1. Eğer apartmanınız/ b lo ğunuzun bir yerinde yangın çıka rsa, lütfen bu klavuzu takip edin:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1. Eğer apartmanınız/ b lo ğunuzun bir yerinde yangın çıka rsa, lütfen bu klavuzu takip edin:"

Transkript

1 Homes for Haringey Evinizde yangın güvenliği Turkish This is the Turkish version of Homes for Ha ringey s leaflet c a lled Fire sa fety in your home. It contains important information about what to do in a fire emergency a nd how to red uc e the risk of fire in your home. We a re send ing you this Turkish leaflet because you told us that your preferred language of communication was Turkish. If this is not correct, please tell your Tenancy Management Officer. Bu b ro şür Homes for Haringey in Yangın güvenliği b roşürünün Türkçe versiyonudur. Bu broşür yangında acil durumda ne yapılma sı ve evinizde yangın ç ıkma riskinin na sıl azaltabileceğiniz ha kkında önemli bilgileri içerir. Size bu broşürü Türkç e o la ra k g ö nd e rm e m izin se b e b i b ize sizinle ile tişim iç in terc ih ettiğiniz dilin Türkçe olduğunu söylediğiniz iç ind ir. Eğer bu doğru d eğil ise, lütfen Kira c ılık Yönetim Memurunuza (Tenancy Management Officer) söyleyin. Ya ngın çıktığı zaman ne yapmalı Katlar ve altlı üstlü evler (maisonettes) bir ölçüde sizi yangından koruyacak şekilde inşa edilmiştir. Duva rla r, yerler ve ka p ıla r a levi ve d uma nı b ir süre engelliyebilir. 1. Eğer apartmanınız/ b lo ğunuzun bir yerinde yangın çıka rsa, lütfen bu klavuzu takip edin: Derhal 999 u a ra yıp itfa iyeyi ç a ğırın. İtfa iye evinizi terk etmenizi söylemediyse ve eğer evinizd e/ ka tınızd a ka ld ıysanız ve ısı veya duman sizi etkilemiyorsa normalde evde kalmanız g üvenli. Duman gelmemesi için bütün kapı ve pencereleri kapatın. Eğer duman iç eri gelirse, d erha l terk edin ve a rka nızd a n ka p ıyı kapatın. Pencereye yakın d urun ve a c il servisin verd iği ta lima tla rını d inleyin.. 2. Eğer sizin katınızd a / evinizd e ya ng ın çıkarsa, lütfen bu klavuzu takip edin: Güven içinde ve çabuk yapamayacaksanız, sö nd ürm e ye ç a lışmayın. Pencereleri açmayın, çünkü bu yangının katınıza ya yılma sına yardım eder. Diğer kişilere katınızd a ki ya ng ını ha b er verin eğer mümkünse dışarı ç ıkın. Bina nın dışına çıkın. Arkanızd a n ka p ıyı ka p atın. Asansörü kullanmayın. Merdivenlerden inerek binayı terk ed in. Eğer d uman ç oksa, alç akta hava temiz olac ağından yerde emekle. Dışarı ç ıka rken d iğer sakinlerin kapıla rını vura ra k ha b er ver. Derhal itfaiyeye haber ver. 999 u ara, aradığın telefonun numarasını ver ve itfa iyeyi iste. Size a d ınız ve a d resiniz ve ya ng ının nerede olduğu sorula c a k. Ad resinizi size geri tekra r ed inc eye ka d a r telefonu ka p a tma.

2 Ka tınızı terk ettikten sonra, acil servisi bekle, sizden daha fazla bilgi almak isteye b ilirler. 3. Eğer katınızda mahsur kaldıysanız: Eğer yangın evinizden çıkmanızı engelliyorsa, pencereye yakın bir odaya telefon ile git. 999 u ç evirip itfa iyeyi a ra ve a d resinizi ve ka tınızın numarasını ver ve size sö ylenilen ta lim a tla rı uygula. Ka p ının etrafındaki boşlukla rı ısla k ha vlu ile tıka ve yere yakın dur, çömel. Aşağıdakileri hatırla : Ka p ıla rı kapatmak yangının yayılma sını yavaşla tır ve a na tehlike - d uma nı azaltır. Ka ç ış yolunu temiz tut, engelleme - ortak kullanıla n b a lkonla rd a, a vlula rd a, korid orla rd a ve merd ivenlerd e b üyük eşyaları, çocuk arabası, b isiklet veya mobilya gibi, veya yanabilecek hiç bir eşya bıra km a. Ke nd iliğinden kapanan kapıla rın arasına bir şey sıkıştırıp açık bıra kma. Bu kapıla r normald e ya ng ına dayanıklı. Bu ka p ıla r ya ng ın ve dumanın yayılma sını engellemeye yardımcı oluyor fakat sadece kapalı iseler. Eğer kendiliğinden kapanan kapılardan herhangi biri çalışmıyorsa, lütfen veya (c ep/ mobil telefonund an d a ha uc uz) a ra yıp bildirin. Güvenlik ka p ıla rı ka ç ışınızı ciddi şekilde yavaşla tıyor bundan dolayı artık hiç kimseye bu kapıla rın takılması iç in izin vermiyoruz ve ta kılı olanlarında ç ıkartmalarını isteyec eğiz. Merdivenlerde ve yangın çıkışına açıla n ka p ıla rın önünde bir şey bulundurmadığınızdan emin olun/dikkat edin. Bu kapıla rı iç erd en ve d ışarıdan iki taraftanda açabildiğinizi sık sık kontrol edin. Eğer yangın söndürme musluğu b orusunun (d ry riser p ip e) ha sa r gördüğünü g örürüseniz Site Servisleri Memuruna (Esta te Servic es Offic er) söyle. (Bu boru dikey bir boru ve işlevi ç ok ka tlı b ina la ra su d a ğıtımını sa ğla r. İtfaiye hortumlarını buraya bağla r.) Yatmadan veya dışarıya çıkmadan önc e evd eki ka pıla rın kapatabildiğin kadarını kapat. Eğer yangın çıka rsa, bu ya yılma sını engellemeye yardımcı olur. Kulla nm a d ığınız za ma n elektrikle ç a lışan bütün aletlerin fişlerini ç ekmelisiniz, özellikle d e g ec eleri.

3 Ya ngın riskini azaltma Duman alarmları Duman alarmları yangın uyarısını ha b er vermek iç in kulla nılan ucuz bir yoldur. Bunla rı hemen hemen bütün nalburlarda ve süpermarketlerde bulabilirsiniz. İyi olduğuna ve Britanya veya aynı değerde uluslararası standartlara uygunluğuna bakın. Eğer duman alarmınız varsa bunun merdivenin avlusunda/koridorunda ve mutfak veya yatak odasının dışında (veya ikisinde de) olmalı. Ayrıca her hafta p illerini kontrol etmelisiniz. Kolay yanan maddeler/ eşyalar ve diğer tehlikeli maddeler Siz veya evinizde kalan veya ziyaret eden hiç bir kimse gaz, benzin veya kolay tututaş maddeleri evinizde, ortak kullanılan alanlarda, klübe veya garajlarda bulundurmamalı, tutmamalı. Siz veya evinizde kalan veya ziyaret eden hiç bir kimse parafin/gaz yağı veya herha ng i b ir ya nıc ı veya tehlikeli ma d d e evinizd e veya ortak kullanım alanlarında, normal domestik/evde kullanım iç in gerekli olanın dışında bulundurmamalı. Kend inizi veya komşularınızı rikse a tma d ığınızd a n kesin emin olun. Ala c a ğınız herhangi bir ürünün nasıl saklayacağı hakkında talimatı olmalı. Bu b ilg ileri sa kla yın, elinizd e mutla ka b ulund urma lısınız. Eğer kolay tutuşan, yanan bir madde almak zorundaysanız, uygulacabileceğiniz d ikka t etmeniz gereken bazı p ra tik g üvenlik önlemleri tedb irler va r. Ya lnız küçük miktarda bulundurun ve derhal boş silind irleri ka ld ırın. Ürünleri oc a k veya elektrikli c iha zla r/ a letler gib i a teşleme ka yna kla rından uzakda tutun. Ürünle ri ç o c ukla rın göremeyeceği veya ula şamayacağı emniyetli yerde sa kla yın. Temizlik ma lzemelerini etiketlerind e ya zd ığı gibi saklayın. Ta rih i g e ç m iş ve p a keti ha sa r g örm üş tehlikeli ürünleri kaldırın. Paketinde yazan klavuza göre yok edin. Ürünleri orijina l p a ketind e etiketi ile b irlikte muha fa za edin. (Çoc ukla r yanlışlıkla içecek sanabilir.) Ele ktrikle r Prizlere fazla yükleme yapmaktan kaçının. Her b ir p rize b ir fiş takın. Birleşik Kra llık (UK) olmayan elektrikli aletleri kullandığınızd a d o ğru, uygun adaptör kulla ndığınızd a n emin olun. Hiç b ir za ma n iki uç lu fişi üç lü p rize ta kma. Uza tma kordonu ve adaptörlerin çekecekleri elektrik gücünün belli b ir limiti (a mp er ola ra k ölçülür) vardır. Fazla yükleme yapma dikkatli ol yangın riskini a za lt. Limit 13 a mp erd ir (5 a mp erlik iki fiş ve 3 a mp erlik b ir fiş - limit b ud ur). Isıtıc ıla rı çamaşırla rı kurutma k iç in kulla nma yın ve yangın çıkma sını önlemek iç in emniyetli mesafede tutun. Eğer kiracıysanız, evinizd e elektrikle ilgili b ir end işeniz varsa bizim Çağrı Merkezimizi veya (c ep/ mobil telefonundan daha ucuz) arayın. Örneğin eğer prizlerde ve kablolarda yanık izi görürseniz kesinlikle kend iniz ta mir etmeyin.

4 Mumlar ve sigaralar Sigara içmeniz bittikten sonra tamamen söndürmüş olduğunuzdan emin olun. Eğer a lkol iç iyorsa nız veya sizi sersemleten uykunuzu getiren bir ilaç kullanıyorsanız daha da dikkatli olun. Yatakta kesinlikle sigara içmeyin. Mumlara ve küçük metal kaplarda bulunan mumlara (tea lights) dikkat edin. Bunla rı tutuşup yangın çıkartacak- perde gibi maddelerin üzerine veya yakınına bıra kma yın. Kib rit ve ç a km a kla rı çocukların ulaşamayacağı yüksek yerlerde muhafaza edin. Mutfa kta Ta v a yı/tencereyi hiç bir zaman üçte birinden fazla yağ ile d old urma yın. Hiç bir za m a n ta va yı/tencereyi yalnız b ıra kma yın ve yemek pişirirken ç oc ukla rı mutfakta yalnız b ıra kma yın. Kibritleri ve tencere sapını/tutacağını çocukların ulaşamayacağı şekild e muha fa za edin. Yiyec ekleri sıcak yağın içine bırakmadan önce kurulayın (ıslak yiyeyecek yağın fıkırdamasına ve tava/tencerenin dışına taşmasına neden olur). Sıcak yağda yemek pişirirken d ikka tli olun - kola yc a ya ng ın çıka tır, tutuşturur. Eğer tava/tencere alev alırsa, yerind en ka ld ırma veya üstüne su d ökme. Eğer güven içinde yapabiliyorsanız o c a ğı ka pat. Eğer şüpheniz varsa, odayı terk et, kapıyı ka pat, d iğer kişileri uyar ve itfaiyeye haber ver. Gece İç kapıla rı/oda kapıla rını yangının dağılma sını d urd urma k iç in ka p a t. Ya ng ınların çoğu gece başla r. Ya ta ğa gitmeden önce bazı kontrolları mutlaka yap: İç kapıla rı/oda kapıla rını kapat. Kapalı kapıla r ya ng ını yavaşla tır. Televizyon gibi elektrik ile çalışan aletlerin fişlerini çek (fakat çalışıyor vaziyette kalması gereken buzdolabı veya videoyu değil). Ocağın/fırının sönük yanmıyor olduğunu kontrol et. Bula şık veya ç a ma şır ma kina la rını gece çalışır durumda bıra kma. Isıtıc ıla rı ka pat. Ya ta ğa gittiğin zaman elektrikli battaniyeleri her zaman kapat ve ASLA elektrikli b a tta niye ile sıcak su torbasını b irlikte kulla nma. Elektrikli battaniyelerini en az her üç yıld a b ir kontrol ettir. Şöminenin etra fına yangın koruyuc usu koy. Kültablalarını boşa lt ve iç ind ekilerin soğuk olduğund a n emin ol. Dış kapının önünün açık olduğundan emin ol. Anahtarları herkesin b ula b ilec eği yere b ıra k. Ka ç ış yolunun planını yap Ka ç ık yolunun planını yap. Herkesin na sıl kaçacağını bildiğind en emin ol. Ya ngın çıkışla rının ve alarmların nerelerde olduğunu bil. Kaçarken kaç kapıdan geçmek zorunda kalarak kaçacağını sa y. Dum a n o ld uğu zaman g örmek zor ola b ilir ve nerd e old uğunu karıştırabilirsin. Bütün ç ıkışla rın önünü açık bırak, buna ortak kullanım alanları d a d a hil.

5 Ya ngın kapıla rını kapalı tut. Bu kapıla r ya ng ını yayılma sının yavaşla masına yardımcı olur ve size dışarı ç ıkmanız iç in ekstra za ma n sa ğla r. Ka p ı ve pencere kilitlerini herkesin bulabileceği yerde tut. Kontrol Liste si Gece yangının yayılma sını d urd urma k iç in iç ka p ıla rı kapalı tut. Buzd o la b ı/dondurucu gibi sürekli çalışması g ereken a letlerin d ışında kalan elektrikli a letleri/ c iha zla rı ka pat ve fişlerini ç ek. Ocağınızın/fırının sönmüş olduğunu kontrol et. Çamaşır ma kina sını çalışır d urumd a b ıra kma. Isıtıc ıla rı kapat ve yangın koruyucuları koy. Mumları ve sigaraları iyic e sönd ür. Çıkışla rın önünün açık olduğundan emin ol. Ka p ı ve pencere anahtarlarını herkesin bulabileceği yerd e tut. Ya ngın güvenliği ve b ilg isa ya rd a ev risk d eğerlend irmesi ya p ma k iç in Devletin w e b site sine b a kınız; irec t.gov.uk/ firekills. Ayrıca İngilizce hariç kendi dilinizde yangın güvenliği b ilg ilerini şu w e b site sind e b ula b ilirsiniz: Lo nd ra İtfaiyasi ücretsiz yangın kontrolları yapıyor ve ve sağır duman alarmı takıyor. Ücretsiz arama hattını arayın veya e-posta gönd erin: sm o ke a la rm s@lond o n-fire.g o v.uk Bu b ro şürün İng ilizc e versiyonu Eylül 2009 d a Homes for Ha ring ey ta ra fından basıld ı ve buna web sitemizden ulaşabilirsiniz:

Yangın güvenliği özet bilgileri

Yangın güvenliği özet bilgileri Yangın güvenliği özet bilgileri Güvenliğiniz en ileri önceliğimizdir. Bu broşür konutunuzda bir yangın olursa, ne yapmanızı açıklayan bir kılavuz dahil olmak üzere, yangından nasıl güvenli kalabilmenizi

Detaylı

Elektrikli aletler. Yangın güvenliği için alet kullanımı sırasında ipuçları

Elektrikli aletler. Yangın güvenliği için alet kullanımı sırasında ipuçları Elektrikli aletler Yangın güvenliği için alet kullanımı sırasında ipuçları Her yıl ölüm vakaları yaşanıyor Elektrikli aletlerin dikkatsiz kullanımı ev yangınlarının sık rastlanan nedenlerinden biridir.

Detaylı

APARTMANLAR KONTROL FORMU

APARTMANLAR KONTROL FORMU SORU E H ÖNERİ 1. Apartmanın sokak numarası gece ve gündüz görülebilecek durumda mı? 2. Apartman dairelerinin numaraları var mı? 3. Apartmana giren kişiler için geçiş kontrolü var mı? 4. Apartman, site

Detaylı

HOTEL VE MOTELLERDE YANGIN ÖNLEMLERİ

HOTEL VE MOTELLERDE YANGIN ÖNLEMLERİ 1 / 6 HOTEL VE MOTELLERDE YANGIN ÖNLEMLERİ Otellerde yangın güvenliği, insan sayısının fazlalığı, özellikle uyku sırasında meydana gelen yangınlarda binanın kısa süre içinde boşaltılmasının güçlüğü nedeniyle

Detaylı

ACİL DURUM (TAHLİYE)

ACİL DURUM (TAHLİYE) ACİL DURUM (TAHLİYE) a) Acil durum: İşyerinin tamamında veya bir kısmında meydana gelebilecek yangın, patlama, tehlikeli kimyasal maddelerden kaynaklanan yayılım, doğal afet gibi acil müdahale, mücadele,

Detaylı

İnşaat alanlarında riski azaltmanın beş yolu

İnşaat alanlarında riski azaltmanın beş yolu İnşaat alanlarında riski azaltmanın beş yolu Küçük inşaat alanları için Küçük çaplı işletmeler için İşçiler için İnşaat, yüksek risk taşıyan bir endüstridir. Aşağıda sizin güvende ve sağlıklı olmanıza

Detaylı

4. YANGIN. Yangının, ilk aşamasında KOKU, ikinci aşamasında DUMAN, üçüncü aşamasında ALEV görülür.

4. YANGIN. Yangının, ilk aşamasında KOKU, ikinci aşamasında DUMAN, üçüncü aşamasında ALEV görülür. 4. YANGIN Örneğin; yeterli oksijen olmayan ortamlarda tam yanma gerçekleşemez. Her yanma olayına yangın diyemeyiz; ancak alevler kontrol edilemezse yangın denir. Yanmanın görülebilen kısmına alev denir.

Detaylı

FORMULA YÜRÜTEÇ Kurulum ve Kullanma Kılavuzu

FORMULA YÜRÜTEÇ Kurulum ve Kullanma Kılavuzu FORMULA YÜRÜTEÇ Kurulum ve Kullanma Kılavuzu TV EN273:2005 e uygundur. ASTM F977-2 Standartlarına uygundur. Çocuğunuzun güvenliği için açıklamaları dikkatlice okuyup kullanım kılavuzunu saklayınız. For

Detaylı

Register your product and get support at HP8105 HP8106. Kullanım kılavuzu

Register your product and get support at   HP8105 HP8106. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8105 HP8106 Kullanım kılavuzu a b c Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips tarafından verilen

Detaylı

İTFAIYENIZ BILGILENDIRIYOR

İTFAIYENIZ BILGILENDIRIYOR Türkisch Türk İTFAIYENIZ BILGILENDIRIYOR Yangından korunma ve yangın durumunda yapılması gerekenler. İnsanlarla ülkem insanları için. Önsöz Detlef Radtke Bölge İtfaiye Amiri İtfaiyeler ülkemizdeki güvenlik

Detaylı

GELECEĞİ DÜŞÜNEN ÇEVREYE SAYGILI % 70. tasarruf. Sokak, Park ve Bahçelerinizi Daha Az Ödeyerek Daha İyi Aydınlatmak Mümkün

GELECEĞİ DÜŞÜNEN ÇEVREYE SAYGILI % 70. tasarruf. Sokak, Park ve Bahçelerinizi Daha Az Ödeyerek Daha İyi Aydınlatmak Mümkün www.urlsolar.com S L D-S K -6 0 W ile 1 5 0 W St an d art S o kak L a m ba sı F iya t K arşılaşt ırm a sı kw h Ü c reti Yıllık Tü ke tim Ü cre ti Y ıllık T ü ketim Fa rkı kw Sa at G ü n A y Stan d art

Detaylı

Register your product and get support at. HP8117. Kullanım kılavuzu

Register your product and get support at.   HP8117. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8117 Kullanım kılavuzu a b Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips tarafından verilen destekten

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU NOT: BU ÜRÜN PROFESYONEL KULLANIM İÇİN UYGUN DEĞİLDİR.

KULLANIM KILAVUZU NOT: BU ÜRÜN PROFESYONEL KULLANIM İÇİN UYGUN DEĞİLDİR. BENZİNLİ JENERATÖR MODEL RTM9665 KULLANIM KILAVUZU NOT: BU ÜRÜN PROFESYONEL KULLANIM İÇİN UYGUN DEĞİLDİR.. 1) Yakıt deposu 9) Boru çerçeve 2) Egzost susturucu 10) Buji 3) Toprak 11) Yakıt Kapağı 4) Devre

Detaylı

NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI

NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI İÇİNDEKİLER İNGİLİZCE 8 VERİ 13 ÖNEMLİ EMNİYET KURALLARI Elektrikli bir cihazı kullanırken, aşağıdakiler dahil temel önlemleri daima alın : CİHAZI KULLANMADAN

Detaylı

3-P C ile h a b e r le şm e y e u y g u n b ir a r a b ir im. (IS A, P C I, U S B g ib i )

3-P C ile h a b e r le şm e y e u y g u n b ir a r a b ir im. (IS A, P C I, U S B g ib i ) M O D E M N E D İR : M o d u la to r -D e m o d u la to r k e lim e le r in in k ıs a ltm a s ı M O D E M. Y a n i v e r ile r i s e s s in y a lle r in e s e s s in y a lle r in i v e r ile r e d ö n

Detaylı

testo 316-3 : Soğutma sistemleri için kaçak dedektörü Kullanım kılavuzu

testo 316-3 : Soğutma sistemleri için kaçak dedektörü Kullanım kılavuzu testo 316-3 : Soğutma sistemleri için kaçak dedektörü Kullanım kılavuzu 2 1 İçindekiler 1 İçindekiler...3 2 Güvenlik ve çevre...4 2.1. Doküman hakkında...4 2.2. Güvenliği sağlama...4 2.3. Çevreyi koruma...5

Detaylı

Çocuklar için Emniyet ve Sağlık Sunumu

Çocuklar için Emniyet ve Sağlık Sunumu Çocuklar için Emniyet ve Sağlık Sunumu Hoş geldiniz Aralık 2011 Çocuğuma Güvenli Olmasını Nasıl Öğretirim? Çocuğunuz ile sakin ve emin bir sesle konuşun. Korkutarak öğretmek yerine güven vererek öğretmeyi

Detaylı

Li-Ion Akkupack. Kullanma Kılavuzu Güvenlik açıklamaları

Li-Ion Akkupack. Kullanma Kılavuzu Güvenlik açıklamaları Li-Ion Akkupack Kullanma Kılavuzu Güvenlik açıklamaları STABILA Lityum İyon Akü Kartuşu ve AC Adaptörü Kullanma Kılavuzu Önemli uyarılar Güvenlik uyarılarını ve Kullanma Kılavuzunu dikkatlice okuyun. Bu

Detaylı

C: Kaydırma ruleti D: Pil yuvası E: Aç/Kapa anahtarı F: Bağlantı düğmesi G: Optik hareket algılayıcısı

C: Kaydırma ruleti D: Pil yuvası E: Aç/Kapa anahtarı F: Bağlantı düğmesi G: Optik hareket algılayıcısı Ürün bilgileri Alıcı Fare Miniklavye A: Gösterge B: Bağlantı düğmesi Kurulum C: Kaydırma ruleti D: Pil yuvası E: Aç/Kapa anahtarı F: Bağlantı düğmesi G: Optik hareket algılayıcısı H: Pil yuvası I: Bağlantı

Detaylı

KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU

KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU 1 5 2 4 3 6 7 8 1. Kilit Düzenekli Kapak 2. Şeffaf Su Seviye Göstergesi 3. Alt Elektrik Tabanı 4. Açma / Kapama Anahtarı 5. Gösterge Lambası 6. Su Filtresi 7. Açık

Detaylı

Deprem anında neler yapmalıyız?

Deprem anında neler yapmalıyız? On5yirmi5.com Deprem anında neler yapmalıyız? Evde, arabada, iş yerinde, sinemada, metro ve otobüslerde depreme yakalandığımızda neler yapmalıyız? İşte yanıtı... Yayın Tarihi : 26 Şubat 2014 Çarşamba (oluşturma

Detaylı

Fotoelektrik Duman Alarmı

Fotoelektrik Duman Alarmı Fotoelektrik Duman Alarmı DTCTSL40WT DTCTSL40WT_ Fotoelektrik Duman Alarmı_Manual 1 İngilizce İçindekiler Giriş Genel bakış Ürün Bilgileri Ayrıntılı Kullanım Kılavuzu Belge revizyon geçmişi Müşteri desteği

Detaylı

U MK E K A MP Ç IL IK E Ğ T İ M İ İ 2008

U MK E K A MP Ç IL IK E Ğ T İ M İ İ 2008 U MK E K A MP Ç I L I K E ĞİT İMİ 2008 K A MP Y E R İ S E Ç İMİ V E Ö ZE L L İK L E R İ (Y A Z OP E R A S Y ON L A R I ) U L A Ş I M İÇ İN A R A Ç V E Y A Y A Y A Y OL U N A Y A K I N OL MA L I D I R.

Detaylı

Kullaným talimatlarý SETÜSTÜ OCAK. Ýçindekiler

Kullaným talimatlarý SETÜSTÜ OCAK. Ýçindekiler Kullaným talimatlarý SETÜSTÜ OCAK Türkçe, 1 Ýçindekiler Montaj, 13-16 Yerleþim Elektrik baðlantýsý Gaz baðlantýsý Veri tablosu Gaz beki ve hortum baþý özellikleri Cihazýn tanýtýmý, 17 Genel görünüm Çalýþtýrma

Detaylı

Hairdryer. Register your product and get support at HP4962/22 HP4961/22. Kullanım kılavuzu

Hairdryer. Register your product and get support at   HP4962/22 HP4961/22. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4962/22 HP4961/22 TR Kullanım kılavuzu Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips tarafından

Detaylı

Hairdryer HP4984 HP4983 HP4982 HP4981 HP Register your product and get support at. Kullanım kılavuzu

Hairdryer HP4984 HP4983 HP4982 HP4981 HP Register your product and get support at. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4984 HP4983 HP4982 HP4981 HP4980 TR Kullanım kılavuzu 7k j 7l i a h b c d e f g Türkçe 1 Önemli Cihazı kullanmadan önce bu kullanım

Detaylı

Hairdryer. Register your product and get support at HP4997/22. Kullanım kılavuzu

Hairdryer. Register your product and get support at  HP4997/22. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4997/22 TR Kullanım kılavuzu d e c b f a i g h Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips

Detaylı

HAIR DRYER IONIC HD 6080 TÜRKÇE

HAIR DRYER IONIC HD 6080 TÜRKÇE HAIR DRYER IONIC HD 6080 TÜRKÇE TR A B C D E F 3 TÜRKÇE 18-23 4 GÜVENLİK Cihazı kullanırken lütfen aşağıdaki talimatlara dikkat edin: 7 Bu cihaz yalnızca evde kullanım için tasarlanmıştır. 7 Cihazı banyoda,

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ UYARI LEVHALARI KATALOĞU

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ UYARI LEVHALARI KATALOĞU MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ UYARI LEVHALARI KATALOĞU Levha No Levha Temsili Resim Levha Boyutları (cm) Yükseklik x En UL-001 Makine, Alet ve Malzemelerinizi Özenli Kullanınız UL-002 Dikkat Tüpleri Bağlı Tut

Detaylı

SEMAVER SM Otomatik Semaver KULLANIM KILAVUZU

SEMAVER SM Otomatik Semaver KULLANIM KILAVUZU SEMAVER SM 1600 Otomatik Semaver KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș SEMAVER SM 1600 Otomatik Semaver imizi seçtiğiniz için

Detaylı

Mercedes Benz SLS AMG 332 Yürüme Arabası Kullanım Kılavuzu

Mercedes Benz SLS AMG 332 Yürüme Arabası Kullanım Kılavuzu Mercedes Benz SLS AMG 332 Yürüme Arabası Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz. İleride referans olması için kullanma talimatını saklayınız.

Detaylı

ÖN TEKER HAREKET ÖZELLİĞİNİ KULLANMA 3- Puse açın. 7- Hareket sistemini kilitleme: her iki hareket kolunu yukarı kaldırın.

ÖN TEKER HAREKET ÖZELLİĞİNİ KULLANMA 3- Puse açın. 7- Hareket sistemini kilitleme: her iki hareket kolunu yukarı kaldırın. KULLANMA KILAVUZU * Daima omuz ve kasık kemerini kullanınız. * Dikkat: Puse kullanmadığınız zaman, çocuğunuzdan uzak tutunuz. * Bu ürün 6 ile 36 ay arası ve 15 kg a kadar olan çocukların kullanımı için

Detaylı

Hairdryer HP4997/00. Register your product and get support at Kullanım kılavuzu

Hairdryer HP4997/00. Register your product and get support at   Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4997/00 TR Kullanım kılavuzu h i a b g c f d e Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips

Detaylı

Hairdryer. Register your product and get support at HP8183 HP8182 HP8181 HP8180. Kullanım kılavuzu

Hairdryer.  Register your product and get support at HP8183 HP8182 HP8181 HP8180. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP8183 HP8182 HP8181 HP8180 TR Kullanım kılavuzu Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips

Detaylı

TEL : +90 (212) 639 00 99 PBX FAX : +90 (212) 639 54 90. WEB : www.emartmakine.com. E-MAIL : info@emartmakine.com

TEL : +90 (212) 639 00 99 PBX FAX : +90 (212) 639 54 90. WEB : www.emartmakine.com. E-MAIL : info@emartmakine.com KULLANIM KILAVUZU 1) ÜRETİCİ VE SERVİS İRTİBAT BİLGİSİ 2) KULLANIM ALANLARI VE KULLANIM AMACI 3) MONTAJ TALİMATLARI 4) GÜVENLİK ÖNLEMLERİ 5) ÇALIŞTIRMA TALİMATLARI 6) BAKIM VE TEMİZLİK 7) PERİYODİK BAKIM

Detaylı

Evde yangın güvenliği. Evde yangın güvenliği için ipuçları

Evde yangın güvenliği. Evde yangın güvenliği için ipuçları Evde yangın güvenliği Evde yangın güvenliği için ipuçları Ev yangını asla benim başıma gelmez. Böyle mi düşünüyorsunuz... İtfaiyeye her yıl evlerde çıkan binlerce yangın bildirimi geliyor. Kimi zaman sadece

Detaylı

Deprem Esnasında Neler Yapmalıyız?

Deprem Esnasında Neler Yapmalıyız? On5yirmi5.com Deprem Esnasında Neler Yapmalıyız? Marmara depremi üsütünden 12 yıl geçmesine rağmen, depreme hâlâ acemiyiz. Depreme karşı en iyi savunmamız 'camdan atlamak!' Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2011

Detaylı

H A S T A N E E N F E K S İY O N L A R IN I Ö NLEM E. E L İF C O Ş K U N E n fe k s iy o n K o n tr o l H e m ş ir e s i

H A S T A N E E N F E K S İY O N L A R IN I Ö NLEM E. E L İF C O Ş K U N E n fe k s iy o n K o n tr o l H e m ş ir e s i H A S T A N E E N F E K S İY O N L A R IN I Ö NLEM E E L İF C O Ş K U N E n fe k s iy o n K o n tr o l H e m ş ir e s i H ip o k r a t (M.Ö. 4 6 0-3 7 0 ) Ö n c e lik le z a r a r v e r m e 2 F lo r e

Detaylı

ÖNEMLİ TALİMATLAR CİHAZI KULLANIRKEN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ TALİMATLARA UYUNUZ

ÖNEMLİ TALİMATLAR CİHAZI KULLANIRKEN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ TALİMATLARA UYUNUZ ÖNEMLİ TALİMATLAR CİHAZI KULLANIRKEN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ TALİMATLARA UYUNUZ 1. BÜTÜN NOTLARI DİKKATLE OKUYUN. 2. SICAK METAL YÜZEYE DOKUNMAYIN. SAPINDAN TUTMALISINIZ. 3. ELEKTRİK ÇARPMASINI ÖNLEMEK İÇİN,

Detaylı

Fumonic 3 radio net kablosuz duman dedektörü. Kiracılar ve mülk sahipleri için bilgi

Fumonic 3 radio net kablosuz duman dedektörü. Kiracılar ve mülk sahipleri için bilgi Fumonic 3 radio net kablosuz duman dedektörü Kiracılar ve mülk sahipleri için bilgi Tebrik ederiz! Dairenize akıllı fumonic 3 radio net duman dedektörleri monte edilmiştir. Bu şekilde ev sahibiniz yasal

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

ÖNEMLİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ Cihazınızı kullanmadan önce bu kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyun ve ileride yararlanmak üzere saklayın. BU CİHAZ SADECE EV TİPİ KULLANIMLAR İÇİNDİR. ÖNEMLİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ UYARILARIN AÇIKLANMASI

Detaylı

DEPOLAMA TALİMATI. Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: TYG_T01 07.06.2012 02.05.

DEPOLAMA TALİMATI. Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: TYG_T01 07.06.2012 02.05. REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 02.05.2013 Madde 5.3.6 eklendi. 01 Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Tesis Yönetimi ve Güvenliği Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş

Detaylı

VOLUME HOOD DRYER HS 6780

VOLUME HOOD DRYER HS 6780 VOLUME HOOD DRYER HS 6780 F E C B D A 2 GÜVENLİK Cihazı ilk defa kullanmaya başlamadan önce aşağıdaki uyarıları dikkate alınız: 7 Bu cihaz, sadece evde kullanılmak üzere tasarlanmıştır. 7 Cihazı hiçbir

Detaylı

OTOBÜS SÜRÜCÜSÜ KILAVUZU

OTOBÜS SÜRÜCÜSÜ KILAVUZU OTOBÜS SÜRÜCÜSÜ KILAVUZU www.fogmaker.com Art. No. 8012-011 Edition 2.1 1 Genel açıklama Bu otobüs, motor bölmesi ve olası ayrı ısıtma alanları için tam otomatik bir yangın söndürme sistemi ile donatılmıştır.

Detaylı

Hayatınızı tehdit edebilecek doğal ve insan kaynaklı afet ve savaş dahil, her türlü acil durumlara karşı, can ve mal kaybını en aza indirmek amacıyla

Hayatınızı tehdit edebilecek doğal ve insan kaynaklı afet ve savaş dahil, her türlü acil durumlara karşı, can ve mal kaybını en aza indirmek amacıyla www.afad.gov.tr www.afad.gov.tr Hayatınızı tehdit edebilecek doğal ve insan kaynaklı afet ve savaş dahil, her türlü acil durumlara karşı, can ve mal kaybını en aza indirmek amacıyla ikaz ve alarm işaretlerini

Detaylı

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU.

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU. 9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU www.sunnybaby.com.tr Resim sadece görsel olarak sağlanmış olup, ürün içeriği ve aksesuarları farklılık gösterebilir. Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz ve sonraki

Detaylı

Adresinde ürününüzü kaydedin ve destek alın SBA3210/00. Kullanım kılavuzu

Adresinde ürününüzü kaydedin ve destek alın  SBA3210/00. Kullanım kılavuzu Adresinde ürününüzü kaydedin ve destek alın www.philips.com/welcome SBA3210/00 Kullanım kılavuzu 1 Önemli Güvenlik Önemli Güvenlik Talimatları Tüm uyarıları dikkate alın. Tüm talimatları izleyin. Bu cihazı

Detaylı

Yangın çıkarsa Yangın çıktığında eve duman dolmadan önce sadece birkaç dakikalık süren vardır. Bu arada çabuk ve doğru hareket etmek zorundasın.

Yangın çıkarsa Yangın çıktığında eve duman dolmadan önce sadece birkaç dakikalık süren vardır. Bu arada çabuk ve doğru hareket etmek zorundasın. Sidan 1/ Sayfa 1 YANGINA KARŞI KORUN Kiracı olarak oturan sizler için enformasyon ve ipuçları Sidan 2/ Sayfa 2 Kurtar Kendini ve yaşam tehlikesi içinde olan başkalarını kurtar. Uyar Yakında olan ve yangından

Detaylı

Curler. Register your product and get support at HP8600/00. Kullanım kılavuzu

Curler.   Register your product and get support at HP8600/00. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome Curler HP8600/00 TR Kullanım kılavuzu a b c d e f g h i j Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips

Detaylı

Adresinde ürününüzü kaydedin ve destek alın SBA3005/00. Kullanım kılavuzu

Adresinde ürününüzü kaydedin ve destek alın  SBA3005/00. Kullanım kılavuzu Adresinde ürününüzü kaydedin ve destek alın www.philips.com/welcome SBA3005/00 Kullanım kılavuzu 1 Önemli Güvenlik Önemli Güvenlik Talimatları Tüm uyarıları dikkate alın. Tüm talimatları izleyin.

Detaylı

KULLANMA VE BAKIM KİTABI

KULLANMA VE BAKIM KİTABI KULLANMA VE BAKIM KİTABI FRİTÖZ (GAZLI) G Ü R Ç E L İ K Profesyonellere Profesyonelce AÇIKLAMA Bu kılavuzdaki talimatlar cihazın emniyetli montajı, kullanımı, temizliği ve bakımı hakkında önemli bilgiler

Detaylı

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL VESTEL V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL 1. Hazne kapağı 2. Hazne 3. Üst kapak 4. Filtre 5. Cam sürahi Bu kahve makinesini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Detaylı

FOKURDAK KT Su Isıtıcı KULLANIM KILAVUZU

FOKURDAK KT Su Isıtıcı KULLANIM KILAVUZU FOKURDAK KT 2000 Su Isıtıcı KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș FOKURDAK KT 2000 Su Isıtıcı mızı seçtiğiniz için teșekkür ederiz.

Detaylı

HOT AIR HAIRSTYLER HS 5523 TÜRKÇE

HOT AIR HAIRSTYLER HS 5523 TÜRKÇE HOT AIR HAIRSTYLER HS 5523 TÜRKÇE G F E A B C D 1 2 3 3 TÜRKÇE 12-15 4 GÜVENLİK Cihazı ilk defa kullanmaya başlamadan önce aşağıdaki uyarıları dikkate alınız: 7 Bu cihaz, sadece evde kullanılmak üzere

Detaylı

2121 Oyuncaklı İlk Adım Arabası Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz.

2121 Oyuncaklı İlk Adım Arabası Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz. 2121 Oyuncaklı İlk Adım Arabası Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz. İleride referans olması için kullanma talimatını saklayınız.

Detaylı

Tasarruflu Doğal gaz kullanımı

Tasarruflu Doğal gaz kullanımı Tasarruflu Doğal gaz kullanımı TASARRUFLU DOĞAL GAZ KULLANIMI Çatı izolasyonunuz yetersiz ise izolasyonunuzu uygun bir şekilde yaptırınız. Çatınızdaki ısı kaybınız %20 civarındadır. Bu şekilde ısıtma maliyetinizi

Detaylı

HAIR DRYER IONIC HD 6862

HAIR DRYER IONIC HD 6862 HAIR DRYER IONIC HD 6862 TR G F E D B C A 3 TÜRKÇE 12-15 4 GÜVENLIK Cihazı ilk defa kullanmaya başlamadan önce aşağıdaki uyarıları dikkate alınız: 7 Bu cihaz, sadece evde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Detaylı

Hausordnung, türkische. Konut Yönetmenli[gcaron]i

Hausordnung, türkische. Konut Yönetmenli[gcaron]i Konut Yönetmenli[gcaron]i 1979 Metni Bir binada mü[scedil]terek bir [scedil]ekilde ya[scedil]amak, tüm konut sakinlerinin kar[scedil][inodot]l[inodot]kl[inodot] olarak birbirlerinin haklar[inodot]na riayet

Detaylı

Hairdryer. Register your product and get support at HP4996/22. Kullanım kılavuzu

Hairdryer.  Register your product and get support at HP4996/22. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4996/22 TR Kullanım kılavuzu d c b e f g h a i Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips

Detaylı

Hairdryer HP4963 HP4962 HP4961 HP4960. Register your product and get support at TR Kullanım kılavuzu

Hairdryer HP4963 HP4962 HP4961 HP4960. Register your product and get support at   TR Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4963 HP4962 HP4961 HP4960 TR Kullanım kılavuzu Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips

Detaylı

YIL TAM GARANTİ. TEKSAN mini... Gücünü hafife almayın! Benzinli Jeneratörler

YIL TAM GARANTİ. TEKSAN mini... Gücünü hafife almayın! Benzinli Jeneratörler 2 YIL TAM GARANTİ TEKSAN mini... Gücünü hafife almayın! Benzinli Jeneratörler B E N Z İ N L İ T E K S A N M İ N İ J E N E R AT Ö R S E R İ S İ TJ 3200 TJ 2700 TJ 15000 TS OTM / MS OTM TJ 12000 TS Üstün

Detaylı

Yaþlanma ile birlikte ortaya çýkan iþitsel ve görsel

Yaþlanma ile birlikte ortaya çýkan iþitsel ve görsel 1 9 Prof. Dr. Yeþim GÖKÇE-KUTSAL Yaþlanma ile birlikte ortaya çýkan iþitsel ve görsel algýlamadaki azalma, koordinasyon ve dengedeki bozukluklar ve kuvvet azalmasý; yaþlýlarýn çevresel tehlikelerle karþý

Detaylı

BLENDER BL 700. Çelik Blender KULLANIM KILAVUZU

BLENDER BL 700. Çelik Blender KULLANIM KILAVUZU BLENDER BL 700 Çelik Blender KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș BLENDER BL 700 Çelik Blender imizi seçtiğiniz için teșekkür

Detaylı

Fırın Ocak Adaptör Dirsek Bağlantı Parçaları için Kullanma Kılavuzu

Fırın Ocak Adaptör Dirsek Bağlantı Parçaları için Kullanma Kılavuzu Fırın Ocak Adaptör Dirsek Bağlantı Parçaları için Kullanma Kılavuzu Fırın ve ocaklarda kullanılan adaptör, dirsek, kör tapa v.b. gaz bağlantı parçaları sadece kalifiye, mekanik konusunda eğitimli ve yasal

Detaylı

TASARRUFLU ENERJİ KULLANIMI

TASARRUFLU ENERJİ KULLANIMI TASARRUFLU ENERJİ KULLANIMI FATİH MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ KASIM 2016 Bunları Biliyor Muydunuz? İki lambadan birini söndürmek tasarruf, aynı aydınlatmayı sağlayan daha az enerji tüketen lambaların

Detaylı

Konica Minolta sanayi tipi cihazlar. Güvenlik Önlemleri

Konica Minolta sanayi tipi cihazlar. Güvenlik Önlemleri Konica Minolta sanayi tipi cihazlar Güvenlik Önlemleri Güvenlik Sembolleri Aşağıdaki semboller, cihazın hatalı kullanımına bağlı kazaları önlemek amacıyla bu kılavuzda kullanılmaktadır. Cümlenin güvenlikle

Detaylı

Asansörlerde eşya taşımayınız, eşyaları merdivenlerden çıkartırken mermerlere, duvarlara ve dış kapılara zarar vermeyiniz.

Asansörlerde eşya taşımayınız, eşyaları merdivenlerden çıkartırken mermerlere, duvarlara ve dış kapılara zarar vermeyiniz. Kat maliki veya kiracı olarak oturduğunuz konutlarda huzur ve güven içerisinde yaşamanız ve konutlarınızın kıymetinin artmasını istiyorsanız site yönetimi tarafından konulan kurallara mutlaka riayet etmeniz

Detaylı

KAHVE SAATİ KS 7200. Plastik Türk Kahvesi Robotu KULLANIM KILAVUZU

KAHVE SAATİ KS 7200. Plastik Türk Kahvesi Robotu KULLANIM KILAVUZU KAHVE SAATİ KS 7200 Plastik Türk Kahvesi Robotu KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș KAHVE SAATİ KS 7200 Plastik Türk Kahvesi

Detaylı

Yangın risk değerlendirmesi yapmazsam ne olur?

Yangın risk değerlendirmesi yapmazsam ne olur? Yangın risk değerlendirmesi yapmazsam ne olur? Basit anlamda, yangın çıkma ihtimali daha yüksek ve yangından kurtulma / toparlanma ihtimali ise daha da az olacaktır.değerlendirme; işyeri ile ilgili herkesin

Detaylı

9155 TOMMY KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

9155 TOMMY KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU 9155 TOMMY KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU www.sunnybaby.com.tr Resim sadece görsel olarak sağlanmış olup, ürün içeriği ve aksesuarları farklılık gösterebilir. Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz ve sonraki

Detaylı

Elektrikli Cihazlarla İlgili Genel Güvenlik Talimatları

Elektrikli Cihazlarla İlgili Genel Güvenlik Talimatları Güvenlik Talimatları Bu cihaz sadece ev tipi kullanımlar içindir. Bu cihazı satın aldığınız için teşekkür ederiz. Cihazınızı kullanmaya başlamadan önce lütfen güvenlik önerilerini ve kullanım talimatlarını

Detaylı

Kurulum Öncesi Uyarılar

Kurulum Öncesi Uyarılar Kurulum Öncesi Uyarılar Network Kameradan duman çıkıyor ya da anormal bir koku geliyorsa derhal kamerayı kapatın. Network Kamerayı sudan uzak tutun. Network Kamera ıslanırsa hemen kapatın. Böyle bir durumda

Detaylı

MUTFAKLARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ. İbrahim KOLANCI Enerji Yöneticisi

MUTFAKLARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ. İbrahim KOLANCI Enerji Yöneticisi BİNALARDA ELEKTRİK TÜKETİMİ 35 30 25 20 15 10 5 0 YÜZDE % STANDBY KURUTUCULAR ISITICILAR TELEVİZYON AYDINLATMA BULAŞIK MAKİNASI ÇAMAŞIR MAKİNASI KLİMA BUZDOLABI DİĞER Soğutucu ve Dondurucular Bir soğutucu

Detaylı

Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları

Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları Hoparlörün işletme paneli fonksiyon Tablosu Güç Açma/Kapama butonu, Çalıştırmak/Kapatmak için butona basın; Ses + Ses - Sesi kapat Güç gösterge ışığı--- Mavi LED;

Detaylı

YANGINDA PERSONELİN YAPMASI GEREKENLER. Şengül ÖZDEMİR Diaverum Buca Diyaliz Merkezi İzmir 2015

YANGINDA PERSONELİN YAPMASI GEREKENLER. Şengül ÖZDEMİR Diaverum Buca Diyaliz Merkezi İzmir 2015 YANGINDA PERSONELİN YAPMASI GEREKENLER Şengül ÖZDEMİR Diaverum Buca Diyaliz Merkezi İzmir 2015 YANGIN YANGINDA İŞYERİ GÜVENLİĞİ PERSONEL GÜVENLİĞİ HASTA GÜVENLİĞİ EVRAK GÜVENLİĞİ MALZEME GÜVENLİĞİ 2 YANGIN

Detaylı

Hasta Kayıt Birimi 2

Hasta Kayıt Birimi 2 ÖRNEK UYGULAMALAR 1 Hasta Kayıt Birimi 2 Hasta Kayıt Biriminde Yeterli Oturma Grupları 3 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Öncelikli Oturabilmeleri 4 5 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Önceliği İle İlgili Bir

Detaylı

TÜRKİYE EŞLEŞTİRME. Tehlikeli Mal Taşımacılığı Konusunda Destek Ankara 2014 Taşıma sırasında evraklar. Yazılı talimatlar.

TÜRKİYE EŞLEŞTİRME. Tehlikeli Mal Taşımacılığı Konusunda Destek Ankara 2014 Taşıma sırasında evraklar. Yazılı talimatlar. TÜRKİYE EŞLEŞTİRME Tehlikeli Mal Taşımacılığı Konusunda Destek Ankara 2014 Taşıma sırasında evraklar Yazılı talimatlar SÜRÜCÜ İÇİN YAZILI TALİMATLAR SÜRÜCÜ TARAFINDAN ANŞILACAK BİR DİLDE TAŞIMACILIĞIN

Detaylı

CO nun tehlikeleri. Karbon monoksit: Görünmez katil

CO nun tehlikeleri. Karbon monoksit: Görünmez katil CO nun tehlikeleri Karbon monoksit: Görünmez katil Karbon monoksit: Görünmez katil Karbon monoksit nedir? Karbon monoksit (CO), gaz veya ahşap ya da diğer malzemelerin yetersiz yanması sonucu oluşan, son

Detaylı

BANKET ARABASI (ELEKTRİKLİ)

BANKET ARABASI (ELEKTRİKLİ) KULLANMA VE BAKIM KİTABI BANKET ARABASI (ELEKTRİKLİ) Profesyonellere Profesyonelce AÇIKLAMA Bu kılavuzdaki talimatlar cihazın emniyetli montajı, kullanımı, temizliği ve bakımı hakkında önemli bilgiler

Detaylı

Güvenlikle İlgili Önemli Bilgiler

Güvenlikle İlgili Önemli Bilgiler Değerli Müşterimiz, Elektrikli süpürge cihazımızı tercih etmekle, kaliteli bir VESTEL ürünü satın almış bulunmaktasınız. Cihazınızı hızlı bir biçimde tanımak ve cihazınızın tüm fonksiyonlarından eksiksiz

Detaylı

STORMY DC 4100. Yatık Toz Torbalı Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU

STORMY DC 4100. Yatık Toz Torbalı Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU STORMY DC 4100 Yatık Toz Torbalı Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș STORMY DC 4100 Yatık Toz Torbalı Elektrikli

Detaylı

Hairdryer. Register your product and get support at HP4823 HP4824 HP4828. TR Kullanım kılavuzu

Hairdryer.  Register your product and get support at HP4823 HP4824 HP4828. TR Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4823 HP4824 HP4828 TR Kullanım kılavuzu d c a b Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips

Detaylı

hp ocak kullanma kılavuzu HP1500W

hp ocak kullanma kılavuzu HP1500W HP2500W HP1000W hp ocak kullanma kılavuzu HP1500W İÇİNDEKİLER Güvenlik Tedbirleri... 4,5,6 Elektrikli Ocağın Hotplate kullanımı... 7 Önemli Uyarılar... 8,9 Sorunlar ve Çözüm Önerileri... 10 Bakım ve Temizlik...

Detaylı

4035 GALAKSİ KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU.

4035 GALAKSİ KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU. Ürünü güvenli ve uygun olarak kullanmak için, kullanmadan önce kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve sonraki kullanımlar için muhafaza ediniz. Kılavuzda verilen talimatlara uymadığınız takdirde çocuğunuzun güvenliği

Detaylı

KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU 2090 KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU KULLANMA KILAVUZUNU DİKKATLİCE OKUYUP, DAHA SONRAKİ KULLANIMLAR İÇİN MUHAFAZA EDİNİZ. Ürünü kullanmadan önce bu kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz ve gelecekte kullanmak

Detaylı

AĞUSTOS / 2017 AYI İTİBARİYLE K TÜRÜ YETKİ BELGESİ SÜRESİ BİTECEK FİRMALAR

AĞUSTOS / 2017 AYI İTİBARİYLE K TÜRÜ YETKİ BELGESİ SÜRESİ BİTECEK FİRMALAR AĞUSTOS / 2017 AYI İTİBARİYLE K TÜRÜ YETKİ BELGESİ SÜRESİ BİTECEK FİRMALAR SIR A NO U -N ET NO FİRM A Ü N VANI BELGE TÜ RÜ BELG E G E Ç ER LİLİK TA R İH İ 1 47894 E R H A LLA R D.Ç SA N. T İC.A.Ş K İ 2

Detaylı

Dayactirka Somali Reparaciones Spanish Onarım işleri Turkish

Dayactirka Somali Reparaciones Spanish Onarım işleri Turkish ISLINGTON GELİŞİM ORTAKLIĞI ONARIM İŞLERİ xikriz Bengali Επισκευές Greek Reparações Portuguese Dayactirka Somali Reparaciones Spanish Onarım işleri Turkish Kira sözleşmenizde Belediye nin taahhüt ettiği

Detaylı

Bayındır Hastanesİ Söğütözü Genel Yoğun Bakım Zİyaretçİ Kılavuzu

Bayındır Hastanesİ Söğütözü Genel Yoğun Bakım Zİyaretçİ Kılavuzu Bayındır Hastanesİ Söğütözü Genel Yoğun Bakım Zİyaretçİ Kılavuzu Bu broşür, Bayındır Hastanesi Söğütözü (BHS) Genel Yoğun Bakım (Reanimasyon) süreci hakkında sizi aydınlatmak amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

Ev Kazaları & Tehlikeli Çocuk Oyunları

Ev Kazaları & Tehlikeli Çocuk Oyunları Ev Kazaları & Tehlikeli Çocuk Oyunları Dr. Adem Aydın Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları & Çocuk Nörolojisi Uzmanı Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Sosyal Pediatri

Detaylı

Güvenlikle İlgili Önemli Bilgiler

Güvenlikle İlgili Önemli Bilgiler Değerli Müşterimiz, Radyatör ısıtıcı cihazımızı tercih etmekle, kaliteli bir VESTEL ürünü satın almış bulunmaktasınız. Cihazınızı hızlı bir biçimde tanımak ve cihazınızın tüm fonksiyonlarından eksiksiz

Detaylı

Dikkat GÜVENLİKLE İLGİLİ ÖNLEMLER

Dikkat GÜVENLİKLE İLGİLİ ÖNLEMLER Dikkat Cihazınızın yanlış kullanımı nedeniyle herhangi bir zarar gelmemesi için, cihazınızı kullanmaya başlamadan önce lütfen bu talimatları dikkatlice okuyun. Özellikle cihazınızla ilgili güvenlik talimatlarını

Detaylı

Beichi. Kompakt Mama Sandalyesi. Kullanım Kılavuzu ÖNEMLİ! GELECEKTE BAŞVURMAK İÇİN SAKLAYIN! 1 Hoşgeldiniz

Beichi. Kompakt Mama Sandalyesi. Kullanım Kılavuzu ÖNEMLİ! GELECEKTE BAŞVURMAK İÇİN SAKLAYIN! 1 Hoşgeldiniz Beichi Kompakt Mama Sandalyesi Kullanım Kılavuzu ÖNEMLİ! GELECEKTE BAŞVURMAK İÇİN SAKLAYIN! Beichi Üretici: Ningbo Beichi Baby Products Co., Ltd İthalatcı Firma : DOGAN DIS TICARET VE MUM A.Ş. Muhittin

Detaylı

YANGINLARA KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER:

YANGINLARA KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER: YANGIN TALİMATI YANGINLARA KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER: 1.Elektrik tesisatına ek yük getiren yangın riski yüksek cihazları kullanmayınız. 2.Elektrik tesisatında gerekli ilave veya onarımı mutlaka Teknik elemanlara

Detaylı

BEBEK YÜRÜTECİ İskelet 1adet

BEBEK YÜRÜTECİ İskelet 1adet YÜRÜTEÇ PARÇALARI (Ürünü koliden çıkardıktan sonra lütfen tüm parçaların tam olduğundan emin olunuz.) BEBEK YÜRÜTECİ İskelet 1adet Oturma pedi 1 adet Sağ ve sol kanat 1'er adet ÜRÜN NO : S509 Pil 2 adet

Detaylı

Hairdryer. Register your product and get support at HP4867/00. Kullanım kılavuzu

Hairdryer.   Register your product and get support at HP4867/00. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4867/00 TR Kullanım kılavuzu b c d e i h g f a Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips

Detaylı

ACİL DURUM LAMBASI / LED-151

ACİL DURUM LAMBASI / LED-151 Özellikler 400 mah kapasiteli, bakım gerektirmeyen ve uzun ömürlü batarya 500 Şarj batarya ömrü Yüksek ışık veren, enerji tasarrufu sağlayan, uzun ömürlü 15+1 LED 15 LED ve 1 LED aydınlatma şeklinde 2

Detaylı

Robot Oyun Güncellemeleri

Robot Oyun Güncellemeleri Robot Oyun Güncellemeleri Ağustos Görevler dokü a ı u ko uyla ilgili. 9. tarihi de gü elle iştir. Görev G te düzelt e Önceden: * G görevi e akı ız... ta a e içi de yer ala her ir çubuk pua la dırılır.

Detaylı

4P S. Kablosuz LAN Bağlantı Adaptörü <BRP069A42> Montaj Kılavuzu

4P S. Kablosuz LAN Bağlantı Adaptörü <BRP069A42> Montaj Kılavuzu 4P359542-2S Kablosuz LAN Bağlantı Adaptörü Montaj Kılavuzu Kablosuz LAN Bağlantı Adaptörü Montaj kilavuzu Ana sayfa: http://www.onlinecontroller.daikineurope.com Özellikler, montaj

Detaylı

Üniversal USB Seyahat Şarj İstasyonu

Üniversal USB Seyahat Şarj İstasyonu Üniversal USB Seyahat Şarj İstasyonu Kullanıcı Kılavuzu DA-10193 Digitus Üniversal USB Seyahat Şarj İstasyonu, tüm cihazlarınızı (dizüstü bilgisayarlar, ultrabook'lar, değiştirilebilir cihazlar, tabletler,

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. İçindekiler 1 o Cihaz Tanımı ve Aksesuarlar 2 o Cihaz Tanımı 3 o Güvenlik notları 3. Kireçlenme hakkında önemli hatırlatmalar 8

Kullanım Kılavuzu. İçindekiler 1 o Cihaz Tanımı ve Aksesuarlar 2 o Cihaz Tanımı 3 o Güvenlik notları 3. Kireçlenme hakkında önemli hatırlatmalar 8 Kullanım Kılavuzu İçindekiler İçindekiler 1 o Cihaz Tanımı ve Aksesuarlar 2 o Cihaz Tanımı 3 o Güvenlik notları 3 MONTAJ o Koşullar 4 o Musluğa su bağlantısının yapılması 4 Kullanım o Kuru buhar ile temizleme

Detaylı