9 Şubat - 13 Şubat 2015

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "9 Şubat - 13 Şubat 2015"

Transkript

1 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Geçtiğimiz hafta global piyasalar üzerinde etkili olan en önemli veri kuşkusuz ABD den açıklanan Tarım Dışı İstihdam verisi oldu. Geçtiğimiz aylarda olduğu gibi bu ay da beklenti üzerinde kalan tarım dışı sektörlerdeki istihdam oranı ABD Doları nın güçlenmesine neden oldu. ABD tarafından açıklanan diğer verilere göz attığımızda Çekirdek TÜFE, ISM İmalat Endeksi, Fabrika Siparişleri ve ADP Özel Sektör İstihdam Değişimi verileri beklentileri karşılayamadı ve ABD ekonomisine ilişkin soru işaretleri oluşmasına neden oldu. Beklenti üzerinde gelen Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları, Tarım Dışı İstihdam Oranı ve Ortalama Saatlik Kazançlar verileri ise ABD Dolarının haftanın son işlem gününde güç kazanmasını sağladı. Avrupa dan açıklanan verilere baktığımızda İmalat ve Hizmet PMI verilerinin ön planda olduğu bir haftayı geride bıraktık. İmalat PMI verilerinde İspanya, İtalya ve İngiltere beklenti üzerinde kalırken, Fransa ve Almanya da beklenti altında kaldı. Euro Bölgesi genelini kapsayan İmalat PMI verisi ise beklentide geldi. Genel anlamda beklenti üzerinde kalan Hizmet PMI verileri ise Avrupa hizmet sektörü açısından olumlu karşılandı. Euro Bölgesi ÜFE si ve Almanya Sanayi Üretimi beklenti altında kalan veriler olurken, Euro Bölgesi Perakende Satışlar ve Almanya Fabrika Siparişleri verileri beklentiden iyi geldi. Asya tarafından gelen verilere baktığımızda İmalat PMI verilerinin genel olarak geçtiğimiz ayın üzerinde geldiğini gördük. Çin HSBC Hizmet PMI ise beklenti altında kaldı. Avustralya Perakende Satışlar verisi beklentiyi karşılayamazken, HIA Yeni Konut Satışları verisi beklenti üzerinde daralma gösterdi. Avustralya Merkez Bankası nın sürpriz faiz indirimi ve Çin Merkez Bankası nın Mevduat Munzam Karşılık Oranlarını düşürmesi Asya da da likiditenin artacağına işaret etti. Türkiye den gelen veriler arasında en önemlisi beklenti üzerinde kalan TÜFE verisi oldu. Beklendiği kadar azalma yaşanması halinde Merkez Bankası nın faiz indirimine gideceği beklentisi olan TÜFE beklentiden az gerileyince TCMB faiz kararını 24 Şubat taki PPK ya bıraktığını açıkladı. Ancak Hükümet kanadından faizlerin bir an evvel indirilmesi talebi yinelenmeye devam edildi.

2 ABD ABD tarafından geçtiğimiz hafta öne çıkan verilere baktığımızda; Haftanın ilk işlem gününde verilerin beklentileri karşılayamadığını takip ettik. Beklentinin %0,1 düzeyinde olduğu Çekirdek PCE Fiyat Listesi %0,0 seviyesinde açıklandı. Beklentinin eksi %0,2 olduğu Kişisel Gider dördüncü çeyreğin genelinde süren alım hızına ara vermesiyle eksi %0,3 oranında gerçekleşti. Geçen ay da beklentileri karşılayamayan Üretim PMI 53,9 düzeyindeydi. Veride açıklanması beklenen ise 54,1 idi. Beklenti altında kalan bir diğer önemli veri ise beklentinin 54,9 düzeyinde olduğu Tedarik Yönetim Enstitüsü İmalat Endeksi oldu. ISM Endeksi 53,5 düzeyinde açıklandı. Aralık ayında %3,4 gerileyen Fabrika Siparişleri nde %2,2 gerileme beklenmekteydi. Tarım Dışı İstihdam ın öncüsü niteliğinde olan Özel Sektör İstihdamı üst üste beşinci ayda da S&P % ,47 DOW % ,29 NASDAQ % , kişinin üzerinde artış göstererek kişi açıklandı. Beklentilerin altında kalan veride açıklanması beklenen kişi seviyesindeydi. Ocak ayına ait Hizmetler PMI da beklentileri karşılayamayarak 54,2 oldu. Verinin 54,3 düzeyinde açıklanacağı öngörülüyordu. Tedarik Yönetim Enstitüsü İmalat Dışı Endeks ise 51,6 oldu. ISM İmalat Dışı Endeksi ise beklenti üzerinde 56,7 düzeyinde geldi. Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları beklentiden iyi kişi açıklandı. Beklenti ise kişiydi. Ticaret Dengesi de beklentiden kötü geldi. Beklentinin 38milyar Amerikan Doları düzeyinde olduğu veri 46milyar 56milyon Amerikan Doları düzeyinde açıklandı. Haftanın son işlem gününde öne çıkan verilere baktığımızda; Ortalama Saatlik Kazançlar beklentinin üzerinde geldi. Beklentinin %0,3 düzeyinde olduğu veri %0,5 seviyesinde açıklandı. İş gücüne katılım oranının %62,9 oranına çıktığı İstihdam verisinde İşsizlik Oranı %5,7 düzeyine çıktı. Ayın en önemli verilerinden olan Tarım Dışı İstihdam ise beklenti üzerinde kişi oldu. Beklenti kişi açıklanacağı yönündeydi. Tarım Dışı İstihdam verisi böylelikle son 17 yılın en sert 3 aylık yükselişini kaydetmiş oldu. Ortalama saatlik ücretlerde de Kasım 2008 den bu yana en büyük artışı gerçekleştirmiş oldu. Ekonominin güçlendiğine işaret eden bu veriler harcamaların artacağı ve büyümeye katkı sağlayacağı beklentisi oluşturdu. İstihdamdaki artışın istikrar kazanması FED yetkilerinin faiz oranını arttırmaları konusunda ellerini güçlendiriyor.

3 ABD Kanada dan ise öne çıkan verilerin başında, beklentilerin altında açıklanan IVEY PMI vardı. Beklentinin 54,0 seviyesinde olduğu veri 45,4 düzeyinde açıklandı. Ticaret Dengesi nde ise beklenti eksi 1 milyar Kanada Doları açıklanacağı yönündeydi. Ticaret açığı beklentinin altında 650 milyon Kanada Doları oldu. Haftanın son işlem gününde Kanada dan takip ettiğimiz önemli veriler beklentinin üzerindeydi. Beklentinin %5,0 oranında olduğu Yapı Ruhsatları %7,7 düzeyinde gerçekleşirken, beklentinin %6,7 oranında olduğu İşsizlik Oranı %6,6 düzeyine geriledi. Geçtiğimiz hafta ABD den öne çıkan verilerin yanında önemli gelişmelerde takip edildi. ABD de petrol çalışanlarının sürdürdüğü grev sonrası bir petrol rafinerisi üretime ara verdi. Grev haberleriyle birlikte petrol fiyatlarında yukarı yönlü eğilim görüldü. FED yetkililerinin açıklamalarının da ön planda olduğu geçtiğimiz hafta; Minneapolis FED Başkanı Narayana Kocherlakota, 2015 te faizin artırılmaması gerektiğini, enflasyonun %2 ye çıkmasının yıllar alacağını ve yetkilerin piyasalardaki güvenilirliği yitirdiklerini belirtti. St. Louis FED Başkanı James Bullard ise sabırlı olunacağı ifadesinin kaldırılması gerektiğini savundu. Cleveland FED Başkanı Loretta Mester, faizlerin yakında arttırılmasını gerektiğini savunurken, Boston FED Başkanı Eric Rosengren ise, faizlerin artırılması hususunda sabırlı olunması gerektiğini belirtti. Beklentinin üzerinde açıklanan Tarım Dışı İstihdam verisinin ardından konuşma yapan Atlanta FED Başkanı Dennis Lochart ise, Zayıf enflasyona neden olduğunu düşündüğümüz ve geçici olduklarına inandığımız faktörlerin kaybolduğunu görmemiz lazım. Enflasyon oranlarının yükselmesi gerekiyor. Bu bana önemli kararları etkileyecek görünüme ilişkin özgüven verecektir. dedi.

4 AVRUPA Avrupa nın ekonomik gelişme bakımından yoğun bir hafta geçirdiği söylenebilir. Öncelikle dünya genelinde olduğu gibi Avrupa Bölgesi nden de İmalat ve Hizmet PMI rakamlarını takip ettik. Haftanın ilk işlem günü Avrupa için İmalat PMI günüydü. ISM İmalat Endeksi İspanya da 54.7, İtalya da 49.9, İngiltere de ise 53.0 düzeyinde beklentilerden daha olumlu geldi. Endeks Fransa da 49.2, Almanya da ise 50.9 düzeyinde açıklanarak beklentilerin gerisinde kaldı. Euro Bölgesi genelindeki İmalat PMI Endeksi ise 51.0 ile beklentide geldi. Hafta ortasında ise Hizmet PMI Endeksleri açıklandı. Hizmet PMI lar genel anlamda ülkelerde beklenilenden ve bir önceki aydan daha yüksek açıklandı. İspanya da 56.7, İtalya da 51.2 seviyesinde geldi. Avrupa nın lokomotifi olarak görülen Almanya da da beklenti üzerinde 54.0 seviyesinde olduğu duyuruldu. Euro Bölgesi genelinde beklentiler 52.3 seviyesindeyken Ocak ayına ait rakam 52.7 seviyesindeydi. Avrupa nın bir başka önemli ekonomisi olan İngiltere de de yine DAX % ,39 FTSE % ,44 CAC 40 % ,03 öngörülenden yüksek seviyede açıklandı ve 57.2 düzeyinde geldi. Ocak ayına ait PMI endekslerinin genel olarak olumlu gelmesi Euro Bölgesi nin moral kazanmasına sebep oldu. Euro Bölgesi nde Üretici Fiyat Endeksi beklentilerin altında gelerek gerilemeye devam etti yılının Aralık ayına ait üretici fiyat endeksinde aylık bazda %1 gerileme olduğu görüldü. Yıllık bazda ise ÜFE nin %2.7 oranında azaldığı görüldü. Geçtiğimiz haftalarda da Tüketici Fiyat Endeksi nin %0 ın altında geldiğini görmüştük. ÜFE ile beraber bölgedeki deflasyonist tehlikenin artabileceğini görmüş olduk. Yine Euro Bölgesi genelinde Aralık ayına ait Perakende Satışlar açıklandı. Veriye aylık bazda baktığımızda %0.3 oranındaki artış ile beklentileri karşıladığını ancak bir önceki ayın gerisinde kaldığını görmekteyiz yılı itibariyle de Avrupa genelinde Perakende Satışların bir önceki yıla göre %2.8 oranında yükseldiği duyuruldu. Aynı gün İngiltere den Yapı PMI endeksini takip ettik. Ocak ayına ait veri beklenti ve bir önceki aydan daha yüksek geldi ve 59.1 seviyesinde açıklandı Ekim ayından bu yana kademeli olarak geri çekilen Yapı PMI verisi bu ay olumlu gelerek bu seyrine son vermiş oldu. Perşembe günü Avrupa da önemli gelişmeleri takip ettik. Öncelikle Almanya da Aralık ayına ait Perakende Siparişleri açıklandı. Veri %4.2 oranında yükselerek beklentiden ve bir önceki aydan oldukça iyi geldi. İngiltere de ise İngiltere nin en büyük mortgage kredi vereni olan Halifax İskoç Bankası nın açıkladığı Konut Fiyat Endeksi duyuruldu. Ocak ayına ait beklentilerin %0.1 oranında artış yönünde olduğu veri, daha olumlu gelerek %2 oranında yükseldi. Yıllık bazdaki artış ise %8.5 olarak duyuruldu.

5 AVRUPA İngiltere de Para Politikası Komitesi Şubat ayı toplantısını gerçekleştirdi. Komite, 8 Ocak tarihinde yapılan bir önceki toplantıda parasal genişleme tutarı ve faiz oranı sabit bırakılmıştı. Bu toplantıda da aynı karar alındı ve Parasal Genişleme Miktarı 375milyar Sterlin olarak sabit bırakılırken, gösterge faizleri de rekor düşük seviye olan %0.5 oranında kaldı. Daha önceki bültenlerimizde de aktardığımız üzere İngiltere, piyasalara 2012 Temmuz ayından bu yana piyasa 375milyar Sterlin para aktarmaktadır. Bununla birlikte 2009 Mart ayından bu yana da %0.5 oranında rekor düşük faiz uygulamasını sürdürmektedir. Haftanın son iş günü Avrupa açısından çok da hareketli geçmezken Almanya ve İspanya dan Sanayi Üretimini, İngiltere den de Ticaret Dengesini takip ettik. Almanya da Sanayi Üretimi beklentileri karşılayamasa da bir önceki ay ile aynı seviyede kalarak %0.1 oranında arttı. İspanya da ise hem beklentileri karşılayamadı hem de bir önceki aydan daha olumsuz gelerek %0.9 seviyesinde geriledi. İngiltere de Ticaret Dengesi Aralık ayında kötü görünümünü arttırdı ve bir önceki aydan daha olumsuz gelerek 10milyar 150milyon Sterlin açık verdi. Hafta içerisinde ortaya çıkan bir başka önemli gelişme ise Yunanistan ile Avrupa Merkez Bankası(ECB) arasında yaşandı. Çarşamba günü Mario Draghi ve Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis'ın görüşmesinin ardından bir toplantı yapan ECB, toplantıdan bir kaç saat sonra Yunanistan'ın hali hazırdaki kurtarma planına bağlılığına ilişkin endişeleri gerekçe göstererek likiditeye ulaşımını kesti ve ülke tahvillerini teminat olarak görmediğini açıkladı. Yunanistan'da yeni kurulan hükümetin seçim vaatleri arasında hali hazırdaki borçlar üzerinden iyileştirmeye gidileceği yer alıyordu. Ancak bu karar ile birlikte; 2010'dan bu yana güvenilir olmayan teminatlara karşı ECB fonlarına erişebilen Yunanistan bankalarının, artık kendi merkez bankalarına daha yüksek faizler ile başvuru yapmaları gerekebilir. Ayrıca Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's Yunanistan'ın kredi notunu B'den B-'ye düşürdü. S&P, yeni hükümetin yapacağı anlaşmanın zamanlamasına ve başarısına ilişkin belirsizliklerin, kredi çıkışını artırdığını ve yatırımları sınırlayarak vergi konusundaki bağlılığı azalttığını belirtti.

6 ASYA Asya tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan verilere baktığımızda, haftanın ilk günü takip ettiğimiz İmalat PMI rakamları karışık geldi. Avustralya İmalat PMI 49.0 seviyesinde, Japonya İmalat PMI 52.2 düzeyinde, Çin İmalat PMI ise 49.7 seviyesinde açıklandı. 50 nin üzerinde bir rakam gelmesi halinde ekonomideki genişlemeyi gösteren veri geçtiğimiz ay, Avustralya da 46.9, Japonya da 52.1 ve Çin de 49.8 seviyesinde gerçekleşmişti. Nikkei %0, Hang Seng %0, ,39 Avustralya Merkez Bankası(RBA) sürpriz bir kararla faiz oranını 0.25 baz puan indirerek %2.25 seviyesine çekti. RBA nın faiz kararında küresel politika yapıcıların genişlemeye gitmesinin Avustralya nın para birimini değerlendireceği tehdidi etkili oldu. Avustralya da takip ettiğimiz diğer önemli verilerden Ticaret Dengesi ve Yapım İzni beklentiden iyi geldi. Ticaret Dengesi 436Milyon AUD açık verirken, Yapı İzinleri %3.3 seviyesinde daralma gösterdi. Ticaret Dengesi nde 775Milyon AUD açık verilmesi beklenirken, Yapım İzni nde %5.0 düzeyinde daralma bekleniyordu. Shangai %4, ,91 Çin de izlediğimiz HSBC Hizmet PMI daralma gösterirken ve Çin Merkez Bankası(PBOC) Mevduat Munzam Karşılığı Oranını indirdi. Çin HSBC Hizmet PMI geçtiğimiz ayın altında 51.8 seviyesinde geldi. Çin Merkez Bankası %20.50 düzeyinde bulunan Mevduat Munzam Karşılığı Oranını %19.50 düzeyine çekti.

7 ASYA Avustralya da açıklanan Perakende Satışlar karışık gelirken, HIA Yeni Ev Satışları daralma gösterdi. Perakende Satışlar aylık bazda %0.2 seviyesinde, yıllık bazda ise %1.5 düzeyinde artış gösterdi. Beklenti aylık bazda %0.4 seviyesinde, yıllık bazda ise %1.0 düzeyinde artış olması yönündeydi. Bir önceki veride %2.2 seviyesinde büyüme gösteren HIA Yeni Ev Satışları ise %1.9 seviyesinde daralma gösterdi. Asya nın bir diğer önemli ekonomisi Yeni Zelanda da açıklanan verilere baktığımızda, İstihdam Oranları karışık geldi. İstihdam Değişikliği %1.2 seviyesinde gelirken, İşsizlik Oranı ise %5.7 düzeyinde geldi. İstihdam Değişikliği nin %0.8 seviyesinde, İşsizlik Oranı nın ise %5.3 düzeyinde gelmesi bekleniyordu. %5.0 seviyesinde daralma beklenen Yapım İzni ise %3.3 düzeyinde daralma gösterdi.

8 TÜRKİYE Geçtiğimiz hafta Türkiye de açıklanan veri akışına baktığımızda ilk olarak geçtiğimiz aya oranla daralan HSBC İmalat Sanayi PMI Endeksi dikkatimizi çekiyor. Haftanın ilk günü açıklanan bu veride Ocak ayında imalat sanayi satın alma endeksi bir önceki aya göre geriledi (Aralık ayı 51.4) ve 49.8 seviyesine indi. Bu seviyenin 50 nin altına inmesi üretimde ve yeni siparişlerde daralmayı işaret ediyor. Ayrıca, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı nın Ocak ayı dış ticaret verileri de daralmayı destekleyecek şekilde bir önceki senenin verilerine oranla düşüş gösterdi. Türkiye nin Ocak ayında Milyar Dolar ihracat yaptığını gördük. Takip ettiğimiz bir diğer önemli veri de enflasyondaki değişimi gösteren TÜFE oldu. TÜFE yıllık %8.17 den %7.24 e gerilerken, aylık bazda değerlendirildiğinde Aralık ayındaki %0.44 düşüşten sonra Ocak ayında %1.10 artış gösterdi. Bununa birlikte Üretici Fiyat Endeksi verileri yıllık %3.28 ile bir önceki yıla göre düşüş gösterirken, aylık bazda %0.33 arttı. Hazine Müsteşarlığı nca açıklanan Ocak 2015 nakit dengesi 3.38 milyar TL fazla verdi. Açıklanan TÜFE verilerinden sonra, Merkez Bankası enflasyonla ilgili değerlendirmesini 24 Şubat taki Para Politikası Kurulu Toplantısında yapacağını duyurdu. Buna karşılık hükümet kanadından Merkez Bankasına PPK toplantısının acilen yapılması ve faiz oranlarının düşürülmesi yönünde yoğun talep olduğu görüldü. Merkez Bankası na yönelik bu eleştiriler sonrasında dolar/tl kurunda hızlı yükseliş oldu ve kur 2.48 seviyesini görerek yeni bir rekora imza attı.

9 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi günü 01:50 de Japonya dan açıklanacak Cari Denge verisi ile haftaya başlayacağız. 02:15 te Avustralya Merkez Bankası Başkanı Stevens ın konuşması takip edilecek. 09:00 da açıklanacak Almanya Ticaret Dengesi verisinin ardından 10:00 da Türkiye Sanayi Üretim verisi izlenecek. ABD tarafından açıklanması beklenen önemli bir verinin olmadığı günün devamında 23:00 de FOMC üyesi Powell ın konuşması izlenecek. Salı gününe 01:50 de açıklanacak Japonya Sanayi Üretim verisi ile merhaba diyeceğiz. 02:30 da ise Avustralya dan NAB İş Dünyası Güven Endeksi izlenecek. 03:30 da Çin den gelecek Üretici ve Tüketici Fiyat Endeksleri ise emtia ve para birimlerinde dalgalanmanın artmasına neden olabilir. 11:30 da İngiltere İmalat ve Sanayi Üretimi, 15:20 de ise FED in FOMC üyelerinden Lacker ın konuşması takip edilecek. Çarşamba günü 01:30 da Avustralya dan açıklanacak Westpack Tüketici Güven Endeksi izlenecek. 02:30 da ise yine Avustralya dan açıklanacak Konut Kredileri verisi takip edilecek. Sabah saatlerinde gelecek Çin Yeni Krediler verisi ise bize Çin ekonomisinin büyümesine ilişkin yeni fikirler verebilir. Perşembe günü 01:50 de Japonya dan gelecek Makine Siparişleri verisi ile başlayacak. 02:00 deki Avustralya Enflasyon Beklentileri verisini takiben 02:30 da Avustralya İşsizlik Oranı izlenecek. 09:00 da Almanya Nihai TÜFE, 12:00 de ise Euro Bölgesi Sanayi Üretimi açıklanacak. 12:30 da açıklanacak İngiltere Merkez Bankası Enflasyon Raporu nun hemen ardından BOE Başkanı Carney nin konuşması izlenecek. 15:30 da ise ABD Perakende Satışlar ve Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları piyasa katılımcıları tarafından yakından izlenecek. Günün son önemli verisinin 17:00 de ABD den gelecek İşletme Stokları verisi olması bekleniyor. Cuma günü 00:30 da Avustralya Merkez Bankası Başkanı nın konuşması ile güne başlayacağız. 09:00 da ise Almanya 2014 son çeyrek öncü büyüme verisi izlenecek. 12:00 de açıklanacak Euro Bölgesi 2014 son çeyrek öncü büyüme verisiyle beraber gelecek Ticaret Dengesi verisi de yakından izlenecek. 15:30 da ise ABD den İhracat Fiyatları, Kanada dan İmalat Satışları verileri takip edilecek. Haftanın son önemli verisinin ise 17:00 de gelecek Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi olması bekleniyor.

10 EURUSD Geçtiğimiz hafta Almanya ve Euro Bölgesi nde karışık gelen PMI rakamları sonrası paritede gözle görülen bir hareketlilik olmadı. ABD de beklentiden iyi gelen öncü ISM İmalat Endeksi sonrası ise paritede yükseliş görüldü. Çarşamba günkü ADP Özel Sektör İstihdam verisinin beklenti altında kalması sonrası ise paritede sınırlı hareketlilik oldu. Almanya Fabrika Siparişleri nin beklentinin çok üzerinde gelmesi sonrası ise Euro, Dolar karşısında değer kazandı. Piyasaların merakla beklediği ABD Tarım Dışı İstihdam ın beklentinin oldukça üzerinde açıklanması ve bir önceki verinin yukarı yönlü revize edilmesi sonrası, parite seviyesinden seviyesine kadar düştü. Devamında toparlanma gayreti görülse de geri çekilme devam etti ve hafta açıldığı gibi desteğinin hemen üzerinde kapandı. EURUSD paritesine teknik olarak baktığımızda; Haftaya desteğinin hemen üzerinden açılarak başlayan parite, yukarı yönlü hareketlilikle seviyesinin üzerinde e kadar yükseldi seviyesi üzeri kalıcılık sağlanamaması ile geri çekilen parite, sonrasında desteği ile direnci arasında hareket etti. Haftayı da açılışta olduğu gibi desteğinin hemen üzerinde seviyesinden kapattı desteği üzeri kalıcılık devam ettiği sürece izleyeceğimiz ilk dirençler ve önemli seviyelerinde bulunmakta. Toparlanma adına ilk olarak seviyesi üzeri kalıcılık gerektiğini hatırlatalım. Sağlanması durumunda ise ilk ve dirençlerini izliyor olacağız ın ise diğer önemli direncimiz olduğunu belirtmek isteriz. Aşağı yönlü hareketlilik ve seviyesinin altına inilmesi durumunda ise ilk olarak ve kritik desteklerini izliyor olacağız seviyesi altı fiyatlama halinde aşağı yönlü hareketliliğin hız kazanabileceğini ve bu durumda da takip edeceğimiz ilk desteklerin ve kritik seviyesinde olduğunu belirtelim.

11 GBPUSD Haftanın ilk işlem gününde GBPUSD paritesi İngiltere den gelen olumlu verilerin etkisiyle seviyesine doğru yükseliş kaydetti. Paritede, haftanın ilerleyen günlerinde İngiltere den olumlu açıklanan verilere rağmen desteğine doğru geri çekilmeler gözlense de işlemlerine direncine doğru seyrini sürdürdü. Geçtiğimiz hafta İngiltere Merkez Bankası nın değişikliğe gitmediği faiz oranı kararı ve parasal genişleme miktarı sonrası paritede önemli seviyesinin üzerinde hareketlilik gözlendi. Haftanın son işlem gününe gelindiğinde ABD den açıklanan Tarım Dışı İstihdam verisi sonra aşağı yönlü fiyatlanmaların olduğu GBPUSD paritesinde haftalık kapanış seviyesinin üzerinde gerçekleşti. Pariteyi etkileyebilecek önümüzdeki hafta İngiltere den açıklanacak öne çıkan verilere bakarsak; Aylık ve yıllık bazda açıklanacak Endüstriyel Üretim ile yine aylık ve yıllık bazda açıklanacak olan İmalat Üretimi verilerini takip edeceğiz. GBPUSD paritesine teknik açıdan bakacak olursak; Haftanın son işlem günü ABD den beklentilerin üzerinde gelen Tarım Dışı İstihdam verisiyle geri çekilmelerin gözlendiği GBPUSD paritesinde, bu seyrin devamı halinde ilk destekler ve seviyelerinde bulunmakta ise önemli destek konumunda. Sterlin lehine işlemlerin oluşması halinde ise önemli ve direnç seviyelerini takip edeceğiz in ise kritik direnç konumunda olduğunu, toparlanma adına ilk etapta bu seviye üzeri kalıcılık gerektiğini belirtmek isteriz.

12 USDJPY desteğinin üzerinde açılışını gerçekleştiren USDJPY paritesinde, haftanın genelinde işlemler yatay şekilde devam etti. Haftanın son işlem gününe kadar önemli seviyesinin altında işlemlerin devam ettiği paritede, ABD den açıklanan Tarım Dışı İstihdam verisi ile güçlü yükselişler gözlendi direncinin üzerinde fiyatlanmaların olduğu haftanın son işlem gününde USDJPY paritesi kapanışını hafif geri çekilmelerle direncinin altında gerçekleştirdi. USDJPY paritesine teknik açıdan bakacak olursak; direncinin altında haftalık kapanışını gerçekleştiren USDJPY paritesinde, bu seviyenin altındaki hareketliliğin devamında ilk destekler önemli ve seviyelerinde bulunmakta ise kritik desteğimiz. Dolar lehine fiyatlanmaların oluşmasıyla ve seviyesinin üzerindeki işlemlerde ise ve önemli direnç seviyelerini takip edeceğiz nin ise kritik direnç konumunda olduğunu belirtmek isteriz.

13 S&P 500 SP500 Yakın Vadeli Kontrat'ın geçtiğimiz haftaya 150 günlük hareketli ortalamanın üzerinde 1990 seviyesinde başladı. Daha önceki hafta verdiği kayıplardan sonra çoğunlukla destek görevini yerine getirdiğini gördüğümüz hareketli ortalama üzerinde yükselen kontrat, hafta boyunca yükselerek kritik 2044 seviyesini üzerine kadar yükseldi. Cuma günü ABD'deki Tarım Dışı İstihdam verisinin beklentilerden daha olumlu gelmesi sonrasında 2060 direnci test edildi ancak bu seviye üzerinde tutunma gerçekleşmedi. Yine de haftayı kritik 2044 desteği üzerinde kapattı. Önümüzdeki hafta; ABD'de açıklanacak Michigan Hassasiyeti ve Perakende Satışlar, endeks üzerinde etkili olabilir. Teknik açıdan bakacak olursak; Haftayı pozitif seyir ile kritik 2044 desteği üzerinde kapatan kontratta, işlemlerin yukarı yönlü devam etmesi halinde ilk olarak geçen hafta test edilen 2060 direncini takip edeceğiz. Daha yukarıda da ve 2103 dirençleri bulunmaktadır kritik desteği üzerinde tutundukça alım iştahının devam edebileceğini belirtmek isteriz. Negatif hareketlerin oluşması ve 2044 desteğinin kırılması halinde ise ve kritik 1980 desteklerini takip edeceğiz. İşlemlerin halen uzun vadeli yükseliş kanalında devam ettiğini gördüğümüz SP500 Yakın Vadeli Kontratta, 150 günlük hareketli ortalamanın yakınındaki 1980 desteğinin kırılması durumunda geri çekilmenin hız kazanabileceğini belirtmek isteriz.

14 ALTIN Geçtiğimiz haftaya 1284 direnci aşağısında başlayan ALTIN, daha önceki hafta itibariyle oluşmaya başlayan sıkışma bölgesi içerisinde hareket etti. Hafta ortasında ise sıkışma bölgesinin alt seviyesi olan kritik 1255 desteğini test etti ve genel olarak seviyeleri arasında dalgalandı. Haftanın son işlem gününde ise ABD'den gelen Tarım Dışı İstiham'ın beklentilerden olumlu gelmesi, istihdam rakamlarının iyileşmeye devam etmesiyle ve Dolar Endeksi'ndeki güçlenmeyle birlikte ALTIN'ın sert düşerek kritik 1255 desteğini kırdığını ve haftayı da 1233 desteğinin hemen üzerinde kapattığını gördük. Önümüzdeki hafta ALTIN'daki geri çekilmenin devam etmesi halinde ve kritik 1196 desteklerini takip edeceğiz desteği aşağısında da satış baskısının artabileceğini düşünüyoruz. Olası pozitif hareketlerde ise ilk olarak kritik 1255 direncini izliyor olacağız geçilemediği sürece geri çekilmenin devam edebileceğini belirtmek isteriz üzeri kalıcılık sağlanması halinde ise yukarı hareketin devamı gelebilir. Bu durumda ve 1294 dirençlerini izlemeyi sürdüreceğiz. 1300/1303 bandı ise bir sonraki önemli direnç konumunda.

15 BRENT BRENT Petrolde hafta boyu önemli gelişmelere baktığımızda, ABD de petrol çalışanlarının 1 Şubat ta aldığı grev kararının bu haftada devam etmesi sonrası Brent Petrol seviyesine kadar çıktı. ABD de ham petrol stoklarının 30 yılın en yüksek seviyesine çıkması sonrası ise gerileyerek desteğine doğru geri çekilmeler gözlendi. Dünya nın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan ise, Asya ya yapılacak Mart ayı petrol satışları için fiyatları düşürdü. BRENT haftaya seviyesinin üzerinde başladı ve yukarı yönlü hareketlilikle direncini test etti seviyesinin geçilememesiyle geri çekilerek desteğine kadar düştü desteğinin çalışmasıyla pozitif hareketlilik görüldü ve haftayı da desteğinin hemen üzerinde kapattı desteği üzeri fiyatlama devam ettiği sürece ilk takip edeceğimiz dirençler, ve kritik seviyelerinde bulunmakta seviyesi üzeri kalıcılık sağlanması halinde yukarı yönlü hareketliliğin artabileceğini ve bu durumda da izleyeceğimiz diğer dirençlerin ve seviyelerinde olduğunu belirtelim. Geri çekilmede ve seviyesinin altında ise ilk olarak ve kritik destekleri takip edilebilir altı kalıcılık durumunda geri çekilmenin hız kazanabileceğini ve bu durumda da ve desteklerini takip edeceğimizi hatırlatalım.

16 USDTRY Haftaya direnci altında başlayan USDTRY kurunda hafta başında Türk Lirası lehine hareketler görüldü. Salı günü açıklanan TÜFE'deki beklenti üzeri gerçekleşmenin faiz indirimi ihtimalini 24 Şubat'a bırakmasıyla seviyesine kadar gerileyen USDTRY'de Çarşamba günü TMSF'nin Bankasya'ya tedbir uygulaması kararının ardından TL'de güç kaybı görüldü ve kur direncini test etti. Bu denemenin ardından tekrar TL lehine hareketlilikleri görülmesine rağmen Cuma günü ABD İstihdam Piyasası verilerinin beklentiden iyi gelmesiyle USDTRY kritik seviyesini de geçerek zirve noktasını seviyesine taşıdığını gördük. USDTRY kurunu teknik olarak incelediğimiz zaman; Hafta başında seviyesinin geçilemeyerek Türk Lirası lehine hareketler görüldüğünü; fakat seviyesinde bulunan destekten aşağıya gidilemediği ve iç piyasalarda yaşanan gelişmelerle birlikte tekrar alıcılı seyre geçildiği gözlemlendi. Dolar lehine hareketlenme ile birlikte ilk olarak direncinin denendiğini fakat üzerinde kalıcılık sağlanamayarak hafif geri çekilmelerin oluştuğunu izledik.tarım Dışı İstihdam ve İşsizlik oranlarındaki olumlu sonuçlarla birlikte tekrar alıcılı işlemlerle harekete geçen kurda seviyesinde yeni bir zirve kaydedildi. Yeni zirvenin görülmesinden sonra geri çekilerek desteği üzerinde fiyatlanmaya başlayan USDTRY'de bu hareketliliğin devam etmesi ve seviyesi altında kalıcılık sağlanması halinde ilk olarak ve ; bu seviyelerden de daha aşağıda oluşabilecek fiyatlamalarda ve destek seviyelerini izleyeceğiz destek seviyesinden güç toplayarak tekrar alıcılı seyre geçilmesi halinde ise takip edeceğimiz dirençler kritik ve seviyelerinde bulunmakta olup; bu seviyelerin de üzerindeki fiyatlamalarda direncine bakıyor olacağız.

17 EURTRY Geçtiğimiz hafta içerisinde Avrupa tarafında açıklanan PMI ve Perakende Satışlar, EURTRY kuru adına takip ettiğimiz önemli verilerden biriydi. Avrupa Bölgesi PMI verilerinin ve Perakende Satışların olumlu gelmesiyle kurda EURO lehine hareketlilikler gördük. Çarşamba günü Türkiye de yaşanan gelişmelerin de etkisiyle Türk Lirası nda değer kayıplarının oluşması EURTRY kurunda daha hızlı yükselişleri beraberinde getirdi. Alıcılı hareketlerle 2.81 seviyesine kadar yükselen kurda haftanın son işlem gününde de bu seviyenin test edildiğini gördük. EURTRY kuruna teknik olarak bakıldığında; haftaya desteği üzerinde başlayan kurda kritik desteğine doğru çekilmeler gözlenirken Çarşamba günü gerçekleşen sert alışlarla direncinin test edildiğini izledik. Bu seviye üzerinde kalıcılık sağlanamamasıyla geri çekilmeler oluşan EURTRY de haftanın son işlem gününde de oluşan yükselişlerle seviyesine doğru hareketlilikler kaydedildi. Alıcılı hareketlilikle seviyesinin geçilmesi ve üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda ilk olarak , ve bu seviyelerinde üzerinde fiyatlamalarda kritik direnç seviyelerini izleyeceğiz seviyesi altında oluşabilecek tepki satışları durumunda da , ve takip edeceğimiz desteklerdir.

18 VİOP 30 Önceki hafta seviyesinden kapanış yapan VİOP30 Şubat Vadeli Kontratı'nda bu hafta kapanışı ise 'den gerçekleşti. Satıcılı seyrin hakim olduğu bir hafta geçiren kontratta haftalık farkın 5275 puan ekside olduğunu görmekteyiz. Hafta içinde tepki alımlarıyla birlikte önemli direncine doğru hareketlilik görülse de çabaların sonuç veremediğini ve bu seviyelerden hızlı geri çekilmelerin oluştuğunu görüyoruz. Haftanın son gününde ise önemli desteğine doğru yaşanan satışlar sonrası haftalık kapanış seviyesinden gerçekleşti. Önümüzdeki hafta da satıcılı seyrin devam etmesi ve önemli desteği altı hareketlilikte ilk olarak ve destek seviyelerini takip edeceğiz önemli desteği altı kalıcılık halinde geri çekilmenin hızlanabileceğini belirtmek isteriz. Bu durumda ve destekleri izlenebilir ise kritik destek konumunda önemli desteğinin korunması ile oluşabilecek yukarı hareketlilik durumunda ise ve ilk izleyeceğimiz dirençler. Kritik seviyesinin geçilmesi ve üzerinde kalıcılık sağlanması halinde de takip edeceğimiz ilk dirençler ve seviyelerinde bulunuyor. Kontratta daha da yukarıda fiyatlamaların görülmesi halinde ise ve önemli dirençlerini izleyeceğiz.

01 Haziran - 05 Haziran 2015

01 Haziran - 05 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 04:00 Çin İmalat ve İmalat Dışı PMI Endeksleri 04:30 Avustralya Konut İzinleri 04:35 Çin HSBC İmalat PMI Endeksi 10:00 Türkiye İmalat PMI Endeksi 11:00

Detaylı

08 Haziran - 12 Haziran 2015

08 Haziran - 12 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; Tüm gün Avustralya Piyasalar Kapalı 02:50 Japonya Cari Denge, GSYİH, 05:10 Çin Ticaret Dengesi, İthalat ve İhracat hacmi 09:00 Almanya Ticaret Dengesi,

Detaylı

06 Temmuz 10 Temmuz 2015

06 Temmuz 10 Temmuz 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 09:00 Almanya Fabrika Siparişleri 11:30 Euro Bölgesi - Perakende PMI Endeksi, Sentix Yatırımcı Güven Endeksi 16:45 ABD Hizmet PMI Endeksi 17:00 ABD ISM

Detaylı

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor 03 Mart 2017 Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor Dün diğer günlere oranla nispeten sakin bir veri akışını takip ettik. Trump sonrası güçlenen Dolar ABD

Detaylı

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak 19 Mayıs 2017 19 Mayıs 2017 Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Nisan ayı Perakende Satışlar beklentinin üzerinde

Detaylı

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Yeni haftaya Çin Halk Cumhuriyeti nin parasal gevşemeye yönelik attığı adımlar ile başlıyoruz. Daha önceki bültenlerimizde de belirttiğimiz gibi, Çin den negatif

Detaylı

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor 16 Mart 2017 16 Mart 2017 25 Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor Dün Fed, piyasaların beklentisine paralel 25 baz puan faiz artırım kararına gitti. Ayrıca 2017

Detaylı

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Ağustos ayı toplantısı sonrasında faiz

Detaylı

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak 21 Aralık 2017 21 Aralık 2017 Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD Senatosu nda yapılan oylamada, vergi reformu yasa tasarısını 48 e karşı 51 oy

Detaylı

10-14 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

10-14 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *02:50 Japonya - Cari Denge *11:30 Euro Bölgesi - Sentix Yatırımcı Güven Endeksi *17:00 ABD - İstihdam Trend Endeksi *19:25 ABD - FOMC Üyesi Lockart'ın

Detaylı

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta Tarım Dışı İstihdam ve PMI verileri takip edildi. Tarım Dışı İstihdam da beklentilerin oldukça üzerinde açıklanan

Detaylı

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 22-26 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de beklentinin üzerinde açıklanan TÜFE ve ÜFE rakamları sonrasında Sterlin de değer kazanımlarının yaşandığı

Detaylı

Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı

Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı 22 Haziran 2017 22 Haziran 2017 Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı Dün ABD de Mevcut Ev Satışları verisinin beklentilerin üzerinde artış gösterdiğini gördük. Gün içerisinde Dolar da yükseliş isteği artsa

Detaylı

Piyasalar için Kritik Gün. 08 Haziran 2017

Piyasalar için Kritik Gün. 08 Haziran 2017 08 Haziran 2017 08 Haziran 2017 Piyasalar için Kritik Gün Dün Dolar varlıklarında meydana gelen değer kazanımı piyasalarda sert fiyatlamalara neden oldu. EURUSD paritesi 1,1200 seviyesine dek geri çekilse

Detaylı

06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK.

06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK. 06 Mart 2017 06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Cuma günü Japonya'da açıklanan makro veriler karışık bir tablo çizerken Yen kanadında

Detaylı

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. 01 Haziran 2017

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. 01 Haziran 2017 01 Haziran 2017 01 Haziran 2017 Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Perakende satışlar verisi Nisan

Detaylı

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 05-09 Haziran 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, hafta içerisinde, Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan verilerin birçoğu beklentileri

Detaylı

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim 06-10 Mart 2017 Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu ABD Başkanı Trump ın ilk kongrede gerçekleştirdiği açıklamalar vergi reformları ve alt yapı harcamalarının destekleneceği yönünde

Detaylı

13 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR. Haftalık Ekonomik Takvim

13 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR. Haftalık Ekonomik Takvim 13-17 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nin en büyük ekonomisi olan Almanya da açıklanan fabrika siparişleri verisi beklentileri

Detaylı

15 Mayıs Dolar Kazançlarını Geri Veriyor

15 Mayıs Dolar Kazançlarını Geri Veriyor 15 Mayıs 2017 15 Mayıs 2017 Dolar Kazançlarını Geri Veriyor Geçtiğimiz haftayı genel olarak değer kazanarak geçiren Dolar endeksinde haftanın son günü meydana gelen değer kaybı 99,15 seviyelerini gündeme

Detaylı

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017 02 Mart 2017 02 Mart 2017 Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi Dün ABD Başkanı Donald Trump ın kongrede yaptığı açıklamalar sonrası Dolar endeksi kazançlarını genişletti.

Detaylı

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir 13-17 Mart 2017 Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde; ABD de ADP verisi Şubat ayında beklentinin üzerinde

Detaylı

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor 14 Haziran 2017 14 Haziran 2017 FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor Dün piyasalara baktığımızda öncelikli olarak İngiltere enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde artış kaydettiğini gördük.

Detaylı

29 Mayıs Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor

29 Mayıs Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor 29 Mayıs 2017 29 Mayıs 2017 Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ABD ilk çeyrek büyüme verisi ile beraber değer kazanan Dolar endeksi bugün ABD piyasalarının

Detaylı

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor 26-30 Haziran 2017 Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor Hafta genelinde FOMC üyelerinden gelen açıklamaları takip ettik. Üyelerin geneli ABD piyasalarında dair güven arttırıcı nitelikte konuşma

Detaylı

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor 31 Ekim 4 Kasım2016 Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor Hem İngiltere den hem de ABD den gelen büyüme rakamları ekonomilere yönelik endişeleri azaltmış vaziyette.

Detaylı

30 Ocak 03 Şubat

30 Ocak 03 Şubat 30 Ocak 03 Şubat 2017 2017 Küresel Piyasalar Trump ın Kararnameleri ile Risk İştahını Azaltırken, Yurtiçinde GündemFitch ve S&P Kararları Küresel piyasalar geçtiğimiz haftayı borsalardaki ralli ile kapattı.

Detaylı

OPEC Petrol Arzını Kısma Konusunda Anlaştı, ABD de Özel Sektör İstihdamı Arttı

OPEC Petrol Arzını Kısma Konusunda Anlaştı, ABD de Özel Sektör İstihdamı Arttı 1 Aralık 2016 OPEC Petrol Arzını Kısma Konusunda Anlaştı, ABD de Özel Sektör İstihdamı Arttı Petrol ihraç eden ülkelerin üretim miktarı üzerinde anlaşmaya varmış olması ile Ham Petrol 50 Dolar a yükseldi.

Detaylı

2 Mayıs - 09 Mayıs 2014

2 Mayıs - 09 Mayıs 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalar geçtiğimiz haftaya ABD tarafında Rus yetkili ve şirketlere karşı açıklanan yaptırım kararlarıyla başlandı. Kararların geniş çerçevede

Detaylı

07 Temmuz Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TDİ Verisi Yakından Takip Edilecek.

07 Temmuz Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TDİ Verisi Yakından Takip Edilecek. 07 Temmuz 2017 07 Temmuz 2017 Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TDİ Verisi Yakından Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Fabrika siparişleri Mayıs ayında beklentinin

Detaylı

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da Nisan ayı İthalat fiyat endeksi aylık bazda yüzde 0,1 azalırken

Detaylı

ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir

ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir Cuma günü, Jackson Hole Sempozyumunda Fed Başkanı Janet Yellen ın yaptığı açıklamalar sonrasında dolar ve dolar

Detaylı

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 7-11 Kasım2016 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Hem veri akışının yoğun olduğu hem de Merkez Bankalarının sahnede olduğu bir hafta geride kaldı. Fed den ve BoE den faiz adımları

Detaylı

23 Şubat 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI. 23 Şubat 2017

23 Şubat 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI. 23 Şubat 2017 23 Şubat 2017 23 Şubat 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI Yurtdışı gelişmeler; İtalya da Ocak ayında TÜFE aylık bazda yüzde 0,3 yıllık bazda yüzde 1 artış gösterdi. Almanya da açıklanan

Detaylı

11 Mayıs Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor. 11 Mayıs 2017

11 Mayıs Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor. 11 Mayıs 2017 11 Mayıs 2017 11 Mayıs 2017 Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor Yurtdışı piyasalara baktığımızda dün ilk olarak ECB Başkanı Draghi nin açıklamaları takip edildi. Aşağı yönlü risklerin azaldığına değinen

Detaylı

22 Mart Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi. 22 Mart 2017

22 Mart Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi. 22 Mart 2017 22 Mart 2017 22 Mart 2017 Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de TÜFE rakamları Şubat ayında yüzde 0,7 ve yıllık bazda yüzde 2,3 ile Eylül 2013

Detaylı

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi günü: *02:30 Avustralya Merkez Bankası Başkan Yardımcısının Konuşması *02:50 Japonya Çekirdek Makine Siparişleri *04:30 Çin Konut Fiyatları *07:30 Japonya

Detaylı

12 Haziran Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

12 Haziran Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 12-16 Haziran 2017 Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık Geride bıraktığımız bu hafta İngiltere seçimleri başta olmak üzere, Avrupa Merkez Bankası Toplantısı ve ABD de eski FBI Direktörü Comey in senato daki

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER Fitch, Türkiye nin kredi notu ve görünümünü korudu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu BBB- olarak korurken, kredi notunun Durağan olan görünümü de değiştirmedi.

Detaylı

10 Kasım - 14 Kasım 2014

10 Kasım - 14 Kasım 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... ABD tarafından açıklanan haftanın ilk önemli verisi beklentilerin üzerinde gelen ekim ayına ait ISM İmalat Endeksiydi. Ticaret Dengesi ve

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

10 Temmuz Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

10 Temmuz Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 10-14 Temmuz 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Hafta içerisinde, FED ve ECB para politikası toplantı tutanakları yakından takip edildi.

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 31 Ağustos 2009

GÜNE BAŞLARKEN 31 Ağustos 2009 GÜNE BAŞLARKEN 31 Ağustos 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz B ankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, euro dolar paritesine odaklı

Detaylı

25 Mayıs - 29 Mayıs 2015

25 Mayıs - 29 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *Tatil ABD Anma Günü *Tatil İngiltere *02:50 Japonya Ticaret Dengesi, İhracat ve İtlahat Hacmi Salı; *01:45 Yeni Zelanda Ticaret Dengesi, İhracat ve İthalat

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 9 13 Ocak 2017 FOMC Toplantı Tutanakları, Dolar Kanadında Hareketliliği Artırdı Yurtdışı gelişmeler, 2017 yılının ilk haftasında Çin tarafında açıklanan PMI rakamları takip edildi. PMI rakamları karmaşık

Detaylı

ABD İstihdam Verileri Beklentileri Karşılamasa da Fed in Elini Güçlü Tutuyor.

ABD İstihdam Verileri Beklentileri Karşılamasa da Fed in Elini Güçlü Tutuyor. 10 Ekim 2016 10 Ekim 2016 ABD İstihdam Verileri Beklentileri Karşılamasa da Fed in Elini Güçlü Tutuyor. Küresel piyasalar geçtiğimiz hafta ABD de istihdam piyasasına ilişkin verilere odaklanırken, açıklanan

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Piyasalarda Gözler İngiltere Merkez Bankası nda. 14 Temmuz 2016 Saat 08:30

SABAH BÜLTENİ. Piyasalarda Gözler İngiltere Merkez Bankası nda. 14 Temmuz 2016 Saat 08:30 SABAH BÜLTENİ Piyasalarda Gözler İngiltere Merkez Bankası nda 14 Temmuz 2016 Saat 08:30 arastirma@destekmenkul.com.tr KÜRESEL PİYASALARDA ÖNE ÇIKANLAR Büyük Merkez Bankalarının hafta boyunca verdiği ek

Detaylı

27 Mart Haftalık Ekonomik Takvim SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK

27 Mart Haftalık Ekonomik Takvim SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK 27-31 Mart 2017 SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Şubat ayı TÜFE rakamı yüzde 0,7 artış kaydetti. İngiltere de açıklanan

Detaylı

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *11:00 Almanya - IFO Ekonomi Güven Endeksi *13:00 İngiltere - İngiltere Sanayi Aktivite Trendi *14:30 Türkiye - Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven

Detaylı

Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor. 1 Şubat 2017

Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor. 1 Şubat 2017 01 Şubat 2017 01 Şubat 2017 Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor Trump ın ABD de göçmen krizine ilişkin imzaladığı kararname piyasalarda Dolar aleyhine hareketler yaratmaya devam

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN EUR/USD ANALİZİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 05 Haziran 2015 19:00

HAFTALIK BÜLTEN EUR/USD ANALİZİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 05 Haziran 2015 19:00 HAFTALIK BÜLTEN Destek FX Piyasa Gözlemi 05 Haziran 2015 19:00 EUR/USD ANALİZİ Parite bu haftaya satıcılı başladı. Özellikle haftanın ilk işlem gününde sabah saatlerinde yoğun bir veri takvimini takip

Detaylı

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017 10 Mart 2017 10 Mart 2017 Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz oranlarında değişikliğe

Detaylı

29 Mayıs Piyasalar Haftaya Sakin Giriş Yaptı. Haftalık Ekonomik Takvim

29 Mayıs Piyasalar Haftaya Sakin Giriş Yaptı. Haftalık Ekonomik Takvim 29-02 Haziran 2017 Piyasalar Haftaya Sakin Giriş Yaptı FOMC tutanakları sonrası zayıflayan Dolar endeksi ilk çeyrek ABD büyüme verisi ile beraber değer kazandı. Geçtiğimiz hafta Dolar baskısını yakından

Detaylı

10-14 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

10-14 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta EURO nun Draghi nin konuşmalarıyla güçlenmesi ve haftanın bekleneni Tarımdışı İstihdam rakamının beklenenden olumlu gelmesiyle oluşan

Detaylı

Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı

Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı 07 Haziran 2017 07 Haziran 2017 Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı Dün sakin veri akışı olması nedeniyle sınırlı fiyat hareketliliği içerisinde olan piyasalarda Dolar ın günü sınırlı da olsa

Detaylı

TL Üzerindeki TCMB Baskısı Azaldı, ECB Üzerinde ise Spekülasyonlar Devam ediyor

TL Üzerindeki TCMB Baskısı Azaldı, ECB Üzerinde ise Spekülasyonlar Devam ediyor 24-28 Ekim 2016 TL Üzerindeki TCMB Baskısı Azaldı, ECB Üzerinde ise Spekülasyonlar Devam ediyor Veri akışı bakımından yoğun olmayan bir haftayı geride bırakırken, Avrupa Merkez Bankası toplantısı sonrası

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem Piyasalar bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisini bekliyor. Dün ise ABD'de ISM imalat rakamları 50 seviyesinin altına gerileyerek piyasayı şaşırttı. Hafta boyunca olumlu verilerden

Detaylı

17-21 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

17-21 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *02:50 Japonya - GSYİH *10:00 Türkiye - İşsizlik Oranı *12:00 Euro Bölgesi - Ticaret Dengesi *17:00 ABD - Empire State İmalat Endeksi Salı; *04:30 Avustralya

Detaylı

12 Ocak - 16 Ocak 2015

12 Ocak - 16 Ocak 2015 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global piyasalara geçtiğimiz hafta ABD den beklenti üzerinde açıklanan ancak saatlik kazançların gölgesinde kalan Tarım Dışı İstihdam verisi

Detaylı

ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK 27-03 Mart 2017 ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan PMI rakamları beklentileri

Detaylı

14 Mart Merkez Bankası Toplantıları Öncesi Piyasalar Yatay Seyrediyor. 14 Mart 2017

14 Mart Merkez Bankası Toplantıları Öncesi Piyasalar Yatay Seyrediyor. 14 Mart 2017 14 Mart 2017 14 Mart 2017 Merkez Bankası Toplantıları Öncesi Piyasalar Yatay Seyrediyor Merkez Bankası toplantıları öncesi piyasalarda nispeten olumlu bir havanın hakim olduğunu görüyoruz. Dolar ın kayıplarını

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık **

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık ** 08-12 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi ve bazı üye ülkelerden açıklanan İmalat PMI rakamı beklentileri karşılarken Euro da sınırlı değer

Detaylı

Bugün, Fed Başkanı Janet Yellen ve Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ın Açıklamaları Takip Edilecek

Bugün, Fed Başkanı Janet Yellen ve Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ın Açıklamaları Takip Edilecek 05 Mayıs 2017 Bugün, Fed Başkanı Janet Yellen ve Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ın Açıklamaları Takip Edilecek Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nde beklentilerin üzerinde açıklanan

Detaylı

9 Mart - 13 Mart 2015

9 Mart - 13 Mart 2015 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Geçtiğimiz hafta global piyasalarda birbirinden önemli bir çok önemli gelişmeyi takip ettik. ABD tarafında geçtiğimiz hafta hiç kuşkusuz

Detaylı

05 Ocak - 09 Ocak 2015

05 Ocak - 09 Ocak 2015 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global piyasalarda geçtiğimiz hafta noel ertesi ve yılbaşı olduğu için hacmin düşük olduğunu gördük. Veri akışı açısından ise çok önemli

Detaylı

YEREL FED BAŞKANLARININ YAPACAĞI AÇIKLAMALAR DOLAR IN SEYRİ AÇISINDAN ÖNEMLE TAKİP EDİLECEK

YEREL FED BAŞKANLARININ YAPACAĞI AÇIKLAMALAR DOLAR IN SEYRİ AÇISINDAN ÖNEMLE TAKİP EDİLECEK 09 Şubat 2017 YEREL FED BAŞKANLARININ YAPACAĞI AÇIKLAMALAR DOLAR IN SEYRİ AÇISINDAN ÖNEMLE TAKİP EDİLECEK Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Japonya nın Aralık ayı cari işlemler fazlası rakamı 1,29

Detaylı

15 Ağustos Küresel Piyasalarda Risk İştahı Artıyor mu? 15 Ağustos 2017

15 Ağustos Küresel Piyasalarda Risk İştahı Artıyor mu? 15 Ağustos 2017 15 Ağustos 2017 15 Ağustos 2017 Küresel Piyasalarda Risk İştahı Artıyor mu? Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD-K.Kore arasında yaşanan gerilimin azalması ile birlikte küresel piyasalarda risk iştahının

Detaylı

ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir

ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Geçtiğimiz hafta, ABD de açıklanan verilerin birçoğu beklentileri

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web:

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web: BİST100 HAFTALIK Yeni Haftada Kur Riskine Dikkat Geçtiğimiz hafta BİST100 endeksi 81.894 ve 83.786 seviyeleri arasında işlem gördü ve 82.645 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Bankacılık endeksi önderliğinde

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem Haziran ayı toplantısına ait FED tutanaklarında gelecek aylardaki faiz artırımı konusunda görüş birliği sağlanamadı ve bazı üyelerin ABD ekonomisi hakkında şüpheleri olduğu ortaya çıktı.

Detaylı

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz.

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz. /finanskilavuz HİSSE FOREX /hissekilavuz /forexkilavuz COIN /coinkilavuz GÜNLÜK BÜLTEN USD / TRY Dün yurt içinde açıklanan ticaret dengesi verilerinde ihracat 2018 Aralık ayında 2017 Aralık ayına göre

Detaylı

ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR

ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR 06-10 Şubat 2017 ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, BOJ, FED ve BoE nin yılın ilk toplantıları yakından takip edildi. Ülke Merkez

Detaylı

Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık

Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık 03-07 Temmuz 2017 Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık Hafta içerisinde, Merkez Bankaları açıklamaları sonrasında Sterlin ve Euro da

Detaylı

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz.

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz. /finanskilavuz HİSSE FOREX /hissekilavuz /forexkilavuz COIN /coinkilavuz GÜNLÜK BÜLTEN USD / TRY Cuma günü yurtiçinde veri akışı sakindi. ABD tarafında gözler gelecek verilerde idi. Tarım dışı istihdam

Detaylı

Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek.

Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek. 01 Ağustos 2017 Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Haziran ayı perakende Satışlar verisi aylık

Detaylı

24 Temmuz Haftaya Piyasalar Merkez Bankaları Toplantılarına Odaklanacak. Haftalık Ekonomik Takvim

24 Temmuz Haftaya Piyasalar Merkez Bankaları Toplantılarına Odaklanacak. Haftalık Ekonomik Takvim 24-28 Temmuz 2017 Haftaya Piyasalar Merkez Bankaları Toplantılarına Odaklanacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, hafta içerisinde BoJ ve ECB nin Temmuz ayı toplantıları yakından takip edildi. BOJ

Detaylı

17 Kasım Piyasalarda Denge Arayışı Devam Ederken, Volatilite Düşüyor

17 Kasım Piyasalarda Denge Arayışı Devam Ederken, Volatilite Düşüyor 17 Kasım 2016 17 Kasım 2016 Piyasalarda Denge Arayışı Devam Ederken, Volatilite Düşüyor Piyasalar ABD de seçim sonrası fiyatlamasını sürdürürken, volatilitesini de düşürüyor. Dolar ise dünyada güç kazanmaya

Detaylı

22 Aralık ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak.

22 Aralık ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak. 22 Aralık 2016 22 Aralık 2016 ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak. Yurtdışı gelişmeler, Euro Bölgesinde beklentilerin üzerinde açıklanan Tüketici Güven Endeksi Euro tarafına olumlu yansıdığı

Detaylı

12 Aralık Aralık Dolar Kazançlarını Genişletirken, Ons Altın da Satışlar Derinleşiyor

12 Aralık Aralık Dolar Kazançlarını Genişletirken, Ons Altın da Satışlar Derinleşiyor 12 Aralık 2017 12 Aralık 2017 Dolar Kazançlarını Genişletirken, Ons Altın da Satışlar Derinleşiyor Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD de açıklanan Ekim ayı İş imkanları ve personel değişim oranı

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 5 9 Aralık 2016 OPEC Kararı ile Güçlü Petrol, TL de ise Negatif Ayrışma Şiddetleniyor Hafta genelinde açıklanan olumlu ABD makroekonomik datalar ile Dolar daki güçlü duruşun devam ediyor. Euro Bölgesinden

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 19-23 Aralık 2016 FED Haftası Geride Kaldı Şimdi Gözler TCMB ve BOJ da Olacak 14 Aralık FOMC toplantısında Fed politika faizini 25 baz puan arttırdı ve FOMC üyeleri 2017 yılı 3 faiz öngörüsünde bulundu.

Detaylı

04 Ocak OHAL Süresi 3 Ay Daha Uzatıldı. 04 Ocak 2017

04 Ocak OHAL Süresi 3 Ay Daha Uzatıldı. 04 Ocak 2017 04 Ocak 2017 04 Ocak 2017 OHAL Süresi 3 Ay Daha Uzatıldı Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Çin de Caixin İmalat PMI verisi beklentinin üzerinde 51,9 olarak açıklandı. Fransa TÜFE öncü rakamı beklentinin

Detaylı

Teknik Bülten 02 Şubat 2017 Perşembe

Teknik Bülten 02 Şubat 2017 Perşembe Güne Başlarken Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), tarafından yapılan açıklamada faiz aralığını yüzde 0.5-0.75'te tuttuğunu bildirdi. ABD Merkez Bankası, işgücü piyasasının ılımlı büyümenin olduğu bir

Detaylı

30 Ocak Fitch ve S&P den Türkiye Hamlesi. 30 Ocak 2017

30 Ocak Fitch ve S&P den Türkiye Hamlesi. 30 Ocak 2017 30 Ocak 2017 30 Ocak 2017 Fitch ve S&P den Türkiye Hamlesi Küresel piyasalar Trump ın dünya göçmen kısıtlaması kararı ve bu karara karşı aldığı tepki ile risk iştahını azaltırken zayıflayan Dolar ile birlikte

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD BRENT PETROL ALTIN EURUSD USDTRY ABD de Perakende Satışlar Beklentileri Aştı ABD den açıklanan perakende satış rakamları

Detaylı

28 Haziran 03 Temmuz 2015

28 Haziran 03 Temmuz 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *02:50 Japonya Sanayi Üretimi ve Perakende Üretimi *11:30 İngiltere BOE Tüketici Kredisi Hacmi, M4 Para Arzı *12:00 Euro Bölgesi Tüketici Güven Endeksi,

Detaylı

09 Ocak Bugün, Yurtiçinde Sanayi Üretimi Rakamı Takip Edilecek. 09 Ocak 2017

09 Ocak Bugün, Yurtiçinde Sanayi Üretimi Rakamı Takip Edilecek. 09 Ocak 2017 09 Ocak 2017 09 Ocak 2017 Bugün, Yurtiçinde Sanayi Üretimi Rakamı Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Hafta genelinde Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan makro verilerin birçoğunun

Detaylı

19 Aralık ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak

19 Aralık ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak 19 Aralık 2016 19 Aralık 2016 ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak Cuma günü akşam saatlerinde Çin in ABD ye ait insansız denizaltı aracına el koymasıyla siyasi gerilim arttı. Bu

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum USDTRY EURUSD USDJPY GBPUSD ALTIN

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum USDTRY EURUSD USDJPY GBPUSD ALTIN IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum USDTRY EURUSD USDJPY GBPUSD ALTIN Dün açıklanan TÜFE rakamları beklentinin altında gelse de yükseliş dev ediyor. Çekirdek TÜFE yüzde 7 den 7.5 e yükselirken,

Detaylı

TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA

TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA 03.08.2017 Geçtiğimiz günü tarım dışı istihdamın öncül verisi olan ADP Tarım Dışı İstihdamı takip ederek geçirdik. Görece yatay seyreden piyasada az da olsa volatilite yaratması

Detaylı

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD ve K.Kore arasında yaşanan gerilim sonrasında dolar kanadında değer

Detaylı

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısından Etkili Olabilir. 11 Ağustos 2017

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısından Etkili Olabilir. 11 Ağustos 2017 11 Ağustos 2017 Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısından Etkili Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Haziran ayı Sanayi Üretimi verisinde, aylık

Detaylı

Trump ın Anketlerde Öne Geçmesi Güvenli Limanlara Olan Talebi Yükseltiyor

Trump ın Anketlerde Öne Geçmesi Güvenli Limanlara Olan Talebi Yükseltiyor 02 Kasım 2016 02 Kasım 2016 Trump ın Anketlerde Öne Geçmesi Güvenli Limanlara Olan Talebi Yükseltiyor Clinton ile FBI arasındaki gerilim sonrası anketlerde Trump ın öne geçmesi küresel piyasalarda risk

Detaylı

28 Mayıs Haftalık Ekonomik Takvim. Bu Hafta Piyasalarda, ABD Büyüme, PCE ve TDİ Verileri Ön Planda

28 Mayıs Haftalık Ekonomik Takvim. Bu Hafta Piyasalarda, ABD Büyüme, PCE ve TDİ Verileri Ön Planda Bu Hafta Piyasalarda, ABD Büyüme, PCE ve TDİ Verileri Ön Planda İngiltere de açıklanan TÜFE verisi Nisan ayında aylık bazda yüzde 0,4 ve yıllık bazda yüzde 2,4 oranında artış gösterdi. Fed in 1-2 Mayıs

Detaylı

Bugün, Euro Bölgesi ZEW Güven Endeksi ve FOMC Üyesi Braniard ın Açıklamaları Ön Planda

Bugün, Euro Bölgesi ZEW Güven Endeksi ve FOMC Üyesi Braniard ın Açıklamaları Ön Planda 13 Kasım 2018 Bugün, Euro Bölgesi ZEW Güven Endeksi ve FOMC Üyesi Braniard ın Açıklamaları Ön Planda 13 Kasım 2018 Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Japonya da açıklanan Sermaye Malları Fiyat Endeksi

Detaylı

02 Aralık ABD de Veri Akışı Güçlü Seyrini Korurken, Dolar/TL 3,5 i Test Ediyor. 2 Aralık 2016

02 Aralık ABD de Veri Akışı Güçlü Seyrini Korurken, Dolar/TL 3,5 i Test Ediyor. 2 Aralık 2016 2 Aralık 2016 02 Aralık 2016 ABD de Veri Akışı Güçlü Seyrini Korurken, Dolar/TL 3,5 i Test Ediyor Brexit Sekreteri D. Davis in hükümet Avrupa pazarına erişmek için gerekirse AB bütçesine katkı yapmaya

Detaylı

24-28 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

24-28 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *10:30 Almanya - İmalat ve Hizmet PMI *11:00 Euro Bölgesi - İmalat ve Hizmet PMI Salı; *09:00 Almanya - GSYİH 2. Çeyrek *14:30 Türkiye - Kapasite Kullanım

Detaylı

15 Haziran - 19 Haziran 2015

15 Haziran - 19 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 10:00 Almanya Almanya Merkez Bankası Başkanı Weidmann ın Konuşması 10:00 Türkiye İşsizlik Oranı, Bütçe Dengesi 12:00 Euro Bölgesi Ticaret Dengesi 13:00

Detaylı

03 Ocak Yeni Yılın İlk Haftasında Çin Verileri Ön Planda. 03 Ocak 2017

03 Ocak Yeni Yılın İlk Haftasında Çin Verileri Ön Planda. 03 Ocak 2017 03 Ocak 2017 03 Ocak 2017 Yeni Yılın İlk Haftasında Çin Verileri Ön Planda Çin tarafında İmalat PMI ve İmalat Dışı PMI rakamları yakından takip edildi. İmalat PMI 51.4, İmalat Dışı PMI 54,5 olarak beklentilerin

Detaylı

07 OCAK OCAK Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz

07 OCAK OCAK Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz 07 OCAK 2019 Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz 07 OCAK 2019 Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Japonya da açıklanan İmalat PMI verisi Ocak ayında beklentilerin üzerinde 52,6 düzeyinde gerçekleşti.

Detaylı