AİK Uygulamalarına Genel Bakış AKILCI İLAÇ

Detaylı

Ameliyathanelerde Steril Malzemelerin Otomasyonlu Transfer Çözümü

Ameliyathanelerde Steril Malzemelerin Otomasyonlu Transfer Çözümü Ameliyathanelerde Steril Malzemelerin Otomasyonlu Transfer Çözümü Hastanelerde Steril Malzeme Transferi İçin MultiCar MultiCar çok yönlüdür Steril malzeme konteynlarını taşır Steril malzeme sepetlerini

Detaylı

DERSIMIZ: MATEMATIK 25.11.2015

DERSIMIZ: MATEMATIK 25.11.2015 DERSIMIZ: MATEMATIK Berk Boyacı Otomatik Tanımlama & RFID Ürün Yöneticisi 25.11.2015 Ayşen Öztoprak Lojistik Otomasyon İş Geliştirme Müdürü DERSIMIZ: MATEMATİK HAKKIMIZDA 25.11.2015 Berk Boyacı / Ayşen

Detaylı

Firmaların/Depoların GLN(Global Location Number-Küresel YerNumarası)numaraları tanımlanmalıdır.

Firmaların/Depoların GLN(Global Location Number-Küresel YerNumarası)numaraları tanımlanmalıdır. Doküman Adı Meddata İlaç Takip Sistemi Dökümanı Doküman Tarihi 04.01.2012 Doküman Versiyonu 1.0 TANIM İlaç takip sistemi üretilen her ilaç biriminin, üretiminden tüketimine kadar geçirdiği tüm süreç ve

Detaylı

2008 den günümüze. 130 Firma 1.000 Kullanıcı SmartWM DEPO YÖNETİMİ

2008 den günümüze. 130 Firma 1.000 Kullanıcı SmartWM DEPO YÖNETİMİ Depolarını 2008 den günümüze 130 Firma 1.000 Kullanıcı İle Yönetiyor! SmartWM DEPO YÖNETİMİ Çözüm Ortaklarımız SENTIA BİLİŞİM HİZMETLERİ SAN TİC. LTD.ŞTİ AKTİF PROJE VE DANIŞMANLIK ERBİLİŞİM BİLGİSAYAR

Detaylı

STOK YÖNETİMİ Adem ÖZTÜRK Performans Yönetimi ve Kalite Geliștirme Daire Bașkanlığı 13-14 / 08 / 2009 - Ankara Stok nedir? SUNUM PLANI Stok Yönetiminin amacı Stok Yönetiminin faydaları Stok Yönetim Sisteminin

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 15.08.2013 Kontrole tabii ilaçların kayıp, zayi vb. durum halinde 01 Eczaneden yeniden temini için madde 5.12 eklendi. Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan:

Detaylı

Tracking and süreçlerinin. Sterilizasyon. managing. yönetimi

Tracking and süreçlerinin. Sterilizasyon. managing. yönetimi Sterilizasyon Tracking and süreçlerinin managing takibi individual ve medikal aletlerin medical devices yönetimi ŞİRKET PROFİLİ son yıllarda sağlık yazılımı sektörüne adım atmış öncü bir markadır. Lazer

Detaylı

Wintex Konfekiyon Yönetimi Sistemi

Wintex Konfekiyon Yönetimi Sistemi Wintex Konfekiyon Yönetimi Sistemi ÖN MALİYET Siparişin üretiminden önceki verilerle hesaplanan ilk maliyetidir. Wintex ön maliyet modülü tüm maliyet etkenlerinin doğru ve hızlı girilebilmesine olanak

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1 / 5 1.AMAÇ VE KAPSAM İlaç istemleri, temini, siparişi, saklanması, depolanması ve hazırlanması, doğru, zamanında ve hatasız dağıtımını sağlamak, uygulamak ve yönetmektir. 2.SORUMLULAR: Başhekim,

Detaylı

TLife Warehouse Management System365 Cloud

TLife Warehouse Management System365 Cloud BULUT TABANLI 365 GÜN 7/24 SAAT HER NOKTADAN ERİŞİM İMKANI TLife Warehouse Management System365 Cloud İÇERİK VE AMAÇ Amacımız Firmanız bünyesinde gerek merkez fabrikada gerekse farklı lokasyonlarda bulunan

Detaylı

Akılcı İlaç Kullanımı

Akılcı İlaç Kullanımı Akılcı İlaç Kullanımı Botulinum Toksin Komplikasyonları ve Kontrendikasyonları IV. DOD Dermatoloji Gündemi 3-6 Eylül 2015-Eskişehir Prof. Dr. Kamer GÜNDÜZ Celal Bayar Üniversitesi Deri ve Zührevi Hastalıklar

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 9 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı İÜ İstanbul Tıp Fakültesi nde kullanılacak ilaç ve tıbbi malzemelerin belirlenmesi, Satın Alma Prosedürü ne uygun olarak talebin yapılması, talep edilen nitelik

Detaylı

1. Medisoft ile ETS arasındaki bütünle ik yapı : hatasız ve hızlı ETS hastane otomasyonu için neden çok önemlidir :

1. Medisoft ile ETS arasındaki bütünle ik yapı : hatasız ve hızlı ETS hastane otomasyonu için neden çok önemlidir : ETS hastaneler için geliştirilmiş kullanımı kolay ve Medisoft ile bütünleşik çalışan bir kurumsal kaynak planlama sistemidir. Amacımız; Medisoft ile sağlanan eksiksiz hastane otomasyonunu tam entegre bir

Detaylı

İTS, ÜTS ve RENKLİ REÇETE

İTS, ÜTS ve RENKLİ REÇETE İTS, ÜTS ve RENKLİ REÇETE İlaç Takip Sistemi (İTS) Nedir? TANIM İlaç Takip Sistemi yani İTS, her bir ilaç kutusu üzerine basılan KAREKOD ile ilaçların kutu bazında izlenmesini sağlayan bir elektronik uygulamadır.

Detaylı

İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü. Türkiye de İlaç Takip Sistemi (İTS) Uygulaması ve Çalışma Biçimi. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı

İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü. Türkiye de İlaç Takip Sistemi (İTS) Uygulaması ve Çalışma Biçimi. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Türkiye de İlaç Takip Sistemi (İTS) Uygulaması ve Çalışma Biçimi Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü Alper Yasemin TechNarts 03.01.2012 İçerik Temel Sorunlar İzleme ve

Detaylı

Üretim Otomasyon Sistemi. Nesnelerin İnterneti Çözüm Ailesi. 444 0 262 www.kocsistem.com.tr

Üretim Otomasyon Sistemi. Nesnelerin İnterneti Çözüm Ailesi. 444 0 262 www.kocsistem.com.tr Üretim Otomasyon Sistemi Nesnelerin İnterneti Çözüm Ailesi 444 0 262 www.kocsistem.com.tr KoçSistem Üretim Otomasyon Sistemi Üretim sistemlerini anlık izlemenizi, Operasyonel verimliliği artırmanızı, Üretim

Detaylı

AKILCI İLAÇ KULLANIMI AKILCI ANTİBİYOTİK KULLANIMI. Adana Devlet Hastanesi 2016 Ecz. Gonca DURAK

AKILCI İLAÇ KULLANIMI AKILCI ANTİBİYOTİK KULLANIMI. Adana Devlet Hastanesi 2016 Ecz. Gonca DURAK AKILCI İLAÇ KULLANIMI AKILCI ANTİBİYOTİK KULLANIMI Adana Devlet Hastanesi 2016 Ecz. Gonca DURAK Akılcı İlaç Kullanımı tanımı ilk defa 1985 yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılmıştır. Kişilerin

Detaylı

verileceğinden reçete silinmesi durumunda ilaca ait tüm bilgilerinde kaybolacağı unutulmamalıdır.

verileceğinden reçete silinmesi durumunda ilaca ait tüm bilgilerinde kaybolacağı unutulmamalıdır. Reçete girilmesi ve hastaya ilaçların verilmesi 3 aşamadan oluşmaktadır. 1. AŞAMA 2.AŞAMA 3.AŞAMA 1.AŞAMA Reçete Giriş Reçete SUT Uygunluk Kontrolü Karekod Bilgisi Kontrolü(Satış Bildirimi) Satış Onay

Detaylı

İLAÇ VE SERUM ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ

İLAÇ VE SERUM ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ İLAÇ VE SERUM ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1) İhale tarihi itibari ile; Sağlık Bakanlığı imal Ruhsatı veya ithal ruhsatı/izni olan ve Sağlık Bakanlığı nca çıkarılmış genelge ve tüzüklere uygun olan, SUT (Sağlık

Detaylı

çeşitli tüm aşamalarda tam izlenebilirlik

çeşitli tüm aşamalarda tam izlenebilirlik SÜREÇ SIX bilişim çözümü, ameliyathanelerde kullanılan örtülerin ve aynı zamanda kurşunlu cerrah önlüklerin teknik kumaşlarına bağlı sterilizasyon süreçlerindeki izlenebilirlik yönetiminin eksiksiz bir

Detaylı

KISIRLIK yılından günümüze erkeklerdeki sperm sayısında ortalama %50 düşme görülüyor

KISIRLIK yılından günümüze erkeklerdeki sperm sayısında ortalama %50 düşme görülüyor KISIRLIK 1939 yılından günümüze erkeklerdeki sperm sayısında ortalama %50 düşme görülüyor Hormonlara bağlı, genital kusurlar ve kanserler (meme ve prostat) artmıştır. Antibiyotik dirençli bakterilerin

Detaylı

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ. İLAÇ GÜVENLİĞİ ve YAN ETKİLER TALİMATI

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ. İLAÇ GÜVENLİĞİ ve YAN ETKİLER TALİMATI 1. AMAÇ Birimler tarafından eczaneden talep edilen ilaçların usulüne uygun olarak hazırlanıp ilgili birimlere teslim edilmesini sağlamak. 2. KAPSAM Hastanemizdeki ilaçların güvenli kullanımı ile ilgili

Detaylı

ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Doküman No: ECZ.PR.01 Yayın Tarihi: 18.09.2007 Revizyon Tarihi: 29.04.2013 Revizyon No: 02 Sayfa:1 / 5 1.AMAÇ: Eczanede yürütülen faaliyetleri tanımlamak. Hastanemiz eczanemizdeki tanımlama, miad takibi,

Detaylı

Diyabette Akılcı İlaç Kullanımı. Dr. Ahmet KAYA TRABZON

Diyabette Akılcı İlaç Kullanımı. Dr. Ahmet KAYA TRABZON Diyabette Akılcı İlaç Kullanımı Dr. Ahmet KAYA 06.10.2016 TRABZON AKILCI İLAÇ KULLANIMI Akılcı İlaç Kullanımı tanımı ilk defa 1985 yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılmıştır. Kişilerin klinik bulgularına

Detaylı

İLAÇ KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

İLAÇ KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR İLAÇ KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR T.C. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü Akılcı İlaç Kullanımı Şube Müdürlüğü Klinik Proloterapi 1. Basamak İntegratif Tıp Derneği, Proloterapi

Detaylı

STOCKART. Otomatik İlaç ve Tıbbi Malzeme Yönetim Sistemleri.

STOCKART. Otomatik İlaç ve Tıbbi Malzeme Yönetim Sistemleri. STOCKART Otomatik İlaç ve Tıbbi Malzeme Yönetim Sistemleri www.stockart.com.tr STOCKART Yıllara dayanan sektörel deneyimimizle, hastanelerin en büyük maliyet kalemi olan İlaç ve Tıbbi Malzemenin yönetim

Detaylı

Türkiye nin İlk Stage 6 Hastanesi Ankara GAZİ MKDH. Uz. Dr. Hamit Doğan Hastane Yöneticisi ve Başhekimi

Türkiye nin İlk Stage 6 Hastanesi Ankara GAZİ MKDH. Uz. Dr. Hamit Doğan Hastane Yöneticisi ve Başhekimi Türkiye nin İlk Stage 6 Hastanesi Ankara GAZİ MKDH Uz. Dr. Hamit Doğan Hastane Yöneticisi ve Başhekimi HIMSS EMRAM AŞAMALARI Stage 7: Tümüyle elektronik Medikal kayıt, HCO (sağlık kuruluşu) EMR nin yan

Detaylı

ASKILI KONVEYÖRLER. Askılı Konveyör Detayı. Askılı Konveyör Uygulaması

ASKILI KONVEYÖRLER. Askılı Konveyör Detayı. Askılı Konveyör Uygulaması ASKILI KONVEYÖRLER Askılı Konveyör Uygulaması Askılı Konveyör Detayı Genellikle malzeme, yarı mamül ve mamüllerin boyama, kurutma ve soğutma proseslerinde kullanılmaktadırlar. Montaj hatları için tasarlanan

Detaylı

AKILCI İLAÇ KULLANIMI DR. PINAR DAL KONAK ESKİŞEHİR ONKOLOJİ GÜNLERİ

AKILCI İLAÇ KULLANIMI DR. PINAR DAL KONAK ESKİŞEHİR ONKOLOJİ GÜNLERİ AKILCI İLAÇ KULLANIMI DR. PINAR DAL KONAK 20.05.2017 ESKİŞEHİR ONKOLOJİ GÜNLERİ Akılcı ilaç kullanımı (AİK), ilk defa 1985 te Kenya da gerçekleştirilen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) toplantısında, kişilerin

Detaylı

Hastane Yönetimi-Ders 10 Hastane ve Sağlık Kurumlarında Lojistik ve Depo-Stok Yönetimi. Öğr. Gör. Hüseyin ARI

Hastane Yönetimi-Ders 10 Hastane ve Sağlık Kurumlarında Lojistik ve Depo-Stok Yönetimi. Öğr. Gör. Hüseyin ARI Hastane Yönetimi-Ders 10 Hastane ve Sağlık Kurumlarında Lojistik ve Depo-Stok Yönetimi Öğr. Gör. Hüseyin ARI 1 Giriş Hastane hizmetlerinde ayrılmaz bir biçimde tedarik zincirine bağlıdır. Hastane satın

Detaylı

GENEL BAKIŞ MOBILTECH

GENEL BAKIŞ MOBILTECH GENEL BAKIŞ MOBİL ÇÖZÜMÜMÜZ ile sağlanacak kazanımları sıralarsak; İşletme maliyetlerinizi azaltır, Daha verimli ve güncel bilgilerle çalışmasını sağlar, Anlık olarak merkezden hatasız bilgi alımını sağlar,

Detaylı

Türkiye nin lider Şerit ve Tel üreten işletmesi için özel olarak 2014 yılında projelendirilmiş ve geliştirilmiştir.

Türkiye nin lider Şerit ve Tel üreten işletmesi için özel olarak 2014 yılında projelendirilmiş ve geliştirilmiştir. ENTEGRE ŞERİT ÜRETİM YAZILIMI Octopus BS Entegre Şerit Üretim Yazılımı Türkiye nin lider Şerit ve Tel üreten işletmesi için özel olarak 2014 yılında projelendirilmiş ve geliştirilmiştir. Ham döküm girişi

Detaylı

Yüksek toplama performansı

Yüksek toplama performansı Scale your intralogistics. Vertical Buffer Module. Kolay entegrasyon Enerji verimliliği Yüksek toplama performansı Geleceğin iç lojistik trendleri Fabrika ve iş süreçlerinizi değişim ve gelişime hazırlamanız

Detaylı

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ 1 / 5 İÇİNDEKİLER 1.AMAÇ:...2 2.UYGULAMA...2 2.1. İLAÇ VE MALZEME İSTEMLERİNİN ECZANEYE BİLDİRİLMESİ... 2 2.2. İLAÇ VE MALZEMELERİN TEMİNİ... 2 2.3. TESLİM ALINMASI VE YERLEŞTİRİLMESİ... 2 2.4. SAKLAMA

Detaylı

AKILCI İLAÇ KULLANIMININ YAYGINLAŞTIRILMASI

AKILCI İLAÇ KULLANIMININ YAYGINLAŞTIRILMASI AKILCI İLAÇ KULLANIMININ YAYGINLAŞTIRILMASI Uzm. Dr. Burçak Deniz DEDEOĞLU Akılcı İlaç Kullanımı Şube Müdürü AKILCI İLAÇ KULLANIMI Kişilerin klinik bulgularına ve bireysel özelliklerine göre uygun ilacı,

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ II. STAJ DEFTERİ

TÜRKİYE CUMHURİYETİ CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ II. STAJ DEFTERİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ II. STAJ DEFTERİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ Fotoğraf Cumhuriyet Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Staj

Detaylı

GÜZ DÖNEMİ

GÜZ DÖNEMİ ECZ 501- ARAŞTIRMA DERSİ PROJESİ DERSİ I PERŞEMBE 09.00-12.00, DERSLİK: BİLGİSAYAR LABORATUVARI Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr. Sümeyra TUNA YILDIRIM 1. Hafta Mezuniyet Projesi Konusunun Alınması, Çalışma

Detaylı

Akılcı İlaç Kullanımı Temel İlkeleri

Akılcı İlaç Kullanımı Temel İlkeleri Akılcı İlaç Kullanımı Temel İlkeleri Doç. Dr. Kamil VURAL Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Akılcı İlaç Kullanımı Hastaya doğru tanı sonrası, Sorunun dikkatlice tanımlandığı,

Detaylı

HAKKIMIZDA.

HAKKIMIZDA. HAKKIMIZDA 25 yıllık perakende lojistiği deneyimimiz boyunca birçok ulusal, uluslararası mağaza zincirlerinin ve özellikle de yerel zincir ana distribütörlerinin ve otomotiv sektörünün lojistik operasyonlarında

Detaylı

TEKNOSİN KODLAMA VE MARKALAMANIN TEDARIK ZINCIRINDEKI YERI HAKAN GÜNGÖR SATIŞ MÜDÜRÜ. www.teknosin.com.tr

TEKNOSİN KODLAMA VE MARKALAMANIN TEDARIK ZINCIRINDEKI YERI HAKAN GÜNGÖR SATIŞ MÜDÜRÜ. www.teknosin.com.tr TEKNOSİN KODLAMA VE MARKALAMANIN TEDARIK ZINCIRINDEKI YERI HAKAN GÜNGÖR SATIŞ MÜDÜRÜ Biz Kimiz? 1991 yılında kurulduk. 1994 yılında Kodlama ve markalama ürünleri satışı konusunda faaliyetlere başladık.

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Akılcı İlaç Kullanımı, İlaç Tedarik YöneAmi ve TanıBm Daire Başkanlığı

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Akılcı İlaç Kullanımı, İlaç Tedarik YöneAmi ve TanıBm Daire Başkanlığı T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Akılcı İlaç Kullanımı, İlaç Tedarik YöneAmi ve TanıBm Daire Başkanlığı Tüm maddeler zehirdir, ilacı zehirden ayıran dozudur 3 Akılcı İlaç Kullanımı

Detaylı

Hastane Eczacılığı Uygulamaları Avrupa dan bir bakış

Hastane Eczacılığı Uygulamaları Avrupa dan bir bakış Hastane Eczacılığı Uygulamaları Avrupa dan bir bakış Jacqueline Surugue FIP Hastane Seksiyonu Başkanı EAHP bir önceki Başkanı EAHP (Avrupa Hastane Eczacıları Birliği)- Eczacılık Meslek Uygulamaları 2010

Detaylı

HIMSS Seviye-6 Proje Süreci

HIMSS Seviye-6 Proje Süreci HIMSS Seviye-6 Proje Süreci Uzm. Dr. Adnan DEVELİOĞLU Başhekim 14/05/2018 Coğrafi Konum Bir Bakışta Hastanemiz ÇALIŞANLARIMIZ YÖNETİM HEKİM HEMŞİRE EBE DİĞER SAĞLIK İDARİ PERSONEL TOPLAM PERSONELİ 8 122

Detaylı

1.Kapsamlı bir tatbikat uygulanmasını sağlamak

1.Kapsamlı bir tatbikat uygulanmasını sağlamak DOKÜMAN NO KU.YD.004 İLK YAYIN TARİHİ 01.01.2014 REV. NO - TARİHİ 01.14.09.2015 Sayfa 1 / 7 1 BOYUT KURUMSAL HİZMETLER BÖLÜMLER Kurumsal Yapı Kalite Yönetimi Amaç: Kurumsal Hizmetlerin İşleyişini Sorunsuz

Detaylı

Mikrotek A.Ş. kendi üretimi olan DC motor sürücü panoları ile haddehane sektöründe PLC ve bilgisayar destekli otomasyon çözümleri üretmektedir.

Mikrotek A.Ş. kendi üretimi olan DC motor sürücü panoları ile haddehane sektöründe PLC ve bilgisayar destekli otomasyon çözümleri üretmektedir. Mikrotek Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. 2827 sokak No:28/3 1.Sanayi Sitesi 35110 İ Z M İR TÜRKİYE Tel:90-232-458 92 73 Fax:90-232-433 74 78 E-mail:info@mikrotek.com Internet:www.mikrotek.com GİRİŞ Mikrotek

Detaylı

OTOMATİK ROBOTLU YÜKLEME / STOKLAMA / BOŞALTMA SİSTEMLERİ

OTOMATİK ROBOTLU YÜKLEME / STOKLAMA / BOŞALTMA SİSTEMLERİ OTOMATİK ROBOTLU YÜKLEME / STOKLAMA / BOŞALTMA SİSTEMLERİ Firma Tanıtımı DİMAK DİREN MAKİNA AR-GE Yarım asırlık köklü geçmişi ve sahip olduğu bilgi birikimi ile ülkemiz ekonomisine katkıda bulunan Dimes

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü. Ardahan Lise Öğrencileri EĞİTİM SEMİNERİ

T.C. Sağlık Bakanlığı Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü. Ardahan Lise Öğrencileri EĞİTİM SEMİNERİ T.C. Sağlık Bakanlığı Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü Ardahan Lise Öğrencileri EĞİTİM SEMİNERİ AKıLCı İLAÇ KULLANıMı TANıMı İLK DEFA 1985 YıLıNDA DÜNYA SAĞLıK ÖRGÜTÜ TARAFıNDAN YAPıLMıŞTıR. KİŞİLERİN KLİNİK

Detaylı

Akılcı İlaç Kullanımı

Akılcı İlaç Kullanımı Akılcı İlaç Kullanımı Dr. Hikmet YILMAZ XVII. Uyku Tıbbı Hekimliği Sertifikasyon Kursu Uyku Tıbbı Teknisyenliği Sertifikasyon Kursu 26 Şubat-2 Mart 2014 Spice Otel, Belek, Antalya Akılcı İlaç Kullanımı*

Detaylı

DOĞRU BİLGİ KAYNAĞINA ERİŞİM & AKILCI İLAÇ KULLANIMI

DOĞRU BİLGİ KAYNAĞINA ERİŞİM & AKILCI İLAÇ KULLANIMI DOĞRU BİLGİ KAYNAĞINA ERİŞİM & AKILCI İLAÇ KULLANIMI Prof. Dr. Şule Rabuş Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Klinik Eczacılık Anabilim Dalı 2017 Akılcı İlaç Kullanımı Akılcı İlaç Kullanımı tanımı

Detaylı

İ.Ü. İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

İ.Ü. İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 10 1. AMAÇ: Bu prosedürün amacı İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi nde kullanılacak ilaç ve tıbbi malzemelerin belirlenmesi, Satın Alma Prosedürü ne uygun olarak talebin yapılması, talep

Detaylı

Türkiye Sağlık Hizmetlerinin Finansmanı ve Sağlık Harcamalarının Analizi 2002-2013 Dönemi

Türkiye Sağlık Hizmetlerinin Finansmanı ve Sağlık Harcamalarının Analizi 2002-2013 Dönemi Türkiye Sağlık Hizmetlerinin Finansmanı ve Sağlık Harcamalarının Analizi 2002-2013 Dönemi Mehmet ATASEVER Mayıs, 2015 Türkiye Sağlık Hizmetlerinin Finansmanı ve Sağlık Harcamalarının Analizi 2002-2013

Detaylı

Kablo Üretim Çizelgeleme Paketi. dinamo Kablo GANT. dinamo KABLO Kablo Üretim Planlama/Çizelgeleme Paketi Bilgi Dosyası

Kablo Üretim Çizelgeleme Paketi. dinamo Kablo GANT. dinamo KABLO Kablo Üretim Planlama/Çizelgeleme Paketi Bilgi Dosyası dinamo Kablo GANT dinamo KABLO Kablo Üretim Planlama/Çizelgeleme Paketi Bilgi Dosyası KABLO Üretim Planlama ve Maliyetlendirme Yazılımı dinamo Kablo GANT Kimin İçin? dinamo Kablo GANT, kablo üretimi yapan,

Detaylı

KOMPAKT ÇÖZÜMLERİ OTOMASYON CONTROLLED BY

KOMPAKT ÇÖZÜMLERİ OTOMASYON CONTROLLED BY KOMPAKT OTOMASYON ÇÖZÜMLERİ CONTROLLED BY TYPE #1 Tek makine uygulamaları için mükemmel çözüm Yüksek hızda yükleme & boşaltma 4 kg parça yükleme & boşaltma kapasitesi Torna, freze ve taşlama tezgahları

Detaylı

Sağlık Kurumlarında Kaynak Planlaması DERS-4

Sağlık Kurumlarında Kaynak Planlaması DERS-4 Sağlık Kurumlarında Kaynak Planlaması DERS-4 Sağlık Kurumlarında Stok Yönetimi ÖĞR. GÖR. HÜSEYİN ARI Sağlık Kurumlarında Stok Kavramı Ekonomik literatürde mali bir değeri olan ve satılmayı bekleyerek belirli

Detaylı

Bu doğrultuda kaliteli hizmet anlayışı ile gelişmeyi, geliştirmeyi ve müşteri memnuniyetini amaç edinmiş bir firmadır.

Bu doğrultuda kaliteli hizmet anlayışı ile gelişmeyi, geliştirmeyi ve müşteri memnuniyetini amaç edinmiş bir firmadır. KURUMSAL Biz Kimiz? ERD ; 2006 yılında OT/VT (Otomatik Tanıma / Veri Toplama) sektöründe danışmanlık hizmeti vermek üzere kurulmuştur. Zaman içerisinde gelişmiş yazılım teknolojilerini ve sektör deneyimini

Detaylı

Hazırlayan: Tunçer YILDIZ/ÜÇGE DRS Genel Müdür Yardımcısı

Hazırlayan: Tunçer YILDIZ/ÜÇGE DRS Genel Müdür Yardımcısı Yenilikçi Depo Raf Sistemleri ve Otomasyon İlişkisi Hazırlayan: Tunçer YILDIZ/ÜÇGE DRS Genel Müdür Yardımcısı 3 ayrı Organize Sanayi Bölgesindeki 5 fabrikasında, 80 bin metrekarelik kapalı alanda, yüksek

Detaylı

Lojistik Bilişim Çözümleri. ÇÖZÜM Bilgisayar ve Yazılım

Lojistik Bilişim Çözümleri. ÇÖZÜM Bilgisayar ve Yazılım Lojistik Bilişim Çözümleri ÇÖZÜM Bilgisayar ve Yazılım ÇÖZÜM Bilgisayar ve Yazılım 15 yıllık bir tecrübe ve bilgi birikimi ile 2002 yılında kurulmuştur. Ana faaliyet konumuz Lojistik Bilişim Çözümleri

Detaylı

Ocean WMS. Tedarik Zinciri Çözümleri

Ocean WMS. Tedarik Zinciri Çözümleri Ocean WMS Tedarik Zinciri Çözümleri Ocean WMS Referanslar Tedarik Zinciri Çözümleri Neden Depo Yönetim Sistemine İhtiyaç Duyulur? Yüksek hacimli depolama alanlarında iş organızyonu ve anlık olarak ürün

Detaylı

ÜRÜN TAKİP SİSTEMİ TANITIMI

ÜRÜN TAKİP SİSTEMİ TANITIMI ÜRÜN TAKİP SİSTEMİ TANITIMI 5 Temmuz 2018 Ahmet Dikici BİLGEM YTE -BİLGEM-Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsü 1 Ürün Takip Sistemi (ÜTS) Tanıtım Videosu Tanıtım Videosu -BİLGEM-Yazılım Teknolojileri

Detaylı

Akılcı ilaç kullanımı. Dr. Hikmet YILMAZ

Akılcı ilaç kullanımı. Dr. Hikmet YILMAZ Akılcı ilaç kullanımı Dr. Hikmet YILMAZ Akılcı İlaç Kullanımı* Hastaların klinik gereksinimlerine en uygun olanilaçları, bireysel ihtiyaçlarını karşılayan dozlarda, uygun bir süre için, en düşük maliyette

Detaylı

TEBEOS Kullanıcılarımızın Dikkatine

TEBEOS Kullanıcılarımızın Dikkatine Konu : TEBEOS GÜNCELLEMELERİ HAKKINDA Tarih : 16-03-2015 Sayı : 0006/16032015 TEBEOS Kullanıcılarımızın Dikkatine Sayın Meslektaşlarımızdan gelen öneriler doğrultusunda düzenlenmiş TEBEOS Programınızın

Detaylı

Gökay Çiçek İş Geliştirme Müdürü

Gökay Çiçek İş Geliştirme Müdürü Gökay Çiçek İş Geliştirme Müdürü gokay.cicek@trinoks.com Demirbaş Yönetimi Nedir? Demirbaş Yönetimi, işletme bünyesindeki sabit kıymetlerin sistematik bir yapıda izlenmesi, analiz edilmesi ve raporlanması

Detaylı

YORKA DÖKÜMHANE OTOMASYONU

YORKA DÖKÜMHANE OTOMASYONU YORKA DÖKÜMHANE OTOMASYONU Yorka Bilgisayar Yazılım Dan.Hiz.San.Tic.LTD.ŞTİ. Fakülte Cad. No:24 DENİZLİ 0(258) 211 66 33 211 66 43 FAX:0(258) 211 66 20 http://www.yorkayazilim.com e-mail:yorka@yorkayazilim.com

Detaylı

İş Zekası / Fiyat Sorgulama İşlemleri Kullanım Kılavuzu

İş Zekası / Fiyat Sorgulama İşlemleri Kullanım Kılavuzu 2014 İş Zekası / Fiyat Sorgulama İşlemleri Kullanım Kılavuzu Stok Takip ve Analiz Daire Başkanlığı Stok Yönetim Birimi Hazırlayan: Ecz. Filiz DİNÇSAY GÖBEL İçindekiler KULLANICI GİRİŞ SAYFASI... 3 ANA

Detaylı

İLAÇ UYGULAMA SÜRECİ (ASG ÖRNEĞİ)

İLAÇ UYGULAMA SÜRECİ (ASG ÖRNEĞİ) İLAÇ UYGULAMA SÜRECİ (ASG ÖRNEĞİ) Hazırlayan: Uzm. Ayten ÇELİK Acıbadem Sağlık Grubu Hemşirelik Gelişim Koordinatörlüğü Atakent Hastanesi Eğitim Gelişim Hemşiresi Hazırlanma Tarihi: 09/06/2016 http://araklidevlethastanesi.gov.tr/wp-content/uploads/2015/04/akilci-ilac-1.jpg

Detaylı

KÜP ŞEKER MAKİNALARINDA LİDER KURULUŞ

KÜP ŞEKER MAKİNALARINDA LİDER KURULUŞ KÜP ŞEKER MAKİNALARINDA LİDER KURULUŞ Teknikeller Makina tam otomatik ve yarı otomatik küp şeker makineleri, küp şeker sarım makineleri ve tüp dolum makineleri üretmektedir. Üretim ihtiyaçlarınız doğrultusunda

Detaylı

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ GÜVENLİ İLAÇ UYGULAMALARI PROSEDÜRÜ

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ GÜVENLİ İLAÇ UYGULAMALARI PROSEDÜRÜ T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ GÜVENLİ İLAÇ UYGULAMALARI PROSEDÜRÜ KODU: ECZ.PR.02 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:06

Detaylı