Aerosol Yangın Söndürme Üreteç ve Sistemleri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Aerosol Yangın Söndürme Üreteç ve Sistemleri"

Transkript

1 yangın ve güvenlik sistemleri Aerosol Yangın Söndürme Üreteç ve Sistemleri YANGIN SÖNDÜRME REAKTÖRLERİ Yara cı ve Çevreye Duyarlı Yangın Söndürme Teknolojisi

2 Dynameco Yangın Söndürme Reaktörleri TEKNOLOJİ Aerosol yangın söndürme üreteçleri, yangını daha büyük yangınlara kapı açmadan önce saniyeler içinde engeller böylece yangına bağlı bina, makina ve tesis hasarlarının önüne geçilmiş olur. FAYDALARI Aerosol yangın söndürme teknolojisi, dünyanın önde gelen teknoloji firmalarından olan Dynamit Nobel Defence GmbH tara ndan üre lmiş r. Yüksek teknolojili modern binalar, makinalar, tesis ve tesisatlar, derli toplu, hızlı ve güvenilir yangın söndürme sistemlerine ih yaç duyar. İnsanlar ve sahip oldukları varlıklar etkili bir şekilde korunmalı, arıza olasılığı bertaraf edilmelidir. Yangının çıkışı ile yangına ilk müdahale arasındaki ilk anlar yangını söndürmedeki başarıyı belirleyici etkendir GELİŞİM Dynamit Nobel Defence GmbH nin yıllar boyunca edinmiş olduğu tecrübe ve gelişim, Dynameco Yangın Söndürme Reaktörleri nin, dünya çapında varolan yangından korunma teknolojisinin bir parçası olmasında önemli bir katkı sağlamış r. DIN EN ISO 9001/2000, ISO 14001, VDE, IQNet, TÜV ve BAM direk flerine uygun üre len Dynameco Aeresol Yangın Söndürme Üreteçleri, yangından korunmada en yüksek gereksinimleri karşılamakta ve teknolojisi dünya çapında patent al nda üre lmekte ve korunmaktadır. UYGULAMA ALANLARI Dynameco Aerosol Yangın Söndürme Sistemleri araçlar ve kapalı olarak birçok farklı uygulama alanlarında yangını baskılamak amacıyla üre lmiş r. En önemli uygulama alanları arasında, elektroteknik tesisler ve ekipmanları, mu aklar, makinalar, gemiler ve diğer araçlardır. Yüksek etkinliğe sahip olan söndürücü madde (en az oranda söndürücü madde) yüksek düzeyde söndürme gücüne sahip r. Saniyeler içerisinde yangını söndürebilir. Dynameco Aeresol Yangın Söndürme Üreteçleri yangınla ilk sa asında savaşmaya uygun bir üründür.

3 Yeni ve Çevre Dostu Baskılama Teknolojisi ÇEVRE DOSTU Dynameco Aerosol Yangın Söndürme Reaktörleri, geleceğin gereksinimleri için imal edilmiş yenilikçi, çevre dostu, toksik olmayan ve ekonomik bir yangın söndürme teknolojisidir. Dynameco Yangın Söndürme teknolojisi, çevreye duyarlı ve güvenli bir Yeşil e ketli söndürücü teknolojisidir. (Ozon tüketme potansiyeli = 0, Global ısınma potansiyeli =0, atmosfere önemsenmeyecek derecede a k oranı söz konusudur). Dynameco yangın söndürme teknolojisi Amerikan Çevre Koruma Ajansı (EPA) tara ndan HALON un yerini alan teknoloji olarak listelenmiş r. Söndürücü madde dünya üzerindeki hiç bir yaşam için zararlı bir etkiye sahip değildir; non-toksik (toksik olmayan) statüsünde bulunan bir maddedir. UYGULAMALAR Almanya, İtalya, İspanya, Avusturya, Yunanistan, İskandinav ülkeleri, Hindistan, İran, Malezya, Venezuella, Brezilya ve Kanada gibi ülkelerde in üzerinde farklı uygulama alanlarıyla, Dynameco yangın söndürme teknolojisi dünyanın önde gelen markası olmuştur. Dynameco müşterileri arasında, ABB, BP, Demag, Iberia, Mercedes Benz, Nokia, Nissan, Toyota, Vestas, Steigenberger Hotels, Mari m Hotels, Magne Marelli gibi isimleri sayabiliriz. EKONOMİ Büyük Alman sigorta şirketleri Dynameco yu son derece etkili, ekonomik, özel bir söndürme uygulaması ve sistemi olarak kabul e klerinden dolayı firmalar tara ndan düşük sigorta oranları uygulamakta.

4 Dynameco Yangın Söndürme Reaktörleri SÖNDÜRME PRENSİBİ Dynameco aeresol söndürme reaktörü piroteknik bir dolum içermektedir. Yangın durumunda bu içerik elektrikle, termal ya da manuel yolla te klenir. Ortaya çıkan kimyasal reaksiyon yoğun bir Potasyum Karbonatsisi üre r. Ortalama sis par külü kalınlığı 0.5 ile 2.5 μm arasındadır. Bu sisin fiziksel etkisi alevdeki enerjiyi alma ve kimyasal etkisi yangının devamı için gereken zincirleme reaksiyonu kırma yönündedir. Sis, serbest radikallerin (Oksijen, hidroksil vb.) bağlanmasıyla alevi kesin ye uğra r. Bu işlem esnasında ortamda bulunan oksijen miktarında azalma olmaz. UYGULAMALAR Risk analizine bağlı olarak Dynameco aerosol yangın söndürme üreteçleri çok farklı alanlarda, araç ve kapalı alanlarda kullanılabilir. Yangın söndürme sistemine dair tam bir fikre sahip olmak uygulama alanına dair bilgi ve risk kaynaklarına bağlıdır. Dynameco ürün grubu B (sınırlı) ve C sınıf yangınlar için onaylıdır. YANGIN SÖDÜRMEDE 2 METOD Tam Uygulama; Dynameco 2000 EO2 Lokal Uygulama; Dynameco 200/300-EO2

5 Yeni ve Çevre Dostu Baskılama Teknolojisi UYGULAMALAR GENEL UYGULAMA ALANLARI Bilgi İşlem/İle şim PC'ler Barındırma/Hos ng merkezleri Server odaları Radyo verici ve istasyonları TV verici ve istasyonları Telekomünikasyon Taşımacılık Kamyon/TIR'lar Arabalar Otobüsler Demiryolu taşımacılığı Gemiler Uçaklar Makineler Baskı makineleri CNC tezgahları Makine merkezleri Depolama Merkezleri Arşivler Stok odaları Depolar Kütüphaneler Elektroteknoloji Transformatörler Trafolar Jeneratörler Switch kabinleri Ölçüm istasyonları Enerji dağı m merkezleri Güç Üre mi Rüzgar santralleri Kesin siz güç kaynakları Türbinler Merkezi olmayan güç üre m merkezleri Mu aklar ELEKTRİK PANOSU/ ELEKTRİK TESİSATLARI İsta s klere göre, yangınların %32 si elektrik tesisatlarından çıkmaktadır. Ak f ve pasif bileşenleriyle elektrik panoları önemli ve potansiyel risk taşımaktadırlar. Yangın elektrik kablosu ve hatlar vasıtasıyla elektrik panolarından tüm binaya yayılabilir. Dynameco aerosol yangın söndürme üreteçleri içeri ya da dışarı monte edilebilir. Dışarıdan yapılan montajlarda bir üfleme cihazı ve boru vasıtasıyla aerosol elektrik panosunun içine üflenebilir ve saniyeler içerisinde yangın söndürülür. Dynameco elektrik panoları için son derece ekonomik ve etkili bir çözümdür. RÜZGAR ENERJİSİ TESİSLERİ Son zamanlarda, şimşek, yağ ve kablo yangınları Rüzgar Enerji Tesisleri nde birçok olaya sebebiyet verdi. Kanat bölgesinde çıkan yangınlar i aiye tara ndan söndürülemediğinden dolayı bu tesisler yangın sonrasında çoğunlukla kullanılamaz hale gelmektedir. Kullanıcı ve sigorta şirke için zarar çok büyük olmaktadır. Dynameco ürünleri bu tesislerde üç önemli bölgede kullanılmaktadır. Buralar kapsül, trafo odası ve elektrik panosunun olduğu alanlardır. Düşük ağırlığı, küçük kurulum ebadıyla ve basınç tankları ve ile m borularına gereksinim duymadığından dolayı Dynameco, Rüzgar Enerji Tesisleri nin koruma gereksinimlerini mükemmel bir şekilde yerine ge rebilir.

6 Dynameco Yangın Söndürme Reaktörleri UYGULAMALAR MUTFAKLAR Mutfaklardaki fritöz ve endüstriyel kızartma üniteleri yangın riski taşırlar. Kolayca tutuşabilen kızgın yağ çabukça yangına dönüşebilir ve bu vesileyle personele ve ekipmana zarar verebilir. Geçmişte, zamanında söndürülemeyen yangınlar dikkate değer zarar ve ziyanla sonuçlanmıştır. Birçok ev yangınının başlangıç noktasının mutfak olduğu tespit edilmiştir. Dynameco ürünleri ile baskılanan yangın saniyeler içerisinde söndürülür. Artıklar ve kalıntılar ticari temizlik ürünleri ve su vasıtasıyla kolayca temizlenebilir. BİLGİ İŞLEM MERKEZLERİ Depolanan verinin sürekli artması ve donanımların kurulum açısından daha karmaşık hale gelmesi yangın ile mücadeleyi daha önemli hale getirmekte. Dynameco reaktörleri riskli bölgelere küçük üniteler halinde yerleştirilebildiğinden sunucu (server) odalarında ve veri merkezlerinde kullanımı çok pratiktir. Ufak boyutları sayesinde kabinlere kolayca yerleştirilebilir. Bunun yanında tesisat döşenmesi gerekmediğinden kabloların risk oluşturduğu yükseltilmiş zemin veya tavanlarda da çok rahat kullanılabilir. Yangın söndürme için aktif olduğunda cihazların fonksiyon görmesini engellemez. Söndürmeden sonra kalıntılar klasik temizlik malzemeleri ile temizlenebilir. GEMİ VE MAKİNELER Geminin yapısı içerisindeki şömine etkisi ve ısı ileten çelik konstrüksüyon duvarlar, alevin çabuk yayılması için mükemmel bir ortam sunar. Üstelik gemilerde, ahşap ve plastik gibi yanıcı maddeler kolayca alev alıp zehirli gazlar üretebilir. Gemideki her bölümün değişik yangın özellikleri vardır. Dynameco reaktörler, gemi bölümleri için idealdir. Makine odalarında, mutfaklarda, saklama odalarında ve elektromekanik sistemlerde kullanılabilir. Bir gemide zaman, en önemli yangın mücadele kriteridir. Dynameco reaktörler yeni başlayan bir yangınla mücadelede çok etkilidir. Söndürme birkaç saniye içinde gerçekleşir.

7 Yeni ve Çevre Dostu Baskılama Teknolojisi AVANTAJLAR Tek noktadan yönetilebilen, kendi kendine yeterli bir sistemdir. Tüm tehlike bölgesine döşenen algılama kablosu sayesinde, yangını çabuk şekilde algılar. (Klasik sistemlerde, detektörleri risk ortamına yerleştirmek mümkün değilken, Dynameco kablosu istenildiği şekilde yangın bölgesinde dolaştırılabilir.) Harici güç ünitelerine (jeneratör vs.) ihtiyaç duymadan bağımsız çalışabilir. (Böylelikle yatırım maliyetinde, ciddi anlamda bir tasarruf sağlanır.) Kanıtlanmış aerosol söndürme teknolojisi sayesinde hızlı ve etkin söndürme kapasitesine sahiptir. CO₂, köpük, toz ya da fıskiyeli klasik söndürme sistemlerine göre efektif ve ucuz çözümdür. Söndürme tüpleri kolayca değişir ve bakım ihtiyacı düşüktür. (Dynameco tüpleri ortama bağlı olarak en sık 5 yılda bir değişmektedir.) Merkezi yangın ihbar sistemine bağlanabilen elektrik sensörleri mevcuttur. Opsiyonel olarak alarm durumu ve işlem devre dışı bırakılabilir. Opsiyonel olarak el ile tetiklenerek çalışabilir. Doğrudan algılama özelliği; Dynameco algılama kablosunun kullanımı sayesinde, tehlike bölgesinin tümüne ulaşan direk algılamaya sahiptir. MAALİYETLER KURULUM MAALİYETİ (10m³) SATINALMA MAALİYETİ (10m³) 1 1 CO₂ 3 CO₂ 2,5 Köpük/ Kimyasal Gaz Alçak Basınçlı Su Sistemi Yüksek Basınçlı Su Sistemi 3 3,7 7,5 Köpük/ Kimyasal Gaz Alçak Basınçlı Su Sistemi Yüksek Basınçlı Su Sistemi 2,5-5 2,5 2,5-3,75 Maaliyetler Dynameco ya karşılık yaklaşık oranlardır. Maaliyetler Dynameco ya karşılık yaklaşık oranlardır.

8 HDK YANGIN GÜVENLİK LTD. ŞTİ. Örnek Mah. Ercüment Batanay Sok. No: 14 C 150 Ataşehir, İstanbul Tel: Faks:

www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin.

www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin. www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin.com HFC-125 OTOMATİK/ MANUEL GAZLI YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİ HFC

Detaylı

YANGIN SÖNDÜRME VE MÜDAHALE SİSTEMLERİ SUNUMU

YANGIN SÖNDÜRME VE MÜDAHALE SİSTEMLERİ SUNUMU YANGIN SÖNDÜRME VE MÜDAHALE SİSTEMLERİ SUNUMU FİRMAMIZ HAKKINDA. ARD olarak insan hayatına verdiğimiz önem ve sorumluluk bilinci ile çıkmış olduğumuz yolda, senelerdir siz müşterilerimize zamanında, güvenilir

Detaylı

Dräger Pac 3500 Tekli Gaz Algılama Cihazı

Dräger Pac 3500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Dräger Pac 3500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Hızlı, güvenilir, doğru ve 2 yıla kadar bakım gerektirmez: Dräger Pac 3500, karbon monoksit, hidrojen sülfür veya oksijenin endüstriyel kişisel izlenmesi için

Detaylı

Vizyon - Misyon. Şirket Profili

Vizyon - Misyon. Şirket Profili www.ak-grup.com.tr Vizyon - Misyon Şirket Profili Misyon Müşteri odaklı çözümler sağlayarak güncel ve gelişen teknolojilerle uyumlu, nitelikli ve maliyet etkin ürün ve sistemler tasarlamak, geliştirmek,

Detaylı

ÇEVRECİ EKONOMİK GÜVENLİ

ÇEVRECİ EKONOMİK GÜVENLİ ÇEVRECİ EKONOMİK GÜVENLİ İçindekiler 1. Dünya daki ve Türkiye deki CNG Otobüs Pazarı 2. Neden CNG Yakıt Tercih Edilmeli? 3. Doğalgaz (CNG) ile Dizel Yakıt Karşılaştırması 4. CNG Yakıtlı Otobüslerin SWOT

Detaylı

K u r a l ı n a G ö r e M e k a n i k M E K A N O R M M Ü H E N D İ S L İ K S A N. T İ C. L T D. Ş T İ.

K u r a l ı n a G ö r e M e k a n i k M E K A N O R M M Ü H E N D İ S L İ K S A N. T İ C. L T D. Ş T İ. K u r a l ı n a G ö r e M e k a n i k Faaliyet Konularımız Soğutma tesisatları Isıtma tesisatları Sıhhi tesisat Yangından Korunma tesisatları Havalandırma tesisatları Enerji verimliliği Buhar tesisatları

Detaylı

www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin.

www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin. www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin.com HFC-227ea OTOMATİK/ MANUEL GAZLI YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİ

Detaylı

YAVUZ YANGIN GÜVENLİK

YAVUZ YANGIN GÜVENLİK YAVUZ YANGIN GÜVENLİK GÜVENİLİR ORTAĞINIZ İLETİŞİM Batı Bulvarı ATB İş merkezi G Blok No: 175 Macunköy / Yenimahalle /ANKARA Telefon: 0 (312) 397 85 25 Faks 0 ( 312) 397 85 26 E-posta: info@yavuzyangin.com

Detaylı

Adreslenebilir Hava Örneklemeli Çok Hassas Yangın Algılama Sistemi

Adreslenebilir Hava Örneklemeli Çok Hassas Yangın Algılama Sistemi Adreslenebilir Hava Örneklemeli Çok Hassas Yangın Algılama Sistemi Bu sistemler adından da anlaşılacağı üzere havadan örneklemeler alıp, kendi haznesine getirerek yangını algılayan sistemlerdir. Şaşırtıcıdır

Detaylı

Kalibrasyon Gazı ve Aksesuarları Kalibrasyon ve Bump Testi

Kalibrasyon Gazı ve Aksesuarları Kalibrasyon ve Bump Testi Kalibrasyon Gazı ve Aksesuarları Kalibrasyon ve Bump Testi Ekipmanın kalibrasyonu, ekipmanın güvenle çalıştırılmasını ve işlevselliğini sağlayacak, aynı zamanda da ilgili yasa ve yönetmelik hükümlerini

Detaylı

NITRON MG SERİSİ MEMBRAN AZOT JENERATÖRLERİ

NITRON MG SERİSİ MEMBRAN AZOT JENERATÖRLERİ Verimli membran teknolojisi Dünyanın en iyi geçirgenlik (permeability) özelliğine sahip membranları % 95 - % 99.5 arasında azot safiyeti Az sayıda hareketli parça NITRON MG SERİSİ MEMBRAN AZOT JENERATÖRLERİ

Detaylı

RSP Atık Su Sistemleri SML KML TML BML Bağlantı Elemanları. RSP İyi Bir Bağlantı

RSP Atık Su Sistemleri SML KML TML BML Bağlantı Elemanları. RSP İyi Bir Bağlantı RSP Atık Su Sistemleri SML KML TML BML Bağlantı Elemanları RSP İyi Bir Bağlantı Ürünler SML, KML, TML, BML, Bağlantı Elemanları ve Yedek Parçalar Kusursuz son çıkış her türlü atık suyun düzgün akışını

Detaylı

Dräger Pac 5500 Tekli Gaz Algılama Cihazı

Dräger Pac 5500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Dräger Pac 5500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Uzun süreli görevler, onun uzmanlığı: tekli gaz cihazı Dräger Pac 5500'ün ömür sınırlaması yoktur ve karbon monoksit, hidrojen sülfür veya oksijenin hızlı ve doğru

Detaylı

YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ

YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ FM 200 GAZLI SÖNDÜRME SİSTEMİ FM 200 NEDİR? FM 200 (CF3 CHFCF3 Heptafluoropropane) karbon,flüor ve hidrojenden oluşan bir bileşiktir. FM 200 ÜN FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİ

Detaylı

Acil Durum, Yangınla Mücadele ve İlkyardım. Mümkün. Orta. TEHLİKEYE MARUZ KALANLAR KİŞİLER VE BÖLÜMLER: İşyerinde çalışan personel, ziyaretçiler

Acil Durum, Yangınla Mücadele ve İlkyardım. Mümkün. Orta. TEHLİKEYE MARUZ KALANLAR KİŞİLER VE BÖLÜMLER: İşyerinde çalışan personel, ziyaretçiler DİŞ PROTEZ LABORATUVARI DEĞERLENDİRMESİ Acil Durum, Yangınla Mücadele ve İlkyardım ÖNCEKİ TEHLİKE ŞİDDET OLASILIK 1.1. İşyerinde acil çıkış yönlendirmesinin yapılmamış olması. 1.2. İşyerinde bulunan yangın

Detaylı

AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ. AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ. HAKKIMIZDA Firmamız Yüksek Isı İzolasyon Ürünleri Ve Teknik Tekstil Ürünleri Üzerine Uzmanlaşmış Kadrosuyla Uzun Yıllardır Sektörde Hizmet Vermektedir.

Detaylı

Laboratuar Tasarımı. Genel Gereksinimler. Yrd. Doç. Dr. Emrah TORLAK

Laboratuar Tasarımı. Genel Gereksinimler. Yrd. Doç. Dr. Emrah TORLAK Laboratuar Tasarımı Genel Gereksinimler Yrd. Doç. Dr. Emrah TORLAK 1. Genel Tehlikeli materyallerin kullanımı ve muhafazasının oluşturduğu riskler nedeni ile laboratuarlar ve laboratuar dışı aktivitelerin

Detaylı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Systemair HSK Isı Geri Kazanımlı Havalandırma Sistemi kısaca IGH olarak isimlendirilmektir. IGH, ısı enerjisini eşanjörler ve fanlar yardımı ile geri kazanarak enerji

Detaylı

SU SİSİ YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ. Yüksek Basınçlı Su Sisi Sistemlerinde Özel Uygulamalar I.SU SİSİ SİSTEMLERİ TEORİSİ ATOMİZASYON

SU SİSİ YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ. Yüksek Basınçlı Su Sisi Sistemlerinde Özel Uygulamalar I.SU SİSİ SİSTEMLERİ TEORİSİ ATOMİZASYON SU SİSİ YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ I. SU SİSİ SİSTEMLERİ TEORİSİ II.SU SİSİ SİSTEMLERİ UYGULAMA ÇEŞİTLERİ Düşük Basınçlı Sistemler Yüksek Basınçlı Sistemler Yüksek Basınçlı Su Sisi Sistemlerinde Özel Uygulamalar

Detaylı

İleri Teknoloji - Profesyonel Destek

İleri Teknoloji - Profesyonel Destek İleri Teknoloji - Profesyonel Destek 2004 YILINDA KURULAN AKIŞ KONTROL ENDÜSTRİYEL TESİSLERE YÖNELİK; MALZEME TEMİNİ MÜHENDİSLİK DANIŞMANLIK TAAHHÜT KONULARINDA HİZMET VERMEKTEDİR. Uzman ve dinamik şirket

Detaylı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Systemair HSK Isı Geri Kazanımlı Havalandırma Sistemi kısaca IGH olarak adlandırılmaktadır. IGH, ısı enerjisini eşanjörler ve fanlar yardımı ile geri kazanarak enerji

Detaylı

Tüm ölçüm verileri herhangi bir cihazla her zaman kullanılabilir. Veri kayıt sistemi testo Saveris 2. Analysis & Reports. Graphical presentation

Tüm ölçüm verileri herhangi bir cihazla her zaman kullanılabilir. Veri kayıt sistemi testo Saveris 2. Analysis & Reports. Graphical presentation Analysis & Reports Coldstore east 14.09.2014 to 16.09.2014 Graphical presentation 14/09/2014 15/09/2014 16/09/2014 Data logger 1 ( C) Data logger 2 ( C) Data logger 3 ( C) Tabular presentation Alarms Tüm

Detaylı

Enerji dağıtım tesisleri ve elektrikle çalışma

Enerji dağıtım tesisleri ve elektrikle çalışma 1 Enerji dağıtım tesisleri ve elektrikle çalışma 13. Enerji dağıtım tesisleri, yangın veya patlama riski oluşturmayacak şekilde tasarlanarak kurulur ve işletilir. Kişilerin, doğrudan veya dolaylı teması

Detaylı

Yangına Karşı Alınan Tedbirler Sonucu Sağlanacak Avantajlar

Yangına Karşı Alınan Tedbirler Sonucu Sağlanacak Avantajlar Yangına Karşı Alınan Tedbirler Sonucu Sağlanacak Avantajlar - Can Güvenliği - Mal Güvenliği Yangın algılama ve alarm sistemleri ile bir yangın alarm durumundan haberdar olunarak, insanların güvenli tahliyesi

Detaylı

Kare barkodu Tarayınız! Kolay Hızlı Ekonomi BİNA İÇİ DOĞALGAZ TESİSATLARI İÇİN ESNEK ÇÖZÜMLER. Nasıl Çalıştığını öğrenmek için:

Kare barkodu Tarayınız! Kolay Hızlı Ekonomi BİNA İÇİ DOĞALGAZ TESİSATLARI İÇİN ESNEK ÇÖZÜMLER. Nasıl Çalıştığını öğrenmek için: Kolay Hızlı k Ekonomi BİNA İÇİ DOĞALGAZ TESİSATLARI İÇİN ESNEK ÇÖZÜMLER Kare barkodu Tarayınız! AT&T Nasıl Çalıştığını öğrenmek için: ayvaz.com/karebarkod EURO-QUALIFLEX (AEQ) üyesidir. BİNA İÇİ DOĞALGAZ

Detaylı

Online teknik sayfa FLOWSIC60 AKIŞ HIZI ÖLÇÜM CIHAZI

Online teknik sayfa FLOWSIC60 AKIŞ HIZI ÖLÇÜM CIHAZI Online teknik sayfa FLOWSIC60 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FLOWSIC60 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

Konut güvenliği çözümleri Konut projeleri için Easy Series

Konut güvenliği çözümleri Konut projeleri için Easy Series Konut güvenliği çözümleri Konut projeleri için Easy Series 2 Easy Series Güvenlik Paneli Kolay ve güvenilir koruma sağlar Konut projelerinize değer katın Prestijli apartman blokları, yüksek binalar ve

Detaylı

Yangın Algılama & Aerosol Söndürme Sistemleri

Yangın Algılama & Aerosol Söndürme Sistemleri Yangın Algılama & Aerosol Söndürme Sistemleri Otomotiv Yangın Algılama ve Aerosol Söndürme Sistemleri Endüstriyel Sistemler Yangın Algılama ve Aerosol Söndürme Sistemleri Taşınabilir Aerosol Yangın Söndürme

Detaylı

Dräger Flame 3000 Alev Algılama

Dräger Flame 3000 Alev Algılama Dräger Flame 3000 Alev Algılama Dräger Flame 3000, patlamaya dayanıklı görüntüleme tabanlı bir alev dedektörüdür. Bu görsel alev algılama sistemi, alev özelliklerini işleyip yorumlamak için dijital görüntü

Detaylı

Wilo EMUport Islak montaj hazır terfi istasyonu

Wilo EMUport Islak montaj hazır terfi istasyonu Pioneering for You Ürün broşürü Wilo EMUport Islak montaj hazır terfi istasyonu Wilo ile atıksu tahliyesi ve arıtma Islak montaj hazır terfi istasyonu Wilo pompalan ve sistemleri, belediye atık yönetimi

Detaylı

HİDROJENLİ ENERJİ ÜRETEÇLERİ MESUT EROĞLU

HİDROJENLİ ENERJİ ÜRETEÇLERİ MESUT EROĞLU HİDROJENLİ ENERJİ ÜRETEÇLERİ MESUT EROĞLU 15360027 HİDROJEN Hidrojen bilinen tüm yaķıtlar içerisinde birim kütle başına en yüksek enerji içeriğine sahiptir. Üst ısıl değeri 140.9 Mj / kg, alt ısıl değeri

Detaylı

Paralel ortam CO/CO2 ölçümü. testo 315-3: EN Avrupa normlarına uygun ortam havası ölçümleri

Paralel ortam CO/CO2 ölçümü. testo 315-3: EN Avrupa normlarına uygun ortam havası ölçümleri Paralel ortam CO/CO2 ölçümü testo 315-3: EN 50543 Avrupa normlarına uygun ortam havası ölçümleri testo 315-3 testo 315-3 cihazını nerelerde kullanabilirsiniz? Ortam ölçümlerinde, paralel CO/CO 2 verileri

Detaylı

Teknik Destek Ekibi, İlkyardım Ekibi, Yangın Söndürme Ekibi, Koruma Ekibi

Teknik Destek Ekibi, İlkyardım Ekibi, Yangın Söndürme Ekibi, Koruma Ekibi Sayfa No: 1 / 6 1. AMAÇ Başhekimliğimiz ve bağlı istasyonlarımızın hizmet verdiği her türlü yapı, binanın kullanımı aşamalarında, herhangi bir şekilde çıkan yangının, can ve mal kaybını en aza indirerek

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi Konu Başlıkları Enerjide değişim Enerji sistemleri mühendisliği Rüzgar enerjisi Rüzgar enerjisi eğitim müfredatı Eğitim

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK

KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi POLİETİLEN KÖPÜK Etilen ve propilen maddelerinden

Detaylı

Online teknik sayfa GM32 IN-SITU GAZ ANALIZ CIHAZLARI

Online teknik sayfa GM32 IN-SITU GAZ ANALIZ CIHAZLARI Online teknik sayfa C D E F H I J K N O P Q S T Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Diğer cihaz modelleri ve aksesuar www.sick.com/ 16 certified 111 certified yrıntılı teknik bilgiler Sınıflandırmalar

Detaylı

500+ Proje. Bulundukları sektörde öncü olan firmaları bünyemize katmaya devam ediyoruz. AMACIMIZ AYDINLATLAK MECİDİYEKÖY MEYDAN TÜNELİ

500+ Proje. Bulundukları sektörde öncü olan firmaları bünyemize katmaya devam ediyoruz. AMACIMIZ AYDINLATLAK MECİDİYEKÖY MEYDAN TÜNELİ 500+ Proje Bulundukları sektörde öncü olan firmaları bünyemize katmaya devam ediyoruz. AMACIMIZ AYDINLATLAK Güçlü teknik kadromuz ve alt yapımız ile güç santralleri, enerji iletim hatları, orta gerilim

Detaylı

TUSAŞ-TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİİ A.Ş. TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. / TSKGV nin Bağlı Ortaklığıdır.

TUSAŞ-TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİİ A.Ş. TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. / TSKGV nin Bağlı Ortaklığıdır. TUSAŞ-TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİİ A.Ş. YANGINDAN KORUMA ORGANİZASYON YANGINDAN KORUMA EKİP LİDERİ YANGIN MÜFETTM FETTİŞİ YANGIN ARAÇLARI BAKIM TEKNİSYEN SYENİ Y.S.C. TEKNİSYEN SYENİ VARDİYA SORUMLUSU

Detaylı

Gaz Yakıtlı Sıcak Hava Üreteçleri www.cukurovaisi.com

Gaz Yakıtlı Sıcak Hava Üreteçleri www.cukurovaisi.com Yenilikçi ve Güvenilir... Gaz Yakıtlı Sıcak Hava Üreteçleri www.cukurovaisi.com Gaz Yakıtlı Sıcak Hava Üreteçleri Çukurova Isı nın kendi markası olan ve son teknolojiyle üretilen Silversun Hot Air Gaz

Detaylı

Tekstil Mamüllerinin Depolanması ve Yangın Riskleri

Tekstil Mamüllerinin Depolanması ve Yangın Riskleri Tekstil Mamüllerinin Depolanması ve Yangın Riskleri Kullanılan elyaf (lif) tipi ve depolama şekli yangın riskini belirleyen önemli faktörlerden biridir. Elyafın tipi, yapısı ve depolanma şekli yanma davranışını

Detaylı

Dräger Porta Control 3000 Test Ekipmanları

Dräger Porta Control 3000 Test Ekipmanları Dräger Porta Control 3000 Test Ekipmanları D-2238-2015 Kimyasal koruyucu giysiyle çalışırken daha fazla güvenlik: Portatif Dräger Porta Control 3000 test ünitesiyle, giysi ve valfler kullanımdan önce kaçak

Detaylı

AKM-F-193 / 10.04.2014 / Rev:00

AKM-F-193 / 10.04.2014 / Rev:00 AKM-F-193 / 10.04.2014 / Rev:00 YANMA NEDİR? Maddenin ısı ( sıcaklık ) ve oksijenle birleşmesi sonucu oluşan kimyasal bir olaydır. Bir yangının başlayabilmesi için gerekenler : 1- OKSİJEN ( HAVA ) 2- SICAKLIK

Detaylı

PowerCEMS100. Online teknik sayfa

PowerCEMS100. Online teknik sayfa Online teknik sayfa A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T 15267 14181 certified certified Sipariş bilgileri Tip PowerCEMS100 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda

Detaylı

Dräger Pac 3500 Tekli Gaz Algılama Cihazı

Dräger Pac 3500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Dräger Pac 3500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Hızlı, güvenilir, doğru ve 2 yıla kadar bakım gerektirmez: Dräger Pac 3500, karbon monoksit, hidrojen sülfür veya oksijenin endüstriyel kişisel izlenmesi için

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu. 1 Malzemenin Tanımı: 2 Tehlikelerin Tanıtımı. 3 Bileşeni / İçindekiler hakkında bilgi. 4 İlk Yardım Önlemleri

Güvenlik Bilgi Formu. 1 Malzemenin Tanımı: 2 Tehlikelerin Tanıtımı. 3 Bileşeni / İçindekiler hakkında bilgi. 4 İlk Yardım Önlemleri Güvenlik Bilgi Formu 1 Malzemenin Tanımı: Ürün Bilgileri: Ticari İsmi: Buttek Makale Numarası: Malzemenin Uygulanması / Sertleştirici ajanın hazırlanması İmalatçı /Tedarikçi: Tek Metal Profil San. Ve Tic.

Detaylı

MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014

MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014 MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014 Modern Klima Isı Pompası Teknik Yayınlar 2014/5 MCAC-RTSM-2014-1 Tri-Thermal İçindekiler 1. Bölüm Genel Bilgiler... 1 2. Bölüm Teknik Özellikler ve Performans...

Detaylı

MOBIAK 40 yılı aşkın bir süredir 3 önemli alanda faaliyetlerini sürdürmektedir: a) Gazlar b) Yangın Söndürme Ekipmanı c) Tıbbi Ekipman - Evde Bakım

MOBIAK 40 yılı aşkın bir süredir 3 önemli alanda faaliyetlerini sürdürmektedir: a) Gazlar b) Yangın Söndürme Ekipmanı c) Tıbbi Ekipman - Evde Bakım ŞİRKET PROFILI MOBIAK SA 1977 yılında kurulmuş olup Yunanistan nın hızla büyüyen şirketler arasındadır. İtfaiye Ekipmanları sektöründe Balkanlar, Avrupa ve Orta Doğu'nun en büyük şirketlerinden biridir.

Detaylı

DEVREYE ALMA VE SERVİS İÇİ GÖZETİM HİZMETLERİ WWW.SGS.COM

DEVREYE ALMA VE SERVİS İÇİ GÖZETİM HİZMETLERİ WWW.SGS.COM DEVREYE ALMA VE SERVİS İÇİ GÖZETİM HİZMETLERİ WWW.SGS.COM RÜZGAR TÜRBİNLERİNİN HİZMET DIŞI SÜRELERİNİN EN AZA İNDİRGENMESİ Rüzgar santrali projeleri yatırımlarında en önemli endişelerden biri, duruş ve

Detaylı

PID sensörleri Dräger Sensörleri

PID sensörleri Dräger Sensörleri PID sensörleri Dräger Sensörleri PID sensörleri, düşük konsantrasyondaki uçucu organik bileşenlerin algılanmasında ideal tercihtir. Tehlikeli madde gruplarını ölçmek için bir PID (fotoiyonizasyon dedektörü)

Detaylı

Pyrosol Yangın Söndürme Sistemleri

Pyrosol Yangın Söndürme Sistemleri Pyrosol Yangın Söndürme Sistemleri Pyrosol Monteli Yangın Söndürücü Nedir? Kendiliğinden çalışan Aerosol Yangın Söndürücü madde içeren Pyrosol monteli yangın söndürücü cihaz, şu an mevcut olan Halon ürünlerine

Detaylı

DEPOLAMA TALİMATI. Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: TYG_T01 07.06.2012 02.05.

DEPOLAMA TALİMATI. Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: TYG_T01 07.06.2012 02.05. REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 02.05.2013 Madde 5.3.6 eklendi. 01 Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Tesis Yönetimi ve Güvenliği Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş

Detaylı

AKUSTİK YÖNTEM İLE SIZDIRMAZLIK MUAYENESİ

AKUSTİK YÖNTEM İLE SIZDIRMAZLIK MUAYENESİ AKUSTİK YÖNTEM İLE SIZDIRMAZLIK MUAYENESİ Bu yöntem, depolama tankında yada boru hatlarında oluşan bir sızıntının akustik yöntem ile tespitine yönelik muayene tipidir. Muayenedeki amaç basınç (vakum) altındaki

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon No: Adresi : Plaza Yukarı Dudullu Mah. Tel : 0 216 469 46 66 Faks : 0 216 469 46 67 E-Posta : kys@szutest.com.tr Website : www.szutest.com.tr

Detaylı

Dräger Pac 5500 Tekli Gaz Algılama Cihazı

Dräger Pac 5500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Dräger Pac 5500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Uzun süreli görevler, onun uzmanlığı: tekli gaz cihazı Dräger Pac 5500'ün ömür sınırlaması yoktur ve karbon monoksit, hidrojen sülfür veya oksijenin hızlı ve doğru

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 02.08.2012 Teknik Servis Arıza Formu nun adı Teknik Servis Arıza Bildirim Formu olarak değiştirildi. 01 Mekanik Cihaz ve Ekipmanların Periyodik Bakım

Detaylı

Online teknik sayfa FLOWSIC300 GAZ SAYACI

Online teknik sayfa FLOWSIC300 GAZ SAYACI Online teknik sayfa A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri AZ AKIŞ ÖLÇÜMÜ VE PROSES DENE- Tip Stok no. Talep üzerine Bu ürün, Madde 2 (4) uyarınca 2011/65/AB sayılı RoHS tüzüğünün geçerlilik

Detaylı

Aşırı Yük Koruması ve Asılı Yüklerin Tartılması için Güvenilir Cihazlar

Aşırı Yük Koruması ve Asılı Yüklerin Tartılması için Güvenilir Cihazlar PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon:+90 (0) 212 471 11 47 Faks:+90 (0) 212 705 53

Detaylı

Yangın nasıl sanal kalır?

Yangın nasıl sanal kalır? Yangın nasıl sanal kalır? Siemens in akıllı yangın söndürme çözümleri ile. Sinorix 1230 sürdürülebilir, hızlı, güvenli ve çevre dostu. Answers for infrastructure. Sürdürülebilirlik kapsamlı koruma için

Detaylı

Online teknik sayfa VICOTEC320 TÜNEL SENSÖRLERI

Online teknik sayfa VICOTEC320 TÜNEL SENSÖRLERI Online teknik sayfa VICOTEC320 VICOTEC320 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip VICOTEC320 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak

Detaylı

Firma, Türkiye de ilk ve tek PASLANMAZ ÇELİK Paket Atıksu Arıtma Sistemleri üreticisidir.

Firma, Türkiye de ilk ve tek PASLANMAZ ÇELİK Paket Atıksu Arıtma Sistemleri üreticisidir. Firma Profili 2012 1 Hakkımızda... 1983 yılında kurulan Kazancıoğlu, Isı Cihazları, Buhar Jeneratörleri, Buhar Kazanları, Kalorifer Kazanları ve Yakıt Tankları imalatı yaparak Türk Sanayii nde yüksek kaliteli

Detaylı

www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin.

www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin. www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin.com SPRİNKLER SİSTEMLERİ SPRİNKLER SİSTEMLERİNDE OLAN DONANIM

Detaylı

Tensoval duo control. Bu ölçümlere güvenebilirsiniz. Ölçüm doğruluğu tıbbi olarak kanıtlanmış tansiyon aleti: Tensoval. duo control.

Tensoval duo control. Bu ölçümlere güvenebilirsiniz. Ölçüm doğruluğu tıbbi olarak kanıtlanmış tansiyon aleti: Tensoval. duo control. Tensoval duo control Bu ölçümlere güvenebilirsiniz. Ölçüm doğruluğu tıbbi olarak kanıtlanmış tansiyon aleti: Tensoval duo control Yeni Doğru ölçüm mümkündür. Tensoval duo control sayesinde dijital ölçülere

Detaylı

SYM-300 Vibrasyon Konveyörlü SEBZE YIKAMA MAKİNESİ

SYM-300 Vibrasyon Konveyörlü SEBZE YIKAMA MAKİNESİ Konveyörlü Fritöz Sebze Yıkama Makinesi SYM-300 Vibrasyon Konveyörlü SEBZE YIKAMA MAKİNESİ Soğuksan SYM-300 Sebze yıkama makinesi büyük ölçekli mutfakların taze sebze ve meyve yıkama ihtiyaçlarını karşılamak

Detaylı

Online teknik sayfa GM960 PROSES ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa GM960 PROSES ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve spesifikasyonları

Detaylı

Zincirin ardındaki güç... The power behind the cold chain

Zincirin ardındaki güç... The power behind the cold chain Zincirin ardındaki güç... The power behind the cold chain SPLİT TİP SOĞUTMA GRUPLAR SPLIT TYPE COOLING GROUP SPLİT TİP SOĞUTMA GRUPLAR UTS- H S, UTS- C S ve UTS- F S Serisi Cihazlarımız Avrupa Birliği

Detaylı

KLEA 220P ENERJİ ANALİZÖRÜ

KLEA 220P ENERJİ ANALİZÖRÜ KLEA 220P ENERJİ ANALİZÖRÜ Temel Bilgiler KLEA 220P Enerji Analizörünün basit terimlerle tanımlanması Klea 220P, elektrik şebekelerinde 3 fazlı ölçüm yapabilen ve röle çıkışı sayesinde kontrol imkanı sunabilen

Detaylı

C C C C C C C. Restoran zincirleri için dijital kalite yönetim sistemi

C C C C C C C. Restoran zincirleri için dijital kalite yönetim sistemi C C C C C C C Restoran zincirleri için dijital kalite yönetim sistemi testo Saveris Restaurant dijital çözüm sistemi ile - gıda standartlarının yerine getirilmesi, kalitenin artırılması ve maliyetlerin

Detaylı

DUAL FUEL SYSTEM. «Dizel araçlar için CNG Çift Yakıt Sistemleri»

DUAL FUEL SYSTEM. «Dizel araçlar için CNG Çift Yakıt Sistemleri» DUAL FUEL SYSTEM «Dizel araçlar için CNG Çift Yakıt Sistemleri» Dual Fuel System DUAL FUEL SYSTEM, dizel motorlu KAMYON, TIR, OTOBÜS, TRAKTÖR, İŞ MAKİNESİ, JENERATÖR vb. araçlarda kullanılan motorinin

Detaylı

TopClean M Temizliği unutun, sadece nefes alın

TopClean M Temizliği unutun, sadece nefes alın Profesyonel temizleme ve dezenfeksiyon teknolojisi Temizliği unutun, sadece nefes alın Solunum ekipmanları için profesyonel temizlik ve dezenfeksiyon www.meiko.com.tr : Güvenilir temizlik ve dezenfeksiyon

Detaylı

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SİSTEM SALONU YENİLEME DENEYİMİNİN PAYLAŞILMASI

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SİSTEM SALONU YENİLEME DENEYİMİNİN PAYLAŞILMASI ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SİSTEM SALONU YENİLEME DENEYİMİNİN PAYLAŞILMASI Giriş Sunum hakkında genel bilgi Yenileme çalışmasının kapsamı i. Süresi ii. Elektrik, data, KGK, yangın söndürme, bölümlendirme,

Detaylı

Hidrolik sistem partneri. Herşey tek elden

Hidrolik sistem partneri. Herşey tek elden Hidrolik sistem partneri Hidrolik sistem partneri Herşey tek elden Hidrolik demek, HANSA-FLEX demek. Bugün dünden fazla. HANSA-FLEX, hidrolik sektöründe zamanla Avrupa nın lider işletmesi olmuştur. Bu

Detaylı

Periyodik Teknik Kontrol

Periyodik Teknik Kontrol Periyodik Teknik Kontrol www.uzmanis.com.tr iş güvenliği, - 1 - uzmanlık ister... PERİYODİK TEKNİK KONTROL HİZMETLERİ Uzman İş Güvenliği; işletmelerde kullanılan tüm makine ve ekipmanların muayenesi konusunda

Detaylı

AERO 21 Küçük ve etkili

AERO 21 Küçük ve etkili AERO 21 Küçük ve etkili Yenilenen AERO serisi Yenilenen AERO serisi, kompakt ve çok amaçlı bir ıslak&kuru vakum makinesi olarak tasarlanmıştır. AERO modeli, aşağıdaki özellikleri ile öne çıkmaktadır; Kompakt

Detaylı

Online teknik sayfa MCS100E HW-C SEOS ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS100E HW-C SEOS ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa A B C D E F Ayrıntılı teknik bilgiler Sistem Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve spesifikasyonları

Detaylı

Online teknik sayfa VISIC50SF TÜNEL SENSÖRLERI

Online teknik sayfa VISIC50SF TÜNEL SENSÖRLERI Online teknik sayfa VISIC50SF A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip VISIC50SF Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

RÜZGAR ENERJİ SANTRALLERİ BİLEŞENLERİNİN NEDEN YURT İÇİNDE ÜRETİLMESİ GEREKLİLİĞİ VE BU SÜREÇTE YAŞANAN SIKINTILAR/ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

RÜZGAR ENERJİ SANTRALLERİ BİLEŞENLERİNİN NEDEN YURT İÇİNDE ÜRETİLMESİ GEREKLİLİĞİ VE BU SÜREÇTE YAŞANAN SIKINTILAR/ÇÖZÜM ÖNERİLERİ RÜZGAR ENERJİ SANTRALLERİ BİLEŞENLERİNİN NEDEN YURT İÇİNDE ÜRETİLMESİ GEREKLİLİĞİ VE BU SÜREÇTE YAŞANAN SIKINTILAR/ÇÖZÜM ÖNERİLERİ A. Emre Demirel Ege Kule AŞ/Fabrika Müdürü 1 EGE KULE A.Ş. Ege Kule, 1955

Detaylı

Çalışma hayatında en çok karşılaşılan soru işyerinden patlama tehlikesi olup olmadığı yönündedir. Bu sorunun cevabı, yapılacak risk

Çalışma hayatında en çok karşılaşılan soru işyerinden patlama tehlikesi olup olmadığı yönündedir. Bu sorunun cevabı, yapılacak risk Çalışma hayatında en çok karşılaşılan soru işyerinden patlama tehlikesi olup olmadığı yönündedir. Bu sorunun cevabı, yapılacak risk değerlendirmesiyle birlikte aşağıdaki sorularla birlikte basitçe değerlendirilebilir.

Detaylı

DEPREM VE DOĞAL GAZ. Mak. Yük. Müh. Abdurrahman ATABEY DİYARGAZ AŞ. Mak. Yük. Müh. Ahmet YETİK GAZMER

DEPREM VE DOĞAL GAZ. Mak. Yük. Müh. Abdurrahman ATABEY DİYARGAZ AŞ. Mak. Yük. Müh. Ahmet YETİK GAZMER DEPREM VE DOĞAL GAZ Mak. Yük. Müh. Abdurrahman ATABEY DİYARGAZ AŞ. Mak. Yük. Müh. Ahmet YETİK GAZMER Konu Başlıkları 1- Depremlerde doğalgazın etkileri 2-Deprem öncesi ve sonrası için alınabilecek tedbirler

Detaylı

RiMatrix S. RiMatrix S. Avantajlarınız. RiMatrix S App

RiMatrix S. RiMatrix S. Avantajlarınız. RiMatrix S App RiMatrix S RiMatrix S RiMatrix S'e genel bakış...398 Standart oda...400 Standart güvenlik odası...401 Standart konteyner...402 Avantajlarınız Veri merkezi modüllerini baz alan standartlaştırılmış veri

Detaylı

ADABEY KİMYA A.Ş.-STEEL WHİTE MSDS FORMU Düzenleme tarihi:15/kasim/2010 Revizyon No:1

ADABEY KİMYA A.Ş.-STEEL WHİTE MSDS FORMU Düzenleme tarihi:15/kasim/2010 Revizyon No:1 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/TEŞEBBÜS TANITIMI Ürün tipi : Keten takviyeli Sızdırmazlık Macunu Ticari Adı : STEEL WHİTE Üretici : Adabey Kimya Doğalgaz Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Üretici Adres :Öz

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre Düzenleme tarihi 1/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR DAİLY MAT Ürün Tanımı Otomatlar için Günlük Temizlik ve Bakım Maddesi Ürün Kodu ZH-008 Ürünün Uygulama Alanı Zemin Hijyeni Üretici/Tedarikçi

Detaylı

Sıcak Sulu Isıtma Sistemleri

Sıcak Sulu Isıtma Sistemleri VERİMLİ KÜMES SİSTEMLERİ Sıcak Sulu Isıtma Sistemleri www.tavsan.com.tr Tek bir hava dağıtım ünitesinden kuru ısı. Sadece mükemmel! Kümesler için sıcak sulu ısıtma sistemleri Kümeste canlı sağlığı ve verimliliği

Detaylı

GEPA BAR-24X2 24 V AKÜ REDRESÖR GRUBU

GEPA BAR-24X2 24 V AKÜ REDRESÖR GRUBU 1. Genel GEPA BAR-24X2 24 V AKÜ REDRESÖR GRUBU GEPA BAR-24X2 Akü Redresör Grubu trafo merkezleri, fabrikalar, acil aydınlatma sistemleri ve 24V DC gerilime ihtiyaç duyulabilecek alanlarda kullanılmak üzere

Detaylı

Kullanım kılavuzu. LD-PULS Sinyal Jeneratörü

Kullanım kılavuzu. LD-PULS Sinyal Jeneratörü Kullanım kılavuzu LD-PULS Sinyal Jeneratörü 2 Kullanım kılavuzu LD-PULS Sinyal Jeneratörü İçindekiler 1. Üretici ve ithalatçı firmanın ünvanı, adres ve telefon numarası 3 2. Bakım, onarım ve kullanımda

Detaylı

Tekstil Mamüllerinin Depolanması ve Yangın Riskleri

Tekstil Mamüllerinin Depolanması ve Yangın Riskleri Tekstil Mamüllerinin Depolanması ve Yangın Riskleri Giriş: Kullanılan elyaf (lif) tipi ve depolama şekli yangın riskini belirleyen önemli faktörlerden biridir. Elyafın tipi, yapısı ve depolanma şekli yanma

Detaylı

ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ

ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ GENEL ÖZELLİKLER KOMPAKT üniteleri kompakt tasarımı sayesinde daha az yer kaplar. Tüm aksesuarlarını üzerinde bulunduran tak/çalıştır

Detaylı

ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ

ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ GENEL ÖZELLİKLER KOMPAKT üniteleri kompakt tasarımı sayesinde daha az yer kaplar. Tüm aksesuarlarını üzerinde bulunduran tak/çalıştır

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) "A Tipi" Muayene Kuruluşu Akreditasyon No Adresi Mavievler Mah. Sancak Sok. No11 Küçükyalı Maltepe 34854 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel Faks E-Posta Website 0 216 518 02

Detaylı

TEHLİKELİ KİMYASAL MADDELERİN OLUŞTURDUĞU RİSKLER İÇİN GENEL ve ÖZEL ÖNLEME YÖNTEMLERİ

TEHLİKELİ KİMYASAL MADDELERİN OLUŞTURDUĞU RİSKLER İÇİN GENEL ve ÖZEL ÖNLEME YÖNTEMLERİ TEHLİKELİ KİMYASAL MADDELERİN OLUŞTURDUĞU RİSKLER İÇİN GENEL ve ÖZEL ÖNLEME YÖNTEMLERİ Dr. Fatma IŞIK COŞKUNSES İSG Uzmanı / İSGÜM Kimyasal maddeler sanayimizin ve günlük yaşantımızın içinde bir çok alanda

Detaylı

Yangın Söndürme Sistemleri

Yangın Söndürme Sistemleri Yangın Söndürme Sistemleri Sabit boru tesisatı, yangın dolapları sistemi gibi söndürme sistemleri için gerekli debi ve su miktarı karşılanamıyorsa, Kapasiteyi karşılayacak yangın pompa istasyonu ve deposu

Detaylı

www. etsturkiye.com ŞİRKETİNİZİN ÇÖZÜM ORTAĞI ŞİRKETİMİZİN GURUR TABLOSU AVANTAJ & YARARLAR

www. etsturkiye.com ŞİRKETİNİZİN ÇÖZÜM ORTAĞI ŞİRKETİMİZİN GURUR TABLOSU AVANTAJ & YARARLAR Copyright telif hakları yukarda bahsi geçen şirket logoları bahsi geçen şirketlere aittir. ETS International ve ETS nin partnerleri ve müşterileridir. İzinsiz kullanılamaz AVANTAJ & YARARLAR ŞİRKETİMİZİN

Detaylı

Şerinoks. Makina Endüstriyel Ekipmanları San. Tic. Ltd. Şti. Kemalpaşa O.S.B. Mah. 12 Sokak No: 11 Kemalpaşa İzmir TÜRKİYE

Şerinoks. Makina Endüstriyel Ekipmanları San. Tic. Ltd. Şti. Kemalpaşa O.S.B. Mah. 12 Sokak No: 11 Kemalpaşa İzmir TÜRKİYE Kemalpaşa O.S.B. Mah. 12 Sokak No: 11 Kemalpaşa İzmir TÜRKİYE Tel: +90 232 479 91 80 Fax: +90 232 479 96 11 info@serinoksmakina.com.tr http://www.serinoksmakina.com.tr Şirketimiz paslanmaz çelik ve karbon

Detaylı

TANITIM BROŞÜRÜ POLAR POLİÜRETAN

TANITIM BROŞÜRÜ POLAR POLİÜRETAN TANITIM BROŞÜRÜ İçinde bulunduğumuz yüzyılda hızlı endüstrileşmenin sonucu olarak ortaya çıkan enerji ihtiyacı ve bu ihtiyacın yaklaşık % 90 oranında fosil türevli yakıt tüketimi ile giderilmesi son dönemde

Detaylı

Daha zorlu gereksinimler için EN (H05Z-K & H07Z-K) uyarınca VDE testi yapılmış tek damarlar

Daha zorlu gereksinimler için EN (H05Z-K & H07Z-K) uyarınca VDE testi yapılmış tek damarlar Daha zorlu gereksinimler için EN 50525-3-41 (H05Z-K & H07Z-K) uyarınca VDE testi yapılmış tek damarlar ÖLFLEX HEAT 125 C MC - GL sertifikalı halojensiz, tek damarlı kablo, özel yangın performansı, IEC

Detaylı

YUTAKI YUTAKI. Eviniz için konforlu ısıtma sistemi

YUTAKI YUTAKI. Eviniz için konforlu ısıtma sistemi YUTAKI Eviniz için konforlu ısıtma sistemi SICAKLIK Isı pompası TÜKETİM GAZLI ISITMA YAKITLI ISITMA ELEKTRİKLİ ISITMA YUTAKI Bilinmesi gerekenler Bir ısı pompası nasıl çalışır? Bir ısıtma pompası, enerjiyi

Detaylı

KAPALI HACİMLERDE ÇALIŞMA

KAPALI HACİMLERDE ÇALIŞMA KAPALI HACİMLERDE ÇALIŞMA TORA PETROL Tank Temizliği Tank Otomasyon Sistemleri Tank delme & diş açma KAPALI HACİMLER Kapalı Hacim Tanımları Sürekli insan mevcudiyetinin olmadığı alanlar Sadece bir insan

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİSİ Termal Sistemler 25.10.2014 SOLİMPEKS AKADEMİ İZMİR

GÜNEŞ ENERJİSİ Termal Sistemler 25.10.2014 SOLİMPEKS AKADEMİ İZMİR GÜNEŞ ENERJİSİ Termal Sistemler 25.10.2014 SOLİMPEKS AKADEMİ İZMİR Güneş Enerjisi Dünyadaki tüm enerjinin kaynağı Güneştir. Güneş Enerjisi Gerek ışınımla Dünyaya ulaşan enerji Gerekse Dünyanın Güneşten

Detaylı

MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ. Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR

MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ. Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR İÇİNDEKİLER 1. Temel Güvenlik Bilgileri... 2. Redresör Dizaynı ve Özellikleri... 3. Montaj ve Kurulum... 4. Çalıştırma ve İlk Ayarlar...

Detaylı

FEZA Bandırma Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisi Tanıtım Dosyası ALMATY INVESTMENT

FEZA Bandırma Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisi Tanıtım Dosyası ALMATY INVESTMENT FEZA Bandırma Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisi Tanıtım Dosyası ALMATY INVESTMENT Mayıs, 2015 Edincik, Bandırma 1 İçindekiler İçindekiler... 2 Yönetici Özeti... 3 1 TESİS GENEL TANITIMI... 4 1.1 Tesis

Detaylı

YANGIN ALARM SĐSTEMLERĐ MODERN ALGILAMA VE UYARI TEKNĐKLERĐ

YANGIN ALARM SĐSTEMLERĐ MODERN ALGILAMA VE UYARI TEKNĐKLERĐ YANGIN ALARM SĐSTEMLERĐ MODERN ALGILAMA VE UYARI TEKNĐKLERĐ Atilla KARADAĞ atilla.karadag@karadag.com.tr Karadağ Elektronik Araçlar San. ve Tic. Ltd Şti. Tekno Group Emniyet Evleri Mahallesi, Yeniçeri

Detaylı