MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ve DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ve DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ"

Transkript

1 MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ve DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2014/2015 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrencinin Adı Soyadı Sınıfı 3/D

2 Eğitimde feda edilecek fert yoktur. K.ATATÜRK

3 T.C Yenimahalle Kaymakamlığı/ Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü Oğuzlar İlkokulu BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI DOSYASI ÖĞRENCİNİN Adı Soyadı Doğum Tarihi 05/05/2006 Cinsiyeti Ev Adresi KIZ DEMETEVLER MAH.362.SOK. NO:5/1 YENİMAHALLE Numarası Ev Telefonu 1510 Kaynaştırma Kararına Esas Olan HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL YETERSİZLİK Yetersizlik Türü Adı Soyadı Adresi İş Telefonu Cep telefonu Anne Baba Diğer Kişi* Birim Başkanı BEP GELİŞTİRME BİRİMİNE ULAŞAN BİLGİLER Tarih/Sayı Açıklama Eğitsel Değerlendirme İsteği Formu** Yerleştirme Raporu*** 03/04/2013 Daha Önceden Alınmış Kaynaştırma Kararı (Varsa) * Öğrenci anne-baba dışında biriyle kalıyorsa. ** Eğitsel Değerlendirme İsteği Formu: Rehberlik Araştırma Merkezi ne incelenmek üzere gönderilecek öğrenci ile ilgili okul tarafından düzenlenen rapordur. *** Yerleştirme Raporu: İl/İlçe Özel Eğitim Hizmetleri Kurulunca alınan yerleştirme raporudur.

4 BEP GELİŞTİRME BİRİMİ ÜYELERİ GÖREVİ/ KONUMU ADI SOYADI SABRİ TÜRK Birim Başkanı (Birim başkanı Okul Müdürü yada görevlendireceği Müdür Yardımcısıdır) Özel Eğitim Gerektiren Birey Aile Güngör AYDIN Öğretmenler* Rehber Öğretmen- Psikolojik Danışman RAM Temsilcisi (Varsa) Gezerek Özel Eğitim Görevi Verilen Öğretmen (Varsa) AÇIKLAMALAR * Öğrencinin dersine giren tüm öğretmenler BEP Biriminin üyesidir. Öğrencinin performansı belirlendikten sonra hangi derslerden Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı yapılması gerektiği BEP toplantısında BEP Birimince karara bağlanmalıdır. *Öğrencinin ihtiyaç duyduğu derslerden BEP Planı hazırlanır. *BEP Dosyasının saklanmasından BEP Ekibi Başkanı ve Sınıf/Sınıf Rehber Öğretmeninin sorumludur. *Öğrencinin dersine giren tüm öğretmenler, alanı (dersi) ile ilgili performans almalıdır. Bu dosyadaki Eğitsel Performans Formu fotokopi ile çoğaltılarak öğrencinin dersine giren öğretmenlere verilmeli, form doldurulduktan sonra bir nüshası bu dosyada saklanmak üzere dosyada sorumlu kişiye teslim edilmelidir. *Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı düzenlenmesine karar verilen derslerle ilgili düzenlenen Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Formu fotokopi ile çoğaltılarak ilgili ders öğretmenlerine verilmeli, form doldurulduktan sonra bir nüshası bu dosyada saklanmak üzere dosyada sorumlu kişiye teslim edilmelidir. Öğrencinin yer değiştirmelerinde BEP dosyasını öğrencinin nakil gittiği okul/kuruma gönderin. Kurumda dosyanın bir özetini bulundurun.

5 ÖĞRENCİ TANIMA KARTI ADI SOYADI NUMARASI 1510 ANNESİNİN BABASININ ADI SOYADI ÖĞRENİM DÜZEYİ OKUMA YAZMA BİLMEZ İLKOKUL MEZUNU ÖZ MÜ - ÜVEY Mİ? ÖZ ÖZ MESLEĞİ- AYLIK GELİRİ EV HANIMI YEMEKHANE İŞÇİSİ SAĞ MI? SAĞ SAĞ EV TELEFONU İŞ TELEFONU CEP TELEFONU KARDEŞ SAYISI 5 EVDE KENDİ ODASI VAR MI? YETERSİZLİĞİNE YÖNELİK DESTEK EĞİTİMİ ALIYOR MU? SINIF TEKRARI VAR MI? HANGİ SINIFTA? YOK EVET HAYIR OKUL DEĞİŞİKLİĞİ VARSA NEDENİ NEDİR? GEÇİRDİĞİ HASTALIKLAR GÖZ AMELİYATI YETERSİZLİĞİNE YÖNELİK KULLANDIĞI CİHAZ, PROTEZ, ORTEZ ÖĞRETMENİN BİLMESİ GEREKLİ ÖZEL BİLGİLER (alerji, sürekli kullandığı ilaç, terleme, epilepsi, korku, altını ıslatma v.b)

6 İLK BEP TOPLANTISI ÖĞRENCİNİN Adı Soyadı Toplantı Tarihi 01/10/ 2015 Doğum Tarihi 05/05/2006 Cinsiyeti KIZ BEP in Tamamlanacağı Tarih* Sınıfı 3/D Numarası ALINAN KARARLAR** BEP TOPLANTISINA KATILANLAR 1. Matematik çalışmaları ara ara tekrar edilerek performans ölçülecek. Adı Soyadı İmza 2. Hediye görme problemi de çektiği için, sesli uyarılara daha çabuk Öğrenci tepki verdiği için öğretmen masasının yanında ve iletişim becerisi yüksek olan bir arkadaşı ile oturmaya devam edecektir. 3. Matematik performansı basit alıştırma ve problemler çözdürülerek Anne/baba test edilecek. 4. Ödevlerine evde yardımcı olacak kimse olmadığı için destek eğitimi Sınıf /Sınıf Rehber Öğretmeni GÜNGÖR AYDIN almaya özellikle özel eğitim kurumundan destek almaya devam edecek. 5. Sınıftaki görev alan öğrencilere eşlik ederek sosyal becerisini artırmaya yönelik tedbirler alınacaktır. Bu kapsamda sınıftaki izcilik faaliyetlerine katılmasında fayda görülecektir. Özel Eğitim Öğrtm.(Varsa) Rehber öğretmen BEP Geliştirme Birim Bşk. SABRİ TÜRK 6. Öğretmen tarafından özellikle son derslerde bireysel eğitim Öğretmen/ Branşı verilecek. 7. Okuldaki destek eğitiminden Türkçe ve Matematik derslerinden yararlanması sağlanacak. Diğer Katılımcılar*** 8. Aile çocuğun sosyalleşmesi için drama eğitimine yönlendirilmiştir. Öğrencinin Gelişimi İle İlgili Aile Hangi Sıklıkla Bilgilendirilecek? 9. Çocuğun bilgisayarla oynamasının sınırlandırılması istenmiştir. 4 Haftada Bir ( ) 6 Haftada Bir ( ) 8 Haftada Bir ( x ) 12 Haftada Bir ( ) 10. Hediye nin performans ölçütleri geniş tutulduğundan ikinci BEP toplantısının şubat ayında yapılmasına karar verilmiştir. (AİLE ÇOCUĞUN GELİŞİMİ İLE İLGİLİ BEKLENMEDİK DURUMLARDA DA BİLGİLENDİRİLİR) * Aile çocuğun gelişimi ile hangi yolla bilgilendirilecek? Bir Sonraki BEP Toplantı Tarihi: 08/02/2016 Yazılı ( ) Öğretmen/Veli Toplantısı (x) Diğer : * Öğrenci ile ilgili hazırlanacak BEP in dönemlik ya da yıllık düzenlenmesine bağlı olarak BEP tamamlanma tarihi belirlenmelidir. ** İlk BEP toplantısında BEP toplantılarının hangi sıklıkla yapılacağı karara bağlanmalıdır. Bir sonraki BEP gündemi karar olarak alınabilir. *** Toplantıya (varsa) öğrencinin dersine daha önce girmiş olan öğretmenler çağrılabilir. Öğrencinin gelişimi ile ilgili diğer kurum ve kuruluşlardan bilgisine başvurmak amacıyla uzman kişiler kurula davet edilebilir.

7 BEP TOPLANTISI ÖĞRENCİNİN Adı Soyadı Toplantı Tarihi Doğum Tarihi Cinsiyeti Toplantı No Sınıfı Numarası GÜNDEM BEP TOPLANTISINA KATILANLAR 1. Adı Soyadı İmza Öğrenci Anne/baba Sınıf /Sınıf Rehber Öğretmeni Özel Eğitim Öğrtm. (Varsa) Rehber öğretmen BEP Geliştirme Birim Başkanı Diğer Katılımcılar * ALINAN KARARLAR Görevi/ Branşı 1. Bir Sonraki BEP Toplantı Tarihi.././.. * Toplantıya (varsa) öğrencinin daha önceki yıllar dersine giren diğer öğretmenler çağrılabilir. Öğrencinin gelişimi ile ilgili diğer kurum ve kuruluşlardan bilgisine başvurmak amacıyla uzman kişiler kurula davet edilebilir.

8 Öğrencinin Adı Soyadı: HEDİYE YILDIZ EĞİTSEL PERFORMANS* TÜRKÇE DERSİ 1- Verilen bir metni okur. 2- Sınıftaki dikte çalışmalarına katılır. 3- Söylenen cümleleri yavaş yavaş söylendiğinde doğru olarak yazar. 4- Okunan kısa bir metni anlayabilir ve anlatabilir. 5- Metinle ilgili sorulara sözlü olarak cevap verir.(yeterli VE DOĞRU CEVAPLAR VEREMİYOR) 6- Resimde gördüklerini zorlanarak da olsa sözlü olarak ifade eder. 7-Tahtadaki yazıları deftere geçirir. 8- Dinlerken göz kontağı kurmaz 9- Evet, Hayır gerektiren soruları doğru yanıtlar. 10- Adını soyadını numarasını her zaman doğru yazar. 11- Yaşadığı bir olayı zaman sırasına göre anlatamaz. 12- Uygun zamanlarda uygun kişilere(günaydın, İyi günler, İyi akşamlar) der. Selam verir. (Çekingen olduğundan genellikle kullanmaz) 13- Okuma ortamı ile ilgili kurallara uyar. 1. Vücudunu tanır. Başını, gövdesini, kollarını ve bacaklarını gösterebilir. 2. Duyu organlarını bilir ve görevlerini söyler. 1- İki basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 2- Toplama işleminin(+) olduğunu bilir. 3- Çıkarma işleminin(-) olduğunu bilir. 4- Kare, dikdörtgen, üçgeni tanır. 5- Saati saat başları olarak okur. 6- Eldeli olmayacak toplama işlemini yapar. 7- Basit eldeli toplama işlemini yapar. 8- Toplama işlemini gerektiren basit problemleri çözer. 9- Onluk bozmayı gerektirmeyen çıkarma işlemini yapar. 10- Basit çıkarma problemleri yapabilir. 11- Geometrik şekillerden üçgen, dikdörtgen,kare ve çemberi seçip ayırabilir. 12- Çarpma işlemini hiç yapamaz. 13- Bölme işlemini yapamaz. 14- Sayılarda örüntü oluşturamaz. FEN ve TEKNOLOJİ MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ 1-Derste işlenen konulara katılır. Öğretmen alanı (dersi) ile ilgili yıllık ders programını dikkate alarak, öğrencinin yapabildiği kazanımları tespit etmek, yıl içerisinde kazandırılması gereken kazanımları belirlemek amacıyla bu formu doldurmalıdır. Öğrencinin yeterlilikleri, gelişim özellikleri, öncelikli ihtiyaçları, engeli, sınıfı v.b etmenler dikkate alınarak, hangi alanlarda ( derslerde) BEP Planı hazırlanacağına BEP Birimi karar vermelidir. Ancak BEP Planları hazırlanmasına ihtiyaç duyulmayan alanlarda (derslerde) görev alan öğretmenler BEP Toplantılarına katılarak öğrencinin güçlü yanları ve yapılabilecekler konusunda BEP Geliştirme Birimini bilgilendirmelidir. *Öğrencinin performansını belirlemeye yönelik yapılacak çalışmalar ve izlenecek yollar Kılavuz Kitapta örnekleri ile anlatılmıştır. Düzenleyen: İmza: Tarih:01/10/2015 Güngör AYDIN

9 BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI FORMU Öğrencinin Adı Soyadı : HEDİYE YILDIZ Sınıfı Numarası : 3/D 1510 Eğitim Programını Hazırlayanlar : BEP Hazırlama Tarihi : 01/10/2015 Uzun Dönemli Amaçlar Kısa Dönemli Amaçlar Başlangıç-Bitiş Tarihi Sorumlu Kişiler MATEMATİK MATEMATİK e kadar ikişer ritmik sayar. 2 den başlayarak 10 ( )a kadar ikişer ritmik sayar. 2 nin katı olan bir sayıdan başlayarak 10 ( )a kadar ikişer ritmik sayar. 2 nin katı olan bir sayıdan başlayarak geriye doğru ikişer ritmik sayar e kadar üçer ritmik sayar. 3 ten başlayarak 10 ( )a kadar üçer ritmik sayar. 3 ün katı olan bir sayıdan başlayarak 10 ( )a kadar üçer ritmik sayar. 3 ün katı olan bir sayıdan başlayarak geriye doğru üçer ritmik sayar. 4. Üç basamaklı doğal sayıları kavrar. 1- Toplama işlemini kavrar. 2- Doğal sayılarda eldesizeldeli toplama işlemi yapar. 3- Toplama işlemini kullanarak problem çözer. Doğal sayı kartları içinden, söylenen üç basamaklı doğal sayıyı gösterir. Gösterilen üç basamaklı doğal sayının kaç olduğunu söyler. Söylenen üç basamaklı doğal sayıyı rakamla yazar. Rakamla yazılı üç basamaklı doğal sayıyı yazıyla yazar. Üç basamaklı bir doğal sayıdan önce ve sonra gelen sayıyı söyler. Daha, ile, ve,toplam, artı sözcüklerinin toplama işlemiyle ilgili olduğunu söyler. Verilen tek basamaklı doğal sayının toplama işlemini rakam ve daha, ile, eder, ve, toplam, artı, eşittir sözcükleri kullanarak söyler- yazar. Verilen tek basamaklı iki doğal sayının toplama işlemini + ve simgelerini kullanarak söyler yazar. Bir doğal sayının 0 ile toplamının kendisi olduğunu söyler. Bir basamaklı bir doğal sayıyla bir basamaklı doğal sayıyı sonuç bir basamaklı çıkacak şekilde alt alta toplayıp sonucu söyler- yazar. Bir basamaklı doğal sayıyla, bir basamaklı doğal sayıyı sonuç iki basamaklı çıkacak şekilde alt alta toplayıp sonucunu söyler- yazar. İki basamaklı bir doğal sayıyla bir basamaklı bir doğal sayıyı eldesiz toplayıp sonucunu söyler- yazar. İki basamaklı bir doğal sayıyla iki basamaklı doğal sayıyı sonuç iki basamaklı çıkacak şekilde eldesiz toplayıp sonucunu söyler- yazar. İki basamaklı bir doğal sayıyla iki basamaklı bir doğal sayıyı sonuç üç basamaklı çıkacak şekilde eldesiz toplayıp sonucunu söyler- yazar. Üç basamaklı doğal sayı ile iki basamaklı bir doğal sayıyı eldesiz toplayıp sonucunu söyler yazar. İki basamaklı bir doğal sayı ile bir basamaklı bir doğal sayıyı eldeli toplayıp sonucu söyler- yazar. İki basamaklı bir doğal sayı ile iki basamaklı bir doğal sayıyı sonuç iki basamaklı çıkacak şekilde eldeli toplayıp sonucunu söyler- yazar. İki basamaklı doğal sayı ile iki basamaklı doğal sayıyı sonuç üç basamaklı çıkacak şekilde eldeli toplayıp sonucunu söyler- yazar. Üç basamaklı doğal sayı ile iki basamaklı doğal sayıyı eldeli toplayıp sonucunu söyler- yazar. Bir basamaklı bir doğal sayıyı bir basamaklı bir doğal sayıyla toplayarak problem çözer. iki basamaklı bir doğal sayı ile iki basamaklı bir doğal sayıyı eldesiz toplayarak problem çözer. Üç basamaklı bir doğal sayı ile iki basamaklı bir doğal sayıyı eldesiz toplayarak problem çözer. İki basamaklı doğal sayı ile iki basamaklı doğal sayıyı eldeli toplayarak problem çözer.

10 4- Çıkarma işlemini kavrar. 5- Doğal sayılarda onluk bozmayı gerektirmeyengerektiren çıkarma işlemi yapar. 6- Çıkarma işlemini kullanarak problem çözer. 7- Çarpma işlemini kavrar. 8- Doğal sayılarda eldesiz çarpma işlemi yapar. 9- Bölme işlemini kavrar. Eksildi, çıktı, eksi, kaldı sözcüklerinin çıkarma işlemiyle ilgili olduğunu söyler. Verilen iki doğal sayının çıkarma işlemini önündeki varlıklarla eksildi, çıktı, eksi,, kaldı sözcüklerini kullanarak söyler- yapar. Verilen tek basamaklı iki doğal sayının çıkarma işlemini - ve = simgelerini kullanarak söyler yazar. Bir doğal sayıdan 0 çıkarıldığında kendisi olduğunu söyler. Bir basamaklı bir doğal sayıyla bir basamaklı doğal sayıyı sonuç bir basamaklı çıkacak şekilde alt alta çıkarıp sonucu söyler- yazar. İki basamaklı bir doğal sayıdan onluk bozmayı gerektirmeyecek şekilde bir basamaklı bir doğal sayıyı çıkarıp sonucunu söyler- yazar. Üç basamaklı bir doğal sayıdan onluk bozmayı gerektirmeyecek şekilde iki basamaklı sayıyı çıkarıp sonucu söyleryazar. Üç basamaklı doğal sayıdan onluk bozmayı gerektirmeyecek şekilde üç basamaklı doğal sayıyı çıkarıp sonucu söyleryazar. İki basamaklı doğal sayıdan, onluk bozmayı gerektirecek şekilde bir basamaklı sayıyı çıkarıp sonucu yazıp- söyler. İki basamaklı bir doğal sayıdan onluk bozmayı gerektirecek şekilde iki basamaklı doğal sayıyı çıkarıp sonucunu söyler- yazar. Üç basamaklı bir doğal sayıdan onluk bozmayı gerektirecek şekilde iki basamaklı sayıyı çıkarıp sonucu söyler- yazar. Bir basamaklı bir doğal sayıdan bir basamaklı doğal sayıyı çıkararak problem çözer. iki basamaklı bir doğal sayıdan iki basamaklı doğal sayıyı çıkararak problem çözer. Üç basamaklı doğal sayıdan iki basamaklı doğal sayıyı çıkarak problem çözer. İki basamaklı bir doğal sayıdan onluk bozmayı gerektirecek şekilde bir basamaklı sayıyı çıkararak problem çözer. İki basamaklı doğal sayıdan onluk bozmayı gerektirecek şekilde iki basamaklı doğal sayıyı çıkarak problem çözer. Tane, kere, çarpı sözcüklerinin çarpma işlemiyle ilgili olduğunu söyler. Verilen bir basamaklı iki doğal sayının çarpma işlemini rakam ve tane, kere, çarpı sözcüklerini kullanarak söyleryazar. Verilen bir basamaklı iki doğal sayının çarpma işlemini x, = simgelerini kullanarak söyler- yazar. Bir doğal sayının 0 ile çarpımının sıfır olduğunu söyler. Bir doğal sayının 1 ile çarpımının kendisi olduğunu söyler. Bir basamaklı bir doğal sayı ile bir basamaklı doğal sayıyı sonuç bir basamaklı çıkacak şekilde çarpıp sonucu söyleryazar. Bir basamaklı bir doğal sayı ile bir basamaklı doğal sayıyı sonuç iki basamaklı çıkacak şekilde çarpıp sonucu söyleryazar. İki basamaklı doğal sayı ile iki basamaklı doğal sayıyı eldesiz çarpım sonucu yazar Verilen iki doğal sayının bölme işlemini önündeki varlıklara bölü, eder sözcüklerini kullanarak yapar- söyler. Bir bölme işleminde bölüneni, böleni, bölümü ve kalanı söyler- yazar. Bir doğal sayının 1 e bölümünün kendisi olduğunu söyler. 10- Doğal sayılarda kalansız bölme yapar. Bir basamaklı bir doğal sayıyı bir basamaklı bir doğal sayıya kalansız bölerek sonucu yazar- söyler. İki basamaklı bir doğal sayıyı bir basamaklı bir doğal sayıya kalansız bölerek sonucunu yazar- söyler. Üç basamaklı bir doğal sayıyı bir basamaklı doğal sayıya kalansız bölerek sonucunu söyler- yazar.

11 TÜRKÇE TÜRKÇE 1. Dinlediği yada okuduğu bir metni anlatır. 2- Dinlediği ya da okuduğu masalı- öyküyü kavrar 3- Dinlediği ya da okuduğu bir metni kavrar. 1. Dinlediği yada okuduğu bir masal veya öyküyle ilgili sorulara cevap verir. 2. Dinlediği yada okuduğu bir metni anlatır. 3. Noktalama işaretlerini kullanır. Masal ve öyküdeki kahramanları söyler- yazar. Masal ve öykünün geçtiği yerleri söyler- yazar. Masal ve öykünüm geçtiği zamanı söyler- yazar. Masal ve öyküdeki olayları dizisini bozmadan anlatır. Masal ve öyküdeki aykırılıkları söyler- yazar. Masal ve öyküye yeni bir başlık söyler ve yazar.. Okuduğu ya da dinlediği bir metni resimlerle eşleştirir. Okuduğu ya da dinlediği bir metnin konusunu söyler- yazar. Metinle ilgili soruları yanıtlar. Metine uygun yeni bir başlık söyler ve yazar. Okuduğu ya da dinlediği bir metnin ana düşüncesini söyler- yazar 1- Okuma becerisi geliştirir. Verilen masal, öykü vb.lerini sesli- sessiz okur. Basit bir öyküyü konuşmaları canlandırarak okur. Verilen bir tekerlemeyi okur. Verilen bir şiiri okur. İki kişi arasında bir konuşma yazısını arkadaşlarıyla karşılıklı okur. Diğer derslerle ilgili bir metni sesli- sessiz okur. 2-İzlediğini, dinlediğini, okuduğunu, duygu ve düşüncelerini ifade etme becerisi geliştirir. HAYAT BİLGİSİ HAYAT BİLGİSİ 1- Kendini tanıtır. Adını- soyadını söyler. Yaşını söyler. Cinsiyetini söyler. Doğum yerini söyler. 2- Adreste belirtilmesi gerekenleri bilir. Gördüğü nesnenin özelliklerini üç beş cümleyle yazar. Görülen, yaşana bir olayı üç beş cümleyle yazar. Üç beş sözcüklü soruların cevabını yazar. Birden fazla eylem içeren resim kartına bakarak gördüklerini yazar. Söylediği tekerlemeleri yazar. Okuduğu metinle ilgili duygu ve düşüncelerini yazar. Radyo, TV, gazeteden dinlediği ya da okuduğu bir haberi yazar. Adreste mahallenin adının belirtileceğini söyler. Adreste sokağın adının belirtileceğini söyler. Adreste kapı numarasının belirtileceğini söyler. Adreste ilin belirtileceğini söyler. Adresini söyler. Ev telefonunu söyler. 01/ 10/ 2015 Öğrenci Velisi Sınıf/Sınıf Rehber Öğretmeni Branş Öğretmeni Rehber Öğretmen Birim Başkanı İmza İmza İmza İmza İmza

12 BEP EKİBİ ÇALIŞMA SÜRECİ Öğrenci ile ilgili İl/İlçe Özel Eğitim Hizmetleri Kurulunca alınmış Kaynaştırma Kararı Okul ulaştığında okul idaresi öğrencinin dersine giren öğretmenleri, öğrenci ve öğrenci velisi, rehber öğretmeni (Okulda birden fazla rehber öğretmen varsa öğrencinin sınıfından sorumlu rehber öğretmen) BEP ilk toplantısını yapmak üzere en kısa sürede toplantıya çağırır. BEP ilk toplantısında öğrencinin hangi yetersizlik türüne bağlı olarak kaynaştırma kararı alındığı, yetersizliği ile ilgili yapılacak çalışmaların okul/sınıf içerisinde yapılacak fiziksel düzenleme ile giderilip giderilemeyeceği, derslerle ilgili Bireyselleştirilmiş Eğitim Planlarına ihtiyaç olup olmayacağı, BEP toplantılarının hangi sıklıkla yapılacağı, BEP Dosyasının doldurulması, Ailenin bilgilendirilmesi ve aileden bilgi alınması, öğrencinin eğitsel performansının alınmasının ne kadar süre içerisinde tamamlanması gerektiği, bir sonraki BEP Toplantısının tarihi v.b konular görüşülerek karara bağlanır. Öğrencinin dersine giren tüm öğretmenler, dersleri ile ilgili öğrencinin yapabildiklerini belirlemek, bir yıl, içerisinde kazandırmayı düşündüğü kazanımları tespit etmek amacıyla Eğitsel Performans formunu doldururlar. Formun bir nüshası BEP dosyasında saklanır. İlk BEP Toplantısında alınan karar doğrultusunda 2. BEP toplantısı düzenlenir. *Toplantıda öğretmenlerin kendi dersleri ile ilgili almış oldukları öğrenci performansı konusunda BEP Birimine bilgi sunarlar. Bu bilgiler sonucu hangi derslerden BEP Planı düzenlenmesine ihtiyaç olduğu, diğer derslerde (BEP Planı düzenlenmeyecek) öğretmenlerin ne gibi çalışmalar, işbirliği ve destek sağlayacağı karara bağlanır. (Alınan bu kararlar sonraki toplantıda gündem olarak görüşülerek yeni düzenlemelere gidilebilir) *Bu toplantıda sonraki BEP toplantılarının hangi sıklıkla yapılacağı, sonraki toplantının zamanı belirlenir. (İhtiyaç duyulması halinde BEP Birimi belirlenen süre dışında da toplantı düzenleyebilir.) Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı hazırlanması kararı alınan derslerle ilgili olarak ders öğretmenleri Kılavuz Kitaptaki açıklamalardan, RAM da bulunan özel eğitim öğretmenlerinden, özel eğitim okul ve kurumlarındaki özel eğitim öğretmenlerinden, (varsa) gezerek özel eğitim görevi verilen öğretmenlerden yararlanarak Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Formunu düzenlerler. (Öğrencinin gelişi de dikkate alınarak bu formdaki Başlangıç-Bitiş Tarihleri değiştirilebilir.) Kaynaştırma öğrencisinin başarısı, uyumu ve toplumsal kabulü açısından, BEP çalışmalarında okul idaresinin, okuldaki personelin, diğer öğretmenlerin, öğrencinin sınıf arkadaşlarının, ailenin bilgilendirilmesi gereklidir. BEP dosyasının düzenlenmesi, saklanması, öğrenci nakil gittiğinde yeni kuruma gönderilmesi, doldurulan formların bir nüshasının dosyada saklanması, toplantı tutanaklarının imzalanması, toplantı yerinin belirlenmesi, toplantıya katılacakların davet edilmesi konusunda BEP Birim Başkanı ve Sınıf/ Sınıf Rehber Öğretmeni gerekli tedbirleri almalıdır. v.b)

MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ve DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ve DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ve DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ../. Eğitim-Öğretim Yılı Öğrencinin Adı Soyadı Sınıfı T.C.Kaymakamlığı/ Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü Okulu/Lisesi BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM

Detaylı

T.C. Kaymakamlığı. Milli Eğitim Müdürlüğü...Lisesi BİRESELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI DOSYASI. ÖĞRENCİNİN Doğum Tarihi Numarası Ev Telefonu

T.C. Kaymakamlığı. Milli Eğitim Müdürlüğü...Lisesi BİRESELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI DOSYASI. ÖĞRENCİNİN Doğum Tarihi Numarası Ev Telefonu T.C. Kaymakamlığı Milli Eğitim Müdürlüğü....Lisesi BİRESELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI DOSYASI Adı Soyadı Cinsiyeti Ev Adresi ÖĞRENCİNİN Doğum Tarihi Numarası Ev Telefonu Kaynaştırma Kararına Esas Olan

Detaylı

MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ve DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ve DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ve DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ../. Eğitim-Öğretim Yılı Öğrencinin Adı Soyadı Sınıfı Eğitimde feda edilecek fert yoktur. K.ATATÜRK T.C.Kaymakamlığı/ Valiliği Milli Eğitim

Detaylı

BEYŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

BEYŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ BEYŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ BİR ÖĞRENCİNİN BEP DOSYASINDA BULUNMASI GEREKENLER. Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu. İlçe Özel Eğitim Hizmetleri Kurulu Yerleştirme Kararı. Bireyselleştirilmiş

Detaylı

MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ve DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ve DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ve DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2010/2011 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrencinin Ali ÇALIŞKAN Sınıfı 2/A SÖKE Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Tel&Fax: 0 (256) 5180165 Web:

Detaylı

MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK

MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ve DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sınıf Öğretmeni.. 20./20. Eğitim-Öğretim Yılı Öğrencinin Adı Soyadı Sınıfı. Eğitimde feda edilecek fert yoktur. T.C Kaymakamlığı Milli Eğitim

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRLMİŞ EĞİTİM PLANI (B.E.P)

BİREYSELLEŞTİRLMİŞ EĞİTİM PLANI (B.E.P) UZUN DÖNEMLİ HEDEFLER BİREYSELLEŞTİRLMİŞ EĞİTİM PLANI (B.E.P) KISA DÖNEMLİ HEDEFLER 1. Sesleri tanır. 1. sesleri verilişlerine göre tanıyarak çıkartır. 2.Sesleri birbirinden ayırt eder. 3.Sesleri tanımada

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI Kimlik Bilgileri. : Hafif düzeyde zihinsel engelli( eğitilebilir zihinsel

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI Kimlik Bilgileri. : Hafif düzeyde zihinsel engelli( eğitilebilir zihinsel Öğrencinin Adı Soyadı : Doğum tarihi, yeri : BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI Kimlik Bilgileri Anne-baba adı meslekleri : Ev adresi : Kardeş sayısı : Engel durumu engelli) : Hafif düzeyde zihinsel engelli(

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI:

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI: BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI: BEP HAZIRLAMA TARİHİ: Öğrencinin şu anki performans düzeyi: Dil ve anlatımı başarır. Sözcükte anlam bilgisini kavramaz. Kendini basitçe

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI(BEP) İLKNUR NURKAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN VE REHBER ÖĞRETMEN ŞAHİNBEY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI(BEP) İLKNUR NURKAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN VE REHBER ÖĞRETMEN ŞAHİNBEY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI(BEP) İLKNUR NURKAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN VE REHBER ÖĞRETMEN ŞAHİNBEY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ve DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Her

Detaylı

T.C.. VALİLİĞİ.. OKULU/LİSESİ

T.C.. VALİLİĞİ.. OKULU/LİSESİ T.C.. VALİLİĞİ.. OKULU/LİSESİ../. EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİNİN Adı Soydı Sınıfı No Eğitimde fed edilecek fert yoktur. Mustf Keml ATATÜRK T.C... VALİLİĞİ/KAYMAKAMLIĞI Milli Eğitim Müdürlüğü. OKULU/LİSESİ

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PLANI (BEP) Öğrencinin Adı-Soyadı: BEP Hazırlama Tarihi: Sınıfı: Ders: Türkçe- Matematik - Hayat Bilgisi

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PLANI (BEP) Öğrencinin Adı-Soyadı: BEP Hazırlama Tarihi: Sınıfı: Ders: Türkçe- Matematik - Hayat Bilgisi BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PLANI (BEP) Öğrencinin Adı-Soyadı: BEP Hazırlama Tarihi: Sınıfı: Ders: Türkçe- Matematik - Hayat Bilgisi Öğrencinin şu anki performansı: Atiye ETCE nin bedensel gelişiminin normal

Detaylı

Matematik ders ve çalışma kitabımız. defterimiz

Matematik ders ve çalışma kitabımız. defterimiz Öğrencinin Adı: Uzun Dönemli Amaç 1- RİTMİK SAYMALAR Kısa Dönemli Amaç Davranışlar Araç-Gereçler Başlama-Bitiş Tarihleri Değerlendirme 100 e kadar beşer ritmik sayar. 1. 5 ten başlayarak 20 (30, 40, 50,

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI Ayşe BAL DOĞUM TARİHİ 06/08/2003 YAŞI 9 KİMLİK BİLGİLERİ ANNE BABA ADI- SOYADI Sabiha Ali DOĞUM TARİHİ 09/06/1973 12/05/1970 MESLEĞİ Ev hanımı

Detaylı

Öğrenci : İrem DAŞTAN

Öğrenci : İrem DAŞTAN BEP Plan Hazırla T.C Yozgat Valiliği Kanuni Sultan Süleyman Özel Eğitim / İlkokul/ Ortaokulu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Matematik Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : İrem DAŞTAN Eğitsel

Detaylı

(BEP) BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PLANI NASIL HAZIRLANIR?

(BEP) BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PLANI NASIL HAZIRLANIR? BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PLANI NASIL HAZIRLANIR? ***Okullarımızda Kaynaştırma Eğitiminde / Özel Eğitim Sınıflarında eğitim gören öğrencilerimize yönelik olarak yapılacak Bireyselleştirilmiş Eğitim Planlarının

Detaylı

İŞİTME YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLER İÇİN PERFORMANS BELİRLEME FORMU

İŞİTME YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLER İÇİN PERFORMANS BELİRLEME FORMU T.C Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü İŞİTME YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLER İÇİN PERFORMANS BELİRLEME FORMU 2009 PROGRAMDA YER ALAN MODÜLLER VE SÜRELERİ Modülün

Detaylı

İYEP Komisyonun Görevleri; Şubat ayının ikinci haftasında KDA (Kazanım Değerlendirme Araçları) ile yetiştirme programına alınacak öğrencilerin tespitini yapar. Okulun fiziki şartlarını dikkate alarak yetiştirme

Detaylı

Kısa Dönemli Amaç Davranışlar Araç Gereçler

Kısa Dönemli Amaç Davranışlar Araç Gereçler BEP Plan Hazırla T.C Yozgat Valiliği Kanuni Sultan Süleyman Özel Eğitim / İlkokul/ Ortaokulu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Matematik Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : Gazi KILIÇ Eğitsel

Detaylı

Kısa Dönemli Amaç Davranışlar Araç Gereçler

Kısa Dönemli Amaç Davranışlar Araç Gereçler BEP Plan Hazırla T.C Düzce Valiliği Toki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürlüğü Matematik Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : Şerifenur TOPKARA Eğitsel Performans Nesneleri çokluklarına göre

Detaylı

BEP Plan Hazırla T.C Keçiören Kaymakamlığı Osman Hamdibey Ortaokulu Müdürlüğü Matematik Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı

BEP Plan Hazırla T.C Keçiören Kaymakamlığı Osman Hamdibey Ortaokulu Müdürlüğü Matematik Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı BEP Plan Hazırla T.C Keçiören Kaymakamlığı Osman Hamdibey Ortaokulu Müdürlüğü Matematik Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : Miraç Can ÇAKAR Eğitsel Performans Doğal sayılarla eldesiz toplama

Detaylı

.. ORTAOKULU ÜNİTİLENDİRİLMİŞ YILLIK BİREYSEL DERS PLANI (BEP)

.. ORTAOKULU ÜNİTİLENDİRİLMİŞ YILLIK BİREYSEL DERS PLANI (BEP) .. ORTAOKULU 2013 2014 ÜNİTİLENDİRİLMİŞ YILLIK BİREYSEL DERS PLANI (BEP) AY SÜRE SINIF:8 DERS: MATEMATİK HAFTA DERS SAATİ UZUN DÖNEMLİ AMAÇ KISA DÖNEMLİ AMAÇ ÖĞRETİMSEL AMAÇLAR 1. Gösterilen dört basamaklı

Detaylı

BİREYSEL GELİŞİM RAPORU *

BİREYSEL GELİŞİM RAPORU * BİREYSEL GELİŞİM RAPORU * AÇIKLAMALAR 1. Her tür ve kademedeki okullara devam eden ve devam ettiği okulda özel eğitim tedbiri kararı alınmış olan ö ğrenciler için Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği'nin

Detaylı

Eğitim Uygulama Okulu Eğitim Programı MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

Eğitim Uygulama Okulu Eğitim Programı MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Eğitim Uygulama Okulu Eğitim Programı MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Ağır düzeyde zihinsel öğrenme yetersizliği olan çocuklar, diğer derslerde olduğu gibi matematik dersinde de daha fazla yönlendirmeye,

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ MATEMATİK DERSİ EĞİTİM PLANI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ MATEMATİK DERSİ EĞİTİM PLANI BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ MATEMATİK DERSİ EĞİTİM PLANI BEP Hazırlanan Öğrencinin Var Olan Performans Düzeyinin Belirlenmesi Performans Performans düzeyi alanları Akademik beceriler MATEMATİK MATEMATİK - Varlıkları

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI. Uzun Dönemli Amaç 1- İletişim becerilerini geliştirebilme. ( )

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI. Uzun Dönemli Amaç 1- İletişim becerilerini geliştirebilme. ( ) BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI Uzun Dönemli 1- İletişim becerilerini geliştirebilme. (.. 4-...) ve Bitiş 1- Üç sözcük kullanarak cümle kurar. Özne. Nesne ve yüklemden oluşan üç sözcüklü cümleyle yanıtlanacak

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ ÖĞRETİM PROGRAMI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ ÖĞRETİM PROGRAMI Uzun Dönemli Amaç : İLK OKUMA-YAZMA Tümceyi sözcüklere ayırır. 1. Tümcenin kaç sözcüklü olduğunu söyler. 2. Tümcenin sözcüklerinin altlarını çizerek gösterir. 3. Tümce kartını sözcüklerinden keserek ayırır.

Detaylı

ÖZEL ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ OLAN BİREYLER İÇİN PERFORMANS BELİRLEME FORMU

ÖZEL ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ OLAN BİREYLER İÇİN PERFORMANS BELİRLEME FORMU T.C Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü ÖZEL ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ OLAN BİREYLER İÇİN PERFORMANS BELİRLEME FORMU 2009 PROGRAMDA YER ALAN MODÜLLER VE SÜRELERİ Sıra

Detaylı

ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK BEP SÜRE SINIF: 2 DERS: MATEMATİK SAYFA NO : AD-SOYAD: UZUN DÖNEMLİ AMAÇ KISA DÖNEMLİ AMAÇ ÖĞRETİMSEL AMAÇLAR

ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK BEP SÜRE SINIF: 2 DERS: MATEMATİK SAYFA NO : AD-SOYAD: UZUN DÖNEMLİ AMAÇ KISA DÖNEMLİ AMAÇ ÖĞRETİMSEL AMAÇLAR EKİM EYLÜL AY HAFTA DERS SAATİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK BEP SÜRE SINIF: 2 DERS: MATEMATİK SAYFA NO : AD-SOYAD: UZUN DÖNEMLİ AMAÇ KISA DÖNEMLİ AMAÇ ÖĞRETİMSEL AMAÇLAR ARAÇGEREÇ,DENEY,GEZİ GÖZLEM,ARAŞTIRMA,İNC

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI KİMLİK BİLGİLERİ Öğrencinin Adı Soyadı:. Doğum Tarihi,Yeri. Anne / Baba Adı :. Ev Adresi :. Engel Durumu: Hafif Düzeyde Zihinsel Yetersizlik R.A.M Kaynaştırma Dosya

Detaylı

BİREYSELLEŞMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU

BİREYSELLEŞMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU BİREYSELLEŞMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI: BEP HAZIRLAMA :07.10.2011 BEP Birimi Üyeleri: - ÖĞRENCİNİN ŞU ANKİ PERFORMANS DÜZEYİ:.. öz bakım becerilerini yerine getirir... okuma yazmayı

Detaylı

BEP GELİŞTİRME BİRİMİNE ULAŞAN BİLGİLER

BEP GELİŞTİRME BİRİMİNE ULAŞAN BİLGİLER BEP DOSYASI Adı Soyadı Cinsiyeti Ev Adresi ÖĞRENCİNİN Numarası Doğum tarihi Ev Telefonu Kaynaştırma Kararına Esas Olan Yetersizliğin Türü İŞİTME ENGELLİ Anne Adı Soyadı Adresi İş Telefonu Cep Telefonu

Detaylı

... ORTAOKULU / İLKOKULU BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI Öğrencinin: Adı Soyadı.:. Doğum Tarihi :.. Sınıfı ve No :.../

... ORTAOKULU / İLKOKULU BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI Öğrencinin: Adı Soyadı.:. Doğum Tarihi :.. Sınıfı ve No :.../ ... ORTAOKULU / İLKOKULU BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ PROGRAMI Öğrencinin: Adı Soyadı.:. Doğum Tarihi :.. Sınıfı ve No :.../ Velisi.: Adresi :. Yöneltme Raporu Tarihi :. RAM Dosya No..:.. Eğitsel Tanı.: HAFİF DÜZEYDE

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ TÜRKÇE DERSİ EĞİTİM PLANI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ TÜRKÇE DERSİ EĞİTİM PLANI BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ TÜRKÇE DERSİ EĞİTİM PLANI Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Hazırlanan Öğrencinin; Öğrencinin Ailesine Ait Bilgiler: ADI- SOYADI BABA ANNE MESLEĞİ ADRES TELEFON EV İŞ EV --------------------------

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PLANI(BEP) NEDİR?

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PLANI(BEP) NEDİR? BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PLANI(BEP) NEDİR? Bep özel eğitim gereksinimi olan her birey için yazılı olarak geliştirilmiş ve özel eğitim gereksinimi olan bireylerin, öğretmenlerin, anne babaların özel gereksinimlerini

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI 20..-20.. BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Hazırlanan Öğrencinin; Adı:. Soyadı:. Doğum Tarihi:. Yaşı:. Öğrencinin Ailesine Ait Bilgiler: ADI- SOYADI BABA ANNE MESLEĞİ

Detaylı

TÜRKÇE MODÜLÜ BİREYSEL EĞİTİM PLANI (TÜRKÇE DERSİ) (1.ÜNİTE) GÜZEL ÜLKEM TÜRKİYE

TÜRKÇE MODÜLÜ BİREYSEL EĞİTİM PLANI (TÜRKÇE DERSİ) (1.ÜNİTE) GÜZEL ÜLKEM TÜRKİYE (1.ÜNİTE) GÜZEL ÜLKEM TÜRKİYE KISA DÖNEMLİ MATERYAL YÖNTEM- i doğru kullanır. 1 2 3 4 Söylenen sözcüğü tekrar eder. Gösterilen ve söylenen nesnenin adını söyler. Gösterilen nesnenin adını söyler. Resmi

Detaylı

Ders/Ünite: MATEMATİK GEOMETRİ Uzun Dönemli Amaçlar: 1. Geometrik şekiller arasındaki ilişkiyi kavrar

Ders/Ünite: MATEMATİK GEOMETRİ Uzun Dönemli Amaçlar: 1. Geometrik şekiller arasındaki ilişkiyi kavrar Adı Soyadı: Sınıfı: HAFİF ZİHİNSEL 4/... No: Ders/Ünite:MATEMATİK ÖLÇÜLER Uzun Dönemli Amaçlar 1. Ölçüleri kavrar Ders/Ünite: MATEMATİK GEOMETRİ 1. Geometrik şekiller arasındaki ilişkiyi kavrar Öğretim

Detaylı

Alınan Tedbirlere Yönelik Açıklamalar

Alınan Tedbirlere Yönelik Açıklamalar BİREYSEL GELİŞİM RAPORU * AÇIKLAMALAR 1. Her tür ve kademedeki okullara devam eden ve devam ettiği okulda özel eğitim tedbiri kararı alınmış olan öğrenciler için Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmenliği nin

Detaylı

... ORTAOKULU / İLKOKULU BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI

... ORTAOKULU / İLKOKULU BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI Öğrencinin: Adı Soyadı.:. Doğum Tarihi :.. Sınıfı ve No :.../ Velisi.: Adresi :. Yöneltme Raporu Tarihi :. RAM Dosya No..:.. Eğitsel Tanı.: HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL YETERSİZLİK Planı Uygulayan :... Yeri:...

Detaylı

EĞİTSEL DEĞERLENDİRME İSTEĞİ FORMU (İlköğretim Okulları )

EĞİTSEL DEĞERLENDİRME İSTEĞİ FORMU (İlköğretim Okulları ) EĞİTSEL DEĞERLENDİRME İSTEĞİ FORMU (İlköğretim Okulları ) T.C Millli Eğitim Bakanlığı....İlköğretim Okulu Müdürlüğü Sayı:.. Konu: Eğitsel Değerlendirme İsteği././20.... REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNE

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ TÜRKÇE DERSİ EĞİTİM PLANI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ TÜRKÇE DERSİ EĞİTİM PLANI BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ TÜRKÇE DERSİ EĞİTİM PLANI Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Hazırlanan Öğrencinin; Adı: Soyadı: Doğum Tarihi: Yaşı: Öğrencinin Ailesine Ait Bilgiler: ADI- SOYADI BABA ANNE MESLEĞİ ADRES

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SİDRE 2000 ORTAOKULU 7B SINIFI ÖĞRENCİSİ HACER İKİKAVAK A AİT MATEMATİK DERSİ YILLIK BEP ÇALIŞMA PLANI.

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SİDRE 2000 ORTAOKULU 7B SINIFI ÖĞRENCİSİ HACER İKİKAVAK A AİT MATEMATİK DERSİ YILLIK BEP ÇALIŞMA PLANI. EKİM 4. 3. 2 HAFPT A. 1. 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SİDRE 2000 ORTAOKULU 7B SINIFI ÖĞRENCİSİ HACER İKİKAVAK A AİT MATEMATİK DERSİ YILLIK BEP ÇALIŞMA PLANI. İki ve üç basamaklı rakamları yazar. İki basamaklı

Detaylı

EĞİTSEL DEĞERLENDİRME İSTEĞİ FORMU (İlkokul ve Ortaokullar) T.C Milli Eğitim Bakanlığı.. Okulu Müdürlüğü REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNE

EĞİTSEL DEĞERLENDİRME İSTEĞİ FORMU (İlkokul ve Ortaokullar) T.C Milli Eğitim Bakanlığı.. Okulu Müdürlüğü REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNE EĞİTSEL DEĞERLENDİRME İSTEĞİ FORMU (İlkokul ve Ortaokullar) T.C Milli Eğitim Bakanlığı. Okulu Müdürlüğü Sayı: / /20 Konu: Eğitsel Değerlendirme İsteği REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNE Adı. Soyadı

Detaylı

... REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNE

... REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNE Konu : Eğitsel Değerlendirme İsteği... REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNE Adı. Soyadı ve T.C kimlik numarası belirtilen öğrencimiz. Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmenliğinin 23. maddesinde belirtilen

Detaylı

ADI- SOYADI. Aldığı Özel eğitim Hizmeti Ve kaç yıldır Aldığı Rehberlik Araştırma merkezinde yapılan eğitsel tanılama

ADI- SOYADI. Aldığı Özel eğitim Hizmeti Ve kaç yıldır Aldığı Rehberlik Araştırma merkezinde yapılan eğitsel tanılama - BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Hazırlanan Öğrencinin; Adı:.. Soyadı:.. Doğum Tarihi:.. Yaşı:. Öğrencinin Ailesine Ait Bilgiler: BABA ANNE ADI- SOYADI MESLEĞİ EV

Detaylı

BİREYSELLEŞMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU

BİREYSELLEŞMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU BİREYSELLEŞMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU Öğrencinin Adı-Soyadı : BEP Hazırlama :./../20... EĞİTSEL DEĞERLENDİRME VE TANI (Ram raporu) Hafif düzeyde zihinsel yetersizlik. Akademik gelişiminde zihinsel

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI Ali ŞENLİK DOĞUM TARİHİ 15/11/2006 YAŞI 5 KİMLİK BİLGİLERİ ANNE BABA ADI- SOYADI Züleyha Rıza DOĞUM TARİHİ 12/05/1971 10/03/1970 MESLEĞİ Ev hanımı

Detaylı

Bireyselleştirilmiş Eğitim Programları-BEP. Arş. Gör. Canan SOLA ÖZGÜÇ 7. Hafta

Bireyselleştirilmiş Eğitim Programları-BEP. Arş. Gör. Canan SOLA ÖZGÜÇ 7. Hafta Bireyselleştirilmiş Eğitim Programları-BEP Arş. Gör. Canan SOLA ÖZGÜÇ 7. Hafta GÜNDEM BEP NEDİR? BEP İN ÖĞELERİ BEP EKİBİ BÖP TÜM HİZMET PLANI BEP(IEP) Rehberlik araştırma merkezlerinde Eğitsel Değerlendirme

Detaylı

İÇİNDEKİLER TOPLANTIYA BAŞLARKEN.2 DEĞERLENDİRME HAKKINDA BİLGİLENDİRME..3 DEĞERLENDİRME SÜRECİNİN ADIMLARI..5 ÖĞRETMENLERE ÖNERİLER 6

İÇİNDEKİLER TOPLANTIYA BAŞLARKEN.2 DEĞERLENDİRME HAKKINDA BİLGİLENDİRME..3 DEĞERLENDİRME SÜRECİNİN ADIMLARI..5 ÖĞRETMENLERE ÖNERİLER 6 İÇİNDEKİLER TOPLANTIYA BAŞLARKEN.2 DEĞERLENDİRME HAKKINDA BİLGİLENDİRME..3 DEĞERLENDİRME SÜRECİNİN ADIMLARI..5 ÖĞRETMENLERE ÖNERİLER 6 İLK ADIM(TARAMA) 7 BEP OLUŞTURULMASI 7 FORMAL DEĞERLENDİRME-İNFORMAL

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI KİMLİK BİLGİLERİ

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI KİMLİK BİLGİLERİ BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI KİMLİK BİLGİLERİ Öğrencinin Adı Soyadı :... Doğum Tarihi,Yeri :... Anne / Baba Adı :... Ev Adresi :... Engel Durumu : Otizm R.A.M Kaynaşt. Dosya No :... Rapor No :...

Detaylı

Kısa Dönemli Amaç Davranışlar Araç Gereçler

Kısa Dönemli Amaç Davranışlar Araç Gereçler BEP Plan Hazırla T.C Çubuk Kaymakamlığı YILDIRIM BEYAZIT ORTAOKULU Müdürlüğü Türkçe Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : UMUT TİRAKİ Eğitsel Performans Kendi ve yakın çevresindeki kişilerin

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI - BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Hazırlanan Öğrencinin; Adı:. Soyadı:. Doğum Tarihi: Yaşı:. Öğrencinin Ailesine Ait Bilgiler: ADI- SOYADI MESLEĞİ BABA ANNE EV ADRES

Detaylı

Beden Eğitimi. Görsel sanatlar ... BEP E ALINAN ÇALIŞMALAR KAZANDIRILAN KAZANIMLAR KAZANDIRILAMAYAN VE ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM İÇİN ÖNERİLEN KAZANIMLAR

Beden Eğitimi. Görsel sanatlar ... BEP E ALINAN ÇALIŞMALAR KAZANDIRILAN KAZANIMLAR KAZANDIRILAMAYAN VE ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM İÇİN ÖNERİLEN KAZANIMLAR ... BEP E ALINAN ÇALIŞMALAR KAZANDIRILAN KAZANIMLAR KAZANDIRILAMAYAN VE ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM İÇİN ÖNERİLEN KAZANIMLAR Kaba Motor Beceriler Beden Eğitimi -..., bir akademik yılın sonunda, kendisine atılan topu

Detaylı

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI SÜRE YÖNTEM- TEKNİKLER ETKİNLİKLER ARAÇ- GEREÇLER GEZİ- GÖZLEM- İNCELEME ATATÜRKÇÜLÜK ÖLÇME- DEĞERLENDİRME..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; 1.-2.-3.-4

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZLERİ (OKUL) I. KADEME YILLIK ÇERÇEVE PROGRAMI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZLERİ (OKUL) I. KADEME YILLIK ÇERÇEVE PROGRAMI Ankara Yenimahalle Rehberlik ve Araştırma Merkezi 01-015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK ve PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZLERİ () I. KADEME YILLIK ÇERÇEVE PROGRAMI Her okul, bulunduğu

Detaylı

MATEMATİK MODÜLÜ BİREYSEL EĞİTİM PLANI (1.ÜNİTE) SAYILAR

MATEMATİK MODÜLÜ BİREYSEL EĞİTİM PLANI (1.ÜNİTE) SAYILAR (1.ÜNİTE) SAYILAR KISA DÖNEMLİ MATERYAL YÖNTEM- Birer ritmik sayar. 1 1 den başlayarak 10 (20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100) a kadar birer ritmik sayar. 2 Verilen herhangi bir sayıdan başlayarak 10

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MAYIS 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MAYIS 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MAYIS 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Ø Dikkat edilmesi gereken

Detaylı

.. Özel Eğitim Uygulama Merkezi. Kaba Değerlendirme Formu

.. Özel Eğitim Uygulama Merkezi. Kaba Değerlendirme Formu .. Özel Eğitim Uygulama Merkezi Kaba Değerlendirme Formu Öğrenci Adı-Soyadı: Değerlendirme Tarihi: Sınıfı: Değerlendiren: AMAÇLAR +/- AÇIKLAMA 1. Ellerini yıkar. 2. Ellerini kurular. 3. Yüzünü yıkar. 4.

Detaylı

EĞİTSEL DEĞERLENDİRME İSTEĞİ FORMU (İlköğretim Okulları )

EĞİTSEL DEĞERLENDİRME İSTEĞİ FORMU (İlköğretim Okulları ) EĞİTSEL DEĞERLENDİRME İSTEĞİ FORMU (İlköğretim Okulları ) T.C Milli Eğitim Bakanlığı....İlköğretim Okulu Müdürlüğü Sayı:.. Konu: Eğitsel Değerlendirme İsteği././2010. REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNE

Detaylı

Kısa Dönemli Amaç Davranışlar Araç Gereçler. Kısa Dönemli Amaç Davranışlar Araç Gereçler

Kısa Dönemli Amaç Davranışlar Araç Gereçler. Kısa Dönemli Amaç Davranışlar Araç Gereçler BEP Plan Hazırla T.C Cizre Kaymakamlığı CUMHURİYET ORTAOKULU Müdürlüğü Türkçe Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : ABDÜLKERİM AKÇAM Eğitsel Performans Sözel yönergelere uyar Görsel uyaran verildiğinde

Detaylı

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer,

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, 3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 1000 içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, onar ve yüzer ileriye doğru ritmik sayar. Üç basamaklı

Detaylı

2. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ ÇİLEM TEKNECİ-ABİDE AVCU

2. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ ÇİLEM TEKNECİ-ABİDE AVCU 2. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ ÇİLEM TEKNECİ-ABİDE AVCU TÜRKÇE TEMA: MİLLİ MÜCADELE VE ATATÜRK-ERDEMLERİMİZ YAZMA Anlamlı ve kurallı cümleler yazar. Yazılarını görsel unsurlarla destekler Yazdıklarının

Detaylı

İlkokullarda Yetiştirme Programı. T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Temel Eğitim Genel Müdürlüğü İLKOKULLARDA YETİŞTİRME PROGRAMI (İYEP)

İlkokullarda Yetiştirme Programı. T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Temel Eğitim Genel Müdürlüğü İLKOKULLARDA YETİŞTİRME PROGRAMI (İYEP) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Temel Eğitim Genel Müdürlüğü... 1 2 3... İLKOKULLARDA YETİŞTİRME PROGRAMI (İYEP) İLKOKULLARDA YETİŞTİRME PROGRAMI (İYEP) GİRİŞ İYEP ilkokulların 3 ve 4. sınıflarına devam eden,

Detaylı

DESTEK EĞİTİM ODASI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

DESTEK EĞİTİM ODASI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER DESTEK EĞİTİM ODASI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER Destek Eğitim Odası Nedir? Destek Eğitim Odası, okul ve kurumlarda, kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim uygulamaları kapsamında yetersizliği olmayan

Detaylı

.. İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRETİM YILI 4/ Sınıfı Öğrencisi İçin Hazırlanan BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI

.. İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRETİM YILI 4/ Sınıfı Öğrencisi İçin Hazırlanan BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI Öğrencinin: Adı Soyadı.:. Doğum Tarihi :.. Sınıfı ve No : 4/ Velisi.: Adresi : Yöneltme Raporu Tarihi :. RAM Dosya No..:.. Eğitsel Tanı.: HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL YETERSİZLİK Planı Uygulayan.:.. Uygulama

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU PROGRAMIN ADI : ZİHİNSEL ENGELLİ BİREYLER DESTEK EĞİTİM PROGRAMI BEP BAŞLAMA TARİHİ: ÖĞRENCİNİN ADI VE SOYADI : BEP BİTİŞ TARİHİ : ÖĞRENCİNİN ŞU ANKİ PERFORMANS

Detaylı

DÖNEM SONU İTİBARİYLE YAPILMASI GEREKENLER

DÖNEM SONU İTİBARİYLE YAPILMASI GEREKENLER DÖNEM SONU İTİBARİYLE YAPILMASI GEREKENLER 1) 4.sınıflar için yazılı sınav ve ders etkinliklere katılım puanları aşağıdaki gibi olmalıdır. ( nin 22. maddesinin 1. Ve 3. fıkraları) Ders Yazılı Sayısı Ders

Detaylı

3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisi Dersi uygulamaları, Anabilim Eğitim kurumlarının kendi akademik değerleri, öğrenci özellikleri ile yoğrulan, MEB Hayat Bilgisi

Detaylı

DESTEK EĞİTİM ODASI İŞLEYİŞ USUL VE ESASLARI

DESTEK EĞİTİM ODASI İŞLEYİŞ USUL VE ESASLARI DESTEK EĞİTİM ODASI içindekiler Destek Eğitim Odası Nedir? Destek Eğitim Odası Açmak Zorunlu Mudur? Okullarda Destek Eğitim Odası Nasıl Açılır? Destek Eğitim Odasında Kimler Eğitim Görebilir? Destek Eğitim

Detaylı

ÇEŞME REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ

ÇEŞME REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ ÇEŞME REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2013 201 ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ İLKOKULLAR İÇİN ÇERÇEVE PROGRAMI Bu program Çeşme Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından

Detaylı

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin Sınıf ve Şube Öğretmenler Kurulu ile ilgili maddesinde;

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin Sınıf ve Şube Öğretmenler Kurulu ile ilgili maddesinde; Şube Öğretmenler Kurulu ile İlgili Açıklamalar Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin Sınıf ve Şube Öğretmenler Kurulu ile ilgili maddesinde; MADDE 35 (1) Sınıf öğretmenler kurulu aynı sınıf seviyesinde,

Detaylı

SORU VE CEVAPLARLA EVDE EĞĠTĠM

SORU VE CEVAPLARLA EVDE EĞĠTĠM BAġAKġEHĠR REHBERLĠK VE ARAġTIRMA MERKEZĠ SORU VE CEVAPLARLA EVDE EĞĠTĠM Bu kılavuz, evde eğitim konusunda okul yöneticilerini, öğretmenleri ve velileri bilgilendirmek amacıyla hazırlanılmıştır. NOT: Bu

Detaylı

GAZİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ YILLIK DERS PLÂNI

GAZİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ YILLIK DERS PLÂNI 4.HAFTA 3.HAFTA 2.HAFTA 1.HAFTA 2. SINIFLAR MATEMATİK İ YILLIK PLÂNI Konu: Onluk ve Birliklere Ayıralım 18-21 Eyl 1. Nesne sayısı 100 den az olan bir çokluğu, model kullanarak onluk ve birlik gruplara

Detaylı

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK 3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 04 22 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

SORU VE CEVAPLARLA DESTEK EĞİTİM ODASI

SORU VE CEVAPLARLA DESTEK EĞİTİM ODASI SORU VE CEVAPLARLA DESTEK EĞİTİM ODASI 1. Destek Eğitim Odası nedir? Destek Eğitim Odası, eğitimleri sırasında desteklenmesi gereken öğrenciler için (Engelli ya da özel yetenekli öğrenciler) sunulan bir

Detaylı

DİL VE KONUŞMA GÜÇLÜĞÜ OLAN BİREYLER İÇİN PERFORMANS BELİRLEME FORMU

DİL VE KONUŞMA GÜÇLÜĞÜ OLAN BİREYLER İÇİN PERFORMANS BELİRLEME FORMU T.C Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü DİL VE KONUŞMA GÜÇLÜĞÜ OLAN BİREYLER İÇİN PERFORMANS BELİRLEME FORMU 2009 PROGRAMDA YER ALAN MODÜLLER VE SÜRELERİ

Detaylı

İLÇE VE İL TEMSİLCİSİ ÖĞRETMENLERİN SEÇİM ESAS VE USULLERİ

İLÇE VE İL TEMSİLCİSİ ÖĞRETMENLERİN SEÇİM ESAS VE USULLERİ EK-1 İLÇE VE İL TEMSİLCİSİ ÖĞRETMENLERİN SEÇİM ESAS VE USULLERİ A) İl/ilçe temsilcisi öğretmenlerin seçiminde aşağıdaki hususlara öncelikle dikkat edilecektir; 1-Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okul/kurumlarda

Detaylı

ÖZEL EĞİTİM SINIFI. Özel Eğitim Sınıfında Yarı Zamanlı Kaynaştırma Uygulaması Nasıl Yapılır?

ÖZEL EĞİTİM SINIFI. Özel Eğitim Sınıfında Yarı Zamanlı Kaynaştırma Uygulaması Nasıl Yapılır? ÖZEL EĞİTİM SINIFI Özel Eğitim Sınıfı Nedir? Okul ve kurumlarda, durumları ayrı bir sınıfta eğitim görmeyi gerektiren özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için yetersizlik türü, eğitim performansları ve

Detaylı

Soru ve Cevaplarla DESTEK EĞİTİM ODASI

Soru ve Cevaplarla DESTEK EĞİTİM ODASI 2013 Soru ve Cevaplarla DESTEK EĞİTİM ODASI Bu kitapçık, Destek Eğitim Odaları Hakkında Okul Yönetimlerini ve Öğretmenlerimizi Bilgilendirmek Amacıyla Hazırlanmıştır.. Altındağ Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Detaylı

DESTEK EĞİTİM. Destek Eğitimin Amacı

DESTEK EĞİTİM. Destek Eğitimin Amacı DESTEK EĞİTİM Eğitimleri sırasında desteklenmesi gereken öğrenciler/bireyler için (engelli ya da özel yetenekli öğrenciler/ bireyler) sunulan bir eğitim olanağıdır. Okul ve kurumlarda, yetersizliği olmayan

Detaylı

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ Şubat Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Şubat

Detaylı

2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisi Dersi uygulamaları, Anabilim Eğitim kurumlarının kendi akademik değerleri, öğrenci özellikleri ile yoğrulan, MEB Hayat Bilgisi

Detaylı

Ek 3. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU

Ek 3. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ Okul Adı : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU Tarih : MAYIS AYI Yaş Grubu (Ay) : 36-66 AY Öğretmen Adı : AYLAR MAYIS

Detaylı

ŞANLIURFA HALİLİYE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DESTEK EĞİTİM ODASI BİLGİLENDİRME KILAVUZU

ŞANLIURFA HALİLİYE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DESTEK EĞİTİM ODASI BİLGİLENDİRME KILAVUZU ŞANLIURFA HALİLİYE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DESTEK EĞİTİM ODASI BİLGİLENDİRME KILAVUZU İÇİNDEKİLER Destek Eğitim Odası Nedir?...3 Destek Eğitim Odalarında Sunulan Hizmetlerinin Planlanması ve Yürütülmesinde

Detaylı

EVDE EĞİTİM. Evde eğitime ihtiyaç duyan zorunlu eğitim çağındaki öğrencinin velisi tarafından rehberlik ve araştırma merkezlerine başvuruda bulunulur.

EVDE EĞİTİM. Evde eğitime ihtiyaç duyan zorunlu eğitim çağındaki öğrencinin velisi tarafından rehberlik ve araştırma merkezlerine başvuruda bulunulur. EVDE EĞİTİM 1. Evde eğitim nedir? Zorunlu öğrenim çağındaki özel eğitime ihtiyacı olan bireylerden sağlık problemi nedeniyle okul öncesi, ilköğretim veya özel eğitim programlarından herhangi birini uygulayan

Detaylı

NAMIK KEMAL ORTAOKULU

NAMIK KEMAL ORTAOKULU T.C. ÇİNE KAYMAKAMLIĞI NAMIK KEMAL ORTAOKULU -SOSYAL OKUL, SOSYAL İNSAN- 2014 201 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2014 201 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NAMIK KEMAL ORTAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK HİZMETLERİ ÇERÇEVE

Detaylı

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan 4. Deneme 5 Nisan D. 2.4 Dinlediklerinin ana fikrini belirler. K. 2.3 Konuşmalarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. Y..7 Yazılarında yazım kurallarını uygular. Y..6 Yazılarında noktalama işaretlerini doğru

Detaylı

KOD 45 GELİŞİM MR (61-72 AY) xxxxxxx. "Çocuğun gelişimini takip edin."

KOD 45 GELİŞİM MR (61-72 AY) xxxxxxx. Çocuğun gelişimini takip edin. KOD 45 GELİŞİM MR (61-72 AY) xxxxxxx "Çocuğun gelişimini takip edin." KİŞİSEL BİLGİLER xxxxxxx Doğum Tarihi 30.4.2009 Cinsiyet Kız Okul xxxxxxx Sınıf xxxxxxx İl İstanbul İlçe Kadıköy I. Uygulama Tarihi

Detaylı

UZUN DÖNEMLİ AMAÇLAR KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR MATERYAL. Kemik gelişiminde dengeli beslenmenin önemi vurgulanır.

UZUN DÖNEMLİ AMAÇLAR KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR MATERYAL. Kemik gelişiminde dengeli beslenmenin önemi vurgulanır. ( Fen Bilimleri ) ( 1. Ü N İ T E ) V Ü C U D U M U Z B İ L M E C E S İ N İ Ç Ö Z E L İ M A. DESTEK VE HAREKET 1. İskelet A. DESTEK VE HAREKET 2. İskelet ve Kas Sağlığı B. SOLUK ALIP VERME Nasıl Soluk Alıp

Detaylı

EĞİTSEL DEĞERLENDİRME İSTEĞİ FORMU

EĞİTSEL DEĞERLENDİRME İSTEĞİ FORMU EĞİTSEL DEĞERLENDİRME İSTEĞİ FORMU Tarih: A) GENEL BİLGİLER Öğrencinin Doğum Tarihi/Yeri Sınıfı/Şubesi Velinin Adresi T.C. Kimlik Numarası Okulu Devam/Devamsızlık Cep/Ev Telefonu E-Posta Adresi B) EĞİTSEL

Detaylı

2015 2016 ÖĞRETİM YILI 1. SINIF TÜRKÇE ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

2015 2016 ÖĞRETİM YILI 1. SINIF TÜRKÇE ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 2015 2016 ÖĞRETİM YILI 1. SINIF TÜRKÇE ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 1 BİREY VE TOPLUM Okulumuzda Çalışanlar e l 2- Dinlediğini Anlama: 1, 2, 3, 4,, 12, 13, 15, 16, 17 3- Tür, Yöntem ve Tekniklere

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü MESLEKİ GELİŞİM EĞİTİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü MESLEKİ GELİŞİM EĞİTİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü MESLEKİ GELİŞİM EĞİTİM PROGRAMI EK-2 1. ETKİNLİĞİN ADI Rehberlik Kursu 2. ETKİNLİĞİN AMAÇLARI Bu faaliyeti başarı ile tamamlayan

Detaylı

T.C. . KAYMAKAMLIĞI. İLKOKULU BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BİLGİLERİ. Doğum Yeri

T.C. . KAYMAKAMLIĞI. İLKOKULU BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BİLGİLERİ. Doğum Yeri 1 T.C.. KAYMAKAMLIĞI. İLKOKULU BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI Adı Soyadı Cinsiyeti Ev Adresi ÖĞRENCİ BİLGİLERİ Doğum Tarihi Doğum Yeri Numarası FOTOĞRAF Kaynaştırma Kararına Esas Olan ÖZEL ÖĞRENME

Detaylı

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme

Detaylı

2. SINIFLAR ŞUBAT MART AYI BÜLTENİ

2. SINIFLAR ŞUBAT MART AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR ŞUBAT VE MART AYI BÜLTENİ Şubat ve Mart Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 2. SINIFLAR ŞUBAT VE MART AYI BÜLTENİ BÜLTENİMİZDE NELER

Detaylı

ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ Nisan Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Nisan ayı kazanımlarımız

Detaylı

Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Dikkatini çeken

Detaylı

PEK OKULLARI 2A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur!

PEK OKULLARI 2A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! PEK OKULLARI 2A 2018 2019 KASIM İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! 2.SINIF HAT BİLGİSİ ÜNİTE ADI: OKULUMUZDA HAT / EVİMİZDE HAT AÇIKLAMALAR Okulda iletişim

Detaylı

*Her aşamadaki tanılamada, bireyin eğitsel. *Ayrıca özel eğitim gerektiren öğrencilerin normal

*Her aşamadaki tanılamada, bireyin eğitsel. *Ayrıca özel eğitim gerektiren öğrencilerin normal *Her aşamadaki tanılamada, bireyin eğitsel performans düzeyi belirlenir, gelişim alanlarındaki özellikleri değerlendirilir ve bu değerlendirme sonuçları dikkate alınarak eğitim amaçları ve hizmetleri plânlanır,

Detaylı