Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır."

Transkript

1 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon numaranızı yukarıya yazmayı unutmayınız. Cevap Kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. GENEL AÇIKLAMA 2. YARIYIL 1. Bu soru kitapçığındaki testler şunlardır: Testin Adı: Soru Sayısı Sayfa No SENDİKACILIK YÖNETİM VE ORGANİZASYON İNGİLİZCE-II ALMANCA-II FRANSIZCA-II Bu kitapçıkta yer alan her bir test için cevaplama süresi 30 dakikadır. 3. Bu test kitapçığında yer alan derslerin içeriklerinde basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Testteki soruları ders kitabınızda verilen bilgilere göre cevaplayınız. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, doğru olan cevabı kitaptaki bilgiye göre işaretleyiniz. 4. Cevaplamaya istediğiniz testin istediğiniz sorusundan başlayabilirsiniz. Yalnız, cevaplarınızı cevap kağıdında o test için ayrılmış olan bölümdeki aynı numaralı cevap yerine işaretlemeyi unutmayınız. 5. Cevaplarınızı koyu siyah ve yumuşak bir kurşun kalemle işaretleyiniz. İşaretinizi cevap yerinin dışına taşırmayınız. Tükenmez veya mürekkepli kalem kullanmayınız. 6. Değiştirmek istediğiniz bir cevabı yumuşak bir silgi ile, cevap kağıdını örselemeden temizce siliniz ve doğru cevabınızı işaretlemeyi unutmayınız. 7. Cevap kağıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiç bir işaret koymayınız. 8. Bu kitapçıktaki her sorunun bir tek doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevap yeri işaretlenmişse o soru yanlış cevaplanmış sayılacaktır. 9. Cevaplarınız puanlanırken her doğru cevabınıza bir puan verilecek, yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle kitapçıktaki tüm sorular için size doğru görülen seçeneği işaretleyerek cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olabilir. 10. Kitapçığın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde için kullanabilirsiniz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

2 2013 BAHAR DÖNEM SONU 2269-A 1. Sendika güvenliği ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Sendikalı işyeri koşulu, bireysel sendika özgürlüğünü güçlendirmektedir. B) Kaynakta kesme yöntemi, işverenlere yük ve maliyet oluşturmaktadır. C) Dayanışma aidatlı işyeri koşulu, sendikaların finansal yapılarını güçlendirmektedir. D) Kapalı işyeri koşulu, işverenlerin işe alma, yerleştirme ve çıkarma yetkisini önemli ölçüde sınırlandırmaktadır. E) Sendika üyeliğini muhafaza etme koşulunda işçiler, sendikaya girip girmeme konusunda özgürdür. 2. Aşağıdakilerden hangisi birinci kuşak haklar olarak tanımlanan temel haklardan biridir? A) Çalışma hakkı B) Sosyal güvenlik hakkı C) Adil yargılanma hakkı D) Adil ücret hakkı E) Örgütlenme hakkı 3. Sendikaların da içinde bulunduğu sosyal tarafların ortak ekonomik sorunların çözümü için çeşitli üçlü platformlarda bir araya gelerek karşılıklı fedakârlıklarda bulunmaları esasına dayanan gelirler politikasına ne ad verilir? A) Zorunlu gelirler politikası B) Gönüllü gelirler politikası C) Organik gelirler politikası D) Emredici gelirler politikası E) Bağımsız gelirler politikası SENDİKACILIK 4. Aşağıdaki klasik liberal düşünürlerden hangisi sendikalara olumlu yaklaşmıştır? A) Adam Smith B) David Ricardo C) Thomas Malthus D) Herbert Spencer E) J. Stuart Mill 5. Aşağıdakilerden hangisi taban sendikal örgütlenme modellerinden biri değildir? A) İşkolu sendikaları B) Meslek sendikaları C) Genel sendikalar D) Sendika birlikleri E) İşyeri sendikaları 6. İşçilerin mesleklerini, çalıştıkları işyerlerini ve sanayi kollarını dikkate almaksızın örgütlenen taban sendikal örgütlenme modeli aşağıdakilerden hangisidir? A) İşkolu sendikaları B) Meslek sendikaları C) Genel sendikalar D) Sanayi sendikaları E) İşyeri sendikaları 7. Türkiye de 1970 yılında çıkarılan 1317 sayılı kanunla yasaklanan üst sendikal örgütlenme modeli aşağıdakilerden hangisidir? A) Genel sendikalar B) Sendika birlikleri C) Federasyonlar D) Birleşik-küme sendikalar E) Konfederasyonlar 8. Aşağıdaki ülkelerden hangisinde meslek sendikaları önemini ve etkinliğini korumaya devam etmektedir? A) Türkiye B) İngiltere C) Fransa D) Norveç E) Almanya A 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

3 2013 BAHAR DÖNEM SONU 2269-A A 9. Aşağıdakilerden hangisi sendika içi demokrasi ilkeleri ile bağdaşmaz? A) Üyelerin eşit oy hakkına sahip olması B) Alt kademelerden üst kademelere doğru etkin bir iletişim ve eleştiri sürecinin işlemesi C) Sendikal faaliyetlerden üyelerin ve kamuoyunun bilgilendirilmesi D) Sendika yöneticilerinin dürüst ve adil seçimler yoluyla değiştirilmesi E) Yalnızca çoğunluk çıkar ve görüşlerinin temsil edilmesi 10. Aşağıdakilerden hangisi sendikaların siyasi faaliyet şekillerinden biri değildir? A) Siyasi parti kurmak B) Sosyal medya araçları vasıtasıyla kamuoyu oluşturmak C) İktidardaki partinin ideolojisini işçi tabanına yaymak D) Siyasi partileri maddi ve manevi açıdan desteklemek E) Kooperatif kurmak 11. Yapısı şeklen demokratik olan tüm örgütlerde zamanla demokratik amaçlardan sapılarak, oligarşik eğilimlerin görüleceğini iddia eden Robert Michels in teorisi aşağıdakilerden hangisidir? A) Altın Oligarşi Kanunu B) Oligarşi Kanunu C) Oligarşinin Altın Kanunu D) Oligarşinin Tunç Kanunu E) Örgütsel Oligarşi Kanunu 12. İngiliz Modeli olarak da bilinen ve sendikacılık ile siyaset arasındaki ilişkiyi açıklayan model aşağıdakilerden hangisidir? A) Organik ilişkinin kurulduğu ara bağımlı model B) Bağımsız model C) Organik ilişkinin kurulmadığı ara bağımlı model D) Zorunlu bağımlı model E) Gönüllü bağımlı model 13. Türkiye de dönemindeki sendikacılığa ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Türkiye nin ilk sendikalar kanunu 1947 yılında kabul edilmiştir. B) Türkiye nin ilk işçi konfederasyonu olan Türk-İş 1952 yılında kurulmuştur. C) Az sayıda üyeye sahip ve birbirine rakip çok sayıda zayıf sendika faaliyet göstermiştir. D) 1946 yılında Cemiyetler Kanunu nda yapılan bir değişiklik ile sendikal örgütlenmenin önü açılmıştır. E) 5018 sayılı kanunla birlikte, işçilere örgütlenme, toplu pazarlık ve grev hakkı tanınmıştır. 14. Türkiye de en fazla üyeye sahip olan memur konfederasyonu aşağıdakilerden hangisidir? A) Türk-İş B) KESK C) Memur-Sen D) Türkiye Kamu-Sen E) Hak-Sen 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

4 2013 BAHAR DÖNEM SONU 2269-A A 15. Türkiye de farklı işverenlerin aynı işkolunda faaliyet gösteren işyerleri için imzaladıkları toplu iş sözleşmesine ne ad verilir? A) İşyeri toplu iş sözleşmesi B) Grup toplu iş sözleşmesi C) İşletme toplu iş sözleşmesi D) İşkolu toplu iş sözleşmesi E) Ulusal toplu iş sözleşmesi 16. Partiler-üstü politika ilkesi ile özdeşleşen konfederasyon aşağıdakilerden hangisidir? A) DİSK B) TİSK C) Türk-İş D) Hak-İş E) MİSK 17. İngiltere de 1800 lü yılların başında siyasi eylemi ve sınıf fikrini reddederek, demokratik ve eşitlikçi bir toplum yapısına üretici kooperatifleri ve barışçı bir genel grevle ulaşılacağını savunan görüş aşağıdakilerden hangisidir? A) Owenizm B) Fordizm C) Marksizm D) Chartizm E) Liberalizm 18. Japonya ile özdeşleşen taban sendikal örgütlenme modeli aşağıdakilerden hangisidir? A) İşyeri sendikası B) İşkolu sendikası C) Genel sendika D) Meslek sendikası E) Sanayi sendikası 19. Aşağıdaki ifadelerden hangisi Amerikan tipi sendikacılığın özelliklerinden biridir? A) İdeolojik olarak parçalanmış bir yapısı vardır. B) Siyasi partilerle organik ilişkileri vardır. C) Güçlü bir sınıf bilinci temeline dayanır. D) Sadece üyelerinin çıkarlarını korumaya çalışır. E) Etkin kooperatifçilik faaliyetleri bulunur. 20. Owenizm ve Chartizm hangi ülkede ortaya çıkmıştır? A) ABD B) Fransa C) Almanya D) İngiltere E) Japonya 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

5 2013 BAHAR DÖNEM SONU 2269-A 1. Aşağıdakilerden hangisi yöneticilerin entelektüel özelliklerinden biri değildir? A) Yönetici, örgütte yaşanan iyi veya kötü durumları tarafsız ve detaylı bir şekilde nedenleri ve sonuçlarıyla irdeleyebilmelidir. B) Bir yönetici sorunlara sadece mantığı ile yaklaşmalıdır. C) Yönetici, örgüt içinde veya dışında olan fırsat veya tehditleri, önceden görebilmeli ve ona göre adımlar atabilmelidir. D) Yönetici, çalışanlar arasında olan olaylarda adil olmalıdır. Hangi düzeyde olursa olsun, haklının haklı olduğunu savunabilmelidir. E) Yönetici, elde ettiği bilgileri, detaylandırabilmeli veya çok geniş bir yelpazedeyse bu bilgileri daraltabilmelidir. 2. Aşağıdakilerden hangisi etkin bir yöneltme sisteminin şartlarından biri değildir? A) Takım ruhunun oluşturulması B) Yöneticinin personeli sürekli denetim altında tutması C) Yöneticinin bireysel başarıyı ön planda tutması D) Görev ve sorumlulukları yüklenecek nitelikte olmayan personelin işletmeden uzaklaştırılması E) Yöneticinin benliği ve kişiliği ile örnek olması 3. Aşağıdakilerden hangisi ürün temeline göre bölümlere ayırmanın sakıncalarından biri değildir? YÖNETİM VE ORGANİZASYON A) Belirli ürünlere, müşterilere ve pazarlara veya bölgelere dikkatin azalmasına neden olabilir. B) Merkezle bölümler arası çatışmalar oluşturacak durumlar ortaya çıkabilir. C) Etkin ve verimli faaliyetler için her ürün yöneticisine sorumluluk yükler. D) Her ürünün başına getirilecek ve eğitilecek yöneticileri bulmak zorlaşır. E) Ürünler arası rekabet ortaya çıkabilir. 4. Aşağıdakilerden hangisi organizasyondaki mevki ile kazanılmış ve o mevkideki kişi tarafından kullanılan güç çeşididir? A) Benzeşim gücü B) Ödüllendirme gücü C) Uzmanlık gücü D) Yasal güç E) Cezalandırma gücü 5. Aşağıdakilerden hangisi etkileşimci liderliğin özelliklerinden biri değildir? A) Etkileşimci liderler yetkisini kullanırken bir yandan da grup üyelerinin istek ve gereksinimlerini karşılamaya çalışmaktadırlar. B) Etkileşimci liderlikte yaratıcılık ve yenilikçilik çok fazla önemli değildir. C) Etkileşimci liderlerin özellikle üyelerinin fiziksel ve güvenlik gereksinimleri üzerine odaklandığı görülmektedir. D) Etkileşimci liderlik, değişime yönelik bir liderlik modelidir. E) Etkileşimci liderler, geçmiş ile bugün arasında bağlantı kurarak başarılı olurlar. 6. Aşağıdakilerden hangisi liderlik-yöneticilik kavramları arasındaki farklardan biri değildir? A) Yöneticiliğin sanat yanı ağır basarken, liderliğin bilimsel yanı ağır basmaktadır. B) Yöneticilik formal bir örgüt yapısı içinde gerçekleşirken, liderlik için formal yapı şart değildir. C) Yöneticilik görev tanımı gerektirirken, liderlik görev tanımı gerektirmez. D) Yöneticilik tanımlanmış hedeflere ulaştıracak işlerin en etkin şekilde yaptırılmasıyla ilgili iken liderlik hedeflerin ve yapılacak işlerin belirlenmesiyle ilgilidir. E) Yöneticilik, tanımlanan hedeflere ulaşma, liderlik ise değişim ve dönüşüm yapabilme işidir. A 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

6 2013 BAHAR DÖNEM SONU 2269-A A 7. Karizmatik liderlikle ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) İnançlarının doğruluğuna ikna etme kabiliyetleri vardır. B) Yüksek özgüvene ve olağanüstü yeteneklere sahiptirler. C) Kriz durumlarında radikal çözümler üretebilirler. D) Yüksek etkileme ve baskın olma gereksinimine sahiptirler. E) Karizmatik liderlik anlayışı durgun büyüme ve tasarruf politikası benimsemiş örgütlerde etkin bir şekilde kullanılmaktadır. 8. Aşağıdakilerden hangisi liderin otoritesini ifade eden güç kaynağıdır? A) Zorlayıcı güç B) Karizmatik güç C) Uzmanlık gücü D) Ödüllendirme gücü E) Yasal güç 9. Yeni gelen ya da yer değiştiren işgörenlere her konuda yardımcı olan ve yeterli bilgileri veren bir yönetici güdülemede hangi özendirme aracını kullanıyordur? A) Takım çalışması B) Çevreye uyum C) Sosyal katılma D) Değer kazandırma E) Sosyal uğraş 10. Aşağıdakiler hangisi olaylara, kişilere ve kişiliklere göre değişkenlik gösterdiği için oldukça karmaşık olan güdüleme çeşididir? A) Sosyal güdüler B) Toplumsal güdüler C) Fizyolojik güdüler D) Psikolojik güdüler E) İçgüdüler 11. İşgörenin ortaya koyduğu ve yönetimin hoşlanmadığı yanlış davranışa son vermesi halinde, nezaretçinin de işgöreni azarlama ve rahatsız etme eylemine son vermesi durumu hangi tür pekiştirmeye örnek olarak verilebilir? A) Olumlu pekiştirme B) Olumsuz pekiştirme C) Son verme D) Cezalandırma E) Ödüllendirme 12. Aşağıdakilerden hangisi güdülemenin çalışanlar bakımından sağladığı yararlardan biri değildir? A) Toplumsal ihtiyaçları karşılamaya imkân sağlar. B) Yaratıcılık ve liderlik niteliklerini geliştirir. C) Temel ekonomik ihtiyaçları karşılamaya imkan sağlar. D) Düşünsel çabaları etkili yönde geliştirir. E) Rekabet ortamı hazırlar. 13. Çatışmalar ortaya çıkış şekli açısından incelendiğinde, fark edilmeye başlandığı ancak çatışmanın habercisi veya ön sinyalleri gibi düşünüldüğü aşamaya ne ad verilmektedir? A) Potansiyel çatışma B) Algılanan çatışma C) Mevcut çatışma D) Hissedilemeyen çatışma E) Kapalı çatışma 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

7 2013 BAHAR DÖNEM SONU 2269-A A 14. Örgütsel çatışmanın çözülmesi stratejilerinden biri olan kaybet-kaybet stratejisi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Çözüm için bürokratik kurallar denenebilir. B) Orta yol bulunabilir. C) İki taraf da kaybeder. D) Çatışmanın bu şekilde çözümlenmesi sonucu çatışmacı taraflar kazanır. E) Tarafların kaybetmesinin yanında örgütsel kayıplar da yaşanır. 15. Aşağıdakilerden hangisi örgütsel çatışmaya ilişkin modern yaklaşımın özelliklerinden biri değildir? A) Çatışmadan korkulmalıdır. B) Çatışma iyi yönlendirilirse başarı arttırıcı faktör olur. C) Örgütsel başarıyı arttırmada çatışma olumlu sonuçlar doğurabilir. D) Fonksiyonel olmayan çatışmalara yol açılmamalıdır. E) Rekabet kişiler arasında desteklenmelidir. 16. Aşağıdakilerden hangisi ortaya çıkış şekli açısından çatışma türleri sınıflamasında yer almaz? A) Mevcut çatışma B) Algılanan çatışma C) Açık çatışma D) Hissedilen çatışma E) Potansiyel çatışma 17. Aşağıdakilerden hangisi işletmelere rekabet üstünlüğü sağlayan ve işletmelerin rakiplerine oranla en iyi yaptığı işi temsil eden kavramdır? A) Süreç yeteneği B) Birim yeteneği C) Dönüt yetenek D) Eşgüdümlü yetenek E) Temel yetenek 18. Aşağıdakilerden hangisi işletmede çalışan bireylerin bilgi, yetenek, tecrübe ve yetkinliklerinin toplamını ifade eder? A) Beşeri analiz B) İnsan sermayesi C) Hümanist analiz D) Durumsal sermaye E) Eşgüdümlü sermaye 19. Aşağıdakilerden hangisi öğrenen organizasyonların özellikleri arasında yer almaz? A) Yeni yaklaşımları denemek B) Sistematik sorun çözmek C) Sorunları doğmadan çözmeye çalışmak D) Geçmiş deneylerden öğrenmek E) Başkalarından öğrenmek 20. Aşağıdakilerden hangisi dengeli başarı göstergesinin boyutları arasında yer almaz? A) Müşteri boyutu B) İçsel süreçler boyutu C) Sistemlilik boyutu D) Öğrenme boyutu E) Finansal boyut 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

8 2013 BAHAR DÖNEM SONU 2269-A 1. Laura hurt... while she was fixing her bike. İNGİLİZCE-II 4. Anna s... a baby next month. She s very excited. A A) itself B) himself C) myself D) yourself E) herself 2. You can wash your hair with my... if you like. A) brush B) shampoo C) hair dryer D) scissors E) towel 3. I m sad because... of my good friends live near me. A) no B) all C) none D) most E) a lot A) keeping B) becoming C) giving D) having E) moving 5. Who s... brown eyes? A) like B) have C) get D) do E) got 6. Carla s in the.... I think she s cooking dinner. A) home B) kitchen C) bathroom D) living room E) bedroom 7. A: Why are you going to the bank? B:... some money. dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı A) To change B) Changing C) For change D) To changing E) Change 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

9 2013 BAHAR DÖNEM SONU 2269-A A 8. Matt usually... time with his family on the weekends. 12. It s difficult for me to breathe through my.... A) meets B) makes C) spends D) gives E) feels 9. Right now... medicine for my cough because it s not too bad. A) I was taking B) I don t take C) I take D) I m not taking E) I do take 10. David often watches television... Sally is in the kitchen. A) first B) next C) while D) then E) during 11. Who... to when I saw you yesterday? A) do you talk B) were you talking C) did you talk D) are you talking E) have you talked A) face B) nose C) ear D) knee E) eye 13. In my family... knows Lady Gaga s music but I love it. A) they B) somebody C) nobody D) we E) everybody 14. I always... my friends a birthday card. A) send B) exchange C) celebrate D) put up E) sing books are these? A) Whose B) Who C) Where D) Who s E) When 9 İzleyen sayfaya geçiniz.

10 2013 BAHAR DÖNEM SONU 2269-A A in August. A) I may be B) I m being C) I might be D) I ll be E) I ll probably be 17. Where do you buy your clothes? You always look so.... A) heavy B) skinny C) tall D) bald E) trendy 18. My cell phone is older... yours. A) of B) with C) for D) as E) than 19. There s a well-known restaurant... Franklin Street. A) on B) at C) in D) next to E) across 20. Please... a message after the tone and we ll get back to you. A) give B) tell C) say D) leave E) make 10 İzleyen sayfaya geçiniz.

11 2013 BAHAR DÖNEM SONU 2269-A 1. Sie hat gehört,.. ein Studium sehr theoretisch sein kann. Welches Wort passt in die obige Lücke? ALMANCA-II 5. Gestern. es um 18 Uhr dunkel.. Welche Wörter passen in die obigen Lücken? A Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi A) dass B) damit C) davon D) dann E) denn 2. Kann man den Pilz essen? Welche Antwort passt zur obigen Frage? Verilen sorunun cevabı aşağıdakilerden hangisidir? A) Ja, ich möchte auch gern Pilze essen. B) Nein, der Pilz ist nicht essbar. C) Nein, ich kann keine Pilz kochen. D) Ja, ich muss jetzt einkaufen gehen. E) Nein, ich habe keinen Durst. 3. Das ist Elif. Sie duscht.. gerade. Welches Wort passt in die obige Lücke? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi A) euch B) sich C) mich D) dich E) uns 4. Herr Özdamar bewirbt.. bei Siemens. Welches ergänzt die obige Lücke? Verilen cümleyi aşağıdakilerden hangisi tamamlar? A) mit einer Anzeige B) über die Blumen C) sich um eine Stelle D) um den Nachbarn E) auf den Urlaub Cümlede boş bırakılan yerleri aşağıdakilerden hangileri doğru şekilde tamamlar? A) wird / werden B) hat / wird C) ist / geworden D) sei / wurde E) sind / wirst 6. Haben Sie das etwa nicht gewusst? Wie lautet der obige Satz auf Türkisch? Verilen cümlenin Türkçesi aşağıdakilerden hangisidir? A) Bunu bilmeniz gerekmez miydi? B) Bunu bilmiyor muydunuz yoksa? C) Bunu bilmek mümkün mü? D) Bu olaydan kimlerin haberi var? E) Bu olay kimi ilgilendiriyor? 7. Ich kann eine Nachricht.. Welches Wort passt nicht in die obige Lücke? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlamaz? A) verabreden B) übermitteln C) senden D) empfangen E) bekommen 8. A: Du, ich glaube Männer können kochen als Frauen! B: Nein, Frauen können.. gut kochen wie Männer! Welche Wörter ergänzen die Lücken im obigen Dialog? Verilen karşılıklı konuşmada boş bırakılan yerleri aşağıdakilerden hangisi tamamlar? A) gut / alles B) immer / bestimmt C) manchmal / jeweils D) besser / genauso E) eigentlich / niemals 11 İzleyen sayfaya geçiniz.

12 2013 BAHAR DÖNEM SONU 2269-A A 9. Im Sommer ziehe ich. Bursa und werde das Unternehmen verlassen.. diesem Anlass möchte ich eine Abschiedsversammlung organisieren. Welche Wörter passen in die obigen Lücken? Cümlede boş bırakılan yerleri aşağıdakilerden hangileri doğru şekilde tamamlar? A) nach / Aus B) für / In C) zu / Zum D) in / Auf E) seit / Bei 10. hoffe / bleiben / in / Kontakt / Ich / wir Wie kann man mit den obigen Wortgruppen einen sinnvollen und richtigen Satz bilden? Verilen sözcük gruplarıyla kurulabilecek en anlamlı ve doğru cümle aşağıdakilerden hangisidir? A) Ich bleiben in Kontakt wir hoffe. B) In Kontakt wir bleiben ich hoffe. C) Bleiben wir hoffe ich in Kontakt. D) Ich hoffe wir bleiben in Kontakt. E) Hoffe wir in Kontakt ich bleiben. 11. Ein guter Redner mit den Zuhörern einen Blickkontakt haben. Welches Wort passt in die obige Lücke? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi A) halten B) macht C) hat D) sollte E) sprechen 12. Der Baum hat viele... Welches Wort passt in die obige Lücke? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi A) Geräte B) Blätter C) Sturm D) Tabelle E) Knöpfe 13.., welches Formular ich brauche? Welcher Satz ergänzt nicht die obige Lücke? Verilen cümleyi aşağıdakilerden hangisi tamamlamaz? A) Wissen Sie vielleicht B) Darf ich Sie fragen C) Ich möchte noch wissen D) Können Sie mir bitte sagen E) Ich muss eigentlich 14. stürmen / tief / kräftig / windig / sonnig Welches Wort passt nicht zu den anderen in der obigen Wortgruppe? Verilen sözcük grubuna uymayan aşağıdakilerden hangisidir? A) windig B) kräftig C) sonnig D) tief E) stürmen 15. Yapacak bir şey yok! Wie lautet der obige Satz auf Deutsch? Verilen cümlenin Almancası aşağıdakilerden hangisidir? A) Das kriegen wir schon hin! B) Ich habe ein Weg gefunden! C) Ich kann mir das nicht leisten! D) Das ist heutzutage nicht erlaubt! E) Da kann man nichts machen! 12 İzleyen sayfaya geçiniz.

13 2013 BAHAR DÖNEM SONU 2269-A A 16. Ich denke an dich. Du denkst an mich. Wir denken... Welches Wort passt in die obige Lücke? 20. Melda: Der Pullover hier kostet 500 Euro! Göktuğ: Das kann.. nicht wahr sein! Melda: Ganz schön teuer, nicht wahr? Göktuğ: Ja, absolut! Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi A) überhaupt B) irgendwo C) aneinander D) schließlich E) manche 17. Haben Sie Kinder? Welche Antwort passt zur obigen Frage? Verilen sorunun cevabı aşağıdakilerden hangisidir? A) Nein, meine Kinder schlafen schon. B) Ja, das Kind kenne ich. C) Ja, ich habe welche. D) Nein, diese Kinder gehen in die Schule. E) Nein, ich bringe meine Kinder mit. 18. A: Mit welchem Auto fahren wir? Mit oder mit.? B: Wir können mit meinem fahren! A: Gut, also dann los! Welche Wörter ergänzen die Lücken im obigen Dialog? Verilen karşılıklı konuşmada boş bırakılan yerleri aşağıdakilerden hangisi tamamlar? A) meinem / deinem B) unseren / finden C) doch / noch D) sonst / keinen E) entweder / schon 19. Die Kinder spielen im Park. Wie lautet der obige Satz im Präteritum? Verilen cümlenin geçmiş zaman şekli aşağıdakilerden hangisidir? A) Die Kinder möchten im Park spielen. B) Die Kinder können im Park spielen. C) Die Kinder haben im Park spielen wollen. D) Die Kinder werden im Park spielen. E) Die Kinder spielten im Park. Welches Wort ergänzt die Lücke im obigen Dialog? Verilen karşılıklı konuşmada boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi tamamlar? A) sonst B) habe C) etwas D) lange E) doch 13 İzleyen sayfaya geçiniz.

14 2013 BAHAR DÖNEM SONU 2269-A 1. Le garçon : - Vous attendez quelqu un Mademoiselle? La cliente : -.. Complétez le dialogue avec la réplique qui convient. Yukarıdaki konuşmayı uygun şekilde tamamlayan cümleyi bulunuz. A) Non, personne ne m attend. B) Oui, quelqu un m attend. C) Non, je n attends rien. D) Non, je n attends personne. E) Oui, vous attendez quelqu un. 2. Ayşe : -.? Paul : - Strasbourg, S.T.R.A.S.B.O.U.R.G. Complétez le dialogue avec la réplique qui convient. Yukarıdaki konuşmayı uygun şekilde tamamlayan cümleyi bulunuz. A) Excusez-moi, comment ça s écrit? B) Qu est-ce que ça veut dire? C) C est quoi la question? D) Quel est ton prénom? E) Tu pars quand? 3. Nous avons beaucoup marché. J ai très mal aux pieds parce que mes chaussures sont. et non rodées. Trouvez le mot qui convient. Cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcüğü bulunuz. A) nouveaux B) nouvel C) neuf D) neuves E) neufs 4. Australie / vous / quand / en / allez / est-ce que? I II III IV V VI FRANSIZCA-II Remettez les mots dans le bon ordre. Yukarıdaki kelimelerin anlamlı ve kurallı bir cümle oluşturan sırasını bulunuz. A) III, VI, II, V, IV, I B) III, VI, I, V, II, IV C) VI, II, V, III, IV, I D) V, II, III, VI, IV, I E) IV, I, VI, III, V, II 5. Je pratique le judo sous les ordres d un entraîneur.. a longtemps vécu au Japon. Trouvez le mot qui convient. Cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcüğü bulunuz. A) que B) où C) qui D) y E) en 6. Mireille : - Joyeux anniversaire Andrea. Andrea : - Merci! Mireille : - Au fait, tu as quel âge? Andrea : - Moi, j ai 27 ans, et toi? Mireille : - Ah, 27! Moi, j ai 31 ans. Tu es un peu.. jeune.. moi. Trouvez les mots qui conviennent. Yukarıdaki konuşmada boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcükleri bulunuz. A) plus / que B) plus / de C) plus / comme D) moins / comme E) moins / que 7.. un mois, je suis allé en Finlande pour voir des aurores boréales.. j avais souvent froid, mais. je me suis habitué au climat et à la vie en Finlande. Trouvez les mots ou les expressions qui conviennent. Cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeleri bulunuz. A) Au début / Pendant / après B) Depuis / Après / peu à peu C) Il y a / À la fin / petit à petit D) Pendant / Après / au début E) Il y a / Au début / petit à petit A 14 İzleyen sayfaya geçiniz.

15 2013 BAHAR DÖNEM SONU 2269-A A 8. Alain : - La vie en couple c'est... mais la vie de célibataire c'est.. Marc : - Oh! Tu dis ça parce que tu es célibataire! Trouvez les mots qui conviennent. Yukarıdaki konuşmada boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcükleri bulunuz. A) bonne / meilleur B) bon / mieux C) bon / meilleure D) bien / mieux E) bien / meilleur soruları aşağıdaki paragrafa göre cevaplayınız. Bonjour Vous avez acheté trois billets pour la pièce «la Mouette» le 14 décembre 2012 à 20h30 au Théâtre municipal. Nous sommes désolés de vous informer que la représentation est annulée. Plusieurs acteurs sont en effet malades. Une autre représentation de La Mouette sera organisée en février 2013 mais nous ne pouvons pas encore vous donner la date. Vos billets restent valables pour cette représentation. Cependant, si vous n'êtes pas intéressé, vous pouvez nous renvoyer les billets à Touspectacles, 12 rue Roger, VICHY. Nous pouvons échanger vos places pour un autre spectacle de la saison. Le programme de la saison est disponible sur notre site internet. Merci de votre compréhension. Cordialement touspectacles, service commercial 9. La pièce la Mouette est annulée.. A) parce que le public n'est pas assez nombreux. B) parce que les acteurs ne peuvent pas jouer. C) car la salle est en travaux. D) car le metteur en scène a disparu. E) parce que le théâtre est fermé. 10. Les billets achetés.. A) seront remboursés par Touspectacles avant février B) ne seront pas valables en février C) restent valables pour une prochaine représentation de «La Mouette». D) doivent être renvoyés au Théâtre municipal après février E) sont valables pour tout autre spectacle de la saison. 11. Pour connaître les titres et les dates des autres spectacles de la saison, il faut.. A) se rendre directement au Théâtre municipal. B) écrire ou téléphoner au Théâtre municipal. C) consulter le site internet du Théâtre municipal. D) consulter le site internet de touspectacles. E) envoyer une lettre à touspectacles. 12. Hier, je (j )., confortablement installée à la terrasse de mon restaurant préféré quand soudain, un homme. la terrasse en courant avec un cerf-volant. Trouvez les formes qui conviennent. Cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen biçimleri bulunuz. A) ai lu / traversait B) lis / traverse C) lisais / a traversé D) ai lu / a traversé E) lisais / traversait 13. Cet été, je suis allée voir le concert de Miossec à Brest. Je suis sortie de la salle vraiment contente du spectacle. C était très bien. Trouvez l expression qui ne correspond pas au texte. Yukarıda verilen metne uygun olmayan ifadeyi bulunuz. A) Le concert était juste génial! B) C est la meilleure performance musicale de l année! C) Miossec..., je me suis ennuyée. Vraiment pas mon style! D) Quel spectacle! Quelle voix! Quels musiciens! Bravo! E) J ai adoré! Un pur bonheur! 15 İzleyen sayfaya geçiniz.

16 2013 BAHAR DÖNEM SONU 2269-A A 14. Julien est au téléphone. ce matin, c est insupportable! Trouvez le mot qui convient. Cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcüğü bulunuz. A) il y a B) depuis C) jusque D) pendant E) depuis que 15. courses / fait / samedis / il / tous / les / ses I II III IV V VI VII Remettez les mots dans le bon ordre. Yukarıdaki kelimelerin anlamlı ve kurallı bir cümle oluşturan sırasını bulunuz. A) IV, II, VII, I, V, VI, III B) IV, II, VII, III, VI, V, I C) VI, I, IV, II, V, VII, III D) VI, III, V, VII, I, IV, II E) VII, I, V, VI, III, IV, II 16. Je ferai le tour du monde à vélo si.. Trouvez l expression qui complète la phrase. Cümleyi doğru biçimde tamamlayan ifadeyi seçiniz. A) tu m as accompagné. B) je gagne à la loterie nationale. C) tu m achèteras mon billet. D) je dois préparer un gâteau pour la fête. E) j'ai fait du sport tous les jours. 17. Mon frère part vivre au Québec. Je(J ) qu il se fasse rapidement beaucoup d amis. Trouvez la forme qui ne convient pas. Cümlede boş bırakılan yere uygun düşmeyen biçimi bulunuz. A) veux B) aimerais C) souhaite D) voudrais E) espère 18. C est une fête... je me souviens très bien : toute la famille est venue rendre visite à mes grands-parents. Trouvez le mot qui convient. Cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcüğü bulunuz. A) laquelle B) dont C) quelle D) que E) où 19. Alex : - J ai perdu mon portefeuille et mon trousseau de clés aujourd hui. Yves : - Ah! Tu as bien cherché partout? Alex : - Oui, je crois que je les ai perdus au centre commercial... Complétez le dialogue avec la réplique qui convient. Yukarıdaki konuşmayı uygun şekilde tamamlayan ifadeyi bulunuz. A) Il est nécessaire qu ils soient perdus. B) J ai peur qu on les retrouve. C) Je suis triste qu on les retrouve. D) Je souhaite qu ils soient perdus. E) Je doute qu on les retrouve. 20. Ils.. quand ils ont repris la route. Trouvez la forme qui convient. Cümlede boş bırakılan yere uygun düşen biçimi bulunuz. A) ont déjeuné B) déjeuné C) déjeunent D) sont en train de déjeuner E) avaient déjeuné 16 TEST BİTTİ.

17 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

18 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

19 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

20 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

21 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

22 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

23 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

24 SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Sınav süresince görevlilerle konuşmak ve soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Yanında veya sırasında kitap, not vb. bulunduran, sınav sırasında kopya çeken, çekmeye teşebbüs eden, kopya veren ya da kopya çekilmesine yardım edenlerin kimlikleri, Bireysel Sınav İptal Tutanağına yazılacak ve o oturumdaki sınavları geçersiz sayılacaktır. Görevliler sınava giren diğer öğrencileri rahatsız etmemek için kopya çekmeye veya vermeye kalkışanları uyarmak zorunda değildir. Bu nedenle sorumluluk sınav kurallarına uymayan öğrencilere aittir. Sınavda yetki verilmiş görevliler, bu salondaki sınavın kurallara uygun biçimde yapılmadığını, toplu kopya girişiminde bulunulduğunu raporlarında bildirdikleri veya üniversite sınav merkezince yapılan incelemeler sonucu toplu kopya yapıldığı saptandığı takdirde, Anadolu Üniversitesi nin yetkili organlarınca bu salonda sınava giren öğrencilerin tümünün o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 2. Öğrenciler sınav sırasında görevlilerin her türlü uyarılarına uymak zorundadır. Gerektiğinde görevliler oturduğunuz yerleri değiştirebilir. Sınavınızın geçerli sayılması, her şeyden önce sınav kurallarına uymanıza bağlıdır. Sınav görevlilerinin talimatlarına uymayan, sınav görevlilerine hakaret eden, fiili saldırıda bulunan ve tehdit edenlerle sınav huzurunu bozacak kadar yüksek sesle konuşan, sınav salonunu terk etmesi yasaklanan zaman içinde terk eden, sınav yapılmasını belli bir süre engelleyenlerin kimlikleri Bireysel Sınav İptal Tutanağına yazılır ve o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 3. Sınav sırasında herhangi bir nedenle dışarı çıkmak yasaktır. Sınavın başlamasını izleyen ilk 30 dakika ve sınav süresinin son 5 dakikası içinde, sınavlarını tamamlasalar bile hiçbir öğrencinin salondan çıkmasına izin verilmeyecektir. Sınavın başlamasını izleyen ilk 15 dakika geçtikten sonra hiçbir öğrenci sınava alınamaz. 4. Biraz sonra soru kitapçıkları dağıtılacaktır. Cevaplamaya geçmeden önce size verilecek soru kitapçığının üzerinde ayrılan yere, adınızı, soyadınızı, öğrenci numaranızı ve bu salonun numarasını mutlaka yazınız. Sınav sonunda soru kitapçıkları toplanacak ve sınav merkezinde tek tek incelenecektir. Soru Kitapçığının bir tek sayfası bile eksik çıksa o oturumdaki sınavlarınız geçersiz sayılır. 5. Size verilen cevap kağıdı üzerindeki T.C. Kimlik No, ad ve soyadın size ait olup olmadığını mutlaka kontrol ediniz. Cevap kağıdı size ait değilse görevlileri uyarıp size ait cevap kağıdını alınız. Daha sonra cevap kağıdı üzerinde ayrılmış olan yerlere T.C. Kimlik numaranızı ve test grubunuzu mutlaka kodlayınız, adınızı soyadınızı yazınız ve ilgili yeri imzalayınız. Kendisine ait olmayan cevap kağıdını kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 6. Cevap kâğıdına yazılacak her türlü yazı, rakam ve yapılacak işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanılacaktır. Tükenmez kalem veya dolmakalem kesinlikle kullanılmayacaktır. Kullanıldığı taktirde cevap kağıdı optik okuyucuda okutulamadığından öğrencinin o oturumdaki sınavı geçersiz sayılır. 7. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. 8. CEVAPLARIN TÜMÜ CEVAP KAĞIDINA İŞARETLENECEKTİR. Soru kitapçıkları üzerine yapılan işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Yanlış sütuna yapacağınız işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. 9. Soru kitapçığının sayfalarındaki boş yerleri müsvedde yapmak için kullanabilirsiniz. Başka bir kâğıdı müsvedde olarak kullanmak yasaktır. Bu tür işlemleri yapanların o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 10. Öğrencilerin soruları ve/veya sorulara verdikleri yanıtları cevap kağıdı dışında herhangi bir yere yazmaları ve bunu sınav salonundan dışarıya çıkarmaları yasaktır. Bu kurala uymayanların o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 11. Sınav sırasında öğrencilerin birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyleri istemeleri kesinlikle yasaktır. Yasağa uymayanların o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 12. Sınav sırasında hesap makinesi kullanılabilir. Ancak üzerinde program yapılmasına, saklanmasına ve çalıştırılmasına izin veren (EXE, STORE, RUN gibi tuşları bulunan) hesap makineleri ile data bank vb. özel donanımlar kullanılamaz. Hesap makinesinin sınav sırasında ödünç alınması, verilmesi ve değiştirilmesi yasaktır. Bu tür davranışlarda bulunanların o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 13. Öğrenciler telsiz, cep telefonu, çağrı cihazı, taşınabilir bilgisayar vb. iletişim araçları ile görüntü kaydetmeye yarayan fotoğraf makinesi, kamera vb. araçları sınava gelirken getirmemeleri konusunda sınava giriş belgelerinde uyarılmışlardır. Bu cihazları sınav salonunda yanlarında bulunduran öğrencilerin, cihazları kapalı olsa bile, o oturumdaki sınavı geçersiz sayılır. 14. Öğrenciler ruhsatlı veya resmi amaçlı kullanılsa bile sınav binasına silah ile gelmemelidir. Bu öğrenciler kesinlikle sınava ve binaya alınmaz. Bir şekilde girmişlerse dışarı çıkartılıp o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 15. Kıtalarından izinli olan er-erbaşlar dışında resmi kıyafetle sınava girmek yasaktır. Aksine davranan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 16. Biraz sonra dağıtılacak olan soru kitapçığında test ile ilgili açıklamalar yazılıdır. Bu açıklamaları okumadan ve size "SINAV BAŞLAMIŞTIR" denmeden soruları cevaplamaya başlamayınız. 17. Sınavınız bittiğinde, cevap kâğıdınız ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine şahsen teslim ediniz. Teslim etmediğiniz evrak nedeniyle o oturumdaki sınavlarınız geçersiz sayılır. SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2281 2013 - BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2242 2013 - BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2243 2013 - BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2252 2013 - BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2282 2013 - BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2613 2013 - BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2278 2013 - BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2245 2013 - BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2623 2013 - BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2276 2013 - BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2201 2013 - BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 6. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 6. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2625 2013 - BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ÖSYM T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) Haziran 009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) TEMMUZ 00 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 25.02.2017 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2017 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 03.03.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin her hakkı

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 015 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 17 Mayıs 015 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ 1. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 14 01 - BAHAR DÖNEM SONU -. OTURUM - Pazar 09:0 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2015 8. SINIF 2. DÖNEM DERSİ MERKEZİ ORTAK (MAZERET) SINAVI 17 MAYIS 2015 Saat: 11.20 Adı ve

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! B KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF ALMANCA 2015 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20

Detaylı

CÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

CÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! C KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF ALMANCA 2015 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF ALMANCA 2015 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

bab.la Cümle Kalıpları: Kişisel Dilekler Fransızca-Hintçe

bab.la Cümle Kalıpları: Kişisel Dilekler Fransızca-Hintçe Dilekler : Evlilik Félicitations. Nous vous souhaitons à tous les deux tout le bonheur du monde. त म ह र श द क अवसर पर बध ई ह. म र आश र व द ह क त म सद स ख रह. Yeni evli bir çifti Félicitations et meilleurs

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI İKİ ALANDA PERSONEL ALIM SINAVI

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÜNİV ARA ER NK İM MERKE Z ET N Sİ SINAV Y Ö TE Sİ İ ASYM A ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI 1) GENEL

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF ALMANCA 2015 8. SINIF 2. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 30 NİSAN 2015 Saat: 11.20

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 1208 ÖĞRENCİNİN 2013-2014 BHR DÖNEMİ R - 1. OTURUM - Cumartesi 09.30 İKİNCİ YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun,

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

TEMEL SORU KİTAPÇIĞI ÖSYM

TEMEL SORU KİTAPÇIĞI ÖSYM 1-16062012-1-1161-1-00000000 TEMEL SORU KİTAPÇIĞI AÇIKLAMA 1. Bu kitapçıkta Lisans Yerleştirme Sınavı-1 Matematik Testi bulunmaktadır. 2. Bu test için verilen cevaplama süresi 75 dakikadır. 3. Bu testte

Detaylı

ÖSYM TEMEL SORU KİTAPÇIĞI

ÖSYM TEMEL SORU KİTAPÇIĞI 1-16062012-1-1161-1-00000000 TEMEL SORU KİTAPÇIĞI AÇIKLAMA 1. Bu kitapçıkta Lisans Yerleştirme Sınavı-1 Matematik Testi bulunmaktadır. 2. Bu test için verilen cevaplama süresi 75 dakikadır. 3. Bu testte

Detaylı