MARDİN ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. Sayfa No: 1 YILLIK FAALİYET RAPORU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MARDİN ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. Sayfa No: 1 YILLIK FAALİYET RAPORU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU"

Transkript

1 Sayfa No: 1 KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU BÖLÜM I - KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Mardin Çimento Sanayii ve Ticaret A.ġ., Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri:IV No:56 sayılı "Kurumsal Yönetim Ġlkelerinin Belirlenmesi ve Uygulanmasına ĠliĢkin Tebliği" ve II-17.1 sayılı "Kurumsal Yönetim Tebliği" ekindeki Kurumsal Yönetim Ġlkeleri ne uymaktadır. Hissedar haklarının korunması Ģeffaflık, menfaat sahiplerine yönelik olarak kamuyu aydınlatma ve kurumsallık ilkelerine uygun hareket edilmektedir. ġirketimiz Sermaye Piyasası mevzuatından kaynaklanan yükümlülüklerinin yerine getirilmesinde ve Kurul tarafından yayımlanan, Kurumsal Yönetim Ġlkeleri ne bağlılığının ve uyum düzeyinin artırılması konusunda koordinasyonu sağlamak amacıyla, 28/02/2012 tarihli KAP açıklamasında Sermaye Piyasası Faaliyetleri Ġleri Düzey Lisansı na ve Kurumsal Yönetim Derecelendirme Uzmanlığı Lisansı na sahip personel görevlendirmesini yapmıģtır. ġirket, Kurumsal Yönetim Ġlkelerine tam uyumun önemine inanmaktadır. Sınırlı sayıda uygulamaya konulamamıģ olan ilkeler üzerinde yeni çıkarılmakta olan SPK mevzuatları da dahil olmak üzere geliģmeler takip edilerek, idari, hukuki ve teknik altyapı çalıģmalarının tamamlanmasıyla, tam uyumun en kısa sürede sağlanmasına yönelik çalıģmalar devam etmektedir. AĢağıdaki kısımlarda, uyum sağlanan kurumsal yönetim ilkeleri ve henüz uyum sağlanamayan ilkelerin detaylı açıklanmalarına yer verilmiģtir. BÖLÜM II - PAY SAHİPLERİ 2.1. Yatırımcı İlişkileri Bölümü Pay sahipleri ile ilgili tüm faaliyetler ġirketin Muhasebe Müdürlüğü bünyesinde yürütülmekte olup iletiģim bilgileri aģağıdadır. Yatırımcı iliģkileri bölümü yöneticisine ait bilgiler; Adı Soyadı Tel E-Posta Adresi Adres Sahip Olduğu Lisanslar : Enes Ensari VARDAR : 0 (482) (6 Hat) : enes.vardar@mardincimento.com.tr : Savur yolu 6.km Mardin Çimento Fabrikası / MARDĠN : Sermaye Piyasası Faaliyetleri Ġleri Düzey Lisansı (Sicil No:203973) Kurumsal Yönetim Derecelendirme Uzmanlığı Lisansı (Sicil No:700329) Kredi Derecelendirme Uzmanlığı Lisansı (Sicil No:600415) Yatırımcı iliģkileri bölümüne bağlı olarak çalıģan personel bilgileri; Adı Soyadı Tel E-Posta Adresi Adres Sahip Olduğu Lisanslar : Fatih DEMĠR : 0 (482) (6 Hat) : fatih.demir@mardincimento.com.tr : Savur yolu 6.km Mardin Çimento Fabrikası / MARDĠN : Kurumsal Yönetim ve Derecelendirme Lisansı (Sicil No:701422)

2 Sayfa No: 2 Ayrıca hisse senetlerinin kaydi sisteme geçmesiyle birlikte Ģirketimiz Oyak Yatırım Menkul Değerler A.ġ. yi yetkili kılarak ortaklarımızın hisse senetlerine ait tüm iģlemlerini (kar dağıtımı, sermaye artırımı gibi) aģağıda iletiģim bilgileri verilen bu kuruluģ aracılığı ile yapılmasını sağlamaktadır. Oyak Yatırım Menkul Değerler A.ġ. Tel: 0212/ Yatırımcı ĠliĢkileri bölümü: Genel Kurul, Temettü iģlemleri, sermaye artımları süreçlerini yönetmekte ve Yatırımcılar ile ortaklık arasında yapılan yazıģmalar ile diğer bilgi ve belgelere iliģkin kayıtların sağlıklı, güvenli ve güncel olarak tutulmasını sağlamak, Ortaklık pay sahiplerinin ortaklık ile ilgili yazılı bilgi taleplerini yanıtlamak, Genel kurul toplantısı ile ilgili olarak pay sahiplerinin bilgi ve incelemesine sunulması gereken dokümanları hazırlamak ve genel kurul toplantısının ilgili mevzuata, esas sözleģmeye ve diğer ortaklık içi düzenlemelere uygun olarak yapılmasını sağlayacak tedbirleri almak, Kurumsal yönetim ve kamuyu aydınlatma ile ilgili her türlü husus da dahil olmak üzere sermaye piyasası mevzuatından kaynaklanan yükümlülüklerin yerine getirilmesini gözetmek ve izlemek, görevlerini yerine getirmek üzere faaliyet göstermektedir yılında; sözlü olarak yaklaģık 17 kiģi genel kurul, Ģirketin genel performansı, hisse değiģimi, hisse senetlerinin kaydi sisteme geçiģi, kâr dağıtımı, gibi konularda bilgi istemiģ ve cevaplanmıģtır. ġirketimizin mali tablo ve dipnot açıklamaları ile Yönetim Kurulu tarafından onaylanmıģ olan Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ve özel durum açıklamalarını Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığıyla BĠST deki yatırımcılara ve kamuya açıklanmakla birlikte mali tablolar, dipnotlar ile yönetim kurulu faaliyet raporu ve özel durum açıklamaları aynı zamanda Ģirket internet sitesinde de yayınlanmaktadır. ġirket Yönetim Kurulu Üyelerine 28/02/2014 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında yatırımcı iliģkileri bölümünün yaptığı çalıģmalar hakkında rapor verilmiģtir Pay Sahiplerinin Bilgi Edinme Haklarının Kullanımı ġirket esas sözleģmesinde pay sahiplerine özel denetçi atama hakkı verilmemiģtir. Bununla birlikte yasal mevzuat uyarınca, pay sahipleri bazı somut olayların incelenmesine yönelik olarak Genel Kurul dan özel denetçi atanmasını talep etme hakkına sahip bulunmaktadır. Hissedarlarımız 2014 yılı içinde Genel Kurulumuzdan özel denetçi tayini talebinde bulunmamıģlardır. Dönem içinde birime yapılan sözlü ve yazılı baģvuruların tamamı yanıtlanmıģtır. ġirketimiz, pay sahiplerine haklarının kullanımı konusundaki bilgileri gazetelerin Türkiye, Güneydoğu baskılarına verdiği ilanlarla, internet sitesi ( ve Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığı ile duyurmaktadır.

3 Sayfa No: 3 Pay sahiplerimizden gelen bilgi talepleri, Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı ve Yatırımcı ĠliĢkileri Bölümü tarafından değerlendirilmekte olup, ticari sır ve gizlilik sınırları dahilinde olmak üzere, en kısa sürede ve gerçeği yansıtacak Ģekilde ve özenle karģılanmaktadır Genel Kurul Toplantıları 2014 yılı içinde, 25/03/2014 tarihinde 2013 yılına ait Olağan Genel Kurul toplantısı Ģirket merkezinde yapılmıģtır. 25/03/2014 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul toplantısı, ,00 TL lik ödenmiģ sermayemizin ,588 TL lik kısmını (yaklaģık olarak % 61,21 ini) temsil eden pay sahiplerimizin katılımı ile gerçekleģtirilmiģtir. Ayrıca, toplantıya hissedarlardan katılım olmuģ ancak medyadan katılım olmamıģtır. Olağan Genel Kurul a ait toplantı yeri, günü, saati, gündemi ve vekaletname örneğini içeren toplantı davetine iliģkin ilan, Merkezi Kayıt KuruluĢu nun Elektronik Genel kurul Sistemi nde tarihinde, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinin tarihli baskısında, Hürses gazetesinin tarihli Türkiye baskısında, Mardin Öncü Gazetesi nin tarihli Mardin baskısında ve KAP sisteminde olmak üzere, toplantı tarihinden 22 gün önce yayımlanmıģtır. Nama yazılı hisse senedimiz bulunmadığından ayrıca baģka bildirim yapılmamıģtır. Olağan Genel Kurul da pay sahiplerinden gelen tüm sorulara toplantı esnasında cevap verilmiģtir yılında yapılan Olağan Genel Kurul toplantısında pay sahipleri tarafından gündem önerisi verilmemiģtir. Genel Kurula katılımın kolaylaģtırılması için Ģirketimiz, mevzuatta öngörülen hususlara uyulması konusunda özen göstermektedir.ayrıca genel kurullara katılımın kolaylaģtırılmasına yönelik olarak Elektronik Genel Kurul yapılmıģ ve tüm hissedarların mekan gözetmeksizin katılım sağlamaları amaçlanmıģtır. Genel Kurul toplantı tutanaklarına adresinde yer alan ġirketimiz internet sitesinden tüm pay sahiplerimiz doğrudan ulaģabilmektedir. Yönetim Kurulunda karar alınabilmesi için bağımsız yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğunun olumlu oyunun arandığı ve olumsuz oy vermeleri nedeniyle kararın genel kurula bırakıldığı herhangi bir iģlem yoktur. 01/01/ /12/2014 döneminde çeģitli kamu kurumlarına TL tutarında yardım ve bağıģ yapılmıģtır yılında yapılan 2013 yılına ait Olağan Genel Kurul toplantısında 2013 yılında TL yardım ve bağıģ yapıldığı konusunda ortaklara bilgi verilmiģtir. Ayrıca aynı genel kurul da ayrı bir gündem maddesi ile (Genel Kurul Tutanağı Gündem Madde 18) 2014 yılında yapılacak bağıģların sınırının ġirketin Net SatıĢ Hasılatının 10 Binde 3 üne kadar (3/10.000) olacak Ģekilde belirlenmesine karar verilmiģ ve ortaklara bilgi verilmiģtir. Yıllık faaliyet raporu dahil, mali tablo ve raporlar, kâr dağıtım önerisi, ihtiyaç duyulan Genel Kurul gündem maddeleri ile ilgili olarak hazırlanan bilgilendirme dokümanı ve gündem maddelerine dayanak teģkil eden diğer belgeler ile esas sözleģmenin son hali ve esas sözleģmede değiģiklik

4 Sayfa No: 4 yapılacak ise tadil metni ve gerekçesi; Genel Kurul toplantısına davet için yapılan ilan tarihinden itibaren, ġirketimizin merkezinde pay sahiplerimizin incelemelerine açık tutulmaktadır. Söz konusu bilgi ve belgelere, adresinde yer alan internet sitemizden de ulaģılabilmektedir. Genel Kurul tutanakları, pay sahiplerine toplantı bitiminde sunulmakta, toplantıya katılamamıģ pay sahiplerinin de bilgilendirilmesi amacıyla adresinde ve E- GKS nde(elektronik Genel Kurul Sistemi) elektronik eriģime de açık tutulmaktadır. Genel Kurul gündemi hazırlanırken, her teklifin ayrı bir baģlık altında verilmiģ olmasına, gündem baģlıklarının açık ve farklı yorumlara yol açmayacak Ģekilde ifade edilmesine, mevzuatın da yasaklamıģ olduğu diğer veya çeģitli gibi gündem maddesi belirlenmemesine özen gösterilmektedir. Bugüne kadar pay sahiplerimizin ġirketimiz Yatırımcı ĠliĢkileri Bölümüne iletmiģ olduğu ve gündemde yer almasını istedikleri herhangi bir konu bulunmamakla birlikte, olduğu takdirde Yönetim Kurulu tarafından gündem hazırlanırken olanaklar dahilinde dikkate alınabilecektir. Yasal mevzuat uyarınca, Olağan Genel Kurul toplantılarının hesap dönemi bitiminden itibaren üç ay içerisinde yapılması gerekmektedir. Olağan Genel Kurul toplantımız, her hesap dönemi bitiminden itibaren üç ayı geçmemek üzere mümkün olan en kısa sürede yapılmaktadır. Genel Kurul toplantılarımız esas sözleģmemiz uyarınca ġirket merkezimizin bulunduğu yerde ve bütün pay sahiplerimizin katılmasına imkan verecek bir mekanda yapılmaktadır. Genel Kurulda kullanılabilecek toplam oy adedi hazır bulunanlar listesinde belirtilmek suretiyle toplantı baģlangıcında pay sahiplerinin bilgisine sunulmaktadır. Genel Kurul toplantılarında, medyada ġirket hakkındaki ihtilaflı konulara iliģkin haber ve analizler çıkması halinde pay sahiplerimize bilgi verilmektedir. Genel Kurul Toplantı BaĢkanımız, toplantıyı etkin ve pay sahiplerinin haklarını kullanmalarını sağlayacak Ģekilde yönetmektedir. Genel Kurul toplantısında pay sahiplerimizce sorulan her sorunun doğrudan Genel Kurul toplantısında cevaplandırılmıģ olmasına ve sorulan sorunun gündemle ilgili olmaması veya hemen cevap verilemeyecek kadar kapsamlı olması halinde ise, sorulan sorunun en geç bir hafta içerisinde yazılı olarak cevaplandırılmasına özen gösterilmektedir. Yönetim Kurulu Üyelerimiz, mali tabloların hazırlanmasında sorumluluğu bulunan Yetkililerimiz ve ġirket Yöneticilerimiz ile gündemde özellik arz eden konularda açıklamalarda bulunmak üzere konu ile ilgili kiģiler olanaklar ölçüsünde toplantıda hazır bulunmaya özen göstermektedirler. Genel Kurul toplantılarımızda her gündem maddesi EGKS nde (Elektronik Genel Kurul Sistemi) ve fiziki olarak ayrı ayrı oylanmakta ve oylama sonuçları anında pay sahiplerimiz tarafından görülebilmektedir. Yönetim kontrolünü elinde bulunduran pay sahiplerinin, yönetim kurulu üyelerinin, idari sorumluluğu bulunan yöneticilerin ve bunların eģ ve ikinci dereceye kadar kan ve sıhrî hısımlarının, ortaklık veya bağlı ortaklıkları ile çıkar çatıģmasına neden olabilecek önemli bir iģlem yapması ve/veya ortaklığın veya bağlı ortaklıklarının iģletme konusuna giren ticari iģ

5 Sayfa No: 5 türünden bir iģlemi kendi veya baģkası hesabına yapması ya da aynı tür ticari iģlerle uğraģan bir baģka ortaklığa sorumluluğu sınırsız ortak sıfatıyla girmesi durumunda; söz konusu iģlemler ile bu kiģiler dıģında Ģirket bilgilerine ulaģma imkânı olan kimselerin kendileri adına Ģirketin faaliyet konusu kapsamında yaptıkları iģlemler bulunmamaktadır Oy Hakları ve Azlık Hakları Esas sözleģmemiz uyarınca her pay bir oy hakkı vermektedir. Herhangi bir hissedarımız ile ġirketimiz arasında karģılıklı iģtirak iliģkisi bulunmamaktadır. Genel Kurulumuzun takdirleri doğrultusunda seçilmekte olan Yönetim Kurulumuzda azlık payı temsilcisi bulunmamaktadır. Esas sözleģmemizde birikimli oy yöntemi yer almamaktadır. Pay sahiplerimizin Genel Kurul da kullanabileceği oy sayısında herhangi bir üst sınır bulunmamaktadır. Oy hakkında imtiyaz yoktur. Pay sahiplerimiz oy haklarını Genel Kurul toplantılarında bizzat kullanabildikleri gibi, pay sahibi olan veya pay sahibi olmayan üçüncü bir Ģahıs vasıtasıyla da kullanabilmektedirler. Her gerçek kiģi pay sahibi Genel Kurul da ancak bir kiģi tarafından temsil edilmekte ve tüzel kiģi pay sahiplerinin birden fazla kiģi ile temsil edilmesi durumunda bunlardan ancak birisi tarafından oy kullanılmaktadır. Oy kullanmaya kimin yetkili olduğu yetki belgesinde gösterilmektedir Kâr Payı Hakkı Yönetim Kurulumuzun, Genel Kurulumuzun onayına sunduğu kâr dağıtım teklifleri; pay sahiplerimizin beklentileri ile ġirketimizin büyüme gereği arasındaki hassas dengenin bozulmaması ve ġirketimizin kârlılık durumu göz önüne alınarak aģağıda belirtilen, genel kurulda pay sahiplerinin bilgisine sunulan ve kamuya açıklanan Kâr Dağıtım Politikamız çerçevesinde hazırlanmaktadır.faaliyet Raporunda ve ġirketin internet adresinde kamuya açıklanan Kar Dağıtım Politikası aģağıdaki Ģekildedir; Geçerli olan yasal düzenlemeler ve ġirket esas sözleģmesi hükümleri çerçevesinde, hesaplanan dağıtılabilir kârın tamamı ortaklara nakit kâr payı olarak dağıtılmaktadır. Bu politika, ulusal ve global ekonomik Ģartlara, ġirket in gündemindeki projelerine ve fonlarının durumuna göre Yönetim Kurulu tarafından her yıl gözden geçirilebilir. Esas sözleģmemizde, dağıtılabilir kârdan Sermaye Piyasası Kurulu nca saptanan oran ve miktarda birinci temettü dağıtılması esası geçerlidir. Kârdan pay alma konusunda imtiyazlı hisse bulunmamaktadır. Kurucu intifa senedi ile Yönetim Kurulu üyelerimize ve çalıģanlarımıza kâr payı verilmesi uygulaması bulunmamaktadır yılına iliģkin 2014 yılında ödenen kâr payı yasal süreler içerisinde gerçekleģtirilmiģtir. Kâr payı ödemesi tarihinde mevzuatta öngörüldüğü Ģekilde gerçekleģtirilmiģtir Payların Devri ġirket esas sözleģmesinde pay devrini kısıtlayan hükümler bulunmamaktadır.azlık ve yabancı pay sahipleri dahil, tüm pay sahiplerimize eģit muamele yapılmaktadır.

6 Sayfa No: 6 BÖLÜM III - KAMUYU AYDINLATMA VE ŞEFFAFLIK 3.1. Kurumsal İnternet Sitesi ve İçeriği ġirketin Kurumsal internet sitesi adresinde hizmete sunulmuģtur. Ġnternet sitesinde SPK Kurumsal Yönetim Ġlkelerinde belirtilen hususlara yer verilmektedir.ayrıca internet sitemizin ingilizce yayınlanması ile ilgili çalıģmalar devam etmektedir Faaliyet Raporu Faaliyet raporlarında, Kurumsal Yönetim Ġlkelerinde sayılan bilgilere yer verilmektedir Bilgilendirme Politikası ġirket bilgilendirme politikası internet sitemizde yer almakta olup, aģağıdaki Ģekildedir. I- Amaç ve Kapsam MARDĠN ÇĠMENTO SANAYĠĠ VE TĠCARET A.ġ. BĠLGĠLENDĠRME POLĠTĠKASI Mardin Çimento Sanayii ve Ticaret A.ġ. Bilgilendirme Politikasının amacı; Sermaye Piyasası Mevzuatı hükümleri, Kurumsal Yönetim Ġlkeleri ve ġirket Esas sözleģmesi hükümleri çerçevesinde, ticari sır niteliği taģımayan her türlü bilgiyi, ġirketin geçmiģ performansını ve gelecek beklentilerini tam, adil, doğru, zamanında, anlaģılabilir ve kolay ulaģılabilir bir Ģekilde, yerli/yabancı pay sahipleri, potansiyel yatırımcılar, çalıģanlar, müģteriler ve ilgili yetkili kurumlar gibi tüm menfaat sahipleri ile eģit bir biçimde paylaģarak sürekli, etkin ve Ģeffaf bir iletiģim sağlamaktır. ġirketin bilgilendirme politikası, Sermaye Piyasası Mevzuatı, Sermaye Piyasası Kurulu kararları ve diğer ilgili mevzuat kapsamında yer alan hususlar gözetilerek yürütülmekte olup bu çerçevede açıklanması istenilen hususlar zamanında, tam ve doğru olarak kamuoyuna duyurulur. Bilgilendirme Politikası, Mardin Çimento Sanayii ve Ticaret A.ġ. bünyesinde faaliyet gösteren tüm çalıģanları kapsar. II- Yetki ve Sorumluluk ġirketimizin Bilgilendirme Politikası Yönetim Kurulu nun yetkisi altında oluģturulur ve uygulanır. Yönetim Kurulu zaman zaman ilgili düzenlemeler gereği bu politikada değiģiklik yapma yetkisini de saklı tutar. Bilgilendirme politikası ve politikada yapılacak değiģiklikler, Yönetim Kurulu nun onayını takiben ġirketin internet sitesinde yayımlanır. ĠĢ bu Bilgilendirme Politikasını gözetmek ve izlemekten ġirketimiz Muhasebe Müdürlüğü ve/veya Yatırımcı ĠliĢkileri Bölümü sorumludur. ĠĢ bu Politika kapsamında yapılacak tüm yazılı ve görsel basın açıklamaları, Yönetim Kurulu BaĢkanı ve/veya Genel Müdür,Genel Müdür Yardımcıları ve Yatırımcı ĠliĢkileri Bölümü Yöneticisinden oluģan ġirket yetkilileri tarafından kamuya duyurulur.geleceğe yönelik değerlendirmelerin açıklanmasına iliģkin SPK II-15.1 Özel Durumlar Tebliği madde 10/a: Geleceğe yönelik değerlendirmeler, yönetim kurulu kararına veya yönetim kurulu tarafından yetki verilmiş ise yetki verilen kişinin yazılı onayına bağlanması koşuluyla kamuya açıklanabilir. Ģeklindeki hükmü saklıdır.

7 Sayfa No: 7 III- Bilgilendirme Yöntem ve Araçları ĠĢbu Bilgilendirme Politikası çerçevesinde ġirketimiz tarafından kullanılan bilgilendirme yöntem ve araçları aģağıda belirtilmiģtir. - Periyodik olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) na giriģleri yapılan finansal tablolar, bağımsız denetçi raporu ve beyanlar - Yıllık Faaliyet Raporları - ġirket internet sitesi - Özel durum açıklama formları - Ticaret Sicil Gazetesi ve günlük gazeteler aracılığı ile yapılan ilan ve duyurular - Telefon, e-posta, faks gibi iletiģim araçlarıyla yapılan iletiģim yöntemleri IV- Bilgilendirme toplantıları veya basın toplantılarında açıklanan sunum ve raporlara ilişkin esaslar Pay sahipleri, yatırımcılar ve analistlerden ġirkete iletilen bilgi talepleri, kamuya açıklanmıģ bilgiler çerçevesinde Yatırımcı ĠliĢkileri Bölümü tarafından doğru, eksiksiz ve eģitlik ilkesi gözetilerek yazılı, sözlü ya da bilgilendirme toplantıları vasıtasıyla yanıtlanır. Geleceğe yönelik değerlendirmeler de dahil olmak üzere özel durumlara konu hususların kamuya duyurulmasında basın-yayın organları, basın toplantısı ve/veya basın bültenlerinden veya diğer iletiģim yollarından da yararlanılabilir. Bu duyuruların öncesinde veya eģ zamanlı olarak KAP ta da açıklama yapılır ve ġirket internet sitesinde de ayrıca yer verilir. ġirket yetkilileri, zaman zaman, yatırımcılar ve analistlerle bilgi paylaģmak amacıyla ulusal ve uluslararası düzeyde konferanslara veya toplantılara iģtirak edebilirler. Bu etkinliklerde kullanılan sunumlar da ġirketin internet sitesinde yayımlanabilir. V- Şirket hakkında basın-yayın organlarında veya İnternet sitelerinde yer alan haber ve söylentilerin takibi ile buna ilişkin açıklamaların yapılma esasları, ġirket, ulusal veya uluslararası basın-yayın organları veya diğer iletiģim kanallarında yer alan haber ve söylentileri bir medya takip Ģirketi aracılığıyla takip eder ve ilk kez kamuya duyurulan veya daha önce kamuya duyurulmuģ bilgilerden farklı içerikteki haber veya söylentilerin varlığı halinde; ġirket paylarının değerini, fiyatını veya yatırımcıların yatırım kararlarına etkisini Ģirket iç düzenlemeleri çerçevesinde değerlendirir ve gerekli gördüğü hallerde, erteleme kararı alınmıģ olsa dahi bunların doğru veya yeterli olup olmadığı konusunda derhal sermaye piyasası mevzuatında belirlenen esaslar çerçevesinde kamuya açıklama yapılır. Basın-yayın organlarında çıkan ancak özel durum açıklaması yapılması yükümlülüğü doğurmayan haber ve söylentilere iliģkin ġirket açıklama yapmak isteyebilir. Bu açıklamalar basınla yazılı veya sözlü iletiģim Ģeklinde olabileceği gibi ġirketin internet sitesi ( aracılığıyla da kamuya duyurulabilir. Basın ve yayın organları ve diğer iletiģim yolları ile, kamuya açıklanmıģ bilgilere dayalı olarak yapılan yorum, analiz, değerlendirme ve tahminlere iliģkin olarak, bunların yeterliliği ve doğruluğuna iliģkin ġirket tarafından kamuya açıklama yapılması zorunluluğu yoktur. VI- Özel durumların kamuya açıklanmasına kadar gizliliğinin sağlanmasına yönelik alınan tedbirler, ġirket yöneticileri ve söz konusu kiģilerin eģleri, çocukları ya da aynı evde yaģadıkları kiģiler, ġirket tarafından düzenlenen finansal tablo ve raporlar ile bağımsız denetim raporlarının

8 Sayfa No: 8 hazırlandığı hesap döneminin bitimini izleyen günden söz konusu tablo ve raporların mevzuata uygun Ģekilde kamuya duyurulmasına kadar geçen süre içerisinde, ġirket paylarında veya bu paylara dayalı sermaye piyasası araçlarında iģlem yapamazlar. ġirketin bağlı ve hakim ortaklıklarının yöneticileri ile ġirket ile bağlı ve hakim ortaklıklarında pay sahibi olmaları nedeniyle içsel bilgi veya sürekli bilgilere sahip olan kiģiler de bu yasak kapsamındadır. ġirket, meģru çıkarlarının zarar görmemesi için içsel bilgilerin kamuya açıklanmasını, yatırımcıların yanıltılmasına yol açmaması ve bu bilgilerin gizli tutulmasını sağlayabilecek olması kaydıyla erteleyebilir. Bu durumlarda ġirket, sermaye piyasası mevzuatı uyarınca, içsel bilgilerin gizliliğini temin etmek üzere her türlü tedbiri alır. ġirket, yönetici ve çalıģanlarını, meslek içi eğitimleri kanalıyla, içsel bilgilerle ilgili olarak kanun ve ilgili mevzuatta yer alan yükümlülüklere ve bu bilgilerin kötüye kullanımı veya yayılması ile ilgili yaptırımlara iliģkin bilgilendirir. ġirket, içsel bilgilere eriģimi olan kiģiler listesinde yer alanlar haricindeki çalıģanlar ve hizmet alınan üçüncü kiģilerin bu bilgilere eriģimini önleyecek nitelikte gizlilik taahhüdü alınması ve benzeri yöntemlerle gereken tedbirleri alır. Ġçsel bilgilere eriģimi olan kiģiler ise, içsel bilgilerle ilgili olarak kanun ve ilgili mevzuatta yer alan yükümlülükleri kabul etmelerini sağlayacak Ģekilde, bu bilgilerin kötüye kullanımı veya yayılması ile ilgili yaptırımlardan yazılı olarak imza karģılığı bilgilendirilir. VII- İdari sorumluluğu bulunan kişilerin belirlenmesinde kullanılan esaslar Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde, Ġdari Sorumluluğu Bulunan KiĢiler, ġirketin yönetim kurulu üyelerini, yönetim kurulu üyesi olmadığı halde, ihraççının içsel bilgilerine doğrudan ya da dolaylı olarak düzenli bir Ģekilde eriģen ve ihraççının gelecekteki geliģimini ve ticari hedeflerini etkileyen idari kararları verme yetkisi olan kiģiler olarak tanımlanmıģtır. ġirketimizde Ġdari Sorumluluğu Bulunan KiĢiler, Yönetim Kurulu Üyeleri, Murahhas aza, Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcıları, Muhasebe Müdürü ve diğer Müdürler olarak belirlenmiģtir. VIII- Geleceğe yönelik değerlendirmelerin açıklanmasına ilişkin esaslar Geleceğe iliģkin içsel bilgi niteliğindeki plan ve tahminleri içeren veya yatırımcılara ihraççının gelecekteki faaliyetleri ile finansal durumu ve performansı hakkında fikir veren değerlendirmeler sermaye piyasası mevzuatında belirtilen esaslar çerçevesinde, kamuya açıklanabilir. Geleceğe yönelik değerlendirmeler, makul varsayım ve tahminlere dayandırılırlar ve öngörülemeyen riskler ve geliģmeler dolayısıyla sapma durumunda, daha önce kamuya açıklanan hususlar ile gerçekleģmeler arasında önemli ölçüde bir farklılık bulunması halinde, bu farklılıkların nedenlerine de yer verilmek suretiyle kamuya açıklama yapılır. Geleceğe yönelik değerlendirmeler, sermaye piyasası mevzuatındaki esaslar çerçevesinde, özel durum açıklamalarının yanı sıra, basın-yayın organları, basın toplantısı, basın bültenleri, ulusal ve uluslararası düzeyde konferans veya toplantılar ile diğer iletiģim yollarından yararlanılarak yapılabilir. Bu politikanın uygulama esas ve usulüne iliģkin tüm sorular, Yatırımcı ĠliĢkileri Bölümü ne yöneltilmelidir. BÖLÜM IV - MENFAAT SAHİPLERİ 4.1. Menfaat Sahiplerinin Bilgilendirilmesi Pay sahiplerimiz, çalıģanlarımız, alacaklılarımız, müģterilerimiz, tedarikçilerimiz, çeģitli sivil

9 Sayfa No: 9 toplum kuruluģlarımız, devletimiz ve ġirketimize yatırım yapmayı düģünebilecek potansiyel tasarruf sahiplerini kapsayan, ġirketimizle ilgili menfaat sahiplerini ilgilendiren hususlarda mümkün olduğunca yazılı olarak bilgilendirme yapılmasına ve kendileriyle olan iliģkilerin imkanlar ölçüsünde yazılı sözleģmeler ile düzenlenmesine özen gösterilmektedir. Menfaat sahiplerinin haklarının mevzuat veya sözleģme ile düzenlenmediği durumlarda, menfaat sahiplerinin çıkarları iyi niyet kuralları çerçevesinde ve ġirket imkanları ölçüsünde, ġirket in itibarı da gözetilerek korunmaktadır. ġirket çalıģanları Oyak Çimento Grubu tarafından her ay yayınlanan iletiģim bülteni, Ģirket uygulamalarını içeren duyurular, yapılan çeģitli toplantılar ve intranet sistemi aracılığıyla bilgilendirilmektedir. Menfaat sahiplerinin Ģirketin mevzuata aykırı ve etik açıdan uygun olmayan iģlemlerini Kurumsal Yönetim Komitesi ne veya Denetimden Sorumlu Komite ye iletebilmesi için gerekli mekanizmalar oluģturulmuģtur Menfaat Sahiplerinin Yönetime Katılımı Menfaat sahipleri aģağıda yazılı çeģitli toplantılar ve öneri sistemleri ile yönetime katılmakta ve katkı sağlamaktadırlar. ÇALIġANLAR MÜġTERĠLER ORTAKLAR -Öneri Sistemi -MüĢteri memnuniyeti anket sistemi -Genel Kurul -Hedeflerle Yönetim Sistemi -Bayi toplantıları -Duyurular -MüĢteri Ziyaretleri -Yönetici toplantıları -ÇalıĢan Memnuniyet Anketi Menfaat sahipleri bakımından sonuç doğuran önemli kararlarda menfaat sahiplerinin görüģleri alınmaktadır. Yönetim Kurulu üyelerinin seçimi Genel Kurul da menfaat sahiplerinin katılımı ile yapılan oylama sonucu atanmaktadır İnsan Kaynakları Politikası Kurumsal Yönetim Ġlkeleri Uyum ÇalıĢmaları Kapsamında Ġnsan Kaynakları Politikası ile, EĢit koģullardaki kiģilere eģit fırsatlar sağlanmıģtır. ÇalıĢanlar özlük hakları, kariyer ve ġirket imkanlarına iliģkin bilgilendirilmiģtir. ÇalıĢanlar için güvenli çalıģma ortamı ve koģulları sağlanmıģtır. ÇalıĢanlar arasında ayırım gözetilmemesi ve çalıģanların kötü muamelelere karģı korunması için önlemlerin alınmasına yönelik ilkeler belirlenmiģtir. Ġnsan Kaynakları politikası oluģturulmuģ olup, iģe alma prosedürü çerçevesinde hareket edilmekte, planlı yıllık eğitim programları yürütülmekte, çalıģanların özlük hakları zamanında, prosedüre uygun yapılmakta ve hedefler konulmaktadır. ġirkette sendikalı çalıģanlar ile iliģkiler sendika temsilcileri aracılığı ile yürütülmektedir. Beyaz yakalı personel ile iliģkileri yürütmek üzere ayrıca bir temsilci bulunmamaktadır.

10 Sayfa No: 10 Eğitim, Ġdari ĠĢler, Personel ve özlük iģleri Lojistik Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde yürütülmekte, ĠĢ Sağlığı ve Güvenliği, Kalite ve Çevre Yönetim Sistemleri konularında da Kalite Kontrol ve Yönetimi Müdürlüğü görev yapmaktadır. ÇalıĢanlardan 2014 yılı ve önceki yıllarda ayrımcılık konusunda gelen bir Ģikayet yoktur Etik Kurallar ve Sosyal Sorumluluk ġirket etik kuralları internet sitesi vasıtasıyla kamuya açıklanmıģtır. Ayrıca ġirket personelinin grup sağlık ve hayat sigortaları mevcuttur. Ayrıca Ģirkette personel yetkinliğinin artırılması amacıyla gerek Ģirket içi gerekse Ģirket dıģı mesleki eğitimler organize edilmektedir. ġirket 2014 yılında Okul Sanayi iģbirliği çerçevesinde, Temmuz Ağustos aylarında üniversite ve meslek yüksek okulu öğrencisine YAZ STAJI, 2014 Eylül 2015 Haziran döneminde ise 26 meslek lisesi öğrencisine MESLEK EĞĠTĠMĠ olanağı sağlamıģtır. Daha önceki yıllarda olduğu gibi 2014 yılında da çalıģanlarının gönüllülük esası ile maaģlarından yapılan kesintilerle katıldıkları EĞĠTĠM FONU uygulaması devam ettirilmiģtir. Eğitim Fonunun amacı; çalıģanların üniversitede okuyan baģarılı ve muhtaç çocuklarına burs vermektir. Mardin deki yeģil alanlara katkıda bulunmak, erozyonu önlemek, tozsuzlaģtırmak ve insanlara daha iyi bir çalıģma ortamı sunmak amacı ile fabrika sahasında 2014 yılında 1000 adet ağaç dikilerek toplam ağacın dikili olduğu 530 dönümlük bir alana sahip olunmuģtur. Ayrıca fabrika içerisinde bugüne kadar çimlendirilmiģ toplam m² alan mevcuttur. ġirketin faaliyetlerine iliģkin almıģ olduğu çevresel etki değerlendirme raporu mevcuttur. Yapılmakta olan yatırımların çevre üzerindeki olası olumsuz etkileri ve çevre boyutları proje aģamasında değerlendirilerek gerekli çevresel önlemler alınmaktadır. Ayrıca Çevresel Etki Değerlendirme Yönetmeliğinin gerektirdiği durumlarda ÇED raporları alınmaktadır. ġirket çevre ve Ġnsan sağlığının korunmasına yönelik her türlü tedbiri almakta ve ENTEGRE YÖNETĠM SĠSTEMĠ nin etkinliğini artırarak kalite düzeyini yükseltmeyi, çevre bilinci ile sağlıklı ve güvenli bir iģ ortamı oluģturmayı, istek ve beğenilerine uygun ürün ve hizmet sunarak müģteri memnuniyetini sürekli kılmayı hedeflemektedir. ġirket Kalite ve çevre bilincinin geliģtirilmesi, iģ kazalarının azaltılması, maliyetlerin düģürülmesi, verimliliğin artırılması amacıyla; ISO 9001 KALĠTE YÖNETĠM SĠSTEMĠ, ISO ÇEVRE YÖNETĠM SĠSTEMĠ, ISO ENERJĠ YÖNETĠM SĠSTEMĠ ve OHSAS Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ YÖNETĠM SĠSTEMĠ nin gereksinimlerini birlikte karģılayan ENTEGRE YÖNETĠM SĠSTEMĠ ni kurmuģ ve belgelendirmiģtir BÖLÜM V - YÖNETİM KURULU 5.1. Yönetim Kurulunun Yapısı ve Oluşumu Yönetim Kurulu Görevi Göreve Başlama Tarihi OYKA Kağıt Ambalaj Sanayii ve Ticaret A.ġ.(Temsilcisi: Celalettin ÇAĞLAR) Yönetim Kurulu BaĢkanı 08/09/2000

11 Sayfa No: 11 OYAK Pazarlama Hiz. Ve Tur. A.ġ. (Temsilci:Mehmet Cemal SĠNAĞ) Omsan Lojistik A.ġ. (Temsilci: Mehmet Murat SÜRAL) OYAK GiriĢim DanıĢmanlığı A.ġ. (Temsilcisi:Cem ÇOLAK) Ali Ġhsan KAMANLI Suat Necat ÖNEY Yönetim Kurulu BaĢkan Yrd. 25/03/2014 Yönetim Kurulu Üyesi 25/03/2014 Yönetim Kurulu Üyesi (Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi, Riskin Erken Saptanması Komitesi Üyesi) 28/03/2013 Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi 20/06/2012 Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi 20/06/2012 Yönetim Kurulumuzda 2 adet bağımsız üye bulunmala birlikte üyelerimizin hiçbiri icracı değildir. Yönetim Kurulu BaĢkanlığı ile Genel Müdürlük görevleri farklı kiģiler tarafından yürütülmektedir. ġirketimiz Genel Müdürü Ayhan ULUPINAR olup göreve baģlama tarihi 14/05/2013 tür. Yönetim Kurulu üyelerinin özgeçmiģlerine Ģirket internet sitesinde SPK Seri: II No: 17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği uyarınca yapılan bildirim kapsamında yer verilmektedir. Yönetim Kurulumuz ayda en az bir kez olmak üzere düzenli olarak toplanmaya özen göstermektedir. Tüzel kiģileri temsilen görev yapmakta olmaları nedeniyle Yönetim Kurulu üyelerimizin, Yönetim Kurulu görevi dolayısıyla mevzuat uyarınca hissedar olma zorunluluğu bulunmamaktadır. ġirket yönetim kurulu üyelerine TTK 395 ve 396. maddeleri uyarınca her genel kurulda Ģirket dıģında baģka görev veya görevler alması izni verilmektedir. Aday Gösterme Komitesinin görevlerini yürüten Kurumsal yönetim komitesine 2 adet bağımsız üye adayı gösterilmiģ olup, 14/02/2014 tarihli Kurumsal Yönetim Komitesi Raporunda bu bilgilere ve bağımsızlık beyanlarına yer verilmiģtir. Yönetim Kurulu Üyelerinin ġirket dıģında yürüttüğü görevler Ek-1 de yer almaktadır. Bağımsız Yönetim Kurulu üyelerine ait bağımsızlık beyanları ise Ek-2 de yer almaktadır. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeleri hariç olmak üzere Yönetim Kurulumuz Tüzel KiĢilerden oluģmaktadır. Yönetim Kurulunda, tüzel kiģi adına hareket eden bir kadın üye temsilcimiz bulunmamakla birlikte gelecek dönem için çalıģmalar devam etmektedir Yönetim Kurulunun Faaliyet Esasları Yönetim Kurulu düzenli olarak Ģirket iģleri ve iģlemlerini görüģmek üzere her ay toplanır. Gerektiğinde bu mutat toplantının dıģında da toplantılar gerçekleģtirilir yılında Yönetim Kurulu 15 kez toplanmıģ 25 karar alınmıģtır. Yönetim Kurulu yılda en az altı kez veya ġirket iģleri gerektirdiğinde ġirket merkezinde veya Yönetim Kurulu kararı ile baģka bir yerde toplanır. Yönetim Kurulu her yıl ilk toplantısında üyeleri arasından bir baģkan ve bulunmadığı zamanlarda ona vekalet etmek üzere en az bir baģkan vekili seçer.

12 Sayfa No: 12 Yönetim Kurulu toplanma Ģekli, toplantı ve karar yeter sayısı, oy verilmesi, Yönetim Kurulunun görev, hak ve yetkileri, TTK ve ilgili mevzuat hükümlerine tabidir. Sermaye Piyasası Kurulu tarafından uygulaması zorunlu tutulan Kurumsal Yönetim Ġlkelerine uyulur. Zorunlu ilkelere uyulmaksızın yapılan iģlemler ve alınan yönetim kurulu kararları geçersiz olup esas sözleģmeye aykırı sayılır. Kurumsal Yönetim Ġlkelerinin uygulanması bakımından önemli nitelikte sayılan iģlemlerde ve Ģirketin önemli nitelikte iliģkili taraf iģlemlerinde ve üçüncü kiģiler lehine teminat, rehin ve ipotek verilmesine iliģkin iģlemlerinde Sermaye Piyasası Kurulu nun kurumsal yönetime iliģkin düzenlemelerine uyulur. Yönetim Kurulu Kararları, karar defterine geçirilir. BaĢkan ve üyeler tarafından imzalanır. Yönetim Kurulu ġirketi temsil ve idare yetkisinin hepsini veya bazılarını bağımsız yönetim kurulu üyeleri dıģında kalan Yönetim Kurulu üyelerinden bir veya birkaç murahhas üyeye bırakabilir; bu hususta TTK m.367 hükümleri saklıdır. Üyelerden hiçbiri toplantı yapılması isteminde bulunmadığı takdirde, yönetim kurulu kararları, kurul üyelerinden birinin belirli bir konuda yaptığı, karar Ģeklinde yazılmıģ önerisine, en az üye tam sayısının çoğunluğunun yazılı onayı alınmak suretiyle de verilebilir. Aynı önerinin tüm yönetim kurulu üyelerine yapılmıģ olması, bu yolla alınacak kararın geçerlilik Ģartıdır. Onayların aynı kâğıtta bulunması Ģart değildir; ancak, onay imzalarının bulunduğu kâğıtların tümünün yönetim kurulu karar defterine yapıģtırılması veya kabul edenlerin imzalarını içeren bir karara dönüģtürülüp karar defterine geçirilmesi kararın geçerliliği için gereklidir.kararların geçerliliği yazılıp imza edilmiģ olmalarına bağlıdır. Yönetim kurulu üyeleri birbirlerini temsilen oy veremeyecekleri gibi, toplantılara vekil aracılığı ile de katılamazlar. Oylar eģit olduğu takdirde o konu gelecek toplantıya bırakılır. Ġkinci toplantıda da eģit olursa söz konusu öneri reddedilmiģ sayılır. Toplantı gündemi Yönetim Kurulu baģkanı ve genel müdürün görüģmeleri sonucu belirlenir. Yönetim Kurulu toplantılarında bir sonraki toplantı tarihi ve saati saptanır. Yönetim Kurulu üyelerini bilgilendirmek, belirlenen gündemi kendilerine göndermek ve gerekli iletiģimi sağlamak için bir sekretarya mevcuttur. Yönetim Kurulu üyelerinin gündemde yer alan konularla ilgili önceden çalıģmalar yapmalarını sağlamak için gerekli dokümanlar kendilerine en seri biçimde gönderilir. Yönetim Kurulu Üyelerinin bilgilendirilmesini ve iletiģimini sağlamak üzere bir sekretarya kurulmuģ olup, toplantıya katılım ve toplantıya çağrı yöntemleri ve süreçleri sekretarya tarafından yürütülmekte, toplantı gündemi ve aylık sonuçların değerlendirilmesini içeren bir dosya toplantıdan en geç iki gün önce Yönetim Kurulu üyelerine iletilmektedir. Toplantıda farklı görüģ açıklanan konulara iliģkin makul ve ayrıntılı karģı oy gerekçeleri karar zaptına geçirilmekte ve yazılı olarak Ģirket denetçilerine iletilmektedir. Ġlgili dönemde üyelerin farklı görüģ açıkladığı konulara iliģkin karģı oy kullanımı olmamıģtır. Toplantı esnasında Yönetim Kurulu Üyesi tarafından yöneltilen sorular, ilgili Yönetim Kurulu üyesinin talebi halinde karar zaptına geçirilmektedir. Yönetim Kurulu Üyelerine ağırlıklı oy hakkı ve/veya olumsuz veto hakkı tanınmamıģtır.

13 Sayfa No: 13 Ana hissedarımız OYAK tarafından, OYAK ve Grup Ģirketlerine yönelik 1 Ekim 2013 tarihinden geçerli olmak üzere Grup için toplam 100 milyon USD bedelli bir yıllık Yönetici Sorumluluk Sigortası Poliçesi satın alınmıģ olup yönetim kurulu üyelerimiz de bu kapsamda yer almaktadır Yönetim Kurulunda Oluşturulan Komitelerin Sayı, Yapı ve Bağımsızlığı Yönetim kurulu görev ve sorumluluklarını sağlıklı olarak yerine getirmek ve Kurumsal Yönetim Ġlkelerine uyum kapsamında Denetim Komitesi, Kurumsal Yönetim Komitesi ve Riskin Erken Saptanması Komitelerini kurmuģ ve komitelerin iģleyiģ esasları web sitesinde yayımlamıģtır. Yönetim Kurulu Denetim Komitesi ve Kurumsal Yönetim Komitesi üç ayda bir, Riskin Erken Saptanması Komitesi ise iki ayda bir toplanmakta olup iģleyiģ esaslarında belirtilen amaçlar doğrultusunda yönetim kurulunu bilgilendirmektedirler. Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim Tebliği çerçevesinde Aday Gösterme Komitesi ve Ücret Komitesi için öngörülen görevlerin yerine getirilmesi yetki, görev ve sorumluluğu da Kurumsal Yönetim Komitesine verilmiģtir. ġirket, Kurumsal Yönetim Ġlkeleri Tebliğ çerçevesinde Yönetim Kurulu yapılanmasını sağlamıģtır. Bu kapsamda, Denetimden Sorumlu Komitenin tamamen bağımsız Yönetim Kurulu üyelerinden oluģması ve diğer komitelerin de baģkanlarının bağımsız Yönetim Kurulu üyelerinden oluģması gereklilikleri nedeniyle bir üye birden fazla komitede görev almaktadır. Komiteler ve üyelerine ait bilgiler aģağıda yer almaktadır. Komite Görevi Adı Soyadı Niteliği Toplanma Sıklığı Denetimden Sorumlu Komite Kurumsal Yönetim Komitesi Riskin Erken Saptanması Komitesi Başkan Ali Ġhsan KAMANLI Bağımsız Üye 3 aylık dönemlerde yılda en az dört Üye Suat Necat ÖNEY Bağımsız Üye defa. Başkan Suat Necat ÖNEY Bağımsız Üye Üye Üye Cem ÇOLAK Enes Ensari VARDAR Yönetim Kurulu Üyesi Muhasebe Müdürü Başkan Suat Necat ÖNEY Bağımsız Üye Üye Üye Ali Ġhsan KAMANLI Bağımsız Üye Cem ÇOLAK Yönetim Kurulu Üyesi 3 aylık dönemlerde yılda en az dört defa. 2 aylık dönemlerde yılda en az altı defa Risk Yönetim ve İç Kontrol Mekanizması ġirketimizin iç kontrol mekanizması Yönetim Kurulu Denetim Komitesi tarafından oluģturulmuģtur.risk Yönetiminde ve Ġç Denetim konusunda Yönetim Kurulu Denetim Komitesi Uygulama Yönetmeliği ve Muhasebe ve Mali ĠĢler Prosedürü referans olarak alınmaktadır Şirketin Stratejik Hedefleri ġirketin vizyon ve misyonu belirlenerek Ġnternet sitesinde yayınlanmıģ ve kamuya duyurulmuģtur.

14 Sayfa No: 14 MĠSYONUMUZ Topluma ve çevreye saygılı, verimli, etkin ve yüksek sorumluluk sürdürülebilir kârlılığı sağlamak. bilinci içerisinde çalıģarak VĠZYONUMUZ Çimento kullanım alanlarını geliģtiren, Dünya pazarlarında etkin rol oynayan saygın, lider ve güvenilir bir Ģirket olmak, Yıllık bütçelerle belirlenen hedeflerin gerçekleģme dereceleri aylık toplantılarda görüģülmekte bütçe, cari yıl ve geçen yıl verileri mukayeseli olarak değerlendirilmektedir Mali Haklar 25/03/2014 tarihinde gerçekleģen Olağan Genel Kurul toplantısında Bağımsız Yönetim Kurulu Üyelerine net TL/Ay ücret ödenmesine, diğer Yönetim Kurulu üyelerine ise ücret ödenmemesine karar verilmiģtir. ġirketin Yönetim Kurulu Üyelerinin ve Ġdari Sorumluluğu bulunan yöneticilerin ücretlendirme esasları faaliyet raporu ve internet sitesi aracılığı ile kamuya açıklanmıģtır. Ayrıca ayrı bir gündem maddesi ile genel kurulda ortakların bilgisine sunulmuģtur. ġirket herhangi bir yönetim kurulu üyesine veya üst düzey yöneticisine borç vermemiģ, kredi kullandırmamıģ, doğrudan veya üçüncü bir kiģi aracılığıyla Ģahsi kredi adı altında kredi kullandırmamıģ veya lehine kefalet gibi teminatlar vermemiģtir. ġirketimiz Yönetim Kurulu Üyeleri ile Üst Düzey Yöneticilere sağlanan her türlü hak, menfaat ve ücret ile bunların belirlenmesine iliģkin Ücret Politikası hakkında, yönetim kurulu ve üst düzey yönetici bazında genel kurula bilgi sunulmuģ olup, KAP (Kamuyu Aydınlatma Platformu) ve Ģirketimiz Ġnternet sayfasında kamuya açıklanmıģtır.

MARDİN ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. Sayfa No: 1 YILLIK FAALİYET RAPORU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU

MARDİN ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. Sayfa No: 1 YILLIK FAALİYET RAPORU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU Sayfa No: 1 KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU BÖLÜM I - KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Şirket tarafından, 2017 yılı faaliyet döneminde, II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği ekinde yer

Detaylı

Bu Politika çerçevesinde Şirketimiz tarafından kullanılan bilgilendirme yöntem ve araçları aşağıda belirtilmiştir.

Bu Politika çerçevesinde Şirketimiz tarafından kullanılan bilgilendirme yöntem ve araçları aşağıda belirtilmiştir. BOYNER PERAKENDE VE TEKSTİL YATIRIMLARI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI I- AMAÇ VE KAPSAM Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları A.Ş. ( Şirket ) tabi olduğu Sermaye Piyasası Kurulu ( SPK ), Borsa İstanbul

Detaylı

MARDĠN ÇĠMENTO SANAYĠĠ VE TĠCARET A.ġ. Sermaye Piyasası Kurulu Seri II, No:17.1 Sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği nin

MARDĠN ÇĠMENTO SANAYĠĠ VE TĠCARET A.ġ. Sermaye Piyasası Kurulu Seri II, No:17.1 Sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği nin MARDĠN ÇĠMENTO SANAYĠĠ VE TĠCARET A.ġ. Sermaye Piyasası Kurulu Seri II, No17.1 Sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği nin 1.3.1 Genel Kurul BaĢlıklı Maddesi Gereğince Yapılan Duyurudur 2013 Yılı Olağan Genel

Detaylı

EURO TREND YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

EURO TREND YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş BİLGİLENDİRME POLİTİKASI EURO TREND YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1 AMAÇ VE KAPSAM: Euro Trend Yatırım Ortaklığı A.Ş bilgilendirme politikasının amacı Sermaye piyasası Mevzuatı, ilke kararları ve Kurumsal Yönetim

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU. 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU. 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı Tacirler Yatırım Holding A.ġ. yönetimi ve ortakları, Ģirketin faaliyetleri sırasında, az gider, en düģük risk, en yüksek

Detaylı

ÜNYE ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU Sayfa No: 1

ÜNYE ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU Sayfa No: 1 Sayfa No: 1 BÖLÜM I KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Ünye Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim İlkeleri ne uymaktadır. Hissedar haklarının

Detaylı

HEKTAŞ TİCARET T.A.Ş. Sayfa No: 1

HEKTAŞ TİCARET T.A.Ş. Sayfa No: 1 Sayfa No: 1 HEKTAġ TĠCARET T.A.ġ. KURUMSAL YÖNETĠM ĠLKELERĠ UYUM RAPORU BÖLÜM I- KURUMSAL YÖNETĠM ĠLKELERĠNE UYUM BEYANI HEKTAġ TĠCARET T.A.ġ. Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan Sermaye Piyasası

Detaylı

a. Pay sahiplerine iliģkin kayıtların sağlıklı, güvenli ve güncel olarak tutulmasını sağlamak,

a. Pay sahiplerine iliģkin kayıtların sağlıklı, güvenli ve güncel olarak tutulmasını sağlamak, KURUMSAL UYUM RAPORU ġirketimiz, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim Ġlkelerine uymayı ve geliģen koģullara bağlı olarak uyum sağlanacak konularda düzenlemeler yapmayı, sermaye

Detaylı

ALTERNATİF YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI. 1- Amaç

ALTERNATİF YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI. 1- Amaç ALTERNATİF YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1- Amaç Alternatif Yatırım Ortaklığı A.Ş., Sermaye Piyasası Mevzuatı, Türk Ticaret Kanunu ve ilgili diğer mevzuat kapsamında, tüm pay sahiplerimiz

Detaylı

Bilgilendirme Politikası:

Bilgilendirme Politikası: Bilgilendirme Politikası: AMAÇ Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi A.Ş. (Dentaş), sektörünün önde gelen saygın kuruluşlarından biri olarak ilgili kanunlara uyumlu olmak kaydıyla eşitlik, doğruluk, tarafsızlık,

Detaylı

BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1) AMAÇ

BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1) AMAÇ BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1) AMAÇ DoğuĢ Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.ġ. bilgilendirme politikasını Ģirket üst yönetimi oluģturur ve Ģirket bilgilendirme politikasından üst yönetim sorumludur. ġirketimiz,

Detaylı

TACĠRLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.ġ. 01.01.2013 30.06.2013 DÖNEMĠ YÖNETĠM KURULU FAALĠYET RAPORU (01.01.2013 31.06.2013)

TACĠRLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.ġ. 01.01.2013 30.06.2013 DÖNEMĠ YÖNETĠM KURULU FAALĠYET RAPORU (01.01.2013 31.06.2013) TACĠRLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.ġ. 01.01.2013 30.06.2013 DÖNEMĠ YÖNETĠM KURULU FAALĠYET RAPORU (01.01.2013 31.06.2013) I. GĠRĠġ 1. Raporun Dönemi : 01.01.2013 30.06.2013 2. Ortaklığın Ünvanı: Tacirler Yatırım

Detaylı

TACĠRLER YATIRIM HOLDĠNG A.ġ. 01.01.2014 31.03.2014 DÖNEMĠ YÖNETĠM KURULU FAALĠYET RAPORU (01.01.2014 31.03.2014)

TACĠRLER YATIRIM HOLDĠNG A.ġ. 01.01.2014 31.03.2014 DÖNEMĠ YÖNETĠM KURULU FAALĠYET RAPORU (01.01.2014 31.03.2014) TACĠRLER YATIRIM HOLDĠNG A.ġ. 01.01.2014 31.03.2014 DÖNEMĠ YÖNETĠM KURULU FAALĠYET RAPORU (01.01.2014 31.03.2014) I. GĠRĠġ 1. Raporun Dönemi : 01.01.2014 31.03.2014 2. Ortaklığın Ünvanı: Tacirler Yatırım

Detaylı

TACİRLER YATIRIM HOLDİNG A.Ş BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

TACİRLER YATIRIM HOLDİNG A.Ş BİLGİLENDİRME POLİTİKASI TACİRLER YATIRIM HOLDİNG A.Ş BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1. Amaç Tacirler Yatırım Holding A.Ş. nin (TCHOL) kamuyu bilgilendirme politikasının amacı; pay ve menfaat sahiplerine, şirketin geçmiş performansı

Detaylı

MARSHALL BOYA VE VERNİK SANAYİ AŞ BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

MARSHALL BOYA VE VERNİK SANAYİ AŞ BİLGİLENDİRME POLİTİKASI MARSHALL BOYA VE VERNİK SANAYİ AŞ BİLGİLENDİRME POLİTİKASI A - AMAÇ Marshall Boya ve Vernik Sanayi A.Ş. (Şirket) nin kamuyu bilgilendirme politikası, şirketin geçmiş performansının ve gelecek beklentilerinin,

Detaylı

KARKİM SONDAJ AKIŞKANLARI ENERJİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

KARKİM SONDAJ AKIŞKANLARI ENERJİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI KARKİM SONDAJ AKIŞKANLARI ENERJİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1- Amaç BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Karkim Sondaj Akışkanları Enerji Mühendislik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Sermaye Piyasası

Detaylı

ŞEKERBANK T.A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

ŞEKERBANK T.A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Sayfa: 0/7 ŞEKERBANK T.A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI MALİ KONTROL, İŞTİRAKLER VE PAY SAHİPLERİ MÜDÜRLÜĞÜ Sayfa: 1/7 İÇİNDEKİLER AMAÇ :... 2 KAPSAM :... 2 TANIM :... 2 İLGİLİ DOKÜMANLAR:... 2 UYGULAMA:...

Detaylı

T. GARANTİ BANKASI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

T. GARANTİ BANKASI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI T. GARANTİ BANKASI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Aralık 2018 İÇERİK I. AMAÇ... 2 II. BİLGİLENDİRME ARAÇLARI VE YÖNTEMLERİ... 2 Özel Durum Açıklamaları... 2 Yurtdışı Borsalarda Yapılan Açıklamalar... 3

Detaylı

ADANA ÇİMENTO SANAYİİ TÜRK A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN

ADANA ÇİMENTO SANAYİİ TÜRK A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN ADANA ÇİMENTO SANAYİİ TÜRK A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN Şirketimizin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 19.06.2012 Salı günü saat 11.00 de Ceyhan Yolu Üzeri 12.Km Adana adresinde yapılacak ve aşağıdaki

Detaylı

SĠRKÜLER (2019/39) Bilindiği üzere 6102 sayılı TTK nun 516,518,565 ve 610.ncu maddeleri hükümlerine göre;

SĠRKÜLER (2019/39) Bilindiği üzere 6102 sayılı TTK nun 516,518,565 ve 610.ncu maddeleri hükümlerine göre; Ġstanbul, 24.02.2019 SĠRKÜLER (2019/39) Konu Yıllık Faaliyet Raporları Bilindiği üzere 6102 sayılı TTK nun 516,518,565 ve 610.ncu maddeleri hükümlerine göre; Anonim ġirketler ve kooperatiflerde yönetim

Detaylı

MARDİN ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN

MARDİN ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN MARDİN ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN Şirketimizin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 20 Haziran 2012 Çarşamba günü saat 11.30 da Şirket merkezi olan Savur yolu 6.km. MARDİN

Detaylı

LOGO YAZILIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

LOGO YAZILIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1. Amaç, Yetki ve Sorumluluk LOGO YAZILIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Logo Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Logo, Şirket) Bilgilendirme Politikası, Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası

Detaylı

AYES ÇELİK HASIR VE ÇİT SANAYİ A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

AYES ÇELİK HASIR VE ÇİT SANAYİ A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI AYES ÇELİK HASIR VE ÇİT SANAYİ A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1. AMAÇ Ayes Çelik Hasır ve Çit Sanayi A.Ş. nin ( AYES A.Ş. veya Şirket ) Bilgilendirme Politikası nın temel amacı pay ve menfaat sahiplerine,

Detaylı

Büyükdere cad No: 185 Kanyon ofis Binası 8. Kat Levent/ĐST. Görevi Öğrenim Durumu

Büyükdere cad No: 185 Kanyon ofis Binası 8. Kat Levent/ĐST. Görevi Öğrenim Durumu RAPORUN DÖNEMĐ : 01 OCAK 2012-31MART 2012 ORTAKLIĞIN ÜNVANI : J.P. MORGAN MENKUL DEĞERLER A.Ş. SERĐ : XI NO: 29 SAYILI TEBLĐĞE ĐSTĐNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETĐM KURULU FAALĐYET RAPORU A-Giriş 1-Raporlama Dönemi:

Detaylı

2015 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU

2015 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU 2015 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı Şirket kurumsal yönetim ilkelerinin takipçisi ve uygulayıcısıdır. Şirket, kanunen öngörülen kurumsal yönetim

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ YÖNETMELİĞİ

KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ YÖNETMELİĞİ KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ YÖNETMELİĞİ 2014 zc KRM-Y-04/19.06.2014/Rev.00 Madde 1/Amaç ve Kapsam Kurumsal Yönetim Komitesi, Şirket te kurumsal yönetim ilkelerinin uygulanıp uygulanmadığını, uygulanmıyor

Detaylı

Aşağıdaki kısımlarda, uyum sağlanan kurumsal yönetim ilkeleri ve henüz uyum sağlanamayan ilkelerin detaylı açıklanmalarına yer verilmiştir.

Aşağıdaki kısımlarda, uyum sağlanan kurumsal yönetim ilkeleri ve henüz uyum sağlanamayan ilkelerin detaylı açıklanmalarına yer verilmiştir. Sayfa No: 1 ÜNYE ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU BÖLÜM I KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Şirket tarafından, 2017 yılı faaliyet döneminde, II-17.1 sayılı

Detaylı

TACĠRLER YATIRIM HOLDĠNG A.ġ DÖNEMĠ YÖNETĠM KURULU FAALĠYET RAPORU ( )

TACĠRLER YATIRIM HOLDĠNG A.ġ DÖNEMĠ YÖNETĠM KURULU FAALĠYET RAPORU ( ) TACĠRLER YATIRIM HOLDĠNG A.ġ. 01.01.2013 30.09.2013 DÖNEMĠ YÖNETĠM KURULU FAALĠYET RAPORU (01.01.2013 30.09.2013) I. GĠRĠġ 1. Raporun Dönemi : 01.01.2013 30.09.2013 2. Ortaklığın Ünvanı: Tacirler Yatırım

Detaylı

İMKB ve hisselerin işlem gördüğü uluslararası borsalara iletilen özel durum açıklamaları

İMKB ve hisselerin işlem gördüğü uluslararası borsalara iletilen özel durum açıklamaları İHEVA BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Amaç: İhlas Ev Aletleri İmalat San. ve Tic. A.Ş. (İheva), ilgili kanunlar ve SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri çerçevesinde, hissedarların eş zamanlı eksiksiz, şeffaf ve doğru

Detaylı

ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç ve kapsam

ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç ve kapsam ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Ulusal ĠĢ Sağlığı ve Güvenliği Konseyinin kuruluģ amacını,

Detaylı

YAPRAK SÜT VE BESİ ÇİFTLİKLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

YAPRAK SÜT VE BESİ ÇİFTLİKLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI YAPRAK SÜT VE BESİ ÇİFTLİKLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Şirketin bilgilendirme politikası kurumsal internet sitesinde yayınlanmakta olup, bilgilendirme politikası ile ilgili işlerin

Detaylı

KURUMSAL UYUM RAPORU-2016

KURUMSAL UYUM RAPORU-2016 KURUMSAL UYUM RAPORU-2016 KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ BEYANI ġirketimiz, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim Ġlkelerine uymayı ve geliģen koģullara bağlı olarak uyum sağlanacak

Detaylı

GAZETECĠLĠK SANAYĠ VE TĠCARET A.ġ.

GAZETECĠLĠK SANAYĠ VE TĠCARET A.ġ. 28.05.2015 TARĠHĠNDE SAAT 11:00 DE YAPILACAK 2014 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA ĠLĠġKĠN BĠLGĠLENDĠRME DOKÜMANI Şirketimizin 2014 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı aşağıdaki gündemi görüşüp karara

Detaylı

: Şerifali Çiftliği Tatlısu Mah. Ertuğrulgazi Sk. No:1 Yukarı Dudullu - Ümraniye / İstanbul. : Hayır

: Şerifali Çiftliği Tatlısu Mah. Ertuğrulgazi Sk. No:1 Yukarı Dudullu - Ümraniye / İstanbul. : Hayır Özel Durum Açıklaması (Genel) Tarih: 11/03/2014 Ortaklığın Adresi : Şerifali Çiftliği Tatlısu Mah. Ertuğrulgazi Sk. No:1 Yukarı Dudullu - Ümraniye / İstanbul Telefon ve Faks No. E-posta adresi : : 0 216

Detaylı

BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

BİLGİLENDİRME POLİTİKASI BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1. AMAÇ Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (ÖZAK GYO, Şirket) bilgilendirme politikasında amaç, şirketin geçmiş performansını, gelecek beklentilerini, stratejilerini, ticari

Detaylı

Yatırımcı İlişkileri bölümü Mali İşler Genel Müdür Yardımcılığı bünyesinde oluşturulan birim tarafından yürütülmektedir.

Yatırımcı İlişkileri bölümü Mali İşler Genel Müdür Yardımcılığı bünyesinde oluşturulan birim tarafından yürütülmektedir. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU BÖLÜM I - KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Adana Çimento Sanayi Türk A.Ş. Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri:IV No:56 sayılı "Kurumsal Yönetim İlkelerinin Belirlenmesi

Detaylı

Bilgilendirme Politikası, SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri çerçevesinde Yönetim Kurulu tarafından onaylanmıştır.

Bilgilendirme Politikası, SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri çerçevesinde Yönetim Kurulu tarafından onaylanmıştır. Emek Elektrik Endüstrisi A.Ş. Bilgilendirme Politikası 1-Amaç Emek Elektrik Endüstrisi A.Ş. bilgilendirme politikasında amaç, Ortaklığın hissedarlarıyla şeffaf ve yakın bir iletişim kurarak Ortaklığa ilişkin

Detaylı

17.05.2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI

17.05.2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI DATAGATE BİLGİSAYAR MALZEMELERİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 17.05.2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI Şirketimiz 2015 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı, aşağıdaki

Detaylı

İHLAS YAYIN HOLDİNG A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI. Halka Arz işlemleri ile birlikte, Şirket bilgilendirme politikası aşağıdaki gibi oluşturulmuştur.

İHLAS YAYIN HOLDİNG A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI. Halka Arz işlemleri ile birlikte, Şirket bilgilendirme politikası aşağıdaki gibi oluşturulmuştur. İHLAS YAYIN HOLDİNG A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Halka Arz işlemleri ile birlikte, Şirket bilgilendirme politikası aşağıdaki gibi oluşturulmuştur. Amaç Şirketimiz bilgilendirme politikasının ana prensibi;

Detaylı

Zorunlu çağrıyı doğuran pay edinimlerinden önceki ortaklık yapısı Adı Soyadı/Ticaret Unvanı. Sermaye Tutarı (TL)

Zorunlu çağrıyı doğuran pay edinimlerinden önceki ortaklık yapısı Adı Soyadı/Ticaret Unvanı. Sermaye Tutarı (TL) INFOTREND B TĠPĠ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.ġ. PAYLARININ ZORUNLU ÇAĞRI YOLUYLA VBG HOLDĠNG A.ġ. TARAFINDAN DEVRALINMASINA ĠLĠġKĠN BĠLGĠ FORMU 1. Çağrıya Konu ġirket e ĠliĢkin Bilgiler: a) Ticaret

Detaylı

KONYA ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET

KONYA ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET KONYA ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET Şirketimizin 2017 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı aşağıdaki gündem maddelerini görüşüp karara

Detaylı

UYUM RAPORU aģağıda bilgilerinize sunulmuģ olup, ayrıca ġirketimiz internet adresinden (www.otokar.com.tr) ulaģılarak incelenebilir.

UYUM RAPORU aģağıda bilgilerinize sunulmuģ olup, ayrıca ġirketimiz internet adresinden (www.otokar.com.tr) ulaģılarak incelenebilir. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 1. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Kurumsal yönetim kalitesini ortaya çıkaran söz konusu ilkeler Ģirketimiz tarafından benimsenmiģ olup, bir çoğu halen uygulanmaktadır.

Detaylı

HEKTAŞ TİCARET T.A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU BÖLÜM I- KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI

HEKTAŞ TİCARET T.A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU BÖLÜM I- KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU BÖLÜM I- KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI HEKTAŞ TİCARET T.A.Ş. Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri:IV No:56 sayılı "Kurumsal Yönetim İlkelerinin Belirlenmesi

Detaylı

Sermaye Piyasası Araçlarının Satışına İlişkin Özellikli Durumlar Yeni pay alma hakkının kullanımı

Sermaye Piyasası Araçlarının Satışına İlişkin Özellikli Durumlar Yeni pay alma hakkının kullanımı 3.1.10. Sermaye Piyasası Araçlarının Satışına İlişkin Özellikli Durumlar Yeni pay alma hakkının kullanımı Halka açık ortaklıkların bedelli sermaye artırımlarında birim pay başına yeni pay alma hakkı kullanım

Detaylı

Özel Durum Açıklaması. Tarih : 05 Mart Konu : Ana Sözleşme değişikliği

Özel Durum Açıklaması. Tarih : 05 Mart Konu : Ana Sözleşme değişikliği Özel Durum Açıklaması Tarih : 05 Mart 2012 Konu : Ana Sözleşme değişikliği Şirketimizin 02.03.2012 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında, Ana Sözleşmemizin 13,15,17,20 ve 21'inci maddelerinin ekteki şekilde

Detaylı

AKMERKEZ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. / AKMGY 07.03.2016 18:19:43

AKMERKEZ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. / AKMGY 07.03.2016 18:19:43 AKMERKEZ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. / AKMGY 07.03.2016 18:19:43 Bilgilendirme Politikası 1 ZEYNEP YILDIRIM GÜNDOĞDU 2 MURAT KAYMAN MALİ İŞLER MÜDÜRÜ GENEL MÜDÜR AKMERKEZ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI

Detaylı

ÇEMAŞ DÖKÜM SANAYİ A.Ş YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

ÇEMAŞ DÖKÜM SANAYİ A.Ş YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI 2014 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Şirketimizin 2014 yılı Olağan Genel Kurul toplantısı aşağıdaki gündemi görüşüp karara bağlamak üzere 21 Mayıs 2015 Perşembe günü

Detaylı

Şirketimizin Bilgilendirme Politikası. 1. Amaç

Şirketimizin Bilgilendirme Politikası. 1. Amaç Şirketimizin Bilgilendirme Politikası 1. Amaç Akenerji Elektrik Üretim A.Ş. nin ( Akenerji veya Şirket ) temel kamuyu bilgilendirme politikası, tam, adil, doğru, zamanında ve anlaşılabilir bir şekilde,

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ ne UYUM RAPORU

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ ne UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ ne UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı : 1 Ocak 2010 31 Aralık 2010 faaliyet dönemi içinde, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim İlkeleri

Detaylı

Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı

Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı sayfa 1 Yönetim Kurulumuzun 06.04.2010 tarihli toplantısında, ġirketimiz Pay Sahipleri nin TTK nın 368. maddesi uyarınca ilanlı olarak aģağıda yazılı gündem maddelerini

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU Kurumsal yönetimin; Şirket in başarıya ulaşması, bu başarının devamı ve Şirketimizin pay sahiplerine ekonomik değer sağlanması açısından önemli olduğuna inanmaktayız.

Detaylı

IŞIKLAR ENERJİ VE YAPI HOLDİNG A.Ş YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

IŞIKLAR ENERJİ VE YAPI HOLDİNG A.Ş YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI 2016 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Şirketimizin 2016 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 21 Nisan 2017 Cuma günü saat 14:00 de Beybi Giz Plaza. Dereboyu Cad. Meydan

Detaylı

MARBAŞ B TİPİ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

MARBAŞ B TİPİ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI MARBAŞ B TİPİ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Amaç: Marbaş B Tipi Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. nin kamuyu bilgilendirme politikası, şirketin geçmiş performansının

Detaylı

01 OCAK EYLÜL 2011 DÖNEMİNE AİT YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU. I. Giriş. 1- Raporlama Dönemi :

01 OCAK EYLÜL 2011 DÖNEMİNE AİT YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU. I. Giriş. 1- Raporlama Dönemi : 01 OCAK 2011-30 EYLÜL 2011 DÖNEMİNE AİT YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU I. Giriş 1- Raporlama Dönemi : 01.01.2011-30.09.2011 2- Ortaklığın Unvanı : İş Portföy Yönetimi AŞ Şirket Hakkında Genel Bilgi ĠĢ

Detaylı

TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI

TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI İNDEKS BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK SANAYİ VE TİC. A.Ş. 14.05.2018 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI Şirketimiz 2017 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı,

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLĠLĠK A.ġ. YÖNETĠM KURULU BAġKANLIĞI NDAN

ANADOLU HAYAT EMEKLĠLĠK A.ġ. YÖNETĠM KURULU BAġKANLIĞI NDAN ANADOLU HAYAT EMEKLĠLĠK A.ġ. YÖNETĠM KURULU BAġKANLIĞI NDAN Şirketimiz Ortakları Olağan Genel Kurul Toplantısı 24 Mart 2014 Pazartesi günü saat 10:00 da aşağıda yazılı gündemi görüşüp karara bağlamak üzere,

Detaylı

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ALKİM KAĞIT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Bilgilendirme Politikası. Özet Bilgi. Bilgilendirme Politikası

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ALKİM KAĞIT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Bilgilendirme Politikası. Özet Bilgi. Bilgilendirme Politikası KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ALKİM KAĞIT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Özet Bilgi İlgili Şirketler [] İlgili Fonlar [] Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan

Detaylı

KAMUYU BİLGİLENDİRME POLİTİKAMIZ

KAMUYU BİLGİLENDİRME POLİTİKAMIZ KAMUYU BİLGİLENDİRME POLİTİKAMIZ 1. Amaç 2. Yetki ve Sorumluluk 3. Yöntem ve Araçlar 4. Finansal Tabloların Bağımsız Denetimden Geçirilmesi 5. Faaliyet Raporunun Vergi Dairesine Bildirilmesi 6. Kamuya

Detaylı

YAYLA ENERJĠ ÜRETĠM TURĠZM VE ĠNġAAT TĠCARET A.ġ. GENEL KURUL BĠLGĠLENDĠRME DOKÜMANI

YAYLA ENERJĠ ÜRETĠM TURĠZM VE ĠNġAAT TĠCARET A.ġ. GENEL KURUL BĠLGĠLENDĠRME DOKÜMANI YAYLA ENERJĠ ÜRETĠM TURĠZM VE ĠNġAAT TĠCARET A.ġ. GENEL KURUL BĠLGĠLENDĠRME DOKÜMANI Şirketimiz Ortaklar Olağan Genel Kurul Toplantısı 2015 yılı çalışmalarını incelemek ve aşağıda yazılı gündemi görüşüp

Detaylı

TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI

TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI İNDEKS BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK SANAYİ VE TİC. A.Ş. 16.05.2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI Şirketimiz 2015 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı,

Detaylı

PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş. 30 MART 2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş. 30 MART 2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş. 30 MART 2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Şirketimiz 2015 yılına ilişkin Pay Sahipleri Olağan Genel Kurul Toplantısı, aşağıdaki

Detaylı

BAŞTAŞ BAŞKENT ÇİMENTO SANAYİ VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET

BAŞTAŞ BAŞKENT ÇİMENTO SANAYİ VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET BAŞTAŞ BAŞKENT ÇİMENTO SANAYİ VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET Şirketimizin 50. Olağan Genel Kurul u aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere 30 Mart

Detaylı

Eczacıbaşı Yatırım Ortaklığı A.Ş. Bilgilendirme Politikası 1. Genel Çerçeve: Eczacıbaşı Yatırım Ortaklığı A.Ş. (ECBYO),Türk Ticaret Kanunu (TTK),

Eczacıbaşı Yatırım Ortaklığı A.Ş. Bilgilendirme Politikası 1. Genel Çerçeve: Eczacıbaşı Yatırım Ortaklığı A.Ş. (ECBYO),Türk Ticaret Kanunu (TTK), 1. Genel Çerçeve: (ECBYO),Türk Ticaret Kanunu (TTK), Sermaye Piyasası Kanunu, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Borsa İstanbul A.Ş. (BIST) düzenlemelerine uyumlu olarak kamuyu bilgilendirir. nda amaç; ECBYO

Detaylı

DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET

DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET Şirketimiz in 1 Ocak 2015 31 Aralık 2015 hesap dönemine ait Olağan Genel Kurul Toplantısı, gündemindeki

Detaylı

BOROVA YAPI ENDÜSTRİSİ A.Ş.

BOROVA YAPI ENDÜSTRİSİ A.Ş. BOROVA YAPI ENDÜSTRİSİ A.Ş. 01.01.2011 31.12.2011 YILLIK FAALİYET RAPORU RAPORUN DÖNEMİ : 01.01.2011 31.12.2011 ORTAKLIĞIN ÜNVANI : Borova Yapı Endüstrisi A.Ş. YÖNETİM KURULU VE DENETİM KOMİTESİ: Şirketimizin

Detaylı

Bilgilendirme Politikası

Bilgilendirme Politikası Bilgilendirme Politikası Bankamız ortaklarına, yatırımcılarına ve kamu dahil tüm menfaat sahiplerine bilgi aktarılmasını teminen Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 sayılı "Özel Durumlar Tebliği" çerçevesinde

Detaylı

ADANA ÇİMENTO SANAYİİ TÜRK A.Ş.

ADANA ÇİMENTO SANAYİİ TÜRK A.Ş. ADANA ÇİMENTO SANAYİİ TÜRK A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU BÖLÜM I - KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Şirket tarafından, 2016 yılı faaliyet döneminde, SPK nın II-17.1 sayılı Kurumsal

Detaylı

TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI

TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI İNDEKS BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK SANAYİ VE TİC. A.Ş. 24.05.2017 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI Şirketimiz 2017 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı,

Detaylı

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2014 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU Mart 2014 1 RAPOR NO : 1 RAPOR TARİHİ : Mart 2014 İNCELEMEYİ YAPAN : Kurumsal Yönetim Komitesi İNCELEMENİN KONUSU : Kurumsal

Detaylı

KONYA ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET

KONYA ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET KONYA ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET Şirketimizin 2015 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı aşağıdaki gündem maddelerini görüşüp karara

Detaylı

TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI

TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI DATAGATE BİLGİSAYAR MALZEMELERİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 23.05.2017 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI Şirketimiz 2016 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı, aşağıdaki

Detaylı

ULUSOY ELEKTRİK İMALAT TAHHÜT VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN 07 NİSAN 2015 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET

ULUSOY ELEKTRİK İMALAT TAHHÜT VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN 07 NİSAN 2015 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET ULUSOY ELEKTRİK İMALAT TAHHÜT VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN 07 NİSAN 2015 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET Şirketimizin 2014 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 07 Nisan 2015

Detaylı

ÇELİK HALAT VE TEL SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET

ÇELİK HALAT VE TEL SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET ÇELİK HALAT VE TEL SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET Şirketimizin 2014 hesap dönemine ait Olağan Genel Kurulu, gündemindeki maddeleri görüşmek ve karara

Detaylı

TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI

TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI DATAGATE BİLGİSAYAR MALZEMELERİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 15.05.2018 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI Şirketimiz 2017 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı, aşağıdaki

Detaylı

YAPRAK SÜT VE BESİ ÇİFTLİĞİ SAN. VE TİC A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

YAPRAK SÜT VE BESİ ÇİFTLİĞİ SAN. VE TİC A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI YAPRAK SÜT VE BESİ ÇİFTLİĞİ SAN. VE TİC A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Amaç ve Kapsam Bilgilendirme politikasının temel amacı, ticari sır kapsamı dışındaki gerekli bilgi ve açıklamaların pay sahipleri,

Detaylı

MARDİN ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

MARDİN ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU MARDİN ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. 01.01.2012-31.12.2012 FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER SAYFA 1 Raporun Dönemi 3 2 Ortaklığın Ünvanı 3 3 Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri 3-5 4 Üst Yönetim 5 5 Kurumsal

Detaylı

DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET

DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET Şirketimizin 2012 hesap dönemine ait Olağan Genel Kurulu, gündemindeki maddeleri görüşmek ve karara

Detaylı

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2011 30.06.2011 FAALİYET RAPORU

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2011 30.06.2011 FAALİYET RAPORU VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2011 30.06.2011 FAALİYET RAPORU 1- Raporun dönemi, ortaklığın unvanı, dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında görev alan başkan ve üyelerin, murahhas üyelerin ad

Detaylı

KOMİTELER VE ÇALIŞMA ESASLARI

KOMİTELER VE ÇALIŞMA ESASLARI KOMİTELER VE ÇALIŞMA ESASLARI KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ ÜYELER VE ÇALIŞMA ESASLARI 1- AMAÇ Bu düzenlemenin amacı Lokman Hekim Engürüsağ Sağlık, Turizm, Eğitim Hizmetleri ve İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından

Detaylı

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1. Amaç ve Kapsam Asya Katılım Bankası A.Ş., başta Bankacılık Kanunu ve söz konusu Kanuna ilişkin ikincil düzenlemeler olmak üzere, Sermaye Piyasası Mevzuatı,

Detaylı

Telefon: Fax: /

Telefon: Fax: / 2014 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı Şirket kurumsal yönetim ilkelerinin takipçisi ve uygulayıcısıdır. Şirket, kanunen öngörülen kurumsal yönetim

Detaylı

2012 YILINA AİT 18 NİSAN 2013 TARİHİNDE YAPILACAK AIT ORTAKLAR OLAGAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET

2012 YILINA AİT 18 NİSAN 2013 TARİHİNDE YAPILACAK AIT ORTAKLAR OLAGAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET 2012 YILINA AİT 18 NİSAN 2013 TARİHİNDE YAPILACAK AIT ORTAKLAR OLAGAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET Şirketimizin 2012 yılına ilişkin Ortaklar Olağan Genel Kurul Toplantısı 18 Nisan 2013 günü saat 11:00

Detaylı

ANADOLU ISUZU OTOMOTİV SAN. VE TİC. A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

ANADOLU ISUZU OTOMOTİV SAN. VE TİC. A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI ANADOLU ISUZU OTOMOTİV SAN. VE TİC. A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI İşbu Bilgilendirme Politikası Yönetim Kurulu nun 25 Haziran 2014 gün ve 2014/29 No.lu kararı ile kabul edilmiştir. Hazırlayan Kurumsal

Detaylı

DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET

DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET Şirketimizin 2014 hesap dönemine ait Olağan Genel Kurulu, gündemindeki maddeleri görüşmek ve karara

Detaylı

TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1. Amaç Türk Telekomünikasyon A.Ş. ( Türk Telekom veya Şirket ), hisse senetleri Borsa İstanbul da (BIST) işlem gören en büyük şirketlerden biri olmanın

Detaylı

MARDĠN ÇĠMENTO SANAYĠĠ VE TĠCARET A.ġ. YÖNETĠM KURULU BAġKANLIĞI NDAN

MARDĠN ÇĠMENTO SANAYĠĠ VE TĠCARET A.ġ. YÖNETĠM KURULU BAġKANLIĞI NDAN MARDĠN ÇĠMENTO SANAYĠĠ VE TĠCARET A.ġ. YÖNETĠM KURULU BAġKANLIĞI NDAN ġirketimizin 2013 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 25 Mart 2014 Salı günü saat 11:00 de Savur Yolu 6. Km Mardin adresindeki Ģirket

Detaylı

TUKAŞ GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU

TUKAŞ GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU Sayfa No: 1 BÖLÜM I - KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim İlkelerinde yer alan prensiplerin uygulamasına azami özeni göstermiştir. Şirket

Detaylı

BOLU ÇĠMENTO SANAYĠĠ A.ġ.

BOLU ÇĠMENTO SANAYĠĠ A.ġ. BOLU ÇĠMENTO SANAYĠĠ A.ġ. SERMAYE PĠYASASI KURULU II-17.1 SAYILI KURUMSAL YÖNETĠM TEBLĠĞĠ NĠN 1.3 GENEL KURUL BAġLIKLI MADDESĠ GEREĞĠNCE YAPILAN DUYURUDUR. 2013 Yılı Olağan Genel Kurul ilanı Kamuyu Aydınlatma

Detaylı

ULUSOY ELEKTRİK İMALAT TAHHÜT VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN 07 NİSAN 2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET

ULUSOY ELEKTRİK İMALAT TAHHÜT VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN 07 NİSAN 2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET ULUSOY ELEKTRİK İMALAT TAHHÜT VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN 07 NİSAN 2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET Şirketimizin 2015 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 07 Nisan 2016

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim İlkeleri ne uyum sağlanması yönündeki çalışmalar 2010 yılında da sürdürülmüş olup, Rhea Girişim

Detaylı

BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

BİLGİLENDİRME POLİTİKASI BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1. Amaç Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Şirket) bilgilendirme politikasında amaç, şirketin geçmiş performansını, gelecek beklentilerini, stratejilerini, ticari sır niteliğindeki

Detaylı

BAK AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

BAK AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ BİLGİLENDİRME POLİTİKASI BAK AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ BİLGİLENDİRME POLİTİKASI AMAÇ Bak Ambalaj San. ve Tic. A.Ş. ( Bak Ambalaj veya Şirket ) Sermaye Piyasası Kanunu ( SPK ), Türk Ticaret Kanunu ( TTK ) ve ilgili

Detaylı

EGE GÜBRE SANAYİİ ANONİM ŞİRKETİ

EGE GÜBRE SANAYİİ ANONİM ŞİRKETİ EGE GÜBRE SANAYİİ ANONİM ŞİRKETİ Yönetim Kurulu Başkanlığı ndan, Şirketimizin 2014 faaliyet yılına ait Olağan Genel Kurul toplantısı aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere 2 Nisan 2015 Perşembe günü

Detaylı

AKSEL ENERJİ YATIRIM HOLDİNG A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ

AKSEL ENERJİ YATIRIM HOLDİNG A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ AKSEL ENERJİ YATIRIM HOLDİNG A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkeleri uyarınca şirketimiz bünyesinde Kurumsal Yönetim Komitesi kurulmuştur. Kurumsal Yönetim Komitesi

Detaylı

BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

BİLGİLENDİRME POLİTİKASI A. Amaç, Yetki ve Sorumluluk BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Tekfen Holding A.Ş. (Şirket) Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası Kanunu, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB)

Detaylı

MARDİN ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. Sayfa No: 1 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

MARDİN ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. Sayfa No: 1 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU 01.01.2014-31.03.2014 Sayfa No: 1 A- GENEL BİLGİLER 1. Rapor Dönemi 01/01/2014-31/03/2014 2. - Ticaret Unvanı : Mardin Çimento Sanayii ve Ticaret A.ġ. - Ticaret Sicil Numarası : 1476 (Mersis No: 0612005096100011)

Detaylı

SERMAYE PİYASASI KURULU DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA EK AÇIKLAMALARIMIZ

SERMAYE PİYASASI KURULU DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA EK AÇIKLAMALARIMIZ SÖNMEZ FİLAMENT SENTETİK İPLİK VE ELYAF SANAYİİ A.Ş. 13.06.2017 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI Şirketimizin 2016 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı aşağıdaki

Detaylı

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş FAALİYET RAPORU

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş FAALİYET RAPORU VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2011 31.03.2011 FAALİYET RAPORU 1- Raporun dönemi, ortaklığın unvanı, dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında görev alan başkan ve üyelerin, murahhas üyelerin ad

Detaylı

ARSAN TEKSTİL TİCARET VE SANAYİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET

ARSAN TEKSTİL TİCARET VE SANAYİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET ARSAN TEKSTİL TİCARET VE SANAYİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET Şirketimizin 2014 takvim yılına ait Olağan Genel Kurul Toplantısı, aşağıdaki gündem maddelerinin

Detaylı

NİĞBAŞ NİĞDE BETON SANAYİ VE TİCARET A.Ş YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI

NİĞBAŞ NİĞDE BETON SANAYİ VE TİCARET A.Ş YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI 2014 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI Şirketimizin 2014 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 9 Nisan 2015 Perşembe günü saat 11:30 da Çubuklu Mahallesi Orhan Veli Kanık

Detaylı