BANKA VE TİCARET HUKUKU ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ ÖĞRETİM KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BANKA VE TİCARET HUKUKU ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ ÖĞRETİM KILAVUZU 2014-2015"

Transkript

1 BANKA VE TİCARET HUKUKU ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ ÖĞRETİM KILAVUZU I-) II-) SERTİFİKA PROGRAMLARI I. Yabancı Dilde Sertifika Programları 26. Hukukçular İçin İngilizce I Sertifika Programı Hukukçular İçin İngilizce II Sertifika Programı (İleri Düzeyde Hukukî Yazışma İngilizcesi) Hukukçular İçin İngilizce III Sertifika Programı (Amerikan Sözleşmeler Hukuku ve Sözleşme Düzenlenmesi) II. Lisansüstü Sertifika Programları Borçlar - Ticaret Hukuku Sertifika Programı Enerji - Tahkim Hukuku Sertifika Programı 20. İnşaat Sözleşmeleri Hukuku Sertifika Programı 8. Sermaye Piyasası Hukuku Sertifika Programı Muhasebe - Vergi Hukuku Sertifika Programı 13. Rekabet Hukuku Sertifika Programı EĞİTİM SEMİNERLERİ

2 2 ENSTİTÜ TAKVİMİ * SERTİFİKA PROGRAMLARI KAYIT TARİHLERİ I.Yarıyıl : 1 Eylül Eylül 2014 II.Yarıyıl : 2 Şubat Şubat 2015 Hukukçular İçin İngilizce Sertifika Programı - Seviye Tespit Sınavı: 30 Eylül 2014 Salı saat ÖĞRETİM SÜRESİ SINAV TARİHLERİ I. Yarıyıl : 13 Ekim Ocak 2015 Sınavlar : 2 Şubat Şubat 2015 II. Yarıyıl : 9 Mart Mayıs 2015 Sınavlar : 1 Haziran Haziran 2015 Eylül Sınavları: 1 Eylül Ekim 2015 (*) Zorunlu hallerde takvimde değişiklik yapılabilir.

3 3 Öğrencilerimiz, Enstitü kütüphanesi ile A.Ü. Hukuk Fakültesi kütüphanesinden kimlik kartlarını göstererek faydalanabilirler. Kayıt için müracaat etmeden önce bu broşürü ve özellikle Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ni dikkatle okumanızı rica ederiz. İnternet adresimizden bize ulaşabilirsiniz.

4 4 Enstitü Kurulu: Ergün YORULMAZ (Kurul Başkanı/T. İş Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı) Mehmet ŞENCAN (T. İş Bankası A.Ş. Başkent Kurumsal/Ankara Şube Müdürü) E. Burhanettin KANTAR (T. İş Bankası A.Ş. İştirakler Bölüm Müdürü) İbrahim Murat HAZNEDAR (T. İş Bankası A.Ş. Bölge Hukuk Müşaviri) Prof. Dr. Asuman TURANBOY (A.Ü. Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi) Prof. Dr. İsmail KIRCA (A.Ü. Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi) Prof. Dr. Kemal ŞENOCAK (A.Ü. Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi) Enstitü Müdürü: Prof. Dr. Sabih ARKAN Adres: BANKA VE TİCARET HUKUKU ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (A. Ü. HUKUK FAKÜLTESİ-TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. VAKFI/1954) ANKARA ÜNİVERSİTESİ CEBECİ KAMPÜSÜ, B BLOK CEMAL GÜRSEL CADDESİ Cebeci/ANKARA Eğitimle ilgili olarak Eğitim Koordinatörü Nigâr ADIYAMAN'ı arayınız. Tel : (0 312) ya da den dahili 3 Fax : (0 312) E - Mail : bthae.egitim@ankara.edu.tr Banka hesabımız: T. İş Bankası A.Ş. - Cebeci Şubesi (4205) Hesap Nu: Ankara (Sınav Ücretleri) (IBAN: TR ) Hesap Nu: Ankara (Kayıt Ücretleri) (IBAN: TR )

5 5 İÇİNDEKİLER Enstitümüz yılında Enstitümüzün Eğitim Programları...8 Öğretim ve Sınav Ücretleri...9 Kayıt Süresi ve Gerekli Belgeler...10 Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği...11 Sertifika Programları Hukukçular İçin İngilizce I...19 Hukukçular İçin İngilizce II...23 (İleri Düzeyde Hukukî Yazışma İngilizcesi) Hukukçular İçin İngilizce III...27 (Amerikan Sözleşmeler Hukuku ve Sözleşme Düzenlenmesi) Borçlar - Ticaret Hukuku...32 Enerji - Tahkim Hukuku...35 İnşaat Sözleşmeleri Hukuku...38 Sermaye Piyasası Hukuku...39 Muhasebe - Vergi Hukuku...40 Rekabet Hukuku...41 Eğitim Seminerleri...43 Kayıt Formları...45 Banka ve Ticaret Hukuku Dergisi Aboneliği...53 Banka ve Ticaret Hukuku Araştırma Enstitüsü Yayınları ( )...55

6

7 BANKA VE TİCARET HUKUKU ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ Enstitümüz, 1 Aralık 1954 tarihinde Türkiye İş Bankası tarafından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Medenî Kanun hükümlerine göre kurulmuş, tüzel kişiliğe sahip bir vakıftır. Enstitü'nün amacı, memleketimizde banka, sigorta ve ticaret hukuku alanındaki bilimsel araştırma, inceleme ve yayınları geliştirmek ve Türk banka ve ticaret hukukunu, çağdaş hukuk sistemleri arasında ileri bir seviyeye ulaştırmaktır. Bu amacı gerçekleştirmek üzere, ticaret, banka ve sigorta hukukunun bütün kollarında Enstitü'ye Vakıf Senediyle aşağıdaki görevler verilmiştir: a) Araştırma ve inceleme, b) Öğretim (ders, seminer, kurs, konferanslar) c) Dokümantasyon (ihtisas kütüphanesi, belgeler ve içtihatlar arşivi kurmak, bibliyografyalar çıkarmak), ç) Yayın, d) Millî ve milletlerarası kuruluşlarla işbirliği yapma, kongre ve seminerler düzenleme. Enstitü'nün ticaret, banka ve sigorta hukuku alanında bir ihtisas kütüphanesi vardır. Kütüphaneye çeşitli dillerde toplam 52 adet süreli yayın gelmektedir. Bunların 35 tanesi Türkçe, 10 tanesi Almanca, 3 tanesi Fransızca, 4 tanesi İngilizce dir. Kütüphanemize düzenli olarak Hürriyet ve Dünya gazeteleri de gelmektedir. Ayrıca 2013 Şubat ayından itibaren Resmi Gazete aboneliği de başlatılmıştır. Kütüphanemizde katalog tarama programı olarak MİLAS kullanılmaktadır. Kütüphanede Haziran 2014 tarihi itibariyle toplam adet kayıtlı bibliyografik künye vardır. Bunların 8.505'i kitap, 7.418'i makale kaydıdır. Kütüphane kolleksiyonuna dahil olan kitapların bibliyografik bilgilerine aşağıdaki adreslerden ulaşılabilir:

8 8 Ayrıca Banka ve Ticaret Hukuku Dergisi (Batider), A.Ü. Hukuk Fakültesi Dergisi, Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mecmuası, Ticaret Hukuku ve Yargıtay Kararları Sempozyumu, toplu eserde bulunan makaleler (toplam 118 adet Armağan) ile Banka ve Ticaret Hukuku Araştırma Enstitüsü'nün yapmış olduğu sempozyum ve panellerde yer alan makalelerin bibliyografik künyelerine yukarıda verilen internet adresinden ulaşılabilir. Bankacılıkla ilgili temel kitaplar ile Enstitü'nün çalışma alanına giren bilimsel yayınların (monografiler, sempozyum, bilimsel toplantı, tebliğ ve tutanaklar, bibliyografyalar) sayısı 484'tür. Enstitü ayrıca yılları arasında yılda iki defa, 2009 yılından itibaren ise, yılda dört defa yayınlanmakta olan, Index to Foreign Legal Periodicals'da (IFLP) taranan, hakemli, Banka ve Ticaret Hukuku Dergisi'ni çıkarmaktadır (abonelik koşulları için bkz. s. 53). Enstitü kütüphane ve arşivlerinden banka, sigorta ve ticaret hukuku alanında çalışma yapan Türk ve yabancı, her ilgili şahıs, hafta içi hergün , saatleri arasında ücretsiz olarak yararlanabilir. Enstitümüz, Vakfımızın kurucusu T. İş Bankası A.Ş. tarafından yaptırılan Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'ndeki binasında çalışmalarına devam etmektedir YILINDA ENSTİTÜMÜZÜN EĞİTİM PROGRAMLARI Eğitim programlarımızın yılında Enstitümüz'de açılması, bu programlara en az 20 öğrencinin kesin kaydını yaptırmasına bağlıdır. * * * Enstitümüz'de bütün dersler, üniversite öğretim üyeleri ve uzmanlar tarafından verilmektedir. * * * Derslere devam etmek amacıyla kurumlarından izin isteyen katılımcılar için Enstitü tarafından girişimlerde bulunulabilir. Kurumlarının isteği üzerine, bu katılımcıların devam durumları denetlenmektedir. * * *

9 9 Öğrenciler tüm Enstitü yayınlarını, üniversite öğrencilerine yapılan indirimle, Enstitü'deki Kitap Satış Bürosu'ndan satın alabilirler. * * * Talep halinde kurumlara, ihtiyaç duydukları alanda özel eğitim programları da düzenlenmektedir. Bu hususta Enstitümüz Eğitim Koordinatörlüğü ile irtibata geçiniz. ÖĞRETİM VE SINAV ÜCRETLERİ İngilizce Programında seviye tespit sınavı ücreti 65,-TL dir. Hukukçular İçin İngilizce I Sertifika Programında öğretim ücreti peşin KDV dahil 1.250,-TL; Hukukçular İçin İngilizce II (İleri Düzeyde Hukukî Yazışma İngilizcesi) Sertifika Programı ve Hukukçular İçin İngilizce III (Amerikan Sözleşmeler Hukuku ve Sözleşme Düzenlenmesi) Sertifika Programı öğretim ücretleri peşin KDV dahil 750,- TL dir. Borçlar - Ticaret, Enerji - Tahkim Hukuku Sertifika Programlarında peşin 1.750,-TL; Muhasebe - Vergi, İnşaat Sözleşmeleri Hukuku Sertifika Programlarında peşin 1.400,-TL; Sermaye Piyasası ve Rekabet Hukuku Sertifika Programlarında peşin 1.300,-TL dir. Bütün programlarımızda; şubat ayı sınav ücreti 65,-TL; haziran ayı sınav ücreti 65,-TL; eylül ayı sınav ücreti 75,-TL'dir. Şubat ve haziran sınav ücretleri istenildiği takdirde kayıt sırasında da yatırılabilir. II. ve III. öğretim yıllarında sınava girenler o dönemin sınav ücretlerini öderler. Ders veren öğretim üyelerince öğrencilere dağıtılması uygun görülen ders materyalleri maliyetleri karşılığında öğrencilere verilir.

10 10 Ödenen ücretler kesin kayıt yapıldıktan sonra geri verilmez. Ancak müracaat sayısının yetersizliği ya da kontenjanların dolması nedeniyle kesin kaydı yapılamayanlara -başka bir programa kayıtlarını yaptırmak istemedikleri takdirde- ödedikleri ücret iade edilir. Öğretim ücretlerinin T. İş Bankası A.Ş. Cebeci Şubesindeki (IBAN: TR ) no'lu hesaba; sınav ücretleri ile İngilizce seviye tespit sınav ücretlerinin ise aynı şubedeki 4903 (IBAN: TR ) no'lu hesaba ödenmesi gerekir. Öğretim ücretleri için, T. İş Bankası, Yapı Kredi, Garanti ve HSBC banka kartlarına dört aya kadar taksit, diğer banka kartlarına tek çekim uygulanmaktadır. KAYIT SÜRESİ VE GEREKLİ BELGELER Enstitü Müdürü kayıt süresini değiştirebilir. Geçici kayıt için, gerekli belgelerle birlikte, bizzat veya posta yoluyla başvurulabilir. Birinci yarıyılda açılacak eğitim programlarının kayıtları 1 Eylül Eylül 2014; ikinci yarıyılda açılacak programların kayıtları 2 Şubat Şubat 2015 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt için gerekli belgeler şunlardır: 1) Kayıt formları (bkz. s. 45 vd.), 2) Öğrenim belgesinin (kurum onaylı) fotokopisi, 3) Nüfus kâğıdı fotokopisi, 4) 3 adet fotoğraf, 5) Banka dekontu.

11 11 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ I. SERTİFİKA PROGRAMLARI 1. Madde Programların Amacı: Yüksek öğrenimlerini tamamlamış olanların, özellikle hukukçuların ilgili alanlardaki bilgilerini canlı tutmak, geliştirmek ve hukuktaki yenilikleri aktararak gelişmelerini sürdürmeleri ve uzmanlaşmalarını sağlamak amacıyla Banka ve Ticaret Hukuku Araştırma Enstitüsü tarafından iki yarıyıl devam etmek üzere Lisansüstü Sertifika Programları açılır. Programlara lisans öğrenimlerini hukuk fakülteleri haricinde diğer fakültelerde yapmış olanların da katılmaları mümkündür. 2. Madde Kaydolma Şartları: Enstitünün lisansüstü sertifika programlarına başta hukuk fakülteleri mezunları olmak üzere diğer fakültelerde lisans öğrenimini tamamlamış olanlar da, kayıtlarını yaptırabilirler. Hukuk fakültesinin son sınıfından en çok üç dersten bekleyen öğrenciler yedek olarak kayıtlarını yaptırabilirler. Kayıtlı öğrenci sayısı 50'nin altında olduğu takdirde bu öğrencilerin de kesin kaydı yapılır. Bütün sınavlarında başarılı olsalar bile bu öğrenciler ancak hukuk fakültesini bitirdikten sonra sertifika alma hakkını kazanırlar. Enstitü Müdürü programın tarih ve ücretini belirlemeye, değiştirmeye yetkilidir. 3. Madde Öğretim İlkeleri ve Derslere Devam: Bu programdan istenilen sonucun alınabilmesi için öğrencilerin her ders saatine karşılık en az iki saat inceleme ve okuma süresi ayırmaları ve ders için çalışma ve tartışmalara aktif biçimde katılmaları esastır. Derslere devam zorunlu olup, her derste yapılan yoklama sonucunda derslerin yarısından fazlasına devam etmemiş olan öğrenciler o dersin ilk yazılı sınavına giremezler.

12 12 4. Madde Öğrenci Sayısı: Sertifika programlarına, ön kayıt tarihlerine göre, en çok 50 öğrenci kabul edilir. Bir programa yirmiden az kişinin müracaat etmesi halinde, o program açılmayabilir. Bu durumda öğrenciler başka bir programı seçebilirler. 5. Madde Dersler: Dersler Enstitü'de esas itibariyle iş günlerinde, fakat iş saatleri dışında, haftada iki veya üç gün, ikişer saat ( ) yapılır. Enstitü Müdürü, öğrencilerin ve öğretim üyelerinin isteklerini gözönüne alarak ders, gün ve saatlerini tespit eder. Ders programları Enstitü'de ilân edilir. Ayrıca öğrenciler ders programlarını Enstitü'nün internet adresinden de öğrenebilirler. Öğretim üyesinin isteği halinde veya yer durumu gerektirdiği takdirde Cumartesi günleri de öğretim yapılabilir. Bu durumda ders saatleri ilgili öğretim üyesi ile öğrencilerin istekleri gözönüne alınarak tesbit edilir. 6. Madde Sınav: Sınavlar kış (Şubat), yaz (Haziran), güz (Eylül) olmak üzere yılda üç defa yapılır. Birinci dönem derslerinin sınavı kış (Şubat) döneminde yapılır. İkinci dönem derslerinin sınavı yaz (Haziran) döneminde yapılır. Güz (Eylül) döneminde bütün derslerden sınav yapılır. Sınav tarihleri Enstitü'de ilân edilir. Ayrıca öğrenciler sınav tarihlerini Enstitü'nün internet adresinden de öğrenebilirler. Öğretim üyeleri ara sınavı yapabilirler ve ara sınavlarında verilen notları, sınavlarda, öğrenciler lehine gözönüne alabilirler.

13 13 7. Madde Sınav Hakkı: Bir öğrenci kaydolduğu tarihten sonra açılacak sınavlara her dersten iki defa girebilir. Bu haklarını kayıt tarihinden itibaren en geç iki yıl içinde kullanmalıdır. 8. Madde Sınav Disiplini: Sınavlarda kopya çeken, çektiren veya bunlara teşebbüs eden öğrenciler programdan çıkartılır. Bu gibi öğrenciler hiçbir surette yeniden sınavlara ve müteakip programlara kabul edilemez ve Enstitü'den yararlanamazlar. Enstitü gerekirse durumu mensup oldukları müesseseye bildirir. 9. Madde Değerlendirme: Sınavda tam puan "100"dür. Ortalama 55'den 60'a kadar olanlar orta, 61'den 80'e kadar olanlar iyi, 81 dahil daha yukarı olanlar pekiyi derece ile programı bitirirler. 10. Madde Başarı: Her ders için başarı notu asgari 50 dir. 11. Madde Başarı Sertifikası: Sertifika derslerinin sınavını başarı ile bitiren öğrencilere, "Başarı Sertifikası" verilir. Başarı sertifikası tanzim edilinceye kadar, öğrencinin yazılı talebi üzerine kendisine geçici Mezuniyet Belgesi verilir. 12. Madde Katılma Belgesi: Programları başarıyla tamamlamayanlara sınavında başarılı oldukları dersleri gösteren Katılma Belgesi verilir. 13. Madde Sözcü: Her programdaki öğrenciler iki hafta içinde bir sözcü seçerler. Sözcüler öğrencilerin dileklerini Enstitü nün Eğitim Koordinatörüne bildirirler.

14 Madde Hukukçular İçin İngilizce Sertifika Programı Seviye Tespit Sınavı: Hukukçular için İngilizce Sertifika Programına kesin kayıt yaptırmak isteyenlerin, programda yer alan dersleri takip edecek düzeyde genel İngilizce bilgisine sahip olmaları gereklidir. Bu husus Enstitü tarafından tespit edilir. 15. Madde Hukukçular İçin İngilizce Sertifika Programına Kayıt Şartları: Programa kayıt için hukuk fakültesinde üçüncü sınıfa geçmiş olmak yeterlidir. Bu programa hukukçu veya hukuk öğrencisi olmayanlar kontenjan müsaitse Enstitü Müdürü tarafından kabul edilebilir. Enstitü Müdürü bu programın tarih ve ücretini belirlemeye, değiştirmeye yetkilidir. Ödenen ücretler kesin kayıt yapıldıktan sonra geri verilmez, ancak müracaat sayısının yetersizliği ya da kontenjanların dolması nedeniyle kesin kaydı yapılamayanlara başka bir programa kayıtlarını yaptırmak istemedikleri takdirde ödedikleri ücret iade edilir. II. DİĞER PROGRAMLAR A. Eğitim Programları 16. Madde Programların Amacı: Enstitü Müdürü tarafından uygun bulunduğu takdirde belirli meslek alanlarında bilgi ve iş tecrübesini arttırmak amacıyla Enstitü tarafından tek dönemlik ya da daha kısa süreli programlar açılır. 17. Madde Uygulanacak Hükümler: Bu yönetmelikteki diğer hükümler Enstitü Müdürü tarafından uygun bulunduğu takdirde bu eğitim programı hakkında da uygulanabilir. Enstitü Müdürü programın tarih ve ücretini belirlemeye, değiştirmeye yetkilidir.

15 15 B. Eğitim Seminerleri 18. Madde Seminerlerin Amacı: Yoğun çalışma hayatı nedeniyle güncel gelişmeler ve önemli konularda eğitim alma imkânından yoksun olanlar için Enstitü tarafından Enstitü Müdürünün oluruyla, hafta içi veya hafta sonlarında bilgilendirici ve tecrübe kazandırıcı eğitim seminerleri yapılır. 19. Madde Uygulanacak Hükümler: Bu yönetmelikteki diğer hükümler Enstitü Müdürü tarafından uygun bulunduğu takdirde bu eğitim programı hakkında da uygulanabilir. Enstitü Müdürü programın tarih ve ücretini belirlemeye, değiştirmeye yetkilidir. 20. Madde Yürürlük: Bu yönetmelik Enstitü Kurulu tarafından kabul edildiği tarihte yürürlüğe girer.

16

17 SERTİFİKA PROGRAMLARI 2 6. Hukukçular İçin İngilizce I Sertifika Programı Hukukçular İçin İngilizce II Sertifika Programı (İleri Düzeyde Hukukî Yazışma İngilizcesi) Hukukçular İçin İngilizce III Sertifika Programı (Amerikan Sözleşmeler Hukuku ve Sözleşme Düzenlenmesi) * * * Borçlar - Ticaret Hukuku Sertifika Programı Enerji - Tahkim Hukuku Sertifika Programı 20. İnşaat Sözleşmeleri Hukuku Sertifika Programı 8. Sermaye Piyasası Hukuku Sertifika Programı Muhasebe - Vergi Hukuku Sertifika Programı 13. Rekabet Hukuku Sertifika Programı

18

19 HUKUKÇULAR İÇİN İNGİLİZCE I SERTİFİKA A. Genel Olarak PROGRAMI Enstitümüz, öğretim yılından itibaren hukuk fakültesi 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile mezunlarına yönelik olarak iki yarıyıl devam eden "Hukukçular İçin İngilizce Sertifika Programı"nı açmaktadır. B. Seviye Tespit Sınavı Seviye tespit sınavı 30 Eylül 2014 Salı günü saat 18.30'da yapılacaktır. Bu sınava katılabilmek için 65,-TL sınav harcı ödenmesi gerekmektedir.

20

21 HUHUKÇULAR İÇİN İNGİLİZCE I SERTİFİKA PROGRAMI Sıra Konu Öğretim Üyesi Saat 1 Legal terminology and translation Ceren Ünal, LLM 28 2 Basic concepts of Turkish law Prof. Dr. Şebnem Akipek Öcal 24 3 Basic concepts of European Union law Prof. Dr. Sanem Baykal 12 4 Basic concepts of English law Larry D. White, J.D Basic concepts of American law Larry D. White, J.D Practical aspects of legal profession 7 Competition law (Unfair trade, non-compete obligations, antitrust law) Larry D. White, J.D. 8 Yrd. Doç. Dr. Gamze Aşcıoğlu Öz Yrd. Doç. Dr. Gül Efem 8 Basic concepts of legal persons Prof. Dr. Şebnem Akipek Öcal 8 4 Toplam: 108

22

23 HUKUKÇULAR İÇİN İNGİLİZCE II SERTİFİKA PROGRAMI (İLERİ DÜZEYDE HUKUKÎ YAZIŞMA İNGİLİZCESİ) A. Genel Olarak Bu program hukukî İngilizce'nin etkin olarak kullanımını gerektiren branşlarda yararlanmak üzere İngilizce hukukî yazışma yeteneklerini daha fazla ilerletmek isteyen kişilerin hukukî yazışma becerilerini geliştirme amacı ile düzenlenmektedir. B. Kaydolma Şartı Hukukçular İçin İngilizce I Sertifika Programı nı başarıyla tamamlamış olmak veya en az 600/100/250 TOEFL puanı gerekmektedir.

24

25 HUHUKÇULAR İÇİN İNGİLİZCE II SERTİFİKA PROGRAMI Sıra Konu Öğretim Üyesi Saat A. Yazılı 1 Writing Correspondence in English Larry D. White, J.D. 4 2 Effective Letter Writing Larry D. White, J.D. 4 3 Legal Writing Larry D. White, J.D. 4 4 Writing in English for Arbitration Larry D. White, J.D. 8 Toplam: 20 B. Sözlü 5 Speaking in English Larry D. White, J.D. 2 6 Persuasive Speaking Larry D. White, J.D. 4 7 Effective Argument Larry D. White, J.D. 6 Toplam: 12

26

27 HUKUKÇULAR İÇİN İNGİLİZCE III SERTİFİKA PROGRAMI (AMERİKAN SÖZLEŞMELER HUKUKU VE SÖZLEŞME DÜZENLENMESİ) A. Genel Olarak Çoğu uluslararası sözleşmenin Amerikan hukuku uygulanarak İngilizce düzenlenmesi nedeniyle, Türk avukatların, Amerikan sözleşmeler hukukunun teori temelini ve uygulamasını anlamalarının faydası büyüktür. Bu program, Amerikan sözleşmeler hukukunun ana kurallarını ve sözleşmelerin söz konusu kuralların uygulanması ve bunlara uygun olması bakımından nasıl düzenlenmesi gerektiğini ele almaktadır. B. Kaydolma Şartı Hukukçular İçin İngilizce I Sertifika Programı nı başarıyla tamamlamış olmak veya en az 600/100/250 TOEFL puanı gerekmektedir.

28

29 AMERİKAN SÖZLEŞMELER HUKUKU VE SÖZLEŞME DÜZENLENMESİ Sıra Konu Öğretim Üyesi Saat A. American Contract Law 1 Contract formation Larry D. White, J.D. 4 2 Contract remedies Larry D. White, J.D. 4 3 Contract breach Larry D. White, J.D. 4 4 Special situations Larry D. White, J.D. 6 5 Current issues Larry D. White, J.D. 4 B. Contract Drafting 6 General contract writing Larry D. White, J.D. 6 7 Special contract drafting Prof. Dr. Şebnem Akipek Öcal 4 Toplam: 32

30

31 Genel Olarak LİSANSÜSTÜ SERTİFİKA PROGRAMLARI Bu programlarda izlenen amaç, yüksek öğrenimlerini tamamlamış olanların, özellikle hukukçuların ilgili alanlardaki bilgilerini canlı tutmak, geliştirmek ve hukuktaki yenilikleri aktararak gelişmelerini sürdürmeleri ve uzmanlaşmalarını sağlamaktır. Lisans öğrenimini hukuk fakültelerinde yapmamış olanlar için bu programları takip etmek güçtür. Diğer fakültelerde lisans öğrenimi yapmış olanların bu durumu ve çalışma şartlarını gözönüne alarak müracaat etmelerini rica ederiz.

32 32 BORÇLAR - TİCARET HUKUKU SERTİFİKA PROGRAMI BORÇLAR HUKUKU I. Kısım Sıra Konu Öğretim Üyesi Saat 1 Genel İşlem Koşulları, TBK ve Prof. Dr. Şebnem Akipek Öcal 4 TKHK karşılaştırma 2 Haksız Fiiller, Tazminat ve Prof. Dr. Ahmet Kılıçoğlu 6 Geçici Ödemeler 3 Kusursuz Sorumluluk Halleri ve Prof. Dr. Ahmet Kılıçoğlu 4 Tehlike Sorumluluğu 4 Müteselsil Borçluluk Prof. Dr. Çiğdem Kırca 2 5 Alacağın Devri ve Borcun Yrd. Doç. Dr. Mehmet İstemi 4 Üstlenilmesi 6 Unidroit - Sözleşmelere İlişkin Yrd. Doç. Dr. Süleyman Yılmaz 4 İlkeler Toplam: 2 4 II. Kısım Sıra Konu Öğretim Üyesi Saat 1 Alacaklının ve Borçlunun Temerrüdü ve Sonuçları 2 Borca katılma, Sözleşmeye Katılma ve Sözleşmenin Devri Yrd. Doç. Dr. Mehmet İstemi 4 Prof. Dr. Nuri Erişgin 2 3 Borcun Sona Ermesi Prof. Dr. Nuri Erişgin 4 4 Sözleşmelerde Vergi Konulu Rücu 5 Sözleşme Türleri, Sözleşme Özgürlüğü İlkesi ve İsimsiz Sözleşmeler 6 Satış Sözleşmesi ve Viyana Konvansiyonu (CISG) Doç. Dr. Cenker Göker 2 Prof. Dr. Şebnem Akipek Öcal 4 Yrd. Doç. Dr. Süleyman Yılmaz 6 7 Vekâlet Sözleşmesi Prof. Dr. Şebnem Akipek Öcal 4 8 Kefalet ve Garanti Sözleşmesi Prof. Dr. Şebnem Akipek Öcal 6 Toplam: 3 2

33 33 TİCARET HUKUKU Sıra Konu Öğretim Üyesi Saat I 6102 SAYILI KANUNUN TAKDİMİ 6102 SAYILI KANUNUN ÇI- Prof. Dr. Sabih Arkan 1 KARILMASINDA ETKİLİ OLAN SEBEPLER 6102 SAYILI KANUNUN KAYNAKLARI II BAŞLANGIÇ HÜKÜMLERİ Yrd. Doç. Dr. Burçak Yıldız Yrd. Doç. Dr. Başak Şit III TİCARÎ İŞLETME Yrd. Doç. Dr. Burçak Yıldız Yrd. Doç. Dr. Başak Şit A B C D E F G Ticari İşletme Kavramı ve Bütünlük İlkesi Tacir ve Tacir Olmanın Hükümleri Ticaret Sicili Ticaret Unvanı ve İşletme Adı Haksız Rekabet Ticarî Defterler Acentelik Yrd. Doç. Dr. Burçak Yıldız Yrd. Doç. Dr. Başak Şit 1 (6) Yrd. Doç. Dr. Burçak Yıldız 4 2 IV A TİCARET ŞİRKETLERİ GENEL HÜKÜMLER (10) 1 Ehliyet Yrd. Doç. Dr. Burçak Yıldız 2 2 Sermaye Koyma Borcu Yrd. Doç. Dr. Burçak Yıldız 2 3 Ortakların Kişisel Alacaklıları Yrd. Doç. Dr. Burçak Yıldız 2 4 Birleşme, Bölünme ve Tür Değiştirme Yrd. Doç. Dr. Hülya Çoştan 2

34 34 5 Şirketler Topluluğu Yrd. Doç. Dr. Hülya Çoştan 2 B ANONİM ŞİRKETLER (36) 1 Giriş, 6102 Sayılı TTK Özel Kanunlar İlişkisi Prof. Dr. Feyzan Hayal Şehirali Çelik 2 2 Kuruluş 3 Eşit İşlem İlkesi Prof. Dr. Feyzan Hayal Şehirali Çelik 2 4 Yönetim Kurulu Prof. Dr. Asuman Turanboy 4 5 Kurumsal Yönetim, Denetleme, Borçlanma Yasağı Prof. Dr. Korkut Özkorkut 4 6 Genel Kurul Prof. Dr. Asuman Turanboy Prof. Dr. Feyzan Hayal Şehirali Çelik 7 Esas Sözleşme Değişiklikleri Prof. Dr. Asuman Turanboy Prof. Dr. Korkut Özkorkut Pay a İmtiyazlı Paylar Yrd. Doç. Dr. Burçak Yıldız 2 b Pay Senetleri ve Kaydî Sistem Prof. Dr. Asuman Turanboy 2 c Payların Devrinin Sınırlandırılması Yrd. Doç. Dr. Burçak Yıldız 2 9 Finansal Tablolar ve Yedek Akçeler Prof. Dr. Korkut Özkorkut 4

35 35 10 a b c d Sona Erme ve Tasfiye Genel Olarak Haklı Sebeplerle Fesih Ek Tasfiye Tasfiyeden Dönülmesi Yrd. Doç. Dr. Hülya Çoştan 2 11 Hukukî Sorumluluk Yrd. Doç. Dr. Burçak Yıldız 4 C LİMİTED ŞİRKETLER Tanımı ve Kuruluş Şirket Sözleşmesinin Değiştirilmesinde Özellik Gösteren Hâller Ortakların Hak ve Borçları Genel Kurul Yönetim ve Temsil Denetim Sona Erme, Ortakların Şirketten Çıkması ve Çıkarılması Prof. Dr. İsmail Kırca 6 Toplam: 6 0 ENERJİ - TAHKİM HUKUKU SERTİFİKA PROGRAMI ENERJİ HUKUKU Sıra Konu Öğretim Üyesi Saat I GİRİŞ Doç. Dr. Ayhan Tekinsoy Yrd. Doç. Dr. Burak Öztürk (6) Enerji Hukukunun Konusu ve Hukuk Sistemi İçindeki Yeri Enerji Hukukuna İlişkin Temel Hukukî Kavramlar 2 4

36 36 II III ENERJİ KAYNAKLARI/ DOĞAL KAYNAKLAR HU- KUKU/ENERJİ PİYASALARI - HUKUKİ ÇERÇEVE Anayasa ve İdare Hukuku Çerçevesi Petrol ve Doğal Gaz Arama ve Üretimine İlişkin Hukuki Çerçeve/Petrol Kanununda Öngörülen Yeni Hukuku Çerçeve Doç. Dr. Ayhan Tekinsoy Yrd. Doç. Dr. Burak Öztürk (26) Av. Serkan Açıkel 4 Petrol Piyasası Kanunu Nuri Karaoğuz 4 Doğalgaz Piyasası Kanunu Bağdagül Kaya 4 LPG Piyasası Kanunu Ali Kemal Kılavuz 4 Elektrik Piyasası Kanunu Mehmet Kösekahyaoğlu 4 Enerjinin Transit İletimi / Petrol ve Doğal Gaz Taşıma Faaliyetlerine İlişkin Hukuki Çerçeve (Boru hatları ile uluslararası petrol ve doğal gaz taşımacılığı; LPG taşımacılığı) Enerjinin Transit İletimi / Elektrik Üretim ve Dağıtımına İlişkin Hukuki Çerçeve YATIRIM HUKUKU AÇISIN- DAN ENERJİ Enerji Yatırımlarına İlişkin Ulusal ve Uluslararası Hukuki Çerçeve Enerji Yatırımlarında Politik Riskler ve Bunlardan Korunma Yolları Av. Serkan Açıkel 2 Çetin Kayabaş 2 2 (12) Prof. Dr. Bilgin Tiryakioğlu 2 Enerji Yatırım Sözleşmeleri Doç. Dr. Banu Şit Köşgeroğlu 2 Yatırımların Korunmasına İlişkin İki Taraflı Uluslararası Anlaşmalar Çerçevesinde Enerji Yatırımlarının Korunması Prof. Dr. Bilgin Tiryakioğlu 2 2

37 37 IV Enerji Şartı Anlaşması Çerçevesinde Enerji Yatırımlarının Düzenlenmesi ve Korunması Enerji Yatırımlarından Doğan Uyuşmazlıkların Çözümü ENERJİ SEKTÖRÜ VE ULUS- LARARASI TİCARET Doç. Dr. Sedat Çal 2 Prof. Dr. Bilgin Tiryakioğlu Doç. Dr. Banu Şit Köşgeroğlu Yrd. Doç. Dr. Ülkü Halatçı Ulusoy V ENERJİ VE ÇEVRE HUKUKU Doç. Dr. Abdurrahman Saygılı 6 VI ENERJİ SEKTÖRÜ VE RE- KABET HUKUKU Yrd. Doç. Dr. Gamze Aşçıoğlu Öz Toplam: 6 2 TAHKİM HUKUKU Sıra Konu Öğretim Üyesi Saat 1 Uyuşmazlıklarda Devlet Mahkemeleri Dışında Çözüm Yolları ve Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yöntemleri Doç. Dr. Rifat Erten Doç. Dr. Banu Şit Köşgeroğlu 6 2 Tahkim Hakkında Genel Bilgiler Prof. Dr. Turgut Kalpsüz 6 3 Tahkim Anlaşması Doç. Dr. Rifat Erten 4 4 Tahkim Yargılaması Prof. Dr. Ramazan Arslan 12 5 Hakem Kararı ve İptal Davası Doç. Dr. Banu Şit Köşgeroğlu 6 6 Yabancı Hakem Kararlarının Tanınması ve Tenfizi Prof. Dr. Fügen Sargın 6 7 ICC Tahkim Prof. Dr. Kemal Dayınlarlı 6 8 ICSID Tahkimi Prof. Dr. Kemal Dayınlarlı 6 Toplam: 5 2

38 38 İNŞAAT SÖZLEŞMELERİ HUKUKU SERTİFİKA PROGRAMI Sıra Konu Öğretim Üyesi Saat 1 a) Yapım Sözleşmelerinde Risk ve Sigorta b) İnşaat Sözleşmelerinde Teminat Mektupları Işıl Ulaş Füsun Tuncel Yazoğlu (Avukat) (16) İnşaat Sözleşmelerinde ve Özellikle FIDIC Bağlamında Mühendis ve Hukukçu İşbirliği Prof. Dr. Korkut Özkorkut 12 3 Borçlar Kanunu Açısından İnşaat Sözleşmeleri Yrd. Doç. Dr. Leyla Müjde Kurt 18 4 Yap-İşlet-Devret Sözleşmeleri Dr. Güzin Pekgüçlü Karabulut (Avukat) 6 5 a) Avrupa Topluluğunda İhale İbrahim Baylan b) Kamu İhale Kanunu Kapsamında Yapım İhaleleri c) Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu Kapsamında Yapım Sözleşmeleri (20) İnşaat Sözleşmeleri ile İlgili Tahkim Hukuku Prof. Dr. Korkut Özkorkut 10 Toplam: 8 2

39 39 SERMAYE PİYASASI HUKUKU SERTİFİKA PROGRAMI Sıra Konu Öğretim Üyesi Saat A Piyasalar Kubilay Dağlı 2 B Sermaye Piyasasının Unsurları - Sermaye Piyasasına Hakim Olan İlkeler Prof. Dr. Korkut Özkorkut 6 C Sermaye Piyasası Hukukunda Önemli Konular (50) 1 İhraç ve Halka Arz, İzahname ve İzahnameden Doğan Sorumluluk 2 Halka Açık Anonim Şirketler ve Halka Açık Bankalar Doç. Dr. Çağlar Manavgat 10 Prof. Dr. Asuman Turanboy 6 3 Sermaye Piyasası Araçları Dr. Nusret Çetin 6 4 Sermaye Piyasası Kurumları Dr. Yusuf Z. Sönmez 6 5 Sermaye Piyasası Faaliyetleri Kubilay Dağlı 10 6 Sermaye Piyasasında İhraççıların Hukuki Statüsü Prof. Dr. Zühtü Aytaç 12 D Borsalar ve MKK Kubilay Dağlı 4 E Sermaye Piyasasında Hukuki ve Cezai Sorumluluk Dr. Nusret Çetin 6 Toplam: 6 8

40 40 MUHASEBE - VERGİ HUKUKU SERTİFİKA PROGRAMI MUHASEBE HUKUKU Sıra Konu Öğretim Üyesi Saat 1 Muhasebenin Temelleri ve Yasal Dayanaklar Prof. Dr. Orhan Çelik 12 2 Finansal Tablolar ve Okunması Prof. Dr. Kadir Gürdal Prof. Dr. Orhan Çelik 3 Maliyet Yönetimi Prof. Dr. Kadir Gürdal 6 4 Bağımsız Denetim Prof. Dr. Korkut Özkorkut Prof. Dr. Orhan Çelik 5 TFRS lere Genel Bakış Prof. Dr. Orhan Çelik Toplam: 4 2 VERGİ HUKUKU Sıra Konu Öğretim Üyesi Saat 1 Vergi Hukukunun Kapsamı- Anayasal Çerçevesi Kaynakları Vergi Hukukunda Yorum Vergi Ödevi ve Vergi Borcu İlişkisi - Vergilendirme Süreci 2 Anayasa Mahkemesi ve Danıştay Kararları Işığında Vergi Hukukunun Temel İlkeleri 3 Uluslararası Vergi Hukuku ve Uygulamaları 4 Vergi Ceza Hukuku ve Uygulamaları 5 Vergi İcra Hukuku ve Uygulamaları Doç. Dr. Cenker Göker 4 Yrd. Doç. Dr. Cihat Öner 2 Prof. Dr. N. Semih Öz 3 Doç. Dr. Cenker Göker 4 Yrd. Doç. Dr. Cihat Öner 4

41 41 6 Kurumlar Vergisi ve Uygulamaları Prof. Dr. N. Semih Öz 3 7 Gelir Vergisi ve Uygulamaları Prof. Dr. N. Semih Öz 3 8 Katma Değer Vergisi ve Uygulamaları Doç. Dr. Dilek Özkök Çubukçu 4 9 Vergi Tevkifatı (Stopaj) Uygulamaları Yrd. Doç. Dr. İ. Hakan Furtun 3 10 Emlak Vergisi ve Uygulamaları Doç. Dr. Dilek Özkök Çubukçu 3 11 Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi ve Damga Vergisi ve Uygulamaları Yrd. Doç. Dr. İ. Hakan Furtun 4 Toplam: 3 7 REKABET HUKUKU SERTİFİKA PROGRAMI Sıra Konu Öğretim Üyesi Saat 1 Ekonomi Açısından Rekabet Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu 6 Hukuku 2 Rekabet Kavramı ve Rekabet Hukukuna Giriş 3 Rekabet Hukukunda Başlıca Sistemler Yrd. Doç. Dr. Gamze Aşcıoğlu Öz a AB Sistemi Yrd. Doç. Dr. Gül Efem Yrd. Doç. Dr. Şirin Güven b ABD Sistemi Yrd. Doç. Dr. Gül Efem Yrd. Doç. Dr. Şirin Güven 4 Türk Rekabet Hukuku Yrd. Doç. Dr. Gamze Aşcıoğlu Öz 4 (8)

42 42 5 Rekabet Hukuku ve Haksız Rekabet 6 Düzenleyici ve Denetleyici İdari Kurulların Yapısı ve Rekabet Kurumu nun Soruşturma Usulü Yrd. Doç. Dr. Şirin Güven 4 Av. Haluk Arı 8 7 Rekabet Savunuculuğu Av. İbrahim Gül 4 8 ABD ve AB Rejimlerinden Bazı Seçme Davalar Çerçevesinde Rekabet Hukukuna Genel Bakış Av. Gönenç Gürkaynak 6 Toplam: 6 0

43 EĞİTİM SEMİNERLERİ Enstitü tarafından 2008 yılından itibaren eğitim seminerlerine başlanmıştır. Bu seminerlerin amacı yoğun çalışma hayatı nedeniyle güncel gelişmeler ve önemli konularda eğitim alma imkanından yoksun olanları bilgilendirmek ve bu kişilere tecrübe kazandırmaktır. Programlar ve içerikleri yıl içinde Enstitü tarafından duyurulacaktır.

44

45

46

47

48

49

50

51 KAYIT FORMLARI (4) I. Adı ve Soyadı: Öğrenim Durumu: Orta Öğrenim:... Düz Lise Meslek Lisesi Yüksek Öğrenim:... Mezun :... Fakülte/Bölüm:... Öğrenci :... Fakülte/Bölüm:.... İş Durumu:... Çalışmıyorum Hâkim/Hâkim Stajyeri Avukat/Stj. Avukat Diğer : II. Kaydolmak istediği sertifika programı: Hukukçular İçin İngilizce I Hukukçular İçin İngilizce II Hukukçular İçin İngilizce III Borçlar - Ticaret Hukuku Enerji - Tahkim Hukuku İnşaat Sözleşmeleri Hukuku Sermaye Piyasası Hukuku Muhasebe - Vergi Hukuku Rekabet Hukuku 1. tercih: tercih:... III. Programa katılım amacınız: Sadece bilgi edinmek Meslek sınavlarına hazırlanmak Fakültemde bu konuları okumadığımız için Fakültemde bu derslerden yeterince yararlanamadığım için Diğer

52

53 BANKA VE TİCARET HUKUKU DERGİSİ ABONELİĞİ 60. hizmet yılını idrak eden Banka ve Ticaret Hukuku Araştırma Enstitüsü, 1961 yılından itibaren düzenli olarak Banka ve Ticaret Hukuku Dergisi ni yayımlamaktadır. Dergimiz; yılda dört sayı olarak yayımlanan, Index to Foreign Legal Periodicals da (IFLP) taranan, hakemli bir dergidir. Dergimizde banka ve ticaret hukuku yanında, medenî hukuk, borçlar hukuku, medenî usul ve icra - iflâs hukuku, devletler özel hukuku ile Avrupa Birliği hukuku konularında makalelere, kitap tanıtımlarına, ulusal ve uluslararası yargı kararları değerlendirmelerine, yayımlanmamış Yargıtay kararlarına (özellikle HGK kararları ile 11., 13., 19. Hukuk Dairesi kararlarına) yer verilmektedir. Meslekî çalışmalarınızda yardımcı olacağını düşündüğümüz, alanında tek ve saygın, Banka ve Ticaret Hukuku Dergisi ne abonelik koşullarımız aşağıda belirtilmiştir. ABONELİK KOŞULLARI: Dergimiz yıl içerisinde, Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında birer sayı olarak çıkarılmaktadır. Bu şekilde bir yılda 4 sayıyla bir cilt oluşturulmaktadır. Abonelik süresi bir yıldır. Bir yıl sonunda, son dergiyle birlikte abonelik bitmiş sayılır ve tekrar yenilemek gerekir. Dergi sayıları, kargo yolu ile en geç 2-3 gün içerisinde adresinize ulaştırılır. Abonelik ücretine posta giderleri ve KDV dahildir. Abonelik ücreti banka hesabına yatırıldıktan sonra dekont, no'lu faks ile veya bthae@law.ankara.edu.tr elektronik posta ile Enstitü Kitap Satış Bürosu'na ulaştırılmalıdır. İletişimimizin devamlılığı açısından, dekontu fakslarken fatura, adres, bilgilerinizi eklemeniz önemlidir.

54 54 Cilt XXX (Sayı 1, 2, 3, 4) için abonelik ücreti: 220, -TL. Cilt I Cilt XXIX ( ) 116 dergi için Enstitümüz Kitap Satış Bürosu ile irtibata geçiniz. Banka ve Hesap Numaramız: Türkiye İş Bankası A.Ş. Cebeci Şubesi (4205) (IBAN: TR )

55 BANKA ve TİCARET HUKUKU ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ YAYIN LİSTESİ 473. Av. Füsun TUNCEL YAZOĞLU: Banka Kredi Sözleşmeleri ve Kredilerden Doğan Uyuşmazlıklar (Banka Kredilerine Özgü Kanun Yolları), Ankara 2013/II, XIV+162 s Prof. Dr. Ali BOZER/Prof. Dr. Celal GÖLE: Ticari İşletme Hukuku, İkinci Bası, Ankara 2013/III, XVI+270 s Prof. Dr. Ali BOZER/Prof. Dr. Celal GÖLE: Kıymetli Evrak Hukuku, Üçüncü Bası, Ankara 2013/III, XXIV+374 s Prof. Dr. İsmail KIRCA/Doç. Dr. Feyzan Hayal ŞEHİRALİ ÇELİK/Doç. Dr. Çağlar MANAVGAT: Anonim Şirketler Hukuku, Cilt 1, Temel Kavram ve İlkeler - Kuruluş - Yönetim Kurulu, Ankara 2013/VIII, LVI+756 s Prof. Dr. Sabih ARKAN: Ticarî İşletme Hukuku, Gözden Geçirilmiş ve Genişletilmiş On Sekizinci Baskı, Ankara 2013/VIII, XXI+412 s Doç. Dr. Korkut ÖZKORKUT: 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu Açısından Anonim Şirketlerde Bağımsız Denetim, Ankara 2013/IX, XXIII+317 s Prof. Dr. Erden KUNTALP: Karışık Muhtevalı Akit (Karma Sözleşme), Gözden Geçirilmiş ve Yenilenmiş 2. Bası, Ankara 2013/XI, XXXII+303 s Ticaret Hukuku ve Yargıtay Kararları Sempozyumu (XXVI), Bildiriler-Tartışmalar, Ankara 2012/XII, VIII+275 s Prof. Dr. Korkut ÖZKORKUT: 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu Açısından Anonim Şirketlerde Bağımsız Denetim, 2. Tıpkı Basım, Ankara 2013/XII, XXIII+317 s Rekabet Hukuku ile İlgili Kurul ve Yargı Kararları Sempozyumu (III), Bildiriler-Tartışmalar, Ankara 2014/II, VIII+184 s.

56 483. Doç. Dr. Feyzan Hayal ŞEHİRALİ ÇELİK: Tasarımların Haksız Rekabet Hükümlerine Göre Korunması, Fikrî Mülkiyet - Haksız Rekabet Hukuku İlişkisi Odaklı Bir İnceleme, Ankara 2014/IV, XXIV+395 s Dr. F. Dilek KABUKÇUOĞLU ÖZER: Mukayeseli Hukukta ve Uygulamada Hayat Sigortası, Tamamıyla Yenilenmiş İkinci Bası, Ankara 2014/V, XXXVIII+442 s.

BANKA VE TİCARET HUKUKU ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ ÖĞRETİM KILAVUZU 2015-2016

BANKA VE TİCARET HUKUKU ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ ÖĞRETİM KILAVUZU 2015-2016 BANKA VE TİCARET HUKUKU ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ ÖĞRETİM KILAVUZU 2015-2016 I-) II-) SERTİFİKA PROGRAMLARI I. Yabancı Dilde Sertifika Programları 27. Hukukçular İçin İngilizce I Sertifika Programı Hukukçular

Detaylı

BANKA VE TİCARET HUKUKU ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ ÖĞRETİM KILAVUZU 2015-2016

BANKA VE TİCARET HUKUKU ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ ÖĞRETİM KILAVUZU 2015-2016 BANKA VE TİCARET HUKUKU ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ ÖĞRETİM KILAVUZU 2015-2016 I-) II-) SERTİFİKA PROGRAMLARI I. Yabancı Dilde Sertifika Programları 27. Hukukçular İçin İngilizce I Sertifika Programı Hukukçular

Detaylı

BANKA VE TİCARET HUKUKU ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ ÖĞRETİM KILAVUZU

BANKA VE TİCARET HUKUKU ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ ÖĞRETİM KILAVUZU BANKA VE TİCARET HUKUKU ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ ÖĞRETİM KILAVUZU 2017-2018 I-) II-) SERTİFİKA PROGRAMLARI I. Yabancı Dilde Sertifika Programları 29. Hukukçular İçin İngilizce I Sertifika Programı Hukukçular

Detaylı

BANKA VE TİCARET HUKUKU ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ ÖĞRETİM KILAVUZU

BANKA VE TİCARET HUKUKU ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ ÖĞRETİM KILAVUZU BANKA VE TİCARET HUKUKU ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ ÖĞRETİM KILAVUZU 2018-2019 I-) II-) SERTİFİKA PROGRAMLARI I. Yabancı Dilde Sertifika Programları 30. Hukukçular İçin İngilizce I Sertifika Programı Hukukçular

Detaylı

BANKA VE TİCARET HUKUKU ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ ÖĞRETİM KILAVUZU 2012-2013

BANKA VE TİCARET HUKUKU ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ ÖĞRETİM KILAVUZU 2012-2013 BANKA VE TİCARET HUKUKU ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ ÖĞRETİM KILAVUZU 2012-2013 I) TEMEL SERTİFİKA PROGRAMLARI 53. Bankacılık/İş Hayatı Sertifika Programı 24. Hukukçular İçin İngilizce I Sertifika Programı Hukukçular

Detaylı

Editör Prof. Dr. H. Ercüment ERDEM GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ TİCARET HUKUKU ANABİLİM DALI E. ÖĞRETİM ÜYESİ HUKUK POSTASI 2016

Editör Prof. Dr. H. Ercüment ERDEM GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ TİCARET HUKUKU ANABİLİM DALI E. ÖĞRETİM ÜYESİ HUKUK POSTASI 2016 Editör Prof. Dr. H. Ercüment ERDEM GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ TİCARET HUKUKU ANABİLİM DALI E. ÖĞRETİM ÜYESİ HUKUK POSTASI 2016 ERDEM & ERDEM Ortaklık Avukatlık Bürosu Valikonağı Caddesi Başaran

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2017-2018 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

2015-2016 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

2015-2016 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2015-2016 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2016-2017 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2017-2018 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

2015-2016 AKADEMİK YILI DGS KAYITLARI

2015-2016 AKADEMİK YILI DGS KAYITLARI Değerli Öğrencilerimiz, 2015-2016 AKADEMİK YILI DGS KAYITLARI Üniversitemizi tercihinizden dolayı sizleri kutluyor, başarılı bir üniversite öğrencisi olmanızı diliyoruz. Üniversiteli olmanın heyecanını

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans Hukuk Galatasaray Üniversitesi Y. Lisans Ekonomi Hukuku İstanbul Bilgi Üniversitesi 2009

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans Hukuk Galatasaray Üniversitesi Y. Lisans Ekonomi Hukuku İstanbul Bilgi Üniversitesi 2009 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Kadir Berk Kapancı İletişim Bilgileri: Tel: 0090 212 395 36 00 Faks: 0090 212 395 36 92 E-mail: kapancib@mef.edu.tr / berk.kapanci@mef.edu.tr 2. Doğum Tarihi: 1983 3. Unvanı: Yrd.

Detaylı

BAŞVURU KOŞULLARI VE İŞLEMLERİ

BAŞVURU KOŞULLARI VE İŞLEMLERİ 2014-2015 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN ÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezsiz/Tezli

Detaylı

Test Ağırlıkları: GY:0,2, GK:0,1, HU:0,1, İK:0,1, KY:0,1, MA:0,1, Uİ:0,1, YD:0,2

Test Ağırlıkları: GY:0,2, GK:0,1, HU:0,1, İK:0,1, KY:0,1, MA:0,1, Uİ:0,1, YD:0,2 KPSS A Grubu Kadroların Tam Listesi Başbakanlık KPSSP86 Atama Yapılacak Kadro Unvanı: Başbakanlık Uzman Yardımcısı Test Ağırlıkları: GY:0,2, GK:0,1, HU:0,1, İK:0,1, KY:0,1, MA:0,1, Uİ:0,1, YD:0,2 Kurumca

Detaylı

Business Network Center Turkey.

Business Network Center Turkey. 09:00-11:00 4857 Sayılı İş Kanunu'na Bakış Erdem ÖZDEMİR - Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4857 Sayılı İş Kanunu Yargıtay Bakış Açısından Değerlendirilmesi İşçinin Korunması Alt İşveren Geçici İş

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ PROF. DR. ŞABAN KAYIHAN ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku ABD. Başkanı Tlf: 0532 543 09 88 Elmek: sabanmanas@hotmail.com skayihan@fsm.edu.tr

Detaylı

EĞİTİM İŞ TECRÜBESİ ÖZGEÇMİŞ. Yrd. Doç. Dr. Ece Baş Süzel ece.bas@bilgi.edu.tr

EĞİTİM İŞ TECRÜBESİ ÖZGEÇMİŞ. Yrd. Doç. Dr. Ece Baş Süzel ece.bas@bilgi.edu.tr ÖZGEÇMİŞ Yrd. Doç. Dr. Ece Baş Süzel ece.bas@bilgi.edu.tr EĞİTİM 2011-2015 Doktora İstanbul Üniversitesi, İstanbul Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ph.D. Tez Konusu: Gerçek Olmayan Vekâletsiz İş Görme ve Menfaat

Detaylı

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ İNTİBAK PROGRAMI (218-219) 217-218 ÖĞRETİM YILINDA UYGULANAN 218-219 ÖĞRETİM YILINDA UYGULANACAK Yapılan Değişiklikler/İntibak Kuralı 1. YARIYIL 1. YARIYIL

Detaylı

MÜFLİS ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. NİN İFLASI NEDENİYLE SIKÇA SORULABİLECEK SORULAR

MÜFLİS ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. NİN İFLASI NEDENİYLE SIKÇA SORULABİLECEK SORULAR MÜFLİS ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. NİN İFLASI NEDENİYLE SIKÇA SORULABİLECEK SORULAR 1.Alacak kaydı taleplerimi nereye ve nasıl yapabilirim? İstanbul 1. İflas Müdürlüğünün 2017/14 İflas sayılı dosyasına doğrudan

Detaylı

HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI BİRİNCİ BÖLÜM

HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI BİRİNCİ BÖLÜM HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI BİRİNCİ BÖLÜM HUKUK HAKKINDA GENEL BİLGİLER A. HUKUK B. TOPLUMSAL KURALLAR VE MÜEYYİDELERİ 1. Toplumsal Kuralların Gerekliliği 2. Toplumsal Kuralların Sınıflandırılması a. Görgü

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR DOKTORA PROGRAMLARI: PROGRAM ADI HANGİ PROGRAMLARDAN BAŞVURU

Detaylı

SEZİN EZGİ SARIAKÇALI ALKAÇ AKARYAKIT İSTASYONU BAYİLİK SÖZLEŞMESİ

SEZİN EZGİ SARIAKÇALI ALKAÇ AKARYAKIT İSTASYONU BAYİLİK SÖZLEŞMESİ SEZİN EZGİ SARIAKÇALI ALKAÇ AKARYAKIT İSTASYONU BAYİLİK SÖZLEŞMESİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... XI KISALTMALAR LİSTESİ...XXI GİRİŞ...1 Birinci Bölüm SÖZLEŞMESİNİN TERMİNOLOJİSİ, DAĞITIM SÖZLEŞMELERİ

Detaylı

YÖNETMELİK. b) Birim: Giresun Üniversitesine bağlı fakülte, enstitü, yüksekokul, meslek yüksekokulu, anabilim dalı, bölüm ve programlarını,

YÖNETMELİK. b) Birim: Giresun Üniversitesine bağlı fakülte, enstitü, yüksekokul, meslek yüksekokulu, anabilim dalı, bölüm ve programlarını, 5 Temmuz 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28698 Giresun Üniversitesinden: YÖNETMELİK GİRESUN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

1. -Ortaklık Paylarının ve Ortaklık Haklarının İncelenmesi-49 2. -Birleşmenin, Bölünmenin ve Tür Değiştirmenin İptali ve Eksikliklerin Sonuçları-49

1. -Ortaklık Paylarının ve Ortaklık Haklarının İncelenmesi-49 2. -Birleşmenin, Bölünmenin ve Tür Değiştirmenin İptali ve Eksikliklerin Sonuçları-49 BİRİNCİ BÖLÜM GENEL AÇIKLAMALAR VEBAŞLANGIÇ HÜKÜMLERİ I. -YENİ TİCARET KANUNU İLE İLGİLİ GENEL AÇIKLAMALAR-3 II. -YENİ TİCARET KANUNU NUN YÜRÜRLÜĞÜNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR-7 III. -YENİ TİCARET KANUNU NUN

Detaylı

KOÇARLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

KOÇARLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI KOÇARLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI S.N. HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 Şikayet Matbuu şikayet dilekçesi ve varsa ekleri HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) Kayıda giriş

Detaylı

MALATYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

MALATYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU GENEL EVRAK TANZİMİ FAALİYET BELGESİ 5 TL YERLİ İSTEKLİ 5 TL YERLİ MALI BELGESİ 25 TL 1 TSOG BELGESİ 5 TL İFLAS VE KONKORDATO 7 TL VERGİ DAİRESİ VAKIFBANK HESABINA YATIRILACAKTIR ORTAKLAR PAY LİSTESİ 7

Detaylı

*4 Yıllık Ders Programı BİRİNCİ YIL. I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKTS Kodu Dersin Adı T U AKTS. 102 Özel Hükümler Law)

*4 Yıllık Ders Programı BİRİNCİ YIL. I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKTS Kodu Dersin Adı T U AKTS. 102 Özel Hükümler Law) *4 Yıllık Ders Programı BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKTS Kodu Dersin Adı T U AKTS Roma Hukuku: 2 0 2 ECON Hukukçular için 2 0 4 101 Genel Hükümler 116 İktisat (Economics for

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı TİCARET

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önsöz... Birinci Bölüm TÜRK ÖZEL HUKUKUNUN DAYANAKLARI

İÇİNDEKİLER. Önsöz... Birinci Bölüm TÜRK ÖZEL HUKUKUNUN DAYANAKLARI İÇİNDEKİLER Önsöz... v Birinci Bölüm TÜRK ÖZEL HUKUKUNUN DAYANAKLARI 1. TÜRK ÖZEL HUKUKUNUN DAYANAKLARI... 1 1.1. Hukukun Tanımı... 1 1.2. Hukukun Dayanağı İle İlgili Kuramlar... 1 1.3. Hukukun Kollara

Detaylı

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU Kimler Başvurabilir? Yükseköğretim Genel Kurulu nun 25.11.2015

Detaylı

Örnek: Vekâletname Örneği

Örnek: Vekâletname Örneği 11) Vekâletname: Bir kişinin vekil tayin ettiği bir başka kişinin vekâletini belgelendirmek için noter tarafından düzenlenip onaylanan belgeye vekâletname denir. Vekil olan kişi vekâletnamede yazılı olan

Detaylı

Editör Prof. Dr. H. Ercüment ERDEM GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ TİCARET HUKUKU ANABİLİM DALI E. ÖĞRETİM ÜYESİ HUKUK POSTASI 2017

Editör Prof. Dr. H. Ercüment ERDEM GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ TİCARET HUKUKU ANABİLİM DALI E. ÖĞRETİM ÜYESİ HUKUK POSTASI 2017 Editör Prof. Dr. H. Ercüment ERDEM GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ TİCARET HUKUKU ANABİLİM DALI E. ÖĞRETİM ÜYESİ HUKUK POSTASI 2017 ERDEM & ERDEM Ortaklık Avukatlık Bürosu Valikonağı Caddesi Başaran

Detaylı

1. Tüketici kredileri ve tüketicilerin korunması Tüketici kredisi sözleşmesinin tarafları ve konusu Kredi sözleşmelerinin yazılı biçimde

1. Tüketici kredileri ve tüketicilerin korunması Tüketici kredisi sözleşmesinin tarafları ve konusu Kredi sözleşmelerinin yazılı biçimde 1. FAİZ KAVRAMI, UNSURLARI, HUKUKİ NİTELİĞİ VE TÜRLERİ-1 I. FAİZ KAVRAMI VE UNSURLARI-1 II. FAİZİN HUKUKİ NİTELİĞİ-3 A. Faizin Asıl Alacağa Bağlı Olması (Fer ilik Kuralı)-3 B. Faizin Asıl Alacaktan Bağımsız

Detaylı

Ön Kayıt: Tunceli Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Öğrenci İşleri, Tunceli

Ön Kayıt: Tunceli Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Öğrenci İşleri, Tunceli D U Y U R U Tunceli Üniversitesinin öğretmenliğe kaynak oluşturan bölümlerinin son sınıf öğrencileri ile mezunları için 2015-2016 Eğitim - Öğretim Yılı Güz Döneminde başlatılacak Pedagojik Formasyon Eğitimi

Detaylı

TİCARET HUKUKU NDA SON VİRAJ

TİCARET HUKUKU NDA SON VİRAJ Tamer BOZKURT THEMIS TİCARET HUKUKU NDA SON VİRAJ Adli Hakimlik Sınavlarına Hazırlıkta Son Tekrar Kitabı İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII TİCARİ İŞLETME HUKUKU I. TİCARÎ İŞLETME...1 A- Genel Olarak...1

Detaylı

KONYA GIDA ve TARIM ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (TAGSEM) YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KONYA GIDA ve TARIM ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (TAGSEM) YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KONYA GIDA ve TARIM ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (TAGSEM) YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Konya Gıda

Detaylı

Dr. Hediye BAHAR SAYIN. Pay Sahibi Haklarının Korunması Kapsamında Anonim Şirket Yönetim Kurulu Kararlarının Butlanı

Dr. Hediye BAHAR SAYIN. Pay Sahibi Haklarının Korunması Kapsamında Anonim Şirket Yönetim Kurulu Kararlarının Butlanı Dr. Hediye BAHAR SAYIN Pay Sahibi Haklarının Korunması Kapsamında Anonim Şirket Yönetim Kurulu Kararlarının Butlanı İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... IX KISALTMALAR LİSTESİ... XIX Giriş...1 Birinci

Detaylı

2015-2016 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

2015-2016 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 201-2016 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. BAŞVURU TARİHLERİ Başvuruların kabulü, 29 Ocak 2016 Cuma günü saat 17.00

Detaylı

ANONİM ŞİRKETLERDE YÖNETİM KURULU VE ÜYELERİN BİLGİ EDİNME HAKKI

ANONİM ŞİRKETLERDE YÖNETİM KURULU VE ÜYELERİN BİLGİ EDİNME HAKKI Yrd. Doç. Dr. Ayhan KORTUNAY 6102 SAYILI TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE ANONİM ŞİRKETLERDE YÖNETİM KURULU VE ÜYELERİN BİLGİ EDİNME HAKKI İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... IX KISALTMALAR...XV GİRİŞ...1

Detaylı

İHALE İLANI ODAŞ ELEKTRİK ÜRETİM SAN. TİC. A.Ş. 2015 ŞUBAT

İHALE İLANI ODAŞ ELEKTRİK ÜRETİM SAN. TİC. A.Ş. 2015 ŞUBAT İHALE İLANI ODAŞ ELEKTRİK ÜRETİM SAN. TİC. A.Ş. 2015 ŞUBAT ODAŞ ELEKTRİK ÜRETİM SANAYİ TİCARET A.Ş. (İHALE KOMİSYONU) BAŞKANLIĞI NDAN ODAŞ ELEKTRİK ÜRETİM SANAYİ TİCARET A.Ş. NİN ENA ELEKTRİK ÜRETİM LİMİTED

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ Hukuk Fakültesi Akademik Yılı Ders Müfredatı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ Hukuk Fakültesi Akademik Yılı Ders Müfredatı YAŞAR ÜNİVERSİTESİ Hukuk Fakültesi 2016 2017 Akademik Yılı Ders Müfredatı I. Yıl (1.Dönem Güz) I. Yıl (2.Dönem Bahar) HKUK 131 Hukuka Giriş ve Hukukun Temel Kavramları 4 0 4 4 HKUK 106 Aile Hukuku 5 0

Detaylı

Sanatkar, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır.

Sanatkar, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır. Sanatkar, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır. İÇİNDEKİLER SAYFA 1- BAŞVURU İŞLEMLERİ 4 Ön Kayıt Koşulları 4 Ön Kayıt İçin Gerekli Belgeler 5 Önemli Uyarılar 6 2-

Detaylı

AKADEMİK TAKVİM GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK TAKVİMİ

AKADEMİK TAKVİM GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK TAKVİMİ 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Kapsamında Akademik Takvim, Açılacak Programlar, Alanlar, Kontenjanlar ve Derslere İlişkin Uygulama Esasları Anadolu Üniversitesi

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI Açıklamalar Adayın; İlgili anabilim dalının ilan ettiği özel şartları taşıyor

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAM ÜCRETLERİ. İşletme Yönetimi (Tezsiz)

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAM ÜCRETLERİ. İşletme Yönetimi (Tezsiz) SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAM ÜCRETLERİ İşletme Yönetimi (Tezli) İşletme Yönetimi (Tezsiz) İşletme Uzaktan Eğitim (Tezsiz) Yönetim ve Organizasyon Uzaktan Eğitim (Tezsiz) Psikoloji (Tezli)

Detaylı

BORÇLAR HUKUKU PRATİK ÇALIŞMALARI

BORÇLAR HUKUKU PRATİK ÇALIŞMALARI Prof. Dr. Baki İlkay ENGİN Yrd. Doç. Dr. Işık ÖNAY Dr. Tülay A. ÜNVER BORÇLAR HUKUKU PRATİK ÇALIŞMALARI İÇİNDEKİLER 2. BASIYA ÖNSÖZ...V 1. BASIYA ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER...IX KISALTMALAR... XV Birinci

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI BAŞVURU TARİHLERİ ve YERİ Başvuru Tarihleri 16-27 Haziran 2014 saat 16.00 ya

Detaylı

Tablo 4. Ders Programı 13 Ekim 2015 tarihli Akademik Kurul da değiştirilmiş metin BİRİNCİ YIL

Tablo 4. Ders Programı 13 Ekim 2015 tarihli Akademik Kurul da değiştirilmiş metin BİRİNCİ YIL Tablo 4. Ders Programı 13 Ekim 2015 tarihli Akademik Kurul da değiştirilmiş metin BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKTS Kodu Dersin Adı T U AKTS 103 HISTR 211 101 105 107 TURK 111 ENG

Detaylı

İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞININ İSTEDİĞİ BELGELER

İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞININ İSTEDİĞİ BELGELER T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÖZEL HUKUK DOKTORA PROGRAMI 2014-2015 GÜZ MÜLAKAT-DEĞERLENDİRME SONUÇLARI ASİL LİSTE ADI SOYADI SONUÇ SERKAN BAYRAM BAŞARILI-ÖZEL ÖĞRENCİ İLAN TARİHİ

Detaylı

2. Uluslararası Ticaret Hukukuna İlişkin Mevzuat ve Anlaşmalar, 2. bası, İstanbul 2006.

2. Uluslararası Ticaret Hukukuna İlişkin Mevzuat ve Anlaşmalar, 2. bası, İstanbul 2006. PROF. DR. NURAY EKŞİ 1987 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ni birincilikle bitiren Prof. Dr. Nuray Ekşi, 1988 yılında aynı fakültede Devletler Özel Hukuku Anabilim Dalı nda araştırma görevlisi

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI BAŞVURU TARİHLERİ ve YERİ Başvuru Tarihleri 16-27 Haziran 2014

Detaylı

SIVILAŞTIRILMIŞ PETROL GAZLARI (LPG) PİYASASI EĞİTİM VE SORUMLU MÜDÜR YÖNETMELİĞİ VE 2018 YILI UYGULAMA ESASLARI

SIVILAŞTIRILMIŞ PETROL GAZLARI (LPG) PİYASASI EĞİTİM VE SORUMLU MÜDÜR YÖNETMELİĞİ VE 2018 YILI UYGULAMA ESASLARI SIVILAŞTIRILMIŞ PETROL GAZLARI (LPG) PİYASASI EĞİTİM VE SORUMLU MÜDÜR YÖNETMELİĞİ VE 2018 YILI UYGULAMA ESASLARI 23.01.2018 SORUMLU MÜDÜR BELGELERİ MEVCUT DURUM, BELGE BAŞVURULARI, SÖZLEŞMELER VE YETKİLENDİRME

Detaylı

Bilindiği gibi 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanununun 15 inci maddesine göre her yeni yıl için;

Bilindiği gibi 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanununun 15 inci maddesine göre her yeni yıl için; SAYIN ÜYEMİZ, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununda, 4650 sayılı Kanunla 24.04.2001 tarihinde değişiklik yapılıncaya kadar, il merkezleri için il, ilçe merkezleri için ilçe idare kurullarında kamulaştırma

Detaylı

Prof. Dr. OĞUZ KÜRŞAT ÜNAL TELEFON (CEP) : 0 532 353 21 92. E.POSTA : kursatunal@gazi.edu.tr

Prof. Dr. OĞUZ KÜRŞAT ÜNAL TELEFON (CEP) : 0 532 353 21 92. E.POSTA : kursatunal@gazi.edu.tr Prof. Dr. OĞUZ KÜRŞAT ÜNAL İLETİŞİM BİLGİLERİ TELEFON (İŞ) : 0 312 439 47 68 TELEFON (CEP) : 0 532 353 21 92 E.POSTA : kursatunal@gazi.edu.tr KİŞİSEL BİLGİLER DOĞUM YERİ-TARİHİ : AFYON 21.06.1955 MEDENİ

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETİME TABİ ŞİRKETLERİN İNTERNET SİTELERİ Mehmet KÜLTE 1. 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu ve Kapsamı

BAĞIMSIZ DENETİME TABİ ŞİRKETLERİN İNTERNET SİTELERİ Mehmet KÜLTE 1. 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu ve Kapsamı BAĞIMSIZ DENETİME TABİ ŞİRKETLERİN İNTERNET SİTELERİ Mehmet KÜLTE 1 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu ve Kapsamı Ülkemizde ticaret hayatının uygulamasının son 50 yılını yönlendirmiş olan 6762 sayılı Türk

Detaylı

2011-2012 AKADEMİK YILI HUKUK FAKÜLTESİ DERS PROGRAMI

2011-2012 AKADEMİK YILI HUKUK FAKÜLTESİ DERS PROGRAMI 011-01 AKADEMİK YILI HUKUK FAKÜLTESİ DERS PROGRAMI BİRİNCİ YIL Adı LAW 101 Hukuk Başlangıcı LAW 111 Anayasa Hukuku 5 5 LAW 11 ECON 111 LAW 131 Medeni Hukuk I (Temel Kavramlar ve Kişiler Hukuku) Introduction

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı 1 / 6 DAĞITIM YERLERİNE İlgi : 26 08 2016 tarih ve 29813sayılı Resmi Gazete. İlgi Resmi Gazete'de yayımlanan 19.08.2016 tarih ve 6741 sayılı Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Kurulması ile

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)Bu Yönetmeliğin amacı; Düzce Üniversitesi zorunlu ve isteğe bağlı

Detaylı

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Başvuru, Yerleştirme ve Kayıt İşlemleri

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Başvuru, Yerleştirme ve Kayıt İşlemleri KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI KAPSAMINDA AKADEMİK TAKVİM, AÇILACAK PROGRAMLAR, ALANLAR VE KONTENJANLARA İLİŞKİN UYGULAMA

Detaylı

ENSTİTÜMÜZ BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

ENSTİTÜMÜZ BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ENSTİTÜMÜZ 2018-2019 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 2018-2019 Öğretim yılı Bahar yarıyılında

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU TEMMUZ 2013 T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

Detaylı

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NUN ORTAKLARIN VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN ŞİRKETE BORÇLANMASINA İLİŞKİN HÜKÜMLERİ

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NUN ORTAKLARIN VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN ŞİRKETE BORÇLANMASINA İLİŞKİN HÜKÜMLERİ YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NUN ORTAKLARIN VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN ŞİRKETE BORÇLANMASINA İLİŞKİN HÜKÜMLERİ TÜRKİYE KURUMSAL YÖNETİM DERNEĞİ 4 EYLÜL 2012 SONER ALTAŞ BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI

Detaylı

1) SPK Temel Düzey Lisanslama Sınavlarına Kimler Girebilir.? Lise Mezunu, 2 yıllık Yüksekokul mezunu, 4 yıllık Fakülte mezunları girebilir.

1) SPK Temel Düzey Lisanslama Sınavlarına Kimler Girebilir.? Lise Mezunu, 2 yıllık Yüksekokul mezunu, 4 yıllık Fakülte mezunları girebilir. 1) SPK Temel Düzey Lisanslama Sınavlarına Kimler Girebilir.? Lise Mezunu, 2 yıllık Yüksekokul mezunu, 4 yıllık Fakülte mezunları girebilir. 2) SPK Temel Düzey Lisansını Alanlar Ne İş Yaparlar.? A- Lise,

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI BAŞVURU TARİHLERİ ve YERİ Başvuru Tarihleri 16-27 Haziran2014 saat 16.00 ya kadar

Detaylı

T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Lisansüstü Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Bilgi Rehberi

T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Lisansüstü Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Bilgi Rehberi T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 Lisansüstü Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Bilgi Rehberi 1. KONTENJANLAR: Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 2018-2019 Akademik

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Esra Hamamcıoğlu Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı

Yrd. Doç. Dr. Esra Hamamcıoğlu Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Yrd. Doç. Dr. Esra Hamamcıoğlu Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı 1.EĞİTİM BİLGİLERİ Doktora: Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Bölümü 2005-2011,

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku ABD Medeni Hukuk ABD

ÖZGEÇMİŞ. İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku ABD Medeni Hukuk ABD ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Cevdet İlhan Günay 2. Doğum Tarihi: 0 Nisan 1951. Ünvanı: Profesör Dr.. Öğrenim Durumu: Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Hukuk Ankara Üniversitesi 1972 Y. Hukuk Ankara Üniversitesi

Detaylı

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI 2014-2015 GÜZ YARIYILI SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU ŞARTLARI Turgut Özal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Anabilim Dallarına aşağıda belirtilen sayılarda Yüksek Lisans

Detaylı

Albayrak Hukuk Bürosu. Selim Pars Sokak No:7 Florya Bakırköy İstanbul T F

Albayrak Hukuk Bürosu. Selim Pars Sokak No:7 Florya Bakırköy İstanbul T F Albayrak Hukuk Bürosu Hakkımızda Albayrak Hukuk Bürosu, profesyonel ve dinamik ekibiyle finans, enerji, madencilik, inşaat, gayrimenkul, ağır sanayi, orman ürünleri ve tekstil gibi sektörlerde çalışmalar

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI BAŞVURU TARİHLERİ ve YERİ Başvuru Tarihleri 16-27 Haziran 2014 saat 16.00

Detaylı

SIRA YAPILACAK İŞLEMLER TARİHİ

SIRA YAPILACAK İŞLEMLER TARİHİ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SAMSUN İLKADIM GÜLİZAR HASAN YILMAZ SPOR LİSESİ ne 2.YETENEK SINAVI İÇİN ÖĞRENCİ ALIMI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA YAPILACAK İŞLEMLER TARİHİ 1 Yetenek Sınavı Başvuruları 14-18 Eylül

Detaylı

SINAV DUYURUSU. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı

SINAV DUYURUSU. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı SINAV DUYURUSU SINAVIN ADI Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Öğrenim dalları itibarıyla alınacak uzman yardımcısı sayısı, yazılı sınava katılabilecek aday sayısı,

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI BAŞVURU TARİHLERİ ve YERİ Başvuru Tarihleri 16-27 Haziran 2014 saat

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE BAŞLATILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA İLİŞKİN D U Y U R U

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE BAŞLATILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA İLİŞKİN D U Y U R U 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE BAŞLATILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA İLİŞKİN D U Y U R U 2016-2017 Eğitim - Öğretim Yılı Güz Döneminde son sınıfta veya önceki

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ENSTİTÜMÜZ 2017-2018 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 2017-2018 Öğretim yılı Güz yarıyılında Enstitümüze alınacak lisansüstü öğrenci kontenjanları, kayıt-kabul şartları,

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Türk Hava Kurumu

Detaylı

Business Network Center Turkey

Business Network Center Turkey Alt İşverenler ve Asıl İşverenler 4857 Sayılı İş Kanunu, 5510 Sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu, Borçlar Kanunu ve ilgili kanunlarda yer alan bazı sorumluluklarını bilmedikleri ya da yerine getirmedikleri

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA EĞİTİM GÖREN ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRENCİLERİ VE MEZUNLAR İÇİN (GAZİ ÜNİVERSİTESİ VE DİĞER ÜNİVERSİTELER) PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü 2017 2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı üstü Programlara Öğrenci Alım İlanı 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında, Enstitümüzün aşağıda

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ YRD. DOÇ. DR. ECE BAŞ SÜZEL EĞİTİM

ÖZGEÇMİŞ YRD. DOÇ. DR. ECE BAŞ SÜZEL EĞİTİM ÖZGEÇMİŞ YRD. DOÇ. DR. ECE BAŞ SÜZEL İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi ece.bas@bilgi.edu.tr EĞİTİM 2011-2015 Doktora İstanbul Üniversitesi, İstanbul Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ph.D. Tez Konusu:

Detaylı

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL KURSLARI

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL KURSLARI BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL KURSLARI 2018-2019 Yetişkin Dil Kursları İngilizce Kursu Almanca Kursu Fransızca Kursu Arapça Kursu İspanyolca Kursu YDS Hazırlık Kursu İngilizce Konuşma

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ÖZEL ÖĞRENCİ BAŞVURU İŞLEMLERİ. Müracaat Tarihleri :13-17 Şubat 2017

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ÖZEL ÖĞRENCİ BAŞVURU İŞLEMLERİ. Müracaat Tarihleri :13-17 Şubat 2017 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ÖZEL ÖĞRENCİ BAŞVURU İŞLEMLERİ Müracaat Tarihleri :13-17 Şubat 2017 Özel Öğrenci Başvuru işlemleri için, önce Anabilim Dalı Başkanlıkları ile görüşülmesi ve

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı : Seda Öktem Çevik. 2.Doğum Tarihi : 22.03.1980. 4.Öğrenim Durumu :

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı : Seda Öktem Çevik. 2.Doğum Tarihi : 22.03.1980. 4.Öğrenim Durumu : ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Seda Öktem Çevik 2.Doğum Tarihi : 22.03.1980 3.Unvanı : Yard.Doç.Dr. 4.Öğrenim Durumu : Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Hukuk Fakültesi Bilgi Üniversitesi 2002 Y. Lisans

Detaylı

2000 li yılların başından itibaren serbestleşme

2000 li yılların başından itibaren serbestleşme ENERJİ HUKUKU SERTİFİKA PROGRAMI HAKKINDA 2000 li yılların başından itibaren serbestleşme ve özelleştirme sürecine giren enerji sektöründeki değişim bugün de tüm hızıyla devam etmektedir. Özellikle serbestleşmeden

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans Hukuk Ankara Üniversitesi Yüksek Lisans Özel Hukuk Ankara Üniversitesi 1982

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans Hukuk Ankara Üniversitesi Yüksek Lisans Özel Hukuk Ankara Üniversitesi 1982 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Mustafa TİFTİK 2. Doğum Tarihi : 15.10.1953 3. Unvanı : Prof. Dr. 4. Öğrenim Durumu : Lisans Üstü Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hukuk Ankara Üniversitesi 1976 Yüksek Lisans

Detaylı

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Avrupa Meslek Yüksekokulunun zorunlu ve isteğe bağlı

Detaylı

DÖNEM AKTS TOPLAMI 30

DÖNEM AKTS TOPLAMI 30 Ç.Ü. HUKUK FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS KATALOĞU YARIYIL ESASIYLA EĞİTİM (2014 VE ÖNCESİ GİRİŞLİ ÖĞRENCİLER) I. YARIYIL HF 101 Anayasa Hukuku I 4 4 5 HF 103 Medeni Hukuk I (Giriş, Kişiler)

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YAŞAMBOYU EĞİTİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YAŞAMBOYU EĞİTİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar EK-2 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YAŞAMBOYU EĞİTİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu Yönergenin amacı; Düzce Üniversitesi Yaşam Boyu

Detaylı

Dr. Aslı MAKARACI BAŞAK Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Yardımcı Doçenti. Taşınır Rehni Sözleşmesi

Dr. Aslı MAKARACI BAŞAK Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Yardımcı Doçenti. Taşınır Rehni Sözleşmesi Dr. Aslı MAKARACI BAŞAK Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Yardımcı Doçenti Taşınır Rehni Sözleşmesi İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... XI KISALTMALAR... XIX GİRİŞ...1

Detaylı

T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İLANIDIR. TEZLİ /TEZSİZ YÜKSEK

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2017-2018 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 2017-2018 Öğretim yılı Bahar yarıyılında Enstitümüze

Detaylı

SINAV DUYURUSU. KPSS Puan Türü

SINAV DUYURUSU. KPSS Puan Türü SINAV DUYURUSU SINAVIN ADI Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığında boş bulunan, Genel İdare Hizmetleri sınıfından 9 uncu dereceden 25 adet kadroya atanmak ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Uzmanı

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU VE KABUL ŞARTLARI

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU VE KABUL ŞARTLARI KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ PROGRAMLARI 2016-2017 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU VE KABUL ŞARTLARI Fen Bilimleri Enstitüsünce 2016-2017 öğretim yılı bahar dönemi için İnşaat Mühendisliği

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU İÇERİK 1 Genel Hususlar... 2 2, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik için Başvuru Şartları ve Özel

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Metin TOPCUOĞLU 2. Doğum Tarihi: 01 Şubat Unvanı: Profesör 4. Öğrenim Durumu:

ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Metin TOPCUOĞLU 2. Doğum Tarihi: 01 Şubat Unvanı: Profesör 4. Öğrenim Durumu: Prof. Dr. Metin TOPCUOĞLU Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi Doğu Yerleşkesi 32200 Çünür/Isparta Alaaddin Keykubat Üniversitesi İşletme Fakültesi Alanya / Antalya E-posta: mtopcuoglu@hotmail.com

Detaylı

TİCARET SİCİL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

TİCARET SİCİL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 3- Ana Sözleşme 4- Kurucular Beyanı 5- Ödenmiş Sermaye Banka Dekontu ve Bloke Yazısı 6- Rekabet Fon Payı Dekontu 7- İmza Beyannamesi 8- Kuruluş Bildirim

Detaylı

ÇEVRE KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE YÖNERGESİ

ÇEVRE KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE YÖNERGESİ 2018-2019 ÇEVRE KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE YÖNERGESİ 1 İLETİŞİM BİLGİLERİ ERENKÖY KAMPÜS 19 MAYIS MAH. ÇEVRE SOK. NO: 2 ERENKÖY-İSTANBUL TEL: 0 216 360 53 13 / FAX: 0 216 360 54 81 cevre@cevrekoleji.k12.tr

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Giriş... 1 BİRİNCİ BÖLÜM ŞİRKETLER HAKKINDA GENEL BİLGİLER

İÇİNDEKİLER. Giriş... 1 BİRİNCİ BÖLÜM ŞİRKETLER HAKKINDA GENEL BİLGİLER İÇİNDEKİLER Giriş... 1 BİRİNCİ BÖLÜM ŞİRKETLER HAKKINDA GENEL BİLGİLER 1. ŞİRKET KAVRAMI... 3 2. ŞİRKETLERİN UNSURLARI... 3 3. ŞİRKETLERİN SINIFLANDIRILMASI... 4 3.1. Adi Şirketler... 5 3.2. Ticaret Şirketleri...

Detaylı