The sw!tch newsletter

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "The sw!tch newsletter"

Transkript

1 İDARE // Meksika: CFE-LAPEM Onayı // İsviçre: Akilli ağ konferansi // İspanya: İspanya nın Iberdrola ile imzaladığı 19M Euro tutarındaki yeni sözleşmesi // Avustralya: ENA Etkinliği 2014 / Q2 TR İlginizi Çekebilecek Linkler Fuarlar Organizasyonlar // Kanada: İlk Ormazabal rüzgar çiftliği // ABD: Dünyanın en büyük rüzgar santrali // Birleşik Krallık: Rhyl Flats Offshore Rüzgar Santrali ORTA GERİLİM KULLANICILARI RES // Meksika: İlk Ormazabal anahtarlama trafo merkezi // Almanya da: Bavyera Üniversitesi için ea hücreleri // Arjantin: Cervantes National Theatre ın perdeleri açılıyor yıldönümleri GENEL // ÇİN: Ormazabal NRG nin 20. Yıldönümü // Latam: Ortaklarin ve müşteri leri n eği ti lmesi // Almanya: Leipzig de yeni ofis // İspanya: PREVER 2013 Ödülleri YAZARLAR L GLOM m Bir haber yazın: THE SW!TCH Bülten panelinin bir üyesi olun. Aramıza katılın!

2 Meksika: CFE-LAPEM Onayı Ormazabal geçtiğimiz günlerde Meksika da, VM , (orta voltaj için SF 6 gaz yalıtımlı paneller) standardına göre cpg tam gaz yalıtımlı kabinler için CFE-LAPEM onayını aldı. LAPEM (Ekipman ve Malzeme Test Laboratuvarı), uzman mühendislik çalışmaları ve ekipman ve malzemeler üzerinde laboratuvar ve saha testleri ve aynı zamanda kalite yönetim sistemleri ve materyalleri sunan bir Federal Elektrik Komisyonu dur. Sektördeki çok az şirket bu sertifikayı aldığından ve Ormazabal bu sertifikayı en tipik ürün sistemleri için kazandığından, bizim için bu başarı, Meksika da önemli bir kilometre taşı anlamına geliyor. Ayrıca bu onay bizim, orta voltajlı hücreler alanında hem CFE trafo merkezleri hem de özel ve yenilebilir sektörlerdeki trafo merkezleri için önemli bir aktör olmamızı sağlıyor. İsviçre: AKILLI AĞ KONFERANSI İDARE Geçtiğimiz Nisan ayında, Ormazabal İsviçre de akıllı ağlarla ilgili bir konferansa katıldı. Ormazabal Current iş geliştirme müdürü Lars Andersson, 100 ün üzerinde katılımcıya bu sektördeki kanıtlanmış tecrübelerimizi anlattı. Akıllı ağların amacı, elektrik enerjisinin daha verimli, güvenilir, temiz ve emniyetli biçimde üretilmesini ve paylaşılmasını sağlamaktır. Ormazabal akıllı ağların mevcut şehir elektriği ağlarına entegrasyonu için yüksek verimlilikte çözümler sağlamaktadır. Iberdrola STAR proje sine katılımımız orada bulunanlar üzerinde büyük bir ilgi uyandırdı. Bu proje elektrik ağlarının modernleştirilmesini öngören AB yönergelerine uygun olarak Iberdrola nın bir ölçü sisteminin ötesini düşündüğü ve dağıtım trafosu merkezleri için yönetim ve kontrol çözümleri gerektirdiği bir dönemde ortaya kondu. Biz gelişmiş ölçü sistemi için donanım ve yazılım tedarikçileriyiz ve PRIME tabanlı PLC iletişimleri kapasitesine sahip idc akıllı veri yoğunlaştırıcı yoluyla bu projedeki trafo merkezi ve ağ iletişimlerinin süpervizörlüğünü yapıyoruz. Ayrıca, gelişmiş ölçü altyapılarının geliştirilmesi için toplama, rapor ve analiz platformu sağlayan gelişmiş yazılımımızla Castellón daki (İspanya) elektrik dağıtım ağı fonksiyonlarını iyileştiriyoruz. Konferansın ardından, ziyaretçilere en önemli çözüm ve ürünlerimiz ilk elden gösterildi ve akıllı ağ çözümlerimiz hakkında daha fazla öğrenmeye ilgili olduklarını ifade ettiler.

3 İspanya: İspanya nın Iberdrola ile imzaladığı 19M Euro tutarındaki yeni sözleşmesi Iberdrola, STAR projesi kapsamında trafo merkezleri için otomasyonlu hücrelerin temini çerçevesinde Ormazabal ile önemli bir sözleşme imzaladı. Şebekenin geliştirilmesi ve merkezlere daha akıllı bir nitelik kazandırmak için gerekli olan tüm üniteler ve elektronik sistemlerle beraber modüler ve kompakt orta gerilim hücreleri bu merkezlere tesis edilecektir. Ormazabal, trafo merkezleri, primer ve sekonder dağıtım hücreleri, dağıtım trafoları ve şebeke için uzaktan kontrol ve otomasyon teçhizatları gibi elektrik ekipmanlarının üretim ve kurulum faaliyetlerine odaklanmaktadır. Ayrıca akıllı şebekelere yönelik elektrik şebekesini geliştirmek adına akıllı şebeke (smart grid) teknolojisine ve çözümlerine de odaklanmaktadır. Tüm bu ürünler orta gerilim elektrik dağıtım şebeke alanı içerisinde merkezlenmiştir. Değeri 19 milyon Euro ve tamamlanma süresi 13 ay olan bu büyük sözleşme, önemli bir ekonomik ilerleme sağlayacak ve altyapı, inşaat, yenilenebilir enerji ve İspanya pazarının üçüncül sektöründeki yatırım kesintisinin etkisini azaltacaktır. Akıllı şebekeler: STAR projesi. İDARE Iberdrola, yoluna akıllı şebekeler alanındaki teknolojiyi dönüştürmeyi hedefleyen büyük bir girişim olan STAR Projesi (Uzaktan Şebeke Kontrolü ve Otomasyon Sistemi) ile devam etmektedir. Castilla-La-Mancha, Castile ve León, Extremadura, Madrid Bölgesi, Bask Bölgesi, Murcia, Navarre, La Rioja ve Valencia Bölgesi nde hali hazırda başlamış olan proje, 10,3 milyon geleneksel sayacın yeni, akıllı ekipmanlarla değiştirilmesine ve uzaktan kumanda, izleme ve otomasyon özelliklerine sahip yaklaşık trafo merkezinin adaptasyonuna olanak tanıyacak. Bu hatların yanı sıra Bidelek- Sareak projesi de Biscay Bölgesinde gerçekleştirilecektir. Avustralya: ENA Etkinliği Ormazabal Avustralya nın Melbourne şehrinde ENA - Enerji Ağı Birliği - tarafından yılda iki kez düzenlenen etkinliğe katıldı. Etkinlik hizmet programı sektörüne, daha özel olarak ise akıllı ağlar sektörüne yöneliktir. Bir kez daha Ormazabal müşterilerimizi sağladığımız ürün ve hizmetleri sunarak eksiksiz çözümler sağlama konusundaki yerel varlığını ve kapasitesini kanıtlamıştır. Standımızda ikincil dağıtım için cgm.3 ile gae tam gaz yalıtımlı bölmelerimiz ve current ailesinin enerji dağıtım verimliliğini geliştirmeye odaklı çözümler sunan analiz ve tespit çözümleri çeşitleri bulunuyordu.

4 Kanada: İlk Ormazabal rüzgar çiftliği Geçtiğimiz günlerde, Hermanville rüzgar çiftliği Kanada, Prens Edward Adası nda hizmete sokuldu. Ormazabal, Kanada pazarı için onaylanmış, tam gaz yalıtımlı cgmosmos hücrelerini tedarik etti. 10 adet 3-MW rüzgar türbinine sahip olan bu çiftlik, Kanada daki yenilenebilir enerji sektörünündeki ilk referansımız. Rüzgar çiftliğinin konumunun bir sonucu olarak, tedarik edilen üniteler, Kanada pazarının tüm standartlarına ve gerekliliklerine uygun olmanın yanında, özellikle maruz kalabilecekleri düşük sıcaklıklar ve yüksek tuzluluk gibi çok zorlu çevresel koşullara karşı dayanıklı olmak üzere hazırlanmalıydı. Ormazabal, ünitelerin kurulumuna ve hizmete sokulma işlemlerine katılarak, her şeyin doğru işlemesini sağlamak adına bu tür kurulumlarda sahip olduğu 11 yıllık tüm deneyimi sundu. Bu referansla, özellikle 2013 yılında ABD deki en büyük orta voltajlı anahtarlama donanımı tedarikçilerinden biri olarak, başta Kuzey Amerika rüzgar gücü sektörü olmak üzere yenilenebilir enerji pazarında büyümeye devam ediyoruz. RES Kuzey Amerika da geleneksel olarak kullanılan teknolojiden farklı olarak, Ormazabal da orta voltajlı cgm.3 ve cgmosmos anahtarlama donanımlarını, türbinlerin kendilerine kuruyoruz (IEE ve CSA standartlarına uygun olarak) ve böylece hem güvenliği artırıyor, hem de sistemin bir bütün olarak güvenilirliğini en üst seviyeye çıkarıyoruz yılında Birleşik Devletler deki bu tür kurulumlarda lider tedarikçi olduk.

5 ABD: Dünyanın en büyük rüzgar santrali Şu anda Tehachapi Dağlarında bulunan dünyanın en büyük rüzgar santralindeyiz (Alta, Oak Creek Mojave, Kaliforniya). Alta Rüzgar Enerjisi Merkezi, dünya çapında bir değerlendirme projesidir (I.-V. fazlar) ile 2011 (VI. - VIII. fazlar) yılları arasında, yaklaşık 300 adet 1,5-MW ve 3-MW rüzgar türbini kurulmuştur ve toplam kapasiteyi MW a çıkarmıştır te, projenin 300 rüzgar türbini daha eklenerek tamamlanması ve böylece konutun ihtiyacını karşılayan bir santral olması beklenmektedir. Dünya çapında, tüm güvenlik standartlarına uygun ürünlerimizin ve oldukça küçük boyutlara ve yüksek bir güvenilirlik seviyesine sahip olması sebebiyle, rüzgar santralinin birçok fazında orta gerilim şalt cihazları tedarikçisi olarak seçilmekteyiz. Bu durumda, tamamen gaz yalıtımlı cgm.3 hücreler, IEEE standartlarına göre tedarik edilmiş ve Amerikan pazarı için sertifikalandırılmıştır. Ayrıca, ilgili müşterinin özel ihtiyaçlarına yönelik olarak kurulum, işletim ve bakım yapan ekiplere saha eğitimi verilmiştir. Bu proje Kuzey Amerika pazarındaki varlığımızı genişletmeye devam etmemizi ve bu konudaki uzun vadeli bağlılığımızı göstermemizi sağlamıştır. RES Birleşik Krallık: Rhyl Flats Offshore Rüzgar Santrali Rhyl Flats Rüzgar Santrali, Kuzey Wales sahil şeridinden 8 kilometre (5 mil) uzaklıkta, 10,1 km 2 lik bir alanda kurulu bulunmaktadır. 25 offshore türbin bağlantısında kullanılacak olan bütün orta gerilim şalt cihazları Ormazabal İngiltere tarafından tedarik edilmiştir. Şalt cihazı, koruma tertibi ve SCADA kontrolünün tamamı, türbin geçiş bölümüne doğrudan yerleştirilmek üzere tasarlanmış tek bir çerçeve zemin üzerinde toplanmıştır. Şalt cihazı ambalajlı olarak, turbinlerin kurulumundan 12 ay öncesine kadar off-shore geçiş parçasının içine monte edilmiştir. Off-shore üzerindeki montaj ve devreye alma çalışmalarını önemli ölçüde azaltan komple bir çözüm sunulmuştur. Orta gerilim iç kablo şebekesinin geliştirilmesiyle Ormazabal, Off-Shore enerji üretiminde müşteriye özel şalt cihazları tedariğinde liderlerden biri haline gelmiştir. Rhyl Flats projesinde gerekli olan uzmanlık seviyesi, imkanlarımızı kurulum şartlarına uyarlama yeteneğimizi iyileştirirken, müşteri ile iletişim konusunda bize esneklik sağlamıştır.

6 Meksika: İlk Ormazabal anahtarlama trafo merkezi Son zamanlarda gerçekleşen cgmcosmos ve cgm.3 tam gaz yalıtımlı anahtarlama tesisi sistemleri için CFE (Federal Elektrik Komisyonu) onayının ardından, Meksika da ilk anahtarlama trafo merkezimizi kurduk. Banamex Call Center tarafından Querétaro şehrinde kullanılacak olan, cgm.3 donanımıyla, IEEE yönetmeliklerine uygun şekilde oluşturulan anahtarlama trafo merkezi 34.5 kv lik bir ağla beslenen bu kurulumun gerekliliklerini yerine getirmiştir. Tedarikimiz, ikisi motorlu bir tahrik mekanizması ve otomatik hat aktarma olarak çalışmaya programlanmış bir ekor.rpgci elektronik koruma ünitesine sahip, üçüncüsü ise manuel tahrik mekanizması ve ekor.rpg elektronik koruma ünitesine sahip üç devre kesici bölmeden oluşur. ekor.uct kompakt uzaktan kumanda ünitesi donanımla birlikte verilmiştir. Bu donanım üzerindeki metal kaplama sayesinde dış koşullarda da çalışmaya hazırdır. ORTA GERİLİM KULLANICILARI CFE hizmet programı ile yakın ilişki ve yenilikçi yaklaşımımız uyarlanan ürün ve hizmetlerde yerel ve uluslararası standartlarla uyumlu özel yönetmelikler ve teknik özelliklere göre başarılı bir şekilde birleştirilmiştir. Almanya da: Bavyera Üniversitesi için ea hücreleri 1994 yılında kurulan Ingolstadt Teknik Üniversitesi, üniversite yerleşkesini büyüterek ve birinci sınıf öğrencilerinin sayısını 1000 e çıkarmak amacıyla Bavyera Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ile anlaşma yaptı. Ormazabal, bu yeni elektrik talebinin karşılanması için orta gerilim şalt cihazlarının tedarik etmek üzere tercih edilmiştir. Üniversite yerleşkesinin boyutları açısından modüler ve genişleyebilir hücrelere ihtiyaç duyulmaktaydı. Bu genişlemenin ilk aşamasında, üniversite için 20 kv ea hava yalıtımlı hücrelerle beslenen bağlantı merkezi tedarik edilmiştir. Bu ea şalt cihazlarının modüler tasarımı, birkaç fayda sunmaktadır: Arabalı tip devre kesici, elektrik tedariğinde daha yüksek bir süreklilik sağlamaktadır. Bu özellik ayrıca bakım, lokasyon ve arıza giderme işlerini de kolaylaştırmaktadır. İç-ark dayanım tasarımı, insanlar için optimum koruma sağlarken, bölgenin doğası gereği çok fazla geçiş olması temel bir gerekliliktir.

7 Arjantin: Cervantes National Theatre ın perdeleri açılıyor Buenos Aires in merkezinde yer alan Cervantes National Theatre, şehrin yoğun teatral aktivitesinin bir sembolüdür. İspanyol aktris, María Guerrero ve onun gibi İspanya dan gelmiş olan kocası, Fernando Díaz de Mendoza, tarafından kurulmuş olan tiyatronun yapımı 1921 de tamamlandı ve Arjantin hükümetine bağışlandı te tiyatronun Ulusal Tarihi Yapı olduğu ilan edildi. Ormazabal tiyatronun yeni trafo merkezine monte edilecek orta voltaj.anahtarlama donanımını tedarik etmek üzere seçildi. ORTA GERİLİM KULLANICILARI Tedarik, 2 orta/düşük voltaj trafosunu koruyacak ve besleyecek ekor.rpg.ci elektronik koruma ünitelerine sahip olacak ful gaz izolasyonlu iki özdeş cgmcosmos modüler ünitesini içerecek. Bu özdeş ünitelerin her biri kablo kaldırma fonksiyonuna, vakum devre kesici ve ve ölçüm fonksiyonuyla birlikte iki koruma fonksiyonuna sahip olacak ve üniteler uzunlamasına birleştirme fonksiyonuyla birleştirilecekler. cgmcosmos sistemi 24 kv a kadar ikincil dağıtım ağlarında her tür elektrik diyagramını yapılandırabilen ful gaz izolasyonlu modüler fonksiyon serisine sahiptir. Bu bakım gerektirmeyen ürün çevresel değişikliklerden veya saldırgan ortamlardan vs. etkilenmeyecek şekilde özel tasarlanmış ve geliştirilmiştir. ekor.rpg.ci iletilebilir dijital koruma ünitesi vakum devre kesici fonksiyonlarımızla entegre olacak şekilde geliştirilmiştir ve bu da aşırı yüklere ve kısa devrelere karşı koruma, voltaj varlığını veya yokluğunu tespit etmeye imkan sunan entegre kontrol fonksiyonları, uzaktan kontrol ve sensörleri kullanarak akım ve voltaj ölçümü vs. sağlar.

8 ÇİN: Ormazabal NRG nin 20. Yıldönümü Ormazabal NRG (Pekin) Switchgear Limited (Ormazabal NRG), Pekin deki çalışanlarımızın katılımıyla 20.yıl dönümünü kutladı. Daha önce ismi Pekin NRG Switchgear Limtited olan Ormazabal NRG, Ormazabal ve Pekin Power Supply Company tarafından kurulan bir ortak girişimdi ve 2008 yılında tamamen Ormazabal a ait bir yabancı şirket (WOFE) oldu. Geçtiğimiz 20 yıl boyunca, Ormazabal NRG çoğunlukla Pekin bölgesine odaklandı ve pek çok yerel büyük projeye tedarik sağlamıştır. Örneğin Ormazabal NRG, Pekin pazarına Kompakt Trafo Merkezi Çözümlerini getiren ilk gruptur. İlk projesi, 1999 yılında ülkenin 50. kuruluş yıl dönümü kutlanırken, ChangAn Caddesinin elektrik şebekesini havai hatlarından kablo hatlarına yenilemek olmuştur. Ormazabal NRG aynı zamanda 2008 Pekin Olimpiyatlarının ana tedarikçilerinden biridir. Çin in elektrik dağıtım şebekesinde 20 yılı aşan tecrübesiyle Ormazabal, her zaman müşterileriyle birlikte pazarın ihtiyaçlarına ve zorlu elektrik projelerinin üstesinden gelmeye odaklanmıştır. Ormazabal ın küresel anlamda gelişmiş teknolojisini Çin pazarına getirmesiyle, Ormazabal NRG müşteriler için güvenilir ve esnek bir ortağa dönüşmüştür. GENEL Latam: ORTAKLARIN VE MÜŞTERİLERİN EĞİTİLMESİ Kolombiya ve Ekvator da cgmcosmos ve cgm.3 sekonder dağıtım sistemlerimiz odaklı bir çok eğitim tarafımızca düzenlenmiştir. Ormazabal satış sonrası servis teknisyeni Andoni Rivero nun vermiş olduğu eğitimlerin amacı, başta kesici fonksiyonları olmak üzere ürünlerimize yönelik bilgi düzeyini artırmaktır. Kolombiya da, distribütörümüz Industrias Ectricol S.A.S. ile yaptığımız işbirliği sayesinde, tümü Şili, Kolombiya, Ekvador, Peru, Uruguay ve Venezuela daki ortaklarımızın mühendisleri ve teknisyenlerinden oluşan toplam 20 kişilik bir katılım sağlanmıştır. Ekvator un Quito şehrindeki eğitim, Empresa Eléctrica Quito S.A. (EEQ) firmasının ürünlerimizi yerinde devreye alabilen 80 çalışan için verilmiştir. Bu eğitimin asıl amacı, sahada karşılaşılabilecek her türlü özel durumu öngörmekti. Eğitim, ele alınan farklı konularla ilgili basılı ve dijital belgelerle desteklenmiştir. Eğitimler tamamlandığında, katılımcılara birer sertifika verilmiştir.

9 Almanya: Leipzig de yeni ofis Mayıs ta Almanya nın Leipzig şehrinin yakınlarında yeni bir ofis açarak Almanya daki varlığımızı pekiştirdik. Bu önemli adım Alman elektrikli donanım sektöründeki konumumuzu kuvvetlendirdi, son yıllarda olduğu gibi bu büyümenin daha da devam etmesini bekliyoruz. Güç dağıtımındaki geniş deneyim, ürün ve hizmetlerimiz sayesinde Alman piyasasında orta voltaj çözümlerindeki üç ana tedarikçiden biriyiz. Bu tahminler Ormazabal Krefeld şehrinde, 250 çalışanıyla Almanya gibi zorlu bir pazarın gerekliliklerini yerine getirmek için ihtiyaç duyulan hizmetleri sunan bir fabrikayla onuncu yılını kutladığı yıl yapıldı. Almanya daki güçlenmemizi devam ettirmek amacıyla, birincil dağıtım için gaz yalıtımlı kabinler ve ikincil dağıtım için akıllı ağ uygulamaları gibi ürünleri kişiselleştirmek için Krefeld tesisinin kurulumlarını Alman kalite gereklilikleri doğrultusunda modernleştiriyoruz. Bu aynı zamanda Alman pazarındaki ürün aralığında da bir artışa izin verecek. Yerel dağıtıcılardan biriyle yapılan anlaşma sayesinde, Ormazabal dağıtım dönüştürücülerinin satışlarını arttırmayı bekliyor. GENEL Ormazabal ın uluslararası varlığı Bu sayede, son yıllarda önem kazanan uluslararası genişlememizi güvenceye alıyoruz. Aslında, dünyanın her yerinde güçlü bir varlığa sahibiz. Bağlı şirketler ve distribütörlerimiz aracılığıyla Almanya, Arjantin, Brezilya, Çin, İspanya, Fransa, Meksika, Polonya, Portekiz ve Türkiye gibi 50 den fazla ülkede bulunmaktayız. İspanya: PREVER 2013 Ödülleri Igorre endüstriyel tesisimiz (Bizkaia - İspanya) PREVER 2013 te sergilediği yönetim, iyi uygulama ve mesleki risk önleme alanındaki pozitif göstergelerden dolayı mansiyon ödülü aldı, ödüller Endüstriyel İlişkiler ve İş Bilimleri Genel Konseyi tarafından verildi (CGRICT). Ormazabal ı Igorre tesisi Mesleki risk önleme müdürü Javier Lope, mesleki risk önleme yetkilisi Iker Cano ve Ormazabal ve Cia S.L.U yönetim müdürü Maria Torres in temsil ettiği, Latin Amerika da da tanınan İspanyol ödülleri, Murcia da sahiplerini buldu. Çalışanlarımızın en önemli kaynağımız olduklarına inandığımız için, Ormazabal olarak çalışanlarımıza ve çalışanların emniyetlerine önem veriyoruz.

The sw!tch newsletter

The sw!tch newsletter 2014 / Q1 TR links İDARE // Türkiye: Başkent için 37 cpg.0 kabinler // Çin: CSG ye yenilikçi teknoloji // Amerika Birleşik Devletleri: cpg hücreleri olan ilk trafo merkezi // Çin: Devlet Şebekesinden İhale

Detaylı

OG Anahtarlama Sistemi Primer Dağıtım

OG Anahtarlama Sistemi Primer Dağıtım OG Anahtarlama Sistemi Primer Dağıtım CPG.1 Tek ve Çift Baralı, Gaz Yalıtımlı Hücre Dizisi 36 kv kadar CPG Sistemi AÇIKLAMA Ormazabal CPG sistemi, CPG.1 tek ve çift baralı SF 6 gazı yalıtımlı GIS tipi

Detaylı

The sw!tch newsletter

The sw!tch newsletter İDARE // İngiltere: Ormazabal Eurelectric de sponsor oldu. // Amerika Birleşik Devletleri: ABD Iberdrola için anahtar teslimi trafo. // Arjantin: 33/13.2 kv 2x10 MVA Villa Flandria Trafo Merkezi. 2014

Detaylı

LBSG 36 KOMPLE SF6 GAZ YALITIMLI METAL MAHVAZALI MODÜLER HÜCRELER (RMU)

LBSG 36 KOMPLE SF6 GAZ YALITIMLI METAL MAHVAZALI MODÜLER HÜCRELER (RMU) LBSG 36 KOMPLE SF6 GAZ YALITIMLI METAL MAHVAZALI MODÜLER HÜCRELER (RMU) DİNAMİZM / SÜREKLİLİK / PERFORMANS / TECRÜBE ULUSOY ELEKTRİK A.Ş. 1985 yılında bir mühendislik şirketi olarak kurulmuştur. Ulusoy

Detaylı

Onur ELMA TÜRKIYE DE AKILLI ŞEBEKELER ALT YAPISINA UYGUN AKILLI EV LABORATUVARI. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği

Onur ELMA TÜRKIYE DE AKILLI ŞEBEKELER ALT YAPISINA UYGUN AKILLI EV LABORATUVARI. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği 1 TÜRKIYE DE AKILLI ŞEBEKELER ALT YAPISINA UYGUN AKILLI EV LABORATUVARI SMART HOME LABORATORY FOR SMART GRID INFRASTRUCTURE IN TURKEY Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Sunan Onur ELMA 2

Detaylı

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018 18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI 2-5 Kasım 2018 Fuar Hakkında 2-5 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan 18. İran Uluslararası Elektrik Fuarı, yerli ve yabancı çok sayıda firmanın katılımıyla alanındaki

Detaylı

MIKRONIKA :06:01

MIKRONIKA :06:01 MIKRONIKA 2012-02-29 15:06:01 2 üretmek suretiyle tedarik ettikleri endüstriyel otomasyon sistem çözümleri ile Polonya nın bu alanda önde gelen üretmek suretiyle tedarik ettikleri endüstriyel otomasyon

Detaylı

Rüzgârın elektriğe dönüşümü

Rüzgârın elektriğe dönüşümü Rüzgârın elektriğe dönüşümü Rüzgâr enerjisi sektörünü küresel ölçekte destekleyen uzmanlık ve çözümler TÜV SÜD Türkiye Daha temiz bir gelecek için rüzgâr enerjisi çözümleri Nüfus artışı, enerji güvenliği

Detaylı

Sebigas: Kaynaklarınızı enerjiye çeviriyor

Sebigas: Kaynaklarınızı enerjiye çeviriyor Sebigas: Kaynaklarınızı enerjiye çeviriyor Sebigas ve Maccaferri Endüstriyel Grubu Maccaferri Endüstriyel Grubu yüzyılı aşkın bir süredir aktif olup enerji alanı dahil birçok farklı endüstriyel sektörde

Detaylı

OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ

OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ NGT ENDÜSTRİYEL OTOMASYON PROJE VE TAAHHÜT NGT mühendislik olarak uzun yıllar otomasyon sektörüne hizmet eden deneyimli ve uzman kadromuzla, sahip olduğumuz bilgi birikim, uzmanlık

Detaylı

FİRMA PROFİLİ YETENEKLERİMİZ

FİRMA PROFİLİ YETENEKLERİMİZ FİRMA PROFİLİ YETENEKLERİMİZ Mayıs 2013 İçindekiler ENDOKS - Hakkımızda Firma Profili Başlıca Müşterilerimiz SVC Uygulamaları OG Kompanzasyon Sistemleri Enerji İzleme Sistemleri SCADA Uygulamaları 2 Hakkımızda

Detaylı

NEDEN AKILLI ŞEBEKELER?

NEDEN AKILLI ŞEBEKELER? NEDEN AKILLI ŞEBEKELER? Engin AKSOY Vodafone Kurumsal İşbirimi İcra Kurulu Üyesi Nüfus artışı Sanayileşme Şehirleşme Teknolojik ilerlemeler Artan enerji ihtiyacı Azalan doğal kaynaklar 2 Insert Confidentiality

Detaylı

2012 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2012 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYADA ELEKTRİK ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ Bilindiği üzere, elektrik enerjisi tüketimi gelişmişliğin göstergesidir. Bir ülkedeki kişi başına düşen

Detaylı

Online teknik sayfa VISIC50SF TÜNEL SENSÖRLERI

Online teknik sayfa VISIC50SF TÜNEL SENSÖRLERI Online teknik sayfa VISIC50SF A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip VISIC50SF Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

CPG.0 Tek Baralı Gaz Izoleli Hücre Dizisi 36 kv a kadar CPG Sistemi

CPG.0 Tek Baralı Gaz Izoleli Hücre Dizisi 36 kv a kadar CPG Sistemi OG Anahtarlama Sistemi Primer Dağıtım CPG.0 Tek Baralı Gaz Izoleli Hücre Dizisi 36 kv a kadar CPG Sistemi AÇIKLAMA Ormazabal CPG sistemi dahilindeki CPG.0, 36 kv a kadar Orta Gerilim şebekelerinde birbirinden

Detaylı

Çok yönlü güvenilir bir sistem

Çok yönlü güvenilir bir sistem Totally Integrated Power Çok yönlü güvenilir bir sistem Gaz ile yalıtılmış orta gerilim panosu 8DJH 36 www.siemens.com/8djh36 Totally Integrated Power (TIP) Enerji dağıtımında son noktayı koyduk Sol: İstanbul,

Detaylı

2013 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2013 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYADA ELEKTRİK ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ Bilindiği üzere, elektrik enerjisi tüketimi gelişmişliğin göstergesidir. Bir ülkedeki kişi başına düşen

Detaylı

OG Anahtarlama Cihazı Sekonder Dağıtım Şebekeleri

OG Anahtarlama Cihazı Sekonder Dağıtım Şebekeleri OG Anahtarlama Cihazı Sekonder Dağıtım Şebekeleri CGM.3 Komple Gaz Yalıtımlı Modüler ve Kompakt (RMU) Sistem 36 kv a kadar TANIM Ormazabal CGM.3 sistemi 36kV a kadar Orta Gerilim Sekonder Dağıtım şebekelerinde

Detaylı

Elektrik makinaları. tahrik ve bilesenleri

Elektrik makinaları. tahrik ve bilesenleri Elektrik makinaları tahrik ve bilesenleri Elektrik ekipman üretiminde 100 y ll k tecrübesi ile, özel üretim döner elektrik makinalar, tahrik ve bilelºenleri üzerine seçkin global iºorta olmay arzulamaktad

Detaylı

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME Akıllı şebekeleri ve akıllı sayaç okumaları hayata geçirebilmek için anahtar nitelikteki enerji değerlerini gerçek zamanlı olarak transfer edilebilecek bir haberleşme

Detaylı

Omron Sysmac ailesi ile gerçek makina otomasyonu. Nurcan Konak, Mayıs 2012

Omron Sysmac ailesi ile gerçek makina otomasyonu. Nurcan Konak, Mayıs 2012 Omron Sysmac ailesi ile gerçek makina otomasyonu Nurcan Konak, Mayıs 2012 İçerik Omron Hakkında Sysmac Platfotmuna Genel Bakış Gerçek Bir Uygulama Mercek Altında Omron Şirketleri Endüstriyel Otomasyon

Detaylı

ENDÜSTRİYEL. Pazarlara Yönelik Sinyal İletim Çözümleri

ENDÜSTRİYEL. Pazarlara Yönelik Sinyal İletim Çözümleri ENDÜSTRİYEL Pazarlara Yönelik Sinyal İletim Çözümleri Enerji İletimi ve Dağıtımı için Data Networking Çözümleri Kritik Uygulama Görevlerinin Global Liderinden Trafo Merkezleri için Çözümler 2 Belden enerji

Detaylı

Vakum otomasyonu. Ürün grupları

Vakum otomasyonu. Ürün grupları Vakum otomasyonu Ürün grupları WWW.SCHMALZ.COM.TR/OTOMASYON Schmalz: Vakum teknolojisiyle akıllı otomasyon ve ergonomik taşıma sistemleri 1300 çalışan her gün müşterilerimiz için görev başında. 19 merkez

Detaylı

ABB YAĞLI TİP DAĞITIM TRANSFORMATÖRLERİ

ABB YAĞLI TİP DAĞITIM TRANSFORMATÖRLERİ ABB YAĞLI TİP TRAFO (28,5-36/0,4kV) ELİT A ABB KURU TİP TRAFO (33/0,4kV) 50 kva 5.200,00 USD 400 kva 12.500,00 EUR 100 kva 6.150,00 USD 630 kva 14.000,00 EUR 160 kva 8.000,00 USD 800 kva 14.750,00 EUR

Detaylı

PowerCEMS100. Online teknik sayfa

PowerCEMS100. Online teknik sayfa Online teknik sayfa A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T 15267 14181 certified certified Sipariş bilgileri Tip PowerCEMS100 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda

Detaylı

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME DAĞITIM ŞİRKETİ Kontrol Odası Yönetimi IP Altyapısı MV Akıllı şebekeleri ve akıllı sayaç okumaları hayata geçirebilmek için anahtar nitelikteki enerji değerlerini gerçek zamanlı olarak transfer edilebilecek

Detaylı

500+ Proje. Bulundukları sektörde öncü olan firmaları bünyemize katmaya devam ediyoruz. AMACIMIZ AYDINLATLAK MECİDİYEKÖY MEYDAN TÜNELİ

500+ Proje. Bulundukları sektörde öncü olan firmaları bünyemize katmaya devam ediyoruz. AMACIMIZ AYDINLATLAK MECİDİYEKÖY MEYDAN TÜNELİ 500+ Proje Bulundukları sektörde öncü olan firmaları bünyemize katmaya devam ediyoruz. AMACIMIZ AYDINLATLAK Güçlü teknik kadromuz ve alt yapımız ile güç santralleri, enerji iletim hatları, orta gerilim

Detaylı

Güneş Enerjisi nde Lider

Güneş Enerjisi nde Lider Güneş Enerjisi nde Lider GO Enerji, 2003 yılından itibaren, Güneş enerjisinden elektrik üretimi teknolojilerinde uzmanlaşmış ekibiyle faaliyet göstermektedir. Kendi markaları ile ABD den Avustralya ya

Detaylı

ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi

ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi www.rehau.com Yapı Otomotiv Endüstri REHAU KİMDİR? UNLIMITED POLYMER SOLUTIONS Polimer bazlı çözümlerle, mümkün olanın sınırlarını hergün yeniden tanımlıyoruz. Jobst

Detaylı

Çok yönlü güvenilir bir sistem

Çok yönlü güvenilir bir sistem Gaz ile yalıtılmış 36 kv a kadar orta gerilim panosu Çok yönlü güvenilir bir sistem 8DJH 36: Tüm gereksinimler için tasarlanmıştır www.siemens.com/infrastructure-cities Şehirler için geleceğin enerji dağıtımını

Detaylı

Ön Değerlendirme Raporu 16/04/2010. halka arz

Ön Değerlendirme Raporu 16/04/2010. halka arz Ön Değerlendirme Raporu 16/04/2010 halka arz 1 Özet Bilgiler HALKA ARZ VE ORTAKLIK YAPISI Afken Holding in altyapı yatırımları konularında uzmanlaşmış tecrübesi 1976 yılına dayanmaktadır. Günümüzde ana

Detaylı

Global Çözümler Agir Sanayi

Global Çözümler Agir Sanayi Global Çözümler Agir Sanayi Problemlerinizi Anlayan Kişilerle Çalışın Global Tecrübe, Yenilikçi Çözümler 80 den fazla ülkede 2.500 üzerinde kişiden oluşan global ekibimiz ağır sanayideki işletme sorunlarıyla

Detaylı

Taşıma sistemleri. Ürün grupları

Taşıma sistemleri. Ürün grupları Taşıma sistemleri Ürün grupları WWW.SCHMALZ.COM.TR/TASIMA-SISTEMLERI Schmalz: Vakum teknolojisiyle akıllı otomasyon ve ergonomik taşıma sistemleri 1300 çalışan her gün müşterilerimiz için görev başında.

Detaylı

Güvenilir, uzun vadeli iş ortağınız. RWE Turkey 09/11/2015 PAGE 1

Güvenilir, uzun vadeli iş ortağınız. RWE Turkey 09/11/2015 PAGE 1 Güvenilir, uzun vadeli iş ortağınız RWE Turkey 09/11/2015 PAGE 1 RWE, başarılı ve uzun geçmişiyle enerji piyasasında güvenilir ve güçlü bir iş ortağıdır RWE Genel Merkezi, Essen, Almanya Rakamlarla RWE*

Detaylı

Mikroşebekeler ve Uygulamaları

Mikroşebekeler ve Uygulamaları Ders 1 Güz 2017 1 Dağıtık Enerji Üretimi ve Mikroşebekeler 2 Başlangıçta... Elektriğin üretimi DC Küçük güçte üretim DC şebeke Üretim-tüketim mesafesi yakın Üretim-tüketim dengesi batarya ile sağlanıyor

Detaylı

Rüzgar Enerjisi Çalıştayı (Dağıtım Sistemine RES Bağlantıları)

Rüzgar Enerjisi Çalıştayı (Dağıtım Sistemine RES Bağlantıları) TÜRKİYE ELEKTRİK K DAĞITIM A.Ş. GENEL MÜDÜRLM RLÜĞÜ Rüzgar Enerjisi Çalıştayı (Dağıtım Sistemine RES Bağlantıları) 26 Kasım 2008 - ANKARA Olgun SAKARYA Elektrik MühendisiM 1 Dağıtım : Elektrik enerjisinin

Detaylı

LİBERTY SİGORTA TÜRKİYE DE BİRLİKTE BÜYÜYELİM

LİBERTY SİGORTA TÜRKİYE DE BİRLİKTE BÜYÜYELİM TÜRKİYE DE BİRLİKTE BÜYÜYELİM Liberty Mutual Insurance Group Amerika Boston merkezli Liberty Mutual Insurance Group, kurulduğu 1912 yılından bu yana insanların daha güvenli ve daha emniyetli hayatlar

Detaylı

Çimtaş Microsoft Lync ile esnek, bütünleşik, yer ve zaman bağımsız kuvvetli bir iletişim altyapısına kavuştu

Çimtaş Microsoft Lync ile esnek, bütünleşik, yer ve zaman bağımsız kuvvetli bir iletişim altyapısına kavuştu Microsoft Lync Projesi Durum: Çimtaş Microsoft Lync ile esnek, bütünleşik, yer ve zaman bağımsız kuvvetli bir iletişim altyapısına kavuştu 5 ayrı lokasyon arasında kuvvetli bir iletişim altyapısına ihtiyaç

Detaylı

Liquid Energy Solid Engineering

Liquid Energy Solid Engineering Liquid Energy Solid Engineering TR Hakkımızda Köklü bir geleneğe sahip aile şirketi olan Gugler Water Turbines GmbH su türbinlerinin ve küçük hidroelektrik santrallerinin geliştirilmesi, tasarımı ve imalatı

Detaylı

MOBİL TRAFO MERKEZLERİ. Mayıs 2016, EKOS GROUP. All rights reserved.

MOBİL TRAFO MERKEZLERİ. Mayıs 2016, EKOS GROUP. All rights reserved. MOBİL TRAFO MERKEZLERİ TA K & Ç A L I Ş T I R Ç ÖZ Ü M L E R Mayıs 2016, EKOS GROUP. All rights reserved. Bölüm 1 Mobil Trafo Merkezi Giriş İhtiyaçlarınız için Hızlı, Güvenli&Güvenilir Çözümler Küçük Alan

Detaylı

HMH SERİSİ METAL MAHFAZALI MODÜLER HÜCRELER

HMH SERİSİ METAL MAHFAZALI MODÜLER HÜCRELER HMH SERİSİ METAL MAHFAZALI MODÜLER HÜCRELER HMH Serisi Metal Mahfazalı Modüler Hücreler; 36 kv a kadar sekonder dağıtım sistemlerinde, kompakt köşk tipi trafo binalarında ve endüstriyel tesislerde, dahili

Detaylı

Online teknik sayfa FLOWSIC60 AKIŞ HIZI ÖLÇÜM CIHAZI

Online teknik sayfa FLOWSIC60 AKIŞ HIZI ÖLÇÜM CIHAZI Online teknik sayfa FLOWSIC60 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FLOWSIC60 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

Security Geçiş Sistemleri. Döner Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece. Kayar Kapılar. Kapılar METAXDOOR MS30. Otomatik Yana Açılır

Security Geçiş Sistemleri. Döner Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece. Kayar Kapılar. Kapılar METAXDOOR MS30. Otomatik Yana Açılır Döner Kapılar Kayar Kapılar Hastane Kapıları 90 Derece Kapılar Security Geçiş Sistemleri METAXDOOR MS30 Otomatik Yana Açılır Kayar Kapılar METAXDOOR MS30 Otomatİk Kayar Kapılar MS30/SLD Otomatik Kayar

Detaylı

Genel Bakış. Dünyanın yalnızca 30 dakika boyunca aldığı güneş ışınımı, dünya üzerinde harcanan toplam yıllık enerjinin tamamını karşılayabilir.

Genel Bakış. Dünyanın yalnızca 30 dakika boyunca aldığı güneş ışınımı, dünya üzerinde harcanan toplam yıllık enerjinin tamamını karşılayabilir. Genel Bakış Dünyanın yalnızca 30 dakika boyunca aldığı güneş ışınımı, dünya üzerinde harcanan toplam yıllık enerjinin tamamını karşılayabilir. Giriş Fotovoltaik Güç Sistemleri Tasarımı kolay Kurulumu kolay

Detaylı

ELEKTRO-ELEKTRONIK PRANJIC - En üst düzeyde verimlilik. Sistemli otomasyon ve hidrolik çözümleri

ELEKTRO-ELEKTRONIK PRANJIC - En üst düzeyde verimlilik. Sistemli otomasyon ve hidrolik çözümleri ELEKTRO-ELEKTRONIK PRANJIC - En üst düzeyde verimlilik Sistemli otomasyon ve hidrolik çözümleri Otomasyon Hidrolik ve Madencilik Tekniği Veri transferi ve İletişim Yazılım ve Görüntüleme Özel Makine Yapımı

Detaylı

1 MW Lisanssız GES Projeleri

1 MW Lisanssız GES Projeleri 1 MW Lisanssız GES Projeleri Projelendirme aşamaları müşterinin talebiyle başlayan Güneş Enerjisinden elektrik üretmek için Güneş Enerjisi Santrali kurmaktadır. Projenin uygulanabileceği bir yer belirleyen

Detaylı

Türkiye de ABB Genel bir bakış

Türkiye de ABB Genel bir bakış Türkiye de ABB Genel bir bakış ABB Grubu Güç ve otomasyon teknolojilerinde global lider ~150,000 Çalışan sayısı $ 42 milyar gelirler (2013) Faaliyet gösterdiği +100 ülkeler Kuruluş 1988 İsviçre (BBC, 1891)

Detaylı

Online teknik sayfa. PowerCEMS50 KULLANICIYA ÖZEL TASARIMLI ANALIZ SISTEMLERI

Online teknik sayfa. PowerCEMS50 KULLANICIYA ÖZEL TASARIMLI ANALIZ SISTEMLERI Online teknik sayfa A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve spesifikasyonları

Detaylı

RÜZGAR ENERJİ SANTRALLERİ BİLEŞENLERİNİN NEDEN YURT İÇİNDE ÜRETİLMESİ GEREKLİLİĞİ VE BU SÜREÇTE YAŞANAN SIKINTILAR/ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

RÜZGAR ENERJİ SANTRALLERİ BİLEŞENLERİNİN NEDEN YURT İÇİNDE ÜRETİLMESİ GEREKLİLİĞİ VE BU SÜREÇTE YAŞANAN SIKINTILAR/ÇÖZÜM ÖNERİLERİ RÜZGAR ENERJİ SANTRALLERİ BİLEŞENLERİNİN NEDEN YURT İÇİNDE ÜRETİLMESİ GEREKLİLİĞİ VE BU SÜREÇTE YAŞANAN SIKINTILAR/ÇÖZÜM ÖNERİLERİ A. Emre Demirel Ege Kule AŞ/Fabrika Müdürü 1 EGE KULE A.Ş. Ege Kule, 1955

Detaylı

Merkez Ofis : Up Hill Towers A1 B Blok No:146 TR- 34746 Ataşehir / Istanbul

Merkez Ofis : Up Hill Towers A1 B Blok No:146 TR- 34746 Ataşehir / Istanbul Merkez Ofis : Up Hill Towers A1 B Blok No:146 TR- 34746 Ataşehir / Istanbul 27.02.2011 1 Giriş Okosis San. Ve Tic. Ltd. Şirketi, otomasyon sektörü için yazılım ve donanım çözümleri üretmek, konusunda profesyonel

Detaylı

10 yıla varan rakipsiz yerel tecrübe ve birikimin global teknoloji ve düşünce ile birleşmesi

10 yıla varan rakipsiz yerel tecrübe ve birikimin global teknoloji ve düşünce ile birleşmesi HAKKIMIZDA Yerel tecrübe, sektörel birikim, ilk kurumsal yapı... 10 yıla varan rakipsiz yerel tecrübe ve birikimin global teknoloji ve düşünce ile birleşmesi Uluslararası alanda halen kullanılan başlıca

Detaylı

We are experts of. workplace culture. GIFTWORK Modelini Anlamak. greatplacetowork.com.tr

We are experts of. workplace culture. GIFTWORK Modelini Anlamak. greatplacetowork.com.tr We are experts of workplace culture GIFTWORK Modelini Anlamak greatplacetowork.com.tr Great Place to Work Hakkında Great Place to Work Enstitüsü bugün dünyada 53 ülkede faaliyet gösteren, 25 Yıldır işletmeleri

Detaylı

Anahtar Teslim Çözümler

Anahtar Teslim Çözümler Güneș Enerjisi Santralleri için Anahtar Teslim Çözümler ANAHTAR TESLİM ÇÖZÜMLER solar www.yeosolar.com.tr İÇERİK CEO Mesajı 07 18-19 Güneş Enerjisi Santrali Çözümleri Grup Şirketlerimiz 08-11 20-21 Elektrik

Detaylı

Firma Profili. Yeteneklerimiz Ankara - 2015. www.endoks.com.tr

Firma Profili. Yeteneklerimiz Ankara - 2015. www.endoks.com.tr Firma Profili Yeteneklerimiz Ankara - 2015 Yol Haritası Endoks ENDOKS Firma Profili Tarihçe Firma Yapısı İlgi Alanlarımız ENDOKS Hakkımızda FİRMA PROFİLİ Yeteneklerimiz Kadromuz Başarılarımız Ürünlerimiz

Detaylı

Online teknik sayfa VICOTEC320 TÜNEL SENSÖRLERI

Online teknik sayfa VICOTEC320 TÜNEL SENSÖRLERI Online teknik sayfa VICOTEC320 VICOTEC320 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip VICOTEC320 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak

Detaylı

e-bulten DOKÜMAN NO: PR/8.5/001 REVİZYON NO:00 YAYIN TARİHİ: 02/12/2015 SAYFA NO: Sayfa 1 / 5

e-bulten DOKÜMAN NO: PR/8.5/001 REVİZYON NO:00 YAYIN TARİHİ: 02/12/2015 SAYFA NO: Sayfa 1 / 5 DOKÜMAN NO: PR/8.5/001 REVİZYON NO:00 YAYIN TARİHİ: 02/12/2015 SAYFA NO: Sayfa 1 / 5 ISO 50001:2011 standardının amacı özellikle enerji üretimi fazla sanayi tesislerinin enerji yönetimi için bir çerçeve

Detaylı

Online teknik sayfa VICOTEC410 TÜNEL SENSÖRLERI

Online teknik sayfa VICOTEC410 TÜNEL SENSÖRLERI Online teknik sayfa VICOTEC410 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip VICOTEC410 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

TIEFENBACH. Başarımızın Sırrı Yüksek Kalite. Yeni altyapımızla geleceğe hazırız

TIEFENBACH. Başarımızın Sırrı Yüksek Kalite. Yeni altyapımızla geleceğe hazırız TIEFENBACH Başarımızın Sırrı Yüksek Kalite Tiefenbach Control Systems firması 1950 yılında DR. H Tiefenbach adıyla kurulmuştur. Bugün 90 uzman personeli ile özellikle üstün yeraltı elektrohidrolik sistemleri

Detaylı

Online teknik sayfa UE43-3MF2A0 UE43-3MF GÜVENLIK RÖLELERI

Online teknik sayfa UE43-3MF2A0 UE43-3MF GÜVENLIK RÖLELERI Online teknik sayfa UE43-3MF2A0 UE43-3MF A B C D E F Resimler farklı olabilir Sipariş bilgileri Tip Stok no. UE43-3MF2A0 6024898 Diğer cihaz modelleri ve aksesuar www.sick.com/ue43-3mf H I J K L M N O

Detaylı

VOLÜMETRİK DEBİMETRE KDDM 2

VOLÜMETRİK DEBİMETRE KDDM 2 VOLÜMETRİK DEBİMETRE KDDM 2 Volümetrik debimetre nedir?? Fark basınç ölçümü ile hava akış verimini kontrol etmenizi sağlayan, bakım gerektirmeyen, yenilikçi bir Pnömatik otomasyon kontrol sistemidir, bu

Detaylı

SINIRLARINIZI ZORLAYABİLMENİZ için. EPOKSİ ve POLİÜRETAN SİSTEMLERİ tasarlıyoruz

SINIRLARINIZI ZORLAYABİLMENİZ için. EPOKSİ ve POLİÜRETAN SİSTEMLERİ tasarlıyoruz SINIRLARINIZI ZORLAYABİLMENİZ için EPOKSİ ve POLİÜRETAN SİSTEMLERİ tasarlıyoruz KİMAR - DURATEK 1973 KİMAR kuruldu. Mümessillik firması. 1976 KİSTAB markasıyla nontoksik kalay stabilizatörleri imalatı

Detaylı

SİVİL DENİZCİLİK İÇİN ENERJİ ÇÖZÜMLERİ

SİVİL DENİZCİLİK İÇİN ENERJİ ÇÖZÜMLERİ SİVİL DENİZCİLİK İÇİN ENERJİ ÇÖZÜMLERİ Çevre dostu, düşük maliyetli ve güvenli! Bugün, denizcilik endüstrisinin pil için gereksinimleri bunlar. Sıkı düzenlemeler ve artan performans beklentileri, üreticileri

Detaylı

THE SW!TCH newsletter

THE SW!TCH newsletter KAMUSAL DAĞITIM // Fransa: Helikopterle taşınan ilk ctc.r // Polonya: 650 adet trafo ihalesini kazandık. 2014 / Q4 TR İLGINIZI ÇEKEBILECEK LINKLER FUARLAR ORGANIZASYONLAR // ÇİN: Ormazabal NRG nin 20.

Detaylı

YURT DIŞI YATIRIMLAR POLAT YETER

YURT DIŞI YATIRIMLAR POLAT YETER YURT DIŞI YATIRIMLAR POLAT YETER ENERJİ SEKTÖRÜ GW Büyüme Oranı Hidroelektrik & Marin Rüzgar Güneş Biyoenerji Jeotermal IRENA,Rethinking Energy,2017 2 AB ÜLKELERİ 2020 HEDEFLERİ AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİNDE

Detaylı

Online teknik sayfa UE43-3MF2A3 UE43-3MF GÜVENLIK RÖLELERI

Online teknik sayfa UE43-3MF2A3 UE43-3MF GÜVENLIK RÖLELERI Online teknik sayfa UE43-3MF2A3 UE43-3MF A B C D E F Resimler farklı olabilir Sipariş bilgileri Tip Stok no. UE43-3MF2A3 6024901 Diğer cihaz modelleri ve aksesuar www.sick.com/ue43-3mf H I J K L M N O

Detaylı

Online teknik sayfa UE43-3AR3D2 UE43-3AR GÜVENLIK RÖLELERI

Online teknik sayfa UE43-3AR3D2 UE43-3AR GÜVENLIK RÖLELERI Online teknik sayfa UE43-3AR3D2 UE43-3AR A B C D E F Resimler farklı olabilir Ayrıntılı teknik bilgiler Sipariş bilgileri Tip Stok no. UE43-3AR3D2 6034568 Diğer cihaz modelleri ve aksesuar www.sick.com/ue43-3ar

Detaylı

Güneşten Elektrik Üretimi

Güneşten Elektrik Üretimi Güneşten Elektrik Üretimi Lisanssız Uygulamalar enerji sistemleri Elektrik fiyatları neden artmakta ve artmaya devam edecek? Türkiye ürettiği elektriğin %50 sinden fazlasını doğalgaz termik santralleri

Detaylı

Online teknik sayfa FLOWSIC30 GAZ SAYACI

Online teknik sayfa FLOWSIC30 GAZ SAYACI Online teknik sayfa FLOWSIC30 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FLOWSIC30 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

FRAMESCAFF Uyumlu Cephe Sistemi Broşürü FRAMESCAFF. Uyumlu Cephe İskele Sistemi. v2014/12tr

FRAMESCAFF Uyumlu Cephe Sistemi Broşürü FRAMESCAFF. Uyumlu Cephe İskele Sistemi. v2014/12tr FRAMESCAFF Uyumlu Cephe Sistemi Broşürü FRAMESCAFF Uyumlu Cephe İskele Sistemi v2014/12tr Çok sayıda faydalı ekipman ve ek bileşenlerle FRAMESCAFF cephe yapı iskele sistemi, her şart altında değerini kanıtlar.

Detaylı

ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNDE SAHA DENETİMLERİ

ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNDE SAHA DENETİMLERİ ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNDE SAHA DENETİMLERİ 28.02.2017 1 ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNDE SAHA DENETİMLERİ İçerik 1-TS EN 62446 Genel Bakış 2-TS EN 62446 Kapsamı ve Yardımcı

Detaylı

Online teknik sayfa UE48-3OS2D2 UE48-3OS GÜVENLIK RÖLELERI

Online teknik sayfa UE48-3OS2D2 UE48-3OS GÜVENLIK RÖLELERI Online teknik sayfa UE48-3OS2D2 UE48-3OS A B C D E F Resimler farklı olabilir Sipariş bilgileri Tip Stok no. UE48-3OS2D2 6025089 Diğer cihaz modelleri ve aksesuar www.sick.com/ue48-3os H I J K L M N O

Detaylı

Enerji Verimliliğinde Akıllı Şebekelerin Rolü ULUSLARARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRE VE SERGİSİ

Enerji Verimliliğinde Akıllı Şebekelerin Rolü ULUSLARARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRE VE SERGİSİ Enerji Verimliliğinde Akıllı Şebekelerin Rolü ULUSLARARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRE VE SERGİSİ 10.05.2013 EnerjiSA & Başkent Elektrik Dağıtım AŞ Türkiye nin en büyük sanayi ve finans topluluklarından

Detaylı

2014 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2014 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYADA ELEKTRİK ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ Gelişmekte olan ülkelerdeki sanayileşme enerjiye olan talebin hızla artmasına neden olmaktadır. Enerji,

Detaylı

Online teknik sayfa MCS300P HW PROSES ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS300P HW PROSES ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa MCS300P HW A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip MCS300P HW Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

Döner Kapılar. Hastane Kapıları. Dairesel Kayar Kapılar. 90 Derece METAXDOOR MS30. Kapılar. Kayar Kapılar. Otomatik Yana Açılır

Döner Kapılar. Hastane Kapıları. Dairesel Kayar Kapılar. 90 Derece METAXDOOR MS30. Kapılar. Kayar Kapılar. Otomatik Yana Açılır Döner Kapılar Kayar Kapılar Hastane Kapıları 90 Derece Kapılar Dairesel Kayar Kapılar METAXDOOR MS30 Otomatik Yana Açılır Kayar Kapılar METAXDOOR MS30 Otomatİk Kayar Kapılar MS30/SLD Otomatik Kayar Kapı

Detaylı

Online teknik sayfa UE43-4AR2D2 UE43-4AR GÜVENLIK RÖLESI

Online teknik sayfa UE43-4AR2D2 UE43-4AR GÜVENLIK RÖLESI Online teknik sayfa UE43-4AR2D2 UE43-4AR A B C D E F Resimler farklı olabilir Ayrıntılı teknik bilgiler Sipariş bilgileri Tip Stok no. UE43-4AR2D2 6034772 Diğer cihaz modelleri ve aksesuar www.sick.com/ue43-4ar

Detaylı

Mimta Mimarlık İnşaat Taahhüt Ltd.Şti, 1989 senesinden bu yana inşaat sektörüne bina tasarımı, taahhüt ve danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.

Mimta Mimarlık İnşaat Taahhüt Ltd.Şti, 1989 senesinden bu yana inşaat sektörüne bina tasarımı, taahhüt ve danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. Mimta Mimarlık İnşaat Taahhüt Ltd.Şti, 1989 senesinden bu yana inşaat sektörüne bina tasarımı, taahhüt ve danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. www.mimtasolar.com 2 Bina tasarımı, genel ve özel taahhüt,

Detaylı

1. ELEKTRONİK KOMPONENT, GÜÇ KAYNAKLARI VE GÖMÜLÜ SİSTEMLER FUARI

1. ELEKTRONİK KOMPONENT, GÜÇ KAYNAKLARI VE GÖMÜLÜ SİSTEMLER FUARI 1. ELEKTRONİK KOMPONENT, GÜÇ KAYNAKLARI VE GÖMÜLÜ SİSTEMLER FUARI 27-30 Eylül 2012 tarihleri arasında ilk defa bu yıl organize edilen ELECTRONIST Fuarı bölgede önemli bir fuar olma yolunda ilk adımını

Detaylı

Liberalleşmenin Türkiye Enerji. 22 Şubat 2012

Liberalleşmenin Türkiye Enerji. 22 Şubat 2012 Liberalleşmenin Türkiye Enerji Piyasasına Etkileri i 22 Şubat 2012 Liberalleşmenin son kullanıcılara yararları somutları çeşitli sektörlerde kanıtlanmıştır Telekom Havayolu Liberalleşme öncesi > Genellikle

Detaylı

Online teknik sayfa UE43-3AR3D2 UE43-3AR GÜVENLIK RÖLELERI

Online teknik sayfa UE43-3AR3D2 UE43-3AR GÜVENLIK RÖLELERI Online teknik sayfa UE43-3AR3D2 UE43-3AR A B C D E F Resimler farklı olabilir Ayrıntılı teknik bilgiler Sipariş bilgileri Tip Stok no. UE43-3AR3D2 6034568 Diğer cihaz modelleri ve aksesuar www.sick.com/ue43-3ar

Detaylı

Online teknik sayfa S710 E S700 EKSTRAKTIF GAZ ANALIZ CIHAZLARI

Online teknik sayfa S710 E S700 EKSTRAKTIF GAZ ANALIZ CIHAZLARI Online teknik sayfa S71 E 1217513 S7 A B C D E F C US Ayrıntılı teknik bilgiler Teknik bilgiler Açıklama Sipariş bilgileri Tip Stok no. S71 E 1217513 1217513 Diğer cihaz modelleri ve aksesuar www.sick.com/s7

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİ (ENVER) GÖSTERGELERİ VE SANAYİDE ENVER POLİTİKALARI

ENERJİ VERİMLİLİĞİ (ENVER) GÖSTERGELERİ VE SANAYİDE ENVER POLİTİKALARI ENERJİ VERİMLİLİĞİ (ENVER) GÖSTERGELERİ VE SANAYİDE ENVER POLİTİKALARI Erdal ÇALIKOĞLU Sanayide Enerji Verimliliği Şube Müdürü V. Neden Enerji Verimliliği? Fosil kaynaklar görünür gelecekte tükenecek.

Detaylı

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ 20. yıl 1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ Ekin Kimya olarak Türkiye ve yakın çevresindeki ülkelere yüksek kalitede kimyasal ürünler tedarik eden öncü bir şirketiz. Dünyanın önde gelen kimyasal üreticileri

Detaylı

TÜRKİYE NİN EN BÜYÜK LİSANSSIZ RÜZGAR ELEKTRİK SANTRALİ. M. Burak MALÇOK Proje Yöneticisi

TÜRKİYE NİN EN BÜYÜK LİSANSSIZ RÜZGAR ELEKTRİK SANTRALİ. M. Burak MALÇOK Proje Yöneticisi TÜRKİYE NİN EN BÜYÜK LİSANSSIZ RÜZGAR ELEKTRİK SANTRALİ M. Burak MALÇOK Proje Yöneticisi Türkiye nin EN BÜYÜK Lisanssız Rüzgar Projesi Konular 1. Mars Enerji Firma Profili 2. Garanti İplik RES Projesi

Detaylı

Online teknik sayfa MCS100E HW-C SEOS ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS100E HW-C SEOS ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa A B C D E F Ayrıntılı teknik bilgiler Sistem Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve spesifikasyonları

Detaylı

ENERJİNİN DOĞASINI BİLEN ÇÖZÜM ORTAĞINIZ.

ENERJİNİN DOĞASINI BİLEN ÇÖZÜM ORTAĞINIZ. ENERJİNİN DOĞASINI BİLEN ÇÖZÜM ORTAĞINIZ. NEXTEN, YENİLENEBİLİR ENERJİ PROJELERİNİZDEN EN YÜKSEK VERİMİ ALMANIZ İÇİN KURULUMUNDAN BAKIMINA KESİNTİSİZ HİZMET VEREN DENEYİMLİ BİR ÇÖZÜM ORTAĞIDIR. renewable

Detaylı

Araç Gövdesi İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri

Araç Gövdesi İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri Araç Gövdesi İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri voestalpine Böhler Welding www.voestalpine.com/welding voestalpine Böhler Welding En İyi Kaynak Sonuçları için Metalürjik Uzmanlık voestalpine Böhler

Detaylı

Street Smart Marketing

Street Smart Marketing Tek bir hedef için tasarlanmış kamu hizmeti şirket programları. Başarı. Street Smart Marketing Müşterilerinizi cezbeden pazarlama kampanyaları 30 yıllık deneyim Tasarlarız. Yakalarız. İlerleriz. 1.4 milyon

Detaylı

Praesideo Dijital Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi Her koşulda mesajlarınızı iletin

Praesideo Dijital Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi Her koşulda mesajlarınızı iletin Praesideo Dijital Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi Her koşulda mesajlarınızı iletin 2 Praesideo Dijital Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi İnsanları bilgilendirmenin ve korumanın en iyi yolu

Detaylı

20. yıl. 20. yıl. info@ekinkimya.com www.ekinkimya.com

20. yıl. 20. yıl. info@ekinkimya.com www.ekinkimya.com 20. yıl Merkez Sarıgazi Cad. Bulgurlu Mah. No: 39 34696 Çamlıca - Üsküdar İstanbul / TÜRKİYE Tel: +90 (216) 524 12 24 Fax: + 90 (216) 524 12 80-81 Depolama ve Laboratuvar Tesisleri GEBKİM İhtisas Organize

Detaylı

Panel radyatörleri için üretim tesisleri

Panel radyatörleri için üretim tesisleri Panel radyatörleri için üretim tesisleri 2 Radyatör üretimi Makine yapımında standartları biz koyuyoruz İsviçreli bir firmayız ve yaklaşık 100 yıldan beri direnç kaynağı teknolojilerinde uzmanız. Panel

Detaylı

Rüzgar Enerji Santralleri Yatırım Deneyimleri. Kenan HAYFAVİ Genel Müdür Yardımcısı

Rüzgar Enerji Santralleri Yatırım Deneyimleri. Kenan HAYFAVİ Genel Müdür Yardımcısı Rüzgar Enerji Santralleri Yatırım Deneyimleri Kenan HAYFAVİ Genel Müdür Yardımcısı 1 RES Yatırımları RES Yatırımları: Yenilenibilir bir kaynak olması, Yakıt maliyetinin olmamaması, Kısa sürede devreye

Detaylı

Otomatik Tekrar Kapamalı Kesici. (Recloser)

Otomatik Tekrar Kapamalı Kesici. (Recloser) Otomatik Tekrar Kapamalı Kesici (Recloser) Üç kutuplu iki konumlu (açık - kapalı) Anahtarlama (kesme - kapama) vakum ortamında (vacuum interrupter) da hızlı tekrar kapamaya uygun tasarlanmıştır. Kesiciye

Detaylı

Makine kontrolünde yeni strateji

Makine kontrolünde yeni strateji Makine kontrolünde yeni strateji CJ1-SERİSİ akıllı, sorunsuz ve bölümlere ayrılabilir Advanced Industrial Automation Makina üretim endüstrisinde rekabet edebilmek için, esnek, verimli ve hızlı olmalısınız.

Detaylı

ENERJİ KALİTESİ İÇİN DOĞRU ADRES.

ENERJİ KALİTESİ İÇİN DOĞRU ADRES. ENERJİ KALİTESİ İÇİN DOĞRU ADRES www.entes.com.tr ENERJİ KALİTESİ İÇİN DOĞRU ADRES ENTES, 1980 yılından bu yana enerjinin verimliliği ve kalitesi alanlarında çözümler sunan lider teknoloji şirketidir.

Detaylı

WHERE TECHNOLOGY MEETS TRADITION

WHERE TECHNOLOGY MEETS TRADITION WHERE TECHNOLOGY MEETS TRADITION 1922 yılından bu yana pazarın liderlerinden biri LOVATO Electric 1922 yılında Bergamo'da kurulmuştur. Şirketin endüstriyel serüveni yaklaşık olarak yüz yıllık geçmişe sahiptir:

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi Konu Başlıkları Enerjide değişim Enerji sistemleri mühendisliği Rüzgar enerjisi Rüzgar enerjisi eğitim müfredatı Eğitim

Detaylı

UYGARLIK İÇİN ÜRETİYORUZ.

UYGARLIK İÇİN ÜRETİYORUZ. UYGARLIK İÇİN ÜRETİYORUZ www.klyapi.com.tr İÇİNDEKİLER HAKKIMIZDA 2 ÜRETİM TESİSLERİ 4 MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER 18 POLİTİKALAR 20 SEKTÖRLER 22 ÜRÜNLER VE HİZMETLER 24 PREFABRİK PANEL BİNALAR 26 PREFABRİK

Detaylı

Kısa Süreli Rüzgar Enerjisi Tahmini Giriş

Kısa Süreli Rüzgar Enerjisi Tahmini Giriş Kısa Süreli Rüzgar Enerjisi Tahmini Giriş Murat DURAK Yönetim Kurulu Başkanı (Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği-TÜREB) md@enermet.com.tr www.tureb.com.tr 5 Mart, 2010 ANKARA 1 1. Giriş (TÜREB) 2. RES Projelerinin

Detaylı

Online teknik sayfa UE48-2OS2D2 UE48-2OS GÜVENLIK RÖLELERI

Online teknik sayfa UE48-2OS2D2 UE48-2OS GÜVENLIK RÖLELERI Online teknik sayfa UE48-2OS2D2 UE48-2OS A B C D E F Resimler farklı olabilir Sipariş bilgileri Tip Stok no. UE48-2OS2D2 6024915 Diğer cihaz modelleri ve aksesuar www.sick.com/ue48-2os H I J K L M N O

Detaylı