Kuruluş Tarihi Durum 09/2014

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kuruluş Tarihi Durum 09/2014"

Transkript

1 Kuruluş Tarihi Durum 09/2014 Ana fabrikanın halihazırdaki yeri olan Haus in der Au nun geçmişi 1290 yılına kadar dayanmaktadır. Bu yer, 1664 yılına kadar bir nesilden diğerine geçerken hep Welser Ailesi nin sahipliğinde kaldı. Önceleri bir tava dövme atölyesinde, daha sonraları ise bir derin çekme atölyesinde gerçekleştirilen metal işleri aile işletmesinin uzun geleneğinin temellerini attı. Uluslararası bir endüstri işletmesine dönüşme 20.yüzyılın ikinci yarısında başladı Josef Welser ve 5 çalışanı Herşey soğuk haddelenen profillerin üretimiyle başlıyor. Profil üretim fikri, beton kalıp plakaları için koruyucu kenarlar yapılmasından ortaya çıkıyor. Zımbalama, bükme ve delik delme adımlarını eksantrik presler üzerinde yedi iş adımında yapmak yerine, koruyucu kenarları soğuk haddeleme tezgahında şekillendirme fikri doğmuş oluyor. İşletme genel ticari ortaklık haline geliyor(ohg). Ticari danışman Waltraud Welser ve ticari danışman Josef Welser firmanın yönetici ortakları oluyorlar. Ybbsitz Avusturya da ilk üretim holü kurulmuş oluyor. Welser Aile İşletmesi nin 300. Yıl Kutlaması. Hammadde ihtiyacı yıllık 2000 ton civarında seyrediyor. Bu hammaddeden yaklaşık olarak 2 Milyon metre profil imal ediliyor ve bunun da 2/3 ü yurtdışına gönderiliyor. Üretim holünde ilk genişlemeler yapılıyor. Başka bir alanda ise, üretim kalıp ve ekipmanlarının imalatı için bir bölüm kuruluyor. Üretim için gerekli olan tüm ekipmanlar ve düzenekler bu tarihten itibaren işletme içinde tasarlanıp imal ediliyorlar. Hammadde kullanımı yılda 6000 tona ulaşıyor. Bu malzemeler kullanılarak imal edilen profillerin uzunluğu yaklaşık 5.5 milyon metreyi buluyor. Devamında konstrüksiyon bölümü olan yeni bir ofis binası inşa ediliyor. Bu zaman diliminde işletme halihazırda 1200 farklı profil kesitini imal ediyor. Bu tarihte işletme bilgisayar kullanımına geçiyor. Finans muhasebesi, maaş hesaplanması ve malzeme yönetimi gibi konular elektronik desteğin ilk uygulandığı alanlar oluyor. Yeni bir firma logosu eski yüzyılın ambleminin yerine geçiyor (bir anahtar). Yeni logo, haddeler arasından geçirilen malzeme bandıyla profil oluşturan sürekli soğuk şekillendirme prosesini sembolize ediyor. Gresten de firmaya ait yeni bir merkez kuruluyor ve bir üretim holü daha inşa ediliyor. Böylece, Gresten in eski demir pazarının yeniden demir endüstrisine girişi sağlanıyor. Welser Profil Firma Tarihi (1)

2 Bu yıl işlenen malzeme hacmi yaklaşık tona yükseliyor. Bu da 11 milyon metre profilden fazlası anlamına geliyor. İsviçre de ilk satış ofisinin kurulması. Satış ofislerinin kurulması devam ediyor ve firmanın uluslararası bir hale dönüşmesinin işaretleri başlıyor: 1976 Almanya da 1978 İsveç te 1986 Hollanda da 1987 Fransa da 1988 İtalya da 1990 İspanya da 1993 İngiltere de 1994 Macaristan da 2003 Polonya da 2005 Çek Cumhuriyeti nde Avusturya daki büyüme temposunu arttırıyor. İki ek üretim holü Gresten de kuruluyor. Karmaşık kesitli açık profillerin yanında bu yıl ilk defa kaynaklı boru profiller de üretim programına alınıyor. Viyana Eyaleti ndeki müşterilerle ilgilenilebilmesi için, Viyana Şehri merkezinde bir ofis kuruluyor. Üç ek üretim holünün inşa edilmesiyle yıllık hammadde kullanımı tona, bu hammaddeden imal edilen profil uzunlukları da 24 milyon metreye ulaşıyor. Gresten deki tesise bir trenyolu bağlantısı yapılıyor. Bu zamandan itibaren gerekli olan hammaddenin büyük çoğunluğu çevreyle dost trenyolu ile teslim alınıyor. Böylece, caddelerde daha az sayıda yük tırı dolaşıyor. Gresten de dört ek üretim holü kuruluyor. Böylece, işletme alanı (Ybbsitz ve Gresten) yaklaşık m² si kapalı alan olmak üzere toplam yaklaşık m² den oluşuyor. Bugüne kadar, pratik olarak her önemli endüstri kolunda uygulama alanı olan, civarında farklı profil kesiti, toplam 22 yüksek performanslı profil hattında üretildi. Profil kesitlerinin sebebi her zaman, çözülmeyi bekleyen müşteri problemlerine bağlı olarak bireysel müşteri talepleridir. Bu zamanda işletmede 670 kişi çalışmaktadır ve yıllık ton çelik işlenmektedir. Gresten deki fabrikada yapılan 25. yıl kutlamaları, firma tarihindeki en büyük işletme büyütme çalışmasına tanıklık ediyor. 36 milyon Euro dan (yaklaşık 500 milyon ATS) daha fazla bir yatırım tutarı ile dört yeni üretim holü kuruluyor. Yeni teknolojilere ve ek üretim tesislerine yapılan oldukça yüksek miktarlardaki yatırımlar, teslimat sürelerinin azaltılması yönünde müşterilerden gelen büyük çaptaki taleplere uygunluk gösterebilmek amacıyla gerçekleştiriliyor. Her iki fabrikanın sahip olduğu toplam işletme alanı, yaklaşık m² si kapalı olmak üzere toplam m² den oluşuyor. Welser Profil Firma Tarihi (2)

3 Sonbaharda gerçekleştirilen hızlı konstrüksiyon sonrasında, Erlauftalbahn olarak bilinen Pöchlarn- Kienberg-Gaming güzergahındaki küçük bir demiryolunun kapasitesi arttırılıyor (dar kullanım aralığından standart kullanım aralığına) ve kullanımına başlanıyor. Bu yatırım işletme içinde tüm lojistik ağı için yeni bir organizasyonu beraberinde getiriyor ve işletmenin çevre politikasını yeniden düzenlemesine vurgu yapıyor. Her iki fabrikada da halihazırda 700 kişi çalışıyor ve toplam 24 yüksek performanslı soğuk haddeleme hattında bu zamana kadar farklı profil kesiti imal edildi. Almanya da faaliyet gösteren PGH Bönen ve alt kuruluşu RP PURAL GmbH Riedstadt ile birlikte Wickede deki RP Technik isimli iki firma satın alınıyor senesinin sonunda, genel ticari ortaklık (OHG) bir anonim şirket (AG) haline dönüşüyor. (AG) 100% özel ortaklık (Josef ve Waltraud Welser). Teftiş Kurulu Başkanı: KR Waltraud Welser, Teftiş Kurulu nun Murahhas Üyeleri : KR Josef Welser, DDr. Baumann, Dr. Ludwig, Hr. Forsthuber (Beyaz yaka komite üyesi), Hr. Hintersteiner (Mavi yaka komite üyesi). Yönetim Kurulu Başkanları : KR Ing. Ing. Wolfgang Welser und Ing. Helmut Welser İsviçre : İsviçre de Welser AG nin 25. Yılı. Almanya: m² işletme alanı üzerine yeni kurulan fabrika, Welser Profile GmbH a Avusturya da Welser Profile AG nin sahip olduğu tüm üretim imkanlarının aynısını Almanya da sunuyor. 72 Mio. Euro tutarındaki yatırımlar, Kuzey ve Batı Avrupa da bulunan müşterilerimiz için üretime yakınlık ve açık lojistik avantajlar gibi faydalar sağlıyor. Böylece, ana üretim merkezinden bağımsız bir yerde üretim kapasitesinin arttırılması sağlanıyor. Bu stratejik karar, işletmenin daha fazla gelişmesi için çok önemli (Ör. Otomotiv tedarik endüstrisi için bir tedarikçi kalifikasyonuna sahip olabilmek için). Aynı zamanda, bu karar ile önemli bir çevre ve maliyet konusu efektif olarak hallediliyor. Sonuç olarak, sürekli olarak büyüyen çelik turizmine belirgin bir azaltım gelmiş oluyor, böylece sürdürülebilir çevresel koruma sağlanmış oluyor ve büyük çaptaki maliyetlerin önüne geçilmiş oluyor. Avusturya: Sadece 11 aylık bir inşaat süresi sonrasında (Başlangıç: ), toplam m² üzerinde 16 dan 22 ye kadar olan yeni üretim holleri Gresten de faaliyete geçiyor. Bu hollerin inşaatı için yaklaşık 30 Mio. Euro (yaklaşık 410 Mio. ATS) yatırım yapılıyor Yılbaşında 744 m² üzerine Gresten de bir ofis binası daha inşaa ediliyor. 1 Mayıs ta 10. Satış Ofisi Polonya da kuruluyor. Kasım ayında : Proses odaklı yönetim sistem normu ISO e göre ÖQS tarafından sertifakanın başarılı bir şekilde yenilenmesi yılının sonunda malzeme kullanımı halihazırda toplamda yaklaşık ton çelik civarında. İstatiksel olarak günde üç yeni profil üretiliyor. Çalışan sayısı e yükseliyor. Bu sayıdan yaklaşık 910 u Avusturya da, yaklaşık 530 u Almanya da, yaklaşık 60 ı İsviçre deki Lojistik Merkezi nde ve Avrupa nın çeşitli yerlerindeki dokuz satış ofisinde görev yapıyor. Welser Profil Firma Tarihi (3)

4 Welser 2014 (350 yıllık Welser, Ybbsitz Merkezi nde ara vermeden 11 nesil boyunca aile işletmesi) yaklaşırken kapsamlı firma gelişimi için kesintisiz prosesin başlangıcı. 8 Haziran da önce Welser OHG nin daha sonra Welser Profile AG nin kurucu ortağı KR Josef Welser 82 yaşına hayata gözlerini yumuyor. Prag da satış ofisinin kurulması ve Çek Şatış Bölgesi nin faaliyete geçmesi. Welser Beteiligungs GmbH Almanya ve RP Technik GmbH matris sertifikalandırılması. RP Pural GmbH ın satılması (RP Technik in bir alt kuruluşu). RP Technik bünyesinde (Edisonstraße 4) boşaltılmış büro alanlarının eğitim ve öğretim odaları şeklinde inşaa edilmesi. Gresten Fabrikası nda 5-7 üretim hollerinin kanopilerinin (1.320 m²) inşaa edilmesi Welser Profile Şirketler Grubu nun çalışan sayısı 1,500 ü geçiyor. Üretilmiş profil kesiti sayısı 16,000 e ulaşıyor. Satış gücü, Doğu Avrupa Ülkeleri nde ve Rusya da kuvvetlendiriliyor. Welser Profil, Moskova da Mosbuild Yapı Fuarı nda ilk kez yer alıyor Aralık 2006 tarihleri arasında Welser, Avusturya ve Almanya da OHSAS e (İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Yönetim Sistemi) göre denetleniyor ve AUVA tarafından başarılı bulunarak sertifikalandırılıyor. Horn daki (İsviçre) lojistik merkez 3 ve 4 üretim hollerinin eklenmesiyle büyütülüyor. Gresten de 1490 m² alan üzerine 5a Holü ve 1-2 Hollerine de kanopiler inşaa ediliyor (480 m²). Pazar ve Inovasyon Yönetimi alanında yeni kriterler tanıtılıyor. Temel isteğimiz, daha hafif yapı profillerine, çevreyle dost teknolojilere ve proseslere teşvik ederek CO 2 azaltımının sağlanması. Yeni teknoloji ve prosesler sadece ekonomik ve çevresel konseptler açısından fayda sağlamıyor, aynı zamanda maliyet ve ağırlık azaltarak daha yüksek fonksiyonelliğe olanak sağlıyor Bönen de genişleme için çalışmalara başlanıyor m² lik bir alanda 9 ek üretim holünün ve bir sosyal ofis binasının yapılması planlanıyor. Tüm proje iki inşaat safhasından oluşuyor. Birinci inşaat safhasında (2007/2008), 16. üretim holünün genişletilmesi, üretim hollerinin ve sosyal ofis binasının inşaatı yer alıyor. Projenin birinci safhasına ait toplam inşaat alanı ,54 m². Çevre koruma çabalarından dolayı, 5. hole 580 m² lik bir çatı kanopisi inşaa ediliyor. Ek olarak, 1-2 hollerine (1.360 m²) ve hollerine (2.900 m²) de kanopiler inşaa ediliyor. Welser Profil Firma Tarihi (4)

5 2008 Yıllık malzeme kullanımı tona ulaşıyor. Bu arada 55 den fazla yüksek performanslı profil makinasında 55 civarında şekil verme kademesi kullanılabiliyor. Welser Profil Şirketler Grubu nda çalışan sayısı e ulaşıyor. Ekolojik dengeyi daha iyileştirmek için, mevcut yönetim sistemine bir çevre yönetim sistemi daha entegre ediliyor. Kasım ayında, ISO 14001:2004 e göre Quality Austria tarafından Avusturya ve Almanya da sertifika denetimi başarıyla sonuçlandırılıyor. Yaklaşık 2,200 m² den oluşan bir alanı kaplayan yeni bir hol RPTechnik te kullanıma açılıyor. Aralık ayının sonunda, işletmenin çatılarına fotovoltaik üniteler yerleştiriliyor ve ana elektrik hattına da elektrik tedariği yapabilen çok değerli elektrik üretiliyor. Gresten de 5b holünün açılmasıyla Welser Profil m² daha genişliyor Gresten Fabrikası ndaki 3 ve 4 numaralı üretim holleri m² daha genişletiliyor. Nisan ayında RP Tecknik in yeni üretim holü devreye alınıyor. Welser Profil Şirketler Grubu da global ekonomik krizin bir sonucu olarak satışlarda bir düşme yaşıyor. Krizden en kötü etkilenen endüstri yapı endüstrisi oluyor, bunu takiben iç mimari ve konstrüksiyon tasarımı endüstrileri de kendilerine düşen payı alıyorlar. İşletme krizi, gelişim önlemleri ve devam eden eğitim aktiviteleri için bir fırsat haline dönüştürüyor Aile işletmesinin sürdürülebilirliğini güvence altına almak için, şirketler grubu 11 Ekim 2010 da yeniden yapılandırılıyor: Ybbsitz deki (Avusturya) Welser Profile AG, Welser Profile Austria GmbH olarak değiştiriliyor. Bönen deki (Almanya) Welser Profile GmbH ın ticaret kaydı ise, Welser Profile Deutschland GmbH olarak değiştiriliyor. Welser Profile Austria GmbH ın Yönetim Kurulu: KR Waltraud Welser, KR Ing. Wolfgang Welser, KR Ing. Helmut Welser, KR Bernd Wehling. Welser Profile Deutschland GmbH ın Yönetim Kurulu: KR Ing. Wolfgang Welser, Mag. Thomas Welser, KR Bernd Wehling. 1 Ocak 2011 tarihinde, işletmeler grubu Josef ve Waltraud Welser Özel İşletmesi adı altında toplandı. Ybbsitz Merkez de Fotovoltaik ünitelerle donatılmış, çalışma ve sosyal amaçlarla kullanılabilecek yeni bir bina inşaa edildi. Gresten de ise 7A ve 7B numaralı hollerde sosyal alan inşaa edilirken, 1-4 numaralı hollerde soğutma yapabilmek için soğutma binası ve son olarak 1-16 hollerde ısıtma sağlayabilmek için uzaktan ısıtma hattı ana girişi oluşturuldu. Bönen deki fabrikanın sürekli olarak büyümesi sebebiyle yeni bir inşaat gerçekleştiriliyor: 17 ve 18 numaralı holler uzatılıyor ve 19 numaralı üretim holü yeniden inşaa ediliyor (Ek m2 lik inşaat). Firmanın kurucularından olan KR Mühendis Wolfgang Welser, 40 yıllık başarılı bir çalışma hayatının ardından, murahhas üye olarak üstlenmiş olduğu tüm fonksiyonlarından ayrıldı. Bundan sonraki süreçte ortak olarak firma ile bağlantıda kalmaya devam edecek. Oğulları Andreas ve Thomas Welser firma yönetiminde ek görevler üstlenecekler. Welser Profil Firma Tarihi (5)

6 Türkiye de (Istanbul) bir satış ofisi açıldı Nisan 2013 tarihinde, RP Technik esco-systembereich FERRO-WIC i devraldı. Eylül ayından itibaren, müşteri siparişleri yeni kurulan satış firmamız Welser Profile GmbH üzerinden işlem görmeye başladı. Firma yöneticileri olarak Thomas Welser, Andreas Welser ve Oliver Sonst atandı. Üst düzey uluslararası iletişim ağı ve güçlendirilmiş satış aktiviteleri sayesinde Welser, Arap Yarımadası ndaki projelere güçlü bir giriş yaptı. Rusya da (Moskova) bir satış ofisi açıldı farklı profil kesiti ile sahip olunan çeşitlilik, işletmenin güçlü performansının ölçülebilen en büyük kanıtıdır Gresten deki merkezimiz büyütüldü 5-7 Holleri m² genişletildi. Welser in 350. Yılı kutlamaları sebebiyle çalışanlarımız, iş ortaklarımız ve dostlarımız büyük bir kutlama için bir araya geldiler. Welser Profil Firma Tarihi (6)

RP-hermetic 40, RP-Design 50, RP-hermetic 55N, RP-hermetic 75 / 75 FB. Pencere, Kapı ve Bölme Duvar Sistemleri

RP-hermetic 40, RP-Design 50, RP-hermetic 55N, RP-hermetic 75 / 75 FB. Pencere, Kapı ve Bölme Duvar Sistemleri RP-hermetic 40, RP-Design 50, RP-hermetic N, RP-hermetic 75 / 75 FB Pencere, ve Bölme Duvar Sistemleri Maksimum cam alanı: Büyük yüzeyler, ince çizgiler ve yüksek taşıma değerleri RP-hermetic 40 Profil

Detaylı

Kalıp üretiminde. güvenilir ortağınız

Kalıp üretiminde. güvenilir ortağınız Kalıp üretiminde güvenilir ortağınız Çeliğe şekil veriyoruz Standart kalıp ürünlerinde lider konuma yükselmiş olan Meusburger, yüksek kalitede standart parça üreterek 10.000 i aşan kalıpçı ile çalışmaktadır.

Detaylı

KALİTE BELGELERİMİZ GOST LPCB BAŞOĞLU KABLO

KALİTE BELGELERİMİZ GOST LPCB BAŞOĞLU KABLO Sertifika Kataloğu Biz Kimiz? Başoğlu Kablo ve Profil Sanayi ve Tic. A.Ş. 1980 yılından beri faaliyet gösteren, kazandığı deneyim ile hem ulusal hem de uluslararası alanda söz sahipliği yapan sektöründe

Detaylı

Burak Boru, IFS in ERP Uygulamaları nı tercih etti. Fatih Güneş tarafından yazıldı.

Burak Boru, IFS in ERP Uygulamaları nı tercih etti. Fatih Güneş tarafından yazıldı. Burak Boru, ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) alanında etkin ve entegre bir iş organizasyonu sağlayan ve iş süreçlerindeki verimliliği artıran IFS Uygulamaları nı tercih etti. Burak Boru, IFS Uygulamaları

Detaylı

RÜZGAR ENERJİ SANTRALLERİ BİLEŞENLERİNİN NEDEN YURT İÇİNDE ÜRETİLMESİ GEREKLİLİĞİ VE BU SÜREÇTE YAŞANAN SIKINTILAR/ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

RÜZGAR ENERJİ SANTRALLERİ BİLEŞENLERİNİN NEDEN YURT İÇİNDE ÜRETİLMESİ GEREKLİLİĞİ VE BU SÜREÇTE YAŞANAN SIKINTILAR/ÇÖZÜM ÖNERİLERİ RÜZGAR ENERJİ SANTRALLERİ BİLEŞENLERİNİN NEDEN YURT İÇİNDE ÜRETİLMESİ GEREKLİLİĞİ VE BU SÜREÇTE YAŞANAN SIKINTILAR/ÇÖZÜM ÖNERİLERİ A. Emre Demirel Ege Kule AŞ/Fabrika Müdürü 1 EGE KULE A.Ş. Ege Kule, 1955

Detaylı

1. Kalite kontrolde pazar lideri

1. Kalite kontrolde pazar lideri 1. Kalite kontrolde pazar lideri Güçlü Yönlerimiz kalite kontrolde 11 yıllık deneyim kalite kontrol alanında pazar lideri alanında uzman, tecrübeli yönetim ekibi hizmet kapsamını sürekli genişleten ve

Detaylı

KOLAY & HER AÇIDAN VERİMLİ

KOLAY & HER AÇIDAN VERİMLİ C sınıfı ürünlerin tedariği KOLAY & HER AÇIDAN VERİMLİ www.simplesystem.com.tr C parçaları için B2B tedarik platformu 2 C sınıfı ürünlerin tedariği kolay hızlı & şeffaf 3 İkna eden gerçekler: B2B tedarik

Detaylı

ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi

ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi www.rehau.com Yapı Otomotiv Endüstri REHAU KİMDİR? UNLIMITED POLYMER SOLUTIONS Polimer bazlı çözümlerle, mümkün olanın sınırlarını hergün yeniden tanımlıyoruz. Jobst

Detaylı

INDEX - İÇİNDEKİLER 1 - HAKKIMIZDA REFERANSLAR A - ISITMA SOĞUTMA... B - ELEKTRİK ELEKTRONİK... C - BEYAZ EŞYA... D - OTOMOTİV...

INDEX - İÇİNDEKİLER 1 - HAKKIMIZDA REFERANSLAR A - ISITMA SOĞUTMA... B - ELEKTRİK ELEKTRONİK... C - BEYAZ EŞYA... D - OTOMOTİV... INDEX - İÇİNDEKİLER 1 - HAKKIMIZDA... 1 2 - REFERANSLAR A - ISITMA SOĞUTMA... B - ELEKTRİK ELEKTRONİK... C - BEYAZ EŞYA... D - OTOMOTİV... 2 3 4 5 3 - İZMİR KALIP FABRİKA A - KALIP İŞLETMESİ... B - PRES

Detaylı

Anket`e katılan KOBİ lerin ait olduğu branş 10,02% 9,07% 5,25% 3,10% Enerji sanayi. Oto sanayi. Gıda sanayi. Ağaç sanayi. İnformasyon teknolojisi

Anket`e katılan KOBİ lerin ait olduğu branş 10,02% 9,07% 5,25% 3,10% Enerji sanayi. Oto sanayi. Gıda sanayi. Ağaç sanayi. İnformasyon teknolojisi Metodoloji Anket`e katılan KOBİ lerin ait olduğu branş 25,0% 2 17,42% Birden fazla cevap 22,20% 15,0% 1 5,0% 12,89% 10,02% 9,07% 7,88% 8,11% 6,21% 5,97% 5,25% 5,49% 5,25% 3,10% 12,17% 10,26% 2,86% 3,58%

Detaylı

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018 18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI 2-5 Kasım 2018 Fuar Hakkında 2-5 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan 18. İran Uluslararası Elektrik Fuarı, yerli ve yabancı çok sayıda firmanın katılımıyla alanındaki

Detaylı

Yüz güldüren hizmet için...

Yüz güldüren hizmet için... Yüz güldüren hizmet için... HAKKIMIZDA Şener Otomotiv olarak otomotiv, savunma sanayi ve makine sektörüne hizmet vermek amacıyla 1983 yılında İstanbul Balat da kurulmuş ve şu anda 3500m2 kapalı alana sahip

Detaylı

Basın bilgisi. Şirketin olumlu ekonomik durumunu geliştirme

Basın bilgisi. Şirketin olumlu ekonomik durumunu geliştirme Basın bilgisi Tarih: 21/03/2012 Fensterbau/frontale 2012 için Roto pencere ve kapı teknolojisi Roto Grubu başarı yolunda ilerliyor / 2011 satış hacminde yeni rekor / Gelişen pazar konumu / Tatsız solar

Detaylı

PREFABRİK YAPI ÇÖZÜMLERİ 2015 YILI KATALOĞU

PREFABRİK YAPI ÇÖZÜMLERİ 2015 YILI KATALOĞU PREFABRİK YAPI ÇÖZÜMLERİ 2015 YILI KATALOĞU 1 HAKKIMIZDA AR-GE ve ÜR-GE çalışmaları ile geliştirdiği yeni teknoloji ve farklı tasarımlarının sağladığı avantajlarla donatılan ürünleri ile şantiye taleplerinizi

Detaylı

İçerik. Bünyemizde mevcut diğer hizmetler. Şirket yapısı Hakkımızda Üretim olanakları. Dövme ürünler. Isıl İşlem

İçerik. Bünyemizde mevcut diğer hizmetler. Şirket yapısı Hakkımızda Üretim olanakları. Dövme ürünler. Isıl İşlem Grup Tanıtımı İçerik Şirket yapısı Hakkımızda Üretim olanakları Bünyemizde mevcut diğer hizmetler Dövme ürünler Isıl İşlem Haddelenmiş ürünler (sac, plaka, slab) Testere kesim (büyük çap) Yuvarlak malzeme

Detaylı

SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ

SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ Türkiye milli katılım organizasyonunun, T.C. Ekonomi Bakanlığı'na izin başvurusu yapılmış olup, Türkel

Detaylı

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ 20. yıl 1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ Ekin Kimya olarak Türkiye ve yakın çevresindeki ülkelere yüksek kalitede kimyasal ürünler tedarik eden öncü bir şirketiz. Dünyanın önde gelen kimyasal üreticileri

Detaylı

KARAKTER sahibi AĞAÇLAR

KARAKTER sahibi AĞAÇLAR KARAKTER sahibi AĞAÇLAR www.seca.at Her kullanım için doğru profil ÖN CEPHE Ağaç ön cepheler şu an moda. Ön cephe bir binaya karakteristik bir görünüm verir. OTURMA Alani Ağaç güzel kokar, güzel bir ses

Detaylı

Murat Değirmenci: Çelik servis merkezlerine fason üretim yapacağız

Murat Değirmenci: Çelik servis merkezlerine fason üretim yapacağız Murat Değirmenci: Çelik servis merkezlerine fason üretim yapacağız Murat Değirmenci Değirmenci Metal Firma Sahibi Değirmenci Metal i Adana daki merkezlerinde ziyaret ettik. Niş hizmet vermeyi hedefleyen

Detaylı

Titre du projet 2014 FİLO BAROMETRE. Türkiye

Titre du projet 2014 FİLO BAROMETRE. Türkiye Titre du projet 2014 FİLO BAROMETRE Türkiye 1 Tüm filo profesyonelleri için uzman platformu: CVO nedir? Filo müdürleri, tedarik uzmanları, üreticiler, leasing şirketleri, reklamcılar, sigortacılar, basın,

Detaylı

Hafif çelik yapı sisteminin raporu

Hafif çelik yapı sisteminin raporu Hafif çelik yapı sisteminin raporu Yapısal çeliğin inşaat sektöründe kullanımı, Avrupa'da özellikle İngiltere'de 18. yüzyıl sonlarında, ABD de 19. yy ortalarına doğru başlamıştır. 2. Dünya Savası nın ardından

Detaylı

1954 1957 1976 1982 1996 1998 TSE EN ISO 9002 1999 2003 2004 TS EN ISO 9001:2000 2005 2006 ISO/TS 16949:2002 2009 ISO

1954 1957 1976 1982 1996 1998 TSE EN ISO 9002 1999 2003 2004 TS EN ISO 9001:2000 2005 2006 ISO/TS 16949:2002 2009 ISO TERBAY 1954 yılında İzmir de soğuk demir atölyesi olarak kuruldu. Türkiye nin sanayi ve ekonomik büyümesine paralel olarak şirketin faaliyetleri genişledi. Firmamız 1972 yılından beri mevcut yerinde faaliyet

Detaylı

A member of the. Berner Group. Berner Grup Şirketi

A member of the. Berner Group. Berner Grup Şirketi A member of the Berner Group. Berner Grup Şirketi 9,000 çalışanıyla, 25 den fazla ülkede faaliyetiyle, 60 Grup Şirketiyle, Caramba ve BTI ile Berner Grubu, merkezi Künzelsau, Almanya da olan modern bir

Detaylı

İNŞAAT SANAYİSİNDE DIŞ PAZARLAR VE İHRACAT. Hüseyin Bilmaç İMSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

İNŞAAT SANAYİSİNDE DIŞ PAZARLAR VE İHRACAT. Hüseyin Bilmaç İMSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İNŞAAT SANAYİSİNDE DIŞ PAZARLAR VE İHRACAT Hüseyin Bilmaç İMSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı TÜRKİYE GSYH & İNŞAAT SEKTÖRÜ BÜYÜME HIZLARI (1999-2010) 20,0% 15,0% 10,0% 5,0% 0,0% -5,0% -10,0% 18,5%

Detaylı

1Y12 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı. 1 Ağustos 2012

1Y12 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı. 1 Ağustos 2012 1Y12 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı 1 Ağustos 2012 Ajanda Son Gelişmeler Haydar Yenigün Global Ford ve Güncel Pazar Verileri Grant Belanger 1Y12 Finansal Sonuçları Oğuz Toprakoğlu Soru & Cevap Sayfa

Detaylı

Araç Gövdesi İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri

Araç Gövdesi İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri Araç Gövdesi İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri voestalpine Böhler Welding www.voestalpine.com/welding voestalpine Böhler Welding En İyi Kaynak Sonuçları için Metalürjik Uzmanlık voestalpine Böhler

Detaylı

SERAMİK SANAYİİ. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi

SERAMİK SANAYİİ. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi SERAMİK SANAYİİ Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006 T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi TÜRKİYE DE ÜRETİM Türkiye'de seramik ve çini yapımı, kökleri 8000 yıl öncesine uzanan

Detaylı

BUMESH TECHNICS. Otomotiv.

BUMESH TECHNICS. Otomotiv. BUMESH TECHNICS Otomotiv BUMESH TECHNICS OTOMOTİV BUMESH TECHNICS Otomotiv endüstrisinde sac, alüminyum ve iç trim parçaları ile ilgili olarak hem kalıp hem de seri parça tedariği alanında hizmet vermek

Detaylı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı. 25 Şubat 2019

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı. 25 Şubat 2019 MECLİS TOPLANTISI Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 25 Şubat 2019 T.C. HAZİNE VE MALİYE BAKANI İLE ORTAK TOPLANTI SAYIN BAKANA NE İLETTİK? Batının yeniden üretime talip olması ile birlikte; bir

Detaylı

ERBEK KALIP PLASTİK SAN.TİC. A.Ş.

ERBEK KALIP PLASTİK SAN.TİC. A.Ş. ERBEK KALIP PLASTİK SAN.TİC. A.Ş. MÜKEMMEL KALİTE 1 Firma Profili KuruluşYılı : 2008 Yeri : Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi BURSA Firma Türü : Anonim Şirket Ciro : 5.000.000 Euro / Yıl Toplam Alan : 5.000

Detaylı

Yaşamınızı profillerimizle. şekillendiriyoruz. www.welser.com

Yaşamınızı profillerimizle. şekillendiriyoruz. www.welser.com Yaşamınızı profillerimizle şekillendiriyoruz www.welser.com Şekil vermede Yol Gösterici. Ybbsitz (A) Üretim Holleri Gresten (A) Üretim Holleri 2 Bir aile firması olan Welser, 1664 yılından beri faaliyet

Detaylı

HAKKIMIZDA.

HAKKIMIZDA. HAKKIMIZDA Yekaş&Fides Global Logistics olarak, yola çıktığımız 1998 yılından bu yana, hizmet çeşitliliğimizi her geçen gün artırarak şeffaf, güvenilir ve müşteri odaklı lojistik hizmetleri sunuyoruz.

Detaylı

Tarih: 13 Temmuz 2012 Daha fazla bilgi için Nurgül Usta Genel Md. Yardımcısı Tel: 0212 349 48 50 E mail:nurgul.usta@dorinsight.

Tarih: 13 Temmuz 2012 Daha fazla bilgi için Nurgül Usta Genel Md. Yardımcısı Tel: 0212 349 48 50 E mail:nurgul.usta@dorinsight. BASIN BÜLTENİ Tarih: 13 Temmuz 2012 Daha fazla bilgi için Nurgül Usta Genel Md. Yardımcısı Tel: 0212 349 48 50 E mail:nurgul.usta@dorinsight.com Hitay Yatırım Holding firmalarından Türkiye nin en büyük

Detaylı

Logistics and Beyond...

Logistics and Beyond... Logistics and Beyond... ADP Şirket Profili Shanghai Asian Development Prosperous Import & Export Co., Ltd 2004 yılında kurulmuştur ve her ofisinde Yıllık 200 milyon USD ticaret hacmine tüm dünyada yaklaşık

Detaylı

PREFABRİK YAPI ÇÖZÜMLERİ PREFABRİK YAPI ŞANTİYE KATALOĞU

PREFABRİK YAPI ÇÖZÜMLERİ PREFABRİK YAPI ŞANTİYE KATALOĞU 1 PREFABRİK YAPI ÇÖZÜMLERİ PREFABRİK YAPI ŞANTİYE KATALOĞU 2 HAKKIMIZDA AR-GE ve ÜR-GE çalışmaları ile geliştirdiği yeni teknoloji ve farklı tasarımlarının sağladığı avantajlarla donatılan ürünleri ile

Detaylı

İmkansız gibi görünen şeyleri gerçekleştiriyoruz

İmkansız gibi görünen şeyleri gerçekleştiriyoruz Geleceğe yatırım. İmkansız gibi görünen şeyleri gerçekleştiriyoruz Ybbsitz (A), Gresten(A) ve Bönen (D) da yer alan üç imalat merkezimizdeki ve satış ofislerimizdeki toplam 1.800 den fazla çalışanımız

Detaylı

Kalite kimse bakmadığında da doğru olanı yapmaktır. Henry FORD

Kalite kimse bakmadığında da doğru olanı yapmaktır. Henry FORD 1 Hakkımızda STARMET YAPI SAN. VE TİC. A.Ş. ; Uzman ve güçlü insan kaynağı ile Yassı Çelik Sektöründe çözüm ortağı ve tedarik merkezi olabilmek adına, özellikle İhracat ve imalata dayalı sanayi kuruluşlarına

Detaylı

Atık/Hurda Demir & Metal Tam Entegre Geri Dönüşüm Tesisi Fabrikası Demir Boru Profil Üretimi

Atık/Hurda Demir & Metal Tam Entegre Geri Dönüşüm Tesisi Fabrikası Demir Boru Profil Üretimi Atık/Hurda Demir & Metal Tam Entegre Geri Dönüşüm Tesisi Fabrikası Demir Boru Profil Üretimi Demir Çelik hurdaları atıl olarak her yerde bulunmaktadır ve oksidasyon sebebiyle de yok olmaktadır. Bu atıl

Detaylı

ANALİST TOPLANTISI SUNUMU

ANALİST TOPLANTISI SUNUMU SAY REKLAMCILIK YAPI DEKORASYON PROJE TAAHHÜT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ (SAYAS) ANALİST TOPLANTISI SUNUMU ARALIK 2015 İSTANBUL SAY Reklamcılık A.Ş İştiraklerimiz Faaliyetler Finansal Göstergeler

Detaylı

TEB ARVAL CVO SUNUMU. 29 Kasım 2013 İstanbul

TEB ARVAL CVO SUNUMU. 29 Kasım 2013 İstanbul TEB ARVAL CVO SUNUMU 29 Kasım 2013 İstanbul Tüm filo profesyonelleri için uzman platformu: CVO nedir? Filo müdürleri, tedarik uzmanları, üreticiler, leasing şirketleri, reklamcılar, sigortacılar, basın,

Detaylı

mayzen@mayzen.com.tr KURUMSAL Firmamız 1996 yılında Sn. ATAMAY ELLERGEZEN tarafından kurulmuştur. ATAMAY ELLERGEZEN Oyak Renault fabrikasının kuruluşunda bulunmuş, daha sonra otomotiv yan sanayinde birçok

Detaylı

DÜZEY İNŞAAT ENDÜSTRİ FİRMA TANITIM KATALOĞU

DÜZEY İNŞAAT ENDÜSTRİ FİRMA TANITIM KATALOĞU DÜZEY İNŞAAT ENDÜSTRİ FİRMA TANITIM KATALOĞU FİRMA TANITIMI HAKKIMIZDA Düzey İnşaat, mimari tasarım ve projelendirme, genel müteahhitlik, proje ve tesis yönetimi, üst yapı, çevre düzenlemesi vb. alanlarda

Detaylı

A HOŞGELDİNİZ. Türkiye nin önde gelen Egzoz sistemleri üreticilerinden biridir

A HOŞGELDİNİZ. Türkiye nin önde gelen Egzoz sistemleri üreticilerinden biridir A HOŞGELDİNİZ Türkiye nin önde gelen Egzoz sistemleri üreticilerinden biridir Egsan Egzoz Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Otomotiv sektörünün talebi olan egzoz sistemleri üretimini yapmak için 1989 da kuruldu.

Detaylı

CAM SANAYİİ. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi

CAM SANAYİİ. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi CAM SANAYİİ Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006 T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi TÜRKİYE'DE ÜRETİM Cam sanayii, inşaat, otomotiv, meşrubat, gıda, beyaz eşya, mobilya,

Detaylı

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Tedarik Zinciri Nedir? Hammadde temini yapan, onları ara mal ve nihai ürünlere çeviren, nihai ürünleri müşterilere dağıtan, üretici ve dağıtıcıların oluşturduğu bir ağdır. TARLADAN

Detaylı

Serüven Eski Sanayi de alınan bir dükkan ile başladı. Yeni gömlek fabrikamız 1.Organize Sanayi Bölgesinde imalatına başladı.

Serüven Eski Sanayi de alınan bir dükkan ile başladı. Yeni gömlek fabrikamız 1.Organize Sanayi Bölgesinde imalatına başladı. Serüven Eski Sanayi de alınan bir dükkan ile başladı. 1965 İlk fuara katılımımızı gerçekleştirdik. İlk yurtdışı ihracatımızı gerçekleştirdik. 1980 1983 1979 1982 Yeni gömlek fabrikamız 1.Organize Sanayi

Detaylı

UYGARLIK İÇİN ÜRETİYORUZ.

UYGARLIK İÇİN ÜRETİYORUZ. UYGARLIK İÇİN ÜRETİYORUZ www.klyapi.com.tr İÇİNDEKİLER HAKKIMIZDA 2 ÜRETİM TESİSLERİ 4 MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER 18 POLİTİKALAR 20 SEKTÖRLER 22 ÜRÜNLER VE HİZMETLER 24 PREFABRİK PANEL BİNALAR 26 PREFABRİK

Detaylı

20. yıl. 20. yıl. info@ekinkimya.com www.ekinkimya.com

20. yıl. 20. yıl. info@ekinkimya.com www.ekinkimya.com 20. yıl Merkez Sarıgazi Cad. Bulgurlu Mah. No: 39 34696 Çamlıca - Üsküdar İstanbul / TÜRKİYE Tel: +90 (216) 524 12 24 Fax: + 90 (216) 524 12 80-81 Depolama ve Laboratuvar Tesisleri GEBKİM İhtisas Organize

Detaylı

Aylık Finansal Sonuçlar Analist Toplantısı. 13 Ağustos 2013

Aylık Finansal Sonuçlar Analist Toplantısı. 13 Ağustos 2013 2013 6 Aylık Finansal Sonuçlar Analist Toplantısı 13 Ağustos 2013 Ajanda İkinci Çeyrekteki Gelişmeler Ford Motor Company ve Güncel Pazar Verileri 2013 Altı Aylık Finansal Sonuçlar Soru ve Cevap Sayfa 2

Detaylı

DIŞ TİCARETTE KATMA DEĞER GÖSTERGELERİ TÜRKİYE 1

DIŞ TİCARETTE KATMA DEĞER GÖSTERGELERİ TÜRKİYE 1 DIŞ TİCARETTE KATMA DEĞER GÖSTERGELERİ TÜRKİYE 1 Ticarette katma değer ölçümü, ihracata konu olan mal ve hizmetlerin üretimindeki değerin kaynağını ülke ve sektörler açısından ortaya koyabilmek amacıyla

Detaylı

TÜRKİYE GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ TEMEL GÖSTERGELERİ 2012 16 NİSAN 2013

TÜRKİYE GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ TEMEL GÖSTERGELERİ 2012 16 NİSAN 2013 TÜRKİYE GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ TEMEL GÖSTERGELERİ 2012 16 NİSAN 2013 ALINAN KONUT YAPI RUHSATLARI ARTIŞ GÖSTERİYOR 1,000,000 900,000 ALINAN KONUT YAPI RUHSATLARI (DAİRE ADET) 901,705 800,000 700,000 600,000

Detaylı

TÜRKİYE GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ TEMEL GÖSTERGELERİ 2012 16 NİSAN 2013

TÜRKİYE GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ TEMEL GÖSTERGELERİ 2012 16 NİSAN 2013 TÜRKİYE GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ TEMEL GÖSTERGELERİ 2012 16 NİSAN 2013 ALINAN KONUT YAPI RUHSATLARI ARTIŞ GÖSTERİYOR 1.000.000 900.000 ALINAN KONUT YAPI RUHSATLARI (DAİRE ADET) 901.705 800.000 700.000 600.000

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ AVUSTURYA ÜLKE RAPORU Şubat 2009 B.Ö. AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ 1 I. GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Avusturya Cumhuriyeti Yönetim Şekli

Detaylı

Çok tatil yapan ülke imajı yanlış!

Çok tatil yapan ülke imajı yanlış! Tarih: 19.05.2013 Sayı: 2013/09 İSMMMO nun Türkiye de Tatil ve Çalışma İstatistikleri raporuna göre Türkiye tatil günü sayısında gerilerde Çok tatil yapan ülke imajı yanlış! Türkiye, 34 OECD ülkesi arasında

Detaylı

HABER BÜLTENİ xx Sayı 10

HABER BÜLTENİ xx Sayı 10 HABER BÜLTENİ xx.08.2014 Sayı 10 Konya İnşaat Sektörü Güven Endeksi, geçen aya göre düştü: Konya İnşaat Sektörü Güven Endeksi, Temmuz 2014 te bir önceki aya göre 6,2 puan düşerek -10,0 puan değerini aldı.

Detaylı

Antak Enerji 40.000KW lık yani 40MW/ Yıl Üretim kapasitesine sahiptir.

Antak Enerji 40.000KW lık yani 40MW/ Yıl Üretim kapasitesine sahiptir. Şirket Profili Antak Enerji, Akdeniz Bölgesinde Fotovoltaik Modül üretim tesislerini kuran ve üretime başlayan ilk Türk firmasıyız. Firmamız Fotovoltaik modül üretim sektöründe 2010 yılından beri sürdürmektedir.

Detaylı

Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları AVRUPA

Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları AVRUPA Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları AVRUPA I. Ticaret Müşavirleri Konferansı 25-30 Nisan 2011 28 Nisan 2011 TİM Dış Ticaret Kompleksi Fırsatlar Bölgenin potansiyeli en yüksek pazarı

Detaylı

ULUS METAL ÇEVRE RAPORU 2017

ULUS METAL ÇEVRE RAPORU 2017 ULUS METAL ÇEVRE RAPORU 2017 Giriş Tarihçe Çevre Politikası Çevresel Etkiler Atık Yönetimi Veriler Eğitimler ULUS METAL ÇEVRE RAPORU 2017 Ulus Metal çevre ile ilgili faaliyetlerini web sayfası aracılığıyla,

Detaylı

: Durmayan üretimin sırrı. Bergman Gülsün SICK Türkiye A.Ş. 13.11.2013

: Durmayan üretimin sırrı. Bergman Gülsün SICK Türkiye A.Ş. 13.11.2013 : Durmayan üretimin sırrı Bergman Gülsün SICK Türkiye A.Ş. 13.11.2013 Sunucu : Bergman Gülsün : Teknik Müdür : 16 yıl @ SICK : İletişim : : Tlf : (216) 528 50 00 / 5032 : Gsm : (532) 343 83 15 : E-mail

Detaylı

... Ağustos 2009, İstanbul - MİKRON S, IFS ile DAHA DİNAMİK. Ekmeğini taştan çıkartan Mikron S, IFS in ERP Uygulamaları nı tercih etti

... Ağustos 2009, İstanbul - MİKRON S, IFS ile DAHA DİNAMİK. Ekmeğini taştan çıkartan Mikron S, IFS in ERP Uygulamaları nı tercih etti MİKRON S, IFS ile DAHA DİNAMİK Mikron S, ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) alanında etkin ve entegre bir iş organizasyonu sağlayan ve iş süreçlerindeki verimliliği artıran IFS Uygulamaları nı tercih etti.

Detaylı

HABER BÜLTENİ Sayı 35

HABER BÜLTENİ Sayı 35 HABER BÜLTENİ 02.11.2012 Sayı 35 PERAKENDEDE BEKLENTİLER 5 AYDAN SONRA ARTIŞA GEÇTİ TEPE, Ekim 2012 de geçen aya göre artmasına rağmen geçen yılki seviyesinin altında kaldı. Geçen yılın aynı dönemine göre

Detaylı

I. ITE Group Hakkında II. ITE Turkey Hakkında III. Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul 2018 i. Ziyaretçi Profili ii. Alım Heyeti Programı iii.

I. ITE Group Hakkında II. ITE Turkey Hakkında III. Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul 2018 i. Ziyaretçi Profili ii. Alım Heyeti Programı iii. I. ITE Group Hakkında II. ITE Turkey Hakkında III. Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul 2018 i. Ziyaretçi Profili ii. Alım Heyeti Programı iii. İş Geliştirme Platformu Etkinlikleri IV. Yapı Fuarı Turkeybuild

Detaylı

HABER BÜLTENİ xx Sayı 8

HABER BÜLTENİ xx Sayı 8 HABER BÜLTENİ xx.06.2014 Sayı 8 Konya inşaat sektörü güven endeksi, geçen aya göre yükseldi: Mart 2014 ten beri düşmeye devam eden Konya İnşaat Sektörü Güven Endeksi, Mayıs 2014 te kısmen yükselerek -5

Detaylı

DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT NOTLARI KASIM 2018 ( )

DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT NOTLARI KASIM 2018 ( ) DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT NOTLARI KASIM 2018 (03.12.2018) TÜRKİYE DIŞ TİCARET VERİLERİ (KASIM 2018): 2018 Kasım ayı İhracatı: 15,5 Milyar USD (Bir önceki yıla göre % 9,5 artış) Demir

Detaylı

Ekonomik Araştırmalar ÖDEME DAVRANIŞLARI. Mayıs Şirketlerin işletme sermayesi ihtiyaçları için iyi stok yönetimi çok önemli

Ekonomik Araştırmalar ÖDEME DAVRANIŞLARI. Mayıs Şirketlerin işletme sermayesi ihtiyaçları için iyi stok yönetimi çok önemli Ekonomik Araştırmalar ÖDEME DAVRANIŞLARI Source: Pexels Şirketlerin işletme sermayesi ihtiyaçları için iyi stok yönetimi çok önemli Ödeme Davranışları, Euler Hermes Ekonomik Araştırmalar YÖNETİCİ ÖZETİ

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 KONELEX 2014 İSKON 2014

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 KONELEX 2014 İSKON 2014 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 Konya 11. Uluslararası Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Delme, Kesme, Teknolojileri, Malzemeler, El Aletleri, Hidrolik ve Pnömatik Fuarı KONELEX 2014

Detaylı

GÜÇLÜ. SÜRDÜRÜLEBİLİR. GELECEĞE IŞIK TUTAR. BELEDİYE ATIK SU DEŞARJI VE ENDÜSTRİYEL ATIK SU DEŞARJI İÇİN.

GÜÇLÜ. SÜRDÜRÜLEBİLİR. GELECEĞE IŞIK TUTAR. BELEDİYE ATIK SU DEŞARJI VE ENDÜSTRİYEL ATIK SU DEŞARJI İÇİN. GÜÇLÜ. SÜRDÜRÜLEBİLİR. GELECEĞE IŞIK TUTAR. BELEDİYE ATIK SU DEŞARJI VE ENDÜSTRİYEL ATIK SU DEŞARJI İÇİN. 2 STEINZEUG-KERAMO ÜRETİM TESİSLERİMİZ Almanya: Frechen ve Bad Schmiedeberg Belçika: Hasselt Hollanda:

Detaylı

KALIP SEKTÖRÜ NOTU GTİP GTİP TANIMI METAL/METAL KARBÜRLER İÇİN ENJEKSİYON/BASINÇLI DÖKÜM İÇİN

KALIP SEKTÖRÜ NOTU GTİP GTİP TANIMI METAL/METAL KARBÜRLER İÇİN ENJEKSİYON/BASINÇLI DÖKÜM İÇİN KALIP SEKTÖRÜ NOTU Gelişen teknoloji ile birlikte kalıp sektörü çok büyük bir ilerleme kaydetmiş, daha önceden kalıp ile üretilmesi düşünülemeyen parçalar bugün kalıp sektörü için çok kolay imal edilebilecek

Detaylı

OTOMOTİV SANAYİİ-2014 ve GELECEK. 24.Ekim.2014 Tarihinde MDK Toplantısı FIRAT Üniversitesi Mühendislik Fakültesi / ELAZIĞ

OTOMOTİV SANAYİİ-2014 ve GELECEK. 24.Ekim.2014 Tarihinde MDK Toplantısı FIRAT Üniversitesi Mühendislik Fakültesi / ELAZIĞ OTOMOTİV SANAYİİ-2014 ve GELECEK 24.Ekim.2014 Tarihinde MDK Toplantısı FIRAT Üniversitesi Mühendislik Fakültesi / ELAZIĞ Otomotiv Sanayinde Gelecek: Değer Zincirinde Değişim Üretimden Tüketiciye: Tedarik

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ücret Sistemleri ve Verimlilik 13.12.

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ücret Sistemleri ve Verimlilik 13.12. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ücret Sistemleri ve Verimlilik 13.12.2011 2008470068-Osman Gökay ÖNOL 2008470105-Ezgi YENİSÖZ 2008470061-Fatmagül

Detaylı

Dünya değişiyor. Nüfus artıyor, kaynaklar azalıyor, gıda talebi yükseliyor ve tarım yeniden önem kazanıyor.

Dünya değişiyor. Nüfus artıyor, kaynaklar azalıyor, gıda talebi yükseliyor ve tarım yeniden önem kazanıyor. Dünya değişiyor. Nüfus artıyor, kaynaklar azalıyor, gıda talebi yükseliyor ve tarım yeniden önem kazanıyor. Türkiye nin en büyük taze meyve yetiştiricisi ve meyve suyu üreticisi olan Anadolu Etap, gelecek

Detaylı

teknolojinin yeni adresi

teknolojinin yeni adresi teknolojinin yeni adresi ÜRÜN ve HİZMETLERİMİZ Her türlü döküm, dövme, mekanik hassas ve kaba talaşlı imalat veya kaynak ile imal edilebilecek parçaların üretilmesi, ürettirilmesi, eğer var ise ısıl işlem,

Detaylı

ARALIK İHRACAT DEĞERLENDİRME RAPORU Aylık Değerlendirmeler

ARALIK İHRACAT DEĞERLENDİRME RAPORU Aylık Değerlendirmeler 2016 - ARALIK İHRACAT LENDİRME RAPORU Aylık Değerlendirmeler Türkiye İhracatı TR 2015 ARALIK TR 2016 ARALIK TR 2016/2015 % Değişim 11,7 12,3 5% 2016 Aralık ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre

Detaylı

YEKTAMAK Makine ve Mühendislik; YEKTAMAK müşterilerinin ihtiyaçlarının belirlenmesinden projenin teslim edilmesine kadar olan süreçte;

YEKTAMAK Makine ve Mühendislik; YEKTAMAK müşterilerinin ihtiyaçlarının belirlenmesinden projenin teslim edilmesine kadar olan süreçte; 1 HAKKIMIZDA YEKTAMAK Makine ve Mühendislik; 2013 yılında akademik geçmişe sahip ortaklar tarafından kurulmuş bir firmadır. Yeni kurulmuş olmasına rağmen 35 yıla varan tecrübeye sahip personellerinden

Detaylı

GENEL OLARAK ÇELİK. Dünya da halen genel olarak çelik üretimi

GENEL OLARAK ÇELİK. Dünya da halen genel olarak çelik üretimi Dünya da halen genel olarak çelik üretimi GENEL OLARAK ÇELİK Entegre tesislerde demir cevheri ve kok kömürü ile veya Elektrik Ark Ocaklarında hurdanın ergitilmesi ile gerçekleştirilmektedir. Çelik ürünleri:

Detaylı

ÇUHADAROĞLU METAL SANAYİ VE PAZARLAMA ANONİM ŞİRKETİ DENETİM KOMİTESİ RAPORU

ÇUHADAROĞLU METAL SANAYİ VE PAZARLAMA ANONİM ŞİRKETİ DENETİM KOMİTESİ RAPORU ÇUHADAROĞLU METAL SANAYİ VE PAZARLAMA ANONİM ŞİRKETİ DENETİM KOMİTESİ RAPORU Rapor No : 2016 / 3 Rapor Tarihi : 25.08.2016 Konu : Halka Arz Sonucu Elde Edilen Fonun Kullanımı Hk. Sermaye Piyasası Kurulu'nun

Detaylı

YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ

YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ 2018 Nisan Ayı Değerlendirmesi YAPI MALZEMELERİ YAPI MALZEMELERİ YAPI MALZEMELERİ Nisan 2017 Nisan 2018 DEĞİŞİM % BİRİM FİYAT BİRİM FİYAT 3.329.314 1.583.409.695 0,47 3.279.850

Detaylı

ME299 & ME 399 Bilgilendirilmesi. Doç.Dr. Ahmet ERKLİĞ

ME299 & ME 399 Bilgilendirilmesi. Doç.Dr. Ahmet ERKLİĞ ME299 & ME 399 Bilgilendirilmesi Doç.Dr. Ahmet ERKLİĞ YAZ STAJLARI Staj Süreleri: Makine Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin mezuniyeti için gerekli olan toplam staj (Pratik Çalışma) süresi 60 (altmış)

Detaylı

MMM ERBA MAKİNA A.Ş. TANITIM DOSYASI

MMM ERBA MAKİNA A.Ş. TANITIM DOSYASI TANITIM DOSYASI 1 HAKKIMIZDA Firmamız 2001 yılında ERBA MAKİNA LTD. ŞTİ olarak kurulmuş olup firma adı 2007 yılında MMMERBA MAKİNA A.Ş. olarak değişmiştir. Firmamız Yenikent Sanayi Sitesinde 60 m2 lik

Detaylı

Dünyada tahrik ve kontrol teknolojileri alanında uzman şirketlerden biri

Dünyada tahrik ve kontrol teknolojileri alanında uzman şirketlerden biri Bosch Rexroth stat üstlerinin kapanmasına özel çözümler geliştiriyor Dünyada tahrik ve kontrol teknolojileri alanında uzman şirketlerden biri olan Bosch Rexroth, stat üstlerinin kapanmasında, devasa konstrüksiyonların

Detaylı

TÜRK İNŞAAT VE YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ

TÜRK İNŞAAT VE YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ TÜRK İNŞAAT VE YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ İnşaat ve Yapı Malzemeleri Dünya Ticareti 2010 yılında yapı malzemelerinin dünyadaki toplam ithalatı, 2009 yılına göre %14 oranında artarak 648 milyar dolar seviyesine

Detaylı

Bir işletmenin temel hedefi nedir?

Bir işletmenin temel hedefi nedir? Bir işletmenin temel hedefi nedir? Para Kazanmak Para kazanma mekanizmasını koruma altına almak ve geliştirmek Sürdürülebilir şekilde büyümek İş Hayatının Temel Denklemi Müşteri Değeri = Faydalar Fiyat

Detaylı

Sürdürülebilir kalite ve başarı için bağımsız denetim kuruluşları ve danışmanlarla çalışıyor ve kendimizi sürekli kontrol altında tutuyoruz.

Sürdürülebilir kalite ve başarı için bağımsız denetim kuruluşları ve danışmanlarla çalışıyor ve kendimizi sürekli kontrol altında tutuyoruz. Hakkımızda. Kuzey Dizayn market Ekipmanları San. Tic. Ltd. Şti. olarak 2011 Kasımında başladığımız AR-GE,Proje ve Fizibilite çalışmalarımızı 2012 başında hayata geçirerek tam kapasite son model makine

Detaylı

DÜNYA-TÜRKİYE İNŞAAT SEKTÖRÜ VE İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ GELİŞMELER-BEKLENTİLER

DÜNYA-TÜRKİYE İNŞAAT SEKTÖRÜ VE İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ GELİŞMELER-BEKLENTİLER DÜNYA-TÜRKİYE İNŞAAT SEKTÖRÜ VE İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ GELİŞMELER-BEKLENTİLER EKONOMİ VE STRATEJİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ 19 NİSAN 2018 DÜNYA İNŞAAT SEKTÖRÜ VE İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DÜNYA EKONOMİSİNDE

Detaylı

TÜRK HAVA YOLLARI-THY TEKNİK AŞ.

TÜRK HAVA YOLLARI-THY TEKNİK AŞ. Sivil Havacılığın en büyük destekçisi TÜRK HAVA YOLLARI-THY TEKNİK AŞ. Yalnızca Türkiye nin sivil havacılık alanında gururu, Avrupa nın imrenerek izlediği havayolu şirketi THY nin değil, bölgenin öncü

Detaylı

Formplast üretimli her ürün çok titiz ve sabırlı bir çalışmanın ürünüdür ve kalitesi uluslararası belgeler ile onaylanmıştır.

Formplast üretimli her ürün çok titiz ve sabırlı bir çalışmanın ürünüdür ve kalitesi uluslararası belgeler ile onaylanmıştır. E N D Ü S T R İ Y E L Y A L I T I M D A Ç Ö Z Ü M O R T A Ğ I N I Z HAKKIMIZDA Formplast 1991 yılından bu yana, yarı mamul olarak ithal ettiği yalıtım malzemeleri ve yapışkanları kendi tesislerinde müşterilerin

Detaylı

Dikiş Prosesinde Makine İşletim Maliyeti Azaltma Ve Hurdaların Düşürülmesi. Hayat Kurtarır. 27.04.2015 Cengizhan ÇIRAK TRS IE&Bakım Lideri

Dikiş Prosesinde Makine İşletim Maliyeti Azaltma Ve Hurdaların Düşürülmesi. Hayat Kurtarır. 27.04.2015 Cengizhan ÇIRAK TRS IE&Bakım Lideri Dikiş Prosesinde Makine İşletim Maliyeti Azaltma Ve Hurdaların Düşürülmesi 27.04.2015 Cengizhan ÇIRAK TRS IE&Bakım Lideri Hayat Kurtarır Autoliv Türkiye Özet Ürün Grupları: Emniyet kemeri(trs), hava yastığı(tra),

Detaylı

Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları. Çelik Izgara

Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları. Çelik Izgara Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları Çelik Izgara Sistem Donanım Ltd. Şti.,ızgara döşeme, geçit ızgara, kanal ızgara, hendek ızgara, platform ızgara ve çelik yapılar, inşaat metal kalas,

Detaylı

HABER BÜLTENİ Sayı 36

HABER BÜLTENİ Sayı 36 PERAKENDE GÜVENİ AB DE ARTARKEN, TÜRKİYE DE DÜŞMEYE DEVAM EDİYOR HABER BÜLTENİ 04.12.2012 Sayı 36 TEPE, Kasım 2012 de geçen aya göre düşerken geçen yılki seviyesinin de altında kaldı. Geçen yılın aynı

Detaylı

MEVCUT DURUM ANALİZİ

MEVCUT DURUM ANALİZİ ADANA ÜNİVERSİTE SANAYİ ORTAK ARAŞTIRMA MERKEZİ MEVCUT DURUM ANALİZİ Dr. Koral ÇEPNİ Adana ÜSAM Endüstriyel Danışmanı Adana ÜSAM Mentör Projesi Değerlendirme Kurulu Üyesi NİYE TEMEL ANALİZ Şirketin yolun

Detaylı

KAYSERİ SANAYİ ODASI RUSYA ÜLKE RAPORU

KAYSERİ SANAYİ ODASI RUSYA ÜLKE RAPORU KAYSERİ SANAYİ ODASI RUSYA ÜLKE RAPORU 05.11.2018 RUSYA- Ülke Raporu Resmi Adı : Rusya Federasyonu Kısa Şekli : Rusya Yönetim Biçimi : Federal Yarı Başkanlık Başkent : Moskova Nüfus : 142.257.519 (Temmuz,

Detaylı

WIN EURASIA Metalworking

WIN EURASIA Metalworking WIN EURASIA Metalworking Sac işleme ve metal işleme süreçleri için eşsiz platform 11-14 Şubat 2016 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi İstanbul TÜRKİYE www.win-metalworking.com Türkiye nin Önemi WIN EURASIA Metalworking

Detaylı

www.gunmak.com.tr Robot & Robotik Sistemler Montaj Otomasyonu Dozaj Sistemleri Püskürtme Sistemleri Bağlantı Elemanları Endüstriyel Aletletler

www.gunmak.com.tr Robot & Robotik Sistemler Montaj Otomasyonu Dozaj Sistemleri Püskürtme Sistemleri Bağlantı Elemanları Endüstriyel Aletletler www.gunmak.com.tr Robot & Robotik Sistemler Montaj Otomasyonu Dozaj Sistemleri Pompalar Püskürtme Sistemleri Bağlantı Elemanları Endüstriyel Aletletler Müşteri ihtiyaçlarını yakından takip eden ve ihtiyaca

Detaylı

BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU

BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU 2 3 4 5 BAŞARI BİLGİ GÜVEN TECRÜBE TEKNOLOJİ 2018 yılında 4 Katılımcı Ülke 195 Firma ve Firma Temsilciliği 34 Ziyaretçi Ülke 46.014

Detaylı

SUNUM İÇERİĞİ DÜNYA DA VE TÜRKİYE DE DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜ II. KARDEMİR III. YATIRIMLARIMIZ 2 / 48

SUNUM İÇERİĞİ DÜNYA DA VE TÜRKİYE DE DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜ II. KARDEMİR III. YATIRIMLARIMIZ 2 / 48 SUNUM İÇERİĞİ I. DÜNYA DA VE TÜRKİYE DE DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜ II. KARDEMİR III. YATIRIMLARIMIZ 2 / 48 3 / 48 DÜNYA HAM ÇELİK ÜRETİMİ 2013 2014 Dünya ham çelik üretimi yaklaşık 1,618 milyar tondur. Çin, Dünya

Detaylı

HABER BÜLTENİ Sayı 9

HABER BÜLTENİ Sayı 9 HABER BÜLTENİ 04.07.2014 Sayı 9 Konya inşaat sektörü güven endeksi, geçen aya göre yükselmeye devam ediyor: Konya İnşaat Sektörü Güven Endeksi, Haziran 2014 te bir önceki aya göre 1,2 puan yükselerek -3,8

Detaylı

HABER BÜLTENİ Sayı 53

HABER BÜLTENİ Sayı 53 PERAKENDEDE GÜVEN DÜŞTÜ, BEKLENTİLER DURAĞAN SEYREDİYOR HABER BÜLTENİ 05.05.2014 Sayı 53 TEPE, Nisan 2014 te bir önceki aya ve geçen yıla göre düştü. Gelecek 3 aydaki sipariş, satış ve satış fiyatı beklentileri

Detaylı

Türkiye nin parlayan yıldızı...

Türkiye nin parlayan yıldızı... Türkiye nin parlayan yıldızı... Serüven Eski Sanayide alınan bir dükkan ile başladı. 1965 İlk fuara katılımımızı gerçekleştirdik. 1980 1982 İlk yurtdışı ihracatımızı gerçekleştirdik. 1983 Gömlek fabrikamızda

Detaylı

TÜRK İNŞAAT MALZEMELERİ. Tahsin ÖZTİRYAKİ Yönetim Kurulu Başkanı İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği

TÜRK İNŞAAT MALZEMELERİ. Tahsin ÖZTİRYAKİ Yönetim Kurulu Başkanı İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği TÜRK İNŞAAT MALZEMELERİ TANITIM STRATEJİSİ Tahsin ÖZTİRYAKİ Yönetim Kurulu Başkanı İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği 2009-2010 İNŞAAT MALZEMELERİ TANITIM STRATEJİSİ PROJE AMACI

Detaylı

TEKNİK KILAVUZ : QUARD VE QUEND SOĞUK ŞEKİLLENDİRİLMESİ

TEKNİK KILAVUZ : QUARD VE QUEND SOĞUK ŞEKİLLENDİRİLMESİ TEKNİK KILAVUZ : QUARD VE QUEND SOĞUK ŞEKİLLENDİRİLMESİ Distributed by Duferco 1. Giriş Quard, aşınmaya dayanıklı çelik ve Quend, yüksek dayanımlı çelik en iyi soğuk şekillendirme performansı için geliştirilmiştir.

Detaylı