Yalıtım Uzmanlık İster

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yalıtım Uzmanlık İster"

Transkript

1 Yalıtım Uzmanlık İster

2

3

4 Vizyonumuz İnsanlara ve geleceğe olan inancımızla, insanlar için daha iyi bir hayat kalitesi sağlamaya ve dünya toplumunun gelişmesinin sürmesi için üstümüze düşeni yapmaya öncelik veren; Modern Laboratuvarımızda nitelikli personellerimizle gerçekleştirdiğimiz AR GE çalışmaları ile rekabet gücümüzü sürekli geliştirmek, Pazar payımızı arttırmak, yalıtım sektörü ve tamamlayıcı sektörler alanında yatırım yaparak sektörün lider firmalarından olmak, çalışanlarımız arasında oluşturduğumuz ekip ruhu ile uluslararası kalite standartlarındaki üretim ve hizmet kalitemizin sürekliliğini sağlamak, katma değer ve istihdam alanlarını genişletmek, müşterilerimizin beklentilerinin ötesinde hizmet sunarak yaşam kalitelerini yükseltmek, kaliteden, dürüstlükten ödün vermeden, kaliteli ve yaratıcı ürünlerimiz ile sektörümüzde akla gelen ve fark oluşturan bir marka olmaktır. Misyonumuz Yalıtım sektöründe, toplumun ihtiyaçlarını önceden görüp karşılamaya odaklanmış, sadece üretimde değil; tasarımda, sunumda, pazarlama faaliyetlerinde, tanıtımda, satış sonrasında üstün hizmet ve kalite anlayışını hedef edinen, toplum, personellerine ve doğaya karşı sorumluluklarının bilincinde ve bu sorumluluklarını yerine getiren, toplum ihtiyaçlarını tespit ederek büyüme ve yenilikçi odaklı stratejiler geliştiren, ülke ekonomisine ve istihdamına katkıda bulunan bizden sonra gelecek kuşaklara çalışanlarımıza, müşterilerimize ve toplumumuza katma değer yaratarak nesilden nesile büyüyerek gelişme eğiliminde bir kuruluş olmak.

5 Kalite Politikamız Yalıtım sektöründe faaliyet gösteren firmamızda, iletişim içinde olduğu müşterilerinin beklentileri doğrultusunda, çalışanlarımızın ve tedarikçilerimizin de katılımıyla; Önce müşteri memnuniyeti sağlamak, Ar-Ge ve inovasyon projelerimizde yaratıcı, yenilikçi, kaliteli ve ekonomik ürünler oluşturmak, Standartlara, kanunlara ve yasal mevzuatlara uygun çalışmak, Kirliliği önlemek, çevreyi korumak, Çalışanlarımızı ve tedarikçilerimizi bilinçlendirmek, Ürün ve hizmetlerimizi, zamanında ve eksiksiz olarak ulaştırmak, Takip eden değil, takip edilen bir firma olmak amaçlanmıştır. Prensip ve Değerlerimiz; Yapıcı ve çözüm odaklıyız. Yapılan işin değerini biliriz. Yeni fikirlere ve yeniliklere açığız. Kalitenin bizim işimiz olduğunu biliriz. Çevreye ve insan sağlığına duyarlıyız. Yalıtım Uzmanlık İster

6 EPS Nedir? Genleştirilmiş Polistiren Sert Köpük (EPS Expanded Polystyren Foam), stiren monomerin polimerizasyonuyla petrolden elde edilen köpük haldeki kapalı gözenekli tipik olarak beyaz renkli bir termoplastik malzemedir. Özel üretimlerde taneciklerin uzun dalga ışınımı yansıtacak şekilde işlendiği gümüş grisi /siyah tonlarında ürünler de mevcuttur. Polistiren taneciklerinin şişirilmesi ve birbirine kaynaşması ile elde edilen EPS ürünlerde taneciklerin şişirilmesi ve köpük elde edilmesi için kullanılan şişirici gaz pentandır. Organik bir bileşen olan pentan, tanecikler içinde çok sayıda küçük gözeneklerin oluşmasını sağladıktan sonra üretim sırasında ve üretimi takiben çok kısa sürede hava ile yer değiştirir. Açığa çıkan pentan gazı atmosferde zaten bulunan su buharına dönüşür. Pentanın açığa çıkmasıyla malzemenin bünyesinde bulunan çok sayıdaki (yoğunluğa bağlı olarak 1 m 3 EPS de 3-6 milyar) küçük kapalı gözenekli hücreler içinde durgun hava hapsolur. Malzemenin % 98 i hareketsiz havadır; % 2 si ise polistirendir. Yani sadece %2 petrol türevi içermektedir. Doğru Seçim, Doğru Uygulama EPS nin ısı iletkenliği yoğunluğuna bağlıdır. Yoğunluk arttıkça ısı iletkenliği azalır. EPS nin ısı iletkenliği yoğunluğunun kg/m 3 arasında değerler alması halinde w/ mk ile w/mk arasında değerler alır ve kullanım ömrü boyunca sabit kalır. Üretimde kullanılan şişirici gaz pentandır. Pentan üretimi takip eden saatler içinde havayla yer değiştirir. Dolayısı ile ısı yalıtım malzemesinin yoğunluğu optimal 16 kg/m 3 kabul edilir. Bu hem malzeme fiyatının düşük olmasına hemde en iyi yalıtım değerine ulaşmamızı sağlar. Dışarıdan yalıtım uygulamalarında ısı yalıtım malzemesinin su buharı direnci düşük, içerden yalıtım uygulamalarında yüksek olmalıdır. EPS nin buhar direnci yoğunlukla istenilen aralıklarda değişebildiği için hem dışarıdan ve hem içerden ısı yalıtım uygulamaları için uygun seçenekleri sunmaktadır. Yalıtım malzemeleri arasında en ekonomik olan malzeme EPS dir. EPS, değişik yoğunluklarda üretilebilmesi ve yoğunluk değişimi ile teknik özelliklerinin istenilen aralıklarda değiştirilebilmesi sonucu diğer malzemelerle aynı ısıl performansını malzeme israfına sebep olmadan en ekonomik şekilde sunar.

7 Isı Yalıtım Malzemesi Seçerken... EPS alırken yoğunluk ve tanelerin kaynaşma şekli incelenmeli (taneler arada boşluk kalmayacak şekilde çokgen-balpeteği yapı göstermeli) Dışarıdan yalıtım uygulamalarında, gerekli dinlendirme sürelerinin gerçekleştiğine dikkat edilmeli. Alev yürütme özelliği ve özellikle kaplamasız kullanılacaksa, yanıcılık özelliği değerlendirilmelidir. EPS nin B1 sınıfı alev yürütmeyen tiplerinin kullanılması uygundur (yanmaz malzeme) Isı iletkenliği Mekanik özellikleri Hacimce su emme değeri Buhar geçirgenlik direnci Fayda/ maliyet karşılaştırması birlikte incelenmelidir. Isı yalıtımın bir çok fayda ve getirisi şöyle sıralanabilir. Daha iyi konfor şartları Temiz hava Enerji (yakıt) tasarrufu Döviz kazancı Düşük yakıt faturası Bina sakinlerinin bütçesinde ve ülke ekonomisinde iyileşme Kalkınma Yalıtım Uzmanlık İster

8 Neden EPS İle Isı Yalıtımı Isı yalıtımı bina sakini için daha iyi konfor ve daha düşük yakıt masrafı anlamına gelir. Sağladığı yakıt ve enerji tasarrufu ile ülke genelinde de temiz hava ve döviz kazancı sağlar. Ancak bu şemanın kusursuz işleyebilmesi için ısı yalıtım malzemesinin üretilirken çevreyi kirletmemesi, fazla enerji tüketmemesi ve ekonomik olması gerekir. Isı yalıtım malzemesi üretilirken, ozon tabakasına zarar veriliyor ve küresel ısınmaya sebep oluyorsa bu malzeme ile gerçekleştirilen ısı yalıtımının çevreye olumlu etkisinden bahsetmek mümkün olmaz. Bunun yanı sıra ısı yalıtım malzemesi üretilirken, yalıtım ile sağlanacak enerji tasarrufuna eşdeğer veya daha fazla enerji tüketiyorsa, ısı yalıtımının getireceği enerji tasarrufundan ve ülke kalkınmasından bahsetmek de mümkün olmaz. Eğer ısı yalıtım malzemesi pahalı ise, ısı yalıtım uygulamasının geri ödeme süresi uzayacak ve tüketiciye olan ekonomik katkısı da azalacaktır. Ozon tabakasına zarar vermeyen, geri dönüşümü olan, çevre dostu, üretimi sırasında büyük miktarlarda enerji tüketilmesi gerekmeyen ve pahalı olmayan bir ısı yalıtım malzemesi ile sağlamak tartışmasız daha akıllıca bir çözüm olacaktır, ki buda EPS dir.

9 Yalıtım Uzmanlık İster

10 EPS Ürünlerin Yalıtım Amaçlı Kullanımı EPS ürünleri, levha, boru veya önceden şekil verilmiş elemanlar halinde, yapıların ısı ve ses yalıtımında ve ambalaj sanayinde yoğun bir şekilde kullanılırlar. EPS ürünlerin ayrıca, binalarda duvar malzemesi olarak kullanımından, soğuk hava depolarının yalıtımına, soğuk bölgelerdeki karayolu yapımına, zeminlerin takviyesine, gemiler için can simidi ve can yeleği yapımına kadar sayılması mümkün olamayan; hafifliğin, dayanımın, kolay şekil verebilmenin ve düşük ısı iletkenliğinin önemli olduğu bütün uygulamalarda sınırsız kullanım alanı vardır. Binalarda duvarların ısı yalıtımında. Eğimli ve teras çatıların ısı yalıtımında. Bina döşemelerinin ısı yalıtımında. Binalarda tavanların ısı yalıtımında. Binalarda çıkmaların ısı yalıtımında. Binalarda yüzer döşemelerde darbe sesi yalıtımında. Binalarda hava sesi yalıtımında çok örtülü elemanların oluşturulmasında (özel işlemden geçirildikten sonra). Soğuk hava depolarının ısı yalıtımında. Boruların ısı yalıtımında. Kümeslerin ısı yalıtımında vb. EPS Ürünlerin Diğer Kullanım Alanları Dilatasyon derzlerinde. Hafif yapı bloklarının (hafif tuğla, briket vb. ) üretiminde. Asmolen yapımında. EPS granülden hafif beton ve yalıtım sıvası üretiminde. Kapı üretiminde dolgu malzemesi olarak. Prefabrik hafif beton elemanlar yapımında. Tank, depo yalıtımında. Kompozit (çok katmanlı bitmiş) levhalar üretiminde vb. Özel Mühendislik Yapılarında Pantoon (yüzer marina) yapımında. Soğuk bölgelerdeki karayolu yapımında. Gevşek zeminlerde dolgu yapılarak zemin mukavemetini arttırmak amacıyla. Köprülerde dilatasyon derzlerinde.

11 Diğer işlerde Tüm ambalaj sanayinde. Gemiler için can yeleği ve can simidi yapımında. Rüzgar sörfü üretiminde. Küçük deniz tekneleri yapımında. Dekorasyon işlerinde. Dış taraftan duvar yalıtımı. İç, dış taraftan duvar yalıtımı. Çift duvar arası yalıtım. Bodrum duvarlarının yalıtımı. Teras çatıların yalıtımı. Eğimli çatılar-mertek üzerinde Hazır yapı elemanları EPS bloklar. Kompozit elemanlar. Asmolen bloklar. Tavan karoları Bina harici uygulamalar Soğuk hava depoları. Boruların yalıtımında. yalıtım. Eğimli çatılar-mertek altında yalıtım. Eğimli çatılar-mertek arasında yalıtım. Zemin döşemelerinin yalıtımı. Ara katlarda yüzer döşeme-ısı ve darbe sesi yalıtımı. Yerden ısıtmalı döşemeler. Asmolen döşemeler. Bodrum tavanlar Yalıtım Uzmanlık İster

12 TRC Beyaz Levha TRC Beyaz, özel blok üretiminden istenilen ebat ve kalınlıklarda kesilerek elde edilen EPS ısı yalıtım malzemesidir. TRC Beyaz, dış cephe mantolama işlemleri, Çift duvar arası, çatı uygulamalarında sıkça tercih edilen bir üründür. Tercih edilen yoğunluk, 16 kg/ m 3-32 kg/m 3 arasında tercihe göre değişmektedir. Teknik Özellikler MALZEME ÖZELL KLER STANDART B R M TRC BEYAZ Yo unluk TS EN 1602 Kg/ m Isı letkenlik Katsayısı TS EN W/ mk 0,032 Yangın Sınıfı TSE EN E Sıcaklık Dayanımı - C 80 % 10 Deformasyon TS EN 826 kpa CS(10) 200 Daldırmayla Uzun Süreli Su Emme TS EN % WL(T) 3 ÜRÜN ÖZELL KLER STANDART B R M TRC BEYAZ Bükme Dayanımı TS EN kpa BS200 Yüzeylere Dik Çekme Dayanımı EN 1607 kpa TR200 Geni lik TS EN 822 mm 500 Uzunluk TS EN 822 mm 1000 Kalınlık TS EN 823 mm TRC ISI YALITIM LEVHASI - TRC BEYAZ KALINLIK (cm) EN-BOY PAKET ADEDİ PAKET -m PAKET m m /m 2 50X ,5 0, X100 50X100 50X100 50X100 50X100 50X100 50X ;50 0,24 0,24 0,25 0,24 0,245 0,24 0,25 33, ,66 14,28 12,5 10

13 TRC Karbonlu Levha TRC Karbonlu, özel karbonlu blok üretiminden istenilen ebat ve kalınlıklarda kesilerek elde edilen EPS ısı yalıtım malzemesidir. TRC karbonlu EPS nin diğer EPS ürünlerinden farkı içerisinde çok küçük grafit parçacıkları içermesidir. Bu küçük parçacıklar ısı ışınımını yansıtır ve malzemeye gümüş grisi parlaklığını kazandırır. Bu kızılötesi emiciler ve yansıtıcılar, malzemenin ısıl iletkenliğini düşürür ve geleneksel EPS beyaz levhalardan %20 daha ince olabilmesini sağlar. Beyaz EPS den 5 cm lik bir levhanın sağlayacağı yalıtım, aynı yoğunlukta 4 cm karbonlu levhadan sağlanır. Daha düşük malzeme kullanımı sunarak çevre korumasına katkıda bulunur ve paradan tasarruf sağlar. CFC, HCFC, HFC yada diğer halojenli hücre gazlarını içermez. TRC Karbonlu EPS yalıtım malzemeleri hücre gazı olarak hava içerir ve bu da yapı ayakta kaldığı sürece ısı iletkenliğinin korunmasını garanti eder. Teknik Özellikler MALZEME ÖZELL KLER STANDART B R M TRC KARBON Yo unluk TS EN 1602 Kg/ m Isı letkenlik Katsayısı TS EN W/ mk 0,032 Yangın Sınıfı TSE EN E Sıcaklık Dayanımı - C 80 % 10 Deformasyon TS EN 826 kpa CS(10) 80 Daldırmayla Uzun Süreli Su Emme TS EN % WL(T) 3 ÜRÜN ÖZELL KLER STANDART B R M TRC KARBON Bükme Dayanımı TS EN kpa BS75 Yüzeylere Dik Çekme Dayanımı TS EN 1607 kpa TR100 Geni lik TS EN 822 mm 500 Uzunluk TS EN 822 mm 1000 Kalınlık TS EN 823 mm TRC KARBONLU ÖLÇÜ TABLOSU KALINLIK (cm) EN - BOY (cm) PAKET ADED PAKET- m PAKET - m m /m 2 50* ,5 0, * ,24 33, * , * , * ,24 16,66

14 TRC Board TRC Board 60x120 cm ebatlarında kenarları binili olarak üretilen, yüzeyinde sıva tutucu kanalları bulunan, enjeksiyon ısı yalıtım levhasıdır. Özel tasarımlı TRC Board ısı yalıtım levhaları mantolama uygulamalarında büyük avantaj ve uygulama kolaylığı sağlar. Levha üzerindeki desen ve oluklar, yapışma mukavemetini arttırır. TRC Board yüksek kalıp teknolojisi ile üretilmektedir. Yoğunluk ve basma mukavemetinin yüksek oluşu sebebiyle, teras yalıtımlarında, bodrum temel ve duvarlarında, tünel kalıp döşemelerinde, kiriş yalıtımlarında perde duvarlarda ve alternatif cephe kaplama sistemleri içerisinde ısı yalıtım levhası olarak kullanılmaktadır. Mantolamada sağladığı en büyük avantaj, sahip olduğu biniler sayesinde ısı köprü geçişlerini minimize etmektedir. Birbiri üzerine gelen biniler kilit vazifesi görmektedir. Teknik Özellikler MALZEME ÖZELL KLER STANDART B R M TRC BOARD Yo unluk TS EN 1602 Kg/ m Isı letkenlik Katsayısı TS EN W/ m.k 0,034 Yangın Sınıfı TSE EN E Sıcaklık Dayanımı - C 80 % 10 Deformasyon TS EN 826 kpa CS(10) 100 Daldırmayla Uzun Süreli Su Emme TS EN % WL(T) 3 ÜRÜN ÖZELL KLER STANDART B R M TRC BOARD Bükme Dayanımı TS EN kpa BS115 Yüzeylere Dik Çekme Dayanımı EN 1607 kpa TR150 Geni lik TS EN 822 mm 600 Uzunluk TS EN 822 mm 1200 Kalınlık TS EN 823 mm TRC BOARD - ÖLÇÜ TABLOSU KALINLIK (cm) PAKETTEK ADET SAYISI PAKET- m PAKET -m ,36 0, ,2 0, ,04 0,252

15 TRC Blok EPS Blok, 1000x1200x4000 mm boyutlarında üretilmektedir.istenilen kalınlıklarda kesilerek levhalar haline getirilip paketlenerek piyasaya sürülmektedir. Özellikle sövecilerin binaların dış cephe kaplamalarında dekoratif ürün olarak kullanılmaktır. Silme, payanda, yalı baskı, söve vb. olarak kullanılmaktadır. Müşteri taleplerine göre özel boyutlarda kesimi de yapılabilmektedir. Teknik Özellikler MALZEME ÖZELL KLER STANDART B R M TRC SÖVEL K Yo unluk TS EN 1602 Kg/ m Isı letkenlik Katsayısı TS EN W/ m.k 0,034 Yangın Sınıfı TSE EN E Sıcaklık Dayanımı - C 80 % 10 Deformasyon TS EN 826 kpa CS(10) 150 Daldırmayla Uzun Süreli Su Emme TS EN % WL(T) 3 ÜRÜN ÖZELL KLER STANDART B R M TRC SÖVEL K Bükme Dayanımı TS EN kpa BS150 Yüzeylere Dik Çekme Dayanımı TS EN 1607 kpa TR150 Geni lik TS EN 822 mm 500 Uzunluk TS EN 822 mm 1000 Kalınlık TS EN 823 mm TRC SÖVEL K KÜTÜK -STANDART ÖLÇÜLER TABLOSU DANS TE ARALI I ( Kg/m ) EBATLAR-EN*BOY *UZUNLUK(cm) X 120 X X 100 X X 120 X 200

16 TRC Asmolen EPS nin özelliğinden dolayı mükemmel bir yalıtım sağladığı gibi ses yalıtımına da büyük katkı sağlar. EPS Asmolen günümüzde gaz betonun yüksek maliyeti, tuğlanın kapalı ürün olması, firesinin EPS asmolenin sağladığı avantajlar Nakliye zayiatı yoktur. Taşıma işçiliğini % 80 azaltır. Taze betonun suyunu çekmediği için betonda çatlağa yol açmaz. Sıvanın tutması için altına file yapıldığında, sıva sorunu çözülmüş olur Katlar arasında ısı ve darbe ses yalıtımını sağlar. yüksek olması ve bims EPS asmolenin ağırlığını açık ara geride bıraktığından asmolen kullanımında bir çok proje ve işlerde tek seçenek halini almıştır. Uygulanan yapılarda binaya yük getirmez, EPS asmolen binaya gelen yükleri büyük oranda azaltarak kullanılacak olan demir ve çimento miktarlarında ciddi tasarruflar sağlamaktadır. Sıfır fire ile yerine uygulanır. Teknik Özellikler MALZEME ÖZELL KLER STANDART B R M TRC ASMOLEN Yo unluk TS EN1602 Kg/ m Isı letkenlik Katsayısı TS EN W/ m.k 0,037 Yangın Sınıfı TSE EN E Sıcaklık Dayanımı - C 80 % 10 Deformasyon TS EN 826 kpa CS(10) 60 Daldırmayla Uzun Süreli Su Emme TS EN % WL(T) 3 TRC ASMOLEN -STANDART ÖLÇÜLER TABLOSU ÜRÜN KALINLI I (cm) ÜRÜN GEN L (cm) ÜRÜN BOYU (cm) ÜRÜN DANS TES Kg/m 20 50/40 100/ /40 100/

17 Yalıtım Uzmanlık İster

18

19 Yalıtım Uzmanlık İster

20 Yalıtım Uzmanlık İster fikirzen Tel: 0 (488) Fax:0 (488) Organize Sanayi Bölgesi 1. Cd. No: 17 - BATMAN info@trcyalitim.com

KATI YALITIM MALZEMELERİ EXPANDE POLİSTREN LEVHA

KATI YALITIM MALZEMELERİ EXPANDE POLİSTREN LEVHA KATI YALITIM MALZEMELERİ EXPANDE POLİSTREN LEVHA Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi EXPANDE POLİSTREN KÖPÜK (EPS)

Detaylı

ISI YALITIM MALZEMELERİNİN KARŞILAŞTIRMASI

ISI YALITIM MALZEMELERİNİN KARŞILAŞTIRMASI ISI YALITIM MALZEMELERİNİN KARŞILAŞTIRMASI Toplantıyı Düzenleyen: Polistiren Üreticileri Derneği Konuşmacı: Prof. Dr. Şükran Dilmaç 04.05.2007 1 Isı Yalıtım Malzemelerinde, ısı yalıtımını sağlayan küçük

Detaylı

±3 / ±3 TS EN 822 Kalınlık T mm ±2 TS EN 823

±3 / ±3 TS EN 822 Kalınlık T mm ±2 TS EN 823 EKSPANDE POLİSTİREN LEVHA EPS 120 L3-W3-T2-S5-P5-DS(N)2-BS150-CS(10)100-TR100-WL(T)3-DS(70,-)2 Beyan Edilen Görünür Yoğunluk ρ kg/m³ 22 Yangın Sınıfı E Isıl İletkenlik Katsayısı (10 C) λᴅ W/mK 0,034 Isı

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ EKSTRÜDE POLİSTREN LEVHA

KATI YALITIM MALZEMELERİ EKSTRÜDE POLİSTREN LEVHA KATI YALITIM MALZEMELERİ EKSTRÜDE POLİSTREN LEVHA Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi EKSTRÜDE POLİSTREN KÖPÜK (XPS)

Detaylı

DUVARLARDA ISI YALITIMI

DUVARLARDA ISI YALITIMI 1. TOPRAK ALTI DIŞ DUVARLARDA ve TEMELLERDE ISI YALITIMI Toprak Temaslı Beton Perde Duvarlar Koruma Duvarlı A- Toprak B- Baskı duvarı C- Su yalıtım malzemesi D- Isı yalıtımı (ekstrüde polistiren köpük)

Detaylı

YOĞUNLUK : minimum kg/m3. ISI İLETKENLİK : 0,028W/Mk SU EMME : % 0,1 SU BUHARI DİFÜZYON DİRENCİ : YANGIN SINIFI : B1 (TS 11989)

YOĞUNLUK : minimum kg/m3. ISI İLETKENLİK : 0,028W/Mk SU EMME : % 0,1 SU BUHARI DİFÜZYON DİRENCİ : YANGIN SINIFI : B1 (TS 11989) ZEMİN İZOLASYONU FLOORMATE MALZEME ÖZELLİĞİ Uzunluk: 1200mm Genişlik: 600mm Kalınlık: 30, 40, 50, 60,80 mm BASMA DAYANIMI : 200 kpa (%10 deformasyonda) BASMA SÜNMESİ : 60 kpa (%2 deformasyonda, 50 yıl

Detaylı

Estetik ve Güzelliğin Birleştiği Nokta... YAPI-İNŞAAT. www.diyarporsove.com

Estetik ve Güzelliğin Birleştiği Nokta... YAPI-İNŞAAT. www.diyarporsove.com Estetik ve Güzelliğin Birleştiği Nokta... Vizyonumuz İnsanlara ve geleceğe olan inancımızla, insanlar için daha iyi bir hayat kalitesi sağlamaya ve dünya toplumunun gelişmesinin sürmesi için üstümüze düşeni

Detaylı

Isı yalıtımında BONUS PAN XPS

Isı yalıtımında BONUS PAN XPS Isı yalıtımında BONUS PAN XPS içindekiler - Lider Markaların Üreticisinden 1 - BONUS PAN XPS 3 - BONUS PAN Kullanım Alanları 4 - Ürünler - BONUS PAN GOLD 6 - BONUS PAN PLATIN 8 - BONUS PAN PLUS 10 Benzersiz

Detaylı

2 3 BELGELERİMİZ ART ART SARFİYAT m 2 /lt 15-20 AMBALAJ 2,5-7,5-15 lt SARFİYAT m 2 /lt 15-20 AMBALAJ 2,5-7,5-15 lt SARFİYAT m 2 /lt 15-20 AMBALAJ 2,5-7,5-15 lt 8 ART SARFİYAT m 2 /kg 7-11 AMBALAJ 10-20

Detaylı

yalıtımı sağlama alın... /akggazbeton

yalıtımı sağlama alın...  /akggazbeton yalıtımı sağlama alın... www.akg-gazbeton.com /AKG.Gazbeton @AKG_Gazbeton /akggazbeton Yeni Nesil Yalıtım Plağı Minepor Minepor, mineral esaslı yapısı sayesinde, yangın güvenliği sağlayan A1 sınıfı hiç

Detaylı

BİNALARIN ISI YALITIMINDA KULLANILACAK MALZEMELER VE KALINLIK HESAPLARI ÖMER ÜNAL MAKİNA MÜHENDİSİ

BİNALARIN ISI YALITIMINDA KULLANILACAK MALZEMELER VE KALINLIK HESAPLARI ÖMER ÜNAL MAKİNA MÜHENDİSİ BİNALARIN ISI YALITIMINDA KULLANILACAK MALZEMELER VE KALINLIK HESAPLARI MAKİNA MÜHENDİSİ 01 ISI YALITIMI NEDİR Isı, yüksek sıcaklıklı ortamdan, daha düşük sıcaklıklı ortama kendiliğinden transfer olan

Detaylı

Master Panel NOVA 5TM Çatı

Master Panel NOVA 5TM Çatı Master Panel NOVA 5TM Çatı Ürün Tanımı Yangın riskinin yüksek olduğu yapılarda ve azami yangın dayanımı istenen binalarda güvenle kullanılırken beş hadveli formuyla geniş açıklıkların güvenle geçilmesini

Detaylı

Krommetal Mühendislik Ltd. Şti. Yeni Nesil Yalıtımlı Duvar. Duvar Elemanı Yalıtım Levhaları Bloklar Board. Asmolen

Krommetal Mühendislik Ltd. Şti. Yeni Nesil Yalıtımlı Duvar. Duvar Elemanı Yalıtım Levhaları Bloklar Board. Asmolen Krommetal Mühendislik Ltd. Şti. Yeni Nesil Yalıtımlı Duvar Duvar Elemanı Yalıtım Levhaları Bloklar Board Ambalaj Ürünleri Asmolen Dekoratif Ürünler Bugün KROMYALITIM EPS ürünlerine yatırım yaparsanız,

Detaylı

ITP13103 Yapı Malzemeleri

ITP13103 Yapı Malzemeleri ITP13103 Yapı Malzemeleri Yrd.Doç.Dr. Orhan ARKOÇ e-posta : orhan.arkoc@klu.edu.tr Web : http://personel.klu.edu.tr/orhan.arkoc 1 Bölüm 5.1 GAZBETON 2 Giriş Gazbeton; silisli kum ( kuvarsit ), çimento,

Detaylı

İTİCİLİK ÖZELLİĞİNE SAHİP MALZEME

İTİCİLİK ÖZELLİĞİNE SAHİP MALZEME THERMOMEX ISI,SES YALITIMI ile SU İTİCİLİK ÖZELLİĞİNE SAHİP MALZEME TEMEL ÖZELLİKLER TANIM Yapısında bulunan özel hafif agregalar ve polimerler sayesinde her koşulda kolayca hazırlanıp rahatlıkla uygulanabilen

Detaylı

Mantolama Sistemleri

Mantolama Sistemleri Mantolama Sistemleri 6 7 8 Kale Mantolama Sistemleri Uygulama Katmanları Kale Taşyünü sistem uygulama katmanları. 1. Kale Taşyünü Mantotech Yapıştırma Harcı 2. Kale Taşyünü Isı Yalıtım Levhası 3. Kale

Detaylı

EPS VE XPS ÜRETİM EKSTRÜDE POLİSTREN (XPS)

EPS VE XPS ÜRETİM EKSTRÜDE POLİSTREN (XPS) EPS VE XPS ÜRETİM EKSTRÜDE POLİSTREN (XPS) Polistiren hammaddesinden ekstrüzyon yolu ile üretilmektedir. Kullanım yeri ve amacına göre farklı boyut ve basma mukavemetinde, değişikkenar ve yüzey şekillerinde

Detaylı

YERDEN ISITMA VE YALITIM ÜRÜNLERİ ESPAN ISIBOARD. ısıtaş. inşaat A.Ş.

YERDEN ISITMA VE YALITIM ÜRÜNLERİ ESPAN ISIBOARD. ısıtaş. inşaat A.Ş. YERDEN ISITMA VE YALITIM ÜRÜNLERİ ESPAN ISIBOARD ısıtaş 1950 inşaat A.Ş. R ISITAŞ HAKKINDA Üretim çalışmalarına 1950 yılında soba imalatıyla başlayan ISITAŞ, 2008 yılına kadar Türkiye,Balkan Ülkeleri,Azerbaycan

Detaylı

%98 i doğal bileşenlerden oluşur Isı, yangın, ses yalıtımı sağlar Nem ve küf oluşumunu engeller Kolay uygulanır

%98 i doğal bileşenlerden oluşur Isı, yangın, ses yalıtımı sağlar Nem ve küf oluşumunu engeller Kolay uygulanır isonaturelle nedir? isonaturelle, çok amaçlı bir yalıtım malzemesidir. %98 i doğal bileşenlerden oluşur Isı, yangın, ses yalıtımı sağlar Nem ve küf oluşumunu engeller Kolay uygulanır Soğuğa karşı Sıcağa

Detaylı

Master Panel 1000 R5T Çatı

Master Panel 1000 R5T Çatı GROUP ENERJİ SANDVİÇ PANEL 0216 340 2538-39 FAKS: 0216 340 2534 Email:info@groupenerji.com Master Panel 1000 R5T Çatı Ürün Tanımı Yangın riskinin yüksek olduğu yapılarda ve azami yangın dayanımı istenen

Detaylı

İNŞAAT DEMİRİ. Anma çapı KANGAL DEMİR. Anma çapı HASIR ÇELİK NO. 1 R106 500 215 4.5 4.5 15 25 14.73 1.37 2 R131 500 215 5 5 15 25 18.19 1.

İNŞAAT DEMİRİ. Anma çapı KANGAL DEMİR. Anma çapı HASIR ÇELİK NO. 1 R106 500 215 4.5 4.5 15 25 14.73 1.37 2 R131 500 215 5 5 15 25 18.19 1. www.akindemir.com İNŞAAT DEMİRİ 8-32 mm. arası inşaat demirleri Anma çapı (D) (mm) TS BS ASTM AFNOR ELOT DIN Çevre Uzunluğu (U) (mm) Kesit Alanı (F) (mm2) Anma Kütlesi (G) (Kg/m) 8 25,10 50,2 0,395 10

Detaylı

KONUTLARDA VE SANAYİDE ISI YALITIMI İLE ENERJİ TASARRUFU - SU YALITIMI EĞİTİMİ VE GAP ÇALIŞTAYI

KONUTLARDA VE SANAYİDE ISI YALITIMI İLE ENERJİ TASARRUFU - SU YALITIMI EĞİTİMİ VE GAP ÇALIŞTAYI MARDİN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ (PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KONUTLARDA VE SANAYİDE ISI YALITIMI İLE ENERJİ TASARRUFU - SU YALITIMI EĞİTİMİ VE GAP ÇALIŞTAYI TS 825 in Bina Yaklaşımı Her hacim ayrı ayrı

Detaylı

MANTO İZOPOR PLUS. Uygulama

MANTO İZOPOR PLUS. Uygulama MANTO İZOPOR PLUS Isı Yalıtımı Sıvalı dış cephe yalıtım sistemleri için TS EN 13499 a uygun şekilde özel olarak üretilen, karbon katkılı ekspande polistiren levhalardır. Koyu renginden ötürü güneş altında

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ TAŞ YÜNÜ

KATI YALITIM MALZEMELERİ TAŞ YÜNÜ KATI YALITIM MALZEMELERİ TAŞ YÜNÜ Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi TAŞ YÜNÜ Taş yünü, volkanik bir kaya olan bazalt

Detaylı

Doğadan yaşama sunulan ayrıcalık...

Doğadan yaşama sunulan ayrıcalık... Doğadan yaşama sunulan ayrıcalık... Isı Yangın Ses Su Yalıtımı Yalıtımı Yalıtımı Yalıtımı İnşaat yapı sektörüne, yeni bir soluk ve yeni nesil bir anlayışıyla, duvar yapı elemanları üretimi ile hizmet vermekteyiz.

Detaylı

Isı, ses ve su yalıtımında devrim yaratan çözüm! Seranit ten...

Isı, ses ve su yalıtımında devrim yaratan çözüm! Seranit ten... Isı, ses ve su yalıtımında devrim yaratan çözüm! Seranit ten... Su geçirmez Isı geçirmez Ses geçirmez Yanmaz İNDEKS SERAMONT 4 SERAMONT BİNA MANTOLAMA ISI-SES-SU YALITIM HARCI 6 SERAMONT U-BİNA MANTOLAMA

Detaylı

ÇATILARDA ISI YALITIMI. 1. Çatı Arası Kullanılan Kırma Çatılarda Mertek Seviyesinde Isı Yalıtımı

ÇATILARDA ISI YALITIMI. 1. Çatı Arası Kullanılan Kırma Çatılarda Mertek Seviyesinde Isı Yalıtımı 1. Çatı Arası Kullanılan Kırma Çatılarda Mertek Seviyesinde Isı Yalıtımı 1- Çatı örtüsü 2- Nefes alan su yalıtım örtüsü 3- Çatı tahtası 4- Havalandırılan çatı arası boşluğu 5- Isı yalıtımı 6- Buhar dengeleyici

Detaylı

Master Panel 1000 WT Cephe

Master Panel 1000 WT Cephe GROUP ENERJİ SANDVİÇ PANEL 0216 340 2538-39 FAKS: 0216 340 2534 Email:info@groupenerji.com Master Panel 1000 WT Cephe Ürün Tanımı Cephe paneli bağlantı elemanını gizleyen sistemi sayesinde cephelerde kullanıma

Detaylı

TEKNİK BİLGİ FÖYÜ EXTRÜDE POLİSTREN LEVHA. 600x1250 TR200 TS EN 1607 < 5 (2) CS(10/Y)100 TS EN 826

TEKNİK BİLGİ FÖYÜ EXTRÜDE POLİSTREN LEVHA. 600x1250 TR200 TS EN 1607 < 5 (2) CS(10/Y)100 TS EN 826 Malzeme XPS Tip 1500 Kenar Profili Kare, Lambalı Yüzey Şekli Düz Yoğunluk d kg/m 3 min. 30 min. 24 min. 22 min. 23 min. 30 min. 30 Kalınlık T mm 20 25 30 40 50 60 70 80 90 100 T1/T2/T3 TS EN 823 Yangına

Detaylı

2-B)DUVAR DIŞTAN ISI YALITIMI (MANTOLAMA) (POZ NO:19.055/C1-C2)

2-B)DUVAR DIŞTAN ISI YALITIMI (MANTOLAMA) (POZ NO:19.055/C1-C2) 2-B)DUVAR DIŞTAN ISI YALITIMI (MANTOLAMA) (POZ NO:19.055/C1-C2) Sağlıklı ve rahat yaşam sadece uygun ısı ve nem şartlarına sahip olan mekanlarda mümkündür. Yapılarda görülen rutubetli alanlar, küf oluşması

Detaylı

ISI YALITIM SİSTEMLERİ VE MALZEMELERİ

ISI YALITIM SİSTEMLERİ VE MALZEMELERİ ISI YALITIM SİSTEMLERİ VE MALZEMELERİ 1 Wallmerk Isı Yalıtım Sistemi Isı Yalıtım Sistem Bileşenleri Sistem Profilleri AZ ENERJİ, TEMİZ ÇEVRE, KORUNMUŞ DOĞA Wallmerk Yapı Kimyasalları İnşaat Sanayi ve Ticaret

Detaylı

SIVA DEĞİL; TERMOSIVA Isı, ses ve yangın yalıtımına TEK ÇÖZÜM

SIVA DEĞİL; TERMOSIVA Isı, ses ve yangın yalıtımına TEK ÇÖZÜM SIVA DEĞİL; TERMOSIVA Isı, ses ve yangın yalıtımına TEK ÇÖZÜM Yüksek Isıya Dayanıklı Termosıva; çimento esaslı, genleştirilmiş perlit agregalı ve bağlayıcı özellikteki, kimyasal katkılı ısı, ses ve yangın

Detaylı

A- Ahşap parke B- Ahşap kör döşeme C- Ahşap kadronlar arası ısı yalıtımı D- Su yalıtım örtüsü E- Grobeton (mala perdahı) F- Blokaj G- Toprak zemin

A- Ahşap parke B- Ahşap kör döşeme C- Ahşap kadronlar arası ısı yalıtımı D- Su yalıtım örtüsü E- Grobeton (mala perdahı) F- Blokaj G- Toprak zemin TOPRAĞA BASAN DÖŞEME DETAYLARI 1- Döşeme kaplaması 2- Şap 3- Bir kat serbest su yalıtım örtüsü (XPS kullanılırsa ayırıcı keçe tabakası) 4- Isı yalıtımı 5- Su yalıtımı 6- Grobeton 7- Blokaj 8- Toprak zemin

Detaylı

LOJİSTİK BİLGİLERİ STOKLAMA BİLGİLERİ

LOJİSTİK BİLGİLERİ STOKLAMA BİLGİLERİ - ISIPAN ISIPAN PRM LOJİSTİK BİLGİLERİ STOKLAMA BİLGİLERİ 1 ODE ISIPAN ODE ISIPAN DT/ BD 0,03-0,03 W/mK lik ısı iletkenlik katsayısına, 0-0 kpa basma dayanımına, Bünyesine su almayan yapıda ve optimum

Detaylı

R3 Çatı Paneli. Üretim Yeri İskenderun. Uygulama Alanları

R3 Çatı Paneli. Üretim Yeri İskenderun. Uygulama Alanları Ürün Tanımı Türkiye de üretilen ilk, tek ve gerçek kepli sandviç paneldir. Kepli panelin en büyük avantajı, birleşim noktalarındaki bağlantı elemanlarının üzerini örten bir kep profili sayesinde dış etkenlerden

Detaylı

KONUT- İŞYERİ-HASTANE-OTEL İzoBOZZ KULLANIM ALANLARI

KONUT- İŞYERİ-HASTANE-OTEL İzoBOZZ KULLANIM ALANLARI KONUT- İŞYERİ-HASTANE-OTEL İzoBOZZ KULLANIM ALANLARI Yeni Bina İnşaatlarında veya mevcutların restorasyonunda İzoBOZZ ve Feltbi Ürünleri Isı ve Ses Yalıtımı sağlamak ve açık alanlarda çınlama - yankılanma

Detaylı

N3 Çatı Paneli. Üretim Yeri İstanbul, İskenderun, Balıkesir. Uygulama Alanları

N3 Çatı Paneli. Üretim Yeri İstanbul, İskenderun, Balıkesir. Uygulama Alanları Ürün Tanımı Üç hadveli yanal binili sandviç panelidir. %10 eğimle çatı kaplaması yapılabilmektedir. En büyük avantajı yanal binili panel birleşimi sayesinde hızlı montaj yapılmasıdır. Üretim Yeri İstanbul,

Detaylı

ROCKFLEX ROCKFLEX LEVHA

ROCKFLEX ROCKFLEX LEVHA ROCKFLEX ROCKFLEX LEVHA 1 TEKNİK ÖZELLİKLER Isı İletkenlik Katsayısı (λ λ) (W/mK) Su Buharı Difüzyon Direnç Katsayısı (μ) Yangın Sınıfı TS EN 11 Sıcaklık Dayanımı ( C) (Uzun Süreli) Sıcaklık Dayanımı (

Detaylı

Master Panel 1000 R5M Çatı

Master Panel 1000 R5M Çatı Master Panel 1000 R5M Çatı Ürün Tanımı Teras çatı kaplamalarında kullanılır. Panelin alt yüzey metal (boyalı galvanizli sac), üst yüzeyi ise PVC membranlı veya TPO membranlı olarak üretilir. Böylece şantiyede

Detaylı

Tek bir sistemle ısı, yangın ve ses yalıtımı nasıl sağlanır?

Tek bir sistemle ısı, yangın ve ses yalıtımı nasıl sağlanır? Problem / Çözüm Önerileri Tek bir sistemle ısı, yangın ve ses yalıtımı nasıl sağlanır? Yapıların tipine ve kullanım amacına göre ısı yalıtımı kadar, yangın ve ses yalıtımı da önem taşır. Özellikle, Yüksek

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi KALSİYUM SİLİKAT Yüksek mukavemetli,

Detaylı

Master Panel 1000 R7M Çatı

Master Panel 1000 R7M Çatı GROUP ENERJİ SANDVİÇ PANEL 0216 340 2538-39 FAKS:0216 340 2534 Email:info@groupenerji.com Master Panel 1000 R7M Çatı Ürün Tanımı Teras çatı kaplamalarında kullanılır. Panelin alt yüzey metal (boyalı galvanizli

Detaylı

R4 Çatı Paneli. Üretim Yeri. İstanbul

R4 Çatı Paneli. Üretim Yeri. İstanbul Ürün Tanımı Türkiye de üretilen ilk, tek ve gerçek kepli sandviç paneldir. Kepli panelin en büyük avantajı, birleşim noktalarındaki bağlantı elemanlarının üzerini örten bir kep profili sayesinde dış etkenlerden

Detaylı

PEFLEX LEVHA. Uygulama

PEFLEX LEVHA. Uygulama PEFLEX LEVHA Isı Yalıtımı Yoğuşma Kontrolü İzocam Peflex, iklimlendirme, soğutma, güneş enerjisi sistemlerinde ısı yalıtımı ve yoğuşma kontrolü sağlamak üzere üretilen kapalı gözenekli hücre yapısına sahip

Detaylı

Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri Yılın Yatırımı Ödülü 2012-02 FİYAT LİSTESİ

Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri Yılın Yatırımı Ödülü 2012-02 FİYAT LİSTESİ 11 Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri Yılın Yatırımı Ödülü 02 FİYAT LİSTESİ Elastomerik Kauçuk Köpük Yüksek buhar difüzyon değerine sahip olan elastomerik kauçuk köpük malzemeler, tesisatlarda iyi bir ısı

Detaylı

Doğal Yapı Malzemeleri İle Örülmüş Yalıtımlı Duvar Kombinasyon Örnekleri 2. ISI BÖLGESİ (TS 825)

Doğal Yapı Malzemeleri İle Örülmüş Yalıtımlı Duvar Kombinasyon Örnekleri 2. ISI BÖLGESİ (TS 825) Doğal Yapı Malzemeleri İle Örülmüş Yalıtımlı Duvar Kombinasyon Örnekleri 2. ISI BÖLGESİ (TS 825) 2. ISI BÖLGESİ (TS 825) U 0,40 W/m 2 K 2. Isı Bölgesi Doğal Yapı Malzemeleri İle Yalıtımlı Duvar Kombinasyonu

Detaylı

ÇATI MANTOLAMA SİSTEMLERİ

ÇATI MANTOLAMA SİSTEMLERİ ÇATI MANTOLAMA SİSTEMLERİ Maksimum enerji verimliliği, daha fazla enerji tasarrufu ve ideal yaşam konforu Isı kayıplarını gösteren özel kamera çekimi. Part of the Monier Group Yüksek Performanslı Isı Yalıtım

Detaylı

Doğal Yapı Malzemeleri İle Örülmüş Yalıtımlı Duvar Kombinasyon Örnekleri 2. ISI BÖLGESİ (TS 825)

Doğal Yapı Malzemeleri İle Örülmüş Yalıtımlı Duvar Kombinasyon Örnekleri 2. ISI BÖLGESİ (TS 825) Doğal Yapı Malzemeleri İle Örülmüş Yalıtımlı Duvar Kombinasyon Örnekleri 2. ISI BÖLGESİ (TS 825) 2. ISI BÖLGESİ (TS 825) 2. Isı Bölgesi Doğal Yapı Malzemeleri İle Yalıtımlı Duvar Kombinasyonu (TUĞLA +

Detaylı

Doğal Yapı Malzemeleri İle Örülmüş Yalıtımlı Duvar Kombinasyon Örnekleri 4. ISI BÖLGESİ (TS 825)

Doğal Yapı Malzemeleri İle Örülmüş Yalıtımlı Duvar Kombinasyon Örnekleri 4. ISI BÖLGESİ (TS 825) Doğal Yapı Malzemeleri İle Örülmüş Yalıtımlı Duvar Kombinasyon Örnekleri 4. ISI BÖLGESİ (TS 825) 4. ISI BÖLGESİ (TS 825) 4. Isı Bölgesi Doğal Yapı Malzemeleri İle Yalıtımlı Duvar Kombinasyonu (TUĞLA +

Detaylı

Master Panel Nova4 Çatı

Master Panel Nova4 Çatı Master Panel Nova4 Çatı Ürün Tanımı Dört hadveli yanal binili sandviç panelidir. %10 eğimle çatı kaplaması yapılabilmektedir. En büyük avantajı yanal binili panel birleşimi sayesinde hızlı montaj yapılmasıdır.

Detaylı

Çift İskeletli Dış Cephe Sistemi. Çok katlı binalarda performansı yüksek, pratik çözümler sunar. Düşük Karbon Salımı 13

Çift İskeletli Dış Cephe Sistemi. Çok katlı binalarda performansı yüksek, pratik çözümler sunar. Düşük Karbon Salımı 13 Çift İskeletli Dış Cephe Sistemi Çok katlı binalarda performansı yüksek, pratik çözümler sunar. Düşük Karbon Salımı 13 Çift İskeletli Dış Cephe Sistemi sistemi, betonarme ve çelik yapılarda, Tek iskeletli

Detaylı

Dachrock DACHROCK TERAS ÇATILAR. Dachrock, yüksek yük kapasiteli teras çatılarda ısı, ses ve yangın yalıtımı olarak kullanılmaktadır.

Dachrock DACHROCK TERAS ÇATILAR. Dachrock, yüksek yük kapasiteli teras çatılarda ısı, ses ve yangın yalıtımı olarak kullanılmaktadır. FİYAT LİSTESİ Rockwool Fiyat si Sayfa Teras Çatılar Dachrock...3 Durock.....4 Roofrock...5 Yüzer Döşemeler Steprock ( Steprock ND, HD )...........6, 7 Floorrock ( Floorrock C )....... 8 Ara Bölme Duvarları

Detaylı

ODE R-FLEX PRM/STD LEVHA

ODE R-FLEX PRM/STD LEVHA (HVAC) 4 ODE RFLEX PRM/STD LEVHA ELASTOMERİK KAUÇUK KÖPÜĞÜ YALITIM LEVHALARI Isı İletkenlik Katsayısı (λ λ) (W/mK) (0 C) Yangın Sınıfı (TS EN 11) Yangın Sınıfı (BS 47) Sıcaklık Dayanımı ( C) Kimyasallara

Detaylı

N5 Çatı Paneli. Üretim Yeri İstanbul, Balıkesir, İskenderun. Uygulama Alanları

N5 Çatı Paneli. Üretim Yeri İstanbul, Balıkesir, İskenderun. Uygulama Alanları Ürün Tanımı Beş hadveli yanal binili sandviç panelidir. %10 eğimle çatı kaplaması yapılabilmektedir. En büyük avantajı yanal binili panel birleşimi sayesinde hızlı montaj yapılmasıdır. Hadveli formuyla

Detaylı

N5 Çatı Paneli. Üretim Yeri İstanbul, Balıkesir, İskenderun. Uygulama Alanları

N5 Çatı Paneli. Üretim Yeri İstanbul, Balıkesir, İskenderun. Uygulama Alanları Ürün Tanımı Beş hadveli yanal binili sandviç panelidir. %10 eğimle çatı kaplaması yapılabilmektedir. En büyük avantajı yanal binili panel birleşimi sayesinde hızlı montaj yapılmasıdır. Hadveli formuyla

Detaylı

MANTOLAMA SİSTEMLERİ. www.megaart.com.tr

MANTOLAMA SİSTEMLERİ. www.megaart.com.tr MANTOLAMA SİSTEMLERİ DEKOR PROFİLLERİ ISI YALITIM LEVHALARI I İÇİNDEKİLER INDEX Yalıtıma Genel Bir Bakış 4 Interview Uygulama Teknikleri 4 Aplication Technics Teknik Özellikler 5 Thecnical Specifications

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK

KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi POLİETİLEN KÖPÜK Etilen ve propilen maddelerinden

Detaylı

ATAKENTVADİ SİTESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 2016

ATAKENTVADİ SİTESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 2016 ATAKENTVADİ SİTESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 2016 KURUMSAL Çevre Politikası No1, hammadde seçiminden başlayıp ürün çıkışına dek süren her aşamada çevreye karşı sorumluluğu olduğu bilinciyle hareket eder.

Detaylı

ALUPAM A.Ş. ALUPAM İLERİ TEKNOLOJİK MALZEMELER A.Ş. BURSA-2013

ALUPAM A.Ş. ALUPAM İLERİ TEKNOLOJİK MALZEMELER A.Ş. BURSA-2013 ALUPAM İLERİ TEKNOLOJİK MALZEMELER A.Ş. BURSA-2013 ALUPAM A.Ş. 2013 yılı başlarında ileri teknolojik malzemelerin tasarım ve imalatını yapmak amacıyla kurulmuştur. Alüminyum ve alaşımları ile yapılan çalışmalarına

Detaylı

Ceket Omega Dış Cephe Sistemi. Emsalden kazandırır. Düşük Karbon Salımı 25

Ceket Omega Dış Cephe Sistemi. Emsalden kazandırır. Düşük Karbon Salımı 25 Ceket Omega Dış Cephe Sistemi Emsalden kazandırır. Düşük Karbon Salımı 25 Ceket Omega Dış Cephe Sistemi Ceket Omega dış cephe sistemi, nitelikli yalıtıma sahip dış duvar tasarımlarında kullanılan dış cephe

Detaylı

Master Panel 915 R3 Çatı ve Cephe

Master Panel 915 R3 Çatı ve Cephe Master Panel 915 R3 Çatı ve Cephe Ürün Tanımı Türkiye de üretilen ilk, tek ve gerçek kepli sandviç paneldir. Master Panel in en büyük avantajı panel bağlantı elemanlarının, panel birleşim noktasını örten

Detaylı

Master Panel 1000 R4 Çatı ve Cephe

Master Panel 1000 R4 Çatı ve Cephe Master Panel 1000 R4 Çatı ve Cephe Faydalı Eni Minimum boy Maksimum boy 1000 mm 3 metre Nakliye Koşullarına Bağlıdır Ürün Tanımı Türkiye de üretilen ilk, tek ve gerçek kepli sandviç paneldir. Master Panel

Detaylı

YÜKSEK FEN KURULU KARARI

YÜKSEK FEN KURULU KARARI : Değişiklik ve ilaveler YÜKSEK FEN KURULU KARARI 01.01.2010 tarihinden geçerli olmak üzere Bakanlığımız nın 24.02.2010 tarih ve 2010/16 sayılı kararı ile; 2010 yılına ait İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatıyla

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Deney Laboratuvarı Adresi : Tümsan 2 Sitesi B Blok No:5 İkitelli İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 212 486 29 53 Faks : 0 212 486 29 52 E-Posta : info@cevkak.org Website

Detaylı

GRANİT - SERAMİK YAPIŞTIRICILAR & DERZ DOLGULARI

GRANİT - SERAMİK YAPIŞTIRICILAR & DERZ DOLGULARI GRANİT - SERAMİK YAPIŞTIRICILAR & DERZ DOLGULARI STANDART Tanım : Fayans, seramik yapıştırıcı, Çimento esaslı, gri Toz Kullanım : Seramik, fayans için yatay ve düşeyde ıslak ortamlarda kullanıma uygun

Detaylı

Master Panel 1000 R7 Çatı ve Cephe

Master Panel 1000 R7 Çatı ve Cephe GROUP ENERJI SANDVİÇ PANEL 0216 340 2538-39 FAKS: 0216 340 2534 Email:info@groupenerji Master Panel 1000 R7 Çatı ve Cephe Ürün Tanımı Türkiye de üretilen ilk, tek ve gerçek kepli sandviç paneldir. Master

Detaylı

Master Panel 1000 R5 Çatı

Master Panel 1000 R5 Çatı Master Panel 1000 R5 Çatı Ürün Tanımı Beş hadveli yanal binili sandviç panelidir. %10 eğimle çatı kaplaması yapılabilmektedir. En büyük avantajı yanal binili panel birleşimi sayesinde hızlı montaj yapılmasıdır.

Detaylı

Master Panel Nova 5 Çatı

Master Panel Nova 5 Çatı Master Panel Nova 5 Çatı Beş hadveli yanal binili sandviç panelidir. %10 eğimle çatı kaplaması yapılabilmektedir. En büyük avantajı yanal binili panel birleşimi sayesinde hızlı montaj yapılmasıdır. Hadveli

Detaylı

Yalıtımın güvenilir adresi; Pakboard!

Yalıtımın güvenilir adresi; Pakboard! Yalıtımın güvenilir adresi; Pakboard! FABRİKA/KONYA BÖLGE MÜD. : Org. San. Bölg. Evrenköy Cad. No: K: Selçuklu-KONYA Tel: (0) 9 0 (PBX) Faks: (0) 9 STANBUL BÖLGE MÜD. : Sahray cedid Mah. Halk Sok. No:0-

Detaylı

%98 i doğal bileşenlerden oluşur Isı, yangın, ses yalıtımı sağlar Nem ve küf oluşumunu engeller Kolay uygulanır

%98 i doğal bileşenlerden oluşur Isı, yangın, ses yalıtımı sağlar Nem ve küf oluşumunu engeller Kolay uygulanır isonaturelle Nedir? isonaturelle, çok amaçlı bir yalıtım malzemesidir. %98 i doğal bileşenlerden oluşur Isı, yangın, ses yalıtımı sağlar Nem ve küf oluşumunu engeller Kolay uygulanır Soğuğa karşı Sıcağa

Detaylı

Omega Dış Cephe Sistemi. İskelesiz kuru duvar çözümü sunar. Düşük Karbon Salımı 19

Omega Dış Cephe Sistemi. İskelesiz kuru duvar çözümü sunar. Düşük Karbon Salımı 19 Omega Dış Cephe Sistemi İskelesiz kuru duvar çözümü sunar. Düşük 19 Omega Dış Cephe Sistemi Üst katlarında beton imalatı devam eden yapılarda, iskele kurmadan içeriden dış cephe duvar imalatına başlanmasını

Detaylı

TÜRKİYE NİN YEŞİL ELMA ÖDÜLLÜ TEK YALITIM SIVASINI GURURLA SUNARIZ...

TÜRKİYE NİN YEŞİL ELMA ÖDÜLLÜ TEK YALITIM SIVASINI GURURLA SUNARIZ... TÜRKİYE NİN YEŞİL ELMA ÖDÜLLÜ TEK YALITIM SIVASINI GURURLA SUNARIZ... ThermoPlast Hakkında Firmamız, binaların yalıtımı amacı ile petrol türevi hammaddeler ile üretilen MANTOLAMA sistemlerine muadil olarak,

Detaylı

Master Panel Nova3 Çatı

Master Panel Nova3 Çatı Master Panel Nova3 Çatı Ürün Tanımı Üç hadveli yanal binili sandviç panelidir. %10 eğimle çatı kaplaması yapılabilmektedir. En büyük avantajı yanal binili panel birleşimi sayesinde hızlı montaj yapılmasıdır.

Detaylı

Hakkımızda Başlıca Faaliyet Alanlarımız ; Uygulama Alanları ;

Hakkımızda Başlıca Faaliyet Alanlarımız ; Uygulama Alanları ; Hakkımızda İstanbul Zemin Epoksi ve Poliüretan Kaplamalar, BAUMEX Marka sının Uzman Uygulama Bayisi olarak yapı kimyasalları sektöründe hizmet vermektedir. Misyonumuz, daima Kaliteli ürün ve kaliteli hizmet

Detaylı

ISI YALITIMLI BAHÇE ÇATI TERAS ĠZOLASYONU. TEKNĠK ġartnamesġ

ISI YALITIMLI BAHÇE ÇATI TERAS ĠZOLASYONU. TEKNĠK ġartnamesġ ISI YALITIMLI BAHÇE ÇATI TERAS ĠZOLASYONU TEKNĠK ġartnamesġ 1- TERAS ÇATI UYGULAMASI MALZEME TEKNĠK ġartnamesġ Isı Yalıtımlı Bahçe Teras Çatı katman tanımlaması 1. Eğim Betonu 2. Astar (STOPER Astar veya

Detaylı

Master Panel 1000 R7 Çatı ve Cephe

Master Panel 1000 R7 Çatı ve Cephe Master Panel 1000 R7 Çatı ve Cephe Ürün Tanımı Türkiye de üretilen ilk, tek ve gerçek kepli sandviç paneldir. Master Panel in en büyük avantajı panel bağlantı elemanlarının, panel birleģim noktasını örten

Detaylı

CeketMAX Dış Cephe Sistemi. Cephedeki terazi ve şakül kaçıklıklarını düzeltir. Düşük Karbon Salımı 31

CeketMAX Dış Cephe Sistemi. Cephedeki terazi ve şakül kaçıklıklarını düzeltir. Düşük Karbon Salımı 31 CeketMAX Dış Cephe i Cephedeki terazi ve şakül kaçıklıklarını düzeltir. Düşük Karbon Salımı 31 CeketMAX Dış Cephe i sistemi, en üst seviyede yalıtım isteyen, A enerji sınıfı, binaların ve pasif ev tasarımlarında

Detaylı

SIVI YALITIM MALZEMELERİ SİKA

SIVI YALITIM MALZEMELERİ SİKA SIVI YALITIM MALZEMELERİ SİKA Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi SİKA Bitüm ve bitümlü maddelerin hemen hepsi siyah

Detaylı

DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI

DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI Döşemelerde ısı yalıtımı için

Detaylı

Doğal Yapı Malzemeleri İle Örülmüş Yalıtımlı Duvar Kombinasyon Örnekleri 1. ISI BÖLGESİ (TS 825)

Doğal Yapı Malzemeleri İle Örülmüş Yalıtımlı Duvar Kombinasyon Örnekleri 1. ISI BÖLGESİ (TS 825) Doğal Yapı Malzemeleri İle Örülmüş Yalıtımlı Duvar Kombinasyon Örnekleri 1. ISI BÖLGESİ (TS 825) 1. ISI BÖLGESİ (TS 825) 1. Isı Bölgesi Doğal Yapı Malzemeleri İle Yalıtımlı Duvar Kombinasyonu (TUĞLA +

Detaylı

ÇATILARDA ISI YALITIMI

ÇATILARDA ISI YALITIMI 1. Geleneksel Teras Çatılarda Isı Yalıtımı Bu detayda su yalıtım katmanı ısı yalıtımının üzerinde yer almaktadır. Çatı sistemi, alttan buhar kesici ile su buharına karşı korunurken, üstte uygulanan su

Detaylı

Isı Yalıtımı Teknik Bilgiler ve TS 825. Isı Yalıtımı ve TS 825. Isı Yalıtımının Faydaları

Isı Yalıtımı Teknik Bilgiler ve TS 825. Isı Yalıtımı ve TS 825. Isı Yalıtımının Faydaları Isı Yalıtımı Teknik Bilgiler ve TS 825 Isı Yalıtımı ve TS 825 Dünyadaki enerji kaynakları hızla tükenmektedir. 1973 petrol krizinden sonra enerji fiyatlarının artmasıyla ısı yalıtımı ve enerji tasarrufu

Detaylı

Master Panel 1000 W Cephe

Master Panel 1000 W Cephe GROUP ENERJİ SANDVİÇ PANEL 0216 340 2538-39 FAKS:0216 340 2534 Email:info@groupenerji.com Master Panel 1000 W Cephe Ürün Tanımı Cephe paneli bağlantı elemanını gizleyen sistemi sayesinde cephelerde kullanıma

Detaylı

BRİKET DUVAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

BRİKET DUVAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi BRİKET DUVAR Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi BETON BRİKET DUVAR Beton briket bloklar, kum, çakıl, tüf, bims (sünger

Detaylı

Kale Mantolama Sistemleri Uygulama Katmanları Kale Mantolama Sistemi ile Isı Yalıtımınız Garanti Altında Kale Beyaz EPS Sistem Bileşenleri

Kale Mantolama Sistemleri Uygulama Katmanları Kale Mantolama Sistemi ile Isı Yalıtımınız Garanti Altında Kale Beyaz EPS Sistem Bileşenleri Mantolama Sistemleri Mantolama Nedir? Kale Son Kat Kaplamalar Kale Mantolama Sistem Bileşenleri 9 Adımda Mantolama Kış aylarında dış ortamdaki soğuk havanın iç mekanlarda ısı kaybına neden olmasını; yaz

Detaylı

CeketMAX Dış Cephe Sistemi

CeketMAX Dış Cephe Sistemi Cephedeki terazi ve şakül kaçıklıklarını düzeltir. sistemi, en üst seviyede yalıtım isteyen, A enerji sınıfı, bina tasarlamak, pasif ev tasarımlarında nitelikli yalıtıma sahip dış duvar uygulamalarında

Detaylı

Dış Cephe Sistemleri Isı Yalıtım ve Boya

Dış Cephe Sistemleri Isı Yalıtım ve Boya Dış Cephe Sistemleri Isı Yalıtım ve Boya Parex ile gelecek nesillere... İçindekiler Cephe Koruma ve Dekorasyonu 6 Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemi Avantajları 7 Binalardaki Isı Kayıpları 7 Parex Dış Cephe

Detaylı

Cem İzolasyon ÜRÜN BİLGİ FORMU PG 200

Cem İzolasyon ÜRÜN BİLGİ FORMU PG 200 PG 200 Onaylanmış Kuruluş No 1023 FPC CPD-0042 F FPC CPD-0043 F Genel amaçlı su yalıtımında çatı, teras, duvar ve zeminlerde uygulanır. Tip A - Tip T Cam Tülü GÖRSEL KUSURLAR TS EN 1850-1 YOKTUR UZUNLUK

Detaylı

Sinerji Mühendislik Müşavirlik İnşaat Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.

Sinerji Mühendislik Müşavirlik İnşaat Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. FOAMGLAS - CAM KÖPÜĞÜ nedir? FOAMGLAS - CAM KÖPÜĞÜ uzun ömürlü ve ölçüsel dengeye sahip kapalı gözenekli cam köpüğü ısı yalıtım malzemesidir. Saf camın erimesi ve pudra halindeki camla karbonun köpükleşmesi

Detaylı

ÇATILARDA ISI YALITIMI

ÇATILARDA ISI YALITIMI 1. KIRMA ÇATILARDA ISI YALITIMI 1.1 Tavan Arası Döşemesi Üzerine Yapılan Isı Yalıtımı 1- Çatı örtüsü 2- Su yalıtımı 3- Çatı tahtası 4- Havalandırılan çatı boşluğu 5- Isı yalıtımı 6- Buhar dengeleyici 7-

Detaylı

simplan www.standartizolasyon.com

simplan www.standartizolasyon.com simplan www.standartizolasyon.com Kalite Politikamız Kalite ve başarının temelini, doğru proje, doğru altyapı, doğru ürün ile doğru uygulamanın oluşturduğuna inanan ve bu doğrultuda sektörüne alternatif

Detaylı

UYGULAMA VE SATIŞ BAYİİ

UYGULAMA VE SATIŞ BAYİİ UYGULAMA VE SATIŞ BAYİİ DEĞERLİ APARTMAN SAKİNLERİ ISI YALITIMI DOĞRU YAPILIRSA YATIRIMDIR HEMDE KAZANDIRAN BİR YATIRIMDIR....VE BİZ DEST YAPI OLARAK ATACAĞANIZ BU DOĞRU ADIMDA 14 YILLIK YAPI UYGULAMALARI

Detaylı

Yeni Nesil Yalıtım Levhası

Yeni Nesil Yalıtım Levhası Yeni Nesil Yalıtım Levhası, ara bölme duvarlarda ve giydirme cephelerde, ısı ve ses yalıtımında kullanılabilen, esnek, dayanıklı, ve uygulaması kolay mineral yün esaslı yalıtım levhasıdır. Isı ve ses yalıtımı

Detaylı

YALITIM TEKNİĞİ. Yrd. Doç. Dr. Abid USTAOĞLU

YALITIM TEKNİĞİ. Yrd. Doç. Dr. Abid USTAOĞLU YALITIM TEKNİĞİ Yrd. Doç. Dr. Abid USTAOĞLU 1.11.2017 1 1.ISI YALITIMI Isı geçişini neler etkiler? Isı yalıtım nerelerde yapılır? Isı yalıtımı neden yapılmalıdır? 2.ISI YALITIMI MALZEMELERİ Çevresel etkiler

Detaylı

Doğal Yapı Malzemeleri İle Örülmüş Yalıtımlı Duvar Kombinasyon Örnekleri 3. ISI BÖLGESİ (TS 825)

Doğal Yapı Malzemeleri İle Örülmüş Yalıtımlı Duvar Kombinasyon Örnekleri 3. ISI BÖLGESİ (TS 825) Doğal Yapı Malzemeleri İle Örülmüş Yalıtımlı Duvar Kombinasyon Örnekleri 3. ISI BÖLGESİ (TS 825) 3. ISI BÖLGESİ (TS 825) 3. Isı Bölgesi Doğal Yapı Malzemeleri İle Yalıtımlı Duvar Kombinasyonu (TUĞLA +

Detaylı

Doğal Yapı Malzemeleri İle Örülmüş Yalıtımlı Duvar Kombinasyon Örnekleri 3. ISI BÖLGESİ (TS 825)

Doğal Yapı Malzemeleri İle Örülmüş Yalıtımlı Duvar Kombinasyon Örnekleri 3. ISI BÖLGESİ (TS 825) Doğal Yapı Malzemeleri İle Örülmüş Yalıtımlı Duvar Kombinasyon Örnekleri 3. ISI BÖLGESİ (TS 825) 3. ISI BÖLGESİ (TS 825) U 0,40 W/m 2 K 3. Isı Bölgesi Doğal Yapı Malzemeleri İle Yalıtımlı Duvar Kombinasyonu

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/4) Deney Laboratuvarı Adresi : Tümsan 2 Sitesi B Blok No:5 İkitelli İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0 212 486 29 53 Faks : 0 212 486 29 52 E-Posta : info@cevkak.org Website

Detaylı

%98 i doğal bileşenlerden oluşur Isı, yangın, ses yalıtımı sağlar Nem ve küf oluşumunu engeller Kolay uygulanır

%98 i doğal bileşenlerden oluşur Isı, yangın, ses yalıtımı sağlar Nem ve küf oluşumunu engeller Kolay uygulanır isonaturelle Nedir? isonaturelle, çok amaçlı bir yalıtım malzemesidir. %98 i doğal bileşenlerden oluşur Isı, yangın, ses yalıtımı sağlar Nem ve küf oluşumunu engeller Kolay uygulanır Soğuğa karşı Sıcağa

Detaylı

FIBERCEMENT. 1. Fibercement Nedir? 2. Kullanım Alanları Nelerdir?

FIBERCEMENT. 1. Fibercement Nedir? 2. Kullanım Alanları Nelerdir? FIBERCEMENT 1. Fibercement Nedir? Yapıların her türlü iç ve dış cephe kaplamalarında kullanılan, otoklavda sertleştirilmiş, düz veya ahşap desenli yüzey görünümüne sahip doğal lifli çimento esaslı levhalardır.

Detaylı

OTOPARK SU YALITIM VE KAPLAMA SİSTEMİ (CONIDECK)

OTOPARK SU YALITIM VE KAPLAMA SİSTEMİ (CONIDECK) OTOPARK SU YALITIM VE KAPLAMA SİSTEMİ (CONIDECK) 1. Genel Altı yaşam alanı ve üzeri otopark (veya üzerinde mekanik etkiler olan tüm alanlar) olarak kullanılan yapıların su yalıtımı ve kaplama sistemi olarak

Detaylı