SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ"

Transkript

1 SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

2 Sorumluluk; başkaları veya diğerleri adına faaliyette bulunmayı kabul etmek (Post, 1998: 148) anlamına gelmektedir. Her bireyin içinde yaşadığı topluma, ülkeye ve dünyaya yönelik sorumlulukları vardır. Sosyal sorumluluk sahibi olmak; bireyin içinde yaşadığı toplumu veya dünyayı etkileyen konulara duyarlılık göstererek, belirlediği bir amaç doğrultusunda bireysel olarak veya ekip halinde faaliyette bulunmasıdır.

3 Sosyal Sorumluluk Projeleri Dersinin Tanımı Öğrencilerin, kendi deneyimlerinden veya çevredeki gözlemlerinden yola çıkarak: Çeşitli problem alanlarını tanımladıkları; Bunlara yönelik iyileştirme veya çözüm önerileri geliştirdikleri; Bir ekip yapılanması içerisinde iş bölümü yaparak faaliyet planlaması yaptıkları ve Belirledikleri zaman çizelgesi doğrultusunda bu faaliyetleri uyguladıkları derstir.

4 Sosyal Sorumluluk Projeleri Dersinin Tanımı Ders; kuram ve uygulama olmak üzere iki kısımdan oluşur. Kuram kısmında ilgili öğretim üyesi; uygulama kısmında ise öğrenci ekipleri aktif rol oynamaktadır. Proje ekipleri iş birliği yapacakları kurumlar veya sponsorlar ile ilişkilerini ve proje faaliyetlerini bizzat kendileri yürütürler. İhtiyaç duydukları noktalarda danışman öğretim üyesinin yardımına başvurabilirler.

5 Dersin Amacı Sosyal Sorumluluk Projeleri dersinin amacı; öğrencilerin sosyal sorumluluk bilincini artırmak, toplumsal sorunların çözümünde aktif olarak rol alma alışkanlığı geliştirmelerini sağlamak, iş birliği, dayanışma, problem çözme ve etkili iletişim kurma yetkinliklerini geliştirmelerine yardımcı olmaktır.

6 Hedeflenen Çıktılar Öğrencilerin; Toplumsal duyarlılık düzeylerinin ve sivil toplum bilinçlerinin artması Gözlemledikleri sorunlara yönelik çözüm üretme ve bu doğrultuda harekete geçme alışkanlığı edinmeleri Bir sosyal sorumluluk projesi planlayabilme ve yürütebilme becerisi kazanmaları Sponsor bulma ve proje bütçesi hazırlama konularında deneyim kazanmaları Ekip kurma ve ekip çalışması yapma yeteneklerinin gelişmesi Kişisel bilgi ve becerilerini başkaları ile eşgüdümlü olacak ve toplumsal fayda yaratacak şekilde kullanma becerisi kazanmaları

7 Hiyerarşik Yapılanma Proje Danışmanı Proje Koordinatörü Proje Koordinatörü Proje Koordinatörü Proje Ekibi Proje Ekibi Proje Ekibi

8 Hiyerarşik Yapılanma Proje Danışmanı Öğrencilere ders ile ilgili teorik bilgi verir. Proje ekiplerinden gelen proje önerilerini onaylar. Ekiplerin çalışmalarını belirli aralıklarla denetler ve öğrencilere dönem boyunca rehberlik yapar. Proje Koordinatörü Ekip üyeleri tarafından seçilir ve çalışmaların koordine edilmesinden sorumludur. Proje Ekibi Proje önerisini hazırlar ve danışmana sunar. Onaylanan projeye ilişkin etkinlikleri haftalara bölerek çalışma takvimini hazırlar. Dönem sonunda proje dosyasını hazırlayarak danışmana sunar.

9 Kuramsal Bilgiler Dönemin ilk iki haftası boyunca öğrencilere ders ile ilgili teorik bilgiler sunulur. Bu süreçte, öğrenciler, dersle ilgili olarak bilgilendirilirler.

10 Ekiplerin Oluşturulması Öğrenciler en az 10, en fazla 15 er kişilik proje ekipleri oluştururlar. Sistemde farklı danışmanların sorumluluğunda görünen öğrenciler aynı ekibin üyesi olabilirler. Danışman öğretim üyeleri, ekipler oluşturulduktan sonra yeniden düzenlenecektir. Her ekip kendi içerisinde bir öğrenciyi proje koordinatörü olarak seçer.

11 Vize Dönemi Öncesi Faaliyetler Öğrenci ekipleri vize sınavına kadar geçen sürede; proje konusuna karar verilmesi, proje kapsamında yürütülecek faaliyetlerin belirlenmesi, zaman çizelgesinin hazırlanması, (varsa) projenin birlikte yürütüleceği kurumlar ile gerekli anlaşmaların yapılması, (varsa) sponsorlar ile gerekli anlaşmaların yapılması, proje bütçesinin hazırlanması ve tüm bu çalışmalar ışığında proje öneri formunun hazırlanmasından sorumludurlar. Öğrenciler, grupların belirlendiği 3. haftadan itibaren her hafta birer bireysel rapor hazırlamakla yükümlüdürler. Her bir ekip, vize dönemine kadar bir adet proje öneri formu hazırlamakla sorumludur. Proje öneri formu ve öğrencilerin haftalık olarak hazırladıkları bireysel raporlar bir dosya halinde bir araya getirilerek vize döneminde, fakülte sınav programında belirtilen tarih, saat ve derslikte sorumlu öğretim üyesine teslim edilecektir. Vize sınav tarihinde tüm öğrencilerin sınav salonunda hazır bulunmaları ve imza föyünü imzalamaları gerekmektedir. Aksi taktirde vize sınavına girmemiş sayılırlar.

12 Final Dönemi Öncesi Faaliyetler Vize ile final dönemi arasındaki süreçte, proje faaliyetleri proje ekipleri tarafından sahada aktif olarak yürütülür. Konusu gereği, uygulama süreci 5 haftayı aşacak olan projelerde, danışman öğretim üyesinin izni ile faaliyetler vize dönemi öncesinde de başlatılabilir. Faaliyetler boyunca öğrenciler, kişisel gözlemlerini not almalı ve deneyimlerini fotoğraflamalıdırlar. Projenin sonunda her proje ekibi bir adet sonuç raporu hazırlar. Ayrıca, proje ekiplerinde yer alan öğrencilerin her biri her hafta için birer adet bireysel rapor hazırlamakla yükümlüdürler. Proje sonuç raporu ile ekipte yer alan öğrencilerin (vize sonrası) bireysel raporları bir araya getirilerek proje dosyası hazırlanır. Proje dosyası, final sınavı tarihinde, fakülte sınav programında belirtilen derslikte ve saatte ilgili öğretim elemanına teslim edilir. Final sınav tarihinde tüm öğrencilerin sınav salonunda hazır bulunmaları ve imza föyünü imzalamaları gerekmektedir. Aksi taktirde final sınavına girmemiş sayılırlar.

13 Proje Konuları Kişisel duygu, düşünce veya gözlemlerinizden yola çıkarak öncelikli olduğunu düşündüğünüz bir konu belirlemekte özgürsünüz. Yola çıkabileceğiniz örnek bazı konu başlıkları yanda görülebilir. Çocuk Çevre Kadın Yaşlı Engelli Sağlık Eğitim Ekonomi Teknoloji

14 İş Birliği Yapılabilecek Bazı Kurumlar Özel veya kamuya bağlı okullar Özel eğitim merkezleri Hastaneler Çocuk esirgeme kurumları ve bunlara bağlı merkezler Toplum merkezleri Yetiştirme yurtları Aşevleri Huzurevleri Müzeler Ören yerleri Galeriler Kütüphaneler Belediyelere bağlı birimler Kamu yararına çalışan dernekler ve vakıflar (Kızılay, Yeşilay, TEMA, vb.) Cezaevleri Çocuk ıslah evleri Hayvan barınakları Meslek odaları Organize sanayi bölgesi Muhtarlıklar

15 Kullanılacak Formlar 1. Proje Öneri Formu: Her proje ekibi, gerçekleştirmek istediği proje ile ilgili bir Proje Öneri Formu hazırlayarak danışman öğretim üyesine sunar. Proje öneri formu 2 sayfadan az olmayacak şekilde, elde veya bilgisayarda hazırlanabilir.

16 Projenin Adı Proje Temsilcisi Proje Temsilcisi İletişim Bilgileri Telefon Fakülte No. Ad-Soyad Proje Ekibi Proje Danışmanı Projenin Yürütüleceği Kurum ve Kuruluşlar Projenin Amacı Projenin Hedef Kitlesi Katkı Sağlayacak Kurum ve Kuruluşlar Projede Kullanılacak Materyaller Proje Takvimi Başlangıç: ----/----/---- Bitiş: ----/----/---- Projenin Önemi Proje Kapsamında Yapılması Planlanan Çalışma ve Etkinlikler SORUMLU ÖĞRETİM ÜYESİNİN Unvanı Adı Soyadı İmza Karar Kabul Ret

17 Kullanılacak Formlar 2. Bireysel Rapor: Öğrenciler, grupların belirlenmesinden itibaren her hafta için bir Bireysel Rapor hazırlayarak, proje dosyasına eklemekle yükümlüdür.

18 BİREYSEL RAPOR Rapor No: (İlk haftaya yönelik rapor için 1 olmak üzere, her rapor için sıra numarası verilir) Rapor tarihi:.. Proje ekibimin bu hafta yaptığı çalışma ve etkinlikler nelerdir? Proje ekibimin çalışma ve etkinliklerindeki yükümlülüklerim ve gerçekleştirdiklerim nelerdir? Proje ekibimin çalışma ve etkinliklerinin projeye yararları nelerdir? Proje ekibimin çalışma ve etkinliklerinin yürütülmesi sırasında ne tür sorunlarla karsılaştık? Benim çözüm önerim ne oldu? Proje ekibimin çalışma ve etkinliklerinin yürütülmesi sırasında neler öğrendim? Bu çalışma ve etkinliklerin bana kattığı şeyler nelerdir? Proje ekibimin bu hafta yaptığı çalışma ve etkinliklerini yeniden planlansaydık ne gibi değişiklikler önerirdim? Proje ekibimin bu hafta yaptığı çalışma ve etkinliklerin amacına ne kadar ulaşabildi? Hedef kitlede ne tür değişiklikler gerçekleşti?

19 Kullanılacak Formlar 3. Sonuç Raporu: Her proje ekibi, proje bitiminde bir sonuç raporu hazırlamakla yükümlüdür. Sonuç raporu ve ekip üyelerinin bireysel raporlarından oluşan proje dosyası, final tarihinde danışman öğretim üyesine teslim edilir.

20 SONUÇ RAPORU Kapak Sayfası Projenin Adı: Proje Temsilcisi: Proje Ekibi: Proje Danışmanı: Uygulamanın Yapıldığı Kurum/Kuruluş: Projenin Hedef Kitlesi: Projenin Amacı: Projenin Önemi: Projede Kullanılan Materyaller (varsa) : Proje İçin Destek Alınan Kurum/Kuruluşlar (varsa): Projenin İçin Yapılan ön Hazırlıklar: Proje Takvimi: Başlangıç: ----/----/---- Bitiş: ----/----/---- Proje Görevlilerinin İş Dağılımı: Projenin Özeti: Proje ile İlgili Kuramsal Bilgiler (varsa) : Projenin Uygulama Basamakları: Projenin Sonuçları: Proje ile İlgili Öneriler: Yararlanılan Kaynaklar: Ekler:

21 Projenin Değerlendirilmesi Sorumlu öğretim üyesi, öğrencilerin ders performansını 100 lük sistemde değerlendirir. Öğrencilerin not ortalaması, vize sınavının %40 ı, final sınavının ise %60 ı alınarak belirlenir. Notlar, sınıf ortalamasına bağlı olarak, sistemde harf notuna dönüştürülürler.

22 Derse Devam: Derse devam yükümlülüğünü yerine getirmiş bir öğrenci dersten başarısız olursa, bir sonraki dönem derse devam etmekle yükümlüdür.

23 Dikkat! Vize ve final tarihlerinde her öğrencinin belirtilen derslikte hazır bulunması gerektiğini; aksi taktirde dersin sınavlarına girmemiş kabul edileceğini unutmayın. Sonuç raporunuzu, proje sürecindeki etkinliklerinizi belgeleyen fotoğraf, broşür, vb. görsel malzemelerle desteklemeyi ihmal etmeyin. Proje başvuru formunun ve proje raporunun hazırlanması sürecinde öğrencilere ek süre verilmesi söz konusu değildir. Bu belgelerin vize ve final tarihlerinde teslim edilmesi zorunludur. Bu nedenle proje faaliyetlerinizin zaman planlamasına özen gösterin.

24 Hatırlatma Vize sınavında teslim edilecek belgeler: Her ekip için bir adet proje başvuru formu Ekipteki öğrencilerin her birinin, 3. haftadan itibaren her hafta için birer tane olmak üzere hazırladıkları bireysel raporlar Final sınavında teslim edilecek belgeler: Her ekip için bir adet sonuç raporu Ekipteki öğrencilerin her birinin, vizeden itibaren her hafta için birer tane olmak üzere hazırladıkları bireysel raporlar

25 Üniversitemizden Sosyal Sorumluluk Projesi Örnekleri Proje Adı: Çantam Doğru, Omurgam Mutlu Yürütücü Birim: Manisa Sağlık Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Projenin Konusu: Çocuklarda görülebilecek kas iskelet sistemi rahatsızlıkları, uygun okul çantası seçimi, doğru çanta taşıma yöntemleri. Proje Etkinlikleri: İlköğretim okullarında gerçekleştirilen eğitimlerde; öğrencilere, omuz askıları kalın ve yumuşak pedli olan çanta seçmeleri; omuz askılarını bel seviyelerinin üstünde ayarlamaları ve her iki omuzdan asarak çanta taşımaları uygulamalı olarak anlatıldı. Ayrıca, vücut kaslarını güçlendiren egzersizler ile kas ve iskelet sistemi rahatsızlıklarının önlenebileceği vurgulandı.

26

27 Üniversitemizden Sosyal Sorumluluk Projesi Örnekleri Proje Adı: Raptiyeli Hafsa Sultan Portresi Projesi Yürütücü Birim: Endüstri Mühendisliği Bölümü Optimum Kulübü Projenin Amacı: Raptiye satışlarından elde edilen gelir ile Manisa Hafsa Sultan Hastanesi çocuk onkoloji bölümünde yatan çocukların her birinin bir hayalini gerçekleştirmek. Proje Etkinlikleri: Katılımcıların en az 1 TL ödeyerek bir raptiye satın alması ve bunu Hafsa Sultan portresini oluşturmak üzere bir panoya yerleştirmesi için üniversitenin çeşitli yerleşkelerinde faaliyetlerde bulunulmuştur.

28 Proje kapsamında TL para toplanmış ve toplanan para ile; 3 cep telefonu, 2 tablet, 3 akülü araba, 1 genç odası takımı, 1 bebek yatağı, 1 bebek arabası, 1 fotoğraf makinesi ve bir oda dolusu oyuncak alınmıştır.

FİZİK BÖLÜMÜ Bahar YY. Bölüm Koordinatörü:

FİZİK BÖLÜMÜ Bahar YY. Bölüm Koordinatörü: FİZİK BÖLÜMÜ 2017-2018 Bahar YY Bölüm Koordinatörü: *Sorumluluk; Başkaları veya diğerleri adına faaliyette bulunmayı kabul etmek (Post, 1998: 148) anlamına gelmektedir. *Sosyal sorumluluk sahibi olmak;

Detaylı

EK 1. TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ KAPSAMINDA ETKİNLİKLERİN YÜRÜTÜLEBİLECEĞİ BAZI KURUM VE KURULUŞLAR

EK 1. TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ KAPSAMINDA ETKİNLİKLERİN YÜRÜTÜLEBİLECEĞİ BAZI KURUM VE KURULUŞLAR EK 1. TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ KAPSAMINDA ETKİNLİKLERİN YÜRÜTÜLEBİLECEĞİ BAZI KURUM VE KURULUŞLAR Resmi ve özel okullar, özellikle zihinsel engelliler okulu, görme engelliler okulu, işitme engelliler

Detaylı

METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI

METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2017-2018 BAHAR YARIYILI Öğrencilerin bilgi, birikim, araştırma becerileri ve yaratıcılıklarını kullanacakları toplumsal hizmet projeleri oluşturarak; Sosyal sorumluluk

Detaylı

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2017-2018 Güz YY Bölüm Koordinatörü: Prof.Dr. Nurşen SAKLAKOĞLU DERSİN AMACI; Öğrencilerin bilgi, birikim, araştırma becerileri ve yaratıcılıklarını

Detaylı

T.C. YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ FEN BİLGİSİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

T.C. YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ FEN BİLGİSİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI T.C. YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ FEN BİLGİSİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI (IFB312) TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ GRUP ÜYELERİ 1 TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI

Detaylı

Bilgi Teknolojisi Çözümleri

Bilgi Teknolojisi Çözümleri Bilgi Teknolojisi Çözümleri İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ YÖNERGESİ MALATYA 2009 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ MADDE 1. Bu Yönergenin amacı

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ FORMLARI

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ FORMLARI DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ FORMLARI 2017-BAHAR 23 ŞUBAT 2017 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EK 1. PROJE/ETKİNLİK

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ YÖNERGESİ

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ YÖNERGESİ T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ YÖNERGESİ ESKİŞEHİR 2010 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ UYGULAMA ESASLARI

TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ UYGULAMA ESASLARI TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ UYGULAMA ESASLARI T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ UYGULAMA ESASLARI Hazırlayanlar Doç. Dr. Nurgül BOZKURT Dekan Yardımcısı

Detaylı

KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU YABANCI DİLLER YÖNERGESİ

KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU YABANCI DİLLER YÖNERGESİ KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU YABANCI DİLLER YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Kapadokya Meslek Yüksekokulunda okutulan ortak zorunlu yabancı dil dersleri dâhil tüm seçimlik ve zorunlu yabancı

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AKSARAY ÜNİVERSİTESİ TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 Bu yönergenin amacı Aksaray Üniversitesi nin öğretmen yetiştiren

Detaylı

T. C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ

T. C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ T. C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 - (1) Bu yönergenin

Detaylı

YABANCI DİLLER YÖNERGESİ

YABANCI DİLLER YÖNERGESİ SAYFA 1 / 5 Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Kapadokya Meslek Yüksekokulunda okutulan ortak zorunlu yabancı dil dersleri dâhil tüm seçimlik ve zorunlu yabancı dil derslerinin yürütülmesini sağlayacak

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Ve Tanımlar SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK/EBELİK BÖLÜMÜ 8. YARIYIL UYGULAMA (İNTÖRNLÜK) YÖNERGESİ (22.01.2015 Tarih, 442 Sayılı Ve 24 Numaralı Üniversite Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu yönergenin

Detaylı

YABANCI DİLLER YÖNERGESİ BÖLÜM I AMAÇ VE TANIMLAR

YABANCI DİLLER YÖNERGESİ BÖLÜM I AMAÇ VE TANIMLAR Sayfa No 1 / 6 BÖLÜM I AMAÇ VE TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Kapadokya Üniversitesine bağlı fakülte ve yüksekokullar da okutulan ortak zorunlu yabancı dil dersleri dâhil tüm seçimlik ve zorunlu

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI Öğretmenlik Uygulaması II UYGULAMA KILAVUZU ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİNE İLİŞKİN GENEL AÇIKLAMALAR Öğretmenlik

Detaylı

EK 2 GEREKLĠ FORMLAR EK 2.1. : EK 2.2. : EK 2.4. : EK 2.5 EK 2.6. : EK 2.7. : EK 2.8. :

EK 2 GEREKLĠ FORMLAR EK 2.1. : EK 2.2. : EK 2.4. : EK 2.5 EK 2.6. : EK 2.7. : EK 2.8. : EK 2 GEREKLĠ FORMLAR EK 2.1. : PROJE PLANI EK 2.2. : BĠREYSEL RAPOR HAZIRLAMA FORMU EK 2.3. : ETKĠNLĠK RAPORU HAZIRLAMA FORMU EK 2.4. : GRUP RAPORU HAZIRLAMA FORMU EK 2.5. : SEÇKĠ DOSYASI HAZIRLAMA FORMU

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM VE SINAV ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM VE SINAV ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM VE SINAV ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1- Bu Esasların amacı ve kapsamı; Aksaray Üniversitesi,

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMA YÖNERGESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMA YÖNERGESİ NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Kapsam Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı; Necmettin Erbakan Üniversitesi

Detaylı

BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı; Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Önlisans

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ MADDE 1 Bu Yönergenin amacı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlık

Detaylı

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi. Psikoloji Bölümü PSİ 401 Alan Yaz Çalışması Uygulama Esasları

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi. Psikoloji Bölümü PSİ 401 Alan Yaz Çalışması Uygulama Esasları Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Psikoloji Bölümü PSİ 401 Alan Yaz Çalışması Uygulama Esasları Dersin Amacı ve Kapsamı Bu dersin amacı, Psikoloji Bölümü lisans öğrencilerinin almış oldukları çeşitli derslerde

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 31.10.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi: 31.10.2013 Eğitim Komisyon Karar No: 486 Edebiyat Fakültesi Fakülte Kurulu nun Sosyoloji Bölümü nün lisans programında seçmeli statüde

Detaylı

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARAR TARİHİ : 24.02.2011 KARAR SAYISI : 2011/25 T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ MADDE 1. Bu Yönergenin

Detaylı

BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ VETERİNER HEKİMLİĞİ OLGUNLAŞMA UYGULAMA EĞİTİMİ (VEHİP- İNTÖRN) İLKELERİ

BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ VETERİNER HEKİMLİĞİ OLGUNLAŞMA UYGULAMA EĞİTİMİ (VEHİP- İNTÖRN) İLKELERİ BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ VETERİNER HEKİMLİĞİ OLGUNLAŞMA UYGULAMA EĞİTİMİ (VEHİP- İNTÖRN) İLKELERİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu uygulama

Detaylı

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Yönergesi Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, eğitim fakültelerinde

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ ÇALIŞMA VE UYGULAMA YÖNERGESİ Aralık, 2016 Bu yönerge, Pedagojik Formasyon Sertifika Programında

Detaylı

TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Staj Yönergesi

TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Staj Yönergesi Amaç ve Kapsam TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Staj Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak MADDE 1 - Bu Yönerge, Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME PROJESİ HAZIRLIK (MMM 4709) ve BİTİRME PROJESİ (MMM 4098) DERSLERİ YÜRÜTME YÖNERGESİ 1. AMAÇ ve KAPSAM Madde 1: Bu yönerge (MMM4709) Bitirme Projesi Hazırlık ve (MMM 4098) Bitirme Projesi derslerinin

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİTİRME PROJESİ YÖNERGESİ Senato: (Tarih: , Karar No: 2013/310-3:B)

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİTİRME PROJESİ YÖNERGESİ Senato: (Tarih: , Karar No: 2013/310-3:B) MARMARA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİTİRME PROJESİ YÖNERGESİ Senato: (Tarih: 09.01.2013, Karar No: 2013/310-3:B) Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin

Detaylı

Haziran, 2018 Hendek/SAKARYA

Haziran, 2018 Hendek/SAKARYA T.C. Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Yönergesi (28.06.2018 tarih ve 504 sayı ve 05 Nolu Üniversite Senato Kararı ile Güncellenmiştir.) Haziran, 2018 Hendek/SAKARYA

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU YIL İÇİ VE YAZ DÖNEMİ MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU YIL İÇİ VE YAZ DÖNEMİ MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Madde 1- Amaç: Bu yönergenin amacı, Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu öğrencilerinin yıl içi ve yaz dönemi mesleki uygulamalarında yapacakları çalışmalarla

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER. Amaç

BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER. Amaç T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ VE ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI YÖNERGESİ ERZİNCAN 2016 BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

Detaylı

T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Öğretmenlik Uygulaması ve Öğretmenlik Uygulaması-II Dersleri Kılavuzu. Şubat, 2015 İZMİR

T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Öğretmenlik Uygulaması ve Öğretmenlik Uygulaması-II Dersleri Kılavuzu. Şubat, 2015 İZMİR T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Uygulaması ve Öğretmenlik Uygulaması-II Dersleri Kılavuzu Şubat, 2015 İZMİR T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Uygulaması ve Öğretmenlik

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MANİSA SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ İNTÖRNLÜK YÖNERGESİ

TÜRKİYE CUMHURİYETİ CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MANİSA SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ İNTÖRNLÜK YÖNERGESİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MANİSA SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ İNTÖRNLÜK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı; Celal Bayar

Detaylı

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İL KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İL KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İL KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI 1. Amaç Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurullarının amacı, uyuşturucu ile mücadele sürecinde mevcut durumu tespit etmek ve hazırlanan eylem

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu yönergenin amacı; spor yöneticisi adaylarının eğitim-öğretim programlarında yer alan

Detaylı

T.C. AKDENĠZ ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ BÖLÜMÜ ARAŞTIRMA PROJESİ UYGULAMA ESASLARI

T.C. AKDENĠZ ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ BÖLÜMÜ ARAŞTIRMA PROJESİ UYGULAMA ESASLARI BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ BÖLÜMÜ ARAŞTIRMA PROJESİ UYGULAMA ESASLARI Araştırma projesinin Amacı: Öğrencilere, edindikleri alan bilgilerini ve temel bilgileri bilimsel araģtırma ve raporlama tekniğine

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ SHB 220 YAZ STAJI KARNESİ Öğrencinin Adı ve Soyadı: Fotoğraf Doğum Tarihi/Yeri: TC Kimlik No: Dönemi: Numarası: Staj Başlama Tarihi: Staj Bitiş Tarihi: Yukarıda

Detaylı

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ EK-1 Beden eğitimi dersinde öğrencilerin başarıları; sınavlar, varsa projeler, öğrencilerin performanslarını belirlemeye yönelik çalışmalardan

Detaylı

DEMİRCİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ PROJE KILAVUZU

DEMİRCİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ PROJE KILAVUZU DEMİRCİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ PROJE KILAVUZU Dersin İçeriği: Topluma hizmet uygulamalarının önemi, toplumun güncel sorunlarını belirleme ve çözüm üretmeye yönelik projeler

Detaylı

BİTİRME PROJELERİ UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ

BİTİRME PROJELERİ UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ GAZI ÜNI VERSI TESI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BI LGI SAYAR MÜHENDI SLI G I BÖLÜMÜ BİTİRME PROJELERİ UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ PROJESİ DERS YÖNERGESİ

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ PROJESİ DERS YÖNERGESİ AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ PROJESİ DERS YÖNERGESİ 1. AMAÇ Araştırma Projesinin amacı, öğrencinin eğitimini aldığı meslekle ilgili

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNDE TASARIM I/II DERSLERİ UYGULAMA ESASLARI

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNDE TASARIM I/II DERSLERİ UYGULAMA ESASLARI MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNDE TASARIM I/II DERSLERİ UYGULAMA ESASLARI Amaç Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü müfredatında yer alan Makine

Detaylı

STAJ ESASI VE USULLERİ

STAJ ESASI VE USULLERİ NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ STAJ ESASI VE USULLERİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu esas Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ PROJE DERSLERİ UYGULAMA VE DEĞERLENDİRME İLKELERİ BİRİNCİ BÖLÜM

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ PROJE DERSLERİ UYGULAMA VE DEĞERLENDİRME İLKELERİ BİRİNCİ BÖLÜM AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ PROJE DERSLERİ UYGULAMA VE DEĞERLENDİRME İLKELERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Mimarlık Fakültesi Proje Dersleri Uygulama ve

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERS YÖNERGESİ

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERS YÖNERGESİ T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES 434 - ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERS YÖNERGESİ AKSARAY - 2017 AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ VETERİNER HEKİMLİĞİ OLGUNLAŞMA UYGULAMA EĞİTİMİ YÖNERGESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ VETERİNER HEKİMLİĞİ OLGUNLAŞMA UYGULAMA EĞİTİMİ YÖNERGESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ VETERİNER HEKİMLİĞİ OLGUNLAŞMA UYGULAMA EĞİTİMİ (İNTÖRN) YÖNERGESİ 2014 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ VETERİNER HEKİMLİĞİ OLGUNLAŞMA UYGULAMA EĞİTİMİ

Detaylı

Son yazdırma 22.06.2011 10:57:00 Sayfa 1 / 6 22.06.2011

Son yazdırma 22.06.2011 10:57:00 Sayfa 1 / 6 22.06.2011 CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİMİ KOORDİNATÖRLER KURULU UYGULAMA ESASLARI-2011 Amaç ve Dayanak Madde 1: Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Koordinatörler

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ALMANCA HAZIRLIK SINIFI İLE LİSANS PROGRAMLARINDA İNGİLİZCE DERSLERİNİN EĞİTİM ÖĞRETİMİ VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

Üniversite Senatosunun 263 Sayılı Toplantısında görüşülerek kabul edilmiştir.

Üniversite Senatosunun 263 Sayılı Toplantısında görüşülerek kabul edilmiştir. Üniversite Senatosunun 263 Sayılı Toplantısında görüşülerek kabul edilmiştir. Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesindeki bütün programlarda okutulan

Detaylı

T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Öğretmenlik Uygulaması-I Dersi Kılavuzu. Şubat, 2015 İZMİR

T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Öğretmenlik Uygulaması-I Dersi Kılavuzu. Şubat, 2015 İZMİR T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Uygulaması-I Dersi Kılavuzu Şubat, 2015 İZMİR T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Uygulaması-I Dersi Kılavuzu Amaç: Bu kılavuz, Ege Üniversitesi

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. (Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar)

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. (Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar) HARRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM (Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar) Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı; Harran Üniversitesi Sağlık Bilimleri

Detaylı

KÖŞK MYO ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ

KÖŞK MYO ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ KÖŞK MYO ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ KÖŞK MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ Dayanak MADDE 1- Bu Yönerge ; a) Adnan Menderes Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği, b) Adnan

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü

Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü BİTİRME PROJESİ YÜRÜTME YÖNERGESİ 1. AMAÇ ve KAPSAM Madde 1: Bitirme projesi dersinde öğrencilerin önceki derslerde edindikleri bilgi ve becerileri kullanarak karmaşık bir sistemi, sistem bileşenini veya

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ 2015 MALATYA

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ 2015 MALATYA T.C. BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ 2015 MALATYA BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ MADDE 1-Amaç (1) Bu Yönergenin

Detaylı

STAJ REHBERİ Staj Başlangıcında Yapılacak İşlemler: Staj Dosyasının Hazırlanması: Staj Sonrası Yapılacak İşlemler:

STAJ REHBERİ Staj Başlangıcında Yapılacak İşlemler: Staj Dosyasının Hazırlanması: Staj Sonrası Yapılacak İşlemler: Ek. Staj Rehberi STAJ REHBERİ Staj Başlangıcında Yapılacak İşlemler: 1- Öğrenimleri devam eden öğrencilerin stajlarını yarıyıl veya yaz aylarında yapması esastır. Ancak öğrenci bütün derslerinden başarılı

Detaylı

SĠĠRT ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK YÜKSEKOKULU EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YARIYIL ĠÇĠ UYGULAMALARI VE YAZ STAJI YÖNERGESĠ

SĠĠRT ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK YÜKSEKOKULU EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YARIYIL ĠÇĠ UYGULAMALARI VE YAZ STAJI YÖNERGESĠ SĠĠRT ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK YÜKSEKOKULU EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YARIYIL ĠÇĠ UYGULAMALARI VE YAZ STAJI YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM YARIYIL ĠÇĠ UYGULAMALARI Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu Yönergenin

Detaylı

OMÜ EĞĐTĐM FAKÜLTESĐ OKULLARDA UYGULAMA ÇALIŞMALARI YÖNERGESĐ

OMÜ EĞĐTĐM FAKÜLTESĐ OKULLARDA UYGULAMA ÇALIŞMALARI YÖNERGESĐ OMÜ EĞĐTĐM FAKÜLTESĐ OKULLARDA UYGULAMA ÇALIŞMALARI YÖNERGESĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; öğretmen adaylarının, öğretmenlik mesleğine daha iyi hazırlanmalarını; öğrenimleri

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ UYGULAMA KURALLARI 1. Bu uygulama kurallarının amacı, Beden Eğitimi ve

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ UYGULAMA KURALLARI 1. Bu uygulama kurallarının amacı, Beden Eğitimi ve BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ UYGULAMA KURALLARI 1. Bu uygulama kurallarının amacı, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi bölümü

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Revizyon Tarihi: 26.10.2016 Revizyon Numarası: 02 BME 491 VE BME 492/494 BİTİRME PROJELERİ UYGULAMA ESASLARI (YÖNETİM, DANIŞMANLIK

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu KAFKAS ÜNİVERSİTESİ Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Yönergesi Sarıkamış 2010 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı,

Detaylı

TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Staj Yönergesi

TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Staj Yönergesi TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Staj Yönergesi Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam MADDE 1 - Bu Yönerge, Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler

Detaylı

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ndeki tüm fakülte ve yüksekokullarda öğrenim görmekte olan öğrencilere

Detaylı

YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜSAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ

YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜSAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ 26/07/2011 Sağlık Yüksekokulu YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜSAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 - Staj Sağlık Yüksekokulu nda eğitim-öğretim gören öğrencilerin

Detaylı

MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ve DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ve DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ve DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ../. Eğitim-Öğretim Yılı Öğrencinin Adı Soyadı Sınıfı T.C.Kaymakamlığı/ Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü Okulu/Lisesi BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEK OKULU STAJ YÖNERGESİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEK OKULU STAJ YÖNERGESİ (25.02.1998 gün ve 02 Sayılı Senato kararı) Amaç Genel Hükümler ATILIM ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEK OKULU STAJ YÖNERGESİ I. Kapsam MADDE 1- (1) Bu yönerge Atılım Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin

Detaylı

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU Ek 2. İş Yeri Eğitimi Dosyası Kapak Sayfası T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ YERİ EĞİTİMİ RAPOR DOSYASI ÖĞRENCİNİN Adı Soyadı : Programı : Numarası : Fotoğraf (Zorunlu) ADI

Detaylı

SOSYAL SORUMLULUK DERSİ

SOSYAL SORUMLULUK DERSİ SOSYAL SORUMLULUK DERSİ ETKİNLİK RAPORU HAZIRLAMA FORMU 1. Etkinlik Raporları, proje ekibinde yer alan tüm öğrenci ve öğretmen adayının proje kapsamında tek başına gerçekleştirdiği etkinliklere yönelik

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ HAVZA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ STAJ DOSYASI ÖĞRETİM YILI BÖLÜM / PROGRAM STAJ TARİHİ TELEFON/FAKS

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ HAVZA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ STAJ DOSYASI ÖĞRETİM YILI BÖLÜM / PROGRAM STAJ TARİHİ TELEFON/FAKS T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ HAVZA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ STAJ DOSYASI 20. 20. ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ BİLGİLERİ ADI SOYADI ÖĞRENCİ NO BÖLÜM / PROGRAM STAJ TARİHİ : : : : İŞ YERİ BİLGİLERİ

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERTSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞ YERİ EĞİTİMİ UYGULAMA ESASLARI

T.C. SELÇUK ÜNİVERTSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞ YERİ EĞİTİMİ UYGULAMA ESASLARI Sayfa No 1 / 5 1) İŞYERI EĞİTİMİNİN AMACI a) Öğrencilere lisans programlarıyla ilgili işyerlerini yakından tanıtmak, b) Öğrencilerin öğrenim süreleri içinde kazandıkları bilgi ve deneyimlerini pekiştirmek

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ PRATİK DİNİ HİZMETLERVE MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ PRATİK DİNİ HİZMETLERVE MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ PRATİK DİNİ HİZMETLERVE MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, din görevlisi adaylarının, din görevliliği

Detaylı

ADÜ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ OKULLARDA UYGULAMA ÇALIġMALARI

ADÜ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ OKULLARDA UYGULAMA ÇALIġMALARI ADÜ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ OKULLARDA UYGULAMA ÇALIġMALARI EK 1 Uygulama Okulu:. Yıl: Dönem:. Uygulama Öğretim Elemanı:. Bölüm: Uygulama Öğretmeni:. Tel. No:.. Grup Sorumlusu:... Tel. No:.. ÖĞRETMEN ADAYI DÖNEM

Detaylı

TÜRK MÜHENDĠS VE MĠMAR ODALARI BĠRLĠĞĠ ÇEVRE MÜHENDĠSLERĠ ODASI SÜREKLĠ EĞĠTĠM MERKEZĠ VE BELGELENDĠRME YÖNETMELĠĞĠ

TÜRK MÜHENDĠS VE MĠMAR ODALARI BĠRLĠĞĠ ÇEVRE MÜHENDĠSLERĠ ODASI SÜREKLĠ EĞĠTĠM MERKEZĠ VE BELGELENDĠRME YÖNETMELĠĞĠ TÜRK MÜHENDĠS VE MĠMAR ODALARI BĠRLĠĞĠ ÇEVRE MÜHENDĠSLERĠ ODASI SÜREKLĠ EĞĠTĠM MERKEZĠ VE BELGELENDĠRME YÖNETMELĠĞĠ Resmi Gazete Tarihi: 25.05.2007 Resmi Gazete Sayısı: 26532 BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ KALİTE KOMİSYONU TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ KALİTE KOMİSYONU TOPLANTI TUTANAĞI T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ KALİTE KOMİSYONU TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı No: 2018/03 Toplantı tarihi: 24.10.2018 Toplantı Yeri: İKÜ Toplantıya katılanlar: Prof.

Detaylı

Hadis yarışmaları; Anlama, Ezberleme ve Anlama-Ezberleme olmak üzere üç kategoride olup aşağıdaki şekilde gerçekleştirilir: Anlama kategorisi; 2 / 7

Hadis yarışmaları; Anlama, Ezberleme ve Anlama-Ezberleme olmak üzere üç kategoride olup aşağıdaki şekilde gerçekleştirilir: Anlama kategorisi; 2 / 7 DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İmam Hatip Ortaokulu ve Anadolu İmam Hatip Liseleri Peygamberimiz den Hayat Ölçüleri: Kırk Hadis Etkinlik ve Yarışmaları Usûl ve Uygulama Esasları Amaç Anadolu imam hatip liseleri

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 09 MART -11 EYLÜL 2015 ÖYP DİL EĞİTİMİ PROGRAMI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 09 MART -11 EYLÜL 2015 ÖYP DİL EĞİTİMİ PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 09 MART -11 EYLÜL 2015 ÖYP DİL EĞİTİMİ PROGRAMI AMAÇ: Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ÖYP Dil Eğitimi programının amacı, Yükseköğretim

Detaylı

İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ. «İş Yeri Uygulama Eğitimi Program Tanıtım Sunumu»

İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ. «İş Yeri Uygulama Eğitimi Program Tanıtım Sunumu» İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ «İş Yeri Uygulama Eğitimi Program Tanıtım Sunumu» İş Yeri Uygulama Eğitimi nedir? «İş Yeri Uygulama Eğitimi», öğrencilerin öğrenim süresince kazandıkları teorik

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK TASARIMI & BİTİRME PROJESİ DERSLERİ UYGULAMA YÖNERGESİ Fakülte Kurulu nun 01.07.2015 gün ve 40 Sayılı Toplantısında görüşülerek kabul edilmiştir.

Detaylı

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ MİM 200 STAJ 1 MESLEKİ GELİŞİM - ARAŞTIRMA / SEMİNER Atölye Çalışması Seminer/Sempozyum Teknik Gezi Arkeoloji

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA İLKE VE ESASLARI

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA İLKE VE ESASLARI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA İLKE VE ESASLARI Amaç: İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin vizyonu, misyonu ve ilgili yönetmeliklerle belirlenen amaç ve ilkeleri doğrultusunda

Detaylı

T.C. ÇANAKKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI

T.C. ÇANAKKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI T.C. ÇANAKKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ÇANAKKALE 2017 T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN

Detaylı

SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İŞYERİ EĞİTİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İŞYERİ EĞİTİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İŞYERİ EĞİTİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) İşyeri Eğitimi nin amacı Teknoloji Fakültesi Öğrencileri

Detaylı

ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINDA GÖZLEM

ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINDA GÖZLEM ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINDA GÖZLEM Gözlem Yönerge Kitapçığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ BAHAR

Detaylı

BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SATRANÇ VE FİZİKSEL AKTİVİTE TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SATRANÇ VE FİZİKSEL AKTİVİTE TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SATRANÇ VE FİZİKSEL AKTİVİTE TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MADDE 1: TOPLULUĞUN ADI VE MERKEZİ 1.1 Topluluğu adı Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Satranç ve Fiziksel Aktivite

Detaylı

ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ TOMARZA MUSTAFA AKINCIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ TOMARZA MUSTAFA AKINCIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ TOMARZA MUSTAFA AKINCIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Erciyes Üniversitesi Tomarza Mustafa

Detaylı

MESLEK İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ

MESLEK İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ GEMİ MÜHENDİSLERİ ODASI MESLEK İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ İhsan Altun Osman Kolay Hidayet Çetin İhsan Altun Yönetim Temsilcisi Yönetim Kurulu Başkanı Yönetim Kurulu Başkan

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ İNTÖRN VETERİNER HEKİM EĞİTİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANKARA ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ İNTÖRN VETERİNER HEKİM EĞİTİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANKARA ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ İNTÖRN VETERİNER HEKİM EĞİTİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 - Bu Yönerge, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinde

Detaylı

ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ CUMHURİYET ORTAOKULU ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ 2015-2016 PROJE SAHİBİ OLAN OKUL PROJENİN ADI PROJENİN AMACI PROJENİN SÜRESİ PROJENİN HİTAP ETTİĞİ KESİM PROJENİN BÜTÇESİ CUMHURİYET ORTAOKULU

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ JEODEZİ VE FOTOGRAMETRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DİPLOMA ÇALIŞMA YÖNERGESİ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ JEODEZİ VE FOTOGRAMETRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DİPLOMA ÇALIŞMA YÖNERGESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DİPLOMA ÇALIŞMA YÖNERGESİ 1. TANIM ve AMAÇ 1.1 Diploma çalışması, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü son yarıyıl öğrencilerinin öğrenim süreleri boyunca almış oldukları mesleki

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Mesleki Gelişim Programı 1-ETKİNLİĞİN ADI FATİH Projesi Eğitimde Teknoloji Kullanımı Kursu -ETKİNLİĞİN AMAÇLARI Bu faaliyeti

Detaylı

T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK AMAÇ MADDE 1- Bu yönergenin amacı; Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi nde öğrenim gören

Detaylı

*Her aşamadaki tanılamada, bireyin eğitsel. *Ayrıca özel eğitim gerektiren öğrencilerin normal

*Her aşamadaki tanılamada, bireyin eğitsel. *Ayrıca özel eğitim gerektiren öğrencilerin normal *Her aşamadaki tanılamada, bireyin eğitsel performans düzeyi belirlenir, gelişim alanlarındaki özellikleri değerlendirilir ve bu değerlendirme sonuçları dikkate alınarak eğitim amaçları ve hizmetleri plânlanır,

Detaylı

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI EK 1 BEDEN EĞİTİMİ DERSİ GÖZLEM FORMU

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI EK 1 BEDEN EĞİTİMİ DERSİ GÖZLEM FORMU ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI EK 1 BEDEN EĞİTİMİ DERSİ GÖZLEM FORMU Uygulama Okulu : Gözlem Yapan Öğretmen Adayı Adı Soyadı : Gözlem Yapılan Öğretmen Adayı : Gözlem Yapılan Sınıf Düzeyi : Gözlem Yapılan Tarih:..

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DİPLOMA ÇALIŞMASI YÖNERGESİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DİPLOMA ÇALIŞMASI YÖNERGESİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DİPLOMA ÇALIŞMASI YÖNERGESİ 1. TANITIM VE AMAÇ 1.1 Tanım: Diploma Çalışması, Maden Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerinin öğrenim süreleri boyunca

Detaylı

T.C. ÇANKAYA KAYMAKAMLIĞI KİRAMİ REFİA ALEMDAROĞLU ANADOLU LİSESİ

T.C. ÇANKAYA KAYMAKAMLIĞI KİRAMİ REFİA ALEMDAROĞLU ANADOLU LİSESİ T.C. ÇANKAYA KAYMAKAMLIĞI KİRAMİ REFİA ALEMDAROĞLU ANADOLU LİSESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ANKARA-2016 SIRA NO TARİH ETKİNLİK SORUMLU BİRİM E Y L Ü L 1 01.09.2016 Öğretmenlerin Göreve

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SENATO KARARI

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SENATO KARARI T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SENATO KARARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI 08.06.2016 07 02 Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Muzaffer ŞEKER'in başkanlığında toplanarak aşağıdaki

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. ÇANKAYA KAYMAKAMLIĞI KİRAMİ REFİA ALEMDAROĞLU ANADOLU LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ANKARA-2017 SIRA NO TARİH ETKİNLİK SORUMLU BİRİM E Y L Ü L 1 05.09.2017 salı Öğretmenlerin

Detaylı