ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ"

Transkript

1 ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: YAKUP KASKA Doğum Tarihi: 02 Ocak 1970 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Biyoloji Öğretmenliği Dokuz Eylül Üniversitesi 1990 Y. Lisans Biyoloji Dokuz Eylül Üniversitesi 1993 Doktora Zoology Glasgow University 1998 Yüksek Lisans Tez Başlığı ve Tez Danışman(lar)ı : Tez Başlığı: Investigation of Caretta caretta population in Patara and Kızılot Tez Danışmanı: Prof. Dr. İbrahim BARAN Doktora Tezi/S.Yeterlik Çalışması/Tıpta Uzmanlık Tezi Başlığı ve Danışman(lar)ı : Tez Başlığı: Studies on the Embryology, Ecology and Evolution of Sea Turtles in the Eastern Mediterranean Tez Danışmanı: Prof. Dr. Robert W. FURNESS Görevler: Görev Görev Yeri Yıl Unvanı Ar.Gör. Fen Edebiyat Fakültesi Pamukkale Üniv. (Doktora-UK.) Dr. Ar.Gör. Fen Edebiyat Fakültesi Pamukkale Üniversitesi Nis.-Tem Yar.Doç. Fen Edebiyat Fakültesi Pamukkale Üniversitesi Doç. Dr. Fen Edebiyat Fakültesi Pamukkale Üniversitesi Kasım Prof.Dr. Fen Edebiyat Fakültesi Pamukkale Üniversitesi Temmuz 2011 Yönetilen Yüksek Lisans Tezleri : Daşçı, O., Büyük Menderes Havzası nda Tarımsal İlaç Kullanımı, Olası Çevresel Etkileri ve Alternatif Biyolojik Mücadele, Pamukkale Üniversitesi, Yüksek Lisans Tezi, Başkale, E., Deniz Kaplumbağa (Caretta caretta (L., 1758)) Yuva Yerlerinin Değiştirme Yöntemiyle Korunması, Pamukkale Üniversitesi, Yüksek Lisans Tezi, İli, P., Bazı Tıbbi Bitkilerin Kimyasal İçerikleri ve Hayvanlara Etkileri, Pamukkale Üniversitesi, Yüksek Lisans Tezi, Gidiş, M., Muğla-Dalaman Bölgesindeki Trionyx triunguis (Yumuşak Kabuklu Nil Kaplumbağası) Türü Tatlı Su Kaplumbağasının Üreme Biyolojisinin İncelenmesi, Pamukkale Üniversitesi, Yüksek Lisans Tezi, Sözbilen, D., İribaş deniz kaplumabağalarında (caretta caretta) bazı kan fizyolojik parametrelerinin incelenmesi Pamukkale Üniversitesi, Yüksek Lisans Tezi, Sarı, F. İribaş deniz kaplumbağalarının kumsal içi ve kumsallar arası yavru cinsiyet oranlarının karşılaştırılması Pamukkale Üniversitesi, Yüksek Lisans Tezi, Sezgin, Ç. Sıcaklığın İribaş deniz kaplumbağası (Caretta caretta L.) Yavru cinsiyet oranlarına ve ergin göçlerine etkilerinin incelenmesi Pamukkale Üniversitesi, Yüksek Lisans Tezi, Yönetilen Doktora Tezleri/Sanatta Yeterlik Çalışmaları:

2 Sarı, F. İribaş deniz kaplumbağalarında, Caretta caretta (Linnaeus 1758), çoklu babalık sıklığının belirlenmesi ve yavru gonadının mikroskobik yapısının incelenmesi Pamukkale Üniversitesi, Doktora Tezi, Projelerde Yaptığı Görevler : 1. Rize, Artvin ve Ardahan Civarının Herpetofaunası,TÜBİTAK,TBAG-1965 (100T110), , Proje Ekibi: (Baran İ.,Özdemir A.,İret F.,Avcı A.,Kumlutaş Y.,Olgun K.,Öz M.,Türkozan O.,Kaska Y.,Ilgaz Ç.) Yardımcı araştırmacı. 2. Tehdit Altındaki Türlerin Rana holtzi, Vipera barani Ve Vipera wagnerii Türlerinin Biyolojik Ve Ekolojik Özelliklerinin Araştırılarak Eylem Planlarının Oluşturulması, T.C. ÇEVRE BAKANLIĞI ÇEVRE KORUMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, Yardımcı Araştırmacı, Patara, Fethiye ve Dalyan Kumsallarında Deniz Kaplumbağalarının Biyolojik ve Ekolojik Yönden Araştırılması ve Korunması, PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA FONU Projesi, No: 2000-FEF01-BAD001, Proje Yürütücüsü, Türkiye nin Akdeniz Sahillerindeki Kaplumbağa Ölümleri ve Ağır Metal Kirliliği, T.C. ÇEVRE BAKANLIĞI ÇEVRE KORUMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, Proje Yürütücü Yardımcısı, Strategic Action Plan for Biological Diversity-(SAP-BIO Project) Action plan for the conservation of sea turtles in Turkey. Regional Activity Centre for Specially Protected Areas (RAC-SPA), UNEP Mediterranean Action Plan (UNEP/MAP), Tunisia. Araştırmacı Deniz Kaplumbağalarını Koruma Planı Projesi (Muğla-Dalaman Bölgesindeki Kıyı ve Sulak Alan Ekosisteminin Araştırılması II. Alt Projesi), T.C. ÇEVRE BAKANLIĞI ÇEVRE KORUMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, Proje Yürütücüsü, Caretta caretta ve Trionyx triunguis Türü Kaplumbağaların Embriyonik Ölüm Sebepleri ve Yavru Cinsiyet Oranları Yönünden Araştırılması ve Korunması, PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA FONU Projesi, No: 2003FEF010, Proje Yürütücüsü, Samandağ deniz kaplumbağalarının (Chelonia mydas ve Caretta caretta) izlenmesi, eşey oranlarının belirlenmesi, erozyon ve diğer tehditleri üzerine bir eğitim programı hazırlanması ve uygulanması ( yıl süreli, Yardımcı araştırıcı -TUBİTAK YDABAG 104Y055 (2006). 9. Samandag Kumsalı ndaki Fiziksel Ve Kimyasal Bazı Parametrelerin Yeşil Kaplumbağaların (Chelonıa mydas L., 1758) Yuva Dağılımı, Yoğunluğu Ve Eşey Olusumları Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi Ve Bu Konuda Bir Eğitim Programının Uygulanması. TUBİTAK Proje No:103Y058, Yardımcı Araştırmacı (2006). 10. Dalaman Ve Sarıgerme (Muğla) Kumsallarına Yuva Yapan Deniz Kaplumbağalarının Yavru Cinsiyet Oranlarının Ve Yuva Dağılımının Araştırılması. TUBİTAK Proje No:106T231, Proje Yürütücüsü (2006). 11. Caretta caretta türüne ait kaplumbağalarda sıcaklıkla cinsiyet belirlenmesi, ve çeşitli dokulardaki ağır metal oranlarının araştırılması. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA FONU Projesi, No: 2006 FBE 022, Proje Yürütücüsü, 2009.

3 12. İkinci Ulusal Deniz Kaplumbağaları Sempozyumu. TUBİTAK Proje No: BTD-257, Proje Yürütücüsü (2007). 13. Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesindeki Su Kaynaklarında Su Samuru (Lutra lutra) nun Populasyon ve Yaşam Alanlarının İzlenmesi, T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÖZEL ÇEVRE KORUMA KURUMU BAŞKANLIĞI, Proje Yürütücüsü, Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi, Dalyan (İztuzu) Kumsal Alanında 2008 Yılı İçin Deniz Kaplumbağası (Caretta caretta, Chelonia mydas) Ve Nil Kaplumbağası (Trionyx triunguıs) Popülasyonlarının Korunması Ve İzlenmesi, T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÖZEL ÇEVRE KORUMA KURUMU BAŞKANLIĞI, Proje Yürütücüsü, Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Kurulması. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA FONU Projesi, No: 2009 KRM 002, 2009 KRM 011, Proje Yürütücüsü, Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezin Geliştirilmesi. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA FONU Projesi, No: 2009 KRM 011, Proje Yürütücüsü, Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi, Dalyan (İztuzu) Kumsal Alanında 2010 Yılı İçin Deniz Kaplumbağası (Caretta caretta, Chelonia mydas) Ve Nil Kaplumbağası (Trionyx triunguıs) Popülasyonlarının Korunması Ve İzlenmesi, T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÖZEL ÇEVRE KORUMA KURUMU BAŞKANLIĞI, Proje Yürütücüsü, Mersin Özel Çevre Koruma Bölgesi, Göksu Deltası Kumsal Alanında 2010 Yılı İçin Deniz Kaplumbağası (Caretta caretta, Chelonia mydas) Ve Nil Kaplumbağası (Trionyx triunguıs) Popülasyonlarının Korunması Ve İzlenmesi, T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÖZEL ÇEVRE KORUMA KURUMU BAŞKANLIĞI, Proje Yürütücüsü, Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesindeki Su Kaynaklarında Su Samuru (Lutra lutra) nun Populasyon ve Yaşam Alanlarının İzlenmesi ve eğitimi projesi, T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÖZEL ÇEVRE KORUMA KURUMU BAŞKANLIĞI, Proje Yürütücüsü, Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesindeki Kum köpekbalığı Populasyon ve Yaşam Alanlarının İzlenmesi ve eğitimi projesi, T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÖZEL ÇEVRE KORUMA KURUMU BAŞKANLIĞI, Proje Yürütücüsü, İribaş Deniz Kaplumbağalarında Bazı Kan Fizyolojik Parametrelerinin İncelenmesi. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA FONU Projesi, No: 2009 FBE 012., Proje Yürütücüsü, İribaş Deniz Kaplumbağalarının Kumsal İçi ve Kumsallar Arası Yavru Cinsiyet Oranlarının Karşılaştırılması. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA FONU Projesi, No: 2010 FBE 080., Proje Yürütücüsü, Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi, Dalyan (İztuzu) Kumsal Alanında 2011 Yılı İçin Deniz Kaplumbağası (Caretta caretta, Chelonia mydas) Ve Nil Kaplumbağası (Trionyx triunguıs) Popülasyonlarının Korunması Ve İzlenmesi, T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI, TABİAT VARLIKLARINI KORUMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, Proje Yürütücüsü, 2011.

4 24. Leonardo Da Vinci- Mobility Project: Marine Turtle Vet Improvement Project No: IT1-LEO ). Avrupa Birliği, Hayatboyu Öğrenme (LLP)/Lenardo da Vinci Programı Ortaklık Projesi, Proje Ortağı ve Araştırmacı Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi, Dalyan (İztuzu) Kumsal Alanında 2012 Yılı İçin Deniz Kaplumbağası (Caretta caretta, Chelonia mydas) Ve Nil Kaplumbağası (Trionyx triunguıs) Popülasyonlarının Korunması Ve İzlenmesi, T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI, TABİAT VARLIKLARINI KORUMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, Proje Yürütücüsü, Pelophylax bedriagae (Camerano, 1882) Türünün Yaş Tayini Ve Kan Parametrelerinin İncelenmesi. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA FONU Projesi, No: 2012 FBE029., Proje Yürütücüsü, Hematolojik ve Biyokimyasal Kan Parametrelerinin Sağlıklı ve hasta iribaş (Caretta caretta) Deniz Kaplumbağalarında İncelenmesi. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA FONU Projesi, No: 2012FBE056., Proje Yürütücüsü, Bazı Kurbağa Türlerinin Embriyonik Histolojik ve Fizyolojik Olarak Karşılaştırılması. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA FONU Projesi, No: 2012 FBE041., Proje Yürütücüsü, Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi, Dalyan (İztuzu) Kumsal Alanında 2013 Yılı İçin Deniz Kaplumbağası (Caretta caretta, Chelonia mydas) Ve Nil Kaplumbağası (Trionyx triunguıs) Popülasyonlarının Korunması Ve İzlenmesi, T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI, TABİAT VARLIKLARINI KORUMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, Proje Yürütücüsü, Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi, Fethiye Kumsal Alanında 2013 Yılı İçin Deniz Kaplumbağası (Caretta caretta, Chelonia mydas) Popülasyonlarının Korunması Ve İzlenmesi, T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI, TABİAT VARLIKLARINI KORUMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, Proje Yürütücüsü, Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi, Dalyan (İztuzu) Kumsal Alanında 2014 Yılı İçin Deniz Kaplumbağası (Caretta caretta, Chelonia mydas) Ve Nil Kaplumbağası (Trionyx triunguıs) Popülasyonlarının Korunması Ve İzlenmesi, T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI, TABİAT VARLIKLARINI KORUMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, Proje Yürütücüsü, Sıcaklığın İribaş Deniz Kaplumbağası (Caretta caretta L.) Yavru Cinsiyet Oranlarına Ve Ergin Göçlerine Etkilerinin İncelenmesi. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA FONU Projesi, No: 2014 FBE 001., Proje Yürütücüsü, İzmir Ve Manisa İlleri Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi. T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI, TABİAT VARLIKLARINI KORUMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, Araştırmacı, Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi, Dalyan (İztuzu) Kumsal Alanında 2015 Yılı İçin Deniz Kaplumbağası (Caretta caretta, Chelonia mydas) Ve Nil Kaplumbağası (Trionyx triunguıs) Popülasyonlarının Korunması Ve İzlenmesi, T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI, TABİAT VARLIKLARINI KORUMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, Proje Yürütücüsü, MARINE WILDLIFE REHABILITATION PROJECT ( ). Financed by BTC Pipeline Company. Grant no: G-11-BTC Project Director, Presumed degradation of nesting beaches in Fethiye and Patara SPAs (Turkey), and your Observer s report referenced T-PVS/Files (2015) 42. Council of Europe.

5 Conventıon on the conservatıon of european wildlife and natural habitats (Bern Convention). France. Araştırmacı. 37. Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi, Dalyan (İztuzu) Kumsal Alanında 2016 Yılı İçin Deniz Kaplumbağası (Caretta caretta, Chelonia mydas) Ve Nil Kaplumbağası (Trionyx triunguıs) Popülasyonlarının Korunması Ve İzlenmesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İkt.İşlt., Proje Yürütücüsü, Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi, Fethiye Kumsal Alanında 2016 Yılı İçin Deniz Kaplumbağası (Caretta caretta, Chelonia mydas) Popülasyonlarının Korunması Ve İzlenmesi, T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI, TABİAT VARLIKLARINI KORUMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, Proje Yürütücüsü, Technical assistance for Strengthening the National Nature Protection System for Implementation of Natura 2000 Requirements Turkey, EuropeAid/134319/IH/SER/TR (TR2011/ /001)- Natura 2000 Gerekliliklerinin Uygulanması için Ulusal Doğa Koruma Sisteminin Güçlendirilmesi Teknik Destek Projesi. Araştırmacı Developing a conservation project to address sea turtle bycatch mortality in the vicinity of Dalyan Beach, Turkey (F16AP00185). USFWS-Marine Turtle Conservation Act of 2004 (PL ) (Devam ediyor). 41. Implementatıon Of The Second Cycle Of The Marıne Strategy Framework Dırectıve: Achieving Coherent, Coordinated And Consistent Updates Of The Determinations Of Good Environmental Status, Initial Assessments And Environmental Targets- Implementation of the indicator Impacts of marine litter on sea turtles and biota in RSC and MSFD areas (Short title: Indicator Impact Turtles). European Commission Directorate- General Envıronment Directorate C-Quality of Life, Water & Air. AB Projesi, Proje Ortağı- DEKAMER Proje Yürütücüsü, Devam ediyor. 42. Developing A Conservation Project To Address Sea Turtle Bycatch Mortality In Mediterranean Coast Of Turkey. (F16AP00185). USFWS-Marine Turtle Conservation Act of 2004 (PL ) (Devam ediyor). 43. Human-induced direct mortality of priority species. Project patner, MAVA Foundation for Nature. Proje Ortağı-DEKAMER Proje Yürütücüsü, Devam ediyor. İdari Görevler : Bölüm Başkan Yrd. Pamukkale Üniversitesi Biyoloji Bölümü Müdür-Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi(DEKAMER):2010- Biyoloji Bölüm Başkanı: Agustos Agustos 2015 Bilimsel Kuruluşlara Üyelikler : Çevre ve Orman Banklığı, Deniz Kaplumbağaları Bilim Komisyonu Üyesi IUCN-MTSG (Marine Turtle Specialist Group) Üyesi ( )

6 International Sea Turtle Society, Yönetim Kurulu Üyesi yılı Başkanı. IUCN-MTSG, Mediterranean Region- Vice-Chair (Akdeniz Bölgessi Başkan Yardımcısı) Ödüller : AB 6. çerçeve programı Proje Teklifi Koordinasyon Teşvik Ödülü. Son iki yılda verdiği lisans ve lisansüstü düzeydeki dersler (Açılmışsa, yaz döneminde verilen dersler de tabloya ilave edilecektir): Akademik Yıl Dönem Güz Bahar Güz Bahar Dersin Adı Haftalık Saati Öğrenci Teorik Uygulama Sayısı Ekoloji I (Lisans) 2 65 Biyoistatistik I (Lisans) Evrimsel ekoloji (Y.Lisans) 3 2 Hayvan Fizyolojisi (Lisans) Ekoloji II (Lisans) 2 65 Biyoistatistik (Lisans) Pztf. Bil. Kul. İstatistik Yön (Y.Lisans) Mesleki Y. Dil I (Lisans) 2 35 Temel Bil. Tek. Kul. (Lisans Hayvan Emb. Ve Morfogenezi 2 65 Hayvan Fizyolojisi (Lisans) Mesleki Y. Dil II (Lisans) 2 75 Biyoistatistik (Lisans) Gelişim Biyolojisi 2 35 Pztf. Bil. Kul. İstatistik Yön. 3 6 (Y.Lisans) ESERLER A. Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler : (*SCI de taranan dergi) *A1. Kaska, Y., R. Downie, R. Tippett, ve R. Furness, (1998). Natural temperature regimes for loggerhead and green turtle nests in the Eastern Mediterranean. Canadian Journal of Zoology, 76, A2. Kaska, Y. ve R. Downie, (1999). Embryological development of sea turtles in the Mediterranean, Zoology in the Middle East, 19, *A3. Kaska, Y. (2000). Predation pattern of loggerhead and green turtle nests in the Eastern Mediterranean and its possible effect on sex ratio. Israel Journal of Zoology, 46, A4. Erdogan, A., M. Oz, Y. Kaska,, S.Dusen, A. Aslan, M. Yavuz, M. R. Tunc, ve H. Sert, (2001). Marine Turtles Nesting at Patara, Turkey, in Zoology in the Middle East, 24, A5. Kaska, Y. ve R.W. Furness, (2001). Heavy metals in marine turtle eggs and hatchlings in the Mediterranean. Zoology in the Middle East, 24,

7 A6. Baran, İ., Y. Kumlutaş, C. V. Tok, Ç. Ilgaz, Y. Kaska, K. Olgun, O. Türkozan, ve F. İret, (2004). On two herpetological collections made in East Anatolia (Turkey), Herpetozoa, 16, *A7. Gidiş, M. ve Y. Kaska, (2004). Population size, reproductive ecology and heavy metals in the nile soft-shelled turtle (Trionyx triunguis) around thermal Kükürtlü lake, Muğla- Turkey. Fresenius Environmental Bulletin, 13 (5), *A8. Oz, M., A. Erdogan, Y. Kaska, S. Dusen, A. Aslan, H. Sert, M. Yavuz ve M. R. Tunc, (2004). Nest temperatures and sex-ratio estimates of loggerhead turtles at Patara beach on the southwestern coast of Turkey. Canadian Journal of Zoology, 82, A9. Kumlutaş, Y., S. H. Durmuş, Y. Kaska, M. Öz ve M. R. Tunç, A Morphological and Taxonomical Study On Lacerta parva Boulenger, 1887 (Sauria: Lacertidae) from west Taurus, Turkey, Asiatic Herpetological Research, 10, (2004). A10. Kumlutaş, Y., M. Öz, M. R. Tunç, Y. Kaska, A. Özdemir, ve S. Düşen (2004). On snake species composition of west Taurus, Turkey. Natura Croatica, 13 (1), *A11. Kaska, Y., A. Çelik, H. Bağ, M. Aureggi, K. Özel, A. Elçi, A. Kaska ve L. Elçi, (2004). Heavy Metal Monitoring On Stranded Sea Turtles Along The Mediterranean Coast Of Turkey. Fresenius Environmental Bulletin, 13 (8), A12. Kumlutaş, Y., Y. Kaska, Ç.Ilgaz & W. Böhme, (2004). First record of Eumeces schneiderii (Daudin, 1802) (Saria: Scincidae) from Western Anatolia. Zoology in the Middle East, 32, *A13. Çelik, A., A. A. Kartal, A. Akdoğan, & Y. Kaska (2005). Determining the heavy metal pollution in Denizli (Turkey) by using Robinio pseudo-acacia L.. Environmental International, 31, *A14. Başkale, E., ve Y. Kaska (2005). Sea turtle nest conservation techniques on Southwestern beaches in Turkey. Israel Journal of Zoology, 51, *A15. Çelik, A., Y. Kaska, H. Bağ, M. Aureggi, G. Semiz, A.A. Kartal ve L. Elçi (2006). Heavy metal monitoring around the nesting environment of green sea turtles in Turkey. Water, Air and Soil Pollution, 169, *A16. Kaska, Y., Ilgaz, Ç., Özdemir, A., Baskale, E., Turkozan, O., Baran, I., Stachowitsch M. (2006). Sex ratio estimations of loggerhead sea turtle hatchlings by histological examination and nest temperatures at Fethiye beach, Turkey. Naturwissenschaften, 93, *A17. Aslan, A., Yavuz, M., Kaska, Y., Erdoğan, A., Kiziroğlu, I. (2006). Preliminary Study On Feeding Ecology And Heavy Metal Accumulation At White-Spectacled Bulbul (Pycnonotus xanthopygos), Antalya-Turkey. Fresenius Environmental Bulletin,15:9b *A18. Katılmış, Y., R. Urhan, Y. Kaska ve E. Başkale (2006). Infestation of Some Invertebrates on Eggs and Hatchlings of the Loggerhead turtle, Caretta caretta, in Dalaman, Turkey Biodiversity and Conservation, 15, *A19. Kumlutaş, Y., Arıkan, H., Ilgaz, Ç., Kaska Y. (2007). A new subspecies, Eumeces schneiderii barani n. ssp (Reptilia: Sauria: Scincidae) from Turkey Zootaxa, 1387; *A20. Ilgaz, Ç., Türkozan, O., Özdemir, A., Kaska, Y., ve Stachowitsch, M. (2007). Population decline of loggerhead turtles: two potential scenarios for Fethiye beach, Turkey Biodiversity and Conservation, 16: *A21. Özdemir, A., Ilgaz, Ç., Kumlutaş, Y., Durmuş, S.H., Kaska, Y., ve O. Türkozan (2007). An Assessment of Initial Body Size in Loggerhead Sea Turtle (Caretta caretta) Hatchlings in Turkey Zoological Science, 24:

8 *A22. İli, P. Kaska, Y., Özel, M.Z., Genç, O., Turgut, S., Turgut, G. (2007)."Chemical composition of the Origanum onites L. and Thymbra spicata L. and their cardio respiratory effects in rabbits" Fresenius Environmental Bulletin 16(11a); A23. Kaska, Y. (2008). Second Turkish National Sea Turtle Symposium (25-27 October 2007). Marine Turtle Newsletter No. 119; A24. Sönmez, B., Sammy, D., Yalçın-Özdilek, Ş., Gönenler, Ö.A., Açıkbaş, U., Ergün, Y., ve Kaska, Y. (2008). A Stranded Leatherback Sea Turtle in the Northeastern Mediterranean, Hatay, Turkey.. Marine Turtle Newsletter No. 119; A25. Hamann, M., Godfrey, M.H., Seminoff, J.A., Arthur, K., Barata, P.C.R., Bjorndal, K.A., Bolten, A.B., Broderick, A.C., Campbell, L.M., Carreras, C., Casale, P., Chaloupka, M., Chan, S.K.F., Coyne, M.S., Crowder, L.B., Diez, C.E., Dutton, P.H., Epperly, S.P., FitzSimmons, N.N., Formia, A., Girondot, M., Hays, G.C., Jiunn, C.I., Kaska, Y., Lewison, R., Mortimer, J.A., Nichols, W.J., Reina, R.D., Shanker, K., Spotila, J.R., Tomás, J., Wallace, B.P., Work, T.M., Zbinden, J., and Godley B.J. (2010). Global research priorities for sea turtles: informing management and conservation in the 21 st century. Endangered Species Research, 11: *A26. Kaska, Y., Başkale, E., Urhan, R., Katılmış, Y., Gidiş, M., Sarı, F., Sözbilen, D., Canbolat, A.F., Yılmaz, F., Barlas, M., Özdemir, N., ve Özkul (2010). Natural and anthropogenic factors affecting the nest-site selection of Loggerhead Turtles, Caretta caretta, on Dalaman-Sarıgerme beach in South-west Turkey. Zoology in the Middle East, 50: *A27. Gidis, M., Spinks, P.Q., Çevik, E., Kaska, Y., Shafer, H.B. (2011). Shallow genetic divergence indicates a Congo-Nile riverine connection for softshelled turtle Trionyx triunguis. Conservation Genetics, 12: *A28. Piovano, S., Kaska, Y., Prazzı, E., Nannarelli, S., and Gıacoma, C. (2011). Low Incidence Of Twinning In The Loggerhead Sea Turtle. Folia Zoologica, 60(2) *A29. Aslan A., Kaska, Y., Erdogan A. (2011). The ornithological importance of Dalaman (Mugla, Turkey) wetlands and threats to the bird population. Turkish Journal Of Zoology, 35 (4): A30. Kaska, Y. Şahin, B., Başkale, E., Sarı, F., Owczarczak, S. (2011). Sea Turtle Research and Rehabilitation Centre (DEKAMER), Dalyan, Mugla, Turkey. Marine Turtle Newsletter, A31. Shanas, U., Gidiş, M., Kaska, Y., Kimalov, Y., Rosner, O., Ben-Shlomo, R. (2012). The Nile Soft-shell Turtle, Trionyx triunguis, of Israel and Turkey: Two genetically indistinguishable populations? Zoology in the Middle East 57, 2012: A32. Uçar, AH., Kaska, Y., Ergene, S., Aymak, C., Kaçar, Y., Kaska, A., İli, P. (2012). Sex ratio estımation of the most eastern main loggerhead sea turtle nesting site: anamur beach, mersin-turkey. Israel Journal Of Ecology & Evolution, Vol. 58; A33. Böhm, M., Collen, B.,, et al. (2013). The conservation status of the world s reptiles. Biological Conservation 157 (2013) A34. Girondot M, and Kaska Y. (2014). A model to predict the thermal reaction norm for the embryo growth rate from field data. Journal of Thermal Biology45(2014) A35. Girondot M, and Kaska Y. (2015). Nest temperatures in a loggerhead nesting beach in Turkey is more determined by sea surface than air temperature. Journal of Thermal Biology 47(2015) A36. Sarı, F, and Kaska, Y. (2015). Loggerhead sea turtle hatchling sex ratio differences between two nesting beaches in Turkey. Israel Journal Of Ecology & Evolution, 61, 3-4,

9 A37. Kaska, Y. (2015). President s Report on the 35th Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation, April 2015, Dalaman, Mugla, Turkey. Marine Turtle Newsletter 146, A38. Başkale, E., Katılmış, Y., Azmaz, M., Sözbilen, D., Polat, F., Lambropoulos, M., Fellhofer-Mihcioglu, C., Stachowitsch, M., Kaska, Y. (2016).. Monitoring and Conservation of Loggerhead Turtle s nests on Fethiye Beaches, Turkey. Biharean Biologist, 10:20-23 A.39. Yalçın-Özdilek, Ş., Sönmez, B., and Kaska, Y. (2016). Sex ratio estimations of Chelonia mydas hatchlings at Samandağ Beach, Turkey. Turkish Journal of Zoology, 40: A.40. Sarı, F. and Kaska, Y. (2016): Histochemical and immunohistochemical studies of the gonads and paramesonephric ducts of male and female hatchlings of loggerhead sea turtles (Caretta caretta), Biotechnic & Histochemistry, 91:6, A.41. Rees, AF, J Alfaro-Shigueto, PCR Barata, KA Bjorndal, AB Bolten, J Bourjea, AC Broderick, LM Campbell, L Cardona, C Carreras, P Casale, SA Ceriani, PH Dutton, T Eguchi, A Formia, MMPB Fuentes, WJ Fuller, M Girondot, MH Godfrey, M Hamann, KM Hart, GC Hays, S Hochscheid, Y Kaska, MP Jensen, JC Mangel, JA Mortimer, E Naro-Maciel, CKY Ng, WJ Nichols, AD Phillott, RD Reina, O Revuelta, G Schofield, JA Seminoff, K Shanker, J Tomas, JP van de Merwe, KS Van Houtan, HB Vander Zanden, BP Wallace, KR Wedemeyer-Stombel, TM Work, BJ Godley (2016). Review: Are we working towards global research priorities for management and conservation of sea turtles? Endangered Species Research, 31: A.42.Sari, F., Koseler, A., Kaska, Y. (2017). First observation of multiple paternity in loggerhead sea turtles, Caretta caretta, nesting on Dalyan Beach, Turkey. Journal of Experimental Marine Biology and Ecology 488 (2017) B. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan bildiriler : B1. Kaska, Y., R. Downie ve R. Tippett, Intra-clutch temperature variatıons of Eastern Mediterranean loggerhead and green turtles, Pp In: Byles, R and Y. Fernandez (Compilers). Proceedings of the Sixteenth Annual Sea Turtle Biology and Conservation. NOAA Technical Memorandum NMFS-SEFCS-412, 158 pp. South Carolina, B2. Kaska, Y., R. Furness, İ. Baran ve A. Şenol, Inter and Intra-clutch temperature variatıons of loggerhead and green turtles in the Mediterranean, Pp In: Epperly, S.P. and J. Brain (Compilers). Proceedings of the Sixteenth Annual Sea Turtle Biology and Conservation. NOAA Technical Memorandum NMFS-SEFCS-415, 294 pp. South Carolina, B3. Kaska, Y., J. A. Sheps, B. L. Cohen ve R. Furness, Genetic sequence diversity in the mitochondrial DNA control resgion of green turtle population of Northern Cyprus, Pp In: Epperly, S.P. and J. Brain (Compilers). Proceedings of the Sixteenth Annual Sea Turtle Biology and Conservation. NOAA Technical Memorandum NMFS-SEFCS- 415, 294 pp. South Carolina, B4. Kaska, Y., R. Downie, R. Tippett ve R. Furness, Hatching success of green and loggerhead turtle nests at the west coast of Northern Cyprus, Pp In: Epperly, S.P. and J. Brain (Compilers). Proceedings of the Sixteenth Annual Sea Turtle Biology and Conservation. NOAA Technical Memorandum NMFS-SEFCS-415, 294 pp. South Carolina, 1998.

10 B5. Türkozan, O., İ. Baran, H. Durmuş ve Y. Kaska, The loggerhead turtle populations of the southwest beaches of Turkey and protection studies, Pp In: Epperly, S.P. and J. Brain (Compilers). Proceedings of the Sixteenth Annual Sea Turtle Biology and Conservation. NOAA Technical Memorandum NMFS-SEFCS-415, 294 pp. South Carolina, B6. Kaska, Y., R. Furness ve İ. Baran, Sex ratio of hatchlings can be estimated from the mean temperature during the middle third of incubation", Pp In: Abreu-Grobois, F.A., R. Briseno-Duenas, R., R. Marquez and L. Sarti (Compilers). Proceedings of the Eighteenth Annual Sea Turtle Biology and Conservation. NOAA Technical Memorandum NMFS-SEFCS-436, 293 pp. Miami, B7. Kaska, Y., R. Furness ve İ. Baran, Beach erosion reduces the hatching success at Patara Beach-Turkey, Pp In: Abreu-Grobois, F.A., R. Briseno-Duenas, R., R. Marquez and L. Sarti (Compilers). Proceedings of the Eighteenth Annual Sea Turtle Biology and Conservation. NOAA Technical Memorandum NMFS-SEFCS-436, 293 pp. Miami, B8. Kaska, Y., R. Furness ve İ. Baran, Temperature determined pattern of hatching and emergence of sea turtles in the Eastern Mediterranean, Pp In: Abreu-Grobois, F.A., R. Briseno-Duenas, R., R. Marquez and L. Sarti (Compilers). Proceedings of the Eighteenth Annual Sea Turtle Biology and Conservation. NOAA Technical Memorandum NMFS-SEFCS-436, 293 pp. Miami, B9. Kaska, Y., R. Furness ve R. Downie, Abnormal development in sea turtle embryos, Pp In: Abreu-Grobois, F.A., R. Briseno-Duenas, R., R. Marquez and L. Sarti (Compilers). Proceedings of the Eighteenth Annual Sea Turtle Biology and Conservation. NOAA Technical Memorandum NMFS-SEFCS-436, 293 pp. Miami, B10. Kaska, Y. The need for sea turtle rescue center in Turkey; a preliminary work, Pp In: Coyne M.S., and Clark, R.D. (Compilers). Proceedings of the Twenty-First Annual Sea Turtle Biology and Conservation. NOAA Technical Memorandum NMFS- SEFCS-528, 368 pp. Miami, B11. Kaska, Y., I. Baran, Ç.Ilgaz, O. Turkozan, M. Oz ve A. Erdogan, Nest temperatures of loggerhead turtle at south weast beaches of Turkey, Pp In: Coyne M.S., and Clark, R.D. (Compilers). Proceedings of the Twenty-First Annual Sea Turtle Biology and Conservation. NOAA Technical Memorandum NMFS-SEFCS-528, 368 pp. Miami, B12. Kaska, Y., I. Baran, Ç. Ilgaz, O. Turkozan, M. Oz ve A. Erdogan, An estimation of the total nesting activity of sea turtles in Turkey, Pp In: Coyne M.S., and Clark, R.D. (Compilers). Proceedings of the Twenty-First Annual Sea Turtle Biology and Conservation. NOAA Technical Memorandum NMFS-SEFCS-528, 368 pp. Miami, B13. Kaska, Y., M. Oz ve A. Erdogan, Hatching failure of sea turtle nests at Patara beach, Turkey, Pp In: Coyne M.S., and Clark, R.D. (Compilers). Proceedings of the Twenty-First Annual Sea Turtle Biology and Conservation. NOAA Technical Memorandum NMFS-SEFCS-528, 368 pp. Miami, B14. Kaska, A., Ç. Ilgaz, E. Başkale, Y. Kaska ve I. Baran, Temperature determined pattern of loggerhead hatchling emergences in Fethiye beach, Turkey, Pp In: Coyne M.S., and Clark, R.D. (Compilers). Proceedings of the Twenty-First Annual Sea Turtle Biology and Conservation. NOAA Technical Memorandum NMFS-SEFCS-528, 368 pp. Miami, B15. Kaska, A., Ç. Ilgaz, Y. Kaska, I. Baran ve O. Turkozan, Nesting biology of loggerhead turtle on Fethiye beach, Turkey, Pp In: Coyne M.S., and Clark, R.D. (Compilers). Proceedings of the Twenty-First Annual Sea Turtle Biology and

11 Conservation. NOAA Technical Memorandum NMFS-SEFCS-528, 368 pp. Miami, B16. Kaska, A., H. Bagcı, ve Y. Kaska, Genetic Material Collection of Sea Turtles and PCR Amplifications, In: Margaritoulis, D., and A. Demetropoulos (Editors) Proceedings of the First Mediterranean Conference on Sea Turtles (24-28 October 2001). Barcelona Convention-Bern Convention-Bonn Convention (CMS). Nicosia, Cyprus. 270 pp B17. Kaska, Y. Nest and Sand Temperatures of Sea Turtles: Conservation Aspects, Pp In: Margaritoulis, D., and A. Demetropoulos (Editors) Proceedings of the First Mediterranean Conference on Sea Turtles (24-28 October 2001). Barcelona Convention-Bern Convention-Bonn Convention (CMS). Nicosia, Cyprus. 270 pp B18. Kaska, Y. Comparison of Sea Turtle Populations on Developed and Undeveloped Beaches of Turkey, Pp In: Margaritoulis, D., and A. Demetropoulos (Editors) Proceedings of the First Mediterranean Conference on Sea Turtles (24-28 October 2001). Barcelona Convention-Bern Convention-Bonn Convention (CMS). Nicosia, Cyprus. 270 pp B19. Baskale, E. ve Y. Kaska, Conservation and Research Aspects of Hatchery Practices, Pp In: Margaritoulis, D., and A. Demetropoulos (Editors) Proceedings of the First Mediterranean Conference on Sea Turtles (24-28 October 2001). Barcelona Convention-Bern Convention-Bonn Convention (CMS). Nicosia, Cyprus. 270 pp B20. Aslan, A., Y. Kaska, A. Erdoğan, Y. Katılmış, M. Gidiş, E. Başkale ve R. Urhan, The Ornithological Importance and the Ornithofauna of Dalaman District, 1. International Eurasian Ornithology Congress, pp 50, Çolaklı/Antalya/Turkey, B21. Aymak, C., S. Ergene-Gozukara and Y. Kaska Reproductive ecology of Caretta caretta and Chelonıa mydas during 2002 and 2003 nesting seasons in Alata, Mersin, Turkey Second Mediterranean Conference on Marine Turtles,4-7 May 2005, Antalya, Turkey, B22. Kaska, Y., E. Başkale, Y. Katılmış, and R. Urhan Nest Temperatures and Sex Ratio Variations Among The Hatchlings And Embryos Of Loggerhead Turtles On Dalaman Beach, Turkey Second Mediterranean Conference on Marine Turtles,4-7 May 2005, Antalya, Turkey, B23. Kaska, Y., E. Başkale, Y. Katılmış, and R. Urhan The Nesting Population and Spatial Distribution Of Loggerhead Sea Turtle Nests On Dalaman Beach, Turkey. Second Mediterranean Conference on Marine Turtles,4-7 May2005, Antalya, Turkey, B24.Yalçın-Özdilek, Ş., Y. Kaska and B. Sönmez Preliminary Study On Sand And Green Turtle Nest Temperatures And Sex Ratio Of Hatchlings On Samandag Beach, Turkey Second Mediterranean Conference on Marine Turtles,4-7 May2005, Antalya, Turkey, B25. Erzin, T., Kirac, A., and Kaska, Y. The Spatial Distribution of Loggerhead Sea Turtles Nests and Their Temperature and Sex Ratio Variations on Dalaman Beach, Turkey. Proceedings of the Twenty-sixtht Annual Sea Turtle Biology and Conservation. 3-8 April 2006, pp. 299, Crete, Greece B26. Gidis, M., Pacali, E., and Kaska, Y. The Effects of Beach Nourishment To The Nesting And Reproductive Success Of The Soft-Shelled Nile Turtle (Trionyx Triunguis); A Case Study Around Thermal Lake Kukurtlu, Mugla-Turkey. Proceedings of the Twenty-sixtht Annual Sea Turtle Biology and Conservation. 3-8 April 2006, pp. 299, Crete, Greece B27. Kaska, Y., and Gidis, M. Population Size and Reproductive Ecology Of The Soft- Shelled Nile Turtle (Trionyx Triunguis) In Turkey. Proceedings of the Twenty-sixtht Annual Sea Turtle Biology and Conservation. 3-8 April 2006, Crete, pp. 299, Greece

12 B28. Kaska, Y., Ili, P., Kaska, A., Aureggi, M., Gidiş, M., Urhan, R., Baskale, E., Katilmis, Y. Nest Temperatures and Sex Ratio Variations among the Hatchlings and Embryos of Loggerhead Turtles along the Mediterranean Coast of Turkey. Proceedings of the Twenty-sixtht Annual Sea Turtle Biology and Conservation. 3-8 April 2006, pp. 299, Crete, Greece B29. Divrikli Ü., A. Hol, S.Akın, A.Kartal Arslan, A.kesim, Y.Kaska, L.Elci, Metal Levels in the tissues of loggerhead turtle hatchlings and embryos on Dalaman beach, Turkey, 3 rd Mediterranean Conference on Marine Turtles, Yasmine Hammamet, Tunisia, B30. Kaska, Y., Ili, P., Sarı, F., Şirin, A. Sex ratıos of loggerhead turtle hatchlıngs on Dalaman beach, Turkey: analyses of 6years data. 3 rd Mediterranean Conference on Marine Turtles, Yasmine Hammamet, Tunisia, B31. Kaya, U., Cox, N., Üzüm, N., Kumlutaş, Y., Avcı, A., Kaska, Y., Öz, M., Tunç, R. and Başkale, E. (2009). Threatened Amphibian of Turkey: Listing Categories, Monitoring Studies, and Conservation Status. 15th Eurepean congress of Herpetology. 28 September- 2 October 2009 Kuşadası, Aydın, Turkey. B32. Uğurlu, S., Koksoy, T., Kaska, Y., Vurusaner, C. Geological properties of some sea turtle nesting beaches in the eastern Mediterranean. 3 rd Mediterranean Conference on Marine Turtles, Yasmine Hammamet, Tunisia, B33. Kaska, Y., Sahin, B., Sozbilen, D., Sarı, F., Owczarczak, S. (2010). Sea Turtle Research and Rehabilitation Centre (DEKAMER), Dalyan, Mugla-Turkey. 30th Annual symposium on sea turtle biology and conservation April 2010, Goa India. B34. Kaska, Y., Ili, P., Başkale, E., Kaska, A., Sarı, F. (2010). Spatial and temporal variatıon in sex ratio estimations: A Case of Dalaman-Sarıgerme Beach, Mugla-Turkey. 30th Annual symposium on sea turtle biology and conservation April 2010, Goa India. B35. Hamann, M., Godfrey, M.H., Seminoff, J.A., Arthur, K., Barata, P.C.R., Bjorndal, K.A., Bolten, A.B., Broderick, A.C., Campbell, L.M., Carreras, C., Casale, P., Chaloupka, M., Chan, S.K.F., Coyne, M.S., Crowder, L.B., Diez, C.E., Dutton, P.H., Epperly, S.P., FitzSimmons, N.N., Formia, A., Girondot, M., Hays, G.C., Jiunn, C.I., Kaska, Y., Lewison, R., Mortimer, J.A., Nichols, W.J., Reina, R.D., Shanker, K., Spotila, J.R., Tomás, J., Wallace, B.P., Work, T.M., Zbinden, J., and Godley B.J. (2010). Priorities for sea turtle conservation research. 30th Annual symposium on sea turtle biology and conservation April 2010, Goa India. B36. Levy, Y., Kaska, Y., Wright, L., Broderick, A., Godley,B., Demetropoulos, A., Frilling, M., Pickholtz, M., Barash, A., Friedmann, A. And Tikochinski, Y. (2001). The genetic structure of the Mediterranean gren sea Turtle (Chelonia mydas) population. 4 th Mediterranean Conference on Marine Turtles. Naples-Italy Novamber B37. Girondot, M., Jribi, I. Kaska, Y., Hamza, A. And Oureghi, A. (2011). A new system to analyze the recorded temperature of marine turtle nests. 4 th Mediterranean Conference on Marine Turtles. Naples-Italy Novamber B38. SARI, F. and KASKA, Y. (2011). Spatial variation of loggerhead hatchling sex ratio along the eastern and western loggerhead turtle nesting beaches (Dalyan and Goksu Delta) in Turkey.4 th Mediterranean Conference on Marine Turtles. Naples-Italy Novamber B39. Hochscheid, S., Bentivegna, F., Saied, A.M., Hamza, A., Mohamed, S., Dryag, H., Bradai, M.N., Jribi, I., Swayeb, B., Ghmati, H., Mifsud, C., Sammud, C., Gruppetta,A. Kaska, Y. And Oureghi, A. (2011). 10 years of satallite tacking marine turtles in the Mediterranean: review on a multi-national Project. 4 th Mediterranean Conference on Marine Turtles. Naples-Italy Novamber B40. Sözbilen, D. and KASKA, Y. (2011). Investigation of some blood hormones in loggerhead sea Turtle (Caretta caretta) and its possible usage in estimation of the

13 sex. 4 th Mediterranean Conference on Marine Turtles. Naples-Italy Novamber B41. Baskale, E., Seçme, M., Sezgin, Ç. and KASKA, Y. (2011). Temporal distribution of nests and nesting activity of loggerhead turtle on Dalaman beach: declining of the number of nests. 4 th Mediterranean Conference on Marine Turtles. Naples-Italy Novamber B42. Baskale, E., Seçme, M., Sezgin, Ç. Cedetas, M., Sarı, F. and KASKA, Y. (2011). A successful model for conservation and habitat management in Dalyan beach, Turkey: it was reached the highest number of nests. 4 th Mediterranean Conference on Marine Turtles. Naples-Italy Novamber B43. Baskale, E., Seçme, M., Sezgin, Ç. Cedetas, M. and KASKA, Y. (2011). Factors affecting the temporal distribution and hatching success of loggerhead turtle nests at Dalyan Beach, Turkey. 4 th Mediterranean Conference on Marine Turtles. Naples- Italy Novamber B44. Kaska, Y., Sarı, F., Yılmaz, c., Türkozan, O., Divrikli, Ü., Höl, A., Kartal, A. And Elçi, L. (2011). Maternal transfer of metals to the eggs of loggerhead turtles and green turtles in Turkey. 4 th Mediterranean Conference on Marine Turtles. Naples-Italy Novamber B45. Şahin, B., Baskale, E., Cedetas, M., Demirtaş, H., Sözbilen, D., Sarı, F., and KASKA, Y. (2011). Sea turtle research and rehabilitation centre (DEKAMER), Dalyan, Muğla-Turkey. 4 th Mediterranean Conference on Marine Turtles. Naples-Italy Novamber B46. Sözbilen, D. and KASKA, Y. (2011). Investigation of some blood physiological parameters of loggerhead sea Turtle(Caretta caretta) in Turkey. 4 th Mediterranean Conference on Marine Turtles. Naples-Italy Novamber B47. Kaska, Y. (2012). Spatial variation of sex ratios along the mediterranean coast of Turkey. 32nd Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation March, 2012, Oaxaca, Mexico. B48. Kaska, Y. B. Şahin, E. Başkale, M. Tekin and Sözbilen, D. (2012). Sea turtle research, rescue and rehabilitation centre (DEKAMER), dalyan, Mugla-Turkey: results of rehabilitation, blood and hormone parameters. 32nd Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation March, 2012, Oaxaca, Mexico. B49.Kaska, Y The Nile Soft-shelled Turtle Population in Dalyan & Dalaman, Turkey: Hatchery Practices to Reduce Predation. 33rd Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation. Baltimore, Maryland, USA. 2-8 February 2013 B50.Tekin, M., Can, E., Fak, Ç. Seçme, M., Sezgin, Ç., Başkale, E., and Kaska, Y Nest Predation and Anthropogenic Pressures Threatening The Nile Soft-Shelled Turtle and Their Conservation i Dalyan Turkey. 33rd Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation. Baltimore, Maryland, USA. 2-8 February B51.Tekin, M., Şahin, B., Can, E., Fak, Ç. Seçme, M., Sezgin, Ç., Başkale, E., Kaska, Y Sea Turtle Research, Rescue and Rehabilitation Centre (Dekamer), Dalyan, Mugla-Turkey; Results of the First Four Years. 33rd Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation. Baltimore, Maryland, USA. 2-8 February 2013 B52.Kaska, Y., Başkale, E., Katılmış, Y., Tekin, M., Fak, Ç. Seçme, M., Sezgin, Ç., Mafucci, F., Hochscheid, S., and Bentivegna, F Determination of Sea Turtle Migration Pathway by Satellite Monitoring Systems in the Eastern Mediterranean Coast of Turkey. 33rd Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation. Baltimore, Maryland, USA. 2-8 February 2013 B53.Başkale, E., Katılmış, Y., Seçme, M., Sezgin, Ç., and Kaska, Y Depth and Water Temperature Preferences of Loggerhead Turtle During Inter-Nesting Period on

14 Dalyan-Iztuzu Beaches, Turkey. 33rd Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation. Baltimore, Maryland, USA. 2-8 February B54.Kaska, Y. Başkale, E., Katılmış, Y., Sarı, F., Fak, Ç. Seçme, M. and Sezgin, Ç Possible Effect of Relocation to Sex Ratio of Hatchlings: Spatial and Temporal Differences in Nest Temperatures and Sex of Hatchlings and Embryos of Loggerhead Turtles on Dalaman and Dalyan Beaches, Turkey. 33rd Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation. Baltimore, Maryland, USA. 2-8 February B55.Başkale, E., Katılmış, Y., Seçme, M., Sezgin, Ç. and Kaska, Y Long-Term Monitoring and Conservation of Loggerhead Sea Turtle Nests on Dalyan Beach, Turkey: Results of The Recent Conservation Affords. 33rd Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation. Baltimore, Maryland, USA. 2-8 February 2013 B56.Makin, J.C., Kaska, Y. and Reynolds, J Emergence Pattern of Loggerhead Turtle (Caretta caretta) Hatchlings from Iztuzu Beach, Dalyan, Turkey. 33rd Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation. Baltimore, Maryland, USA. 2-8 February B57.Katılmış, Y., Başkale, E., Kara, İ., Seçme, M., Sezgin, Ç. and Kaska Y Invertebrate Infestation in Loggerhead Sea Turtle Nests on Dalyan Beach, Turkey. 33rd Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation. Baltimore, Maryland, USA. 2-8 February 2013 B58.Katılmış, Y., Başkale, E., Polat, F., Azmaz, M. and Kaska Y Decline of Loggerhead Turtle Nests on Fethiye Beach, Turkey 33rd Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation. Baltimore, Maryland, USA. 2-8 February 2013 B59. Girondot, M., Kaska, Y. (2014). Nest temperatures in a loggerhead-nesting beach in Turkey is more determined by sea surface temperature than air temperature. 34th Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation. New Orleans, Louisiana, USA. B60.Baskale, E., Katilmis, Y., Azmaz, M., Uzuner, M., Kaska, Y. (2014). Problems facing loggerhead sea turtle on Fethiye beach and mitigation measurements. 34th Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation. New Orleans, Louisiana, USA. B61.Kaska, Y., Sozbilen, D., Sezgin, C., Dusen, S., Erdoğan, B. (2014). Population monitoring of loggerhead turtles for dalyan beach in 2013, Turkey: It was reached the hıghest number of nests during the past 25 years. 34th Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation. New Orleans, Louisiana, USA. B62.Kaska, Y., Sahin, B., Baskale, E., Cedetas, M., Fak, C., Sozbilen, D., Sezgin, C., Aca, A.B. (2014). Sea Turtle Research, Rescue And Rehabilitation Centre (DEKAMER), Dalyan, Mugla-Turkey; Evolution Of The First Six Years. 34th Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation. New Orleans, Louisiana, USA. B63.Sozbilen, D., Fak, C., Sahin, B., Baskale, E., Cedetas, M., Kaska, Y. (2014). Long-term monitoring of blood parameters of injured sea turtles under rehabilitation. 34th Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation. New Orleans, Louisiana, USA. B64.Sezgin, C., Cimen, G., Fak, C., Elbir, S., Baskale, E., Kaska, Y. (2014). Temporal and spatial comparison of sex ratio of hatchlings on Dalyan Beach, Turkey. 34th Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation. New Orleans, Louisiana, USA. B65.Surucu, B., Bayrak, R., Uzuner, M., Baskale, E., Kaska, Y. (2014). Loggerhead turtles shifting to the northern beaches for nesting in Turkey: Can it be the evidence of global warming? 34th Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation. New Orleans, Louisiana, USA. B66.Solak, C.N., Witkowski, A., Car, A., Kaleli, A., Kurzydlowski, K. J., Zglobicka, I., Sozbilen, D., Baskale, E., Kaska, Y., Sezgin, C., Dqbek, P., Gorecka, E., Krzywda, M., Li,C. (2014). The epizoic diatom assemblages on Caretta caretta (Linnaeus,1758)

15 from the Aegean Sea coast of Turkey. The 23rd International Diatom Symposium, Nanjing, China. B67.Solak, C.N., Witkowski, A., Car, A., Kabuk, E., Kurzydlowski, K.J., Zglobicka, I., Sozbilen, D., Sezgin, C., Baskale, E., Kaska, Y. (2014). Diatom assemblages associated with loggerhead sea turtle Caretta caretta (Linnaeus, 1758) from the Aegean Sea coast of Turkey. Cyanobacterial and algal blooms-effects on water management and human health. 33th International Conferance of Polish Phycological Society Book of abstacts, Gdynia-Cetniewo. B68. Monsinjon, J., Tucker, T.,Jribi, I., Fernandez, Y., Hamza, A., Ouerghi, A., Kaska Y., and Girondot, M. (2015). Evolution and Constraint of Thermal Reaction Norms For Embryonic Growth Rate In 3 Populations Of Caretta caretta From Thermally Contrasted Environment. Book of abstracts of 35 th Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation April Dalaman, TURKEY. B69. Baskale, E., Kaska, Y., Sahin, B., Sezgin, C., Sozbilen, D. (2015). Sea Turtle Research, Rescue And Rehabilitation Centre (DEKAMER), Dalyan, Muğla-Turkey; Results of the first six years. Book of abstracts of 35 th Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation April Dalaman, TURKEY. B70. Dusen, S., Katilmis, Y., Yaka Gul, H., Sezgin, Ç., Yagci, E.F., Ulubeli, S.A. and Kaska, Y. (2015). Recording The Epibionts Of Turtles Under Rehabilitation And Internal And External Parasites Recorded From Post-Mortem Examination Of Sea Turtles In The Easthern Mediterranean. Book of abstracts of 35 th Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation April Dalaman, TURKEY. B71. Mammadov, R., Dusen, O., Dusen, S., Gediz, C., Turan, M., Deniz, N., Sahin, B., Candan, A.Y., Sozbilen, D., Sezgin, C. and Kaska, Y. (2015). Application of Natural Plant Extracts to Normal Medical Treatment Process of Injured Sea Turtles. Book of abstracts of 35 th Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation April Dalaman, TURKEY. B72. Sozbilen, D.and Kaska, Y. (2015). Hormone Level Changes in Loggerhead Turtles Between Healthy and Injured Loggerhead Turtles. Book of abstracts of 35 th Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation April Dalaman, TURKEY. B73. Lambropoulos, M.,Fellhofer-Mihcioglu, C., Rameder, E., Stachowitsch, M., Atatunç, K.Y., Canbolat, A.F., Türkozan, O., Özdemir, A., Ilgaz, C., Başkale, E. and Kaska, Y. Twenty Years of Nest Monitoring of Caretta caretta In Fethiye, Turkey. First Conservation Efforts or Prognosed Decline in Nest Numbers? Book of abstracts of 35 th Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation April Dalaman, TURKEY. B74. Kaska, Y., Sezgin, C., Secme, M., Baskale, E., Sari,F., Sozbilen, D., Ulubeli, S.A., Dusen, S., Mutlu, D., Eryigit, A. and Ergun, E. (2015). Increasing Nesting Activity of Loggerhead Turtles (Caretta caretta) on Dalyan Beach, Turkey During Nesting Seasons: an Encouraging Trend. Book of abstracts of 35 th Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation April Dalaman, TURKEY. B75. Tikochinski, Y., Bradshaw, P., Wright, L., Levy, Y., Demetropoulos, A., Kaska,Y., Carreras-Huergo, C., Broderick, A. and Godley, B. (2015). Analysis of The Mediterranean Green Turtles Population Composition and Dynamics, Using The Mitochondrial DNA Str Haplotyping. Book of abstracts of 35 th Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation April Dalaman, TURKEY. B76. Sezgin, C. and Kaska, Y. (2015). Migration Pattern of Male Turtles: are They Adapted For Feeding By People or They are Not Migrating? Book of abstracts of 35 th Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation April Dalaman, TURKEY.

16 B77. Baskale, E., Bayrak, R., Surucu, B., Uzuner, M., Sahin, B., Sezgin, C. and Kaska, Y. (2015). New Loggerhead Turtle Nest and Injured or Dead Turtles Recorded in Kuşadasi, Aydin-Turkey. Book of abstracts of 35 th Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation April Dalaman, TURKEY. B78. Sezgin, C., and Kaska, Y. (2015). Annual Variation Of Sex Ratio Of Hatchlings On Dalyan Beach, Turkey. Book of abstracts of 35 th Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation April Dalaman, TURKEY. B79. Sozbilen, D., Kaska, Y., Baskale, E., Sezgin, C. and Candan, A.Y. (2015). Are Nesting Loggerhead Turtles Changing Their Reproductive Schedules on Dalyan Iztuzu Beach, Turkey? Nest Earlier, Nest Every Year. Book of abstracts of 35 th Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation April Dalaman, TURKEY. B80. Kadioglu, T.J., Katilmis, Y. and Kaska, Y. (2015). From Concrete To Sand: Transformation Of The Mediterranean Tourist Industry. Book of abstracts of 35 th Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation April Dalaman, TURKEY. B81.Monsinjon, J., Tucker, T., Fernandez, Y., Hamza, A., Ouerghi, A., Kaska, Y., LeBlanc, A.M., Williams, K., Rostal, D., Girondot, M. (2016). Past primary sex-ratio estimates of 4 populations of loggerhead sea turtle based on TSP durations. 36th Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation. 29 February-4 March Lima-Peru. B82. Sezgin, C., Kaska, Y. (2016). Diving pattern differences of female loggerhead turtles nesting on Dalyan Beach, Turkey. 36th Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation. 29 February-4 March Lima-Peru. B83.Sezgin, C., Kaska, Y. (2016). Post-nesting and post-rehabilitation migration patterns of loggerhead turtles from south-west Turkey. 36th Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation. 29 February-4 March Lima-Peru. B85. Kaska, Y., Sezgin, C., Candan, A.Y., Sozbilen, D., Baskale, E. (2016). Development in the screening style of loggerhead sea turtles nests against predators on Dalyan Beach, Turkey. 36th Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation. 29 February-4 March Lima-Peru. B86. Sozbilen, D., Kaska, Y. (2016). Effects of daily beach use to the nest-site selection preferences for loggerhead turtles on Dalyan-Iztuzu Beach, Turkey. 36th Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation. 29 February-4 March Lima-Peru. B87. Kaska, Y., Sezgin, C. (2016). Evaluation of nest temperatures on Dalyan Beach, Turkey. 36th Annual Symposium on Sea Turtle Biology and Conservation. 29 February-4 March Lima- Peru. B88. Monsinjon, J., Kaska, Y, Tucker, T., LeBlanc, A.M., Williams, K., Rostal, D., Jribi, I., Girondot, M. (2016). Past primary sex-ratio estimates of 4 populations of loggerhead exhibiting temperature-dependent sex determination. European Geosciences Union General Assembly 2016, Vienna Austria April B89. İli, P., Sarı, F., Keskin, N., Kaska, Y. (2016). Histochemical evidence for copper accumulation in the kidneys of loggerhead sea turtle hatchlings from Dalyan beach, Turkey. International Conference on Engeneering and Natural Sciences, ISBN: , May 2016, Sarajova. Pp.654.

Samandağ Yeşil Deniz Kaplumbağası (Chelonia mydas) Yuvalama Kumsalının Kum Sıcaklığı ve Nem İçeriğinin Belirlenmesi

Samandağ Yeşil Deniz Kaplumbağası (Chelonia mydas) Yuvalama Kumsalının Kum Sıcaklığı ve Nem İçeriğinin Belirlenmesi Araştırma Makalesi Samandağ Yeşil Deniz Kaplumbağası (Chelonia mydas) Yuvalama Kumsalının Kum Sıcaklığı ve Nem İçeriğinin Belirlenmesi Bektaş SÖNMEZ 1*, Şükran YALÇIN ÖZDİLEK 2 1. Çanakkale Onsekiz Mart

Detaylı

Chelonia mydas (L. 1758) ve Caretta caretta (L. 1758)'nýn Kazanlý Kumsalý'ndaki Üreme Baþarýsý

Chelonia mydas (L. 1758) ve Caretta caretta (L. 1758)'nýn Kazanlý Kumsalý'ndaki Üreme Baþarýsý Chelonia mydas (L. 1758) ve Caretta caretta (L. 1758)'nýn Kazanlý Kumsalý'ndaki Üreme Baþarýsý 15, 58, 28-32 2006 Çaðlayan ELMAZ, Mustafa KALAY Mersin Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Yeniþehir Kampusu,

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Özgür GÜÇLÜ Doğum Tarihi: 15/08/1980 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Biyoloji Öğretmenliği Dokuz Eylül Üniversitesi 2003 Y. Lisans

Detaylı

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Orkide MİNARECİ Ünvanı: Yrd.Doç.Dr. Öğrenim Durumu Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Biyoloji Bölümü (Temel ve Ege Üniversitesi Fen Fakültesi 1992

Detaylı

Görev Yeri Unvanı Sınıf. Biyoloji Manisa Merkez Bilim ve Sanat Merkezi 2005-2007

Görev Yeri Unvanı Sınıf. Biyoloji Manisa Merkez Bilim ve Sanat Merkezi 2005-2007 ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Mustafa AKYOL Doğum Tarihi: 05.05.1977 Ünvanı: Yrd Doç Dr Öğrenim Durumu: Doktora Derece Bölüm/Program Üniversite Lisans Biyoloji Akdeniz Üniversitesi,

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Dilek Oskay Doğum Tarihi: 1980 Unvanı: Dr. Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Biyoloji Celal Bayar Üniversitesi 2001 Y. Lisans Biyoloji/Botanik

Detaylı

DEN Z KAPLUMBA ALARI SEMPOZYUMU

DEN Z KAPLUMBA ALARI SEMPOZYUMU B R NC ULUSAL DEN Z KAPLUMBA ALARI SEMPOZYUMU B LD R LER K TABI 4-5 Aral k 2003, stanbul MAVA Fonu ve Garanti Bankas n destekleriyle bas lm t r. Fethiye Kumsal Caretta caretta Yavrular t r lmas 1 2 2 1,

Detaylı

Turkey) on Sea Urchin (Paracentrotus lividus) Fresenius Environmental Bulletin,

Turkey) on Sea Urchin (Paracentrotus lividus) Fresenius Environmental Bulletin, ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Selma KATALAY Doğum Tarihi: 24-10-1967 Ünvanı: Doç.Dr. Öğrenim Durumu Doktora Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Biyoloji/ Hidrobiyoloji Ege Üniversitesi,Fen

Detaylı

Bostanlık Koyu Kumsalı nda (Phaselis/Antalya) Caretta caretta (Linnaeus, 1758) Populasyonları Hakkında İlk Bulgular

Bostanlık Koyu Kumsalı nda (Phaselis/Antalya) Caretta caretta (Linnaeus, 1758) Populasyonları Hakkında İlk Bulgular journal.phaselis.org Volume I (2015) Disiplinlerarası Akdeniz Araştırmaları Dergisi Journal of Interdisciplinary Mediterranean Studies Bostanlık Koyu Kumsalı nda (Phaselis/Antalya) Caretta caretta (Linnaeus,

Detaylı

DEN Z KAPLUMBA ALARI SEMPOZYUMU

DEN Z KAPLUMBA ALARI SEMPOZYUMU B R NC ULUSAL DEN Z KAPLUMBA ALARI SEMPOZYUMU B LD R LER K TABI 4-5 Aral k 2003, stanbul MAVA Fonu ve Garanti Bankas n destekleriyle bas lm t r. Dalaman Kumsal as (Caretta caretta) Yavrular n Ç k cakl

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Görev Kurum/Kuruluş Yıl Araştırma Görevlisi. Erzincan Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu. Maltepe Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu

ÖZGEÇMİŞ. Görev Kurum/Kuruluş Yıl Araştırma Görevlisi. Erzincan Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu. Maltepe Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Rabia SAĞLAM 2. Doğum Tarihi : 17. 10. 1984 3. Unvanı : Dr. Öğr. Üyesi 4. Öğrenim Durumu : Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hemşirelik Atatürk Üniversitesi 2003-2007 Toplum

Detaylı

Davultepe 100. Yıl Kumsalı nda (Mersin) Deniz Kaplumbağası Yuvalama Potansiyelinin Belirlenmesi Üzerine Bir Ön Çalışma

Davultepe 100. Yıl Kumsalı nda (Mersin) Deniz Kaplumbağası Yuvalama Potansiyelinin Belirlenmesi Üzerine Bir Ön Çalışma E.Ü. Su Ürünleri Dergisi 2010 E.U. Journal of Fisheries & Aquatic Sciences 2010 Cilt/Volume 27, Sayı/Issue 1: 7-13 Ege University Press ISSN 1300-1590 http://jfas.ege.edu.tr/ Davultepe 100. Yıl Kumsalı

Detaylı

Serap Ergene 1 Cemil Aymak 2 * Aşkın Hasan Uçar 1 Yasemin Kaçar 1

Serap Ergene 1 Cemil Aymak 2 * Aşkın Hasan Uçar 1 Yasemin Kaçar 1 Su Ürünleri Dergisi (2013) Ege J Fish Aqua Sci 30(2): 51-59 (2013) ARAŞTIRMA MAKALESİ http://www.egejfas.org DOI: 10.12714/egejfas.2013.30.2.02 RESEARCH ARTICLE Kazanlı Kumsalı na (Mersin) yuva yapan Chelonia

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Mustafa Cem KIRANKABEŞ Doğum Tarihi: 19 Aralık 1971 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Marmara

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Murat AFSAR Doğum Tarihi: 09.06.1974 Ünvanı: Yrd. Doç. Dr. Öğrenim Durumu Doktora Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Biyoloji/Zooloji Ege Üniversitesi

Detaylı

ÖZGEÇMĐŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans

ÖZGEÇMĐŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans ÖZGEÇMĐŞ Adı Soyadı: Yeşim Özek Kaloti Doğum Tarihi: 1969 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Đngilizce DĐCLE ÜNĐVERSĐTESĐ 1988-1992 Öğretmenliği Y. Lisans TESOL University of Stirling

Detaylı

Sazlıdere Barajı (İstanbul) nda Fitoplankton Biyoması ve Bunu Etkileyen Fizikokimyasal Faktörlerin İncelenmesi

Sazlıdere Barajı (İstanbul) nda Fitoplankton Biyoması ve Bunu Etkileyen Fizikokimyasal Faktörlerin İncelenmesi ÖZGEÇMİŞ 1. GENEL Adı Soyadı: Neşe YILMAZ Doğum Tarihi/Yeri: 25.11.1975/Almanya Yazışma Adresi: İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilimler Bölümü Ordu Cad. No:200 Laleli/İstanbul Telefon:

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Doktora Okul Öncesi Eğitimi Hacettepe Üniversitesi Devam ediyor.

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Doktora Okul Öncesi Eğitimi Hacettepe Üniversitesi Devam ediyor. ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Dilara YAYA 2. Doğum Tarihi : 26 Temmuz 1986 3. Unvanı : Araştırma Görevlisi 4. Öğrenim Durumu : Derece Alan Üniversite Yıl Doktora Okul Öncesi Eğitimi Hacettepe Üniversitesi 2012

Detaylı

Demre (Kale) Kumsalı nda Yuva Yapan Caretta caretta Populasyonunun Araştırılması*

Demre (Kale) Kumsalı nda Yuva Yapan Caretta caretta Populasyonunun Araştırılması* E.Ü. Su Ürünleri Dergisi 2007 E.U. Journal of Fisheries & Aquatic Sciences 2007 Cilt/Volume 24, Sayı/Issue (3-4): 239 246 Ege University Press ISSN 1300-1590 http://jfas.ege.edu.tr/ Demre (Kale) Kumsalı

Detaylı

KARPAZ BÖLGESİ DENİZ KAPLUMBAĞALARI İZLEME VE KORUMA PROJESİ

KARPAZ BÖLGESİ DENİZ KAPLUMBAĞALARI İZLEME VE KORUMA PROJESİ KARPAZ BÖLGESİ DENİZ KAPLUMBAĞALARI İZLEME VE KORUMA PROJESİ PROJE RAPORU 2013 HAZIRLAYAN Salahi Kusetoğulları ÇEVRE KORUMA DAİRESİ İÇİNDİKİLER SAYFA 1.GİRİŞ 3 2.GENEL BİLGİ 4 3. MATERYAL VE METOD 5 4.

Detaylı

Celal Bayar Üniv. Fen Bilimleri Enst. 2007-2012. (Manisa)

Celal Bayar Üniv. Fen Bilimleri Enst. 2007-2012. (Manisa) ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Sevilay ULCAY Doğum Tarihi: 25.07.1979 Ünvanı: Araştırma Görevlisi Doktor Öğrenim Durumu Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Biyoloji Celal Bayar

Detaylı

Fen Edebiyat Fak. Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Kütahya 1977

Fen Edebiyat Fak. Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Kütahya 1977 Adı Soyadı Ünvanı Birimi Doğum Yeri Doğum Tarihi BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ İsmail POYRAZ Yrd.Doç.Dr. AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ FORMU KİŞİSEL BİLGİLER Fen Edebiyat Fak. Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: FEYYAT GÖKÇE Doğum Tarihi: 25 Haziran 1957 Öğrenim Durumu: Doktora Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Eğitim Yönetimi Teftişi Hacettepe Üniversitesi

Detaylı

UZMAN TOLGA BAAHDIR ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

UZMAN TOLGA BAAHDIR ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ UZMAN TOLGA BAAHDIR ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Doğum Tarihi : 15 Şubat 1979 İletişim Bilgileri: İş Adresi : Aksaray Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü 68100 AKSARAY Cep Telefonu

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Y. Lisans Matematik Eğitimi University of Warwick 2010 Y. Lisans Matematik Eğitimi University of Cambridge 2012

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Y. Lisans Matematik Eğitimi University of Warwick 2010 Y. Lisans Matematik Eğitimi University of Cambridge 2012 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Gülay BOZKURT İletişim Bilgileri: Adres: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Oda No: 403 Odunpazarı/Eskişehir Telefon: 0(222) 2293123 1676 email: gbozkurt@ogu.edu.tr

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl. Beden Eğitimi Öğretmenliği. Eğitim Yönetimi, Denetimi, Ekonomisi ve Planlaması

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl. Beden Eğitimi Öğretmenliği. Eğitim Yönetimi, Denetimi, Ekonomisi ve Planlaması ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Deniz Erdağ Doğum Tarihi: 07.06.1979 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Beden Eğitimi ve Spor Yakın Doğu Üniversitesi 2002 Yüksekokulu

Detaylı

Arş. Gör. Dr. Mücahit KÖSE

Arş. Gör. Dr. Mücahit KÖSE Arş. Gör. Dr. Mücahit KÖSE Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Evliya Çelebi Yerleşkesi (3100) KÜTAHYA Doğum Yeri ve Yılı: Isparta/Yalvaç Cep Telefonu: Telefon:765031-58 E-posta:

Detaylı

Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program/Alan Üniversite Bitirme Yılı Lisans Fizik / Fen Edebiyat / Fizik Dicle Üniversitesi 2004

Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program/Alan Üniversite Bitirme Yılı Lisans Fizik / Fen Edebiyat / Fizik Dicle Üniversitesi 2004 ÖZGEÇMİŞ ve ESERLER LİSTESİ Genel Bilgiler: Adı Soyadı : Cihat DEMİR Doğum Yeri ve Tarihi : Diyarbakır - 14 Haziran 1982 Yazışma Adresi : Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Cihan ERDÖNMEZ Doğum Tarihi: 20 Mart 1970 Öğrenim Durumu: Doktora Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Orman Mühendisliği İstanbul Üniversitesi 1990

Detaylı

Erbey, M., Bazı Dysmachus (Diptera: Asilidae) türlerinin spermateka yapıları.

Erbey, M., Bazı Dysmachus (Diptera: Asilidae) türlerinin spermateka yapıları. ÖZGEÇMİŞ Kişisel Bilgiler Soyadı, adı : ERBEY, Mahmut Uyruğu : T.C. Doğum tarihi ve yeri : 28.11.1977 Elazığ Medeni hali : Evli, 1 çocuklu Telefon : 0 (386) 280 46 66 0 533 436 05 23 Faks : 0 (386) 280

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı : Birim BALCI 2. Doğum Tarihi : 28.07.1975 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı : Birim BALCI 2. Doğum Tarihi : 28.07.1975 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Birim BALCI 2. Doğum Tarihi : 28.07.1975 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Teknik Eğitim, Elektronik- Bilgisayar Eğitimi Marmara Üniversitesi.

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Gazetecilik ve Halkla Marmara Üniversitesi 1996

ÖZGEÇMİŞ. Gazetecilik ve Halkla Marmara Üniversitesi 1996 ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: MİNE DEMİRTAŞ İletişim Bilgileri: Tel: 0216 626 10 50 / 2746 Mail :minedemirtas@maltepe.edu.tr Adres:Marmara Eğitim Köyü İletişim Fakültesi Doğum Tarihi:10.02.1959 Öğrenim Durumu:

Detaylı

Doç. Dr. Zekeriya GÖKTAŞ

Doç. Dr. Zekeriya GÖKTAŞ Doç. Dr. Zekeriya GÖKTAŞ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Adı Soyadı: Zekeriya GÖKTAŞ Doğum Tarihi: 1967 Öğrenim Durumu: Doçent ( 2013 ) Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Beden Eğitimi ve Spor Gazi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Yıl Unvanı Görev Yeri Arş. Gör. Fen Edebiyat Fakültesi Giresun Üniversitesi 2000-

ÖZGEÇMİŞ. Yıl Unvanı Görev Yeri Arş. Gör. Fen Edebiyat Fakültesi Giresun Üniversitesi 2000- ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Hüseyin YILMAZ 2. Doğum Tarihi: 03 Temmuz 1979 3. Unvanı: Araştırma Görevlisi 4. Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Biyoloji Öğretmenliği Bölümü 19 Mayıs

Detaylı

KARPAZ BÖLGESİ DENİZ KAPLUMBAĞALARI İZLEME VE KORUMA PROJESİ

KARPAZ BÖLGESİ DENİZ KAPLUMBAĞALARI İZLEME VE KORUMA PROJESİ KARPAZ BÖLGESİ DENİZ KAPLUMBAĞALARI İZLEME VE KORUMA PROJESİ PROJE RAPORU 2016 HAZIRLAYAN Salahi Kusetoğulları ÇEVRE KORUMA DAİRESİ İÇİNDİKİLER SAYFA 1.GİRİŞ 3 2.GENEL BİLGİ 4 3. MATERYAL VE METOD 5 4.

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ, ESERLER VE FAALİYETLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ, ESERLER VE FAALİYETLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ, ESERLER VE FAALİYETLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: HALİL ÖZDEMİR Doğum Tarihi:17.03.1977 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Tekstil Mühendisliği Çukurova Üniversitesi

Detaylı

2005 Üreme Sezonunda Alata Kumsalı na (Mersin) Yuva Yapan Chelonia mydas ve Caretta caretta Populasyonlarının Araştırılması

2005 Üreme Sezonunda Alata Kumsalı na (Mersin) Yuva Yapan Chelonia mydas ve Caretta caretta Populasyonlarının Araştırılması 187 Ergene ve diğ. E.Ü. Su Ürünleri Dergisi 2009 E.U. Journal of Fisheries & Aquatic Sciences 2009 Cilt/Volume 26, Sayı/Issue 3: 187-196 Ege University Press ISSN 1300-1590 http://jfas.ege.edu.tr/ 2005

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Lisans Hemşirelik Hacettepe Üniversitesi 2013

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Lisans Hemşirelik Hacettepe Üniversitesi 2013 ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ 1. ADI SOYADI: Erdal Ceylan 2. E-MAIL: erdlcyln.ec@gmail.com 3. UNVANI: Araştırma Görevlisi Derece Alan Üniversite Mezuniyet Yılı Lisans Hemşirelik Hacettepe Üniversitesi 2013

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Ayten Koç Öğrenim Durumu: Doktora/S.Yeterlik/ Tıpta Uzmanlık Matematik Yıldız Teknik Üniversitesi Yüksek Lisans Tez Başlığı (özeti ekte) ve Tez Danışman(lar)ı

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl. Lisans İSTATİSTİK ANADOLU Yüksek Lisans İŞLETME / SAYISAL YÖNTEMLER ANADOLU 1999

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl. Lisans İSTATİSTİK ANADOLU Yüksek Lisans İŞLETME / SAYISAL YÖNTEMLER ANADOLU 1999 ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı E-posta : Metin BAŞ : metin.bas@dpu.edu.tr Telefon : 2207 Doğum Tarihi : 30 Eylül 1971 Ünvanı : Yardımcı Doçent Doktor Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans İSTATİSTİK

Detaylı

Determining some heavy metal concentrations in water and sediments samples taken from Gediz River. Title Institution / University Year

Determining some heavy metal concentrations in water and sediments samples taken from Gediz River. Title Institution / University Year CV Name: Orkide MİNARECİ Date of Birth: 15.01.1972 Academic Title: Assist. Prof. Dr. Education Programme/Department University Bachelor Master Department of Biology (Fundamental and industrial microbiology)

Detaylı

SOFTWARE ENGINEERS EDUCATION SOFTWARE REQUIREMENTS/ INSPECTION RESEARCH FINANCIAL INFORMATION SYSTEMS DISASTER MANAGEMENT INFORMATION SYSTEMS

SOFTWARE ENGINEERS EDUCATION SOFTWARE REQUIREMENTS/ INSPECTION RESEARCH FINANCIAL INFORMATION SYSTEMS DISASTER MANAGEMENT INFORMATION SYSTEMS SOFTWARE REQUIREMENTS/ INSPECTION SOFTWARE ENGINEERS EDUCATION RESEARCH FINANCIAL INFORMATION SYSTEMS DISASTER MANAGEMENT INFORMATION SYSTEMS SOFTWARE REQUIREMENTS/ INSPECTION Ö. Albayrak, J. C. Carver,

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Uzmanı Olduğu Bilim Dalları: Tatlısu Algleri Taksonomisi ve Ekolojisi, Limnoloji, Hidrobotanik

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Uzmanı Olduğu Bilim Dalları: Tatlısu Algleri Taksonomisi ve Ekolojisi, Limnoloji, Hidrobotanik ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Adı Soyadı: Haşim SÖMEK Doğum Tarihi ve Yeri: 14 Şubat 1980 Zonguldak Medeni Durumu: Evli ve bir erkek çocuk babası Öğrenim Durumu: Doktora Uzmanı Olduğu Bilim Dalları: Tatlısu

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Doç. Dr. Osman ÇİMEN 1982 yılında Ankara doğmuştur. İlk öğrenimini Çankırı İli Kurşunlu İlçesi'nde Tevfik Fikret İlkokulu'nda, ortaokullu Tevfik Fikret Orta Okulu'nda,

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Doktora Tezi/S.Yeterlik Çalışması/Tıpta Uzmanlık Tezi Başlığı ve Danışman(lar)ı:

ÖZGEÇMİŞ. Doktora Tezi/S.Yeterlik Çalışması/Tıpta Uzmanlık Tezi Başlığı ve Danışman(lar)ı: 1. Adı Soyadı :Asuman KUTLU ÖZGEÇMİŞ 2. Doğum Tarihi :06 Nisan 1983 3. Unvanı :Doktor 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İngiliz Dili ve Edebiyatı İstanbul Üniversitesi 2005 Yüksek Lisans

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Unvan Alan Kurum Yıl Prof. Dr. Doç. Dr. Yrd. Doç. Dr. Görev Kurum Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Unvan Alan Kurum Yıl Prof. Dr. Doç. Dr. Yrd. Doç. Dr. Görev Kurum Yıl Arş. Gör. Dr. Çiğdem APAYDIN ÖZGEÇMİŞ Adres Akdeniz Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Dumlupınar Bulvarı, Kampus, 07058/ Antalya E-posta cigdemapaydin@akdeniz.edu.tr Telefon 0 242-310 2077 Faks 0 242-2261953

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans 1. Adı Soyadı: Ayşe Begüm Ötken ÖZGEÇMİŞ 2. Doğum Tarihi: 08.08.1977 3. Ünvanı: Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Y. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler Y. Human Resource

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Yardımcı Doçentlik Tarihi: 1999 Doçentlik Tarihi: 2012

ÖZGEÇMİŞ. Yardımcı Doçentlik Tarihi: 1999 Doçentlik Tarihi: 2012 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Arzu Araz 2. Doğum Tarihi: 17/ 04/ 1967 3. Ünvanı: Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Psikoloji Ege Üniversitesi 1988 Y. Lisans Sosyal Psikoloji

Detaylı

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ 1. Adı Soyadı : Ali UYUMAZ İletişim Bilgileri Adres : Telefon : (0212) 285 34 15 / 3718 Mail : uyumaz@itu.edu.tr 2. Doğum - Tarihi : 04.02.1952 3. Unvanı : Yrd. Doç.

Detaylı

Lisans Biyoloji Ege Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi

Lisans Biyoloji Ege Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: HİLAL AYDIN Doğum Tarihi: 06.04.1966 Ünvanı: Yrd.Doç.Dr. Öğrenim Durumu: Doktora Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Biyoloji Ege Üniversitesi, Fen-Edebiyat

Detaylı

7. Yayınlar 7.1. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities)

7. Yayınlar 7.1. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities) 1. Adı Soyadı: Ipek DANJU 2. Doğum Tarihi: 30.11.1978 3. Ünvanı: Dr. 4. Öğrenim Durumu: Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı Doktora Mezunu ÖZGEÇMİŞ Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Uluslararası

Detaylı

139 Dalaman da riba Deniz Kaplumba ası (Caretta Caretta) Ve Nil Kaplumba ası (Trionyx Triunguis) Yuvalarında Görülen Omurgasızların Kar ıla tırılması

139 Dalaman da riba Deniz Kaplumba ası (Caretta Caretta) Ve Nil Kaplumba ası (Trionyx Triunguis) Yuvalarında Görülen Omurgasızların Kar ıla tırılması 139 Dalaman da riba Deniz Kaplumba ası (Caretta Caretta) Ve Nil Kaplumba ası (Trionyx Triunguis) Yuvalarında Görülen Omurgasızların Kar ıla tırılması Yusuf KATILMI, Ra it URHAN, Yakup KASKA Pamukkale Üniversitesi,

Detaylı

Prof.Dr. AZİZ ASLAN ÖZGEÇMİŞ DOSYASI

Prof.Dr. AZİZ ASLAN ÖZGEÇMİŞ DOSYASI Prof.Dr. AZİZ ASLAN ÖZGEÇMİŞ DOSYASI KİŞİSEL BİLGİLER Doğum Yılı : Doğum Yeri : Sabit Telefon : Faks : E-Posta Adresi : Web Adresi : Posta Adresi : 1973 ADIYAMAN T: 24231060776077 F: 2422261953 aaslan@akdeniz.edu.tr

Detaylı

HATAY IN ANTİK ÇAĞDAN BERİ KONUKLARI: DENİZ KAPLUMBAĞALARI

HATAY IN ANTİK ÇAĞDAN BERİ KONUKLARI: DENİZ KAPLUMBAĞALARI HATAY IN ANTİK ÇAĞDAN BERİ KONUKLARI: DENİZ KAPLUMBAĞALARI Şükran YALÇIN-ÖZDİLEK Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi OFMA Bölümü Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı 17100 Çanakkale yalcin.ozdilek@gmail.com

Detaylı

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl ÖZ GEÇMİŞ FORMUÖDoç. Dr. Mustafa KAHYAOĞLU 1. Adı Soyadı: Aynur AKER 2. Doğum Tarihi: 06.0.1980 3. Unvan: Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Doktora Lisans Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Fen Edebiyat

Detaylı

Yazışma Adresi: İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi. İçsular Biyolojisi Anabilim Dalı Ordu Cad. No:200 34470 Laleli / İstanbul

Yazışma Adresi: İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi. İçsular Biyolojisi Anabilim Dalı Ordu Cad. No:200 34470 Laleli / İstanbul ÖZGEÇMİŞ 1. GENEL Adı Soyadı: Zeynep DORAK Doğum Tarihi/Yeri: 26.02.1978/ İstanbul Yazışma Adresi: İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri İçsular Biyolojisi Anabilim Dalı Ordu Cad. No:200 34470 Laleli / İstanbul

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Yasin ASLAN Doğum Tarihi: 12 Mayıs 1975 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Ġngilizce Öğretmenliği ABD Selçuk Üniversitesi 1996-97

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı : Arzu Keskin Aktan 2. Doğum Tarihi : 29/04/ Unvanı : Doktor Öğretim Üyesi 4. Öğrenim Durumu : Doktora

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı : Arzu Keskin Aktan 2. Doğum Tarihi : 29/04/ Unvanı : Doktor Öğretim Üyesi 4. Öğrenim Durumu : Doktora ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Arzu Keskin Aktan 2. Doğum Tarihi : 29/04/1982 3. Unvanı : Doktor Öğretim Üyesi 4. Öğrenim Durumu : Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Hacettepe

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Ünvanı : Yard. Doç. Dr. Adı Soyadı : Cenkmen R. BEĞBURS Doğum Tarihi : 1967 Doğum Yeri : Yabancı Dil : İngilizce Uzmanlık alanı : Avlama Teknolojisi E-posta : begburs@akdeniz.edu.tr

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Russian Foreign Policy in South Caucasus under Putin, Perceptions (Journal of International Affairs) 13, no.4 (Kış 2008), s

ÖZGEÇMİŞ. Russian Foreign Policy in South Caucasus under Putin, Perceptions (Journal of International Affairs) 13, no.4 (Kış 2008), s ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Fatma Aslı Kelkitli 2. Doğum Tarihi: 26 Eylül 1980 3. Ünvanı: Yar. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İşletme Boğaziçi Üniversitesi 2003 Y.Lisans Atatürk

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl Lise Fen Galatasaray Lisesi

Derece Alan Üniversite Yıl Lise Fen Galatasaray Lisesi ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Dr. Öğr.Üyesi ESRA DEMİRBAŞ 2. Doğum Tarihi: 10.03.1965 3. e-posta: Esra.demirbas@yeniyuzyil.edu.tr 4. Unvanı: Öğretim Üyesi/Dekan Yardımcısı 5. Öğrenim Durumu: Bahçeşehir Üniversitesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Mehmet S. Okaygün 2. Doğum Tarihi : 27 Ağustos 1963 3. Ünvanı : Yardımcı Doçent Profesör 4. Öğrenim Durumu : Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Kimya Mühendisliği University of

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Ayten Koç Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Matematik Yıldız Teknik Üniversitesi 1988-1992 Y. Lisans Matematik Yıldız Teknik Üniversitesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 4. Öğrenim Durumu : Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. 4. Öğrenim Durumu : Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı :Serkan Şahin İletişim Bilgileri Adres : J. F. Kennedy Cad. 109/1 Kavaklıdere Çankaya Ankara Telefon :0532 474 94 80 Mail :serkansahin@ahievran.edu.tr 2. Doğum Tarihi :10.02.1980

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hidrodinamik, Gemi Model İstanbul Teknik Üniversitesi 1997-2001

Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hidrodinamik, Gemi Model İstanbul Teknik Üniversitesi 1997-2001 ÖZGEÇMİŞ ve YAYIN LİSTESİ 1. Adı Soyadı : Serhan GÖKÇAY 2. Doğum Tarihi : 23.05.1979 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Hidrodinamik, Gemi Model İstanbul Teknik Üniversitesi

Detaylı

ÖZGEÇMĠġ VE ESERLER LĠSTESĠ

ÖZGEÇMĠġ VE ESERLER LĠSTESĠ ÖZGEÇMĠġ VE ESERLER LĠSTESĠ ÖZGEÇMĠġ Adı Soyadı: Hilal CAN Doğum Tarihi: 05.02.1976 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Doktora FBE Makine Eğitimi Gazi Üniversitesi 1999-2004 Y. Lisans

Detaylı

Ulaştırma ve Lojistik Üniversitesi

Ulaştırma ve Lojistik Üniversitesi 1.Adı Soyadı: GÖZDE YANGINLAR 2. Doğum Tarihi: 19.08.1985.Unvanı: Yrd.Doç.Dr. 4.Öğrenim Durumu: Doktora 5. Çalıştığı Kurum: Beykent Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Yüksek lisans Ulaştırma ve Lojistik

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ Ordu nun KabataĢ ilçesinde 1 Ocak 1974 tarihinde doğdu. Ailesi ile birlikte 1975 yılında Samsun un Bafra ilçesine taģındı.

ÖZGEÇMİŞ Ordu nun KabataĢ ilçesinde 1 Ocak 1974 tarihinde doğdu. Ailesi ile birlikte 1975 yılında Samsun un Bafra ilçesine taģındı. ÖZGEÇMİŞ Ordu nun KabataĢ ilçesinde 1 Ocak 1974 tarihinde doğdu. Ailesi ile birlikte 1975 yılında Samsun un Bafra ilçesine taģındı. Ġlköğrenimini Bafra Uluağaç Köyü Ġlkokulunda, ortaöğrenimini Sürmeli

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Seçil ÇELİK ERBAŞ

Yrd. Doç. Dr. Seçil ÇELİK ERBAŞ Yrd. Doç. Dr. Seçil ÇELİK ERBAŞ ÖĞRENİM DURUMU Derece Üniversite Bölüm / Program Lisans Ege Üniversitesi Kimya 000-00 Y. Lisans Dokuz Eylül Üniversitesi Organik Kimya 00-006 Doktora Dokuz Eylül Üniversitesi

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE KESİN RAPORU EGE UNIVERSITY SCIENTIFIC RESEARCH PROJECT REPORT

EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE KESİN RAPORU EGE UNIVERSITY SCIENTIFIC RESEARCH PROJECT REPORT EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE KESİN RAPORU EGE UNIVERSITY SCIENTIFIC RESEARCH PROJECT REPORT. PROJE NO: 2010-Fen-011 (Doktora) ANADOLU VE KIBRIS TA DAĞILIŞ GÖSTEREN Eumeces schneiderii (DAUDIN,

Detaylı

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl. Fen Bilimleri Enstitüsü İstatistik

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl. Fen Bilimleri Enstitüsü İstatistik ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Adil Korkmaz Doğum Tarihi: 01 Temmuz 1956 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Elektrik Fakültesi Elektronik ve Haberleşme Bölümü

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Adresi : Dumlupınar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü

ÖZGEÇMİŞ. Adresi : Dumlupınar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı : Halil İLKİMEN Doğum Tarihi : 13 Ekim 1982 Doğum Yeri : Tavas/DENİZLİ Adresi : Dumlupınar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Unvan : Araştırma Görevlisi Doktor Öğrenim

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 7. Yayınlar 7.1. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities)

ÖZGEÇMİŞ. 7. Yayınlar 7.1. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities) ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Gonca ATICI 2. Doğum Tarihi: 07.05.1975 3. Unvanı: Doçent 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İngilizce İktisat İstanbul Üniversitesi 1997 Y. Lisans Para-Banka

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT

Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Ünvanı Adı Soyadı Doğum Yeri : Yrd. Doç. Dr. : Abdulveli SİRAT : ParwanAfganistan Doğum Tarihi : 29.01.1971 Telefon : (456) 511 86 69/126

Detaylı

KİŞİSEL BİLGİLER EĞİTİM BİLGİLERİ

KİŞİSEL BİLGİLER EĞİTİM BİLGİLERİ KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Dr. Nil KORKMAZ Ünvan Ziraat Yüksek Mühendisi Telefon (232) 832 10 02 E-mail nil.korkmaz@gthb.gov.tr Doğum Tarihi - Yeri 1962-İzmir Doktora Üniversite Adı EĞİTİM BİLGİLERİ Ege

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Hacettepe Üniversitesi 2007 Rehabilitasyon Y. Lisans Protez Ortez Biyomekanik

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Hacettepe Üniversitesi 2007 Rehabilitasyon Y. Lisans Protez Ortez Biyomekanik ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Başar ÖZTÜRK Doğum Tarihi: 26.10.1983 Öğrenim Durumu: Doktora Ünvanı: Doktor Fizyoterapist Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Fizyoterapi ve Hacettepe

Detaylı

Yard. Doç. Dr. Ali Naci ARIKAN

Yard. Doç. Dr. Ali Naci ARIKAN Yard. Doç. Dr. Ali Naci ARIKAN Adı Soyadı : Ali Naci ARIKAN Doğum Tarihi : 1964 Ünvanı : Yrd.Doç.Dr Öğrenim Durumu: Doktora Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Beden Eğitimi ve Spor Marmara 1990

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Diş Hekimliği. Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Diş Hekimliği. Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: SİMGE TAŞIN İletişim Bilgileri: Adres: Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 34959 Akfırat-Tuzla / İSTANBUL Telefon: 0 (216) 677 16 30-3856 Mail: simge.tasin@okan.edu.tr 2.

Detaylı

EK-3 ÖZGEÇMİŞ. 5. Akademik Unvanlar 5.1. Yardımcı Doçentlik Tarihi: 5.2. Doçentlik Tarihi: 5.3. Profesörlük Tarihi:

EK-3 ÖZGEÇMİŞ. 5. Akademik Unvanlar 5.1. Yardımcı Doçentlik Tarihi: 5.2. Doçentlik Tarihi: 5.3. Profesörlük Tarihi: EK-3 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: SEVAL AKSOY 2. Doğum Tarihi: 04.10.1985 3. Unvanı: Öğretim Görevlisi 4. Öğrenim Durumu: Doktora (Devam Ediyor) 5. Çalıştığı Kurum: Doğuş Üniversitesi Derece Bölüm/Program Üniversite

Detaylı

Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi

Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Adı Soyadı: Araş.Gör. Oğuz Gürkan Doğum Tarihi: 06.07.1990 Emirdağ / Afyonkarahisar Öğrenim Durumu Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Antrenörlük Eğitimi Muğla

Detaylı

1. Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü ( ) 2. Öğretmen (MEB )

1. Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü ( ) 2. Öğretmen (MEB ) ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Aybala ÇAYIR Doğum Tarihi: 05.11.1984 İletişim: Tel: e-posta: aybalacayir@gmail.com Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Sınıf Öğretmenliği

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Halil Seyidoğlu Doğum Tarihi: 28 Ağustos 1943 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Uluslararası İlişkiler Ankara Siyasal Bilgiler

Detaylı

Samandağ Kumsalı nda Chelonia mydas Türü Deniz Kaplumbağalarının Ardışık Yuvalamaları Arasındaki Süre ve Yuvalama Sıklıkları

Samandağ Kumsalı nda Chelonia mydas Türü Deniz Kaplumbağalarının Ardışık Yuvalamaları Arasındaki Süre ve Yuvalama Sıklıkları Anadolu Doğa Bilimleri Dergisi 6(1): 28-33, 2015 Kısa Not Samandağ Kumsalı nda Chelonia mydas Türü Deniz Kaplumbağalarının Ardışık Yuvalamaları Arasındaki Süre ve Yuvalama Sıklıkları Şükran Yalçın ÖZDİLEK1*

Detaylı

Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi

Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Adı Soyadı: Ar.Gör. Oğuz Gürkan Doğum Tarihi: 06.07.1990 Emirdağ / Afyonkarahisar Öğrenim Durumu Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Antrenörlük Eğitimi Muğla

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Rekabet Ölçüm Teknikleri ve Türk Sabun Sanayiinin Rekabet Gücü. Danışman Prof.Dr.Nejat ERK

ÖZGEÇMİŞ. Rekabet Ölçüm Teknikleri ve Türk Sabun Sanayiinin Rekabet Gücü. Danışman Prof.Dr.Nejat ERK ÖZGEÇMİŞ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: NURİYE ZEYNEP ÖKTEN Doğum Tarihi: 28/04/1964 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Maliye İstanbul Üniversitesi 1985 Y. Lisans İktisat Çukurova Universitesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities)

ÖZGEÇMİŞ Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities) ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Arzu BAHAR 2. Doğum Tarihi: 05.09.1979 3. Unvanı: Yrd.Doç.Dr. 4. Öğrenim Durumu: Mezun Olduğu Üniversite Fakülte/Bölüm/Mezuniyet Tarihi Yüksek Lisans/Tarihi Doktora/Alanı/Tarihi

Detaylı

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ YAYIN LİSTESİ

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ YAYIN LİSTESİ AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ 1. Adı Soyadı : Merve Kaya İletişim Bilgileri Adres : Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Telefon : (0212) 521 81 00 Mail : merve.kaya@fsm.edu.tr 2. Doğum - Tarihi

Detaylı

DOÇ. DR. OĞUZ KARADENİZ

DOÇ. DR. OĞUZ KARADENİZ DOÇ. DR. OĞUZ KARADENİZ ADRES: PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İİBF KINIKLI KAMPÜSÜ, 20020 DENİZLİ TELEFON: 0 258 296 2678 e-mail: oguzk@pau.edu.tr Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Maliye

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ 1. Kişisel bilgiler Adı Soyadı :Yalçın Töre Doğum Tarihi, Yeri :13 Haziran 1977, İskenderun Unvanı :Yrd. Doç. Dr. Gsm :0543 761 8181 e-mail :yalcintore@hotmail.com 2.

Detaylı

FEN ve MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ DERGİSİ

FEN ve MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ DERGİSİ Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Çukurova University Insitute of Natural and Applied Science FEN ve MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ DERGİSİ Journal of Science And Engineering Cilt : 17 Sayı:2 2008 Adana

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı : BİLGİN ORHAN ÖRGÜN Doğum Tarihi : 13 AĞUSTOS 1969 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans İŞLETME Kara Harp Okulu 1989 Y. Lisans 1 İKTİSADİ

Detaylı

ÖZGEÇM 1. Adı Soyadı: 2. Do um Tarihi: 3. Ünvanı: 4. Ö renim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Y. Lisans Doktora 5. Akademik Ünvanlar:

ÖZGEÇM 1. Adı Soyadı: 2. Do um Tarihi: 3. Ünvanı: 4. Ö renim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Y. Lisans Doktora 5. Akademik Ünvanlar: ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Firdevs Banu ÖZDEMİR 2. Doğum Tarihi: 3. Ünvanı: Öğretim Görevlisi 4. Öğrenim Durumu: Yüksek Lisans Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Fizik Süleyman Demirel 2003 Üniversitesi Y.

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Recep Serkan Arık

Yrd. Doç. Dr. Recep Serkan Arık Yrd. Doç. Dr. Recep Serkan Arık Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Ana Bilim Dalı Evliya Çelebi Yerleşkesi (43100) KÜTAHYA Cep Telefonu: Telefon:

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Turizm İşletmeciliği ve Uludağ Üniversitesi 1993

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Turizm İşletmeciliği ve Uludağ Üniversitesi 1993 ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Aydın ÇEVİRGEN Doğum Yeri: Eskişehir Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Lisans Turizm İşletmeciliği ve Uludağ Üniversitesi 1993 Otelcilik Y. Lisans Turizm İşletmeciliği

Detaylı

Phaselis, Bostanlık Koyu Kumsalı nda Yuva Yapan Caretta caretta (Linnaeus, 1758) Populasyonlarının 2015 Üreme Sezonunda İzlenmesi

Phaselis, Bostanlık Koyu Kumsalı nda Yuva Yapan Caretta caretta (Linnaeus, 1758) Populasyonlarının 2015 Üreme Sezonunda İzlenmesi e-issn: 2149-7826 journal.phaselis.org Volume II (2016) Disiplinlerarası Akdeniz Araştırmaları Dergisi Journal of Interdisciplinary Mediterranean Studies Phaselis, Bostanlık Koyu Kumsalı nda Yuva Yapan

Detaylı

FATMA KANCA. Derece Alan Üniversite Yıl Doktora Matematik Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Yüksek Lisans Matematik Kocaeli Üniversitesi 2004

FATMA KANCA. Derece Alan Üniversite Yıl Doktora Matematik Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Yüksek Lisans Matematik Kocaeli Üniversitesi 2004 FATMA KANCA EĞİTİM Derece Alan Üniversite Yıl Doktora Matematik Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü 2011 Yüksek Lisans Matematik Kocaeli 2004 Lisans Matematik Kocaeli 2001 AKADEMİK UNVANLAR Kurum/Kuruluş

Detaylı

DEN Z KAPLUMBA ALARI SEMPOZYUMU

DEN Z KAPLUMBA ALARI SEMPOZYUMU B R NC ULUSAL DEN Z KAPLUMBA ALARI SEMPOZYUMU B LD R LER K TABI 4-5 Aral k 2003, stanbul MAVA Fonu ve Garanti Bankas n destekleriyle bas lm t r. Koruma Amaçl Deniz Kaplumba as Yuvalar n n Ta nmas Eyüp

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ A. KİMLİK BİLGİLERİ

ÖZGEÇMİŞ A. KİMLİK BİLGİLERİ ÖZGEÇMİŞ A. KİMLİK BİLGİLERİ Adı Soyadı: Tohit GÜNEŞ Doğum Yeri: Iğdır Yabancı Dil: İngilizce, Almanca Uzmanlık Alanları: Bitki Fizyolojisi, Fen Eğitimi B. ADRESLERİ VE TELEFON NUMARALARI İş: OMÜ. Eğitim

Detaylı

Eğitim Fakültesi, Kimya Öğretmenliği Programı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi. 1999-2004 Eğitim Fakültesi, Kimya Öğretmenliği Lisansla

Eğitim Fakültesi, Kimya Öğretmenliği Programı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi. 1999-2004 Eğitim Fakültesi, Kimya Öğretmenliği Lisansla Ünvanı : Yrd. Doç. Dr. Adı Soyadı : Nail İLHAN Doğum Yeri ve Tarihi : Osmaniye- 1981 Bölüm: İlköğretim Bölümü E-Posta: naililhan @ gmail.com naililhan @ kilis.edu.tr Website: http://atauni.academia.edu/naililhan

Detaylı