Ağustos 2015, Sayı 5

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ağustos 2015, Sayı 5"

Transkript

1 Ağustos 2015, Sayı 5

2 Akdeniz Üniversitesi nin Değerli Mensupları Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülteni nin beşinci sayısı ile karşınızdayız. Dördüncü sayımızın yayınlanmasının ardından geçen üç ay içerisinde 2014/2015 akademik yılını tamamlayarak yaz dönemine girmemize karşın Uluslararası İlişkiler Ofisi (UİO) olarak, üniversitemizin uluslararasılaşmasına yönelik çalışmalarımıza artan bir tempo ile devam ediyoruz. Bu çabalarımızın sonucu olarak Mevlana Değişim Programı kapsamında YÖK tarafından yayınlanan istatistiklerde eğitim-öğretim yılında, Türkiye de programı uygulayan üniversiteler arasında birinci sırada yer almış olmanın mutluluğunu sizlerle paylaşmak isteriz. Ayrıca üniversitemizin; İskoçya'nın Glasgow kentinde, Eylül 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan European Association for International Education (EAIE) fuarında, Türkiye Ulusal Ajansı standında yer almaya hak kazanan yükseköğretim kurumlarından birisi olduğunu da paylaşmak isteriz. e-bültenimizin bu sayısında, yeni uluslararası öğrencilerimizle ilgili bilgileri, Mevlana Değişim Programı ders verme hareketliliği kapsamında Kazakistan ve Kırgızistan daki üniversitelere yapmış olduğumuz ziyaretleri, Haziran 2015 tarihleri arasında düzenlediğimiz ve yoğun ilgi gören Değişim Koordinatörleri Akademimizle ilgili ayrıntıları, British Council Heyeti nin üniversitemize yapmış olduğu ziyareti,, Erasmus+ Programı kapsamında başvuru yaptığımız ve kabul alan AB Gençlik Projelerimizin ayrıntılarını, söz konusu programlar kapsamında katılım sağladığımız/sağlayacağımız Projeleri, Avrupa Gönüllü Hizmetimiz kapsamında Avrupa da eğitim şansı yakalayan öğrencimizle ilgili bilgileri, Erasmus+ Programı kapsamında üniversitemize yapılan ziyaretleri, dünyanın farklı coğrafyalarındaki üniversiteler ile yapmış olduğumuz yeni işbirliği anlaşmalarına ait bilgileri bulabilirsiniz. UİO ile ilgili faaliyetlerimizin gerçekleştirilmesi ve e-bültenin hazırlanması aşamasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, UİO olarak saygılarımızı sunuyoruz. Prof. Dr. Burhan Özkan, Rektör Danışmanı Uluslararası İlişkiler Koordinatörü

3 YENİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZİN KAYITLARINI ALDIK Üniversitemizde öğrenim görmek isteyen 48 farklı ülkeden 700 ü aşkın yeni uluslararası öğrencimizin kayıtları Ağustos 2015 tarihleri arasında tamamlandı. Bu yıl önlisans ve lisans programlarımıza kayıt hakkı kazanan 700 ü aşkın uluslararası öğrencimizin %70 i Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı (AKUS) puanları ile yerleştirilirken AKUS a girmiş olmaktan dolayı büyük bir avantaj sağladılar. Öğrencilerin en çok tercih ettiği ilk 10 program Tıp, Uluslararası İlişkiler, Diş Hekimliği, İşletme, Turizm İşletmeciliği, Mimarlık, İnşaat Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Hukuk ve İktisat oldu. Üniversitemiz yeni kayıtlarla birlikte 2000 civarında uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapıyor olacak. ÜNİVERSİTEMİZ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NDA BİRİNCİ SIRADA eğitim-öğretim yılında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından başlatılan ve aynı yıl üniversitemizde uygulanmaya başlanan Mevlana Değişim Programı kapsamında YÖK tarafından yayınlanan istatistiklerde eğitimöğretim yılında Türkiye den giden öğrenci, Türkiye ye gelen öğrenci, Türkiye den giden öğretim elemanı ve Türkiye ye gelen öğretim elemanı hareketlilikleri kapsamındaki değişim sayılarında en çok hareketliliği gerçekleştirerek Türkiye de programı uygulayan üniversiteler arasında Akdeniz Üniversitesi ilk sırada yer aldı eğitim-öğretim yılında da programı yürüten üniversiteler arasında öncü olan üniversitemiz Mevlana Değişim Programı kapsamında bugüne kadar Amerika Birleşik Devletleri, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Filistin, Güney Kore, Hindistan, Japonya, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Meksika, Rusya, Sırbistan, Sri Lanka, ve Ukrayna gibi dünyanın farklı coğrafyalarından 122 öğretim elemanı ve öğrenciyi ağırladı. Üniversitemiz toplamda 154 öğretim elemanı ve öğrencimize de yurtdışı yükseköğretim kurumlarında değişimde bulunma imkânı sağladı.

4 MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLLERİMİZ Ofisimiz tarafından eğitim-öğretim yılında gelen öğretim elemanı, gelen öğrenci ve giden öğrenciyi kapsayacak şekilde yürütülmeye devam edecek olan Mevlana Değişim Programı kapsamında; Amerika Birleşik Devletleri, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Cibuti, Çin, Filistin, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Japonya, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Meksika, Pakistan, Rusya, Sırbistan, Sudan, Sri Lanka, Tayland ve Ukrayna da yer alan 23 farklı ülkeden 58 yurtdışı yükseköğretim kurumu ile Mevlana Değişim Programı Protokolü imzalandı. Mevlana Protokollerimizin listesine linkinden ulaşılabilmektedir. MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KAPSAMINDA ÜNİVERSİTEMİZE YOĞUN İLGİ eğitim-öğretim yılı için Mevlana Değişim Programı kapsamında 200 giden öğrenci, 200 gelen öğrenci ve 150 gelen öğretim elemanı başvurusu aldık. Alınan başvurular sonucunda, YÖK ün belirlemiş olduğu kontenjanlar dahilinde burslu ve burssuz olmak üzere üniversitemizden 51 öğrencimizi çeşitli üniversitelere eğitim almak üzere göndereceğiz, ayrıca 81 öğrenci ve 18 öğretim elemanına da ev sahipliği yapacağız. ÜNİVERSİTEMİZDEN AHMET YESEVİ ÜNİVERSİTESİ NE ZİYARET Mevlana Değişim Programı ders verme hareketliliği kapsamında Koordinatörümüz Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Burhan Özkan, Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Sadettin Sarı ve Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu Kazakistan ın Türkistan şehrindeki Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi ne giderek 3-7 Ağustos 2015 tarihleri arasında Mevlana Değişim Programı kapsamında ders verdiler, bölümleri ve fakülteleri ile ilgili sunumlar yapıp karşılıklı İşbirliği imkânlarını tartıştılar. Ayrıca ziyaret kapsamında iki üniversite arasında Erasmus+ Anlaşması ile Eş Protokol imzalandı.. Üniversitemiz ile Ahmet Yesevi Üniversitesi arasında eğitim-öğretim yılında 30 farklı bölümü kapsayacak şekilde imzalanan Mevlana Protokolü kapsamında iki yıl içerisinde 40 öğretim elemanı ve öğrencinin değişimi gerçekleşti.

5 ÜNİVERSİTEMİZDEN OŞ DEVLET ÜNİVERSİTESİ NE ZİYARET Mevlana Değişim Programı kapsamında Hemşirelik Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Sebahat Gözüm, Doç. Dr. Fatma Cebeci ve Yrd. Doç. Dr. Ayla Tuzcu 1-8 Ağustos 2015 tarihleri arasında Kırgızistan ın Oş şehrinde yer alan Oş Devlet Üniversitesi ni ziyaret ettiler. Ziyaret kapsamında Oş Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıp Kolejini ve kentte yer alan çeşitli sağlık kuruluşlarını ziyaret edip bilgi alan öğretim üyelerimiz ders ve seminerler verdiler. Mevlana Değişim Programı kapsamında eğitim-öğretim yılında üniversitemize gelecek olan Tıp Fakültesi öğrencileri, aileleri ve yöneticilerinin yoğun ilgi gösterdiği ziyaret Kırgızistan basınında da yer buldu. BRİTİSH COUNCİL TÜRKİYE HEYETİ ÜNİVERSİTEMİZİ ZİYARET ETTİ British Council Türkiye Eğitim Müdürü Neslihan Boncuk, İngilizce Dili Direktörü Julian Parry ve Eğitim Koordinatörü Hande Diker 18 Haziran 2015 tarihinde Ofisimizi ziyaret etti. Koordinatörümüz Prof. Dr. Burhan Özkan başkanlığında gerçekleşen toplantıya Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kınsız ve Ofisimiz çalışanları Uzm. Ayça Altay ve Uzm. Emel Kahraman katıldı. Toplantıda İngilizce eğitimi konusunda işbirliği ve lisansüstü eğitim alanında burs imkanları görüşüldü. YENİ ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ANLAŞMALARIMIZ Üniversitemiz ile Uluslararası Balkan Üniversitesi (Makedonya), Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (Bosna Hersek) ve Kyungnam Üniversitesi (Kore) arasında öğrenci, öğretim elemanı değişimi, ortak bilimsel ve araştırma faaliyetleri sağlamak amacıyla bilimsel işbirliği protokolleri imzalanmıştır. İşbirliği anlaşmamızın bulunduğu üniversitelerin listesine linkinden ulaşılabilmektedir.

6 LİTVANYA DAKİ FIRST THINGS FIRST AB GENÇLIK PROJESİNE KATILDIK 24 Temmuz-04 Ağustos 2015 tarihleri arasında Litvanya nın başkenti Vilnius ta düzenlenen First Things First adlı AB gençlik projesine 5 ülkeden (Makedonya, Litvanya, Türkiye, İspanya ve Portekiz) toplam 35 genç ve 5 uzman gençlik çalışanı katıldı. Proje kapsamında katılımcılara ekolojik sistemin hayata katkıları, nasıl geliştirileceği ve hali hazırda olan sorunlar karşısında nasıl önlemler alınması gerektiğiyle ilgili bilgiler verildi. "SEE ME" AB GENÇLIK PROJESI ile POLONYA YA GİDİYORUZ Ofisimizin proje ortağı olduğu ve Polonya Ulusal Ajansı tarafından desteklenen "See Me" adlı AB gençlik projesi 1-9 Eylül 2015 tarihleri arasında Polonya'da gerçekleştirilecek. Proje kapsamında gidecek olan üniversitemizde öğrenim gören 5 katılımcı + 1 grup liderinin tüm masrafları proje bütçesinden karşılanacak. AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ KAPSAMINDA AVRUPA DA EĞİTİM ŞANSI Ofisimizin proje ortağı olduğu ve Almanya Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Inclusion-More Europe in Cologne's Youthwork adlı Avrupa Gönüllü Hizmeti Projesi kapsamında İletişim Fakültemiz Gazetecilik Bölümünden mezun olan Orkun Karaağaç ı, tüm masrafları projeden karşılanmak üzere akademik yılı için 1 yıl süre ile Almanya nın Köln kentine gönderiyoruz. Avrupa Gönüllü Hizmeti nden hala kayıtlı olan öğrencilerimizin yanı sıra Orkun gibi mezun olan öğrencilerimizde yararlanabilmektedir. Daha fazla bilgiye UİO web sayfamızın linkinden ulaşılabilmektedir.

7 2015 YILI DEĞİŞİM KOORDİNATÖRLERİ AKADEMİMİZE YOĞUN İLGİ Haziran 2015 tarihleri arasında, üniversitemiz Avrupa Akdeniz Gençlik Merkezinde Türkiye de Erasmus+ Programı ile Mevlana Değişim Programı çalışmalarını yeni yürütmeye başlayan üniversitelerin koordinatörlerine ve ilgili personeline yönelik olarak düzenlediğimiz Akademimize 37 üniversiteden 56 çalışan katıldı. Eğitim programı kapsamında, Erasmus+ ve Mevlana Değişim Programlarının yönetimine ve yürütülmesine ilişkin Ofisimiz tarafından bilgilendirmeler yapıldı, katılımcı üniversitelerin uygulamaları anlatıldı ve bilgi ve deneyim paylaşımı yapıldı. Akademimizden büyük bir memnuniyetle ayrılan katılımcılar Akademinin her yıl düzenlenmesi ile ilgili taleplerini ifade ettiler YILI DEĞİŞİM KOORDİNATÖRLERİ AKADEMİSİ RAPORUNU YAYINLADIK 2015 yılı Değişim Koordinatörleri Akademimizde üniversitelerin Uluslararası İlişkiler Ofisleri ve Erasmus+/Mevlana Değişim Programlarının mevcut durumu ve programların uygulanması tüm yönleri ile ele alındı. Bu kapsamda Akademimiz kapsamında yapılan çalışmaları rapor haline getirerek UİO web sayfamızın linkinde paylaşıma açtık. AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ ile GELEN GÖNÜLLÜLERİMİZE ÜCRETSİZ İNGİLİZCE KURSU Erasmus+ Avrupa Gönüllü Hizmeti Programı Step By Step ToGoFuther" adlı AB Gençlik Projesi kapsamında üniversitemizde gönüllü çalışmalar yürütmek üzere İtalya'dan 6 ay süreyle gelen AGH gönüllülerimiz Andrea Panico ve Federica Mazzoleni için Ofisimiz Ücretsiz İngilizce Dil Kursu düzenledi. AGH programı kapsamında gelen gençlerimiz gönüllü çalışmalar yapmalarının yanı sıra kişisel beceriler de kazanıyor.

8 "ACT TO BE PART OF EUROPE" AB GENÇLİK PROJEMİZ KABUL EDİLDİ Ofisimiz tarafından Erasmus+ Gençlik Programı Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Programı kapsamında Ulusal Ajans'a başvurusu yapılan "Act To Be Part of Europe" (Harekete Geç Avrupa'nın Bir Parçası Ol) adlı Avrupa Gönüllü Hizmeti projemiz kabul edildi. Proje kapsamında 30 gönüllü gencimizi tüm masraflarını projeden karşılayarak gençlik çalışmaları için yurtdışına göndereceğiz. GENÇLİK MERKEZİMİZİN ERASMUS+ KA2 PROJESİ KABUL EDİLDİ Üniversitemiz Avrupa-Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi nin Ofisimiz işbirliği ile ortak olduğu EDUCAtional THEatre as the place of raising inclusion and employability of People with Disability- EDUCATHE+ KA2 Yetişkin Eğitimi Alanında Stratejik Ortaklık Projesi Hırvatistan Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi. Amacı tiyatroyu bir eğitim metodu olarak kullanarak engelli bireylerin (PWD) sosyal hayata katılımını artırmak ve istihdam edilebilirliklerini güçlendirmek olan 2 yıllık proje Hırvatistan, Türkiye, Brüksel, Letonya, İtalya, Bulgaristan ve Yunanistan olmak üzere 7 farklı AB ülkesinden 8 kurumun ortaklığında yürütülecek. OFİSİMİZDEN YABANCI MİSAFİRLERE BİLGİLENDİRME Ofisimiz Slovakya'nın Presov Üniversitesi'nden üniversitemize Erasmus+ Programı kapsamında eğitim almaya gelen Alica Petradova ve Jana Burgerova ya, Mayıs 2015 tarihleri arasında Ofisimiz çalışmaları ile ilgili eğitim verdi. Polonya nın Krakow Teknik Üniversitesi'nden Jolanta Klimowicz, Erasmus+ Eğitim Alma Hareketliliği kapsamında Temmuz 2015 tarihleri arasında Ofisimizde eğitim aldı.

9 ERASMUS+ KAPSAMINDA ÜNİVERSİTEMİZE ZİYARET Ağustos 2015, Sayı 5 Erasmus+ ders verme hareketliliği programı kapsamında Romanya'nın Tirgu Mures Üniversitesi nden gelen öğretim elemanları Ana Ioana Matea ve Anca Ioana Rachita Temmuz 2015 tarihleri arasında üniversitemiz Tıp Fakültesi'nde ders verdiler. Erasmus+ eğitim alma hareketliliği programı kapsamında Polanya nın Economy in Bydgoszcz Üniversitesi nden gelen Piotr Prus ve Robert Brudnicki, Mayıs 2015 tarihleri arasında üniversitemizin Turizm Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini ziyaret ederek idari çalışmalar hakkında bilgi edindiler. YENİ DÖNEM ERASMUS+ BUDDY BAŞVURULARI SONA ERDİ Erasmus+ Programı nın temel esaslarından biri olan kültürel etkileşimi sağlamak; dünyaya farklı bakış açısıyla yaklaşmasını ve farklı kültür ve etkileşimine yardımcı olmak; gelen Erasmus öğrencisinin üniversitemize daha kolay adapte olmasına imkan sağlamak; farklı bir ortama gelmiş olmaktan dolayı yaşanabilecek sıkıntıları en aza indirmek amacıyla Ofisimiz tarafından her yıl Buddy programı düzenlenmektedir. Program kapsamında 2015/2016 akademik yılında gelecek olan Erasmus+ öğrencilerine gönüllü olarak destek verecek buddy başvuruları sona erdi. EAIE FUARI NDA ÜNİVERSİTEMİZİ TEMSİL EDECEĞİZ Üniversitemiz İskoçya'nın Glasgow kentinde, Eylül 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan European Association for International Education (EAIE) fuarında, Türkiye Ulusal Ajansı standında yer almaya hak kazanan yükseköğretim kurumlarından birisi olmayı başardı. Bu bağlamda Ofisimiz üniversitemizin değişim programları kapsamında yurtdışı ortaklarını artırmak ve işbirliği alanları geliştirmek üzere ilgili fuarda üniversitemizi temsil etmeye hazırlanıyor.

10 ERASMUS ÖĞRENCİSİNDEN ÜNİVERSİTEMİZE EL EMEĞİ HEDİYE Erasmus+ Programı kapsamında Üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğrenim görmeye gelen Vasile Nitelea adlı öğrencimiz, üniversitemizin misafirperverliği ve Erasmus+ gelen öğrenci boyutunda verdiğimiz destekten dolayı Ofisimize kendi el emeğiyle yaptığı yağlı boya tabloyu hediye etti. Ağustos 2015, Sayı 5 KOORDİNATÖRÜMÜZ TRT ANTALYA RADYOSU NA KONUK OLDU Koordinatörümüz Prof. Dr. Burhan Özkan; TRT Antalya Radyosu Akdeniz in Sesi Programının Üniversiteden Bölgeye köşesine canlı yayın konuğu oldu. Üniversitemizde gerçekleştirilen uluslararasılaşma çalışmaların konuşulduğu program, 26 Haziran 2015 Cuma günü saat 10.40'da, Ofisimiz tarafından yürütülen AB Gençlik Projelerinin konuşulduğu program ise 13 Temmuz 2015 Pazartesi günü, saatleri arasında canlı olarak yayınlandı. FARABİ ÖĞRENCİLERİMİZİN KAYITLARI BAŞLIYOR Eğitim-Öğretim Yılı Farabi Değişim Programı kapsamında üniversitemize başvuruda bulunarak kayıt hakkı kazanan 136 öğrencimiz, Eylül 2015 tarihleri arasında öncelikle Ofisimize gelerek ön kayıt yaptıracaklar daha sonra ise kazandıkları Birimlerin öğrenci işleri bürolarına giderek kayıtlarını tamamlayabilecekler.

11

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO YENİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZ ÜNİVERSİTEMİZDE Bu yıl 12 Mayıs 2018 tarihinde

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ DÜNYANIN EN İYİ 1000 ÜNİVERSİTESİ ARASINDA Merkezi İngiltere

Detaylı

Kasım 2015, Sayı 6 Kasım 2015, Sayı 6

Kasım 2015, Sayı 6 Kasım 2015, Sayı 6 Kasım 2015, Sayı 6 Akdeniz Üniversitesi nin Değerli Mensupları Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülteni nin altıncı sayısı ile karşınızdayız. Beşinci sayımızın yayınlanmasının ardından

Detaylı

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi 1 Ocak Aralık 2015 Faaliyet Raporu

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi 1 Ocak Aralık 2015 Faaliyet Raporu Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi 1 Ocak 2015-31 Aralık 2015 Faaliyet Raporu Özet Rapor, Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi nin 1 Ocak 2015-31 Aralık 2015 tarihleri

Detaylı

uio.akdeniz.edu.tr/tr

uio.akdeniz.edu.tr/tr Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SINAVI (AKUS/AKDENİZ YÖS-2017) Üniversitemiz ön lisans ve lisans programlarında öğrenim görmek

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU 2 Mevlana Programı Mevlana Programı, yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini

Detaylı

Eğitim-Öğretim yılından itibaren aşağıdaki koşullar kapsamında öğretim elemanı ve öğrenci değişimi gerçekleştirilecektir:

Eğitim-Öğretim yılından itibaren aşağıdaki koşullar kapsamında öğretim elemanı ve öğrenci değişimi gerçekleştirilecektir: 2017-2018 Eğitim- yılından itibaren aşağıdaki koşullar kapsamında öğretim elemanı ve öğrenci değişimi gerçekleştirilecektir: Aşağıdaki tabloda belirtilen 57 ülkeyle öğrenci değişimi belirtilen alanlarda

Detaylı

2014-2015 AKADEMİK YILI ERASMUS ARTI (+) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

2014-2015 AKADEMİK YILI ERASMUS ARTI (+) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 2014-2015 AKADEMİK YILI ERASMUS ARTI (+) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI SUNUM PLANI Erasmus artı( +) Programı Nedir? Erasmus artı (+) Programının Amacı? Programa Kapsamındaki Ülkeler Program Kapsamında

Detaylı

Mayıs 2015, Sayı 4. Akdeniz Üniversitesi nin Değerli Mensupları

Mayıs 2015, Sayı 4. Akdeniz Üniversitesi nin Değerli Mensupları Akdeniz Üniversitesi nin Değerli Mensupları Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülteni nin dördüncü sayısı ile karşınızdayız. Üçüncü sayımızın yayınlanmasının ardından geçen üç ay içerisinde

Detaylı

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2019 2020 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ BAŞVURU VE SEÇİM KRİTERLERİ

Detaylı

eğitim öğretim yılı için Yükseköğretim Kurulu nun aldığı karalar aşağıdaki gibidir;

eğitim öğretim yılı için Yükseköğretim Kurulu nun aldığı karalar aşağıdaki gibidir; MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2017-2018 DÖNEMİ BAŞVURULARI Mevlana Değişim Programı, Yüksek Öğretim Kurumu tarafından yürütülen, Türk üniversiteleri ile yabancı yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim

Detaylı

BİR BAKIŞTA ULUSLARARASILAŞMA

BİR BAKIŞTA ULUSLARARASILAŞMA BİR BAKIŞTA ULUSLARARASILAŞMA BEÜ DIŞ İLİŞKİLER GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ 26.11.215 İTİBARIYLA ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ İŞBİRLİĞİ ANLAŞMALARI 12 1 12 9 8 6 5 3 212 213 214 KASIM 215 BEÜ NÜN ULUSLARARASI İŞBİLİĞİ

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO Akdeniz Üniversitesi nin Değerli Mensupları ve Üniversitemizin Kıymetli Paydaşları,

Detaylı

Erasmus+ Programı Avrupa Birliğinin yılları arasında eğitim, gençlik ve spor alanlarında uyguladığı hibe destek programıdır.

Erasmus+ Programı Avrupa Birliğinin yılları arasında eğitim, gençlik ve spor alanlarında uyguladığı hibe destek programıdır. Erasmus+ Programı Avrupa Birliğinin 2014-2020 yılları arasında eğitim, gençlik ve spor alanlarında uyguladığı hibe destek programıdır. İZÜ ve Erasmus+ Yükseköğretim Hareketlilik KA-103 Projesi Personel

Detaylı

AKADEMİK YILI ERASMUS PLUS (+) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

AKADEMİK YILI ERASMUS PLUS (+) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 2018-2019 AKADEMİK YILI ERASMUS PLUS (+) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI SUNUM PLANI Erasmus Plus(+) Programı Nedir? Erasmus Plus (+) Programının Amacı? Program Kapsamındaki Ülkeler Program Kapsamında

Detaylı

ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ GENÇLİK DEĞİŞİM PROJELERİ

ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ GENÇLİK DEĞİŞİM PROJELERİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ GENÇLİK DEĞİŞİM PROJELERİ ERASMUS + ANA EYLEMLER ANA EYLEM 1 ANA EYLEM 2 ANA EYLEM 3 JEAN MONNET Bireylerin Öğrenme Hareketliliği İyi ve Yenilikçi Uygulamalar için İş Birliği Politika

Detaylı

Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler / Erasmus Ofisi

Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler / Erasmus Ofisi 1 2 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından 2007-2013 yılları arasında uygulanmış olan «Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik» programı yerine, 2014-2020 yıllarında uygulanacak olan yeni programdır. 3 4 Ana

Detaylı

uio.akdeniz.edu.tr/tr

uio.akdeniz.edu.tr/tr Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ REKTÖR DANIŞMANIMIZ: DOÇ. DR. BİNNUR GENÇ İLTER Üniversitemiz üst yönetiminin 22.08.2016 tarihli kararı gereğince

Detaylı

TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ YILLAR İTİBARIYLA DEĞİŞİMİ

TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ YILLAR İTİBARIYLA DEĞİŞİMİ TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ 16.746 19.128 21.610 23.871 26.503 26.343 2010 2011 2012 2013 2014 Ocak 2015 Kaynak: Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı (31.01.2015 itibarıyla) LİSANS ÖĞRENCİ SAYISININ ÖNLİSANS ÖĞRENCİ

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SINAVI (AKDENİZ/YÖS)-2018, 26 ÜLKE

Detaylı

YÜRÜRLÜKTE BULUNAN ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME ANLAŞMALARI. ( tarihi İtibariyle) Yayımlandığı Resmi Gazete

YÜRÜRLÜKTE BULUNAN ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME ANLAŞMALARI. ( tarihi İtibariyle) Yayımlandığı Resmi Gazete YÜRÜRLÜKTE BULUNAN ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME ANLAŞMALARI (21.01.2016 tarihi İtibariyle) Taraf Devlet Anlaşmanın İmza Edildiği Tarih Yayımlandığı Resmi Gazete Tarih No Yürürlük Tarihi Vergiler Açısından

Detaylı

BİR BAKIŞTA ULUSLARARASILAŞMA

BİR BAKIŞTA ULUSLARARASILAŞMA BİR BAKIŞTA ULUSLARARASILAŞMA BEÜ DIŞ İLİŞKİLER GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ 31.12.215 İTİBARIYLA ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE TANINIRLIK İŞBİRLİĞİ ANLAŞMALARI 14 13 12 1 8 8 9 1 6 4 2 3 21 211 212 213 214 215

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü Evrak Tarih ve Sayısı: 13/02/2017-E.12970 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü *BE6PBDK9H* Sayı : 14127219-310.99/ Konu : Mevlana Değişim Programı Başvuruları Hak. MÜHENDİSLİK

Detaylı

PROGRAMI PROGRAM GENEL TANITIMI

PROGRAMI PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI PROGRAM GENEL TANITIMI T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYU ÖĞRENME GENÇLİK Aralık 1999 2002 Helsinki Zirvesi - Topluluk

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek

Detaylı

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ. Hırvatistan Hollanda İngiltere İran İtalya Japonya Karadağ Katar Kazakistan KKTC Kosova Lübnan Macaristan Makedonya Malezya

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ. Hırvatistan Hollanda İngiltere İran İtalya Japonya Karadağ Katar Kazakistan KKTC Kosova Lübnan Macaristan Makedonya Malezya 2017 YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ Yunus Emre Vakfı; Türkiye yi, Türk dilini, tarihini, kültürünü ve sanatını tanıtmak; bununla ilgili bilgi ve belgeleri dünyanın istifadesine sunmak; Türk dili, kültürü ve sanatı

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI 691010 ABD 0 463 0 0 9.273 7.644 691090 ABD 783.096 190 1.634.689 1.330.333 3.869 3.102 TOPLAM 783.096 653 1.634.689 1.330.333 13.142 10.746 691090 Afganistan 6.557 0 24.223 19.558 691010 Almanya 885 1.068

Detaylı

ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER & LLP/ ERASMUS / FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER & LLP/ ERASMUS / FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER OFİSİ TANITIM SUNUSU ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER & LLP/ ERASMUS / FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ Karabük Üniversitesi kurulduğu andan itibaren uluslararası tanınırlığa

Detaylı

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi 1 Ocak 2017-31 Aralık 2017 Faaliyet Raporu Özet Rapor, Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi nin 1 Ocak 2017-31 Aralık 2017 tarihleri

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 12 17 Ocak 2016 İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK YAPISI 3 2. FUAR SONUÇ ÖZET

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ Erasmus Koordinatörlüğü ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR!

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ Erasmus Koordinatörlüğü ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR! T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ Erasmus Koordinatörlüğü ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ 015-016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR! Başvuru Tarihleri : 10 7 NİSAN 015 Yabancı Dil Sınavı : 8 Nisan

Detaylı

01/05/ /05/2016 TARİHLERİ ARASINDAKİ EŞYA TAŞIMA GEÇİŞLERİ

01/05/ /05/2016 TARİHLERİ ARASINDAKİ EŞYA TAŞIMA GEÇİŞLERİ 01/05/2016 31/05/2016 TARİHLERİ ARASINDAKİ EŞYA TAŞIMA GEÇİŞLERİ Geçici Plaka İzni Geçiş Abd Minor Outlying Adaları 03 08 03 Almanya 03 03 02 18 26 93 50 53 89 Arnavutluk 02 Avusturya 02 03 01 02 Belçika

Detaylı

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK İŞLENMİŞ MERMER VE TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK İŞLENMİŞ MERMER VE TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ 2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK İŞLENMİŞ MERMER VE TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ DÜNYA TUTARI DÜNYADAKİ 1.264.850 452.261 36% DÜNYA 1 1 Amerika Birleşik MEVCUT YE TUTARI NİN NİN DÜNYA MEVCUT DEKİ LAR TUTAR TUTAR

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ Erasmus Koordinatörlüğü 2017-2018 Akademik Yılı Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuru İlanı BAŞVURU TARİHLERİ 30.11.2017 16.02.2018 Batı Raman Kampüsü Fen-Edb. Fak. Zemin Kat Uluslararası

Detaylı

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK MERMER TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK MERMER TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ 2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK MERMER TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ TUTAR 1000$ 'NİN DAKİ 1.203.101 466.269 38,756% YE 'NİN TUTAR BİRİM TUTAR 1 1 Çin 755.033 399.367 62,7572% Dünya 755.033 3.857.570 196

Detaylı

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ. Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Araş. Gör. Dr. Yeliz Demir

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ. Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Araş. Gör. Dr. Yeliz Demir ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Araş. Gör. Dr. Yeliz Demir Staj Staj, öğrencinin, öğrenim gördüğü alanda uygulamalı iş deneyimi elde etmesi sürecidir. Kimler Başvurabilir?

Detaylı

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ. Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Dr. Yeliz Demir

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ. Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Dr. Yeliz Demir ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Dr. Yeliz Demir Staj Staj, öğrencinin, öğrenim gördüğü alanda uygulamalı iş deneyimi elde etmesi sürecidir. Kimler Başvurabilir? Staj hareketliliğine

Detaylı

AVRUPA DA HİBE DESTEKLİ STAJ DUYURUSU

AVRUPA DA HİBE DESTEKLİ STAJ DUYURUSU AVRUPA DA HİBE DESTEKLİ STAJ DUYURUSU Erasmus+ Programı dâhilinde, Ankara Ticaret Odası Koordinatörlüğünde 12 Üniversitenin katılımıyla oluşan Yeni İş Tecrübeleri için Ankara Konsorsiyumu (YİTAK) Projesi,

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU SON BAŞVURU TARİHİ 30 MART 2015 1 Erasmus Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının programa katılan

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi 2015 2016 AKADEMİK YILI ERASMUS + PROGRAMI ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI Erasmus + Programı Öğrenci Öğrenim

Detaylı

Öğrencilerimiz için. Erasmus+ fırsatları. Erasmus+ Hacettepe de Yaşanır. Hacettepe Üniversitesi Avrupa Birliği Koordinatörlüğü

Öğrencilerimiz için. Erasmus+ fırsatları. Erasmus+ Hacettepe de Yaşanır. Hacettepe Üniversitesi Avrupa Birliği Koordinatörlüğü Öğrencilerimiz için Erasmus+ fırsatları Erasmus+ Hacettepe de Yaşanır Hacettepe Üniversitesi Avrupa Birliği Koordinatörlüğü Öğrencilerimiz için Erasmus+ Fırsatları Erasmus+ Öğrenim Görme nedir? Ön lisans,

Detaylı

Bahar Dönemi

Bahar Dönemi 2012-2013 Bahar Dönemi İLAN TARİH : 17 Eylül 2012 SON BAŞVURU TARİH : Kastamonu Üniversitesi 2012-2013 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ LLP/ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI Başvuru yapmadan önce tüm

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın başlatmış olduğu Mevlana Değişim

Detaylı

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103)

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103) 2018-2020 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103) Başvuru Tarihleri: 23 Ocak 8 Şubat 2019 Başvuru: Öncelikle Uluslararası İlişkiler Birimi web sayfasında

Detaylı

Eğitimde en pahalı ülke ABD en ucuz Kazakistan

Eğitimde en pahalı ülke ABD en ucuz Kazakistan On5yirmi5.com Eğitimde en pahalı ülke ABD en ucuz Kazakistan Yurt dışında eğitimin en pahalı adresi yıllık 38 bin dolar ile Amerika, en ucuzu ise 4 bin 500 dolarla Kazakistan oldu. Yayın Tarihi : 12 Temmuz

Detaylı

PROJE TABANLI ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMI

PROJE TABANLI ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMI PROJE TABANLI ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMI Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Yükseköğretim sisteminin uluslararasılaşması odaklı süreçlerinde, Niteliğin arttırılmasına yönelik hedefler doğrultusunda

Detaylı

ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SUNUMU

ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SUNUMU 2018-2019 ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SUNUMU 2019-2 0 1 8 E Ğ İ T İ M Y I L I N DA G E R Ç EK L EŞTİRİLECEK Ö Ğ R E N C İ H A R E K E T L İ L İ Ğ İ BAŞVURULARI 12 MART

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Uluslararası İlişkiler Birimi. Erasmus + Bilgilendirme Toplantısı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Uluslararası İlişkiler Birimi. Erasmus + Bilgilendirme Toplantısı Erasmus + 06 Şubat 2014 ESOGÜ ve ERASMUS? Programı Nedir? Programının Amacı Programı Kapsamında Yürütülen Faaliyetler Programı Neleri Destekler? Programından Kimler Yararlanır? Programının Getirdiği Değişiklikler

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Eylül - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İçindekiler 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1. TÜRKİYE YE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA

Detaylı

ERASMUS + YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI 2015-2016 DÖNEMİ "ORTA ASYA" BÜTÇE KATEGORİSİNE AİT LİSTE

ERASMUS + YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI 2015-2016 DÖNEMİ ORTA ASYA BÜTÇE KATEGORİSİNE AİT LİSTE "ASYA" BÜTÇE KATEGORİSİNE AİT LİSTE Orta Doğu Teknik Üniversitesi 2015 1 TR01 KA107 021130 Hindistan 30.249,50 Orta Doğu Teknik Üniversitesi 2015 1 TR01 KA107 021130 Nepal 5.044,92 Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Detaylı

TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI

TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI Sektörlerindeki ürünlerin, en son teknolojik gelişmelerin, dünyadaki trendlerin ve son uygulamaların sergilendiği, 25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında

Detaylı

Kiril Metodi Üniversitesi-Saints Cyril and Methodius University of Skopje

Kiril Metodi Üniversitesi-Saints Cyril and Methodius University of Skopje YURTDIŞINDA EĞİTİM - MAKEDONYA EĞİTİM Kiril Metodi Üniversitesi-Saints Cyril and Methodius University of Skopje 1 / 5 Saints Cyril and Methodius University of Skopje - Makedonya Cumhuriyeti nde kurulmuş

Detaylı

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1 Aralık Haziran Faaliyet Raporu

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1 Aralık Haziran Faaliyet Raporu 1 Aralık 2013-30 Haziran 2014 Faaliyet Raporu Özet Rapor, nin 1 Aralık 2013-30 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştirdiği ve bir sonraki 6 aylık dönemde gerçekleştirilmesi planlanan çalışmaları içermektedir.

Detaylı

Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı

Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı 1. nın KAPSAMI? 2. Diğer Projelerden FARKI? 3. AKTÖRLERİ? 4. Başvuru Şartları NELERDİR? 5. Süreç NASIL İşliyor? 6. Değerlendirme KRİTERLERİ? 7. Proje BÜTÇESİ?

Detaylı

Öğrenci Ön Lisans Lisans Yüksek Lisans Doktora. Birim Bölüm Anlaşmalı Olunan Üniversite Ülke. Öğretim Elemanı. Tıp Fakültesi.

Öğrenci Ön Lisans Lisans Yüksek Lisans Doktora. Birim Bölüm Anlaşmalı Olunan Üniversite Ülke. Öğretim Elemanı. Tıp Fakültesi. Birim Bölüm Anlaşmalı Olunan Üniversite Ülke Öğrenci Ön Lisans Lisans Yüksek Lisans Doktora Öğretim Elemanı Azerbaycan Tıp Üniversitesi Azerbaycan x x Tıp Fakültesi Tıp Fakültesi Gazze Üniversitesi Filistin

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI. İthalat İthalat Ulke adı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI. İthalat İthalat Ulke adı 691010 ABD 355 2.625 1.691 1.530 35.205 31.976 691090 ABD 2.525.971 116 5.177.455 4.765.696 491 465 TOPLAM 2.526.326 2.741 5.179.146 4.767.226 35.696 32.441 691090 Afganistan 1.230 0 2.570 2.376 691010

Detaylı

YILDIZ TEKNİK UNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 1.10.2012 30.09.2013 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU

YILDIZ TEKNİK UNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 1.10.2012 30.09.2013 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU YILDIZ TEKNİK UNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 1.10.2012 30.09.2013 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Yıldız Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi, üniversitemizin uluslararası bir dünya üniversitesi

Detaylı

SEKTÖRÜN BENİMSENEN FUARI ELEX

SEKTÖRÜN BENİMSENEN FUARI ELEX SEKTÖRÜN BENİMSENEN FUARI ELEX 3. ELEX FUARI 25-28 EYLÜL 2014 TARİHLERİ ARASINDA İSTANBUL FUAR MERKEZİ NDE SEKTÖRÜN EN ÖNEMLİ BULUŞMASINA İMZA ATTI 25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında organize edilen ve

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 26453

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 26453 Resmi Gazete Tarihi: 05.03.2007 Resmi Gazete Sayısı: 26453 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul 1 İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMA KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN

Detaylı

smart solutions FUAR KAPANIŞ RAPORU

smart solutions FUAR KAPANIŞ RAPORU 2017 smart solutions FUAR KAPANIŞ RAPORU BAŞARILARLA DOLU BİR YILI DAHA GERİDE BIRAKIRKEN ISAF MARKASI 21. 21.si düzenlenen ISAF; Güvenlik, Bilişim Güvenliği, Akıllı Bina, İş Sağlığı ve Güvenliği ve Yangın,

Detaylı

2014-2015 ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURUSU

2014-2015 ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURUSU 2014-2015 ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURUSU Değerli Öğretim Elemanlarımız ve İdari Personelimiz, Cumhuriyet Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi ERASMUS+ Kurum Koordinatörlüğü 2014-2015 akademik yılında

Detaylı

Farabi Değişim Programı (giden/gelen)

Farabi Değişim Programı (giden/gelen) ÖĞRENCİ VE ÖĞRETİM ELEMANI DEĞİŞİM PROGRAMLARI FARABİ-ERASMUS-MEVLANA 1. DEĞİŞİM PROGRAMLARI Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programları Koordinatörlüğü, ulusal ve uluslararası programlarda öğrenci

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. Erasmus+ KA1 Personel Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı 13 Mart 2014

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. Erasmus+ KA1 Personel Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı 13 Mart 2014 Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Erasmus+ KA1 Personel Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı 13 Mart 2014 Erasmus+ Personel (Ders Verme ve Eğitim Alma) Hareketliliği Nedir? Bireylerin

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI. İthalat Miktar Kg. İthalat Miktar m2

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI. İthalat Miktar Kg. İthalat Miktar m2 690721 ABD 121.201.978 5.919.468 183.351 9.561 36.358.373 33.291.590 60.931 55.611 690722 ABD 2.013.654 112.572 67.890 3.140 654.446 609.369 82.674 78.128 690723 ABD 2.805.625 204.888 17.952 1.700 1.092.601

Detaylı

PERSONEL HAREKETLİLİĞİ - STAFF MOBILITY (ST) & YABANCI DİLDE YAYGIN SEÇMELİ DERS HAVUZU. Öğr. Gör. Dr. Seda ÇANKAYA Erasmus Koordinatör Yardımcısı

PERSONEL HAREKETLİLİĞİ - STAFF MOBILITY (ST) & YABANCI DİLDE YAYGIN SEÇMELİ DERS HAVUZU. Öğr. Gör. Dr. Seda ÇANKAYA Erasmus Koordinatör Yardımcısı PERSONEL HAREKETLİLİĞİ - STAFF MOBILITY (ST) & YABANCI DİLDE YAYGIN SEÇMELİ DERS HAVUZU Öğr. Gör. Dr. Seda ÇANKAYA Erasmus Koordinatör Yardımcısı Personel Hareketliliği faaliyeti 2 şekilde gerçekleştirilebilmektedir:

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI ve Ülkeye göre dış ticaret İhracat Dolar İhracat Euro İthalat Dolar İthalat Euro 691010 ABD 0 2.595 0 0 100.977 91.002 ABD 5.202.084 16.444 10.298.622 9.300.856 138.768 126.892 TOPLAM 5.202.084 19.039

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Mayıs - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İÇİNDEKİLER 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1. TÜRKİYE YE GELEN YABANCI ZİYARETÇİLERİN

Detaylı

Öğrenim Hareketliliği Nedir?

Öğrenim Hareketliliği Nedir? Öğrenim Hareketliliği Nedir? Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin öğreniminin bir bölümünü kurumlararası anlaşma ile ortak olunan yurtdışındaki yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesidir.

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarihi:11/02/2016 Yıl 2015 YILI (OCAK-ARALIK) HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarihi:11/02/2016 Yıl 2015 YILI (OCAK-ARALIK) HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret Rapor tarihi:11/02/2016 ABD 1.213.773 78.470 109 5 869.143 775.224 511 467 690810 ABD 2.411 139 100 5 2.074 1.841 3.205 2.844 ABD 153.405.707 7.747.676 77.068 3.951 52.525.397 47.327.904 75.673 67.506

Detaylı

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi 1 Ocak 2016-31 Aralık 2016 Faaliyet Raporu Özet Rapor, Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi nin 1 Ocak 2016-31 Aralık 2016 tarihleri

Detaylı

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ KOCATEPE STAJ KONSORSİYUMU PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103)

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ KOCATEPE STAJ KONSORSİYUMU PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103) 2018-2020 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ KOCATEPE STAJ KONSORSİYUMU PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103) Kocatepe Staj Konsorsiyumu, personel değişimi ve staj amaçlı öğrenci

Detaylı

MİSYON VİZYON ORGANİZASYON ŞEMASI AKADEMİK/ İDARİ YAPI YÜRÜTÜLEN PROGRAMLAR ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMLARI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMLARI FARABİ DEĞİŞİM

MİSYON VİZYON ORGANİZASYON ŞEMASI AKADEMİK/ İDARİ YAPI YÜRÜTÜLEN PROGRAMLAR ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMLARI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMLARI FARABİ DEĞİŞİM MİSYON VİZYON ORGANİZASYON ŞEMASI AKADEMİK/ İDARİ YAPI YÜRÜTÜLEN PROGRAMLAR ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMLARI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMLARI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI HAREKETLİLİK SAYILARI AKREDİTASYON FİZİKİ

Detaylı

A.ERDAL SARGUTAN EK TABLOLAR. Ek 1. Ek 1: Ek Tablolar 3123

A.ERDAL SARGUTAN EK TABLOLAR. Ek 1. Ek 1: Ek Tablolar 3123 Ek 1: Ek Tablolar 3123 Ek 1 EK TABLOLAR Tablolar, - (129) Dünya Sağlık Örgütü: WHO Dünya Sağlık Raporu - (123) Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı: UNDP İnsani Gelişme Raporu - (128) Dünya Bankası: WB

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ STAJ YERİ BULMA Öğrenciler, Easmus+ Erasmus Programı Staj Hareketliliği kapsamında Öğrenim hareketliliğinde olduğu gibi Staj hareketliliğinde

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU Dolar Euro Dolar Euro 381600 400 ABD 7.173.384 508.337 2.238.359 2.028.858 1.031.457 930.108 681591 400 ABD 23.110 0 24.277 21.649 681599 400 ABD 4.378 60.671 50.504 45.428 219.208 197.245 690210 400 ABD

Detaylı

Türkiye İle Yabancı Ülkeler Arasında Kültür, Eğitim, Bilim, Basın-Yayın, Gençlik Ve Spor Alanlarında Mevcut İşbirliği Anlaşmaları

Türkiye İle Yabancı Ülkeler Arasında Kültür, Eğitim, Bilim, Basın-Yayın, Gençlik Ve Spor Alanlarında Mevcut İşbirliği Anlaşmaları Türkiye İle Yabancı Ülkeler Arasında Kültür, Eğitim, Bilim, Basın-Yayın, Gençlik Ve Spor Alanlarında Mevcut İşbirliği Anlaşmaları - Türkiye ile Afganistan arasında 7 Kasım 1959 tarihinde Ankara'da "Kültür

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SINAVI (AKDENİZ/YÖS)-2018 AKDENİZ

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönerge; Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kurulan Uluslararası

Detaylı

Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu

Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu 2 BAŞARI GÜVEN TECRÜBE BİLGİ TEKNOLOJİ Plast Eurasia İstanbul Avrasya Plastik Sektörünün Buluşma Noktası T 10 Salon 98.000 m2 S Avrasya nın En Büyüğü SAYISAL

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2018-2019AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI (28.09.2018) TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 11936 1512 13448 1527 76 1603 4154 356 4510 TOPLAM

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI ve ye göre dış ticaret İhracat İhracat İhracat 690721 ABD 205.907.319 10.016.491 545.647 26.090 61.237.372 54.367.866 442.498 388.194 690722 ABD 3.805.776 224.607 67.890 3.140 1.177.009 1.052.756 82.674

Detaylı

Kısa Süreli. Kısa Süreli. Uzun Süreli (D Tipi) (B Tipi) (C Tipi) (C Tipi) Çoklu Giriş. Çift Giriş. 85 (turizm) 100 (diğer

Kısa Süreli. Kısa Süreli. Uzun Süreli (D Tipi) (B Tipi) (C Tipi) (C Tipi) Çoklu Giriş. Çift Giriş. 85 (turizm) 100 (diğer Vize Ücretleri (karşılıklılık ilkesine ve ikili anlaşmalara göre) (Ukrayna'nın 1 Mart 2017 tarihli ve 1818 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan Ukrayna Giriş ve Vizeleri Verme Kuralları) Geçerlilik

Detaylı

YURTDIŞI MARKA TESCİL MALİYETLERİ

YURTDIŞI MARKA TESCİL MALİYETLERİ YURTDIŞI MARKA TESCİL MALİYETLERİ Uluslar arası marka tescil maliyetleri şu şekilde hesaplanır: 1) WIPO ücreti: Uluslar arası Fikri Mülkiyet Örgütü merkezi İsviçre'de bulunan, uluslararası marka başvurularının

Detaylı

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK GRANİT DIŞ TİCARET VERİLERİ

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK GRANİT DIŞ TİCARET VERİLERİ 2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK GRANİT DIŞ TİCARET VERİLERİ DÜNYA DÜNYA PAZARINDA 1.406.544 2.178 0,155% DÜNYA ÇI ÇI NİN MEVCUT YE ÇI NİN DÜNYA INDAKİ ÇI MEVCUT DEKİ RAKİP ÇILAR MİKTAR 1 - Çin 521.837 0

Detaylı

Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programları Koordinatörlüğü

Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programları Koordinatörlüğü Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programları Koordinatörlüğü ERASMUS+ Programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ve iş dünyası ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2018-2019AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI (02.11.2018) TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 11721 1545 13266 1591 74 1665 4187 400 4587 TOPLAM

Detaylı

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi 1 Ocak Aralık 2014 Faaliyet Raporu

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi 1 Ocak Aralık 2014 Faaliyet Raporu Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi 1 Ocak 2014-31 Aralık 2014 Faaliyet Raporu Özet Rapor, Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi nin 1 Ocak 2014-31 Aralık 2014 tarihleri

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 5 EKİM 2016

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 5 EKİM 2016 ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 5 EKİM 2016 2016-2017 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU 1 Erasmus+ Programı Erasmus öğrenci öğrenim hareketliliği, Standart veya Genişletilmiş

Detaylı

Erzincan Üniversitesi. Erasmus+ Akademik ve İdari Personel Hareketliliği Başvuru Duyurusu

Erzincan Üniversitesi. Erasmus+ Akademik ve İdari Personel Hareketliliği Başvuru Duyurusu 2016-2017 Erzincan Üniversitesi Erasmus+ Akademik ve İdari Personel Hareketliliği Başvuru Duyurusu Başvuru Tarihi ve Yeri; 20 Şubat 2017 10 Mart 2017 Uluslararası İlişkiler Ofisi (üst yazı ile) 1) Ders

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2016/2018 PROJE YILI ERASMUS+ ANADOLU STAJ KONSORSİYUMU ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU Avrupa Birliği Bakanlığı na bağlı olarak görev

Detaylı

Tarih: 13 Temmuz 2012 Daha fazla bilgi için Nurgül Usta Genel Md. Yardımcısı Tel: 0212 349 48 50 E mail:nurgul.usta@dorinsight.

Tarih: 13 Temmuz 2012 Daha fazla bilgi için Nurgül Usta Genel Md. Yardımcısı Tel: 0212 349 48 50 E mail:nurgul.usta@dorinsight. BASIN BÜLTENİ Tarih: 13 Temmuz 2012 Daha fazla bilgi için Nurgül Usta Genel Md. Yardımcısı Tel: 0212 349 48 50 E mail:nurgul.usta@dorinsight.com Hitay Yatırım Holding firmalarından Türkiye nin en büyük

Detaylı

DEĞERLENDİRME NOTU: İsmail ÜNVER Mevlana Kalkınma Ajansı, Konya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü

DEĞERLENDİRME NOTU: İsmail ÜNVER Mevlana Kalkınma Ajansı, Konya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü DEĞERLENDİRME NOTU: İsmail ÜNVER Mevlana Kalkınma Ajansı, Konya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü KONYA ÖZELİNDE YABANCI SERMAYELİ FİRMALARIN ÜLKE BAZLI ANALİZİ 06.08.2014 1 DEĞERLENDİRME NOTU: İsmail

Detaylı

ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI. Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı 18 Kasım 2016

ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI. Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı 18 Kasım 2016 ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı 18 Kasım 2016 1 Değişim hayatınızdaki bir yıl değil, bir yıl içerisindeki hayattır. -Anonim 2 Hareketlilikler ÖĞRENCİ PERSONEL 1.

Detaylı

International Cartographic Association-ICA

International Cartographic Association-ICA International Cartographic Association-ICA 1.AMAÇ: Uluslararası Kartografya Birliği (International Cartographic Association-ICA), 1959 yılında kurulmuştur. Hükümetler dışı bir kuruluş olan ICA nın ana

Detaylı

AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI

AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI 2018-2019 AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI Başvuru Koşulları: 1. Mevlana Değişim Programı kapsamında öğrenci değişimine İnönü Üniversitesinde örgün eğitim programlarına kayıtlı

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Ekim - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İÇİNDEKİLER 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1.TÜRKİYE YE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 27 ŞUBAT 2015

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 27 ŞUBAT 2015 ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 27 ŞUBAT 2015 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU 1 Erasmus+ Programı Erasmus öğrenci öğrenim hareketliliği, Standart veya Genişletilmiş

Detaylı

Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı. İkili ve Çoklu İşbirliği Programları

Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı. İkili ve Çoklu İşbirliği Programları Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı İkili ve Çoklu İşbirliği Programları Sunum İçeriği Uluslararası İşbirliği Hedefleri Uluslararası İşbirliği Daire Bşk. Organizasyonel Yapı İkili ve Çoklu Akademik

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2017-2018 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 9857 1324 11181 478 20 498 4033 285 4318 TOPLAM 14368 1629 15997

Detaylı