GÜVENLİK AMAÇLI KAMERALAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GÜVENLİK AMAÇLI KAMERALAR"

Transkript

1 Kullanım Kılavuzu GÜVENLİK AMAÇLI KAMERALAR LNV7210RH Cihazınızı çalıştırmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun ve kılavuzu ilerde başvurmak için saklayın. CALL CENTER TELEFON NUMARASI :

2 2 DİKKAT ELEKTRİK ÇARPMASI RİSKİ! AÇMAYIN DİKKAT: ELEKTRİK ÇARPMASI RİSKİNİ AZALTMAK İÇİN, KAPAĞI (VEYA ARKA KISMI) ÇIKARMAYIN CİHAZIN İÇİNDE KULLANICININ BAKIM VE ONARIM YAPABİLECEĞİ BİR PARÇA YOKTUR. SERVİS HİZMETİ ALMAK İÇİN NİTELİKLİ SERVİS PERSONELİNE BAŞVURUN. Üçgen içinde ok sembolüyle gösterilen bu yıldırım işareti, ürün içinde elektrik çarpması riski oluşturabilecek derecede tehlikeli, yalıtılmamış bir voltaj varlığı konusunda kullanıcıları uyarmak amacıyla kullanılmıştır. Üçgen içindeki ünlem işareti, ürünle birlikte verilen yazılı belgelerde bulunan önemli kullanım ve bakım (servis) talimatları hakkında kullanıcıları uyarmak amacıyla kullanılmıştır.

3 Uyarı: Ekipmanı, kitaplık veya benzeri bir birim gibi dar bir alana kurmayın. Uyarı: Tel tertibatı yöntemleri Ulusal Elektrik Kodu, ANSI/NFPA 70 ile uyumlu olacaktır. Uyarı: Bu A sınıfı bir üründür. Bu ürün, ev ortamında radyo girişimine yol açabilir ve bu durumda kullanıcının uygun önlemleri alması gerekebilir. Uyarı: Yangın ve elektrik çarpması tehlikesini azaltmak için bu ürünü yağmurun altında veya nemli bir ortamda bırakmayın. Uyarı: Emniyet ekstra düşük voltaj (SELV) standardına uyabilecek güç adaptörünü kullanın. IEC ve Sınırlı Güç Kaynağı standardına uygun olarak (modele göre) 12 VDC veya 24 VAC kullanan güç kaynağı. Uyarı: Kamerayı montaj desteği dahil olmak üzere kameranızın 5 katı ağırlığına dayanabilir bir tavan ya da duvara kurun. Dikkat: Bu kurulum, nitelikli servis personeli tarafından yapılmalıdır ve tüm yerel kanunlara uygun olmalıdır. Dikkat: Elektrik çarpmasını önlemek için bölmeyi açmayın. Servis için yalnızca nitelikli personele başvurun. 3

4 4 Dikkat: Cihaz suya (damlayan veya sıçrayan) maruz bırakılmamalı ve vazo gibi içi sıvı dolu nesneler cihazın üstüne koyulmamalıdır. Dikkat: Kamerayı kullanmadan önce, güç kaynağı geirliminin doğru olduğundan emin olun. Dikkat: Kamerayı düşürmeyin veya fiziksel şoka maruz bırakmayın. Dikkat: Sensör bir lazer ışını tarafından yakılabilir, bu nedenle lazerli ekipman kullanılırken, sensörün yüzeyinin lazer ışığına maruz kalmadığından emin olun. Dikkat: Nakil sırasında, kamera orijinal ambalajıda paketlenmelidir. NOT: Düzgün çalışmasını sağlamak açısından, cihazın saçak altı gibi su taşkınına karşı koruma sağlanan uygun yerlere monte etmeyi unutmayın. Bu ürün IP66 standardı onaylıdır. Bununla birlikte, herhangi bir su taşkını endişesi varsa, açık hava Muhafazası kullanılması önemle tavsiye edilir. Kamerayı açık hava Muhafazası içerisinde monte ederken, aşağıdaki yöntemleri uygulayın: 1. Kamerayı takmadan önce Muhafazanın ön camını çıkarın. 2. Muhafazanın ön camını konumunda tutmak için, ön kapağı çıkarın ve ardından kamerayı ön camın yakınına yerleştirin.

5 Bu ürünün uygunluk durumu için başvurulacak irtibat bürosu: LG Electronics European Shared Service Center B.V. European Standard Team Krijgsman DM Amstelveen The Netherlands Eski cihazınızın atılması 1. Tüm elektrikli ve elektronik ükünler hükümetin ya da mahalli yetkililerin gösterdiği toplama tesislerine atılmalıdır. 2. Eski cihazınızın uygun biçimde atılması çevreye ve insan sağlığına zararlı potansiyel negatif sonuçlari önler. 3. Eski cihazınızın atılmasıyla ilgili daha detaylı bilgi almak için lütfen mahalli yetkililerle, katı atık servisiyle ya da ürünü aldığınız mağaza ile irtibata geçiniz. 4. EEE Yönetmeliğine uygundur. 5

6 6 Üniteyi kullanma Üniteye su veya başka sıvılar dökmemeye dikkat edin. Gövdenin içine yanıcı veya metal maddeler sokmamaya dikkat edin. İç kısmında yabancı madde varken kullanılması durumunda kamera arızalanabilir veya yangın ya da elektrik çarpması oluşabilir. Lensin yüzeyindeki tozu veya kiri üfleyici bir araçla giderin. Gövdesini temizlemek için yumuşak ve havsız bir kuru bez kullanın (cam temizleyici gibi). Çok kirliyse, az miktarda nötr deterjanla nemlendirilmiş bir bez kullanın ve sonra gövdeyi silerek kurulayın. Tiner, alkol, benzen ve böcek ilacı gibi uçucu solventleri kullanmayın. Bunlar yüzey kaplamasına zarar verebilir ve/veya kameraya zarar vererek çalışmasını önleyebilir. Bu kamera tavana veya duvara montaj için tasarlanmıştır.baş aşağı kurmanız durumunda arızaya neden olabilir.

7 Çalıştırma ve saklama konumu Uzun süre boyunca çok parlak bir nesneyi (örn. lamba) görüntülemekten kaçının. Üniteyi aşağıdaki konumlarda çalıştırmayın veya saklamayın. Aşırı sıcak veya soğuk yerler (çalıştırma sıcaklığı -40 C ile 50 C, ancak ünitenin -30 C ile 45 C sıcaklık aralığında kullanılmasını tavsiye ederiz.) Nemli veya tozlu yerler Yağmura maruz kalan yerler Güçlü titreşime maruz kalan yerler Radyo veya TV vericileri gibi güçlü elektromanyetik radyasyon üreticilerine yakınlık. Kamerayı klimayı açık ve kapalı konuma geçirerek hızlı sıcaklık dalgalanmalarının olduğu bir yerde kullanmayın. 7

8 8 İçindekiler 9 Parça adları ve İşlevleri 12 Bağlantılar 18 Kurulum 26 Sorun bulma 34 AÇIK KAYNAKLI YAZILIM BİLDİRİMİ 35 Özellikler 40 GARANTİ ŞARTLARI

9 Parça adları ve İşlevleri 9 a b c d e f g h i jk l

10 10 a Dom kapağı b IR Sensörü c IR LED NOT: Çalışan IR LED ine, tehlikeli mesafe içerisinde (1 m) uzun süre bakmayın. d mikro SD kartı yuvası Mikro SD kartı yerine yerleştirin. e Koşu düğmesi Bu düğmeyi kameranızın Yakınlaştır / Odak kontrolü için kullanın. f Video çıkış konektörü Kameranın montajı sırasında görüntüyü taşınabilir monitörde kontrol etmek için bu jakı kullanın. g RESET (Sıfırlama) düğmesi Bu düğmeye 3 saniyeden daha uzun bastığınızda fabrika çıkış ayarlarına dönülür. h AUDİO GİRİŞ / ÇIKIŞ (Hat Seviyesi Giriş/Çıkışı) i ARM GİRİŞİ & ALARM ÇIKIŞ / ALARM GİRİŞ DÖNÜŞÜ & ALARM ÇIKIŞ DÖNÜŞÜ Sensör ve Alarm/Röle için fiziki arabirim sağlar.

11 j Güç giriş soketi Uygun kablo ile 12 VDC güç temin noktasına bağlanır. Bu kamera sadece 12 VDC. LPS ile uyumlu Onaylı/ Tescilli Adaptör. k ETHERNET / PoE Çıkış Bağlantı Noktası Bir bilgisayarı veya ağı RJ-45 konektörüne bağlı 10 BASE-T / 100 BASE-TX kablo ile merkezi bir noktaya bağlar. NOT: Ethernet üzerinden Güç (PoE) LAN altyapısında güç veren bir teknolojidir. Ağ kamerası gibi bir ağ aygıtına, ağ bağlantısı için kullanılan kablo üzerinden aynı zamanda güç verilmesini de sağlar. Böylelikle, aygıtın bulunduğu noktada güç çıkış unsurlarının gerekliliğini ortadan kaldırır ve daha kolay bir uygulama ile birlikte kesintisiz güç verilmesini sağlar (LPS). l Kamera bağlantı parçası Vidaları sıkarak kamera montaj desteğini kilitleyebilirsiniz. 11

12 12 Bağlantılar Önlemler Kurulum ve bağlantı yapmadan önce cihazın kapalı olduğundan emin olun. Kurulum yetkin servis personeli veya sistem kurulumcusu tarafından gerçekleştirilmelidir. Güç ve bağlantı kablolarının, cihazınızda oluşabilecek hasarları önlemek amacı ile nemli ortamlarda bulunmamasını sağlayın. Ağa Bağlanma Sistemi, ağ üzerinden izleyebilir ve kontrol edebilirsiniz. Uzaktan kumanda ile (izleme) sistem düzenlemesini değiştirebilir veya ağ üzerinden görüntü seyredebilirsiniz. Kurulum sonrasında, uzaktan kumanda ve izleme işlemleri için ağ ayarlarını kontrol edin. IP kamerayı ağınıza standart bir RJ-45 ağ kablosu kullanarak aşağıda gösterildiği şekilde bağlayın.

13 13 PoE Aygıtı (IEEE802.3af ) Yönlendirici (router) Geniş Bant Hizmeti Geniş Bant Hizmeti

14 14 Güç Kaynağına Bağlantı Aşağıda listelenen yöntemlerden birini uygulayarak güç bağlantısı yapın: Güç adaptörünün kullanımı 12 VDC güç kaynağını güç giriş terminaline aşağıda gösterildiği şekilde bağlayın. (Önerilen güç adaptörü 12 VDC / 1.5 A veya üzeridir.) NOT: Alarm ve sesi bağlarken vidaları yukarıda gösterildiği gibi sıkın. Konektörü çekmek için parmağınızı güç konektörü ile kamera gövdesi arasına koyun.

15 PoE (Eternet üzerinden Güç) kullanımı için PoE kablosunu ünite üzerinde LAN çıkış bağlantı noktasına bağlayın. IEEE802.3af standart PoE aygıtı kullanmanız gerekmektedir. 15 PoE Aygıtı (IEEE802.3af ) NOT: PoE aygıtını bağladıktan sonra kamera çalışmaz ise, lütfen PoE aygıtının yeteri kadar güç sağladığından emin olun. Alarm Aygıtının Bağlanması Alarm terminalleri, algılayıcılar, kapı düğmeleri vb alarm (aktarma) aygıtların bağlanması için kullanılmaktadır.

16 16 ARM GİRİŞİ & ALARM ÇIKIŞ / ALARM GİRİŞ DÖNÜŞÜ & ALARM ÇIKIŞ DÖNÜŞÜ (Sensör Girişi/ Aktarım Çıkışı) Sensör cihazını ve alarm (röle) cihazını alarm terminaline bağlayın. Alarm sinyali olay meydana geldiğinde verilecektir. Alarm (Aktarım) Aygıtı Algılayıcı Aygıt NOT: Foto MOS Aktarımı 20 VDC da 100 ma e, 28 VAC ise 100 ma dir. 3 veya 4 pimli konektör tapasının her iki ucunu da kavrayın ve çekmek için her iki tarafını da sallayın.

17 Mikrofon ve Hoparlör Aygıtlarının Bağlanması İsteğe bağlı olarak, içerisinde yükselticisi bulunan etkin bir hoparlör ve/veya harici mikrofon bağlayın. 17 Audio Çıkış Audio Giriş NOT: Mikrofonu, uğultuyu önlemek amacı ile hoparlörden uzakta tutun.

18 18 Kurulum Mikro SD kartın kullanımı Ağ bağlantısı kesilmiş olsa dahi gözetim ortamınızı mikro SD kart ile kaydedebilirsiniz. Mikro SD kartın yerine yerleştirilmesi 1. Kubbeli Kapak Halkasını. 2. Mikro SD kartını aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi dikkatlice yerine yerleştirin. Mikro kartı yerine yerleştirmeden önce mikro SD kart terminal pozisyonu kontrol edin. Mikro SD kartının arka tarafını son adıma kadar itin. NOT: Mikro SD kartını yerine yerleştirirken çok fazla güç kullanmayın. SD kart zarar görebilir.

19 Mikro SD kartı yanlış konumda yerine yerleştirirsiniz mikro SD kart zarar görebilir veya mikro SD Kart Yuvasının zarar görmesine neden olabilir. Mikro SD kart terminal ucunu temiz tutun. Mikro SD kartın terminal ucunun tozlanmamasına dikkat edin. Mikro SD kart sarf malzemesi olduğundan ve belirli süre kullanılabileceğinden dolayı belli bir süre kullanımdan sonra üzerine veri kaydedilemeyebilir. Bu durumda mikro SD kartın yenisini alarak yerleştirin. Mikro SD kartı çıkartın 1. Mikro SD kartın arka kısmına basarak kilidi açın Mikro SD kartını kameradan dikkatlice çıkartın. Kilitli pozisyonda çok fazla güç uygulamanız durumunda Mikro SD kart veya Mikro SD kart yuvası arızalanabilir.

20 20 DIKKAT: Mikro SD karı kameraya taktıktan sonra mikro SD kartı gösterge ışığı yanarken çıkartırsanız, kartın çıkarılması için the [System > Storage > Device Management > Unmount] menüsünü kullanabilirsiniz. Mikro SD kartını [Unmount] fonksiyonunu kullanmadan çıkaracak olursanız SD kart verileri veya kamera normal olarak çalışmayabilir. Mikro kartın takılışı veya çıkartılması sırasında kullanıcı tarafından hatalı kullanım nedeni ile verilerin silinmesinden dolayı LG Electronics herhangi bir sorumluluk almamaktadır. Önerilen mikro SD kart özellikleri Üretici LG Sandisk Transcend Kapasite Blok Boyutu (FAT 32) 32 GB dan az 32 kbayt NOT: Okuma ve yazma hızı 10 MB/saniyeden daha fazla (Sınıf 6)

21 Kameranın Kurulumu Cihazla birlikte verilen kelepçeyle kamerayı yüzeye monte etmek için aşağıdaki talimatları takip edin. 1. Montaj yapılacak alanı, kurulum için verilen kılavuz şablon ile kontrol edin. Etiketin ön yüzünü izlenecek bölgeye doğru yerleştirin. Verilen şablonu kullanarak, duvarda bir delik açın Kamera montaj kelepçesini tavana takın.

22 22 3. Kamera kablolarını kamera üzerinde bulunan soketlere yerleştirin. NOT: Kanal aracılığıyla kabloları bağlamak için kapağı içten itin. (Opsiyonel)

23 4. Kamerayı ve kasasını takın. Kamerayı doğru yöne taktığınızdan emin olun. Sabitleme vidasını sıkarak kamera montaj desteğinin kilitleyin. 23 Sabitleme Vidası

24 24 NOT: [ALIGN] okunu kameranın altındaki deliğe gelecek şekilde ayarlayın. Daha sonra bastırın ve [LOCK] oku yönünde çevirin. Kurulumdan sonra kabloları kablo bağı ile bağlayın.

25 Kamera Ayar Kameranın Döndürme konumunu ayarlayın. 25 ROTATION NOT: Dom kapağını monte ederken SD kart PCB pozisyonunun LG logosu ile aynı hizada olduğundan emin olun Kamera Pan ve Eğme ayarlarını zorladığınız taktirde zarar görebilir. PAN (pan): 350 / TILT (eğme): 75 / ROTATION (rotasyon): 355 PAN/TILT/ROTATION ayarlarını elle yaparken, elinizin diğer parçanın çıkıntıları nedeniyle yaralanmamasına dikkat edin.

26 26 Sorun bulma Bu bölümde, LG IP aygıtınız ile ilgili karşılaşabileceğiniz sorunların çözümüne yönelik olarak gerekli bilgi bulunmaktadır. Hata belirtileri, olası nedenler ve çözümleri bu bölümde sunulmaktadır. IP kurulumu ile ilgili problemleri ARP/Ping Ağ kamerasının gücünü kesin ve tekrar güce bağlayın. Aygıt 2 dakika içerisinde IP yi almalıdır. Kameranıza ping işlemini uygulayın. Bilgisayarınızda komut penceresini açın IP adresi ile birlikte ping yazın. Bu komuta gelen cevap problemin nedeni ile ilgili bilgiyi de içerir. 1. Baytlar = 32 kez = 2 ms anlamı IP adresi kullanımda ve aynı IP adresi kullanılamaz. Yeni bir IP adresi alınmalıdır. 2. Diğer ana bilgisayara ulaşılamıyor: Bu mesajın anlamı bilgisayarınız ile aygıt, aynı alt ağ içerisinde yer almıyor ve dolayısı ile yeni bir Ip adresinin alınması gerekmektedir. Sistem yöneticisine gerekli yardım için başvurun. 3. İşlem zamanı son buldu: Bu mesaj IP adresinin kullanılabilir olduğunu, başka birisi tarafından kullanılmadığını ve ağ cihazının bu adresi alabileceğini belirtmektedir.

27 IP Karmaşası: LG ağ aygıtının statik bir IP adresinin olması durumunda ve DHCP seçeneği seçili ise, ağ aygıtı ile diğer bir ağ paylaşımcısının IP adresleri aynı olabilir. Bu sebeple statik IP adresini olarak belirleyerek problemi çözün. 27 Tarayıcıdan kameraya ulaşılamıyor. Ağ kamerasına tekrar güç vererek ping işlemini yerine getirin ve IP adresinin bir başkası tarafından kullanılıp kullanılmadığını kontrol edin. Proksi sunucu kullanıyorsanız proksi ayarlarını kapatın. Kablolamanın ve ağ bağlantılarının doğru olarak yapıldığını kontrol edin, kontrolden sonra doğrulamak için ping işlemini yapın. Bazı durumlarda HTTPS etkin duruma gelmiş olabilir ve URL in http ile eşleşmesi gerekeceğinden URL yi http veya https den uygun olanına manuel olarak değiştirin. IP adresinin ağ cihazına statik olarak atandığı durumlarda, DNS ve çıkış ayarlarını kontrol edin. Kullandığınız tarayıcı ya da baktığınız sayfada sorun yaşıyorsanız, tarayıcınızın belleğini silmeyi deneyin. Bu sorununuzu çözmezse, çerezleri silmeyi deneyin.

28 28 Harici kameranın yerel ağa erişimi Güvenlik Duvarı Koruması: Sistem yöneticisi ile internet güvenlik duvarını kontrol edin. Yönetici bağlantı noktası gönderimi yapmalı veya yönlendirici üzerinde DMZ fonksiyonlarını modifiye etmelidir. Önceden belirlenmiş bir yönlendirici olmalıdır. Yönlendirici ayarlarını düzenlemeniz gerekip gerekmediğini kontrol edin. Düzensiz ağ performansı Ağ anahtarları veya kullanılan birleşim cihazları daha düşük konfigürasyona sahipse, ve ağ kameramızın isterlerini karşılayacak yükü kaldıramıyorsa böyle bir durumla karşılaşılabilir. Ağ bağlantıları için kullanılan RJ-45 kabloları kontrol edin. PoE kullanılıyorsa, bağlantı yapıldığında kamerada güç olduğunu kontrol edin.

29 Giriş şifresi kayıp Varsayılan ayarları geri yüklemek için, çoklu donanımlarda IP sıfırlama ve GND terminalini 3 saniyeden fazla kısa devre yaptırarak kamerayı sıfırlayın. Fabrika ayarları geçerli olduğunda kullanıcı adı ve şifre ön değerlerini girin. 29 Video Akış problemleri Web tarayıcınızda video akışının başlamaması durumunda, LG Web Client ActiveX programını Web tarayıcı üzerindeki yönergeleri takip ederek yükleyin. Internet Explorer ın görüntüyü normal göstermemesi ActiveX sürümüyle ilgilidir. Bu durumda, ActiveX için Internet Explorer ayarlarını kontrol edin. Windows IE tarayıcının kullanılması durumunda her zaman açılır pencerelere izin verme konusunda dikkatli olun ve ağ istemcisini çalıştırmadan önce açılır pencerelerin açık olduğundan emin olun. Görüntünün kalitesini bu kullanım kılavuzunda belirtilen yöntemleri uygulayarak kontrol edin. Bazen, video akışı aralıklarla ve çok yavaş olarak gerçekleşebilir. Bunun nedeni video için yapılan yüksek çözünürlük ve çerçeve oranlarıdır.

30 30 Bazı zamanlarda video akışı kalitesi düşük olabilir. Bunun nedeni ağ trafiğinin yoğun olması, anahtar ve birleşim cihazlarına pek çok aygıtın bağlı olması, hareket algılayıcıların her bir video akışı içerisinde etkin olması ve bilgisayarınız üzerinde diğer çalışan programlar Olabilir. Resimlerin bulanık gelmesi durumunda daha net görüntü için kameraların odak ayarlarının yapılması gerekmektedir. Görüntünün siyah beyaz olması durumunda OSD içerisinden gerekli ayarlamaları yaparak renkli görüntü elde edebilirsiniz. Karanlık veya az ışıklı yerlerde, kamera ayarını gece moduna getirin. Ayarlanandan daha düşük çerçeve oranı elde ediliyorsa, sistem yöneticisinden gerekli bant aralığının artırılmasını veya istemci bilgisayar üzerinde çalışan program sayısının azaltılmasını isteyebilirsiniz. İstemci bilgisayarının çoklu akış moduna erişemiyor ise sistem yöneticisi ile görüşerek geçerli bir çoklu gönderim adresinin teminini isteyebilir veya göndericinin çoklu akışı destekleyecek tipte olup olmadığına bakabilirsiniz.

31 Görüntü üzerinde gri ve beyaz şeritlerin olması durumunda, istemci bilgisayarı üzerindeki video grafik sürücüsünü son sürüm ile güncelleyin. Kameranın çok az aydınlık olan ortamlarda kullanılması durumunda karlı bir görüntü elde edilebilir veya resim kalitesi çok düşük oran/ değere ayarlanmış olabilir. Daha iyi kalite için ayarları iyileştirin ve ortamı yeterli ışıkla aydınlatma yöntemini deneyin. 31 Audio bağlantısı Kamera ile iletişim içinde bulunan istemci bilgisayarının bir ses kartı olmalı ve bu ses kartı hoparlör ve mikronu destekleyecek yapıda olmalıdır. Ses kartının tam iki katlı iletişim desteği kontrol edilmelidir. İstemci bilgisayarının sessiz konumda olmadığından ve tüm audio ayarlarının doğru olarak konumlandırıldığından emin olun. Ağ görüntüleyici üzerindeki hoparlör düğmesi ağ kamerasından gelen audio sinyallerini alacak şekilde ayarlanmış olmalıdır. Ağ görüntüleyici üzerindeki çift yönlü audio düğmesinin ve mikrofonun açık olduğundan emin olun.

32 32 Doğru audio seviyesini elde edebilmek için hoparlör ve mikrofon için giriş ve çıkış kazançlarını değiştirerek ayarlayın. Tarayıcı sorunları Tarayıcı ile ilgili bir sorununuz olması durumunda tarayıcı pencerenizden [Refresh] düğmesine basın. Tarayıcı Önbelleğini temizleyin Tarayıcınız cihaz yazılımı sürümünün yükseltilmesinden sonra düzgün çalışmıyorsa, Aşağıdaki çözüm yolunu deneyin. Çözüm: Tarayıcı önbelleğinin silinmesi bu sorunu giderebilir. 1. Tarayıcının Araçlar menüsünde İnternet Seçenekleri sekmesini açın ve ikinci öğedeki (İnternet geçici dosyaları) [Delete Files] butonuna tıklayın. 2. Değiştirilmemesi gereken diğer seçenekleri kontrol edin. Kullandığınız tarayıcı ya da baktığınız sayfada sorun yaşıyorsanız, tarayıcınızın belleğini silmeyi deneyin. Bu sorununuzu çözmezse, çerezleri silmeyi deneyin.

33 RCA çıkış sorunu İlk kurulumda RCA çıkış kullanımı IP Kamera kullanım senaryosuna bağlı olarak, RCA video çıkışı düzgün olmayabilir. Yalnızca ilk kurulumda kullanılır. 33 Uso de la salida BNC El conector BNC es para la conveniencia de la instalación de la cámara y no es adecuado para vigilancia. Diğer tüm destek konuları için lütfen üretici ile irtibata geçin ağ üzerindeki kaynaklar ve forumları inceleyin.

34 34 AÇIK KAYNAKLI YAZILIM BİLDİRİMİ GPL, LGPL, MPL ve bu ürünün içerdiği diğer açık kaynaklı lisanslar altında kaynak kodu elde etmek için lütfen adresini ziyaret edin. Kaynak koduna ek olarak, adı geçen tüm lisans koşulları, garanti feragatnameleri ve telif hakkı bildirimleri indirilmek üzere mevcuttur. LG Electronics, adresine e-posta atarak talep etmeniz durumunda dağıtım masrafları (medya, sevkiyat ve taşıma ücretleri gibi) size ait olmak üzere ürünün kaynak kodunu bir CD-ROM a kayıtlı olarak da gönderecektir. Bu teklif, ürünü satın aldığınız tarihten itibaren üç (3) yıl süreyle geçerlidir.

35 35 Özellikler Kamera Öğeler Görüntü Algılayıcı Lens Gündüz / Gece Minimum Aydınlatma WDR IR Mesafesi Görüntü İyileştirme LNV7210RH 6.4 mm (1/2.8 türü) CMOS 3 mm ile 9 mm F1.2 (x3 Zoom) ICR (Oto / Gün / Gece / Harici / Program) Renk: 0.03 F1.2 (1/30 saniyelik, 50 IRE) S/B: 0 IR LED Açık Destekliyor 20 m Arka Işık Dengeleme, 2D+3D-DNR, Netleştir, Işıklama Kontrolü, AGC, Beyaz Denge, Gizlilik Maskesi, Netlik, EIS, Pivot, SmartIR

36 36 Video / Audio Sıkıştırma Çözünürlük Maksimum Çerçeve Hızı Çoklu Akış ROI (İlgi Bölgesi) Video Çözümleyici Metin Yerleşimi Audio Sıkıştırma 2-yollu Audio Ses Algılama H.264, H.264_High, MJPEG 1920 x 1080 / 1280 x 720 / D1 (704 x 576) / CIF (352 x 240) x ye kadar Akıllı kodek (8 ye kadar) Hareket Algılama, Alarm ile oynanması, Yüz algılama, Saldırı tespit, Geçiş çizgisi, Nesne sayma, Nesne kaldırma, Nesne firar Destekliyor G.711, G.726 Destekliyor Destekliyor

37 37 Olay Arayüz Olay Tetikleyici Video Çözümleyici, Ses Algılama, Alarm Giriş Olay Bildirimi Röle Çıkış, E-posta, FTP Olay Öncesi Ara Belleğe Alınıyor Destekliyor Analog Çıkış BNC Çıkışı Audio Giriş/ Çıkış 1 / 1 Alarm Giriş/ Çıkış 1 Giriş / 1 Çıkış SD Yuvası micro SD (32 GB ye kadar)

38 38 Ağ Ethernet RJ / 100 BASE-T Şifre Koruma, HTTPS (SSL, Güvenlik TLS), IP filtreleme, IEEE 802.1X Açık Protokol ONVIF 2.2 Profili S, PSIA 1.1 IPv4 ve IPv6 : TCP/IP, UDP, HTTP, HTTPS, RTP, RTSP, DHCP, ICMP, QoS, Protokol UPnP portu iletme IPv4 : FTP, SMTP, NTP, ARP, SNMP v1/v2c/v3, DDNS(LG) LG Ipsolute VMS Suite / Mobil Entegre Yazılım Uygulaması (iphone, ipad, Android) Bağlantılar 20 a kadar

39 39 Genel Güç Kaynağı 12 VDC, PoE Maksimum Güç 11.4 W (12 VDC), 12.8 W (PoE) tüketimi Maksimum 940 ma (12 VDC), Giriş akımı 340 ma (PoE) Çalıştırma ısısı / Çalışma Rutubet Seviyesi Saklama Sıcaklığı / Rutubet Koruma Boyutlar (Ø x Y) Ağırlık -40 ºC ile 50 ºC / 0 % RH ile 80 % RH -30 ºC ile 60 ºC / 0 % RH ile 80 % RH IK10, IP mm x 122 mm 957 g Bu ünitenin tasarımının ve teknik özeliklerinin önceden herhangi bir bildirimde bulunulmaksızın kalite ve geliştirme nedeniyle kılavuzdan farklı olabileceğini dikkate alın. bileşenler Kamera, CD (Yazılım ve Kullanım Kılavuzu), Kullanım Kılavuzu, Test monitörü kablosu, Anahtar, Vidalar (4 Adet), Kurulum etiketi, Kamera bağlantı parçası

40 40 GARANTİ ŞARTLARI 1. Garanti süresi,malın teslim tarihinden itibaren başlar ve 2 Yıldır. 2. Malın bütün parçaları dahil olmak üzere tamamı firmamızın garantisi kapsamındadır. 3. Malın garanti süresi içerisinde arızalanması durumunda, tamirde geçen süre garanti süresine eklenir. Malın tamir süresi en fazla 20 iş günüdür. Bu süre, mala ilişkin arızanın servis istasyonuna, servis istasyonunun olmaması durumunda, malın satıcısı, bayii, acentası, temsilciliği, ithalatcısı veya imalatçısından-üreticisinden birisine bildirim tarihinden itibaren başlar. Sanayi malının arızasının 10 iş günü içerisinde giderilmemesi halinde, imalatçıüretici veya ithalatçı; malın tamiri tamamlanıncaya kadar, benzer özelliklere sahip başka bir malını tüketicinin kullanımına tahsis etmek zorundadır. 4. Malın gwaranti süresi içerisinde, gerek malzeme ve işçilik, gerekse montaj hatalarından dolayı arızalanması halinde, işçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli ya da başka herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin tamiri yapılacaktır. 5. Garanti belgesi ile ilgili olarak çıkabilecek sorunlar için T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetim Genel Müdürlüğü ne başvurulabilir.

41 6. Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici; Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme, -- Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme, -- Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme, -- İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme, seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi hakları üretici veya ithalatçıya karşı da kullanılabilir. Bu hakların yerine getirilmesi konusunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur. Üretici veya ithalatçı, malın kendisi tarafından piyasaya sürülmesinden sonra ayıbın doğduğunu ispat ettiği takdirde sorumlu tutulmaz. Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesinin satıcı için orantısız güçlükleri beraberinde getirecek olması hâlinde tüketici, sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim haklarından birini kullanabilir. Orantısızlığın tayininde malın ayıpsız değeri, ayıbın önemi ve diğer seçimlik haklara başvurmanın tüketici açısından sorun teşkil edip etmeyeceği gibi hususlar dikkate alınır. 41

42 42 Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi haklarından birinin seçilmesi durumunda bu talebin satıcıya, üreticiye veya ithalatçıya yöneltilmesinden itibaren azami yirmi iş günü. Ancak, bu Kanunun 58 inci maddesi uyarınca çıkarılan yönetmelik eki listede yer alan mallara ilişkin, tüketicinin ücretsiz onarım talebi, yönetmelikte belirlenen azami tamir süresi içinde yerine getirilir. Aksi hâlde tüketici diğer seçimlik haklarını kullanmakta serbestîr.tüketicinin sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim hakkını seçtiği durumlarda, ödemiş olduğu bedelin tümü veya bedelden yapılan indirim tutarı derhâl tüketiciye iade edilir. Seçimlik hakların kullanılması nedeniyle ortaya çıkan tüm masraflar, tüketicinin seçtiği hakkı yerine getiren tarafça karşılanır. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte 11/1/2011 tarihli ve 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu hükümleri uyarınca tazminat da talep edebilir. 7. Kullanım hatalarına ilişkin bilgi. -- Tüketicinın malı tanıtma ve kullanma kılavuzunda yer alan hususlara aykırı olarak kullanmasından kaynaklanan arızalar garanti kapsamı dışındadır. Arızalarda kullanım hatasının bulunup bulunmadığının, yetkili servis istasyonları, yetkili servis istasyonunun mevcut olmaması halinde sırasıyla; malın satıcısı, ithalatçısı veya üreticisinden

43 43 birisi tarafından mala ilişkin azami tamir süresi ferisinde düzenlenen raporla belirlenmesi ve bu raporun bir nüshasının tüketiciye verilmesi zorunludur Arızalarda kullanım hatasının bulunup bulunmadığının, yetkili servis istasyonları, yetkili servis istasyonunun mevcut olmaması halinde sırasıyla; malın satıcısı, ithalatçısı veya üreticisinden birisi tarafından mala ilişkin azami tamir süresi içerisinde düzenlenen rapora ilişkin olarak bilirkişi tarafından tespit yapılması talebiyle uyuşmazlığın parasal değerini dikkate alarak tüketici hakem heyetine veya tüketici mahkemesine başvurabilir. Ürünün kurulumunun yetkili servis tarafından yapılması önerilir.

44 44 Enerji Tasarrufu Bilgileri Eger uzun bir süre ürünü kullanmazsanız fişini çekiniz. Eğer ürün çalışmazsa ya da belirli bir süre boyunca herhangi bir düğmeye girişi yoksa, otomatik olarak yedek moduna geçer (eger ürün oto güç kapama yı desteklerse, on olarak ayarla. Ürünü kullanmadıgınız zamanlarda kapalı tutunuz. NAKLİYE VE TAŞIMA SIRASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER 1. Cihazın fişini prizden çıkarınız. 2. Taşıma sırasında cihazın darbe görmesini önleyiniz. 3. Ürünü normal kullanma konumunda taşıyınız, yana ve arkaya yatırmayınız. 4. Taşıma sırasında cihazın üstüne ağır bir şey koymayınız. Kullanım süresi 5 yıldır. (Ürünün fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için gerekli yedek parça temin süresi.)

45 LG Electronics Ticaret Anonim Sirketi İTHALATÇI FİRMA ÜRETİCİ FİRMA LG ELECTRONICS TİCARET A.Ş. LG Electronics Inc. LG Twin Kaptanpaşa Mah. Piyalepaşa Bulvarı Towers 20, Yeoi-do-dong, No:73 Ortadoğu Plaza Kat: Yeongdeungpo-gu, Seoul, Korea Okmeydanı Şişli - İstanbul/Turkey Tel: (0212) Tel: Fax: (0212) fabrika Factory Address PT. LG Electronics Indonesia. Indonesia Block G, MM2100 Industrial Town, Cikarang Barat, Bekasi Jawa Barat 17520, Indonesia. LG Electronics(Huizhou) Inc. Huitai Factory China No.13 Hui Feng Dong Yi Road, Huitai Industrial Park of ZhongKai Development Zone, Huizhou city, GuangDong, China LG Electronics Inc. Korea 222 LG-ro Jinwi-myeon, Pyeongtaek-si, Gyeonggi-do , Korea Değerli Müşterimiz LG Çağrı Yönetim Merkezi (LGE) no.lu telefon numarası ile, 7 gün / 24 saat hizmet vermektedir (Saat 20:00 ile 09:00 saatleri arasında otomatik kayıt sistemi ile). Bu saatler dışında aradığınızda adınızı, soyadınızı ve telefon numaranızı alan kodu ile bıraktığınızda ilk mesai saatinde sizinle irtibata geçilecektir. Doğrudan bu numarayı çevirerek size en yakın Yetkili Servis telefonunu alabilir veya arzu ettiğiniz hizmeti talep edebilirsiniz.

46

47

48

GÜVENLİK AMAÇLI KAMERALAR

GÜVENLİK AMAÇLI KAMERALAR Kullanım Kılavuzu GÜVENLİK AMAÇLI KAMERALAR LNU7210RH Cihazınızı çalıştırmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun ve kılavuzu ilerde başvurmak için saklayın. CALL CENTER TELEFON NUMARASI : 444-6-543 2

Detaylı

ERPA İLETİŞİM VE ELEKTRONİK. SANAYİ ve TİC. LTD. ŞTİ.

ERPA İLETİŞİM VE ELEKTRONİK. SANAYİ ve TİC. LTD. ŞTİ. ERPA İLETİŞİM VE ELEKTRONİK SANAYİ ve TİC. LTD. ŞTİ. Kemeraltı Cad. Şefkat İş Hanı No:1-3 Kat:7 İstanbul / TURKEY Tel : 0212 293 58 26 Fax : 0212 293 47 69 www.erpamonitor.com EFMK230WAS-VHD KULLANMA KILAVUZU

Detaylı

6.Bölüm : Tüketici Hakları 7.Bölüm : İndeks

6.Bölüm : Tüketici Hakları 7.Bölüm : İndeks 6.Bölüm : Tüketici Hakları 7.Bölüm : İndeks 30 31 8. Garanti Belgesi 9. Yetkili Servis Listesi Yedek parça; cihazda yapılacak olan tüm onarım, bakım ve gaz dönüşüm işlemleri için yalnızca kombi servislerimiz

Detaylı

SPLIT-TYPE AIR CONDITIONERS MODEL

SPLIT-TYPE AIR CONDITIONERS MODEL SPLIT-TYPE AIR CONDITIONERS MODEL BAĞLANABİLİR DIŞ ÜNİTE SEÇENEKLERİ MUZ-GF60 VE MUZ-GF71 VE MXZ-3E68VA MXZ-4E72VA MXZ-4E83VA(HZ) MXZ-5E102VA MXZ-6D122VA Şikayet ve İtirazlar Hakkında Bilgi;

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. SoundCore Mini

Kullanım Kılavuzu. SoundCore Mini Kullanım Kılavuzu SoundCore Mini Kutu İçeriği ve Genel Bakış 1 Mikrofon 6 Micro USB Şarj Girişi 2 Mod Tuşu 7 SD Kart Yuvası 3 Batarya Göstergesi 8 Ses Tuşları 4 Güç Tuşu 9 Çok Fonksiyonlu Tuş 5 3.5mm Aux

Detaylı

Ayıplı aracın varlığı halinde tüketicinin 6502 sayılı yasaya göre seçimlik hakları

Ayıplı aracın varlığı halinde tüketicinin 6502 sayılı yasaya göre seçimlik hakları Otomobilin arızalanması halinde tüketici sıfatına sahip araç sahibinin 6502 sayılı kanundan tüketici olmayanların da 6098 sayılı kanundan doğan hakları vardır. Genellikle Satıcı bu gibi durumda tamir seçeneğini

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. Araç İçi Torpido ve Cam Telefon Tutucu

Kullanım Kılavuzu. Araç İçi Torpido ve Cam Telefon Tutucu Kullanım Kılavuzu Araç İçi Torpido ve Cam Telefon Tutucu Genel Bakış 1. Tutucu 2. Açı Ayarlama Topuzu 3. Yükseklik Ayar Vidası 4. Vantuz Ayak 5. Taban Sabitleme Kolu 6. Uzunluk Ayar Vidası 7. Düğme 8.

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU MODEL: ERL ALG SIZE: MM SIZE: MM

KULLANMA KILAVUZU MODEL: ERL ALG SIZE: MM SIZE: MM KULLANMA KILAVUZU MODEL: ERL1005-1006 ALG1005-1006 SIZE: 1200 700 1850MM SIZE: 1200 800 1850MM GARANTİ BELGESİ BELGE NUMARASI : 81769 BELGENİN İZİN TARİHİ: 15.04.2010 Bu garanti belgesinin kullanılmasına;

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU. MODEL : Kompakt Sistemler : 900X900X2200MM

KULLANMA KILAVUZU. MODEL : Kompakt Sistemler : 900X900X2200MM KULLANMA KILAVUZU MODEL : Kompakt Sistemler SIZE : 900X900X2200MM GARANTİ BELGESİ BELGE NUMARASI : 81769 BELGENİN İZİN TARİHİ: 15.04.2010 Bu garanti belgesinin kullanılmasına; 077 sayılı Tüketicinin Korunması

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU. MODEL: Kompakt Sistemler SIZE: MM

KULLANMA KILAVUZU. MODEL: Kompakt Sistemler SIZE: MM KULLANMA KILAVUZU MODEL: Kompakt Sistemler SIZE: 900 900 2200MM GARANTİ BELGESİ BELGE NUMARASI : 81769 BELGENİN İZİN TARİHİ: 15.04.2010 Bu garanti belgesinin kullanılmasına; 077 sayılı Tüketicinin Korunması

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. Premium USB-C Hub Ethernet ve USB 3.0 Dönüştürücü

Kullanım Kılavuzu. Premium USB-C Hub Ethernet ve USB 3.0 Dönüştürücü Kullanım Kılavuzu Premium USB-C Hub Ethernet ve USB 3.0 Dönüştürücü Premium USB-C Dönüştürücü Bağlantısı 1. Cihazınıza Bağlayın 2. Ethernet Sürücüsünü Yükleyin Windows Mac OS Linux Sürücü Otomatik Olarak

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. SoundCore Motion Q. Model No.: A3108

Kullanım Kılavuzu. SoundCore Motion Q. Model No.: A3108 Kullanım Kılavuzu SoundCore Motion Q Model No.: A3108 Kutu İçeriği ve Genel Bakış 1 Ses +/- 6 Mikrofon 2 Bluetooth 7 3.5mm Aux Girişi 3 Açma ve Kapama 8 MicroUSB Şarj Girişi 4 Oynat / Durdur 9 Taşıma ipi

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. SoundCore

Kullanım Kılavuzu. SoundCore Kullanım Kılavuzu SoundCore Kutu İçeriği ve Genel Bakış Soundcore un Şarjını Doldurmak Souncore u Çalıştırmak Açma/Kapama Tuşuna 2 saniye basılı tutmanız yeterlidir Bluetooth Eşleştirmesi Hızlı Yanıp Sönen

Detaylı

KURULUM KILAVUZU MODEL: ERL9310 KARE ALG9310 KARE

KURULUM KILAVUZU MODEL: ERL9310 KARE ALG9310 KARE KURULUM KILAVUZU MODEL: ERL9310 KARE ALG9310 KARE GARANTİ BELGESİ BELGE NUMARASI : 81769 BELGENİN İZİN TARİHİ: 15.04.2010 Bu garanti belgesinin kullanılmasına; 077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakında

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. Powercore

Kullanım Kılavuzu. Powercore Kullanım Kılavuzu Powercore+ 10050 PowerCore u Kullanma Batarya Seviyesini Kontrol Etme Telefon Yada Tabletinizi Şarj Etme PowerCore u Şarj Etme Teknik Özellikler Daha Hızlı Ve Daha Güvenli Şarj İçin Anker

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. SoundCore Flare. Model No.: A3161

Kullanım Kılavuzu. SoundCore Flare. Model No.: A3161 Kullanım Kılavuzu SoundCore Flare Model No.: A3161 Kutu İçeriği ve Genel Bakış 1 Ses Kontrolü için Ses Düğmeleri 6 Güç düğmesi 2 Bas yukarı düğmesi 7 3.5mm Aux Girişi 3 Çok işlevli düğme 8 MicroUSB Şarj

Detaylı

TPC-SD8620P-TA50. Termal Network Hybrid Dome Kamera. Genel Özellikler. Teknik Özellikler

TPC-SD8620P-TA50. Termal Network Hybrid Dome Kamera. Genel Özellikler. Teknik Özellikler Genel Özellikler 640 * 512 VOx soğutmasız termal sensör teknolojisi Athermalized Lens(termal),Focus-free 1 / 1.9 2Megapiksel Progresif tarama Sony CMOS Güçlü 30x optik zoom Sıcaklık ölçümü mevcut Yangın

Detaylı

TPC-PT8420AP-TC60Z30. Termal Network Hibrid Pan & Tilt Kamera. Genel Özellikler. Teknik Özellikler

TPC-PT8420AP-TC60Z30. Termal Network Hibrid Pan & Tilt Kamera. Genel Özellikler. Teknik Özellikler Genel Özellikler 400 300 VOx soğutmasız termal sensör teknolojisi Athermalized Lens(termal),Focus-free 1/1.9 2Megapiksel progresif tarama Sony CMOS Güçlü 30x optik zoom Sıcaklık ölçümü mevcut Yangın algılama

Detaylı

GARANTİ SÜRESİ : 2 YIL KULLANIM ÖMRÜ : 10 YIL GARANTİ ŞARTLARI 1-) Garanti süresi,malın teslim tarihinden itibaren başlar ve.yıldır. 2-) Malın bütün parçaları dahil olmak üzere tamamı Firmamızın garanti

Detaylı

PAC 550 ÇİM-OT-ÇİT BİÇME MAKİNASI KULLANIM KILAVUZU ÜRETİCİ FİRMA İTHALATÇI FİRMA

PAC 550 ÇİM-OT-ÇİT BİÇME MAKİNASI KULLANIM KILAVUZU ÜRETİCİ FİRMA İTHALATÇI FİRMA GENEL GARANTİ ŞARTLARI : 1- Garanti süresi, malın teslim tarihinden itibaren başlar ve 2 (iki) yıldır. Malın kullanım ömrü 5 (beş) yıldır. 2- Malın bütün parçaları dahil olmak üzere tamamı firmamızın garanti

Detaylı

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu P/N 1070300-TR REV B ISS 17NOV10 Telif Hakkı 2010 UTC Fire & Security. Tüm hakları saklıdır. Ticari markalar ve patentler UltraView adı

Detaylı

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU MEGAPİKSEL IP KAMERA TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU MODELLER BLW-2201IP-D, BLW-2201IP-DV, BLW-2202IP, BLW-2203IP-V, BLW-2204IP-V, BLW-2205IP, BLW-2206IP-B UYARI! Kurulum işlemine geçmeden

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU MODEL: ALG108 ERL108 ALG109 ALG119 ALG ALG1001

KULLANMA KILAVUZU MODEL: ALG108 ERL108 ALG109 ALG119 ALG ALG1001 KULLAA KILAVUZU ODEL: ALG108 ERL108 ALG109 ALG119 ALG1000 - ALG1001 GARATİ BELGESİ BELGE UARASI : 8179 BELGEİ İZİ TARİHİ: 15.04.010 Bu garanti belgesinin kullanılmasına; 077 sayılı Tüketicinin Korunması

Detaylı

TPC-PT8620P-TA60. Termal Network Hybrid PTZ. Genel Özellikler. Teknik Özellikler

TPC-PT8620P-TA60. Termal Network Hybrid PTZ. Genel Özellikler. Teknik Özellikler Genel Özellikler 640 * 512 VOx soğutmasız termal sensör teknolojisi Athermalized Lens(termal),Focus-free 1/1.9 2Megapiksel progresif tarama Sony CMOS Güçlü 30x optik zoom Sıcaklık ölçümü mevcut Yangın

Detaylı

Bilgi Alınan zincirin lastik ölçüsüne uygun olmalıdır. Zincirin dönük olmamalı veya lastiğe bol takılmamalıdır. Lastiğe takıldıktan sonra yaklaşık 100

Bilgi Alınan zincirin lastik ölçüsüne uygun olmalıdır. Zincirin dönük olmamalı veya lastiğe bol takılmamalıdır. Lastiğe takıldıktan sonra yaklaşık 100 Bilgi Alınan zincirin lastik ölçüsüne uygun olmalıdır. Zincirin dönük olmamalı veya lastiğe bol takılmamalıdır. Lastiğe takıldıktan sonra yaklaşık 100 m sonra gerdirilmelidir. 50 km daha fazla sürat yapılmamalıdır.

Detaylı

electronicved Kullanma kılavuzu Kullanma kılavuzu Kullanıcı için VED E../7 INT Yayınlayan/üretici Vaillant GmbH

electronicved Kullanma kılavuzu Kullanma kılavuzu Kullanıcı için VED E../7 INT Yayınlayan/üretici Vaillant GmbH Kullanma kılavuzu Kullanıcı için Kullanma kılavuzu electronicved VED E../7 INT TR Yayınlayan/üretici Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Tel. +49 21 91 18 0 Fax +49 21 91 18 28 10 info@vaillant.de

Detaylı

Kutu İçeriği. Genel Bakış

Kutu İçeriği. Genel Bakış Soundcore Vortex Kutu İçeriği Genel Bakış Açma ve Kapama Açma Kapama 1 saniye basın Mavi LED Bir kez yanıp söner 3 saniye basılı tutun Kırmızı LED Bir kez yanıp söner Şarj Etme Uyarı Sesi Sürekli Kırmızı

Detaylı

TPC-PT8620P-T100Z30. Termal Network Hybrid PTZ. Genel Özellikler. Teknik Özellikler

TPC-PT8620P-T100Z30. Termal Network Hybrid PTZ. Genel Özellikler. Teknik Özellikler Genel Özellikler 640 * 512 VOx soğutmasız termal sensör teknolojisi Athermalized Lens(thermal),Focus-free 1/1.9 2Megapiksel progresif tarama Sony CMOS Güçlü 30x optik zoom Sıcaklık ölçümü mevcut Yangın

Detaylı

WPB600 Manual Breast Pump Manuel Göğüs Pompası. Göğüs Pompaları USER MANUAL KULLANIM KILAVUZU

WPB600 Manual Breast Pump Manuel Göğüs Pompası. Göğüs Pompaları USER MANUAL KULLANIM KILAVUZU WPB600 Manual Breast Pump Manuel Göğüs Pompası Göğüs Pompaları USER MANUAL KULLANIM KILAVUZU EN TR Türkiye Garanti Koşulları Weewell ürünleri satın alındığı tarihten itibaren 2 yıl süreyle; parça

Detaylı

Foscam FI9816P HD IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu

Foscam FI9816P HD IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu Foscam FI9816P HD IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu Foscam IP Güvenlik Kameranızın Kurulumu A. Başlarken Peket içeriği IP Kamera Güç Adaptörü Bağlantı Ayağı Wi-Fi Anten Hızlı Kurulum Kılavuzu Garanti Kartı

Detaylı

M35 SESLİ GÖRÜNTÜLÜ KAPI TELEFONU KULLANMA KILAVUZU ve GARANTİ BELGESİ

M35 SESLİ GÖRÜNTÜLÜ KAPI TELEFONU KULLANMA KILAVUZU ve GARANTİ BELGESİ M35 SESLİ GÖRÜNTÜLÜ KAPI TELEFONU KULLANMA KILAVUZU ve GARANTİ BELGESİ M35: 7G 01 00 00XX M35 SESLİ GÖRÜNTÜLÜ KAPI TELEFONU KULLANMA KILAVUZU Multitek M35 interkom telefonu seçtiğiniz için teşekkür ederiz.

Detaylı

Foscam FI9800P Outdoor HD IP Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu

Foscam FI9800P Outdoor HD IP Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu Foscam FI9800P Outdoor HD IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu Foscam IP Güvenlik Kameranızın Kurulumu A. Başlarken Peket içeriği IP Kamera Güç Adaptörü Kurtarma CD si Wi-Fi Anten Bağlantı Ayağı Hızlı Kurulum

Detaylı

LED-Çalışma masası lambası

LED-Çalışma masası lambası LED-Çalışma masası lambası tr Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 82458AS5X5V 2015-07 Güvenlik uyarıları Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sa hiptir. Buna rağmen güvenlik

Detaylı

Fırın Ocak Adaptör Dirsek Bağlantı Parçaları için Kullanma Kılavuzu

Fırın Ocak Adaptör Dirsek Bağlantı Parçaları için Kullanma Kılavuzu Fırın Ocak Adaptör Dirsek Bağlantı Parçaları için Kullanma Kılavuzu Fırın ve ocaklarda kullanılan adaptör, dirsek, kör tapa v.b. gaz bağlantı parçaları sadece kalifiye, mekanik konusunda eğitimli ve yasal

Detaylı

HT 150 SET ODA TERMOSTATI

HT 150 SET ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 150 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 150 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı olan sıcaklığa ayarlayıp daha konforlu ve

Detaylı

HARİCİ SİREN AS 240/250/260/282/290 HARİCİ SİREN AS 240/250/260/282/290. Kullanım Kılavuzu.

HARİCİ SİREN AS 240/250/260/282/290 HARİCİ SİREN AS 240/250/260/282/290. Kullanım Kılavuzu. HARİCİ SİREN Kullanım Kılavuzu www.eds.com.tr 1 Giriş Harici Sirenler, harici ortamlarda kullanılmak üzere tasarlanmış, tüm güvenlik sistemlerine uyumlu, her türlü hava şartlarına ve darbeye dayanıklı

Detaylı

Montaj Uygulamaları ve Kullanım Kılavuzu

Montaj Uygulamaları ve Kullanım Kılavuzu Montaj Uygulamaları ve Kullanım Kılavuzu Küvet Montaj Uygulamaları 7 8 Garanti Belgesi 11 11 11 11 12 Kasım 2015 3 ÜRÜNÜN GENEL ÖZELLİKLERİ Akrilik Banyo Küvetleri nin Akrilik Banyo Küvetleri nin NAKLİYE

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. SoundBuds Slim

Kullanım Kılavuzu. SoundBuds Slim Kullanım Kılavuzu SoundBuds Slim Güvenlik Talimatları Düşürmekten kaçınınız Sökmeyiniz Çocukların erişemeyeceği yerlerde saklayın. Boğulma tehlikesi oluşturabilecek küçük parçalar içerir Suya batırmayınız

Detaylı

Masa lambası. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D Hamburg 91593FV05X03VII

Masa lambası. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D Hamburg 91593FV05X03VII Masa lambası Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 91593FV05X03VII 2017-06 Güvenlik uyarıları Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yine de güvenlik uyarılarını

Detaylı

LED- Ortam aydınlatması

LED- Ortam aydınlatması LED- Ortam aydınlatması tr Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 78328AS5X3IV 2014-04 Güvenlik uyarıları Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yine de güvenlik uyarılarını

Detaylı

ANKASTRE OCAK CLG 631 SPX CLG 64 SPX PL 40 ASX

ANKASTRE OCAK CLG 631 SPX CLG 64 SPX PL 40 ASX ANKASTRE OCAK CLG 631 SPX CLG 64 SPX PL 40 ASX 03 05 05 05 05 06 06 06 08 Mühür Dirsek erişilebilir alan Şekil 1 Şekil 2 Şekil 3 Şekil 4 Şekil 5 ENJEKTÖR Şekil 6 Şekil 7 SİLİNDİRİK KONİK Şekil 8 Şekil

Detaylı

MİNİ ROBOT R 200. Mini Mutfak Robotu KULLANIM KILAVUZU

MİNİ ROBOT R 200. Mini Mutfak Robotu KULLANIM KILAVUZU MİNİ ROBOT R 200 Mini Mutfak Robotu KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș MİNİ ROBOT R 200 Mutfak Robotu muzu seçtiğiniz için

Detaylı

TPC-PT8620C-30150Z30. Termal Network Tribrid PTZ. Genel Özellikler. Teknik Özellikler

TPC-PT8620C-30150Z30. Termal Network Tribrid PTZ. Genel Özellikler. Teknik Özellikler Genel Özellikler 640 512 VOx soğutmasız termal sensör teknolojisi Athermalized Lens(termal), Focus-free 1/1.9 2Megapiksel progresif tarama Sony CMOS Güçlü optik zoom lens (Termal ve görünür) Lazer mesafe

Detaylı

Kurulum Öncesi Uyarılar

Kurulum Öncesi Uyarılar Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından duman çıktığı görülür veya normal olmayan bir koku duyulursa Ağ Kamerasının elektrik bağlantısını kesin. Ağ Kamerasını sudan uzak tutun. Ağ Kamerası ıslanırsa, kamerayı

Detaylı

Quick Installation Guide. SD8111/SD8121 H.264 12x Zoom Day&Night 3D Noise Reduction

Quick Installation Guide. SD8111/SD8121 H.264 12x Zoom Day&Night 3D Noise Reduction Quick Installation Guide English 繁 中 簡 中 日 本 語 Français Español Deutsch Português Italiano Türkçe Polski Русский Česky Svenska SD8111/SD8121 H.264 12x Zoom Day&Night 3D Noise Reduction Kurulum Öncesi Uyarılar

Detaylı

Futronic FS82 Parmak İzi ve Akıllı Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu

Futronic FS82 Parmak İzi ve Akıllı Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu Futronic FS82 Parmak İzi ve Akıllı Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu BİOMETRİ-CS BİLGİSAYAR YAZILIM EĞİTİM TURİZM DANIŞMANLIK ORGANİZASYON TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Tel : +90 312 235 84 40 Fax : +90 312 236

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. SoundBuds Sport NB10

Kullanım Kılavuzu. SoundBuds Sport NB10 Kullanım Kılavuzu SoundBuds Sport NB10 Güvenlik Talimatları Düşürmekten kaçınınız Sökmeyiniz Çocukların erişemeyeceği yerlerde saklayın. Boğulma tehlikesi oluşturabilecek küçük parçalar içerir Suya batırmayınız

Detaylı

Ürün Bakım ve Muhafaza

Ürün Bakım ve Muhafaza NBG4615 NBG4615 Ürün Bakım ve Muhafaza Ürünü sadece orijinal adaptörü ile çalıştırınız. Ürünün kasasını hiçbir koşulda açmayınız, herhangi bir parçasını sökmeyiniz. Arıza durumunda 4441150 no lu ZyXEL

Detaylı

TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU

TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU ÜRETİCİ : DEMİRİZ ELEKTRİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. ADRES : Ortaköy Sanayi Bölgesi Kumru Sk. No:3 Selimpaşa Silivri / İstanbul TEL : 0 212 610 10 13 GSM : 0 532

Detaylı

Masa lambası. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri. Tchibo GmbH D Hamburg 90853FV05X03VII

Masa lambası. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri. Tchibo GmbH D Hamburg 90853FV05X03VII Masa lambası tr Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 90853FV05X03VII 2017-03 Güvenlik uyarıları Güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları

Detaylı

Futronic FS80 Parmak İzi Okuyucu Kullanım Kılavuzu

Futronic FS80 Parmak İzi Okuyucu Kullanım Kılavuzu Futronic FS80 Parmak İzi Okuyucu Kullanım Kılavuzu BİOMETRİ-CS BİLGİSAYAR YAZILIM EĞİTİM TURİZM DANIŞMANLIK ORGANİZASYON TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Tel : +90 312 235 84 40 Fax : +90 312 236 00 10 Adres :

Detaylı

HT 250 ODA TERMOSTATI

HT 250 ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 250 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 250 kablolu oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı olan sıcaklığa ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik

Detaylı

ÜRETİCİ :TVSMOTORCOMPANYLIMITED P.B.No4,Harita,Hosur , HİNDİSTAN

ÜRETİCİ :TVSMOTORCOMPANYLIMITED P.B.No4,Harita,Hosur , HİNDİSTAN ÜRETİCİ :TVSMOTORCOMPANYLIMITED P.B.No4,Harita,Hosur-635109, HİNDİSTAN İTHALATÇI:HBIMOTOR SERV.HİZM.SAN.VETİC.A.Ş AnkaraAsfaltıYakacıkYanYolÜzeriİsotlarİşMrkz.No:27 Kartal/İSTANBUL TEL:02164524575 DESTEKHATI:02165720400

Detaylı

KULLANIM KLAVUZU PDC-1200A. Sistem Kontrol Klavyesi. Versiyon 1.0. Kullanım Klavuzu Hakkında

KULLANIM KLAVUZU PDC-1200A. Sistem Kontrol Klavyesi. Versiyon 1.0. Kullanım Klavuzu Hakkında KULLANIM KLAVUZU Sistem Kontrol Klavyesi Versiyon 1.0 PDC-1200A Kullanım Klavuzu Hakkında Kuruluma başlamadan önce kullanım klavuzunu dikkatlice okuyunuz. İçindekiler 1. GENEL BAKIŞ... Hata! Yer işareti

Detaylı

Kurulum Öncesi Uyarılar

Kurulum Öncesi Uyarılar Kurulum Öncesi Uyarılar Network Kameradan duman çıkıyor ya da anormal bir koku geliyorsa derhal kamerayı kapatın. Network Kamerayı sudan uzak tutun. Network Kamera ıslanırsa hemen kapatın. Böyle bir durumda

Detaylı

HAMARAT P 1500. Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU

HAMARAT P 1500. Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU HAMARAT P 1500 Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș HAMARAT P 1500 Kuru Tip Elektrikli Süpürge mizi seçtiğiniz

Detaylı

DAŞ 04 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

DAŞ 04 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU DAŞ 04 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ÜRETİCİ : DEMİRİZ ELEKTRİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. ADRES : Ortaköy Sanayi Bölgesi Kumru Sk. No:3 Selimpaşa Silivri / İstanbul TEL : 0 212 610 10 13 GSM : 0

Detaylı

DAŞ 01 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

DAŞ 01 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU DAŞ 01 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ÜRETİCİ : DEMİRİZ ELEKTRİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. ADRES : Ortaköy Sanayi Bölgesi Kumru Sk. No:3 Selimpaşa Silivri / İstanbul TEL : 0 212 610 10 13 GSM : 0

Detaylı

Kurulum Öncesi Uyarılar

Kurulum Öncesi Uyarılar Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından duman çıktığı görülür veya normal olmayan bir koku duyulursa Ağ Kamerasının elektrik bağlantısını kesin. Çalıştırma sıcaklığı için kullanım kılavuzuna başvurun.

Detaylı

T4000 Serisi Thera-200 Tasarımı RADYATÖR TERMOSTAT TASARIMLARI ÜRÜN BİLGİLERİ Uygulama

T4000 Serisi Thera-200 Tasarımı RADYATÖR TERMOSTAT TASARIMLARI ÜRÜN BİLGİLERİ Uygulama Honeywell T4000 Serisi Thera-200 Tasarımı RADYATÖR TERMOSTAT TASARIMLARI ÜRÜN BİLGİLERİ Uygulama Bir Radyatör Termostatı, Termostatik bir Radyatör Vana Gövdesine (TRV gövdesi) monte edilir. Her ikisinin

Detaylı

10x Zoom Multiple Streams PoE PZ8111/21/11W/21W

10x Zoom Multiple Streams PoE PZ8111/21/11W/21W 10x Zoom Multiple Streams PoE PZ8111/21/11W/21W This guide describes the basic functions of PZ8111/21/11W/21W. All detailed information is described in the user s manual. Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından

Detaylı

Akrilik Küvet. Garanti Belgesi

Akrilik Küvet. Garanti Belgesi Akrilik Küvet Garanti Belgesi KÜVET GARANTİ BELGESİ Ece ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. ECE KÜVETİNİZİN BÜTÜN PARÇALARI DAHİL TAMAMI ÜRETİM HATALARINA KARŞI 2 (İKİ) YIL SÜRE İLE GARANTİ ALTINDADIR.

Detaylı

ÜRETİCİ :TVSMOTORCOMPANYLIMITED P.B.No4,Harita,Hosur , HİNDİSTAN

ÜRETİCİ :TVSMOTORCOMPANYLIMITED P.B.No4,Harita,Hosur , HİNDİSTAN ÜRETİCİ :TVSMOTORCOMPANYLIMITED P.B.No4,Harita,Hosur-635109, HİNDİSTAN İTHALATÇI:HBIMOTOR SERV.HİZM.SAN.VETİC.A.Ş AnkaraAsfaltıYakacıkYanYolÜzeriİsotlarİşMrkz.No:27 Kartal/İSTANBUL TEL:02164524575 DESTEKHATI:02165720400

Detaylı

Quick Installation Guide

Quick Installation Guide Indoor/2.6x Zoom/Dual Streams Quick Installation Guide English Français Español Deutsch Português Italiano Türkçe Polski Русский Česky Svenska PZ7131/PZ7132 This guide describes the basic functions of

Detaylı

HİPERAKTİF DU Siklonik Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU

HİPERAKTİF DU Siklonik Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU HİPERAKTİF DU 2900 Siklonik Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș HİPERAKTİF DU 2900 Siklonik Elektrikli

Detaylı

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

HT 150 SET ODA TERMOSTATI

HT 150 SET ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 150 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 150 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı olan sıcaklığa ayarlayıp daha konforlu ve

Detaylı

MODELLER D6330, D6530

MODELLER D6330, D6530 IR Dome IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER D6330, D6530 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

TÜKETİCİ KANUNU KAPSAMINDA AYIPLI İFA

TÜKETİCİ KANUNU KAPSAMINDA AYIPLI İFA TÜKETİCİ KANUNU KAPSAMINDA AYIPLI İFA Av. Müge BOSTAN ERYİĞİT HUKUK BÜROSU/ANKARA 06.11.2017 muge@eryigithukuk.com Ayıplı Malın Tanımı Ayıplı mal, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun (TKHK)

Detaylı

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

TÜRKÇE TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU : SES MĐKSERĐ MODEL EUROPOWER PMP-1680S EUROPOWER PMP-4000 EUROPOWER PMP-6000

TÜRKÇE TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU : SES MĐKSERĐ MODEL EUROPOWER PMP-1680S EUROPOWER PMP-4000 EUROPOWER PMP-6000 TÜRKÇE TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU CĐNS MARKA MODEL : SES MĐKSERĐ : BEHRINGER EUROPOWER PMP-1680S EUROPOWER PMP-4000 EUROPOWER PMP-6000 GARANTĐ ŞARTLARI 1-) Garanti süresi, malın teslim tarihinden

Detaylı

allstor Kullanma kılavuzu Kullanma kılavuzu Kullanıcı için VPS.../3 - C, VPS.../3 - E Yayınlayan/üretici Vaillant GmbH

allstor Kullanma kılavuzu Kullanma kılavuzu Kullanıcı için VPS.../3 - C, VPS.../3 - E Yayınlayan/üretici Vaillant GmbH Kullanma kılavuzu Kullanıcı için Kullanma kılavuzu allstor VPS.../3 - C, VPS.../3 - E TR Yayınlayan/üretici Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Tel. +49 21 91 18 0 Fax +49 21 91 18 2810

Detaylı

DS-2DE4225IW 2 MP 25 Network IR Speed Dome

DS-2DE4225IW 2 MP 25 Network IR Speed Dome DS-2DE4225IW 2 MP 25 Network IR Speed Dome Hikvision DS-2DE4225IW 2 MP 25 Ağ Kızılötesi Speed Dome 1/2,8 inç aşamalı tarama CMOS çipi. 25x optik yakınlaştırma lensiyle kamera geniş alanlarda daha fazla

Detaylı

İçindekiler 1 GÜVENLIK TALIMATLARI 2 2 PAKET IÇERIĞI 3 3 ÜRÜN GÖRÜNÜMÜ 4 4 SISTEM BAĞLANTISI 5

İçindekiler 1 GÜVENLIK TALIMATLARI 2 2 PAKET IÇERIĞI 3 3 ÜRÜN GÖRÜNÜMÜ 4 4 SISTEM BAĞLANTISI 5 İçindekiler 1 GÜVENLIK TALIMATLARI 2 2 PAKET IÇERIĞI 3 3 ÜRÜN GÖRÜNÜMÜ 4 4 SISTEM BAĞLANTISI 5 4.1 GÜÇ KABLOSUNU BAĞLAMA 5 4.2 MONITÖRÜ BAĞLAMA 5 4.3 YAZICI VEYA TARAYICIYI BAĞLAMA 5 4.4 AĞA BAĞLANMA 5

Detaylı

DT92A. Kablosuz Oda Termostatı KURULUM KILAVUZU

DT92A. Kablosuz Oda Termostatı KURULUM KILAVUZU DT92A Kablosuz Oda Termostatı KURULUM KILAVUZU DT92 kablosuz oda termostatı, DT92 oda termostatı ve BDR91 röle modülünden oluur. Bu cihazlar 868MHz radyo frekansından (RF) haberleerek kombi, pompa ve zon

Detaylı

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI!

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Fisheye IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

WTR-300 Wireless Repeater Hızlı Kurulum Kılavuzu

WTR-300 Wireless Repeater Hızlı Kurulum Kılavuzu WTR-300 Wireless Repeater Hızlı Kurulum Kılavuzu LED Göstergeleri NetMASTER WTR-300 Wireless Repeater ürününün ön yüzünde LED göstergeleri bulunmaktadır. Güç göstergesi WPS/İnternet göstergesi Kablosuz

Detaylı

V, SPA Serisi Motorlu Su Pompaları

V, SPA Serisi Motorlu Su Pompaları V, SPA Serisi Motorlu Su Pompaları TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU Değerli müşterimiz; Öncelikle SEMPOMP markasını tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bu kılavuz SEMPOMP markalı Pompaların V ve

Detaylı

GÜVENLİK TALİMATLARI GİRİŞ ÖZELLİKLER

GÜVENLİK TALİMATLARI GİRİŞ ÖZELLİKLER KULLANIM KILAVUZU GÜVENLİK TALİMATLARI Talimatlara uyulmaması nedeniyle hasar oluşması durumunda garanti geçerli değilir.o yüzden talimatları lütfen iyice okuyun. Bu talimatları saklayın. Bu ürünü düşürmeyin,

Detaylı

ÇİM-OT-ÇİT BİÇME MAKİNASI

ÇİM-OT-ÇİT BİÇME MAKİNASI GENEL GARANTİ ŞARTLARI GARANTİ: Ürünümüz, yüksek kalitede malzemelerden imal edilmekte ve test edilmektedir. Gerekli son muayenesi yapılır ve sevke hazır edilir. Mevzuatın öngördüğü garanti hükümlerine

Detaylı

Introduction Important Advice Pack Contents Production Description Trouble Shooting... 10

Introduction Important Advice Pack Contents Production Description Trouble Shooting... 10 CONTENT Introduction... 3 Important Advice... 3 Pack Contents... 6 Production Description... 6 Trouble Shooting... 10 2 WMA365 USER MANUAL WMA365 USER MANUAL 3 4 WMA365 USER MANUAL 2 5 3 1 8 6 7 4 11 10

Detaylı

PRATIC P Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU

PRATIC P Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU PRATIC P 1200 Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș PRATIC P 1200 Kuru Tip Elektrikli El Süpürge mizi

Detaylı

Bu kılavuza dair. Bu işaret, elektriğin neden olabileceği yaralanma tehlikelerine karşı uyarır.

Bu kılavuza dair. Bu işaret, elektriğin neden olabileceği yaralanma tehlikelerine karşı uyarır. Esnek kollu gömme LED spot tr Montaj/Kullanım kılavuzu ve Garanti Bu kılavuza dair Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 88607ASX1VII 2016-09 Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yine de güvenlik uyarılarını

Detaylı

Tartı Kullanma Kılavuzu BKK 2195

Tartı Kullanma Kılavuzu BKK 2195 Tartı Kullanma Kılavuzu BKK 2195 Lütfen önce bu kılavuzu okuyun! Değerli Müşterimiz, Modern tesislerde üretilmiş ve titiz kalite kontrol işlemlerinden geçirilmiş olan ürününüzün size en iyi verimi sunmasını

Detaylı

IP TELEFON Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu

IP TELEFON Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu IP TELEFON Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu SMT-i5243 Tanım IP Telefonlar sesi data paketlerine çevirerek her türlü data hattı üzerinden telefon görüşmesi sağlamaya yarayan cihazlardır. Bu sayede ADSL,

Detaylı

Kurulum Öncesi Uyarılar

Kurulum Öncesi Uyarılar Kurulum Öncesi Uyarılar Network Kameradan duman çıkıyor ya da anormal bir koku geliyorsa derhal kamerayı kapatın. Network Kamerayı sudan uzak tutun. Network Kamera ıslanırsa hemen kapatın. Böyle bir durumda

Detaylı

OREGON 16 LİTRE İLAÇLAMA PULVERİZATÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

OREGON 16 LİTRE İLAÇLAMA PULVERİZATÖRÜ KULLANMA KILAVUZU Güvenli Kullanım Uyarıları OREGON 16 LİTRE İLAÇLAMA PULVERİZATÖRÜ KULLANMA KILAVUZU Basınçlı ilaçlama pompası evler ve küçük bahçelerde kullanılmak üzere dizayn edilmiştir. Ürün öncelikli olarak ilaçlama

Detaylı

Aspiratör Kullanma Kılavuzu A 37 I

Aspiratör Kullanma Kılavuzu A 37 I Aspiratör Kullanma Kılavuzu A 37 I Lütfen önce bu kılavuzu okuyun! Değerli Müşterimiz, Modern tesislerde üretilmiş ve titiz kalite kontrol işlemlerinden geçirilmiş olan ürününüzün size en iyi verimi sunmasını

Detaylı

Kurulum Öncesi Uyarılar

Kurulum Öncesi Uyarılar Power POE Status HDD WAN LAN1 LAN2 LAN3 LAN4 NR7401 Network Video Recorder Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Video Kayıt Cihazından duman çıktığı görülür veya normal olmayan bir koku duyulursa Ağ Video Kayıt

Detaylı

OTOMATİK SİGORTALAR B TİPİ C TİPİ D TİPİ TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU

OTOMATİK SİGORTALAR B TİPİ C TİPİ D TİPİ TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU OTOMATİK SİGORTALAR B TİPİ C TİPİ D TİPİ TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU OTOMATİK SİGORTALAR Legrand otomatik sigortalar, bağlı bulunduğu elektrik devresini aşırı akım ve kısa devrelere karşı korurlar. Devrenin

Detaylı

BLENDER BL 700. Çelik Blender KULLANIM KILAVUZU

BLENDER BL 700. Çelik Blender KULLANIM KILAVUZU BLENDER BL 700 Çelik Blender KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș BLENDER BL 700 Çelik Blender imizi seçtiğiniz için teșekkür

Detaylı

3 4 5 6 7 8 9 10 11 6 Tüketici Hizmetleri Değerli Müșterimiz, Sizlere iyi ürün vermek kadar, iyi hizmet vermenin de önemine inanıyoruz. Bu nedenle siz bilinçli tüketicilere çok geniș kapsamlı yeni hizmetler

Detaylı

Ttec Plus USB TELEFON (KABLOLU)

Ttec Plus USB TELEFON (KABLOLU) Ttec Plus USB TELEFON (KABLOLU) TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU Ve GARANTİ BELGESİ MODEL: Ttec Plus TTC 106 KULLANIMDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR: Cihazınızı kullanmadan önce TANITMA ve KULLANMA KILAVUZUNU dikkatlice

Detaylı

HT 300 ODA TERMOSTATI

HT 300 ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 300 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 300 kablolu oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve ekonomik

Detaylı

POSTEK R120 ETİKET SARICI KULLANIM KLAVUZU

POSTEK R120 ETİKET SARICI KULLANIM KLAVUZU POSTEK R120 ETİKET SARICI KULLANIM KLAVUZU FCC Bildirimi Bu cihaz FCC Kuralları Bölüm 15 ile uyumludur. Çalıştırılması aşağıdaki iki koşula tabiidir: (1) bu cihaz zararlı parazitlere neden olmaz ve (2)

Detaylı

IAMP iamp1620 I iamp3020

IAMP iamp1620 I iamp3020 PHONIC iamp SERİSİ Profesyonel Dijital Amplifikatör iamp1620 I iamp3020 IAMP iamp1620 I iamp3020 Profesyonel Dijital Amplifikatör KULLANIM KILAVUZU ÖNCE GÜVENLİK! DİKKAT YANGIN veya ELEKTRİK ŞOKUNA NEDEN

Detaylı

Gebrauchsanleitung Operatinginstruction Kullanmatalimatı KDN53A00NE

Gebrauchsanleitung Operatinginstruction Kullanmatalimatı KDN53A00NE de en tr Gebrauchsanleitung Operatinginstruction Kullanmatalimatı KDN53A00NE tr tr tr tr 17* E - Nr FD - Nr 14 A B A B 15* SW 22 16* De erli Müflterimiz Bosch

Detaylı

NR8201/8301. NR8201 4-CH Viewing & Recording External esata Interface. NR8301 8-CH Viewing & Recording RAID 0, 1 Scalable Storage. Rev. 1.

NR8201/8301. NR8201 4-CH Viewing & Recording External esata Interface. NR8301 8-CH Viewing & Recording RAID 0, 1 Scalable Storage. Rev. 1. NR8201/8301 H.264 Compatible with VAST CMS Lockable HDD & Rack Mount Design NR8201 4-CH Viewing & Recording External esata Interface NR8301 8-CH Viewing & Recording RAID 0, 1 Scalable Storage Rev. 1.1

Detaylı

Adaptörü USB portuna takmadan once mutlaka CD ile gelen sürücü yazılımını yükleyin.

Adaptörü USB portuna takmadan once mutlaka CD ile gelen sürücü yazılımını yükleyin. 802.11g High-Gain Kablosuz USB Adaptörü HIZLI KURULUM KILAVUZU Versiyon 1.0 Ocak, 2006 0 *Windows 98SE/Me/2000/XP: TÜRKÇE. Takip eden örnek yükleme Windows XP işletim sisteminde yapılmıştır. ( Windows

Detaylı

DPT Serisi Motorlu Su Pompaları

DPT Serisi Motorlu Su Pompaları DPT Serisi Motorlu Su Pompaları TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER Garanti Ve Servis 1 Uygulama Alanları/Pompa Kod Sistemi 2 Kullanma Talimatları 3 Pompanın Yapısı 5 Taşıma,Sevkiyat ve Depolama

Detaylı