Aydın hn. ın tedavisi, Rusya da, Ukrayna da, Türki Cumhuriyetler de alternatif tıp ismi olarak çok yaygın.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Aydın hn. ın tedavisi, Rusya da, Ukrayna da, Türki Cumhuriyetler de alternatif tıp ismi olarak çok yaygın."

Transkript

1 DOĞAL BESLENME VE DOĞAL TEDAVİ ÜSULLERİ DERLEME Takvim Olayı: beslenme Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2007 Saat 23:54 beslenmeyle ilgili bir konferanstan alınan ve çalakalem yazılmış notları aktararak başlamak istiyorum. çalakalem ama anlaşılıyor gene de. hm benim de mutlak katılmadığım konular var.smile Size önce Aydın hn. dan bahsedeyim. Aydın hn. 64 yaşında. 30 yıldır Müslüman, aslen Ukraynalı. Kendi ülkesinde tıp doktoru olarak çalışmış, dahiliye uzmanı. 70 li yıllarda Özbek bir Türk ile evlendi. Son 14,15 yıldır Türkiye de yaşıyor. Aydın hn. ın tedavisi, Rusya da, Ukrayna da, Türki Cumhuriyetler de alternatif tıp ismi olarak çok yaygın. Aydın hn. ın tedavisi ise tıbbi nebevi (peygamber tıbbı). Asrı Saadet döneminde doktorluk mesleği Yahudilerin elindeymiş. Müslümanlar Medine ye göç ettikten sonra, Yahudi doktorlar bir gün Müslümanlara sorarlar. Siz hiç hasta olmaz mısınız, yoksa biz yahudiyiz diye mi bize muayeneye gelmiyorsunuz derler. Müslümanların cevabı; biz peygamberimizin dediklerini yaparız, onun sünsihirli İksirine uyarız, o nedenle hasta olmuyoruz olmuştur.

2 Bu tedavi sadece fiziki değildir, bu tedaviyle beraber manevi derinlik artar, inkişaf etmeye başlarsınız. Bizim çıkış noktamı peygamber efendimizin bir hadisidir. Hadiste şöyle der; Üç şeyde şifa vardır; oruç, kan aldırma (hacamat ve sülükler) ve dağlama, sizi dağlamadan men ettim. Bu durumda elimizde kalan oruç ve kan aldırma, bizim uyguladığımız tedavi tamamen bu ikisi üzerinedir. Yeme, içme, ne yiyip içtiğimiz çok önemli. Pek çok ayette helalinden yiyin ve bana kulluk edin diyor. Yani önce helal yemekten bahsediyor. İmam Gazali nin Kimyayı Saadet kitabında, Asrı Saadet döneminde, o dönemin müslümanlarının birkaç günde bir yemek yediklerini görüyoruz. Efendimizin bir günlük yemeğinin 13 lokma olduğunu, Hz. Ayşe ye ikinci lokması için ya Ayşe israf ettin dediğini görüyoruz.

3 Hacamat, miraçta her gök katında meleklerin peygamber efendimize ümmetine söyle hacamat yaptırsınlar diye tavsiye ettikleri bir uygulamadır. Bir soru; oruçlarda çok baş ağrısı oluyor neden? Size oruçlarda (açlıkta) ne olduğunu anlatayım. Vücut 24 saatte 360 gr. ölü doku tüketir. Canlı zikir eden hücrelere asla dokunulmaz. Bütün hastalıklı, zikir yapmayan hücreler vücuttan dışarı atılır. Bu atma işlemi kulak kiri, geniz akıntısı (bu ikisi beyinden gelen zehirlerdir), vücut kaşıntısı, idrar (açlıkta bir şey içilmediği halde sık idrara çıkılır, yoğun koyu olarak vücuttan atılır, çoğunlukla ilaç kokusu olur) vb. ile olur. Geniz akıntısı mideye iner orada birikir, buna izin vermeyin, bu balgamdır, zehirdir, mide bunu eritemez. Böyle bir durumda kusun, (ya da çok yediniz, hazm edemediniz, o zaman yine kusun) Kusmak için; bir bardak ılık su, bir çorba kaşığı zeytinyağı içilir. İnsanın çok ve devamlı, katkı maddeli hazır gıdaları yiyerek vücuda aldığı toksinleri hücre kendi içinde lizozom denilen hücrenin çöp tenekesinde biriktirir. Oruçlar ile bu çöp tenekeleri vücut tarafından boşaltılmaya başlanır.

4 Yıllar üst üste biriken bu zehir ve toksinlerin atılabilmesi için önce vücudun içinde eritilmesi gerekir. Bunun için oruçlarda insan üşürken aynı zamanda içerde ateş yükselir, bu toksinlerin vücuttan atılabilmesi için eritildiği, çözüldüğü anlamına gelir. Özellikle beyindeki toksinleri ancak yüksek ateş çözer. Bu yüksek ateşte baş ağrısı yapar. Yıllarca acıkmadan üst üste katkı maddeli gıdaları yiyerek bunları vücutta toplayan bizleriz, bu nedenle bu ağrılara şimdi sabretmemiz gerekiyor. Oruçları düzenli yapanların dişleri, diş taşları, diş eti hastalıkları dahi düzelir, temizlenir. Oruçlar ile vücut kendi kendini temizler, sağaltır, boşaltır. İnsanların bütün vücudunu, iç organlarını kaplayan bir mikrop örtüsü vardır. Buna flora denir. Bağırsaklarda 1,5, 2 kilo mikrop (flora) vardır. Bu mikropların vücutta dengeli olması gerekir. Antibiyotikler ve bütün ilaçlar bu bakterileri yok eder, DNA ve kromozom yapısını bozarlar. Bugünkü tıp insan bağırsaklarında var olan florayı mikrop olarak düşünüp yok etmeye çalışıyor. Çağın hastalığı diye bilinen depresyon için ülkemizde önceden prozac verilirdi, şimdi spram ve seroxat veriliyor. Oysa Amerika da depresyon için doktorlar sarı kantoran çayı yazıyorlar.

5 Peki içinizde benim hiçbir rahatsızlığım yok çok şükür sağlıklıyım diyen olabilir. Peki gerçekten sağlıklı mıyız değil miyiz? Rüyalarınızda koku alabiliyor musunuz? (kimseden cevap yok) Rüyada koku alabilirisniz, almalısınız. Rüyalarınız renkli mi genelde siyah beyaz görülüyor. Sabah kalktığınızda ağzınızda kötü bir tat var mı? Gençler tek ayak üzerinde 30,40 sn. durabiliyor musunuz? Anne sütü bebek doğar doğmaz hemen gelmez. Bebek doğar doğmaz hemen emzirilmez. Bebeğin anne karnında iken anneden aldığı toksinleri atabilmesi için önce açlık yapması gerekir. Eskiler derlerdi üç ezan sonra bebek yemek yemeli. Kişinin bu tedaviyi peygamberimizin sünsihirli İksiri olduğunu düşünerek, inanarak yapması gerekir. Aksi takdirde kişiye çokta fayda vermeyebilir. Aydın hn. Müslüman olan birisiyle, Müslüman olmayan birisinin tedavisi çok farklı oluyor demiştir.

6 Oruç, hacamat ve sülükler bir tür boşaltma tedavisidir. Tıkanan kulağa soğan suyu ve/veya çörek otu yağı damlatılır. Düşünce bozukluğu, sinirli olma hali hacamatlarla geçecektir. Yeni nesil ilaçlar çok kötü. Bunlar gesihirli İksirik ilaçlardır. Mucize ilaçlar deniliyor, kanseri tamamiyle yok ediyor diye tanıtılıyor. Nano ve geno tekenoloji ile üretilen bu ilaçlar sadece hedef hücreyi organı hedef alıyor, (eski tip ilaçlar hücreye varıncaya kadar vücut ilacın % 60 ını yok edebiliyordu, yeni tip ilaçları vücut yok edemiyor) Yeni tip ilaçlara bugünkü tıp harika gözüyle bakıyor çünkü yan etkileri yok. Ama vücut bu ilaçları atamıyor. Bu ilaçlar ile vücuda ne yerleştiriliyor bunu bilemiyoruz. Ve yerleştirilen şey gelecek nesillere de taşınıyor. Nisa Suresinin 118. ve 119 ayelerinde şeytan ile Allah ın bir diyaloğu yer alır. Şeytan onların bitkilerinin yapısını bozacağım onların hayvanların kulaklarını keseceğim der.

7 Bugün, bitkilerin gesihirli İksirikleri ile oynanmakta (soya, mısır en çok) deneylerde kullanılan hayvanların kulakları kesilmektedir. (hayvanlardan örnek almak için en kolay ve uygun yer kulaklarıdır) Pankreas insilün üretmediği için şeker hastaları insilün almak ihtiyacı duyarlar. Pankreas neden insilün üretmez. Yeme içmeyle pankreasın o kadar dolar ki, insülün üretemez hale gelir. Bu durumda kişi dışardan almaya başlar, bu seferde zaten dışarıdan geliyor der hiç üretmemeye başlar, tembelleşir. Herbalife kesinlikle gıda değil. Bu tür içinde ne olduğu bilinmeyen şeylere itibar etmeyin. Ki herbalife bir Yahudi kuruluşudur. Öksürük şuruplarının hepsinde alkol vardır. Aşıların hemen hepsinde ağır kurşun ve civa vardır. Kızamık aşısı artık Amerika da yapılmıyor. Türkiye de ki çocuk aşıları İngiltere de, Norveç te, Amerika da artık yapılmıyor. Çünkü bu aşılar kısırlaştırıyor, organ hasarı oluşturuyor. Ayrıca çocukların kızamık olması gerekiyor, olur, geçirir, bağışıklık sistemi güçlenir. Ateşin yükselmesi gerekir, ateş yükselerek vücuttan atılacak toksinleri eritiyor. Beyin ısısı normal vücut ısısı gibi değildir. Beyin 35 derecedir. Beyindeki toksinleri atmak için yüksek ateş gerekir. Yüksek ateş iyidir, havale olmaması için duş almak, sirke ile ovmak iyi gelir. Ateşli çocuk yemek yemez, zorla yedirmeyin.

8 Ateş düşürücünün kendisinde zaten havale yan etkisi vardır. Havaleyi ateş düşürücünün kendisi yapıyor. Paracetamol madde karaciğere tokmik etkilidir. Bu artık tıpça kesin olarak biliniyor. Aspirin ve bütün ateş düşürücülerde vardır. Ateşli olan çocuğa aspirin beyin kanaması bile yapar. Ateşli hastaya başına soğuk bez konur. Beyin toksinleri üzerinden atmak için titrer, biz bunu dışardan havale olarak görürüz. Bu aslında iyi bir şeydir. Kırmızı pancar suyu (katı meyve sıkıcısında suyu çıkarılabilir) bağışıklık sistemini güçlendirir. Bademcik, boğaz ağrısına sirke, adaçayı, karanfil, kekik gargarası iyi gelir. ************* Aydın hanım gelir.

9 Dr. Aydın hn. ın konuşması; Kardeşlerim, ben Özbekiztan dan geldim. Orada bir Albay vardı, ihtilal yaptı, idama mahkum edildi. Ertesi gün idam edilecek, o eşine boğazının ağrıdığını söylüyor. Eşi de ona, ertesi gün idam edilecek adama karbonatla gargara yap diyor. Sizler bana o hastalık nasıl geçer bu nasıl geçer diye soruyorsunuz. Ben sizlere başka bir şey anlatmak istiyorum. Yediklerinizi içtiklerinizi değiştirmezseniz, ilaçları kullanmayı bırakmazsanız yakın zamanda sizde kendi kendinizi idama mahkum edeceksiniz. Nano, gen teknoloji ve şeytani yöntemler ile yeni ilaçlar yapılıyor. Bu ilaçlar kanseri iyileştirecek, menapozu düzeltecek denilecek, hepiniz bu ilaçlara koşacaksınız. Ve bu ilaçlar hepimizi insanlıktan çıkaracak. O küçücük ilaçlar birer varlıktır. Sizler bu varlıkların vücudunuza yerleşmesine izin veriyorsunuz. Bu küçücük ilaçlar (nano parçacıklar) ile bütün insanları yösihirli İksirilmek üzere merkezi bir bilgisayara veya beyne bağlayacaklar. Çin de yeni küçücük nano parçacıklar, ilaçlar üretildi. Bütün bu ilaçlar nano teknoloji ile üretilip insanlığı Deccal in yösihirli İksirimine hazırlıyor. Herkes kendini Deccal den korumalı.

10 (Dinleyicilerden birisi menapoz hakkında sorar) Kadınlar hiç hissetmeden menapoza girmeli, bir sorun varsa hemen oruç tutulmalı, hacamat yaptırmalı. Her kadın, her erkek, her çocuk oruç tutmalı mutlaka. Yaşlılar 1 günden gençler hemen 3 günlük ile başlamalı. Yetişkinlerden imanı tam, namazı devamlı kılanlar hacamatı öğrenmeli. Çünkü insanlar çok fazla. TV yi izlemeyin, evlerden kaldırın. Bütün TV. Dizileri insanları programlıyor. Bilgisayara oyunları ile çocuklar Deccal e kurban ediliyor. (Eczacı bir hanım sinüzit hakkında soruyor) Sinüzit hiç bir şey değil. Oruçlarla hemen geçer. Eczacı hanım, sinüzit ilaçlarını yan etkilerinden dolayı kullanmadığını söylüyor. Aydın hn. peki kendin almıyorsun, insanlara niye satıyorsun diyor. Hanım mesleği olduğunu söylüyor. Aydın hn. kızıyor, o meslek seni haram götürüyor diyor. Allah 18 bin alemi ve varlıkları yarattı. Her varlığa devamlı ve mecburi zikir verdi. Sadece insana seçme hakkı verdi, sadece insan mecburi zikir etmiyor. İnsana da seçme hakkına sahipsin ama sorarım dedi. Eski ilaçlar insanı zikirden alıkoyardı. Kur an-ı Kerim de nice namaz kılanlar vardır, onları namazları boşadır der. Bütün hazır ilaçlar haramdır. Çünkü şeytani ürünlerdir, ben bundan kesinlikle eminim.

11 Amerika da, İngiltere de hayvanlar klonlanıyor ve bu hayvanların etleri Türkiye ye geliyor. Sizler bu ürünleri yiyorsunuz, haberiniz yok. Bütün pastane ürünleri, yağlı ürünler hepsi şeytani, haram ürünlerdir. Haram yiyen namaz kılabiliyor mu, normal düşünebiliyor mu? Fakirullah Hazretleri (Erzurumlu İbrahim Hakkı Hz. nin hocası) kendi yetiştirip yiyordu. Onun zamanında böyle bir şeye gerek yoktu. Onun böyle yapması bizlere örnek olmak istemesindendir. Öyle bir zamandayız ki sadece kendi elinizle ilaç yapacaksınız. Çünkü aktarın sattığı şeyin nerden geldiğini ne satan biliyor ne biz biliyoruz. İsrail den mi geliyor, hangi ülkeden geliyor, ahir zamandayız.. Kendi elinizle yabani otlar toplayın, bununla ilaç yapın. Kan vermeyin, tahlil yaptırmayın. Çünkü İslam ülkelerinde çeteler var. Tahlil için kan veriyorsunuz, bu tahlilden bütün organların, vücudun durumunu çıkarıyorlar. Büyük kliniklerde tahlillerde doktor sizden iki şeyin tahlilini ister ama onlar bütün vücudu tahlil ederler ve sonuçları yurtdışına gönderiyorlar. Biliyorsunuz İman Geni bulundu, bu tahlillerde iman geni var mı yok mu bakılıyor. Ama iman geni üzerine hiçbir şey etki edemez, asla değiştirilemez. Korunmak için, daima abdestli olmak, zikir yapmak, oruç tutmak, kan aldırmak (hacamat ve sülükler ile), haram yememek (bütün hazır gıdalar ve ilaçlar haramdır) gerek. Abdestli insanın üzerine dışardan hiçbir şey yapılamaz.

12 Türkiye de her türlü gıdada şeker yerine tatlandırıcı kullanılıyor. Glikoz, fruktoz ve aroma kullanılıyor. Bunları şeytani ürünlerdir ve insan bunları hazmedemez. Sentetik insülin kullanan insanlar çok kötü durumda. Hazır yiyecekler, TV., müzik, lazer tedavisi, ilaçlar, bütün vitaminler, homeapeti ilaçları bunların hepsi insanları programlamaya yönelik, bilinçlerini ele geçirmeye yönelik kullanılıyorlar. İngiltere de küçük çipler üretiliyor derinin altına konuluyor. Bu çipler ile insanlar uzaktan yösihirli İksiriliyor. Artık onlar insan değil, bilgisayarlaşmış robotlar, insanlıktan çıkmışlar. Peki amaç ne; Şeytan Allah Adem i yarattığında söyledi, ben onlara önlerinden, arkalarından, yukarıdan, aşağıdan, sağdan, soldan yaklaşıp yoldan çıkarıcam diyor ve kıyamete kadar da bu konuda izin alıyor. O şimdi Alla ispat etmeye çalışıyor, bak sen kimi bana tercih ettin demeye çalışıyor. Amaç asla insanı öldürmek değil, yoldan çıkarmak, rezil etmek, yalvartmak, kendisine muhtaç kılmak. Sizler zaten bunu yapıyorsunuz. İlaçları bol bol kullanıyorsunuz, yaptığınız işler, haram haram yiyecekler alıyorsunuz. İnsanlar artık çikolatayı, pepsiyi seviyorum diyor. Soruyorum inciri, üzümü sevmiyor musun, hayır diyor. Bunu söyleyen büyük bir cemaatin başı. Şeytani ürünleri seviyor, censihirli İksir ürünlerini sevmiyor. Ben sizlere censihirli İksir

13 ürünlerini sevdirmeye çalışıyorum, gül kokusunu aldırmaya, sevdirmeye çalışıyorum. Sülükler asla size zarar veremezler. O sadece görevini yapar. Bakıyorum kadınlar artık hep oturarak namaz kılıyor, siz kendiniz kendinizi böyle yaptınız, yüzsüz, nasıl Allah ın karşısında oturarak namaz kılıyorsun. Her şey ilaçlarla başlıyor. Bakın şeytan sizi nasıl kandırıyor. İlk aspirinler söğüt ağacından yapılıyordu ve çok şifalıydı. Sonra söğütler yetmeyince sentetik aspirin yapılmaya başlandı. Sentetik olan hiçbir şeyi vücut eritemez, bütün ilaçlar sentetiktir. İnsülün önceden domuzdan yapılıyordu, o şifalıydı. Artık insülün sentetik. Sentetik aspirin vücutta eklemlerde romatizma yapıyor. Anemi yapıyor. Lösemide başlangıç sebep aspirin. Kan sulandırıcı olarak aspirin değil, limon suyu kullanın. Limon suyu her türlü iltihabı eritir, söker. Tıbbi tedavi ile aranızda daha iyi olan, iyileşen var mı? (Cevap yok) Beter olsun size bu yoldan dönmediğiniz sürece. Hz. Muhammes (s.a.v) dedi size üç şeyde şifa var, oruç tutmak, kan aldırmak ve dağlama, sizi dağlamadan men ettim. Lazer, kızgın, kuvvetlendirilmiş ateştir.

14 Mide de ne problem varsa 3 günlük oruçlardan sonra kan grubuna göre diyet yapın, tamam, hiçbir problem kalmaz. Mide için açlıktan daha iyi ilaç yoktur. Araştırma hastaneleri, insanlar üzerinde yeni nesil ilaçları (nano teknoloji ile üretilenler) deniyorlar, insanları kobay olarak kullanıyorlar. Türkiye ye yeni nesil ilaçlar geldi. Grip aşısı ve hepatit B aşıları nano teknoji ile üretilmiş çiplerdir. Bunları kesinlikle olmayın, bu çipleri vücudunuza sokmayın. Amerika da 1999 yılında aşı yasaklandı. Büyük bir skandal oldu. Otistik çocukların sayısında % 60 artış oldu. Halk ayaklandı, araştırmalarda buna aşıların sebep olduğu anlaşıldı. Ve aşılar yasaklandı. O aşılar Türkiye ye yollandı. Şimdi Türkiye de çocuklar hiperaktif, otistik doğuyor. Midenizde hazmedilmemiş yemek bırakmayın, onu kusun mutlaka.

15 Hayat çok kolay siz onu zorlaştırıyorsunuz. Bugünkü yağların hepsi kolestorelü yükseltiyor çünkü yağ değiller, hepsi kimyasallaştırılmış. Saf sızma zeytinyağı kolestorelü yükseltmez. Zeytinyağı mübarektir. Piyasada satılına margarin, mısırözü yağı, ayçiçeği yağı, fındık yağı bütün damarları tıkar. Kabızlık bütün hastalıkların başı ve sebebidir. Mutlaka geçirmek lazım. Normal bir insan günde kere tuvalete çıkmalı. Sinameki mutlaka kullanın. Ama çay yaparak içmeyin işe yaramaz, nane gibi her yemeğin üzerine serpin. Karaciğer hasta ise kabızlık olur, karaciğeri temizlemek lazım. Sinameki mübarek bir ottur. Hz. Muhammed (s.a.v) dört ot söylemiştir. Sinameki bunlardan biridir. Yemekten önce alınırsa kalp damarını açar, yemekten sonra alınırsa müshildir, bağırsaklara yardımcı olur. Kaynatarak çay gibi kullanmayın zararlıdır, nane gibi yemeklere kullanın. Veya bir çay kaşığı sinamekiyi suyla için. Bitkileri kaynatarak kullanmamak gerek, çiğ veya döverek, kurutarak kullanılmalı.

16 Ağrı kesici asla kullanmayın, ağrıyı geçirmek mümkün değil, yasaktır, günahtır. Aldığınız ağrı kesiciler ile ağrılar geçmiyor, o bölgede ağrı bloke oluyor. Siz enin sonunda ama bu dünyada ama kabirde o ağrıyı çekeceksiniz. Ağrı ile vücut bağışıklık sistemine bilgi veriyor, sinyal gönderiyor. Bu bölgede sorun var diyor mesela kimyasal maddeler bu bölgede toplandı, bir şeyler yap diyor. Ama siz ağrı kesici alınca bağışıklık sistemine bu bilgi gitmiyor, önünü tıkıyorsunuz ve vücut tedavisine başlayamıyor. Her hastalığa çare var. Ancak egzama, sedef, vikiluga, alaca, uyuz gibi deri hastalıklarını dışarıdan tedavi etmeyin. Bu hastalıkların vücudun savunma sistemi kendini iç hastalıklardan korumak için yapar. Siz ilaçlarla derideki bu hastalıkları iyileştireyim derken vücudu savunmasız bırakıyorsunuz. Vücut egzama ile içerde bir hastalık oluşmaması için bir şeyleri dışarı atmaya çalışıyor, siz ilaçlar ile bu yolu tıkıyorsunuz. Kendi kendinize zulüm ediyorsunuz. Bütün hastalıkları haram, karışık ve zararlı yemek yapıyor, başka hiçbir sorun yok. Alerjilerin hepsinin sebebi budur. Güneş alerjisi olmak diye bir şey yoktur. Polen alerjisi, alerji değildir, tıkanmış vücut o mevsimde o polenler sayesinde dışarıya bir şey atmaya çalışıyor. (Basur, hemoroid sorulur) basura sakın müdahale etmeyin, basur kanı ile vücut karaciğer ve dalakta birikmiş toksinleri atıyor. Basur kanaması durdurulursa siz belki kanser olacaksınız. Burada yapılması gereken basuru vücuttan kesmek değil, içerideki hasta organları tedavi etmek, boşalmaktır. İçerisi tedavi olduğunda dışarıdaki hastalıkların hepsi kendiliğinden vücudu terk ederler, çünkü onlara artık gerek kalmaz. Oruçlar, hacamat ve sülükler ile hepsi geçiyor. Burada tedavi olmuş olanlar var, onlara sorun.

17 Şimdilerde gençler evleniyor, birleşemiyorlar. Tek sebep cinlerdir. Tedavi ise haram yememek, oruç ve hacamattır. Bugünkü doktorlar ilim sahibi değiller. Onlar batının bilim dedikleri bilgi ile eğitim alıyorlar. Bilim ise ilim değildir. İlim sadece İslam dadır. Sadece Allah ın kitabında ve Resullullah ın sünsihirli İksirindedir. İslam da her şey var. Bizler hepimiz ilim öğrenmeli ve öğretmeliyiz. Artık deniyor ki, ben ne kadar zekiyim, kızım oğlum ne kadar zeki. Bu yanlış. Mümin akıllıdır, şeytan zekidir. Bilim ile ilmi, akıl ile zekayı karıştırmayalım. Siz tıbbi ilim deniyor buna aldanıyorsunuz, tıbbi ilim sadece İslam da peygamberimizin sünsihirli İksiri ve Allah ın kitabında vardır. Allah kadını rahim için yaratmıştır, kadının erkekten tek farkı rahimdir. Kadının enerji noktası rahimdir. Rahmi alınmış kadın ölü gibidir. Rahmi alınan kadın tövbe etmeli.

18 Isırgan otu ve adaçağı ostrojen hormonu içerir. Kadınlar devamlı içmeli. Bütün oruçlara niyetlenerek başlanır. Dinimizde 3 günlük açlığa izin vardır. İftar vaktinde bir yudum su iftar için yeterlidir. Hz. Muhammed (s.a.v) Hira dağında 40 gün ne yer ne içerdi. Abdulkadir Geylani hz. leri 40 gün halvete çekildiğinde ne yer içerdi. Tamam onlar büyükler, biz onlar gibi olmayız. Ama herkes 3 günlük oruç tutabilir. 3 günlük oruçlar ile bütün hastalıkları vücut atar. Muhakkak niyet ediyoruz, niyetsiz oruç ve sağlık olmaz. Hücrenin (ve buna bağlı olarak insan vücudunun kendinde depoladığı) 40 günlük rızkı vardır. Yeni doğmuş çocuğu bırakın çöle 40 gün sonra gidip canlı bulabilirsiniz. 3 günlük oruçlarda ne kadar su içilmezse (ya da az içilirse) vücut birikmiş depoları çözer, kullanır, zararlıları vücuttan atar. Romatizma diye bir hastalık yoktur. Bütün hastalıkların isimleri uydurulmuş. Yapılması gereken tek şey yemekleri kan grubuna göre düzeltmek, az yemek, oruç tutmak, hacamat yaptırmaktır. Halsizlik ve çok uyuma hakkında sorulur. Ne kadar az yersen o kadar az uykuya ihtiyaç duyarsın. 3 günlük, 10 günlük oruç tutmuş gençler var aramızda sorun onlara.

19 Bağırsak gazları hakkında sorulur. Yeni Müslüman olduğum zamanlarda ben de sürekli bağırsak gazı oluyordu. Abdestim bozulmasın diye ben onu tutuyordum. Sonra çok dua ettim bu konuda. Bir süre sonra dikkat ettim bu gazlar normal çıkması gereken yerden değil, ağızdan çıkmaya başladılar. Ağızdan çıkınca abdest bozulmuyor biliyorsunuz. Abdest çok önemli, en büyük koruyucudur. Abdest bir mümini her şeyden korur. Şeytan da abdesti bozmak için her şeyi yapar. Gaz oluşmaması için yemeklerin arasının çok olması ve karışık yememek lazım. Bir gün Hz. Muhammed (s.a.v.) camiye gelir, Ebu bekir i görür. Ne yapıyorsun der. Ebu Bekir çok aç olduğunu söyler. Peygamberimiz haydi filan kişinin evine gidelim der. Giderler kendilerine hurma ikram edilir. Sonra bir koyun kesilir, onu da yerler. Hz. Muhammed aleyhisselam Ebu Bekir e vallahi bu yediğimizin hesabı vardır der. Sizler sürekli bir şeyler yiyorsunuz. Her şey zihinde, bizler utanma hissini kaybettik. Yaptıklarımızdan utanmıyoruz artık. Haya, insanı her şeyden kurtarır. Tedavi sadece peygamberimizin usulü olmalı. Yahudilerin tedavilerinden tedavi olmaz. Çocuğu olmayanlarda kadında sorun varsa, kesin erkekte de vardır. İkisi birlikte tedavi olmalı. Birlikte oruç tutmalılar, sülükleri makata, rahim ağzına kapatmalılar. Makatta 100 tane akupunktur noktası vardır direk beyin ile bağlantılıdır, yine 100 tane akupunktur noktası böbrek ve buna bağlı olarak

20 üreme organları ile bağlıdır. Her yaşta kadın erkek bunları yaparsa şifa bulur, örnekleri vardır. Allah bebeği perdeli perdeli bir mekanda sır olarak yaratır. Bu bebeğin bakıcıları yıldızlardır. Kadınlar ne kadar hayasız oluyorlar, ağrım var diye ortalığı ayağa kaldırıyorlar. Doktorlar kadın sussun diye serum veriyor. Serum ile kadına sentetik hormon verilmiş oluyor. Bu hormon rahimi patlatıyor, o zaman sezeryana mecbur kalınıyor. Her sezeryan kadın vücuduna, rahme saldırıdır. Kadının mutlaka tövbe, istiğfar etmesi gerekir. İstatistiklere göre yurtdışında sezaryanla doğan çocukların % 70 i ileri yaşlarda şizofren oluyor. Yurtdışında zorunlu olmadıkça asla sezeryan doğum yapılmaz. Kediler, köpekler hepsi kendileri doğum yapıyor siz niye hastaneye gidiyorsunuz. Allah insanı hayvanlardan daha mı aciz yarattı. Kadın için doğumdan daha doğal ne var. Ne diye hastaneye gidiyorsunuz. Eskiden kadınlar evde doğum yaparlardı. Doğumu küvette, ılık suda, 150 gr. Zeytinyağı içerek kolaylıkla yapabilirsiniz. Doğum kontrol olarak spiral falan kullanmayın. Nar kabuğunu toz haline getirin, rahim ağzına koyun. (Bir bayan lenf kanseri olduğunu, kemoterapi gördüğünü söylüyor) Kemoterapi ilacı aslında bir böcek ilacıdır. Böceği öldüren senin hem hasta hem sağlıklı hücrelerini de öldürecektir. Bana kanser teşhisi konulmuş olarak gelen hastaların % 97 si iyileşiyor. Demek ki bu hastalar gerçekten kanser değiller. Çünkü gerçek kanserin çaresi yok.

21 Dinleyicilerden bir bayan laboratuarda çalıştığını söylüyor. Ben yıllarca kemoterapi gören kanser hastalarını gördüm. Ama iyileşen hiç görmedim diyor. Kansere tedavi yoktur. Kanser değilse iyileşir. Kanser gerçek ise ölür ama ölümünde şereflisi gerektir. Allah yolunda ölünürse şerefli olur. Şeytana yalvara yalvara (ilaçlı tedaviler) ölümün nesi şerefli. Fıtıkları oruçlar ve hacamatlar vücuttan atar. Hormon bozukluğunu yapan kullandığınız ilaçların kendileri. Kullandığınız bütün ilaçları bırakmalısınız. İnsanların zihniyeti artık iyice bozuldu. Doğru diye bildikleri yanlışları yapıyorlar, artık uyanmak gerek. Aybaşının hicri ayın başında olması gerekir ve en fazla 3 gün sürmeli. Şimdi artık 7 gün, 10 gün sürüyor. Normal değil bunlar.

22 Bütün ambalajlı yiyeceklerde ve temizlik malzemelerinde (deterjanlarda) ostrojen hormonuna benzeyen bir hormon vardır. Bunları kullanıyorsunuz o zaman vücudun hormonlarında dengesizlikler oluşuyor. Yapılması gereken yemekleri düzeltmek, ambalajlı, dışardan yemek almamak, detarjanları kullanmayı bırakmak, oruçları tutmak, hacamat yapmak lazım. Namaz vakti gelir, ara verilir. Daha sonra Aydın hn. muayeneye başlar. Yukarı Dön hamdicewik Açılır Kutu Gör Üye Üye Simge K.Tarihi: 04 Nisan 2007 Konum: Türkiye Durumu: Aktif Değil

23 Gönderilenler: 49 Aktiflik Seviye Deneyim Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri Alıntı hamdicewik Alıntı Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2007 Saat 23:57

24 1.diyette kurubaklagil tüketilmesi kötüloesterolün düşüşünde rol oynar. Bu nedenle, kurubaklagiler 3 günde bir tüketilmelidir. Ancak pişirilirken, eti önceden pişirilmeli ve yağı süzüldükten sonra ilave edilmelidir 2.kalsiyum da yine kötü kolesterolün düşüşünde olumludur. Kahvaltıda mutlaka 1 su bardağı süt tüketilmeli, diğer öğünlerde de yoğurt veya ayran tüketilmelidir. 3.sarımsak da yine kan yağlarını düşürücü özelliğe sahiptir. Bu nedenle sarımsağın özellikle çiğ tüketilmesi önerilir. Her gün 1-2 diş sarımsak tüketilmelidir 4.sebze ve meyve tüketimi önemlidir. Her öğün mutlaka sebze yemeği pişirilmeli veya salata olarak tüketilmelidir. 5.yemek ve salatalarda zeytin yağı veya bitkisel sıvı yağ kullanılmalıdır. En iyisi yemeğe birini salataya diğerini kullanmaktır. 6.yemek yapmada yağda kızartma işleminden sakınılır. En iyi yöntem fırında veya ocak üstünde kapalı olarak nemli ortamda pişirmedir. 7.kıymalı dolma ve sarmalarda yemeğe ayrıca yağ eklenmez. Az kıyma konursa bitkisel sıvı yağ veya zeytin yağı eklenir. 8.salatalar sofraya oturulacağı zaman hazırlanır.

25 9.yemeklerde bol soğan, sarımsak ve yeşilliklerin (maydonoz, nane, yeşil soğan) yer alması yararlıdır. 10.bütün sebzeler iyice yıkandıktan sonra, bekletilmeden yemek ve salata yapılır. 11.çay şekerinin günlük 2 tatlı kaşığından fazla tüketilmemesi önerilir 12.tuz alımı günlük 5 gr ı aşmayacak şekilde ayarlanmalıdır. Silme 3 çay kaşığı kadar yeterlidir 13.ek olarak balık yağı alımı kan basıncının düşmesinde etkilidir. Önerilir. 14.tavuk, hindi ve diğer kanatlıların derisiz siyah eti tüketilmelidir 15.zeytin yağlı kurubaklagil yemekleri önerilir 16.kepekli ekmek, bulgur pilavı ve sebzeli bulgur pilavı önerilir 17.yağsız süt ve yoğurt tüketimi önerilir.

26 18.yağı alınmış sütten yapılan peynir çeşitleri önerilir 19.portakal, mandalina ve greyfurt özellikle önerilir SAKINILMASI GEREKENLER 1.tereyağı, iç yağı, sade yağ, katı margarin, şekerli fındık, fıstık ezmeleri 2.sucuk, salam, sosis, kavurma, yağlı koyun ve sığır eti, kızartılmış etler, kızartılmış tavuk ve diğer kanatlıların hepsi. Tavuk ve diğer kanatlıların derisi 3.yağ ve şeker içeren her türlü unlu mamüller 4.tam yağlı süt ve yoğurt, yağlı peynirler, kremadan yapılan dondurmalar, çikoılata eklenmiş tatlılar ve pudingler Yukarı Dön hamdicewik Açılır Kutu Gör

27 Üye Üye Simge K.Tarihi: 04 Nisan 2007 Konum: Türkiye Durumu: Aktif Değil Gönderilenler: 49 Aktiflik Seviye Deneyim

28 Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri Alıntı hamdicewik Alıntı Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2007 Saat 23:58 Hazır yiyecek yiyenin fıtratı bozulur. SırÇa parmak kalp ve rahimle bağlantılıdır. Allah iki kişiye lasihirli İksir etti. Şeytana ve yahudilere. Allah ilmi dileyene ve dilediğine verir. Bunun dışındakiler tahminlerle hareket ederler.

29 Zikir hastalıkları esir alır, vücutta gelişmesini engeller. Nefes egzersizini hergün yap. 3 günlük açlık nefesi hemen düzeltir. Her hastalığın temelinde yemek fazlalığı var. Bunu Resulullah söylüyor. Nanoteknolojiyi araştırın. Bazı vitaminler, protein hapları mikro robotlardır. Nasıl programlandıysa sizi öyle yösihirli İksirir. reten ve yösihirli İksiren Çok uzakta da olabilir. Balık yağı gesihirli İksiriği değiştirilmiş somon yağıdır ve kapsülü de domuzdan üretilmiştir. 8 yıl önce deli dana hastalığı olduğunda ilaç firmaları resmen açıkladılar: Domuzda deli dana hastalığı olmadığı için ilaçlarda domuz ürünü kullanacaklarını. Ateşlenince şükredin. çünka bağışıklık sisteminizin Çalıştığını gösterir. Kan sizi temizlemek için ısınır. Modern tıp da ateşi engellemenin yanlışlığın kabul etti. çünkü bakteriler ancak ateşle vücuttan atılır.

30 Karaciğeri hasta olan soğuk suyu sevmez, kullanamaz. Karaciğer temizlemesi yaptıktan sonra kullanabilir. Sağlıklı insan esnek olmalı, ağzının tadı güzel olmalı, sabah yataktan dinç kalkmalı. Bazı bitkilerin kokusu melekleri, bazılarınınki cinleri Çeker. Cinler parfüm kokusunun peşinden gelir. Parfümler ve bütün aromalar Strasburg daki şirketler tarafından üretiliyor. Bu şirketler yahudilere ait. Subhanallahi velham... tesbihini bir süre Çektikten sonra kızım Çok sevdiği parfümünün gerçek kokusunu duydu ve onu Çöpe attı. SaÇ boyası böbrekler ve beyin için Çok tehlikeli. Kına censihirli İksir kokusudur, cinler ondan hoşlanmaz. Kına ve besma birlikte kullanılabilir. İnsanlar zannediyor ki bir şey gelecek onları kurtaracak. Bütün hayır İslamdadır. İslamın dışındaki herşey bize karşıdır. BahÇedeki sebze ve meyveleri abdest aldıktan 1 saat sonra okşayın. Bir kaç defa yaparsanız daha iyi. Okşadığınız bitkiler sizin terinizle attığınız toksinlerden

31 vücudunuzun ihtiyacı olan neyse onun bilgisini alır ve sizin ihtiyacınız olan maddeyi üretir. Yüksek sesle konuşmayın artarak yukarı Çıkar. AÇlık yapan insana sükusihirli İksir lazımdır. Cevşen ağır gelir. Kur an tam ihtiyacına cevap verir. Hacamatta 0 kan gurubu olandan sarı su gelmişse Çok buğday ürünü kullanmış demektir. Buğday 0 kan gurubunda beyinde, eklemlerde ve ayaklarda, süt göğüste tıkanıklık yapar. Bunu kırmak için 3 acı bademi tatlı bademle hergün yemek gerekir. 0 grubu sütü ancak zencefil ve balla karıştırarak içebilir. Buğday ürünleri ve patates 0 grubunda eklemlerde ve kaslarda ağrı ve sızlama yapar. Huysuz kadınlar ve Çocuklar Pazartesi ve Perşembe günleri bol bol greyfurt suyu içerse huyu düzelir. Bütün meyvelerin Çekirdeklilerini tercih edin. Greyfurtun sarısı makbul. çekirdeksiz meyvelerin gesihirli İksiriği değiştirilmiştir.

32 GeSihirli İksiriği değiştirilmiş ürünleri yiyenlerin DNA kıvrımları 3lü 4lü 5li oluyor. İnsanlıktan Çıkıyor ye kadar dünyada DNAsı iki kıvrımlı normal insan kalmayacak. HiÇ açmadan oruç tutmaya 3 gün izin verildi. 3 günden sonra izin yok. Tabiat ve gerçek mizaç yalnız Çocuklarda görünüyor artık. çünkü yetişkinler hazır ve bayat yiyecekler yiyerek tabiatlarını bozdular. MizaÇ bozuluyorsa hastalıklar da geliyor demektir. Sarımsak varsa neden onu yutmuyorsunuz da hap yutuyorsunuz. AğaÇların yaprak dökmesi gibi saçlarla, kıllarla ve tırnaklarla toksinler vücuttan atılır. SaÇ dökülmesi, yerine yeni saç geliyorsa iyidir. çünkü toksinler atılmasaydı vücutta kalacaktı. Yerine saç gelmezse kan Çok asitli ve saç diplerini yakıyor demektir. Bu Çok daha kötüdür. SaÇ dökülmesini önlemeye Çalışmak Çok yanlıştır. Toksinlerin atılmasına engel olursunuz. Bunun yerine toksinlerden kurtulmak gerekir Aft, uçuk, mantar ve yüksek volyumlu ve yankılı müzik DNA nın kıvrımlarını Çözüyor.

33 Virüs sadece açlıkla gider. El ve ayaklar soğuksa kan dolaşımı bozuk demektir. Sauna ve keselenmek iyi gelir. Vücut hazır yiyeceklerle, bozuk yiyeceklerle pislik içinde kalmışsa kalp ve beyin nasıl sağlıklı Çalışacak. çocuklarınızı hazır gıdalardan uzak tutun, zorla yemek yedirmeyin. VazgeÇmiyorlarsa aç bırakın. Ağlarlamalarına aldırmayın. Doktora gitmemek için bir yerden kuvvet almak gerekir. Rahim düşüklüğü olursa vücut yerde, popo koltukta olacak şekilde yat. rahmi göbeğe doğru Çek ve Çarşafla sıkıca sar.

34 Her sabunda ve şampuanda aroma var. aroma gesihirli İksiriği değiştirilmiş bir üründür. mandalina ile biberi aynı dalda ürettiler. biber geni gezen gendir. bu bitkilerden insanlara da geçebilir. hamile kadının Çocuğuna da geçebilir. Her hücre kimyasal ortamda Çalışır. Hayy la hayata başlıyoruz, hu ile bitiriyoruz. Manevi temizlik başlayınca ilk olarak akciğerler temizleniyor onun için. HıÇkırık mide ile akciğer arasında uyumsuzluk olursa meydana Çıkar. HiÇ iyi değildir, yemekler düzeltilirse geçer. Menapoz birden olursa güzeldir. Ayakta yağ bezesi gibi şişlik yağ birikmesidir. Mide hastalıkları için narı sıktığın zaman kabuğun içinde kalan zarları ve Çekirdekleri kurut, ince öğüt, elekten geçir, sabah akşam 1 tatlı kaşığı yut.

35 Acı kavun yaprağını döverek ağrıyan yerini oğ. 3 yaprak acı kavun yaprağını 1 bardak suda kaynat, beklet, ılıkken balla iç, 3 defa 3 gün ara ile. bu kusturur, balgam attırır. Beyinde kan dolaşımı bozuksa hacamat yaptır ve misvak kullan. HiÇbir kanı durdurmamak lazımdır. Kimse kan kaybından ölmez. Kimyon ve kekik kum düşürür, böbrekleri temizler. Semizotu herkes için eliksirdir. Böbrekler için en faydalısıdır. Her meyveyi kabuk ve Çekirdeğiyle beraber ye. zümün kabugu soğuk, içi sıcaktır, birbirini dengeler.

36 Siğil için Cin ve Kariya Suresi okunur. Nasır için Kariya Suresi 1 veya 7 defa okunur. Şeytan açlıktan ve soğuk sudan kaçar. Onun için banyoda mümkün olduğunca soğuğa yakın ılık su kullanmak gerekir. Bunu yapamayan banyodan sonra yarım kova soğuk suyu başından aşağı birden döksün. Duş enerjiyi parçalar. Onun için kovadan yıkanmak daha iyi. Karaciğer hasta ise auranın o bölgesinde boşluk vardır. Cinler rahatlıkla girer Çıkar. Diğer organlar da aynı şekilde. Sıkılınca ibadete sarıl. Psişik hastalıklara karşı Sad Suresi 41, Müminun suresi 97-98, Saffat suresi 7. ayetler okunur. Cinli hasta için dua, tesbih ve karaciğer temizleme gerekir. Vesvese tokluktan gelir. Hasta bebeği rahim tutmaz. Ağır kimyasallarla Çalışan babanın spermleri hastadır.

37 Afrika da aç kalanlar değil, dışarıdan gelen yiyecekleri yiyenler hasta oluyor ve ölüyor. Ukrayna da iki defa kıtlık oldu. Biz hep ağaç yapraklarını, otları yiyerek sağ ve sağlıklı kaldık. len hayvanları ve insanları yiyenler hasta oldular. Lazer kızgın ateştir. Şeytan da kızgın ateşten yaratılmıştır. Onun için lazerle herhangi bir işlem yaptırmak yasaktır. İtalyan buğdayı ve yeni mayalar 0 kan grubu olanlarda reflüyü artırdı. Ceviz kabuklu alsanız daha iyi Çünkü yağlı olduğu için havayla temas ettiğinde asitleniyor. İşlenmemiş kuruyemişi Mısır çarşısındaki Kurukahveci Mehmet Efendi nin karşısındaki kuryemişçiden alınabilir. İnsan olmayan yerde acı kavun yetişmez. İnsanlar yerleşmeye başlayınca onlar da yetişmeye başlar. Melekler ekiyor onu, insanlar için. Sinirli ot ve hindibağ da aynı şekilde.

38 Şiddetli karaciğer temizlemeden sonra 3 günlük açlık yapmak gerekir. Kalsiyum ekmikliği önce yüz kemiklerinden alır. Karaciğer ve dalak mümin için Çok önemlidir. Karaciğer ruh latifesinin, dalak sır latifesinin merkezidir. çamaşırda yumuşatıcı yerine sirke kullanın. Sindirim için etin yağa, yağın ete ihtiyacı vardır. Kabuklarıyla beraber sıkılıp içilen patates suyu mide, bağırsak hastalıklarına, vücutta bulunan her türlü tümör ve şişkinliğe iyi gelir. Acı kavun suyu en kuvvetli balgam kırıcıdır. Hazırlanışı: 1 kaşık acı kavun suyu+3 kaşık zencefil suyu+1 veya 3 kaşık bal+1 litre suyu karıştır gün boyu yudum yudum iç. 3 gün arayla 3 defa yap.

39 Aloe Vera aslında Çok faydalı bir bitkidir. Fakat onun gesihirli İksiriğini değiştirerek elde edilen ürünler zararlıdır. Sarı sabır kurutulmuş aloe veradır. Eskiden bütün ilaçlara sarı sabır konurdu. Sarı sabırı 0 grubu dikkatli kullanmalı. Ancak sarı sabırlı karışımı içebilir. İnsan kulaklarına günde 3 veya 7 damla badem yağı damlatırsa beyin hastalıklarına yakalanmaz. Hastalıkları uzun zamanda yaşayarak kazanıyoruz. Yaşayarak sabırla kurtulabiliriz. Yemeğin insana enerji vermesi gerekir. Yemekten sonra halsizlik oluyursa o yemek zarar vermiş demektir. Yukarı Dön hamdicewik Açılır Kutu Gör

40 Üye Üye Simge K.Tarihi: 04 Nisan 2007 Konum: Türkiye Durumu: Aktif Değil Gönderilenler: 49 Aktiflik Seviye Deneyim Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri

41 Alıntı hamdicewik Alıntı Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2007 Saat 23:58 Tarhana mide asidini yükseltir. 0 grubu için en iyisi sebze Çorbaları ve et suyudur. Bebek düşecekse düşsün. Düşmesini engellemek Çok yanlıştır. çünkü hasta bebek düşer, sağlıklı bebek düşmez. Bisküvi, hazır gıda, ilaç ve antibiyotik Çok kullanmış Çocukların vücutlarındaki kalıntılardan kurtulmaları için açlık yapması gerekir. AÇlık yaparken kusarlar ve ateşlenirler. Bademcikleri şişer. Bunlara şükretmek gerekir. Ateş dereceye kadar Çıkabilir. 40 dereceyi geçince başına buz koymak gerikir. Ateşlendiklerinde yalnızca yıkamak yeterlidir. Her terlemeden sonra da yıkamak gerekir. Terlemeyle toksinler atılır. Beyindeki iltihaplar ancak 41 derecede kurur. Rahim asla misvaksız düzelmez, kuvvetlenemez. Rahimdeki hasardan ancak normal doğumla kurtulunur.

42 Acı badem açlıklara hazırlar. Bademciklerin aşırı şişmesine engel olur. Kulak arkasında yara, bademcik şişmesi, kulak akıntısı ve geniz akıntısıyla beyin temizlenir. Kına censihirli İksir kokularının seyyididir. çene yapısı dar olan misvak kullandığında dişler düzgün Çıkar. Bazılarında boyun hacamatından sonra guatr nodülleri hemen kayboluyor. (Kiraz, karpuz, vişne, semizotu, üzüm karında biriken suyu indirir. Karında biriken suyu kurutulmuş öğütülmüş acı kavun kökü de indirir. Çay kaşığının 1/3 ü miktarı suyla yutulabilir. Dozunu herkes kendisi ayarlasın. Kusma ve ishal olabilir. Doğuda bunu her hastalık için kullanırlar.

43 Karında su birikmesi için: Kırmızı pancarı fırınla, kabuğunu soyup ez, sarımsak, soğan, safran, zerdeçal, zeytinyağ ve limon ile karıştırıp ye. Kara lahanayı okları ve ÇiÇekleriyle yemek yap. Beyaz lahanayı bol soğanla yemek yap. Lahana yapraklarnı ez karın üstüne koy, iki saat kalsın.) En iyi kan sulandırıcı limon ve soğan suyudur. Pelinotu acıdır, tatlandırarak içmenin faydası olmaz. Koyun eti karaciğer ve böbrekler için şifadır. Düz taban olanlar evde yalınayak gezmeli. Toprakta da yalınayak gezmeli ki taşlar ve dikenler ayakları Çalıştırsın. Marketlerdeki fındık yağı 1/10 oranında karışımdır. GerÇeğini bulursanız günde 1 kaşık için.

44 Soğan suyu depoları boşaltmak için gereklidir. Organik gıda satan mağazaların hemen hepsi sahtekardır. Migren başlayacağını hissedince hemen 1 elma yeyin. Elma bağırsaklardaki bakteri üretimini kontrol eder. Domates ve ıspanakta bir asit vardır. Canlı yersen taşları eritir, pişirince taş yapar. Alt ıslatma için: ğütülmüş havlican sabah akşam yarım Çay kaşığı içilir. Yeni öğütülmüş üzerlik tohumu sabah akşam yarım Çay kaşığı aç karna içilir. 3-5 gün içinde alt ıslatma kesilir. Alzhemier için önce ayakları, sonra başı, sonra omurgayı acı kavun yağı ile ovmak gerekir. Biberiye kolestrole Çok iyi gelir.

45 Aspirin böbreği tahriş eder. Dudaklar Çatlaksa ince bağırsaklarda Çatlaklık vardır. 3 gün açlık yapamayan mümin olamaz 10 gün açlık yapamayan alim olamaz 21 gün açlık yapamayan arif olamaz 40 gün açlık yapamayan kamil olamaz Peygamber Ef. (s.a.v.) az su için diyor. Her işte sayıların mübarek sayı, tek sayı olması önemlidir. 3, 5, 7 gibi. Arı polenini Çam ağaçlarının altına temiz bez serip, ağacı silkeleyerek toplayabilirsiniz.

46 Faranjit hazımsızlıktandır. Mide asidinin boğazı tahriş etmesindendir. Isırgan dokuları düzeltir, zencefil bağırsak, sindirim ve kan dolaşımını hızlandırır. HavuÇ sindirimi kuvvetlendirir, böbrekleri canlandırır. Mide doluyken serum kullanmak Çok tehlikelidir. Safra kesesi vücuttaki zehirleri toplar. Zehirleri atamazsa Çamur birikmeye başlar. Daha fazlalaşırsa taş oluşur. Safra kesesi alınırsa zehir vücutta serbestçe dolaşır. OruÇlu insan kuvvetli olur. OruÇluyken halsiz olurum düşüncesi ağırdır, o halsizlik yapar. Maneviyat yüksek olsa hastalıklar kendiliğinden dökülür.

47 A ve AB grubu kansere yatkındır. Toprağı sevene şeytan sağdan yaklaşamaz. Bademcikler vücutta nöbetçi görevi görür. Aldırdıktan sonra hastalıkları bekleyin. Hidayet sahibi mutlaka akıllıdır. Aklımızı yemeklerle batırdık. Ancak açlıkla geri kazanabiliriz. Hastalıklarla bağışıklık sistemimiz uğraşır, bizim vazifemiz değil. En zor oruç Davud a.s. orucudur. Bir gün yer bir gün oruç tutardı. Budistler 90 gün açlık yapabiliyorlar.

48 En ağrılı yerlerden hacamatta sarı su Çıkar. Sülük toplar damarları açmak ve kalıntıları eritmek için konulur. Hacamat ise atar damarlar ve kılcal damarları açmak içindir. Acı kavun olan yerde hastalık olmaz. KestikÇe tekrar tekrar Çıkan otlar en şifalı olanlardır. İnsanı insanlık sıfatından Çıkaranlar: 1-lazer 2-ilaÇlar, homeopati hapları, herbal life gibi bitki hapları nano teknoloji ile üretildikleri için, sizi yösihirli İksirir, yokeder. 3- yankılı müzik

49 4- aromalar, üç harflilere iter insanı. Aromalar sırdır, kodları vardır. Bütün dünyaya yayılıyorlar. Bağırsağımızdaki bazı mikroplar, protein ve vitaminleri üretir. Peygamber ef. dağlamayı menederken lazerin, müziği menederken korkunç müziğin geleceğini biliyordu. Allah 18 bin alemi bizim için yarattı. Onlarla etkileşiyoruz. Delilik dalakla ilgili bir hastalıktır. Lazerle ameliyat olanlar veya herhangi bir şekilde lazer kullananlar 3 defa 3 günlük açlıktan sonra 3-5 defa 10 günlük açlık yapmalılar. AÇlıkta 7. günden sonra şiddetli titremeler olur. Kökten iyileşme ancak böyle olur. Hücrelerin yenilenmesi sırasında titreme olur.

50 Acı kavun derin tabakalardaki toksinleri Çıkarır. Acı kavun olan yerde hastalık olmaz. Hazır yiyecekler en Çok beli ve beyni etkiliyor, onun için kısırlık artıyor. Kılları Allah yarattı, bir vazifesi var. Lazerle kökten yoketmek Çok yanlış. Şeytanın vazifesi haramları güzel göstermektir. Aşılama ve tüp bebek ile bebek sahibi olmak doğru değil. çünkü 5 milyon spermden yalnız biri yumurtayı döllemeye uygun vasıfta ve bu sırlı örtülü bir işlemin arkasından oluyor. Sperm ve yumurta kilitle anahtar gibidir. Birbirini ancak onlar açar. Kadın ve erkek de böyle. Ayet: çtemiz kadınlar temiz erkekler, temiz erkekler temiz kadınlar içindirç Aşılama veya tüp bebekte herhangi bir spermle herhangi bir yumurta dölleniyor. Rahimde bebeği her ay bir yıldız terbiye eder. 8. ayda terbiye eden yıldız kuru ve soğuk tabiatlı olduğu için bu ayda doğan bebek yaşamaz.

51 Hamile kadının hangi organı hasta ise bebek başını o organdan uzakta tutmaya Çalışır. Son ana kadar böyle devam eder. Onun için bebekler başaşağı dönmezler. Doğum yaklaşınca İnşikak suresini okumak gerekir. Bu suredeki secde ayetinden dolayı bebek döner. Rahim düşüklerle kendini temizler, düşükten sonra daha kuvvetli olur. Sperm yumurtaya gelince 11 gün hatta 2 hafta döllenmeden bekleyebilir. Onun için ne zaman doğacağını kimse bilemez. Günüm geçti denilemez. Et 0 grubu için bağışıklık sistemini kuvvetlendiricidir. Sofrada yeşillik olursa melekler gelir, şeytan yaklaşamaz. Alerjiler hazır yiyeceklerden meydana Çıkıyor. Bademcikler vücudun askerleri gibidir. Onları aldıranlar ikinci ameliyata da hazırdır: apandist. O da alınınca tümör ve kansere kapı açılmış olur.

52 Sol burun deliğinden pozitif enerji, sağ delikten negatif enerji geliyor. Vücutta bir enerji dengesizliği varsa vücut bunu geniz etiyle dengeler. Geniz etini aldırarak bu dengeyi bozmak vücut için tehlikelidir ve vücuda haksızlıktır. Geniz eti sizi tehlikeden koruyor. Sebebi pankreastır. Bir adamın ayak parmakları arasında akıntı vardı. Doktor doktor gezerek buna Çare aradı. En sonunda bir doktor akıntıyı kesti, adam gözlerini kaybetmeye başladı. Ayak parmaklarındaki bu noktalar gözle bağlantılı olduğu için buralardan zehiri atıyordu, atması engellenince gözler zarar gördü. Atardamar ve kılcal damarlardaki kalıntıları hacamat, toplar damar ve kılcal damarlardaki kalıntıları sülük temizler. Sülükler enzim vererek damardaki kalıntıları eritir. En ihtiyacı olan noktaları, akapunktur noktalarını bulur. Makatta beyinle bağlantılı 100den fazla akapunktur noktası var. Beyin sağlığı ve akıl da bu noktaların temizliğiyle bağlantılıdır. Hayvanlar yavrularının makatlarını sık sık temizlerler. Şeytan zeki, mümin akıllıdır. çocuklarınızın zekasıyla övünmeyin. nemli olan akıllı olmalarıdır. Ultrasona girmek tehlikelidir. Zaten mantığı da yoktur, bebek sakat görünürse aldıracak mısınız?

53 Sarımsağı ikiye bölerek vajinaya koyduğunuzda bebek veya myom yoksa sarımsağın kokusu ağıza gelir, varsa gelmez. Enam Suresi 146. ayette İsrailoğullarına tırnaklı hayvanların eti ve yağı yasaklandı. A grubu olanlar Musa a.s. soyundan gelenlerdir. Onların et ve sütü hazmetmek için hazım sistemleri yoktur. Hergün yediklerinde kanser, sedef, alaca hastalığına yakalanırlar. Müslüman olduğumuz için 40 günde bir ve kurban bayramında et yiyebilirler. Koyun eti olsa daha iyi. Süt hiç yok, peynir ve yoğurt yiyebilir. A grubunda hemoglobin ve troid enzimi daima daha düşüktür. Bu normaldir, eti hazmedecek enzimleri olmadığı için. 0 grubuna süt ve ekmek kansızlık yapar. Kansızlık karaciğer ve yiyeceklere bağlıdır. Kendini sağlıklı hisseden bazı insanlar gerçekte hasta olabilirler ve tedavi olurken ağrıları hissederler. Magdalena Hz. İsa ya baktığında ilk defa yüzünde şehvet olmayan bir erkek görmüştü. Ve onun yüksek ruhuna aşık olmuştu.

54 İnsan kalıntıları Çıkartmak için ateşlenir. Ateş düşürücü verildiğinde bağışıklık sistemi zayıflar, organlar zayıflar. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek ve normal doğum yapmak için 3 günlük açlıkları yapmak gerekir. Yukarı Dön hamdicewik Açılır Kutu Gör Üye Üye Simge K.Tarihi: 04 Nisan 2007 Konum: Türkiye Durumu: Aktif Değil Gönderilenler: 49 Aktiflik

55 Seviye Deneyim Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri Alıntı hamdicewik Alıntı Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2007 Saat 23:59 Dünyayı 5 duyumuz varediyor. Aslında dünya bir hayalden ibaret. Gözümüzün görmediğini, kulağımızın duymadığını, elimizin hissetmediğini, dilimizin tat almadığını, burnumuzun koku almadığını farzedersek dünyadan geriye ne kalır?

56 Cezayir menekşesi kanser, yapışkan out yatıştırıcı, ebegümeci böbrekler için şifalıdır. Klorlu deterjanlar, Çamaşır suyu, lavabo açıcılar beyin ve akciğerlerde hastalık ve kısırlık yapıyor. zellikle pril kısırlığa sebep oluyor. Nanoteknoloji ile Çamaşır makinaları üretildi. çamaşırlarda 1 ay koku olmuyor, Fakat daha sonra ne oluyor? SaÇ boyası bütün hücreleri etkiliyor. Kına da aynı şekilde müsbet yönden etkiler. Doğal maddelerle boyayın: Meşe kabuğu, ceviz kabuğu, kına, soğan kabuğu, kahve, zeytinyağ kullanın saç için. Durulama suyuna sirke ve limon suyu katılabilir. SaÇta kepek ve yara varsa sirke ve limon Çok iyi gelir. Rastık Çok zararlı. Göze faydalı gümüş, ceviz ve sürmede vardır.cevizi yakıp isi toplanarak sürme yapılabilir. B grubu için en iyi ilaç papatya. çay olarak veya öğüterek içilebilir.

57 Bitkileri öğleye kadar toplamak gerekir. çünkü o zamanda zikrederler, gölgede kurutmak gerekir, şifa sıfatlarını muhafaza için. Papatyayı ele, demle, balla karıştırıp buzdolabında beklet, isteyince iç. Böğürtlen diyabet için Çok iyidir. Yaprakları, kabukları, kendisi. Vişne ve kiraz sapları idrar söktürür. 1 gece ıslat kaynat iç. AÇ karna. Meyveleri sıcak su ve fırça ile yıkayamalı üzerindeki ilaçlardan kurtulmak için. B grubunun genellikle böbrekleri ve idrar yolları problemlidir. Devamlı böbreklerini korumaları gerekir. Böbrekler için yabani semizotu ve tohumları, vişne, kiraz, mürdüm eriği, siyah üzüm Çok iyidir. Vişne dondurucuya da konabilir Çiğ olarak.. Başağrısı için, özellikle B grubuna. Lavanta ÇiÇeğini saksıda yetiştir. Hazır gübre kullanmadan. çeçeklerini ve taze yapraklarını yatak odana koy. çiçeğini demleyerek iç.

58 Taze bitkiyi hemen demlemeyin. 1-2 gün sonra ölünce kullanın. Aloe verayı 21 gün sonra kullanın. Sol elle yiyenlerde negatif enerji yükselir. Kimse solak değildir, sonradan olur. çocukların elini bağlayarak alıştırabilirsiniz. Boğazda nodüller için Çene altına, şakaklara ve kulak arkasının altına kavanoz kapatın. Acı kavunu 0 grubu yılda 1 defa kullanabilir. Yılda bir defa da omurgaya masaj yapılabilir. Ameliyatlarda enerji yolları kesilirse bir daha düzelmez. Sinameki karaciğeri kuvvetlendiri, damarları açar. Pelinotuyla kullanılabilir.

59 Kolestrolü yüksek olanlar kullansın. Sinameki karaciğeri kuvvetlendirirken depolar açılır, kolestrol vücudu terketmeye başlar. Bu sırada tahlil yapılsa yüksek Çıkar depolar açıldığı için. Bu önemli değildir. Genital mantara yeşillik ile pansuman iyi gelir. 0 grubu buğdayı keserse geçer. Sülük sedefe ve saç dökülmesine Çok iyi. 0 grubunun el ve ayak Çatlaklarının sebebi buğday ürünleri. Sedef kaşınırsa sirke ve zeytinyağ sürün. Kaşıyın, kanatın. Tereyağını suda kaynat, soğuyunca üstünden topla tekrar kaynat tekrar topla yaraların üstüne sür. Eller ve ayaklar için Çok iyi. 0 grubu için arpa ve pirinçunundan ekmek Çok iyi. çörekotu kat, lezzetli olur, hazmı düzeltir. Sülükler 1 hafta arayla konur. O bölgede kiraz Çıkana kadar konur. Nisan-Mayıs ve Eylül-Ekim aylarında. Böbrek hastaları için makata sülük koymak iyi gelir. Sedef ve egzama için: acı kavun yaprağı, incir ve ceviz yaprağı bastırarak sürmek, hatta kanatarak sürmek Çok iyi. EGZAMAYA SARIMSAK TUZLAYIP S R N.

60 SAç İçİN KETEN TOHUMUNU İYİCE KAVUR, İNCECİK T, ZEYTİNYA I İLE KARIŞTIRARAK SAç DİPLERİNE YEDİR. ISIRGAN VE ç REKOTU DA AYNI ŞEKİLDE. SaÇta şampuan yerine kepekli ekmek kalıntılarını bir gece önceden ıslatarak kullan. Taze yumurta sarısı, yoğurt suyu ve kırmızı pancar veya yaprağının suyu da temizleyicidir. Durlamak için limon ve sirke. İdrar yolları zayıf olan doğurgan olmaz. reme yolları ile birlikte Çalışır. Böbrekler için doğum Çok iyidir. İdrar da şifadır. Bütün hormonlar idrara iner. İÇince bağışıklık sistemine bilgi gider. İdrarda bütün bilgiler vardır. Fakat biz müslümanız, başka şifa kaynaklarımız var. Börek taşları için en etkili ilaç: Yumurtadan civciv Çıktığında yumurta kabuğunu yıkayın, ezin ve suyla karıştırarak yutun. AvuÇ içinde enerji noktaları var. Şifa için herkes kendi ailesi için kullanabilir fakat başkalarına yalnız izinli olanlar kullanabilir. İzinli olmayanların hastaya okuması kendisi için tehlikelidir.

61 7 sayısı batın için bir anahtardır. Batına emir verildiğinde herşeyi yapabilir. O meleğe kilit açtırır. Fakat bunlar caiz olmayan işlemlerdir. Yoga ve meditasyonda da şifa vardır. Fakat biz müslümanların yogası namazdır. Gözlerinizi kapatın Allah, Bismillahirrahmanirrahim, Fatiha yazın gözlerinizle. Alnın ortasına Beytullah ı alın, karşınızda Hacerül Esvedi görün. nce nefes verin: Hu, sonra alın: Hayy. Herşeyi kendimiz kazanacağız. çalışana da Çalışmayana da rızık var, fakat Çalışanınki daha helal. Enerji en Çok gözden kaybedilir. Bunun için ikinci bakış haramdır. Karışık yiyen her zaman aç, tek Çeşit yiyen doyar. çünkü hazım 4 aşamada gerçekleşiyor. Midede, karaciğerde, kanda ve hücrede. Karışık yenen yemekler midede ve karaciğerde hazmolsa bile kanda hazmolamıyor, bu sebeple hücrelere besin gitmiyor. Hücreler aç olduğu için de hep açlık hissi oluyor. Tek Çeşit yemek bunun için Çok önemli. Biz her gün bütün vücudumuza, bütün hücrelerimize karşı binlerce kez günaha giriyoruz. Onlara fazla besin yükleyerek, veya karışık yemek dolayısıyla hücrelere besin göndermeyerek gibi.

DR. AİDİN SALİH'İN SOHBETLERİNDEN - 1

DR. AİDİN SALİH'İN SOHBETLERİNDEN - 1 DR. AİDİN SALİH'İN SOHBETLERİNDEN - 1 Dr. Aidin Salih'in 2006 yılında yaptığı bir sohbette tutulan notları sizlerle paylaşıyoruz. Kardeşlerim, ben Özbekiztan dan geldim. Orada bir Albay vardı, ihtilal

Detaylı

neden az yağlı az kolesterollü diyet?

neden az yağlı az kolesterollü diyet? neden az yağlı az kolesterollü diyet? DYT-YRD07 Rev / 2 Yürürlük Tarihi / 30.12.2005 Rev Tarihi / 17.18.2012 neden az yağlı az kolesterollü diyet? Kolesterol insan vücudunda doğal olarak bulunan yağa benzer

Detaylı

Böbrek Hastalıklarında BESLENME. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ

Böbrek Hastalıklarında BESLENME. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ Böbrek Hastalıklarında BESLENME TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ Böbrek Hastalıklarında BESLENME Diyetiniz günlük enerji gereksiniminize

Detaylı

4.Sınıf Fen Bilimleri

4.Sınıf Fen Bilimleri Fen Bilimleri Adı: Soyadı: Numara: Besinler ve İçerikleri Canlıların yaşamlarını sürdürebilmek için yedikleri ve içtikleri maddelere besin denir.canlılar büyüyüp gelişmek, üremek ( çoğalmak ) ve solunum

Detaylı

Hangi vitamin hangi besinlerde var?

Hangi vitamin hangi besinlerde var? On5yirmi5.com Hangi vitamin hangi besinlerde var? Pazara ya da markete giderek filenizi doldururken aldığınız sebze ve meyvelerin hangi vitaminleri içerdiğini biliyor musunuz? Yayın Tarihi : 28 Nisan 2014

Detaylı

GİRİŞ. Sağlıklı Beslenme ve Vücudumuzun Sağlıklı Beslenme Piramidi. Ana Gıda Grupları

GİRİŞ. Sağlıklı Beslenme ve Vücudumuzun Sağlıklı Beslenme Piramidi. Ana Gıda Grupları SAĞLIKLI BESLENME GİRİŞ Sağlıklı Beslenme ve Vücudumuzun Sağlıklı Beslenme Piramidi Ana Gıda Grupları Meyve ve Sebzeler Hububat ve Bakliyat Süt ürünleri Nişasta, Şeker ve Yağlar Vitaminler ve Mineraller

Detaylı

gereksinimi kadar sağlamasıdır.

gereksinimi kadar sağlamasıdır. Yeterli beslenme, vücudun yaşamı ve çalışmasını sürdürebilesi için gerekli olan enerjinin sağlanması anlamına gelir. Dengeli beslenme ise, alınan enerjinin yanında bütün besin öğelerini gereksinimi kadar

Detaylı

GEBELİKTE YETERLİ ve DENGELİ BESLENME

GEBELİKTE YETERLİ ve DENGELİ BESLENME GEBELİKTE YETERLİ ve DENGELİ BESLENME NEDEN ÖNEMLİDİR? Hayat sağlıkla güzeldir BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ Gebelik öncesi ideal ağırlığında olan yetişkin kadınların ortalama 9-14 kg arasında (ayda 1-1,5kg)

Detaylı

BESİNLER. Süt, yumurta, peynir, et, tavuk, balık gibi hayvansal kaynaklı besinler

BESİNLER. Süt, yumurta, peynir, et, tavuk, balık gibi hayvansal kaynaklı besinler BESİNLER Yaşam için gerekli besin öğelerini sağlayan bitkisel ve hayvansal gıdalar BESİN olarak tanımlanır. Besinler, elde edildikleri kaynaklara göre iki gruba ayrılır: Süt, yumurta, peynir, et, tavuk,

Detaylı

DENGELİ BESLENME NEDİR?

DENGELİ BESLENME NEDİR? DENGELİ BESLENME NEDİR? Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gereken dört temel besin grubu olan; süt ve ürünleri, et ve benzeri, sebze ve meyveler, ekmek ve tahıllar dan hergün sizin için gerekli

Detaylı

Antibakteriyel bitkiler, Akneye iyi gelen bitkiler ve dahası. Antibakteriyel bitkiler, Akneye iyi gelen bitkiler ve dahası

Antibakteriyel bitkiler, Akneye iyi gelen bitkiler ve dahası. Antibakteriyel bitkiler, Akneye iyi gelen bitkiler ve dahası Antibakteriyel bitkiler, Akneye iyi gelen bitkiler ve dahası Antibakteriyel bitkiler, Akneye iyi gelen bitkiler ve dahası Ağrılı Adet Ezan Çiçeği Kullanımı: Tohum yağı genç kızlara 4 gr günde yetişkinlere

Detaylı

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 10 SAYFA NO : 1

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 10 SAYFA NO : 1 BÜLTEN AYI : EKİM 0 BÜLTEN NO : 0 SAYFA NO : HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0,5 0,70 0,59.06.95 KG 6.58.889,89 HMS BUĞDAY 0,59 0,90 0,6 4.64.470 KG.94.97,6 HTS BUĞDAY 0,58 0,59 0,58 5.800 KG 5.000,00 K.A.G.T BUĞDAY

Detaylı

SAĞLIKLI BESLENME BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE

SAĞLIKLI BESLENME BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE SAĞLIKLI BESLENME BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE Sağlıklı büyümek ve gelişmek için yeterli ve dengeli beslenmeliyiz. BESLENME İnsanın yaşına, cinsiyetine, çalışma ve özel

Detaylı

KALP DAMAR HASTALIKLARI VE BESLENME

KALP DAMAR HASTALIKLARI VE BESLENME KALP DAMAR HASTALIKLARI VE BESLENME Kalp hastalıkları deyince; kalp ve kan damarlarına ilişkin hastalıklar aklımıza gelmektedir. Damar sertliği; Atardamar duvarının kalınlaşmasıdır. Yavaş seyreden ilerleyici

Detaylı

ALKALİ BESLENME HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

ALKALİ BESLENME HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER ALKALİ BESLENME HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER VE ALKALİ GIDA LİSTESİ ph değerinin sağlığımız için önemi nedir? Asidik bir vücut hastalıkları kendine çeken güçlü bir mıknatıstır. Bu nedenle de vücudun ph

Detaylı

ZAYIFLAMA DiYETi. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ

ZAYIFLAMA DiYETi. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ ZAYIFLAMA DiYETi TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ ZAYIFLAMA DiYETi Diyetiniz günlük enerji gereksiniminize göre size özgü planlanmıştır.

Detaylı

1- Süt ve Sütten Yapılan Besinler

1- Süt ve Sütten Yapılan Besinler Besin Grupları Doğada çok çeşitli besinler bulunmakta ve her besinin besin öğesi bileşimi farklılık göstermektedir. Besin öğelerini tek bir besinle vücudumuza almamız imkansızdır. Besin öğelerinin dengeli

Detaylı

DİYABETTE BESLENME PRENSİPLERİ

DİYABETTE BESLENME PRENSİPLERİ İstanbul Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı DİYABETTE BESLENME PRENSİPLERİ Dr. Dyt. Cemile İdiz Ne yemeliyim? DİYABET Tatlı meyve yeme!! Limon şekeri düşürür

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ KOAH LI HASTANIN BESLENMESİ FR-HYE-04-719-41

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ KOAH LI HASTANIN BESLENMESİ FR-HYE-04-719-41 FR-HYE-04-719-41 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ KOAH LI HASTANIN BESLENMESİ Hazırlayan AD/BD/Birim(ler): Beslenme ve Diyet Birimi Sayfa 1 / 7 İlk yayın tarihi: 01.05.2007

Detaylı

HUBUBAT T.C. IĞDIR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ 01/01/2013. Tarih: Sayı: - 31/12/2013 Satış Şekli. Sayfa: 1-18 Miktarı Br. Tutarı İşlem Sayısı

HUBUBAT T.C. IĞDIR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ 01/01/2013. Tarih: Sayı: - 31/12/2013 Satış Şekli. Sayfa: 1-18 Miktarı Br. Tutarı İşlem Sayısı HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 8 ARPA YEMLİK MTS 0.52 0.52 0.5200 2,000.00 KG,040.00 ARPA YEMLİK TTS 0.58 0.65 0.6453 997,574.00 KG 643,733.00 2 ARPA YEMLİK ı: 644,773.00 3 ARPA BEYAZ ARPA BEYAZ

Detaylı

Yaşamımızı devam ettirebilmemiz için tuza ihtiyacımız var! NEDEN?

Yaşamımızı devam ettirebilmemiz için tuza ihtiyacımız var! NEDEN? Petra Kristali Tuzlu gerçekler Vücudumuz ve Tuz. Yaşamımızı devam ettirebilmemiz için tuza ihtiyacımız var! NEDEN? Yaşam kaynağımız olan su, ancak yeterli miktarda ve sağlıklı tuzla birlikte görevini yerine

Detaylı

Kanser tedavisi sırasında sağlıklı bir diyet hemen hemen başka zamanlardakiyle aynıdır. Her gün çeşitli gıdalar yemeniz gerekir.

Kanser tedavisi sırasında sağlıklı bir diyet hemen hemen başka zamanlardakiyle aynıdır. Her gün çeşitli gıdalar yemeniz gerekir. KANSER HASTALARINDA BESLENME DESTEĞİ Dengeli ve sağlıklı beslenme sadece tedavi gören kanser hastaları için değil tedavi sonrası süreçte de sağlıklı yaşamı oluşturan önemli unsurlardan biridir. Kanser

Detaylı

Okul Hastalık Getirmesin!

Okul Hastalık Getirmesin! On5yirmi5.com Okul Hastalık Getirmesin! Veliler dikkat! Okulların açılması ve havaların soğumasıyla çocuklarda görülen hastalıklar da artıyor. Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı (oluşturma : 11/21/2015)

Detaylı

Sağlıklı Kilo Verdiren Diyet!

Sağlıklı Kilo Verdiren Diyet! On5yirmi5.com Sağlıklı Kilo Verdiren Diyet! Ender Saraç'tan sağlıklı kilo verdiren diyet... Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2011 Pazar (oluşturma : 11/19/2015) Sağlıklı Kilo Verdirici Diyet 1. Gün Diyet Listesi

Detaylı

KOLAY TATLI TARİFLERİ

KOLAY TATLI TARİFLERİ KOLAY TATLI TARİFLERİ KOLAY TATLI TARİFLERİ yazımda bugün sizler için bir kaç tane kolay tatlı tarifi paylaşacağım. Havuç tatlısı, incir tatlısı ve bahar tatlısının yapımını anlatacağım. HAVUÇ TATLISI

Detaylı

Aylara Göre Meyve, Sebze ve Balık Tüketimi

Aylara Göre Meyve, Sebze ve Balık Tüketimi Aylara Göre Meyve, Sebze ve Balık Tüketimi OCAK Balık: Kefal, tekir,kırlangıç, istrongilos, levrek, Sebze: Kereviz, lahana, brüksel lahanası, brokoli, havuç, pırasa, ıspanak, pazı, kara turp, kırmızı turp

Detaylı

HİPERLİPİDEMİ TEDAVİ KILAVUZU VE YAŞAM TARZI ÖNERİLERİ

HİPERLİPİDEMİ TEDAVİ KILAVUZU VE YAŞAM TARZI ÖNERİLERİ HİPERLİPİDEMİ TEDAVİ KILAVUZU VE YAŞAM TARZI ÖNERİLERİ Hiperlipidemi; kanda çeşitli yağların yüksekliğini ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Bu çeşitli yağ tipleri kolesterol, trigliserid, LDL-kolestroldür.

Detaylı

1800 KALORİLİK ZAYIFLAMA DİYETİ ÖRNEK YEMEK LİSTESİ

1800 KALORİLİK ZAYIFLAMA DİYETİ ÖRNEK YEMEK LİSTESİ 1800 KALORİLİK ZAYIFLAMA DİYETİ BİR GÜNDE ALINMASI GEREKEN YİYECEK MİKTARLARI BESİN GRUBU DEĞİŞİM MİKTARI SÜT 3 ET 5 EKMEK VE EKMEK YERİNE GEÇEN 10 SEBZE YEMEĞİ 2 MEYVE 5 YAĞ 4 SABAH: ÖRNEK YEMEK LİSTESİ

Detaylı

1 gr yağ: 9 kilokalori, 1 gr protein ve karbonhidrat: 4 kilokalori, 1 gr alkol 7 kilokalori verir.

1 gr yağ: 9 kilokalori, 1 gr protein ve karbonhidrat: 4 kilokalori, 1 gr alkol 7 kilokalori verir. Doğru beslenme için karbonhidrat, yağ ve proteinler belirli oranlarda belirli miktarlarda düzenli olarak alınmalıdır. Alınan kalori verilen kaloriden fazla olduğu zaman kilo alımı başlar. Her gün yenilen

Detaylı

BESLENME İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBESİ

BESLENME İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBESİ BESLENME İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBESİ 2008 SUNU PLANI Sağlıklı ve dengeli beslenme Temel besin öğeleri ve grupları Öğün içerikleri: Kahvaltı Fast-food ve zararları Çocuğunuzun beslenme çantası

Detaylı

ÜRÜN KATOLOĞU EMR KERVAN HERBS GARDEN (İSVEÇ ŞURUBU) Sinüzit Rahatsızlığında. Ağız içi Yaralarda. Kolit ve Mide Rahatsızlıklarında

ÜRÜN KATOLOĞU EMR KERVAN HERBS GARDEN (İSVEÇ ŞURUBU) Sinüzit Rahatsızlığında. Ağız içi Yaralarda. Kolit ve Mide Rahatsızlıklarında EMR KERVAN HERBS GARDEN (İSVEÇ ŞURUBU) Sinüzit Rahatsızlığında Ağız içi Yaralarda Kolit ve Mide Rahatsızlıklarında Egzama ve Sedef Rahatsızlıklarında Diş Ağrılarını Gidermeye Yardımcıdır Safra Kesesi Ağrılarında

Detaylı

MERHABA ARKADAŞLAR BEN YEŞİLCAN!

MERHABA ARKADAŞLAR BEN YEŞİLCAN! MERHABA ARKADAŞLAR BEN YEŞİLCAN! Sağlıklı olan ne varsa yaparım. Zararlı olan her şeyle savaşırım. Kötülerin düşmanı, iyilerin dostuyum. Zor durumda kaldığınızda İmdaat! diye beni çağırabilirsiniz. Sesinizi

Detaylı

HUBUBAT. T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ 01/01/2018. Tarih: Sayı: - 31/12/2018 Satış Şekli

HUBUBAT. T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ 01/01/2018. Tarih: Sayı: - 31/12/2018 Satış Şekli 0/0/208 HUBUBAT. ARPA ARPA YEMLİK Sayfa: - 2 ARPA MTS 0.70.5 0.888 8,403,77.00 KG 7,462,885.58 633 ARPA TTS 0.84.9 0.934,845,430.00 KG,723,733.67 46 ARPA YEMLİK ı: 9,86,69.25 679 ARPA ı 9,86,69.25 679

Detaylı

Karabiber Tüketmenin. Harika Yolu. Aylin Abla dan Öğütler Aylin Yengin

Karabiber Tüketmenin. Harika Yolu. Aylin Abla dan Öğütler Aylin Yengin Aylin Abla dan Öğütler Aylin Yengin Karabiber Tüketmenin 20 Harika Yolu Karabibere baharatların kralı demeleri boşuna değildir. Aromatik lezzeti, hemen hemen tüm yemek tariflerindeki geniş kullanım alanı

Detaylı

www.havrano.com 0 212 210 4595-0 505 147 1919 NATÜREL SIZMA ZEYTİNYAĞI Havran ın Edremit Körfezi ne bakan yamaçlarından, özenle toplanan zeytinlerden eşsiz ve enfes Havrano natürel sızma zeytinyağı üretildi.

Detaylı

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 9 SAYFA NO : 1

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 9 SAYFA NO : 1 BÜLTEN AYI : EYLÜL 06 BÜLTEN NO : 9 SAYFA NO : GÖREN MADDELERİN HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0,68,00 0,79 8..96 KG 6.98.78,89 HMS BUĞDAY 0,7 0,88 0,8.78.690 KG.6.98,79 HTS BUĞDAY 0,8 0,99 0,90 69.98 KG.,9 KOOP.A

Detaylı

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN AYI : HAZİRAN 06 BÜLTEN NO : 6 SAYFA NO : GÖREN MADDELERİN HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0,60 0,8 0,77 44.8 KG 88.,8 HMS BUĞDAY 0,78 0,97 0,87.66.40 KG.08.70, HTS BUĞDAY 0,8 0,8 0,8 67.0 KG 46.987,4 M.G.T

Detaylı

GRİP PENDİK SAĞLIK GRUP BAŞKANLIĞI 2014

GRİP PENDİK SAĞLIK GRUP BAŞKANLIĞI 2014 GRİP PENDİK SAĞLIK GRUP BAŞKANLIĞI 2014 GRİP NEDİR? Influenza da denilen, vücudumuza solunum yolu ile giren mikroplar tarafından oluşturulan bir hastalıktır. Özellikle Sonbahar-Kış aylarında çok sık görülür

Detaylı

T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 44,086.

T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 44,086. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 20 ARPA YEMLİK MTS 0.74 0.76 0.7500 58,780.00 KG 44,086.80 5 ARPA MTS 0.58 0.8 0.7363 3,922,622.00 KG 2,888,040.40 57 ARPA OFİS-S 0.68 0.75 0.7499 253,720.00 KG 90,27.00

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 17,628.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 17,628. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-15 ARPA YEMLİK MTS 0.46 0.46 0.4552 38,730.00 KG 17,628.66 1 ARPA YEMLİK ı: 17,628.66 1 ARPA ı 17,628.66 1 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.1 0.1 0.188 802,770.00 KG

Detaylı

PERİTON DİYALİZLİ ÇOCUKLARDA BESLENME

PERİTON DİYALİZLİ ÇOCUKLARDA BESLENME PERİTON DİYALİZLİ ÇOCUKLARDA BESLENME FR-HYE-04-423-05 Bu broşürün amacı diyaliz hastalarında hasta ve hasta yakınlarına beslenme ile ilgili önemli noktaları hatırlatmak ve diyetimizde dikkat edilmesi

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 8,

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 8, HUBUBAT MISIR MISIR T.C. Sayfa: 1-15 MISIR MTS 2.00 2.00 2.0000 220.00 KG 440.00 1 MISIR BEYAZ MTS 2.55 3.07 2.662 562.00 KG 1,509.62 2 MISIR YAŞ MTS 0.1 0.1 0.100 730.00 AD 591.30 1 MISIR ı: 2,540.92

Detaylı

EMZİREN ANNELERİN BESLENMESİ. Kendiniz ve bebeğiniz için sağlıklı olan gıdaları seçin

EMZİREN ANNELERİN BESLENMESİ. Kendiniz ve bebeğiniz için sağlıklı olan gıdaları seçin EMZİREN ANNELERİN BESLENMESİ Kendiniz ve bebeğiniz için sağlıklı olan gıdaları seçin Bu yayın, FSA nın (Food Standards Agency) izniyle tercüme edilmiştir. Bu kitapçık, bir GAV yayınıdır. GAV Yayın No:

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 62,506.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 62,506. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-16 ARPA YEMLİK MTS 0.75 1.12 0.7601 82,230.00 KG 62,506.32 2 ARPA YEMLİK ı: 62,506.32 2 ARPA ı 62,506.32 2 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.19 0.24 0.2007 1,077,149.00

Detaylı

ADIM ADIM TEMİZLİK İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBE 2008

ADIM ADIM TEMİZLİK İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBE 2008 ADIM ADIM TEMİZLİK İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBE 2008 ADIM ADIM TEMİZLİK EL YIKAMA AĞIZ VE DİŞ TEMİZLİĞİ VÜCUT TEMİZLİĞİ EL YIKAMA ELLERİMİZİ NİÇİN YIKARIZ? Ellerimizdeki mikropları uzaklaştırmak

Detaylı

SİMGE ORGANİK Buğday Çimi Suyu

SİMGE ORGANİK Buğday Çimi Suyu SİMGE ORGANİK Buğday Çimi Suyu -Broşür- Buğday Çimi Suyu Hakkında Vücudumuz her gün 25 milyon yeni hücre oluşturur. Bu, yaklaşık olarak her yıl 9 milyar yeni hücre demektir. 9 milyar yeni hücre, yalnızca

Detaylı

Emzirme dönemindeki beslenmeniz en az hamilelikte beslenmenize dikkat etmeniz kadar önemlidir.

Emzirme dönemindeki beslenmeniz en az hamilelikte beslenmenize dikkat etmeniz kadar önemlidir. Emzirme dönemindeki beslenmeniz en az hamilelikte beslenmenize dikkat etmeniz kadar önemlidir. Bir anne adayı anne olduğunu öğrendiği andan itibaren yavrusu ve kendisi için en iyi şekilde yaşamaya çalışır

Detaylı

Health Products. Diyet Shake kullanım kılavuzu

Health Products. Diyet Shake kullanım kılavuzu Health Products Diyet Shake kullanım kılavuzu I Ş LEYIŞ. Insuline & Glucagon Kilo almak veya zayıflamak insülin ve glikojen hormonları ile alakalıdır. Yanlış karbon hidratların (hızlı şeker) yenmesi ile

Detaylı

SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI

SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI YETERLİ VE DENGELİ BESLENME Beslenme; insanın büyümesi, gelişmesi, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin vücuda alınıp kullanılabilmesidir.

Detaylı

Günde bir elma doktoru evden uzak tutar.

Günde bir elma doktoru evden uzak tutar. ELMANIN FAYDALARI Günde bir elma doktoru evden uzak tutar. Elmanın Sağlığa Faydaları Elma A, E, B6, C, K vitamin kaynağıdır, bunun yanında yüksek miktarda potasyum ve çeşitli mineralleri içeren su içerir.

Detaylı

EKMEKSİZ DİYET OLUR MU? ŞİŞMANLIĞIN TEK SUÇLUSU EKMEK Mİ? Dilara Koçak Beslenme ve Diyet Uzmanı 8 Mart 2013 www.dilarakocak.com.tr

EKMEKSİZ DİYET OLUR MU? ŞİŞMANLIĞIN TEK SUÇLUSU EKMEK Mİ? Dilara Koçak Beslenme ve Diyet Uzmanı 8 Mart 2013 www.dilarakocak.com.tr EKMEKSİZ DİYET OLUR MU? ŞİŞMANLIĞIN TEK SUÇLUSU EKMEK Mİ? Dilara Koçak Beslenme ve Diyet Uzmanı 8 Mart 2013 www.dilarakocak.com.tr Ağacın kökü toprak İnsanın kökü EKMEK tir. 2 BİR AYDA 7-12 KG. VERMEK

Detaylı

Yeterli ve Dengeli Beslen!

Yeterli ve Dengeli Beslen! Yeterli ve Dengeli Beslen! Hareketli Ol, Egzersiz Yap! Kişisel Bakımına ve Günlük Hijyenine Özen Göster! Uyku Düzenine Dikkat Et! Stresten Uzak Dur! Yeterli ve dengeli beslenme «4 Yapraklı Yonca» içerisindeki

Detaylı

BİLMEN LAZIM BİTKİLERİN VE HAYVANLARIN DÜNYASINA TEFEKKÜR PENCERESİNDEN BAKALIM

BİLMEN LAZIM BİTKİLERİN VE HAYVANLARIN DÜNYASINA TEFEKKÜR PENCERESİNDEN BAKALIM BİLMEN LAZIM BİTKİLERİN VE HAYVANLARIN DÜNYASINA TEFEKKÜR PENCERESİNDEN BAKALIM 1 Timsahlar dişlerini kendileri temizleyemezler. Timsahlar yemek yedikten sonra dişlerinin temizlenmesi için ağızlarını açarlar.

Detaylı

40 GRAM PROTEİNLİ NORMAL POTASYUMLU, FOSFORDAN SINIRLI DİYET Değişim Değişim sayısı Süt 1 Yumurta 1 Et 2 Ekmek 6 Makarna (30 gr) 2 Şehriye (15 gr) 1

40 GRAM PROTEİNLİ NORMAL POTASYUMLU, FOSFORDAN SINIRLI DİYET Değişim Değişim sayısı Süt 1 Yumurta 1 Et 2 Ekmek 6 Makarna (30 gr) 2 Şehriye (15 gr) 1 40 GRAM PROTEİNLİ NORMAL POTASYUMLU, FOSFORDAN SINIRLI DİYET Değişim Değişim sayısı Süt 1 Yumurta 1 Et 2 Ekmek 6 Makarna (30 gr) 2 Şehriye (15 gr) 1 *Sebze ve meyve normal potasyumlu diyette serbest ama

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 1,471.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 1,471. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01//2016-31//2016 T.C. Sayfa: 1-13 ARPA YEMLİK MTS 1.02 1.02 1.0217 1,440.00 KG 1,471.30 1 ARPA YEMLİK ı: 1,471.30 1 ARPA ı 1,471.30 1 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.13 0.15 0.1361

Detaylı

YGS ANAHTAR SORULAR #3

YGS ANAHTAR SORULAR #3 YGS ANAHTAR SORULAR #3 1) Bir insanın kan plazmasında en fazla bulunan organik molekül aşağıdakilerden hangisidir? A) Mineraller B) Su C) Glikoz D) Protein E) Üre 3) Aşağıdakilerden hangisi sinir dokunun

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ DİABETLİ HASTALAR İÇİN BESLENME KILAVUZU FR-HYE-04-719-02

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ DİABETLİ HASTALAR İÇİN BESLENME KILAVUZU FR-HYE-04-719-02 FR-HYE-04-719-02 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ DİABETLİ HASTALAR İÇİN BESLENME KILAVUZU Hazırlayan AD/BD/Birim(ler):Beslenme ve DiyetBirimi Sayfa 1 / 10 İlkyayın tarihi:

Detaylı

Index. Besin Grubu kalori Cetveli. 1... Süt ve Süt Ürünleri. 5... Meyveler. 4... Sebzeler. 6... Yağlar. 3...Tahıllar. 7...

Index. Besin Grubu kalori Cetveli. 1... Süt ve Süt Ürünleri. 5... Meyveler. 4... Sebzeler. 6... Yağlar. 3...Tahıllar. 7... Sayfa Besin Grubu kalori Cetveli 1... Süt ve Süt Ürünleri Index 1... Tatlılar 2... Et Gurubu 3...Tahıllar 3...Sebzeler 4... Sebzeler 5... Meyveler 6... Yağlar 7... Kahvaltılıklar 8... Erişteli Ayran Aşı

Detaylı

Defne ağacı, bahçeye güzellik verir. Defne yaprağı, yemeklerinize lezzet katar. Defne yağlı sabunu ise cildinizi güzelleştirir

Defne ağacı, bahçeye güzellik verir. Defne yaprağı, yemeklerinize lezzet katar. Defne yağlı sabunu ise cildinizi güzelleştirir DEFNE Latince ismi : Laurus nobilis Defne ağacı, bahçeye güzellik verir. Defne yaprağı, yemeklerinize lezzet katar. Defne yağlı sabunu ise cildinizi güzelleştirir Defne Bitkisi: Anavatanı Asya olan Defne,

Detaylı

T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ÇAVDAR , KG 4,736.

T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ÇAVDAR , KG 4,736. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 24 ARPA YEMLİK MTS 0.70 0.80 0.7496 754,045.00 KG 565,227.07 2 ARPA YEMLİK TTS 0.74 0.90 0.798 299,570.00 KG 237,203.70 30 ARPA YEMLİK ı: 899,37.37 53 ARPA ı 899,37.37

Detaylı

İLKÖĞRETİM ÇOCUKLARI İÇİN SAĞLIKLI BESLENME BESİN ÖGELERİ

İLKÖĞRETİM ÇOCUKLARI İÇİN SAĞLIKLI BESLENME BESİN ÖGELERİ İLKÖĞRETİM ÇOCUKLARI İÇİN SAĞLIKLI BESLENME Doğumdan itibaren büyüme ve gelişme, sağlıklı ve uzun bir yaşam için vücudumuza gerekli olan bütün maddeleri besinlerle alırız. Besin; yenilebilen ve yenildiğinde

Detaylı

ADIM ADIM TEMİZLİK İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBE 2008

ADIM ADIM TEMİZLİK İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBE 2008 ADIM ADIM TEMİZLİK İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBE 2008 KİŞİSEL TEMİZLİK Sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılacak uygulamalar ve alınan önlemlerinin tümü kişisel temizlik olarak

Detaylı

Kansız kişilerde görülebilecek belirtileri

Kansız kişilerde görülebilecek belirtileri Kansızlık (anemi) kandaki hemoglobin miktarının yaş ve cinsiyete göre kabul edilen değerlerin altında olmasıdır. Bu değerler erişkin erkeklerde 13.5 g/dl, kadınlarda 12 g/dl nin altı kabul edilir. Kansızlığın

Detaylı

T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF , KG 9,750.

T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF , KG 9,750. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-22 ARPA YEMLİK MTS 0.50 0.70 0.6171 75,085.00 KG 293,176.85 3531 ARPA YEMLİK TTS 0.65 0.80 0.732 31,615.00 KG 250,190.9 7 ARPA YEMLİK ı: 53,367.79 3578 ARPA ı 53,367.79

Detaylı

T.C. IĞDIR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MS , KG 25,832.

T.C. IĞDIR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MS , KG 25,832. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-15 ARPA YEMLİK MS 0.55 0.75 0.6174 41,840.00 KG 25,832.00 5 ARPA YEMLİK ı: 25,832.00 5 ARPA ı 25,832.00 5 MISIR MISIR MISIR YEMLİK MTS 0.67 0.6083 3,847,905.00 KG

Detaylı

Çocuklarınızı Ketçap ve Mayonez Canavarına Yem Etmeyin! - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Çocuklarınızı Ketçap ve Mayonez Canavarına Yem Etmeyin! - Genç Gelişim Kişisel Gelişim Hemen hemen herkesin sıkça kullandığı, mutfaklardan eksik etmediği ketçap ve mayonez yapımında kullanılan kimyasallar çocuklar başta olmak üzere yetişkin sağlığını da tehdit ediyor. Aşırı derecede kiloya

Detaylı

Vücudumuzda oluşan tümör hücrelerini yok etmek için uygulanan ilaç tedavisine kemoterapi denir.

Vücudumuzda oluşan tümör hücrelerini yok etmek için uygulanan ilaç tedavisine kemoterapi denir. KEMOTERAPİ KEMOTERAPİ NEDİR? Vücudumuzda oluşan tümör hücrelerini yok etmek için uygulanan ilaç tedavisine kemoterapi denir. Kemoterapide, bir veya birden fazla ilaç bir arada kullanılabilir. Her ilacın

Detaylı

OBEZĠT MERKEZĠ HAFTALIK BESĠN TÜKETĠMĠ, STRES DURUMU VE AKTĠVĠTE KAYDI VE TAKĠP FORMU

OBEZĠT MERKEZĠ HAFTALIK BESĠN TÜKETĠMĠ, STRES DURUMU VE AKTĠVĠTE KAYDI VE TAKĠP FORMU Doküman Kodu:K.SS.FR.26 Yayın Tarihi:01/11/2018 Revizyon No:00 Revizyon Tarihi: / /.. Sayfa 1 / 9 Tarih:././. MERKEZ ADI: Hasta Adı Soyadı : TC. Kimlik No : Lütfen aģağıdaki formu hastanın ev ödevi olarak

Detaylı

Detox Beslenme Programı

Detox Beslenme Programı Sağlıklı ve Mutlu Yaşam Kliniği Detox Beslenme Programı Yağ Yakıcı ve Vücut Şekillendirici 7 Günlük Özel Program Merhaba İç hastalıkları uzmanı doktorumuz Dr. Nafiz Karagözoğlu önderliğinde; Klinik Diyetisyen

Detaylı

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 12 SAYFA NO : 1

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 12 SAYFA NO : 1 BÜLTEN AYI : ARALIK 0 BÜLTEN NO : SAYFA NO : GÖREN MADDELERİN HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0, 0, 0,..7 KG.0.00, HMS BUĞDAY 0, 0,0 0,8.. KG.8.88,8 HTS BUĞDAY 0, 0, 0,.8 KG.78,7 KOOP.A BUĞDAY 0, 0, 0,.0 KG.7, KOOP.S

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET BORSASI AYLIK BÜLTEN

AFYONKARAHİSAR TİCARET BORSASI AYLIK BÜLTEN AYLIK BÜLT Sayfa No 1 BÜLT AYI GÖR MADDELERİN HUBUBAT ÜRÜNLERİ BUĞDAY Buğday 0,55 0,73 0,68 1.092.617,00 Kg 742.357,48 MGT 14 Buğday 0,67 0,75 0,72 262.946,00 Kg 188.411,45 TGT 15 Buğday 0,50 0,74 0,68

Detaylı

ŞİKAYETİNİZ Mİ VAR??? Yemek sonrası şişkinlik hissediyorum... Yemeklerden sonra hazımsızlık hissediyorum...

ŞİKAYETİNİZ Mİ VAR??? Yemek sonrası şişkinlik hissediyorum... Yemeklerden sonra hazımsızlık hissediyorum... ŞİKAYETİNİZ Mİ VAR??? Yemek sonrası şişkinlik hissediyorum... Yemeklerden sonra hazımsızlık hissediyorum... ŞİKAYETİNİZ Mİ VAR??? Ha4ada 2-3 defa kabızlığım oluyor... Kabız olduğumda fissür/hemoroid şikayetlerim

Detaylı

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 9 SAYFA NO : 1

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 9 SAYFA NO : 1 BÜLTEN AYI : EYLÜL 0 BÜLTEN NO : 9 SAYFA NO : GÖREN MADDELERİN HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0,0 0,0 0,0 8.0 KG 8,0 FİY.FAR. BUĞDAY 0,5 0,85 0,7 5.88.05 KG.8.95,8 HMS BUĞDAY 0,,00 0,79.95.77 KG.7.89,80 HTS BUĞDAY

Detaylı

AYLIK BORSA BÜLTENİ EKİM Dök. No: 7.5 S1 F05 Rev. No: SAKARYA TİCARET BORSASI. Fiyat(TL) Satiş Şekli.

AYLIK BORSA BÜLTENİ EKİM Dök. No: 7.5 S1 F05 Rev. No: SAKARYA TİCARET BORSASI. Fiyat(TL) Satiş Şekli. AYLIK BORSA BÜLTENİ 5.11.2018 EKİM-2018 SAKARYA TİCARET BORSASI 1 HUBUBATLAR BUĞDAY YUMUŞAK BUĞDAY (EKMEKLİK) HMS 0.850 1.000 0.873 77,985.00 Kg 68,307.06 3 YEMLİK BUĞDAY GMS 0.830 0.970 0.897 1,204,468.00

Detaylı

DIYABET HASTALARI VE RAMAZAN. Bu broşür DIYABET HASTASI olup Ramazan'da oruç tutmak ISTEYENLER IÇINDIR.

DIYABET HASTALARI VE RAMAZAN. Bu broşür DIYABET HASTASI olup Ramazan'da oruç tutmak ISTEYENLER IÇINDIR. DIYABET HASTALARI VE RAMAZAN Bu broşür DIYABET HASTASI olup Ramazan'da oruç tutmak ISTEYENLER IÇINDIR. Bu broşür hiçbir koşulda bir doktor tavsiyesinin yerine geçmez. Broşürü hazırlayanlar: Bayan Daniel

Detaylı

Tırnak Mantarının Özellikleri

Tırnak Mantarının Özellikleri Mantar çoğunlukla ayak tırnaklarınızda olur ancak el tırnaklarınızda da çıkabilir. Tedavi edilmesi, göze hoş görünmemesinin yanısıra, sağlık açısından da önemlidir. Sarımsı, yeşil veya kahverengi tırnaklarınız

Detaylı

Bebeğinizin Beslenme Sağlığı ve Zeytin Yağı

Bebeğinizin Beslenme Sağlığı ve Zeytin Yağı Bebeğinizin Beslenme Sağlığı ve Zeytin Yağı Bebek beslenmesinde 0-3 yaş arası kritik bir dönemdir. Bu dönemde annelerin her konuda olduğu gibi beslenme konusunda bebekleri için mümkün olan en 1 / 7 iyi

Detaylı

SIRA NO AÇIKLAMA BİRİM

SIRA NO AÇIKLAMA BİRİM SIRA NO AÇIKLAMA BİRİM TEREYAĞI KG 5 TL 5 TL 8 TL 3 TL MISIR UNU 5 GR 5 TL 5.5 TL 5,75 TL 3 GALATA UN KG 6 TL 6 TL 6,5 TL MARGARİN KG TL TL,5 TL,75 TL 5 SÜT (hazır) KG TL TL,75 TL,5 TL 6 YOĞURT KG,3 TL,

Detaylı

SAĞLIKLI BESLENME. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Sağlıklı Yaşam Merkezi Dyt. Melda KANGALGİL

SAĞLIKLI BESLENME. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Sağlıklı Yaşam Merkezi Dyt. Melda KANGALGİL SAĞLIKLI BESLENME AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Sağlıklı Yaşam Merkezi Dyt. Melda KANGALGİL 1 İNSANLAR NEDEN YEMEK YER 2 3 Sağlığın temeli yeterli ve dengeli (sağlıklı) beslenmedir. İnsan vücudunu bir arabaya benzetebiliriz;

Detaylı

09/11/2015 BEYAZ KAN HÜCRELERİ. Lökosit ya da akyuvarlar olarak adlandırılan beyaz kan hücresi, kemik iliğinde üretilir.

09/11/2015 BEYAZ KAN HÜCRELERİ. Lökosit ya da akyuvarlar olarak adlandırılan beyaz kan hücresi, kemik iliğinde üretilir. BEYAZ KAN HÜCRELERİ Lökosit ya da akyuvarlar olarak adlandırılan beyaz kan hücresi, kemik iliğinde üretilir. 1 Görevleri nelerdir? Bu hücreler vücudu bulaşıcı hastalıklara ve yabancı maddelere karşı korur.

Detaylı

ERKEN ÇOCUKLUKTA GELİŞİM

ERKEN ÇOCUKLUKTA GELİŞİM 9.11.2015 ERKEN ÇOCUKLUKTA GELİŞİM Konular Doğum öncesi gelişim aşamaları Zigot Doğum öncesi çevresel etkiler Teratojenler Doğum Öncesi G elişim Anneyle ilgili diğer faktörler Öğr. Gör. C an ÜNVERDİ Zigot

Detaylı

T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK TTS , KG 11,270.

T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK TTS , KG 11,270. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 0/0/203 T.C. Sayfa: - 20 ARPA YEMLİK TTS 0.58 0.58 0.5750 9,600.00 KG,270.00 ARPA MTS 0.49 0.73 0.5836,207,733.00 KG 6,540,880.60 3258 ARPA TTS 0.55 0.77 0.6230 4,694,597.00 KG

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF , KG 1,

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF , KG 1, HUBUBAT MISIR MISIR T.C. Sayfa: 1-14 MISIR SLAJ MTS 0.12 0.50 0.1389 175,060.00 KG 24,320.80 4 MISIR MTS 1.75 1.75 1.7500 4,571.00 KG 7,999.25 16 MISIR MTS 1.00 1.00 1.0000 2,755.00 AD 2,755.00 1 MISIR

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ OBESİTE HASTALARI İÇİN BESLENME KILAVUZU OBESİTE HASTALARI İÇİN BESLENME KILAVUZU

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ OBESİTE HASTALARI İÇİN BESLENME KILAVUZU OBESİTE HASTALARI İÇİN BESLENME KILAVUZU FR-HYE-04-719-01 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ OBESİTE HASTALARI İÇİN BESLENME KILAVUZU Hazırlayan AD/BD/BİRİM(ler) : Beslenme ve Diyet Birimi Sayfa 1 / 9 OBESİTE HASTALARI

Detaylı

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN ... BÜLTEN BÜLTEN NO: SAYFA NO :1 HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0.05 1.00 0.43 39.640.549 KG 17.308.811.8 HMA 723 BUĞDAY 0.35 0.85 0.47 14.180.581 KG 4 6.849.000.85 HTS 191 BUĞDAY 0.33 0.53 0.45 3.533.447 KG 1.527.601.55

Detaylı

KALP KRİZİ UZ.DR.MUHAMMET HULUSİ SATILMIŞOĞLU

KALP KRİZİ UZ.DR.MUHAMMET HULUSİ SATILMIŞOĞLU KALP KRİZİ UZ.DR.MUHAMMET HULUSİ SATILMIŞOĞLU Türkiye ulusal düzeyde ölüm nedenleri arasında ilk sırayı 205.457 ölümle kardiyovaskülerhastalıklar (tüm ölüm nedenlerinin %47,73 ü) almaktadır. Kardiyovasküler

Detaylı

ALANYA BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONT.MD YETERLİ VE DOĞRU BESLENME KURALLARI

ALANYA BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONT.MD YETERLİ VE DOĞRU BESLENME KURALLARI ALANYA BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONT.MD YETERLİ VE DOĞRU BESLENME KURALLARI 16 EKİM DÜNYA GIDA GÜNÜ Dünya da bir yanda obeziteyle mücadele yapılırken diğer tarafta açlıktan ölme noktasına gelen insanlara

Detaylı

T.C. IĞDIR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK İHR , KG 6,046.

T.C. IĞDIR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK İHR , KG 6,046. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-19 ARPA YEMLİK İHR 0.87 0.87 0.8700 6,950.00 KG 6,046.50 1 ARPA YEMLİK MTS 0.56 0.70 0.5841 375,020.60 KG 219,066.40 50 ARPA YEMLİK MS 0.56 0.57 0.5600 500,119.80

Detaylı

YAŞLILIKTA BESLENME VE SAĞLIK. MERSİN SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBESİ Züleyha KAPLAN Beslenme ve Diyet Uzmanı

YAŞLILIKTA BESLENME VE SAĞLIK. MERSİN SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBESİ Züleyha KAPLAN Beslenme ve Diyet Uzmanı YAŞLILIKTA BESLENME VE SAĞLIK MERSİN SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBESİ Züleyha KAPLAN Beslenme ve Diyet Uzmanı Yaşlanma her canlıda görülen ve vücutta değişiklik yapan bir süreçtir Herkes bir gün yaşlanacaktır

Detaylı

HUBUBAT T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. 01/01/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri - 31/12/2012. Tarih: Sayı:

HUBUBAT T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. 01/01/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri - 31/12/2012. Tarih: Sayı: Tarih: HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01/01/20-31//20 T.C. Sayfa: 1-20 ARPA YEMLİK MTS 0.55 0.55 0.5500 11,420.00 KG 6,281.00 3 ARPA YEMLİK TTS 0.51 0.63 0.5588 1,477,243.00 KG 825,411.14 21 ARPA MTS 0.45 0.73

Detaylı

PİYASA ANALİZ SONUÇLARI

PİYASA ANALİZ SONUÇLARI -7 PİYASA ANALİZ SONUÇLARI SIRA NO AÇIKLAMA BİRİM 5 7 TEREYAĞI KG 5 TL 5 TL 8 TL TL 5. TL MISIR UNU 5 GR 5 TL 5.5 TL 5,75 TL.5 TL GALATA UN KG TL TL,5 TL.89 TL MARGARİN KG TL TL,5 TL,75 TL. TL 5 SÜT (hazır)

Detaylı

T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK TTS , KG 38,520.

T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK TTS , KG 38,520. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 20 ARPA YEMLİK TTS 0.72 0.72 0.7200 53,500.00 KG 38,520.00 ARPA MTS 0.57 0.77 0.683 6,364,272.00 KG 4,347,252.58 839 ARPA TTS 0.60 0.90 0.685 2,655,743.00 KG,809,986.97

Detaylı

A AFT (Ağız için yaralar) Sayfa 25 Alt Islatma Problemleri Sayfa 6 Anne Sütünü Çoğaltan Çay Sayfa 7 Astım ve Bronşit Sayfa 11 B Bağırsak Çalıştırıcı

A AFT (Ağız için yaralar) Sayfa 25 Alt Islatma Problemleri Sayfa 6 Anne Sütünü Çoğaltan Çay Sayfa 7 Astım ve Bronşit Sayfa 11 B Bağırsak Çalıştırıcı A AFT (Ağız için yaralar) Sayfa 25 Alt Islatma Problemleri Sayfa 6 Anne Sütünü Çoğaltan Çay Sayfa 7 Astım ve Bronşit Sayfa 11 B Bağırsak Çalıştırıcı (Kabızlık) Sayfa 10 Baş Ağrıları Sayfa 19 Bel ve Boyun

Detaylı

ODUN DIŞI ORMAN ÜRÜNLERİ

ODUN DIŞI ORMAN ÜRÜNLERİ ODUN DIŞI ORMAN ÜRÜNLERİ LIQUIDAMBAR ORIENTALIS ANADOLU SIĞLA AĞACI Muğla Relikt Tarihteki Önemi Kleopatra aşk iksiri ve parfüm olarak kullanmıştır Hipokrat döneminden beri ilaç olarak kullanılmıştır.

Detaylı

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 1 SAYFA NO : 1

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 1 SAYFA NO : 1 BÜLTEN AYI : OCAK 0 BÜLTEN NO : SAYFA NO : GÖREN MADDELERİN HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0,0 0,0 0,0 6.80 KG,0 FİY.FAR. BUĞDAY 0, 0,75 0,5 0.57.98 KG 5.67.90,8 HMS BUĞDAY 0,7 0,90 0,59 5..9 KG.9.8,58 HTS BUĞDAY

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 43,087.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 43,087. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 2 ARPA YEMLİK MTS 0.97 0.97 0.9707 89.00 KG 86.39 ARPA YEMLİK ı: 86.39 ARPA ı 86.39 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.5.00 0.6258 76,573.65 KG 47,99.73 2 MISIR MTS 0.66

Detaylı

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 6 SAYFA NO : 1

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 6 SAYFA NO : 1 BÜLTEN AYI : HAZİRAN 0 BÜLTEN NO : SAYFA NO : GÖREN MADDELERİN HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0,5 0,7 0,8 55. KG 7.7,8 HMS BUĞDAY 0, 0,85 0,7.8.9 KG.78.09,8 HTS BUĞDAY 0,7 0,7 0,7 9.90 KG 8.75,70 M.G.T BUĞDAY 0,

Detaylı

T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat

T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 2 ARPA YEMLİK MTS 0.87.00 0.8806 3,500.00 KG 99,950.00 3 ARPA YEMLİK TTS 0.89.00 0.956 347,550.00 KG 38,202.20 ARPA YEMLİK ı: 48,52.20 4 ARPA ı 48,52.20 4 MISIR MISIR

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ PERİTON DİYALİZİ HASTALARINDA BESLENME KILAVUZU FR-HYE

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ PERİTON DİYALİZİ HASTALARINDA BESLENME KILAVUZU FR-HYE FR-HYE-04-719-17 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ PERİTON DİYALİZİ HASTALARINDA BESLENME KILAVUZU Hazırlayan AD/BD/Birim(ler): Beslenme ve Diyet Birimi Sayfa 1 / 7 İlk yayın

Detaylı